Petak, 01.08.2008.

21:22

Jankovićeva poražena u četvrtfinalu

Jelena Janković poražena je u četvrtfinalu turnira u Montrealu od Slovakinje Dominike Cibulkove sa 2:0.

Izvor: Aleksandar Kovaèeviæ

Jankoviæeva poražena u èetvrtfinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Pogledajte medjusobni skor Ane i JJ :)

pre 15 godina

Kad god treba sama da odlucuje o svom plasmanu JJ nema srca...Realno,ona je u rangu Cekvatadze,Petrove,Zvonareve,daleko od toga da zasluzuje broj 1.Nemam nista protiv nje ali dok ne uradi nesto ozbiljno na GS turniru nece zasluzivati broj 1.

realno

pre 15 godina

Ne treba biti pristrasan.Svi mi volimo i Anu i Jelenu ali one nisu za broj 1.Sticajem okolnosti Ana je dosla na to mesto i brzo ce ga izgubiti,pa broj 1 treba svaku da pocisti kao sto su to radile velike teniserke a Ana ne uspeva do cetvrtfinala.A Jelenin maximum je ovo sto je pokazala.Pogledajte Safinu kako igra.A tek da igra Enan.

biba

pre 15 godina

nije zasluzila da bude no.1 po kvalitetu (i sama to zna, i rekla je to!), ali se na WTA listi gleda kvantitet i za to nije ona kriva!!!
u svakom slucaju, meni je drago zbog nje!
SAMO NAPRED JECO

Bento

pre 15 godina

Odgovor za Evicu.
Nisam siguran ali mislim da si pogresila. Za proslonedeljni turnir se Jeleni dodali bodovi, a oduzece se kad i Ani za prvo mesto. Tako da ce joj se smanjiti broj poena od onih koje si izracunala.

marko-washingtonDc

pre 15 godina

11 avgusta na moju veliku srecu a na zalost mnogih JJ postaje novi svetski broj 1. Ana tada gubi 275 poena pobedom prosle sezone u LA a JJ je odbranila polufinale iz prosle godinetako da razlika je ocigledna. jos kada se skinu poeni iz San diega koji ove sezone nije igran , sharapova pada jos nize a cinjenica da ni ne ide na OI dovoljno govori o njenoj formi pa je potcenjivanje JJ stvarno sramno. Ovde je veca katastrofa sto je JJ ispala u cetvrtfinalu od devojke iz 20 nego Ana u trecem kolu od 95. Smesno. Cibulkova ove sezone ima nekoliko sjajnih rezultata a jedan je izbacivanje Venus williams iz dubaiia. Prestanite da kritikujete novi broj 1. JJ sve cestitke

Alex

pre 15 godina

Nemojte pljuvati po JJ i govoriti da nije zasluzila,procitajte i videcete da i ona sama kaze da svojom igrom nije zasluzila da sada bude prva. http://www.svettenisa.net/index.php/Vesti/Nove-vesti/Jelena-bez-broja-jedan.html

Ivana

pre 15 godina

@banex
Da, ali ni Safina a posebno Monika nisu 50te na svetu...izvrces malo cinjenice. Lepo ti covek kaze od pedesete na svetu, a ti sada navodis primere recimo Monike koja je bila poznata po tome da se vracala kada je najteze!
Ma bre ne mogu ni Ana ni Jelena da se porede sa velikom Mo!

tomas

pre 15 godina

A zamislite samo da su Novak, Ana i Jelena negde na 195. ili tako nekom mestu, pa da neko od njih udje medju 100 najboljih. Ili medju 30 najboljih. pogotovo medju 10 najboljih? Bio bi to lep uspeh nasih tenisera kojim bismo se svi ponosili. Sada, medjutim kada su na Prvom, Drugom i Trecem mestu na svetu, neki su nezadovoljni sto nisu jos bolji!!! Pa takvi ljudi su bas NESRECNICI. Zasto neki ne umeju da uzivaju u zivotu? I zasto ne uzmu reket u ruke, pa na turnire da pokazu kako se to radi?

H2O

pre 15 godina

Igracice tipa Cibulkove i Pašek kako dodju tako i odu. Onako zivahne i bez pritisaka, brzo naprave uspeh na jednom turniru, pa ih posle nigde nema. Cek da ih vidim iz turnira u turnir, pa umor, pa povrede, pa odbrana poena, pa publici vise nisi drag kao underdog, pa ti ova podloga ne odgovara... Ana i Jelena su zasluzile svoje pozicije, jer niko drugi nije sa takvim uspehom ulozio toliko energije kroz duzi period kao nase dve devojke.

AMRA

pre 15 godina

Evo za one koji govore kako je Jelena mnogooo konstantnija teniserka od Ane... u stvari se trudi da sledi Anu koliko moze :D kad god ona ispadne zna se da sledece kolo ispada i Jelena. Dok nakon ispadanja Jelene Ana ide do kraja ;)

Svaka cast njoj, nije losa teniserka ali stvarno po 3. put je pokazala svima da u stvari nije ona za mesto no.1. Ako nije iskoristila prve dve sanse, tu trecu je morala, posto nije ni to iskoristila onda stvarno ne bi trebalo nikad da postane no.1. Devojka ima 23 godine, trebalo bi da ima dovoljno iskustva i snage da postane prvi reket WTA liste. Ne znam u cemu je problem... valjda u njenoj nedovoljno dobroj igri za to. Ana je mladja od nje i vec je prva. Da ne pricam za Mariu Sharapovu i neke druge koje su bile mnoooogo mladje prve na svetu nego sto je Jelena sada, a ona ipak nije mogla da iskoristi svoje sanse. Ne znam da li Jelena vise voli da bude u situaciji kao sto je sada...da navijaci pricaju kako je ona u stvari mnoooogo bolja nego sto je trenutna prva teniserka i sl., i ne zeli da predje na 1. poziciju jer bi tad u stvari pokazala da je mnogo losija od prethodne prve teniserke ;) Zao mi se, ali se ipak pokazuje da je Ana bolja. AJDE ANCHI ;)

Mladen

pre 15 godina

Nijedna od teniserki nije zasluzila da bude vodeca na WTA listi,osim Sharapove kad nije povredjena.Ovde u Srbiji samo se govori o Listi i da li ce Jelena postati broj 1.Neko se cak usudio da pravi poredjenje Jelene i Nadala.Zamislite tek to.Momak je vise od TRI GODINE na drugom mestu,osvojio je 5 GS turnira,igrao 2 finala GS,ima uknjizenih ukupno 30 osvpjenih turnira i mnogo mastersa i samo 22 godine.I nekom je palo na pamet da ga poredi sa Jelenom 1,5 dana starijom,bez jednog finala Gren Slema.Jos malo pa ce Nadal imati bodova kao nase dve najbolje teniserke zajedno.Tada prvo mesto nesto znaci,a ne u ovom slucaju,kada vodece iz nedelje u nedelju gube bodove i sad prva treba da bude ona koja je izgubila najmanje.Necu se iznenaditi ako i Jelena i Ana do zavrsnog Mastersa budu imale manje od 3300 bodova.

Evica

pre 15 godina

@ Teniser

Hajde, reci nam šta to piše na zvaničnom sajtu WTA,nemoj da ti je teško.

Ako JJ sada ima 3740 a Ana 3828 poena...šta se dalje dešava...Prošle nedelje je Ana izgubila 275 poena,Jelena je odbranila polufinale znači nije ni dobila ni izgubila...A ovde JJ je branila finale što je 190 bodova a stigla je do četvrtfinala što je 70 bodova,znači gubi 120,a Ana je prošle godine ispala...u prvom kolu ili ...sada je ispala u trećem i dobiće 20 bodova...i kada se to sabere pa oduzme ...ispada da će JJ imati 3620 a Ana 3573...ILI NIJE TAKO?

MADA, DA JE JJ PRVA VEĆ OD TAMO NEKOG PONEDELJKA TO BI I JAVILI,kao uostalom što su za Nadala javili,iako još nije i formalno stigao na 1.mesto.

Pozdrav i hvala!

Ženevljanin

pre 15 godina

Aut Caesar aut nihil! (Ili Cezar ili ništa). Izgleda da većina komentatora smatra da -ako Jelena nije PRVA - nije ništa uradila, mal te ne treba da se penzioniše.:-) Ili da ni ona ni Ana ne smeju da gube od "anonimusa". Shvatite, priča o "lošem kvalitetu ženskog tenisa" ne pije vodu. Tačno je da danas nema superiorne Navratilove, Seleš, Graf, Enen... ali je takođe tačno da nikad u istoriji tenisa nije bilo jače konkurencije: današnja br. 100 bi "rasturila" desetu igračicu sveta iz vremena Martine Navratilove. Cibulkova i Pašek su jedne od najjačih teniserki novog talasa; kada su Jelena i Ana u njihovim godinam krčile put ka vrhu nije vam bilo čudno kad su pobeđivale daleko afirmisanije teniserke, zar ne?:-)

banex

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.
(Posmatrac, 2. avgust 2008 01:06)

To se svakako desava prvi put u istoriji tenisa? Recimo Sharapova protiv Safine na RG ove godine? Ili mozda Stefi Graf koja protiv Monike vodi 6:1 u tie break-u pa ga izgubi?
Ocigledno da pratis tenis...

Teniser

pre 15 godina

@WTATP

Ne zaludjuj narod svojim racunicama jerto jednostavno nije tacn.Tosto tipises je stoje babi milo tojoj se snilo.Idi na link medjunarodne teniske federaci je i pod rules ce ti sve biti objasnjeno.Ili sve jedno na WTA ili ATP

@leksandar

pre 15 godina

Шта, па зар њих две играју , а ја мислио да су на боловању!
Ma људи сада најискреније мислим да су обе ѕреле да оставе ово млатарање са лоптицом и посвете се српском бренду ЗЛАТИБОРСКОМ СИРУ, ПЕЧЕНИЦИ, КАЈМАКУ и допусте цурама које знају шта желе да играју тенис.

Doki

pre 15 godina

Uh JECO !!!!:(((((((((((((

Pa ne treba tako dobre /zgodne prilike propustati na takav nacin !
Ma nije sto je izgubila,nego kako je izgubila !!

Cini mi se da su sad nasim teniserima vaznije psiho vezbe i treninzi(vizija,motivacija, koncentracija, focus,i sl.).

Ajde deco ( Ana,Jeca,Nole, Tipsa ...)pamet u glavu, kad ste vec do sada i u tim godinama tako uspesni, samo napred, nikako nazad !! Ne propustajte tako dobre prilike olako.
Svi vas volimo i uzivamo u vasim uspesima !

GoranSD

pre 15 godina

Sinoć sam po prvi put bio ljut i pomislio da više nikad neću da pratim tenis.Nije strašno izgubiti ali na ovakav način!
Naravno i Eurosport se tu nakačio jer nas je po stoti put "izradio" za prenos tako da mi i dalje nije jasno šta se desilo Jeleni odnosno Cibulkovoj koja je onako superiorno došla do četvrtfinala.
Ipak...
Ipak ja nemam prava da budem ljut ninakoga drugog osim na sebe.
Oni igraju i treniraju koliko mogu i žele trude se da urade ono što smatraju da treba ili su im rekli da treba da bi postigli uspeh.Niko nama nije kriv što su naše proojekcije i želje veće u pojedinim trenucima,nego što oni mogu i žele da ostvare.Niko meni nije kriv što lepo nisam sinoć izveo ženu i decu negde nego sam sedeo kući i pratio LIvescore uz to uneo i previše emocija.
Sve je to sport a sportisti nisu roboti i svaki je sa svojim manama a nama preostaje da sa manje emocija pratimo i navijamo kad možemo i imamo vremena jer sve ostalo nije normalno.
Inače posle poraza Kuznjecove Jelena će ipak biti br.1 na listi od 11.8.Nedelju dana,taman toliko koliko zaslužuje jer ne može se reći da neko ko je već više od godinu dana u prvih tri na listi nezasluženo prvi na istoj.Uostalom ona je prva i na Race listi.A da li će i kasnije ponovo doći na isto mesto zavisiće samo od njene igre i rezultata jer ona i Ana ipak imaju prednost i ne previše bodova za odbranu pa nek izvole.
Safini svaka čast samo ne može neko da igra dobro samo tri meseca i da bude prvi.Zato su liste i dobre jer pokazuju i minuli rad.Ako nastavi ovako ona će sigurno biti prva možda već posle USOpena.Mada sumnjam.

Thunderbird

pre 15 godina

Izgleda da su neki zaboravili da je Jelena celu 2007. godinu bila 3. na svetu ( a to nije nedelju dana, i nije kako ovde zlobnici kazu "bar" na nedelju dana.)
Neki su zaboravili da je imala ogroman broj polufinala i finala, i najvise zestokih meceva sa Enan - upravo zato je bila i sprecena da osvoji vise turnira.
A posebno me fasciniraju oni koji kazu da ove godine nije uradila nista.
Ako je nista igrati dva polufinala GS, finale Majamija sa Serenom, i odbraniti Rim.
Slazem se da treba da ima stalnog kondicionog trenera, samim tim ce biti i manje povreda.

Adnan

pre 15 godina

Ni trecu sansu da se domogne vodece pozicije na VTA listi JJ nije iskoristila,a ko zna kad ce joj se ukazati sledeca prilika. Ana i JJ su mlade i od njih treba ocekivati jos puno pobeda ali dolaze i druge jos mladje teniserke zeljne uspeha i dokazivanja. Nadam se da ce u nastavku karijere nasi teniseri vise vremena posvetiti treninzima a ne medijima izigravajuci zvezde. Teniser koji ptetenduje na vodecu poziciju mora da je 100% koncentrisan samo na tenis (poput Federera , Nadala ili Enan). Puno srece nasima

WTATP Lista

pre 15 godina

Dinara Safina je upravo pobedila svoju sunarodnicu Kuznjecovu sa 2:6 6:3 6:2 tako da je ovo ustvari idealan plasman za Jelenu - em' ce da bude prva na WTA 11 avgusta (oko stotinjak poena vise od Ane i dvestotinjak od Kuznjecove), em' ce se bolje odmoriti pred olimpijske igre. Znaci savrseno, da bolje ne moze biti, a vidi samo kako mi ovde kukamo kao neke babe :):):). U nedelji posle toga Jeleni otpadaju poeni sa proslogodisnjeg finala ovog turnira i skoro izvesno gubi prvo mesto, ali zbog ovog poraza Kuznjecove, skoro je i izvesno da ce Ana biti ta koja se na No1 vraca pred pocetak US Opena (ali ovo je vec nebitno - i jedna nedelja na No1 dovoljna je za ulazak u istoriju). Istorijski gledano otkada se u zadnjih 33 godine vode zvanicni rejtinzi svega 18 razlicitih teniserki je bilo broj 1, njih 7 je iz USA, 3 iz Srbije, 2 iz Belgije, a po 1 iz Australije, Nemacke, Spanije, Rusije, Svajcarske i Francuske.

1. Chris Evert - Nov 03, 1975
2. Evonne Goolagong Cawley - Apr 26, 1976
3. Martina Navratilova - Jul 10, 1978
4. Tracy Austin - Apr 07, 1980
5. Steffi Graf - Aug 17, 1987
6. MONIKA SELES - Mar 11, 1991
7. Arantxa Sanchez Vicario - Feb 06, 1995
8. Martina Hingis - Mar 31, 1997
9. Lindsay Davenport - Oct 12, 1998
10. Jennifer Capriati - Oct 15, 2001
11. Venus Williams - Feb 25, 2002
12. Serena Williams - Jul 08, 2002
13. Kim Clijsters - Aug 11, 2003
14. Justine Henin - Oct 20, 2003
15. Amelie Mauresmo - Sep 13, 2004
16. Maria Sharapova - Aug 22, 2005
17. ANA IVANOVIC - June 9, 2008
18. JELENA JANKOVIC - Aug 11, 2008

Moljac

pre 15 godina

Evo, upravo Kuznjecova izgubi od Safine s 2:1. Ostaše naše na prva dva mesta. Redosled mi nije bitan. A muka mi je od onih koji mrze jednu jer vole drugu.

jo ker fan

pre 15 godina

sada je zenski tenis interesantniji nego ikad, ranije smo imali amer. simentalke i rambo tip ludake + muskobanjaste nakaze iz evrope sad bre imamo slovensku rasu bar 10 ih lepsa od lepse igraju kompetetiv tenis svaka moze da pobedi svaku prve dve na rang listi su srpkinje ima li sta bolje; ja bi radije da me biju bejsbol palicom nego da gledam ceo mec devenport murezmo ili serena protiv enan, jao hvala qrzu da ih vise nema, serena sedne na travu i ceka da padne kisa ne bi li se odmorila niko nista ne kaze ili vriska viliamsovih ali nema komenta jer zaboga pa one su juesej grls, fuck man ja sam hepi da ih nema, sorry folks pozdrav SRBIJI od mlbrnsrb

Insajder

pre 15 godina

Pouzdano znam da je Jelena izgubila ovaj mec zbog toga sto ne zeli da bude prva bez Grand Slam-a. Dakle, moglo bi se reci da je namerno izgubila. :)A ovo vam govorim zbog toga sto mi niko nece verovati da je ovo istina.. A mozda neko i hoce. Pozdrav svim fanovima.

baja

pre 15 godina

Ja ne znam sta vi ljudi hocete. Da Ana i Jelena od sad pa u sledecih 10 godina budu prva i druga, da osvajaju naizmenicno sve turnire?! E pa ne moze to tako. Ako neko misli da to moze, reket u ruke pa nek igra. Svaka cast i Ani i Jeleni na sve sto su do sada postigle i sto i dalje postizu. Uz vas smo i kada dobijate ali i kada gubite. Volimo vas puno

nikola

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nema ni deseti deo mentalne stabilnosti Monike Seles,pogotovo kada su bitni mecevi u pitanju?Ne znam da li je to los pedagoski rad Monike Seles,koja je njen mentor vec duze godina,ili jednostavno Jelena nije za broj jedan u pravom smislu te reci.

dosta vise

pre 15 godina

@ZoranNS
Ako neko treba da ih kritikuje onda smo to upravo mi, navijaci i gledaoci.
Sa tim njihovim uspesima ide i veliki novac koji za te uspehe dobijaju.
A sta mislis odakle dolazi taj novac?
Upravo iz nasih dzepova. Mojih, tvojih, svih navijaca i gledalaca. Novac od papreno placenih ulaznica za meceve koje oni igraju. Novac od Tv pretplate svim mogucih svetskih televizija. Novac od raznih kompanija cije proizvode oni reklamiraju, a mi te iste proizvode kupujemo...da ne nabrajam dalje.
Dakle upravo mi ih finansiramo, pa zato imamo pravo i da ih kritikujemo kad ne ispune nasa ocekivanja.

Muka mi je vise od tih fraza "Ko ste vi da ih kritikujete?", "Sta ste vi postigli?" i sl.
Takve recenice izgovaraju samo oni koji ne razmisljaju svojom glavom i koji ne vide dalje od svog nosa.

Pa da nije nas navijaca i gledalaca - ne bi bilo ni tenisera, a tenis bi bio sveden samo na nivo hobia i nista drugo.

Posmatrac

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.

Ksenija

pre 15 godina

BAŠ JE SVE I ZANIMLJIVO I TUŽNO, ALI I VESELO!!!

1. @ SAPON
Zemlja koju spominjete imala je SAMO Ivaniševića/na samom kraju karijere/ i Majoli za osvajače Gren slema i nikog više.Tu je znači nerešeno. ALI NIJE IMALA 1.IGRAČICU SVETA,niti 3.IGRAČA NA SVETU!!!Pitanje "salatare" je još neizvesno što se tiče našeg rezultata...
------------------------------
2. NOVAK I ANA su osvajači Gren slemova i Ana JE još prva na svetu...ZAISTA, da ništa više ne urade,URADILI SU SVE I ZA SEBE I ZA ZEMLJU IZ KOJE DOLAZE...JELENA,ANA,NOLE,OBJEKTIVNO JOŠ UVEK JESU NA POČETKU KARIJERA PROFESIONALNIH.../imaju 21,23 godine.../ Andre je igrao do 36,Moja ima 32,Has 30.../

JELENA...PROŠLE CELE godine 3.ove 2.na svetu... I KAO I PROŠLE GODINE/sa Enan/ a ove sa Anom, PRVA JE OBEZBEDILA MESTO NA MASTERSU!!! OSVOJILA JE PRVA TITULU U WIMBLDONU za Srbiju/ŠTO JE ISTO OMALOVAŽAVANO OD STRANE SRBA -STRAŠNO I ČUDNO I NADASVE GLUPO/.

SVE I DA ništa više ne urade ,svo troje, ušli su U ISTORIJU SVETSKOG TENISA,kao i Zimonjić,pa i Tipsarević sa juniorskim 1.mestom.

3. ZANIMLJIVO JE,ČITAJUĆI komentare SADA, kako bi svi OVDE - da oni budu ili Federer ili Enan,sve ispod toga je NIŠTA,NULA... A TIH KOJI OSVAJAJU PUNO TURNIRA JE MALO,veoma SU RETKI,na svetskom nivou retki...Ako tako razmišljamo...sve te SADAŠNJE cure su daleko,DALEKO,mnogo daleko od jedne Martine ili Štefi...Pa i Fed je još prilično daleko od Pita a o Nadalu da i ne govorimo,osvojio je 4 gren slema a Pit 14...E,na ovoj tački,verujem da shvatate,da ti zahtevi,očekivanja, postaju besmisleni...AGASI JE npr.izjavio da ne bi imao ništa protiv da osvaja samo 1 gren slem godišnje...a on je i po 3 godine preskakao da ne osvoji gren slem, bio je i 120.,a važi za velikog tenisera...

I priče o 1.mestu na listi...PA ŠARAPOVA JE BILA PRVA SVEGA 3 NEDELJE,VILANDER SAMO 3 MESECA...Koliko je trajala vladavina Kim,Riosa..?

KAO DA ZABORAVLJAMO DA SE RAČUNI SVODE NA KRAJU KARIJERE,ali da ih ovi naši i sada svedu,TO SU VEĆ,svetski i srpski, VELIKE KARIJERE....

4. KADA SE SADA SETIM ogromnog NOVAKOVOG uspeha u Australiji...odmah je mnogima /koji se i ovde javljaju,a i na stranim sajtovima/ SMETALA njegova pesnica,pa vikanje,pa radovanje,pa psovanje,pa roditelji,pa izjave,pa to što je Srbin,pa tri prsta,čak su na stranim sajtovima,KOJE SAM ČITALA, spominjali i genocidni srpski narod???!!!... A zaboravlja se da je PESNICA POČELA sa Hjuitom,zaboravlja se na Australce i Aboridžane,KADA Raf steže pesnice zaboravlja se na Špansku inkviziciju koja je htela da istrebi celu Holandiju,zaboravlja se šta su sve radile sestre Wiliams,zaboravlja se "PONAŠANJE" Mekinroa,...ALI RADOST I BODRENJE NOVAKOVO,Jelenina raspravljanja, BODU OČI,čak i srpskih navijača!!!!... ŠTA BI TEK BILO DA JE NEKO,POPUT SRPKINJE MONIKE,IZBODEN NOŽEM NA NEKOM TURNIRU U SRBIJI,ILI DA JE ATENTATOR BIO SRBIN....

I tada,kada je Nole osvojio Australiju,mi smo imali zamerke,A SADA nam fali što Nole nije onaj stari...i opet imamo zamerke...

KADA je JELENA,pre dve godine, PRVA UŠLA U JEDNO POLUFINALE GREN SLEMA U AMERICI,to nije bila vest,ILI kada je SJAJNO ODBRANILA TITULU U RIMU OVE GODINE,to isto je omalovažavano,OD STRANE I SRPSKIH NAVIJAČA ???!!!...A i sada joj se osporava pravo i na 2.mesto na svetu, koje je pošteno zaslužila, sabiranjem i oduzimanjem bodova koje je SVOJOM IGROM OSVOJILA,igrajući sa postojećim igračicama koje su joj žrebom dodeljene za protivnice.

UOSTALOM BODOVANJE JE ZA SVE ISTO.NEMA TU POKLANJANJA, pa čak ni Srbima, kojima se inače stalno i svuda poklanja.

E, sada su svi naši teniseri upali u nekakve krize,i ne igraju najbolje,I ETO OPET RAZLOGA ZA KRITIKU.A MI kritikujemo stalno,pa nam oni sada ispunjavaju želje,JER OVE KRITIKE I IMAJU NEKAKVOG OPRAVDANJA, konačno.

PS. Da se ne bi širila priča,oko Monike...naravno da je Srpkinja ...jer ako i na ovom sajtu, jedan NESTOR je Kanađanin/i zvanično mu se nigde ne insistira ili ne pominje poreklo, a čak u Kanadi nije ni rođen niti mu je iko Kanađanin,nije čak ni oženjen Kanađankom/...ONDA Monika koja je rođena u Srbiji,od dede Srbina,i koja je dolazila kao predstavnik Srbije iz Srbije u bivšoj državi, za koju je nastupala, JESTE BILA SRPSKA SPORTISTKINJA....Ovde o poreklu ne govorimo, A NJENO JE I SRPSKO, jer onda Amerikanaca, npr.ne bi ni bilo,sem Indijanaca,a i Nestor nikako ne bi mogao da bude Kanađanin. Sem toga, atentat je i izvršen upravo jer je dolazila iz SRBIJE /KO JOŠ veruje u priču o bolesnom čoveku zaljubljenom u Štefi- NIKO/.

anonimous

pre 15 godina

A gde pise da broj jedan uvek mora da sedi na tronu pet godina?
Jednostavno sada je situacija takva da ima puno pretendenata na presto pa se mozda izmenja pet igracica na vrhu za godinu dana.
Dok su vladale Graf pa Henin verovatno ste kukali kako je zenski tenis dosadan.

realista

pre 15 godina

@coolinar
Na zalost realan sam i na zalost lici mi mozda ne bash na sunovrat, ali u najmanju ruku na veliku krizu naseg zenskog tenisa.
Svakom igracu pa i najboljem se desi po neki kiks.
Medjutim od Rolan Garosa pa na ovamo kiks za kiksom. I jedna i druga gube meceve od gotovo anonimnih igracica. Sto je mnogo - mnogo je.
Razumeo bi da izgube od Sharapove, Kuznjecove, sestara Williams...
Medjutim nekoliko puta za redom gubiti u prvom, drugom kolu od igracica koje verovatno nikad nece uci ni u prvih 50 je u najmanju ruku sramota za njih.
Ako vec nisu psihicki ili fizicki spremne - bolje i da ne odlaze na turnire dok se ne spreme. Cinjenica je da je ovo ipak sramota za nekog ko se nalazi na prvom/drugom mestu najbolje rangiranih teniserki sveta.
Hvala im za sve sto su do sada postigle, i jedna i druga.

Olimpijske igre pocinju za 7-8 dana. Za tako kratko vreme ne moze se poboljsati forma, a ocigledno je da su i jedna i druga van forme.
Zato me uopste nece iznenaditi, ako obe na OI izgube vec u prvim mecevima.
Voleo bih da me obe demantuju, ali kako stvari sada stoje realno gledano nemaju sta da traze na OI.

Sledece godine njih 2 mogu osvojiti mozda i sve 4 gren slem titule, ali ova godina je cini mi se za njih vec zavrsena. Obe su potpuno fan forme i suvise je kasno za povratak iste.
Pogledajte Novaka.
Svi ga naveliko pljuju, a decko cele ove godine nije odigrao sve zajedno 3 losha mecha. A da je samo malo imao srece vec bi odavno bio broj 1.
Za razliku od njega Jelena cele godine igra loshe. Jedino je malo bolju igru pokazala na Wimbldonu, sve ostalo nije vredno pomena.
Ana opet sa strasnim oscilacijama. Jedan turnir odigra odlicno, drugi katastrofalno. Umesto da posle onog neuspeha u Engleskoj pokusa da popravi utisak - Ana pauzira mesec dana. Propusta nekoliko turnira i na kraju u Montrealu umesto da pocisti sve ispred sebe - dozivi pravi fijasko. Izgubila je od igracice koja se nalazi na 95-om mestu, od igracice koja ove godine ni na jednom turniru nije stigla dalje od drugog kola. Takve stvari sebi ne dozvoljavaju ni igracice koje su na 20-om mestu, a ne neko ko se nalazi na prvoj poziciji.

Jelena u LA posle pobede nad Petrovovom izjavljuje kako 15 dana nije uzela reket u ruke jer se lecila od povrede.
Sama ta izjava je previse neozbiljna, a jos neozbiljnije je sto je uopste dosla na taj turnir. Druge teniserke se mesecima spremaju za neki turnir, rade i vezbaju dan i noc. I onda se pojavi neko ko 15 dana nije uzeo reket u ruke i jos planira da osvoji turnir. Preveliko podcenjivanje ostalih igracica i to im se sada obija o glavu.

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco stvarno te volim,i ovo pisem iz najbolje namere,al' stvarno preterujes sa ovim porazima,nije u pitanju samo br. 1.,vec nikako da vezes par pobeda,vec sve neke gluposti....ok, kada si bolesna to je u redu,al' uvek nesto fali,daj bre menjaj nesto!!!!!!!!!!!Npr. trenera....!!!Vise ozbiljnosti,a ne posle svakog poraza, 'potrudicu se da promenim nesto . . . . . . ',STA!?KADA!?Ovo ne vazi samo za tebe vec i za Anu!!!Srecno u nastavku karijere!!!!!!

WTATP Lista

pre 15 godina

Ako Kuznjecova ne osvoji ovaj turnir Jelena sigurno preuzima prvo mesto WTA - istina ne u ponedeljak, vec za 10 dana (u olimpijskoj nedelji) kada Ani Ivanovic otpadnu poeni sa proslogodisnjeg Los Andjelesa... tako da su mnogi previs poranili sa ocenama "nije sposobna..." ili "nikada nece...". Ali najvise me iritiraju komentari o tome kako ona kao ne radi dovoljno. Pa njen najveci problem je upravo sto igra mnogo vise meceva zadnjih 30ak meseci nego sto bi jedna TOP10 igracica trebala i smela to da radi i otuda toliki (STVARNI) problemi sa povredama ili premorem (ovo godine je jos i opreznija nego prosle, a i konacno je prestala sa dublovima, zato su joj i rezultati mnogo konstantniji).

Sone

pre 15 godina

Kad je Jelena u pitanju, sta reci drugo osim - prema ocekivanjima! Ona se zubima jos drzi na ovoj poziciji ali ce se uskoro strmoglaviti i ... do penzije to je to. Bice upamcena kao solidna teniserka i nista vise. Ovakivih je bilo na pretek u istoriji tenisa, ali u Srbiji nije, pa nam ne treba zamjerati na entuzijazmu i nerelanim ocekivanjima.

Stevan

pre 15 godina

Jao Jeco propustila si sansu, ali verujem u tebe i bice bolje na sledecem turniru, samo napred na Olimpijadi do zlata. Poljubac!!!!!

Cane

pre 15 godina

Prvo mesto u zenskom tenisu bi trebalo trenutno ostaviti prazno i nikom ga dati,jer ga trenutno niko,ama bas niko ne zasluzuje.Kakva Ana,kakva Jelena,Kuznjecova i ostali bakraci.Kako mozes da poredis te devojke sa bivsim prvim reketima,poput Graf,Seles,Hingis,Klajsters,V. Viliems,Enen.Sve ove cure za to vreme, dok su bile broj 1 nije bitno koliko dugo,6 meseci,godinu,dve... Bile su toliko dominantne da su jednostavno" razbijale" sve oko sebe.Na zalost danas toga vise nema.Poslednji veliki broj 1 (Enen) se povukao,i prvo mesto je za sada samo postala meta, nekolicini kvalitetom izjednacenim igraca.Broj #1 samo na papiru,ali kvalitetom nikako!

Sanja

pre 15 godina

Samo jos preostaje da se Ana povuce iz tenisa i sa WTA liste kao Enan ,pa da JJ tako po automatizmu dodje do broja jedan.Pored kompleksa Ana Ivanovic,pocinje i novi zvani Cibulkova. JJ maestralno izbegava da bude prva na svetu.Nece devojka da se blamira da posle sve kidisu na nju, da je skinu sa trona.Lukavo!

Marina Krivokapic

pre 15 godina

Cestitke Jeleni na plasamnu u cetvrtfinale. Vise srece na OI i na US openu. Porucujem Ani i Jeleni da nastave da poziraju, da pokupe koliko god ogu love, da uzivaju i da se zezaju. Jedan je zivot, a one su se finansijski obezbedile do kraja zivota. Znaci samo zezanje i da ostanete zenstvene. Mogu samo da vam pljunu pod prozor.

Digitrone u sake

pre 15 godina

@WTATP Lista
Procitala sam ovo i na jednom drugom mestu, ne znam sama da izracunam.
Moze li jos neko da potvrdi i potkrepi racunicom ?

sasa jokic

pre 15 godina

potrosi pola energije na tenis u odnosu na energiju koju trosis na pojavljivanje u medijima, i u stilu "zgodna plavusa", "vrhunske noge", i sl. Bavi se tenisom tu te je majka priroda nadarila, ovo drugo pusti neka ide, pa nije sve u lepoti!

ZoranNS

pre 15 godina

Da Ana, Jelena i Nole danas prestanu da igraju tenis HVALA IM ZA SVE ŠTO SU UČINILI DO SADA. Kritike mogu davati samo oni koji su uložili nešto u uspeh ove dece. Ovi što su navijači sportistima samo dok su supešni, a zluradi i zli kada taj uspeh izostane, nemaju sa sportom nikakve veze.

Lena

pre 15 godina

Zao mi je za obe sto su izgubile,ali bice bolje na OI i USopenu,ne treba im zamerati,leto je,devojke su uzivale u letu i slavi.I dok ih mi "vazemo"koja je bolja,veci patriota i sl.ostatak sveta im se podjednako divi.Napred devojke!

modna kreatorka

pre 15 godina

Jos jedan dokaz da je zenski tenis u velikoj krizi. Neka me neko ubedi da je na prve dve pozicije WTA liste zaista zasluzeno stigla Srbija. Da je Henin ostala jos godinu dana tesko da bi smo osetili tu "slast". Ana jeste trenutno pored sestara Williams najbolja na svetu, ali dokle? Jelena je sticajem okolnosti tu gde jeste, ali ne zanosi se valjda da je bolja od Ane Marije, Dinare itd. Mislim da ce medalju na Olimpijadi uzeti samo NOle, Ana mozda, a Jelena bolje da se seta modnim pistama imace vise uspeha ...
Bolja lepsa pametnija i uvek nasmejANA Ivanovic.

Stanković

pre 15 godina

Ovaj poraz je nebitan, važno je olimpijsko zlato: "Jeco, ne summnjam u tebe" - piše jedna "jecofanka". Zaista, ovi su navijači neuništivi.

coolinar

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.
(realista, 1. avgust 2008 21:34)

Kako te nije sramota covece da pises ovakve gluposti,pa kako te nije blam !?

Ovo ti lici na sunovrat srpskog zenskog tenisa ?????

Ana Ivanovic-20 godina #1
Jelena Jankovic-23 godine #2

SUNOVRAT ??? !!! ??? !!!

I ti se potpisujes sa realista ?!

aaa

pre 15 godina

Svaka cast Jelo. Voditi 5:1 a izgubiti set, moze samo drvo, pa makar ono bilo i patriotsko. Ovim ne nipodastavam tvoj i Anin polozaj na WTA listi, za to ipak treba klasa, ali ovakvi porazi su poprilicno iritirajuci.

Pljuvka

pre 15 godina

Vreme je za " pljuvanje".

Navijam za nase tenisere i uvek cu biti uz njih, ali me to ne vakcinise protiv povremenog napada ludila.

Dakle, oni su najbolji od nas, ali sta je u sirem konteksu, u svetlu svetske konkurencije u kojoj zele da se ogledaju. Sami su najavljivali pohod na prvo mesto ATP, osnosno WTA liste. I sta se desava. Jelena i Ana gube od igracica cijih imena ne mogu i en da se setim. Ako zele da budu veliki sampioni,nasi momci i devojke moraju da budu uvek u vrhu, da ih svet pamti duze od jedne nedelje, ili jedne sezone. Veliki sampioni se pamte po dobroj igri i kada gube. Neki od poraza velike Martine, Monike i Stefi Graf, pamte se duze nego neke pobede u finalima Grand Slemova.
Stalno se prica da je lako doci na vrh ali da je tesko tamo i ostati. I da je formula uspeha 10% talenta i 90% rada. Mada mislim da je u ovih 90% teske sljake potrebno zaracunati i poneko zrnce intiligencije, da bi se stvari mogle sagledati onakvim kakve stvarno jesu. A to znaci: vidi gde si, postavi prava pitanja, probaj da nadjes postene odgovore, napravi pametnu strategiju, a onda bato (seko) zna se: krv, znoj i suze - a nagrade ce onda doci.
Vadjenje na mladost je slab izgovor. Koliko god da su nasi teniseri mladi, iza njih guraju jos mladji. Vremena za ispravke nema mnogo. Nazalost takav je to sport, a ni zivot nije mnogo milostiviji.Novak smatra da je mlad sa 21 god. i da za njega jos ima vremena, a zeli da penzionise Federera koji ima 26 god. Zar misli da ce veceras Gulbis da ima razumevanja za njegovu mladost.

I na kraju, da ne ispadne da sam totalni destruktivac: Zelim nasim mladim asovima puno uspeha u daljim takmicenjima. Zato momci i cure, AJDE NAPRED, ali pametno. Vi ste nas ucinili ponosnom, ali istovremeno i teniskim zavisnicima ( i kao sto vidite i teniskim strucnjacima). Kako god bilo na buducim turnirima, ja i moja familija Vas volimo i navijamo za Vas.

Sonja Lukic

pre 15 godina

Ja sam ocekivala. jer je i ovo za nju bio uspeh da dodje u cetvrt finale, kada je i sama rekla da nije u formi, sto se i pokazalo u prvom setu , voditi sa 5:1 i izgubiti set to je debakl samo zbog forme, a sigurno nije imala snage,
Nadam se da ce Jelena da se brzo dovede u formu, a na tome mora mnogo da radi.

marija

pre 15 godina

joj jelena, ti prokocka svaku sansu koja ti se ukazala da postanes broj 1... pa zasto?
prilika nece biti jos mnogo da se razumemo.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Sunovrat srpskofg tenisa zbog mrzovolje. Nemojte ih sada pljuvati vi koji ste ih zajedno sa neobjektivnim medijima, i kad nije trebalo, dizali u zvezde. Te ova je lepotica a ova druga je kraljica! Pa to ne igra u tenisu! Ovo kako Jelena i Ana trenutno igraju nije na nivou ni igrca trece kategorije. A o uzrocima ovog sunovrata koji su brojni i evidentni - drugom prikikom. Podrska Jeleni i Ani da prevazidju krizu i vrate se tenisu.

jj fan

pre 15 godina

Mislim da sam jedan od najvecih fanova Jelene Jankovic ali moram da konstatujem da, nazalost, u ovom trenutku ona ne zasluzuje da bude prva teniserka sveta. Previse propustenih prilika za tako nesto, jednostavno to je to.

nikol dž. femija

pre 15 godina

Nema Jelenine izjave,prenosa nije bilo pa se teško i može komentarisati.

ALI...čini mi se da Jelena u sebi ima neki zaista pošteni vrednosni sistem...ona sama je izjavila da ne bi želela da bude prva i da joj to i ne znači puno bez osvojenog gren slema...TO JE NARAVNO SULUDO,JER KO BI SE ODREKAO MOGUĆNOSTI OSVAJANJA PRVOG MESTA, ZASLUŽENOG ZVANIČNIM BODOVANJEM KOJE JE ORGANIZACIJA SVETSKOG TENISA SMISLILA - PA NARAVNO NIKO!

VEROVATNO NI JELENA, ali IPAK duboko negde u njoj ona to ne želi,NEĆE TAKO, *na stranu što sebe u sebi i ne vidi na prvom mestu*,i već ne znam koji put "propušta" priliku.

KO ZNA,MOŽDA JE TO I PRAVILNO RAZMIŠLJANJE,MOŽDA NJENO VREME DOLAZI,A MOŽDA I NE.Ona ne forsira,mada čudi nedostatak volje,želje,pa i ambicije,ali to objašnjava i nedovoljna fizička pripremljenost a i psihička.

Po njenim izjavama se vidi da se trudi da ostane racionalna, da radi svoj posao najbolje moguće i da ga radi što duže. Obezbedila je Masters, poboljšala poziciju na listi u odnosu na prošlu godinu,druga je, za ovu godinu je čak prva, i pored povreda igra stalno,pobeđuje,zarađuje,pa i gubi, ali ipak stalno ide dalje...

VIDEĆEMO ŠTA ĆE ONA IZJAVITI POSLE OVOG MEČA.

sapon

pre 15 godina

Instant uspeh srpskog tenisa polako se blizi kraju. Aba, Jelena i Novak sve vise tonu. Istina nikad niti nismo bili mnogo jaki u tenisu, ipak je to hrvatsku sport kao sto je kosarka srpski sport.

Cena slave

pre 15 godina

Naše teniserke, od kada su postale prva i druga na WTA listi, potpuno su se promenile. Idu na publicitet (pogledajte samo izjave kakve daju), uživanja i počele su da se ponašaju kao razmažene zvezde.
Ako se pod hitno ne uozbilje i ne nastave ozbiljno da treniraju, brzo će izgubiti pozicije na listi.

NNN

pre 15 godina

Napred do zlata!
Imamo 2 najbolje teniserke na svetu, a 3/4 komentara su pljuvacki!
Pljuvaci budite vi u necemu ( pozitivnom ) najbolji na svetu!

totah

pre 15 godina

Da se ne lazemo,ja stvarno volim Jelenu,
ali zamislite igraca da nije igrao ni finale Grand Slam
a zauzme prvu poziciju
na ATP listi!

Miki

pre 15 godina

Sta se desava sa nasim teniserima jel mogu da sastave vise od dva tri normalna meca ili im je slava udarila u glavu!
Svako moze da razume da neko odigra lose neki mec, al ovi nasi ga preterase!

mkz

pre 15 godina

e bre Jeco ne da ti se to prvo mesto pa to je...Bas mi je krivo, treba koristiti ukazane sanse, ali dobro, bice jos prilika.. nadam se da ces konstantnije igrati na OI i da ce sve povrede biti zalecene do tada. Svim srcem ti to zelim i navijam za tebe!!!

ledeni,opet

pre 15 godina

...i sta sad reci...cutimo, to je najbolje.
Shvatite, shvati i ti (to ja kazem sam sebi)....TENIS JE INDIVIDULANI SPORT!!!!
Osim na Olimpijadi i Devis kupu&FED takmicenju.
Moramo svi shvatiti, ipak nase devojke i momci PRVO IGRAJU ZA SEBE, pa onda i za nas.
I to nije malo.
Hvala sportistima, ipak su oni retke svetle tacke na ovom nasem sumornom nebu imatacije stvarnosti. Mi zivimo njihove zivote, pustimo ih, i uzivajmo uz njih. Koliko mozemo i koliko nam pripada.
OVAJ TEKST VAZI I ZA TENISERE I ZA KOSARKASE I ZA FUDBALERE, za sve nase sportiste koji nas ponekad i razocaraju...ali su ipak nasi.
Volite se ljudi, nije to sramota

Mare

pre 15 godina

Meni je stvarno zao ovih fanova koji su malo vise naklonjeni Jeleni.Svake nedelje se nadaju da Jelena predvodi WTA karavan, a ono nikako da svane.Ana je pod pritiskom.Od kad je postala #1 nije vezala 2 dobra sete!Prebacuje pritisak na Jelenu, a Jelena ili nije u stanju da se domogne #1 zbog njene kakve takve igre, ili sve to vesto izbegava dok nesvoji neki GS?
Ne znam kakve su sanse Kuznjecove da ih resi tog pritiska?

realista

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.

Sinisa

pre 15 godina

Sta dodati ovome osim vec poznatog,nisu spremne na velike uspijehe i neznaju se sa tim nositi i nikada od njih igracica koje ce svijet zapamtiti!!!!!

ko-koga-i-ko-kome?

pre 15 godina

Hahahahahhahaahahaha, ako necete vas dvije da zadrzite prva dva mjesta,onda pustite Dinari Safini da postane prvi reket!
Kako se samo blamirate, Isuse Boze! Samo dalje tako nastavite pa cete biti negdje oko tridesetog mjesta! ;))

sanja

pre 15 godina

jelena opet nije imala snage da, pre svega psihicki pobedi u ovom mecu ali ja je necu napadati. isto kao sto nikada necu zaboraviti noletove trofeje i igru u areni protiv australije i onu zastavu u srcu, kao sto necu zaboraviti ni anine oci pri intoniranju nase himne na RG, tako necu zaboraviti ni sve radosti koje nam je jeca donela i njene igre u slovackoj za fed kup. ne, necu je napasti i optuziti da nema srca, jer njih par ima vise srca od pola nas na netu zajedno. zao mi je zbog neuspeha obe, ali i dalje sam uz njih i samo neka se trude, nagrade ce stici kad se svi budemo najmanje nadali.
sad svi uz noleta, do pobede!

Teniser

pre 15 godina

Sta li joj je sad falilo.Mozda joj je trepavica upala u oko.Suvise razmislja o No1 koji je za nju nedostizan.Igracica koja se orijentisala na defanzivu nema sta da trazi protiv igracica koje stalno napadaju

jole

pre 15 godina

Ne da je ispustila sansu da bude prva na WTA listi, nego sada Kuznjecova ima sansu da osvajanjem turnira pretekne i Anu i JJ.
Velika steta za obe nase dame.

ne kapiram

pre 15 godina

ma sto ko pricao i za nju i za anu nesto u njihovim glavama ne funkcionise u poslednje vreme... ova povela sa 5:1 pa izgubila...uplasila se i od pobede i od sebe i od preuzimanja prvog mesta... a ova druga... dobro, ajde, povredila se (kako je odigrala prvo kolo sumnjam da bi prosla i da se nije povredila)

svaka cast za to prvo i drugo mesto ali ne kapiram to gubljenje u 1/4 ili 3 kolu po nekoliko puta zaredom od nekih anonimusa sa tajlanda, iz kine i slovacke... saberite se vise

lazar

pre 15 godina

ne mogu da poverujem da uvek kad izgubi ana moras i ti.Ovo ti je bila 2.sansa za redom a ti nista i jos si vodila sa 5:1,nadam se da ces jos imati sanse i da ces neku iskoristiti pa da slavimo

ledeni,opet

pre 15 godina

...i sta sad reci...cutimo, to je najbolje.
Shvatite, shvati i ti (to ja kazem sam sebi)....TENIS JE INDIVIDULANI SPORT!!!!
Osim na Olimpijadi i Devis kupu&FED takmicenju.
Moramo svi shvatiti, ipak nase devojke i momci PRVO IGRAJU ZA SEBE, pa onda i za nas.
I to nije malo.
Hvala sportistima, ipak su oni retke svetle tacke na ovom nasem sumornom nebu imatacije stvarnosti. Mi zivimo njihove zivote, pustimo ih, i uzivajmo uz njih. Koliko mozemo i koliko nam pripada.
OVAJ TEKST VAZI I ZA TENISERE I ZA KOSARKASE I ZA FUDBALERE, za sve nase sportiste koji nas ponekad i razocaraju...ali su ipak nasi.
Volite se ljudi, nije to sramota

sanja

pre 15 godina

jelena opet nije imala snage da, pre svega psihicki pobedi u ovom mecu ali ja je necu napadati. isto kao sto nikada necu zaboraviti noletove trofeje i igru u areni protiv australije i onu zastavu u srcu, kao sto necu zaboraviti ni anine oci pri intoniranju nase himne na RG, tako necu zaboraviti ni sve radosti koje nam je jeca donela i njene igre u slovackoj za fed kup. ne, necu je napasti i optuziti da nema srca, jer njih par ima vise srca od pola nas na netu zajedno. zao mi je zbog neuspeha obe, ali i dalje sam uz njih i samo neka se trude, nagrade ce stici kad se svi budemo najmanje nadali.
sad svi uz noleta, do pobede!

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco stvarno te volim,i ovo pisem iz najbolje namere,al' stvarno preterujes sa ovim porazima,nije u pitanju samo br. 1.,vec nikako da vezes par pobeda,vec sve neke gluposti....ok, kada si bolesna to je u redu,al' uvek nesto fali,daj bre menjaj nesto!!!!!!!!!!!Npr. trenera....!!!Vise ozbiljnosti,a ne posle svakog poraza, 'potrudicu se da promenim nesto . . . . . . ',STA!?KADA!?Ovo ne vazi samo za tebe vec i za Anu!!!Srecno u nastavku karijere!!!!!!

jole

pre 15 godina

Ne da je ispustila sansu da bude prva na WTA listi, nego sada Kuznjecova ima sansu da osvajanjem turnira pretekne i Anu i JJ.
Velika steta za obe nase dame.

Ksenija

pre 15 godina

BAŠ JE SVE I ZANIMLJIVO I TUŽNO, ALI I VESELO!!!

1. @ SAPON
Zemlja koju spominjete imala je SAMO Ivaniševića/na samom kraju karijere/ i Majoli za osvajače Gren slema i nikog više.Tu je znači nerešeno. ALI NIJE IMALA 1.IGRAČICU SVETA,niti 3.IGRAČA NA SVETU!!!Pitanje "salatare" je još neizvesno što se tiče našeg rezultata...
------------------------------
2. NOVAK I ANA su osvajači Gren slemova i Ana JE još prva na svetu...ZAISTA, da ništa više ne urade,URADILI SU SVE I ZA SEBE I ZA ZEMLJU IZ KOJE DOLAZE...JELENA,ANA,NOLE,OBJEKTIVNO JOŠ UVEK JESU NA POČETKU KARIJERA PROFESIONALNIH.../imaju 21,23 godine.../ Andre je igrao do 36,Moja ima 32,Has 30.../

JELENA...PROŠLE CELE godine 3.ove 2.na svetu... I KAO I PROŠLE GODINE/sa Enan/ a ove sa Anom, PRVA JE OBEZBEDILA MESTO NA MASTERSU!!! OSVOJILA JE PRVA TITULU U WIMBLDONU za Srbiju/ŠTO JE ISTO OMALOVAŽAVANO OD STRANE SRBA -STRAŠNO I ČUDNO I NADASVE GLUPO/.

SVE I DA ništa više ne urade ,svo troje, ušli su U ISTORIJU SVETSKOG TENISA,kao i Zimonjić,pa i Tipsarević sa juniorskim 1.mestom.

3. ZANIMLJIVO JE,ČITAJUĆI komentare SADA, kako bi svi OVDE - da oni budu ili Federer ili Enan,sve ispod toga je NIŠTA,NULA... A TIH KOJI OSVAJAJU PUNO TURNIRA JE MALO,veoma SU RETKI,na svetskom nivou retki...Ako tako razmišljamo...sve te SADAŠNJE cure su daleko,DALEKO,mnogo daleko od jedne Martine ili Štefi...Pa i Fed je još prilično daleko od Pita a o Nadalu da i ne govorimo,osvojio je 4 gren slema a Pit 14...E,na ovoj tački,verujem da shvatate,da ti zahtevi,očekivanja, postaju besmisleni...AGASI JE npr.izjavio da ne bi imao ništa protiv da osvaja samo 1 gren slem godišnje...a on je i po 3 godine preskakao da ne osvoji gren slem, bio je i 120.,a važi za velikog tenisera...

I priče o 1.mestu na listi...PA ŠARAPOVA JE BILA PRVA SVEGA 3 NEDELJE,VILANDER SAMO 3 MESECA...Koliko je trajala vladavina Kim,Riosa..?

KAO DA ZABORAVLJAMO DA SE RAČUNI SVODE NA KRAJU KARIJERE,ali da ih ovi naši i sada svedu,TO SU VEĆ,svetski i srpski, VELIKE KARIJERE....

4. KADA SE SADA SETIM ogromnog NOVAKOVOG uspeha u Australiji...odmah je mnogima /koji se i ovde javljaju,a i na stranim sajtovima/ SMETALA njegova pesnica,pa vikanje,pa radovanje,pa psovanje,pa roditelji,pa izjave,pa to što je Srbin,pa tri prsta,čak su na stranim sajtovima,KOJE SAM ČITALA, spominjali i genocidni srpski narod???!!!... A zaboravlja se da je PESNICA POČELA sa Hjuitom,zaboravlja se na Australce i Aboridžane,KADA Raf steže pesnice zaboravlja se na Špansku inkviziciju koja je htela da istrebi celu Holandiju,zaboravlja se šta su sve radile sestre Wiliams,zaboravlja se "PONAŠANJE" Mekinroa,...ALI RADOST I BODRENJE NOVAKOVO,Jelenina raspravljanja, BODU OČI,čak i srpskih navijača!!!!... ŠTA BI TEK BILO DA JE NEKO,POPUT SRPKINJE MONIKE,IZBODEN NOŽEM NA NEKOM TURNIRU U SRBIJI,ILI DA JE ATENTATOR BIO SRBIN....

I tada,kada je Nole osvojio Australiju,mi smo imali zamerke,A SADA nam fali što Nole nije onaj stari...i opet imamo zamerke...

KADA je JELENA,pre dve godine, PRVA UŠLA U JEDNO POLUFINALE GREN SLEMA U AMERICI,to nije bila vest,ILI kada je SJAJNO ODBRANILA TITULU U RIMU OVE GODINE,to isto je omalovažavano,OD STRANE I SRPSKIH NAVIJAČA ???!!!...A i sada joj se osporava pravo i na 2.mesto na svetu, koje je pošteno zaslužila, sabiranjem i oduzimanjem bodova koje je SVOJOM IGROM OSVOJILA,igrajući sa postojećim igračicama koje su joj žrebom dodeljene za protivnice.

UOSTALOM BODOVANJE JE ZA SVE ISTO.NEMA TU POKLANJANJA, pa čak ni Srbima, kojima se inače stalno i svuda poklanja.

E, sada su svi naši teniseri upali u nekakve krize,i ne igraju najbolje,I ETO OPET RAZLOGA ZA KRITIKU.A MI kritikujemo stalno,pa nam oni sada ispunjavaju želje,JER OVE KRITIKE I IMAJU NEKAKVOG OPRAVDANJA, konačno.

PS. Da se ne bi širila priča,oko Monike...naravno da je Srpkinja ...jer ako i na ovom sajtu, jedan NESTOR je Kanađanin/i zvanično mu se nigde ne insistira ili ne pominje poreklo, a čak u Kanadi nije ni rođen niti mu je iko Kanađanin,nije čak ni oženjen Kanađankom/...ONDA Monika koja je rođena u Srbiji,od dede Srbina,i koja je dolazila kao predstavnik Srbije iz Srbije u bivšoj državi, za koju je nastupala, JESTE BILA SRPSKA SPORTISTKINJA....Ovde o poreklu ne govorimo, A NJENO JE I SRPSKO, jer onda Amerikanaca, npr.ne bi ni bilo,sem Indijanaca,a i Nestor nikako ne bi mogao da bude Kanađanin. Sem toga, atentat je i izvršen upravo jer je dolazila iz SRBIJE /KO JOŠ veruje u priču o bolesnom čoveku zaljubljenom u Štefi- NIKO/.

coolinar

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.
(realista, 1. avgust 2008 21:34)

Kako te nije sramota covece da pises ovakve gluposti,pa kako te nije blam !?

Ovo ti lici na sunovrat srpskog zenskog tenisa ?????

Ana Ivanovic-20 godina #1
Jelena Jankovic-23 godine #2

SUNOVRAT ??? !!! ??? !!!

I ti se potpisujes sa realista ?!

Teniser

pre 15 godina

Sta li joj je sad falilo.Mozda joj je trepavica upala u oko.Suvise razmislja o No1 koji je za nju nedostizan.Igracica koja se orijentisala na defanzivu nema sta da trazi protiv igracica koje stalno napadaju

totah

pre 15 godina

Da se ne lazemo,ja stvarno volim Jelenu,
ali zamislite igraca da nije igrao ni finale Grand Slam
a zauzme prvu poziciju
na ATP listi!

realista

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.

Mare

pre 15 godina

Meni je stvarno zao ovih fanova koji su malo vise naklonjeni Jeleni.Svake nedelje se nadaju da Jelena predvodi WTA karavan, a ono nikako da svane.Ana je pod pritiskom.Od kad je postala #1 nije vezala 2 dobra sete!Prebacuje pritisak na Jelenu, a Jelena ili nije u stanju da se domogne #1 zbog njene kakve takve igre, ili sve to vesto izbegava dok nesvoji neki GS?
Ne znam kakve su sanse Kuznjecove da ih resi tog pritiska?

Cane

pre 15 godina

Prvo mesto u zenskom tenisu bi trebalo trenutno ostaviti prazno i nikom ga dati,jer ga trenutno niko,ama bas niko ne zasluzuje.Kakva Ana,kakva Jelena,Kuznjecova i ostali bakraci.Kako mozes da poredis te devojke sa bivsim prvim reketima,poput Graf,Seles,Hingis,Klajsters,V. Viliems,Enen.Sve ove cure za to vreme, dok su bile broj 1 nije bitno koliko dugo,6 meseci,godinu,dve... Bile su toliko dominantne da su jednostavno" razbijale" sve oko sebe.Na zalost danas toga vise nema.Poslednji veliki broj 1 (Enen) se povukao,i prvo mesto je za sada samo postala meta, nekolicini kvalitetom izjednacenim igraca.Broj #1 samo na papiru,ali kvalitetom nikako!

WTATP Lista

pre 15 godina

Dinara Safina je upravo pobedila svoju sunarodnicu Kuznjecovu sa 2:6 6:3 6:2 tako da je ovo ustvari idealan plasman za Jelenu - em' ce da bude prva na WTA 11 avgusta (oko stotinjak poena vise od Ane i dvestotinjak od Kuznjecove), em' ce se bolje odmoriti pred olimpijske igre. Znaci savrseno, da bolje ne moze biti, a vidi samo kako mi ovde kukamo kao neke babe :):):). U nedelji posle toga Jeleni otpadaju poeni sa proslogodisnjeg finala ovog turnira i skoro izvesno gubi prvo mesto, ali zbog ovog poraza Kuznjecove, skoro je i izvesno da ce Ana biti ta koja se na No1 vraca pred pocetak US Opena (ali ovo je vec nebitno - i jedna nedelja na No1 dovoljna je za ulazak u istoriju). Istorijski gledano otkada se u zadnjih 33 godine vode zvanicni rejtinzi svega 18 razlicitih teniserki je bilo broj 1, njih 7 je iz USA, 3 iz Srbije, 2 iz Belgije, a po 1 iz Australije, Nemacke, Spanije, Rusije, Svajcarske i Francuske.

1. Chris Evert - Nov 03, 1975
2. Evonne Goolagong Cawley - Apr 26, 1976
3. Martina Navratilova - Jul 10, 1978
4. Tracy Austin - Apr 07, 1980
5. Steffi Graf - Aug 17, 1987
6. MONIKA SELES - Mar 11, 1991
7. Arantxa Sanchez Vicario - Feb 06, 1995
8. Martina Hingis - Mar 31, 1997
9. Lindsay Davenport - Oct 12, 1998
10. Jennifer Capriati - Oct 15, 2001
11. Venus Williams - Feb 25, 2002
12. Serena Williams - Jul 08, 2002
13. Kim Clijsters - Aug 11, 2003
14. Justine Henin - Oct 20, 2003
15. Amelie Mauresmo - Sep 13, 2004
16. Maria Sharapova - Aug 22, 2005
17. ANA IVANOVIC - June 9, 2008
18. JELENA JANKOVIC - Aug 11, 2008

ne kapiram

pre 15 godina

ma sto ko pricao i za nju i za anu nesto u njihovim glavama ne funkcionise u poslednje vreme... ova povela sa 5:1 pa izgubila...uplasila se i od pobede i od sebe i od preuzimanja prvog mesta... a ova druga... dobro, ajde, povredila se (kako je odigrala prvo kolo sumnjam da bi prosla i da se nije povredila)

svaka cast za to prvo i drugo mesto ali ne kapiram to gubljenje u 1/4 ili 3 kolu po nekoliko puta zaredom od nekih anonimusa sa tajlanda, iz kine i slovacke... saberite se vise

ZoranNS

pre 15 godina

Da Ana, Jelena i Nole danas prestanu da igraju tenis HVALA IM ZA SVE ŠTO SU UČINILI DO SADA. Kritike mogu davati samo oni koji su uložili nešto u uspeh ove dece. Ovi što su navijači sportistima samo dok su supešni, a zluradi i zli kada taj uspeh izostane, nemaju sa sportom nikakve veze.

WTATP Lista

pre 15 godina

Ako Kuznjecova ne osvoji ovaj turnir Jelena sigurno preuzima prvo mesto WTA - istina ne u ponedeljak, vec za 10 dana (u olimpijskoj nedelji) kada Ani Ivanovic otpadnu poeni sa proslogodisnjeg Los Andjelesa... tako da su mnogi previs poranili sa ocenama "nije sposobna..." ili "nikada nece...". Ali najvise me iritiraju komentari o tome kako ona kao ne radi dovoljno. Pa njen najveci problem je upravo sto igra mnogo vise meceva zadnjih 30ak meseci nego sto bi jedna TOP10 igracica trebala i smela to da radi i otuda toliki (STVARNI) problemi sa povredama ili premorem (ovo godine je jos i opreznija nego prosle, a i konacno je prestala sa dublovima, zato su joj i rezultati mnogo konstantniji).

NNN

pre 15 godina

Napred do zlata!
Imamo 2 najbolje teniserke na svetu, a 3/4 komentara su pljuvacki!
Pljuvaci budite vi u necemu ( pozitivnom ) najbolji na svetu!

Ženevljanin

pre 15 godina

Aut Caesar aut nihil! (Ili Cezar ili ništa). Izgleda da većina komentatora smatra da -ako Jelena nije PRVA - nije ništa uradila, mal te ne treba da se penzioniše.:-) Ili da ni ona ni Ana ne smeju da gube od "anonimusa". Shvatite, priča o "lošem kvalitetu ženskog tenisa" ne pije vodu. Tačno je da danas nema superiorne Navratilove, Seleš, Graf, Enen... ali je takođe tačno da nikad u istoriji tenisa nije bilo jače konkurencije: današnja br. 100 bi "rasturila" desetu igračicu sveta iz vremena Martine Navratilove. Cibulkova i Pašek su jedne od najjačih teniserki novog talasa; kada su Jelena i Ana u njihovim godinam krčile put ka vrhu nije vam bilo čudno kad su pobeđivale daleko afirmisanije teniserke, zar ne?:-)

Pljuvka

pre 15 godina

Vreme je za " pljuvanje".

Navijam za nase tenisere i uvek cu biti uz njih, ali me to ne vakcinise protiv povremenog napada ludila.

Dakle, oni su najbolji od nas, ali sta je u sirem konteksu, u svetlu svetske konkurencije u kojoj zele da se ogledaju. Sami su najavljivali pohod na prvo mesto ATP, osnosno WTA liste. I sta se desava. Jelena i Ana gube od igracica cijih imena ne mogu i en da se setim. Ako zele da budu veliki sampioni,nasi momci i devojke moraju da budu uvek u vrhu, da ih svet pamti duze od jedne nedelje, ili jedne sezone. Veliki sampioni se pamte po dobroj igri i kada gube. Neki od poraza velike Martine, Monike i Stefi Graf, pamte se duze nego neke pobede u finalima Grand Slemova.
Stalno se prica da je lako doci na vrh ali da je tesko tamo i ostati. I da je formula uspeha 10% talenta i 90% rada. Mada mislim da je u ovih 90% teske sljake potrebno zaracunati i poneko zrnce intiligencije, da bi se stvari mogle sagledati onakvim kakve stvarno jesu. A to znaci: vidi gde si, postavi prava pitanja, probaj da nadjes postene odgovore, napravi pametnu strategiju, a onda bato (seko) zna se: krv, znoj i suze - a nagrade ce onda doci.
Vadjenje na mladost je slab izgovor. Koliko god da su nasi teniseri mladi, iza njih guraju jos mladji. Vremena za ispravke nema mnogo. Nazalost takav je to sport, a ni zivot nije mnogo milostiviji.Novak smatra da je mlad sa 21 god. i da za njega jos ima vremena, a zeli da penzionise Federera koji ima 26 god. Zar misli da ce veceras Gulbis da ima razumevanja za njegovu mladost.

I na kraju, da ne ispadne da sam totalni destruktivac: Zelim nasim mladim asovima puno uspeha u daljim takmicenjima. Zato momci i cure, AJDE NAPRED, ali pametno. Vi ste nas ucinili ponosnom, ali istovremeno i teniskim zavisnicima ( i kao sto vidite i teniskim strucnjacima). Kako god bilo na buducim turnirima, ja i moja familija Vas volimo i navijamo za Vas.

aaa

pre 15 godina

Svaka cast Jelo. Voditi 5:1 a izgubiti set, moze samo drvo, pa makar ono bilo i patriotsko. Ovim ne nipodastavam tvoj i Anin polozaj na WTA listi, za to ipak treba klasa, ali ovakvi porazi su poprilicno iritirajuci.

Marina Krivokapic

pre 15 godina

Cestitke Jeleni na plasamnu u cetvrtfinale. Vise srece na OI i na US openu. Porucujem Ani i Jeleni da nastave da poziraju, da pokupe koliko god ogu love, da uzivaju i da se zezaju. Jedan je zivot, a one su se finansijski obezbedile do kraja zivota. Znaci samo zezanje i da ostanete zenstvene. Mogu samo da vam pljunu pod prozor.

marija

pre 15 godina

joj jelena, ti prokocka svaku sansu koja ti se ukazala da postanes broj 1... pa zasto?
prilika nece biti jos mnogo da se razumemo.

sasa jokic

pre 15 godina

potrosi pola energije na tenis u odnosu na energiju koju trosis na pojavljivanje u medijima, i u stilu "zgodna plavusa", "vrhunske noge", i sl. Bavi se tenisom tu te je majka priroda nadarila, ovo drugo pusti neka ide, pa nije sve u lepoti!

realista

pre 15 godina

@coolinar
Na zalost realan sam i na zalost lici mi mozda ne bash na sunovrat, ali u najmanju ruku na veliku krizu naseg zenskog tenisa.
Svakom igracu pa i najboljem se desi po neki kiks.
Medjutim od Rolan Garosa pa na ovamo kiks za kiksom. I jedna i druga gube meceve od gotovo anonimnih igracica. Sto je mnogo - mnogo je.
Razumeo bi da izgube od Sharapove, Kuznjecove, sestara Williams...
Medjutim nekoliko puta za redom gubiti u prvom, drugom kolu od igracica koje verovatno nikad nece uci ni u prvih 50 je u najmanju ruku sramota za njih.
Ako vec nisu psihicki ili fizicki spremne - bolje i da ne odlaze na turnire dok se ne spreme. Cinjenica je da je ovo ipak sramota za nekog ko se nalazi na prvom/drugom mestu najbolje rangiranih teniserki sveta.
Hvala im za sve sto su do sada postigle, i jedna i druga.

Olimpijske igre pocinju za 7-8 dana. Za tako kratko vreme ne moze se poboljsati forma, a ocigledno je da su i jedna i druga van forme.
Zato me uopste nece iznenaditi, ako obe na OI izgube vec u prvim mecevima.
Voleo bih da me obe demantuju, ali kako stvari sada stoje realno gledano nemaju sta da traze na OI.

Sledece godine njih 2 mogu osvojiti mozda i sve 4 gren slem titule, ali ova godina je cini mi se za njih vec zavrsena. Obe su potpuno fan forme i suvise je kasno za povratak iste.
Pogledajte Novaka.
Svi ga naveliko pljuju, a decko cele ove godine nije odigrao sve zajedno 3 losha mecha. A da je samo malo imao srece vec bi odavno bio broj 1.
Za razliku od njega Jelena cele godine igra loshe. Jedino je malo bolju igru pokazala na Wimbldonu, sve ostalo nije vredno pomena.
Ana opet sa strasnim oscilacijama. Jedan turnir odigra odlicno, drugi katastrofalno. Umesto da posle onog neuspeha u Engleskoj pokusa da popravi utisak - Ana pauzira mesec dana. Propusta nekoliko turnira i na kraju u Montrealu umesto da pocisti sve ispred sebe - dozivi pravi fijasko. Izgubila je od igracice koja se nalazi na 95-om mestu, od igracice koja ove godine ni na jednom turniru nije stigla dalje od drugog kola. Takve stvari sebi ne dozvoljavaju ni igracice koje su na 20-om mestu, a ne neko ko se nalazi na prvoj poziciji.

Jelena u LA posle pobede nad Petrovovom izjavljuje kako 15 dana nije uzela reket u ruke jer se lecila od povrede.
Sama ta izjava je previse neozbiljna, a jos neozbiljnije je sto je uopste dosla na taj turnir. Druge teniserke se mesecima spremaju za neki turnir, rade i vezbaju dan i noc. I onda se pojavi neko ko 15 dana nije uzeo reket u ruke i jos planira da osvoji turnir. Preveliko podcenjivanje ostalih igracica i to im se sada obija o glavu.

dosta vise

pre 15 godina

@ZoranNS
Ako neko treba da ih kritikuje onda smo to upravo mi, navijaci i gledaoci.
Sa tim njihovim uspesima ide i veliki novac koji za te uspehe dobijaju.
A sta mislis odakle dolazi taj novac?
Upravo iz nasih dzepova. Mojih, tvojih, svih navijaca i gledalaca. Novac od papreno placenih ulaznica za meceve koje oni igraju. Novac od Tv pretplate svim mogucih svetskih televizija. Novac od raznih kompanija cije proizvode oni reklamiraju, a mi te iste proizvode kupujemo...da ne nabrajam dalje.
Dakle upravo mi ih finansiramo, pa zato imamo pravo i da ih kritikujemo kad ne ispune nasa ocekivanja.

Muka mi je vise od tih fraza "Ko ste vi da ih kritikujete?", "Sta ste vi postigli?" i sl.
Takve recenice izgovaraju samo oni koji ne razmisljaju svojom glavom i koji ne vide dalje od svog nosa.

Pa da nije nas navijaca i gledalaca - ne bi bilo ni tenisera, a tenis bi bio sveden samo na nivo hobia i nista drugo.

jo ker fan

pre 15 godina

sada je zenski tenis interesantniji nego ikad, ranije smo imali amer. simentalke i rambo tip ludake + muskobanjaste nakaze iz evrope sad bre imamo slovensku rasu bar 10 ih lepsa od lepse igraju kompetetiv tenis svaka moze da pobedi svaku prve dve na rang listi su srpkinje ima li sta bolje; ja bi radije da me biju bejsbol palicom nego da gledam ceo mec devenport murezmo ili serena protiv enan, jao hvala qrzu da ih vise nema, serena sedne na travu i ceka da padne kisa ne bi li se odmorila niko nista ne kaze ili vriska viliamsovih ali nema komenta jer zaboga pa one su juesej grls, fuck man ja sam hepi da ih nema, sorry folks pozdrav SRBIJI od mlbrnsrb

Cena slave

pre 15 godina

Naše teniserke, od kada su postale prva i druga na WTA listi, potpuno su se promenile. Idu na publicitet (pogledajte samo izjave kakve daju), uživanja i počele su da se ponašaju kao razmažene zvezde.
Ako se pod hitno ne uozbilje i ne nastave ozbiljno da treniraju, brzo će izgubiti pozicije na listi.

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Sunovrat srpskofg tenisa zbog mrzovolje. Nemojte ih sada pljuvati vi koji ste ih zajedno sa neobjektivnim medijima, i kad nije trebalo, dizali u zvezde. Te ova je lepotica a ova druga je kraljica! Pa to ne igra u tenisu! Ovo kako Jelena i Ana trenutno igraju nije na nivou ni igrca trece kategorije. A o uzrocima ovog sunovrata koji su brojni i evidentni - drugom prikikom. Podrska Jeleni i Ani da prevazidju krizu i vrate se tenisu.

jj fan

pre 15 godina

Mislim da sam jedan od najvecih fanova Jelene Jankovic ali moram da konstatujem da, nazalost, u ovom trenutku ona ne zasluzuje da bude prva teniserka sveta. Previse propustenih prilika za tako nesto, jednostavno to je to.

Sone

pre 15 godina

Kad je Jelena u pitanju, sta reci drugo osim - prema ocekivanjima! Ona se zubima jos drzi na ovoj poziciji ali ce se uskoro strmoglaviti i ... do penzije to je to. Bice upamcena kao solidna teniserka i nista vise. Ovakivih je bilo na pretek u istoriji tenisa, ali u Srbiji nije, pa nam ne treba zamjerati na entuzijazmu i nerelanim ocekivanjima.

Sanja

pre 15 godina

Samo jos preostaje da se Ana povuce iz tenisa i sa WTA liste kao Enan ,pa da JJ tako po automatizmu dodje do broja jedan.Pored kompleksa Ana Ivanovic,pocinje i novi zvani Cibulkova. JJ maestralno izbegava da bude prva na svetu.Nece devojka da se blamira da posle sve kidisu na nju, da je skinu sa trona.Lukavo!

GoranSD

pre 15 godina

Sinoć sam po prvi put bio ljut i pomislio da više nikad neću da pratim tenis.Nije strašno izgubiti ali na ovakav način!
Naravno i Eurosport se tu nakačio jer nas je po stoti put "izradio" za prenos tako da mi i dalje nije jasno šta se desilo Jeleni odnosno Cibulkovoj koja je onako superiorno došla do četvrtfinala.
Ipak...
Ipak ja nemam prava da budem ljut ninakoga drugog osim na sebe.
Oni igraju i treniraju koliko mogu i žele trude se da urade ono što smatraju da treba ili su im rekli da treba da bi postigli uspeh.Niko nama nije kriv što su naše proojekcije i želje veće u pojedinim trenucima,nego što oni mogu i žele da ostvare.Niko meni nije kriv što lepo nisam sinoć izveo ženu i decu negde nego sam sedeo kući i pratio LIvescore uz to uneo i previše emocija.
Sve je to sport a sportisti nisu roboti i svaki je sa svojim manama a nama preostaje da sa manje emocija pratimo i navijamo kad možemo i imamo vremena jer sve ostalo nije normalno.
Inače posle poraza Kuznjecove Jelena će ipak biti br.1 na listi od 11.8.Nedelju dana,taman toliko koliko zaslužuje jer ne može se reći da neko ko je već više od godinu dana u prvih tri na listi nezasluženo prvi na istoj.Uostalom ona je prva i na Race listi.A da li će i kasnije ponovo doći na isto mesto zavisiće samo od njene igre i rezultata jer ona i Ana ipak imaju prednost i ne previše bodova za odbranu pa nek izvole.
Safini svaka čast samo ne može neko da igra dobro samo tri meseca i da bude prvi.Zato su liste i dobre jer pokazuju i minuli rad.Ako nastavi ovako ona će sigurno biti prva možda već posle USOpena.Mada sumnjam.

ko-koga-i-ko-kome?

pre 15 godina

Hahahahahhahaahahaha, ako necete vas dvije da zadrzite prva dva mjesta,onda pustite Dinari Safini da postane prvi reket!
Kako se samo blamirate, Isuse Boze! Samo dalje tako nastavite pa cete biti negdje oko tridesetog mjesta! ;))

nikol dž. femija

pre 15 godina

Nema Jelenine izjave,prenosa nije bilo pa se teško i može komentarisati.

ALI...čini mi se da Jelena u sebi ima neki zaista pošteni vrednosni sistem...ona sama je izjavila da ne bi želela da bude prva i da joj to i ne znači puno bez osvojenog gren slema...TO JE NARAVNO SULUDO,JER KO BI SE ODREKAO MOGUĆNOSTI OSVAJANJA PRVOG MESTA, ZASLUŽENOG ZVANIČNIM BODOVANJEM KOJE JE ORGANIZACIJA SVETSKOG TENISA SMISLILA - PA NARAVNO NIKO!

VEROVATNO NI JELENA, ali IPAK duboko negde u njoj ona to ne želi,NEĆE TAKO, *na stranu što sebe u sebi i ne vidi na prvom mestu*,i već ne znam koji put "propušta" priliku.

KO ZNA,MOŽDA JE TO I PRAVILNO RAZMIŠLJANJE,MOŽDA NJENO VREME DOLAZI,A MOŽDA I NE.Ona ne forsira,mada čudi nedostatak volje,želje,pa i ambicije,ali to objašnjava i nedovoljna fizička pripremljenost a i psihička.

Po njenim izjavama se vidi da se trudi da ostane racionalna, da radi svoj posao najbolje moguće i da ga radi što duže. Obezbedila je Masters, poboljšala poziciju na listi u odnosu na prošlu godinu,druga je, za ovu godinu je čak prva, i pored povreda igra stalno,pobeđuje,zarađuje,pa i gubi, ali ipak stalno ide dalje...

VIDEĆEMO ŠTA ĆE ONA IZJAVITI POSLE OVOG MEČA.

Thunderbird

pre 15 godina

Izgleda da su neki zaboravili da je Jelena celu 2007. godinu bila 3. na svetu ( a to nije nedelju dana, i nije kako ovde zlobnici kazu "bar" na nedelju dana.)
Neki su zaboravili da je imala ogroman broj polufinala i finala, i najvise zestokih meceva sa Enan - upravo zato je bila i sprecena da osvoji vise turnira.
A posebno me fasciniraju oni koji kazu da ove godine nije uradila nista.
Ako je nista igrati dva polufinala GS, finale Majamija sa Serenom, i odbraniti Rim.
Slazem se da treba da ima stalnog kondicionog trenera, samim tim ce biti i manje povreda.

Stanković

pre 15 godina

Ovaj poraz je nebitan, važno je olimpijsko zlato: "Jeco, ne summnjam u tebe" - piše jedna "jecofanka". Zaista, ovi su navijači neuništivi.

modna kreatorka

pre 15 godina

Jos jedan dokaz da je zenski tenis u velikoj krizi. Neka me neko ubedi da je na prve dve pozicije WTA liste zaista zasluzeno stigla Srbija. Da je Henin ostala jos godinu dana tesko da bi smo osetili tu "slast". Ana jeste trenutno pored sestara Williams najbolja na svetu, ali dokle? Jelena je sticajem okolnosti tu gde jeste, ali ne zanosi se valjda da je bolja od Ane Marije, Dinare itd. Mislim da ce medalju na Olimpijadi uzeti samo NOle, Ana mozda, a Jelena bolje da se seta modnim pistama imace vise uspeha ...
Bolja lepsa pametnija i uvek nasmejANA Ivanovic.

anonimous

pre 15 godina

A gde pise da broj jedan uvek mora da sedi na tronu pet godina?
Jednostavno sada je situacija takva da ima puno pretendenata na presto pa se mozda izmenja pet igracica na vrhu za godinu dana.
Dok su vladale Graf pa Henin verovatno ste kukali kako je zenski tenis dosadan.

Insajder

pre 15 godina

Pouzdano znam da je Jelena izgubila ovaj mec zbog toga sto ne zeli da bude prva bez Grand Slam-a. Dakle, moglo bi se reci da je namerno izgubila. :)A ovo vam govorim zbog toga sto mi niko nece verovati da je ovo istina.. A mozda neko i hoce. Pozdrav svim fanovima.

Moljac

pre 15 godina

Evo, upravo Kuznjecova izgubi od Safine s 2:1. Ostaše naše na prva dva mesta. Redosled mi nije bitan. A muka mi je od onih koji mrze jednu jer vole drugu.

Adnan

pre 15 godina

Ni trecu sansu da se domogne vodece pozicije na VTA listi JJ nije iskoristila,a ko zna kad ce joj se ukazati sledeca prilika. Ana i JJ su mlade i od njih treba ocekivati jos puno pobeda ali dolaze i druge jos mladje teniserke zeljne uspeha i dokazivanja. Nadam se da ce u nastavku karijere nasi teniseri vise vremena posvetiti treninzima a ne medijima izigravajuci zvezde. Teniser koji ptetenduje na vodecu poziciju mora da je 100% koncentrisan samo na tenis (poput Federera , Nadala ili Enan). Puno srece nasima

banex

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.
(Posmatrac, 2. avgust 2008 01:06)

To se svakako desava prvi put u istoriji tenisa? Recimo Sharapova protiv Safine na RG ove godine? Ili mozda Stefi Graf koja protiv Monike vodi 6:1 u tie break-u pa ga izgubi?
Ocigledno da pratis tenis...

Sonja Lukic

pre 15 godina

Ja sam ocekivala. jer je i ovo za nju bio uspeh da dodje u cetvrt finale, kada je i sama rekla da nije u formi, sto se i pokazalo u prvom setu , voditi sa 5:1 i izgubiti set to je debakl samo zbog forme, a sigurno nije imala snage,
Nadam se da ce Jelena da se brzo dovede u formu, a na tome mora mnogo da radi.

Miki

pre 15 godina

Sta se desava sa nasim teniserima jel mogu da sastave vise od dva tri normalna meca ili im je slava udarila u glavu!
Svako moze da razume da neko odigra lose neki mec, al ovi nasi ga preterase!

mkz

pre 15 godina

e bre Jeco ne da ti se to prvo mesto pa to je...Bas mi je krivo, treba koristiti ukazane sanse, ali dobro, bice jos prilika.. nadam se da ces konstantnije igrati na OI i da ce sve povrede biti zalecene do tada. Svim srcem ti to zelim i navijam za tebe!!!

sapon

pre 15 godina

Instant uspeh srpskog tenisa polako se blizi kraju. Aba, Jelena i Novak sve vise tonu. Istina nikad niti nismo bili mnogo jaki u tenisu, ipak je to hrvatsku sport kao sto je kosarka srpski sport.

Lena

pre 15 godina

Zao mi je za obe sto su izgubile,ali bice bolje na OI i USopenu,ne treba im zamerati,leto je,devojke su uzivale u letu i slavi.I dok ih mi "vazemo"koja je bolja,veci patriota i sl.ostatak sveta im se podjednako divi.Napred devojke!

Posmatrac

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.

baja

pre 15 godina

Ja ne znam sta vi ljudi hocete. Da Ana i Jelena od sad pa u sledecih 10 godina budu prva i druga, da osvajaju naizmenicno sve turnire?! E pa ne moze to tako. Ako neko misli da to moze, reket u ruke pa nek igra. Svaka cast i Ani i Jeleni na sve sto su do sada postigle i sto i dalje postizu. Uz vas smo i kada dobijate ali i kada gubite. Volimo vas puno

Doki

pre 15 godina

Uh JECO !!!!:(((((((((((((

Pa ne treba tako dobre /zgodne prilike propustati na takav nacin !
Ma nije sto je izgubila,nego kako je izgubila !!

Cini mi se da su sad nasim teniserima vaznije psiho vezbe i treninzi(vizija,motivacija, koncentracija, focus,i sl.).

Ajde deco ( Ana,Jeca,Nole, Tipsa ...)pamet u glavu, kad ste vec do sada i u tim godinama tako uspesni, samo napred, nikako nazad !! Ne propustajte tako dobre prilike olako.
Svi vas volimo i uzivamo u vasim uspesima !

Alex

pre 15 godina

Nemojte pljuvati po JJ i govoriti da nije zasluzila,procitajte i videcete da i ona sama kaze da svojom igrom nije zasluzila da sada bude prva. http://www.svettenisa.net/index.php/Vesti/Nove-vesti/Jelena-bez-broja-jedan.html

lazar

pre 15 godina

ne mogu da poverujem da uvek kad izgubi ana moras i ti.Ovo ti je bila 2.sansa za redom a ti nista i jos si vodila sa 5:1,nadam se da ces jos imati sanse i da ces neku iskoristiti pa da slavimo

@leksandar

pre 15 godina

Шта, па зар њих две играју , а ја мислио да су на боловању!
Ma људи сада најискреније мислим да су обе ѕреле да оставе ово млатарање са лоптицом и посвете се српском бренду ЗЛАТИБОРСКОМ СИРУ, ПЕЧЕНИЦИ, КАЈМАКУ и допусте цурама које знају шта желе да играју тенис.

Mladen

pre 15 godina

Nijedna od teniserki nije zasluzila da bude vodeca na WTA listi,osim Sharapove kad nije povredjena.Ovde u Srbiji samo se govori o Listi i da li ce Jelena postati broj 1.Neko se cak usudio da pravi poredjenje Jelene i Nadala.Zamislite tek to.Momak je vise od TRI GODINE na drugom mestu,osvojio je 5 GS turnira,igrao 2 finala GS,ima uknjizenih ukupno 30 osvpjenih turnira i mnogo mastersa i samo 22 godine.I nekom je palo na pamet da ga poredi sa Jelenom 1,5 dana starijom,bez jednog finala Gren Slema.Jos malo pa ce Nadal imati bodova kao nase dve najbolje teniserke zajedno.Tada prvo mesto nesto znaci,a ne u ovom slucaju,kada vodece iz nedelje u nedelju gube bodove i sad prva treba da bude ona koja je izgubila najmanje.Necu se iznenaditi ako i Jelena i Ana do zavrsnog Mastersa budu imale manje od 3300 bodova.

marko-washingtonDc

pre 15 godina

11 avgusta na moju veliku srecu a na zalost mnogih JJ postaje novi svetski broj 1. Ana tada gubi 275 poena pobedom prosle sezone u LA a JJ je odbranila polufinale iz prosle godinetako da razlika je ocigledna. jos kada se skinu poeni iz San diega koji ove sezone nije igran , sharapova pada jos nize a cinjenica da ni ne ide na OI dovoljno govori o njenoj formi pa je potcenjivanje JJ stvarno sramno. Ovde je veca katastrofa sto je JJ ispala u cetvrtfinalu od devojke iz 20 nego Ana u trecem kolu od 95. Smesno. Cibulkova ove sezone ima nekoliko sjajnih rezultata a jedan je izbacivanje Venus williams iz dubaiia. Prestanite da kritikujete novi broj 1. JJ sve cestitke

Sinisa

pre 15 godina

Sta dodati ovome osim vec poznatog,nisu spremne na velike uspijehe i neznaju se sa tim nositi i nikada od njih igracica koje ce svijet zapamtiti!!!!!

tomas

pre 15 godina

A zamislite samo da su Novak, Ana i Jelena negde na 195. ili tako nekom mestu, pa da neko od njih udje medju 100 najboljih. Ili medju 30 najboljih. pogotovo medju 10 najboljih? Bio bi to lep uspeh nasih tenisera kojim bismo se svi ponosili. Sada, medjutim kada su na Prvom, Drugom i Trecem mestu na svetu, neki su nezadovoljni sto nisu jos bolji!!! Pa takvi ljudi su bas NESRECNICI. Zasto neki ne umeju da uzivaju u zivotu? I zasto ne uzmu reket u ruke, pa na turnire da pokazu kako se to radi?

Digitrone u sake

pre 15 godina

@WTATP Lista
Procitala sam ovo i na jednom drugom mestu, ne znam sama da izracunam.
Moze li jos neko da potvrdi i potkrepi racunicom ?

Stevan

pre 15 godina

Jao Jeco propustila si sansu, ali verujem u tebe i bice bolje na sledecem turniru, samo napred na Olimpijadi do zlata. Poljubac!!!!!

nikola

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nema ni deseti deo mentalne stabilnosti Monike Seles,pogotovo kada su bitni mecevi u pitanju?Ne znam da li je to los pedagoski rad Monike Seles,koja je njen mentor vec duze godina,ili jednostavno Jelena nije za broj jedan u pravom smislu te reci.

Teniser

pre 15 godina

@WTATP

Ne zaludjuj narod svojim racunicama jerto jednostavno nije tacn.Tosto tipises je stoje babi milo tojoj se snilo.Idi na link medjunarodne teniske federaci je i pod rules ce ti sve biti objasnjeno.Ili sve jedno na WTA ili ATP

Evica

pre 15 godina

@ Teniser

Hajde, reci nam šta to piše na zvaničnom sajtu WTA,nemoj da ti je teško.

Ako JJ sada ima 3740 a Ana 3828 poena...šta se dalje dešava...Prošle nedelje je Ana izgubila 275 poena,Jelena je odbranila polufinale znači nije ni dobila ni izgubila...A ovde JJ je branila finale što je 190 bodova a stigla je do četvrtfinala što je 70 bodova,znači gubi 120,a Ana je prošle godine ispala...u prvom kolu ili ...sada je ispala u trećem i dobiće 20 bodova...i kada se to sabere pa oduzme ...ispada da će JJ imati 3620 a Ana 3573...ILI NIJE TAKO?

MADA, DA JE JJ PRVA VEĆ OD TAMO NEKOG PONEDELJKA TO BI I JAVILI,kao uostalom što su za Nadala javili,iako još nije i formalno stigao na 1.mesto.

Pozdrav i hvala!

AMRA

pre 15 godina

Evo za one koji govore kako je Jelena mnogooo konstantnija teniserka od Ane... u stvari se trudi da sledi Anu koliko moze :D kad god ona ispadne zna se da sledece kolo ispada i Jelena. Dok nakon ispadanja Jelene Ana ide do kraja ;)

Svaka cast njoj, nije losa teniserka ali stvarno po 3. put je pokazala svima da u stvari nije ona za mesto no.1. Ako nije iskoristila prve dve sanse, tu trecu je morala, posto nije ni to iskoristila onda stvarno ne bi trebalo nikad da postane no.1. Devojka ima 23 godine, trebalo bi da ima dovoljno iskustva i snage da postane prvi reket WTA liste. Ne znam u cemu je problem... valjda u njenoj nedovoljno dobroj igri za to. Ana je mladja od nje i vec je prva. Da ne pricam za Mariu Sharapovu i neke druge koje su bile mnoooogo mladje prve na svetu nego sto je Jelena sada, a ona ipak nije mogla da iskoristi svoje sanse. Ne znam da li Jelena vise voli da bude u situaciji kao sto je sada...da navijaci pricaju kako je ona u stvari mnoooogo bolja nego sto je trenutna prva teniserka i sl., i ne zeli da predje na 1. poziciju jer bi tad u stvari pokazala da je mnogo losija od prethodne prve teniserke ;) Zao mi se, ali se ipak pokazuje da je Ana bolja. AJDE ANCHI ;)

H2O

pre 15 godina

Igracice tipa Cibulkove i Pašek kako dodju tako i odu. Onako zivahne i bez pritisaka, brzo naprave uspeh na jednom turniru, pa ih posle nigde nema. Cek da ih vidim iz turnira u turnir, pa umor, pa povrede, pa odbrana poena, pa publici vise nisi drag kao underdog, pa ti ova podloga ne odgovara... Ana i Jelena su zasluzile svoje pozicije, jer niko drugi nije sa takvim uspehom ulozio toliko energije kroz duzi period kao nase dve devojke.

Ivana

pre 15 godina

@banex
Da, ali ni Safina a posebno Monika nisu 50te na svetu...izvrces malo cinjenice. Lepo ti covek kaze od pedesete na svetu, a ti sada navodis primere recimo Monike koja je bila poznata po tome da se vracala kada je najteze!
Ma bre ne mogu ni Ana ni Jelena da se porede sa velikom Mo!

Bento

pre 15 godina

Odgovor za Evicu.
Nisam siguran ali mislim da si pogresila. Za proslonedeljni turnir se Jeleni dodali bodovi, a oduzece se kad i Ani za prvo mesto. Tako da ce joj se smanjiti broj poena od onih koje si izracunala.

biba

pre 15 godina

nije zasluzila da bude no.1 po kvalitetu (i sama to zna, i rekla je to!), ali se na WTA listi gleda kvantitet i za to nije ona kriva!!!
u svakom slucaju, meni je drago zbog nje!
SAMO NAPRED JECO

realno

pre 15 godina

Ne treba biti pristrasan.Svi mi volimo i Anu i Jelenu ali one nisu za broj 1.Sticajem okolnosti Ana je dosla na to mesto i brzo ce ga izgubiti,pa broj 1 treba svaku da pocisti kao sto su to radile velike teniserke a Ana ne uspeva do cetvrtfinala.A Jelenin maximum je ovo sto je pokazala.Pogledajte Safinu kako igra.A tek da igra Enan.

Pogledajte medjusobni skor Ane i JJ :)

pre 15 godina

Kad god treba sama da odlucuje o svom plasmanu JJ nema srca...Realno,ona je u rangu Cekvatadze,Petrove,Zvonareve,daleko od toga da zasluzuje broj 1.Nemam nista protiv nje ali dok ne uradi nesto ozbiljno na GS turniru nece zasluzivati broj 1.

ko-koga-i-ko-kome?

pre 15 godina

Hahahahahhahaahahaha, ako necete vas dvije da zadrzite prva dva mjesta,onda pustite Dinari Safini da postane prvi reket!
Kako se samo blamirate, Isuse Boze! Samo dalje tako nastavite pa cete biti negdje oko tridesetog mjesta! ;))

realista

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.

sapon

pre 15 godina

Instant uspeh srpskog tenisa polako se blizi kraju. Aba, Jelena i Novak sve vise tonu. Istina nikad niti nismo bili mnogo jaki u tenisu, ipak je to hrvatsku sport kao sto je kosarka srpski sport.

Teniser

pre 15 godina

Sta li joj je sad falilo.Mozda joj je trepavica upala u oko.Suvise razmislja o No1 koji je za nju nedostizan.Igracica koja se orijentisala na defanzivu nema sta da trazi protiv igracica koje stalno napadaju

modna kreatorka

pre 15 godina

Jos jedan dokaz da je zenski tenis u velikoj krizi. Neka me neko ubedi da je na prve dve pozicije WTA liste zaista zasluzeno stigla Srbija. Da je Henin ostala jos godinu dana tesko da bi smo osetili tu "slast". Ana jeste trenutno pored sestara Williams najbolja na svetu, ali dokle? Jelena je sticajem okolnosti tu gde jeste, ali ne zanosi se valjda da je bolja od Ane Marije, Dinare itd. Mislim da ce medalju na Olimpijadi uzeti samo NOle, Ana mozda, a Jelena bolje da se seta modnim pistama imace vise uspeha ...
Bolja lepsa pametnija i uvek nasmejANA Ivanovic.

jole

pre 15 godina

Ne da je ispustila sansu da bude prva na WTA listi, nego sada Kuznjecova ima sansu da osvajanjem turnira pretekne i Anu i JJ.
Velika steta za obe nase dame.

Sone

pre 15 godina

Kad je Jelena u pitanju, sta reci drugo osim - prema ocekivanjima! Ona se zubima jos drzi na ovoj poziciji ali ce se uskoro strmoglaviti i ... do penzije to je to. Bice upamcena kao solidna teniserka i nista vise. Ovakivih je bilo na pretek u istoriji tenisa, ali u Srbiji nije, pa nam ne treba zamjerati na entuzijazmu i nerelanim ocekivanjima.

Sinisa

pre 15 godina

Sta dodati ovome osim vec poznatog,nisu spremne na velike uspijehe i neznaju se sa tim nositi i nikada od njih igracica koje ce svijet zapamtiti!!!!!

totah

pre 15 godina

Da se ne lazemo,ja stvarno volim Jelenu,
ali zamislite igraca da nije igrao ni finale Grand Slam
a zauzme prvu poziciju
na ATP listi!

coolinar

pre 15 godina

Uzas.
Prvo povede sa 5:1 i posle toga od narednih 14 gemova izgubi 12.
To moze samo Jelena.
S obzirom kako su i ona i Ana odigrale ovaj turnir - bolje i da ne idu na olimpijske igre.

Ovo vec polako lici na sunovrat naseg zenskog tenisa.
(realista, 1. avgust 2008 21:34)

Kako te nije sramota covece da pises ovakve gluposti,pa kako te nije blam !?

Ovo ti lici na sunovrat srpskog zenskog tenisa ?????

Ana Ivanovic-20 godina #1
Jelena Jankovic-23 godine #2

SUNOVRAT ??? !!! ??? !!!

I ti se potpisujes sa realista ?!

Sanja

pre 15 godina

Samo jos preostaje da se Ana povuce iz tenisa i sa WTA liste kao Enan ,pa da JJ tako po automatizmu dodje do broja jedan.Pored kompleksa Ana Ivanovic,pocinje i novi zvani Cibulkova. JJ maestralno izbegava da bude prva na svetu.Nece devojka da se blamira da posle sve kidisu na nju, da je skinu sa trona.Lukavo!

Ksenija

pre 15 godina

BAŠ JE SVE I ZANIMLJIVO I TUŽNO, ALI I VESELO!!!

1. @ SAPON
Zemlja koju spominjete imala je SAMO Ivaniševića/na samom kraju karijere/ i Majoli za osvajače Gren slema i nikog više.Tu je znači nerešeno. ALI NIJE IMALA 1.IGRAČICU SVETA,niti 3.IGRAČA NA SVETU!!!Pitanje "salatare" je još neizvesno što se tiče našeg rezultata...
------------------------------
2. NOVAK I ANA su osvajači Gren slemova i Ana JE još prva na svetu...ZAISTA, da ništa više ne urade,URADILI SU SVE I ZA SEBE I ZA ZEMLJU IZ KOJE DOLAZE...JELENA,ANA,NOLE,OBJEKTIVNO JOŠ UVEK JESU NA POČETKU KARIJERA PROFESIONALNIH.../imaju 21,23 godine.../ Andre je igrao do 36,Moja ima 32,Has 30.../

JELENA...PROŠLE CELE godine 3.ove 2.na svetu... I KAO I PROŠLE GODINE/sa Enan/ a ove sa Anom, PRVA JE OBEZBEDILA MESTO NA MASTERSU!!! OSVOJILA JE PRVA TITULU U WIMBLDONU za Srbiju/ŠTO JE ISTO OMALOVAŽAVANO OD STRANE SRBA -STRAŠNO I ČUDNO I NADASVE GLUPO/.

SVE I DA ništa više ne urade ,svo troje, ušli su U ISTORIJU SVETSKOG TENISA,kao i Zimonjić,pa i Tipsarević sa juniorskim 1.mestom.

3. ZANIMLJIVO JE,ČITAJUĆI komentare SADA, kako bi svi OVDE - da oni budu ili Federer ili Enan,sve ispod toga je NIŠTA,NULA... A TIH KOJI OSVAJAJU PUNO TURNIRA JE MALO,veoma SU RETKI,na svetskom nivou retki...Ako tako razmišljamo...sve te SADAŠNJE cure su daleko,DALEKO,mnogo daleko od jedne Martine ili Štefi...Pa i Fed je još prilično daleko od Pita a o Nadalu da i ne govorimo,osvojio je 4 gren slema a Pit 14...E,na ovoj tački,verujem da shvatate,da ti zahtevi,očekivanja, postaju besmisleni...AGASI JE npr.izjavio da ne bi imao ništa protiv da osvaja samo 1 gren slem godišnje...a on je i po 3 godine preskakao da ne osvoji gren slem, bio je i 120.,a važi za velikog tenisera...

I priče o 1.mestu na listi...PA ŠARAPOVA JE BILA PRVA SVEGA 3 NEDELJE,VILANDER SAMO 3 MESECA...Koliko je trajala vladavina Kim,Riosa..?

KAO DA ZABORAVLJAMO DA SE RAČUNI SVODE NA KRAJU KARIJERE,ali da ih ovi naši i sada svedu,TO SU VEĆ,svetski i srpski, VELIKE KARIJERE....

4. KADA SE SADA SETIM ogromnog NOVAKOVOG uspeha u Australiji...odmah je mnogima /koji se i ovde javljaju,a i na stranim sajtovima/ SMETALA njegova pesnica,pa vikanje,pa radovanje,pa psovanje,pa roditelji,pa izjave,pa to što je Srbin,pa tri prsta,čak su na stranim sajtovima,KOJE SAM ČITALA, spominjali i genocidni srpski narod???!!!... A zaboravlja se da je PESNICA POČELA sa Hjuitom,zaboravlja se na Australce i Aboridžane,KADA Raf steže pesnice zaboravlja se na Špansku inkviziciju koja je htela da istrebi celu Holandiju,zaboravlja se šta su sve radile sestre Wiliams,zaboravlja se "PONAŠANJE" Mekinroa,...ALI RADOST I BODRENJE NOVAKOVO,Jelenina raspravljanja, BODU OČI,čak i srpskih navijača!!!!... ŠTA BI TEK BILO DA JE NEKO,POPUT SRPKINJE MONIKE,IZBODEN NOŽEM NA NEKOM TURNIRU U SRBIJI,ILI DA JE ATENTATOR BIO SRBIN....

I tada,kada je Nole osvojio Australiju,mi smo imali zamerke,A SADA nam fali što Nole nije onaj stari...i opet imamo zamerke...

KADA je JELENA,pre dve godine, PRVA UŠLA U JEDNO POLUFINALE GREN SLEMA U AMERICI,to nije bila vest,ILI kada je SJAJNO ODBRANILA TITULU U RIMU OVE GODINE,to isto je omalovažavano,OD STRANE I SRPSKIH NAVIJAČA ???!!!...A i sada joj se osporava pravo i na 2.mesto na svetu, koje je pošteno zaslužila, sabiranjem i oduzimanjem bodova koje je SVOJOM IGROM OSVOJILA,igrajući sa postojećim igračicama koje su joj žrebom dodeljene za protivnice.

UOSTALOM BODOVANJE JE ZA SVE ISTO.NEMA TU POKLANJANJA, pa čak ni Srbima, kojima se inače stalno i svuda poklanja.

E, sada su svi naši teniseri upali u nekakve krize,i ne igraju najbolje,I ETO OPET RAZLOGA ZA KRITIKU.A MI kritikujemo stalno,pa nam oni sada ispunjavaju želje,JER OVE KRITIKE I IMAJU NEKAKVOG OPRAVDANJA, konačno.

PS. Da se ne bi širila priča,oko Monike...naravno da je Srpkinja ...jer ako i na ovom sajtu, jedan NESTOR je Kanađanin/i zvanično mu se nigde ne insistira ili ne pominje poreklo, a čak u Kanadi nije ni rođen niti mu je iko Kanađanin,nije čak ni oženjen Kanađankom/...ONDA Monika koja je rođena u Srbiji,od dede Srbina,i koja je dolazila kao predstavnik Srbije iz Srbije u bivšoj državi, za koju je nastupala, JESTE BILA SRPSKA SPORTISTKINJA....Ovde o poreklu ne govorimo, A NJENO JE I SRPSKO, jer onda Amerikanaca, npr.ne bi ni bilo,sem Indijanaca,a i Nestor nikako ne bi mogao da bude Kanađanin. Sem toga, atentat je i izvršen upravo jer je dolazila iz SRBIJE /KO JOŠ veruje u priču o bolesnom čoveku zaljubljenom u Štefi- NIKO/.

Pljuvka

pre 15 godina

Vreme je za " pljuvanje".

Navijam za nase tenisere i uvek cu biti uz njih, ali me to ne vakcinise protiv povremenog napada ludila.

Dakle, oni su najbolji od nas, ali sta je u sirem konteksu, u svetlu svetske konkurencije u kojoj zele da se ogledaju. Sami su najavljivali pohod na prvo mesto ATP, osnosno WTA liste. I sta se desava. Jelena i Ana gube od igracica cijih imena ne mogu i en da se setim. Ako zele da budu veliki sampioni,nasi momci i devojke moraju da budu uvek u vrhu, da ih svet pamti duze od jedne nedelje, ili jedne sezone. Veliki sampioni se pamte po dobroj igri i kada gube. Neki od poraza velike Martine, Monike i Stefi Graf, pamte se duze nego neke pobede u finalima Grand Slemova.
Stalno se prica da je lako doci na vrh ali da je tesko tamo i ostati. I da je formula uspeha 10% talenta i 90% rada. Mada mislim da je u ovih 90% teske sljake potrebno zaracunati i poneko zrnce intiligencije, da bi se stvari mogle sagledati onakvim kakve stvarno jesu. A to znaci: vidi gde si, postavi prava pitanja, probaj da nadjes postene odgovore, napravi pametnu strategiju, a onda bato (seko) zna se: krv, znoj i suze - a nagrade ce onda doci.
Vadjenje na mladost je slab izgovor. Koliko god da su nasi teniseri mladi, iza njih guraju jos mladji. Vremena za ispravke nema mnogo. Nazalost takav je to sport, a ni zivot nije mnogo milostiviji.Novak smatra da je mlad sa 21 god. i da za njega jos ima vremena, a zeli da penzionise Federera koji ima 26 god. Zar misli da ce veceras Gulbis da ima razumevanja za njegovu mladost.

I na kraju, da ne ispadne da sam totalni destruktivac: Zelim nasim mladim asovima puno uspeha u daljim takmicenjima. Zato momci i cure, AJDE NAPRED, ali pametno. Vi ste nas ucinili ponosnom, ali istovremeno i teniskim zavisnicima ( i kao sto vidite i teniskim strucnjacima). Kako god bilo na buducim turnirima, ja i moja familija Vas volimo i navijamo za Vas.

nikol dž. femija

pre 15 godina

Nema Jelenine izjave,prenosa nije bilo pa se teško i može komentarisati.

ALI...čini mi se da Jelena u sebi ima neki zaista pošteni vrednosni sistem...ona sama je izjavila da ne bi želela da bude prva i da joj to i ne znači puno bez osvojenog gren slema...TO JE NARAVNO SULUDO,JER KO BI SE ODREKAO MOGUĆNOSTI OSVAJANJA PRVOG MESTA, ZASLUŽENOG ZVANIČNIM BODOVANJEM KOJE JE ORGANIZACIJA SVETSKOG TENISA SMISLILA - PA NARAVNO NIKO!

VEROVATNO NI JELENA, ali IPAK duboko negde u njoj ona to ne želi,NEĆE TAKO, *na stranu što sebe u sebi i ne vidi na prvom mestu*,i već ne znam koji put "propušta" priliku.

KO ZNA,MOŽDA JE TO I PRAVILNO RAZMIŠLJANJE,MOŽDA NJENO VREME DOLAZI,A MOŽDA I NE.Ona ne forsira,mada čudi nedostatak volje,želje,pa i ambicije,ali to objašnjava i nedovoljna fizička pripremljenost a i psihička.

Po njenim izjavama se vidi da se trudi da ostane racionalna, da radi svoj posao najbolje moguće i da ga radi što duže. Obezbedila je Masters, poboljšala poziciju na listi u odnosu na prošlu godinu,druga je, za ovu godinu je čak prva, i pored povreda igra stalno,pobeđuje,zarađuje,pa i gubi, ali ipak stalno ide dalje...

VIDEĆEMO ŠTA ĆE ONA IZJAVITI POSLE OVOG MEČA.

ZoranNS

pre 15 godina

Da Ana, Jelena i Nole danas prestanu da igraju tenis HVALA IM ZA SVE ŠTO SU UČINILI DO SADA. Kritike mogu davati samo oni koji su uložili nešto u uspeh ove dece. Ovi što su navijači sportistima samo dok su supešni, a zluradi i zli kada taj uspeh izostane, nemaju sa sportom nikakve veze.

AMRA

pre 15 godina

Evo za one koji govore kako je Jelena mnogooo konstantnija teniserka od Ane... u stvari se trudi da sledi Anu koliko moze :D kad god ona ispadne zna se da sledece kolo ispada i Jelena. Dok nakon ispadanja Jelene Ana ide do kraja ;)

Svaka cast njoj, nije losa teniserka ali stvarno po 3. put je pokazala svima da u stvari nije ona za mesto no.1. Ako nije iskoristila prve dve sanse, tu trecu je morala, posto nije ni to iskoristila onda stvarno ne bi trebalo nikad da postane no.1. Devojka ima 23 godine, trebalo bi da ima dovoljno iskustva i snage da postane prvi reket WTA liste. Ne znam u cemu je problem... valjda u njenoj nedovoljno dobroj igri za to. Ana je mladja od nje i vec je prva. Da ne pricam za Mariu Sharapovu i neke druge koje su bile mnoooogo mladje prve na svetu nego sto je Jelena sada, a ona ipak nije mogla da iskoristi svoje sanse. Ne znam da li Jelena vise voli da bude u situaciji kao sto je sada...da navijaci pricaju kako je ona u stvari mnoooogo bolja nego sto je trenutna prva teniserka i sl., i ne zeli da predje na 1. poziciju jer bi tad u stvari pokazala da je mnogo losija od prethodne prve teniserke ;) Zao mi se, ali se ipak pokazuje da je Ana bolja. AJDE ANCHI ;)

ne kapiram

pre 15 godina

ma sto ko pricao i za nju i za anu nesto u njihovim glavama ne funkcionise u poslednje vreme... ova povela sa 5:1 pa izgubila...uplasila se i od pobede i od sebe i od preuzimanja prvog mesta... a ova druga... dobro, ajde, povredila se (kako je odigrala prvo kolo sumnjam da bi prosla i da se nije povredila)

svaka cast za to prvo i drugo mesto ali ne kapiram to gubljenje u 1/4 ili 3 kolu po nekoliko puta zaredom od nekih anonimusa sa tajlanda, iz kine i slovacke... saberite se vise

Cena slave

pre 15 godina

Naše teniserke, od kada su postale prva i druga na WTA listi, potpuno su se promenile. Idu na publicitet (pogledajte samo izjave kakve daju), uživanja i počele su da se ponašaju kao razmažene zvezde.
Ako se pod hitno ne uozbilje i ne nastave ozbiljno da treniraju, brzo će izgubiti pozicije na listi.

marija

pre 15 godina

joj jelena, ti prokocka svaku sansu koja ti se ukazala da postanes broj 1... pa zasto?
prilika nece biti jos mnogo da se razumemo.

Miki

pre 15 godina

Sta se desava sa nasim teniserima jel mogu da sastave vise od dva tri normalna meca ili im je slava udarila u glavu!
Svako moze da razume da neko odigra lose neki mec, al ovi nasi ga preterase!

aaa

pre 15 godina

Svaka cast Jelo. Voditi 5:1 a izgubiti set, moze samo drvo, pa makar ono bilo i patriotsko. Ovim ne nipodastavam tvoj i Anin polozaj na WTA listi, za to ipak treba klasa, ali ovakvi porazi su poprilicno iritirajuci.

Cane

pre 15 godina

Prvo mesto u zenskom tenisu bi trebalo trenutno ostaviti prazno i nikom ga dati,jer ga trenutno niko,ama bas niko ne zasluzuje.Kakva Ana,kakva Jelena,Kuznjecova i ostali bakraci.Kako mozes da poredis te devojke sa bivsim prvim reketima,poput Graf,Seles,Hingis,Klajsters,V. Viliems,Enen.Sve ove cure za to vreme, dok su bile broj 1 nije bitno koliko dugo,6 meseci,godinu,dve... Bile su toliko dominantne da su jednostavno" razbijale" sve oko sebe.Na zalost danas toga vise nema.Poslednji veliki broj 1 (Enen) se povukao,i prvo mesto je za sada samo postala meta, nekolicini kvalitetom izjednacenim igraca.Broj #1 samo na papiru,ali kvalitetom nikako!

realista

pre 15 godina

@coolinar
Na zalost realan sam i na zalost lici mi mozda ne bash na sunovrat, ali u najmanju ruku na veliku krizu naseg zenskog tenisa.
Svakom igracu pa i najboljem se desi po neki kiks.
Medjutim od Rolan Garosa pa na ovamo kiks za kiksom. I jedna i druga gube meceve od gotovo anonimnih igracica. Sto je mnogo - mnogo je.
Razumeo bi da izgube od Sharapove, Kuznjecove, sestara Williams...
Medjutim nekoliko puta za redom gubiti u prvom, drugom kolu od igracica koje verovatno nikad nece uci ni u prvih 50 je u najmanju ruku sramota za njih.
Ako vec nisu psihicki ili fizicki spremne - bolje i da ne odlaze na turnire dok se ne spreme. Cinjenica je da je ovo ipak sramota za nekog ko se nalazi na prvom/drugom mestu najbolje rangiranih teniserki sveta.
Hvala im za sve sto su do sada postigle, i jedna i druga.

Olimpijske igre pocinju za 7-8 dana. Za tako kratko vreme ne moze se poboljsati forma, a ocigledno je da su i jedna i druga van forme.
Zato me uopste nece iznenaditi, ako obe na OI izgube vec u prvim mecevima.
Voleo bih da me obe demantuju, ali kako stvari sada stoje realno gledano nemaju sta da traze na OI.

Sledece godine njih 2 mogu osvojiti mozda i sve 4 gren slem titule, ali ova godina je cini mi se za njih vec zavrsena. Obe su potpuno fan forme i suvise je kasno za povratak iste.
Pogledajte Novaka.
Svi ga naveliko pljuju, a decko cele ove godine nije odigrao sve zajedno 3 losha mecha. A da je samo malo imao srece vec bi odavno bio broj 1.
Za razliku od njega Jelena cele godine igra loshe. Jedino je malo bolju igru pokazala na Wimbldonu, sve ostalo nije vredno pomena.
Ana opet sa strasnim oscilacijama. Jedan turnir odigra odlicno, drugi katastrofalno. Umesto da posle onog neuspeha u Engleskoj pokusa da popravi utisak - Ana pauzira mesec dana. Propusta nekoliko turnira i na kraju u Montrealu umesto da pocisti sve ispred sebe - dozivi pravi fijasko. Izgubila je od igracice koja se nalazi na 95-om mestu, od igracice koja ove godine ni na jednom turniru nije stigla dalje od drugog kola. Takve stvari sebi ne dozvoljavaju ni igracice koje su na 20-om mestu, a ne neko ko se nalazi na prvoj poziciji.

Jelena u LA posle pobede nad Petrovovom izjavljuje kako 15 dana nije uzela reket u ruke jer se lecila od povrede.
Sama ta izjava je previse neozbiljna, a jos neozbiljnije je sto je uopste dosla na taj turnir. Druge teniserke se mesecima spremaju za neki turnir, rade i vezbaju dan i noc. I onda se pojavi neko ko 15 dana nije uzeo reket u ruke i jos planira da osvoji turnir. Preveliko podcenjivanje ostalih igracica i to im se sada obija o glavu.

dosta vise

pre 15 godina

@ZoranNS
Ako neko treba da ih kritikuje onda smo to upravo mi, navijaci i gledaoci.
Sa tim njihovim uspesima ide i veliki novac koji za te uspehe dobijaju.
A sta mislis odakle dolazi taj novac?
Upravo iz nasih dzepova. Mojih, tvojih, svih navijaca i gledalaca. Novac od papreno placenih ulaznica za meceve koje oni igraju. Novac od Tv pretplate svim mogucih svetskih televizija. Novac od raznih kompanija cije proizvode oni reklamiraju, a mi te iste proizvode kupujemo...da ne nabrajam dalje.
Dakle upravo mi ih finansiramo, pa zato imamo pravo i da ih kritikujemo kad ne ispune nasa ocekivanja.

Muka mi je vise od tih fraza "Ko ste vi da ih kritikujete?", "Sta ste vi postigli?" i sl.
Takve recenice izgovaraju samo oni koji ne razmisljaju svojom glavom i koji ne vide dalje od svog nosa.

Pa da nije nas navijaca i gledalaca - ne bi bilo ni tenisera, a tenis bi bio sveden samo na nivo hobia i nista drugo.

Mladen

pre 15 godina

Nijedna od teniserki nije zasluzila da bude vodeca na WTA listi,osim Sharapove kad nije povredjena.Ovde u Srbiji samo se govori o Listi i da li ce Jelena postati broj 1.Neko se cak usudio da pravi poredjenje Jelene i Nadala.Zamislite tek to.Momak je vise od TRI GODINE na drugom mestu,osvojio je 5 GS turnira,igrao 2 finala GS,ima uknjizenih ukupno 30 osvpjenih turnira i mnogo mastersa i samo 22 godine.I nekom je palo na pamet da ga poredi sa Jelenom 1,5 dana starijom,bez jednog finala Gren Slema.Jos malo pa ce Nadal imati bodova kao nase dve najbolje teniserke zajedno.Tada prvo mesto nesto znaci,a ne u ovom slucaju,kada vodece iz nedelje u nedelju gube bodove i sad prva treba da bude ona koja je izgubila najmanje.Necu se iznenaditi ako i Jelena i Ana do zavrsnog Mastersa budu imale manje od 3300 bodova.

Mare

pre 15 godina

Meni je stvarno zao ovih fanova koji su malo vise naklonjeni Jeleni.Svake nedelje se nadaju da Jelena predvodi WTA karavan, a ono nikako da svane.Ana je pod pritiskom.Od kad je postala #1 nije vezala 2 dobra sete!Prebacuje pritisak na Jelenu, a Jelena ili nije u stanju da se domogne #1 zbog njene kakve takve igre, ili sve to vesto izbegava dok nesvoji neki GS?
Ne znam kakve su sanse Kuznjecove da ih resi tog pritiska?

sanja

pre 15 godina

jelena opet nije imala snage da, pre svega psihicki pobedi u ovom mecu ali ja je necu napadati. isto kao sto nikada necu zaboraviti noletove trofeje i igru u areni protiv australije i onu zastavu u srcu, kao sto necu zaboraviti ni anine oci pri intoniranju nase himne na RG, tako necu zaboraviti ni sve radosti koje nam je jeca donela i njene igre u slovackoj za fed kup. ne, necu je napasti i optuziti da nema srca, jer njih par ima vise srca od pola nas na netu zajedno. zao mi je zbog neuspeha obe, ali i dalje sam uz njih i samo neka se trude, nagrade ce stici kad se svi budemo najmanje nadali.
sad svi uz noleta, do pobede!

jj fan

pre 15 godina

Mislim da sam jedan od najvecih fanova Jelene Jankovic ali moram da konstatujem da, nazalost, u ovom trenutku ona ne zasluzuje da bude prva teniserka sveta. Previse propustenih prilika za tako nesto, jednostavno to je to.

Lena

pre 15 godina

Zao mi je za obe sto su izgubile,ali bice bolje na OI i USopenu,ne treba im zamerati,leto je,devojke su uzivale u letu i slavi.I dok ih mi "vazemo"koja je bolja,veci patriota i sl.ostatak sveta im se podjednako divi.Napred devojke!

Stanković

pre 15 godina

Ovaj poraz je nebitan, važno je olimpijsko zlato: "Jeco, ne summnjam u tebe" - piše jedna "jecofanka". Zaista, ovi su navijači neuništivi.

Posmatrac

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.

baja

pre 15 godina

Ja ne znam sta vi ljudi hocete. Da Ana i Jelena od sad pa u sledecih 10 godina budu prva i druga, da osvajaju naizmenicno sve turnire?! E pa ne moze to tako. Ako neko misli da to moze, reket u ruke pa nek igra. Svaka cast i Ani i Jeleni na sve sto su do sada postigle i sto i dalje postizu. Uz vas smo i kada dobijate ali i kada gubite. Volimo vas puno

nikola

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nema ni deseti deo mentalne stabilnosti Monike Seles,pogotovo kada su bitni mecevi u pitanju?Ne znam da li je to los pedagoski rad Monike Seles,koja je njen mentor vec duze godina,ili jednostavno Jelena nije za broj jedan u pravom smislu te reci.

Insajder

pre 15 godina

Pouzdano znam da je Jelena izgubila ovaj mec zbog toga sto ne zeli da bude prva bez Grand Slam-a. Dakle, moglo bi se reci da je namerno izgubila. :)A ovo vam govorim zbog toga sto mi niko nece verovati da je ovo istina.. A mozda neko i hoce. Pozdrav svim fanovima.

@leksandar

pre 15 godina

Шта, па зар њих две играју , а ја мислио да су на боловању!
Ma људи сада најискреније мислим да су обе ѕреле да оставе ово млатарање са лоптицом и посвете се српском бренду ЗЛАТИБОРСКОМ СИРУ, ПЕЧЕНИЦИ, КАЈМАКУ и допусте цурама које знају шта желе да играју тенис.

lazar

pre 15 godina

ne mogu da poverujem da uvek kad izgubi ana moras i ti.Ovo ti je bila 2.sansa za redom a ti nista i jos si vodila sa 5:1,nadam se da ces jos imati sanse i da ces neku iskoristiti pa da slavimo

NNN

pre 15 godina

Napred do zlata!
Imamo 2 najbolje teniserke na svetu, a 3/4 komentara su pljuvacki!
Pljuvaci budite vi u necemu ( pozitivnom ) najbolji na svetu!

Sonja Lukic

pre 15 godina

Ja sam ocekivala. jer je i ovo za nju bio uspeh da dodje u cetvrt finale, kada je i sama rekla da nije u formi, sto se i pokazalo u prvom setu , voditi sa 5:1 i izgubiti set to je debakl samo zbog forme, a sigurno nije imala snage,
Nadam se da ce Jelena da se brzo dovede u formu, a na tome mora mnogo da radi.

mkz

pre 15 godina

e bre Jeco ne da ti se to prvo mesto pa to je...Bas mi je krivo, treba koristiti ukazane sanse, ali dobro, bice jos prilika.. nadam se da ces konstantnije igrati na OI i da ce sve povrede biti zalecene do tada. Svim srcem ti to zelim i navijam za tebe!!!

Branislav Zekic Zeka

pre 15 godina

Sunovrat srpskofg tenisa zbog mrzovolje. Nemojte ih sada pljuvati vi koji ste ih zajedno sa neobjektivnim medijima, i kad nije trebalo, dizali u zvezde. Te ova je lepotica a ova druga je kraljica! Pa to ne igra u tenisu! Ovo kako Jelena i Ana trenutno igraju nije na nivou ni igrca trece kategorije. A o uzrocima ovog sunovrata koji su brojni i evidentni - drugom prikikom. Podrska Jeleni i Ani da prevazidju krizu i vrate se tenisu.

ledeni,opet

pre 15 godina

...i sta sad reci...cutimo, to je najbolje.
Shvatite, shvati i ti (to ja kazem sam sebi)....TENIS JE INDIVIDULANI SPORT!!!!
Osim na Olimpijadi i Devis kupu&FED takmicenju.
Moramo svi shvatiti, ipak nase devojke i momci PRVO IGRAJU ZA SEBE, pa onda i za nas.
I to nije malo.
Hvala sportistima, ipak su oni retke svetle tacke na ovom nasem sumornom nebu imatacije stvarnosti. Mi zivimo njihove zivote, pustimo ih, i uzivajmo uz njih. Koliko mozemo i koliko nam pripada.
OVAJ TEKST VAZI I ZA TENISERE I ZA KOSARKASE I ZA FUDBALERE, za sve nase sportiste koji nas ponekad i razocaraju...ali su ipak nasi.
Volite se ljudi, nije to sramota

WTATP Lista

pre 15 godina

Ako Kuznjecova ne osvoji ovaj turnir Jelena sigurno preuzima prvo mesto WTA - istina ne u ponedeljak, vec za 10 dana (u olimpijskoj nedelji) kada Ani Ivanovic otpadnu poeni sa proslogodisnjeg Los Andjelesa... tako da su mnogi previs poranili sa ocenama "nije sposobna..." ili "nikada nece...". Ali najvise me iritiraju komentari o tome kako ona kao ne radi dovoljno. Pa njen najveci problem je upravo sto igra mnogo vise meceva zadnjih 30ak meseci nego sto bi jedna TOP10 igracica trebala i smela to da radi i otuda toliki (STVARNI) problemi sa povredama ili premorem (ovo godine je jos i opreznija nego prosle, a i konacno je prestala sa dublovima, zato su joj i rezultati mnogo konstantniji).

Digitrone u sake

pre 15 godina

@WTATP Lista
Procitala sam ovo i na jednom drugom mestu, ne znam sama da izracunam.
Moze li jos neko da potvrdi i potkrepi racunicom ?

sasa jokic

pre 15 godina

potrosi pola energije na tenis u odnosu na energiju koju trosis na pojavljivanje u medijima, i u stilu "zgodna plavusa", "vrhunske noge", i sl. Bavi se tenisom tu te je majka priroda nadarila, ovo drugo pusti neka ide, pa nije sve u lepoti!

Majcek Maja

pre 15 godina

Jeco stvarno te volim,i ovo pisem iz najbolje namere,al' stvarno preterujes sa ovim porazima,nije u pitanju samo br. 1.,vec nikako da vezes par pobeda,vec sve neke gluposti....ok, kada si bolesna to je u redu,al' uvek nesto fali,daj bre menjaj nesto!!!!!!!!!!!Npr. trenera....!!!Vise ozbiljnosti,a ne posle svakog poraza, 'potrudicu se da promenim nesto . . . . . . ',STA!?KADA!?Ovo ne vazi samo za tebe vec i za Anu!!!Srecno u nastavku karijere!!!!!!

Marina Krivokapic

pre 15 godina

Cestitke Jeleni na plasamnu u cetvrtfinale. Vise srece na OI i na US openu. Porucujem Ani i Jeleni da nastave da poziraju, da pokupe koliko god ogu love, da uzivaju i da se zezaju. Jedan je zivot, a one su se finansijski obezbedile do kraja zivota. Znaci samo zezanje i da ostanete zenstvene. Mogu samo da vam pljunu pod prozor.

Stevan

pre 15 godina

Jao Jeco propustila si sansu, ali verujem u tebe i bice bolje na sledecem turniru, samo napred na Olimpijadi do zlata. Poljubac!!!!!

anonimous

pre 15 godina

A gde pise da broj jedan uvek mora da sedi na tronu pet godina?
Jednostavno sada je situacija takva da ima puno pretendenata na presto pa se mozda izmenja pet igracica na vrhu za godinu dana.
Dok su vladale Graf pa Henin verovatno ste kukali kako je zenski tenis dosadan.

jo ker fan

pre 15 godina

sada je zenski tenis interesantniji nego ikad, ranije smo imali amer. simentalke i rambo tip ludake + muskobanjaste nakaze iz evrope sad bre imamo slovensku rasu bar 10 ih lepsa od lepse igraju kompetetiv tenis svaka moze da pobedi svaku prve dve na rang listi su srpkinje ima li sta bolje; ja bi radije da me biju bejsbol palicom nego da gledam ceo mec devenport murezmo ili serena protiv enan, jao hvala qrzu da ih vise nema, serena sedne na travu i ceka da padne kisa ne bi li se odmorila niko nista ne kaze ili vriska viliamsovih ali nema komenta jer zaboga pa one su juesej grls, fuck man ja sam hepi da ih nema, sorry folks pozdrav SRBIJI od mlbrnsrb

Moljac

pre 15 godina

Evo, upravo Kuznjecova izgubi od Safine s 2:1. Ostaše naše na prva dva mesta. Redosled mi nije bitan. A muka mi je od onih koji mrze jednu jer vole drugu.

WTATP Lista

pre 15 godina

Dinara Safina je upravo pobedila svoju sunarodnicu Kuznjecovu sa 2:6 6:3 6:2 tako da je ovo ustvari idealan plasman za Jelenu - em' ce da bude prva na WTA 11 avgusta (oko stotinjak poena vise od Ane i dvestotinjak od Kuznjecove), em' ce se bolje odmoriti pred olimpijske igre. Znaci savrseno, da bolje ne moze biti, a vidi samo kako mi ovde kukamo kao neke babe :):):). U nedelji posle toga Jeleni otpadaju poeni sa proslogodisnjeg finala ovog turnira i skoro izvesno gubi prvo mesto, ali zbog ovog poraza Kuznjecove, skoro je i izvesno da ce Ana biti ta koja se na No1 vraca pred pocetak US Opena (ali ovo je vec nebitno - i jedna nedelja na No1 dovoljna je za ulazak u istoriju). Istorijski gledano otkada se u zadnjih 33 godine vode zvanicni rejtinzi svega 18 razlicitih teniserki je bilo broj 1, njih 7 je iz USA, 3 iz Srbije, 2 iz Belgije, a po 1 iz Australije, Nemacke, Spanije, Rusije, Svajcarske i Francuske.

1. Chris Evert - Nov 03, 1975
2. Evonne Goolagong Cawley - Apr 26, 1976
3. Martina Navratilova - Jul 10, 1978
4. Tracy Austin - Apr 07, 1980
5. Steffi Graf - Aug 17, 1987
6. MONIKA SELES - Mar 11, 1991
7. Arantxa Sanchez Vicario - Feb 06, 1995
8. Martina Hingis - Mar 31, 1997
9. Lindsay Davenport - Oct 12, 1998
10. Jennifer Capriati - Oct 15, 2001
11. Venus Williams - Feb 25, 2002
12. Serena Williams - Jul 08, 2002
13. Kim Clijsters - Aug 11, 2003
14. Justine Henin - Oct 20, 2003
15. Amelie Mauresmo - Sep 13, 2004
16. Maria Sharapova - Aug 22, 2005
17. ANA IVANOVIC - June 9, 2008
18. JELENA JANKOVIC - Aug 11, 2008

Adnan

pre 15 godina

Ni trecu sansu da se domogne vodece pozicije na VTA listi JJ nije iskoristila,a ko zna kad ce joj se ukazati sledeca prilika. Ana i JJ su mlade i od njih treba ocekivati jos puno pobeda ali dolaze i druge jos mladje teniserke zeljne uspeha i dokazivanja. Nadam se da ce u nastavku karijere nasi teniseri vise vremena posvetiti treninzima a ne medijima izigravajuci zvezde. Teniser koji ptetenduje na vodecu poziciju mora da je 100% koncentrisan samo na tenis (poput Federera , Nadala ili Enan). Puno srece nasima

Doki

pre 15 godina

Uh JECO !!!!:(((((((((((((

Pa ne treba tako dobre /zgodne prilike propustati na takav nacin !
Ma nije sto je izgubila,nego kako je izgubila !!

Cini mi se da su sad nasim teniserima vaznije psiho vezbe i treninzi(vizija,motivacija, koncentracija, focus,i sl.).

Ajde deco ( Ana,Jeca,Nole, Tipsa ...)pamet u glavu, kad ste vec do sada i u tim godinama tako uspesni, samo napred, nikako nazad !! Ne propustajte tako dobre prilike olako.
Svi vas volimo i uzivamo u vasim uspesima !

GoranSD

pre 15 godina

Sinoć sam po prvi put bio ljut i pomislio da više nikad neću da pratim tenis.Nije strašno izgubiti ali na ovakav način!
Naravno i Eurosport se tu nakačio jer nas je po stoti put "izradio" za prenos tako da mi i dalje nije jasno šta se desilo Jeleni odnosno Cibulkovoj koja je onako superiorno došla do četvrtfinala.
Ipak...
Ipak ja nemam prava da budem ljut ninakoga drugog osim na sebe.
Oni igraju i treniraju koliko mogu i žele trude se da urade ono što smatraju da treba ili su im rekli da treba da bi postigli uspeh.Niko nama nije kriv što su naše proojekcije i želje veće u pojedinim trenucima,nego što oni mogu i žele da ostvare.Niko meni nije kriv što lepo nisam sinoć izveo ženu i decu negde nego sam sedeo kući i pratio LIvescore uz to uneo i previše emocija.
Sve je to sport a sportisti nisu roboti i svaki je sa svojim manama a nama preostaje da sa manje emocija pratimo i navijamo kad možemo i imamo vremena jer sve ostalo nije normalno.
Inače posle poraza Kuznjecove Jelena će ipak biti br.1 na listi od 11.8.Nedelju dana,taman toliko koliko zaslužuje jer ne može se reći da neko ko je već više od godinu dana u prvih tri na listi nezasluženo prvi na istoj.Uostalom ona je prva i na Race listi.A da li će i kasnije ponovo doći na isto mesto zavisiće samo od njene igre i rezultata jer ona i Ana ipak imaju prednost i ne previše bodova za odbranu pa nek izvole.
Safini svaka čast samo ne može neko da igra dobro samo tri meseca i da bude prvi.Zato su liste i dobre jer pokazuju i minuli rad.Ako nastavi ovako ona će sigurno biti prva možda već posle USOpena.Mada sumnjam.

Thunderbird

pre 15 godina

Izgleda da su neki zaboravili da je Jelena celu 2007. godinu bila 3. na svetu ( a to nije nedelju dana, i nije kako ovde zlobnici kazu "bar" na nedelju dana.)
Neki su zaboravili da je imala ogroman broj polufinala i finala, i najvise zestokih meceva sa Enan - upravo zato je bila i sprecena da osvoji vise turnira.
A posebno me fasciniraju oni koji kazu da ove godine nije uradila nista.
Ako je nista igrati dva polufinala GS, finale Majamija sa Serenom, i odbraniti Rim.
Slazem se da treba da ima stalnog kondicionog trenera, samim tim ce biti i manje povreda.

Teniser

pre 15 godina

@WTATP

Ne zaludjuj narod svojim racunicama jerto jednostavno nije tacn.Tosto tipises je stoje babi milo tojoj se snilo.Idi na link medjunarodne teniske federaci je i pod rules ce ti sve biti objasnjeno.Ili sve jedno na WTA ili ATP

Ženevljanin

pre 15 godina

Aut Caesar aut nihil! (Ili Cezar ili ništa). Izgleda da većina komentatora smatra da -ako Jelena nije PRVA - nije ništa uradila, mal te ne treba da se penzioniše.:-) Ili da ni ona ni Ana ne smeju da gube od "anonimusa". Shvatite, priča o "lošem kvalitetu ženskog tenisa" ne pije vodu. Tačno je da danas nema superiorne Navratilove, Seleš, Graf, Enen... ali je takođe tačno da nikad u istoriji tenisa nije bilo jače konkurencije: današnja br. 100 bi "rasturila" desetu igračicu sveta iz vremena Martine Navratilove. Cibulkova i Pašek su jedne od najjačih teniserki novog talasa; kada su Jelena i Ana u njihovim godinam krčile put ka vrhu nije vam bilo čudno kad su pobeđivale daleko afirmisanije teniserke, zar ne?:-)

banex

pre 15 godina

Jako mi je zao i zbog Jelene i zbog Ane, ali ruku na srce, broj 2 na svetu ne moze sebi da dopusti da izgubi set u kome vodi sa 5:1. Cak i da se to dogodi, onda se treba pribrati i odigrati drugi set savrseno.

Iskreno se nadam da je ovo prolazna kriza.
(Posmatrac, 2. avgust 2008 01:06)

To se svakako desava prvi put u istoriji tenisa? Recimo Sharapova protiv Safine na RG ove godine? Ili mozda Stefi Graf koja protiv Monike vodi 6:1 u tie break-u pa ga izgubi?
Ocigledno da pratis tenis...

Evica

pre 15 godina

@ Teniser

Hajde, reci nam šta to piše na zvaničnom sajtu WTA,nemoj da ti je teško.

Ako JJ sada ima 3740 a Ana 3828 poena...šta se dalje dešava...Prošle nedelje je Ana izgubila 275 poena,Jelena je odbranila polufinale znači nije ni dobila ni izgubila...A ovde JJ je branila finale što je 190 bodova a stigla je do četvrtfinala što je 70 bodova,znači gubi 120,a Ana je prošle godine ispala...u prvom kolu ili ...sada je ispala u trećem i dobiće 20 bodova...i kada se to sabere pa oduzme ...ispada da će JJ imati 3620 a Ana 3573...ILI NIJE TAKO?

MADA, DA JE JJ PRVA VEĆ OD TAMO NEKOG PONEDELJKA TO BI I JAVILI,kao uostalom što su za Nadala javili,iako još nije i formalno stigao na 1.mesto.

Pozdrav i hvala!

H2O

pre 15 godina

Igracice tipa Cibulkove i Pašek kako dodju tako i odu. Onako zivahne i bez pritisaka, brzo naprave uspeh na jednom turniru, pa ih posle nigde nema. Cek da ih vidim iz turnira u turnir, pa umor, pa povrede, pa odbrana poena, pa publici vise nisi drag kao underdog, pa ti ova podloga ne odgovara... Ana i Jelena su zasluzile svoje pozicije, jer niko drugi nije sa takvim uspehom ulozio toliko energije kroz duzi period kao nase dve devojke.

tomas

pre 15 godina

A zamislite samo da su Novak, Ana i Jelena negde na 195. ili tako nekom mestu, pa da neko od njih udje medju 100 najboljih. Ili medju 30 najboljih. pogotovo medju 10 najboljih? Bio bi to lep uspeh nasih tenisera kojim bismo se svi ponosili. Sada, medjutim kada su na Prvom, Drugom i Trecem mestu na svetu, neki su nezadovoljni sto nisu jos bolji!!! Pa takvi ljudi su bas NESRECNICI. Zasto neki ne umeju da uzivaju u zivotu? I zasto ne uzmu reket u ruke, pa na turnire da pokazu kako se to radi?

marko-washingtonDc

pre 15 godina

11 avgusta na moju veliku srecu a na zalost mnogih JJ postaje novi svetski broj 1. Ana tada gubi 275 poena pobedom prosle sezone u LA a JJ je odbranila polufinale iz prosle godinetako da razlika je ocigledna. jos kada se skinu poeni iz San diega koji ove sezone nije igran , sharapova pada jos nize a cinjenica da ni ne ide na OI dovoljno govori o njenoj formi pa je potcenjivanje JJ stvarno sramno. Ovde je veca katastrofa sto je JJ ispala u cetvrtfinalu od devojke iz 20 nego Ana u trecem kolu od 95. Smesno. Cibulkova ove sezone ima nekoliko sjajnih rezultata a jedan je izbacivanje Venus williams iz dubaiia. Prestanite da kritikujete novi broj 1. JJ sve cestitke

Ivana

pre 15 godina

@banex
Da, ali ni Safina a posebno Monika nisu 50te na svetu...izvrces malo cinjenice. Lepo ti covek kaze od pedesete na svetu, a ti sada navodis primere recimo Monike koja je bila poznata po tome da se vracala kada je najteze!
Ma bre ne mogu ni Ana ni Jelena da se porede sa velikom Mo!

Alex

pre 15 godina

Nemojte pljuvati po JJ i govoriti da nije zasluzila,procitajte i videcete da i ona sama kaze da svojom igrom nije zasluzila da sada bude prva. http://www.svettenisa.net/index.php/Vesti/Nove-vesti/Jelena-bez-broja-jedan.html

Bento

pre 15 godina

Odgovor za Evicu.
Nisam siguran ali mislim da si pogresila. Za proslonedeljni turnir se Jeleni dodali bodovi, a oduzece se kad i Ani za prvo mesto. Tako da ce joj se smanjiti broj poena od onih koje si izracunala.

biba

pre 15 godina

nije zasluzila da bude no.1 po kvalitetu (i sama to zna, i rekla je to!), ali se na WTA listi gleda kvantitet i za to nije ona kriva!!!
u svakom slucaju, meni je drago zbog nje!
SAMO NAPRED JECO

realno

pre 15 godina

Ne treba biti pristrasan.Svi mi volimo i Anu i Jelenu ali one nisu za broj 1.Sticajem okolnosti Ana je dosla na to mesto i brzo ce ga izgubiti,pa broj 1 treba svaku da pocisti kao sto su to radile velike teniserke a Ana ne uspeva do cetvrtfinala.A Jelenin maximum je ovo sto je pokazala.Pogledajte Safinu kako igra.A tek da igra Enan.

Pogledajte medjusobni skor Ane i JJ :)

pre 15 godina

Kad god treba sama da odlucuje o svom plasmanu JJ nema srca...Realno,ona je u rangu Cekvatadze,Petrove,Zvonareve,daleko od toga da zasluzuje broj 1.Nemam nista protiv nje ali dok ne uradi nesto ozbiljno na GS turniru nece zasluzivati broj 1.