Kapičić: „Slučaj Kovačević treba prvo rešiti pravnim putem“

Po pitanju slučaja Miladin Kovačević, za B92 se oglasio i predsednik košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić. Kovačević, koji je u SAD optužen za teško prebijanje svog kolege sa univerziteta Brajana Štajnhauera, potpisao je ugovor sa košarkaškim klubom Vrbas. Dok je kapiten vrbaskih košarkaša Bojan Marković podržao Kovačevića, Kapičić je istakao da ne postoje prepreke za potpisivanje ugovora, ali da pre toga slučaj treba pravno da se reši.

Pošaljite komentar
 1. a sta se u stvari desilo?
  (stevan-kos.kamenica, 17. jul 2008 22:30)

  # Link komentara

 2. Sta god da se desilo je potpuno ne bitno. Izigrati sud tj. pobeci uz jos i pomoc zvanicne diplomatske misije Srbije u New Yorku, je krivicno delo samo za sebe, a koje ni Kovacevic ni niko drugi ne spori.
  Dakle mladi kosarkas, sada zvanicno 'FUGATIV OF JUSTICE' u celom svetu ce se teretiti za teze krivicno delo nego za delo "teske telesne povrede nanesene sa predumisljajem".

  I po NASEM i po svakom drugom zakonu je to tako, osim ako ne izglasamo u Skupstini Zakon o promeni Ustava ili Zakon o promeni Krivicnog Zakonika po kome drzavljanin Republike Srbije MA GDE bio osumljicen za nesto , ako se docepa NA BILO KOJI nacin teritorije Srbije, nece se tretirati niti krivicno goniti za bilo sta. Naravno, sve to moze da vazi samo na teritoriji Srbije.
  Pa sada razmisljajte koliko je to moguce i kakve bi posledice toga bile po ceo sistem i njene gradjane.
  To sto je nas nacin razmisljanja 'modeliran' po potrebama onih koji se drze 'lako je sa neukima vladati', je drugo pitanje, a dok se to pitanje ne resi, mozda Skupstina i izglasa tako neke Zakone.
  Kriv Miladin Kovacevic ili ne , jedno je sigurno. Postao je zrtva jednog nakaradnog sistema vrednosti pre svega, kao i sredstvo za manipulaciju u rukama velikih manipulatora.
  (Vesna, 28. jul 2008 04:32)

  # Link komentara

 3. Kovacevic je drzavljanin Srbije, tacka i nema nikakvih izrucenja, posto (jos) nije optuzen u Hagu. I nema dalje. Ne secam se da je USA izrucila bilo kog od zlocinaca koji su ovu zemlju bombardovali 1944. i 1999. Reciprocitet u medjunarodnim odnosima. A sto se Kapicica tice, znamo gde je sa svojim crnogorskim i hrvatskim frendovima doveo srpsku kosarku preko "Jadranske lige".
  (Ana Vilus, Beograd, 1. avgust 2008 09:13)

  # Link komentara

 4. kapidzicu shut up!!!!!!!!!
  (night vision, 3. avgust 2008 07:14)

  # Link komentara

 5. Nije trebao sa obe ruke.
  (Ništa novo Šabac, 7. avgust 2008 22:04)

  # Link komentara

 6. Država mu je omogućila da pobegne, ona treba i da nađe način da ga vrati. Onaj koji mu je tamo pomogao da izbegne pravdi predstavljao je Srbiju.Taj je(čitaj Srbija)znao kakav je naš zakon o izručenju, zato je to i učinio.
  Možda bi baš on mogao da zameni Kovačevića na sudu, ili, što bi bilo najpravičnije, njegov pretpostavljeni.
  Dakle, nije pitanje izručiti ga ili ne, nego ko će za tu ujdurmu odgovarati.
  A jadni Kapičić neprekidno menja svoje stavove...
  (bulat92, 17. oktobar 2008 19:23)

  # Link komentara

 7. postovani Dragane Kapidzicu,
  Nekada si bio uzorni sportista i ako nisam bio ljubitelj kosarke, divio sam se tvojim igrama i ponasanju
  (Zoran, 15. novembar 2008 15:28)

  # Link komentara

 8. Moj predhodni komentAR redakcija je skratila tako da deluje da podrzavam trenutni stav g-Kapicica. Upravo obrnuto bio sam krajnje kricican prema njegovom zaista cudnom stavu o kompromisu. Kompromis je jedino da svako odgovara za ono sto je uradio
  (zoran, 16. novembar 2008 03:04)

  # Link komentara

 9. kovacevica treba podrzati i dati mu jednu snagu da se izbori sa problemom
  (3sasa3, 17. decembar 2008 20:41)

  # Link komentara