Petak, 18.07.2008.

16:57

MLS: Banat umesto Mladosti

Banat iz Zrenjanina takmičiće se sledeće sezone u Superligi Srbije umesto Mladosti iz Lučana, odlučio je Izvršni Odbor FS Srbije.

Izvor: Beta

MLS: Banat umesto Mladosti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

bojan

pre 15 godina

U utorak sam na jednom forumu napisao da je izborom Tomislava Karadzica koji ima „samo” 70 godina ukucan i poslednji ekser u kovceg srpskog fudbala. Vec u petak se pokazalo da sam bio apsolutno u pravu. Svuda u svetu je 10 ispred 11 osim za Izvrsni odbor FSS Srbije. Izbor Karadzica je predstavljao obicnu farsu. Vucurovic se povukao iz izborne trke u Vojvodini jer mu je obecano da ce njegov Banat ostati u ligi. Onda su Bulic i njegovi kompanjoni izigrali Iliju Petkovica jer je samo Petko mogao da „srusi” Toleta, Djoru i ostale likove iz vrha srpskog fudbala. Sledeci potez te „interesne grupe” je taj da vec danas (ponedeljak) na sastanku Zajednice prvoligasa Aca Bulic ostane predsednik Zajednice prvoligsa, a samim tim i clan Izvrsnog odbora FSS. Dakle, sve je vrlo jasno i prozirno. Medjutim, problem nije u tome. Mnogo veci problem su mediji. Izuzimajuci BLIC i DANAS ni u jednoj novini u zemlji Srbiji ukljucujuci i navodno sportske listove Sport i Sportski Zurnal nije izasao nijedan, ali nijedan tekst koji bi konstatovao da su izbori bili cista farsa i da se u srpskom fudbalu nista nije promenilo ni za jedan milimetar. Tuzna je takva zemlja koja ima takvog predsednika kao sto je Tomislav Karadzic, takvog predsednika zajednice prvoligasa kao sto je Aca Bulic, takve sportske novine (novinare) kao sto je Srbija. Sve dok se u srpskom fudbalu stvari ne izmene iz temelja sanjacemo plasman na velika takmicenja ili Ligu sampiona cemu se sada nadaju u Partizanu. Jadna je ovo zemlja.

Serhio_Kun_Aguero

pre 15 godina

uhhh, ogorcen sam ovom odlukom. Mislim trebalo je da ubaci FK Hajduk Veljko iz Negotina. Mislim mi smo bili prvi u PT zoni ove godine. Ili ne jos bolje Slogu iz Kobisnice ili Jabukovac. Sto da ne?!

zvezdino_dete

pre 15 godina

PREUZETO SA "FKSMEDEREVO"
"""Nezvanično smo obavešteni da je Izvršni odbor FS Srbije na današnjoj sednici doneo odluku o popuni upražnjenog mesta Super lige nastalog odustajanjem FK Mladost iz Lučana, i to tako što je odlučeno da FK Banat iz Zrenjanina bude novi superligaš.
Iznenađeni smo i ogorčeni takvom odlukom jer je ona u suprotnosti sa fudbalskim propisima i standardima, ne samo FS Srbije, već i UEFA i FIFA.
O nemoralnosti navedene odluke govore činjenice da je FK Smederevo takmičenjem u Meridijan Super ligi zauzeo 10., a FK Banat 11. poziciju, kao i to da FK Banat ne samo da ne ispunjava organizacione i strukturalne uslove već nema ni potrebnu licencu za takmičenje u Super ligi. FK Smederevo ne samo da ispunjava navedene uslove po standardima države Srbije, već i po evropskim standardima, kao jedan od retkih, od ukupno pet, klubova koji u Republici Srbiji ima UEFA licencu i to br. L 143 od 02.06.2008. godine.
Smatramo da su ovom odlukom grubo prekršeni svi fudbalski propisi i da je ona neodrživa.
Iz navedenih razloga FK Smederevo će hitno iskoristiti sva pravna sredstva da nelegalnu odluku FS Srbije stavi van snage, pa će u tom smislu preduzeti sledeće korake:

- Zahtevaćemo održavanje vanredne sednice Izvršnog odbora FS Srbije radi preispitivanja ove odluke.
- Podnećemo tužbu nadležnim organima UEFA sa predlogom da se donese privremena mera zabrane početka prvenstva do okončanja tužbe.
- Tražićemo maksimalnu zaštitu matičnog saveza Regiona zapadne Srbije i solidarnost svih klubova u borbi protiv grubog revanšizma novih organa FS Srbije vođenim nedavnim izborima u fudbalskim organima.

Uvereni smo da će evropski i svetski fudbalski organi doneti ispravnu, i jedinu moguću odluku, a to je potvrda da FK Smederevo pripada eliti.

Reagovanje direktora FK Smederevo Gorana Bogdanovića povodom odluke IO FSS da FK Banat popuni upražnjeno mesto u Super ligi:
- Dugo sam u srpskom, jugoslovenskom, evropskom fudbalu, svašta sam preturio preko svoje glave, video fudbalske pravde i nepravde, ali ovakvu odluku IO FSS ne mogu da razumem. Kako je moguće da klub koji se nalazi na desetom mestu i ima 8 bodova više od FK Banata, a pritom ima i evropsku licencu za takmičarsku 2008/2009. godinu, za razliku od FK Banat koji još nema ni licencu za takmičenje u Super ligi, ne bude izabran za klub koji će se takmičiti u Super ligi?
Ko je i zašto plasirao gnusne laži na Izvršnom odboru FSS, da grad i sponzori ne stoje iza FK Smederevo, kada se u dobijenoj licenci za UEFA takmičenja nalaze sva potrebna dokumenta i garancije za uspešno takmičenje u narednoj takmičarskoj godini? Pitam se da li evropska licenca važi isto kao navodno usmeno obećanje grada Zrenjanina da će pomoći FK Banat da dobije licencu za takmičenje u Super ligi.
Pitao bih g-dina predsednika FSS, koji je nedavno u novinama izjavio da će tražiti mišljenje pravne službe oko popune Super lige, zašto nije prihvatio mišljenje pravne komisije, ostalih pravnika iz FSS i odeljenja za licenciranje, kao i jasan stav generalnog sekretara g-dina Lakovića da FK Smederevo ima apsolutni prioritet u popuni Super lige.
Na osnovu postojećih pravilnika, bez imalo namere da omalovažavam FK Banat, istakao bih da FK Smederevo postoji od 1924. godine, da je dvanaest puta učestvovao u evropskim takmičenjima, da je dvostruki finalista Kupa i osvajač Kupa Jugoslavije, da ima preko 300 registovanih igrača u mlađim kategorijama, da ima jedan od najlepših stadiona sa 17.000 numerisanih mesta. Pa zar i to nije dovoljno i nije konkretna prednost u odnosu na dojučerašnji Banatski dvor, a sada favorizovani FK Banat?
Na kraju bih još rekao da FK Smederevo neće mirno prihvatiti sramnu, nezakonitu i nemoralnu odluku IO FSS i da će se svim pravnim sredstvima boriti da je stavi van snage. Vrlo brzo će se oglasiti rukovodstvo grada Smedereva i predstavnici naših sponzora. Već u ponedeljak, ekspertski pravni tim zatražiće od kancelarije FSS zvaničnu odluku IO o popuni Super lige. Uslediće hitna tužba nadležnim telima UEFA, kojom će se tražiti poništenje donesene odluke.
Takođe, tražićemo od IO FSS da preispita i preinači svoju odluku o popuni Super lige, tako da FK Smederevo bude klub koji bi popunio upražnjeno mesto.
Istovremeno, povodom ove odluke zatražićemo i zakazivanje vanredne skupštine FSS.""" SRAMOTA UKOLIKO BANAT OSTANE,A SMEDEREVO ISPADNE........TO NEMA NI U ALBANIJI........

coyote

pre 15 godina

Šta se žale ovi Smederveci, pa oni su na prevaru pre jedno 10 godina ostali u prvoj ligi, kada im je SPS-ovac bio direktor, bez baraža, bez ičega nego eto tek, tako imali su uz Kragujevčane najviše navijača na utakmicama u toj sezoni, pa tad niko nije kukao a sad. Kaubojština klasična, sad imaju najbolji stadion i treba opet da ostanu u ligi sramota!!!

Stevan M

pre 15 godina

Као што рече неко, Смедерево се већ враћало за зеленим столом, било би пуно. Не волим што је Вучуревић власник Баната, име Баната ми је пуно драже од црвеног имена Пролетер, мада би боље име било Петровград. Заслужено смо испали, да играмо у Првој телеком лиги не би био проблем, а не жалим се ни због овога. Сви они који одавно не гледају наш фудбал нек престану више да причају о њему... а гробари и цигани нек се не понашају као да је најбитнија ствар у лиги где ће њихов клуб узети бодове. Свеједно ми је у којој лиги ће играти Банат, ја на утакмице идем редовно! Ко испадне нема право да се љути јер га не враћају!

Sajber again

pre 15 godina

Mirko i Vukica kreiraju srpski fudbal, Vucic hoce za gradonacelnika BG-a, a ja zelim da postanem od coveka majmun , sve je moguce!

Samo da se zna

pre 15 godina

Samo da se zna da je Smederevo dva puta na isti nacin ostao u ligi.Malo upuceniji to znaju.Mislim da bi im bilo previse.

Aleksandar

pre 15 godina

ovo nema nigde pa po pravilima ako neka ekipa ne moze da se takmici u slucaju mladosti onda prva ispod crte ostaje , a to je smederevo, ali sta ces komunisticko - sps diktatura krsi sva pravila i radi sta hoce. Mirko je u upravi partizana pa je ostao u prvoj ligi , mislim uefa treba da do daljnjeg suspenduje nase takmicenje i klubove dok se ova gamad ne ukloni inace odosmo u totalnu propast. Bojkot ispraznimo stadione da bi ih ponovo napunili , Bager na fudbalski savez.

ULTRA`SARTID

pre 15 godina

Smederevo traži intervenciju Evrope!
Petak, 18. jul 2008. 23:28

Fudbalski klub Smederevo ogorčen je i iznenadjen odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da Banat dobije mesto u Superligi naredne sezone i najavljuje da će ići do UEFA!

Povodom odluke IO FSS da upražnjeno mesto u Superligi (istupanje Mladosti iz Lučana) da zrenjaninskom Banatu, FK Smederevo je najavio da će se boriti svim pravnim sredstvima protiv te odluke, koju ocenjuje kao "nemoralnu" i kao "grubo kršenje svih fudbalskih propisa".

"Tražićemo vanrednu sednicu IO FSS", saopštio je klub sa Dunava i najavio i druge korake – podnošenje tužbe nadležnim organima UEFA, uz zahtev da bude izrečena privremena mera odlaganja početka prvenstva do konačne presude!

Takodje, Smederevo će tražiti i zaštitu matičnog regiona Zapadne Srbije, i apeluje na solidarnost ostalih klubova Superlige.

U saopštenju, uprava Smedereva izražava ogorčenje i zaprepašćenje odlukom organa FSS da da preimućstvo Banatu koji je proteklu sezonu završio na stepeniku ispod Smedereva.

Za razliku od Banata, ističe se u saopštenju, Smederevo ima sve organizacione i strukturalne uslove da igra u Superligi, a uz to jedan je od retkih srpskih klubova koji ima licencu UEFA i ispunjava evropske standarde.

bg

pre 15 godina

Smederevo nema para?Ma da...Ustvari,nema para za placanje sudija i ko zna koga jos,kako da amerikanci na kraju godine pravdaju stavku "podmicivanje sudija",proslo je to vreme u smederevu.Zato ovaj klub sada i ispada iz lige.A pare koje dobija Smederevo od sponzora svake godine mnogi klubovi kod nas nece ni videti ko zna koliko jos godina.(budzet im je 3 mil e godisnje)

verdi

pre 15 godina

Uh!
Iz Smedereva sam i navijam za Smederevo tako da mi nije mi lako da ovo realno sagledam i prokomentarisem.
Gledajuci sve ovo sto se desava ne mogu a da ne kazem da je ovo nerazumna odluka.
FK Smederevo ima sve potrebne licence za takmicenje u MSL i evropskim okvirima, bolje je plasiran i bolje organizovan klub. "Javlja mi se" da ce ovo laicko objasnjenje tipa "nema podrsku grada i sponzora" biti zestoko demantovano i od gradskih vlasti i od USS Steel-a narednih dana. I sta cemo onda? Nikom nista ili ce se nesto promeniti.
Da se razumemo, nemam nista protiv FK Banat, ali ljudi gde je tu bilo kakva logika?
Naravno, sve ovo je komentar koji ne zalazi (u veoma bitne, mozda najbitnije od svega) zakulisne radnje tipa izbori u FSS, ko je za koga glasao, ko je za Zvezdu ili Partizan itd.
Naivno razmisljanje neobavestenog coveka?
Pa verovatno, ali tako je.
Plasim se da je ovo samo inicijalni slucaj koje nam je jasno pokazao kako ce se u sledecim godinama (uostalom kao i do sada) raditi u nasem fudbalu.
Slatko cemo gledati svetska i evropska prvenstva i Ligu sampiona na tv-u navijajuci za ostale, svako po svom izboru.
Nasih nece biti, siguran sam, nazalost.
Naravno, ne zbog toga sto Smederevo nije u MSL, govorim samo o principu.
Hm, kako bih voleo da gresim, ali mrka kapa...

Shadow

pre 15 godina

@DakiAleksinac
Bravo Daki... Samo,otkud Indijanac u Aleksincu? :)
U svakom slučaju,jedan je Proleter. Ej, 4-ti u SFRJ... U onoj najjačoj ligi u istoriji Jugoslavije. Pa i celog Balkana samim tim. Tim Proletera koji bi se danas prošetao kroz MSL. Tukli bi i Današnje večite rivale sa po 3 razlike glat. Nismo mi džabe pobedili Zvezdu na Marakani sa 1:2. I to šampionski tim Zvezde iz Barija. A i Partizana smo tukli na JNA sa 0:2. A svi će se složiti, te ekipe Zvezde i Partizana su bar 10 puta bolje od ovih danas... Nebo i zemlja!

Slavoljub

pre 15 godina

Sramota pa Smederevo ima najbolje uslove za odigravanje utakmica cak i na Evro sceni,i lazu da grad ne stoji iza kluba.Sramota jos jedanput.Treba nam 5 oktobar i u fudbalu!!!!!

DakiAleksinac

pre 15 godina

OVO JE SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
Pa dokle ćete, bre, da nam uništavate fudbal!?
Znate li kog ubacujete u ligu!
Tim koji nema ni tradiciju ni navijače, koga Zrenjaninci ne vole, tim zbog koga je ugašen jedan Proleter!!!
Pa taj tim je privatno vlasništvo jednog debila!
Zbog takvih idiota je ugašen Proleter!
Odmah bih isterao sve iz FSS!
Ovo je najveća sramota!

http://img521.imageshack.us/my.php?image=kac062dg4.jpg

PFC

pre 15 godina

Apsolutna glupost i nelegalna odluka IOFSS!
Ne moze ostati klub koji je zavrsio takmicenje ispod Smedereva. Zaista, to samo moze kod nas, nigde u svetu to ne bi ni pokusali. Kod nas iz vedra neba pa u rebra!
Van svake pameti, ali nesto razmisljam da ovo nije mozda preludij za prosirenje Superlige. Ta bi jos ludja varijanta ugasila novi pozar, a ubedila bi i one koji su bili protiv prosirenja...Ludo, nema sta i lici na nas!

dexy

pre 15 godina

Karadzicu treba da izbacis i Crvenu Zvezdu iz super lige i onda ce sve biti OK.Pa ljudi Smederevo ima posle Zvezdinog i Partizanovog stadiona licencu Fife i jos oni su poslednji ispod crte, ali zna Karadzic gde Partizan uzimao bodove.Znaci Karadzicu izbaci Zvezdu,OFK,RAd, a ubaci Spartak,Vrbas,Sombor.

duh koji hoda

pre 15 godina

kakvo "iznenadjenje"!!!!

kakva sprdnja od "lige".

banat koji ispada pa ostaje u ligi , kao nekada Spartak pod upravom predsednika FSS i PFC i bog pitaj cega je taj covek jos predsednik, pa zatim Smederevo, koje takodjhe ne uspeva u vise navrata da ispadne iz lige jer na volseban nacin ostaje nakon " odustajanja".

I kakva je to liga kad svake godine neko "istupi", Mladost A. , Mladost L. i ko ce da popamti sva istupanja.

A onda na SOS mi prijave negu nebulozu tip " Mozda nije najbolji, ali je NAS!!!"

Kakva umobolnost!

ukinuti fudbal u srbiji!

pre 15 godina

Ma najbolje da ubace 10 klubova iz Beograda i da reshe problem! Umesto da se bave INFRASTRUKTUROM koja je osnova svega u fubalu, koja nam je ugred jedna, bedna i neznam vishe koju rech da upotrebim, njima je glavni problem koji od livadarskih kllubova da ubace u ligu! UKINUTI VOZDOVAC, BEZANIJU, CHUKARICHKI, RAD, i ostale klubove chiji je ukupan prosek gledalaca 10 po utakmici, ako hocete da srpski fudbal malo zivne! RAZMISHLJAJTE O TOME!

stanet

pre 15 godina

Karadžić i njegovi "klimoglavci" ma čime motivisani su prvi u istoriji fudbala kod kojih prednost ima klub koji je slabije plasiran, a takođe su uveli nove kriterijume: važnija je podrška grada za dobijanje licence od 8 bodova prednosti i posedovanja UEFA licence. Da li su oni barabe ili pronalazači? Jadni i bedni svakako jesu na nesreću za srpski fudbal.

kupi mi majko top

pre 15 godina

Dabogda uspela zalba koju ce Smederevo uloziti!!!!Svi klubovi koji nemaju licencu za SRPSKU LIGU treba odmah likvidirati i postaviti uslov da nijedan klub bez REFLEKTORA (ako bilo ko od 98% klubova u Srbija zna kako to igleda igrati civilizovano a ne prziti se po najvecoj vrucini)Nas najveci problem je upravo to shto moramo sa FARSKIM OSTRVIMA DA IGRAMO NA MARAKANI!!! Kad nasha reprezentacija bude videla neki drugi grad to ce biti navazniji dan u istoriji srpskog fudbala!!!!

smaksrbija

pre 15 godina

Ljudi,Srbi shvatite da je najvece zlo Srpskog fudbala lezi u Zvezdi i partizanu,Karadzicu,Djoricu i ostalim barabama koje gledaju svoj interes,UNISTISTE SRBIJU LOPOVI,SVI NA ULICE I OTERAJMO BAGRU!!!!!!!!

Goran Runjevac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrexa, i mogu da Vam kazem da je smor grad, i da ne pratim fudbal odavno u ovom gradu tj. kao i svaki normalan covek. Inace M.Vucurevic je dobar s ljudim iz partizana, i u par navrata je sredjivao neke stvari s njima, ali sada se cini da je odresio kesu. Moja poruka M.V. je bre vrati se u Ban. Karadjordjevo odakle si i napravi opet Buducnost, a bre u Zr su casni ljudi (bar oni izvorni) i ne sramoti nam vise grad.

vlada

pre 15 godina

da nije smesno bilo bi tuzno...svaka cast g. Vucurovic i g.Karadzic...svaka cast i g. Bulic..ovakva predstava jos nije vidjena na ovim prostorima..,a bilo je vala predstava i predstava...

Ivan

pre 15 godina

@zrenjaninac

"Ovaj" što je izašao iz CZ-a ima ime, koje je u svakom slučaju mnogo veće od miševa kao što su Karadžić, Bulić, Zečević i ostala bagra!On je dao našem fudbalu mnogo više nego ovi gore navedeni!

JEDAN JE DRAGAN DŽAJIĆ!!!

Rovac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrenjanina ali ovo je vise nego komedija !Ovo je tragedija!!!Pa svi znamo da je Mirko Vucurevic(finansijer F.K. Banat)clan uprave Partizana.I sad oni vracaju ove nase slepce u ligu iz koje su vise nego zasluzeno ispali.Gde to pise da ce Zrenjanin podrzati svoj klub a Smederevo svoj nece?Da se nije to "javilo" Karadzicu? I onda se satro cude sto niko ne gleda nasu ligu.Pa dokle vise ovako LOPOVI ???

pera86

pre 15 godina

Ovoga puta osvajamo titulu u Zrenjaninu. Ciganima je krivo jer su mislili da oni osvoje titulu u Smederevu. Bas mi je krivo sto im nece uspeti. TITULA, TITULA, SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION, PEVA CELA SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tomislav Karadzic - legenda. :P

Shadow

pre 15 godina

Jeste smešno... Ja sam takođe Zrenjaninac ali ovo... Iskreno, puče mi prsluk za FK Banat. Zbog dotičnog Banata se naš Proleter (klub koji se voleo)ugasio. A takozvani "banat" tj budućnost iz banatskog dvora slobodno može da se vrati na svoj pašnjak u dvor i igra neku tamo desetu ligu. Sramota!

strucnjak:)

pre 15 godina

razumna odluka :)
dugo su oni prvoligasi...
imaju stabilniji tim od onog smeha u komsiluku :)

pozdravljam odluku predsednistva..

simpatizer banata

scepan mali

pre 15 godina

Skandal!!!!!!
Podrsku grada Zrenjanina?!?!?! Igra li se fudbal u politickim, kladionicarskim, svercerskim i ne znam kakvim jos foteljama ili na zelenom polju???
Zelim im ponovno (ako je moguce sto brze) ispadanje!
Skandal, zaista nemam reci...

Krivi smo mi

pre 15 godina

Hahaha, jos dekretom izbacite OFK Beograd koji vam bode oci, i ubacite Teleoptip, pa je farsa zavrsena. Ali kao sto Balasevic rece: "Krivi smo mi koji smo cutali..."

Misa

pre 15 godina

Sve će ovo trajati dok nam kao Bugarima, Evropa ne udari novčane packe. Do tada živeo srpski fudbal (hej, haj, baš nas briga)

andrija

pre 15 godina

Eto Karadzic otera Banat pravo u Ameriku.M.L.S.=Major league soccer
Jel vi znate kako se zove nasa liga?Evo ja cu da vam kazem M.S.L.sto znaci Meridian super liga.

tesoti

pre 15 godina

"A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! ... @dax"
Zato sto je na kraju sezone Smederevo imalo vise bodova od Banata. Ne mozes igrati baraz sa nekim ko je nastupao u istoj ligi kao i ti i ko je sakupio 8 bodova manje. Po kom kriterijumu bi igrali baraz? Sta to znaci ako recimo Zvezda kaze da sumnja u neke Partizanove utakmice da treba da se igra baraz za titulu iako ima 5 bodova manje??? Ovo preskakanje Smederevaca je bruka i sramota, napravljeno je na osnovu pretpostavki a one nisu dozvoljene kod donosenja ovakvih odluka, jer trebalo se pitati to isto Smederevo da li ima uslove za igranej u prvoj ligi a koliko sam ispratio i te kako su imali. Sto se samog stadiona tice oni koji su bili u Smederevu i Zrenjaninu znaju da Smederevci imaju posle vecitih najbolji stadion u zemlji... Ovakva odluka tk baca negativno svetlo na prvenstvo i pre nego je pocelo...

Milan

pre 15 godina

Sramota. Nece imati ni upola gledalaca u Zrenjaninu koliko u Smederevu. Ne postuju se pravila Smederevo je bilo ispred Banata. Podrska grada Smedereva je mnogo veca od grada Zrenjanina i plus imaju jakog sponzora Americku zelezaru. Tole podnesi ostavku!

Goran

pre 15 godina

Koliko se ja secam, a secam se DOSTA DOBRO, to Smederevo je imalo isti broj bodova kao i OFK koji je opstao u ligi, ispalo je tek u barazu, a uz to je imalo i 8 bodova vise od Banata. Ali svi znamo da ovde ne odlucuju sportski razlozi, vec ko je dao vise novaca i gde je veci interes. Sa Smederevom ne mogu da se kupuju bodivi i uvek se beogradski dvojac trese kad odlazi tamo, a Banat ... pih, pa tamo svi imaju sigurne bodove, sto bi povecavali konkurenciju i jacali ligu, pa taman posla da ne budu prvaci Zvezda ili Partizan, to bi bio krah naseg fudbala. Joj kad ce ta privatizacija, pa da oni igraju drugu ligu!

BojanKG

pre 15 godina

Vucurevic i Karadzic, clanovi FK Partizan!
Ovo je zalosno, ekipa koja je direktno ispala u Drugu ligu, vraca se nazad. I to samo na osnovu teksta u S.Zurnalu da ce grad da stane iza kluba koji je u medjuvremenu rasprodao sve najbolje igrace.
Bruka za srpski fudbal jer jedan Karadzic vodi savez.

goran jesic

pre 15 godina

sta je ovo?tole stvara svoju privatnu ligu...jos ce i zvezdu da izbaci...sramota...dokle vise tole covece...odlazi iz fudbala i povedi djoru i vama slicne...ili ce biti fudbalski peti oktobar..

MocaVukotic

pre 15 godina

Ma da, treba da pusti smederevo pa da ovi na pola prvenstva kažu "ej nemamo pare da putujemo, istupamo iz lige", pa bi onda bilo A što nisu ubacili Banat?
Pročitajte vest do kraja. Nešto ne vidim da se FK Smederevo buni.

Playtony

pre 15 godina

Strasno, strasno! Tole vec poceo da pokazuje zube Zvezdi. Banat, grobarski satelit, ostajeli u prvoj ligi, a Djuka zove na Olimpijadu vise Zvezdasa nego grobarcica! Jos jednom, strasno!!!

BOLE_016

pre 15 godina

Strasno!!! Ali uzimajuci u obzir da je ovo Srbija i da je predsednik FS-a ujedno i predsednik groblja,nije iznenadjujuce...trebaju im sigurni bodovi bez muke....

zrenjaninac

pre 15 godina

Tako i treba. Da nije možda trebao da nam bude predsednik ovaj što je sad nezasluženo izašao iz CZ-a, a više je proveo na VMA preko veze nego u zatvoru.

Ivan

pre 15 godina

Od sada da znate: Partizan je svetinja, a ne reprezentacija Srbije; Jedanaesti u prvenstvu ima prednost u odnosu na desetog, kada treba popuniti ligu!

Toletov amandman

dax

pre 15 godina

A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! Mislim to bi bilo sportski i pravedno zar ne? Ili vise nije vazno ko je bolji? JEDNOSTAVNO NA TEREN PA KO POBEDI SVAKA MU CAST! Jer to bese poenta sporta ? PS Boze kakvi mafiozi...

Boki

pre 15 godina

A sto lepo jednom u zivotu ne kazu iskreno - Banat ima Mirka Vucurovica i zavrse stvar. Kakav crni grad, pa Zrenjanin nema kuca za sta da ujede, a na njihovim utakmicama nece dolaziti ni polovina od broja koji gleda Smederevo, a za stadion necu da trosim reci! Zrenjanin je odavno fudbalski mrtav grad, zasto hocete zbog sake dolara ili evra da sahranite i Smederevo?

pfcpanta

pre 15 godina

Ovo je sramota.Sto onda nisu pozvali Radnicki iz Nis-a ili Kragujevca iza njih bi stao ceo grad.Smederevo bi trebalo da igra jer su prvi ispod crte.Ipak neki red bi trebao da postoji.

marko

pre 15 godina

Moze li FK Tesnjar iz Valjeva da popuni upraznjeno mesto. I mi cemo dobiti cvrste garancije od grada i ispunjavamo sve uslove za dobijanje licence.
Jedino ako se plasite da cemo se umesati u borbu za titulu, onda OK...

bane

pre 15 godina

mrzim zrenjanin-mrtav grad, a to su se odlucili zato sto je tamo vucurevic, a odlucio je fs srbije na celu sa karadzicem jer svi znamo da je to grobarska ekipa a smederevo zvezdina zato ce oni da igraju drugu ligu....
sto niste dopustili metalcu ili borci da igra oni su zasluzili igom .....

NIKOLA GM

pre 15 godina

Mogao bi FSS da promeni naziv u SPS- Savez partizanovih Simpatizera. A sta kazete?Ovo zvuci originalnije.Kako je providno koje su ovde namere.Pa necete proci u Ligu Sampiona sigurno a kasnije ni u Ligu Uefa.Policijo hapsi ove mafijase bre alo!Pozz za sve zvezdase na svetu!

bill

pre 15 godina

Sta je lol? i to nevalja?Kolko ja znam do juce ste svi bili protiv da Smederevo udje u Mls!!I sta je sad opet Tole kriv?Da je usao Smederevo opet bi ste bili proti i na kraju sta?LOL Kako tebe nisu izabrali za pretsednika FSS pa da sredis to sto ne vajla!!!

Milos

pre 15 godina

Sta je ostali vam samo Napredak i Borac,pa se sekirate za nase sigurice.Hihihi,pa kao vas ima 2.6 miliona zasto dozvoljavate da vas zeza "manjina".
SVE VAS JE MANJE!!!
Od stare slave se ne zivi,a za neuspehe vam kriv neko drugi,smesno zar ne.
Kukate na ponisten Gol u kup-u,i odmah je i prvenstvo neregularno,a godinu dana pre toga protiv Smedereva vam je sudija sudio penal na 18m od gola,ponistio regularan Smederevu u trenutku kad smo prisli vrlo blizu.KAD VI NAMESTATE,PRVENSTVO JE REGULARNO.
P A R T I Z A N!!!!!!

bo

pre 15 godina

@ bane
Sta to znaci mrtav grad? U zadnjih par godina postaje sve bolji. MOzda ti je mrtav zato sto nisi nista ucinio da se sam trgnes iz svog sivila. Sto se fudbala tiche, u najmanju ruku nije nista bolji niti gori od drugih gradova. A sto se tiche zivota Zrex je sjajan, strateski postavljen blizu Bg i NS a prijatan za ziveti. I druze, mrznju ostavi kod kuce, u podrum ako si u mogucnosti...Ja sam iz Zrenjanina i svakako mislim da je odluka FSS sramna. Drugi su se lomili da udju u SL a ovi ispali ali eto nikom nista...Smejurija sta reci....

Bogdan - Cerak

pre 15 godina

Karadzica treba smeniti ODMAH, a ne posle Olimpijade. Na svakoj Zvezdinoj utakmici mora da se pojavi parola sa zahtevom za njegovu smenu. Pa ko izdrzi...

Baca

pre 15 godina

Jeste da je nezasluzeno, al se ipak radujem zbog mojih Banacana. Izbacite onu vezaru Drulovaca sa klupe, dovedite dva ,tri proverena igraca i nece biti zime sledece sezone. Hai Banatu!

Dekicar

pre 15 godina

Svi na trg!!!!Ne dozvolimo karadzicu da ovo radi!! Ubacuje jos jedan grobarski klub, u slucaju da ne bude dosta para za sudije....Ocistimo FSS od grobara, POD HITNO!!! Policijo, drzavo, reaguj!!!Ovaj gori od Zecevica!!! Lopovi!!!

Srdja

pre 15 godina

Ovo je Cirkus!
Ovaj karadzic ni nedelju dana nije predsednik,a vec sad donosi dve pogubne odluke,prvo ovo za olimpijadu,a sad ovo za banat.Strasno!
Mogu samo zamisliti gde ce nam fudbal biti(ako ga uopste bude bilo na ovim prostorima) do kraja njegovog mandata.

Fudbalska_mafija

pre 15 godina

Imam ja jedno pitanje:Ko je taj organ sto odredjuje i po kom kriterijumu ko ce igrati u prvoj ligi a ko ne?Hm,naslucujem odgovor...Mislim da ima veze sa novcem!

Lokal-patriote

pre 15 godina

Tooooo, i ove sezone ce se na njivi u Karadjordjevom parku gledati extra zanimljiv fudbal sa manje od dva gola po utakmici!
Fantasticno!

Meraklija

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakav lopovluk!Prvo ubace Banat a onda Mladost umesto da po pravilima ode u srpsku ligu,ide u Prvu ligu!Znaci strasno!Opste rasulo.Verovatno nekome vise odgovara da igra Mladost Lucani i tamo neki Banat nego Radnicki iz Nisa.

G

pre 15 godina

Evo jos jednog velikog uspeha Toleta Karadzica...
Posle opstanka Hajduk iz Kule, evo jos jedne sigurice za njegov klub...

Pa ako je predsednik FSS-a, sta je onda sve u Vojvodini...sta hoce...

Napravite i Proleter ponovo,pa izbacite nekog treceg,samo da se osiguraju fiksevi...

Vlada

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo to imam da kažem. Stvarno smo mafijaška zemlja...Banat je ostao prvoligaš ne zato što ima podršku grada nego što ima podršku Bulića. Da Banat ima podršku grada ne bi bio 11. na tabeli prošle sezone, ali dobro...i onako je sve otišlo do đavola. SUper nam je regularno takmičenje....

stanet

pre 15 godina

Karadžić i njegovi "klimoglavci" ma čime motivisani su prvi u istoriji fudbala kod kojih prednost ima klub koji je slabije plasiran, a takođe su uveli nove kriterijume: važnija je podrška grada za dobijanje licence od 8 bodova prednosti i posedovanja UEFA licence. Da li su oni barabe ili pronalazači? Jadni i bedni svakako jesu na nesreću za srpski fudbal.

bill

pre 15 godina

Sta je lol? i to nevalja?Kolko ja znam do juce ste svi bili protiv da Smederevo udje u Mls!!I sta je sad opet Tole kriv?Da je usao Smederevo opet bi ste bili proti i na kraju sta?LOL Kako tebe nisu izabrali za pretsednika FSS pa da sredis to sto ne vajla!!!

Baca

pre 15 godina

Jeste da je nezasluzeno, al se ipak radujem zbog mojih Banacana. Izbacite onu vezaru Drulovaca sa klupe, dovedite dva ,tri proverena igraca i nece biti zime sledece sezone. Hai Banatu!

Srdja

pre 15 godina

Ovo je Cirkus!
Ovaj karadzic ni nedelju dana nije predsednik,a vec sad donosi dve pogubne odluke,prvo ovo za olimpijadu,a sad ovo za banat.Strasno!
Mogu samo zamisliti gde ce nam fudbal biti(ako ga uopste bude bilo na ovim prostorima) do kraja njegovog mandata.

Dekicar

pre 15 godina

Svi na trg!!!!Ne dozvolimo karadzicu da ovo radi!! Ubacuje jos jedan grobarski klub, u slucaju da ne bude dosta para za sudije....Ocistimo FSS od grobara, POD HITNO!!! Policijo, drzavo, reaguj!!!Ovaj gori od Zecevica!!! Lopovi!!!

Lokal-patriote

pre 15 godina

Tooooo, i ove sezone ce se na njivi u Karadjordjevom parku gledati extra zanimljiv fudbal sa manje od dva gola po utakmici!
Fantasticno!

pfcpanta

pre 15 godina

Ovo je sramota.Sto onda nisu pozvali Radnicki iz Nis-a ili Kragujevca iza njih bi stao ceo grad.Smederevo bi trebalo da igra jer su prvi ispod crte.Ipak neki red bi trebao da postoji.

G

pre 15 godina

Evo jos jednog velikog uspeha Toleta Karadzica...
Posle opstanka Hajduk iz Kule, evo jos jedne sigurice za njegov klub...

Pa ako je predsednik FSS-a, sta je onda sve u Vojvodini...sta hoce...

Napravite i Proleter ponovo,pa izbacite nekog treceg,samo da se osiguraju fiksevi...

marko

pre 15 godina

Moze li FK Tesnjar iz Valjeva da popuni upraznjeno mesto. I mi cemo dobiti cvrste garancije od grada i ispunjavamo sve uslove za dobijanje licence.
Jedino ako se plasite da cemo se umesati u borbu za titulu, onda OK...

Meraklija

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakav lopovluk!Prvo ubace Banat a onda Mladost umesto da po pravilima ode u srpsku ligu,ide u Prvu ligu!Znaci strasno!Opste rasulo.Verovatno nekome vise odgovara da igra Mladost Lucani i tamo neki Banat nego Radnicki iz Nisa.

Ivan

pre 15 godina

Od sada da znate: Partizan je svetinja, a ne reprezentacija Srbije; Jedanaesti u prvenstvu ima prednost u odnosu na desetog, kada treba popuniti ligu!

Toletov amandman

bo

pre 15 godina

@ bane
Sta to znaci mrtav grad? U zadnjih par godina postaje sve bolji. MOzda ti je mrtav zato sto nisi nista ucinio da se sam trgnes iz svog sivila. Sto se fudbala tiche, u najmanju ruku nije nista bolji niti gori od drugih gradova. A sto se tiche zivota Zrex je sjajan, strateski postavljen blizu Bg i NS a prijatan za ziveti. I druze, mrznju ostavi kod kuce, u podrum ako si u mogucnosti...Ja sam iz Zrenjanina i svakako mislim da je odluka FSS sramna. Drugi su se lomili da udju u SL a ovi ispali ali eto nikom nista...Smejurija sta reci....

Boki

pre 15 godina

A sto lepo jednom u zivotu ne kazu iskreno - Banat ima Mirka Vucurovica i zavrse stvar. Kakav crni grad, pa Zrenjanin nema kuca za sta da ujede, a na njihovim utakmicama nece dolaziti ni polovina od broja koji gleda Smederevo, a za stadion necu da trosim reci! Zrenjanin je odavno fudbalski mrtav grad, zasto hocete zbog sake dolara ili evra da sahranite i Smederevo?

bane

pre 15 godina

mrzim zrenjanin-mrtav grad, a to su se odlucili zato sto je tamo vucurevic, a odlucio je fs srbije na celu sa karadzicem jer svi znamo da je to grobarska ekipa a smederevo zvezdina zato ce oni da igraju drugu ligu....
sto niste dopustili metalcu ili borci da igra oni su zasluzili igom .....

NIKOLA GM

pre 15 godina

Mogao bi FSS da promeni naziv u SPS- Savez partizanovih Simpatizera. A sta kazete?Ovo zvuci originalnije.Kako je providno koje su ovde namere.Pa necete proci u Ligu Sampiona sigurno a kasnije ni u Ligu Uefa.Policijo hapsi ove mafijase bre alo!Pozz za sve zvezdase na svetu!

Vlada

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo to imam da kažem. Stvarno smo mafijaška zemlja...Banat je ostao prvoligaš ne zato što ima podršku grada nego što ima podršku Bulića. Da Banat ima podršku grada ne bi bio 11. na tabeli prošle sezone, ali dobro...i onako je sve otišlo do đavola. SUper nam je regularno takmičenje....

Bogdan - Cerak

pre 15 godina

Karadzica treba smeniti ODMAH, a ne posle Olimpijade. Na svakoj Zvezdinoj utakmici mora da se pojavi parola sa zahtevom za njegovu smenu. Pa ko izdrzi...

Milos

pre 15 godina

Sta je ostali vam samo Napredak i Borac,pa se sekirate za nase sigurice.Hihihi,pa kao vas ima 2.6 miliona zasto dozvoljavate da vas zeza "manjina".
SVE VAS JE MANJE!!!
Od stare slave se ne zivi,a za neuspehe vam kriv neko drugi,smesno zar ne.
Kukate na ponisten Gol u kup-u,i odmah je i prvenstvo neregularno,a godinu dana pre toga protiv Smedereva vam je sudija sudio penal na 18m od gola,ponistio regularan Smederevu u trenutku kad smo prisli vrlo blizu.KAD VI NAMESTATE,PRVENSTVO JE REGULARNO.
P A R T I Z A N!!!!!!

Fudbalska_mafija

pre 15 godina

Imam ja jedno pitanje:Ko je taj organ sto odredjuje i po kom kriterijumu ko ce igrati u prvoj ligi a ko ne?Hm,naslucujem odgovor...Mislim da ima veze sa novcem!

dax

pre 15 godina

A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! Mislim to bi bilo sportski i pravedno zar ne? Ili vise nije vazno ko je bolji? JEDNOSTAVNO NA TEREN PA KO POBEDI SVAKA MU CAST! Jer to bese poenta sporta ? PS Boze kakvi mafiozi...

zrenjaninac

pre 15 godina

Tako i treba. Da nije možda trebao da nam bude predsednik ovaj što je sad nezasluženo izašao iz CZ-a, a više je proveo na VMA preko veze nego u zatvoru.

Playtony

pre 15 godina

Strasno, strasno! Tole vec poceo da pokazuje zube Zvezdi. Banat, grobarski satelit, ostajeli u prvoj ligi, a Djuka zove na Olimpijadu vise Zvezdasa nego grobarcica! Jos jednom, strasno!!!

Ivan

pre 15 godina

@zrenjaninac

"Ovaj" što je izašao iz CZ-a ima ime, koje je u svakom slučaju mnogo veće od miševa kao što su Karadžić, Bulić, Zečević i ostala bagra!On je dao našem fudbalu mnogo više nego ovi gore navedeni!

JEDAN JE DRAGAN DŽAJIĆ!!!

kupi mi majko top

pre 15 godina

Dabogda uspela zalba koju ce Smederevo uloziti!!!!Svi klubovi koji nemaju licencu za SRPSKU LIGU treba odmah likvidirati i postaviti uslov da nijedan klub bez REFLEKTORA (ako bilo ko od 98% klubova u Srbija zna kako to igleda igrati civilizovano a ne prziti se po najvecoj vrucini)Nas najveci problem je upravo to shto moramo sa FARSKIM OSTRVIMA DA IGRAMO NA MARAKANI!!! Kad nasha reprezentacija bude videla neki drugi grad to ce biti navazniji dan u istoriji srpskog fudbala!!!!

goran jesic

pre 15 godina

sta je ovo?tole stvara svoju privatnu ligu...jos ce i zvezdu da izbaci...sramota...dokle vise tole covece...odlazi iz fudbala i povedi djoru i vama slicne...ili ce biti fudbalski peti oktobar..

BojanKG

pre 15 godina

Vucurevic i Karadzic, clanovi FK Partizan!
Ovo je zalosno, ekipa koja je direktno ispala u Drugu ligu, vraca se nazad. I to samo na osnovu teksta u S.Zurnalu da ce grad da stane iza kluba koji je u medjuvremenu rasprodao sve najbolje igrace.
Bruka za srpski fudbal jer jedan Karadzic vodi savez.

tesoti

pre 15 godina

"A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! ... @dax"
Zato sto je na kraju sezone Smederevo imalo vise bodova od Banata. Ne mozes igrati baraz sa nekim ko je nastupao u istoj ligi kao i ti i ko je sakupio 8 bodova manje. Po kom kriterijumu bi igrali baraz? Sta to znaci ako recimo Zvezda kaze da sumnja u neke Partizanove utakmice da treba da se igra baraz za titulu iako ima 5 bodova manje??? Ovo preskakanje Smederevaca je bruka i sramota, napravljeno je na osnovu pretpostavki a one nisu dozvoljene kod donosenja ovakvih odluka, jer trebalo se pitati to isto Smederevo da li ima uslove za igranej u prvoj ligi a koliko sam ispratio i te kako su imali. Sto se samog stadiona tice oni koji su bili u Smederevu i Zrenjaninu znaju da Smederevci imaju posle vecitih najbolji stadion u zemlji... Ovakva odluka tk baca negativno svetlo na prvenstvo i pre nego je pocelo...

Rovac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrenjanina ali ovo je vise nego komedija !Ovo je tragedija!!!Pa svi znamo da je Mirko Vucurevic(finansijer F.K. Banat)clan uprave Partizana.I sad oni vracaju ove nase slepce u ligu iz koje su vise nego zasluzeno ispali.Gde to pise da ce Zrenjanin podrzati svoj klub a Smederevo svoj nece?Da se nije to "javilo" Karadzicu? I onda se satro cude sto niko ne gleda nasu ligu.Pa dokle vise ovako LOPOVI ???

smaksrbija

pre 15 godina

Ljudi,Srbi shvatite da je najvece zlo Srpskog fudbala lezi u Zvezdi i partizanu,Karadzicu,Djoricu i ostalim barabama koje gledaju svoj interes,UNISTISTE SRBIJU LOPOVI,SVI NA ULICE I OTERAJMO BAGRU!!!!!!!!

MocaVukotic

pre 15 godina

Ma da, treba da pusti smederevo pa da ovi na pola prvenstva kažu "ej nemamo pare da putujemo, istupamo iz lige", pa bi onda bilo A što nisu ubacili Banat?
Pročitajte vest do kraja. Nešto ne vidim da se FK Smederevo buni.

DakiAleksinac

pre 15 godina

OVO JE SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
Pa dokle ćete, bre, da nam uništavate fudbal!?
Znate li kog ubacujete u ligu!
Tim koji nema ni tradiciju ni navijače, koga Zrenjaninci ne vole, tim zbog koga je ugašen jedan Proleter!!!
Pa taj tim je privatno vlasništvo jednog debila!
Zbog takvih idiota je ugašen Proleter!
Odmah bih isterao sve iz FSS!
Ovo je najveća sramota!

http://img521.imageshack.us/my.php?image=kac062dg4.jpg

andrija

pre 15 godina

Eto Karadzic otera Banat pravo u Ameriku.M.L.S.=Major league soccer
Jel vi znate kako se zove nasa liga?Evo ja cu da vam kazem M.S.L.sto znaci Meridian super liga.

Slavoljub

pre 15 godina

Sramota pa Smederevo ima najbolje uslove za odigravanje utakmica cak i na Evro sceni,i lazu da grad ne stoji iza kluba.Sramota jos jedanput.Treba nam 5 oktobar i u fudbalu!!!!!

BOLE_016

pre 15 godina

Strasno!!! Ali uzimajuci u obzir da je ovo Srbija i da je predsednik FS-a ujedno i predsednik groblja,nije iznenadjujuce...trebaju im sigurni bodovi bez muke....

Milan

pre 15 godina

Sramota. Nece imati ni upola gledalaca u Zrenjaninu koliko u Smederevu. Ne postuju se pravila Smederevo je bilo ispred Banata. Podrska grada Smedereva je mnogo veca od grada Zrenjanina i plus imaju jakog sponzora Americku zelezaru. Tole podnesi ostavku!

Krivi smo mi

pre 15 godina

Hahaha, jos dekretom izbacite OFK Beograd koji vam bode oci, i ubacite Teleoptip, pa je farsa zavrsena. Ali kao sto Balasevic rece: "Krivi smo mi koji smo cutali..."

ukinuti fudbal u srbiji!

pre 15 godina

Ma najbolje da ubace 10 klubova iz Beograda i da reshe problem! Umesto da se bave INFRASTRUKTUROM koja je osnova svega u fubalu, koja nam je ugred jedna, bedna i neznam vishe koju rech da upotrebim, njima je glavni problem koji od livadarskih kllubova da ubace u ligu! UKINUTI VOZDOVAC, BEZANIJU, CHUKARICHKI, RAD, i ostale klubove chiji je ukupan prosek gledalaca 10 po utakmici, ako hocete da srpski fudbal malo zivne! RAZMISHLJAJTE O TOME!

Shadow

pre 15 godina

@DakiAleksinac
Bravo Daki... Samo,otkud Indijanac u Aleksincu? :)
U svakom slučaju,jedan je Proleter. Ej, 4-ti u SFRJ... U onoj najjačoj ligi u istoriji Jugoslavije. Pa i celog Balkana samim tim. Tim Proletera koji bi se danas prošetao kroz MSL. Tukli bi i Današnje večite rivale sa po 3 razlike glat. Nismo mi džabe pobedili Zvezdu na Marakani sa 1:2. I to šampionski tim Zvezde iz Barija. A i Partizana smo tukli na JNA sa 0:2. A svi će se složiti, te ekipe Zvezde i Partizana su bar 10 puta bolje od ovih danas... Nebo i zemlja!

Goran

pre 15 godina

Koliko se ja secam, a secam se DOSTA DOBRO, to Smederevo je imalo isti broj bodova kao i OFK koji je opstao u ligi, ispalo je tek u barazu, a uz to je imalo i 8 bodova vise od Banata. Ali svi znamo da ovde ne odlucuju sportski razlozi, vec ko je dao vise novaca i gde je veci interes. Sa Smederevom ne mogu da se kupuju bodivi i uvek se beogradski dvojac trese kad odlazi tamo, a Banat ... pih, pa tamo svi imaju sigurne bodove, sto bi povecavali konkurenciju i jacali ligu, pa taman posla da ne budu prvaci Zvezda ili Partizan, to bi bio krah naseg fudbala. Joj kad ce ta privatizacija, pa da oni igraju drugu ligu!

Misa

pre 15 godina

Sve će ovo trajati dok nam kao Bugarima, Evropa ne udari novčane packe. Do tada živeo srpski fudbal (hej, haj, baš nas briga)

Shadow

pre 15 godina

Jeste smešno... Ja sam takođe Zrenjaninac ali ovo... Iskreno, puče mi prsluk za FK Banat. Zbog dotičnog Banata se naš Proleter (klub koji se voleo)ugasio. A takozvani "banat" tj budućnost iz banatskog dvora slobodno može da se vrati na svoj pašnjak u dvor i igra neku tamo desetu ligu. Sramota!

Aleksandar

pre 15 godina

ovo nema nigde pa po pravilima ako neka ekipa ne moze da se takmici u slucaju mladosti onda prva ispod crte ostaje , a to je smederevo, ali sta ces komunisticko - sps diktatura krsi sva pravila i radi sta hoce. Mirko je u upravi partizana pa je ostao u prvoj ligi , mislim uefa treba da do daljnjeg suspenduje nase takmicenje i klubove dok se ova gamad ne ukloni inace odosmo u totalnu propast. Bojkot ispraznimo stadione da bi ih ponovo napunili , Bager na fudbalski savez.

vlada

pre 15 godina

da nije smesno bilo bi tuzno...svaka cast g. Vucurovic i g.Karadzic...svaka cast i g. Bulic..ovakva predstava jos nije vidjena na ovim prostorima..,a bilo je vala predstava i predstava...

pera86

pre 15 godina

Ovoga puta osvajamo titulu u Zrenjaninu. Ciganima je krivo jer su mislili da oni osvoje titulu u Smederevu. Bas mi je krivo sto im nece uspeti. TITULA, TITULA, SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION, PEVA CELA SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tomislav Karadzic - legenda. :P

Goran Runjevac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrexa, i mogu da Vam kazem da je smor grad, i da ne pratim fudbal odavno u ovom gradu tj. kao i svaki normalan covek. Inace M.Vucurevic je dobar s ljudim iz partizana, i u par navrata je sredjivao neke stvari s njima, ali sada se cini da je odresio kesu. Moja poruka M.V. je bre vrati se u Ban. Karadjordjevo odakle si i napravi opet Buducnost, a bre u Zr su casni ljudi (bar oni izvorni) i ne sramoti nam vise grad.

verdi

pre 15 godina

Uh!
Iz Smedereva sam i navijam za Smederevo tako da mi nije mi lako da ovo realno sagledam i prokomentarisem.
Gledajuci sve ovo sto se desava ne mogu a da ne kazem da je ovo nerazumna odluka.
FK Smederevo ima sve potrebne licence za takmicenje u MSL i evropskim okvirima, bolje je plasiran i bolje organizovan klub. "Javlja mi se" da ce ovo laicko objasnjenje tipa "nema podrsku grada i sponzora" biti zestoko demantovano i od gradskih vlasti i od USS Steel-a narednih dana. I sta cemo onda? Nikom nista ili ce se nesto promeniti.
Da se razumemo, nemam nista protiv FK Banat, ali ljudi gde je tu bilo kakva logika?
Naravno, sve ovo je komentar koji ne zalazi (u veoma bitne, mozda najbitnije od svega) zakulisne radnje tipa izbori u FSS, ko je za koga glasao, ko je za Zvezdu ili Partizan itd.
Naivno razmisljanje neobavestenog coveka?
Pa verovatno, ali tako je.
Plasim se da je ovo samo inicijalni slucaj koje nam je jasno pokazao kako ce se u sledecim godinama (uostalom kao i do sada) raditi u nasem fudbalu.
Slatko cemo gledati svetska i evropska prvenstva i Ligu sampiona na tv-u navijajuci za ostale, svako po svom izboru.
Nasih nece biti, siguran sam, nazalost.
Naravno, ne zbog toga sto Smederevo nije u MSL, govorim samo o principu.
Hm, kako bih voleo da gresim, ali mrka kapa...

bg

pre 15 godina

Smederevo nema para?Ma da...Ustvari,nema para za placanje sudija i ko zna koga jos,kako da amerikanci na kraju godine pravdaju stavku "podmicivanje sudija",proslo je to vreme u smederevu.Zato ovaj klub sada i ispada iz lige.A pare koje dobija Smederevo od sponzora svake godine mnogi klubovi kod nas nece ni videti ko zna koliko jos godina.(budzet im je 3 mil e godisnje)

ULTRA`SARTID

pre 15 godina

Smederevo traži intervenciju Evrope!
Petak, 18. jul 2008. 23:28

Fudbalski klub Smederevo ogorčen je i iznenadjen odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da Banat dobije mesto u Superligi naredne sezone i najavljuje da će ići do UEFA!

Povodom odluke IO FSS da upražnjeno mesto u Superligi (istupanje Mladosti iz Lučana) da zrenjaninskom Banatu, FK Smederevo je najavio da će se boriti svim pravnim sredstvima protiv te odluke, koju ocenjuje kao "nemoralnu" i kao "grubo kršenje svih fudbalskih propisa".

"Tražićemo vanrednu sednicu IO FSS", saopštio je klub sa Dunava i najavio i druge korake – podnošenje tužbe nadležnim organima UEFA, uz zahtev da bude izrečena privremena mera odlaganja početka prvenstva do konačne presude!

Takodje, Smederevo će tražiti i zaštitu matičnog regiona Zapadne Srbije, i apeluje na solidarnost ostalih klubova Superlige.

U saopštenju, uprava Smedereva izražava ogorčenje i zaprepašćenje odlukom organa FSS da da preimućstvo Banatu koji je proteklu sezonu završio na stepeniku ispod Smedereva.

Za razliku od Banata, ističe se u saopštenju, Smederevo ima sve organizacione i strukturalne uslove da igra u Superligi, a uz to jedan je od retkih srpskih klubova koji ima licencu UEFA i ispunjava evropske standarde.

Samo da se zna

pre 15 godina

Samo da se zna da je Smederevo dva puta na isti nacin ostao u ligi.Malo upuceniji to znaju.Mislim da bi im bilo previse.

bojan

pre 15 godina

U utorak sam na jednom forumu napisao da je izborom Tomislava Karadzica koji ima „samo” 70 godina ukucan i poslednji ekser u kovceg srpskog fudbala. Vec u petak se pokazalo da sam bio apsolutno u pravu. Svuda u svetu je 10 ispred 11 osim za Izvrsni odbor FSS Srbije. Izbor Karadzica je predstavljao obicnu farsu. Vucurovic se povukao iz izborne trke u Vojvodini jer mu je obecano da ce njegov Banat ostati u ligi. Onda su Bulic i njegovi kompanjoni izigrali Iliju Petkovica jer je samo Petko mogao da „srusi” Toleta, Djoru i ostale likove iz vrha srpskog fudbala. Sledeci potez te „interesne grupe” je taj da vec danas (ponedeljak) na sastanku Zajednice prvoligasa Aca Bulic ostane predsednik Zajednice prvoligsa, a samim tim i clan Izvrsnog odbora FSS. Dakle, sve je vrlo jasno i prozirno. Medjutim, problem nije u tome. Mnogo veci problem su mediji. Izuzimajuci BLIC i DANAS ni u jednoj novini u zemlji Srbiji ukljucujuci i navodno sportske listove Sport i Sportski Zurnal nije izasao nijedan, ali nijedan tekst koji bi konstatovao da su izbori bili cista farsa i da se u srpskom fudbalu nista nije promenilo ni za jedan milimetar. Tuzna je takva zemlja koja ima takvog predsednika kao sto je Tomislav Karadzic, takvog predsednika zajednice prvoligasa kao sto je Aca Bulic, takve sportske novine (novinare) kao sto je Srbija. Sve dok se u srpskom fudbalu stvari ne izmene iz temelja sanjacemo plasman na velika takmicenja ili Ligu sampiona cemu se sada nadaju u Partizanu. Jadna je ovo zemlja.

scepan mali

pre 15 godina

Skandal!!!!!!
Podrsku grada Zrenjanina?!?!?! Igra li se fudbal u politickim, kladionicarskim, svercerskim i ne znam kakvim jos foteljama ili na zelenom polju???
Zelim im ponovno (ako je moguce sto brze) ispadanje!
Skandal, zaista nemam reci...

strucnjak:)

pre 15 godina

razumna odluka :)
dugo su oni prvoligasi...
imaju stabilniji tim od onog smeha u komsiluku :)

pozdravljam odluku predsednistva..

simpatizer banata

PFC

pre 15 godina

Apsolutna glupost i nelegalna odluka IOFSS!
Ne moze ostati klub koji je zavrsio takmicenje ispod Smedereva. Zaista, to samo moze kod nas, nigde u svetu to ne bi ni pokusali. Kod nas iz vedra neba pa u rebra!
Van svake pameti, ali nesto razmisljam da ovo nije mozda preludij za prosirenje Superlige. Ta bi jos ludja varijanta ugasila novi pozar, a ubedila bi i one koji su bili protiv prosirenja...Ludo, nema sta i lici na nas!

dexy

pre 15 godina

Karadzicu treba da izbacis i Crvenu Zvezdu iz super lige i onda ce sve biti OK.Pa ljudi Smederevo ima posle Zvezdinog i Partizanovog stadiona licencu Fife i jos oni su poslednji ispod crte, ali zna Karadzic gde Partizan uzimao bodove.Znaci Karadzicu izbaci Zvezdu,OFK,RAd, a ubaci Spartak,Vrbas,Sombor.

Sajber again

pre 15 godina

Mirko i Vukica kreiraju srpski fudbal, Vucic hoce za gradonacelnika BG-a, a ja zelim da postanem od coveka majmun , sve je moguce!

Stevan M

pre 15 godina

Као што рече неко, Смедерево се већ враћало за зеленим столом, било би пуно. Не волим што је Вучуревић власник Баната, име Баната ми је пуно драже од црвеног имена Пролетер, мада би боље име било Петровград. Заслужено смо испали, да играмо у Првој телеком лиги не би био проблем, а не жалим се ни због овога. Сви они који одавно не гледају наш фудбал нек престану више да причају о њему... а гробари и цигани нек се не понашају као да је најбитнија ствар у лиги где ће њихов клуб узети бодове. Свеједно ми је у којој лиги ће играти Банат, ја на утакмице идем редовно! Ко испадне нема право да се љути јер га не враћају!

coyote

pre 15 godina

Šta se žale ovi Smederveci, pa oni su na prevaru pre jedno 10 godina ostali u prvoj ligi, kada im je SPS-ovac bio direktor, bez baraža, bez ičega nego eto tek, tako imali su uz Kragujevčane najviše navijača na utakmicama u toj sezoni, pa tad niko nije kukao a sad. Kaubojština klasična, sad imaju najbolji stadion i treba opet da ostanu u ligi sramota!!!

duh koji hoda

pre 15 godina

kakvo "iznenadjenje"!!!!

kakva sprdnja od "lige".

banat koji ispada pa ostaje u ligi , kao nekada Spartak pod upravom predsednika FSS i PFC i bog pitaj cega je taj covek jos predsednik, pa zatim Smederevo, koje takodjhe ne uspeva u vise navrata da ispadne iz lige jer na volseban nacin ostaje nakon " odustajanja".

I kakva je to liga kad svake godine neko "istupi", Mladost A. , Mladost L. i ko ce da popamti sva istupanja.

A onda na SOS mi prijave negu nebulozu tip " Mozda nije najbolji, ali je NAS!!!"

Kakva umobolnost!

zvezdino_dete

pre 15 godina

PREUZETO SA "FKSMEDEREVO"
"""Nezvanično smo obavešteni da je Izvršni odbor FS Srbije na današnjoj sednici doneo odluku o popuni upražnjenog mesta Super lige nastalog odustajanjem FK Mladost iz Lučana, i to tako što je odlučeno da FK Banat iz Zrenjanina bude novi superligaš.
Iznenađeni smo i ogorčeni takvom odlukom jer je ona u suprotnosti sa fudbalskim propisima i standardima, ne samo FS Srbije, već i UEFA i FIFA.
O nemoralnosti navedene odluke govore činjenice da je FK Smederevo takmičenjem u Meridijan Super ligi zauzeo 10., a FK Banat 11. poziciju, kao i to da FK Banat ne samo da ne ispunjava organizacione i strukturalne uslove već nema ni potrebnu licencu za takmičenje u Super ligi. FK Smederevo ne samo da ispunjava navedene uslove po standardima države Srbije, već i po evropskim standardima, kao jedan od retkih, od ukupno pet, klubova koji u Republici Srbiji ima UEFA licencu i to br. L 143 od 02.06.2008. godine.
Smatramo da su ovom odlukom grubo prekršeni svi fudbalski propisi i da je ona neodrživa.
Iz navedenih razloga FK Smederevo će hitno iskoristiti sva pravna sredstva da nelegalnu odluku FS Srbije stavi van snage, pa će u tom smislu preduzeti sledeće korake:

- Zahtevaćemo održavanje vanredne sednice Izvršnog odbora FS Srbije radi preispitivanja ove odluke.
- Podnećemo tužbu nadležnim organima UEFA sa predlogom da se donese privremena mera zabrane početka prvenstva do okončanja tužbe.
- Tražićemo maksimalnu zaštitu matičnog saveza Regiona zapadne Srbije i solidarnost svih klubova u borbi protiv grubog revanšizma novih organa FS Srbije vođenim nedavnim izborima u fudbalskim organima.

Uvereni smo da će evropski i svetski fudbalski organi doneti ispravnu, i jedinu moguću odluku, a to je potvrda da FK Smederevo pripada eliti.

Reagovanje direktora FK Smederevo Gorana Bogdanovića povodom odluke IO FSS da FK Banat popuni upražnjeno mesto u Super ligi:
- Dugo sam u srpskom, jugoslovenskom, evropskom fudbalu, svašta sam preturio preko svoje glave, video fudbalske pravde i nepravde, ali ovakvu odluku IO FSS ne mogu da razumem. Kako je moguće da klub koji se nalazi na desetom mestu i ima 8 bodova više od FK Banata, a pritom ima i evropsku licencu za takmičarsku 2008/2009. godinu, za razliku od FK Banat koji još nema ni licencu za takmičenje u Super ligi, ne bude izabran za klub koji će se takmičiti u Super ligi?
Ko je i zašto plasirao gnusne laži na Izvršnom odboru FSS, da grad i sponzori ne stoje iza FK Smederevo, kada se u dobijenoj licenci za UEFA takmičenja nalaze sva potrebna dokumenta i garancije za uspešno takmičenje u narednoj takmičarskoj godini? Pitam se da li evropska licenca važi isto kao navodno usmeno obećanje grada Zrenjanina da će pomoći FK Banat da dobije licencu za takmičenje u Super ligi.
Pitao bih g-dina predsednika FSS, koji je nedavno u novinama izjavio da će tražiti mišljenje pravne službe oko popune Super lige, zašto nije prihvatio mišljenje pravne komisije, ostalih pravnika iz FSS i odeljenja za licenciranje, kao i jasan stav generalnog sekretara g-dina Lakovića da FK Smederevo ima apsolutni prioritet u popuni Super lige.
Na osnovu postojećih pravilnika, bez imalo namere da omalovažavam FK Banat, istakao bih da FK Smederevo postoji od 1924. godine, da je dvanaest puta učestvovao u evropskim takmičenjima, da je dvostruki finalista Kupa i osvajač Kupa Jugoslavije, da ima preko 300 registovanih igrača u mlađim kategorijama, da ima jedan od najlepših stadiona sa 17.000 numerisanih mesta. Pa zar i to nije dovoljno i nije konkretna prednost u odnosu na dojučerašnji Banatski dvor, a sada favorizovani FK Banat?
Na kraju bih još rekao da FK Smederevo neće mirno prihvatiti sramnu, nezakonitu i nemoralnu odluku IO FSS i da će se svim pravnim sredstvima boriti da je stavi van snage. Vrlo brzo će se oglasiti rukovodstvo grada Smedereva i predstavnici naših sponzora. Već u ponedeljak, ekspertski pravni tim zatražiće od kancelarije FSS zvaničnu odluku IO o popuni Super lige. Uslediće hitna tužba nadležnim telima UEFA, kojom će se tražiti poništenje donesene odluke.
Takođe, tražićemo od IO FSS da preispita i preinači svoju odluku o popuni Super lige, tako da FK Smederevo bude klub koji bi popunio upražnjeno mesto.
Istovremeno, povodom ove odluke zatražićemo i zakazivanje vanredne skupštine FSS.""" SRAMOTA UKOLIKO BANAT OSTANE,A SMEDEREVO ISPADNE........TO NEMA NI U ALBANIJI........

Serhio_Kun_Aguero

pre 15 godina

uhhh, ogorcen sam ovom odlukom. Mislim trebalo je da ubaci FK Hajduk Veljko iz Negotina. Mislim mi smo bili prvi u PT zoni ove godine. Ili ne jos bolje Slogu iz Kobisnice ili Jabukovac. Sto da ne?!

bill

pre 15 godina

Sta je lol? i to nevalja?Kolko ja znam do juce ste svi bili protiv da Smederevo udje u Mls!!I sta je sad opet Tole kriv?Da je usao Smederevo opet bi ste bili proti i na kraju sta?LOL Kako tebe nisu izabrali za pretsednika FSS pa da sredis to sto ne vajla!!!

bane

pre 15 godina

mrzim zrenjanin-mrtav grad, a to su se odlucili zato sto je tamo vucurevic, a odlucio je fs srbije na celu sa karadzicem jer svi znamo da je to grobarska ekipa a smederevo zvezdina zato ce oni da igraju drugu ligu....
sto niste dopustili metalcu ili borci da igra oni su zasluzili igom .....

Dekicar

pre 15 godina

Svi na trg!!!!Ne dozvolimo karadzicu da ovo radi!! Ubacuje jos jedan grobarski klub, u slucaju da ne bude dosta para za sudije....Ocistimo FSS od grobara, POD HITNO!!! Policijo, drzavo, reaguj!!!Ovaj gori od Zecevica!!! Lopovi!!!

Bogdan - Cerak

pre 15 godina

Karadzica treba smeniti ODMAH, a ne posle Olimpijade. Na svakoj Zvezdinoj utakmici mora da se pojavi parola sa zahtevom za njegovu smenu. Pa ko izdrzi...

Boki

pre 15 godina

A sto lepo jednom u zivotu ne kazu iskreno - Banat ima Mirka Vucurovica i zavrse stvar. Kakav crni grad, pa Zrenjanin nema kuca za sta da ujede, a na njihovim utakmicama nece dolaziti ni polovina od broja koji gleda Smederevo, a za stadion necu da trosim reci! Zrenjanin je odavno fudbalski mrtav grad, zasto hocete zbog sake dolara ili evra da sahranite i Smederevo?

Baca

pre 15 godina

Jeste da je nezasluzeno, al se ipak radujem zbog mojih Banacana. Izbacite onu vezaru Drulovaca sa klupe, dovedite dva ,tri proverena igraca i nece biti zime sledece sezone. Hai Banatu!

NIKOLA GM

pre 15 godina

Mogao bi FSS da promeni naziv u SPS- Savez partizanovih Simpatizera. A sta kazete?Ovo zvuci originalnije.Kako je providno koje su ovde namere.Pa necete proci u Ligu Sampiona sigurno a kasnije ni u Ligu Uefa.Policijo hapsi ove mafijase bre alo!Pozz za sve zvezdase na svetu!

Playtony

pre 15 godina

Strasno, strasno! Tole vec poceo da pokazuje zube Zvezdi. Banat, grobarski satelit, ostajeli u prvoj ligi, a Djuka zove na Olimpijadu vise Zvezdasa nego grobarcica! Jos jednom, strasno!!!

pera86

pre 15 godina

Ovoga puta osvajamo titulu u Zrenjaninu. Ciganima je krivo jer su mislili da oni osvoje titulu u Smederevu. Bas mi je krivo sto im nece uspeti. TITULA, TITULA, SLAVICE SE TITULA, PARTIZAN JE SAMPION, PEVA CELA SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tomislav Karadzic - legenda. :P

Srdja

pre 15 godina

Ovo je Cirkus!
Ovaj karadzic ni nedelju dana nije predsednik,a vec sad donosi dve pogubne odluke,prvo ovo za olimpijadu,a sad ovo za banat.Strasno!
Mogu samo zamisliti gde ce nam fudbal biti(ako ga uopste bude bilo na ovim prostorima) do kraja njegovog mandata.

G

pre 15 godina

Evo jos jednog velikog uspeha Toleta Karadzica...
Posle opstanka Hajduk iz Kule, evo jos jedne sigurice za njegov klub...

Pa ako je predsednik FSS-a, sta je onda sve u Vojvodini...sta hoce...

Napravite i Proleter ponovo,pa izbacite nekog treceg,samo da se osiguraju fiksevi...

Meraklija

pre 15 godina

Ne mogu da verujem kakav lopovluk!Prvo ubace Banat a onda Mladost umesto da po pravilima ode u srpsku ligu,ide u Prvu ligu!Znaci strasno!Opste rasulo.Verovatno nekome vise odgovara da igra Mladost Lucani i tamo neki Banat nego Radnicki iz Nisa.

bo

pre 15 godina

@ bane
Sta to znaci mrtav grad? U zadnjih par godina postaje sve bolji. MOzda ti je mrtav zato sto nisi nista ucinio da se sam trgnes iz svog sivila. Sto se fudbala tiche, u najmanju ruku nije nista bolji niti gori od drugih gradova. A sto se tiche zivota Zrex je sjajan, strateski postavljen blizu Bg i NS a prijatan za ziveti. I druze, mrznju ostavi kod kuce, u podrum ako si u mogucnosti...Ja sam iz Zrenjanina i svakako mislim da je odluka FSS sramna. Drugi su se lomili da udju u SL a ovi ispali ali eto nikom nista...Smejurija sta reci....

goran jesic

pre 15 godina

sta je ovo?tole stvara svoju privatnu ligu...jos ce i zvezdu da izbaci...sramota...dokle vise tole covece...odlazi iz fudbala i povedi djoru i vama slicne...ili ce biti fudbalski peti oktobar..

Milan

pre 15 godina

Sramota. Nece imati ni upola gledalaca u Zrenjaninu koliko u Smederevu. Ne postuju se pravila Smederevo je bilo ispred Banata. Podrska grada Smedereva je mnogo veca od grada Zrenjanina i plus imaju jakog sponzora Americku zelezaru. Tole podnesi ostavku!

Lokal-patriote

pre 15 godina

Tooooo, i ove sezone ce se na njivi u Karadjordjevom parku gledati extra zanimljiv fudbal sa manje od dva gola po utakmici!
Fantasticno!

Fudbalska_mafija

pre 15 godina

Imam ja jedno pitanje:Ko je taj organ sto odredjuje i po kom kriterijumu ko ce igrati u prvoj ligi a ko ne?Hm,naslucujem odgovor...Mislim da ima veze sa novcem!

marko

pre 15 godina

Moze li FK Tesnjar iz Valjeva da popuni upraznjeno mesto. I mi cemo dobiti cvrste garancije od grada i ispunjavamo sve uslove za dobijanje licence.
Jedino ako se plasite da cemo se umesati u borbu za titulu, onda OK...

Milos

pre 15 godina

Sta je ostali vam samo Napredak i Borac,pa se sekirate za nase sigurice.Hihihi,pa kao vas ima 2.6 miliona zasto dozvoljavate da vas zeza "manjina".
SVE VAS JE MANJE!!!
Od stare slave se ne zivi,a za neuspehe vam kriv neko drugi,smesno zar ne.
Kukate na ponisten Gol u kup-u,i odmah je i prvenstvo neregularno,a godinu dana pre toga protiv Smedereva vam je sudija sudio penal na 18m od gola,ponistio regularan Smederevu u trenutku kad smo prisli vrlo blizu.KAD VI NAMESTATE,PRVENSTVO JE REGULARNO.
P A R T I Z A N!!!!!!

Ivan

pre 15 godina

Od sada da znate: Partizan je svetinja, a ne reprezentacija Srbije; Jedanaesti u prvenstvu ima prednost u odnosu na desetog, kada treba popuniti ligu!

Toletov amandman

MocaVukotic

pre 15 godina

Ma da, treba da pusti smederevo pa da ovi na pola prvenstva kažu "ej nemamo pare da putujemo, istupamo iz lige", pa bi onda bilo A što nisu ubacili Banat?
Pročitajte vest do kraja. Nešto ne vidim da se FK Smederevo buni.

Ivan

pre 15 godina

@zrenjaninac

"Ovaj" što je izašao iz CZ-a ima ime, koje je u svakom slučaju mnogo veće od miševa kao što su Karadžić, Bulić, Zečević i ostala bagra!On je dao našem fudbalu mnogo više nego ovi gore navedeni!

JEDAN JE DRAGAN DŽAJIĆ!!!

pfcpanta

pre 15 godina

Ovo je sramota.Sto onda nisu pozvali Radnicki iz Nis-a ili Kragujevca iza njih bi stao ceo grad.Smederevo bi trebalo da igra jer su prvi ispod crte.Ipak neki red bi trebao da postoji.

Goran

pre 15 godina

Koliko se ja secam, a secam se DOSTA DOBRO, to Smederevo je imalo isti broj bodova kao i OFK koji je opstao u ligi, ispalo je tek u barazu, a uz to je imalo i 8 bodova vise od Banata. Ali svi znamo da ovde ne odlucuju sportski razlozi, vec ko je dao vise novaca i gde je veci interes. Sa Smederevom ne mogu da se kupuju bodivi i uvek se beogradski dvojac trese kad odlazi tamo, a Banat ... pih, pa tamo svi imaju sigurne bodove, sto bi povecavali konkurenciju i jacali ligu, pa taman posla da ne budu prvaci Zvezda ili Partizan, to bi bio krah naseg fudbala. Joj kad ce ta privatizacija, pa da oni igraju drugu ligu!

BojanKG

pre 15 godina

Vucurevic i Karadzic, clanovi FK Partizan!
Ovo je zalosno, ekipa koja je direktno ispala u Drugu ligu, vraca se nazad. I to samo na osnovu teksta u S.Zurnalu da ce grad da stane iza kluba koji je u medjuvremenu rasprodao sve najbolje igrace.
Bruka za srpski fudbal jer jedan Karadzic vodi savez.

BOLE_016

pre 15 godina

Strasno!!! Ali uzimajuci u obzir da je ovo Srbija i da je predsednik FS-a ujedno i predsednik groblja,nije iznenadjujuce...trebaju im sigurni bodovi bez muke....

scepan mali

pre 15 godina

Skandal!!!!!!
Podrsku grada Zrenjanina?!?!?! Igra li se fudbal u politickim, kladionicarskim, svercerskim i ne znam kakvim jos foteljama ili na zelenom polju???
Zelim im ponovno (ako je moguce sto brze) ispadanje!
Skandal, zaista nemam reci...

Krivi smo mi

pre 15 godina

Hahaha, jos dekretom izbacite OFK Beograd koji vam bode oci, i ubacite Teleoptip, pa je farsa zavrsena. Ali kao sto Balasevic rece: "Krivi smo mi koji smo cutali..."

Rovac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrenjanina ali ovo je vise nego komedija !Ovo je tragedija!!!Pa svi znamo da je Mirko Vucurevic(finansijer F.K. Banat)clan uprave Partizana.I sad oni vracaju ove nase slepce u ligu iz koje su vise nego zasluzeno ispali.Gde to pise da ce Zrenjanin podrzati svoj klub a Smederevo svoj nece?Da se nije to "javilo" Karadzicu? I onda se satro cude sto niko ne gleda nasu ligu.Pa dokle vise ovako LOPOVI ???

smaksrbija

pre 15 godina

Ljudi,Srbi shvatite da je najvece zlo Srpskog fudbala lezi u Zvezdi i partizanu,Karadzicu,Djoricu i ostalim barabama koje gledaju svoj interes,UNISTISTE SRBIJU LOPOVI,SVI NA ULICE I OTERAJMO BAGRU!!!!!!!!

Shadow

pre 15 godina

Jeste smešno... Ja sam takođe Zrenjaninac ali ovo... Iskreno, puče mi prsluk za FK Banat. Zbog dotičnog Banata se naš Proleter (klub koji se voleo)ugasio. A takozvani "banat" tj budućnost iz banatskog dvora slobodno može da se vrati na svoj pašnjak u dvor i igra neku tamo desetu ligu. Sramota!

Goran Runjevac

pre 15 godina

Ja sam iz Zrexa, i mogu da Vam kazem da je smor grad, i da ne pratim fudbal odavno u ovom gradu tj. kao i svaki normalan covek. Inace M.Vucurevic je dobar s ljudim iz partizana, i u par navrata je sredjivao neke stvari s njima, ali sada se cini da je odresio kesu. Moja poruka M.V. je bre vrati se u Ban. Karadjordjevo odakle si i napravi opet Buducnost, a bre u Zr su casni ljudi (bar oni izvorni) i ne sramoti nam vise grad.

stanet

pre 15 godina

Karadžić i njegovi "klimoglavci" ma čime motivisani su prvi u istoriji fudbala kod kojih prednost ima klub koji je slabije plasiran, a takođe su uveli nove kriterijume: važnija je podrška grada za dobijanje licence od 8 bodova prednosti i posedovanja UEFA licence. Da li su oni barabe ili pronalazači? Jadni i bedni svakako jesu na nesreću za srpski fudbal.

ukinuti fudbal u srbiji!

pre 15 godina

Ma najbolje da ubace 10 klubova iz Beograda i da reshe problem! Umesto da se bave INFRASTRUKTUROM koja je osnova svega u fubalu, koja nam je ugred jedna, bedna i neznam vishe koju rech da upotrebim, njima je glavni problem koji od livadarskih kllubova da ubace u ligu! UKINUTI VOZDOVAC, BEZANIJU, CHUKARICHKI, RAD, i ostale klubove chiji je ukupan prosek gledalaca 10 po utakmici, ako hocete da srpski fudbal malo zivne! RAZMISHLJAJTE O TOME!

Samo da se zna

pre 15 godina

Samo da se zna da je Smederevo dva puta na isti nacin ostao u ligi.Malo upuceniji to znaju.Mislim da bi im bilo previse.

Vlada

pre 15 godina

Bruka i sramota, samo to imam da kažem. Stvarno smo mafijaška zemlja...Banat je ostao prvoligaš ne zato što ima podršku grada nego što ima podršku Bulića. Da Banat ima podršku grada ne bi bio 11. na tabeli prošle sezone, ali dobro...i onako je sve otišlo do đavola. SUper nam je regularno takmičenje....

dax

pre 15 godina

A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! Mislim to bi bilo sportski i pravedno zar ne? Ili vise nije vazno ko je bolji? JEDNOSTAVNO NA TEREN PA KO POBEDI SVAKA MU CAST! Jer to bese poenta sporta ? PS Boze kakvi mafiozi...

zrenjaninac

pre 15 godina

Tako i treba. Da nije možda trebao da nam bude predsednik ovaj što je sad nezasluženo izašao iz CZ-a, a više je proveo na VMA preko veze nego u zatvoru.

tesoti

pre 15 godina

"A nije mi jasno sto smederevo i banat ne odigraju na neutralnom terenu (ili po jednu kuci i u gostima) pa nek ostane onaj ko bude bolji! ... @dax"
Zato sto je na kraju sezone Smederevo imalo vise bodova od Banata. Ne mozes igrati baraz sa nekim ko je nastupao u istoj ligi kao i ti i ko je sakupio 8 bodova manje. Po kom kriterijumu bi igrali baraz? Sta to znaci ako recimo Zvezda kaze da sumnja u neke Partizanove utakmice da treba da se igra baraz za titulu iako ima 5 bodova manje??? Ovo preskakanje Smederevaca je bruka i sramota, napravljeno je na osnovu pretpostavki a one nisu dozvoljene kod donosenja ovakvih odluka, jer trebalo se pitati to isto Smederevo da li ima uslove za igranej u prvoj ligi a koliko sam ispratio i te kako su imali. Sto se samog stadiona tice oni koji su bili u Smederevu i Zrenjaninu znaju da Smederevci imaju posle vecitih najbolji stadion u zemlji... Ovakva odluka tk baca negativno svetlo na prvenstvo i pre nego je pocelo...

andrija

pre 15 godina

Eto Karadzic otera Banat pravo u Ameriku.M.L.S.=Major league soccer
Jel vi znate kako se zove nasa liga?Evo ja cu da vam kazem M.S.L.sto znaci Meridian super liga.

Misa

pre 15 godina

Sve će ovo trajati dok nam kao Bugarima, Evropa ne udari novčane packe. Do tada živeo srpski fudbal (hej, haj, baš nas briga)

vlada

pre 15 godina

da nije smesno bilo bi tuzno...svaka cast g. Vucurovic i g.Karadzic...svaka cast i g. Bulic..ovakva predstava jos nije vidjena na ovim prostorima..,a bilo je vala predstava i predstava...

strucnjak:)

pre 15 godina

razumna odluka :)
dugo su oni prvoligasi...
imaju stabilniji tim od onog smeha u komsiluku :)

pozdravljam odluku predsednistva..

simpatizer banata

kupi mi majko top

pre 15 godina

Dabogda uspela zalba koju ce Smederevo uloziti!!!!Svi klubovi koji nemaju licencu za SRPSKU LIGU treba odmah likvidirati i postaviti uslov da nijedan klub bez REFLEKTORA (ako bilo ko od 98% klubova u Srbija zna kako to igleda igrati civilizovano a ne prziti se po najvecoj vrucini)Nas najveci problem je upravo to shto moramo sa FARSKIM OSTRVIMA DA IGRAMO NA MARAKANI!!! Kad nasha reprezentacija bude videla neki drugi grad to ce biti navazniji dan u istoriji srpskog fudbala!!!!

duh koji hoda

pre 15 godina

kakvo "iznenadjenje"!!!!

kakva sprdnja od "lige".

banat koji ispada pa ostaje u ligi , kao nekada Spartak pod upravom predsednika FSS i PFC i bog pitaj cega je taj covek jos predsednik, pa zatim Smederevo, koje takodjhe ne uspeva u vise navrata da ispadne iz lige jer na volseban nacin ostaje nakon " odustajanja".

I kakva je to liga kad svake godine neko "istupi", Mladost A. , Mladost L. i ko ce da popamti sva istupanja.

A onda na SOS mi prijave negu nebulozu tip " Mozda nije najbolji, ali je NAS!!!"

Kakva umobolnost!

PFC

pre 15 godina

Apsolutna glupost i nelegalna odluka IOFSS!
Ne moze ostati klub koji je zavrsio takmicenje ispod Smedereva. Zaista, to samo moze kod nas, nigde u svetu to ne bi ni pokusali. Kod nas iz vedra neba pa u rebra!
Van svake pameti, ali nesto razmisljam da ovo nije mozda preludij za prosirenje Superlige. Ta bi jos ludja varijanta ugasila novi pozar, a ubedila bi i one koji su bili protiv prosirenja...Ludo, nema sta i lici na nas!

dexy

pre 15 godina

Karadzicu treba da izbacis i Crvenu Zvezdu iz super lige i onda ce sve biti OK.Pa ljudi Smederevo ima posle Zvezdinog i Partizanovog stadiona licencu Fife i jos oni su poslednji ispod crte, ali zna Karadzic gde Partizan uzimao bodove.Znaci Karadzicu izbaci Zvezdu,OFK,RAd, a ubaci Spartak,Vrbas,Sombor.

DakiAleksinac

pre 15 godina

OVO JE SRAMOTA!!!!!!!!!!!!
Pa dokle ćete, bre, da nam uništavate fudbal!?
Znate li kog ubacujete u ligu!
Tim koji nema ni tradiciju ni navijače, koga Zrenjaninci ne vole, tim zbog koga je ugašen jedan Proleter!!!
Pa taj tim je privatno vlasništvo jednog debila!
Zbog takvih idiota je ugašen Proleter!
Odmah bih isterao sve iz FSS!
Ovo je najveća sramota!

http://img521.imageshack.us/my.php?image=kac062dg4.jpg

Slavoljub

pre 15 godina

Sramota pa Smederevo ima najbolje uslove za odigravanje utakmica cak i na Evro sceni,i lazu da grad ne stoji iza kluba.Sramota jos jedanput.Treba nam 5 oktobar i u fudbalu!!!!!

Shadow

pre 15 godina

@DakiAleksinac
Bravo Daki... Samo,otkud Indijanac u Aleksincu? :)
U svakom slučaju,jedan je Proleter. Ej, 4-ti u SFRJ... U onoj najjačoj ligi u istoriji Jugoslavije. Pa i celog Balkana samim tim. Tim Proletera koji bi se danas prošetao kroz MSL. Tukli bi i Današnje večite rivale sa po 3 razlike glat. Nismo mi džabe pobedili Zvezdu na Marakani sa 1:2. I to šampionski tim Zvezde iz Barija. A i Partizana smo tukli na JNA sa 0:2. A svi će se složiti, te ekipe Zvezde i Partizana su bar 10 puta bolje od ovih danas... Nebo i zemlja!

verdi

pre 15 godina

Uh!
Iz Smedereva sam i navijam za Smederevo tako da mi nije mi lako da ovo realno sagledam i prokomentarisem.
Gledajuci sve ovo sto se desava ne mogu a da ne kazem da je ovo nerazumna odluka.
FK Smederevo ima sve potrebne licence za takmicenje u MSL i evropskim okvirima, bolje je plasiran i bolje organizovan klub. "Javlja mi se" da ce ovo laicko objasnjenje tipa "nema podrsku grada i sponzora" biti zestoko demantovano i od gradskih vlasti i od USS Steel-a narednih dana. I sta cemo onda? Nikom nista ili ce se nesto promeniti.
Da se razumemo, nemam nista protiv FK Banat, ali ljudi gde je tu bilo kakva logika?
Naravno, sve ovo je komentar koji ne zalazi (u veoma bitne, mozda najbitnije od svega) zakulisne radnje tipa izbori u FSS, ko je za koga glasao, ko je za Zvezdu ili Partizan itd.
Naivno razmisljanje neobavestenog coveka?
Pa verovatno, ali tako je.
Plasim se da je ovo samo inicijalni slucaj koje nam je jasno pokazao kako ce se u sledecim godinama (uostalom kao i do sada) raditi u nasem fudbalu.
Slatko cemo gledati svetska i evropska prvenstva i Ligu sampiona na tv-u navijajuci za ostale, svako po svom izboru.
Nasih nece biti, siguran sam, nazalost.
Naravno, ne zbog toga sto Smederevo nije u MSL, govorim samo o principu.
Hm, kako bih voleo da gresim, ali mrka kapa...

bg

pre 15 godina

Smederevo nema para?Ma da...Ustvari,nema para za placanje sudija i ko zna koga jos,kako da amerikanci na kraju godine pravdaju stavku "podmicivanje sudija",proslo je to vreme u smederevu.Zato ovaj klub sada i ispada iz lige.A pare koje dobija Smederevo od sponzora svake godine mnogi klubovi kod nas nece ni videti ko zna koliko jos godina.(budzet im je 3 mil e godisnje)

Aleksandar

pre 15 godina

ovo nema nigde pa po pravilima ako neka ekipa ne moze da se takmici u slucaju mladosti onda prva ispod crte ostaje , a to je smederevo, ali sta ces komunisticko - sps diktatura krsi sva pravila i radi sta hoce. Mirko je u upravi partizana pa je ostao u prvoj ligi , mislim uefa treba da do daljnjeg suspenduje nase takmicenje i klubove dok se ova gamad ne ukloni inace odosmo u totalnu propast. Bojkot ispraznimo stadione da bi ih ponovo napunili , Bager na fudbalski savez.

ULTRA`SARTID

pre 15 godina

Smederevo traži intervenciju Evrope!
Petak, 18. jul 2008. 23:28

Fudbalski klub Smederevo ogorčen je i iznenadjen odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da Banat dobije mesto u Superligi naredne sezone i najavljuje da će ići do UEFA!

Povodom odluke IO FSS da upražnjeno mesto u Superligi (istupanje Mladosti iz Lučana) da zrenjaninskom Banatu, FK Smederevo je najavio da će se boriti svim pravnim sredstvima protiv te odluke, koju ocenjuje kao "nemoralnu" i kao "grubo kršenje svih fudbalskih propisa".

"Tražićemo vanrednu sednicu IO FSS", saopštio je klub sa Dunava i najavio i druge korake – podnošenje tužbe nadležnim organima UEFA, uz zahtev da bude izrečena privremena mera odlaganja početka prvenstva do konačne presude!

Takodje, Smederevo će tražiti i zaštitu matičnog regiona Zapadne Srbije, i apeluje na solidarnost ostalih klubova Superlige.

U saopštenju, uprava Smedereva izražava ogorčenje i zaprepašćenje odlukom organa FSS da da preimućstvo Banatu koji je proteklu sezonu završio na stepeniku ispod Smedereva.

Za razliku od Banata, ističe se u saopštenju, Smederevo ima sve organizacione i strukturalne uslove da igra u Superligi, a uz to jedan je od retkih srpskih klubova koji ima licencu UEFA i ispunjava evropske standarde.

Sajber again

pre 15 godina

Mirko i Vukica kreiraju srpski fudbal, Vucic hoce za gradonacelnika BG-a, a ja zelim da postanem od coveka majmun , sve je moguce!

Stevan M

pre 15 godina

Као што рече неко, Смедерево се већ враћало за зеленим столом, било би пуно. Не волим што је Вучуревић власник Баната, име Баната ми је пуно драже од црвеног имена Пролетер, мада би боље име било Петровград. Заслужено смо испали, да играмо у Првој телеком лиги не би био проблем, а не жалим се ни због овога. Сви они који одавно не гледају наш фудбал нек престану више да причају о њему... а гробари и цигани нек се не понашају као да је најбитнија ствар у лиги где ће њихов клуб узети бодове. Свеједно ми је у којој лиги ће играти Банат, ја на утакмице идем редовно! Ко испадне нема право да се љути јер га не враћају!

coyote

pre 15 godina

Šta se žale ovi Smederveci, pa oni su na prevaru pre jedno 10 godina ostali u prvoj ligi, kada im je SPS-ovac bio direktor, bez baraža, bez ičega nego eto tek, tako imali su uz Kragujevčane najviše navijača na utakmicama u toj sezoni, pa tad niko nije kukao a sad. Kaubojština klasična, sad imaju najbolji stadion i treba opet da ostanu u ligi sramota!!!

zvezdino_dete

pre 15 godina

PREUZETO SA "FKSMEDEREVO"
"""Nezvanično smo obavešteni da je Izvršni odbor FS Srbije na današnjoj sednici doneo odluku o popuni upražnjenog mesta Super lige nastalog odustajanjem FK Mladost iz Lučana, i to tako što je odlučeno da FK Banat iz Zrenjanina bude novi superligaš.
Iznenađeni smo i ogorčeni takvom odlukom jer je ona u suprotnosti sa fudbalskim propisima i standardima, ne samo FS Srbije, već i UEFA i FIFA.
O nemoralnosti navedene odluke govore činjenice da je FK Smederevo takmičenjem u Meridijan Super ligi zauzeo 10., a FK Banat 11. poziciju, kao i to da FK Banat ne samo da ne ispunjava organizacione i strukturalne uslove već nema ni potrebnu licencu za takmičenje u Super ligi. FK Smederevo ne samo da ispunjava navedene uslove po standardima države Srbije, već i po evropskim standardima, kao jedan od retkih, od ukupno pet, klubova koji u Republici Srbiji ima UEFA licencu i to br. L 143 od 02.06.2008. godine.
Smatramo da su ovom odlukom grubo prekršeni svi fudbalski propisi i da je ona neodrživa.
Iz navedenih razloga FK Smederevo će hitno iskoristiti sva pravna sredstva da nelegalnu odluku FS Srbije stavi van snage, pa će u tom smislu preduzeti sledeće korake:

- Zahtevaćemo održavanje vanredne sednice Izvršnog odbora FS Srbije radi preispitivanja ove odluke.
- Podnećemo tužbu nadležnim organima UEFA sa predlogom da se donese privremena mera zabrane početka prvenstva do okončanja tužbe.
- Tražićemo maksimalnu zaštitu matičnog saveza Regiona zapadne Srbije i solidarnost svih klubova u borbi protiv grubog revanšizma novih organa FS Srbije vođenim nedavnim izborima u fudbalskim organima.

Uvereni smo da će evropski i svetski fudbalski organi doneti ispravnu, i jedinu moguću odluku, a to je potvrda da FK Smederevo pripada eliti.

Reagovanje direktora FK Smederevo Gorana Bogdanovića povodom odluke IO FSS da FK Banat popuni upražnjeno mesto u Super ligi:
- Dugo sam u srpskom, jugoslovenskom, evropskom fudbalu, svašta sam preturio preko svoje glave, video fudbalske pravde i nepravde, ali ovakvu odluku IO FSS ne mogu da razumem. Kako je moguće da klub koji se nalazi na desetom mestu i ima 8 bodova više od FK Banata, a pritom ima i evropsku licencu za takmičarsku 2008/2009. godinu, za razliku od FK Banat koji još nema ni licencu za takmičenje u Super ligi, ne bude izabran za klub koji će se takmičiti u Super ligi?
Ko je i zašto plasirao gnusne laži na Izvršnom odboru FSS, da grad i sponzori ne stoje iza FK Smederevo, kada se u dobijenoj licenci za UEFA takmičenja nalaze sva potrebna dokumenta i garancije za uspešno takmičenje u narednoj takmičarskoj godini? Pitam se da li evropska licenca važi isto kao navodno usmeno obećanje grada Zrenjanina da će pomoći FK Banat da dobije licencu za takmičenje u Super ligi.
Pitao bih g-dina predsednika FSS, koji je nedavno u novinama izjavio da će tražiti mišljenje pravne službe oko popune Super lige, zašto nije prihvatio mišljenje pravne komisije, ostalih pravnika iz FSS i odeljenja za licenciranje, kao i jasan stav generalnog sekretara g-dina Lakovića da FK Smederevo ima apsolutni prioritet u popuni Super lige.
Na osnovu postojećih pravilnika, bez imalo namere da omalovažavam FK Banat, istakao bih da FK Smederevo postoji od 1924. godine, da je dvanaest puta učestvovao u evropskim takmičenjima, da je dvostruki finalista Kupa i osvajač Kupa Jugoslavije, da ima preko 300 registovanih igrača u mlađim kategorijama, da ima jedan od najlepših stadiona sa 17.000 numerisanih mesta. Pa zar i to nije dovoljno i nije konkretna prednost u odnosu na dojučerašnji Banatski dvor, a sada favorizovani FK Banat?
Na kraju bih još rekao da FK Smederevo neće mirno prihvatiti sramnu, nezakonitu i nemoralnu odluku IO FSS i da će se svim pravnim sredstvima boriti da je stavi van snage. Vrlo brzo će se oglasiti rukovodstvo grada Smedereva i predstavnici naših sponzora. Već u ponedeljak, ekspertski pravni tim zatražiće od kancelarije FSS zvaničnu odluku IO o popuni Super lige. Uslediće hitna tužba nadležnim telima UEFA, kojom će se tražiti poništenje donesene odluke.
Takođe, tražićemo od IO FSS da preispita i preinači svoju odluku o popuni Super lige, tako da FK Smederevo bude klub koji bi popunio upražnjeno mesto.
Istovremeno, povodom ove odluke zatražićemo i zakazivanje vanredne skupštine FSS.""" SRAMOTA UKOLIKO BANAT OSTANE,A SMEDEREVO ISPADNE........TO NEMA NI U ALBANIJI........

Serhio_Kun_Aguero

pre 15 godina

uhhh, ogorcen sam ovom odlukom. Mislim trebalo je da ubaci FK Hajduk Veljko iz Negotina. Mislim mi smo bili prvi u PT zoni ove godine. Ili ne jos bolje Slogu iz Kobisnice ili Jabukovac. Sto da ne?!

bojan

pre 15 godina

U utorak sam na jednom forumu napisao da je izborom Tomislava Karadzica koji ima „samo” 70 godina ukucan i poslednji ekser u kovceg srpskog fudbala. Vec u petak se pokazalo da sam bio apsolutno u pravu. Svuda u svetu je 10 ispred 11 osim za Izvrsni odbor FSS Srbije. Izbor Karadzica je predstavljao obicnu farsu. Vucurovic se povukao iz izborne trke u Vojvodini jer mu je obecano da ce njegov Banat ostati u ligi. Onda su Bulic i njegovi kompanjoni izigrali Iliju Petkovica jer je samo Petko mogao da „srusi” Toleta, Djoru i ostale likove iz vrha srpskog fudbala. Sledeci potez te „interesne grupe” je taj da vec danas (ponedeljak) na sastanku Zajednice prvoligasa Aca Bulic ostane predsednik Zajednice prvoligsa, a samim tim i clan Izvrsnog odbora FSS. Dakle, sve je vrlo jasno i prozirno. Medjutim, problem nije u tome. Mnogo veci problem su mediji. Izuzimajuci BLIC i DANAS ni u jednoj novini u zemlji Srbiji ukljucujuci i navodno sportske listove Sport i Sportski Zurnal nije izasao nijedan, ali nijedan tekst koji bi konstatovao da su izbori bili cista farsa i da se u srpskom fudbalu nista nije promenilo ni za jedan milimetar. Tuzna je takva zemlja koja ima takvog predsednika kao sto je Tomislav Karadzic, takvog predsednika zajednice prvoligasa kao sto je Aca Bulic, takve sportske novine (novinare) kao sto je Srbija. Sve dok se u srpskom fudbalu stvari ne izmene iz temelja sanjacemo plasman na velika takmicenja ili Ligu sampiona cemu se sada nadaju u Partizanu. Jadna je ovo zemlja.