Utorak, 08.01.2008.

10:50

Sidnej: Ana i Jelena u 3. kolu

Izvor: B92

Sidnej: Ana i Jelena u 3. kolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 16 godina

@GoranSD
Hvala na informacija ali mi
izgleda da si u procenama
negde pogresio.Ako Jelena u
prvom delu godine mora da
brani mnogo bodova,a Ana u
drugom delu.to bi moglo da znaci sledece.Ne vidim kako
Jelena da se skoncentrise na
GS turnire,a mora da brani
bodove na mnogo turnira.A
zasto je Ana u gorem polozaju
kad u ptvom delu godine moze
Jeleni mnogo da pobegne.

Sveti Sava

pre 16 godina

"Mislio sam da je Jelena bila povredjena,al' dobro sad....
(Otac Makarije, 8. januar 2008 23:23)"

Oce Makarije,sad je u pitanju ozbiljna kesovina,i nema foliranja.Mada ni meni nije jasno kako je sa takvom "teskom, i jos nezalecenom povredom", tako glatko pocistila Golovin.Cudne se stvari dogadjaju!

sp

pre 16 godina

Izgleda da svi imaju probelm sa navikavanjem na novu podlogu! E justros sam napravio forum o tennis-u, sestra se zalila jer su joj ugasili Anin forum! Pa ako hocete dodjite http://z15.invisionfree.com/TennisNation/index.php

GoranSD

pre 16 godina

Evo za one koji se brinu za Jelenine bodove

Top 17 Results
1- French Open - 450
2- Charleston - 430
3- Rome - 430
4- Toronto - 300
5- US Open - 250
6- Beijing - 190
7- Sydney - 190
8- Australian Open - 140
9- Dubai - 140
10- Birmingham - 140
11-Wimbledon - 140
12- Stuttgart - 140
13- LA - 125
14- Doha - 125
15- Warsaw - 125
16- Berlin - 110
17- Miami - 45

18 Best - Tokyo - 110
19 Best - YEC - 105
20 Best - s'-Hertogenbosch - 100
21 Best - Stuttgart - 75
22 Best - Amelia Island - 70
23 Best - Indian Wells - 65
23 Best - Strasbourg - 65
24 Best - San Diego - 60
25 Best - Bali - 40

Dakle Jelena je prilično zacementirala svoje poene i sad može da se posveti GS turnirima(osim Pariza) i Majamiju(jedini se pored njih obavezno računa).Kao što se vidi i da nije učestvovala na ovom turniru izgubila bi samo 80 poena.Verlo je moguće da će ona u jednom trenutku odustati sa ovog turnira ako je povreda toliko pritisne.Ipak igra da bi dostigla formu pred AO.
To što će je Ana u ovom trentku preći i nije toliko bitno Jelenu očekuje jedna sasvim opuštena sezona gde može na miru da napreduje i ostvari svoj cilj da osvoji bar jedan GS.
Ana je u tom smislu u lošijem položaju ali ako nastavi da napreduje kao od polovine prošle godine to i ne treba da je brine.Ovi rezultati su prvi mačići i apsolutno ništa ne znače jer ko što neko reče ovo je tek početak pa i ako ništa ne uradi na AO....

Jeca

pre 16 godina

Uvek je dobro sezonu poceti pobedom...!
Nadam se da je ona Jecina povreda vec stvar proslosti,i da ce uspeti da odbrani bodove sa ovog turnira.
NAPRED JELENA!
NAPRED ANA!

PS.NajBolji,na kom kanalu su prenosi meceva?

BOJAN

pre 16 godina

Svaka čast za Jelenu i Anu,a šteta za Zikija i Nestora,ali mislim da će vrhunac dostići na Australijan Openu,nemoguće da dva tako velika dubl igrača ove godine ne osvoje bar jedan Gren Slem.

Čudo neviđeno

pre 16 godina

Svaka čast Jelini na pobedi, ali nijedan se sportista na svetu nije za dva dana oporavio od teške povrede i pobedio jaku teniserku, u dosta teškom meču. Jelena nije treća na planeti, ona je prva u svemiru. Pre dva dana kraj karijere zbog Srbije, sutra titula za Srbiju.

mladen44

pre 16 godina

@realnost
V.Razano je odlican igrac,osvojila je dve titule pred kraj godine,uz to je dobila Venus W.na azijskoj turneji,ako si gledao mec mogao si da vidis kako igra. Pocetak sezone ne mora da znaci nista,samo podsecanje na to koliko je Ana relativno lose igrala do Berlina.porazi od Peer,Zvonarjeve,Klajsters,Bammer
,Golovin,pa je usla u top 5, Jelena je imala ocajan kraj godine.Naravno da ce im biti tesko,pa one su top5 igracice,svi zele da ih dobiju,i brane gomilu poena.Pa i pad ako se desi nije za osudu,pogledaj Petrovu,Dementijevu i jos neke vrhunske igracice koje u 2007 godini nisu iz ko zna kojih razloga uspele da isprate tempo prethodnoh sezona,ljudski je imati uspone i padove,a sto se tive Vaidisove,pa ona igra kao Ana,ako igra dobro i zabija vise vinera od neiznudjenih greski skoro niko ne moze da je dobije,u svakom slucaju je favorit u mecu sa JJ.
JELENI i ANI sve najbolje.

banes

pre 16 godina

Ma ne brinite nista.Vidim da se neke teniserke vec pripremaju za OP Australije.Lose su pocele ali znaju one mnogo bolje.U sledecem kolu Anina protivnica je Katarina Srebotnik ona je iznenadjenje Sidneja,i bojim se da ce joj tu biti dosta tesko.

NajBolji

pre 16 godina

@ Realnost - Malo si nerealan. Verovatno nisi gledao Jelenin mec, ja sam ga uzivo pratio. Jelena je Golovinu oduvala u prvom setu, posle tog trazila je medicinski tajm aut, i kad se vratila na teren malo je hramljala malo trcala ali opet u trecem setu je vodila 5:0 i tad je opet stala ali pobedila. Gledao sam jos nekoliko teniserki iz prvih 20 i niko nije ostavio veci utisak od Jelene. Osim tog na ovom turniru ucestvuje 14-15 od prvih 20 teniserki na wta listi. Na drugu stranu Ana je dosta gresila, ali kad je bilo najpotrebnije bukvalno je dodala gas i pokazala da je mentalno jaka. Najvise su me iznenadili Ziki i Nestor koji su igrali od sjaja do ocaja i to u svakom gemu.

WTATP Lista

pre 16 godina

Mlada Franc(ru)uskinja koja je igrala protiv Jelene je po rezultatima u zadnjih pola godine medju deset najuspesnijih teniserki i Jeleninih 6:1 u prvom i vodstvo od 5:0 u trecem jako ohrabruju, jer se zbog onih nasledjenih problema sa povredom nije znalo ni da li ce uopste moci da igra. Sto se tice Ane, rezultat s obzirom na protivnicu i ocigledno mucenje u tri seta, nije impresionirala - ali ako se zna da je trijumfovala uprkos zaostatku od 2:5 u odlucujucem setu i ona zasluzuje sve cestitke (a prvi mec u sezoni je uvek specifican). Zanimljivo je ako Ana pobedi Slovenku Srebotnik u sledecem kolu i izgubi zatim u polufinalu (Enan) - Jelena ce morati da osvoji ceo turnir da bi ostala najboljeplasirana srpska teniserka, a u suprotnom Ana prelazi na trece mesto (JJ brani dosta bodova iz proslogodisnjeg nastupa i nesretno izgubljenog finala od Klajsters).

bgfan

pre 16 godina

Svaka cast Ani i Jeleni. Ana je u trcem setu gubila 5-2, ali je ipak uspela da pobedi. Iako je Viržini Razano mnogo losijeg ranga od Ane, Ana je do sada imala negativan skor sa njom,sto je mozda i psiholoski uticalo na Anu plus Ani je ovo prvi mec ove godina. Verujem da cemo pravu Anu gledati tek na AO. Svaka cast Jeci koja i posle povrede na Hopman kupu i dalje pobedjuje.

MilosRS

pre 16 godina

Svaka cast, posebno Ani. Nakon 2-5 u trecem setu uzima 5 gemova za reddom u velikom stilu. Bilo je uzivanje gledati. Nazalost Jelenu sampratio samo uz scoreboard i nervirao se do zadnjeg terna. 5-0 u trecem setu a zatim zamalo da se udje u egal... Stvarno ne znam sta ocekivati od nje, nadam se najboljem.

Pantelija

pre 16 godina

Da li sam ja jedini koji misli da niko u timu JJ (ukljucujuci i nju samu) nije normalan?! Zbog cega ona igra ovaj turnir?! Mozda sponzori insistiraju? Kojim to sponzorima je u interesu da nastupi na ovom turniru, a da propusti AO, ili jos gore da ispadne u ranoj fazi AO predajom zbog povrede?

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam gledao Jecin mec posto sam na poslu ali sam pratio rezultat na live scoru i iskreno govoreci uplasio sam se da ce se ponoviti stara prica o 3.setu pogotovu sto je posle 5:0 Golovin osvojila naredna 3 gema i povela u 4 ali se na kraju sve dobro zavrsilo.Protiv Vaidisiva bice tesko, verovatno ce se igrati 3.seta i Vaidisova je po meni blagi favorit (recimo da su sanse za pobedu 60:40 u korist Cehinje). Sto se tice Ane njena forma na pocetku sezone nije najbolja za razliku od Srebotnik ali je ipak blagi favorit.
@Pantelija
Jelena igra ovaj turnir jer brani finale od prosle godine a i ne bi bilo dobro da ode na Australian Open bez nijednog odigranog takmicarskog turnira.

realnost

pre 16 godina

Necu da sirim defetizam, ali bojim se da ova sezona nece biti ovako uspesna za Jelenu i Anu. Pritom, i ova teska pobeda JJ protiv Golovin je za mene iznenadjenje, mislim da vec protiv Vaidisove nema neke sanse. Ali dobro, bitno da se oporavlja... Jos je veca nepoznanica Ana. Virzini Razano nije protivnik sa kim bi neko "u naletu" trebalo da igra 7-5 u trecem setu! Ucinak Ane na egzibiciji prosle nedelje bio je blagouzasan... E, sad, ima tu necega sto nije slucaj sa JJ i Noletom, a to je da se Ana najbolje pripremala u pauzi, pa je moguce da su joj noge jos uvek "teske". Videcemo mozda protiv Srebotnik sta je posredi, a AO ce dati konacne odgovore.

Ženevljanin

pre 16 godina

I Ana i Jelena su uspešno prebrodile jake francuske igračice, skoro na istovetan način: ubedljiva pobeda u prvom setu, ubedljiv poraz u drugom i odluka u trećem. Iako mi je Ana draža, moram da kažem da je Jelena bila ubedljivija, ako se sudi po statistici mečeva. Još jedna zanimljivost: Jelena - koju često kritikuju zbog "slabog servisa" imala 5:0 u asovima a Ana (jedan od najjačih servisa u ženskom tenisu) -samo 1:1.

JJ

pre 16 godina

ako neko nema srece u zivotu sa zrebom to je onda jelena.
koliko je ana znoja manje prosula da bi dosla na medju prvih 5 pa to je strasno. al neka, vratice se.. sve se vrati. Pobedi Nikol i u finalu si

Boris

pre 16 godina

Teske pobjede ali vazno je da su pobjedile.
tesko da ce na ovom turniru osvojiti naslov jer mislim da je i dalje Belgijanka Justin Henin neprikosnovena sigurno ona osvaja turnir ali ja se nadam da Ana i Jelena mogu da me demantuju i jedna od njih dvije uzme naslov sto bi mene ucinilo sretnim.
pozdrav navijam za vas..

info sa terena

pre 16 godina

Za realnost:
Golovin je zavrsila proslu sezonu u fantasticnoj formi verovatno zivotnoj a Francuskinja ce u ovoj sezoni stici u prvih 10. Vaidisova ce ove sezone da se cementira u prvih 5 jer igra bez greske i neverovatno je napredovala prosle sezone tako da ja oupste ne znam o cemu ti pises. Ovo su odlicni rezultati za prvi mec Ane i posle povrede Jelene.

realnost

pre 16 godina

Necu da sirim defetizam, ali bojim se da ova sezona nece biti ovako uspesna za Jelenu i Anu. Pritom, i ova teska pobeda JJ protiv Golovin je za mene iznenadjenje, mislim da vec protiv Vaidisove nema neke sanse. Ali dobro, bitno da se oporavlja... Jos je veca nepoznanica Ana. Virzini Razano nije protivnik sa kim bi neko "u naletu" trebalo da igra 7-5 u trecem setu! Ucinak Ane na egzibiciji prosle nedelje bio je blagouzasan... E, sad, ima tu necega sto nije slucaj sa JJ i Noletom, a to je da se Ana najbolje pripremala u pauzi, pa je moguce da su joj noge jos uvek "teske". Videcemo mozda protiv Srebotnik sta je posredi, a AO ce dati konacne odgovore.

NajBolji

pre 16 godina

@ Realnost - Malo si nerealan. Verovatno nisi gledao Jelenin mec, ja sam ga uzivo pratio. Jelena je Golovinu oduvala u prvom setu, posle tog trazila je medicinski tajm aut, i kad se vratila na teren malo je hramljala malo trcala ali opet u trecem setu je vodila 5:0 i tad je opet stala ali pobedila. Gledao sam jos nekoliko teniserki iz prvih 20 i niko nije ostavio veci utisak od Jelene. Osim tog na ovom turniru ucestvuje 14-15 od prvih 20 teniserki na wta listi. Na drugu stranu Ana je dosta gresila, ali kad je bilo najpotrebnije bukvalno je dodala gas i pokazala da je mentalno jaka. Najvise su me iznenadili Ziki i Nestor koji su igrali od sjaja do ocaja i to u svakom gemu.

info sa terena

pre 16 godina

Za realnost:
Golovin je zavrsila proslu sezonu u fantasticnoj formi verovatno zivotnoj a Francuskinja ce u ovoj sezoni stici u prvih 10. Vaidisova ce ove sezone da se cementira u prvih 5 jer igra bez greske i neverovatno je napredovala prosle sezone tako da ja oupste ne znam o cemu ti pises. Ovo su odlicni rezultati za prvi mec Ane i posle povrede Jelene.

Ženevljanin

pre 16 godina

I Ana i Jelena su uspešno prebrodile jake francuske igračice, skoro na istovetan način: ubedljiva pobeda u prvom setu, ubedljiv poraz u drugom i odluka u trećem. Iako mi je Ana draža, moram da kažem da je Jelena bila ubedljivija, ako se sudi po statistici mečeva. Još jedna zanimljivost: Jelena - koju često kritikuju zbog "slabog servisa" imala 5:0 u asovima a Ana (jedan od najjačih servisa u ženskom tenisu) -samo 1:1.

JJ

pre 16 godina

ako neko nema srece u zivotu sa zrebom to je onda jelena.
koliko je ana znoja manje prosula da bi dosla na medju prvih 5 pa to je strasno. al neka, vratice se.. sve se vrati. Pobedi Nikol i u finalu si

Pantelija

pre 16 godina

Da li sam ja jedini koji misli da niko u timu JJ (ukljucujuci i nju samu) nije normalan?! Zbog cega ona igra ovaj turnir?! Mozda sponzori insistiraju? Kojim to sponzorima je u interesu da nastupi na ovom turniru, a da propusti AO, ili jos gore da ispadne u ranoj fazi AO predajom zbog povrede?

WTATP Lista

pre 16 godina

Mlada Franc(ru)uskinja koja je igrala protiv Jelene je po rezultatima u zadnjih pola godine medju deset najuspesnijih teniserki i Jeleninih 6:1 u prvom i vodstvo od 5:0 u trecem jako ohrabruju, jer se zbog onih nasledjenih problema sa povredom nije znalo ni da li ce uopste moci da igra. Sto se tice Ane, rezultat s obzirom na protivnicu i ocigledno mucenje u tri seta, nije impresionirala - ali ako se zna da je trijumfovala uprkos zaostatku od 2:5 u odlucujucem setu i ona zasluzuje sve cestitke (a prvi mec u sezoni je uvek specifican). Zanimljivo je ako Ana pobedi Slovenku Srebotnik u sledecem kolu i izgubi zatim u polufinalu (Enan) - Jelena ce morati da osvoji ceo turnir da bi ostala najboljeplasirana srpska teniserka, a u suprotnom Ana prelazi na trece mesto (JJ brani dosta bodova iz proslogodisnjeg nastupa i nesretno izgubljenog finala od Klajsters).

Boris

pre 16 godina

Teske pobjede ali vazno je da su pobjedile.
tesko da ce na ovom turniru osvojiti naslov jer mislim da je i dalje Belgijanka Justin Henin neprikosnovena sigurno ona osvaja turnir ali ja se nadam da Ana i Jelena mogu da me demantuju i jedna od njih dvije uzme naslov sto bi mene ucinilo sretnim.
pozdrav navijam za vas..

Jeca

pre 16 godina

Uvek je dobro sezonu poceti pobedom...!
Nadam se da je ona Jecina povreda vec stvar proslosti,i da ce uspeti da odbrani bodove sa ovog turnira.
NAPRED JELENA!
NAPRED ANA!

PS.NajBolji,na kom kanalu su prenosi meceva?

GoranSD

pre 16 godina

Evo za one koji se brinu za Jelenine bodove

Top 17 Results
1- French Open - 450
2- Charleston - 430
3- Rome - 430
4- Toronto - 300
5- US Open - 250
6- Beijing - 190
7- Sydney - 190
8- Australian Open - 140
9- Dubai - 140
10- Birmingham - 140
11-Wimbledon - 140
12- Stuttgart - 140
13- LA - 125
14- Doha - 125
15- Warsaw - 125
16- Berlin - 110
17- Miami - 45

18 Best - Tokyo - 110
19 Best - YEC - 105
20 Best - s'-Hertogenbosch - 100
21 Best - Stuttgart - 75
22 Best - Amelia Island - 70
23 Best - Indian Wells - 65
23 Best - Strasbourg - 65
24 Best - San Diego - 60
25 Best - Bali - 40

Dakle Jelena je prilično zacementirala svoje poene i sad može da se posveti GS turnirima(osim Pariza) i Majamiju(jedini se pored njih obavezno računa).Kao što se vidi i da nije učestvovala na ovom turniru izgubila bi samo 80 poena.Verlo je moguće da će ona u jednom trenutku odustati sa ovog turnira ako je povreda toliko pritisne.Ipak igra da bi dostigla formu pred AO.
To što će je Ana u ovom trentku preći i nije toliko bitno Jelenu očekuje jedna sasvim opuštena sezona gde može na miru da napreduje i ostvari svoj cilj da osvoji bar jedan GS.
Ana je u tom smislu u lošijem položaju ali ako nastavi da napreduje kao od polovine prošle godine to i ne treba da je brine.Ovi rezultati su prvi mačići i apsolutno ništa ne znače jer ko što neko reče ovo je tek početak pa i ako ništa ne uradi na AO....

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam gledao Jecin mec posto sam na poslu ali sam pratio rezultat na live scoru i iskreno govoreci uplasio sam se da ce se ponoviti stara prica o 3.setu pogotovu sto je posle 5:0 Golovin osvojila naredna 3 gema i povela u 4 ali se na kraju sve dobro zavrsilo.Protiv Vaidisiva bice tesko, verovatno ce se igrati 3.seta i Vaidisova je po meni blagi favorit (recimo da su sanse za pobedu 60:40 u korist Cehinje). Sto se tice Ane njena forma na pocetku sezone nije najbolja za razliku od Srebotnik ali je ipak blagi favorit.
@Pantelija
Jelena igra ovaj turnir jer brani finale od prosle godine a i ne bi bilo dobro da ode na Australian Open bez nijednog odigranog takmicarskog turnira.

Čudo neviđeno

pre 16 godina

Svaka čast Jelini na pobedi, ali nijedan se sportista na svetu nije za dva dana oporavio od teške povrede i pobedio jaku teniserku, u dosta teškom meču. Jelena nije treća na planeti, ona je prva u svemiru. Pre dva dana kraj karijere zbog Srbije, sutra titula za Srbiju.

bgfan

pre 16 godina

Svaka cast Ani i Jeleni. Ana je u trcem setu gubila 5-2, ali je ipak uspela da pobedi. Iako je Viržini Razano mnogo losijeg ranga od Ane, Ana je do sada imala negativan skor sa njom,sto je mozda i psiholoski uticalo na Anu plus Ani je ovo prvi mec ove godina. Verujem da cemo pravu Anu gledati tek na AO. Svaka cast Jeci koja i posle povrede na Hopman kupu i dalje pobedjuje.

mladen44

pre 16 godina

@realnost
V.Razano je odlican igrac,osvojila je dve titule pred kraj godine,uz to je dobila Venus W.na azijskoj turneji,ako si gledao mec mogao si da vidis kako igra. Pocetak sezone ne mora da znaci nista,samo podsecanje na to koliko je Ana relativno lose igrala do Berlina.porazi od Peer,Zvonarjeve,Klajsters,Bammer
,Golovin,pa je usla u top 5, Jelena je imala ocajan kraj godine.Naravno da ce im biti tesko,pa one su top5 igracice,svi zele da ih dobiju,i brane gomilu poena.Pa i pad ako se desi nije za osudu,pogledaj Petrovu,Dementijevu i jos neke vrhunske igracice koje u 2007 godini nisu iz ko zna kojih razloga uspele da isprate tempo prethodnoh sezona,ljudski je imati uspone i padove,a sto se tive Vaidisove,pa ona igra kao Ana,ako igra dobro i zabija vise vinera od neiznudjenih greski skoro niko ne moze da je dobije,u svakom slucaju je favorit u mecu sa JJ.
JELENI i ANI sve najbolje.

banes

pre 16 godina

Ma ne brinite nista.Vidim da se neke teniserke vec pripremaju za OP Australije.Lose su pocele ali znaju one mnogo bolje.U sledecem kolu Anina protivnica je Katarina Srebotnik ona je iznenadjenje Sidneja,i bojim se da ce joj tu biti dosta tesko.

BOJAN

pre 16 godina

Svaka čast za Jelenu i Anu,a šteta za Zikija i Nestora,ali mislim da će vrhunac dostići na Australijan Openu,nemoguće da dva tako velika dubl igrača ove godine ne osvoje bar jedan Gren Slem.

sp

pre 16 godina

Izgleda da svi imaju probelm sa navikavanjem na novu podlogu! E justros sam napravio forum o tennis-u, sestra se zalila jer su joj ugasili Anin forum! Pa ako hocete dodjite http://z15.invisionfree.com/TennisNation/index.php

Sveti Sava

pre 16 godina

"Mislio sam da je Jelena bila povredjena,al' dobro sad....
(Otac Makarije, 8. januar 2008 23:23)"

Oce Makarije,sad je u pitanju ozbiljna kesovina,i nema foliranja.Mada ni meni nije jasno kako je sa takvom "teskom, i jos nezalecenom povredom", tako glatko pocistila Golovin.Cudne se stvari dogadjaju!

MilosRS

pre 16 godina

Svaka cast, posebno Ani. Nakon 2-5 u trecem setu uzima 5 gemova za reddom u velikom stilu. Bilo je uzivanje gledati. Nazalost Jelenu sampratio samo uz scoreboard i nervirao se do zadnjeg terna. 5-0 u trecem setu a zatim zamalo da se udje u egal... Stvarno ne znam sta ocekivati od nje, nadam se najboljem.

Bojan

pre 16 godina

@GoranSD
Hvala na informacija ali mi
izgleda da si u procenama
negde pogresio.Ako Jelena u
prvom delu godine mora da
brani mnogo bodova,a Ana u
drugom delu.to bi moglo da znaci sledece.Ne vidim kako
Jelena da se skoncentrise na
GS turnire,a mora da brani
bodove na mnogo turnira.A
zasto je Ana u gorem polozaju
kad u ptvom delu godine moze
Jeleni mnogo da pobegne.

realnost

pre 16 godina

Necu da sirim defetizam, ali bojim se da ova sezona nece biti ovako uspesna za Jelenu i Anu. Pritom, i ova teska pobeda JJ protiv Golovin je za mene iznenadjenje, mislim da vec protiv Vaidisove nema neke sanse. Ali dobro, bitno da se oporavlja... Jos je veca nepoznanica Ana. Virzini Razano nije protivnik sa kim bi neko "u naletu" trebalo da igra 7-5 u trecem setu! Ucinak Ane na egzibiciji prosle nedelje bio je blagouzasan... E, sad, ima tu necega sto nije slucaj sa JJ i Noletom, a to je da se Ana najbolje pripremala u pauzi, pa je moguce da su joj noge jos uvek "teske". Videcemo mozda protiv Srebotnik sta je posredi, a AO ce dati konacne odgovore.

JJ

pre 16 godina

ako neko nema srece u zivotu sa zrebom to je onda jelena.
koliko je ana znoja manje prosula da bi dosla na medju prvih 5 pa to je strasno. al neka, vratice se.. sve se vrati. Pobedi Nikol i u finalu si

Pantelija

pre 16 godina

Da li sam ja jedini koji misli da niko u timu JJ (ukljucujuci i nju samu) nije normalan?! Zbog cega ona igra ovaj turnir?! Mozda sponzori insistiraju? Kojim to sponzorima je u interesu da nastupi na ovom turniru, a da propusti AO, ili jos gore da ispadne u ranoj fazi AO predajom zbog povrede?

Čudo neviđeno

pre 16 godina

Svaka čast Jelini na pobedi, ali nijedan se sportista na svetu nije za dva dana oporavio od teške povrede i pobedio jaku teniserku, u dosta teškom meču. Jelena nije treća na planeti, ona je prva u svemiru. Pre dva dana kraj karijere zbog Srbije, sutra titula za Srbiju.

Boris

pre 16 godina

Teske pobjede ali vazno je da su pobjedile.
tesko da ce na ovom turniru osvojiti naslov jer mislim da je i dalje Belgijanka Justin Henin neprikosnovena sigurno ona osvaja turnir ali ja se nadam da Ana i Jelena mogu da me demantuju i jedna od njih dvije uzme naslov sto bi mene ucinilo sretnim.
pozdrav navijam za vas..

Ženevljanin

pre 16 godina

I Ana i Jelena su uspešno prebrodile jake francuske igračice, skoro na istovetan način: ubedljiva pobeda u prvom setu, ubedljiv poraz u drugom i odluka u trećem. Iako mi je Ana draža, moram da kažem da je Jelena bila ubedljivija, ako se sudi po statistici mečeva. Još jedna zanimljivost: Jelena - koju često kritikuju zbog "slabog servisa" imala 5:0 u asovima a Ana (jedan od najjačih servisa u ženskom tenisu) -samo 1:1.

info sa terena

pre 16 godina

Za realnost:
Golovin je zavrsila proslu sezonu u fantasticnoj formi verovatno zivotnoj a Francuskinja ce u ovoj sezoni stici u prvih 10. Vaidisova ce ove sezone da se cementira u prvih 5 jer igra bez greske i neverovatno je napredovala prosle sezone tako da ja oupste ne znam o cemu ti pises. Ovo su odlicni rezultati za prvi mec Ane i posle povrede Jelene.

WTATP Lista

pre 16 godina

Mlada Franc(ru)uskinja koja je igrala protiv Jelene je po rezultatima u zadnjih pola godine medju deset najuspesnijih teniserki i Jeleninih 6:1 u prvom i vodstvo od 5:0 u trecem jako ohrabruju, jer se zbog onih nasledjenih problema sa povredom nije znalo ni da li ce uopste moci da igra. Sto se tice Ane, rezultat s obzirom na protivnicu i ocigledno mucenje u tri seta, nije impresionirala - ali ako se zna da je trijumfovala uprkos zaostatku od 2:5 u odlucujucem setu i ona zasluzuje sve cestitke (a prvi mec u sezoni je uvek specifican). Zanimljivo je ako Ana pobedi Slovenku Srebotnik u sledecem kolu i izgubi zatim u polufinalu (Enan) - Jelena ce morati da osvoji ceo turnir da bi ostala najboljeplasirana srpska teniserka, a u suprotnom Ana prelazi na trece mesto (JJ brani dosta bodova iz proslogodisnjeg nastupa i nesretno izgubljenog finala od Klajsters).

NajBolji

pre 16 godina

@ Realnost - Malo si nerealan. Verovatno nisi gledao Jelenin mec, ja sam ga uzivo pratio. Jelena je Golovinu oduvala u prvom setu, posle tog trazila je medicinski tajm aut, i kad se vratila na teren malo je hramljala malo trcala ali opet u trecem setu je vodila 5:0 i tad je opet stala ali pobedila. Gledao sam jos nekoliko teniserki iz prvih 20 i niko nije ostavio veci utisak od Jelene. Osim tog na ovom turniru ucestvuje 14-15 od prvih 20 teniserki na wta listi. Na drugu stranu Ana je dosta gresila, ali kad je bilo najpotrebnije bukvalno je dodala gas i pokazala da je mentalno jaka. Najvise su me iznenadili Ziki i Nestor koji su igrali od sjaja do ocaja i to u svakom gemu.

bgfan

pre 16 godina

Svaka cast Ani i Jeleni. Ana je u trcem setu gubila 5-2, ali je ipak uspela da pobedi. Iako je Viržini Razano mnogo losijeg ranga od Ane, Ana je do sada imala negativan skor sa njom,sto je mozda i psiholoski uticalo na Anu plus Ani je ovo prvi mec ove godina. Verujem da cemo pravu Anu gledati tek na AO. Svaka cast Jeci koja i posle povrede na Hopman kupu i dalje pobedjuje.

MilosRS

pre 16 godina

Svaka cast, posebno Ani. Nakon 2-5 u trecem setu uzima 5 gemova za reddom u velikom stilu. Bilo je uzivanje gledati. Nazalost Jelenu sampratio samo uz scoreboard i nervirao se do zadnjeg terna. 5-0 u trecem setu a zatim zamalo da se udje u egal... Stvarno ne znam sta ocekivati od nje, nadam se najboljem.

Ron Jeremy

pre 16 godina

Nisam gledao Jecin mec posto sam na poslu ali sam pratio rezultat na live scoru i iskreno govoreci uplasio sam se da ce se ponoviti stara prica o 3.setu pogotovu sto je posle 5:0 Golovin osvojila naredna 3 gema i povela u 4 ali se na kraju sve dobro zavrsilo.Protiv Vaidisiva bice tesko, verovatno ce se igrati 3.seta i Vaidisova je po meni blagi favorit (recimo da su sanse za pobedu 60:40 u korist Cehinje). Sto se tice Ane njena forma na pocetku sezone nije najbolja za razliku od Srebotnik ali je ipak blagi favorit.
@Pantelija
Jelena igra ovaj turnir jer brani finale od prosle godine a i ne bi bilo dobro da ode na Australian Open bez nijednog odigranog takmicarskog turnira.

mladen44

pre 16 godina

@realnost
V.Razano je odlican igrac,osvojila je dve titule pred kraj godine,uz to je dobila Venus W.na azijskoj turneji,ako si gledao mec mogao si da vidis kako igra. Pocetak sezone ne mora da znaci nista,samo podsecanje na to koliko je Ana relativno lose igrala do Berlina.porazi od Peer,Zvonarjeve,Klajsters,Bammer
,Golovin,pa je usla u top 5, Jelena je imala ocajan kraj godine.Naravno da ce im biti tesko,pa one su top5 igracice,svi zele da ih dobiju,i brane gomilu poena.Pa i pad ako se desi nije za osudu,pogledaj Petrovu,Dementijevu i jos neke vrhunske igracice koje u 2007 godini nisu iz ko zna kojih razloga uspele da isprate tempo prethodnoh sezona,ljudski je imati uspone i padove,a sto se tive Vaidisove,pa ona igra kao Ana,ako igra dobro i zabija vise vinera od neiznudjenih greski skoro niko ne moze da je dobije,u svakom slucaju je favorit u mecu sa JJ.
JELENI i ANI sve najbolje.

banes

pre 16 godina

Ma ne brinite nista.Vidim da se neke teniserke vec pripremaju za OP Australije.Lose su pocele ali znaju one mnogo bolje.U sledecem kolu Anina protivnica je Katarina Srebotnik ona je iznenadjenje Sidneja,i bojim se da ce joj tu biti dosta tesko.

BOJAN

pre 16 godina

Svaka čast za Jelenu i Anu,a šteta za Zikija i Nestora,ali mislim da će vrhunac dostići na Australijan Openu,nemoguće da dva tako velika dubl igrača ove godine ne osvoje bar jedan Gren Slem.

Jeca

pre 16 godina

Uvek je dobro sezonu poceti pobedom...!
Nadam se da je ona Jecina povreda vec stvar proslosti,i da ce uspeti da odbrani bodove sa ovog turnira.
NAPRED JELENA!
NAPRED ANA!

PS.NajBolji,na kom kanalu su prenosi meceva?

GoranSD

pre 16 godina

Evo za one koji se brinu za Jelenine bodove

Top 17 Results
1- French Open - 450
2- Charleston - 430
3- Rome - 430
4- Toronto - 300
5- US Open - 250
6- Beijing - 190
7- Sydney - 190
8- Australian Open - 140
9- Dubai - 140
10- Birmingham - 140
11-Wimbledon - 140
12- Stuttgart - 140
13- LA - 125
14- Doha - 125
15- Warsaw - 125
16- Berlin - 110
17- Miami - 45

18 Best - Tokyo - 110
19 Best - YEC - 105
20 Best - s'-Hertogenbosch - 100
21 Best - Stuttgart - 75
22 Best - Amelia Island - 70
23 Best - Indian Wells - 65
23 Best - Strasbourg - 65
24 Best - San Diego - 60
25 Best - Bali - 40

Dakle Jelena je prilično zacementirala svoje poene i sad može da se posveti GS turnirima(osim Pariza) i Majamiju(jedini se pored njih obavezno računa).Kao što se vidi i da nije učestvovala na ovom turniru izgubila bi samo 80 poena.Verlo je moguće da će ona u jednom trenutku odustati sa ovog turnira ako je povreda toliko pritisne.Ipak igra da bi dostigla formu pred AO.
To što će je Ana u ovom trentku preći i nije toliko bitno Jelenu očekuje jedna sasvim opuštena sezona gde može na miru da napreduje i ostvari svoj cilj da osvoji bar jedan GS.
Ana je u tom smislu u lošijem položaju ali ako nastavi da napreduje kao od polovine prošle godine to i ne treba da je brine.Ovi rezultati su prvi mačići i apsolutno ništa ne znače jer ko što neko reče ovo je tek početak pa i ako ništa ne uradi na AO....

sp

pre 16 godina

Izgleda da svi imaju probelm sa navikavanjem na novu podlogu! E justros sam napravio forum o tennis-u, sestra se zalila jer su joj ugasili Anin forum! Pa ako hocete dodjite http://z15.invisionfree.com/TennisNation/index.php

Sveti Sava

pre 16 godina

"Mislio sam da je Jelena bila povredjena,al' dobro sad....
(Otac Makarije, 8. januar 2008 23:23)"

Oce Makarije,sad je u pitanju ozbiljna kesovina,i nema foliranja.Mada ni meni nije jasno kako je sa takvom "teskom, i jos nezalecenom povredom", tako glatko pocistila Golovin.Cudne se stvari dogadjaju!

Bojan

pre 16 godina

@GoranSD
Hvala na informacija ali mi
izgleda da si u procenama
negde pogresio.Ako Jelena u
prvom delu godine mora da
brani mnogo bodova,a Ana u
drugom delu.to bi moglo da znaci sledece.Ne vidim kako
Jelena da se skoncentrise na
GS turnire,a mora da brani
bodove na mnogo turnira.A
zasto je Ana u gorem polozaju
kad u ptvom delu godine moze
Jeleni mnogo da pobegne.