Nedelja, 26.10.2008.

09:12

Jelena prva do kraja godine

Jelena Janković će završiti 2008. godinu na prvoj poziciji WTA liste bez obzira na rezultate do kraja sezone.

Izvor: B92

Jelena prva do kraja godine IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

cestitka

pre 15 godina

Jeleni Jankovic cestitam na prestiznom priznanju, nagradi koju je dobila za prvo mesto na WTA listi, na kojem ce zavrsiti i sezonu u 2008. godini!
Cestitke i Rikardu Sancezu!

E, moje tetke!

pre 15 godina

@ tandara mandovka, tanja

Da, tačno, iste recenice, jer sam ponovio komentare iz par ranijih tekstova kako biste ih svi pročitali i primili k znanju.
Sve dok ih svi ne pročitate.
Za tebe i Tanju gajim nadu!
Jer sam 27 godina teniski aktivista, iskreni ljubitelj ovog sporta, i mnoge detalje sam lično čuo od odličnih ljudi, svojim očima video i mnoge svojom znatiželjom pronašao na internetu, što možete i sami. Štaviše, Jecin prvi trener u Crvenoj Zvezdi, Aca Simić, na čiju je inicijativu i poslata JJ na Floridu, rekao je za Jecinog oca Veselina:"Poslušao me je. Ovde je imao butik i menjačnicu, a sad eno ga, peca na Atlantiku!"
Jer samo mi koji volimo tenis, divimo se toj deci i znamo koliko su truda uložili za ovo što su postigli do sada.
I bili smo tuzni kada su danas "poznati" hakeri napali sajt i Ane i Jelene, o čemu su svi izvestili a nisam ja izmislio!:

marijana

pre 15 godina

@ statisticar, Serena nije izjavila da je odigrala mec u zivotnoj formi, vec da joj je ovo najdraza titula u zivotu. Pré bih rekla da je njena zivotna forma bilo osvajanje 4 GS titule zaredom (tzv. Serena Slam). Ostavi bahato srbovanje za neku kafanu. Koliko god volim Jecu ne mogu da kazem da je ovo Serenina najveca pobeda. Jeca je morala tamo da osvoji set! A pre deset godina (kad je imala samo 17 godina, za zaboravne) Serenina konkurencija su bile Martina Hingis, Lindsay Davenport, Kim Clijsters u usponu, jos uvek aktivna Steffi Graf, njena sestra Vênus Williams, malo kasnije povratnica Jennifer Capriati (osvajacica 3 GS titule, bila je starija od Jelene kad je pocela da ih osvaja), Amelie Mauresmo i jos mnoge druge. Reci da Serena nije imala konkurenciju je krajnje neiformisano. Uz to, Serena ima samo 27 godina i niza je od Jelene, ako je verovati njenom profilu.
Umesto takvog gluparanja bolje je reci da Jeleni treba cestitati sto je u ovakvom drustvu jedina igracica koja pobedjuje sestre Williams i odrzava dobre odnose s njima i vec trecu godinu za redom ona ih pobedjuje.

O, sramote

pre 15 godina

@ tandara mandovka;sumnjivac;logičar, realista

Ha, ha, ha... "piše komentare Jelenina mama"!
E, muči jado od sramote!
Imaš li obraza?!
A tvoja nije ova nasa velika zasluzna sportistkinja i kapiten teniske reprezentacije naše zemlje?!
Imajte poštovanja prema Jeleni.
Ona je teniserka Srbije.
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Posebno vam nisu nista krivi njeni navijaci na kojima se iskaljujete.
Niko vas ne tera da volite Jelenu ali ne prosipajte jed i mrznju.
Ako imate časti, treba da se divite ovim uspesima.
Na žalost ove godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne želi i ne sanja.
Trebalo je da cujete kako ta ista Zistin Enan, posle meca sa JJ gde je poen odlucivao u lavovskoj borbi, kaze direktno u izjavi posle meca:"Jelena je veliki borac, pravi sampion!" Takvi veliki igraci to ne govore na prazno, niti imaju razloga da se kome ulizuju, to je bilo iskreno i tacno receno.
Kako ta ista Serena Vilijams kaze da se druzi sa Kuznjecovom i Jelenom Jankovic jer su obe divne osobe.
Kako je ta ista Monika Seles Jelenin licni prijatelj i mentor.
Halo, ovde planeta zemlja, teniserka naše zemlje je prva na svetu.
Budite ponosni i zahvalni što se ime naše zemlje čuje po dobrom, posle godina ratova i bede.

Tandara-Mandara

pre 15 godina

@O sramoto!
Pa, bre Mama (ili si mozda Jelenina tetka), zar ne vidis da koristis iste reci, iste recenice, pod raznim pseudonimima. A mi smo, kao blesavi, pa ne prepoznajemo da je to sve isti autor.
I ko bi se tako palio, i tako znao sve zivotne detalje Jelene Jankovic?
Oladi Tetka!

Logika

pre 15 godina

Ne, ne verujem da je Ričard Vilijams ikada rekao da je Jelena jedina ravna njegovim ćerkama. Kada je to, navodno, izjavio, pre godinu dana, tada je na završnom turniru u Madridu Jelena izgibila sve mečeve, čak i od Bartoli (ušla kao rezerva, posle Serenine povrede). Ne znam kako se Pošteni nije ovoga setio.

Napred Jelena i Ana!

pre 15 godina

@ Sestre Vilijams,

su velike teniserke, ali sam sa zakasnjenjem shvatio da one stalno nameštaju jedna drugoj pobede - ne samo u direktnim duelima, nego analiziraju šta je za koju bolje na nekom turniru.
Tako je Serena pustila Venus da pobedi u singlu Vimbldona kako bi imala rekordan broj trofeja; a onda je Venus njoj omogućila da pokuša da se dočepa prvog mesta i pehara US Opena - kako je i bilo ( za šta me duša boli jer je Jelena imala praktično dobijen meč i nije smela ni slučajno da pusti onako Serenu, što je i rekao kasnije na tv-u Višković).
Smešno i žalosno je bilo čuti jednog komentatora:"Ali, Venus je imala toliko meč i set lopti! Prosto je neverovatno kako je Serena uspela da je na kraju ipak pobedi!"
Ha, ha, ha....
Pa ja se ponosim što naše devojke, i Jelena i Ana, pošteno i krvavo odrade svoje mečeve.
A vi ovde hvalite Vilijamsovke i njihov broj GS-a.
Ma dajte molim vas.

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Pošteno
Kažeš, ovo je kulturan sajt. A ono "prijatelju", to bi trebalo da zvuči pokroviteljski. A šta je to, Pošteni, nekulturno u mom pisanju? Ja nisam napisao da si autor izmišljotine o tati Vilijamsu i da si napisao posle odu sam sebi o svojoj veštini. Nikada ne optužujem ljude olako i bez dokaza. A ti jesi optužio tri čoveka da su sijamski trojanci. Ostavi se podmetanja. Nije pošteno od drveta ne videti šumu! Čime se dokazuje da je tata Vilijams to rekao, a i ako je rekao, to nema veze sa činjenicama. Kako je to Jelena rame uz rame (znam engleski i tvrdim da oni tu izreku nemaju) sa sestrama Vilijams, koje su teniske legende? Vi ste se opredelili za listu, kao najveće dostignuće u tenisu pa smo, gle komedije, ove godine imali pet "najboljih teniserki planete". Moglo je, zašto ne, da ih bude i više. Znate li još neku planetu gde se igra tenis? Zato kažem da je ovakvo bodovanje apsurdno i da se mora naći neki bolji način bodovanja. U zapadnoj štampi pisalo se da će smanjiti broj obaveznih turnira i izbaciti iz igre niže kategorije, a da će se za "grend slem" davati 2000 bodova. Nisu ATP i WTA ni sokolska ni partizanska društva za telesni razvoj i omasovljenje tenisa, nego kruti i surovi profesionalizam u kome mesta ima samo za najjače. Sve najbolje, s čistim individualnim poštovanjem.

picasso

pre 15 godina

@realista:
Serena je ove godine igrala u finalu Wimbledon-a. Da ga je osvojila imala bi dve GS titule (uz US Open), odnosno 300 poena vise na WTA listi i opet bi gledala Jeleni u ledja. Ana Ivanovic je ove godine igrala u finalu Melburna, i da ga je osvojila imala bi 2 GS titule (uz Roland Garros), odnosno 300 WTA poena vise nego sto ima sada, i takodje bi gledala Jeleni u ledja, i to izdaleka. Isto vazi i za Sharapovu i za Venus, koje za Jelenom zaostaju 1500, odnosno 2000 poena, pa im verovatno ni jos dve, a kamo li jos jedna GS titula ne bi bile dovoljne da prestignu Jelenu. Teza ti ne stoji.

Tenis je po nacinu vrednovanja sport koji moze da se poredi sa zimskim sportovima ili sa biciklizmom. Pamti se ime ukupnog pobednika svetskog kupa ili na primer Tour de France-a, a ne ime pobednika jedne trke ili etape, ma kako vazna bila. To su sportovi u kojima se vise vrednuje konstantnost u formi i u rezultatima, nego jednokratni podvig. Oni najbolji naravno u karijeri ostvare i jedno i drugo (i GS titule, i prvo mesto), medjutim potpuno je nebitno sta od ova dva stigne prvo na red. Jelena je isla tezim putem i u toliko je njen uspeh veci.
Uostalom, pogledajmo spisak teniserki koje su se ikada nasle na vrhu WTA liste od kada se ona pravi (od 1975-te):
Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Martina Hingis, Monica Seles, Justine Henin, Lindsay Davenport, Serena Williams, Amelie Mauresmo, Tracy Austin, Kim Clijsters,
Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Arantxa Sanchez-Vicario, Venus Williams, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic.

Da te uhvati jeza. Ima li i jedne na ovoj listi koja nije teniska legenda? E, u takvo drustvo su se za sva vremena prikljucile nase dve teniserke.
A pogledajmo sad par imena osvajacica GS titula u istom tom vremenskom periodu (od 1975-te):
Anastasia Myskina, Mary Pierce, Jana Novotna, Iva Majoli, Conchita Martinez, Hana Mandlikova, R.A. Cawley, Barbara Jordan, Chris O'Neil, Virginia Ruzici, Evonne Goolagong-Cawley, Virginia Wade, Mima Jausovec, Kerry Reid, Sue Barker.
Ima li koga ko je cuo za vise od polovine ovih imena?

E, pa sad na osnovu poredjenja ove dve liste sami zakljucite da li je prestiznije postati broj 1 na WTA listi, ili osvojiti neki GS turnir.
A najtuznije je sto ce ovi isti koji nisu verovali da ce Jelena ikada uci u prvih 20; pa u prvih 10, pa u prvih 5, pa u prve 3, pa da nikada nece biti prva, ti isti sto danas tvrde da nikada nece uzeti GS, e bas ti isti ce kada se i to desi tvrditi da Jelena ipak nikada nece biti kao ova ili ona koja drzi ovaj ili onaj rekord.
Biti luzer njihova je svetinja.

Pošteno

pre 15 godina

@ Komentari 79,80,81

Prijatelju, ovo je kulturan sajt; tako da nisi morao da izliješ svoju jed i žuč u tri teksta jedan za drugim; i da si sve odjednom, objavili bi ti.
Znam ja da ti "sumnjaš dakle postojiš" i nadas se da JJ možda neće biti i u 2009. prva; i znam da brišeš hladan znoj i tešiš sebe sa "taman posla" i "bez preterivanja"!
Ali, upravo ste vi, Anini fanovi dali odogovor da je Ričard Vilijams potpuno u pravu: ko je od aktuelnih igračica toliko puta pobedio Serenu koliko Jelena, i koja sem Jelene sa Venus ima pozitivan skor?
Ti sam znaš da je JJ pobedila sve igračice sem nepodive Enan, s kojom je imala duplo više susreta nego ostali zbog teškog žreba.
Šta bi tek predvideo za neku teniserku koja nikad nije pobedila Dementievu, Serenu, Cibulkovu; hajde da preskočimo Enan?!
Napred Jeco!
Pravi poznavaoci i ljubitelji tenisa su uz tebe!

Observer

pre 15 godina

Javljam se posle godinu dana, otprilike. Napustio sam sajt kad su ga okupirali ljudi koji su se potpisivali kao "spski patrijjoti" i koji misle da su liste najvažnije na svetu. Serena posle US Opena nije odigrala nijedan turnir i pala je sa prvog mesta liste na treće, što ona očigledno i ne zna. Kad bi znala, ko zna šta bi sebi uradila, ne daj bože! Odigrala je ove godine 13 turnira, Ana 18, Šarapova 12, Jelena 22. Zato Jelena ima najviše bodova, a Serena daleko više para, jer je pobeđivala na jakim turnirima, a ne na onima koji vrede sto hiljada evra, ili jedan auto. Prošle godine u Štutgartu je pobedila Žistin, ali nije uzela crveni "porše", pošto ne nosi crvene cipelice, sa štiklom. Srdačan pozdrav.

Populo

pre 15 godina

@Marko,
eh, nekada, pre neku godinu, bilo je drugacije, mnogo drugacje na ovom sajtu.
Kakvih je tu komentara i odgovora na komentare bilo: Dorcolac, Rvat, Gosn Voja, Zenevljanin, DraganBGD, Don Cico, Picasso, Dr. Senada, OutOfTheBlue.
To je bilo neko drugo vreme. Sada su se nakupili nacionalisti, parti(j)ote, i dezurni cuvari lika i dela raznih nasih tenisera, pa ne dozvoljavaju nikakav komentar osim cestitanja. Pocelo je sa navijanjem, podelom u tabore, omalovazavanjem inostranih igraca. Nakupio se tu neki netolerantan svet koji ja ne poznajem i ne znam odakle dolazi, a svakako ne pripada u tensiki svet.

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Ne zaboravite
Nemam šta da zaboravim. Jednostavno, tata Vilijams mogao je tako nešto da izjavi samo iz kurtoazije, a možda čovek to nikada nije ni rekao. Kako to samo Jelena može da stane rame uz rame sa njegovim ćerkama? One imaju 15 "grend slemova" i blizu sto turnira. Jelena je trenutno samo na prvom mestu WTA liste i ima osam turnira (koliko i Ana, ali Ana ima RG), gde je Rim najvažniji. Ostali nisu vredni pomena. Niko ne osporava njene bodove, ali ni Šarapova ni Ana nisu igrale nekoliko meseci, zbog povrede. Ana je pokušavala da igra, ali nije išlo. Ako je Jelena nova Venus ili Serena, onda možemo računati da će do kraja karijere uzeti pet Vimbldona ili pet US Opena. Možda i neki RG i Melburn. Zar ne vidite da vaša olovka piše srcem, a ne organom za razmišljenje? Koju ste to veliku Jeleninu pobedu na jednom velikom turniru ove godine zapamtili? Male turnire gde skuplja podove protiv ovih lizerki, ne računam.

Taman posla

pre 15 godina

Kada je prošle godine Ričard Vilijams izjavio ovu besmislicu, tada je Žistin Enen još žarila i palila turnirima sveta, poštovani gospodine, i njegove ćerke protiv nje nisu mogle set da dobiju. Meni se čini da ti pišeš nešto što se zove rekla-kazala. Jelena prošle godine bila bolja od Žistin!? Neverovatno. Pa 10:0 je njihov međusobni rezultat, a razlika u bodovima iznosila je i do tri hiljade. Smirite se malo, ništa se revolucionarno nije desilo, jer su liste od danas do sutra. Ove godine njih pet izređalo se na vrhu, jedino Jelena nema "grend slem". Spustite se na zemlju, dok je vreme, jer nepotkovani optimizam može da se vrati kao bumerang. I još nešto: da li Jelena igra isti tenis kao sestre Vilijams? Kakve sličnosti ona ima sa njima? One udaraju onim "vilsonom" kao maljem, a Jelena "princom" igra šah, kako sama kaže. Jelena igra 30 turnira, Serena i Venus 28, zajedno. Gde je tu sličnost, zaboga?

Bez preterivanja

pre 15 godina

Jelena je velika igračica, ali izjava tate Vilijamsa (neka bude da je to rekao) ne drži vodu. Ispada da je samo Jelena velika kao njegove kćerke, a da Šarapova ne može da stane pored njih. Šarapova i Ana nisu slabije od Jelene, iako su znatno mlađe imaju uspešnije rezultate (naročito Marija). Svaka čast Jeleni, nije joj bilo lako, ali ni Ana nije bila u boljem položaju, ni Monika. Ova država nikada nije brinula o našim talentovanim teniserima. Ni Monika, ni Jelena, ni Novak, ni Ana nisu od teniskih saveza (nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije), dobili ni dinira. Sve je tačno što ste napisali, ali ne vidim razlog da se trenutna pozicija na prvom mestu toliko prenaglašava (kad je Ana pre Jelene bila prva, nisam čitao ni himne ni ode). Bilo bi dobro da vidimo kako će se sve odvijati u Dohi i Melburnu. Ako Jelena ne uzme bar jedan od ovih turnira, šta onda znači to biti prvi na listi?

statisticar

pre 15 godina

@Promašaj
Serena mozda jeste trenutno aktivna igracica sa najvecim uspesima u karijeri, ali daleko od toga da je trenutno najbolja igracica.
Vec nekoliko godina je Serena daleko od toga da bude najbolja igracica. Trenutno su od nje bolje i Safina i Ana i Jelena i Sharapova.
Kada bi recimo sa svakom od tih igracica odigrala po 5 meceva u nizu, protiv svake bi imala vise poraza nego pobeda.
Pominjes 9 GS titula + 53 turnira. Ispada da je Serena osvojila ukupno 62 titule???

Tacan podatak je sledeci:
Serena Williams 9 GS titula + 23 ostala turnira i sve to za 10 godina aktivnog igranja.
Mozda ti mislis da je to mnogo, ali ja ne mislim i siguran sam da ce je recimo Ana preteci po broju titula . Mozda ce imati neku GS titulu manje, ali ukupan broj titula za 10 godina ce joj sigurno biti veci od Sereninog.

Jedini realan pokazatelj ko je ove godine bila najbolja igracica su upravo medjusobni dueli igracica na vrhu.
Ovo su podaci o ovogodisnjim medjusobnim susretima prvih 8 igracica na listi:

Jelena 8 pobeda - 10 poraza
Safina 11 pobeda - 4 poraza
Serena 7 pobeda - 4 poraza
Ana 5 pobeda - 4 poraza
Dementieva 6 pobeda - 8 poraza
Sharapova 3 pobede - 4 poraza
Venus 4 pobede - 6 poraza
Kuznjecova 4 pobede - 8 poraza.

Dakle ubedjivo najbolja igracica ove godine je bila Dinara Safina.
Sve ostale su tu negde u borbi za drugo mesto.
Treba uzeti u obzir i to da su Ana i Sharapova jedan deo ove sezone provele povredjene.

I jos nesto. Da je Serena pre 10 godina imala ovakvu konkurenciju kakvu sada ima, ne bi uspela da osvoji ni trecinu od tih titula koje je osvojila. Pa sama je priznala da je ovogodisnji US open odigrala u zivotnoj formi.
A valjda si gledao taj mech. Ocajna igra. Sa onakvom igrom ne bi pobedila ni Anu ni Sharapovu. Medjutim imala je srece da igra protiv Jelene koja se prosto uplasila pobede.

Hajde malo pametno

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)

Pa ako su sve toliko slabe, kako je onda Henin bila jaka? Pobedjivala je dakle teniserke koje nemaju pojma, i kako cemo oceniti kvalitet same Henin? Izivljavala se nad ispodprosecnim teniserkama. Jer, ako odem u vrtic, sigurno cu biti najjaci, ali treba otici u bokserki klub...Malo logike ne bi skodilo. Prema tome, Jelena je neprikosnoveni broj jedan, svidjalo se to nekome ili ne.

ja

pre 15 godina

@Baki
Kada bi neko ko se uopste ne razume u tenis procitao tvoj komentar - delovao bi mu kao sasvim logicno objasnjenje.
Medjutim sve je obrnuto od onog sto si napisao.
Pitaj bilo kog vrhunskog tenisera i svaki ce ti odgovoriti da je lakse pobediti u polufinalu nekog drugorazrednog turnira, nego u prvom kolu bilo kog gren slema.
Nema tu mnogo veze to protiv koga se igra, vec mnogo vecu vaznost ima to gde i za sta se igra.
Na gren slemovima se igra za 3 puta vece bodove, za 10 puta veci novac. Upravo ti "paceri" kako ih ti nazivas su i najveci problem. Dolaze na gren slem i tamo igraju svoje najbolje partije u zivotu.
Nadji mi bar jedan GS u poslednjih 10 godina, na kome u prva 2 kola nije ispalo bar 3-4 igraca iz prvih 10 i to po pravilu od nekih "pacera" koji su na 100-200 mestu na listi.
Svi vrhunski igraci su svoje meteorske uspone zapocinjali upravo na nekom GS turniru, a uglavnom su se pojavljivali niodkuda.
Tacno je da i na manjim turnirima igraju igracice iz prvih 10. Medjutim na tim manjim turnirima sve igracice ne pruze ni trecinu zelje, volje, snage i umeca koju pruzaju na gren slemovima.
Vecina ovih turnira su takmicarskog karaktera, neka vrsta takmicarske lige koja postoji u svim sportovima. A gren slemovi u tenisu su isto sto i svetska prvenstva u drugim sportovima.
Lakse je osvojiti 10 turnira druge kategorije nego samo jednu GS titulu.
Pogledaj na primer tu istu Zvonarevu koju pominjes u svom komentaru.
Devojka je za 8 godina igranja osvojila 7 WTA titula. Za tih 8 godina igranja odigrala je 24 gren slem turnira. Od ta 24 gren slema, najveci uspeh joj je bio JEDNO JEDINO GS CETVRTFINALE. Valjda ti ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko su gren slem turniri teski i zbog cega se toliko cene.

realista

pre 15 godina

@Objektivno
Da odgovorim ja umesto WTATP.
Covek je lepo rekao da joj je zagarantovano 4. mesto i uz lose rezultate sledece godine. A ti losi rezultati su ispadanje u prvom-drugom ili trecem kolu na turnirima.
Mada ja ne mislim da je Jeleni bilo sta zagarantovano. Moze sledecu godinu da zavrsi na 1. , a moze i na 50. mestu.
Sve zavisi od toga kako ce igrati sledece godine, ali mozda jos vise i kako ce ostale igracice igrati sledece godine.

Mnogi pricaju kako je kvalitet zenskog tenisa pao na niske grane, jer je eto neka igracica postala prva bez GS titule.
Tenis je takav sport. Osvojite recimo 2 GS titule u toku godine, par manjih turnira i prvo mesto vam je skoro zagarantovano. Mogu ostale igracice da osvoje sve ostale turnire, jednostavno ne mogu da vas sustignu jer je takav sistem bodovanja. 2 GS titule vrede kao 6-7 titula na ostalim turnirima.
Ova godina je doduse malo specificna. Jedan GS je osvojila Sharapova, koja je posle toga imala nekoliko kikseva , pa zatim povredu i propustenih dosta turnira.
Drugi GS je osvojila Ivanovic i kod nje su se desavale slicne stvari. Ostala 2 GS su osvojile Venus i Serena, ali i one su imale dosta kikseva, kao i dosta propustenih turnira, jer inace ne igraju previse turnira u poslednjih par godina. Upravo taj splet okolnosti je i omogucio Jeleni da dodje na prvo mesto. Jelena ima konstantnu igru, ali sa 4 titule i bezbroj cetvrtfinala i polufinala ipak ne bi mogla postati prva, da je samo jedna od ove 4 prethodne igracice osvojila bar 2 GS titule.
To je jednostavno realnost. Jelena je samo iskoristila prazan prostor koji joj se iznenada ukazao. Da bi zadrzala to prvo mesto sledece godine , morace igrati bar duplo bolje nego ove godine.
Ne tvrdim da Jelena to ne moze, ali trenutno prvo mesto je gotovo potpuno zavisilo od toga sta ce ostale igracice uraditi.
Sem toga pogledaj ko su glavni konkurenti za prvo mesto?
Safina,Serena,Ivanovic,Sharapova.
Razmisli malo da li je Jelena u poslednjih nekoliko meseci, da ne kazem u toku cele ove godine, pobedila i jednu od te 4 igracice? Odgovor je - nije.
E kad neko na takav nacin dodje na prvo mesto, sa razlogom se tvrdi da je to mesto klimavo, da ne upotebim grublju rec - nezasluzeno.
Sledece godine ce se upravo htela-ne htela protiv te 4 igracice morati sastajati na svakom turniru. Ako ih bude redovno pobedjivala - zadrzace prvo mesto.
Ako od njih bude i dalje redovno gubila - moze lako da ispadne i iz prvih 10.

Katarina

pre 15 godina

@Duška
Da, Duška, znam ko je Mala Mo. To nije Monika Seleš, nego poznata američka teniserka Morin Konoli, koja je bila prva žena na svetu što je jedne godine osvojila sva četiri "grend slema", 1954. godine. Nadimak je dobila jer je bila zaista sitne građe. Umrla je mlada i svet ju je ožalio kao legendu, a naš poznati novinar Miroslav Radojčić, koji ju je lično upoznao (bio je tih godina dipisnik "Politike" iz Londona kad je ona uzela Vimbldon i imao je počasno mesto na Vimbldonu), napisao je potresan članak povodom njene smrti, koji me je duboko dirnuo, kad sam ga pre nekoliko godinama, kao studentkinja, čitala, na preporuku svoga oca koji je, opet, dobro poznavao gospodina sa leptir mašnom.

Ne zaboravite!

pre 15 godina

Ričard Vilijams je bio stoprocentno u pravu kad je prošle godine rekao Snežani Janković da samo Jelena može da stane uz rame njegovim ćerkama.
Da li vi znate koliko su tata Jurij Šarapov, Ričard Viljams, Karolj Seleš,pa cuvena mama Hingis i drugi - pravili skandala na terenu, upadali u kancelarije celnika wta i urednika svetskih listova, tukli se sa novinarima, podnosili tuzbe i brinuli o svakom sekundu i koraku svojih ćerki?!
Za to vreme, nasa mala usamljena, supertalentovana devojcica Jelena Jankovic je na Floridi to bespomocno posmatrala, jer roditelji nisu tada imali sredstava da budu stalno sa njom.
I pored toga u 15. godini zivota je bila prva juniorka sveta i pobednik Australien Opena.
Nije isto kad je samo daleko od kuće muško ili žensko dete.
Ja sam već rekao da je ugledni trener Crvene Zvezde Aca Simic rekao Jeleninom ocu Veselinu:"Jelena je cudo od deteta. Ja bih u ovo dete ulozio novac. Mi smo joj pruzili sve sto smo mogli. Predlazem da je posaljete u neki vrhunski teniski kamp."
Zbog toga su prodali kuću na Zvezdari i poslali je kod Boletijerija, gde je, kako sama svedoci, u internatu bila gvozdena discplina i bili su kaznjavani cak ako krevet nije bio idealno namesten.
Zbog te udaljenosti i samoće i ona je imala velike krize i padove, ali je ipak ostala na vrhu i uvek dokazala svoju prvu klasu.

Marko

pre 15 godina

o, neko je prokomentarisao moj komentar :) i time dovoljno rekao o sebi. Populo brate, imas ukusa za komentare :D zato, ako si raspolozen, topli nes sa mlekom u gradu, ja placam? :)

Q: da li je iko ikada upoznao nekog ko mu je odgovorio na komentar? recimo ozloglasena Majcek-Mja ili recimo Teniser svoje najvece fanove olicene u niku (haha, koja konstrukcija), recimo, Nepristrasna ili Ana fan?

:)))) heh, ja bih bas voleo :D

Nisam promašio

pre 15 godina

Pa nisam napisao ni pomislio da Jelena nije zasluženo prva ma listi i da je ove godine bila najbolja, ali teško je prihvatiti da je ona najbolja na svetu, sve dok je Serena u igri. Ako neko napiše da je trenutno najbolja, ovih dana, ovih dva meseca, to je u redu, ali da je bezoslovno najbolja, mislim da nije. To je još Serena, a blizu nje je Venus (pet Vimbldona, poslednji ove godine i još ponešto). Nadal vam nije dobar primer, on ima pet "grend slemova", ove godine dva, a Jelena nema nijedan. Ako pogledamo turnire, Ana je uspešnija od Jelene (RG vredi kao desetak Štutgarta, a tu je i prestižni turnir u Indijana Velsu, a i Linz je druga, nije peta kategorija, ali na listi WTA Jelena je ubedljivo prva. To je veliki uspeh, ali Ana je pored "grend slema" na tom mestu bila pre Jelene, pa se nešto ne sećam da se nacija ovoliko veselila. Pozdrav.

vladimir

pre 15 godina

Novi biser JJ!!!

{Mislim da su rivalke na neki način limitirane, da ne mogu više napred, ne mogu bolje. Ja imam dosta prostora da napredujem, da usavršim svoju igru i zato kažem da ću još dugo biti broj jedan}.

Glas Javnosti.

Duska

pre 15 godina

Da li neko zna za devojku koja je osvojila 4 GS titule u jednoj godini, a dobila je nadimak Mala Mo, a inicijali su joj M.C. To je uspeh, a ne samo jedan, dva ili tri u jednoj godini.

@Nisam promasio

pre 15 godina

Slazem se da ce Serena kad se penzionise biti odmah iza najvecih teniserskih legendi (Graf, Navratilova, Evert) ali ne mozes na osnovu rezultata od ranije reci da je ona SADA, OVE GODINE najbolja teniserka, to bi bilo kao kada bi za Federera rekao da je bolji ove godine od Nadala zato sto ima 13 GSova a Nadal 5, iako je Nadal ove godine bio mnogo bolji, a Federer je uz Samprasa i Borga najveca legenda tenisa ikada.
Dakle JJ je zasluzila prvo mesto na listi ove godine i na tome joj svaka cast, zasto svi odmah morate da skacete i nalazite mane njenom prvom mestu, pa zasluzila ga je sama radom preko CELE GODINE ne na par turnira, mada definitivno jacih, kao Serena, JJ je verovatno nikad nece preteci po uspesima, ali kakve to veze ima sa njenim ovogodisnjim prvim mestom?
Svaka cast JJ, i nadam se da osvajas AO sledece godine

Populo

pre 15 godina

@Marko,
tenis koji igraju je jedno, a licnost nesto drugo.
Na primer, Anu volim, Jelenu bas i ne, ali mnogo volim kako Jelena igra. Kada bih mogao da biram, voleo bih da igram kao Jelena.

marko-washington

pre 15 godina

Pitajte Noleta da li bi dao svoj AO za jednu sedmicu na poziciji jedan, jer i sma haze da se samp prvi pamte. Za one koji ne znaju cak je pet momaka vise bilo na poziciji jedan od devojaka pa ne vidim u cemu je problem sto je ove sezone cak pet njih konkurisalo za istu. vidi se koja se zadrzala na kraju? Neko je ovde rekao da se Rodick ne pamti kao prvi? Pa da te podsetim on ima i GS, US open, toliko za tebe. JJ ce duze sedmica biti na poziciji jedan nego Venus Williams . Verovatno je sada i VW losa teniserka. Pamte se samo najbolji. GS turnira ima cetiri tokom godine ali je samo jedan prvi na kraju iste. Napred JJ i nije ti potreban taj GS jer si i bez njega najbolja

Nisam promašio

pre 15 godina

Zaista, uozbiljimo se. Ne može se na osnovu nekadašnjih rezultata suditi ko je najbolji na svetu - kažete. To je zaista tužno pročitati. Pa naravno da se ne sudi na osnovu trenutne količine bodova sa liste ko je ko u tenisu, nego na osnovu titula koje je u karajeri osvojio. Serena je aktivna, nedavno je uzela US Open. Ima više "grend slemova" nego Jelena turnira (uglavnom manje važnih, osim Rima)i zato je Serena najuspešnija aktivna teniserka. Nema poređenja između Serene i Jelene, bilo bi to krajnje cinično. Serena je legenda, Jelena nije. Federer je legenda, Novak to nije. Naravno, nije ni Ana, nemam ja dva aršina. Nije ni Šarapova, ali Serena jeste. Kad prestane da igra, naći će se u visokom društvu Monike, Štefi, Martine, i još nekih velikih imena. A dve godine ni ona ni Venus, kad su bile neprikosnovene, nisu igrale zbog smrti sestre. Ako neko misli da će Jelena osvojiti više titula i turnira od Serene, neka to napiše. Valjda smo toliko ljudi da to pošteno priznamo.

statista

pre 15 godina

Prvo sam se nervirao a onda mi je postalo smešno. Dakle neverovatno je šta sve naši "stručnjaci" dozvole sebi da kažu. @Nikola, @Marijana, @Ivan, @Promašaj, neka vam je na čast. Jasno bi mi bilo da ovakve zlurade komentare ima recimo neki Hrvat ili Albanac ili ajde da kažemo Amerikanac, može se reći da bi bilo relativno normalno da oni nipodaštavaju i potcenjuju rezultate naše reprezentativke. Ali kad to radi neko ko pretenduje da se predstavlja kao Srbin onda je to čist kompleks, sujeta, zavist i ne znam šta još. Alooo da je 1 dan, 1 sat ili samo 1 minut, bila PRVA na ZVANIČNOJ SVETSKOJ LISTI (kako se računa i da li je objektivna baš me briga, ona je ZVANIČNA) pa je to OGROMAN USPEH.
Ali ne eto nama pametnjakovića koji bi da nas ubede da to i nije nešto i da su bile neke druge koje su bile mnogo "PRVIJE" od ove naše prve i da je ovo NAŠE prvo mesto, baš onako osrednje, kao da je 6-ta 7-ma.
E pa da vam kažem samo da za svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji ovo predstavlja prvorazredni sportski uspeh i fantastično lično zadovoljstvo i satisfakciju. Tenisom se bavi nekoliko destina miliona devojaka u svetu ali je trenutno PRVA jedna punkrvna i rasna Srpkinja (i da je Mađarica, Crnogorka, Muslimanka iz naših krajeva isto bih se osećao da me ne optužite za nacionalizam).
Svaki sportista koji sa ponosom nosi grb ove zemlje a koji se popne na najviše postolje na svetu (pa makar to bilo u bacanju šerpi u dalj) zaslužuje moje najdublje poštovanje i iskreno divljenje. Svako ko tome ima šta da progovori zaslužuje samo prezir a ako pretera u kritikama onda i drugačije vaspitno popravne mere.
Ako već mnogi u svetu pokušavaju da nas ponižavvaju, omalovažavaju i potcenjuju, zašto to sami sebi radimo. Zato svi koji su se prepoznali u tekstu, jezik za zube i aplaudirajte ako ste ljudi a ako niste barem ćutite, pred ogledalo pa se pogledajte u oči i zapitajte se ko ste i šta ste uradili u životu. Ako autosugestija ne pomogne potražite pomoć stručnjaka. Garantujem, potpisujem da se nikada niste OZBILJNO bavili ni jednim sportom. Da jeste znali bi barem da cenite tuđ uspeh.

GoranRS

pre 15 godina

Ma sta mucena Milena zna.Videla je teniske terene jedino na Eurosportu.Milena, nisi znala, Jelena krije godine i zapravo u januaru ce napuniti 64.

Jeca

pre 15 godina

Bravo Jelena!
Na prvom si mestu,potpuno zasluzeno!

I nadam se da ces celnu poziciju zadrzati i u sledecoj sezoni,samo neka te posluzi zdravlje i zaobidju povrede.
*************
Inace prosto se divim nekima od "strucnjaka" koji ovde ostavljaju komentare...
Takodje sam(doduse neprijatno) iznenadjena cinjenicom da im je obraz debeo kao djon!
Da nije,ne bi ni ostavljali ovakve komentare.

@Milena kaze da JJ "Nije postigla nista za istoriju osim sto se nasla na PRVOM mestu WTA Liste".

Pa kao da je to malo!
Zivo me zanima u cemu je doticna prva na svetu...
U pljuvanju u dalj?!

A @Nikolu moram da pitam:
da li smatra da su GS finale,kao i 8 osvojenih turnira,10 polufinala,18 finala i osvojeni Wimbledon u mixu losi rezultati?!

I jos cu da dodam da takvi mogu samo ovde da pljuju,jer Jeci ne mogu da pljunu ni pod prozor!

@Promasaj

pre 15 godina

Sve si promasio :)
Lista se pravi na osnovu rezultata u prethodnih godinu dana do momenta objavljivanja liste, znaci teniserka koja je prva na listi je imala najbolje rezultate u tom periodu, ove godine smo imali 5 razlicitih teniserki na vrhu zato sto su teniserke u razlicitim periodima ostvarivale svoje najbolje rezultate, a najbolja teniserka za jednu godinu je ona koja zavrsi na prvom mestu, jer se tu racunaju samo rezultati od 1. januara do 31. decembra, a to je u ovom slucaju nasa JJ. GSovi jesu nezvanicna svetska prvenstva i verovatno mnogima znace vise od liste, ali ta lista nije uopste beznacajna, cak naprotiv, vrlo mnogo znaci svima, broj nedelja na prvom mestu je sigurno najbitnija stavka nakon osvojenih GSova, a kojih ce valjda i biti.
Ne mozes Serenu proglasavati najboljom teniserkom ove godine na osnovu turnira koje je osvojila ranije

Marko

pre 15 godina

verujem da je Milena (cini mi se komentar 6) sasvim ok devojka, simpaticna, lepo vaspitana, ali sam takodje uveren da ono sto je ona napisala nema blege veze sa istinom, uz svo uvazavanje tudjeg misljenja.

oko godina: pa sta ako ima 24 ili 25 godina? sve one mogu da igraju dobar tenis do 30e, telo to moze da izdrzi, pitanje je motiv, a JJ ce ih imati sigurno jos naredne dve godine.

GS titule: svi vi koji smatrate da se samo GS titule pamte, nabrojte GS titule Henin, Sharapove, Graf, Ostin, King, Navratilove i svih ostalih No1 teniserki.

nacin igranja: tu se vec moze govoriti o tome ko vise voli da gleda jednu, drugu ili trecu teniserku. JJ igra veoma dobro i mnogi njeni mecevi su uzbudljivi.

JJ ili AI: obe su sjajne , veoma razlicite i ni jednim svojim potezom niti gestom nisu zasluzile da se o njima govori ruzno i sa omalovazavanjem.

i na kraju da zakljucim: ljudi, mnogo sam pametan, a ne samo to, nego sam straaaasno zgodan i lep ;)

Promašaj

pre 15 godina

Nisu "grend slem" turniri državna prvenstva u fudbalu, pa najbolji je onaj ko skupi najviše bodova. Ove turnire trebalo bi uporediti sa svetskim prvenstvima. Drugo, ne postoji WTA lista za 2008. godinu, pa baš nije jasno zašto se to ovde tako naglašava. Liste posle svakog turnira cirkulišu. Ne znači baš ništa ako iz decemra prvo mesto na listi preneseš u januar. To je irelevantno. Treće, Zvonareva je rekla da je od US Opena igrala na svim turnirima, kako bi uzela što više bodova za Dohu. Ne, nisu liste izmišljene da bi Srbi prema njima određivali ko je najbolji na svetu. A sad, svi u liste, a Dohu i Melburn uzeće neka koja nije prva na rabošu. Mislim na Serenu. Sa devet "grend slemova" i 53 turnira, Serena je najbolja na svetu. Njeni uspesi jači su od svake privremene liste. Ove godine njih pet bilo je na prvom mestu. Da li to znači da smo 2008. imali pet najboljih na planeti? Nemamo o čemu dalje da razgovaramo.

KG-008

pre 15 godina

Ljudi pa šta se čudite na zlobne komentare.Pa u ovoj zemlji živi 30% srba koji glasaju za radikale...ljudi koji samo umeju da pljuju a "busaju" se u grudi kao veliki srbi koji su u stanju da raketama gadjaju Berlin.Na sreću mnogo je više pametnih...JECO, ANA, volimo vas i samo napred...najlepše i najpametnije...VELIKI CMOK

Teniser

pre 15 godina

Osvoji Dohu i tada ce se videti ko si i sta si.Vazno je sto vise para na svoj konto uzimati a da li si prvi ili pet na WTA sve jedno je

Vranac

pre 15 godina

bravo Jelena, zmaju!
samo napred! nadam se da osvajash melburn 2009, chisto me interesuje o chemu ce anisti onda da govore :) kad im vec wimbldon 2007 nije dovoljan ;)

Objektivno

pre 15 godina

@ WTATP

Uvek pokušavaš da budeš najobjektivniji - pa onda ne znam kako smatras da ce Jelena u 2009. biti "najmanje" medju TOP 4?!
Kad je ona celu 2007. bila treća na svetu; pola 2008. druga na svetu a završice je kao prva; i u 2009 ulazi kao prva.
Bilo bi logično da kažeš da Jelena ima šanse da ostane TOP 1 u 2009. - a ne TOP 4!
Ali, znam šta te sprečava, i džabe glumiš objektivnost.
Komentar broj 20 je najbolji.

todos

pre 15 godina

Cestitam Jelena, ovo je bas lepa ranojutarnja vest koju sam procitao. Sad se lepo pripremi za Australiju i ostaces prva sigurno u celoj 2009-oj godini!!! Jos jednom BRAVO!!!
Srbija do Australije!!!

Misa Petrovic

pre 15 godina

Jeleni svaka čast. Potpuno zasluženo i ubedljivo. Sistem bodovanja je najrealniji pokazatelj nečijeg kvaliteta i rada. Zagovornicima da samo važe titule sa GS-a, poručujem da bi to bilo isto kao da se u fudbalu računaju samo derbi utakmice, pa ko pobedi u derbiju taj je najbolji. Ne, najbolji je onaj ko sakupi najviše bodova. Stvar je krajnje jednostavna i tačka. Dakle, najbolji je onaj ko je prvi na listi. I tu nema nikakve dileme. Autorima zlobnih komentara predlažem da urade nešto od svojih života i da ga učine lepšim i uspešnijim, makar u skupljanju salveti ili značaka. Veliki pozdrav za šampionku JELENU.

Bosiljka

pre 15 godina

Zaprepašćena sam koliko ljudi ne shvataju kakav je JJ skupoceni talenat i teniski dragulj.
U tekstu, u poslednjoj rečenici je navedena nedopustiva greška - nije tačno da je Jelena Jankovic prva teniserka koja završava godinu bez osvojenog Gren Slema.
Pre nje su to bile Ameli Morezmo i Kim Klajsters.
Ali, za šta bi se uhvatili zlobnici, kad ne bi bilo malo dezinformacija da ih hrane.
Naored Jeco!

dragana

pre 15 godina

Citajuci ove zlobne komentare nekih ljudi ne mogu da odolim a da ne odgovorim. Vi najverovatnije ne zivite u inostranstvu kao ja i ne mozete da shvatite koliko ta ista deca cine za malu zemlju kao sto je SRBIJA u svetu da izgleda i lepsa i veca. Takvi kao sto ste VI izgleda i nemate decu, pa i ne mozete da shvatite i razumete PONOS na njihove uspehe. Kada i ako budete imali svoju decu (ja JELENU, ANU iNOVAKA vidim i dozivljavam kao i svoje dete) onda cete shvatiti. Mnogo mi je zao da postoje takvi ljudi u nasoj zemlji. Poruka za sve nase tenisere ali i ostale sportiste koji nas uspesno predstavljaju u svetu SAMO NAPRED DECO mnogo vise ima koji vas vole i postuju nego onih drugih.

ivan

pre 15 godina

neverovatno, nikola i milena svaka vam cast!! ljudi su samo rekli isto sto i svaki teneski strucnjak u svetu zna i sto bi svaki obektivan fan priznao, sto ne znaci da ne navijaju za nju ili da je mrze, barem se nadamm..i ja isto navijam za jelenu (prvo za anu naravno) ali kazite mi ko od vas pamti rodika kao prvog igraca sveta?? e pa zapitajte se zasto...

napred jelena u pohodu na prvi GS!!

jovan

pre 15 godina

Savet za Jelenu i Anu:

Bežite lepotice iz ove naše Srbije,neće Vam većina ljudi zameriti!!!!

Sramota!!! Stidite se pojedini na takvim komentarima!!!

Jeco LEGENDO čestitam ti!!!

Jelena

pre 15 godina

Nista drugo nisam ni ocekivala...realno i bila je najbolja i najkonstantnija ove godine....BRAVO JECI!!!
Ponosna sam i na tebe i na sve nase sportiste koji predstavljaju nasu malu zemlju na najbolji moguci nacin!
P.S. Pljuvaci pljunite im svima pod prozor

MiMiC@

pre 15 godina

@Nikola
@Milena

Mene bi bilo sramota da postavljam takve komentare.Sad vam je jasno zasto u paklu pored kazana sa Srbima ne postoji cuvar.Ko god krene napolje oni ga sami vuku nazad.Pitam se sta ste vi uradili u zivotu da dajete sebi pravo da uopste komentarisete ovakve podvige Jelene Jankovic.Ja navijam za obe,zato sto su obe Srpkinje,zato sto su obe nashe.I zato sto igraju za Srbiju,a mogu da uzmu pasos bilo koje zemlje na svetu i da imaju sve sto im zatraze.
E zbog toga nemate pravo da pljujete po uspehu nase dve teniserke,kao sto neko rece mozete samo da im pljunete pod prozor.
A Jeleni stvarno cestitam,ovo 1.mesto je rezultat konstantnog rada i napora,a i Ana se polako vraca u formu.
Samo napred devojke!!!

Baki

pre 15 godina

Nikako mi nije jasno zašto se ljudi lože na GS titule?! Pa tu igrate 7 mečeva ako dođete do finala, i to u 2 nedelje, a od toga 4-5 mečeva igrate sa pacerkama. To znači da tek u četvrtfinalu ili polufinalu dolazite do onih iz prvih 5 ili 10, a to je jednako četvrtfinalu ili polufinalu nekog turnira prve ili druge kategorije.

Jelena je u sva tri osvojena turnira dobila 6 mečeva od 12 protiv igračica koje su u prvih 10:

- Peking (Zvonareva i Kuznjecova)
- Štutgart (Zvonareva i Venus)
- Moskva (Zvonareva i Dementijeva)

Upravo ovakva slika mogla bi da bude i završnica nekog GS turnira u 2009.

Po meni, mnogo su vrednije ove Jelenine pobede od osvajanja GS turnira. Osvojiće bar jedan dogodine, ako ne i više.

Oduvek verujem u ovu devojku i, samo je bilo pitanje vremena kada će se uozbiljiti i usavršiti one elemente u svojoj igri koji su nedostajali da bi bila ovde gde je sada. Uozbiljila se, i dalje se usavršava i smatram da će u skorijoj budućnosti možda voditi i glavnu reč na WTA listi.

Srećno Jeco i neka te Bog čuva !!!

Posmatrač

pre 15 godina

Ne znam zašto Jelena uopšte igra za Srbiju, preporučio bih joj da uzme državljanstvo neke druge zemlje gdje će je više cenit a to naravno preporučujem i Ani.
Ni u jednoj zemlji se ne pljuje toliko po teniserima kao u Srbiji po Jeleni i Ani.

Krivokapic

pre 15 godina

Sama cinjenica da je 5 teniserki bilo na prvom mestu ove govori koliko je konkurencija jaka u zenskom tenisu. OD 1. do 15. mesta teniserke su dosta izjednacene i svaka moze da osovji turnir.
Jeleni sve cestitke na zalsuzenom prvom mestu i nadam se bar jednom gren slamu sledece godine. Ne trba zaboraviti da je JElena igra u jednom finalu gren slema, jednom polufinalu gde je zigubila od pobednice Ane i na Australian openu je ispala od pobednice Marije.
NE znam zasto neki stalno pokusavaju da umanje uspeh JElen i Ane, kad svi dobro znamo da je ovo najveci uspeh srpskog tenisa od Monike Seles.

Napred nase!

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta je vama?

Pa je l' vam ne valja sto je jedna nasa igracica broj 1 na kraju godine, pa joj sad trazite dlaku u jajetu.

Ajde tisina tamo!

P.S: Ja sam Anin fan, ali naravno cestitke Jeleni i samo napred nase.

Lane

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da ovo kritikujete ?! Kakav smo mi ovo narod ?! Hteli ili ne hteli, Jeca je prva, i treba da budete ponosni, a ne da kritikujete . Ne mogu da verujem da pojedini ljudi kritikuju to shto neko predstavlja Srbiju u jako lepom svetlu, ne samo uspesima, nego i ponashanjem . Malo pogledajte i u osmeh .
Isto tako i za Anu, treba podrzavati da izdje iz krize .

AJDE JJ, AJDE ANA !
JJ i ANCHI THE BEST

Vanja

pre 15 godina

@ Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze.

To si lepo rekla, nema sta da kaze. Sarapova je pocistila na AO 6:4 6:0, Serena koji mesec kasnije u Majamiju 6:2 6:0, gubila ja od teniserki kao sto je Skijavone, Safina je dobila na njenoj omiljenoj podlozi. Da li ti mozes da zamislis Zastin iz 2007 sa takvim rezultatima? Ona je imala itekako motiva da igra. Mogla je da ide na cetvrti RG zaredom i tako pretekne Moniku sa kojom deli taj rekord, ali hajde to, gde je Wimbledon i titula na travi?!
Dakle, nije definitivno rekla sve, a da se tako osecala to ne sumnjam. Mislim da pre svega fizicki nije mogla da izgura jos jednu sezonu na top nivou.

Dovla KG

pre 15 godina

Zanimacije radi, evo koliko je ko proveo na mestu No1:
1)Evonne Goolagong - 2 nedelje
2)Venus Williams - 11 ned.
3)Ana Ivanovic - 12 ned.
4)Arantxa Sánchez - 12 ned.
5)Maria Sharapova - 17 ned.
6)Jennifer Capriati - 17 ned.
7)Kim Clijsters - 19 ned.
8)Tracy Austin - 21 ned.
9)Amélie Mauresmo - 39 ned.

Dakle do kraja kalendarske 2008 Jelena ce biti na sigunom prvom mestu a, to je ukupno 14 nedelja. Ako nastavi sa dobrom igrom moze i da bude zavidno plasirana na toj all time listi. Naravno da joj svi zelimo sto vise GS titula, ali najvaznije da ona nastavi da uziva u tenisu i sve ce doci na svoje.
Dok ovo pisem eto Ani i prve titule posle RG. Kako je samo lepo videti je nasmejanu. Vraca nam se mala i to sa stilom. Cudo su ovi nasi klinci, a nama nikad dosadno :)

Rajcek Raja

pre 15 godina

Ma da, stvarno zenski tenis nije bio jaci i kvlalitetniji.. Vecu tezinu ima 4. meseto Jelene Dokic u onoj neverovatnoj konkureniciji..

Milana

pre 15 godina

Tacno je da Jelena nije osvojila GS u singlu ali bih da podsetim da ima GS u miksu koji je osvojila na Vimbldonu 2007 godine sa Dzejmijem Marijem. Ne razumem zasto se to uporno ignorise jer verujem da se onim teniserima koji igraju samo dubl ili samo miks itekako to racuna u rezultate karijere.

Boka

pre 15 godina

Svaka čast našoj Jeleni, najboljoj teniserki na planeti i najboljoj sportistkinji Srbije. Daj Bože da u 2009. gledamo Jecine šou programe. Jelena će trajati još mnogo godina jer ima najjaču pozitivnu energiju i neuništivi duh. Super je pogledati WTA listu - JJ NAJJBOLJA na svetu.

Aco

pre 15 godina

Ovo nigde nema,u Srbiji su svi strucnjaci za sve,licno vise volim Anu,ali se podjednako radujem i Jeleninim uspesima!Da nije zasluzila prvo mesto ne bi bila na istom,jeste da se pamte GS titule ali verujemo ali bismo trebali da verujemo da ce ih biti,a ne da pljujemo po onima koji nasu zemlju predstavljaju u najboljem svetlu,uostalom ko je od vas,koji pisete ovde,najbolji u necemu u svojoj ulici,da o svetu i ne govorim!?
SRBI DOZOVITE SE PAMETI!!!

Ljubomir

pre 15 godina

BRAVO JELENA! Tvoj uspeh je jos veci, upravo zbog toga sto nisi osvojila ni jedan Grand Slam. Kada pocnes da osvajas i te turnire niko ti nece biti ravan. Sledece godine biraj jos bolje turnire, mozes da igras gde ti hoces...

navijac

pre 15 godina

VELIKA cestitka !
MI SMO DA JE PRATIMO, BODRIMO I CESTITAMO NA ZASLUZENOJ TRENUTNOJ POZICIJI RANG LISTA.
DRUGO OSIM CESTITKE JE ISUVISE. ZELIM JOJ USPEH SLEDECOJ GODINI.

marko-nbg

pre 15 godina

Citam neke od komentara i ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim na neke od njih!
Komentar Br6 ispod potpisana Milena! Ti samo racunas GS tiule!?? Jelena je "samo" prva igracica sveta!?? Da si ikada stala na teniski teren i uzela reket u ruke i pokusala da samo prebacis lopticu preko mreze ne bi ostavljala ovako debilne komentare! Ti si ocigledno Anin navijac! Recicu ti jednu stvar! Jeleni NIKO nije poklonio prvo mesto! Biti NAJBOLJI NA SVETU u bilo cemu moras da zasluzis i debelo da se pomucis da bi to ostvario! Sta si ti ostvarila i u cemu si ti najbolja na svetu pa dajes sebi za pravo da kritikujes druge!?? Jelena nije osvojila GS turnir ove godine, sledeca sezona je njena! Pa cak i da ne osvoji ni jedan to ne umanjuje konstantan rad i konstantno osvajanje bodova i njeno prvo mesto!
Komentar Br4 Nikola!"Kvalitet tenisa je opao od kako je otisla Enan". Pa ako je tako slaba konkurencija sto onda ni jedna druga teniserka nije uzela prvo mesto na WTA listi???? Ako je to tako lako sad, gde su one silne Ruskinje, gde su sestre Viliams???
Ne mogu da poverujem u kolicinu gluposti koje neki od nasih sugradjana mogu da napisu u svojim komentarima! Ne mogu da poverujem da su toliko zavisni na uspeh jedne SRPKINJE! Alo ljudi jedna devojka iz Srbije je na prvom mestu svetske rang liste, treba joj cestitati a ne blatiti!
Ja nisam navijac ni Jelenin ni Anin! Obe ih podrzavam i jednako navijam za obe kad god igraju!A znate li zasto Milena i Nikola?? Zato sto su obe iz moje zemlje i zato sto obe igraju pod istom zastavom, NASHOM!!!! Utuvite to vec jednom u glavu!!
Jeco svaka cast! Ogroman rad i trud je napokon dobio priznanje ! Zasluzeno prvo mesto i iskreno zelim da se tu zadrzis dosta dugo! Samo napred! Hrabro i punom snagom!

Jecin backhand

pre 15 godina

Nikola,zenski tenis je kvalitetniji nego ikada.Zasto?Pa zato sto sada ima puno vise vrhunskih igracica i veca je konkurencija,pa su se igracice smenjivale na 1.mestu.Ali ja se nadam da je tome kraj i da ce sad JJ da vlada duugoo.......

P.S Sta se ovo desava,nijedan komentar nije preporucen?

marijana

pre 15 godina

@Nikola, car si!
Koga se to Henin uplasila? Srpkinja koje je nikad nisu pobedile? Sharapove protiv koje vodi 6:3 ili Dinare protiv koje vodi 5:1? Ili sestara Williams koje je prosle godine na US openu pobedila jednu za drugom i koje su starije od nje?
Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze. Kamo srece kad bi i neki drugi tako radili.

Petar

pre 15 godina

"Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)
"
Ovaj komentar odslikava koliko je los kvalitet nasih ljudi i da nam se sve ono lose iz dnevne politike desava iz prostog razloga - bolje nismo ni zasluzili. Jelena da je pametna uzela bi americko drzavljanstvo i pljunula bi Nikoli i slicnima u lice, a oni bi njoj mogli pod prozor.

Vojin Jovanovic

pre 15 godina

Za Milenu i Nikolu:

Nemate pojma o TENISU!

Ni u jednom sportu nije dobro kad je samo jedna osoba ili tim dominantan duzi vremenski period. Nemate pravo i ne mozete nipodostavati neciji rad i rezultate. Javite u cemu ste ove godine (u pozitivnom smislu) bili najbolji i ja cu Vam poslati cek na po 50 Eura.

Bea

pre 15 godina

Zelela bih da dodam da iste igracice igraju na turnirima kao i na GS,tako da Jelena ne pobedjuje neke druge van GS-a vec te iste teniserke,cime njen uspeh dobija na tezini.

Imajte poštovanja!

pre 15 godina

@ WTATP, kom 3
Svaka čast, objektivan komentar.
Ja oduvek govorim da će JJ biti nagradjena za svoja velika i dobra dela i ljudsko poštenje.
Deveta u istoriji tenisa završava godinu na prvom mestu.

@ Milena

Sramota.
A šta ti je to Jelena učinila, kad je toliko mrziš i kažeš da ništa ne zaslužuje?!
Bila je prva juniorka sveta i osvojila Australian Open.
Osvojila je 8 turnira, 10 finala, 18 polufinala, jedina od naših ima turnire u dublu i miksu (GS).
Celog života igra za reprezentaciju svoje zemlje, pošteno i bez kalkulisanja.
Pravi je sportista i čvrsto stoji na zemlji
Prva je naša sportistkinja koja ima sopstveni model patika i reketa čuvenih svetskih firmi Reebok i Prince - sa izvezenim sopstvenim imenom Jelena J na patici, i prezimenom Janković na reketu.
Gren Slem su čak dve godine posle izbijanja na prvo mesto osvojile Morezmo i Klasters.
A GS i Olimpijske medalje se osvajaju i u 27. i 28. godini života, sto smo videli i ove godine.

Jeca nije imala uslove da ranije bude drugačije, i zato je istina da njen vrhunac tek dolazi.
Malo li je?!

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo jeco, zelimti da ostanes na tom mestu sto duze i da te na jemu samo menja...pa dobro, ne moram da preciziram, jasno je valjda.

igysa

pre 15 godina

vise nego zasluzeno ! Niko nije bio toliko konstantan kao ona, a tako se lista pravi. NIJEDNA od prvih 10 igracica sad ne bi mogla da je dobije lako, ako bi je uopste i dobile :-)

@Nikola

pre 15 godina

Ti izgleda nisi pratio ni jedan mec od kad je Zhistin Enan zavrshila karijeru?

Je si li ti gledao mozhda mech
Sharapova 6:4 6:0 Henin
Safina 6:2 6:0 Henin

Ja se ne slazhem stobom,
TENIS IMA VECHI KVALITET NEGO SHTO JE IKAD IMAO!!!!
ATP: PADA RODZER KORAK PO KORAK
WTA: ZHISTIN SE POVUKLA JER SE UPLASHILA SRPKINJE, SESTRE W, SHARAPOVE, SAFINE
i takodje, Srpkinje su najbolje, samo za njih navijam
i naravno za noleta, vi shto se ne slazhete vi niste bodrichi srbije, vama treba da je SRAMOTA

marko-washington

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno. Prva na svetu najboljoj na svetu. Da sto duze budes na poziciji jedan, jer se pamte samo oni koji su bili na njoj. Ne pamte se toliko ni GS titule kako neko rece vec samo prvi.

Nikola

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.

Milena

pre 15 godina

Kad završi godinu na prvom mesto, mada se WTA lista ne računa od 1.januara do 31. decembra, ali dobro, Jelena će imati gotovo 24, a ne 23 godine. Ona uskoru puni 24, ulazi u 25. godinu. Ove godine nije postigla ništa za istoriju, osim što se našla na prvom mestu, ali ove godine njih pet našlo se na prvom mestu liste, što se ranije nikad nije desilo. Ne pridajem značaj listama. Sve što sam navela, daje mi za pravo. Biti najbolja, znači uzimati "grend slem" turnire, kao što su to radile velike tenisrke: Kris Evert, Martina Navratilova, Monika Seleš, Štefi Graf, Even Devenport, Venus i Serena Vilijams, Žistin Enen, Marija Šarapova... Žao mi je, ali ovde, među ovim velikima, nema mesta za Jelenu.

WTATP Lista

pre 15 godina

Moram da dopunim ovu vest u delu koji malo baca senku na ovaj Jelenin uspeh. Naime, od osam teniserki koje su otkada se rejtinzi zvanicno vode (1975) ikada zavrsavale neku WTA sezonu na prvom (Evert, Navratilova, Graf, Seles, Hingis, Devenport, S.Vilijams, Enan) njih tri je bar jednu sezonu zavrsavalo na prvom mestu bez ijedne gren slem titule. Tako je recimo Lindzi Devenport od 4 sezone koje je zavrsila na celnoj poziciji WTA (98 01 04 05) samo 1998 osvojila neki od slemova, dok su Monika Seles i Martina Hingis obe po tri puta zavrsavale sezone kao No1 i obe po jedanput to bile bez osvojenih slemova te godine (Seles 1995 a Hingis 2000).

Zbog zagarantovanog "liderovanja" u novembru, decembru, ali i januaru, Jelena ce po broju nedelja provedenih na prvom mestu sigurno preteci Venus, Anu, Arancu Sances, Sarapovu i Kaprijati, a ako ostane prva i posle Melburna, sigurno prelazi i Klajsters i Ostin. Ono sto je izuzetno povoljno po nju i njenom mestu na rang listi je cinjenica da je (ubedljivo) najbolje rezultate postizala u zadnjoj trecini sezone (finale Njujorka i ovaj het-trik) tako da joj je maltene vec sada zagarantovano TOP4 do kraja sledeceg avgusta cak i uz ispodprosecne rezultate u 2009.

Bravo za 2008!

WTATP Lista

pre 15 godina

Moram da dopunim ovu vest u delu koji malo baca senku na ovaj Jelenin uspeh. Naime, od osam teniserki koje su otkada se rejtinzi zvanicno vode (1975) ikada zavrsavale neku WTA sezonu na prvom (Evert, Navratilova, Graf, Seles, Hingis, Devenport, S.Vilijams, Enan) njih tri je bar jednu sezonu zavrsavalo na prvom mestu bez ijedne gren slem titule. Tako je recimo Lindzi Devenport od 4 sezone koje je zavrsila na celnoj poziciji WTA (98 01 04 05) samo 1998 osvojila neki od slemova, dok su Monika Seles i Martina Hingis obe po tri puta zavrsavale sezone kao No1 i obe po jedanput to bile bez osvojenih slemova te godine (Seles 1995 a Hingis 2000).

Zbog zagarantovanog "liderovanja" u novembru, decembru, ali i januaru, Jelena ce po broju nedelja provedenih na prvom mestu sigurno preteci Venus, Anu, Arancu Sances, Sarapovu i Kaprijati, a ako ostane prva i posle Melburna, sigurno prelazi i Klajsters i Ostin. Ono sto je izuzetno povoljno po nju i njenom mestu na rang listi je cinjenica da je (ubedljivo) najbolje rezultate postizala u zadnjoj trecini sezone (finale Njujorka i ovaj het-trik) tako da joj je maltene vec sada zagarantovano TOP4 do kraja sledeceg avgusta cak i uz ispodprosecne rezultate u 2009.

Bravo za 2008!

marko-nbg

pre 15 godina

Citam neke od komentara i ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim na neke od njih!
Komentar Br6 ispod potpisana Milena! Ti samo racunas GS tiule!?? Jelena je "samo" prva igracica sveta!?? Da si ikada stala na teniski teren i uzela reket u ruke i pokusala da samo prebacis lopticu preko mreze ne bi ostavljala ovako debilne komentare! Ti si ocigledno Anin navijac! Recicu ti jednu stvar! Jeleni NIKO nije poklonio prvo mesto! Biti NAJBOLJI NA SVETU u bilo cemu moras da zasluzis i debelo da se pomucis da bi to ostvario! Sta si ti ostvarila i u cemu si ti najbolja na svetu pa dajes sebi za pravo da kritikujes druge!?? Jelena nije osvojila GS turnir ove godine, sledeca sezona je njena! Pa cak i da ne osvoji ni jedan to ne umanjuje konstantan rad i konstantno osvajanje bodova i njeno prvo mesto!
Komentar Br4 Nikola!"Kvalitet tenisa je opao od kako je otisla Enan". Pa ako je tako slaba konkurencija sto onda ni jedna druga teniserka nije uzela prvo mesto na WTA listi???? Ako je to tako lako sad, gde su one silne Ruskinje, gde su sestre Viliams???
Ne mogu da poverujem u kolicinu gluposti koje neki od nasih sugradjana mogu da napisu u svojim komentarima! Ne mogu da poverujem da su toliko zavisni na uspeh jedne SRPKINJE! Alo ljudi jedna devojka iz Srbije je na prvom mestu svetske rang liste, treba joj cestitati a ne blatiti!
Ja nisam navijac ni Jelenin ni Anin! Obe ih podrzavam i jednako navijam za obe kad god igraju!A znate li zasto Milena i Nikola?? Zato sto su obe iz moje zemlje i zato sto obe igraju pod istom zastavom, NASHOM!!!! Utuvite to vec jednom u glavu!!
Jeco svaka cast! Ogroman rad i trud je napokon dobio priznanje ! Zasluzeno prvo mesto i iskreno zelim da se tu zadrzis dosta dugo! Samo napred! Hrabro i punom snagom!

Imajte poštovanja!

pre 15 godina

@ WTATP, kom 3
Svaka čast, objektivan komentar.
Ja oduvek govorim da će JJ biti nagradjena za svoja velika i dobra dela i ljudsko poštenje.
Deveta u istoriji tenisa završava godinu na prvom mestu.

@ Milena

Sramota.
A šta ti je to Jelena učinila, kad je toliko mrziš i kažeš da ništa ne zaslužuje?!
Bila je prva juniorka sveta i osvojila Australian Open.
Osvojila je 8 turnira, 10 finala, 18 polufinala, jedina od naših ima turnire u dublu i miksu (GS).
Celog života igra za reprezentaciju svoje zemlje, pošteno i bez kalkulisanja.
Pravi je sportista i čvrsto stoji na zemlji
Prva je naša sportistkinja koja ima sopstveni model patika i reketa čuvenih svetskih firmi Reebok i Prince - sa izvezenim sopstvenim imenom Jelena J na patici, i prezimenom Janković na reketu.
Gren Slem su čak dve godine posle izbijanja na prvo mesto osvojile Morezmo i Klasters.
A GS i Olimpijske medalje se osvajaju i u 27. i 28. godini života, sto smo videli i ove godine.

Jeca nije imala uslove da ranije bude drugačije, i zato je istina da njen vrhunac tek dolazi.
Malo li je?!

Petar

pre 15 godina

"Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)
"
Ovaj komentar odslikava koliko je los kvalitet nasih ljudi i da nam se sve ono lose iz dnevne politike desava iz prostog razloga - bolje nismo ni zasluzili. Jelena da je pametna uzela bi americko drzavljanstvo i pljunula bi Nikoli i slicnima u lice, a oni bi njoj mogli pod prozor.

Vojin Jovanovic

pre 15 godina

Za Milenu i Nikolu:

Nemate pojma o TENISU!

Ni u jednom sportu nije dobro kad je samo jedna osoba ili tim dominantan duzi vremenski period. Nemate pravo i ne mozete nipodostavati neciji rad i rezultate. Javite u cemu ste ove godine (u pozitivnom smislu) bili najbolji i ja cu Vam poslati cek na po 50 Eura.

@Nikola

pre 15 godina

Ti izgleda nisi pratio ni jedan mec od kad je Zhistin Enan zavrshila karijeru?

Je si li ti gledao mozhda mech
Sharapova 6:4 6:0 Henin
Safina 6:2 6:0 Henin

Ja se ne slazhem stobom,
TENIS IMA VECHI KVALITET NEGO SHTO JE IKAD IMAO!!!!
ATP: PADA RODZER KORAK PO KORAK
WTA: ZHISTIN SE POVUKLA JER SE UPLASHILA SRPKINJE, SESTRE W, SHARAPOVE, SAFINE
i takodje, Srpkinje su najbolje, samo za njih navijam
i naravno za noleta, vi shto se ne slazhete vi niste bodrichi srbije, vama treba da je SRAMOTA

Jecin backhand

pre 15 godina

Nikola,zenski tenis je kvalitetniji nego ikada.Zasto?Pa zato sto sada ima puno vise vrhunskih igracica i veca je konkurencija,pa su se igracice smenjivale na 1.mestu.Ali ja se nadam da je tome kraj i da ce sad JJ da vlada duugoo.......

P.S Sta se ovo desava,nijedan komentar nije preporucen?

Bea

pre 15 godina

Zelela bih da dodam da iste igracice igraju na turnirima kao i na GS,tako da Jelena ne pobedjuje neke druge van GS-a vec te iste teniserke,cime njen uspeh dobija na tezini.

navijac

pre 15 godina

VELIKA cestitka !
MI SMO DA JE PRATIMO, BODRIMO I CESTITAMO NA ZASLUZENOJ TRENUTNOJ POZICIJI RANG LISTA.
DRUGO OSIM CESTITKE JE ISUVISE. ZELIM JOJ USPEH SLEDECOJ GODINI.

Ljubomir

pre 15 godina

BRAVO JELENA! Tvoj uspeh je jos veci, upravo zbog toga sto nisi osvojila ni jedan Grand Slam. Kada pocnes da osvajas i te turnire niko ti nece biti ravan. Sledece godine biraj jos bolje turnire, mozes da igras gde ti hoces...

marko-washington

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno. Prva na svetu najboljoj na svetu. Da sto duze budes na poziciji jedan, jer se pamte samo oni koji su bili na njoj. Ne pamte se toliko ni GS titule kako neko rece vec samo prvi.

Boka

pre 15 godina

Svaka čast našoj Jeleni, najboljoj teniserki na planeti i najboljoj sportistkinji Srbije. Daj Bože da u 2009. gledamo Jecine šou programe. Jelena će trajati još mnogo godina jer ima najjaču pozitivnu energiju i neuništivi duh. Super je pogledati WTA listu - JJ NAJJBOLJA na svetu.

igysa

pre 15 godina

vise nego zasluzeno ! Niko nije bio toliko konstantan kao ona, a tako se lista pravi. NIJEDNA od prvih 10 igracica sad ne bi mogla da je dobije lako, ako bi je uopste i dobile :-)

Milana

pre 15 godina

Tacno je da Jelena nije osvojila GS u singlu ali bih da podsetim da ima GS u miksu koji je osvojila na Vimbldonu 2007 godine sa Dzejmijem Marijem. Ne razumem zasto se to uporno ignorise jer verujem da se onim teniserima koji igraju samo dubl ili samo miks itekako to racuna u rezultate karijere.

Aco

pre 15 godina

Ovo nigde nema,u Srbiji su svi strucnjaci za sve,licno vise volim Anu,ali se podjednako radujem i Jeleninim uspesima!Da nije zasluzila prvo mesto ne bi bila na istom,jeste da se pamte GS titule ali verujemo ali bismo trebali da verujemo da ce ih biti,a ne da pljujemo po onima koji nasu zemlju predstavljaju u najboljem svetlu,uostalom ko je od vas,koji pisete ovde,najbolji u necemu u svojoj ulici,da o svetu i ne govorim!?
SRBI DOZOVITE SE PAMETI!!!

Napred nase!

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta je vama?

Pa je l' vam ne valja sto je jedna nasa igracica broj 1 na kraju godine, pa joj sad trazite dlaku u jajetu.

Ajde tisina tamo!

P.S: Ja sam Anin fan, ali naravno cestitke Jeleni i samo napred nase.

Baki

pre 15 godina

Nikako mi nije jasno zašto se ljudi lože na GS titule?! Pa tu igrate 7 mečeva ako dođete do finala, i to u 2 nedelje, a od toga 4-5 mečeva igrate sa pacerkama. To znači da tek u četvrtfinalu ili polufinalu dolazite do onih iz prvih 5 ili 10, a to je jednako četvrtfinalu ili polufinalu nekog turnira prve ili druge kategorije.

Jelena je u sva tri osvojena turnira dobila 6 mečeva od 12 protiv igračica koje su u prvih 10:

- Peking (Zvonareva i Kuznjecova)
- Štutgart (Zvonareva i Venus)
- Moskva (Zvonareva i Dementijeva)

Upravo ovakva slika mogla bi da bude i završnica nekog GS turnira u 2009.

Po meni, mnogo su vrednije ove Jelenine pobede od osvajanja GS turnira. Osvojiće bar jedan dogodine, ako ne i više.

Oduvek verujem u ovu devojku i, samo je bilo pitanje vremena kada će se uozbiljiti i usavršiti one elemente u svojoj igri koji su nedostajali da bi bila ovde gde je sada. Uozbiljila se, i dalje se usavršava i smatram da će u skorijoj budućnosti možda voditi i glavnu reč na WTA listi.

Srećno Jeco i neka te Bog čuva !!!

Dovla KG

pre 15 godina

Zanimacije radi, evo koliko je ko proveo na mestu No1:
1)Evonne Goolagong - 2 nedelje
2)Venus Williams - 11 ned.
3)Ana Ivanovic - 12 ned.
4)Arantxa Sánchez - 12 ned.
5)Maria Sharapova - 17 ned.
6)Jennifer Capriati - 17 ned.
7)Kim Clijsters - 19 ned.
8)Tracy Austin - 21 ned.
9)Amélie Mauresmo - 39 ned.

Dakle do kraja kalendarske 2008 Jelena ce biti na sigunom prvom mestu a, to je ukupno 14 nedelja. Ako nastavi sa dobrom igrom moze i da bude zavidno plasirana na toj all time listi. Naravno da joj svi zelimo sto vise GS titula, ali najvaznije da ona nastavi da uziva u tenisu i sve ce doci na svoje.
Dok ovo pisem eto Ani i prve titule posle RG. Kako je samo lepo videti je nasmejanu. Vraca nam se mala i to sa stilom. Cudo su ovi nasi klinci, a nama nikad dosadno :)

MiMiC@

pre 15 godina

@Nikola
@Milena

Mene bi bilo sramota da postavljam takve komentare.Sad vam je jasno zasto u paklu pored kazana sa Srbima ne postoji cuvar.Ko god krene napolje oni ga sami vuku nazad.Pitam se sta ste vi uradili u zivotu da dajete sebi pravo da uopste komentarisete ovakve podvige Jelene Jankovic.Ja navijam za obe,zato sto su obe Srpkinje,zato sto su obe nashe.I zato sto igraju za Srbiju,a mogu da uzmu pasos bilo koje zemlje na svetu i da imaju sve sto im zatraze.
E zbog toga nemate pravo da pljujete po uspehu nase dve teniserke,kao sto neko rece mozete samo da im pljunete pod prozor.
A Jeleni stvarno cestitam,ovo 1.mesto je rezultat konstantnog rada i napora,a i Ana se polako vraca u formu.
Samo napred devojke!!!

Ne zaboravite!

pre 15 godina

Ričard Vilijams je bio stoprocentno u pravu kad je prošle godine rekao Snežani Janković da samo Jelena može da stane uz rame njegovim ćerkama.
Da li vi znate koliko su tata Jurij Šarapov, Ričard Viljams, Karolj Seleš,pa cuvena mama Hingis i drugi - pravili skandala na terenu, upadali u kancelarije celnika wta i urednika svetskih listova, tukli se sa novinarima, podnosili tuzbe i brinuli o svakom sekundu i koraku svojih ćerki?!
Za to vreme, nasa mala usamljena, supertalentovana devojcica Jelena Jankovic je na Floridi to bespomocno posmatrala, jer roditelji nisu tada imali sredstava da budu stalno sa njom.
I pored toga u 15. godini zivota je bila prva juniorka sveta i pobednik Australien Opena.
Nije isto kad je samo daleko od kuće muško ili žensko dete.
Ja sam već rekao da je ugledni trener Crvene Zvezde Aca Simic rekao Jeleninom ocu Veselinu:"Jelena je cudo od deteta. Ja bih u ovo dete ulozio novac. Mi smo joj pruzili sve sto smo mogli. Predlazem da je posaljete u neki vrhunski teniski kamp."
Zbog toga su prodali kuću na Zvezdari i poslali je kod Boletijerija, gde je, kako sama svedoci, u internatu bila gvozdena discplina i bili su kaznjavani cak ako krevet nije bio idealno namesten.
Zbog te udaljenosti i samoće i ona je imala velike krize i padove, ali je ipak ostala na vrhu i uvek dokazala svoju prvu klasu.

dragana

pre 15 godina

Citajuci ove zlobne komentare nekih ljudi ne mogu da odolim a da ne odgovorim. Vi najverovatnije ne zivite u inostranstvu kao ja i ne mozete da shvatite koliko ta ista deca cine za malu zemlju kao sto je SRBIJA u svetu da izgleda i lepsa i veca. Takvi kao sto ste VI izgleda i nemate decu, pa i ne mozete da shvatite i razumete PONOS na njihove uspehe. Kada i ako budete imali svoju decu (ja JELENU, ANU iNOVAKA vidim i dozivljavam kao i svoje dete) onda cete shvatiti. Mnogo mi je zao da postoje takvi ljudi u nasoj zemlji. Poruka za sve nase tenisere ali i ostale sportiste koji nas uspesno predstavljaju u svetu SAMO NAPRED DECO mnogo vise ima koji vas vole i postuju nego onih drugih.

picasso

pre 15 godina

@realista:
Serena je ove godine igrala u finalu Wimbledon-a. Da ga je osvojila imala bi dve GS titule (uz US Open), odnosno 300 poena vise na WTA listi i opet bi gledala Jeleni u ledja. Ana Ivanovic je ove godine igrala u finalu Melburna, i da ga je osvojila imala bi 2 GS titule (uz Roland Garros), odnosno 300 WTA poena vise nego sto ima sada, i takodje bi gledala Jeleni u ledja, i to izdaleka. Isto vazi i za Sharapovu i za Venus, koje za Jelenom zaostaju 1500, odnosno 2000 poena, pa im verovatno ni jos dve, a kamo li jos jedna GS titula ne bi bile dovoljne da prestignu Jelenu. Teza ti ne stoji.

Tenis je po nacinu vrednovanja sport koji moze da se poredi sa zimskim sportovima ili sa biciklizmom. Pamti se ime ukupnog pobednika svetskog kupa ili na primer Tour de France-a, a ne ime pobednika jedne trke ili etape, ma kako vazna bila. To su sportovi u kojima se vise vrednuje konstantnost u formi i u rezultatima, nego jednokratni podvig. Oni najbolji naravno u karijeri ostvare i jedno i drugo (i GS titule, i prvo mesto), medjutim potpuno je nebitno sta od ova dva stigne prvo na red. Jelena je isla tezim putem i u toliko je njen uspeh veci.
Uostalom, pogledajmo spisak teniserki koje su se ikada nasle na vrhu WTA liste od kada se ona pravi (od 1975-te):
Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Martina Hingis, Monica Seles, Justine Henin, Lindsay Davenport, Serena Williams, Amelie Mauresmo, Tracy Austin, Kim Clijsters,
Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Arantxa Sanchez-Vicario, Venus Williams, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic.

Da te uhvati jeza. Ima li i jedne na ovoj listi koja nije teniska legenda? E, u takvo drustvo su se za sva vremena prikljucile nase dve teniserke.
A pogledajmo sad par imena osvajacica GS titula u istom tom vremenskom periodu (od 1975-te):
Anastasia Myskina, Mary Pierce, Jana Novotna, Iva Majoli, Conchita Martinez, Hana Mandlikova, R.A. Cawley, Barbara Jordan, Chris O'Neil, Virginia Ruzici, Evonne Goolagong-Cawley, Virginia Wade, Mima Jausovec, Kerry Reid, Sue Barker.
Ima li koga ko je cuo za vise od polovine ovih imena?

E, pa sad na osnovu poredjenja ove dve liste sami zakljucite da li je prestiznije postati broj 1 na WTA listi, ili osvojiti neki GS turnir.
A najtuznije je sto ce ovi isti koji nisu verovali da ce Jelena ikada uci u prvih 20; pa u prvih 10, pa u prvih 5, pa u prve 3, pa da nikada nece biti prva, ti isti sto danas tvrde da nikada nece uzeti GS, e bas ti isti ce kada se i to desi tvrditi da Jelena ipak nikada nece biti kao ova ili ona koja drzi ovaj ili onaj rekord.
Biti luzer njihova je svetinja.

Posmatrač

pre 15 godina

Ne znam zašto Jelena uopšte igra za Srbiju, preporučio bih joj da uzme državljanstvo neke druge zemlje gdje će je više cenit a to naravno preporučujem i Ani.
Ni u jednoj zemlji se ne pljuje toliko po teniserima kao u Srbiji po Jeleni i Ani.

Lane

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da ovo kritikujete ?! Kakav smo mi ovo narod ?! Hteli ili ne hteli, Jeca je prva, i treba da budete ponosni, a ne da kritikujete . Ne mogu da verujem da pojedini ljudi kritikuju to shto neko predstavlja Srbiju u jako lepom svetlu, ne samo uspesima, nego i ponashanjem . Malo pogledajte i u osmeh .
Isto tako i za Anu, treba podrzavati da izdje iz krize .

AJDE JJ, AJDE ANA !
JJ i ANCHI THE BEST

Krivokapic

pre 15 godina

Sama cinjenica da je 5 teniserki bilo na prvom mestu ove govori koliko je konkurencija jaka u zenskom tenisu. OD 1. do 15. mesta teniserke su dosta izjednacene i svaka moze da osovji turnir.
Jeleni sve cestitke na zalsuzenom prvom mestu i nadam se bar jednom gren slamu sledece godine. Ne trba zaboraviti da je JElena igra u jednom finalu gren slema, jednom polufinalu gde je zigubila od pobednice Ane i na Australian openu je ispala od pobednice Marije.
NE znam zasto neki stalno pokusavaju da umanje uspeh JElen i Ane, kad svi dobro znamo da je ovo najveci uspeh srpskog tenisa od Monike Seles.

statista

pre 15 godina

Prvo sam se nervirao a onda mi je postalo smešno. Dakle neverovatno je šta sve naši "stručnjaci" dozvole sebi da kažu. @Nikola, @Marijana, @Ivan, @Promašaj, neka vam je na čast. Jasno bi mi bilo da ovakve zlurade komentare ima recimo neki Hrvat ili Albanac ili ajde da kažemo Amerikanac, može se reći da bi bilo relativno normalno da oni nipodaštavaju i potcenjuju rezultate naše reprezentativke. Ali kad to radi neko ko pretenduje da se predstavlja kao Srbin onda je to čist kompleks, sujeta, zavist i ne znam šta još. Alooo da je 1 dan, 1 sat ili samo 1 minut, bila PRVA na ZVANIČNOJ SVETSKOJ LISTI (kako se računa i da li je objektivna baš me briga, ona je ZVANIČNA) pa je to OGROMAN USPEH.
Ali ne eto nama pametnjakovića koji bi da nas ubede da to i nije nešto i da su bile neke druge koje su bile mnogo "PRVIJE" od ove naše prve i da je ovo NAŠE prvo mesto, baš onako osrednje, kao da je 6-ta 7-ma.
E pa da vam kažem samo da za svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji ovo predstavlja prvorazredni sportski uspeh i fantastično lično zadovoljstvo i satisfakciju. Tenisom se bavi nekoliko destina miliona devojaka u svetu ali je trenutno PRVA jedna punkrvna i rasna Srpkinja (i da je Mađarica, Crnogorka, Muslimanka iz naših krajeva isto bih se osećao da me ne optužite za nacionalizam).
Svaki sportista koji sa ponosom nosi grb ove zemlje a koji se popne na najviše postolje na svetu (pa makar to bilo u bacanju šerpi u dalj) zaslužuje moje najdublje poštovanje i iskreno divljenje. Svako ko tome ima šta da progovori zaslužuje samo prezir a ako pretera u kritikama onda i drugačije vaspitno popravne mere.
Ako već mnogi u svetu pokušavaju da nas ponižavvaju, omalovažavaju i potcenjuju, zašto to sami sebi radimo. Zato svi koji su se prepoznali u tekstu, jezik za zube i aplaudirajte ako ste ljudi a ako niste barem ćutite, pred ogledalo pa se pogledajte u oči i zapitajte se ko ste i šta ste uradili u životu. Ako autosugestija ne pomogne potražite pomoć stručnjaka. Garantujem, potpisujem da se nikada niste OZBILJNO bavili ni jednim sportom. Da jeste znali bi barem da cenite tuđ uspeh.

Jelena

pre 15 godina

Nista drugo nisam ni ocekivala...realno i bila je najbolja i najkonstantnija ove godine....BRAVO JECI!!!
Ponosna sam i na tebe i na sve nase sportiste koji predstavljaju nasu malu zemlju na najbolji moguci nacin!
P.S. Pljuvaci pljunite im svima pod prozor

Vanja

pre 15 godina

@ Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze.

To si lepo rekla, nema sta da kaze. Sarapova je pocistila na AO 6:4 6:0, Serena koji mesec kasnije u Majamiju 6:2 6:0, gubila ja od teniserki kao sto je Skijavone, Safina je dobila na njenoj omiljenoj podlozi. Da li ti mozes da zamislis Zastin iz 2007 sa takvim rezultatima? Ona je imala itekako motiva da igra. Mogla je da ide na cetvrti RG zaredom i tako pretekne Moniku sa kojom deli taj rekord, ali hajde to, gde je Wimbledon i titula na travi?!
Dakle, nije definitivno rekla sve, a da se tako osecala to ne sumnjam. Mislim da pre svega fizicki nije mogla da izgura jos jednu sezonu na top nivou.

Milena

pre 15 godina

Kad završi godinu na prvom mesto, mada se WTA lista ne računa od 1.januara do 31. decembra, ali dobro, Jelena će imati gotovo 24, a ne 23 godine. Ona uskoru puni 24, ulazi u 25. godinu. Ove godine nije postigla ništa za istoriju, osim što se našla na prvom mestu, ali ove godine njih pet našlo se na prvom mestu liste, što se ranije nikad nije desilo. Ne pridajem značaj listama. Sve što sam navela, daje mi za pravo. Biti najbolja, znači uzimati "grend slem" turnire, kao što su to radile velike tenisrke: Kris Evert, Martina Navratilova, Monika Seleš, Štefi Graf, Even Devenport, Venus i Serena Vilijams, Žistin Enen, Marija Šarapova... Žao mi je, ali ovde, među ovim velikima, nema mesta za Jelenu.

Misa Petrovic

pre 15 godina

Jeleni svaka čast. Potpuno zasluženo i ubedljivo. Sistem bodovanja je najrealniji pokazatelj nečijeg kvaliteta i rada. Zagovornicima da samo važe titule sa GS-a, poručujem da bi to bilo isto kao da se u fudbalu računaju samo derbi utakmice, pa ko pobedi u derbiju taj je najbolji. Ne, najbolji je onaj ko sakupi najviše bodova. Stvar je krajnje jednostavna i tačka. Dakle, najbolji je onaj ko je prvi na listi. I tu nema nikakve dileme. Autorima zlobnih komentara predlažem da urade nešto od svojih života i da ga učine lepšim i uspešnijim, makar u skupljanju salveti ili značaka. Veliki pozdrav za šampionku JELENU.

GoranRS

pre 15 godina

Ma sta mucena Milena zna.Videla je teniske terene jedino na Eurosportu.Milena, nisi znala, Jelena krije godine i zapravo u januaru ce napuniti 64.

Bosiljka

pre 15 godina

Zaprepašćena sam koliko ljudi ne shvataju kakav je JJ skupoceni talenat i teniski dragulj.
U tekstu, u poslednjoj rečenici je navedena nedopustiva greška - nije tačno da je Jelena Jankovic prva teniserka koja završava godinu bez osvojenog Gren Slema.
Pre nje su to bile Ameli Morezmo i Kim Klajsters.
Ali, za šta bi se uhvatili zlobnici, kad ne bi bilo malo dezinformacija da ih hrane.
Naored Jeco!

KG-008

pre 15 godina

Ljudi pa šta se čudite na zlobne komentare.Pa u ovoj zemlji živi 30% srba koji glasaju za radikale...ljudi koji samo umeju da pljuju a "busaju" se u grudi kao veliki srbi koji su u stanju da raketama gadjaju Berlin.Na sreću mnogo je više pametnih...JECO, ANA, volimo vas i samo napred...najlepše i najpametnije...VELIKI CMOK

Pošteno

pre 15 godina

@ Komentari 79,80,81

Prijatelju, ovo je kulturan sajt; tako da nisi morao da izliješ svoju jed i žuč u tri teksta jedan za drugim; i da si sve odjednom, objavili bi ti.
Znam ja da ti "sumnjaš dakle postojiš" i nadas se da JJ možda neće biti i u 2009. prva; i znam da brišeš hladan znoj i tešiš sebe sa "taman posla" i "bez preterivanja"!
Ali, upravo ste vi, Anini fanovi dali odogovor da je Ričard Vilijams potpuno u pravu: ko je od aktuelnih igračica toliko puta pobedio Serenu koliko Jelena, i koja sem Jelene sa Venus ima pozitivan skor?
Ti sam znaš da je JJ pobedila sve igračice sem nepodive Enan, s kojom je imala duplo više susreta nego ostali zbog teškog žreba.
Šta bi tek predvideo za neku teniserku koja nikad nije pobedila Dementievu, Serenu, Cibulkovu; hajde da preskočimo Enan?!
Napred Jeco!
Pravi poznavaoci i ljubitelji tenisa su uz tebe!

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo jeco, zelimti da ostanes na tom mestu sto duze i da te na jemu samo menja...pa dobro, ne moram da preciziram, jasno je valjda.

@Promasaj

pre 15 godina

Sve si promasio :)
Lista se pravi na osnovu rezultata u prethodnih godinu dana do momenta objavljivanja liste, znaci teniserka koja je prva na listi je imala najbolje rezultate u tom periodu, ove godine smo imali 5 razlicitih teniserki na vrhu zato sto su teniserke u razlicitim periodima ostvarivale svoje najbolje rezultate, a najbolja teniserka za jednu godinu je ona koja zavrsi na prvom mestu, jer se tu racunaju samo rezultati od 1. januara do 31. decembra, a to je u ovom slucaju nasa JJ. GSovi jesu nezvanicna svetska prvenstva i verovatno mnogima znace vise od liste, ali ta lista nije uopste beznacajna, cak naprotiv, vrlo mnogo znaci svima, broj nedelja na prvom mestu je sigurno najbitnija stavka nakon osvojenih GSova, a kojih ce valjda i biti.
Ne mozes Serenu proglasavati najboljom teniserkom ove godine na osnovu turnira koje je osvojila ranije

O, sramote

pre 15 godina

@ tandara mandovka;sumnjivac;logičar, realista

Ha, ha, ha... "piše komentare Jelenina mama"!
E, muči jado od sramote!
Imaš li obraza?!
A tvoja nije ova nasa velika zasluzna sportistkinja i kapiten teniske reprezentacije naše zemlje?!
Imajte poštovanja prema Jeleni.
Ona je teniserka Srbije.
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Posebno vam nisu nista krivi njeni navijaci na kojima se iskaljujete.
Niko vas ne tera da volite Jelenu ali ne prosipajte jed i mrznju.
Ako imate časti, treba da se divite ovim uspesima.
Na žalost ove godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne želi i ne sanja.
Trebalo je da cujete kako ta ista Zistin Enan, posle meca sa JJ gde je poen odlucivao u lavovskoj borbi, kaze direktno u izjavi posle meca:"Jelena je veliki borac, pravi sampion!" Takvi veliki igraci to ne govore na prazno, niti imaju razloga da se kome ulizuju, to je bilo iskreno i tacno receno.
Kako ta ista Serena Vilijams kaze da se druzi sa Kuznjecovom i Jelenom Jankovic jer su obe divne osobe.
Kako je ta ista Monika Seles Jelenin licni prijatelj i mentor.
Halo, ovde planeta zemlja, teniserka naše zemlje je prva na svetu.
Budite ponosni i zahvalni što se ime naše zemlje čuje po dobrom, posle godina ratova i bede.

marijana

pre 15 godina

@Nikola, car si!
Koga se to Henin uplasila? Srpkinja koje je nikad nisu pobedile? Sharapove protiv koje vodi 6:3 ili Dinare protiv koje vodi 5:1? Ili sestara Williams koje je prosle godine na US openu pobedila jednu za drugom i koje su starije od nje?
Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze. Kamo srece kad bi i neki drugi tako radili.

jovan

pre 15 godina

Savet za Jelenu i Anu:

Bežite lepotice iz ove naše Srbije,neće Vam većina ljudi zameriti!!!!

Sramota!!! Stidite se pojedini na takvim komentarima!!!

Jeco LEGENDO čestitam ti!!!

marko-washington

pre 15 godina

Pitajte Noleta da li bi dao svoj AO za jednu sedmicu na poziciji jedan, jer i sma haze da se samp prvi pamte. Za one koji ne znaju cak je pet momaka vise bilo na poziciji jedan od devojaka pa ne vidim u cemu je problem sto je ove sezone cak pet njih konkurisalo za istu. vidi se koja se zadrzala na kraju? Neko je ovde rekao da se Rodick ne pamti kao prvi? Pa da te podsetim on ima i GS, US open, toliko za tebe. JJ ce duze sedmica biti na poziciji jedan nego Venus Williams . Verovatno je sada i VW losa teniserka. Pamte se samo najbolji. GS turnira ima cetiri tokom godine ali je samo jedan prvi na kraju iste. Napred JJ i nije ti potreban taj GS jer si i bez njega najbolja

Nikola

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.

Jeca

pre 15 godina

Bravo Jelena!
Na prvom si mestu,potpuno zasluzeno!

I nadam se da ces celnu poziciju zadrzati i u sledecoj sezoni,samo neka te posluzi zdravlje i zaobidju povrede.
*************
Inace prosto se divim nekima od "strucnjaka" koji ovde ostavljaju komentare...
Takodje sam(doduse neprijatno) iznenadjena cinjenicom da im je obraz debeo kao djon!
Da nije,ne bi ni ostavljali ovakve komentare.

@Milena kaze da JJ "Nije postigla nista za istoriju osim sto se nasla na PRVOM mestu WTA Liste".

Pa kao da je to malo!
Zivo me zanima u cemu je doticna prva na svetu...
U pljuvanju u dalj?!

A @Nikolu moram da pitam:
da li smatra da su GS finale,kao i 8 osvojenih turnira,10 polufinala,18 finala i osvojeni Wimbledon u mixu losi rezultati?!

I jos cu da dodam da takvi mogu samo ovde da pljuju,jer Jeci ne mogu da pljunu ni pod prozor!

Marko

pre 15 godina

verujem da je Milena (cini mi se komentar 6) sasvim ok devojka, simpaticna, lepo vaspitana, ali sam takodje uveren da ono sto je ona napisala nema blege veze sa istinom, uz svo uvazavanje tudjeg misljenja.

oko godina: pa sta ako ima 24 ili 25 godina? sve one mogu da igraju dobar tenis do 30e, telo to moze da izdrzi, pitanje je motiv, a JJ ce ih imati sigurno jos naredne dve godine.

GS titule: svi vi koji smatrate da se samo GS titule pamte, nabrojte GS titule Henin, Sharapove, Graf, Ostin, King, Navratilove i svih ostalih No1 teniserki.

nacin igranja: tu se vec moze govoriti o tome ko vise voli da gleda jednu, drugu ili trecu teniserku. JJ igra veoma dobro i mnogi njeni mecevi su uzbudljivi.

JJ ili AI: obe su sjajne , veoma razlicite i ni jednim svojim potezom niti gestom nisu zasluzile da se o njima govori ruzno i sa omalovazavanjem.

i na kraju da zakljucim: ljudi, mnogo sam pametan, a ne samo to, nego sam straaaasno zgodan i lep ;)

E, moje tetke!

pre 15 godina

@ tandara mandovka, tanja

Da, tačno, iste recenice, jer sam ponovio komentare iz par ranijih tekstova kako biste ih svi pročitali i primili k znanju.
Sve dok ih svi ne pročitate.
Za tebe i Tanju gajim nadu!
Jer sam 27 godina teniski aktivista, iskreni ljubitelj ovog sporta, i mnoge detalje sam lično čuo od odličnih ljudi, svojim očima video i mnoge svojom znatiželjom pronašao na internetu, što možete i sami. Štaviše, Jecin prvi trener u Crvenoj Zvezdi, Aca Simić, na čiju je inicijativu i poslata JJ na Floridu, rekao je za Jecinog oca Veselina:"Poslušao me je. Ovde je imao butik i menjačnicu, a sad eno ga, peca na Atlantiku!"
Jer samo mi koji volimo tenis, divimo se toj deci i znamo koliko su truda uložili za ovo što su postigli do sada.
I bili smo tuzni kada su danas "poznati" hakeri napali sajt i Ane i Jelene, o čemu su svi izvestili a nisam ja izmislio!:

Katarina

pre 15 godina

@Duška
Da, Duška, znam ko je Mala Mo. To nije Monika Seleš, nego poznata američka teniserka Morin Konoli, koja je bila prva žena na svetu što je jedne godine osvojila sva četiri "grend slema", 1954. godine. Nadimak je dobila jer je bila zaista sitne građe. Umrla je mlada i svet ju je ožalio kao legendu, a naš poznati novinar Miroslav Radojčić, koji ju je lično upoznao (bio je tih godina dipisnik "Politike" iz Londona kad je ona uzela Vimbldon i imao je počasno mesto na Vimbldonu), napisao je potresan članak povodom njene smrti, koji me je duboko dirnuo, kad sam ga pre nekoliko godinama, kao studentkinja, čitala, na preporuku svoga oca koji je, opet, dobro poznavao gospodina sa leptir mašnom.

Napred Jelena i Ana!

pre 15 godina

@ Sestre Vilijams,

su velike teniserke, ali sam sa zakasnjenjem shvatio da one stalno nameštaju jedna drugoj pobede - ne samo u direktnim duelima, nego analiziraju šta je za koju bolje na nekom turniru.
Tako je Serena pustila Venus da pobedi u singlu Vimbldona kako bi imala rekordan broj trofeja; a onda je Venus njoj omogućila da pokuša da se dočepa prvog mesta i pehara US Opena - kako je i bilo ( za šta me duša boli jer je Jelena imala praktično dobijen meč i nije smela ni slučajno da pusti onako Serenu, što je i rekao kasnije na tv-u Višković).
Smešno i žalosno je bilo čuti jednog komentatora:"Ali, Venus je imala toliko meč i set lopti! Prosto je neverovatno kako je Serena uspela da je na kraju ipak pobedi!"
Ha, ha, ha....
Pa ja se ponosim što naše devojke, i Jelena i Ana, pošteno i krvavo odrade svoje mečeve.
A vi ovde hvalite Vilijamsovke i njihov broj GS-a.
Ma dajte molim vas.

todos

pre 15 godina

Cestitam Jelena, ovo je bas lepa ranojutarnja vest koju sam procitao. Sad se lepo pripremi za Australiju i ostaces prva sigurno u celoj 2009-oj godini!!! Jos jednom BRAVO!!!
Srbija do Australije!!!

cestitka

pre 15 godina

Jeleni Jankovic cestitam na prestiznom priznanju, nagradi koju je dobila za prvo mesto na WTA listi, na kojem ce zavrsiti i sezonu u 2008. godini!
Cestitke i Rikardu Sancezu!

Objektivno

pre 15 godina

@ WTATP

Uvek pokušavaš da budeš najobjektivniji - pa onda ne znam kako smatras da ce Jelena u 2009. biti "najmanje" medju TOP 4?!
Kad je ona celu 2007. bila treća na svetu; pola 2008. druga na svetu a završice je kao prva; i u 2009 ulazi kao prva.
Bilo bi logično da kažeš da Jelena ima šanse da ostane TOP 1 u 2009. - a ne TOP 4!
Ali, znam šta te sprečava, i džabe glumiš objektivnost.
Komentar broj 20 je najbolji.

Vranac

pre 15 godina

bravo Jelena, zmaju!
samo napred! nadam se da osvajash melburn 2009, chisto me interesuje o chemu ce anisti onda da govore :) kad im vec wimbldon 2007 nije dovoljan ;)

@Nisam promasio

pre 15 godina

Slazem se da ce Serena kad se penzionise biti odmah iza najvecih teniserskih legendi (Graf, Navratilova, Evert) ali ne mozes na osnovu rezultata od ranije reci da je ona SADA, OVE GODINE najbolja teniserka, to bi bilo kao kada bi za Federera rekao da je bolji ove godine od Nadala zato sto ima 13 GSova a Nadal 5, iako je Nadal ove godine bio mnogo bolji, a Federer je uz Samprasa i Borga najveca legenda tenisa ikada.
Dakle JJ je zasluzila prvo mesto na listi ove godine i na tome joj svaka cast, zasto svi odmah morate da skacete i nalazite mane njenom prvom mestu, pa zasluzila ga je sama radom preko CELE GODINE ne na par turnira, mada definitivno jacih, kao Serena, JJ je verovatno nikad nece preteci po uspesima, ali kakve to veze ima sa njenim ovogodisnjim prvim mestom?
Svaka cast JJ, i nadam se da osvajas AO sledece godine

ivan

pre 15 godina

neverovatno, nikola i milena svaka vam cast!! ljudi su samo rekli isto sto i svaki teneski strucnjak u svetu zna i sto bi svaki obektivan fan priznao, sto ne znaci da ne navijaju za nju ili da je mrze, barem se nadamm..i ja isto navijam za jelenu (prvo za anu naravno) ali kazite mi ko od vas pamti rodika kao prvog igraca sveta?? e pa zapitajte se zasto...

napred jelena u pohodu na prvi GS!!

Hajde malo pametno

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)

Pa ako su sve toliko slabe, kako je onda Henin bila jaka? Pobedjivala je dakle teniserke koje nemaju pojma, i kako cemo oceniti kvalitet same Henin? Izivljavala se nad ispodprosecnim teniserkama. Jer, ako odem u vrtic, sigurno cu biti najjaci, ali treba otici u bokserki klub...Malo logike ne bi skodilo. Prema tome, Jelena je neprikosnoveni broj jedan, svidjalo se to nekome ili ne.

Populo

pre 15 godina

@Marko,
tenis koji igraju je jedno, a licnost nesto drugo.
Na primer, Anu volim, Jelenu bas i ne, ali mnogo volim kako Jelena igra. Kada bih mogao da biram, voleo bih da igram kao Jelena.

marijana

pre 15 godina

@ statisticar, Serena nije izjavila da je odigrala mec u zivotnoj formi, vec da joj je ovo najdraza titula u zivotu. Pré bih rekla da je njena zivotna forma bilo osvajanje 4 GS titule zaredom (tzv. Serena Slam). Ostavi bahato srbovanje za neku kafanu. Koliko god volim Jecu ne mogu da kazem da je ovo Serenina najveca pobeda. Jeca je morala tamo da osvoji set! A pre deset godina (kad je imala samo 17 godina, za zaboravne) Serenina konkurencija su bile Martina Hingis, Lindsay Davenport, Kim Clijsters u usponu, jos uvek aktivna Steffi Graf, njena sestra Vênus Williams, malo kasnije povratnica Jennifer Capriati (osvajacica 3 GS titule, bila je starija od Jelene kad je pocela da ih osvaja), Amelie Mauresmo i jos mnoge druge. Reci da Serena nije imala konkurenciju je krajnje neiformisano. Uz to, Serena ima samo 27 godina i niza je od Jelene, ako je verovati njenom profilu.
Umesto takvog gluparanja bolje je reci da Jeleni treba cestitati sto je u ovakvom drustvu jedina igracica koja pobedjuje sestre Williams i odrzava dobre odnose s njima i vec trecu godinu za redom ona ih pobedjuje.

Populo

pre 15 godina

@Marko,
eh, nekada, pre neku godinu, bilo je drugacije, mnogo drugacje na ovom sajtu.
Kakvih je tu komentara i odgovora na komentare bilo: Dorcolac, Rvat, Gosn Voja, Zenevljanin, DraganBGD, Don Cico, Picasso, Dr. Senada, OutOfTheBlue.
To je bilo neko drugo vreme. Sada su se nakupili nacionalisti, parti(j)ote, i dezurni cuvari lika i dela raznih nasih tenisera, pa ne dozvoljavaju nikakav komentar osim cestitanja. Pocelo je sa navijanjem, podelom u tabore, omalovazavanjem inostranih igraca. Nakupio se tu neki netolerantan svet koji ja ne poznajem i ne znam odakle dolazi, a svakako ne pripada u tensiki svet.

Promašaj

pre 15 godina

Nisu "grend slem" turniri državna prvenstva u fudbalu, pa najbolji je onaj ko skupi najviše bodova. Ove turnire trebalo bi uporediti sa svetskim prvenstvima. Drugo, ne postoji WTA lista za 2008. godinu, pa baš nije jasno zašto se to ovde tako naglašava. Liste posle svakog turnira cirkulišu. Ne znači baš ništa ako iz decemra prvo mesto na listi preneseš u januar. To je irelevantno. Treće, Zvonareva je rekla da je od US Opena igrala na svim turnirima, kako bi uzela što više bodova za Dohu. Ne, nisu liste izmišljene da bi Srbi prema njima određivali ko je najbolji na svetu. A sad, svi u liste, a Dohu i Melburn uzeće neka koja nije prva na rabošu. Mislim na Serenu. Sa devet "grend slemova" i 53 turnira, Serena je najbolja na svetu. Njeni uspesi jači su od svake privremene liste. Ove godine njih pet bilo je na prvom mestu. Da li to znači da smo 2008. imali pet najboljih na planeti? Nemamo o čemu dalje da razgovaramo.

Bez preterivanja

pre 15 godina

Jelena je velika igračica, ali izjava tate Vilijamsa (neka bude da je to rekao) ne drži vodu. Ispada da je samo Jelena velika kao njegove kćerke, a da Šarapova ne može da stane pored njih. Šarapova i Ana nisu slabije od Jelene, iako su znatno mlađe imaju uspešnije rezultate (naročito Marija). Svaka čast Jeleni, nije joj bilo lako, ali ni Ana nije bila u boljem položaju, ni Monika. Ova država nikada nije brinula o našim talentovanim teniserima. Ni Monika, ni Jelena, ni Novak, ni Ana nisu od teniskih saveza (nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije), dobili ni dinira. Sve je tačno što ste napisali, ali ne vidim razlog da se trenutna pozicija na prvom mestu toliko prenaglašava (kad je Ana pre Jelene bila prva, nisam čitao ni himne ni ode). Bilo bi dobro da vidimo kako će se sve odvijati u Dohi i Melburnu. Ako Jelena ne uzme bar jedan od ovih turnira, šta onda znači to biti prvi na listi?

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Ne zaboravite
Nemam šta da zaboravim. Jednostavno, tata Vilijams mogao je tako nešto da izjavi samo iz kurtoazije, a možda čovek to nikada nije ni rekao. Kako to samo Jelena može da stane rame uz rame sa njegovim ćerkama? One imaju 15 "grend slemova" i blizu sto turnira. Jelena je trenutno samo na prvom mestu WTA liste i ima osam turnira (koliko i Ana, ali Ana ima RG), gde je Rim najvažniji. Ostali nisu vredni pomena. Niko ne osporava njene bodove, ali ni Šarapova ni Ana nisu igrale nekoliko meseci, zbog povrede. Ana je pokušavala da igra, ali nije išlo. Ako je Jelena nova Venus ili Serena, onda možemo računati da će do kraja karijere uzeti pet Vimbldona ili pet US Opena. Možda i neki RG i Melburn. Zar ne vidite da vaša olovka piše srcem, a ne organom za razmišljenje? Koju ste to veliku Jeleninu pobedu na jednom velikom turniru ove godine zapamtili? Male turnire gde skuplja podove protiv ovih lizerki, ne računam.

Tandara-Mandara

pre 15 godina

@O sramoto!
Pa, bre Mama (ili si mozda Jelenina tetka), zar ne vidis da koristis iste reci, iste recenice, pod raznim pseudonimima. A mi smo, kao blesavi, pa ne prepoznajemo da je to sve isti autor.
I ko bi se tako palio, i tako znao sve zivotne detalje Jelene Jankovic?
Oladi Tetka!

Rajcek Raja

pre 15 godina

Ma da, stvarno zenski tenis nije bio jaci i kvlalitetniji.. Vecu tezinu ima 4. meseto Jelene Dokic u onoj neverovatnoj konkureniciji..

Duska

pre 15 godina

Da li neko zna za devojku koja je osvojila 4 GS titule u jednoj godini, a dobila je nadimak Mala Mo, a inicijali su joj M.C. To je uspeh, a ne samo jedan, dva ili tri u jednoj godini.

vladimir

pre 15 godina

Novi biser JJ!!!

{Mislim da su rivalke na neki način limitirane, da ne mogu više napred, ne mogu bolje. Ja imam dosta prostora da napredujem, da usavršim svoju igru i zato kažem da ću još dugo biti broj jedan}.

Glas Javnosti.

statisticar

pre 15 godina

@Promašaj
Serena mozda jeste trenutno aktivna igracica sa najvecim uspesima u karijeri, ali daleko od toga da je trenutno najbolja igracica.
Vec nekoliko godina je Serena daleko od toga da bude najbolja igracica. Trenutno su od nje bolje i Safina i Ana i Jelena i Sharapova.
Kada bi recimo sa svakom od tih igracica odigrala po 5 meceva u nizu, protiv svake bi imala vise poraza nego pobeda.
Pominjes 9 GS titula + 53 turnira. Ispada da je Serena osvojila ukupno 62 titule???

Tacan podatak je sledeci:
Serena Williams 9 GS titula + 23 ostala turnira i sve to za 10 godina aktivnog igranja.
Mozda ti mislis da je to mnogo, ali ja ne mislim i siguran sam da ce je recimo Ana preteci po broju titula . Mozda ce imati neku GS titulu manje, ali ukupan broj titula za 10 godina ce joj sigurno biti veci od Sereninog.

Jedini realan pokazatelj ko je ove godine bila najbolja igracica su upravo medjusobni dueli igracica na vrhu.
Ovo su podaci o ovogodisnjim medjusobnim susretima prvih 8 igracica na listi:

Jelena 8 pobeda - 10 poraza
Safina 11 pobeda - 4 poraza
Serena 7 pobeda - 4 poraza
Ana 5 pobeda - 4 poraza
Dementieva 6 pobeda - 8 poraza
Sharapova 3 pobede - 4 poraza
Venus 4 pobede - 6 poraza
Kuznjecova 4 pobede - 8 poraza.

Dakle ubedjivo najbolja igracica ove godine je bila Dinara Safina.
Sve ostale su tu negde u borbi za drugo mesto.
Treba uzeti u obzir i to da su Ana i Sharapova jedan deo ove sezone provele povredjene.

I jos nesto. Da je Serena pre 10 godina imala ovakvu konkurenciju kakvu sada ima, ne bi uspela da osvoji ni trecinu od tih titula koje je osvojila. Pa sama je priznala da je ovogodisnji US open odigrala u zivotnoj formi.
A valjda si gledao taj mech. Ocajna igra. Sa onakvom igrom ne bi pobedila ni Anu ni Sharapovu. Medjutim imala je srece da igra protiv Jelene koja se prosto uplasila pobede.

Taman posla

pre 15 godina

Kada je prošle godine Ričard Vilijams izjavio ovu besmislicu, tada je Žistin Enen još žarila i palila turnirima sveta, poštovani gospodine, i njegove ćerke protiv nje nisu mogle set da dobiju. Meni se čini da ti pišeš nešto što se zove rekla-kazala. Jelena prošle godine bila bolja od Žistin!? Neverovatno. Pa 10:0 je njihov međusobni rezultat, a razlika u bodovima iznosila je i do tri hiljade. Smirite se malo, ništa se revolucionarno nije desilo, jer su liste od danas do sutra. Ove godine njih pet izređalo se na vrhu, jedino Jelena nema "grend slem". Spustite se na zemlju, dok je vreme, jer nepotkovani optimizam može da se vrati kao bumerang. I još nešto: da li Jelena igra isti tenis kao sestre Vilijams? Kakve sličnosti ona ima sa njima? One udaraju onim "vilsonom" kao maljem, a Jelena "princom" igra šah, kako sama kaže. Jelena igra 30 turnira, Serena i Venus 28, zajedno. Gde je tu sličnost, zaboga?

Teniser

pre 15 godina

Osvoji Dohu i tada ce se videti ko si i sta si.Vazno je sto vise para na svoj konto uzimati a da li si prvi ili pet na WTA sve jedno je

Nisam promašio

pre 15 godina

Pa nisam napisao ni pomislio da Jelena nije zasluženo prva ma listi i da je ove godine bila najbolja, ali teško je prihvatiti da je ona najbolja na svetu, sve dok je Serena u igri. Ako neko napiše da je trenutno najbolja, ovih dana, ovih dva meseca, to je u redu, ali da je bezoslovno najbolja, mislim da nije. To je još Serena, a blizu nje je Venus (pet Vimbldona, poslednji ove godine i još ponešto). Nadal vam nije dobar primer, on ima pet "grend slemova", ove godine dva, a Jelena nema nijedan. Ako pogledamo turnire, Ana je uspešnija od Jelene (RG vredi kao desetak Štutgarta, a tu je i prestižni turnir u Indijana Velsu, a i Linz je druga, nije peta kategorija, ali na listi WTA Jelena je ubedljivo prva. To je veliki uspeh, ali Ana je pored "grend slema" na tom mestu bila pre Jelene, pa se nešto ne sećam da se nacija ovoliko veselila. Pozdrav.

Marko

pre 15 godina

o, neko je prokomentarisao moj komentar :) i time dovoljno rekao o sebi. Populo brate, imas ukusa za komentare :D zato, ako si raspolozen, topli nes sa mlekom u gradu, ja placam? :)

Q: da li je iko ikada upoznao nekog ko mu je odgovorio na komentar? recimo ozloglasena Majcek-Mja ili recimo Teniser svoje najvece fanove olicene u niku (haha, koja konstrukcija), recimo, Nepristrasna ili Ana fan?

:)))) heh, ja bih bas voleo :D

ja

pre 15 godina

@Baki
Kada bi neko ko se uopste ne razume u tenis procitao tvoj komentar - delovao bi mu kao sasvim logicno objasnjenje.
Medjutim sve je obrnuto od onog sto si napisao.
Pitaj bilo kog vrhunskog tenisera i svaki ce ti odgovoriti da je lakse pobediti u polufinalu nekog drugorazrednog turnira, nego u prvom kolu bilo kog gren slema.
Nema tu mnogo veze to protiv koga se igra, vec mnogo vecu vaznost ima to gde i za sta se igra.
Na gren slemovima se igra za 3 puta vece bodove, za 10 puta veci novac. Upravo ti "paceri" kako ih ti nazivas su i najveci problem. Dolaze na gren slem i tamo igraju svoje najbolje partije u zivotu.
Nadji mi bar jedan GS u poslednjih 10 godina, na kome u prva 2 kola nije ispalo bar 3-4 igraca iz prvih 10 i to po pravilu od nekih "pacera" koji su na 100-200 mestu na listi.
Svi vrhunski igraci su svoje meteorske uspone zapocinjali upravo na nekom GS turniru, a uglavnom su se pojavljivali niodkuda.
Tacno je da i na manjim turnirima igraju igracice iz prvih 10. Medjutim na tim manjim turnirima sve igracice ne pruze ni trecinu zelje, volje, snage i umeca koju pruzaju na gren slemovima.
Vecina ovih turnira su takmicarskog karaktera, neka vrsta takmicarske lige koja postoji u svim sportovima. A gren slemovi u tenisu su isto sto i svetska prvenstva u drugim sportovima.
Lakse je osvojiti 10 turnira druge kategorije nego samo jednu GS titulu.
Pogledaj na primer tu istu Zvonarevu koju pominjes u svom komentaru.
Devojka je za 8 godina igranja osvojila 7 WTA titula. Za tih 8 godina igranja odigrala je 24 gren slem turnira. Od ta 24 gren slema, najveci uspeh joj je bio JEDNO JEDINO GS CETVRTFINALE. Valjda ti ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko su gren slem turniri teski i zbog cega se toliko cene.

Nisam promašio

pre 15 godina

Zaista, uozbiljimo se. Ne može se na osnovu nekadašnjih rezultata suditi ko je najbolji na svetu - kažete. To je zaista tužno pročitati. Pa naravno da se ne sudi na osnovu trenutne količine bodova sa liste ko je ko u tenisu, nego na osnovu titula koje je u karajeri osvojio. Serena je aktivna, nedavno je uzela US Open. Ima više "grend slemova" nego Jelena turnira (uglavnom manje važnih, osim Rima)i zato je Serena najuspešnija aktivna teniserka. Nema poređenja između Serene i Jelene, bilo bi to krajnje cinično. Serena je legenda, Jelena nije. Federer je legenda, Novak to nije. Naravno, nije ni Ana, nemam ja dva aršina. Nije ni Šarapova, ali Serena jeste. Kad prestane da igra, naći će se u visokom društvu Monike, Štefi, Martine, i još nekih velikih imena. A dve godine ni ona ni Venus, kad su bile neprikosnovene, nisu igrale zbog smrti sestre. Ako neko misli da će Jelena osvojiti više titula i turnira od Serene, neka to napiše. Valjda smo toliko ljudi da to pošteno priznamo.

realista

pre 15 godina

@Objektivno
Da odgovorim ja umesto WTATP.
Covek je lepo rekao da joj je zagarantovano 4. mesto i uz lose rezultate sledece godine. A ti losi rezultati su ispadanje u prvom-drugom ili trecem kolu na turnirima.
Mada ja ne mislim da je Jeleni bilo sta zagarantovano. Moze sledecu godinu da zavrsi na 1. , a moze i na 50. mestu.
Sve zavisi od toga kako ce igrati sledece godine, ali mozda jos vise i kako ce ostale igracice igrati sledece godine.

Mnogi pricaju kako je kvalitet zenskog tenisa pao na niske grane, jer je eto neka igracica postala prva bez GS titule.
Tenis je takav sport. Osvojite recimo 2 GS titule u toku godine, par manjih turnira i prvo mesto vam je skoro zagarantovano. Mogu ostale igracice da osvoje sve ostale turnire, jednostavno ne mogu da vas sustignu jer je takav sistem bodovanja. 2 GS titule vrede kao 6-7 titula na ostalim turnirima.
Ova godina je doduse malo specificna. Jedan GS je osvojila Sharapova, koja je posle toga imala nekoliko kikseva , pa zatim povredu i propustenih dosta turnira.
Drugi GS je osvojila Ivanovic i kod nje su se desavale slicne stvari. Ostala 2 GS su osvojile Venus i Serena, ali i one su imale dosta kikseva, kao i dosta propustenih turnira, jer inace ne igraju previse turnira u poslednjih par godina. Upravo taj splet okolnosti je i omogucio Jeleni da dodje na prvo mesto. Jelena ima konstantnu igru, ali sa 4 titule i bezbroj cetvrtfinala i polufinala ipak ne bi mogla postati prva, da je samo jedna od ove 4 prethodne igracice osvojila bar 2 GS titule.
To je jednostavno realnost. Jelena je samo iskoristila prazan prostor koji joj se iznenada ukazao. Da bi zadrzala to prvo mesto sledece godine , morace igrati bar duplo bolje nego ove godine.
Ne tvrdim da Jelena to ne moze, ali trenutno prvo mesto je gotovo potpuno zavisilo od toga sta ce ostale igracice uraditi.
Sem toga pogledaj ko su glavni konkurenti za prvo mesto?
Safina,Serena,Ivanovic,Sharapova.
Razmisli malo da li je Jelena u poslednjih nekoliko meseci, da ne kazem u toku cele ove godine, pobedila i jednu od te 4 igracice? Odgovor je - nije.
E kad neko na takav nacin dodje na prvo mesto, sa razlogom se tvrdi da je to mesto klimavo, da ne upotebim grublju rec - nezasluzeno.
Sledece godine ce se upravo htela-ne htela protiv te 4 igracice morati sastajati na svakom turniru. Ako ih bude redovno pobedjivala - zadrzace prvo mesto.
Ako od njih bude i dalje redovno gubila - moze lako da ispadne i iz prvih 10.

Observer

pre 15 godina

Javljam se posle godinu dana, otprilike. Napustio sam sajt kad su ga okupirali ljudi koji su se potpisivali kao "spski patrijjoti" i koji misle da su liste najvažnije na svetu. Serena posle US Opena nije odigrala nijedan turnir i pala je sa prvog mesta liste na treće, što ona očigledno i ne zna. Kad bi znala, ko zna šta bi sebi uradila, ne daj bože! Odigrala je ove godine 13 turnira, Ana 18, Šarapova 12, Jelena 22. Zato Jelena ima najviše bodova, a Serena daleko više para, jer je pobeđivala na jakim turnirima, a ne na onima koji vrede sto hiljada evra, ili jedan auto. Prošle godine u Štutgartu je pobedila Žistin, ali nije uzela crveni "porše", pošto ne nosi crvene cipelice, sa štiklom. Srdačan pozdrav.

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Pošteno
Kažeš, ovo je kulturan sajt. A ono "prijatelju", to bi trebalo da zvuči pokroviteljski. A šta je to, Pošteni, nekulturno u mom pisanju? Ja nisam napisao da si autor izmišljotine o tati Vilijamsu i da si napisao posle odu sam sebi o svojoj veštini. Nikada ne optužujem ljude olako i bez dokaza. A ti jesi optužio tri čoveka da su sijamski trojanci. Ostavi se podmetanja. Nije pošteno od drveta ne videti šumu! Čime se dokazuje da je tata Vilijams to rekao, a i ako je rekao, to nema veze sa činjenicama. Kako je to Jelena rame uz rame (znam engleski i tvrdim da oni tu izreku nemaju) sa sestrama Vilijams, koje su teniske legende? Vi ste se opredelili za listu, kao najveće dostignuće u tenisu pa smo, gle komedije, ove godine imali pet "najboljih teniserki planete". Moglo je, zašto ne, da ih bude i više. Znate li još neku planetu gde se igra tenis? Zato kažem da je ovakvo bodovanje apsurdno i da se mora naći neki bolji način bodovanja. U zapadnoj štampi pisalo se da će smanjiti broj obaveznih turnira i izbaciti iz igre niže kategorije, a da će se za "grend slem" davati 2000 bodova. Nisu ATP i WTA ni sokolska ni partizanska društva za telesni razvoj i omasovljenje tenisa, nego kruti i surovi profesionalizam u kome mesta ima samo za najjače. Sve najbolje, s čistim individualnim poštovanjem.

Logika

pre 15 godina

Ne, ne verujem da je Ričard Vilijams ikada rekao da je Jelena jedina ravna njegovim ćerkama. Kada je to, navodno, izjavio, pre godinu dana, tada je na završnom turniru u Madridu Jelena izgibila sve mečeve, čak i od Bartoli (ušla kao rezerva, posle Serenine povrede). Ne znam kako se Pošteni nije ovoga setio.

Milena

pre 15 godina

Kad završi godinu na prvom mesto, mada se WTA lista ne računa od 1.januara do 31. decembra, ali dobro, Jelena će imati gotovo 24, a ne 23 godine. Ona uskoru puni 24, ulazi u 25. godinu. Ove godine nije postigla ništa za istoriju, osim što se našla na prvom mestu, ali ove godine njih pet našlo se na prvom mestu liste, što se ranije nikad nije desilo. Ne pridajem značaj listama. Sve što sam navela, daje mi za pravo. Biti najbolja, znači uzimati "grend slem" turnire, kao što su to radile velike tenisrke: Kris Evert, Martina Navratilova, Monika Seleš, Štefi Graf, Even Devenport, Venus i Serena Vilijams, Žistin Enen, Marija Šarapova... Žao mi je, ali ovde, među ovim velikima, nema mesta za Jelenu.

Nikola

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.

marijana

pre 15 godina

@Nikola, car si!
Koga se to Henin uplasila? Srpkinja koje je nikad nisu pobedile? Sharapove protiv koje vodi 6:3 ili Dinare protiv koje vodi 5:1? Ili sestara Williams koje je prosle godine na US openu pobedila jednu za drugom i koje su starije od nje?
Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze. Kamo srece kad bi i neki drugi tako radili.

Rajcek Raja

pre 15 godina

Ma da, stvarno zenski tenis nije bio jaci i kvlalitetniji.. Vecu tezinu ima 4. meseto Jelene Dokic u onoj neverovatnoj konkureniciji..

@Nikola

pre 15 godina

Ti izgleda nisi pratio ni jedan mec od kad je Zhistin Enan zavrshila karijeru?

Je si li ti gledao mozhda mech
Sharapova 6:4 6:0 Henin
Safina 6:2 6:0 Henin

Ja se ne slazhem stobom,
TENIS IMA VECHI KVALITET NEGO SHTO JE IKAD IMAO!!!!
ATP: PADA RODZER KORAK PO KORAK
WTA: ZHISTIN SE POVUKLA JER SE UPLASHILA SRPKINJE, SESTRE W, SHARAPOVE, SAFINE
i takodje, Srpkinje su najbolje, samo za njih navijam
i naravno za noleta, vi shto se ne slazhete vi niste bodrichi srbije, vama treba da je SRAMOTA

Promašaj

pre 15 godina

Nisu "grend slem" turniri državna prvenstva u fudbalu, pa najbolji je onaj ko skupi najviše bodova. Ove turnire trebalo bi uporediti sa svetskim prvenstvima. Drugo, ne postoji WTA lista za 2008. godinu, pa baš nije jasno zašto se to ovde tako naglašava. Liste posle svakog turnira cirkulišu. Ne znači baš ništa ako iz decemra prvo mesto na listi preneseš u januar. To je irelevantno. Treće, Zvonareva je rekla da je od US Opena igrala na svim turnirima, kako bi uzela što više bodova za Dohu. Ne, nisu liste izmišljene da bi Srbi prema njima određivali ko je najbolji na svetu. A sad, svi u liste, a Dohu i Melburn uzeće neka koja nije prva na rabošu. Mislim na Serenu. Sa devet "grend slemova" i 53 turnira, Serena je najbolja na svetu. Njeni uspesi jači su od svake privremene liste. Ove godine njih pet bilo je na prvom mestu. Da li to znači da smo 2008. imali pet najboljih na planeti? Nemamo o čemu dalje da razgovaramo.

ivan

pre 15 godina

neverovatno, nikola i milena svaka vam cast!! ljudi su samo rekli isto sto i svaki teneski strucnjak u svetu zna i sto bi svaki obektivan fan priznao, sto ne znaci da ne navijaju za nju ili da je mrze, barem se nadamm..i ja isto navijam za jelenu (prvo za anu naravno) ali kazite mi ko od vas pamti rodika kao prvog igraca sveta?? e pa zapitajte se zasto...

napred jelena u pohodu na prvi GS!!

marko-nbg

pre 15 godina

Citam neke od komentara i ne mogu da izdrzim a da ne odgovorim na neke od njih!
Komentar Br6 ispod potpisana Milena! Ti samo racunas GS tiule!?? Jelena je "samo" prva igracica sveta!?? Da si ikada stala na teniski teren i uzela reket u ruke i pokusala da samo prebacis lopticu preko mreze ne bi ostavljala ovako debilne komentare! Ti si ocigledno Anin navijac! Recicu ti jednu stvar! Jeleni NIKO nije poklonio prvo mesto! Biti NAJBOLJI NA SVETU u bilo cemu moras da zasluzis i debelo da se pomucis da bi to ostvario! Sta si ti ostvarila i u cemu si ti najbolja na svetu pa dajes sebi za pravo da kritikujes druge!?? Jelena nije osvojila GS turnir ove godine, sledeca sezona je njena! Pa cak i da ne osvoji ni jedan to ne umanjuje konstantan rad i konstantno osvajanje bodova i njeno prvo mesto!
Komentar Br4 Nikola!"Kvalitet tenisa je opao od kako je otisla Enan". Pa ako je tako slaba konkurencija sto onda ni jedna druga teniserka nije uzela prvo mesto na WTA listi???? Ako je to tako lako sad, gde su one silne Ruskinje, gde su sestre Viliams???
Ne mogu da poverujem u kolicinu gluposti koje neki od nasih sugradjana mogu da napisu u svojim komentarima! Ne mogu da poverujem da su toliko zavisni na uspeh jedne SRPKINJE! Alo ljudi jedna devojka iz Srbije je na prvom mestu svetske rang liste, treba joj cestitati a ne blatiti!
Ja nisam navijac ni Jelenin ni Anin! Obe ih podrzavam i jednako navijam za obe kad god igraju!A znate li zasto Milena i Nikola?? Zato sto su obe iz moje zemlje i zato sto obe igraju pod istom zastavom, NASHOM!!!! Utuvite to vec jednom u glavu!!
Jeco svaka cast! Ogroman rad i trud je napokon dobio priznanje ! Zasluzeno prvo mesto i iskreno zelim da se tu zadrzis dosta dugo! Samo napred! Hrabro i punom snagom!

Imajte poštovanja!

pre 15 godina

@ WTATP, kom 3
Svaka čast, objektivan komentar.
Ja oduvek govorim da će JJ biti nagradjena za svoja velika i dobra dela i ljudsko poštenje.
Deveta u istoriji tenisa završava godinu na prvom mestu.

@ Milena

Sramota.
A šta ti je to Jelena učinila, kad je toliko mrziš i kažeš da ništa ne zaslužuje?!
Bila je prva juniorka sveta i osvojila Australian Open.
Osvojila je 8 turnira, 10 finala, 18 polufinala, jedina od naših ima turnire u dublu i miksu (GS).
Celog života igra za reprezentaciju svoje zemlje, pošteno i bez kalkulisanja.
Pravi je sportista i čvrsto stoji na zemlji
Prva je naša sportistkinja koja ima sopstveni model patika i reketa čuvenih svetskih firmi Reebok i Prince - sa izvezenim sopstvenim imenom Jelena J na patici, i prezimenom Janković na reketu.
Gren Slem su čak dve godine posle izbijanja na prvo mesto osvojile Morezmo i Klasters.
A GS i Olimpijske medalje se osvajaju i u 27. i 28. godini života, sto smo videli i ove godine.

Jeca nije imala uslove da ranije bude drugačije, i zato je istina da njen vrhunac tek dolazi.
Malo li je?!

Nisam promašio

pre 15 godina

Zaista, uozbiljimo se. Ne može se na osnovu nekadašnjih rezultata suditi ko je najbolji na svetu - kažete. To je zaista tužno pročitati. Pa naravno da se ne sudi na osnovu trenutne količine bodova sa liste ko je ko u tenisu, nego na osnovu titula koje je u karajeri osvojio. Serena je aktivna, nedavno je uzela US Open. Ima više "grend slemova" nego Jelena turnira (uglavnom manje važnih, osim Rima)i zato je Serena najuspešnija aktivna teniserka. Nema poređenja između Serene i Jelene, bilo bi to krajnje cinično. Serena je legenda, Jelena nije. Federer je legenda, Novak to nije. Naravno, nije ni Ana, nemam ja dva aršina. Nije ni Šarapova, ali Serena jeste. Kad prestane da igra, naći će se u visokom društvu Monike, Štefi, Martine, i još nekih velikih imena. A dve godine ni ona ni Venus, kad su bile neprikosnovene, nisu igrale zbog smrti sestre. Ako neko misli da će Jelena osvojiti više titula i turnira od Serene, neka to napiše. Valjda smo toliko ljudi da to pošteno priznamo.

ana ivanovic's fan

pre 15 godina

bravo jeco, zelimti da ostanes na tom mestu sto duze i da te na jemu samo menja...pa dobro, ne moram da preciziram, jasno je valjda.

Nisam promašio

pre 15 godina

Pa nisam napisao ni pomislio da Jelena nije zasluženo prva ma listi i da je ove godine bila najbolja, ali teško je prihvatiti da je ona najbolja na svetu, sve dok je Serena u igri. Ako neko napiše da je trenutno najbolja, ovih dana, ovih dva meseca, to je u redu, ali da je bezoslovno najbolja, mislim da nije. To je još Serena, a blizu nje je Venus (pet Vimbldona, poslednji ove godine i još ponešto). Nadal vam nije dobar primer, on ima pet "grend slemova", ove godine dva, a Jelena nema nijedan. Ako pogledamo turnire, Ana je uspešnija od Jelene (RG vredi kao desetak Štutgarta, a tu je i prestižni turnir u Indijana Velsu, a i Linz je druga, nije peta kategorija, ali na listi WTA Jelena je ubedljivo prva. To je veliki uspeh, ali Ana je pored "grend slema" na tom mestu bila pre Jelene, pa se nešto ne sećam da se nacija ovoliko veselila. Pozdrav.

Observer

pre 15 godina

Javljam se posle godinu dana, otprilike. Napustio sam sajt kad su ga okupirali ljudi koji su se potpisivali kao "spski patrijjoti" i koji misle da su liste najvažnije na svetu. Serena posle US Opena nije odigrala nijedan turnir i pala je sa prvog mesta liste na treće, što ona očigledno i ne zna. Kad bi znala, ko zna šta bi sebi uradila, ne daj bože! Odigrala je ove godine 13 turnira, Ana 18, Šarapova 12, Jelena 22. Zato Jelena ima najviše bodova, a Serena daleko više para, jer je pobeđivala na jakim turnirima, a ne na onima koji vrede sto hiljada evra, ili jedan auto. Prošle godine u Štutgartu je pobedila Žistin, ali nije uzela crveni "porše", pošto ne nosi crvene cipelice, sa štiklom. Srdačan pozdrav.

igysa

pre 15 godina

vise nego zasluzeno ! Niko nije bio toliko konstantan kao ona, a tako se lista pravi. NIJEDNA od prvih 10 igracica sad ne bi mogla da je dobije lako, ako bi je uopste i dobile :-)

Vojin Jovanovic

pre 15 godina

Za Milenu i Nikolu:

Nemate pojma o TENISU!

Ni u jednom sportu nije dobro kad je samo jedna osoba ili tim dominantan duzi vremenski period. Nemate pravo i ne mozete nipodostavati neciji rad i rezultate. Javite u cemu ste ove godine (u pozitivnom smislu) bili najbolji i ja cu Vam poslati cek na po 50 Eura.

Jecin backhand

pre 15 godina

Nikola,zenski tenis je kvalitetniji nego ikada.Zasto?Pa zato sto sada ima puno vise vrhunskih igracica i veca je konkurencija,pa su se igracice smenjivale na 1.mestu.Ali ja se nadam da je tome kraj i da ce sad JJ da vlada duugoo.......

P.S Sta se ovo desava,nijedan komentar nije preporucen?

realista

pre 15 godina

@Objektivno
Da odgovorim ja umesto WTATP.
Covek je lepo rekao da joj je zagarantovano 4. mesto i uz lose rezultate sledece godine. A ti losi rezultati su ispadanje u prvom-drugom ili trecem kolu na turnirima.
Mada ja ne mislim da je Jeleni bilo sta zagarantovano. Moze sledecu godinu da zavrsi na 1. , a moze i na 50. mestu.
Sve zavisi od toga kako ce igrati sledece godine, ali mozda jos vise i kako ce ostale igracice igrati sledece godine.

Mnogi pricaju kako je kvalitet zenskog tenisa pao na niske grane, jer je eto neka igracica postala prva bez GS titule.
Tenis je takav sport. Osvojite recimo 2 GS titule u toku godine, par manjih turnira i prvo mesto vam je skoro zagarantovano. Mogu ostale igracice da osvoje sve ostale turnire, jednostavno ne mogu da vas sustignu jer je takav sistem bodovanja. 2 GS titule vrede kao 6-7 titula na ostalim turnirima.
Ova godina je doduse malo specificna. Jedan GS je osvojila Sharapova, koja je posle toga imala nekoliko kikseva , pa zatim povredu i propustenih dosta turnira.
Drugi GS je osvojila Ivanovic i kod nje su se desavale slicne stvari. Ostala 2 GS su osvojile Venus i Serena, ali i one su imale dosta kikseva, kao i dosta propustenih turnira, jer inace ne igraju previse turnira u poslednjih par godina. Upravo taj splet okolnosti je i omogucio Jeleni da dodje na prvo mesto. Jelena ima konstantnu igru, ali sa 4 titule i bezbroj cetvrtfinala i polufinala ipak ne bi mogla postati prva, da je samo jedna od ove 4 prethodne igracice osvojila bar 2 GS titule.
To je jednostavno realnost. Jelena je samo iskoristila prazan prostor koji joj se iznenada ukazao. Da bi zadrzala to prvo mesto sledece godine , morace igrati bar duplo bolje nego ove godine.
Ne tvrdim da Jelena to ne moze, ali trenutno prvo mesto je gotovo potpuno zavisilo od toga sta ce ostale igracice uraditi.
Sem toga pogledaj ko su glavni konkurenti za prvo mesto?
Safina,Serena,Ivanovic,Sharapova.
Razmisli malo da li je Jelena u poslednjih nekoliko meseci, da ne kazem u toku cele ove godine, pobedila i jednu od te 4 igracice? Odgovor je - nije.
E kad neko na takav nacin dodje na prvo mesto, sa razlogom se tvrdi da je to mesto klimavo, da ne upotebim grublju rec - nezasluzeno.
Sledece godine ce se upravo htela-ne htela protiv te 4 igracice morati sastajati na svakom turniru. Ako ih bude redovno pobedjivala - zadrzace prvo mesto.
Ako od njih bude i dalje redovno gubila - moze lako da ispadne i iz prvih 10.

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Ne zaboravite
Nemam šta da zaboravim. Jednostavno, tata Vilijams mogao je tako nešto da izjavi samo iz kurtoazije, a možda čovek to nikada nije ni rekao. Kako to samo Jelena može da stane rame uz rame sa njegovim ćerkama? One imaju 15 "grend slemova" i blizu sto turnira. Jelena je trenutno samo na prvom mestu WTA liste i ima osam turnira (koliko i Ana, ali Ana ima RG), gde je Rim najvažniji. Ostali nisu vredni pomena. Niko ne osporava njene bodove, ali ni Šarapova ni Ana nisu igrale nekoliko meseci, zbog povrede. Ana je pokušavala da igra, ali nije išlo. Ako je Jelena nova Venus ili Serena, onda možemo računati da će do kraja karijere uzeti pet Vimbldona ili pet US Opena. Možda i neki RG i Melburn. Zar ne vidite da vaša olovka piše srcem, a ne organom za razmišljenje? Koju ste to veliku Jeleninu pobedu na jednom velikom turniru ove godine zapamtili? Male turnire gde skuplja podove protiv ovih lizerki, ne računam.

WTATP Lista

pre 15 godina

Moram da dopunim ovu vest u delu koji malo baca senku na ovaj Jelenin uspeh. Naime, od osam teniserki koje su otkada se rejtinzi zvanicno vode (1975) ikada zavrsavale neku WTA sezonu na prvom (Evert, Navratilova, Graf, Seles, Hingis, Devenport, S.Vilijams, Enan) njih tri je bar jednu sezonu zavrsavalo na prvom mestu bez ijedne gren slem titule. Tako je recimo Lindzi Devenport od 4 sezone koje je zavrsila na celnoj poziciji WTA (98 01 04 05) samo 1998 osvojila neki od slemova, dok su Monika Seles i Martina Hingis obe po tri puta zavrsavale sezone kao No1 i obe po jedanput to bile bez osvojenih slemova te godine (Seles 1995 a Hingis 2000).

Zbog zagarantovanog "liderovanja" u novembru, decembru, ali i januaru, Jelena ce po broju nedelja provedenih na prvom mestu sigurno preteci Venus, Anu, Arancu Sances, Sarapovu i Kaprijati, a ako ostane prva i posle Melburna, sigurno prelazi i Klajsters i Ostin. Ono sto je izuzetno povoljno po nju i njenom mestu na rang listi je cinjenica da je (ubedljivo) najbolje rezultate postizala u zadnjoj trecini sezone (finale Njujorka i ovaj het-trik) tako da joj je maltene vec sada zagarantovano TOP4 do kraja sledeceg avgusta cak i uz ispodprosecne rezultate u 2009.

Bravo za 2008!

Bea

pre 15 godina

Zelela bih da dodam da iste igracice igraju na turnirima kao i na GS,tako da Jelena ne pobedjuje neke druge van GS-a vec te iste teniserke,cime njen uspeh dobija na tezini.

Petar

pre 15 godina

"Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)
"
Ovaj komentar odslikava koliko je los kvalitet nasih ljudi i da nam se sve ono lose iz dnevne politike desava iz prostog razloga - bolje nismo ni zasluzili. Jelena da je pametna uzela bi americko drzavljanstvo i pljunula bi Nikoli i slicnima u lice, a oni bi njoj mogli pod prozor.

Posmatrač

pre 15 godina

Ne znam zašto Jelena uopšte igra za Srbiju, preporučio bih joj da uzme državljanstvo neke druge zemlje gdje će je više cenit a to naravno preporučujem i Ani.
Ni u jednoj zemlji se ne pljuje toliko po teniserima kao u Srbiji po Jeleni i Ani.

Objektivno

pre 15 godina

@ WTATP

Uvek pokušavaš da budeš najobjektivniji - pa onda ne znam kako smatras da ce Jelena u 2009. biti "najmanje" medju TOP 4?!
Kad je ona celu 2007. bila treća na svetu; pola 2008. druga na svetu a završice je kao prva; i u 2009 ulazi kao prva.
Bilo bi logično da kažeš da Jelena ima šanse da ostane TOP 1 u 2009. - a ne TOP 4!
Ali, znam šta te sprečava, i džabe glumiš objektivnost.
Komentar broj 20 je najbolji.

Duska

pre 15 godina

Da li neko zna za devojku koja je osvojila 4 GS titule u jednoj godini, a dobila je nadimak Mala Mo, a inicijali su joj M.C. To je uspeh, a ne samo jedan, dva ili tri u jednoj godini.

Taman posla

pre 15 godina

Kada je prošle godine Ričard Vilijams izjavio ovu besmislicu, tada je Žistin Enen još žarila i palila turnirima sveta, poštovani gospodine, i njegove ćerke protiv nje nisu mogle set da dobiju. Meni se čini da ti pišeš nešto što se zove rekla-kazala. Jelena prošle godine bila bolja od Žistin!? Neverovatno. Pa 10:0 je njihov međusobni rezultat, a razlika u bodovima iznosila je i do tri hiljade. Smirite se malo, ništa se revolucionarno nije desilo, jer su liste od danas do sutra. Ove godine njih pet izređalo se na vrhu, jedino Jelena nema "grend slem". Spustite se na zemlju, dok je vreme, jer nepotkovani optimizam može da se vrati kao bumerang. I još nešto: da li Jelena igra isti tenis kao sestre Vilijams? Kakve sličnosti ona ima sa njima? One udaraju onim "vilsonom" kao maljem, a Jelena "princom" igra šah, kako sama kaže. Jelena igra 30 turnira, Serena i Venus 28, zajedno. Gde je tu sličnost, zaboga?

Logika

pre 15 godina

Ne, ne verujem da je Ričard Vilijams ikada rekao da je Jelena jedina ravna njegovim ćerkama. Kada je to, navodno, izjavio, pre godinu dana, tada je na završnom turniru u Madridu Jelena izgibila sve mečeve, čak i od Bartoli (ušla kao rezerva, posle Serenine povrede). Ne znam kako se Pošteni nije ovoga setio.

Tandara-Mandara

pre 15 godina

@O sramoto!
Pa, bre Mama (ili si mozda Jelenina tetka), zar ne vidis da koristis iste reci, iste recenice, pod raznim pseudonimima. A mi smo, kao blesavi, pa ne prepoznajemo da je to sve isti autor.
I ko bi se tako palio, i tako znao sve zivotne detalje Jelene Jankovic?
Oladi Tetka!

Milana

pre 15 godina

Tacno je da Jelena nije osvojila GS u singlu ali bih da podsetim da ima GS u miksu koji je osvojila na Vimbldonu 2007 godine sa Dzejmijem Marijem. Ne razumem zasto se to uporno ignorise jer verujem da se onim teniserima koji igraju samo dubl ili samo miks itekako to racuna u rezultate karijere.

jovan

pre 15 godina

Savet za Jelenu i Anu:

Bežite lepotice iz ove naše Srbije,neće Vam većina ljudi zameriti!!!!

Sramota!!! Stidite se pojedini na takvim komentarima!!!

Jeco LEGENDO čestitam ti!!!

Bosiljka

pre 15 godina

Zaprepašćena sam koliko ljudi ne shvataju kakav je JJ skupoceni talenat i teniski dragulj.
U tekstu, u poslednjoj rečenici je navedena nedopustiva greška - nije tačno da je Jelena Jankovic prva teniserka koja završava godinu bez osvojenog Gren Slema.
Pre nje su to bile Ameli Morezmo i Kim Klajsters.
Ali, za šta bi se uhvatili zlobnici, kad ne bi bilo malo dezinformacija da ih hrane.
Naored Jeco!

todos

pre 15 godina

Cestitam Jelena, ovo je bas lepa ranojutarnja vest koju sam procitao. Sad se lepo pripremi za Australiju i ostaces prva sigurno u celoj 2009-oj godini!!! Jos jednom BRAVO!!!
Srbija do Australije!!!

@Nisam promasio

pre 15 godina

Slazem se da ce Serena kad se penzionise biti odmah iza najvecih teniserskih legendi (Graf, Navratilova, Evert) ali ne mozes na osnovu rezultata od ranije reci da je ona SADA, OVE GODINE najbolja teniserka, to bi bilo kao kada bi za Federera rekao da je bolji ove godine od Nadala zato sto ima 13 GSova a Nadal 5, iako je Nadal ove godine bio mnogo bolji, a Federer je uz Samprasa i Borga najveca legenda tenisa ikada.
Dakle JJ je zasluzila prvo mesto na listi ove godine i na tome joj svaka cast, zasto svi odmah morate da skacete i nalazite mane njenom prvom mestu, pa zasluzila ga je sama radom preko CELE GODINE ne na par turnira, mada definitivno jacih, kao Serena, JJ je verovatno nikad nece preteci po uspesima, ali kakve to veze ima sa njenim ovogodisnjim prvim mestom?
Svaka cast JJ, i nadam se da osvajas AO sledece godine

vladimir

pre 15 godina

Novi biser JJ!!!

{Mislim da su rivalke na neki način limitirane, da ne mogu više napred, ne mogu bolje. Ja imam dosta prostora da napredujem, da usavršim svoju igru i zato kažem da ću još dugo biti broj jedan}.

Glas Javnosti.

Marko

pre 15 godina

o, neko je prokomentarisao moj komentar :) i time dovoljno rekao o sebi. Populo brate, imas ukusa za komentare :D zato, ako si raspolozen, topli nes sa mlekom u gradu, ja placam? :)

Q: da li je iko ikada upoznao nekog ko mu je odgovorio na komentar? recimo ozloglasena Majcek-Mja ili recimo Teniser svoje najvece fanove olicene u niku (haha, koja konstrukcija), recimo, Nepristrasna ili Ana fan?

:)))) heh, ja bih bas voleo :D

Katarina

pre 15 godina

@Duška
Da, Duška, znam ko je Mala Mo. To nije Monika Seleš, nego poznata američka teniserka Morin Konoli, koja je bila prva žena na svetu što je jedne godine osvojila sva četiri "grend slema", 1954. godine. Nadimak je dobila jer je bila zaista sitne građe. Umrla je mlada i svet ju je ožalio kao legendu, a naš poznati novinar Miroslav Radojčić, koji ju je lično upoznao (bio je tih godina dipisnik "Politike" iz Londona kad je ona uzela Vimbldon i imao je počasno mesto na Vimbldonu), napisao je potresan članak povodom njene smrti, koji me je duboko dirnuo, kad sam ga pre nekoliko godinama, kao studentkinja, čitala, na preporuku svoga oca koji je, opet, dobro poznavao gospodina sa leptir mašnom.

ja

pre 15 godina

@Baki
Kada bi neko ko se uopste ne razume u tenis procitao tvoj komentar - delovao bi mu kao sasvim logicno objasnjenje.
Medjutim sve je obrnuto od onog sto si napisao.
Pitaj bilo kog vrhunskog tenisera i svaki ce ti odgovoriti da je lakse pobediti u polufinalu nekog drugorazrednog turnira, nego u prvom kolu bilo kog gren slema.
Nema tu mnogo veze to protiv koga se igra, vec mnogo vecu vaznost ima to gde i za sta se igra.
Na gren slemovima se igra za 3 puta vece bodove, za 10 puta veci novac. Upravo ti "paceri" kako ih ti nazivas su i najveci problem. Dolaze na gren slem i tamo igraju svoje najbolje partije u zivotu.
Nadji mi bar jedan GS u poslednjih 10 godina, na kome u prva 2 kola nije ispalo bar 3-4 igraca iz prvih 10 i to po pravilu od nekih "pacera" koji su na 100-200 mestu na listi.
Svi vrhunski igraci su svoje meteorske uspone zapocinjali upravo na nekom GS turniru, a uglavnom su se pojavljivali niodkuda.
Tacno je da i na manjim turnirima igraju igracice iz prvih 10. Medjutim na tim manjim turnirima sve igracice ne pruze ni trecinu zelje, volje, snage i umeca koju pruzaju na gren slemovima.
Vecina ovih turnira su takmicarskog karaktera, neka vrsta takmicarske lige koja postoji u svim sportovima. A gren slemovi u tenisu su isto sto i svetska prvenstva u drugim sportovima.
Lakse je osvojiti 10 turnira druge kategorije nego samo jednu GS titulu.
Pogledaj na primer tu istu Zvonarevu koju pominjes u svom komentaru.
Devojka je za 8 godina igranja osvojila 7 WTA titula. Za tih 8 godina igranja odigrala je 24 gren slem turnira. Od ta 24 gren slema, najveci uspeh joj je bio JEDNO JEDINO GS CETVRTFINALE. Valjda ti ovaj podatak dovoljno govori o tome koliko su gren slem turniri teski i zbog cega se toliko cene.

statisticar

pre 15 godina

@Promašaj
Serena mozda jeste trenutno aktivna igracica sa najvecim uspesima u karijeri, ali daleko od toga da je trenutno najbolja igracica.
Vec nekoliko godina je Serena daleko od toga da bude najbolja igracica. Trenutno su od nje bolje i Safina i Ana i Jelena i Sharapova.
Kada bi recimo sa svakom od tih igracica odigrala po 5 meceva u nizu, protiv svake bi imala vise poraza nego pobeda.
Pominjes 9 GS titula + 53 turnira. Ispada da je Serena osvojila ukupno 62 titule???

Tacan podatak je sledeci:
Serena Williams 9 GS titula + 23 ostala turnira i sve to za 10 godina aktivnog igranja.
Mozda ti mislis da je to mnogo, ali ja ne mislim i siguran sam da ce je recimo Ana preteci po broju titula . Mozda ce imati neku GS titulu manje, ali ukupan broj titula za 10 godina ce joj sigurno biti veci od Sereninog.

Jedini realan pokazatelj ko je ove godine bila najbolja igracica su upravo medjusobni dueli igracica na vrhu.
Ovo su podaci o ovogodisnjim medjusobnim susretima prvih 8 igracica na listi:

Jelena 8 pobeda - 10 poraza
Safina 11 pobeda - 4 poraza
Serena 7 pobeda - 4 poraza
Ana 5 pobeda - 4 poraza
Dementieva 6 pobeda - 8 poraza
Sharapova 3 pobede - 4 poraza
Venus 4 pobede - 6 poraza
Kuznjecova 4 pobede - 8 poraza.

Dakle ubedjivo najbolja igracica ove godine je bila Dinara Safina.
Sve ostale su tu negde u borbi za drugo mesto.
Treba uzeti u obzir i to da su Ana i Sharapova jedan deo ove sezone provele povredjene.

I jos nesto. Da je Serena pre 10 godina imala ovakvu konkurenciju kakvu sada ima, ne bi uspela da osvoji ni trecinu od tih titula koje je osvojila. Pa sama je priznala da je ovogodisnji US open odigrala u zivotnoj formi.
A valjda si gledao taj mech. Ocajna igra. Sa onakvom igrom ne bi pobedila ni Anu ni Sharapovu. Medjutim imala je srece da igra protiv Jelene koja se prosto uplasila pobede.

Bez preterivanja

pre 15 godina

Jelena je velika igračica, ali izjava tate Vilijamsa (neka bude da je to rekao) ne drži vodu. Ispada da je samo Jelena velika kao njegove kćerke, a da Šarapova ne može da stane pored njih. Šarapova i Ana nisu slabije od Jelene, iako su znatno mlađe imaju uspešnije rezultate (naročito Marija). Svaka čast Jeleni, nije joj bilo lako, ali ni Ana nije bila u boljem položaju, ni Monika. Ova država nikada nije brinula o našim talentovanim teniserima. Ni Monika, ni Jelena, ni Novak, ni Ana nisu od teniskih saveza (nekadašnje Jugoslavije i današnje Srbije), dobili ni dinira. Sve je tačno što ste napisali, ali ne vidim razlog da se trenutna pozicija na prvom mestu toliko prenaglašava (kad je Ana pre Jelene bila prva, nisam čitao ni himne ni ode). Bilo bi dobro da vidimo kako će se sve odvijati u Dohi i Melburnu. Ako Jelena ne uzme bar jedan od ovih turnira, šta onda znači to biti prvi na listi?

marko-washington

pre 15 godina

Sasvim zasluzeno. Prva na svetu najboljoj na svetu. Da sto duze budes na poziciji jedan, jer se pamte samo oni koji su bili na njoj. Ne pamte se toliko ni GS titule kako neko rece vec samo prvi.

Ljubomir

pre 15 godina

BRAVO JELENA! Tvoj uspeh je jos veci, upravo zbog toga sto nisi osvojila ni jedan Grand Slam. Kada pocnes da osvajas i te turnire niko ti nece biti ravan. Sledece godine biraj jos bolje turnire, mozes da igras gde ti hoces...

navijac

pre 15 godina

VELIKA cestitka !
MI SMO DA JE PRATIMO, BODRIMO I CESTITAMO NA ZASLUZENOJ TRENUTNOJ POZICIJI RANG LISTA.
DRUGO OSIM CESTITKE JE ISUVISE. ZELIM JOJ USPEH SLEDECOJ GODINI.

Boka

pre 15 godina

Svaka čast našoj Jeleni, najboljoj teniserki na planeti i najboljoj sportistkinji Srbije. Daj Bože da u 2009. gledamo Jecine šou programe. Jelena će trajati još mnogo godina jer ima najjaču pozitivnu energiju i neuništivi duh. Super je pogledati WTA listu - JJ NAJJBOLJA na svetu.

Napred nase!

pre 15 godina

Pa dobro ljudi sta je vama?

Pa je l' vam ne valja sto je jedna nasa igracica broj 1 na kraju godine, pa joj sad trazite dlaku u jajetu.

Ajde tisina tamo!

P.S: Ja sam Anin fan, ali naravno cestitke Jeleni i samo napred nase.

Baki

pre 15 godina

Nikako mi nije jasno zašto se ljudi lože na GS titule?! Pa tu igrate 7 mečeva ako dođete do finala, i to u 2 nedelje, a od toga 4-5 mečeva igrate sa pacerkama. To znači da tek u četvrtfinalu ili polufinalu dolazite do onih iz prvih 5 ili 10, a to je jednako četvrtfinalu ili polufinalu nekog turnira prve ili druge kategorije.

Jelena je u sva tri osvojena turnira dobila 6 mečeva od 12 protiv igračica koje su u prvih 10:

- Peking (Zvonareva i Kuznjecova)
- Štutgart (Zvonareva i Venus)
- Moskva (Zvonareva i Dementijeva)

Upravo ovakva slika mogla bi da bude i završnica nekog GS turnira u 2009.

Po meni, mnogo su vrednije ove Jelenine pobede od osvajanja GS turnira. Osvojiće bar jedan dogodine, ako ne i više.

Oduvek verujem u ovu devojku i, samo je bilo pitanje vremena kada će se uozbiljiti i usavršiti one elemente u svojoj igri koji su nedostajali da bi bila ovde gde je sada. Uozbiljila se, i dalje se usavršava i smatram da će u skorijoj budućnosti možda voditi i glavnu reč na WTA listi.

Srećno Jeco i neka te Bog čuva !!!

Jelena

pre 15 godina

Nista drugo nisam ni ocekivala...realno i bila je najbolja i najkonstantnija ove godine....BRAVO JECI!!!
Ponosna sam i na tebe i na sve nase sportiste koji predstavljaju nasu malu zemlju na najbolji moguci nacin!
P.S. Pljuvaci pljunite im svima pod prozor

Teniser

pre 15 godina

Osvoji Dohu i tada ce se videti ko si i sta si.Vazno je sto vise para na svoj konto uzimati a da li si prvi ili pet na WTA sve jedno je

statista

pre 15 godina

Prvo sam se nervirao a onda mi je postalo smešno. Dakle neverovatno je šta sve naši "stručnjaci" dozvole sebi da kažu. @Nikola, @Marijana, @Ivan, @Promašaj, neka vam je na čast. Jasno bi mi bilo da ovakve zlurade komentare ima recimo neki Hrvat ili Albanac ili ajde da kažemo Amerikanac, može se reći da bi bilo relativno normalno da oni nipodaštavaju i potcenjuju rezultate naše reprezentativke. Ali kad to radi neko ko pretenduje da se predstavlja kao Srbin onda je to čist kompleks, sujeta, zavist i ne znam šta još. Alooo da je 1 dan, 1 sat ili samo 1 minut, bila PRVA na ZVANIČNOJ SVETSKOJ LISTI (kako se računa i da li je objektivna baš me briga, ona je ZVANIČNA) pa je to OGROMAN USPEH.
Ali ne eto nama pametnjakovića koji bi da nas ubede da to i nije nešto i da su bile neke druge koje su bile mnogo "PRVIJE" od ove naše prve i da je ovo NAŠE prvo mesto, baš onako osrednje, kao da je 6-ta 7-ma.
E pa da vam kažem samo da za svakog normalnog čoveka u ovoj zemlji ovo predstavlja prvorazredni sportski uspeh i fantastično lično zadovoljstvo i satisfakciju. Tenisom se bavi nekoliko destina miliona devojaka u svetu ali je trenutno PRVA jedna punkrvna i rasna Srpkinja (i da je Mađarica, Crnogorka, Muslimanka iz naših krajeva isto bih se osećao da me ne optužite za nacionalizam).
Svaki sportista koji sa ponosom nosi grb ove zemlje a koji se popne na najviše postolje na svetu (pa makar to bilo u bacanju šerpi u dalj) zaslužuje moje najdublje poštovanje i iskreno divljenje. Svako ko tome ima šta da progovori zaslužuje samo prezir a ako pretera u kritikama onda i drugačije vaspitno popravne mere.
Ako već mnogi u svetu pokušavaju da nas ponižavvaju, omalovažavaju i potcenjuju, zašto to sami sebi radimo. Zato svi koji su se prepoznali u tekstu, jezik za zube i aplaudirajte ako ste ljudi a ako niste barem ćutite, pred ogledalo pa se pogledajte u oči i zapitajte se ko ste i šta ste uradili u životu. Ako autosugestija ne pomogne potražite pomoć stručnjaka. Garantujem, potpisujem da se nikada niste OZBILJNO bavili ni jednim sportom. Da jeste znali bi barem da cenite tuđ uspeh.

marko-washington

pre 15 godina

Pitajte Noleta da li bi dao svoj AO za jednu sedmicu na poziciji jedan, jer i sma haze da se samp prvi pamte. Za one koji ne znaju cak je pet momaka vise bilo na poziciji jedan od devojaka pa ne vidim u cemu je problem sto je ove sezone cak pet njih konkurisalo za istu. vidi se koja se zadrzala na kraju? Neko je ovde rekao da se Rodick ne pamti kao prvi? Pa da te podsetim on ima i GS, US open, toliko za tebe. JJ ce duze sedmica biti na poziciji jedan nego Venus Williams . Verovatno je sada i VW losa teniserka. Pamte se samo najbolji. GS turnira ima cetiri tokom godine ali je samo jedan prvi na kraju iste. Napred JJ i nije ti potreban taj GS jer si i bez njega najbolja

Ne zaboravite!

pre 15 godina

Ričard Vilijams je bio stoprocentno u pravu kad je prošle godine rekao Snežani Janković da samo Jelena može da stane uz rame njegovim ćerkama.
Da li vi znate koliko su tata Jurij Šarapov, Ričard Viljams, Karolj Seleš,pa cuvena mama Hingis i drugi - pravili skandala na terenu, upadali u kancelarije celnika wta i urednika svetskih listova, tukli se sa novinarima, podnosili tuzbe i brinuli o svakom sekundu i koraku svojih ćerki?!
Za to vreme, nasa mala usamljena, supertalentovana devojcica Jelena Jankovic je na Floridi to bespomocno posmatrala, jer roditelji nisu tada imali sredstava da budu stalno sa njom.
I pored toga u 15. godini zivota je bila prva juniorka sveta i pobednik Australien Opena.
Nije isto kad je samo daleko od kuće muško ili žensko dete.
Ja sam već rekao da je ugledni trener Crvene Zvezde Aca Simic rekao Jeleninom ocu Veselinu:"Jelena je cudo od deteta. Ja bih u ovo dete ulozio novac. Mi smo joj pruzili sve sto smo mogli. Predlazem da je posaljete u neki vrhunski teniski kamp."
Zbog toga su prodali kuću na Zvezdari i poslali je kod Boletijerija, gde je, kako sama svedoci, u internatu bila gvozdena discplina i bili su kaznjavani cak ako krevet nije bio idealno namesten.
Zbog te udaljenosti i samoće i ona je imala velike krize i padove, ali je ipak ostala na vrhu i uvek dokazala svoju prvu klasu.

Sumnjam, dakle postojim

pre 15 godina

@Pošteno
Kažeš, ovo je kulturan sajt. A ono "prijatelju", to bi trebalo da zvuči pokroviteljski. A šta je to, Pošteni, nekulturno u mom pisanju? Ja nisam napisao da si autor izmišljotine o tati Vilijamsu i da si napisao posle odu sam sebi o svojoj veštini. Nikada ne optužujem ljude olako i bez dokaza. A ti jesi optužio tri čoveka da su sijamski trojanci. Ostavi se podmetanja. Nije pošteno od drveta ne videti šumu! Čime se dokazuje da je tata Vilijams to rekao, a i ako je rekao, to nema veze sa činjenicama. Kako je to Jelena rame uz rame (znam engleski i tvrdim da oni tu izreku nemaju) sa sestrama Vilijams, koje su teniske legende? Vi ste se opredelili za listu, kao najveće dostignuće u tenisu pa smo, gle komedije, ove godine imali pet "najboljih teniserki planete". Moglo je, zašto ne, da ih bude i više. Znate li još neku planetu gde se igra tenis? Zato kažem da je ovakvo bodovanje apsurdno i da se mora naći neki bolji način bodovanja. U zapadnoj štampi pisalo se da će smanjiti broj obaveznih turnira i izbaciti iz igre niže kategorije, a da će se za "grend slem" davati 2000 bodova. Nisu ATP i WTA ni sokolska ni partizanska društva za telesni razvoj i omasovljenje tenisa, nego kruti i surovi profesionalizam u kome mesta ima samo za najjače. Sve najbolje, s čistim individualnim poštovanjem.

marijana

pre 15 godina

@ statisticar, Serena nije izjavila da je odigrala mec u zivotnoj formi, vec da joj je ovo najdraza titula u zivotu. Pré bih rekla da je njena zivotna forma bilo osvajanje 4 GS titule zaredom (tzv. Serena Slam). Ostavi bahato srbovanje za neku kafanu. Koliko god volim Jecu ne mogu da kazem da je ovo Serenina najveca pobeda. Jeca je morala tamo da osvoji set! A pre deset godina (kad je imala samo 17 godina, za zaboravne) Serenina konkurencija su bile Martina Hingis, Lindsay Davenport, Kim Clijsters u usponu, jos uvek aktivna Steffi Graf, njena sestra Vênus Williams, malo kasnije povratnica Jennifer Capriati (osvajacica 3 GS titule, bila je starija od Jelene kad je pocela da ih osvaja), Amelie Mauresmo i jos mnoge druge. Reci da Serena nije imala konkurenciju je krajnje neiformisano. Uz to, Serena ima samo 27 godina i niza je od Jelene, ako je verovati njenom profilu.
Umesto takvog gluparanja bolje je reci da Jeleni treba cestitati sto je u ovakvom drustvu jedina igracica koja pobedjuje sestre Williams i odrzava dobre odnose s njima i vec trecu godinu za redom ona ih pobedjuje.

Aco

pre 15 godina

Ovo nigde nema,u Srbiji su svi strucnjaci za sve,licno vise volim Anu,ali se podjednako radujem i Jeleninim uspesima!Da nije zasluzila prvo mesto ne bi bila na istom,jeste da se pamte GS titule ali verujemo ali bismo trebali da verujemo da ce ih biti,a ne da pljujemo po onima koji nasu zemlju predstavljaju u najboljem svetlu,uostalom ko je od vas,koji pisete ovde,najbolji u necemu u svojoj ulici,da o svetu i ne govorim!?
SRBI DOZOVITE SE PAMETI!!!

Lane

pre 15 godina

Kako vas nije sramota da ovo kritikujete ?! Kakav smo mi ovo narod ?! Hteli ili ne hteli, Jeca je prva, i treba da budete ponosni, a ne da kritikujete . Ne mogu da verujem da pojedini ljudi kritikuju to shto neko predstavlja Srbiju u jako lepom svetlu, ne samo uspesima, nego i ponashanjem . Malo pogledajte i u osmeh .
Isto tako i za Anu, treba podrzavati da izdje iz krize .

AJDE JJ, AJDE ANA !
JJ i ANCHI THE BEST

Dovla KG

pre 15 godina

Zanimacije radi, evo koliko je ko proveo na mestu No1:
1)Evonne Goolagong - 2 nedelje
2)Venus Williams - 11 ned.
3)Ana Ivanovic - 12 ned.
4)Arantxa Sánchez - 12 ned.
5)Maria Sharapova - 17 ned.
6)Jennifer Capriati - 17 ned.
7)Kim Clijsters - 19 ned.
8)Tracy Austin - 21 ned.
9)Amélie Mauresmo - 39 ned.

Dakle do kraja kalendarske 2008 Jelena ce biti na sigunom prvom mestu a, to je ukupno 14 nedelja. Ako nastavi sa dobrom igrom moze i da bude zavidno plasirana na toj all time listi. Naravno da joj svi zelimo sto vise GS titula, ali najvaznije da ona nastavi da uziva u tenisu i sve ce doci na svoje.
Dok ovo pisem eto Ani i prve titule posle RG. Kako je samo lepo videti je nasmejanu. Vraca nam se mala i to sa stilom. Cudo su ovi nasi klinci, a nama nikad dosadno :)

Vanja

pre 15 godina

@ Devojka je znala da se skloni kad je pomislila da nema sta da kaze.

To si lepo rekla, nema sta da kaze. Sarapova je pocistila na AO 6:4 6:0, Serena koji mesec kasnije u Majamiju 6:2 6:0, gubila ja od teniserki kao sto je Skijavone, Safina je dobila na njenoj omiljenoj podlozi. Da li ti mozes da zamislis Zastin iz 2007 sa takvim rezultatima? Ona je imala itekako motiva da igra. Mogla je da ide na cetvrti RG zaredom i tako pretekne Moniku sa kojom deli taj rekord, ali hajde to, gde je Wimbledon i titula na travi?!
Dakle, nije definitivno rekla sve, a da se tako osecala to ne sumnjam. Mislim da pre svega fizicki nije mogla da izgura jos jednu sezonu na top nivou.

Krivokapic

pre 15 godina

Sama cinjenica da je 5 teniserki bilo na prvom mestu ove govori koliko je konkurencija jaka u zenskom tenisu. OD 1. do 15. mesta teniserke su dosta izjednacene i svaka moze da osovji turnir.
Jeleni sve cestitke na zalsuzenom prvom mestu i nadam se bar jednom gren slamu sledece godine. Ne trba zaboraviti da je JElena igra u jednom finalu gren slema, jednom polufinalu gde je zigubila od pobednice Ane i na Australian openu je ispala od pobednice Marije.
NE znam zasto neki stalno pokusavaju da umanje uspeh JElen i Ane, kad svi dobro znamo da je ovo najveci uspeh srpskog tenisa od Monike Seles.

MiMiC@

pre 15 godina

@Nikola
@Milena

Mene bi bilo sramota da postavljam takve komentare.Sad vam je jasno zasto u paklu pored kazana sa Srbima ne postoji cuvar.Ko god krene napolje oni ga sami vuku nazad.Pitam se sta ste vi uradili u zivotu da dajete sebi pravo da uopste komentarisete ovakve podvige Jelene Jankovic.Ja navijam za obe,zato sto su obe Srpkinje,zato sto su obe nashe.I zato sto igraju za Srbiju,a mogu da uzmu pasos bilo koje zemlje na svetu i da imaju sve sto im zatraze.
E zbog toga nemate pravo da pljujete po uspehu nase dve teniserke,kao sto neko rece mozete samo da im pljunete pod prozor.
A Jeleni stvarno cestitam,ovo 1.mesto je rezultat konstantnog rada i napora,a i Ana se polako vraca u formu.
Samo napred devojke!!!

dragana

pre 15 godina

Citajuci ove zlobne komentare nekih ljudi ne mogu da odolim a da ne odgovorim. Vi najverovatnije ne zivite u inostranstvu kao ja i ne mozete da shvatite koliko ta ista deca cine za malu zemlju kao sto je SRBIJA u svetu da izgleda i lepsa i veca. Takvi kao sto ste VI izgleda i nemate decu, pa i ne mozete da shvatite i razumete PONOS na njihove uspehe. Kada i ako budete imali svoju decu (ja JELENU, ANU iNOVAKA vidim i dozivljavam kao i svoje dete) onda cete shvatiti. Mnogo mi je zao da postoje takvi ljudi u nasoj zemlji. Poruka za sve nase tenisere ali i ostale sportiste koji nas uspesno predstavljaju u svetu SAMO NAPRED DECO mnogo vise ima koji vas vole i postuju nego onih drugih.

Misa Petrovic

pre 15 godina

Jeleni svaka čast. Potpuno zasluženo i ubedljivo. Sistem bodovanja je najrealniji pokazatelj nečijeg kvaliteta i rada. Zagovornicima da samo važe titule sa GS-a, poručujem da bi to bilo isto kao da se u fudbalu računaju samo derbi utakmice, pa ko pobedi u derbiju taj je najbolji. Ne, najbolji je onaj ko sakupi najviše bodova. Stvar je krajnje jednostavna i tačka. Dakle, najbolji je onaj ko je prvi na listi. I tu nema nikakve dileme. Autorima zlobnih komentara predlažem da urade nešto od svojih života i da ga učine lepšim i uspešnijim, makar u skupljanju salveti ili značaka. Veliki pozdrav za šampionku JELENU.

Vranac

pre 15 godina

bravo Jelena, zmaju!
samo napred! nadam se da osvajash melburn 2009, chisto me interesuje o chemu ce anisti onda da govore :) kad im vec wimbldon 2007 nije dovoljan ;)

KG-008

pre 15 godina

Ljudi pa šta se čudite na zlobne komentare.Pa u ovoj zemlji živi 30% srba koji glasaju za radikale...ljudi koji samo umeju da pljuju a "busaju" se u grudi kao veliki srbi koji su u stanju da raketama gadjaju Berlin.Na sreću mnogo je više pametnih...JECO, ANA, volimo vas i samo napred...najlepše i najpametnije...VELIKI CMOK

Marko

pre 15 godina

verujem da je Milena (cini mi se komentar 6) sasvim ok devojka, simpaticna, lepo vaspitana, ali sam takodje uveren da ono sto je ona napisala nema blege veze sa istinom, uz svo uvazavanje tudjeg misljenja.

oko godina: pa sta ako ima 24 ili 25 godina? sve one mogu da igraju dobar tenis do 30e, telo to moze da izdrzi, pitanje je motiv, a JJ ce ih imati sigurno jos naredne dve godine.

GS titule: svi vi koji smatrate da se samo GS titule pamte, nabrojte GS titule Henin, Sharapove, Graf, Ostin, King, Navratilove i svih ostalih No1 teniserki.

nacin igranja: tu se vec moze govoriti o tome ko vise voli da gleda jednu, drugu ili trecu teniserku. JJ igra veoma dobro i mnogi njeni mecevi su uzbudljivi.

JJ ili AI: obe su sjajne , veoma razlicite i ni jednim svojim potezom niti gestom nisu zasluzile da se o njima govori ruzno i sa omalovazavanjem.

i na kraju da zakljucim: ljudi, mnogo sam pametan, a ne samo to, nego sam straaaasno zgodan i lep ;)

GoranRS

pre 15 godina

Ma sta mucena Milena zna.Videla je teniske terene jedino na Eurosportu.Milena, nisi znala, Jelena krije godine i zapravo u januaru ce napuniti 64.

Jeca

pre 15 godina

Bravo Jelena!
Na prvom si mestu,potpuno zasluzeno!

I nadam se da ces celnu poziciju zadrzati i u sledecoj sezoni,samo neka te posluzi zdravlje i zaobidju povrede.
*************
Inace prosto se divim nekima od "strucnjaka" koji ovde ostavljaju komentare...
Takodje sam(doduse neprijatno) iznenadjena cinjenicom da im je obraz debeo kao djon!
Da nije,ne bi ni ostavljali ovakve komentare.

@Milena kaze da JJ "Nije postigla nista za istoriju osim sto se nasla na PRVOM mestu WTA Liste".

Pa kao da je to malo!
Zivo me zanima u cemu je doticna prva na svetu...
U pljuvanju u dalj?!

A @Nikolu moram da pitam:
da li smatra da su GS finale,kao i 8 osvojenih turnira,10 polufinala,18 finala i osvojeni Wimbledon u mixu losi rezultati?!

I jos cu da dodam da takvi mogu samo ovde da pljuju,jer Jeci ne mogu da pljunu ni pod prozor!

@Promasaj

pre 15 godina

Sve si promasio :)
Lista se pravi na osnovu rezultata u prethodnih godinu dana do momenta objavljivanja liste, znaci teniserka koja je prva na listi je imala najbolje rezultate u tom periodu, ove godine smo imali 5 razlicitih teniserki na vrhu zato sto su teniserke u razlicitim periodima ostvarivale svoje najbolje rezultate, a najbolja teniserka za jednu godinu je ona koja zavrsi na prvom mestu, jer se tu racunaju samo rezultati od 1. januara do 31. decembra, a to je u ovom slucaju nasa JJ. GSovi jesu nezvanicna svetska prvenstva i verovatno mnogima znace vise od liste, ali ta lista nije uopste beznacajna, cak naprotiv, vrlo mnogo znaci svima, broj nedelja na prvom mestu je sigurno najbitnija stavka nakon osvojenih GSova, a kojih ce valjda i biti.
Ne mozes Serenu proglasavati najboljom teniserkom ove godine na osnovu turnira koje je osvojila ranije

Populo

pre 15 godina

@Marko,
tenis koji igraju je jedno, a licnost nesto drugo.
Na primer, Anu volim, Jelenu bas i ne, ali mnogo volim kako Jelena igra. Kada bih mogao da biram, voleo bih da igram kao Jelena.

Hajde malo pametno

pre 15 godina

Ova poslednja recenica u tekstu oslikava skroz koliko je los kvalitet zenskog tenisa od kako je Henin otisla u penziju i ko je vodeci na svetu i sa kakvim rezultatima.
(Nikola, 26. oktobar 2008 10:44)

Pa ako su sve toliko slabe, kako je onda Henin bila jaka? Pobedjivala je dakle teniserke koje nemaju pojma, i kako cemo oceniti kvalitet same Henin? Izivljavala se nad ispodprosecnim teniserkama. Jer, ako odem u vrtic, sigurno cu biti najjaci, ali treba otici u bokserki klub...Malo logike ne bi skodilo. Prema tome, Jelena je neprikosnoveni broj jedan, svidjalo se to nekome ili ne.

Populo

pre 15 godina

@Marko,
eh, nekada, pre neku godinu, bilo je drugacije, mnogo drugacje na ovom sajtu.
Kakvih je tu komentara i odgovora na komentare bilo: Dorcolac, Rvat, Gosn Voja, Zenevljanin, DraganBGD, Don Cico, Picasso, Dr. Senada, OutOfTheBlue.
To je bilo neko drugo vreme. Sada su se nakupili nacionalisti, parti(j)ote, i dezurni cuvari lika i dela raznih nasih tenisera, pa ne dozvoljavaju nikakav komentar osim cestitanja. Pocelo je sa navijanjem, podelom u tabore, omalovazavanjem inostranih igraca. Nakupio se tu neki netolerantan svet koji ja ne poznajem i ne znam odakle dolazi, a svakako ne pripada u tensiki svet.

Pošteno

pre 15 godina

@ Komentari 79,80,81

Prijatelju, ovo je kulturan sajt; tako da nisi morao da izliješ svoju jed i žuč u tri teksta jedan za drugim; i da si sve odjednom, objavili bi ti.
Znam ja da ti "sumnjaš dakle postojiš" i nadas se da JJ možda neće biti i u 2009. prva; i znam da brišeš hladan znoj i tešiš sebe sa "taman posla" i "bez preterivanja"!
Ali, upravo ste vi, Anini fanovi dali odogovor da je Ričard Vilijams potpuno u pravu: ko je od aktuelnih igračica toliko puta pobedio Serenu koliko Jelena, i koja sem Jelene sa Venus ima pozitivan skor?
Ti sam znaš da je JJ pobedila sve igračice sem nepodive Enan, s kojom je imala duplo više susreta nego ostali zbog teškog žreba.
Šta bi tek predvideo za neku teniserku koja nikad nije pobedila Dementievu, Serenu, Cibulkovu; hajde da preskočimo Enan?!
Napred Jeco!
Pravi poznavaoci i ljubitelji tenisa su uz tebe!

picasso

pre 15 godina

@realista:
Serena je ove godine igrala u finalu Wimbledon-a. Da ga je osvojila imala bi dve GS titule (uz US Open), odnosno 300 poena vise na WTA listi i opet bi gledala Jeleni u ledja. Ana Ivanovic je ove godine igrala u finalu Melburna, i da ga je osvojila imala bi 2 GS titule (uz Roland Garros), odnosno 300 WTA poena vise nego sto ima sada, i takodje bi gledala Jeleni u ledja, i to izdaleka. Isto vazi i za Sharapovu i za Venus, koje za Jelenom zaostaju 1500, odnosno 2000 poena, pa im verovatno ni jos dve, a kamo li jos jedna GS titula ne bi bile dovoljne da prestignu Jelenu. Teza ti ne stoji.

Tenis je po nacinu vrednovanja sport koji moze da se poredi sa zimskim sportovima ili sa biciklizmom. Pamti se ime ukupnog pobednika svetskog kupa ili na primer Tour de France-a, a ne ime pobednika jedne trke ili etape, ma kako vazna bila. To su sportovi u kojima se vise vrednuje konstantnost u formi i u rezultatima, nego jednokratni podvig. Oni najbolji naravno u karijeri ostvare i jedno i drugo (i GS titule, i prvo mesto), medjutim potpuno je nebitno sta od ova dva stigne prvo na red. Jelena je isla tezim putem i u toliko je njen uspeh veci.
Uostalom, pogledajmo spisak teniserki koje su se ikada nasle na vrhu WTA liste od kada se ona pravi (od 1975-te):
Steffi Graf, Martina Navratilova, Chris Evert, Martina Hingis, Monica Seles, Justine Henin, Lindsay Davenport, Serena Williams, Amelie Mauresmo, Tracy Austin, Kim Clijsters,
Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Arantxa Sanchez-Vicario, Venus Williams, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic.

Da te uhvati jeza. Ima li i jedne na ovoj listi koja nije teniska legenda? E, u takvo drustvo su se za sva vremena prikljucile nase dve teniserke.
A pogledajmo sad par imena osvajacica GS titula u istom tom vremenskom periodu (od 1975-te):
Anastasia Myskina, Mary Pierce, Jana Novotna, Iva Majoli, Conchita Martinez, Hana Mandlikova, R.A. Cawley, Barbara Jordan, Chris O'Neil, Virginia Ruzici, Evonne Goolagong-Cawley, Virginia Wade, Mima Jausovec, Kerry Reid, Sue Barker.
Ima li koga ko je cuo za vise od polovine ovih imena?

E, pa sad na osnovu poredjenja ove dve liste sami zakljucite da li je prestiznije postati broj 1 na WTA listi, ili osvojiti neki GS turnir.
A najtuznije je sto ce ovi isti koji nisu verovali da ce Jelena ikada uci u prvih 20; pa u prvih 10, pa u prvih 5, pa u prve 3, pa da nikada nece biti prva, ti isti sto danas tvrde da nikada nece uzeti GS, e bas ti isti ce kada se i to desi tvrditi da Jelena ipak nikada nece biti kao ova ili ona koja drzi ovaj ili onaj rekord.
Biti luzer njihova je svetinja.

Napred Jelena i Ana!

pre 15 godina

@ Sestre Vilijams,

su velike teniserke, ali sam sa zakasnjenjem shvatio da one stalno nameštaju jedna drugoj pobede - ne samo u direktnim duelima, nego analiziraju šta je za koju bolje na nekom turniru.
Tako je Serena pustila Venus da pobedi u singlu Vimbldona kako bi imala rekordan broj trofeja; a onda je Venus njoj omogućila da pokuša da se dočepa prvog mesta i pehara US Opena - kako je i bilo ( za šta me duša boli jer je Jelena imala praktično dobijen meč i nije smela ni slučajno da pusti onako Serenu, što je i rekao kasnije na tv-u Višković).
Smešno i žalosno je bilo čuti jednog komentatora:"Ali, Venus je imala toliko meč i set lopti! Prosto je neverovatno kako je Serena uspela da je na kraju ipak pobedi!"
Ha, ha, ha....
Pa ja se ponosim što naše devojke, i Jelena i Ana, pošteno i krvavo odrade svoje mečeve.
A vi ovde hvalite Vilijamsovke i njihov broj GS-a.
Ma dajte molim vas.

O, sramote

pre 15 godina

@ tandara mandovka;sumnjivac;logičar, realista

Ha, ha, ha... "piše komentare Jelenina mama"!
E, muči jado od sramote!
Imaš li obraza?!
A tvoja nije ova nasa velika zasluzna sportistkinja i kapiten teniske reprezentacije naše zemlje?!
Imajte poštovanja prema Jeleni.
Ona je teniserka Srbije.
Vi koji ne volite Jelenu i pucate od zavisti prema njoj, nemojte ni da pisete u tekstovima o JJ.
Posebno vam nisu nista krivi njeni navijaci na kojima se iskaljujete.
Niko vas ne tera da volite Jelenu ali ne prosipajte jed i mrznju.
Ako imate časti, treba da se divite ovim uspesima.
Na žalost ove godine se toliko mučila sa povredama koje niko ne želi i ne sanja.
Trebalo je da cujete kako ta ista Zistin Enan, posle meca sa JJ gde je poen odlucivao u lavovskoj borbi, kaze direktno u izjavi posle meca:"Jelena je veliki borac, pravi sampion!" Takvi veliki igraci to ne govore na prazno, niti imaju razloga da se kome ulizuju, to je bilo iskreno i tacno receno.
Kako ta ista Serena Vilijams kaze da se druzi sa Kuznjecovom i Jelenom Jankovic jer su obe divne osobe.
Kako je ta ista Monika Seles Jelenin licni prijatelj i mentor.
Halo, ovde planeta zemlja, teniserka naše zemlje je prva na svetu.
Budite ponosni i zahvalni što se ime naše zemlje čuje po dobrom, posle godina ratova i bede.

E, moje tetke!

pre 15 godina

@ tandara mandovka, tanja

Da, tačno, iste recenice, jer sam ponovio komentare iz par ranijih tekstova kako biste ih svi pročitali i primili k znanju.
Sve dok ih svi ne pročitate.
Za tebe i Tanju gajim nadu!
Jer sam 27 godina teniski aktivista, iskreni ljubitelj ovog sporta, i mnoge detalje sam lično čuo od odličnih ljudi, svojim očima video i mnoge svojom znatiželjom pronašao na internetu, što možete i sami. Štaviše, Jecin prvi trener u Crvenoj Zvezdi, Aca Simić, na čiju je inicijativu i poslata JJ na Floridu, rekao je za Jecinog oca Veselina:"Poslušao me je. Ovde je imao butik i menjačnicu, a sad eno ga, peca na Atlantiku!"
Jer samo mi koji volimo tenis, divimo se toj deci i znamo koliko su truda uložili za ovo što su postigli do sada.
I bili smo tuzni kada su danas "poznati" hakeri napali sajt i Ane i Jelene, o čemu su svi izvestili a nisam ja izmislio!:

cestitka

pre 15 godina

Jeleni Jankovic cestitam na prestiznom priznanju, nagradi koju je dobila za prvo mesto na WTA listi, na kojem ce zavrsiti i sezonu u 2008. godini!
Cestitke i Rikardu Sancezu!