Nedelja, 11.11.2007.

11:35

Ferer iznenadio Đokovića

Izvor: MR

Ferer iznenadio Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

105 Komentari

Sortiraj po:

Tanja

pre 16 godina

Sta reci vec.. naprijed care nas! Sta god da se desi, uz tebe smo.Nadamo se pobjedi(kao svakog puta) ali i ako izgubis isto cemo te cjeniti i postovati.!Uvijek smo uz tebe...pa sta bude nek bude!!
GO FOR IT, NOVACE SRBINE, ZA SEBE, ZA NAS I ZA SRBIJU!!!
Pozdrav iz Dallasa

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ok. Doslo je do malog nesporazuma. Ucinilo mi se da je bila zamerka na to sto sam napisala da Ferer nije bas u "top". Ne misleci tada na ovaj momenat, na ovaj turnir i ovu godinu, nego generalno. Mec sa Novakom - po zasluzi.

Bojan

pre 16 godina

@voja
Ma ne merim ja Novaka i Ferera.Zna se ko je bolji
i od koga se ocekuje da
bude mnogo bolji.Reagovao
sam samo na vasu teoriju,
sta je Ferer uradio napr.
pre 5 godina.Kakve to veze
ima.Pricamo o jucerasnjem
mecu,a kako je Ferer usao
u Top 8,mislim da se zna.
Na osnovu bodova.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Od onolikog komentara, Vi se uhvatite za "starog" Moju. Nije bila poenta da merimo Novaka i Ferera. Samo sam napisala zasto mislim da Ferer nije "top", kao neki drugi "topovi". To ste me i pitali. Nemojte da mi trazite dlaku u jajetu. Jednostavno, covek je u zivotnoj formi. Nije omirisao top 10, do ove jeseni, ima 26 godina, sedam godina profi karijere, a za tih sedam godina - pet titula i tri finala, nula mastersa i nula GS, nula finala istih. Morate priznati da malo odudara od Federera, Nadala, Rodika... Pa, i od Novaka. Kada smo vec dosli do toga da ih uporedimo - Novak je samo ove godine "pokupio" vise nego Ferer u celoj karijeri. Cinjenica je da ce i jedan i drugi debelo morati da se pomuce da bi na svojim pozicijama i ostali, a ako ostanu, onda bi mogli da pricamo o velicinama. S tim sto ja u Novaka mnogo vise verujem, zato sto daje signale (kako je igrao na mastrsima koje je osvojio), i zato sto je celih pet godina mladji. Koliko je tenisera na kratko uletelo u famoznih top ten, na par meseci i posle nestalo, da ne mozemo da im se setimo ni imena? Potreban je kontinuitet. Ferer ga nema. Cak cu bezobrazno da primetim da je Novak duze treci, nego sto je Ferer sesti, i da je razlika izmedju Novaka i sledeceg - manja, nego izmedju Ferera i 79. Masua! Necemo valjda da karijere merimo i osporavamo na osnovu jednog Sangaja i jedne sezone? Titule, finala, kontinuitet! Jedan bljesak ili jedan pad - nista ne znace. This time, next year... vidcemo.
Pozdrav!

Bojan

pre 16 godina

Bravo za JBG NBGD i Ulagu.
@voja
...izgubio je od starog Moje!
Pa sta i Novak je izgubio od starog Moje i to ubedljivo,
pa sta?
@Mikili
Zivota ti,nemoj Mikili opet.
Bas sam se odmorio od tih
kukumavki,a ti opet.

vladimir

pre 16 godina

za sve koje zanima, meceve mozete pratiti uzivo sa: idite na site www.myp2p.eu, i dalje samo pratite uputstva, mogu da s eprate razni sportovi,treaba samo da skinete softver za odredjenu televiziju, ja pratim meceve preko preko jedne kineske televizije....pozdrav svima

J.,sta da vam radim

pre 16 godina

@ Populo, addave, Ulaga, RS, Baneko, ARKADIJA, TeoFan, i njima slicni likovi

Neverovatna kolicina zluradosti u vasim komentarima!

NOVAK CE BITI BR.1, bez obzira na vase zelje!

ps: Sledeci vasu logiku, da predlozimo i Federeru da batali tenis, zaboga izgubio je od Gonzalesa.

Jelena

pre 16 godina

Sram vas bilo!!! Srbija je prokleta i bice dok se ovako odnosi prema ljudima koji su je predstavili na najboji moguci nacin. Dobijao ili gubio Novak ja sam ponosna sto je nas. Kad procitam ovake komentare mene je sramota. Kad dobija kao da su drugi udarali lopticu al kad gubi on je napaljen, treba ga kamenovati i karijera mu je gotova. I da ovog trenutka prestane da igra on ce zauvek biti izuzetan decko za ovu nesrecnu zemlju. Isto kao i Ana i Jelena. Za razliku od njih vasi komentari samo pokazuju jednu ruzno, dvolicno, licemerno lice ove zemlje.

Jasna

pre 16 godina

Mislim da je pobeda Ferera jos jedan dokaz koliko je tesko i zahtevno biti medju prvih pet tenisera na svetu...
Svi imaju zelju da vas pobede i da naprave senzaciju!
Jer, naravno, svaka pobeda donosi bolji plasman i samopouzdanje...
Ako ste treci teniser na svetu, protivnici daju maksimum da vas pobede...
A ako im prevelikim brojem gresaka jos i vi izadjete u susret, poraz je neizbezan...
Ja nisam gledala ceo mec; kraj prvog seta i drugi set...
kada sam cula koliko je
gresaka Novak napravio, samo sam uzdahnula i rekla: "Bice tesko..."
Na zalost, bilo je nemoguce...
Novak je izgubio taj mec i time umanjio sanse da se nadje u polufinalu...
Pobede u preostala dva meca u grupi su moguce i ja ocekujem od njega de pobedi i Nadala i Gaskea...
Novak to moze i pokazao je da moze!
Ako je umoran, ako se nije dovoljno oporavio od naporne sezone, imace priliku za popravni sledece godine!
Ja verujem da ce Novak i sledece godine biti na zavrsnom turniru i da ce svim "nevernim Tomama" dokazati da moze da bude broj 1!

SAMO NAPRED NOVACE!

predo

pre 16 godina

Najinteresantnije je da najrealniji komentar napise jedna Maja (ne postcijenjujem zensku stranu, ali njihovo gledanje sporta je malo drugacije), pored toliko tzv. strucnjaka. Mnogo je vas ovde prilicno mlado, pa ne znate kako je to "prvi put". Uvjek prilicno trapavo, ma kako se pripremili. Za Novaka i nase djevojke se mnoge stvari desavaju po prvi put i ovo im je prvi top 8 u njihovoj karijeri. Bez obzira sto je to jos uvjek tenis i prebacivanje loptice preko mreze, svaki turnir ima svoje specificnosti i nije slucajno da se u finalu zenskog mastersa nadju dvije naiskusnije (po igranju na ovakvim turnirima). Novak je vec sad najvece ime u istoriji srpskog tenisa i drugi (poslije Ivanisevica) na prostoru bivse Jugoslavije. Cure su odmah tu nakon Monike Seles. Neko od njih ce napraviti jos vece rezultate, a neko mozda nece. Zato. zapljescimo im na onome sto su uradili ove godine, pa makar NOvak prosao kao Jelena ove godine. On je definitivno vrhunski teniser. ali i emotivni dvadesetogodisnjak, koji mora proci neke djecje bolesti. Mozda bude novi Sampras, a mozda i ne bude. Zavisi od njega, ne od nas. Nadamo se da je ovaj poraz bio samo trenutna slabost i da cemo mu vec sledecih dana pjevati hvalospjeve ovdje.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ne znam zbog cega mislite da sam potcenila Ferera. Imamo prilike da ga gledamo punih sedam godina, a ja sam pisala na osnovu opsteg utiska (mog), na osnovu onoga sto sam gledala i citala. Nikako na osnovu plasmana u Sangaj.
Ovo je njegova najbolja godina od svih sedam na turu. A, nije bas mlada nada (26). Ove godine osvojio je tri turnira i igrao polufinale US (to mu je najveci uspeh). Do ove godine - cele dve titule - Bukurest (2002) i Stutgart (2006) i svega tri finala, za sedam godina. Ni jedan GS, ni jedan MS, ni jedno finale. Ni jedan ulazak u top ten do ovogodisnjeg US (zreb - povredjeni Nadal i Nalbandijan). Ove godine gubio je u drugom kolu Vimbldona i trecem RG... Matje, Verdasko, stari Moja, Beneto, Andrejev...
To je moj utisak o njemu. Nemam nista protiv da me neko razuveri, ali nikako da se otmem utisku da je tu gde jeste zahvaljujuci 450 bodova na US. Videcemo sledece godine.
A, da li je jedini uz Federera koji moze da igra sa Nadalom pet sati - ne znam, nije imao priliku. Mozda - fizicki. Tehnicki i takticki - dva puta ga je dobio, cetiti puta izgubio, s tim sto je Nadal zaista bio povrdjen na US. Sa Federerom mu nije mesto u istoj recenici. Sedam meceva - uzeo mu je jedan set, sve ostale - glatko izgubio!
Kako kazete - on je dobio svoj mec. Nego sta, naravno da je apsolutno zasluzeno dobio svoj mec. Ovo je njegovh pet minuta, ova godina je njegovih pet minuta, ali i dalje sam misljenja da na turu ima bar 10 boljih od njega i bar 15 aktivnih sa impresivnijim uspesima, karijerama, igrom, osecajem. Neka ostane u top ten, bar jos par meseci, pa da pocnem da verujem u to da mu je tu i mesto. Za sada... malo je, premalo. Nije jedan turnir merilo, a ni pola sezone.
Nisam imala nameru da podcenjujem. Pozdrav!

Populo

pre 16 godina

Novak buducnost svetskog tenisa???
He, he, mozda, ali samo onoliko koliko su to isto i Murray, Del Potro, Ferer i jos jedno desetak mladih Francuza.
A tenis, na vrhunskom nivou, nece sam da se igra i mecevi nece samo da se dobijaju. A to znaci da mora da se ugleda na profesionalce: Federe, Nadal i njima slicne, koji su fokusirani, koji ne glume velicinu na terenu, ne uzdisu, ne smeju se na izgubljene poene, kojima nije primarno kako izgledaju i ko ih gleda.
Dopada mi se novi imidz Sarapove - profesionalka u konzervativnoj suknjici, bez frizure, bez nakita, sa malo sminke - samo tenis!

igor

pre 16 godina

Ajde bre oladite malo.Novak je protekle godine napravio sjajne rezultate.Sada je malo pao u formi,i to je to.Normalno ako hoce da ostane u vrhu mora da igra kao prosle godine u sta ne sumnjam.Mada ce konkurencija biti zestoka za prvih 5.Najveca steta mastersa je neigranje Nalbndijana,decko bi ih pocistio samo tako

addave

pre 16 godina

Jel' neko ovde gledao mech, ili ste samo procitali rezultat i statistiku o neiznudjenim greskama? Kakvi su ovo komentari?

Dakle, Ferer je odigrao kao i Santoro, sve vraca i to ne previse blago, umereno jako i sigurno, ne igra rizicno, i trci ko lud.

To je pattern kako se Novak moze dobiti. To ce uskoro svi da uvide, i Novak je , ako nesto ne promeni, zavrsio karijeru. Novak je napadac, ali napadac koji nije konzistentan, mnogo gresi, sto moze biti posledica neutreniranosti i stoga nesigurnosti.

On je do sada dobijao mozda cisto na onu decacku razigranost i zelju, motiv, ali kada motiv malo ugasne, ostane ono sto je Nole zaista, a to je ono sto gledamo od posle US-opena.

Cak i Bec je odigrao, osim sa Wawrinkom, mlohavo, nezainteresovano i mogu reci na srecu dobio Celu. Svi mecevi su bili prilicno gusti osim finala.

Moje misljenje je da je njegov trener vec dosegao neke limite i ne moze vise da mu pruzi. Jer, posao trenera je i da motivise igraca. Drugo, ne samo da treba da ga motivise, nego i da menja igru. Nisam video skoro ni jedan izlazak na mrezu. A to je ono jedino sto Nole mora da usavrsi da bi negde dosao. mislio sam da je Nole tip igraca kao Agasi, ali izgleda da sam se prevario. Jer, Agasi je mleo sa osnovne linije, i znao je da udari po 3-4 savrsena udarca za redom bez greske, 3-4 udarca jaca i preciznija nego sto je Nole u stanju. Dalje, Agasi je izlazio na mrezu, mnogo vise od Noleta, iako su mu udarci sa osnovne linije bili mnogo bolji od Noletovih.

Dakle, to je to, bojim se da ako se nesto ne promeni, mi smo zavrsili sa nasim teniskim herojem, eto neka idila je trajala godinu dana. Jelena je vec pregazena, diletanstskim pristupon treninzima i strategiji nastupanja na turnirima, gde ja sama sebe salomila i fizicki i psihicki, bojim se da je tu vec dosla do "point of no return".

Ono jedino sto imamo u buducnosti, cini mi se da je Ana. Nadam se da ipak gresim.

nebitan lik

pre 16 godina

Pa kako vas bre pljuvaci nije sramota?????decko je odigrao vrhunski celu godinu i normalno je da padne u formi na kraju godine,neko padne pre ili kasnije niko nemoze da drzi formu cele sezone.a Vi koji najvise pljujete najvece opterecenje u zivotu Vam je da ustanete u podne i kupite pivo i kokice i gledate sport,pa cekate da neko lose odigra pa da dodjete na net i pljujete.Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste uradili do sada u zivotu,pa onda komentarisite i pljujte po bilo kom sportisti koji krvavo treniraju od malena.Vi cete da docekate novu godinu pijani kao letve negde a on u Pertu gde ce da igra za Srbiju.Mislite o tome.......

Bojan

pre 16 godina

@voja
Previse potcenjujete Ferera.
Zasto on ne spada u Top igrace,kada se plasirao za
ovaj turnir.Sta je po vama,
mana,ako neko brzo trci,jako
vraca lopte i rivalu nametne
takav tempo da ovaj ne moze
da ga prati.Tu se nalazi razlog Novakovih gresaka.
Kad Ferer pocne da salje jake
spinovane lopte,neko s druge
strane mreze u jednom trenutku izgubi kontrolu.
On je mozda jedini uz Rodzera
koji moze da igra sa Nadalom
pet sati,a da ne baldise.
Niste u pravu,sto ga potcenjujete,on je dobio svoj
mec.

LU

pre 16 godina

Niti je Novak bio umoran, niti nemotivisan, niti ga je slava udarila u glavu! Jednostavno Ferero je danas odigrao odlicno, a Nole je napravio isuvise neiznudjenih gresaka (41) i mada je, ako se ne varam, imao duplo vise vinera od svog protivnika, pomenute greske su ga odvele u poraz.
Porazom je znatno iskomplikovao svoj put do polufinala, cak i obe pobede u narednim mecevima mu to ne garantuju. Ipak, siguran sam da ce sledeci mec odigrati sa boljimm servisom i sa manje gresaka.
Dosao je da osvoji ovaj turnir i to ce i uraditi!

LAV

pre 16 godina

Citam komentare i NEVERUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!
Kakvi ste vi to ljudi i poznavaoci tenisa pa to je cudo jedno.
"NOLE U KRIZI"
"NOLE TREBA DA SE POVUCE IZ TENISA"
"NOLE OVO, NOLE ONO"
Da li ste bre vi normalni. Mali je ove godine postigao ono sto vecina tenisera sanja. Ubedljivo drzi 3. metso i zaradio je od turnira preko $3mil. Ja igram tenis na College-u u US i meni se posle 9 meseci smuci i jedino o cemu mislim je povratak kuci na jedan dobar odmor. Nole nema pravog odmora ko zna od kad i to sto je u sredini Novembra izgubio od Ferera mene ne cudi uopste.
Posle ovoga on lepo ide na zasluzen odmor i na jake pripreme za Australiju.
Najbolja stvar koja se moze desiti za tenis u ovom trenutku je finale AO Djokovic-Nalbandian a za to nam treba odmorni Novak.
Pustite zato vise vase zle jezike i dozvolite Novaku da se posteno opusti i ne misli o rezultatu na poslednjem turniru sezone koji nece promeniti nista na listi.
Navijajte za njega sada kao sto cete u januaru kada bude dobijao sve redom u Australiji.
ZATO OPUSTI SE NOLE I UZIVAJ U SVOME OVOGODISNJEM USPEHU.

Ulaga

pre 16 godina

Mnogi su tvrdili kako je Nole Madridu "namerno" izgubio da bi se spremio za Sangaj.Mora da se opet radi o nekom "strateskom" potezu!

stefan

pre 16 godina

ko hoce da gleda preko interneta moze da skine sopcast program i onda nadje sangajsku televiziju.program je lak za upotrebu.
Podrazumeva se da imate malo brzi internet.

tijana

pre 16 godina

alo.. polako.. nema smisla.. ne gubi on zbog "srpskog mentaliteta".. aman.. pre bih rekla da skoro svi ovde, koji su komentarisali, uz cast izuzecima, upravo pate od tzv sindroma "srpskog mentaliteta".. kad ide-onda ga dizete u zvezde, kad gubi-stenje,kamenje,drvlje..sve redom, pa na njega. mene bi bilo sramota da ostavim takav komentar. kakav god da je-nas je, nemamo boljeg. zapitajte se sta pisete.. sramota. stvarno sramota:( zao mi je sto,po ko zna koji put, imam priliku da citam ovakve komentare.. :((

zbunjen

pre 16 godina

Ne znam samo zasto je ovo iznenadjenje...Ferer je odlichan teniser sto je pokazao pobedama protiv vodecih igraca sveta.
Ne zaboravite da je Novak ostvario najvise pobeda u jednoj sezoni...i nista nije cudno sto ga je sad stigao umor.Sasvim logichno...Videlo se posle svakog poena kako je iscrpljen....
SAMO NAPRED NOLE,SVI SMO UZ TEBE!!!
Bice mnogo bolje,ko veruje,taj i zna!!!I pozdravljam sve pesimiste na svetu...

RS

pre 16 godina

Udarila mu slava u glavu jer je sve poverovao šta novine pišu umesto rad i samo rad 100 puta. Isto važi i za teniserke. Kakve modne revije i druge neprofesionalne gluposti.

Vladimir

pre 16 godina

Sta god da je on je nas najveci sportista svih vremena.Ne zaboravimo na pregrst radosti koje nam je Nole priredio ove godine.Uostalom jos dva meca su na programu.Nole volimo te, samo napred...

sasa

pre 16 godina

@one@
Skini prvo TVU player,naci ces ga free na netu,pa na njemu nadji sportski kanal Super Star,tu prenose ceo masters a imas i komentar na english naravno.Sve u svemu dzaba je,a kad ovi nasi ne mogu da se sete da prenose nije ni ovo lose.

Dovla

pre 16 godina

Hajde probajte, molim vas, da ne razmisljate odmah o kataklizmi i propasti tenisa kakvog igra Novak, i o tome kako nece biti nikada ono sto je Federer. Ako uopste pomisljate na to da neko mora da bude NAJ svih vremena i da ako nije osvojio do sada ni jedan GS, onda nije ni vredan pomena i da treba kao sto neki kazu da batali tenis, onda ste vi teski megalomani sa malo uspeha u privatnom zivotu. Nole samo napred. Makar izgubio i sve meceve u grupi koga boli uvo. Sto rece Sarapova kad su je pitali da li je iznenadjena izvanrednim rezultatima u Madridu, s' obzirom na za nju losu godinu: Ne,zasto?!Ja znam kako mogu da igram tenis!!!

sugar free

pre 16 godina

Neverovetno je sta sve covek moze da procita u konemtarima,raspalise po decku kako kome pada na pamet.Svi sve znaju,i sta on misli,i gde treba i gde ne treba da izlazi,gde koliko da boravi,sta da kaze,kuda da gleda....O'ladite malo.Iritiraju me komentari tipa"nikad taj nece uspeti,vreme je da se povuce iz tenisa(!?),znao sam,jel' sam vam rekao,nema on u sebi to i to.." Ljudi skloni ovakvom tipu kritikovanja su najcesce one osobe koje same retko kada uspavaju u bilo cemu,pa pri svakoj zgodnoj prilici eto njih sa sakom svojih bisera.
Novak je igrao danas lose i on to najbolje zna. Niko od nas ne moze da zna sta ga trenutno muci i sa kakvim se teskocama suocava van terena.
Bez obzira na losije igre koje pruza u poslednje vreme i na izazove koje donosi popularnost,
Nole ce izaci iz trenutne krize jer za to ima potencijala i kao igrac i kao covek.Samo napred!

BRAVO SNAJCE!

pre 16 godina

Nole je izgubio, al' zato snajka rastura! Kako se stvari za sad odvijaju (7:5 4:3)osvoji nam ona Madrid! Ako i treba kad ne mogu Jeca i Ana...

Milorad

pre 16 godina

Smejali su mi se ljudi kad sam rekao da je ona bradica znak udaranja slave u glavu i da ce sa njom krenuti pad. Jel tako ispade ili ne?

Nada

pre 16 godina

Vidim, Novak je ovim porazom mnoge usrecio. Zlonamernci (pljuvaci) su uhvatili zalet kod Jelene i sad su navalili punom parom (jer jos postoji "rizik" da im je ovo poslednja prilika ove godine). Neka im je na cast! Pitam se da li je ovo i odraz razocarenja i besa jer Ana nije ispunila bas sva njihova ocekivanja i zelje, pa su bili prinudjeni da je samo pljuckaju.

Steve

pre 16 godina

Moram samo prvo da napomenem nešto ovim neznalicama,koji se iščuđavaju nad ovim naslovom "Ferer iznenadio Đokovića",da je to jedan potpuno normalan novinski naslov i da nema veze sa potcenjivanjem protivnika.Naime,tako nešto se napiše kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru,a slobodno se može reći da je Nole pre ovog meča bio favorit,barem na papiru.I zapadni mediji stavljaju takve naslove kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru.Primer:Recimo,kad je u finalu Montreala Nole pobedio Federera,u većini medija na engleskom jeziku je pisalo "Federer stunned by Djokovic".To "stunned" bi se bukvalno moglo prevesti kao "iznenađen".Prema tome,šta se iščuđavate?!Potpuno normalan naslov vesti je u pitanju!

Što se tiče samog meča,mogu samo da se složim sa ostalima da je Nole trenutno u padu forme.On je sada negde,da kažem,na kraju početka svoje karijere i,naravno,mislim da je vreme da prestane da govori da još ima vremena i tako to.Ne mislim ništa zlonamerno.Samo kažem da mu je sad vreme da počne sa vrhunskim rezultatima,ako želi da se upiše u tenisku istoriju,i to zlatnim slovima.

Eh

pre 16 godina

Hrvati ne navijaju za nikoga, jer nemaju za koga navijati. Kako je to Novak rekao i jedni i drugi su isti, pa su Hrvati znali da niti od jednih niti od drugih nista. Mogu primirisati vrhu, ali nikada nece biti na vrhu, jer je to isti mentalitet.
Ukoliko bi pak birali vjerujem da bi navijali za Novaka (meni osobno bi bilo drago da Novak dobije, ali mislim da od toga nista). Uostalom za Hrvate je najbitniji bod protiv Makedonije u nogometu, pa onda izbori koji su ovaj mjesec, a tenis nije zasigurno medju 20 top zanimanja u HR (pa cak i kada je bio netko na mastersu od Hrvata nije da ih je to nesto previse 'drmalo').

Baneko

pre 16 godina

Ja sam posle pobede u Becu napisao "Cestitka Nole sve si bolji i bolji igrac ali sve losiji i losiji covek. Razmisli s ocem o tome" I danas tako jos uverenije mislim.

ARKADIJA

pre 16 godina

Tipično srpski, slava ga udarila u glavu, pa je mislio da će samo svojim pojavljivanjem na terenu protivnicima uliti strah u kosti. Veeelika greška!!!
Vrhunski sport znači rad, rada, rada i samo rad, a ne lagodan jet- set život. Setimo se samo Marata Safina i njegovog pada.
Novak izgleda da ima veliki problem sa kondicijom i disanjem, čoveče, angažuj još jednog kondicionog trenera i dva psihologa stručnjaka za meditaciju dovoljno si bogat da ih platiš i mani se Beograda i provoda u istom, nikakvog dobra od toga. Sada već počinjem da sumnjam da će i sledeće godine uspeti da se održi u vrhu.

Tanja

pre 16 godina

A sta meni trebaju ovi stresovi a jos je i nedelja!!!! Stvarno sam vjerovala da ce ga dobiti( sve sam mislila imao je dovoljno vremena da se odmori). Al nadam se da ce biti bolje.UZ TEBE SMO NOLE, NO MATTER WHAT!!!!

blokbrate

pre 16 godina

Zaista ne razumem ove likove sto pisu kako sad nole nece biti nikada prvi, nadal i federer klasa za njega itd.
Mogli bi ljudi da se osveste i shvate da nije lako celu godinu putovati sa turnira na turnir, da dolazi do zasicenja i umora.
Opustite se ljudi bice pobeda.

Birdy

pre 16 godina

Stvarno me nerviraju svi ovi pametnjakovici koji iz fotelje misle da bi bolje uradili posao od Noleta. Decko je imao napornu sezonu. Samo se setite da je prosle godine u ovo vreme bio 16!
A sada je treci. Imam tek 20 godina, zivot pred sobom, ako bude pametan, uskoro ce biti broj jedan.
Ajde vi odigrajte 80 meceva za 11 meseci pa da vas vidim.
Nole RULES!

Maja

pre 16 godina

Ljudi sta je sa vama? Po vama Nole je odsvirao svoje u tenisu?? Decko je u padu forme, umoran je od velikog broja meceva, sto je potpuno razumljivo za jednog dvadesetogisnjaka!!!
Nole je buducnost svetskog tenisa, i to govore mnogo veci strucnjaci nego sto ste vi!!! Kako se u ovoj zemlji brzo zaboravljaju stvari!!!
Pa sta i ako ne osvoji Sangaj? Da li ce zbog toga postati 1001 igrac na svetu? Naravno da nece, on ostaje broj 3 i svaka mu cast na onomo sto je uspeo da uradi ove godine. Mlad je i buducnost je pred njim...

au bre

pre 16 godina

Potpuno je ocigledno da je krenuo sa losim partijama istog trenutka kada je krenuo i sa kalkulacijama. sve se vraca... A i bahatost e uzela maha, najvise zbog tata srdjana...

one

pre 16 godina

Da li neko zna link na kome mogu da se prate mecevi, naravno for free, ajte molim vas (oceli najzad RTS otkupiti prava), nervirama onaj score bord i cekanje da se promene brojke
ostale strucne komentare prepustam "TENISKIM STRUCNJACIMA"

Dzoni

pre 16 godina

Hrvati navijaju da Nole izgubi pa sad kao sto vidimo iz komentara su veoma radosni.Tako je to kad medju najboljima nemas nijednog svog (ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji) da navijas za njih pa zbog toga navijas da komsiji crnkne krava

risim

pre 16 godina

Porazi su sastavni deo sporta. Nole samo napred, bice bolje. Uzgred trebalo bi se uzdrzati od imitacija drugih, ipak svetski reket br. 3 i buduci broj 1 nije klovn da zabavlja publiku vec da odusevljava teniskim umecem. Takodje, pojavljivanje u maskam zoroa, supermena ili vec nekog drugog samo odvlaci paznju od tenisa. Stoga, vise paznje na tenis a manje na marketnig i rezultati ce stici.

lukas fabianski

pre 16 godina

sutra sa gaskeom jelda?objektivno nole je tu najbolji u toj grupi,da dobro ste procitali po mom misljenju bolji je i od nadala-kompletniji je igrac,nadal jedino sto je jak i brutalno brz al je u potpunosti ranjiv na ovoj podlozi u stvari ranjiv je na svakoj osim sljake.gaske je po meni igrac sa najboljim bekendom na svetu i igra atraktivno al nije ni do kolena novaku.ferer-sta reci nakon ovog danas osim svaka cast,potpuno zasluzeno!kao sto sam rekao nole je tu najbolji al je po meni u najslabijoj formi-jedino je mozda gonzales
u losijoj formi od naseg asa.ali nada umire poslednja.NOLE CARE AJDE OBJASNI GASKEU I RAFI LEBA TI!
POLUPAJ IH!

DR

pre 16 godina

raspase se ovi nasi totalno... Daj bose da prodje u polufinale, mada sumnjam. Od US Opena, Djokovic nista nije pokazao. Cak se i posteno namucio na onom jadnom turniru u Becu... Neka, ova sezona je gotova...

Teniski stucnjak

pre 16 godina

Posto sam ja teniski strucnjak,smatram da je Djokovic potcenio sjajnog Fererra.Mislim da to ne bi smeo sebi da dozvoli,jer je ovo ipak takmicenje osam najboljih tenisera sveta!Smatram da ovde svako svakoga moze pobediti i porucujem Novaku da se uozbilji!

Teniser amater

pre 16 godina

Zasto "Ferer iznenadio Djokovica"? Ferer je bio ubedljivo bolji i sigurniji i tu nema nikakvog iznenadjenja pogotovo kada se zna da je njihov medjusobni skor do ovog meca bi neresen. Problem je u tome sto sada svi misle da kada se Djokovic pojavi drugima klecaju kolena. Kad ono - iznenadio se Djokovic. A, fol, u Madridu se stedeo za ovaj Masters.

Marko

pre 16 godina

E pa do danas sam bio veliki obozavalac lika i dela Rafaela Nadala,a kako uz to ide nesto i nisam gotivio Federera,ALI definitivno sam danas gledajuci novaka shvatio da je FEDERER LJUDINA,pravi sportman,i defenitivno najbolji svih vremena
A ZASTO?
Zato sto on mozda nije igrao ovako u noletovim godinama,ali mislim da novak nece igrati nikada kao federer danas,covek koji se nikada nije zalio na povrede,uzdisao u toku meca kao da ima samo jedno plucno krilo,covek koji melje svoje protivnike svojom pojavom,pa sta reci kad covek u odnosu na svoje rivale u grupi ima 10-0 (deset nula) protiv davidenka,9-0 (devet nula) protiv gonzalesa i 15-1 (petnaest jedan) protiv rodika,pa sta mislite ko ce da bude prvi u toj grupi
Nole i da sutra prestane da igra tenis,ucinio je ogroman uspeh,ali da bi bio istinski sampion potrebno je mnogo vise

z.k

pre 16 godina

E,moj Dokovicu,nikada ti neces biti broj1.To sto pricas da si jos mlad i da tvoje vreme tek dolazi je cista glupost.Pa i Nadal je tvojih godina, a tri puta za redom osvaja Pariz. I on nikada(kao i drugi igraci iz vrha)ne predaju svoje meceve zbog umora kao ti.Pa radi brate na fizickoj spremi i onda neces vise biti umoran posle odigrana dva meca.I jos nesto bojim se da je ovo Novakov limit, i da ce pre da pada ,nego sto ce da napreduje.

Lubav, ah ljubav

pre 16 godina

Zar baš niko da progovori koju reč o tenisu? Novak zaista slab. Zašto uopšte gledate tenis, ako šaljete samo poruke - "Nole, mi te volimo." Evo, stiže i odgovor - "Volim i ja vas." Ali, kako dalje? Čekaju ga dva još jača protivnika.

alejandro

pre 16 godina

Ako završni Masters turnir na kraju sezone nije dovoljan motiv da se u svakom meču bude prisutno ne 100% nego 1000% onda tu ne pomaže ni "sveta" voda "GALA", a bogami ni HYPO!
Werbung, Nole werbung! Biće bolje sledeće godine ako uopšte stigneš na završni masters!!

Zorana

pre 16 godina

Navijam za Noleta, ali mislim da je tu i tamo potrebno da ga neko vrati na zemlju.Plasim se da ne umisli da je ono sto (jos uvek) nije. Cisto onako, pedagoski...

Blah

pre 16 godina

ne svirajte pilicima!!! Ne moze svaki put da Novak dobije...S obzirom da je za Gaskea izjavio: Mlad je ima vremena za njega< onda je za Ferera izjavio: Star je, njegovo je proslo...kad pucas od samopouzdanja je jedno a kad si nadmen to je totalno los stav s kojim ulazis u mec... i prijatelju smanji sledece sezone broj turnira, istopices se ovim tempom za par godina... aj sad dupe uz zid, ruke u gard i hrabro protiv Gaskea i Nadala, jos uvek si u igri za polufinale

Teniser

pre 16 godina

Nole sta to radis na kraju sezone.Umesto sada da si najspremniji i dauzmes veliku lovu i veliki broj bodova ti sve slabije i slabije igras. Gubis od igraca od kojih nigkada nisi gubio.Provodio si vreme u Beogradu.Sta si uopste trazio u Srbiji da te razvlace i povlace na sve strane umesto da si ostaou Monte Carlu i spremao za Shangay.Sada vec teze do polufinala. Mozda pobedis Gasqueta ali Nadala teze

voja

pre 16 godina

Pre ce biti da je Djokovic iznenadio sam sebe, nego sto ga je iznenadio Ferer. Istina da je Ferer trcao kao lud i stizao sve sto je izgledalo nemoguce, ali... statistika meca kaze da je Novak sam sebe pobedio. Procenat servisa, as servisi, duplo vise vinera od Ferera (22\11)...sve na Novakovoj strani, osim njega samog - neiznudjene greske. Od toga je i zavisio mec, od Novaka i njegovih gresaka. Ferer je samo to lepo i skolski ispratio.
Ponovo dolazimo na ono o cemu smo pisali nakon zreba - Ferer je uporan igrac, tezak i "majstor kvaris" zlatne grupe. Postoji razlika u kvalitetu izmedju njega i "top" tenisera, ali upravo svest o tome ga i cini upornim, pa ako mu neko pokloni sansu, nece je olako propustiti. Upravo je on igrac koji je nezaustavljivom "utisku oktobra" pruzio najveci otpor na poslednjem turniru.
Da li su neiznudjene greske posledica treme, nesigurnosti ili Novak jednostavno nije mogao da "udje u mec" jer mu nije dan? Ono sto je dobro je da uzrok poraza nije neka povreda, nedostatak motivacije, prejak protivnik za trenutnu formu i sl. 41 neiznudjena greska je nesto sto ce tesko ponoviti. Bar dok psuje i dok se ne predaje.
Kako rece komentator - Nadal i Ferer dele prvo mesto... Nije istina. Gleda se set\gem razlika i tacno se zna ko je na kom mestu. Ferer prvi, pa Nadal, Gaske i Novak. Da je mec otisao u treci set, mozda ne bi bio takav raspored.
Zao mi zbog pretposlednjeg poena, najbolji poen, najbolje izgradjen na celom mecu, brejk lopta... kad ono u mrezu. E, tu je bio kraj.
Ima jos dva meca i ja verujem da Novak moze da ih dobije. A, moze i Gaske Ferera.

Ženevljanin

pre 16 godina

Ferrer kao ferrum (gvožđe)! Da bi se dobio poen protiv njega udarci moraju biti STALNO super precizni i jaki. Novak je danas samo povremeno igrao tako, vrhunski. Napravio je preko 40 neiznuđenih grešaka (najviše bekhendom), dvostruko više od protivnika. Takođe, Fererov DRUGI servis mu je bio nerešiva zagonetka. Da David nije bio toliko solidan, Novak bi i pored (već uobičajenog) slabog početka, verovatno dobio meč, jer je u drugom setu podigao nivo svoje igre i povratio poljuljano samopouzdanje. Ovakvom igrom Ferer može da dobije i Nadala i Gaskea... što Đoković MORA da uradi da bi se plasirao u polufinale. Izuzetno teško, ali ne i nemoguće - AKO Novak bude igrao kao što ume.

ANONIMNI POSMATRAC

pre 16 godina

Hvala Bogu, pa su stvari dosle na svoje mesto. Dosta je bilo sepurenja od strane ovog kvazi-tenisera. Do vrha, ipak, stizu samo najbolji; a Novak to sigurno nije!!!!!!!!!!!!!!!

TeoFan

pre 16 godina

Djokovic je u krizi vec godinama, ali ne igrackoj vec ljudskoj! Ja u zivotu nisam video nadobudnijeg sportistu od njega! Radmanovic i Jaric su za njega mala deca bre...

Sone

pre 16 godina

Posle poraza na zadnjem turniru u Parizu Novak je izjavio da je imao operaciju stopala i da je od tada pod stalnom terapijom.Ako je zaista jos uvek povredjen bolje da je odustao od turnira i pruzio sansu nekom drugom teniseru.Gubi od igraca koji su slabije rangirani od njega i koje bi trebao realno da dobije na terenu.Ovo mi se uopste ne svidja sto Nole radi.

džiki

pre 16 godina

Novak Đoković je usšao u fazu "Janković" - postao je u jednom momentu nacionalni heroj. Počeo je da odgovara na pitanja o politici, modi, kulturi, seksu....Napravio je veliku grešku što posle "Arene" nije otišao iz zemlje i na miru nastavio da radi. Popustio je pred iskušenjem slave koja lako udari u gavu momku od samo 20 godina. I to je razlog pada u igri. Bojim se da će on na ovom turniru proći sa 0:3. Đoković od maja do septembra (Rolan Gharod - ASmeriken open) i ovaj Đoković ne liče puno. Više rada - manje slikanja i pametovanja o svemu i svačemu. Ako se ne othrve simpotmu nacionalnog heroja, očekuje ga dalji pad. Nije Ferer posato brzi Gonzales (mada je naravno odličan igrač) već je Đoković nešto sporije i nekoncentraniji. A razlog je u glavi i treningu. Šteta za ovaj mastres. Ništa neće biti od novog sudara sa Federerom.

sredoje subotic

pre 16 godina

Veomma mi je zao sto nisi pobedio, tako si zeleo pobedu, no pitanje je i da si igrao bolje da li bi pobedio jer Ferer je danas bio izvanredan
Cestitam majstore na igri bas sada, jer ce se naci mnogi koji ce ti stavljati primedbe.
Cestitam jer, mi se ucinilo (gledajuci mocne Spance kako gledaju mec i verujem zajedno prave taktiku za igru protiv tebe) da si veoma usamljen iako je cela hala navijala za tebe.
Moramo se i mi navici da je ovo samo sport i da se ne moze stalno pobedjivati.
Mnogo si nas razmazio i hvala ti za to.

kirk hamet

pre 16 godina

Gledao sam meč i mislim da je krajnje vreme da se Novak povuče iz tenisa. To prevashodno kažem zbog njegovog zdravlja. Ljudi moji,
on je sa 20 godina već kao Jeremija iz Alan Forda.Boluje od 1000 bolesti. Ima probleme sa očima, disanjem, zubima. Bole ga leđa, muče ga žuljevi... Uz to sve ide hronični umor. Danas je čini mi se bila kombinacija problema sa disanjem i leđima uz neizbežni umor.
Pored ovoga mislim da je Novak previše počeo da se bavi vansportskim stvarima. Posećuje džet set mesta, reklamira se svuda... Voleo bih da zaista grešim, ali mi ne deluje sve to baš dobro za njegovu tenisku budućnost.

Dragan

pre 16 godina

Nole je jako lose igrao cak od finala beca nije ni jedan mec dobro odigrao.Usao je u seriju losih maceva sto je normalno za sve igrace. Ferer je odlican igrac kao i svi na ovom turniru malo kod nas podcenjen. Trenutno je u jako dobroj formi i za mene ne iznenadjujuci rezultat. Nadam se da ce noleta krenuti u sledeca dva meca, ali i nadal i gaske su odlicnoj formi. NAPRED NOLE!!!

backhand

pre 16 godina

Opasno, opasno. Masters cup je to. Nije vise bitno ko je 3 a ko 6 na svetu, podloga, medjusobni susreti i sl. Svi su sjajni igraci. Bice gusto.

zoran

pre 16 godina

Novak je trenutno u krizi.Mislim da je to i normalno jer je poceo da se bavi neki drugim stvarima osim tenisa ali on je mlad.Sve ce mu to posluziti.Nalazi se u istoj situaciji kao i Jelena vise trenutno vise posecuju televizijske terene nego teniske.Nadam se samo da je to prolazna "stanica"

misa

pre 16 godina

jedan sam od onih koji ne vole Djokovicevu igru...Nisam gledao mec ali vec neko vreme sam znao da ovaj pad dolazi... Djokovic je procitan igrac i bice mu jako tesko naredne godine... ukoliko izdrzi na trecem mestu sledece godine onda zaista ima sansu za br.1! ja mislim da mora da iskulira galvu (prenapaljen u poslednjih par meseci...) i poradi na sebi... igra "pre matematicki" i fali mu "ozbiljnost i forca"... najbolji mec zivota odigrao je u New York-u sa Federerom i kada bi tako stalno igrao to bi bila prava stvar... malo kraci poeni, napadacki i sa zeljom da zavrsi poen... ako nastavi sa ovom nedorecenom taktikom sledi blagi pad....
da me ne razumete pogresno: SVAKA CAST ZA SVE DECKO I SAMO NAPRED ali mora to bolje, jace pa i drugacije ponekad ako hoces br.1!

W,RG i DC - nedostizno za vas

pre 16 godina

Novak nema glavu za ostati u samom vrhu svijetskog tenisa. Uvjek se lakse popeti nego ostati na vrhu, a osvojiti jedan od turnira GS-a....to pripada samo odabranima. Novak ima potencijal ali, on nije taj. osjeti se to, bez uvrede.

Nena

pre 16 godina

Patike su mu boli glava...haha.
Gde ih samo nadje da mi ja znati...
Ferrer je odigrao veoma dobro,a ovo je dokaz da nije bio bas toliko slucajan onaj Djokovicev poraz u parizu od Santoroa. Sve se vraca, sev se placa. Ja licno mislim da treba odigrati posteno svaki turnir.

djumex

pre 16 godina

Ocajna igra noleta ali 41 greska nije razlog poraza.Federer napravi 50 pa pobedi!Kao i mnogo puta u poslednje vreme izgledao je umorno i bez elana...dekoncentrisano.
Novak mora jos dosta da uci ako misli da postane 1. teniser sveta. Ovako ce uvek biti stepenicu ispod Federera.
Bila je naporna sezona,odigrao je dosta meceva ali odigrali su i ostali.On je prakticno odmarao poslednjih nekoliko nedelja...gubio u prvom kolu ne bi li se spremio za masters!?!??
Ko god kalkulise u sportu, ne pruza maksimum uvek i na svakom takmicenju, nikad nece biti sampion!!!

JBG NBGD

pre 16 godina

Ferer ( visina 1,73 ) zabija winere iz druge serve... Da nisam video, ne bih verovao... Sa ovakvim reternom Nole nema šta da traži u vrhu sledeće sezone...


Uzgred, pet mečeva u šest dana, deluje kao misaona imenica za Noleta... Al' naš je i mi ga volimo...

sasa

pre 16 godina

Novak je u velikoj krizi jos od Madrida.Kao da je zaboravio forhend i servis.To mu puno utice na psihicku stabilnost.Takvi padovi su normalni kod vrhunskih tenisera.Nadajmo se da ce do pocetka sezone opet biti onaj stari.NOLE SVI TE PUNO,PUNO VOLIMO

stefan

pre 16 godina

ne znam samo kako mozhete da stavite naslov ferrer iznenadio djokovica kad ga ja rutinski dobio....Djkovic je sredinom 2 seta vec imao 30 neiznudjenih gresaka i stvarno mi nije jasno zasto je dolazio uopste na turnir kad nece da se trudi uopste.Mogao je lepo da pusti Nalbandiana da ih pocisti tamo.

Munja

pre 16 godina

Svaka cast Ferrer-u, igrao je mec svog zivota.
Nole, menjaj te drecave patike!
Bobo, bolje gledaj meceve na TV-u. Bojim se da si baksuz nasima.

svetlana

pre 16 godina

Posto nisam gledala mec (ima li negde na net-u sa Apple Mac-om?), mogu samo da se nadam da je u pitanju adaptacija a ne nedostatak forme.
U tom slucaju, Novak zna da vise prostora za kiks nema, sto cemo vrlo brzo vec sutra da provorimo.
Sta bilo da bilo, NOLE NE DAJ SE, M TE VOLIMO OD SRCA DO SANGAJA!

WaNNchY

pre 16 godina

Kolaterarna steta za Noxa... Ovaj Ferrer igra kao Nalbandijan zadnjih mesec dana... Pa Nole nije ni mogao posteno da odigra mec,koliko je ovaj sve mogao da stigne!!! i zato Ferrer ima ozbiljnu sansu da stigne do polufinala! Nole,samo smanji broj gresaka molim te...

sasa

pre 16 godina

Novak je u velikoj krizi jos od Madrida.Kao da je zaboravio forhend i servis.To mu puno utice na psihicku stabilnost.Takvi padovi su normalni kod vrhunskih tenisera.Nadajmo se da ce do pocetka sezone opet biti onaj stari.NOLE SVI TE PUNO,PUNO VOLIMO

džiki

pre 16 godina

Novak Đoković je usšao u fazu "Janković" - postao je u jednom momentu nacionalni heroj. Počeo je da odgovara na pitanja o politici, modi, kulturi, seksu....Napravio je veliku grešku što posle "Arene" nije otišao iz zemlje i na miru nastavio da radi. Popustio je pred iskušenjem slave koja lako udari u gavu momku od samo 20 godina. I to je razlog pada u igri. Bojim se da će on na ovom turniru proći sa 0:3. Đoković od maja do septembra (Rolan Gharod - ASmeriken open) i ovaj Đoković ne liče puno. Više rada - manje slikanja i pametovanja o svemu i svačemu. Ako se ne othrve simpotmu nacionalnog heroja, očekuje ga dalji pad. Nije Ferer posato brzi Gonzales (mada je naravno odličan igrač) već je Đoković nešto sporije i nekoncentraniji. A razlog je u glavi i treningu. Šteta za ovaj mastres. Ništa neće biti od novog sudara sa Federerom.

Maja

pre 16 godina

Ljudi sta je sa vama? Po vama Nole je odsvirao svoje u tenisu?? Decko je u padu forme, umoran je od velikog broja meceva, sto je potpuno razumljivo za jednog dvadesetogisnjaka!!!
Nole je buducnost svetskog tenisa, i to govore mnogo veci strucnjaci nego sto ste vi!!! Kako se u ovoj zemlji brzo zaboravljaju stvari!!!
Pa sta i ako ne osvoji Sangaj? Da li ce zbog toga postati 1001 igrac na svetu? Naravno da nece, on ostaje broj 3 i svaka mu cast na onomo sto je uspeo da uradi ove godine. Mlad je i buducnost je pred njim...

sugar free

pre 16 godina

Neverovetno je sta sve covek moze da procita u konemtarima,raspalise po decku kako kome pada na pamet.Svi sve znaju,i sta on misli,i gde treba i gde ne treba da izlazi,gde koliko da boravi,sta da kaze,kuda da gleda....O'ladite malo.Iritiraju me komentari tipa"nikad taj nece uspeti,vreme je da se povuce iz tenisa(!?),znao sam,jel' sam vam rekao,nema on u sebi to i to.." Ljudi skloni ovakvom tipu kritikovanja su najcesce one osobe koje same retko kada uspavaju u bilo cemu,pa pri svakoj zgodnoj prilici eto njih sa sakom svojih bisera.
Novak je igrao danas lose i on to najbolje zna. Niko od nas ne moze da zna sta ga trenutno muci i sa kakvim se teskocama suocava van terena.
Bez obzira na losije igre koje pruza u poslednje vreme i na izazove koje donosi popularnost,
Nole ce izaci iz trenutne krize jer za to ima potencijala i kao igrac i kao covek.Samo napred!

kirk hamet

pre 16 godina

Gledao sam meč i mislim da je krajnje vreme da se Novak povuče iz tenisa. To prevashodno kažem zbog njegovog zdravlja. Ljudi moji,
on je sa 20 godina već kao Jeremija iz Alan Forda.Boluje od 1000 bolesti. Ima probleme sa očima, disanjem, zubima. Bole ga leđa, muče ga žuljevi... Uz to sve ide hronični umor. Danas je čini mi se bila kombinacija problema sa disanjem i leđima uz neizbežni umor.
Pored ovoga mislim da je Novak previše počeo da se bavi vansportskim stvarima. Posećuje džet set mesta, reklamira se svuda... Voleo bih da zaista grešim, ali mi ne deluje sve to baš dobro za njegovu tenisku budućnost.

Marko

pre 16 godina

E pa do danas sam bio veliki obozavalac lika i dela Rafaela Nadala,a kako uz to ide nesto i nisam gotivio Federera,ALI definitivno sam danas gledajuci novaka shvatio da je FEDERER LJUDINA,pravi sportman,i defenitivno najbolji svih vremena
A ZASTO?
Zato sto on mozda nije igrao ovako u noletovim godinama,ali mislim da novak nece igrati nikada kao federer danas,covek koji se nikada nije zalio na povrede,uzdisao u toku meca kao da ima samo jedno plucno krilo,covek koji melje svoje protivnike svojom pojavom,pa sta reci kad covek u odnosu na svoje rivale u grupi ima 10-0 (deset nula) protiv davidenka,9-0 (devet nula) protiv gonzalesa i 15-1 (petnaest jedan) protiv rodika,pa sta mislite ko ce da bude prvi u toj grupi
Nole i da sutra prestane da igra tenis,ucinio je ogroman uspeh,ali da bi bio istinski sampion potrebno je mnogo vise

Dovla

pre 16 godina

Hajde probajte, molim vas, da ne razmisljate odmah o kataklizmi i propasti tenisa kakvog igra Novak, i o tome kako nece biti nikada ono sto je Federer. Ako uopste pomisljate na to da neko mora da bude NAJ svih vremena i da ako nije osvojio do sada ni jedan GS, onda nije ni vredan pomena i da treba kao sto neki kazu da batali tenis, onda ste vi teski megalomani sa malo uspeha u privatnom zivotu. Nole samo napred. Makar izgubio i sve meceve u grupi koga boli uvo. Sto rece Sarapova kad su je pitali da li je iznenadjena izvanrednim rezultatima u Madridu, s' obzirom na za nju losu godinu: Ne,zasto?!Ja znam kako mogu da igram tenis!!!

Birdy

pre 16 godina

Stvarno me nerviraju svi ovi pametnjakovici koji iz fotelje misle da bi bolje uradili posao od Noleta. Decko je imao napornu sezonu. Samo se setite da je prosle godine u ovo vreme bio 16!
A sada je treci. Imam tek 20 godina, zivot pred sobom, ako bude pametan, uskoro ce biti broj jedan.
Ajde vi odigrajte 80 meceva za 11 meseci pa da vas vidim.
Nole RULES!

stefan

pre 16 godina

ne znam samo kako mozhete da stavite naslov ferrer iznenadio djokovica kad ga ja rutinski dobio....Djkovic je sredinom 2 seta vec imao 30 neiznudjenih gresaka i stvarno mi nije jasno zasto je dolazio uopste na turnir kad nece da se trudi uopste.Mogao je lepo da pusti Nalbandiana da ih pocisti tamo.

LAV

pre 16 godina

Citam komentare i NEVERUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!
Kakvi ste vi to ljudi i poznavaoci tenisa pa to je cudo jedno.
"NOLE U KRIZI"
"NOLE TREBA DA SE POVUCE IZ TENISA"
"NOLE OVO, NOLE ONO"
Da li ste bre vi normalni. Mali je ove godine postigao ono sto vecina tenisera sanja. Ubedljivo drzi 3. metso i zaradio je od turnira preko $3mil. Ja igram tenis na College-u u US i meni se posle 9 meseci smuci i jedino o cemu mislim je povratak kuci na jedan dobar odmor. Nole nema pravog odmora ko zna od kad i to sto je u sredini Novembra izgubio od Ferera mene ne cudi uopste.
Posle ovoga on lepo ide na zasluzen odmor i na jake pripreme za Australiju.
Najbolja stvar koja se moze desiti za tenis u ovom trenutku je finale AO Djokovic-Nalbandian a za to nam treba odmorni Novak.
Pustite zato vise vase zle jezike i dozvolite Novaku da se posteno opusti i ne misli o rezultatu na poslednjem turniru sezone koji nece promeniti nista na listi.
Navijajte za njega sada kao sto cete u januaru kada bude dobijao sve redom u Australiji.
ZATO OPUSTI SE NOLE I UZIVAJ U SVOME OVOGODISNJEM USPEHU.

TeoFan

pre 16 godina

Djokovic je u krizi vec godinama, ali ne igrackoj vec ljudskoj! Ja u zivotu nisam video nadobudnijeg sportistu od njega! Radmanovic i Jaric su za njega mala deca bre...

tijana

pre 16 godina

alo.. polako.. nema smisla.. ne gubi on zbog "srpskog mentaliteta".. aman.. pre bih rekla da skoro svi ovde, koji su komentarisali, uz cast izuzecima, upravo pate od tzv sindroma "srpskog mentaliteta".. kad ide-onda ga dizete u zvezde, kad gubi-stenje,kamenje,drvlje..sve redom, pa na njega. mene bi bilo sramota da ostavim takav komentar. kakav god da je-nas je, nemamo boljeg. zapitajte se sta pisete.. sramota. stvarno sramota:( zao mi je sto,po ko zna koji put, imam priliku da citam ovakve komentare.. :((

Baneko

pre 16 godina

Ja sam posle pobede u Becu napisao "Cestitka Nole sve si bolji i bolji igrac ali sve losiji i losiji covek. Razmisli s ocem o tome" I danas tako jos uverenije mislim.

misa

pre 16 godina

jedan sam od onih koji ne vole Djokovicevu igru...Nisam gledao mec ali vec neko vreme sam znao da ovaj pad dolazi... Djokovic je procitan igrac i bice mu jako tesko naredne godine... ukoliko izdrzi na trecem mestu sledece godine onda zaista ima sansu za br.1! ja mislim da mora da iskulira galvu (prenapaljen u poslednjih par meseci...) i poradi na sebi... igra "pre matematicki" i fali mu "ozbiljnost i forca"... najbolji mec zivota odigrao je u New York-u sa Federerom i kada bi tako stalno igrao to bi bila prava stvar... malo kraci poeni, napadacki i sa zeljom da zavrsi poen... ako nastavi sa ovom nedorecenom taktikom sledi blagi pad....
da me ne razumete pogresno: SVAKA CAST ZA SVE DECKO I SAMO NAPRED ali mora to bolje, jace pa i drugacije ponekad ako hoces br.1!

svetlana

pre 16 godina

Posto nisam gledala mec (ima li negde na net-u sa Apple Mac-om?), mogu samo da se nadam da je u pitanju adaptacija a ne nedostatak forme.
U tom slucaju, Novak zna da vise prostora za kiks nema, sto cemo vrlo brzo vec sutra da provorimo.
Sta bilo da bilo, NOLE NE DAJ SE, M TE VOLIMO OD SRCA DO SANGAJA!

au bre

pre 16 godina

Potpuno je ocigledno da je krenuo sa losim partijama istog trenutka kada je krenuo i sa kalkulacijama. sve se vraca... A i bahatost e uzela maha, najvise zbog tata srdjana...

z.k

pre 16 godina

E,moj Dokovicu,nikada ti neces biti broj1.To sto pricas da si jos mlad i da tvoje vreme tek dolazi je cista glupost.Pa i Nadal je tvojih godina, a tri puta za redom osvaja Pariz. I on nikada(kao i drugi igraci iz vrha)ne predaju svoje meceve zbog umora kao ti.Pa radi brate na fizickoj spremi i onda neces vise biti umoran posle odigrana dva meca.I jos nesto bojim se da je ovo Novakov limit, i da ce pre da pada ,nego sto ce da napreduje.

voja

pre 16 godina

Pre ce biti da je Djokovic iznenadio sam sebe, nego sto ga je iznenadio Ferer. Istina da je Ferer trcao kao lud i stizao sve sto je izgledalo nemoguce, ali... statistika meca kaze da je Novak sam sebe pobedio. Procenat servisa, as servisi, duplo vise vinera od Ferera (22\11)...sve na Novakovoj strani, osim njega samog - neiznudjene greske. Od toga je i zavisio mec, od Novaka i njegovih gresaka. Ferer je samo to lepo i skolski ispratio.
Ponovo dolazimo na ono o cemu smo pisali nakon zreba - Ferer je uporan igrac, tezak i "majstor kvaris" zlatne grupe. Postoji razlika u kvalitetu izmedju njega i "top" tenisera, ali upravo svest o tome ga i cini upornim, pa ako mu neko pokloni sansu, nece je olako propustiti. Upravo je on igrac koji je nezaustavljivom "utisku oktobra" pruzio najveci otpor na poslednjem turniru.
Da li su neiznudjene greske posledica treme, nesigurnosti ili Novak jednostavno nije mogao da "udje u mec" jer mu nije dan? Ono sto je dobro je da uzrok poraza nije neka povreda, nedostatak motivacije, prejak protivnik za trenutnu formu i sl. 41 neiznudjena greska je nesto sto ce tesko ponoviti. Bar dok psuje i dok se ne predaje.
Kako rece komentator - Nadal i Ferer dele prvo mesto... Nije istina. Gleda se set\gem razlika i tacno se zna ko je na kom mestu. Ferer prvi, pa Nadal, Gaske i Novak. Da je mec otisao u treci set, mozda ne bi bio takav raspored.
Zao mi zbog pretposlednjeg poena, najbolji poen, najbolje izgradjen na celom mecu, brejk lopta... kad ono u mrezu. E, tu je bio kraj.
Ima jos dva meca i ja verujem da Novak moze da ih dobije. A, moze i Gaske Ferera.

Nada

pre 16 godina

Vidim, Novak je ovim porazom mnoge usrecio. Zlonamernci (pljuvaci) su uhvatili zalet kod Jelene i sad su navalili punom parom (jer jos postoji "rizik" da im je ovo poslednja prilika ove godine). Neka im je na cast! Pitam se da li je ovo i odraz razocarenja i besa jer Ana nije ispunila bas sva njihova ocekivanja i zelje, pa su bili prinudjeni da je samo pljuckaju.

Munja

pre 16 godina

Svaka cast Ferrer-u, igrao je mec svog zivota.
Nole, menjaj te drecave patike!
Bobo, bolje gledaj meceve na TV-u. Bojim se da si baksuz nasima.

ARKADIJA

pre 16 godina

Tipično srpski, slava ga udarila u glavu, pa je mislio da će samo svojim pojavljivanjem na terenu protivnicima uliti strah u kosti. Veeelika greška!!!
Vrhunski sport znači rad, rada, rada i samo rad, a ne lagodan jet- set život. Setimo se samo Marata Safina i njegovog pada.
Novak izgleda da ima veliki problem sa kondicijom i disanjem, čoveče, angažuj još jednog kondicionog trenera i dva psihologa stručnjaka za meditaciju dovoljno si bogat da ih platiš i mani se Beograda i provoda u istom, nikakvog dobra od toga. Sada već počinjem da sumnjam da će i sledeće godine uspeti da se održi u vrhu.

predo

pre 16 godina

Najinteresantnije je da najrealniji komentar napise jedna Maja (ne postcijenjujem zensku stranu, ali njihovo gledanje sporta je malo drugacije), pored toliko tzv. strucnjaka. Mnogo je vas ovde prilicno mlado, pa ne znate kako je to "prvi put". Uvjek prilicno trapavo, ma kako se pripremili. Za Novaka i nase djevojke se mnoge stvari desavaju po prvi put i ovo im je prvi top 8 u njihovoj karijeri. Bez obzira sto je to jos uvjek tenis i prebacivanje loptice preko mreze, svaki turnir ima svoje specificnosti i nije slucajno da se u finalu zenskog mastersa nadju dvije naiskusnije (po igranju na ovakvim turnirima). Novak je vec sad najvece ime u istoriji srpskog tenisa i drugi (poslije Ivanisevica) na prostoru bivse Jugoslavije. Cure su odmah tu nakon Monike Seles. Neko od njih ce napraviti jos vece rezultate, a neko mozda nece. Zato. zapljescimo im na onome sto su uradili ove godine, pa makar NOvak prosao kao Jelena ove godine. On je definitivno vrhunski teniser. ali i emotivni dvadesetogodisnjak, koji mora proci neke djecje bolesti. Mozda bude novi Sampras, a mozda i ne bude. Zavisi od njega, ne od nas. Nadamo se da je ovaj poraz bio samo trenutna slabost i da cemo mu vec sledecih dana pjevati hvalospjeve ovdje.

Zorana

pre 16 godina

Navijam za Noleta, ali mislim da je tu i tamo potrebno da ga neko vrati na zemlju.Plasim se da ne umisli da je ono sto (jos uvek) nije. Cisto onako, pedagoski...

Dzoni

pre 16 godina

Hrvati navijaju da Nole izgubi pa sad kao sto vidimo iz komentara su veoma radosni.Tako je to kad medju najboljima nemas nijednog svog (ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji) da navijas za njih pa zbog toga navijas da komsiji crnkne krava

sredoje subotic

pre 16 godina

Veomma mi je zao sto nisi pobedio, tako si zeleo pobedu, no pitanje je i da si igrao bolje da li bi pobedio jer Ferer je danas bio izvanredan
Cestitam majstore na igri bas sada, jer ce se naci mnogi koji ce ti stavljati primedbe.
Cestitam jer, mi se ucinilo (gledajuci mocne Spance kako gledaju mec i verujem zajedno prave taktiku za igru protiv tebe) da si veoma usamljen iako je cela hala navijala za tebe.
Moramo se i mi navici da je ovo samo sport i da se ne moze stalno pobedjivati.
Mnogo si nas razmazio i hvala ti za to.

Teniser amater

pre 16 godina

Zasto "Ferer iznenadio Djokovica"? Ferer je bio ubedljivo bolji i sigurniji i tu nema nikakvog iznenadjenja pogotovo kada se zna da je njihov medjusobni skor do ovog meca bi neresen. Problem je u tome sto sada svi misle da kada se Djokovic pojavi drugima klecaju kolena. Kad ono - iznenadio se Djokovic. A, fol, u Madridu se stedeo za ovaj Masters.

lukas fabianski

pre 16 godina

sutra sa gaskeom jelda?objektivno nole je tu najbolji u toj grupi,da dobro ste procitali po mom misljenju bolji je i od nadala-kompletniji je igrac,nadal jedino sto je jak i brutalno brz al je u potpunosti ranjiv na ovoj podlozi u stvari ranjiv je na svakoj osim sljake.gaske je po meni igrac sa najboljim bekendom na svetu i igra atraktivno al nije ni do kolena novaku.ferer-sta reci nakon ovog danas osim svaka cast,potpuno zasluzeno!kao sto sam rekao nole je tu najbolji al je po meni u najslabijoj formi-jedino je mozda gonzales
u losijoj formi od naseg asa.ali nada umire poslednja.NOLE CARE AJDE OBJASNI GASKEU I RAFI LEBA TI!
POLUPAJ IH!

Bojan

pre 16 godina

@voja
Previse potcenjujete Ferera.
Zasto on ne spada u Top igrace,kada se plasirao za
ovaj turnir.Sta je po vama,
mana,ako neko brzo trci,jako
vraca lopte i rivalu nametne
takav tempo da ovaj ne moze
da ga prati.Tu se nalazi razlog Novakovih gresaka.
Kad Ferer pocne da salje jake
spinovane lopte,neko s druge
strane mreze u jednom trenutku izgubi kontrolu.
On je mozda jedini uz Rodzera
koji moze da igra sa Nadalom
pet sati,a da ne baldise.
Niste u pravu,sto ga potcenjujete,on je dobio svoj
mec.

WaNNchY

pre 16 godina

Kolaterarna steta za Noxa... Ovaj Ferrer igra kao Nalbandijan zadnjih mesec dana... Pa Nole nije ni mogao posteno da odigra mec,koliko je ovaj sve mogao da stigne!!! i zato Ferrer ima ozbiljnu sansu da stigne do polufinala! Nole,samo smanji broj gresaka molim te...

JBG NBGD

pre 16 godina

Ferer ( visina 1,73 ) zabija winere iz druge serve... Da nisam video, ne bih verovao... Sa ovakvim reternom Nole nema šta da traži u vrhu sledeće sezone...


Uzgred, pet mečeva u šest dana, deluje kao misaona imenica za Noleta... Al' naš je i mi ga volimo...

djumex

pre 16 godina

Ocajna igra noleta ali 41 greska nije razlog poraza.Federer napravi 50 pa pobedi!Kao i mnogo puta u poslednje vreme izgledao je umorno i bez elana...dekoncentrisano.
Novak mora jos dosta da uci ako misli da postane 1. teniser sveta. Ovako ce uvek biti stepenicu ispod Federera.
Bila je naporna sezona,odigrao je dosta meceva ali odigrali su i ostali.On je prakticno odmarao poslednjih nekoliko nedelja...gubio u prvom kolu ne bi li se spremio za masters!?!??
Ko god kalkulise u sportu, ne pruza maksimum uvek i na svakom takmicenju, nikad nece biti sampion!!!

backhand

pre 16 godina

Opasno, opasno. Masters cup je to. Nije vise bitno ko je 3 a ko 6 na svetu, podloga, medjusobni susreti i sl. Svi su sjajni igraci. Bice gusto.

risim

pre 16 godina

Porazi su sastavni deo sporta. Nole samo napred, bice bolje. Uzgred trebalo bi se uzdrzati od imitacija drugih, ipak svetski reket br. 3 i buduci broj 1 nije klovn da zabavlja publiku vec da odusevljava teniskim umecem. Takodje, pojavljivanje u maskam zoroa, supermena ili vec nekog drugog samo odvlaci paznju od tenisa. Stoga, vise paznje na tenis a manje na marketnig i rezultati ce stici.

blokbrate

pre 16 godina

Zaista ne razumem ove likove sto pisu kako sad nole nece biti nikada prvi, nadal i federer klasa za njega itd.
Mogli bi ljudi da se osveste i shvate da nije lako celu godinu putovati sa turnira na turnir, da dolazi do zasicenja i umora.
Opustite se ljudi bice pobeda.

LU

pre 16 godina

Niti je Novak bio umoran, niti nemotivisan, niti ga je slava udarila u glavu! Jednostavno Ferero je danas odigrao odlicno, a Nole je napravio isuvise neiznudjenih gresaka (41) i mada je, ako se ne varam, imao duplo vise vinera od svog protivnika, pomenute greske su ga odvele u poraz.
Porazom je znatno iskomplikovao svoj put do polufinala, cak i obe pobede u narednim mecevima mu to ne garantuju. Ipak, siguran sam da ce sledeci mec odigrati sa boljimm servisom i sa manje gresaka.
Dosao je da osvoji ovaj turnir i to ce i uraditi!

zoran

pre 16 godina

Novak je trenutno u krizi.Mislim da je to i normalno jer je poceo da se bavi neki drugim stvarima osim tenisa ali on je mlad.Sve ce mu to posluziti.Nalazi se u istoj situaciji kao i Jelena vise trenutno vise posecuju televizijske terene nego teniske.Nadam se samo da je to prolazna "stanica"

Ženevljanin

pre 16 godina

Ferrer kao ferrum (gvožđe)! Da bi se dobio poen protiv njega udarci moraju biti STALNO super precizni i jaki. Novak je danas samo povremeno igrao tako, vrhunski. Napravio je preko 40 neiznuđenih grešaka (najviše bekhendom), dvostruko više od protivnika. Takođe, Fererov DRUGI servis mu je bio nerešiva zagonetka. Da David nije bio toliko solidan, Novak bi i pored (već uobičajenog) slabog početka, verovatno dobio meč, jer je u drugom setu podigao nivo svoje igre i povratio poljuljano samopouzdanje. Ovakvom igrom Ferer može da dobije i Nadala i Gaskea... što Đoković MORA da uradi da bi se plasirao u polufinale. Izuzetno teško, ali ne i nemoguće - AKO Novak bude igrao kao što ume.

Teniski stucnjak

pre 16 godina

Posto sam ja teniski strucnjak,smatram da je Djokovic potcenio sjajnog Fererra.Mislim da to ne bi smeo sebi da dozvoli,jer je ovo ipak takmicenje osam najboljih tenisera sveta!Smatram da ovde svako svakoga moze pobediti i porucujem Novaku da se uozbilji!

W,RG i DC - nedostizno za vas

pre 16 godina

Novak nema glavu za ostati u samom vrhu svijetskog tenisa. Uvjek se lakse popeti nego ostati na vrhu, a osvojiti jedan od turnira GS-a....to pripada samo odabranima. Novak ima potencijal ali, on nije taj. osjeti se to, bez uvrede.

Teniser

pre 16 godina

Nole sta to radis na kraju sezone.Umesto sada da si najspremniji i dauzmes veliku lovu i veliki broj bodova ti sve slabije i slabije igras. Gubis od igraca od kojih nigkada nisi gubio.Provodio si vreme u Beogradu.Sta si uopste trazio u Srbiji da te razvlace i povlace na sve strane umesto da si ostaou Monte Carlu i spremao za Shangay.Sada vec teze do polufinala. Mozda pobedis Gasqueta ali Nadala teze

ANONIMNI POSMATRAC

pre 16 godina

Hvala Bogu, pa su stvari dosle na svoje mesto. Dosta je bilo sepurenja od strane ovog kvazi-tenisera. Do vrha, ipak, stizu samo najbolji; a Novak to sigurno nije!!!!!!!!!!!!!!!

Vladimir

pre 16 godina

Sta god da je on je nas najveci sportista svih vremena.Ne zaboravimo na pregrst radosti koje nam je Nole priredio ove godine.Uostalom jos dva meca su na programu.Nole volimo te, samo napred...

Lubav, ah ljubav

pre 16 godina

Zar baš niko da progovori koju reč o tenisu? Novak zaista slab. Zašto uopšte gledate tenis, ako šaljete samo poruke - "Nole, mi te volimo." Evo, stiže i odgovor - "Volim i ja vas." Ali, kako dalje? Čekaju ga dva još jača protivnika.

Tanja

pre 16 godina

A sta meni trebaju ovi stresovi a jos je i nedelja!!!! Stvarno sam vjerovala da ce ga dobiti( sve sam mislila imao je dovoljno vremena da se odmori). Al nadam se da ce biti bolje.UZ TEBE SMO NOLE, NO MATTER WHAT!!!!

Eh

pre 16 godina

Hrvati ne navijaju za nikoga, jer nemaju za koga navijati. Kako je to Novak rekao i jedni i drugi su isti, pa su Hrvati znali da niti od jednih niti od drugih nista. Mogu primirisati vrhu, ali nikada nece biti na vrhu, jer je to isti mentalitet.
Ukoliko bi pak birali vjerujem da bi navijali za Novaka (meni osobno bi bilo drago da Novak dobije, ali mislim da od toga nista). Uostalom za Hrvate je najbitniji bod protiv Makedonije u nogometu, pa onda izbori koji su ovaj mjesec, a tenis nije zasigurno medju 20 top zanimanja u HR (pa cak i kada je bio netko na mastersu od Hrvata nije da ih je to nesto previse 'drmalo').

zbunjen

pre 16 godina

Ne znam samo zasto je ovo iznenadjenje...Ferer je odlichan teniser sto je pokazao pobedama protiv vodecih igraca sveta.
Ne zaboravite da je Novak ostvario najvise pobeda u jednoj sezoni...i nista nije cudno sto ga je sad stigao umor.Sasvim logichno...Videlo se posle svakog poena kako je iscrpljen....
SAMO NAPRED NOLE,SVI SMO UZ TEBE!!!
Bice mnogo bolje,ko veruje,taj i zna!!!I pozdravljam sve pesimiste na svetu...

nebitan lik

pre 16 godina

Pa kako vas bre pljuvaci nije sramota?????decko je odigrao vrhunski celu godinu i normalno je da padne u formi na kraju godine,neko padne pre ili kasnije niko nemoze da drzi formu cele sezone.a Vi koji najvise pljujete najvece opterecenje u zivotu Vam je da ustanete u podne i kupite pivo i kokice i gledate sport,pa cekate da neko lose odigra pa da dodjete na net i pljujete.Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste uradili do sada u zivotu,pa onda komentarisite i pljujte po bilo kom sportisti koji krvavo treniraju od malena.Vi cete da docekate novu godinu pijani kao letve negde a on u Pertu gde ce da igra za Srbiju.Mislite o tome.......

Dragan

pre 16 godina

Nole je jako lose igrao cak od finala beca nije ni jedan mec dobro odigrao.Usao je u seriju losih maceva sto je normalno za sve igrace. Ferer je odlican igrac kao i svi na ovom turniru malo kod nas podcenjen. Trenutno je u jako dobroj formi i za mene ne iznenadjujuci rezultat. Nadam se da ce noleta krenuti u sledeca dva meca, ali i nadal i gaske su odlicnoj formi. NAPRED NOLE!!!

alejandro

pre 16 godina

Ako završni Masters turnir na kraju sezone nije dovoljan motiv da se u svakom meču bude prisutno ne 100% nego 1000% onda tu ne pomaže ni "sveta" voda "GALA", a bogami ni HYPO!
Werbung, Nole werbung! Biće bolje sledeće godine ako uopšte stigneš na završni masters!!

Blah

pre 16 godina

ne svirajte pilicima!!! Ne moze svaki put da Novak dobije...S obzirom da je za Gaskea izjavio: Mlad je ima vremena za njega< onda je za Ferera izjavio: Star je, njegovo je proslo...kad pucas od samopouzdanja je jedno a kad si nadmen to je totalno los stav s kojim ulazis u mec... i prijatelju smanji sledece sezone broj turnira, istopices se ovim tempom za par godina... aj sad dupe uz zid, ruke u gard i hrabro protiv Gaskea i Nadala, jos uvek si u igri za polufinale

Jasna

pre 16 godina

Mislim da je pobeda Ferera jos jedan dokaz koliko je tesko i zahtevno biti medju prvih pet tenisera na svetu...
Svi imaju zelju da vas pobede i da naprave senzaciju!
Jer, naravno, svaka pobeda donosi bolji plasman i samopouzdanje...
Ako ste treci teniser na svetu, protivnici daju maksimum da vas pobede...
A ako im prevelikim brojem gresaka jos i vi izadjete u susret, poraz je neizbezan...
Ja nisam gledala ceo mec; kraj prvog seta i drugi set...
kada sam cula koliko je
gresaka Novak napravio, samo sam uzdahnula i rekla: "Bice tesko..."
Na zalost, bilo je nemoguce...
Novak je izgubio taj mec i time umanjio sanse da se nadje u polufinalu...
Pobede u preostala dva meca u grupi su moguce i ja ocekujem od njega de pobedi i Nadala i Gaskea...
Novak to moze i pokazao je da moze!
Ako je umoran, ako se nije dovoljno oporavio od naporne sezone, imace priliku za popravni sledece godine!
Ja verujem da ce Novak i sledece godine biti na zavrsnom turniru i da ce svim "nevernim Tomama" dokazati da moze da bude broj 1!

SAMO NAPRED NOVACE!

J.,sta da vam radim

pre 16 godina

@ Populo, addave, Ulaga, RS, Baneko, ARKADIJA, TeoFan, i njima slicni likovi

Neverovatna kolicina zluradosti u vasim komentarima!

NOVAK CE BITI BR.1, bez obzira na vase zelje!

ps: Sledeci vasu logiku, da predlozimo i Federeru da batali tenis, zaboga izgubio je od Gonzalesa.

DR

pre 16 godina

raspase se ovi nasi totalno... Daj bose da prodje u polufinale, mada sumnjam. Od US Opena, Djokovic nista nije pokazao. Cak se i posteno namucio na onom jadnom turniru u Becu... Neka, ova sezona je gotova...

Steve

pre 16 godina

Moram samo prvo da napomenem nešto ovim neznalicama,koji se iščuđavaju nad ovim naslovom "Ferer iznenadio Đokovića",da je to jedan potpuno normalan novinski naslov i da nema veze sa potcenjivanjem protivnika.Naime,tako nešto se napiše kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru,a slobodno se može reći da je Nole pre ovog meča bio favorit,barem na papiru.I zapadni mediji stavljaju takve naslove kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru.Primer:Recimo,kad je u finalu Montreala Nole pobedio Federera,u većini medija na engleskom jeziku je pisalo "Federer stunned by Djokovic".To "stunned" bi se bukvalno moglo prevesti kao "iznenađen".Prema tome,šta se iščuđavate?!Potpuno normalan naslov vesti je u pitanju!

Što se tiče samog meča,mogu samo da se složim sa ostalima da je Nole trenutno u padu forme.On je sada negde,da kažem,na kraju početka svoje karijere i,naravno,mislim da je vreme da prestane da govori da još ima vremena i tako to.Ne mislim ništa zlonamerno.Samo kažem da mu je sad vreme da počne sa vrhunskim rezultatima,ako želi da se upiše u tenisku istoriju,i to zlatnim slovima.

sasa

pre 16 godina

@one@
Skini prvo TVU player,naci ces ga free na netu,pa na njemu nadji sportski kanal Super Star,tu prenose ceo masters a imas i komentar na english naravno.Sve u svemu dzaba je,a kad ovi nasi ne mogu da se sete da prenose nije ni ovo lose.

RS

pre 16 godina

Udarila mu slava u glavu jer je sve poverovao šta novine pišu umesto rad i samo rad 100 puta. Isto važi i za teniserke. Kakve modne revije i druge neprofesionalne gluposti.

Populo

pre 16 godina

Novak buducnost svetskog tenisa???
He, he, mozda, ali samo onoliko koliko su to isto i Murray, Del Potro, Ferer i jos jedno desetak mladih Francuza.
A tenis, na vrhunskom nivou, nece sam da se igra i mecevi nece samo da se dobijaju. A to znaci da mora da se ugleda na profesionalce: Federe, Nadal i njima slicne, koji su fokusirani, koji ne glume velicinu na terenu, ne uzdisu, ne smeju se na izgubljene poene, kojima nije primarno kako izgledaju i ko ih gleda.
Dopada mi se novi imidz Sarapove - profesionalka u konzervativnoj suknjici, bez frizure, bez nakita, sa malo sminke - samo tenis!

Jelena

pre 16 godina

Sram vas bilo!!! Srbija je prokleta i bice dok se ovako odnosi prema ljudima koji su je predstavili na najboji moguci nacin. Dobijao ili gubio Novak ja sam ponosna sto je nas. Kad procitam ovake komentare mene je sramota. Kad dobija kao da su drugi udarali lopticu al kad gubi on je napaljen, treba ga kamenovati i karijera mu je gotova. I da ovog trenutka prestane da igra on ce zauvek biti izuzetan decko za ovu nesrecnu zemlju. Isto kao i Ana i Jelena. Za razliku od njih vasi komentari samo pokazuju jednu ruzno, dvolicno, licemerno lice ove zemlje.

Sone

pre 16 godina

Posle poraza na zadnjem turniru u Parizu Novak je izjavio da je imao operaciju stopala i da je od tada pod stalnom terapijom.Ako je zaista jos uvek povredjen bolje da je odustao od turnira i pruzio sansu nekom drugom teniseru.Gubi od igraca koji su slabije rangirani od njega i koje bi trebao realno da dobije na terenu.Ovo mi se uopste ne svidja sto Nole radi.

Nena

pre 16 godina

Patike su mu boli glava...haha.
Gde ih samo nadje da mi ja znati...
Ferrer je odigrao veoma dobro,a ovo je dokaz da nije bio bas toliko slucajan onaj Djokovicev poraz u parizu od Santoroa. Sve se vraca, sev se placa. Ja licno mislim da treba odigrati posteno svaki turnir.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ne znam zbog cega mislite da sam potcenila Ferera. Imamo prilike da ga gledamo punih sedam godina, a ja sam pisala na osnovu opsteg utiska (mog), na osnovu onoga sto sam gledala i citala. Nikako na osnovu plasmana u Sangaj.
Ovo je njegova najbolja godina od svih sedam na turu. A, nije bas mlada nada (26). Ove godine osvojio je tri turnira i igrao polufinale US (to mu je najveci uspeh). Do ove godine - cele dve titule - Bukurest (2002) i Stutgart (2006) i svega tri finala, za sedam godina. Ni jedan GS, ni jedan MS, ni jedno finale. Ni jedan ulazak u top ten do ovogodisnjeg US (zreb - povredjeni Nadal i Nalbandijan). Ove godine gubio je u drugom kolu Vimbldona i trecem RG... Matje, Verdasko, stari Moja, Beneto, Andrejev...
To je moj utisak o njemu. Nemam nista protiv da me neko razuveri, ali nikako da se otmem utisku da je tu gde jeste zahvaljujuci 450 bodova na US. Videcemo sledece godine.
A, da li je jedini uz Federera koji moze da igra sa Nadalom pet sati - ne znam, nije imao priliku. Mozda - fizicki. Tehnicki i takticki - dva puta ga je dobio, cetiti puta izgubio, s tim sto je Nadal zaista bio povrdjen na US. Sa Federerom mu nije mesto u istoj recenici. Sedam meceva - uzeo mu je jedan set, sve ostale - glatko izgubio!
Kako kazete - on je dobio svoj mec. Nego sta, naravno da je apsolutno zasluzeno dobio svoj mec. Ovo je njegovh pet minuta, ova godina je njegovih pet minuta, ali i dalje sam misljenja da na turu ima bar 10 boljih od njega i bar 15 aktivnih sa impresivnijim uspesima, karijerama, igrom, osecajem. Neka ostane u top ten, bar jos par meseci, pa da pocnem da verujem u to da mu je tu i mesto. Za sada... malo je, premalo. Nije jedan turnir merilo, a ni pola sezone.
Nisam imala nameru da podcenjujem. Pozdrav!

voja

pre 16 godina

@Bojan
Od onolikog komentara, Vi se uhvatite za "starog" Moju. Nije bila poenta da merimo Novaka i Ferera. Samo sam napisala zasto mislim da Ferer nije "top", kao neki drugi "topovi". To ste me i pitali. Nemojte da mi trazite dlaku u jajetu. Jednostavno, covek je u zivotnoj formi. Nije omirisao top 10, do ove jeseni, ima 26 godina, sedam godina profi karijere, a za tih sedam godina - pet titula i tri finala, nula mastersa i nula GS, nula finala istih. Morate priznati da malo odudara od Federera, Nadala, Rodika... Pa, i od Novaka. Kada smo vec dosli do toga da ih uporedimo - Novak je samo ove godine "pokupio" vise nego Ferer u celoj karijeri. Cinjenica je da ce i jedan i drugi debelo morati da se pomuce da bi na svojim pozicijama i ostali, a ako ostanu, onda bi mogli da pricamo o velicinama. S tim sto ja u Novaka mnogo vise verujem, zato sto daje signale (kako je igrao na mastrsima koje je osvojio), i zato sto je celih pet godina mladji. Koliko je tenisera na kratko uletelo u famoznih top ten, na par meseci i posle nestalo, da ne mozemo da im se setimo ni imena? Potreban je kontinuitet. Ferer ga nema. Cak cu bezobrazno da primetim da je Novak duze treci, nego sto je Ferer sesti, i da je razlika izmedju Novaka i sledeceg - manja, nego izmedju Ferera i 79. Masua! Necemo valjda da karijere merimo i osporavamo na osnovu jednog Sangaja i jedne sezone? Titule, finala, kontinuitet! Jedan bljesak ili jedan pad - nista ne znace. This time, next year... vidcemo.
Pozdrav!

one

pre 16 godina

Da li neko zna link na kome mogu da se prate mecevi, naravno for free, ajte molim vas (oceli najzad RTS otkupiti prava), nervirama onaj score bord i cekanje da se promene brojke
ostale strucne komentare prepustam "TENISKIM STRUCNJACIMA"

Milorad

pre 16 godina

Smejali su mi se ljudi kad sam rekao da je ona bradica znak udaranja slave u glavu i da ce sa njom krenuti pad. Jel tako ispade ili ne?

Ulaga

pre 16 godina

Mnogi su tvrdili kako je Nole Madridu "namerno" izgubio da bi se spremio za Sangaj.Mora da se opet radi o nekom "strateskom" potezu!

addave

pre 16 godina

Jel' neko ovde gledao mech, ili ste samo procitali rezultat i statistiku o neiznudjenim greskama? Kakvi su ovo komentari?

Dakle, Ferer je odigrao kao i Santoro, sve vraca i to ne previse blago, umereno jako i sigurno, ne igra rizicno, i trci ko lud.

To je pattern kako se Novak moze dobiti. To ce uskoro svi da uvide, i Novak je , ako nesto ne promeni, zavrsio karijeru. Novak je napadac, ali napadac koji nije konzistentan, mnogo gresi, sto moze biti posledica neutreniranosti i stoga nesigurnosti.

On je do sada dobijao mozda cisto na onu decacku razigranost i zelju, motiv, ali kada motiv malo ugasne, ostane ono sto je Nole zaista, a to je ono sto gledamo od posle US-opena.

Cak i Bec je odigrao, osim sa Wawrinkom, mlohavo, nezainteresovano i mogu reci na srecu dobio Celu. Svi mecevi su bili prilicno gusti osim finala.

Moje misljenje je da je njegov trener vec dosegao neke limite i ne moze vise da mu pruzi. Jer, posao trenera je i da motivise igraca. Drugo, ne samo da treba da ga motivise, nego i da menja igru. Nisam video skoro ni jedan izlazak na mrezu. A to je ono jedino sto Nole mora da usavrsi da bi negde dosao. mislio sam da je Nole tip igraca kao Agasi, ali izgleda da sam se prevario. Jer, Agasi je mleo sa osnovne linije, i znao je da udari po 3-4 savrsena udarca za redom bez greske, 3-4 udarca jaca i preciznija nego sto je Nole u stanju. Dalje, Agasi je izlazio na mrezu, mnogo vise od Noleta, iako su mu udarci sa osnovne linije bili mnogo bolji od Noletovih.

Dakle, to je to, bojim se da ako se nesto ne promeni, mi smo zavrsili sa nasim teniskim herojem, eto neka idila je trajala godinu dana. Jelena je vec pregazena, diletanstskim pristupon treninzima i strategiji nastupanja na turnirima, gde ja sama sebe salomila i fizicki i psihicki, bojim se da je tu vec dosla do "point of no return".

Ono jedino sto imamo u buducnosti, cini mi se da je Ana. Nadam se da ipak gresim.

igor

pre 16 godina

Ajde bre oladite malo.Novak je protekle godine napravio sjajne rezultate.Sada je malo pao u formi,i to je to.Normalno ako hoce da ostane u vrhu mora da igra kao prosle godine u sta ne sumnjam.Mada ce konkurencija biti zestoka za prvih 5.Najveca steta mastersa je neigranje Nalbndijana,decko bi ih pocistio samo tako

BRAVO SNAJCE!

pre 16 godina

Nole je izgubio, al' zato snajka rastura! Kako se stvari za sad odvijaju (7:5 4:3)osvoji nam ona Madrid! Ako i treba kad ne mogu Jeca i Ana...

stefan

pre 16 godina

ko hoce da gleda preko interneta moze da skine sopcast program i onda nadje sangajsku televiziju.program je lak za upotrebu.
Podrazumeva se da imate malo brzi internet.

Bojan

pre 16 godina

Bravo za JBG NBGD i Ulagu.
@voja
...izgubio je od starog Moje!
Pa sta i Novak je izgubio od starog Moje i to ubedljivo,
pa sta?
@Mikili
Zivota ti,nemoj Mikili opet.
Bas sam se odmorio od tih
kukumavki,a ti opet.

vladimir

pre 16 godina

za sve koje zanima, meceve mozete pratiti uzivo sa: idite na site www.myp2p.eu, i dalje samo pratite uputstva, mogu da s eprate razni sportovi,treaba samo da skinete softver za odredjenu televiziju, ja pratim meceve preko preko jedne kineske televizije....pozdrav svima

Bojan

pre 16 godina

@voja
Ma ne merim ja Novaka i Ferera.Zna se ko je bolji
i od koga se ocekuje da
bude mnogo bolji.Reagovao
sam samo na vasu teoriju,
sta je Ferer uradio napr.
pre 5 godina.Kakve to veze
ima.Pricamo o jucerasnjem
mecu,a kako je Ferer usao
u Top 8,mislim da se zna.
Na osnovu bodova.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ok. Doslo je do malog nesporazuma. Ucinilo mi se da je bila zamerka na to sto sam napisala da Ferer nije bas u "top". Ne misleci tada na ovaj momenat, na ovaj turnir i ovu godinu, nego generalno. Mec sa Novakom - po zasluzi.

Tanja

pre 16 godina

Sta reci vec.. naprijed care nas! Sta god da se desi, uz tebe smo.Nadamo se pobjedi(kao svakog puta) ali i ako izgubis isto cemo te cjeniti i postovati.!Uvijek smo uz tebe...pa sta bude nek bude!!
GO FOR IT, NOVACE SRBINE, ZA SEBE, ZA NAS I ZA SRBIJU!!!
Pozdrav iz Dallasa

ANONIMNI POSMATRAC

pre 16 godina

Hvala Bogu, pa su stvari dosle na svoje mesto. Dosta je bilo sepurenja od strane ovog kvazi-tenisera. Do vrha, ipak, stizu samo najbolji; a Novak to sigurno nije!!!!!!!!!!!!!!!

TeoFan

pre 16 godina

Djokovic je u krizi vec godinama, ali ne igrackoj vec ljudskoj! Ja u zivotu nisam video nadobudnijeg sportistu od njega! Radmanovic i Jaric su za njega mala deca bre...

kirk hamet

pre 16 godina

Gledao sam meč i mislim da je krajnje vreme da se Novak povuče iz tenisa. To prevashodno kažem zbog njegovog zdravlja. Ljudi moji,
on je sa 20 godina već kao Jeremija iz Alan Forda.Boluje od 1000 bolesti. Ima probleme sa očima, disanjem, zubima. Bole ga leđa, muče ga žuljevi... Uz to sve ide hronični umor. Danas je čini mi se bila kombinacija problema sa disanjem i leđima uz neizbežni umor.
Pored ovoga mislim da je Novak previše počeo da se bavi vansportskim stvarima. Posećuje džet set mesta, reklamira se svuda... Voleo bih da zaista grešim, ali mi ne deluje sve to baš dobro za njegovu tenisku budućnost.

W,RG i DC - nedostizno za vas

pre 16 godina

Novak nema glavu za ostati u samom vrhu svijetskog tenisa. Uvjek se lakse popeti nego ostati na vrhu, a osvojiti jedan od turnira GS-a....to pripada samo odabranima. Novak ima potencijal ali, on nije taj. osjeti se to, bez uvrede.

džiki

pre 16 godina

Novak Đoković je usšao u fazu "Janković" - postao je u jednom momentu nacionalni heroj. Počeo je da odgovara na pitanja o politici, modi, kulturi, seksu....Napravio je veliku grešku što posle "Arene" nije otišao iz zemlje i na miru nastavio da radi. Popustio je pred iskušenjem slave koja lako udari u gavu momku od samo 20 godina. I to je razlog pada u igri. Bojim se da će on na ovom turniru proći sa 0:3. Đoković od maja do septembra (Rolan Gharod - ASmeriken open) i ovaj Đoković ne liče puno. Više rada - manje slikanja i pametovanja o svemu i svačemu. Ako se ne othrve simpotmu nacionalnog heroja, očekuje ga dalji pad. Nije Ferer posato brzi Gonzales (mada je naravno odličan igrač) već je Đoković nešto sporije i nekoncentraniji. A razlog je u glavi i treningu. Šteta za ovaj mastres. Ništa neće biti od novog sudara sa Federerom.

stefan

pre 16 godina

ne znam samo kako mozhete da stavite naslov ferrer iznenadio djokovica kad ga ja rutinski dobio....Djkovic je sredinom 2 seta vec imao 30 neiznudjenih gresaka i stvarno mi nije jasno zasto je dolazio uopste na turnir kad nece da se trudi uopste.Mogao je lepo da pusti Nalbandiana da ih pocisti tamo.

Baneko

pre 16 godina

Ja sam posle pobede u Becu napisao "Cestitka Nole sve si bolji i bolji igrac ali sve losiji i losiji covek. Razmisli s ocem o tome" I danas tako jos uverenije mislim.

Milorad

pre 16 godina

Smejali su mi se ljudi kad sam rekao da je ona bradica znak udaranja slave u glavu i da ce sa njom krenuti pad. Jel tako ispade ili ne?

Munja

pre 16 godina

Svaka cast Ferrer-u, igrao je mec svog zivota.
Nole, menjaj te drecave patike!
Bobo, bolje gledaj meceve na TV-u. Bojim se da si baksuz nasima.

svetlana

pre 16 godina

Posto nisam gledala mec (ima li negde na net-u sa Apple Mac-om?), mogu samo da se nadam da je u pitanju adaptacija a ne nedostatak forme.
U tom slucaju, Novak zna da vise prostora za kiks nema, sto cemo vrlo brzo vec sutra da provorimo.
Sta bilo da bilo, NOLE NE DAJ SE, M TE VOLIMO OD SRCA DO SANGAJA!

misa

pre 16 godina

jedan sam od onih koji ne vole Djokovicevu igru...Nisam gledao mec ali vec neko vreme sam znao da ovaj pad dolazi... Djokovic je procitan igrac i bice mu jako tesko naredne godine... ukoliko izdrzi na trecem mestu sledece godine onda zaista ima sansu za br.1! ja mislim da mora da iskulira galvu (prenapaljen u poslednjih par meseci...) i poradi na sebi... igra "pre matematicki" i fali mu "ozbiljnost i forca"... najbolji mec zivota odigrao je u New York-u sa Federerom i kada bi tako stalno igrao to bi bila prava stvar... malo kraci poeni, napadacki i sa zeljom da zavrsi poen... ako nastavi sa ovom nedorecenom taktikom sledi blagi pad....
da me ne razumete pogresno: SVAKA CAST ZA SVE DECKO I SAMO NAPRED ali mora to bolje, jace pa i drugacije ponekad ako hoces br.1!

z.k

pre 16 godina

E,moj Dokovicu,nikada ti neces biti broj1.To sto pricas da si jos mlad i da tvoje vreme tek dolazi je cista glupost.Pa i Nadal je tvojih godina, a tri puta za redom osvaja Pariz. I on nikada(kao i drugi igraci iz vrha)ne predaju svoje meceve zbog umora kao ti.Pa radi brate na fizickoj spremi i onda neces vise biti umoran posle odigrana dva meca.I jos nesto bojim se da je ovo Novakov limit, i da ce pre da pada ,nego sto ce da napreduje.

ARKADIJA

pre 16 godina

Tipično srpski, slava ga udarila u glavu, pa je mislio da će samo svojim pojavljivanjem na terenu protivnicima uliti strah u kosti. Veeelika greška!!!
Vrhunski sport znači rad, rada, rada i samo rad, a ne lagodan jet- set život. Setimo se samo Marata Safina i njegovog pada.
Novak izgleda da ima veliki problem sa kondicijom i disanjem, čoveče, angažuj još jednog kondicionog trenera i dva psihologa stručnjaka za meditaciju dovoljno si bogat da ih platiš i mani se Beograda i provoda u istom, nikakvog dobra od toga. Sada već počinjem da sumnjam da će i sledeće godine uspeti da se održi u vrhu.

Populo

pre 16 godina

Novak buducnost svetskog tenisa???
He, he, mozda, ali samo onoliko koliko su to isto i Murray, Del Potro, Ferer i jos jedno desetak mladih Francuza.
A tenis, na vrhunskom nivou, nece sam da se igra i mecevi nece samo da se dobijaju. A to znaci da mora da se ugleda na profesionalce: Federe, Nadal i njima slicne, koji su fokusirani, koji ne glume velicinu na terenu, ne uzdisu, ne smeju se na izgubljene poene, kojima nije primarno kako izgledaju i ko ih gleda.
Dopada mi se novi imidz Sarapove - profesionalka u konzervativnoj suknjici, bez frizure, bez nakita, sa malo sminke - samo tenis!

Sone

pre 16 godina

Posle poraza na zadnjem turniru u Parizu Novak je izjavio da je imao operaciju stopala i da je od tada pod stalnom terapijom.Ako je zaista jos uvek povredjen bolje da je odustao od turnira i pruzio sansu nekom drugom teniseru.Gubi od igraca koji su slabije rangirani od njega i koje bi trebao realno da dobije na terenu.Ovo mi se uopste ne svidja sto Nole radi.

Marko

pre 16 godina

E pa do danas sam bio veliki obozavalac lika i dela Rafaela Nadala,a kako uz to ide nesto i nisam gotivio Federera,ALI definitivno sam danas gledajuci novaka shvatio da je FEDERER LJUDINA,pravi sportman,i defenitivno najbolji svih vremena
A ZASTO?
Zato sto on mozda nije igrao ovako u noletovim godinama,ali mislim da novak nece igrati nikada kao federer danas,covek koji se nikada nije zalio na povrede,uzdisao u toku meca kao da ima samo jedno plucno krilo,covek koji melje svoje protivnike svojom pojavom,pa sta reci kad covek u odnosu na svoje rivale u grupi ima 10-0 (deset nula) protiv davidenka,9-0 (devet nula) protiv gonzalesa i 15-1 (petnaest jedan) protiv rodika,pa sta mislite ko ce da bude prvi u toj grupi
Nole i da sutra prestane da igra tenis,ucinio je ogroman uspeh,ali da bi bio istinski sampion potrebno je mnogo vise

RS

pre 16 godina

Udarila mu slava u glavu jer je sve poverovao šta novine pišu umesto rad i samo rad 100 puta. Isto važi i za teniserke. Kakve modne revije i druge neprofesionalne gluposti.

zoran

pre 16 godina

Novak je trenutno u krizi.Mislim da je to i normalno jer je poceo da se bavi neki drugim stvarima osim tenisa ali on je mlad.Sve ce mu to posluziti.Nalazi se u istoj situaciji kao i Jelena vise trenutno vise posecuju televizijske terene nego teniske.Nadam se samo da je to prolazna "stanica"

JBG NBGD

pre 16 godina

Ferer ( visina 1,73 ) zabija winere iz druge serve... Da nisam video, ne bih verovao... Sa ovakvim reternom Nole nema šta da traži u vrhu sledeće sezone...


Uzgred, pet mečeva u šest dana, deluje kao misaona imenica za Noleta... Al' naš je i mi ga volimo...

lukas fabianski

pre 16 godina

sutra sa gaskeom jelda?objektivno nole je tu najbolji u toj grupi,da dobro ste procitali po mom misljenju bolji je i od nadala-kompletniji je igrac,nadal jedino sto je jak i brutalno brz al je u potpunosti ranjiv na ovoj podlozi u stvari ranjiv je na svakoj osim sljake.gaske je po meni igrac sa najboljim bekendom na svetu i igra atraktivno al nije ni do kolena novaku.ferer-sta reci nakon ovog danas osim svaka cast,potpuno zasluzeno!kao sto sam rekao nole je tu najbolji al je po meni u najslabijoj formi-jedino je mozda gonzales
u losijoj formi od naseg asa.ali nada umire poslednja.NOLE CARE AJDE OBJASNI GASKEU I RAFI LEBA TI!
POLUPAJ IH!

Eh

pre 16 godina

Hrvati ne navijaju za nikoga, jer nemaju za koga navijati. Kako je to Novak rekao i jedni i drugi su isti, pa su Hrvati znali da niti od jednih niti od drugih nista. Mogu primirisati vrhu, ali nikada nece biti na vrhu, jer je to isti mentalitet.
Ukoliko bi pak birali vjerujem da bi navijali za Novaka (meni osobno bi bilo drago da Novak dobije, ali mislim da od toga nista). Uostalom za Hrvate je najbitniji bod protiv Makedonije u nogometu, pa onda izbori koji su ovaj mjesec, a tenis nije zasigurno medju 20 top zanimanja u HR (pa cak i kada je bio netko na mastersu od Hrvata nije da ih je to nesto previse 'drmalo').

Jelena

pre 16 godina

Sram vas bilo!!! Srbija je prokleta i bice dok se ovako odnosi prema ljudima koji su je predstavili na najboji moguci nacin. Dobijao ili gubio Novak ja sam ponosna sto je nas. Kad procitam ovake komentare mene je sramota. Kad dobija kao da su drugi udarali lopticu al kad gubi on je napaljen, treba ga kamenovati i karijera mu je gotova. I da ovog trenutka prestane da igra on ce zauvek biti izuzetan decko za ovu nesrecnu zemlju. Isto kao i Ana i Jelena. Za razliku od njih vasi komentari samo pokazuju jednu ruzno, dvolicno, licemerno lice ove zemlje.

WaNNchY

pre 16 godina

Kolaterarna steta za Noxa... Ovaj Ferrer igra kao Nalbandijan zadnjih mesec dana... Pa Nole nije ni mogao posteno da odigra mec,koliko je ovaj sve mogao da stigne!!! i zato Ferrer ima ozbiljnu sansu da stigne do polufinala! Nole,samo smanji broj gresaka molim te...

sasa

pre 16 godina

Novak je u velikoj krizi jos od Madrida.Kao da je zaboravio forhend i servis.To mu puno utice na psihicku stabilnost.Takvi padovi su normalni kod vrhunskih tenisera.Nadajmo se da ce do pocetka sezone opet biti onaj stari.NOLE SVI TE PUNO,PUNO VOLIMO

alejandro

pre 16 godina

Ako završni Masters turnir na kraju sezone nije dovoljan motiv da se u svakom meču bude prisutno ne 100% nego 1000% onda tu ne pomaže ni "sveta" voda "GALA", a bogami ni HYPO!
Werbung, Nole werbung! Biće bolje sledeće godine ako uopšte stigneš na završni masters!!

Teniski stucnjak

pre 16 godina

Posto sam ja teniski strucnjak,smatram da je Djokovic potcenio sjajnog Fererra.Mislim da to ne bi smeo sebi da dozvoli,jer je ovo ipak takmicenje osam najboljih tenisera sveta!Smatram da ovde svako svakoga moze pobediti i porucujem Novaku da se uozbilji!

Teniser amater

pre 16 godina

Zasto "Ferer iznenadio Djokovica"? Ferer je bio ubedljivo bolji i sigurniji i tu nema nikakvog iznenadjenja pogotovo kada se zna da je njihov medjusobni skor do ovog meca bi neresen. Problem je u tome sto sada svi misle da kada se Djokovic pojavi drugima klecaju kolena. Kad ono - iznenadio se Djokovic. A, fol, u Madridu se stedeo za ovaj Masters.

au bre

pre 16 godina

Potpuno je ocigledno da je krenuo sa losim partijama istog trenutka kada je krenuo i sa kalkulacijama. sve se vraca... A i bahatost e uzela maha, najvise zbog tata srdjana...

Dzoni

pre 16 godina

Hrvati navijaju da Nole izgubi pa sad kao sto vidimo iz komentara su veoma radosni.Tako je to kad medju najboljima nemas nijednog svog (ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji) da navijas za njih pa zbog toga navijas da komsiji crnkne krava

blokbrate

pre 16 godina

Zaista ne razumem ove likove sto pisu kako sad nole nece biti nikada prvi, nadal i federer klasa za njega itd.
Mogli bi ljudi da se osveste i shvate da nije lako celu godinu putovati sa turnira na turnir, da dolazi do zasicenja i umora.
Opustite se ljudi bice pobeda.

Ulaga

pre 16 godina

Mnogi su tvrdili kako je Nole Madridu "namerno" izgubio da bi se spremio za Sangaj.Mora da se opet radi o nekom "strateskom" potezu!

addave

pre 16 godina

Jel' neko ovde gledao mech, ili ste samo procitali rezultat i statistiku o neiznudjenim greskama? Kakvi su ovo komentari?

Dakle, Ferer je odigrao kao i Santoro, sve vraca i to ne previse blago, umereno jako i sigurno, ne igra rizicno, i trci ko lud.

To je pattern kako se Novak moze dobiti. To ce uskoro svi da uvide, i Novak je , ako nesto ne promeni, zavrsio karijeru. Novak je napadac, ali napadac koji nije konzistentan, mnogo gresi, sto moze biti posledica neutreniranosti i stoga nesigurnosti.

On je do sada dobijao mozda cisto na onu decacku razigranost i zelju, motiv, ali kada motiv malo ugasne, ostane ono sto je Nole zaista, a to je ono sto gledamo od posle US-opena.

Cak i Bec je odigrao, osim sa Wawrinkom, mlohavo, nezainteresovano i mogu reci na srecu dobio Celu. Svi mecevi su bili prilicno gusti osim finala.

Moje misljenje je da je njegov trener vec dosegao neke limite i ne moze vise da mu pruzi. Jer, posao trenera je i da motivise igraca. Drugo, ne samo da treba da ga motivise, nego i da menja igru. Nisam video skoro ni jedan izlazak na mrezu. A to je ono jedino sto Nole mora da usavrsi da bi negde dosao. mislio sam da je Nole tip igraca kao Agasi, ali izgleda da sam se prevario. Jer, Agasi je mleo sa osnovne linije, i znao je da udari po 3-4 savrsena udarca za redom bez greske, 3-4 udarca jaca i preciznija nego sto je Nole u stanju. Dalje, Agasi je izlazio na mrezu, mnogo vise od Noleta, iako su mu udarci sa osnovne linije bili mnogo bolji od Noletovih.

Dakle, to je to, bojim se da ako se nesto ne promeni, mi smo zavrsili sa nasim teniskim herojem, eto neka idila je trajala godinu dana. Jelena je vec pregazena, diletanstskim pristupon treninzima i strategiji nastupanja na turnirima, gde ja sama sebe salomila i fizicki i psihicki, bojim se da je tu vec dosla do "point of no return".

Ono jedino sto imamo u buducnosti, cini mi se da je Ana. Nadam se da ipak gresim.

J.,sta da vam radim

pre 16 godina

@ Populo, addave, Ulaga, RS, Baneko, ARKADIJA, TeoFan, i njima slicni likovi

Neverovatna kolicina zluradosti u vasim komentarima!

NOVAK CE BITI BR.1, bez obzira na vase zelje!

ps: Sledeci vasu logiku, da predlozimo i Federeru da batali tenis, zaboga izgubio je od Gonzalesa.

djumex

pre 16 godina

Ocajna igra noleta ali 41 greska nije razlog poraza.Federer napravi 50 pa pobedi!Kao i mnogo puta u poslednje vreme izgledao je umorno i bez elana...dekoncentrisano.
Novak mora jos dosta da uci ako misli da postane 1. teniser sveta. Ovako ce uvek biti stepenicu ispod Federera.
Bila je naporna sezona,odigrao je dosta meceva ali odigrali su i ostali.On je prakticno odmarao poslednjih nekoliko nedelja...gubio u prvom kolu ne bi li se spremio za masters!?!??
Ko god kalkulise u sportu, ne pruza maksimum uvek i na svakom takmicenju, nikad nece biti sampion!!!

Nena

pre 16 godina

Patike su mu boli glava...haha.
Gde ih samo nadje da mi ja znati...
Ferrer je odigrao veoma dobro,a ovo je dokaz da nije bio bas toliko slucajan onaj Djokovicev poraz u parizu od Santoroa. Sve se vraca, sev se placa. Ja licno mislim da treba odigrati posteno svaki turnir.

Lubav, ah ljubav

pre 16 godina

Zar baš niko da progovori koju reč o tenisu? Novak zaista slab. Zašto uopšte gledate tenis, ako šaljete samo poruke - "Nole, mi te volimo." Evo, stiže i odgovor - "Volim i ja vas." Ali, kako dalje? Čekaju ga dva još jača protivnika.

Zorana

pre 16 godina

Navijam za Noleta, ali mislim da je tu i tamo potrebno da ga neko vrati na zemlju.Plasim se da ne umisli da je ono sto (jos uvek) nije. Cisto onako, pedagoski...

risim

pre 16 godina

Porazi su sastavni deo sporta. Nole samo napred, bice bolje. Uzgred trebalo bi se uzdrzati od imitacija drugih, ipak svetski reket br. 3 i buduci broj 1 nije klovn da zabavlja publiku vec da odusevljava teniskim umecem. Takodje, pojavljivanje u maskam zoroa, supermena ili vec nekog drugog samo odvlaci paznju od tenisa. Stoga, vise paznje na tenis a manje na marketnig i rezultati ce stici.

DR

pre 16 godina

raspase se ovi nasi totalno... Daj bose da prodje u polufinale, mada sumnjam. Od US Opena, Djokovic nista nije pokazao. Cak se i posteno namucio na onom jadnom turniru u Becu... Neka, ova sezona je gotova...

Birdy

pre 16 godina

Stvarno me nerviraju svi ovi pametnjakovici koji iz fotelje misle da bi bolje uradili posao od Noleta. Decko je imao napornu sezonu. Samo se setite da je prosle godine u ovo vreme bio 16!
A sada je treci. Imam tek 20 godina, zivot pred sobom, ako bude pametan, uskoro ce biti broj jedan.
Ajde vi odigrajte 80 meceva za 11 meseci pa da vas vidim.
Nole RULES!

BRAVO SNAJCE!

pre 16 godina

Nole je izgubio, al' zato snajka rastura! Kako se stvari za sad odvijaju (7:5 4:3)osvoji nam ona Madrid! Ako i treba kad ne mogu Jeca i Ana...

sugar free

pre 16 godina

Neverovetno je sta sve covek moze da procita u konemtarima,raspalise po decku kako kome pada na pamet.Svi sve znaju,i sta on misli,i gde treba i gde ne treba da izlazi,gde koliko da boravi,sta da kaze,kuda da gleda....O'ladite malo.Iritiraju me komentari tipa"nikad taj nece uspeti,vreme je da se povuce iz tenisa(!?),znao sam,jel' sam vam rekao,nema on u sebi to i to.." Ljudi skloni ovakvom tipu kritikovanja su najcesce one osobe koje same retko kada uspavaju u bilo cemu,pa pri svakoj zgodnoj prilici eto njih sa sakom svojih bisera.
Novak je igrao danas lose i on to najbolje zna. Niko od nas ne moze da zna sta ga trenutno muci i sa kakvim se teskocama suocava van terena.
Bez obzira na losije igre koje pruza u poslednje vreme i na izazove koje donosi popularnost,
Nole ce izaci iz trenutne krize jer za to ima potencijala i kao igrac i kao covek.Samo napred!

Vladimir

pre 16 godina

Sta god da je on je nas najveci sportista svih vremena.Ne zaboravimo na pregrst radosti koje nam je Nole priredio ove godine.Uostalom jos dva meca su na programu.Nole volimo te, samo napred...

LAV

pre 16 godina

Citam komentare i NEVERUJEM!!!!!!!!!!!!!!!!
Kakvi ste vi to ljudi i poznavaoci tenisa pa to je cudo jedno.
"NOLE U KRIZI"
"NOLE TREBA DA SE POVUCE IZ TENISA"
"NOLE OVO, NOLE ONO"
Da li ste bre vi normalni. Mali je ove godine postigao ono sto vecina tenisera sanja. Ubedljivo drzi 3. metso i zaradio je od turnira preko $3mil. Ja igram tenis na College-u u US i meni se posle 9 meseci smuci i jedino o cemu mislim je povratak kuci na jedan dobar odmor. Nole nema pravog odmora ko zna od kad i to sto je u sredini Novembra izgubio od Ferera mene ne cudi uopste.
Posle ovoga on lepo ide na zasluzen odmor i na jake pripreme za Australiju.
Najbolja stvar koja se moze desiti za tenis u ovom trenutku je finale AO Djokovic-Nalbandian a za to nam treba odmorni Novak.
Pustite zato vise vase zle jezike i dozvolite Novaku da se posteno opusti i ne misli o rezultatu na poslednjem turniru sezone koji nece promeniti nista na listi.
Navijajte za njega sada kao sto cete u januaru kada bude dobijao sve redom u Australiji.
ZATO OPUSTI SE NOLE I UZIVAJ U SVOME OVOGODISNJEM USPEHU.

LU

pre 16 godina

Niti je Novak bio umoran, niti nemotivisan, niti ga je slava udarila u glavu! Jednostavno Ferero je danas odigrao odlicno, a Nole je napravio isuvise neiznudjenih gresaka (41) i mada je, ako se ne varam, imao duplo vise vinera od svog protivnika, pomenute greske su ga odvele u poraz.
Porazom je znatno iskomplikovao svoj put do polufinala, cak i obe pobede u narednim mecevima mu to ne garantuju. Ipak, siguran sam da ce sledeci mec odigrati sa boljimm servisom i sa manje gresaka.
Dosao je da osvoji ovaj turnir i to ce i uraditi!

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ne znam zbog cega mislite da sam potcenila Ferera. Imamo prilike da ga gledamo punih sedam godina, a ja sam pisala na osnovu opsteg utiska (mog), na osnovu onoga sto sam gledala i citala. Nikako na osnovu plasmana u Sangaj.
Ovo je njegova najbolja godina od svih sedam na turu. A, nije bas mlada nada (26). Ove godine osvojio je tri turnira i igrao polufinale US (to mu je najveci uspeh). Do ove godine - cele dve titule - Bukurest (2002) i Stutgart (2006) i svega tri finala, za sedam godina. Ni jedan GS, ni jedan MS, ni jedno finale. Ni jedan ulazak u top ten do ovogodisnjeg US (zreb - povredjeni Nadal i Nalbandijan). Ove godine gubio je u drugom kolu Vimbldona i trecem RG... Matje, Verdasko, stari Moja, Beneto, Andrejev...
To je moj utisak o njemu. Nemam nista protiv da me neko razuveri, ali nikako da se otmem utisku da je tu gde jeste zahvaljujuci 450 bodova na US. Videcemo sledece godine.
A, da li je jedini uz Federera koji moze da igra sa Nadalom pet sati - ne znam, nije imao priliku. Mozda - fizicki. Tehnicki i takticki - dva puta ga je dobio, cetiti puta izgubio, s tim sto je Nadal zaista bio povrdjen na US. Sa Federerom mu nije mesto u istoj recenici. Sedam meceva - uzeo mu je jedan set, sve ostale - glatko izgubio!
Kako kazete - on je dobio svoj mec. Nego sta, naravno da je apsolutno zasluzeno dobio svoj mec. Ovo je njegovh pet minuta, ova godina je njegovih pet minuta, ali i dalje sam misljenja da na turu ima bar 10 boljih od njega i bar 15 aktivnih sa impresivnijim uspesima, karijerama, igrom, osecajem. Neka ostane u top ten, bar jos par meseci, pa da pocnem da verujem u to da mu je tu i mesto. Za sada... malo je, premalo. Nije jedan turnir merilo, a ni pola sezone.
Nisam imala nameru da podcenjujem. Pozdrav!

backhand

pre 16 godina

Opasno, opasno. Masters cup je to. Nije vise bitno ko je 3 a ko 6 na svetu, podloga, medjusobni susreti i sl. Svi su sjajni igraci. Bice gusto.

Ženevljanin

pre 16 godina

Ferrer kao ferrum (gvožđe)! Da bi se dobio poen protiv njega udarci moraju biti STALNO super precizni i jaki. Novak je danas samo povremeno igrao tako, vrhunski. Napravio je preko 40 neiznuđenih grešaka (najviše bekhendom), dvostruko više od protivnika. Takođe, Fererov DRUGI servis mu je bio nerešiva zagonetka. Da David nije bio toliko solidan, Novak bi i pored (već uobičajenog) slabog početka, verovatno dobio meč, jer je u drugom setu podigao nivo svoje igre i povratio poljuljano samopouzdanje. Ovakvom igrom Ferer može da dobije i Nadala i Gaskea... što Đoković MORA da uradi da bi se plasirao u polufinale. Izuzetno teško, ali ne i nemoguće - AKO Novak bude igrao kao što ume.

sredoje subotic

pre 16 godina

Veomma mi je zao sto nisi pobedio, tako si zeleo pobedu, no pitanje je i da si igrao bolje da li bi pobedio jer Ferer je danas bio izvanredan
Cestitam majstore na igri bas sada, jer ce se naci mnogi koji ce ti stavljati primedbe.
Cestitam jer, mi se ucinilo (gledajuci mocne Spance kako gledaju mec i verujem zajedno prave taktiku za igru protiv tebe) da si veoma usamljen iako je cela hala navijala za tebe.
Moramo se i mi navici da je ovo samo sport i da se ne moze stalno pobedjivati.
Mnogo si nas razmazio i hvala ti za to.

Dragan

pre 16 godina

Nole je jako lose igrao cak od finala beca nije ni jedan mec dobro odigrao.Usao je u seriju losih maceva sto je normalno za sve igrace. Ferer je odlican igrac kao i svi na ovom turniru malo kod nas podcenjen. Trenutno je u jako dobroj formi i za mene ne iznenadjujuci rezultat. Nadam se da ce noleta krenuti u sledeca dva meca, ali i nadal i gaske su odlicnoj formi. NAPRED NOLE!!!

Teniser

pre 16 godina

Nole sta to radis na kraju sezone.Umesto sada da si najspremniji i dauzmes veliku lovu i veliki broj bodova ti sve slabije i slabije igras. Gubis od igraca od kojih nigkada nisi gubio.Provodio si vreme u Beogradu.Sta si uopste trazio u Srbiji da te razvlace i povlace na sve strane umesto da si ostaou Monte Carlu i spremao za Shangay.Sada vec teze do polufinala. Mozda pobedis Gasqueta ali Nadala teze

voja

pre 16 godina

Pre ce biti da je Djokovic iznenadio sam sebe, nego sto ga je iznenadio Ferer. Istina da je Ferer trcao kao lud i stizao sve sto je izgledalo nemoguce, ali... statistika meca kaze da je Novak sam sebe pobedio. Procenat servisa, as servisi, duplo vise vinera od Ferera (22\11)...sve na Novakovoj strani, osim njega samog - neiznudjene greske. Od toga je i zavisio mec, od Novaka i njegovih gresaka. Ferer je samo to lepo i skolski ispratio.
Ponovo dolazimo na ono o cemu smo pisali nakon zreba - Ferer je uporan igrac, tezak i "majstor kvaris" zlatne grupe. Postoji razlika u kvalitetu izmedju njega i "top" tenisera, ali upravo svest o tome ga i cini upornim, pa ako mu neko pokloni sansu, nece je olako propustiti. Upravo je on igrac koji je nezaustavljivom "utisku oktobra" pruzio najveci otpor na poslednjem turniru.
Da li su neiznudjene greske posledica treme, nesigurnosti ili Novak jednostavno nije mogao da "udje u mec" jer mu nije dan? Ono sto je dobro je da uzrok poraza nije neka povreda, nedostatak motivacije, prejak protivnik za trenutnu formu i sl. 41 neiznudjena greska je nesto sto ce tesko ponoviti. Bar dok psuje i dok se ne predaje.
Kako rece komentator - Nadal i Ferer dele prvo mesto... Nije istina. Gleda se set\gem razlika i tacno se zna ko je na kom mestu. Ferer prvi, pa Nadal, Gaske i Novak. Da je mec otisao u treci set, mozda ne bi bio takav raspored.
Zao mi zbog pretposlednjeg poena, najbolji poen, najbolje izgradjen na celom mecu, brejk lopta... kad ono u mrezu. E, tu je bio kraj.
Ima jos dva meca i ja verujem da Novak moze da ih dobije. A, moze i Gaske Ferera.

Blah

pre 16 godina

ne svirajte pilicima!!! Ne moze svaki put da Novak dobije...S obzirom da je za Gaskea izjavio: Mlad je ima vremena za njega< onda je za Ferera izjavio: Star je, njegovo je proslo...kad pucas od samopouzdanja je jedno a kad si nadmen to je totalno los stav s kojim ulazis u mec... i prijatelju smanji sledece sezone broj turnira, istopices se ovim tempom za par godina... aj sad dupe uz zid, ruke u gard i hrabro protiv Gaskea i Nadala, jos uvek si u igri za polufinale

one

pre 16 godina

Da li neko zna link na kome mogu da se prate mecevi, naravno for free, ajte molim vas (oceli najzad RTS otkupiti prava), nervirama onaj score bord i cekanje da se promene brojke
ostale strucne komentare prepustam "TENISKIM STRUCNJACIMA"

Maja

pre 16 godina

Ljudi sta je sa vama? Po vama Nole je odsvirao svoje u tenisu?? Decko je u padu forme, umoran je od velikog broja meceva, sto je potpuno razumljivo za jednog dvadesetogisnjaka!!!
Nole je buducnost svetskog tenisa, i to govore mnogo veci strucnjaci nego sto ste vi!!! Kako se u ovoj zemlji brzo zaboravljaju stvari!!!
Pa sta i ako ne osvoji Sangaj? Da li ce zbog toga postati 1001 igrac na svetu? Naravno da nece, on ostaje broj 3 i svaka mu cast na onomo sto je uspeo da uradi ove godine. Mlad je i buducnost je pred njim...

Tanja

pre 16 godina

A sta meni trebaju ovi stresovi a jos je i nedelja!!!! Stvarno sam vjerovala da ce ga dobiti( sve sam mislila imao je dovoljno vremena da se odmori). Al nadam se da ce biti bolje.UZ TEBE SMO NOLE, NO MATTER WHAT!!!!

Steve

pre 16 godina

Moram samo prvo da napomenem nešto ovim neznalicama,koji se iščuđavaju nad ovim naslovom "Ferer iznenadio Đokovića",da je to jedan potpuno normalan novinski naslov i da nema veze sa potcenjivanjem protivnika.Naime,tako nešto se napiše kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru,a slobodno se može reći da je Nole pre ovog meča bio favorit,barem na papiru.I zapadni mediji stavljaju takve naslove kad pobedi onaj koji nije favorit na papiru.Primer:Recimo,kad je u finalu Montreala Nole pobedio Federera,u većini medija na engleskom jeziku je pisalo "Federer stunned by Djokovic".To "stunned" bi se bukvalno moglo prevesti kao "iznenađen".Prema tome,šta se iščuđavate?!Potpuno normalan naslov vesti je u pitanju!

Što se tiče samog meča,mogu samo da se složim sa ostalima da je Nole trenutno u padu forme.On je sada negde,da kažem,na kraju početka svoje karijere i,naravno,mislim da je vreme da prestane da govori da još ima vremena i tako to.Ne mislim ništa zlonamerno.Samo kažem da mu je sad vreme da počne sa vrhunskim rezultatima,ako želi da se upiše u tenisku istoriju,i to zlatnim slovima.

Nada

pre 16 godina

Vidim, Novak je ovim porazom mnoge usrecio. Zlonamernci (pljuvaci) su uhvatili zalet kod Jelene i sad su navalili punom parom (jer jos postoji "rizik" da im je ovo poslednja prilika ove godine). Neka im je na cast! Pitam se da li je ovo i odraz razocarenja i besa jer Ana nije ispunila bas sva njihova ocekivanja i zelje, pa su bili prinudjeni da je samo pljuckaju.

sasa

pre 16 godina

@one@
Skini prvo TVU player,naci ces ga free na netu,pa na njemu nadji sportski kanal Super Star,tu prenose ceo masters a imas i komentar na english naravno.Sve u svemu dzaba je,a kad ovi nasi ne mogu da se sete da prenose nije ni ovo lose.

Dovla

pre 16 godina

Hajde probajte, molim vas, da ne razmisljate odmah o kataklizmi i propasti tenisa kakvog igra Novak, i o tome kako nece biti nikada ono sto je Federer. Ako uopste pomisljate na to da neko mora da bude NAJ svih vremena i da ako nije osvojio do sada ni jedan GS, onda nije ni vredan pomena i da treba kao sto neki kazu da batali tenis, onda ste vi teski megalomani sa malo uspeha u privatnom zivotu. Nole samo napred. Makar izgubio i sve meceve u grupi koga boli uvo. Sto rece Sarapova kad su je pitali da li je iznenadjena izvanrednim rezultatima u Madridu, s' obzirom na za nju losu godinu: Ne,zasto?!Ja znam kako mogu da igram tenis!!!

zbunjen

pre 16 godina

Ne znam samo zasto je ovo iznenadjenje...Ferer je odlichan teniser sto je pokazao pobedama protiv vodecih igraca sveta.
Ne zaboravite da je Novak ostvario najvise pobeda u jednoj sezoni...i nista nije cudno sto ga je sad stigao umor.Sasvim logichno...Videlo se posle svakog poena kako je iscrpljen....
SAMO NAPRED NOLE,SVI SMO UZ TEBE!!!
Bice mnogo bolje,ko veruje,taj i zna!!!I pozdravljam sve pesimiste na svetu...

tijana

pre 16 godina

alo.. polako.. nema smisla.. ne gubi on zbog "srpskog mentaliteta".. aman.. pre bih rekla da skoro svi ovde, koji su komentarisali, uz cast izuzecima, upravo pate od tzv sindroma "srpskog mentaliteta".. kad ide-onda ga dizete u zvezde, kad gubi-stenje,kamenje,drvlje..sve redom, pa na njega. mene bi bilo sramota da ostavim takav komentar. kakav god da je-nas je, nemamo boljeg. zapitajte se sta pisete.. sramota. stvarno sramota:( zao mi je sto,po ko zna koji put, imam priliku da citam ovakve komentare.. :((

stefan

pre 16 godina

ko hoce da gleda preko interneta moze da skine sopcast program i onda nadje sangajsku televiziju.program je lak za upotrebu.
Podrazumeva se da imate malo brzi internet.

Bojan

pre 16 godina

@voja
Previse potcenjujete Ferera.
Zasto on ne spada u Top igrace,kada se plasirao za
ovaj turnir.Sta je po vama,
mana,ako neko brzo trci,jako
vraca lopte i rivalu nametne
takav tempo da ovaj ne moze
da ga prati.Tu se nalazi razlog Novakovih gresaka.
Kad Ferer pocne da salje jake
spinovane lopte,neko s druge
strane mreze u jednom trenutku izgubi kontrolu.
On je mozda jedini uz Rodzera
koji moze da igra sa Nadalom
pet sati,a da ne baldise.
Niste u pravu,sto ga potcenjujete,on je dobio svoj
mec.

nebitan lik

pre 16 godina

Pa kako vas bre pljuvaci nije sramota?????decko je odigrao vrhunski celu godinu i normalno je da padne u formi na kraju godine,neko padne pre ili kasnije niko nemoze da drzi formu cele sezone.a Vi koji najvise pljujete najvece opterecenje u zivotu Vam je da ustanete u podne i kupite pivo i kokice i gledate sport,pa cekate da neko lose odigra pa da dodjete na net i pljujete.Pogledajte se u ogledalo pa se zapitajte sta ste uradili do sada u zivotu,pa onda komentarisite i pljujte po bilo kom sportisti koji krvavo treniraju od malena.Vi cete da docekate novu godinu pijani kao letve negde a on u Pertu gde ce da igra za Srbiju.Mislite o tome.......

predo

pre 16 godina

Najinteresantnije je da najrealniji komentar napise jedna Maja (ne postcijenjujem zensku stranu, ali njihovo gledanje sporta je malo drugacije), pored toliko tzv. strucnjaka. Mnogo je vas ovde prilicno mlado, pa ne znate kako je to "prvi put". Uvjek prilicno trapavo, ma kako se pripremili. Za Novaka i nase djevojke se mnoge stvari desavaju po prvi put i ovo im je prvi top 8 u njihovoj karijeri. Bez obzira sto je to jos uvjek tenis i prebacivanje loptice preko mreze, svaki turnir ima svoje specificnosti i nije slucajno da se u finalu zenskog mastersa nadju dvije naiskusnije (po igranju na ovakvim turnirima). Novak je vec sad najvece ime u istoriji srpskog tenisa i drugi (poslije Ivanisevica) na prostoru bivse Jugoslavije. Cure su odmah tu nakon Monike Seles. Neko od njih ce napraviti jos vece rezultate, a neko mozda nece. Zato. zapljescimo im na onome sto su uradili ove godine, pa makar NOvak prosao kao Jelena ove godine. On je definitivno vrhunski teniser. ali i emotivni dvadesetogodisnjak, koji mora proci neke djecje bolesti. Mozda bude novi Sampras, a mozda i ne bude. Zavisi od njega, ne od nas. Nadamo se da je ovaj poraz bio samo trenutna slabost i da cemo mu vec sledecih dana pjevati hvalospjeve ovdje.

igor

pre 16 godina

Ajde bre oladite malo.Novak je protekle godine napravio sjajne rezultate.Sada je malo pao u formi,i to je to.Normalno ako hoce da ostane u vrhu mora da igra kao prosle godine u sta ne sumnjam.Mada ce konkurencija biti zestoka za prvih 5.Najveca steta mastersa je neigranje Nalbndijana,decko bi ih pocistio samo tako

Jasna

pre 16 godina

Mislim da je pobeda Ferera jos jedan dokaz koliko je tesko i zahtevno biti medju prvih pet tenisera na svetu...
Svi imaju zelju da vas pobede i da naprave senzaciju!
Jer, naravno, svaka pobeda donosi bolji plasman i samopouzdanje...
Ako ste treci teniser na svetu, protivnici daju maksimum da vas pobede...
A ako im prevelikim brojem gresaka jos i vi izadjete u susret, poraz je neizbezan...
Ja nisam gledala ceo mec; kraj prvog seta i drugi set...
kada sam cula koliko je
gresaka Novak napravio, samo sam uzdahnula i rekla: "Bice tesko..."
Na zalost, bilo je nemoguce...
Novak je izgubio taj mec i time umanjio sanse da se nadje u polufinalu...
Pobede u preostala dva meca u grupi su moguce i ja ocekujem od njega de pobedi i Nadala i Gaskea...
Novak to moze i pokazao je da moze!
Ako je umoran, ako se nije dovoljno oporavio od naporne sezone, imace priliku za popravni sledece godine!
Ja verujem da ce Novak i sledece godine biti na zavrsnom turniru i da ce svim "nevernim Tomama" dokazati da moze da bude broj 1!

SAMO NAPRED NOVACE!

vladimir

pre 16 godina

za sve koje zanima, meceve mozete pratiti uzivo sa: idite na site www.myp2p.eu, i dalje samo pratite uputstva, mogu da s eprate razni sportovi,treaba samo da skinete softver za odredjenu televiziju, ja pratim meceve preko preko jedne kineske televizije....pozdrav svima

Bojan

pre 16 godina

Bravo za JBG NBGD i Ulagu.
@voja
...izgubio je od starog Moje!
Pa sta i Novak je izgubio od starog Moje i to ubedljivo,
pa sta?
@Mikili
Zivota ti,nemoj Mikili opet.
Bas sam se odmorio od tih
kukumavki,a ti opet.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Od onolikog komentara, Vi se uhvatite za "starog" Moju. Nije bila poenta da merimo Novaka i Ferera. Samo sam napisala zasto mislim da Ferer nije "top", kao neki drugi "topovi". To ste me i pitali. Nemojte da mi trazite dlaku u jajetu. Jednostavno, covek je u zivotnoj formi. Nije omirisao top 10, do ove jeseni, ima 26 godina, sedam godina profi karijere, a za tih sedam godina - pet titula i tri finala, nula mastersa i nula GS, nula finala istih. Morate priznati da malo odudara od Federera, Nadala, Rodika... Pa, i od Novaka. Kada smo vec dosli do toga da ih uporedimo - Novak je samo ove godine "pokupio" vise nego Ferer u celoj karijeri. Cinjenica je da ce i jedan i drugi debelo morati da se pomuce da bi na svojim pozicijama i ostali, a ako ostanu, onda bi mogli da pricamo o velicinama. S tim sto ja u Novaka mnogo vise verujem, zato sto daje signale (kako je igrao na mastrsima koje je osvojio), i zato sto je celih pet godina mladji. Koliko je tenisera na kratko uletelo u famoznih top ten, na par meseci i posle nestalo, da ne mozemo da im se setimo ni imena? Potreban je kontinuitet. Ferer ga nema. Cak cu bezobrazno da primetim da je Novak duze treci, nego sto je Ferer sesti, i da je razlika izmedju Novaka i sledeceg - manja, nego izmedju Ferera i 79. Masua! Necemo valjda da karijere merimo i osporavamo na osnovu jednog Sangaja i jedne sezone? Titule, finala, kontinuitet! Jedan bljesak ili jedan pad - nista ne znace. This time, next year... vidcemo.
Pozdrav!

Bojan

pre 16 godina

@voja
Ma ne merim ja Novaka i Ferera.Zna se ko je bolji
i od koga se ocekuje da
bude mnogo bolji.Reagovao
sam samo na vasu teoriju,
sta je Ferer uradio napr.
pre 5 godina.Kakve to veze
ima.Pricamo o jucerasnjem
mecu,a kako je Ferer usao
u Top 8,mislim da se zna.
Na osnovu bodova.

voja

pre 16 godina

@Bojan
Ok. Doslo je do malog nesporazuma. Ucinilo mi se da je bila zamerka na to sto sam napisala da Ferer nije bas u "top". Ne misleci tada na ovaj momenat, na ovaj turnir i ovu godinu, nego generalno. Mec sa Novakom - po zasluzi.

Tanja

pre 16 godina

Sta reci vec.. naprijed care nas! Sta god da se desi, uz tebe smo.Nadamo se pobjedi(kao svakog puta) ali i ako izgubis isto cemo te cjeniti i postovati.!Uvijek smo uz tebe...pa sta bude nek bude!!
GO FOR IT, NOVACE SRBINE, ZA SEBE, ZA NAS I ZA SRBIJU!!!
Pozdrav iz Dallasa