Utorak, 23.10.2007.

00:11

Dinamo proslavio 40-godišnjicu KSG

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Dinamo proslavio 40-godišnjicu KSG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

A,zasto tako,ljudi,BIVSI JUGOSLOVENI???To se desilo,
modri su igrali dobro,a to sto
se desilo LAMZI,posle pobede
pa to je nista(mislim kad je pao sa terase,radostan zbog
pobede)>Mi koji smo ziveli u to vreme,nismo bili zavidni
ni na pobede DINAMA,HAJDUKA...
Jer,bili smo JUGOSLOVENI...
pogotovu 2-og juna 1968 kad smo sredili Englesku u Firen-
ci(PANTELIC-FAZLAGIC_DAMJANO-
VIC-PAVLOVIC,PAUNOVIC,HOLCER,
Musemija,Osim,....
i Djaja dade gol u 86-om!!!

Ulixes

pre 16 godina

@jas
Kakav ti je ovo zvanican sajt? UEFE sigurno nije, tako da ne dizi prasinu bespotrebno. Od nasih klubova je u finale kupa UEFA usla jedino Zvezda, kao sto svi znamo '79. godine. Vi jeste osvojili Kup Vasarskih gradova, ali nemojte se uporedjivati sa prvakom sveta, Crvenom Zvezdom.

jas

pre 16 godina

Ajmo malo edukacija:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method1/match1967.html

Ovo je oficijalni sajt mozhete pogledati i ovogodishnje poene i rejting klubova i drzhava.
A navijachi Zvezde mogu da pogledaju da je i njihov klub imao zapazhene uspehe u INTER-CITIES FAIRS CUP pod pokroviteljstvom UEFE.

zgb

pre 16 godina

@ciganine

Klasična zamjena teza kada krelci ostaju bez argumenata. Zvezda uopće nije tema ovog članka...niti oni koji govore o Dinamu i KVG-u ne spominju Zvezdu; a kamoli da izjednačavju nekakve trofeje...ovdje je očito da Zvezdu samo i jedno spominju Zvezdaši iz samo njima znanih razloga (čitaj komplekasa).

DESPOT

pre 16 godina

Jaka svar KUP SAJAMSKIH GRADOVA, to je neko bedno takmicenje od pre 100 godina. Ako cemo tako onda je i VOJVODINA uzela evropski kup (SREDNJOEVROPSKI KUP 1977.)

murinho

pre 16 godina

koliko jalnih ljudi. dragi moji, te godine kad je dinamo osvojio kvg, zvezda je ispala u 2. kolu istog natjecanja ;) u kvg-u su nastupali i olimpija, partizan, hajduk, sarajevo itd. dinamo svetinja!

Old Gipsy

pre 16 godina

Još jedan klasični primjer temeljne frustriranosti 'velikog' zagrebačkog kluba. Iz svake pore njihovog bivstvovanja zrači iskompleksiranost uspjesima Crvene zvezde. Izbjeći ću prošlost, nema smisla toliko raščlanjivati poznato i spomenuti ću samo recentne godine koje nose Mamića (pijana džajićeva kopija) i smiješnu ekipu maksimirskog sjevera, petparačke oponašatelje severa Marakane, a ovaj Vašar kup, samo je pokušaj da se izjednači Zvezdino osvajanje kupa prvaka (da ne spominjem pobjedu protiv Colo Cola i svjetski naslov). Vašar (naglašavam - Vašar) kup može se eventualno usporediti s Čelikovim srednjeevropskim kupom. U najmanju ruku smiješno...

jas

pre 16 godina

Ovo je katastrofa!
Shat sve ljudi pishi, komentarishu. Niko niti chita, niti misli o onome shto je neko napisao.

Nema nade za Vas!

vedran

pre 16 godina

4 prvenstva, 7 kupova i
11 puta 'slucajno' drugi
1. europski kup bivse zemlje
i do Zvezdinog osvajanja KEP-a klub sa najvise navijaca u bivsoj nam zemlji

from hr

pre 16 godina

Zamolio bih čitatelje da ukoliko ne poznaju dovoljno određenu materiju o istoj ne iznose svoj sud.
Napravit će jedno općekorisno djelo.
Hvala

zgb

pre 16 godina

Provincijski klubovi: Barcelona 3
Leeds United 2
Valencia 2
Arsenal 1
Dinamo Zagreb 1
Ferencváros 1
Newcastle United 1
Real Zaragoza 1
Roma 1

Evo popisa "seljačije" koja se nalazi u društvu Dinama.

filip

pre 16 godina

@neznalcima

Naravno da ću i za 10 godina pričati da je Zvezda bila prvak Evrope, jer zaista i jeste, taj podatak stoji na sajtu UEFA-e, dok na istom sajtu ne postoje podaci da je Dinamo bio osvajač Kupa UEFA-e, jer nije, bio je osvajač nekog šklj takmičenja.
Koga briga danas za neke Kupove sajamskih građana, mislim da u Evropi niko i ne zna šta je to. Tim trofejima se hvale jedino oni provincijski klubovi koji nemmogu da se pohvale nekim drugim trofejima, oni koji su se ugurali u tobože neku "veliku četvorku" a osvojili svega 4 državna prvenstva za 46 godina.

zgb

pre 16 godina

@ Fićo
Fićo, klasičan si srpski manipulator i lažljivac. Istina je da su prvih godina u natjecanju sudjelovali samo klubovi iz gradova koji su imali sajmove, međutim nakon toga a pogotovo u zadnje tri sezone KVG-a klubovi su u njega ulazili na temelju plasmana. To ti je pisalo na onim stranicama koje si spominjao ali pošto si krelac nisi to napisao već baljezgaš gluposti. Taj je kup zadnjih godina postojanja bio poznat kao "Kup doprvaka" što točno govori koji su klubovi u njega ulazili.

@ Peca
Peca dušo ovo nije mjesto za tebe. Očito je da nemaš pojma o čemu pričaš. Da istina je da su u prvih nekoliko sezona u tom natjecanju nastupale neke selekcije gradova međutim već u šestoj sezoni tog natjecanja su nastupali ama baš svi klubovi. Uefa je kasnije samo dodatno poboljšala organizaciju i promijenila ime.

john guilty

pre 16 godina

da je tito volio hajduk kao šta svi koji nisu hajdukovci cvile, a on je kao šta pišete bio diktator, onda bi hajduk osvojio jedno 25,30 prvenstava, a ne 70ih kad mu je cijela momčad bila rep.(osvojili su četi prvenstva i pet kupova za redom)ukradu dva prvenstva u korist zvezde i partizana. danas je to u korist dinama(bg škola)zanima me koji je to močni političar pomagao jugoplastici
vece momcadi s ovih prostora nije bilo!

fudbaler

pre 16 godina

Moja ekipa je pre tacno 11 godina osvojila jedan turnir u malom fudbalu. Igralo se na terenima jedne osnovne skole u selu Gornje Babine. Pa sta?

jas

pre 16 godina

Shta su kompleksi?
Pa nemojte omalovazhavati uspehe drugih ako zhelite da drugi poshtuju vashe uspehe.

@Ulixes
Velichina je ono shto chovek nosi u sebi. Velichina je kad boljem pruzhish ruku i chestitash, a onda se trudish da ga poshteno na terenu dostignesh.
A ovo u komentarima mi je sve nekako prazno, puno kompleksa. Ako izuzmemo poslednjih nekoliko meseca, kazhite mi jednog sportistu iz Srbije pa i iz bivshih republika koji je omalovazhavao tudji uspeh.

Mene su uvek uchili da treba chestitati boljem, a kad si bolji da ne omalovazhavash protivnika.

neznalcima

pre 16 godina

File, cuti bre i pokri se usima... Kup sajamskih gradova je preteca Kupa UEFA i tacka. Sta sad, za deset godina ces mi pricati da zvezda nikada nije bila prvak evrope jer se to tada zvalo Kup sampiona, a sada se zove Liga sampiona... joj pameti, krhko je znanje, a neznanjem se rasipamo...

@Filip

pre 16 godina

Logicno je da taj Kup sajamskih gradova nije bio zvanicno takmicenje UEFA, i da se ne moze porediti sa ovim sadasnjim takmicenjem. Naime, o ucescu u tom nekadasnjem kupu nije odlucivao plasman u nacionalnom prvenstvu - nego cinjenica da se u doticnom gradu odrzavao neki poznat sajam! Tako da iz nekadasnje Jugoslavije niko osim "Dinama" (iz "velesajamskog" grada Zagreba), koliko znam, nije ni ucestvovao na ovom takmicenju! (Korigujte me, ako neko ima drugacije podatke.) No, treba priznati da je tadasnji tim "Dinama" bio izuzetno kvalitetan - odskakao je Stjepan Lamza, koji je bio hrvatski Sekularac, a karijeru je nesretno okoncao upravo prilikom proslave te titule pobjednika sajamskih gradova, kad je, koliko se sjecam, pao sa terase, i vise nije igrao. Inace je zanimljivo da su Kup UEFA osim zapadnoevropskih klupova osvajali jos jedino svedski Geteborg (2 puta), te turski Galatasaraj i ruski CSKA (po jednom).

Неша србин

pre 16 godina

Ко је највећи ФК са ових простора? Како год и за кога навијао, свако мора признати чињеницу: ТО ЈЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БЕОГРАД!!!

Peca

pre 16 godina

Jos jedan detalj sa UEFA-inog sajta. Kup sajamskih gradova nije osvojio Dinamo, vec grad Zagreb. To sto je selekcija Zagreba bila potpuno odabrana od igraca Dinama je druga prica. Tvrditi da je Dinamo osvojo KSG, je isto sto i tvrditi da je grad Beograd bio u polufinalu svetskog sampionata 1930. u Urugvaju, jer su svi igraci bili iz beogradskih timova.

FK LEOTAR

pre 16 godina

Bravo za b92 ovo je veoma bitna vijest. Trebalo je da bude u podrugljivom tonu ali neko se ocigledno prevario dok je pisao ovaj clanak.

Bilo je smijesno kad je zvezda slavila 15 god. KES ali ovo je stvarno smijurija slave 40 god. kupa necega HAHAHAHA

filip

pre 16 godina

Ma kakav današnji Kup UEFA, ovo je bilo neko probno takmičenje, o kome i na samom sajtu UEFA-e ne postoji mnogo informacija.

Uostalom, osvajači Kupa UEFA su na ovoj stranici i tu nigde nema Dinama: http://www.uefa.com/competitions/uefacup/history/index.html

osvajači Lige šampiona (i Kupa šampiona) su ovde: http://www.uefa.com/competitions/ucl/history/index.html


Nemojte izjednačavati neko probno takmičenje kao što je Kup sajamskih gradova sa Kupom UEFA, kad i na samom UEFA-inom sajtu, ovde: http://www.uefa.com/uefa/news/kind=1/newsid=2571.html
piše:

The UEFA Cup replaced the Inter-Cities Fairs Cup in the 1971/72 season. The list of finals from that competition are listed below, but please note that the Fairs Cup is not considered a UEFA competition, and hence clubs' records in the Fairs Cup are not considered part of their European record.



Dakle, jedini trofej vredan pažnje na prostoru bivše Jugoslavije je osvojila Crvena Zvezda 1991. godine, to što Hrvati ovaj Kup sajamskih gradova od pre 40 godina pokušavaju da izjednače sa Kupom UEFA nema veze s mozgom.

Ulixes

pre 16 godina

Neko osvaja KES, neko sajmove, svako prema svojoj velicini. Drago mi je, ipak, zbog dva omiljena Titova kluba sto ne osvojise nista.

filip

pre 16 godina

Ma kakav današnji Kup UEFA, ovo je bilo neko probno takmičenje, o kome i na samom sajtu UEFA-e ne postoji mnogo informacija.

Uostalom, osvajači Kupa UEFA su na ovoj stranici i tu nigde nema Dinama: http://www.uefa.com/competitions/uefacup/history/index.html

osvajači Lige šampiona (i Kupa šampiona) su ovde: http://www.uefa.com/competitions/ucl/history/index.html


Nemojte izjednačavati neko probno takmičenje kao što je Kup sajamskih gradova sa Kupom UEFA, kad i na samom UEFA-inom sajtu, ovde: http://www.uefa.com/uefa/news/kind=1/newsid=2571.html
piše:

The UEFA Cup replaced the Inter-Cities Fairs Cup in the 1971/72 season. The list of finals from that competition are listed below, but please note that the Fairs Cup is not considered a UEFA competition, and hence clubs' records in the Fairs Cup are not considered part of their European record.



Dakle, jedini trofej vredan pažnje na prostoru bivše Jugoslavije je osvojila Crvena Zvezda 1991. godine, to što Hrvati ovaj Kup sajamskih gradova od pre 40 godina pokušavaju da izjednače sa Kupom UEFA nema veze s mozgom.

Ulixes

pre 16 godina

Neko osvaja KES, neko sajmove, svako prema svojoj velicini. Drago mi je, ipak, zbog dva omiljena Titova kluba sto ne osvojise nista.

Неша србин

pre 16 godina

Ко је највећи ФК са ових простора? Како год и за кога навијао, свако мора признати чињеницу: ТО ЈЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БЕОГРАД!!!

fudbaler

pre 16 godina

Moja ekipa je pre tacno 11 godina osvojila jedan turnir u malom fudbalu. Igralo se na terenima jedne osnovne skole u selu Gornje Babine. Pa sta?

Peca

pre 16 godina

Jos jedan detalj sa UEFA-inog sajta. Kup sajamskih gradova nije osvojio Dinamo, vec grad Zagreb. To sto je selekcija Zagreba bila potpuno odabrana od igraca Dinama je druga prica. Tvrditi da je Dinamo osvojo KSG, je isto sto i tvrditi da je grad Beograd bio u polufinalu svetskog sampionata 1930. u Urugvaju, jer su svi igraci bili iz beogradskih timova.

FK LEOTAR

pre 16 godina

Bravo za b92 ovo je veoma bitna vijest. Trebalo je da bude u podrugljivom tonu ali neko se ocigledno prevario dok je pisao ovaj clanak.

Bilo je smijesno kad je zvezda slavila 15 god. KES ali ovo je stvarno smijurija slave 40 god. kupa necega HAHAHAHA

jas

pre 16 godina

Shta su kompleksi?
Pa nemojte omalovazhavati uspehe drugih ako zhelite da drugi poshtuju vashe uspehe.

@Ulixes
Velichina je ono shto chovek nosi u sebi. Velichina je kad boljem pruzhish ruku i chestitash, a onda se trudish da ga poshteno na terenu dostignesh.
A ovo u komentarima mi je sve nekako prazno, puno kompleksa. Ako izuzmemo poslednjih nekoliko meseca, kazhite mi jednog sportistu iz Srbije pa i iz bivshih republika koji je omalovazhavao tudji uspeh.

Mene su uvek uchili da treba chestitati boljem, a kad si bolji da ne omalovazhavash protivnika.

neznalcima

pre 16 godina

File, cuti bre i pokri se usima... Kup sajamskih gradova je preteca Kupa UEFA i tacka. Sta sad, za deset godina ces mi pricati da zvezda nikada nije bila prvak evrope jer se to tada zvalo Kup sampiona, a sada se zove Liga sampiona... joj pameti, krhko je znanje, a neznanjem se rasipamo...

@Filip

pre 16 godina

Logicno je da taj Kup sajamskih gradova nije bio zvanicno takmicenje UEFA, i da se ne moze porediti sa ovim sadasnjim takmicenjem. Naime, o ucescu u tom nekadasnjem kupu nije odlucivao plasman u nacionalnom prvenstvu - nego cinjenica da se u doticnom gradu odrzavao neki poznat sajam! Tako da iz nekadasnje Jugoslavije niko osim "Dinama" (iz "velesajamskog" grada Zagreba), koliko znam, nije ni ucestvovao na ovom takmicenju! (Korigujte me, ako neko ima drugacije podatke.) No, treba priznati da je tadasnji tim "Dinama" bio izuzetno kvalitetan - odskakao je Stjepan Lamza, koji je bio hrvatski Sekularac, a karijeru je nesretno okoncao upravo prilikom proslave te titule pobjednika sajamskih gradova, kad je, koliko se sjecam, pao sa terase, i vise nije igrao. Inace je zanimljivo da su Kup UEFA osim zapadnoevropskih klupova osvajali jos jedino svedski Geteborg (2 puta), te turski Galatasaraj i ruski CSKA (po jednom).

filip

pre 16 godina

@neznalcima

Naravno da ću i za 10 godina pričati da je Zvezda bila prvak Evrope, jer zaista i jeste, taj podatak stoji na sajtu UEFA-e, dok na istom sajtu ne postoje podaci da je Dinamo bio osvajač Kupa UEFA-e, jer nije, bio je osvajač nekog šklj takmičenja.
Koga briga danas za neke Kupove sajamskih građana, mislim da u Evropi niko i ne zna šta je to. Tim trofejima se hvale jedino oni provincijski klubovi koji nemmogu da se pohvale nekim drugim trofejima, oni koji su se ugurali u tobože neku "veliku četvorku" a osvojili svega 4 državna prvenstva za 46 godina.

vedran

pre 16 godina

4 prvenstva, 7 kupova i
11 puta 'slucajno' drugi
1. europski kup bivse zemlje
i do Zvezdinog osvajanja KEP-a klub sa najvise navijaca u bivsoj nam zemlji

Old Gipsy

pre 16 godina

Još jedan klasični primjer temeljne frustriranosti 'velikog' zagrebačkog kluba. Iz svake pore njihovog bivstvovanja zrači iskompleksiranost uspjesima Crvene zvezde. Izbjeći ću prošlost, nema smisla toliko raščlanjivati poznato i spomenuti ću samo recentne godine koje nose Mamića (pijana džajićeva kopija) i smiješnu ekipu maksimirskog sjevera, petparačke oponašatelje severa Marakane, a ovaj Vašar kup, samo je pokušaj da se izjednači Zvezdino osvajanje kupa prvaka (da ne spominjem pobjedu protiv Colo Cola i svjetski naslov). Vašar (naglašavam - Vašar) kup može se eventualno usporediti s Čelikovim srednjeevropskim kupom. U najmanju ruku smiješno...

zgb

pre 16 godina

@ Fićo
Fićo, klasičan si srpski manipulator i lažljivac. Istina je da su prvih godina u natjecanju sudjelovali samo klubovi iz gradova koji su imali sajmove, međutim nakon toga a pogotovo u zadnje tri sezone KVG-a klubovi su u njega ulazili na temelju plasmana. To ti je pisalo na onim stranicama koje si spominjao ali pošto si krelac nisi to napisao već baljezgaš gluposti. Taj je kup zadnjih godina postojanja bio poznat kao "Kup doprvaka" što točno govori koji su klubovi u njega ulazili.

@ Peca
Peca dušo ovo nije mjesto za tebe. Očito je da nemaš pojma o čemu pričaš. Da istina je da su u prvih nekoliko sezona u tom natjecanju nastupale neke selekcije gradova međutim već u šestoj sezoni tog natjecanja su nastupali ama baš svi klubovi. Uefa je kasnije samo dodatno poboljšala organizaciju i promijenila ime.

murinho

pre 16 godina

koliko jalnih ljudi. dragi moji, te godine kad je dinamo osvojio kvg, zvezda je ispala u 2. kolu istog natjecanja ;) u kvg-u su nastupali i olimpija, partizan, hajduk, sarajevo itd. dinamo svetinja!

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

A,zasto tako,ljudi,BIVSI JUGOSLOVENI???To se desilo,
modri su igrali dobro,a to sto
se desilo LAMZI,posle pobede
pa to je nista(mislim kad je pao sa terase,radostan zbog
pobede)>Mi koji smo ziveli u to vreme,nismo bili zavidni
ni na pobede DINAMA,HAJDUKA...
Jer,bili smo JUGOSLOVENI...
pogotovu 2-og juna 1968 kad smo sredili Englesku u Firen-
ci(PANTELIC-FAZLAGIC_DAMJANO-
VIC-PAVLOVIC,PAUNOVIC,HOLCER,
Musemija,Osim,....
i Djaja dade gol u 86-om!!!

from hr

pre 16 godina

Zamolio bih čitatelje da ukoliko ne poznaju dovoljno određenu materiju o istoj ne iznose svoj sud.
Napravit će jedno općekorisno djelo.
Hvala

zgb

pre 16 godina

Provincijski klubovi: Barcelona 3
Leeds United 2
Valencia 2
Arsenal 1
Dinamo Zagreb 1
Ferencváros 1
Newcastle United 1
Real Zaragoza 1
Roma 1

Evo popisa "seljačije" koja se nalazi u društvu Dinama.

jas

pre 16 godina

Ovo je katastrofa!
Shat sve ljudi pishi, komentarishu. Niko niti chita, niti misli o onome shto je neko napisao.

Nema nade za Vas!

DESPOT

pre 16 godina

Jaka svar KUP SAJAMSKIH GRADOVA, to je neko bedno takmicenje od pre 100 godina. Ako cemo tako onda je i VOJVODINA uzela evropski kup (SREDNJOEVROPSKI KUP 1977.)

Ulixes

pre 16 godina

@jas
Kakav ti je ovo zvanican sajt? UEFE sigurno nije, tako da ne dizi prasinu bespotrebno. Od nasih klubova je u finale kupa UEFA usla jedino Zvezda, kao sto svi znamo '79. godine. Vi jeste osvojili Kup Vasarskih gradova, ali nemojte se uporedjivati sa prvakom sveta, Crvenom Zvezdom.

john guilty

pre 16 godina

da je tito volio hajduk kao šta svi koji nisu hajdukovci cvile, a on je kao šta pišete bio diktator, onda bi hajduk osvojio jedno 25,30 prvenstava, a ne 70ih kad mu je cijela momčad bila rep.(osvojili su četi prvenstva i pet kupova za redom)ukradu dva prvenstva u korist zvezde i partizana. danas je to u korist dinama(bg škola)zanima me koji je to močni političar pomagao jugoplastici
vece momcadi s ovih prostora nije bilo!

zgb

pre 16 godina

@ciganine

Klasična zamjena teza kada krelci ostaju bez argumenata. Zvezda uopće nije tema ovog članka...niti oni koji govore o Dinamu i KVG-u ne spominju Zvezdu; a kamoli da izjednačavju nekakve trofeje...ovdje je očito da Zvezdu samo i jedno spominju Zvezdaši iz samo njima znanih razloga (čitaj komplekasa).

jas

pre 16 godina

Ajmo malo edukacija:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method1/match1967.html

Ovo je oficijalni sajt mozhete pogledati i ovogodishnje poene i rejting klubova i drzhava.
A navijachi Zvezde mogu da pogledaju da je i njihov klub imao zapazhene uspehe u INTER-CITIES FAIRS CUP pod pokroviteljstvom UEFE.

Ulixes

pre 16 godina

Neko osvaja KES, neko sajmove, svako prema svojoj velicini. Drago mi je, ipak, zbog dva omiljena Titova kluba sto ne osvojise nista.

neznalcima

pre 16 godina

File, cuti bre i pokri se usima... Kup sajamskih gradova je preteca Kupa UEFA i tacka. Sta sad, za deset godina ces mi pricati da zvezda nikada nije bila prvak evrope jer se to tada zvalo Kup sampiona, a sada se zove Liga sampiona... joj pameti, krhko je znanje, a neznanjem se rasipamo...

jas

pre 16 godina

Shta su kompleksi?
Pa nemojte omalovazhavati uspehe drugih ako zhelite da drugi poshtuju vashe uspehe.

@Ulixes
Velichina je ono shto chovek nosi u sebi. Velichina je kad boljem pruzhish ruku i chestitash, a onda se trudish da ga poshteno na terenu dostignesh.
A ovo u komentarima mi je sve nekako prazno, puno kompleksa. Ako izuzmemo poslednjih nekoliko meseca, kazhite mi jednog sportistu iz Srbije pa i iz bivshih republika koji je omalovazhavao tudji uspeh.

Mene su uvek uchili da treba chestitati boljem, a kad si bolji da ne omalovazhavash protivnika.

FK LEOTAR

pre 16 godina

Bravo za b92 ovo je veoma bitna vijest. Trebalo je da bude u podrugljivom tonu ali neko se ocigledno prevario dok je pisao ovaj clanak.

Bilo je smijesno kad je zvezda slavila 15 god. KES ali ovo je stvarno smijurija slave 40 god. kupa necega HAHAHAHA

murinho

pre 16 godina

koliko jalnih ljudi. dragi moji, te godine kad je dinamo osvojio kvg, zvezda je ispala u 2. kolu istog natjecanja ;) u kvg-u su nastupali i olimpija, partizan, hajduk, sarajevo itd. dinamo svetinja!

filip

pre 16 godina

Ma kakav današnji Kup UEFA, ovo je bilo neko probno takmičenje, o kome i na samom sajtu UEFA-e ne postoji mnogo informacija.

Uostalom, osvajači Kupa UEFA su na ovoj stranici i tu nigde nema Dinama: http://www.uefa.com/competitions/uefacup/history/index.html

osvajači Lige šampiona (i Kupa šampiona) su ovde: http://www.uefa.com/competitions/ucl/history/index.html


Nemojte izjednačavati neko probno takmičenje kao što je Kup sajamskih gradova sa Kupom UEFA, kad i na samom UEFA-inom sajtu, ovde: http://www.uefa.com/uefa/news/kind=1/newsid=2571.html
piše:

The UEFA Cup replaced the Inter-Cities Fairs Cup in the 1971/72 season. The list of finals from that competition are listed below, but please note that the Fairs Cup is not considered a UEFA competition, and hence clubs' records in the Fairs Cup are not considered part of their European record.



Dakle, jedini trofej vredan pažnje na prostoru bivše Jugoslavije je osvojila Crvena Zvezda 1991. godine, to što Hrvati ovaj Kup sajamskih gradova od pre 40 godina pokušavaju da izjednače sa Kupom UEFA nema veze s mozgom.

fudbaler

pre 16 godina

Moja ekipa je pre tacno 11 godina osvojila jedan turnir u malom fudbalu. Igralo se na terenima jedne osnovne skole u selu Gornje Babine. Pa sta?

zgb

pre 16 godina

@ Fićo
Fićo, klasičan si srpski manipulator i lažljivac. Istina je da su prvih godina u natjecanju sudjelovali samo klubovi iz gradova koji su imali sajmove, međutim nakon toga a pogotovo u zadnje tri sezone KVG-a klubovi su u njega ulazili na temelju plasmana. To ti je pisalo na onim stranicama koje si spominjao ali pošto si krelac nisi to napisao već baljezgaš gluposti. Taj je kup zadnjih godina postojanja bio poznat kao "Kup doprvaka" što točno govori koji su klubovi u njega ulazili.

@ Peca
Peca dušo ovo nije mjesto za tebe. Očito je da nemaš pojma o čemu pričaš. Da istina je da su u prvih nekoliko sezona u tom natjecanju nastupale neke selekcije gradova međutim već u šestoj sezoni tog natjecanja su nastupali ama baš svi klubovi. Uefa je kasnije samo dodatno poboljšala organizaciju i promijenila ime.

Old Gipsy

pre 16 godina

Još jedan klasični primjer temeljne frustriranosti 'velikog' zagrebačkog kluba. Iz svake pore njihovog bivstvovanja zrači iskompleksiranost uspjesima Crvene zvezde. Izbjeći ću prošlost, nema smisla toliko raščlanjivati poznato i spomenuti ću samo recentne godine koje nose Mamića (pijana džajićeva kopija) i smiješnu ekipu maksimirskog sjevera, petparačke oponašatelje severa Marakane, a ovaj Vašar kup, samo je pokušaj da se izjednači Zvezdino osvajanje kupa prvaka (da ne spominjem pobjedu protiv Colo Cola i svjetski naslov). Vašar (naglašavam - Vašar) kup može se eventualno usporediti s Čelikovim srednjeevropskim kupom. U najmanju ruku smiješno...

jas

pre 16 godina

Ovo je katastrofa!
Shat sve ljudi pishi, komentarishu. Niko niti chita, niti misli o onome shto je neko napisao.

Nema nade za Vas!

jas

pre 16 godina

Ajmo malo edukacija:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method1/match1967.html

Ovo je oficijalni sajt mozhete pogledati i ovogodishnje poene i rejting klubova i drzhava.
A navijachi Zvezde mogu da pogledaju da je i njihov klub imao zapazhene uspehe u INTER-CITIES FAIRS CUP pod pokroviteljstvom UEFE.

@Filip

pre 16 godina

Logicno je da taj Kup sajamskih gradova nije bio zvanicno takmicenje UEFA, i da se ne moze porediti sa ovim sadasnjim takmicenjem. Naime, o ucescu u tom nekadasnjem kupu nije odlucivao plasman u nacionalnom prvenstvu - nego cinjenica da se u doticnom gradu odrzavao neki poznat sajam! Tako da iz nekadasnje Jugoslavije niko osim "Dinama" (iz "velesajamskog" grada Zagreba), koliko znam, nije ni ucestvovao na ovom takmicenju! (Korigujte me, ako neko ima drugacije podatke.) No, treba priznati da je tadasnji tim "Dinama" bio izuzetno kvalitetan - odskakao je Stjepan Lamza, koji je bio hrvatski Sekularac, a karijeru je nesretno okoncao upravo prilikom proslave te titule pobjednika sajamskih gradova, kad je, koliko se sjecam, pao sa terase, i vise nije igrao. Inace je zanimljivo da su Kup UEFA osim zapadnoevropskih klupova osvajali jos jedino svedski Geteborg (2 puta), te turski Galatasaraj i ruski CSKA (po jednom).

Неша србин

pre 16 godina

Ко је највећи ФК са ових простора? Како год и за кога навијао, свако мора признати чињеницу: ТО ЈЕ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА - БЕОГРАД!!!

john guilty

pre 16 godina

da je tito volio hajduk kao šta svi koji nisu hajdukovci cvile, a on je kao šta pišete bio diktator, onda bi hajduk osvojio jedno 25,30 prvenstava, a ne 70ih kad mu je cijela momčad bila rep.(osvojili su četi prvenstva i pet kupova za redom)ukradu dva prvenstva u korist zvezde i partizana. danas je to u korist dinama(bg škola)zanima me koji je to močni političar pomagao jugoplastici
vece momcadi s ovih prostora nije bilo!

filip

pre 16 godina

@neznalcima

Naravno da ću i za 10 godina pričati da je Zvezda bila prvak Evrope, jer zaista i jeste, taj podatak stoji na sajtu UEFA-e, dok na istom sajtu ne postoje podaci da je Dinamo bio osvajač Kupa UEFA-e, jer nije, bio je osvajač nekog šklj takmičenja.
Koga briga danas za neke Kupove sajamskih građana, mislim da u Evropi niko i ne zna šta je to. Tim trofejima se hvale jedino oni provincijski klubovi koji nemmogu da se pohvale nekim drugim trofejima, oni koji su se ugurali u tobože neku "veliku četvorku" a osvojili svega 4 državna prvenstva za 46 godina.

from hr

pre 16 godina

Zamolio bih čitatelje da ukoliko ne poznaju dovoljno određenu materiju o istoj ne iznose svoj sud.
Napravit će jedno općekorisno djelo.
Hvala

vedran

pre 16 godina

4 prvenstva, 7 kupova i
11 puta 'slucajno' drugi
1. europski kup bivse zemlje
i do Zvezdinog osvajanja KEP-a klub sa najvise navijaca u bivsoj nam zemlji

zgb

pre 16 godina

@ciganine

Klasična zamjena teza kada krelci ostaju bez argumenata. Zvezda uopće nije tema ovog članka...niti oni koji govore o Dinamu i KVG-u ne spominju Zvezdu; a kamoli da izjednačavju nekakve trofeje...ovdje je očito da Zvezdu samo i jedno spominju Zvezdaši iz samo njima znanih razloga (čitaj komplekasa).

Peca

pre 16 godina

Jos jedan detalj sa UEFA-inog sajta. Kup sajamskih gradova nije osvojio Dinamo, vec grad Zagreb. To sto je selekcija Zagreba bila potpuno odabrana od igraca Dinama je druga prica. Tvrditi da je Dinamo osvojo KSG, je isto sto i tvrditi da je grad Beograd bio u polufinalu svetskog sampionata 1930. u Urugvaju, jer su svi igraci bili iz beogradskih timova.

zgb

pre 16 godina

Provincijski klubovi: Barcelona 3
Leeds United 2
Valencia 2
Arsenal 1
Dinamo Zagreb 1
Ferencváros 1
Newcastle United 1
Real Zaragoza 1
Roma 1

Evo popisa "seljačije" koja se nalazi u društvu Dinama.

DESPOT

pre 16 godina

Jaka svar KUP SAJAMSKIH GRADOVA, to je neko bedno takmicenje od pre 100 godina. Ako cemo tako onda je i VOJVODINA uzela evropski kup (SREDNJOEVROPSKI KUP 1977.)

Ulixes

pre 16 godina

@jas
Kakav ti je ovo zvanican sajt? UEFE sigurno nije, tako da ne dizi prasinu bespotrebno. Od nasih klubova je u finale kupa UEFA usla jedino Zvezda, kao sto svi znamo '79. godine. Vi jeste osvojili Kup Vasarskih gradova, ali nemojte se uporedjivati sa prvakom sveta, Crvenom Zvezdom.

Dragan Bosnjakovic

pre 16 godina

A,zasto tako,ljudi,BIVSI JUGOSLOVENI???To se desilo,
modri su igrali dobro,a to sto
se desilo LAMZI,posle pobede
pa to je nista(mislim kad je pao sa terase,radostan zbog
pobede)>Mi koji smo ziveli u to vreme,nismo bili zavidni
ni na pobede DINAMA,HAJDUKA...
Jer,bili smo JUGOSLOVENI...
pogotovu 2-og juna 1968 kad smo sredili Englesku u Firen-
ci(PANTELIC-FAZLAGIC_DAMJANO-
VIC-PAVLOVIC,PAUNOVIC,HOLCER,
Musemija,Osim,....
i Djaja dade gol u 86-om!!!