MLS Kup: "Nikad ne potcenjujte srce šampiona"

Hjuston je tako ostao sa perfektnim učinkom: u dve sezone postojanja ima dve titule i postao je prvi tim koji sa dve uzastopne titule reprizirao uspeh DC Junajteda iz 1996 i 1997. Ta statistika čak malo vara zato što se efektivno radi o bivšem, izuzetno uspešnom, klubu iz San Hozea. Na kraju 2005. sezone, liga je dozvolila vlasnicima San Hoze Kvejksa je da presele franšizu u Teksas sa svim igračima i osobljem, ali su istorijski rezultati i ime kluba ostali u vlasništvu lige dok se ne nađu novi vlasnici koji će nastaviti sa vođenjem kluba iz severne Kalifornije (što se desilo ove godine i “novi” Kvejksi počinju da igraju 2008.)

Radi se o vrlo iskusnoj grupi igrača koja je uzela 2 titule u San Hozeu (2001. i 2003.), i još dve u Hjustonu i tako je postala prvi tim koji može da parira DC Junajtedu – dinastiji u američkom fudbalu, koja ima 4 titule. Taj uspeh jos slađim čini to sto je meč igran upravo u Vašingtonu, pred publikom najtrofejnijeg američkog fudbalskog kluba.

Vladimir Olić
Pošaljite komentar
 1. Sjajan tekst, dobro je sto naglasak nije stavljen na proslost, nego su potencirana desavanja vezana za aktuelno finale.
  MLS je zanimljivija za gledanje i pracenje, nego sto to pretpostavljaju oni koji nikad nisu odvojili vreme da odgledaju par utakmica odatle.
  G. Olic je uocio vrlo bitnu stvar, da severnoamericki igraci predstavljaju pravi kvalitet lige, odnosno da bolje prolaze timovi koji zasnivaju svoju igru na prilicno talentovanim domacim klincima i iskusnim MLS igracima, od onih koji su se orijentisali na dovodjenje zvezda cija karijera nije na vrhuncu, ipak, iako nije sasvim u silaznoj putanji.
  Dosta je i igraca koji su se okusali u evropskim timovima (Skotska, Engleska, Nemacka, Francuska, Holandija), a igra se ofanzivniji fudbal od vecine liga koje imamo prilike da gledamo.
  Bravo za ideju, ali i za sam tekst, u svakom slucaju!
  (zile, 20. novembar 2007 20:13)

  # Link komentara

 2. Kao sto sam i mislio prije pocetka play-offa Houston vs. New England (Houston pobjedjuje...) Sljedece godine Chicago fire! ;)
  (G, 21. novembar 2007 01:04)

  # Link komentara

 3. Za 15 godina MLS ce biti jedna od najjacih liga na svetu.Nikad ne potcenjuj Amerikance.
  (Maramax, 24. novembar 2007 00:26)

  # Link komentara

 4. Shta je to mls? ja sam prvo pomislio msl meridian super liga..pa sam onda izvalio da nije to to! kakva bre americka liga,hahah..oni su u rangu sa voshom i ofk-om!
  (pancevo, 26. novembar 2007 10:58)

  # Link komentara

 5. MLS liga je jaca od vecine evropskih liga, za neobavestene.
  (koki, 10. decembar 2007 12:12)

  # Link komentara

 6. E, vazi shto su najjachi. Pa jel' si ti gledao njihova shtaro dva najbolja kluba? Mala Moshtanica-Guncati je opasnija tekma od onog. Vidi se da nemaju shlifa momci.
  (Binelli, 14. decembar 2007 04:05)

  # Link komentara