Ponedeljak, 15.12.2008.

12:53

Osam godina od smrti Harisa Brkića

U ponedeljak se navršava osam godina od smrti košarkaša Partizana i nekadašnjeg reprezentativca Harisa Brkića.

Izvor: B92

Osam godina od smrti Harisa Brkiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Arsen_Lo

pre 15 godina

@delija sever
Kako bre mozes tako nesto da lupas, kao kosarkas bio je jedinstven sa svojim usporenim dvokorakom (ponekad produzenim) ka kosu protivnika, za to protivnicke odbrane nisu imale resenja... bio je sjajan kosarkas. Ja sam odgledao njegovu poslednju evropsku utakmicu u dresu Partizana u pioniru, bilo je to protiv Ostendea u decembru 2000. kada je Mica Beric dao 38 poena Ostendeu a Holden 35 za Ostende, Haris je takodje pruzio veliki doprinos na toj utakmici svojim nastupom i Partizan je tu utakmicu pobedio. Secam se ponovo je tada Partizan uspeo da upari dva dragulja yu kosarke Brkica/Berica i nazalost neka m*j*un*ina se nasla da to sve upropasti.
Uvek me tuga obuzme kada se setim tog tragicno nastradalog legendarnog kosarkasa Partizana
Neka mu je vecna slava, i zauvek ce ostati u SRCU mom!!!

elektropionir

pre 15 godina

bio sam klinac ali dobro pamtim Harisa Brkica.odlican igrac, inteligentan, hrabar...tuga ne prestaje ni posle osam godina. hvala ti HARISE za sve... RIP!

чџш

pre 15 godina

Retko citam komentare na b92, pritom, nikada ranije nisam pisao komentar na ovim stranicama, odstupam od svog pravila zbog postovanja i ljubavi prema kapitenu Harisu Brkicu, velikom sportisti, nikada ga necu zaboraviti, ni njegovu generaciju kosarkasa Partizana kojom se kao partizanovac posebno ponosim. Svojevremena vest o povrataku kapitena Harisa Brkica u Partizan bila je za mene, kao i za ostale partizanovce, posebno radosna da bi je nasledili razocarenje, tuga, srdzba, muk. Zivo secanje na kapitena,donekle me tesi, s tim u vidu pozdravljm sve ljubitelje sporta i kosarke koji odrzavaju secanje na velikog coveka, velikog sportistu, i nadasve velikog partizanovca. Haris Brkic zauvek

Simmm

pre 15 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena... I dalje me dusa boli zbog njega. Delija sever vidim da ti je poznavanje kosarke jaca strana kao i tvom klubu.

darije

pre 15 godina

Legenda ostaje legenda!!!
Gledam juče ove klince sa Cibonom... Sve je to lepo, ali ne znaju... Jedan je bio Brkić i njegov ulaz sa promenom kretanja... Slava mu!!!

@nfield

pre 15 godina

Slava ti Harise.

S'topciderskog brda zacula se truba,nema vise Harisa najboljega druga...Otisho si Harise,ostala je tuga,uvek ce te VOLETI GROBARI SA JUGA!!!

grobar

pre 15 godina

Veliki Haris, secam se tog dana.. Zove me majka.. vesti.. plac..
Otiso si Harise ostala je tuga, uvek ce te voleti grobari sa juga!

zakopavamo duboko

pre 15 godina

ganci, ako nemate sta pametno i lijepo da kazete, dostojanstveno cutite. A za ovoga sto kaze da je Haris bio prosjecan, mogu da kazem da igraca kao sto je Haris njegov klub nikad nije imao u citavoj svojoj istoriji sljakastih terena niti ce imati u vremenu buducem, tako da se tu svaka dalja polemika zavrsava

Haris nikada nece biti zaboravljen!

pre 15 godina

Tada sam imala 17 godina,sada imam 25,ali i kada budem imala 65 (ako Bog bude dao da dozivim te godine), secacu se tog tuznog dana,15.12.2000.

oliver

pre 15 godina

e, ovi sa severa su mi dokazali da takvo i srce imaju, hladno i bezosecajno. sve su mi vise jadni kada procitam ovakve komentare...treba da vas je sramota. ne znam ni sto se javljate uopste....

pfc-zg

pre 15 godina

kada se kaze Haris Brkic, odmah ti pada na pamet, onaj produzeni korak,koji se nije vidjao pre Harisa.Prvi dribler medju kosarkasima.Nakon Danilovica i Djordjevica pojavio se par bekova Beric i Haris.Jedan vrsni suter,a drugi pravi paker i igrac fenomenalne tehnicke kvalitete.Pamtim utakmicu iz Novog Sada protiv Zvezde,Haris je tada mozda odigrao utakmicu karijere sa nepunih 20 godina.Sta je radio na toj utakmici,cini mi se finala kupa 94. zabijao iz svih pozicija,igra jedan an jedan besprekorna,na kraju je utrpao preko 40 poena,uf..Bio je pravi kapiten Partizana u tom periodu kada je Partizan isao na F4.Koliko bi bio krajnji igracki domet da nije bilo sankcija njega, Berica i drustva necemo nazalost nikada da saznamo.Pravi umetnik igre medju obrucima.Nakon njega u Partizanu su dolazili drugi mladi igraci na poziciji beka,ali ga nisu po kvaliteti prestigli.Neka mu je vjecna slava.Legenda Partizana nikad nece biti zaboravljena

Erik Kartmen

pre 15 godina

Sticajem okolnosti jednu od prvih utakmica koje sam odgledao u zivotu je obiljezio Haris Brkic koji je tada kao 18 - godisnjak prosto ubio tim za koji sam navijao. Tada je igrao za Borac iz Cacka i vec se vidjelo da ce biti veliki...

Pocivaj u miru, Harise...

Keng

pre 15 godina

Sledeca utakmica je bila protiv nemackog Bajera. Mislim da je to godina kada se igrala Suproliga.
To sto zlocin nije razresen, a ubice privedene pravdi je sramota drzave Srbije

radek(smeker)stepanek

pre 15 godina

Bio si veliki kosarkas i jos veci covjek.
Bila mi je cast sto smo bili prijatelji.
Nadam se da ce veliki Bog naplatiti dusmanima sto su ugasili jednu mladost.
Pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja brate moj!!!!!

DOA 4 RAM

pre 15 godina

SRAMOTA da ima samo ovoliko komentara za igraca koji je toliko dao Partizanu, zbog njega sam poceo da volim kosarku i navijam za Partizan!!!!
I ko bre daje ove negativne komentare, ne dolazi mi do mozga da ima takvih bolesnika!!!!
HARIS BRKIC R.I.P.

PFC

pre 15 godina

Ljudi, razumem vas bes i ljutnu, ali ne brinite, zlocinca ce stici kazna kad-tad, mada verovatno ne od strane naseg jadnog i bednog pravosudja.
Legenda nikad ne umiru i grobari ce se secati Harisa i kad njegovog ubicu zaboravi i njegova porodica (ako je taj sljam uopste i ima).

Sara

pre 15 godina

U srcima nas grobara, a sigurno i svih ljubitelja košarke živeće večno!Takve legende i veličine od igrača nikada se ne zaboravljaju!Nikada neću shvatiti, a neću se ni truditi da razumem, zašto je na takav način otišao neko ko je mnogo vredeo?Hvala mu za sve što je pružao!

Dragi Nas

pre 15 godina

Kao klub imamo srece, jer kad su otisli Sale i Pedja, nedugo zatim dobili smo Micu i Harisa, kad su ovi otisli dosao nam je Milos, pa je tu bio Vlado, sad su tu Uros i Milenko. Sreca je velika sto nam veliki dolaze i sto mozemo da pustimo velike da postanu jos veci. Zalosno u ovoj prici je to sto Harisa vise nema, vracaju se igraci klubu ali njegovim roditeljima niko nece vratiti sina.
U plejadi izuzetno talentovanih momaka on je trebao da napravi najvise, jednostavno je morao, ali nije bilo moguce. Da je pravde, sad bi se u svojoj 34 godini zivota vratio da odigra jos jednu sezonu za voljeni klub i trenirao kod Duleta. I onda kako to vec ide, mesto u upravi ili pomocni trener, i neki biznis, ma sve kako treba, i zena i deca. Ali opet ne!
Zalosno mi je to sto se prica da se ne zna ko ga je ubio, kad se zna. Sve se zna, ali niko nece da prica, niko nece da kaze ni motiv kada je i on poznat. Necu ja da proklinjem one koji su to ucinili, to je uradjeno vec hiljade puta, ali trebaju da znaju ti sto su ga ubili vrata raja im nikada nece biti otvorena.
Neka ti je vecna slava Harise.
p.s.
Tesko mi pada to sto je on bio moj kosarkaski idol, a sad dok pisem ovo sam stariji no sto je on bio pre nego sto je poslednji put udahnuo.

Dullence

pre 15 godina

Da, kada se setim tog produzenog koraka,poena posle ulaza i dodatnog slobodnog bacanja,pa i tih utakmica nakon sto su ga ubili, i ruke Mice Berica koji nije mogao da pogodi ni tablu kada grobari pevaju "Igrajte za Harisa" ! Sramota za policiju, sramota za banana republiku, ubice u Zabelu!
Pocivaj u miru komsija!

Otiso si Harise
ostala je tuga
uvek ce te voleti
Grobari sa juga!

milosh-nish

pre 15 godina

imao sam 12 godina,secam se kao da je juce bilo...njegovog lika,njegove igre,ali kako kazu na engleskom what goes around comes around...valjda ce njegovog napadaca stici zasluzena kazna,ako je uopste i ziv..,

grobar

pre 15 godina

xvala ti za sve ucinio za partizan i grobare i nek se ubuduce pravi neki veliki turnir gde ce doci velike sveske ekipe to je xaris zasluzio pocivaj u miru

Hijavata

pre 15 godina

To je ta godina...nadali smo se da će krenuti na bolje, a ono... neću zaboraviti to jutro kad sam čuo da su ga ubili...iz poštovanja premu svemu što je učinio, bio sam jedan od mnogih koji su otišli na sahranu čoveku čije poene pravi ljubitelji košarke neće zaboraviti...najbolji produženi korak u Evropi...a utakmica nakon njegove smrti je bila nešto što se ne zaboravlja!!! Harise, Hvala na svemu!!!

Idol

pre 15 godina

Hvala ti Harise sto si postojao. . Uvijek ces biti legenda, koja ne umire. . Zbog tebe sam zavolio kosarku, isao na utakmice, i nazalost plakao kao dijete kada si poginuo. . Otiso si Harise, ostala je tuga, uvijek ce te voljeti grobari sa juga.

aca

pre 15 godina

veliki gubitak za nasu kosarku, takvi igraci se ne radjaju svaki dan. Prva utakmica posle njegove smrti je bila 2-3 dana kasnije u Pioniru sa Bajerom. Nemci nisu hteli da nam izadju u susret da je odloze, pa smo ih osurili kao mlade majmune u utakmici gde su bile toliko pomesane emocije velike tuge i radosti zbog pobede.

zeljko_bn

pre 15 godina

kad se sjetim toga,ko da je to juce bilo:(((!!!sledeca utakmica,navijaci partizana skoro cijelu utakmicu skandirali njegovo ime i prezime!!!R.I.P::((((((

dux barakuda

pre 15 godina

Nek mu je vecna Slava i hvala, nikada ga necemo zaboraviti. Zbog njega sam poceo da treniram kosarku. Bio je jedinstven, dobricina i veliki talenat. R.I.P.

Radnicki - Crveni Krst

pre 15 godina

Nek ti je sve prosto Harise i zemlja laka.
Sjajan igrac, sjajan momak - kakav neverovatan gubitak.
B92 hvala na podsecanju: jer samo tako ce pravda stici krivce.

AtheistRap

pre 15 godina

Vise nista nije isto,
nikad nece biti kao sto je bilo ranije,
ostaje nam samo borba,
borba i secanje
na neko srecnije vreme,
kada smo zajedno bili svi,
koje ni jedna slika
ni jedna pesma
ne mogu vratiti...

jedan je Haris Brkic!

dux barakuda

pre 15 godina

Nek mu je vecna Slava i hvala, nikada ga necemo zaboraviti. Zbog njega sam poceo da treniram kosarku. Bio je jedinstven, dobricina i veliki talenat. R.I.P.

Radnicki - Crveni Krst

pre 15 godina

Nek ti je sve prosto Harise i zemlja laka.
Sjajan igrac, sjajan momak - kakav neverovatan gubitak.
B92 hvala na podsecanju: jer samo tako ce pravda stici krivce.

Dullence

pre 15 godina

Da, kada se setim tog produzenog koraka,poena posle ulaza i dodatnog slobodnog bacanja,pa i tih utakmica nakon sto su ga ubili, i ruke Mice Berica koji nije mogao da pogodi ni tablu kada grobari pevaju "Igrajte za Harisa" ! Sramota za policiju, sramota za banana republiku, ubice u Zabelu!
Pocivaj u miru komsija!

Otiso si Harise
ostala je tuga
uvek ce te voleti
Grobari sa juga!

Idol

pre 15 godina

Hvala ti Harise sto si postojao. . Uvijek ces biti legenda, koja ne umire. . Zbog tebe sam zavolio kosarku, isao na utakmice, i nazalost plakao kao dijete kada si poginuo. . Otiso si Harise, ostala je tuga, uvijek ce te voljeti grobari sa juga.

AtheistRap

pre 15 godina

Vise nista nije isto,
nikad nece biti kao sto je bilo ranije,
ostaje nam samo borba,
borba i secanje
na neko srecnije vreme,
kada smo zajedno bili svi,
koje ni jedna slika
ni jedna pesma
ne mogu vratiti...

jedan je Haris Brkic!

milosh-nish

pre 15 godina

imao sam 12 godina,secam se kao da je juce bilo...njegovog lika,njegove igre,ali kako kazu na engleskom what goes around comes around...valjda ce njegovog napadaca stici zasluzena kazna,ako je uopste i ziv..,

Hijavata

pre 15 godina

To je ta godina...nadali smo se da će krenuti na bolje, a ono... neću zaboraviti to jutro kad sam čuo da su ga ubili...iz poštovanja premu svemu što je učinio, bio sam jedan od mnogih koji su otišli na sahranu čoveku čije poene pravi ljubitelji košarke neće zaboraviti...najbolji produženi korak u Evropi...a utakmica nakon njegove smrti je bila nešto što se ne zaboravlja!!! Harise, Hvala na svemu!!!

aca

pre 15 godina

veliki gubitak za nasu kosarku, takvi igraci se ne radjaju svaki dan. Prva utakmica posle njegove smrti je bila 2-3 dana kasnije u Pioniru sa Bajerom. Nemci nisu hteli da nam izadju u susret da je odloze, pa smo ih osurili kao mlade majmune u utakmici gde su bile toliko pomesane emocije velike tuge i radosti zbog pobede.

zeljko_bn

pre 15 godina

kad se sjetim toga,ko da je to juce bilo:(((!!!sledeca utakmica,navijaci partizana skoro cijelu utakmicu skandirali njegovo ime i prezime!!!R.I.P::((((((

grobar

pre 15 godina

xvala ti za sve ucinio za partizan i grobare i nek se ubuduce pravi neki veliki turnir gde ce doci velike sveske ekipe to je xaris zasluzio pocivaj u miru

pfc-zg

pre 15 godina

kada se kaze Haris Brkic, odmah ti pada na pamet, onaj produzeni korak,koji se nije vidjao pre Harisa.Prvi dribler medju kosarkasima.Nakon Danilovica i Djordjevica pojavio se par bekova Beric i Haris.Jedan vrsni suter,a drugi pravi paker i igrac fenomenalne tehnicke kvalitete.Pamtim utakmicu iz Novog Sada protiv Zvezde,Haris je tada mozda odigrao utakmicu karijere sa nepunih 20 godina.Sta je radio na toj utakmici,cini mi se finala kupa 94. zabijao iz svih pozicija,igra jedan an jedan besprekorna,na kraju je utrpao preko 40 poena,uf..Bio je pravi kapiten Partizana u tom periodu kada je Partizan isao na F4.Koliko bi bio krajnji igracki domet da nije bilo sankcija njega, Berica i drustva necemo nazalost nikada da saznamo.Pravi umetnik igre medju obrucima.Nakon njega u Partizanu su dolazili drugi mladi igraci na poziciji beka,ali ga nisu po kvaliteti prestigli.Neka mu je vjecna slava.Legenda Partizana nikad nece biti zaboravljena

Dragi Nas

pre 15 godina

Kao klub imamo srece, jer kad su otisli Sale i Pedja, nedugo zatim dobili smo Micu i Harisa, kad su ovi otisli dosao nam je Milos, pa je tu bio Vlado, sad su tu Uros i Milenko. Sreca je velika sto nam veliki dolaze i sto mozemo da pustimo velike da postanu jos veci. Zalosno u ovoj prici je to sto Harisa vise nema, vracaju se igraci klubu ali njegovim roditeljima niko nece vratiti sina.
U plejadi izuzetno talentovanih momaka on je trebao da napravi najvise, jednostavno je morao, ali nije bilo moguce. Da je pravde, sad bi se u svojoj 34 godini zivota vratio da odigra jos jednu sezonu za voljeni klub i trenirao kod Duleta. I onda kako to vec ide, mesto u upravi ili pomocni trener, i neki biznis, ma sve kako treba, i zena i deca. Ali opet ne!
Zalosno mi je to sto se prica da se ne zna ko ga je ubio, kad se zna. Sve se zna, ali niko nece da prica, niko nece da kaze ni motiv kada je i on poznat. Necu ja da proklinjem one koji su to ucinili, to je uradjeno vec hiljade puta, ali trebaju da znaju ti sto su ga ubili vrata raja im nikada nece biti otvorena.
Neka ti je vecna slava Harise.
p.s.
Tesko mi pada to sto je on bio moj kosarkaski idol, a sad dok pisem ovo sam stariji no sto je on bio pre nego sto je poslednji put udahnuo.

DOA 4 RAM

pre 15 godina

SRAMOTA da ima samo ovoliko komentara za igraca koji je toliko dao Partizanu, zbog njega sam poceo da volim kosarku i navijam za Partizan!!!!
I ko bre daje ove negativne komentare, ne dolazi mi do mozga da ima takvih bolesnika!!!!
HARIS BRKIC R.I.P.

Haris nikada nece biti zaboravljen!

pre 15 godina

Tada sam imala 17 godina,sada imam 25,ali i kada budem imala 65 (ako Bog bude dao da dozivim te godine), secacu se tog tuznog dana,15.12.2000.

zakopavamo duboko

pre 15 godina

ganci, ako nemate sta pametno i lijepo da kazete, dostojanstveno cutite. A za ovoga sto kaze da je Haris bio prosjecan, mogu da kazem da igraca kao sto je Haris njegov klub nikad nije imao u citavoj svojoj istoriji sljakastih terena niti ce imati u vremenu buducem, tako da se tu svaka dalja polemika zavrsava

radek(smeker)stepanek

pre 15 godina

Bio si veliki kosarkas i jos veci covjek.
Bila mi je cast sto smo bili prijatelji.
Nadam se da ce veliki Bog naplatiti dusmanima sto su ugasili jednu mladost.
Pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja brate moj!!!!!

Erik Kartmen

pre 15 godina

Sticajem okolnosti jednu od prvih utakmica koje sam odgledao u zivotu je obiljezio Haris Brkic koji je tada kao 18 - godisnjak prosto ubio tim za koji sam navijao. Tada je igrao za Borac iz Cacka i vec se vidjelo da ce biti veliki...

Pocivaj u miru, Harise...

PFC

pre 15 godina

Ljudi, razumem vas bes i ljutnu, ali ne brinite, zlocinca ce stici kazna kad-tad, mada verovatno ne od strane naseg jadnog i bednog pravosudja.
Legenda nikad ne umiru i grobari ce se secati Harisa i kad njegovog ubicu zaboravi i njegova porodica (ako je taj sljam uopste i ima).

Sara

pre 15 godina

U srcima nas grobara, a sigurno i svih ljubitelja košarke živeće večno!Takve legende i veličine od igrača nikada se ne zaboravljaju!Nikada neću shvatiti, a neću se ni truditi da razumem, zašto je na takav način otišao neko ko je mnogo vredeo?Hvala mu za sve što je pružao!

Keng

pre 15 godina

Sledeca utakmica je bila protiv nemackog Bajera. Mislim da je to godina kada se igrala Suproliga.
To sto zlocin nije razresen, a ubice privedene pravdi je sramota drzave Srbije

oliver

pre 15 godina

e, ovi sa severa su mi dokazali da takvo i srce imaju, hladno i bezosecajno. sve su mi vise jadni kada procitam ovakve komentare...treba da vas je sramota. ne znam ni sto se javljate uopste....

grobar

pre 15 godina

Veliki Haris, secam se tog dana.. Zove me majka.. vesti.. plac..
Otiso si Harise ostala je tuga, uvek ce te voleti grobari sa juga!

@nfield

pre 15 godina

Slava ti Harise.

S'topciderskog brda zacula se truba,nema vise Harisa najboljega druga...Otisho si Harise,ostala je tuga,uvek ce te VOLETI GROBARI SA JUGA!!!

Simmm

pre 15 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena... I dalje me dusa boli zbog njega. Delija sever vidim da ti je poznavanje kosarke jaca strana kao i tvom klubu.

darije

pre 15 godina

Legenda ostaje legenda!!!
Gledam juče ove klince sa Cibonom... Sve je to lepo, ali ne znaju... Jedan je bio Brkić i njegov ulaz sa promenom kretanja... Slava mu!!!

чџш

pre 15 godina

Retko citam komentare na b92, pritom, nikada ranije nisam pisao komentar na ovim stranicama, odstupam od svog pravila zbog postovanja i ljubavi prema kapitenu Harisu Brkicu, velikom sportisti, nikada ga necu zaboraviti, ni njegovu generaciju kosarkasa Partizana kojom se kao partizanovac posebno ponosim. Svojevremena vest o povrataku kapitena Harisa Brkica u Partizan bila je za mene, kao i za ostale partizanovce, posebno radosna da bi je nasledili razocarenje, tuga, srdzba, muk. Zivo secanje na kapitena,donekle me tesi, s tim u vidu pozdravljm sve ljubitelje sporta i kosarke koji odrzavaju secanje na velikog coveka, velikog sportistu, i nadasve velikog partizanovca. Haris Brkic zauvek

elektropionir

pre 15 godina

bio sam klinac ali dobro pamtim Harisa Brkica.odlican igrac, inteligentan, hrabar...tuga ne prestaje ni posle osam godina. hvala ti HARISE za sve... RIP!

Arsen_Lo

pre 15 godina

@delija sever
Kako bre mozes tako nesto da lupas, kao kosarkas bio je jedinstven sa svojim usporenim dvokorakom (ponekad produzenim) ka kosu protivnika, za to protivnicke odbrane nisu imale resenja... bio je sjajan kosarkas. Ja sam odgledao njegovu poslednju evropsku utakmicu u dresu Partizana u pioniru, bilo je to protiv Ostendea u decembru 2000. kada je Mica Beric dao 38 poena Ostendeu a Holden 35 za Ostende, Haris je takodje pruzio veliki doprinos na toj utakmici svojim nastupom i Partizan je tu utakmicu pobedio. Secam se ponovo je tada Partizan uspeo da upari dva dragulja yu kosarke Brkica/Berica i nazalost neka m*j*un*ina se nasla da to sve upropasti.
Uvek me tuga obuzme kada se setim tog tragicno nastradalog legendarnog kosarkasa Partizana
Neka mu je vecna slava, i zauvek ce ostati u SRCU mom!!!

Idol

pre 15 godina

Hvala ti Harise sto si postojao. . Uvijek ces biti legenda, koja ne umire. . Zbog tebe sam zavolio kosarku, isao na utakmice, i nazalost plakao kao dijete kada si poginuo. . Otiso si Harise, ostala je tuga, uvijek ce te voljeti grobari sa juga.

zakopavamo duboko

pre 15 godina

ganci, ako nemate sta pametno i lijepo da kazete, dostojanstveno cutite. A za ovoga sto kaze da je Haris bio prosjecan, mogu da kazem da igraca kao sto je Haris njegov klub nikad nije imao u citavoj svojoj istoriji sljakastih terena niti ce imati u vremenu buducem, tako da se tu svaka dalja polemika zavrsava

aca

pre 15 godina

veliki gubitak za nasu kosarku, takvi igraci se ne radjaju svaki dan. Prva utakmica posle njegove smrti je bila 2-3 dana kasnije u Pioniru sa Bajerom. Nemci nisu hteli da nam izadju u susret da je odloze, pa smo ih osurili kao mlade majmune u utakmici gde su bile toliko pomesane emocije velike tuge i radosti zbog pobede.

milosh-nish

pre 15 godina

imao sam 12 godina,secam se kao da je juce bilo...njegovog lika,njegove igre,ali kako kazu na engleskom what goes around comes around...valjda ce njegovog napadaca stici zasluzena kazna,ako je uopste i ziv..,

Erik Kartmen

pre 15 godina

Sticajem okolnosti jednu od prvih utakmica koje sam odgledao u zivotu je obiljezio Haris Brkic koji je tada kao 18 - godisnjak prosto ubio tim za koji sam navijao. Tada je igrao za Borac iz Cacka i vec se vidjelo da ce biti veliki...

Pocivaj u miru, Harise...

Radnicki - Crveni Krst

pre 15 godina

Nek ti je sve prosto Harise i zemlja laka.
Sjajan igrac, sjajan momak - kakav neverovatan gubitak.
B92 hvala na podsecanju: jer samo tako ce pravda stici krivce.

AtheistRap

pre 15 godina

Vise nista nije isto,
nikad nece biti kao sto je bilo ranije,
ostaje nam samo borba,
borba i secanje
na neko srecnije vreme,
kada smo zajedno bili svi,
koje ni jedna slika
ni jedna pesma
ne mogu vratiti...

jedan je Haris Brkic!

zeljko_bn

pre 15 godina

kad se sjetim toga,ko da je to juce bilo:(((!!!sledeca utakmica,navijaci partizana skoro cijelu utakmicu skandirali njegovo ime i prezime!!!R.I.P::((((((

Hijavata

pre 15 godina

To je ta godina...nadali smo se da će krenuti na bolje, a ono... neću zaboraviti to jutro kad sam čuo da su ga ubili...iz poštovanja premu svemu što je učinio, bio sam jedan od mnogih koji su otišli na sahranu čoveku čije poene pravi ljubitelji košarke neće zaboraviti...najbolji produženi korak u Evropi...a utakmica nakon njegove smrti je bila nešto što se ne zaboravlja!!! Harise, Hvala na svemu!!!

Dullence

pre 15 godina

Da, kada se setim tog produzenog koraka,poena posle ulaza i dodatnog slobodnog bacanja,pa i tih utakmica nakon sto su ga ubili, i ruke Mice Berica koji nije mogao da pogodi ni tablu kada grobari pevaju "Igrajte za Harisa" ! Sramota za policiju, sramota za banana republiku, ubice u Zabelu!
Pocivaj u miru komsija!

Otiso si Harise
ostala je tuga
uvek ce te voleti
Grobari sa juga!

dux barakuda

pre 15 godina

Nek mu je vecna Slava i hvala, nikada ga necemo zaboraviti. Zbog njega sam poceo da treniram kosarku. Bio je jedinstven, dobricina i veliki talenat. R.I.P.

grobar

pre 15 godina

xvala ti za sve ucinio za partizan i grobare i nek se ubuduce pravi neki veliki turnir gde ce doci velike sveske ekipe to je xaris zasluzio pocivaj u miru

DOA 4 RAM

pre 15 godina

SRAMOTA da ima samo ovoliko komentara za igraca koji je toliko dao Partizanu, zbog njega sam poceo da volim kosarku i navijam za Partizan!!!!
I ko bre daje ove negativne komentare, ne dolazi mi do mozga da ima takvih bolesnika!!!!
HARIS BRKIC R.I.P.

Keng

pre 15 godina

Sledeca utakmica je bila protiv nemackog Bajera. Mislim da je to godina kada se igrala Suproliga.
To sto zlocin nije razresen, a ubice privedene pravdi je sramota drzave Srbije

Arsen_Lo

pre 15 godina

@delija sever
Kako bre mozes tako nesto da lupas, kao kosarkas bio je jedinstven sa svojim usporenim dvokorakom (ponekad produzenim) ka kosu protivnika, za to protivnicke odbrane nisu imale resenja... bio je sjajan kosarkas. Ja sam odgledao njegovu poslednju evropsku utakmicu u dresu Partizana u pioniru, bilo je to protiv Ostendea u decembru 2000. kada je Mica Beric dao 38 poena Ostendeu a Holden 35 za Ostende, Haris je takodje pruzio veliki doprinos na toj utakmici svojim nastupom i Partizan je tu utakmicu pobedio. Secam se ponovo je tada Partizan uspeo da upari dva dragulja yu kosarke Brkica/Berica i nazalost neka m*j*un*ina se nasla da to sve upropasti.
Uvek me tuga obuzme kada se setim tog tragicno nastradalog legendarnog kosarkasa Partizana
Neka mu je vecna slava, i zauvek ce ostati u SRCU mom!!!

Dragi Nas

pre 15 godina

Kao klub imamo srece, jer kad su otisli Sale i Pedja, nedugo zatim dobili smo Micu i Harisa, kad su ovi otisli dosao nam je Milos, pa je tu bio Vlado, sad su tu Uros i Milenko. Sreca je velika sto nam veliki dolaze i sto mozemo da pustimo velike da postanu jos veci. Zalosno u ovoj prici je to sto Harisa vise nema, vracaju se igraci klubu ali njegovim roditeljima niko nece vratiti sina.
U plejadi izuzetno talentovanih momaka on je trebao da napravi najvise, jednostavno je morao, ali nije bilo moguce. Da je pravde, sad bi se u svojoj 34 godini zivota vratio da odigra jos jednu sezonu za voljeni klub i trenirao kod Duleta. I onda kako to vec ide, mesto u upravi ili pomocni trener, i neki biznis, ma sve kako treba, i zena i deca. Ali opet ne!
Zalosno mi je to sto se prica da se ne zna ko ga je ubio, kad se zna. Sve se zna, ali niko nece da prica, niko nece da kaze ni motiv kada je i on poznat. Necu ja da proklinjem one koji su to ucinili, to je uradjeno vec hiljade puta, ali trebaju da znaju ti sto su ga ubili vrata raja im nikada nece biti otvorena.
Neka ti je vecna slava Harise.
p.s.
Tesko mi pada to sto je on bio moj kosarkaski idol, a sad dok pisem ovo sam stariji no sto je on bio pre nego sto je poslednji put udahnuo.

PFC

pre 15 godina

Ljudi, razumem vas bes i ljutnu, ali ne brinite, zlocinca ce stici kazna kad-tad, mada verovatno ne od strane naseg jadnog i bednog pravosudja.
Legenda nikad ne umiru i grobari ce se secati Harisa i kad njegovog ubicu zaboravi i njegova porodica (ako je taj sljam uopste i ima).

Sara

pre 15 godina

U srcima nas grobara, a sigurno i svih ljubitelja košarke živeće večno!Takve legende i veličine od igrača nikada se ne zaboravljaju!Nikada neću shvatiti, a neću se ni truditi da razumem, zašto je na takav način otišao neko ko je mnogo vredeo?Hvala mu za sve što je pružao!

radek(smeker)stepanek

pre 15 godina

Bio si veliki kosarkas i jos veci covjek.
Bila mi je cast sto smo bili prijatelji.
Nadam se da ce veliki Bog naplatiti dusmanima sto su ugasili jednu mladost.
Pocivaj u miru i neka ti je laka zemlja brate moj!!!!!

Haris nikada nece biti zaboravljen!

pre 15 godina

Tada sam imala 17 godina,sada imam 25,ali i kada budem imala 65 (ako Bog bude dao da dozivim te godine), secacu se tog tuznog dana,15.12.2000.

pfc-zg

pre 15 godina

kada se kaze Haris Brkic, odmah ti pada na pamet, onaj produzeni korak,koji se nije vidjao pre Harisa.Prvi dribler medju kosarkasima.Nakon Danilovica i Djordjevica pojavio se par bekova Beric i Haris.Jedan vrsni suter,a drugi pravi paker i igrac fenomenalne tehnicke kvalitete.Pamtim utakmicu iz Novog Sada protiv Zvezde,Haris je tada mozda odigrao utakmicu karijere sa nepunih 20 godina.Sta je radio na toj utakmici,cini mi se finala kupa 94. zabijao iz svih pozicija,igra jedan an jedan besprekorna,na kraju je utrpao preko 40 poena,uf..Bio je pravi kapiten Partizana u tom periodu kada je Partizan isao na F4.Koliko bi bio krajnji igracki domet da nije bilo sankcija njega, Berica i drustva necemo nazalost nikada da saznamo.Pravi umetnik igre medju obrucima.Nakon njega u Partizanu su dolazili drugi mladi igraci na poziciji beka,ali ga nisu po kvaliteti prestigli.Neka mu je vjecna slava.Legenda Partizana nikad nece biti zaboravljena

oliver

pre 15 godina

e, ovi sa severa su mi dokazali da takvo i srce imaju, hladno i bezosecajno. sve su mi vise jadni kada procitam ovakve komentare...treba da vas je sramota. ne znam ni sto se javljate uopste....

grobar

pre 15 godina

Veliki Haris, secam se tog dana.. Zove me majka.. vesti.. plac..
Otiso si Harise ostala je tuga, uvek ce te voleti grobari sa juga!

@nfield

pre 15 godina

Slava ti Harise.

S'topciderskog brda zacula se truba,nema vise Harisa najboljega druga...Otisho si Harise,ostala je tuga,uvek ce te VOLETI GROBARI SA JUGA!!!

darije

pre 15 godina

Legenda ostaje legenda!!!
Gledam juče ove klince sa Cibonom... Sve je to lepo, ali ne znaju... Jedan je bio Brkić i njegov ulaz sa promenom kretanja... Slava mu!!!

Simmm

pre 15 godina

Moj omiljeni igrac svih vremena... I dalje me dusa boli zbog njega. Delija sever vidim da ti je poznavanje kosarke jaca strana kao i tvom klubu.

чџш

pre 15 godina

Retko citam komentare na b92, pritom, nikada ranije nisam pisao komentar na ovim stranicama, odstupam od svog pravila zbog postovanja i ljubavi prema kapitenu Harisu Brkicu, velikom sportisti, nikada ga necu zaboraviti, ni njegovu generaciju kosarkasa Partizana kojom se kao partizanovac posebno ponosim. Svojevremena vest o povrataku kapitena Harisa Brkica u Partizan bila je za mene, kao i za ostale partizanovce, posebno radosna da bi je nasledili razocarenje, tuga, srdzba, muk. Zivo secanje na kapitena,donekle me tesi, s tim u vidu pozdravljm sve ljubitelje sporta i kosarke koji odrzavaju secanje na velikog coveka, velikog sportistu, i nadasve velikog partizanovca. Haris Brkic zauvek

elektropionir

pre 15 godina

bio sam klinac ali dobro pamtim Harisa Brkica.odlican igrac, inteligentan, hrabar...tuga ne prestaje ni posle osam godina. hvala ti HARISE za sve... RIP!