Liga šampiona, 16 najboljih

Čak tri ekipe koje su prošle sezone igrale u polufinalu rukometne Lige šampiona nalaze se u istoj grupi druge faze takmičenja. Aktuelni šampion Siudad Real, Kil i Barselona sa danskim Gudmeom nalaze se u četvrtoj grupi. Protivnici Crvene zvezde u prvoj fazi Lige šampiona, HSV Hamburg i Hondbol, su u prvoj grupi sa ekipama Čehovski Medvedi i Portland San Antoniom. U drugoj grupi nalaze se Šamberi, Rajn-Nekar Leven, Kroacija Osiguranje Zagreb i Celje Pivovarna Laško. Ademar Leon, Flensburg, Vesprem i Monpelje su u trećoj grupi.

Sistem takmičenja nešto je drugačiji u odnosu na prošlu sezonu. Posle kvalifikacionih mečeva igrali su se utakmice u osam grupa. Po dve najbolje ekipe prošle su u narednu fazu gde su podeljene u četiri grupe. Dve prvoplasirane ekipe obezbediće četvrtfinale.

Nina Kolundžija
Pošaljite komentar
  1. Bit će zanimljivo, Ciudad i Kiel su favoriti broj 1, a ima i nekoliko plutajućih mina: CO Zagreb, Lowen i Ademar. Najbolji strijelac će kao i prošle sezone biti Kiro Lazarov jer će Zagreb odigrati više utakmica od momčadi ostalih konkurentskih strijelaca.
    (Laki, 30. novembar 2008 11:45)

    # Link komentara