Nedelja, 27.07.2008.

18:09

Srbija pobedila i Rusiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobednik je Mečel kupa u Moskvi.

Izvor: B92

Srbija pobedila i Rusiju! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ TADIC
Dok nekoga ne oboris u tituli, naravno da ostaje ono sto jeste. Grcka je 2007. pre pocetka prvenstva jos uvek bila prvak na pripremnim utakmicama. Ja sam o tome pricao, to je predskolsko kosarkasko znanje!

KKP

pre 15 godina

Ovom pobedom smo pokazali da smo ozbiljna i izuzetno jaka ekipe! Bravo za Ivkovica i igrace! A Tripko trpa li trpa... :))) Bravo, majstore!

Malena_kosarkasica

pre 15 godina

s obzirom da nisam gledala utakmicu...zelim da cestitam nasim reprezentativcima,svaka cast.Po rezultatu se vidi da je bila jaka utakmica....jos jednom svaka cast.

Erik Kartmen

pre 15 godina

Svaka cast! Svaka pobjeda je za postovanje, ipak... treba podsjetiti na blisku proslost. Sa Sakotom smo u pripremnom periodu uspjeli da dobijemo i Grcku(tadasnjeg evropskog prvaka) i Argentinu(Olimpijskog sampiona), da bi posle dozivjeli krah na Svjetskom prvenstvu. Mislim da zbog toga ne treba prerano davati ocjene o kvalitetu ovog tima. Utakmice sa rezultatskim pritiskom su mnogo bolji parametar za donosenje nekih bitnijih zakljucaka. U svakom slucaju pozdravljam podmaldjivanje tima, mislim da igru treba bazirati na Teu i Tepicu spolja (uz Tripka kome je Duda ocigledno nasao pravo mjest i Ercega koji je jedan od najraznovrsnijih napadaca u Evropi i koji uz pravu motivaciju moze da bude kljucni igrac tima. Smatram da Vujanic mora da ulazi sa klupe i da pomaze iskustvom, njegovo vrijeme je proslo i svoju igru treba da podredi timu u potpunosti... Krstic pod kosem predstavlja veliku snagu, nazalost samo u napadu... Smatram da cemo opet imati velikih problema sa skokom ukoliko Duda ne bude insistirao da se svi igraci ukljuce u tu fazu odbrane(prije svega Kecman i Velickovic) od Milicica i Krstica nema velike koristi u skoku...
Neka je srecno momci i nadam se da cete vratiti srsku kosarju gdje joj je mjesto.

look around you

pre 15 godina

@Hermit
Gledao sam utakmicu i slazem se da su Rusi odigrali maksimalno bas zato sto su igrali pred svojom publikom i zato sto im je bila poslednja utakmica pred OI.Cak su imali u toj zelji i naklonost sudija(pretposlednji njihov napad kada Tripkovic sece loptu ona udara Holdena po prstima i odlazi u aut,a sudija sudi loptu za Ruse-lepo se videlo na snimku ,pa Morgunov udara sakom o parket kad je promasio poslednji sut).To sigurno pokazuje zelju za pobedom.I ne bih se slozio sa nekima da se niko ne trosi na pripremnim utakmicama,pa pogledajte Spance,sampione sveta,vicesampione Evrope,vicesampione OI,ZNACI VRHUNSKA EKIPA,kako oni igraju na pripremnim utakmicama.Posto
mogu da biraju skim ce da igraju,biraju jake ekipe da bi odrzali formu pred jako takmicenje i pobedjuju te iste ekipe sa 15-20 razlike.To nije dokaz da ostale ekipe nesto kalkulisu sa formom jer protiv njih i niko ne igra kao da je pripremna nego kao da je takmicarska utakmica.Spanija je dokaz ekipe koja daje sve od sebe gde god igra,jer to je takva nacija,temperamentna,koja ne voli ni u cemu da gubi,a pogotovo ne u kosarci,koji je drugi nacionalni sport.A zna se koliko samo vole,cene i ulazu u sport.

Jabbar

pre 15 godina

Za Kostunicu i ostale neupucene:

1. Tacno je da pripremne utakmice u ranoj fazi nemaju rezultatski znacaj.

2. Tacno je da istinski veliki timovi retko gube cak i pripremne utakmice u ranoj fazi (pogledati rezultate Spanije iz poslednjih godina).

3. Tacno je da retko ko moze da se seti kada su nekadasnje reprezentacije SFRJ i SRJ izgubile neku pripremnu utakmicu. Samo SCG nije ispostovala taj trend 2002. godine.

4. Tacno je da "boranija" moze da napabirci neku pobedu protiv jakog tima na pocetku priprema.

5. Tacno je da su sanse za tako nesto pred pocetak vaznog takmicenja neuporedivo manje.

6. Tacno je da pobeda protiv Rusa ima sasvim solidnu tezinu.

7. Tacno je da ce mec protiv Argentine, i eventualno Kine, imati jos vecu.

Nebojsa

pre 15 godina

Zaista steta sto nismo na olimpijskim igrama, ali mozda je tako i bolje. Neka se ekipa uigra i lagano spremi za predstojece izazove. Cestitke Dudi na svemu dosad ucinjenom.

Cvetko

pre 15 godina

re: Bumblebee

Ne kaže se "hvalio" nego FALIO ili nedostajao!

Znanje i autoritet su maniri koji su nedostajali dvojici poslednjih trenera! Obradović je imao problema sa primitivizmom u liku i delu Gurovića, Rakočevića, Jarića... koji je imao i Pešić ali i Divca i Bodirogu i nevidjenu sreću! Sve je počelo da pada još u Indijanopolisu (slučaj Radmanović)i to se znalo ali niko nije imao znanja i autoriteta da rešava jer su košarkom harali menadžeri i neradnici željni položaja i odličnih finansija (večni, ničim zaslužni, titular i neradnik Varajić npr).
Sa ovom reprezentacijom se mora još puuunooo raditi i biće i takmičarskih padova i slabosti ali MORA POLAKO! Jedinica je problem i strašno ćemo se mučiti dok je ne napravimo a treba nam 3 takva igrača da možemo da se vratimo u vrh. Mi nemamo igrača kao što su Dijamantidis, Papalukas, Jasikevičijus, Navaro,Kalderon,Rubio, Holden, Parker, Priđioni ili Đinobili, Kirilenko, Novicki...Jednostavno nemamo VELIKE igrače i treba da ih strpljivo stvaramo...
Pošto su nam svi ekipni sportovi ili na dnu (rukomet, fudbal, košarka) ili u padu (vaterpolo)(odbojka je iznimka zbog Boričića - znači uprava, menadžment, rukovodeći kadar, treneri) treba biti strpljiv i odlučan pa će se uz košarku dići i ostali (fudbal nikada).
Podržimo Ivkovića jer jedini hoće da radi a ume.
Pozdrav i polako
Cvetko

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ Carapan
A da li su i 2006. bili Argentinci olimpijski prvaci kada smo ih dobili na turniru, a kasnije nas je Nigerija dobila i znamo kako smo zavrsili sv. prvenstvo. A da li je Grcka bila evropski sampion 2007. i dobili smo ih 25 razlike na pripremama, pa smo posle izgubili od svih ukljucujuci i mocni Izrael! Niko se ne trosi na tim utakmicama, to su samo pripreme...

Hermit

pre 15 godina

Zivim ovde u Rusiji i gledao sam utakmicu. Nije mi jasno da neki od nas mogu da u ovoj pobedi traze izgovore tipa "ovo je pripremna utakmica" ili "rusi kriju taktiku"... Nama je ovo ako sam dobro pratio tek treca utakmica posle priprema,a Rusi koji se spremaju za Olimpijadu (veoma su ambiciozni)i igraju pred svojom publikom poslednju utakmicu (finale) su zaista hteli da pobede... Ko je gledao prenos zna o cemu pricam. Pozdrav za sve ljude dobre volje, koji navijaju za Srbiju i kad dobija ali i kad gubi.
p.s. Erceg, Tripkovic i Krstic mozda najupecatljiviji ali su svi zasluzili nase cestitke za sve prikazano u Moskvi !

Zlatko

pre 15 godina

Najzad pravi čovek na pravom mestu. U talentima i dobrim igračima nikad nismo oskudevali, trebalo je da to neko uvede u prave tokove.

podsetnik

pre 15 godina

uz cestitke na dobrim rezultatima, samo bih da podsetim da nama u pripremnim utakmicama uglavnom nisu manjkali solidni rezultati (ni u doba sfrj, scg, pa ni sada; ni sa sakotom, ni sa slavnicem, pa ni sada). ovog puta ekipa je rasterecena bilo kakve price o rezultatu, cak se ne priprema ni za neko ozbiljnije takmicenje. pritisak javnosti je time manji, a o tome da podrsku svih ima ivkovic ne treba ni trositi reci. a to je upravo ono sto je nedostajalo ranijim selektorima. uz ovakve uslove u okruzenju, ne mislim da bi problem imali ni obradovic, ni sakota, ni slavnic. a svima njima pripada deo uspeha koji se sada pripisuje ivkovicu.

scepan mali

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na ruskoj 'planjeta sport' i koliko god sam prijatno iznenadjen, toliko i nisam, s obzirom da se itekako vidio Ivkovicev pecat.
Iako je rano nakon tri utakmice izvoditi zakljucke, vidi se da imamo posle Pesica konacno pravog coveka na klupi naionalnog tima. Pogledajte koliko je izvukao iz Ercega, koji je prosle godine na eurobasketu bio najvece razocarenje. Ovim momcima treba vremena, za 2-3 godine, kada se prikljuce i stasaju i ovi mladi juniorski svetski prvaci poput Macvana ili Jeremica, bice to ekipa za respekt svima, bicemo sigurno medju 4-5 najboljih na svetu.
P.S. Ja zaista ne znam kakve veze ima Ivkovic sa Vujosevicem ili Partizanom (osim sto je i sam bio trener Partizana, ali tokom sedamdesetih). Oni kojima to pisu: kosarku su igrali Srbija i Rusija, to su dve nezavisne zemlje, koje imaju takodje svoje kosarkaske nacionalne timove. Ja sam bar gledao mec Rusija-Srbija, a ne CSKA-Partizan...

SRPSKI NAVIJAC

pre 15 godina

Selekcija koja je napravljena ,kako sam tvrdio i od pocetka,je veoma lepo odradjena ALI jedna stvar mi je bola oci koju nisam video na spisku.Moje licno misljenje,sa kojim naravno mozete slobodno i da se ne slozite,je da je Duda trebao da pozove i SANDRA NICOVA jer ne zaboravite kako se taj decko poneo prilikom odabira reprezentacije za koju ce igrati.Crnogorci su mu se toliko uvukli u guzu da su ga proglasili za NAJBOLJEG CRNOGORSKOG IGRACA samo da bi decko igrao za njih a setite se samo kakav je njegov odgovor bio na to!Decko je COVEK I PO!!!I naravno ne samo zbog tog gesta mislim da je trebao da bude barem na onom malo sirem spisku od 18 igraca jer od Krstovica ili Radivojevica je svakako i mladji i perspektivniji kosarkas a Luka mu ne moze ni vodu doneti(isto su godiste)sto je naravno pokazao do sada a i moje ce se reci samo potvrditi u dresu Partizana sledece sezone.
Duda je rekao da ce biti jos selekcije igraca u narednom periodu i bio bih veoma srecan ukoliko bih video ime tog momka na nekom od buducih spiskova za reprezentaciju,barem na nekom sirem ako nista drugo(mada mislim da bi mogao da se izbori i za nesto vise)!
NAPRED SRBIJO,napred zvezdo,pa onda svi ostali... :)))

dr Dragan D. Dabich

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 20:54)

A nisi ni ti prvi, a bogami ni poslednji koji uzimash tudja imena umesto svog.

gugle

pre 15 godina

Krenuli smo, nadam se, pravim putem. Jugoslovenskim. Nadam se da ce dobri rezultati biti dovoljan razlog da se nasi najbolji igraci odazovu pozivu i pojacaju konkurenciju na pripremama (nikome nije zagarantovano mesto). I igraci kao Katnic ili Stojacic treba da igraju u Zvezdi, Partizanu i odmah u vatru da se ubace. Da uce uz iskusne.

nikola

pre 15 godina

Kako divan osecaj ljudi, nasi kosarkasi ponovo pobedjuju. Hvala momcima, hvala Dudi, zasluzuju sve cestitke, ipak su za velika dela potrebni veliki ljudi. Gospodo kosarkasi, koje treba moliti da igraju za nacionalnu selekciju, smatrajte da imate voljno

maki grobar

pre 15 godina

Bravo, majstori! Bez euforije, ali ovo sluti na jako, jako dobro! Nismo na OI, ali biće za novi tim puno prilika.
I nešto što je van priče o repki, pitam se gde su sada oni uvaženi stručnjaci i poznavaoci košarke koji ispljuvaše Tripkovića onoliko.

Rudy_vgd

pre 15 godina

Svaka cast momci samo tako,kako smo ih dobili jeste vrlo mala razlika al pobeda je vazna...Zoran Erceg me odusevio,svaka mu cast i bice najbolja 4 na svetu,Tripko je isto dobar bio,kao i Krle,samo je Vujke(nas kapiten)ama bas skroz slabo odigrao.Teo 7 asistencija svaka cast to je PLEY.

branko

pre 15 godina

utakmice sa Dajmond bola se mogu gledati na eurosport2, samo mislim da nece prenositi sve utakmice, ali se nadam da hoce bar Srbija - Argentina

pozdrav iz moskve

pre 15 godina

E ovo je bilo pravo zadovoljstvo....gledati uzivo kako nasi klinci biju evropskog sampiona u sred Moskve.....toliko su dobro igrali da jednostavno nisam imao kad da gledam ruskinje po tribinama :) momci...samo tako nastavite i bicete nasi sampioni!!!!

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!

neko iz mase

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 19:50)

Ole...

Balkanac

pre 15 godina

Eurosport2 ce prenositi svaki dan po tri utakmice sa Diamond Ball-a.
30.07- od 10h SRB-Iran
31.07- od 13h SRB-ARG
01.08- od 8h za peto mesto
od 10h za trece mesto
od 13.30h finale.
A to sto nema NBA zvezda nije kriv Ivkovic.Sve ih je pozvao ali su samo odbili,zato zaboravite bar za sada i Stojakovica i Pavlovica,Radmanovica.Imamo mladje koji zele da igraju!!!!

Pecarski

pre 15 godina

Znam da je ovo najvece klubastvo, ali ne mogu a da ne primetim: tokom celog meca sa Rusima (a pretpostavljam i prve dve utakmice na turniru), u petroci su non-stop bila bar tri, a neretko i cetiri, igraca Partizana iz poslednjih 4-5 godina. Stoga, rezultat ne treba da cudi.

Napred Duda & Co.

Milan KG

pre 15 godina

СРБИЈА: Теодосић 7 (6 ас), Тепић 3, Цветковић 5, Ерцег 20 (2-3 за два, 3-5 за три, 7-7 сл.б, 6 ск), Кецман, Марковић 4, Трипковић 14 (3-6 за два, 2-3 за три, 2-2 сл. Б), Крстић 13 (6 ск), Вујанић, Величковић 2, Перовић 7, Богдановић, Савановић

РУСИЈА: Шабалкин, Холден 20 (4 ас), Биков 5, Кириленко 10 (3 ас, 9 ск), Моргунов 9 (7 ск), Самоиленко 3, Пашутин 2, Мониа 6, Понкрашов, Саврашенко 8 (6 ск), Кеиру 2, Фридзон, Воронцевич 9, Каун

moskvich

pre 15 godina

upravo stigao sa utakmice,
najzad tim bez holivudskih zvezda, duda definitivno zna sta radi covek je genije.
nemamo neke ekstra igrace ali se vidi da mozemo jos dosta da napredujemo i da su momci dosli da igraju a ne da se slikaju i glupiraju.
jedino bih zadrzao za sada misljenje o pitanju milicica koji nije ni ulazio u igru a i delovao je kao da nije bas mnogo zainteresovan sta se desava na terenu.

KOSTUNICA

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...

Sasa

pre 15 godina

Gledao sam tekmu preko SPORT PLANET-a, i mogu da KAZEM DA SU ME MOMCI ODUSEVILI. Vodili su veci deo meca, i nisu Dozvoljavali Rusima da se priblize na manje od dva razlike. Na kraju nas je stao sut, ali smo dobrom odbranom, napravili dobar posao.Krstic, Tripkovic, Erceg i donekle Teodosic, davali su ton nasoj igri. Malo je podbacio Kecman, Velickovic je cuvao Kirilenka tako da se napunio licnim greskama, a Vujanic mora i moze mnogo bolje. Sasa.

книнџа

pre 15 godina

а гдје су сада они пљувачи од јуче?!?!?!?!?!
напријед наши, поздрав из бањалуке!!!!!

Ser_Zile

pre 15 godina

Dokle ce te da pljujete vise nasu reprezentaciju?????? pustite da igraju, dajteim podrsku sada kada je tesko, kada imamo slabre rezultate!!!! I ja bih voleo da opet vladamo plantemo ali trenutno nismo tako jaki kao nekada...verujem u ove momke isto kao kada smo rusili sve pred sobom! Svi koji plujete ovu reprezentaciju bolje bi bilo da cutite jer je bilo lako hvaliti se kada je ona pobedjivala dajte sada stisnite zube i pokazite da verujete u njih, da ste srcem uz reprezentaciju i nemojte tako lako da se odricete nje... Sta ce te da pisete o njoj ako pocne da pobedjuje za godinu, dve??? Imate da se hvalite na sva usta, da se kunete u nju...jadno je to sto radite, nisko... Sramota me je da takvi kao vi postoje!!! VOLIM SRBIJU I NIKADA SE NECU ODRECI NJE (kao pojedini) SAMO NAPRED MOMCI!!!!

serbian_basketball

pre 15 godina

Neko je trazio link, evo : www.justin.tv/antileech

Mada je to u stvari bila ruska tv - Planeta Sport, ali sam ih ja gledao preko ovog sajta.

Ivan

pre 15 godina

Pao je i prvak Evrope ! Svaka cast momci,samo napred ! Zna Duda sta radi , bice ovo dobra ekipa ! Ne trebaju nam te NBA "zvezde" i zvezdice ! Ovi momci su buducnost nase kosarke!

SRBIJA !!!

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Ivkovicu majstore! Svaka tvoja rec je prava i odmerena, ti sve svoje kvalitete pokazujes pored aut linije. Polako, nema ni male euforije, idemo korak po korak, polako se vracamo na stare staze slave...

Bodiroga#4 90

pre 15 godina

A sta sam ja juce rekao???!!
Sto bi rekao Muta Nikolic:"Zasto se mi radujemo? Pa ovo je sve normalno!!!!"
XaXaXa
Javi se Kostunice!!!!!

grobar

pre 15 godina

Ja mislim da bez partizan skole i Vujoševića mi nebi pobedili ni katango! kaki bre duda, vujošević je car. napred partizan!
ko više navija za srbiju i crnu goru, a ne za partizan taj nije grobar.
svi na 1 kolo kvalifikacija za lš, ko god da bude protivnik ima da ih zgromimo!

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koja iako je imala prijateljski karakter bila vise nego uzbudljiva, cinjenica da su Rusi igrali u najjacem sastavu, da je cak i Kirilenko imao 4 licne greske govori o tome koliko su Rusi ozbiljno shvatili ovu utakmicu, sjajna igra Ercega i Krstica mada su i ostali odigrali na visokom nivou, odlicna odbrana Tripkovica na Holdenu u zadnjem napadu Rusije, sve u svemu lep predznak da se nasa kosarka vraca tamo gde joj je i mesto, u vrhu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

dejan iz bijelog svijeta

pre 15 godina

Nije ovdje rezultat toliko bitan. Gledao sam utakmicu i malo upoznao igrace.

Dobar nam je tim, a sto je naj vaznije vidi se da moze i dosta dosta bolje. Rusi su igrali sa kompletnim timom i zvijezdama poput Kirilenka...

Isticem Ercega, sjajan igrac sa fantasticnom perspektivom. Ostali su mladi, voljni i igraju kao tim.

Nece biti problema na kvalifikacijama.

all we need is belive in our guys

pre 15 godina

Bravo na pobedi i osvajanju turnira!Popedili smo evropskog sampiona koji se sprema za olimpijske igre.Ova mladost i zajednistvo mogu da nam vrate veru.Cestitke selektoru i igracima i samo tako nek nastave!

vvf

pre 15 godina

Ko je igrao za Ruse?!
Svaka cast nasima! Jos kad bi nekim cudom neko otkazao ucesce na OI pa da nasi dobiju vajl kard! Radi priprema sa jacim ekipama...

zoki87

pre 15 godina

Bravo momci, samo napred! Ovo je odlicno za samopouzdanje. Pobediti uigranog prvaka evrope na gostujucem terenu, pa cak i u prijateljskoj utakmici nije mala stvar. Jos jednom, svaka cast!

ledeni

pre 15 godina

Bravo!!!
A sad bez euforije, zna Duda kako se to radi, pustimo ih sada. Bice jos uspona, ali i padova. Bitno je istrajati. Verujem im da znaju kako, SAMO STRPLJENJA SADA!!!
Samo bez nebeskih pohvala ali i bez izlivanja zuci, TO JE PRAVI PUT.

serbian_basketball

pre 15 godina

E, ovako... citao sam prethodna 2 dana komentare, ali ja nista nisam hteo da kazem.

Gledao sam 2. poluvreme na internetu, i mogu vam reci da momci igraju zaista dobro. Pre svega mi se svidja sto igraju cvrstu odbranu. Pokretljivi smo, u napad prelazimo vrlo brzo. Ukratko, igramo modernu kosarku. Mnogo moderniju nego kod gospodina Slavnica... Njemu svaka cast, imao je hrabrosti da povuce odredjene poteze, ali igru nije postavio kako treba. Da nije bilo jednog pada na pocetku poslednje 1/4 kad su Rusi napravili seriju od 8:0, mislim da bismo ih jos lakse dobili. Ipak, dobiti Ruse, prvake Evrope, u sred Moskve, kad su jeku priprema za OI nije mala stvar.

Mislim da se zaista ne treba brinuti za povratak nase kosarke, pogotovo kad se ovim momcima dodaju i oni iz mladjih selekcija.

A sad bih rekao nesto i o onima kojih nema. Ljudi, hiljadu puta je receno - koga nema, bez njega se mora i moze. Svaka cast pojedincima za sve sto ucinili u ranijim akcijama, ali zaista treba podrzati ove mlade momke. Srbija sad mora da pokaze da je uz njih.

Milosh PK

pre 15 godina

Hahahahahaha,bravo momci,tacno sam zano,Dudo svaka cast!Koji bre crni Stojakovic,Pavlovic,Radman...
Odrali bi nas!!!Duda zna shta treba!!!

Josko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na netu,svaka cast nasim momcima.Mirnoca u odlucujicim trenutcima,a konstantnost tokom citavog meca.Vujanic i Krstic lideri,Erceg,Tepic i Tripkovic odlicni.Pobediti evropskog prvaka koji e punoj formi je vise nego odlicno.Ovo je prava stvar,i mislim da cemo se prosetati kroz grupu,a na EP biti medju glavnim favoritima za zlato...

KOSTUNICA

pre 15 godina

REPRIZA PROSLOGODISNJIH PRIPREMA. Tukli smo Grke prvake cini mi se sa 25 razlike, a onda su nas oni demolirali. Sa Rusijom isto, niko nece da otkrije igru na pripremama, pogotovu ne sa nekim koji i ne ucestvuje na olimpijadi. Ako neko kaze da je to bila druga reprezentacija gresi, i onda su bili Teodosic, Erceg, Tepic, Velickovic, Milicic itd. To su momci koji bi trebalo da budu buducnost, a i tada su falili Stojakovic, Radmanovic(finalistaNBA), Pavlovic (proslogodisnji finalista NBA)sto se po rezultatu i osetilo. Detaljnije sam napisao svim nevernicima o mome poznavanju kosarke na ovom forumu, tema: Duda Ivkovic - Jos je rano za procene!

Bumblebee

pre 15 godina

Pojedinacno:

Vujanic:Ovo mu je bila najslabija tekma na ovome turniru...Nije nesto puno ni pokusavao u napadu,ali je u nekoliko navrata odigrao dobru odbranu na Holdenu.

Teodosic:Extra igrac po meni on je onaj pley koji nam je hvalio ovih godina,sjajno razigrava i odlican sut i pick-and-roll.Odbrana mu nije jaca strana.

Markovic:Odigrao dobru utakmicu sto se odbrane tice,dobar je defanzivac u napadu se ovu tekmu nije istakao.

Tepic:Solidan i u napadu i u odbrani,u kljucnim trenutcima je malo srljo(4 cetvrtina),ali on je ok bio sto se danasnje utakmice tice.

Trikovic:Neverovatno kako se vratio u formu,suterski je bio raspolozen(imao 100% negde do 4 cetvrtine za 1:2/2,za 2:3/3,za 3:2/2),i mislim da ce on biti kljucni igrac KKP u sledecoj sezoni.Sigurno ima jedan od najbolji skok suteva u Evropi,svaki sut koji je dao,dao je ili preko Holdena(Znamo koliko skace) ili preko Monje(veci od njega).

Kecman:Vrlo slab mec za njega nekoliko promasenih suteva i slabija igra u defanzivi nego sto smo navikli,ali ovakav igrac je neophodan nasoj repki.

Bogdanovic:Nije ulazio.

Cvetkovic:Dobar za vreme koje mu selektor daje,ali smatram da njemu i Tripkovicu treba vise minuta na terenu kad ih krene sut,a to je danas bio slucaj sa Tripkovicem.

Velickovic:Donekle se dobro nosio sa Kirilenkom ali je brzo usao u problem sa licnim greskama...

Erceg:Nas najbolji igrac na ovoj utakmici(proglasen iracem utakmice)pogadjao trice i slobodna bacanja kad god je trebalo,i sto je jos vaznije odlicno igrao odbranu na Kirilenku,koji je potrosio i izgubio dosta lopti zbog Ercegove odbrane.

Krstic:Tip centra koji igra glavom,za razliku od npr. Milicica.Ruski centri mu u ovoj utakmici nista nisu mogli i samo su pravili licne greske,zaista dominantan centar,puno je napredovao,na fizickom,na tehnickom i suterskom planu.Svaka cast za njega,po mom misljenju on je trebao biti kapiten.

Perovic:Dobro odigrao par napada,ali u odbrani tesko brani pick-and-roll,a jos teze pick-and-pop,ali se dobro nosio sa Morgunovim i Savrasenkom na parketu dok je igrao.

Milicic:Nije igrao,od statistike je imao par skokova sa klupe,i nekoliko mahanja peskirom:::))

Savanovic:Nije ulazio.

Generalno:Covek koga sam zabaoravio da spomenem je Duda Ivakovic,zaista je neverovatan trener i divim mu se,toliko vaspitno deluje na igrace da je to neverovatno.Uvek im dava savete,a ovakvim maldim igracima to i vise nego koristi.Maestralno je vodio Srbiju i moze se reci nadmudrio Blata,iako smo u zavsnici imali dosta srece(Holden promasio sut za 3 za pobedu,onda uhvatio Morgunov ispod kosa i njegov sut je "sugavo" ispao).Najjaci nasi aduti su sigurno:
1)Sut za 3 poena i sut za 2 poena,svi ove igarci su dobri suteri u nasoj reprezentaciji.Neki kazu da bi bilo bolje jos da je Dragicevic tu jer bi bili jos jaci suterski,slazem se sa tom konstatacijom,ali kako raspodelit minutazu njemu,Ercegu i Velickovicu(4-ke)?
2:Igra 2:2,ali sa Teodosicem na pleju(odlican asistent i suter)i Krsticem na 5,eventualno sa nekom od nasih cetvorka.
3:Igra u odbrani,svi su oni mladi(nekoliko izuzetaka)i svi su poletni i agresivni i tu treba najvise da trazi Ivkovic,a on to i radi.

Vracamo se

pre 15 godina

E to je trener,taman ce mo za EROPSKO biti sigurno kandidati za zlato,na ono zlato koje smo se bili navikli kad nam je swe osim zlata bio neuspeh.

Bumblebee

pre 15 godina

Pojedinacno:

Vujanic:Ovo mu je bila najslabija tekma na ovome turniru...Nije nesto puno ni pokusavao u napadu,ali je u nekoliko navrata odigrao dobru odbranu na Holdenu.

Teodosic:Extra igrac po meni on je onaj pley koji nam je hvalio ovih godina,sjajno razigrava i odlican sut i pick-and-roll.Odbrana mu nije jaca strana.

Markovic:Odigrao dobru utakmicu sto se odbrane tice,dobar je defanzivac u napadu se ovu tekmu nije istakao.

Tepic:Solidan i u napadu i u odbrani,u kljucnim trenutcima je malo srljo(4 cetvrtina),ali on je ok bio sto se danasnje utakmice tice.

Trikovic:Neverovatno kako se vratio u formu,suterski je bio raspolozen(imao 100% negde do 4 cetvrtine za 1:2/2,za 2:3/3,za 3:2/2),i mislim da ce on biti kljucni igrac KKP u sledecoj sezoni.Sigurno ima jedan od najbolji skok suteva u Evropi,svaki sut koji je dao,dao je ili preko Holdena(Znamo koliko skace) ili preko Monje(veci od njega).

Kecman:Vrlo slab mec za njega nekoliko promasenih suteva i slabija igra u defanzivi nego sto smo navikli,ali ovakav igrac je neophodan nasoj repki.

Bogdanovic:Nije ulazio.

Cvetkovic:Dobar za vreme koje mu selektor daje,ali smatram da njemu i Tripkovicu treba vise minuta na terenu kad ih krene sut,a to je danas bio slucaj sa Tripkovicem.

Velickovic:Donekle se dobro nosio sa Kirilenkom ali je brzo usao u problem sa licnim greskama...

Erceg:Nas najbolji igrac na ovoj utakmici(proglasen iracem utakmice)pogadjao trice i slobodna bacanja kad god je trebalo,i sto je jos vaznije odlicno igrao odbranu na Kirilenku,koji je potrosio i izgubio dosta lopti zbog Ercegove odbrane.

Krstic:Tip centra koji igra glavom,za razliku od npr. Milicica.Ruski centri mu u ovoj utakmici nista nisu mogli i samo su pravili licne greske,zaista dominantan centar,puno je napredovao,na fizickom,na tehnickom i suterskom planu.Svaka cast za njega,po mom misljenju on je trebao biti kapiten.

Perovic:Dobro odigrao par napada,ali u odbrani tesko brani pick-and-roll,a jos teze pick-and-pop,ali se dobro nosio sa Morgunovim i Savrasenkom na parketu dok je igrao.

Milicic:Nije igrao,od statistike je imao par skokova sa klupe,i nekoliko mahanja peskirom:::))

Savanovic:Nije ulazio.

Generalno:Covek koga sam zabaoravio da spomenem je Duda Ivakovic,zaista je neverovatan trener i divim mu se,toliko vaspitno deluje na igrace da je to neverovatno.Uvek im dava savete,a ovakvim maldim igracima to i vise nego koristi.Maestralno je vodio Srbiju i moze se reci nadmudrio Blata,iako smo u zavsnici imali dosta srece(Holden promasio sut za 3 za pobedu,onda uhvatio Morgunov ispod kosa i njegov sut je "sugavo" ispao).Najjaci nasi aduti su sigurno:
1)Sut za 3 poena i sut za 2 poena,svi ove igarci su dobri suteri u nasoj reprezentaciji.Neki kazu da bi bilo bolje jos da je Dragicevic tu jer bi bili jos jaci suterski,slazem se sa tom konstatacijom,ali kako raspodelit minutazu njemu,Ercegu i Velickovicu(4-ke)?
2:Igra 2:2,ali sa Teodosicem na pleju(odlican asistent i suter)i Krsticem na 5,eventualno sa nekom od nasih cetvorka.
3:Igra u odbrani,svi su oni mladi(nekoliko izuzetaka)i svi su poletni i agresivni i tu treba najvise da trazi Ivkovic,a on to i radi.

Milosh PK

pre 15 godina

Hahahahahaha,bravo momci,tacno sam zano,Dudo svaka cast!Koji bre crni Stojakovic,Pavlovic,Radman...
Odrali bi nas!!!Duda zna shta treba!!!

zoki87

pre 15 godina

Bravo momci, samo napred! Ovo je odlicno za samopouzdanje. Pobediti uigranog prvaka evrope na gostujucem terenu, pa cak i u prijateljskoj utakmici nije mala stvar. Jos jednom, svaka cast!

serbian_basketball

pre 15 godina

E, ovako... citao sam prethodna 2 dana komentare, ali ja nista nisam hteo da kazem.

Gledao sam 2. poluvreme na internetu, i mogu vam reci da momci igraju zaista dobro. Pre svega mi se svidja sto igraju cvrstu odbranu. Pokretljivi smo, u napad prelazimo vrlo brzo. Ukratko, igramo modernu kosarku. Mnogo moderniju nego kod gospodina Slavnica... Njemu svaka cast, imao je hrabrosti da povuce odredjene poteze, ali igru nije postavio kako treba. Da nije bilo jednog pada na pocetku poslednje 1/4 kad su Rusi napravili seriju od 8:0, mislim da bismo ih jos lakse dobili. Ipak, dobiti Ruse, prvake Evrope, u sred Moskve, kad su jeku priprema za OI nije mala stvar.

Mislim da se zaista ne treba brinuti za povratak nase kosarke, pogotovo kad se ovim momcima dodaju i oni iz mladjih selekcija.

A sad bih rekao nesto i o onima kojih nema. Ljudi, hiljadu puta je receno - koga nema, bez njega se mora i moze. Svaka cast pojedincima za sve sto ucinili u ranijim akcijama, ali zaista treba podrzati ove mlade momke. Srbija sad mora da pokaze da je uz njih.

Bodiroga#4 90

pre 15 godina

A sta sam ja juce rekao???!!
Sto bi rekao Muta Nikolic:"Zasto se mi radujemo? Pa ovo je sve normalno!!!!"
XaXaXa
Javi se Kostunice!!!!!

ledeni

pre 15 godina

Bravo!!!
A sad bez euforije, zna Duda kako se to radi, pustimo ih sada. Bice jos uspona, ali i padova. Bitno je istrajati. Verujem im da znaju kako, SAMO STRPLJENJA SADA!!!
Samo bez nebeskih pohvala ali i bez izlivanja zuci, TO JE PRAVI PUT.

dejan iz bijelog svijeta

pre 15 godina

Nije ovdje rezultat toliko bitan. Gledao sam utakmicu i malo upoznao igrace.

Dobar nam je tim, a sto je naj vaznije vidi se da moze i dosta dosta bolje. Rusi su igrali sa kompletnim timom i zvijezdama poput Kirilenka...

Isticem Ercega, sjajan igrac sa fantasticnom perspektivom. Ostali su mladi, voljni i igraju kao tim.

Nece biti problema na kvalifikacijama.

книнџа

pre 15 godina

а гдје су сада они пљувачи од јуче?!?!?!?!?!
напријед наши, поздрав из бањалуке!!!!!

Balkanac

pre 15 godina

Eurosport2 ce prenositi svaki dan po tri utakmice sa Diamond Ball-a.
30.07- od 10h SRB-Iran
31.07- od 13h SRB-ARG
01.08- od 8h za peto mesto
od 10h za trece mesto
od 13.30h finale.
A to sto nema NBA zvezda nije kriv Ivkovic.Sve ih je pozvao ali su samo odbili,zato zaboravite bar za sada i Stojakovica i Pavlovica,Radmanovica.Imamo mladje koji zele da igraju!!!!

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Ivkovicu majstore! Svaka tvoja rec je prava i odmerena, ti sve svoje kvalitete pokazujes pored aut linije. Polako, nema ni male euforije, idemo korak po korak, polako se vracamo na stare staze slave...

Ivan

pre 15 godina

Pao je i prvak Evrope ! Svaka cast momci,samo napred ! Zna Duda sta radi , bice ovo dobra ekipa ! Ne trebaju nam te NBA "zvezde" i zvezdice ! Ovi momci su buducnost nase kosarke!

SRBIJA !!!

dr Dragan D. Dabich

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 20:54)

A nisi ni ti prvi, a bogami ni poslednji koji uzimash tudja imena umesto svog.

grobar

pre 15 godina

Ja mislim da bez partizan skole i Vujoševića mi nebi pobedili ni katango! kaki bre duda, vujošević je car. napred partizan!
ko više navija za srbiju i crnu goru, a ne za partizan taj nije grobar.
svi na 1 kolo kvalifikacija za lš, ko god da bude protivnik ima da ih zgromimo!

Sasa

pre 15 godina

Gledao sam tekmu preko SPORT PLANET-a, i mogu da KAZEM DA SU ME MOMCI ODUSEVILI. Vodili su veci deo meca, i nisu Dozvoljavali Rusima da se priblize na manje od dva razlike. Na kraju nas je stao sut, ali smo dobrom odbranom, napravili dobar posao.Krstic, Tripkovic, Erceg i donekle Teodosic, davali su ton nasoj igri. Malo je podbacio Kecman, Velickovic je cuvao Kirilenka tako da se napunio licnim greskama, a Vujanic mora i moze mnogo bolje. Sasa.

KOSTUNICA

pre 15 godina

REPRIZA PROSLOGODISNJIH PRIPREMA. Tukli smo Grke prvake cini mi se sa 25 razlike, a onda su nas oni demolirali. Sa Rusijom isto, niko nece da otkrije igru na pripremama, pogotovu ne sa nekim koji i ne ucestvuje na olimpijadi. Ako neko kaze da je to bila druga reprezentacija gresi, i onda su bili Teodosic, Erceg, Tepic, Velickovic, Milicic itd. To su momci koji bi trebalo da budu buducnost, a i tada su falili Stojakovic, Radmanovic(finalistaNBA), Pavlovic (proslogodisnji finalista NBA)sto se po rezultatu i osetilo. Detaljnije sam napisao svim nevernicima o mome poznavanju kosarke na ovom forumu, tema: Duda Ivkovic - Jos je rano za procene!

Josko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na netu,svaka cast nasim momcima.Mirnoca u odlucujicim trenutcima,a konstantnost tokom citavog meca.Vujanic i Krstic lideri,Erceg,Tepic i Tripkovic odlicni.Pobediti evropskog prvaka koji e punoj formi je vise nego odlicno.Ovo je prava stvar,i mislim da cemo se prosetati kroz grupu,a na EP biti medju glavnim favoritima za zlato...

moskvich

pre 15 godina

upravo stigao sa utakmice,
najzad tim bez holivudskih zvezda, duda definitivno zna sta radi covek je genije.
nemamo neke ekstra igrace ali se vidi da mozemo jos dosta da napredujemo i da su momci dosli da igraju a ne da se slikaju i glupiraju.
jedino bih zadrzao za sada misljenje o pitanju milicica koji nije ni ulazio u igru a i delovao je kao da nije bas mnogo zainteresovan sta se desava na terenu.

Pecarski

pre 15 godina

Znam da je ovo najvece klubastvo, ali ne mogu a da ne primetim: tokom celog meca sa Rusima (a pretpostavljam i prve dve utakmice na turniru), u petroci su non-stop bila bar tri, a neretko i cetiri, igraca Partizana iz poslednjih 4-5 godina. Stoga, rezultat ne treba da cudi.

Napred Duda & Co.

Ser_Zile

pre 15 godina

Dokle ce te da pljujete vise nasu reprezentaciju?????? pustite da igraju, dajteim podrsku sada kada je tesko, kada imamo slabre rezultate!!!! I ja bih voleo da opet vladamo plantemo ali trenutno nismo tako jaki kao nekada...verujem u ove momke isto kao kada smo rusili sve pred sobom! Svi koji plujete ovu reprezentaciju bolje bi bilo da cutite jer je bilo lako hvaliti se kada je ona pobedjivala dajte sada stisnite zube i pokazite da verujete u njih, da ste srcem uz reprezentaciju i nemojte tako lako da se odricete nje... Sta ce te da pisete o njoj ako pocne da pobedjuje za godinu, dve??? Imate da se hvalite na sva usta, da se kunete u nju...jadno je to sto radite, nisko... Sramota me je da takvi kao vi postoje!!! VOLIM SRBIJU I NIKADA SE NECU ODRECI NJE (kao pojedini) SAMO NAPRED MOMCI!!!!

Hermit

pre 15 godina

Zivim ovde u Rusiji i gledao sam utakmicu. Nije mi jasno da neki od nas mogu da u ovoj pobedi traze izgovore tipa "ovo je pripremna utakmica" ili "rusi kriju taktiku"... Nama je ovo ako sam dobro pratio tek treca utakmica posle priprema,a Rusi koji se spremaju za Olimpijadu (veoma su ambiciozni)i igraju pred svojom publikom poslednju utakmicu (finale) su zaista hteli da pobede... Ko je gledao prenos zna o cemu pricam. Pozdrav za sve ljude dobre volje, koji navijaju za Srbiju i kad dobija ali i kad gubi.
p.s. Erceg, Tripkovic i Krstic mozda najupecatljiviji ali su svi zasluzili nase cestitke za sve prikazano u Moskvi !

Cvetko

pre 15 godina

re: Bumblebee

Ne kaže se "hvalio" nego FALIO ili nedostajao!

Znanje i autoritet su maniri koji su nedostajali dvojici poslednjih trenera! Obradović je imao problema sa primitivizmom u liku i delu Gurovića, Rakočevića, Jarića... koji je imao i Pešić ali i Divca i Bodirogu i nevidjenu sreću! Sve je počelo da pada još u Indijanopolisu (slučaj Radmanović)i to se znalo ali niko nije imao znanja i autoriteta da rešava jer su košarkom harali menadžeri i neradnici željni položaja i odličnih finansija (večni, ničim zaslužni, titular i neradnik Varajić npr).
Sa ovom reprezentacijom se mora još puuunooo raditi i biće i takmičarskih padova i slabosti ali MORA POLAKO! Jedinica je problem i strašno ćemo se mučiti dok je ne napravimo a treba nam 3 takva igrača da možemo da se vratimo u vrh. Mi nemamo igrača kao što su Dijamantidis, Papalukas, Jasikevičijus, Navaro,Kalderon,Rubio, Holden, Parker, Priđioni ili Đinobili, Kirilenko, Novicki...Jednostavno nemamo VELIKE igrače i treba da ih strpljivo stvaramo...
Pošto su nam svi ekipni sportovi ili na dnu (rukomet, fudbal, košarka) ili u padu (vaterpolo)(odbojka je iznimka zbog Boričića - znači uprava, menadžment, rukovodeći kadar, treneri) treba biti strpljiv i odlučan pa će se uz košarku dići i ostali (fudbal nikada).
Podržimo Ivkovića jer jedini hoće da radi a ume.
Pozdrav i polako
Cvetko

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koja iako je imala prijateljski karakter bila vise nego uzbudljiva, cinjenica da su Rusi igrali u najjacem sastavu, da je cak i Kirilenko imao 4 licne greske govori o tome koliko su Rusi ozbiljno shvatili ovu utakmicu, sjajna igra Ercega i Krstica mada su i ostali odigrali na visokom nivou, odlicna odbrana Tripkovica na Holdenu u zadnjem napadu Rusije, sve u svemu lep predznak da se nasa kosarka vraca tamo gde joj je i mesto, u vrhu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

all we need is belive in our guys

pre 15 godina

Bravo na pobedi i osvajanju turnira!Popedili smo evropskog sampiona koji se sprema za olimpijske igre.Ova mladost i zajednistvo mogu da nam vrate veru.Cestitke selektoru i igracima i samo tako nek nastave!

Vracamo se

pre 15 godina

E to je trener,taman ce mo za EROPSKO biti sigurno kandidati za zlato,na ono zlato koje smo se bili navikli kad nam je swe osim zlata bio neuspeh.

pozdrav iz moskve

pre 15 godina

E ovo je bilo pravo zadovoljstvo....gledati uzivo kako nasi klinci biju evropskog sampiona u sred Moskve.....toliko su dobro igrali da jednostavno nisam imao kad da gledam ruskinje po tribinama :) momci...samo tako nastavite i bicete nasi sampioni!!!!

SRPSKI NAVIJAC

pre 15 godina

Selekcija koja je napravljena ,kako sam tvrdio i od pocetka,je veoma lepo odradjena ALI jedna stvar mi je bola oci koju nisam video na spisku.Moje licno misljenje,sa kojim naravno mozete slobodno i da se ne slozite,je da je Duda trebao da pozove i SANDRA NICOVA jer ne zaboravite kako se taj decko poneo prilikom odabira reprezentacije za koju ce igrati.Crnogorci su mu se toliko uvukli u guzu da su ga proglasili za NAJBOLJEG CRNOGORSKOG IGRACA samo da bi decko igrao za njih a setite se samo kakav je njegov odgovor bio na to!Decko je COVEK I PO!!!I naravno ne samo zbog tog gesta mislim da je trebao da bude barem na onom malo sirem spisku od 18 igraca jer od Krstovica ili Radivojevica je svakako i mladji i perspektivniji kosarkas a Luka mu ne moze ni vodu doneti(isto su godiste)sto je naravno pokazao do sada a i moje ce se reci samo potvrditi u dresu Partizana sledece sezone.
Duda je rekao da ce biti jos selekcije igraca u narednom periodu i bio bih veoma srecan ukoliko bih video ime tog momka na nekom od buducih spiskova za reprezentaciju,barem na nekom sirem ako nista drugo(mada mislim da bi mogao da se izbori i za nesto vise)!
NAPRED SRBIJO,napred zvezdo,pa onda svi ostali... :)))

KOSTUNICA

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...

scepan mali

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na ruskoj 'planjeta sport' i koliko god sam prijatno iznenadjen, toliko i nisam, s obzirom da se itekako vidio Ivkovicev pecat.
Iako je rano nakon tri utakmice izvoditi zakljucke, vidi se da imamo posle Pesica konacno pravog coveka na klupi naionalnog tima. Pogledajte koliko je izvukao iz Ercega, koji je prosle godine na eurobasketu bio najvece razocarenje. Ovim momcima treba vremena, za 2-3 godine, kada se prikljuce i stasaju i ovi mladi juniorski svetski prvaci poput Macvana ili Jeremica, bice to ekipa za respekt svima, bicemo sigurno medju 4-5 najboljih na svetu.
P.S. Ja zaista ne znam kakve veze ima Ivkovic sa Vujosevicem ili Partizanom (osim sto je i sam bio trener Partizana, ali tokom sedamdesetih). Oni kojima to pisu: kosarku su igrali Srbija i Rusija, to su dve nezavisne zemlje, koje imaju takodje svoje kosarkaske nacionalne timove. Ja sam bar gledao mec Rusija-Srbija, a ne CSKA-Partizan...

Milan KG

pre 15 godina

СРБИЈА: Теодосић 7 (6 ас), Тепић 3, Цветковић 5, Ерцег 20 (2-3 за два, 3-5 за три, 7-7 сл.б, 6 ск), Кецман, Марковић 4, Трипковић 14 (3-6 за два, 2-3 за три, 2-2 сл. Б), Крстић 13 (6 ск), Вујанић, Величковић 2, Перовић 7, Богдановић, Савановић

РУСИЈА: Шабалкин, Холден 20 (4 ас), Биков 5, Кириленко 10 (3 ас, 9 ск), Моргунов 9 (7 ск), Самоиленко 3, Пашутин 2, Мониа 6, Понкрашов, Саврашенко 8 (6 ск), Кеиру 2, Фридзон, Воронцевич 9, Каун

neko iz mase

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 19:50)

Ole...

nikola

pre 15 godina

Kako divan osecaj ljudi, nasi kosarkasi ponovo pobedjuju. Hvala momcima, hvala Dudi, zasluzuju sve cestitke, ipak su za velika dela potrebni veliki ljudi. Gospodo kosarkasi, koje treba moliti da igraju za nacionalnu selekciju, smatrajte da imate voljno

vvf

pre 15 godina

Ko je igrao za Ruse?!
Svaka cast nasima! Jos kad bi nekim cudom neko otkazao ucesce na OI pa da nasi dobiju vajl kard! Radi priprema sa jacim ekipama...

branko

pre 15 godina

utakmice sa Dajmond bola se mogu gledati na eurosport2, samo mislim da nece prenositi sve utakmice, ali se nadam da hoce bar Srbija - Argentina

Jabbar

pre 15 godina

Za Kostunicu i ostale neupucene:

1. Tacno je da pripremne utakmice u ranoj fazi nemaju rezultatski znacaj.

2. Tacno je da istinski veliki timovi retko gube cak i pripremne utakmice u ranoj fazi (pogledati rezultate Spanije iz poslednjih godina).

3. Tacno je da retko ko moze da se seti kada su nekadasnje reprezentacije SFRJ i SRJ izgubile neku pripremnu utakmicu. Samo SCG nije ispostovala taj trend 2002. godine.

4. Tacno je da "boranija" moze da napabirci neku pobedu protiv jakog tima na pocetku priprema.

5. Tacno je da su sanse za tako nesto pred pocetak vaznog takmicenja neuporedivo manje.

6. Tacno je da pobeda protiv Rusa ima sasvim solidnu tezinu.

7. Tacno je da ce mec protiv Argentine, i eventualno Kine, imati jos vecu.

serbian_basketball

pre 15 godina

Neko je trazio link, evo : www.justin.tv/antileech

Mada je to u stvari bila ruska tv - Planeta Sport, ali sam ih ja gledao preko ovog sajta.

Rudy_vgd

pre 15 godina

Svaka cast momci samo tako,kako smo ih dobili jeste vrlo mala razlika al pobeda je vazna...Zoran Erceg me odusevio,svaka mu cast i bice najbolja 4 na svetu,Tripko je isto dobar bio,kao i Krle,samo je Vujke(nas kapiten)ama bas skroz slabo odigrao.Teo 7 asistencija svaka cast to je PLEY.

gugle

pre 15 godina

Krenuli smo, nadam se, pravim putem. Jugoslovenskim. Nadam se da ce dobri rezultati biti dovoljan razlog da se nasi najbolji igraci odazovu pozivu i pojacaju konkurenciju na pripremama (nikome nije zagarantovano mesto). I igraci kao Katnic ili Stojacic treba da igraju u Zvezdi, Partizanu i odmah u vatru da se ubace. Da uce uz iskusne.

Erik Kartmen

pre 15 godina

Svaka cast! Svaka pobjeda je za postovanje, ipak... treba podsjetiti na blisku proslost. Sa Sakotom smo u pripremnom periodu uspjeli da dobijemo i Grcku(tadasnjeg evropskog prvaka) i Argentinu(Olimpijskog sampiona), da bi posle dozivjeli krah na Svjetskom prvenstvu. Mislim da zbog toga ne treba prerano davati ocjene o kvalitetu ovog tima. Utakmice sa rezultatskim pritiskom su mnogo bolji parametar za donosenje nekih bitnijih zakljucaka. U svakom slucaju pozdravljam podmaldjivanje tima, mislim da igru treba bazirati na Teu i Tepicu spolja (uz Tripka kome je Duda ocigledno nasao pravo mjest i Ercega koji je jedan od najraznovrsnijih napadaca u Evropi i koji uz pravu motivaciju moze da bude kljucni igrac tima. Smatram da Vujanic mora da ulazi sa klupe i da pomaze iskustvom, njegovo vrijeme je proslo i svoju igru treba da podredi timu u potpunosti... Krstic pod kosem predstavlja veliku snagu, nazalost samo u napadu... Smatram da cemo opet imati velikih problema sa skokom ukoliko Duda ne bude insistirao da se svi igraci ukljuce u tu fazu odbrane(prije svega Kecman i Velickovic) od Milicica i Krstica nema velike koristi u skoku...
Neka je srecno momci i nadam se da cete vratiti srsku kosarju gdje joj je mjesto.

look around you

pre 15 godina

@Hermit
Gledao sam utakmicu i slazem se da su Rusi odigrali maksimalno bas zato sto su igrali pred svojom publikom i zato sto im je bila poslednja utakmica pred OI.Cak su imali u toj zelji i naklonost sudija(pretposlednji njihov napad kada Tripkovic sece loptu ona udara Holdena po prstima i odlazi u aut,a sudija sudi loptu za Ruse-lepo se videlo na snimku ,pa Morgunov udara sakom o parket kad je promasio poslednji sut).To sigurno pokazuje zelju za pobedom.I ne bih se slozio sa nekima da se niko ne trosi na pripremnim utakmicama,pa pogledajte Spance,sampione sveta,vicesampione Evrope,vicesampione OI,ZNACI VRHUNSKA EKIPA,kako oni igraju na pripremnim utakmicama.Posto
mogu da biraju skim ce da igraju,biraju jake ekipe da bi odrzali formu pred jako takmicenje i pobedjuju te iste ekipe sa 15-20 razlike.To nije dokaz da ostale ekipe nesto kalkulisu sa formom jer protiv njih i niko ne igra kao da je pripremna nego kao da je takmicarska utakmica.Spanija je dokaz ekipe koja daje sve od sebe gde god igra,jer to je takva nacija,temperamentna,koja ne voli ni u cemu da gubi,a pogotovo ne u kosarci,koji je drugi nacionalni sport.A zna se koliko samo vole,cene i ulazu u sport.

maki grobar

pre 15 godina

Bravo, majstori! Bez euforije, ali ovo sluti na jako, jako dobro! Nismo na OI, ali biće za novi tim puno prilika.
I nešto što je van priče o repki, pitam se gde su sada oni uvaženi stručnjaci i poznavaoci košarke koji ispljuvaše Tripkovića onoliko.

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!

Nebojsa

pre 15 godina

Zaista steta sto nismo na olimpijskim igrama, ali mozda je tako i bolje. Neka se ekipa uigra i lagano spremi za predstojece izazove. Cestitke Dudi na svemu dosad ucinjenom.

KKP

pre 15 godina

Ovom pobedom smo pokazali da smo ozbiljna i izuzetno jaka ekipe! Bravo za Ivkovica i igrace! A Tripko trpa li trpa... :))) Bravo, majstore!

podsetnik

pre 15 godina

uz cestitke na dobrim rezultatima, samo bih da podsetim da nama u pripremnim utakmicama uglavnom nisu manjkali solidni rezultati (ni u doba sfrj, scg, pa ni sada; ni sa sakotom, ni sa slavnicem, pa ni sada). ovog puta ekipa je rasterecena bilo kakve price o rezultatu, cak se ne priprema ni za neko ozbiljnije takmicenje. pritisak javnosti je time manji, a o tome da podrsku svih ima ivkovic ne treba ni trositi reci. a to je upravo ono sto je nedostajalo ranijim selektorima. uz ovakve uslove u okruzenju, ne mislim da bi problem imali ni obradovic, ni sakota, ni slavnic. a svima njima pripada deo uspeha koji se sada pripisuje ivkovicu.

Zlatko

pre 15 godina

Najzad pravi čovek na pravom mestu. U talentima i dobrim igračima nikad nismo oskudevali, trebalo je da to neko uvede u prave tokove.

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ Carapan
A da li su i 2006. bili Argentinci olimpijski prvaci kada smo ih dobili na turniru, a kasnije nas je Nigerija dobila i znamo kako smo zavrsili sv. prvenstvo. A da li je Grcka bila evropski sampion 2007. i dobili smo ih 25 razlike na pripremama, pa smo posle izgubili od svih ukljucujuci i mocni Izrael! Niko se ne trosi na tim utakmicama, to su samo pripreme...

Malena_kosarkasica

pre 15 godina

s obzirom da nisam gledala utakmicu...zelim da cestitam nasim reprezentativcima,svaka cast.Po rezultatu se vidi da je bila jaka utakmica....jos jednom svaka cast.

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ TADIC
Dok nekoga ne oboris u tituli, naravno da ostaje ono sto jeste. Grcka je 2007. pre pocetka prvenstva jos uvek bila prvak na pripremnim utakmicama. Ja sam o tome pricao, to je predskolsko kosarkasko znanje!

grobar

pre 15 godina

Ja mislim da bez partizan skole i Vujoševića mi nebi pobedili ni katango! kaki bre duda, vujošević je car. napred partizan!
ko više navija za srbiju i crnu goru, a ne za partizan taj nije grobar.
svi na 1 kolo kvalifikacija za lš, ko god da bude protivnik ima da ih zgromimo!

KOSTUNICA

pre 15 godina

REPRIZA PROSLOGODISNJIH PRIPREMA. Tukli smo Grke prvake cini mi se sa 25 razlike, a onda su nas oni demolirali. Sa Rusijom isto, niko nece da otkrije igru na pripremama, pogotovu ne sa nekim koji i ne ucestvuje na olimpijadi. Ako neko kaze da je to bila druga reprezentacija gresi, i onda su bili Teodosic, Erceg, Tepic, Velickovic, Milicic itd. To su momci koji bi trebalo da budu buducnost, a i tada su falili Stojakovic, Radmanovic(finalistaNBA), Pavlovic (proslogodisnji finalista NBA)sto se po rezultatu i osetilo. Detaljnije sam napisao svim nevernicima o mome poznavanju kosarke na ovom forumu, tema: Duda Ivkovic - Jos je rano za procene!

Milosh PK

pre 15 godina

Hahahahahaha,bravo momci,tacno sam zano,Dudo svaka cast!Koji bre crni Stojakovic,Pavlovic,Radman...
Odrali bi nas!!!Duda zna shta treba!!!

zoki87

pre 15 godina

Bravo momci, samo napred! Ovo je odlicno za samopouzdanje. Pobediti uigranog prvaka evrope na gostujucem terenu, pa cak i u prijateljskoj utakmici nije mala stvar. Jos jednom, svaka cast!

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ Carapan
A da li su i 2006. bili Argentinci olimpijski prvaci kada smo ih dobili na turniru, a kasnije nas je Nigerija dobila i znamo kako smo zavrsili sv. prvenstvo. A da li je Grcka bila evropski sampion 2007. i dobili smo ih 25 razlike na pripremama, pa smo posle izgubili od svih ukljucujuci i mocni Izrael! Niko se ne trosi na tim utakmicama, to su samo pripreme...

KOSTUNICA

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...

serbian_basketball

pre 15 godina

E, ovako... citao sam prethodna 2 dana komentare, ali ja nista nisam hteo da kazem.

Gledao sam 2. poluvreme na internetu, i mogu vam reci da momci igraju zaista dobro. Pre svega mi se svidja sto igraju cvrstu odbranu. Pokretljivi smo, u napad prelazimo vrlo brzo. Ukratko, igramo modernu kosarku. Mnogo moderniju nego kod gospodina Slavnica... Njemu svaka cast, imao je hrabrosti da povuce odredjene poteze, ali igru nije postavio kako treba. Da nije bilo jednog pada na pocetku poslednje 1/4 kad su Rusi napravili seriju od 8:0, mislim da bismo ih jos lakse dobili. Ipak, dobiti Ruse, prvake Evrope, u sred Moskve, kad su jeku priprema za OI nije mala stvar.

Mislim da se zaista ne treba brinuti za povratak nase kosarke, pogotovo kad se ovim momcima dodaju i oni iz mladjih selekcija.

A sad bih rekao nesto i o onima kojih nema. Ljudi, hiljadu puta je receno - koga nema, bez njega se mora i moze. Svaka cast pojedincima za sve sto ucinili u ranijim akcijama, ali zaista treba podrzati ove mlade momke. Srbija sad mora da pokaze da je uz njih.

vvf

pre 15 godina

Ko je igrao za Ruse?!
Svaka cast nasima! Jos kad bi nekim cudom neko otkazao ucesce na OI pa da nasi dobiju vajl kard! Radi priprema sa jacim ekipama...

Bumblebee

pre 15 godina

Pojedinacno:

Vujanic:Ovo mu je bila najslabija tekma na ovome turniru...Nije nesto puno ni pokusavao u napadu,ali je u nekoliko navrata odigrao dobru odbranu na Holdenu.

Teodosic:Extra igrac po meni on je onaj pley koji nam je hvalio ovih godina,sjajno razigrava i odlican sut i pick-and-roll.Odbrana mu nije jaca strana.

Markovic:Odigrao dobru utakmicu sto se odbrane tice,dobar je defanzivac u napadu se ovu tekmu nije istakao.

Tepic:Solidan i u napadu i u odbrani,u kljucnim trenutcima je malo srljo(4 cetvrtina),ali on je ok bio sto se danasnje utakmice tice.

Trikovic:Neverovatno kako se vratio u formu,suterski je bio raspolozen(imao 100% negde do 4 cetvrtine za 1:2/2,za 2:3/3,za 3:2/2),i mislim da ce on biti kljucni igrac KKP u sledecoj sezoni.Sigurno ima jedan od najbolji skok suteva u Evropi,svaki sut koji je dao,dao je ili preko Holdena(Znamo koliko skace) ili preko Monje(veci od njega).

Kecman:Vrlo slab mec za njega nekoliko promasenih suteva i slabija igra u defanzivi nego sto smo navikli,ali ovakav igrac je neophodan nasoj repki.

Bogdanovic:Nije ulazio.

Cvetkovic:Dobar za vreme koje mu selektor daje,ali smatram da njemu i Tripkovicu treba vise minuta na terenu kad ih krene sut,a to je danas bio slucaj sa Tripkovicem.

Velickovic:Donekle se dobro nosio sa Kirilenkom ali je brzo usao u problem sa licnim greskama...

Erceg:Nas najbolji igrac na ovoj utakmici(proglasen iracem utakmice)pogadjao trice i slobodna bacanja kad god je trebalo,i sto je jos vaznije odlicno igrao odbranu na Kirilenku,koji je potrosio i izgubio dosta lopti zbog Ercegove odbrane.

Krstic:Tip centra koji igra glavom,za razliku od npr. Milicica.Ruski centri mu u ovoj utakmici nista nisu mogli i samo su pravili licne greske,zaista dominantan centar,puno je napredovao,na fizickom,na tehnickom i suterskom planu.Svaka cast za njega,po mom misljenju on je trebao biti kapiten.

Perovic:Dobro odigrao par napada,ali u odbrani tesko brani pick-and-roll,a jos teze pick-and-pop,ali se dobro nosio sa Morgunovim i Savrasenkom na parketu dok je igrao.

Milicic:Nije igrao,od statistike je imao par skokova sa klupe,i nekoliko mahanja peskirom:::))

Savanovic:Nije ulazio.

Generalno:Covek koga sam zabaoravio da spomenem je Duda Ivakovic,zaista je neverovatan trener i divim mu se,toliko vaspitno deluje na igrace da je to neverovatno.Uvek im dava savete,a ovakvim maldim igracima to i vise nego koristi.Maestralno je vodio Srbiju i moze se reci nadmudrio Blata,iako smo u zavsnici imali dosta srece(Holden promasio sut za 3 za pobedu,onda uhvatio Morgunov ispod kosa i njegov sut je "sugavo" ispao).Najjaci nasi aduti su sigurno:
1)Sut za 3 poena i sut za 2 poena,svi ove igarci su dobri suteri u nasoj reprezentaciji.Neki kazu da bi bilo bolje jos da je Dragicevic tu jer bi bili jos jaci suterski,slazem se sa tom konstatacijom,ali kako raspodelit minutazu njemu,Ercegu i Velickovicu(4-ke)?
2:Igra 2:2,ali sa Teodosicem na pleju(odlican asistent i suter)i Krsticem na 5,eventualno sa nekom od nasih cetvorka.
3:Igra u odbrani,svi su oni mladi(nekoliko izuzetaka)i svi su poletni i agresivni i tu treba najvise da trazi Ivkovic,a on to i radi.

dr Dragan D. Dabich

pre 15 godina

@ LAZNI KOSTUNICA
Nisi ni prvi ni poslednji koji je to pokusao(da se predstavi kao ja)ali moji komentari nisu tako mongoloidni, ja sam na ovom forumu od 2006-e sa razlogom. Zasto? Zato sto se tada desila smena generacije(nasilna)i svi su pohrlili da dizu u nebesa Sakotu! "Ne trebaju nam zvezdice", "Konacno Sakota umesto Obradovica", "Ovi igraci zele da igraju za repku" itd... To su bili komentari koje ste pisali. Smena je mogla posle 2005. da se desi lagano, bez rezova jer se neko napio ili nije trcao. Zbog toga se odstranjuju pojedinci, a ne da svi zauzmemo stav: Od sada nam ne trebaju skupi i dobri igraci jer glume zvezde, igrace samo oni koji zele i ginu za loptu... Pa i ja zelim, ali to ne znaci da mogu! Zna se ko moze, nemoj da se lazemo... Ono sto je najvaznije je, da se sa svima razgovara, i da im se na lep i fin nacin sugerise njihov znacaj igranja! Ali kako da se to desi, kada oni nisu bili ni na spisku... Definitivno smo u haosu!
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 20:54)

A nisi ni ti prvi, a bogami ni poslednji koji uzimash tudja imena umesto svog.

all we need is belive in our guys

pre 15 godina

Bravo na pobedi i osvajanju turnira!Popedili smo evropskog sampiona koji se sprema za olimpijske igre.Ova mladost i zajednistvo mogu da nam vrate veru.Cestitke selektoru i igracima i samo tako nek nastave!

dejan iz bijelog svijeta

pre 15 godina

Nije ovdje rezultat toliko bitan. Gledao sam utakmicu i malo upoznao igrace.

Dobar nam je tim, a sto je naj vaznije vidi se da moze i dosta dosta bolje. Rusi su igrali sa kompletnim timom i zvijezdama poput Kirilenka...

Isticem Ercega, sjajan igrac sa fantasticnom perspektivom. Ostali su mladi, voljni i igraju kao tim.

Nece biti problema na kvalifikacijama.

Aleksandra, Grobari - Kumodraz

pre 15 godina

Ivkovicu majstore! Svaka tvoja rec je prava i odmerena, ti sve svoje kvalitete pokazujes pored aut linije. Polako, nema ni male euforije, idemo korak po korak, polako se vracamo na stare staze slave...

ledeni

pre 15 godina

Bravo!!!
A sad bez euforije, zna Duda kako se to radi, pustimo ih sada. Bice jos uspona, ali i padova. Bitno je istrajati. Verujem im da znaju kako, SAMO STRPLJENJA SADA!!!
Samo bez nebeskih pohvala ali i bez izlivanja zuci, TO JE PRAVI PUT.

Bodiroga#4 90

pre 15 godina

A sta sam ja juce rekao???!!
Sto bi rekao Muta Nikolic:"Zasto se mi radujemo? Pa ovo je sve normalno!!!!"
XaXaXa
Javi se Kostunice!!!!!

Milan KG

pre 15 godina

СРБИЈА: Теодосић 7 (6 ас), Тепић 3, Цветковић 5, Ерцег 20 (2-3 за два, 3-5 за три, 7-7 сл.б, 6 ск), Кецман, Марковић 4, Трипковић 14 (3-6 за два, 2-3 за три, 2-2 сл. Б), Крстић 13 (6 ск), Вујанић, Величковић 2, Перовић 7, Богдановић, Савановић

РУСИЈА: Шабалкин, Холден 20 (4 ас), Биков 5, Кириленко 10 (3 ас, 9 ск), Моргунов 9 (7 ск), Самоиленко 3, Пашутин 2, Мониа 6, Понкрашов, Саврашенко 8 (6 ск), Кеиру 2, Фридзон, Воронцевич 9, Каун

Pecarski

pre 15 godina

Znam da je ovo najvece klubastvo, ali ne mogu a da ne primetim: tokom celog meca sa Rusima (a pretpostavljam i prve dve utakmice na turniru), u petroci su non-stop bila bar tri, a neretko i cetiri, igraca Partizana iz poslednjih 4-5 godina. Stoga, rezultat ne treba da cudi.

Napred Duda & Co.

Vracamo se

pre 15 godina

E to je trener,taman ce mo za EROPSKO biti sigurno kandidati za zlato,na ono zlato koje smo se bili navikli kad nam je swe osim zlata bio neuspeh.

Josko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na netu,svaka cast nasim momcima.Mirnoca u odlucujicim trenutcima,a konstantnost tokom citavog meca.Vujanic i Krstic lideri,Erceg,Tepic i Tripkovic odlicni.Pobediti evropskog prvaka koji e punoj formi je vise nego odlicno.Ovo je prava stvar,i mislim da cemo se prosetati kroz grupu,a na EP biti medju glavnim favoritima za zlato...

Darko

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu koja iako je imala prijateljski karakter bila vise nego uzbudljiva, cinjenica da su Rusi igrali u najjacem sastavu, da je cak i Kirilenko imao 4 licne greske govori o tome koliko su Rusi ozbiljno shvatili ovu utakmicu, sjajna igra Ercega i Krstica mada su i ostali odigrali na visokom nivou, odlicna odbrana Tripkovica na Holdenu u zadnjem napadu Rusije, sve u svemu lep predznak da se nasa kosarka vraca tamo gde joj je i mesto, u vrhu. Pozdrav svim pravim ljubiteljima kosarke

moskvich

pre 15 godina

upravo stigao sa utakmice,
najzad tim bez holivudskih zvezda, duda definitivno zna sta radi covek je genije.
nemamo neke ekstra igrace ali se vidi da mozemo jos dosta da napredujemo i da su momci dosli da igraju a ne da se slikaju i glupiraju.
jedino bih zadrzao za sada misljenje o pitanju milicica koji nije ni ulazio u igru a i delovao je kao da nije bas mnogo zainteresovan sta se desava na terenu.

книнџа

pre 15 godina

а гдје су сада они пљувачи од јуче?!?!?!?!?!
напријед наши, поздрав из бањалуке!!!!!

Sasa

pre 15 godina

Gledao sam tekmu preko SPORT PLANET-a, i mogu da KAZEM DA SU ME MOMCI ODUSEVILI. Vodili su veci deo meca, i nisu Dozvoljavali Rusima da se priblize na manje od dva razlike. Na kraju nas je stao sut, ali smo dobrom odbranom, napravili dobar posao.Krstic, Tripkovic, Erceg i donekle Teodosic, davali su ton nasoj igri. Malo je podbacio Kecman, Velickovic je cuvao Kirilenka tako da se napunio licnim greskama, a Vujanic mora i moze mnogo bolje. Sasa.

Ivan

pre 15 godina

Pao je i prvak Evrope ! Svaka cast momci,samo napred ! Zna Duda sta radi , bice ovo dobra ekipa ! Ne trebaju nam te NBA "zvezde" i zvezdice ! Ovi momci su buducnost nase kosarke!

SRBIJA !!!

serbian_basketball

pre 15 godina

Neko je trazio link, evo : www.justin.tv/antileech

Mada je to u stvari bila ruska tv - Planeta Sport, ali sam ih ja gledao preko ovog sajta.

Ser_Zile

pre 15 godina

Dokle ce te da pljujete vise nasu reprezentaciju?????? pustite da igraju, dajteim podrsku sada kada je tesko, kada imamo slabre rezultate!!!! I ja bih voleo da opet vladamo plantemo ali trenutno nismo tako jaki kao nekada...verujem u ove momke isto kao kada smo rusili sve pred sobom! Svi koji plujete ovu reprezentaciju bolje bi bilo da cutite jer je bilo lako hvaliti se kada je ona pobedjivala dajte sada stisnite zube i pokazite da verujete u njih, da ste srcem uz reprezentaciju i nemojte tako lako da se odricete nje... Sta ce te da pisete o njoj ako pocne da pobedjuje za godinu, dve??? Imate da se hvalite na sva usta, da se kunete u nju...jadno je to sto radite, nisko... Sramota me je da takvi kao vi postoje!!! VOLIM SRBIJU I NIKADA SE NECU ODRECI NJE (kao pojedini) SAMO NAPRED MOMCI!!!!

pozdrav iz moskve

pre 15 godina

E ovo je bilo pravo zadovoljstvo....gledati uzivo kako nasi klinci biju evropskog sampiona u sred Moskve.....toliko su dobro igrali da jednostavno nisam imao kad da gledam ruskinje po tribinama :) momci...samo tako nastavite i bicete nasi sampioni!!!!

Rudy_vgd

pre 15 godina

Svaka cast momci samo tako,kako smo ih dobili jeste vrlo mala razlika al pobeda je vazna...Zoran Erceg me odusevio,svaka mu cast i bice najbolja 4 na svetu,Tripko je isto dobar bio,kao i Krle,samo je Vujke(nas kapiten)ama bas skroz slabo odigrao.Teo 7 asistencija svaka cast to je PLEY.

neko iz mase

pre 15 godina

Sve do sad sto sam pisao samo sam se salio... I mislim da ce ovi momci daleko dogurati, Duda radi pravu stvar... A one navodne zvezde nadam se vise necemo gledati! Pozdrav svim ljubiteljima srpske kosarke...
(KOSTUNICA, 27. jul 2008 19:50)

Ole...

branko

pre 15 godina

utakmice sa Dajmond bola se mogu gledati na eurosport2, samo mislim da nece prenositi sve utakmice, ali se nadam da hoce bar Srbija - Argentina

Balkanac

pre 15 godina

Eurosport2 ce prenositi svaki dan po tri utakmice sa Diamond Ball-a.
30.07- od 10h SRB-Iran
31.07- od 13h SRB-ARG
01.08- od 8h za peto mesto
od 10h za trece mesto
od 13.30h finale.
A to sto nema NBA zvezda nije kriv Ivkovic.Sve ih je pozvao ali su samo odbili,zato zaboravite bar za sada i Stojakovica i Pavlovica,Radmanovica.Imamo mladje koji zele da igraju!!!!

maki grobar

pre 15 godina

Bravo, majstori! Bez euforije, ali ovo sluti na jako, jako dobro! Nismo na OI, ali biće za novi tim puno prilika.
I nešto što je van priče o repki, pitam se gde su sada oni uvaženi stručnjaci i poznavaoci košarke koji ispljuvaše Tripkovića onoliko.

nikola

pre 15 godina

Kako divan osecaj ljudi, nasi kosarkasi ponovo pobedjuju. Hvala momcima, hvala Dudi, zasluzuju sve cestitke, ipak su za velika dela potrebni veliki ljudi. Gospodo kosarkasi, koje treba moliti da igraju za nacionalnu selekciju, smatrajte da imate voljno

gugle

pre 15 godina

Krenuli smo, nadam se, pravim putem. Jugoslovenskim. Nadam se da ce dobri rezultati biti dovoljan razlog da se nasi najbolji igraci odazovu pozivu i pojacaju konkurenciju na pripremama (nikome nije zagarantovano mesto). I igraci kao Katnic ili Stojacic treba da igraju u Zvezdi, Partizanu i odmah u vatru da se ubace. Da uce uz iskusne.

SRPSKI NAVIJAC

pre 15 godina

Selekcija koja je napravljena ,kako sam tvrdio i od pocetka,je veoma lepo odradjena ALI jedna stvar mi je bola oci koju nisam video na spisku.Moje licno misljenje,sa kojim naravno mozete slobodno i da se ne slozite,je da je Duda trebao da pozove i SANDRA NICOVA jer ne zaboravite kako se taj decko poneo prilikom odabira reprezentacije za koju ce igrati.Crnogorci su mu se toliko uvukli u guzu da su ga proglasili za NAJBOLJEG CRNOGORSKOG IGRACA samo da bi decko igrao za njih a setite se samo kakav je njegov odgovor bio na to!Decko je COVEK I PO!!!I naravno ne samo zbog tog gesta mislim da je trebao da bude barem na onom malo sirem spisku od 18 igraca jer od Krstovica ili Radivojevica je svakako i mladji i perspektivniji kosarkas a Luka mu ne moze ni vodu doneti(isto su godiste)sto je naravno pokazao do sada a i moje ce se reci samo potvrditi u dresu Partizana sledece sezone.
Duda je rekao da ce biti jos selekcije igraca u narednom periodu i bio bih veoma srecan ukoliko bih video ime tog momka na nekom od buducih spiskova za reprezentaciju,barem na nekom sirem ako nista drugo(mada mislim da bi mogao da se izbori i za nesto vise)!
NAPRED SRBIJO,napred zvezdo,pa onda svi ostali... :)))

scepan mali

pre 15 godina

Gledao sam utakmicu na ruskoj 'planjeta sport' i koliko god sam prijatno iznenadjen, toliko i nisam, s obzirom da se itekako vidio Ivkovicev pecat.
Iako je rano nakon tri utakmice izvoditi zakljucke, vidi se da imamo posle Pesica konacno pravog coveka na klupi naionalnog tima. Pogledajte koliko je izvukao iz Ercega, koji je prosle godine na eurobasketu bio najvece razocarenje. Ovim momcima treba vremena, za 2-3 godine, kada se prikljuce i stasaju i ovi mladi juniorski svetski prvaci poput Macvana ili Jeremica, bice to ekipa za respekt svima, bicemo sigurno medju 4-5 najboljih na svetu.
P.S. Ja zaista ne znam kakve veze ima Ivkovic sa Vujosevicem ili Partizanom (osim sto je i sam bio trener Partizana, ali tokom sedamdesetih). Oni kojima to pisu: kosarku su igrali Srbija i Rusija, to su dve nezavisne zemlje, koje imaju takodje svoje kosarkaske nacionalne timove. Ja sam bar gledao mec Rusija-Srbija, a ne CSKA-Partizan...

podsetnik

pre 15 godina

uz cestitke na dobrim rezultatima, samo bih da podsetim da nama u pripremnim utakmicama uglavnom nisu manjkali solidni rezultati (ni u doba sfrj, scg, pa ni sada; ni sa sakotom, ni sa slavnicem, pa ni sada). ovog puta ekipa je rasterecena bilo kakve price o rezultatu, cak se ne priprema ni za neko ozbiljnije takmicenje. pritisak javnosti je time manji, a o tome da podrsku svih ima ivkovic ne treba ni trositi reci. a to je upravo ono sto je nedostajalo ranijim selektorima. uz ovakve uslove u okruzenju, ne mislim da bi problem imali ni obradovic, ni sakota, ni slavnic. a svima njima pripada deo uspeha koji se sada pripisuje ivkovicu.

Zlatko

pre 15 godina

Najzad pravi čovek na pravom mestu. U talentima i dobrim igračima nikad nismo oskudevali, trebalo je da to neko uvede u prave tokove.

Hermit

pre 15 godina

Zivim ovde u Rusiji i gledao sam utakmicu. Nije mi jasno da neki od nas mogu da u ovoj pobedi traze izgovore tipa "ovo je pripremna utakmica" ili "rusi kriju taktiku"... Nama je ovo ako sam dobro pratio tek treca utakmica posle priprema,a Rusi koji se spremaju za Olimpijadu (veoma su ambiciozni)i igraju pred svojom publikom poslednju utakmicu (finale) su zaista hteli da pobede... Ko je gledao prenos zna o cemu pricam. Pozdrav za sve ljude dobre volje, koji navijaju za Srbiju i kad dobija ali i kad gubi.
p.s. Erceg, Tripkovic i Krstic mozda najupecatljiviji ali su svi zasluzili nase cestitke za sve prikazano u Moskvi !

Nebojsa

pre 15 godina

Zaista steta sto nismo na olimpijskim igrama, ali mozda je tako i bolje. Neka se ekipa uigra i lagano spremi za predstojece izazove. Cestitke Dudi na svemu dosad ucinjenom.

Cvetko

pre 15 godina

re: Bumblebee

Ne kaže se "hvalio" nego FALIO ili nedostajao!

Znanje i autoritet su maniri koji su nedostajali dvojici poslednjih trenera! Obradović je imao problema sa primitivizmom u liku i delu Gurovića, Rakočevića, Jarića... koji je imao i Pešić ali i Divca i Bodirogu i nevidjenu sreću! Sve je počelo da pada još u Indijanopolisu (slučaj Radmanović)i to se znalo ali niko nije imao znanja i autoriteta da rešava jer su košarkom harali menadžeri i neradnici željni položaja i odličnih finansija (večni, ničim zaslužni, titular i neradnik Varajić npr).
Sa ovom reprezentacijom se mora još puuunooo raditi i biće i takmičarskih padova i slabosti ali MORA POLAKO! Jedinica je problem i strašno ćemo se mučiti dok je ne napravimo a treba nam 3 takva igrača da možemo da se vratimo u vrh. Mi nemamo igrača kao što su Dijamantidis, Papalukas, Jasikevičijus, Navaro,Kalderon,Rubio, Holden, Parker, Priđioni ili Đinobili, Kirilenko, Novicki...Jednostavno nemamo VELIKE igrače i treba da ih strpljivo stvaramo...
Pošto su nam svi ekipni sportovi ili na dnu (rukomet, fudbal, košarka) ili u padu (vaterpolo)(odbojka je iznimka zbog Boričića - znači uprava, menadžment, rukovodeći kadar, treneri) treba biti strpljiv i odlučan pa će se uz košarku dići i ostali (fudbal nikada).
Podržimo Ivkovića jer jedini hoće da radi a ume.
Pozdrav i polako
Cvetko

Erik Kartmen

pre 15 godina

Svaka cast! Svaka pobjeda je za postovanje, ipak... treba podsjetiti na blisku proslost. Sa Sakotom smo u pripremnom periodu uspjeli da dobijemo i Grcku(tadasnjeg evropskog prvaka) i Argentinu(Olimpijskog sampiona), da bi posle dozivjeli krah na Svjetskom prvenstvu. Mislim da zbog toga ne treba prerano davati ocjene o kvalitetu ovog tima. Utakmice sa rezultatskim pritiskom su mnogo bolji parametar za donosenje nekih bitnijih zakljucaka. U svakom slucaju pozdravljam podmaldjivanje tima, mislim da igru treba bazirati na Teu i Tepicu spolja (uz Tripka kome je Duda ocigledno nasao pravo mjest i Ercega koji je jedan od najraznovrsnijih napadaca u Evropi i koji uz pravu motivaciju moze da bude kljucni igrac tima. Smatram da Vujanic mora da ulazi sa klupe i da pomaze iskustvom, njegovo vrijeme je proslo i svoju igru treba da podredi timu u potpunosti... Krstic pod kosem predstavlja veliku snagu, nazalost samo u napadu... Smatram da cemo opet imati velikih problema sa skokom ukoliko Duda ne bude insistirao da se svi igraci ukljuce u tu fazu odbrane(prije svega Kecman i Velickovic) od Milicica i Krstica nema velike koristi u skoku...
Neka je srecno momci i nadam se da cete vratiti srsku kosarju gdje joj je mjesto.

Jabbar

pre 15 godina

Za Kostunicu i ostale neupucene:

1. Tacno je da pripremne utakmice u ranoj fazi nemaju rezultatski znacaj.

2. Tacno je da istinski veliki timovi retko gube cak i pripremne utakmice u ranoj fazi (pogledati rezultate Spanije iz poslednjih godina).

3. Tacno je da retko ko moze da se seti kada su nekadasnje reprezentacije SFRJ i SRJ izgubile neku pripremnu utakmicu. Samo SCG nije ispostovala taj trend 2002. godine.

4. Tacno je da "boranija" moze da napabirci neku pobedu protiv jakog tima na pocetku priprema.

5. Tacno je da su sanse za tako nesto pred pocetak vaznog takmicenja neuporedivo manje.

6. Tacno je da pobeda protiv Rusa ima sasvim solidnu tezinu.

7. Tacno je da ce mec protiv Argentine, i eventualno Kine, imati jos vecu.

look around you

pre 15 godina

@Hermit
Gledao sam utakmicu i slazem se da su Rusi odigrali maksimalno bas zato sto su igrali pred svojom publikom i zato sto im je bila poslednja utakmica pred OI.Cak su imali u toj zelji i naklonost sudija(pretposlednji njihov napad kada Tripkovic sece loptu ona udara Holdena po prstima i odlazi u aut,a sudija sudi loptu za Ruse-lepo se videlo na snimku ,pa Morgunov udara sakom o parket kad je promasio poslednji sut).To sigurno pokazuje zelju za pobedom.I ne bih se slozio sa nekima da se niko ne trosi na pripremnim utakmicama,pa pogledajte Spance,sampione sveta,vicesampione Evrope,vicesampione OI,ZNACI VRHUNSKA EKIPA,kako oni igraju na pripremnim utakmicama.Posto
mogu da biraju skim ce da igraju,biraju jake ekipe da bi odrzali formu pred jako takmicenje i pobedjuju te iste ekipe sa 15-20 razlike.To nije dokaz da ostale ekipe nesto kalkulisu sa formom jer protiv njih i niko ne igra kao da je pripremna nego kao da je takmicarska utakmica.Spanija je dokaz ekipe koja daje sve od sebe gde god igra,jer to je takva nacija,temperamentna,koja ne voli ni u cemu da gubi,a pogotovo ne u kosarci,koji je drugi nacionalni sport.A zna se koliko samo vole,cene i ulazu u sport.

Malena_kosarkasica

pre 15 godina

s obzirom da nisam gledala utakmicu...zelim da cestitam nasim reprezentativcima,svaka cast.Po rezultatu se vidi da je bila jaka utakmica....jos jednom svaka cast.

KKP

pre 15 godina

Ovom pobedom smo pokazali da smo ozbiljna i izuzetno jaka ekipe! Bravo za Ivkovica i igrace! A Tripko trpa li trpa... :))) Bravo, majstore!

KOSTUNICA

pre 15 godina

@ TADIC
Dok nekoga ne oboris u tituli, naravno da ostaje ono sto jeste. Grcka je 2007. pre pocetka prvenstva jos uvek bila prvak na pripremnim utakmicama. Ja sam o tome pricao, to je predskolsko kosarkasko znanje!