Nedelja, 26.10.2008.

14:54

Ana Ivanović osvojila Linc!

Ana Ivanović osvojila je turnir u Lincu pobedom nad Verom Zvonarevom u dva seta 6:2, 6:1.

Izvor: B92

Ana Ivanoviæ osvojila Linc! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

123 Komentari

Sortiraj po:

Biba

pre 15 godina

Bravo Ana! Iako ne navijam za tebe, drago mi je da izlaziš iz krize.Ne želim da poredim tebe i Jelenu, mislim da je "dubac" to dobro obrazložio. Što se tiče pobednice turnira u Dohi, sve je otvoreno...ne vidim baš Anu kao pobednicu. Na žalost, nisam sigurna ni za Jelenu, iako bih volela. Ali, videćemo...

Ivana

pre 15 godina

Hteti-u tome je čitava umetnost. Neka Anu ovakva volja za igrom, i borbom do pobede i trofeja prati sve dok traje njena teniska karijera.

Nevena

pre 15 godina

Najviše glasova dobio je komentar "dubac", koji optužuje, bez dokaza, da isti čovek, pod raznim pseudonimima piše da je Ana bila povređena. Dakle, insinuacija donosi glasove. Dubac ne misli da je Ana bila povređena. Kaže da ta povreda nije uticala bitno na njene slabe igre. Ovo je za Riplija. A juče je Ana više puta ponovila (videti današnje novine), da je imala muke s povredom desne ruke i da nije mogla da igra svoju igru. Zaista, slavno i pošteno "srbsko" glasanje.

Bakero NK

pre 15 godina

To LUTKO, obozavam te..., iako odje mas njih jedva ceka neki tvij kix za kritike..., al' ti si najbolja nijesam ni sumnjao da ces se vratiti!

stefan nemanja

pre 15 godina

E sad, kad je vec ovako lepo ispalo, ovi sto su je ismevali da je 'palcica' mogli bi sad za promenu da pocnu da razmisljaju o nekom drugom prstu, na primer srednjaku!

Stefan

pre 15 godina

Odlično, Ana!
Vrhunsku teniserku Zvonarjevu si prosto zgromila, tako da nije ni bila svesna šta ju je snašlo.
A to što ju je snašlo je ustvari prava Ana, koju znamo i u koju verujemo.
Uh, bilo je krajnje vreme.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Zvonareva se vise nece prijavljivati na turnire , na kojima igra neka Srpkinja.
Garant. Verovatno da je pomislila, ako joj je "pobegoa" crvani Porsche u Stuttgart-u. da ce sesti u ovaj Q5 u Lincu. A mozda i hoce, ako zamoli Anu da je ona odveze do aerodroma.

Darko

pre 15 godina

Cestitam . I corava kokoska kljune neki turnir.DOBRO JE DOBRO.Puno uspeha ka povratku na drugo mesto koje joj realno i pripada.vidite nije lose biti ni drugi reket Srbije.pa nije to toliko strasno. A sada bez sale veoma mi je drago zbog Ane ali jedna stvar koja mi smeta i koju ne razumem : Nasim novinarima je lako da kazu Jelena prvi reket sveta ali ne izgovaraju prvi reket Srbije.zasto?Da su one obe nama zive i zdrave. Braco Srbi imamo dve najbolje na svetu. Ajde da ih posvadjamo i da mi umesto da uzivamo na tronu gubimo vreme pricajuci o tome koja je bolja.Ma na sta ja trsim mastilo ......

Flavijo

pre 15 godina

@Dubak
Sad još napišite da je Jelena namerno izgubila od Penete. A ja vam kažem šta je posle meča izjavila. Rekla je da se oseća kao da je bila u ratu i da je sva u posekotinama i modricama. Ja sam taj meč gledao i video da se Jelena zaista stravično borila, ali da nije išlo (možda i zbog umora, a možda i zbog jake igre protivnice). Ta je Peneta posle sa Venus igrala finale Ciriha! Šta hoću da kažem: s obzirom da uskoro puni 24 godine, koliko će Jelena još godina moći da igra, trošeći u svakom meču poslednji atom snage? Ona igra kao Žistin, trči mnogo, a Žistin, iako dve godine mlađa od Venus, povukla se, dok je Venus posle toga peti put osvojila Vimbldon. Čini mi se da Ana, s obzirom na način igre, i mladost, ima veće šanse u karijeri, nego Jelena, defanzivka. Konačno, posle slabe igre u Cirihu, ko nama garantuje da će Jelena u Dohi biti u punoj snazi? Šta ako joj je forma pala, posle ona tri turnira? U Dohi mogu da pobede i Serena, i Safina, i Venus, i Dementijeva, i Jelena, i Ana. Možda je baš Serena glavni favorit, pa uzela je ne tako davno US Open, i održala Jeleni lekciju iz konkretnog tenisa, u finalu. Zato ne volim ljude koji sve znaju unapred.

NOVAKOVIC NINOSLAV

pre 15 godina

Bravo Anaaaaaaa, vjerovo sam u tebe posle svega, sto se pisalo po novinama, samo tako nastavi princezo srpska, R.Srpska je uz tebe

dacho

pre 15 godina

A sad svi tisina.,,objasnila je neke stvari..
(Mare, 26. oktobar 2008 15:36)

A zato si ti smorio sa ovim komentarom, tako da ću ja tebi da kažem TIŠINA!!!

dubac

pre 15 godina

Posto ovde jedan isti covek pod nekoliko razlicitih imena stalno potencira da su Anine lose igre posledica povrede nerva palca a ne pada forme ja moram da ga demantujem.
Naime svakako da je na pad Anine forme uticala i povreda palca ali je ta povreda dosla tek nakon Wimbledoona i losih Aninih igara posle njega.Ta povreda je samo produzila agoniju u koju je zapala a za tu agoniju je pre svega kriv njen tim a ne Ana.
Ana je suvise mlada da bi mogla sama sebi da planira karijeru i turnire.Na to najvise uticu njeni roditelji i treneri.Oni su procenili potpuno pogresno da je njoj potreban odmor nakon velicanstvenog trijumfa u Parizu.Njoj odmor nije trebao jer ona posteno nije odigrala do Pariza sem polufinala berlina gotovo celo prolece.Svi se secamo njenih slabih igara na sljaci pre Pariza,gubika meceva od jakih protivnica,suza protiv Dementijeve ali njen tim je u tom trenutku radio pravu stvar.Gurao je sa tirnira na turnir bez obzira na rezultat ne bi li je doveo do potrebnog ritma i forme.To su i ostvarili na Roland Garrosu.Na Grand Slamu gde se obicno u prvim kolima igra sa slabijim protivnicama ona je iz meca u mec podizala formu i na kraju kada je trebalo pokazalu svoj najbolji tenis i svo svoje umece.Onda ide kardinalna greska njenog tima.Nepotreban odmor od skoro mesec dana.Ana je otisla sa sljake Pariza direktno na travu Londona bez ijednog turnira izmedju.Igracica koja je poznata po tome da postupno ulazi u formu i da joj za to treba veliki broj meceva.Strasno.
Naravno prosla je kao bosa po trnju.Njen tenis na Wimbledoonu je bio uzasna predstava i spasavala je mec lopte vec u drugom kolu.
To joj je nacisto unistilo samopouzdanje.U velikom vremenskom periodu od dva meseca odigrala je samo tri meca,ispala iz ritma a onda kao slag na tortu je dosla i povreda.Nije ta povreda toliko uticala na Aninu igru.Naprosto dok nije mogla da igra nije ni igrala pa je preskocila Olimpijadu ali posle toga povreda je postala proslost.Medjutim njena uzasna forma je postala jos gora i postala je topovska hrana za mnoge igracice i zaista je bilo tuzno kada smo gledali kako je na USA Openu jedna Coen nadigrava.Meni se bar prevrtalo sve u zeludcu.
Ana tesko ulazi u formu takav je igrac i potrebno joj je mnogo meceva.Da sada nije odigrala nekoliko turnira u nizu ne bi ni dosla do titule u Lincu.Na srecu pred jedan od najvaznijih turnira u sezoni Dohu vratila se u pravi ritam.Bice sigurano jedan od favorita iako mislim da je Jelena i dalje u prednosti i da ono sto od nje gledamo u ovom trenutku je najblize mestu najbolje igracice.
Ono sto moze da nam sluzi na ponos je sto imamo dve vanseriske igracice koje ce se uveren sam smenjivati u svetskom vrhu u narednom periodu.Imaju potpuno razlicit stil igre i mozemo da uzivamo pa i biramo sta vise volimo da gledamo.Ana fantastican napadac,razoran forhend,snaga i jos kad bi popravila servis(posebno u T liniju) koji je jak ali jos uvek dosta neprecizan bila bi bolja i od Lindzi Davenport iz najboljih dana jer imaju slican stil igre i fizicku konstituciju.Jelena,neumoljiv borac,najbolji bekend zenskog tenisa,intilegencija i tehnika u igri kao nekada Martina Hingis.Takodje da popravi servis iako je napredak vec vidljiv u tom segmentu i tesko ce je neko skinuti sa trona.
Sve najbolje im zelim.

Ana Ivanović

pre 15 godina

@Saša
Da li ćeš i za povređenog fudbalera reći da je u krizi? Da li je moguće da niko ne može da zapamti kako je Ana bila povređena, a kad je povreda prošla, počela je opet da igra svoju igru. Imajte malo milosti, ako nemate nečega dugog, i ne pominjite krizu i formu, nego podmuklu povredu nerva desne ruke. Zapamtite bar jednu rečenicu, zaime boga, koja glasi - povreda.

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo ANAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! a sada da probas da osvojis sve do kraja i da zavrsis godinu na 2. mestu, ako je ikako moguce. POLJUPCI, GRLJENJA I CESTITKE...

Space Jam

pre 15 godina

Raduje što se Ana vraća u svoju staru formu. Popravila je kondiciju, servis i što je naročito važno, "slajs" udarace, koje je počela da odigrava vrlo kvalitetno. Još bi samo trebala da odigrava malo strpljivije (sa manje snage a više spina) kratke i niske lopte, kao i da popravi "drop šotove", koji su joj zaista loši. Kada to popravi, verujem da jedino ona ima šanse da uskoro skine sa trona JJ. Za JJ opet važi suprotno, ona treba da nauči da ponekad odigra oštriji i niski "slajs" i da još poradi na servisu, ako misli duže da ostane na mestu na kome se sada nalazi. U svakom slučaju, velike su šanse da ponovo imamo prve dve igračice na svetu. Čestitke obema za veliki napredak u igri u protekloj godini i iskrena želja da ih vidimo jednu naspram druge u finalu završnog mastersa.

Baki

pre 15 godina

Eto, lepo rekoh prošli put kad je izgubila od Venus da je ne napadate u komentarima. Polako, doći će sve na svoje mesto. I eto, došlo je.

Čestitam Ana!

psiholog

pre 15 godina

Nas najbolji rezultat bi trebalo da bude merilo naseg potencijalno najviseg dometa. Ana ga je imala, pa na kratko izgubila. Sada se, svesrdno se nadam, vraca,u stilu bravuroznog majstora svog posla.
Cestitam!Sve najbolje za ubuduce.
P.S. Bravo za odlicne, analiticne i promisljene komentare 18 i 35.

BRAVO

pre 15 godina

Bravo Ana,SVAKA ČAST.
Jeste da više volim Jelenu,ali i tebe volim jer si naša,i nisi zaslužila da te trenutno neko pljuje .

SVAKA ČAST JELENA-ANA

Teniser CH

pre 15 godina

Ovo je najgori nivo tenisa odigran na jednom finalnom mecu jednog turniru koji sam
gledao u zadnjih bar 15 godina. Zenski tenis je srozan na nivo poljanceta. Cudi me da , pored grand slam turnira, uopste nekog i zanima taj kvalitet na ostalim turnirima koje Safinke, Zvonarevke i slicne njima vec duze vremena pruzaju.

alfa

pre 15 godina

Sve cestitke Ani.
"Sve cestitke i RTS-u", koji nam uredno u direktnom prenosu, za nase pare, kao da smo mi to trazili, docarava likove i dela poslanika u skupstini, i prenosi sudjenja Seselju u Hagu. Mislim da drzavni servis treba da ima DRUSTVENOKORISNU funkciju iz oblasti informisanja, kulture, sporta i sl., a ne kaznenu drustvenu funkciju. Za to su zaduzeni drugi drustveni servisi.

a.m.

pre 15 godina

Eurosport je prenosio direktno mec Federer - Nalbandian. Na kraju meca je prenesena izjava Federera, ali ne Nalbandijana. Takodje nije prenosena sama ceremonija dodele pehara.
Kakvo nepostovanje sporta, sportista, turnira i gledalaca.

Brašovan

pre 15 godina

Bojim se da će sad krenuti čestitari, sa onim čuvenim "Tooo Ana" i "Bravo Ana" i "Tako se to radi"... Analizom se niko neće baviti. Pošto nemam nameru da ljudima oduzimam vreme, kazaću samo ono što sam nekoliko puta napisao: igra Ane Ivanović i Marije Šarapove, kad su zdrave i kad su u formi, podseća na igru sestara Vilijams, kad su vladale teniskim svetom i kad su ženski tenis, po mnogim elementima, približile muškom. Posle toga, svako veličanje defanzivnih igračica, koje se po tri sata loptaju, deluje smešno. Uostalom, pitam samo - kad je jedna defanzivka poslednji put osvojila "grend slem", ili onaj jaki završni turnir? Ako neko pomene Žistin, odgovoriću mu da nije u pravu; ona je igrala univerzalno. Kad je trebalo, igrala bi defanzivno, da bi potom počela da udara kao iz topa.

D.L.

pre 15 godina

Imaš par grešaka:
sigurno si hteo napisati da če ostati 4.a ne 3.
a lista je sledeča:

1. JELENA JANKOVIC 4555
2. Safina 3752
3. S.Williams 3716
4. ANA IVANOVIC 3687

p.s.BRAVO ANA SAMO TAKO NASTAVI.

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za trijumf. Konacno jedan odlicno odigran mec. Vise me raduje ovakva pobeda nego osvajanje turnira, Zvonareva igra u vrlo dobroj formi poslednjih meseci, tako da ova pobeda bas ima tezinu. Ima nade da bi i u Dohi Ana mogla daleko, videcemo kakav ce biti zreb, bar da izbegne Venus. Hajde Ana!

Djole

pre 15 godina

a shta je sada pljuvaci, kraljica vam je zacepila usta.
Cudo sada nemia onih komentara,sada cutite, eee nemoze vise tako.

Napred Anci Doha je twoja,
a to si pokazala protiv jedne od trenutno najboljih igracica.
Srecno swi werujemo u tebe

Nihad-Canada

pre 15 godina

Tako mi je drago da je ova divna djevojka i veliki sportista prebrodila krize koje se svima desavaju.Zelim joj sve najbolje u buducnosti i veliki pozdrav i cestitka za nju.

Teniser

pre 15 godina

tako je . sad ih sve opleti u Dohi pocev od prve na WTA i uzmi lovu ipak je to vaznije nego biti No1 i zavrsi godinu kao teniserka koja je najvise love uzela u 2008 a onda lepa priprema za Australian i nastavak tamo gde si stala sa Roland garosom

Očekivano

pre 15 godina

Meč koji je Ana odigrala u polufinalu Ciriha sa Venus, bio je najbolji meč u poslednjih nekoliko meseci. Pravi moderan tenis, dveju igračica sličnog stila igre, koji donosi velike trofeje. Bio je to nagoveštaj da će Ana igrati opet jako, jer više povrede nema. Ali šta ćemo s listom? Na listi Ane nema, postoje samo dosadni inicijali. Kad to počne za godinu-dve da se ruši, majko mila (jer vreme je nemilosrdni sudija), proplakaće noći i proplakaće zora. Fanatizam će nam doći glave.

Krivokapic

pre 15 godina

BRavo Ana. ODlicno si igrala ceo turnir. Drago mi je da si se vratila i da se uspeh srpskog zenskog tenisa nastavlja.

Sve najbolje Ani i Jeleni u 2009. i da se smenjuju na prvoj poziciji.

milena

pre 15 godina

U poslednjih mesec dana i jace, sve turnire (mislim ove bolje, gde igraju vrhunske teniserke), osim Ciriha su osvajale srpkinje! Zar to nije divno?
Bravo Ana i bravo Jelena!!!

Gavra

pre 15 godina

Al je Ana masakrirala Zvoncicu za 50 minuta.Ovo odavno nismo videli od Ane.Surovo je havarisala Ruskinju, a nadajmo se da se tako proseta i u Dohi.AJDE ANNNAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Милутин

pre 15 godina

А шта рећи, враћа сеееее !!!
Имаћемо ускоро две најбоље Српкиње на 1 и 2 месту !!!

Ljubomir Petrovic

pre 15 godina

Zaista dobre vesti. Nadam se da ce se sada smiriti lavina besmislenih napada na gospodjicu Anu, a da ce dokoni "strucnjaci" sa katastroficnim scenarijima preci na druge sportove. Gospodjice Ana Ivanovic, hvala vam za sportska i estetska zadovoljstva koja ste priredili srpskoj naciji i navijacima sirom sveta!

darude

pre 15 godina

Hvala Bogu da je konacno proradila. Da nastavi sa dobrim rezultatima do kraja godine,pa tek onda da kazemo da se vratila gde i za sluzuje-u vrhu tenisa. Jedan dobar turnir ne moze da ucini da zaboravimo zadnjih par meseci!!! Nek` se bori do zadnje kapi!!!

realista

pre 15 godina

BRAVO ANA!!!
Tako se to radi.
Cisto da se zna ko je gazda.
50 minuta za titulu, i samo 3 gema prepustena protivnici. To moze samo Ana.
Znam da ce neki reci kako je ovo mali turnir i kako je protivnica bila slaba, ali sve jedno ovo je igra koja ohrabruje. Kada Anu krene kao danas - onda je nista ne moze zaustaviti.
Da je danas sa druge strane bila Serena, Jelena ili Enan - protiv onakve Anine igre ne bi mogle nista.
Jedva sam pronasao prenos na netu na nekom bensportu.
Vera prosto nije znala sta je snaslo. Toliko se sve brzo desavalo, da cak nije imala vremena ni da zaplace ili polomi neki reket.
Ova igra vec puno ohrabruje za zavrsni turnir.
Ako Ana uspe da pobedi Serenu ili je nekako izbegne u polufinalu-finalu sigurno osvaja Dohu.
Na sutrasnjoj listi Ana i dalje ostaje treca ali bi poredak trebao da bude sledeci:
1. Jelena 4555
2.Serena 3716
3. Safina 3712
4. Ana 3688

Dakle svega 28 poena ce biti udaljena od drugoplasirane.

Penetta Italiano

pre 15 godina

Juče je jedan ljubitelj perfekcionizmma pohvalio Anin "napredak", ali je rekao da je ona deleko od perfekcije, koju je u igri Jelena potpuno dostigla. Čoveče, nisam te juče ništa pitao, nisam zaludan pop koji jariće krštava, ali javi se opet, kaži nam nešto više o toj Jeleninoj perfekciji, koju niko pre nje nije dostigao.

sremac

pre 15 godina

Cestitke Ana! Nadam se da ces se posle ovoga vratiti na staze na kojima si bila pocetkom ove godine. Kako je lepo biti ponosan na nase dve devojke koje su u vrhu svetskog tenisa. Jos da se muskarci ugledaju na njih :)

Momir Strbac

pre 15 godina

Mozete slobodno izbrisati iz teniske arhive onaj tekst pod naslovom "Kriza rezultata Ane Ivanovic"...
Ajmooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

Alexander Serbsky

pre 15 godina

Sjajno! Dokazala je da joj je mjesto na samom vrhu. No gdje su sada njezini kritičari? Ja osobno nisam htio komentirati njenu igru u razdoblju krize ali je zaista bilo neprimjerenih i gotovo bljutavih tj. ponižavajućih komentara. Moramo biti svijesni da u ovom trenutku kotira za sam vrh 6-8 tenisačica a među njima su i Jelena i Ana. Pitanje je samo forme da se zasjedne na broj 1. Po kvaliteti ovih 6-8 tenisačica su u egalu. Drago mi je da je u ovom periodu Ana ušla u formu i tako nadišla krizu igre i dakako rezultata. Možemo biti sretni što imamo takve tenisačice i dakako tenisače (Đoković, Zimonjić) jer su nas oni već davno za razliku od "nekih" uveli ne samo u Europu nego i u Svijet po svojoj kvaliteti i nadasve zalaganju! Hvala im! Pozdrav iz Splita!

branko

pre 15 godina

Гледао сам меч на некој сателитској ТВ. Знамо да та Звонарева зна да игра јако добро. Данас је играла очајно. Но, то не умањује Анин успех. Сад се већ може рећи да се Ана враћа. Бартоли, Бамер, Радвањска, Пенета – то је отприлике други ешалон женског тениса а Звонарева се већ убацила у први. Мене лично више од самог резултата радује то што у Аниној игри примећујем неке помаке. Сад већ може да пребаци лопту више пута и не инсистита на томе да већ трећу лопту удари свом снагом – па шта буде. Све то може још много боље. Но после освојеног Линца и полуфинала у Цириху, Ана се може спрамати за Доху са чврстим уверењем да и тамо где ће бити прва гарнитура светског женског тениса (4 Рускиње и по 2 Американке и Српкиње) њене шансе нису мање од шанси осталих. Ако Ана буде наставила очигледни успон у форми и ако Јелена и у Дохи буде играла као у последњих 2 месеца (а зашто не би?), Доха би нам могла донети много радости. Стрпимо се још мало!

JN

pre 15 godina

Toooo ANČI! BRAVO LEPOTICE.
Nadam se da je kriza definitivno prošlost i da će biti još mnogo pobeda.
(Ne mogu da verujem da niko ne prenosi bar finale. Veliko UA za ES.)

Zdravko

pre 15 godina

Ne mežete napisati da je Ana posle RG-a (valjda se kaže posle osvajanja RG-a) imala seriju loših rezutata, a ne kazati zašto je do toga došlo. Kako može neko da prećuti njenu povredu desne ruke, koju je lečila bar tri meseca!? Ne razumem. I niko ne govori o tome, nego samo se nagađa da li će se ili neće Ana vratiti u staru formu. Uopšte nije reč o formi, reč je bila o povredi. Šta danas može da kaže ona užarena lavina, koja je Anu otpisala u dvadesetoj godini života? Ništa, kukavice će podviti rep i nastaviti priču o listi. Uzalud su molili Boga da Ana danas izgubi (kad ono 12:3!!!), ali Tvorac na pakosne na obraća pažnju.

*

pre 15 godina

To Carice, znala sam da ces da se vratis, a sad ih sve pocisti u Dohi i pokazi da si br. 1
Drago mi je zbog Ane, ajos draze zbog hejtera i onih koji su joj predvidjali sudbinu Kurnjikove.
Ma, palite.
Ana rulz agen !!!

a.m.

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, i puno srece na zavrsnom turniru u Dohi.
Uaaa za RTS koji nije prenosio mec, a jos vece uaaaa za Eurosport koji je juce najavio direktan prenos iz Linca. Na sajtu Eurosporta
ne mozete da iznesete svoje komentare o uredjivackoj politici redakcije. Zato se izvinjavam citaocima ovog foruma sto ovde iznosim svoje nezadovoljstvo. Umesto vrhunskog tenisa gledali smo moto trke od 50, 75, 100, 105,106, 107 i ne znam koliko jos kubika. Oci su mi se ufrkestile od onoliko krugovA, a sve u ocekivanju da ce poceti direktan prenos kao sto je Eurosport i obecao.
Sramota je da Srbija zavisi od volje multinacionalne kompanije kao sto je Eurosport. Nisam ksenofobican, ali gde ce te veceg dokaza da jednom kada takve kompanije pustite u svoju zemlju, vise nikada i nista nece biti isto ranije. Liberalni, ili slobodni kapitalizam, je sloboda samo za one koji zaradjuju pare. I to je to. Kraj diskusije za mene.

a.m.

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, i puno srece na zavrsnom turniru u Dohi.
Uaaa za RTS koji nije prenosio mec, a jos vece uaaaa za Eurosport koji je juce najavio direktan prenos iz Linca. Na sajtu Eurosporta
ne mozete da iznesete svoje komentare o uredjivackoj politici redakcije. Zato se izvinjavam citaocima ovog foruma sto ovde iznosim svoje nezadovoljstvo. Umesto vrhunskog tenisa gledali smo moto trke od 50, 75, 100, 105,106, 107 i ne znam koliko jos kubika. Oci su mi se ufrkestile od onoliko krugovA, a sve u ocekivanju da ce poceti direktan prenos kao sto je Eurosport i obecao.
Sramota je da Srbija zavisi od volje multinacionalne kompanije kao sto je Eurosport. Nisam ksenofobican, ali gde ce te veceg dokaza da jednom kada takve kompanije pustite u svoju zemlju, vise nikada i nista nece biti isto ranije. Liberalni, ili slobodni kapitalizam, je sloboda samo za one koji zaradjuju pare. I to je to. Kraj diskusije za mene.

Ljubomir Petrovic

pre 15 godina

Zaista dobre vesti. Nadam se da ce se sada smiriti lavina besmislenih napada na gospodjicu Anu, a da ce dokoni "strucnjaci" sa katastroficnim scenarijima preci na druge sportove. Gospodjice Ana Ivanovic, hvala vam za sportska i estetska zadovoljstva koja ste priredili srpskoj naciji i navijacima sirom sveta!

Милутин

pre 15 godina

А шта рећи, враћа сеееее !!!
Имаћемо ускоро две најбоље Српкиње на 1 и 2 месту !!!

dubac

pre 15 godina

Posto ovde jedan isti covek pod nekoliko razlicitih imena stalno potencira da su Anine lose igre posledica povrede nerva palca a ne pada forme ja moram da ga demantujem.
Naime svakako da je na pad Anine forme uticala i povreda palca ali je ta povreda dosla tek nakon Wimbledoona i losih Aninih igara posle njega.Ta povreda je samo produzila agoniju u koju je zapala a za tu agoniju je pre svega kriv njen tim a ne Ana.
Ana je suvise mlada da bi mogla sama sebi da planira karijeru i turnire.Na to najvise uticu njeni roditelji i treneri.Oni su procenili potpuno pogresno da je njoj potreban odmor nakon velicanstvenog trijumfa u Parizu.Njoj odmor nije trebao jer ona posteno nije odigrala do Pariza sem polufinala berlina gotovo celo prolece.Svi se secamo njenih slabih igara na sljaci pre Pariza,gubika meceva od jakih protivnica,suza protiv Dementijeve ali njen tim je u tom trenutku radio pravu stvar.Gurao je sa tirnira na turnir bez obzira na rezultat ne bi li je doveo do potrebnog ritma i forme.To su i ostvarili na Roland Garrosu.Na Grand Slamu gde se obicno u prvim kolima igra sa slabijim protivnicama ona je iz meca u mec podizala formu i na kraju kada je trebalo pokazalu svoj najbolji tenis i svo svoje umece.Onda ide kardinalna greska njenog tima.Nepotreban odmor od skoro mesec dana.Ana je otisla sa sljake Pariza direktno na travu Londona bez ijednog turnira izmedju.Igracica koja je poznata po tome da postupno ulazi u formu i da joj za to treba veliki broj meceva.Strasno.
Naravno prosla je kao bosa po trnju.Njen tenis na Wimbledoonu je bio uzasna predstava i spasavala je mec lopte vec u drugom kolu.
To joj je nacisto unistilo samopouzdanje.U velikom vremenskom periodu od dva meseca odigrala je samo tri meca,ispala iz ritma a onda kao slag na tortu je dosla i povreda.Nije ta povreda toliko uticala na Aninu igru.Naprosto dok nije mogla da igra nije ni igrala pa je preskocila Olimpijadu ali posle toga povreda je postala proslost.Medjutim njena uzasna forma je postala jos gora i postala je topovska hrana za mnoge igracice i zaista je bilo tuzno kada smo gledali kako je na USA Openu jedna Coen nadigrava.Meni se bar prevrtalo sve u zeludcu.
Ana tesko ulazi u formu takav je igrac i potrebno joj je mnogo meceva.Da sada nije odigrala nekoliko turnira u nizu ne bi ni dosla do titule u Lincu.Na srecu pred jedan od najvaznijih turnira u sezoni Dohu vratila se u pravi ritam.Bice sigurano jedan od favorita iako mislim da je Jelena i dalje u prednosti i da ono sto od nje gledamo u ovom trenutku je najblize mestu najbolje igracice.
Ono sto moze da nam sluzi na ponos je sto imamo dve vanseriske igracice koje ce se uveren sam smenjivati u svetskom vrhu u narednom periodu.Imaju potpuno razlicit stil igre i mozemo da uzivamo pa i biramo sta vise volimo da gledamo.Ana fantastican napadac,razoran forhend,snaga i jos kad bi popravila servis(posebno u T liniju) koji je jak ali jos uvek dosta neprecizan bila bi bolja i od Lindzi Davenport iz najboljih dana jer imaju slican stil igre i fizicku konstituciju.Jelena,neumoljiv borac,najbolji bekend zenskog tenisa,intilegencija i tehnika u igri kao nekada Martina Hingis.Takodje da popravi servis iako je napredak vec vidljiv u tom segmentu i tesko ce je neko skinuti sa trona.
Sve najbolje im zelim.

branko

pre 15 godina

Гледао сам меч на некој сателитској ТВ. Знамо да та Звонарева зна да игра јако добро. Данас је играла очајно. Но, то не умањује Анин успех. Сад се већ може рећи да се Ана враћа. Бартоли, Бамер, Радвањска, Пенета – то је отприлике други ешалон женског тениса а Звонарева се већ убацила у први. Мене лично више од самог резултата радује то што у Аниној игри примећујем неке помаке. Сад већ може да пребаци лопту више пута и не инсистита на томе да већ трећу лопту удари свом снагом – па шта буде. Све то може још много боље. Но после освојеног Линца и полуфинала у Цириху, Ана се може спрамати за Доху са чврстим уверењем да и тамо где ће бити прва гарнитура светског женског тениса (4 Рускиње и по 2 Американке и Српкиње) њене шансе нису мање од шанси осталих. Ако Ана буде наставила очигледни успон у форми и ако Јелена и у Дохи буде играла као у последњих 2 месеца (а зашто не би?), Доха би нам могла донети много радости. Стрпимо се још мало!

psiholog

pre 15 godina

Nas najbolji rezultat bi trebalo da bude merilo naseg potencijalno najviseg dometa. Ana ga je imala, pa na kratko izgubila. Sada se, svesrdno se nadam, vraca,u stilu bravuroznog majstora svog posla.
Cestitam!Sve najbolje za ubuduce.
P.S. Bravo za odlicne, analiticne i promisljene komentare 18 i 35.

*

pre 15 godina

To Carice, znala sam da ces da se vratis, a sad ih sve pocisti u Dohi i pokazi da si br. 1
Drago mi je zbog Ane, ajos draze zbog hejtera i onih koji su joj predvidjali sudbinu Kurnjikove.
Ma, palite.
Ana rulz agen !!!

alfa

pre 15 godina

Sve cestitke Ani.
"Sve cestitke i RTS-u", koji nam uredno u direktnom prenosu, za nase pare, kao da smo mi to trazili, docarava likove i dela poslanika u skupstini, i prenosi sudjenja Seselju u Hagu. Mislim da drzavni servis treba da ima DRUSTVENOKORISNU funkciju iz oblasti informisanja, kulture, sporta i sl., a ne kaznenu drustvenu funkciju. Za to su zaduzeni drugi drustveni servisi.

Space Jam

pre 15 godina

Raduje što se Ana vraća u svoju staru formu. Popravila je kondiciju, servis i što je naročito važno, "slajs" udarace, koje je počela da odigrava vrlo kvalitetno. Još bi samo trebala da odigrava malo strpljivije (sa manje snage a više spina) kratke i niske lopte, kao i da popravi "drop šotove", koji su joj zaista loši. Kada to popravi, verujem da jedino ona ima šanse da uskoro skine sa trona JJ. Za JJ opet važi suprotno, ona treba da nauči da ponekad odigra oštriji i niski "slajs" i da još poradi na servisu, ako misli duže da ostane na mestu na kome se sada nalazi. U svakom slučaju, velike su šanse da ponovo imamo prve dve igračice na svetu. Čestitke obema za veliki napredak u igri u protekloj godini i iskrena želja da ih vidimo jednu naspram druge u finalu završnog mastersa.

realista

pre 15 godina

BRAVO ANA!!!
Tako se to radi.
Cisto da se zna ko je gazda.
50 minuta za titulu, i samo 3 gema prepustena protivnici. To moze samo Ana.
Znam da ce neki reci kako je ovo mali turnir i kako je protivnica bila slaba, ali sve jedno ovo je igra koja ohrabruje. Kada Anu krene kao danas - onda je nista ne moze zaustaviti.
Da je danas sa druge strane bila Serena, Jelena ili Enan - protiv onakve Anine igre ne bi mogle nista.
Jedva sam pronasao prenos na netu na nekom bensportu.
Vera prosto nije znala sta je snaslo. Toliko se sve brzo desavalo, da cak nije imala vremena ni da zaplace ili polomi neki reket.
Ova igra vec puno ohrabruje za zavrsni turnir.
Ako Ana uspe da pobedi Serenu ili je nekako izbegne u polufinalu-finalu sigurno osvaja Dohu.
Na sutrasnjoj listi Ana i dalje ostaje treca ali bi poredak trebao da bude sledeci:
1. Jelena 4555
2.Serena 3716
3. Safina 3712
4. Ana 3688

Dakle svega 28 poena ce biti udaljena od drugoplasirane.

a.m.

pre 15 godina

Eurosport je prenosio direktno mec Federer - Nalbandian. Na kraju meca je prenesena izjava Federera, ali ne Nalbandijana. Takodje nije prenosena sama ceremonija dodele pehara.
Kakvo nepostovanje sporta, sportista, turnira i gledalaca.

Zdravko

pre 15 godina

Ne mežete napisati da je Ana posle RG-a (valjda se kaže posle osvajanja RG-a) imala seriju loših rezutata, a ne kazati zašto je do toga došlo. Kako može neko da prećuti njenu povredu desne ruke, koju je lečila bar tri meseca!? Ne razumem. I niko ne govori o tome, nego samo se nagađa da li će se ili neće Ana vratiti u staru formu. Uopšte nije reč o formi, reč je bila o povredi. Šta danas može da kaže ona užarena lavina, koja je Anu otpisala u dvadesetoj godini života? Ništa, kukavice će podviti rep i nastaviti priču o listi. Uzalud su molili Boga da Ana danas izgubi (kad ono 12:3!!!), ali Tvorac na pakosne na obraća pažnju.

JN

pre 15 godina

Toooo ANČI! BRAVO LEPOTICE.
Nadam se da je kriza definitivno prošlost i da će biti još mnogo pobeda.
(Ne mogu da verujem da niko ne prenosi bar finale. Veliko UA za ES.)

Alexander Serbsky

pre 15 godina

Sjajno! Dokazala je da joj je mjesto na samom vrhu. No gdje su sada njezini kritičari? Ja osobno nisam htio komentirati njenu igru u razdoblju krize ali je zaista bilo neprimjerenih i gotovo bljutavih tj. ponižavajućih komentara. Moramo biti svijesni da u ovom trenutku kotira za sam vrh 6-8 tenisačica a među njima su i Jelena i Ana. Pitanje je samo forme da se zasjedne na broj 1. Po kvaliteti ovih 6-8 tenisačica su u egalu. Drago mi je da je u ovom periodu Ana ušla u formu i tako nadišla krizu igre i dakako rezultata. Možemo biti sretni što imamo takve tenisačice i dakako tenisače (Đoković, Zimonjić) jer su nas oni već davno za razliku od "nekih" uveli ne samo u Europu nego i u Svijet po svojoj kvaliteti i nadasve zalaganju! Hvala im! Pozdrav iz Splita!

Nihad-Canada

pre 15 godina

Tako mi je drago da je ova divna djevojka i veliki sportista prebrodila krize koje se svima desavaju.Zelim joj sve najbolje u buducnosti i veliki pozdrav i cestitka za nju.

Brašovan

pre 15 godina

Bojim se da će sad krenuti čestitari, sa onim čuvenim "Tooo Ana" i "Bravo Ana" i "Tako se to radi"... Analizom se niko neće baviti. Pošto nemam nameru da ljudima oduzimam vreme, kazaću samo ono što sam nekoliko puta napisao: igra Ane Ivanović i Marije Šarapove, kad su zdrave i kad su u formi, podseća na igru sestara Vilijams, kad su vladale teniskim svetom i kad su ženski tenis, po mnogim elementima, približile muškom. Posle toga, svako veličanje defanzivnih igračica, koje se po tri sata loptaju, deluje smešno. Uostalom, pitam samo - kad je jedna defanzivka poslednji put osvojila "grend slem", ili onaj jaki završni turnir? Ako neko pomene Žistin, odgovoriću mu da nije u pravu; ona je igrala univerzalno. Kad je trebalo, igrala bi defanzivno, da bi potom počela da udara kao iz topa.

Gavra

pre 15 godina

Al je Ana masakrirala Zvoncicu za 50 minuta.Ovo odavno nismo videli od Ane.Surovo je havarisala Ruskinju, a nadajmo se da se tako proseta i u Dohi.AJDE ANNNAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Ana Ivanović

pre 15 godina

@Saša
Da li ćeš i za povređenog fudbalera reći da je u krizi? Da li je moguće da niko ne može da zapamti kako je Ana bila povređena, a kad je povreda prošla, počela je opet da igra svoju igru. Imajte malo milosti, ako nemate nečega dugog, i ne pominjite krizu i formu, nego podmuklu povredu nerva desne ruke. Zapamtite bar jednu rečenicu, zaime boga, koja glasi - povreda.

Momir Strbac

pre 15 godina

Mozete slobodno izbrisati iz teniske arhive onaj tekst pod naslovom "Kriza rezultata Ane Ivanovic"...
Ajmooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

sremac

pre 15 godina

Cestitke Ana! Nadam se da ces se posle ovoga vratiti na staze na kojima si bila pocetkom ove godine. Kako je lepo biti ponosan na nase dve devojke koje su u vrhu svetskog tenisa. Jos da se muskarci ugledaju na njih :)

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Zvonareva se vise nece prijavljivati na turnire , na kojima igra neka Srpkinja.
Garant. Verovatno da je pomislila, ako joj je "pobegoa" crvani Porsche u Stuttgart-u. da ce sesti u ovaj Q5 u Lincu. A mozda i hoce, ako zamoli Anu da je ona odveze do aerodroma.

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo ANAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! a sada da probas da osvojis sve do kraja i da zavrsis godinu na 2. mestu, ako je ikako moguce. POLJUPCI, GRLJENJA I CESTITKE...

milena

pre 15 godina

U poslednjih mesec dana i jace, sve turnire (mislim ove bolje, gde igraju vrhunske teniserke), osim Ciriha su osvajale srpkinje! Zar to nije divno?
Bravo Ana i bravo Jelena!!!

darude

pre 15 godina

Hvala Bogu da je konacno proradila. Da nastavi sa dobrim rezultatima do kraja godine,pa tek onda da kazemo da se vratila gde i za sluzuje-u vrhu tenisa. Jedan dobar turnir ne moze da ucini da zaboravimo zadnjih par meseci!!! Nek` se bori do zadnje kapi!!!

Teniser

pre 15 godina

tako je . sad ih sve opleti u Dohi pocev od prve na WTA i uzmi lovu ipak je to vaznije nego biti No1 i zavrsi godinu kao teniserka koja je najvise love uzela u 2008 a onda lepa priprema za Australian i nastavak tamo gde si stala sa Roland garosom

Baki

pre 15 godina

Eto, lepo rekoh prošli put kad je izgubila od Venus da je ne napadate u komentarima. Polako, doći će sve na svoje mesto. I eto, došlo je.

Čestitam Ana!

Očekivano

pre 15 godina

Meč koji je Ana odigrala u polufinalu Ciriha sa Venus, bio je najbolji meč u poslednjih nekoliko meseci. Pravi moderan tenis, dveju igračica sličnog stila igre, koji donosi velike trofeje. Bio je to nagoveštaj da će Ana igrati opet jako, jer više povrede nema. Ali šta ćemo s listom? Na listi Ane nema, postoje samo dosadni inicijali. Kad to počne za godinu-dve da se ruši, majko mila (jer vreme je nemilosrdni sudija), proplakaće noći i proplakaće zora. Fanatizam će nam doći glave.

stefan nemanja

pre 15 godina

E sad, kad je vec ovako lepo ispalo, ovi sto su je ismevali da je 'palcica' mogli bi sad za promenu da pocnu da razmisljaju o nekom drugom prstu, na primer srednjaku!

D.L.

pre 15 godina

Imaš par grešaka:
sigurno si hteo napisati da če ostati 4.a ne 3.
a lista je sledeča:

1. JELENA JANKOVIC 4555
2. Safina 3752
3. S.Williams 3716
4. ANA IVANOVIC 3687

p.s.BRAVO ANA SAMO TAKO NASTAVI.

Djole

pre 15 godina

a shta je sada pljuvaci, kraljica vam je zacepila usta.
Cudo sada nemia onih komentara,sada cutite, eee nemoze vise tako.

Napred Anci Doha je twoja,
a to si pokazala protiv jedne od trenutno najboljih igracica.
Srecno swi werujemo u tebe

BRAVO

pre 15 godina

Bravo Ana,SVAKA ČAST.
Jeste da više volim Jelenu,ali i tebe volim jer si naša,i nisi zaslužila da te trenutno neko pljuje .

SVAKA ČAST JELENA-ANA

Flavijo

pre 15 godina

@Dubak
Sad još napišite da je Jelena namerno izgubila od Penete. A ja vam kažem šta je posle meča izjavila. Rekla je da se oseća kao da je bila u ratu i da je sva u posekotinama i modricama. Ja sam taj meč gledao i video da se Jelena zaista stravično borila, ali da nije išlo (možda i zbog umora, a možda i zbog jake igre protivnice). Ta je Peneta posle sa Venus igrala finale Ciriha! Šta hoću da kažem: s obzirom da uskoro puni 24 godine, koliko će Jelena još godina moći da igra, trošeći u svakom meču poslednji atom snage? Ona igra kao Žistin, trči mnogo, a Žistin, iako dve godine mlađa od Venus, povukla se, dok je Venus posle toga peti put osvojila Vimbldon. Čini mi se da Ana, s obzirom na način igre, i mladost, ima veće šanse u karijeri, nego Jelena, defanzivka. Konačno, posle slabe igre u Cirihu, ko nama garantuje da će Jelena u Dohi biti u punoj snazi? Šta ako joj je forma pala, posle ona tri turnira? U Dohi mogu da pobede i Serena, i Safina, i Venus, i Dementijeva, i Jelena, i Ana. Možda je baš Serena glavni favorit, pa uzela je ne tako davno US Open, i održala Jeleni lekciju iz konkretnog tenisa, u finalu. Zato ne volim ljude koji sve znaju unapred.

Stefan

pre 15 godina

Odlično, Ana!
Vrhunsku teniserku Zvonarjevu si prosto zgromila, tako da nije ni bila svesna šta ju je snašlo.
A to što ju je snašlo je ustvari prava Ana, koju znamo i u koju verujemo.
Uh, bilo je krajnje vreme.

Krivokapic

pre 15 godina

BRavo Ana. ODlicno si igrala ceo turnir. Drago mi je da si se vratila i da se uspeh srpskog zenskog tenisa nastavlja.

Sve najbolje Ani i Jeleni u 2009. i da se smenjuju na prvoj poziciji.

Ivana

pre 15 godina

Hteti-u tome je čitava umetnost. Neka Anu ovakva volja za igrom, i borbom do pobede i trofeja prati sve dok traje njena teniska karijera.

Penetta Italiano

pre 15 godina

Juče je jedan ljubitelj perfekcionizmma pohvalio Anin "napredak", ali je rekao da je ona deleko od perfekcije, koju je u igri Jelena potpuno dostigla. Čoveče, nisam te juče ništa pitao, nisam zaludan pop koji jariće krštava, ali javi se opet, kaži nam nešto više o toj Jeleninoj perfekciji, koju niko pre nje nije dostigao.

dacho

pre 15 godina

A sad svi tisina.,,objasnila je neke stvari..
(Mare, 26. oktobar 2008 15:36)

A zato si ti smorio sa ovim komentarom, tako da ću ja tebi da kažem TIŠINA!!!

Nevena

pre 15 godina

Najviše glasova dobio je komentar "dubac", koji optužuje, bez dokaza, da isti čovek, pod raznim pseudonimima piše da je Ana bila povređena. Dakle, insinuacija donosi glasove. Dubac ne misli da je Ana bila povređena. Kaže da ta povreda nije uticala bitno na njene slabe igre. Ovo je za Riplija. A juče je Ana više puta ponovila (videti današnje novine), da je imala muke s povredom desne ruke i da nije mogla da igra svoju igru. Zaista, slavno i pošteno "srbsko" glasanje.

NOVAKOVIC NINOSLAV

pre 15 godina

Bravo Anaaaaaaa, vjerovo sam u tebe posle svega, sto se pisalo po novinama, samo tako nastavi princezo srpska, R.Srpska je uz tebe

Teniser CH

pre 15 godina

Ovo je najgori nivo tenisa odigran na jednom finalnom mecu jednog turniru koji sam
gledao u zadnjih bar 15 godina. Zenski tenis je srozan na nivo poljanceta. Cudi me da , pored grand slam turnira, uopste nekog i zanima taj kvalitet na ostalim turnirima koje Safinke, Zvonarevke i slicne njima vec duze vremena pruzaju.

Darko

pre 15 godina

Cestitam . I corava kokoska kljune neki turnir.DOBRO JE DOBRO.Puno uspeha ka povratku na drugo mesto koje joj realno i pripada.vidite nije lose biti ni drugi reket Srbije.pa nije to toliko strasno. A sada bez sale veoma mi je drago zbog Ane ali jedna stvar koja mi smeta i koju ne razumem : Nasim novinarima je lako da kazu Jelena prvi reket sveta ali ne izgovaraju prvi reket Srbije.zasto?Da su one obe nama zive i zdrave. Braco Srbi imamo dve najbolje na svetu. Ajde da ih posvadjamo i da mi umesto da uzivamo na tronu gubimo vreme pricajuci o tome koja je bolja.Ma na sta ja trsim mastilo ......

Bakero NK

pre 15 godina

To LUTKO, obozavam te..., iako odje mas njih jedva ceka neki tvij kix za kritike..., al' ti si najbolja nijesam ni sumnjao da ces se vratiti!

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za trijumf. Konacno jedan odlicno odigran mec. Vise me raduje ovakva pobeda nego osvajanje turnira, Zvonareva igra u vrlo dobroj formi poslednjih meseci, tako da ova pobeda bas ima tezinu. Ima nade da bi i u Dohi Ana mogla daleko, videcemo kakav ce biti zreb, bar da izbegne Venus. Hajde Ana!

Biba

pre 15 godina

Bravo Ana! Iako ne navijam za tebe, drago mi je da izlaziš iz krize.Ne želim da poredim tebe i Jelenu, mislim da je "dubac" to dobro obrazložio. Što se tiče pobednice turnira u Dohi, sve je otvoreno...ne vidim baš Anu kao pobednicu. Na žalost, nisam sigurna ni za Jelenu, iako bih volela. Ali, videćemo...

Teniser CH

pre 15 godina

Ovo je najgori nivo tenisa odigran na jednom finalnom mecu jednog turniru koji sam
gledao u zadnjih bar 15 godina. Zenski tenis je srozan na nivo poljanceta. Cudi me da , pored grand slam turnira, uopste nekog i zanima taj kvalitet na ostalim turnirima koje Safinke, Zvonarevke i slicne njima vec duze vremena pruzaju.

Teniser

pre 15 godina

tako je . sad ih sve opleti u Dohi pocev od prve na WTA i uzmi lovu ipak je to vaznije nego biti No1 i zavrsi godinu kao teniserka koja je najvise love uzela u 2008 a onda lepa priprema za Australian i nastavak tamo gde si stala sa Roland garosom

Zdravko

pre 15 godina

Ne mežete napisati da je Ana posle RG-a (valjda se kaže posle osvajanja RG-a) imala seriju loših rezutata, a ne kazati zašto je do toga došlo. Kako može neko da prećuti njenu povredu desne ruke, koju je lečila bar tri meseca!? Ne razumem. I niko ne govori o tome, nego samo se nagađa da li će se ili neće Ana vratiti u staru formu. Uopšte nije reč o formi, reč je bila o povredi. Šta danas može da kaže ona užarena lavina, koja je Anu otpisala u dvadesetoj godini života? Ništa, kukavice će podviti rep i nastaviti priču o listi. Uzalud su molili Boga da Ana danas izgubi (kad ono 12:3!!!), ali Tvorac na pakosne na obraća pažnju.

Očekivano

pre 15 godina

Meč koji je Ana odigrala u polufinalu Ciriha sa Venus, bio je najbolji meč u poslednjih nekoliko meseci. Pravi moderan tenis, dveju igračica sličnog stila igre, koji donosi velike trofeje. Bio je to nagoveštaj da će Ana igrati opet jako, jer više povrede nema. Ali šta ćemo s listom? Na listi Ane nema, postoje samo dosadni inicijali. Kad to počne za godinu-dve da se ruši, majko mila (jer vreme je nemilosrdni sudija), proplakaće noći i proplakaće zora. Fanatizam će nam doći glave.

Penetta Italiano

pre 15 godina

Juče je jedan ljubitelj perfekcionizmma pohvalio Anin "napredak", ali je rekao da je ona deleko od perfekcije, koju je u igri Jelena potpuno dostigla. Čoveče, nisam te juče ništa pitao, nisam zaludan pop koji jariće krštava, ali javi se opet, kaži nam nešto više o toj Jeleninoj perfekciji, koju niko pre nje nije dostigao.

Brašovan

pre 15 godina

Bojim se da će sad krenuti čestitari, sa onim čuvenim "Tooo Ana" i "Bravo Ana" i "Tako se to radi"... Analizom se niko neće baviti. Pošto nemam nameru da ljudima oduzimam vreme, kazaću samo ono što sam nekoliko puta napisao: igra Ane Ivanović i Marije Šarapove, kad su zdrave i kad su u formi, podseća na igru sestara Vilijams, kad su vladale teniskim svetom i kad su ženski tenis, po mnogim elementima, približile muškom. Posle toga, svako veličanje defanzivnih igračica, koje se po tri sata loptaju, deluje smešno. Uostalom, pitam samo - kad je jedna defanzivka poslednji put osvojila "grend slem", ili onaj jaki završni turnir? Ako neko pomene Žistin, odgovoriću mu da nije u pravu; ona je igrala univerzalno. Kad je trebalo, igrala bi defanzivno, da bi potom počela da udara kao iz topa.

Flavijo

pre 15 godina

@Dubak
Sad još napišite da je Jelena namerno izgubila od Penete. A ja vam kažem šta je posle meča izjavila. Rekla je da se oseća kao da je bila u ratu i da je sva u posekotinama i modricama. Ja sam taj meč gledao i video da se Jelena zaista stravično borila, ali da nije išlo (možda i zbog umora, a možda i zbog jake igre protivnice). Ta je Peneta posle sa Venus igrala finale Ciriha! Šta hoću da kažem: s obzirom da uskoro puni 24 godine, koliko će Jelena još godina moći da igra, trošeći u svakom meču poslednji atom snage? Ona igra kao Žistin, trči mnogo, a Žistin, iako dve godine mlađa od Venus, povukla se, dok je Venus posle toga peti put osvojila Vimbldon. Čini mi se da Ana, s obzirom na način igre, i mladost, ima veće šanse u karijeri, nego Jelena, defanzivka. Konačno, posle slabe igre u Cirihu, ko nama garantuje da će Jelena u Dohi biti u punoj snazi? Šta ako joj je forma pala, posle ona tri turnira? U Dohi mogu da pobede i Serena, i Safina, i Venus, i Dementijeva, i Jelena, i Ana. Možda je baš Serena glavni favorit, pa uzela je ne tako davno US Open, i održala Jeleni lekciju iz konkretnog tenisa, u finalu. Zato ne volim ljude koji sve znaju unapred.

Милутин

pre 15 godina

А шта рећи, враћа сеееее !!!
Имаћемо ускоро две најбоље Српкиње на 1 и 2 месту !!!

Ljubomir Petrovic

pre 15 godina

Zaista dobre vesti. Nadam se da ce se sada smiriti lavina besmislenih napada na gospodjicu Anu, a da ce dokoni "strucnjaci" sa katastroficnim scenarijima preci na druge sportove. Gospodjice Ana Ivanovic, hvala vam za sportska i estetska zadovoljstva koja ste priredili srpskoj naciji i navijacima sirom sveta!

dubac

pre 15 godina

Posto ovde jedan isti covek pod nekoliko razlicitih imena stalno potencira da su Anine lose igre posledica povrede nerva palca a ne pada forme ja moram da ga demantujem.
Naime svakako da je na pad Anine forme uticala i povreda palca ali je ta povreda dosla tek nakon Wimbledoona i losih Aninih igara posle njega.Ta povreda je samo produzila agoniju u koju je zapala a za tu agoniju je pre svega kriv njen tim a ne Ana.
Ana je suvise mlada da bi mogla sama sebi da planira karijeru i turnire.Na to najvise uticu njeni roditelji i treneri.Oni su procenili potpuno pogresno da je njoj potreban odmor nakon velicanstvenog trijumfa u Parizu.Njoj odmor nije trebao jer ona posteno nije odigrala do Pariza sem polufinala berlina gotovo celo prolece.Svi se secamo njenih slabih igara na sljaci pre Pariza,gubika meceva od jakih protivnica,suza protiv Dementijeve ali njen tim je u tom trenutku radio pravu stvar.Gurao je sa tirnira na turnir bez obzira na rezultat ne bi li je doveo do potrebnog ritma i forme.To su i ostvarili na Roland Garrosu.Na Grand Slamu gde se obicno u prvim kolima igra sa slabijim protivnicama ona je iz meca u mec podizala formu i na kraju kada je trebalo pokazalu svoj najbolji tenis i svo svoje umece.Onda ide kardinalna greska njenog tima.Nepotreban odmor od skoro mesec dana.Ana je otisla sa sljake Pariza direktno na travu Londona bez ijednog turnira izmedju.Igracica koja je poznata po tome da postupno ulazi u formu i da joj za to treba veliki broj meceva.Strasno.
Naravno prosla je kao bosa po trnju.Njen tenis na Wimbledoonu je bio uzasna predstava i spasavala je mec lopte vec u drugom kolu.
To joj je nacisto unistilo samopouzdanje.U velikom vremenskom periodu od dva meseca odigrala je samo tri meca,ispala iz ritma a onda kao slag na tortu je dosla i povreda.Nije ta povreda toliko uticala na Aninu igru.Naprosto dok nije mogla da igra nije ni igrala pa je preskocila Olimpijadu ali posle toga povreda je postala proslost.Medjutim njena uzasna forma je postala jos gora i postala je topovska hrana za mnoge igracice i zaista je bilo tuzno kada smo gledali kako je na USA Openu jedna Coen nadigrava.Meni se bar prevrtalo sve u zeludcu.
Ana tesko ulazi u formu takav je igrac i potrebno joj je mnogo meceva.Da sada nije odigrala nekoliko turnira u nizu ne bi ni dosla do titule u Lincu.Na srecu pred jedan od najvaznijih turnira u sezoni Dohu vratila se u pravi ritam.Bice sigurano jedan od favorita iako mislim da je Jelena i dalje u prednosti i da ono sto od nje gledamo u ovom trenutku je najblize mestu najbolje igracice.
Ono sto moze da nam sluzi na ponos je sto imamo dve vanseriske igracice koje ce se uveren sam smenjivati u svetskom vrhu u narednom periodu.Imaju potpuno razlicit stil igre i mozemo da uzivamo pa i biramo sta vise volimo da gledamo.Ana fantastican napadac,razoran forhend,snaga i jos kad bi popravila servis(posebno u T liniju) koji je jak ali jos uvek dosta neprecizan bila bi bolja i od Lindzi Davenport iz najboljih dana jer imaju slican stil igre i fizicku konstituciju.Jelena,neumoljiv borac,najbolji bekend zenskog tenisa,intilegencija i tehnika u igri kao nekada Martina Hingis.Takodje da popravi servis iako je napredak vec vidljiv u tom segmentu i tesko ce je neko skinuti sa trona.
Sve najbolje im zelim.

realista

pre 15 godina

BRAVO ANA!!!
Tako se to radi.
Cisto da se zna ko je gazda.
50 minuta za titulu, i samo 3 gema prepustena protivnici. To moze samo Ana.
Znam da ce neki reci kako je ovo mali turnir i kako je protivnica bila slaba, ali sve jedno ovo je igra koja ohrabruje. Kada Anu krene kao danas - onda je nista ne moze zaustaviti.
Da je danas sa druge strane bila Serena, Jelena ili Enan - protiv onakve Anine igre ne bi mogle nista.
Jedva sam pronasao prenos na netu na nekom bensportu.
Vera prosto nije znala sta je snaslo. Toliko se sve brzo desavalo, da cak nije imala vremena ni da zaplace ili polomi neki reket.
Ova igra vec puno ohrabruje za zavrsni turnir.
Ako Ana uspe da pobedi Serenu ili je nekako izbegne u polufinalu-finalu sigurno osvaja Dohu.
Na sutrasnjoj listi Ana i dalje ostaje treca ali bi poredak trebao da bude sledeci:
1. Jelena 4555
2.Serena 3716
3. Safina 3712
4. Ana 3688

Dakle svega 28 poena ce biti udaljena od drugoplasirane.

dacho

pre 15 godina

A sad svi tisina.,,objasnila je neke stvari..
(Mare, 26. oktobar 2008 15:36)

A zato si ti smorio sa ovim komentarom, tako da ću ja tebi da kažem TIŠINA!!!

darude

pre 15 godina

Hvala Bogu da je konacno proradila. Da nastavi sa dobrim rezultatima do kraja godine,pa tek onda da kazemo da se vratila gde i za sluzuje-u vrhu tenisa. Jedan dobar turnir ne moze da ucini da zaboravimo zadnjih par meseci!!! Nek` se bori do zadnje kapi!!!

*

pre 15 godina

To Carice, znala sam da ces da se vratis, a sad ih sve pocisti u Dohi i pokazi da si br. 1
Drago mi je zbog Ane, ajos draze zbog hejtera i onih koji su joj predvidjali sudbinu Kurnjikove.
Ma, palite.
Ana rulz agen !!!

alfa

pre 15 godina

Sve cestitke Ani.
"Sve cestitke i RTS-u", koji nam uredno u direktnom prenosu, za nase pare, kao da smo mi to trazili, docarava likove i dela poslanika u skupstini, i prenosi sudjenja Seselju u Hagu. Mislim da drzavni servis treba da ima DRUSTVENOKORISNU funkciju iz oblasti informisanja, kulture, sporta i sl., a ne kaznenu drustvenu funkciju. Za to su zaduzeni drugi drustveni servisi.

Darko

pre 15 godina

Cestitam . I corava kokoska kljune neki turnir.DOBRO JE DOBRO.Puno uspeha ka povratku na drugo mesto koje joj realno i pripada.vidite nije lose biti ni drugi reket Srbije.pa nije to toliko strasno. A sada bez sale veoma mi je drago zbog Ane ali jedna stvar koja mi smeta i koju ne razumem : Nasim novinarima je lako da kazu Jelena prvi reket sveta ali ne izgovaraju prvi reket Srbije.zasto?Da su one obe nama zive i zdrave. Braco Srbi imamo dve najbolje na svetu. Ajde da ih posvadjamo i da mi umesto da uzivamo na tronu gubimo vreme pricajuci o tome koja je bolja.Ma na sta ja trsim mastilo ......

a.m.

pre 15 godina

Sve cestitke Ani, i puno srece na zavrsnom turniru u Dohi.
Uaaa za RTS koji nije prenosio mec, a jos vece uaaaa za Eurosport koji je juce najavio direktan prenos iz Linca. Na sajtu Eurosporta
ne mozete da iznesete svoje komentare o uredjivackoj politici redakcije. Zato se izvinjavam citaocima ovog foruma sto ovde iznosim svoje nezadovoljstvo. Umesto vrhunskog tenisa gledali smo moto trke od 50, 75, 100, 105,106, 107 i ne znam koliko jos kubika. Oci su mi se ufrkestile od onoliko krugovA, a sve u ocekivanju da ce poceti direktan prenos kao sto je Eurosport i obecao.
Sramota je da Srbija zavisi od volje multinacionalne kompanije kao sto je Eurosport. Nisam ksenofobican, ali gde ce te veceg dokaza da jednom kada takve kompanije pustite u svoju zemlju, vise nikada i nista nece biti isto ranije. Liberalni, ili slobodni kapitalizam, je sloboda samo za one koji zaradjuju pare. I to je to. Kraj diskusije za mene.

Gavra

pre 15 godina

Al je Ana masakrirala Zvoncicu za 50 minuta.Ovo odavno nismo videli od Ane.Surovo je havarisala Ruskinju, a nadajmo se da se tako proseta i u Dohi.AJDE ANNNAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

a.m.

pre 15 godina

Eurosport je prenosio direktno mec Federer - Nalbandian. Na kraju meca je prenesena izjava Federera, ali ne Nalbandijana. Takodje nije prenosena sama ceremonija dodele pehara.
Kakvo nepostovanje sporta, sportista, turnira i gledalaca.

Space Jam

pre 15 godina

Raduje što se Ana vraća u svoju staru formu. Popravila je kondiciju, servis i što je naročito važno, "slajs" udarace, koje je počela da odigrava vrlo kvalitetno. Još bi samo trebala da odigrava malo strpljivije (sa manje snage a više spina) kratke i niske lopte, kao i da popravi "drop šotove", koji su joj zaista loši. Kada to popravi, verujem da jedino ona ima šanse da uskoro skine sa trona JJ. Za JJ opet važi suprotno, ona treba da nauči da ponekad odigra oštriji i niski "slajs" i da još poradi na servisu, ako misli duže da ostane na mestu na kome se sada nalazi. U svakom slučaju, velike su šanse da ponovo imamo prve dve igračice na svetu. Čestitke obema za veliki napredak u igri u protekloj godini i iskrena želja da ih vidimo jednu naspram druge u finalu završnog mastersa.

Nevena

pre 15 godina

Najviše glasova dobio je komentar "dubac", koji optužuje, bez dokaza, da isti čovek, pod raznim pseudonimima piše da je Ana bila povređena. Dakle, insinuacija donosi glasove. Dubac ne misli da je Ana bila povređena. Kaže da ta povreda nije uticala bitno na njene slabe igre. Ovo je za Riplija. A juče je Ana više puta ponovila (videti današnje novine), da je imala muke s povredom desne ruke i da nije mogla da igra svoju igru. Zaista, slavno i pošteno "srbsko" glasanje.

JN

pre 15 godina

Toooo ANČI! BRAVO LEPOTICE.
Nadam se da je kriza definitivno prošlost i da će biti još mnogo pobeda.
(Ne mogu da verujem da niko ne prenosi bar finale. Veliko UA za ES.)

Momir Strbac

pre 15 godina

Mozete slobodno izbrisati iz teniske arhive onaj tekst pod naslovom "Kriza rezultata Ane Ivanovic"...
Ajmooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!

sremac

pre 15 godina

Cestitke Ana! Nadam se da ces se posle ovoga vratiti na staze na kojima si bila pocetkom ove godine. Kako je lepo biti ponosan na nase dve devojke koje su u vrhu svetskog tenisa. Jos da se muskarci ugledaju na njih :)

branko

pre 15 godina

Гледао сам меч на некој сателитској ТВ. Знамо да та Звонарева зна да игра јако добро. Данас је играла очајно. Но, то не умањује Анин успех. Сад се већ може рећи да се Ана враћа. Бартоли, Бамер, Радвањска, Пенета – то је отприлике други ешалон женског тениса а Звонарева се већ убацила у први. Мене лично више од самог резултата радује то што у Аниној игри примећујем неке помаке. Сад већ може да пребаци лопту више пута и не инсистита на томе да већ трећу лопту удари свом снагом – па шта буде. Све то може још много боље. Но после освојеног Линца и полуфинала у Цириху, Ана се може спрамати за Доху са чврстим уверењем да и тамо где ће бити прва гарнитура светског женског тениса (4 Рускиње и по 2 Американке и Српкиње) њене шансе нису мање од шанси осталих. Ако Ана буде наставила очигледни успон у форми и ако Јелена и у Дохи буде играла као у последњих 2 месеца (а зашто не би?), Доха би нам могла донети много радости. Стрпимо се још мало!

Alexander Serbsky

pre 15 godina

Sjajno! Dokazala je da joj je mjesto na samom vrhu. No gdje su sada njezini kritičari? Ja osobno nisam htio komentirati njenu igru u razdoblju krize ali je zaista bilo neprimjerenih i gotovo bljutavih tj. ponižavajućih komentara. Moramo biti svijesni da u ovom trenutku kotira za sam vrh 6-8 tenisačica a među njima su i Jelena i Ana. Pitanje je samo forme da se zasjedne na broj 1. Po kvaliteti ovih 6-8 tenisačica su u egalu. Drago mi je da je u ovom periodu Ana ušla u formu i tako nadišla krizu igre i dakako rezultata. Možemo biti sretni što imamo takve tenisačice i dakako tenisače (Đoković, Zimonjić) jer su nas oni već davno za razliku od "nekih" uveli ne samo u Europu nego i u Svijet po svojoj kvaliteti i nadasve zalaganju! Hvala im! Pozdrav iz Splita!

milena

pre 15 godina

U poslednjih mesec dana i jace, sve turnire (mislim ove bolje, gde igraju vrhunske teniserke), osim Ciriha su osvajale srpkinje! Zar to nije divno?
Bravo Ana i bravo Jelena!!!

Krivokapic

pre 15 godina

BRavo Ana. ODlicno si igrala ceo turnir. Drago mi je da si se vratila i da se uspeh srpskog zenskog tenisa nastavlja.

Sve najbolje Ani i Jeleni u 2009. i da se smenjuju na prvoj poziciji.

Djole

pre 15 godina

a shta je sada pljuvaci, kraljica vam je zacepila usta.
Cudo sada nemia onih komentara,sada cutite, eee nemoze vise tako.

Napred Anci Doha je twoja,
a to si pokazala protiv jedne od trenutno najboljih igracica.
Srecno swi werujemo u tebe

D.L.

pre 15 godina

Imaš par grešaka:
sigurno si hteo napisati da če ostati 4.a ne 3.
a lista je sledeča:

1. JELENA JANKOVIC 4555
2. Safina 3752
3. S.Williams 3716
4. ANA IVANOVIC 3687

p.s.BRAVO ANA SAMO TAKO NASTAVI.

Nihad-Canada

pre 15 godina

Tako mi je drago da je ova divna djevojka i veliki sportista prebrodila krize koje se svima desavaju.Zelim joj sve najbolje u buducnosti i veliki pozdrav i cestitka za nju.

Dusan

pre 15 godina

Cestitke za trijumf. Konacno jedan odlicno odigran mec. Vise me raduje ovakva pobeda nego osvajanje turnira, Zvonareva igra u vrlo dobroj formi poslednjih meseci, tako da ova pobeda bas ima tezinu. Ima nade da bi i u Dohi Ana mogla daleko, videcemo kakav ce biti zreb, bar da izbegne Venus. Hajde Ana!

BRAVO

pre 15 godina

Bravo Ana,SVAKA ČAST.
Jeste da više volim Jelenu,ali i tebe volim jer si naša,i nisi zaslužila da te trenutno neko pljuje .

SVAKA ČAST JELENA-ANA

psiholog

pre 15 godina

Nas najbolji rezultat bi trebalo da bude merilo naseg potencijalno najviseg dometa. Ana ga je imala, pa na kratko izgubila. Sada se, svesrdno se nadam, vraca,u stilu bravuroznog majstora svog posla.
Cestitam!Sve najbolje za ubuduce.
P.S. Bravo za odlicne, analiticne i promisljene komentare 18 i 35.

Baki

pre 15 godina

Eto, lepo rekoh prošli put kad je izgubila od Venus da je ne napadate u komentarima. Polako, doći će sve na svoje mesto. I eto, došlo je.

Čestitam Ana!

Ana Ivanović

pre 15 godina

@Saša
Da li ćeš i za povređenog fudbalera reći da je u krizi? Da li je moguće da niko ne može da zapamti kako je Ana bila povređena, a kad je povreda prošla, počela je opet da igra svoju igru. Imajte malo milosti, ako nemate nečega dugog, i ne pominjite krizu i formu, nego podmuklu povredu nerva desne ruke. Zapamtite bar jednu rečenicu, zaime boga, koja glasi - povreda.

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo ANAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! a sada da probas da osvojis sve do kraja i da zavrsis godinu na 2. mestu, ako je ikako moguce. POLJUPCI, GRLJENJA I CESTITKE...

NOVAKOVIC NINOSLAV

pre 15 godina

Bravo Anaaaaaaa, vjerovo sam u tebe posle svega, sto se pisalo po novinama, samo tako nastavi princezo srpska, R.Srpska je uz tebe

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Zvonareva se vise nece prijavljivati na turnire , na kojima igra neka Srpkinja.
Garant. Verovatno da je pomislila, ako joj je "pobegoa" crvani Porsche u Stuttgart-u. da ce sesti u ovaj Q5 u Lincu. A mozda i hoce, ako zamoli Anu da je ona odveze do aerodroma.

Stefan

pre 15 godina

Odlično, Ana!
Vrhunsku teniserku Zvonarjevu si prosto zgromila, tako da nije ni bila svesna šta ju je snašlo.
A to što ju je snašlo je ustvari prava Ana, koju znamo i u koju verujemo.
Uh, bilo je krajnje vreme.

stefan nemanja

pre 15 godina

E sad, kad je vec ovako lepo ispalo, ovi sto su je ismevali da je 'palcica' mogli bi sad za promenu da pocnu da razmisljaju o nekom drugom prstu, na primer srednjaku!

Bakero NK

pre 15 godina

To LUTKO, obozavam te..., iako odje mas njih jedva ceka neki tvij kix za kritike..., al' ti si najbolja nijesam ni sumnjao da ces se vratiti!

Ivana

pre 15 godina

Hteti-u tome je čitava umetnost. Neka Anu ovakva volja za igrom, i borbom do pobede i trofeja prati sve dok traje njena teniska karijera.

Biba

pre 15 godina

Bravo Ana! Iako ne navijam za tebe, drago mi je da izlaziš iz krize.Ne želim da poredim tebe i Jelenu, mislim da je "dubac" to dobro obrazložio. Što se tiče pobednice turnira u Dohi, sve je otvoreno...ne vidim baš Anu kao pobednicu. Na žalost, nisam sigurna ni za Jelenu, iako bih volela. Ali, videćemo...