Petak, 09.11.2007.

19:03

JJ završila takmičenje u Madridu

Izvor: Nina Kolundžija

JJ završila takmièenje u Madridu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Ja sam

pre 16 godina

@ Dragance
A zasto bismo mi tebi govorili da je Jelena veliki covek i veliki sportista?! Covek i sam mora da bude veliki da bi se divio takvoj izvanrednoj teniserki i ljudini od coveka. I sama velika Zastin Enan je rekla direktno da je Jelena veliki borac i pravi sampion, jer odlicno zna da niko drugi na svetu nije s njom odigrao takve fantasticne meceve i finala

Dragance

pre 16 godina

A jel vi znate da je JJ teniserka koja je najvise predavala meceva NA SVETU (znaci No 1 u toj oblasti!). A sve ih predavala kad je gubila.
Samo nek mi niko ne kaze opet ono "Jelena je veliki covek i sportista".
Ja nisam nikad predao mec.

uzmi ili ostavi

pre 16 godina

@Dragan,BGD
moj potpis nije bio namenjen ni jednom "komentatoru" odavde, nego Jeleni, mozda je i ostar, cinican, ali to sam napisao odmah posle tih poraza... Vise znaci da treba manje turnira da igra, zelim joj da bude bolja, a ne da ostavi reket.
Slazem se sa tobom u vezi turnira.. Procitaj pazljivo moj komentar pre ovog pa ces videti da si pogresno procitao, ne verujem da mislis da mi je komentar bezvezan kada isto mislimo. :)
Pozdrav.

Svašta

pre 16 godina

@DraganKG
Jelena je najbolja u ovom trenutku! To pokazuje njeno mesto na listi. Besmislica. Pa ona je treća zato što je te bodove uzela davno, a ne u ovom trenutku, a sad mora da ih potvrđuje. Sedam neseci nije dobila nijedan turnir, dok je Ana bodove uzela u drugoj polovini sezone. Finale RG, polufinale Vimbldona, polufinale Madrida! Kad bi ti znao da će Ana, posle Madrida, imati pedesetak bodova manje od Jelene, a da je u maju zaostajala za hiljadu i po, ne bi pisao koješta. Prvi sledeći turnir i Ana će biti treća. Dakle, "u ovom trenutku" Ana je bolja. Madrid ti ništa ne znači? Kakav komentator?!

Dragan,BGD

pre 16 godina

@uzmi reket u ruke ili ostavi
Ovde se ne igra tenis,ovde se pisu komentari a pisci su vecinom amateri.Tvoja poruka je bezvezna.Svako je je javna licnost,podlozna je kritici.
BROJ TURNIRA ne znaci nista.
Sustina je u kvalitetu turnira.Jer Venus je odigrala cini mi se 11 turnira,Jelena 29,a Bartoli 30.Ali Venus ima dva Gren Slema ove godine,a Jelena nema ni finale.Na ovom turniru se vidi koliko je neko jak igrac.

ll

pre 16 godina

A mozda se tvoj virus zove Zistin Enan,od koje je sve i pocelo na ovom turniru...?(zli komentar)
Ma,naravno da ne,ipak si ti osoba vredna svakog divljenja,necu da ponavljam sve sto su do sad napisali,samo se pridruzujem pohvalama i dobronamernim savetima...

DejanKG

pre 16 godina

Kraj izvanredne sezone! Uopste mi ne smeta ovaj rezultat! Jeca je nasa NAJBOLJA teniserka u ovom trenutku - njena pozicija sve govori. Ne moze se uvek biti uspesan i pobedjivati (nisu svi kao Enan zato je i tamo gde jeste). Kakve veze ima koliko je meceva igrala, koliko je dobila ili izgubila? Morala je da igra mnogo meceva da bi dosla dovde i verujem da ce sledece sezone moci da odabere turnire, kao i Novak kako bi bila rasterecenija i odmornija. Glupo je zbog jednog (ok vaznog)turnira omalovazavati negog ko je najbolji medju nama...

Biki

pre 16 godina

Nijedna titula nije vredna,ako ti je zbog toga ugroženo zdravlje.Ja te volim i podržavam bez obzira na sve i želim ti da se što pre oporaviš i da nastaviš da uživaš u tenisu kao i mi pored malih ekrana koji te uvek bodrimo!

Aleksandar

pre 16 godina

Poslednjih 6 meceva - 6 poraza.
Jelena i nije trebala da dolazi u Madrid ovako lose spremna. Sve su teniserke bile bolje od nje. Jelena koja se 2 plasirala na Sampionat, ostala je poslednja na njemu. Pitam se kako ce odbraniti silne bodove iz prosle godine. Ako ovako nastavi - ponovo gledamo pocetak 2005. godine za Jelenu.

Posteno

pre 16 godina

@ Svetlana, Zeka peka
Molim te pokusaj jednom da izvuces toliko ljudskosti iz sebe da svaki komentar o Jeleni ne bude lukavo poentiran negativno, uvredljivo i pesimisticno.
Ana ne bi bila ni u prvih deset da je u zivotu imala zrebove kakve je uvek imala Jelena.

Mardok

pre 16 godina

Nije Jelena smela da preda meč, bez obzira na rezultat. Mogle su to da urade i Bartoli i Ana, kad je bilo jasno da će ubedljivo izgubiti. To se ne radi u vrhu svetskog tenisa, a trebalo je samo videti ironični izraz lica glavnog sudije. To je uobičajeni Jelenin manir, nimalo otmen, i to se ne sme odobravati. A onda je neka neznalica napisala, ovde, kritikujući Jelenu, da to isto rade i Novak i Ana. Nije tačno. Ana nikada nije olako predala meč, samo je jednom morala da preda meč, kad je povredila koleno. Posle toga nije igrala dva i po meseca i propustila je da da osvoji bar trista bodova. Već u ponedeljak bila bi treća.

Zeka peka

pre 16 godina

Realno gledajuci Ana je bolja teniserka. Kad bi uporedili protivnici iz top 20 koje su obe pobedile, Ana je daleko uspesnija. Stvar je u tome sto Jelena ide na kvantitet (odigra mnogo vise meceva). Zato i ima vise bodova i pobeda, ali i poraza...

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Mozda cemo se ogresiti o Jelenu zahtevajuci da se bori uprkos hronicnom umoru , bolesti itd. Ja joj verujem . Ona nije gladijator nego profesionalni sportista . A oni su itekako podlozni povredama . Pogledajte Sarapovu koja nije igrala nekoliko meseci a sada igra sjajno . Jelena mora da se odmori i izleci i ponovo ce biti ona stara ako ne i jos bolja jer njeno i Anino vreme tek dolazi .

tata

pre 16 godina

Bez zle namere mislim da Jelena treba da stavi prst na celo, da razmisli da li treba da slusa mamu i da igra na 100 turnira, da menja kontinente zbog neke plaze na nekom Baliju ili provoda u Bangkoku. No ako njoj tako odgovara i ako se ne brine za svoje zdravlje onda dobro, sve najbolje. Ako misli da je dobro da nekako izvuce neko mesto u prvih 10 ili 5, a da nema pozitivan skor ni sa jednom iz te elite, onda njena taktika nije visegodisnja, pa nemamo razloga da se nerviramo. Koliko ce telo da izdrzi ko zna.

GoranSD

pre 16 godina

Tužan kraj godine i to kakve za Jelenu.Ipak za utehu ostaće na trećem mestu a jedan poraz od Ane je onemogućio da bude druga što je realno i bila tokom većeg dela sezone.
Sledeća godina je ključna za nju.Pokazaće koji su njeni stvarni dometi.Da li boravak u vrhu ili i napad na sam vrh ili možda nešto treće..Ove godine se sve odvijalo veoma brzo i sad će imati dovoljno vremena da razmisli šta želi.Ako želi na vrh moraće oko nekih stvari malo ozbiljnije da se pozabavi.Plan turnira,servis i psihička priprema za tako nešto.Ovo poslednje će biti i najteže jer tu ambiciju mora da ima urođenu.
U svakom slučaju želim joj puno sreće.

uzmi (reket u ruke) ili ostavi

pre 16 godina

To sto je neko odigrao toliko turnira uopste nije dobro... i samo neznalice to respektuju umesto da kazu da treba da bude bar 3 puta psihicki jaca, pametnija, organizovanija.
Ona igra kao da ce smak sveta sledece godine, pa da pokupi pare i zapali na Veneru.
Treba sve umereno, a ne tako, kao masina.
Zao mi je sto je tako.

Nikola Pilic

pre 16 godina

Kad nasi teniseri i teniserke pobedjuju ne mozes ostati od njih od hvalisanja, nadobudnog ponasanja, narocito srbovanje Noletovo (pa on je drzao lekciju gledaocina u Areni kako se navija, mi smo glupi, neobrazovani, a on sa 20 godina najpametniji), a kad gube odmah predaju meceve. Setite se Noletovih predaja, Jeleninih, Aninih... Treba znati biti sportista. Kad se samo setim Agasija pre godinu dana, nemoze da se krece od bolova u ledjima, ali ne predaje mec, jer to nije njegov manir, on je sportista od glave do pete.

svetlana

pre 16 godina

Nekako mi je zao Jelene, na BBC websajtu su stavili lnjenu sliku gde samo sto ne zaplace...
Ovo oko ne me pomalo podseca na Kurnjikovu koja iako nikad nije bila Jelenina klasa, potpuno potonula kad su vanteniske aktivnosti postale podjednako vazne i vremenski zahtevne (ne znam, samo predpostvljam) kao naporni trening i suavrsavanje.
Sto rekli Englezi NO PAIN NO GAIN!

alek

pre 16 godina

kakvo pravdanje? ovo mi lici na fudbalere tipa lopta nije dovoljno okrugla ili je trava visoka?!
zemljo otvori se, ne moze da dise u klimatizovanoj hali ?

gvini

pre 16 godina

Jeco ti si sampion. Odigrala si 93 meca. Svaka cast. To ove godine nije uradio ni jedan teniser, a jos manje teniserka. Hvala ti za sve. Odmori. I ti imas dusu. Sledece godine se opet vidimo. Volimo te puno...

Bojan

pre 16 godina

Nema iznenadjenja. Jelena je ove godine protiv Top 10 igrala 5-15. Najcesce je pobedjivala teniserke izmedju
30. i 60.mesta.
Da li se neko seca da se povredila, kada je vodila.

Sherif

pre 16 godina

Ako se ne varam, ovo joj je sesti poraz za redom. Jos prije sam rekao da ce joj suludi kalendar i trcanje za parama doci glave. Samo se nadam da ce sto prije zaboraviti ovaj Masters i okrenuti se prema AO. U pauzi se madam da ce popraviti servis i forhend, koji u principu nije los, ali mora uneti i agresivnosti u njega.
Ali trebamo se osvrnuti i na njene dobre rezultate ove godine i neke lepe stvari. Super pocetak godine, cetiri solidne titule, dosla do 3. mesta na svetu, igrala svim svojim srcem za reprezentaciju... Sa velikim nestrpljenjem ocekujem novu sezonu. Jer cini mi se da ce joj Jelena pristupiti ozbiljno. To pokazuje i angazman trenera i izjave da ce u novoj sezoni igrati samo najvece turnire.

Nada

pre 16 godina

Jeleni zelim uspesan oporavak i da joj kazem jedno veliko HVALA za sve radosti koje je i meni priredila na i van terena ove godine. 7. decembra, u moje ime ce je aplauzom pozdraviti moja deca, a ja cu "loviti" po internetu bar neku sliku tog lepog dogadjaja.

Miki

pre 16 godina

Jeco, zasluzila si Orden zasluga za narod za svoju sportsku cast, herojsku borbu, ljudsko postenje i ljubav prema svojoj domovini. Hvala Ti.

Miki

pre 16 godina

Jeco, zasluzila si Orden zasluga za narod za svoju sportsku cast, herojsku borbu, ljudsko postenje i ljubav prema svojoj domovini. Hvala Ti.

gvini

pre 16 godina

Jeco ti si sampion. Odigrala si 93 meca. Svaka cast. To ove godine nije uradio ni jedan teniser, a jos manje teniserka. Hvala ti za sve. Odmori. I ti imas dusu. Sledece godine se opet vidimo. Volimo te puno...

Nada

pre 16 godina

Jeleni zelim uspesan oporavak i da joj kazem jedno veliko HVALA za sve radosti koje je i meni priredila na i van terena ove godine. 7. decembra, u moje ime ce je aplauzom pozdraviti moja deca, a ja cu "loviti" po internetu bar neku sliku tog lepog dogadjaja.

Sherif

pre 16 godina

Ako se ne varam, ovo joj je sesti poraz za redom. Jos prije sam rekao da ce joj suludi kalendar i trcanje za parama doci glave. Samo se nadam da ce sto prije zaboraviti ovaj Masters i okrenuti se prema AO. U pauzi se madam da ce popraviti servis i forhend, koji u principu nije los, ali mora uneti i agresivnosti u njega.
Ali trebamo se osvrnuti i na njene dobre rezultate ove godine i neke lepe stvari. Super pocetak godine, cetiri solidne titule, dosla do 3. mesta na svetu, igrala svim svojim srcem za reprezentaciju... Sa velikim nestrpljenjem ocekujem novu sezonu. Jer cini mi se da ce joj Jelena pristupiti ozbiljno. To pokazuje i angazman trenera i izjave da ce u novoj sezoni igrati samo najvece turnire.

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Mozda cemo se ogresiti o Jelenu zahtevajuci da se bori uprkos hronicnom umoru , bolesti itd. Ja joj verujem . Ona nije gladijator nego profesionalni sportista . A oni su itekako podlozni povredama . Pogledajte Sarapovu koja nije igrala nekoliko meseci a sada igra sjajno . Jelena mora da se odmori i izleci i ponovo ce biti ona stara ako ne i jos bolja jer njeno i Anino vreme tek dolazi .

Bojan

pre 16 godina

Nema iznenadjenja. Jelena je ove godine protiv Top 10 igrala 5-15. Najcesce je pobedjivala teniserke izmedju
30. i 60.mesta.
Da li se neko seca da se povredila, kada je vodila.

alek

pre 16 godina

kakvo pravdanje? ovo mi lici na fudbalere tipa lopta nije dovoljno okrugla ili je trava visoka?!
zemljo otvori se, ne moze da dise u klimatizovanoj hali ?

uzmi (reket u ruke) ili ostavi

pre 16 godina

To sto je neko odigrao toliko turnira uopste nije dobro... i samo neznalice to respektuju umesto da kazu da treba da bude bar 3 puta psihicki jaca, pametnija, organizovanija.
Ona igra kao da ce smak sveta sledece godine, pa da pokupi pare i zapali na Veneru.
Treba sve umereno, a ne tako, kao masina.
Zao mi je sto je tako.

Posteno

pre 16 godina

@ Svetlana, Zeka peka
Molim te pokusaj jednom da izvuces toliko ljudskosti iz sebe da svaki komentar o Jeleni ne bude lukavo poentiran negativno, uvredljivo i pesimisticno.
Ana ne bi bila ni u prvih deset da je u zivotu imala zrebove kakve je uvek imala Jelena.

Nikola Pilic

pre 16 godina

Kad nasi teniseri i teniserke pobedjuju ne mozes ostati od njih od hvalisanja, nadobudnog ponasanja, narocito srbovanje Noletovo (pa on je drzao lekciju gledaocina u Areni kako se navija, mi smo glupi, neobrazovani, a on sa 20 godina najpametniji), a kad gube odmah predaju meceve. Setite se Noletovih predaja, Jeleninih, Aninih... Treba znati biti sportista. Kad se samo setim Agasija pre godinu dana, nemoze da se krece od bolova u ledjima, ali ne predaje mec, jer to nije njegov manir, on je sportista od glave do pete.

GoranSD

pre 16 godina

Tužan kraj godine i to kakve za Jelenu.Ipak za utehu ostaće na trećem mestu a jedan poraz od Ane je onemogućio da bude druga što je realno i bila tokom većeg dela sezone.
Sledeća godina je ključna za nju.Pokazaće koji su njeni stvarni dometi.Da li boravak u vrhu ili i napad na sam vrh ili možda nešto treće..Ove godine se sve odvijalo veoma brzo i sad će imati dovoljno vremena da razmisli šta želi.Ako želi na vrh moraće oko nekih stvari malo ozbiljnije da se pozabavi.Plan turnira,servis i psihička priprema za tako nešto.Ovo poslednje će biti i najteže jer tu ambiciju mora da ima urođenu.
U svakom slučaju želim joj puno sreće.

Biki

pre 16 godina

Nijedna titula nije vredna,ako ti je zbog toga ugroženo zdravlje.Ja te volim i podržavam bez obzira na sve i želim ti da se što pre oporaviš i da nastaviš da uživaš u tenisu kao i mi pored malih ekrana koji te uvek bodrimo!

svetlana

pre 16 godina

Nekako mi je zao Jelene, na BBC websajtu su stavili lnjenu sliku gde samo sto ne zaplace...
Ovo oko ne me pomalo podseca na Kurnjikovu koja iako nikad nije bila Jelenina klasa, potpuno potonula kad su vanteniske aktivnosti postale podjednako vazne i vremenski zahtevne (ne znam, samo predpostvljam) kao naporni trening i suavrsavanje.
Sto rekli Englezi NO PAIN NO GAIN!

Mardok

pre 16 godina

Nije Jelena smela da preda meč, bez obzira na rezultat. Mogle su to da urade i Bartoli i Ana, kad je bilo jasno da će ubedljivo izgubiti. To se ne radi u vrhu svetskog tenisa, a trebalo je samo videti ironični izraz lica glavnog sudije. To je uobičajeni Jelenin manir, nimalo otmen, i to se ne sme odobravati. A onda je neka neznalica napisala, ovde, kritikujući Jelenu, da to isto rade i Novak i Ana. Nije tačno. Ana nikada nije olako predala meč, samo je jednom morala da preda meč, kad je povredila koleno. Posle toga nije igrala dva i po meseca i propustila je da da osvoji bar trista bodova. Već u ponedeljak bila bi treća.

tata

pre 16 godina

Bez zle namere mislim da Jelena treba da stavi prst na celo, da razmisli da li treba da slusa mamu i da igra na 100 turnira, da menja kontinente zbog neke plaze na nekom Baliju ili provoda u Bangkoku. No ako njoj tako odgovara i ako se ne brine za svoje zdravlje onda dobro, sve najbolje. Ako misli da je dobro da nekako izvuce neko mesto u prvih 10 ili 5, a da nema pozitivan skor ni sa jednom iz te elite, onda njena taktika nije visegodisnja, pa nemamo razloga da se nerviramo. Koliko ce telo da izdrzi ko zna.

Zeka peka

pre 16 godina

Realno gledajuci Ana je bolja teniserka. Kad bi uporedili protivnici iz top 20 koje su obe pobedile, Ana je daleko uspesnija. Stvar je u tome sto Jelena ide na kvantitet (odigra mnogo vise meceva). Zato i ima vise bodova i pobeda, ali i poraza...

DejanKG

pre 16 godina

Kraj izvanredne sezone! Uopste mi ne smeta ovaj rezultat! Jeca je nasa NAJBOLJA teniserka u ovom trenutku - njena pozicija sve govori. Ne moze se uvek biti uspesan i pobedjivati (nisu svi kao Enan zato je i tamo gde jeste). Kakve veze ima koliko je meceva igrala, koliko je dobila ili izgubila? Morala je da igra mnogo meceva da bi dosla dovde i verujem da ce sledece sezone moci da odabere turnire, kao i Novak kako bi bila rasterecenija i odmornija. Glupo je zbog jednog (ok vaznog)turnira omalovazavati negog ko je najbolji medju nama...

Dragan,BGD

pre 16 godina

@uzmi reket u ruke ili ostavi
Ovde se ne igra tenis,ovde se pisu komentari a pisci su vecinom amateri.Tvoja poruka je bezvezna.Svako je je javna licnost,podlozna je kritici.
BROJ TURNIRA ne znaci nista.
Sustina je u kvalitetu turnira.Jer Venus je odigrala cini mi se 11 turnira,Jelena 29,a Bartoli 30.Ali Venus ima dva Gren Slema ove godine,a Jelena nema ni finale.Na ovom turniru se vidi koliko je neko jak igrac.

Aleksandar

pre 16 godina

Poslednjih 6 meceva - 6 poraza.
Jelena i nije trebala da dolazi u Madrid ovako lose spremna. Sve su teniserke bile bolje od nje. Jelena koja se 2 plasirala na Sampionat, ostala je poslednja na njemu. Pitam se kako ce odbraniti silne bodove iz prosle godine. Ako ovako nastavi - ponovo gledamo pocetak 2005. godine za Jelenu.

ll

pre 16 godina

A mozda se tvoj virus zove Zistin Enan,od koje je sve i pocelo na ovom turniru...?(zli komentar)
Ma,naravno da ne,ipak si ti osoba vredna svakog divljenja,necu da ponavljam sve sto su do sad napisali,samo se pridruzujem pohvalama i dobronamernim savetima...

Svašta

pre 16 godina

@DraganKG
Jelena je najbolja u ovom trenutku! To pokazuje njeno mesto na listi. Besmislica. Pa ona je treća zato što je te bodove uzela davno, a ne u ovom trenutku, a sad mora da ih potvrđuje. Sedam neseci nije dobila nijedan turnir, dok je Ana bodove uzela u drugoj polovini sezone. Finale RG, polufinale Vimbldona, polufinale Madrida! Kad bi ti znao da će Ana, posle Madrida, imati pedesetak bodova manje od Jelene, a da je u maju zaostajala za hiljadu i po, ne bi pisao koješta. Prvi sledeći turnir i Ana će biti treća. Dakle, "u ovom trenutku" Ana je bolja. Madrid ti ništa ne znači? Kakav komentator?!

Dragance

pre 16 godina

A jel vi znate da je JJ teniserka koja je najvise predavala meceva NA SVETU (znaci No 1 u toj oblasti!). A sve ih predavala kad je gubila.
Samo nek mi niko ne kaze opet ono "Jelena je veliki covek i sportista".
Ja nisam nikad predao mec.

Ja sam

pre 16 godina

@ Dragance
A zasto bismo mi tebi govorili da je Jelena veliki covek i veliki sportista?! Covek i sam mora da bude veliki da bi se divio takvoj izvanrednoj teniserki i ljudini od coveka. I sama velika Zastin Enan je rekla direktno da je Jelena veliki borac i pravi sampion, jer odlicno zna da niko drugi na svetu nije s njom odigrao takve fantasticne meceve i finala

uzmi ili ostavi

pre 16 godina

@Dragan,BGD
moj potpis nije bio namenjen ni jednom "komentatoru" odavde, nego Jeleni, mozda je i ostar, cinican, ali to sam napisao odmah posle tih poraza... Vise znaci da treba manje turnira da igra, zelim joj da bude bolja, a ne da ostavi reket.
Slazem se sa tobom u vezi turnira.. Procitaj pazljivo moj komentar pre ovog pa ces videti da si pogresno procitao, ne verujem da mislis da mi je komentar bezvezan kada isto mislimo. :)
Pozdrav.

Miki

pre 16 godina

Jeco, zasluzila si Orden zasluga za narod za svoju sportsku cast, herojsku borbu, ljudsko postenje i ljubav prema svojoj domovini. Hvala Ti.

Nikola Pilic

pre 16 godina

Kad nasi teniseri i teniserke pobedjuju ne mozes ostati od njih od hvalisanja, nadobudnog ponasanja, narocito srbovanje Noletovo (pa on je drzao lekciju gledaocina u Areni kako se navija, mi smo glupi, neobrazovani, a on sa 20 godina najpametniji), a kad gube odmah predaju meceve. Setite se Noletovih predaja, Jeleninih, Aninih... Treba znati biti sportista. Kad se samo setim Agasija pre godinu dana, nemoze da se krece od bolova u ledjima, ali ne predaje mec, jer to nije njegov manir, on je sportista od glave do pete.

Bojan

pre 16 godina

Nema iznenadjenja. Jelena je ove godine protiv Top 10 igrala 5-15. Najcesce je pobedjivala teniserke izmedju
30. i 60.mesta.
Da li se neko seca da se povredila, kada je vodila.

gvini

pre 16 godina

Jeco ti si sampion. Odigrala si 93 meca. Svaka cast. To ove godine nije uradio ni jedan teniser, a jos manje teniserka. Hvala ti za sve. Odmori. I ti imas dusu. Sledece godine se opet vidimo. Volimo te puno...

alek

pre 16 godina

kakvo pravdanje? ovo mi lici na fudbalere tipa lopta nije dovoljno okrugla ili je trava visoka?!
zemljo otvori se, ne moze da dise u klimatizovanoj hali ?

uzmi (reket u ruke) ili ostavi

pre 16 godina

To sto je neko odigrao toliko turnira uopste nije dobro... i samo neznalice to respektuju umesto da kazu da treba da bude bar 3 puta psihicki jaca, pametnija, organizovanija.
Ona igra kao da ce smak sveta sledece godine, pa da pokupi pare i zapali na Veneru.
Treba sve umereno, a ne tako, kao masina.
Zao mi je sto je tako.

Nada

pre 16 godina

Jeleni zelim uspesan oporavak i da joj kazem jedno veliko HVALA za sve radosti koje je i meni priredila na i van terena ove godine. 7. decembra, u moje ime ce je aplauzom pozdraviti moja deca, a ja cu "loviti" po internetu bar neku sliku tog lepog dogadjaja.

Sherif

pre 16 godina

Ako se ne varam, ovo joj je sesti poraz za redom. Jos prije sam rekao da ce joj suludi kalendar i trcanje za parama doci glave. Samo se nadam da ce sto prije zaboraviti ovaj Masters i okrenuti se prema AO. U pauzi se madam da ce popraviti servis i forhend, koji u principu nije los, ali mora uneti i agresivnosti u njega.
Ali trebamo se osvrnuti i na njene dobre rezultate ove godine i neke lepe stvari. Super pocetak godine, cetiri solidne titule, dosla do 3. mesta na svetu, igrala svim svojim srcem za reprezentaciju... Sa velikim nestrpljenjem ocekujem novu sezonu. Jer cini mi se da ce joj Jelena pristupiti ozbiljno. To pokazuje i angazman trenera i izjave da ce u novoj sezoni igrati samo najvece turnire.

Mardok

pre 16 godina

Nije Jelena smela da preda meč, bez obzira na rezultat. Mogle su to da urade i Bartoli i Ana, kad je bilo jasno da će ubedljivo izgubiti. To se ne radi u vrhu svetskog tenisa, a trebalo je samo videti ironični izraz lica glavnog sudije. To je uobičajeni Jelenin manir, nimalo otmen, i to se ne sme odobravati. A onda je neka neznalica napisala, ovde, kritikujući Jelenu, da to isto rade i Novak i Ana. Nije tačno. Ana nikada nije olako predala meč, samo je jednom morala da preda meč, kad je povredila koleno. Posle toga nije igrala dva i po meseca i propustila je da da osvoji bar trista bodova. Već u ponedeljak bila bi treća.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@uzmi reket u ruke ili ostavi
Ovde se ne igra tenis,ovde se pisu komentari a pisci su vecinom amateri.Tvoja poruka je bezvezna.Svako je je javna licnost,podlozna je kritici.
BROJ TURNIRA ne znaci nista.
Sustina je u kvalitetu turnira.Jer Venus je odigrala cini mi se 11 turnira,Jelena 29,a Bartoli 30.Ali Venus ima dva Gren Slema ove godine,a Jelena nema ni finale.Na ovom turniru se vidi koliko je neko jak igrac.

svetlana

pre 16 godina

Nekako mi je zao Jelene, na BBC websajtu su stavili lnjenu sliku gde samo sto ne zaplace...
Ovo oko ne me pomalo podseca na Kurnjikovu koja iako nikad nije bila Jelenina klasa, potpuno potonula kad su vanteniske aktivnosti postale podjednako vazne i vremenski zahtevne (ne znam, samo predpostvljam) kao naporni trening i suavrsavanje.
Sto rekli Englezi NO PAIN NO GAIN!

Zeka peka

pre 16 godina

Realno gledajuci Ana je bolja teniserka. Kad bi uporedili protivnici iz top 20 koje su obe pobedile, Ana je daleko uspesnija. Stvar je u tome sto Jelena ide na kvantitet (odigra mnogo vise meceva). Zato i ima vise bodova i pobeda, ali i poraza...

Aleksandar

pre 16 godina

Poslednjih 6 meceva - 6 poraza.
Jelena i nije trebala da dolazi u Madrid ovako lose spremna. Sve su teniserke bile bolje od nje. Jelena koja se 2 plasirala na Sampionat, ostala je poslednja na njemu. Pitam se kako ce odbraniti silne bodove iz prosle godine. Ako ovako nastavi - ponovo gledamo pocetak 2005. godine za Jelenu.

tata

pre 16 godina

Bez zle namere mislim da Jelena treba da stavi prst na celo, da razmisli da li treba da slusa mamu i da igra na 100 turnira, da menja kontinente zbog neke plaze na nekom Baliju ili provoda u Bangkoku. No ako njoj tako odgovara i ako se ne brine za svoje zdravlje onda dobro, sve najbolje. Ako misli da je dobro da nekako izvuce neko mesto u prvih 10 ili 5, a da nema pozitivan skor ni sa jednom iz te elite, onda njena taktika nije visegodisnja, pa nemamo razloga da se nerviramo. Koliko ce telo da izdrzi ko zna.

Posteno

pre 16 godina

@ Svetlana, Zeka peka
Molim te pokusaj jednom da izvuces toliko ljudskosti iz sebe da svaki komentar o Jeleni ne bude lukavo poentiran negativno, uvredljivo i pesimisticno.
Ana ne bi bila ni u prvih deset da je u zivotu imala zrebove kakve je uvek imala Jelena.

ll

pre 16 godina

A mozda se tvoj virus zove Zistin Enan,od koje je sve i pocelo na ovom turniru...?(zli komentar)
Ma,naravno da ne,ipak si ti osoba vredna svakog divljenja,necu da ponavljam sve sto su do sad napisali,samo se pridruzujem pohvalama i dobronamernim savetima...

Svašta

pre 16 godina

@DraganKG
Jelena je najbolja u ovom trenutku! To pokazuje njeno mesto na listi. Besmislica. Pa ona je treća zato što je te bodove uzela davno, a ne u ovom trenutku, a sad mora da ih potvrđuje. Sedam neseci nije dobila nijedan turnir, dok je Ana bodove uzela u drugoj polovini sezone. Finale RG, polufinale Vimbldona, polufinale Madrida! Kad bi ti znao da će Ana, posle Madrida, imati pedesetak bodova manje od Jelene, a da je u maju zaostajala za hiljadu i po, ne bi pisao koješta. Prvi sledeći turnir i Ana će biti treća. Dakle, "u ovom trenutku" Ana je bolja. Madrid ti ništa ne znači? Kakav komentator?!

Dragance

pre 16 godina

A jel vi znate da je JJ teniserka koja je najvise predavala meceva NA SVETU (znaci No 1 u toj oblasti!). A sve ih predavala kad je gubila.
Samo nek mi niko ne kaze opet ono "Jelena je veliki covek i sportista".
Ja nisam nikad predao mec.

GoranSD

pre 16 godina

Tužan kraj godine i to kakve za Jelenu.Ipak za utehu ostaće na trećem mestu a jedan poraz od Ane je onemogućio da bude druga što je realno i bila tokom većeg dela sezone.
Sledeća godina je ključna za nju.Pokazaće koji su njeni stvarni dometi.Da li boravak u vrhu ili i napad na sam vrh ili možda nešto treće..Ove godine se sve odvijalo veoma brzo i sad će imati dovoljno vremena da razmisli šta želi.Ako želi na vrh moraće oko nekih stvari malo ozbiljnije da se pozabavi.Plan turnira,servis i psihička priprema za tako nešto.Ovo poslednje će biti i najteže jer tu ambiciju mora da ima urođenu.
U svakom slučaju želim joj puno sreće.

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Mozda cemo se ogresiti o Jelenu zahtevajuci da se bori uprkos hronicnom umoru , bolesti itd. Ja joj verujem . Ona nije gladijator nego profesionalni sportista . A oni su itekako podlozni povredama . Pogledajte Sarapovu koja nije igrala nekoliko meseci a sada igra sjajno . Jelena mora da se odmori i izleci i ponovo ce biti ona stara ako ne i jos bolja jer njeno i Anino vreme tek dolazi .

Biki

pre 16 godina

Nijedna titula nije vredna,ako ti je zbog toga ugroženo zdravlje.Ja te volim i podržavam bez obzira na sve i želim ti da se što pre oporaviš i da nastaviš da uživaš u tenisu kao i mi pored malih ekrana koji te uvek bodrimo!

DejanKG

pre 16 godina

Kraj izvanredne sezone! Uopste mi ne smeta ovaj rezultat! Jeca je nasa NAJBOLJA teniserka u ovom trenutku - njena pozicija sve govori. Ne moze se uvek biti uspesan i pobedjivati (nisu svi kao Enan zato je i tamo gde jeste). Kakve veze ima koliko je meceva igrala, koliko je dobila ili izgubila? Morala je da igra mnogo meceva da bi dosla dovde i verujem da ce sledece sezone moci da odabere turnire, kao i Novak kako bi bila rasterecenija i odmornija. Glupo je zbog jednog (ok vaznog)turnira omalovazavati negog ko je najbolji medju nama...

uzmi ili ostavi

pre 16 godina

@Dragan,BGD
moj potpis nije bio namenjen ni jednom "komentatoru" odavde, nego Jeleni, mozda je i ostar, cinican, ali to sam napisao odmah posle tih poraza... Vise znaci da treba manje turnira da igra, zelim joj da bude bolja, a ne da ostavi reket.
Slazem se sa tobom u vezi turnira.. Procitaj pazljivo moj komentar pre ovog pa ces videti da si pogresno procitao, ne verujem da mislis da mi je komentar bezvezan kada isto mislimo. :)
Pozdrav.

Ja sam

pre 16 godina

@ Dragance
A zasto bismo mi tebi govorili da je Jelena veliki covek i veliki sportista?! Covek i sam mora da bude veliki da bi se divio takvoj izvanrednoj teniserki i ljudini od coveka. I sama velika Zastin Enan je rekla direktno da je Jelena veliki borac i pravi sampion, jer odlicno zna da niko drugi na svetu nije s njom odigrao takve fantasticne meceve i finala