Nedelja, 22.07.2007.

19:33

SP U19: Srbija šampion sveta!

Izvor: ŽÈ VN

SP U19: Srbija šampion sveta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

246 Komentari

Sortiraj po:

šomi

pre 16 godina

@Ivica Milosavljevic.Čovek reče i ostade živ,sledeće:
"Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje."
Krajnji domet zlatna medalja,ima li neki dalji domet,neka dalja težnja.Ma samo nek oni zadrže ovaj domet,dalje ne treba.Zlato.
Šta bi sa onim lošim momkom Mutom,te slab je trener , loš je čovek i td.Razbio je ovakve tvrdnje u param parčad.Pazi ovaj detalj kako taj,po tebi,loš trener reaguje u ključnim momentima.Kad je primetio da će klinci možda pogrešiti kod izvođenja lopte ispod koša zbog presinga Amera,čovek ne gubi glavu,traži tajm aut,objašnjava im kombinaciju i lopta se izvodi sa sredine terena.Genijalno,zar ne,smirio je svoje igrače i osvojio pola terena u situaciji kad se rezultat lomio.Po meni MVP je upravo on MUTA.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Ko nije igrao na prvenstvu,to je njegov problem,nasi su prvaci i gotovo.A u vezi nerealnih procena sta ce ko uraditi,samo jedan podatak.
Prva dva igraca na Draftu ove godine,buduce velike zvezde,
Greg Oden i Kevin Duran su rodjeni 1988.godine,a Duran jos nema 19 godina.Oni su najavljeni kao Lebron i Karmelo pre tri godine.Eto,
njih dvojica su dva prva pika,a na 24.mestu je Rudi Fernandez,znate onaj plej iz Spanije,koji uopste nije jedan od najboljih igraca Evrope,vec jedno dve,tri godine,a ima samo 22.
Ovo navodim samo radi poredjenja,ako ista vredi.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Prvo,nasa reprezentacija je zasluzila sve pohvale.Ovi koji pisu,vecina nije zasluzila pohvale.
Prvo,nikad niko nije uspeo,ako je slusao takve pohvale i velicanja kakva vi izgovarate.Nijedan pametan covek i pedagog nece vas danas dizati u nebesa,nego ce vam reci-Momci,bravo,ali da znate ovo je tek pocetak i moracete jos mnogo da radite kako biste postali svetska klasa.Ali budalama nije tesko da napisu sta im padne na pamet.
Drugo,kako neko napisa,ovo je ipak neka nepoznata americka ekipa,jer sa 19 godina oni postaju vec clanovi NBA timova,a ovde nije bilo nijednog.Da se ne lazemo.
Trece,uopste nije bitno da li smo "plavi" ili "crveni",jer dresovi ne znace nista.Sto je zanimljivo,vecina onih koji sve titule koje je stara Jugoslavija osvojila pripisuju Srbiji(sto je glupost ili laz),ne priznaju dres u kojima su osvojene titule.Totalno ludilo.
Trece,zvizdanje ovim momcima nema nikakve veze s politiukom,a nama ili ljudima s Kosova nista nece pomoci.
Ipak,budalama se to ne moze objasniti,cak i ako ih pitate sto se kod nas zvizdalo himnama Belgije,Jermenije i drugih drzava.Nemaju pojma.
Cetvrto,jadna je zemlja ciji cete vi biti gradjani.Kod vas ne postoji drugacije misljenje jer je vase 100 posto tacno,iako nemate pojma ni o cemu.
Necu da prognoziram kakvi ce biti ovi mladi kosarkasi,ali bih zeleo da prognoziram kakvi ce biti mnogi od pisaca komentara:gubitnici 100 posto.
P.S.
Sudije su bile prilicno na nasoj strani,kao i ranijih godina jer je gospodin Bora Stankovic ipak bio veliki faktor.

Aca_USA

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da se istera na cistac zasto je stanje u KSS kakvo je opisao trener:
"Titula svetskog prvaka mi je tim draža što smo do nje došli apsolutno sami. Nismo imali pomoć ni od koga, osim Predraga Bojića i nekolicine roditelja igrača. Hvala momcima na svemu što su pružili, zaista su pravi junaci. Ovim su dokazali da poseduju veliki kvalitet koji su im mnogi, ne znam zbog čega, osporavali"...rekao je selektor Srbije Miroslav Nikolić dodajući da se posebno zahvaljuje Draganu Šakoti koji je, kako je rekao, verovao u njega za razliku od stručnog saveta koji mu, kako Nikolić napomenu, ni sada ne veruje.

posmatrac iz dalekapo

pre 16 godina

Vrlo cesto pominju ovde "komentatori" nekakvo zvizdanje na americku Himnu ???
Nisam siguran da je to bilo ko cuo u Novom Sadu. To zvizdanje na americku himnu, za koju NIJE postojao razlog da se intonira. Za to su se pobrinuli nasi mladi. Cak tvrdim da NIKO nije u Novom Sada u nedelju uvece zvizdao americkoj Himni. Verujem da medju "nasima" ima amerofila, kao sto ima i rusofila i germanofila i frankofila..., ali to nije razlog da se baca drvlje i kamenje na veoma korektnu i na mahove pozorisnu pobliku u Novom Sadu. Cudi me da niko od tih amerikano- filskih dusebriznika nije primetio da medju tim nevinascima americkim (izmedu 18 i 19 godina ) ima i takvih koji nisu dali ruku kada su im predstavnici organizatora i FIBE dodeljivali srebrene medalje.To je mozda bio fin gest, jer dolazi od nepogresivo fer i sporskih i nadasve objektivnih i maksimalno obavestenih Amerikanaca.

U nadi da ce B92 objaviti ovaj moj komentar kao i sve do sada ,zahvaljujem se redakciji istih uz kompliment za profesionalnost.

Pegone

pre 16 godina

@Kruno_ZG br;187
Hvala na lepim zeljama i dosta srece da se i vi vratite na stare staze Kukoca i kompanije, i da gledamo derbije za zlato u svim sportovima od rukometa,basketa i vaterpola bez usijanih glava ,to bi bio pravi praznik za sport
@DDT br;185
ti izgleda vise volis prugastu zastavicu sa zvezdicama nego nas brdoviti balkan

Vlada

pre 16 godina

Na Hrvatskim sportskim sajtovima ni jedna jedina vest o turniru, rezultatima... Koji su to kompleksasi, to je cudo jedno.

Nema veze, vazno je da imamo evropsko zlato U20, svetsko zlato U19, a vidim da i Musli i drugovi guraju solidno do zlata na evropskom U16. Pa onda u Spaniji na pohod na zlato na evropskom U-18, mada ce to biti najteze osvojiti. ako kojim slucajem osvojimo 4 zlata, to ce biti uspeh kakav niko nikada nije ostvario, niti ce ponoviti.

Cofi

pre 16 godina

Hej DDT americki gradjanski rat je bio od 1861 do 1865 godine.I ne postoji mnozina za rec geto na srpskom jeziku,mogao si da napises da su ziveli u getu tih i tih gradova...I voleo bih da je utakmicu pratio gospodin ambasador Majkl Polt,voleo bih da znam da je tako iz sveg srca!

dule

pre 16 godina

Cestitam momci!
Pratila sam i ovo SVETSKO i predhodno EVROPSKO i svaka cast!Nije srpska kosarka jos umrla samo ovakvi momci mora da igraju.Okanite se ljudi kojima nie stalo

Velika je Srbija!

srbin iz slovenije

pre 16 godina

ponosan sam na ove momke, oni su ta buducnost srbije! trebalo bi da se iz ovih momaka i momaka koji su osvojili prvenstvo u sloveniji stvori reprezentacija koja bi vec sada predstavljala srbiju na sampionatu u spaniji. ali za takvu stvar treba imati onu stvar! u svako slucaju sve cestitke akterima ovog finala i celog turnira i naravno publici koja je bodrila te momke.

Clyde_Frog

pre 16 godina

Al' najjaci je trener Amera koji je bio nezadovoljan bodrenjem jer smatra da njegovi igraci nisu zasluzili onoliko zvizdanje. :)))

Kale

pre 16 godina

@rAMA #218

Brate razumem ja tebe i tvoj zanos, ali bre mnogo zuris i naprecac donosis zakljucke.
1. SSSR nas je podedi 1986. u polufinalu SP, a ne na OI 1988 u Seulu.
2. Tacno je da smo imali 58 sekundi pre kraja 9 razlike, ali nije Divac, pobogu prenosio loptu, vec je napravio korake, u drugom od tri nasa nesrecna napada.
3. Tri trojke smo tad primili: Sabonis iz ocaja, od table, Kurtinaitis iz ocaja posle koraka Divca, i Valters iz ocaja 5 sekundi pre kraja, posle izgubljene lopte prilikom prelaska ( mislim Aco Petrovic ), mada je ta trojka mozda bila i dvojka, ali nikom u tom soku nije bilo do pameti da to i trazi.
4. Tekmu je tada izgubio Kresa Cosic, jer je morao taj zadnji minut uvesti, sva tri pleja i dva beka ( Petrovici ), tadi malo morgen Rusi uradili to sto su uradili, a to se desava jednom u Milenijumu.
5. U pravu si da mladima treba dati sansu, ali mladu meso moze na jakoj vatri i b rzo da pregori, pa ukusa nema.
6. Polako brate imamo sve, godina gore ili dole, nije smak sveta. Bicemo i kao seniori opet EP, SP, a nadam se i IO prvaci, jer sve se zasniva na zakonu sinusoide.
7. Znas onu, kadi su stari bik i junac gledali krdo krava, mali rece: Strcimo dole i po**vimo jednu. Iskusni staronja rece : Ne mali sidjimo polako i po**vimo ih sve. Ne treba zuriti. Pozdrav!

Bagi-delija

pre 16 godina

E,sada ce nas "dragi" predsednik da se izvini Bushu i celom Americkom narodu sto smo se usudili da ih pobedimo u finalu. BRAVO MOMCI!!!!!!

ex_1

pre 16 godina

E, secate se one reklame u kojoj Svetislav Pesic kaze: " ma koliko bio jak, ima neko jace" ! e pa mi smo ti jaci, tj. NAJJACI!!!! Zivela, kraljevina SRBIJA!!!!!

Laik

pre 16 godina

Eto kako biva kad se jede kacamak i proja:)
Nego svi ovi nasi klinci kasnije predju na buniku, pa se ponasaju kao i svi seniori...

rAMA

pre 16 godina

Ja mislim da treba ove momke zajedno sa '87 treba poslati na EP, jer ako se sećate da je Ćosić kad su juniori sa Divcem, Kukočom,Paspaljem Rađom, Đorđevićem pozvani na OI 1988 kad su ga svi zbog toga ismejali, a ovi su uzeli pojačani Draženom i nekolicinom radnika srebro, a mogli su i zlato ali su upravo zbog tog neiskustva ispustili prednost od 9 razlike 50-setak sekundi pre kraja(a tada je napad trajao 30 sekundi) protiv moćnog SSSR-a, a glavni krivac je bio Divac koji je napravio korake prevodeći loptu preko pola, ali zahvaljujući tom iskustvu ta generacija je postala najbolja ikad u istoriji evropske košarke.
Zar ne treba istu tu šansu dati i ovim klincima, sigurno su to više zaslužili od drugih. I zato sledeće godine ako se uopšte kvalifikujemo na OI treba ove klince priključiti četvoricu starijih Krstiću, Miličiću ,Jariću i Stojakoviću (ako se čovek na to udostoji, ali ipak njega sam još nekako i razumeo kad je dosad odbijao, ipak je jedini igrač koji sme da se zahvali reprezentaciji čovek nam je doneo dva zlata, 2003 je ispao kreten kad se pojavio u onoj Vujoševićevskoj reprezentaciji koji ga je nonstop vređao, a ako se sećate te godine baš niko sem njega od poznatijih nije hteo da igra u reprezentaciji, pored toga uvek je u NBA igrao po 40 minuta u sto utakmica u sezoni, za razliku od nekih Radmanovića koji su se umorili od 2,5 minuta na parketu), a od toga Miličić ima tek 22,a Krstić 24 , a osalim Radmanovićima, Rakočevićima, Vujanićima, Milojevićima, i ostalima koji su od naše košarke samo uzimali a ništa dali samo reći ćao.


!!!I SMO NAPRED SRBIJO!!!NAPRED PLAVI!!!

patriot

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174

Druze, svaka ti cast za komentar!!!
Znas sta: kad gledam Balica kako igra rukomet meni srce puca! Kako bi mogo da navijam za nekog drugog.
Veliki pozdrav

Mima

pre 16 godina

Utakmica je bila odlicna.
Ruzno je sto smo onako izvizdali Amerikance, klinci dosli, korektno odigrali, izgubili, zasluzili aplauz. I skandiranje za simpanze- kad cemo da se pomirimo sa tim da na svetu zive crnci! Sreca pa se na prenosu nije culo, ali culi su oni, cela hala Spensa i cula je FIBA.
Divac im je posle cestitao, lepo od njega.
Svakako, bravo momci.

DALABU

pre 16 godina

Da Jeremic ne igra za Borac i da svaki dan ne kvasi ruke u Moravi nikada ne bi tako sigurno sutirao za 3-pravi Cacanski bek suter...napravili smo Cvetkovica evo sad i njega.

Keretina novosadska

pre 16 godina

Cestitke kosarkasima i Muti! Amerima sam zvizdao iz sveg srca. Takva im je zemlja danas. Politika uvek udje u sport i tek su nasi sportisti imali da istrpe razna ponizenja i zvizduke. Nece ni malim amerima nista faliti.

Mario

pre 16 godina

@DDT

Nisi ti ništa skapirao. Ali očigledno misliš da si mnogo pametan, pa kad tako misliš objasni ti "jadnim crncima iz geta" zašto im Srbi zvižde.

Ja neću i nemam ideju zašto bih im ja to objašnjavao, to valjda samo tebi može da zvuči logično.

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Bravo klinci. Vi ste nas ponos.
PS. Koga je iritirao na dodeli medalja veliki guru svih preletaca u Srbiji Vlajko Senic neka preporuci ovaj komentar.

DULE

pre 16 godina

Sve cestitke za osvojeno zlato, momci najbolji ste. Mladen je jos jednom pokazao da je najsigurniji i najperspektivniji igrac u zemlji. Ja ga vec vidim u A reprezentaciji.

Zorz Vea

pre 16 godina

Najlepsa moguca vest u zadnjih mesec dana...SRBIJA PRVAK SVETA!!!Tera coveka na suze i vraca nadu,poklanja nebo tamo gde ljudi ne znaju da nebo postoji...Zivela srpska kosarka,za uvek i do kraja vremena!!!

Svako dobro

Milovan

pre 16 godina

Dragane BGD, stvarno si neviđeni smarač i negativac! Predstavljaš se kao veliki poznavalac tenisa, a sad si vidim i veliki stručnjak u basketu. Molim te, ostavi ove momke koji su prvi u svetu, ostavi ih tvojih predviđanja o propasti u seniorskoj karijeri. Ne kažem i ja da su to sve novi Divci i Kukoči, ali za neke bih definitivno predvideo blistavu karijeru, ako ne bude iznenađenja. Koji je tvoj problem, čoveče?
I još nešto: neka košarkaši i dalje nose plave dresove, koji su nas u prošlosti PROSLAVILI, a fudbaleri neka nose crvene, jer su obe boje na našoj zastavi i ni jedna nije manje ili više srpska. U većini zemalja na svetu, ili bar na Zapadu se praktikuje da reprezentacije u različitim sportovima imaju različite boje dresova, tako da to ne smeta ni najmanje

Nikola

pre 16 godina

Ove nove generacije su susta suprotnost starim generacijama.Ovi Nasi mladi narastaji(A TU NE MISLIM SAMO NA SPORTISTE) veruju u sebe ,uvek su nasmejani ,puni zivota , vole svoje zemlju i ne stide je se ma gde bili da li kuci ili inostranstvu.Ponosan sam na njih i znam da ovu zemlju ceka lepa buducnost

zoran

pre 16 godina

..ali da ne radi rashladni uredjaj u hali na plus 40 stepeni..???? Alo..ima li ko mozga tamo..??

Bravo za momke..zaista divan uspeh protiv uvek neugodnih momaka iz Amerike..

Mikili

pre 16 godina

Poleteše naša deca, vinuše se u visine i poneše ponosno srpsku zastavu da se vijori na krovu sveta!
Poštovanje mladi ljudi. Poštovanje Nikoliću jer si znao da ih vodiš i maksimalno iskoristiš sve njihove potencijale i bez podrške KSS dokažeš da ta "osporavana generacija" može da se popenje na najviši tron. Tako rade pravi treneri, roditelji i prijatelji.
Još jednom, bravo momci, bravo za one malo starije, bravo za devojke, za Lenđera, za Silađija, Kopasa, Stojanovića, za Novaka, Jelenu, Anu, Janka, Zikija...vaterpoliste, za svu našu decu koja suočena sa raznim nedaćama odrastanja, poleteše visoko i sa sobom poneše malu Srbiju. Ova deca pišu novu istoriju Srbije po celom svetu svojim uspesima i ponašanjem.
Oni vape i mole odrasle (...)samo da ih ostave na miru i, oprostite na izrazu , da već jednom sjašu i kreiranje budućnosti prepuste njima.
Kad ova generacija dođe na vlast, Srbija će biti srećna zemlja jer ovi klinci znaju da samo kvalitetom i radom može da se napreduje a ne ...

Svu sreću ovoga sveta, svoj našoj deci: sportistima, naučnicima, zanatlijama ... gde god da se nađu, nikada da ne zaborave svoju Srbiju i svoje korene, da se pokažu i dokažu jer oni su najlepša Srbija kakva treba i da bude.

Ljubim Vas deco -letite.

P.S. za deo publike - nadam se da se stide

Kale

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174
Bravo care, da je vise takvih misljenja na Balkanu, on ( Balkan ) bi bio institucija za EU i svi bi ovamo hrlili da se napoje duhovno i intelektualno, a ne bi mi slepo i besomucno leteli gore, a u stvari i ne znamo sta je EU.
P.S. Nadam se da ce te obradovati i tvoja rerezentacija u kosarci, a do tada uzivaj sa nama, jer si iskren i cist covek, proste Slovenske duse!
Ziveli!

Stefan

pre 16 godina

Giga
Samo tako .Uci decu da cim skupe para podegnu odavde.Bruka za takvog coveka sto tako prica.
DDT
Sta da ne lupamo po ovoj deci.Oni "Ne znaju za Kosovo i za NATO" a mi isto "Ne znamo" za njihov gradjanski rat.Razlika je u tome sto smo svi proziveli pakao 99. a oni nisu niti rat niti njihov gradjanski rat.A zar mi nismo siromasna drzava.Zato Molim te ne lupaj vise kao Maksim po trnju!!!!!

Uzice

pre 16 godina

Prvo svaka cast za komentar *61!!!! Momci svaka vam cast !!!!!!!! KATNA NAJBOLJI SI SAMO TAKO NASTAVI!!!!!!! UZICE JE UZ TEBE!!!!!!!!!!!!

Oombah

pre 16 godina

Ko je taj Sloba? Kažite mu da se istušira, nije mu ovo inostranstvo pa da može da tako priča o našim orlićima. El ste videli kako su se odmah uhvatili za zastavu i blicali je celoj publici čim su pobedili, jedva su stigli da se pozdrave sa Amerima od slavlja. Tako se predstavlja SRBIJA!!!

VukSrbin

pre 16 godina

Srpski Vitezovi: Novak, JELENA, Ana, mladi košarkaši, mlađi košarkaši, mlade košarkašice, odbojkašice, mladi fudbaleri, mlađi fudbaleri, mladi plivači, vaterpolisti...

NEUNIŠTIV GEN...
NAJPLEMENITIJE OD SRPSKOG RODA...
NAJBOLJI AMBASADORI SVOG NARODA...
SVI POLITIČARI ZAJEDNO NISU NI ZA NOKAT JEDNOJ JELENI JANKOVIĆ, SRPSKOM VITEZU...

Deco naša, Vi ste nešto najlepše i najplemenitije... Šta reći, Vi ste cvet Srbije...
Za sve poslednje uspehe Trg ili ulica u centru Beograda!!!

Pogledajte strane kanale, preplavljeni našom decom...

SRBI DOLAZE...
SRPSKI SPORTSKI TEROR SE NASTAVLJA...

Šta bi bilo, da nas je barem ko Francuza... Mislite o tome...

PS. Dominacija u sportu, naročito ako se ima u vidu ekonomska, demografska i politička situacija, jasno stavlja do znanja da SE NEŠTO NE UKLAPA U NAMETANJE GLOBALNOG SHVATANJA DA SU SRBI RUGLO CIVILIZACIJE... PA JOŠ I APLAUZI AMERIKANCIMA SINOĆ... GDE TO IMA?

Vlade Divac

pre 16 godina

Bravo.Kroz utakmice ste ulazili u formu iako je ova generacija prosle godine bila peta na EU a Francuzi prvi. Podesio se momenat. A sta sada sledi. Geeneracija 87 koja je u Bormiu osvojila zlato, Divac, Paspalj, Djordjevic, Kukoc, Radja & Co. su nastavili da igraju u tada najjjacoj ligi u Evropi.A ovi sada gde ce da igraju u Cacku, Leskovcu, Beogradu, Vrscu itd.Kako da se razvijaju kada nam je liga ispod proseka.Spanci sa gasolom, Garbajosom i ostalima nastavili da igraju u najjacoj ligi i razvili se i otisli dalje i dosli do vrha.Nek se neko seti ovih momaka za tri sezone i neka kaze gde su oni tada i sta igraju i gde igraju.Znaci zakljucak liga preslaba.Molo klubova igra u Evropi, Jadranska liga nula unistitelj kosarke i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Sloveniji.Hrvata nema nigde od kadeta do 20 godina ali to je njihov problem

Kruno_ZG

pre 16 godina

Svaka cast. Stoji neumitno da ste najbolja kosarkaska nacija trenutno u mladim kategorijama. Ne moze mi se oteti dojam da i dalje gajite skolu ex Juge, a ona je nadasve uvek donosila trofeje. Kod nas se moze konstatirati sa zaljenjem da smo tu skolu sto se tice kosarke prerano nesretno ugasili. Gust mi je bilo gledati igrace na pobednickom podijumu koji govore jezik koji i ja razumem. Pa , Slaveni smo, ne! Srecno i ubuduce !
Nadam se da ce i nasi kosarkasi nauciti kako se bori i osvaja najsjajnije odlicje !!!
Srdacan pozdrav iz Zagreba!

predragPG

pre 16 godina

Svako normalan u CG pozdravlja ogroman uspjeh srpske juniorske kosarke.
Hajde, pa da se vratite tamo gdje je vazda bilo mjesto basketu sa ovih prostora.
CESTITAMO!!!

Djole

pre 16 godina

Mislim da su komentari koji se tiču plejmejkera ove ekipe, Katnića i Markovića, preoštri. Igraju najkompleksniju poziciju u košarci i retki su plejmejkeri u Evropi koji se razviju pre 24-25 godine. Kao Katnić je loš zato što se protiv Brazilaca zaleteo između dvojice. Malo je mnogo. Katnić je rezervni plejmejker ove ekipe. Jel neko obratio pažnju na rezervne plejmejkere u drugim ekipama, na šta oni liče. Katnić je u poređenju sa njima suvo zlato. Neka mi neko kaže koliko još plejmejkera ima na ovom prvenstvu (a i šire) koji imaju pozitivan odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Plus dečko ima možda i najbolji procenat šuta u našoj ekipi. Nije talenat kalibra Markovića ali je zato prototip rezervnog pleja. Način na koji je igrao podseća me na igre Saše Obradovića u reprezentaciji. Što se tiče Markovića, jedini problem u njegovoj igri je šut, što i ne mora da bude toliki problem. Mlad je, ima vremena to da ispravi. Ni Kalderon u njegovom uzrastu nije imao šut. Svi ostali elementi u igri fenomenalni. Prodor, tehnika, odbrana. Protiv SAD čuvali su ga po 13cm niži igrači, a on opet ni u jednom trenutku nije imao problema sa prenošenjem lopte, a uspevao je prodorima i da stvara višak. Mislim da je dečko veliki talenat, da će biti sjajan plej, i to plej u pravom smilsu, koji će znati da menja ritam igre, da razigrava i, po potrebi, poentira. Uz Teodosića predstavljaće tandem plejmejkera koji teško ko da će u Evropi da ima. Naravno, pod uslovom da nastavi da radi na sebi.

pipi srbin

pre 16 godina

ovo su novi divac,bodiroga,djordjevic,drobnjak,jaric...atmosfera na utakmici je bila super pogotovo u zadnje dve minute.spens je gorio.bravo srbi!!!

DDT

pre 16 godina

Molio bih vas samo da u ovoj euforiji ipak NE LUPATE! Američki tim je sastavljen od srednjoškolaca - crnaca koji su uglavnom odrasli u getoima i najsiromašnijim predgradjima kojekakvih Čikaga, Los Andjelesa, Filadelfija...
ONI su bili na terenu, a NE neki Buš ili Madelin Olbrajt! A ONI imaju pojma o NATO paktu i Kosovu koliko i vi o gradjanskom ratu u Americi 1863-1865.
kako vas bre nije stid da se toj deci rugate, da im zviždite na tu jedinu himnu koju imaju (nisu je oni svakako birali)? I onda još da to kao opravdavate nekim teorijama kako se, tobože, nije zviždalo igračima, nego "američkoj spoljnoj politici"!
Koji moronluk!
Što ne ode neko od vas pametnih (i mržnjom zadojenih) da objasni ovim američkim klincima, "čemu" se to zapravo zviždalo u Spensu?
E, moje srpske patriote...Ako vi to ne možete u svojim balkanoidnim glavama da razlučite - onda, svaka vam čast. Šta drugo da vam vam kažem...

Um_caruje

pre 16 godina

@ Kale #75.
Ovaj komentar proslediti svim dnevnim listovima, sportska rubika, kao licni stav, korekntnosti i istine srpskog navijaca. Mada bih dodao da covek i nije samo navijac, ali to je pretpostavka samo moja.
Bravo Kale, ima Srbija na svim mestima prave Ljude, samo se ne mogu iskazati od " strucnjaka ".
P.S. Postovani siroki audiorijume, procitajte komentar jos jednom!Ja ga potpisujem u celosti!

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, свака част!
Почели сте килаво првенство неуиграни, добијали некако на силу. А завршили тимски. Последње три утакмице одиграли као машина. Прави сте колектив, нема шта. Ипак, постоје јунаци. И наравно опет су из ФМП-а. Мачван тачно је да подсећа игром на Милоја. Али он са 19 година игра као Милоје од 27. Не могу се ни замислити границе његовог потенцијала. Други бисер је Јеремић. Интелигенција, шут, улаз, петља. Рођени шампион. Невероватан потенцијал су и Марјановић и Радуљица. Први када добије на маси биће феноменалан. И остали имају шансу да буду сјајни играчи. КСС мора да донесе важну одлуку. Мора да се донесе правилник: један или два неоправдана отказа А репрезентацији и затворити врата репрезентације заувек. Тако ће бити лакше и селектору и играчима. Да се не погађамо као на пијаци и мољакамо размажене звездице. Видеће се врло брзо ко хоће да игра за Србију а ко неће. То је сада утолико лакше јер Теодосић, Тепић, Лабовић, Мачван, Јеремић, Радуљица, Марјановић, Марковић, Александров куцају на врата репрезентације. Потписујем да би ови момци уз неспорне Миличића и Крстића били шампиони Европе за две године а олимпијски шампиони у Лондону за 5 година. Потребно је само мало храбрости да им се пружи шанса.

Sashko

pre 16 godina

Sto se tice boje dresova, potpuno se slazem sa nn - neka igraju i u ljubicastim sa zelenim tufnama i rezedo prugama ako ce i dalje da osvajaju zlato! :-)

Giga

pre 16 godina

STRASNO!
Pa kakav smo mi to narod.Ja iskreno razumem i ove kvorumase sto stalno potpaljuju vatru i pale po ovim stranicama.
Pa ljudi pogledajte: Jelenu, Anu, NOVAKA, ove mladje do 19, one strije do 20,pa nase mlade fudbalere, mlade kosarkasice......JEB...,KAKVA DECA? I TO NASA SRPSKA DECA(bez obzira igrala u plavim, belim, ili crnim dresovima).Deca koja su se radjala ili pak rasla dok smo mi stariji reci ratovali.
STRASNO!
I u pravu ste treba da smo ne zadovoljni.Posto smo mi bogom dana nacija, iako nas ima samo 8-9 miliona, naspram par milijardi bogatijih.
Strasno!
Deco i imate pravo, cim malo odrastete i dodjete do neke kinte, nemojte vise igrati za Srbiju.Pa na sta bi to licilo: Srbija po deseti put prvak sveta u kosarci, Srbija izgubila finale SP od Brazila, NOVAK br.1 na ATP, Ana i Jelena se svakog ponedeljka menjaju na istom......
Ljudi gde ce Vam dusa?? Pa opet cemo popiti sankcije.Opet ce nas zatvoriti u podrum.
Pozdrav svima njima, a i Vama koji ste objektivni i koji imate razumevanja za nasu decu,koja su opet bolja i od mene a veruj mi i od tebe licno

ozrenko

pre 16 godina

MI PUBLIKA, smo unistili amere, neka se raspitaju kada dodju kuci zasto ih u jednoj maloj zemlji hiljadama kilometara daleko toliko mrze. Bio sam u prvom rede i video sam da su se bas uplasili. E PA NIJE SRBIJA SAKA PIRINCA...

exit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo struka...
Ključni momenat je time out Mute Nikolića u trenucima kada nismo mogli da ubacimo loptu u igru ispod koša.Posle tog time out-a lopta je izvedena sa pola igrališta.
Gledao sam svaku utakmicu i rečju, Čestitke!!!!!!!!

Igor

pre 16 godina

Sjane vesti opet od podmaltka naše košarke.
Samo što pre maći pozere iz reprezentacije i političare iz KSS,da ne upropaste ove momke.

Edit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo stručni štab! Nadam se da će ova generacija, za koju godinu da čisti sve redom i na seniorskim takmičenjima.
Što se tiče A reprezentacije, na ovom EP će biti ono što mora biti - još jedna gorka pilula. Za sledeće takmičenje, bez razmišljanja prekomandovati ovu mladu selekciju u A tim, zajedno sa stručnim štabom. Oni će nas iz takmičenja u takmičenje voditi polako na vrh, da bi za 5-6 godina tamo i zaseli, gde je i mesto najjačoj košarkaškoj naciji na svetu.

Wild Wild West

pre 16 godina

Ceo zapad SPENSA klice:BRAVO,MUTO,POBEDNICE!!!Briga nas za dres i boju,VOLIM SAMO ZEMLJU SVOJU!!!Za Amere,optimiste:Bez crnaca nista niste!Najaci ste vi na svetu,ali niste na parketu!Razbio vas MACVAN MICA,bolji je od Gurovica!!! SAMPIONI!SAMPIONI!SAMPIONI!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@lagano

Drugar, ili ne umes da citas ili si jako povrsan. Sta god da je nije dobro, pre svega za tebe. Ni prezime ne mozes da zapamtis a kamoli ono sto sam napisao. Odmah u uvodu sam cestitao momcima i radovao se i nervirao (kada su poceli da sustizu) vise od tebe i tebi slicnih. Nista nije samo crno ili belo vec je uglavnom sivo ...
U dobru se ne ponesi a u zlu se ne ponizi ...
Zakljucak, treba se radovati ali i ukazati na greske i nedostatke ne u cilju omalovazavanja nego u cilju ispravljanja da sutra budu jos bolji i da ne stanu na ovome. Pravi prijatelji su oni koji ukazuju na greske a ne koji "tapsu" po ramenu i govore hvalopojke a prvi bi ih zaskocili kada te slabosti budu svima jasno vidljive i jos iskazane kroz neki neuspeh.

tuta

pre 16 godina

mozda ipak ne bi trebali da menjamo boju dresova neka budemo prepoznatljivi
amerikanci-crni, litvanci-zeleni, rusi-crveni a srbi-prvaci sveta, evrope ...

plavi plavi!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Mnogi mlate o tome da se ovi momci vode na EP (i to svi) a ista takva euforija je bila i pre 10-tak dana sa godistem '87.
Sledece godine je SP U21 gde ce ici '87 i mladji. Eto sastavite 12 igraca koje bi poveli pa onda vidite u koje to igrace stvarno verujete a u koje ne. A onda tih 12 imena pogledajte pa vidite kome bi pruzili priliku u "A" timu.
Evo ja nemam dilemu za 10 imena: Teodosic, Tepic, Markovic, Paunic, Jeremic, Aleksandrov, Dragovic, Keselj, Macvan, Labovic. Za preostala 2 bih stavio u konkurenciju Stimca, Djurkovica i Raduljicu. Kao sto vidite na poziciji "5" smo jako, jako tanki.
I ne budite licimeri. Koliko vas bi zaista mirno i sa razumom gledalo EP u Spaniji ako bi otisli sve klinci i krenuli da gube? Koliko vas bi reklo, neka, ovo je skola, vratice se ubrzo. Zar vec treba otpisati igrace koji su '84-5-6? Ili Krstica? Stavite prst na celo.

nn

pre 16 godina

@SVI KOJI INSISTIRAJU NA CRVENIM DRESOVIMA

A što malo ne prekinete da davite. Kakve veze ima boja državne zastave sa bojom dresova nacionalnog tima? Možda je uobičajeno, ali svakako nije obavezno.

Gde je narandžasta boja na zastavi Holandije, azurno plava na zastavi Italije, zelena na zastavi Nemačke, crna na zastavi Novog Zelanda...

Da li treba navesti još primera. Ostavite nacionalne selekcije da izaberu boju po njihovom nahođenju i ukusu. I navijajte ili nenavijajte za tim a ne za boju.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Zlatna medalja je zasluzila veliku cestitku,ali da ne kazem kako nivo kosarke nije bio narocit,e to necu.Svi ovi koji tvrde da neki od momaka treba da idu ma EP nemaju pojma s kosarkom.Isto tako kao sto nemaju pojma s kosarkom,nemaju ni sa cim.
Totalni autsajderi.Iz ovakvih generacija uspe da napravi veliku karijeru,dva,najjvise tri igraca,a nekad nijedan.
Zato,sto postoje kosarkasi koji sve pokazu do 19 godina i posle ostanu na istom nivou,
dok ima igraca koji nisu igrali na ovom prvenstvu,a za nekoliko godina,bice ispred svih ovih ucesnika.Juniorska konkurencija nije garancija uspeha.Ja sad ne mogu da se setim ko je igrao pre 20 godina,ali po godistima,u timu su verovatno bili Kukoc i Divac(1968) i jos neki koji su nesto kasnije postali prvaci sveta i to onda kada su mnoge zemlje imale sjajne generacije.
Tako da treba malo sacekati sa najavama i buducim Divcima,Danilovicima i ostalim.

Bojan

pre 16 godina

Bas me zanima koliko smo objektivno bolji,zato sto neki nasi igraci su iz nase najbolje lige,a ko su ovi Ameri.Sigurno nisu ovi sa drafta sto imaju po 19 godina.
Budimo realni.

Ja_pa_Ja

pre 16 godina

Nevidjeno!!!!! Srbija populacija oko 8 milki..a Ameri oko 390. Pazi sad, nije basket vaterpolo pa da kazemo Ameri se neloze na ovaj sport. E moj brale, sve je u srcu, ili ti u chuci! :). Samo da se usput okrenem i na temu koja se provlaci ovde vec par dana u vezi boja dresova. Evo linka pa presudite i sami : http://www.qsl.net/4n1fog/ei01.htm. Kao shto vidite u oko 90% Strosrosrpskih grbova za vreme Nemanjica preovladava CRVENA boja! Dosta vishe sa Yu nostalgijama. Zivela Srbija!

Carter

pre 16 godina

Kakav bre Macvan,najgori igras na teren,debeo,spor,bez driblinga,samo zidanje,ma bezi bre u k**** re***** debeli.Amare su NO.1 u svetu kosarke i uvek ce i biti

Spanac

pre 16 godina

Nemam rijeci. Svaka im cast. Napokon da i ja odgledam u zivo. Cestitke momcima, trenerima i svim Srbima.
Slavite, tako i treba.

Mario

pre 16 godina

E zaboravio sam da kažem da mi se učinilo da su nas sudije momački pogurale u nekoliko navrata kada je bilo jako teško. Jeste da sam gledao utakmicu sa gornje tribine, pa nisam baš najbolje video. Baš ću pogledati snimak da vidim.

E da i čestitke momcima! Ovo je jako veliki uspeh, a još važnije od toga je da su stvarno ostavili srce na terenu.

VladaNS

pre 16 godina

Sto se tiče zviždanja i nepoštovanja američke reprezentacije od strane NAS...ne podržavam zviždanje za vreme himne ali ni to nisu više deca već mladi ljudi koji u ovom uzrastu počinju da razmišljaju svojom glavom.pa neka se malo zapitaju zašto ih kao naciju tamo negde izvižde i izprozivaju.BRAVO MOMCI!!!This is moonwalk:)

DidierDrogba

pre 16 godina

Ilija Nis
MACVAN=MILOJEVIC
Decko kao da kopira milojevica imaju u potpunosti isto kretanje, magnet su za lopte,macvan sutira 3-ke kao miloje a sto se tice slobodnih bacanja izgleda mi da je macvan prekopirao i pripremu za izvodjenje od milojevica{naravno desna noga ispred leve,lopte pod ruku, izdah i indentican sut)
bas kao miloje.Nadm se da ce i MACVAN da obuce Crno-beli dres.SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!!

R.U.M.A.

pre 16 godina

Neke od najstarijih Srpskih zastava su bile plave i zato nemojte se loziti da to nije nasa boja.To je isto nasa boja kao i crvena ili bela,a svoje komplekse negde drugde ispoljavajte.

Svaka cast SRBI!

Mario

pre 16 godina

Neko je napisao da je sramota što su je američka reprezentacija izviždana. Ja se ne bih složio. Oni predstavljaju zemlju koja je nama i svetu uopšte nanela mnogo zla i iako su oni kao pojedinci i kao tim bili skroz korektni zaslužili su zvižduke jer oni na ovom turniru pre svega predstavljaju svoju zemlju. Trebao si videti kako je japanska odbojkaška reprezentacija dočekana u istoj toj krcatoj hali. Svakome po zasluzi. Takva razlika treba da postoji i da bi oni koji se ponašaju bahato prema nama znali da im to ni u jednom trenutku nećemo zaboraviti, a pre svega da bi oni koji nam pomažu znali da znamo to da cenimo.

Sad sam se setio koliko su mi glupo izgledali Japanci (mladi) koji su se na SP u svojoj zemlji toliko ložili na USA da je mene bilo sramota umesto njih (ne mogu ni da zamislim kao su se osećale njihove deke i bake kad su to gledali), a ovi su im bez ikakve griže savesti zveknuli 2 atomske pre 60-ak godina. Neke stvari ipak ne treba zaboraviti.

mrmot021

pre 16 godina

Na mene licno je pored odlicne igre nasih momaka koji su ostavili srce na terenu, najjaci utisak ostavio gest mladog Macvana tokom dodele medalja. Dok je americka reprezentacija dobijala medalje, nasa vrla patriotska publika ih je nadasve sportski pozdravljala salvama zvizduka. E tu se Macvan okrenuo ka tribinama i gestikulacijom zatrazio od publike da smanje dozivljaj sa zvizdanjem i da pozdrave aplauzom momke koji su dosli da igraju basket i koji imaju veze sa Busom, Kosovom, bombardovanjem, nepravednim i nicim izazvanim sankcijama i ostalim plodovima americke spoljne politike, taman kolko i moja pokojna prababa. Sta drugo reci nego
svaka cast mali, ne znam da li si punoletan ali svakako imas neko zrno soli u glavi a i srce ti je na mestu. Boris se kao lav na terenu, ali postujes protivnika i ponasas se dostojanstveno u pobedi, sto je odlika svakog pravog sportiste (za razliku od samoprozvanih "patriota" kojima je primitivizam zvani zvizdanje tudjoj himni, bila ona americka ili jermenska vrhunski izliv rodoljublja). Mislite o tome.

Igor

pre 16 godina

Momci, odzali ste lekciju seniorima kako u kosarci tako i u timskom duhu i slozi koja treba da vlada unutar jednog tima kao sto je reprezentacija. Svaka vam cast i puno vam hvala.

Лагано

pre 16 godina

Свака част орлови. Није са јавио Слоба, али јесте овај Милосављевић. Нема везе, мора неко и да тугује вечерас, не могу сви да буд весели као прави Срби. С вером у Бога за Краља и Отаџбину. Србијаааааааа.

Sasa

pre 16 godina

Nadam se, da su nase fudbalske zvezdice videli, kako se igra za ovu repku. Cestitam vam i zlato...imamo zlatnu buducnost. Ajmo svi na balkon ;)

Delija Nis

pre 16 godina

@ plavi

"Plava" groznica se odnosi na plavo more, a sigurno ne na plave dresove. Plava boja nikad nije bila boja Srbije, vec samo Jugoslavije. Muka mi je vise od Jugonostalgicara i u KSS-u i u narodu. SFRJ je mrtva, shvatite to vec jednom.
NAPRED CRVENI!

Tomas

pre 16 godina

Zasto mnogi trose reci na to sto neki nasi kosarkasi nece da igraju za reprezentaciju? Pa ako oni ne vole svoju zemlju, ni ja se odavno ne interesujem za njih. Ne znam znam ni gde su, ni sta negde tamo rade. Ne postoje!

Slavenko Vasiljevic Francuske

pre 16 godina

Velike Cestitke iz Francuske !
Gde se cela ceta iz ovog grada gde zivim skupljala kod mene i slavimo tu titulu uz pice i muzike!
Do kraja se vatali i uzdisali i na kraju osvojili titula prvaka sveta ovde je ludnica.
Posebno pozdravljav Cakarevic-a i ponosam sam sto sam doveo decka da igra u Francuskom ASVEL. Nema neke statistike ali uvek je bio na prvoj petorci i prljavi posao je odradio kako treba sto je Muta zatrazio od njega.
Jos jedno Velike Cestitke nasim momcima za ZLATO i puno toplih pozdrava iz Francuske.
Zivela S R B I J A !!!!!!!!!

Софка

pre 16 godina

Браво момци,ви сте понос Србије!Одушевили сте ме,и овом побједом сте ме подсјетили на 2002 год.када смо били Свијетски прваци.Лијепо је видјети дa кошарка у Србији још живи!Свака вам част и наставите тако!

Stefan Paris

pre 16 godina

Svaka cast gledao sam preko satelita super smo odigrali protiv crnacke ekipe i nadam se da ce seniorska barem pola da uradi od ovoga i jos jednom im cestitam za ZLATO svi u Francuskoj su mi cestitali na ovoj pobedi kazu da smo stvarno bili najjaci.POZDRAV SVIM SRBIMA iz Parisa

Sasa

pre 16 godina

Tooo Srbijo! Cestitam vam. Pa mi cemo biti sportska nacija broj 1 :o) Samo napred. Pa mi svaku nedelju imamo nesta da slavimo :o)

Зналац

pre 16 godina

@Плави

Не баљезгај. "Плава гробница" је плава јер су ти српски јунаци били сахрањени у мору. Јадна је та школа у коју си ти ишао. Нећемо плаве дресове. Ђурковићу, марш са места председника СОК-а.

Gost

pre 16 godina

@plavi

Ej, prijatelju pa "plava grobnica" je dobila ime zato sto su lesevi nasih boraca bacani u more, a more se obelezava plavom bojom, to nema nikakve veze sa bojom koju je Srbija u to vreme imala kao dominantnu. A sto se tice boje, normalno je da igramo u crvenim dresovima jer nam je na zastavi prva crvene boja i ne vidim zasto kosarkaska organizacija potencira na ovim dresovima izigravaju drzavu u drzavi. Mislim da je vreme da im neko to kaze, sigurni nisam to ja, ali ovi iz vlade ili sam presednik mislim da im treba to da kaze i da zahteva jer ipak oni prestavljaju Srbiju a ne KSS.

Veljko

pre 16 godina

Svaka vam cast, ..., momci, ...., kakva kosharka,..., daj boze da neko od vas zaigra i u Zvezdi. Macvanu svaka cast, mislim da je buduci Paspalj nashe reprezentacije, ..., Stojacic je zaista rasan strelac i uz Jeremica moze ladno da se uporedi sa Djordjevicem i Danilovicem, ..., Markovic je nevidjeni talenat, ali ce morati da poradi na shutu, sve ostalo mu je za cistu desetku, Despotovic nevidjeni osecaj za asistenciju i ostalo ce morati da trenira jer je sirovi talenat, .... , a da ne bi vishe davio samo cu reci da su ostali pokazali zaista da kao cela ekipa imamo ubitacan shut sa spoljnih pozicija i zavidnu brzinu na svim pozicijama kako u napadu tajko i u odbrani, ..., ma ovo je cudo kakvo smo im "bombardovanje" priredili,..., a shto se tice Mutavog, ..., definitivno je dokazao da zna da radi sa neafirmisanim igracima i da od njih stvara shampione,.... ZIVELA SRBIJA

Gost

pre 16 godina

@djole

Prvo i prvo nisu izvizdani americki klinci vec zemlja koju su oni prestavljali. A zemlja je zasluzila da bude izvizdana i ne zvizdimo joj samo mi vec i mnogi drugi.

I mani se komunistickih i nekih drugih fraza da sport i politika ne idu zajedno, jer da je tako kako ti kazes UEFA bi kaznila i onog prepotentnog engleskog klinca koji "zna ko su i odakle su oni" zbog izrazavanje nacionalne mrznje isto tako ako ne i vise od kazne na koju se ta ista institucija zalila zbog vredjanja nekih engleskih igraca od strae nasih navijaca, jer ono je igrac a ovo navijac. Ipak igrac dobija platu a navijac placa ali ne da bi ga tamo neki prepotentni klinac vredjao.

Samo da dodam ne podrzavam nikakvu rasnu, nacionalnu, versku... netrpeljivost.
Ali "svetski policajci" moraju da znaju kakvo misljenje imamo o njima zbog njihovog kaubojskog ponasanja narocito u nasem slucaju.

Ovo tvoje lici mi na ono hriscansko okreni i drugi obraz, ali i sam Isus kada su ga udarili pitao je zasto me udari, onom recenicom (okreni obraz) je verovatno mislio na nesto sasvim drugo.

Vladimir

pre 16 godina

"Plava Grobnica" se ne zove zbog toga koju boju uniforme su imali srpski vojnici, vec gde su sahranjivani - u moru!
I neko se poziva na istoriju i drzi drugome predavanje ... E koje smo mi blente.

Dani

pre 16 godina

SVAKA ČAST, MAJSTORI!!! Uživao sam u vašoj košarci od prvog dana nadalje, ali znam da nisam jedini. Oni koji ste pratili SP na Eurosportu znate, kako lepe pohvale su od komenmtatora svaki dan dobijali MAČVAN (pre svih), Jeremić, Marković, Raduljica, Kešelj i ostali. Mislim, da smo dobili novu dinastiju za dugoročnu vladavinu u svetskoj košarci. Ove dve generacije (U-20 i U-19) su jednostavno fenomenalne. Nadam se da će Slavnić kao što je najavio lansiratu "bombu" pozivanjem najboljih mladića u seniorsku reprezentaciju. Ja osobno bi posle svega viđenog ovih dana u Španiju odveo sledeću ekipu:
-Jarić, Teodosić, Marković
-Tepić, Kešelj
-Gurović, Jeremić
-Labović, Mačvan, Aleksandrov
-Miličić, Ilić
Pa nek se deca igraju ... Šta deca znaju šta je zlatna medalja!

pera

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko poznavalaca kosarke ima u Srbiji. Alo bre ljudi pa proceniti ko je talenat a ko ne nije bas tako lako. Pa to bre rade timovi ljudi kojima je kosarka posao, pa i oni pogrese. Jedan Aca Nikolic je proglasio Nesterovica netalentovanim pa je decko otisao u Sloveniju. U ostalom ko je talentovaniji Macvan ili Divac, Jeremic ili Danilovic uopste nije bitno. Kosarka je timska igra, kosarkaska reprezentacija je tim kao svaki drugi, neko mora da igra odbranu, neko da dodaje, neko da bije a neko da daje koseve. Da moze 12 talenata pa ih skupis bez ikakvog koncepta ameri bi bili stalno prvi. Pa Zdovc je igrao u reprezentaciji samo zato sto je trcao ko konj i mogao da sacuva kog hoces i to tako jos od kadetskih dana. Ovi momci ocigledno imaju dobru atmosferu, znaci zadrziz kostur ekipe ubacis jos malo od starijih koji su uzeli Evropsku titulu u Italiji i imas zlato 2012 u Londonu.
Muti i momcima svaka cast.

MladjaKanada

pre 16 godina

Svaka cast momci. Ovo stvarno nije normalno da imamo toliko dobrih mladih kosarkasa. Negde sam procitao da u NCAA ima oko 80 nasih mladih kosarkasa (19-22 godine).
Pozdrav Srbima sirom sveta.

plavi

pre 16 godina

Zasto se uvek nadje neki lik kome smeta boja dresova? PLAVA boja je bila boja dresova jugoslovenske reprezentacije i prije 2.svetskog rata. A svi vi veliki patriote bi trebali da znate zasto bas plava boja! To je bila boja srpske vojske (pa ne zove se "plava grobnica" plavom tek tako! - ali verovatno ionako ne znate o cemu pricam :( ) Sramite se zbog nepoznavanja vlastite istorije!

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Uvek nekome nije dosta i nije dovoljno od Srbije ni kada postane svetski prvak. Da li da sacekamo da se pojavi jos neka civilizacija iz ovog naseg univezuma pa i da i njih pobedimo. Da li bi onda bili ti isti zadovoljni .
Nasim momcima SVE NAJSRDACNIJE CESTITKE OVOG SVETA ciji prvaci su postali.

Za " plavoga". poluznanje je gore od ne-znanja. "Plava gronica" se tako zove zbog boje mora !!!

Cofi

pre 16 godina

Plavi izvini ali lupas gluposti!'Plava grobnica' je plava zato sto su vojnici sahranjivani u moru,otud i ta metafora.Nista licno,pozz.

Sone Zvornik

pre 16 godina

Gospodo i gospodjice,da se malo smirimo,ima jos vremena da nas neko obruka u kosarci,ne bih da baksuziram ali ide PE za seniore u Spaniji.Cast svima ali ako videcemo sta ce uraditi matori tamo.

Nikola

pre 16 godina

Igraci do 19 sampioni sveta, igraci do 20 sampioni evrope.... e jaka nam vajda od ovoga kad ce svi da otkazu igranje za seniorsku reprezentaciju zbog:
Potpisivanja ugovora
Nedovoljnog odmora
Nerazumevanja sa selektorom
Kosarkaskih kampova
Mora da igra letnju ligu u NBA
Itd...
Momci samo nemojte da se iskvarite i zaboravite na seniorsku reprezentaciju kad odete svi u vece klubove, i setite se koliko vam je znacilo kad ste sa 12 - 13 godina gledali nase seniore kako osvajaju evropsko i svetsko zlato. Momci ucinite isto zadovoljstvo buducim generacijama i celoj naciji. Uz vas smo.

Anaksimaneta

pre 16 godina

Momcima svaka čast , a organizatore što pre napolje.
Kako vas nije sramota. Trebalo je da dovedete devojke iz publike da dele medalje. Jedinstvena prilika da prikažemo našu zemlju, a oni ih doveli sa ulice. Mogli ste barem da ih sve isto obučete , ili da izađu u narodnim nošnjama , pa da pokažete ko smo i šta smo. Ovako smo se opet pokazali KO SMO I ŠTA SMO.Doduše nije ovo jedino takmičenje gde se radi s brda s dola. Totalno amaterski , sram da vas bude. Dok su nam ovakvi organizatori , teško ovoj Srbiji.

a dobra ti je fora

pre 16 godina

Gospodin koji je dao komentar pod brojem 49,nemoj da avetas,niko to nece reci.zasto provociras?samo se ti raduj uspjehu svoje reprezentacije i nema potrebe da se sjekiras zbog toga.ali oladi malo,srecno vam bilo osvajanje titule svjetskog sampiona.pozdrav

bruno šekarić

pre 16 godina

Generalno, veoma nizak kvalitet košarke na prvenstvu. Ekipe u ovom uzrastu iz Evrope i Amerike približavaju se shvatanju sporta Ducija Simonovića koji zagovara sport isklučivo kao rekreaciju, kao sredstvo jačanja tela i pozitivnih ljudskih osobina, a ne kao novo gladijatorstvo.

A mi? Mi se po shvatanju sporta sve više približavamo SSSR-u gde je sport bio daleko više od igre. Sportski uspesi treba da dokažu ideološku ili nacionalnu superiornost. Tako se ponaša država, koja je jedina u regionu uvela nacionalne penzije za sportiste, ali i obični građani koji sport shvataju kao rat i spremni su da za izdajnika proglase svakog sportistu koji u reprezentativnom dresu ostvari manje od očekivanog! A očekivanja su uvek maksimalna!

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Ljudi, pustimo slobu na miru, verujem da se i on sad raduje ko mi i hvala mu sto ovako "izbaksuzira" klince pa su sve redom razbili!!!:-)))
Ovaj uspeh je mozda veci i od onog i Bormija, pre svega sto smo tad bili 6 drzava, a sad samo jedna i tadashnja liga, bas u to vreme je bila jaka kao sad evroliga!! znaci, tad se imalo gde i od koga da se uci...i ta ista generacija je harala 15 godina u seniorskoj konkurenciji!!!
Mozda ce neko da kaze: isle ih trojke..pa i to treba neko da pogodi! i sale je ubio litvance '95 trojkama!!!
Mozda su centri prespori, slabo se krecu...pa i Divac sa 19 nije znao ni da hoda, a znamo ko je bio Divac!!!
i na kraju-Macvan!!!
Decko je cudo... ima samo 18, a igra ko da je prevalio 10 ovakoh finala!!!
Divcu se ruka zatresla u Indianopolisu, Topicu u Atini ...ali njemu NE!!!
Samo napred momci...al stvarno ste najbolji!!!!

Boban

pre 16 godina

Bravo! Sve čestitke momcima na čelu sa "Mutom" gospodinom Nikolićem.
Snim ceremonije proglašanja treba poslati KS Italije i Slovenije. Možda nešto shvate.

Vuk

pre 16 godina

@Aleksandar

Ne bih se slozio da se nasa reprezentacija brukala u plavim dresovima. Naprotiv, ta je boja krasila nase dresove na putu ka 4 svetska zlata i nebrojenom broju medalja na raznim drugim takmicenjima. To sto nam reprezentacija trenutno nema te rezultate, za to nisu odgovorni dresovi, vec nedostatak tima obzirom da su nam najbolji igraci sve drugo, samo ne tim.

A propo toga, cudi me kako je moguce da pored takvog rasula u A timu, imamo svetske (u19) i evropske (u20) sampione! Potpuni paradoks, ali tako je...

Sto se samog sampionata tice, svaka cast Muti Nikolicu. Uspeo je da napravi tim koji je fantasticno odigrao odbranu, time i osvojio turnir na kraju. U finalu-Ameri. Prava ekipa za dokazati od cega si. Sistemski gledano, oni imaju princip koji igraju i na -20 i na +40. Snagom i skokom ruse sve ostale koncepcije. Uz takticku potkovanost, koja proizilazi iz samog sistema i prljavu odbranu. I uz sve to, arbitri iz Kanade i Brazila u finalu. E moja Evropo, ali cini se da je to malo peckanje zbog Uleba, koju je namerno izrezirala Fiba. Znaci, pre utakmice su sve kockice na papiru bile na strani SAD. Ipak, utakmica traje 40, a ne 20 minuta koliko su igrali Ameri. Nasi su se klinci mucili sa zonom citavo 2. poluvreme (a bogami i 2 minuta pred kraj 1. poluvremena, kada su Ameri shvatili da ako zele pobedu moraju da odigraju ozbiljno). Ali, presudilo je to sto se igralo kod nas i sto su momci zaista ostavili srce na terenu citavih 40 min. Dobra je to lekcija za buducnost i za sve nase selekcije. Od igraca, Jeremic konstantan. Vec je formiran igrac, suter, prava dvojka. Nadam se da ce mu u FMP naci prostora za napredak. Macvan sjajan. Na kraju i MVP celog turnira. Jako stabilan igrac. Iz ove ekipe, jedini vec sada spreman za A tim (pogotovu sto smo pod kosem deficitarni. Igrom me podseca na Milojevica, samo je visi i mislim tehnicki potkovaniji). Markovic sjajan kradljivac i dobar asistent, ali mora MNOGO da radi na realizaciji (poentiranju) ako misli da bude 2. plej A tima u buducnosti (1. je apsolutno Teodosic). Marjanovic dosta pokretan za 221cm. Ne napraviti od njega barem NBA centra bi bilo arcenje resursa i jako neodgovorno. Stojacic-igrac sa m.dima! Sutirati onakve trojke kad Ameri kidaju, ne moze to svako. Cini mi se igrac sa najvecim potencijalom u ovoj selekciji, ali morace mnogo da radi. Raduljica odlican centar. Despotovic asistent. Radulovic brz i prodoran. Odlican u odbrani. Prvoligaski igrac u buducnosti, za reprezentaciju-morace jos mnogo da radi. Cakarevic zanimljiv. Keselj povredjen. Cupkovic i Katnic daleko od reprezentativnog kalibra.

Za kraj, uz cestitke, jedna napomena. Ponovo je nad snagom trijumfovala tehnicko-takticka potkovanost. Znaci da um uvek vise znaci od materijalne dobiti, stoga razmislite malo o samoj igri, o dokazivanju samom sebi, a malo manje o tome kako da zaradite pare...

Pozz

Sin Brat Moj

pre 16 godina

Plavi dres nije bruka, znaci zasto je plav, recice ti tata, pitaj ga!! ;)
Cestitam momcima, odigrali su srcem, bas onako kako treba za repku!! :)

KaliGoola

pre 16 godina

Bravo Majstori!!! Tako se bori za reprezentaciju!!! E, sad samo da vas iz saveza ne zaborave kao mnoge prethodne jer to niste zasluzili..!!!

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Ovako je 13. jula pisao SLoba:

Ako je ovo buducnost nase kosarke onda nam se lose pise.Dvadeset razlike protiv jedne ekipe koje bi juniori FMP dobili barem sa trideset razlike.Nemamo sutere i mislim da se na tome u Srbiji slabo radi. Protiv zone nemamo resenja. Lopta kruzi i trosi se vreme.Potpuno bez ideje.Tako je juce bilo i protiv Kine.Marjanovic bezbroj puta zicer promasuje.Slobodna bacanja i juce i danas katastrofa.Gledao sam preko Eurosporta Australiju i Francusku. Veoma ozbiljne ekipe. Ako nemamo bolje juniore od ovih onda je to katastrofa
(sloba, 13. jul 2007 20:36)

No comment!

[-_-]_513

pre 16 godina

SERBIA No. 1


A ovi "dobri" kosarkasi kojima je ispod nivoa da igraju za drzavu porucujem da pogledaju dodelu medalja drugom timu,juniorima,kadetima...


Momci su fantasticni!!!

Treba da se miksuju sa drugim timom i eto nam prvog :)

Teodosic,Tepic,Labovic,Jeremic,Macvan,Markovic...


SERBIA!!!!!!!!!

moreplovac

pre 16 godina

@Vladimir
Macvanin je dobar igrac, ali stvarno nije faca :).
A Raduljica nije vise imao sta da trazi u igri, to je bilo jasno i Nikolicu, napravio bi odmah i 5. licnu gresku, tako da je ostavio ekipu sa Marjanovicem, bar da se naviknu na njega(tj. uigraju sa njim :)).

Svaka cast Nikolicu jer da se ne lazemo momci tesko da imaju kvalitet za najbolju ekipu na svetu...
IPAK, svaka cast njima, oni su ti koji su igrali, i hvala im jer su dali svoj maksimum (upravo to ih je i dovelo do samog vrha)i nisu dozvolili amerikancima da urade ono sto smo mi njima u Indijanapolisu..:)!!

Bravo momci, bravo Macvanin :) , bravo Muto! I bravo Stojacicu, jer da te nije bilo na kraju, kad su skoro svi stali, pitanje kako bi se ovo zavrsilo..

E da, i za sve one, ako ih bude bilo(koji citaju ili pisu komentare) koji su na neprijatan nacin proziveli zvizdanje amerikancima, i skandiranje: "Kosovo je srce srbije!" ... neka im ne bude zao i neka ne tupe svojim komentarima o tome, jer se u ovom slucaju ne radi ni o politici, a ni primitivizmu...
ovi momci su veceras igrali za naicionalni tim drzave ciji deo pokusavaju da otcepe i to bez trunke srama...
tako da
BRAVO I NAVIJACI!!!

Zivela Srbija!

DzoniKG

pre 16 godina

SRBIJAAA!
Bravo carevi,svakog dana u sportskoj rubrici nove pobede srbije,vise im se nezna ni broj.Jeremic i Macvan neverovatni ,Jeremic pogadja uvek kada treba.SRBIJA prvak sveta!!!!

Mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, sjajno ste igrali celo prvenstvo iako ste imali problema sa povredama. Vi i selekcija do 21 godine ste zadali domaci zadatak seniorima .Ako Moka povede najbolje od vas i od onih koji su se odazvali mozda imamo sanse za het trik u Granadi.

Kale

pre 16 godina

Bio sam srecan kada smo ga utnuli ono Amerima u Indijanapolisu, ali ovo veceras se neda opisati. Pobediti Amere... to nema cenu.
Ovo sto mi imamo to niko nema, bez lazne skromnosti, majke mi !
E moj KSS, ponovicu ono od pre neko vece sto sam rekao, a to je :
UKOLIKO 2012. U LONDONU NE BUDEMO OLIMPIJSKI SAMPIONI, GOSPODO RASFORMIRAJTE SE ODMAH I NIKADA VISE NE GRAVITIRAJTE KAO LEGITIMNO TELO. TOLIKO.
BRAVO MOMCI ( U19, U20, KADETI ), HVALA MAJKAMA KOJE VAS RODISE. Molimo Vas nemojte se izvitoperiti, nego igrajte za zemlju Srbiju koja postoji zbog Vas. Igrajte za Narod, jer vi postojite zbog Nas. Ne zaboravite to nikada.
Bogatsvo se meri prostorom u mozgu, a ne dzakovima para. Kazite mi sta bi svi narodi na svetu dali za ovaj jul mesec da je njihov, koliko je sada nas. Ali to se parama ne kupuje, to majke radjaju, izgleda bez k*rcenja, samo u Srbiji. Boze, stavi svoju milostivu ruku na Mokinu cetu i...... ma nista vise. Ziveli!!!

paja

pre 16 godina

Svaka cast,tako se igra. Ja vise ne navijam za seniore ali mi pored ovakvih mladih i ne trebaju. Svima svaka cast treba im organizovati nako slavlje npr. ispred skupstine.
btw, Jeremic u PARTIZAN

Vladimir

pre 16 godina

Jos jedanput sve cestitke igracima, bice bolji i od Divceve generacije...
Ja sam utakmicu pratio preko Eurosport2 jer je nas komentator bio previse anemican.
Dvojica Engleza sa Eurosport -a bolje poznaju kosarku od naseg komentatora. Strasno.
Macvanina su toliko voleli da su cutali dok je izvodio poslednja slobodna bacanja da mu ne bi baksuzirali...Navijali su za nas!

roki

pre 16 godina

Ovo sto su klinci uradili, zavidili su ceo svet. Niko od njih nije ocekivao ni medalju, a oni u finalu bez par povredjenih igraca pobedili neprikosnovene amerikance. Sto je najsmesnije, ja licno pre ovog prvenstva sem za markovica iz hemofarma i keselja iz spanije, nisam cuo ni za jednog igraca od ovih.Nadam se da ce sad timovi u kojima igraju ozbiljnije racunati na njih ako se nazalost vec ovog leta ne rasprodaju po belom svetu. Ovakvi talenti zajedno sa onima iz gorice, ima da nam donesu pregrst medalja. A sto se tice ovih nasih seniora koji su odbili da igraju ove godine u spaniji iz ranoraznih razloga, voleo bi da su gledali ovu utakmicu i da vide sta znaci pobeda ili neka medalja za njih same igrace a i za nase navijace.Pa zar ima lepsi osecaj, nego osvojiti medalju. Nadam se da ovi klinci nece poci stopama nasih starijih kolega i da ce ceniti ove trenutke zauvek. Treneru svaka cast, izvuko je od ove ekipe 150 posto, svaka mu cast, veliki je trener, mogu da pricaju ljudi sta oce, ali malo koji trener ima svetsko i evropsko zlato. Majstori, svaka vam cast i danas je stvoreno barem 5 velikih igraca nase buduce reprezentacije.

Drnda

pre 16 godina

Divno je videti da Srbija, konačno slobodna i svoja, osvaja medalju za medaljom. Nadam se da će uskoro početi da igraju u crvenim (ili crveno plavim) dresovima, a ne u bojama raspalih država.
NAPRED SRBIJA!

Sve je u glavi

pre 16 godina

Amerika 300 miliona,Brazil 190 miliona,Francuska 64 miliona,a Srbija 8 miliona stanovnika.Ako moze u kosarci ovako,sto se lepo ne opametimo i uzdajuci se u svoje snage ne napravimo nesto i u ostalim sferama zivota.Moze se kad se hoce,a ne stalno da kukamo i molimo da nas prime negde...Znate vec gde...I mi mozemo da stvorimo kvalitet,pa ce od nas da traze da ih ucimo,i vec to i cine.

Nemanja-NIS

pre 16 godina

Po meni nas najbolji igrac je Mladen Jeremic,covek nije izlazio iz igre celu utakmicu,strasan igrac,ima sut,ulaz,brzinu,skocnost.Raduljica nije pokazao ni pola od onoga sto zna,ali izgleda da je i ovo bilo dovoljno.Markovicu svaka cast,decko je mnogo jak na lopti.Ovo je nas trio fantastico.Srbijo sa Mladenom u buducnost.
Moko pozovi Mladenaaaaa!!!!

Grobelar

pre 16 godina

Macvan - novi Miloje! Sjajan potencijal, mekana ruka, odlicna ledjna tehnika, jak u skoku... Svaka cast FMP-u na plejadi mladih i supertalentovanih klinaca koje je podario srpskoj kosarci.

mare

pre 16 godina

Jani poziv Moki,
Daj ovim momcima 10 dana odmora a posle na treninge pa u spaniju isto uraditi i sa prvacima evrope do 21 godine mislim da bi se svi oni odazvali da igraju za SRBIJU svaka cast majstori

goran

pre 16 godina

Sve je bilo divno, ali lepse od svega je nacin. Ovi momci i malo starija reprezentacija povratili su najvece blago Srpske kosarke: karakter. To je ono bez cega ni talenat nije nista. Nasim mocima jedno veliko bravo i hvala na radosti koju su nam doneli.

Goran

pre 16 godina

Svaka cast momci,cestitam.Svaka cast i Muti,koji je mozda izvukao iz njih 150% mogucnosti,bravo.Macvan je cini se novi Milojevic,ali nadam se sa mnogo vise entuzijazma kada je reprezentacija u pitanju,bas kakav je sada,a cini se da je i veci potencijal,sigurna ruka,jaci i visi,sve ima da zatvori mesto na cetvorci koje od Tomasevica nikako da resimo.U perspektivi spojiti '87. i ove momke sa par malo starijih (Pavlovic(valjda),Milicic,Krstic,...) i bice to jedna sasvim jaka reprezentacija.Samo ih ne treba prerano "potrositi" i prekopirati Spance i Grke koji forsiraju istu generaciju od juniora i sada prave rezultate.To se trenutno radi sa gen '87.,skoro da nema promena u ekipi vec 4-5 godina.
Jos jednom,bravo momci,bravo sampioni!!!!

Pedja

pre 16 godina

Izadjite ,
na balkone ,
pozdravite ,
SAMPIONE !!!
Za Zlato !!
Za Zemlju !!
Za SRBIJU !!!!!

HVALA VAM DO NEBA.
BRAVO I ZA NAVIJACE U SPENSU.

TO

pre 16 godina

Slobo, kakav si ti strucjak, jedva si cekao da ovih klinci izgube da bi se javio ali izgleda necemo vise nikad te citati hahaha.

Bravo momci, PRVACI SVETA BREEEEE!!!!

Sava Savic

pre 16 godina

Ej bre SRBIJA ! SRBIJAAA !Jel ste videli Mutu kako se raduje a? SRBIJAA ! Sad moze da bude i 300 Celzijusa - ja se preznojio skacuci!E kinci klinci - nade nase !

Cofi

pre 16 godina

Sjajno!Svaka cast!Ej prvaci sveta bre!Cestitke.Mislim da su mladi zasluzili jedan vatreni docek ispred skupstine,imao cetiri selekcije devojke zlato i srebro i momci dva zlata,sve ukupno dakle tri zlata i jedna srebrna medalja!Ako to nije za respekt i poklon onda ne znam sta jeste?I ne zaboravite to je to za sad,jos toga moze da dodje jos ovog leta.Bravo!Bravo za sve nase selekcije!U kosarci imamo jos jako mnogo toga da kazemo i objasnimo drugim timovima kako stvari stoje!Peace! ;)

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje.

Igrac koji ima seniorsku sezonu iza sebe (Markovic) ne sme da pravi nrpotreban peti faul, daleko od kosa i skoro minut i po ostavlja ekipu na cedilu jer bez njega je organizacija igre slaba. Lose je sto nije postigao ni poen a dobro je sto je uvideo da ga nece i usmerio igru na asistencije i odbranu. Jeremic odlican sve do poslednje cetvrtine kada malo ostaje bez daha. Dobro je sto se ne obazire na promasaje nego sutira kada god se nadje u prilici za to. Despotovic nesto malo u odbrani a u napadu neupotrebljiv i plasljiv. Katnic jeste imao trojku, jeste imao jedan dobar ulaz i to je sve. Opet brzo pravi licne, lose organizuje napad (sa njim u igri nam se desava da se ne uputi sut na kos ili se uputi na brzinu neki sekund pre kraja napada). Stojacic odlican, sem slobodnih bacanja i malo srljanja. Jeste mladost, jeste pritisak ali suter njegovog kalibra mora sigurnije da izvodi bacanja. Cakarevic me prijatno iznenadio u I delu, cak bio i vise od igraca zadatka ali je potonuo u II i usao tek pred kraj kada su mnogi usli u problem sa licnim greskama. Veliki borac. Macvan sjajan, borben, malo jos naivno prima rampe ali nikad ne odustaje. Raduljica nista, nije fokusiran na igru, nervozan. Marjanovic malo angazovaniji u skoku u odbrani inace sve drugo ranije receno stoji. Ne ume da se izbori za poziciju u napadu, ne ume da primi loptu, opet je dobio rampu od znatno nizeg igraca. Morace mnogo da se radi sa njim. Radulovic i Cupkovic nisu ni igrali jer je ipak Muta uvideo da to nije kvalitet za finalni mec.

I opet euforija, sve ih voditi na EP u Spaniju? Tako je bilo i pre neki dan kada je '87 uzelo zlato i njih sve voditi na EP u Spaniji? takav smo narod, lako se odluta daleko od realnosti. Realno, samo Markovic ima neku sansu da sada ode na EP ali ne preveliku. Mozda Jeremica pozvati na pripreme kao nagradu i to je to. Macvan ima jos jedno takmicenje ovog leta sa svojom generacijom. Ostali niko (bar za sada).

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Svaka cast juniorima na tituli. Veoma pozrtvovana ekipa, sa jakom odbranom je nadoknadila manjak kvaliteta, ali bez obzira na to, mislim da ce bar 4 momka iz ove ekipe postati reprezentativci A selekcije.
Svih 10 dana sam gledao prvenstvo uzivo, sve utakmice, i evidentno je bilo da smo podizali formu iz utakmice u utakmicu.
Odlicna atmosfera na tribinama, za desetku.
Jos jednom, SVAKA CAST DECO!!!

salavica

pre 16 godina

BRAVO MOMCI, TU STE DA VRATITE OSMEH NA LICA I SUZE U OCIMA KADA B\OPET BUDEMO U VRHU KOSARKE. ZNALA SAM DA ONO NIJE BILO DA SE NE POVRATI.BRAVO. (muza mi zabolela glava u zadnjih 3 minuta, rekla sam da nema potrebe da se brine, ovi mladi osvajaju zlato i ZLATO BI!!!!!!!!!!

BRAVO, BRAVO I OSVAJACIMA EVROPSKOG ZLATA I BRAVO OSVAJACICAMA EVROPSKOG SREBRA.

zii

pre 16 godina

Sad ce da se jave neki likovi iz Crne Gore i da kazu da su svi ovi igraci Srbije ustvari poreklom iz Crne Gore?
Svaka cast nasim momcima na osvojenoj zlatnoj medalji…….

Gazi SRBIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Зналац

pre 16 godina

Моко, бре, искомбинуј од ових момака и оних мало старијих један тим и води их у Шпанију да се кале. Ако не узмемо злато на ОИ следеће године, 2012. сигурно хоћемо. Слаба вајда од ових старијих, све неке сека-персе.

ivanbg

pre 16 godina

Svaka cast momci!Mcvan u prvi tim da zameni Misanovica!!!Muta-odlican izbor da vodi ovu selekciju mislim da je izvukao maximum iz njih!!!Pozdrav za sve-ipak ima nade za nasu kosarku!!

vlada86

pre 16 godina

bravo carevi! Ubili ste ih, sahranili! Opasna igra, samo malo na pocetku zadnje cetvrtine pad koncentracije, ali dobro je!!!!!!! Z-L-A-T-O!!!!!!!!!

Srdja

pre 16 godina

Ovaj Jeremic je fantastican,od Pedje Stojakovica nije se pojavio tako siguran suter,mislim da decko zasluzuje Mokin poziv pogotovo sto seniori nemaju vise ni jednog beka na raspolaganju,mislim da je decko zasluzio poziv za A tim

Debeli

pre 16 godina

Sada Moka treba da pozove, barem Jeremica i Macvana, ako ne i jos nekog.
Markovic- Kad i ako popravi sut bice jedan od najboljih bekova Evrope
Stojacic- Mekana ruka, najbolji u zadnjoj cetvrtini finala. Sve u svemu jako solidan
Katnic- Vrlo racionalan, sve sto sutne pogodi
Radulovic- Najmanji talenat od svih
Jeremic- Sjajan, sjajan. Sve predispozicije ima da vec sada igra za prvi tim.
Cupkovic i Cakarevic po meni najslabije karike reprezentacije.
Raduljica- Mora da igra pametnije, ali sve u svemu jako dobar
Marjanovic- Veliki talenat, uz puno rada moze da bude i odlican igrac
Despotovic- Rodjeni suter, tehnika i kretnja slabija, ali ima vremena
Macvan- NAJBOLJI
Muta- najbolji trener na svetu za ovu kategoriju, pravi motivator.
Sve cestitke
Moko ako imas hrabrosti zovi ih sto vise i iz generacije 87., pa neka sve izgubimo nema veze.

Duka.NS

pre 16 godina

Sve cestitke momcima!!!

Nadam se da ce se ovo "jezgro" sacuvati i nadogradjivati u godinama koje su pred momcima a sve to u/za igru u reprezentativnom dresu Srbije...

Ovo se zove dobar pocetak stvaranja nove, trofejne, reprezentacije!!!

Bane_czHU

pre 16 godina

Bravo majstori!!!Pokazali ste svetu ko je najbolji u svetskoj kosarci!!!Pokazali ste i da nasa kosarka ima svetlu buducnost!!!Bas sam presrecan zbog ovoga velikog uspeha!!!!Idemo u nove pohode!!!!SRBIJA DO TOKIJA!!!!

Nash

pre 16 godina

Tooooooooooo SRBIJO!
Respekt za momke, respekt za Trenera, respekt za publiku!
Hvala vam za radost, borbenost, ljubav prema dresu, mocni ste i ostanite takvi jer vas takve volimo! Dres majke Srbije je svetinja!

Neven

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!

I u Hrvatskoj se plače od sreće zbog vas, svaka čast!!!

Nadam se da su balerine gledale kako se igra za Srbiju!!!

3MAJ

pre 16 godina

Gde su sad svi oni pljuvaci, da li ce neko od njih i dalje biti uporan da nas ubedjuje da ova generacija nije nista posebno?
Bez jednog od najboljih igraca (Keselj) smo postali prvaci sveta! Igrac sa klupe ulazi i hladnokrvno pogadja odlucujuce trojke! Klupa duga, dosta kvalitetnih igraca, nekoliko izuzetnih. Ova selekcija je neverovatno jaka, potpuno zasluzeno su prvaci sveta.
I na kraju, nije tacno da ovde nije bilo igraca ekstra klase. Ko je gledao prenos na Eurosportu, naslusao se pohvala na Macvanov racun. Takvog mladog igraca necete naci na svetu!
Sampioni!!!

TOOOOOOOOO PLAVI

pre 16 godina

TOOOOOOOOOOO
konacno


toooooooooooooo zivote.....


KONACNO DA OPET PLACEM ZBOG REPREZENTACIJE...
INACE SAM IZ SARAJEVA...

JOS SUZE RADOSNICE BRISEM.....hvala vam momci...

ZIVJELI SVI OD REDA....

SRBIJA

pre 16 godina

Боже правде, ти што спасе
од пропасти до сад нас,
чуј и одсад наше гласе
и од сад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!1
Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу
а најјачи српству град.
Нек на српској блиста грани
братске слоге знатан плод,
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Hек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром
Благослови Србу село
поље, њиву, град и дом!
Кад наступе борбе дани
к' победи му води ход
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај
настало је ново доба
Нову срећу, Боже дај!
Отаџбину српску брани
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани2
моли ти се српски род!

djole

pre 16 godina

Kao prvo sve cestitke nasim momcima...Svaka cast,NAJBOLJI SU!!!

A kao drugo, zestoke kritike na publiku i "navijace" u Novom Sadu koji su izvizdali Americke kosarkase...Ljudi onisu klinci,imaju 19 godina, sta su nam oni krivi za ono sto se desava na politickoj sceni!!!Dokazali smo po ko zna koji put da smo stoka i da nam je definitivno sport zestoko uhvatila politika...

SRAM VAS BILO!!!

luk

pre 16 godina

Cestitke mladicima. Nije bas bila neka utakmica. Previse greske. Da nije bilo Macvana i da ameri nisu gresili koliko i mi, ne bi bilo zlata. Najbolja igra se pokazala par minuta u drugoj cetvrtini.

SRBIJA

pre 16 godina

WE ARE THE CHAMPIONS - my Serbs
And we'll keep on fighting
Till the end
WE ARE THE CHAMPIONS
WE ARE THE CHAMPIONS
No time for loosers
'Cause WE ARE THE CHAMPIONS OF THE WORLD!!!!!!!!!!!!!

Vladimir

pre 16 godina

Sjajno, Macvanin faca
pobedili smo i ako smo sve vreme igrali sa 4 igraca u napadu. Koliko sam primetio Bobana Marjanovica su preskakali sve vreme. Sa pravom, mnogo je smotan.
Muta nije vratio Raduljicu, otavio je Marjanovica u igri do kraja?

Krivokapic

pre 16 godina

Заборавих да поздравим Муту легенду. Човек је стварно цар и зна како се побеђује. А што се тиче провалије између Америке и остатка то је била пуста жеља неких коментатора. То су ти набеђени стручњаци.

vlada

pre 16 godina

BRAVO MOMCI. Tako se igra za Srbiju. Fenomenalan uspeh. Muta je posle dve zlatne medalje sa mladjim kategorijama po kozna koji put dokazao da zasluzuje mesto trenera seniorske reprezentacije. Hvala Muto majstore i veliko HVALA za sve.

Nemanja Milisavljevic

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI! ZASLUZILI STE TITULU 100%
Samo jedna ispravka:nije Macvan Milan presekao onu loptu...molim novinare da ne pisu uvek ono sto
komentator kaze :)
Inace Macvan je moj favorit u repki i mislim da je pokazao kako se igra jer igra pametno za razliku od Amerikanaca a i fizicki je izuzetno jak

tanc

pre 16 godina

rade
Juče si napisao:Amerika, pa velika provalija,a onda svi ostali.Moj odgovor neću da ponavljam,samo ću te podsetiti da se sada javiš.

Александар

pre 16 godina

Свака част момцима!!! И по хиљадити пут: ЗАШТО НАШИ КОШАРКАШИ ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА, ДОСТА СА ТОМ БРУКОМ; НИСМО ВИШЕ ЈУГОСЛАВИЈА!!!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA
Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA


...postoje razlozi zbog kojih,nasih kosarkasa svako se boji...

Babin_zub

pre 16 godina

HVALA VAM!!!
A TI Stojakovicu,TI Radmanovicu,TI Pavlovicu,TI Krsticu,TI Vujanicu,pokrijte se ušima po glavi.U Srbiji se bolje ne pojavljujte,jer nema Srbina koji vas nece pljunuti u lice!Sram vas bilo!
A vama klinci,SVAKA ČAST!!!

VladaS

pre 16 godina

Ako hoce bolje i vise neka dovedu par nasih trenera, a najbolje mlade igrace na skolovanje u Cacak, Leskovac, Uzice, Kragujevac, Novi Sad, Vrsac...

Hawke

pre 16 godina

Bravo momci!!!!Svaka cast na pobedi i na zlatnoj medalji.Zasluzili ste.Doduse tek je zavrseno poluvreme ali sam siguran da ste vec pobedili!

TOOOOOOOOO PLAVI

pre 16 godina

TOOOOOOOOOOO
konacno


toooooooooooooo zivote.....


KONACNO DA OPET PLACEM ZBOG REPREZENTACIJE...
INACE SAM IZ SARAJEVA...

JOS SUZE RADOSNICE BRISEM.....hvala vam momci...

ZIVJELI SVI OD REDA....

Kale

pre 16 godina

Bio sam srecan kada smo ga utnuli ono Amerima u Indijanapolisu, ali ovo veceras se neda opisati. Pobediti Amere... to nema cenu.
Ovo sto mi imamo to niko nema, bez lazne skromnosti, majke mi !
E moj KSS, ponovicu ono od pre neko vece sto sam rekao, a to je :
UKOLIKO 2012. U LONDONU NE BUDEMO OLIMPIJSKI SAMPIONI, GOSPODO RASFORMIRAJTE SE ODMAH I NIKADA VISE NE GRAVITIRAJTE KAO LEGITIMNO TELO. TOLIKO.
BRAVO MOMCI ( U19, U20, KADETI ), HVALA MAJKAMA KOJE VAS RODISE. Molimo Vas nemojte se izvitoperiti, nego igrajte za zemlju Srbiju koja postoji zbog Vas. Igrajte za Narod, jer vi postojite zbog Nas. Ne zaboravite to nikada.
Bogatsvo se meri prostorom u mozgu, a ne dzakovima para. Kazite mi sta bi svi narodi na svetu dali za ovaj jul mesec da je njihov, koliko je sada nas. Ali to se parama ne kupuje, to majke radjaju, izgleda bez k*rcenja, samo u Srbiji. Boze, stavi svoju milostivu ruku na Mokinu cetu i...... ma nista vise. Ziveli!!!

Sve je u glavi

pre 16 godina

Amerika 300 miliona,Brazil 190 miliona,Francuska 64 miliona,a Srbija 8 miliona stanovnika.Ako moze u kosarci ovako,sto se lepo ne opametimo i uzdajuci se u svoje snage ne napravimo nesto i u ostalim sferama zivota.Moze se kad se hoce,a ne stalno da kukamo i molimo da nas prime negde...Znate vec gde...I mi mozemo da stvorimo kvalitet,pa ce od nas da traze da ih ucimo,i vec to i cine.

Александар

pre 16 godina

Свака част момцима!!! И по хиљадити пут: ЗАШТО НАШИ КОШАРКАШИ ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА, ДОСТА СА ТОМ БРУКОМ; НИСМО ВИШЕ ЈУГОСЛАВИЈА!!!

SRBIJA

pre 16 godina

Боже правде, ти што спасе
од пропасти до сад нас,
чуј и одсад наше гласе
и од сад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!1
Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу
а најјачи српству град.
Нек на српској блиста грани
братске слоге знатан плод,
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Hек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром
Благослови Србу село
поље, њиву, град и дом!
Кад наступе борбе дани
к' победи му води ход
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај
настало је ново доба
Нову срећу, Боже дај!
Отаџбину српску брани
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани2
моли ти се српски род!

djole

pre 16 godina

Kao prvo sve cestitke nasim momcima...Svaka cast,NAJBOLJI SU!!!

A kao drugo, zestoke kritike na publiku i "navijace" u Novom Sadu koji su izvizdali Americke kosarkase...Ljudi onisu klinci,imaju 19 godina, sta su nam oni krivi za ono sto se desava na politickoj sceni!!!Dokazali smo po ko zna koji put da smo stoka i da nam je definitivno sport zestoko uhvatila politika...

SRAM VAS BILO!!!

Babin_zub

pre 16 godina

HVALA VAM!!!
A TI Stojakovicu,TI Radmanovicu,TI Pavlovicu,TI Krsticu,TI Vujanicu,pokrijte se ušima po glavi.U Srbiji se bolje ne pojavljujte,jer nema Srbina koji vas nece pljunuti u lice!Sram vas bilo!
A vama klinci,SVAKA ČAST!!!

Vladimir

pre 16 godina

Jos jedanput sve cestitke igracima, bice bolji i od Divceve generacije...
Ja sam utakmicu pratio preko Eurosport2 jer je nas komentator bio previse anemican.
Dvojica Engleza sa Eurosport -a bolje poznaju kosarku od naseg komentatora. Strasno.
Macvanina su toliko voleli da su cutali dok je izvodio poslednja slobodna bacanja da mu ne bi baksuzirali...Navijali su za nas!

tanc

pre 16 godina

rade
Juče si napisao:Amerika, pa velika provalija,a onda svi ostali.Moj odgovor neću da ponavljam,samo ću te podsetiti da se sada javiš.

Neven

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!

I u Hrvatskoj se plače od sreće zbog vas, svaka čast!!!

Nadam se da su balerine gledale kako se igra za Srbiju!!!

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Ljudi, pustimo slobu na miru, verujem da se i on sad raduje ko mi i hvala mu sto ovako "izbaksuzira" klince pa su sve redom razbili!!!:-)))
Ovaj uspeh je mozda veci i od onog i Bormija, pre svega sto smo tad bili 6 drzava, a sad samo jedna i tadashnja liga, bas u to vreme je bila jaka kao sad evroliga!! znaci, tad se imalo gde i od koga da se uci...i ta ista generacija je harala 15 godina u seniorskoj konkurenciji!!!
Mozda ce neko da kaze: isle ih trojke..pa i to treba neko da pogodi! i sale je ubio litvance '95 trojkama!!!
Mozda su centri prespori, slabo se krecu...pa i Divac sa 19 nije znao ni da hoda, a znamo ko je bio Divac!!!
i na kraju-Macvan!!!
Decko je cudo... ima samo 18, a igra ko da je prevalio 10 ovakoh finala!!!
Divcu se ruka zatresla u Indianopolisu, Topicu u Atini ...ali njemu NE!!!
Samo napred momci...al stvarno ste najbolji!!!!

zii

pre 16 godina

Sad ce da se jave neki likovi iz Crne Gore i da kazu da su svi ovi igraci Srbije ustvari poreklom iz Crne Gore?
Svaka cast nasim momcima na osvojenoj zlatnoj medalji…….

Gazi SRBIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

moreplovac

pre 16 godina

@Vladimir
Macvanin je dobar igrac, ali stvarno nije faca :).
A Raduljica nije vise imao sta da trazi u igri, to je bilo jasno i Nikolicu, napravio bi odmah i 5. licnu gresku, tako da je ostavio ekipu sa Marjanovicem, bar da se naviknu na njega(tj. uigraju sa njim :)).

Svaka cast Nikolicu jer da se ne lazemo momci tesko da imaju kvalitet za najbolju ekipu na svetu...
IPAK, svaka cast njima, oni su ti koji su igrali, i hvala im jer su dali svoj maksimum (upravo to ih je i dovelo do samog vrha)i nisu dozvolili amerikancima da urade ono sto smo mi njima u Indijanapolisu..:)!!

Bravo momci, bravo Macvanin :) , bravo Muto! I bravo Stojacicu, jer da te nije bilo na kraju, kad su skoro svi stali, pitanje kako bi se ovo zavrsilo..

E da, i za sve one, ako ih bude bilo(koji citaju ili pisu komentare) koji su na neprijatan nacin proziveli zvizdanje amerikancima, i skandiranje: "Kosovo je srce srbije!" ... neka im ne bude zao i neka ne tupe svojim komentarima o tome, jer se u ovom slucaju ne radi ni o politici, a ni primitivizmu...
ovi momci su veceras igrali za naicionalni tim drzave ciji deo pokusavaju da otcepe i to bez trunke srama...
tako da
BRAVO I NAVIJACI!!!

Zivela Srbija!

mrmot021

pre 16 godina

Na mene licno je pored odlicne igre nasih momaka koji su ostavili srce na terenu, najjaci utisak ostavio gest mladog Macvana tokom dodele medalja. Dok je americka reprezentacija dobijala medalje, nasa vrla patriotska publika ih je nadasve sportski pozdravljala salvama zvizduka. E tu se Macvan okrenuo ka tribinama i gestikulacijom zatrazio od publike da smanje dozivljaj sa zvizdanjem i da pozdrave aplauzom momke koji su dosli da igraju basket i koji imaju veze sa Busom, Kosovom, bombardovanjem, nepravednim i nicim izazvanim sankcijama i ostalim plodovima americke spoljne politike, taman kolko i moja pokojna prababa. Sta drugo reci nego
svaka cast mali, ne znam da li si punoletan ali svakako imas neko zrno soli u glavi a i srce ti je na mestu. Boris se kao lav na terenu, ali postujes protivnika i ponasas se dostojanstveno u pobedi, sto je odlika svakog pravog sportiste (za razliku od samoprozvanih "patriota" kojima je primitivizam zvani zvizdanje tudjoj himni, bila ona americka ili jermenska vrhunski izliv rodoljublja). Mislite o tome.

Kruno_ZG

pre 16 godina

Svaka cast. Stoji neumitno da ste najbolja kosarkaska nacija trenutno u mladim kategorijama. Ne moze mi se oteti dojam da i dalje gajite skolu ex Juge, a ona je nadasve uvek donosila trofeje. Kod nas se moze konstatirati sa zaljenjem da smo tu skolu sto se tice kosarke prerano nesretno ugasili. Gust mi je bilo gledati igrace na pobednickom podijumu koji govore jezik koji i ja razumem. Pa , Slaveni smo, ne! Srecno i ubuduce !
Nadam se da ce i nasi kosarkasi nauciti kako se bori i osvaja najsjajnije odlicje !!!
Srdacan pozdrav iz Zagreba!

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Ovako je 13. jula pisao SLoba:

Ako je ovo buducnost nase kosarke onda nam se lose pise.Dvadeset razlike protiv jedne ekipe koje bi juniori FMP dobili barem sa trideset razlike.Nemamo sutere i mislim da se na tome u Srbiji slabo radi. Protiv zone nemamo resenja. Lopta kruzi i trosi se vreme.Potpuno bez ideje.Tako je juce bilo i protiv Kine.Marjanovic bezbroj puta zicer promasuje.Slobodna bacanja i juce i danas katastrofa.Gledao sam preko Eurosporta Australiju i Francusku. Veoma ozbiljne ekipe. Ako nemamo bolje juniore od ovih onda je to katastrofa
(sloba, 13. jul 2007 20:36)

No comment!

Vuk

pre 16 godina

@Aleksandar

Ne bih se slozio da se nasa reprezentacija brukala u plavim dresovima. Naprotiv, ta je boja krasila nase dresove na putu ka 4 svetska zlata i nebrojenom broju medalja na raznim drugim takmicenjima. To sto nam reprezentacija trenutno nema te rezultate, za to nisu odgovorni dresovi, vec nedostatak tima obzirom da su nam najbolji igraci sve drugo, samo ne tim.

A propo toga, cudi me kako je moguce da pored takvog rasula u A timu, imamo svetske (u19) i evropske (u20) sampione! Potpuni paradoks, ali tako je...

Sto se samog sampionata tice, svaka cast Muti Nikolicu. Uspeo je da napravi tim koji je fantasticno odigrao odbranu, time i osvojio turnir na kraju. U finalu-Ameri. Prava ekipa za dokazati od cega si. Sistemski gledano, oni imaju princip koji igraju i na -20 i na +40. Snagom i skokom ruse sve ostale koncepcije. Uz takticku potkovanost, koja proizilazi iz samog sistema i prljavu odbranu. I uz sve to, arbitri iz Kanade i Brazila u finalu. E moja Evropo, ali cini se da je to malo peckanje zbog Uleba, koju je namerno izrezirala Fiba. Znaci, pre utakmice su sve kockice na papiru bile na strani SAD. Ipak, utakmica traje 40, a ne 20 minuta koliko su igrali Ameri. Nasi su se klinci mucili sa zonom citavo 2. poluvreme (a bogami i 2 minuta pred kraj 1. poluvremena, kada su Ameri shvatili da ako zele pobedu moraju da odigraju ozbiljno). Ali, presudilo je to sto se igralo kod nas i sto su momci zaista ostavili srce na terenu citavih 40 min. Dobra je to lekcija za buducnost i za sve nase selekcije. Od igraca, Jeremic konstantan. Vec je formiran igrac, suter, prava dvojka. Nadam se da ce mu u FMP naci prostora za napredak. Macvan sjajan. Na kraju i MVP celog turnira. Jako stabilan igrac. Iz ove ekipe, jedini vec sada spreman za A tim (pogotovu sto smo pod kosem deficitarni. Igrom me podseca na Milojevica, samo je visi i mislim tehnicki potkovaniji). Markovic sjajan kradljivac i dobar asistent, ali mora MNOGO da radi na realizaciji (poentiranju) ako misli da bude 2. plej A tima u buducnosti (1. je apsolutno Teodosic). Marjanovic dosta pokretan za 221cm. Ne napraviti od njega barem NBA centra bi bilo arcenje resursa i jako neodgovorno. Stojacic-igrac sa m.dima! Sutirati onakve trojke kad Ameri kidaju, ne moze to svako. Cini mi se igrac sa najvecim potencijalom u ovoj selekciji, ali morace mnogo da radi. Raduljica odlican centar. Despotovic asistent. Radulovic brz i prodoran. Odlican u odbrani. Prvoligaski igrac u buducnosti, za reprezentaciju-morace jos mnogo da radi. Cakarevic zanimljiv. Keselj povredjen. Cupkovic i Katnic daleko od reprezentativnog kalibra.

Za kraj, uz cestitke, jedna napomena. Ponovo je nad snagom trijumfovala tehnicko-takticka potkovanost. Znaci da um uvek vise znaci od materijalne dobiti, stoga razmislite malo o samoj igri, o dokazivanju samom sebi, a malo manje o tome kako da zaradite pare...

Pozz

SRBIJA

pre 16 godina

WE ARE THE CHAMPIONS - my Serbs
And we'll keep on fighting
Till the end
WE ARE THE CHAMPIONS
WE ARE THE CHAMPIONS
No time for loosers
'Cause WE ARE THE CHAMPIONS OF THE WORLD!!!!!!!!!!!!!

Krivokapic

pre 16 godina

Заборавих да поздравим Муту легенду. Човек је стварно цар и зна како се побеђује. А што се тиче провалије између Америке и остатка то је била пуста жеља неких коментатора. То су ти набеђени стручњаци.

Gost

pre 16 godina

@djole

Prvo i prvo nisu izvizdani americki klinci vec zemlja koju su oni prestavljali. A zemlja je zasluzila da bude izvizdana i ne zvizdimo joj samo mi vec i mnogi drugi.

I mani se komunistickih i nekih drugih fraza da sport i politika ne idu zajedno, jer da je tako kako ti kazes UEFA bi kaznila i onog prepotentnog engleskog klinca koji "zna ko su i odakle su oni" zbog izrazavanje nacionalne mrznje isto tako ako ne i vise od kazne na koju se ta ista institucija zalila zbog vredjanja nekih engleskih igraca od strae nasih navijaca, jer ono je igrac a ovo navijac. Ipak igrac dobija platu a navijac placa ali ne da bi ga tamo neki prepotentni klinac vredjao.

Samo da dodam ne podrzavam nikakvu rasnu, nacionalnu, versku... netrpeljivost.
Ali "svetski policajci" moraju da znaju kakvo misljenje imamo o njima zbog njihovog kaubojskog ponasanja narocito u nasem slucaju.

Ovo tvoje lici mi na ono hriscansko okreni i drugi obraz, ali i sam Isus kada su ga udarili pitao je zasto me udari, onom recenicom (okreni obraz) je verovatno mislio na nesto sasvim drugo.

nn

pre 16 godina

@SVI KOJI INSISTIRAJU NA CRVENIM DRESOVIMA

A što malo ne prekinete da davite. Kakve veze ima boja državne zastave sa bojom dresova nacionalnog tima? Možda je uobičajeno, ali svakako nije obavezno.

Gde je narandžasta boja na zastavi Holandije, azurno plava na zastavi Italije, zelena na zastavi Nemačke, crna na zastavi Novog Zelanda...

Da li treba navesti još primera. Ostavite nacionalne selekcije da izaberu boju po njihovom nahođenju i ukusu. I navijajte ili nenavijajte za tim a ne za boju.

Mario

pre 16 godina

Neko je napisao da je sramota što su je američka reprezentacija izviždana. Ja se ne bih složio. Oni predstavljaju zemlju koja je nama i svetu uopšte nanela mnogo zla i iako su oni kao pojedinci i kao tim bili skroz korektni zaslužili su zvižduke jer oni na ovom turniru pre svega predstavljaju svoju zemlju. Trebao si videti kako je japanska odbojkaška reprezentacija dočekana u istoj toj krcatoj hali. Svakome po zasluzi. Takva razlika treba da postoji i da bi oni koji se ponašaju bahato prema nama znali da im to ni u jednom trenutku nećemo zaboraviti, a pre svega da bi oni koji nam pomažu znali da znamo to da cenimo.

Sad sam se setio koliko su mi glupo izgledali Japanci (mladi) koji su se na SP u svojoj zemlji toliko ložili na USA da je mene bilo sramota umesto njih (ne mogu ni da zamislim kao su se osećale njihove deke i bake kad su to gledali), a ovi su im bez ikakve griže savesti zveknuli 2 atomske pre 60-ak godina. Neke stvari ipak ne treba zaboraviti.

3MAJ

pre 16 godina

Gde su sad svi oni pljuvaci, da li ce neko od njih i dalje biti uporan da nas ubedjuje da ova generacija nije nista posebno?
Bez jednog od najboljih igraca (Keselj) smo postali prvaci sveta! Igrac sa klupe ulazi i hladnokrvno pogadja odlucujuce trojke! Klupa duga, dosta kvalitetnih igraca, nekoliko izuzetnih. Ova selekcija je neverovatno jaka, potpuno zasluzeno su prvaci sveta.
I na kraju, nije tacno da ovde nije bilo igraca ekstra klase. Ko je gledao prenos na Eurosportu, naslusao se pohvala na Macvanov racun. Takvog mladog igraca necete naci na svetu!
Sampioni!!!

Bane_czHU

pre 16 godina

Bravo majstori!!!Pokazali ste svetu ko je najbolji u svetskoj kosarci!!!Pokazali ste i da nasa kosarka ima svetlu buducnost!!!Bas sam presrecan zbog ovoga velikog uspeha!!!!Idemo u nove pohode!!!!SRBIJA DO TOKIJA!!!!

plavi

pre 16 godina

Zasto se uvek nadje neki lik kome smeta boja dresova? PLAVA boja je bila boja dresova jugoslovenske reprezentacije i prije 2.svetskog rata. A svi vi veliki patriote bi trebali da znate zasto bas plava boja! To je bila boja srpske vojske (pa ne zove se "plava grobnica" plavom tek tako! - ali verovatno ionako ne znate o cemu pricam :( ) Sramite se zbog nepoznavanja vlastite istorije!

Sava Savic

pre 16 godina

Ej bre SRBIJA ! SRBIJAAA !Jel ste videli Mutu kako se raduje a? SRBIJAA ! Sad moze da bude i 300 Celzijusa - ja se preznojio skacuci!E kinci klinci - nade nase !

Sone Zvornik

pre 16 godina

Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA
Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA


...postoje razlozi zbog kojih,nasih kosarkasa svako se boji...

Wild Wild West

pre 16 godina

Ceo zapad SPENSA klice:BRAVO,MUTO,POBEDNICE!!!Briga nas za dres i boju,VOLIM SAMO ZEMLJU SVOJU!!!Za Amere,optimiste:Bez crnaca nista niste!Najaci ste vi na svetu,ali niste na parketu!Razbio vas MACVAN MICA,bolji je od Gurovica!!! SAMPIONI!SAMPIONI!SAMPIONI!

Kale

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174
Bravo care, da je vise takvih misljenja na Balkanu, on ( Balkan ) bi bio institucija za EU i svi bi ovamo hrlili da se napoje duhovno i intelektualno, a ne bi mi slepo i besomucno leteli gore, a u stvari i ne znamo sta je EU.
P.S. Nadam se da ce te obradovati i tvoja rerezentacija u kosarci, a do tada uzivaj sa nama, jer si iskren i cist covek, proste Slovenske duse!
Ziveli!

Nikola

pre 16 godina

Igraci do 19 sampioni sveta, igraci do 20 sampioni evrope.... e jaka nam vajda od ovoga kad ce svi da otkazu igranje za seniorsku reprezentaciju zbog:
Potpisivanja ugovora
Nedovoljnog odmora
Nerazumevanja sa selektorom
Kosarkaskih kampova
Mora da igra letnju ligu u NBA
Itd...
Momci samo nemojte da se iskvarite i zaboravite na seniorsku reprezentaciju kad odete svi u vece klubove, i setite se koliko vam je znacilo kad ste sa 12 - 13 godina gledali nase seniore kako osvajaju evropsko i svetsko zlato. Momci ucinite isto zadovoljstvo buducim generacijama i celoj naciji. Uz vas smo.

pera

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko poznavalaca kosarke ima u Srbiji. Alo bre ljudi pa proceniti ko je talenat a ko ne nije bas tako lako. Pa to bre rade timovi ljudi kojima je kosarka posao, pa i oni pogrese. Jedan Aca Nikolic je proglasio Nesterovica netalentovanim pa je decko otisao u Sloveniju. U ostalom ko je talentovaniji Macvan ili Divac, Jeremic ili Danilovic uopste nije bitno. Kosarka je timska igra, kosarkaska reprezentacija je tim kao svaki drugi, neko mora da igra odbranu, neko da dodaje, neko da bije a neko da daje koseve. Da moze 12 talenata pa ih skupis bez ikakvog koncepta ameri bi bili stalno prvi. Pa Zdovc je igrao u reprezentaciji samo zato sto je trcao ko konj i mogao da sacuva kog hoces i to tako jos od kadetskih dana. Ovi momci ocigledno imaju dobru atmosferu, znaci zadrziz kostur ekipe ubacis jos malo od starijih koji su uzeli Evropsku titulu u Italiji i imas zlato 2012 u Londonu.
Muti i momcima svaka cast.

Drnda

pre 16 godina

Divno je videti da Srbija, konačno slobodna i svoja, osvaja medalju za medaljom. Nadam se da će uskoro početi da igraju u crvenim (ili crveno plavim) dresovima, a ne u bojama raspalih država.
NAPRED SRBIJA!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje.

Igrac koji ima seniorsku sezonu iza sebe (Markovic) ne sme da pravi nrpotreban peti faul, daleko od kosa i skoro minut i po ostavlja ekipu na cedilu jer bez njega je organizacija igre slaba. Lose je sto nije postigao ni poen a dobro je sto je uvideo da ga nece i usmerio igru na asistencije i odbranu. Jeremic odlican sve do poslednje cetvrtine kada malo ostaje bez daha. Dobro je sto se ne obazire na promasaje nego sutira kada god se nadje u prilici za to. Despotovic nesto malo u odbrani a u napadu neupotrebljiv i plasljiv. Katnic jeste imao trojku, jeste imao jedan dobar ulaz i to je sve. Opet brzo pravi licne, lose organizuje napad (sa njim u igri nam se desava da se ne uputi sut na kos ili se uputi na brzinu neki sekund pre kraja napada). Stojacic odlican, sem slobodnih bacanja i malo srljanja. Jeste mladost, jeste pritisak ali suter njegovog kalibra mora sigurnije da izvodi bacanja. Cakarevic me prijatno iznenadio u I delu, cak bio i vise od igraca zadatka ali je potonuo u II i usao tek pred kraj kada su mnogi usli u problem sa licnim greskama. Veliki borac. Macvan sjajan, borben, malo jos naivno prima rampe ali nikad ne odustaje. Raduljica nista, nije fokusiran na igru, nervozan. Marjanovic malo angazovaniji u skoku u odbrani inace sve drugo ranije receno stoji. Ne ume da se izbori za poziciju u napadu, ne ume da primi loptu, opet je dobio rampu od znatno nizeg igraca. Morace mnogo da se radi sa njim. Radulovic i Cupkovic nisu ni igrali jer je ipak Muta uvideo da to nije kvalitet za finalni mec.

I opet euforija, sve ih voditi na EP u Spaniju? Tako je bilo i pre neki dan kada je '87 uzelo zlato i njih sve voditi na EP u Spaniji? takav smo narod, lako se odluta daleko od realnosti. Realno, samo Markovic ima neku sansu da sada ode na EP ali ne preveliku. Mozda Jeremica pozvati na pripreme kao nagradu i to je to. Macvan ima jos jedno takmicenje ovog leta sa svojom generacijom. Ostali niko (bar za sada).

Nash

pre 16 godina

Tooooooooooo SRBIJO!
Respekt za momke, respekt za Trenera, respekt za publiku!
Hvala vam za radost, borbenost, ljubav prema dresu, mocni ste i ostanite takvi jer vas takve volimo! Dres majke Srbije je svetinja!

Зналац

pre 16 godina

Моко, бре, искомбинуј од ових момака и оних мало старијих један тим и води их у Шпанију да се кале. Ако не узмемо злато на ОИ следеће године, 2012. сигурно хоћемо. Слаба вајда од ових старијих, све неке сека-персе.

R.U.M.A.

pre 16 godina

Neke od najstarijih Srpskih zastava su bile plave i zato nemojte se loziti da to nije nasa boja.To je isto nasa boja kao i crvena ili bela,a svoje komplekse negde drugde ispoljavajte.

Svaka cast SRBI!

roki

pre 16 godina

Ovo sto su klinci uradili, zavidili su ceo svet. Niko od njih nije ocekivao ni medalju, a oni u finalu bez par povredjenih igraca pobedili neprikosnovene amerikance. Sto je najsmesnije, ja licno pre ovog prvenstva sem za markovica iz hemofarma i keselja iz spanije, nisam cuo ni za jednog igraca od ovih.Nadam se da ce sad timovi u kojima igraju ozbiljnije racunati na njih ako se nazalost vec ovog leta ne rasprodaju po belom svetu. Ovakvi talenti zajedno sa onima iz gorice, ima da nam donesu pregrst medalja. A sto se tice ovih nasih seniora koji su odbili da igraju ove godine u spaniji iz ranoraznih razloga, voleo bi da su gledali ovu utakmicu i da vide sta znaci pobeda ili neka medalja za njih same igrace a i za nase navijace.Pa zar ima lepsi osecaj, nego osvojiti medalju. Nadam se da ovi klinci nece poci stopama nasih starijih kolega i da ce ceniti ove trenutke zauvek. Treneru svaka cast, izvuko je od ove ekipe 150 posto, svaka mu cast, veliki je trener, mogu da pricaju ljudi sta oce, ali malo koji trener ima svetsko i evropsko zlato. Majstori, svaka vam cast i danas je stvoreno barem 5 velikih igraca nase buduce reprezentacije.

Pedja

pre 16 godina

Izadjite ,
na balkone ,
pozdravite ,
SAMPIONE !!!
Za Zlato !!
Za Zemlju !!
Za SRBIJU !!!!!

HVALA VAM DO NEBA.
BRAVO I ZA NAVIJACE U SPENSU.

goran

pre 16 godina

Sve je bilo divno, ali lepse od svega je nacin. Ovi momci i malo starija reprezentacija povratili su najvece blago Srpske kosarke: karakter. To je ono bez cega ni talenat nije nista. Nasim mocima jedno veliko bravo i hvala na radosti koju su nam doneli.

Boban

pre 16 godina

Bravo! Sve čestitke momcima na čelu sa "Mutom" gospodinom Nikolićem.
Snim ceremonije proglašanja treba poslati KS Italije i Slovenije. Možda nešto shvate.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Uvek nekome nije dosta i nije dovoljno od Srbije ni kada postane svetski prvak. Da li da sacekamo da se pojavi jos neka civilizacija iz ovog naseg univezuma pa i da i njih pobedimo. Da li bi onda bili ti isti zadovoljni .
Nasim momcima SVE NAJSRDACNIJE CESTITKE OVOG SVETA ciji prvaci su postali.

Za " plavoga". poluznanje je gore od ne-znanja. "Plava gronica" se tako zove zbog boje mora !!!

VladaNS

pre 16 godina

Sto se tiče zviždanja i nepoštovanja američke reprezentacije od strane NAS...ne podržavam zviždanje za vreme himne ali ni to nisu više deca već mladi ljudi koji u ovom uzrastu počinju da razmišljaju svojom glavom.pa neka se malo zapitaju zašto ih kao naciju tamo negde izvižde i izprozivaju.BRAVO MOMCI!!!This is moonwalk:)

DDT

pre 16 godina

Molio bih vas samo da u ovoj euforiji ipak NE LUPATE! Američki tim je sastavljen od srednjoškolaca - crnaca koji su uglavnom odrasli u getoima i najsiromašnijim predgradjima kojekakvih Čikaga, Los Andjelesa, Filadelfija...
ONI su bili na terenu, a NE neki Buš ili Madelin Olbrajt! A ONI imaju pojma o NATO paktu i Kosovu koliko i vi o gradjanskom ratu u Americi 1863-1865.
kako vas bre nije stid da se toj deci rugate, da im zviždite na tu jedinu himnu koju imaju (nisu je oni svakako birali)? I onda još da to kao opravdavate nekim teorijama kako se, tobože, nije zviždalo igračima, nego "američkoj spoljnoj politici"!
Koji moronluk!
Što ne ode neko od vas pametnih (i mržnjom zadojenih) da objasni ovim američkim klincima, "čemu" se to zapravo zviždalo u Spensu?
E, moje srpske patriote...Ako vi to ne možete u svojim balkanoidnim glavama da razlučite - onda, svaka vam čast. Šta drugo da vam vam kažem...

paja

pre 16 godina

Svaka cast,tako se igra. Ja vise ne navijam za seniore ali mi pored ovakvih mladih i ne trebaju. Svima svaka cast treba im organizovati nako slavlje npr. ispred skupstine.
btw, Jeremic u PARTIZAN

Cofi

pre 16 godina

Sjajno!Svaka cast!Ej prvaci sveta bre!Cestitke.Mislim da su mladi zasluzili jedan vatreni docek ispred skupstine,imao cetiri selekcije devojke zlato i srebro i momci dva zlata,sve ukupno dakle tri zlata i jedna srebrna medalja!Ako to nije za respekt i poklon onda ne znam sta jeste?I ne zaboravite to je to za sad,jos toga moze da dodje jos ovog leta.Bravo!Bravo za sve nase selekcije!U kosarci imamo jos jako mnogo toga da kazemo i objasnimo drugim timovima kako stvari stoje!Peace! ;)

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Svaka cast juniorima na tituli. Veoma pozrtvovana ekipa, sa jakom odbranom je nadoknadila manjak kvaliteta, ali bez obzira na to, mislim da ce bar 4 momka iz ove ekipe postati reprezentativci A selekcije.
Svih 10 dana sam gledao prvenstvo uzivo, sve utakmice, i evidentno je bilo da smo podizali formu iz utakmice u utakmicu.
Odlicna atmosfera na tribinama, za desetku.
Jos jednom, SVAKA CAST DECO!!!

Зналац

pre 16 godina

@Плави

Не баљезгај. "Плава гробница" је плава јер су ти српски јунаци били сахрањени у мору. Јадна је та школа у коју си ти ишао. Нећемо плаве дресове. Ђурковићу, марш са места председника СОК-а.

predragPG

pre 16 godina

Svako normalan u CG pozdravlja ogroman uspjeh srpske juniorske kosarke.
Hajde, pa da se vratite tamo gdje je vazda bilo mjesto basketu sa ovih prostora.
CESTITAMO!!!

Debeli

pre 16 godina

Sada Moka treba da pozove, barem Jeremica i Macvana, ako ne i jos nekog.
Markovic- Kad i ako popravi sut bice jedan od najboljih bekova Evrope
Stojacic- Mekana ruka, najbolji u zadnjoj cetvrtini finala. Sve u svemu jako solidan
Katnic- Vrlo racionalan, sve sto sutne pogodi
Radulovic- Najmanji talenat od svih
Jeremic- Sjajan, sjajan. Sve predispozicije ima da vec sada igra za prvi tim.
Cupkovic i Cakarevic po meni najslabije karike reprezentacije.
Raduljica- Mora da igra pametnije, ali sve u svemu jako dobar
Marjanovic- Veliki talenat, uz puno rada moze da bude i odlican igrac
Despotovic- Rodjeni suter, tehnika i kretnja slabija, ali ima vremena
Macvan- NAJBOLJI
Muta- najbolji trener na svetu za ovu kategoriju, pravi motivator.
Sve cestitke
Moko ako imas hrabrosti zovi ih sto vise i iz generacije 87., pa neka sve izgubimo nema veze.

[-_-]_513

pre 16 godina

SERBIA No. 1


A ovi "dobri" kosarkasi kojima je ispod nivoa da igraju za drzavu porucujem da pogledaju dodelu medalja drugom timu,juniorima,kadetima...


Momci su fantasticni!!!

Treba da se miksuju sa drugim timom i eto nam prvog :)

Teodosic,Tepic,Labovic,Jeremic,Macvan,Markovic...


SERBIA!!!!!!!!!

Srdja

pre 16 godina

Ovaj Jeremic je fantastican,od Pedje Stojakovica nije se pojavio tako siguran suter,mislim da decko zasluzuje Mokin poziv pogotovo sto seniori nemaju vise ni jednog beka na raspolaganju,mislim da je decko zasluzio poziv za A tim

Vladimir

pre 16 godina

"Plava Grobnica" se ne zove zbog toga koju boju uniforme su imali srpski vojnici, vec gde su sahranjivani - u moru!
I neko se poziva na istoriju i drzi drugome predavanje ... E koje smo mi blente.

Dani

pre 16 godina

SVAKA ČAST, MAJSTORI!!! Uživao sam u vašoj košarci od prvog dana nadalje, ali znam da nisam jedini. Oni koji ste pratili SP na Eurosportu znate, kako lepe pohvale su od komenmtatora svaki dan dobijali MAČVAN (pre svih), Jeremić, Marković, Raduljica, Kešelj i ostali. Mislim, da smo dobili novu dinastiju za dugoročnu vladavinu u svetskoj košarci. Ove dve generacije (U-20 i U-19) su jednostavno fenomenalne. Nadam se da će Slavnić kao što je najavio lansiratu "bombu" pozivanjem najboljih mladića u seniorsku reprezentaciju. Ja osobno bi posle svega viđenog ovih dana u Španiju odveo sledeću ekipu:
-Jarić, Teodosić, Marković
-Tepić, Kešelj
-Gurović, Jeremić
-Labović, Mačvan, Aleksandrov
-Miličić, Ilić
Pa nek se deca igraju ... Šta deca znaju šta je zlatna medalja!

ozrenko

pre 16 godina

MI PUBLIKA, smo unistili amere, neka se raspitaju kada dodju kuci zasto ih u jednoj maloj zemlji hiljadama kilometara daleko toliko mrze. Bio sam u prvom rede i video sam da su se bas uplasili. E PA NIJE SRBIJA SAKA PIRINCA...

vlada

pre 16 godina

BRAVO MOMCI. Tako se igra za Srbiju. Fenomenalan uspeh. Muta je posle dve zlatne medalje sa mladjim kategorijama po kozna koji put dokazao da zasluzuje mesto trenera seniorske reprezentacije. Hvala Muto majstore i veliko HVALA za sve.

Vladimir

pre 16 godina

Sjajno, Macvanin faca
pobedili smo i ako smo sve vreme igrali sa 4 igraca u napadu. Koliko sam primetio Bobana Marjanovica su preskakali sve vreme. Sa pravom, mnogo je smotan.
Muta nije vratio Raduljicu, otavio je Marjanovica u igri do kraja?

bruno šekarić

pre 16 godina

Generalno, veoma nizak kvalitet košarke na prvenstvu. Ekipe u ovom uzrastu iz Evrope i Amerike približavaju se shvatanju sporta Ducija Simonovića koji zagovara sport isklučivo kao rekreaciju, kao sredstvo jačanja tela i pozitivnih ljudskih osobina, a ne kao novo gladijatorstvo.

A mi? Mi se po shvatanju sporta sve više približavamo SSSR-u gde je sport bio daleko više od igre. Sportski uspesi treba da dokažu ideološku ili nacionalnu superiornost. Tako se ponaša država, koja je jedina u regionu uvela nacionalne penzije za sportiste, ali i obični građani koji sport shvataju kao rat i spremni su da za izdajnika proglase svakog sportistu koji u reprezentativnom dresu ostvari manje od očekivanog! A očekivanja su uvek maksimalna!

Cofi

pre 16 godina

Plavi izvini ali lupas gluposti!'Plava grobnica' je plava zato sto su vojnici sahranjivani u moru,otud i ta metafora.Nista licno,pozz.

Лагано

pre 16 godina

Свака част орлови. Није са јавио Слоба, али јесте овај Милосављевић. Нема везе, мора неко и да тугује вечерас, не могу сви да буд весели као прави Срби. С вером у Бога за Краља и Отаџбину. Србијаааааааа.

Stefan Paris

pre 16 godina

Svaka cast gledao sam preko satelita super smo odigrali protiv crnacke ekipe i nadam se da ce seniorska barem pola da uradi od ovoga i jos jednom im cestitam za ZLATO svi u Francuskoj su mi cestitali na ovoj pobedi kazu da smo stvarno bili najjaci.POZDRAV SVIM SRBIMA iz Parisa

Delija Nis

pre 16 godina

@ plavi

"Plava" groznica se odnosi na plavo more, a sigurno ne na plave dresove. Plava boja nikad nije bila boja Srbije, vec samo Jugoslavije. Muka mi je vise od Jugonostalgicara i u KSS-u i u narodu. SFRJ je mrtva, shvatite to vec jednom.
NAPRED CRVENI!

Giga

pre 16 godina

STRASNO!
Pa kakav smo mi to narod.Ja iskreno razumem i ove kvorumase sto stalno potpaljuju vatru i pale po ovim stranicama.
Pa ljudi pogledajte: Jelenu, Anu, NOVAKA, ove mladje do 19, one strije do 20,pa nase mlade fudbalere, mlade kosarkasice......JEB...,KAKVA DECA? I TO NASA SRPSKA DECA(bez obzira igrala u plavim, belim, ili crnim dresovima).Deca koja su se radjala ili pak rasla dok smo mi stariji reci ratovali.
STRASNO!
I u pravu ste treba da smo ne zadovoljni.Posto smo mi bogom dana nacija, iako nas ima samo 8-9 miliona, naspram par milijardi bogatijih.
Strasno!
Deco i imate pravo, cim malo odrastete i dodjete do neke kinte, nemojte vise igrati za Srbiju.Pa na sta bi to licilo: Srbija po deseti put prvak sveta u kosarci, Srbija izgubila finale SP od Brazila, NOVAK br.1 na ATP, Ana i Jelena se svakog ponedeljka menjaju na istom......
Ljudi gde ce Vam dusa?? Pa opet cemo popiti sankcije.Opet ce nas zatvoriti u podrum.
Pozdrav svima njima, a i Vama koji ste objektivni i koji imate razumevanja za nasu decu,koja su opet bolja i od mene a veruj mi i od tebe licno

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Bravo klinci. Vi ste nas ponos.
PS. Koga je iritirao na dodeli medalja veliki guru svih preletaca u Srbiji Vlajko Senic neka preporuci ovaj komentar.

Gost

pre 16 godina

@plavi

Ej, prijatelju pa "plava grobnica" je dobila ime zato sto su lesevi nasih boraca bacani u more, a more se obelezava plavom bojom, to nema nikakve veze sa bojom koju je Srbija u to vreme imala kao dominantnu. A sto se tice boje, normalno je da igramo u crvenim dresovima jer nam je na zastavi prva crvene boja i ne vidim zasto kosarkaska organizacija potencira na ovim dresovima izigravaju drzavu u drzavi. Mislim da je vreme da im neko to kaze, sigurni nisam to ja, ali ovi iz vlade ili sam presednik mislim da im treba to da kaze i da zahteva jer ipak oni prestavljaju Srbiju a ne KSS.

Ja_pa_Ja

pre 16 godina

Nevidjeno!!!!! Srbija populacija oko 8 milki..a Ameri oko 390. Pazi sad, nije basket vaterpolo pa da kazemo Ameri se neloze na ovaj sport. E moj brale, sve je u srcu, ili ti u chuci! :). Samo da se usput okrenem i na temu koja se provlaci ovde vec par dana u vezi boja dresova. Evo linka pa presudite i sami : http://www.qsl.net/4n1fog/ei01.htm. Kao shto vidite u oko 90% Strosrosrpskih grbova za vreme Nemanjica preovladava CRVENA boja! Dosta vishe sa Yu nostalgijama. Zivela Srbija!

ivanbg

pre 16 godina

Svaka cast momci!Mcvan u prvi tim da zameni Misanovica!!!Muta-odlican izbor da vodi ovu selekciju mislim da je izvukao maximum iz njih!!!Pozdrav za sve-ipak ima nade za nasu kosarku!!

mare

pre 16 godina

Jani poziv Moki,
Daj ovim momcima 10 dana odmora a posle na treninge pa u spaniju isto uraditi i sa prvacima evrope do 21 godine mislim da bi se svi oni odazvali da igraju za SRBIJU svaka cast majstori

TO

pre 16 godina

Slobo, kakav si ti strucjak, jedva si cekao da ovih klinci izgube da bi se javio ali izgleda necemo vise nikad te citati hahaha.

Bravo momci, PRVACI SVETA BREEEEE!!!!

salavica

pre 16 godina

BRAVO MOMCI, TU STE DA VRATITE OSMEH NA LICA I SUZE U OCIMA KADA B\OPET BUDEMO U VRHU KOSARKE. ZNALA SAM DA ONO NIJE BILO DA SE NE POVRATI.BRAVO. (muza mi zabolela glava u zadnjih 3 minuta, rekla sam da nema potrebe da se brine, ovi mladi osvajaju zlato i ZLATO BI!!!!!!!!!!

BRAVO, BRAVO I OSVAJACIMA EVROPSKOG ZLATA I BRAVO OSVAJACICAMA EVROPSKOG SREBRA.

Nemanja-NIS

pre 16 godina

Po meni nas najbolji igrac je Mladen Jeremic,covek nije izlazio iz igre celu utakmicu,strasan igrac,ima sut,ulaz,brzinu,skocnost.Raduljica nije pokazao ni pola od onoga sto zna,ali izgleda da je i ovo bilo dovoljno.Markovicu svaka cast,decko je mnogo jak na lopti.Ovo je nas trio fantastico.Srbijo sa Mladenom u buducnost.
Moko pozovi Mladenaaaaa!!!!

Sin Brat Moj

pre 16 godina

Plavi dres nije bruka, znaci zasto je plav, recice ti tata, pitaj ga!! ;)
Cestitam momcima, odigrali su srcem, bas onako kako treba za repku!! :)

Anaksimaneta

pre 16 godina

Momcima svaka čast , a organizatore što pre napolje.
Kako vas nije sramota. Trebalo je da dovedete devojke iz publike da dele medalje. Jedinstvena prilika da prikažemo našu zemlju, a oni ih doveli sa ulice. Mogli ste barem da ih sve isto obučete , ili da izađu u narodnim nošnjama , pa da pokažete ko smo i šta smo. Ovako smo se opet pokazali KO SMO I ŠTA SMO.Doduše nije ovo jedino takmičenje gde se radi s brda s dola. Totalno amaterski , sram da vas bude. Dok su nam ovakvi organizatori , teško ovoj Srbiji.

VukSrbin

pre 16 godina

Srpski Vitezovi: Novak, JELENA, Ana, mladi košarkaši, mlađi košarkaši, mlade košarkašice, odbojkašice, mladi fudbaleri, mlađi fudbaleri, mladi plivači, vaterpolisti...

NEUNIŠTIV GEN...
NAJPLEMENITIJE OD SRPSKOG RODA...
NAJBOLJI AMBASADORI SVOG NARODA...
SVI POLITIČARI ZAJEDNO NISU NI ZA NOKAT JEDNOJ JELENI JANKOVIĆ, SRPSKOM VITEZU...

Deco naša, Vi ste nešto najlepše i najplemenitije... Šta reći, Vi ste cvet Srbije...
Za sve poslednje uspehe Trg ili ulica u centru Beograda!!!

Pogledajte strane kanale, preplavljeni našom decom...

SRBI DOLAZE...
SRPSKI SPORTSKI TEROR SE NASTAVLJA...

Šta bi bilo, da nas je barem ko Francuza... Mislite o tome...

PS. Dominacija u sportu, naročito ako se ima u vidu ekonomska, demografska i politička situacija, jasno stavlja do znanja da SE NEŠTO NE UKLAPA U NAMETANJE GLOBALNOG SHVATANJA DA SU SRBI RUGLO CIVILIZACIJE... PA JOŠ I APLAUZI AMERIKANCIMA SINOĆ... GDE TO IMA?

Mikili

pre 16 godina

Poleteše naša deca, vinuše se u visine i poneše ponosno srpsku zastavu da se vijori na krovu sveta!
Poštovanje mladi ljudi. Poštovanje Nikoliću jer si znao da ih vodiš i maksimalno iskoristiš sve njihove potencijale i bez podrške KSS dokažeš da ta "osporavana generacija" može da se popenje na najviši tron. Tako rade pravi treneri, roditelji i prijatelji.
Još jednom, bravo momci, bravo za one malo starije, bravo za devojke, za Lenđera, za Silađija, Kopasa, Stojanovića, za Novaka, Jelenu, Anu, Janka, Zikija...vaterpoliste, za svu našu decu koja suočena sa raznim nedaćama odrastanja, poleteše visoko i sa sobom poneše malu Srbiju. Ova deca pišu novu istoriju Srbije po celom svetu svojim uspesima i ponašanjem.
Oni vape i mole odrasle (...)samo da ih ostave na miru i, oprostite na izrazu , da već jednom sjašu i kreiranje budućnosti prepuste njima.
Kad ova generacija dođe na vlast, Srbija će biti srećna zemlja jer ovi klinci znaju da samo kvalitetom i radom može da se napreduje a ne ...

Svu sreću ovoga sveta, svoj našoj deci: sportistima, naučnicima, zanatlijama ... gde god da se nađu, nikada da ne zaborave svoju Srbiju i svoje korene, da se pokažu i dokažu jer oni su najlepša Srbija kakva treba i da bude.

Ljubim Vas deco -letite.

P.S. za deo publike - nadam se da se stide

patriot

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174

Druze, svaka ti cast za komentar!!!
Znas sta: kad gledam Balica kako igra rukomet meni srce puca! Kako bi mogo da navijam za nekog drugog.
Veliki pozdrav

Duka.NS

pre 16 godina

Sve cestitke momcima!!!

Nadam se da ce se ovo "jezgro" sacuvati i nadogradjivati u godinama koje su pred momcima a sve to u/za igru u reprezentativnom dresu Srbije...

Ovo se zove dobar pocetak stvaranja nove, trofejne, reprezentacije!!!

Grobelar

pre 16 godina

Macvan - novi Miloje! Sjajan potencijal, mekana ruka, odlicna ledjna tehnika, jak u skoku... Svaka cast FMP-u na plejadi mladih i supertalentovanih klinaca koje je podario srpskoj kosarci.

Keretina novosadska

pre 16 godina

Cestitke kosarkasima i Muti! Amerima sam zvizdao iz sveg srca. Takva im je zemlja danas. Politika uvek udje u sport i tek su nasi sportisti imali da istrpe razna ponizenja i zvizduke. Nece ni malim amerima nista faliti.

Kale

pre 16 godina

@rAMA #218

Brate razumem ja tebe i tvoj zanos, ali bre mnogo zuris i naprecac donosis zakljucke.
1. SSSR nas je podedi 1986. u polufinalu SP, a ne na OI 1988 u Seulu.
2. Tacno je da smo imali 58 sekundi pre kraja 9 razlike, ali nije Divac, pobogu prenosio loptu, vec je napravio korake, u drugom od tri nasa nesrecna napada.
3. Tri trojke smo tad primili: Sabonis iz ocaja, od table, Kurtinaitis iz ocaja posle koraka Divca, i Valters iz ocaja 5 sekundi pre kraja, posle izgubljene lopte prilikom prelaska ( mislim Aco Petrovic ), mada je ta trojka mozda bila i dvojka, ali nikom u tom soku nije bilo do pameti da to i trazi.
4. Tekmu je tada izgubio Kresa Cosic, jer je morao taj zadnji minut uvesti, sva tri pleja i dva beka ( Petrovici ), tadi malo morgen Rusi uradili to sto su uradili, a to se desava jednom u Milenijumu.
5. U pravu si da mladima treba dati sansu, ali mladu meso moze na jakoj vatri i b rzo da pregori, pa ukusa nema.
6. Polako brate imamo sve, godina gore ili dole, nije smak sveta. Bicemo i kao seniori opet EP, SP, a nadam se i IO prvaci, jer sve se zasniva na zakonu sinusoide.
7. Znas onu, kadi su stari bik i junac gledali krdo krava, mali rece: Strcimo dole i po**vimo jednu. Iskusni staronja rece : Ne mali sidjimo polako i po**vimo ih sve. Ne treba zuriti. Pozdrav!

VladaS

pre 16 godina

Ako hoce bolje i vise neka dovedu par nasih trenera, a najbolje mlade igrace na skolovanje u Cacak, Leskovac, Uzice, Kragujevac, Novi Sad, Vrsac...

Nemanja Milisavljevic

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI! ZASLUZILI STE TITULU 100%
Samo jedna ispravka:nije Macvan Milan presekao onu loptu...molim novinare da ne pisu uvek ono sto
komentator kaze :)
Inace Macvan je moj favorit u repki i mislim da je pokazao kako se igra jer igra pametno za razliku od Amerikanaca a i fizicki je izuzetno jak

Mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, sjajno ste igrali celo prvenstvo iako ste imali problema sa povredama. Vi i selekcija do 21 godine ste zadali domaci zadatak seniorima .Ako Moka povede najbolje od vas i od onih koji su se odazvali mozda imamo sanse za het trik u Granadi.

DzoniKG

pre 16 godina

SRBIJAAA!
Bravo carevi,svakog dana u sportskoj rubrici nove pobede srbije,vise im se nezna ni broj.Jeremic i Macvan neverovatni ,Jeremic pogadja uvek kada treba.SRBIJA prvak sveta!!!!

Goran

pre 16 godina

Svaka cast momci,cestitam.Svaka cast i Muti,koji je mozda izvukao iz njih 150% mogucnosti,bravo.Macvan je cini se novi Milojevic,ali nadam se sa mnogo vise entuzijazma kada je reprezentacija u pitanju,bas kakav je sada,a cini se da je i veci potencijal,sigurna ruka,jaci i visi,sve ima da zatvori mesto na cetvorci koje od Tomasevica nikako da resimo.U perspektivi spojiti '87. i ove momke sa par malo starijih (Pavlovic(valjda),Milicic,Krstic,...) i bice to jedna sasvim jaka reprezentacija.Samo ih ne treba prerano "potrositi" i prekopirati Spance i Grke koji forsiraju istu generaciju od juniora i sada prave rezultate.To se trenutno radi sa gen '87.,skoro da nema promena u ekipi vec 4-5 godina.
Jos jednom,bravo momci,bravo sampioni!!!!

Tomas

pre 16 godina

Zasto mnogi trose reci na to sto neki nasi kosarkasi nece da igraju za reprezentaciju? Pa ako oni ne vole svoju zemlju, ni ja se odavno ne interesujem za njih. Ne znam znam ni gde su, ni sta negde tamo rade. Ne postoje!

Slavenko Vasiljevic Francuske

pre 16 godina

Velike Cestitke iz Francuske !
Gde se cela ceta iz ovog grada gde zivim skupljala kod mene i slavimo tu titulu uz pice i muzike!
Do kraja se vatali i uzdisali i na kraju osvojili titula prvaka sveta ovde je ludnica.
Posebno pozdravljav Cakarevic-a i ponosam sam sto sam doveo decka da igra u Francuskom ASVEL. Nema neke statistike ali uvek je bio na prvoj petorci i prljavi posao je odradio kako treba sto je Muta zatrazio od njega.
Jos jedno Velike Cestitke nasim momcima za ZLATO i puno toplih pozdrava iz Francuske.
Zivela S R B I J A !!!!!!!!!

Milovan

pre 16 godina

Dragane BGD, stvarno si neviđeni smarač i negativac! Predstavljaš se kao veliki poznavalac tenisa, a sad si vidim i veliki stručnjak u basketu. Molim te, ostavi ove momke koji su prvi u svetu, ostavi ih tvojih predviđanja o propasti u seniorskoj karijeri. Ne kažem i ja da su to sve novi Divci i Kukoči, ali za neke bih definitivno predvideo blistavu karijeru, ako ne bude iznenađenja. Koji je tvoj problem, čoveče?
I još nešto: neka košarkaši i dalje nose plave dresove, koji su nas u prošlosti PROSLAVILI, a fudbaleri neka nose crvene, jer su obe boje na našoj zastavi i ni jedna nije manje ili više srpska. U većini zemalja na svetu, ili bar na Zapadu se praktikuje da reprezentacije u različitim sportovima imaju različite boje dresova, tako da to ne smeta ni najmanje

Nikola

pre 16 godina

Ove nove generacije su susta suprotnost starim generacijama.Ovi Nasi mladi narastaji(A TU NE MISLIM SAMO NA SPORTISTE) veruju u sebe ,uvek su nasmejani ,puni zivota , vole svoje zemlju i ne stide je se ma gde bili da li kuci ili inostranstvu.Ponosan sam na njih i znam da ovu zemlju ceka lepa buducnost

Mima

pre 16 godina

Utakmica je bila odlicna.
Ruzno je sto smo onako izvizdali Amerikance, klinci dosli, korektno odigrali, izgubili, zasluzili aplauz. I skandiranje za simpanze- kad cemo da se pomirimo sa tim da na svetu zive crnci! Sreca pa se na prenosu nije culo, ali culi su oni, cela hala Spensa i cula je FIBA.
Divac im je posle cestitao, lepo od njega.
Svakako, bravo momci.

Hawke

pre 16 godina

Bravo momci!!!!Svaka cast na pobedi i na zlatnoj medalji.Zasluzili ste.Doduse tek je zavrseno poluvreme ali sam siguran da ste vec pobedili!

vlada86

pre 16 godina

bravo carevi! Ubili ste ih, sahranili! Opasna igra, samo malo na pocetku zadnje cetvrtine pad koncentracije, ali dobro je!!!!!!! Z-L-A-T-O!!!!!!!!!

MladjaKanada

pre 16 godina

Svaka cast momci. Ovo stvarno nije normalno da imamo toliko dobrih mladih kosarkasa. Negde sam procitao da u NCAA ima oko 80 nasih mladih kosarkasa (19-22 godine).
Pozdrav Srbima sirom sveta.

Djole

pre 16 godina

Mislim da su komentari koji se tiču plejmejkera ove ekipe, Katnića i Markovića, preoštri. Igraju najkompleksniju poziciju u košarci i retki su plejmejkeri u Evropi koji se razviju pre 24-25 godine. Kao Katnić je loš zato što se protiv Brazilaca zaleteo između dvojice. Malo je mnogo. Katnić je rezervni plejmejker ove ekipe. Jel neko obratio pažnju na rezervne plejmejkere u drugim ekipama, na šta oni liče. Katnić je u poređenju sa njima suvo zlato. Neka mi neko kaže koliko još plejmejkera ima na ovom prvenstvu (a i šire) koji imaju pozitivan odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Plus dečko ima možda i najbolji procenat šuta u našoj ekipi. Nije talenat kalibra Markovića ali je zato prototip rezervnog pleja. Način na koji je igrao podseća me na igre Saše Obradovića u reprezentaciji. Što se tiče Markovića, jedini problem u njegovoj igri je šut, što i ne mora da bude toliki problem. Mlad je, ima vremena to da ispravi. Ni Kalderon u njegovom uzrastu nije imao šut. Svi ostali elementi u igri fenomenalni. Prodor, tehnika, odbrana. Protiv SAD čuvali su ga po 13cm niži igrači, a on opet ni u jednom trenutku nije imao problema sa prenošenjem lopte, a uspevao je prodorima i da stvara višak. Mislim da je dečko veliki talenat, da će biti sjajan plej, i to plej u pravom smilsu, koji će znati da menja ritam igre, da razigrava i, po potrebi, poentira. Uz Teodosića predstavljaće tandem plejmejkera koji teško ko da će u Evropi da ima. Naravno, pod uslovom da nastavi da radi na sebi.

Oombah

pre 16 godina

Ko je taj Sloba? Kažite mu da se istušira, nije mu ovo inostranstvo pa da može da tako priča o našim orlićima. El ste videli kako su se odmah uhvatili za zastavu i blicali je celoj publici čim su pobedili, jedva su stigli da se pozdrave sa Amerima od slavlja. Tako se predstavlja SRBIJA!!!

ex_1

pre 16 godina

E, secate se one reklame u kojoj Svetislav Pesic kaze: " ma koliko bio jak, ima neko jace" ! e pa mi smo ti jaci, tj. NAJJACI!!!! Zivela, kraljevina SRBIJA!!!!!

luk

pre 16 godina

Cestitke mladicima. Nije bas bila neka utakmica. Previse greske. Da nije bilo Macvana i da ameri nisu gresili koliko i mi, ne bi bilo zlata. Najbolja igra se pokazala par minuta u drugoj cetvrtini.

Sone Zvornik

pre 16 godina

Gospodo i gospodjice,da se malo smirimo,ima jos vremena da nas neko obruka u kosarci,ne bih da baksuziram ali ide PE za seniore u Spaniji.Cast svima ali ako videcemo sta ce uraditi matori tamo.

Sasa

pre 16 godina

Tooo Srbijo! Cestitam vam. Pa mi cemo biti sportska nacija broj 1 :o) Samo napred. Pa mi svaku nedelju imamo nesta da slavimo :o)

Veljko

pre 16 godina

Svaka vam cast, ..., momci, ...., kakva kosharka,..., daj boze da neko od vas zaigra i u Zvezdi. Macvanu svaka cast, mislim da je buduci Paspalj nashe reprezentacije, ..., Stojacic je zaista rasan strelac i uz Jeremica moze ladno da se uporedi sa Djordjevicem i Danilovicem, ..., Markovic je nevidjeni talenat, ali ce morati da poradi na shutu, sve ostalo mu je za cistu desetku, Despotovic nevidjeni osecaj za asistenciju i ostalo ce morati da trenira jer je sirovi talenat, .... , a da ne bi vishe davio samo cu reci da su ostali pokazali zaista da kao cela ekipa imamo ubitacan shut sa spoljnih pozicija i zavidnu brzinu na svim pozicijama kako u napadu tajko i u odbrani, ..., ma ovo je cudo kakvo smo im "bombardovanje" priredili,..., a shto se tice Mutavog, ..., definitivno je dokazao da zna da radi sa neafirmisanim igracima i da od njih stvara shampione,.... ZIVELA SRBIJA

DidierDrogba

pre 16 godina

Ilija Nis
MACVAN=MILOJEVIC
Decko kao da kopira milojevica imaju u potpunosti isto kretanje, magnet su za lopte,macvan sutira 3-ke kao miloje a sto se tice slobodnih bacanja izgleda mi da je macvan prekopirao i pripremu za izvodjenje od milojevica{naravno desna noga ispred leve,lopte pod ruku, izdah i indentican sut)
bas kao miloje.Nadm se da ce i MACVAN da obuce Crno-beli dres.SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!!

Spanac

pre 16 godina

Nemam rijeci. Svaka im cast. Napokon da i ja odgledam u zivo. Cestitke momcima, trenerima i svim Srbima.
Slavite, tako i treba.

Laik

pre 16 godina

Eto kako biva kad se jede kacamak i proja:)
Nego svi ovi nasi klinci kasnije predju na buniku, pa se ponasaju kao i svi seniori...

dule

pre 16 godina

Cestitam momci!
Pratila sam i ovo SVETSKO i predhodno EVROPSKO i svaka cast!Nije srpska kosarka jos umrla samo ovakvi momci mora da igraju.Okanite se ljudi kojima nie stalo

Velika je Srbija!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@lagano

Drugar, ili ne umes da citas ili si jako povrsan. Sta god da je nije dobro, pre svega za tebe. Ni prezime ne mozes da zapamtis a kamoli ono sto sam napisao. Odmah u uvodu sam cestitao momcima i radovao se i nervirao (kada su poceli da sustizu) vise od tebe i tebi slicnih. Nista nije samo crno ili belo vec je uglavnom sivo ...
U dobru se ne ponesi a u zlu se ne ponizi ...
Zakljucak, treba se radovati ali i ukazati na greske i nedostatke ne u cilju omalovazavanja nego u cilju ispravljanja da sutra budu jos bolji i da ne stanu na ovome. Pravi prijatelji su oni koji ukazuju na greske a ne koji "tapsu" po ramenu i govore hvalopojke a prvi bi ih zaskocili kada te slabosti budu svima jasno vidljive i jos iskazane kroz neki neuspeh.

tuta

pre 16 godina

mozda ipak ne bi trebali da menjamo boju dresova neka budemo prepoznatljivi
amerikanci-crni, litvanci-zeleni, rusi-crveni a srbi-prvaci sveta, evrope ...

plavi plavi!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Mnogi mlate o tome da se ovi momci vode na EP (i to svi) a ista takva euforija je bila i pre 10-tak dana sa godistem '87.
Sledece godine je SP U21 gde ce ici '87 i mladji. Eto sastavite 12 igraca koje bi poveli pa onda vidite u koje to igrace stvarno verujete a u koje ne. A onda tih 12 imena pogledajte pa vidite kome bi pruzili priliku u "A" timu.
Evo ja nemam dilemu za 10 imena: Teodosic, Tepic, Markovic, Paunic, Jeremic, Aleksandrov, Dragovic, Keselj, Macvan, Labovic. Za preostala 2 bih stavio u konkurenciju Stimca, Djurkovica i Raduljicu. Kao sto vidite na poziciji "5" smo jako, jako tanki.
I ne budite licimeri. Koliko vas bi zaista mirno i sa razumom gledalo EP u Spaniji ako bi otisli sve klinci i krenuli da gube? Koliko vas bi reklo, neka, ovo je skola, vratice se ubrzo. Zar vec treba otpisati igrace koji su '84-5-6? Ili Krstica? Stavite prst na celo.

Um_caruje

pre 16 godina

@ Kale #75.
Ovaj komentar proslediti svim dnevnim listovima, sportska rubika, kao licni stav, korekntnosti i istine srpskog navijaca. Mada bih dodao da covek i nije samo navijac, ali to je pretpostavka samo moja.
Bravo Kale, ima Srbija na svim mestima prave Ljude, samo se ne mogu iskazati od " strucnjaka ".
P.S. Postovani siroki audiorijume, procitajte komentar jos jednom!Ja ga potpisujem u celosti!

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, свака част!
Почели сте килаво првенство неуиграни, добијали некако на силу. А завршили тимски. Последње три утакмице одиграли као машина. Прави сте колектив, нема шта. Ипак, постоје јунаци. И наравно опет су из ФМП-а. Мачван тачно је да подсећа игром на Милоја. Али он са 19 година игра као Милоје од 27. Не могу се ни замислити границе његовог потенцијала. Други бисер је Јеремић. Интелигенција, шут, улаз, петља. Рођени шампион. Невероватан потенцијал су и Марјановић и Радуљица. Први када добије на маси биће феноменалан. И остали имају шансу да буду сјајни играчи. КСС мора да донесе важну одлуку. Мора да се донесе правилник: један или два неоправдана отказа А репрезентацији и затворити врата репрезентације заувек. Тако ће бити лакше и селектору и играчима. Да се не погађамо као на пијаци и мољакамо размажене звездице. Видеће се врло брзо ко хоће да игра за Србију а ко неће. То је сада утолико лакше јер Теодосић, Тепић, Лабовић, Мачван, Јеремић, Радуљица, Марјановић, Марковић, Александров куцају на врата репрезентације. Потписујем да би ови момци уз неспорне Миличића и Крстића били шампиони Европе за две године а олимпијски шампиони у Лондону за 5 година. Потребно је само мало храбрости да им се пружи шанса.

Sashko

pre 16 godina

Sto se tice boje dresova, potpuno se slazem sa nn - neka igraju i u ljubicastim sa zelenim tufnama i rezedo prugama ako ce i dalje da osvajaju zlato! :-)

Zorz Vea

pre 16 godina

Najlepsa moguca vest u zadnjih mesec dana...SRBIJA PRVAK SVETA!!!Tera coveka na suze i vraca nadu,poklanja nebo tamo gde ljudi ne znaju da nebo postoji...Zivela srpska kosarka,za uvek i do kraja vremena!!!

Svako dobro

DALABU

pre 16 godina

Da Jeremic ne igra za Borac i da svaki dan ne kvasi ruke u Moravi nikada ne bi tako sigurno sutirao za 3-pravi Cacanski bek suter...napravili smo Cvetkovica evo sad i njega.

Mario

pre 16 godina

@DDT

Nisi ti ništa skapirao. Ali očigledno misliš da si mnogo pametan, pa kad tako misliš objasni ti "jadnim crncima iz geta" zašto im Srbi zvižde.

Ja neću i nemam ideju zašto bih im ja to objašnjavao, to valjda samo tebi može da zvuči logično.

rAMA

pre 16 godina

Ja mislim da treba ove momke zajedno sa '87 treba poslati na EP, jer ako se sećate da je Ćosić kad su juniori sa Divcem, Kukočom,Paspaljem Rađom, Đorđevićem pozvani na OI 1988 kad su ga svi zbog toga ismejali, a ovi su uzeli pojačani Draženom i nekolicinom radnika srebro, a mogli su i zlato ali su upravo zbog tog neiskustva ispustili prednost od 9 razlike 50-setak sekundi pre kraja(a tada je napad trajao 30 sekundi) protiv moćnog SSSR-a, a glavni krivac je bio Divac koji je napravio korake prevodeći loptu preko pola, ali zahvaljujući tom iskustvu ta generacija je postala najbolja ikad u istoriji evropske košarke.
Zar ne treba istu tu šansu dati i ovim klincima, sigurno su to više zaslužili od drugih. I zato sledeće godine ako se uopšte kvalifikujemo na OI treba ove klince priključiti četvoricu starijih Krstiću, Miličiću ,Jariću i Stojakoviću (ako se čovek na to udostoji, ali ipak njega sam još nekako i razumeo kad je dosad odbijao, ipak je jedini igrač koji sme da se zahvali reprezentaciji čovek nam je doneo dva zlata, 2003 je ispao kreten kad se pojavio u onoj Vujoševićevskoj reprezentaciji koji ga je nonstop vređao, a ako se sećate te godine baš niko sem njega od poznatijih nije hteo da igra u reprezentaciji, pored toga uvek je u NBA igrao po 40 minuta u sto utakmica u sezoni, za razliku od nekih Radmanovića koji su se umorili od 2,5 minuta na parketu), a od toga Miličić ima tek 22,a Krstić 24 , a osalim Radmanovićima, Rakočevićima, Vujanićima, Milojevićima, i ostalima koji su od naše košarke samo uzimali a ništa dali samo reći ćao.


!!!I SMO NAPRED SRBIJO!!!NAPRED PLAVI!!!

Bagi-delija

pre 16 godina

E,sada ce nas "dragi" predsednik da se izvini Bushu i celom Americkom narodu sto smo se usudili da ih pobedimo u finalu. BRAVO MOMCI!!!!!!

Cofi

pre 16 godina

Hej DDT americki gradjanski rat je bio od 1861 do 1865 godine.I ne postoji mnozina za rec geto na srpskom jeziku,mogao si da napises da su ziveli u getu tih i tih gradova...I voleo bih da je utakmicu pratio gospodin ambasador Majkl Polt,voleo bih da znam da je tako iz sveg srca!

posmatrac iz dalekapo

pre 16 godina

Vrlo cesto pominju ovde "komentatori" nekakvo zvizdanje na americku Himnu ???
Nisam siguran da je to bilo ko cuo u Novom Sadu. To zvizdanje na americku himnu, za koju NIJE postojao razlog da se intonira. Za to su se pobrinuli nasi mladi. Cak tvrdim da NIKO nije u Novom Sada u nedelju uvece zvizdao americkoj Himni. Verujem da medju "nasima" ima amerofila, kao sto ima i rusofila i germanofila i frankofila..., ali to nije razlog da se baca drvlje i kamenje na veoma korektnu i na mahove pozorisnu pobliku u Novom Sadu. Cudi me da niko od tih amerikano- filskih dusebriznika nije primetio da medju tim nevinascima americkim (izmedu 18 i 19 godina ) ima i takvih koji nisu dali ruku kada su im predstavnici organizatora i FIBE dodeljivali srebrene medalje.To je mozda bio fin gest, jer dolazi od nepogresivo fer i sporskih i nadasve objektivnih i maksimalno obavestenih Amerikanaca.

U nadi da ce B92 objaviti ovaj moj komentar kao i sve do sada ,zahvaljujem se redakciji istih uz kompliment za profesionalnost.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Ko nije igrao na prvenstvu,to je njegov problem,nasi su prvaci i gotovo.A u vezi nerealnih procena sta ce ko uraditi,samo jedan podatak.
Prva dva igraca na Draftu ove godine,buduce velike zvezde,
Greg Oden i Kevin Duran su rodjeni 1988.godine,a Duran jos nema 19 godina.Oni su najavljeni kao Lebron i Karmelo pre tri godine.Eto,
njih dvojica su dva prva pika,a na 24.mestu je Rudi Fernandez,znate onaj plej iz Spanije,koji uopste nije jedan od najboljih igraca Evrope,vec jedno dve,tri godine,a ima samo 22.
Ovo navodim samo radi poredjenja,ako ista vredi.

KaliGoola

pre 16 godina

Bravo Majstori!!! Tako se bori za reprezentaciju!!! E, sad samo da vas iz saveza ne zaborave kao mnoge prethodne jer to niste zasluzili..!!!

Софка

pre 16 godina

Браво момци,ви сте понос Србије!Одушевили сте ме,и овом побједом сте ме подсјетили на 2002 год.када смо били Свијетски прваци.Лијепо је видјети дa кошарка у Србији још живи!Свака вам част и наставите тако!

Igor

pre 16 godina

Momci, odzali ste lekciju seniorima kako u kosarci tako i u timskom duhu i slozi koja treba da vlada unutar jednog tima kao sto je reprezentacija. Svaka vam cast i puno vam hvala.

Mario

pre 16 godina

E zaboravio sam da kažem da mi se učinilo da su nas sudije momački pogurale u nekoliko navrata kada je bilo jako teško. Jeste da sam gledao utakmicu sa gornje tribine, pa nisam baš najbolje video. Baš ću pogledati snimak da vidim.

E da i čestitke momcima! Ovo je jako veliki uspeh, a još važnije od toga je da su stvarno ostavili srce na terenu.

Carter

pre 16 godina

Kakav bre Macvan,najgori igras na teren,debeo,spor,bez driblinga,samo zidanje,ma bezi bre u k**** re***** debeli.Amare su NO.1 u svetu kosarke i uvek ce i biti

Dragan,BGD

pre 16 godina

Zlatna medalja je zasluzila veliku cestitku,ali da ne kazem kako nivo kosarke nije bio narocit,e to necu.Svi ovi koji tvrde da neki od momaka treba da idu ma EP nemaju pojma s kosarkom.Isto tako kao sto nemaju pojma s kosarkom,nemaju ni sa cim.
Totalni autsajderi.Iz ovakvih generacija uspe da napravi veliku karijeru,dva,najjvise tri igraca,a nekad nijedan.
Zato,sto postoje kosarkasi koji sve pokazu do 19 godina i posle ostanu na istom nivou,
dok ima igraca koji nisu igrali na ovom prvenstvu,a za nekoliko godina,bice ispred svih ovih ucesnika.Juniorska konkurencija nije garancija uspeha.Ja sad ne mogu da se setim ko je igrao pre 20 godina,ali po godistima,u timu su verovatno bili Kukoc i Divac(1968) i jos neki koji su nesto kasnije postali prvaci sveta i to onda kada su mnoge zemlje imale sjajne generacije.
Tako da treba malo sacekati sa najavama i buducim Divcima,Danilovicima i ostalim.

Vlade Divac

pre 16 godina

Bravo.Kroz utakmice ste ulazili u formu iako je ova generacija prosle godine bila peta na EU a Francuzi prvi. Podesio se momenat. A sta sada sledi. Geeneracija 87 koja je u Bormiu osvojila zlato, Divac, Paspalj, Djordjevic, Kukoc, Radja & Co. su nastavili da igraju u tada najjjacoj ligi u Evropi.A ovi sada gde ce da igraju u Cacku, Leskovcu, Beogradu, Vrscu itd.Kako da se razvijaju kada nam je liga ispod proseka.Spanci sa gasolom, Garbajosom i ostalima nastavili da igraju u najjacoj ligi i razvili se i otisli dalje i dosli do vrha.Nek se neko seti ovih momaka za tri sezone i neka kaze gde su oni tada i sta igraju i gde igraju.Znaci zakljucak liga preslaba.Molo klubova igra u Evropi, Jadranska liga nula unistitelj kosarke i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Sloveniji.Hrvata nema nigde od kadeta do 20 godina ali to je njihov problem

Stefan

pre 16 godina

Giga
Samo tako .Uci decu da cim skupe para podegnu odavde.Bruka za takvog coveka sto tako prica.
DDT
Sta da ne lupamo po ovoj deci.Oni "Ne znaju za Kosovo i za NATO" a mi isto "Ne znamo" za njihov gradjanski rat.Razlika je u tome sto smo svi proziveli pakao 99. a oni nisu niti rat niti njihov gradjanski rat.A zar mi nismo siromasna drzava.Zato Molim te ne lupaj vise kao Maksim po trnju!!!!!

zoran

pre 16 godina

..ali da ne radi rashladni uredjaj u hali na plus 40 stepeni..???? Alo..ima li ko mozga tamo..??

Bravo za momke..zaista divan uspeh protiv uvek neugodnih momaka iz Amerike..

Pegone

pre 16 godina

@Kruno_ZG br;187
Hvala na lepim zeljama i dosta srece da se i vi vratite na stare staze Kukoca i kompanije, i da gledamo derbije za zlato u svim sportovima od rukometa,basketa i vaterpola bez usijanih glava ,to bi bio pravi praznik za sport
@DDT br;185
ti izgleda vise volis prugastu zastavicu sa zvezdicama nego nas brdoviti balkan

a dobra ti je fora

pre 16 godina

Gospodin koji je dao komentar pod brojem 49,nemoj da avetas,niko to nece reci.zasto provociras?samo se ti raduj uspjehu svoje reprezentacije i nema potrebe da se sjekiras zbog toga.ali oladi malo,srecno vam bilo osvajanje titule svjetskog sampiona.pozdrav

Edit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo stručni štab! Nadam se da će ova generacija, za koju godinu da čisti sve redom i na seniorskim takmičenjima.
Što se tiče A reprezentacije, na ovom EP će biti ono što mora biti - još jedna gorka pilula. Za sledeće takmičenje, bez razmišljanja prekomandovati ovu mladu selekciju u A tim, zajedno sa stručnim štabom. Oni će nas iz takmičenja u takmičenje voditi polako na vrh, da bi za 5-6 godina tamo i zaseli, gde je i mesto najjačoj košarkaškoj naciji na svetu.

exit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo struka...
Ključni momenat je time out Mute Nikolića u trenucima kada nismo mogli da ubacimo loptu u igru ispod koša.Posle tog time out-a lopta je izvedena sa pola igrališta.
Gledao sam svaku utakmicu i rečju, Čestitke!!!!!!!!

pipi srbin

pre 16 godina

ovo su novi divac,bodiroga,djordjevic,drobnjak,jaric...atmosfera na utakmici je bila super pogotovo u zadnje dve minute.spens je gorio.bravo srbi!!!

Uzice

pre 16 godina

Prvo svaka cast za komentar *61!!!! Momci svaka vam cast !!!!!!!! KATNA NAJBOLJI SI SAMO TAKO NASTAVI!!!!!!! UZICE JE UZ TEBE!!!!!!!!!!!!

DULE

pre 16 godina

Sve cestitke za osvojeno zlato, momci najbolji ste. Mladen je jos jednom pokazao da je najsigurniji i najperspektivniji igrac u zemlji. Ja ga vec vidim u A reprezentaciji.

srbin iz slovenije

pre 16 godina

ponosan sam na ove momke, oni su ta buducnost srbije! trebalo bi da se iz ovih momaka i momaka koji su osvojili prvenstvo u sloveniji stvori reprezentacija koja bi vec sada predstavljala srbiju na sampionatu u spaniji. ali za takvu stvar treba imati onu stvar! u svako slucaju sve cestitke akterima ovog finala i celog turnira i naravno publici koja je bodrila te momke.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Prvo,nasa reprezentacija je zasluzila sve pohvale.Ovi koji pisu,vecina nije zasluzila pohvale.
Prvo,nikad niko nije uspeo,ako je slusao takve pohvale i velicanja kakva vi izgovarate.Nijedan pametan covek i pedagog nece vas danas dizati u nebesa,nego ce vam reci-Momci,bravo,ali da znate ovo je tek pocetak i moracete jos mnogo da radite kako biste postali svetska klasa.Ali budalama nije tesko da napisu sta im padne na pamet.
Drugo,kako neko napisa,ovo je ipak neka nepoznata americka ekipa,jer sa 19 godina oni postaju vec clanovi NBA timova,a ovde nije bilo nijednog.Da se ne lazemo.
Trece,uopste nije bitno da li smo "plavi" ili "crveni",jer dresovi ne znace nista.Sto je zanimljivo,vecina onih koji sve titule koje je stara Jugoslavija osvojila pripisuju Srbiji(sto je glupost ili laz),ne priznaju dres u kojima su osvojene titule.Totalno ludilo.
Trece,zvizdanje ovim momcima nema nikakve veze s politiukom,a nama ili ljudima s Kosova nista nece pomoci.
Ipak,budalama se to ne moze objasniti,cak i ako ih pitate sto se kod nas zvizdalo himnama Belgije,Jermenije i drugih drzava.Nemaju pojma.
Cetvrto,jadna je zemlja ciji cete vi biti gradjani.Kod vas ne postoji drugacije misljenje jer je vase 100 posto tacno,iako nemate pojma ni o cemu.
Necu da prognoziram kakvi ce biti ovi mladi kosarkasi,ali bih zeleo da prognoziram kakvi ce biti mnogi od pisaca komentara:gubitnici 100 posto.
P.S.
Sudije su bile prilicno na nasoj strani,kao i ranijih godina jer je gospodin Bora Stankovic ipak bio veliki faktor.

Sasa

pre 16 godina

Nadam se, da su nase fudbalske zvezdice videli, kako se igra za ovu repku. Cestitam vam i zlato...imamo zlatnu buducnost. Ajmo svi na balkon ;)

Bojan

pre 16 godina

Bas me zanima koliko smo objektivno bolji,zato sto neki nasi igraci su iz nase najbolje lige,a ko su ovi Ameri.Sigurno nisu ovi sa drafta sto imaju po 19 godina.
Budimo realni.

Igor

pre 16 godina

Sjane vesti opet od podmaltka naše košarke.
Samo što pre maći pozere iz reprezentacije i političare iz KSS,da ne upropaste ove momke.

Clyde_Frog

pre 16 godina

Al' najjaci je trener Amera koji je bio nezadovoljan bodrenjem jer smatra da njegovi igraci nisu zasluzili onoliko zvizdanje. :)))

Vlada

pre 16 godina

Na Hrvatskim sportskim sajtovima ni jedna jedina vest o turniru, rezultatima... Koji su to kompleksasi, to je cudo jedno.

Nema veze, vazno je da imamo evropsko zlato U20, svetsko zlato U19, a vidim da i Musli i drugovi guraju solidno do zlata na evropskom U16. Pa onda u Spaniji na pohod na zlato na evropskom U-18, mada ce to biti najteze osvojiti. ako kojim slucajem osvojimo 4 zlata, to ce biti uspeh kakav niko nikada nije ostvario, niti ce ponoviti.

Aca_USA

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da se istera na cistac zasto je stanje u KSS kakvo je opisao trener:
"Titula svetskog prvaka mi je tim draža što smo do nje došli apsolutno sami. Nismo imali pomoć ni od koga, osim Predraga Bojića i nekolicine roditelja igrača. Hvala momcima na svemu što su pružili, zaista su pravi junaci. Ovim su dokazali da poseduju veliki kvalitet koji su im mnogi, ne znam zbog čega, osporavali"...rekao je selektor Srbije Miroslav Nikolić dodajući da se posebno zahvaljuje Draganu Šakoti koji je, kako je rekao, verovao u njega za razliku od stručnog saveta koji mu, kako Nikolić napomenu, ni sada ne veruje.

šomi

pre 16 godina

@Ivica Milosavljevic.Čovek reče i ostade živ,sledeće:
"Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje."
Krajnji domet zlatna medalja,ima li neki dalji domet,neka dalja težnja.Ma samo nek oni zadrže ovaj domet,dalje ne treba.Zlato.
Šta bi sa onim lošim momkom Mutom,te slab je trener , loš je čovek i td.Razbio je ovakve tvrdnje u param parčad.Pazi ovaj detalj kako taj,po tebi,loš trener reaguje u ključnim momentima.Kad je primetio da će klinci možda pogrešiti kod izvođenja lopte ispod koša zbog presinga Amera,čovek ne gubi glavu,traži tajm aut,objašnjava im kombinaciju i lopta se izvodi sa sredine terena.Genijalno,zar ne,smirio je svoje igrače i osvojio pola terena u situaciji kad se rezultat lomio.Po meni MVP je upravo on MUTA.

Carter

pre 16 godina

Kakav bre Macvan,najgori igras na teren,debeo,spor,bez driblinga,samo zidanje,ma bezi bre u k**** re***** debeli.Amare su NO.1 u svetu kosarke i uvek ce i biti

djole

pre 16 godina

Kao prvo sve cestitke nasim momcima...Svaka cast,NAJBOLJI SU!!!

A kao drugo, zestoke kritike na publiku i "navijace" u Novom Sadu koji su izvizdali Americke kosarkase...Ljudi onisu klinci,imaju 19 godina, sta su nam oni krivi za ono sto se desava na politickoj sceni!!!Dokazali smo po ko zna koji put da smo stoka i da nam je definitivno sport zestoko uhvatila politika...

SRAM VAS BILO!!!

Александар

pre 16 godina

Свака част момцима!!! И по хиљадити пут: ЗАШТО НАШИ КОШАРКАШИ ИГРАЈУ У ПЛАВИМ ДРЕСОВИМА, ДОСТА СА ТОМ БРУКОМ; НИСМО ВИШЕ ЈУГОСЛАВИЈА!!!

plavi

pre 16 godina

Zasto se uvek nadje neki lik kome smeta boja dresova? PLAVA boja je bila boja dresova jugoslovenske reprezentacije i prije 2.svetskog rata. A svi vi veliki patriote bi trebali da znate zasto bas plava boja! To je bila boja srpske vojske (pa ne zove se "plava grobnica" plavom tek tako! - ali verovatno ionako ne znate o cemu pricam :( ) Sramite se zbog nepoznavanja vlastite istorije!

Babin_zub

pre 16 godina

HVALA VAM!!!
A TI Stojakovicu,TI Radmanovicu,TI Pavlovicu,TI Krsticu,TI Vujanicu,pokrijte se ušima po glavi.U Srbiji se bolje ne pojavljujte,jer nema Srbina koji vas nece pljunuti u lice!Sram vas bilo!
A vama klinci,SVAKA ČAST!!!

bruno šekarić

pre 16 godina

Generalno, veoma nizak kvalitet košarke na prvenstvu. Ekipe u ovom uzrastu iz Evrope i Amerike približavaju se shvatanju sporta Ducija Simonovića koji zagovara sport isklučivo kao rekreaciju, kao sredstvo jačanja tela i pozitivnih ljudskih osobina, a ne kao novo gladijatorstvo.

A mi? Mi se po shvatanju sporta sve više približavamo SSSR-u gde je sport bio daleko više od igre. Sportski uspesi treba da dokažu ideološku ili nacionalnu superiornost. Tako se ponaša država, koja je jedina u regionu uvela nacionalne penzije za sportiste, ali i obični građani koji sport shvataju kao rat i spremni su da za izdajnika proglase svakog sportistu koji u reprezentativnom dresu ostvari manje od očekivanog! A očekivanja su uvek maksimalna!

DDT

pre 16 godina

Molio bih vas samo da u ovoj euforiji ipak NE LUPATE! Američki tim je sastavljen od srednjoškolaca - crnaca koji su uglavnom odrasli u getoima i najsiromašnijim predgradjima kojekakvih Čikaga, Los Andjelesa, Filadelfija...
ONI su bili na terenu, a NE neki Buš ili Madelin Olbrajt! A ONI imaju pojma o NATO paktu i Kosovu koliko i vi o gradjanskom ratu u Americi 1863-1865.
kako vas bre nije stid da se toj deci rugate, da im zviždite na tu jedinu himnu koju imaju (nisu je oni svakako birali)? I onda još da to kao opravdavate nekim teorijama kako se, tobože, nije zviždalo igračima, nego "američkoj spoljnoj politici"!
Koji moronluk!
Što ne ode neko od vas pametnih (i mržnjom zadojenih) da objasni ovim američkim klincima, "čemu" se to zapravo zviždalo u Spensu?
E, moje srpske patriote...Ako vi to ne možete u svojim balkanoidnim glavama da razlučite - onda, svaka vam čast. Šta drugo da vam vam kažem...

moreplovac

pre 16 godina

@Vladimir
Macvanin je dobar igrac, ali stvarno nije faca :).
A Raduljica nije vise imao sta da trazi u igri, to je bilo jasno i Nikolicu, napravio bi odmah i 5. licnu gresku, tako da je ostavio ekipu sa Marjanovicem, bar da se naviknu na njega(tj. uigraju sa njim :)).

Svaka cast Nikolicu jer da se ne lazemo momci tesko da imaju kvalitet za najbolju ekipu na svetu...
IPAK, svaka cast njima, oni su ti koji su igrali, i hvala im jer su dali svoj maksimum (upravo to ih je i dovelo do samog vrha)i nisu dozvolili amerikancima da urade ono sto smo mi njima u Indijanapolisu..:)!!

Bravo momci, bravo Macvanin :) , bravo Muto! I bravo Stojacicu, jer da te nije bilo na kraju, kad su skoro svi stali, pitanje kako bi se ovo zavrsilo..

E da, i za sve one, ako ih bude bilo(koji citaju ili pisu komentare) koji su na neprijatan nacin proziveli zvizdanje amerikancima, i skandiranje: "Kosovo je srce srbije!" ... neka im ne bude zao i neka ne tupe svojim komentarima o tome, jer se u ovom slucaju ne radi ni o politici, a ni primitivizmu...
ovi momci su veceras igrali za naicionalni tim drzave ciji deo pokusavaju da otcepe i to bez trunke srama...
tako da
BRAVO I NAVIJACI!!!

Zivela Srbija!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje.

Igrac koji ima seniorsku sezonu iza sebe (Markovic) ne sme da pravi nrpotreban peti faul, daleko od kosa i skoro minut i po ostavlja ekipu na cedilu jer bez njega je organizacija igre slaba. Lose je sto nije postigao ni poen a dobro je sto je uvideo da ga nece i usmerio igru na asistencije i odbranu. Jeremic odlican sve do poslednje cetvrtine kada malo ostaje bez daha. Dobro je sto se ne obazire na promasaje nego sutira kada god se nadje u prilici za to. Despotovic nesto malo u odbrani a u napadu neupotrebljiv i plasljiv. Katnic jeste imao trojku, jeste imao jedan dobar ulaz i to je sve. Opet brzo pravi licne, lose organizuje napad (sa njim u igri nam se desava da se ne uputi sut na kos ili se uputi na brzinu neki sekund pre kraja napada). Stojacic odlican, sem slobodnih bacanja i malo srljanja. Jeste mladost, jeste pritisak ali suter njegovog kalibra mora sigurnije da izvodi bacanja. Cakarevic me prijatno iznenadio u I delu, cak bio i vise od igraca zadatka ali je potonuo u II i usao tek pred kraj kada su mnogi usli u problem sa licnim greskama. Veliki borac. Macvan sjajan, borben, malo jos naivno prima rampe ali nikad ne odustaje. Raduljica nista, nije fokusiran na igru, nervozan. Marjanovic malo angazovaniji u skoku u odbrani inace sve drugo ranije receno stoji. Ne ume da se izbori za poziciju u napadu, ne ume da primi loptu, opet je dobio rampu od znatno nizeg igraca. Morace mnogo da se radi sa njim. Radulovic i Cupkovic nisu ni igrali jer je ipak Muta uvideo da to nije kvalitet za finalni mec.

I opet euforija, sve ih voditi na EP u Spaniju? Tako je bilo i pre neki dan kada je '87 uzelo zlato i njih sve voditi na EP u Spaniji? takav smo narod, lako se odluta daleko od realnosti. Realno, samo Markovic ima neku sansu da sada ode na EP ali ne preveliku. Mozda Jeremica pozvati na pripreme kao nagradu i to je to. Macvan ima jos jedno takmicenje ovog leta sa svojom generacijom. Ostali niko (bar za sada).

luk

pre 16 godina

Cestitke mladicima. Nije bas bila neka utakmica. Previse greske. Da nije bilo Macvana i da ameri nisu gresili koliko i mi, ne bi bilo zlata. Najbolja igra se pokazala par minuta u drugoj cetvrtini.

SRBIJA

pre 16 godina

Боже правде, ти што спасе
од пропасти до сад нас,
чуј и одсад наше гласе
и од сад нам буди спас.
Моћном руком води, брани
будућности српске брод,
Боже спаси, Боже храни,
српске земље, српски род!1
Сложи српску браћу драгу
на свак дичан славан рад,
слога биће пораз врагу
а најјачи српству град.
Нек на српској блиста грани
братске слоге знатан плод,
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Hек на српско ведро чело
твог не падне гнева гром
Благослови Србу село
поље, њиву, град и дом!
Кад наступе борбе дани
к' победи му води ход
Боже спаси, Боже храни
српске земље, српски род!1
Из мрачнога сину гроба
српске славе нови сјај
настало је ново доба
Нову срећу, Боже дај!
Отаџбину српску брани
пет вековне борбе плод
Боже спаси, Боже брани2
моли ти се српски род!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Gospodo i gospodjice,da se malo smirimo,ima jos vremena da nas neko obruka u kosarci,ne bih da baksuziram ali ide PE za seniore u Spaniji.Cast svima ali ako videcemo sta ce uraditi matori tamo.

a dobra ti je fora

pre 16 godina

Gospodin koji je dao komentar pod brojem 49,nemoj da avetas,niko to nece reci.zasto provociras?samo se ti raduj uspjehu svoje reprezentacije i nema potrebe da se sjekiras zbog toga.ali oladi malo,srecno vam bilo osvajanje titule svjetskog sampiona.pozdrav

nn

pre 16 godina

@SVI KOJI INSISTIRAJU NA CRVENIM DRESOVIMA

A što malo ne prekinete da davite. Kakve veze ima boja državne zastave sa bojom dresova nacionalnog tima? Možda je uobičajeno, ali svakako nije obavezno.

Gde je narandžasta boja na zastavi Holandije, azurno plava na zastavi Italije, zelena na zastavi Nemačke, crna na zastavi Novog Zelanda...

Da li treba navesti još primera. Ostavite nacionalne selekcije da izaberu boju po njihovom nahođenju i ukusu. I navijajte ili nenavijajte za tim a ne za boju.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Prvo,nasa reprezentacija je zasluzila sve pohvale.Ovi koji pisu,vecina nije zasluzila pohvale.
Prvo,nikad niko nije uspeo,ako je slusao takve pohvale i velicanja kakva vi izgovarate.Nijedan pametan covek i pedagog nece vas danas dizati u nebesa,nego ce vam reci-Momci,bravo,ali da znate ovo je tek pocetak i moracete jos mnogo da radite kako biste postali svetska klasa.Ali budalama nije tesko da napisu sta im padne na pamet.
Drugo,kako neko napisa,ovo je ipak neka nepoznata americka ekipa,jer sa 19 godina oni postaju vec clanovi NBA timova,a ovde nije bilo nijednog.Da se ne lazemo.
Trece,uopste nije bitno da li smo "plavi" ili "crveni",jer dresovi ne znace nista.Sto je zanimljivo,vecina onih koji sve titule koje je stara Jugoslavija osvojila pripisuju Srbiji(sto je glupost ili laz),ne priznaju dres u kojima su osvojene titule.Totalno ludilo.
Trece,zvizdanje ovim momcima nema nikakve veze s politiukom,a nama ili ljudima s Kosova nista nece pomoci.
Ipak,budalama se to ne moze objasniti,cak i ako ih pitate sto se kod nas zvizdalo himnama Belgije,Jermenije i drugih drzava.Nemaju pojma.
Cetvrto,jadna je zemlja ciji cete vi biti gradjani.Kod vas ne postoji drugacije misljenje jer je vase 100 posto tacno,iako nemate pojma ni o cemu.
Necu da prognoziram kakvi ce biti ovi mladi kosarkasi,ali bih zeleo da prognoziram kakvi ce biti mnogi od pisaca komentara:gubitnici 100 posto.
P.S.
Sudije su bile prilicno na nasoj strani,kao i ranijih godina jer je gospodin Bora Stankovic ipak bio veliki faktor.

Delija Nis

pre 16 godina

@ plavi

"Plava" groznica se odnosi na plavo more, a sigurno ne na plave dresove. Plava boja nikad nije bila boja Srbije, vec samo Jugoslavije. Muka mi je vise od Jugonostalgicara i u KSS-u i u narodu. SFRJ je mrtva, shvatite to vec jednom.
NAPRED CRVENI!

mrmot021

pre 16 godina

Na mene licno je pored odlicne igre nasih momaka koji su ostavili srce na terenu, najjaci utisak ostavio gest mladog Macvana tokom dodele medalja. Dok je americka reprezentacija dobijala medalje, nasa vrla patriotska publika ih je nadasve sportski pozdravljala salvama zvizduka. E tu se Macvan okrenuo ka tribinama i gestikulacijom zatrazio od publike da smanje dozivljaj sa zvizdanjem i da pozdrave aplauzom momke koji su dosli da igraju basket i koji imaju veze sa Busom, Kosovom, bombardovanjem, nepravednim i nicim izazvanim sankcijama i ostalim plodovima americke spoljne politike, taman kolko i moja pokojna prababa. Sta drugo reci nego
svaka cast mali, ne znam da li si punoletan ali svakako imas neko zrno soli u glavi a i srce ti je na mestu. Boris se kao lav na terenu, ali postujes protivnika i ponasas se dostojanstveno u pobedi, sto je odlika svakog pravog sportiste (za razliku od samoprozvanih "patriota" kojima je primitivizam zvani zvizdanje tudjoj himni, bila ona americka ili jermenska vrhunski izliv rodoljublja). Mislite o tome.

Bojan

pre 16 godina

Bas me zanima koliko smo objektivno bolji,zato sto neki nasi igraci su iz nase najbolje lige,a ko su ovi Ameri.Sigurno nisu ovi sa drafta sto imaju po 19 godina.
Budimo realni.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Zlatna medalja je zasluzila veliku cestitku,ali da ne kazem kako nivo kosarke nije bio narocit,e to necu.Svi ovi koji tvrde da neki od momaka treba da idu ma EP nemaju pojma s kosarkom.Isto tako kao sto nemaju pojma s kosarkom,nemaju ni sa cim.
Totalni autsajderi.Iz ovakvih generacija uspe da napravi veliku karijeru,dva,najjvise tri igraca,a nekad nijedan.
Zato,sto postoje kosarkasi koji sve pokazu do 19 godina i posle ostanu na istom nivou,
dok ima igraca koji nisu igrali na ovom prvenstvu,a za nekoliko godina,bice ispred svih ovih ucesnika.Juniorska konkurencija nije garancija uspeha.Ja sad ne mogu da se setim ko je igrao pre 20 godina,ali po godistima,u timu su verovatno bili Kukoc i Divac(1968) i jos neki koji su nesto kasnije postali prvaci sveta i to onda kada su mnoge zemlje imale sjajne generacije.
Tako da treba malo sacekati sa najavama i buducim Divcima,Danilovicima i ostalim.

Vuk

pre 16 godina

@Aleksandar

Ne bih se slozio da se nasa reprezentacija brukala u plavim dresovima. Naprotiv, ta je boja krasila nase dresove na putu ka 4 svetska zlata i nebrojenom broju medalja na raznim drugim takmicenjima. To sto nam reprezentacija trenutno nema te rezultate, za to nisu odgovorni dresovi, vec nedostatak tima obzirom da su nam najbolji igraci sve drugo, samo ne tim.

A propo toga, cudi me kako je moguce da pored takvog rasula u A timu, imamo svetske (u19) i evropske (u20) sampione! Potpuni paradoks, ali tako je...

Sto se samog sampionata tice, svaka cast Muti Nikolicu. Uspeo je da napravi tim koji je fantasticno odigrao odbranu, time i osvojio turnir na kraju. U finalu-Ameri. Prava ekipa za dokazati od cega si. Sistemski gledano, oni imaju princip koji igraju i na -20 i na +40. Snagom i skokom ruse sve ostale koncepcije. Uz takticku potkovanost, koja proizilazi iz samog sistema i prljavu odbranu. I uz sve to, arbitri iz Kanade i Brazila u finalu. E moja Evropo, ali cini se da je to malo peckanje zbog Uleba, koju je namerno izrezirala Fiba. Znaci, pre utakmice su sve kockice na papiru bile na strani SAD. Ipak, utakmica traje 40, a ne 20 minuta koliko su igrali Ameri. Nasi su se klinci mucili sa zonom citavo 2. poluvreme (a bogami i 2 minuta pred kraj 1. poluvremena, kada su Ameri shvatili da ako zele pobedu moraju da odigraju ozbiljno). Ali, presudilo je to sto se igralo kod nas i sto su momci zaista ostavili srce na terenu citavih 40 min. Dobra je to lekcija za buducnost i za sve nase selekcije. Od igraca, Jeremic konstantan. Vec je formiran igrac, suter, prava dvojka. Nadam se da ce mu u FMP naci prostora za napredak. Macvan sjajan. Na kraju i MVP celog turnira. Jako stabilan igrac. Iz ove ekipe, jedini vec sada spreman za A tim (pogotovu sto smo pod kosem deficitarni. Igrom me podseca na Milojevica, samo je visi i mislim tehnicki potkovaniji). Markovic sjajan kradljivac i dobar asistent, ali mora MNOGO da radi na realizaciji (poentiranju) ako misli da bude 2. plej A tima u buducnosti (1. je apsolutno Teodosic). Marjanovic dosta pokretan za 221cm. Ne napraviti od njega barem NBA centra bi bilo arcenje resursa i jako neodgovorno. Stojacic-igrac sa m.dima! Sutirati onakve trojke kad Ameri kidaju, ne moze to svako. Cini mi se igrac sa najvecim potencijalom u ovoj selekciji, ali morace mnogo da radi. Raduljica odlican centar. Despotovic asistent. Radulovic brz i prodoran. Odlican u odbrani. Prvoligaski igrac u buducnosti, za reprezentaciju-morace jos mnogo da radi. Cakarevic zanimljiv. Keselj povredjen. Cupkovic i Katnic daleko od reprezentativnog kalibra.

Za kraj, uz cestitke, jedna napomena. Ponovo je nad snagom trijumfovala tehnicko-takticka potkovanost. Znaci da um uvek vise znaci od materijalne dobiti, stoga razmislite malo o samoj igri, o dokazivanju samom sebi, a malo manje o tome kako da zaradite pare...

Pozz

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Ovako je 13. jula pisao SLoba:

Ako je ovo buducnost nase kosarke onda nam se lose pise.Dvadeset razlike protiv jedne ekipe koje bi juniori FMP dobili barem sa trideset razlike.Nemamo sutere i mislim da se na tome u Srbiji slabo radi. Protiv zone nemamo resenja. Lopta kruzi i trosi se vreme.Potpuno bez ideje.Tako je juce bilo i protiv Kine.Marjanovic bezbroj puta zicer promasuje.Slobodna bacanja i juce i danas katastrofa.Gledao sam preko Eurosporta Australiju i Francusku. Veoma ozbiljne ekipe. Ako nemamo bolje juniore od ovih onda je to katastrofa
(sloba, 13. jul 2007 20:36)

No comment!

Anaksimaneta

pre 16 godina

Momcima svaka čast , a organizatore što pre napolje.
Kako vas nije sramota. Trebalo je da dovedete devojke iz publike da dele medalje. Jedinstvena prilika da prikažemo našu zemlju, a oni ih doveli sa ulice. Mogli ste barem da ih sve isto obučete , ili da izađu u narodnim nošnjama , pa da pokažete ko smo i šta smo. Ovako smo se opet pokazali KO SMO I ŠTA SMO.Doduše nije ovo jedino takmičenje gde se radi s brda s dola. Totalno amaterski , sram da vas bude. Dok su nam ovakvi organizatori , teško ovoj Srbiji.

SRBIJA

pre 16 godina

WE ARE THE CHAMPIONS - my Serbs
And we'll keep on fighting
Till the end
WE ARE THE CHAMPIONS
WE ARE THE CHAMPIONS
No time for loosers
'Cause WE ARE THE CHAMPIONS OF THE WORLD!!!!!!!!!!!!!

vlada

pre 16 godina

BRAVO MOMCI. Tako se igra za Srbiju. Fenomenalan uspeh. Muta je posle dve zlatne medalje sa mladjim kategorijama po kozna koji put dokazao da zasluzuje mesto trenera seniorske reprezentacije. Hvala Muto majstore i veliko HVALA za sve.

Vladimir

pre 16 godina

Sjajno, Macvanin faca
pobedili smo i ako smo sve vreme igrali sa 4 igraca u napadu. Koliko sam primetio Bobana Marjanovica su preskakali sve vreme. Sa pravom, mnogo je smotan.
Muta nije vratio Raduljicu, otavio je Marjanovica u igri do kraja?

zii

pre 16 godina

Sad ce da se jave neki likovi iz Crne Gore i da kazu da su svi ovi igraci Srbije ustvari poreklom iz Crne Gore?
Svaka cast nasim momcima na osvojenoj zlatnoj medalji…….

Gazi SRBIJO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VladaNS

pre 16 godina

Sto se tiče zviždanja i nepoštovanja američke reprezentacije od strane NAS...ne podržavam zviždanje za vreme himne ali ni to nisu više deca već mladi ljudi koji u ovom uzrastu počinju da razmišljaju svojom glavom.pa neka se malo zapitaju zašto ih kao naciju tamo negde izvižde i izprozivaju.BRAVO MOMCI!!!This is moonwalk:)

Mima

pre 16 godina

Utakmica je bila odlicna.
Ruzno je sto smo onako izvizdali Amerikance, klinci dosli, korektno odigrali, izgubili, zasluzili aplauz. I skandiranje za simpanze- kad cemo da se pomirimo sa tim da na svetu zive crnci! Sreca pa se na prenosu nije culo, ali culi su oni, cela hala Spensa i cula je FIBA.
Divac im je posle cestitao, lepo od njega.
Svakako, bravo momci.

Nash

pre 16 godina

Tooooooooooo SRBIJO!
Respekt za momke, respekt za Trenera, respekt za publiku!
Hvala vam za radost, borbenost, ljubav prema dresu, mocni ste i ostanite takvi jer vas takve volimo! Dres majke Srbije je svetinja!

TOOOOOOOOO PLAVI

pre 16 godina

TOOOOOOOOOOO
konacno


toooooooooooooo zivote.....


KONACNO DA OPET PLACEM ZBOG REPREZENTACIJE...
INACE SAM IZ SARAJEVA...

JOS SUZE RADOSNICE BRISEM.....hvala vam momci...

ZIVJELI SVI OD REDA....

Bane_czHU

pre 16 godina

Bravo majstori!!!Pokazali ste svetu ko je najbolji u svetskoj kosarci!!!Pokazali ste i da nasa kosarka ima svetlu buducnost!!!Bas sam presrecan zbog ovoga velikog uspeha!!!!Idemo u nove pohode!!!!SRBIJA DO TOKIJA!!!!

Vladimir

pre 16 godina

Jos jedanput sve cestitke igracima, bice bolji i od Divceve generacije...
Ja sam utakmicu pratio preko Eurosport2 jer je nas komentator bio previse anemican.
Dvojica Engleza sa Eurosport -a bolje poznaju kosarku od naseg komentatora. Strasno.
Macvanina su toliko voleli da su cutali dok je izvodio poslednja slobodna bacanja da mu ne bi baksuzirali...Navijali su za nas!

Зналац

pre 16 godina

@Плави

Не баљезгај. "Плава гробница" је плава јер су ти српски јунаци били сахрањени у мору. Јадна је та школа у коју си ти ишао. Нећемо плаве дресове. Ђурковићу, марш са места председника СОК-а.

Veljko

pre 16 godina

Svaka vam cast, ..., momci, ...., kakva kosharka,..., daj boze da neko od vas zaigra i u Zvezdi. Macvanu svaka cast, mislim da je buduci Paspalj nashe reprezentacije, ..., Stojacic je zaista rasan strelac i uz Jeremica moze ladno da se uporedi sa Djordjevicem i Danilovicem, ..., Markovic je nevidjeni talenat, ali ce morati da poradi na shutu, sve ostalo mu je za cistu desetku, Despotovic nevidjeni osecaj za asistenciju i ostalo ce morati da trenira jer je sirovi talenat, .... , a da ne bi vishe davio samo cu reci da su ostali pokazali zaista da kao cela ekipa imamo ubitacan shut sa spoljnih pozicija i zavidnu brzinu na svim pozicijama kako u napadu tajko i u odbrani, ..., ma ovo je cudo kakvo smo im "bombardovanje" priredili,..., a shto se tice Mutavog, ..., definitivno je dokazao da zna da radi sa neafirmisanim igracima i da od njih stvara shampione,.... ZIVELA SRBIJA

Gost

pre 16 godina

@plavi

Ej, prijatelju pa "plava grobnica" je dobila ime zato sto su lesevi nasih boraca bacani u more, a more se obelezava plavom bojom, to nema nikakve veze sa bojom koju je Srbija u to vreme imala kao dominantnu. A sto se tice boje, normalno je da igramo u crvenim dresovima jer nam je na zastavi prva crvene boja i ne vidim zasto kosarkaska organizacija potencira na ovim dresovima izigravaju drzavu u drzavi. Mislim da je vreme da im neko to kaze, sigurni nisam to ja, ali ovi iz vlade ili sam presednik mislim da im treba to da kaze i da zahteva jer ipak oni prestavljaju Srbiju a ne KSS.

Mario

pre 16 godina

Neko je napisao da je sramota što su je američka reprezentacija izviždana. Ja se ne bih složio. Oni predstavljaju zemlju koja je nama i svetu uopšte nanela mnogo zla i iako su oni kao pojedinci i kao tim bili skroz korektni zaslužili su zvižduke jer oni na ovom turniru pre svega predstavljaju svoju zemlju. Trebao si videti kako je japanska odbojkaška reprezentacija dočekana u istoj toj krcatoj hali. Svakome po zasluzi. Takva razlika treba da postoji i da bi oni koji se ponašaju bahato prema nama znali da im to ni u jednom trenutku nećemo zaboraviti, a pre svega da bi oni koji nam pomažu znali da znamo to da cenimo.

Sad sam se setio koliko su mi glupo izgledali Japanci (mladi) koji su se na SP u svojoj zemlji toliko ložili na USA da je mene bilo sramota umesto njih (ne mogu ni da zamislim kao su se osećale njihove deke i bake kad su to gledali), a ovi su im bez ikakve griže savesti zveknuli 2 atomske pre 60-ak godina. Neke stvari ipak ne treba zaboraviti.

Mario

pre 16 godina

E zaboravio sam da kažem da mi se učinilo da su nas sudije momački pogurale u nekoliko navrata kada je bilo jako teško. Jeste da sam gledao utakmicu sa gornje tribine, pa nisam baš najbolje video. Baš ću pogledati snimak da vidim.

E da i čestitke momcima! Ovo je jako veliki uspeh, a još važnije od toga je da su stvarno ostavili srce na terenu.

tuta

pre 16 godina

mozda ipak ne bi trebali da menjamo boju dresova neka budemo prepoznatljivi
amerikanci-crni, litvanci-zeleni, rusi-crveni a srbi-prvaci sveta, evrope ...

plavi plavi!

patriot

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174

Druze, svaka ti cast za komentar!!!
Znas sta: kad gledam Balica kako igra rukomet meni srce puca! Kako bi mogo da navijam za nekog drugog.
Veliki pozdrav

VladaS

pre 16 godina

Ako hoce bolje i vise neka dovedu par nasih trenera, a najbolje mlade igrace na skolovanje u Cacak, Leskovac, Uzice, Kragujevac, Novi Sad, Vrsac...

Зналац

pre 16 godina

Моко, бре, искомбинуј од ових момака и оних мало старијих један тим и води их у Шпанију да се кале. Ако не узмемо злато на ОИ следеће године, 2012. сигурно хоћемо. Слаба вајда од ових старијих, све неке сека-персе.

Kale

pre 16 godina

Bio sam srecan kada smo ga utnuli ono Amerima u Indijanapolisu, ali ovo veceras se neda opisati. Pobediti Amere... to nema cenu.
Ovo sto mi imamo to niko nema, bez lazne skromnosti, majke mi !
E moj KSS, ponovicu ono od pre neko vece sto sam rekao, a to je :
UKOLIKO 2012. U LONDONU NE BUDEMO OLIMPIJSKI SAMPIONI, GOSPODO RASFORMIRAJTE SE ODMAH I NIKADA VISE NE GRAVITIRAJTE KAO LEGITIMNO TELO. TOLIKO.
BRAVO MOMCI ( U19, U20, KADETI ), HVALA MAJKAMA KOJE VAS RODISE. Molimo Vas nemojte se izvitoperiti, nego igrajte za zemlju Srbiju koja postoji zbog Vas. Igrajte za Narod, jer vi postojite zbog Nas. Ne zaboravite to nikada.
Bogatsvo se meri prostorom u mozgu, a ne dzakovima para. Kazite mi sta bi svi narodi na svetu dali za ovaj jul mesec da je njihov, koliko je sada nas. Ali to se parama ne kupuje, to majke radjaju, izgleda bez k*rcenja, samo u Srbiji. Boze, stavi svoju milostivu ruku na Mokinu cetu i...... ma nista vise. Ziveli!!!

Drnda

pre 16 godina

Divno je videti da Srbija, konačno slobodna i svoja, osvaja medalju za medaljom. Nadam se da će uskoro početi da igraju u crvenim (ili crveno plavim) dresovima, a ne u bojama raspalih država.
NAPRED SRBIJA!

Debeli

pre 16 godina

Sada Moka treba da pozove, barem Jeremica i Macvana, ako ne i jos nekog.
Markovic- Kad i ako popravi sut bice jedan od najboljih bekova Evrope
Stojacic- Mekana ruka, najbolji u zadnjoj cetvrtini finala. Sve u svemu jako solidan
Katnic- Vrlo racionalan, sve sto sutne pogodi
Radulovic- Najmanji talenat od svih
Jeremic- Sjajan, sjajan. Sve predispozicije ima da vec sada igra za prvi tim.
Cupkovic i Cakarevic po meni najslabije karike reprezentacije.
Raduljica- Mora da igra pametnije, ali sve u svemu jako dobar
Marjanovic- Veliki talenat, uz puno rada moze da bude i odlican igrac
Despotovic- Rodjeni suter, tehnika i kretnja slabija, ali ima vremena
Macvan- NAJBOLJI
Muta- najbolji trener na svetu za ovu kategoriju, pravi motivator.
Sve cestitke
Moko ako imas hrabrosti zovi ih sto vise i iz generacije 87., pa neka sve izgubimo nema veze.

Sve je u glavi

pre 16 godina

Amerika 300 miliona,Brazil 190 miliona,Francuska 64 miliona,a Srbija 8 miliona stanovnika.Ako moze u kosarci ovako,sto se lepo ne opametimo i uzdajuci se u svoje snage ne napravimo nesto i u ostalim sferama zivota.Moze se kad se hoce,a ne stalno da kukamo i molimo da nas prime negde...Znate vec gde...I mi mozemo da stvorimo kvalitet,pa ce od nas da traze da ih ucimo,i vec to i cine.

Sin Brat Moj

pre 16 godina

Plavi dres nije bruka, znaci zasto je plav, recice ti tata, pitaj ga!! ;)
Cestitam momcima, odigrali su srcem, bas onako kako treba za repku!! :)

Pedja

pre 16 godina

Izadjite ,
na balkone ,
pozdravite ,
SAMPIONE !!!
Za Zlato !!
Za Zemlju !!
Za SRBIJU !!!!!

HVALA VAM DO NEBA.
BRAVO I ZA NAVIJACE U SPENSU.

Nikola

pre 16 godina

Igraci do 19 sampioni sveta, igraci do 20 sampioni evrope.... e jaka nam vajda od ovoga kad ce svi da otkazu igranje za seniorsku reprezentaciju zbog:
Potpisivanja ugovora
Nedovoljnog odmora
Nerazumevanja sa selektorom
Kosarkaskih kampova
Mora da igra letnju ligu u NBA
Itd...
Momci samo nemojte da se iskvarite i zaboravite na seniorsku reprezentaciju kad odete svi u vece klubove, i setite se koliko vam je znacilo kad ste sa 12 - 13 godina gledali nase seniore kako osvajaju evropsko i svetsko zlato. Momci ucinite isto zadovoljstvo buducim generacijama i celoj naciji. Uz vas smo.

Лагано

pre 16 godina

Свака част орлови. Није са јавио Слоба, али јесте овај Милосављевић. Нема везе, мора неко и да тугује вечерас, не могу сви да буд весели као прави Срби. С вером у Бога за Краља и Отаџбину. Србијаааааааа.

Sasa

pre 16 godina

Nadam se, da su nase fudbalske zvezdice videli, kako se igra za ovu repku. Cestitam vam i zlato...imamo zlatnu buducnost. Ajmo svi na balkon ;)

Gost

pre 16 godina

@djole

Prvo i prvo nisu izvizdani americki klinci vec zemlja koju su oni prestavljali. A zemlja je zasluzila da bude izvizdana i ne zvizdimo joj samo mi vec i mnogi drugi.

I mani se komunistickih i nekih drugih fraza da sport i politika ne idu zajedno, jer da je tako kako ti kazes UEFA bi kaznila i onog prepotentnog engleskog klinca koji "zna ko su i odakle su oni" zbog izrazavanje nacionalne mrznje isto tako ako ne i vise od kazne na koju se ta ista institucija zalila zbog vredjanja nekih engleskih igraca od strae nasih navijaca, jer ono je igrac a ovo navijac. Ipak igrac dobija platu a navijac placa ali ne da bi ga tamo neki prepotentni klinac vredjao.

Samo da dodam ne podrzavam nikakvu rasnu, nacionalnu, versku... netrpeljivost.
Ali "svetski policajci" moraju da znaju kakvo misljenje imamo o njima zbog njihovog kaubojskog ponasanja narocito u nasem slucaju.

Ovo tvoje lici mi na ono hriscansko okreni i drugi obraz, ali i sam Isus kada su ga udarili pitao je zasto me udari, onom recenicom (okreni obraz) je verovatno mislio na nesto sasvim drugo.

DidierDrogba

pre 16 godina

Ilija Nis
MACVAN=MILOJEVIC
Decko kao da kopira milojevica imaju u potpunosti isto kretanje, magnet su za lopte,macvan sutira 3-ke kao miloje a sto se tice slobodnih bacanja izgleda mi da je macvan prekopirao i pripremu za izvodjenje od milojevica{naravno desna noga ispred leve,lopte pod ruku, izdah i indentican sut)
bas kao miloje.Nadm se da ce i MACVAN da obuce Crno-beli dres.SRBIJA DO TOKIJA!!!!!!!

R.U.M.A.

pre 16 godina

Neke od najstarijih Srpskih zastava su bile plave i zato nemojte se loziti da to nije nasa boja.To je isto nasa boja kao i crvena ili bela,a svoje komplekse negde drugde ispoljavajte.

Svaka cast SRBI!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

@lagano

Drugar, ili ne umes da citas ili si jako povrsan. Sta god da je nije dobro, pre svega za tebe. Ni prezime ne mozes da zapamtis a kamoli ono sto sam napisao. Odmah u uvodu sam cestitao momcima i radovao se i nervirao (kada su poceli da sustizu) vise od tebe i tebi slicnih. Nista nije samo crno ili belo vec je uglavnom sivo ...
U dobru se ne ponesi a u zlu se ne ponizi ...
Zakljucak, treba se radovati ali i ukazati na greske i nedostatke ne u cilju omalovazavanja nego u cilju ispravljanja da sutra budu jos bolji i da ne stanu na ovome. Pravi prijatelji su oni koji ukazuju na greske a ne koji "tapsu" po ramenu i govore hvalopojke a prvi bi ih zaskocili kada te slabosti budu svima jasno vidljive i jos iskazane kroz neki neuspeh.

Kruno_ZG

pre 16 godina

Svaka cast. Stoji neumitno da ste najbolja kosarkaska nacija trenutno u mladim kategorijama. Ne moze mi se oteti dojam da i dalje gajite skolu ex Juge, a ona je nadasve uvek donosila trofeje. Kod nas se moze konstatirati sa zaljenjem da smo tu skolu sto se tice kosarke prerano nesretno ugasili. Gust mi je bilo gledati igrace na pobednickom podijumu koji govore jezik koji i ja razumem. Pa , Slaveni smo, ne! Srecno i ubuduce !
Nadam se da ce i nasi kosarkasi nauciti kako se bori i osvaja najsjajnije odlicje !!!
Srdacan pozdrav iz Zagreba!

VukSrbin

pre 16 godina

Srpski Vitezovi: Novak, JELENA, Ana, mladi košarkaši, mlađi košarkaši, mlade košarkašice, odbojkašice, mladi fudbaleri, mlađi fudbaleri, mladi plivači, vaterpolisti...

NEUNIŠTIV GEN...
NAJPLEMENITIJE OD SRPSKOG RODA...
NAJBOLJI AMBASADORI SVOG NARODA...
SVI POLITIČARI ZAJEDNO NISU NI ZA NOKAT JEDNOJ JELENI JANKOVIĆ, SRPSKOM VITEZU...

Deco naša, Vi ste nešto najlepše i najplemenitije... Šta reći, Vi ste cvet Srbije...
Za sve poslednje uspehe Trg ili ulica u centru Beograda!!!

Pogledajte strane kanale, preplavljeni našom decom...

SRBI DOLAZE...
SRPSKI SPORTSKI TEROR SE NASTAVLJA...

Šta bi bilo, da nas je barem ko Francuza... Mislite o tome...

PS. Dominacija u sportu, naročito ako se ima u vidu ekonomska, demografska i politička situacija, jasno stavlja do znanja da SE NEŠTO NE UKLAPA U NAMETANJE GLOBALNOG SHVATANJA DA SU SRBI RUGLO CIVILIZACIJE... PA JOŠ I APLAUZI AMERIKANCIMA SINOĆ... GDE TO IMA?

Stefan

pre 16 godina

Giga
Samo tako .Uci decu da cim skupe para podegnu odavde.Bruka za takvog coveka sto tako prica.
DDT
Sta da ne lupamo po ovoj deci.Oni "Ne znaju za Kosovo i za NATO" a mi isto "Ne znamo" za njihov gradjanski rat.Razlika je u tome sto smo svi proziveli pakao 99. a oni nisu niti rat niti njihov gradjanski rat.A zar mi nismo siromasna drzava.Zato Molim te ne lupaj vise kao Maksim po trnju!!!!!

Kale

pre 16 godina

@ Kruno_ZG #174
Bravo care, da je vise takvih misljenja na Balkanu, on ( Balkan ) bi bio institucija za EU i svi bi ovamo hrlili da se napoje duhovno i intelektualno, a ne bi mi slepo i besomucno leteli gore, a u stvari i ne znamo sta je EU.
P.S. Nadam se da ce te obradovati i tvoja rerezentacija u kosarci, a do tada uzivaj sa nama, jer si iskren i cist covek, proste Slovenske duse!
Ziveli!

Marko (Dorcol)

pre 16 godina

Bravo klinci. Vi ste nas ponos.
PS. Koga je iritirao na dodeli medalja veliki guru svih preletaca u Srbiji Vlajko Senic neka preporuci ovaj komentar.

Bagi-delija

pre 16 godina

E,sada ce nas "dragi" predsednik da se izvini Bushu i celom Americkom narodu sto smo se usudili da ih pobedimo u finalu. BRAVO MOMCI!!!!!!

Vlada

pre 16 godina

Na Hrvatskim sportskim sajtovima ni jedna jedina vest o turniru, rezultatima... Koji su to kompleksasi, to je cudo jedno.

Nema veze, vazno je da imamo evropsko zlato U20, svetsko zlato U19, a vidim da i Musli i drugovi guraju solidno do zlata na evropskom U16. Pa onda u Spaniji na pohod na zlato na evropskom U-18, mada ce to biti najteze osvojiti. ako kojim slucajem osvojimo 4 zlata, to ce biti uspeh kakav niko nikada nije ostvario, niti ce ponoviti.

Pegone

pre 16 godina

@Kruno_ZG br;187
Hvala na lepim zeljama i dosta srece da se i vi vratite na stare staze Kukoca i kompanije, i da gledamo derbije za zlato u svim sportovima od rukometa,basketa i vaterpola bez usijanih glava ,to bi bio pravi praznik za sport
@DDT br;185
ti izgleda vise volis prugastu zastavicu sa zvezdicama nego nas brdoviti balkan

Dragan,BGD

pre 16 godina

Ko nije igrao na prvenstvu,to je njegov problem,nasi su prvaci i gotovo.A u vezi nerealnih procena sta ce ko uraditi,samo jedan podatak.
Prva dva igraca na Draftu ove godine,buduce velike zvezde,
Greg Oden i Kevin Duran su rodjeni 1988.godine,a Duran jos nema 19 godina.Oni su najavljeni kao Lebron i Karmelo pre tri godine.Eto,
njih dvojica su dva prva pika,a na 24.mestu je Rudi Fernandez,znate onaj plej iz Spanije,koji uopste nije jedan od najboljih igraca Evrope,vec jedno dve,tri godine,a ima samo 22.
Ovo navodim samo radi poredjenja,ako ista vredi.

Hawke

pre 16 godina

Bravo momci!!!!Svaka cast na pobedi i na zlatnoj medalji.Zasluzili ste.Doduse tek je zavrseno poluvreme ali sam siguran da ste vec pobedili!

3MAJ

pre 16 godina

Gde su sad svi oni pljuvaci, da li ce neko od njih i dalje biti uporan da nas ubedjuje da ova generacija nije nista posebno?
Bez jednog od najboljih igraca (Keselj) smo postali prvaci sveta! Igrac sa klupe ulazi i hladnokrvno pogadja odlucujuce trojke! Klupa duga, dosta kvalitetnih igraca, nekoliko izuzetnih. Ova selekcija je neverovatno jaka, potpuno zasluzeno su prvaci sveta.
I na kraju, nije tacno da ovde nije bilo igraca ekstra klase. Ko je gledao prenos na Eurosportu, naslusao se pohvala na Macvanov racun. Takvog mladog igraca necete naci na svetu!
Sampioni!!!

tanc

pre 16 godina

rade
Juče si napisao:Amerika, pa velika provalija,a onda svi ostali.Moj odgovor neću da ponavljam,samo ću te podsetiti da se sada javiš.

Duka.NS

pre 16 godina

Sve cestitke momcima!!!

Nadam se da ce se ovo "jezgro" sacuvati i nadogradjivati u godinama koje su pred momcima a sve to u/za igru u reprezentativnom dresu Srbije...

Ovo se zove dobar pocetak stvaranja nove, trofejne, reprezentacije!!!

Sone Zvornik

pre 16 godina

Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA
Ko je Svetski sampion?
-SRBIJA,SRBIJA


...postoje razlozi zbog kojih,nasih kosarkasa svako se boji...

Neven

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI!

I u Hrvatskoj se plače od sreće zbog vas, svaka čast!!!

Nadam se da su balerine gledale kako se igra za Srbiju!!!

Nemanja Milisavljevic

pre 16 godina

BRAVO MAJSTORI! ZASLUZILI STE TITULU 100%
Samo jedna ispravka:nije Macvan Milan presekao onu loptu...molim novinare da ne pisu uvek ono sto
komentator kaze :)
Inace Macvan je moj favorit u repki i mislim da je pokazao kako se igra jer igra pametno za razliku od Amerikanaca a i fizicki je izuzetno jak

Krivokapic

pre 16 godina

Заборавих да поздравим Муту легенду. Човек је стварно цар и зна како се побеђује. А што се тиче провалије између Америке и остатка то је била пуста жеља неких коментатора. То су ти набеђени стручњаци.

paja

pre 16 godina

Svaka cast,tako se igra. Ja vise ne navijam za seniore ali mi pored ovakvih mladih i ne trebaju. Svima svaka cast treba im organizovati nako slavlje npr. ispred skupstine.
btw, Jeremic u PARTIZAN

ivanbg

pre 16 godina

Svaka cast momci!Mcvan u prvi tim da zameni Misanovica!!!Muta-odlican izbor da vodi ovu selekciju mislim da je izvukao maximum iz njih!!!Pozdrav za sve-ipak ima nade za nasu kosarku!!

mare

pre 16 godina

Jani poziv Moki,
Daj ovim momcima 10 dana odmora a posle na treninge pa u spaniju isto uraditi i sa prvacima evrope do 21 godine mislim da bi se svi oni odazvali da igraju za SRBIJU svaka cast majstori

Cofi

pre 16 godina

Sjajno!Svaka cast!Ej prvaci sveta bre!Cestitke.Mislim da su mladi zasluzili jedan vatreni docek ispred skupstine,imao cetiri selekcije devojke zlato i srebro i momci dva zlata,sve ukupno dakle tri zlata i jedna srebrna medalja!Ako to nije za respekt i poklon onda ne znam sta jeste?I ne zaboravite to je to za sad,jos toga moze da dodje jos ovog leta.Bravo!Bravo za sve nase selekcije!U kosarci imamo jos jako mnogo toga da kazemo i objasnimo drugim timovima kako stvari stoje!Peace! ;)

roki

pre 16 godina

Ovo sto su klinci uradili, zavidili su ceo svet. Niko od njih nije ocekivao ni medalju, a oni u finalu bez par povredjenih igraca pobedili neprikosnovene amerikance. Sto je najsmesnije, ja licno pre ovog prvenstva sem za markovica iz hemofarma i keselja iz spanije, nisam cuo ni za jednog igraca od ovih.Nadam se da ce sad timovi u kojima igraju ozbiljnije racunati na njih ako se nazalost vec ovog leta ne rasprodaju po belom svetu. Ovakvi talenti zajedno sa onima iz gorice, ima da nam donesu pregrst medalja. A sto se tice ovih nasih seniora koji su odbili da igraju ove godine u spaniji iz ranoraznih razloga, voleo bi da su gledali ovu utakmicu i da vide sta znaci pobeda ili neka medalja za njih same igrace a i za nase navijace.Pa zar ima lepsi osecaj, nego osvojiti medalju. Nadam se da ovi klinci nece poci stopama nasih starijih kolega i da ce ceniti ove trenutke zauvek. Treneru svaka cast, izvuko je od ove ekipe 150 posto, svaka mu cast, veliki je trener, mogu da pricaju ljudi sta oce, ali malo koji trener ima svetsko i evropsko zlato. Majstori, svaka vam cast i danas je stvoreno barem 5 velikih igraca nase buduce reprezentacije.

Peja, Makedonija

pre 16 godina

Ljudi, pustimo slobu na miru, verujem da se i on sad raduje ko mi i hvala mu sto ovako "izbaksuzira" klince pa su sve redom razbili!!!:-)))
Ovaj uspeh je mozda veci i od onog i Bormija, pre svega sto smo tad bili 6 drzava, a sad samo jedna i tadashnja liga, bas u to vreme je bila jaka kao sad evroliga!! znaci, tad se imalo gde i od koga da se uci...i ta ista generacija je harala 15 godina u seniorskoj konkurenciji!!!
Mozda ce neko da kaze: isle ih trojke..pa i to treba neko da pogodi! i sale je ubio litvance '95 trojkama!!!
Mozda su centri prespori, slabo se krecu...pa i Divac sa 19 nije znao ni da hoda, a znamo ko je bio Divac!!!
i na kraju-Macvan!!!
Decko je cudo... ima samo 18, a igra ko da je prevalio 10 ovakoh finala!!!
Divcu se ruka zatresla u Indianopolisu, Topicu u Atini ...ali njemu NE!!!
Samo napred momci...al stvarno ste najbolji!!!!

TO

pre 16 godina

Slobo, kakav si ti strucjak, jedva si cekao da ovih klinci izgube da bi se javio ali izgleda necemo vise nikad te citati hahaha.

Bravo momci, PRVACI SVETA BREEEEE!!!!

goran

pre 16 godina

Sve je bilo divno, ali lepse od svega je nacin. Ovi momci i malo starija reprezentacija povratili su najvece blago Srpske kosarke: karakter. To je ono bez cega ni talenat nije nista. Nasim mocima jedno veliko bravo i hvala na radosti koju su nam doneli.

vlada86

pre 16 godina

bravo carevi! Ubili ste ih, sahranili! Opasna igra, samo malo na pocetku zadnje cetvrtine pad koncentracije, ali dobro je!!!!!!! Z-L-A-T-O!!!!!!!!!

Mare NS

pre 16 godina

Svaka cast momci, sjajno ste igrali celo prvenstvo iako ste imali problema sa povredama. Vi i selekcija do 21 godine ste zadali domaci zadatak seniorima .Ako Moka povede najbolje od vas i od onih koji su se odazvali mozda imamo sanse za het trik u Granadi.

Sava Savic

pre 16 godina

Ej bre SRBIJA ! SRBIJAAA !Jel ste videli Mutu kako se raduje a? SRBIJAA ! Sad moze da bude i 300 Celzijusa - ja se preznojio skacuci!E kinci klinci - nade nase !

DzoniKG

pre 16 godina

SRBIJAAA!
Bravo carevi,svakog dana u sportskoj rubrici nove pobede srbije,vise im se nezna ni broj.Jeremic i Macvan neverovatni ,Jeremic pogadja uvek kada treba.SRBIJA prvak sveta!!!!

Boban

pre 16 godina

Bravo! Sve čestitke momcima na čelu sa "Mutom" gospodinom Nikolićem.
Snim ceremonije proglašanja treba poslati KS Italije i Slovenije. Možda nešto shvate.

Ivan Novi Sad

pre 16 godina

Svaka cast juniorima na tituli. Veoma pozrtvovana ekipa, sa jakom odbranom je nadoknadila manjak kvaliteta, ali bez obzira na to, mislim da ce bar 4 momka iz ove ekipe postati reprezentativci A selekcije.
Svih 10 dana sam gledao prvenstvo uzivo, sve utakmice, i evidentno je bilo da smo podizali formu iz utakmice u utakmicu.
Odlicna atmosfera na tribinama, za desetku.
Jos jednom, SVAKA CAST DECO!!!

Goran

pre 16 godina

Svaka cast momci,cestitam.Svaka cast i Muti,koji je mozda izvukao iz njih 150% mogucnosti,bravo.Macvan je cini se novi Milojevic,ali nadam se sa mnogo vise entuzijazma kada je reprezentacija u pitanju,bas kakav je sada,a cini se da je i veci potencijal,sigurna ruka,jaci i visi,sve ima da zatvori mesto na cetvorci koje od Tomasevica nikako da resimo.U perspektivi spojiti '87. i ove momke sa par malo starijih (Pavlovic(valjda),Milicic,Krstic,...) i bice to jedna sasvim jaka reprezentacija.Samo ih ne treba prerano "potrositi" i prekopirati Spance i Grke koji forsiraju istu generaciju od juniora i sada prave rezultate.To se trenutno radi sa gen '87.,skoro da nema promena u ekipi vec 4-5 godina.
Jos jednom,bravo momci,bravo sampioni!!!!

salavica

pre 16 godina

BRAVO MOMCI, TU STE DA VRATITE OSMEH NA LICA I SUZE U OCIMA KADA B\OPET BUDEMO U VRHU KOSARKE. ZNALA SAM DA ONO NIJE BILO DA SE NE POVRATI.BRAVO. (muza mi zabolela glava u zadnjih 3 minuta, rekla sam da nema potrebe da se brine, ovi mladi osvajaju zlato i ZLATO BI!!!!!!!!!!

BRAVO, BRAVO I OSVAJACIMA EVROPSKOG ZLATA I BRAVO OSVAJACICAMA EVROPSKOG SREBRA.

Nemanja-NIS

pre 16 godina

Po meni nas najbolji igrac je Mladen Jeremic,covek nije izlazio iz igre celu utakmicu,strasan igrac,ima sut,ulaz,brzinu,skocnost.Raduljica nije pokazao ni pola od onoga sto zna,ali izgleda da je i ovo bilo dovoljno.Markovicu svaka cast,decko je mnogo jak na lopti.Ovo je nas trio fantastico.Srbijo sa Mladenom u buducnost.
Moko pozovi Mladenaaaaa!!!!

KaliGoola

pre 16 godina

Bravo Majstori!!! Tako se bori za reprezentaciju!!! E, sad samo da vas iz saveza ne zaborave kao mnoge prethodne jer to niste zasluzili..!!!

[-_-]_513

pre 16 godina

SERBIA No. 1


A ovi "dobri" kosarkasi kojima je ispod nivoa da igraju za drzavu porucujem da pogledaju dodelu medalja drugom timu,juniorima,kadetima...


Momci su fantasticni!!!

Treba da se miksuju sa drugim timom i eto nam prvog :)

Teodosic,Tepic,Labovic,Jeremic,Macvan,Markovic...


SERBIA!!!!!!!!!

Srdja

pre 16 godina

Ovaj Jeremic je fantastican,od Pedje Stojakovica nije se pojavio tako siguran suter,mislim da decko zasluzuje Mokin poziv pogotovo sto seniori nemaju vise ni jednog beka na raspolaganju,mislim da je decko zasluzio poziv za A tim

Grobelar

pre 16 godina

Macvan - novi Miloje! Sjajan potencijal, mekana ruka, odlicna ledjna tehnika, jak u skoku... Svaka cast FMP-u na plejadi mladih i supertalentovanih klinaca koje je podario srpskoj kosarci.

posmatrac iz daleka

pre 16 godina

Uvek nekome nije dosta i nije dovoljno od Srbije ni kada postane svetski prvak. Da li da sacekamo da se pojavi jos neka civilizacija iz ovog naseg univezuma pa i da i njih pobedimo. Da li bi onda bili ti isti zadovoljni .
Nasim momcima SVE NAJSRDACNIJE CESTITKE OVOG SVETA ciji prvaci su postali.

Za " plavoga". poluznanje je gore od ne-znanja. "Plava gronica" se tako zove zbog boje mora !!!

Cofi

pre 16 godina

Plavi izvini ali lupas gluposti!'Plava grobnica' je plava zato sto su vojnici sahranjivani u moru,otud i ta metafora.Nista licno,pozz.

MladjaKanada

pre 16 godina

Svaka cast momci. Ovo stvarno nije normalno da imamo toliko dobrih mladih kosarkasa. Negde sam procitao da u NCAA ima oko 80 nasih mladih kosarkasa (19-22 godine).
Pozdrav Srbima sirom sveta.

Sasa

pre 16 godina

Tooo Srbijo! Cestitam vam. Pa mi cemo biti sportska nacija broj 1 :o) Samo napred. Pa mi svaku nedelju imamo nesta da slavimo :o)

pera

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koliko poznavalaca kosarke ima u Srbiji. Alo bre ljudi pa proceniti ko je talenat a ko ne nije bas tako lako. Pa to bre rade timovi ljudi kojima je kosarka posao, pa i oni pogrese. Jedan Aca Nikolic je proglasio Nesterovica netalentovanim pa je decko otisao u Sloveniju. U ostalom ko je talentovaniji Macvan ili Divac, Jeremic ili Danilovic uopste nije bitno. Kosarka je timska igra, kosarkaska reprezentacija je tim kao svaki drugi, neko mora da igra odbranu, neko da dodaje, neko da bije a neko da daje koseve. Da moze 12 talenata pa ih skupis bez ikakvog koncepta ameri bi bili stalno prvi. Pa Zdovc je igrao u reprezentaciji samo zato sto je trcao ko konj i mogao da sacuva kog hoces i to tako jos od kadetskih dana. Ovi momci ocigledno imaju dobru atmosferu, znaci zadrziz kostur ekipe ubacis jos malo od starijih koji su uzeli Evropsku titulu u Italiji i imas zlato 2012 u Londonu.
Muti i momcima svaka cast.

Софка

pre 16 godina

Браво момци,ви сте понос Србије!Одушевили сте ме,и овом побједом сте ме подсјетили на 2002 год.када смо били Свијетски прваци.Лијепо је видјети дa кошарка у Србији још живи!Свака вам част и наставите тако!

Tomas

pre 16 godina

Zasto mnogi trose reci na to sto neki nasi kosarkasi nece da igraju za reprezentaciju? Pa ako oni ne vole svoju zemlju, ni ja se odavno ne interesujem za njih. Ne znam znam ni gde su, ni sta negde tamo rade. Ne postoje!

Stefan Paris

pre 16 godina

Svaka cast gledao sam preko satelita super smo odigrali protiv crnacke ekipe i nadam se da ce seniorska barem pola da uradi od ovoga i jos jednom im cestitam za ZLATO svi u Francuskoj su mi cestitali na ovoj pobedi kazu da smo stvarno bili najjaci.POZDRAV SVIM SRBIMA iz Parisa

Slavenko Vasiljevic Francuske

pre 16 godina

Velike Cestitke iz Francuske !
Gde se cela ceta iz ovog grada gde zivim skupljala kod mene i slavimo tu titulu uz pice i muzike!
Do kraja se vatali i uzdisali i na kraju osvojili titula prvaka sveta ovde je ludnica.
Posebno pozdravljav Cakarevic-a i ponosam sam sto sam doveo decka da igra u Francuskom ASVEL. Nema neke statistike ali uvek je bio na prvoj petorci i prljavi posao je odradio kako treba sto je Muta zatrazio od njega.
Jos jedno Velike Cestitke nasim momcima za ZLATO i puno toplih pozdrava iz Francuske.
Zivela S R B I J A !!!!!!!!!

Vladimir

pre 16 godina

"Plava Grobnica" se ne zove zbog toga koju boju uniforme su imali srpski vojnici, vec gde su sahranjivani - u moru!
I neko se poziva na istoriju i drzi drugome predavanje ... E koje smo mi blente.

Dani

pre 16 godina

SVAKA ČAST, MAJSTORI!!! Uživao sam u vašoj košarci od prvog dana nadalje, ali znam da nisam jedini. Oni koji ste pratili SP na Eurosportu znate, kako lepe pohvale su od komenmtatora svaki dan dobijali MAČVAN (pre svih), Jeremić, Marković, Raduljica, Kešelj i ostali. Mislim, da smo dobili novu dinastiju za dugoročnu vladavinu u svetskoj košarci. Ove dve generacije (U-20 i U-19) su jednostavno fenomenalne. Nadam se da će Slavnić kao što je najavio lansiratu "bombu" pozivanjem najboljih mladića u seniorsku reprezentaciju. Ja osobno bi posle svega viđenog ovih dana u Španiju odveo sledeću ekipu:
-Jarić, Teodosić, Marković
-Tepić, Kešelj
-Gurović, Jeremić
-Labović, Mačvan, Aleksandrov
-Miličić, Ilić
Pa nek se deca igraju ... Šta deca znaju šta je zlatna medalja!

Igor

pre 16 godina

Momci, odzali ste lekciju seniorima kako u kosarci tako i u timskom duhu i slozi koja treba da vlada unutar jednog tima kao sto je reprezentacija. Svaka vam cast i puno vam hvala.

Spanac

pre 16 godina

Nemam rijeci. Svaka im cast. Napokon da i ja odgledam u zivo. Cestitke momcima, trenerima i svim Srbima.
Slavite, tako i treba.

Ja_pa_Ja

pre 16 godina

Nevidjeno!!!!! Srbija populacija oko 8 milki..a Ameri oko 390. Pazi sad, nije basket vaterpolo pa da kazemo Ameri se neloze na ovaj sport. E moj brale, sve je u srcu, ili ti u chuci! :). Samo da se usput okrenem i na temu koja se provlaci ovde vec par dana u vezi boja dresova. Evo linka pa presudite i sami : http://www.qsl.net/4n1fog/ei01.htm. Kao shto vidite u oko 90% Strosrosrpskih grbova za vreme Nemanjica preovladava CRVENA boja! Dosta vishe sa Yu nostalgijama. Zivela Srbija!

Ivica Milisavljevic

pre 16 godina

Mnogi mlate o tome da se ovi momci vode na EP (i to svi) a ista takva euforija je bila i pre 10-tak dana sa godistem '87.
Sledece godine je SP U21 gde ce ici '87 i mladji. Eto sastavite 12 igraca koje bi poveli pa onda vidite u koje to igrace stvarno verujete a u koje ne. A onda tih 12 imena pogledajte pa vidite kome bi pruzili priliku u "A" timu.
Evo ja nemam dilemu za 10 imena: Teodosic, Tepic, Markovic, Paunic, Jeremic, Aleksandrov, Dragovic, Keselj, Macvan, Labovic. Za preostala 2 bih stavio u konkurenciju Stimca, Djurkovica i Raduljicu. Kao sto vidite na poziciji "5" smo jako, jako tanki.
I ne budite licimeri. Koliko vas bi zaista mirno i sa razumom gledalo EP u Spaniji ako bi otisli sve klinci i krenuli da gube? Koliko vas bi reklo, neka, ovo je skola, vratice se ubrzo. Zar vec treba otpisati igrace koji su '84-5-6? Ili Krstica? Stavite prst na celo.

Igor

pre 16 godina

Sjane vesti opet od podmaltka naše košarke.
Samo što pre maći pozere iz reprezentacije i političare iz KSS,da ne upropaste ove momke.

Edit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo stručni štab! Nadam se da će ova generacija, za koju godinu da čisti sve redom i na seniorskim takmičenjima.
Što se tiče A reprezentacije, na ovom EP će biti ono što mora biti - još jedna gorka pilula. Za sledeće takmičenje, bez razmišljanja prekomandovati ovu mladu selekciju u A tim, zajedno sa stručnim štabom. Oni će nas iz takmičenja u takmičenje voditi polako na vrh, da bi za 5-6 godina tamo i zaseli, gde je i mesto najjačoj košarkaškoj naciji na svetu.

Wild Wild West

pre 16 godina

Ceo zapad SPENSA klice:BRAVO,MUTO,POBEDNICE!!!Briga nas za dres i boju,VOLIM SAMO ZEMLJU SVOJU!!!Za Amere,optimiste:Bez crnaca nista niste!Najaci ste vi na svetu,ali niste na parketu!Razbio vas MACVAN MICA,bolji je od Gurovica!!! SAMPIONI!SAMPIONI!SAMPIONI!

Um_caruje

pre 16 godina

@ Kale #75.
Ovaj komentar proslediti svim dnevnim listovima, sportska rubika, kao licni stav, korekntnosti i istine srpskog navijaca. Mada bih dodao da covek i nije samo navijac, ali to je pretpostavka samo moja.
Bravo Kale, ima Srbija na svim mestima prave Ljude, samo se ne mogu iskazati od " strucnjaka ".
P.S. Postovani siroki audiorijume, procitajte komentar jos jednom!Ja ga potpisujem u celosti!

Giga

pre 16 godina

STRASNO!
Pa kakav smo mi to narod.Ja iskreno razumem i ove kvorumase sto stalno potpaljuju vatru i pale po ovim stranicama.
Pa ljudi pogledajte: Jelenu, Anu, NOVAKA, ove mladje do 19, one strije do 20,pa nase mlade fudbalere, mlade kosarkasice......JEB...,KAKVA DECA? I TO NASA SRPSKA DECA(bez obzira igrala u plavim, belim, ili crnim dresovima).Deca koja su se radjala ili pak rasla dok smo mi stariji reci ratovali.
STRASNO!
I u pravu ste treba da smo ne zadovoljni.Posto smo mi bogom dana nacija, iako nas ima samo 8-9 miliona, naspram par milijardi bogatijih.
Strasno!
Deco i imate pravo, cim malo odrastete i dodjete do neke kinte, nemojte vise igrati za Srbiju.Pa na sta bi to licilo: Srbija po deseti put prvak sveta u kosarci, Srbija izgubila finale SP od Brazila, NOVAK br.1 na ATP, Ana i Jelena se svakog ponedeljka menjaju na istom......
Ljudi gde ce Vam dusa?? Pa opet cemo popiti sankcije.Opet ce nas zatvoriti u podrum.
Pozdrav svima njima, a i Vama koji ste objektivni i koji imate razumevanja za nasu decu,koja su opet bolja i od mene a veruj mi i od tebe licno

Дејан Топаловић

pre 16 godina

Момци, свака част!
Почели сте килаво првенство неуиграни, добијали некако на силу. А завршили тимски. Последње три утакмице одиграли као машина. Прави сте колектив, нема шта. Ипак, постоје јунаци. И наравно опет су из ФМП-а. Мачван тачно је да подсећа игром на Милоја. Али он са 19 година игра као Милоје од 27. Не могу се ни замислити границе његовог потенцијала. Други бисер је Јеремић. Интелигенција, шут, улаз, петља. Рођени шампион. Невероватан потенцијал су и Марјановић и Радуљица. Први када добије на маси биће феноменалан. И остали имају шансу да буду сјајни играчи. КСС мора да донесе важну одлуку. Мора да се донесе правилник: један или два неоправдана отказа А репрезентацији и затворити врата репрезентације заувек. Тако ће бити лакше и селектору и играчима. Да се не погађамо као на пијаци и мољакамо размажене звездице. Видеће се врло брзо ко хоће да игра за Србију а ко неће. То је сада утолико лакше јер Теодосић, Тепић, Лабовић, Мачван, Јеремић, Радуљица, Марјановић, Марковић, Александров куцају на врата репрезентације. Потписујем да би ови момци уз неспорне Миличића и Крстића били шампиони Европе за две године а олимпијски шампиони у Лондону за 5 година. Потребно је само мало храбрости да им се пружи шанса.

exit

pre 16 godina

Bravo momci, bravo struka...
Ključni momenat je time out Mute Nikolića u trenucima kada nismo mogli da ubacimo loptu u igru ispod koša.Posle tog time out-a lopta je izvedena sa pola igrališta.
Gledao sam svaku utakmicu i rečju, Čestitke!!!!!!!!

ozrenko

pre 16 godina

MI PUBLIKA, smo unistili amere, neka se raspitaju kada dodju kuci zasto ih u jednoj maloj zemlji hiljadama kilometara daleko toliko mrze. Bio sam u prvom rede i video sam da su se bas uplasili. E PA NIJE SRBIJA SAKA PIRINCA...

Sashko

pre 16 godina

Sto se tice boje dresova, potpuno se slazem sa nn - neka igraju i u ljubicastim sa zelenim tufnama i rezedo prugama ako ce i dalje da osvajaju zlato! :-)

Djole

pre 16 godina

Mislim da su komentari koji se tiču plejmejkera ove ekipe, Katnića i Markovića, preoštri. Igraju najkompleksniju poziciju u košarci i retki su plejmejkeri u Evropi koji se razviju pre 24-25 godine. Kao Katnić je loš zato što se protiv Brazilaca zaleteo između dvojice. Malo je mnogo. Katnić je rezervni plejmejker ove ekipe. Jel neko obratio pažnju na rezervne plejmejkere u drugim ekipama, na šta oni liče. Katnić je u poređenju sa njima suvo zlato. Neka mi neko kaže koliko još plejmejkera ima na ovom prvenstvu (a i šire) koji imaju pozitivan odnos osvojenih i izgubljenih lopti. Plus dečko ima možda i najbolji procenat šuta u našoj ekipi. Nije talenat kalibra Markovića ali je zato prototip rezervnog pleja. Način na koji je igrao podseća me na igre Saše Obradovića u reprezentaciji. Što se tiče Markovića, jedini problem u njegovoj igri je šut, što i ne mora da bude toliki problem. Mlad je, ima vremena to da ispravi. Ni Kalderon u njegovom uzrastu nije imao šut. Svi ostali elementi u igri fenomenalni. Prodor, tehnika, odbrana. Protiv SAD čuvali su ga po 13cm niži igrači, a on opet ni u jednom trenutku nije imao problema sa prenošenjem lopte, a uspevao je prodorima i da stvara višak. Mislim da je dečko veliki talenat, da će biti sjajan plej, i to plej u pravom smilsu, koji će znati da menja ritam igre, da razigrava i, po potrebi, poentira. Uz Teodosića predstavljaće tandem plejmejkera koji teško ko da će u Evropi da ima. Naravno, pod uslovom da nastavi da radi na sebi.

predragPG

pre 16 godina

Svako normalan u CG pozdravlja ogroman uspjeh srpske juniorske kosarke.
Hajde, pa da se vratite tamo gdje je vazda bilo mjesto basketu sa ovih prostora.
CESTITAMO!!!

pipi srbin

pre 16 godina

ovo su novi divac,bodiroga,djordjevic,drobnjak,jaric...atmosfera na utakmici je bila super pogotovo u zadnje dve minute.spens je gorio.bravo srbi!!!

Oombah

pre 16 godina

Ko je taj Sloba? Kažite mu da se istušira, nije mu ovo inostranstvo pa da može da tako priča o našim orlićima. El ste videli kako su se odmah uhvatili za zastavu i blicali je celoj publici čim su pobedili, jedva su stigli da se pozdrave sa Amerima od slavlja. Tako se predstavlja SRBIJA!!!

Vlade Divac

pre 16 godina

Bravo.Kroz utakmice ste ulazili u formu iako je ova generacija prosle godine bila peta na EU a Francuzi prvi. Podesio se momenat. A sta sada sledi. Geeneracija 87 koja je u Bormiu osvojila zlato, Divac, Paspalj, Djordjevic, Kukoc, Radja & Co. su nastavili da igraju u tada najjjacoj ligi u Evropi.A ovi sada gde ce da igraju u Cacku, Leskovcu, Beogradu, Vrscu itd.Kako da se razvijaju kada nam je liga ispod proseka.Spanci sa gasolom, Garbajosom i ostalima nastavili da igraju u najjacoj ligi i razvili se i otisli dalje i dosli do vrha.Nek se neko seti ovih momaka za tri sezone i neka kaze gde su oni tada i sta igraju i gde igraju.Znaci zakljucak liga preslaba.Molo klubova igra u Evropi, Jadranska liga nula unistitelj kosarke i u Srbiji i u Hrvatskoj i u Sloveniji.Hrvata nema nigde od kadeta do 20 godina ali to je njihov problem

Uzice

pre 16 godina

Prvo svaka cast za komentar *61!!!! Momci svaka vam cast !!!!!!!! KATNA NAJBOLJI SI SAMO TAKO NASTAVI!!!!!!! UZICE JE UZ TEBE!!!!!!!!!!!!

Mikili

pre 16 godina

Poleteše naša deca, vinuše se u visine i poneše ponosno srpsku zastavu da se vijori na krovu sveta!
Poštovanje mladi ljudi. Poštovanje Nikoliću jer si znao da ih vodiš i maksimalno iskoristiš sve njihove potencijale i bez podrške KSS dokažeš da ta "osporavana generacija" može da se popenje na najviši tron. Tako rade pravi treneri, roditelji i prijatelji.
Još jednom, bravo momci, bravo za one malo starije, bravo za devojke, za Lenđera, za Silađija, Kopasa, Stojanovića, za Novaka, Jelenu, Anu, Janka, Zikija...vaterpoliste, za svu našu decu koja suočena sa raznim nedaćama odrastanja, poleteše visoko i sa sobom poneše malu Srbiju. Ova deca pišu novu istoriju Srbije po celom svetu svojim uspesima i ponašanjem.
Oni vape i mole odrasle (...)samo da ih ostave na miru i, oprostite na izrazu , da već jednom sjašu i kreiranje budućnosti prepuste njima.
Kad ova generacija dođe na vlast, Srbija će biti srećna zemlja jer ovi klinci znaju da samo kvalitetom i radom može da se napreduje a ne ...

Svu sreću ovoga sveta, svoj našoj deci: sportistima, naučnicima, zanatlijama ... gde god da se nađu, nikada da ne zaborave svoju Srbiju i svoje korene, da se pokažu i dokažu jer oni su najlepša Srbija kakva treba i da bude.

Ljubim Vas deco -letite.

P.S. za deo publike - nadam se da se stide

Milovan

pre 16 godina

Dragane BGD, stvarno si neviđeni smarač i negativac! Predstavljaš se kao veliki poznavalac tenisa, a sad si vidim i veliki stručnjak u basketu. Molim te, ostavi ove momke koji su prvi u svetu, ostavi ih tvojih predviđanja o propasti u seniorskoj karijeri. Ne kažem i ja da su to sve novi Divci i Kukoči, ali za neke bih definitivno predvideo blistavu karijeru, ako ne bude iznenađenja. Koji je tvoj problem, čoveče?
I još nešto: neka košarkaši i dalje nose plave dresove, koji su nas u prošlosti PROSLAVILI, a fudbaleri neka nose crvene, jer su obe boje na našoj zastavi i ni jedna nije manje ili više srpska. U većini zemalja na svetu, ili bar na Zapadu se praktikuje da reprezentacije u različitim sportovima imaju različite boje dresova, tako da to ne smeta ni najmanje

Nikola

pre 16 godina

Ove nove generacije su susta suprotnost starim generacijama.Ovi Nasi mladi narastaji(A TU NE MISLIM SAMO NA SPORTISTE) veruju u sebe ,uvek su nasmejani ,puni zivota , vole svoje zemlju i ne stide je se ma gde bili da li kuci ili inostranstvu.Ponosan sam na njih i znam da ovu zemlju ceka lepa buducnost

zoran

pre 16 godina

..ali da ne radi rashladni uredjaj u hali na plus 40 stepeni..???? Alo..ima li ko mozga tamo..??

Bravo za momke..zaista divan uspeh protiv uvek neugodnih momaka iz Amerike..

DULE

pre 16 godina

Sve cestitke za osvojeno zlato, momci najbolji ste. Mladen je jos jednom pokazao da je najsigurniji i najperspektivniji igrac u zemlji. Ja ga vec vidim u A reprezentaciji.

Zorz Vea

pre 16 godina

Najlepsa moguca vest u zadnjih mesec dana...SRBIJA PRVAK SVETA!!!Tera coveka na suze i vraca nadu,poklanja nebo tamo gde ljudi ne znaju da nebo postoji...Zivela srpska kosarka,za uvek i do kraja vremena!!!

Svako dobro

DALABU

pre 16 godina

Da Jeremic ne igra za Borac i da svaki dan ne kvasi ruke u Moravi nikada ne bi tako sigurno sutirao za 3-pravi Cacanski bek suter...napravili smo Cvetkovica evo sad i njega.

Keretina novosadska

pre 16 godina

Cestitke kosarkasima i Muti! Amerima sam zvizdao iz sveg srca. Takva im je zemlja danas. Politika uvek udje u sport i tek su nasi sportisti imali da istrpe razna ponizenja i zvizduke. Nece ni malim amerima nista faliti.

Mario

pre 16 godina

@DDT

Nisi ti ništa skapirao. Ali očigledno misliš da si mnogo pametan, pa kad tako misliš objasni ti "jadnim crncima iz geta" zašto im Srbi zvižde.

Ja neću i nemam ideju zašto bih im ja to objašnjavao, to valjda samo tebi može da zvuči logično.

rAMA

pre 16 godina

Ja mislim da treba ove momke zajedno sa '87 treba poslati na EP, jer ako se sećate da je Ćosić kad su juniori sa Divcem, Kukočom,Paspaljem Rađom, Đorđevićem pozvani na OI 1988 kad su ga svi zbog toga ismejali, a ovi su uzeli pojačani Draženom i nekolicinom radnika srebro, a mogli su i zlato ali su upravo zbog tog neiskustva ispustili prednost od 9 razlike 50-setak sekundi pre kraja(a tada je napad trajao 30 sekundi) protiv moćnog SSSR-a, a glavni krivac je bio Divac koji je napravio korake prevodeći loptu preko pola, ali zahvaljujući tom iskustvu ta generacija je postala najbolja ikad u istoriji evropske košarke.
Zar ne treba istu tu šansu dati i ovim klincima, sigurno su to više zaslužili od drugih. I zato sledeće godine ako se uopšte kvalifikujemo na OI treba ove klince priključiti četvoricu starijih Krstiću, Miličiću ,Jariću i Stojakoviću (ako se čovek na to udostoji, ali ipak njega sam još nekako i razumeo kad je dosad odbijao, ipak je jedini igrač koji sme da se zahvali reprezentaciji čovek nam je doneo dva zlata, 2003 je ispao kreten kad se pojavio u onoj Vujoševićevskoj reprezentaciji koji ga je nonstop vređao, a ako se sećate te godine baš niko sem njega od poznatijih nije hteo da igra u reprezentaciji, pored toga uvek je u NBA igrao po 40 minuta u sto utakmica u sezoni, za razliku od nekih Radmanovića koji su se umorili od 2,5 minuta na parketu), a od toga Miličić ima tek 22,a Krstić 24 , a osalim Radmanovićima, Rakočevićima, Vujanićima, Milojevićima, i ostalima koji su od naše košarke samo uzimali a ništa dali samo reći ćao.


!!!I SMO NAPRED SRBIJO!!!NAPRED PLAVI!!!

Laik

pre 16 godina

Eto kako biva kad se jede kacamak i proja:)
Nego svi ovi nasi klinci kasnije predju na buniku, pa se ponasaju kao i svi seniori...

ex_1

pre 16 godina

E, secate se one reklame u kojoj Svetislav Pesic kaze: " ma koliko bio jak, ima neko jace" ! e pa mi smo ti jaci, tj. NAJJACI!!!! Zivela, kraljevina SRBIJA!!!!!

Kale

pre 16 godina

@rAMA #218

Brate razumem ja tebe i tvoj zanos, ali bre mnogo zuris i naprecac donosis zakljucke.
1. SSSR nas je podedi 1986. u polufinalu SP, a ne na OI 1988 u Seulu.
2. Tacno je da smo imali 58 sekundi pre kraja 9 razlike, ali nije Divac, pobogu prenosio loptu, vec je napravio korake, u drugom od tri nasa nesrecna napada.
3. Tri trojke smo tad primili: Sabonis iz ocaja, od table, Kurtinaitis iz ocaja posle koraka Divca, i Valters iz ocaja 5 sekundi pre kraja, posle izgubljene lopte prilikom prelaska ( mislim Aco Petrovic ), mada je ta trojka mozda bila i dvojka, ali nikom u tom soku nije bilo do pameti da to i trazi.
4. Tekmu je tada izgubio Kresa Cosic, jer je morao taj zadnji minut uvesti, sva tri pleja i dva beka ( Petrovici ), tadi malo morgen Rusi uradili to sto su uradili, a to se desava jednom u Milenijumu.
5. U pravu si da mladima treba dati sansu, ali mladu meso moze na jakoj vatri i b rzo da pregori, pa ukusa nema.
6. Polako brate imamo sve, godina gore ili dole, nije smak sveta. Bicemo i kao seniori opet EP, SP, a nadam se i IO prvaci, jer sve se zasniva na zakonu sinusoide.
7. Znas onu, kadi su stari bik i junac gledali krdo krava, mali rece: Strcimo dole i po**vimo jednu. Iskusni staronja rece : Ne mali sidjimo polako i po**vimo ih sve. Ne treba zuriti. Pozdrav!

Clyde_Frog

pre 16 godina

Al' najjaci je trener Amera koji je bio nezadovoljan bodrenjem jer smatra da njegovi igraci nisu zasluzili onoliko zvizdanje. :)))

dule

pre 16 godina

Cestitam momci!
Pratila sam i ovo SVETSKO i predhodno EVROPSKO i svaka cast!Nije srpska kosarka jos umrla samo ovakvi momci mora da igraju.Okanite se ljudi kojima nie stalo

Velika je Srbija!

srbin iz slovenije

pre 16 godina

ponosan sam na ove momke, oni su ta buducnost srbije! trebalo bi da se iz ovih momaka i momaka koji su osvojili prvenstvo u sloveniji stvori reprezentacija koja bi vec sada predstavljala srbiju na sampionatu u spaniji. ali za takvu stvar treba imati onu stvar! u svako slucaju sve cestitke akterima ovog finala i celog turnira i naravno publici koja je bodrila te momke.

Cofi

pre 16 godina

Hej DDT americki gradjanski rat je bio od 1861 do 1865 godine.I ne postoji mnozina za rec geto na srpskom jeziku,mogao si da napises da su ziveli u getu tih i tih gradova...I voleo bih da je utakmicu pratio gospodin ambasador Majkl Polt,voleo bih da znam da je tako iz sveg srca!

posmatrac iz dalekapo

pre 16 godina

Vrlo cesto pominju ovde "komentatori" nekakvo zvizdanje na americku Himnu ???
Nisam siguran da je to bilo ko cuo u Novom Sadu. To zvizdanje na americku himnu, za koju NIJE postojao razlog da se intonira. Za to su se pobrinuli nasi mladi. Cak tvrdim da NIKO nije u Novom Sada u nedelju uvece zvizdao americkoj Himni. Verujem da medju "nasima" ima amerofila, kao sto ima i rusofila i germanofila i frankofila..., ali to nije razlog da se baca drvlje i kamenje na veoma korektnu i na mahove pozorisnu pobliku u Novom Sadu. Cudi me da niko od tih amerikano- filskih dusebriznika nije primetio da medju tim nevinascima americkim (izmedu 18 i 19 godina ) ima i takvih koji nisu dali ruku kada su im predstavnici organizatora i FIBE dodeljivali srebrene medalje.To je mozda bio fin gest, jer dolazi od nepogresivo fer i sporskih i nadasve objektivnih i maksimalno obavestenih Amerikanaca.

U nadi da ce B92 objaviti ovaj moj komentar kao i sve do sada ,zahvaljujem se redakciji istih uz kompliment za profesionalnost.

Aca_USA

pre 16 godina

Sad je pravi trenutak da se istera na cistac zasto je stanje u KSS kakvo je opisao trener:
"Titula svetskog prvaka mi je tim draža što smo do nje došli apsolutno sami. Nismo imali pomoć ni od koga, osim Predraga Bojića i nekolicine roditelja igrača. Hvala momcima na svemu što su pružili, zaista su pravi junaci. Ovim su dokazali da poseduju veliki kvalitet koji su im mnogi, ne znam zbog čega, osporavali"...rekao je selektor Srbije Miroslav Nikolić dodajući da se posebno zahvaljuje Draganu Šakoti koji je, kako je rekao, verovao u njega za razliku od stručnog saveta koji mu, kako Nikolić napomenu, ni sada ne veruje.

šomi

pre 16 godina

@Ivica Milosavljevic.Čovek reče i ostade živ,sledeće:
"Cestitke igracima. Lepo je i divno sto je osvojeno zlato. Treba ih pustiti par dana da uzivaju i slave a onda neka svi zajedno pogledaju ovaj mec i da uvide sve greske i da porade na nedostacima. Ako to ne ucine ovo ce biti njihov krajnji domet i lepo secanje."
Krajnji domet zlatna medalja,ima li neki dalji domet,neka dalja težnja.Ma samo nek oni zadrže ovaj domet,dalje ne treba.Zlato.
Šta bi sa onim lošim momkom Mutom,te slab je trener , loš je čovek i td.Razbio je ovakve tvrdnje u param parčad.Pazi ovaj detalj kako taj,po tebi,loš trener reaguje u ključnim momentima.Kad je primetio da će klinci možda pogrešiti kod izvođenja lopte ispod koša zbog presinga Amera,čovek ne gubi glavu,traži tajm aut,objašnjava im kombinaciju i lopta se izvodi sa sredine terena.Genijalno,zar ne,smirio je svoje igrače i osvojio pola terena u situaciji kad se rezultat lomio.Po meni MVP je upravo on MUTA.