Petak, 23.01.2009.

11:21

Stojanović: "Brzom igrom do pobede"

Rukometni reprezentativac Srbije Aleksandar Stojanović izjavio je da bi prednost naše selekcije u predstojećem meču sa Nemačkom trebalo da bude brza igra.

Izvor: B92

Stojanoviæ: "Brzom igrom do pobede" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Stefan,MKD

pre 15 godina

Posto smo mi igrali sa Nemackom mogu vam reci da imaju samo 2 rukometasa koji su odlicni to su Glandorf i Klaine(nisam sigurat dali se tako pisuju) a golman brani promenlivo nekad je odlican nekad nemoze niti jedu loptu da uhvate taj je Bitter...e sad Nemci su slabi ali imajte na um da oni igraju sa 8 na terenu(6 rukometasa + 2 sudije) nas su oni razvalili ali tek nakon iskljucenja(crveni karton) koji neopravdano su sudije dodelili Kirila Lazarova tako da spremite svoje zivce od sudske nepravde...ipak Nemci su u rukometu jako povlasteni da ne kazem beli medvedi

aca

pre 15 godina

Realno protivnici su laksi nego u prvom krugu. Sa igrom kao protiv Danske mozemo nesto da uradimo ali samo pod uslovom da ne ponovimo drugo poluvreme inace ne zasluzujemo da idemo dalje. Mislim da je Danska bolja od Nemacke, Poljska je u rangu sa Brazilom , mozda malo bolja dok je Makedonija otprilike iste jacine kao i Norveska ako ne malo slabija. Mada treba igrati i boriti se pa sta bude.

Srbi i Grci

pre 15 godina

Jao, kako cemo vas odrati u Zadru :)))
PS Zbog onog BJRM, najmanje 5 gola razlike :))
PPS Rrofte Republik e Kosoves :)))
(Makedonec, 23. januar 2009 19:46)

PS: sto se bunite zbog BJRM/FYROM, idite na ihf/ehf/fifa/uefa/fiba, republika makedonija nigde ne postoji
PPS: Pazi se, uck tetovo nije daleko

PivoPaTekma

pre 15 godina

Da mi stvarno igramo brzo to ne moze niko da ospori. U stvari tu i jeste sustinski problem jer igramo brzo ali neorganizovano i u napadu i u odbrani i to igramo u istom ritmu bez obzira na kretanje rezultata sto ipak govori da nedostaje adekvatan savet sa klupe. Da smo oko 45.minuta protiv Danaca promenili ritam bilo bi 7 za nas na kraju. Kada sam procitao da Cvetkovic prati moderne trendove jer nasi igraju"brzo" slosilo mi se! Tako na frku i jurnjavu ekipe vode profani fizickog u u petom osnovne.
Druga stvar: Zasto su nam se dva igraca katastrofalno povredila i to obojica samopovredjivanjem. Nazalost obojica ce dugo dugo odsustvovati. Gde je tu fizicka priprema?!
Trece Selektor stalno prica kako nas uspeh lezi na dobroj odbrani. Odbrani!?! P po koliko smo golova primili u proseku na svakoj utakmici.
Nadam se najboljem i verujem u igrace jer imaju kvalitet ali zoom-zoom igra znaci da ce svaka utakmica biti za infarkt.
NAPRED ORLICI

Makedon

pre 15 godina

br.32 @igor.A to sto nas Srbija priznala kao Makedonija to ti nista ne znaci, jel? Pa ako ne postujes odluke svoje Vlade, ja ti ne mogu pomoci!

Armakedon

pre 15 godina

br.12 Ti nisi ni pao s Marsa, verojatnije je da ti zivis na Marsu. Kladim se da nisi ni pogledao kako se bore makedonski rukometari. Na ekranu na TV-u fino lepo pise MACEDONIA. Ovo mozes da pises samo iz mrznje prema nama , a i oni ovde koji to preporucuju, iako nikoga nismo uvredili.P.S.a ako je Srpska - Republika u pravom smislu te reci - u kojem to sportu vi imate reprezentaciju koja je priznata u svetu, ili pasose- na primer.

djordjije

pre 15 godina

e ljud imam onaj osecaj,onaj lep, kada se najezis,kada jedva cekas pocetak sutrasnje utakmice,znam da cemo dobro proci ubedjen sam u to..momci ginu za dres,sada citam kako neki ljudi zele Vladicu stojanovca u repki,istog onog mufljoza koji je pred odlucujuce tekem bancio do 5 ujutru sa devojkom,toliko o dobrim poznavaocima ovog soprta..vidim da se i susedi iz lijepe njihove hvale nekakavim duvnjakom,a da li ste komsije znali da je nasa mlada repka uzela sves to se moze osvojiti i uz to vas glatko dobijali sa po 10tak golova razlike,.. za kraj da se osvrnem i na 'cokalije', makedonija je jedan geografski pojam u grckoj tj,regija sa gl gradom Solunom..Vi cete uvek BJRM a posle utakmice sa vama bice mi vas zao jer cam nasi momci pokazati gde je vase meso u svetskom rukometu..Idemo SRBI!

euskadi

pre 15 godina

Nisam znao da je 90. godiste. Tu pise da ima 19. Al nije ni vazno, kazem nesumljam da je talentiran. Sto se tice buducnosti, ne slazem se s tobom. Na golu imamo Alilovica 23 godine i najbolji juniorski golman Ivan Pesic 19 god. U Vespremu uci od Dejana Perica. Desno krilo Ivan cupic 22 i Zlatko Horvat 24. Ljevo krilo Manuel Strlek 19 najbolji strjelac kadetskog EP i SP ( 88. i 89. godiste ) di smo uzeli zlato i srebro. Na pivotu smo tanki Vori 28. Ljevi Vanjski Lackovic 28 moze jos dugo. Valcic 30 takodzer moze jos potegnut. Damir Bicanic ponajbolji igrac Ademara 23,Drago Vukovic iz Gumersbaha 25. Jakov Gojun 22 bit ce novi Dominikovic koji sa 30 jos nije prestar. Spoljaric 29. na srednjem Balic 29 nije bas tako star, a Duvnjak ima 20. Josip Valcic 24. Na desnom vanjskom 210 cm visoki Marko Kopljar 22 i Denis Buntic 26. Imamo i mi igrace za buducnost. Uopce ne umanjujem potencijal vasih igraca, ali ti vasi igraci 86. godiste su igrali finale i polufinale sa nasima, znaci ni nasi nisu tako losi. Nase 88. godiste je bilo europski prvak i svjetski srebrni a vas nije ni bilo na natjecanju. pozdrav i bez ljutnje

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Abe dzabe vi e se!Ajde vregajtene nas MAKEDONCITE,ama vistinata ke si ostane.NIE SME MAKEDONCI I NASATA ZEMJA SE VIKA MAKEDONIJA.I na vas ne vi e lesno,ni se smeete na nas,ama ni kaj vas ne e rozovo.A tuka negde procitav deka ste ne vikale FIROM,bidejki taka ne pisuvalo i vo ON.OK,ajde neka bide taka,ke vleze i "vasata pokraina vo ON",pa i nie ke se potpirame na ON!P.S A tuka nekoj se pobuni,zasto nie MAKEDONCITE si go pikame nosot na srpski sajtovi.HEHEHE!Prasanje do vas:Zosto vie pak pisuvate na hrvatski sajtovi?

petar

pre 15 godina

samo napred srbijo.verujem u vas i ocigledno je da to nije ona reprezentacija kao sto je bila.mozemo do medalje samo hrabro.NIS JE UZ VAS KAO I UVEK!!!

Zex, The King

pre 15 godina

Odusevljen sam i ponosam sam odnosm srpskih reprezentativaca prema nacionalnom timu. I prolaskom u drugi krug uradili su mnogo. Ali, po ko zna koji put Hrvati bar ona u dio dalmatinskih Hrvata pokazali su koliko daleko, daleko od civilizacije i evropskih tekovina modernog drustva. U Zadru su poskidali sve zastva sudionika samo zato shto im je smetala srpska zastava. Zaista uzasno !!! Ko misli da je izmishljitna neka pogleda video sa hrvatskog RTL http://www.rtl.hr/index.php?cmd=show_video&video_id=1503
Ovim samo dokazujemo da su Srbi gospoda za Hrvate, a ne obrunto kako se zeli pokazati. Zivela moja najdraza, plemenita, razumna, racionalna i evropska Srbija !

srbija_tb

pre 15 godina

Kakve generacije euskadi? Znas li ti da je Mester 90 godiste.18 godina. Ja koliko znam Duvnjak ima 20 godina.
Po meni mi imamo svjetliju buducnost od Hrvatske u rukometu.Na svakoj poziciji imamo mladog igraca, a za starije imamo zamjenu. 18 godisnji Strahinja Milic je jedan od najtalentovanijih evropskih golmana. Petar Nenadic je, po potencijalu, najtalentovaniji evropski rukometas.Samo da ga povrede mimoidju. Sesum, Vujin, Prodanovic pa i Ilic, Nikcevic i Dragicevic su mladi i mogu jos dosta da igraju. Vama ce problem biti da zamijenite Metlicica i Balica.
P.S. Meni ovi iz BJRMije nijesu jasni.Oni misle da svi mi treba da se povedemo za njihovim megalomanskim pokusajima falsifikovanja istorije( aerodrom Aleksandar Makedonski!, anticke statue po Skoplju). Previse je ocekivati to od nas. Moglo bi se o tome pricati, ali to je vec politika.

Shpanac

pre 15 godina

Najprije, srecno braco Srbi. Mislim da je momenat da Cvele zakopa ratne sjekire sa novinarima i Srpskom javnoscu. Jako je bitna podrska koja ti dolazi iz tvoje zemlje. Bogami su sami krivi poslije Danaca i Brazilaca. Ovaj momak kaze "brzom igrom"! Slazem se da treba igrati brzo jer je rukomet dobio na dinamici ali ipak ne onako kao protiv Danaca. Napad se ne mora zavrsiti u 10 sekundi. Slicno igraju i Njemci i Poljaci zato, trkom ne treba odgovoriti na trku. Malo sporije ali temljito. Sto ti je rukomet, do juce smo mislili da se necete kvalifikovati a danas startujete sa 2 jako vazna boda. Ih kad bi sjutra tresnuli Njemce!

Zare

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali. "

Auuuuuu...prijatelju.Ili nisi gledao rukomet ili se u isti ama bas nista ne razumes...Cuj smesna krila?!? Isakovic, Mrkonja, Holpert,Milosavljevic...Auuu brate kako lupas...

Baro Nishi

pre 15 godina

Dobar deo srba su bolno ljubomorni ljudi, moram to da konstatiram!!! neprijatelje po svetu sami ih stvarate, nije nista slucajno. samo toliko

pozdrav svim ljubiteljima sporta i rukometa. ovo je mesto za sportske komentare!!!

Zlatko

pre 15 godina

Moram da kazem da sam 92.bio kod Zadra kao redovan vojnik JNA,zajedno sa momcima iz drugih
republika,pa cak i Hrvatima iz Hrvatske,verovali ili ne.Radili smo ono na sta smo se zakleli:branili celovitost Jugoslavije od separatista.
Secaju se oni,Zadar je bio napusten grad,davali su nove automobile za camce na vesla,i samo zahvaljujuci toj JNA,koja je i tad pogresila,nismo usli u napusten grad.
Sto se tice drzave,opet nama nek se zahvale,jer da je kralj
1918.hteo,po ratnim pravilima pobednik je imao pravo na nadoknadu stete u vidu teritorije porazenog.Valjda se secaju ko je bio na kojoj strani.
O kompleksima je nepotrebno govoriti,to potvrdjuju svojim ucescem na nasim forumima.
Pozdravite Komazeca,Petranovica i Petrovica a setite se Djurovica.
A momci?
Oni znaju sta treba da rade pa
sacekajmo sutrasnji mec.
Plasim se da nece cuti Danke sa tribina.

radisa

pre 15 godina

dobicemo ih ako budemo:
1.borbeni
2.slozni
3.konkretni
4.strpljivi
ako to sve odradimo oni ce poceti srljati i tu im je kraj, jer ipak oni su veliki favoriti a mi smo pokazali da mozemo...

meraklija

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD
(mladen mk, 23. januar 2009 14:45)

Dečko,pratiš li ti rukomet uopšte?
Kad ste to dobili Srbiju u rukometu i kad smo mi to vaši pacijenti?
Zadnji put je bilo,u Nišu naravno,42:28 za Srbiju.
Radujem se našem ponovnom susretu.

euskadi

pre 15 godina

Mester je najtalentovaniji srednji bek na svetu, kazu da ima potencijal da jednog dana nasledi Karabatica... Napred SRBIJO!!!
(peki, 23. januar 2009 13:49)

Jesi li ti vidio kako igra profesor doktor Domagoj Duvnjak, u 6. mj prosle godine napunio 20 godina. Vec sad je medju pet najboljih igraca na svijetu. Uopce nesumljam da je ovaj decko talentiran, al Duvnjak je daleko najbolji igrac te generacije. Sto vec i godinama dokazuje.

sorry

pre 15 godina

Само се питам зашто ови БЈРМакедонци нападају људе зато што ствари зову правим именом.
Напред Србија!!!

Roko Sifredi

pre 15 godina

(mmarko28, 23. januar 2009 13:42)
Druze, komentar ti je na mestu. Ali uz moje slaganje na tvoju konstataciju da je Mester extra talenat, mislim da je bilo bolje da je iskusnijeg Urosa Mitrovica uvrstio na spisak od 28. Jedini razlog zato sto je puno iskusniji, sto je u ovoj fazi takmicenja najbitnije.
Mitrovica sam poslednji put gledao uzivo na satelitu u januaru kada je nasa, da kazem, mlada reprezentacija(sem Dobrivoja Markovica niko nije u A sastavu) igrala protiv A tima Madjarske u gostima i izgubila 1 razlike. Uros je bio pravi vodja, brz, prodoran. Iskreno, mislio sam da ce biti siguran putnik u Hrvatsku.

NislijaCira

pre 15 godina

Ej, Makedonac, ne mogu a da ne komentarisem ovo sto si napisao. Em u staroj Jugoslaviji osim Pelistera niste imali drugi klub, em se kacite bez razloga i dokazujete na Srbima, bez razloga. Uzmite pa se dokazite nekom drugom, zko me razumes?!? Mozda Bugarima, pitaj njih za dokazivanje.
Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Razumem da su Hrvati sila u rukometu, ali Vi ste samo sezonsko voce, kapiras?
Pozdrav iz Plovdiva, Bugarska.

Aleksandar

pre 15 godina

Kada gledam nasu reprezentaciju kako igra, srce mi se ispuni 100%... Ljudi daju 200% svojih mogucnosti,bacaju se po terenu, skacu do neba kada daju gol... zbog toga su SRBI izuzetak u ovom nemoralnom svetu, i uvek ce biti moralni pobednici... SAMO NAPRED!!!

Igor

pre 15 godina

@Za Makedonce
Ne ljutite se sto vas ovde neki nazivaju BJRM a ne Makedonija. Ali se vi tako u svetu zovete i ljudi se samo pridrzavaju zvanicnog naziva vase drzave. To sto bi vi voleli dase zovete samo Makedonija je druga prica. I ja bih voleo mnogo toga ali jednostavno ne moze. A voleo sam i da vasa drzava ne prizna Kosovo pa ste vi to ipak ucinli. Puno pozdrava za sve ljubitelje rukometa u BJRM.

Mile Morfijum

pre 15 godina

Vidi ti ove iz BJRM kako se bune po nasim sajtovima,kako vas bre nije sramota,u ujedinjenim nacijama ne pise Makedonija vec FYROM i sta vam vise nije jasno,mi postujemo UN i sve dok tamo stoji da ste bivsi i za mene cete biti bivsi,ja ne znam samo sta vas vredja u toj cinjenici,a sto se tice rukometa i sporta uopste od kako ste postali samostalni ni jednu medalju ni u jednom sportu niste osvojili NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU i o cemu vi ovde pricate,dok na drugoj strani SRBIJA ima bar 200 medalja na raznim Evropskim Svetskim I Olimpijskim takmicenjima,samo u rukometu imamo TRI.Dakle molim vas BJR makedonci smirite zivce i osvojite medalju bar jednu u bilo kom sportu pa cemo onda da pricamo a nemojte ovde da sirite mrznju i nacionalizam!!!

Srbin-BJRM

pre 15 godina

ove iz BJRM razbijamo sto posto sa najmanje 8-12 razlike jer veze sa zivotom nemaju,sa Poljacima takodje mislim da su 2 boda zagarantovana a sa Nemcima cemo da se bijemo kao i u svakom sportu od uvek!!!To je moje misljenje i do sada sam pogadjao ovaj tim Srbije je najperspektivniji na planeti trenutno i pokazacesvoje tek na sledecim takmicenjima!!!

danijel

pre 15 godina

Yna li neko sta se desava sa Vladicom Stojanović,nasim najboljim srednjim bekom? ako je Mester zaista veliki talenat,mogu samo da mu pozelim da ne prodje kao Ljuba Pavlovic,nekada najbolji junior sveta.

penwini

pre 15 godina

Tačno u 10 časova orlovi su napustili hotel "Dijamant" u Poreču i krenuli uz policijsku pratnju za Zadar. Sa orlovima se rastao Danijel Anđelković koji je krenuo za Beograd. Nakon 5 časova vožnje, orlovi su stigli na odredište. U večernjim časovima odradiće trening u hali gde se odigravaju utakmice, a od sutra kreće borba za polufinale.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

republika makedonija

pre 15 godina

bosanac da ti kazem samo deka nie sme republika makedonija a ne bjrm i jos nesto srbija-makedonija 28-32konecno zaso sme mnogu pojaki od srbije.napred lazarovvvvvvvvvv

Mareka

pre 15 godina

... ovi momci stvarno zaslužuju podršku, kako nas navijača tako i medija! Od kada je pratim rukomet a pratim ga dosta dugo nismo imali bržu i atraktivniju igru nego sad, iako smo imali dosta kvalitetnije igrače poput one generacije sa Škrbom, Neđom.. jedino šta ovoj reprezentaciji fali , jesu "novi" Đurko i Đukan , kao i krila poput Matića, Kapisode, Žikice, al to nisu nenadoknadivi nedostaci. Ova trenutna situacija sa rukometnom reprezentacijom me neodoljivo podseca na nasu fudbalsku situaciju, imali smo mnogo kvalitetnije reprezentacije ali nikada nismo bili takvi "vozači"!!

P.S. Pobeda protiv Nemačke, što nije nerealno vodi nas u polufinale!! Napred Orlovi!!

JAN

pre 15 godina

Bravo susjedi imate budućnost u rukometu. Ali imamo i mi: tri najbolja naša igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva (Duvnjak, Alilović, Čupić) a jučer i Gojun su dvadesetogodišnjaci. K tomu nema dolaze generacija svjetskih juniorskuh prvaka na čelu s Štrlekom, uvjerljivo najboljim igraćem pripremnog perioda repke. Povređen je pa ne igra. Bit će veselo u Beogradu 2012.

dragan

pre 15 godina

Bravo momci i ovo je vec fantastican rezultat imajuci u vidu u kakvom smo bunaru bili.Igra je moderna i brza, a to slepci i nemogu da vide.
Poluvreme protiv Danske je porimer najboljeg svetskog rukometa, rekao bi atomskog rukometa.Ipak, povrede Nikcevica i Andjelkovica ce neminovno stvoriti probleme ali mozda se i desi cudo u zadru. Mislim da ce najvece cudo biti ako nedaj boze nebudemo u finalu u Londonu jer se ova reprezentacija i pravi za London.

Mile Greshnik

pre 15 godina

"NARAVNO da ću i u Zadru podići tri prsta nakon postignutog gola. Zašto ne bih?!", pita se drugi strijelac srpske reprezentacije Mladen Bojinović Dugi.

"To je zbog naših navijača", nastavlja Bojinović u razgovoru za Press. "Njih uvijek želim pozdraviti. Tko god da dođe bit će počašćen time, a mi ćemo biti počašćeni njihovim dolaskom. Vjerujem da će Srbi doći i u Zadar. Republika Srpska uvijek je tu, doći će svi koji su bili u Poreču. Samo je bitno da mi odradimo najvažniji dio posla i dođemo do Zadra", kaže Bojinović koji se ne boji dočeka u gradu na koji je tijekom rata palo više tisuća srpskih granata.

"Neka rade nerede, ako im to služi na čast"

Bravo sampioni!!! Uz tri prsta do medalje!!!

mladen mk

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD

vlado

pre 15 godina

@bosanac
vidi se da si bosanac kad Makedoniju zoves BJRM i kazes da se njihovi igraci ne bore za svoju zemlju,a dobili si ruse sa 6 razlike i viceprvak Evrope,Poljska.Tako da bolje cuti kad se ne razumes u rukomet.

danijel

pre 15 godina

A sta je sa Vladicom Stojanović,da nije povredjen? po meni,on je nas najbolji srednji bek,a sto se Mestera tice nadam se da nece proci kao Ljuba Pavlović,nekada ubedljivo najbolji junior sveta

dragan

pre 15 godina

@sapcanin,I ja bi pozvao moju babu ali nisam selektor.Rezultati ce pokazati, a vec govore, dali je Cvele pozvao prave.
A ovaj sumar sto je napustio reprezentaciju je dokazao da nema ljudske vrednosti i da moze da pecalbari po Evropi a da igra za Srbiju-NIKADA!!!
Hoces da kazes da je trebao da igra sa tri pivota.

daj Boze da nisam u pravu

pre 15 godina

I ja isto gledam rukomet samo kad nasi igraju. I zapazio sam isto sto i (no, 23. januar 2009 12:24). Zao mi je sto su tako dobri igraci povredjeni, sto se osipamo. Samo cudo moze da nam dalje pomogne, ali cu gledati nase i dalje i navijati svim srcem. Bar jednu repku cemo pobediti, a bar jednu tekmu cemo izgubiti, to cete videti. Tesko cemo dalje... Dalje ce ici Danci, Hrvati...

nikola

pre 15 godina

Mislim da nam je zreb bio naklonjen,jer sa poljacima igramo zadnju,a oni ce vjerovatno ranije izgubiti sansu za prolaz,jer ne prenose bodove.Sa makedoncima mozemo na jedan gol razlike,protiv svaba tesko ali nista nije nemoguce.kako god bilo,sretno momci,svaka cast na svemu do sada!!!

Bosanac

pre 15 godina

Po mom skromnom misljenju u nastavku prvenstva u tri utakmice koje nam slede mozemo da napravimo dobar rezultat i da Srbija bude najprijatnije iznenadjenje ovog SP u Hrvatskoj,ovaj nas tim ceka svetla buducnost po svim strucnjacima kojih ovih dana ima pregrst na TV stanicama,ali niko na nas nije ozbiljno racunao vec na ovom prvenstvu jer ovaj Srpski tim se pravio za OI u Londonu i EP u Srbiji 2012 godine.Kvalitet neosporno imamo to je dakle cinjenica,BJRM mozemo da dobijemo lagano jer ta reprezentacija ima strahovite padove u igri,mozda i najvece od svih u top 12 a i fali im mentalitet jer se ne bore dovoljno za svoju zemlju,Poljaci iako svetski vicesampioni ama bas nista nisu pokazali na ovom SP,ispravnim pristupom sa njima mozemo do 2 boda,a o Nemcima sta reci,drugi igraju Nemci pobedjuju,nisu slucajno sampioni sveta,ali ukoliko pruzimo 100% svojih mogucnosti kao npr protiv Danske koja je egal po snazi sa Nemackom i tu se mozemo nadati bodovima.Nasa prednost je u tome sto od nas niko ne ocekuje polufinale ili cak i medalju,rekoh vec da je ovaj tim pravljen i jos uvek se pravi za 2012 godinu i buduca velika takmicenja tako da smo pritajeni favoriti za visok plasman.Ja licno cu biti zadovoljan ako i ovde zastanemo ali takodje necu biti preterano iznenadjen ukoliko se i plasiramo u polufinale bas zbog ovog svega sto sam prethodno naveo.Ostaje da vidimo koliko smo mentalno jaki i da uzivamo jer SRBIJA posle 4-5 godina ponovo ima rukometnu reprezentavciju koja moze da parira ako ne i da pobedjuje najvece Svetske rukometne sile!!!

mmarko28

pre 15 godina

@ Sapcanin
Cvetkovic ima pojma ali ti nemas. Cvele bi sigurno zvao Mitrovica, ali ne moze jer nije uvrsten na spisak od 28 igraca koji je mesec dana pred prvenstvo predat IHF-u. Naknadno se mogu zvati samo igraci sa tog spiska. Kad pises ovakve komentare, informisi se prvo malo o pravilima, a ne pricaj gluposti!!!

GRK

pre 15 godina

verujem tj. pretpostavljam da ce nasim rukometasima biti izuzetni tesko u Zadru,zbog navijanja,a vidimo da je "vec pocelo".Skinute su sve zastave zemalja sa glavnog trga zbog zastave Srbije.Mozda bi tu bas i trebali traziti sansu.Taj nas inat i dokazivanje.U svakom slucaju ponosni smo na nase rukometase.Na pruzene igre,zalaganje i ponasanje.Sve cestitke igracima i rukovodstvu....Zivela nasa zemlja SRBIJA

bogomdan

pre 15 godina

slazem se da imamo brzu igru ,kako smo prije igrali sporo ovo je veliki napredak u igri ,a i jos k tome tu je 10 novih igraca a protiv danaca je bila igra za udzbenike ,samo da nije bilo malog pada i pokon sudaca dancima u 5 min 4 nam sude faula u napadu i jos k tome od 45-55g s igracem manje 10 min igrali,,,a sada kad nema andjelkovica ne znam kako cemo organizirat napade bojinovic je dobar al ne moze cjeli teret on iznijet ,,bekovska linija je jaka ko beton ,a taj mestar kakav je on neka neko napise ko zna ???

sapcanin

pre 15 godina

e moj cvetkovicu..nema potrebe da zoves urosa mitrovica..kako ti pojma nemas..nije ni cudi sto je dragicevic otisao, kad si ga poveo samo da gleda..pametan covek..

Vladimir

pre 15 godina

Kojom crnom brzom igrom, kontre nemamo, ako pod tim smatra igru 3 beka i klasicno silovanje onda...
Ja i dalje ne vidim da mi imamo organizovanu igru vec da se sve zasniva na silu.
Mozda sam ja od silne zelje da budemo bolji zaslepljen ali nesto nisam siguran u tu optimisticnu verziju..

no

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali.

Jedino sto je dobro sto u zadnjem kolu igramo sa Makendoncima, pa cemo moci "da nadjemo zajednicki jezik" ako bude bilo potrebe.

sinisa delija

pre 15 godina

ZA Vladimira
Pa da si gledao mec protiv Danske,video bi kontre!Mozda neigramo tecno kao hrvati i francuzi ali imamo svoje kvalitete,iako negradimo napade 2 minuta,nego nalazimo veoma brzo resenja za sansu za sut a to je najvaznije.Sto duze gradis napad veca je sansa da ti je protivnik oduzme,sudija digne ruku pa ti napravi jos veci problem.

sinisa delija

pre 15 godina

Realno gledano kako su igrali do sad nasi igraci mozemo da ocekujemo da dobijemo sve tri utakmice u 2 fazi.
videli smo protiv Danaca da mozemo da igramo i sa najacim timovima na prvenstvi i da ih dobijamo,al da nedopustimo onakav pad kau u drugom poluvremenu i opustanje kao protiv brazila.Pa ako korektno pristupe utakmici u svih 60 minuta,mozemo da ocekujemo pobedu 2-3 gola razlike. Sa poljskom,ako se neopustimo kao protiv Brazila (posto realno nemaju kvalitet pa ih mozemo potceniti)njih mozemo da zgazimo i sa vise od 5 golova razlike,a sa Makedonijom ce da bude gusto kao i uvek,oni gaje tradiciju jos od vreme SFRJ i uvek su imali dobru skolu rukometa,sa njima bi mogli bar da izvucemo nereseno,ako ne budemo imali srece i da ih dobijemo.
Mozda zvucim previse optimisticki ali imamo kvalitet,brzinu,snagu,tehniku,odbranu ali nas problem je uvek bio psiha i pristup utakmici.Ako pristupimo sa maksimalnim angazovanjem i koncentracijom mozemo daleko.
NAPRED ORLOVI VERUJEM U VAS!!!

sinisa delija

pre 15 godina

Realno gledano kako su igrali do sad nasi igraci mozemo da ocekujemo da dobijemo sve tri utakmice u 2 fazi.
videli smo protiv Danaca da mozemo da igramo i sa najacim timovima na prvenstvi i da ih dobijamo,al da nedopustimo onakav pad kau u drugom poluvremenu i opustanje kao protiv brazila.Pa ako korektno pristupe utakmici u svih 60 minuta,mozemo da ocekujemo pobedu 2-3 gola razlike. Sa poljskom,ako se neopustimo kao protiv Brazila (posto realno nemaju kvalitet pa ih mozemo potceniti)njih mozemo da zgazimo i sa vise od 5 golova razlike,a sa Makedonijom ce da bude gusto kao i uvek,oni gaje tradiciju jos od vreme SFRJ i uvek su imali dobru skolu rukometa,sa njima bi mogli bar da izvucemo nereseno,ako ne budemo imali srece i da ih dobijemo.
Mozda zvucim previse optimisticki ali imamo kvalitet,brzinu,snagu,tehniku,odbranu ali nas problem je uvek bio psiha i pristup utakmici.Ako pristupimo sa maksimalnim angazovanjem i koncentracijom mozemo daleko.
NAPRED ORLOVI VERUJEM U VAS!!!

Bosanac

pre 15 godina

Po mom skromnom misljenju u nastavku prvenstva u tri utakmice koje nam slede mozemo da napravimo dobar rezultat i da Srbija bude najprijatnije iznenadjenje ovog SP u Hrvatskoj,ovaj nas tim ceka svetla buducnost po svim strucnjacima kojih ovih dana ima pregrst na TV stanicama,ali niko na nas nije ozbiljno racunao vec na ovom prvenstvu jer ovaj Srpski tim se pravio za OI u Londonu i EP u Srbiji 2012 godine.Kvalitet neosporno imamo to je dakle cinjenica,BJRM mozemo da dobijemo lagano jer ta reprezentacija ima strahovite padove u igri,mozda i najvece od svih u top 12 a i fali im mentalitet jer se ne bore dovoljno za svoju zemlju,Poljaci iako svetski vicesampioni ama bas nista nisu pokazali na ovom SP,ispravnim pristupom sa njima mozemo do 2 boda,a o Nemcima sta reci,drugi igraju Nemci pobedjuju,nisu slucajno sampioni sveta,ali ukoliko pruzimo 100% svojih mogucnosti kao npr protiv Danske koja je egal po snazi sa Nemackom i tu se mozemo nadati bodovima.Nasa prednost je u tome sto od nas niko ne ocekuje polufinale ili cak i medalju,rekoh vec da je ovaj tim pravljen i jos uvek se pravi za 2012 godinu i buduca velika takmicenja tako da smo pritajeni favoriti za visok plasman.Ja licno cu biti zadovoljan ako i ovde zastanemo ali takodje necu biti preterano iznenadjen ukoliko se i plasiramo u polufinale bas zbog ovog svega sto sam prethodno naveo.Ostaje da vidimo koliko smo mentalno jaki i da uzivamo jer SRBIJA posle 4-5 godina ponovo ima rukometnu reprezentavciju koja moze da parira ako ne i da pobedjuje najvece Svetske rukometne sile!!!

no

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali.

Jedino sto je dobro sto u zadnjem kolu igramo sa Makendoncima, pa cemo moci "da nadjemo zajednicki jezik" ako bude bilo potrebe.

GRK

pre 15 godina

verujem tj. pretpostavljam da ce nasim rukometasima biti izuzetni tesko u Zadru,zbog navijanja,a vidimo da je "vec pocelo".Skinute su sve zastave zemalja sa glavnog trga zbog zastave Srbije.Mozda bi tu bas i trebali traziti sansu.Taj nas inat i dokazivanje.U svakom slucaju ponosni smo na nase rukometase.Na pruzene igre,zalaganje i ponasanje.Sve cestitke igracima i rukovodstvu....Zivela nasa zemlja SRBIJA

sinisa delija

pre 15 godina

ZA Vladimira
Pa da si gledao mec protiv Danske,video bi kontre!Mozda neigramo tecno kao hrvati i francuzi ali imamo svoje kvalitete,iako negradimo napade 2 minuta,nego nalazimo veoma brzo resenja za sansu za sut a to je najvaznije.Sto duze gradis napad veca je sansa da ti je protivnik oduzme,sudija digne ruku pa ti napravi jos veci problem.

Igor

pre 15 godina

@Za Makedonce
Ne ljutite se sto vas ovde neki nazivaju BJRM a ne Makedonija. Ali se vi tako u svetu zovete i ljudi se samo pridrzavaju zvanicnog naziva vase drzave. To sto bi vi voleli dase zovete samo Makedonija je druga prica. I ja bih voleo mnogo toga ali jednostavno ne moze. A voleo sam i da vasa drzava ne prizna Kosovo pa ste vi to ipak ucinli. Puno pozdrava za sve ljubitelje rukometa u BJRM.

Vladimir

pre 15 godina

Kojom crnom brzom igrom, kontre nemamo, ako pod tim smatra igru 3 beka i klasicno silovanje onda...
Ja i dalje ne vidim da mi imamo organizovanu igru vec da se sve zasniva na silu.
Mozda sam ja od silne zelje da budemo bolji zaslepljen ali nesto nisam siguran u tu optimisticnu verziju..

Mile Greshnik

pre 15 godina

"NARAVNO da ću i u Zadru podići tri prsta nakon postignutog gola. Zašto ne bih?!", pita se drugi strijelac srpske reprezentacije Mladen Bojinović Dugi.

"To je zbog naših navijača", nastavlja Bojinović u razgovoru za Press. "Njih uvijek želim pozdraviti. Tko god da dođe bit će počašćen time, a mi ćemo biti počašćeni njihovim dolaskom. Vjerujem da će Srbi doći i u Zadar. Republika Srpska uvijek je tu, doći će svi koji su bili u Poreču. Samo je bitno da mi odradimo najvažniji dio posla i dođemo do Zadra", kaže Bojinović koji se ne boji dočeka u gradu na koji je tijekom rata palo više tisuća srpskih granata.

"Neka rade nerede, ako im to služi na čast"

Bravo sampioni!!! Uz tri prsta do medalje!!!

vlado

pre 15 godina

@bosanac
vidi se da si bosanac kad Makedoniju zoves BJRM i kazes da se njihovi igraci ne bore za svoju zemlju,a dobili si ruse sa 6 razlike i viceprvak Evrope,Poljska.Tako da bolje cuti kad se ne razumes u rukomet.

meraklija

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD
(mladen mk, 23. januar 2009 14:45)

Dečko,pratiš li ti rukomet uopšte?
Kad ste to dobili Srbiju u rukometu i kad smo mi to vaši pacijenti?
Zadnji put je bilo,u Nišu naravno,42:28 za Srbiju.
Radujem se našem ponovnom susretu.

mmarko28

pre 15 godina

@ Sapcanin
Cvetkovic ima pojma ali ti nemas. Cvele bi sigurno zvao Mitrovica, ali ne moze jer nije uvrsten na spisak od 28 igraca koji je mesec dana pred prvenstvo predat IHF-u. Naknadno se mogu zvati samo igraci sa tog spiska. Kad pises ovakve komentare, informisi se prvo malo o pravilima, a ne pricaj gluposti!!!

NislijaCira

pre 15 godina

Ej, Makedonac, ne mogu a da ne komentarisem ovo sto si napisao. Em u staroj Jugoslaviji osim Pelistera niste imali drugi klub, em se kacite bez razloga i dokazujete na Srbima, bez razloga. Uzmite pa se dokazite nekom drugom, zko me razumes?!? Mozda Bugarima, pitaj njih za dokazivanje.
Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Razumem da su Hrvati sila u rukometu, ali Vi ste samo sezonsko voce, kapiras?
Pozdrav iz Plovdiva, Bugarska.

Mile Morfijum

pre 15 godina

Vidi ti ove iz BJRM kako se bune po nasim sajtovima,kako vas bre nije sramota,u ujedinjenim nacijama ne pise Makedonija vec FYROM i sta vam vise nije jasno,mi postujemo UN i sve dok tamo stoji da ste bivsi i za mene cete biti bivsi,ja ne znam samo sta vas vredja u toj cinjenici,a sto se tice rukometa i sporta uopste od kako ste postali samostalni ni jednu medalju ni u jednom sportu niste osvojili NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU i o cemu vi ovde pricate,dok na drugoj strani SRBIJA ima bar 200 medalja na raznim Evropskim Svetskim I Olimpijskim takmicenjima,samo u rukometu imamo TRI.Dakle molim vas BJR makedonci smirite zivce i osvojite medalju bar jednu u bilo kom sportu pa cemo onda da pricamo a nemojte ovde da sirite mrznju i nacionalizam!!!

sorry

pre 15 godina

Само се питам зашто ови БЈРМакедонци нападају људе зато што ствари зову правим именом.
Напред Србија!!!

mladen mk

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD

srbija_tb

pre 15 godina

Kakve generacije euskadi? Znas li ti da je Mester 90 godiste.18 godina. Ja koliko znam Duvnjak ima 20 godina.
Po meni mi imamo svjetliju buducnost od Hrvatske u rukometu.Na svakoj poziciji imamo mladog igraca, a za starije imamo zamjenu. 18 godisnji Strahinja Milic je jedan od najtalentovanijih evropskih golmana. Petar Nenadic je, po potencijalu, najtalentovaniji evropski rukometas.Samo da ga povrede mimoidju. Sesum, Vujin, Prodanovic pa i Ilic, Nikcevic i Dragicevic su mladi i mogu jos dosta da igraju. Vama ce problem biti da zamijenite Metlicica i Balica.
P.S. Meni ovi iz BJRMije nijesu jasni.Oni misle da svi mi treba da se povedemo za njihovim megalomanskim pokusajima falsifikovanja istorije( aerodrom Aleksandar Makedonski!, anticke statue po Skoplju). Previse je ocekivati to od nas. Moglo bi se o tome pricati, ali to je vec politika.

JAN

pre 15 godina

Bravo susjedi imate budućnost u rukometu. Ali imamo i mi: tri najbolja naša igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva (Duvnjak, Alilović, Čupić) a jučer i Gojun su dvadesetogodišnjaci. K tomu nema dolaze generacija svjetskih juniorskuh prvaka na čelu s Štrlekom, uvjerljivo najboljim igraćem pripremnog perioda repke. Povređen je pa ne igra. Bit će veselo u Beogradu 2012.

bogomdan

pre 15 godina

slazem se da imamo brzu igru ,kako smo prije igrali sporo ovo je veliki napredak u igri ,a i jos k tome tu je 10 novih igraca a protiv danaca je bila igra za udzbenike ,samo da nije bilo malog pada i pokon sudaca dancima u 5 min 4 nam sude faula u napadu i jos k tome od 45-55g s igracem manje 10 min igrali,,,a sada kad nema andjelkovica ne znam kako cemo organizirat napade bojinovic je dobar al ne moze cjeli teret on iznijet ,,bekovska linija je jaka ko beton ,a taj mestar kakav je on neka neko napise ko zna ???

dragan

pre 15 godina

Bravo momci i ovo je vec fantastican rezultat imajuci u vidu u kakvom smo bunaru bili.Igra je moderna i brza, a to slepci i nemogu da vide.
Poluvreme protiv Danske je porimer najboljeg svetskog rukometa, rekao bi atomskog rukometa.Ipak, povrede Nikcevica i Andjelkovica ce neminovno stvoriti probleme ali mozda se i desi cudo u zadru. Mislim da ce najvece cudo biti ako nedaj boze nebudemo u finalu u Londonu jer se ova reprezentacija i pravi za London.

Zlatko

pre 15 godina

Moram da kazem da sam 92.bio kod Zadra kao redovan vojnik JNA,zajedno sa momcima iz drugih
republika,pa cak i Hrvatima iz Hrvatske,verovali ili ne.Radili smo ono na sta smo se zakleli:branili celovitost Jugoslavije od separatista.
Secaju se oni,Zadar je bio napusten grad,davali su nove automobile za camce na vesla,i samo zahvaljujuci toj JNA,koja je i tad pogresila,nismo usli u napusten grad.
Sto se tice drzave,opet nama nek se zahvale,jer da je kralj
1918.hteo,po ratnim pravilima pobednik je imao pravo na nadoknadu stete u vidu teritorije porazenog.Valjda se secaju ko je bio na kojoj strani.
O kompleksima je nepotrebno govoriti,to potvrdjuju svojim ucescem na nasim forumima.
Pozdravite Komazeca,Petranovica i Petrovica a setite se Djurovica.
A momci?
Oni znaju sta treba da rade pa
sacekajmo sutrasnji mec.
Plasim se da nece cuti Danke sa tribina.

Zare

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali. "

Auuuuuu...prijatelju.Ili nisi gledao rukomet ili se u isti ama bas nista ne razumes...Cuj smesna krila?!? Isakovic, Mrkonja, Holpert,Milosavljevic...Auuu brate kako lupas...

republika makedonija

pre 15 godina

bosanac da ti kazem samo deka nie sme republika makedonija a ne bjrm i jos nesto srbija-makedonija 28-32konecno zaso sme mnogu pojaki od srbije.napred lazarovvvvvvvvvv

dragan

pre 15 godina

@sapcanin,I ja bi pozvao moju babu ali nisam selektor.Rezultati ce pokazati, a vec govore, dali je Cvele pozvao prave.
A ovaj sumar sto je napustio reprezentaciju je dokazao da nema ljudske vrednosti i da moze da pecalbari po Evropi a da igra za Srbiju-NIKADA!!!
Hoces da kazes da je trebao da igra sa tri pivota.

Srbin-BJRM

pre 15 godina

ove iz BJRM razbijamo sto posto sa najmanje 8-12 razlike jer veze sa zivotom nemaju,sa Poljacima takodje mislim da su 2 boda zagarantovana a sa Nemcima cemo da se bijemo kao i u svakom sportu od uvek!!!To je moje misljenje i do sada sam pogadjao ovaj tim Srbije je najperspektivniji na planeti trenutno i pokazacesvoje tek na sledecim takmicenjima!!!

Makedon

pre 15 godina

br.32 @igor.A to sto nas Srbija priznala kao Makedonija to ti nista ne znaci, jel? Pa ako ne postujes odluke svoje Vlade, ja ti ne mogu pomoci!

nikola

pre 15 godina

Mislim da nam je zreb bio naklonjen,jer sa poljacima igramo zadnju,a oni ce vjerovatno ranije izgubiti sansu za prolaz,jer ne prenose bodove.Sa makedoncima mozemo na jedan gol razlike,protiv svaba tesko ali nista nije nemoguce.kako god bilo,sretno momci,svaka cast na svemu do sada!!!

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Abe dzabe vi e se!Ajde vregajtene nas MAKEDONCITE,ama vistinata ke si ostane.NIE SME MAKEDONCI I NASATA ZEMJA SE VIKA MAKEDONIJA.I na vas ne vi e lesno,ni se smeete na nas,ama ni kaj vas ne e rozovo.A tuka negde procitav deka ste ne vikale FIROM,bidejki taka ne pisuvalo i vo ON.OK,ajde neka bide taka,ke vleze i "vasata pokraina vo ON",pa i nie ke se potpirame na ON!P.S A tuka nekoj se pobuni,zasto nie MAKEDONCITE si go pikame nosot na srpski sajtovi.HEHEHE!Prasanje do vas:Zosto vie pak pisuvate na hrvatski sajtovi?

Srbi i Grci

pre 15 godina

Jao, kako cemo vas odrati u Zadru :)))
PS Zbog onog BJRM, najmanje 5 gola razlike :))
PPS Rrofte Republik e Kosoves :)))
(Makedonec, 23. januar 2009 19:46)

PS: sto se bunite zbog BJRM/FYROM, idite na ihf/ehf/fifa/uefa/fiba, republika makedonija nigde ne postoji
PPS: Pazi se, uck tetovo nije daleko

Zex, The King

pre 15 godina

Odusevljen sam i ponosam sam odnosm srpskih reprezentativaca prema nacionalnom timu. I prolaskom u drugi krug uradili su mnogo. Ali, po ko zna koji put Hrvati bar ona u dio dalmatinskih Hrvata pokazali su koliko daleko, daleko od civilizacije i evropskih tekovina modernog drustva. U Zadru su poskidali sve zastva sudionika samo zato shto im je smetala srpska zastava. Zaista uzasno !!! Ko misli da je izmishljitna neka pogleda video sa hrvatskog RTL http://www.rtl.hr/index.php?cmd=show_video&video_id=1503
Ovim samo dokazujemo da su Srbi gospoda za Hrvate, a ne obrunto kako se zeli pokazati. Zivela moja najdraza, plemenita, razumna, racionalna i evropska Srbija !

Armakedon

pre 15 godina

br.12 Ti nisi ni pao s Marsa, verojatnije je da ti zivis na Marsu. Kladim se da nisi ni pogledao kako se bore makedonski rukometari. Na ekranu na TV-u fino lepo pise MACEDONIA. Ovo mozes da pises samo iz mrznje prema nama , a i oni ovde koji to preporucuju, iako nikoga nismo uvredili.P.S.a ako je Srpska - Republika u pravom smislu te reci - u kojem to sportu vi imate reprezentaciju koja je priznata u svetu, ili pasose- na primer.

sapcanin

pre 15 godina

e moj cvetkovicu..nema potrebe da zoves urosa mitrovica..kako ti pojma nemas..nije ni cudi sto je dragicevic otisao, kad si ga poveo samo da gleda..pametan covek..

penwini

pre 15 godina

Tačno u 10 časova orlovi su napustili hotel "Dijamant" u Poreču i krenuli uz policijsku pratnju za Zadar. Sa orlovima se rastao Danijel Anđelković koji je krenuo za Beograd. Nakon 5 časova vožnje, orlovi su stigli na odredište. U večernjim časovima odradiće trening u hali gde se odigravaju utakmice, a od sutra kreće borba za polufinale.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Aleksandar

pre 15 godina

Kada gledam nasu reprezentaciju kako igra, srce mi se ispuni 100%... Ljudi daju 200% svojih mogucnosti,bacaju se po terenu, skacu do neba kada daju gol... zbog toga su SRBI izuzetak u ovom nemoralnom svetu, i uvek ce biti moralni pobednici... SAMO NAPRED!!!

djordjije

pre 15 godina

e ljud imam onaj osecaj,onaj lep, kada se najezis,kada jedva cekas pocetak sutrasnje utakmice,znam da cemo dobro proci ubedjen sam u to..momci ginu za dres,sada citam kako neki ljudi zele Vladicu stojanovca u repki,istog onog mufljoza koji je pred odlucujuce tekem bancio do 5 ujutru sa devojkom,toliko o dobrim poznavaocima ovog soprta..vidim da se i susedi iz lijepe njihove hvale nekakavim duvnjakom,a da li ste komsije znali da je nasa mlada repka uzela sves to se moze osvojiti i uz to vas glatko dobijali sa po 10tak golova razlike,.. za kraj da se osvrnem i na 'cokalije', makedonija je jedan geografski pojam u grckoj tj,regija sa gl gradom Solunom..Vi cete uvek BJRM a posle utakmice sa vama bice mi vas zao jer cam nasi momci pokazati gde je vase meso u svetskom rukometu..Idemo SRBI!

euskadi

pre 15 godina

Mester je najtalentovaniji srednji bek na svetu, kazu da ima potencijal da jednog dana nasledi Karabatica... Napred SRBIJO!!!
(peki, 23. januar 2009 13:49)

Jesi li ti vidio kako igra profesor doktor Domagoj Duvnjak, u 6. mj prosle godine napunio 20 godina. Vec sad je medju pet najboljih igraca na svijetu. Uopce nesumljam da je ovaj decko talentiran, al Duvnjak je daleko najbolji igrac te generacije. Sto vec i godinama dokazuje.

Baro Nishi

pre 15 godina

Dobar deo srba su bolno ljubomorni ljudi, moram to da konstatiram!!! neprijatelje po svetu sami ih stvarate, nije nista slucajno. samo toliko

pozdrav svim ljubiteljima sporta i rukometa. ovo je mesto za sportske komentare!!!

petar

pre 15 godina

samo napred srbijo.verujem u vas i ocigledno je da to nije ona reprezentacija kao sto je bila.mozemo do medalje samo hrabro.NIS JE UZ VAS KAO I UVEK!!!

Mareka

pre 15 godina

... ovi momci stvarno zaslužuju podršku, kako nas navijača tako i medija! Od kada je pratim rukomet a pratim ga dosta dugo nismo imali bržu i atraktivniju igru nego sad, iako smo imali dosta kvalitetnije igrače poput one generacije sa Škrbom, Neđom.. jedino šta ovoj reprezentaciji fali , jesu "novi" Đurko i Đukan , kao i krila poput Matića, Kapisode, Žikice, al to nisu nenadoknadivi nedostaci. Ova trenutna situacija sa rukometnom reprezentacijom me neodoljivo podseca na nasu fudbalsku situaciju, imali smo mnogo kvalitetnije reprezentacije ali nikada nismo bili takvi "vozači"!!

P.S. Pobeda protiv Nemačke, što nije nerealno vodi nas u polufinale!! Napred Orlovi!!

Roko Sifredi

pre 15 godina

(mmarko28, 23. januar 2009 13:42)
Druze, komentar ti je na mestu. Ali uz moje slaganje na tvoju konstataciju da je Mester extra talenat, mislim da je bilo bolje da je iskusnijeg Urosa Mitrovica uvrstio na spisak od 28. Jedini razlog zato sto je puno iskusniji, sto je u ovoj fazi takmicenja najbitnije.
Mitrovica sam poslednji put gledao uzivo na satelitu u januaru kada je nasa, da kazem, mlada reprezentacija(sem Dobrivoja Markovica niko nije u A sastavu) igrala protiv A tima Madjarske u gostima i izgubila 1 razlike. Uros je bio pravi vodja, brz, prodoran. Iskreno, mislio sam da ce biti siguran putnik u Hrvatsku.

daj Boze da nisam u pravu

pre 15 godina

I ja isto gledam rukomet samo kad nasi igraju. I zapazio sam isto sto i (no, 23. januar 2009 12:24). Zao mi je sto su tako dobri igraci povredjeni, sto se osipamo. Samo cudo moze da nam dalje pomogne, ali cu gledati nase i dalje i navijati svim srcem. Bar jednu repku cemo pobediti, a bar jednu tekmu cemo izgubiti, to cete videti. Tesko cemo dalje... Dalje ce ici Danci, Hrvati...

radisa

pre 15 godina

dobicemo ih ako budemo:
1.borbeni
2.slozni
3.konkretni
4.strpljivi
ako to sve odradimo oni ce poceti srljati i tu im je kraj, jer ipak oni su veliki favoriti a mi smo pokazali da mozemo...

euskadi

pre 15 godina

Nisam znao da je 90. godiste. Tu pise da ima 19. Al nije ni vazno, kazem nesumljam da je talentiran. Sto se tice buducnosti, ne slazem se s tobom. Na golu imamo Alilovica 23 godine i najbolji juniorski golman Ivan Pesic 19 god. U Vespremu uci od Dejana Perica. Desno krilo Ivan cupic 22 i Zlatko Horvat 24. Ljevo krilo Manuel Strlek 19 najbolji strjelac kadetskog EP i SP ( 88. i 89. godiste ) di smo uzeli zlato i srebro. Na pivotu smo tanki Vori 28. Ljevi Vanjski Lackovic 28 moze jos dugo. Valcic 30 takodzer moze jos potegnut. Damir Bicanic ponajbolji igrac Ademara 23,Drago Vukovic iz Gumersbaha 25. Jakov Gojun 22 bit ce novi Dominikovic koji sa 30 jos nije prestar. Spoljaric 29. na srednjem Balic 29 nije bas tako star, a Duvnjak ima 20. Josip Valcic 24. Na desnom vanjskom 210 cm visoki Marko Kopljar 22 i Denis Buntic 26. Imamo i mi igrace za buducnost. Uopce ne umanjujem potencijal vasih igraca, ali ti vasi igraci 86. godiste su igrali finale i polufinale sa nasima, znaci ni nasi nisu tako losi. Nase 88. godiste je bilo europski prvak i svjetski srebrni a vas nije ni bilo na natjecanju. pozdrav i bez ljutnje

danijel

pre 15 godina

A sta je sa Vladicom Stojanović,da nije povredjen? po meni,on je nas najbolji srednji bek,a sto se Mestera tice nadam se da nece proci kao Ljuba Pavlović,nekada ubedljivo najbolji junior sveta

danijel

pre 15 godina

Yna li neko sta se desava sa Vladicom Stojanović,nasim najboljim srednjim bekom? ako je Mester zaista veliki talenat,mogu samo da mu pozelim da ne prodje kao Ljuba Pavlovic,nekada najbolji junior sveta.

PivoPaTekma

pre 15 godina

Da mi stvarno igramo brzo to ne moze niko da ospori. U stvari tu i jeste sustinski problem jer igramo brzo ali neorganizovano i u napadu i u odbrani i to igramo u istom ritmu bez obzira na kretanje rezultata sto ipak govori da nedostaje adekvatan savet sa klupe. Da smo oko 45.minuta protiv Danaca promenili ritam bilo bi 7 za nas na kraju. Kada sam procitao da Cvetkovic prati moderne trendove jer nasi igraju"brzo" slosilo mi se! Tako na frku i jurnjavu ekipe vode profani fizickog u u petom osnovne.
Druga stvar: Zasto su nam se dva igraca katastrofalno povredila i to obojica samopovredjivanjem. Nazalost obojica ce dugo dugo odsustvovati. Gde je tu fizicka priprema?!
Trece Selektor stalno prica kako nas uspeh lezi na dobroj odbrani. Odbrani!?! P po koliko smo golova primili u proseku na svakoj utakmici.
Nadam se najboljem i verujem u igrace jer imaju kvalitet ali zoom-zoom igra znaci da ce svaka utakmica biti za infarkt.
NAPRED ORLICI

Stefan,MKD

pre 15 godina

Posto smo mi igrali sa Nemackom mogu vam reci da imaju samo 2 rukometasa koji su odlicni to su Glandorf i Klaine(nisam sigurat dali se tako pisuju) a golman brani promenlivo nekad je odlican nekad nemoze niti jedu loptu da uhvate taj je Bitter...e sad Nemci su slabi ali imajte na um da oni igraju sa 8 na terenu(6 rukometasa + 2 sudije) nas su oni razvalili ali tek nakon iskljucenja(crveni karton) koji neopravdano su sudije dodelili Kirila Lazarova tako da spremite svoje zivce od sudske nepravde...ipak Nemci su u rukometu jako povlasteni da ne kazem beli medvedi

Shpanac

pre 15 godina

Najprije, srecno braco Srbi. Mislim da je momenat da Cvele zakopa ratne sjekire sa novinarima i Srpskom javnoscu. Jako je bitna podrska koja ti dolazi iz tvoje zemlje. Bogami su sami krivi poslije Danaca i Brazilaca. Ovaj momak kaze "brzom igrom"! Slazem se da treba igrati brzo jer je rukomet dobio na dinamici ali ipak ne onako kao protiv Danaca. Napad se ne mora zavrsiti u 10 sekundi. Slicno igraju i Njemci i Poljaci zato, trkom ne treba odgovoriti na trku. Malo sporije ali temljito. Sto ti je rukomet, do juce smo mislili da se necete kvalifikovati a danas startujete sa 2 jako vazna boda. Ih kad bi sjutra tresnuli Njemce!

aca

pre 15 godina

Realno protivnici su laksi nego u prvom krugu. Sa igrom kao protiv Danske mozemo nesto da uradimo ali samo pod uslovom da ne ponovimo drugo poluvreme inace ne zasluzujemo da idemo dalje. Mislim da je Danska bolja od Nemacke, Poljska je u rangu sa Brazilom , mozda malo bolja dok je Makedonija otprilike iste jacine kao i Norveska ako ne malo slabija. Mada treba igrati i boriti se pa sta bude.

Vladimir

pre 15 godina

Kojom crnom brzom igrom, kontre nemamo, ako pod tim smatra igru 3 beka i klasicno silovanje onda...
Ja i dalje ne vidim da mi imamo organizovanu igru vec da se sve zasniva na silu.
Mozda sam ja od silne zelje da budemo bolji zaslepljen ali nesto nisam siguran u tu optimisticnu verziju..

mladen mk

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD

republika makedonija

pre 15 godina

bosanac da ti kazem samo deka nie sme republika makedonija a ne bjrm i jos nesto srbija-makedonija 28-32konecno zaso sme mnogu pojaki od srbije.napred lazarovvvvvvvvvv

sapcanin

pre 15 godina

e moj cvetkovicu..nema potrebe da zoves urosa mitrovica..kako ti pojma nemas..nije ni cudi sto je dragicevic otisao, kad si ga poveo samo da gleda..pametan covek..

vlado

pre 15 godina

@bosanac
vidi se da si bosanac kad Makedoniju zoves BJRM i kazes da se njihovi igraci ne bore za svoju zemlju,a dobili si ruse sa 6 razlike i viceprvak Evrope,Poljska.Tako da bolje cuti kad se ne razumes u rukomet.

Bosanac

pre 15 godina

Po mom skromnom misljenju u nastavku prvenstva u tri utakmice koje nam slede mozemo da napravimo dobar rezultat i da Srbija bude najprijatnije iznenadjenje ovog SP u Hrvatskoj,ovaj nas tim ceka svetla buducnost po svim strucnjacima kojih ovih dana ima pregrst na TV stanicama,ali niko na nas nije ozbiljno racunao vec na ovom prvenstvu jer ovaj Srpski tim se pravio za OI u Londonu i EP u Srbiji 2012 godine.Kvalitet neosporno imamo to je dakle cinjenica,BJRM mozemo da dobijemo lagano jer ta reprezentacija ima strahovite padove u igri,mozda i najvece od svih u top 12 a i fali im mentalitet jer se ne bore dovoljno za svoju zemlju,Poljaci iako svetski vicesampioni ama bas nista nisu pokazali na ovom SP,ispravnim pristupom sa njima mozemo do 2 boda,a o Nemcima sta reci,drugi igraju Nemci pobedjuju,nisu slucajno sampioni sveta,ali ukoliko pruzimo 100% svojih mogucnosti kao npr protiv Danske koja je egal po snazi sa Nemackom i tu se mozemo nadati bodovima.Nasa prednost je u tome sto od nas niko ne ocekuje polufinale ili cak i medalju,rekoh vec da je ovaj tim pravljen i jos uvek se pravi za 2012 godinu i buduca velika takmicenja tako da smo pritajeni favoriti za visok plasman.Ja licno cu biti zadovoljan ako i ovde zastanemo ali takodje necu biti preterano iznenadjen ukoliko se i plasiramo u polufinale bas zbog ovog svega sto sam prethodno naveo.Ostaje da vidimo koliko smo mentalno jaki i da uzivamo jer SRBIJA posle 4-5 godina ponovo ima rukometnu reprezentavciju koja moze da parira ako ne i da pobedjuje najvece Svetske rukometne sile!!!

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Abe dzabe vi e se!Ajde vregajtene nas MAKEDONCITE,ama vistinata ke si ostane.NIE SME MAKEDONCI I NASATA ZEMJA SE VIKA MAKEDONIJA.I na vas ne vi e lesno,ni se smeete na nas,ama ni kaj vas ne e rozovo.A tuka negde procitav deka ste ne vikale FIROM,bidejki taka ne pisuvalo i vo ON.OK,ajde neka bide taka,ke vleze i "vasata pokraina vo ON",pa i nie ke se potpirame na ON!P.S A tuka nekoj se pobuni,zasto nie MAKEDONCITE si go pikame nosot na srpski sajtovi.HEHEHE!Prasanje do vas:Zosto vie pak pisuvate na hrvatski sajtovi?

no

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali.

Jedino sto je dobro sto u zadnjem kolu igramo sa Makendoncima, pa cemo moci "da nadjemo zajednicki jezik" ako bude bilo potrebe.

sinisa delija

pre 15 godina

Realno gledano kako su igrali do sad nasi igraci mozemo da ocekujemo da dobijemo sve tri utakmice u 2 fazi.
videli smo protiv Danaca da mozemo da igramo i sa najacim timovima na prvenstvi i da ih dobijamo,al da nedopustimo onakav pad kau u drugom poluvremenu i opustanje kao protiv brazila.Pa ako korektno pristupe utakmici u svih 60 minuta,mozemo da ocekujemo pobedu 2-3 gola razlike. Sa poljskom,ako se neopustimo kao protiv Brazila (posto realno nemaju kvalitet pa ih mozemo potceniti)njih mozemo da zgazimo i sa vise od 5 golova razlike,a sa Makedonijom ce da bude gusto kao i uvek,oni gaje tradiciju jos od vreme SFRJ i uvek su imali dobru skolu rukometa,sa njima bi mogli bar da izvucemo nereseno,ako ne budemo imali srece i da ih dobijemo.
Mozda zvucim previse optimisticki ali imamo kvalitet,brzinu,snagu,tehniku,odbranu ali nas problem je uvek bio psiha i pristup utakmici.Ako pristupimo sa maksimalnim angazovanjem i koncentracijom mozemo daleko.
NAPRED ORLOVI VERUJEM U VAS!!!

JAN

pre 15 godina

Bravo susjedi imate budućnost u rukometu. Ali imamo i mi: tri najbolja naša igrača u dosadašnjem dijelu prvenstva (Duvnjak, Alilović, Čupić) a jučer i Gojun su dvadesetogodišnjaci. K tomu nema dolaze generacija svjetskih juniorskuh prvaka na čelu s Štrlekom, uvjerljivo najboljim igraćem pripremnog perioda repke. Povređen je pa ne igra. Bit će veselo u Beogradu 2012.

Igor

pre 15 godina

@Za Makedonce
Ne ljutite se sto vas ovde neki nazivaju BJRM a ne Makedonija. Ali se vi tako u svetu zovete i ljudi se samo pridrzavaju zvanicnog naziva vase drzave. To sto bi vi voleli dase zovete samo Makedonija je druga prica. I ja bih voleo mnogo toga ali jednostavno ne moze. A voleo sam i da vasa drzava ne prizna Kosovo pa ste vi to ipak ucinli. Puno pozdrava za sve ljubitelje rukometa u BJRM.

Mile Morfijum

pre 15 godina

Vidi ti ove iz BJRM kako se bune po nasim sajtovima,kako vas bre nije sramota,u ujedinjenim nacijama ne pise Makedonija vec FYROM i sta vam vise nije jasno,mi postujemo UN i sve dok tamo stoji da ste bivsi i za mene cete biti bivsi,ja ne znam samo sta vas vredja u toj cinjenici,a sto se tice rukometa i sporta uopste od kako ste postali samostalni ni jednu medalju ni u jednom sportu niste osvojili NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU i o cemu vi ovde pricate,dok na drugoj strani SRBIJA ima bar 200 medalja na raznim Evropskim Svetskim I Olimpijskim takmicenjima,samo u rukometu imamo TRI.Dakle molim vas BJR makedonci smirite zivce i osvojite medalju bar jednu u bilo kom sportu pa cemo onda da pricamo a nemojte ovde da sirite mrznju i nacionalizam!!!

Srbin-BJRM

pre 15 godina

ove iz BJRM razbijamo sto posto sa najmanje 8-12 razlike jer veze sa zivotom nemaju,sa Poljacima takodje mislim da su 2 boda zagarantovana a sa Nemcima cemo da se bijemo kao i u svakom sportu od uvek!!!To je moje misljenje i do sada sam pogadjao ovaj tim Srbije je najperspektivniji na planeti trenutno i pokazacesvoje tek na sledecim takmicenjima!!!

NislijaCira

pre 15 godina

Ej, Makedonac, ne mogu a da ne komentarisem ovo sto si napisao. Em u staroj Jugoslaviji osim Pelistera niste imali drugi klub, em se kacite bez razloga i dokazujete na Srbima, bez razloga. Uzmite pa se dokazite nekom drugom, zko me razumes?!? Mozda Bugarima, pitaj njih za dokazivanje.
Videla zaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu.
Razumem da su Hrvati sila u rukometu, ali Vi ste samo sezonsko voce, kapiras?
Pozdrav iz Plovdiva, Bugarska.

sorry

pre 15 godina

Само се питам зашто ови БЈРМакедонци нападају људе зато што ствари зову правим именом.
Напред Србија!!!

meraklija

pre 15 godina

za bosanac nie ne sme bjrm tuku MAKEDONIJA zatoa ne vredjaj .srbija ni e redoven pacient vo rakomet i maski i zenski toa i ce go dokazeme vo zadar. ce bide najmalku 5 razlika za nas. ja ne znam za kakvi padovi vo igra zboris koga celo vreme vodevme so poljacite a rusite gi rasturivme a utakmicata so germanija bese najgolemata sudiska krazba u istorijata na SP (ihf mafija) uste ednas MAKEDONIJA-srbija ce bide najmalku 5 razlika za MKD
(mladen mk, 23. januar 2009 14:45)

Dečko,pratiš li ti rukomet uopšte?
Kad ste to dobili Srbiju u rukometu i kad smo mi to vaši pacijenti?
Zadnji put je bilo,u Nišu naravno,42:28 za Srbiju.
Radujem se našem ponovnom susretu.

srbija_tb

pre 15 godina

Kakve generacije euskadi? Znas li ti da je Mester 90 godiste.18 godina. Ja koliko znam Duvnjak ima 20 godina.
Po meni mi imamo svjetliju buducnost od Hrvatske u rukometu.Na svakoj poziciji imamo mladog igraca, a za starije imamo zamjenu. 18 godisnji Strahinja Milic je jedan od najtalentovanijih evropskih golmana. Petar Nenadic je, po potencijalu, najtalentovaniji evropski rukometas.Samo da ga povrede mimoidju. Sesum, Vujin, Prodanovic pa i Ilic, Nikcevic i Dragicevic su mladi i mogu jos dosta da igraju. Vama ce problem biti da zamijenite Metlicica i Balica.
P.S. Meni ovi iz BJRMije nijesu jasni.Oni misle da svi mi treba da se povedemo za njihovim megalomanskim pokusajima falsifikovanja istorije( aerodrom Aleksandar Makedonski!, anticke statue po Skoplju). Previse je ocekivati to od nas. Moglo bi se o tome pricati, ali to je vec politika.

daj Boze da nisam u pravu

pre 15 godina

I ja isto gledam rukomet samo kad nasi igraju. I zapazio sam isto sto i (no, 23. januar 2009 12:24). Zao mi je sto su tako dobri igraci povredjeni, sto se osipamo. Samo cudo moze da nam dalje pomogne, ali cu gledati nase i dalje i navijati svim srcem. Bar jednu repku cemo pobediti, a bar jednu tekmu cemo izgubiti, to cete videti. Tesko cemo dalje... Dalje ce ici Danci, Hrvati...

Zlatko

pre 15 godina

Moram da kazem da sam 92.bio kod Zadra kao redovan vojnik JNA,zajedno sa momcima iz drugih
republika,pa cak i Hrvatima iz Hrvatske,verovali ili ne.Radili smo ono na sta smo se zakleli:branili celovitost Jugoslavije od separatista.
Secaju se oni,Zadar je bio napusten grad,davali su nove automobile za camce na vesla,i samo zahvaljujuci toj JNA,koja je i tad pogresila,nismo usli u napusten grad.
Sto se tice drzave,opet nama nek se zahvale,jer da je kralj
1918.hteo,po ratnim pravilima pobednik je imao pravo na nadoknadu stete u vidu teritorije porazenog.Valjda se secaju ko je bio na kojoj strani.
O kompleksima je nepotrebno govoriti,to potvrdjuju svojim ucescem na nasim forumima.
Pozdravite Komazeca,Petranovica i Petrovica a setite se Djurovica.
A momci?
Oni znaju sta treba da rade pa
sacekajmo sutrasnji mec.
Plasim se da nece cuti Danke sa tribina.

Mile Greshnik

pre 15 godina

"NARAVNO da ću i u Zadru podići tri prsta nakon postignutog gola. Zašto ne bih?!", pita se drugi strijelac srpske reprezentacije Mladen Bojinović Dugi.

"To je zbog naših navijača", nastavlja Bojinović u razgovoru za Press. "Njih uvijek želim pozdraviti. Tko god da dođe bit će počašćen time, a mi ćemo biti počašćeni njihovim dolaskom. Vjerujem da će Srbi doći i u Zadar. Republika Srpska uvijek je tu, doći će svi koji su bili u Poreču. Samo je bitno da mi odradimo najvažniji dio posla i dođemo do Zadra", kaže Bojinović koji se ne boji dočeka u gradu na koji je tijekom rata palo više tisuća srpskih granata.

"Neka rade nerede, ako im to služi na čast"

Bravo sampioni!!! Uz tri prsta do medalje!!!

Armakedon

pre 15 godina

br.12 Ti nisi ni pao s Marsa, verojatnije je da ti zivis na Marsu. Kladim se da nisi ni pogledao kako se bore makedonski rukometari. Na ekranu na TV-u fino lepo pise MACEDONIA. Ovo mozes da pises samo iz mrznje prema nama , a i oni ovde koji to preporucuju, iako nikoga nismo uvredili.P.S.a ako je Srpska - Republika u pravom smislu te reci - u kojem to sportu vi imate reprezentaciju koja je priznata u svetu, ili pasose- na primer.

euskadi

pre 15 godina

Mester je najtalentovaniji srednji bek na svetu, kazu da ima potencijal da jednog dana nasledi Karabatica... Napred SRBIJO!!!
(peki, 23. januar 2009 13:49)

Jesi li ti vidio kako igra profesor doktor Domagoj Duvnjak, u 6. mj prosle godine napunio 20 godina. Vec sad je medju pet najboljih igraca na svijetu. Uopce nesumljam da je ovaj decko talentiran, al Duvnjak je daleko najbolji igrac te generacije. Sto vec i godinama dokazuje.

djordjije

pre 15 godina

e ljud imam onaj osecaj,onaj lep, kada se najezis,kada jedva cekas pocetak sutrasnje utakmice,znam da cemo dobro proci ubedjen sam u to..momci ginu za dres,sada citam kako neki ljudi zele Vladicu stojanovca u repki,istog onog mufljoza koji je pred odlucujuce tekem bancio do 5 ujutru sa devojkom,toliko o dobrim poznavaocima ovog soprta..vidim da se i susedi iz lijepe njihove hvale nekakavim duvnjakom,a da li ste komsije znali da je nasa mlada repka uzela sves to se moze osvojiti i uz to vas glatko dobijali sa po 10tak golova razlike,.. za kraj da se osvrnem i na 'cokalije', makedonija je jedan geografski pojam u grckoj tj,regija sa gl gradom Solunom..Vi cete uvek BJRM a posle utakmice sa vama bice mi vas zao jer cam nasi momci pokazati gde je vase meso u svetskom rukometu..Idemo SRBI!

Baro Nishi

pre 15 godina

Dobar deo srba su bolno ljubomorni ljudi, moram to da konstatiram!!! neprijatelje po svetu sami ih stvarate, nije nista slucajno. samo toliko

pozdrav svim ljubiteljima sporta i rukometa. ovo je mesto za sportske komentare!!!

Srbi i Grci

pre 15 godina

Jao, kako cemo vas odrati u Zadru :)))
PS Zbog onog BJRM, najmanje 5 gola razlike :))
PPS Rrofte Republik e Kosoves :)))
(Makedonec, 23. januar 2009 19:46)

PS: sto se bunite zbog BJRM/FYROM, idite na ihf/ehf/fifa/uefa/fiba, republika makedonija nigde ne postoji
PPS: Pazi se, uck tetovo nije daleko

nikola

pre 15 godina

Mislim da nam je zreb bio naklonjen,jer sa poljacima igramo zadnju,a oni ce vjerovatno ranije izgubiti sansu za prolaz,jer ne prenose bodove.Sa makedoncima mozemo na jedan gol razlike,protiv svaba tesko ali nista nije nemoguce.kako god bilo,sretno momci,svaka cast na svemu do sada!!!

euskadi

pre 15 godina

Nisam znao da je 90. godiste. Tu pise da ima 19. Al nije ni vazno, kazem nesumljam da je talentiran. Sto se tice buducnosti, ne slazem se s tobom. Na golu imamo Alilovica 23 godine i najbolji juniorski golman Ivan Pesic 19 god. U Vespremu uci od Dejana Perica. Desno krilo Ivan cupic 22 i Zlatko Horvat 24. Ljevo krilo Manuel Strlek 19 najbolji strjelac kadetskog EP i SP ( 88. i 89. godiste ) di smo uzeli zlato i srebro. Na pivotu smo tanki Vori 28. Ljevi Vanjski Lackovic 28 moze jos dugo. Valcic 30 takodzer moze jos potegnut. Damir Bicanic ponajbolji igrac Ademara 23,Drago Vukovic iz Gumersbaha 25. Jakov Gojun 22 bit ce novi Dominikovic koji sa 30 jos nije prestar. Spoljaric 29. na srednjem Balic 29 nije bas tako star, a Duvnjak ima 20. Josip Valcic 24. Na desnom vanjskom 210 cm visoki Marko Kopljar 22 i Denis Buntic 26. Imamo i mi igrace za buducnost. Uopce ne umanjujem potencijal vasih igraca, ali ti vasi igraci 86. godiste su igrali finale i polufinale sa nasima, znaci ni nasi nisu tako losi. Nase 88. godiste je bilo europski prvak i svjetski srebrni a vas nije ni bilo na natjecanju. pozdrav i bez ljutnje

aca

pre 15 godina

Realno protivnici su laksi nego u prvom krugu. Sa igrom kao protiv Danske mozemo nesto da uradimo ali samo pod uslovom da ne ponovimo drugo poluvreme inace ne zasluzujemo da idemo dalje. Mislim da je Danska bolja od Nemacke, Poljska je u rangu sa Brazilom , mozda malo bolja dok je Makedonija otprilike iste jacine kao i Norveska ako ne malo slabija. Mada treba igrati i boriti se pa sta bude.

Aleksandar

pre 15 godina

Kada gledam nasu reprezentaciju kako igra, srce mi se ispuni 100%... Ljudi daju 200% svojih mogucnosti,bacaju se po terenu, skacu do neba kada daju gol... zbog toga su SRBI izuzetak u ovom nemoralnom svetu, i uvek ce biti moralni pobednici... SAMO NAPRED!!!

Makedon

pre 15 godina

br.32 @igor.A to sto nas Srbija priznala kao Makedonija to ti nista ne znaci, jel? Pa ako ne postujes odluke svoje Vlade, ja ti ne mogu pomoci!

Zex, The King

pre 15 godina

Odusevljen sam i ponosam sam odnosm srpskih reprezentativaca prema nacionalnom timu. I prolaskom u drugi krug uradili su mnogo. Ali, po ko zna koji put Hrvati bar ona u dio dalmatinskih Hrvata pokazali su koliko daleko, daleko od civilizacije i evropskih tekovina modernog drustva. U Zadru su poskidali sve zastva sudionika samo zato shto im je smetala srpska zastava. Zaista uzasno !!! Ko misli da je izmishljitna neka pogleda video sa hrvatskog RTL http://www.rtl.hr/index.php?cmd=show_video&video_id=1503
Ovim samo dokazujemo da su Srbi gospoda za Hrvate, a ne obrunto kako se zeli pokazati. Zivela moja najdraza, plemenita, razumna, racionalna i evropska Srbija !

sinisa delija

pre 15 godina

ZA Vladimira
Pa da si gledao mec protiv Danske,video bi kontre!Mozda neigramo tecno kao hrvati i francuzi ali imamo svoje kvalitete,iako negradimo napade 2 minuta,nego nalazimo veoma brzo resenja za sansu za sut a to je najvaznije.Sto duze gradis napad veca je sansa da ti je protivnik oduzme,sudija digne ruku pa ti napravi jos veci problem.

bogomdan

pre 15 godina

slazem se da imamo brzu igru ,kako smo prije igrali sporo ovo je veliki napredak u igri ,a i jos k tome tu je 10 novih igraca a protiv danaca je bila igra za udzbenike ,samo da nije bilo malog pada i pokon sudaca dancima u 5 min 4 nam sude faula u napadu i jos k tome od 45-55g s igracem manje 10 min igrali,,,a sada kad nema andjelkovica ne znam kako cemo organizirat napade bojinovic je dobar al ne moze cjeli teret on iznijet ,,bekovska linija je jaka ko beton ,a taj mestar kakav je on neka neko napise ko zna ???

mmarko28

pre 15 godina

@ Sapcanin
Cvetkovic ima pojma ali ti nemas. Cvele bi sigurno zvao Mitrovica, ali ne moze jer nije uvrsten na spisak od 28 igraca koji je mesec dana pred prvenstvo predat IHF-u. Naknadno se mogu zvati samo igraci sa tog spiska. Kad pises ovakve komentare, informisi se prvo malo o pravilima, a ne pricaj gluposti!!!

GRK

pre 15 godina

verujem tj. pretpostavljam da ce nasim rukometasima biti izuzetni tesko u Zadru,zbog navijanja,a vidimo da je "vec pocelo".Skinute su sve zastave zemalja sa glavnog trga zbog zastave Srbije.Mozda bi tu bas i trebali traziti sansu.Taj nas inat i dokazivanje.U svakom slucaju ponosni smo na nase rukometase.Na pruzene igre,zalaganje i ponasanje.Sve cestitke igracima i rukovodstvu....Zivela nasa zemlja SRBIJA

dragan

pre 15 godina

@sapcanin,I ja bi pozvao moju babu ali nisam selektor.Rezultati ce pokazati, a vec govore, dali je Cvele pozvao prave.
A ovaj sumar sto je napustio reprezentaciju je dokazao da nema ljudske vrednosti i da moze da pecalbari po Evropi a da igra za Srbiju-NIKADA!!!
Hoces da kazes da je trebao da igra sa tri pivota.

danijel

pre 15 godina

A sta je sa Vladicom Stojanović,da nije povredjen? po meni,on je nas najbolji srednji bek,a sto se Mestera tice nadam se da nece proci kao Ljuba Pavlović,nekada ubedljivo najbolji junior sveta

penwini

pre 15 godina

Tačno u 10 časova orlovi su napustili hotel "Dijamant" u Poreču i krenuli uz policijsku pratnju za Zadar. Sa orlovima se rastao Danijel Anđelković koji je krenuo za Beograd. Nakon 5 časova vožnje, orlovi su stigli na odredište. U večernjim časovima odradiće trening u hali gde se odigravaju utakmice, a od sutra kreće borba za polufinale.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Shpanac

pre 15 godina

Najprije, srecno braco Srbi. Mislim da je momenat da Cvele zakopa ratne sjekire sa novinarima i Srpskom javnoscu. Jako je bitna podrska koja ti dolazi iz tvoje zemlje. Bogami su sami krivi poslije Danaca i Brazilaca. Ovaj momak kaze "brzom igrom"! Slazem se da treba igrati brzo jer je rukomet dobio na dinamici ali ipak ne onako kao protiv Danaca. Napad se ne mora zavrsiti u 10 sekundi. Slicno igraju i Njemci i Poljaci zato, trkom ne treba odgovoriti na trku. Malo sporije ali temljito. Sto ti je rukomet, do juce smo mislili da se necete kvalifikovati a danas startujete sa 2 jako vazna boda. Ih kad bi sjutra tresnuli Njemce!

Zare

pre 15 godina

JA rukemet pratim od prvenstva do prvenstva (i to samo kada igraju nasi).
Nekada smo bili bolji, nekada losiji, ali uvek smo
- imali solidne bekove
- dobre pivote
- vrhunske golmane
- smesna krila
- losu odbranu
- dolazili do ove faze i u njoj ispadali. "

Auuuuuu...prijatelju.Ili nisi gledao rukomet ili se u isti ama bas nista ne razumes...Cuj smesna krila?!? Isakovic, Mrkonja, Holpert,Milosavljevic...Auuu brate kako lupas...

Stefan,MKD

pre 15 godina

Posto smo mi igrali sa Nemackom mogu vam reci da imaju samo 2 rukometasa koji su odlicni to su Glandorf i Klaine(nisam sigurat dali se tako pisuju) a golman brani promenlivo nekad je odlican nekad nemoze niti jedu loptu da uhvate taj je Bitter...e sad Nemci su slabi ali imajte na um da oni igraju sa 8 na terenu(6 rukometasa + 2 sudije) nas su oni razvalili ali tek nakon iskljucenja(crveni karton) koji neopravdano su sudije dodelili Kirila Lazarova tako da spremite svoje zivce od sudske nepravde...ipak Nemci su u rukometu jako povlasteni da ne kazem beli medvedi

dragan

pre 15 godina

Bravo momci i ovo je vec fantastican rezultat imajuci u vidu u kakvom smo bunaru bili.Igra je moderna i brza, a to slepci i nemogu da vide.
Poluvreme protiv Danske je porimer najboljeg svetskog rukometa, rekao bi atomskog rukometa.Ipak, povrede Nikcevica i Andjelkovica ce neminovno stvoriti probleme ali mozda se i desi cudo u zadru. Mislim da ce najvece cudo biti ako nedaj boze nebudemo u finalu u Londonu jer se ova reprezentacija i pravi za London.

Mareka

pre 15 godina

... ovi momci stvarno zaslužuju podršku, kako nas navijača tako i medija! Od kada je pratim rukomet a pratim ga dosta dugo nismo imali bržu i atraktivniju igru nego sad, iako smo imali dosta kvalitetnije igrače poput one generacije sa Škrbom, Neđom.. jedino šta ovoj reprezentaciji fali , jesu "novi" Đurko i Đukan , kao i krila poput Matića, Kapisode, Žikice, al to nisu nenadoknadivi nedostaci. Ova trenutna situacija sa rukometnom reprezentacijom me neodoljivo podseca na nasu fudbalsku situaciju, imali smo mnogo kvalitetnije reprezentacije ali nikada nismo bili takvi "vozači"!!

P.S. Pobeda protiv Nemačke, što nije nerealno vodi nas u polufinale!! Napred Orlovi!!

danijel

pre 15 godina

Yna li neko sta se desava sa Vladicom Stojanović,nasim najboljim srednjim bekom? ako je Mester zaista veliki talenat,mogu samo da mu pozelim da ne prodje kao Ljuba Pavlovic,nekada najbolji junior sveta.

Roko Sifredi

pre 15 godina

(mmarko28, 23. januar 2009 13:42)
Druze, komentar ti je na mestu. Ali uz moje slaganje na tvoju konstataciju da je Mester extra talenat, mislim da je bilo bolje da je iskusnijeg Urosa Mitrovica uvrstio na spisak od 28. Jedini razlog zato sto je puno iskusniji, sto je u ovoj fazi takmicenja najbitnije.
Mitrovica sam poslednji put gledao uzivo na satelitu u januaru kada je nasa, da kazem, mlada reprezentacija(sem Dobrivoja Markovica niko nije u A sastavu) igrala protiv A tima Madjarske u gostima i izgubila 1 razlike. Uros je bio pravi vodja, brz, prodoran. Iskreno, mislio sam da ce biti siguran putnik u Hrvatsku.

radisa

pre 15 godina

dobicemo ih ako budemo:
1.borbeni
2.slozni
3.konkretni
4.strpljivi
ako to sve odradimo oni ce poceti srljati i tu im je kraj, jer ipak oni su veliki favoriti a mi smo pokazali da mozemo...

petar

pre 15 godina

samo napred srbijo.verujem u vas i ocigledno je da to nije ona reprezentacija kao sto je bila.mozemo do medalje samo hrabro.NIS JE UZ VAS KAO I UVEK!!!

PivoPaTekma

pre 15 godina

Da mi stvarno igramo brzo to ne moze niko da ospori. U stvari tu i jeste sustinski problem jer igramo brzo ali neorganizovano i u napadu i u odbrani i to igramo u istom ritmu bez obzira na kretanje rezultata sto ipak govori da nedostaje adekvatan savet sa klupe. Da smo oko 45.minuta protiv Danaca promenili ritam bilo bi 7 za nas na kraju. Kada sam procitao da Cvetkovic prati moderne trendove jer nasi igraju"brzo" slosilo mi se! Tako na frku i jurnjavu ekipe vode profani fizickog u u petom osnovne.
Druga stvar: Zasto su nam se dva igraca katastrofalno povredila i to obojica samopovredjivanjem. Nazalost obojica ce dugo dugo odsustvovati. Gde je tu fizicka priprema?!
Trece Selektor stalno prica kako nas uspeh lezi na dobroj odbrani. Odbrani!?! P po koliko smo golova primili u proseku na svakoj utakmici.
Nadam se najboljem i verujem u igrace jer imaju kvalitet ali zoom-zoom igra znaci da ce svaka utakmica biti za infarkt.
NAPRED ORLICI