Četvrtak, 17.01.2008.

19:19

Hale: Srbija u polufinalu

Izvor: B92

Hale: Srbija u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

BOJAN

pre 16 godina

Onaj što pominje poraze u košarci od Hrvata,neka pogleda Gudjer Ligu,pa će da shvati kakvu je glupost izjavio i ostao živ.Peglamo komšije iz godine u godinu i iz sedmice iz sedmicu.Bravo odbojkašice i čestitke za ulazak u polfinale.

KimA

pre 16 godina

Necu da komentarisem igru sve je vidjeno,nase su pobedile i to je to:) Samo zelim da kazem da u potpunosti razumem kamermana hahah:)Sanja je prelepa....

SIMO

pre 16 godina

Žensku odbojku sam zavoleo i redovno gledao zbog izgleda, fenomenalnog ponašanja i raspološenja naših devojaka uživao bih celu utakmicu bez obzira na rezultat. Radovao sam se svakom prekidu zbog gromkog pozdrava SRBIJA.. sada to izostaje verovatno zbog ANE ovo je neka druga ekipa . Srećno u Pekingu

igysa

pre 16 godina

Terzic je mozda strucnjak, i mozda su u pravu neki koji tvrde da nas je on doveo tu gde smo sad. Al brate 100 posto je istina da on devojke samo ubija u pojam kada ima lose ide. On treba na tajmautima da ih obodri da im da energiju , potapse po ramenu i kad ne ide. Mnooogo je bitniji taj psiholoski momenat nego non stop kritika i manijakalna faca koju pravi cak i kad devojke dobro igraju. A sad koliko zna.. eh ! Gledao sam juce prenos na eurosportu, i komentator koji je sigurno gledao manje utakmica nasih nego bilo koji srpski anvijac, ladno covek 5-6 puta kaze da Maja ne dize dobre lopte. Pa jel nas treber corav ?? Samo on to ne vidi. amja zna da odigra jako dobro, al zna da je ceo cset ili dva uopste nejde. pa brate od toliko igracica Srbij naci jos jednu dobru tehn icarku, pa kad maju nejde, ubaci nju ! pa nije sramota mnejati thenicara. JElena nije dobila 3 dobre lopte. Djeri svaka cast za realizaciju akd joj onako lose dize ! Tek pri kraju je proradio prvi temp nekako ! Brate ubaci neka i Brakovcevicku kad Djera veze par gresaka, ubacii Stefanu veljkovic jer je ocigledno da nam blok nista nije valjao prva dva seta. Menjaj malo covece !
Bez Terze bi to sve bilo bolje i lakse za gledanje i TACKA !

xexe

pre 16 godina

@Joca
Pa dobro Joco,vidim da ipak nemas pojma...to sto pricas da ona ide da spava kuci kod mame i tate uopste nije bitno,isla ili ne. Nikolic je na EP bila ubedljivo najbolji poenter i najbolji igrac prvenstva, drugo, u Japanu na kvalifikacijama se videlo kakav je kalibar Nikolic,tako da nek ide da spava gde hoce samo nek nastavi sa takvim igrama. Uostalom devojka nije propustila nijedan trening,iz Japana dolazi redovno da bi igrala za Srbiju. Ako Anja ne moze da trpi Terzica i Boricica, onda ne znam ko treba za selektora da bude...covek osvaja na svakom prvenstvu medalju,pa sta treba jos? Jedini problem su takvi kao ti,sto svojim komentarima truju reprezentaciju i stvara losu atmosferu u ekipi jer i igracice same citaju ove komentare. Bas bih voleo da vidim sta ces napisati kada odu na Olimpijadu,jel ni tada nece valjati Terzic,Boricic,Nikolic? Uostalom,ekipa se ne zasniva na jednoj igracici vec na svim pa i onima na klupi! Tako da ako nemas nista pametno da napises,nemoj da bezveze zauzimas ove redne brojeve za nekoga ko hoce da napise poruku podrske... Pozdrav trovacu!

Galw

pre 16 godina

@ Joca

Joco, opasne informacije imas. Vidim da si veoma upucen u zavere koje navodno kuvaju Terza, Boricic i Nikolic... kakve sve gluposti nece covek procitati na ovom forumu. Ali niko nista pametno nije napisao, ukljucucjuci i mene!!! Napred devojke!

president

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Polako, ali sigurno idete uzlaznom putanjom.....taman kada nam bude najpotrebnije vi cete biti u top formi! Samo tako nastavite...do OLIMPIJSKOG zlata!!!

jelena7676

pre 16 godina

Poruka za onoga koji oce da izglasamo postavu,tj. sestorku...Mogao si da stavis sve Hrvatske igracice,nije problem...Nase su najboje i najlepse,i niko im nije ravan!!!

jegood

pre 16 godina

Bravo devojke, samo tako nastavite, forma protiv Ruskinja će biti još bolja, a u polufinalu da ne pričam.
Da li neko zna zašto nisu otputovale sa ekipom ANJA SPASOJEVIĆ i KRSMANOVIĆ-valjda Nataša. Anyone?

BAJEN HAMMARBY

pre 16 godina

Da li neko od vas zna rezultate od dve zadnje prijateljse utakmice protiv Ruskinja st je Srbija odigrala tre ovoga turnira.
Rezultati mi trebaju u setovima i u poenima.

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo cure super igrate! Da Bog da Srbija vazda imala ovako dobru odbojku mušku i žensku! narvno, navijao sam za Srbiju ali kako je dobra riba ona hrvatska šestica popović...auuuu....

bogi

pre 16 godina

E, ovo je vec bolje. Kako ide turnir raste broj Terzinih kriticara.I u pravu su brate.Ne zna covek nista. Ne zna da se nasmeje , sav kiseo, ne peva ,,u svetu postoji jedno carstvo...,, uopste bre nije drugar.A stalno pravi rezultate. Bas me nervira.

Joca

pre 16 godina

@ nikola, 17. januar 2008 22:18

Lep pokusaj pravdanja Terze i 'peglanja' nesporazuma, ali je ipak i dalje najobicnija laz.

Anja Spasojevic NIJE povredjena! Kao ni gomila nasih igracica u pomenutom Voleru, kao ni gomila nasih igracica u drugim klubovima!

Ne igraju, jer ne mogu vise da istrpe Terzica, Boricica i Nikolicku koja je arogantna, razmazena, ne zeli da spava sa ekipom u hotelu na pripremama vec ide kuci kod mame i tate, a Terza & Co. ne sneju nista da joj kazu zbog njenog tate.

Mali je ovo grad, mala je ovo zemlja, raspitajte se o coemu je rec, nije tesko saznati.

marko

pre 16 godina

za tebe koji pises goranu-djerisilo moze da igra na prijemu i to je i igrala u japanu kad je menjala nikolicevu pa je na korekciju isla brakocevic, a molnar nema prolaz,jedva od bloka nesto prodje i juce je mnogo gresila

Ana

pre 16 godina

Alo, prijatelji, o cemu vi pricate? Svi komentari se odnose na izgled hrvatica( cas izuzecima)! mislim da ste se zbunili. To nije bio izbor za miss! i bez pljuvanja Terzica,molim. On je doveo zensku odbojku tu gde sada jeste! Bravo devojke! NAJBOLJE STE I NAJLEPSE:)!

mikasa

pre 16 godina

Au....izvuce se Terza, a malo mu je hfalilo pa da bude najgore ispljuvan.Nema sta, svi su nas procitali, i dobili smo ove dve utakmice samo na foru a neznam ni sam na koju.I mislim da ovako lose ne mozemo da igramo naredne bar dve utakmice a trecu ako bog da da nas krene.... i ne znam kako je drugima ali merio sam pritisak posle ove dve utakmice i nije mi bilo dobro.I dobro je dok i sa ovakvom igrom prolazimo i zato necu o imenima nista da napisem, ... videcemo.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Ма наше су биле уморне од меча са Румунијом. Надам се и Бракочевићевој у одлучујућим мечевима јер Николић и Ђерисило нису машине које могу пуном паром да играју 5 дана за редом. Важно је бити први у групи да би се избегла Пољска у полуфиналу. Пуно среће сутра против Русије!

UŽIVO

pre 16 godina

Čestitke na pobjedi komšije al i ovo je izvrstan rezultat za nas obzirom da nam fale sve glavne igračice. A što se vas 'čestitara' tiče, niste još vidjeli SENNU UŠIĆ!

Urke

pre 16 godina

Koji ovo pametnjakovici pljuju i po treneru i po nekim igracicama....??!!!Podsecaju me na moga dedu,koji, isto to radi a nikad nije uzeo loptu u zivotu...Pusti Srbi,nikad zadovoljni...!!

pufta

pre 16 godina

Bravo za devojke koje su nekako pronasle snagu da se 2 puta u dva dana vrate iz minusa i to protiv izuzetno motivisanih protivnika.Primetno je da neke nase igracice nisu u formi(Nikolic,Citakovic)ali vec po dobrom obicaju sve ginu na terenu.I dajte molim vas,koliko vas ima tu strucnih da ocenjujete trenera koji ih je doveo do 5.mesta na svetskoj rang listi?Nema vas nego lupate bezveze i pomalo od ljubomore!!Uf,zamalo da zaboravim:Hrvatice svetski izgledaju ,a i solidno igraju.

haha

pre 16 godina

Uopce ne razumijem cemu se radujete... Haha. Pa igrala je hrvatska B postava a vecini igracica je ovo prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske. Srbija se namucila sa autsajderima i to je zabrinjavajuce jer vam prave tekme tek slijede.

Tom Byron

pre 16 godina

Au, kako izgleda Sanja Popović!!! I ja bih isto onako "šetao" da sam bio na kamermanovom mestu! Definitivno je najlepša odbojkašica na celom prvenstvu!

delija sever

pre 16 godina

Kada sam pisao da je Djera podizala temperaturu ljudima u SC Sumice svojom igrom, mozda ste pomislili da mi nije dobro.Sta bi veceras?Da nije bilo Djere puko smo kao zvecka od juniorki Hrvatskih!!Svaka ti cast Djerooooo!!!Samo Hrabro kao sto ti znas.Znam nedostaje ti Anja za atmosveru a kao sto si i obecala u Sportu vrati ce se ona....Vas dve ste tandem i elita nase odbojke!!

nikola

pre 16 godina

za gorana : ima dosta ljudi koji pisu svasta,a blage nemaju o odbojci!kao na primer ti...ivana djerisilo-stankovic je korektor,tako da ona ne moze da igra u paru sa anjom spasojevic!a anja je povredjena i zato je nema na kvalifikacijama...trenutan par primaca na ovim kfalifikacijma su brizitka molnar i jelena nikolic,jovana brakovecevic isto kao i djera igra na poziciji korektora...a sto se tice terzica,on je ceo zivot takav kakav je,i bez obzira na sve,rezultati su vise nego ocigledni!tako da devojke puno srece u polufinalu!

Nemanja

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Joca ne igra uopste, a igra ona molnar koja realnoi nema mesta,ne znam zbog cega Djera ne igra primaca, a Joca korektora tada bi sve bilo mnogo bolje jer je Djera u Zvezdi igrala primaca.

dusica

pre 16 godina

devojke su extra.ali malo terzic unosi nervozu u njih.ni u jednoj utakmici ne pokazuje emocije ,ili da se raduje zbog pobede uvek je namrgodjen.kada bih se radovao po meni bi bio to pravi tim srbije.neka gleda kolakovica malo.devojke su ehtra

mika

pre 16 godina

Svaka cast devojke! Nemate vi problema sa protivnicama vec sa selektorom!Zasto se govori da je Brakocevic mlada i neiskusna? Pa ona nam je donela finale na Evropskom!Ili ste zaboravili?Sumnjam da bi napravila 14 direktnih gresaka kao Djerisilo!A imali bi bolji blok sigurno!

kretanje u bloku

pre 16 godina

Dobro je. Pobedili smo drugi tim Hrvatske. Ko se razume u evropsku odbojku, zna o čemu pričam.

Ovo mu dođe ko melem na ranu posle prošlogodišnjih poraza od Hrvatske u košarci i na SP u vaterpolu ...

;;;

pre 16 godina

Biramo najlepsu postavu:

tehnicar:Marina KATIC(CRO), Maja OGNJENOVIC(SRB)

korektor: Manon FLIR(NED), Ivana DJERISILO(SRB), Sanja POPOVIC(CRO)

primac: Ivana KAMENJARIN(CRO), Carmen TURLEA(ROM), Ana BARANSKA(POL)

srednjak; Stefana VELJKOVIC(SRB), Ivana MILOS(CRO), SEDULEK(POL)

GLASAJ ZA SESTORKU!!

dejan italija

pre 16 godina

Prosto sam ostao bez komentara na bozanstvenu igru Ivane Djerisilo.Znam, gledao sam je u It.odlicna je to igracica svetskog glasa.Piese Gazeta o njenom povrtku.Devojka 6 meseci van odbojke igra super.Bio sam ponosn na njenu igru.Djero sutra ces da nas ponovo radujes svojom igrom.Nemoramo pobediti u polivinalu ali finale je nase.Samo hrabro ti to znas.Srbi u It. uz tebe su kao i Srbija.Srecno!!!

hibiskus

pre 16 godina

Ove setove koje smo dobili generalno sve odbojkasice su dobro odigrale, mozda malo bledja partija Jelene Nikolic (al dobro ne moze uvek da "razbija").
Moram priznati da me apsolutno prijatno iznenadila Brizitka Molnar, koja se od "uplasene devojcice" pretvorila u ljutu sabijacicu, cak mislim (nisam siguran doduse) da je Brizitka posle ove dve utakmice nasa najbolja poenterka trenutno.
Sve u svemu mislim da ne moramo da brinemo o buducnosti zenske odbojke (za razliku od muske).

Ivan Nis

pre 16 godina

U pobedu naravno nisam sumnjao ni jednog trenutka. Kolektivno smo daleko jaca reprezentacija, ali na svakoj utakmici moramo da ispoljimo nase stare boljke. Bez obzira na sve devojkama svaka cast na zalaganju. A sad ono sto sam zaista hteo da kazem. Da li postoji objektivan razlog zasto Brakocevic ne igra uopste? OK Djerisilo ima prednost (svetska klasa), ali kako je moguce da u dve teske utakmice (a nisu trebale da budu), ni jednog trenutka Terzic ne ubaci jednu odlicnu igracicu, koja je buducnost svetske odbojke i sto je jos bitnije igracica koja moze da napravi seriju poena (iz servisa, smecom). Skoro da sam gledao sve utakmice repke od kada je on trener, puno puta mi nisu bile jasne njegove odluke. To sto nema odnos sa igracicama kao ostali treneri, ne mogu mu zameriti, jer vidim da su igracice navikle na njegovo moram reci ipak za mene neobjasnjivo ponasanje.
Ne zelim da umanjim njegovu strucnost, ali mislim, cak sam i ubedjen da neke igracice bojkotuju reprezentaciju upravo zbog njega (necu ih pominjati, koga nema bez njega se mora). Verujem i u to da bi sa jacim trenerom ova reprezentacija vec vladala svetskom odbojkom i bila neprikosnovena. Zaista bih voleo da gresim i da me Terza demantuje.
Samo jos nesto i zavrsavam. Na muski i zenski sport gledam potpuno jednako, ali sam danas zaista bio odusevljen izgledom nasih i hrvatskih cura. Pa kamerman je poludeo, vise nije znao koga snimati: Djerisilo, Popovic, Katic...
Bilo je pravo uzivanje i na kraju pobeda.
CURE NAJJACE STE, dokazite to.
Terzo nista licno, ti si ipak trener vicesampiona Evrope, a to je velika cast i odgovornost.
Pozdrav svima.

gligi_nis

pre 16 godina

Ocigledno je da ovoj ekipi fali srcanost,borbenost i talenat Anje Spasojevic.Iskreno se nadam da ce da se resi nesporazum izmedju Anje i Tezica do Pekinga (ako uspemo da se plasiramo).Jer ako zelimo olimpisku medelju na trenu mora da se nadje tandem Djerasilo-Spasojevic.
Djera,Anja kraljice nase odbojke.

ZaSM

pre 16 godina

Hvala bogu, jer nije bilo lako protiv ovih Hrvatica. I one se napalile na nas vise nego mi na njih. Nase sa previse oscilacija u igri. Na kraju kvalitet jasno na strani Srbije.

branko

pre 16 godina

Ја знам да је тешко играти утакмице против објективно слабијих противника које се не смеју изгубити, али шампионска екипа и то мора научити. То је апсолутни највећи проблем ове екипе и у томе је напредак врло спор. Јасно је и зашто .То није проблем одбојкашког умећа и у модерном свету не решавају га спортски тренери већ стручњаци друге врсте. Пре или после, то ће и код нас неко схватити и прихватити. Наравно, не односи се ово само на женску одбојкашку екипу.
Из ова два меча издвајам једну добру и једну (од мноштва) лоших ствари.
Добро: Игра Иване Ђерисило-Станковић . Она је најзаслужнија за обе победе, нарочито данашњу и радује њен повратак како у екипу тако и у пуну форму.
Лоше: За мене је и даље невероватно и ненормално да се при резултату 23:24, дакле на сет лопту за противника (кога смо пре тога једва пристигли!) сервис испуца у мрежу или у аут и противнику тако поклони сет. А наше то ураде 2 пута у два дана!
Срећом, без последица су прошли ови мечеви за мучење. Сад наилазе јаке екипе и уопште не сумњам да ће наше девојке играти много боље. Против кога ? Е, сад треба ставити прст на чело и размислити. Могући противници у полуфиналу су Пољска и Немачка., мада још нису одиграни сви мечеви.
Ако нешто нисам заборавио, у протеклих годину дана са Пољском смо играли 3 пута. Сви се сећамо ЕШ где смо једном поражени са 0 : 3 а други пут добили истим резултатом. У Јапану, у равноправном мечу изгубили са смо са 2 : 3 . Мој закључак: Против Пољске нисмо фаворити, али нису ни оне. Наше знају и могу да играју против Пољакиња.Шансе су 50:50.
Са Немачком, у истом период, наше су одиграле 4 пријатељске и 1 такмичарску утакмицу. Изгубили смо такмичарску и 3 пријатељске а добили једну. Додјамо томе да су у истом периоду одбојкаши играли 3 пута против Немаца и све 3 изгубили. Дакле, укупно Немачка 7 – Србија 1. Закључак: Не знам ! Једино што знам је то да онај ко мисли да би нам више одговарало да играмо противНемица, морао би имати објашњење ове поразне статистике и тог, за наше одбојкаше и одбојкашице евидентно постојећег феномена `Немачка`.

"Anja je najbolja"

pre 16 godina

Bravo devojke!
Bas kao i juce Djerisilo protiv svih,danas Djera-Hrvatska 3-1;kako rece komentator na Euro sportu:"Prva dama srpske odbojke".
Posle onog turnira u Svici za novu godinu sto smo pratili na Sport klubu(jos jednom im hvala sto su nam oci otvorili) nisam ni sumnjala da ce Djera i ostale iz Volera biti najbolje u nasoj repki! Ostale nisu dobile sansu(hahaha),ali Djera jeste i eto... donese nam dve pobede!
E sad ja,ovako od srca samo mogu nesto da predlozim. Ako se ne plasiramo sada za OI, trebalo bi pre Japana u maju, poslati par nasih nasih igracica , ako bas ne moze cela prva postava, na pripreme lepo u Cirih, u taj "Volero" kod njihovog (odnosno, naseg) trenera pa da ih lepo trenira jedno vreme i da ih spremi ko sto je Djeru, pa da se ne nerviramo kao danas i juce.
Iako mi je Anja miljenica,iako se reprezentacija ne moze porediti sa Anjom i beze nje, navijam za Srbiju i sve devojke! Napred plave!

Goran

pre 16 godina

Mislim da bi kombinacija Anja Spasojevic – Jovana Brakocevic bila mnogo bolje od para Jelena Nikolic – Ivana Djerisilo. I u napadu, ali pre svega u odbrani. A mozda bi jos bolja kombinacija bila Anja Spasojevic – Ivana Djerisilo, s obzirom da Jelena Nikolic skoro da ne igra odbranu.

Sasha

pre 16 godina

Za vreme pauza i tajm auta hrvatski trener Mijo Vujovic se obraca svojim igracicama kao razumnim bicima. Tako rade i ostali treneri koje smo imali prilike da gledamo u ovoj i prethodnoj godini – sem naseg trenera Zorana Terzica.

spale

pre 16 godina

SRBIJA SRBIJA SRBIJA
Posle muske Reprezentacije sada da se devojke jos kvalifikuju,to bi bilo ekstra!A pobeda nad Hrvatske je naravno uvek vise draga srpskoj mojoj dusi nego sto vredi...ipak nisu oni na nasoj razini...niti tu niti u kosarci...niti u vaterpolu..(i ako su prvi put nakon duuuugog vremena dobili titlu)ali samo napred komsije naucicemo vas...i uz pomoc jos nekog bosanca i srbina u vasim repkam...imate i sanze za napredag

koke

pre 16 godina

sta je bre bilo hrvati ah ??? jos jedan poraz ahahhahahah kao i uvek nista cudno ali moram reci da imate lepo devojke ova katic je veoma lepa

ko jos gleda odboku

pre 16 godina

Ma vazno je da su Hrvatice sve dosle ispeglane, iskvarcovane, nalickane i napuderisane, a odbojka..ma zar je to vazno!!Shoping u Nemackoj je glavna preokupacija:-))
Objasnile su nasima kako se izgleda!

Sasa

pre 16 godina

Izgleda da Anje Spasojevic nema zbog odnosa koji prema njoj ima trener Terzic, ali i zbog nekih reci koje je rekla o njoj J. Nikolic. A Anja za sada drzi nivo i izbegava raspravu. Pitanje je sad: da li je Terzic nije hteo pozvati, ili se ona nije htela odazvati?

AS

pre 16 godina

Spasojevic, Krsmanovic i Brakocevic su mozda nase najbolje igracice. Ali, one ne igraju. Zapravo, mislim da su osnova buducnosti nase odbojke Spasojevic i Brakocevic, ako zelimo da budemo u samom svetskom vrhu. Retke su takve igracice.

coolinar

pre 16 godina

Bogami nisu lose one hrvatice,(kaslj,kaslj)znate na sta mislim !!!
Ali ipak ih razbise nase uz veliku pomoc osmeha Ivane DJerisilo,Vesne Citakovic,Maje Ognjenovic....ITD. ! ! !

Dejan

pre 16 godina

Zasto neko ne pohvali Suzanu Cebic? Ona odradi ogroman posao, a izgleda da se to slabo primecuje. Prijem u odbrani je veoma bitan elemenat igre, a ostale nase igracice nisu bas dobre na tom planu.

Milan

pre 16 godina

Trebalo bi da su Terzici u srpskom sporta vec dosadili i da su potrosili sve kredibilitete. Deluje da se tu ne nalaze zbog svojih kvaliteta, vec zbog svojih rodjackih veza.

Mirko

pre 16 godina

Na pocetku utakmice sam bio u fitnesu i gledao pocetak.Posle vodstva komsinica sam otisao da radim vezbe i sad kad sam se vratio kuci citam.POBEDA.Svaka cast i samo napred.

coolinar

pre 16 godina

Bogami nisu lose one hrvatice,(kaslj,kaslj)znate na sta mislim !!!
Ali ipak ih razbise nase uz veliku pomoc osmeha Ivane DJerisilo,Vesne Citakovic,Maje Ognjenovic....ITD. ! ! !

Dejan

pre 16 godina

Zasto neko ne pohvali Suzanu Cebic? Ona odradi ogroman posao, a izgleda da se to slabo primecuje. Prijem u odbrani je veoma bitan elemenat igre, a ostale nase igracice nisu bas dobre na tom planu.

;;;

pre 16 godina

Biramo najlepsu postavu:

tehnicar:Marina KATIC(CRO), Maja OGNJENOVIC(SRB)

korektor: Manon FLIR(NED), Ivana DJERISILO(SRB), Sanja POPOVIC(CRO)

primac: Ivana KAMENJARIN(CRO), Carmen TURLEA(ROM), Ana BARANSKA(POL)

srednjak; Stefana VELJKOVIC(SRB), Ivana MILOS(CRO), SEDULEK(POL)

GLASAJ ZA SESTORKU!!

ko jos gleda odboku

pre 16 godina

Ma vazno je da su Hrvatice sve dosle ispeglane, iskvarcovane, nalickane i napuderisane, a odbojka..ma zar je to vazno!!Shoping u Nemackoj je glavna preokupacija:-))
Objasnile su nasima kako se izgleda!

Sasha

pre 16 godina

Za vreme pauza i tajm auta hrvatski trener Mijo Vujovic se obraca svojim igracicama kao razumnim bicima. Tako rade i ostali treneri koje smo imali prilike da gledamo u ovoj i prethodnoj godini – sem naseg trenera Zorana Terzica.

branko

pre 16 godina

Ја знам да је тешко играти утакмице против објективно слабијих противника које се не смеју изгубити, али шампионска екипа и то мора научити. То је апсолутни највећи проблем ове екипе и у томе је напредак врло спор. Јасно је и зашто .То није проблем одбојкашког умећа и у модерном свету не решавају га спортски тренери већ стручњаци друге врсте. Пре или после, то ће и код нас неко схватити и прихватити. Наравно, не односи се ово само на женску одбојкашку екипу.
Из ова два меча издвајам једну добру и једну (од мноштва) лоших ствари.
Добро: Игра Иване Ђерисило-Станковић . Она је најзаслужнија за обе победе, нарочито данашњу и радује њен повратак како у екипу тако и у пуну форму.
Лоше: За мене је и даље невероватно и ненормално да се при резултату 23:24, дакле на сет лопту за противника (кога смо пре тога једва пристигли!) сервис испуца у мрежу или у аут и противнику тако поклони сет. А наше то ураде 2 пута у два дана!
Срећом, без последица су прошли ови мечеви за мучење. Сад наилазе јаке екипе и уопште не сумњам да ће наше девојке играти много боље. Против кога ? Е, сад треба ставити прст на чело и размислити. Могући противници у полуфиналу су Пољска и Немачка., мада још нису одиграни сви мечеви.
Ако нешто нисам заборавио, у протеклих годину дана са Пољском смо играли 3 пута. Сви се сећамо ЕШ где смо једном поражени са 0 : 3 а други пут добили истим резултатом. У Јапану, у равноправном мечу изгубили са смо са 2 : 3 . Мој закључак: Против Пољске нисмо фаворити, али нису ни оне. Наше знају и могу да играју против Пољакиња.Шансе су 50:50.
Са Немачком, у истом период, наше су одиграле 4 пријатељске и 1 такмичарску утакмицу. Изгубили смо такмичарску и 3 пријатељске а добили једну. Додјамо томе да су у истом периоду одбојкаши играли 3 пута против Немаца и све 3 изгубили. Дакле, укупно Немачка 7 – Србија 1. Закључак: Не знам ! Једино што знам је то да онај ко мисли да би нам више одговарало да играмо противНемица, морао би имати објашњење ове поразне статистике и тог, за наше одбојкаше и одбојкашице евидентно постојећег феномена `Немачка`.

delija sever

pre 16 godina

Kada sam pisao da je Djera podizala temperaturu ljudima u SC Sumice svojom igrom, mozda ste pomislili da mi nije dobro.Sta bi veceras?Da nije bilo Djere puko smo kao zvecka od juniorki Hrvatskih!!Svaka ti cast Djerooooo!!!Samo Hrabro kao sto ti znas.Znam nedostaje ti Anja za atmosveru a kao sto si i obecala u Sportu vrati ce se ona....Vas dve ste tandem i elita nase odbojke!!

nikola

pre 16 godina

za gorana : ima dosta ljudi koji pisu svasta,a blage nemaju o odbojci!kao na primer ti...ivana djerisilo-stankovic je korektor,tako da ona ne moze da igra u paru sa anjom spasojevic!a anja je povredjena i zato je nema na kvalifikacijama...trenutan par primaca na ovim kfalifikacijma su brizitka molnar i jelena nikolic,jovana brakovecevic isto kao i djera igra na poziciji korektora...a sto se tice terzica,on je ceo zivot takav kakav je,i bez obzira na sve,rezultati su vise nego ocigledni!tako da devojke puno srece u polufinalu!

gligi_nis

pre 16 godina

Ocigledno je da ovoj ekipi fali srcanost,borbenost i talenat Anje Spasojevic.Iskreno se nadam da ce da se resi nesporazum izmedju Anje i Tezica do Pekinga (ako uspemo da se plasiramo).Jer ako zelimo olimpisku medelju na trenu mora da se nadje tandem Djerasilo-Spasojevic.
Djera,Anja kraljice nase odbojke.

"Anja je najbolja"

pre 16 godina

Bravo devojke!
Bas kao i juce Djerisilo protiv svih,danas Djera-Hrvatska 3-1;kako rece komentator na Euro sportu:"Prva dama srpske odbojke".
Posle onog turnira u Svici za novu godinu sto smo pratili na Sport klubu(jos jednom im hvala sto su nam oci otvorili) nisam ni sumnjala da ce Djera i ostale iz Volera biti najbolje u nasoj repki! Ostale nisu dobile sansu(hahaha),ali Djera jeste i eto... donese nam dve pobede!
E sad ja,ovako od srca samo mogu nesto da predlozim. Ako se ne plasiramo sada za OI, trebalo bi pre Japana u maju, poslati par nasih nasih igracica , ako bas ne moze cela prva postava, na pripreme lepo u Cirih, u taj "Volero" kod njihovog (odnosno, naseg) trenera pa da ih lepo trenira jedno vreme i da ih spremi ko sto je Djeru, pa da se ne nerviramo kao danas i juce.
Iako mi je Anja miljenica,iako se reprezentacija ne moze porediti sa Anjom i beze nje, navijam za Srbiju i sve devojke! Napred plave!

kretanje u bloku

pre 16 godina

Dobro je. Pobedili smo drugi tim Hrvatske. Ko se razume u evropsku odbojku, zna o čemu pričam.

Ovo mu dođe ko melem na ranu posle prošlogodišnjih poraza od Hrvatske u košarci i na SP u vaterpolu ...

Urke

pre 16 godina

Koji ovo pametnjakovici pljuju i po treneru i po nekim igracicama....??!!!Podsecaju me na moga dedu,koji, isto to radi a nikad nije uzeo loptu u zivotu...Pusti Srbi,nikad zadovoljni...!!

koke

pre 16 godina

sta je bre bilo hrvati ah ??? jos jedan poraz ahahhahahah kao i uvek nista cudno ali moram reci da imate lepo devojke ova katic je veoma lepa

Ivan Nis

pre 16 godina

U pobedu naravno nisam sumnjao ni jednog trenutka. Kolektivno smo daleko jaca reprezentacija, ali na svakoj utakmici moramo da ispoljimo nase stare boljke. Bez obzira na sve devojkama svaka cast na zalaganju. A sad ono sto sam zaista hteo da kazem. Da li postoji objektivan razlog zasto Brakocevic ne igra uopste? OK Djerisilo ima prednost (svetska klasa), ali kako je moguce da u dve teske utakmice (a nisu trebale da budu), ni jednog trenutka Terzic ne ubaci jednu odlicnu igracicu, koja je buducnost svetske odbojke i sto je jos bitnije igracica koja moze da napravi seriju poena (iz servisa, smecom). Skoro da sam gledao sve utakmice repke od kada je on trener, puno puta mi nisu bile jasne njegove odluke. To sto nema odnos sa igracicama kao ostali treneri, ne mogu mu zameriti, jer vidim da su igracice navikle na njegovo moram reci ipak za mene neobjasnjivo ponasanje.
Ne zelim da umanjim njegovu strucnost, ali mislim, cak sam i ubedjen da neke igracice bojkotuju reprezentaciju upravo zbog njega (necu ih pominjati, koga nema bez njega se mora). Verujem i u to da bi sa jacim trenerom ova reprezentacija vec vladala svetskom odbojkom i bila neprikosnovena. Zaista bih voleo da gresim i da me Terza demantuje.
Samo jos nesto i zavrsavam. Na muski i zenski sport gledam potpuno jednako, ali sam danas zaista bio odusevljen izgledom nasih i hrvatskih cura. Pa kamerman je poludeo, vise nije znao koga snimati: Djerisilo, Popovic, Katic...
Bilo je pravo uzivanje i na kraju pobeda.
CURE NAJJACE STE, dokazite to.
Terzo nista licno, ti si ipak trener vicesampiona Evrope, a to je velika cast i odgovornost.
Pozdrav svima.

Goran

pre 16 godina

Mislim da bi kombinacija Anja Spasojevic – Jovana Brakocevic bila mnogo bolje od para Jelena Nikolic – Ivana Djerisilo. I u napadu, ali pre svega u odbrani. A mozda bi jos bolja kombinacija bila Anja Spasojevic – Ivana Djerisilo, s obzirom da Jelena Nikolic skoro da ne igra odbranu.

Sasa

pre 16 godina

Izgleda da Anje Spasojevic nema zbog odnosa koji prema njoj ima trener Terzic, ali i zbog nekih reci koje je rekla o njoj J. Nikolic. A Anja za sada drzi nivo i izbegava raspravu. Pitanje je sad: da li je Terzic nije hteo pozvati, ili se ona nije htela odazvati?

bogi

pre 16 godina

E, ovo je vec bolje. Kako ide turnir raste broj Terzinih kriticara.I u pravu su brate.Ne zna covek nista. Ne zna da se nasmeje , sav kiseo, ne peva ,,u svetu postoji jedno carstvo...,, uopste bre nije drugar.A stalno pravi rezultate. Bas me nervira.

hibiskus

pre 16 godina

Ove setove koje smo dobili generalno sve odbojkasice su dobro odigrale, mozda malo bledja partija Jelene Nikolic (al dobro ne moze uvek da "razbija").
Moram priznati da me apsolutno prijatno iznenadila Brizitka Molnar, koja se od "uplasene devojcice" pretvorila u ljutu sabijacicu, cak mislim (nisam siguran doduse) da je Brizitka posle ove dve utakmice nasa najbolja poenterka trenutno.
Sve u svemu mislim da ne moramo da brinemo o buducnosti zenske odbojke (za razliku od muske).

mika

pre 16 godina

Svaka cast devojke! Nemate vi problema sa protivnicama vec sa selektorom!Zasto se govori da je Brakocevic mlada i neiskusna? Pa ona nam je donela finale na Evropskom!Ili ste zaboravili?Sumnjam da bi napravila 14 direktnih gresaka kao Djerisilo!A imali bi bolji blok sigurno!

dejan italija

pre 16 godina

Prosto sam ostao bez komentara na bozanstvenu igru Ivane Djerisilo.Znam, gledao sam je u It.odlicna je to igracica svetskog glasa.Piese Gazeta o njenom povrtku.Devojka 6 meseci van odbojke igra super.Bio sam ponosn na njenu igru.Djero sutra ces da nas ponovo radujes svojom igrom.Nemoramo pobediti u polivinalu ali finale je nase.Samo hrabro ti to znas.Srbi u It. uz tebe su kao i Srbija.Srecno!!!

Nemanja

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Joca ne igra uopste, a igra ona molnar koja realnoi nema mesta,ne znam zbog cega Djera ne igra primaca, a Joca korektora tada bi sve bilo mnogo bolje jer je Djera u Zvezdi igrala primaca.

Milan

pre 16 godina

Trebalo bi da su Terzici u srpskom sporta vec dosadili i da su potrosili sve kredibilitete. Deluje da se tu ne nalaze zbog svojih kvaliteta, vec zbog svojih rodjackih veza.

Tom Byron

pre 16 godina

Au, kako izgleda Sanja Popović!!! I ja bih isto onako "šetao" da sam bio na kamermanovom mestu! Definitivno je najlepša odbojkašica na celom prvenstvu!

Joca

pre 16 godina

@ nikola, 17. januar 2008 22:18

Lep pokusaj pravdanja Terze i 'peglanja' nesporazuma, ali je ipak i dalje najobicnija laz.

Anja Spasojevic NIJE povredjena! Kao ni gomila nasih igracica u pomenutom Voleru, kao ni gomila nasih igracica u drugim klubovima!

Ne igraju, jer ne mogu vise da istrpe Terzica, Boricica i Nikolicku koja je arogantna, razmazena, ne zeli da spava sa ekipom u hotelu na pripremama vec ide kuci kod mame i tate, a Terza & Co. ne sneju nista da joj kazu zbog njenog tate.

Mali je ovo grad, mala je ovo zemlja, raspitajte se o coemu je rec, nije tesko saznati.

AS

pre 16 godina

Spasojevic, Krsmanovic i Brakocevic su mozda nase najbolje igracice. Ali, one ne igraju. Zapravo, mislim da su osnova buducnosti nase odbojke Spasojevic i Brakocevic, ako zelimo da budemo u samom svetskom vrhu. Retke su takve igracice.

spale

pre 16 godina

SRBIJA SRBIJA SRBIJA
Posle muske Reprezentacije sada da se devojke jos kvalifikuju,to bi bilo ekstra!A pobeda nad Hrvatske je naravno uvek vise draga srpskoj mojoj dusi nego sto vredi...ipak nisu oni na nasoj razini...niti tu niti u kosarci...niti u vaterpolu..(i ako su prvi put nakon duuuugog vremena dobili titlu)ali samo napred komsije naucicemo vas...i uz pomoc jos nekog bosanca i srbina u vasim repkam...imate i sanze za napredag

dusica

pre 16 godina

devojke su extra.ali malo terzic unosi nervozu u njih.ni u jednoj utakmici ne pokazuje emocije ,ili da se raduje zbog pobede uvek je namrgodjen.kada bih se radovao po meni bi bio to pravi tim srbije.neka gleda kolakovica malo.devojke su ehtra

Ana

pre 16 godina

Alo, prijatelji, o cemu vi pricate? Svi komentari se odnose na izgled hrvatica( cas izuzecima)! mislim da ste se zbunili. To nije bio izbor za miss! i bez pljuvanja Terzica,molim. On je doveo zensku odbojku tu gde sada jeste! Bravo devojke! NAJBOLJE STE I NAJLEPSE:)!

Mirko

pre 16 godina

Na pocetku utakmice sam bio u fitnesu i gledao pocetak.Posle vodstva komsinica sam otisao da radim vezbe i sad kad sam se vratio kuci citam.POBEDA.Svaka cast i samo napred.

haha

pre 16 godina

Uopce ne razumijem cemu se radujete... Haha. Pa igrala je hrvatska B postava a vecini igracica je ovo prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske. Srbija se namucila sa autsajderima i to je zabrinjavajuce jer vam prave tekme tek slijede.

UŽIVO

pre 16 godina

Čestitke na pobjedi komšije al i ovo je izvrstan rezultat za nas obzirom da nam fale sve glavne igračice. A što se vas 'čestitara' tiče, niste još vidjeli SENNU UŠIĆ!

jegood

pre 16 godina

Bravo devojke, samo tako nastavite, forma protiv Ruskinja će biti još bolja, a u polufinalu da ne pričam.
Da li neko zna zašto nisu otputovale sa ekipom ANJA SPASOJEVIĆ i KRSMANOVIĆ-valjda Nataša. Anyone?

SIMO

pre 16 godina

Žensku odbojku sam zavoleo i redovno gledao zbog izgleda, fenomenalnog ponašanja i raspološenja naših devojaka uživao bih celu utakmicu bez obzira na rezultat. Radovao sam se svakom prekidu zbog gromkog pozdrava SRBIJA.. sada to izostaje verovatno zbog ANE ovo je neka druga ekipa . Srećno u Pekingu

igysa

pre 16 godina

Terzic je mozda strucnjak, i mozda su u pravu neki koji tvrde da nas je on doveo tu gde smo sad. Al brate 100 posto je istina da on devojke samo ubija u pojam kada ima lose ide. On treba na tajmautima da ih obodri da im da energiju , potapse po ramenu i kad ne ide. Mnooogo je bitniji taj psiholoski momenat nego non stop kritika i manijakalna faca koju pravi cak i kad devojke dobro igraju. A sad koliko zna.. eh ! Gledao sam juce prenos na eurosportu, i komentator koji je sigurno gledao manje utakmica nasih nego bilo koji srpski anvijac, ladno covek 5-6 puta kaze da Maja ne dize dobre lopte. Pa jel nas treber corav ?? Samo on to ne vidi. amja zna da odigra jako dobro, al zna da je ceo cset ili dva uopste nejde. pa brate od toliko igracica Srbij naci jos jednu dobru tehn icarku, pa kad maju nejde, ubaci nju ! pa nije sramota mnejati thenicara. JElena nije dobila 3 dobre lopte. Djeri svaka cast za realizaciju akd joj onako lose dize ! Tek pri kraju je proradio prvi temp nekako ! Brate ubaci neka i Brakovcevicku kad Djera veze par gresaka, ubacii Stefanu veljkovic jer je ocigledno da nam blok nista nije valjao prva dva seta. Menjaj malo covece !
Bez Terze bi to sve bilo bolje i lakse za gledanje i TACKA !

ZaSM

pre 16 godina

Hvala bogu, jer nije bilo lako protiv ovih Hrvatica. I one se napalile na nas vise nego mi na njih. Nase sa previse oscilacija u igri. Na kraju kvalitet jasno na strani Srbije.

marko

pre 16 godina

za tebe koji pises goranu-djerisilo moze da igra na prijemu i to je i igrala u japanu kad je menjala nikolicevu pa je na korekciju isla brakocevic, a molnar nema prolaz,jedva od bloka nesto prodje i juce je mnogo gresila

pufta

pre 16 godina

Bravo za devojke koje su nekako pronasle snagu da se 2 puta u dva dana vrate iz minusa i to protiv izuzetno motivisanih protivnika.Primetno je da neke nase igracice nisu u formi(Nikolic,Citakovic)ali vec po dobrom obicaju sve ginu na terenu.I dajte molim vas,koliko vas ima tu strucnih da ocenjujete trenera koji ih je doveo do 5.mesta na svetskoj rang listi?Nema vas nego lupate bezveze i pomalo od ljubomore!!Uf,zamalo da zaboravim:Hrvatice svetski izgledaju ,a i solidno igraju.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Ма наше су биле уморне од меча са Румунијом. Надам се и Бракочевићевој у одлучујућим мечевима јер Николић и Ђерисило нису машине које могу пуном паром да играју 5 дана за редом. Важно је бити први у групи да би се избегла Пољска у полуфиналу. Пуно среће сутра против Русије!

mikasa

pre 16 godina

Au....izvuce se Terza, a malo mu je hfalilo pa da bude najgore ispljuvan.Nema sta, svi su nas procitali, i dobili smo ove dve utakmice samo na foru a neznam ni sam na koju.I mislim da ovako lose ne mozemo da igramo naredne bar dve utakmice a trecu ako bog da da nas krene.... i ne znam kako je drugima ali merio sam pritisak posle ove dve utakmice i nije mi bilo dobro.I dobro je dok i sa ovakvom igrom prolazimo i zato necu o imenima nista da napisem, ... videcemo.

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo cure super igrate! Da Bog da Srbija vazda imala ovako dobru odbojku mušku i žensku! narvno, navijao sam za Srbiju ali kako je dobra riba ona hrvatska šestica popović...auuuu....

president

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Polako, ali sigurno idete uzlaznom putanjom.....taman kada nam bude najpotrebnije vi cete biti u top formi! Samo tako nastavite...do OLIMPIJSKOG zlata!!!

jelena7676

pre 16 godina

Poruka za onoga koji oce da izglasamo postavu,tj. sestorku...Mogao si da stavis sve Hrvatske igracice,nije problem...Nase su najboje i najlepse,i niko im nije ravan!!!

Galw

pre 16 godina

@ Joca

Joco, opasne informacije imas. Vidim da si veoma upucen u zavere koje navodno kuvaju Terza, Boricic i Nikolic... kakve sve gluposti nece covek procitati na ovom forumu. Ali niko nista pametno nije napisao, ukljucucjuci i mene!!! Napred devojke!

KimA

pre 16 godina

Necu da komentarisem igru sve je vidjeno,nase su pobedile i to je to:) Samo zelim da kazem da u potpunosti razumem kamermana hahah:)Sanja je prelepa....

BAJEN HAMMARBY

pre 16 godina

Da li neko od vas zna rezultate od dve zadnje prijateljse utakmice protiv Ruskinja st je Srbija odigrala tre ovoga turnira.
Rezultati mi trebaju u setovima i u poenima.

xexe

pre 16 godina

@Joca
Pa dobro Joco,vidim da ipak nemas pojma...to sto pricas da ona ide da spava kuci kod mame i tate uopste nije bitno,isla ili ne. Nikolic je na EP bila ubedljivo najbolji poenter i najbolji igrac prvenstva, drugo, u Japanu na kvalifikacijama se videlo kakav je kalibar Nikolic,tako da nek ide da spava gde hoce samo nek nastavi sa takvim igrama. Uostalom devojka nije propustila nijedan trening,iz Japana dolazi redovno da bi igrala za Srbiju. Ako Anja ne moze da trpi Terzica i Boricica, onda ne znam ko treba za selektora da bude...covek osvaja na svakom prvenstvu medalju,pa sta treba jos? Jedini problem su takvi kao ti,sto svojim komentarima truju reprezentaciju i stvara losu atmosferu u ekipi jer i igracice same citaju ove komentare. Bas bih voleo da vidim sta ces napisati kada odu na Olimpijadu,jel ni tada nece valjati Terzic,Boricic,Nikolic? Uostalom,ekipa se ne zasniva na jednoj igracici vec na svim pa i onima na klupi! Tako da ako nemas nista pametno da napises,nemoj da bezveze zauzimas ove redne brojeve za nekoga ko hoce da napise poruku podrske... Pozdrav trovacu!

BOJAN

pre 16 godina

Onaj što pominje poraze u košarci od Hrvata,neka pogleda Gudjer Ligu,pa će da shvati kakvu je glupost izjavio i ostao živ.Peglamo komšije iz godine u godinu i iz sedmice iz sedmicu.Bravo odbojkašice i čestitke za ulazak u polfinale.

Sasha

pre 16 godina

Za vreme pauza i tajm auta hrvatski trener Mijo Vujovic se obraca svojim igracicama kao razumnim bicima. Tako rade i ostali treneri koje smo imali prilike da gledamo u ovoj i prethodnoj godini – sem naseg trenera Zorana Terzica.

Goran

pre 16 godina

Mislim da bi kombinacija Anja Spasojevic – Jovana Brakocevic bila mnogo bolje od para Jelena Nikolic – Ivana Djerisilo. I u napadu, ali pre svega u odbrani. A mozda bi jos bolja kombinacija bila Anja Spasojevic – Ivana Djerisilo, s obzirom da Jelena Nikolic skoro da ne igra odbranu.

ko jos gleda odboku

pre 16 godina

Ma vazno je da su Hrvatice sve dosle ispeglane, iskvarcovane, nalickane i napuderisane, a odbojka..ma zar je to vazno!!Shoping u Nemackoj je glavna preokupacija:-))
Objasnile su nasima kako se izgleda!

kretanje u bloku

pre 16 godina

Dobro je. Pobedili smo drugi tim Hrvatske. Ko se razume u evropsku odbojku, zna o čemu pričam.

Ovo mu dođe ko melem na ranu posle prošlogodišnjih poraza od Hrvatske u košarci i na SP u vaterpolu ...

Mirko

pre 16 godina

Na pocetku utakmice sam bio u fitnesu i gledao pocetak.Posle vodstva komsinica sam otisao da radim vezbe i sad kad sam se vratio kuci citam.POBEDA.Svaka cast i samo napred.

Milan

pre 16 godina

Trebalo bi da su Terzici u srpskom sporta vec dosadili i da su potrosili sve kredibilitete. Deluje da se tu ne nalaze zbog svojih kvaliteta, vec zbog svojih rodjackih veza.

koke

pre 16 godina

sta je bre bilo hrvati ah ??? jos jedan poraz ahahhahahah kao i uvek nista cudno ali moram reci da imate lepo devojke ova katic je veoma lepa

spale

pre 16 godina

SRBIJA SRBIJA SRBIJA
Posle muske Reprezentacije sada da se devojke jos kvalifikuju,to bi bilo ekstra!A pobeda nad Hrvatske je naravno uvek vise draga srpskoj mojoj dusi nego sto vredi...ipak nisu oni na nasoj razini...niti tu niti u kosarci...niti u vaterpolu..(i ako su prvi put nakon duuuugog vremena dobili titlu)ali samo napred komsije naucicemo vas...i uz pomoc jos nekog bosanca i srbina u vasim repkam...imate i sanze za napredag

haha

pre 16 godina

Uopce ne razumijem cemu se radujete... Haha. Pa igrala je hrvatska B postava a vecini igracica je ovo prvi nastup za reprezentaciju Hrvatske. Srbija se namucila sa autsajderima i to je zabrinjavajuce jer vam prave tekme tek slijede.

marko

pre 16 godina

za tebe koji pises goranu-djerisilo moze da igra na prijemu i to je i igrala u japanu kad je menjala nikolicevu pa je na korekciju isla brakocevic, a molnar nema prolaz,jedva od bloka nesto prodje i juce je mnogo gresila

Sasa

pre 16 godina

Izgleda da Anje Spasojevic nema zbog odnosa koji prema njoj ima trener Terzic, ali i zbog nekih reci koje je rekla o njoj J. Nikolic. A Anja za sada drzi nivo i izbegava raspravu. Pitanje je sad: da li je Terzic nije hteo pozvati, ili se ona nije htela odazvati?

branko

pre 16 godina

Ја знам да је тешко играти утакмице против објективно слабијих противника које се не смеју изгубити, али шампионска екипа и то мора научити. То је апсолутни највећи проблем ове екипе и у томе је напредак врло спор. Јасно је и зашто .То није проблем одбојкашког умећа и у модерном свету не решавају га спортски тренери већ стручњаци друге врсте. Пре или после, то ће и код нас неко схватити и прихватити. Наравно, не односи се ово само на женску одбојкашку екипу.
Из ова два меча издвајам једну добру и једну (од мноштва) лоших ствари.
Добро: Игра Иване Ђерисило-Станковић . Она је најзаслужнија за обе победе, нарочито данашњу и радује њен повратак како у екипу тако и у пуну форму.
Лоше: За мене је и даље невероватно и ненормално да се при резултату 23:24, дакле на сет лопту за противника (кога смо пре тога једва пристигли!) сервис испуца у мрежу или у аут и противнику тако поклони сет. А наше то ураде 2 пута у два дана!
Срећом, без последица су прошли ови мечеви за мучење. Сад наилазе јаке екипе и уопште не сумњам да ће наше девојке играти много боље. Против кога ? Е, сад треба ставити прст на чело и размислити. Могући противници у полуфиналу су Пољска и Немачка., мада још нису одиграни сви мечеви.
Ако нешто нисам заборавио, у протеклих годину дана са Пољском смо играли 3 пута. Сви се сећамо ЕШ где смо једном поражени са 0 : 3 а други пут добили истим резултатом. У Јапану, у равноправном мечу изгубили са смо са 2 : 3 . Мој закључак: Против Пољске нисмо фаворити, али нису ни оне. Наше знају и могу да играју против Пољакиња.Шансе су 50:50.
Са Немачком, у истом период, наше су одиграле 4 пријатељске и 1 такмичарску утакмицу. Изгубили смо такмичарску и 3 пријатељске а добили једну. Додјамо томе да су у истом периоду одбојкаши играли 3 пута против Немаца и све 3 изгубили. Дакле, укупно Немачка 7 – Србија 1. Закључак: Не знам ! Једино што знам је то да онај ко мисли да би нам више одговарало да играмо противНемица, морао би имати објашњење ове поразне статистике и тог, за наше одбојкаше и одбојкашице евидентно постојећег феномена `Немачка`.

hibiskus

pre 16 godina

Ove setove koje smo dobili generalno sve odbojkasice su dobro odigrale, mozda malo bledja partija Jelene Nikolic (al dobro ne moze uvek da "razbija").
Moram priznati da me apsolutno prijatno iznenadila Brizitka Molnar, koja se od "uplasene devojcice" pretvorila u ljutu sabijacicu, cak mislim (nisam siguran doduse) da je Brizitka posle ove dve utakmice nasa najbolja poenterka trenutno.
Sve u svemu mislim da ne moramo da brinemo o buducnosti zenske odbojke (za razliku od muske).

;;;

pre 16 godina

Biramo najlepsu postavu:

tehnicar:Marina KATIC(CRO), Maja OGNJENOVIC(SRB)

korektor: Manon FLIR(NED), Ivana DJERISILO(SRB), Sanja POPOVIC(CRO)

primac: Ivana KAMENJARIN(CRO), Carmen TURLEA(ROM), Ana BARANSKA(POL)

srednjak; Stefana VELJKOVIC(SRB), Ivana MILOS(CRO), SEDULEK(POL)

GLASAJ ZA SESTORKU!!

nikola

pre 16 godina

za gorana : ima dosta ljudi koji pisu svasta,a blage nemaju o odbojci!kao na primer ti...ivana djerisilo-stankovic je korektor,tako da ona ne moze da igra u paru sa anjom spasojevic!a anja je povredjena i zato je nema na kvalifikacijama...trenutan par primaca na ovim kfalifikacijma su brizitka molnar i jelena nikolic,jovana brakovecevic isto kao i djera igra na poziciji korektora...a sto se tice terzica,on je ceo zivot takav kakav je,i bez obzira na sve,rezultati su vise nego ocigledni!tako da devojke puno srece u polufinalu!

Urke

pre 16 godina

Koji ovo pametnjakovici pljuju i po treneru i po nekim igracicama....??!!!Podsecaju me na moga dedu,koji, isto to radi a nikad nije uzeo loptu u zivotu...Pusti Srbi,nikad zadovoljni...!!

bogi

pre 16 godina

E, ovo je vec bolje. Kako ide turnir raste broj Terzinih kriticara.I u pravu su brate.Ne zna covek nista. Ne zna da se nasmeje , sav kiseo, ne peva ,,u svetu postoji jedno carstvo...,, uopste bre nije drugar.A stalno pravi rezultate. Bas me nervira.

Galw

pre 16 godina

@ Joca

Joco, opasne informacije imas. Vidim da si veoma upucen u zavere koje navodno kuvaju Terza, Boricic i Nikolic... kakve sve gluposti nece covek procitati na ovom forumu. Ali niko nista pametno nije napisao, ukljucucjuci i mene!!! Napred devojke!

coolinar

pre 16 godina

Bogami nisu lose one hrvatice,(kaslj,kaslj)znate na sta mislim !!!
Ali ipak ih razbise nase uz veliku pomoc osmeha Ivane DJerisilo,Vesne Citakovic,Maje Ognjenovic....ITD. ! ! !

AS

pre 16 godina

Spasojevic, Krsmanovic i Brakocevic su mozda nase najbolje igracice. Ali, one ne igraju. Zapravo, mislim da su osnova buducnosti nase odbojke Spasojevic i Brakocevic, ako zelimo da budemo u samom svetskom vrhu. Retke su takve igracice.

"Anja je najbolja"

pre 16 godina

Bravo devojke!
Bas kao i juce Djerisilo protiv svih,danas Djera-Hrvatska 3-1;kako rece komentator na Euro sportu:"Prva dama srpske odbojke".
Posle onog turnira u Svici za novu godinu sto smo pratili na Sport klubu(jos jednom im hvala sto su nam oci otvorili) nisam ni sumnjala da ce Djera i ostale iz Volera biti najbolje u nasoj repki! Ostale nisu dobile sansu(hahaha),ali Djera jeste i eto... donese nam dve pobede!
E sad ja,ovako od srca samo mogu nesto da predlozim. Ako se ne plasiramo sada za OI, trebalo bi pre Japana u maju, poslati par nasih nasih igracica , ako bas ne moze cela prva postava, na pripreme lepo u Cirih, u taj "Volero" kod njihovog (odnosno, naseg) trenera pa da ih lepo trenira jedno vreme i da ih spremi ko sto je Djeru, pa da se ne nerviramo kao danas i juce.
Iako mi je Anja miljenica,iako se reprezentacija ne moze porediti sa Anjom i beze nje, navijam za Srbiju i sve devojke! Napred plave!

mika

pre 16 godina

Svaka cast devojke! Nemate vi problema sa protivnicama vec sa selektorom!Zasto se govori da je Brakocevic mlada i neiskusna? Pa ona nam je donela finale na Evropskom!Ili ste zaboravili?Sumnjam da bi napravila 14 direktnih gresaka kao Djerisilo!A imali bi bolji blok sigurno!

delija sever

pre 16 godina

Kada sam pisao da je Djera podizala temperaturu ljudima u SC Sumice svojom igrom, mozda ste pomislili da mi nije dobro.Sta bi veceras?Da nije bilo Djere puko smo kao zvecka od juniorki Hrvatskih!!Svaka ti cast Djerooooo!!!Samo Hrabro kao sto ti znas.Znam nedostaje ti Anja za atmosveru a kao sto si i obecala u Sportu vrati ce se ona....Vas dve ste tandem i elita nase odbojke!!

Nemanja

pre 16 godina

Ne mogu da verujem da Joca ne igra uopste, a igra ona molnar koja realnoi nema mesta,ne znam zbog cega Djera ne igra primaca, a Joca korektora tada bi sve bilo mnogo bolje jer je Djera u Zvezdi igrala primaca.

UŽIVO

pre 16 godina

Čestitke na pobjedi komšije al i ovo je izvrstan rezultat za nas obzirom da nam fale sve glavne igračice. A što se vas 'čestitara' tiče, niste još vidjeli SENNU UŠIĆ!

mikasa

pre 16 godina

Au....izvuce se Terza, a malo mu je hfalilo pa da bude najgore ispljuvan.Nema sta, svi su nas procitali, i dobili smo ove dve utakmice samo na foru a neznam ni sam na koju.I mislim da ovako lose ne mozemo da igramo naredne bar dve utakmice a trecu ako bog da da nas krene.... i ne znam kako je drugima ali merio sam pritisak posle ove dve utakmice i nije mi bilo dobro.I dobro je dok i sa ovakvom igrom prolazimo i zato necu o imenima nista da napisem, ... videcemo.

Joca

pre 16 godina

@ nikola, 17. januar 2008 22:18

Lep pokusaj pravdanja Terze i 'peglanja' nesporazuma, ali je ipak i dalje najobicnija laz.

Anja Spasojevic NIJE povredjena! Kao ni gomila nasih igracica u pomenutom Voleru, kao ni gomila nasih igracica u drugim klubovima!

Ne igraju, jer ne mogu vise da istrpe Terzica, Boricica i Nikolicku koja je arogantna, razmazena, ne zeli da spava sa ekipom u hotelu na pripremama vec ide kuci kod mame i tate, a Terza & Co. ne sneju nista da joj kazu zbog njenog tate.

Mali je ovo grad, mala je ovo zemlja, raspitajte se o coemu je rec, nije tesko saznati.

Ana

pre 16 godina

Alo, prijatelji, o cemu vi pricate? Svi komentari se odnose na izgled hrvatica( cas izuzecima)! mislim da ste se zbunili. To nije bio izbor za miss! i bez pljuvanja Terzica,molim. On je doveo zensku odbojku tu gde sada jeste! Bravo devojke! NAJBOLJE STE I NAJLEPSE:)!

xexe

pre 16 godina

@Joca
Pa dobro Joco,vidim da ipak nemas pojma...to sto pricas da ona ide da spava kuci kod mame i tate uopste nije bitno,isla ili ne. Nikolic je na EP bila ubedljivo najbolji poenter i najbolji igrac prvenstva, drugo, u Japanu na kvalifikacijama se videlo kakav je kalibar Nikolic,tako da nek ide da spava gde hoce samo nek nastavi sa takvim igrama. Uostalom devojka nije propustila nijedan trening,iz Japana dolazi redovno da bi igrala za Srbiju. Ako Anja ne moze da trpi Terzica i Boricica, onda ne znam ko treba za selektora da bude...covek osvaja na svakom prvenstvu medalju,pa sta treba jos? Jedini problem su takvi kao ti,sto svojim komentarima truju reprezentaciju i stvara losu atmosferu u ekipi jer i igracice same citaju ove komentare. Bas bih voleo da vidim sta ces napisati kada odu na Olimpijadu,jel ni tada nece valjati Terzic,Boricic,Nikolic? Uostalom,ekipa se ne zasniva na jednoj igracici vec na svim pa i onima na klupi! Tako da ako nemas nista pametno da napises,nemoj da bezveze zauzimas ove redne brojeve za nekoga ko hoce da napise poruku podrske... Pozdrav trovacu!

BOJAN

pre 16 godina

Onaj što pominje poraze u košarci od Hrvata,neka pogleda Gudjer Ligu,pa će da shvati kakvu je glupost izjavio i ostao živ.Peglamo komšije iz godine u godinu i iz sedmice iz sedmicu.Bravo odbojkašice i čestitke za ulazak u polfinale.

Dejan

pre 16 godina

Zasto neko ne pohvali Suzanu Cebic? Ona odradi ogroman posao, a izgleda da se to slabo primecuje. Prijem u odbrani je veoma bitan elemenat igre, a ostale nase igracice nisu bas dobre na tom planu.

ZaSM

pre 16 godina

Hvala bogu, jer nije bilo lako protiv ovih Hrvatica. I one se napalile na nas vise nego mi na njih. Nase sa previse oscilacija u igri. Na kraju kvalitet jasno na strani Srbije.

gligi_nis

pre 16 godina

Ocigledno je da ovoj ekipi fali srcanost,borbenost i talenat Anje Spasojevic.Iskreno se nadam da ce da se resi nesporazum izmedju Anje i Tezica do Pekinga (ako uspemo da se plasiramo).Jer ako zelimo olimpisku medelju na trenu mora da se nadje tandem Djerasilo-Spasojevic.
Djera,Anja kraljice nase odbojke.

Ivan Nis

pre 16 godina

U pobedu naravno nisam sumnjao ni jednog trenutka. Kolektivno smo daleko jaca reprezentacija, ali na svakoj utakmici moramo da ispoljimo nase stare boljke. Bez obzira na sve devojkama svaka cast na zalaganju. A sad ono sto sam zaista hteo da kazem. Da li postoji objektivan razlog zasto Brakocevic ne igra uopste? OK Djerisilo ima prednost (svetska klasa), ali kako je moguce da u dve teske utakmice (a nisu trebale da budu), ni jednog trenutka Terzic ne ubaci jednu odlicnu igracicu, koja je buducnost svetske odbojke i sto je jos bitnije igracica koja moze da napravi seriju poena (iz servisa, smecom). Skoro da sam gledao sve utakmice repke od kada je on trener, puno puta mi nisu bile jasne njegove odluke. To sto nema odnos sa igracicama kao ostali treneri, ne mogu mu zameriti, jer vidim da su igracice navikle na njegovo moram reci ipak za mene neobjasnjivo ponasanje.
Ne zelim da umanjim njegovu strucnost, ali mislim, cak sam i ubedjen da neke igracice bojkotuju reprezentaciju upravo zbog njega (necu ih pominjati, koga nema bez njega se mora). Verujem i u to da bi sa jacim trenerom ova reprezentacija vec vladala svetskom odbojkom i bila neprikosnovena. Zaista bih voleo da gresim i da me Terza demantuje.
Samo jos nesto i zavrsavam. Na muski i zenski sport gledam potpuno jednako, ali sam danas zaista bio odusevljen izgledom nasih i hrvatskih cura. Pa kamerman je poludeo, vise nije znao koga snimati: Djerisilo, Popovic, Katic...
Bilo je pravo uzivanje i na kraju pobeda.
CURE NAJJACE STE, dokazite to.
Terzo nista licno, ti si ipak trener vicesampiona Evrope, a to je velika cast i odgovornost.
Pozdrav svima.

dusica

pre 16 godina

devojke su extra.ali malo terzic unosi nervozu u njih.ni u jednoj utakmici ne pokazuje emocije ,ili da se raduje zbog pobede uvek je namrgodjen.kada bih se radovao po meni bi bio to pravi tim srbije.neka gleda kolakovica malo.devojke su ehtra

dejan italija

pre 16 godina

Prosto sam ostao bez komentara na bozanstvenu igru Ivane Djerisilo.Znam, gledao sam je u It.odlicna je to igracica svetskog glasa.Piese Gazeta o njenom povrtku.Devojka 6 meseci van odbojke igra super.Bio sam ponosn na njenu igru.Djero sutra ces da nas ponovo radujes svojom igrom.Nemoramo pobediti u polivinalu ali finale je nase.Samo hrabro ti to znas.Srbi u It. uz tebe su kao i Srbija.Srecno!!!

pufta

pre 16 godina

Bravo za devojke koje su nekako pronasle snagu da se 2 puta u dva dana vrate iz minusa i to protiv izuzetno motivisanih protivnika.Primetno je da neke nase igracice nisu u formi(Nikolic,Citakovic)ali vec po dobrom obicaju sve ginu na terenu.I dajte molim vas,koliko vas ima tu strucnih da ocenjujete trenera koji ih je doveo do 5.mesta na svetskoj rang listi?Nema vas nego lupate bezveze i pomalo od ljubomore!!Uf,zamalo da zaboravim:Hrvatice svetski izgledaju ,a i solidno igraju.

Tom Byron

pre 16 godina

Au, kako izgleda Sanja Popović!!! I ja bih isto onako "šetao" da sam bio na kamermanovom mestu! Definitivno je najlepša odbojkašica na celom prvenstvu!

Иван-Ниш

pre 16 godina

Ма наше су биле уморне од меча са Румунијом. Надам се и Бракочевићевој у одлучујућим мечевима јер Николић и Ђерисило нису машине које могу пуном паром да играју 5 дана за редом. Важно је бити први у групи да би се избегла Пољска у полуфиналу. Пуно среће сутра против Русије!

bambino montenegrino

pre 16 godina

Bravo cure super igrate! Da Bog da Srbija vazda imala ovako dobru odbojku mušku i žensku! narvno, navijao sam za Srbiju ali kako je dobra riba ona hrvatska šestica popović...auuuu....

BAJEN HAMMARBY

pre 16 godina

Da li neko od vas zna rezultate od dve zadnje prijateljse utakmice protiv Ruskinja st je Srbija odigrala tre ovoga turnira.
Rezultati mi trebaju u setovima i u poenima.

president

pre 16 godina

BRAVO DEVOJKE!!! Polako, ali sigurno idete uzlaznom putanjom.....taman kada nam bude najpotrebnije vi cete biti u top formi! Samo tako nastavite...do OLIMPIJSKOG zlata!!!

jelena7676

pre 16 godina

Poruka za onoga koji oce da izglasamo postavu,tj. sestorku...Mogao si da stavis sve Hrvatske igracice,nije problem...Nase su najboje i najlepse,i niko im nije ravan!!!

jegood

pre 16 godina

Bravo devojke, samo tako nastavite, forma protiv Ruskinja će biti još bolja, a u polufinalu da ne pričam.
Da li neko zna zašto nisu otputovale sa ekipom ANJA SPASOJEVIĆ i KRSMANOVIĆ-valjda Nataša. Anyone?

SIMO

pre 16 godina

Žensku odbojku sam zavoleo i redovno gledao zbog izgleda, fenomenalnog ponašanja i raspološenja naših devojaka uživao bih celu utakmicu bez obzira na rezultat. Radovao sam se svakom prekidu zbog gromkog pozdrava SRBIJA.. sada to izostaje verovatno zbog ANE ovo je neka druga ekipa . Srećno u Pekingu

igysa

pre 16 godina

Terzic je mozda strucnjak, i mozda su u pravu neki koji tvrde da nas je on doveo tu gde smo sad. Al brate 100 posto je istina da on devojke samo ubija u pojam kada ima lose ide. On treba na tajmautima da ih obodri da im da energiju , potapse po ramenu i kad ne ide. Mnooogo je bitniji taj psiholoski momenat nego non stop kritika i manijakalna faca koju pravi cak i kad devojke dobro igraju. A sad koliko zna.. eh ! Gledao sam juce prenos na eurosportu, i komentator koji je sigurno gledao manje utakmica nasih nego bilo koji srpski anvijac, ladno covek 5-6 puta kaze da Maja ne dize dobre lopte. Pa jel nas treber corav ?? Samo on to ne vidi. amja zna da odigra jako dobro, al zna da je ceo cset ili dva uopste nejde. pa brate od toliko igracica Srbij naci jos jednu dobru tehn icarku, pa kad maju nejde, ubaci nju ! pa nije sramota mnejati thenicara. JElena nije dobila 3 dobre lopte. Djeri svaka cast za realizaciju akd joj onako lose dize ! Tek pri kraju je proradio prvi temp nekako ! Brate ubaci neka i Brakovcevicku kad Djera veze par gresaka, ubacii Stefanu veljkovic jer je ocigledno da nam blok nista nije valjao prva dva seta. Menjaj malo covece !
Bez Terze bi to sve bilo bolje i lakse za gledanje i TACKA !

KimA

pre 16 godina

Necu da komentarisem igru sve je vidjeno,nase su pobedile i to je to:) Samo zelim da kazem da u potpunosti razumem kamermana hahah:)Sanja je prelepa....