Petak, 31.03.2023.

14:55

Jokić ponovo prvi!

Košarkaš Denvera Nikola Jokić vratio se na prvo mesto u trci za MVP priznanje.

Izvor: B92

Jokiæ ponovo prvi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

Arm

pre 1 godinu

Zanimljiva prva petorka Denvera
Redži, Braun , Braun , Gordon i Džordan.

Ispit za Redžija, ko zna , možda odigra jako dobro.
Iskustva ima , pitanje je samo da li će uspjeti razigrati saigrače

beograd011

pre 1 godinu

Ne palite se mnogo ne igraju veceras Jokic,Mari,Pop i Porter!
Potrdili ovog trenutka na NBA povredjenoj listi igraca.
Spavajte nocas braco! Samo da ove povrede nisu ozbiljnije,ali sve u svemu rezervisti veceras predvodjeni Aron Gordonom protiv zahuhtalog i trejdom ojacanim Finiksom.
Jedino dobra stvar je Klipersi vode u protiv Memfisa na poluvremenu tako da i nije neka velika zabrinutost za prvo mesto na Zapadu.

bradina

pre 1 godinu

Za sve one koji govore da Liga neda Jokicu nisu u pravu!
ESPN to radi i protezira Embida.Nije tesko pogoditi zasto ali nije u pitanju to sto je Somborac iz Srbije,pola onih sto imaju glas (novinari) ne znaju gde je Srbija i cesto je zamenjuju sa Rusija,valjda zbog
Sibira,ko ce ga znati!?

Arm

pre 1 godinu

Noćas neće igrati Nikola , Marej, KCP i Porter ( tako pišu portali iz Denvera)
Predviđaju startnu petorku Braun , Braun , Čančar , Gordon i Brajant .
Opet Meloun i njegova rotacija .
Treba odmoriti i Gordona a pustiti Votsona i oba plejmejkera da igraju . I Redži i Iš pa da vidi ima li šta od njih ili ne

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

nenad@

Napiši celu rečenicu, a ne deo izvučen iz konteksta. Prvo sam napisao da je prvi strelac lige i da je to velika stvar, ali.... Na taj parametar sam danas naleteo na internetu, pa sam ga i pomenuo, jer baca malu senku na jedini parametar koji je na strani Embida.

Nisam hteo da budem opširan po pitanju slobodnih bacanja, jer ne delim mišljenje ljubitelja Embida koji to što ima mnogo slobodnih bacanja ističu kao kvalitet, jer time doprinosi ekipi. To je legitiman način gledanja stvari, ali se meni ne dopada, jer ne uzima u obzir činjenicu da se na Embidu neuporedivo lakše sviraju faulovi nego na Jokiću.

Zaista nemam nameru da nekom objašnjavam u detalje šta sve sviraju za Embida, a šta sve propuštaju da sviraju za Jokića i ne samo njega. Kriterijumi su potpuno drugačiji i ako to ne vidiš, ne mogu ti pomoći.

Inače, NBA intenzivno pratim od odlaska Divca, Dražena i Paspalja u istu, mada sam i pre toga pokušavao da budem u toku. Krajem 90-ih, Embid bi dobijao 3 puta manje slobodnih bacanja i teško da bi postizao preko 20 poena prosečno. Ovo sada je balet u odnosu na to vreme, a Embid nikada nije odigrao 70 utakmica u toku regularne sezone (Jokić uvek preko 70), što govori o njegovoj "čvrstini".

Da Jokić nije osvojio dva MVP nagrade za redom, ove sezone bi je ubedljivo osvojio, ali im upravo to najviše smeta, jer bi time ušao u veoma uzak krug velikana. To ne mogu da prihvate jer nije igrao veliko finale ili osvajao titule.

nenad

pre 1 godinu

Covjek mrtav ladan napise "kad se slobodna bacanja ne bi racunala" i dobije veliku podrsku. Jedna recenica, i plusevi na nju je dovoljna da bi bilo tko sa zrnom soli u glavi shvatio tko ovde prati i komentira kosarku. Slicno kao da ja nesto o kirurgiji pisem, mada se sigurno ne bih toliko blamirao. Za informaciju svima , ako pogledate u povijest , blizu i dalju , uvijek, ali bas uvijek su najbolji igraci izvodili najvise bacanja. Ako ima koji nevjerni Toma neka slobodno baci oko , pa nek se vrati sa replikom.

Marko 666

pre 1 godinu

Samo se vi primajte na trku za nebitnu nagradu izmedju Jokica i Embiida,a Curry ce opet da uzme onu najbitniju-shvatite vise da je kosarka timski sport a GSW su jedini pravi tim vec deceniju u citavoj ligi.

Neba

pre 1 godinu

@JPR, 11 x 6=66 > 664 + 66 = 730, i u startu pretpostavka da će igrati svih 6 utakmica, imaće ih 73. 730/73 = 10.
U svakom slučaju neverovatne brojke!

Robert

pre 1 godinu

Steta... Ne zbog Jokare, naravno, nego zbog mnogih koji su smatrali da liga gura Embida. A sad ce promeniti plocu i smisliti nesto drugo.

JPR

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.
(Neba, 31. mart 2023 16:40)

Ne 11 već 10 . Ostalo je 6 utakmica Denveru, trenutno ima 664 asistencija, tako da da treba mu 11 u proseku u tih zadnjih 6 utakmica da bi imao 10 u proseku u sezoni. Neće bas biti lako, imaju dve partije sa Finiksom i jednu sa GSW, mada lakše možda dodje do asistencija nego do +|-, no kako god čovek je u svim parametrima koji pokazuju ko je najkorisniji lider, tako da sve ostalo je trabunjanje…

Luka

pre 1 godinu

Nikola je svoju mvp nagradu primio u stali njega to tolko ne interesuje verujem da pumpaju pricu svi oko njega. Pitaj boga gde ce biti ako osvoji trecu ili pogotovu ako Embid osvoji.

Јоца

pre 1 godinu

Ако буде играо све утакмице до краја, а остало их је још 6, треба му просек од 11 асистенција округло. У том случају би избио на 730 асистенција за 73 утакмице, колико ће и одиграти, до краја регуларног дела сезоне. Дакле, у тоталу му треба још најмање 66 асистенција у 6 наредних утакмица.

JPR

pre 1 godinu

Sabonis 6-ti, svaka cast kakvu sezonu je covek odigrao, i jos poveo Kingse u play off posle dugo godina.
(ma, 31. mart 2023 15:15)

Nije jedini, sto se tiče Sakramenta, Foks na primer nije više uopšte ona muva bez glave, tu su još drugi uz par iskusnijih i sazrela ekipa, mada realno ne znam da li ih ima puno koji su očekivali Kingse na trecem mestu na zapadu, možda plejin ali trece mesto.

Neba

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

Polemika treba da se vodi između Jokića i Janisa, ali su mnogo glasni Embidovi obožavatelji. Jokić sve ovo postiže bez All star igrača pored sebe, a Embid u ekipi ima Hardena koji je takođe u priči za MVP. Samo Filadelfija ima dva igrača među prvih 10. Embid je prvi strelac lige, što nije mala stvar, ali sa gomilom slobodnih bacanja, a kada se ona ne bi računala, bio bi peti ili šesti. Embid nikada u karijeri nije odigrao 70 mečeva u karijeri, a Jokić nikada ispod 70. I tako mogu u nedogled.
Iskreno, nisam siguran koliko bi bilo dobro da dobije treću za redom NVP titulu, jer će mu mediji napraviti preveliki pritisak po pitanju rezultata u play off-u, a treba mu mir.

Goran

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

Treba mu 6 asistencija više nego 10 x broj utakmica koje odigra.

Tj trenutno je na -6, i za svaku utakmicu koju odigra dodaj broj asistencija i oduzmi 10. Ako napravi tipa 12 asistencija, računaj kao +2, ako napravi 7 računaj kao -3.
Treba da dogura do 0 ili više.

Goran

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.

dragoljub

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart

Nesto vise od 10.5 po mecu

me myself and i

pre 1 godinu

To sam juce i napisao. Nije prebrojavanje četvrtkom kao što je juče objavljeno nego petkom.
Ali bilo je bitno da se šire senzacionalisticke vijesti.

zvezdale

pre 1 godinu

Garantujem životom da ova MVP trka najmanje Nikolu zanima. Ljudi se živi ubiše, rat napraviše za nešto što uopšte nije toliko bitno. I 2 vezana MVP-a su mega uspeh za njega i našu košarku, čeka ga bar još jednom-dvaput do kraja karijere. Ono što je prioritet je da guraju daleko u plejofu i skinu taj baksuzluk i gubitništvo sa leđa. Ništa više.

srle

pre 1 godinu

Posle bežanije Embida četvrtu godinu zaredom u Denveru, nije bilo drugog izbora. NBA liga bi rado to dala Embidu, ali realno ide to Jokiću. Biće MV3, ali mislim da bi Nikola radije želeo sada veliko NBA finale.

djapica

pre 1 godinu

Trka izmedju jednog kojeg uopšte ne zanima mvp priča i jednog koji je prošle godine kukao da mu daju mvp, a ove godine kuka kako nije briga za mvp.
Trka je stvarno blizu sva trojica zaslužuju mvp po pokazanim igrama. Verovatno će to kukanje presuditi u Jolicevu korist. Ne vole ameri kukanje - nije dobro za timski duh.

Bora Jovanovic novinar

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023

Još dve utakmice preko 10 ili jedna sa 12-13

JPR

pre 1 godinu

Kako kad nije igrao
(Kralj, 31. mart 2023 15:04)

Da si gledao utakmicu znao bi, komentatori su sve objasnili ! A onaj koji nije igrao to je Embiid, tačnije nije igrao u Denveru ! A već je protiv Dalas bio na parketu. Jokic nocas nije igrao, logično posto već sledeću noć igraju protiv Finiksa i ta ima je važnija utakmica.

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Ziva mira nemam dok se ne zavrsi MVP trka. Ubi me ova neizvjesnost.
Ocekujem pobjedu ali sam skeptican kad je prsten u pitanju.

Kaniđa

pre 1 godinu

U Americi je kao i sve drugo show jako bitan tako da su i od ove u suštini izvesne borbe jer sustinski postoji amo jedan koji pravi sve oko sebe u timu boljim ,napravili famu.

Fergi

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Ima jos 7-8 tekmi, iskoristice oru Embidovu partiju sa 30+ poena od cega ce 20 biti bacanja da ga vrate na prvo mesto, gde ce ga i ostaviti. A glasanje posle... Videcemo.

me myself and i

pre 1 godinu

Nikad nećeš imati trip-dablova kao Vestbruk, povuci se i ne sramoti se više!
(menađer, 31. mart 2023 15:10)

Auuu, koji si ti panglu!
Em čovjek nikad nije ni tvrdio da će ih više imati em je pet godina mladji.
Ako svake godine bude kao i do sada imao 25-30 3D po sezoni i njega će stići.
Idi uzmi lijekove i odmori malo...

Изногуд

pre 1 godinu

@CeLaVsAmPaStA#8#24
Погледај колико је одиграо утакмица, па ћеш лако израчунати колико има асистенција. Мада мислим да ћеш наћи и тај податак. Онда види колико ће још утакмица одиграти, па на основу броја утакмица ћеш моћи израчунати колико му треба асистенција.
Није то виша математика.

Marko

pre 1 godinu

Da bi zaokružio brojke na 25 12 10, treba mu na sledećem meču 30 17 15 i onda do kraja da održava brojke. Takođe tri td da prestigne Lebrona i Kida i isto toliko da bude centar sa najviše td u jednoj sezoni. U suštini od 6 utakmica do kraja, u sledeće 4 da ima 3 monstruozna td i jedan meč blizu td sa npr 8 asistencija, a na poslednja dva meča da odmori. To kad bi uradio, zapušio bi im usta svima i onda bi ih bilo sramota da mu ne daju treću.

UŠATI i stoka

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

u preostalim utakmicama koje odigra treba da ima minimum 25 koševa, 12 skokova, 10 asistencija i da na to doda sveukupno 5 koševa, 6 skokova i 6 asistencija da bi imao precizan prosek sezone 25. 12, 10.

Marko

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Pravilno se piše malo slovo g.

Kriyapa

pre 1 godinu

Valjda se vratio na prvo mesto, a ne ''na prvom mestu''.
(Dusko, 31. mart 2023 15:08)


Kakav komentar? Kad se ovako nadju neki ljudi za svasta pametovati......

Locutus

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.
(Goran, 31. mart 2023 15:38)

Kvote na kladionicama indirektno određuju oni koji uplaćuju "tikete". Statistika je na Jokićevoj strani, a glasaju stručnjaci, a ne kladioničari. Mada bi ipak bilo bolje kada bi i na kladionicam Jokić bio favorit...

Goran

pre 1 godinu

Svi koji igraju u NBA maštaju da budu proglašeni za MVP-a lige pa i Jokić! Ako može i 10 puta! Svi ostali komentari na tu temu su glupost!

srle

pre 1 godinu

Posle bežanije Embida četvrtu godinu zaredom u Denveru, nije bilo drugog izbora. NBA liga bi rado to dala Embidu, ali realno ide to Jokiću. Biće MV3, ali mislim da bi Nikola radije želeo sada veliko NBA finale.

zvezdale

pre 1 godinu

Garantujem životom da ova MVP trka najmanje Nikolu zanima. Ljudi se živi ubiše, rat napraviše za nešto što uopšte nije toliko bitno. I 2 vezana MVP-a su mega uspeh za njega i našu košarku, čeka ga bar još jednom-dvaput do kraja karijere. Ono što je prioritet je da guraju daleko u plejofu i skinu taj baksuzluk i gubitništvo sa leđa. Ništa više.

djapica

pre 1 godinu

Trka izmedju jednog kojeg uopšte ne zanima mvp priča i jednog koji je prošle godine kukao da mu daju mvp, a ove godine kuka kako nije briga za mvp.
Trka je stvarno blizu sva trojica zaslužuju mvp po pokazanim igrama. Verovatno će to kukanje presuditi u Jolicevu korist. Ne vole ameri kukanje - nije dobro za timski duh.

me myself and i

pre 1 godinu

Nikad nećeš imati trip-dablova kao Vestbruk, povuci se i ne sramoti se više!
(menađer, 31. mart 2023 15:10)

Auuu, koji si ti panglu!
Em čovjek nikad nije ni tvrdio da će ih više imati em je pet godina mladji.
Ako svake godine bude kao i do sada imao 25-30 3D po sezoni i njega će stići.
Idi uzmi lijekove i odmori malo...

Marko

pre 1 godinu

Da bi zaokružio brojke na 25 12 10, treba mu na sledećem meču 30 17 15 i onda do kraja da održava brojke. Takođe tri td da prestigne Lebrona i Kida i isto toliko da bude centar sa najviše td u jednoj sezoni. U suštini od 6 utakmica do kraja, u sledeće 4 da ima 3 monstruozna td i jedan meč blizu td sa npr 8 asistencija, a na poslednja dva meča da odmori. To kad bi uradio, zapušio bi im usta svima i onda bi ih bilo sramota da mu ne daju treću.

JPR

pre 1 godinu

Kako kad nije igrao
(Kralj, 31. mart 2023 15:04)

Da si gledao utakmicu znao bi, komentatori su sve objasnili ! A onaj koji nije igrao to je Embiid, tačnije nije igrao u Denveru ! A već je protiv Dalas bio na parketu. Jokic nocas nije igrao, logično posto već sledeću noć igraju protiv Finiksa i ta ima je važnija utakmica.

Marko

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Pravilno se piše malo slovo g.

dragoljub

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart

Nesto vise od 10.5 po mecu

Goran

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

Treba mu 6 asistencija više nego 10 x broj utakmica koje odigra.

Tj trenutno je na -6, i za svaku utakmicu koju odigra dodaj broj asistencija i oduzmi 10. Ako napravi tipa 12 asistencija, računaj kao +2, ako napravi 7 računaj kao -3.
Treba da dogura do 0 ili više.

UŠATI i stoka

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

u preostalim utakmicama koje odigra treba da ima minimum 25 koševa, 12 skokova, 10 asistencija i da na to doda sveukupno 5 koševa, 6 skokova i 6 asistencija da bi imao precizan prosek sezone 25. 12, 10.

Kaniđa

pre 1 godinu

U Americi je kao i sve drugo show jako bitan tako da su i od ove u suštini izvesne borbe jer sustinski postoji amo jedan koji pravi sve oko sebe u timu boljim ,napravili famu.

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

Polemika treba da se vodi između Jokića i Janisa, ali su mnogo glasni Embidovi obožavatelji. Jokić sve ovo postiže bez All star igrača pored sebe, a Embid u ekipi ima Hardena koji je takođe u priči za MVP. Samo Filadelfija ima dva igrača među prvih 10. Embid je prvi strelac lige, što nije mala stvar, ali sa gomilom slobodnih bacanja, a kada se ona ne bi računala, bio bi peti ili šesti. Embid nikada u karijeri nije odigrao 70 mečeva u karijeri, a Jokić nikada ispod 70. I tako mogu u nedogled.
Iskreno, nisam siguran koliko bi bilo dobro da dobije treću za redom NVP titulu, jer će mu mediji napraviti preveliki pritisak po pitanju rezultata u play off-u, a treba mu mir.

Goran

pre 1 godinu

Svi koji igraju u NBA maštaju da budu proglašeni za MVP-a lige pa i Jokić! Ako može i 10 puta! Svi ostali komentari na tu temu su glupost!

JPR

pre 1 godinu

Sabonis 6-ti, svaka cast kakvu sezonu je covek odigrao, i jos poveo Kingse u play off posle dugo godina.
(ma, 31. mart 2023 15:15)

Nije jedini, sto se tiče Sakramenta, Foks na primer nije više uopšte ona muva bez glave, tu su još drugi uz par iskusnijih i sazrela ekipa, mada realno ne znam da li ih ima puno koji su očekivali Kingse na trecem mestu na zapadu, možda plejin ali trece mesto.

Locutus

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.
(Goran, 31. mart 2023 15:38)

Kvote na kladionicama indirektno određuju oni koji uplaćuju "tikete". Statistika je na Jokićevoj strani, a glasaju stručnjaci, a ne kladioničari. Mada bi ipak bilo bolje kada bi i na kladionicam Jokić bio favorit...

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Ziva mira nemam dok se ne zavrsi MVP trka. Ubi me ova neizvjesnost.
Ocekujem pobjedu ali sam skeptican kad je prsten u pitanju.

Изногуд

pre 1 godinu

@CeLaVsAmPaStA#8#24
Погледај колико је одиграо утакмица, па ћеш лако израчунати колико има асистенција. Мада мислим да ћеш наћи и тај податак. Онда види колико ће још утакмица одиграти, па на основу броја утакмица ћеш моћи израчунати колико му треба асистенција.
Није то виша математика.

Luka

pre 1 godinu

Nikola je svoju mvp nagradu primio u stali njega to tolko ne interesuje verujem da pumpaju pricu svi oko njega. Pitaj boga gde ce biti ako osvoji trecu ili pogotovu ako Embid osvoji.

me myself and i

pre 1 godinu

To sam juce i napisao. Nije prebrojavanje četvrtkom kao što je juče objavljeno nego petkom.
Ali bilo je bitno da se šire senzacionalisticke vijesti.

JPR

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.
(Neba, 31. mart 2023 16:40)

Ne 11 već 10 . Ostalo je 6 utakmica Denveru, trenutno ima 664 asistencija, tako da da treba mu 11 u proseku u tih zadnjih 6 utakmica da bi imao 10 u proseku u sezoni. Neće bas biti lako, imaju dve partije sa Finiksom i jednu sa GSW, mada lakše možda dodje do asistencija nego do +|-, no kako god čovek je u svim parametrima koji pokazuju ko je najkorisniji lider, tako da sve ostalo je trabunjanje…

Јоца

pre 1 godinu

Ако буде играо све утакмице до краја, а остало их је још 6, треба му просек од 11 асистенција округло. У том случају би избио на 730 асистенција за 73 утакмице, колико ће и одиграти, до краја регуларног дела сезоне. Дакле, у тоталу му треба још најмање 66 асистенција у 6 наредних утакмица.

Fergi

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Ima jos 7-8 tekmi, iskoristice oru Embidovu partiju sa 30+ poena od cega ce 20 biti bacanja da ga vrate na prvo mesto, gde ce ga i ostaviti. A glasanje posle... Videcemo.

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

nenad@

Napiši celu rečenicu, a ne deo izvučen iz konteksta. Prvo sam napisao da je prvi strelac lige i da je to velika stvar, ali.... Na taj parametar sam danas naleteo na internetu, pa sam ga i pomenuo, jer baca malu senku na jedini parametar koji je na strani Embida.

Nisam hteo da budem opširan po pitanju slobodnih bacanja, jer ne delim mišljenje ljubitelja Embida koji to što ima mnogo slobodnih bacanja ističu kao kvalitet, jer time doprinosi ekipi. To je legitiman način gledanja stvari, ali se meni ne dopada, jer ne uzima u obzir činjenicu da se na Embidu neuporedivo lakše sviraju faulovi nego na Jokiću.

Zaista nemam nameru da nekom objašnjavam u detalje šta sve sviraju za Embida, a šta sve propuštaju da sviraju za Jokića i ne samo njega. Kriterijumi su potpuno drugačiji i ako to ne vidiš, ne mogu ti pomoći.

Inače, NBA intenzivno pratim od odlaska Divca, Dražena i Paspalja u istu, mada sam i pre toga pokušavao da budem u toku. Krajem 90-ih, Embid bi dobijao 3 puta manje slobodnih bacanja i teško da bi postizao preko 20 poena prosečno. Ovo sada je balet u odnosu na to vreme, a Embid nikada nije odigrao 70 utakmica u toku regularne sezone (Jokić uvek preko 70), što govori o njegovoj "čvrstini".

Da Jokić nije osvojio dva MVP nagrade za redom, ove sezone bi je ubedljivo osvojio, ali im upravo to najviše smeta, jer bi time ušao u veoma uzak krug velikana. To ne mogu da prihvate jer nije igrao veliko finale ili osvajao titule.

Neba

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.

Kriyapa

pre 1 godinu

Valjda se vratio na prvo mesto, a ne ''na prvom mestu''.
(Dusko, 31. mart 2023 15:08)


Kakav komentar? Kad se ovako nadju neki ljudi za svasta pametovati......

Goran

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.

Neba

pre 1 godinu

@JPR, 11 x 6=66 > 664 + 66 = 730, i u startu pretpostavka da će igrati svih 6 utakmica, imaće ih 73. 730/73 = 10.
U svakom slučaju neverovatne brojke!

Robert

pre 1 godinu

Steta... Ne zbog Jokare, naravno, nego zbog mnogih koji su smatrali da liga gura Embida. A sad ce promeniti plocu i smisliti nesto drugo.

Bora Jovanovic novinar

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023

Još dve utakmice preko 10 ili jedna sa 12-13

Marko 666

pre 1 godinu

Samo se vi primajte na trku za nebitnu nagradu izmedju Jokica i Embiida,a Curry ce opet da uzme onu najbitniju-shvatite vise da je kosarka timski sport a GSW su jedini pravi tim vec deceniju u citavoj ligi.

nenad

pre 1 godinu

Covjek mrtav ladan napise "kad se slobodna bacanja ne bi racunala" i dobije veliku podrsku. Jedna recenica, i plusevi na nju je dovoljna da bi bilo tko sa zrnom soli u glavi shvatio tko ovde prati i komentira kosarku. Slicno kao da ja nesto o kirurgiji pisem, mada se sigurno ne bih toliko blamirao. Za informaciju svima , ako pogledate u povijest , blizu i dalju , uvijek, ali bas uvijek su najbolji igraci izvodili najvise bacanja. Ako ima koji nevjerni Toma neka slobodno baci oko , pa nek se vrati sa replikom.

bradina

pre 1 godinu

Za sve one koji govore da Liga neda Jokicu nisu u pravu!
ESPN to radi i protezira Embida.Nije tesko pogoditi zasto ali nije u pitanju to sto je Somborac iz Srbije,pola onih sto imaju glas (novinari) ne znaju gde je Srbija i cesto je zamenjuju sa Rusija,valjda zbog
Sibira,ko ce ga znati!?

Arm

pre 1 godinu

Zanimljiva prva petorka Denvera
Redži, Braun , Braun , Gordon i Džordan.

Ispit za Redžija, ko zna , možda odigra jako dobro.
Iskustva ima , pitanje je samo da li će uspjeti razigrati saigrače

Arm

pre 1 godinu

Noćas neće igrati Nikola , Marej, KCP i Porter ( tako pišu portali iz Denvera)
Predviđaju startnu petorku Braun , Braun , Čančar , Gordon i Brajant .
Opet Meloun i njegova rotacija .
Treba odmoriti i Gordona a pustiti Votsona i oba plejmejkera da igraju . I Redži i Iš pa da vidi ima li šta od njih ili ne

beograd011

pre 1 godinu

Ne palite se mnogo ne igraju veceras Jokic,Mari,Pop i Porter!
Potrdili ovog trenutka na NBA povredjenoj listi igraca.
Spavajte nocas braco! Samo da ove povrede nisu ozbiljnije,ali sve u svemu rezervisti veceras predvodjeni Aron Gordonom protiv zahuhtalog i trejdom ojacanim Finiksom.
Jedino dobra stvar je Klipersi vode u protiv Memfisa na poluvremenu tako da i nije neka velika zabrinutost za prvo mesto na Zapadu.

Goran

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.

Kriyapa

pre 1 godinu

Valjda se vratio na prvo mesto, a ne ''na prvom mestu''.
(Dusko, 31. mart 2023 15:08)


Kakav komentar? Kad se ovako nadju neki ljudi za svasta pametovati......

Robert

pre 1 godinu

Steta... Ne zbog Jokare, naravno, nego zbog mnogih koji su smatrali da liga gura Embida. A sad ce promeniti plocu i smisliti nesto drugo.

Bora Jovanovic novinar

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023

Još dve utakmice preko 10 ili jedna sa 12-13

nenad

pre 1 godinu

Covjek mrtav ladan napise "kad se slobodna bacanja ne bi racunala" i dobije veliku podrsku. Jedna recenica, i plusevi na nju je dovoljna da bi bilo tko sa zrnom soli u glavi shvatio tko ovde prati i komentira kosarku. Slicno kao da ja nesto o kirurgiji pisem, mada se sigurno ne bih toliko blamirao. Za informaciju svima , ako pogledate u povijest , blizu i dalju , uvijek, ali bas uvijek su najbolji igraci izvodili najvise bacanja. Ako ima koji nevjerni Toma neka slobodno baci oko , pa nek se vrati sa replikom.

Marko 666

pre 1 godinu

Samo se vi primajte na trku za nebitnu nagradu izmedju Jokica i Embiida,a Curry ce opet da uzme onu najbitniju-shvatite vise da je kosarka timski sport a GSW su jedini pravi tim vec deceniju u citavoj ligi.

zvezdale

pre 1 godinu

Garantujem životom da ova MVP trka najmanje Nikolu zanima. Ljudi se živi ubiše, rat napraviše za nešto što uopšte nije toliko bitno. I 2 vezana MVP-a su mega uspeh za njega i našu košarku, čeka ga bar još jednom-dvaput do kraja karijere. Ono što je prioritet je da guraju daleko u plejofu i skinu taj baksuzluk i gubitništvo sa leđa. Ništa više.

me myself and i

pre 1 godinu

Nikad nećeš imati trip-dablova kao Vestbruk, povuci se i ne sramoti se više!
(menađer, 31. mart 2023 15:10)

Auuu, koji si ti panglu!
Em čovjek nikad nije ni tvrdio da će ih više imati em je pet godina mladji.
Ako svake godine bude kao i do sada imao 25-30 3D po sezoni i njega će stići.
Idi uzmi lijekove i odmori malo...

djapica

pre 1 godinu

Trka izmedju jednog kojeg uopšte ne zanima mvp priča i jednog koji je prošle godine kukao da mu daju mvp, a ove godine kuka kako nije briga za mvp.
Trka je stvarno blizu sva trojica zaslužuju mvp po pokazanim igrama. Verovatno će to kukanje presuditi u Jolicevu korist. Ne vole ameri kukanje - nije dobro za timski duh.

srle

pre 1 godinu

Posle bežanije Embida četvrtu godinu zaredom u Denveru, nije bilo drugog izbora. NBA liga bi rado to dala Embidu, ali realno ide to Jokiću. Biće MV3, ali mislim da bi Nikola radije želeo sada veliko NBA finale.

Изногуд

pre 1 godinu

@CeLaVsAmPaStA#8#24
Погледај колико је одиграо утакмица, па ћеш лако израчунати колико има асистенција. Мада мислим да ћеш наћи и тај податак. Онда види колико ће још утакмица одиграти, па на основу броја утакмица ћеш моћи израчунати колико му треба асистенција.
Није то виша математика.

Fergi

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Ima jos 7-8 tekmi, iskoristice oru Embidovu partiju sa 30+ poena od cega ce 20 biti bacanja da ga vrate na prvo mesto, gde ce ga i ostaviti. A glasanje posle... Videcemo.

Marko

pre 1 godinu

Da bi zaokružio brojke na 25 12 10, treba mu na sledećem meču 30 17 15 i onda do kraja da održava brojke. Takođe tri td da prestigne Lebrona i Kida i isto toliko da bude centar sa najviše td u jednoj sezoni. U suštini od 6 utakmica do kraja, u sledeće 4 da ima 3 monstruozna td i jedan meč blizu td sa npr 8 asistencija, a na poslednja dva meča da odmori. To kad bi uradio, zapušio bi im usta svima i onda bi ih bilo sramota da mu ne daju treću.

Goran

pre 1 godinu

Svi koji igraju u NBA maštaju da budu proglašeni za MVP-a lige pa i Jokić! Ako može i 10 puta! Svi ostali komentari na tu temu su glupost!

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

Polemika treba da se vodi između Jokića i Janisa, ali su mnogo glasni Embidovi obožavatelji. Jokić sve ovo postiže bez All star igrača pored sebe, a Embid u ekipi ima Hardena koji je takođe u priči za MVP. Samo Filadelfija ima dva igrača među prvih 10. Embid je prvi strelac lige, što nije mala stvar, ali sa gomilom slobodnih bacanja, a kada se ona ne bi računala, bio bi peti ili šesti. Embid nikada u karijeri nije odigrao 70 mečeva u karijeri, a Jokić nikada ispod 70. I tako mogu u nedogled.
Iskreno, nisam siguran koliko bi bilo dobro da dobije treću za redom NVP titulu, jer će mu mediji napraviti preveliki pritisak po pitanju rezultata u play off-u, a treba mu mir.

JPR

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.
(Neba, 31. mart 2023 16:40)

Ne 11 već 10 . Ostalo je 6 utakmica Denveru, trenutno ima 664 asistencija, tako da da treba mu 11 u proseku u tih zadnjih 6 utakmica da bi imao 10 u proseku u sezoni. Neće bas biti lako, imaju dve partije sa Finiksom i jednu sa GSW, mada lakše možda dodje do asistencija nego do +|-, no kako god čovek je u svim parametrima koji pokazuju ko je najkorisniji lider, tako da sve ostalo je trabunjanje…

Marko

pre 1 godinu

aLi eMbIda gUra LiGa jEr neCe dA dAju joKicu da bUde 3 pUta u nIzU mvp kazu strucnjaci ovde
(Ivan, 31. mart 2023 15:09)

Pravilno se piše malo slovo g.

JPR

pre 1 godinu

Kako kad nije igrao
(Kralj, 31. mart 2023 15:04)

Da si gledao utakmicu znao bi, komentatori su sve objasnili ! A onaj koji nije igrao to je Embiid, tačnije nije igrao u Denveru ! A već je protiv Dalas bio na parketu. Jokic nocas nije igrao, logično posto već sledeću noć igraju protiv Finiksa i ta ima je važnija utakmica.

Ibro Fergazer

pre 1 godinu

Ziva mira nemam dok se ne zavrsi MVP trka. Ubi me ova neizvjesnost.
Ocekujem pobjedu ali sam skeptican kad je prsten u pitanju.

UŠATI i stoka

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

u preostalim utakmicama koje odigra treba da ima minimum 25 koševa, 12 skokova, 10 asistencija i da na to doda sveukupno 5 koševa, 6 skokova i 6 asistencija da bi imao precizan prosek sezone 25. 12, 10.

Goran

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart 2023)

Treba mu 6 asistencija više nego 10 x broj utakmica koje odigra.

Tj trenutno je na -6, i za svaku utakmicu koju odigra dodaj broj asistencija i oduzmi 10. Ako napravi tipa 12 asistencija, računaj kao +2, ako napravi 7 računaj kao -3.
Treba da dogura do 0 ili više.

Waldorf & Statler

pre 1 godinu

nenad@

Napiši celu rečenicu, a ne deo izvučen iz konteksta. Prvo sam napisao da je prvi strelac lige i da je to velika stvar, ali.... Na taj parametar sam danas naleteo na internetu, pa sam ga i pomenuo, jer baca malu senku na jedini parametar koji je na strani Embida.

Nisam hteo da budem opširan po pitanju slobodnih bacanja, jer ne delim mišljenje ljubitelja Embida koji to što ima mnogo slobodnih bacanja ističu kao kvalitet, jer time doprinosi ekipi. To je legitiman način gledanja stvari, ali se meni ne dopada, jer ne uzima u obzir činjenicu da se na Embidu neuporedivo lakše sviraju faulovi nego na Jokiću.

Zaista nemam nameru da nekom objašnjavam u detalje šta sve sviraju za Embida, a šta sve propuštaju da sviraju za Jokića i ne samo njega. Kriterijumi su potpuno drugačiji i ako to ne vidiš, ne mogu ti pomoći.

Inače, NBA intenzivno pratim od odlaska Divca, Dražena i Paspalja u istu, mada sam i pre toga pokušavao da budem u toku. Krajem 90-ih, Embid bi dobijao 3 puta manje slobodnih bacanja i teško da bi postizao preko 20 poena prosečno. Ovo sada je balet u odnosu na to vreme, a Embid nikada nije odigrao 70 utakmica u toku regularne sezone (Jokić uvek preko 70), što govori o njegovoj "čvrstini".

Da Jokić nije osvojio dva MVP nagrade za redom, ove sezone bi je ubedljivo osvojio, ali im upravo to najviše smeta, jer bi time ušao u veoma uzak krug velikana. To ne mogu da prihvate jer nije igrao veliko finale ili osvajao titule.

dragoljub

pre 1 godinu

Jel zna neko koliko Jokicu treba asistencija da bi imao trip dabl? Dugo je vec na 9,9. Hvala
(CeLaVsAmPaStA#8#24, 31. mart

Nesto vise od 10.5 po mecu

Kaniđa

pre 1 godinu

U Americi je kao i sve drugo show jako bitan tako da su i od ove u suštini izvesne borbe jer sustinski postoji amo jedan koji pravi sve oko sebe u timu boljim ,napravili famu.

Neba

pre 1 godinu

Neko je pitao: treba mu prosečno 11 asistencija na poslednjih 6 utakmica da bi imao 730 ukupno, ili 11 po utakmici. A za +/- 10 , mu treba prosečnih 10,4 +/-.

JPR

pre 1 godinu

Sabonis 6-ti, svaka cast kakvu sezonu je covek odigrao, i jos poveo Kingse u play off posle dugo godina.
(ma, 31. mart 2023 15:15)

Nije jedini, sto se tiče Sakramenta, Foks na primer nije više uopšte ona muva bez glave, tu su još drugi uz par iskusnijih i sazrela ekipa, mada realno ne znam da li ih ima puno koji su očekivali Kingse na trecem mestu na zapadu, možda plejin ali trece mesto.

Neba

pre 1 godinu

@JPR, 11 x 6=66 > 664 + 66 = 730, i u startu pretpostavka da će igrati svih 6 utakmica, imaće ih 73. 730/73 = 10.
U svakom slučaju neverovatne brojke!

me myself and i

pre 1 godinu

To sam juce i napisao. Nije prebrojavanje četvrtkom kao što je juče objavljeno nego petkom.
Ali bilo je bitno da se šire senzacionalisticke vijesti.

Locutus

pre 1 godinu

Jokić je propustio noćašnju utakmicu sa Nju Orleansom i mislim da propušta i Finiks.
Na kladionica je Embid ponovo malo odskočio, 1.9 u odnosu na Jokićevih 2.3

Mislim da je teško da će se do kraja nešto promeniti i da Embid osvaja MVP.
(Goran, 31. mart 2023 15:38)

Kvote na kladionicama indirektno određuju oni koji uplaćuju "tikete". Statistika je na Jokićevoj strani, a glasaju stručnjaci, a ne kladioničari. Mada bi ipak bilo bolje kada bi i na kladionicam Jokić bio favorit...

Luka

pre 1 godinu

Nikola je svoju mvp nagradu primio u stali njega to tolko ne interesuje verujem da pumpaju pricu svi oko njega. Pitaj boga gde ce biti ako osvoji trecu ili pogotovu ako Embid osvoji.

Јоца

pre 1 godinu

Ако буде играо све утакмице до краја, а остало их је још 6, треба му просек од 11 асистенција округло. У том случају би избио на 730 асистенција за 73 утакмице, колико ће и одиграти, до краја регуларног дела сезоне. Дакле, у тоталу му треба још најмање 66 асистенција у 6 наредних утакмица.

bradina

pre 1 godinu

Za sve one koji govore da Liga neda Jokicu nisu u pravu!
ESPN to radi i protezira Embida.Nije tesko pogoditi zasto ali nije u pitanju to sto je Somborac iz Srbije,pola onih sto imaju glas (novinari) ne znaju gde je Srbija i cesto je zamenjuju sa Rusija,valjda zbog
Sibira,ko ce ga znati!?

Arm

pre 1 godinu

Noćas neće igrati Nikola , Marej, KCP i Porter ( tako pišu portali iz Denvera)
Predviđaju startnu petorku Braun , Braun , Čančar , Gordon i Brajant .
Opet Meloun i njegova rotacija .
Treba odmoriti i Gordona a pustiti Votsona i oba plejmejkera da igraju . I Redži i Iš pa da vidi ima li šta od njih ili ne

beograd011

pre 1 godinu

Ne palite se mnogo ne igraju veceras Jokic,Mari,Pop i Porter!
Potrdili ovog trenutka na NBA povredjenoj listi igraca.
Spavajte nocas braco! Samo da ove povrede nisu ozbiljnije,ali sve u svemu rezervisti veceras predvodjeni Aron Gordonom protiv zahuhtalog i trejdom ojacanim Finiksom.
Jedino dobra stvar je Klipersi vode u protiv Memfisa na poluvremenu tako da i nije neka velika zabrinutost za prvo mesto na Zapadu.

Arm

pre 1 godinu

Zanimljiva prva petorka Denvera
Redži, Braun , Braun , Gordon i Džordan.

Ispit za Redžija, ko zna , možda odigra jako dobro.
Iskustva ima , pitanje je samo da li će uspjeti razigrati saigrače