Subota, 24.01.2009.

19:03

SP: Srbija remizirala sa Nemačkom

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 35:35 sa selekcijom Nemačke u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva U Hrvatskoj.

Izvor: B92

SP: Srbija remizirala sa Nemaèkom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

268 Komentari

Sortiraj po:

satko

pre 15 godina

Procitao sam ovde uno korektnih komentara od strane hrvatskih ljubitlja sporta i stvari ne treba generalizovati.Oni su i sami punihvale za nas tim i vidi se da imaju postovanja.Vise bi voleli sa nama d se sretnu nego sa bilo kim drugim u finalu , na primerali to je vrlo tesko posle nasih "zicer" rezultata.Po meni,oni su favoriti broj 1 za zlato pa onda Francuzi je igraju dobar rukomet vec duze vreme i ne plase se nijednog protivnika(u fudbalu takodje).Sto se nasih tice jedino oni ce moci da pariraju Francuzima i Hrvatima ubuduce ako popravimo odbranu.

steva banat

pre 15 godina

Drago mi je za ove momke koji mogu da se suprotstave bilo kojoj repki.Kad se setim do malo pre su nas punili svi živi,rukomet u haosu,a ovi momci ako nastave u ovom kontinuitetu vladaće svetom.Živi bili pa videli!!!

wlado

pre 15 godina

znajuci nase, ovo ce im biti veliki vetar u ledja, 100% imaju razmisljanje ej remizirali sa nemcima, jednaki sa nemackom, wow !

dok bi za druge ovo bio psihicki nokaut, posle 6 golova prednosti, mi smo se obradovali ko mali....hehe, ali neka, ako utice na moral pozitivno, moze biti samo dobro...

Marko

pre 15 godina

Nas najveci problm je ova moronska odbrana! Igramo super, imamo dobru ekipu ali igramo neku 5-1 odbranu i mesto da pucamo samo na krilu mi primamo golove sa svih pozicija! Kad bi samo na 10 minuta stali da igramo 6-0 dobili bi svaku tekmu!

Gjorgi

pre 15 godina

Realni sansi za polufinale ali misalam da utakmica protiv Polska bice vam poteska nego sta bi trebalo biti u slucaju da su Poljaci izgubili protiv Danska, vo ovij slucaj Polska isto ima realni sansi taka da ova utakmica bice odllucuvacka i za Srbija i Polska. Ako gi dobiete veke ste u polufinale.

Hrvat

pre 15 godina

@nišlija (komentar 216)

Ma je li se ti to šališ ili stvarno misliš da Njemačka igra najbolji rukomet na prvenstvu :-))))

Ako stvarno tako misliš onda se ti u rukomet razumiješ kao i ja u umjetničko klizanje na ledu. Njemaci su, uz Španjolce, od svih favorita (Francuska, Hrvatska, Danska...) igrali i igraju daleko najgori rukomet na ovom prvenstvu.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Иако мислим да играмо мало преко крила, данас тај део игре и није био тако лош. Марковић ме пријатно изненадио. Проблем је не тако чврста одбрана, поготову са играчем више и то са крила. Све у свему, иако нисам неки велики љубитељ рукомета, вреди изгубити сат ипо времена гледајући како се наши боре и не калкулишу много.

Mesa

pre 15 godina

E moj Sibir. Pa Talijani nisu nikakvi 'starosjedioci' na tom prostoru. Biti ce da si prespavao ono pre Talijana. Sto se tice utakmice, sutra cemo da vidimo pravu snagu. Ove Svabe su kao indijanci trcali po terenu. Jos mi nije jasno kako je samo bod pao.

Slozna braca

pre 15 godina

Sada vam pisu jedan makedonac i jedan Srbin,nas dvojica smo dobri drugovi i sve je to ok ali nikako ne mozemo da se slozimo oko sporta!!! Ja mislim da smo mi jaci a on naravno misli da su oni jaci i sada pitam ja vas:Sta mi da radimo ako Srbija i Makedonija budu usle na primer u FINALE???Kako cemo obadvojica da ostanemo zivi ja ne znam ako neko zna neka nam odgovori,a licno mislim da su i Srbija i Makedonija bolje od ovih nabedjenih reprezentacija kao sto su Nemacka,Danska i Poljska sto smo i mi i oni u ostalom pokazali na ovom svetskom prvenstvu!!!Da nam zive Republika Makedonija i Republika Srbija od sada pa zauvijek!!!

malena

pre 15 godina

evo i zagreba se pokazao:

ZAGREB - Skupina pijanih mladića je oko 23 sata skinula srpsku zastavu, koja je bila ovješena kao i sve ostale zastave sudionika Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj u šatoru na Trgu bana J. Jelačića, u namjeri da je zapale.

Nakon što je jedan iz te grupe skidao zastavu, mladići su skandirali “Srbe na vrbe” i “Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana”. Prvotno su zastavu htjeli zapaliti unutar šatora, no kako u tome nisu uspjeli, odlučili su taj divljački čin napraviti ispred fontane na Manduševcu. Čim su izišli van, primijetila ih je interventna policija koja je patrolirala trgom, na što su se mladići razbježali, a zastavu Republike Srbije bacili na pod. U prvom trenutku uhvaćena su dvojica huligana.

- Zašto to radite, što vam to treba, zar niste mogli kao i svi ostali normalni navijači slaviti pobjedu naših rukometaša uz pjesmu i hrvatski stijeg - urlao je na pijane mladiće jedan od interventnih policajaca. Ubrzo su na trg stigla još dva policijska kombija, a s napadačima je objavljen razgovor.

aj nek sad neko kaze to su samo divljaci u zadru.zao mi je al mi se cini da vam je citava nacija bolesna od mrznje. umjesto da slave pobjedu svoje reprezentacije njima njima je draze spaljivati srpsku zastavu. sramota!

Severna Strana

pre 15 godina

Svaka cast igracima,tako se bori za svoju zemlju, ali po meni isto tako Svaka cast navijacima koji su bili tamo,momci su pravi.. Zao mi je sto nisam bio tamo..hlsh2z

crag_7

pre 15 godina

@zemunac
Drzim te za rec, OK? Samo, zemun ima bas losu kanalizaciju...ja bih pazio sta obecavam da sam na tvom mestu :P

Ljudi, dosta bre vise sa pljuvanjem.

@sve komsije koje su prepotentne i podcenjuju srbiju

Ajd lepo da oni odigraju tu utakmicu pa da vidimo, a? Ovako ste ko deca koja se prepucavaju ciji je tata jaci >.> Ostavite raspravu o kvalitetu igracima i ne provocirajte.

Odigrali su odlicno, pukli fizicki pred kraj, dokazali da imaju sta je potrebno medj' nogama za zavrsnicu. Sto rece vec neko, tuzno je sto nece biti doceka ako ne osvoje nista.

Navijanje je pod datim okolnostima bilo sasvim korektno jer je ostalo samo na NAVIJANJU. Niko nije povredjen, niko nije gadjan upaljacima, sasvim ok. Oni su tako tretirani kod nas, mi kod njih, neko mora popustiti prvi jel da?

Bavite se sportom a ne mrznjom.

Hmm

pre 15 godina

@Sibir

Eh, bolje se ti zamaraj time kome je pripadao Herceg Novi svojevremeno i cijela Boka, a ne oko Dalmacije. Sto se tice starosjedilaca Dalmacije, to su upravo Iliri, a nikakvi Talijani ili Slaveni, koji su ih rasterali. Stovise, niti Slavonija nije podpadala pod Hrvatsku, bar za one koji pamte duze od '45te godine. Uglavnom, vecina danasnjih drzava je u biti sklop regiona koji cine neko zajednistvo. Dalmatinci, Istrijani, Slavonci, Zagorci, Licani i da ne idem dalje su se odredili kao Hrvati. Isto kao sto su se Sumadinci, Vojvodjani (da ih sada ne dijelim) odredili kao Srbi... Isto kao sto su se Crnci i Gorci odredili da su Crnogorci :).

ko drugom jamu kopa...

pre 15 godina

Sto volim sto nam Hrvati rade ovo...da as podsetim 2012 Srbija organizuje EP u Rukometu tako da mogu samo da kazem da ce Hrvati dobiti istu takvu dobrodoslicu kao sto smo mi dobili od njih !
Ko drugom jamu kopa sa u nju upada !!!

veerghoen

pre 15 godina

Auu koliko dijazepama sam popio od kad je pocelo prvenstvo!! strasno!! Ima Boga,znam,i znam da ce Boze Pravde da zagrmi u sred Zagreba,a onda ispred skupstine milion ljudi!! Pravda za Urosa

a.j

pre 15 godina

Bobo st(Komentar 232)

Svaka cast care,sve si u jednoj recenici objasnio a ove negativne preporuke sto dobijas su odraz jedne ... pa recimo 'ljubomore'...:-)

Sve u svemu pustite ljudi frustracije,neka nas sport spaja a ne razdvaja..kao sto nas vec 'ljubav' spaja,jel bobo....:-)

Pozdrav svima bez obzira na nacionalnost od Splicanina Ante Jelacica trenutno nastanjenog u Zagrebu.

lukazg

pre 15 godina

ovo je ipak b92 pa sam ocekivao normalnije komentare, ali je.i ga! izgleda da kad strasti prorade u sportu i umijesa se politika normalnost iscezava... dakle, svaka cast na dobroj igri danas Srbi, drago mi je da ste izjednacili i sretno dalje! No kao da je puno vas jedva docekalo neki incident da saspe paljbu po (navodno) losoj hrvatskoj organizaciji. Zadrti desnicar kao gradonacelnik i 3 pijana tinejdzera koji su osramotili Zadar su ipak izuzetak. Osim toga to su osudili svi - od predsjednika drzave do nacionalnih medija. Kao da ste vec zaboravili Porec? A zvizduci na himnu i uvredljivo skandiranje je ipak nesto sto je, nazalost, na Balkanu ocekivano... Kao da vi niste izvizdali Lijepu nasu na EP u kosarci!? Ne, eto bas ste mirno i dostojanstveno stajali mirno dok se svirala! Ajd skulirajte se svi skupa malo i uzivajte u dobrom rukometu i odlicnoj organizaciji prvenstva u Hrvatskoj. I bez kompleksa, s bilo koje strane! :)

zemunac

pre 15 godina

@ Stefan NS

Evo ovako, ako ova smušena i smešna ekipa gubitnika prođe u polufinale, poješću sva g***a zemunska, u suprotnom ti brale da batališ da pišeš komentare po internetu. Važi?

Za priprostog i nevaspitanog paora je motika, a ne kompjuter i internet.

hrvatina

pre 15 godina

Ima jedna, zemlja mala, sada svatko za nju zna
Ono šta je, bio Brazil, to je sada Hrvatska, HRVATSKA!!
Rekli su nam, da smo spori, pa su Španjolce poslali
A mi smo im dali 32 gola, pa su kući otišli


Neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo suze rone, mi imamo šampione
LINO MAJSTORE LINO MAJSTORE


Ima jedno plavo more, ime mu je Jadransko,
A njegovi šume vali, sveto ime Hrvatsko
Rekli su nam da smo mali, mi se nismo bunili
Donjeli su pražne mreže, a mi smo ih punili


Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo, suze rone jer mi imamo šampione
MI SMO HRVATI BIĆEMO PRVACI

Neka pati, kome smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Nek' Hrvatska zvona zvone, mi imamo šampione


HRVATSKA, HRVATSKA, HRVATSKA
Mi imamo šampione
HRVATSKA!


nadam se da ćete objavit komentar mislim da ne vrijeđa nikog

Dejan

pre 15 godina

Aj' susjedi ne budite smijesni. Da su Hrvati zeljeli navijati za Njemce bila bi puna dvorana, a ne gotovo prazna. To sto 10 huligana napravi to ne moze ispraviti niti 4 miliona onih drugih. Uglavnom, cestitke. Mada su Njemci blijeda slika one stare Njemacke (protiv Makedonije su morali suci uvaliti crveni Lazarovu da bi ovi mogli se odvojiti) i mada moramo uzeti u obzir da na zadnjem prvenstvu kod njih je sve ucinjeno da budu prvaci, ipak je red da se cestita na ne porazu. Sretno sa Poljacima, jer oni ne igraju rukomet koji vama odgovara, a i razigrali su se kako vidim.

muamua

pre 15 godina

Bobo ST...koliko se tih turista posle boravka u Dalmaciji vrati tu ponovo...procentualno 5%...e sad bilo bi glupo pricati o tome cije su sugradjanke lake za odvesti u krevet....KOZJAK

bobo ST

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)
(68', 24. januar 2009 21:05)

ti nemaš pojma o rukometu ni sportu uopće! kako možeš napisati takve gluposti???
ostarjela reprezentacija? jedini igrač preko 30 godina je metličić. svi ostali će nastupiti na olimpijadi u londonu, i opet biti glavni favoriti za zlato. duvnjak 20 godina, čupić 22, nema štrleka, koji je sa 18 godina sigurno među tri svjetska najbolja lijeva krila.
samo da je čupić igrao na olimpijadi u pekingu, bez obzira na ozlijeđenog balića, hrvatska bi osvojila zlato.
još moram odgvoriti onima koji prizivaju reprezentaciju ex yu - uopće nisam siguran da bi bili bolji rezultati. hrvatska i ovako dominira svjetskim rukometom u 21. stoljeću. najveći razlozi tome su:
1. najbolji rukometaš svijeta (možda i svih vremena) ivano balić
2. zajedništvo i atmosfera koja vlada unutar reprezentacije hrvatske. ti momci uživaju igrati za reprezentaciju, jedva čekaju da se okupe i dobro zabave. sumnjam da bi tako bilo s ex yu timom.

još jedna važna napomena jer vidim da se puno o tome piše - razlika između prosječnih i vrhunskih momčadi je što su vrhunske najbolje na kraju utakmice, kad je najviše potrebno. igraš rutinski 45-50 minuta, a onda malo stisneš i riješiš utakmicu.
jednine dvije vrhunske reprezentacije trenutno su francuska i hrvatska. svi drugi su daleko iza.
njemačka - rade smjenu generacija, to je uvijek bolno
danska - u padu, nisu ni sjena momčadi od prije godinu, dvije
poljska - uvijek prosječna momčad kojoj se jednom dogodilo da s(p)retno dođe do svjetskog srebra
švedska - napravili smjenu generacija, bit će sve opasniji, pogotovo u londonu
srbija - možda bude nešto od tog tima ako nauče igrati obranu. jednodimenzionalno igraju, samo na bekove, rekao bih da to još nije moderni rukomet
španjolska - kasno su shvatili da moraju napraviti smjenu generacija

i još nešto za kraj. karabatićev otac je hrvat iz trogira, majka srpkinja iz niša. sa 3 godine je otišao živjeti u francusku. logično je da igra za francusku. na taj način može mirno otići i u srbiju i u hrvatsku.

sibir

pre 15 godina

Pa ne mogu da vjerujem da rezija pusta ove komentare kao ovog boba...koji kaze da se Srpkinje n.....pa cure se vlaze na onoga momka koji im se svidja i sta je tu sporno!?Ali moj dragi ocu nesto drugo da ti kazem vezano za Dalmaciju.Dalmacija nosi latinsko ime,bila je prestonica rimskih imperatora Dioklecijana i drugih pa prema tome u Dalmaciji od spomenika nema nista sto je hrvatsko(osim mozda nekih iz 2. sv. rata)..ti si u tu Dalmaciju dosao isto kao i bilo ko drugi(osim Italijana koji su starosjedioci);a cak Dalmacija nije bila u sastavu Hrvatske ni za vrijeme onog zeca Anta Pavelica cija je specijalnost bila da ubija sa ledja na kvarno.I nemoj da vise tako nisko udaras sa pricom o djevojkama i tim slicnim stvarima...Potdrav iz Herceg Novog!

Neca nišlija

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.
(n, 24. januar 2009 20:57)

Ako negde treba da se dočekaju Naši rukometaši onda je to pre svega Niš a ne Beograd.Mislim da je svako objašnjenje bezpotrebno.
P.S. I Niš ima aerodrom
Jer koliko

Goksiv

pre 15 godina

Bravo momci,svaka cast!!
Rezultat je dobar(iako smo veci deo meca vodili),s obzirom da smo na 2min pre kraja imali -2 i igraca manje.Mislim da su s ovom utakmicom pokazali da se vracaju u svetski vrh i da ce se za koju godinu ravnopravno konkurisati za medalje.
Uz sve pohvale ne mogu da se ne osvrnem na igru u odbrani.Pa mi smo reprezentacija koje je primila najvise golova od svih koje su se plasirale u 2. krug,na svakoj utakmici primimo 30 golova.Ne mogu da verujem da sa igracem vise PRIMAMO 4 GOLA,i to dva sa krila.Igra nam je po malo jednodimenzionalna,krila se jako malo koriste.Sreca pa imamo najbolju bekovsku liniju na svetu,pravi su bombarderi.
Sutra ako pobedimo siguran sam da idemo dalje,a onda po medalju.
Sretno momci.GAZITE!!

joca

pre 15 godina

nema mnogo kalkulacija,mi moramo dobiti obadve utakmice.Nek Danci izgube od nemaca i mi pobedimo 2 idemo sigurno,sa jednom pobedom i neresenim isto moze al je vec gol razlika u pitanju,jedino neznam skim danci sledecu igraju.

IMA BOGA

pre 15 godina

U SRBIJI ce biti ludnica i nevidjeno slavlje,dok ce lepa njihova plakati i proklinjati dan kada je dobila da organizuje svetsko prvenstvo!!! Pevace se BOZE PRAVDE sa visoko podignuta tri prsta,dok ce se visoko vioriti SRPSKA zastava ista ona koju su skinuli i to sve u sred HRVATSKE,zivi bili pa videli!!!

boban,nis

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?
(bas nesto razmisljam, 24. januar 2009 21:17)

Pa normalno je da ce Nemci navijati za sebe,a ovi, ovi ostali-sve m.j do moje.a!

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Uz pretpostavku da dobijemo sledeće dve utakmice najbolja varijanta za nas je da Nemačka sutra izgubi, Danska verovatno dobija BJRM, u poslednjem kolu neka se lome medjusobno i eto nas u polufinalu.

zEe

pre 15 godina

Vidim za madjarsku repku igraju Eklemovic,Puljezevic.. za Spansku ce igrati Šterbik.. Karabatić igra za Francuze.. Aj za Karabatica i razumem.. Ali kakvi su to ljudi koji promene repku, samo zato sto njihova ne valja

slavonac

pre 15 godina

iskreno trebali pobijedit njemci katastrofa a vidite da je sve napuhano doći ćete u zadar i bez problema moći navijat za svoje sretno iz hrvatske

nislija

pre 15 godina

nemacka igra najbolji rukomet na prvenstvu,a nama je malo hvalilo da ih pobedimo.trebamo da budemo ponosni na nase momke.setimo se proslih godina,ovo sto rade sada je veliki uspeh.svi znamo u kakvoj je krizi bio i jos uvek je srpski rukomet.nis je ponosan na vas momci,samo napred sreca prati hrabre.

Petar

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.
(ergi88, 24. januar 2009 21:48)


Nazalost ne,i dalje ne odlucujemo o svojoj sudbini jer nam trebaju poklapanja rezultata.Nas maksimum je 7 bodova,ako sutra Danci dobiju Makedonce,a Nemci Norvezane,Danskoj u poslednjem kolu protiv Nemaca dovoljan i bod(zbog boljeg medjusobnog skora sa Srbijom)za plasman u polufinale,dok Nemackoj takodje bod,s tim da ih i poraz gotovo sigurno vodi dalje zbog odlicne gol razlike(trenutno je +17,a nasa 0),jedino ako dogovorimo sa Makedoncima nekih +20,mada bilo bi providno.Koliko je dosad bilo iznenadjenja ne bi me cudilo da sutra neko od njih dvoje kiksne,jer u teoriji i Poljaci,Makedonci i Norvezani jos imaju sanse,zato sutra nas ocekuje verovatno jos tezi mec od danasnjeg,tek sad se vidi koliko je skupo kostao Poljake poraz od Makedonije.

Dejan

pre 15 godina

Gledao sam Poljake na DSF-u i igrali su daleko bolje nego do sada, a s ova 2 boda i oni mogu u polufinale, jer su Danci zamkomplikovali sve.
Ako ce tako i sutra igrati hmmmm. Gledajuci stil igre, mislim da Poljaci ne leze Srbiji. Malo primaju golova sa vanjskih pozicija.

Miroslav

pre 15 godina

Bravo Orlovi! Ponosni smo na vas. Nije lako odigrati nereseno s prvakom sveta u neprijateljskom okruzenju. Pokazali ste da imate jako, srpsko srce i zato cu vas bodriti do kraja. Imate sanse, pogotovu sto su Poljaci pobedili Dance. Jedino ne razumem ove sto sada negoduju. Pa ljudi moji, do pre godinu dana bili smo niko i nista u rukometu. Setite se na sta je licila nasa igra. Zbog toga sam prestao da gledam rukomet. Sada imamo ekipu koja je vrlo mlada. Mislim da ce ova ekipa Srbije osvojiti svetsko zlato na narednom sampionatu. I zato podrzimo ih sada kada smo im najpotrebniji!

dusan

pre 15 godina

kakav primitivizam je vidjen u zadru, ali to je olicenje provincije, a dalmacija je to sa svojim stanovnicima uvek i bila. ,djaba more djaba turisti, ali ta stoka se nemoze prosvetiti.a i kako ce u toj zabiti, kakva je dalmacija.

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi upravo je poljska dobila dansku 32-28,ima nade jos jer ako nemci dobiju dance i ta ce nam kombinacija odgovarati,Idemo dalje!

miki KG

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.
(goran nis, 24. januar 2009 19:51)

HEHEHEHEHEHEH........... uvek smo imali dogovor.

ljudi,budite svesni jedne cinjenice? vreme sesuma,nenadica,vujina,markovica,prodanovica tek dolazi. oni su svetski i evropski sampioni bili u svim kategorijama mladjeg uzrasta. harace oni dugo,ali bas dugo....

68'

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)

Owen.M

pre 15 godina

Odlicna utakmica danas, bez obzira na sve, mislim, jako dobra igra i sto je posebno vazno malo gresaka, ne mnogo izgubljenih lopti...iako ne prodjemo dalje jedini razlog bi mogla biti velika iscrpljenost igraca..ne verujem da je ovo tako neiskusna ekipa kao sto neki kazu, sto su pokazali i danas.
Vece zalaganje davno nisam video na utakmicama nase reprezentacije
Puno srece i ENERGIJE

olja

pre 15 godina

Dajte ljudi pa nama je Hrvatska bas pogodno tle za osvajanje medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.Pa samo ih je Cavic doneo dve pre nekog vremena.A sad lepo rukometasi da nastave tradiciju.Dobro nemogu da donesu dve medalje ali mogu makar bronzanu(ja sam uvek pre za bronzu nego za srebro jer bronza se osvaja a srebro se gubi) mada necu se zaliti ni za srebro a tek za zlato...E ako su mogli da pobede(iako rezultat to ne govori ali igra svakako da)evropskog i svetskog sampiona onda mogu i do medalje!!!Poznato je da Srbi najbolje igraju kad im je najteze zato sto bi Ana Ivanovic rekla(dobro ovo ipak nije pogodan trenutak da se ugledate na nju)AJDE!!!!

ergi88

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.

Mile Morfijum

pre 15 godina

Fale nam ovi iz BJRM nema ih nesto a sinoc znaju da vredjaju i hvale se bez ikakvog osnova.E u tome je razlika izmedju nas SRBA i vas iz BJRM mi i kada gubimo i pobedjujemo smo tu a vi pobedite jednom u 5 godina nekog i covek ne moze da zivi od vas,ajmo sutra muski sa Poljskom a u utorak sa BJRM lagan trening i 10-15 razlike za Srpske Orlusine.

Rukometas ali bivsi...

pre 15 godina

Ovako je komentarisana utakmica na sport index-u
"Zvižduci nisu zaobišli ni izvođenje srpske himne, koja se gotovo nije mogla ni čuti. Stotinjak njemačkih navijača došlo je podržati svoju reprezentaciju, dok se ostatak dvorane zabavljao skandiranjem "Ubij Srbina" - Bas jedna lepa zabava!!!Sta ce ljudi vole da se zabavljaju...Nemam reci!!!

Joca

pre 15 godina

Samo tako....
Imali smo vise od igre , samo smo opet malo postali prepotentni i dozvolili svabe da udu u igru..
Ako grizemo do kraja i verujemo u sebe (sto posle ove utakmice protiv svetskog prvaka i moramo )imamo jedini cilj da trofeju svetskoga prvaka primimo u hrvatskoj i prenesemo preko grane za Srbiju..
Bravo selektore, bravo momci...

marko predovic

pre 15 godina

Ovako je najpostenije, a valjda smo konacno shvatili da smo ravnopravni sa najboljim evropskim ekipama. Hajde da do kraja pobedimo sve pa kud puklo nek puklo!

nikola_zg

pre 15 godina

razocarali ste me...gledo sam utakmicu i iskreno ocekivo sam vasu pobjedu i to sa nekoliko golova razlike...nije mi bilo jasno kako se dogodio onakav pad u igri..i nemojte se na suce izvlacit jer ste imali po 5-6 golova prednosti i to cjelo prvo poluvrjeme...u drugo ste samo trebali uc i dovrsit posao a ne izvlacit nerjeseno zadnjih 15 sekundi utakmice...tako se neide u svjetski vrh...niste lose odigrali ali kad bi koncentracija bila na nivou e onda bi imali mogucnosti za medalju a ovako...daj boze da udjete u polufinale

laki

pre 15 godina

poljska vodi protiv danske.... hmmmmm sta misliti... tako ostane.... Nemci ce verovatno isto pobediti dansku... mi pobedimo i Poljsku i Makedoniju... onda idemo Nemci i mi dalje....

zemunac

pre 15 godina

Gledajte Poljake protiv Danske, da naučite kako se rutinski privodi kraju utakmica sa 8 gola prednosti na poluvremenu. Mi smo imali +7 protiv istih Danaca.

Konstantno su Poljaci vodili i nisu ni u jednom momentu doveli pobedu u pitanje.

To je ona Poljska koju kao mi treba sutra da dobijemo.

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Gde ste bre BJR makedonci sinoc nismo mogli da zivimo od vas a gde ste sada bre nema vas nigde,sta bi ono sa Norvezanima smesni ste bre majke mi,hahahaha!!!Od kako ste postali samostalni pre sedamnaest godina niste uzeli ni jednu medalju ni u jednom sportu a sinoc vredjate,ajmo braco SRBI u utorak lagan trening sa BJR makedoncima 10-12 razlike i put u Zagreb!!!PS:Neko u Zagreb a neko u Skoplje!!!

njapi

pre 15 godina

Jako dobra igra bekova!!! Velika borbenost! Samo da se oporave do sutra i možemo i do pobede! Bilo bi jako dobro kad bi uključili i krila (tu ne računam Kojića!!!!!!!) u igru i malo više "lakih" golova iz kontri!

Vladimir

pre 15 godina

Poljaci vode +7 na poluvremenu i ocigledno uzimiaju prve bodove,tako da pobeda nad njima obezbedjuje gotovo siguran plasman u polufinale./Zvuci kao izjava nekog ruk. zvanicnika, ali nema veze/Napred Srbi!

bas nesto razmisljam

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?

Vladimir

pre 15 godina

Jamislim da bi posle ovih rezultata nasih rukometasa na sva ostala takmicenja trebalo da sljemo one novinare sto ih ispljuvase da nam oni pokazu kako se igra

Nindza

pre 15 godina

Haha, nesto domaci (ZD) navijaci "heroji" ne slave, a tako su zdusno navijali za Nemacku. Kakvi kompleksasi. Ponekad se cini da vise navijaju da Srbija izgubi nego da oni pobede. Opsednuti.
I trubaci su odlican momenat.
Samo napred rukometasi, pa dokle stignete...
A sto se sudija tice-dobro da nisu poslali nekog iz haskog tribunala :0)

Nenad

pre 15 godina

Poljska dobila Dance!Ako se ostali rezultati nameste i mi pobedimo dve utakmice mozemo u polufinale ali sa Poljskom nece biti lako.

Pegone

pre 15 godina

Evo Poljsaka dere Dance live preko linka

http://www.atdhe.net/live-tv-2616.html

a komsije se kilave protiv Madjara
http://www.atdhe.net/live-tv-2598.html

ivankovic

pre 15 godina

svaka cast svima.bez krila na prvensvu to je legendarno.momir je doktor,napravi tajm aut30.sek pre kraja,tako bar kaze koment.na rtl.pozdr.iz münchen-a

Srbija

pre 15 godina

ja sam se zamalo potukla sa momkom (Nemac) te je mozda i dobro sto je bilo nereseno ;) ma ne, BRAVO MAJSTORI nisu Nemci za bacanje ;) kako sam vas samo gledala sa ponosom!

Aleksandar

pre 15 godina

Rukometna reprezentacija Srbije na ovom svetskom prvenstvu je ubedljivo najorganizovanija , najdisciplinovanija i narocito najkoncentrisanija ( ovo se narocito odnosi na poslednje trenutke meceva sto nama nije svojstveno , bez obzira na poraz od Danske ) nasa reprezentacija u poslednjih nekoliko godina.Momci pod vodjstvom trenera Cvetkovica ukljucujuci i njega samog - svaka cast !

Vlajko

pre 15 godina

Bravo momci, svaka cast. Ono sto se pokazalo je da nam je spoljna linija, mislim bekovi jako opterecena i da definitivno bi trebalo u sledecim tekmama razvucemo napad i na krila, jer iako su bekovi jako efikasni ipak je na njima veliki teret i pitanje je kada ce izgubiti snagu i koncentraciju. S obzirom da su nam krila jako dobra(Prodanovic i Markovic)mislim da bi trebalo da ih sto pre iskoristimo. kraljevi samo napred do polufinala
P.S. Toliko o Visnjiku i paklenoj atmosferi, nasi ih nisu konstatovali 2%

optimista

pre 15 godina

Momci svaka cast....Ako i ne udjemo u polufinale ostvarili ste veliki uspeh.Posle totalnog ambisa,i ne odlaska na velika takmicenja,opet smo egal sa svetskim silama.Ako dobijemo poljsku idemo u polufinale......veruj te mi.Cuda ce da se dese.

n

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.

Boby

pre 15 godina

Sve pohvale orlovima.Jos uvijek postoji sansa za plasman medju cetiri najbolje selekcije.Nadam se dobrom rezultatu protiv Poljske i BJRM.

Ponosan sam sto sam SRBIN!

Napred orlovi!!!

Uncut

pre 15 godina

Da budemo jasni, nismo ocekivali pobedu protiv svetskih prvaka, ali s obzirom na sve okolnosti, i nije moglo bolje, zato svaka cast majstori !

vik

pre 15 godina

Ukoliko zelimo nesto napraviti na ovom svjetskom prvenstvu onda bi definitivno trebali zabraniti Cvetkovicu da ulazi u svlacionisu na poluvremenu!!!
Poz iz bratske RS

cinik

pre 15 godina

Sad ce svi da skoce, i da me pljuju, ali ja sam gledajuci ovo prvenstvo pomislio kakva bi u ovom trenutku bila reprezentacija Jugoslavije da se nije raspala. Mogli bi da posaljemo juniore da uzmu zlatnu.

kozak

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.
(Joo, 24. januar 2009 19:43)

Norveska nemoze nikako da 8 bodova zato sto su startovali sa 0 bodova,tako maksimalno 6

moze i ovako

pre 15 godina

poljska izgleda da ce da dobije dance, mi dobijemo dance i makedonce a nemci jos jednom pobede dance i mi idemo dalje...ima tu jos kombinacija, ali ova mi izgleda realna ;)
srecno nasi! ubili ste me danas

Mickey

pre 15 godina

Bravo momci!!! jeste da je moglo i bnolje ali i ovako nije lose. To je neiskustvo, imamo odlican tim ali je potrebno vreme za usavrsavanje.... U svakom slucaju najbolji smo. Bravo i srecno dalje. pozz svima

Duki

pre 15 godina

Zasto primismo na isti nacin 12 golova sa levog krila uvek pored Stojanovica. On je i u napadu izgubio 2 lopte koje su preokrenule u korist Nemaca. Uh da je Vujin tada igrao.

kaka

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST
(Mihajlo, 24. januar 2009 19:12)

I dvojice francuza.

Velizar

pre 15 godina

Sa igračem više, za 2 minuta primamo 4 gola, od toga dva u pozicionom napadu - sa krila preko Stojanovića. Prodate lopte u finišu - i zato ne pobedismo. Ipak, momcima svaka čast. Ako pobedimo obe do kraja, ne možemo da budemo ispod 6-og mesta na prvenstvu, a to bi bio veliki uspeh. A tek Nemci igraju sa Skandinavcima - biće tu još uzbuđenja.
Ne padam lako u nacionalnu euforiju, ali se naježih kako su momci ispratili himnu. Bojinović mi nikad nije bio omiljeni igrač, ali za sve što je uradio večeras - od početka do kraja... skidam kapu!!!
Orlovi (na čelu sa Cvetkovićem)... bravo, bravo, bravo!!!

P.S. Imali smo uvek haubice na bekovima, ali kako grme i zakivaju Šešum i Vujin... ono je neviđeno!

Marko Djordjevic

pre 15 godina

Kalkulacije i objasnjenje: Ako Poljaci dobiju Dance, a Norvezani nemce, sa dve pobede sigurno idemo u 1/2 finale..Ako Nemci osvoje dva boda u naredne dve utakmice, potrebno je napumpati gol-razliku protiv Makedonaca, jer se u slucaju istog broja bodova, ali samo sa Nemcima(jer smo igrali nereseno), gleda ukupna gol-razlika, a oni su tu najjaci, ubili su i Makedonce i Poljake..U trougllu Srb-Nem-Danska,verovatno ispadamo, osim ako Danska ne dobije Nemacku, a protiv Poljaka i Makedonaca osvoji samo bod, sto je potpuno nerealno..Dakle, navijajmo za Poljake i Norvezane!! Ali...tesko do polufinala..BTW, apsolutno sam zadovoljan, da je Nikcevic tu i da nam se nije povredio Andjelkovic, siguran sam da bismo uzeli medalju...Svaka cast, momci!! I manje tehnickih gresaka(dodavanja, noge,ziceri..) Pozdrav iz Nisa!!

nikola bg

pre 15 godina

ZASLUZEN REMI PRE SVEGA....bili smo bolji u prvom,oni u drugom,oseca se nedostatak andjelkovica i nikcevica,nismo pretili sa krila mnogo,nemci su zgusnuli redove i napravili razliku u drugom poluvremenu,nasi su se borili koliko mogu,nemaju iskustva igranja u velikim mecevima, ali ovo je sjajan nastup nasih,ne opterecujmo se polufinalom, imamo sanse, ali zavisimo od drugih,mislim da ce danci da dobiju nemce i to glatko,a mogu i norvezani da im pomrse konce. ima nade za nas ali samo neka momci igraju dobro kao i do sada pa sta bude neka bude. na takmicenje smo dosli kao treca svetska klasa a kidamo se ravnopravno sa najjacim ekipama sto je za svaku pohvalu. GLAVU GORE I IGRAJTE KOLIKO MOZETE....SRBIJA JE UZ VAS...VI STE HEROJI

navijac

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.

kalimero

pre 15 godina

Ponosan sam prikazanim od strane naših rukometaša. Ako pobedimo naredne dve postoji mogućnost prolaza u polufinale što je,realno, čudo. Ne treba biti kivan na rezultate jer se ova reprezentacija tek priprema za značajne rezultate. Takođe, turnirski način takmičenja ostavlje traga na našim igračima što se odražava na rezultat. Morate biti svesni da smo već sada uradili više nego smo planirali i zato rukometaši svaka Vam čast.

Milan

pre 15 godina

BRAVO MAJSTORI!!!U preostale dve utakmice ocekujem naravno dve pobede i siguran put do finala.Pokazite svima kako se bori za SRBIJU. ZELIM DA VIDIM NAJSJAJNIJU MEDALJU I CUJEM NASU HIMNU NA KRAJU TAKMICENJA!

Banchilo

pre 15 godina

Da nam je sa Svabama igrati samo prvo poluvreme nikada nas ne bi pobedili ni u jednom sportu , ovako....ostaje zal i opet i uvek i vecno tako sa njima .

Miro_ZG

pre 15 godina

Iskrene čestitke na ovom dobrom rezultatu, mada mislim da ste trebali pobjediti. Jako mi je žao zbog atmosfere u Zadru, ali šta se može... Pozdrav i sretno u nastavku!

zoran

pre 15 godina

Garantujem da bi sve nase generacije,koje su igrale u zadnjih 5-6godina,izgubile ovu zavrsnicu.Mislim da ova generacija brzo uci kako se igraju jake i vazne utakmice,a realno je da od njih nesto ocekujemo tek za par godina,mada kako su krenuli mozda bude i citiram:"pre roka".Samo pametno,vreme radi za vas!

Tales

pre 15 godina

Ej, ljudi, šta slavite?!? Psihološki pad ekipe na dva bitna meča? 8 gola protiv Danaca i 6 protiv Nemaca i na kraju umesto 4 imamo 1 bod??? Slavite padove u najvažnijim mečevima? Ma dajte sa tom malodušnošću, da smo uzeli barem 3 od ta 4 boda i sa još pobedom protiv Makedonaca (ili Poljaka) u Zagrebu bi nas čekala Francuska (ili Hrvatska). Ovako, sile nema da budemo drugi. Ako i treći budemo biće dobro...
Za mene je ovo razočarenje, pokazali smo da imamo igrače kao zemlja jake, u rangu sa hrvatskim i francuskim, ali selektor nam je crna tačka... Pokrajca vratite, pa da vidimo da li će da se gube mečevi!
Inače, polufinalni parovi:
1.Hrvatska - Danska
2.Francuska - Nemačka
Francuzi će da OPERU Nemce, a Hrvatska uz publiku možda prođe Dance. Lično, gledajući meč sa Šveđanima, mislim da će Francuzi sve da sa'rane do kraja, i Hrvate, našu braću, naravno!
Pozdrav iz Naisusa

Zoran

pre 15 godina

Najlakse je biti pametan posle bitke. Momci su stvarno dali sve od sebe i to treba pozdraviti, dok je tako uvek cu navijati za njih. Napred srbija

Ivan

pre 15 godina

Sta reci Dugi je opet pokazao da ima ubojit sut. Zao mi je sto nasi imaju tako slabu odbranu pogotovo krila su nam najslabija. Kojic "The Butcher" je ponovo dokazao svoj nadimak.

ptrvel

pre 15 godina

I dalje po starom samo golovi preko bekova i malo brža igra. Da smo od početka prvenstva koji put više proigrali krila verovatno bi bili neporaženi i osvojili ovaj turnir usled lijepe njihove.Svaka čast SRBENDE!!!
Noge su mi klecele u finišu.
Napred SRBIJA!!!!!!

rale

pre 15 godina

Super zalaganje i dobra igra. Cvetkovic je ponesto naucio. Minutazu golmana je pravilno podijelio i dao, konacno, prednost Pejanovicu, a da Stanic bude rezerva sa ispod 15 minuta. To je odavno trebao uciniti. Jos da shvati da je Toskic korisniji od Nikolica. Nadam se da hoce. Vujin i Stojanovic odlicni u napadu, ali nevidjene rupe u odbrani, slicno kao Radmanovic u kosarci. Zato se Jansen i nadavao golova. Ilic razvaljuje kad mu ide, danas je bio slab i nepotrebno je petljao i gubio lopte. Bojinovic je pola repke. Male su nam sanse, ali nada zadnja umire. Sretno.

Makaveli

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.
(navijac, 24. januar 2009 20:10)

Ne da delim tvoje misljenje, nego kao da citas moje misli. Ja sam skakao pred TV-om kada sam video da je izvadio Vujina. Mislim, to i laik kao ja moze da vidi da se radi o greski jednog diletanta. Ja togtrenera kritikujem od pocetka i kritikovacu ga do kraja, makar bili prvi na kraju. Katastrofa.

sta bi?!

pre 15 godina

Jao Cvele,menjas Vujina i Sesuma u presudnim momentima.. Pogledo nas Bog na jedno oko.. Nadam se da ce i drugo da otvori,da nas iznenadi :)

Alal vam vera Srbi.. alal vera trubacima Bobana Markovica u sred Zadra :)

Vladimir

pre 15 godina

Svaka njihova utakmica mi oduzme pola zivota...dajte momci,sledecu resavajte bar za dve minute ranije!!!
Navijanje ne treba komentarisati!
Bravo momci!

Nervozni poštar

pre 15 godina

Da su Nikolić i Ilić malo kvalitetnije i koncentrisanije odigrali bili bi nadomak polufinala.Ovako,borba za 5 mesto je sve izvesnija što je takodje,veliki uspeh.Mora nam se dosta toga poklopiti,čekati kikseve Nemaca koji imaju mnogo bolju gol razliku koja će odlučivati u slučaju da sa njima imamo isti broj bodova.A da su Rusi prošli i Nemci bi imali bod manje.Sutra svi uz Norvešku,to nam je poslednja nada za Zagreb.Danci,koje smo gazili,99 posto prvi.

Lui

pre 15 godina

Bravo majstori !! Pokazali ste pravi karakter imate i kao se igra do kraja! Pokazali ste onima u ''lijepoj njihovoj'' kakvo srcfe imaju SRBI!!

Bane

pre 15 godina

Bravo momci!
Imam tri jaka utiska koja ovde želim da podelim sa svima.
1. Ova reprenzentacija Srbije igra odlično, ima lepu perspektivu i nikad nisam mogao da zamerim ništa ekipi za koju navijam kada vidim da svi na terenu daju sve od sebe.
2. Neverovatna sudijska odluka na 2 minuta do kraja utakmice. Nisam rukometni stručnjak ali isključenje pivotmena zbog faula u napadu je po mom mišljenju pokušaj direktnog uticaja na rezultat.
3. Bez obzira na sve najave ništa strašno se nije desilo iako je za mene iz neobjašnjivih razloga dat preveliki publicitet najavama i reakcijama očigledno pojedinačnih ispada kojekakvih ludaka u Hrvatskoj, i takođe neobjašnjivim reakcijama kojima su u Srbiji dočekane te vesti.

Nažalost mislim da ovaj remi neće biti dovoljan za polufinale.

Bosanac

pre 15 godina

Rekao sam sinoc da necu preterano da se iznenadim ukoliko prodjemo u polufinale jer imamo najperspektivniji tim na planeti,medjutim gospoda iz BJRM su me u mnogim komentarima napadali i omalovazavali manje zbog rukometa vise sto njihovu zemlju zovem onako kako je zove citav svet,danas moje reci dolaze do potpunog izrazaja oni su izgubili od prosecne Norveske dok nasi remiziraju sa svetskim sampionima,dakle sutra ocekujem teska ali sigurna 2 boda protiv Poljaka a u utorak lagana 2 boda sa BIVSOM JUGOSLOVENSKOM REPUBLIKOM makedonijom koja je dokazala moje reci od sinoc da imaju jednog jedinog igraca koji je malo iznad njihovog proseka koji takodje igra u ispod prosecnoj ligi dok svi nasi igraci igraju u najjacim Evropskim klubovima,i kada tom igracu ne krene ili kada ga zatvore oni su u rangu Brazila,Argentine i Alzira.Pobedimo li sutra Poljake 90% igramo u Zagrebu polufinale!!!Pozdrav za sve u BJRM bez obzira na njihovo sinocno vredjanje i hvalisanje bez povoda,jer danas su pokazali koliko vrede!!!

milosh-nish

pre 15 godina

Odlicna utakmica!!!
Mislim da su se Hrvati pokazali kao veoma losi domacini, prvo ono sa zastavama, pa dojava o bombi i na kraju zvizdanje dok je svirala himna, strasno. Sve u svemu, bravo za rezultat

boombar

pre 15 godina

Odlična igra nasih. Borbenost, pozrtvovanje i smirenost.
Jedino mi je zao sto smo prodali dve kontre (Bojinovic kad smo bili na +2)pri kraju utakmice, a da smo ih iskoristili mogli smo da pobedimo, pa mogu reci bez problema. Mislim da ponekad ipak prebrzo krecemo u realizaciju.
Molio bih nekoga ko zna sta se desava ukoliko u drugom krugu imamo isti broj bodova kao Nemci.
Naime ukoliko oni izgube od Danaca, a mi dobijemo do kraja imacemo isti broj bodova.
Publika smesna . Mislim onolika polemika i prepirka na forumima, a u hali 50% mesta prazno.
Sad navijamo i da Norvezani otkinu koji bod svabama.
Napred orlovi.
Idemo dalje.

pablo

pre 15 godina

Dokle vise sudijskih kradja,cak je Vlado Sola bivsi golman Hrvetske,a sada sukomentator na RTL u poslije utakmice izjavio da su sudije natezale za Njemacku.Idemo dalje orlovi protiv svih nepravdi i kradja u inat svima.

Hrvatistan

pre 15 godina

Ove Švabe ste trebali napucati s 5-10 razlike, ali ste prvo premekani u obrani, a drugo prebrzo završavate napade i to uglavnom na isti način, vaši šuteri mogu samljeti svakoga tko igra 6-0 obranu(Švabi, Skandinavci), no kad bi uletjeli Francuzima i nama koji igramo duboke i grube obrane, jednostavno bi se raspali. Imate veliki potencijal, no s ovakvom brzopletom, azijatskom filozofijom igre, nećete stići nikuda.

Babin_zub

pre 15 godina

Mislim da cu dobiti otkaz(na poslu sam)jer sam se drao toliko da me boli grlo.
Da je neko pre meča ponudio remi oberučke bi ga prihvatili,mada mi je sad zao sto nismo pobedili.Ipak remi je najpravedniji.Iskreno,jedva da poznajem po nekog rukometasa(Toskić,Bojinović,Nikolic)i bio sam skeptik,ali momci zaista IGRAJU rukomet!Svaka cast,Cvele vas je odlicno ukomponovao.Ovde se uigravajte,a sa Olimpijade ocekujemo medalju jer zaista vredite...Naravno,ne bronzu,ne srebro :)

bbb24

pre 15 godina

ponovo ne umemo da sacuvamo solidnu prednost, e sad da li je to do igraca ili trenera ne znam, za igrace se ne moze reci da nisu iskusni...mada uvek u prvom poluvremenu pogadjamo ko ludi na svakoj utakmici, pa je ocekivano da procenat uspesnosti padne u nastavku, ali ipak ne bi smeli da dozvole da tako lako prokockaju prednost

andrin

pre 15 godina

Bod velik kao kuca!
Nastavljamo dalje i nadamo se najboljem!
Stigli smo 2 razlike na 2 min.sa igracem manje.Sve cestitke na upornosti i borbenosti.
Odlicna igra Bojinovica,Sesuma.Markovica,Pejanovica,Stanica,...ma svi su dobro odigrali.
P.S.Bod po bod-nakupi se.
Samo napred!!!

uros

pre 15 godina

Pratim reprezentaciju od utakmice sa dancima, i nije mi jasno kako to da na svim utakmicama do sada kao da imamo igraca manje u odbrani, uporno nam svi prave viska na krilima cak i sa igracem manje, kako igraci vise ne shvate da treba da sprece to, krila nam uglavnom i daju puno golova, pre svega zbog toga, da nije golmana tesko da bi i prosli u ovaj krug, jer su oni dosta toga tim krilima odbranili. ne znam jel samo ja to vidim, ali vreme je da ukapiraju vise to igraci, jer evo vec petu utakmicu koliko ja pratim i stalno se to desava..!!!
I danas smo svi videli, nasa krila dobili 3,4 lopte na celoj utakmici, a nama njihova dali pola golova.

roman empire

pre 15 godina

Idemo dalje pa sta bude odigrajmo punom snagom preostale 2 tekme pa sta bog da,svi komplimenti ORLOVIMA za prikazanu igru do sada.NAPRED SRBIJA!!!!!!

nebojsa

pre 15 godina

Ispustili smo polufinale. A imali smo pobjedu u rukama kao i protiv Danske.
Odlicilo je prvih 15 minuta drugog poluvremena. Poceli smo tada da igramo staru igru na probijanje i silovanje lopte. Mislim da je Vujin morao danas imati prednost nad Stojanovicem koji jednostavno nije imao svoj dan.
Steta. Bojinovic FANSTATICAN. Najbolji bek na dosadasnjem SP. Sesum ce biti veliki igrac. Golmani odbranili sve sto su mogli..Markovic ima talenta..Nazalost Ilic je danas bio slab. I to je to.
NAzalost Njemci ce da biju Norvezane i u zadnjem kolu protiv Danaca, koji nece imati motiv, dobice i eto ih u polufinala.Nadam se da necemo sada savim pasti i sutra izgubiti od Poljaka. Po nasem starom obicaju. Da smo ovo dobili, realno bi bilo da udjemo u polufinale.

Hrvat

pre 15 godina

Opet fantastično prvo a loše drugo poluvrijeme. Nemate vi još uvijek iskustvo za neki veći domet od ovoga. Ipak, drago bi mi bilo da se plasirate u polufinale pa da odmjerimo snage :-)

Optimista

pre 15 godina

Danska,Norveska,Nemacka...svaki put kad su sudije "velike" favorite videle na patosu,nama su iskljucivale igraca u poslednjim minutima meca!Pa dokle vise nepravde,nasi reprezentativci zele samo da igraju rukomet,a to nam ne dozvoljavaju!Ipak,svaki put smo pokazali da smo jaci i od sudija i od FAVORITA i od publike!!!
NAPRED ORLOVI!!!

Joo

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.

kosta012

pre 15 godina

zvaninican komentar na index.hr :
"No, Srbi se ne daju. Postigli su gol s igračem manje, te izborili isključenje Roggischa i dobili zadnji napad za izjednačenje. 23 sekunde prije kraja pozvan je time-out. Tri sekunde prije kraja Bojinović je zabio za 35:35!"
NE DAJU SE SRBI!!!!!

Zox

pre 15 godina

Mogla je i pobeda (da se neki od zicera nisu promasili i da nismo onako olako gubili lopte i pravili greske u koracima i faule u napadu u zadnjim minutima utakmice), ali mogli smo i da izgubimo da Bojinovic nije dao gol tri sekunde pre kraja, a i Nemci su imali promasene zicere.

U svakom slucaju, jos jedna odlicna utakmica naseg tima. I da ne idemo u polufinale, pokazali smo da po kvalitetu pripadamo u samom vrhu.

Ovaj bod i dalje drzi nasu reprezentaciju u igri, tako da ce naredne utakmice biti zanimljivije gledati.

Iz sveg srca navijam sada za Poljake protiv Danaca. To bi nam mnogo pomoglo.

stage6

pre 15 godina

svaka cast na igri i da vam iskreno kazem zao mi je sto niste pobijedili!! jedino mi nije jasno zasto stalno pokusava vas tim odigrati na crtu tj. na pivota?? previse su lopti izgubili tako, a kad se BILO TKO iz vanjske linije digne, to je takva bomba da golman ne stigne dic ruke!!! svaka cast jos jednom!!!
pozdrav iz hrvatske i zelim vam puno srece u iducim utakmicama...

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Bravo kraljevi,bravo carevi,tako se bori za sveti Srpski grb,tako se bori za Srbiju,idemo sutra da zgazimo Poljake a onda u utorak sa BJR makedoncima lagano do dva boda pa u Zagreb da se borimo za medalju,bilo koje boje nije bitno jer svaka ce sijati kao da je od zlata,jos jednom bravo pa jos jednom bravo i za kraj BRAVOOOOOOOOOO!

sbir

pre 15 godina

Stvarno zastrasujuce koliko nas sudije kradu!Ratko Nikolic je iskljucen zbog simuliranja a zamalo mu je dres iscepan.Isto kao i protiv Danske,sudije su nam 5 minuta pre kraja 4 puta sudili probijanje...pa onda iskljucenja!I onda na kraju kao iskljuce Nemca..hahahaha....ljudi ovo je mafijasko prvenstvo!!

Mihajlo

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Bravo legende!!! Sve za majku Srbiju! Junački ste se borili protiv Švabsko-ustaške armade. "Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole!"

duduu

pre 15 godina

Cestitam komsijama na bodu,i velikoj borbi.Ali ovakvu ocajnu Njemacku morali ste pobjediti.Nijemci u obrani spori i neagresivni,u napadu uzas pogotovo onaj Schöner koji je od 11 pokusaja dao 1 gol,da je tamo igrao Kehrmann dao bih 8-9 golova i dozivjeli bi debakl.Ovaj nesretni remi moze vas kostat ce vas polu finala pozdrav iz Zagreba.

patriota

pre 15 godina

Bravo momci i kao sto sam i na pocetku rekao kazem i sada da bez obzira na vase osvojeno mesto treba vas ispred skupstine docekati...Bravo Srbi na pozrtvovanju i bravo Cvetkovicu na znanju

dugi-legenda

pre 15 godina

svaka cast momcima,izgarali su na teren. i da nista ne urade do kraja sampionata, bar su oznoili nacionalni dres za razliku od neki drugi.

banjaluka-srbija

pre 15 godina

Zamalo...izvukoše se švabe...uz malu pomoć francuza...ali srce je bilo veliko u naših momaka i...BRAVO MOMCI!!! Idemo dalje...Sad Poljaci...

goran nis

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.

srbin_np

pre 15 godina

Odlicna igra i sramno sudjenje!!! Sad ce ovi zli da kazu opet nam krive sudije. E pa jesu. Prenos sam gledao na RTL Televiziji Hrvatskoj i komentatori izjave: tas na vagi sudije, Srbi trebali da pobede, nemcima se gledalo kroz prste, a onda iznenadjenje, iz studija se javlja Vlado Sola mislim bivsi golman Hrvatske reprezentacije i kaze Srbi su trebali da pobede, sudije su ih pokrale, pogotovu pri kraju. Podatak tome je i iskljucene broj 1. u drugom poluvremenu za Nemce je bilo u 58 minutu.

Svaka cast momcima.

Samo Napred

drale

pre 15 godina

...dobro je i da nas jednom sreca posluzi,mada se da primetiti da su momci prilicno umorni.Imamo realne sanse da udjemo u polufinale ako dobijemo Poljake i Makedonce
SAMO NAPRED!!!!!

GrobarBL

pre 15 godina

Na kraju realan rezultat, mora se priznati. Gazili smo ih prvo poluvrijeme ali, u drugom smo ostali bez snage u odbrani i kad smo se "vratili" iz -2 postajem svjestan da je ovo veoma ozbiljna reprezentacija kojoj treba jos samo malo glazure kroz jake utakmice i eto nas u nekom finalu, ako ne ove ono dogodine. Sada, imperativ je dobiti obe do kraja i vidjeti mogu li se Danska i Njemacka eliminisati jedni druge u medjusobnom susretu.

boki

pre 15 godina

Vidi se da nam fale Nikcevic i Andjelkovic ali svaka cast momcima bore se kao lavovi steta sto smo promasili neke zicere ali mislim da su nase greske u napadu presudile da nepobedimo u ovoj utakmici kada kazem greske mislim na brzoplete napade kada smo gubili loptu.

Huan Martin Del Potro_

pre 15 godina

Bravo majstori,sa ovakvom igrom ima daleko da dogurate!Imali smo tri gola prednosti ali ipak Nemci su svetski sampioni!!!U svakom slucaju ponosni smo na vas

slobodan bp

pre 15 godina

Protiv Danaca tri igraca manje u poslednjih pet minuta, protiv Norvezana igrac manje 20 sekundi prije kraja, protiv Njemaca igrac manje tri minuta do kraja i to da bude jos zalosnije zbog navodnog simuliranja! Da bi smo bili svjetski prvaci moramo da dobijemo i sudije i protivnika. Tako je u svakom sportu kad igra Srbija!

Niko

pre 15 godina

ubiste švabe vanjskom linijom i na kraju ne pobjedite... a trebali ste jer ste bolji,al opet te vase crne rupe...vise srece u slijedecoj utakmici.

srbin!!!

pre 15 godina

Eto vam ga svima smo vam zapusili usta!!! Samo mi je krivo sto sudije do kraja nisu odradile posao kako treba!ali ipak je moralo to da se desi,ipak smo mi Srbi-najomrazeniji narod na citavom svetu...

dr doolittle

pre 15 godina

Bravo momci, bravoo
Glavu gore, vidite da mozete, vidite da znate i znate da zelite vise od svega da se Boze pravde slusa u zagrebu
samo napred!!!!!!!!!!1

branko

pre 15 godina

Пре свега, честитке свима. Био је ово и добијен и изгубљен меч да би нерешено на крају било можда и најправедније. Сада смо ми освојили бод голом у задњој секунди и на неки начин зацелили рану после оног шока у мечу са Данском.
Разумем Цветковићеву љутњу на оне који тешко прихватају чињеницу да је ово екипа у формирању (а то су скоро сви навијачи а и добар број разумнијих посматрача) и да је скоро немогуће већ сада очекивати медаљу. Зашто? Наша екипа може равноправно да игра и против европског првака (Данска) и против светског првака (Немачка), у појединим фазама утакмице успева и да их надигра, али ова екипа још није савладала једну од најважнијих лекција: добити утакмицу у егал завршници. Захваљујући том умећу наши комшије Хрвати су добили безброј таквих утакмица и освојили многе медаље. Осим неопходне дозе среће, ту је најбитнија ствар самопоуздање. Е па, после ових 6 утакмица од којих су 4 биле изузетно важне (Египат, Данска, Норвешка, Немачка) јасно је свакоме да се од сада ни једна репрезентација на свету неће радовати сусрету са Србијом и да неће моћи унапред рачунати на победу. Треба сад покушати добити наредна два меча. То неће бити лако али је сигурно да су Пољска и Македонија слабије екипе од Данске, Норвешке и Немачке. Све зависи од нас самих. Ја им желим сваку срећу и пун успех у та два меча (а можда и даље) али мислим да сви ми не треба да их претерано оптерећујемо и да пустимо да се ствари одвијају онако како је нормално А да су на добром путу, са Цветковићем наравно –то не види само неко ко не разуме спорт или је малициозан.

zemunac

pre 15 godina

Dobro, vreme je da se kupimo i idemo kući. Opet smo izgubili dobijenu utakmicu, ovaj tim jednostavno nije sposoban da sačuva 6 ili 7 golova razlike. Mislim da je ovaj bod ravan porazu jer će Nemci sutra pocepati Norvežane i laganica namestiti sa Danskom bar nerešeno u zadnjem kolu i to je ukupno 8 bodova, mi čak i da pobedimo u preostala dva meča imaćemo 7 bodova i kraj zabave.

Da se ne lažemo, naš tim je druga klasa svetskog rukometa i realno nemamo čemu da se nadamo i očekujemo na ovom prvenstvu. Što se mene tiče, više neću gledati prenose, pogotovo kad onaj baksuz Kovinjalo prenosi. Čim on uzme mikrofon nama krene po zlu. Nemam živaca da gledam gubitnike.

bbb24

pre 15 godina

nazalost nereseno, a trebalo je da se pobedi....neverovatno koliko glupih gresaka u zadnjih 10 minuta (koraci, igranje nogom i presecena dodavanja)kostali su nas pobede od 2-3 gola razlike...
krila su minimalno ucestvovala u igri, Prodanovic jednom imao kontakt s loptom ceo mec...sto meni i dalje lici na nase stare reprezentacije

sto se atmosfere tice, ocekivao sam "vise" od Hrvata, tako da koliko su najavljivali pakao ovo mi je bilo pomalo smesno :) hvala na trubacima :)

sve u svemu, mogli smo i bolje, valjda ce se ispraviti u narenim mecevima

Dragan Aleksinac

pre 15 godina

BRAVO "ORLOVI" tako se bori za najlepsi grb na svetu. Samo tako nastavite pa cemo da pevamo na trgu BANA JELACICA. Jos jednom S R E C N O O R L O V I

sss

pre 15 godina

Das ist eine kleine serbishen spezzialiteten...Cim se javio Kovinjalo znao sam da ce nesto da se izvrtopici.Mi smo orlovi bez krila,ubi nas onaj Torsten(krilo)...

asdf

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Serbia-vs-Germany-3535-WC-Handb

Snimak utakmice, komentator (Vlado Sola) kaze da je Srbija trebala ovo dobiti i da su suci bili na starni Svaba

ljubisa

pre 15 godina

srbija ima mozda najbolji napad na ovom prvenstvo...ali odbrana je nula...bilo bi OK da se SRBIJA plasira u polufinale,a isto i hrvatska...samo da skinemo nemce i skandinavce ...protiv bilo koga oni imaju pomos sudije...LAZAROV je car

BataCoa

pre 15 godina

Uopste nisam zadovoljan remijem! Trebali smo da ih pobedimo sa minimum 3 razlike. Dal je to trema ili nesto drugo, ali 2 puta koraci, 2 puta lopta se dodaje u noge... Mada u globalu nije lose, sa najjacima smo igrali nereseno, i od Danaca izgubili dobijenu tekmu sa 1 razlike! Ako se budemo sabrali i igrali u drugom kao i u prvom poluvremenu, idemo do finala sa Francuzima! Sve u svemu svaka cast momcima na pozrtvovanju!

MarkoSi

pre 15 godina

Svaka čast momci, zaslužili ste pobedu isto kao i u meču sa Dancima, ali sudije su bile tu za "svetskog prvaka" kada je trebalo.

KurshumNo.12

pre 15 godina

Jebote kakve bekove sutere imamo!? Kakav procenat shuta!?
Najaci smo!!! Kada bi samo ndeko igrao i odbranu ili bar pravi sistem odbrane(6-0 sa izlaskom) koji odgovara ovom profilu ekipe, pa ja mislim da bi se klali sa stashama za zlato.

Banja luka

pre 15 godina

odlicno i svaka cast mada smo mogli i do 2 boda,ali dobro je i ovo.Sad moramo dobiti iduce dve utakmice ako zelimo proci,sve u svemu odlicno.
IDEMO DALJE!!!

Marko

pre 15 godina

naravno da mi je drago sto smo uzeli makar ovaj jedan bod ali da budemo realni, bilo koja ozbiljnija ekipa (Fra, Hr) bi nas pobedili i sa drugim timom. danas ni mi a ni nemci nismo zasluzili ni bod.

SRBIJA

pre 15 godina

Bravo ORLOVI!!!
vi ste nas ponos..sada znate da mozete i protiv svetskog sampiona iako pre toga niste mogli sopstvenu himnu da cujete!!!
SVAKA CAST!SAMO GAZI..

nz

pre 15 godina

Dobar rezultat mada smo mogli i da pobedimo. Protiv Poljske i Makedonije mozemo da uzmemo po 2 boda i uz malo srece i pomoci Danske dodjemo do drugog mesta.

BRACA NIŠ

pre 15 godina

свака част момцима! тако се бори! још постоји шанса за полуфинале! борите се до последње капи! ПОНОСАНСАМ НА ВАС!

Marko

pre 15 godina

Ni jedni, ni drugi nisu zaslužili pobjedu.
Na trenutke se činilo kao da se takmiče tko će pokloniti više lopti suparniku, i kao da nitko ne želi pobjedu.

prognoza

pre 15 godina

Pa dobro, protiv evropskog prvaka smo izgubili sa 1, protiv svetskih sampiona nereseno, znachi protiv olimpijskih pobednika cemo pobediti sa 1 - a to je Francuska

BLAD

pre 15 godina

BRAVO MOMCI ,,,,,,,BRAVO SRBIJO
da smo imali malo srece i strpljena dosad bi pobjedili sve i dance i svabe i SVE
svaka vam cast
sad ce mo vidjeti kako drugi
i

i stalno nmi cupate dlaku po dlaku sa glave ali vrijedi

Zilijen

pre 15 godina

U jebem ti zivot!Koliko lopti poklonismo sto koracima,sto probijanjem,trebalo je da bude od 5-8 razlike.Dajte nam vanzemaljce,pa da bude ozbiljno!!!!!!!

Mario

pre 15 godina

Svaka čast momcima! Zaslužili su dva boda ali odlično je i ovako! Izginuli su na terenu, poslednjih 15 min. su jedva disali. Protiv ovakvog protivnika, pred neprijateljskom publikom i uz blago sudijsko navlačenje za nemce i častan poraz bi bio ogroman uspeh. Večeras slavimo.
Nadam se da je i Andjelkoviću i Nikčeviću lakše kada vide kako se njihovi drugovi bore i kakve rezultate postižu i želim im brz oporavak.

sta bi?!

pre 15 godina

Jao Cvele,menjas Vujina i Sesuma u presudnim momentima.. Pogledo nas Bog na jedno oko.. Nadam se da ce i drugo da otvori,da nas iznenadi :)

Alal vam vera Srbi.. alal vera trubacima Bobana Markovica u sred Zadra :)

kosta012

pre 15 godina

zvaninican komentar na index.hr :
"No, Srbi se ne daju. Postigli su gol s igračem manje, te izborili isključenje Roggischa i dobili zadnji napad za izjednačenje. 23 sekunde prije kraja pozvan je time-out. Tri sekunde prije kraja Bojinović je zabio za 35:35!"
NE DAJU SE SRBI!!!!!

prognoza

pre 15 godina

Pa dobro, protiv evropskog prvaka smo izgubili sa 1, protiv svetskih sampiona nereseno, znachi protiv olimpijskih pobednika cemo pobediti sa 1 - a to je Francuska

srbin_np

pre 15 godina

Odlicna igra i sramno sudjenje!!! Sad ce ovi zli da kazu opet nam krive sudije. E pa jesu. Prenos sam gledao na RTL Televiziji Hrvatskoj i komentatori izjave: tas na vagi sudije, Srbi trebali da pobede, nemcima se gledalo kroz prste, a onda iznenadjenje, iz studija se javlja Vlado Sola mislim bivsi golman Hrvatske reprezentacije i kaze Srbi su trebali da pobede, sudije su ih pokrale, pogotovu pri kraju. Podatak tome je i iskljucene broj 1. u drugom poluvremenu za Nemce je bilo u 58 minutu.

Svaka cast momcima.

Samo Napred

Niko

pre 15 godina

ubiste švabe vanjskom linijom i na kraju ne pobjedite... a trebali ste jer ste bolji,al opet te vase crne rupe...vise srece u slijedecoj utakmici.

Lui

pre 15 godina

Bravo majstori !! Pokazali ste pravi karakter imate i kao se igra do kraja! Pokazali ste onima u ''lijepoj njihovoj'' kakvo srcfe imaju SRBI!!

Mihajlo

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST

sbir

pre 15 godina

Stvarno zastrasujuce koliko nas sudije kradu!Ratko Nikolic je iskljucen zbog simuliranja a zamalo mu je dres iscepan.Isto kao i protiv Danske,sudije su nam 5 minuta pre kraja 4 puta sudili probijanje...pa onda iskljucenja!I onda na kraju kao iskljuce Nemca..hahahaha....ljudi ovo je mafijasko prvenstvo!!

goran nis

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.

Bosanac

pre 15 godina

Rekao sam sinoc da necu preterano da se iznenadim ukoliko prodjemo u polufinale jer imamo najperspektivniji tim na planeti,medjutim gospoda iz BJRM su me u mnogim komentarima napadali i omalovazavali manje zbog rukometa vise sto njihovu zemlju zovem onako kako je zove citav svet,danas moje reci dolaze do potpunog izrazaja oni su izgubili od prosecne Norveske dok nasi remiziraju sa svetskim sampionima,dakle sutra ocekujem teska ali sigurna 2 boda protiv Poljaka a u utorak lagana 2 boda sa BIVSOM JUGOSLOVENSKOM REPUBLIKOM makedonijom koja je dokazala moje reci od sinoc da imaju jednog jedinog igraca koji je malo iznad njihovog proseka koji takodje igra u ispod prosecnoj ligi dok svi nasi igraci igraju u najjacim Evropskim klubovima,i kada tom igracu ne krene ili kada ga zatvore oni su u rangu Brazila,Argentine i Alzira.Pobedimo li sutra Poljake 90% igramo u Zagrebu polufinale!!!Pozdrav za sve u BJRM bez obzira na njihovo sinocno vredjanje i hvalisanje bez povoda,jer danas su pokazali koliko vrede!!!

Hrvat

pre 15 godina

Opet fantastično prvo a loše drugo poluvrijeme. Nemate vi još uvijek iskustvo za neki veći domet od ovoga. Ipak, drago bi mi bilo da se plasirate u polufinale pa da odmjerimo snage :-)

Zox

pre 15 godina

Mogla je i pobeda (da se neki od zicera nisu promasili i da nismo onako olako gubili lopte i pravili greske u koracima i faule u napadu u zadnjim minutima utakmice), ali mogli smo i da izgubimo da Bojinovic nije dao gol tri sekunde pre kraja, a i Nemci su imali promasene zicere.

U svakom slucaju, jos jedna odlicna utakmica naseg tima. I da ne idemo u polufinale, pokazali smo da po kvalitetu pripadamo u samom vrhu.

Ovaj bod i dalje drzi nasu reprezentaciju u igri, tako da ce naredne utakmice biti zanimljivije gledati.

Iz sveg srca navijam sada za Poljake protiv Danaca. To bi nam mnogo pomoglo.

andrin

pre 15 godina

Bod velik kao kuca!
Nastavljamo dalje i nadamo se najboljem!
Stigli smo 2 razlike na 2 min.sa igracem manje.Sve cestitke na upornosti i borbenosti.
Odlicna igra Bojinovica,Sesuma.Markovica,Pejanovica,Stanica,...ma svi su dobro odigrali.
P.S.Bod po bod-nakupi se.
Samo napred!!!

stage6

pre 15 godina

svaka cast na igri i da vam iskreno kazem zao mi je sto niste pobijedili!! jedino mi nije jasno zasto stalno pokusava vas tim odigrati na crtu tj. na pivota?? previse su lopti izgubili tako, a kad se BILO TKO iz vanjske linije digne, to je takva bomba da golman ne stigne dic ruke!!! svaka cast jos jednom!!!
pozdrav iz hrvatske i zelim vam puno srece u iducim utakmicama...

branko

pre 15 godina

Пре свега, честитке свима. Био је ово и добијен и изгубљен меч да би нерешено на крају било можда и најправедније. Сада смо ми освојили бод голом у задњој секунди и на неки начин зацелили рану после оног шока у мечу са Данском.
Разумем Цветковићеву љутњу на оне који тешко прихватају чињеницу да је ово екипа у формирању (а то су скоро сви навијачи а и добар број разумнијих посматрача) и да је скоро немогуће већ сада очекивати медаљу. Зашто? Наша екипа може равноправно да игра и против европског првака (Данска) и против светског првака (Немачка), у појединим фазама утакмице успева и да их надигра, али ова екипа још није савладала једну од најважнијих лекција: добити утакмицу у егал завршници. Захваљујући том умећу наши комшије Хрвати су добили безброј таквих утакмица и освојили многе медаље. Осим неопходне дозе среће, ту је најбитнија ствар самопоуздање. Е па, после ових 6 утакмица од којих су 4 биле изузетно важне (Египат, Данска, Норвешка, Немачка) јасно је свакоме да се од сада ни једна репрезентација на свету неће радовати сусрету са Србијом и да неће моћи унапред рачунати на победу. Треба сад покушати добити наредна два меча. То неће бити лако али је сигурно да су Пољска и Македонија слабије екипе од Данске, Норвешке и Немачке. Све зависи од нас самих. Ја им желим сваку срећу и пун успех у та два меча (а можда и даље) али мислим да сви ми не треба да их претерано оптерећујемо и да пустимо да се ствари одвијају онако како је нормално А да су на добром путу, са Цветковићем наравно –то не види само неко ко не разуме спорт или је малициозан.

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Bravo kraljevi,bravo carevi,tako se bori za sveti Srpski grb,tako se bori za Srbiju,idemo sutra da zgazimo Poljake a onda u utorak sa BJR makedoncima lagano do dva boda pa u Zagreb da se borimo za medalju,bilo koje boje nije bitno jer svaka ce sijati kao da je od zlata,jos jednom bravo pa jos jednom bravo i za kraj BRAVOOOOOOOOOO!

Bane

pre 15 godina

Bravo momci!
Imam tri jaka utiska koja ovde želim da podelim sa svima.
1. Ova reprenzentacija Srbije igra odlično, ima lepu perspektivu i nikad nisam mogao da zamerim ništa ekipi za koju navijam kada vidim da svi na terenu daju sve od sebe.
2. Neverovatna sudijska odluka na 2 minuta do kraja utakmice. Nisam rukometni stručnjak ali isključenje pivotmena zbog faula u napadu je po mom mišljenju pokušaj direktnog uticaja na rezultat.
3. Bez obzira na sve najave ništa strašno se nije desilo iako je za mene iz neobjašnjivih razloga dat preveliki publicitet najavama i reakcijama očigledno pojedinačnih ispada kojekakvih ludaka u Hrvatskoj, i takođe neobjašnjivim reakcijama kojima su u Srbiji dočekane te vesti.

Nažalost mislim da ovaj remi neće biti dovoljan za polufinale.

srbin!!!

pre 15 godina

Eto vam ga svima smo vam zapusili usta!!! Samo mi je krivo sto sudije do kraja nisu odradile posao kako treba!ali ipak je moralo to da se desi,ipak smo mi Srbi-najomrazeniji narod na citavom svetu...

Miro_ZG

pre 15 godina

Iskrene čestitke na ovom dobrom rezultatu, mada mislim da ste trebali pobjediti. Jako mi je žao zbog atmosfere u Zadru, ali šta se može... Pozdrav i sretno u nastavku!

Babin_zub

pre 15 godina

Mislim da cu dobiti otkaz(na poslu sam)jer sam se drao toliko da me boli grlo.
Da je neko pre meča ponudio remi oberučke bi ga prihvatili,mada mi je sad zao sto nismo pobedili.Ipak remi je najpravedniji.Iskreno,jedva da poznajem po nekog rukometasa(Toskić,Bojinović,Nikolic)i bio sam skeptik,ali momci zaista IGRAJU rukomet!Svaka cast,Cvele vas je odlicno ukomponovao.Ovde se uigravajte,a sa Olimpijade ocekujemo medalju jer zaista vredite...Naravno,ne bronzu,ne srebro :)

cinik

pre 15 godina

Sad ce svi da skoce, i da me pljuju, ali ja sam gledajuci ovo prvenstvo pomislio kakva bi u ovom trenutku bila reprezentacija Jugoslavije da se nije raspala. Mogli bi da posaljemo juniore da uzmu zlatnu.

roman empire

pre 15 godina

Idemo dalje pa sta bude odigrajmo punom snagom preostale 2 tekme pa sta bog da,svi komplimenti ORLOVIMA za prikazanu igru do sada.NAPRED SRBIJA!!!!!!

boombar

pre 15 godina

Odlična igra nasih. Borbenost, pozrtvovanje i smirenost.
Jedino mi je zao sto smo prodali dve kontre (Bojinovic kad smo bili na +2)pri kraju utakmice, a da smo ih iskoristili mogli smo da pobedimo, pa mogu reci bez problema. Mislim da ponekad ipak prebrzo krecemo u realizaciju.
Molio bih nekoga ko zna sta se desava ukoliko u drugom krugu imamo isti broj bodova kao Nemci.
Naime ukoliko oni izgube od Danaca, a mi dobijemo do kraja imacemo isti broj bodova.
Publika smesna . Mislim onolika polemika i prepirka na forumima, a u hali 50% mesta prazno.
Sad navijamo i da Norvezani otkinu koji bod svabama.
Napred orlovi.
Idemo dalje.

Optimista

pre 15 godina

Danska,Norveska,Nemacka...svaki put kad su sudije "velike" favorite videle na patosu,nama su iskljucivale igraca u poslednjim minutima meca!Pa dokle vise nepravde,nasi reprezentativci zele samo da igraju rukomet,a to nam ne dozvoljavaju!Ipak,svaki put smo pokazali da smo jaci i od sudija i od FAVORITA i od publike!!!
NAPRED ORLOVI!!!

Huan Martin Del Potro_

pre 15 godina

Bravo majstori,sa ovakvom igrom ima daleko da dogurate!Imali smo tri gola prednosti ali ipak Nemci su svetski sampioni!!!U svakom slucaju ponosni smo na vas

BRACA NIŠ

pre 15 godina

свака част момцима! тако се бори! још постоји шанса за полуфинале! борите се до последње капи! ПОНОСАНСАМ НА ВАС!

Velizar

pre 15 godina

Sa igračem više, za 2 minuta primamo 4 gola, od toga dva u pozicionom napadu - sa krila preko Stojanovića. Prodate lopte u finišu - i zato ne pobedismo. Ipak, momcima svaka čast. Ako pobedimo obe do kraja, ne možemo da budemo ispod 6-og mesta na prvenstvu, a to bi bio veliki uspeh. A tek Nemci igraju sa Skandinavcima - biće tu još uzbuđenja.
Ne padam lako u nacionalnu euforiju, ali se naježih kako su momci ispratili himnu. Bojinović mi nikad nije bio omiljeni igrač, ali za sve što je uradio večeras - od početka do kraja... skidam kapu!!!
Orlovi (na čelu sa Cvetkovićem)... bravo, bravo, bravo!!!

P.S. Imali smo uvek haubice na bekovima, ali kako grme i zakivaju Šešum i Vujin... ono je neviđeno!

miki KG

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.
(goran nis, 24. januar 2009 19:51)

HEHEHEHEHEHEH........... uvek smo imali dogovor.

ljudi,budite svesni jedne cinjenice? vreme sesuma,nenadica,vujina,markovica,prodanovica tek dolazi. oni su svetski i evropski sampioni bili u svim kategorijama mladjeg uzrasta. harace oni dugo,ali bas dugo....

pablo

pre 15 godina

Dokle vise sudijskih kradja,cak je Vlado Sola bivsi golman Hrvetske,a sada sukomentator na RTL u poslije utakmice izjavio da su sudije natezale za Njemacku.Idemo dalje orlovi protiv svih nepravdi i kradja u inat svima.

Banja luka

pre 15 godina

odlicno i svaka cast mada smo mogli i do 2 boda,ali dobro je i ovo.Sad moramo dobiti iduce dve utakmice ako zelimo proci,sve u svemu odlicno.
IDEMO DALJE!!!

milosh-nish

pre 15 godina

Odlicna utakmica!!!
Mislim da su se Hrvati pokazali kao veoma losi domacini, prvo ono sa zastavama, pa dojava o bombi i na kraju zvizdanje dok je svirala himna, strasno. Sve u svemu, bravo za rezultat

slobodan bp

pre 15 godina

Protiv Danaca tri igraca manje u poslednjih pet minuta, protiv Norvezana igrac manje 20 sekundi prije kraja, protiv Njemaca igrac manje tri minuta do kraja i to da bude jos zalosnije zbog navodnog simuliranja! Da bi smo bili svjetski prvaci moramo da dobijemo i sudije i protivnika. Tako je u svakom sportu kad igra Srbija!

Rukometas ali bivsi...

pre 15 godina

Ovako je komentarisana utakmica na sport index-u
"Zvižduci nisu zaobišli ni izvođenje srpske himne, koja se gotovo nije mogla ni čuti. Stotinjak njemačkih navijača došlo je podržati svoju reprezentaciju, dok se ostatak dvorane zabavljao skandiranjem "Ubij Srbina" - Bas jedna lepa zabava!!!Sta ce ljudi vole da se zabavljaju...Nemam reci!!!

MarkoSi

pre 15 godina

Svaka čast momci, zaslužili ste pobedu isto kao i u meču sa Dancima, ali sudije su bile tu za "svetskog prvaka" kada je trebalo.

Hrvatistan

pre 15 godina

Ove Švabe ste trebali napucati s 5-10 razlike, ali ste prvo premekani u obrani, a drugo prebrzo završavate napade i to uglavnom na isti način, vaši šuteri mogu samljeti svakoga tko igra 6-0 obranu(Švabi, Skandinavci), no kad bi uletjeli Francuzima i nama koji igramo duboke i grube obrane, jednostavno bi se raspali. Imate veliki potencijal, no s ovakvom brzopletom, azijatskom filozofijom igre, nećete stići nikuda.

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Gde ste bre BJR makedonci sinoc nismo mogli da zivimo od vas a gde ste sada bre nema vas nigde,sta bi ono sa Norvezanima smesni ste bre majke mi,hahahaha!!!Od kako ste postali samostalni pre sedamnaest godina niste uzeli ni jednu medalju ni u jednom sportu a sinoc vredjate,ajmo braco SRBI u utorak lagan trening sa BJR makedoncima 10-12 razlike i put u Zagreb!!!PS:Neko u Zagreb a neko u Skoplje!!!

SRBIJA

pre 15 godina

Bravo ORLOVI!!!
vi ste nas ponos..sada znate da mozete i protiv svetskog sampiona iako pre toga niste mogli sopstvenu himnu da cujete!!!
SVAKA CAST!SAMO GAZI..

Nindza

pre 15 godina

Haha, nesto domaci (ZD) navijaci "heroji" ne slave, a tako su zdusno navijali za Nemacku. Kakvi kompleksasi. Ponekad se cini da vise navijaju da Srbija izgubi nego da oni pobede. Opsednuti.
I trubaci su odlican momenat.
Samo napred rukometasi, pa dokle stignete...
A sto se sudija tice-dobro da nisu poslali nekog iz haskog tribunala :0)

Vladimir

pre 15 godina

Svaka njihova utakmica mi oduzme pola zivota...dajte momci,sledecu resavajte bar za dve minute ranije!!!
Navijanje ne treba komentarisati!
Bravo momci!

ljubisa

pre 15 godina

srbija ima mozda najbolji napad na ovom prvenstvo...ali odbrana je nula...bilo bi OK da se SRBIJA plasira u polufinale,a isto i hrvatska...samo da skinemo nemce i skandinavce ...protiv bilo koga oni imaju pomos sudije...LAZAROV je car

duduu

pre 15 godina

Cestitam komsijama na bodu,i velikoj borbi.Ali ovakvu ocajnu Njemacku morali ste pobjediti.Nijemci u obrani spori i neagresivni,u napadu uzas pogotovo onaj Schöner koji je od 11 pokusaja dao 1 gol,da je tamo igrao Kehrmann dao bih 8-9 golova i dozivjeli bi debakl.Ovaj nesretni remi moze vas kostat ce vas polu finala pozdrav iz Zagreba.

boki

pre 15 godina

Vidi se da nam fale Nikcevic i Andjelkovic ali svaka cast momcima bore se kao lavovi steta sto smo promasili neke zicere ali mislim da su nase greske u napadu presudile da nepobedimo u ovoj utakmici kada kazem greske mislim na brzoplete napade kada smo gubili loptu.

dusan

pre 15 godina

kakav primitivizam je vidjen u zadru, ali to je olicenje provincije, a dalmacija je to sa svojim stanovnicima uvek i bila. ,djaba more djaba turisti, ali ta stoka se nemoze prosvetiti.a i kako ce u toj zabiti, kakva je dalmacija.

kaka

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST
(Mihajlo, 24. januar 2009 19:12)

I dvojice francuza.

Srbija

pre 15 godina

ja sam se zamalo potukla sa momkom (Nemac) te je mozda i dobro sto je bilo nereseno ;) ma ne, BRAVO MAJSTORI nisu Nemci za bacanje ;) kako sam vas samo gledala sa ponosom!

asdf

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Serbia-vs-Germany-3535-WC-Handb

Snimak utakmice, komentator (Vlado Sola) kaze da je Srbija trebala ovo dobiti i da su suci bili na starni Svaba

Mile Morfijum

pre 15 godina

Fale nam ovi iz BJRM nema ih nesto a sinoc znaju da vredjaju i hvale se bez ikakvog osnova.E u tome je razlika izmedju nas SRBA i vas iz BJRM mi i kada gubimo i pobedjujemo smo tu a vi pobedite jednom u 5 godina nekog i covek ne moze da zivi od vas,ajmo sutra muski sa Poljskom a u utorak sa BJRM lagan trening i 10-15 razlike za Srpske Orlusine.

bas nesto razmisljam

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?

Mario

pre 15 godina

Svaka čast momcima! Zaslužili su dva boda ali odlično je i ovako! Izginuli su na terenu, poslednjih 15 min. su jedva disali. Protiv ovakvog protivnika, pred neprijateljskom publikom i uz blago sudijsko navlačenje za nemce i častan poraz bi bio ogroman uspeh. Večeras slavimo.
Nadam se da je i Andjelkoviću i Nikčeviću lakše kada vide kako se njihovi drugovi bore i kakve rezultate postižu i želim im brz oporavak.

n

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.

zEe

pre 15 godina

Vidim za madjarsku repku igraju Eklemovic,Puljezevic.. za Spansku ce igrati Šterbik.. Karabatić igra za Francuze.. Aj za Karabatica i razumem.. Ali kakvi su to ljudi koji promene repku, samo zato sto njihova ne valja

zemunac

pre 15 godina

Dobro, vreme je da se kupimo i idemo kući. Opet smo izgubili dobijenu utakmicu, ovaj tim jednostavno nije sposoban da sačuva 6 ili 7 golova razlike. Mislim da je ovaj bod ravan porazu jer će Nemci sutra pocepati Norvežane i laganica namestiti sa Danskom bar nerešeno u zadnjem kolu i to je ukupno 8 bodova, mi čak i da pobedimo u preostala dva meča imaćemo 7 bodova i kraj zabave.

Da se ne lažemo, naš tim je druga klasa svetskog rukometa i realno nemamo čemu da se nadamo i očekujemo na ovom prvenstvu. Što se mene tiče, više neću gledati prenose, pogotovo kad onaj baksuz Kovinjalo prenosi. Čim on uzme mikrofon nama krene po zlu. Nemam živaca da gledam gubitnike.

BLAD

pre 15 godina

BRAVO MOMCI ,,,,,,,BRAVO SRBIJO
da smo imali malo srece i strpljena dosad bi pobjedili sve i dance i svabe i SVE
svaka vam cast
sad ce mo vidjeti kako drugi
i

i stalno nmi cupate dlaku po dlaku sa glave ali vrijedi

drale

pre 15 godina

...dobro je i da nas jednom sreca posluzi,mada se da primetiti da su momci prilicno umorni.Imamo realne sanse da udjemo u polufinale ako dobijemo Poljake i Makedonce
SAMO NAPRED!!!!!

muamua

pre 15 godina

Bobo ST...koliko se tih turista posle boravka u Dalmaciji vrati tu ponovo...procentualno 5%...e sad bilo bi glupo pricati o tome cije su sugradjanke lake za odvesti u krevet....KOZJAK

Marko

pre 15 godina

naravno da mi je drago sto smo uzeli makar ovaj jedan bod ali da budemo realni, bilo koja ozbiljnija ekipa (Fra, Hr) bi nas pobedili i sa drugim timom. danas ni mi a ni nemci nismo zasluzili ni bod.

sss

pre 15 godina

Das ist eine kleine serbishen spezzialiteten...Cim se javio Kovinjalo znao sam da ce nesto da se izvrtopici.Mi smo orlovi bez krila,ubi nas onaj Torsten(krilo)...

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Bravo legende!!! Sve za majku Srbiju! Junački ste se borili protiv Švabsko-ustaške armade. "Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole!"

kozak

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.
(Joo, 24. januar 2009 19:43)

Norveska nemoze nikako da 8 bodova zato sto su startovali sa 0 bodova,tako maksimalno 6

Boby

pre 15 godina

Sve pohvale orlovima.Jos uvijek postoji sansa za plasman medju cetiri najbolje selekcije.Nadam se dobrom rezultatu protiv Poljske i BJRM.

Ponosan sam sto sam SRBIN!

Napred orlovi!!!

IMA BOGA

pre 15 godina

U SRBIJI ce biti ludnica i nevidjeno slavlje,dok ce lepa njihova plakati i proklinjati dan kada je dobila da organizuje svetsko prvenstvo!!! Pevace se BOZE PRAVDE sa visoko podignuta tri prsta,dok ce se visoko vioriti SRPSKA zastava ista ona koju su skinuli i to sve u sred HRVATSKE,zivi bili pa videli!!!

lukazg

pre 15 godina

ovo je ipak b92 pa sam ocekivao normalnije komentare, ali je.i ga! izgleda da kad strasti prorade u sportu i umijesa se politika normalnost iscezava... dakle, svaka cast na dobroj igri danas Srbi, drago mi je da ste izjednacili i sretno dalje! No kao da je puno vas jedva docekalo neki incident da saspe paljbu po (navodno) losoj hrvatskoj organizaciji. Zadrti desnicar kao gradonacelnik i 3 pijana tinejdzera koji su osramotili Zadar su ipak izuzetak. Osim toga to su osudili svi - od predsjednika drzave do nacionalnih medija. Kao da ste vec zaboravili Porec? A zvizduci na himnu i uvredljivo skandiranje je ipak nesto sto je, nazalost, na Balkanu ocekivano... Kao da vi niste izvizdali Lijepu nasu na EP u kosarci!? Ne, eto bas ste mirno i dostojanstveno stajali mirno dok se svirala! Ajd skulirajte se svi skupa malo i uzivajte u dobrom rukometu i odlicnoj organizaciji prvenstva u Hrvatskoj. I bez kompleksa, s bilo koje strane! :)

sibir

pre 15 godina

Pa ne mogu da vjerujem da rezija pusta ove komentare kao ovog boba...koji kaze da se Srpkinje n.....pa cure se vlaze na onoga momka koji im se svidja i sta je tu sporno!?Ali moj dragi ocu nesto drugo da ti kazem vezano za Dalmaciju.Dalmacija nosi latinsko ime,bila je prestonica rimskih imperatora Dioklecijana i drugih pa prema tome u Dalmaciji od spomenika nema nista sto je hrvatsko(osim mozda nekih iz 2. sv. rata)..ti si u tu Dalmaciju dosao isto kao i bilo ko drugi(osim Italijana koji su starosjedioci);a cak Dalmacija nije bila u sastavu Hrvatske ni za vrijeme onog zeca Anta Pavelica cija je specijalnost bila da ubija sa ledja na kvarno.I nemoj da vise tako nisko udaras sa pricom o djevojkama i tim slicnim stvarima...Potdrav iz Herceg Novog!

nz

pre 15 godina

Dobar rezultat mada smo mogli i da pobedimo. Protiv Poljske i Makedonije mozemo da uzmemo po 2 boda i uz malo srece i pomoci Danske dodjemo do drugog mesta.

bbb24

pre 15 godina

nazalost nereseno, a trebalo je da se pobedi....neverovatno koliko glupih gresaka u zadnjih 10 minuta (koraci, igranje nogom i presecena dodavanja)kostali su nas pobede od 2-3 gola razlike...
krila su minimalno ucestvovala u igri, Prodanovic jednom imao kontakt s loptom ceo mec...sto meni i dalje lici na nase stare reprezentacije

sto se atmosfere tice, ocekivao sam "vise" od Hrvata, tako da koliko su najavljivali pakao ovo mi je bilo pomalo smesno :) hvala na trubacima :)

sve u svemu, mogli smo i bolje, valjda ce se ispraviti u narenim mecevima

banjaluka-srbija

pre 15 godina

Zamalo...izvukoše se švabe...uz malu pomoć francuza...ali srce je bilo veliko u naših momaka i...BRAVO MOMCI!!! Idemo dalje...Sad Poljaci...

nebojsa

pre 15 godina

Ispustili smo polufinale. A imali smo pobjedu u rukama kao i protiv Danske.
Odlicilo je prvih 15 minuta drugog poluvremena. Poceli smo tada da igramo staru igru na probijanje i silovanje lopte. Mislim da je Vujin morao danas imati prednost nad Stojanovicem koji jednostavno nije imao svoj dan.
Steta. Bojinovic FANSTATICAN. Najbolji bek na dosadasnjem SP. Sesum ce biti veliki igrac. Golmani odbranili sve sto su mogli..Markovic ima talenta..Nazalost Ilic je danas bio slab. I to je to.
NAzalost Njemci ce da biju Norvezane i u zadnjem kolu protiv Danaca, koji nece imati motiv, dobice i eto ih u polufinala.Nadam se da necemo sada savim pasti i sutra izgubiti od Poljaka. Po nasem starom obicaju. Da smo ovo dobili, realno bi bilo da udjemo u polufinale.

boban,nis

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?
(bas nesto razmisljam, 24. januar 2009 21:17)

Pa normalno je da ce Nemci navijati za sebe,a ovi, ovi ostali-sve m.j do moje.a!

Marko Djordjevic

pre 15 godina

Kalkulacije i objasnjenje: Ako Poljaci dobiju Dance, a Norvezani nemce, sa dve pobede sigurno idemo u 1/2 finale..Ako Nemci osvoje dva boda u naredne dve utakmice, potrebno je napumpati gol-razliku protiv Makedonaca, jer se u slucaju istog broja bodova, ali samo sa Nemcima(jer smo igrali nereseno), gleda ukupna gol-razlika, a oni su tu najjaci, ubili su i Makedonce i Poljake..U trougllu Srb-Nem-Danska,verovatno ispadamo, osim ako Danska ne dobije Nemacku, a protiv Poljaka i Makedonaca osvoji samo bod, sto je potpuno nerealno..Dakle, navijajmo za Poljake i Norvezane!! Ali...tesko do polufinala..BTW, apsolutno sam zadovoljan, da je Nikcevic tu i da nam se nije povredio Andjelkovic, siguran sam da bismo uzeli medalju...Svaka cast, momci!! I manje tehnickih gresaka(dodavanja, noge,ziceri..) Pozdrav iz Nisa!!

Banchilo

pre 15 godina

Da nam je sa Svabama igrati samo prvo poluvreme nikada nas ne bi pobedili ni u jednom sportu , ovako....ostaje zal i opet i uvek i vecno tako sa njima .

68'

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)

Marko

pre 15 godina

Ni jedni, ni drugi nisu zaslužili pobjedu.
Na trenutke se činilo kao da se takmiče tko će pokloniti više lopti suparniku, i kao da nitko ne želi pobjedu.

Dragan Aleksinac

pre 15 godina

BRAVO "ORLOVI" tako se bori za najlepsi grb na svetu. Samo tako nastavite pa cemo da pevamo na trgu BANA JELACICA. Jos jednom S R E C N O O R L O V I

nikola_zg

pre 15 godina

razocarali ste me...gledo sam utakmicu i iskreno ocekivo sam vasu pobjedu i to sa nekoliko golova razlike...nije mi bilo jasno kako se dogodio onakav pad u igri..i nemojte se na suce izvlacit jer ste imali po 5-6 golova prednosti i to cjelo prvo poluvrjeme...u drugo ste samo trebali uc i dovrsit posao a ne izvlacit nerjeseno zadnjih 15 sekundi utakmice...tako se neide u svjetski vrh...niste lose odigrali ali kad bi koncentracija bila na nivou e onda bi imali mogucnosti za medalju a ovako...daj boze da udjete u polufinale

dr doolittle

pre 15 godina

Bravo momci, bravoo
Glavu gore, vidite da mozete, vidite da znate i znate da zelite vise od svega da se Boze pravde slusa u zagrebu
samo napred!!!!!!!!!!1

dugi-legenda

pre 15 godina

svaka cast momcima,izgarali su na teren. i da nista ne urade do kraja sampionata, bar su oznoili nacionalni dres za razliku od neki drugi.

Aleksandar

pre 15 godina

Rukometna reprezentacija Srbije na ovom svetskom prvenstvu je ubedljivo najorganizovanija , najdisciplinovanija i narocito najkoncentrisanija ( ovo se narocito odnosi na poslednje trenutke meceva sto nama nije svojstveno , bez obzira na poraz od Danske ) nasa reprezentacija u poslednjih nekoliko godina.Momci pod vodjstvom trenera Cvetkovica ukljucujuci i njega samog - svaka cast !

Zoran

pre 15 godina

Najlakse je biti pametan posle bitke. Momci su stvarno dali sve od sebe i to treba pozdraviti, dok je tako uvek cu navijati za njih. Napred srbija

Vladimir

pre 15 godina

Jamislim da bi posle ovih rezultata nasih rukometasa na sva ostala takmicenja trebalo da sljemo one novinare sto ih ispljuvase da nam oni pokazu kako se igra

Zilijen

pre 15 godina

U jebem ti zivot!Koliko lopti poklonismo sto koracima,sto probijanjem,trebalo je da bude od 5-8 razlike.Dajte nam vanzemaljce,pa da bude ozbiljno!!!!!!!

GrobarBL

pre 15 godina

Na kraju realan rezultat, mora se priznati. Gazili smo ih prvo poluvrijeme ali, u drugom smo ostali bez snage u odbrani i kad smo se "vratili" iz -2 postajem svjestan da je ovo veoma ozbiljna reprezentacija kojoj treba jos samo malo glazure kroz jake utakmice i eto nas u nekom finalu, ako ne ove ono dogodine. Sada, imperativ je dobiti obe do kraja i vidjeti mogu li se Danska i Njemacka eliminisati jedni druge u medjusobnom susretu.

rale

pre 15 godina

Super zalaganje i dobra igra. Cvetkovic je ponesto naucio. Minutazu golmana je pravilno podijelio i dao, konacno, prednost Pejanovicu, a da Stanic bude rezerva sa ispod 15 minuta. To je odavno trebao uciniti. Jos da shvati da je Toskic korisniji od Nikolica. Nadam se da hoce. Vujin i Stojanovic odlicni u napadu, ali nevidjene rupe u odbrani, slicno kao Radmanovic u kosarci. Zato se Jansen i nadavao golova. Ilic razvaljuje kad mu ide, danas je bio slab i nepotrebno je petljao i gubio lopte. Bojinovic je pola repke. Male su nam sanse, ali nada zadnja umire. Sretno.

Owen.M

pre 15 godina

Odlicna utakmica danas, bez obzira na sve, mislim, jako dobra igra i sto je posebno vazno malo gresaka, ne mnogo izgubljenih lopti...iako ne prodjemo dalje jedini razlog bi mogla biti velika iscrpljenost igraca..ne verujem da je ovo tako neiskusna ekipa kao sto neki kazu, sto su pokazali i danas.
Vece zalaganje davno nisam video na utakmicama nase reprezentacije
Puno srece i ENERGIJE

zemunac

pre 15 godina

Gledajte Poljake protiv Danske, da naučite kako se rutinski privodi kraju utakmica sa 8 gola prednosti na poluvremenu. Mi smo imali +7 protiv istih Danaca.

Konstantno su Poljaci vodili i nisu ni u jednom momentu doveli pobedu u pitanje.

To je ona Poljska koju kao mi treba sutra da dobijemo.

BataCoa

pre 15 godina

Uopste nisam zadovoljan remijem! Trebali smo da ih pobedimo sa minimum 3 razlike. Dal je to trema ili nesto drugo, ali 2 puta koraci, 2 puta lopta se dodaje u noge... Mada u globalu nije lose, sa najjacima smo igrali nereseno, i od Danaca izgubili dobijenu tekmu sa 1 razlike! Ako se budemo sabrali i igrali u drugom kao i u prvom poluvremenu, idemo do finala sa Francuzima! Sve u svemu svaka cast momcima na pozrtvovanju!

ptrvel

pre 15 godina

I dalje po starom samo golovi preko bekova i malo brža igra. Da smo od početka prvenstva koji put više proigrali krila verovatno bi bili neporaženi i osvojili ovaj turnir usled lijepe njihove.Svaka čast SRBENDE!!!
Noge su mi klecele u finišu.
Napred SRBIJA!!!!!!

olja

pre 15 godina

Dajte ljudi pa nama je Hrvatska bas pogodno tle za osvajanje medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.Pa samo ih je Cavic doneo dve pre nekog vremena.A sad lepo rukometasi da nastave tradiciju.Dobro nemogu da donesu dve medalje ali mogu makar bronzanu(ja sam uvek pre za bronzu nego za srebro jer bronza se osvaja a srebro se gubi) mada necu se zaliti ni za srebro a tek za zlato...E ako su mogli da pobede(iako rezultat to ne govori ali igra svakako da)evropskog i svetskog sampiona onda mogu i do medalje!!!Poznato je da Srbi najbolje igraju kad im je najteze zato sto bi Ana Ivanovic rekla(dobro ovo ipak nije pogodan trenutak da se ugledate na nju)AJDE!!!!

hrvatina

pre 15 godina

Ima jedna, zemlja mala, sada svatko za nju zna
Ono šta je, bio Brazil, to je sada Hrvatska, HRVATSKA!!
Rekli su nam, da smo spori, pa su Španjolce poslali
A mi smo im dali 32 gola, pa su kući otišli


Neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo suze rone, mi imamo šampione
LINO MAJSTORE LINO MAJSTORE


Ima jedno plavo more, ime mu je Jadransko,
A njegovi šume vali, sveto ime Hrvatsko
Rekli su nam da smo mali, mi se nismo bunili
Donjeli su pražne mreže, a mi smo ih punili


Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo, suze rone jer mi imamo šampione
MI SMO HRVATI BIĆEMO PRVACI

Neka pati, kome smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Nek' Hrvatska zvona zvone, mi imamo šampione


HRVATSKA, HRVATSKA, HRVATSKA
Mi imamo šampione
HRVATSKA!


nadam se da ćete objavit komentar mislim da ne vrijeđa nikog

patriota

pre 15 godina

Bravo momci i kao sto sam i na pocetku rekao kazem i sada da bez obzira na vase osvojeno mesto treba vas ispred skupstine docekati...Bravo Srbi na pozrtvovanju i bravo Cvetkovicu na znanju

vik

pre 15 godina

Ukoliko zelimo nesto napraviti na ovom svjetskom prvenstvu onda bi definitivno trebali zabraniti Cvetkovicu da ulazi u svlacionisu na poluvremenu!!!
Poz iz bratske RS

KurshumNo.12

pre 15 godina

Jebote kakve bekove sutere imamo!? Kakav procenat shuta!?
Najaci smo!!! Kada bi samo ndeko igrao i odbranu ili bar pravi sistem odbrane(6-0 sa izlaskom) koji odgovara ovom profilu ekipe, pa ja mislim da bi se klali sa stashama za zlato.

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi upravo je poljska dobila dansku 32-28,ima nade jos jer ako nemci dobiju dance i ta ce nam kombinacija odgovarati,Idemo dalje!

Milan

pre 15 godina

BRAVO MAJSTORI!!!U preostale dve utakmice ocekujem naravno dve pobede i siguran put do finala.Pokazite svima kako se bori za SRBIJU. ZELIM DA VIDIM NAJSJAJNIJU MEDALJU I CUJEM NASU HIMNU NA KRAJU TAKMICENJA!

kalimero

pre 15 godina

Ponosan sam prikazanim od strane naših rukometaša. Ako pobedimo naredne dve postoji mogućnost prolaza u polufinale što je,realno, čudo. Ne treba biti kivan na rezultate jer se ova reprezentacija tek priprema za značajne rezultate. Takođe, turnirski način takmičenja ostavlje traga na našim igračima što se odražava na rezultat. Morate biti svesni da smo već sada uradili više nego smo planirali i zato rukometaši svaka Vam čast.

Vladimir

pre 15 godina

Poljaci vode +7 na poluvremenu i ocigledno uzimiaju prve bodove,tako da pobeda nad njima obezbedjuje gotovo siguran plasman u polufinale./Zvuci kao izjava nekog ruk. zvanicnika, ali nema veze/Napred Srbi!

laki

pre 15 godina

poljska vodi protiv danske.... hmmmmm sta misliti... tako ostane.... Nemci ce verovatno isto pobediti dansku... mi pobedimo i Poljsku i Makedoniju... onda idemo Nemci i mi dalje....

Petar

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.
(ergi88, 24. januar 2009 21:48)


Nazalost ne,i dalje ne odlucujemo o svojoj sudbini jer nam trebaju poklapanja rezultata.Nas maksimum je 7 bodova,ako sutra Danci dobiju Makedonce,a Nemci Norvezane,Danskoj u poslednjem kolu protiv Nemaca dovoljan i bod(zbog boljeg medjusobnog skora sa Srbijom)za plasman u polufinale,dok Nemackoj takodje bod,s tim da ih i poraz gotovo sigurno vodi dalje zbog odlicne gol razlike(trenutno je +17,a nasa 0),jedino ako dogovorimo sa Makedoncima nekih +20,mada bilo bi providno.Koliko je dosad bilo iznenadjenja ne bi me cudilo da sutra neko od njih dvoje kiksne,jer u teoriji i Poljaci,Makedonci i Norvezani jos imaju sanse,zato sutra nas ocekuje verovatno jos tezi mec od danasnjeg,tek sad se vidi koliko je skupo kostao Poljake poraz od Makedonije.

bobo ST

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)
(68', 24. januar 2009 21:05)

ti nemaš pojma o rukometu ni sportu uopće! kako možeš napisati takve gluposti???
ostarjela reprezentacija? jedini igrač preko 30 godina je metličić. svi ostali će nastupiti na olimpijadi u londonu, i opet biti glavni favoriti za zlato. duvnjak 20 godina, čupić 22, nema štrleka, koji je sa 18 godina sigurno među tri svjetska najbolja lijeva krila.
samo da je čupić igrao na olimpijadi u pekingu, bez obzira na ozlijeđenog balića, hrvatska bi osvojila zlato.
još moram odgvoriti onima koji prizivaju reprezentaciju ex yu - uopće nisam siguran da bi bili bolji rezultati. hrvatska i ovako dominira svjetskim rukometom u 21. stoljeću. najveći razlozi tome su:
1. najbolji rukometaš svijeta (možda i svih vremena) ivano balić
2. zajedništvo i atmosfera koja vlada unutar reprezentacije hrvatske. ti momci uživaju igrati za reprezentaciju, jedva čekaju da se okupe i dobro zabave. sumnjam da bi tako bilo s ex yu timom.

još jedna važna napomena jer vidim da se puno o tome piše - razlika između prosječnih i vrhunskih momčadi je što su vrhunske najbolje na kraju utakmice, kad je najviše potrebno. igraš rutinski 45-50 minuta, a onda malo stisneš i riješiš utakmicu.
jednine dvije vrhunske reprezentacije trenutno su francuska i hrvatska. svi drugi su daleko iza.
njemačka - rade smjenu generacija, to je uvijek bolno
danska - u padu, nisu ni sjena momčadi od prije godinu, dvije
poljska - uvijek prosječna momčad kojoj se jednom dogodilo da s(p)retno dođe do svjetskog srebra
švedska - napravili smjenu generacija, bit će sve opasniji, pogotovo u londonu
srbija - možda bude nešto od tog tima ako nauče igrati obranu. jednodimenzionalno igraju, samo na bekove, rekao bih da to još nije moderni rukomet
španjolska - kasno su shvatili da moraju napraviti smjenu generacija

i još nešto za kraj. karabatićev otac je hrvat iz trogira, majka srpkinja iz niša. sa 3 godine je otišao živjeti u francusku. logično je da igra za francusku. na taj način može mirno otići i u srbiju i u hrvatsku.

Vlajko

pre 15 godina

Bravo momci, svaka cast. Ono sto se pokazalo je da nam je spoljna linija, mislim bekovi jako opterecena i da definitivno bi trebalo u sledecim tekmama razvucemo napad i na krila, jer iako su bekovi jako efikasni ipak je na njima veliki teret i pitanje je kada ce izgubiti snagu i koncentraciju. S obzirom da su nam krila jako dobra(Prodanovic i Markovic)mislim da bi trebalo da ih sto pre iskoristimo. kraljevi samo napred do polufinala
P.S. Toliko o Visnjiku i paklenoj atmosferi, nasi ih nisu konstatovali 2%

zoran

pre 15 godina

Garantujem da bi sve nase generacije,koje su igrale u zadnjih 5-6godina,izgubile ovu zavrsnicu.Mislim da ova generacija brzo uci kako se igraju jake i vazne utakmice,a realno je da od njih nesto ocekujemo tek za par godina,mada kako su krenuli mozda bude i citiram:"pre roka".Samo pametno,vreme radi za vas!

nikola bg

pre 15 godina

ZASLUZEN REMI PRE SVEGA....bili smo bolji u prvom,oni u drugom,oseca se nedostatak andjelkovica i nikcevica,nismo pretili sa krila mnogo,nemci su zgusnuli redove i napravili razliku u drugom poluvremenu,nasi su se borili koliko mogu,nemaju iskustva igranja u velikim mecevima, ali ovo je sjajan nastup nasih,ne opterecujmo se polufinalom, imamo sanse, ali zavisimo od drugih,mislim da ce danci da dobiju nemce i to glatko,a mogu i norvezani da im pomrse konce. ima nade za nas ali samo neka momci igraju dobro kao i do sada pa sta bude neka bude. na takmicenje smo dosli kao treca svetska klasa a kidamo se ravnopravno sa najjacim ekipama sto je za svaku pohvalu. GLAVU GORE I IGRAJTE KOLIKO MOZETE....SRBIJA JE UZ VAS...VI STE HEROJI

Tales

pre 15 godina

Ej, ljudi, šta slavite?!? Psihološki pad ekipe na dva bitna meča? 8 gola protiv Danaca i 6 protiv Nemaca i na kraju umesto 4 imamo 1 bod??? Slavite padove u najvažnijim mečevima? Ma dajte sa tom malodušnošću, da smo uzeli barem 3 od ta 4 boda i sa još pobedom protiv Makedonaca (ili Poljaka) u Zagrebu bi nas čekala Francuska (ili Hrvatska). Ovako, sile nema da budemo drugi. Ako i treći budemo biće dobro...
Za mene je ovo razočarenje, pokazali smo da imamo igrače kao zemlja jake, u rangu sa hrvatskim i francuskim, ali selektor nam je crna tačka... Pokrajca vratite, pa da vidimo da li će da se gube mečevi!
Inače, polufinalni parovi:
1.Hrvatska - Danska
2.Francuska - Nemačka
Francuzi će da OPERU Nemce, a Hrvatska uz publiku možda prođe Dance. Lično, gledajući meč sa Šveđanima, mislim da će Francuzi sve da sa'rane do kraja, i Hrvate, našu braću, naravno!
Pozdrav iz Naisusa

slavonac

pre 15 godina

iskreno trebali pobijedit njemci katastrofa a vidite da je sve napuhano doći ćete u zadar i bez problema moći navijat za svoje sretno iz hrvatske

malena

pre 15 godina

evo i zagreba se pokazao:

ZAGREB - Skupina pijanih mladića je oko 23 sata skinula srpsku zastavu, koja je bila ovješena kao i sve ostale zastave sudionika Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj u šatoru na Trgu bana J. Jelačića, u namjeri da je zapale.

Nakon što je jedan iz te grupe skidao zastavu, mladići su skandirali “Srbe na vrbe” i “Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana”. Prvotno su zastavu htjeli zapaliti unutar šatora, no kako u tome nisu uspjeli, odlučili su taj divljački čin napraviti ispred fontane na Manduševcu. Čim su izišli van, primijetila ih je interventna policija koja je patrolirala trgom, na što su se mladići razbježali, a zastavu Republike Srbije bacili na pod. U prvom trenutku uhvaćena su dvojica huligana.

- Zašto to radite, što vam to treba, zar niste mogli kao i svi ostali normalni navijači slaviti pobjedu naših rukometaša uz pjesmu i hrvatski stijeg - urlao je na pijane mladiće jedan od interventnih policajaca. Ubrzo su na trg stigla još dva policijska kombija, a s napadačima je objavljen razgovor.

aj nek sad neko kaze to su samo divljaci u zadru.zao mi je al mi se cini da vam je citava nacija bolesna od mrznje. umjesto da slave pobjedu svoje reprezentacije njima njima je draze spaljivati srpsku zastavu. sramota!

Ivan

pre 15 godina

Sta reci Dugi je opet pokazao da ima ubojit sut. Zao mi je sto nasi imaju tako slabu odbranu pogotovo krila su nam najslabija. Kojic "The Butcher" je ponovo dokazao svoj nadimak.

njapi

pre 15 godina

Jako dobra igra bekova!!! Velika borbenost! Samo da se oporave do sutra i možemo i do pobede! Bilo bi jako dobro kad bi uključili i krila (tu ne računam Kojića!!!!!!!) u igru i malo više "lakih" golova iz kontri!

nislija

pre 15 godina

nemacka igra najbolji rukomet na prvenstvu,a nama je malo hvalilo da ih pobedimo.trebamo da budemo ponosni na nase momke.setimo se proslih godina,ovo sto rade sada je veliki uspeh.svi znamo u kakvoj je krizi bio i jos uvek je srpski rukomet.nis je ponosan na vas momci,samo napred sreca prati hrabre.

navijac

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.

bbb24

pre 15 godina

ponovo ne umemo da sacuvamo solidnu prednost, e sad da li je to do igraca ili trenera ne znam, za igrace se ne moze reci da nisu iskusni...mada uvek u prvom poluvremenu pogadjamo ko ludi na svakoj utakmici, pa je ocekivano da procenat uspesnosti padne u nastavku, ali ipak ne bi smeli da dozvole da tako lako prokockaju prednost

uros

pre 15 godina

Pratim reprezentaciju od utakmice sa dancima, i nije mi jasno kako to da na svim utakmicama do sada kao da imamo igraca manje u odbrani, uporno nam svi prave viska na krilima cak i sa igracem manje, kako igraci vise ne shvate da treba da sprece to, krila nam uglavnom i daju puno golova, pre svega zbog toga, da nije golmana tesko da bi i prosli u ovaj krug, jer su oni dosta toga tim krilima odbranili. ne znam jel samo ja to vidim, ali vreme je da ukapiraju vise to igraci, jer evo vec petu utakmicu koliko ja pratim i stalno se to desava..!!!
I danas smo svi videli, nasa krila dobili 3,4 lopte na celoj utakmici, a nama njihova dali pola golova.

Makaveli

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.
(navijac, 24. januar 2009 20:10)

Ne da delim tvoje misljenje, nego kao da citas moje misli. Ja sam skakao pred TV-om kada sam video da je izvadio Vujina. Mislim, to i laik kao ja moze da vidi da se radi o greski jednog diletanta. Ja togtrenera kritikujem od pocetka i kritikovacu ga do kraja, makar bili prvi na kraju. Katastrofa.

Dejan

pre 15 godina

Aj' susjedi ne budite smijesni. Da su Hrvati zeljeli navijati za Njemce bila bi puna dvorana, a ne gotovo prazna. To sto 10 huligana napravi to ne moze ispraviti niti 4 miliona onih drugih. Uglavnom, cestitke. Mada su Njemci blijeda slika one stare Njemacke (protiv Makedonije su morali suci uvaliti crveni Lazarovu da bi ovi mogli se odvojiti) i mada moramo uzeti u obzir da na zadnjem prvenstvu kod njih je sve ucinjeno da budu prvaci, ipak je red da se cestita na ne porazu. Sretno sa Poljacima, jer oni ne igraju rukomet koji vama odgovara, a i razigrali su se kako vidim.

moze i ovako

pre 15 godina

poljska izgleda da ce da dobije dance, mi dobijemo dance i makedonce a nemci jos jednom pobede dance i mi idemo dalje...ima tu jos kombinacija, ali ova mi izgleda realna ;)
srecno nasi! ubili ste me danas

Uncut

pre 15 godina

Da budemo jasni, nismo ocekivali pobedu protiv svetskih prvaka, ali s obzirom na sve okolnosti, i nije moglo bolje, zato svaka cast majstori !

marko predovic

pre 15 godina

Ovako je najpostenije, a valjda smo konacno shvatili da smo ravnopravni sa najboljim evropskim ekipama. Hajde da do kraja pobedimo sve pa kud puklo nek puklo!

Joca

pre 15 godina

Samo tako....
Imali smo vise od igre , samo smo opet malo postali prepotentni i dozvolili svabe da udu u igru..
Ako grizemo do kraja i verujemo u sebe (sto posle ove utakmice protiv svetskog prvaka i moramo )imamo jedini cilj da trofeju svetskoga prvaka primimo u hrvatskoj i prenesemo preko grane za Srbiju..
Bravo selektore, bravo momci...

Miroslav

pre 15 godina

Bravo Orlovi! Ponosni smo na vas. Nije lako odigrati nereseno s prvakom sveta u neprijateljskom okruzenju. Pokazali ste da imate jako, srpsko srce i zato cu vas bodriti do kraja. Imate sanse, pogotovu sto su Poljaci pobedili Dance. Jedino ne razumem ove sto sada negoduju. Pa ljudi moji, do pre godinu dana bili smo niko i nista u rukometu. Setite se na sta je licila nasa igra. Zbog toga sam prestao da gledam rukomet. Sada imamo ekipu koja je vrlo mlada. Mislim da ce ova ekipa Srbije osvojiti svetsko zlato na narednom sampionatu. I zato podrzimo ih sada kada smo im najpotrebniji!

zemunac

pre 15 godina

@ Stefan NS

Evo ovako, ako ova smušena i smešna ekipa gubitnika prođe u polufinale, poješću sva g***a zemunska, u suprotnom ti brale da batališ da pišeš komentare po internetu. Važi?

Za priprostog i nevaspitanog paora je motika, a ne kompjuter i internet.

Neca nišlija

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.
(n, 24. januar 2009 20:57)

Ako negde treba da se dočekaju Naši rukometaši onda je to pre svega Niš a ne Beograd.Mislim da je svako objašnjenje bezpotrebno.
P.S. I Niš ima aerodrom
Jer koliko

optimista

pre 15 godina

Momci svaka cast....Ako i ne udjemo u polufinale ostvarili ste veliki uspeh.Posle totalnog ambisa,i ne odlaska na velika takmicenja,opet smo egal sa svetskim silama.Ako dobijemo poljsku idemo u polufinale......veruj te mi.Cuda ce da se dese.

Pegone

pre 15 godina

Evo Poljsaka dere Dance live preko linka

http://www.atdhe.net/live-tv-2616.html

a komsije se kilave protiv Madjara
http://www.atdhe.net/live-tv-2598.html

Goksiv

pre 15 godina

Bravo momci,svaka cast!!
Rezultat je dobar(iako smo veci deo meca vodili),s obzirom da smo na 2min pre kraja imali -2 i igraca manje.Mislim da su s ovom utakmicom pokazali da se vracaju u svetski vrh i da ce se za koju godinu ravnopravno konkurisati za medalje.
Uz sve pohvale ne mogu da se ne osvrnem na igru u odbrani.Pa mi smo reprezentacija koje je primila najvise golova od svih koje su se plasirale u 2. krug,na svakoj utakmici primimo 30 golova.Ne mogu da verujem da sa igracem vise PRIMAMO 4 GOLA,i to dva sa krila.Igra nam je po malo jednodimenzionalna,krila se jako malo koriste.Sreca pa imamo najbolju bekovsku liniju na svetu,pravi su bombarderi.
Sutra ako pobedimo siguran sam da idemo dalje,a onda po medalju.
Sretno momci.GAZITE!!

a.j

pre 15 godina

Bobo st(Komentar 232)

Svaka cast care,sve si u jednoj recenici objasnio a ove negativne preporuke sto dobijas su odraz jedne ... pa recimo 'ljubomore'...:-)

Sve u svemu pustite ljudi frustracije,neka nas sport spaja a ne razdvaja..kao sto nas vec 'ljubav' spaja,jel bobo....:-)

Pozdrav svima bez obzira na nacionalnost od Splicanina Ante Jelacica trenutno nastanjenog u Zagrebu.

Hmm

pre 15 godina

@Sibir

Eh, bolje se ti zamaraj time kome je pripadao Herceg Novi svojevremeno i cijela Boka, a ne oko Dalmacije. Sto se tice starosjedilaca Dalmacije, to su upravo Iliri, a nikakvi Talijani ili Slaveni, koji su ih rasterali. Stovise, niti Slavonija nije podpadala pod Hrvatsku, bar za one koji pamte duze od '45te godine. Uglavnom, vecina danasnjih drzava je u biti sklop regiona koji cine neko zajednistvo. Dalmatinci, Istrijani, Slavonci, Zagorci, Licani i da ne idem dalje su se odredili kao Hrvati. Isto kao sto su se Sumadinci, Vojvodjani (da ih sada ne dijelim) odredili kao Srbi... Isto kao sto su se Crnci i Gorci odredili da su Crnogorci :).

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Uz pretpostavku da dobijemo sledeće dve utakmice najbolja varijanta za nas je da Nemačka sutra izgubi, Danska verovatno dobija BJRM, u poslednjem kolu neka se lome medjusobno i eto nas u polufinalu.

ko drugom jamu kopa...

pre 15 godina

Sto volim sto nam Hrvati rade ovo...da as podsetim 2012 Srbija organizuje EP u Rukometu tako da mogu samo da kazem da ce Hrvati dobiti istu takvu dobrodoslicu kao sto smo mi dobili od njih !
Ko drugom jamu kopa sa u nju upada !!!

Hrvat

pre 15 godina

@nišlija (komentar 216)

Ma je li se ti to šališ ili stvarno misliš da Njemačka igra najbolji rukomet na prvenstvu :-))))

Ako stvarno tako misliš onda se ti u rukomet razumiješ kao i ja u umjetničko klizanje na ledu. Njemaci su, uz Španjolce, od svih favorita (Francuska, Hrvatska, Danska...) igrali i igraju daleko najgori rukomet na ovom prvenstvu.

Joo

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.

Nervozni poštar

pre 15 godina

Da su Nikolić i Ilić malo kvalitetnije i koncentrisanije odigrali bili bi nadomak polufinala.Ovako,borba za 5 mesto je sve izvesnija što je takodje,veliki uspeh.Mora nam se dosta toga poklopiti,čekati kikseve Nemaca koji imaju mnogo bolju gol razliku koja će odlučivati u slučaju da sa njima imamo isti broj bodova.A da su Rusi prošli i Nemci bi imali bod manje.Sutra svi uz Norvešku,to nam je poslednja nada za Zagreb.Danci,koje smo gazili,99 posto prvi.

ergi88

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.

Nenad

pre 15 godina

Poljska dobila Dance!Ako se ostali rezultati nameste i mi pobedimo dve utakmice mozemo u polufinale ali sa Poljskom nece biti lako.

Mesa

pre 15 godina

E moj Sibir. Pa Talijani nisu nikakvi 'starosjedioci' na tom prostoru. Biti ce da si prespavao ono pre Talijana. Sto se tice utakmice, sutra cemo da vidimo pravu snagu. Ove Svabe su kao indijanci trcali po terenu. Jos mi nije jasno kako je samo bod pao.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Иако мислим да играмо мало преко крила, данас тај део игре и није био тако лош. Марковић ме пријатно изненадио. Проблем је не тако чврста одбрана, поготову са играчем више и то са крила. Све у свему, иако нисам неки велики љубитељ рукомета, вреди изгубити сат ипо времена гледајући како се наши боре и не калкулишу много.

Mickey

pre 15 godina

Bravo momci!!! jeste da je moglo i bnolje ali i ovako nije lose. To je neiskustvo, imamo odlican tim ali je potrebno vreme za usavrsavanje.... U svakom slucaju najbolji smo. Bravo i srecno dalje. pozz svima

Duki

pre 15 godina

Zasto primismo na isti nacin 12 golova sa levog krila uvek pored Stojanovica. On je i u napadu izgubio 2 lopte koje su preokrenule u korist Nemaca. Uh da je Vujin tada igrao.

Dejan

pre 15 godina

Gledao sam Poljake na DSF-u i igrali su daleko bolje nego do sada, a s ova 2 boda i oni mogu u polufinale, jer su Danci zamkomplikovali sve.
Ako ce tako i sutra igrati hmmmm. Gledajuci stil igre, mislim da Poljaci ne leze Srbiji. Malo primaju golova sa vanjskih pozicija.

Severna Strana

pre 15 godina

Svaka cast igracima,tako se bori za svoju zemlju, ali po meni isto tako Svaka cast navijacima koji su bili tamo,momci su pravi.. Zao mi je sto nisam bio tamo..hlsh2z

Marko

pre 15 godina

Nas najveci problm je ova moronska odbrana! Igramo super, imamo dobru ekipu ali igramo neku 5-1 odbranu i mesto da pucamo samo na krilu mi primamo golove sa svih pozicija! Kad bi samo na 10 minuta stali da igramo 6-0 dobili bi svaku tekmu!

joca

pre 15 godina

nema mnogo kalkulacija,mi moramo dobiti obadve utakmice.Nek Danci izgube od nemaca i mi pobedimo 2 idemo sigurno,sa jednom pobedom i neresenim isto moze al je vec gol razlika u pitanju,jedino neznam skim danci sledecu igraju.

Slozna braca

pre 15 godina

Sada vam pisu jedan makedonac i jedan Srbin,nas dvojica smo dobri drugovi i sve je to ok ali nikako ne mozemo da se slozimo oko sporta!!! Ja mislim da smo mi jaci a on naravno misli da su oni jaci i sada pitam ja vas:Sta mi da radimo ako Srbija i Makedonija budu usle na primer u FINALE???Kako cemo obadvojica da ostanemo zivi ja ne znam ako neko zna neka nam odgovori,a licno mislim da su i Srbija i Makedonija bolje od ovih nabedjenih reprezentacija kao sto su Nemacka,Danska i Poljska sto smo i mi i oni u ostalom pokazali na ovom svetskom prvenstvu!!!Da nam zive Republika Makedonija i Republika Srbija od sada pa zauvijek!!!

veerghoen

pre 15 godina

Auu koliko dijazepama sam popio od kad je pocelo prvenstvo!! strasno!! Ima Boga,znam,i znam da ce Boze Pravde da zagrmi u sred Zagreba,a onda ispred skupstine milion ljudi!! Pravda za Urosa

steva banat

pre 15 godina

Drago mi je za ove momke koji mogu da se suprotstave bilo kojoj repki.Kad se setim do malo pre su nas punili svi živi,rukomet u haosu,a ovi momci ako nastave u ovom kontinuitetu vladaće svetom.Živi bili pa videli!!!

ivankovic

pre 15 godina

svaka cast svima.bez krila na prvensvu to je legendarno.momir je doktor,napravi tajm aut30.sek pre kraja,tako bar kaze koment.na rtl.pozdr.iz münchen-a

crag_7

pre 15 godina

@zemunac
Drzim te za rec, OK? Samo, zemun ima bas losu kanalizaciju...ja bih pazio sta obecavam da sam na tvom mestu :P

Ljudi, dosta bre vise sa pljuvanjem.

@sve komsije koje su prepotentne i podcenjuju srbiju

Ajd lepo da oni odigraju tu utakmicu pa da vidimo, a? Ovako ste ko deca koja se prepucavaju ciji je tata jaci >.> Ostavite raspravu o kvalitetu igracima i ne provocirajte.

Odigrali su odlicno, pukli fizicki pred kraj, dokazali da imaju sta je potrebno medj' nogama za zavrsnicu. Sto rece vec neko, tuzno je sto nece biti doceka ako ne osvoje nista.

Navijanje je pod datim okolnostima bilo sasvim korektno jer je ostalo samo na NAVIJANJU. Niko nije povredjen, niko nije gadjan upaljacima, sasvim ok. Oni su tako tretirani kod nas, mi kod njih, neko mora popustiti prvi jel da?

Bavite se sportom a ne mrznjom.

Gjorgi

pre 15 godina

Realni sansi za polufinale ali misalam da utakmica protiv Polska bice vam poteska nego sta bi trebalo biti u slucaju da su Poljaci izgubili protiv Danska, vo ovij slucaj Polska isto ima realni sansi taka da ova utakmica bice odllucuvacka i za Srbija i Polska. Ako gi dobiete veke ste u polufinale.

satko

pre 15 godina

Procitao sam ovde uno korektnih komentara od strane hrvatskih ljubitlja sporta i stvari ne treba generalizovati.Oni su i sami punihvale za nas tim i vidi se da imaju postovanja.Vise bi voleli sa nama d se sretnu nego sa bilo kim drugim u finalu , na primerali to je vrlo tesko posle nasih "zicer" rezultata.Po meni,oni su favoriti broj 1 za zlato pa onda Francuzi je igraju dobar rukomet vec duze vreme i ne plase se nijednog protivnika(u fudbalu takodje).Sto se nasih tice jedino oni ce moci da pariraju Francuzima i Hrvatima ubuduce ako popravimo odbranu.

wlado

pre 15 godina

znajuci nase, ovo ce im biti veliki vetar u ledja, 100% imaju razmisljanje ej remizirali sa nemcima, jednaki sa nemackom, wow !

dok bi za druge ovo bio psihicki nokaut, posle 6 golova prednosti, mi smo se obradovali ko mali....hehe, ali neka, ako utice na moral pozitivno, moze biti samo dobro...

zemunac

pre 15 godina

Dobro, vreme je da se kupimo i idemo kući. Opet smo izgubili dobijenu utakmicu, ovaj tim jednostavno nije sposoban da sačuva 6 ili 7 golova razlike. Mislim da je ovaj bod ravan porazu jer će Nemci sutra pocepati Norvežane i laganica namestiti sa Danskom bar nerešeno u zadnjem kolu i to je ukupno 8 bodova, mi čak i da pobedimo u preostala dva meča imaćemo 7 bodova i kraj zabave.

Da se ne lažemo, naš tim je druga klasa svetskog rukometa i realno nemamo čemu da se nadamo i očekujemo na ovom prvenstvu. Što se mene tiče, više neću gledati prenose, pogotovo kad onaj baksuz Kovinjalo prenosi. Čim on uzme mikrofon nama krene po zlu. Nemam živaca da gledam gubitnike.

Hrvat

pre 15 godina

Opet fantastično prvo a loše drugo poluvrijeme. Nemate vi još uvijek iskustvo za neki veći domet od ovoga. Ipak, drago bi mi bilo da se plasirate u polufinale pa da odmjerimo snage :-)

Marko

pre 15 godina

naravno da mi je drago sto smo uzeli makar ovaj jedan bod ali da budemo realni, bilo koja ozbiljnija ekipa (Fra, Hr) bi nas pobedili i sa drugim timom. danas ni mi a ni nemci nismo zasluzili ni bod.

Marko

pre 15 godina

Ni jedni, ni drugi nisu zaslužili pobjedu.
Na trenutke se činilo kao da se takmiče tko će pokloniti više lopti suparniku, i kao da nitko ne želi pobjedu.

Hrvatistan

pre 15 godina

Ove Švabe ste trebali napucati s 5-10 razlike, ali ste prvo premekani u obrani, a drugo prebrzo završavate napade i to uglavnom na isti način, vaši šuteri mogu samljeti svakoga tko igra 6-0 obranu(Švabi, Skandinavci), no kad bi uletjeli Francuzima i nama koji igramo duboke i grube obrane, jednostavno bi se raspali. Imate veliki potencijal, no s ovakvom brzopletom, azijatskom filozofijom igre, nećete stići nikuda.

hrvatina

pre 15 godina

Ima jedna, zemlja mala, sada svatko za nju zna
Ono šta je, bio Brazil, to je sada Hrvatska, HRVATSKA!!
Rekli su nam, da smo spori, pa su Španjolce poslali
A mi smo im dali 32 gola, pa su kući otišli


Neka pati, koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo suze rone, mi imamo šampione
LINO MAJSTORE LINO MAJSTORE


Ima jedno plavo more, ime mu je Jadransko,
A njegovi šume vali, sveto ime Hrvatsko
Rekli su nam da smo mali, mi se nismo bunili
Donjeli su pražne mreže, a mi smo ih punili


Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Neka samo, suze rone jer mi imamo šampione
MI SMO HRVATI BIĆEMO PRVACI

Neka pati, kome smeta, Hrvatska je prvak svijeta
Nek' Hrvatska zvona zvone, mi imamo šampione


HRVATSKA, HRVATSKA, HRVATSKA
Mi imamo šampione
HRVATSKA!


nadam se da ćete objavit komentar mislim da ne vrijeđa nikog

Tales

pre 15 godina

Ej, ljudi, šta slavite?!? Psihološki pad ekipe na dva bitna meča? 8 gola protiv Danaca i 6 protiv Nemaca i na kraju umesto 4 imamo 1 bod??? Slavite padove u najvažnijim mečevima? Ma dajte sa tom malodušnošću, da smo uzeli barem 3 od ta 4 boda i sa još pobedom protiv Makedonaca (ili Poljaka) u Zagrebu bi nas čekala Francuska (ili Hrvatska). Ovako, sile nema da budemo drugi. Ako i treći budemo biće dobro...
Za mene je ovo razočarenje, pokazali smo da imamo igrače kao zemlja jake, u rangu sa hrvatskim i francuskim, ali selektor nam je crna tačka... Pokrajca vratite, pa da vidimo da li će da se gube mečevi!
Inače, polufinalni parovi:
1.Hrvatska - Danska
2.Francuska - Nemačka
Francuzi će da OPERU Nemce, a Hrvatska uz publiku možda prođe Dance. Lično, gledajući meč sa Šveđanima, mislim da će Francuzi sve da sa'rane do kraja, i Hrvate, našu braću, naravno!
Pozdrav iz Naisusa

Lui

pre 15 godina

Bravo majstori !! Pokazali ste pravi karakter imate i kao se igra do kraja! Pokazali ste onima u ''lijepoj njihovoj'' kakvo srcfe imaju SRBI!!

sta bi?!

pre 15 godina

Jao Cvele,menjas Vujina i Sesuma u presudnim momentima.. Pogledo nas Bog na jedno oko.. Nadam se da ce i drugo da otvori,da nas iznenadi :)

Alal vam vera Srbi.. alal vera trubacima Bobana Markovica u sred Zadra :)

srbin!!!

pre 15 godina

Eto vam ga svima smo vam zapusili usta!!! Samo mi je krivo sto sudije do kraja nisu odradile posao kako treba!ali ipak je moralo to da se desi,ipak smo mi Srbi-najomrazeniji narod na citavom svetu...

Bosanac

pre 15 godina

Rekao sam sinoc da necu preterano da se iznenadim ukoliko prodjemo u polufinale jer imamo najperspektivniji tim na planeti,medjutim gospoda iz BJRM su me u mnogim komentarima napadali i omalovazavali manje zbog rukometa vise sto njihovu zemlju zovem onako kako je zove citav svet,danas moje reci dolaze do potpunog izrazaja oni su izgubili od prosecne Norveske dok nasi remiziraju sa svetskim sampionima,dakle sutra ocekujem teska ali sigurna 2 boda protiv Poljaka a u utorak lagana 2 boda sa BIVSOM JUGOSLOVENSKOM REPUBLIKOM makedonijom koja je dokazala moje reci od sinoc da imaju jednog jedinog igraca koji je malo iznad njihovog proseka koji takodje igra u ispod prosecnoj ligi dok svi nasi igraci igraju u najjacim Evropskim klubovima,i kada tom igracu ne krene ili kada ga zatvore oni su u rangu Brazila,Argentine i Alzira.Pobedimo li sutra Poljake 90% igramo u Zagrebu polufinale!!!Pozdrav za sve u BJRM bez obzira na njihovo sinocno vredjanje i hvalisanje bez povoda,jer danas su pokazali koliko vrede!!!

milosh-nish

pre 15 godina

Odlicna utakmica!!!
Mislim da su se Hrvati pokazali kao veoma losi domacini, prvo ono sa zastavama, pa dojava o bombi i na kraju zvizdanje dok je svirala himna, strasno. Sve u svemu, bravo za rezultat

navijac

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Bravo kraljevi,bravo carevi,tako se bori za sveti Srpski grb,tako se bori za Srbiju,idemo sutra da zgazimo Poljake a onda u utorak sa BJR makedoncima lagano do dva boda pa u Zagreb da se borimo za medalju,bilo koje boje nije bitno jer svaka ce sijati kao da je od zlata,jos jednom bravo pa jos jednom bravo i za kraj BRAVOOOOOOOOOO!

bobo ST

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)
(68', 24. januar 2009 21:05)

ti nemaš pojma o rukometu ni sportu uopće! kako možeš napisati takve gluposti???
ostarjela reprezentacija? jedini igrač preko 30 godina je metličić. svi ostali će nastupiti na olimpijadi u londonu, i opet biti glavni favoriti za zlato. duvnjak 20 godina, čupić 22, nema štrleka, koji je sa 18 godina sigurno među tri svjetska najbolja lijeva krila.
samo da je čupić igrao na olimpijadi u pekingu, bez obzira na ozlijeđenog balića, hrvatska bi osvojila zlato.
još moram odgvoriti onima koji prizivaju reprezentaciju ex yu - uopće nisam siguran da bi bili bolji rezultati. hrvatska i ovako dominira svjetskim rukometom u 21. stoljeću. najveći razlozi tome su:
1. najbolji rukometaš svijeta (možda i svih vremena) ivano balić
2. zajedništvo i atmosfera koja vlada unutar reprezentacije hrvatske. ti momci uživaju igrati za reprezentaciju, jedva čekaju da se okupe i dobro zabave. sumnjam da bi tako bilo s ex yu timom.

još jedna važna napomena jer vidim da se puno o tome piše - razlika između prosječnih i vrhunskih momčadi je što su vrhunske najbolje na kraju utakmice, kad je najviše potrebno. igraš rutinski 45-50 minuta, a onda malo stisneš i riješiš utakmicu.
jednine dvije vrhunske reprezentacije trenutno su francuska i hrvatska. svi drugi su daleko iza.
njemačka - rade smjenu generacija, to je uvijek bolno
danska - u padu, nisu ni sjena momčadi od prije godinu, dvije
poljska - uvijek prosječna momčad kojoj se jednom dogodilo da s(p)retno dođe do svjetskog srebra
švedska - napravili smjenu generacija, bit će sve opasniji, pogotovo u londonu
srbija - možda bude nešto od tog tima ako nauče igrati obranu. jednodimenzionalno igraju, samo na bekove, rekao bih da to još nije moderni rukomet
španjolska - kasno su shvatili da moraju napraviti smjenu generacija

i još nešto za kraj. karabatićev otac je hrvat iz trogira, majka srpkinja iz niša. sa 3 godine je otišao živjeti u francusku. logično je da igra za francusku. na taj način može mirno otići i u srbiju i u hrvatsku.

zemunac

pre 15 godina

Gledajte Poljake protiv Danske, da naučite kako se rutinski privodi kraju utakmica sa 8 gola prednosti na poluvremenu. Mi smo imali +7 protiv istih Danaca.

Konstantno su Poljaci vodili i nisu ni u jednom momentu doveli pobedu u pitanje.

To je ona Poljska koju kao mi treba sutra da dobijemo.

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Bravo legende!!! Sve za majku Srbiju! Junački ste se borili protiv Švabsko-ustaške armade. "Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole!"

dusan

pre 15 godina

kakav primitivizam je vidjen u zadru, ali to je olicenje provincije, a dalmacija je to sa svojim stanovnicima uvek i bila. ,djaba more djaba turisti, ali ta stoka se nemoze prosvetiti.a i kako ce u toj zabiti, kakva je dalmacija.

Makaveli

pre 15 godina

Ne znam da li delite moje misljenje ali nismo pobedili zbog Cvetkovica, koji je ubacio na kraju Stojanovica, koji nije los, daleko od toga, ali Vujin je ipak igrac za zavrsnice sto mu je dokazao protiv Norveske i u predposlednjem napadu. Onako, Stojanovic je pogresio 2 vezana napada. Steta, da smo pobedili mozda bi i isli u polufinale, ovako tesko.
(navijac, 24. januar 2009 20:10)

Ne da delim tvoje misljenje, nego kao da citas moje misli. Ja sam skakao pred TV-om kada sam video da je izvadio Vujina. Mislim, to i laik kao ja moze da vidi da se radi o greski jednog diletanta. Ja togtrenera kritikujem od pocetka i kritikovacu ga do kraja, makar bili prvi na kraju. Katastrofa.

68'

pre 15 godina

tale iz nisa sa komentarom br. 167 je sasvim tocno pogodio polufinalne parove, snage reprezentacija kao i konacni poredak. Mislim da su i danska a posebno francuska jaca od nas (hrvatske)
Da ne igramo doma ne bi imali nikakve sanse za medalju jer je ovo vec ostarjela ekipa(za razliku od vas)

zemunac

pre 15 godina

@ Stefan NS

Evo ovako, ako ova smušena i smešna ekipa gubitnika prođe u polufinale, poješću sva g***a zemunska, u suprotnom ti brale da batališ da pišeš komentare po internetu. Važi?

Za priprostog i nevaspitanog paora je motika, a ne kompjuter i internet.

duduu

pre 15 godina

Cestitam komsijama na bodu,i velikoj borbi.Ali ovakvu ocajnu Njemacku morali ste pobjediti.Nijemci u obrani spori i neagresivni,u napadu uzas pogotovo onaj Schöner koji je od 11 pokusaja dao 1 gol,da je tamo igrao Kehrmann dao bih 8-9 golova i dozivjeli bi debakl.Ovaj nesretni remi moze vas kostat ce vas polu finala pozdrav iz Zagreba.

sibir

pre 15 godina

Pa ne mogu da vjerujem da rezija pusta ove komentare kao ovog boba...koji kaze da se Srpkinje n.....pa cure se vlaze na onoga momka koji im se svidja i sta je tu sporno!?Ali moj dragi ocu nesto drugo da ti kazem vezano za Dalmaciju.Dalmacija nosi latinsko ime,bila je prestonica rimskih imperatora Dioklecijana i drugih pa prema tome u Dalmaciji od spomenika nema nista sto je hrvatsko(osim mozda nekih iz 2. sv. rata)..ti si u tu Dalmaciju dosao isto kao i bilo ko drugi(osim Italijana koji su starosjedioci);a cak Dalmacija nije bila u sastavu Hrvatske ni za vrijeme onog zeca Anta Pavelica cija je specijalnost bila da ubija sa ledja na kvarno.I nemoj da vise tako nisko udaras sa pricom o djevojkama i tim slicnim stvarima...Potdrav iz Herceg Novog!

Joo

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.

kosta012

pre 15 godina

zvaninican komentar na index.hr :
"No, Srbi se ne daju. Postigli su gol s igračem manje, te izborili isključenje Roggischa i dobili zadnji napad za izjednačenje. 23 sekunde prije kraja pozvan je time-out. Tri sekunde prije kraja Bojinović je zabio za 35:35!"
NE DAJU SE SRBI!!!!!

Mihajlo

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST

bbb24

pre 15 godina

nazalost nereseno, a trebalo je da se pobedi....neverovatno koliko glupih gresaka u zadnjih 10 minuta (koraci, igranje nogom i presecena dodavanja)kostali su nas pobede od 2-3 gola razlike...
krila su minimalno ucestvovala u igri, Prodanovic jednom imao kontakt s loptom ceo mec...sto meni i dalje lici na nase stare reprezentacije

sto se atmosfere tice, ocekivao sam "vise" od Hrvata, tako da koliko su najavljivali pakao ovo mi je bilo pomalo smesno :) hvala na trubacima :)

sve u svemu, mogli smo i bolje, valjda ce se ispraviti u narenim mecevima

nebojsa

pre 15 godina

Ispustili smo polufinale. A imali smo pobjedu u rukama kao i protiv Danske.
Odlicilo je prvih 15 minuta drugog poluvremena. Poceli smo tada da igramo staru igru na probijanje i silovanje lopte. Mislim da je Vujin morao danas imati prednost nad Stojanovicem koji jednostavno nije imao svoj dan.
Steta. Bojinovic FANSTATICAN. Najbolji bek na dosadasnjem SP. Sesum ce biti veliki igrac. Golmani odbranili sve sto su mogli..Markovic ima talenta..Nazalost Ilic je danas bio slab. I to je to.
NAzalost Njemci ce da biju Norvezane i u zadnjem kolu protiv Danaca, koji nece imati motiv, dobice i eto ih u polufinala.Nadam se da necemo sada savim pasti i sutra izgubiti od Poljaka. Po nasem starom obicaju. Da smo ovo dobili, realno bi bilo da udjemo u polufinale.

IMA BOGA

pre 15 godina

U SRBIJI ce biti ludnica i nevidjeno slavlje,dok ce lepa njihova plakati i proklinjati dan kada je dobila da organizuje svetsko prvenstvo!!! Pevace se BOZE PRAVDE sa visoko podignuta tri prsta,dok ce se visoko vioriti SRPSKA zastava ista ona koju su skinuli i to sve u sred HRVATSKE,zivi bili pa videli!!!

srbin_np

pre 15 godina

Odlicna igra i sramno sudjenje!!! Sad ce ovi zli da kazu opet nam krive sudije. E pa jesu. Prenos sam gledao na RTL Televiziji Hrvatskoj i komentatori izjave: tas na vagi sudije, Srbi trebali da pobede, nemcima se gledalo kroz prste, a onda iznenadjenje, iz studija se javlja Vlado Sola mislim bivsi golman Hrvatske reprezentacije i kaze Srbi su trebali da pobede, sudije su ih pokrale, pogotovu pri kraju. Podatak tome je i iskljucene broj 1. u drugom poluvremenu za Nemce je bilo u 58 minutu.

Svaka cast momcima.

Samo Napred

Mile Morfijum

pre 15 godina

Fale nam ovi iz BJRM nema ih nesto a sinoc znaju da vredjaju i hvale se bez ikakvog osnova.E u tome je razlika izmedju nas SRBA i vas iz BJRM mi i kada gubimo i pobedjujemo smo tu a vi pobedite jednom u 5 godina nekog i covek ne moze da zivi od vas,ajmo sutra muski sa Poljskom a u utorak sa BJRM lagan trening i 10-15 razlike za Srpske Orlusine.

veerghoen

pre 15 godina

Auu koliko dijazepama sam popio od kad je pocelo prvenstvo!! strasno!! Ima Boga,znam,i znam da ce Boze Pravde da zagrmi u sred Zagreba,a onda ispred skupstine milion ljudi!! Pravda za Urosa

ko drugom jamu kopa...

pre 15 godina

Sto volim sto nam Hrvati rade ovo...da as podsetim 2012 Srbija organizuje EP u Rukometu tako da mogu samo da kazem da ce Hrvati dobiti istu takvu dobrodoslicu kao sto smo mi dobili od njih !
Ko drugom jamu kopa sa u nju upada !!!

Niko

pre 15 godina

ubiste švabe vanjskom linijom i na kraju ne pobjedite... a trebali ste jer ste bolji,al opet te vase crne rupe...vise srece u slijedecoj utakmici.

sbir

pre 15 godina

Stvarno zastrasujuce koliko nas sudije kradu!Ratko Nikolic je iskljucen zbog simuliranja a zamalo mu je dres iscepan.Isto kao i protiv Danske,sudije su nam 5 minuta pre kraja 4 puta sudili probijanje...pa onda iskljucenja!I onda na kraju kao iskljuce Nemca..hahahaha....ljudi ovo je mafijasko prvenstvo!!

bbb24

pre 15 godina

ponovo ne umemo da sacuvamo solidnu prednost, e sad da li je to do igraca ili trenera ne znam, za igrace se ne moze reci da nisu iskusni...mada uvek u prvom poluvremenu pogadjamo ko ludi na svakoj utakmici, pa je ocekivano da procenat uspesnosti padne u nastavku, ali ipak ne bi smeli da dozvole da tako lako prokockaju prednost

uros

pre 15 godina

Pratim reprezentaciju od utakmice sa dancima, i nije mi jasno kako to da na svim utakmicama do sada kao da imamo igraca manje u odbrani, uporno nam svi prave viska na krilima cak i sa igracem manje, kako igraci vise ne shvate da treba da sprece to, krila nam uglavnom i daju puno golova, pre svega zbog toga, da nije golmana tesko da bi i prosli u ovaj krug, jer su oni dosta toga tim krilima odbranili. ne znam jel samo ja to vidim, ali vreme je da ukapiraju vise to igraci, jer evo vec petu utakmicu koliko ja pratim i stalno se to desava..!!!
I danas smo svi videli, nasa krila dobili 3,4 lopte na celoj utakmici, a nama njihova dali pola golova.

cinik

pre 15 godina

Sad ce svi da skoce, i da me pljuju, ali ja sam gledajuci ovo prvenstvo pomislio kakva bi u ovom trenutku bila reprezentacija Jugoslavije da se nije raspala. Mogli bi da posaljemo juniore da uzmu zlatnu.

Slozna braca

pre 15 godina

Sada vam pisu jedan makedonac i jedan Srbin,nas dvojica smo dobri drugovi i sve je to ok ali nikako ne mozemo da se slozimo oko sporta!!! Ja mislim da smo mi jaci a on naravno misli da su oni jaci i sada pitam ja vas:Sta mi da radimo ako Srbija i Makedonija budu usle na primer u FINALE???Kako cemo obadvojica da ostanemo zivi ja ne znam ako neko zna neka nam odgovori,a licno mislim da su i Srbija i Makedonija bolje od ovih nabedjenih reprezentacija kao sto su Nemacka,Danska i Poljska sto smo i mi i oni u ostalom pokazali na ovom svetskom prvenstvu!!!Da nam zive Republika Makedonija i Republika Srbija od sada pa zauvijek!!!

malena

pre 15 godina

evo i zagreba se pokazao:

ZAGREB - Skupina pijanih mladića je oko 23 sata skinula srpsku zastavu, koja je bila ovješena kao i sve ostale zastave sudionika Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj u šatoru na Trgu bana J. Jelačića, u namjeri da je zapale.

Nakon što je jedan iz te grupe skidao zastavu, mladići su skandirali “Srbe na vrbe” i “Evo zore evo dana, evo Jure i Bobana”. Prvotno su zastavu htjeli zapaliti unutar šatora, no kako u tome nisu uspjeli, odlučili su taj divljački čin napraviti ispred fontane na Manduševcu. Čim su izišli van, primijetila ih je interventna policija koja je patrolirala trgom, na što su se mladići razbježali, a zastavu Republike Srbije bacili na pod. U prvom trenutku uhvaćena su dvojica huligana.

- Zašto to radite, što vam to treba, zar niste mogli kao i svi ostali normalni navijači slaviti pobjedu naših rukometaša uz pjesmu i hrvatski stijeg - urlao je na pijane mladiće jedan od interventnih policajaca. Ubrzo su na trg stigla još dva policijska kombija, a s napadačima je objavljen razgovor.

aj nek sad neko kaze to su samo divljaci u zadru.zao mi je al mi se cini da vam je citava nacija bolesna od mrznje. umjesto da slave pobjedu svoje reprezentacije njima njima je draze spaljivati srpsku zastavu. sramota!

Dragan Aleksinac

pre 15 godina

BRAVO "ORLOVI" tako se bori za najlepsi grb na svetu. Samo tako nastavite pa cemo da pevamo na trgu BANA JELACICA. Jos jednom S R E C N O O R L O V I

Srbin-BJRM

pre 15 godina

Gde ste bre BJR makedonci sinoc nismo mogli da zivimo od vas a gde ste sada bre nema vas nigde,sta bi ono sa Norvezanima smesni ste bre majke mi,hahahaha!!!Od kako ste postali samostalni pre sedamnaest godina niste uzeli ni jednu medalju ni u jednom sportu a sinoc vredjate,ajmo braco SRBI u utorak lagan trening sa BJR makedoncima 10-12 razlike i put u Zagreb!!!PS:Neko u Zagreb a neko u Skoplje!!!

lukazg

pre 15 godina

ovo je ipak b92 pa sam ocekivao normalnije komentare, ali je.i ga! izgleda da kad strasti prorade u sportu i umijesa se politika normalnost iscezava... dakle, svaka cast na dobroj igri danas Srbi, drago mi je da ste izjednacili i sretno dalje! No kao da je puno vas jedva docekalo neki incident da saspe paljbu po (navodno) losoj hrvatskoj organizaciji. Zadrti desnicar kao gradonacelnik i 3 pijana tinejdzera koji su osramotili Zadar su ipak izuzetak. Osim toga to su osudili svi - od predsjednika drzave do nacionalnih medija. Kao da ste vec zaboravili Porec? A zvizduci na himnu i uvredljivo skandiranje je ipak nesto sto je, nazalost, na Balkanu ocekivano... Kao da vi niste izvizdali Lijepu nasu na EP u kosarci!? Ne, eto bas ste mirno i dostojanstveno stajali mirno dok se svirala! Ajd skulirajte se svi skupa malo i uzivajte u dobrom rukometu i odlicnoj organizaciji prvenstva u Hrvatskoj. I bez kompleksa, s bilo koje strane! :)

branko

pre 15 godina

Пре свега, честитке свима. Био је ово и добијен и изгубљен меч да би нерешено на крају било можда и најправедније. Сада смо ми освојили бод голом у задњој секунди и на неки начин зацелили рану после оног шока у мечу са Данском.
Разумем Цветковићеву љутњу на оне који тешко прихватају чињеницу да је ово екипа у формирању (а то су скоро сви навијачи а и добар број разумнијих посматрача) и да је скоро немогуће већ сада очекивати медаљу. Зашто? Наша екипа може равноправно да игра и против европског првака (Данска) и против светског првака (Немачка), у појединим фазама утакмице успева и да их надигра, али ова екипа још није савладала једну од најважнијих лекција: добити утакмицу у егал завршници. Захваљујући том умећу наши комшије Хрвати су добили безброј таквих утакмица и освојили многе медаље. Осим неопходне дозе среће, ту је најбитнија ствар самопоуздање. Е па, после ових 6 утакмица од којих су 4 биле изузетно важне (Египат, Данска, Норвешка, Немачка) јасно је свакоме да се од сада ни једна репрезентација на свету неће радовати сусрету са Србијом и да неће моћи унапред рачунати на победу. Треба сад покушати добити наредна два меча. То неће бити лако али је сигурно да су Пољска и Македонија слабије екипе од Данске, Норвешке и Немачке. Све зависи од нас самих. Ја им желим сваку срећу и пун успех у та два меча (а можда и даље) али мислим да сви ми не треба да их претерано оптерећујемо и да пустимо да се ствари одвијају онако како је нормално А да су на добром путу, са Цветковићем наравно –то не види само неко ко не разуме спорт или је малициозан.

sss

pre 15 godina

Das ist eine kleine serbishen spezzialiteten...Cim se javio Kovinjalo znao sam da ce nesto da se izvrtopici.Mi smo orlovi bez krila,ubi nas onaj Torsten(krilo)...

Aleksandar

pre 15 godina

Rukometna reprezentacija Srbije na ovom svetskom prvenstvu je ubedljivo najorganizovanija , najdisciplinovanija i narocito najkoncentrisanija ( ovo se narocito odnosi na poslednje trenutke meceva sto nama nije svojstveno , bez obzira na poraz od Danske ) nasa reprezentacija u poslednjih nekoliko godina.Momci pod vodjstvom trenera Cvetkovica ukljucujuci i njega samog - svaka cast !

Boby

pre 15 godina

Sve pohvale orlovima.Jos uvijek postoji sansa za plasman medju cetiri najbolje selekcije.Nadam se dobrom rezultatu protiv Poljske i BJRM.

Ponosan sam sto sam SRBIN!

Napred orlovi!!!

moze i ovako

pre 15 godina

poljska izgleda da ce da dobije dance, mi dobijemo dance i makedonce a nemci jos jednom pobede dance i mi idemo dalje...ima tu jos kombinacija, ali ova mi izgleda realna ;)
srecno nasi! ubili ste me danas

Pegone

pre 15 godina

Evo Poljsaka dere Dance live preko linka

http://www.atdhe.net/live-tv-2616.html

a komsije se kilave protiv Madjara
http://www.atdhe.net/live-tv-2598.html

Hmm

pre 15 godina

@Sibir

Eh, bolje se ti zamaraj time kome je pripadao Herceg Novi svojevremeno i cijela Boka, a ne oko Dalmacije. Sto se tice starosjedilaca Dalmacije, to su upravo Iliri, a nikakvi Talijani ili Slaveni, koji su ih rasterali. Stovise, niti Slavonija nije podpadala pod Hrvatsku, bar za one koji pamte duze od '45te godine. Uglavnom, vecina danasnjih drzava je u biti sklop regiona koji cine neko zajednistvo. Dalmatinci, Istrijani, Slavonci, Zagorci, Licani i da ne idem dalje su se odredili kao Hrvati. Isto kao sto su se Sumadinci, Vojvodjani (da ih sada ne dijelim) odredili kao Srbi... Isto kao sto su se Crnci i Gorci odredili da su Crnogorci :).

prognoza

pre 15 godina

Pa dobro, protiv evropskog prvaka smo izgubili sa 1, protiv svetskih sampiona nereseno, znachi protiv olimpijskih pobednika cemo pobediti sa 1 - a to je Francuska

Bane

pre 15 godina

Bravo momci!
Imam tri jaka utiska koja ovde želim da podelim sa svima.
1. Ova reprenzentacija Srbije igra odlično, ima lepu perspektivu i nikad nisam mogao da zamerim ništa ekipi za koju navijam kada vidim da svi na terenu daju sve od sebe.
2. Neverovatna sudijska odluka na 2 minuta do kraja utakmice. Nisam rukometni stručnjak ali isključenje pivotmena zbog faula u napadu je po mom mišljenju pokušaj direktnog uticaja na rezultat.
3. Bez obzira na sve najave ništa strašno se nije desilo iako je za mene iz neobjašnjivih razloga dat preveliki publicitet najavama i reakcijama očigledno pojedinačnih ispada kojekakvih ludaka u Hrvatskoj, i takođe neobjašnjivim reakcijama kojima su u Srbiji dočekane te vesti.

Nažalost mislim da ovaj remi neće biti dovoljan za polufinale.

ljubisa

pre 15 godina

srbija ima mozda najbolji napad na ovom prvenstvo...ali odbrana je nula...bilo bi OK da se SRBIJA plasira u polufinale,a isto i hrvatska...samo da skinemo nemce i skandinavce ...protiv bilo koga oni imaju pomos sudije...LAZAROV je car

pablo

pre 15 godina

Dokle vise sudijskih kradja,cak je Vlado Sola bivsi golman Hrvetske,a sada sukomentator na RTL u poslije utakmice izjavio da su sudije natezale za Njemacku.Idemo dalje orlovi protiv svih nepravdi i kradja u inat svima.

BataCoa

pre 15 godina

Uopste nisam zadovoljan remijem! Trebali smo da ih pobedimo sa minimum 3 razlike. Dal je to trema ili nesto drugo, ali 2 puta koraci, 2 puta lopta se dodaje u noge... Mada u globalu nije lose, sa najjacima smo igrali nereseno, i od Danaca izgubili dobijenu tekmu sa 1 razlike! Ako se budemo sabrali i igrali u drugom kao i u prvom poluvremenu, idemo do finala sa Francuzima! Sve u svemu svaka cast momcima na pozrtvovanju!

KurshumNo.12

pre 15 godina

Jebote kakve bekove sutere imamo!? Kakav procenat shuta!?
Najaci smo!!! Kada bi samo ndeko igrao i odbranu ili bar pravi sistem odbrane(6-0 sa izlaskom) koji odgovara ovom profilu ekipe, pa ja mislim da bi se klali sa stashama za zlato.

Borko Jagodinac

pre 15 godina

Uz pretpostavku da dobijemo sledeće dve utakmice najbolja varijanta za nas je da Nemačka sutra izgubi, Danska verovatno dobija BJRM, u poslednjem kolu neka se lome medjusobno i eto nas u polufinalu.

Zox

pre 15 godina

Mogla je i pobeda (da se neki od zicera nisu promasili i da nismo onako olako gubili lopte i pravili greske u koracima i faule u napadu u zadnjim minutima utakmice), ali mogli smo i da izgubimo da Bojinovic nije dao gol tri sekunde pre kraja, a i Nemci su imali promasene zicere.

U svakom slucaju, jos jedna odlicna utakmica naseg tima. I da ne idemo u polufinale, pokazali smo da po kvalitetu pripadamo u samom vrhu.

Ovaj bod i dalje drzi nasu reprezentaciju u igri, tako da ce naredne utakmice biti zanimljivije gledati.

Iz sveg srca navijam sada za Poljake protiv Danaca. To bi nam mnogo pomoglo.

BRACA NIŠ

pre 15 godina

свака част момцима! тако се бори! још постоји шанса за полуфинале! борите се до последње капи! ПОНОСАНСАМ НА ВАС!

MarkoSi

pre 15 godina

Svaka čast momci, zaslužili ste pobedu isto kao i u meču sa Dancima, ali sudije su bile tu za "svetskog prvaka" kada je trebalo.

dr doolittle

pre 15 godina

Bravo momci, bravoo
Glavu gore, vidite da mozete, vidite da znate i znate da zelite vise od svega da se Boze pravde slusa u zagrebu
samo napred!!!!!!!!!!1

Marko Djordjevic

pre 15 godina

Kalkulacije i objasnjenje: Ako Poljaci dobiju Dance, a Norvezani nemce, sa dve pobede sigurno idemo u 1/2 finale..Ako Nemci osvoje dva boda u naredne dve utakmice, potrebno je napumpati gol-razliku protiv Makedonaca, jer se u slucaju istog broja bodova, ali samo sa Nemcima(jer smo igrali nereseno), gleda ukupna gol-razlika, a oni su tu najjaci, ubili su i Makedonce i Poljake..U trougllu Srb-Nem-Danska,verovatno ispadamo, osim ako Danska ne dobije Nemacku, a protiv Poljaka i Makedonaca osvoji samo bod, sto je potpuno nerealno..Dakle, navijajmo za Poljake i Norvezane!! Ali...tesko do polufinala..BTW, apsolutno sam zadovoljan, da je Nikcevic tu i da nam se nije povredio Andjelkovic, siguran sam da bismo uzeli medalju...Svaka cast, momci!! I manje tehnickih gresaka(dodavanja, noge,ziceri..) Pozdrav iz Nisa!!

rale

pre 15 godina

Super zalaganje i dobra igra. Cvetkovic je ponesto naucio. Minutazu golmana je pravilno podijelio i dao, konacno, prednost Pejanovicu, a da Stanic bude rezerva sa ispod 15 minuta. To je odavno trebao uciniti. Jos da shvati da je Toskic korisniji od Nikolica. Nadam se da hoce. Vujin i Stojanovic odlicni u napadu, ali nevidjene rupe u odbrani, slicno kao Radmanovic u kosarci. Zato se Jansen i nadavao golova. Ilic razvaljuje kad mu ide, danas je bio slab i nepotrebno je petljao i gubio lopte. Bojinovic je pola repke. Male su nam sanse, ali nada zadnja umire. Sretno.

nikola_zg

pre 15 godina

razocarali ste me...gledo sam utakmicu i iskreno ocekivo sam vasu pobjedu i to sa nekoliko golova razlike...nije mi bilo jasno kako se dogodio onakav pad u igri..i nemojte se na suce izvlacit jer ste imali po 5-6 golova prednosti i to cjelo prvo poluvrjeme...u drugo ste samo trebali uc i dovrsit posao a ne izvlacit nerjeseno zadnjih 15 sekundi utakmice...tako se neide u svjetski vrh...niste lose odigrali ali kad bi koncentracija bila na nivou e onda bi imali mogucnosti za medalju a ovako...daj boze da udjete u polufinale

Rukometas ali bivsi...

pre 15 godina

Ovako je komentarisana utakmica na sport index-u
"Zvižduci nisu zaobišli ni izvođenje srpske himne, koja se gotovo nije mogla ni čuti. Stotinjak njemačkih navijača došlo je podržati svoju reprezentaciju, dok se ostatak dvorane zabavljao skandiranjem "Ubij Srbina" - Bas jedna lepa zabava!!!Sta ce ljudi vole da se zabavljaju...Nemam reci!!!

roman empire

pre 15 godina

Idemo dalje pa sta bude odigrajmo punom snagom preostale 2 tekme pa sta bog da,svi komplimenti ORLOVIMA za prikazanu igru do sada.NAPRED SRBIJA!!!!!!

Huan Martin Del Potro_

pre 15 godina

Bravo majstori,sa ovakvom igrom ima daleko da dogurate!Imali smo tri gola prednosti ali ipak Nemci su svetski sampioni!!!U svakom slucaju ponosni smo na vas

boki

pre 15 godina

Vidi se da nam fale Nikcevic i Andjelkovic ali svaka cast momcima bore se kao lavovi steta sto smo promasili neke zicere ali mislim da su nase greske u napadu presudile da nepobedimo u ovoj utakmici kada kazem greske mislim na brzoplete napade kada smo gubili loptu.

Vladimir

pre 15 godina

Svaka njihova utakmica mi oduzme pola zivota...dajte momci,sledecu resavajte bar za dve minute ranije!!!
Navijanje ne treba komentarisati!
Bravo momci!

Optimista

pre 15 godina

Danska,Norveska,Nemacka...svaki put kad su sudije "velike" favorite videle na patosu,nama su iskljucivale igraca u poslednjim minutima meca!Pa dokle vise nepravde,nasi reprezentativci zele samo da igraju rukomet,a to nam ne dozvoljavaju!Ipak,svaki put smo pokazali da smo jaci i od sudija i od FAVORITA i od publike!!!
NAPRED ORLOVI!!!

Miro_ZG

pre 15 godina

Iskrene čestitke na ovom dobrom rezultatu, mada mislim da ste trebali pobjediti. Jako mi je žao zbog atmosfere u Zadru, ali šta se može... Pozdrav i sretno u nastavku!

Vlajko

pre 15 godina

Bravo momci, svaka cast. Ono sto se pokazalo je da nam je spoljna linija, mislim bekovi jako opterecena i da definitivno bi trebalo u sledecim tekmama razvucemo napad i na krila, jer iako su bekovi jako efikasni ipak je na njima veliki teret i pitanje je kada ce izgubiti snagu i koncentraciju. S obzirom da su nam krila jako dobra(Prodanovic i Markovic)mislim da bi trebalo da ih sto pre iskoristimo. kraljevi samo napred do polufinala
P.S. Toliko o Visnjiku i paklenoj atmosferi, nasi ih nisu konstatovali 2%

n

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.

Srbija

pre 15 godina

ja sam se zamalo potukla sa momkom (Nemac) te je mozda i dobro sto je bilo nereseno ;) ma ne, BRAVO MAJSTORI nisu Nemci za bacanje ;) kako sam vas samo gledala sa ponosom!

olja

pre 15 godina

Dajte ljudi pa nama je Hrvatska bas pogodno tle za osvajanje medalja na evropskim i svetskim prvenstvima.Pa samo ih je Cavic doneo dve pre nekog vremena.A sad lepo rukometasi da nastave tradiciju.Dobro nemogu da donesu dve medalje ali mogu makar bronzanu(ja sam uvek pre za bronzu nego za srebro jer bronza se osvaja a srebro se gubi) mada necu se zaliti ni za srebro a tek za zlato...E ako su mogli da pobede(iako rezultat to ne govori ali igra svakako da)evropskog i svetskog sampiona onda mogu i do medalje!!!Poznato je da Srbi najbolje igraju kad im je najteze zato sto bi Ana Ivanovic rekla(dobro ovo ipak nije pogodan trenutak da se ugledate na nju)AJDE!!!!

Joca

pre 15 godina

Samo tako....
Imali smo vise od igre , samo smo opet malo postali prepotentni i dozvolili svabe da udu u igru..
Ako grizemo do kraja i verujemo u sebe (sto posle ove utakmice protiv svetskog prvaka i moramo )imamo jedini cilj da trofeju svetskoga prvaka primimo u hrvatskoj i prenesemo preko grane za Srbiju..
Bravo selektore, bravo momci...

Miroslav

pre 15 godina

Bravo Orlovi! Ponosni smo na vas. Nije lako odigrati nereseno s prvakom sveta u neprijateljskom okruzenju. Pokazali ste da imate jako, srpsko srce i zato cu vas bodriti do kraja. Imate sanse, pogotovu sto su Poljaci pobedili Dance. Jedino ne razumem ove sto sada negoduju. Pa ljudi moji, do pre godinu dana bili smo niko i nista u rukometu. Setite se na sta je licila nasa igra. Zbog toga sam prestao da gledam rukomet. Sada imamo ekipu koja je vrlo mlada. Mislim da ce ova ekipa Srbije osvojiti svetsko zlato na narednom sampionatu. I zato podrzimo ih sada kada smo im najpotrebniji!

boban,nis

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?
(bas nesto razmisljam, 24. januar 2009 21:17)

Pa normalno je da ce Nemci navijati za sebe,a ovi, ovi ostali-sve m.j do moje.a!

Banja luka

pre 15 godina

odlicno i svaka cast mada smo mogli i do 2 boda,ali dobro je i ovo.Sad moramo dobiti iduce dve utakmice ako zelimo proci,sve u svemu odlicno.
IDEMO DALJE!!!

nz

pre 15 godina

Dobar rezultat mada smo mogli i da pobedimo. Protiv Poljske i Makedonije mozemo da uzmemo po 2 boda i uz malo srece i pomoci Danske dodjemo do drugog mesta.

Babin_zub

pre 15 godina

Mislim da cu dobiti otkaz(na poslu sam)jer sam se drao toliko da me boli grlo.
Da je neko pre meča ponudio remi oberučke bi ga prihvatili,mada mi je sad zao sto nismo pobedili.Ipak remi je najpravedniji.Iskreno,jedva da poznajem po nekog rukometasa(Toskić,Bojinović,Nikolic)i bio sam skeptik,ali momci zaista IGRAJU rukomet!Svaka cast,Cvele vas je odlicno ukomponovao.Ovde se uigravajte,a sa Olimpijade ocekujemo medalju jer zaista vredite...Naravno,ne bronzu,ne srebro :)

SRBIJA

pre 15 godina

Bravo ORLOVI!!!
vi ste nas ponos..sada znate da mozete i protiv svetskog sampiona iako pre toga niste mogli sopstvenu himnu da cujete!!!
SVAKA CAST!SAMO GAZI..

drale

pre 15 godina

...dobro je i da nas jednom sreca posluzi,mada se da primetiti da su momci prilicno umorni.Imamo realne sanse da udjemo u polufinale ako dobijemo Poljake i Makedonce
SAMO NAPRED!!!!!

Nervozni poštar

pre 15 godina

Da su Nikolić i Ilić malo kvalitetnije i koncentrisanije odigrali bili bi nadomak polufinala.Ovako,borba za 5 mesto je sve izvesnija što je takodje,veliki uspeh.Mora nam se dosta toga poklopiti,čekati kikseve Nemaca koji imaju mnogo bolju gol razliku koja će odlučivati u slučaju da sa njima imamo isti broj bodova.A da su Rusi prošli i Nemci bi imali bod manje.Sutra svi uz Norvešku,to nam je poslednja nada za Zagreb.Danci,koje smo gazili,99 posto prvi.

slobodan bp

pre 15 godina

Protiv Danaca tri igraca manje u poslednjih pet minuta, protiv Norvezana igrac manje 20 sekundi prije kraja, protiv Njemaca igrac manje tri minuta do kraja i to da bude jos zalosnije zbog navodnog simuliranja! Da bi smo bili svjetski prvaci moramo da dobijemo i sudije i protivnika. Tako je u svakom sportu kad igra Srbija!

Velizar

pre 15 godina

Sa igračem više, za 2 minuta primamo 4 gola, od toga dva u pozicionom napadu - sa krila preko Stojanovića. Prodate lopte u finišu - i zato ne pobedismo. Ipak, momcima svaka čast. Ako pobedimo obe do kraja, ne možemo da budemo ispod 6-og mesta na prvenstvu, a to bi bio veliki uspeh. A tek Nemci igraju sa Skandinavcima - biće tu još uzbuđenja.
Ne padam lako u nacionalnu euforiju, ali se naježih kako su momci ispratili himnu. Bojinović mi nikad nije bio omiljeni igrač, ali za sve što je uradio večeras - od početka do kraja... skidam kapu!!!
Orlovi (na čelu sa Cvetkovićem)... bravo, bravo, bravo!!!

P.S. Imali smo uvek haubice na bekovima, ali kako grme i zakivaju Šešum i Vujin... ono je neviđeno!

kalimero

pre 15 godina

Ponosan sam prikazanim od strane naših rukometaša. Ako pobedimo naredne dve postoji mogućnost prolaza u polufinale što je,realno, čudo. Ne treba biti kivan na rezultate jer se ova reprezentacija tek priprema za značajne rezultate. Takođe, turnirski način takmičenja ostavlje traga na našim igračima što se odražava na rezultat. Morate biti svesni da smo već sada uradili više nego smo planirali i zato rukometaši svaka Vam čast.

ivankovic

pre 15 godina

svaka cast svima.bez krila na prvensvu to je legendarno.momir je doktor,napravi tajm aut30.sek pre kraja,tako bar kaze koment.na rtl.pozdr.iz münchen-a

Milan

pre 15 godina

BRAVO MAJSTORI!!!U preostale dve utakmice ocekujem naravno dve pobede i siguran put do finala.Pokazite svima kako se bori za SRBIJU. ZELIM DA VIDIM NAJSJAJNIJU MEDALJU I CUJEM NASU HIMNU NA KRAJU TAKMICENJA!

Duki

pre 15 godina

Zasto primismo na isti nacin 12 golova sa levog krila uvek pored Stojanovica. On je i u napadu izgubio 2 lopte koje su preokrenule u korist Nemaca. Uh da je Vujin tada igrao.

Nindza

pre 15 godina

Haha, nesto domaci (ZD) navijaci "heroji" ne slave, a tako su zdusno navijali za Nemacku. Kakvi kompleksasi. Ponekad se cini da vise navijaju da Srbija izgubi nego da oni pobede. Opsednuti.
I trubaci su odlican momenat.
Samo napred rukometasi, pa dokle stignete...
A sto se sudija tice-dobro da nisu poslali nekog iz haskog tribunala :0)

laki

pre 15 godina

poljska vodi protiv danske.... hmmmmm sta misliti... tako ostane.... Nemci ce verovatno isto pobediti dansku... mi pobedimo i Poljsku i Makedoniju... onda idemo Nemci i mi dalje....

nislija

pre 15 godina

nemacka igra najbolji rukomet na prvenstvu,a nama je malo hvalilo da ih pobedimo.trebamo da budemo ponosni na nase momke.setimo se proslih godina,ovo sto rade sada je veliki uspeh.svi znamo u kakvoj je krizi bio i jos uvek je srpski rukomet.nis je ponosan na vas momci,samo napred sreca prati hrabre.

slavonac

pre 15 godina

iskreno trebali pobijedit njemci katastrofa a vidite da je sve napuhano doći ćete u zadar i bez problema moći navijat za svoje sretno iz hrvatske

muamua

pre 15 godina

Bobo ST...koliko se tih turista posle boravka u Dalmaciji vrati tu ponovo...procentualno 5%...e sad bilo bi glupo pricati o tome cije su sugradjanke lake za odvesti u krevet....KOZJAK

Neca nišlija

pre 15 godina

Ako Srbija osvoji zlato, ponovice se u Beogradu 1995 kada su docekivani kosarkasi. Samo ce ovaj put biti sladje zbog Hrvatske.
Nazalost ako tako ne bude nece biti ni doceka, a ovi momci su ucinjenim vec to zasluzili. Takva smo nacija nazalost.
(n, 24. januar 2009 20:57)

Ako negde treba da se dočekaju Naši rukometaši onda je to pre svega Niš a ne Beograd.Mislim da je svako objašnjenje bezpotrebno.
P.S. I Niš ima aerodrom
Jer koliko

a.j

pre 15 godina

Bobo st(Komentar 232)

Svaka cast care,sve si u jednoj recenici objasnio a ove negativne preporuke sto dobijas su odraz jedne ... pa recimo 'ljubomore'...:-)

Sve u svemu pustite ljudi frustracije,neka nas sport spaja a ne razdvaja..kao sto nas vec 'ljubav' spaja,jel bobo....:-)

Pozdrav svima bez obzira na nacionalnost od Splicanina Ante Jelacica trenutno nastanjenog u Zagrebu.

crag_7

pre 15 godina

@zemunac
Drzim te za rec, OK? Samo, zemun ima bas losu kanalizaciju...ja bih pazio sta obecavam da sam na tvom mestu :P

Ljudi, dosta bre vise sa pljuvanjem.

@sve komsije koje su prepotentne i podcenjuju srbiju

Ajd lepo da oni odigraju tu utakmicu pa da vidimo, a? Ovako ste ko deca koja se prepucavaju ciji je tata jaci >.> Ostavite raspravu o kvalitetu igracima i ne provocirajte.

Odigrali su odlicno, pukli fizicki pred kraj, dokazali da imaju sta je potrebno medj' nogama za zavrsnicu. Sto rece vec neko, tuzno je sto nece biti doceka ako ne osvoje nista.

Navijanje je pod datim okolnostima bilo sasvim korektno jer je ostalo samo na NAVIJANJU. Niko nije povredjen, niko nije gadjan upaljacima, sasvim ok. Oni su tako tretirani kod nas, mi kod njih, neko mora popustiti prvi jel da?

Bavite se sportom a ne mrznjom.

boombar

pre 15 godina

Odlična igra nasih. Borbenost, pozrtvovanje i smirenost.
Jedino mi je zao sto smo prodali dve kontre (Bojinovic kad smo bili na +2)pri kraju utakmice, a da smo ih iskoristili mogli smo da pobedimo, pa mogu reci bez problema. Mislim da ponekad ipak prebrzo krecemo u realizaciju.
Molio bih nekoga ko zna sta se desava ukoliko u drugom krugu imamo isti broj bodova kao Nemci.
Naime ukoliko oni izgube od Danaca, a mi dobijemo do kraja imacemo isti broj bodova.
Publika smesna . Mislim onolika polemika i prepirka na forumima, a u hali 50% mesta prazno.
Sad navijamo i da Norvezani otkinu koji bod svabama.
Napred orlovi.
Idemo dalje.

BLAD

pre 15 godina

BRAVO MOMCI ,,,,,,,BRAVO SRBIJO
da smo imali malo srece i strpljena dosad bi pobjedili sve i dance i svabe i SVE
svaka vam cast
sad ce mo vidjeti kako drugi
i

i stalno nmi cupate dlaku po dlaku sa glave ali vrijedi

banjaluka-srbija

pre 15 godina

Zamalo...izvukoše se švabe...uz malu pomoć francuza...ali srce je bilo veliko u naših momaka i...BRAVO MOMCI!!! Idemo dalje...Sad Poljaci...

Mario

pre 15 godina

Svaka čast momcima! Zaslužili su dva boda ali odlično je i ovako! Izginuli su na terenu, poslednjih 15 min. su jedva disali. Protiv ovakvog protivnika, pred neprijateljskom publikom i uz blago sudijsko navlačenje za nemce i častan poraz bi bio ogroman uspeh. Večeras slavimo.
Nadam se da je i Andjelkoviću i Nikčeviću lakše kada vide kako se njihovi drugovi bore i kakve rezultate postižu i želim im brz oporavak.

Zilijen

pre 15 godina

U jebem ti zivot!Koliko lopti poklonismo sto koracima,sto probijanjem,trebalo je da bude od 5-8 razlike.Dajte nam vanzemaljce,pa da bude ozbiljno!!!!!!!

dugi-legenda

pre 15 godina

svaka cast momcima,izgarali su na teren. i da nista ne urade do kraja sampionata, bar su oznoili nacionalni dres za razliku od neki drugi.

patriota

pre 15 godina

Bravo momci i kao sto sam i na pocetku rekao kazem i sada da bez obzira na vase osvojeno mesto treba vas ispred skupstine docekati...Bravo Srbi na pozrtvovanju i bravo Cvetkovicu na znanju

GrobarBL

pre 15 godina

Na kraju realan rezultat, mora se priznati. Gazili smo ih prvo poluvrijeme ali, u drugom smo ostali bez snage u odbrani i kad smo se "vratili" iz -2 postajem svjestan da je ovo veoma ozbiljna reprezentacija kojoj treba jos samo malo glazure kroz jake utakmice i eto nas u nekom finalu, ako ne ove ono dogodine. Sada, imperativ je dobiti obe do kraja i vidjeti mogu li se Danska i Njemacka eliminisati jedni druge u medjusobnom susretu.

goran nis

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.

optimista

pre 15 godina

Momci svaka cast....Ako i ne udjemo u polufinale ostvarili ste veliki uspeh.Posle totalnog ambisa,i ne odlaska na velika takmicenja,opet smo egal sa svetskim silama.Ako dobijemo poljsku idemo u polufinale......veruj te mi.Cuda ce da se dese.

ptrvel

pre 15 godina

I dalje po starom samo golovi preko bekova i malo brža igra. Da smo od početka prvenstva koji put više proigrali krila verovatno bi bili neporaženi i osvojili ovaj turnir usled lijepe njihove.Svaka čast SRBENDE!!!
Noge su mi klecele u finišu.
Napred SRBIJA!!!!!!

vik

pre 15 godina

Ukoliko zelimo nesto napraviti na ovom svjetskom prvenstvu onda bi definitivno trebali zabraniti Cvetkovicu da ulazi u svlacionisu na poluvremenu!!!
Poz iz bratske RS

njapi

pre 15 godina

Jako dobra igra bekova!!! Velika borbenost! Samo da se oporave do sutra i možemo i do pobede! Bilo bi jako dobro kad bi uključili i krila (tu ne računam Kojića!!!!!!!) u igru i malo više "lakih" golova iz kontri!

Vladimir

pre 15 godina

Poljaci vode +7 na poluvremenu i ocigledno uzimiaju prve bodove,tako da pobeda nad njima obezbedjuje gotovo siguran plasman u polufinale./Zvuci kao izjava nekog ruk. zvanicnika, ali nema veze/Napred Srbi!

bas nesto razmisljam

pre 15 godina

Prvo cestitka na dobroj igri...ali nesto mi morate objasniti: U dvorani su bili njemci, hrvati, poljaci, danci, makedonci - a svi su navijali za njemacku!?

zEe

pre 15 godina

Vidim za madjarsku repku igraju Eklemovic,Puljezevic.. za Spansku ce igrati Šterbik.. Karabatić igra za Francuze.. Aj za Karabatica i razumem.. Ali kakvi su to ljudi koji promene repku, samo zato sto njihova ne valja

Goksiv

pre 15 godina

Bravo momci,svaka cast!!
Rezultat je dobar(iako smo veci deo meca vodili),s obzirom da smo na 2min pre kraja imali -2 i igraca manje.Mislim da su s ovom utakmicom pokazali da se vracaju u svetski vrh i da ce se za koju godinu ravnopravno konkurisati za medalje.
Uz sve pohvale ne mogu da se ne osvrnem na igru u odbrani.Pa mi smo reprezentacija koje je primila najvise golova od svih koje su se plasirale u 2. krug,na svakoj utakmici primimo 30 golova.Ne mogu da verujem da sa igracem vise PRIMAMO 4 GOLA,i to dva sa krila.Igra nam je po malo jednodimenzionalna,krila se jako malo koriste.Sreca pa imamo najbolju bekovsku liniju na svetu,pravi su bombarderi.
Sutra ako pobedimo siguran sam da idemo dalje,a onda po medalju.
Sretno momci.GAZITE!!

Dejan

pre 15 godina

Gledao sam Poljake na DSF-u i igrali su daleko bolje nego do sada, a s ova 2 boda i oni mogu u polufinale, jer su Danci zamkomplikovali sve.
Ako ce tako i sutra igrati hmmmm. Gledajuci stil igre, mislim da Poljaci ne leze Srbiji. Malo primaju golova sa vanjskih pozicija.

Petar

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.
(ergi88, 24. januar 2009 21:48)


Nazalost ne,i dalje ne odlucujemo o svojoj sudbini jer nam trebaju poklapanja rezultata.Nas maksimum je 7 bodova,ako sutra Danci dobiju Makedonce,a Nemci Norvezane,Danskoj u poslednjem kolu protiv Nemaca dovoljan i bod(zbog boljeg medjusobnog skora sa Srbijom)za plasman u polufinale,dok Nemackoj takodje bod,s tim da ih i poraz gotovo sigurno vodi dalje zbog odlicne gol razlike(trenutno je +17,a nasa 0),jedino ako dogovorimo sa Makedoncima nekih +20,mada bilo bi providno.Koliko je dosad bilo iznenadjenja ne bi me cudilo da sutra neko od njih dvoje kiksne,jer u teoriji i Poljaci,Makedonci i Norvezani jos imaju sanse,zato sutra nas ocekuje verovatno jos tezi mec od danasnjeg,tek sad se vidi koliko je skupo kostao Poljake poraz od Makedonije.

andrin

pre 15 godina

Bod velik kao kuca!
Nastavljamo dalje i nadamo se najboljem!
Stigli smo 2 razlike na 2 min.sa igracem manje.Sve cestitke na upornosti i borbenosti.
Odlicna igra Bojinovica,Sesuma.Markovica,Pejanovica,Stanica,...ma svi su dobro odigrali.
P.S.Bod po bod-nakupi se.
Samo napred!!!

asdf

pre 15 godina

http://vinovo.magnify.net/video/Serbia-vs-Germany-3535-WC-Handb

Snimak utakmice, komentator (Vlado Sola) kaze da je Srbija trebala ovo dobiti i da su suci bili na starni Svaba

stage6

pre 15 godina

svaka cast na igri i da vam iskreno kazem zao mi je sto niste pobijedili!! jedino mi nije jasno zasto stalno pokusava vas tim odigrati na crtu tj. na pivota?? previse su lopti izgubili tako, a kad se BILO TKO iz vanjske linije digne, to je takva bomba da golman ne stigne dic ruke!!! svaka cast jos jednom!!!
pozdrav iz hrvatske i zelim vam puno srece u iducim utakmicama...

Ivan

pre 15 godina

Sta reci Dugi je opet pokazao da ima ubojit sut. Zao mi je sto nasi imaju tako slabu odbranu pogotovo krila su nam najslabija. Kojic "The Butcher" je ponovo dokazao svoj nadimak.

Zoran

pre 15 godina

Najlakse je biti pametan posle bitke. Momci su stvarno dali sve od sebe i to treba pozdraviti, dok je tako uvek cu navijati za njih. Napred srbija

kozak

pre 15 godina

Bravo Momci.
Bili ste bolji i steta za odbranu na levom krilu.
Moze se preko Nemacke do polufinala sa 7 poena, ali kako preko Norveske? Oni mogu da pobede sva 3 meca i zavrse na 8 poena. Ako gube od Nemacke onda ce Nemci na 9. Nadam se da ce Poljaci da im pomute planove a nasi da ce ostala 2 meca da pobede ubedljivo.
(Joo, 24. januar 2009 19:43)

Norveska nemoze nikako da 8 bodova zato sto su startovali sa 0 bodova,tako maksimalno 6

kaka

pre 15 godina

Nista nije izgubljeno..
Poufinale nije daleko.

Ponosni smo na vas..
Tako se branu boje svoje otadzbine...
Nemam reci, igrali smo danas protiv nemaca, hrvata, danaca, makedonca..
SVAKA CAST
(Mihajlo, 24. januar 2009 19:12)

I dvojice francuza.

Mickey

pre 15 godina

Bravo momci!!! jeste da je moglo i bnolje ali i ovako nije lose. To je neiskustvo, imamo odlican tim ali je potrebno vreme za usavrsavanje.... U svakom slucaju najbolji smo. Bravo i srecno dalje. pozz svima

zoran

pre 15 godina

Garantujem da bi sve nase generacije,koje su igrale u zadnjih 5-6godina,izgubile ovu zavrsnicu.Mislim da ova generacija brzo uci kako se igraju jake i vazne utakmice,a realno je da od njih nesto ocekujemo tek za par godina,mada kako su krenuli mozda bude i citiram:"pre roka".Samo pametno,vreme radi za vas!

nikola bg

pre 15 godina

ZASLUZEN REMI PRE SVEGA....bili smo bolji u prvom,oni u drugom,oseca se nedostatak andjelkovica i nikcevica,nismo pretili sa krila mnogo,nemci su zgusnuli redove i napravili razliku u drugom poluvremenu,nasi su se borili koliko mogu,nemaju iskustva igranja u velikim mecevima, ali ovo je sjajan nastup nasih,ne opterecujmo se polufinalom, imamo sanse, ali zavisimo od drugih,mislim da ce danci da dobiju nemce i to glatko,a mogu i norvezani da im pomrse konce. ima nade za nas ali samo neka momci igraju dobro kao i do sada pa sta bude neka bude. na takmicenje smo dosli kao treca svetska klasa a kidamo se ravnopravno sa najjacim ekipama sto je za svaku pohvalu. GLAVU GORE I IGRAJTE KOLIKO MOZETE....SRBIJA JE UZ VAS...VI STE HEROJI

Banchilo

pre 15 godina

Da nam je sa Svabama igrati samo prvo poluvreme nikada nas ne bi pobedili ni u jednom sportu , ovako....ostaje zal i opet i uvek i vecno tako sa njima .

Uncut

pre 15 godina

Da budemo jasni, nismo ocekivali pobedu protiv svetskih prvaka, ali s obzirom na sve okolnosti, i nije moglo bolje, zato svaka cast majstori !

Owen.M

pre 15 godina

Odlicna utakmica danas, bez obzira na sve, mislim, jako dobra igra i sto je posebno vazno malo gresaka, ne mnogo izgubljenih lopti...iako ne prodjemo dalje jedini razlog bi mogla biti velika iscrpljenost igraca..ne verujem da je ovo tako neiskusna ekipa kao sto neki kazu, sto su pokazali i danas.
Vece zalaganje davno nisam video na utakmicama nase reprezentacije
Puno srece i ENERGIJE

marko predovic

pre 15 godina

Ovako je najpostenije, a valjda smo konacno shvatili da smo ravnopravni sa najboljim evropskim ekipama. Hajde da do kraja pobedimo sve pa kud puklo nek puklo!

miki KG

pre 15 godina

Ali najaci je dogovor nasih na 12 sekundi do kraja. Blok na centru i ide lopta na levo krilo,na levo krilo. Vazi,vazi.Srbija. A onda legenda Bojinovic uzima loptu i sa 10 metara sut i gggoooooollll. To mogu samo nasi.
(goran nis, 24. januar 2009 19:51)

HEHEHEHEHEHEH........... uvek smo imali dogovor.

ljudi,budite svesni jedne cinjenice? vreme sesuma,nenadica,vujina,markovica,prodanovica tek dolazi. oni su svetski i evropski sampioni bili u svim kategorijama mladjeg uzrasta. harace oni dugo,ali bas dugo....

Aleksandar

pre 15 godina

Ljudi upravo je poljska dobila dansku 32-28,ima nade jos jer ako nemci dobiju dance i ta ce nam kombinacija odgovarati,Idemo dalje!

ergi88

pre 15 godina

poljska pobedila dansku sto znaci da mi sa obe pobede idemo u polufinale.Trnutno nemci imaju 5,danci4,mi 3, a makedonci, norvezani i poljaci po 2 boda.

Vladimir

pre 15 godina

Jamislim da bi posle ovih rezultata nasih rukometasa na sva ostala takmicenja trebalo da sljemo one novinare sto ih ispljuvase da nam oni pokazu kako se igra

Nenad

pre 15 godina

Poljska dobila Dance!Ako se ostali rezultati nameste i mi pobedimo dve utakmice mozemo u polufinale ali sa Poljskom nece biti lako.

joca

pre 15 godina

nema mnogo kalkulacija,mi moramo dobiti obadve utakmice.Nek Danci izgube od nemaca i mi pobedimo 2 idemo sigurno,sa jednom pobedom i neresenim isto moze al je vec gol razlika u pitanju,jedino neznam skim danci sledecu igraju.

Dejan

pre 15 godina

Aj' susjedi ne budite smijesni. Da su Hrvati zeljeli navijati za Njemce bila bi puna dvorana, a ne gotovo prazna. To sto 10 huligana napravi to ne moze ispraviti niti 4 miliona onih drugih. Uglavnom, cestitke. Mada su Njemci blijeda slika one stare Njemacke (protiv Makedonije su morali suci uvaliti crveni Lazarovu da bi ovi mogli se odvojiti) i mada moramo uzeti u obzir da na zadnjem prvenstvu kod njih je sve ucinjeno da budu prvaci, ipak je red da se cestita na ne porazu. Sretno sa Poljacima, jer oni ne igraju rukomet koji vama odgovara, a i razigrali su se kako vidim.

Severna Strana

pre 15 godina

Svaka cast igracima,tako se bori za svoju zemlju, ali po meni isto tako Svaka cast navijacima koji su bili tamo,momci su pravi.. Zao mi je sto nisam bio tamo..hlsh2z

Mesa

pre 15 godina

E moj Sibir. Pa Talijani nisu nikakvi 'starosjedioci' na tom prostoru. Biti ce da si prespavao ono pre Talijana. Sto se tice utakmice, sutra cemo da vidimo pravu snagu. Ove Svabe su kao indijanci trcali po terenu. Jos mi nije jasno kako je samo bod pao.

Hrvat

pre 15 godina

@nišlija (komentar 216)

Ma je li se ti to šališ ili stvarno misliš da Njemačka igra najbolji rukomet na prvenstvu :-))))

Ako stvarno tako misliš onda se ti u rukomet razumiješ kao i ja u umjetničko klizanje na ledu. Njemaci su, uz Španjolce, od svih favorita (Francuska, Hrvatska, Danska...) igrali i igraju daleko najgori rukomet na ovom prvenstvu.

Иван-Ниш

pre 15 godina

Иако мислим да играмо мало преко крила, данас тај део игре и није био тако лош. Марковић ме пријатно изненадио. Проблем је не тако чврста одбрана, поготову са играчем више и то са крила. Све у свему, иако нисам неки велики љубитељ рукомета, вреди изгубити сат ипо времена гледајући како се наши боре и не калкулишу много.

Gjorgi

pre 15 godina

Realni sansi za polufinale ali misalam da utakmica protiv Polska bice vam poteska nego sta bi trebalo biti u slucaju da su Poljaci izgubili protiv Danska, vo ovij slucaj Polska isto ima realni sansi taka da ova utakmica bice odllucuvacka i za Srbija i Polska. Ako gi dobiete veke ste u polufinale.

Marko

pre 15 godina

Nas najveci problm je ova moronska odbrana! Igramo super, imamo dobru ekipu ali igramo neku 5-1 odbranu i mesto da pucamo samo na krilu mi primamo golove sa svih pozicija! Kad bi samo na 10 minuta stali da igramo 6-0 dobili bi svaku tekmu!

wlado

pre 15 godina

znajuci nase, ovo ce im biti veliki vetar u ledja, 100% imaju razmisljanje ej remizirali sa nemcima, jednaki sa nemackom, wow !

dok bi za druge ovo bio psihicki nokaut, posle 6 golova prednosti, mi smo se obradovali ko mali....hehe, ali neka, ako utice na moral pozitivno, moze biti samo dobro...

steva banat

pre 15 godina

Drago mi je za ove momke koji mogu da se suprotstave bilo kojoj repki.Kad se setim do malo pre su nas punili svi živi,rukomet u haosu,a ovi momci ako nastave u ovom kontinuitetu vladaće svetom.Živi bili pa videli!!!

satko

pre 15 godina

Procitao sam ovde uno korektnih komentara od strane hrvatskih ljubitlja sporta i stvari ne treba generalizovati.Oni su i sami punihvale za nas tim i vidi se da imaju postovanja.Vise bi voleli sa nama d se sretnu nego sa bilo kim drugim u finalu , na primerali to je vrlo tesko posle nasih "zicer" rezultata.Po meni,oni su favoriti broj 1 za zlato pa onda Francuzi je igraju dobar rukomet vec duze vreme i ne plase se nijednog protivnika(u fudbalu takodje).Sto se nasih tice jedino oni ce moci da pariraju Francuzima i Hrvatima ubuduce ako popravimo odbranu.