Petak, 25.01.2008.

12:20

Đoković: "Psihološka pobeda"

Izvor: B92

Ðokoviæ: "Psihološka pobeda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Delija CH

pre 16 godina

Kladijo sam se sa jednim Svajcarcom za jedan Meni u Mek donaldsu on reko da ce Federer pobediti a ja da ces ti!Svaka cast Care hvala ti, ti si nas ponos!!!

wimbledon 2001

pre 16 godina

Duboki naklon Noletu, ne pamtim da je itko onako dominirao u meču s Federerom (otkad je Roger broj 1). Sjećam se da sam ga prvi put vidio na terenu prije tri godine upravo u Melbourneu. Prošao je kvalifikacije i igrao sa Safinom u prvom kolu. Uvjerljivo je izgubio, ali znam da sam rekao burazu "ovaj mali će biti dobar, nema propuha u igri što je rijetkost u tim godinama"... Tri godine su prošle i Nole je korak do naslova u tom istom Melbourneu. U međuvremenu je sve elemente igre podigao za još dvije - tri razine i danas doista nema niti jednu slabu točku. Ono što me posebno oduševljava kod Đokovića je vrhunski servis u kritičnim trenucima. I protiv Ferrera i protiv Federera kad god je bila "knap" situacija ubacio je prvi servis. To je odlika velikih majstora. Uvijek mi je išla na živce ekipa koja bi kad je Goran, recimo, znao opaliti as na drugi servis govorila "kakav srećković, uvijek se izvlači servisom". To je umijeće, nikakva sreća. A Nole je uistinu fascinantan u takvim trenucima. Nas je desetak jučer na poslu gledalo meč i svi, izuzev jednog kolege, navijali smo za Noleta. Dečko je stvarno simpa i većina ljudi u Hrvatskoj ga simpatizira. Sinoć odem van s ekipom i svi samo pričaju "jesi gledao Đokovića, kako ga je razbio"... Odmah nakon meča jedan je kolega rekao "samo da sad ne proradi balkanski mentalitet i da ne potcijeni Tsongu". Iskreno, ne znam tko bi ga mogao olako shvatiti nakon onog što je napravio Nadalu u polufinalu. Strašno opasan igrač, vrlo sličan Safinu iz najboljih dana... Zaboravite rang listu i Tsongino 38. mjesto. To je sutra okršaj dva top 10 igrača. Bit će zanimljivo...

danny boy

pre 16 godina

bravo Noleeeeeeeeeeeeeee...puno pozdrava iz Hrvatske,imaš ovdje nemoguć broj navijača...strašna stvar...Srbija četiri tenisača u vrhu a mi u godinu dana pali na dno...ajmo Nole pokaži gdje se rađaju talenti

Slobo

pre 16 godina

Poslednji pobjednici na AO iz jedne zemlje u muskoj i zenskoj konkurenciji bili su 2003e Andre Agasi i Serena Wiliams SAD.Amerikanci su nebrojeno puta i pre toga izlazili kao pobednicii u obe konkurencije.No pored njih poslednji put je to uspelo Australcima.Mark Edmondson i Evonne Goolagong-Cawley.su pobedili na AO davne 1976-te.

draganche

pre 16 godina

I po zavrsetku meca Nole rece:
" I will keep it very short...
...I am very, very proud of myself."
(dobija veliki aplauz publike)

mikiks

pre 16 godina

Nema razloga nikog omalovazavati, i niko njega ne omalovazava. Naprotiv, retko, VELIKI sportista. Ali ima boljih. I u tome je veliki

SRB

pre 16 godina

Konacno doje i taj dan, da o nama pricaju na svim svetskim medijima u pozitivnom smislu. I kad pomislite da su svi Srbi odusevljeni ulaskom troje srpskih tenisera u finale AO, procitate nesto ovako na sajtu gazda Rodje.

I was in school when the match started and when Djokovic won the first set, all lessons were stopped and all theachers and students went to the library to watch the match. I was the only one cheering for you and it was a big nightmare for me. I said to my theacher that I was feeling sick and went home, because I just couldn't be there. I didn't lose faith till the end and I know that you did everything you could to win. It just had to happen once. After the match I was crying and crying. But, don't worry I will be your fan forever, and you will always be my idol. But, please, show Djokovic who is the king next time. He is already world No.1 here in Serbia and it realy iritates me. I can't wait to see you again with the trophy.
Your biggest fan from Serbia,
Maki

Profesor

pre 16 godina

Umesto BRAVO MAJSTORE evo jedne anegdote: Odem danas kod svoje frizerke Novke(kod koje se stalno shisham) i kazze ona meni: "Dodjoshe mi danas neki klinci, pitam kako da vas shisham, kazzu shishaj nas na frizuru istu kao shto ima Novak Djokovic". Ljudi, obuzela me neka toplina... Zadnjih par godina klinci su imali druge idole (Arkan, Mutavi, Ccelavi... Radim u shkoli, znam o chemu pricham)... A sad odjednom : "Hoccu da budem kao Nole". E to ovoj jadnoj Srbiji treba. Da nam deca imaju prave idole (Kao shto je meni bio Sale Djordjevicc, na primer). Mozzda ovo ima i vecci znachaj nego shto smo svesni....

Novak_RS

pre 16 godina

"Nema sumnje da sam u svojoj karijeri igrao mnogo bolje nego danas. Nisam servirao kako sam želeo. Ipak, dešava se. On je pokrio ceo teren veoma dobro i nije mi dao mnogo šansi. To je igralo veliku ulogu i u tome kako sam ja igrao večeras..." Kakav je ovo gospodin, skidam ti kapu istinska legendo. Da je izgubio Nole zalio bi se na sunce, zuljeve, koljeno... Nikad ne bi sportski priznao poraz. Zbog toga je Roger neponovljiv. Jos samo nesto, sada ga kao svi ismijevate i omalovazavate, OK volite svoje, ali ne mrzite tudje i znajte vratice se Roger, ne brinite se vi.

Tara

pre 16 godina

SVAKA CAST NOLE,
Janko je naceo Federera a ti si ga dokrajcio,ne znam sto ce da radi,ako je poceo da sijedi od Janka sto ce sad da se desi,nece valjda ostaviti tenis,bila bi steta ipak je on veliki teniser,
A sto je bilo strasno vidjeti dva brata i roditelje sa majcama sa nadimkom NOLE bas sam se bila najezila,normalno od srece i uzbudjenja,SAD JEDINO TREBA DA POTRAJE U FINALU DA NIJE SVE DAO PROTIV FEDERERA I da ce dobiti Conga jer od ovih Francuza ne moze da se zivi i njihovih komentara.
AJDE NOLE MAJSTORSKI KAO DO SADA...

radnik

pre 16 godina

Mogao bi bar neko od onih koji su posle prvog meca u Hopman kupu pisao da je Nole propao da se javi sada.
Mi koji smo i tada verovali u ovo smo toliko ponosni sto smo bili upravu.
Nole srbine svaka ti cast sto si veliki sportista a pre svega veliki covek.

PS Ko je procitao intervju sa Federerom je mogao da vidi o kakvom se coveku radi, svaka cast Federeru na izjavama, pravi sportista i veliki covek.
Ali mislim da nece jos dugo biti broj jedan.

Marko SRB_KG

pre 16 godina

Bravo majstore sada si dokazao da Fedex nije nepobediv i da je tvoj poraz na US> openu bio samo danak psihickoj nestabilnosti,od danas si ti no.1 svetskog tenisa.Veliko bravo i hvala!

teki anesteziolog

pre 16 godina

kako je bilo danas u chartres- u voditi anesteziju i istovremeno konsultovati live score na mobilnom i racunaru!
LAKO!
SSve sam ih naucila , sve moje drage kolege kako se izgovara pravilno DJOKOVIC§
Chartres je na km od LE MANS a odakle je TSONGA ! Kladila sam se sa sefom hirurgije da ce NOLE DA GA POBEDI!
Svim srcem uz Noleta , Anu i Nenada!

Ljiljana, London

pre 16 godina

Cestitamo Djokovicu na pobedi i Ani predhodno..
Nama stvarno trebaju takvi uspesi i ljudi, da nam daju nadu u zivot, da sluze kao primer ovim mladim generacijama koji su izlozeni dosta dugo pogresnim primerima i merilima uspeha.
Srecno u finalu Nole!

Aleksa

pre 16 godina

Do sada smo bodrili Novaka da na turnirima ide sto je dalje moguce.Ako ovako nastavi,Nole ima uskoro da nas navadi da ne cenimo nista osim titule!! :)
Samo napred majstore,SVI smo uz tebe!!!!

Dorćolac

pre 16 godina

"Jedan ga je zagrizao, drugi ga je pojeo". Mrmljam ja tako sebi nešto u bradu dok čekam red ispred kase u East York-u. Ču me neka baba ispred mene pa me pita: "šta kažeš"? Kažem joj ja: "što propusti Deli-Radivoje to dočeka Mali Radojica". Gleda me baba sažaljivo, k'o veli-ovaj je mandrkn'o. I tu sam se podsetio na dve stvari: u East York-u se uglavnom govori srpski i da babe još uvek ne znaju ko su Janko i Novak. Jadne babe! Zveckale su tegle sa pindžurom i ljutenicom dok sam se vraćao kući, a misli mi negde lelujaju tame gde je leto- u Melburnu. I kao da čujem razgovor ono dvoje klinaca koji ostadoše iza mene u Beogradu: Nole,šta da mu igram? Kako šta da mu igraš, sve znaš, samo udri i nemoj da ga ič brenuješ. Spao kapitalac sa udice, tek će Jankela: "kako ga je kenjala serva, jesi video?! "Ma uzeću ga ja pod svoje"! Nekoliko dana kasnije-"jeli Jankela, šta da mu igram"? "Pa čoveče, isto ono što si meni rekao, s'tim što ti je servis bolji od mog"!
Tako je skovana srpska zavera, a ja ću preuzeti obavezu da edukujem babe u East York-u.

D. Jovanovic

pre 16 godina

Svaka cast Nole! Evo ti savrsene prilike da osvojis svoj prvi i vez zasluzeni Grand Slam.

Sto se Federera tice...

na, na, na, na
na, na, na, na
hey, hey, hey,
GOODBYE!!

barba

pre 16 godina

Serbian open se sada igra u Australiji jer je tamo lepse vreme. Nesto kasnije ce se igrati u Parizu, pa u Engleskoj, a na kraju i u SAD.

miksa

pre 16 godina

" iz grmena velikoga
zecu izac' trudno nije
u velikim narodima
geniju se gnezdo vije.."
Da se ovo preispita.
Ovo saljem vec peti put???

Mladen

pre 16 godina

Komentar neke osobe na sportskoj stranici BBC-ja

"This is great - I'm watching online at work, my boss caught me during the first set and told me to get back to work, but he is now sitting next to me eyes glued to the screen."

Verujem da je bilo slicnih scena svugde po svetu ;)

nikola

pre 16 godina

braaaaaaaaavoooo!!!!!!!!!!
za novaka i kompaniju!!!!!
ma ja sam nesto ubedjen,
da su srpski hakeri velikim radom i pregledavanjem snimaka pronasli slabu tacku federeru i da su to podelil sa tipsarevicem, a potom i djokovicem, jos jednom bravo, svaka cast!!!!!!!!!! , a evo i za one koji nisu stigli da vide mac, kao npr. ja posto me danas glava odvaljivala ,

svetlana

pre 16 godina

Kako prepoznati Srbina u inostranstvu: nasmejan, s ogromnim podocnjacima...
NO - LE!
P.S.
Kako prepoznati Srbe na Hitrou: lepo obuceni, naoko normalni, odjednom dignu ruke u vis i viknu : NO - LE MAJ - STO - RE !

puz golac

pre 16 godina

Bravo,
majstorski si to odradio!
Ali ne dozvoli da ti "voda udje u usi", ima jos jedan mec do titule.
Hajde, usreci nas!
...
I molim te, ne skidaj majicu na sred terena, nije lepo od buduceg sampiona!

OziSerb

pre 16 godina

Hvala Novaku, Ani, Jeleni, Janku, Zimonjicu i Troickom. Odavno se nismo ovoliko radovali i bili ponosni. Sugurno ce proci izvesno vreme dok i oni i mi ne shvatimo u potpunosti znacaj jihovog uspeha i za nas Srbe i za nasu Srbiju.
Pozdrav iz Perta i srecno u finalu, uz vas smo!

kalimero

pre 16 godina

Neshvatljiv propust organizatora da pobednik duela Tsonga-Nadal ima dan više odmora u odnosu na pobednika meča Federer-Đoković... Na ovakvom nivou to može da bude presudno u finalnom okršaju...

Ovo je nepravda!

strucnjak?

pre 16 godina

Kakav crni Rnic... ,Djukicu, Djokovica u reprezentaciju! Na Makedonce, pa redom, preko Francuske i Rumunije, pa u Juznoj Africi na TITULU:=). Da li Nole moze sve?

ponosan sam sto sam SRBIN...

pre 16 godina

SVAKA ČAST, SVAKA ČAST !!!
Ne mogu da verujem šta čitam. Pošto sam danas radio nisam bio u mogućnosti pratiti meč ali me je pajtaš obaveštavao o kretanju rezultata. Od početka turnira sam pisao u komentarima na ovom sajtu da će NOLE stići do kraja bez izgubljenog seta ali ne mogu reći da sam stvarno verovao da će Federera dobiti baš 3:0, ali u pobedu nisam sumnjao ni u jednom trenutku. Sad je sigurno samo jedno-Fedex je pukao ko bundeva, mada je to trebao JANKO da uradi ali nema veze, pobediće ga i on sledeći put. Od danas Roger će da pada i pada tako da će do kraja godine NOLE biti broj 1 u svetu. Jedino mi je krivo što nisam niti jednom otišao u kladionicu i stavio nešto para na NOVAKA ali možda je i bolje pošto kad se ja kladim na njega on izgubi u 99% slučajeva. Zato se ja neću kladiti ni u nedelju pa nek pobedi sa glatkih 3:0 i tog francuza. NAPRED NOLE, NAPRED ANA, NAPRED NENADE....

boban.nis

pre 16 godina

U finalnom mecu dobicemo odgovor na cuveni vic:Sta mislis ko je pobednik u mecu izmedju Kasijusa Kleja i Mohameda Alija?Odgovor:Pobedice onaj sto rastura i bije kao on,a ne onaj sto na njega lici.

free-lancer

pre 16 godina

Kod nas Srba još je Filip Višnjić pevao o ovom turniru i našim mečevima u staroj narodnoj pesmi "Što propusti mali Radojica (Tipso) to dočekuje Deli Radivoje (Nole)"
Od danas je promenjena istorija ove igre ...Jedno veliko sportsko ime "Fedex" će zahvaljujući tranziciji u zemlji Srbiji uzeti otpremninu i napustiti "ATP br1" jer je postao tehnološki višak.

zika

pre 16 godina

Federer ne moze da se pravda da je igrao lose, jer cim mu protivnik nametne igru, on pada ..nije to bas jedan od onih dana, kako kaze F....

navijac

pre 16 godina

svaka cast novace PONOS SRCIJE .. dace bog da i sutra ana pobedi sarapovu. C C C C
hjaha swasta ima na youtube evo malo zajebancije oko danasnje pobede novaka:

http://www.youtube.com/watch?v=6GwCedwgS4g

Slobo

pre 16 godina

Federer je dva puta gubio sa 3-0 na RG (2003 Horna) i (2004 Kuerten) ali poslednji put na tvrdim podlogama sa 3:0 porazio ga je Max Mirney prije nesto vise od 5 godina na US openu 2002ge.Tada je Federer bio 13ti na ATP listi.Iste godine u julu, dozivio je poslednji poraz na Wimbldonu od Maria Ancica takodje sa 3:0.

Djukan

pre 16 godina

Svaka cast genije. Ovo je dokaz da Srbija nije mala. Ima mlade genijalce na svim poljima. Ovde ne vazi ona Njego{eva:iz grmena velikoga, lavu izac, trudno nije. Medj' velikim narodima geniju se gnjezdo vije. Tesla, Pupin, Nole...(Djukan- Vancouver)

barba

pre 16 godina

Serbian open se sada igra u Australiji jer je tamo lepse vreme. Nesto kasnije ce se igrati u Parizu, pa u Engleskoj, a na kraju i u SAD.

Mladen

pre 16 godina

Komentar neke osobe na sportskoj stranici BBC-ja

"This is great - I'm watching online at work, my boss caught me during the first set and told me to get back to work, but he is now sitting next to me eyes glued to the screen."

Verujem da je bilo slicnih scena svugde po svetu ;)

free-lancer

pre 16 godina

Kod nas Srba još je Filip Višnjić pevao o ovom turniru i našim mečevima u staroj narodnoj pesmi "Što propusti mali Radojica (Tipso) to dočekuje Deli Radivoje (Nole)"
Od danas je promenjena istorija ove igre ...Jedno veliko sportsko ime "Fedex" će zahvaljujući tranziciji u zemlji Srbiji uzeti otpremninu i napustiti "ATP br1" jer je postao tehnološki višak.

Slobo

pre 16 godina

Federer je dva puta gubio sa 3-0 na RG (2003 Horna) i (2004 Kuerten) ali poslednji put na tvrdim podlogama sa 3:0 porazio ga je Max Mirney prije nesto vise od 5 godina na US openu 2002ge.Tada je Federer bio 13ti na ATP listi.Iste godine u julu, dozivio je poslednji poraz na Wimbldonu od Maria Ancica takodje sa 3:0.

svetlana

pre 16 godina

Kako prepoznati Srbina u inostranstvu: nasmejan, s ogromnim podocnjacima...
NO - LE!
P.S.
Kako prepoznati Srbe na Hitrou: lepo obuceni, naoko normalni, odjednom dignu ruke u vis i viknu : NO - LE MAJ - STO - RE !

Dorćolac

pre 16 godina

"Jedan ga je zagrizao, drugi ga je pojeo". Mrmljam ja tako sebi nešto u bradu dok čekam red ispred kase u East York-u. Ču me neka baba ispred mene pa me pita: "šta kažeš"? Kažem joj ja: "što propusti Deli-Radivoje to dočeka Mali Radojica". Gleda me baba sažaljivo, k'o veli-ovaj je mandrkn'o. I tu sam se podsetio na dve stvari: u East York-u se uglavnom govori srpski i da babe još uvek ne znaju ko su Janko i Novak. Jadne babe! Zveckale su tegle sa pindžurom i ljutenicom dok sam se vraćao kući, a misli mi negde lelujaju tame gde je leto- u Melburnu. I kao da čujem razgovor ono dvoje klinaca koji ostadoše iza mene u Beogradu: Nole,šta da mu igram? Kako šta da mu igraš, sve znaš, samo udri i nemoj da ga ič brenuješ. Spao kapitalac sa udice, tek će Jankela: "kako ga je kenjala serva, jesi video?! "Ma uzeću ga ja pod svoje"! Nekoliko dana kasnije-"jeli Jankela, šta da mu igram"? "Pa čoveče, isto ono što si meni rekao, s'tim što ti je servis bolji od mog"!
Tako je skovana srpska zavera, a ja ću preuzeti obavezu da edukujem babe u East York-u.

Profesor

pre 16 godina

Umesto BRAVO MAJSTORE evo jedne anegdote: Odem danas kod svoje frizerke Novke(kod koje se stalno shisham) i kazze ona meni: "Dodjoshe mi danas neki klinci, pitam kako da vas shisham, kazzu shishaj nas na frizuru istu kao shto ima Novak Djokovic". Ljudi, obuzela me neka toplina... Zadnjih par godina klinci su imali druge idole (Arkan, Mutavi, Ccelavi... Radim u shkoli, znam o chemu pricham)... A sad odjednom : "Hoccu da budem kao Nole". E to ovoj jadnoj Srbiji treba. Da nam deca imaju prave idole (Kao shto je meni bio Sale Djordjevicc, na primer). Mozzda ovo ima i vecci znachaj nego shto smo svesni....

Djukan

pre 16 godina

Svaka cast genije. Ovo je dokaz da Srbija nije mala. Ima mlade genijalce na svim poljima. Ovde ne vazi ona Njego{eva:iz grmena velikoga, lavu izac, trudno nije. Medj' velikim narodima geniju se gnjezdo vije. Tesla, Pupin, Nole...(Djukan- Vancouver)

OziSerb

pre 16 godina

Hvala Novaku, Ani, Jeleni, Janku, Zimonjicu i Troickom. Odavno se nismo ovoliko radovali i bili ponosni. Sugurno ce proci izvesno vreme dok i oni i mi ne shvatimo u potpunosti znacaj jihovog uspeha i za nas Srbe i za nasu Srbiju.
Pozdrav iz Perta i srecno u finalu, uz vas smo!

Novak_RS

pre 16 godina

"Nema sumnje da sam u svojoj karijeri igrao mnogo bolje nego danas. Nisam servirao kako sam želeo. Ipak, dešava se. On je pokrio ceo teren veoma dobro i nije mi dao mnogo šansi. To je igralo veliku ulogu i u tome kako sam ja igrao večeras..." Kakav je ovo gospodin, skidam ti kapu istinska legendo. Da je izgubio Nole zalio bi se na sunce, zuljeve, koljeno... Nikad ne bi sportski priznao poraz. Zbog toga je Roger neponovljiv. Jos samo nesto, sada ga kao svi ismijevate i omalovazavate, OK volite svoje, ali ne mrzite tudje i znajte vratice se Roger, ne brinite se vi.

kalimero

pre 16 godina

Neshvatljiv propust organizatora da pobednik duela Tsonga-Nadal ima dan više odmora u odnosu na pobednika meča Federer-Đoković... Na ovakvom nivou to može da bude presudno u finalnom okršaju...

Ovo je nepravda!

boban.nis

pre 16 godina

U finalnom mecu dobicemo odgovor na cuveni vic:Sta mislis ko je pobednik u mecu izmedju Kasijusa Kleja i Mohameda Alija?Odgovor:Pobedice onaj sto rastura i bije kao on,a ne onaj sto na njega lici.

ponosan sam sto sam SRBIN...

pre 16 godina

SVAKA ČAST, SVAKA ČAST !!!
Ne mogu da verujem šta čitam. Pošto sam danas radio nisam bio u mogućnosti pratiti meč ali me je pajtaš obaveštavao o kretanju rezultata. Od početka turnira sam pisao u komentarima na ovom sajtu da će NOLE stići do kraja bez izgubljenog seta ali ne mogu reći da sam stvarno verovao da će Federera dobiti baš 3:0, ali u pobedu nisam sumnjao ni u jednom trenutku. Sad je sigurno samo jedno-Fedex je pukao ko bundeva, mada je to trebao JANKO da uradi ali nema veze, pobediće ga i on sledeći put. Od danas Roger će da pada i pada tako da će do kraja godine NOLE biti broj 1 u svetu. Jedino mi je krivo što nisam niti jednom otišao u kladionicu i stavio nešto para na NOVAKA ali možda je i bolje pošto kad se ja kladim na njega on izgubi u 99% slučajeva. Zato se ja neću kladiti ni u nedelju pa nek pobedi sa glatkih 3:0 i tog francuza. NAPRED NOLE, NAPRED ANA, NAPRED NENADE....

miksa

pre 16 godina

" iz grmena velikoga
zecu izac' trudno nije
u velikim narodima
geniju se gnezdo vije.."
Da se ovo preispita.
Ovo saljem vec peti put???

navijac

pre 16 godina

svaka cast novace PONOS SRCIJE .. dace bog da i sutra ana pobedi sarapovu. C C C C
hjaha swasta ima na youtube evo malo zajebancije oko danasnje pobede novaka:

http://www.youtube.com/watch?v=6GwCedwgS4g

Ljiljana, London

pre 16 godina

Cestitamo Djokovicu na pobedi i Ani predhodno..
Nama stvarno trebaju takvi uspesi i ljudi, da nam daju nadu u zivot, da sluze kao primer ovim mladim generacijama koji su izlozeni dosta dugo pogresnim primerima i merilima uspeha.
Srecno u finalu Nole!

Aleksa

pre 16 godina

Do sada smo bodrili Novaka da na turnirima ide sto je dalje moguce.Ako ovako nastavi,Nole ima uskoro da nas navadi da ne cenimo nista osim titule!! :)
Samo napred majstore,SVI smo uz tebe!!!!

teki anesteziolog

pre 16 godina

kako je bilo danas u chartres- u voditi anesteziju i istovremeno konsultovati live score na mobilnom i racunaru!
LAKO!
SSve sam ih naucila , sve moje drage kolege kako se izgovara pravilno DJOKOVIC§
Chartres je na km od LE MANS a odakle je TSONGA ! Kladila sam se sa sefom hirurgije da ce NOLE DA GA POBEDI!
Svim srcem uz Noleta , Anu i Nenada!

zika

pre 16 godina

Federer ne moze da se pravda da je igrao lose, jer cim mu protivnik nametne igru, on pada ..nije to bas jedan od onih dana, kako kaze F....

strucnjak?

pre 16 godina

Kakav crni Rnic... ,Djukicu, Djokovica u reprezentaciju! Na Makedonce, pa redom, preko Francuske i Rumunije, pa u Juznoj Africi na TITULU:=). Da li Nole moze sve?

nikola

pre 16 godina

braaaaaaaaavoooo!!!!!!!!!!
za novaka i kompaniju!!!!!
ma ja sam nesto ubedjen,
da su srpski hakeri velikim radom i pregledavanjem snimaka pronasli slabu tacku federeru i da su to podelil sa tipsarevicem, a potom i djokovicem, jos jednom bravo, svaka cast!!!!!!!!!! , a evo i za one koji nisu stigli da vide mac, kao npr. ja posto me danas glava odvaljivala ,

puz golac

pre 16 godina

Bravo,
majstorski si to odradio!
Ali ne dozvoli da ti "voda udje u usi", ima jos jedan mec do titule.
Hajde, usreci nas!
...
I molim te, ne skidaj majicu na sred terena, nije lepo od buduceg sampiona!

danny boy

pre 16 godina

bravo Noleeeeeeeeeeeeeee...puno pozdrava iz Hrvatske,imaš ovdje nemoguć broj navijača...strašna stvar...Srbija četiri tenisača u vrhu a mi u godinu dana pali na dno...ajmo Nole pokaži gdje se rađaju talenti

Delija CH

pre 16 godina

Kladijo sam se sa jednim Svajcarcom za jedan Meni u Mek donaldsu on reko da ce Federer pobediti a ja da ces ti!Svaka cast Care hvala ti, ti si nas ponos!!!

wimbledon 2001

pre 16 godina

Duboki naklon Noletu, ne pamtim da je itko onako dominirao u meču s Federerom (otkad je Roger broj 1). Sjećam se da sam ga prvi put vidio na terenu prije tri godine upravo u Melbourneu. Prošao je kvalifikacije i igrao sa Safinom u prvom kolu. Uvjerljivo je izgubio, ali znam da sam rekao burazu "ovaj mali će biti dobar, nema propuha u igri što je rijetkost u tim godinama"... Tri godine su prošle i Nole je korak do naslova u tom istom Melbourneu. U međuvremenu je sve elemente igre podigao za još dvije - tri razine i danas doista nema niti jednu slabu točku. Ono što me posebno oduševljava kod Đokovića je vrhunski servis u kritičnim trenucima. I protiv Ferrera i protiv Federera kad god je bila "knap" situacija ubacio je prvi servis. To je odlika velikih majstora. Uvijek mi je išla na živce ekipa koja bi kad je Goran, recimo, znao opaliti as na drugi servis govorila "kakav srećković, uvijek se izvlači servisom". To je umijeće, nikakva sreća. A Nole je uistinu fascinantan u takvim trenucima. Nas je desetak jučer na poslu gledalo meč i svi, izuzev jednog kolege, navijali smo za Noleta. Dečko je stvarno simpa i većina ljudi u Hrvatskoj ga simpatizira. Sinoć odem van s ekipom i svi samo pričaju "jesi gledao Đokovića, kako ga je razbio"... Odmah nakon meča jedan je kolega rekao "samo da sad ne proradi balkanski mentalitet i da ne potcijeni Tsongu". Iskreno, ne znam tko bi ga mogao olako shvatiti nakon onog što je napravio Nadalu u polufinalu. Strašno opasan igrač, vrlo sličan Safinu iz najboljih dana... Zaboravite rang listu i Tsongino 38. mjesto. To je sutra okršaj dva top 10 igrača. Bit će zanimljivo...

D. Jovanovic

pre 16 godina

Svaka cast Nole! Evo ti savrsene prilike da osvojis svoj prvi i vez zasluzeni Grand Slam.

Sto se Federera tice...

na, na, na, na
na, na, na, na
hey, hey, hey,
GOODBYE!!

Marko SRB_KG

pre 16 godina

Bravo majstore sada si dokazao da Fedex nije nepobediv i da je tvoj poraz na US> openu bio samo danak psihickoj nestabilnosti,od danas si ti no.1 svetskog tenisa.Veliko bravo i hvala!

Tara

pre 16 godina

SVAKA CAST NOLE,
Janko je naceo Federera a ti si ga dokrajcio,ne znam sto ce da radi,ako je poceo da sijedi od Janka sto ce sad da se desi,nece valjda ostaviti tenis,bila bi steta ipak je on veliki teniser,
A sto je bilo strasno vidjeti dva brata i roditelje sa majcama sa nadimkom NOLE bas sam se bila najezila,normalno od srece i uzbudjenja,SAD JEDINO TREBA DA POTRAJE U FINALU DA NIJE SVE DAO PROTIV FEDERERA I da ce dobiti Conga jer od ovih Francuza ne moze da se zivi i njihovih komentara.
AJDE NOLE MAJSTORSKI KAO DO SADA...

radnik

pre 16 godina

Mogao bi bar neko od onih koji su posle prvog meca u Hopman kupu pisao da je Nole propao da se javi sada.
Mi koji smo i tada verovali u ovo smo toliko ponosni sto smo bili upravu.
Nole srbine svaka ti cast sto si veliki sportista a pre svega veliki covek.

PS Ko je procitao intervju sa Federerom je mogao da vidi o kakvom se coveku radi, svaka cast Federeru na izjavama, pravi sportista i veliki covek.
Ali mislim da nece jos dugo biti broj jedan.

draganche

pre 16 godina

I po zavrsetku meca Nole rece:
" I will keep it very short...
...I am very, very proud of myself."
(dobija veliki aplauz publike)

Slobo

pre 16 godina

Poslednji pobjednici na AO iz jedne zemlje u muskoj i zenskoj konkurenciji bili su 2003e Andre Agasi i Serena Wiliams SAD.Amerikanci su nebrojeno puta i pre toga izlazili kao pobednicii u obe konkurencije.No pored njih poslednji put je to uspelo Australcima.Mark Edmondson i Evonne Goolagong-Cawley.su pobedili na AO davne 1976-te.

SRB

pre 16 godina

Konacno doje i taj dan, da o nama pricaju na svim svetskim medijima u pozitivnom smislu. I kad pomislite da su svi Srbi odusevljeni ulaskom troje srpskih tenisera u finale AO, procitate nesto ovako na sajtu gazda Rodje.

I was in school when the match started and when Djokovic won the first set, all lessons were stopped and all theachers and students went to the library to watch the match. I was the only one cheering for you and it was a big nightmare for me. I said to my theacher that I was feeling sick and went home, because I just couldn't be there. I didn't lose faith till the end and I know that you did everything you could to win. It just had to happen once. After the match I was crying and crying. But, don't worry I will be your fan forever, and you will always be my idol. But, please, show Djokovic who is the king next time. He is already world No.1 here in Serbia and it realy iritates me. I can't wait to see you again with the trophy.
Your biggest fan from Serbia,
Maki

mikiks

pre 16 godina

Nema razloga nikog omalovazavati, i niko njega ne omalovazava. Naprotiv, retko, VELIKI sportista. Ali ima boljih. I u tome je veliki

Novak_RS

pre 16 godina

"Nema sumnje da sam u svojoj karijeri igrao mnogo bolje nego danas. Nisam servirao kako sam želeo. Ipak, dešava se. On je pokrio ceo teren veoma dobro i nije mi dao mnogo šansi. To je igralo veliku ulogu i u tome kako sam ja igrao večeras..." Kakav je ovo gospodin, skidam ti kapu istinska legendo. Da je izgubio Nole zalio bi se na sunce, zuljeve, koljeno... Nikad ne bi sportski priznao poraz. Zbog toga je Roger neponovljiv. Jos samo nesto, sada ga kao svi ismijevate i omalovazavate, OK volite svoje, ali ne mrzite tudje i znajte vratice se Roger, ne brinite se vi.

Djukan

pre 16 godina

Svaka cast genije. Ovo je dokaz da Srbija nije mala. Ima mlade genijalce na svim poljima. Ovde ne vazi ona Njego{eva:iz grmena velikoga, lavu izac, trudno nije. Medj' velikim narodima geniju se gnjezdo vije. Tesla, Pupin, Nole...(Djukan- Vancouver)

strucnjak?

pre 16 godina

Kakav crni Rnic... ,Djukicu, Djokovica u reprezentaciju! Na Makedonce, pa redom, preko Francuske i Rumunije, pa u Juznoj Africi na TITULU:=). Da li Nole moze sve?

kalimero

pre 16 godina

Neshvatljiv propust organizatora da pobednik duela Tsonga-Nadal ima dan više odmora u odnosu na pobednika meča Federer-Đoković... Na ovakvom nivou to može da bude presudno u finalnom okršaju...

Ovo je nepravda!

zika

pre 16 godina

Federer ne moze da se pravda da je igrao lose, jer cim mu protivnik nametne igru, on pada ..nije to bas jedan od onih dana, kako kaze F....

free-lancer

pre 16 godina

Kod nas Srba još je Filip Višnjić pevao o ovom turniru i našim mečevima u staroj narodnoj pesmi "Što propusti mali Radojica (Tipso) to dočekuje Deli Radivoje (Nole)"
Od danas je promenjena istorija ove igre ...Jedno veliko sportsko ime "Fedex" će zahvaljujući tranziciji u zemlji Srbiji uzeti otpremninu i napustiti "ATP br1" jer je postao tehnološki višak.

boban.nis

pre 16 godina

U finalnom mecu dobicemo odgovor na cuveni vic:Sta mislis ko je pobednik u mecu izmedju Kasijusa Kleja i Mohameda Alija?Odgovor:Pobedice onaj sto rastura i bije kao on,a ne onaj sto na njega lici.

OziSerb

pre 16 godina

Hvala Novaku, Ani, Jeleni, Janku, Zimonjicu i Troickom. Odavno se nismo ovoliko radovali i bili ponosni. Sugurno ce proci izvesno vreme dok i oni i mi ne shvatimo u potpunosti znacaj jihovog uspeha i za nas Srbe i za nasu Srbiju.
Pozdrav iz Perta i srecno u finalu, uz vas smo!

miksa

pre 16 godina

" iz grmena velikoga
zecu izac' trudno nije
u velikim narodima
geniju se gnezdo vije.."
Da se ovo preispita.
Ovo saljem vec peti put???

svetlana

pre 16 godina

Kako prepoznati Srbina u inostranstvu: nasmejan, s ogromnim podocnjacima...
NO - LE!
P.S.
Kako prepoznati Srbe na Hitrou: lepo obuceni, naoko normalni, odjednom dignu ruke u vis i viknu : NO - LE MAJ - STO - RE !

barba

pre 16 godina

Serbian open se sada igra u Australiji jer je tamo lepse vreme. Nesto kasnije ce se igrati u Parizu, pa u Engleskoj, a na kraju i u SAD.

Dorćolac

pre 16 godina

"Jedan ga je zagrizao, drugi ga je pojeo". Mrmljam ja tako sebi nešto u bradu dok čekam red ispred kase u East York-u. Ču me neka baba ispred mene pa me pita: "šta kažeš"? Kažem joj ja: "što propusti Deli-Radivoje to dočeka Mali Radojica". Gleda me baba sažaljivo, k'o veli-ovaj je mandrkn'o. I tu sam se podsetio na dve stvari: u East York-u se uglavnom govori srpski i da babe još uvek ne znaju ko su Janko i Novak. Jadne babe! Zveckale su tegle sa pindžurom i ljutenicom dok sam se vraćao kući, a misli mi negde lelujaju tame gde je leto- u Melburnu. I kao da čujem razgovor ono dvoje klinaca koji ostadoše iza mene u Beogradu: Nole,šta da mu igram? Kako šta da mu igraš, sve znaš, samo udri i nemoj da ga ič brenuješ. Spao kapitalac sa udice, tek će Jankela: "kako ga je kenjala serva, jesi video?! "Ma uzeću ga ja pod svoje"! Nekoliko dana kasnije-"jeli Jankela, šta da mu igram"? "Pa čoveče, isto ono što si meni rekao, s'tim što ti je servis bolji od mog"!
Tako je skovana srpska zavera, a ja ću preuzeti obavezu da edukujem babe u East York-u.

Slobo

pre 16 godina

Federer je dva puta gubio sa 3-0 na RG (2003 Horna) i (2004 Kuerten) ali poslednji put na tvrdim podlogama sa 3:0 porazio ga je Max Mirney prije nesto vise od 5 godina na US openu 2002ge.Tada je Federer bio 13ti na ATP listi.Iste godine u julu, dozivio je poslednji poraz na Wimbldonu od Maria Ancica takodje sa 3:0.

navijac

pre 16 godina

svaka cast novace PONOS SRCIJE .. dace bog da i sutra ana pobedi sarapovu. C C C C
hjaha swasta ima na youtube evo malo zajebancije oko danasnje pobede novaka:

http://www.youtube.com/watch?v=6GwCedwgS4g

ponosan sam sto sam SRBIN...

pre 16 godina

SVAKA ČAST, SVAKA ČAST !!!
Ne mogu da verujem šta čitam. Pošto sam danas radio nisam bio u mogućnosti pratiti meč ali me je pajtaš obaveštavao o kretanju rezultata. Od početka turnira sam pisao u komentarima na ovom sajtu da će NOLE stići do kraja bez izgubljenog seta ali ne mogu reći da sam stvarno verovao da će Federera dobiti baš 3:0, ali u pobedu nisam sumnjao ni u jednom trenutku. Sad je sigurno samo jedno-Fedex je pukao ko bundeva, mada je to trebao JANKO da uradi ali nema veze, pobediće ga i on sledeći put. Od danas Roger će da pada i pada tako da će do kraja godine NOLE biti broj 1 u svetu. Jedino mi je krivo što nisam niti jednom otišao u kladionicu i stavio nešto para na NOVAKA ali možda je i bolje pošto kad se ja kladim na njega on izgubi u 99% slučajeva. Zato se ja neću kladiti ni u nedelju pa nek pobedi sa glatkih 3:0 i tog francuza. NAPRED NOLE, NAPRED ANA, NAPRED NENADE....

nikola

pre 16 godina

braaaaaaaaavoooo!!!!!!!!!!
za novaka i kompaniju!!!!!
ma ja sam nesto ubedjen,
da su srpski hakeri velikim radom i pregledavanjem snimaka pronasli slabu tacku federeru i da su to podelil sa tipsarevicem, a potom i djokovicem, jos jednom bravo, svaka cast!!!!!!!!!! , a evo i za one koji nisu stigli da vide mac, kao npr. ja posto me danas glava odvaljivala ,

puz golac

pre 16 godina

Bravo,
majstorski si to odradio!
Ali ne dozvoli da ti "voda udje u usi", ima jos jedan mec do titule.
Hajde, usreci nas!
...
I molim te, ne skidaj majicu na sred terena, nije lepo od buduceg sampiona!

Mladen

pre 16 godina

Komentar neke osobe na sportskoj stranici BBC-ja

"This is great - I'm watching online at work, my boss caught me during the first set and told me to get back to work, but he is now sitting next to me eyes glued to the screen."

Verujem da je bilo slicnih scena svugde po svetu ;)

D. Jovanovic

pre 16 godina

Svaka cast Nole! Evo ti savrsene prilike da osvojis svoj prvi i vez zasluzeni Grand Slam.

Sto se Federera tice...

na, na, na, na
na, na, na, na
hey, hey, hey,
GOODBYE!!

Ljiljana, London

pre 16 godina

Cestitamo Djokovicu na pobedi i Ani predhodno..
Nama stvarno trebaju takvi uspesi i ljudi, da nam daju nadu u zivot, da sluze kao primer ovim mladim generacijama koji su izlozeni dosta dugo pogresnim primerima i merilima uspeha.
Srecno u finalu Nole!

Aleksa

pre 16 godina

Do sada smo bodrili Novaka da na turnirima ide sto je dalje moguce.Ako ovako nastavi,Nole ima uskoro da nas navadi da ne cenimo nista osim titule!! :)
Samo napred majstore,SVI smo uz tebe!!!!

teki anesteziolog

pre 16 godina

kako je bilo danas u chartres- u voditi anesteziju i istovremeno konsultovati live score na mobilnom i racunaru!
LAKO!
SSve sam ih naucila , sve moje drage kolege kako se izgovara pravilno DJOKOVIC§
Chartres je na km od LE MANS a odakle je TSONGA ! Kladila sam se sa sefom hirurgije da ce NOLE DA GA POBEDI!
Svim srcem uz Noleta , Anu i Nenada!

Marko SRB_KG

pre 16 godina

Bravo majstore sada si dokazao da Fedex nije nepobediv i da je tvoj poraz na US> openu bio samo danak psihickoj nestabilnosti,od danas si ti no.1 svetskog tenisa.Veliko bravo i hvala!

Tara

pre 16 godina

SVAKA CAST NOLE,
Janko je naceo Federera a ti si ga dokrajcio,ne znam sto ce da radi,ako je poceo da sijedi od Janka sto ce sad da se desi,nece valjda ostaviti tenis,bila bi steta ipak je on veliki teniser,
A sto je bilo strasno vidjeti dva brata i roditelje sa majcama sa nadimkom NOLE bas sam se bila najezila,normalno od srece i uzbudjenja,SAD JEDINO TREBA DA POTRAJE U FINALU DA NIJE SVE DAO PROTIV FEDERERA I da ce dobiti Conga jer od ovih Francuza ne moze da se zivi i njihovih komentara.
AJDE NOLE MAJSTORSKI KAO DO SADA...

radnik

pre 16 godina

Mogao bi bar neko od onih koji su posle prvog meca u Hopman kupu pisao da je Nole propao da se javi sada.
Mi koji smo i tada verovali u ovo smo toliko ponosni sto smo bili upravu.
Nole srbine svaka ti cast sto si veliki sportista a pre svega veliki covek.

PS Ko je procitao intervju sa Federerom je mogao da vidi o kakvom se coveku radi, svaka cast Federeru na izjavama, pravi sportista i veliki covek.
Ali mislim da nece jos dugo biti broj jedan.

SRB

pre 16 godina

Konacno doje i taj dan, da o nama pricaju na svim svetskim medijima u pozitivnom smislu. I kad pomislite da su svi Srbi odusevljeni ulaskom troje srpskih tenisera u finale AO, procitate nesto ovako na sajtu gazda Rodje.

I was in school when the match started and when Djokovic won the first set, all lessons were stopped and all theachers and students went to the library to watch the match. I was the only one cheering for you and it was a big nightmare for me. I said to my theacher that I was feeling sick and went home, because I just couldn't be there. I didn't lose faith till the end and I know that you did everything you could to win. It just had to happen once. After the match I was crying and crying. But, don't worry I will be your fan forever, and you will always be my idol. But, please, show Djokovic who is the king next time. He is already world No.1 here in Serbia and it realy iritates me. I can't wait to see you again with the trophy.
Your biggest fan from Serbia,
Maki

mikiks

pre 16 godina

Nema razloga nikog omalovazavati, i niko njega ne omalovazava. Naprotiv, retko, VELIKI sportista. Ali ima boljih. I u tome je veliki

Profesor

pre 16 godina

Umesto BRAVO MAJSTORE evo jedne anegdote: Odem danas kod svoje frizerke Novke(kod koje se stalno shisham) i kazze ona meni: "Dodjoshe mi danas neki klinci, pitam kako da vas shisham, kazzu shishaj nas na frizuru istu kao shto ima Novak Djokovic". Ljudi, obuzela me neka toplina... Zadnjih par godina klinci su imali druge idole (Arkan, Mutavi, Ccelavi... Radim u shkoli, znam o chemu pricham)... A sad odjednom : "Hoccu da budem kao Nole". E to ovoj jadnoj Srbiji treba. Da nam deca imaju prave idole (Kao shto je meni bio Sale Djordjevicc, na primer). Mozzda ovo ima i vecci znachaj nego shto smo svesni....

draganche

pre 16 godina

I po zavrsetku meca Nole rece:
" I will keep it very short...
...I am very, very proud of myself."
(dobija veliki aplauz publike)

Slobo

pre 16 godina

Poslednji pobjednici na AO iz jedne zemlje u muskoj i zenskoj konkurenciji bili su 2003e Andre Agasi i Serena Wiliams SAD.Amerikanci su nebrojeno puta i pre toga izlazili kao pobednicii u obe konkurencije.No pored njih poslednji put je to uspelo Australcima.Mark Edmondson i Evonne Goolagong-Cawley.su pobedili na AO davne 1976-te.

danny boy

pre 16 godina

bravo Noleeeeeeeeeeeeeee...puno pozdrava iz Hrvatske,imaš ovdje nemoguć broj navijača...strašna stvar...Srbija četiri tenisača u vrhu a mi u godinu dana pali na dno...ajmo Nole pokaži gdje se rađaju talenti

Delija CH

pre 16 godina

Kladijo sam se sa jednim Svajcarcom za jedan Meni u Mek donaldsu on reko da ce Federer pobediti a ja da ces ti!Svaka cast Care hvala ti, ti si nas ponos!!!

wimbledon 2001

pre 16 godina

Duboki naklon Noletu, ne pamtim da je itko onako dominirao u meču s Federerom (otkad je Roger broj 1). Sjećam se da sam ga prvi put vidio na terenu prije tri godine upravo u Melbourneu. Prošao je kvalifikacije i igrao sa Safinom u prvom kolu. Uvjerljivo je izgubio, ali znam da sam rekao burazu "ovaj mali će biti dobar, nema propuha u igri što je rijetkost u tim godinama"... Tri godine su prošle i Nole je korak do naslova u tom istom Melbourneu. U međuvremenu je sve elemente igre podigao za još dvije - tri razine i danas doista nema niti jednu slabu točku. Ono što me posebno oduševljava kod Đokovića je vrhunski servis u kritičnim trenucima. I protiv Ferrera i protiv Federera kad god je bila "knap" situacija ubacio je prvi servis. To je odlika velikih majstora. Uvijek mi je išla na živce ekipa koja bi kad je Goran, recimo, znao opaliti as na drugi servis govorila "kakav srećković, uvijek se izvlači servisom". To je umijeće, nikakva sreća. A Nole je uistinu fascinantan u takvim trenucima. Nas je desetak jučer na poslu gledalo meč i svi, izuzev jednog kolege, navijali smo za Noleta. Dečko je stvarno simpa i većina ljudi u Hrvatskoj ga simpatizira. Sinoć odem van s ekipom i svi samo pričaju "jesi gledao Đokovića, kako ga je razbio"... Odmah nakon meča jedan je kolega rekao "samo da sad ne proradi balkanski mentalitet i da ne potcijeni Tsongu". Iskreno, ne znam tko bi ga mogao olako shvatiti nakon onog što je napravio Nadalu u polufinalu. Strašno opasan igrač, vrlo sličan Safinu iz najboljih dana... Zaboravite rang listu i Tsongino 38. mjesto. To je sutra okršaj dva top 10 igrača. Bit će zanimljivo...