Ponedeljak, 12.11.2007.

02:51

Rat navijača i policije u Rimu

Izvor: B92

Rat navijaèa i policije u Rimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

xmas

pre 16 godina

Pa sada lepo partizan da se kazni zbog ovog.... Ja mislim da je sve zbog onih kisobrana koji su nosili Laziovi navijaci.... Sto njih sada niko ne kazni... A? Cutimo..... I treba da cutimo.... A zandari su posebna prica.....
A.C.A.B.

Nelson Muntz

pre 16 godina

Da se ovo desilo u Srbiji,Izbacili bi nas iz Fifa, i zabranili ucesce na svim Uefinim i Fifinim takmicenjima na 10 godina
(Igor, 12. novembar 2007 10:14)
Игоре, ниси у праву!
Да се ово десило код нас, полицајац би био кажњен са одбијањем 20% од плате, јер није добро нишанио( убио само једног навијача, а могао је и 3 са једним метком), а затим би га Јочић за казну поставио за личног телохранитеља уз 200% већу плату. Због изузетних резултата у обуци нових кадрова, командир полицајца убице, добио би ванредно унапређење, новчану награду и поклон - хромирани пиштољ великог калибра са посветом министра Јочића. Потом би био ухапшен шеснаестогодишњи навијач са заставом (замислите, еееејј са ЗАСТАВОМ) који је стајао на 50 метара од погинулог навијача и узвикивао пароле против полиције и власти. Био би осуђен на 5 година затвора, по хитном поступку, уз доживотну забрану присуствовања свим утакмицама. Његов отац, уз обилату помоћ доброг адвоката, пролази само са годину дана затвора због ношења смртоносног кишобрана. Након тога би Јочић поново забранио кишобране и жваке на стадионима, јер су исти пронађени и у ауту убијеног. Следи казна Звезди од 300.000 динара због лоше организације утакмице у којој се клицало против власти. Да се не увреде, са 150.000 динара бивају кажњени и сви остали клубови (сва 3) који имају навијаче. Наши презаузети посланици скупштине Србије, на једвите јаде проналазе мало времена (између 2 заседања намењена повећавању сопствених плата) да донесу нови предлог закона о спречавању насиља на спортским приредбама. Тим новим предлогом се на свим утакмицама забрањују гледаоци! Ако нема гледалаца, нема ни насиља, и што је најважније, нема ко ни да викне нешто против власти.
Ето, Игоре, то би се десило код нас!

Peter Tosh

pre 16 godina

"naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident." заслужио да погине ако је био у групи, браво!
''nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.'' Па јел' требао да погине или не, шта је сада?
'' upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.'' Види се да ти много дуго не идеш на утакмице, не постоје више копља, како врли министар воли да каже, већ се заставе каче на такмичарце (штапови за пецање без проводника) који на својих 6 метара имају тежину од 250 грама и које праве кинези од неког очајног графита и картона. Ако са тим успеш икога икако да повредиш скидам ти капу. У противном личиш само на још једног од оних ''навијачких аналитичара'' који је последњи пут био на стадиону када је динар био марка али им то не смета да се праве паметни. . .

PERA BLOK 38

pre 16 godina

Znao sam da ce biti ovako, i treba da bude... Kad ovi nasi ne mogu da shvate da mi nismo majmuni i budale da bi nas maltretirali shvatice kad vide kako im prolaze italijanske kolege posle pogibije navijaca!!!
FORZA LAZIO, IRRIDUCIBILI 1987
BLOK 38 NBG

davar

pre 16 godina

Obuzdaj se covece. Vidi na sta ti lice komentari. Malo space-a, Enter-a, tacka, zapeta. Ne purnjaj ovako kao da ti zivot zavisi od post-a.

Vladan R

pre 16 godina

@ mnb
Odgovor je sadrzan u mom tekstu koji ti nazalost nisi pazljivo procitao jer u drugoj recenici naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident.Isto tako sam pri kraju komentara naglasio da nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.Moje je misljenje da zivot tog mladica na dusi treba da nosi sa podjednakom savescu i policija, koja je svakako ivise nego neprimerno reagovala(i to sam na kraju teksta naglasio tj da i policija za svoja dela treba da itekako snosi itekako veliku odgovornost ako je nastradao nevin), kao i grupa huligana koja je otpocela tucu i to je i glavni razlog sto moj komentar pocinje recima O UZROKU I UZROKU UZROKA.I samo jos jedna konstatacija a to je da sto se vise tih huligana pa bio bih cak slobodan da ih nazovem i teroristima bude neutralisano cak i na najradikalniji nacin to u toliko ti nevini mladici biti sigurniji.I jos nesto ja sam navijac Zvezde i od svoje jedaneste godine tj 30 godina idem na utakmice ali na zalost vise ne idem na sever jer mi se desavlo da u guzvi da tako kazem ocesem se o nekog tj sudarim se i kada se okrenem da se izvinem on me iskolacenih ociju pita "sa je bre pi... ti mat..... sta me gledas" i samo ceka da nestokazem pa da se pobije i to ne samo on vec cela grupa pijanih i nafiksanih mu drugova.E o takvim osobama ja u tekstu govorim sa nipodastavanjem i na takve treba primeniti bukvalno ali bas bukavalno najradikalnije mere.

Vladan R

pre 16 godina

@ Todor PFC

Dobro slazem se sa tobom da se pirotehnika unosi kao sto si rekao ili da ih unose devojka a cesto ih i neko iz kluba ranije unese moj iskaz je bio vise tako da kazem figurativni primer da ako je to neko pokusao da onda samo daje razlog za zabranu unosenja velikih zastava.Posto si navijac Partizana ne znam koliko imas godina ali ako si malo starije verovatnose secas a ako nisi onda da te podsetim na 90 i neki derbi na Marakanim a na kojem je doslo posle utakmice do tuce navijaca Zvezde i Partizana to bese utakmica kada je Sipka svirao penalza CZ u 90 minutu i to je bio razlog da posle utakmice navijaci Partizana uskoce ne teren a kao odgovor to su uradili i navijaci Zvezde i upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.Upravo nekoliko dana pre toga sukoba je bio film kosovski boj i veruj mi na rec slika je bila 100 % ista. Takva ponasanja kao i koriscenje tvrdih predmeta u obracunu van stadiona samo daju razlog da ovi odozgo zabrane zastave.Po meni je to glupost jer bi i sal onda trebali da zabrane jer bi pomocu njega mogao nekoga da zadavis ili obesis.Moja konstatacija je dakle da navijaci svojim neprimernim postupcima samo daju razlog zakonodavcima da donose ovako glupe zakone koji kao takvi ne deluju u smeru u kome treba da deluju a to je da povecaju sigurnost svih prisutnih na sportskim objektima

GraveDigger

pre 16 godina

Ja mislim da bi za ovo trebalo kazniti Grobare, oni su krivi za sve! Vjerovatno su oni ubili Gavrila Principa!

Samo naprijed! United Against Police!
A*C*A*B*!!!

John Terry

pre 16 godina

Znachi kad navijach ubije pandura,to se gleda kao kriminal i hapse se navijachi.
Sad kad je ubijen navijach,koji je prema italijanskim medijima sedeo u kolima (dakle nije uchestvovao u tuchi),to se onda naziva tragichnom greshkom.Trebalo bi da navijachi nadju tog drota,ili da trazhe njegovu glavu.Do tad nema smiravanja!!!
Pozdrav svima.
RIP GABRIELE

TodorPFC

pre 16 godina

Vladan R-- u pravu si za prvi deo komentara! Totalno je besmislen zakon..kome smeta zastava na ogradi? ko ne vidi tekmu od nje nek se javi ovde! cak i u ligi shampiona sme da se vitla barjacima enormnih velichina (a svi znamo koliko su rigorozni u uefi)! ko ce da se bije motkama sa barjaka? jedino ako poludimo i pobijemo se u svom kopu! svi dobro znaju da su gostujuci navijachi uvek u kavezima na drugom delu stadiona..tako da je nemoguce dohvatiti protivnichkog navijaca! inache Vladane pirotehnika se ne umotava u zastave jer ih detaljno pretresaju na ulazu! umotava se u bruce izmedju zadnjice i testisa,pa jedino da zabrane dlakavima da ulaze na stadione!
ACAB

mare

pre 16 godina

Imam druga u zandarmeriji,koji je do pre 2-3 godine isao na stadione i tekme kao i ja a sada kada ga cujem sta prica,ne mogu da poverujem.Oni njima ispiraju mozak ali zaista,prica mi kakve im filmove i priloge pustaju i cime im sve pune glavu.Oni kada dodju na stadion ispred juga i severa,uopste ne prave razliku,za njih je cela tribina huliganska,narkomanska...Eto odakle takva mrznja izmedju murije i nas.Jos kada te izlome od batina a pritom i nisi kriv,pa sta ocekivati.A i da jesi kriv,postoji sud pa brate na robiju a ne batine pa kuci. A.C.A.B. P.F.C.

Grobar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u Italiji,treba da razbiju policiju.Mozda bi i kod nas trebali malo da se vise angazuju u borbi protiv ovog glupog zakona i policije.Mi navijaci smo tim politicarima uvek bili dobri kad treba vlast da se smakne,kad je revolucija,demonstracije,uvek smo prvi a sad...Pozdrav za sve navijace koji isto misle.

Milan

pre 16 godina

"ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem." - o cemu trabunjas ti majke ti?? Radi se o maloumnim navijacima i isto toliko "pametnim" pandurima koji ne umeju nista drugo u zivotu da urade nego da unistavaju sve na sta naidju i sto im "vodja" kaze. Slede glupo gomilu i unistavaju sve uz izgovor o zlom sistemu koji je okrenut samo protiv jadnih navijaca. Kolika gomila idiotizama...

Vladan R.

pre 16 godina

Rekao bih nesto o uzroku i uzroku uzroka.Poginija jednog navijaca jeste strasna ali ako je on bio u grupi im ako je ta grupa izavala incident onda je u neku ruku sam kriv.Ja kaonavijac kada idem na utakmicu ne zelim ni sa kim da se bijem hocu da gledam utakmicu zelim da mogu da povedem sina da on stavi neko navijacko obelezje i ocekujem da zbog niko ne bude napadnut.Svakoga ko fudbal ne shvata tako treba zauvek odstraniti iz istog i ne samo iz fudbala.Sto se zakona tice jestre glupo zabraniti unosenje navijackih rekvizita kao sto su velike zastave na motkamai sl.posebno je obrazlozenje glupo da policijanevidi tribine ako vec i snimaju kamerama ili da sprcava normaslno gledanje utakmice jer tu gde su tevelike zastave su grupe navijaca koje ih pravi i donose pa je jasno da oni nemaju zamerki takvog tipa.Sto se tice roditelja sa decom oni mogu recimo najug gde uglavnom nema ovih sa zastavamai tu mogu da mirno gledaju a na Zapad i istog oni sa malo dubljim dzepom.Medjutim ima i druga strana medalje koja se pokazaje kada dodje do sukoba navijaca i kada se motkamanapada preotivnicka grupa ilida su u yastave umota pirotehnika i sl. tako da se moze reci i da su navijacisami krivi jer na odredjen nacin zloupotrebljavaju te zastave.Sto se terora navijaca ako neko gadja protivnicke igrace ili policiju tvrdim predmetima ako mih poliva mokracom ako lomi inventar sportsokog objekta onadam se ne moze reci da nisu zasluszili da da dobiju preko nosa naravnoi najveci problem je sto zbog tih huligana jer oni nisu navijaci vrlo cesto nastrada neko ko je na utakmici dosao iz da tako kazem cisto sportskih razloga.Zato po meni dati mnogo sira ovlasnjenja policiji cak i dozvolu za upotrebu oruzja protiv najgorih i najratobornijih koji svojim ponasanjem unistavaju sustinu sporta ali i odgovornost i upozorenje da u njihovoj reakciji ne sme da nastrada niko ko nije ucesnik navijackog sukoba

SPQR totti

pre 16 godina

Sedorf nije juce nosio crni povez preko ruke jer kako je rekao svaki dan ljudi umiru i ginu pa nikom nista i potpuno je u pravu i dodao je da ovo nema nikakve veze sa fudbalom.Bufon je rekao da se ovo isto moglo desiti u diskoteci i niko ne bi dizao buku oko toga.U pravu su ljudi potpuno.A ove budale sto se glupiraju treba pohapsiti jer njih nema mnogo.Dovoljno je ukloniti 100 njih i ostali ce se uplasiti jer su to obicne kukavice.

SPQR totti

pre 16 godina

Nije ovo toliko strasno koliko se cini.Mozda bude zabranjeno navijacima da idu na gostovanja i to je sve.Ne znam samo zbog cega bi FS Italije bio kaznjen.Nema nikakvog razloga i o tome niko ne razmislja ali vidim da to ovdje nekima pada na pamet.

romanista di belgrado

pre 16 godina

ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem.

juce su na skandaloznu odluku da se ipak igraju utakmice najzesce reagovali orobici iz bergama, koji su jedni od najvecih neprijatelja laziala.

takodje, nocas u rimu su barem pola snaga ultrasa koji su napali policijsku stanicu cinili romanisti.

u milanu je odrzan skup grupa sa severa na glavnom trgu, gde su se zagrljajima pozdravljali tifoserije milana i intera, bresce i verone...

Marko

pre 16 godina

Jadno je ono drustvo u kome ovi organizovani i kontrolisani niskocelasi treba da budu zastitnici slobode i borci protiv globalistickog kvazidemokratskog totalitarizma, koji, de facto, vlada svetom

Misdongard Betoligar

pre 16 godina

Italijani, ugledajte se na nas. Kod nas nema zastava, baklji i ostalog a bogami nema ni navijaca, tako da nema ni mrtvih.

lubrikant

pre 16 godina

Neverovatno! Sta je ovo, Napad na policijsku stanicu br. 13 II. deo? Ne mogu da verujem da je ovo "fudbalska" vest...mislim da ne samo italijanski, nego ni svetski fudbal nece biti vise isti ako je ovo zaista toliko ozbiljno...Nikad nisam bio veliki fan italijanske lige, ali zelim im da se sto pre izvuku i oporave od ovoga sta im se desava, jaka i prava italijanska liga je neophodna svetskom fudbalu...

davar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u njihovom bolu i besu, ali takodje mislim da je, nakon afera sa namestanjima i ovakvog ophodjenja celokupnog drustva prema sportu, krajnje vreme da UEFA kazni fudbalski savez Italije, godinu-dve, pa kada se smire i dovedu u red, tada u Evropu. Neka se samo zapitaju sta bi se desilo da je u incidentu u Italiji poginuo neki engleski, nemacki navijac, ili bilo koji navijac nekog Evropskog kluba koji nije Italijanski. A sanse postoje, pogotovo na utakmicama LS, u kojoj i Lacio ucestvuje.
Kakve bi posledice bile?

Ulixes

pre 16 godina

I niko u tim nemirima nije povredjen nadaleko opasnim huliganskim kisobranom ili zastavom koja se razapinje preko tribine? Ovakvu sliku cemo imati ubrzo i ovde ako se trafikant ne prizove pameti.

romanista di belgrado

pre 16 godina

ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem.

juce su na skandaloznu odluku da se ipak igraju utakmice najzesce reagovali orobici iz bergama, koji su jedni od najvecih neprijatelja laziala.

takodje, nocas u rimu su barem pola snaga ultrasa koji su napali policijsku stanicu cinili romanisti.

u milanu je odrzan skup grupa sa severa na glavnom trgu, gde su se zagrljajima pozdravljali tifoserije milana i intera, bresce i verone...

Misdongard Betoligar

pre 16 godina

Italijani, ugledajte se na nas. Kod nas nema zastava, baklji i ostalog a bogami nema ni navijaca, tako da nema ni mrtvih.

Ulixes

pre 16 godina

I niko u tim nemirima nije povredjen nadaleko opasnim huliganskim kisobranom ili zastavom koja se razapinje preko tribine? Ovakvu sliku cemo imati ubrzo i ovde ako se trafikant ne prizove pameti.

Milan

pre 16 godina

"ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem." - o cemu trabunjas ti majke ti?? Radi se o maloumnim navijacima i isto toliko "pametnim" pandurima koji ne umeju nista drugo u zivotu da urade nego da unistavaju sve na sta naidju i sto im "vodja" kaze. Slede glupo gomilu i unistavaju sve uz izgovor o zlom sistemu koji je okrenut samo protiv jadnih navijaca. Kolika gomila idiotizama...

SPQR totti

pre 16 godina

Sedorf nije juce nosio crni povez preko ruke jer kako je rekao svaki dan ljudi umiru i ginu pa nikom nista i potpuno je u pravu i dodao je da ovo nema nikakve veze sa fudbalom.Bufon je rekao da se ovo isto moglo desiti u diskoteci i niko ne bi dizao buku oko toga.U pravu su ljudi potpuno.A ove budale sto se glupiraju treba pohapsiti jer njih nema mnogo.Dovoljno je ukloniti 100 njih i ostali ce se uplasiti jer su to obicne kukavice.

davar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u njihovom bolu i besu, ali takodje mislim da je, nakon afera sa namestanjima i ovakvog ophodjenja celokupnog drustva prema sportu, krajnje vreme da UEFA kazni fudbalski savez Italije, godinu-dve, pa kada se smire i dovedu u red, tada u Evropu. Neka se samo zapitaju sta bi se desilo da je u incidentu u Italiji poginuo neki engleski, nemacki navijac, ili bilo koji navijac nekog Evropskog kluba koji nije Italijanski. A sanse postoje, pogotovo na utakmicama LS, u kojoj i Lacio ucestvuje.
Kakve bi posledice bile?

Grobar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u Italiji,treba da razbiju policiju.Mozda bi i kod nas trebali malo da se vise angazuju u borbi protiv ovog glupog zakona i policije.Mi navijaci smo tim politicarima uvek bili dobri kad treba vlast da se smakne,kad je revolucija,demonstracije,uvek smo prvi a sad...Pozdrav za sve navijace koji isto misle.

mare

pre 16 godina

Imam druga u zandarmeriji,koji je do pre 2-3 godine isao na stadione i tekme kao i ja a sada kada ga cujem sta prica,ne mogu da poverujem.Oni njima ispiraju mozak ali zaista,prica mi kakve im filmove i priloge pustaju i cime im sve pune glavu.Oni kada dodju na stadion ispred juga i severa,uopste ne prave razliku,za njih je cela tribina huliganska,narkomanska...Eto odakle takva mrznja izmedju murije i nas.Jos kada te izlome od batina a pritom i nisi kriv,pa sta ocekivati.A i da jesi kriv,postoji sud pa brate na robiju a ne batine pa kuci. A.C.A.B. P.F.C.

Vladan R.

pre 16 godina

Rekao bih nesto o uzroku i uzroku uzroka.Poginija jednog navijaca jeste strasna ali ako je on bio u grupi im ako je ta grupa izavala incident onda je u neku ruku sam kriv.Ja kaonavijac kada idem na utakmicu ne zelim ni sa kim da se bijem hocu da gledam utakmicu zelim da mogu da povedem sina da on stavi neko navijacko obelezje i ocekujem da zbog niko ne bude napadnut.Svakoga ko fudbal ne shvata tako treba zauvek odstraniti iz istog i ne samo iz fudbala.Sto se zakona tice jestre glupo zabraniti unosenje navijackih rekvizita kao sto su velike zastave na motkamai sl.posebno je obrazlozenje glupo da policijanevidi tribine ako vec i snimaju kamerama ili da sprcava normaslno gledanje utakmice jer tu gde su tevelike zastave su grupe navijaca koje ih pravi i donose pa je jasno da oni nemaju zamerki takvog tipa.Sto se tice roditelja sa decom oni mogu recimo najug gde uglavnom nema ovih sa zastavamai tu mogu da mirno gledaju a na Zapad i istog oni sa malo dubljim dzepom.Medjutim ima i druga strana medalje koja se pokazaje kada dodje do sukoba navijaca i kada se motkamanapada preotivnicka grupa ilida su u yastave umota pirotehnika i sl. tako da se moze reci i da su navijacisami krivi jer na odredjen nacin zloupotrebljavaju te zastave.Sto se terora navijaca ako neko gadja protivnicke igrace ili policiju tvrdim predmetima ako mih poliva mokracom ako lomi inventar sportsokog objekta onadam se ne moze reci da nisu zasluszili da da dobiju preko nosa naravnoi najveci problem je sto zbog tih huligana jer oni nisu navijaci vrlo cesto nastrada neko ko je na utakmici dosao iz da tako kazem cisto sportskih razloga.Zato po meni dati mnogo sira ovlasnjenja policiji cak i dozvolu za upotrebu oruzja protiv najgorih i najratobornijih koji svojim ponasanjem unistavaju sustinu sporta ali i odgovornost i upozorenje da u njihovoj reakciji ne sme da nastrada niko ko nije ucesnik navijackog sukoba

John Terry

pre 16 godina

Znachi kad navijach ubije pandura,to se gleda kao kriminal i hapse se navijachi.
Sad kad je ubijen navijach,koji je prema italijanskim medijima sedeo u kolima (dakle nije uchestvovao u tuchi),to se onda naziva tragichnom greshkom.Trebalo bi da navijachi nadju tog drota,ili da trazhe njegovu glavu.Do tad nema smiravanja!!!
Pozdrav svima.
RIP GABRIELE

lubrikant

pre 16 godina

Neverovatno! Sta je ovo, Napad na policijsku stanicu br. 13 II. deo? Ne mogu da verujem da je ovo "fudbalska" vest...mislim da ne samo italijanski, nego ni svetski fudbal nece biti vise isti ako je ovo zaista toliko ozbiljno...Nikad nisam bio veliki fan italijanske lige, ali zelim im da se sto pre izvuku i oporave od ovoga sta im se desava, jaka i prava italijanska liga je neophodna svetskom fudbalu...

Marko

pre 16 godina

Jadno je ono drustvo u kome ovi organizovani i kontrolisani niskocelasi treba da budu zastitnici slobode i borci protiv globalistickog kvazidemokratskog totalitarizma, koji, de facto, vlada svetom

SPQR totti

pre 16 godina

Nije ovo toliko strasno koliko se cini.Mozda bude zabranjeno navijacima da idu na gostovanja i to je sve.Ne znam samo zbog cega bi FS Italije bio kaznjen.Nema nikakvog razloga i o tome niko ne razmislja ali vidim da to ovdje nekima pada na pamet.

Vladan R

pre 16 godina

@ mnb
Odgovor je sadrzan u mom tekstu koji ti nazalost nisi pazljivo procitao jer u drugoj recenici naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident.Isto tako sam pri kraju komentara naglasio da nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.Moje je misljenje da zivot tog mladica na dusi treba da nosi sa podjednakom savescu i policija, koja je svakako ivise nego neprimerno reagovala(i to sam na kraju teksta naglasio tj da i policija za svoja dela treba da itekako snosi itekako veliku odgovornost ako je nastradao nevin), kao i grupa huligana koja je otpocela tucu i to je i glavni razlog sto moj komentar pocinje recima O UZROKU I UZROKU UZROKA.I samo jos jedna konstatacija a to je da sto se vise tih huligana pa bio bih cak slobodan da ih nazovem i teroristima bude neutralisano cak i na najradikalniji nacin to u toliko ti nevini mladici biti sigurniji.I jos nesto ja sam navijac Zvezde i od svoje jedaneste godine tj 30 godina idem na utakmice ali na zalost vise ne idem na sever jer mi se desavlo da u guzvi da tako kazem ocesem se o nekog tj sudarim se i kada se okrenem da se izvinem on me iskolacenih ociju pita "sa je bre pi... ti mat..... sta me gledas" i samo ceka da nestokazem pa da se pobije i to ne samo on vec cela grupa pijanih i nafiksanih mu drugova.E o takvim osobama ja u tekstu govorim sa nipodastavanjem i na takve treba primeniti bukvalno ali bas bukavalno najradikalnije mere.

Nelson Muntz

pre 16 godina

Da se ovo desilo u Srbiji,Izbacili bi nas iz Fifa, i zabranili ucesce na svim Uefinim i Fifinim takmicenjima na 10 godina
(Igor, 12. novembar 2007 10:14)
Игоре, ниси у праву!
Да се ово десило код нас, полицајац би био кажњен са одбијањем 20% од плате, јер није добро нишанио( убио само једног навијача, а могао је и 3 са једним метком), а затим би га Јочић за казну поставио за личног телохранитеља уз 200% већу плату. Због изузетних резултата у обуци нових кадрова, командир полицајца убице, добио би ванредно унапређење, новчану награду и поклон - хромирани пиштољ великог калибра са посветом министра Јочића. Потом би био ухапшен шеснаестогодишњи навијач са заставом (замислите, еееејј са ЗАСТАВОМ) који је стајао на 50 метара од погинулог навијача и узвикивао пароле против полиције и власти. Био би осуђен на 5 година затвора, по хитном поступку, уз доживотну забрану присуствовања свим утакмицама. Његов отац, уз обилату помоћ доброг адвоката, пролази само са годину дана затвора због ношења смртоносног кишобрана. Након тога би Јочић поново забранио кишобране и жваке на стадионима, јер су исти пронађени и у ауту убијеног. Следи казна Звезди од 300.000 динара због лоше организације утакмице у којој се клицало против власти. Да се не увреде, са 150.000 динара бивају кажњени и сви остали клубови (сва 3) који имају навијаче. Наши презаузети посланици скупштине Србије, на једвите јаде проналазе мало времена (између 2 заседања намењена повећавању сопствених плата) да донесу нови предлог закона о спречавању насиља на спортским приредбама. Тим новим предлогом се на свим утакмицама забрањују гледаоци! Ако нема гледалаца, нема ни насиља, и што је најважније, нема ко ни да викне нешто против власти.
Ето, Игоре, то би се десило код нас!

Peter Tosh

pre 16 godina

"naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident." заслужио да погине ако је био у групи, браво!
''nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.'' Па јел' требао да погине или не, шта је сада?
'' upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.'' Види се да ти много дуго не идеш на утакмице, не постоје више копља, како врли министар воли да каже, већ се заставе каче на такмичарце (штапови за пецање без проводника) који на својих 6 метара имају тежину од 250 грама и које праве кинези од неког очајног графита и картона. Ако са тим успеш икога икако да повредиш скидам ти капу. У противном личиш само на још једног од оних ''навијачких аналитичара'' који је последњи пут био на стадиону када је динар био марка али им то не смета да се праве паметни. . .

GraveDigger

pre 16 godina

Ja mislim da bi za ovo trebalo kazniti Grobare, oni su krivi za sve! Vjerovatno su oni ubili Gavrila Principa!

Samo naprijed! United Against Police!
A*C*A*B*!!!

Vladan R

pre 16 godina

@ Todor PFC

Dobro slazem se sa tobom da se pirotehnika unosi kao sto si rekao ili da ih unose devojka a cesto ih i neko iz kluba ranije unese moj iskaz je bio vise tako da kazem figurativni primer da ako je to neko pokusao da onda samo daje razlog za zabranu unosenja velikih zastava.Posto si navijac Partizana ne znam koliko imas godina ali ako si malo starije verovatnose secas a ako nisi onda da te podsetim na 90 i neki derbi na Marakanim a na kojem je doslo posle utakmice do tuce navijaca Zvezde i Partizana to bese utakmica kada je Sipka svirao penalza CZ u 90 minutu i to je bio razlog da posle utakmice navijaci Partizana uskoce ne teren a kao odgovor to su uradili i navijaci Zvezde i upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.Upravo nekoliko dana pre toga sukoba je bio film kosovski boj i veruj mi na rec slika je bila 100 % ista. Takva ponasanja kao i koriscenje tvrdih predmeta u obracunu van stadiona samo daju razlog da ovi odozgo zabrane zastave.Po meni je to glupost jer bi i sal onda trebali da zabrane jer bi pomocu njega mogao nekoga da zadavis ili obesis.Moja konstatacija je dakle da navijaci svojim neprimernim postupcima samo daju razlog zakonodavcima da donose ovako glupe zakone koji kao takvi ne deluju u smeru u kome treba da deluju a to je da povecaju sigurnost svih prisutnih na sportskim objektima

TodorPFC

pre 16 godina

Vladan R-- u pravu si za prvi deo komentara! Totalno je besmislen zakon..kome smeta zastava na ogradi? ko ne vidi tekmu od nje nek se javi ovde! cak i u ligi shampiona sme da se vitla barjacima enormnih velichina (a svi znamo koliko su rigorozni u uefi)! ko ce da se bije motkama sa barjaka? jedino ako poludimo i pobijemo se u svom kopu! svi dobro znaju da su gostujuci navijachi uvek u kavezima na drugom delu stadiona..tako da je nemoguce dohvatiti protivnichkog navijaca! inache Vladane pirotehnika se ne umotava u zastave jer ih detaljno pretresaju na ulazu! umotava se u bruce izmedju zadnjice i testisa,pa jedino da zabrane dlakavima da ulaze na stadione!
ACAB

PERA BLOK 38

pre 16 godina

Znao sam da ce biti ovako, i treba da bude... Kad ovi nasi ne mogu da shvate da mi nismo majmuni i budale da bi nas maltretirali shvatice kad vide kako im prolaze italijanske kolege posle pogibije navijaca!!!
FORZA LAZIO, IRRIDUCIBILI 1987
BLOK 38 NBG

davar

pre 16 godina

Obuzdaj se covece. Vidi na sta ti lice komentari. Malo space-a, Enter-a, tacka, zapeta. Ne purnjaj ovako kao da ti zivot zavisi od post-a.

xmas

pre 16 godina

Pa sada lepo partizan da se kazni zbog ovog.... Ja mislim da je sve zbog onih kisobrana koji su nosili Laziovi navijaci.... Sto njih sada niko ne kazni... A? Cutimo..... I treba da cutimo.... A zandari su posebna prica.....
A.C.A.B.

Milan

pre 16 godina

"ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem." - o cemu trabunjas ti majke ti?? Radi se o maloumnim navijacima i isto toliko "pametnim" pandurima koji ne umeju nista drugo u zivotu da urade nego da unistavaju sve na sta naidju i sto im "vodja" kaze. Slede glupo gomilu i unistavaju sve uz izgovor o zlom sistemu koji je okrenut samo protiv jadnih navijaca. Kolika gomila idiotizama...

Grobar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u Italiji,treba da razbiju policiju.Mozda bi i kod nas trebali malo da se vise angazuju u borbi protiv ovog glupog zakona i policije.Mi navijaci smo tim politicarima uvek bili dobri kad treba vlast da se smakne,kad je revolucija,demonstracije,uvek smo prvi a sad...Pozdrav za sve navijace koji isto misle.

SPQR totti

pre 16 godina

Sedorf nije juce nosio crni povez preko ruke jer kako je rekao svaki dan ljudi umiru i ginu pa nikom nista i potpuno je u pravu i dodao je da ovo nema nikakve veze sa fudbalom.Bufon je rekao da se ovo isto moglo desiti u diskoteci i niko ne bi dizao buku oko toga.U pravu su ljudi potpuno.A ove budale sto se glupiraju treba pohapsiti jer njih nema mnogo.Dovoljno je ukloniti 100 njih i ostali ce se uplasiti jer su to obicne kukavice.

Vladan R.

pre 16 godina

Rekao bih nesto o uzroku i uzroku uzroka.Poginija jednog navijaca jeste strasna ali ako je on bio u grupi im ako je ta grupa izavala incident onda je u neku ruku sam kriv.Ja kaonavijac kada idem na utakmicu ne zelim ni sa kim da se bijem hocu da gledam utakmicu zelim da mogu da povedem sina da on stavi neko navijacko obelezje i ocekujem da zbog niko ne bude napadnut.Svakoga ko fudbal ne shvata tako treba zauvek odstraniti iz istog i ne samo iz fudbala.Sto se zakona tice jestre glupo zabraniti unosenje navijackih rekvizita kao sto su velike zastave na motkamai sl.posebno je obrazlozenje glupo da policijanevidi tribine ako vec i snimaju kamerama ili da sprcava normaslno gledanje utakmice jer tu gde su tevelike zastave su grupe navijaca koje ih pravi i donose pa je jasno da oni nemaju zamerki takvog tipa.Sto se tice roditelja sa decom oni mogu recimo najug gde uglavnom nema ovih sa zastavamai tu mogu da mirno gledaju a na Zapad i istog oni sa malo dubljim dzepom.Medjutim ima i druga strana medalje koja se pokazaje kada dodje do sukoba navijaca i kada se motkamanapada preotivnicka grupa ilida su u yastave umota pirotehnika i sl. tako da se moze reci i da su navijacisami krivi jer na odredjen nacin zloupotrebljavaju te zastave.Sto se terora navijaca ako neko gadja protivnicke igrace ili policiju tvrdim predmetima ako mih poliva mokracom ako lomi inventar sportsokog objekta onadam se ne moze reci da nisu zasluszili da da dobiju preko nosa naravnoi najveci problem je sto zbog tih huligana jer oni nisu navijaci vrlo cesto nastrada neko ko je na utakmici dosao iz da tako kazem cisto sportskih razloga.Zato po meni dati mnogo sira ovlasnjenja policiji cak i dozvolu za upotrebu oruzja protiv najgorih i najratobornijih koji svojim ponasanjem unistavaju sustinu sporta ali i odgovornost i upozorenje da u njihovoj reakciji ne sme da nastrada niko ko nije ucesnik navijackog sukoba

davar

pre 16 godina

Podrzavam navijace u njihovom bolu i besu, ali takodje mislim da je, nakon afera sa namestanjima i ovakvog ophodjenja celokupnog drustva prema sportu, krajnje vreme da UEFA kazni fudbalski savez Italije, godinu-dve, pa kada se smire i dovedu u red, tada u Evropu. Neka se samo zapitaju sta bi se desilo da je u incidentu u Italiji poginuo neki engleski, nemacki navijac, ili bilo koji navijac nekog Evropskog kluba koji nije Italijanski. A sanse postoje, pogotovo na utakmicama LS, u kojoj i Lacio ucestvuje.
Kakve bi posledice bile?

Ulixes

pre 16 godina

I niko u tim nemirima nije povredjen nadaleko opasnim huliganskim kisobranom ili zastavom koja se razapinje preko tribine? Ovakvu sliku cemo imati ubrzo i ovde ako se trafikant ne prizove pameti.

lubrikant

pre 16 godina

Neverovatno! Sta je ovo, Napad na policijsku stanicu br. 13 II. deo? Ne mogu da verujem da je ovo "fudbalska" vest...mislim da ne samo italijanski, nego ni svetski fudbal nece biti vise isti ako je ovo zaista toliko ozbiljno...Nikad nisam bio veliki fan italijanske lige, ali zelim im da se sto pre izvuku i oporave od ovoga sta im se desava, jaka i prava italijanska liga je neophodna svetskom fudbalu...

Misdongard Betoligar

pre 16 godina

Italijani, ugledajte se na nas. Kod nas nema zastava, baklji i ostalog a bogami nema ni navijaca, tako da nema ni mrtvih.

romanista di belgrado

pre 16 godina

ovaj razvoj dogadjaja pokazuje da se zaboravljaju i najljuca ideoloska neprijateljstva medju ultrasima kada je na drugoj strani - sistem.

juce su na skandaloznu odluku da se ipak igraju utakmice najzesce reagovali orobici iz bergama, koji su jedni od najvecih neprijatelja laziala.

takodje, nocas u rimu su barem pola snaga ultrasa koji su napali policijsku stanicu cinili romanisti.

u milanu je odrzan skup grupa sa severa na glavnom trgu, gde su se zagrljajima pozdravljali tifoserije milana i intera, bresce i verone...

SPQR totti

pre 16 godina

Nije ovo toliko strasno koliko se cini.Mozda bude zabranjeno navijacima da idu na gostovanja i to je sve.Ne znam samo zbog cega bi FS Italije bio kaznjen.Nema nikakvog razloga i o tome niko ne razmislja ali vidim da to ovdje nekima pada na pamet.

John Terry

pre 16 godina

Znachi kad navijach ubije pandura,to se gleda kao kriminal i hapse se navijachi.
Sad kad je ubijen navijach,koji je prema italijanskim medijima sedeo u kolima (dakle nije uchestvovao u tuchi),to se onda naziva tragichnom greshkom.Trebalo bi da navijachi nadju tog drota,ili da trazhe njegovu glavu.Do tad nema smiravanja!!!
Pozdrav svima.
RIP GABRIELE

GraveDigger

pre 16 godina

Ja mislim da bi za ovo trebalo kazniti Grobare, oni su krivi za sve! Vjerovatno su oni ubili Gavrila Principa!

Samo naprijed! United Against Police!
A*C*A*B*!!!

PERA BLOK 38

pre 16 godina

Znao sam da ce biti ovako, i treba da bude... Kad ovi nasi ne mogu da shvate da mi nismo majmuni i budale da bi nas maltretirali shvatice kad vide kako im prolaze italijanske kolege posle pogibije navijaca!!!
FORZA LAZIO, IRRIDUCIBILI 1987
BLOK 38 NBG

Marko

pre 16 godina

Jadno je ono drustvo u kome ovi organizovani i kontrolisani niskocelasi treba da budu zastitnici slobode i borci protiv globalistickog kvazidemokratskog totalitarizma, koji, de facto, vlada svetom

mare

pre 16 godina

Imam druga u zandarmeriji,koji je do pre 2-3 godine isao na stadione i tekme kao i ja a sada kada ga cujem sta prica,ne mogu da poverujem.Oni njima ispiraju mozak ali zaista,prica mi kakve im filmove i priloge pustaju i cime im sve pune glavu.Oni kada dodju na stadion ispred juga i severa,uopste ne prave razliku,za njih je cela tribina huliganska,narkomanska...Eto odakle takva mrznja izmedju murije i nas.Jos kada te izlome od batina a pritom i nisi kriv,pa sta ocekivati.A i da jesi kriv,postoji sud pa brate na robiju a ne batine pa kuci. A.C.A.B. P.F.C.

TodorPFC

pre 16 godina

Vladan R-- u pravu si za prvi deo komentara! Totalno je besmislen zakon..kome smeta zastava na ogradi? ko ne vidi tekmu od nje nek se javi ovde! cak i u ligi shampiona sme da se vitla barjacima enormnih velichina (a svi znamo koliko su rigorozni u uefi)! ko ce da se bije motkama sa barjaka? jedino ako poludimo i pobijemo se u svom kopu! svi dobro znaju da su gostujuci navijachi uvek u kavezima na drugom delu stadiona..tako da je nemoguce dohvatiti protivnichkog navijaca! inache Vladane pirotehnika se ne umotava u zastave jer ih detaljno pretresaju na ulazu! umotava se u bruce izmedju zadnjice i testisa,pa jedino da zabrane dlakavima da ulaze na stadione!
ACAB

Vladan R

pre 16 godina

@ mnb
Odgovor je sadrzan u mom tekstu koji ti nazalost nisi pazljivo procitao jer u drugoj recenici naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident.Isto tako sam pri kraju komentara naglasio da nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.Moje je misljenje da zivot tog mladica na dusi treba da nosi sa podjednakom savescu i policija, koja je svakako ivise nego neprimerno reagovala(i to sam na kraju teksta naglasio tj da i policija za svoja dela treba da itekako snosi itekako veliku odgovornost ako je nastradao nevin), kao i grupa huligana koja je otpocela tucu i to je i glavni razlog sto moj komentar pocinje recima O UZROKU I UZROKU UZROKA.I samo jos jedna konstatacija a to je da sto se vise tih huligana pa bio bih cak slobodan da ih nazovem i teroristima bude neutralisano cak i na najradikalniji nacin to u toliko ti nevini mladici biti sigurniji.I jos nesto ja sam navijac Zvezde i od svoje jedaneste godine tj 30 godina idem na utakmice ali na zalost vise ne idem na sever jer mi se desavlo da u guzvi da tako kazem ocesem se o nekog tj sudarim se i kada se okrenem da se izvinem on me iskolacenih ociju pita "sa je bre pi... ti mat..... sta me gledas" i samo ceka da nestokazem pa da se pobije i to ne samo on vec cela grupa pijanih i nafiksanih mu drugova.E o takvim osobama ja u tekstu govorim sa nipodastavanjem i na takve treba primeniti bukvalno ali bas bukavalno najradikalnije mere.

Vladan R

pre 16 godina

@ Todor PFC

Dobro slazem se sa tobom da se pirotehnika unosi kao sto si rekao ili da ih unose devojka a cesto ih i neko iz kluba ranije unese moj iskaz je bio vise tako da kazem figurativni primer da ako je to neko pokusao da onda samo daje razlog za zabranu unosenja velikih zastava.Posto si navijac Partizana ne znam koliko imas godina ali ako si malo starije verovatnose secas a ako nisi onda da te podsetim na 90 i neki derbi na Marakanim a na kojem je doslo posle utakmice do tuce navijaca Zvezde i Partizana to bese utakmica kada je Sipka svirao penalza CZ u 90 minutu i to je bio razlog da posle utakmice navijaci Partizana uskoce ne teren a kao odgovor to su uradili i navijaci Zvezde i upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.Upravo nekoliko dana pre toga sukoba je bio film kosovski boj i veruj mi na rec slika je bila 100 % ista. Takva ponasanja kao i koriscenje tvrdih predmeta u obracunu van stadiona samo daju razlog da ovi odozgo zabrane zastave.Po meni je to glupost jer bi i sal onda trebali da zabrane jer bi pomocu njega mogao nekoga da zadavis ili obesis.Moja konstatacija je dakle da navijaci svojim neprimernim postupcima samo daju razlog zakonodavcima da donose ovako glupe zakone koji kao takvi ne deluju u smeru u kome treba da deluju a to je da povecaju sigurnost svih prisutnih na sportskim objektima

davar

pre 16 godina

Obuzdaj se covece. Vidi na sta ti lice komentari. Malo space-a, Enter-a, tacka, zapeta. Ne purnjaj ovako kao da ti zivot zavisi od post-a.

Nelson Muntz

pre 16 godina

Da se ovo desilo u Srbiji,Izbacili bi nas iz Fifa, i zabranili ucesce na svim Uefinim i Fifinim takmicenjima na 10 godina
(Igor, 12. novembar 2007 10:14)
Игоре, ниси у праву!
Да се ово десило код нас, полицајац би био кажњен са одбијањем 20% од плате, јер није добро нишанио( убио само једног навијача, а могао је и 3 са једним метком), а затим би га Јочић за казну поставио за личног телохранитеља уз 200% већу плату. Због изузетних резултата у обуци нових кадрова, командир полицајца убице, добио би ванредно унапређење, новчану награду и поклон - хромирани пиштољ великог калибра са посветом министра Јочића. Потом би био ухапшен шеснаестогодишњи навијач са заставом (замислите, еееејј са ЗАСТАВОМ) који је стајао на 50 метара од погинулог навијача и узвикивао пароле против полиције и власти. Био би осуђен на 5 година затвора, по хитном поступку, уз доживотну забрану присуствовања свим утакмицама. Његов отац, уз обилату помоћ доброг адвоката, пролази само са годину дана затвора због ношења смртоносног кишобрана. Након тога би Јочић поново забранио кишобране и жваке на стадионима, јер су исти пронађени и у ауту убијеног. Следи казна Звезди од 300.000 динара због лоше организације утакмице у којој се клицало против власти. Да се не увреде, са 150.000 динара бивају кажњени и сви остали клубови (сва 3) који имају навијаче. Наши презаузети посланици скупштине Србије, на једвите јаде проналазе мало времена (између 2 заседања намењена повећавању сопствених плата) да донесу нови предлог закона о спречавању насиља на спортским приредбама. Тим новим предлогом се на свим утакмицама забрањују гледаоци! Ако нема гледалаца, нема ни насиља, и што је најважније, нема ко ни да викне нешто против власти.
Ето, Игоре, то би се десило код нас!

Peter Tosh

pre 16 godina

"naglasavam da je to i na neki nacin zasluzio ako i samo ako je bio u grupi i ako i samo ako je ta grupa izazvala incident." заслужио да погине ако је био у групи, браво!
''nazalost obicno stradaju nevini oni koji su kao taj nesrecni mladic sedeli ukolima gledali svojhaposla i mirno cekali da prestane tuca i jedino zeleli da odu na utakmicu.'' Па јел' требао да погине или не, шта је сада?
'' upravo u prvim redovoma su bili bas navijaci sa motkama i poprilicni dobro su ih koristili kao sredstvo za obracun.'' Види се да ти много дуго не идеш на утакмице, не постоје више копља, како врли министар воли да каже, већ се заставе каче на такмичарце (штапови за пецање без проводника) који на својих 6 метара имају тежину од 250 грама и које праве кинези од неког очајног графита и картона. Ако са тим успеш икога икако да повредиш скидам ти капу. У противном личиш само на још једног од оних ''навијачких аналитичара'' који је последњи пут био на стадиону када је динар био марка али им то не смета да се праве паметни. . .

xmas

pre 16 godina

Pa sada lepo partizan da se kazni zbog ovog.... Ja mislim da je sve zbog onih kisobrana koji su nosili Laziovi navijaci.... Sto njih sada niko ne kazni... A? Cutimo..... I treba da cutimo.... A zandari su posebna prica.....
A.C.A.B.