Nedelja, 25.01.2009.

10:55

JJ: "Loš početak presudio"

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković rekla je nakon poraza u osmini finala AO-a od Marion Bartoli da je dozvolila protivnici da uspostavi svoju igru.

Izvor: B92

JJ: "Loš poèetak presudio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

luka 94

pre 15 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar, nisam jedan od onih koji pljuju nakon izgubljenog meca i nisam onaj koji podrzava samo kad pobedjuju u velikim serijama..uvek ih podrzavam i navijam za njih...samo sam realan...

Dragance

pre 15 godina

Jelena Jankovic No. 1 ???
To je apsurd kakvog jos nije bilo u tenisu! Konkurencija je nikakva.
Igracica koja dodje na No.1 i onda kaze kako sada mora ozbiljno da trenira da sebe dovede u punu fizicku spremu!
Pa kakva je konkurencija kada neko bez fizicke spreme postane No. 1?

Džon Najk

pre 15 godina

Kineske patike najbolje su na svetu! Kineske haljine takođe. Jelena je uz sve to dobila i pedeset miliona dolara od Kineza. Više nego što bi dobili Federer, Nadal i Novak zajedno. Pitam se samo kako neko može da poveruje u ovu propagandu iz Jelenine kuhinje? Ko daje šumaherovske sume za teniserku koja ima 24 godine, nijedan pravi turnir u karijeri, a ne ume da servira. Vi mislite da Kinezi ne znaju da je promenjen sistem bodovanja i da WTA lista baš ništa ne znači za nekoga ko nikada neće uzeti 2000 bodova na jednom mestu. Pa kako onda znak JJ može njima da donese profit i nepoznatu firmu dovede na nivo Adidasa, Najka, Lakoste, ili Riboka? Zašto Ribok nije dao velike pare i na svoju robu stavio JJ? Meni je jasno, a JJ fanovima ne vredi ništa govoriti. To je sekta, koja ima svoje zakone. Čuveni ženevski Rolex reklamiraju samo Ana i Federer. Kako ovo mogu da shvate oni koji znaju samo nekoliko reči - "Glavu Gore, Jeco", "Pile naše, najbolja si i kad gubiš", "Jeco, zgazi ih sve"... Nikako, jedino što ih je teško podneti na ovom sajtu, jer nas ubijaju svojom verbalnom agresijom.

Miroslav

pre 15 godina

@Dragan
Tako je! U štabu Aninom napravili su strašne greške. Priznajem da sam, kad su mi se deca rodila, čitao knjige kako da ih vaspitavam, i ne stidim se da to priznam. I danas rado slušam akademika Jerotića, kad na televiziji govori o odrastanju i sazrevanju dece. Ana je fantastična teniserka, divno dete što bi rekle bake, ali ona je kasno počela da sazreva. Nju nisu pripremili za život koji je čeka. Zato je sebi dozvolila lakomislenost, jer nije umela da se snađe. Ima 21 godinu i sve šanse da postane "nemica", ali neko mora iz njene porodice da pročita nešto iz knjiga kako se od deteta postaje čovek. Izigravati kameno lice na tribinama, kao da se na terenu ne odvija tužna priča, nije otmeno nego neshvatljivo.

Miica

pre 15 godina

Pa i porazi su sastavni deo sporta.Samo sto se to Jeleni malo cesce desava,i to nazalost,ne tako retko,i od nize rangiranih teniserki.Kada se uzme u obzir da vise nema Enen,Sarapova vise ne igra nego sto igra,sestre Viliems igraju rekreativno,ruskinje osciliraju,Ana u ocajnoj formi,koliko bi lakse okolnosti Jelena mogla da trazi od svega ovoga,da bi se odrzala na prvom mestu.Nazalost i pored svih ovi gore navedenih olaksica,ona se muci ko gresnik s dusom.Znaci sestro,kada ti sad nisi u stanju da dominiras u takvoj situaciji,onda kad ces.Ove godine ce se na tom prvom mestu sigurno smenjivati par igracica,ali pravog dominantog #1,verovatno necemo videti jedno duze vreme.

dragan

pre 15 godina

Nemojmo se zavaravati,Jelena je samo malo bolja od prosjecne teniserke,sticajem okolnosti je na prvom mjestu,ali ona nije "klasa" da bi tu bila i ostala i sumnjam da ikada moze osvojiti jedan od ovih pet najjacih turnira(zaista bih voleo da nisam u pravu,da me demantuje).Ja,naravno navijam za nju isto kao i za Anu i Noleta,pratim njihove sve nastupe i tako ce biti i ubuduce,ali treba biti realan.Ona igra tenis,ping-pong...prebaci lopticu u protivnicki teren pa sta bude,a posto ima veoma slab servis,ako je malo losije krene sa prebacivanjem loptice,nema sa cim da to nadoknadi.Ana za razliku od nje ima dobar servis,ali samo "kad je krene"...a ima i dobar udarac,ali takodje, "kad je krene".Ona bi mogla da uradi nesto vise,samo mora naci pravog trenera i da se malo vise posveti tenisu...treniranju...Jedna Nemica sa njenim predispozicijama vec bi duze vremena bila broj 1 i imala 5-6 g.slemova.Na zalost,tako je to...

go Jecka go !!!

pre 15 godina

Napred Jecka kraljice!!Nemoj odustajati !!! Da te nisu problemi sa kineskim patikama i suljevima sprecili, ti bi uzela AO!! Verujem da ti to mozes, ako ne ove godine onda sledece sigurno!!!

k

pre 15 godina

@Baki

Cekaces da ih izvizdas u Areni? Znaci platices kartu. Doci na mec koji igra reprezentacija Srbije. Sesti na mesto, i zvizdati?

E boze boze boze da li je moguce da si to napisao?

Ljupka

pre 15 godina

Pripremala se dugo u Meksiku,radila kao nikad do sad,ali se nista to nije videla na AO.Vukla se po trenu i nije imala svezinu ,ne samo protiv Bartoli,vec sve utakmice.Ovakvo zalaganje i reci da joj treba vise da udjem u ritam su OK jer su to njene mogucnosti,ali ne i da se osvoji grand slam.

frappe

pre 15 godina

DA SVE JE TO MOŽDA I ISTINA, ali šta je radila na prethodinm mečevima koje je lako dobijala? Moguće da, s obzirom da je u prva tri kola igrala protiv slabijih igračica, sad je došla bartoli kao 16. na listi i jednostavno je poklekla. mislim da je to ne opravdava što je izgubila jer se sad našla u situaciji da neke druge teniserke brane njeno prvo mesto. to ipak ne priliči jednoj teniskoj kraljici poput jelene. razumem da je izgubila protiv serene, ali da je ovako počisti sa terena bartoli... ipak je to malo previše.

Vladimir

pre 15 godina

Zamislite ovaj isti mec sa Bartoli ali da Jelena ima barem PRISTOJAN servis - sigurno bi pobedila. Ovakva njena izjava posle meca me podseca na izjave antitalenta za servis Dementijeve koja ni na direktno pitanje kada ce da poboljsa servis nije drugacije odgovarala vec da je njen servis OK. Ako ne poboljsa Jelena servis djabe se trudi da bude #1

Valentin

pre 15 godina

Sve je normalno. Nije ona nezasluženo najbolja teniserka sveta, pošto to nikad nije bila niti će biti. Bila je zasluženo (po pravilima WTA) kratko vreme prva na WTA listi, a to se samo kod nas tumači i najboljom teniserkom planete. Ona je ono što je uvek bila - defanzivna igračica, koja može da dobije manje turnire, ali kad naiđe na teniserku koja udara, ona gubi. Bartoli vodi protiv "najbolje teniserke sveta" sa 4:3, i to tako što je dobila tri poslednja meča! O čemu mi onda pričamo? Uostalom, posle Melburna, biće verovatno treća na listi, ali ne i u svetu. Ja nisam lud da pomislim kako je Jelena bolja od Serene, koja ima deset "gren slemova", ili Šarapove, ili Safine, ili Dementijeve, ili Zvonarjove... Anu ne pominjem, jer je i sama priznala povredu palca ali, prvi put, i loše psihičko stanje. Nećemo dalje o njenoj privatnosti.
P.S. Loš početak Federera presudio je njegovom protivniku.

Napred naši!

pre 15 godina

Nikako ne shvatam ljude koji omalovazavaju srpske teniserke Jelenu i Anu, a uzdizu u nebo Moniku Seleš (za koju ste u komentarima procitali kako je nezahvalna i nije se javila ni Jeleni Gencic koja je putovala iz Beograda u Novi Sad da joj drzi treninge).
Da, Monika ima 9 Gren Slemova, ali zaboravljate cenu toga - da ju je otac Karolj bukvalno terorisao tenisom, i nije mogla da sebi priusti nikakvo drugo zadovoljstvo.
Zato danas, u 35. godini zivota, kaze u intervjuu (objavljeno prosle godine u nasoj Gloriji):
"Nikad ne zelim da se udam, ne zelim da imam decu - željna sam da se naslušam Dzimija Hendriksa koliko ja hocu i kad hocu!"
E, pa džabe ti svih 9 Gren Slemova i takav zivot.
Po tu cenu tolike trofeje su mogle da imaju i Jelena i Ana, ali meni je drago što nisu, i što su normalne i uspešne na svim životnim poljima.

Deja

pre 15 godina

jelena ne zasluzuje mesto broj jedan!puna je sebe pa je cak pustila bartoli da se prva rukuje sa sudijom iako ju je ova isprasila a logicno je da porazeni prvi pruza ruku!to dovoljno govori o tome koliko je umisljena zvezda nego sto zaista jeste!serena joj je dobro obrusila!zelim joj srecu,zelim joj bolji servis koji nikako ne napreduje!

Ирена

pre 15 godina

@Rade

Алал ти вера!
Јелена и Ана им криве што нису спавали, што су изгубили на кладионици, искидали живце...
НИСТЕ ВИ НИКАКВИ НАВИЈАЧИ, ВЕЋ ОБИЧНЕ РАЗМАЖЕНЕ СЕКА-ПЕРСЕ!!!
Ајде сад обећајте лепо себи да више нећете пратити тенис, кад тако лоше подносите поразе, вратите се Сони Плејстејшну, успут ћете поштедети све нас који их подржавамо без обзира на резултате.
Шта је било бре? Живот вам је до те мере празан па се поистовећујете са туђим? Доста више! Попели сте на главу и Богу и народу, комплексаши невиђених размера! А тек модератору...

realista

pre 15 godina

Sharapova nije igrala, Venus ispala, Ana jos uvek nije u formi. Ovo je bio ubedljivo najlaksi GS za osvojiti i ovakva prilika se nece skoro ukazati.
Bash me zanima sta ce se desaviti kad ova ekipa bude u punom sastavu i u dobroj formi.
Tek tada ce se pokazati ko koliko vredi u zenskom tenisu.
I dalje mislim da su 4 najbolje igracice: Sharapova, Ivanovic i sestre Villiams.
Od njihovih medjusobnih susreta ce i zavisiti ko ce ovu godinu zavrsiti na prvom mestu. Mozda bi neki u tu grupu stavili i Safinu, ali na zalost ona je izgleda psihicki labilna isto koliko i njen brat i zbog toga ce uvek gubiti kljucne mecheve protiv ovih iz vrha.
Dementieva takodje nema realnih sansi protiv bilo koje jace serverke - slican slucaj kao i sa JJ.
A pobednica ovog turnira se sada nazalost vec zna. To je Serena.
Jednostavno vise nema igracice koja je moze zaustaviti na putu do nove titule.

J.B

pre 15 godina

J.J "Ona je dodala da se nije takmičila dva meseca i da nije uspela da udje u ritam igre."

Pa koliko ja znam svi su imali pauzu od dva meseca a ne samo Jelena.Drugo,zar nije rekla da je pakleno trenirala za vreme te pauze i da je trenutno "spremnija nego ikad".Trece, ona njena prepotentnost o #1 teniserki planete zemlje, je joj se napokon olupalo o glavu.Nadam se da ce posle ovog poraza njen tim uspeti da joj ubedi da mora iskljucivo da se fokusira na tenis.Znaci batali novinare,haljine,holivud,spage, gledanje u veliki skrin za vreme meca,zasmejavanje publike, itd....Mada poznavajuci njen mentalitet, to je ravno nemogucem.

djordje

pre 15 godina

Miislim da Jelena nikad nije zaboravila Vimbldon pre dve godine, kad ju je Bartoli jednostavno "počistila".Mislim da je Jankovićka osvojila samo dva gema.ONA NIJE UŠLA U MEĆ PREPOTENTNO, VEĆ SA STRAHOM DA JOJ SE NEŠTO SLIČNO NE PONOVI.To se vodelo od prvog gema, stalno je gledala mamu, čudila se "kobajagi" šta se to dešava, prepirala se sa klincima koji skupljaju lopzice.Mislim da ona ovu francuskinju ne voli da sretne ni na ulici.Kako bi pre dve godine, ponovi se sad, ZA MENE OČEKIVANO, i u Melburnu, bila je ponižena.Jednostavno,Jelenin stil igre prebacivanja loptica i čekanje da protivnica pogreši, ne prolazi kod takvog "ubice-agresivca" kakva je Marion Bartoli.JELENA TREBA SAMO DA SE MOLI DA JE ŽREB POMAZI NA SLEDEĆIM TURNIRIMA,DA IZBEGNE OVU FRANCUSKINJU, JER SVE ĆE BITI ISTO.Jednostavno,M.Bartoli joj "ne leži"

teniser

pre 15 godina

Kaze Jelena da je Marion imala odgovore na sve njene lopte. Koje lopte - one sto ih je JJ udarala brzinom od oko 30 km na sat i to po sredini terena, a onda ih Bartoli plasirala 'de je 'tela...

O 2. setu da ne pricam. Malo bolja borba, ali toliko gresaka je previse za NEZASLUZENO 1. teniserku sveta. Mislim da je ovaj mec nesto najgore sto je JJ odigrala u svom zivotu... I niko ne moze da me prevari da nema komplex od Marion Bartoli - kada ga ima. Pricitajte blog Marion Bartoli na www.wtatour.com, gde je u danasnjem blogu blago "zadirkivala" (da ne kazem nesto bezobraznije), nasu princezu JJ.

Elem, kada prva teniserka nastupa na Grand Slam turniru, to treba da bude sa takvim autoritetom, i naravno sa dobrom igrom. Jelena nema nista od toga - umesto autoriteta, ona ga smao glumata, a ne znam samo gde da pocnem sa dobrom igrom. Servisi su SKANDAL (drugi joj je gori od Dementieve u najgora vremena), forhend koji udara sa onim odvratnim spinom je takodje bruka, igra na mrezi je takodje bruka za 1. teniserku sveta, i jedino taj njen bekend...

Zbog cega je vazno da je JJ ovde na AO ostvarila dobar rezultat - zato sto je sezona duga, zato sto je od ove sezone uveden novi sistem bodovanja, po kojem teniserke dobijaju veci broj poena ako se plasiraju u 1/4, 1/2 finala ili osvoje turnir. Na taj nacin se nagradjuje konzistentnost na turnirima i dobri rezultati... Jelena je takva bila u 2008. godini, ali ove sumnjam da ce biti tako. Mislim da se prilicno psihicki i emotivno ispraznila posle protekle uspesne sezone, tako da ce ove, po svemu sudeci, doci veliki pad.

Jeleninoj igri fale jaki, ravni udarci (koje ona, na moju zalost, nikada nece imati) i dobar servis. Kada to bude imala u svojoj igri, moci ce da razmislja o osvajanju Grand Slam turnira. Ovako, to ce joj postati pusta zelja.

Da se na ovom turniru plasirala makar u finale ili dogurala do polufinala, zadrzala bi 900 poena ili osvojila 1400 za finale i povecala bodvnu razliku u odnosu na Williams koja je na 2. mestu i Safinu i Dementievu koje su na 3. i 4. mestu... Da je ostvarila bolji rezultat na AO, Jelena bi nastavila sezonu sa autoritetom svetskog broja 1 i dobila bi na samopouzdanju. Tokom citave sezone je cekaju odbrane poena na velikim turnirima (1/2 finale Indian Wellsa, finale Key Biscayn-a, titula u Rimu, polufinale Roland Garos)... Malo ce moci da se dise lakse tokom Wimbledona i letnje turneje po SAD, jer ni ona ni Ana tada nisu ostvarile neke rezultate. Ali, kada dodje US OPen, i nakon toga jesenji deo sezone - Jelenu ceka pakao. Bice to strmoglav pad, ako podhitno ne pocne da menja pristup igri, svoju igru, svoju psihu i pristup vaznim mecevima na velikim turnirima..

Puno pozdrava (i srece)JJ... Trebace ti u ostatku sezone

Vasilije

pre 15 godina

Jelena, igraj kako znaš i umeš, želim ti sreću. Ali, kao da si pobrkala šta je uspeh u tenisu, šta se pamti? Uopšte nije važno da li ćeš na kraju godine biti prva na listi osvojenih bodova, već koliko, i koje titule si osvojila, koga si sve pobedila. Šta ti znači 'početak nije važan'- pa to je Grand Slam za ime boga, na kome si eto preuzela epitet 'najgoreg nastupa prvog reketa sveta u istoriji'! Igraj i osvoji sve Grand Slam turnire, makar po bodovima na kraju bila i deseta, to ti želim od srca.

Nikola

pre 15 godina

NAJBOLJA TENISERKA SVETA????
Dali ste cul za neku Stefi Graf ili mozda za Justine Henin to nisu teniserke kao ove nase da provode po desetak dana na prvom mestu,narocito za novu godinu kada se ne igraju turniri;To su bile PROFESIONALKE koje su
shvatale da ako hoces da budes prvi onda moraqs i da GRIZES

Sir Buca

pre 15 godina

Auuu.., Jeco!
Jeco, carice moja,
Branicu te, viteske mi casti, do zadnjega daha.
Ali i ja nemam vise od 9 zivota.
Napred mala moja. Mozes ti to.

Ivan-

pre 15 godina

Ovo je Jeleni bila jedinstvena prilika da osvoji jedan gren slem turnir. Mislim da posle ovog nema vise sansi da se to dogodi. Na zalost se obistinilo ono sto sam rekao pre turnira - naime da ce Jelena i Ana da dozive potop!!
Ali nije ovo nista..., nego tek pocetak kraja. Padace na listi, polako ali sigurno ko' zrele kruske. I ljudi...da se ne lazemo, samo zahvaljujuci sticajem neverovatnih okolnosti su bili relativno kratak period vremena broj 1. Sa Noletom je drugacija prica...verujem da ce se on duze odrzati u samom vrhu. I ovog puta se nadam da gresim u svojoj proceni, mada ne verujem.

Info

pre 15 godina

Link za transkript konferencije za stampu u originalu:

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-25/200901251232851932593.html

Lobel

pre 15 godina

"Ulila samopouzdanje protivnici lošim početkom..."
Moš mislit, Bartoli je kao i uvijek igrala svoju igru i ništa drugo. Janković nije imala odgovor na to.

Krivokapic

pre 15 godina

Bartoli je bila bolja i to je to. Ja ne znam sto se ljudi toliko pale kad neko od nasih izgubi. Pa ispala je i Venus pa nikom nista. Nije sramota izgubiti.
Interesanto je da vecina koji ovde komneqrisu Jelenine i Anine poraze jedva cekaju da se to desi. Onda bude najgora broj jeda, te se zaljubila u ovoga pa u onog, slika se gola itd. itd.
U cemu ste vi prvi ili 5. na svetu? Pljuvanje i ljubomora se ne racunaju.

Jelena Dokic je opet pobedila. Svaka ojc ast napovraku u svetski vrh.

ttx

pre 15 godina

Da rezimiram jucerasnji mec:
- Jelenin servis ocajan, kao da nije trenirala uopste, slab i neprecizan cak i za njene kriterijume.
- Udarci preslabi, kratki, cesto oko same servis linije
- Taktika ne postoji, ceo prvi set forsira bekend Bartoli, bez obzira sto je tim bekendom urnise
- Kretanje ocajno, sto zbog toga sto ne trci za lopticom uopste, sto zbog toga sto se ne namesti dobro za udarac
- Nepreciznost. I kada posalje duboke lopte, one cesto zavrse u autu, a ukoliko posalje jake lopte, zavrse u mrezi

Sve u svemu, bolje da se postedela blamaze i predala mec. Nivo igre nikad nizi, ne znam ko je ne bi pobedio. Zao mi je da kazem ali ne zasluzuje da bude broj 1 sa ovakvom igrom, ako joj je za utehu ne zasluzuje ni Safina ni Serena. Bolje nek ubuduce cuti i igra, jer evo sta je ispalo od "nikad spremnije Ane i Jelene".

Herbie

pre 15 godina

Svi koji su se bar malo bavili sportom znaju sta znaci kontinuitet u igri!
JJ je NASA i moramo kako god da bude da budemo na njenoj strani!
JJ mora da bude pozitivna, to isto vazi i za Anu i Noleta!
A mi navijaci malo da spustimo loptu sa negativnim komentarima!

Doni

pre 15 godina

Bravo Jelena, bravo Ana!!
Kad ispadnete iz Top 10 nece vas biti ni na jednom kalendaru niti na nekoj naslovnoj strani novina,na dobrom ste putu da to postignete do proleca!!!

jtavcar

pre 15 godina

zasto bojkotujete pracenje Jelene Dokic? sad cak nemate ni vest da je prvosla u cetvrtfinale! Igra sjajno, a gledaocima ovde je ona svakako interesantna, bez obzira sto ne igra pod srpskom zastavom!

meniskus

pre 15 godina

Ne vidim razloga da se Jelena kritkuje zbog njenog odnosa prema mecu. Ako je odnos problem, onda je to njen odnos prema mecu i protivnici, a ne prema zemlji koju predstavlja. Nije igrala za reprezentaciju. Ako su u pitanju izneverena ocekivanja, to su nasa ocekivanja i njoj je sigurno krivo zbog toga. Jednostavno se danas nije snasla i to je to. Pa sta sad..

Baki

pre 15 godina

Jedino što znam, to je da mi je ovo poslednja neprospavana noć zbog naših princeza i mezimica. Čim su napunile račune milionima dolara odmah su zapostavile tenis. Mala izigrava manekenku kome god je to potrebno, ova starija organizuje modne revije, snima filmove, itd. Dobro, uvek postoji opravdanje. Ani je malo pala motivacija posle osvajanja RG i dolaska na prvo mesto, Jeleni je bio cilj osvajanje prvog mesta i ostanak na njemu što je moguće duže, i to je to. Mentalno ustrojstvo ljudi našeg podneblja je katastrofalno.

Možemo ih pravdati da su bile povređene ili bolesne i da nisu imale dovoljan broj mečeva u pripremnom periodu, ali sad su zdrave i prave i opet ništa. Doduše, Ana se još i borila kako je znala i umela, a nije ni umela, ali Jelena, brate, ništa. Ni traga od one ženske iz jeseni prošle godine. Sve mi je bilo jasno već na onom meču sa Venus u Hong Kongu. Izgubila je brzinu. Ništa od nje na Australan Openu. Shvatam da je nabacila mišiće kako bi bila jača, međutim, takva fizička konstitucija usporava kretanje i prevashodno je namenjena agresivnijoj igri. Ona je za veoma kratko vreme nabacila toliku mišićnu masu da uopšte ne može da kreće. Po mom mišljenju nije trebalo odmah da se toliko nabilduje, već postepeno, za jedno 3 meseca, a ne za 20 dana pripema, i da postepeno usklađuje svoju igru sa svojom novom fizičkom konstitucijom. Onaj Ečeberi je upropastio.

Dakle, razočaranje je toliko da jedva čekam fed kup meč da ih pošteno izviždim. Bolje Vraneš da dovede Jovanovski i Krunićku. Više će se truditi. Ove dve manekenke ima da izgube od Japanki. A pitanje je da li će smeti i da se pojave pred beogradskom publikom posle svega. Verovatno će se opet naprasno razboleti. Samo bi trebalo da se dogovore šta će koja da kaže. Sram vas bilo!

Na kraju, šta mi tu možemo. Njih dve su jedino što imamo što je u vrhu ženskog tenisa i nastaviću i dalje da navijam za obe, s tim što ću za Jelenu malčice više zbog godina i zato što će karijeru najverovatnije završiti pre Ane. O nespavanju više i ne razmišljam. Samo ću ujutru da virnem i pogledam rezultat. Dok ih nismo ovako sumanuto pratili igrale su mnogo bolje. 'Ajde da ih malo ostavimo na miru. Ko zna, možda će se vratiti na staze stare slave...

branko

pre 15 godina

За мене порази Ане и Јелене нису превелико изненеђење ни разочарење. Још једном, по ко зна који пут , показало се да позиција на WTA листи доноси неке погодности у жребу али на самом терену никоме не гарантује ништа. Треба схватити да та позиција представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча. Нису Ана и Јелена играле толико лоше колико су њихове противнице играле добро и биле боље. За ону Клејбанову нисам ни чуо (а игра добро!) а за ову Бартоли сам на тренутке мислио да она страшно мрзи Јелену. Сећам се да је и пре неку годину у Вимблдону, баш као и синоћ, просто одувала Јелену са терена. Зна Јелена да изгуби од још по неке играчице али не сећам се да против још неке делује тако беспомоћно као против Бартоли. Не знам шта та девојка ради између мечева са Јеленом. Јелена се, на жалост, поново вратила у своју фазу игре без сервиса иако је крајем прошле године изгледало је да је то превазишла. Година је дуга, биће још доста победа али и пораза. Сви који у својим мислима што више занемаре WTA листу, лакше ће то подносити.

Rade

pre 15 godina

Alo...., pa to je samo SPORT frustrirane duse, a sta ste vi uradili u zivotu... ? Ova nasa drzava i propada od vas kakvi ste.
Sram vas bilo...ziveo SPORT i nasa Jelena. Neznam kako se mogu preporuciti ovi komentari studentima psihijatrije.
Pozdrav svim tolerantnim i kulturnim ljudima.
RADE

samo sport

pre 15 godina

U pravom-fer sportu najbolji pobedjuje i tu stvarno nema mesta nekakvom patriotizmu,a nasi Srpski sportisti nisu u nasoj sluzbi(srpskog naroda) kako bi lecili komplekse i jad vecine, svojim pobedama.Sport je to :slatka pobeda -gorak poraz.Podrska u dobrom i losem.

bla-bla, truć-truć

pre 15 godina

"Ja sam ona vrsta igrača kojem treba malo više vremena da uđe u rutinu..."
E, kad bi se igralo u 7 dobojenih setova, gde bi ti bio kraj. A i ova dvomesečna pauza SAMO za naše teniserke... stvarno nije u redu?!

Zoran

pre 15 godina

Ovo je bilo DRANJE...
Presudilo je ubeđenje da će se Bartoli sama predati i pasti u nesvest kada vidi najgoreg No. 1 u istoriji tenisa. Iz kog razloga li sam samo ostao noćas da gledam onaj drugorazredni tenis???

fun of the world

pre 15 godina

Sta je sada falilo. Nadam se da si bila zdrava. Ali od pocetka se videlo da si se protiv svake mucila..Nisu pripreme za AO u Beogradu i docek Nove godine na samo dve nedelje pred pocetak turnira. Sad trk nazad u Beograd na modnu reviju MONE i na " vazan" FED cup

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Moja baka je umela da kaze:"U zivotu koliko uzbrdice, toliko nizbrdice."
Pozivela je 93 godine i uvek je umela da realno procenjuje stvari.

Mislim da neke velike mudrosti ovde i ne treba.

Lose odigran mec. To se dogadjalo, dogadja se i i dogadjace se i najboljima.

Jelena ce sama umeti da proanalizira svoj mec i da uradi ono sto je potrebno da njene zelje idu po planu.

Razumem je i podrzavam da prevazidje svaku teskocu da bi stigla gde podje.

Ana

pre 15 godina

Steta! Ne toliko za poraz,koliko za igru prikazanu na terenu! Ako dobro razumijem
tenis-priprema se za Gren Slem turnire, a ne uigrava se na njima! I bilo je cudno da Jelena ne odigra niti jedan mech na turnirima prije AO! Prva ozbiljna protivnica i fijasko! Ja sam i dalje uz sve nase tenisere i uvijek cu navijati za njih i u pobjedi i u porazu, ali mora se vidjeti zelja za pobjedom, a ne predaja u prvom gemu! Pozdrav

Dragan

pre 15 godina

Potpuno zasluzena pobeda Marion Bartoli, bice da je nasa Jeca navukla kompleks od nje. Sa onakvom igrom zaista ne zasluzuje 1.mesto na WTA listi. Nadamo se ipak da ce u narednim mesecima poceti da igra kao i u poslednja 3 meseca 2008.godine. Sto se mene tice do kraja turnira navijam za guzatu ali simpaticnu Francuskinju.

Stevan

pre 15 godina

Jeco glavu gore,ti si nas veliki ponos!Al sto je realno,realno je.Ti nisi kalibar za sampiona,nisi u stanju da osvojis grand slam i u pravu su sto te osporavaju zbog toga.Al bez obzira na sve,ti si se upisala u istoriju svetskog tenisa i imas jos vremena da unapredis svoju igru da bi postala broj 1 u pravom smislu!

zvezda ja

pre 15 godina

Ok los pocetak odlucio.Ali ja zaista se pitam zbog cega Jelena i Ana su "zaboravile" da igraju? Mozda je kritika lako a mozda ima tu imali delic istine.Ana puno vremena posvecuje modi,sponsorima itd.Jeleni ne stoji lose haljina zar ne i biznis lepo ide,sve je to ok.Ali ljudi moji mi smo srbi a ne nemci svajcarci amerikanci itd .Treba se vratiti osnovnoj bazi,skromnost i rad,ozbiljnost.Nravno da uvek cu navijati za nase.Sta je u pitanju novac imate ali slave jos ne .Svi ce se secati zlatnih u kosarci odbojci a ko se jos seca desnog beka veleza iz mostara(izcinjavam mu se) ,niko.Zato please radite ono sto najbolje i znate a to je tenis i prepustite biznis vasim agentima.

Robokap

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta ona izjavljuje posle meca! Da joj nije bitan pocetak!!!!!!!! Pa sta je onda bitno??Sad ce lepo Safina da zasedne na prvo mesto i ima da ga drzi bar godinu dana,minimum!!!

Pittsburgh

pre 15 godina

Eto ti sad, opet ima opravdanje "nije se takmicila 2 meseca, pa nije usla u ritam igre". E bre, sramota jedna. Samo se ti spremaj za filmsku karijeru, i da osvojih Hollywood. To je mnogo bitnije. I ti i Ana. BTW, ova Bartoli uopste nije bezveze igracica, ne zaboravite da je pre godinu dana, na slican nacin isprasila Zastin Enan, na opste iznenadjenje celog sveta. LM, drage nase Srpske lepotice: ili igrajte tenis, ili okacite rekete na klin, pa idite i manekenisite se i snimajte filmove do mile volje. Ovo ovako nigde ne vodi.

Thunderbird

pre 15 godina

Ja jesam Jecin veliki navijač, ali za ovakav poraz nema nikakvog opravdanja.
Kakav je to odnos prema tako vaznom turniru?!
Potpuna dekoncentrisanost.
Jeco i Ana, jel vi to hoćete da sledeći put igrate kvalifikacije da bi vas uopšte primili na neki turnir?!
Ajde napred, neću da cujem više nikad za ovakvu bruku!

alfa

pre 15 godina

Bla, bla, bla,....
I nemoj da mi neko kaze da sam pljuva,
Da je Jelena Engleskinja komentatori bi je razbili.
Da je Amerikanka, bilo bi jos gore. Bila bi potpuno ignorisana.
Jer ako ljudi u zemljama gde je sport sastavni deo kulture nesto ne podnose to je nedostatak borbenosti. Kukavicluk i predaju.
Podcenjivacki odnos prema poslu kojim se bavite.
Aroganciju bez razloga.
Prepoteciju bez pokrica.
Neintiligenciju - u sportskom smislu.

Marko, 1988

pre 15 godina

Svaka ti cast na "zalaganju". Nije mi jasno sam sta si gledala na semaforu ceo mec. To se desava kada utuvis u glavu da ti ne ide i da je sve protiv tebe, a ustvari si igrala mnogo lose. Ja navijam samo za tebe ali ovo je bio ocajan mec.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Moja baka je umela da kaze:"U zivotu koliko uzbrdice, toliko nizbrdice."
Pozivela je 93 godine i uvek je umela da realno procenjuje stvari.

Mislim da neke velike mudrosti ovde i ne treba.

Lose odigran mec. To se dogadjalo, dogadja se i i dogadjace se i najboljima.

Jelena ce sama umeti da proanalizira svoj mec i da uradi ono sto je potrebno da njene zelje idu po planu.

Razumem je i podrzavam da prevazidje svaku teskocu da bi stigla gde podje.

alfa

pre 15 godina

Bla, bla, bla,....
I nemoj da mi neko kaze da sam pljuva,
Da je Jelena Engleskinja komentatori bi je razbili.
Da je Amerikanka, bilo bi jos gore. Bila bi potpuno ignorisana.
Jer ako ljudi u zemljama gde je sport sastavni deo kulture nesto ne podnose to je nedostatak borbenosti. Kukavicluk i predaju.
Podcenjivacki odnos prema poslu kojim se bavite.
Aroganciju bez razloga.
Prepoteciju bez pokrica.
Neintiligenciju - u sportskom smislu.

Thunderbird

pre 15 godina

Ja jesam Jecin veliki navijač, ali za ovakav poraz nema nikakvog opravdanja.
Kakav je to odnos prema tako vaznom turniru?!
Potpuna dekoncentrisanost.
Jeco i Ana, jel vi to hoćete da sledeći put igrate kvalifikacije da bi vas uopšte primili na neki turnir?!
Ajde napred, neću da cujem više nikad za ovakvu bruku!

Stevan

pre 15 godina

Jeco glavu gore,ti si nas veliki ponos!Al sto je realno,realno je.Ti nisi kalibar za sampiona,nisi u stanju da osvojis grand slam i u pravu su sto te osporavaju zbog toga.Al bez obzira na sve,ti si se upisala u istoriju svetskog tenisa i imas jos vremena da unapredis svoju igru da bi postala broj 1 u pravom smislu!

Zoran

pre 15 godina

Ovo je bilo DRANJE...
Presudilo je ubeđenje da će se Bartoli sama predati i pasti u nesvest kada vidi najgoreg No. 1 u istoriji tenisa. Iz kog razloga li sam samo ostao noćas da gledam onaj drugorazredni tenis???

Rade

pre 15 godina

Alo...., pa to je samo SPORT frustrirane duse, a sta ste vi uradili u zivotu... ? Ova nasa drzava i propada od vas kakvi ste.
Sram vas bilo...ziveo SPORT i nasa Jelena. Neznam kako se mogu preporuciti ovi komentari studentima psihijatrije.
Pozdrav svim tolerantnim i kulturnim ljudima.
RADE

Herbie

pre 15 godina

Svi koji su se bar malo bavili sportom znaju sta znaci kontinuitet u igri!
JJ je NASA i moramo kako god da bude da budemo na njenoj strani!
JJ mora da bude pozitivna, to isto vazi i za Anu i Noleta!
A mi navijaci malo da spustimo loptu sa negativnim komentarima!

Dragan

pre 15 godina

Potpuno zasluzena pobeda Marion Bartoli, bice da je nasa Jeca navukla kompleks od nje. Sa onakvom igrom zaista ne zasluzuje 1.mesto na WTA listi. Nadamo se ipak da ce u narednim mesecima poceti da igra kao i u poslednja 3 meseca 2008.godine. Sto se mene tice do kraja turnira navijam za guzatu ali simpaticnu Francuskinju.

Marko, 1988

pre 15 godina

Svaka ti cast na "zalaganju". Nije mi jasno sam sta si gledala na semaforu ceo mec. To se desava kada utuvis u glavu da ti ne ide i da je sve protiv tebe, a ustvari si igrala mnogo lose. Ja navijam samo za tebe ali ovo je bio ocajan mec.

Krivokapic

pre 15 godina

Bartoli je bila bolja i to je to. Ja ne znam sto se ljudi toliko pale kad neko od nasih izgubi. Pa ispala je i Venus pa nikom nista. Nije sramota izgubiti.
Interesanto je da vecina koji ovde komneqrisu Jelenine i Anine poraze jedva cekaju da se to desi. Onda bude najgora broj jeda, te se zaljubila u ovoga pa u onog, slika se gola itd. itd.
U cemu ste vi prvi ili 5. na svetu? Pljuvanje i ljubomora se ne racunaju.

Jelena Dokic je opet pobedila. Svaka ojc ast napovraku u svetski vrh.

Ana

pre 15 godina

Steta! Ne toliko za poraz,koliko za igru prikazanu na terenu! Ako dobro razumijem
tenis-priprema se za Gren Slem turnire, a ne uigrava se na njima! I bilo je cudno da Jelena ne odigra niti jedan mech na turnirima prije AO! Prva ozbiljna protivnica i fijasko! Ja sam i dalje uz sve nase tenisere i uvijek cu navijati za njih i u pobjedi i u porazu, ali mora se vidjeti zelja za pobjedom, a ne predaja u prvom gemu! Pozdrav

zvezda ja

pre 15 godina

Ok los pocetak odlucio.Ali ja zaista se pitam zbog cega Jelena i Ana su "zaboravile" da igraju? Mozda je kritika lako a mozda ima tu imali delic istine.Ana puno vremena posvecuje modi,sponsorima itd.Jeleni ne stoji lose haljina zar ne i biznis lepo ide,sve je to ok.Ali ljudi moji mi smo srbi a ne nemci svajcarci amerikanci itd .Treba se vratiti osnovnoj bazi,skromnost i rad,ozbiljnost.Nravno da uvek cu navijati za nase.Sta je u pitanju novac imate ali slave jos ne .Svi ce se secati zlatnih u kosarci odbojci a ko se jos seca desnog beka veleza iz mostara(izcinjavam mu se) ,niko.Zato please radite ono sto najbolje i znate a to je tenis i prepustite biznis vasim agentima.

ttx

pre 15 godina

Da rezimiram jucerasnji mec:
- Jelenin servis ocajan, kao da nije trenirala uopste, slab i neprecizan cak i za njene kriterijume.
- Udarci preslabi, kratki, cesto oko same servis linije
- Taktika ne postoji, ceo prvi set forsira bekend Bartoli, bez obzira sto je tim bekendom urnise
- Kretanje ocajno, sto zbog toga sto ne trci za lopticom uopste, sto zbog toga sto se ne namesti dobro za udarac
- Nepreciznost. I kada posalje duboke lopte, one cesto zavrse u autu, a ukoliko posalje jake lopte, zavrse u mrezi

Sve u svemu, bolje da se postedela blamaze i predala mec. Nivo igre nikad nizi, ne znam ko je ne bi pobedio. Zao mi je da kazem ali ne zasluzuje da bude broj 1 sa ovakvom igrom, ako joj je za utehu ne zasluzuje ni Safina ni Serena. Bolje nek ubuduce cuti i igra, jer evo sta je ispalo od "nikad spremnije Ane i Jelene".

samo sport

pre 15 godina

U pravom-fer sportu najbolji pobedjuje i tu stvarno nema mesta nekakvom patriotizmu,a nasi Srpski sportisti nisu u nasoj sluzbi(srpskog naroda) kako bi lecili komplekse i jad vecine, svojim pobedama.Sport je to :slatka pobeda -gorak poraz.Podrska u dobrom i losem.

teniser

pre 15 godina

Kaze Jelena da je Marion imala odgovore na sve njene lopte. Koje lopte - one sto ih je JJ udarala brzinom od oko 30 km na sat i to po sredini terena, a onda ih Bartoli plasirala 'de je 'tela...

O 2. setu da ne pricam. Malo bolja borba, ali toliko gresaka je previse za NEZASLUZENO 1. teniserku sveta. Mislim da je ovaj mec nesto najgore sto je JJ odigrala u svom zivotu... I niko ne moze da me prevari da nema komplex od Marion Bartoli - kada ga ima. Pricitajte blog Marion Bartoli na www.wtatour.com, gde je u danasnjem blogu blago "zadirkivala" (da ne kazem nesto bezobraznije), nasu princezu JJ.

Elem, kada prva teniserka nastupa na Grand Slam turniru, to treba da bude sa takvim autoritetom, i naravno sa dobrom igrom. Jelena nema nista od toga - umesto autoriteta, ona ga smao glumata, a ne znam samo gde da pocnem sa dobrom igrom. Servisi su SKANDAL (drugi joj je gori od Dementieve u najgora vremena), forhend koji udara sa onim odvratnim spinom je takodje bruka, igra na mrezi je takodje bruka za 1. teniserku sveta, i jedino taj njen bekend...

Zbog cega je vazno da je JJ ovde na AO ostvarila dobar rezultat - zato sto je sezona duga, zato sto je od ove sezone uveden novi sistem bodovanja, po kojem teniserke dobijaju veci broj poena ako se plasiraju u 1/4, 1/2 finala ili osvoje turnir. Na taj nacin se nagradjuje konzistentnost na turnirima i dobri rezultati... Jelena je takva bila u 2008. godini, ali ove sumnjam da ce biti tako. Mislim da se prilicno psihicki i emotivno ispraznila posle protekle uspesne sezone, tako da ce ove, po svemu sudeci, doci veliki pad.

Jeleninoj igri fale jaki, ravni udarci (koje ona, na moju zalost, nikada nece imati) i dobar servis. Kada to bude imala u svojoj igri, moci ce da razmislja o osvajanju Grand Slam turnira. Ovako, to ce joj postati pusta zelja.

Da se na ovom turniru plasirala makar u finale ili dogurala do polufinala, zadrzala bi 900 poena ili osvojila 1400 za finale i povecala bodvnu razliku u odnosu na Williams koja je na 2. mestu i Safinu i Dementievu koje su na 3. i 4. mestu... Da je ostvarila bolji rezultat na AO, Jelena bi nastavila sezonu sa autoritetom svetskog broja 1 i dobila bi na samopouzdanju. Tokom citave sezone je cekaju odbrane poena na velikim turnirima (1/2 finale Indian Wellsa, finale Key Biscayn-a, titula u Rimu, polufinale Roland Garos)... Malo ce moci da se dise lakse tokom Wimbledona i letnje turneje po SAD, jer ni ona ni Ana tada nisu ostvarile neke rezultate. Ali, kada dodje US OPen, i nakon toga jesenji deo sezone - Jelenu ceka pakao. Bice to strmoglav pad, ako podhitno ne pocne da menja pristup igri, svoju igru, svoju psihu i pristup vaznim mecevima na velikim turnirima..

Puno pozdrava (i srece)JJ... Trebace ti u ostatku sezone

Pittsburgh

pre 15 godina

Eto ti sad, opet ima opravdanje "nije se takmicila 2 meseca, pa nije usla u ritam igre". E bre, sramota jedna. Samo se ti spremaj za filmsku karijeru, i da osvojih Hollywood. To je mnogo bitnije. I ti i Ana. BTW, ova Bartoli uopste nije bezveze igracica, ne zaboravite da je pre godinu dana, na slican nacin isprasila Zastin Enan, na opste iznenadjenje celog sveta. LM, drage nase Srpske lepotice: ili igrajte tenis, ili okacite rekete na klin, pa idite i manekenisite se i snimajte filmove do mile volje. Ovo ovako nigde ne vodi.

Ирена

pre 15 godina

@Rade

Алал ти вера!
Јелена и Ана им криве што нису спавали, што су изгубили на кладионици, искидали живце...
НИСТЕ ВИ НИКАКВИ НАВИЈАЧИ, ВЕЋ ОБИЧНЕ РАЗМАЖЕНЕ СЕКА-ПЕРСЕ!!!
Ајде сад обећајте лепо себи да више нећете пратити тенис, кад тако лоше подносите поразе, вратите се Сони Плејстејшну, успут ћете поштедети све нас који их подржавамо без обзира на резултате.
Шта је било бре? Живот вам је до те мере празан па се поистовећујете са туђим? Доста више! Попели сте на главу и Богу и народу, комплексаши невиђених размера! А тек модератору...

Napred naši!

pre 15 godina

Nikako ne shvatam ljude koji omalovazavaju srpske teniserke Jelenu i Anu, a uzdizu u nebo Moniku Seleš (za koju ste u komentarima procitali kako je nezahvalna i nije se javila ni Jeleni Gencic koja je putovala iz Beograda u Novi Sad da joj drzi treninge).
Da, Monika ima 9 Gren Slemova, ali zaboravljate cenu toga - da ju je otac Karolj bukvalno terorisao tenisom, i nije mogla da sebi priusti nikakvo drugo zadovoljstvo.
Zato danas, u 35. godini zivota, kaze u intervjuu (objavljeno prosle godine u nasoj Gloriji):
"Nikad ne zelim da se udam, ne zelim da imam decu - željna sam da se naslušam Dzimija Hendriksa koliko ja hocu i kad hocu!"
E, pa džabe ti svih 9 Gren Slemova i takav zivot.
Po tu cenu tolike trofeje su mogle da imaju i Jelena i Ana, ali meni je drago što nisu, i što su normalne i uspešne na svim životnim poljima.

Sir Buca

pre 15 godina

Auuu.., Jeco!
Jeco, carice moja,
Branicu te, viteske mi casti, do zadnjega daha.
Ali i ja nemam vise od 9 zivota.
Napred mala moja. Mozes ti to.

Robokap

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta ona izjavljuje posle meca! Da joj nije bitan pocetak!!!!!!!! Pa sta je onda bitno??Sad ce lepo Safina da zasedne na prvo mesto i ima da ga drzi bar godinu dana,minimum!!!

branko

pre 15 godina

За мене порази Ане и Јелене нису превелико изненеђење ни разочарење. Још једном, по ко зна који пут , показало се да позиција на WTA листи доноси неке погодности у жребу али на самом терену никоме не гарантује ништа. Треба схватити да та позиција представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча. Нису Ана и Јелена играле толико лоше колико су њихове противнице играле добро и биле боље. За ону Клејбанову нисам ни чуо (а игра добро!) а за ову Бартоли сам на тренутке мислио да она страшно мрзи Јелену. Сећам се да је и пре неку годину у Вимблдону, баш као и синоћ, просто одувала Јелену са терена. Зна Јелена да изгуби од још по неке играчице али не сећам се да против још неке делује тако беспомоћно као против Бартоли. Не знам шта та девојка ради између мечева са Јеленом. Јелена се, на жалост, поново вратила у своју фазу игре без сервиса иако је крајем прошле године изгледало је да је то превазишла. Година је дуга, биће још доста победа али и пораза. Сви који у својим мислима што више занемаре WTA листу, лакше ће то подносити.

Lobel

pre 15 godina

"Ulila samopouzdanje protivnici lošim početkom..."
Moš mislit, Bartoli je kao i uvijek igrala svoju igru i ništa drugo. Janković nije imala odgovor na to.

meniskus

pre 15 godina

Ne vidim razloga da se Jelena kritkuje zbog njenog odnosa prema mecu. Ako je odnos problem, onda je to njen odnos prema mecu i protivnici, a ne prema zemlji koju predstavlja. Nije igrala za reprezentaciju. Ako su u pitanju izneverena ocekivanja, to su nasa ocekivanja i njoj je sigurno krivo zbog toga. Jednostavno se danas nije snasla i to je to. Pa sta sad..

Deja

pre 15 godina

jelena ne zasluzuje mesto broj jedan!puna je sebe pa je cak pustila bartoli da se prva rukuje sa sudijom iako ju je ova isprasila a logicno je da porazeni prvi pruza ruku!to dovoljno govori o tome koliko je umisljena zvezda nego sto zaista jeste!serena joj je dobro obrusila!zelim joj srecu,zelim joj bolji servis koji nikako ne napreduje!

k

pre 15 godina

@Baki

Cekaces da ih izvizdas u Areni? Znaci platices kartu. Doci na mec koji igra reprezentacija Srbije. Sesti na mesto, i zvizdati?

E boze boze boze da li je moguce da si to napisao?

fun of the world

pre 15 godina

Sta je sada falilo. Nadam se da si bila zdrava. Ali od pocetka se videlo da si se protiv svake mucila..Nisu pripreme za AO u Beogradu i docek Nove godine na samo dve nedelje pred pocetak turnira. Sad trk nazad u Beograd na modnu reviju MONE i na " vazan" FED cup

bla-bla, truć-truć

pre 15 godina

"Ja sam ona vrsta igrača kojem treba malo više vremena da uđe u rutinu..."
E, kad bi se igralo u 7 dobojenih setova, gde bi ti bio kraj. A i ova dvomesečna pauza SAMO za naše teniserke... stvarno nije u redu?!

jtavcar

pre 15 godina

zasto bojkotujete pracenje Jelene Dokic? sad cak nemate ni vest da je prvosla u cetvrtfinale! Igra sjajno, a gledaocima ovde je ona svakako interesantna, bez obzira sto ne igra pod srpskom zastavom!

Džon Najk

pre 15 godina

Kineske patike najbolje su na svetu! Kineske haljine takođe. Jelena je uz sve to dobila i pedeset miliona dolara od Kineza. Više nego što bi dobili Federer, Nadal i Novak zajedno. Pitam se samo kako neko može da poveruje u ovu propagandu iz Jelenine kuhinje? Ko daje šumaherovske sume za teniserku koja ima 24 godine, nijedan pravi turnir u karijeri, a ne ume da servira. Vi mislite da Kinezi ne znaju da je promenjen sistem bodovanja i da WTA lista baš ništa ne znači za nekoga ko nikada neće uzeti 2000 bodova na jednom mestu. Pa kako onda znak JJ može njima da donese profit i nepoznatu firmu dovede na nivo Adidasa, Najka, Lakoste, ili Riboka? Zašto Ribok nije dao velike pare i na svoju robu stavio JJ? Meni je jasno, a JJ fanovima ne vredi ništa govoriti. To je sekta, koja ima svoje zakone. Čuveni ženevski Rolex reklamiraju samo Ana i Federer. Kako ovo mogu da shvate oni koji znaju samo nekoliko reči - "Glavu Gore, Jeco", "Pile naše, najbolja si i kad gubiš", "Jeco, zgazi ih sve"... Nikako, jedino što ih je teško podneti na ovom sajtu, jer nas ubijaju svojom verbalnom agresijom.

Vasilije

pre 15 godina

Jelena, igraj kako znaš i umeš, želim ti sreću. Ali, kao da si pobrkala šta je uspeh u tenisu, šta se pamti? Uopšte nije važno da li ćeš na kraju godine biti prva na listi osvojenih bodova, već koliko, i koje titule si osvojila, koga si sve pobedila. Šta ti znači 'početak nije važan'- pa to je Grand Slam za ime boga, na kome si eto preuzela epitet 'najgoreg nastupa prvog reketa sveta u istoriji'! Igraj i osvoji sve Grand Slam turnire, makar po bodovima na kraju bila i deseta, to ti želim od srca.

Nikola

pre 15 godina

NAJBOLJA TENISERKA SVETA????
Dali ste cul za neku Stefi Graf ili mozda za Justine Henin to nisu teniserke kao ove nase da provode po desetak dana na prvom mestu,narocito za novu godinu kada se ne igraju turniri;To su bile PROFESIONALKE koje su
shvatale da ako hoces da budes prvi onda moraqs i da GRIZES

frappe

pre 15 godina

DA SVE JE TO MOŽDA I ISTINA, ali šta je radila na prethodinm mečevima koje je lako dobijala? Moguće da, s obzirom da je u prva tri kola igrala protiv slabijih igračica, sad je došla bartoli kao 16. na listi i jednostavno je poklekla. mislim da je to ne opravdava što je izgubila jer se sad našla u situaciji da neke druge teniserke brane njeno prvo mesto. to ipak ne priliči jednoj teniskoj kraljici poput jelene. razumem da je izgubila protiv serene, ali da je ovako počisti sa terena bartoli... ipak je to malo previše.

Info

pre 15 godina

Link za transkript konferencije za stampu u originalu:

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-25/200901251232851932593.html

realista

pre 15 godina

Sharapova nije igrala, Venus ispala, Ana jos uvek nije u formi. Ovo je bio ubedljivo najlaksi GS za osvojiti i ovakva prilika se nece skoro ukazati.
Bash me zanima sta ce se desaviti kad ova ekipa bude u punom sastavu i u dobroj formi.
Tek tada ce se pokazati ko koliko vredi u zenskom tenisu.
I dalje mislim da su 4 najbolje igracice: Sharapova, Ivanovic i sestre Villiams.
Od njihovih medjusobnih susreta ce i zavisiti ko ce ovu godinu zavrsiti na prvom mestu. Mozda bi neki u tu grupu stavili i Safinu, ali na zalost ona je izgleda psihicki labilna isto koliko i njen brat i zbog toga ce uvek gubiti kljucne mecheve protiv ovih iz vrha.
Dementieva takodje nema realnih sansi protiv bilo koje jace serverke - slican slucaj kao i sa JJ.
A pobednica ovog turnira se sada nazalost vec zna. To je Serena.
Jednostavno vise nema igracice koja je moze zaustaviti na putu do nove titule.

Valentin

pre 15 godina

Sve je normalno. Nije ona nezasluženo najbolja teniserka sveta, pošto to nikad nije bila niti će biti. Bila je zasluženo (po pravilima WTA) kratko vreme prva na WTA listi, a to se samo kod nas tumači i najboljom teniserkom planete. Ona je ono što je uvek bila - defanzivna igračica, koja može da dobije manje turnire, ali kad naiđe na teniserku koja udara, ona gubi. Bartoli vodi protiv "najbolje teniserke sveta" sa 4:3, i to tako što je dobila tri poslednja meča! O čemu mi onda pričamo? Uostalom, posle Melburna, biće verovatno treća na listi, ali ne i u svetu. Ja nisam lud da pomislim kako je Jelena bolja od Serene, koja ima deset "gren slemova", ili Šarapove, ili Safine, ili Dementijeve, ili Zvonarjove... Anu ne pominjem, jer je i sama priznala povredu palca ali, prvi put, i loše psihičko stanje. Nećemo dalje o njenoj privatnosti.
P.S. Loš početak Federera presudio je njegovom protivniku.

dragan

pre 15 godina

Nemojmo se zavaravati,Jelena je samo malo bolja od prosjecne teniserke,sticajem okolnosti je na prvom mjestu,ali ona nije "klasa" da bi tu bila i ostala i sumnjam da ikada moze osvojiti jedan od ovih pet najjacih turnira(zaista bih voleo da nisam u pravu,da me demantuje).Ja,naravno navijam za nju isto kao i za Anu i Noleta,pratim njihove sve nastupe i tako ce biti i ubuduce,ali treba biti realan.Ona igra tenis,ping-pong...prebaci lopticu u protivnicki teren pa sta bude,a posto ima veoma slab servis,ako je malo losije krene sa prebacivanjem loptice,nema sa cim da to nadoknadi.Ana za razliku od nje ima dobar servis,ali samo "kad je krene"...a ima i dobar udarac,ali takodje, "kad je krene".Ona bi mogla da uradi nesto vise,samo mora naci pravog trenera i da se malo vise posveti tenisu...treniranju...Jedna Nemica sa njenim predispozicijama vec bi duze vremena bila broj 1 i imala 5-6 g.slemova.Na zalost,tako je to...

djordje

pre 15 godina

Miislim da Jelena nikad nije zaboravila Vimbldon pre dve godine, kad ju je Bartoli jednostavno "počistila".Mislim da je Jankovićka osvojila samo dva gema.ONA NIJE UŠLA U MEĆ PREPOTENTNO, VEĆ SA STRAHOM DA JOJ SE NEŠTO SLIČNO NE PONOVI.To se vodelo od prvog gema, stalno je gledala mamu, čudila se "kobajagi" šta se to dešava, prepirala se sa klincima koji skupljaju lopzice.Mislim da ona ovu francuskinju ne voli da sretne ni na ulici.Kako bi pre dve godine, ponovi se sad, ZA MENE OČEKIVANO, i u Melburnu, bila je ponižena.Jednostavno,Jelenin stil igre prebacivanja loptica i čekanje da protivnica pogreši, ne prolazi kod takvog "ubice-agresivca" kakva je Marion Bartoli.JELENA TREBA SAMO DA SE MOLI DA JE ŽREB POMAZI NA SLEDEĆIM TURNIRIMA,DA IZBEGNE OVU FRANCUSKINJU, JER SVE ĆE BITI ISTO.Jednostavno,M.Bartoli joj "ne leži"

J.B

pre 15 godina

J.J "Ona je dodala da se nije takmičila dva meseca i da nije uspela da udje u ritam igre."

Pa koliko ja znam svi su imali pauzu od dva meseca a ne samo Jelena.Drugo,zar nije rekla da je pakleno trenirala za vreme te pauze i da je trenutno "spremnija nego ikad".Trece, ona njena prepotentnost o #1 teniserki planete zemlje, je joj se napokon olupalo o glavu.Nadam se da ce posle ovog poraza njen tim uspeti da joj ubedi da mora iskljucivo da se fokusira na tenis.Znaci batali novinare,haljine,holivud,spage, gledanje u veliki skrin za vreme meca,zasmejavanje publike, itd....Mada poznavajuci njen mentalitet, to je ravno nemogucem.

Baki

pre 15 godina

Jedino što znam, to je da mi je ovo poslednja neprospavana noć zbog naših princeza i mezimica. Čim su napunile račune milionima dolara odmah su zapostavile tenis. Mala izigrava manekenku kome god je to potrebno, ova starija organizuje modne revije, snima filmove, itd. Dobro, uvek postoji opravdanje. Ani je malo pala motivacija posle osvajanja RG i dolaska na prvo mesto, Jeleni je bio cilj osvajanje prvog mesta i ostanak na njemu što je moguće duže, i to je to. Mentalno ustrojstvo ljudi našeg podneblja je katastrofalno.

Možemo ih pravdati da su bile povređene ili bolesne i da nisu imale dovoljan broj mečeva u pripremnom periodu, ali sad su zdrave i prave i opet ništa. Doduše, Ana se još i borila kako je znala i umela, a nije ni umela, ali Jelena, brate, ništa. Ni traga od one ženske iz jeseni prošle godine. Sve mi je bilo jasno već na onom meču sa Venus u Hong Kongu. Izgubila je brzinu. Ništa od nje na Australan Openu. Shvatam da je nabacila mišiće kako bi bila jača, međutim, takva fizička konstitucija usporava kretanje i prevashodno je namenjena agresivnijoj igri. Ona je za veoma kratko vreme nabacila toliku mišićnu masu da uopšte ne može da kreće. Po mom mišljenju nije trebalo odmah da se toliko nabilduje, već postepeno, za jedno 3 meseca, a ne za 20 dana pripema, i da postepeno usklađuje svoju igru sa svojom novom fizičkom konstitucijom. Onaj Ečeberi je upropastio.

Dakle, razočaranje je toliko da jedva čekam fed kup meč da ih pošteno izviždim. Bolje Vraneš da dovede Jovanovski i Krunićku. Više će se truditi. Ove dve manekenke ima da izgube od Japanki. A pitanje je da li će smeti i da se pojave pred beogradskom publikom posle svega. Verovatno će se opet naprasno razboleti. Samo bi trebalo da se dogovore šta će koja da kaže. Sram vas bilo!

Na kraju, šta mi tu možemo. Njih dve su jedino što imamo što je u vrhu ženskog tenisa i nastaviću i dalje da navijam za obe, s tim što ću za Jelenu malčice više zbog godina i zato što će karijeru najverovatnije završiti pre Ane. O nespavanju više i ne razmišljam. Samo ću ujutru da virnem i pogledam rezultat. Dok ih nismo ovako sumanuto pratili igrale su mnogo bolje. 'Ajde da ih malo ostavimo na miru. Ko zna, možda će se vratiti na staze stare slave...

Doni

pre 15 godina

Bravo Jelena, bravo Ana!!
Kad ispadnete iz Top 10 nece vas biti ni na jednom kalendaru niti na nekoj naslovnoj strani novina,na dobrom ste putu da to postignete do proleca!!!

Ljupka

pre 15 godina

Pripremala se dugo u Meksiku,radila kao nikad do sad,ali se nista to nije videla na AO.Vukla se po trenu i nije imala svezinu ,ne samo protiv Bartoli,vec sve utakmice.Ovakvo zalaganje i reci da joj treba vise da udjem u ritam su OK jer su to njene mogucnosti,ali ne i da se osvoji grand slam.

go Jecka go !!!

pre 15 godina

Napred Jecka kraljice!!Nemoj odustajati !!! Da te nisu problemi sa kineskim patikama i suljevima sprecili, ti bi uzela AO!! Verujem da ti to mozes, ako ne ove godine onda sledece sigurno!!!

Miica

pre 15 godina

Pa i porazi su sastavni deo sporta.Samo sto se to Jeleni malo cesce desava,i to nazalost,ne tako retko,i od nize rangiranih teniserki.Kada se uzme u obzir da vise nema Enen,Sarapova vise ne igra nego sto igra,sestre Viliems igraju rekreativno,ruskinje osciliraju,Ana u ocajnoj formi,koliko bi lakse okolnosti Jelena mogla da trazi od svega ovoga,da bi se odrzala na prvom mestu.Nazalost i pored svih ovi gore navedenih olaksica,ona se muci ko gresnik s dusom.Znaci sestro,kada ti sad nisi u stanju da dominiras u takvoj situaciji,onda kad ces.Ove godine ce se na tom prvom mestu sigurno smenjivati par igracica,ali pravog dominantog #1,verovatno necemo videti jedno duze vreme.

Dragance

pre 15 godina

Jelena Jankovic No. 1 ???
To je apsurd kakvog jos nije bilo u tenisu! Konkurencija je nikakva.
Igracica koja dodje na No.1 i onda kaze kako sada mora ozbiljno da trenira da sebe dovede u punu fizicku spremu!
Pa kakva je konkurencija kada neko bez fizicke spreme postane No. 1?

Vladimir

pre 15 godina

Zamislite ovaj isti mec sa Bartoli ali da Jelena ima barem PRISTOJAN servis - sigurno bi pobedila. Ovakva njena izjava posle meca me podseca na izjave antitalenta za servis Dementijeve koja ni na direktno pitanje kada ce da poboljsa servis nije drugacije odgovarala vec da je njen servis OK. Ako ne poboljsa Jelena servis djabe se trudi da bude #1

Miroslav

pre 15 godina

@Dragan
Tako je! U štabu Aninom napravili su strašne greške. Priznajem da sam, kad su mi se deca rodila, čitao knjige kako da ih vaspitavam, i ne stidim se da to priznam. I danas rado slušam akademika Jerotića, kad na televiziji govori o odrastanju i sazrevanju dece. Ana je fantastična teniserka, divno dete što bi rekle bake, ali ona je kasno počela da sazreva. Nju nisu pripremili za život koji je čeka. Zato je sebi dozvolila lakomislenost, jer nije umela da se snađe. Ima 21 godinu i sve šanse da postane "nemica", ali neko mora iz njene porodice da pročita nešto iz knjiga kako se od deteta postaje čovek. Izigravati kameno lice na tribinama, kao da se na terenu ne odvija tužna priča, nije otmeno nego neshvatljivo.

Ivan-

pre 15 godina

Ovo je Jeleni bila jedinstvena prilika da osvoji jedan gren slem turnir. Mislim da posle ovog nema vise sansi da se to dogodi. Na zalost se obistinilo ono sto sam rekao pre turnira - naime da ce Jelena i Ana da dozive potop!!
Ali nije ovo nista..., nego tek pocetak kraja. Padace na listi, polako ali sigurno ko' zrele kruske. I ljudi...da se ne lazemo, samo zahvaljujuci sticajem neverovatnih okolnosti su bili relativno kratak period vremena broj 1. Sa Noletom je drugacija prica...verujem da ce se on duze odrzati u samom vrhu. I ovog puta se nadam da gresim u svojoj proceni, mada ne verujem.

luka 94

pre 15 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar, nisam jedan od onih koji pljuju nakon izgubljenog meca i nisam onaj koji podrzava samo kad pobedjuju u velikim serijama..uvek ih podrzavam i navijam za njih...samo sam realan...

Stevan

pre 15 godina

Jeco glavu gore,ti si nas veliki ponos!Al sto je realno,realno je.Ti nisi kalibar za sampiona,nisi u stanju da osvojis grand slam i u pravu su sto te osporavaju zbog toga.Al bez obzira na sve,ti si se upisala u istoriju svetskog tenisa i imas jos vremena da unapredis svoju igru da bi postala broj 1 u pravom smislu!

alfa

pre 15 godina

Bla, bla, bla,....
I nemoj da mi neko kaze da sam pljuva,
Da je Jelena Engleskinja komentatori bi je razbili.
Da je Amerikanka, bilo bi jos gore. Bila bi potpuno ignorisana.
Jer ako ljudi u zemljama gde je sport sastavni deo kulture nesto ne podnose to je nedostatak borbenosti. Kukavicluk i predaju.
Podcenjivacki odnos prema poslu kojim se bavite.
Aroganciju bez razloga.
Prepoteciju bez pokrica.
Neintiligenciju - u sportskom smislu.

Zoran

pre 15 godina

Ovo je bilo DRANJE...
Presudilo je ubeđenje da će se Bartoli sama predati i pasti u nesvest kada vidi najgoreg No. 1 u istoriji tenisa. Iz kog razloga li sam samo ostao noćas da gledam onaj drugorazredni tenis???

Thunderbird

pre 15 godina

Ja jesam Jecin veliki navijač, ali za ovakav poraz nema nikakvog opravdanja.
Kakav je to odnos prema tako vaznom turniru?!
Potpuna dekoncentrisanost.
Jeco i Ana, jel vi to hoćete da sledeći put igrate kvalifikacije da bi vas uopšte primili na neki turnir?!
Ajde napred, neću da cujem više nikad za ovakvu bruku!

Robokap

pre 15 godina

Ne mogu da verujem sta ona izjavljuje posle meca! Da joj nije bitan pocetak!!!!!!!! Pa sta je onda bitno??Sad ce lepo Safina da zasedne na prvo mesto i ima da ga drzi bar godinu dana,minimum!!!

Pittsburgh

pre 15 godina

Eto ti sad, opet ima opravdanje "nije se takmicila 2 meseca, pa nije usla u ritam igre". E bre, sramota jedna. Samo se ti spremaj za filmsku karijeru, i da osvojih Hollywood. To je mnogo bitnije. I ti i Ana. BTW, ova Bartoli uopste nije bezveze igracica, ne zaboravite da je pre godinu dana, na slican nacin isprasila Zastin Enan, na opste iznenadjenje celog sveta. LM, drage nase Srpske lepotice: ili igrajte tenis, ili okacite rekete na klin, pa idite i manekenisite se i snimajte filmove do mile volje. Ovo ovako nigde ne vodi.

Baki

pre 15 godina

Jedino što znam, to je da mi je ovo poslednja neprospavana noć zbog naših princeza i mezimica. Čim su napunile račune milionima dolara odmah su zapostavile tenis. Mala izigrava manekenku kome god je to potrebno, ova starija organizuje modne revije, snima filmove, itd. Dobro, uvek postoji opravdanje. Ani je malo pala motivacija posle osvajanja RG i dolaska na prvo mesto, Jeleni je bio cilj osvajanje prvog mesta i ostanak na njemu što je moguće duže, i to je to. Mentalno ustrojstvo ljudi našeg podneblja je katastrofalno.

Možemo ih pravdati da su bile povređene ili bolesne i da nisu imale dovoljan broj mečeva u pripremnom periodu, ali sad su zdrave i prave i opet ništa. Doduše, Ana se još i borila kako je znala i umela, a nije ni umela, ali Jelena, brate, ništa. Ni traga od one ženske iz jeseni prošle godine. Sve mi je bilo jasno već na onom meču sa Venus u Hong Kongu. Izgubila je brzinu. Ništa od nje na Australan Openu. Shvatam da je nabacila mišiće kako bi bila jača, međutim, takva fizička konstitucija usporava kretanje i prevashodno je namenjena agresivnijoj igri. Ona je za veoma kratko vreme nabacila toliku mišićnu masu da uopšte ne može da kreće. Po mom mišljenju nije trebalo odmah da se toliko nabilduje, već postepeno, za jedno 3 meseca, a ne za 20 dana pripema, i da postepeno usklađuje svoju igru sa svojom novom fizičkom konstitucijom. Onaj Ečeberi je upropastio.

Dakle, razočaranje je toliko da jedva čekam fed kup meč da ih pošteno izviždim. Bolje Vraneš da dovede Jovanovski i Krunićku. Više će se truditi. Ove dve manekenke ima da izgube od Japanki. A pitanje je da li će smeti i da se pojave pred beogradskom publikom posle svega. Verovatno će se opet naprasno razboleti. Samo bi trebalo da se dogovore šta će koja da kaže. Sram vas bilo!

Na kraju, šta mi tu možemo. Njih dve su jedino što imamo što je u vrhu ženskog tenisa i nastaviću i dalje da navijam za obe, s tim što ću za Jelenu malčice više zbog godina i zato što će karijeru najverovatnije završiti pre Ane. O nespavanju više i ne razmišljam. Samo ću ujutru da virnem i pogledam rezultat. Dok ih nismo ovako sumanuto pratili igrale su mnogo bolje. 'Ajde da ih malo ostavimo na miru. Ko zna, možda će se vratiti na staze stare slave...

Doni

pre 15 godina

Bravo Jelena, bravo Ana!!
Kad ispadnete iz Top 10 nece vas biti ni na jednom kalendaru niti na nekoj naslovnoj strani novina,na dobrom ste putu da to postignete do proleca!!!

Valentin

pre 15 godina

Sve je normalno. Nije ona nezasluženo najbolja teniserka sveta, pošto to nikad nije bila niti će biti. Bila je zasluženo (po pravilima WTA) kratko vreme prva na WTA listi, a to se samo kod nas tumači i najboljom teniserkom planete. Ona je ono što je uvek bila - defanzivna igračica, koja može da dobije manje turnire, ali kad naiđe na teniserku koja udara, ona gubi. Bartoli vodi protiv "najbolje teniserke sveta" sa 4:3, i to tako što je dobila tri poslednja meča! O čemu mi onda pričamo? Uostalom, posle Melburna, biće verovatno treća na listi, ali ne i u svetu. Ja nisam lud da pomislim kako je Jelena bolja od Serene, koja ima deset "gren slemova", ili Šarapove, ili Safine, ili Dementijeve, ili Zvonarjove... Anu ne pominjem, jer je i sama priznala povredu palca ali, prvi put, i loše psihičko stanje. Nećemo dalje o njenoj privatnosti.
P.S. Loš početak Federera presudio je njegovom protivniku.

bla-bla, truć-truć

pre 15 godina

"Ja sam ona vrsta igrača kojem treba malo više vremena da uđe u rutinu..."
E, kad bi se igralo u 7 dobojenih setova, gde bi ti bio kraj. A i ova dvomesečna pauza SAMO za naše teniserke... stvarno nije u redu?!

Nikola

pre 15 godina

NAJBOLJA TENISERKA SVETA????
Dali ste cul za neku Stefi Graf ili mozda za Justine Henin to nisu teniserke kao ove nase da provode po desetak dana na prvom mestu,narocito za novu godinu kada se ne igraju turniri;To su bile PROFESIONALKE koje su
shvatale da ako hoces da budes prvi onda moraqs i da GRIZES

zvezda ja

pre 15 godina

Ok los pocetak odlucio.Ali ja zaista se pitam zbog cega Jelena i Ana su "zaboravile" da igraju? Mozda je kritika lako a mozda ima tu imali delic istine.Ana puno vremena posvecuje modi,sponsorima itd.Jeleni ne stoji lose haljina zar ne i biznis lepo ide,sve je to ok.Ali ljudi moji mi smo srbi a ne nemci svajcarci amerikanci itd .Treba se vratiti osnovnoj bazi,skromnost i rad,ozbiljnost.Nravno da uvek cu navijati za nase.Sta je u pitanju novac imate ali slave jos ne .Svi ce se secati zlatnih u kosarci odbojci a ko se jos seca desnog beka veleza iz mostara(izcinjavam mu se) ,niko.Zato please radite ono sto najbolje i znate a to je tenis i prepustite biznis vasim agentima.

jtavcar

pre 15 godina

zasto bojkotujete pracenje Jelene Dokic? sad cak nemate ni vest da je prvosla u cetvrtfinale! Igra sjajno, a gledaocima ovde je ona svakako interesantna, bez obzira sto ne igra pod srpskom zastavom!

Ivan-

pre 15 godina

Ovo je Jeleni bila jedinstvena prilika da osvoji jedan gren slem turnir. Mislim da posle ovog nema vise sansi da se to dogodi. Na zalost se obistinilo ono sto sam rekao pre turnira - naime da ce Jelena i Ana da dozive potop!!
Ali nije ovo nista..., nego tek pocetak kraja. Padace na listi, polako ali sigurno ko' zrele kruske. I ljudi...da se ne lazemo, samo zahvaljujuci sticajem neverovatnih okolnosti su bili relativno kratak period vremena broj 1. Sa Noletom je drugacija prica...verujem da ce se on duze odrzati u samom vrhu. I ovog puta se nadam da gresim u svojoj proceni, mada ne verujem.

Zeljka Gavrilovic

pre 15 godina

Moja baka je umela da kaze:"U zivotu koliko uzbrdice, toliko nizbrdice."
Pozivela je 93 godine i uvek je umela da realno procenjuje stvari.

Mislim da neke velike mudrosti ovde i ne treba.

Lose odigran mec. To se dogadjalo, dogadja se i i dogadjace se i najboljima.

Jelena ce sama umeti da proanalizira svoj mec i da uradi ono sto je potrebno da njene zelje idu po planu.

Razumem je i podrzavam da prevazidje svaku teskocu da bi stigla gde podje.

fun of the world

pre 15 godina

Sta je sada falilo. Nadam se da si bila zdrava. Ali od pocetka se videlo da si se protiv svake mucila..Nisu pripreme za AO u Beogradu i docek Nove godine na samo dve nedelje pred pocetak turnira. Sad trk nazad u Beograd na modnu reviju MONE i na " vazan" FED cup

Rade

pre 15 godina

Alo...., pa to je samo SPORT frustrirane duse, a sta ste vi uradili u zivotu... ? Ova nasa drzava i propada od vas kakvi ste.
Sram vas bilo...ziveo SPORT i nasa Jelena. Neznam kako se mogu preporuciti ovi komentari studentima psihijatrije.
Pozdrav svim tolerantnim i kulturnim ljudima.
RADE

J.B

pre 15 godina

J.J "Ona je dodala da se nije takmičila dva meseca i da nije uspela da udje u ritam igre."

Pa koliko ja znam svi su imali pauzu od dva meseca a ne samo Jelena.Drugo,zar nije rekla da je pakleno trenirala za vreme te pauze i da je trenutno "spremnija nego ikad".Trece, ona njena prepotentnost o #1 teniserki planete zemlje, je joj se napokon olupalo o glavu.Nadam se da ce posle ovog poraza njen tim uspeti da joj ubedi da mora iskljucivo da se fokusira na tenis.Znaci batali novinare,haljine,holivud,spage, gledanje u veliki skrin za vreme meca,zasmejavanje publike, itd....Mada poznavajuci njen mentalitet, to je ravno nemogucem.

realista

pre 15 godina

Sharapova nije igrala, Venus ispala, Ana jos uvek nije u formi. Ovo je bio ubedljivo najlaksi GS za osvojiti i ovakva prilika se nece skoro ukazati.
Bash me zanima sta ce se desaviti kad ova ekipa bude u punom sastavu i u dobroj formi.
Tek tada ce se pokazati ko koliko vredi u zenskom tenisu.
I dalje mislim da su 4 najbolje igracice: Sharapova, Ivanovic i sestre Villiams.
Od njihovih medjusobnih susreta ce i zavisiti ko ce ovu godinu zavrsiti na prvom mestu. Mozda bi neki u tu grupu stavili i Safinu, ali na zalost ona je izgleda psihicki labilna isto koliko i njen brat i zbog toga ce uvek gubiti kljucne mecheve protiv ovih iz vrha.
Dementieva takodje nema realnih sansi protiv bilo koje jace serverke - slican slucaj kao i sa JJ.
A pobednica ovog turnira se sada nazalost vec zna. To je Serena.
Jednostavno vise nema igracice koja je moze zaustaviti na putu do nove titule.

dragan

pre 15 godina

Nemojmo se zavaravati,Jelena je samo malo bolja od prosjecne teniserke,sticajem okolnosti je na prvom mjestu,ali ona nije "klasa" da bi tu bila i ostala i sumnjam da ikada moze osvojiti jedan od ovih pet najjacih turnira(zaista bih voleo da nisam u pravu,da me demantuje).Ja,naravno navijam za nju isto kao i za Anu i Noleta,pratim njihove sve nastupe i tako ce biti i ubuduce,ali treba biti realan.Ona igra tenis,ping-pong...prebaci lopticu u protivnicki teren pa sta bude,a posto ima veoma slab servis,ako je malo losije krene sa prebacivanjem loptice,nema sa cim da to nadoknadi.Ana za razliku od nje ima dobar servis,ali samo "kad je krene"...a ima i dobar udarac,ali takodje, "kad je krene".Ona bi mogla da uradi nesto vise,samo mora naci pravog trenera i da se malo vise posveti tenisu...treniranju...Jedna Nemica sa njenim predispozicijama vec bi duze vremena bila broj 1 i imala 5-6 g.slemova.Na zalost,tako je to...

Džon Najk

pre 15 godina

Kineske patike najbolje su na svetu! Kineske haljine takođe. Jelena je uz sve to dobila i pedeset miliona dolara od Kineza. Više nego što bi dobili Federer, Nadal i Novak zajedno. Pitam se samo kako neko može da poveruje u ovu propagandu iz Jelenine kuhinje? Ko daje šumaherovske sume za teniserku koja ima 24 godine, nijedan pravi turnir u karijeri, a ne ume da servira. Vi mislite da Kinezi ne znaju da je promenjen sistem bodovanja i da WTA lista baš ništa ne znači za nekoga ko nikada neće uzeti 2000 bodova na jednom mestu. Pa kako onda znak JJ može njima da donese profit i nepoznatu firmu dovede na nivo Adidasa, Najka, Lakoste, ili Riboka? Zašto Ribok nije dao velike pare i na svoju robu stavio JJ? Meni je jasno, a JJ fanovima ne vredi ništa govoriti. To je sekta, koja ima svoje zakone. Čuveni ženevski Rolex reklamiraju samo Ana i Federer. Kako ovo mogu da shvate oni koji znaju samo nekoliko reči - "Glavu Gore, Jeco", "Pile naše, najbolja si i kad gubiš", "Jeco, zgazi ih sve"... Nikako, jedino što ih je teško podneti na ovom sajtu, jer nas ubijaju svojom verbalnom agresijom.

ttx

pre 15 godina

Da rezimiram jucerasnji mec:
- Jelenin servis ocajan, kao da nije trenirala uopste, slab i neprecizan cak i za njene kriterijume.
- Udarci preslabi, kratki, cesto oko same servis linije
- Taktika ne postoji, ceo prvi set forsira bekend Bartoli, bez obzira sto je tim bekendom urnise
- Kretanje ocajno, sto zbog toga sto ne trci za lopticom uopste, sto zbog toga sto se ne namesti dobro za udarac
- Nepreciznost. I kada posalje duboke lopte, one cesto zavrse u autu, a ukoliko posalje jake lopte, zavrse u mrezi

Sve u svemu, bolje da se postedela blamaze i predala mec. Nivo igre nikad nizi, ne znam ko je ne bi pobedio. Zao mi je da kazem ali ne zasluzuje da bude broj 1 sa ovakvom igrom, ako joj je za utehu ne zasluzuje ni Safina ni Serena. Bolje nek ubuduce cuti i igra, jer evo sta je ispalo od "nikad spremnije Ane i Jelene".

Ljupka

pre 15 godina

Pripremala se dugo u Meksiku,radila kao nikad do sad,ali se nista to nije videla na AO.Vukla se po trenu i nije imala svezinu ,ne samo protiv Bartoli,vec sve utakmice.Ovakvo zalaganje i reci da joj treba vise da udjem u ritam su OK jer su to njene mogucnosti,ali ne i da se osvoji grand slam.

Lobel

pre 15 godina

"Ulila samopouzdanje protivnici lošim početkom..."
Moš mislit, Bartoli je kao i uvijek igrala svoju igru i ništa drugo. Janković nije imala odgovor na to.

Ирена

pre 15 godina

@Rade

Алал ти вера!
Јелена и Ана им криве што нису спавали, што су изгубили на кладионици, искидали живце...
НИСТЕ ВИ НИКАКВИ НАВИЈАЧИ, ВЕЋ ОБИЧНЕ РАЗМАЖЕНЕ СЕКА-ПЕРСЕ!!!
Ајде сад обећајте лепо себи да више нећете пратити тенис, кад тако лоше подносите поразе, вратите се Сони Плејстејшну, успут ћете поштедети све нас који их подржавамо без обзира на резултате.
Шта је било бре? Живот вам је до те мере празан па се поистовећујете са туђим? Доста више! Попели сте на главу и Богу и народу, комплексаши невиђених размера! А тек модератору...

Marko, 1988

pre 15 godina

Svaka ti cast na "zalaganju". Nije mi jasno sam sta si gledala na semaforu ceo mec. To se desava kada utuvis u glavu da ti ne ide i da je sve protiv tebe, a ustvari si igrala mnogo lose. Ja navijam samo za tebe ali ovo je bio ocajan mec.

Dragan

pre 15 godina

Potpuno zasluzena pobeda Marion Bartoli, bice da je nasa Jeca navukla kompleks od nje. Sa onakvom igrom zaista ne zasluzuje 1.mesto na WTA listi. Nadamo se ipak da ce u narednim mesecima poceti da igra kao i u poslednja 3 meseca 2008.godine. Sto se mene tice do kraja turnira navijam za guzatu ali simpaticnu Francuskinju.

Krivokapic

pre 15 godina

Bartoli je bila bolja i to je to. Ja ne znam sto se ljudi toliko pale kad neko od nasih izgubi. Pa ispala je i Venus pa nikom nista. Nije sramota izgubiti.
Interesanto je da vecina koji ovde komneqrisu Jelenine i Anine poraze jedva cekaju da se to desi. Onda bude najgora broj jeda, te se zaljubila u ovoga pa u onog, slika se gola itd. itd.
U cemu ste vi prvi ili 5. na svetu? Pljuvanje i ljubomora se ne racunaju.

Jelena Dokic je opet pobedila. Svaka ojc ast napovraku u svetski vrh.

Miica

pre 15 godina

Pa i porazi su sastavni deo sporta.Samo sto se to Jeleni malo cesce desava,i to nazalost,ne tako retko,i od nize rangiranih teniserki.Kada se uzme u obzir da vise nema Enen,Sarapova vise ne igra nego sto igra,sestre Viliems igraju rekreativno,ruskinje osciliraju,Ana u ocajnoj formi,koliko bi lakse okolnosti Jelena mogla da trazi od svega ovoga,da bi se odrzala na prvom mestu.Nazalost i pored svih ovi gore navedenih olaksica,ona se muci ko gresnik s dusom.Znaci sestro,kada ti sad nisi u stanju da dominiras u takvoj situaciji,onda kad ces.Ove godine ce se na tom prvom mestu sigurno smenjivati par igracica,ali pravog dominantog #1,verovatno necemo videti jedno duze vreme.

Herbie

pre 15 godina

Svi koji su se bar malo bavili sportom znaju sta znaci kontinuitet u igri!
JJ je NASA i moramo kako god da bude da budemo na njenoj strani!
JJ mora da bude pozitivna, to isto vazi i za Anu i Noleta!
A mi navijaci malo da spustimo loptu sa negativnim komentarima!

teniser

pre 15 godina

Kaze Jelena da je Marion imala odgovore na sve njene lopte. Koje lopte - one sto ih je JJ udarala brzinom od oko 30 km na sat i to po sredini terena, a onda ih Bartoli plasirala 'de je 'tela...

O 2. setu da ne pricam. Malo bolja borba, ali toliko gresaka je previse za NEZASLUZENO 1. teniserku sveta. Mislim da je ovaj mec nesto najgore sto je JJ odigrala u svom zivotu... I niko ne moze da me prevari da nema komplex od Marion Bartoli - kada ga ima. Pricitajte blog Marion Bartoli na www.wtatour.com, gde je u danasnjem blogu blago "zadirkivala" (da ne kazem nesto bezobraznije), nasu princezu JJ.

Elem, kada prva teniserka nastupa na Grand Slam turniru, to treba da bude sa takvim autoritetom, i naravno sa dobrom igrom. Jelena nema nista od toga - umesto autoriteta, ona ga smao glumata, a ne znam samo gde da pocnem sa dobrom igrom. Servisi su SKANDAL (drugi joj je gori od Dementieve u najgora vremena), forhend koji udara sa onim odvratnim spinom je takodje bruka, igra na mrezi je takodje bruka za 1. teniserku sveta, i jedino taj njen bekend...

Zbog cega je vazno da je JJ ovde na AO ostvarila dobar rezultat - zato sto je sezona duga, zato sto je od ove sezone uveden novi sistem bodovanja, po kojem teniserke dobijaju veci broj poena ako se plasiraju u 1/4, 1/2 finala ili osvoje turnir. Na taj nacin se nagradjuje konzistentnost na turnirima i dobri rezultati... Jelena je takva bila u 2008. godini, ali ove sumnjam da ce biti tako. Mislim da se prilicno psihicki i emotivno ispraznila posle protekle uspesne sezone, tako da ce ove, po svemu sudeci, doci veliki pad.

Jeleninoj igri fale jaki, ravni udarci (koje ona, na moju zalost, nikada nece imati) i dobar servis. Kada to bude imala u svojoj igri, moci ce da razmislja o osvajanju Grand Slam turnira. Ovako, to ce joj postati pusta zelja.

Da se na ovom turniru plasirala makar u finale ili dogurala do polufinala, zadrzala bi 900 poena ili osvojila 1400 za finale i povecala bodvnu razliku u odnosu na Williams koja je na 2. mestu i Safinu i Dementievu koje su na 3. i 4. mestu... Da je ostvarila bolji rezultat na AO, Jelena bi nastavila sezonu sa autoritetom svetskog broja 1 i dobila bi na samopouzdanju. Tokom citave sezone je cekaju odbrane poena na velikim turnirima (1/2 finale Indian Wellsa, finale Key Biscayn-a, titula u Rimu, polufinale Roland Garos)... Malo ce moci da se dise lakse tokom Wimbledona i letnje turneje po SAD, jer ni ona ni Ana tada nisu ostvarile neke rezultate. Ali, kada dodje US OPen, i nakon toga jesenji deo sezone - Jelenu ceka pakao. Bice to strmoglav pad, ako podhitno ne pocne da menja pristup igri, svoju igru, svoju psihu i pristup vaznim mecevima na velikim turnirima..

Puno pozdrava (i srece)JJ... Trebace ti u ostatku sezone

Sir Buca

pre 15 godina

Auuu.., Jeco!
Jeco, carice moja,
Branicu te, viteske mi casti, do zadnjega daha.
Ali i ja nemam vise od 9 zivota.
Napred mala moja. Mozes ti to.

Vasilije

pre 15 godina

Jelena, igraj kako znaš i umeš, želim ti sreću. Ali, kao da si pobrkala šta je uspeh u tenisu, šta se pamti? Uopšte nije važno da li ćeš na kraju godine biti prva na listi osvojenih bodova, već koliko, i koje titule si osvojila, koga si sve pobedila. Šta ti znači 'početak nije važan'- pa to je Grand Slam za ime boga, na kome si eto preuzela epitet 'najgoreg nastupa prvog reketa sveta u istoriji'! Igraj i osvoji sve Grand Slam turnire, makar po bodovima na kraju bila i deseta, to ti želim od srca.

djordje

pre 15 godina

Miislim da Jelena nikad nije zaboravila Vimbldon pre dve godine, kad ju je Bartoli jednostavno "počistila".Mislim da je Jankovićka osvojila samo dva gema.ONA NIJE UŠLA U MEĆ PREPOTENTNO, VEĆ SA STRAHOM DA JOJ SE NEŠTO SLIČNO NE PONOVI.To se vodelo od prvog gema, stalno je gledala mamu, čudila se "kobajagi" šta se to dešava, prepirala se sa klincima koji skupljaju lopzice.Mislim da ona ovu francuskinju ne voli da sretne ni na ulici.Kako bi pre dve godine, ponovi se sad, ZA MENE OČEKIVANO, i u Melburnu, bila je ponižena.Jednostavno,Jelenin stil igre prebacivanja loptica i čekanje da protivnica pogreši, ne prolazi kod takvog "ubice-agresivca" kakva je Marion Bartoli.JELENA TREBA SAMO DA SE MOLI DA JE ŽREB POMAZI NA SLEDEĆIM TURNIRIMA,DA IZBEGNE OVU FRANCUSKINJU, JER SVE ĆE BITI ISTO.Jednostavno,M.Bartoli joj "ne leži"

Dragance

pre 15 godina

Jelena Jankovic No. 1 ???
To je apsurd kakvog jos nije bilo u tenisu! Konkurencija je nikakva.
Igracica koja dodje na No.1 i onda kaze kako sada mora ozbiljno da trenira da sebe dovede u punu fizicku spremu!
Pa kakva je konkurencija kada neko bez fizicke spreme postane No. 1?

Ana

pre 15 godina

Steta! Ne toliko za poraz,koliko za igru prikazanu na terenu! Ako dobro razumijem
tenis-priprema se za Gren Slem turnire, a ne uigrava se na njima! I bilo je cudno da Jelena ne odigra niti jedan mech na turnirima prije AO! Prva ozbiljna protivnica i fijasko! Ja sam i dalje uz sve nase tenisere i uvijek cu navijati za njih i u pobjedi i u porazu, ali mora se vidjeti zelja za pobjedom, a ne predaja u prvom gemu! Pozdrav

branko

pre 15 godina

За мене порази Ане и Јелене нису превелико изненеђење ни разочарење. Још једном, по ко зна који пут , показало се да позиција на WTA листи доноси неке погодности у жребу али на самом терену никоме не гарантује ништа. Треба схватити да та позиција представља валоризацију МИНУЛОГ рада а резултат сваког меча је валоризација ТРЕНУТНОГ стања форме играча. Нису Ана и Јелена играле толико лоше колико су њихове противнице играле добро и биле боље. За ону Клејбанову нисам ни чуо (а игра добро!) а за ову Бартоли сам на тренутке мислио да она страшно мрзи Јелену. Сећам се да је и пре неку годину у Вимблдону, баш као и синоћ, просто одувала Јелену са терена. Зна Јелена да изгуби од још по неке играчице али не сећам се да против још неке делује тако беспомоћно као против Бартоли. Не знам шта та девојка ради између мечева са Јеленом. Јелена се, на жалост, поново вратила у своју фазу игре без сервиса иако је крајем прошле године изгледало је да је то превазишла. Година је дуга, биће још доста победа али и пораза. Сви који у својим мислима што више занемаре WTA листу, лакше ће то подносити.

Deja

pre 15 godina

jelena ne zasluzuje mesto broj jedan!puna je sebe pa je cak pustila bartoli da se prva rukuje sa sudijom iako ju je ova isprasila a logicno je da porazeni prvi pruza ruku!to dovoljno govori o tome koliko je umisljena zvezda nego sto zaista jeste!serena joj je dobro obrusila!zelim joj srecu,zelim joj bolji servis koji nikako ne napreduje!

Vladimir

pre 15 godina

Zamislite ovaj isti mec sa Bartoli ali da Jelena ima barem PRISTOJAN servis - sigurno bi pobedila. Ovakva njena izjava posle meca me podseca na izjave antitalenta za servis Dementijeve koja ni na direktno pitanje kada ce da poboljsa servis nije drugacije odgovarala vec da je njen servis OK. Ako ne poboljsa Jelena servis djabe se trudi da bude #1

Miroslav

pre 15 godina

@Dragan
Tako je! U štabu Aninom napravili su strašne greške. Priznajem da sam, kad su mi se deca rodila, čitao knjige kako da ih vaspitavam, i ne stidim se da to priznam. I danas rado slušam akademika Jerotića, kad na televiziji govori o odrastanju i sazrevanju dece. Ana je fantastična teniserka, divno dete što bi rekle bake, ali ona je kasno počela da sazreva. Nju nisu pripremili za život koji je čeka. Zato je sebi dozvolila lakomislenost, jer nije umela da se snađe. Ima 21 godinu i sve šanse da postane "nemica", ali neko mora iz njene porodice da pročita nešto iz knjiga kako se od deteta postaje čovek. Izigravati kameno lice na tribinama, kao da se na terenu ne odvija tužna priča, nije otmeno nego neshvatljivo.

samo sport

pre 15 godina

U pravom-fer sportu najbolji pobedjuje i tu stvarno nema mesta nekakvom patriotizmu,a nasi Srpski sportisti nisu u nasoj sluzbi(srpskog naroda) kako bi lecili komplekse i jad vecine, svojim pobedama.Sport je to :slatka pobeda -gorak poraz.Podrska u dobrom i losem.

meniskus

pre 15 godina

Ne vidim razloga da se Jelena kritkuje zbog njenog odnosa prema mecu. Ako je odnos problem, onda je to njen odnos prema mecu i protivnici, a ne prema zemlji koju predstavlja. Nije igrala za reprezentaciju. Ako su u pitanju izneverena ocekivanja, to su nasa ocekivanja i njoj je sigurno krivo zbog toga. Jednostavno se danas nije snasla i to je to. Pa sta sad..

Info

pre 15 godina

Link za transkript konferencije za stampu u originalu:

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2009-01-25/200901251232851932593.html

Napred naši!

pre 15 godina

Nikako ne shvatam ljude koji omalovazavaju srpske teniserke Jelenu i Anu, a uzdizu u nebo Moniku Seleš (za koju ste u komentarima procitali kako je nezahvalna i nije se javila ni Jeleni Gencic koja je putovala iz Beograda u Novi Sad da joj drzi treninge).
Da, Monika ima 9 Gren Slemova, ali zaboravljate cenu toga - da ju je otac Karolj bukvalno terorisao tenisom, i nije mogla da sebi priusti nikakvo drugo zadovoljstvo.
Zato danas, u 35. godini zivota, kaze u intervjuu (objavljeno prosle godine u nasoj Gloriji):
"Nikad ne zelim da se udam, ne zelim da imam decu - željna sam da se naslušam Dzimija Hendriksa koliko ja hocu i kad hocu!"
E, pa džabe ti svih 9 Gren Slemova i takav zivot.
Po tu cenu tolike trofeje su mogle da imaju i Jelena i Ana, ali meni je drago što nisu, i što su normalne i uspešne na svim životnim poljima.

frappe

pre 15 godina

DA SVE JE TO MOŽDA I ISTINA, ali šta je radila na prethodinm mečevima koje je lako dobijala? Moguće da, s obzirom da je u prva tri kola igrala protiv slabijih igračica, sad je došla bartoli kao 16. na listi i jednostavno je poklekla. mislim da je to ne opravdava što je izgubila jer se sad našla u situaciji da neke druge teniserke brane njeno prvo mesto. to ipak ne priliči jednoj teniskoj kraljici poput jelene. razumem da je izgubila protiv serene, ali da je ovako počisti sa terena bartoli... ipak je to malo previše.

k

pre 15 godina

@Baki

Cekaces da ih izvizdas u Areni? Znaci platices kartu. Doci na mec koji igra reprezentacija Srbije. Sesti na mesto, i zvizdati?

E boze boze boze da li je moguce da si to napisao?

go Jecka go !!!

pre 15 godina

Napred Jecka kraljice!!Nemoj odustajati !!! Da te nisu problemi sa kineskim patikama i suljevima sprecili, ti bi uzela AO!! Verujem da ti to mozes, ako ne ove godine onda sledece sigurno!!!

luka 94

pre 15 godina

da se nadovezem na moj prethodni komentar, nisam jedan od onih koji pljuju nakon izgubljenog meca i nisam onaj koji podrzava samo kad pobedjuju u velikim serijama..uvek ih podrzavam i navijam za njih...samo sam realan...