Utorak, 20.11.2007.

22:34

B92: Mačvan na korak od Hemofarma

Izvor: B92

B92: Maèvan na korak od Hemofarma IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

barkley

pre 16 godina

Najbolje je da pobegne sto dalje odavde a pogotovu od Covica koji iskoristi od igraca sve i onda ga upropasti!Jedan od primera je Jorovic- dok je osvajao trofeje u Zelezniku svi su ga tapsali a kada se povredio sutnuli su ga kao dzukelu na ulicu bez plate i podrske (zasto Covic ne okaci njegov dres na svodove dvorane kad mu je doneo najvise trofeja,nego su okaceni dresovi onih za koje je uzeo dobru lovu sem onog crnje koji je bio marketinski potez).Najbolje je da pita Pantica kako je on prosao i zasto je otisao iz fmp-a! Zato je najbolje da ode sto dalje iz Srbije jer vise ni nasa skola kosarke nije superiorna u Evropi!

Hipoteticki

pre 16 godina

Prava je stvar sto u Srbiji postoji jedan tako dobar i ambiciozan klub, koji nije iz Beograda, a koji pritom ne egzistira na grbaci drzave, vec sami stvaraju sve sto imaju. Prvo sjajna dvorana, a zatim i mladi igraci. Dovedjenjem Markovica, Marjanovica i sad Macvana pokazuju da imaju "nos" i da ulazu u prave stvari. Voleo bih da ih vidim da osvoje titulu i da igraju u Evroligi, siguran sam da bi onda imali jos jaci tim, bez kuknjave na budzet i svetske zavere. Uzgred, gospodin Vujosevic rece da Partizan ne zeli Macvana "da ne bi otvarao front sa FMP-om". To je lepo, samo ne znam zasto se slicno nisu ponasali kad su Zvezdi otimali Vujanica i Bogdanovica. Ili je mozda u srpskoj kosarci opasnije otvoriti front sa FMP-om nego sa Zvezdom za koju navija vise od pola Srbije?

dr Nick Riviera

pre 16 godina

sine ako nisi shvatio da je Partizan jedini klub u Srbiji u kome bi ti kao igrac napredovao. Onda ce slabo igrac od tebe da postane

Micko #6

pre 16 godina

@analiticar....
Jel ti stvarno mislis da ce ti igraci koje si nabrojao, ikada otici u neki jaci evropski klub???????
Ako tako mislis, grdno se varas....
Ja bi zaista voleo, ali to nije realno za ocekivati...

coa_pfc

pre 16 godina

:))) al mi stvarno nemam novca ni kao FMP, zvezda a kamoli Hemofarm(pocinje da ih sponzorise centrala-neke svabe). Djukic jednom rece:"kad nema love, ostaje prostora za srce". romadown!!!

loshmi

pre 16 godina

Partizan je ispao korektan prema ovoj situaciji..Kada bi se vise postovali izmedju sebe i drugi bi nas vise postovali

NAPRED PARTIZAN!!!

zoran

pre 16 godina

Ma sta ko pricao logican izbor za Macvana redom su klubovi,redom:Partizan,Hemofarm,Zeleznik,Zvezda...
Sto se tice toga da li ga Partizan nece ili hoce mislim da je svima jasno da ga Partizan hoce ali za nas su tih 150 000 evra velika para.Mi iza sebe nemamo giganta kakav je Hemofarm a nemamo kao nase komsije ni dzavu iza nas...mi smo jednostavno dosta finansijski slabiji od Hemofarma i Zvezde i toga treba biti svestan.Ako ne ode u Hemofarm nece pogresiti jer izgleda da Partizan nema kesa.Ovako igrace on i narednih godina Uleb Kup dok ce evroligu ipak gledati iz Vrsca na TV-u

Farmacet Li

pre 16 godina

Odlican izbor. Hepofarm je trenutno u programu stvaranja mladog tima. Ukoliko se bude trudio i radio na pravi nacin imace priliku da stvori generaciju Hemorarma koje ce se svi secati. Muta je trener koji zna da radi sa mladima, i sigurno je da, ako se Macvan bude trudio, da ce i uspeti. Hemofarm Sampion

Mua

pre 16 godina

@analiticar
...svaka ti je na mestu...
Sto se tice Macvana,meni je samo izuzetno drago da je ostao u drzavi,da se kompletno formira kao igrac,i pokaze ovim skepticima sta je azdaja pod obrucima,i pri tom veliki patriota koji za drzavni tim na svakoj tekmi daje 400%. Samo hrabro momcino!

blacy

pre 16 godina

Pa ljudi sta je vama??
Sasvim je razumljivo da je otisao u Hemofarm! Muta mu je bio selektor i trener u reprezentaciji, i ne mora da se dokazuje njemu kao nekom drugom sto bi morao!

Navijao sam da dodje u Partizan, i sad bi isto voleo, zbog Partizana da dodje u Partizan, a za njega je ipak bolje da ode tamo gde ce imati puno poverenje trenera i sigurnu minutazu! A u Hemofarmu ce biti tako.

Samo napred mali!

analitičar

pre 16 godina

Odličan potez Mačvana. Hemofarm ima problem da igrača iz svog pogona dovede i plasira u sopstveni seniorski tim jer ih palanačkim ogovaranjem i nipodaštavanjem ubiju u pojam. Međutim, kada im dođe igrač koji je jasno upotrebljiv u seniorskom timu onda je priča sasvim druga. To je pokazao primer Stefana Markoviča, pa ako ćemo temeljnije i Džoa Vukosavljevića. Na drugoj strani su Boris Savović, Miljan Rakić, delimično i Borisov (koga je malo izvuklo igranje u OKK Beogradu) koji su došli kao vrlo mladi u Hemofarm, prošli kompletnu školu tog kluba i doživljavaju konstantno omalovažavanje. Mačvan bi se odlično uklopio u projekat u kome su Marković, Boban Marjanović (sa kojim bi predstavljao odlično uklopljen tandem), pa ako se u HF malo opamete da posle povrede "daju vazduha" i Despotoviću.
I nemojte molim vas da se pojavljuju moralisti i zaštitnici robovlasničkog poretka da nam ovde propagiraju kako je 150.000 Evra malo i ništavno obeštećenje itd. U našoj zemlji je ubedljivo najveća visina obeštećenja u svetu, tako da ne tražite "preko hleba pogaču". Normalno da se može uzeti i milion za koju godinu (što od kluba, što od reketiranja igrača), ali vrednosti su postavljene na ovaj nivo. Podsećam da je najveće obeštećenje od strane FIBA u međunarodnom prelasku po navršenih 18 godina bilo 70.000 Evra za Erdena (koji izlazi na draft i verovatno prolazi), a da je za Erazema Lorbeka bilo 40.000. Prema tome ovo je sasvim dovoljno za nekog ko je imao određenu stipendiju (ne mnogo veću od prosečnog LD), koja se smanjuje zbog ocena u školi, slavljenja posle datog koša, mirovanja posle datog koša, kad se nasmeješ, kada se ne nasmeješ...
Maki, puno sreće i zdravlja u daljoj karijeri. Svaki deo igračkog kvaliteta i popularnosti si svojim znojem zaradio!

Ja Homer Krupni

pre 16 godina

Pa valjda je dečko uskapirao da ne treba da se sprema za neku omladinsku američku ligu kao gosn Kosta, već da postane dobar evropski igrač, dobar patriota i igrač Srpske reprezentacije. Nije hteo da udje u kamp crnogorske filijale u BGDu tzv Igokea. Neki sad kažu ma neeeeeeeeee, mi nikad nismo ni hteli njega da ukrademo od FMP-a, on je trebao da dodje sam i da se pokloni velikom Homeru.
Stvarno mislim da bi ovde neki najviše voleli jedno klubaški sistem kao nekad jednopartijski sistem. Pa neka onda i žive u 17 veku!

debeli

pre 16 godina

PARTIZANU treba Erceg a ne Macvan. On treba da placa Partizanu da bi igrao a ne kao on postavlja uslove. Tako ce i zavrsiti , eto njega u Madjarskoj, kiparskoj, belgijskoj ligi za 2 sezone. Nista novo...

Nikola

pre 16 godina

Odlican izbor, bez obzira sto je odlican, ipak je jako mlad, i nije lako nositi se sa seniorima. U HF ce imati odlicnog trenera i nadam se minutazu i ulogu koja mu treba da bi postao vrhunski igrac. Setite se odakle je otisao milicic, a hteli mi to da priznamo ili ne, da iako je u glavi .... ipak je odlican igrac!

losmi

pre 16 godina

vu krstic je igrao u masincu ne u slogi...iskreno mislim da macvan nije toliko dobar koliko su ga prestavili,mislim da je zreliji od svoje generacije,smatram da nece biti vrhunski...opet dule svajn bi ga prvi pokupio ne bi on tek tako propustao igraca stara je to lisica,kacenje sa fmp:))))...

Micko #6

pre 16 godina

Macvane, po meni, nazalost to nije dobar potez...
I sam si upoznat sa situacijom pojedinih igraca u Hemofarmu, koji su takodje rodom iz BP (jedan je prosao, drugi prolazi njihovu skolu, nisu mnogo uradili...)
Ako se usprotivis Muti, ili ne svidis, zaboravice te kao igraca, i samo ces grejati klupu, STO NIKAKO NE ZASLUZUJES!!!
Nadam se da ces uspeti, zelim ti svu srecu ovoga sveta...
I nastavi da razbijas kao i u mladjim kategorijama, kada smo zajedno sve cistili sa terena...
KK "Dunav", BP

abdul

pre 16 godina

Pravi izbor Macvana.Jos je mlad i ne treba mu dobar trener,zdrava sredina i mirno mesto gde moze da napreduje.Da je ostao kod Covica propao bi kao i svi koji ostanu posle dvadesete.Sreca za Teodosica da je Covic radi svog sina morao da ga proda inace bi i on istruleo u FMP-u.Nadam se da ce mali Covic docekati penziju u FMP-u,dok bi Jeremic trebao sto pre da pobegne jer zbog tatinog sina on nece uspeti.Vidi sta radi Ercegu umesto da decka pusti da ide kada je prerastao sredinu on ga drzi i sputava.Da mu je sin visok 210cm Erceg i Labovic bi vec odavno otperjali iz FMP-a.A da Covic hoce npr titulu on bi doveo Palasia ili Cook-a da razigravaju ostale dobre igrace FMP-a i samim tim bi ih ucinili mnogo boljim nego sto trenutno jesu.

Slavoljub

pre 16 godina

@MJ
Ne mislom ja da Hemofarm nije dobar klub, naprotiv. Samo mislim da je za Macvana bilo najbolje da prvi ugovor potpise za Zeleznikom, jer se pokazalo u praksi da Zeleznik ima najbolje uslove za razvoj i napredak mladih igraca. Mislim da bi Macvan postao bolji igrac ako bi proveo u Zelezniku jos 2 godine.

Peca

pre 16 godina

Pljuc, pljuc... po Hemofarmu?
Mozda nema navijace, ekstreme i primitivce, ali ima jednu od najvecih posecenosti i jednu od najnormalnijih publika! Momak dolazi u zdravu sredinu gde ce napredovati! A vi se pojedite...

moj_zarko

pre 16 godina

lepo rece neki li ( zaboravio sam mu ime) da ima dojavu da ce Macvan zavrsiti u Hemofarmu...Steta, Vise bih voleo da je otisao u Zvezdu :))

Moje ime

pre 16 godina

Ovaj FMP je bas pukao. Ne mogu se svake godine prodavati igraci, a da se to kad tad ne odrazi na rezultat (sto je posebno vidljivo ove sezone). Sad im odlaze igraci, a da ni mec u profi konkurenciji nisu odigrali. Tuzno.

Y/Kv

pre 16 godina

Momak ce proci kao sto su prosli talenti "Jestratijevic,Vujanic,Bogdanovic"koji su preko hleba trazili pogacu.
Okoreli sa Delija a ipak mislim da FMP ima najbolju skolu i rad,kao i uslove za 24h treniranja-a sta jos treba jednom mladom talentu?

VU

pre 16 godina

U Slogu treba on da dodje. Mi znamo tajnu kako da stvorimo dobrog centra, kao sto su Divac i Krstic. Ovako ce samo biti podredjen rezultatu kluba i nece dostici svoj potencijalni maksimum. U Hemofarmu ce se utopiti u sivilo, jer klub nema navijace niti je atmosfera na nivou.

Moje ime

pre 16 godina

Ovaj FMP je bas pukao. Ne mogu se svake godine prodavati igraci, a da se to kad tad ne odrazi na rezultat (sto je posebno vidljivo ove sezone). Sad im odlaze igraci, a da ni mec u profi konkurenciji nisu odigrali. Tuzno.

VU

pre 16 godina

U Slogu treba on da dodje. Mi znamo tajnu kako da stvorimo dobrog centra, kao sto su Divac i Krstic. Ovako ce samo biti podredjen rezultatu kluba i nece dostici svoj potencijalni maksimum. U Hemofarmu ce se utopiti u sivilo, jer klub nema navijace niti je atmosfera na nivou.

Peca

pre 16 godina

Pljuc, pljuc... po Hemofarmu?
Mozda nema navijace, ekstreme i primitivce, ali ima jednu od najvecih posecenosti i jednu od najnormalnijih publika! Momak dolazi u zdravu sredinu gde ce napredovati! A vi se pojedite...

analitičar

pre 16 godina

Odličan potez Mačvana. Hemofarm ima problem da igrača iz svog pogona dovede i plasira u sopstveni seniorski tim jer ih palanačkim ogovaranjem i nipodaštavanjem ubiju u pojam. Međutim, kada im dođe igrač koji je jasno upotrebljiv u seniorskom timu onda je priča sasvim druga. To je pokazao primer Stefana Markoviča, pa ako ćemo temeljnije i Džoa Vukosavljevića. Na drugoj strani su Boris Savović, Miljan Rakić, delimično i Borisov (koga je malo izvuklo igranje u OKK Beogradu) koji su došli kao vrlo mladi u Hemofarm, prošli kompletnu školu tog kluba i doživljavaju konstantno omalovažavanje. Mačvan bi se odlično uklopio u projekat u kome su Marković, Boban Marjanović (sa kojim bi predstavljao odlično uklopljen tandem), pa ako se u HF malo opamete da posle povrede "daju vazduha" i Despotoviću.
I nemojte molim vas da se pojavljuju moralisti i zaštitnici robovlasničkog poretka da nam ovde propagiraju kako je 150.000 Evra malo i ništavno obeštećenje itd. U našoj zemlji je ubedljivo najveća visina obeštećenja u svetu, tako da ne tražite "preko hleba pogaču". Normalno da se može uzeti i milion za koju godinu (što od kluba, što od reketiranja igrača), ali vrednosti su postavljene na ovaj nivo. Podsećam da je najveće obeštećenje od strane FIBA u međunarodnom prelasku po navršenih 18 godina bilo 70.000 Evra za Erdena (koji izlazi na draft i verovatno prolazi), a da je za Erazema Lorbeka bilo 40.000. Prema tome ovo je sasvim dovoljno za nekog ko je imao određenu stipendiju (ne mnogo veću od prosečnog LD), koja se smanjuje zbog ocena u školi, slavljenja posle datog koša, mirovanja posle datog koša, kad se nasmeješ, kada se ne nasmeješ...
Maki, puno sreće i zdravlja u daljoj karijeri. Svaki deo igračkog kvaliteta i popularnosti si svojim znojem zaradio!

abdul

pre 16 godina

Pravi izbor Macvana.Jos je mlad i ne treba mu dobar trener,zdrava sredina i mirno mesto gde moze da napreduje.Da je ostao kod Covica propao bi kao i svi koji ostanu posle dvadesete.Sreca za Teodosica da je Covic radi svog sina morao da ga proda inace bi i on istruleo u FMP-u.Nadam se da ce mali Covic docekati penziju u FMP-u,dok bi Jeremic trebao sto pre da pobegne jer zbog tatinog sina on nece uspeti.Vidi sta radi Ercegu umesto da decka pusti da ide kada je prerastao sredinu on ga drzi i sputava.Da mu je sin visok 210cm Erceg i Labovic bi vec odavno otperjali iz FMP-a.A da Covic hoce npr titulu on bi doveo Palasia ili Cook-a da razigravaju ostale dobre igrace FMP-a i samim tim bi ih ucinili mnogo boljim nego sto trenutno jesu.

Y/Kv

pre 16 godina

Momak ce proci kao sto su prosli talenti "Jestratijevic,Vujanic,Bogdanovic"koji su preko hleba trazili pogacu.
Okoreli sa Delija a ipak mislim da FMP ima najbolju skolu i rad,kao i uslove za 24h treniranja-a sta jos treba jednom mladom talentu?

zoran

pre 16 godina

Ma sta ko pricao logican izbor za Macvana redom su klubovi,redom:Partizan,Hemofarm,Zeleznik,Zvezda...
Sto se tice toga da li ga Partizan nece ili hoce mislim da je svima jasno da ga Partizan hoce ali za nas su tih 150 000 evra velika para.Mi iza sebe nemamo giganta kakav je Hemofarm a nemamo kao nase komsije ni dzavu iza nas...mi smo jednostavno dosta finansijski slabiji od Hemofarma i Zvezde i toga treba biti svestan.Ako ne ode u Hemofarm nece pogresiti jer izgleda da Partizan nema kesa.Ovako igrace on i narednih godina Uleb Kup dok ce evroligu ipak gledati iz Vrsca na TV-u

moj_zarko

pre 16 godina

lepo rece neki li ( zaboravio sam mu ime) da ima dojavu da ce Macvan zavrsiti u Hemofarmu...Steta, Vise bih voleo da je otisao u Zvezdu :))

debeli

pre 16 godina

PARTIZANU treba Erceg a ne Macvan. On treba da placa Partizanu da bi igrao a ne kao on postavlja uslove. Tako ce i zavrsiti , eto njega u Madjarskoj, kiparskoj, belgijskoj ligi za 2 sezone. Nista novo...

Ja Homer Krupni

pre 16 godina

Pa valjda je dečko uskapirao da ne treba da se sprema za neku omladinsku američku ligu kao gosn Kosta, već da postane dobar evropski igrač, dobar patriota i igrač Srpske reprezentacije. Nije hteo da udje u kamp crnogorske filijale u BGDu tzv Igokea. Neki sad kažu ma neeeeeeeeee, mi nikad nismo ni hteli njega da ukrademo od FMP-a, on je trebao da dodje sam i da se pokloni velikom Homeru.
Stvarno mislim da bi ovde neki najviše voleli jedno klubaški sistem kao nekad jednopartijski sistem. Pa neka onda i žive u 17 veku!

Mua

pre 16 godina

@analiticar
...svaka ti je na mestu...
Sto se tice Macvana,meni je samo izuzetno drago da je ostao u drzavi,da se kompletno formira kao igrac,i pokaze ovim skepticima sta je azdaja pod obrucima,i pri tom veliki patriota koji za drzavni tim na svakoj tekmi daje 400%. Samo hrabro momcino!

blacy

pre 16 godina

Pa ljudi sta je vama??
Sasvim je razumljivo da je otisao u Hemofarm! Muta mu je bio selektor i trener u reprezentaciji, i ne mora da se dokazuje njemu kao nekom drugom sto bi morao!

Navijao sam da dodje u Partizan, i sad bi isto voleo, zbog Partizana da dodje u Partizan, a za njega je ipak bolje da ode tamo gde ce imati puno poverenje trenera i sigurnu minutazu! A u Hemofarmu ce biti tako.

Samo napred mali!

Hipoteticki

pre 16 godina

Prava je stvar sto u Srbiji postoji jedan tako dobar i ambiciozan klub, koji nije iz Beograda, a koji pritom ne egzistira na grbaci drzave, vec sami stvaraju sve sto imaju. Prvo sjajna dvorana, a zatim i mladi igraci. Dovedjenjem Markovica, Marjanovica i sad Macvana pokazuju da imaju "nos" i da ulazu u prave stvari. Voleo bih da ih vidim da osvoje titulu i da igraju u Evroligi, siguran sam da bi onda imali jos jaci tim, bez kuknjave na budzet i svetske zavere. Uzgred, gospodin Vujosevic rece da Partizan ne zeli Macvana "da ne bi otvarao front sa FMP-om". To je lepo, samo ne znam zasto se slicno nisu ponasali kad su Zvezdi otimali Vujanica i Bogdanovica. Ili je mozda u srpskoj kosarci opasnije otvoriti front sa FMP-om nego sa Zvezdom za koju navija vise od pola Srbije?

Micko #6

pre 16 godina

Macvane, po meni, nazalost to nije dobar potez...
I sam si upoznat sa situacijom pojedinih igraca u Hemofarmu, koji su takodje rodom iz BP (jedan je prosao, drugi prolazi njihovu skolu, nisu mnogo uradili...)
Ako se usprotivis Muti, ili ne svidis, zaboravice te kao igraca, i samo ces grejati klupu, STO NIKAKO NE ZASLUZUJES!!!
Nadam se da ces uspeti, zelim ti svu srecu ovoga sveta...
I nastavi da razbijas kao i u mladjim kategorijama, kada smo zajedno sve cistili sa terena...
KK "Dunav", BP

losmi

pre 16 godina

vu krstic je igrao u masincu ne u slogi...iskreno mislim da macvan nije toliko dobar koliko su ga prestavili,mislim da je zreliji od svoje generacije,smatram da nece biti vrhunski...opet dule svajn bi ga prvi pokupio ne bi on tek tako propustao igraca stara je to lisica,kacenje sa fmp:))))...

loshmi

pre 16 godina

Partizan je ispao korektan prema ovoj situaciji..Kada bi se vise postovali izmedju sebe i drugi bi nas vise postovali

NAPRED PARTIZAN!!!

Nikola

pre 16 godina

Odlican izbor, bez obzira sto je odlican, ipak je jako mlad, i nije lako nositi se sa seniorima. U HF ce imati odlicnog trenera i nadam se minutazu i ulogu koja mu treba da bi postao vrhunski igrac. Setite se odakle je otisao milicic, a hteli mi to da priznamo ili ne, da iako je u glavi .... ipak je odlican igrac!

Farmacet Li

pre 16 godina

Odlican izbor. Hepofarm je trenutno u programu stvaranja mladog tima. Ukoliko se bude trudio i radio na pravi nacin imace priliku da stvori generaciju Hemorarma koje ce se svi secati. Muta je trener koji zna da radi sa mladima, i sigurno je da, ako se Macvan bude trudio, da ce i uspeti. Hemofarm Sampion

dr Nick Riviera

pre 16 godina

sine ako nisi shvatio da je Partizan jedini klub u Srbiji u kome bi ti kao igrac napredovao. Onda ce slabo igrac od tebe da postane

Slavoljub

pre 16 godina

@MJ
Ne mislom ja da Hemofarm nije dobar klub, naprotiv. Samo mislim da je za Macvana bilo najbolje da prvi ugovor potpise za Zeleznikom, jer se pokazalo u praksi da Zeleznik ima najbolje uslove za razvoj i napredak mladih igraca. Mislim da bi Macvan postao bolji igrac ako bi proveo u Zelezniku jos 2 godine.

Micko #6

pre 16 godina

@analiticar....
Jel ti stvarno mislis da ce ti igraci koje si nabrojao, ikada otici u neki jaci evropski klub???????
Ako tako mislis, grdno se varas....
Ja bi zaista voleo, ali to nije realno za ocekivati...

barkley

pre 16 godina

Najbolje je da pobegne sto dalje odavde a pogotovu od Covica koji iskoristi od igraca sve i onda ga upropasti!Jedan od primera je Jorovic- dok je osvajao trofeje u Zelezniku svi su ga tapsali a kada se povredio sutnuli su ga kao dzukelu na ulicu bez plate i podrske (zasto Covic ne okaci njegov dres na svodove dvorane kad mu je doneo najvise trofeja,nego su okaceni dresovi onih za koje je uzeo dobru lovu sem onog crnje koji je bio marketinski potez).Najbolje je da pita Pantica kako je on prosao i zasto je otisao iz fmp-a! Zato je najbolje da ode sto dalje iz Srbije jer vise ni nasa skola kosarke nije superiorna u Evropi!

coa_pfc

pre 16 godina

:))) al mi stvarno nemam novca ni kao FMP, zvezda a kamoli Hemofarm(pocinje da ih sponzorise centrala-neke svabe). Djukic jednom rece:"kad nema love, ostaje prostora za srce". romadown!!!

Ja Homer Krupni

pre 16 godina

Pa valjda je dečko uskapirao da ne treba da se sprema za neku omladinsku američku ligu kao gosn Kosta, već da postane dobar evropski igrač, dobar patriota i igrač Srpske reprezentacije. Nije hteo da udje u kamp crnogorske filijale u BGDu tzv Igokea. Neki sad kažu ma neeeeeeeeee, mi nikad nismo ni hteli njega da ukrademo od FMP-a, on je trebao da dodje sam i da se pokloni velikom Homeru.
Stvarno mislim da bi ovde neki najviše voleli jedno klubaški sistem kao nekad jednopartijski sistem. Pa neka onda i žive u 17 veku!

Y/Kv

pre 16 godina

Momak ce proci kao sto su prosli talenti "Jestratijevic,Vujanic,Bogdanovic"koji su preko hleba trazili pogacu.
Okoreli sa Delija a ipak mislim da FMP ima najbolju skolu i rad,kao i uslove za 24h treniranja-a sta jos treba jednom mladom talentu?

Peca

pre 16 godina

Pljuc, pljuc... po Hemofarmu?
Mozda nema navijace, ekstreme i primitivce, ali ima jednu od najvecih posecenosti i jednu od najnormalnijih publika! Momak dolazi u zdravu sredinu gde ce napredovati! A vi se pojedite...

debeli

pre 16 godina

PARTIZANU treba Erceg a ne Macvan. On treba da placa Partizanu da bi igrao a ne kao on postavlja uslove. Tako ce i zavrsiti , eto njega u Madjarskoj, kiparskoj, belgijskoj ligi za 2 sezone. Nista novo...

dr Nick Riviera

pre 16 godina

sine ako nisi shvatio da je Partizan jedini klub u Srbiji u kome bi ti kao igrac napredovao. Onda ce slabo igrac od tebe da postane

Hipoteticki

pre 16 godina

Prava je stvar sto u Srbiji postoji jedan tako dobar i ambiciozan klub, koji nije iz Beograda, a koji pritom ne egzistira na grbaci drzave, vec sami stvaraju sve sto imaju. Prvo sjajna dvorana, a zatim i mladi igraci. Dovedjenjem Markovica, Marjanovica i sad Macvana pokazuju da imaju "nos" i da ulazu u prave stvari. Voleo bih da ih vidim da osvoje titulu i da igraju u Evroligi, siguran sam da bi onda imali jos jaci tim, bez kuknjave na budzet i svetske zavere. Uzgred, gospodin Vujosevic rece da Partizan ne zeli Macvana "da ne bi otvarao front sa FMP-om". To je lepo, samo ne znam zasto se slicno nisu ponasali kad su Zvezdi otimali Vujanica i Bogdanovica. Ili je mozda u srpskoj kosarci opasnije otvoriti front sa FMP-om nego sa Zvezdom za koju navija vise od pola Srbije?

moj_zarko

pre 16 godina

lepo rece neki li ( zaboravio sam mu ime) da ima dojavu da ce Macvan zavrsiti u Hemofarmu...Steta, Vise bih voleo da je otisao u Zvezdu :))

Slavoljub

pre 16 godina

@MJ
Ne mislom ja da Hemofarm nije dobar klub, naprotiv. Samo mislim da je za Macvana bilo najbolje da prvi ugovor potpise za Zeleznikom, jer se pokazalo u praksi da Zeleznik ima najbolje uslove za razvoj i napredak mladih igraca. Mislim da bi Macvan postao bolji igrac ako bi proveo u Zelezniku jos 2 godine.

Nikola

pre 16 godina

Odlican izbor, bez obzira sto je odlican, ipak je jako mlad, i nije lako nositi se sa seniorima. U HF ce imati odlicnog trenera i nadam se minutazu i ulogu koja mu treba da bi postao vrhunski igrac. Setite se odakle je otisao milicic, a hteli mi to da priznamo ili ne, da iako je u glavi .... ipak je odlican igrac!

loshmi

pre 16 godina

Partizan je ispao korektan prema ovoj situaciji..Kada bi se vise postovali izmedju sebe i drugi bi nas vise postovali

NAPRED PARTIZAN!!!

Farmacet Li

pre 16 godina

Odlican izbor. Hepofarm je trenutno u programu stvaranja mladog tima. Ukoliko se bude trudio i radio na pravi nacin imace priliku da stvori generaciju Hemorarma koje ce se svi secati. Muta je trener koji zna da radi sa mladima, i sigurno je da, ako se Macvan bude trudio, da ce i uspeti. Hemofarm Sampion

zoran

pre 16 godina

Ma sta ko pricao logican izbor za Macvana redom su klubovi,redom:Partizan,Hemofarm,Zeleznik,Zvezda...
Sto se tice toga da li ga Partizan nece ili hoce mislim da je svima jasno da ga Partizan hoce ali za nas su tih 150 000 evra velika para.Mi iza sebe nemamo giganta kakav je Hemofarm a nemamo kao nase komsije ni dzavu iza nas...mi smo jednostavno dosta finansijski slabiji od Hemofarma i Zvezde i toga treba biti svestan.Ako ne ode u Hemofarm nece pogresiti jer izgleda da Partizan nema kesa.Ovako igrace on i narednih godina Uleb Kup dok ce evroligu ipak gledati iz Vrsca na TV-u

Moje ime

pre 16 godina

Ovaj FMP je bas pukao. Ne mogu se svake godine prodavati igraci, a da se to kad tad ne odrazi na rezultat (sto je posebno vidljivo ove sezone). Sad im odlaze igraci, a da ni mec u profi konkurenciji nisu odigrali. Tuzno.

VU

pre 16 godina

U Slogu treba on da dodje. Mi znamo tajnu kako da stvorimo dobrog centra, kao sto su Divac i Krstic. Ovako ce samo biti podredjen rezultatu kluba i nece dostici svoj potencijalni maksimum. U Hemofarmu ce se utopiti u sivilo, jer klub nema navijace niti je atmosfera na nivou.

Micko #6

pre 16 godina

Macvane, po meni, nazalost to nije dobar potez...
I sam si upoznat sa situacijom pojedinih igraca u Hemofarmu, koji su takodje rodom iz BP (jedan je prosao, drugi prolazi njihovu skolu, nisu mnogo uradili...)
Ako se usprotivis Muti, ili ne svidis, zaboravice te kao igraca, i samo ces grejati klupu, STO NIKAKO NE ZASLUZUJES!!!
Nadam se da ces uspeti, zelim ti svu srecu ovoga sveta...
I nastavi da razbijas kao i u mladjim kategorijama, kada smo zajedno sve cistili sa terena...
KK "Dunav", BP

abdul

pre 16 godina

Pravi izbor Macvana.Jos je mlad i ne treba mu dobar trener,zdrava sredina i mirno mesto gde moze da napreduje.Da je ostao kod Covica propao bi kao i svi koji ostanu posle dvadesete.Sreca za Teodosica da je Covic radi svog sina morao da ga proda inace bi i on istruleo u FMP-u.Nadam se da ce mali Covic docekati penziju u FMP-u,dok bi Jeremic trebao sto pre da pobegne jer zbog tatinog sina on nece uspeti.Vidi sta radi Ercegu umesto da decka pusti da ide kada je prerastao sredinu on ga drzi i sputava.Da mu je sin visok 210cm Erceg i Labovic bi vec odavno otperjali iz FMP-a.A da Covic hoce npr titulu on bi doveo Palasia ili Cook-a da razigravaju ostale dobre igrace FMP-a i samim tim bi ih ucinili mnogo boljim nego sto trenutno jesu.

losmi

pre 16 godina

vu krstic je igrao u masincu ne u slogi...iskreno mislim da macvan nije toliko dobar koliko su ga prestavili,mislim da je zreliji od svoje generacije,smatram da nece biti vrhunski...opet dule svajn bi ga prvi pokupio ne bi on tek tako propustao igraca stara je to lisica,kacenje sa fmp:))))...

analitičar

pre 16 godina

Odličan potez Mačvana. Hemofarm ima problem da igrača iz svog pogona dovede i plasira u sopstveni seniorski tim jer ih palanačkim ogovaranjem i nipodaštavanjem ubiju u pojam. Međutim, kada im dođe igrač koji je jasno upotrebljiv u seniorskom timu onda je priča sasvim druga. To je pokazao primer Stefana Markoviča, pa ako ćemo temeljnije i Džoa Vukosavljevića. Na drugoj strani su Boris Savović, Miljan Rakić, delimično i Borisov (koga je malo izvuklo igranje u OKK Beogradu) koji su došli kao vrlo mladi u Hemofarm, prošli kompletnu školu tog kluba i doživljavaju konstantno omalovažavanje. Mačvan bi se odlično uklopio u projekat u kome su Marković, Boban Marjanović (sa kojim bi predstavljao odlično uklopljen tandem), pa ako se u HF malo opamete da posle povrede "daju vazduha" i Despotoviću.
I nemojte molim vas da se pojavljuju moralisti i zaštitnici robovlasničkog poretka da nam ovde propagiraju kako je 150.000 Evra malo i ništavno obeštećenje itd. U našoj zemlji je ubedljivo najveća visina obeštećenja u svetu, tako da ne tražite "preko hleba pogaču". Normalno da se može uzeti i milion za koju godinu (što od kluba, što od reketiranja igrača), ali vrednosti su postavljene na ovaj nivo. Podsećam da je najveće obeštećenje od strane FIBA u međunarodnom prelasku po navršenih 18 godina bilo 70.000 Evra za Erdena (koji izlazi na draft i verovatno prolazi), a da je za Erazema Lorbeka bilo 40.000. Prema tome ovo je sasvim dovoljno za nekog ko je imao određenu stipendiju (ne mnogo veću od prosečnog LD), koja se smanjuje zbog ocena u školi, slavljenja posle datog koša, mirovanja posle datog koša, kad se nasmeješ, kada se ne nasmeješ...
Maki, puno sreće i zdravlja u daljoj karijeri. Svaki deo igračkog kvaliteta i popularnosti si svojim znojem zaradio!

blacy

pre 16 godina

Pa ljudi sta je vama??
Sasvim je razumljivo da je otisao u Hemofarm! Muta mu je bio selektor i trener u reprezentaciji, i ne mora da se dokazuje njemu kao nekom drugom sto bi morao!

Navijao sam da dodje u Partizan, i sad bi isto voleo, zbog Partizana da dodje u Partizan, a za njega je ipak bolje da ode tamo gde ce imati puno poverenje trenera i sigurnu minutazu! A u Hemofarmu ce biti tako.

Samo napred mali!

Mua

pre 16 godina

@analiticar
...svaka ti je na mestu...
Sto se tice Macvana,meni je samo izuzetno drago da je ostao u drzavi,da se kompletno formira kao igrac,i pokaze ovim skepticima sta je azdaja pod obrucima,i pri tom veliki patriota koji za drzavni tim na svakoj tekmi daje 400%. Samo hrabro momcino!

coa_pfc

pre 16 godina

:))) al mi stvarno nemam novca ni kao FMP, zvezda a kamoli Hemofarm(pocinje da ih sponzorise centrala-neke svabe). Djukic jednom rece:"kad nema love, ostaje prostora za srce". romadown!!!

Micko #6

pre 16 godina

@analiticar....
Jel ti stvarno mislis da ce ti igraci koje si nabrojao, ikada otici u neki jaci evropski klub???????
Ako tako mislis, grdno se varas....
Ja bi zaista voleo, ali to nije realno za ocekivati...

barkley

pre 16 godina

Najbolje je da pobegne sto dalje odavde a pogotovu od Covica koji iskoristi od igraca sve i onda ga upropasti!Jedan od primera je Jorovic- dok je osvajao trofeje u Zelezniku svi su ga tapsali a kada se povredio sutnuli su ga kao dzukelu na ulicu bez plate i podrske (zasto Covic ne okaci njegov dres na svodove dvorane kad mu je doneo najvise trofeja,nego su okaceni dresovi onih za koje je uzeo dobru lovu sem onog crnje koji je bio marketinski potez).Najbolje je da pita Pantica kako je on prosao i zasto je otisao iz fmp-a! Zato je najbolje da ode sto dalje iz Srbije jer vise ni nasa skola kosarke nije superiorna u Evropi!