Petak, 06.07.2007.

21:40

Marion Bartoli u finalu Vimbldona!

Izvor: Andrijana Žikiæ

Marion Bartoli u finalu Vimbldona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

slow__riot

pre 16 godina

@mateja:

decko, to sto ti vise volis anu nego jelenu pa si zbog toga frustriran sto je jelena bolja teniserka i sto pobedjuje venus kad god hoce, to je tvoj problem, molim te da se ubuduce susdrzis od takvih skandaloznih komentara.
poz

noname

pre 16 godina

Ma sta lupetas ti Antilistas, ti znas koliko dugo ja gledam tenis?
Naravno da se prepala Henin, kako drugacije mozes da objasnis da ne uzme vise od jednog gema BArtolijevoj u trecem setu?
Toliko je ova superiorna u odnosu na nju??? Nece biti, nego joj je mala nasla slabu tacku, a ova vise nije umela da igra svoj najbolji tenis. Da li je uopste igrala svoju igru? Ako je toliko losa, zasto ju je pocistila u prvom setu?

Daj procitaj svoj komentar, pa ces dobiti odgovore.
Svi ti teniseri vrhunski imaju kvalitet, generalno, ali mec dobija onaj ko na terenu tokom tog meca uspe da taj kvalitet pokaze, to jest uspe da igra svoju najbolju igru.

KOji god da je razlog sto je Venus 23-ca, ona ja na tom mestu sa razlogom. Hoces da kazes da Ana nije mogla da je pobedi, toliko je jaka? Ne slazem se.

Prvi mec kao da nije ni bila na terenu. Kad god je takva situacija, problem je u glavi.

Milos, Novi BGD

pre 16 godina

Samo ne znam gde su oni veliki strucnjaci koji uvek znaju koji su nadolazeci veliki talenti pa da u svom stilu kazu: "Pa ja sam govorio pre godinu dana da dolazi i Bartoli...." Eeee, "Svi junaci nikom ponikose i u...." Pa ne pojavljuju se talenti kad nadobudni "strucnjaci" to najave nego kad je njima vreme.
A evo i jedne "genijalne" izjave jednog takvog:
"Kako nije vazno?Pa mnogo je vazno,da pored velike srece sa zrebom,ispadnes od "Bucke" u jednom prilicno losem mecu. - Dragan BGD, 04. jul 07. u clanku "Bartoli bolja od Jelene Jankovic."

Sta reci na ovakve nebuloze?
Dosla je Bartoli i pobedila No 1 i to u mecu gde nije dozvolila da se protivnica uopste vidi na terenu. Samo da danas pobedi i onu koja igra sa citavom ekipom na tribinama, koji diriguju sudijama u poznatom napadnom i agresivnom stilu.

fenomen

pre 16 godina

Jos jednom je dokazano da je sve u "GLAVI" a Bartoli je to juce sjajno demonstrirala. Mogao sam kucu da ulozim na Belgijanku i izgubio bih. Rekao bih da je to ta poslednja kockica mozaika koja jos uvek nedostaje Ani i Jeleni, ta vera da mogu uvek pobediti bez obzira ko je sa druge strane mreze...
Ako Nole danas usadi u svoju "GLAVU" to sto je juce usadila Bartoli onda Nadal nema bas neke sanse za pobedu.
Ali(daj boze da gresim) mislim da Nadal ima jacu volju za pobedom i da je jedini nacin da Nole pobedi u tome da ga napadne od prve loptice pa kud puklo neka pukne. Ako dozvoli da Nadal krene sa svojom igrom onda je gotovo. Protiv Nadala ni u snu ne sme skracivati lopte jer ovaj trci ko da ima "pentu" u straznjici i sve stize i jos bolje odigra nakon punog trka nego sa osnovne linije.
Servis je Noletova sansa, Rafa ima los servis a i vec je izjavio ranije da se plasi Noletovog servisa. Samo da Nole ne servira kao Ana juce onda ce biti ponizen na terenu.
Zakljucak:
10-15 as servisa + jos 20-ak servis winnera, bez skracivanja lopti, neke druge patike, duboke lopte u prostor od osnovne linije pa do 20 cm od nje, nikako kratke lopte jer je Nadal brz i sve kratke lopte razbija po coskovima gde ih Nole ne moze stici,i ako Nole odigra bar priblizno ovako onda nema porblema..
Samo da Novak shvati da mu danas pobeda donosi mnogo vise nego Nadalu, da danas moze postati istinski heroj a sutra jos veci.Pustimo prazne price, izgovore tipa umor,mladost,ima vremena i sl,jedino sto se racuna je PEHAR sa ova 4 GS-a i samo oni sto ga osvajaju se pamte..Jer kad izgubis 3-4 puta polufinala onda polako pocnes da gubis i veru i to je tad opasno pa dalju karijeru. Pamte se samo najvece stvari, pamti se Bari i Tokio(zvezda,fudbal)pamti se Saletova trojka i istambul(partizan,kosarka), pamti se Indijanapolis(kosarka 2002 zlato)pamti se i Monika Seles, Mima Jausovec,Kris Evert Lojd, Navratilova itd a niko kroz 20 godina nece pamtiti da je Ana izgubila poluginale Vimbldona ili Novak ....
Hajde Nole TI TO MOZES samo sebe ubedi u to...kad bi samo svi mi koji pisemo komentare na ovom forumu mogli danas na budemo na terenu kraj tebe i navijamo ne bi Nadal imao sanse a jos kad bi svako njegovo ceskanje "donjeg dela ledja" izvizdali tek bi tada pukao.
Poz...

rosa u podne

pre 16 godina

Kao obozavalac Monike Seles navijam za Bartoli, njenu reinkarnaciju na teniskom terenu. Voleo bih da uzme Vimbldon, ali mislim da su joj male sanse. Venus je u odlicnoj formi, stvarno izgleda kao gazela.

Teniser CH

pre 16 godina

Moram da se javim i molim da bude objavljeno.
Ova pobeda Bartoli i porazi Ane i Jelene su velika naravoucenija... za nase igrace, i za navijace koji komentarisu. I ja sam Bartoli bio otpisao i jos protiv Jelene, ali taj mec nisam gledao i neznam sa kojom perfomansom je mali buca pobedila Jelenu. Ali..
Naravoucenije je ...rad, dobar trener i fenomenalna taktika razradjena satima i danima pre meca sa protivnikom. Iako nije brza, ali sa macijim refleksima, odlicnom kondicijom i skoro nepogresivim dubokim servisom Bertoli je do slova slusala trenera i udarala bas onako kako treba . 90% lopti je islo direktno u Enan da bi onemogucili njezine forhand i backhand,da bi onda step by step udarala malo vise u stranu ali jako i ravno ( a ne kao Jelena..loptanjem,ja tebi ti meni..Uz postepeni prilaz mrezi i refleksima mogla jeona Enan da zakuca prakticno kad je htela. Servis ne pogresiv, ( nema cile mile,..nije mi islo,...samo servis da popravim...kao sto se nase zale posle 4-5 godina profesionalnog igranja!!).
I jos nesto, stegla je zube i nije bila impresionirana nicim, ni publikom, ni protivnicom, ni ponizavanjima,ni sa cim! Ana je tu mogla mnogo da nauci, da je razradila plan pobedila bi Venus glatko jer je ona na zalasku, nemoze da juri vise, kad joj se jace udari lopta ispada iz ritma, a i veliki je zivac kad je pod pritiskom protivnika i u stanju je i 15 duplih servis gresaka da napravi ( kao i Enan, setite se polufinala u US openu protiv Jelene). Ana nema standardno dobar service ( posle toliko godina igranja i 185cm visine¨?!),nije imala petlju da pritisne Venus i to je to, a Bartoli ce to uraditi i ubedjen sam, dodace nesto novo u igru sto joj je trener nalozio i time ce pobediti.
Molim da Dragan Bgd i Dorcolac prokomentarisu zadnje meceve.

SASA

pre 16 godina

Ovo je cist dokaz da JJ i ANA nikada nece biti broj jedan.
JJ je odigrala 30 turnira pa je jedva na trecem mestu, a Belgijanka samo 13 turnira i ubedljivo je prva.
I da je kojim slucajem JJ pobedila Bartoli opet bi sa Belgijankom bila ista pesma. Naravno izgubila bi JJ ubedljivo jer ona definitivno nema metalitet a ni snagu za veliki podvig.
koliko se radujem nasim teniserima toliko mi je zao sto su toliki maleri da u obe kategorije i muskoj i zenskoj ispred sebe imaju najmanje dva igraca koji su za njih nepremostive prepreke.

Antilistaš

pre 16 godina

@noname
Koliko imaš godina? Tako samo deca pišu. Šesta na listi isprepadala se od dvadeset i treće. Ti ne znaš ko je Venus Vilijams! Ti ne znaš zašto je dvadeset i treća (dve godine nije igrala, a pre dve godine ona i Serena izgubile su sestru). Ti ne vidiš kako su se provele listašice (prve četiri ispale su pre četvrtfinala, a "najbolju" listašicu sredila je dvadeset i osma. Zašto ne pitaš Žistin da li se i ona prepala od Bartoli, ili je, jednostavno, na travi slaba i zato je samo virtuelna prva teniserka sveta. Nije ti jasno da te liste onima koji jure bodove, ne donose velike titule. Zapamti: Venus igra šesto finale, a tri Vimbldona već ima. Ona je teniski gorostas, njena igra na travi, kad je u punoj formi, nešto je najviše u tenisu. I prestanite sa tim "isprepadanjem". Ana je odlična, Ana će biti uskoro još bolja, ali ti tenis gledaš pola godine, zato budi malo skromnij, pošto si ionako bezimeni. Inače, znao bi ko je Venus Vilijams.

Space Jam

pre 16 godina

Mala Bartoli je prosto raznela veliku Enan u trećem setu, što davno nije viđeno. Pa Enan je posle meča izgledala kao da je pregazio kombajn. Možda se našim komentatorima sa RTS-a, kao i Jeleni J, ne sviđa stil igre Bartoli i njen izgled, ali je činjenica da ona zna da igra tenis i ne bi me iznenadilo da (onako ružna), nastavi da pobeđuje naše teniske lepotice. Igra Bartoli jako podseća na igru Monike Seleš (koju takđe nismo obožavali i koja takođe nije bila lepotica), dvoručni forhend, snažni i ravni udarci, kratke dijagonale, preciznost i sigurnost u igri i na servisu, dobro kretanje i još samo da malo popravi kondiciju i igru na mreži, mogla bi daleko dogurati. Nadam se da će Enan, naša JJ ali i komentatori (neznalice) sa RTS-a izvući neku pouku iz ovoga. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

Boris

pre 16 godina

Ja sam rekao da bih volio da ova bartoli pobjedi kako bi nasoj ani posao bio laksi medutim ana je nazalost izgubila ali glavu gore moze biti ponosna na sebe vec 2 velika turnira igra na visokom nivou.
svaka cast iako nije blistala u duelu sa venus!
ponosni smo na tebe jos samon malo treba poraditi na psihi.
naprijed ana!

Mateja

pre 16 godina

Ma ljudi kakva Bartoli, kakva Venus... NAJGORE FINALE IKADA. Da su nase bile pod manjim pritiskom javnosti sasd bi trebalo da bude finale Jankovic - Ivanovic. Ana igra odlicno sve dok ne dodje do samog kraja i kada oseti da moze da pobedi, trema ucini svoje i onda gresi. Tako je bilo u finalu u Francuskoj, tako i danas u polufinalu u Engleskoj. Ali svaka cast za velicanstven uspeh. Jelena moze da prica sta god hoce o Bartoli, sama je kriva za svoj poraz. Umislila je da je najveca zvezda, nonsalantno ulazi u meceve i ceka da se protivnice predaju, da ce iz straha da gube od nje. Da li ste primetili kako prosto sija kad joj aplaudiraju, ne igra ona tenis zbog igre, zabave, para, vec zbog aplauza, popularnosti... Pa videli ste je na doceku u BG, kao jadna ne zna sta da kaze, samo da bi se njoj duze klicalo nego Ani koja je igrala finale, i koja je objektivno klasa iznad Jelene, zato je stalno i pobedjuje. Jedino sto Ana ima malih problema sa tim velikim mecevima, sa pritiskom koji oni nose. Ali ima 19 godina i stigla je Jelenu vec sada... Uz malo priprema, rada i velikih meceva, Ana ce postati broj 1, Jelena nikada. Jelena nije ta klasa igraca, veliki igraci se poznaju po karakteru i igri, a ona nema ni jedno ni drugo. Na rang listi je tu zbog povreda drugih igracica i zbog toga sto je odigrala brdo turnira ove godine, za razliku od drugih. Bilo kako bilo, svaka cast za igru, devojke su ulozile mnogo truda da bi igrale velike meceve, da bi bile u vrhu rang lista... NE ZASLUGOM OVE ZEMLJE VEC ZASLUGOM RODITELJA. I Nole igra za roditelje, a ne za Srbiju, nego se lupa u srce da privuce publiku. Sutra protiv Nadala ce da mu smeta povreda i umor, kao da Nadal nije igrao duge meceve na Vimbldonu... Ja licno navijam za Zimonjica da osvoji turnir jer zasluzuje, navijao sam za Tipsarevica, jer kakav da je, nas je. Nole je kao stranac u Beogradu, zato mu je na docek doslo ispod 1000 ljudi. Oni sto su posle dosli na docek ispred skupstine dosli su zbog Ane. Devojka pleni i igrom i osmehom. Simpaticna je i ima u sebi kvalitet i karakter velikog igraca. Samo joj treba godinu dve da sazre.

P.S. Bartoli nema 120kg vec devojka pokazuje kako kada ste liseni talenta mozete ogromnom voljom da ponekad napravite veliki rezultat. Justin bi izgubila od Ane efektno u Francuskoj da se Ana nije pogubila kada je pomislila da ce osvojiti turnir. Ona jos nije svesna da je broj 5, da je vrh. Bartoli demonstrira igru kao Ivan Lendl nekada, nije imao talenat, ali je bio uporan i to mu se povremeno isplacivalo.

Pobratim

pre 16 godina

E slušaj da se razumemo! Ova mala Bartoli prvo nije tako debela, već je, da ne grešimo dušu, i slatka. Svi komentari na njenu težinu mi liče na one naše stare dobre srpske komentare - mi smo veliki frajeri ili nema boljeg je.ača od Srbina!
A samo naše je najbolje i najlepše. E nije.
Dakle, mala Bartoli je slatka devojka, dobro pika tenis. Ubi i našu Jelenu i ovu koščatu i eto ti nje u finalu.
A ja navijam za Bartoli. Ako već moram da biram, onda biram ono što je meni lepše na oko. A uostalom i dobro igra i zasluženo je u finalu.
Cepaj mala

Borg

pre 16 godina

I ako ne mogu ocima da gledam ovu debeljucu Bartoli, drago mi je sto je razbila onu lisichku Enan, skoro kao kad je Nole pobedio Bagdatisa

Milana

pre 16 godina

Pa bas sam se dobro nasmejala citajuci komentare. Te Marion ima 120 kila, te drzi reket sa dve ruke, te dopingovana....stvarno, kao da niko nije gledao ovaj mec a pogotovu nije video Marion. Treci set je dobila sa 6:1 a Enan nije znala da se pomeri, sigurno zato sto ju je Marion onako dopingovana zacarala, mislim poslala joj doping sa lopticom i vise Enan nije znala da udari nijedan bekend, nijedan drop sot, nijedan volej....sto je najgore i Rodrigez je prestao da je gleda i da joj daje uputstva o taktici, a i sama Enan vise njega nije gledala, niti trazila pogledom pomoc...ma apsolutni doping svih, sta drugo, haha. Samo sutra jos da pobedi Venus i to ce biti pravi dokaz za sve nas ovde da se tu samo o dopingu radi.

sara

pre 16 godina

ŠTA? Ali ŠTA?
Pa,ovo je nemoguće!!!Da neko od 100kg sala i 200kg mast pobedi malu živahnu Enan!
Ja sam mislela da sanjam dok sam gledala 3 set,svaka čast Bartoli samo ju je spržila,ko ja kad spremam nešto!
Uostalom mislim da je vreme da i ona bude poražena i da dobijemo ovako čudno finale:hobotnica i mast!!!Sprž!

dule_

pre 16 godina

O brate mili cega se sve nacitah ovde. Auuu strasno.
Prvo zamalo nisam pao sa stolice kad sam video da je Bartoli dobila. Auuu. Al onda reko cekaj malo da pogledam to razumno.
Jelena je ocajna zadnje 2 nedelje i to se vidi. Jedva je dobila onu igracicu pre Bartoli. Sto se tice Henin i ona je pala dosta zamalo da je dobije Serena iako je bila i povredjena a ruku na srce i nije nesto u zadnje vreme. Henin je previse dekocentrisana i stalno gleda u trenera. Mislim da to sigurno nevalja cak sta vise mislim da nebi trebali u publici da budu treneri bas zbog te koncentracije i zbog toga sto se teniserke plase neuspeha i reakcije trenera. Moje misljenje.
I ljudi sta ste se primili sa ovom debelom:) Bartoli. Dobro dosla je do finala super ali reci da je ona extra igracica auuuuu. Mislim da ovo ni ona nije ni sanjala a ne ocekivala. Ako Wilijamsovoj sutra budu sve na broju( a izgleda da nisu u zadnje vreme) razbice je samo tako. Ali ipak mislim da ce biti dobra borba i da su obe trenutno slicne po kvalitetu iako je Venus sampionskog kova za razliku od bucke.

Sun

pre 16 godina

Jelena je podcenila Bartoli, Enan takodje. Ni zabu ne treba podceniti a jos manje coveka. A tek protivnika, nikada.

I eto, Bartoli igra finale. Pokazala je kako se igra za ulazak u poslednji krug, kako se igra protiv reketa br. 1, kako se igra kada se u mecu zna favorit i kada se zna da je mec unapred izgubljen.

Svi ismejavaju njeno drzanje reketa, a njoj se smesi trofej. Posle pobede nad prvom igracicom sveta zasluzuje da dobije ovaj turnir.

Sun

Иван-Ниш

pre 16 godina

Е баш сам срећан што је Бартоли у финалу, понајвише због паметњаковића који су после победе над Јеленом тврдили да је то брука јер је Бартоли испод сваког просека. Што волим такве стручњаке који су слепи поред очију.

Neko

pre 16 godina

Ovo sa Bartolijevom je sumnjivo...ajde, mislio sam kada je dobila Jelenu, desi se...kao sto JJ rece, moze i ona imati los dan. Sa Krajicekovom mi je vec malo bilo sumnjivo, ali ovo sto je uradila Enanaovoj ne moze biti njeno umece....pa ljudi, pogledajte je....pa ona je malo burence, loptica debeljuca, ne lici ni na zensko, kamoli sportiskinju...ima li tamo neke doping kontrole? Ako je ona zaista toliko dobra a igra kao robot, cak deluje bolesno sa onim hvatom reketa pri servisu i ako je ona buducnost tenisa, onda prelazim na gledanje World wrestling federation....manje je bizarno

noname

pre 16 godina

Kakva steta za Anu. Ovo mora da boli.

Dok se ona, kao sesta, isprepadala od 23-ce igracice na svetu, koja je na zalazu, Bartoli ne benda sto joj niko ni u ludilu nije davao sanse protiv kraljice sljake i prve igracice na svetu Henin, koja igra kao termniator. Eeee to je mentalitet koji nasim igracicama treba.

Ana se sada sigurno oseca uzasno. Ali za utehu je to sto
je igrala mnogo bolje nego protiv Belgijanke u Rolan Garosu. Ipak ona uci, ali ne treba dugo cekati sa primenom tog znanja.

Samo napred nasi!

batman

pre 16 godina

EEE, da nasa nije izgubila sad bi nasa pobedila umesto ove koja je juce pobedila nasu.
(dragoon, 6. jul 2007 23:11)

E,da su babi....bila bi DEDA!

jjjj

pre 16 godina

na zalost ne shvatas sta je JJ htela da kaze,ova devojka bartoli je s novim trenerom zivot posvetila tenisu,a hvala bogu JJ ima zivot i pored tenisa

ЧИЧА ГОРИО

pre 16 godina

Кад сам прочитао наслов, реко Жастин предала. Не верујем својим очима.

Mare

pre 16 godina

Na AO Jelena je izgubila od Serene Vilijams
Na RG Jelena je izgubila od Zastin Enan
Na WB Jelena je izgubila od Marion Bartoli
ZAKLJUCAK:Ko je pobedio Jelenu taj je osvojio GS

Nadam se da se ovo od gore nece dogoditi, jer ako Bartoli osvoji WB pitanje je u kom pravcu ide zenski tenis.Ili mozda JJ ima pravo kada kaze da Bartoli trenira 10 sati dvevno (sala)???

marina

pre 16 godina

da li si ti videla kkao igra bartoli i da li znas njezinu pricu??

devojka nema zivot samo tenis,uvek je imala talenat ali tk odnedavno je trener napravio cudo od nje i da li si primetio kako servira,(ranije nije imala taj cudni potez),ONA ZIVI tenis,a mislim i slazem se s JJ da je to ipak malo tuzno jer kao sto kaze John Mcenroe "ipak je to samo tenis na kraju krajeva".....mislim da je to mislila JJ. u svakom slucaju mislim da bih radije nasu JJ ovakva kakva nego to cudno bice bartoli.

Marjan

pre 16 godina

Bravo Marion,
pokazala si da si sjajna igracica, narocito onom komentatoru na rts-u i jedva cekam da ga cujem sutra da kaze kako ce Venus lako pobediti (Tijanicu, tvoji kadrovi lice na tebe).
A i ove pljuvace koji su postigli najveci uspeh u zivotu pobedom u PES-u ili nekoj slicnoj igrici ces malo zapusiti usta.
Iako mialim da je Venus favorit, navijacu za tebe a i Jelena ce mozda sad vise raditi kad vidi dokle si ti stigla :)
Salu na stranu, svaka cast i Jeleni, i porazi su normalna stvar

Deki

pre 16 godina

Pa nije ona bas toliko debela! O cemu vi to udaraci tastature? Ne mogu svi biti i manekeni i dobri teniseri. Cura odigra fantasticno 3 seta a vi je smatrate debelom? Sada su sve ruzne pored Ane Ivanovic jeli? Pa i Ana nije prelepa,eto ima ruzne zube kad ste vec perfekcionisti...

Filip

pre 16 godina

pa dobro koja to igracica ima 120kg a igra u finalu??!!
Zasto moderatori uopste pustaju takve primitivce da ostavljaju komentare nije mi jasno

francesco_totti

pre 16 godina

@ (Deja, 6. jul 2007 21:57)
...i Nemci nece da ratuju...
Stvarno retko pametna igra i hrabrost, sto je mozda i vaznije...

Anti-Henin

pre 16 godina

Svaka cast Marion Bartoli-Konacno da ova Henin ispadne.U 1/4 finalu igrala je protiv povredjene i nepokretne Serene,i sada je mislila da ce posle njena dva uspesna bekhenda,protivnik baciti reket i predati se. Bartoli je dokazala da nije slucajno u 1/2 finalu,igrala je izuzetno hrabro i dobro prosetala po terenu odvratnu Belgijanku.Ova igra Bartoli je jako licila na igru teniske kraljice MONIKE SELES,iz jednog ugla u drugi - pa ti trci draga moja.

Спејл

pre 16 godina

Девојка ретко стрпљиво и интелигентно гради своје поене... Браво мала...

Deja

pre 16 godina

O boze gde je otisao ovaj svet???
1.najbolji reper je belac.
2.najbolji golfer je crnac.
3.igracica koja ima 120 kg.i udara forhend sa dve ruke je u finalu Vimbldona.
cccc...Boze ucini nesto!

DDT

pre 16 godina

Svi vi koji ste pljuvali JJ da se javno izvinite! Pa ova mala Francuskinja igra kao da je na nekim ljutim drogama, bre! Nakon #3 (JJ), evo, izbacila je i #1 (JH)! Igra u životnoj formi i nikad se ne predaje. Ne znam za koga ću sutra navijati, pošto volim Venus Williams, ali imam neki predosećaj da će taj meč ići 3 seta.

Don Cico

pre 16 godina

Fenomenalna igra Bartoli!
Mozda se sada treba prisetiti one legendarne izjave Jelene Jankovic (mozda jedinstvena izjava u celom profi-sportu):
"Ona (Bartoli) samo trenira, a ja odradim posao i idem dalje!!!"

Deja

pre 16 godina

O boze gde je otisao ovaj svet???
1.najbolji reper je belac.
2.najbolji golfer je crnac.
3.igracica koja ima 120 kg.i udara forhend sa dve ruke je u finalu Vimbldona.
cccc...Boze ucini nesto!

Don Cico

pre 16 godina

Fenomenalna igra Bartoli!
Mozda se sada treba prisetiti one legendarne izjave Jelene Jankovic (mozda jedinstvena izjava u celom profi-sportu):
"Ona (Bartoli) samo trenira, a ja odradim posao i idem dalje!!!"

Filip

pre 16 godina

pa dobro koja to igracica ima 120kg a igra u finalu??!!
Zasto moderatori uopste pustaju takve primitivce da ostavljaju komentare nije mi jasno

DDT

pre 16 godina

Svi vi koji ste pljuvali JJ da se javno izvinite! Pa ova mala Francuskinja igra kao da je na nekim ljutim drogama, bre! Nakon #3 (JJ), evo, izbacila je i #1 (JH)! Igra u životnoj formi i nikad se ne predaje. Ne znam za koga ću sutra navijati, pošto volim Venus Williams, ali imam neki predosećaj da će taj meč ići 3 seta.

Deki

pre 16 godina

Pa nije ona bas toliko debela! O cemu vi to udaraci tastature? Ne mogu svi biti i manekeni i dobri teniseri. Cura odigra fantasticno 3 seta a vi je smatrate debelom? Sada su sve ruzne pored Ane Ivanovic jeli? Pa i Ana nije prelepa,eto ima ruzne zube kad ste vec perfekcionisti...

Спејл

pre 16 godina

Девојка ретко стрпљиво и интелигентно гради своје поене... Браво мала...

marina

pre 16 godina

da li si ti videla kkao igra bartoli i da li znas njezinu pricu??

devojka nema zivot samo tenis,uvek je imala talenat ali tk odnedavno je trener napravio cudo od nje i da li si primetio kako servira,(ranije nije imala taj cudni potez),ONA ZIVI tenis,a mislim i slazem se s JJ da je to ipak malo tuzno jer kao sto kaze John Mcenroe "ipak je to samo tenis na kraju krajeva".....mislim da je to mislila JJ. u svakom slucaju mislim da bih radije nasu JJ ovakva kakva nego to cudno bice bartoli.

Mare

pre 16 godina

Na AO Jelena je izgubila od Serene Vilijams
Na RG Jelena je izgubila od Zastin Enan
Na WB Jelena je izgubila od Marion Bartoli
ZAKLJUCAK:Ko je pobedio Jelenu taj je osvojio GS

Nadam se da se ovo od gore nece dogoditi, jer ako Bartoli osvoji WB pitanje je u kom pravcu ide zenski tenis.Ili mozda JJ ima pravo kada kaze da Bartoli trenira 10 sati dvevno (sala)???

Sun

pre 16 godina

Jelena je podcenila Bartoli, Enan takodje. Ni zabu ne treba podceniti a jos manje coveka. A tek protivnika, nikada.

I eto, Bartoli igra finale. Pokazala je kako se igra za ulazak u poslednji krug, kako se igra protiv reketa br. 1, kako se igra kada se u mecu zna favorit i kada se zna da je mec unapred izgubljen.

Svi ismejavaju njeno drzanje reketa, a njoj se smesi trofej. Posle pobede nad prvom igracicom sveta zasluzuje da dobije ovaj turnir.

Sun

Marjan

pre 16 godina

Bravo Marion,
pokazala si da si sjajna igracica, narocito onom komentatoru na rts-u i jedva cekam da ga cujem sutra da kaze kako ce Venus lako pobediti (Tijanicu, tvoji kadrovi lice na tebe).
A i ove pljuvace koji su postigli najveci uspeh u zivotu pobedom u PES-u ili nekoj slicnoj igrici ces malo zapusiti usta.
Iako mialim da je Venus favorit, navijacu za tebe a i Jelena ce mozda sad vise raditi kad vidi dokle si ti stigla :)
Salu na stranu, svaka cast i Jeleni, i porazi su normalna stvar

jjjj

pre 16 godina

na zalost ne shvatas sta je JJ htela da kaze,ova devojka bartoli je s novim trenerom zivot posvetila tenisu,a hvala bogu JJ ima zivot i pored tenisa

Pobratim

pre 16 godina

E slušaj da se razumemo! Ova mala Bartoli prvo nije tako debela, već je, da ne grešimo dušu, i slatka. Svi komentari na njenu težinu mi liče na one naše stare dobre srpske komentare - mi smo veliki frajeri ili nema boljeg je.ača od Srbina!
A samo naše je najbolje i najlepše. E nije.
Dakle, mala Bartoli je slatka devojka, dobro pika tenis. Ubi i našu Jelenu i ovu koščatu i eto ti nje u finalu.
A ja navijam za Bartoli. Ako već moram da biram, onda biram ono što je meni lepše na oko. A uostalom i dobro igra i zasluženo je u finalu.
Cepaj mala

Anti-Henin

pre 16 godina

Svaka cast Marion Bartoli-Konacno da ova Henin ispadne.U 1/4 finalu igrala je protiv povredjene i nepokretne Serene,i sada je mislila da ce posle njena dva uspesna bekhenda,protivnik baciti reket i predati se. Bartoli je dokazala da nije slucajno u 1/2 finalu,igrala je izuzetno hrabro i dobro prosetala po terenu odvratnu Belgijanku.Ova igra Bartoli je jako licila na igru teniske kraljice MONIKE SELES,iz jednog ugla u drugi - pa ti trci draga moja.

ЧИЧА ГОРИО

pre 16 godina

Кад сам прочитао наслов, реко Жастин предала. Не верујем својим очима.

Neko

pre 16 godina

Ovo sa Bartolijevom je sumnjivo...ajde, mislio sam kada je dobila Jelenu, desi se...kao sto JJ rece, moze i ona imati los dan. Sa Krajicekovom mi je vec malo bilo sumnjivo, ali ovo sto je uradila Enanaovoj ne moze biti njeno umece....pa ljudi, pogledajte je....pa ona je malo burence, loptica debeljuca, ne lici ni na zensko, kamoli sportiskinju...ima li tamo neke doping kontrole? Ako je ona zaista toliko dobra a igra kao robot, cak deluje bolesno sa onim hvatom reketa pri servisu i ako je ona buducnost tenisa, onda prelazim na gledanje World wrestling federation....manje je bizarno

batman

pre 16 godina

EEE, da nasa nije izgubila sad bi nasa pobedila umesto ove koja je juce pobedila nasu.
(dragoon, 6. jul 2007 23:11)

E,da su babi....bila bi DEDA!

francesco_totti

pre 16 godina

@ (Deja, 6. jul 2007 21:57)
...i Nemci nece da ratuju...
Stvarno retko pametna igra i hrabrost, sto je mozda i vaznije...

Иван-Ниш

pre 16 godina

Е баш сам срећан што је Бартоли у финалу, понајвише због паметњаковића који су после победе над Јеленом тврдили да је то брука јер је Бартоли испод сваког просека. Што волим такве стручњаке који су слепи поред очију.

fenomen

pre 16 godina

Jos jednom je dokazano da je sve u "GLAVI" a Bartoli je to juce sjajno demonstrirala. Mogao sam kucu da ulozim na Belgijanku i izgubio bih. Rekao bih da je to ta poslednja kockica mozaika koja jos uvek nedostaje Ani i Jeleni, ta vera da mogu uvek pobediti bez obzira ko je sa druge strane mreze...
Ako Nole danas usadi u svoju "GLAVU" to sto je juce usadila Bartoli onda Nadal nema bas neke sanse za pobedu.
Ali(daj boze da gresim) mislim da Nadal ima jacu volju za pobedom i da je jedini nacin da Nole pobedi u tome da ga napadne od prve loptice pa kud puklo neka pukne. Ako dozvoli da Nadal krene sa svojom igrom onda je gotovo. Protiv Nadala ni u snu ne sme skracivati lopte jer ovaj trci ko da ima "pentu" u straznjici i sve stize i jos bolje odigra nakon punog trka nego sa osnovne linije.
Servis je Noletova sansa, Rafa ima los servis a i vec je izjavio ranije da se plasi Noletovog servisa. Samo da Nole ne servira kao Ana juce onda ce biti ponizen na terenu.
Zakljucak:
10-15 as servisa + jos 20-ak servis winnera, bez skracivanja lopti, neke druge patike, duboke lopte u prostor od osnovne linije pa do 20 cm od nje, nikako kratke lopte jer je Nadal brz i sve kratke lopte razbija po coskovima gde ih Nole ne moze stici,i ako Nole odigra bar priblizno ovako onda nema porblema..
Samo da Novak shvati da mu danas pobeda donosi mnogo vise nego Nadalu, da danas moze postati istinski heroj a sutra jos veci.Pustimo prazne price, izgovore tipa umor,mladost,ima vremena i sl,jedino sto se racuna je PEHAR sa ova 4 GS-a i samo oni sto ga osvajaju se pamte..Jer kad izgubis 3-4 puta polufinala onda polako pocnes da gubis i veru i to je tad opasno pa dalju karijeru. Pamte se samo najvece stvari, pamti se Bari i Tokio(zvezda,fudbal)pamti se Saletova trojka i istambul(partizan,kosarka), pamti se Indijanapolis(kosarka 2002 zlato)pamti se i Monika Seles, Mima Jausovec,Kris Evert Lojd, Navratilova itd a niko kroz 20 godina nece pamtiti da je Ana izgubila poluginale Vimbldona ili Novak ....
Hajde Nole TI TO MOZES samo sebe ubedi u to...kad bi samo svi mi koji pisemo komentare na ovom forumu mogli danas na budemo na terenu kraj tebe i navijamo ne bi Nadal imao sanse a jos kad bi svako njegovo ceskanje "donjeg dela ledja" izvizdali tek bi tada pukao.
Poz...

noname

pre 16 godina

Kakva steta za Anu. Ovo mora da boli.

Dok se ona, kao sesta, isprepadala od 23-ce igracice na svetu, koja je na zalazu, Bartoli ne benda sto joj niko ni u ludilu nije davao sanse protiv kraljice sljake i prve igracice na svetu Henin, koja igra kao termniator. Eeee to je mentalitet koji nasim igracicama treba.

Ana se sada sigurno oseca uzasno. Ali za utehu je to sto
je igrala mnogo bolje nego protiv Belgijanke u Rolan Garosu. Ipak ona uci, ali ne treba dugo cekati sa primenom tog znanja.

Samo napred nasi!

Milana

pre 16 godina

Pa bas sam se dobro nasmejala citajuci komentare. Te Marion ima 120 kila, te drzi reket sa dve ruke, te dopingovana....stvarno, kao da niko nije gledao ovaj mec a pogotovu nije video Marion. Treci set je dobila sa 6:1 a Enan nije znala da se pomeri, sigurno zato sto ju je Marion onako dopingovana zacarala, mislim poslala joj doping sa lopticom i vise Enan nije znala da udari nijedan bekend, nijedan drop sot, nijedan volej....sto je najgore i Rodrigez je prestao da je gleda i da joj daje uputstva o taktici, a i sama Enan vise njega nije gledala, niti trazila pogledom pomoc...ma apsolutni doping svih, sta drugo, haha. Samo sutra jos da pobedi Venus i to ce biti pravi dokaz za sve nas ovde da se tu samo o dopingu radi.

sara

pre 16 godina

ŠTA? Ali ŠTA?
Pa,ovo je nemoguće!!!Da neko od 100kg sala i 200kg mast pobedi malu živahnu Enan!
Ja sam mislela da sanjam dok sam gledala 3 set,svaka čast Bartoli samo ju je spržila,ko ja kad spremam nešto!
Uostalom mislim da je vreme da i ona bude poražena i da dobijemo ovako čudno finale:hobotnica i mast!!!Sprž!

Space Jam

pre 16 godina

Mala Bartoli je prosto raznela veliku Enan u trećem setu, što davno nije viđeno. Pa Enan je posle meča izgledala kao da je pregazio kombajn. Možda se našim komentatorima sa RTS-a, kao i Jeleni J, ne sviđa stil igre Bartoli i njen izgled, ali je činjenica da ona zna da igra tenis i ne bi me iznenadilo da (onako ružna), nastavi da pobeđuje naše teniske lepotice. Igra Bartoli jako podseća na igru Monike Seleš (koju takđe nismo obožavali i koja takođe nije bila lepotica), dvoručni forhend, snažni i ravni udarci, kratke dijagonale, preciznost i sigurnost u igri i na servisu, dobro kretanje i još samo da malo popravi kondiciju i igru na mreži, mogla bi daleko dogurati. Nadam se da će Enan, naša JJ ali i komentatori (neznalice) sa RTS-a izvući neku pouku iz ovoga. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

Teniser CH

pre 16 godina

Moram da se javim i molim da bude objavljeno.
Ova pobeda Bartoli i porazi Ane i Jelene su velika naravoucenija... za nase igrace, i za navijace koji komentarisu. I ja sam Bartoli bio otpisao i jos protiv Jelene, ali taj mec nisam gledao i neznam sa kojom perfomansom je mali buca pobedila Jelenu. Ali..
Naravoucenije je ...rad, dobar trener i fenomenalna taktika razradjena satima i danima pre meca sa protivnikom. Iako nije brza, ali sa macijim refleksima, odlicnom kondicijom i skoro nepogresivim dubokim servisom Bertoli je do slova slusala trenera i udarala bas onako kako treba . 90% lopti je islo direktno u Enan da bi onemogucili njezine forhand i backhand,da bi onda step by step udarala malo vise u stranu ali jako i ravno ( a ne kao Jelena..loptanjem,ja tebi ti meni..Uz postepeni prilaz mrezi i refleksima mogla jeona Enan da zakuca prakticno kad je htela. Servis ne pogresiv, ( nema cile mile,..nije mi islo,...samo servis da popravim...kao sto se nase zale posle 4-5 godina profesionalnog igranja!!).
I jos nesto, stegla je zube i nije bila impresionirana nicim, ni publikom, ni protivnicom, ni ponizavanjima,ni sa cim! Ana je tu mogla mnogo da nauci, da je razradila plan pobedila bi Venus glatko jer je ona na zalasku, nemoze da juri vise, kad joj se jace udari lopta ispada iz ritma, a i veliki je zivac kad je pod pritiskom protivnika i u stanju je i 15 duplih servis gresaka da napravi ( kao i Enan, setite se polufinala u US openu protiv Jelene). Ana nema standardno dobar service ( posle toliko godina igranja i 185cm visine¨?!),nije imala petlju da pritisne Venus i to je to, a Bartoli ce to uraditi i ubedjen sam, dodace nesto novo u igru sto joj je trener nalozio i time ce pobediti.
Molim da Dragan Bgd i Dorcolac prokomentarisu zadnje meceve.

Mateja

pre 16 godina

Ma ljudi kakva Bartoli, kakva Venus... NAJGORE FINALE IKADA. Da su nase bile pod manjim pritiskom javnosti sasd bi trebalo da bude finale Jankovic - Ivanovic. Ana igra odlicno sve dok ne dodje do samog kraja i kada oseti da moze da pobedi, trema ucini svoje i onda gresi. Tako je bilo u finalu u Francuskoj, tako i danas u polufinalu u Engleskoj. Ali svaka cast za velicanstven uspeh. Jelena moze da prica sta god hoce o Bartoli, sama je kriva za svoj poraz. Umislila je da je najveca zvezda, nonsalantno ulazi u meceve i ceka da se protivnice predaju, da ce iz straha da gube od nje. Da li ste primetili kako prosto sija kad joj aplaudiraju, ne igra ona tenis zbog igre, zabave, para, vec zbog aplauza, popularnosti... Pa videli ste je na doceku u BG, kao jadna ne zna sta da kaze, samo da bi se njoj duze klicalo nego Ani koja je igrala finale, i koja je objektivno klasa iznad Jelene, zato je stalno i pobedjuje. Jedino sto Ana ima malih problema sa tim velikim mecevima, sa pritiskom koji oni nose. Ali ima 19 godina i stigla je Jelenu vec sada... Uz malo priprema, rada i velikih meceva, Ana ce postati broj 1, Jelena nikada. Jelena nije ta klasa igraca, veliki igraci se poznaju po karakteru i igri, a ona nema ni jedno ni drugo. Na rang listi je tu zbog povreda drugih igracica i zbog toga sto je odigrala brdo turnira ove godine, za razliku od drugih. Bilo kako bilo, svaka cast za igru, devojke su ulozile mnogo truda da bi igrale velike meceve, da bi bile u vrhu rang lista... NE ZASLUGOM OVE ZEMLJE VEC ZASLUGOM RODITELJA. I Nole igra za roditelje, a ne za Srbiju, nego se lupa u srce da privuce publiku. Sutra protiv Nadala ce da mu smeta povreda i umor, kao da Nadal nije igrao duge meceve na Vimbldonu... Ja licno navijam za Zimonjica da osvoji turnir jer zasluzuje, navijao sam za Tipsarevica, jer kakav da je, nas je. Nole je kao stranac u Beogradu, zato mu je na docek doslo ispod 1000 ljudi. Oni sto su posle dosli na docek ispred skupstine dosli su zbog Ane. Devojka pleni i igrom i osmehom. Simpaticna je i ima u sebi kvalitet i karakter velikog igraca. Samo joj treba godinu dve da sazre.

P.S. Bartoli nema 120kg vec devojka pokazuje kako kada ste liseni talenta mozete ogromnom voljom da ponekad napravite veliki rezultat. Justin bi izgubila od Ane efektno u Francuskoj da se Ana nije pogubila kada je pomislila da ce osvojiti turnir. Ona jos nije svesna da je broj 5, da je vrh. Bartoli demonstrira igru kao Ivan Lendl nekada, nije imao talenat, ali je bio uporan i to mu se povremeno isplacivalo.

Antilistaš

pre 16 godina

@noname
Koliko imaš godina? Tako samo deca pišu. Šesta na listi isprepadala se od dvadeset i treće. Ti ne znaš ko je Venus Vilijams! Ti ne znaš zašto je dvadeset i treća (dve godine nije igrala, a pre dve godine ona i Serena izgubile su sestru). Ti ne vidiš kako su se provele listašice (prve četiri ispale su pre četvrtfinala, a "najbolju" listašicu sredila je dvadeset i osma. Zašto ne pitaš Žistin da li se i ona prepala od Bartoli, ili je, jednostavno, na travi slaba i zato je samo virtuelna prva teniserka sveta. Nije ti jasno da te liste onima koji jure bodove, ne donose velike titule. Zapamti: Venus igra šesto finale, a tri Vimbldona već ima. Ona je teniski gorostas, njena igra na travi, kad je u punoj formi, nešto je najviše u tenisu. I prestanite sa tim "isprepadanjem". Ana je odlična, Ana će biti uskoro još bolja, ali ti tenis gledaš pola godine, zato budi malo skromnij, pošto si ionako bezimeni. Inače, znao bi ko je Venus Vilijams.

SASA

pre 16 godina

Ovo je cist dokaz da JJ i ANA nikada nece biti broj jedan.
JJ je odigrala 30 turnira pa je jedva na trecem mestu, a Belgijanka samo 13 turnira i ubedljivo je prva.
I da je kojim slucajem JJ pobedila Bartoli opet bi sa Belgijankom bila ista pesma. Naravno izgubila bi JJ ubedljivo jer ona definitivno nema metalitet a ni snagu za veliki podvig.
koliko se radujem nasim teniserima toliko mi je zao sto su toliki maleri da u obe kategorije i muskoj i zenskoj ispred sebe imaju najmanje dva igraca koji su za njih nepremostive prepreke.

rosa u podne

pre 16 godina

Kao obozavalac Monike Seles navijam za Bartoli, njenu reinkarnaciju na teniskom terenu. Voleo bih da uzme Vimbldon, ali mislim da su joj male sanse. Venus je u odlicnoj formi, stvarno izgleda kao gazela.

slow__riot

pre 16 godina

@mateja:

decko, to sto ti vise volis anu nego jelenu pa si zbog toga frustriran sto je jelena bolja teniserka i sto pobedjuje venus kad god hoce, to je tvoj problem, molim te da se ubuduce susdrzis od takvih skandaloznih komentara.
poz

dule_

pre 16 godina

O brate mili cega se sve nacitah ovde. Auuu strasno.
Prvo zamalo nisam pao sa stolice kad sam video da je Bartoli dobila. Auuu. Al onda reko cekaj malo da pogledam to razumno.
Jelena je ocajna zadnje 2 nedelje i to se vidi. Jedva je dobila onu igracicu pre Bartoli. Sto se tice Henin i ona je pala dosta zamalo da je dobije Serena iako je bila i povredjena a ruku na srce i nije nesto u zadnje vreme. Henin je previse dekocentrisana i stalno gleda u trenera. Mislim da to sigurno nevalja cak sta vise mislim da nebi trebali u publici da budu treneri bas zbog te koncentracije i zbog toga sto se teniserke plase neuspeha i reakcije trenera. Moje misljenje.
I ljudi sta ste se primili sa ovom debelom:) Bartoli. Dobro dosla je do finala super ali reci da je ona extra igracica auuuuu. Mislim da ovo ni ona nije ni sanjala a ne ocekivala. Ako Wilijamsovoj sutra budu sve na broju( a izgleda da nisu u zadnje vreme) razbice je samo tako. Ali ipak mislim da ce biti dobra borba i da su obe trenutno slicne po kvalitetu iako je Venus sampionskog kova za razliku od bucke.

Borg

pre 16 godina

I ako ne mogu ocima da gledam ovu debeljucu Bartoli, drago mi je sto je razbila onu lisichku Enan, skoro kao kad je Nole pobedio Bagdatisa

Boris

pre 16 godina

Ja sam rekao da bih volio da ova bartoli pobjedi kako bi nasoj ani posao bio laksi medutim ana je nazalost izgubila ali glavu gore moze biti ponosna na sebe vec 2 velika turnira igra na visokom nivou.
svaka cast iako nije blistala u duelu sa venus!
ponosni smo na tebe jos samon malo treba poraditi na psihi.
naprijed ana!

Milos, Novi BGD

pre 16 godina

Samo ne znam gde su oni veliki strucnjaci koji uvek znaju koji su nadolazeci veliki talenti pa da u svom stilu kazu: "Pa ja sam govorio pre godinu dana da dolazi i Bartoli...." Eeee, "Svi junaci nikom ponikose i u...." Pa ne pojavljuju se talenti kad nadobudni "strucnjaci" to najave nego kad je njima vreme.
A evo i jedne "genijalne" izjave jednog takvog:
"Kako nije vazno?Pa mnogo je vazno,da pored velike srece sa zrebom,ispadnes od "Bucke" u jednom prilicno losem mecu. - Dragan BGD, 04. jul 07. u clanku "Bartoli bolja od Jelene Jankovic."

Sta reci na ovakve nebuloze?
Dosla je Bartoli i pobedila No 1 i to u mecu gde nije dozvolila da se protivnica uopste vidi na terenu. Samo da danas pobedi i onu koja igra sa citavom ekipom na tribinama, koji diriguju sudijama u poznatom napadnom i agresivnom stilu.

noname

pre 16 godina

Ma sta lupetas ti Antilistas, ti znas koliko dugo ja gledam tenis?
Naravno da se prepala Henin, kako drugacije mozes da objasnis da ne uzme vise od jednog gema BArtolijevoj u trecem setu?
Toliko je ova superiorna u odnosu na nju??? Nece biti, nego joj je mala nasla slabu tacku, a ova vise nije umela da igra svoj najbolji tenis. Da li je uopste igrala svoju igru? Ako je toliko losa, zasto ju je pocistila u prvom setu?

Daj procitaj svoj komentar, pa ces dobiti odgovore.
Svi ti teniseri vrhunski imaju kvalitet, generalno, ali mec dobija onaj ko na terenu tokom tog meca uspe da taj kvalitet pokaze, to jest uspe da igra svoju najbolju igru.

KOji god da je razlog sto je Venus 23-ca, ona ja na tom mestu sa razlogom. Hoces da kazes da Ana nije mogla da je pobedi, toliko je jaka? Ne slazem se.

Prvi mec kao da nije ni bila na terenu. Kad god je takva situacija, problem je u glavi.

Deja

pre 16 godina

O boze gde je otisao ovaj svet???
1.najbolji reper je belac.
2.najbolji golfer je crnac.
3.igracica koja ima 120 kg.i udara forhend sa dve ruke je u finalu Vimbldona.
cccc...Boze ucini nesto!

Deki

pre 16 godina

Pa nije ona bas toliko debela! O cemu vi to udaraci tastature? Ne mogu svi biti i manekeni i dobri teniseri. Cura odigra fantasticno 3 seta a vi je smatrate debelom? Sada su sve ruzne pored Ane Ivanovic jeli? Pa i Ana nije prelepa,eto ima ruzne zube kad ste vec perfekcionisti...

Anti-Henin

pre 16 godina

Svaka cast Marion Bartoli-Konacno da ova Henin ispadne.U 1/4 finalu igrala je protiv povredjene i nepokretne Serene,i sada je mislila da ce posle njena dva uspesna bekhenda,protivnik baciti reket i predati se. Bartoli je dokazala da nije slucajno u 1/2 finalu,igrala je izuzetno hrabro i dobro prosetala po terenu odvratnu Belgijanku.Ova igra Bartoli je jako licila na igru teniske kraljice MONIKE SELES,iz jednog ugla u drugi - pa ti trci draga moja.

Filip

pre 16 godina

pa dobro koja to igracica ima 120kg a igra u finalu??!!
Zasto moderatori uopste pustaju takve primitivce da ostavljaju komentare nije mi jasno

jjjj

pre 16 godina

na zalost ne shvatas sta je JJ htela da kaze,ova devojka bartoli je s novim trenerom zivot posvetila tenisu,a hvala bogu JJ ima zivot i pored tenisa

Neko

pre 16 godina

Ovo sa Bartolijevom je sumnjivo...ajde, mislio sam kada je dobila Jelenu, desi se...kao sto JJ rece, moze i ona imati los dan. Sa Krajicekovom mi je vec malo bilo sumnjivo, ali ovo sto je uradila Enanaovoj ne moze biti njeno umece....pa ljudi, pogledajte je....pa ona je malo burence, loptica debeljuca, ne lici ni na zensko, kamoli sportiskinju...ima li tamo neke doping kontrole? Ako je ona zaista toliko dobra a igra kao robot, cak deluje bolesno sa onim hvatom reketa pri servisu i ako je ona buducnost tenisa, onda prelazim na gledanje World wrestling federation....manje je bizarno

Don Cico

pre 16 godina

Fenomenalna igra Bartoli!
Mozda se sada treba prisetiti one legendarne izjave Jelene Jankovic (mozda jedinstvena izjava u celom profi-sportu):
"Ona (Bartoli) samo trenira, a ja odradim posao i idem dalje!!!"

DDT

pre 16 godina

Svi vi koji ste pljuvali JJ da se javno izvinite! Pa ova mala Francuskinja igra kao da je na nekim ljutim drogama, bre! Nakon #3 (JJ), evo, izbacila je i #1 (JH)! Igra u životnoj formi i nikad se ne predaje. Ne znam za koga ću sutra navijati, pošto volim Venus Williams, ali imam neki predosećaj da će taj meč ići 3 seta.

Спејл

pre 16 godina

Девојка ретко стрпљиво и интелигентно гради своје поене... Браво мала...

marina

pre 16 godina

da li si ti videla kkao igra bartoli i da li znas njezinu pricu??

devojka nema zivot samo tenis,uvek je imala talenat ali tk odnedavno je trener napravio cudo od nje i da li si primetio kako servira,(ranije nije imala taj cudni potez),ONA ZIVI tenis,a mislim i slazem se s JJ da je to ipak malo tuzno jer kao sto kaze John Mcenroe "ipak je to samo tenis na kraju krajeva".....mislim da je to mislila JJ. u svakom slucaju mislim da bih radije nasu JJ ovakva kakva nego to cudno bice bartoli.

Mare

pre 16 godina

Na AO Jelena je izgubila od Serene Vilijams
Na RG Jelena je izgubila od Zastin Enan
Na WB Jelena je izgubila od Marion Bartoli
ZAKLJUCAK:Ko je pobedio Jelenu taj je osvojio GS

Nadam se da se ovo od gore nece dogoditi, jer ako Bartoli osvoji WB pitanje je u kom pravcu ide zenski tenis.Ili mozda JJ ima pravo kada kaze da Bartoli trenira 10 sati dvevno (sala)???

Sun

pre 16 godina

Jelena je podcenila Bartoli, Enan takodje. Ni zabu ne treba podceniti a jos manje coveka. A tek protivnika, nikada.

I eto, Bartoli igra finale. Pokazala je kako se igra za ulazak u poslednji krug, kako se igra protiv reketa br. 1, kako se igra kada se u mecu zna favorit i kada se zna da je mec unapred izgubljen.

Svi ismejavaju njeno drzanje reketa, a njoj se smesi trofej. Posle pobede nad prvom igracicom sveta zasluzuje da dobije ovaj turnir.

Sun

sara

pre 16 godina

ŠTA? Ali ŠTA?
Pa,ovo je nemoguće!!!Da neko od 100kg sala i 200kg mast pobedi malu živahnu Enan!
Ja sam mislela da sanjam dok sam gledala 3 set,svaka čast Bartoli samo ju je spržila,ko ja kad spremam nešto!
Uostalom mislim da je vreme da i ona bude poražena i da dobijemo ovako čudno finale:hobotnica i mast!!!Sprž!

Marjan

pre 16 godina

Bravo Marion,
pokazala si da si sjajna igracica, narocito onom komentatoru na rts-u i jedva cekam da ga cujem sutra da kaze kako ce Venus lako pobediti (Tijanicu, tvoji kadrovi lice na tebe).
A i ove pljuvace koji su postigli najveci uspeh u zivotu pobedom u PES-u ili nekoj slicnoj igrici ces malo zapusiti usta.
Iako mialim da je Venus favorit, navijacu za tebe a i Jelena ce mozda sad vise raditi kad vidi dokle si ti stigla :)
Salu na stranu, svaka cast i Jeleni, i porazi su normalna stvar

ЧИЧА ГОРИО

pre 16 godina

Кад сам прочитао наслов, реко Жастин предала. Не верујем својим очима.

Иван-Ниш

pre 16 godina

Е баш сам срећан што је Бартоли у финалу, понајвише због паметњаковића који су после победе над Јеленом тврдили да је то брука јер је Бартоли испод сваког просека. Што волим такве стручњаке који су слепи поред очију.

noname

pre 16 godina

Kakva steta za Anu. Ovo mora da boli.

Dok se ona, kao sesta, isprepadala od 23-ce igracice na svetu, koja je na zalazu, Bartoli ne benda sto joj niko ni u ludilu nije davao sanse protiv kraljice sljake i prve igracice na svetu Henin, koja igra kao termniator. Eeee to je mentalitet koji nasim igracicama treba.

Ana se sada sigurno oseca uzasno. Ali za utehu je to sto
je igrala mnogo bolje nego protiv Belgijanke u Rolan Garosu. Ipak ona uci, ali ne treba dugo cekati sa primenom tog znanja.

Samo napred nasi!

batman

pre 16 godina

EEE, da nasa nije izgubila sad bi nasa pobedila umesto ove koja je juce pobedila nasu.
(dragoon, 6. jul 2007 23:11)

E,da su babi....bila bi DEDA!

dule_

pre 16 godina

O brate mili cega se sve nacitah ovde. Auuu strasno.
Prvo zamalo nisam pao sa stolice kad sam video da je Bartoli dobila. Auuu. Al onda reko cekaj malo da pogledam to razumno.
Jelena je ocajna zadnje 2 nedelje i to se vidi. Jedva je dobila onu igracicu pre Bartoli. Sto se tice Henin i ona je pala dosta zamalo da je dobije Serena iako je bila i povredjena a ruku na srce i nije nesto u zadnje vreme. Henin je previse dekocentrisana i stalno gleda u trenera. Mislim da to sigurno nevalja cak sta vise mislim da nebi trebali u publici da budu treneri bas zbog te koncentracije i zbog toga sto se teniserke plase neuspeha i reakcije trenera. Moje misljenje.
I ljudi sta ste se primili sa ovom debelom:) Bartoli. Dobro dosla je do finala super ali reci da je ona extra igracica auuuuu. Mislim da ovo ni ona nije ni sanjala a ne ocekivala. Ako Wilijamsovoj sutra budu sve na broju( a izgleda da nisu u zadnje vreme) razbice je samo tako. Ali ipak mislim da ce biti dobra borba i da su obe trenutno slicne po kvalitetu iako je Venus sampionskog kova za razliku od bucke.

Borg

pre 16 godina

I ako ne mogu ocima da gledam ovu debeljucu Bartoli, drago mi je sto je razbila onu lisichku Enan, skoro kao kad je Nole pobedio Bagdatisa

Mateja

pre 16 godina

Ma ljudi kakva Bartoli, kakva Venus... NAJGORE FINALE IKADA. Da su nase bile pod manjim pritiskom javnosti sasd bi trebalo da bude finale Jankovic - Ivanovic. Ana igra odlicno sve dok ne dodje do samog kraja i kada oseti da moze da pobedi, trema ucini svoje i onda gresi. Tako je bilo u finalu u Francuskoj, tako i danas u polufinalu u Engleskoj. Ali svaka cast za velicanstven uspeh. Jelena moze da prica sta god hoce o Bartoli, sama je kriva za svoj poraz. Umislila je da je najveca zvezda, nonsalantno ulazi u meceve i ceka da se protivnice predaju, da ce iz straha da gube od nje. Da li ste primetili kako prosto sija kad joj aplaudiraju, ne igra ona tenis zbog igre, zabave, para, vec zbog aplauza, popularnosti... Pa videli ste je na doceku u BG, kao jadna ne zna sta da kaze, samo da bi se njoj duze klicalo nego Ani koja je igrala finale, i koja je objektivno klasa iznad Jelene, zato je stalno i pobedjuje. Jedino sto Ana ima malih problema sa tim velikim mecevima, sa pritiskom koji oni nose. Ali ima 19 godina i stigla je Jelenu vec sada... Uz malo priprema, rada i velikih meceva, Ana ce postati broj 1, Jelena nikada. Jelena nije ta klasa igraca, veliki igraci se poznaju po karakteru i igri, a ona nema ni jedno ni drugo. Na rang listi je tu zbog povreda drugih igracica i zbog toga sto je odigrala brdo turnira ove godine, za razliku od drugih. Bilo kako bilo, svaka cast za igru, devojke su ulozile mnogo truda da bi igrale velike meceve, da bi bile u vrhu rang lista... NE ZASLUGOM OVE ZEMLJE VEC ZASLUGOM RODITELJA. I Nole igra za roditelje, a ne za Srbiju, nego se lupa u srce da privuce publiku. Sutra protiv Nadala ce da mu smeta povreda i umor, kao da Nadal nije igrao duge meceve na Vimbldonu... Ja licno navijam za Zimonjica da osvoji turnir jer zasluzuje, navijao sam za Tipsarevica, jer kakav da je, nas je. Nole je kao stranac u Beogradu, zato mu je na docek doslo ispod 1000 ljudi. Oni sto su posle dosli na docek ispred skupstine dosli su zbog Ane. Devojka pleni i igrom i osmehom. Simpaticna je i ima u sebi kvalitet i karakter velikog igraca. Samo joj treba godinu dve da sazre.

P.S. Bartoli nema 120kg vec devojka pokazuje kako kada ste liseni talenta mozete ogromnom voljom da ponekad napravite veliki rezultat. Justin bi izgubila od Ane efektno u Francuskoj da se Ana nije pogubila kada je pomislila da ce osvojiti turnir. Ona jos nije svesna da je broj 5, da je vrh. Bartoli demonstrira igru kao Ivan Lendl nekada, nije imao talenat, ali je bio uporan i to mu se povremeno isplacivalo.

noname

pre 16 godina

Ma sta lupetas ti Antilistas, ti znas koliko dugo ja gledam tenis?
Naravno da se prepala Henin, kako drugacije mozes da objasnis da ne uzme vise od jednog gema BArtolijevoj u trecem setu?
Toliko je ova superiorna u odnosu na nju??? Nece biti, nego joj je mala nasla slabu tacku, a ova vise nije umela da igra svoj najbolji tenis. Da li je uopste igrala svoju igru? Ako je toliko losa, zasto ju je pocistila u prvom setu?

Daj procitaj svoj komentar, pa ces dobiti odgovore.
Svi ti teniseri vrhunski imaju kvalitet, generalno, ali mec dobija onaj ko na terenu tokom tog meca uspe da taj kvalitet pokaze, to jest uspe da igra svoju najbolju igru.

KOji god da je razlog sto je Venus 23-ca, ona ja na tom mestu sa razlogom. Hoces da kazes da Ana nije mogla da je pobedi, toliko je jaka? Ne slazem se.

Prvi mec kao da nije ni bila na terenu. Kad god je takva situacija, problem je u glavi.

francesco_totti

pre 16 godina

@ (Deja, 6. jul 2007 21:57)
...i Nemci nece da ratuju...
Stvarno retko pametna igra i hrabrost, sto je mozda i vaznije...

Milana

pre 16 godina

Pa bas sam se dobro nasmejala citajuci komentare. Te Marion ima 120 kila, te drzi reket sa dve ruke, te dopingovana....stvarno, kao da niko nije gledao ovaj mec a pogotovu nije video Marion. Treci set je dobila sa 6:1 a Enan nije znala da se pomeri, sigurno zato sto ju je Marion onako dopingovana zacarala, mislim poslala joj doping sa lopticom i vise Enan nije znala da udari nijedan bekend, nijedan drop sot, nijedan volej....sto je najgore i Rodrigez je prestao da je gleda i da joj daje uputstva o taktici, a i sama Enan vise njega nije gledala, niti trazila pogledom pomoc...ma apsolutni doping svih, sta drugo, haha. Samo sutra jos da pobedi Venus i to ce biti pravi dokaz za sve nas ovde da se tu samo o dopingu radi.

Pobratim

pre 16 godina

E slušaj da se razumemo! Ova mala Bartoli prvo nije tako debela, već je, da ne grešimo dušu, i slatka. Svi komentari na njenu težinu mi liče na one naše stare dobre srpske komentare - mi smo veliki frajeri ili nema boljeg je.ača od Srbina!
A samo naše je najbolje i najlepše. E nije.
Dakle, mala Bartoli je slatka devojka, dobro pika tenis. Ubi i našu Jelenu i ovu koščatu i eto ti nje u finalu.
A ja navijam za Bartoli. Ako već moram da biram, onda biram ono što je meni lepše na oko. A uostalom i dobro igra i zasluženo je u finalu.
Cepaj mala

Boris

pre 16 godina

Ja sam rekao da bih volio da ova bartoli pobjedi kako bi nasoj ani posao bio laksi medutim ana je nazalost izgubila ali glavu gore moze biti ponosna na sebe vec 2 velika turnira igra na visokom nivou.
svaka cast iako nije blistala u duelu sa venus!
ponosni smo na tebe jos samon malo treba poraditi na psihi.
naprijed ana!

Space Jam

pre 16 godina

Mala Bartoli je prosto raznela veliku Enan u trećem setu, što davno nije viđeno. Pa Enan je posle meča izgledala kao da je pregazio kombajn. Možda se našim komentatorima sa RTS-a, kao i Jeleni J, ne sviđa stil igre Bartoli i njen izgled, ali je činjenica da ona zna da igra tenis i ne bi me iznenadilo da (onako ružna), nastavi da pobeđuje naše teniske lepotice. Igra Bartoli jako podseća na igru Monike Seleš (koju takđe nismo obožavali i koja takođe nije bila lepotica), dvoručni forhend, snažni i ravni udarci, kratke dijagonale, preciznost i sigurnost u igri i na servisu, dobro kretanje i još samo da malo popravi kondiciju i igru na mreži, mogla bi daleko dogurati. Nadam se da će Enan, naša JJ ali i komentatori (neznalice) sa RTS-a izvući neku pouku iz ovoga. Pozdrav svim pravim ljubiteljima tenisa.

Teniser CH

pre 16 godina

Moram da se javim i molim da bude objavljeno.
Ova pobeda Bartoli i porazi Ane i Jelene su velika naravoucenija... za nase igrace, i za navijace koji komentarisu. I ja sam Bartoli bio otpisao i jos protiv Jelene, ali taj mec nisam gledao i neznam sa kojom perfomansom je mali buca pobedila Jelenu. Ali..
Naravoucenije je ...rad, dobar trener i fenomenalna taktika razradjena satima i danima pre meca sa protivnikom. Iako nije brza, ali sa macijim refleksima, odlicnom kondicijom i skoro nepogresivim dubokim servisom Bertoli je do slova slusala trenera i udarala bas onako kako treba . 90% lopti je islo direktno u Enan da bi onemogucili njezine forhand i backhand,da bi onda step by step udarala malo vise u stranu ali jako i ravno ( a ne kao Jelena..loptanjem,ja tebi ti meni..Uz postepeni prilaz mrezi i refleksima mogla jeona Enan da zakuca prakticno kad je htela. Servis ne pogresiv, ( nema cile mile,..nije mi islo,...samo servis da popravim...kao sto se nase zale posle 4-5 godina profesionalnog igranja!!).
I jos nesto, stegla je zube i nije bila impresionirana nicim, ni publikom, ni protivnicom, ni ponizavanjima,ni sa cim! Ana je tu mogla mnogo da nauci, da je razradila plan pobedila bi Venus glatko jer je ona na zalasku, nemoze da juri vise, kad joj se jace udari lopta ispada iz ritma, a i veliki je zivac kad je pod pritiskom protivnika i u stanju je i 15 duplih servis gresaka da napravi ( kao i Enan, setite se polufinala u US openu protiv Jelene). Ana nema standardno dobar service ( posle toliko godina igranja i 185cm visine¨?!),nije imala petlju da pritisne Venus i to je to, a Bartoli ce to uraditi i ubedjen sam, dodace nesto novo u igru sto joj je trener nalozio i time ce pobediti.
Molim da Dragan Bgd i Dorcolac prokomentarisu zadnje meceve.

Antilistaš

pre 16 godina

@noname
Koliko imaš godina? Tako samo deca pišu. Šesta na listi isprepadala se od dvadeset i treće. Ti ne znaš ko je Venus Vilijams! Ti ne znaš zašto je dvadeset i treća (dve godine nije igrala, a pre dve godine ona i Serena izgubile su sestru). Ti ne vidiš kako su se provele listašice (prve četiri ispale su pre četvrtfinala, a "najbolju" listašicu sredila je dvadeset i osma. Zašto ne pitaš Žistin da li se i ona prepala od Bartoli, ili je, jednostavno, na travi slaba i zato je samo virtuelna prva teniserka sveta. Nije ti jasno da te liste onima koji jure bodove, ne donose velike titule. Zapamti: Venus igra šesto finale, a tri Vimbldona već ima. Ona je teniski gorostas, njena igra na travi, kad je u punoj formi, nešto je najviše u tenisu. I prestanite sa tim "isprepadanjem". Ana je odlična, Ana će biti uskoro još bolja, ali ti tenis gledaš pola godine, zato budi malo skromnij, pošto si ionako bezimeni. Inače, znao bi ko je Venus Vilijams.

SASA

pre 16 godina

Ovo je cist dokaz da JJ i ANA nikada nece biti broj jedan.
JJ je odigrala 30 turnira pa je jedva na trecem mestu, a Belgijanka samo 13 turnira i ubedljivo je prva.
I da je kojim slucajem JJ pobedila Bartoli opet bi sa Belgijankom bila ista pesma. Naravno izgubila bi JJ ubedljivo jer ona definitivno nema metalitet a ni snagu za veliki podvig.
koliko se radujem nasim teniserima toliko mi je zao sto su toliki maleri da u obe kategorije i muskoj i zenskoj ispred sebe imaju najmanje dva igraca koji su za njih nepremostive prepreke.

rosa u podne

pre 16 godina

Kao obozavalac Monike Seles navijam za Bartoli, njenu reinkarnaciju na teniskom terenu. Voleo bih da uzme Vimbldon, ali mislim da su joj male sanse. Venus je u odlicnoj formi, stvarno izgleda kao gazela.

fenomen

pre 16 godina

Jos jednom je dokazano da je sve u "GLAVI" a Bartoli je to juce sjajno demonstrirala. Mogao sam kucu da ulozim na Belgijanku i izgubio bih. Rekao bih da je to ta poslednja kockica mozaika koja jos uvek nedostaje Ani i Jeleni, ta vera da mogu uvek pobediti bez obzira ko je sa druge strane mreze...
Ako Nole danas usadi u svoju "GLAVU" to sto je juce usadila Bartoli onda Nadal nema bas neke sanse za pobedu.
Ali(daj boze da gresim) mislim da Nadal ima jacu volju za pobedom i da je jedini nacin da Nole pobedi u tome da ga napadne od prve loptice pa kud puklo neka pukne. Ako dozvoli da Nadal krene sa svojom igrom onda je gotovo. Protiv Nadala ni u snu ne sme skracivati lopte jer ovaj trci ko da ima "pentu" u straznjici i sve stize i jos bolje odigra nakon punog trka nego sa osnovne linije.
Servis je Noletova sansa, Rafa ima los servis a i vec je izjavio ranije da se plasi Noletovog servisa. Samo da Nole ne servira kao Ana juce onda ce biti ponizen na terenu.
Zakljucak:
10-15 as servisa + jos 20-ak servis winnera, bez skracivanja lopti, neke druge patike, duboke lopte u prostor od osnovne linije pa do 20 cm od nje, nikako kratke lopte jer je Nadal brz i sve kratke lopte razbija po coskovima gde ih Nole ne moze stici,i ako Nole odigra bar priblizno ovako onda nema porblema..
Samo da Novak shvati da mu danas pobeda donosi mnogo vise nego Nadalu, da danas moze postati istinski heroj a sutra jos veci.Pustimo prazne price, izgovore tipa umor,mladost,ima vremena i sl,jedino sto se racuna je PEHAR sa ova 4 GS-a i samo oni sto ga osvajaju se pamte..Jer kad izgubis 3-4 puta polufinala onda polako pocnes da gubis i veru i to je tad opasno pa dalju karijeru. Pamte se samo najvece stvari, pamti se Bari i Tokio(zvezda,fudbal)pamti se Saletova trojka i istambul(partizan,kosarka), pamti se Indijanapolis(kosarka 2002 zlato)pamti se i Monika Seles, Mima Jausovec,Kris Evert Lojd, Navratilova itd a niko kroz 20 godina nece pamtiti da je Ana izgubila poluginale Vimbldona ili Novak ....
Hajde Nole TI TO MOZES samo sebe ubedi u to...kad bi samo svi mi koji pisemo komentare na ovom forumu mogli danas na budemo na terenu kraj tebe i navijamo ne bi Nadal imao sanse a jos kad bi svako njegovo ceskanje "donjeg dela ledja" izvizdali tek bi tada pukao.
Poz...

Milos, Novi BGD

pre 16 godina

Samo ne znam gde su oni veliki strucnjaci koji uvek znaju koji su nadolazeci veliki talenti pa da u svom stilu kazu: "Pa ja sam govorio pre godinu dana da dolazi i Bartoli...." Eeee, "Svi junaci nikom ponikose i u...." Pa ne pojavljuju se talenti kad nadobudni "strucnjaci" to najave nego kad je njima vreme.
A evo i jedne "genijalne" izjave jednog takvog:
"Kako nije vazno?Pa mnogo je vazno,da pored velike srece sa zrebom,ispadnes od "Bucke" u jednom prilicno losem mecu. - Dragan BGD, 04. jul 07. u clanku "Bartoli bolja od Jelene Jankovic."

Sta reci na ovakve nebuloze?
Dosla je Bartoli i pobedila No 1 i to u mecu gde nije dozvolila da se protivnica uopste vidi na terenu. Samo da danas pobedi i onu koja igra sa citavom ekipom na tribinama, koji diriguju sudijama u poznatom napadnom i agresivnom stilu.

slow__riot

pre 16 godina

@mateja:

decko, to sto ti vise volis anu nego jelenu pa si zbog toga frustriran sto je jelena bolja teniserka i sto pobedjuje venus kad god hoce, to je tvoj problem, molim te da se ubuduce susdrzis od takvih skandaloznih komentara.
poz