Sreda, 08.02.2023.

07:50

Umro Ćiro Blažević

Hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević umro je u 88. godini nakon duge borbe sa rakom

Izvor: B92

Umro Æiro Blaževiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

157 Komentari

Sortiraj po:

Never Mind

pre 1 godinu

Divan covek je bio. Trener svih trenera. Uvek pomirljiv stav i fino ophodjenje prema svima. Malo je danas takvih. Nije dozvolio da ga bilo sta uprlja svih ovih godina i kroz sva turbulentna previranja.
Pocivaj u miru dobri Ciro i nadji neki tim da treniras tamo gore. Vecna ti slava i hvala.

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Blažević je jednom prilikom rekao da bi voleo da trenira CZ i Partizan i tako da postane jedini trener koji je vodio klubove "velike četvorke YU fudbala".

Nedeljkoviċ, Oliver Nedeljkoviċ

pre 1 godinu

Ćiro legenda, imao sam 10 godina kada je u Prištinu došao kao spasitelj, a zapamtio sam ga i 2-3 godine ranije, naroĉito sa spektakla na Marakani i remija sa Dinamom 2:2, koji su nam doneli titulu. Elem, sa velikom strašću i ljubavlju vodio je Prištinu,tribine su bile krcate, svaki meč bar 30 hiljada navijaĉa i isto toliko ispred stadiona. Ĉak je za jedan meĉ izdejstvovao da čuvena Tereza Kesovija izvede poĉetni udarac. Retko duhovit i pozitivan čovek, u gradu je bio Bog, kod Srba, Albanaca, Turaka.., ma svih.
Zbogom Ćiro, voleo bih da si trenirao i moj Partizan. Veĉna slava.

Filip

pre 1 godinu

Ćiro je prvenstveno bio veliki šmeker i gotivac. Ljudi su voleli da rade s njim, da budu u njegovoj blizini jer je s njim uvek bio neki šou. Jedan od retkih koji je više hvalio i bodrio igrače nego ih kritikovao. A kažu da je umeo da bude mnogo strog i da se pretvori u tiranina ako se ekipa mnogo opusti.

bucko razmislja

pre 1 godinu

Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.
(Barx)

Ne znam za tebe ali Ciro je bio "nas" - covek koji je volio coveka i bio omiljen i kada smo "mi" bili Jugosloveni a i posle kada smo bili svako sebi...

Anakonda

pre 1 godinu

Kada bi me neko pitao ko je bio najveći džentlmen hrvatskog sporta - dvoumio bih se izmeću Ćire Blaževića i Mate Parlova. Bio sam devetogodišnji klinac kada je Ćirin Dinamo uzeo titulu, a moja Zvezda kup. Prošlo je od tada više od četiri decenije, i sada, kao sredovečni namćor, mogu da kažem da je Ćira bio jedan od onih likova čijoj se izjavi, javljanju i komentaru uvek obradujem, uz pomisao: "Divno je što je stari mangup još tu". Iskreno saučešće svim poštovaocima nezaboravnog Ćire...

Bane

pre 1 godinu

Voljen u Zagrebu, voljen u Splitu, voljenim u Beogradu, voljenu Priština,voljenim u Svajcarskoj dobitnik nagrade Vladimir Beara, nemerljiv sportski uspesi , priznanja i poštovanja od svih što sportista što gradjana, saučešće njegovoj porodici neka ti je laka zemlja majstore

Susjed

pre 1 godinu

Kad čitaš komentare padne ti na pamet ona Tko nas bre zavadi...
Šalu na stranu, svaki svoje, ali ne trebamo se mrziti. Radili smo svašta jedni drugima, ali život ide dalje, susjedi smo...
A Ćiro? Legenda. Počivao u miru, premda sumnjam da će se i gore smiriti.

Barx

pre 1 godinu

Kad je umro Moca Vukotić, rekao sam da je jedini Grobar za koga mi je žao što nije bio Zvezdaš.
Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.

Zlatko

pre 1 godinu

Dinamovac sam i iznenadilo me da o Ćiri ovdje nisam našao niti jedan loš komentar...stvarno ste prije svega ljudi, a potom i navijači, treba tako pozitivno govoriti o ljudima koji su na dobar način uljepšali naša djetinjstva i živote...Ja sam nedavno isto tako dobro mislio o onom vašem velikanu Antiću, ali i brojnim vrhunskim igračima s ovih "naših" prostora koji u poodmakloj dobi odoše k Bogu...hvala vam!

Leva polutka

pre 1 godinu

Ćiro hvala ti za 82...to prvenstveno Jugoslavije mi je više značilo nego sve ove bronce i srebra sa SP.Kontest vremena je bitan.
(Marko)


Jedan od najmocnijih timova u istoriji Jugoslavije, a to dosta govori. Malo je nejasno zasto nisu vise postigli u evropskim kupovima. Mlinka, Stef i Snjesko su odigrali sezone zivota i trebalo je pored Zajeca da se nadju u timu za SP u Spaniji, koje je bilo jedno od najjacih ikada. A da nas je Cira vodio, verovatno bi i vise postigli.

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Био је уникат какав се ријетко рађа. Збогом велики и духовити човјече. ⚽😓

zemunski kej

pre 1 godinu

Ciro Blazevic je bio ljubimac medija i obrnuto. Imao je nesumnjivo veliki uspeh kao trener Hrvatske ali nije nikada vodio velike KLUPSK TIMOVE.Cesto je isticao da je obozavatelj Franje Tudjmana sto mi je u startu zasmetalo isto bih reagovao i da je bio prijatelj sa Slobom Milosevicem. U ovim krajevima sport i politika su isprepletani sto ne bi trebalo. Pokoj mu dusi.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovakvi se vise ne radjaju. Unikatan lik, kao da je izletio iz narodne poezije. Uvijek sam mislio da je blefer ali sam na kraju shvatio da bez tog njegovog suludog optimizma nikad ne bi bili treci 98, a to je indirektno dovelo i do ovog gdje smo sad.
Hvala za sve, nek ti je laka zemlja...

Veljko -Marinković

pre 1 godinu

Iskreno saučešće porodici.
Nažalost,otišla je još jedna istinska fudbalska legenda sa ovih prostora.
Veliki čovek,veliki trener i veliki gospodin.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Ćiro je bio čovjek koji je proniknuo u ljudsku dušu i zato je znao svakoga pogoditi u "žicu" i motivirati ga da da sve od sebe i da od grupe pojedinaca napravi složnu ekipu u kojoj svi dišu kao jedan.
Kada to spojite sa vrhunskim pojedincima - samo nebo je granica.
Nikoga se nije bojao, a istovremeno nikoga nije potcjenjivao.
Vjerojatno i zbog sredine iz koje je potekao i siromašva iz kojeg je izašao sve je prihvaćao sa smješkom pa i onda kada su ga napadali, provocirali, a da za to nisu imali nikakvog razloga.
Znao je i one koji su protiv njega okrenuti prema sebi.
Imao je odličan smisao za humor i nije ga napuštao do kraja što znači da mu je mozak radio 100 na sat.
Veliki trener i veliki čovjek je otišao i ostat će velika praznina u našim srcima, a svi koji su ga poznavali doživotno će ga se sjećati.
Hvala ti Ćiro za sve.

Marko

pre 1 godinu

Za one koji ne znaju njegova posljednja nagrada bila je "Vladimir Beara" koju dobivaju Hrvati zbog unaprjeđenja srpsko-hrvatskih odnosa..toliko na tu temu... Kad od tvojoj smrti pišu L'Equipe, Le Figaro, Marca, čak i tabloidi Sun znači di bio neko i nešto u svijetu nogometu... Adio "treneru svih trenera" nažalost gore te čeka i predobra ekipa i tvoj bijeli šal.. Lice Delona, duša demona rekao bi tvoj prijatelj Ivo Tomić dok je nekad davno prenosio tvoje utakmice na radiju... Nažalost ova je utakmica završila. Radio je ugašen.

Dejo

pre 1 godinu

Da je bas bio najbolji trener sa ovih prostora mislim da nije ali najharizmaticniji sigurno je bio. Zao mi je bas,iako se znalo da mu se blizi kraj,pojela ga ta prokleta bolest koja razara siroke mase sve vise,poslednja slika kada ga sin drzi ispod ruke u centru Zagreba pre nekih dana vec je ukazivala na to,mnogo je lose izgledao. Svakako covek koga sam obozavao,posebno njegovu retoriku,nikad ga nije bilo dosadno slusati. Slava mu!

vlade

pre 1 godinu

na stranu što je bio odličan trener i pravi šmeker, zaista je ostavljao utisak jedne kompletne i živopisne ličnosti.. osobe koja zna da sva svoja iskustva, i pozitivna i negativna pretoči u poruku, prenese je koncizno na pravi način.. malo je takvih ljudi.. jedan razgovor o životu, sa njim, značio bi ti više nego sa hiljadu nasumice izabranih..
Slava mu i laka zemlja

CLS

pre 1 godinu

Nisam neko ko prati fudbal. Ali Ćiru svi zanaju. Ovoliko lepih reci za njega od svih pokazuje kakav je covek bio. Imao se rasta i roditi.
Počivaj u miru.

Zgtom

pre 1 godinu

Kakav motivator.....jedino je trebao Prosinečkog staviti od početka u polufinalu sa Francuzićima, bili bi svjetski prvaci, moguće da i sada razmišlja o tome.........

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Dragisa Binic je bio kod njega na pregovorima uzeo kaparu .
Kad se vracao za Krusevac svratio malo do Beograda . Normalno kaparu odmah proveselio

Dragisa potpisuje posle za Zvezdu , Cira kaparu nikada nije vise spomenuo.
Krece sada prica kao kapara se ne vraca ...
ali je poenta price da je bio veliki gospodin , sjajan motivaot i jos veci covek . Neka mu je pokoj dusi

Nostalgicar

pre 1 godinu

Ciro hvala ti za 82...to prvenstvo Jugoslavije mi je vise znacilo nego sve ove bronce i srebra sa SP. Kontekst vremena je bitan.
(Marko, 8. februar 2023 08:16)

Ja se kao Srbin i zvezdas secam tog prvenstva i sam sam se obradovao toj Dinamovoj tituli posle skoro cetvrt veka. Dinamo je po igracima i igri zasluzio mnogo vise titula u SFRJ, ali politika je tu dosta umesala prste, narocito posle dogadjaja 1971/72. Deluje da posle toga Dinamo nikako nije smeo biti prvak, jer je okarakterisan od vlasti, kao klub sa hrvatskim nacionalnim predznakom. Secam se one Vabecove generacije 70-ih kad im je bukvalno oteta titula pred kraj, a Hajduk bio sampion (vracani, pa ponovo oduzimani bodovi od utakmice sa Rijekom). Velika, velika nepravda. Posle Titove smrti, ipak je to malo popustilo. Steta sto posle 1982 ta nasa prelepa bivsa drzava nije jos malo duze potrajala. Ehhh. Pozdrav iz Srbije.

Marinjo

pre 1 godinu

Svjetska bronca 1998,a on pred polufinale SP protiv Francuske kaže:nijedna reprezentacija na svijetu nema takve majstore kao Hrvatska, a kad su ga pitali za Batistutu, kaže:j..... Batistuta, ja nebi dao Šukera za 10 Batistuta i bio je u pravu!
Ladić, Stanić, Jarni, Šimić, Štimac, Bilić, Prosinečki, Asanović, Šuker, Boban i Bokšić je bila njegova najjača postava vjerojatno u životu.

Miki

pre 1 godinu

Da je Ćiro došao u Zvezdu za sezonu 1983-84 a bio je baš blizu potpisa, Zvezda bi uzela Kup Šampiona sigurno i pre 1991.Šteta što nije došao, veliki trener i šmeker.Rajsko naselje i svetlost

Gde ja živim

pre 1 godinu

Počivaj u miru Ćiro, veliki si bio. Imaš gore ozbiljno dobru ekipu pa se zabavljajte. Neka ti je laka zemlja i večna slava.

Saučešće porodici.

Stefan

pre 1 godinu

Ćiro = trener svih trenera. Sjajno ga je odglumio Tarik Filipović, ukucajte na Jutjubu "ćiroklada", kratki skečevi pred SP 2010. u Južnoj Africi.

CheCro

pre 1 godinu

Moj dida i Ciro su zajedno igrali nogomet tako da sam dobija par dresova od njega iz Dinama. Cesto je didu posjeciva pogotovo dok je trenira Zadar. Uvik bi ga doveza jedan od igraca. Uglavnom Ciro je uvik bija isti sidija s predsjednikom drzave ili obicnim covikom. Ima je tu neku karizmu i definitivno je bija prefrigan ili namazan svim mastima. U pozitivnom smislu

Djordje

pre 1 godinu

Necu zaboraviti trenutak kad su igrali Partizan - Dinamo jos u vreme Zajeca i ostalih, derbi krcat JNA izlaze igraci Dinama usi otpadaju od zvizduka nakon minut izlazi Ciro sa belim salom pozdravlja Jug a stadion grmi od aplauza, veliki smeker i gospodin neka pociva u miru.

AM

pre 1 godinu

Upoznah ga jednom na Dolcu. Šetam sa suprugom i snimim ga kako sedi u bašti kafića sa nekom ženom. Gledam u njega, a on vidi da ga posmatram, ustane iz čista mira i pruži mi ruku. Kažem mu da sam iz Beograda, a on reče da ima puno prijatelja tamo. Napravismo i zajedničku fotku. Kakav je to gospodin bio. Počivaj u miru legendo!

YT Goatkovic

pre 1 godinu

Nisam od onih koji je svedocio djelima Cire Blazevica, al sam kroz neke njegove izjave, kroz novinske clanke i slicno stvorio neki pojam o njemu. Pored toga sto je bio jedan od najuspjesnih trenera sa ovih prostora meni je najveci utisak ostavilo to sto je on nekako bio covjek, sto je sirio vedrinu i ljudskost i zbog toga sam najvise volio da ga slusam. Za mene je Ciro bio covjek koji je sirio ljudskost. Zbogom Ciro Legendo! Volio bih da imam duh ko ti, slobodan kao galeb. Vjecna ti slava i mir.

Chana

pre 1 godinu

Neka mu je laka crna zemlja.
Bio je veliki trener i stručnjak, ali još veći čovek.
Ostaće zapamćeno da su slaveći pobedu njegovog tadašnjeg tima, Prištine, u znak zahvalnosti što je pobedio daleko jačeg protivnika, na izričitu želju velikog Ćire, na korzou te večeri zajedno šetali Kosovski Srbi i Albanci.
To je mogao samo ĆIRO, BELI ŠAL !
Neka ga anđeli čuvaju, porodici iskreno saučešće !

Goran

pre 1 godinu

Najveci trener sa prostora exyu bez dileme veliki smeker strateg i motivator. Znao je odlicno da se ponasa sa ljudima i što je najvaznije svuda ga cene i u Srbiji Bosni Svajcarskoj Hrvatskoj.

47304

pre 1 godinu

Ode tako po neki veliki ili mali čovjek iz mojih sretnih mladalačkih dana iz mog starog kraja a ja to osjetim svaki put jače i više . Nestaje i dio mene.

Neka mu je laka crna zemljica , uvijek je imao ono nešto . . .

Ataman CG

pre 1 godinu

Pokoj ti duši, dragi Ćiro !
Ima dobrih i odličnih trenera, ali ti si bio kategorija za sebe, jednostavno - neponovljiv !
Tužan dan ...

Mile

pre 1 godinu

Kakva ljudina pre svega a uspesi koje je ostvario ne verujem da neko može da nadmaši. Veličina koju ćemo pamtiti. Čovek je bio primer za region kako treba sarađivati među narodima na ovim prostorima. Svi su ga voleli. Počivaj u miru dragi naš Ćiro!

Adam

pre 1 godinu

Iskreno mi je žao.Bio je veliki čovek.Jedini je imao hrabrosti a i autoriteta da nas podržava.Najjači je bio kada počnu da ga kritikuju oko fudbala a on kaže:Miroslav Blažević je treći na svetu.

Car Kiro

pre 1 godinu

Nevidjeno harizmatichan, sa Hrvatskom uz tri kik boxera, jednog kajakara i dva vaterpolista, umalo je 98me postao prvak sveta. Znao je da extrahira i poslednji elektron iz orbitale iod svih koji su igrali za Hrvatsku. Laka ti zemlja Legendo, nema neko drugi da se pojavi i da bude harizmatican ko ti bilo gde u svetu.

Pantagruel

pre 1 godinu

Само наивни верују да се рак може победити. Могуће је једино одложити исход, на неко време. А на крају, сви и тако умремо. Поштовање за Ћиру. Жао ми је што никада није постао тренер Звезде. Заслуживао је то, а чини ми се и желео.

Arch

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Uvek se setim intervjua kada ga novinar pita da li se uplašio za bezbednost kada je nestala struja na Marakani a Ćiro kaže - ne, nimalo se nisam uplašio nijednog trenutka. Svakom našem igraču prišao je jedan igrač Srbije da ga čuva samo meni niko nije prišao pi... im materina :)

Paspalj

pre 1 godinu

Neka mu je vecna slava.
Meni ce biti u secanju njegova izjava 'zgazicete ih kao plitak potok' kada smo igrali protiv Madjara u barazu. Bilo je 7:1 i 5:0

besan ker

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Jedinstven karakter, govorio je ono zbog čega su ga često osporavali i u Hrvatskoj i kod nas. U velikoj većini slučajeva, bio je u pravu. Neponovljiv, duhovit, šarmantan, pravi fudbalski laf. Zbogom.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Veliki Ćiro Blažević.
Hvala legendo za sve što si dao fudbalu...
Dočekao je da vidi još jednu medalju njegove reprezentacije. Pričao da mu je to poslednja želja. A ekipa mu posvetila tu medalju. Zaslužio je to Ćiro.
Neka počiva u miru!!

Grobar-España

pre 1 godinu

Počivaj u miru "Bijeli Šal".
Osamdesetih smo mi "Grobari" imali specijalni tretman za Ćiru.
Bilo je tu puno zezanja i uzajamnog poštovanja.
Ćiro je bio očaran "Grobarima" i nije se libio da često kaže da su to "Najbolji navijači na svijetu", bez obzira što to nije bilo baš popularno među navijačima Dinama.
Čovek koji je uvek imao svoj stav.
Moj duboki naklon i poštovanje.

Arch

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Uvek se setim intervjua kada ga novinar pita da li se uplašio za bezbednost kada je nestala struja na Marakani a Ćiro kaže - ne, nimalo se nisam uplašio nijednog trenutka. Svakom našem igraču prišao je jedan igrač Srbije da ga čuva samo meni niko nije prišao pi... im materina :)

besan ker

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Jedinstven karakter, govorio je ono zbog čega su ga često osporavali i u Hrvatskoj i kod nas. U velikoj većini slučajeva, bio je u pravu. Neponovljiv, duhovit, šarmantan, pravi fudbalski laf. Zbogom.

Grobar-España

pre 1 godinu

Počivaj u miru "Bijeli Šal".
Osamdesetih smo mi "Grobari" imali specijalni tretman za Ćiru.
Bilo je tu puno zezanja i uzajamnog poštovanja.
Ćiro je bio očaran "Grobarima" i nije se libio da često kaže da su to "Najbolji navijači na svijetu", bez obzira što to nije bilo baš popularno među navijačima Dinama.
Čovek koji je uvek imao svoj stav.
Moj duboki naklon i poštovanje.

Chana

pre 1 godinu

Neka mu je laka crna zemlja.
Bio je veliki trener i stručnjak, ali još veći čovek.
Ostaće zapamćeno da su slaveći pobedu njegovog tadašnjeg tima, Prištine, u znak zahvalnosti što je pobedio daleko jačeg protivnika, na izričitu želju velikog Ćire, na korzou te večeri zajedno šetali Kosovski Srbi i Albanci.
To je mogao samo ĆIRO, BELI ŠAL !
Neka ga anđeli čuvaju, porodici iskreno saučešće !

Randy Marsh

pre 1 godinu

Veliki Ćiro Blažević.
Hvala legendo za sve što si dao fudbalu...
Dočekao je da vidi još jednu medalju njegove reprezentacije. Pričao da mu je to poslednja želja. A ekipa mu posvetila tu medalju. Zaslužio je to Ćiro.
Neka počiva u miru!!

AM

pre 1 godinu

Upoznah ga jednom na Dolcu. Šetam sa suprugom i snimim ga kako sedi u bašti kafića sa nekom ženom. Gledam u njega, a on vidi da ga posmatram, ustane iz čista mira i pruži mi ruku. Kažem mu da sam iz Beograda, a on reče da ima puno prijatelja tamo. Napravismo i zajedničku fotku. Kakav je to gospodin bio. Počivaj u miru legendo!

Goran

pre 1 godinu

Najveci trener sa prostora exyu bez dileme veliki smeker strateg i motivator. Znao je odlicno da se ponasa sa ljudima i što je najvaznije svuda ga cene i u Srbiji Bosni Svajcarskoj Hrvatskoj.

Djordje

pre 1 godinu

Necu zaboraviti trenutak kad su igrali Partizan - Dinamo jos u vreme Zajeca i ostalih, derbi krcat JNA izlaze igraci Dinama usi otpadaju od zvizduka nakon minut izlazi Ciro sa belim salom pozdravlja Jug a stadion grmi od aplauza, veliki smeker i gospodin neka pociva u miru.

Pantagruel

pre 1 godinu

Само наивни верују да се рак може победити. Могуће је једино одложити исход, на неко време. А на крају, сви и тако умремо. Поштовање за Ћиру. Жао ми је што никада није постао тренер Звезде. Заслуживао је то, а чини ми се и желео.

Nostalgicar

pre 1 godinu

Ciro hvala ti za 82...to prvenstvo Jugoslavije mi je vise znacilo nego sve ove bronce i srebra sa SP. Kontekst vremena je bitan.
(Marko, 8. februar 2023 08:16)

Ja se kao Srbin i zvezdas secam tog prvenstva i sam sam se obradovao toj Dinamovoj tituli posle skoro cetvrt veka. Dinamo je po igracima i igri zasluzio mnogo vise titula u SFRJ, ali politika je tu dosta umesala prste, narocito posle dogadjaja 1971/72. Deluje da posle toga Dinamo nikako nije smeo biti prvak, jer je okarakterisan od vlasti, kao klub sa hrvatskim nacionalnim predznakom. Secam se one Vabecove generacije 70-ih kad im je bukvalno oteta titula pred kraj, a Hajduk bio sampion (vracani, pa ponovo oduzimani bodovi od utakmice sa Rijekom). Velika, velika nepravda. Posle Titove smrti, ipak je to malo popustilo. Steta sto posle 1982 ta nasa prelepa bivsa drzava nije jos malo duze potrajala. Ehhh. Pozdrav iz Srbije.

Marinjo

pre 1 godinu

Svjetska bronca 1998,a on pred polufinale SP protiv Francuske kaže:nijedna reprezentacija na svijetu nema takve majstore kao Hrvatska, a kad su ga pitali za Batistutu, kaže:j..... Batistuta, ja nebi dao Šukera za 10 Batistuta i bio je u pravu!
Ladić, Stanić, Jarni, Šimić, Štimac, Bilić, Prosinečki, Asanović, Šuker, Boban i Bokšić je bila njegova najjača postava vjerojatno u životu.

Car Kiro

pre 1 godinu

Nevidjeno harizmatichan, sa Hrvatskom uz tri kik boxera, jednog kajakara i dva vaterpolista, umalo je 98me postao prvak sveta. Znao je da extrahira i poslednji elektron iz orbitale iod svih koji su igrali za Hrvatsku. Laka ti zemlja Legendo, nema neko drugi da se pojavi i da bude harizmatican ko ti bilo gde u svetu.

CheCro

pre 1 godinu

Moj dida i Ciro su zajedno igrali nogomet tako da sam dobija par dresova od njega iz Dinama. Cesto je didu posjeciva pogotovo dok je trenira Zadar. Uvik bi ga doveza jedan od igraca. Uglavnom Ciro je uvik bija isti sidija s predsjednikom drzave ili obicnim covikom. Ima je tu neku karizmu i definitivno je bija prefrigan ili namazan svim mastima. U pozitivnom smislu

Marko

pre 1 godinu

Za one koji ne znaju njegova posljednja nagrada bila je "Vladimir Beara" koju dobivaju Hrvati zbog unaprjeđenja srpsko-hrvatskih odnosa..toliko na tu temu... Kad od tvojoj smrti pišu L'Equipe, Le Figaro, Marca, čak i tabloidi Sun znači di bio neko i nešto u svijetu nogometu... Adio "treneru svih trenera" nažalost gore te čeka i predobra ekipa i tvoj bijeli šal.. Lice Delona, duša demona rekao bi tvoj prijatelj Ivo Tomić dok je nekad davno prenosio tvoje utakmice na radiju... Nažalost ova je utakmica završila. Radio je ugašen.

Zlatko

pre 1 godinu

Dinamovac sam i iznenadilo me da o Ćiri ovdje nisam našao niti jedan loš komentar...stvarno ste prije svega ljudi, a potom i navijači, treba tako pozitivno govoriti o ljudima koji su na dobar način uljepšali naša djetinjstva i živote...Ja sam nedavno isto tako dobro mislio o onom vašem velikanu Antiću, ali i brojnim vrhunskim igračima s ovih "naših" prostora koji u poodmakloj dobi odoše k Bogu...hvala vam!

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Dragisa Binic je bio kod njega na pregovorima uzeo kaparu .
Kad se vracao za Krusevac svratio malo do Beograda . Normalno kaparu odmah proveselio

Dragisa potpisuje posle za Zvezdu , Cira kaparu nikada nije vise spomenuo.
Krece sada prica kao kapara se ne vraca ...
ali je poenta price da je bio veliki gospodin , sjajan motivaot i jos veci covek . Neka mu je pokoj dusi

Adam

pre 1 godinu

Iskreno mi je žao.Bio je veliki čovek.Jedini je imao hrabrosti a i autoriteta da nas podržava.Najjači je bio kada počnu da ga kritikuju oko fudbala a on kaže:Miroslav Blažević je treći na svetu.

Miki

pre 1 godinu

Da je Ćiro došao u Zvezdu za sezonu 1983-84 a bio je baš blizu potpisa, Zvezda bi uzela Kup Šampiona sigurno i pre 1991.Šteta što nije došao, veliki trener i šmeker.Rajsko naselje i svetlost

YT Goatkovic

pre 1 godinu

Nisam od onih koji je svedocio djelima Cire Blazevica, al sam kroz neke njegove izjave, kroz novinske clanke i slicno stvorio neki pojam o njemu. Pored toga sto je bio jedan od najuspjesnih trenera sa ovih prostora meni je najveci utisak ostavilo to sto je on nekako bio covjek, sto je sirio vedrinu i ljudskost i zbog toga sam najvise volio da ga slusam. Za mene je Ciro bio covjek koji je sirio ljudskost. Zbogom Ciro Legendo! Volio bih da imam duh ko ti, slobodan kao galeb. Vjecna ti slava i mir.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovakvi se vise ne radjaju. Unikatan lik, kao da je izletio iz narodne poezije. Uvijek sam mislio da je blefer ali sam na kraju shvatio da bez tog njegovog suludog optimizma nikad ne bi bili treci 98, a to je indirektno dovelo i do ovog gdje smo sad.
Hvala za sve, nek ti je laka zemlja...

Paspalj

pre 1 godinu

Neka mu je vecna slava.
Meni ce biti u secanju njegova izjava 'zgazicete ih kao plitak potok' kada smo igrali protiv Madjara u barazu. Bilo je 7:1 i 5:0

Nedeljkoviċ, Oliver Nedeljkoviċ

pre 1 godinu

Ćiro legenda, imao sam 10 godina kada je u Prištinu došao kao spasitelj, a zapamtio sam ga i 2-3 godine ranije, naroĉito sa spektakla na Marakani i remija sa Dinamom 2:2, koji su nam doneli titulu. Elem, sa velikom strašću i ljubavlju vodio je Prištinu,tribine su bile krcate, svaki meč bar 30 hiljada navijaĉa i isto toliko ispred stadiona. Ĉak je za jedan meĉ izdejstvovao da čuvena Tereza Kesovija izvede poĉetni udarac. Retko duhovit i pozitivan čovek, u gradu je bio Bog, kod Srba, Albanaca, Turaka.., ma svih.
Zbogom Ćiro, voleo bih da si trenirao i moj Partizan. Veĉna slava.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Počivaj u miru Ćiro, veliki si bio. Imaš gore ozbiljno dobru ekipu pa se zabavljajte. Neka ti je laka zemlja i večna slava.

Saučešće porodici.

CLS

pre 1 godinu

Nisam neko ko prati fudbal. Ali Ćiru svi zanaju. Ovoliko lepih reci za njega od svih pokazuje kakav je covek bio. Imao se rasta i roditi.
Počivaj u miru.

Mile

pre 1 godinu

Kakva ljudina pre svega a uspesi koje je ostvario ne verujem da neko može da nadmaši. Veličina koju ćemo pamtiti. Čovek je bio primer za region kako treba sarađivati među narodima na ovim prostorima. Svi su ga voleli. Počivaj u miru dragi naš Ćiro!

47304

pre 1 godinu

Ode tako po neki veliki ili mali čovjek iz mojih sretnih mladalačkih dana iz mog starog kraja a ja to osjetim svaki put jače i više . Nestaje i dio mene.

Neka mu je laka crna zemljica , uvijek je imao ono nešto . . .

Stefan

pre 1 godinu

Ćiro = trener svih trenera. Sjajno ga je odglumio Tarik Filipović, ukucajte na Jutjubu "ćiroklada", kratki skečevi pred SP 2010. u Južnoj Africi.

Zgtom

pre 1 godinu

Kakav motivator.....jedino je trebao Prosinečkog staviti od početka u polufinalu sa Francuzićima, bili bi svjetski prvaci, moguće da i sada razmišlja o tome.........

vlade

pre 1 godinu

na stranu što je bio odličan trener i pravi šmeker, zaista je ostavljao utisak jedne kompletne i živopisne ličnosti.. osobe koja zna da sva svoja iskustva, i pozitivna i negativna pretoči u poruku, prenese je koncizno na pravi način.. malo je takvih ljudi.. jedan razgovor o životu, sa njim, značio bi ti više nego sa hiljadu nasumice izabranih..
Slava mu i laka zemlja

Anakonda

pre 1 godinu

Kada bi me neko pitao ko je bio najveći džentlmen hrvatskog sporta - dvoumio bih se izmeću Ćire Blaževića i Mate Parlova. Bio sam devetogodišnji klinac kada je Ćirin Dinamo uzeo titulu, a moja Zvezda kup. Prošlo je od tada više od četiri decenije, i sada, kao sredovečni namćor, mogu da kažem da je Ćira bio jedan od onih likova čijoj se izjavi, javljanju i komentaru uvek obradujem, uz pomisao: "Divno je što je stari mangup još tu". Iskreno saučešće svim poštovaocima nezaboravnog Ćire...

Bane

pre 1 godinu

Voljen u Zagrebu, voljen u Splitu, voljenim u Beogradu, voljenu Priština,voljenim u Svajcarskoj dobitnik nagrade Vladimir Beara, nemerljiv sportski uspesi , priznanja i poštovanja od svih što sportista što gradjana, saučešće njegovoj porodici neka ti je laka zemlja majstore

Ivan ZG

pre 1 godinu

Ćiro je bio čovjek koji je proniknuo u ljudsku dušu i zato je znao svakoga pogoditi u "žicu" i motivirati ga da da sve od sebe i da od grupe pojedinaca napravi složnu ekipu u kojoj svi dišu kao jedan.
Kada to spojite sa vrhunskim pojedincima - samo nebo je granica.
Nikoga se nije bojao, a istovremeno nikoga nije potcjenjivao.
Vjerojatno i zbog sredine iz koje je potekao i siromašva iz kojeg je izašao sve je prihvaćao sa smješkom pa i onda kada su ga napadali, provocirali, a da za to nisu imali nikakvog razloga.
Znao je i one koji su protiv njega okrenuti prema sebi.
Imao je odličan smisao za humor i nije ga napuštao do kraja što znači da mu je mozak radio 100 na sat.
Veliki trener i veliki čovjek je otišao i ostat će velika praznina u našim srcima, a svi koji su ga poznavali doživotno će ga se sjećati.
Hvala ti Ćiro za sve.

Susjed

pre 1 godinu

Kad čitaš komentare padne ti na pamet ona Tko nas bre zavadi...
Šalu na stranu, svaki svoje, ali ne trebamo se mrziti. Radili smo svašta jedni drugima, ali život ide dalje, susjedi smo...
A Ćiro? Legenda. Počivao u miru, premda sumnjam da će se i gore smiriti.

bucko razmislja

pre 1 godinu

Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.
(Barx)

Ne znam za tebe ali Ciro je bio "nas" - covek koji je volio coveka i bio omiljen i kada smo "mi" bili Jugosloveni a i posle kada smo bili svako sebi...

Ataman CG

pre 1 godinu

Pokoj ti duši, dragi Ćiro !
Ima dobrih i odličnih trenera, ali ti si bio kategorija za sebe, jednostavno - neponovljiv !
Tužan dan ...

Leva polutka

pre 1 godinu

Ćiro hvala ti za 82...to prvenstveno Jugoslavije mi je više značilo nego sve ove bronce i srebra sa SP.Kontest vremena je bitan.
(Marko)


Jedan od najmocnijih timova u istoriji Jugoslavije, a to dosta govori. Malo je nejasno zasto nisu vise postigli u evropskim kupovima. Mlinka, Stef i Snjesko su odigrali sezone zivota i trebalo je pored Zajeca da se nadju u timu za SP u Spaniji, koje je bilo jedno od najjacih ikada. A da nas je Cira vodio, verovatno bi i vise postigli.

Veljko -Marinković

pre 1 godinu

Iskreno saučešće porodici.
Nažalost,otišla je još jedna istinska fudbalska legenda sa ovih prostora.
Veliki čovek,veliki trener i veliki gospodin.

Never Mind

pre 1 godinu

Divan covek je bio. Trener svih trenera. Uvek pomirljiv stav i fino ophodjenje prema svima. Malo je danas takvih. Nije dozvolio da ga bilo sta uprlja svih ovih godina i kroz sva turbulentna previranja.
Pocivaj u miru dobri Ciro i nadji neki tim da treniras tamo gore. Vecna ti slava i hvala.

Dejo

pre 1 godinu

Da je bas bio najbolji trener sa ovih prostora mislim da nije ali najharizmaticniji sigurno je bio. Zao mi je bas,iako se znalo da mu se blizi kraj,pojela ga ta prokleta bolest koja razara siroke mase sve vise,poslednja slika kada ga sin drzi ispod ruke u centru Zagreba pre nekih dana vec je ukazivala na to,mnogo je lose izgledao. Svakako covek koga sam obozavao,posebno njegovu retoriku,nikad ga nije bilo dosadno slusati. Slava mu!

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Био је уникат какав се ријетко рађа. Збогом велики и духовити човјече. ⚽😓

Barx

pre 1 godinu

Kad je umro Moca Vukotić, rekao sam da je jedini Grobar za koga mi je žao što nije bio Zvezdaš.
Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.

Filip

pre 1 godinu

Ćiro je prvenstveno bio veliki šmeker i gotivac. Ljudi su voleli da rade s njim, da budu u njegovoj blizini jer je s njim uvek bio neki šou. Jedan od retkih koji je više hvalio i bodrio igrače nego ih kritikovao. A kažu da je umeo da bude mnogo strog i da se pretvori u tiranina ako se ekipa mnogo opusti.

zemunski kej

pre 1 godinu

Ciro Blazevic je bio ljubimac medija i obrnuto. Imao je nesumnjivo veliki uspeh kao trener Hrvatske ali nije nikada vodio velike KLUPSK TIMOVE.Cesto je isticao da je obozavatelj Franje Tudjmana sto mi je u startu zasmetalo isto bih reagovao i da je bio prijatelj sa Slobom Milosevicem. U ovim krajevima sport i politika su isprepletani sto ne bi trebalo. Pokoj mu dusi.

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Blažević je jednom prilikom rekao da bi voleo da trenira CZ i Partizan i tako da postane jedini trener koji je vodio klubove "velike četvorke YU fudbala".

Pantagruel

pre 1 godinu

Само наивни верују да се рак може победити. Могуће је једино одложити исход, на неко време. А на крају, сви и тако умремо. Поштовање за Ћиру. Жао ми је што никада није постао тренер Звезде. Заслуживао је то, а чини ми се и желео.

Nostalgicar

pre 1 godinu

Ciro hvala ti za 82...to prvenstvo Jugoslavije mi je vise znacilo nego sve ove bronce i srebra sa SP. Kontekst vremena je bitan.
(Marko, 8. februar 2023 08:16)

Ja se kao Srbin i zvezdas secam tog prvenstva i sam sam se obradovao toj Dinamovoj tituli posle skoro cetvrt veka. Dinamo je po igracima i igri zasluzio mnogo vise titula u SFRJ, ali politika je tu dosta umesala prste, narocito posle dogadjaja 1971/72. Deluje da posle toga Dinamo nikako nije smeo biti prvak, jer je okarakterisan od vlasti, kao klub sa hrvatskim nacionalnim predznakom. Secam se one Vabecove generacije 70-ih kad im je bukvalno oteta titula pred kraj, a Hajduk bio sampion (vracani, pa ponovo oduzimani bodovi od utakmice sa Rijekom). Velika, velika nepravda. Posle Titove smrti, ipak je to malo popustilo. Steta sto posle 1982 ta nasa prelepa bivsa drzava nije jos malo duze potrajala. Ehhh. Pozdrav iz Srbije.

Grobar-España

pre 1 godinu

Počivaj u miru "Bijeli Šal".
Osamdesetih smo mi "Grobari" imali specijalni tretman za Ćiru.
Bilo je tu puno zezanja i uzajamnog poštovanja.
Ćiro je bio očaran "Grobarima" i nije se libio da često kaže da su to "Najbolji navijači na svijetu", bez obzira što to nije bilo baš popularno među navijačima Dinama.
Čovek koji je uvek imao svoj stav.
Moj duboki naklon i poštovanje.

Car Kiro

pre 1 godinu

Nevidjeno harizmatichan, sa Hrvatskom uz tri kik boxera, jednog kajakara i dva vaterpolista, umalo je 98me postao prvak sveta. Znao je da extrahira i poslednji elektron iz orbitale iod svih koji su igrali za Hrvatsku. Laka ti zemlja Legendo, nema neko drugi da se pojavi i da bude harizmatican ko ti bilo gde u svetu.

Goran

pre 1 godinu

Najveci trener sa prostora exyu bez dileme veliki smeker strateg i motivator. Znao je odlicno da se ponasa sa ljudima i što je najvaznije svuda ga cene i u Srbiji Bosni Svajcarskoj Hrvatskoj.

Arch

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Uvek se setim intervjua kada ga novinar pita da li se uplašio za bezbednost kada je nestala struja na Marakani a Ćiro kaže - ne, nimalo se nisam uplašio nijednog trenutka. Svakom našem igraču prišao je jedan igrač Srbije da ga čuva samo meni niko nije prišao pi... im materina :)

Chana

pre 1 godinu

Neka mu je laka crna zemlja.
Bio je veliki trener i stručnjak, ali još veći čovek.
Ostaće zapamćeno da su slaveći pobedu njegovog tadašnjeg tima, Prištine, u znak zahvalnosti što je pobedio daleko jačeg protivnika, na izričitu želju velikog Ćire, na korzou te večeri zajedno šetali Kosovski Srbi i Albanci.
To je mogao samo ĆIRO, BELI ŠAL !
Neka ga anđeli čuvaju, porodici iskreno saučešće !

Marinjo

pre 1 godinu

Svjetska bronca 1998,a on pred polufinale SP protiv Francuske kaže:nijedna reprezentacija na svijetu nema takve majstore kao Hrvatska, a kad su ga pitali za Batistutu, kaže:j..... Batistuta, ja nebi dao Šukera za 10 Batistuta i bio je u pravu!
Ladić, Stanić, Jarni, Šimić, Štimac, Bilić, Prosinečki, Asanović, Šuker, Boban i Bokšić je bila njegova najjača postava vjerojatno u životu.

Zgtom

pre 1 godinu

Kakav motivator.....jedino je trebao Prosinečkog staviti od početka u polufinalu sa Francuzićima, bili bi svjetski prvaci, moguće da i sada razmišlja o tome.........

Randy Marsh

pre 1 godinu

Veliki Ćiro Blažević.
Hvala legendo za sve što si dao fudbalu...
Dočekao je da vidi još jednu medalju njegove reprezentacije. Pričao da mu je to poslednja želja. A ekipa mu posvetila tu medalju. Zaslužio je to Ćiro.
Neka počiva u miru!!

Miki

pre 1 godinu

Da je Ćiro došao u Zvezdu za sezonu 1983-84 a bio je baš blizu potpisa, Zvezda bi uzela Kup Šampiona sigurno i pre 1991.Šteta što nije došao, veliki trener i šmeker.Rajsko naselje i svetlost

AM

pre 1 godinu

Upoznah ga jednom na Dolcu. Šetam sa suprugom i snimim ga kako sedi u bašti kafića sa nekom ženom. Gledam u njega, a on vidi da ga posmatram, ustane iz čista mira i pruži mi ruku. Kažem mu da sam iz Beograda, a on reče da ima puno prijatelja tamo. Napravismo i zajedničku fotku. Kakav je to gospodin bio. Počivaj u miru legendo!

CheCro

pre 1 godinu

Moj dida i Ciro su zajedno igrali nogomet tako da sam dobija par dresova od njega iz Dinama. Cesto je didu posjeciva pogotovo dok je trenira Zadar. Uvik bi ga doveza jedan od igraca. Uglavnom Ciro je uvik bija isti sidija s predsjednikom drzave ili obicnim covikom. Ima je tu neku karizmu i definitivno je bija prefrigan ili namazan svim mastima. U pozitivnom smislu

Zlatko

pre 1 godinu

Dinamovac sam i iznenadilo me da o Ćiri ovdje nisam našao niti jedan loš komentar...stvarno ste prije svega ljudi, a potom i navijači, treba tako pozitivno govoriti o ljudima koji su na dobar način uljepšali naša djetinjstva i živote...Ja sam nedavno isto tako dobro mislio o onom vašem velikanu Antiću, ali i brojnim vrhunskim igračima s ovih "naših" prostora koji u poodmakloj dobi odoše k Bogu...hvala vam!

besan ker

pre 1 godinu

Poslednji pozdrav velikom Ćiri. Jedinstven karakter, govorio je ono zbog čega su ga često osporavali i u Hrvatskoj i kod nas. U velikoj većini slučajeva, bio je u pravu. Neponovljiv, duhovit, šarmantan, pravi fudbalski laf. Zbogom.

YT Goatkovic

pre 1 godinu

Nisam od onih koji je svedocio djelima Cire Blazevica, al sam kroz neke njegove izjave, kroz novinske clanke i slicno stvorio neki pojam o njemu. Pored toga sto je bio jedan od najuspjesnih trenera sa ovih prostora meni je najveci utisak ostavilo to sto je on nekako bio covjek, sto je sirio vedrinu i ljudskost i zbog toga sam najvise volio da ga slusam. Za mene je Ciro bio covjek koji je sirio ljudskost. Zbogom Ciro Legendo! Volio bih da imam duh ko ti, slobodan kao galeb. Vjecna ti slava i mir.

Djordje

pre 1 godinu

Necu zaboraviti trenutak kad su igrali Partizan - Dinamo jos u vreme Zajeca i ostalih, derbi krcat JNA izlaze igraci Dinama usi otpadaju od zvizduka nakon minut izlazi Ciro sa belim salom pozdravlja Jug a stadion grmi od aplauza, veliki smeker i gospodin neka pociva u miru.

Miroslav Celic

pre 1 godinu

Dragisa Binic je bio kod njega na pregovorima uzeo kaparu .
Kad se vracao za Krusevac svratio malo do Beograda . Normalno kaparu odmah proveselio

Dragisa potpisuje posle za Zvezdu , Cira kaparu nikada nije vise spomenuo.
Krece sada prica kao kapara se ne vraca ...
ali je poenta price da je bio veliki gospodin , sjajan motivaot i jos veci covek . Neka mu je pokoj dusi

Barx

pre 1 godinu

Kad je umro Moca Vukotić, rekao sam da je jedini Grobar za koga mi je žao što nije bio Zvezdaš.
Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.

Dejo

pre 1 godinu

Da je bas bio najbolji trener sa ovih prostora mislim da nije ali najharizmaticniji sigurno je bio. Zao mi je bas,iako se znalo da mu se blizi kraj,pojela ga ta prokleta bolest koja razara siroke mase sve vise,poslednja slika kada ga sin drzi ispod ruke u centru Zagreba pre nekih dana vec je ukazivala na to,mnogo je lose izgledao. Svakako covek koga sam obozavao,posebno njegovu retoriku,nikad ga nije bilo dosadno slusati. Slava mu!

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovakvi se vise ne radjaju. Unikatan lik, kao da je izletio iz narodne poezije. Uvijek sam mislio da je blefer ali sam na kraju shvatio da bez tog njegovog suludog optimizma nikad ne bi bili treci 98, a to je indirektno dovelo i do ovog gdje smo sad.
Hvala za sve, nek ti je laka zemlja...

zemunski kej

pre 1 godinu

Ciro Blazevic je bio ljubimac medija i obrnuto. Imao je nesumnjivo veliki uspeh kao trener Hrvatske ali nije nikada vodio velike KLUPSK TIMOVE.Cesto je isticao da je obozavatelj Franje Tudjmana sto mi je u startu zasmetalo isto bih reagovao i da je bio prijatelj sa Slobom Milosevicem. U ovim krajevima sport i politika su isprepletani sto ne bi trebalo. Pokoj mu dusi.

Leva polutka

pre 1 godinu

Ćiro hvala ti za 82...to prvenstveno Jugoslavije mi je više značilo nego sve ove bronce i srebra sa SP.Kontest vremena je bitan.
(Marko)


Jedan od najmocnijih timova u istoriji Jugoslavije, a to dosta govori. Malo je nejasno zasto nisu vise postigli u evropskim kupovima. Mlinka, Stef i Snjesko su odigrali sezone zivota i trebalo je pored Zajeca da se nadju u timu za SP u Spaniji, koje je bilo jedno od najjacih ikada. A da nas je Cira vodio, verovatno bi i vise postigli.

Stefan

pre 1 godinu

Ćiro = trener svih trenera. Sjajno ga je odglumio Tarik Filipović, ukucajte na Jutjubu "ćiroklada", kratki skečevi pred SP 2010. u Južnoj Africi.

CLS

pre 1 godinu

Nisam neko ko prati fudbal. Ali Ćiru svi zanaju. Ovoliko lepih reci za njega od svih pokazuje kakav je covek bio. Imao se rasta i roditi.
Počivaj u miru.

Marko

pre 1 godinu

Za one koji ne znaju njegova posljednja nagrada bila je "Vladimir Beara" koju dobivaju Hrvati zbog unaprjeđenja srpsko-hrvatskih odnosa..toliko na tu temu... Kad od tvojoj smrti pišu L'Equipe, Le Figaro, Marca, čak i tabloidi Sun znači di bio neko i nešto u svijetu nogometu... Adio "treneru svih trenera" nažalost gore te čeka i predobra ekipa i tvoj bijeli šal.. Lice Delona, duša demona rekao bi tvoj prijatelj Ivo Tomić dok je nekad davno prenosio tvoje utakmice na radiju... Nažalost ova je utakmica završila. Radio je ugašen.

Susjed

pre 1 godinu

Kad čitaš komentare padne ti na pamet ona Tko nas bre zavadi...
Šalu na stranu, svaki svoje, ali ne trebamo se mrziti. Radili smo svašta jedni drugima, ali život ide dalje, susjedi smo...
A Ćiro? Legenda. Počivao u miru, premda sumnjam da će se i gore smiriti.

vlade

pre 1 godinu

na stranu što je bio odličan trener i pravi šmeker, zaista je ostavljao utisak jedne kompletne i živopisne ličnosti.. osobe koja zna da sva svoja iskustva, i pozitivna i negativna pretoči u poruku, prenese je koncizno na pravi način.. malo je takvih ljudi.. jedan razgovor o životu, sa njim, značio bi ti više nego sa hiljadu nasumice izabranih..
Slava mu i laka zemlja

Veljko -Marinković

pre 1 godinu

Iskreno saučešće porodici.
Nažalost,otišla je još jedna istinska fudbalska legenda sa ovih prostora.
Veliki čovek,veliki trener i veliki gospodin.

bucko razmislja

pre 1 godinu

Za Ćiru isto - jedini iz komšiluka za koga mi je žao što nije bio naš.
(Barx)

Ne znam za tebe ali Ciro je bio "nas" - covek koji je volio coveka i bio omiljen i kada smo "mi" bili Jugosloveni a i posle kada smo bili svako sebi...

Jackie Treehorn

pre 1 godinu

Blažević je jednom prilikom rekao da bi voleo da trenira CZ i Partizan i tako da postane jedini trener koji je vodio klubove "velike četvorke YU fudbala".

Never Mind

pre 1 godinu

Divan covek je bio. Trener svih trenera. Uvek pomirljiv stav i fino ophodjenje prema svima. Malo je danas takvih. Nije dozvolio da ga bilo sta uprlja svih ovih godina i kroz sva turbulentna previranja.
Pocivaj u miru dobri Ciro i nadji neki tim da treniras tamo gore. Vecna ti slava i hvala.

Mile

pre 1 godinu

Kakva ljudina pre svega a uspesi koje je ostvario ne verujem da neko može da nadmaši. Veličina koju ćemo pamtiti. Čovek je bio primer za region kako treba sarađivati među narodima na ovim prostorima. Svi su ga voleli. Počivaj u miru dragi naš Ćiro!

Paspalj

pre 1 godinu

Neka mu je vecna slava.
Meni ce biti u secanju njegova izjava 'zgazicete ih kao plitak potok' kada smo igrali protiv Madjara u barazu. Bilo je 7:1 i 5:0

Adam

pre 1 godinu

Iskreno mi je žao.Bio je veliki čovek.Jedini je imao hrabrosti a i autoriteta da nas podržava.Najjači je bio kada počnu da ga kritikuju oko fudbala a on kaže:Miroslav Blažević je treći na svetu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Počivaj u miru Ćiro, veliki si bio. Imaš gore ozbiljno dobru ekipu pa se zabavljajte. Neka ti je laka zemlja i večna slava.

Saučešće porodici.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Ćiro je bio čovjek koji je proniknuo u ljudsku dušu i zato je znao svakoga pogoditi u "žicu" i motivirati ga da da sve od sebe i da od grupe pojedinaca napravi složnu ekipu u kojoj svi dišu kao jedan.
Kada to spojite sa vrhunskim pojedincima - samo nebo je granica.
Nikoga se nije bojao, a istovremeno nikoga nije potcjenjivao.
Vjerojatno i zbog sredine iz koje je potekao i siromašva iz kojeg je izašao sve je prihvaćao sa smješkom pa i onda kada su ga napadali, provocirali, a da za to nisu imali nikakvog razloga.
Znao je i one koji su protiv njega okrenuti prema sebi.
Imao je odličan smisao za humor i nije ga napuštao do kraja što znači da mu je mozak radio 100 na sat.
Veliki trener i veliki čovjek je otišao i ostat će velika praznina u našim srcima, a svi koji su ga poznavali doživotno će ga se sjećati.
Hvala ti Ćiro za sve.

Bane

pre 1 godinu

Voljen u Zagrebu, voljen u Splitu, voljenim u Beogradu, voljenu Priština,voljenim u Svajcarskoj dobitnik nagrade Vladimir Beara, nemerljiv sportski uspesi , priznanja i poštovanja od svih što sportista što gradjana, saučešće njegovoj porodici neka ti je laka zemlja majstore

Anakonda

pre 1 godinu

Kada bi me neko pitao ko je bio najveći džentlmen hrvatskog sporta - dvoumio bih se izmeću Ćire Blaževića i Mate Parlova. Bio sam devetogodišnji klinac kada je Ćirin Dinamo uzeo titulu, a moja Zvezda kup. Prošlo je od tada više od četiri decenije, i sada, kao sredovečni namćor, mogu da kažem da je Ćira bio jedan od onih likova čijoj se izjavi, javljanju i komentaru uvek obradujem, uz pomisao: "Divno je što je stari mangup još tu". Iskreno saučešće svim poštovaocima nezaboravnog Ćire...

47304

pre 1 godinu

Ode tako po neki veliki ili mali čovjek iz mojih sretnih mladalačkih dana iz mog starog kraja a ja to osjetim svaki put jače i više . Nestaje i dio mene.

Neka mu je laka crna zemljica , uvijek je imao ono nešto . . .

ДЕЛИЈА🔴⚪

pre 1 godinu

Био је уникат какав се ријетко рађа. Збогом велики и духовити човјече. ⚽😓

Ataman CG

pre 1 godinu

Pokoj ti duši, dragi Ćiro !
Ima dobrih i odličnih trenera, ali ti si bio kategorija za sebe, jednostavno - neponovljiv !
Tužan dan ...

Filip

pre 1 godinu

Ćiro je prvenstveno bio veliki šmeker i gotivac. Ljudi su voleli da rade s njim, da budu u njegovoj blizini jer je s njim uvek bio neki šou. Jedan od retkih koji je više hvalio i bodrio igrače nego ih kritikovao. A kažu da je umeo da bude mnogo strog i da se pretvori u tiranina ako se ekipa mnogo opusti.

Nedeljkoviċ, Oliver Nedeljkoviċ

pre 1 godinu

Ćiro legenda, imao sam 10 godina kada je u Prištinu došao kao spasitelj, a zapamtio sam ga i 2-3 godine ranije, naroĉito sa spektakla na Marakani i remija sa Dinamom 2:2, koji su nam doneli titulu. Elem, sa velikom strašću i ljubavlju vodio je Prištinu,tribine su bile krcate, svaki meč bar 30 hiljada navijaĉa i isto toliko ispred stadiona. Ĉak je za jedan meĉ izdejstvovao da čuvena Tereza Kesovija izvede poĉetni udarac. Retko duhovit i pozitivan čovek, u gradu je bio Bog, kod Srba, Albanaca, Turaka.., ma svih.
Zbogom Ćiro, voleo bih da si trenirao i moj Partizan. Veĉna slava.