Dario Frankiti, hrabro škotsko srce

Da je režirano, ne bi moglo da bude ni bolje smišljeno, ni bolje izvedeno. Deveti septembar, poslednja, sedamnaesta trka Indikara sezone 2007. Pozornica: Čikagolend spidvej. Protagonisti su piloti Ganasi i Penske timova, vodeći kvartet gotovo bez pauze čine Kastroneves, Horniš, Dikson i Veldon. Frankiti se vuče oko petog mesta, kolege iz ekipe ne mogu da pomognu: Marko Andreti slupao se još u 28. krugu, Patrikova i Kanan su iza, u najboljem slučaju oko Darija, ne izmešani sa vodećima, ne u poziciji da Skotu Diksonu otmu koji poen.

U zavisnosti od trenutnog rasporeda na stazi, tabela prikazuje trijumf Diksona za dva ili za sedam bodova. Tek kada ustaljenu šemu poremete pit stopovi, Frankiti je projektovani šampion, ali kada svi uđu u isti ritam, Dario je opet viđen za poraz.

Pošaljite komentar
 1. Konačno titula za Frankitija.
  Od samog starta karijere uvek je bio u krugu kandidata za titulu, ali uvek mu je nešto nedostajalo. To je bila sreća, koju je ove sezone imao u nekoliko trka (mada ju je i zaslužio).
  Šteta što odlazi u NASCAR.
  (Starac Fočo od stotinu leta, 18. septembar 2007 23:36)

  # Link komentara

 2. Gledao sam vecinu trka u ovogodisnjoj Indy seriji i bas je bila zanimljiva sezona. Formula 1 bi mogla mnogo da nauci od njih kako se pravi zanimljiva sezona.
  Redovno pratim i NASCAR i mislim da to nije za Franchittia, posebno zato sto bi vozio za Chip Ganassi Racing. Eto prosli vikend Sam Hornish Jr. nije se uspeo kvalifikovati u NASCAR iako je vozio daleko boljeg Chevroleta.
  (Mustang, 18. septembar 2007 21:18)

  # Link komentara

 3. VELIKI POZDRAV ALEKSANDRU BABICU!!!
  Pozdravljam ideju da se pisu iscrpni clanci i prilozi i iz drugih bransi moto-sporta sem Formule 1 (koju prenosi B92). Objavili ste i jedan dobar clanak o trnutnoj situaciji S. Burdea u Champ Car sampionatu. Medjutim, televizija B 92 bi trebalo da vise paznje posvecuje moto sportu, pa mi je malo cudno da tek osvane neki clanak o Burdeu ili Frankitiju, a za 6 meseci koliko traje sezona nije bilo maltene nijednog izvestaja iz ovih takmicenja. Nadam se da ce B 92 posvetiti vise paznje ovim takmicenjima, a ako ne, onda makar da se pre i posle trka uvedu kratki specijali/uvodno-odjavne emisije.
  Pozdrav i nastavite sa pisanjem ovih sjajnih clanaka.
  :))
  (rocco siffredi, 14. septembar 2007 12:53)

  # Link komentara