Utorak, 18.09.2007.

13:32

Raikonen: Nismo odustali od titule

Izvor: MR

Raikonen: Nismo odustali od titule IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Margina

pre 16 godina

e kad se ljudi namerace na Alonsa onda ih ne mozes zaustaviti...

rekao je istinu FIA-i,i zato je izdajica svog tima

ali da NIJE rekao istinu vi bi ste verovatno tvrdili da je on lazovi da gleda samo svoje interese.

ali evo on je na putu da osvoji trecu titulu,a vi mozete samo da ga omalovazavate iako mu niste ni za crno ispod noktiju!!

vlada

pre 16 godina

@NekeRozberg, 20. septembar 2007 09:36
Unapred se izvinjavam ako zvucim dosadno, jer vec evo neki put repliciram istom gospodinu. Ali moram! kad covek konstantno lupa gluposti.
Pa ti kao da nikad nisi pratio F1.
Objasni nam molim te, kako to Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu 99-te? Ako uopste pratis F-1, pa makar i povrsno, onda bi ti bilo sasvim jasno da je Sumaher posle loma noge prihvatio da pomogne svome klupskom kolegi, ali je nesrecni Irvajn i to uprskao i nije uspeo. Ako nista drugo, imas oficijelni sajt formule 1, idi lepo pa se informisi, zasto uopste pricas nesto ovde ako neznas.
Pozdrav svim ljubiteljima brzine.

E sad je dosta

pre 16 godina

@NekeRozberg
Šta je, ljudi, vama? Šumaher je sa još nezalečenom povredom vozio poslednju trku, jer je bilo važno da Mika Hakinen ne stigne prvi, nego drugi (tada je drugo mesto donosilo šest bodova), a Irvajnu bi i treće mesto donelo titulu. Šumaher pobeđuje, Mika stiže drugi, Irvaj peti. Kako onda možeš da kažeš to za Šumahera. Pa Irvajn je vozač koji i danas o Šumaheru govori sve najbolje, a to je govorio uvek. Nadam se da si iznenađen sa koliko se žara i ljubavi brani jedan kriminalni čin Alonsa, koji je karijeru uprljao moralno, a ne "izgurivanjem" sa staze. Zaista Šumaher nije u Australiji ništa loše uradio Hilu: desio se sudar! Hil ga je napravio.Vilijams se čak nije ni žalio.

Bah

pre 16 godina

@Alonsovi saradnici
Kako vi kidišete, udruženi, kao besni psi, koristeći svoj ogavni ulični rečnik? Nije bila Suzuka, nego Adelaida (pa šta to u suštštini menja, obična omaška), a suština je da Šumaher nije izbacio nedozvoljeno Hila sa staze, nego da je došlo do sudara, koji je izazvao Hil!!! Nije to više ni važno. Važno je kakva mlada generacija odrasta u Srbiji, kojoj je kidisanje na tuđe mišljenje i branjenje jednog lopova i špijuna, karakterna osobina. Način kojim ste se obratili meni, taj dizelaški nivo, sve to sa azijatskim balkanskim uvredama (tursko-delijska posla, fraze su vam bedne, neinventivne), govori samo da nije imao ko da vas odgoji. Vi ste izgubljena generacija, kojoj spasa nema. Kako možete da branite krađu i kriminal? Javite se, junaci!

nik

pre 16 godina

@vuko

Da li ti i ja mislimo na isti sudar Sumija i Hila(http://www.youtube.com/watch?v=dfby7GaMXmo)

Evo ga gore snimak Sumaher je bio ispred Hila on je ovaj sto je izleteo sa staze i posle je Hill naleteo na njega pogledaj snimak uostalom da ne bulaznim ja vise

Svir@c

pre 16 godina

Hmmm ... Teško će Kimi do titule ali i Massa (pogotovu on). Ili Lewis ili Alonso !? Više sam za da Lewis uzme prvenstvo samo mora pametno do kraja !? Čupavo, čupavo nema šta !? A ovo sa špijuniranjem i kaznama i sve to ... Sramota, jad i tuga u šta se F1 pretvara =crveni cirkus= ništa novo.
@Bah
Prijatelju tebi nije dobro jel ? Prvi deo poruke je manje-više ok ali drugi ... ??
Imaš snimak incidenta na net-tu pa potraži i pogledaj ! Ali DOBRO pogledaj !!!
Poz.

NekeRozberg

pre 16 godina

@Bah
E moj majstore, blage ti veze nemas!
Pa sto bi se Mclaren bunio kad je Schumacher koji je vozio za Beneton Ford izazvao sudar sa Hilom koji je vozio za Vilijams Reno!
Sumija nikada necemo prestati da pominjemo jer jeste ostavio dubok trag pokvarenjastva u auto sportu (radio je slicne stvari i pre F1)!
To sto je kaznjen 1997. godine nije mu nista naskodilo jer tada je ionako bio drugi, a da je u prvoj situaciji bio kaznjen (a trebalo je da bude kaznjen) imao bi titulu manje!
By the way, 1995. je vozacki razbio Hila sasvim posteno i niko mu ne moze osporiti da jeste jedan od najboljih vozaca svih vremena ali je po meni mnogo bolje bilo da ima titulu dve manje ali cistije ime - bio bi veci vozac!
Licno mislim da je sreca bila uz Hakinena i da Sumi nije odsustvovao par trka titula bi 1999. bila Sumijeva, ali Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu (svom klupskom kolegi) da osvoji titulu te godine a mogao je!

vuko

pre 16 godina

@Bah
Ovaj prvi dio ti je na mjestu, ni ja ne volim karakterisanje ljudskih kvaliteta velikih sportista.
Ali na ovaj drugi moram replicirati. Ako postoji i jedna jedina mrlja na Shumijeve rezultate to je onda 1994. Ipak nije Hill udario njega već on Hilla, i to od pozadi, zapravo popeo se na Hillov bolid dok je ovaj bio ispred njega. I Hill tada i nikad prije ni poslije nije bio u Mclarenu nego u Williamsu.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Bah

Brate...jel ti dobro ?
Cini mi se da si imao kosmar ?!
Probudi se covece, pa ti si sanjao i u tom snu si bio veoma stupid.

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

nik

pre 16 godina

@Bah
Sve si im dobro rekao samo to je bilo u Adelaidi ne znam kako se zove staza, a ne u Japanu na Suzuki. Valjalo bi pomenuti i namerno izgurivanje Schumachera sledece sezone od strane Hila zasta je bio kaznjen diskvalifikacijom sa sledece trke dok su Sumaheru za slican cin 1997 na Herezu oduzeli sve bodove i diskvalifikovali ga iz sampionata. Posle neko prica Schumi bio protektovan od FIA i svih timova i od Mosada i CIA sa sve Bogom u kompletu dajte vise pustite coveka penzionisao se.

Bah

pre 16 godina

@Neca
Ko si ti da ocenjuješ karaktere velikih sportista. Navedi šta je to kod Šumahera i Hamiltona loše u karakteru! Ponavljaš, kao papagaj, ono što si od jakih mustri čuo ili ovde pročitao. Kad su to Šumaher, legenda nad legendama, i Hamilton, sjajan mladi vozač, špijunirali i krali, da bi mogao da ih porediš sa ovom brukom od vozača Alonsom, koga je Ron Denis već najurio iz tima, kao prljavog Harija. Ako pomeneš ono vaše čuveno "izgurivanje", onda znaj da nikakvog "izgurivanja" nije bilo, nego je Hil, u Suzuki, udario u Šumahera, koji je, pre toga, udario u zid i vratio se na stazu. Meklaren i Hil nisu se žalili!!! Nije bilo razloga. Zapamtite to, papagaji nesnosni.

Bojan

pre 16 godina

Ovo je malo za lozenje fanova.
"Formula 1 2006." tri poslednje trke.

JAPAN
Alonso 1:23:53.413
Massa + 16.151
Fisichella+ 23.953
Button + 34.101
Räikkönen+ 43.596
Trulli + 46.717
Schumacher+ 48.869
Heidfeld+ 1:16.095
Kubica + 1:16.932
Rosberg+ 1 laps

CHINA

Schumacher 1:37:32.747
Alonso + 3.121
Fisichella + 44.197
Button + 1:12.056
De la Rosa+ 1:17.137
Barrichello + 1:19.131
Heidfeld+ 1:31.979
Webber + 1:43.588
Coulthard+ 1:43.796
Liuzzi + 1 laps

BRAZIL
Massa 1:31:53.751
Alonso + 18.658
Button + 19.394
Schumacher+ 24.094
Räikkönen+ 28.503
Fisichella+ 30.287
Barrichello+ 40.294
De la Rosa+ 52.068
Kubica + 1:07.642
Sato + 1 laps

Bojan

pre 16 godina

Za sta konkurise Masa,za koje mesto.Mozda bi bio prvi da ovi iz Meklarena dobiju da voze "jugo".A Kimi? Slabo vi stojite s matematikom.Mozda bi Kimi mogao da stigne jednog vozaca,ali njemu beze
DVOJICA.On mora da osvoji 13
bodova vise od Hamiltona i 11 od Alonsa.Hamiltonu dista da tri puta bude treci i Kimi nema teorijske sanse,cak ako pobedi sve tri trke.Ako Nando
bude jednom 2. i dva puta 3.
opet Kimiju ne vrede ni tri pobede.Jednog bi mogao mozda
da prestigne,dvojicu ne,sanse su 5%.Zivi bili pa videli.
Moze li neko da mi kaze kada
je Kimi u zivotu uzastopce tri puta pobedio.
I jos niko ne racuna da ce i Masa da se bori,a u borbi Mase i Kimija profitirace Meklaren.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Marija i Tamara
bravo, lepo receno i ja se slazem sa vama!

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

Ako ni zbog cega drugog Hamilton ce ostati bez titule zato sto mu iskustvo manjka, a ako na to dodamo i cinjenicu da je Alonso legenda i jedini koji ce ciniti naredne sezone zanimljivim onda Luis nema sanse i to bas nikakve za titulu.

F.A. legenda je rodjena !

bojana ex raikkonen forever mclaren

pre 16 godina

Lako je Kimiju da ne odstane od titule kada je u Ferrariju. Oni sve sto mogu da nameste, namestice! Zato se i ne sikira. On je fantastican vozac i svakako zasluzuje titulu sampiona ali tim za koji vozi ne postujem jer ga i dalje vodi Zan Tod...

Nikola Dojcinovski

pre 16 godina

Netzza:

"Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D )"

-Molio bih te da mi kazes zasto Hamiltona stavljas u ovu grupu i smatras da mu je karakter pokvaren. Ja za njega nisam dosao do takvog zakljucka.

Nikola

Timer

pre 16 godina

@Arbor
Nisam primetio da je Alonso izborio status prvog vozaca,zamalo da se sudari sa "onim drugim"?
Bas me zanima kako ce ti "odvjetnici" da dokazu da je Alonso stetio Meklarenu.Mozda tako sto nije lagao pred komisijom?

Dida

pre 16 godina

Do kraja samo treba da se ponovi Belgija 3x, tj. da Kimi bude prvi a Massa drugi.
Jeste da je to jako teshko ostvariti na tri razlicite staze ali nije nemoguce.

vuko

pre 16 godina

Postoji cista racunica za osvajanje titule. Pretpostavimo da nece biti odustajanja od strane Mclarena, kao sto je to slucaj tokom cijele sezone: Kimi mora pobijediti na svakoj trci uz uslov da Massa bude drugi, a da Hamilton bar jednom ne bude treci. Sto ce reci Kimi i Hamilton voze sami za sebe, Masa vozi za Kimija, a Nando za sebe i Kimija, jer i on mora na dvije trke biti ispred Hamiltona. Dakle, jedno odustajanje Masse znacilo bi kraj kimijeve borbe za titulu. A tri treca mjesta Alonsa ne znace nista ukoliko Kimi i Masa budu 1,2. Hamilton sa 3 treca mjesta osvaja titulu i pod uslovom da ferari bude sve tri trke 1,2.
Tesko za Kimija, mada ostvarivo.
Po mom misljenju sanse za titulu: Alonso 50%, Hamilton 40%, Kimi 10%. Navijam za Massu ali se ovoga puta nadam u ovih 10%.

Zuna

pre 16 godina

@nik

I ja sam imao slična razmišljanja i mislim da takav scenario može vrlo lako da se desi, a i bio bi, posle svog ovog špijuniranja i svega ostalog, najpravedniji (malo je glupo da se pravda postiže nameštanjem, ali to je u ovoj situaciji jedini način).

A i bilo bi mi baš drago da Kimi uzme titulu.

Psycho

pre 16 godina

Na žalost, Kimi će opet ostati praznih šaka jer je "POŠTENO" presuđeno da oni koji su imali korist od špijunaže, zadrže bodove....
Toliko o pravu i pravdi...
A njihovo svedočenje... baš su se pretrgli...

DrS

pre 16 godina

---
Biće teško, ali kada bi uspeli, to bi bilo fantastično.
---

Pa, dobro. Raikonen je Finac, pa ne zna da se na srpskom jeziku kaže "bismo"... Ne treba mu zameriti.

tamara

pre 16 godina

Svakako da ce ova sezona biti najzanimljivija,jer imamo vise konkurenata za sampionsku titulu(nadam se da ce Alonso pokazati sta zna,jer je najbolji),ali takodje mislim da Raikonen odlicno vozi,znatno se popravio tako da su komentari Hamiltona totalno neumesni(kao on ne racuna Kimija za smpionsku titulu,ma daj...)U svakom slucaju jos 3 trke do kraja,pa cemo videti.Vamos Nando!!

Netzza

pre 16 godina

Realno, kao neko ko ne navija ni za Alonsa, ni za Hamiltona, ni za Massu, a ni Kimi mi bash nije #1, iako ga volim najvishe od ove 4ce (Moji favoriti su Kubica i Kovalainen) Mclaren je dobro proshao sa svim ovim spijunazama, a ni Alonso nije zasluzio titulu, sa svim ovim mailovima. Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D ) Jedino dobro je sto se 3 trke pre kraja 3, a u neku ruku ipak i 4 vozaca jurcaju za prve dve pozicije u sampionatu. McLaren da bude srecan, Alonso da bude zadovoljan sto uopste sme i dalje da vozi trke u formuli 1 (Mailovi sa de la Rosom, ucenjivanje tima... da sam ja Ekleston, izbacio bi ga momentalno iz sampionata ) mada ni Ferrari nije bash cvecka u svemu tome...
Valjda ce sledecea sezona proci u dominaciji 3-4 tima, i bez spijuniranja, sa ja se nadam barem 4-5-6 vozaca koji ce pobedjivati i uciniti sampionat zanimljivim.

samo se zezam :)

pre 16 godina

Dragi Zlatko,
o kome ti mislis i koga nocu sanjas nisu teme za ovu stranicu. Takodje, simpatije koje prevazilaze navijacke, a upucene vozacima F1, su vise primerene nekom ljubavnom forumu. Ovo je ipak sport.

Arbor

pre 16 godina

NAKON Alonsove iznude statusa prvog vozača momčadi prijetnjom da će sve otkriti FIA-i, McLarenovi odvjetnici pišu raskid njegova ugovora.

"Adios, Alonso", napisao je visokotiražni njemački tabloid Bild na temelju informacija s posljednje utrke Formule 1 u Belgiji. Nijemci citiraju izjavu šefa momčadi Rona Dennisa s VN Belgije:

"Želim s čistim odnosima zaključiti najteže sezonu u 40-godišnjoj karijeri u autosportu. To znači da u momčadi od sljedeće sezone nikad više neće biti kontroverznih odnosa. Za McLaren će sljedeće godine voziti samo vozači koji to žele i koje mi želimo." - rekao je Dennis očito ciljajući na dvostrukoga svjetskog prvaka Alonsa.

Alonso s McLarenom ima važeći ugovor do kraja 2008. godine i McLarenovi će odvjetnici sada morati oprezno dokazivati proturječje kako je Španjolac, mogući ovosezonski prvak u njihovu bolidu, naškodio vlastitoj momčadi.

Inače, McLaren je u utorak povukao svoju žalbu na FIA-inu presudu o oduzimanju momčadskih bodova na VN Mađarske, kada je Alonso na izlasku iz boxa prepriječio put Hamiltonu tijekom kvalifikacijskog treninga.

Darko

pre 16 godina

Sada pravi potez treba da povuce Ferari i Masa i da podrze Kimija u borbi za titulu, ipak on ima kakve takve sanse dok su Masine u domenu teorije(dovoljno je da Luis zavrsi dve trke kao 3-4 i Masa ispada)
Ono sto je katastrofalno jeste ovaj bodovni sistem koji se sada vraca FIA-i kao bumerang. Ne samo sto su sada Kimi sanse mnogo manje nego i Luis i Alonso mogu da kalkulisu do poslednje trke (nema veze neka on meni skida po bod,dva bicu ispred njega u poslednjoj trci i tilula je moja). Da je stari sistem bodovanja Alonso i Hamilton bi morali da voze mnogo agresivnije a samim tim bile bi vece sanse i za Kimija, ovako...

Pozdrav.

ALEKSANDRA

pre 16 godina

Naravno da niste odustali,niti cete!Sta misli McLaren,da ce se Ferari(Kimi i Massa)tek tako predati.Posle ove afere je jos uvek sve otvoreno.
NAPRED FERARI!
NAPRED MASSA AND KIMI!

Z.Z

pre 16 godina

Moze da se desi da bude neka sabotaza jer svi navijaju za ferari ali ipak ce se izvuci Alonso kao i ovih godina.Dokazao je da moze sam protiv svih(italijana i engleza)

Alonso

pre 16 godina

Ako vam ne pomogne jos i bog.Ferari je jedna mafijaska organizacija koja je dovela i Sumahera koji se boji da mu neko ne preotme rekord.Alonso sa dve titule i trecom na vidiku i godine koje ima pred sobom lako moze da pretekne ljigavca Sumahera.Valda ce u Mclarenu ili eventualno Renaultu u buducnosti ako se Alonso tamo vrati biti pametni da sprece vrsljanje Sumahera i ferarija.Nije Ferari izmislio bolid ni trke formule 1

nik

pre 16 godina

Nadam se samo da ovo nije neki interni dogovor Ferari McL FIA. Nesto tipa Kimi osvoji titulu McL nista nije osvojio sezona ide u zaborav zajedno sa spijinskom aferom i nikom nista ili svima sve. McL nece odgovarati na optuzbe za osvajanje titule u godini kada su se bavili spijuniranjem i uhvaceni, Kimi ce da doceka titulu, FIA ima jednu od najzanimljivijih zavrsnica sezone sa cak 3 vozaca u 10 poena razlike. Jedino mi je zao Mase ako sam u pravu jer da nije odustao u Italiji on bi dobio titulu na poklon. Kako god napred Ferari napred Masa i Kimi

Alonso

pre 16 godina

Ako vam ne pomogne jos i bog.Ferari je jedna mafijaska organizacija koja je dovela i Sumahera koji se boji da mu neko ne preotme rekord.Alonso sa dve titule i trecom na vidiku i godine koje ima pred sobom lako moze da pretekne ljigavca Sumahera.Valda ce u Mclarenu ili eventualno Renaultu u buducnosti ako se Alonso tamo vrati biti pametni da sprece vrsljanje Sumahera i ferarija.Nije Ferari izmislio bolid ni trke formule 1

Z.Z

pre 16 godina

Moze da se desi da bude neka sabotaza jer svi navijaju za ferari ali ipak ce se izvuci Alonso kao i ovih godina.Dokazao je da moze sam protiv svih(italijana i engleza)

Zuna

pre 16 godina

@nik

I ja sam imao slična razmišljanja i mislim da takav scenario može vrlo lako da se desi, a i bio bi, posle svog ovog špijuniranja i svega ostalog, najpravedniji (malo je glupo da se pravda postiže nameštanjem, ali to je u ovoj situaciji jedini način).

A i bilo bi mi baš drago da Kimi uzme titulu.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Marija i Tamara
bravo, lepo receno i ja se slazem sa vama!

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

Ako ni zbog cega drugog Hamilton ce ostati bez titule zato sto mu iskustvo manjka, a ako na to dodamo i cinjenicu da je Alonso legenda i jedini koji ce ciniti naredne sezone zanimljivim onda Luis nema sanse i to bas nikakve za titulu.

F.A. legenda je rodjena !

Bah

pre 16 godina

@Neca
Ko si ti da ocenjuješ karaktere velikih sportista. Navedi šta je to kod Šumahera i Hamiltona loše u karakteru! Ponavljaš, kao papagaj, ono što si od jakih mustri čuo ili ovde pročitao. Kad su to Šumaher, legenda nad legendama, i Hamilton, sjajan mladi vozač, špijunirali i krali, da bi mogao da ih porediš sa ovom brukom od vozača Alonsom, koga je Ron Denis već najurio iz tima, kao prljavog Harija. Ako pomeneš ono vaše čuveno "izgurivanje", onda znaj da nikakvog "izgurivanja" nije bilo, nego je Hil, u Suzuki, udario u Šumahera, koji je, pre toga, udario u zid i vratio se na stazu. Meklaren i Hil nisu se žalili!!! Nije bilo razloga. Zapamtite to, papagaji nesnosni.

ALEKSANDRA

pre 16 godina

Naravno da niste odustali,niti cete!Sta misli McLaren,da ce se Ferari(Kimi i Massa)tek tako predati.Posle ove afere je jos uvek sve otvoreno.
NAPRED FERARI!
NAPRED MASSA AND KIMI!

Darko

pre 16 godina

Sada pravi potez treba da povuce Ferari i Masa i da podrze Kimija u borbi za titulu, ipak on ima kakve takve sanse dok su Masine u domenu teorije(dovoljno je da Luis zavrsi dve trke kao 3-4 i Masa ispada)
Ono sto je katastrofalno jeste ovaj bodovni sistem koji se sada vraca FIA-i kao bumerang. Ne samo sto su sada Kimi sanse mnogo manje nego i Luis i Alonso mogu da kalkulisu do poslednje trke (nema veze neka on meni skida po bod,dva bicu ispred njega u poslednjoj trci i tilula je moja). Da je stari sistem bodovanja Alonso i Hamilton bi morali da voze mnogo agresivnije a samim tim bile bi vece sanse i za Kimija, ovako...

Pozdrav.

Arbor

pre 16 godina

NAKON Alonsove iznude statusa prvog vozača momčadi prijetnjom da će sve otkriti FIA-i, McLarenovi odvjetnici pišu raskid njegova ugovora.

"Adios, Alonso", napisao je visokotiražni njemački tabloid Bild na temelju informacija s posljednje utrke Formule 1 u Belgiji. Nijemci citiraju izjavu šefa momčadi Rona Dennisa s VN Belgije:

"Želim s čistim odnosima zaključiti najteže sezonu u 40-godišnjoj karijeri u autosportu. To znači da u momčadi od sljedeće sezone nikad više neće biti kontroverznih odnosa. Za McLaren će sljedeće godine voziti samo vozači koji to žele i koje mi želimo." - rekao je Dennis očito ciljajući na dvostrukoga svjetskog prvaka Alonsa.

Alonso s McLarenom ima važeći ugovor do kraja 2008. godine i McLarenovi će odvjetnici sada morati oprezno dokazivati proturječje kako je Španjolac, mogući ovosezonski prvak u njihovu bolidu, naškodio vlastitoj momčadi.

Inače, McLaren je u utorak povukao svoju žalbu na FIA-inu presudu o oduzimanju momčadskih bodova na VN Mađarske, kada je Alonso na izlasku iz boxa prepriječio put Hamiltonu tijekom kvalifikacijskog treninga.

tamara

pre 16 godina

Svakako da ce ova sezona biti najzanimljivija,jer imamo vise konkurenata za sampionsku titulu(nadam se da ce Alonso pokazati sta zna,jer je najbolji),ali takodje mislim da Raikonen odlicno vozi,znatno se popravio tako da su komentari Hamiltona totalno neumesni(kao on ne racuna Kimija za smpionsku titulu,ma daj...)U svakom slucaju jos 3 trke do kraja,pa cemo videti.Vamos Nando!!

vuko

pre 16 godina

Postoji cista racunica za osvajanje titule. Pretpostavimo da nece biti odustajanja od strane Mclarena, kao sto je to slucaj tokom cijele sezone: Kimi mora pobijediti na svakoj trci uz uslov da Massa bude drugi, a da Hamilton bar jednom ne bude treci. Sto ce reci Kimi i Hamilton voze sami za sebe, Masa vozi za Kimija, a Nando za sebe i Kimija, jer i on mora na dvije trke biti ispred Hamiltona. Dakle, jedno odustajanje Masse znacilo bi kraj kimijeve borbe za titulu. A tri treca mjesta Alonsa ne znace nista ukoliko Kimi i Masa budu 1,2. Hamilton sa 3 treca mjesta osvaja titulu i pod uslovom da ferari bude sve tri trke 1,2.
Tesko za Kimija, mada ostvarivo.
Po mom misljenju sanse za titulu: Alonso 50%, Hamilton 40%, Kimi 10%. Navijam za Massu ali se ovoga puta nadam u ovih 10%.

Bojan

pre 16 godina

Za sta konkurise Masa,za koje mesto.Mozda bi bio prvi da ovi iz Meklarena dobiju da voze "jugo".A Kimi? Slabo vi stojite s matematikom.Mozda bi Kimi mogao da stigne jednog vozaca,ali njemu beze
DVOJICA.On mora da osvoji 13
bodova vise od Hamiltona i 11 od Alonsa.Hamiltonu dista da tri puta bude treci i Kimi nema teorijske sanse,cak ako pobedi sve tri trke.Ako Nando
bude jednom 2. i dva puta 3.
opet Kimiju ne vrede ni tri pobede.Jednog bi mogao mozda
da prestigne,dvojicu ne,sanse su 5%.Zivi bili pa videli.
Moze li neko da mi kaze kada
je Kimi u zivotu uzastopce tri puta pobedio.
I jos niko ne racuna da ce i Masa da se bori,a u borbi Mase i Kimija profitirace Meklaren.

Psycho

pre 16 godina

Na žalost, Kimi će opet ostati praznih šaka jer je "POŠTENO" presuđeno da oni koji su imali korist od špijunaže, zadrže bodove....
Toliko o pravu i pravdi...
A njihovo svedočenje... baš su se pretrgli...

Bojan

pre 16 godina

Ovo je malo za lozenje fanova.
"Formula 1 2006." tri poslednje trke.

JAPAN
Alonso 1:23:53.413
Massa + 16.151
Fisichella+ 23.953
Button + 34.101
Räikkönen+ 43.596
Trulli + 46.717
Schumacher+ 48.869
Heidfeld+ 1:16.095
Kubica + 1:16.932
Rosberg+ 1 laps

CHINA

Schumacher 1:37:32.747
Alonso + 3.121
Fisichella + 44.197
Button + 1:12.056
De la Rosa+ 1:17.137
Barrichello + 1:19.131
Heidfeld+ 1:31.979
Webber + 1:43.588
Coulthard+ 1:43.796
Liuzzi + 1 laps

BRAZIL
Massa 1:31:53.751
Alonso + 18.658
Button + 19.394
Schumacher+ 24.094
Räikkönen+ 28.503
Fisichella+ 30.287
Barrichello+ 40.294
De la Rosa+ 52.068
Kubica + 1:07.642
Sato + 1 laps

nik

pre 16 godina

@Bah
Sve si im dobro rekao samo to je bilo u Adelaidi ne znam kako se zove staza, a ne u Japanu na Suzuki. Valjalo bi pomenuti i namerno izgurivanje Schumachera sledece sezone od strane Hila zasta je bio kaznjen diskvalifikacijom sa sledece trke dok su Sumaheru za slican cin 1997 na Herezu oduzeli sve bodove i diskvalifikovali ga iz sampionata. Posle neko prica Schumi bio protektovan od FIA i svih timova i od Mosada i CIA sa sve Bogom u kompletu dajte vise pustite coveka penzionisao se.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Bah

Brate...jel ti dobro ?
Cini mi se da si imao kosmar ?!
Probudi se covece, pa ti si sanjao i u tom snu si bio veoma stupid.

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

E sad je dosta

pre 16 godina

@NekeRozberg
Šta je, ljudi, vama? Šumaher je sa još nezalečenom povredom vozio poslednju trku, jer je bilo važno da Mika Hakinen ne stigne prvi, nego drugi (tada je drugo mesto donosilo šest bodova), a Irvajnu bi i treće mesto donelo titulu. Šumaher pobeđuje, Mika stiže drugi, Irvaj peti. Kako onda možeš da kažeš to za Šumahera. Pa Irvajn je vozač koji i danas o Šumaheru govori sve najbolje, a to je govorio uvek. Nadam se da si iznenađen sa koliko se žara i ljubavi brani jedan kriminalni čin Alonsa, koji je karijeru uprljao moralno, a ne "izgurivanjem" sa staze. Zaista Šumaher nije u Australiji ništa loše uradio Hilu: desio se sudar! Hil ga je napravio.Vilijams se čak nije ni žalio.

vlada

pre 16 godina

@NekeRozberg, 20. septembar 2007 09:36
Unapred se izvinjavam ako zvucim dosadno, jer vec evo neki put repliciram istom gospodinu. Ali moram! kad covek konstantno lupa gluposti.
Pa ti kao da nikad nisi pratio F1.
Objasni nam molim te, kako to Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu 99-te? Ako uopste pratis F-1, pa makar i povrsno, onda bi ti bilo sasvim jasno da je Sumaher posle loma noge prihvatio da pomogne svome klupskom kolegi, ali je nesrecni Irvajn i to uprskao i nije uspeo. Ako nista drugo, imas oficijelni sajt formule 1, idi lepo pa se informisi, zasto uopste pricas nesto ovde ako neznas.
Pozdrav svim ljubiteljima brzine.

Margina

pre 16 godina

e kad se ljudi namerace na Alonsa onda ih ne mozes zaustaviti...

rekao je istinu FIA-i,i zato je izdajica svog tima

ali da NIJE rekao istinu vi bi ste verovatno tvrdili da je on lazovi da gleda samo svoje interese.

ali evo on je na putu da osvoji trecu titulu,a vi mozete samo da ga omalovazavate iako mu niste ni za crno ispod noktiju!!

nik

pre 16 godina

Nadam se samo da ovo nije neki interni dogovor Ferari McL FIA. Nesto tipa Kimi osvoji titulu McL nista nije osvojio sezona ide u zaborav zajedno sa spijinskom aferom i nikom nista ili svima sve. McL nece odgovarati na optuzbe za osvajanje titule u godini kada su se bavili spijuniranjem i uhvaceni, Kimi ce da doceka titulu, FIA ima jednu od najzanimljivijih zavrsnica sezone sa cak 3 vozaca u 10 poena razlike. Jedino mi je zao Mase ako sam u pravu jer da nije odustao u Italiji on bi dobio titulu na poklon. Kako god napred Ferari napred Masa i Kimi

Netzza

pre 16 godina

Realno, kao neko ko ne navija ni za Alonsa, ni za Hamiltona, ni za Massu, a ni Kimi mi bash nije #1, iako ga volim najvishe od ove 4ce (Moji favoriti su Kubica i Kovalainen) Mclaren je dobro proshao sa svim ovim spijunazama, a ni Alonso nije zasluzio titulu, sa svim ovim mailovima. Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D ) Jedino dobro je sto se 3 trke pre kraja 3, a u neku ruku ipak i 4 vozaca jurcaju za prve dve pozicije u sampionatu. McLaren da bude srecan, Alonso da bude zadovoljan sto uopste sme i dalje da vozi trke u formuli 1 (Mailovi sa de la Rosom, ucenjivanje tima... da sam ja Ekleston, izbacio bi ga momentalno iz sampionata ) mada ni Ferrari nije bash cvecka u svemu tome...
Valjda ce sledecea sezona proci u dominaciji 3-4 tima, i bez spijuniranja, sa ja se nadam barem 4-5-6 vozaca koji ce pobedjivati i uciniti sampionat zanimljivim.

DrS

pre 16 godina

---
Biće teško, ali kada bi uspeli, to bi bilo fantastično.
---

Pa, dobro. Raikonen je Finac, pa ne zna da se na srpskom jeziku kaže "bismo"... Ne treba mu zameriti.

Dida

pre 16 godina

Do kraja samo treba da se ponovi Belgija 3x, tj. da Kimi bude prvi a Massa drugi.
Jeste da je to jako teshko ostvariti na tri razlicite staze ali nije nemoguce.

Timer

pre 16 godina

@Arbor
Nisam primetio da je Alonso izborio status prvog vozaca,zamalo da se sudari sa "onim drugim"?
Bas me zanima kako ce ti "odvjetnici" da dokazu da je Alonso stetio Meklarenu.Mozda tako sto nije lagao pred komisijom?

bojana ex raikkonen forever mclaren

pre 16 godina

Lako je Kimiju da ne odstane od titule kada je u Ferrariju. Oni sve sto mogu da nameste, namestice! Zato se i ne sikira. On je fantastican vozac i svakako zasluzuje titulu sampiona ali tim za koji vozi ne postujem jer ga i dalje vodi Zan Tod...

Svir@c

pre 16 godina

Hmmm ... Teško će Kimi do titule ali i Massa (pogotovu on). Ili Lewis ili Alonso !? Više sam za da Lewis uzme prvenstvo samo mora pametno do kraja !? Čupavo, čupavo nema šta !? A ovo sa špijuniranjem i kaznama i sve to ... Sramota, jad i tuga u šta se F1 pretvara =crveni cirkus= ništa novo.
@Bah
Prijatelju tebi nije dobro jel ? Prvi deo poruke je manje-više ok ali drugi ... ??
Imaš snimak incidenta na net-tu pa potraži i pogledaj ! Ali DOBRO pogledaj !!!
Poz.

nik

pre 16 godina

@vuko

Da li ti i ja mislimo na isti sudar Sumija i Hila(http://www.youtube.com/watch?v=dfby7GaMXmo)

Evo ga gore snimak Sumaher je bio ispred Hila on je ovaj sto je izleteo sa staze i posle je Hill naleteo na njega pogledaj snimak uostalom da ne bulaznim ja vise

Bah

pre 16 godina

@Alonsovi saradnici
Kako vi kidišete, udruženi, kao besni psi, koristeći svoj ogavni ulični rečnik? Nije bila Suzuka, nego Adelaida (pa šta to u suštštini menja, obična omaška), a suština je da Šumaher nije izbacio nedozvoljeno Hila sa staze, nego da je došlo do sudara, koji je izazvao Hil!!! Nije to više ni važno. Važno je kakva mlada generacija odrasta u Srbiji, kojoj je kidisanje na tuđe mišljenje i branjenje jednog lopova i špijuna, karakterna osobina. Način kojim ste se obratili meni, taj dizelaški nivo, sve to sa azijatskim balkanskim uvredama (tursko-delijska posla, fraze su vam bedne, neinventivne), govori samo da nije imao ko da vas odgoji. Vi ste izgubljena generacija, kojoj spasa nema. Kako možete da branite krađu i kriminal? Javite se, junaci!

samo se zezam :)

pre 16 godina

Dragi Zlatko,
o kome ti mislis i koga nocu sanjas nisu teme za ovu stranicu. Takodje, simpatije koje prevazilaze navijacke, a upucene vozacima F1, su vise primerene nekom ljubavnom forumu. Ovo je ipak sport.

Nikola Dojcinovski

pre 16 godina

Netzza:

"Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D )"

-Molio bih te da mi kazes zasto Hamiltona stavljas u ovu grupu i smatras da mu je karakter pokvaren. Ja za njega nisam dosao do takvog zakljucka.

Nikola

vuko

pre 16 godina

@Bah
Ovaj prvi dio ti je na mjestu, ni ja ne volim karakterisanje ljudskih kvaliteta velikih sportista.
Ali na ovaj drugi moram replicirati. Ako postoji i jedna jedina mrlja na Shumijeve rezultate to je onda 1994. Ipak nije Hill udario njega već on Hilla, i to od pozadi, zapravo popeo se na Hillov bolid dok je ovaj bio ispred njega. I Hill tada i nikad prije ni poslije nije bio u Mclarenu nego u Williamsu.

NekeRozberg

pre 16 godina

@Bah
E moj majstore, blage ti veze nemas!
Pa sto bi se Mclaren bunio kad je Schumacher koji je vozio za Beneton Ford izazvao sudar sa Hilom koji je vozio za Vilijams Reno!
Sumija nikada necemo prestati da pominjemo jer jeste ostavio dubok trag pokvarenjastva u auto sportu (radio je slicne stvari i pre F1)!
To sto je kaznjen 1997. godine nije mu nista naskodilo jer tada je ionako bio drugi, a da je u prvoj situaciji bio kaznjen (a trebalo je da bude kaznjen) imao bi titulu manje!
By the way, 1995. je vozacki razbio Hila sasvim posteno i niko mu ne moze osporiti da jeste jedan od najboljih vozaca svih vremena ali je po meni mnogo bolje bilo da ima titulu dve manje ali cistije ime - bio bi veci vozac!
Licno mislim da je sreca bila uz Hakinena i da Sumi nije odsustvovao par trka titula bi 1999. bila Sumijeva, ali Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu (svom klupskom kolegi) da osvoji titulu te godine a mogao je!

Alonso

pre 16 godina

Ako vam ne pomogne jos i bog.Ferari je jedna mafijaska organizacija koja je dovela i Sumahera koji se boji da mu neko ne preotme rekord.Alonso sa dve titule i trecom na vidiku i godine koje ima pred sobom lako moze da pretekne ljigavca Sumahera.Valda ce u Mclarenu ili eventualno Renaultu u buducnosti ako se Alonso tamo vrati biti pametni da sprece vrsljanje Sumahera i ferarija.Nije Ferari izmislio bolid ni trke formule 1

ALEKSANDRA

pre 16 godina

Naravno da niste odustali,niti cete!Sta misli McLaren,da ce se Ferari(Kimi i Massa)tek tako predati.Posle ove afere je jos uvek sve otvoreno.
NAPRED FERARI!
NAPRED MASSA AND KIMI!

nik

pre 16 godina

Nadam se samo da ovo nije neki interni dogovor Ferari McL FIA. Nesto tipa Kimi osvoji titulu McL nista nije osvojio sezona ide u zaborav zajedno sa spijinskom aferom i nikom nista ili svima sve. McL nece odgovarati na optuzbe za osvajanje titule u godini kada su se bavili spijuniranjem i uhvaceni, Kimi ce da doceka titulu, FIA ima jednu od najzanimljivijih zavrsnica sezone sa cak 3 vozaca u 10 poena razlike. Jedino mi je zao Mase ako sam u pravu jer da nije odustao u Italiji on bi dobio titulu na poklon. Kako god napred Ferari napred Masa i Kimi

Psycho

pre 16 godina

Na žalost, Kimi će opet ostati praznih šaka jer je "POŠTENO" presuđeno da oni koji su imali korist od špijunaže, zadrže bodove....
Toliko o pravu i pravdi...
A njihovo svedočenje... baš su se pretrgli...

Darko

pre 16 godina

Sada pravi potez treba da povuce Ferari i Masa i da podrze Kimija u borbi za titulu, ipak on ima kakve takve sanse dok su Masine u domenu teorije(dovoljno je da Luis zavrsi dve trke kao 3-4 i Masa ispada)
Ono sto je katastrofalno jeste ovaj bodovni sistem koji se sada vraca FIA-i kao bumerang. Ne samo sto su sada Kimi sanse mnogo manje nego i Luis i Alonso mogu da kalkulisu do poslednje trke (nema veze neka on meni skida po bod,dva bicu ispred njega u poslednjoj trci i tilula je moja). Da je stari sistem bodovanja Alonso i Hamilton bi morali da voze mnogo agresivnije a samim tim bile bi vece sanse i za Kimija, ovako...

Pozdrav.

tamara

pre 16 godina

Svakako da ce ova sezona biti najzanimljivija,jer imamo vise konkurenata za sampionsku titulu(nadam se da ce Alonso pokazati sta zna,jer je najbolji),ali takodje mislim da Raikonen odlicno vozi,znatno se popravio tako da su komentari Hamiltona totalno neumesni(kao on ne racuna Kimija za smpionsku titulu,ma daj...)U svakom slucaju jos 3 trke do kraja,pa cemo videti.Vamos Nando!!

Bah

pre 16 godina

@Neca
Ko si ti da ocenjuješ karaktere velikih sportista. Navedi šta je to kod Šumahera i Hamiltona loše u karakteru! Ponavljaš, kao papagaj, ono što si od jakih mustri čuo ili ovde pročitao. Kad su to Šumaher, legenda nad legendama, i Hamilton, sjajan mladi vozač, špijunirali i krali, da bi mogao da ih porediš sa ovom brukom od vozača Alonsom, koga je Ron Denis već najurio iz tima, kao prljavog Harija. Ako pomeneš ono vaše čuveno "izgurivanje", onda znaj da nikakvog "izgurivanja" nije bilo, nego je Hil, u Suzuki, udario u Šumahera, koji je, pre toga, udario u zid i vratio se na stazu. Meklaren i Hil nisu se žalili!!! Nije bilo razloga. Zapamtite to, papagaji nesnosni.

Dacha from Nish city

pre 16 godina

@ Bah

Brate...jel ti dobro ?
Cini mi se da si imao kosmar ?!
Probudi se covece, pa ti si sanjao i u tom snu si bio veoma stupid.

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

Z.Z

pre 16 godina

Moze da se desi da bude neka sabotaza jer svi navijaju za ferari ali ipak ce se izvuci Alonso kao i ovih godina.Dokazao je da moze sam protiv svih(italijana i engleza)

Netzza

pre 16 godina

Realno, kao neko ko ne navija ni za Alonsa, ni za Hamiltona, ni za Massu, a ni Kimi mi bash nije #1, iako ga volim najvishe od ove 4ce (Moji favoriti su Kubica i Kovalainen) Mclaren je dobro proshao sa svim ovim spijunazama, a ni Alonso nije zasluzio titulu, sa svim ovim mailovima. Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D ) Jedino dobro je sto se 3 trke pre kraja 3, a u neku ruku ipak i 4 vozaca jurcaju za prve dve pozicije u sampionatu. McLaren da bude srecan, Alonso da bude zadovoljan sto uopste sme i dalje da vozi trke u formuli 1 (Mailovi sa de la Rosom, ucenjivanje tima... da sam ja Ekleston, izbacio bi ga momentalno iz sampionata ) mada ni Ferrari nije bash cvecka u svemu tome...
Valjda ce sledecea sezona proci u dominaciji 3-4 tima, i bez spijuniranja, sa ja se nadam barem 4-5-6 vozaca koji ce pobedjivati i uciniti sampionat zanimljivim.

DrS

pre 16 godina

---
Biće teško, ali kada bi uspeli, to bi bilo fantastično.
---

Pa, dobro. Raikonen je Finac, pa ne zna da se na srpskom jeziku kaže "bismo"... Ne treba mu zameriti.

vuko

pre 16 godina

Postoji cista racunica za osvajanje titule. Pretpostavimo da nece biti odustajanja od strane Mclarena, kao sto je to slucaj tokom cijele sezone: Kimi mora pobijediti na svakoj trci uz uslov da Massa bude drugi, a da Hamilton bar jednom ne bude treci. Sto ce reci Kimi i Hamilton voze sami za sebe, Masa vozi za Kimija, a Nando za sebe i Kimija, jer i on mora na dvije trke biti ispred Hamiltona. Dakle, jedno odustajanje Masse znacilo bi kraj kimijeve borbe za titulu. A tri treca mjesta Alonsa ne znace nista ukoliko Kimi i Masa budu 1,2. Hamilton sa 3 treca mjesta osvaja titulu i pod uslovom da ferari bude sve tri trke 1,2.
Tesko za Kimija, mada ostvarivo.
Po mom misljenju sanse za titulu: Alonso 50%, Hamilton 40%, Kimi 10%. Navijam za Massu ali se ovoga puta nadam u ovih 10%.

Nikola Dojcinovski

pre 16 godina

Netzza:

"Hamilton je na stazi pokazao da je sjajan vozac, ali karakter mu je pokvaren kao Sumaherov (ili Alonsov :D )"

-Molio bih te da mi kazes zasto Hamiltona stavljas u ovu grupu i smatras da mu je karakter pokvaren. Ja za njega nisam dosao do takvog zakljucka.

Nikola

Dacha from Nish city

pre 16 godina

Marija i Tamara
bravo, lepo receno i ja se slazem sa vama!

FERNANDO ALONSO sampion F1 2008 !!!

Ako ni zbog cega drugog Hamilton ce ostati bez titule zato sto mu iskustvo manjka, a ako na to dodamo i cinjenicu da je Alonso legenda i jedini koji ce ciniti naredne sezone zanimljivim onda Luis nema sanse i to bas nikakve za titulu.

F.A. legenda je rodjena !

vuko

pre 16 godina

@Bah
Ovaj prvi dio ti je na mjestu, ni ja ne volim karakterisanje ljudskih kvaliteta velikih sportista.
Ali na ovaj drugi moram replicirati. Ako postoji i jedna jedina mrlja na Shumijeve rezultate to je onda 1994. Ipak nije Hill udario njega već on Hilla, i to od pozadi, zapravo popeo se na Hillov bolid dok je ovaj bio ispred njega. I Hill tada i nikad prije ni poslije nije bio u Mclarenu nego u Williamsu.

NekeRozberg

pre 16 godina

@Bah
E moj majstore, blage ti veze nemas!
Pa sto bi se Mclaren bunio kad je Schumacher koji je vozio za Beneton Ford izazvao sudar sa Hilom koji je vozio za Vilijams Reno!
Sumija nikada necemo prestati da pominjemo jer jeste ostavio dubok trag pokvarenjastva u auto sportu (radio je slicne stvari i pre F1)!
To sto je kaznjen 1997. godine nije mu nista naskodilo jer tada je ionako bio drugi, a da je u prvoj situaciji bio kaznjen (a trebalo je da bude kaznjen) imao bi titulu manje!
By the way, 1995. je vozacki razbio Hila sasvim posteno i niko mu ne moze osporiti da jeste jedan od najboljih vozaca svih vremena ali je po meni mnogo bolje bilo da ima titulu dve manje ali cistije ime - bio bi veci vozac!
Licno mislim da je sreca bila uz Hakinena i da Sumi nije odsustvovao par trka titula bi 1999. bila Sumijeva, ali Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu (svom klupskom kolegi) da osvoji titulu te godine a mogao je!

Svir@c

pre 16 godina

Hmmm ... Teško će Kimi do titule ali i Massa (pogotovu on). Ili Lewis ili Alonso !? Više sam za da Lewis uzme prvenstvo samo mora pametno do kraja !? Čupavo, čupavo nema šta !? A ovo sa špijuniranjem i kaznama i sve to ... Sramota, jad i tuga u šta se F1 pretvara =crveni cirkus= ništa novo.
@Bah
Prijatelju tebi nije dobro jel ? Prvi deo poruke je manje-više ok ali drugi ... ??
Imaš snimak incidenta na net-tu pa potraži i pogledaj ! Ali DOBRO pogledaj !!!
Poz.

Arbor

pre 16 godina

NAKON Alonsove iznude statusa prvog vozača momčadi prijetnjom da će sve otkriti FIA-i, McLarenovi odvjetnici pišu raskid njegova ugovora.

"Adios, Alonso", napisao je visokotiražni njemački tabloid Bild na temelju informacija s posljednje utrke Formule 1 u Belgiji. Nijemci citiraju izjavu šefa momčadi Rona Dennisa s VN Belgije:

"Želim s čistim odnosima zaključiti najteže sezonu u 40-godišnjoj karijeri u autosportu. To znači da u momčadi od sljedeće sezone nikad više neće biti kontroverznih odnosa. Za McLaren će sljedeće godine voziti samo vozači koji to žele i koje mi želimo." - rekao je Dennis očito ciljajući na dvostrukoga svjetskog prvaka Alonsa.

Alonso s McLarenom ima važeći ugovor do kraja 2008. godine i McLarenovi će odvjetnici sada morati oprezno dokazivati proturječje kako je Španjolac, mogući ovosezonski prvak u njihovu bolidu, naškodio vlastitoj momčadi.

Inače, McLaren je u utorak povukao svoju žalbu na FIA-inu presudu o oduzimanju momčadskih bodova na VN Mađarske, kada je Alonso na izlasku iz boxa prepriječio put Hamiltonu tijekom kvalifikacijskog treninga.

samo se zezam :)

pre 16 godina

Dragi Zlatko,
o kome ti mislis i koga nocu sanjas nisu teme za ovu stranicu. Takodje, simpatije koje prevazilaze navijacke, a upucene vozacima F1, su vise primerene nekom ljubavnom forumu. Ovo je ipak sport.

Zuna

pre 16 godina

@nik

I ja sam imao slična razmišljanja i mislim da takav scenario može vrlo lako da se desi, a i bio bi, posle svog ovog špijuniranja i svega ostalog, najpravedniji (malo je glupo da se pravda postiže nameštanjem, ali to je u ovoj situaciji jedini način).

A i bilo bi mi baš drago da Kimi uzme titulu.

Dida

pre 16 godina

Do kraja samo treba da se ponovi Belgija 3x, tj. da Kimi bude prvi a Massa drugi.
Jeste da je to jako teshko ostvariti na tri razlicite staze ali nije nemoguce.

Timer

pre 16 godina

@Arbor
Nisam primetio da je Alonso izborio status prvog vozaca,zamalo da se sudari sa "onim drugim"?
Bas me zanima kako ce ti "odvjetnici" da dokazu da je Alonso stetio Meklarenu.Mozda tako sto nije lagao pred komisijom?

bojana ex raikkonen forever mclaren

pre 16 godina

Lako je Kimiju da ne odstane od titule kada je u Ferrariju. Oni sve sto mogu da nameste, namestice! Zato se i ne sikira. On je fantastican vozac i svakako zasluzuje titulu sampiona ali tim za koji vozi ne postujem jer ga i dalje vodi Zan Tod...

Bojan

pre 16 godina

Za sta konkurise Masa,za koje mesto.Mozda bi bio prvi da ovi iz Meklarena dobiju da voze "jugo".A Kimi? Slabo vi stojite s matematikom.Mozda bi Kimi mogao da stigne jednog vozaca,ali njemu beze
DVOJICA.On mora da osvoji 13
bodova vise od Hamiltona i 11 od Alonsa.Hamiltonu dista da tri puta bude treci i Kimi nema teorijske sanse,cak ako pobedi sve tri trke.Ako Nando
bude jednom 2. i dva puta 3.
opet Kimiju ne vrede ni tri pobede.Jednog bi mogao mozda
da prestigne,dvojicu ne,sanse su 5%.Zivi bili pa videli.
Moze li neko da mi kaze kada
je Kimi u zivotu uzastopce tri puta pobedio.
I jos niko ne racuna da ce i Masa da se bori,a u borbi Mase i Kimija profitirace Meklaren.

Bojan

pre 16 godina

Ovo je malo za lozenje fanova.
"Formula 1 2006." tri poslednje trke.

JAPAN
Alonso 1:23:53.413
Massa + 16.151
Fisichella+ 23.953
Button + 34.101
Räikkönen+ 43.596
Trulli + 46.717
Schumacher+ 48.869
Heidfeld+ 1:16.095
Kubica + 1:16.932
Rosberg+ 1 laps

CHINA

Schumacher 1:37:32.747
Alonso + 3.121
Fisichella + 44.197
Button + 1:12.056
De la Rosa+ 1:17.137
Barrichello + 1:19.131
Heidfeld+ 1:31.979
Webber + 1:43.588
Coulthard+ 1:43.796
Liuzzi + 1 laps

BRAZIL
Massa 1:31:53.751
Alonso + 18.658
Button + 19.394
Schumacher+ 24.094
Räikkönen+ 28.503
Fisichella+ 30.287
Barrichello+ 40.294
De la Rosa+ 52.068
Kubica + 1:07.642
Sato + 1 laps

nik

pre 16 godina

@Bah
Sve si im dobro rekao samo to je bilo u Adelaidi ne znam kako se zove staza, a ne u Japanu na Suzuki. Valjalo bi pomenuti i namerno izgurivanje Schumachera sledece sezone od strane Hila zasta je bio kaznjen diskvalifikacijom sa sledece trke dok su Sumaheru za slican cin 1997 na Herezu oduzeli sve bodove i diskvalifikovali ga iz sampionata. Posle neko prica Schumi bio protektovan od FIA i svih timova i od Mosada i CIA sa sve Bogom u kompletu dajte vise pustite coveka penzionisao se.

nik

pre 16 godina

@vuko

Da li ti i ja mislimo na isti sudar Sumija i Hila(http://www.youtube.com/watch?v=dfby7GaMXmo)

Evo ga gore snimak Sumaher je bio ispred Hila on je ovaj sto je izleteo sa staze i posle je Hill naleteo na njega pogledaj snimak uostalom da ne bulaznim ja vise

Bah

pre 16 godina

@Alonsovi saradnici
Kako vi kidišete, udruženi, kao besni psi, koristeći svoj ogavni ulični rečnik? Nije bila Suzuka, nego Adelaida (pa šta to u suštštini menja, obična omaška), a suština je da Šumaher nije izbacio nedozvoljeno Hila sa staze, nego da je došlo do sudara, koji je izazvao Hil!!! Nije to više ni važno. Važno je kakva mlada generacija odrasta u Srbiji, kojoj je kidisanje na tuđe mišljenje i branjenje jednog lopova i špijuna, karakterna osobina. Način kojim ste se obratili meni, taj dizelaški nivo, sve to sa azijatskim balkanskim uvredama (tursko-delijska posla, fraze su vam bedne, neinventivne), govori samo da nije imao ko da vas odgoji. Vi ste izgubljena generacija, kojoj spasa nema. Kako možete da branite krađu i kriminal? Javite se, junaci!

E sad je dosta

pre 16 godina

@NekeRozberg
Šta je, ljudi, vama? Šumaher je sa još nezalečenom povredom vozio poslednju trku, jer je bilo važno da Mika Hakinen ne stigne prvi, nego drugi (tada je drugo mesto donosilo šest bodova), a Irvajnu bi i treće mesto donelo titulu. Šumaher pobeđuje, Mika stiže drugi, Irvaj peti. Kako onda možeš da kažeš to za Šumahera. Pa Irvajn je vozač koji i danas o Šumaheru govori sve najbolje, a to je govorio uvek. Nadam se da si iznenađen sa koliko se žara i ljubavi brani jedan kriminalni čin Alonsa, koji je karijeru uprljao moralno, a ne "izgurivanjem" sa staze. Zaista Šumaher nije u Australiji ništa loše uradio Hilu: desio se sudar! Hil ga je napravio.Vilijams se čak nije ni žalio.

vlada

pre 16 godina

@NekeRozberg, 20. septembar 2007 09:36
Unapred se izvinjavam ako zvucim dosadno, jer vec evo neki put repliciram istom gospodinu. Ali moram! kad covek konstantno lupa gluposti.
Pa ti kao da nikad nisi pratio F1.
Objasni nam molim te, kako to Sumaher nije hteo da pomogne Irvajnu 99-te? Ako uopste pratis F-1, pa makar i povrsno, onda bi ti bilo sasvim jasno da je Sumaher posle loma noge prihvatio da pomogne svome klupskom kolegi, ali je nesrecni Irvajn i to uprskao i nije uspeo. Ako nista drugo, imas oficijelni sajt formule 1, idi lepo pa se informisi, zasto uopste pricas nesto ovde ako neznas.
Pozdrav svim ljubiteljima brzine.

Margina

pre 16 godina

e kad se ljudi namerace na Alonsa onda ih ne mozes zaustaviti...

rekao je istinu FIA-i,i zato je izdajica svog tima

ali da NIJE rekao istinu vi bi ste verovatno tvrdili da je on lazovi da gleda samo svoje interese.

ali evo on je na putu da osvoji trecu titulu,a vi mozete samo da ga omalovazavate iako mu niste ni za crno ispod noktiju!!