Sreda, 16.04.2008.

12:43

Novo svetsko zlato za Jasnu Šekarić

Izvor: B92

Novo svetsko zlato za Jasnu Šekariæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

REALNA

pre 15 godina

Zoran, 17. april 2008 14:57

Postovani,

ocigledno da se u Vasem komentaru radi o klasicnoj zameni teza ili, najblaze receno, o nekorektnosti. Savrseno znam sta sam napisala i nema potrebe da ponovo citam svoj tekst. O Jasni Sekaric, njenim ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama pisala sam sa velikim postovanjem i uvazavanjem.I dalje smatram da je gospodja Sekaric izuzetan i zasluzan sportista u Srbiji. Medjutim, Vi u svom komentaru na jedan neodmeren, sarkastican i ruzan nacin pisete o Novaku Djokovicu, omalovazavajuci njegovu sportsku licnost i ostvarene rezultate. Pitam Vas - s kojim pravom, i cemu tolika malicioznost. Novaka Djokovica cene i uvazavaju najveci bivsi i sadasnji svetski teniseri i strucnjaci. Da Vas obavestim: Formula 1, Tenis i Golf su najelitniji sportovi u svetu!
Licno, zelim da Novak Djokovic nosi Srpsku Zastavu u Pekingu.Uostalom, i vecina sportista u Srbiji je, upravo, izrazila istu zelju. To je zelja i vecine gradjana. Uverena sam da ce Novak Djokovic nosti Srpsku Trobojku na Olimpijadi u Pekingu. Osim, ako On licno, kao lepo vaspitan mladic i sportski dzentlmen, iz postovanja prema uvazenoj gospodji Sekaric, odrekne se tog uzvisenog cina. I pritom, sigurna sam, nece proliti ni jednu suzu. A nece imati ni priliku da na Predsednistvu MOK-a glasa za sebe.
Pozivam gospodju Sekaric da javno, u medijima kaze da Novak Djokovic ne zasluzuje da nosi Zastavu Srbije na Olimpijadi u Pekingu!. To bi bilo posteno i nedvosmisleno, a ne da se krije iza svojih suza.

Iskreno,
Gospodji Sekaric, Vama i porodici zelim sve najbolje!

zoran

pre 15 godina

REALNA, 17. april 2008 12:32

Zamolio bih vas da jos jednom procitate sta ste napisali pa da lepo razmislite o istom.

Sta mislite ko ce za Svajcarsku da nosi zastavu..Federer ili Stanislas Wawrinka ???

Poredite Jasnu sa Novakom koji je "juce" poceo da se bavi sportom. Zena osvojila 90 medalja i Novak jedan gren slem..!!!!
Proglasena za sportistu veka...Nije ona kriva sto se u Srbiji gleda samo fudbal i odskora imamo novo-komponovane navijace u tenisu.



U tenisu se zna za Federera,Samprasa,Borga,Bekera,Lejvera...kada Novak dodje do tog nivoa moze stati na nivo gde je Jasna danas. Do tog vremena ima jako puno, jako puno. Videcemo...
Ne zaboravite da sada, u ovom trenutku, medju prvih deset tenisera ima onih koji su daleko vise od Novaka postigli.U vremenu cemo videti gde je njegovo mesto.
Jedan Goran Ivanisevic je isto tako osvojio jedan gren slem..i sta..??? Ta lista je malo poduza sa igracima koji su imali po jedan gren slem..Jasna ih ima na desetine..

Nemojte pomisliti da podcenjujem Novaka..daleko od toga, ali sa Jasnom se ne moze porediti niti jedan sportista u Srbiji a ni u onoj staroj Jugoslvaiji. Ona je kategorija za sebe..bas kao Federer...

zoran

pre 15 godina

Da, izvinjavam se ..rodjena je 17 decembra 1965..i u astrologiji je Strelac..dobro, tek joj je 43..najbolje godine za jos koju medalju..

REALNA

pre 15 godina

Pridruzujem se cestitkama Jasni Sekaric, na jos jednoj medalji.Ono sto je ONA postigla u 20 godina karijere je za svaku pohvalu! Ne znam da li je JASNA zena ~FANTOM~ , niti da ce do kraja karijere osvojiti 100 medalja ili 100 zlatnih medalja.U svakom slucaju, to joj zelim od srca.Ovo drustvo i drzava, sigurno je, treba da joj se na najprikladniji i najbolji nacin oduzi. Spomenik se ne podize zivim ljudima! To sto je postigla u streljastvu je za svaku pohvalu i respekt.
ALI, da li je Jasna Sekaric najbolji sportista u Srbiji svih vremena - diskutabilno je pitanje i stvar odmerenosti u kulturoloskom i sportskom smislu. I da li, apriori,treba tvrditi i klicati: ZASTAVA JE JASNINA!
Nisam sigurna da ovakvim i slicnim komentarima cini se dobro i Jasni i ostalim sportistima Srbije. Srpska trobojka je sveto nacionalno i drzavno obelezje - i nikom nije zagarantovavo Njeno nosenje na Olipijadama. Nosenje SRPSKE ZASTAVE ne moze se ni kupiti, ni uzurpirati. Zastavu nose samo najbolji- iskreni patrioti, Srpski barjaktari. NOVAK DJOKOVIC, je, upravo, taj profil. Mlad, odmeren, mudar i uspesan. Novak je svojim igrama, pobedama i ponasanjem promenio sliku Srbije u svetu. Njemu aplaudiraju i dive se u celom svetu. On je briljantni ambasador Srbije. Srbija je postala prepoznatljiva i cenjenija u svetu po Novaku, Ani i Jeleni - nasim sjajnim teniserima.I dosta vise sa beskrupoloznim napadima na oca Novaka Djokovica.Kao otac, sigurno, je ucinio sve za svog sina na putu do svetskog reketa broj 3. Ali Srdjan Djokovicnije pobedjivao Federera, Nadala i ostale svetske tenisere. To je, ipak, ucinio Novak - a pred ocima teniske i svetske javnosti. I zato je Novak, trenutno, svetska i multimedijalna zvezda. Izgleda da Mu se ceo svet vise divi i uvazava, od nas u Srbiji! To, nekako, ne ide.Jos jednom, sve cestitke za Jasnu Sekaric za sve sto je, u dugogodisnjoj karijeri, postigla. Ali, neka i ONA realno sagleda cinjenice. Imala je priliku da nosi Zastavu na 4 Olimpijade. Toplo joj preporucujem da vise ne place. Na mladjima sve ostaje! Na kraju, i ONA je majka. Razumece!

bugin

pre 15 godina

Ma sta tu ima da se prica.
1.Dati joj veliki stambeni objekat u Srbiji ( po zelji );
2.Napraviti joj najsavremeniji objekat za trening;
3.Dati joj dozivotnu penziju od 3 - 4 hiljadarke;
4.Zamoliti je da posle zavrsetka karijere preuzme mlade koje ce da trenira;
5.Prirediti joj jednu gala svecanost na nivou republike i zvanicno zahvaliti za sve ove godine radosti;
Tolikp.
Hvala Jasna na svemu!

aqualung

pre 15 godina

možda je do mene, ali ja iz dubine duše želim da svi ljudi koji su dosad komentarisali i koji će da komentarišu ovu temu sa stavom ''treba joj dati trg, bulevar, aveniju, deo grada'', ''joj srbijo, što ne ceniš svoje najbolje'' dožive neke neugodne stvari u narednim vremenima..
koja su sve samo ne za obraćati pažnju na ovakve tekstove.

čestitke Jasni naravno

AbagnaleJr

pre 15 godina

covece sta radi ova devojka!! toliko traje na vrhunskom nivou. nas najveci sportista ikada!
bravo i srecno na istom lokalitetu, ali ovog puta na olimpijadi!

zoran

pre 15 godina

Evo da napisem par reci o neprevazidjenom sampionu, Jasni Sekaric, jer vidim da je ovde neki porede sa Novakom Djokovicem I eventualnom davanju prednosti njemu na OI u Pekingu, kada je u pitanju nosenje zastave.
Sa svoje (tek) 33 godine Jasna ima iza sebe sledece rezultate:

Olimpisko zlato
Tri puta svetski sampion
1992 izgubila Olimpisko zlato , mada je imala isti rezultat kao I pobednik
Bila najbolji svetski sportista u svojoj discipline tri puta 90, 94, 2005.
Internacionala Federacija u streljastvu izabrala je za « Sportistu veka » 2000 godine , u njenom sportu.
Evropski sampion 4 puta
Pobednik 6 puta u finalu Svetskog kupa

Sve ukupno osvojila 90 medalja na velikim svetskim takmicenjima.

Ko se sa njom moze porediti...?????

Jasna , provalija pa onda sledeci sportista.

su

pre 15 godina

jasna je zvanicno proglasena najboljim strelcem (u obe konkurencije) 20. veka. nije donela medalju mislim samo iz atlante. ona je ne srpski, nego svetski rekorder. sekaricka treba olimpijsku zastavu da nosi!bravo carice!

Zoki

pre 15 godina

Jasni samo mogu da se divim. Vidjao sam je 80-tih u streljanama bivse SFRJ i uvek je bila skromna, za razliku od mnogih nasih vrhunskih sportista. Prosto je neshvatljivo da je sve ove godine uspela da se odrzi u samom svetskom vrhu. Ovde u inostranstvu, se uvek pricalo i pisalo pozitivno o njoj. Njena skromnost, i neprekini vrhunski rezultati pokazuju samo koliko je to VELIKA licnost.Streljastvo kao sport na tom nivou trazi mnogo odricanja i treninga. Ona ne priznaje godine, nove klince i lako se prilagodjava sve savremenijim oruzjem. A tu olimpijsku zastavu mislim da je odavno zasluzila. Napred Jasna!

Sanja

pre 16 godina

Moj idol :D Nema veze sto se ne bavim streljastvom...

Moram da primetim da bez obzira koliko godina ima izgledom ostaje ista... Lepa :)

M

pre 16 godina

redakciji: ovo je svakako znacajnija vest nego pobeda partizana
mislim, derbi je derbi, ali ovakvih sampiona nema skoro ni u jednom sportu u svetu
bravo jasna

Zox

pre 16 godina

SVAKA CAST!
Kao sto neko rece, ona zaista jeste nas najuspesniji sportista svih vremena, ali s obzirom da sport nije toliko popularan, ne cudi sto je u drugom planu.
BRAVO JASNA!!!!
Navikla si nas na medalje, tako da ocekujemo i zlato u Pekingu!

M

pre 16 godina

Svaka cast! bravo!
i strani novinari je strashno cene, secam se sta su pricali dok je bila olimpijada u Atini.
bravo, bravo jos jednom!

sremac

pre 16 godina

Bravo Jasna i sve cestitke zele ti Navijaci tog sporta prijatelji iz daleke Kanade.Samim tim vi ste nas najveci ambasador cele srbije i treba da vas biraju za predsednika drzave Srbije.Pozdrav.

lepi gaga

pre 16 godina

Braaaavo Jaaaasna,

Valjda ce se neko setiti da i tebi organizuje docek na onoj terasi makar za hiljaditu medalju, posto su za petstotu zakasnili.

Gvozden Djukic

pre 16 godina

Nije uopste slucajno da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je pogodila i sa neba skinula agresorski STELT avion tipa F-117A. Jasna potvdjuje da medju nama imamo gradjane koji dakako umeju dobro da nanisane.

Milan

pre 16 godina

BRAVO Jasna kraljice!
U istoriji Srba uvijek su cinjene nepravde prema najboljima. Tu istoriju ne mozemo ispraviti ali mozemo uciniti da se neko u buducnosti ne kaje zbog greske koju bi danas napravila. Zato, JASNA MORA DA NOSI NASU ZASTAVU NA OLIMPIJADI U PEKINGU!
Nole je jos mlad i ima on jos vremena, nosice je na narednoj Olimpijadi.
Samo se nadam da ponovo nece prevagnuti novac i raznorazni interesi (licni), pa da neciji tatica (zna se vec ciji) kupi i nosenje zastave! Nazalost, Jasna nema novca, iako je uspjesna vec skoro 30 godina, a neki imaju vise novca a uspjehe postizu tek koju godinu, a zna se da kod nas svi trce za novcem i bogatima cine usluge!
ZASTAVA JE JASNINA!

Milan

pre 16 godina

Vala Jasna...ne znam sta da kazem.Sve sto kazem je MALO!
Pronela si slavu Srbije po celom svetu toliko puta tokom DECENIJA,da to nema cenu!

NNN

pre 16 godina

Mislim da niko nije ovajo medalje na 6 olimpijada, pa je ovo sansa da Jasna postane 1.sportista u istoriji kome ce to poci za ( zlatnom ) rukom.

Grof

pre 16 godina

Predlazem da se u svakome gradu po jedna ulica po njoj nazove. Dvadeset godina osvajati medalje u bilo kom sportu je nesto sto je za svako divljenje.

DRAGO71

pre 16 godina

Tvrdio sam kada je bio izbor za sportistu prošlog veka da je to ona. Izabran je ako se ne varam Kićanović, koji inače nikad u karijeri nije bio izabran za najboljeg košerkaša ni Evrope, ni sveta, niti svetskog prvenstva npr (u Manili je to bio Praja). Mislim da ovaj poslednji rezultat definitivno dokazuje ko je naš najbolji sportista u istoriji. JASNA, KAPA DOLE!

Vladimir

pre 16 godina

Svaka čast Jasna.
Kada samo pomislim da već par decenija blistaš na svetskoj sceni.
Kako da ti se odužimo za svu radost koju si nam pružila?

bojantan

pre 16 godina

Ne kazem da zlato nije uspeh, ali definitivno malo ljudi koje sport nekada čini srećnim, nekada tužnim, malo njih mari za streljaštvo.

Ipak, bravo Jasna.

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Da li neko zna koji je Jasnin skor sto se tice medalja. Cini mi se da je jednom rekla da ce zavrsiti karijeru kad osvoji 100 svetskih metalja. Ili mozda bese 100 zlatnih :)?

coolinar

pre 16 godina

Ma ne samo sto je zasluzila da nosi zastavu,nego je zasluzila da joj ova drzava pokloni jedan ogroman stan u sred Beograda,i da dozivotnu penziju !
Pre neki dan na TV-u sam gledao neku devojku iz Nisa koja trenira streljastvo u nekoj rupi koja se bukvalno RASPADA,sramota je sto im drzava ne obezbedi bolje uslove!
Gledaj te to ovako,treniraju po nekim rupama i imaju zapazene rezultate,pa sta bi bilo kad bi imali uslove kao u nekim inostranim zemljama!!!
E Srbijo...

kly

pre 16 godina

Pitanje ko će nositi zastavu na otvaranju OI je jako osetljivo. Mnogi mediji, ponešeni sjajnim Novakovim rezultatima najavljuju da će to biti on...Jasna je, po sopstvenom prizanju, teško podnela što nije ona nosila zastavu u Atini, i imajući u vidu da ima 5 olimpijskih medalja, a da lako može već u Pekingu tu kolekciju da obogati, nepravda mora sada biti ispravljena...bez obzira što je Nole u svetu neuporedivo poznatiji...neka Jasna nosi sada zastavu, a Nole će u Londonu...

Thunderhawk

pre 16 godina

Ova zena je "fantom"!
SVAKA CAST JASNA!!!

O njoj, izmedju njenih uspeha, slabo da sta i cujemo, i onda tras - zlato ili u njagorem slucaju pobednicko postolje???

BRAVO JOS JEDNOM!

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Jasna nikad nije nosila zastavu na Olmpijadi i velika nepravda bi bila ako je ne bi nosila ni u Pekingu.

Svo postovanje Novaku i ostalima, ali njihovo vreme tek dolazi

q

pre 16 godina

Kakav komentar napisati, kada ova dama prkosi svima u svetu i pored teskih uslova u kojima trenire ona nas odusevljava...Jasna kraljice, sve bih ti poklonio, da imam sta vredno, a dok ne nabavim vodim te na pice kada se sretnemo... :) :) :) Jedna je Sekaric Jasna...

Superhik

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa prethodnim komentarom...
Jasna je najverovatnije nas najuspesniji sportista svih vremena i samim tim najbolji izbor za nosioca nase zastave na OI u Pekingu...

baki

pre 16 godina

Svaka cast Jasna!!!!!!
Jedina i uvek na visini zadatka, a sa druge strane beskrajno skromna i neprimetna u svim medijima.
Cuti i radi. Spomenik da joj se digne.

Tamara

pre 16 godina

Samo Jasna ima pravo da nosi zastavu Srbije na OI u Pekingu. Jedina koja traje, koja ne kalkuliše i koja nas uvek obraduje sa svih velikih takmičenja. Ona je sportista za svaki primer, uspešna, majka divne dece, patriota u srcu koja nikad nije razmišljala šta dobija a šta gubi nastupom za reprezentaciju. A takođe, malo je sportista koji se mogu pohvaliti sa 6 OI!

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Jasna nikad nije nosila zastavu na Olmpijadi i velika nepravda bi bila ako je ne bi nosila ni u Pekingu.

Svo postovanje Novaku i ostalima, ali njihovo vreme tek dolazi

Tamara

pre 16 godina

Samo Jasna ima pravo da nosi zastavu Srbije na OI u Pekingu. Jedina koja traje, koja ne kalkuliše i koja nas uvek obraduje sa svih velikih takmičenja. Ona je sportista za svaki primer, uspešna, majka divne dece, patriota u srcu koja nikad nije razmišljala šta dobija a šta gubi nastupom za reprezentaciju. A takođe, malo je sportista koji se mogu pohvaliti sa 6 OI!

Superhik

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa prethodnim komentarom...
Jasna je najverovatnije nas najuspesniji sportista svih vremena i samim tim najbolji izbor za nosioca nase zastave na OI u Pekingu...

coolinar

pre 16 godina

Ma ne samo sto je zasluzila da nosi zastavu,nego je zasluzila da joj ova drzava pokloni jedan ogroman stan u sred Beograda,i da dozivotnu penziju !
Pre neki dan na TV-u sam gledao neku devojku iz Nisa koja trenira streljastvo u nekoj rupi koja se bukvalno RASPADA,sramota je sto im drzava ne obezbedi bolje uslove!
Gledaj te to ovako,treniraju po nekim rupama i imaju zapazene rezultate,pa sta bi bilo kad bi imali uslove kao u nekim inostranim zemljama!!!
E Srbijo...

kly

pre 16 godina

Pitanje ko će nositi zastavu na otvaranju OI je jako osetljivo. Mnogi mediji, ponešeni sjajnim Novakovim rezultatima najavljuju da će to biti on...Jasna je, po sopstvenom prizanju, teško podnela što nije ona nosila zastavu u Atini, i imajući u vidu da ima 5 olimpijskih medalja, a da lako može već u Pekingu tu kolekciju da obogati, nepravda mora sada biti ispravljena...bez obzira što je Nole u svetu neuporedivo poznatiji...neka Jasna nosi sada zastavu, a Nole će u Londonu...

Thunderhawk

pre 16 godina

Ova zena je "fantom"!
SVAKA CAST JASNA!!!

O njoj, izmedju njenih uspeha, slabo da sta i cujemo, i onda tras - zlato ili u njagorem slucaju pobednicko postolje???

BRAVO JOS JEDNOM!

q

pre 16 godina

Kakav komentar napisati, kada ova dama prkosi svima u svetu i pored teskih uslova u kojima trenire ona nas odusevljava...Jasna kraljice, sve bih ti poklonio, da imam sta vredno, a dok ne nabavim vodim te na pice kada se sretnemo... :) :) :) Jedna je Sekaric Jasna...

DRAGO71

pre 16 godina

Tvrdio sam kada je bio izbor za sportistu prošlog veka da je to ona. Izabran je ako se ne varam Kićanović, koji inače nikad u karijeri nije bio izabran za najboljeg košerkaša ni Evrope, ni sveta, niti svetskog prvenstva npr (u Manili je to bio Praja). Mislim da ovaj poslednji rezultat definitivno dokazuje ko je naš najbolji sportista u istoriji. JASNA, KAPA DOLE!

baki

pre 16 godina

Svaka cast Jasna!!!!!!
Jedina i uvek na visini zadatka, a sa druge strane beskrajno skromna i neprimetna u svim medijima.
Cuti i radi. Spomenik da joj se digne.

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Da li neko zna koji je Jasnin skor sto se tice medalja. Cini mi se da je jednom rekla da ce zavrsiti karijeru kad osvoji 100 svetskih metalja. Ili mozda bese 100 zlatnih :)?

Grof

pre 16 godina

Predlazem da se u svakome gradu po jedna ulica po njoj nazove. Dvadeset godina osvajati medalje u bilo kom sportu je nesto sto je za svako divljenje.

NNN

pre 16 godina

Mislim da niko nije ovajo medalje na 6 olimpijada, pa je ovo sansa da Jasna postane 1.sportista u istoriji kome ce to poci za ( zlatnom ) rukom.

Milan

pre 16 godina

BRAVO Jasna kraljice!
U istoriji Srba uvijek su cinjene nepravde prema najboljima. Tu istoriju ne mozemo ispraviti ali mozemo uciniti da se neko u buducnosti ne kaje zbog greske koju bi danas napravila. Zato, JASNA MORA DA NOSI NASU ZASTAVU NA OLIMPIJADI U PEKINGU!
Nole je jos mlad i ima on jos vremena, nosice je na narednoj Olimpijadi.
Samo se nadam da ponovo nece prevagnuti novac i raznorazni interesi (licni), pa da neciji tatica (zna se vec ciji) kupi i nosenje zastave! Nazalost, Jasna nema novca, iako je uspjesna vec skoro 30 godina, a neki imaju vise novca a uspjehe postizu tek koju godinu, a zna se da kod nas svi trce za novcem i bogatima cine usluge!
ZASTAVA JE JASNINA!

zoran

pre 15 godina

Evo da napisem par reci o neprevazidjenom sampionu, Jasni Sekaric, jer vidim da je ovde neki porede sa Novakom Djokovicem I eventualnom davanju prednosti njemu na OI u Pekingu, kada je u pitanju nosenje zastave.
Sa svoje (tek) 33 godine Jasna ima iza sebe sledece rezultate:

Olimpisko zlato
Tri puta svetski sampion
1992 izgubila Olimpisko zlato , mada je imala isti rezultat kao I pobednik
Bila najbolji svetski sportista u svojoj discipline tri puta 90, 94, 2005.
Internacionala Federacija u streljastvu izabrala je za « Sportistu veka » 2000 godine , u njenom sportu.
Evropski sampion 4 puta
Pobednik 6 puta u finalu Svetskog kupa

Sve ukupno osvojila 90 medalja na velikim svetskim takmicenjima.

Ko se sa njom moze porediti...?????

Jasna , provalija pa onda sledeci sportista.

zoran

pre 15 godina

REALNA, 17. april 2008 12:32

Zamolio bih vas da jos jednom procitate sta ste napisali pa da lepo razmislite o istom.

Sta mislite ko ce za Svajcarsku da nosi zastavu..Federer ili Stanislas Wawrinka ???

Poredite Jasnu sa Novakom koji je "juce" poceo da se bavi sportom. Zena osvojila 90 medalja i Novak jedan gren slem..!!!!
Proglasena za sportistu veka...Nije ona kriva sto se u Srbiji gleda samo fudbal i odskora imamo novo-komponovane navijace u tenisu.



U tenisu se zna za Federera,Samprasa,Borga,Bekera,Lejvera...kada Novak dodje do tog nivoa moze stati na nivo gde je Jasna danas. Do tog vremena ima jako puno, jako puno. Videcemo...
Ne zaboravite da sada, u ovom trenutku, medju prvih deset tenisera ima onih koji su daleko vise od Novaka postigli.U vremenu cemo videti gde je njegovo mesto.
Jedan Goran Ivanisevic je isto tako osvojio jedan gren slem..i sta..??? Ta lista je malo poduza sa igracima koji su imali po jedan gren slem..Jasna ih ima na desetine..

Nemojte pomisliti da podcenjujem Novaka..daleko od toga, ali sa Jasnom se ne moze porediti niti jedan sportista u Srbiji a ni u onoj staroj Jugoslvaiji. Ona je kategorija za sebe..bas kao Federer...

Gvozden Djukic

pre 16 godina

Nije uopste slucajno da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je pogodila i sa neba skinula agresorski STELT avion tipa F-117A. Jasna potvdjuje da medju nama imamo gradjane koji dakako umeju dobro da nanisane.

bojantan

pre 16 godina

Ne kazem da zlato nije uspeh, ali definitivno malo ljudi koje sport nekada čini srećnim, nekada tužnim, malo njih mari za streljaštvo.

Ipak, bravo Jasna.

lepi gaga

pre 16 godina

Braaaavo Jaaaasna,

Valjda ce se neko setiti da i tebi organizuje docek na onoj terasi makar za hiljaditu medalju, posto su za petstotu zakasnili.

M

pre 16 godina

Svaka cast! bravo!
i strani novinari je strashno cene, secam se sta su pricali dok je bila olimpijada u Atini.
bravo, bravo jos jednom!

bugin

pre 15 godina

Ma sta tu ima da se prica.
1.Dati joj veliki stambeni objekat u Srbiji ( po zelji );
2.Napraviti joj najsavremeniji objekat za trening;
3.Dati joj dozivotnu penziju od 3 - 4 hiljadarke;
4.Zamoliti je da posle zavrsetka karijere preuzme mlade koje ce da trenira;
5.Prirediti joj jednu gala svecanost na nivou republike i zvanicno zahvaliti za sve ove godine radosti;
Tolikp.
Hvala Jasna na svemu!

Vladimir

pre 16 godina

Svaka čast Jasna.
Kada samo pomislim da već par decenija blistaš na svetskoj sceni.
Kako da ti se odužimo za svu radost koju si nam pružila?

sremac

pre 16 godina

Bravo Jasna i sve cestitke zele ti Navijaci tog sporta prijatelji iz daleke Kanade.Samim tim vi ste nas najveci ambasador cele srbije i treba da vas biraju za predsednika drzave Srbije.Pozdrav.

su

pre 15 godina

jasna je zvanicno proglasena najboljim strelcem (u obe konkurencije) 20. veka. nije donela medalju mislim samo iz atlante. ona je ne srpski, nego svetski rekorder. sekaricka treba olimpijsku zastavu da nosi!bravo carice!

Sanja

pre 16 godina

Moj idol :D Nema veze sto se ne bavim streljastvom...

Moram da primetim da bez obzira koliko godina ima izgledom ostaje ista... Lepa :)

M

pre 16 godina

redakciji: ovo je svakako znacajnija vest nego pobeda partizana
mislim, derbi je derbi, ali ovakvih sampiona nema skoro ni u jednom sportu u svetu
bravo jasna

Zoki

pre 15 godina

Jasni samo mogu da se divim. Vidjao sam je 80-tih u streljanama bivse SFRJ i uvek je bila skromna, za razliku od mnogih nasih vrhunskih sportista. Prosto je neshvatljivo da je sve ove godine uspela da se odrzi u samom svetskom vrhu. Ovde u inostranstvu, se uvek pricalo i pisalo pozitivno o njoj. Njena skromnost, i neprekini vrhunski rezultati pokazuju samo koliko je to VELIKA licnost.Streljastvo kao sport na tom nivou trazi mnogo odricanja i treninga. Ona ne priznaje godine, nove klince i lako se prilagodjava sve savremenijim oruzjem. A tu olimpijsku zastavu mislim da je odavno zasluzila. Napred Jasna!

zoran

pre 15 godina

Da, izvinjavam se ..rodjena je 17 decembra 1965..i u astrologiji je Strelac..dobro, tek joj je 43..najbolje godine za jos koju medalju..

Milan

pre 16 godina

Vala Jasna...ne znam sta da kazem.Sve sto kazem je MALO!
Pronela si slavu Srbije po celom svetu toliko puta tokom DECENIJA,da to nema cenu!

Zox

pre 16 godina

SVAKA CAST!
Kao sto neko rece, ona zaista jeste nas najuspesniji sportista svih vremena, ali s obzirom da sport nije toliko popularan, ne cudi sto je u drugom planu.
BRAVO JASNA!!!!
Navikla si nas na medalje, tako da ocekujemo i zlato u Pekingu!

REALNA

pre 15 godina

Pridruzujem se cestitkama Jasni Sekaric, na jos jednoj medalji.Ono sto je ONA postigla u 20 godina karijere je za svaku pohvalu! Ne znam da li je JASNA zena ~FANTOM~ , niti da ce do kraja karijere osvojiti 100 medalja ili 100 zlatnih medalja.U svakom slucaju, to joj zelim od srca.Ovo drustvo i drzava, sigurno je, treba da joj se na najprikladniji i najbolji nacin oduzi. Spomenik se ne podize zivim ljudima! To sto je postigla u streljastvu je za svaku pohvalu i respekt.
ALI, da li je Jasna Sekaric najbolji sportista u Srbiji svih vremena - diskutabilno je pitanje i stvar odmerenosti u kulturoloskom i sportskom smislu. I da li, apriori,treba tvrditi i klicati: ZASTAVA JE JASNINA!
Nisam sigurna da ovakvim i slicnim komentarima cini se dobro i Jasni i ostalim sportistima Srbije. Srpska trobojka je sveto nacionalno i drzavno obelezje - i nikom nije zagarantovavo Njeno nosenje na Olipijadama. Nosenje SRPSKE ZASTAVE ne moze se ni kupiti, ni uzurpirati. Zastavu nose samo najbolji- iskreni patrioti, Srpski barjaktari. NOVAK DJOKOVIC, je, upravo, taj profil. Mlad, odmeren, mudar i uspesan. Novak je svojim igrama, pobedama i ponasanjem promenio sliku Srbije u svetu. Njemu aplaudiraju i dive se u celom svetu. On je briljantni ambasador Srbije. Srbija je postala prepoznatljiva i cenjenija u svetu po Novaku, Ani i Jeleni - nasim sjajnim teniserima.I dosta vise sa beskrupoloznim napadima na oca Novaka Djokovica.Kao otac, sigurno, je ucinio sve za svog sina na putu do svetskog reketa broj 3. Ali Srdjan Djokovicnije pobedjivao Federera, Nadala i ostale svetske tenisere. To je, ipak, ucinio Novak - a pred ocima teniske i svetske javnosti. I zato je Novak, trenutno, svetska i multimedijalna zvezda. Izgleda da Mu se ceo svet vise divi i uvazava, od nas u Srbiji! To, nekako, ne ide.Jos jednom, sve cestitke za Jasnu Sekaric za sve sto je, u dugogodisnjoj karijeri, postigla. Ali, neka i ONA realno sagleda cinjenice. Imala je priliku da nosi Zastavu na 4 Olimpijade. Toplo joj preporucujem da vise ne place. Na mladjima sve ostaje! Na kraju, i ONA je majka. Razumece!

AbagnaleJr

pre 15 godina

covece sta radi ova devojka!! toliko traje na vrhunskom nivou. nas najveci sportista ikada!
bravo i srecno na istom lokalitetu, ali ovog puta na olimpijadi!

aqualung

pre 15 godina

možda je do mene, ali ja iz dubine duše želim da svi ljudi koji su dosad komentarisali i koji će da komentarišu ovu temu sa stavom ''treba joj dati trg, bulevar, aveniju, deo grada'', ''joj srbijo, što ne ceniš svoje najbolje'' dožive neke neugodne stvari u narednim vremenima..
koja su sve samo ne za obraćati pažnju na ovakve tekstove.

čestitke Jasni naravno

REALNA

pre 15 godina

Zoran, 17. april 2008 14:57

Postovani,

ocigledno da se u Vasem komentaru radi o klasicnoj zameni teza ili, najblaze receno, o nekorektnosti. Savrseno znam sta sam napisala i nema potrebe da ponovo citam svoj tekst. O Jasni Sekaric, njenim ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama pisala sam sa velikim postovanjem i uvazavanjem.I dalje smatram da je gospodja Sekaric izuzetan i zasluzan sportista u Srbiji. Medjutim, Vi u svom komentaru na jedan neodmeren, sarkastican i ruzan nacin pisete o Novaku Djokovicu, omalovazavajuci njegovu sportsku licnost i ostvarene rezultate. Pitam Vas - s kojim pravom, i cemu tolika malicioznost. Novaka Djokovica cene i uvazavaju najveci bivsi i sadasnji svetski teniseri i strucnjaci. Da Vas obavestim: Formula 1, Tenis i Golf su najelitniji sportovi u svetu!
Licno, zelim da Novak Djokovic nosi Srpsku Zastavu u Pekingu.Uostalom, i vecina sportista u Srbiji je, upravo, izrazila istu zelju. To je zelja i vecine gradjana. Uverena sam da ce Novak Djokovic nosti Srpsku Trobojku na Olimpijadi u Pekingu. Osim, ako On licno, kao lepo vaspitan mladic i sportski dzentlmen, iz postovanja prema uvazenoj gospodji Sekaric, odrekne se tog uzvisenog cina. I pritom, sigurna sam, nece proliti ni jednu suzu. A nece imati ni priliku da na Predsednistvu MOK-a glasa za sebe.
Pozivam gospodju Sekaric da javno, u medijima kaze da Novak Djokovic ne zasluzuje da nosi Zastavu Srbije na Olimpijadi u Pekingu!. To bi bilo posteno i nedvosmisleno, a ne da se krije iza svojih suza.

Iskreno,
Gospodji Sekaric, Vama i porodici zelim sve najbolje!

Tamara

pre 16 godina

Samo Jasna ima pravo da nosi zastavu Srbije na OI u Pekingu. Jedina koja traje, koja ne kalkuliše i koja nas uvek obraduje sa svih velikih takmičenja. Ona je sportista za svaki primer, uspešna, majka divne dece, patriota u srcu koja nikad nije razmišljala šta dobija a šta gubi nastupom za reprezentaciju. A takođe, malo je sportista koji se mogu pohvaliti sa 6 OI!

REALNA

pre 15 godina

Pridruzujem se cestitkama Jasni Sekaric, na jos jednoj medalji.Ono sto je ONA postigla u 20 godina karijere je za svaku pohvalu! Ne znam da li je JASNA zena ~FANTOM~ , niti da ce do kraja karijere osvojiti 100 medalja ili 100 zlatnih medalja.U svakom slucaju, to joj zelim od srca.Ovo drustvo i drzava, sigurno je, treba da joj se na najprikladniji i najbolji nacin oduzi. Spomenik se ne podize zivim ljudima! To sto je postigla u streljastvu je za svaku pohvalu i respekt.
ALI, da li je Jasna Sekaric najbolji sportista u Srbiji svih vremena - diskutabilno je pitanje i stvar odmerenosti u kulturoloskom i sportskom smislu. I da li, apriori,treba tvrditi i klicati: ZASTAVA JE JASNINA!
Nisam sigurna da ovakvim i slicnim komentarima cini se dobro i Jasni i ostalim sportistima Srbije. Srpska trobojka je sveto nacionalno i drzavno obelezje - i nikom nije zagarantovavo Njeno nosenje na Olipijadama. Nosenje SRPSKE ZASTAVE ne moze se ni kupiti, ni uzurpirati. Zastavu nose samo najbolji- iskreni patrioti, Srpski barjaktari. NOVAK DJOKOVIC, je, upravo, taj profil. Mlad, odmeren, mudar i uspesan. Novak je svojim igrama, pobedama i ponasanjem promenio sliku Srbije u svetu. Njemu aplaudiraju i dive se u celom svetu. On je briljantni ambasador Srbije. Srbija je postala prepoznatljiva i cenjenija u svetu po Novaku, Ani i Jeleni - nasim sjajnim teniserima.I dosta vise sa beskrupoloznim napadima na oca Novaka Djokovica.Kao otac, sigurno, je ucinio sve za svog sina na putu do svetskog reketa broj 3. Ali Srdjan Djokovicnije pobedjivao Federera, Nadala i ostale svetske tenisere. To je, ipak, ucinio Novak - a pred ocima teniske i svetske javnosti. I zato je Novak, trenutno, svetska i multimedijalna zvezda. Izgleda da Mu se ceo svet vise divi i uvazava, od nas u Srbiji! To, nekako, ne ide.Jos jednom, sve cestitke za Jasnu Sekaric za sve sto je, u dugogodisnjoj karijeri, postigla. Ali, neka i ONA realno sagleda cinjenice. Imala je priliku da nosi Zastavu na 4 Olimpijade. Toplo joj preporucujem da vise ne place. Na mladjima sve ostaje! Na kraju, i ONA je majka. Razumece!

q

pre 16 godina

Kakav komentar napisati, kada ova dama prkosi svima u svetu i pored teskih uslova u kojima trenire ona nas odusevljava...Jasna kraljice, sve bih ti poklonio, da imam sta vredno, a dok ne nabavim vodim te na pice kada se sretnemo... :) :) :) Jedna je Sekaric Jasna...

Superhik

pre 16 godina

U potpunosti se slazem sa prethodnim komentarom...
Jasna je najverovatnije nas najuspesniji sportista svih vremena i samim tim najbolji izbor za nosioca nase zastave na OI u Pekingu...

bojantan

pre 16 godina

Ne kazem da zlato nije uspeh, ali definitivno malo ljudi koje sport nekada čini srećnim, nekada tužnim, malo njih mari za streljaštvo.

Ipak, bravo Jasna.

Milan

pre 16 godina

BRAVO Jasna kraljice!
U istoriji Srba uvijek su cinjene nepravde prema najboljima. Tu istoriju ne mozemo ispraviti ali mozemo uciniti da se neko u buducnosti ne kaje zbog greske koju bi danas napravila. Zato, JASNA MORA DA NOSI NASU ZASTAVU NA OLIMPIJADI U PEKINGU!
Nole je jos mlad i ima on jos vremena, nosice je na narednoj Olimpijadi.
Samo se nadam da ponovo nece prevagnuti novac i raznorazni interesi (licni), pa da neciji tatica (zna se vec ciji) kupi i nosenje zastave! Nazalost, Jasna nema novca, iako je uspjesna vec skoro 30 godina, a neki imaju vise novca a uspjehe postizu tek koju godinu, a zna se da kod nas svi trce za novcem i bogatima cine usluge!
ZASTAVA JE JASNINA!

su

pre 15 godina

jasna je zvanicno proglasena najboljim strelcem (u obe konkurencije) 20. veka. nije donela medalju mislim samo iz atlante. ona je ne srpski, nego svetski rekorder. sekaricka treba olimpijsku zastavu da nosi!bravo carice!

REALNA

pre 15 godina

Zoran, 17. april 2008 14:57

Postovani,

ocigledno da se u Vasem komentaru radi o klasicnoj zameni teza ili, najblaze receno, o nekorektnosti. Savrseno znam sta sam napisala i nema potrebe da ponovo citam svoj tekst. O Jasni Sekaric, njenim ostvarenim rezultatima i osvojenim medaljama pisala sam sa velikim postovanjem i uvazavanjem.I dalje smatram da je gospodja Sekaric izuzetan i zasluzan sportista u Srbiji. Medjutim, Vi u svom komentaru na jedan neodmeren, sarkastican i ruzan nacin pisete o Novaku Djokovicu, omalovazavajuci njegovu sportsku licnost i ostvarene rezultate. Pitam Vas - s kojim pravom, i cemu tolika malicioznost. Novaka Djokovica cene i uvazavaju najveci bivsi i sadasnji svetski teniseri i strucnjaci. Da Vas obavestim: Formula 1, Tenis i Golf su najelitniji sportovi u svetu!
Licno, zelim da Novak Djokovic nosi Srpsku Zastavu u Pekingu.Uostalom, i vecina sportista u Srbiji je, upravo, izrazila istu zelju. To je zelja i vecine gradjana. Uverena sam da ce Novak Djokovic nosti Srpsku Trobojku na Olimpijadi u Pekingu. Osim, ako On licno, kao lepo vaspitan mladic i sportski dzentlmen, iz postovanja prema uvazenoj gospodji Sekaric, odrekne se tog uzvisenog cina. I pritom, sigurna sam, nece proliti ni jednu suzu. A nece imati ni priliku da na Predsednistvu MOK-a glasa za sebe.
Pozivam gospodju Sekaric da javno, u medijima kaze da Novak Djokovic ne zasluzuje da nosi Zastavu Srbije na Olimpijadi u Pekingu!. To bi bilo posteno i nedvosmisleno, a ne da se krije iza svojih suza.

Iskreno,
Gospodji Sekaric, Vama i porodici zelim sve najbolje!

Grof

pre 16 godina

Predlazem da se u svakome gradu po jedna ulica po njoj nazove. Dvadeset godina osvajati medalje u bilo kom sportu je nesto sto je za svako divljenje.

Gvozden Djukic

pre 16 godina

Nije uopste slucajno da je Srbija jedina zemlja na svetu koja je pogodila i sa neba skinula agresorski STELT avion tipa F-117A. Jasna potvdjuje da medju nama imamo gradjane koji dakako umeju dobro da nanisane.

Petar Srdanovic

pre 16 godina

Da li neko zna koji je Jasnin skor sto se tice medalja. Cini mi se da je jednom rekla da ce zavrsiti karijeru kad osvoji 100 svetskih metalja. Ili mozda bese 100 zlatnih :)?

Thunderhawk

pre 16 godina

Ova zena je "fantom"!
SVAKA CAST JASNA!!!

O njoj, izmedju njenih uspeha, slabo da sta i cujemo, i onda tras - zlato ili u njagorem slucaju pobednicko postolje???

BRAVO JOS JEDNOM!

V.Radosavljevic

pre 16 godina

Jasna nikad nije nosila zastavu na Olmpijadi i velika nepravda bi bila ako je ne bi nosila ni u Pekingu.

Svo postovanje Novaku i ostalima, ali njihovo vreme tek dolazi

coolinar

pre 16 godina

Ma ne samo sto je zasluzila da nosi zastavu,nego je zasluzila da joj ova drzava pokloni jedan ogroman stan u sred Beograda,i da dozivotnu penziju !
Pre neki dan na TV-u sam gledao neku devojku iz Nisa koja trenira streljastvo u nekoj rupi koja se bukvalno RASPADA,sramota je sto im drzava ne obezbedi bolje uslove!
Gledaj te to ovako,treniraju po nekim rupama i imaju zapazene rezultate,pa sta bi bilo kad bi imali uslove kao u nekim inostranim zemljama!!!
E Srbijo...

Vladimir

pre 16 godina

Svaka čast Jasna.
Kada samo pomislim da već par decenija blistaš na svetskoj sceni.
Kako da ti se odužimo za svu radost koju si nam pružila?

baki

pre 16 godina

Svaka cast Jasna!!!!!!
Jedina i uvek na visini zadatka, a sa druge strane beskrajno skromna i neprimetna u svim medijima.
Cuti i radi. Spomenik da joj se digne.

kly

pre 16 godina

Pitanje ko će nositi zastavu na otvaranju OI je jako osetljivo. Mnogi mediji, ponešeni sjajnim Novakovim rezultatima najavljuju da će to biti on...Jasna je, po sopstvenom prizanju, teško podnela što nije ona nosila zastavu u Atini, i imajući u vidu da ima 5 olimpijskih medalja, a da lako može već u Pekingu tu kolekciju da obogati, nepravda mora sada biti ispravljena...bez obzira što je Nole u svetu neuporedivo poznatiji...neka Jasna nosi sada zastavu, a Nole će u Londonu...

NNN

pre 16 godina

Mislim da niko nije ovajo medalje na 6 olimpijada, pa je ovo sansa da Jasna postane 1.sportista u istoriji kome ce to poci za ( zlatnom ) rukom.

DRAGO71

pre 16 godina

Tvrdio sam kada je bio izbor za sportistu prošlog veka da je to ona. Izabran je ako se ne varam Kićanović, koji inače nikad u karijeri nije bio izabran za najboljeg košerkaša ni Evrope, ni sveta, niti svetskog prvenstva npr (u Manili je to bio Praja). Mislim da ovaj poslednji rezultat definitivno dokazuje ko je naš najbolji sportista u istoriji. JASNA, KAPA DOLE!

Milan

pre 16 godina

Vala Jasna...ne znam sta da kazem.Sve sto kazem je MALO!
Pronela si slavu Srbije po celom svetu toliko puta tokom DECENIJA,da to nema cenu!

lepi gaga

pre 16 godina

Braaaavo Jaaaasna,

Valjda ce se neko setiti da i tebi organizuje docek na onoj terasi makar za hiljaditu medalju, posto su za petstotu zakasnili.

sremac

pre 16 godina

Bravo Jasna i sve cestitke zele ti Navijaci tog sporta prijatelji iz daleke Kanade.Samim tim vi ste nas najveci ambasador cele srbije i treba da vas biraju za predsednika drzave Srbije.Pozdrav.

M

pre 16 godina

Svaka cast! bravo!
i strani novinari je strashno cene, secam se sta su pricali dok je bila olimpijada u Atini.
bravo, bravo jos jednom!

Zox

pre 16 godina

SVAKA CAST!
Kao sto neko rece, ona zaista jeste nas najuspesniji sportista svih vremena, ali s obzirom da sport nije toliko popularan, ne cudi sto je u drugom planu.
BRAVO JASNA!!!!
Navikla si nas na medalje, tako da ocekujemo i zlato u Pekingu!

Sanja

pre 16 godina

Moj idol :D Nema veze sto se ne bavim streljastvom...

Moram da primetim da bez obzira koliko godina ima izgledom ostaje ista... Lepa :)

M

pre 16 godina

redakciji: ovo je svakako znacajnija vest nego pobeda partizana
mislim, derbi je derbi, ali ovakvih sampiona nema skoro ni u jednom sportu u svetu
bravo jasna

Zoki

pre 15 godina

Jasni samo mogu da se divim. Vidjao sam je 80-tih u streljanama bivse SFRJ i uvek je bila skromna, za razliku od mnogih nasih vrhunskih sportista. Prosto je neshvatljivo da je sve ove godine uspela da se odrzi u samom svetskom vrhu. Ovde u inostranstvu, se uvek pricalo i pisalo pozitivno o njoj. Njena skromnost, i neprekini vrhunski rezultati pokazuju samo koliko je to VELIKA licnost.Streljastvo kao sport na tom nivou trazi mnogo odricanja i treninga. Ona ne priznaje godine, nove klince i lako se prilagodjava sve savremenijim oruzjem. A tu olimpijsku zastavu mislim da je odavno zasluzila. Napred Jasna!

zoran

pre 15 godina

Evo da napisem par reci o neprevazidjenom sampionu, Jasni Sekaric, jer vidim da je ovde neki porede sa Novakom Djokovicem I eventualnom davanju prednosti njemu na OI u Pekingu, kada je u pitanju nosenje zastave.
Sa svoje (tek) 33 godine Jasna ima iza sebe sledece rezultate:

Olimpisko zlato
Tri puta svetski sampion
1992 izgubila Olimpisko zlato , mada je imala isti rezultat kao I pobednik
Bila najbolji svetski sportista u svojoj discipline tri puta 90, 94, 2005.
Internacionala Federacija u streljastvu izabrala je za « Sportistu veka » 2000 godine , u njenom sportu.
Evropski sampion 4 puta
Pobednik 6 puta u finalu Svetskog kupa

Sve ukupno osvojila 90 medalja na velikim svetskim takmicenjima.

Ko se sa njom moze porediti...?????

Jasna , provalija pa onda sledeci sportista.

AbagnaleJr

pre 15 godina

covece sta radi ova devojka!! toliko traje na vrhunskom nivou. nas najveci sportista ikada!
bravo i srecno na istom lokalitetu, ali ovog puta na olimpijadi!

aqualung

pre 15 godina

možda je do mene, ali ja iz dubine duše želim da svi ljudi koji su dosad komentarisali i koji će da komentarišu ovu temu sa stavom ''treba joj dati trg, bulevar, aveniju, deo grada'', ''joj srbijo, što ne ceniš svoje najbolje'' dožive neke neugodne stvari u narednim vremenima..
koja su sve samo ne za obraćati pažnju na ovakve tekstove.

čestitke Jasni naravno

bugin

pre 15 godina

Ma sta tu ima da se prica.
1.Dati joj veliki stambeni objekat u Srbiji ( po zelji );
2.Napraviti joj najsavremeniji objekat za trening;
3.Dati joj dozivotnu penziju od 3 - 4 hiljadarke;
4.Zamoliti je da posle zavrsetka karijere preuzme mlade koje ce da trenira;
5.Prirediti joj jednu gala svecanost na nivou republike i zvanicno zahvaliti za sve ove godine radosti;
Tolikp.
Hvala Jasna na svemu!

zoran

pre 15 godina

Da, izvinjavam se ..rodjena je 17 decembra 1965..i u astrologiji je Strelac..dobro, tek joj je 43..najbolje godine za jos koju medalju..

zoran

pre 15 godina

REALNA, 17. april 2008 12:32

Zamolio bih vas da jos jednom procitate sta ste napisali pa da lepo razmislite o istom.

Sta mislite ko ce za Svajcarsku da nosi zastavu..Federer ili Stanislas Wawrinka ???

Poredite Jasnu sa Novakom koji je "juce" poceo da se bavi sportom. Zena osvojila 90 medalja i Novak jedan gren slem..!!!!
Proglasena za sportistu veka...Nije ona kriva sto se u Srbiji gleda samo fudbal i odskora imamo novo-komponovane navijace u tenisu.



U tenisu se zna za Federera,Samprasa,Borga,Bekera,Lejvera...kada Novak dodje do tog nivoa moze stati na nivo gde je Jasna danas. Do tog vremena ima jako puno, jako puno. Videcemo...
Ne zaboravite da sada, u ovom trenutku, medju prvih deset tenisera ima onih koji su daleko vise od Novaka postigli.U vremenu cemo videti gde je njegovo mesto.
Jedan Goran Ivanisevic je isto tako osvojio jedan gren slem..i sta..??? Ta lista je malo poduza sa igracima koji su imali po jedan gren slem..Jasna ih ima na desetine..

Nemojte pomisliti da podcenjujem Novaka..daleko od toga, ali sa Jasnom se ne moze porediti niti jedan sportista u Srbiji a ni u onoj staroj Jugoslvaiji. Ona je kategorija za sebe..bas kao Federer...