Četvrtak, 26.01.2023.

06:05

Preokret Srbije u Los Anđelesu VIDEO

Fudbaleri Srbije savladali su selekciju SAD 2:1 u prijateljskoj utakmici u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Preokret Srbije u Los Anðelesu VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

radetoronto

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!
(Slavko, 26. januar 2023 12:47)

Otisao bi ja jedan korak dalje.

Uopste nije ni bitno da li je Srbija zasluzila pobedu ili ne. Prijateljske utakmice su sami po sebe NE-BIT-NE. Srbija pobedila u nebitnu utakmicu i to je to.

dr

pre 1 godinu

Mozemo mi da bijemo i franxusku u parizu sa 5:0,to nista ne menja kad su nasi nastupi na velikim takmicenjima u pitanju..kao pali s marsa,i tako je od kad znam za sebe..posle ovog SP sam izgubio svaku nadu da cu ikad docekati neki veci uspeh od sujetnih milionera koji ne mogu da izdrze vise od 3,4 dana zajedno da se ne pokace.

Brankoni84

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.
(Šta je tu je.., 26. januar 2023 09:17)




Lepo za desnog beka u oglase ko sto su belgijanci uradili za selektora.

Ako i tako ne nadjemo desnog beka pozvati Federico Baschirotta iz U.S. Lecce i dati mu drzavljanstvo, trenutno igra na poziciji stopera u "U.S. Lecce" iz serije A.

Dugo je igrao na poziciji desnog beka inace nije prebrz ali jak kao bik i moze da istrci kontru, ne bi se mnogi naigrali pored njega a u napadu zna da uputi solidan centarsut sa strane u sesnaesterac sa poziciji desnog beka.

S druge strane ima odlican osecaj za prostor za jednog stopera, verovatno zato sto je zato i povremeno igrao i zadnjeg veznog u Askoliju pored pozicije desnog beka, s toga bi mogli koristiti i kao stopera u sredini (Sweepera) kada protivnici prodju Milenkovica ili Pavlovica.

U.S. Lecce kada ga je doveo kostao ih je tricavih 400.000 evra. Neko za "Federico Baschirotta" 400 iljada jurona, a neko za Motiku iskesira milion i vise.😂😂😂

Cinik

pre 1 godinu

U 100 evra da bi ova ekipa mnogo bolje prošla na SP od onih manekena koje smo poslali!
Mi u "A" reprezentaciji sa SP nemamo 3-4 fudbalski pismena igrača, a u odbrani bukvalno nijednog!

Konstatacija

pre 1 godinu

Gledao sam samo drugo poluvreme i dobro je da smo tukli amere a nebitno u kom sportu.Tekma koja su iz FSS organizovali da predstave svoje kombinacije od igraca iz domace lige i uzmu neku kintu usput.Igrali smo dobro negde do 60.minuta,dok su na terenu bili Simic i Ilic,koji znaju fudbala i mogu da zadrze loptu u nogama.Posle su nas ameri razvalili,igrali su viktorije na nasoj polovini i dobro da nismo primili gol.Vise je nego ocigledno da su ameri znatno brzi i eksplozivniji i da mnogi nasi igraci nemaju sta da traze protiv takvih protivnika jer izgledaju kao kornjace.Osnovna razlika izmedju nasih i stranih igraca je u trcanju,pogotovo u brzinskim sposobnostima.U tom drugom poluvremenu,istakli su se,pored pomenutog dvojca,mada Ilic nije puno igrao,mali Petkovic,za kog ne znam iz kog kluba dolazi,golman Rosic,Stulic i Joveljic svojim kretanjem i borbom,za koga se vidi da je jedini u takmicarskoj formi.Ostali nisu prosli ni citave pripreme pa je to odgovor jednom liku u komentarima,zasto ne trce kao ameri.

Slavko

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!

СРБИЈА

pre 1 godinu

Игра је била одлична, када се све узме у обзир. Млади, неискусни, састали се пре пар дана. Види се жеља да се иде напред и да гол. Брза транзиција. Игра “на прву”. Заиста одличан утисак до 60’.
Остаје да се види због чега нико од наших нема снаге за свих 90’.
Верујем да се мора нешто променити у раду од најранијих дана. Да се мора улагати у суплементацију и одмор. Мислим да код нас и даље тренинзи трају по два-три сата па се мора све у “клај-клај” ритму радити. Док то не променимо, док свака утакмица не буде у јаком темпу, нема нам напретка.
Чак и ови старији, интернационалци, када се скупе немају снаге за више од 60’. Забрињавајуће.

deba

pre 1 godinu

Otkad su nam Ameri prijatelji, kad igramo prijateljski meč?
Samo pitam.
(Viktor, 26. januar 2023 09:53)
Zanimljiv pokusaj duhovitosti. Elem, istine radi. Otkako postoji USA i Srbija. Uvek smo bili prijatelji i saveznici. Sve do Slobodana MIlosevica. Od tada se raspirilo to neprijateljstvo na koje nas je nahuskalo tvrdo krilo KGB-a. Pa cak i kad je ono zglajzalo 1991. Milosevic je ostao na toj tvrdoj petokraka liniji. Tudjman i Alija dosli i rekli "Mi ne petokraka, oni petokraka" i karte su podeljene. I kojamo i dan danas posledice te odluke s kraja osamdesetih. I to je sva prica. A vi deco slusajte kojekakva baljezganja i verujte u gluuposti.

Slavoljub

pre 1 godinu

(Viktor, 26. januar 2023 09:53), Amerikanci su nam prijatelji oduvek, prelistaj malo istoriju, pošto očigledno imaš čuveni sindrom pamćenja zlatne ribice, kao i većina ovdašnjeg življa, ili si se ispilio posle 2000god. A onda je došao Slobodan Milošević i gle čuda, više nam niko nije prijatelj, šta više..

alex

pre 1 godinu

Jednom davno je Bekenbauer rekao doduse za Jugoslovene, da se utakmice igraju 60 minuta i da su sve utakmice prijateljske da bi mi bili prvaci sveta...

Ilija

pre 1 godinu

Boze dragi, koga je briga za nebitnu utakmicu i raspad reprezentaciju. mafijaski savez i uprava nikad nece ostavriti nesto vredno za gledanje i za pamcenje.

Šta je tu je..

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.

Dejan

pre 1 godinu

Ovo je bila idealna prilika da se dokažu i možda neki ubuduće dobijaju šansu i u prvi tim. Pogotovo u odbrani jel tu smo naj slabiji. Tako da nije opšte bez značaja i trebali bi još koju prijateljsku odigrati sa njima.

Luka

pre 1 godinu

Bilo bi lepo ako ovaj nastup ozivi karijeru Luke Ilica! Njega i njegovog brata Ivana doveo je 2017.godine Mancester Siti u svoje redove, za lepu sumu. Sledile su brojne pozjamice - Ivan se snasao, u Italiji igra odlicno, i u prvi tim Srbije je stigao. Luka trenutno igra u Backoj Topoli, ali tek su mu 23 godine, kvalitet ima, pokazao je to i pre sest godina. A Stojkovica selektora sto se tice - od njega ne treba nista ocekivati. Gori je selektor nego Djoric i Pizon Petrovic. Nije selektor - nego elementarna nepogoda. To izgleda kod nas mora - da su u vrhu svuda najgori, i oni koji nam najvecu statu nanose.

takinardi83

pre 1 godinu

Da li je to Piksi igrao u formaciji 4-2-3-1, od kako je dosao za selektora niti u jednoj utakmici nije promenio jadnu formaciju sa trojicom stopera... Zvuci neverovatno

Rale

pre 1 godinu

Najvaznije je da cemo dobiti lepe FIFA bodove za ovu pobedu jer USA je bolje rangirana od nas.
(znalac, 26. januar 2023 06:49)

Ni jedan jedini bod jer ova utakmica nije u Fifinom terminu, a i da jest na prijateljskim utakmicama je bodovanje drugačije i malo se tu bodova nosi.

Raja

pre 1 godinu

mi smo bili svetski šampioni sa igracima iz domace lige. nemojte to nista da vas cudi. Cim odu vani i osete pare umisle da su neke super zvezde i tu vise nemozemo da racunamo na njih.

Bosko

pre 1 godinu

Nekada si mogao, u pola noći da te neko probudi, da izdeklamujes svih jedanaest na terenu i kompletnu klupu za rezerve. Sad posle čitanja sastava ni tri imena da ponoviš.

Realno

pre 1 godinu

Bravo momci!
Mnogi su skloni da omalovažavaju ovakve pobede.Međutim,istina je malo drugačija.Ovo je zvanična utakmica,ulazi u statistku i nikog posle nekog vremena neće zanimati ko je igrao,pamtiće se samo rezultat!
Druga je stvar što mi kao nacija generalno „robujemo“ imenima a ne gledamo učinak na terenu.
Prema tome kako god ko mislio ovo jeste velika pobeda protiv jedne dobre fudbalske reprezentacije i globalno gledano najveće sile na svetu.
Veliko bravo!

Bata Piki

pre 1 godinu

Loša utakmica, igra Srbije nikakva. Šta očekivati od igrača koji su imali 5-6 treninga zajedno, a ova trojica iz MLS-a ni toliko. Tako da ne treba zameriti momcima. Plus, nikada više neće igrati u ovom sastavu… E sad, bez obzira na to, naši igrači i dalje pod pritiskom samo šalju loptu u nazad. Neko će reći, borili su se… A nama je Vojin Lazarevic govorio “Borio si se? Sine, uzmi pušku pa se bori! Ovo je fudbal!”

mikikg

pre 1 godinu

Американци су играли у комбинованом саставу, пола искусни - пола дебитанти. Ови њихови играчи су збирно одиграли преко 200 утакмица за репрезентацију. Код нас су само тројица већ наступала за репрезентацију и имају укупно 4 одигране утакмице. С обзиром на то и на џетлег, супер су одиграли. Лепо их је скоцкао Пикси за неколико дана. На крају смо имали и среће јер су тада играли баш млади играчи против максимално наоштрених Американаца. Реално, ово је нама тек можда 5. или 6. тим. Додајте овде само неколико Партизанових и Звездиних играча, па би то већ доста озбиљније изгледало.

momo

pre 1 godinu

Odlična igra, bez zadržavanja i vraćanja lopte nazad. Mislim da je ovo vrlo bitno da se mladima da šansa i da igraju zajedno sa našim iskusnim igračima. Ali vidim da su ovde pojedini bll pospani, jer kažu da niko nije iz ovog sastava za A tim. Puna podrška našem velikom Piksiju!!

momo

pre 1 godinu

Odlična igra, bez zadržavanja i vraćanja lopte nazad. Mislim da je ovo vrlo bitno da se mladima da šansa i da igraju zajedno sa našim iskusnim igračima. Ali vidim da su ovde pojedini bll pospani, jer kažu da niko nije iz ovog sastava za A tim. Puna podrška našem velikom Piksiju!!

Realno

pre 1 godinu

Bravo momci!
Mnogi su skloni da omalovažavaju ovakve pobede.Međutim,istina je malo drugačija.Ovo je zvanična utakmica,ulazi u statistku i nikog posle nekog vremena neće zanimati ko je igrao,pamtiće se samo rezultat!
Druga je stvar što mi kao nacija generalno „robujemo“ imenima a ne gledamo učinak na terenu.
Prema tome kako god ko mislio ovo jeste velika pobeda protiv jedne dobre fudbalske reprezentacije i globalno gledano najveće sile na svetu.
Veliko bravo!

mikikg

pre 1 godinu

Американци су играли у комбинованом саставу, пола искусни - пола дебитанти. Ови њихови играчи су збирно одиграли преко 200 утакмица за репрезентацију. Код нас су само тројица већ наступала за репрезентацију и имају укупно 4 одигране утакмице. С обзиром на то и на џетлег, супер су одиграли. Лепо их је скоцкао Пикси за неколико дана. На крају смо имали и среће јер су тада играли баш млади играчи против максимално наоштрених Американаца. Реално, ово је нама тек можда 5. или 6. тим. Додајте овде само неколико Партизанових и Звездиних играча, па би то већ доста озбиљније изгледало.

Raja

pre 1 godinu

mi smo bili svetski šampioni sa igracima iz domace lige. nemojte to nista da vas cudi. Cim odu vani i osete pare umisle da su neke super zvezde i tu vise nemozemo da racunamo na njih.

Rale

pre 1 godinu

Najvaznije je da cemo dobiti lepe FIFA bodove za ovu pobedu jer USA je bolje rangirana od nas.
(znalac, 26. januar 2023 06:49)

Ni jedan jedini bod jer ova utakmica nije u Fifinom terminu, a i da jest na prijateljskim utakmicama je bodovanje drugačije i malo se tu bodova nosi.

alex

pre 1 godinu

Jednom davno je Bekenbauer rekao doduse za Jugoslovene, da se utakmice igraju 60 minuta i da su sve utakmice prijateljske da bi mi bili prvaci sveta...

takinardi83

pre 1 godinu

Da li je to Piksi igrao u formaciji 4-2-3-1, od kako je dosao za selektora niti u jednoj utakmici nije promenio jadnu formaciju sa trojicom stopera... Zvuci neverovatno

Luka

pre 1 godinu

Bilo bi lepo ako ovaj nastup ozivi karijeru Luke Ilica! Njega i njegovog brata Ivana doveo je 2017.godine Mancester Siti u svoje redove, za lepu sumu. Sledile su brojne pozjamice - Ivan se snasao, u Italiji igra odlicno, i u prvi tim Srbije je stigao. Luka trenutno igra u Backoj Topoli, ali tek su mu 23 godine, kvalitet ima, pokazao je to i pre sest godina. A Stojkovica selektora sto se tice - od njega ne treba nista ocekivati. Gori je selektor nego Djoric i Pizon Petrovic. Nije selektor - nego elementarna nepogoda. To izgleda kod nas mora - da su u vrhu svuda najgori, i oni koji nam najvecu statu nanose.

Slavoljub

pre 1 godinu

(Viktor, 26. januar 2023 09:53), Amerikanci su nam prijatelji oduvek, prelistaj malo istoriju, pošto očigledno imaš čuveni sindrom pamćenja zlatne ribice, kao i većina ovdašnjeg življa, ili si se ispilio posle 2000god. A onda je došao Slobodan Milošević i gle čuda, više nam niko nije prijatelj, šta više..

Dejan

pre 1 godinu

Ovo je bila idealna prilika da se dokažu i možda neki ubuduće dobijaju šansu i u prvi tim. Pogotovo u odbrani jel tu smo naj slabiji. Tako da nije opšte bez značaja i trebali bi još koju prijateljsku odigrati sa njima.

Bata Piki

pre 1 godinu

Loša utakmica, igra Srbije nikakva. Šta očekivati od igrača koji su imali 5-6 treninga zajedno, a ova trojica iz MLS-a ni toliko. Tako da ne treba zameriti momcima. Plus, nikada više neće igrati u ovom sastavu… E sad, bez obzira na to, naši igrači i dalje pod pritiskom samo šalju loptu u nazad. Neko će reći, borili su se… A nama je Vojin Lazarevic govorio “Borio si se? Sine, uzmi pušku pa se bori! Ovo je fudbal!”

Bosko

pre 1 godinu

Nekada si mogao, u pola noći da te neko probudi, da izdeklamujes svih jedanaest na terenu i kompletnu klupu za rezerve. Sad posle čitanja sastava ni tri imena da ponoviš.

deba

pre 1 godinu

Otkad su nam Ameri prijatelji, kad igramo prijateljski meč?
Samo pitam.
(Viktor, 26. januar 2023 09:53)
Zanimljiv pokusaj duhovitosti. Elem, istine radi. Otkako postoji USA i Srbija. Uvek smo bili prijatelji i saveznici. Sve do Slobodana MIlosevica. Od tada se raspirilo to neprijateljstvo na koje nas je nahuskalo tvrdo krilo KGB-a. Pa cak i kad je ono zglajzalo 1991. Milosevic je ostao na toj tvrdoj petokraka liniji. Tudjman i Alija dosli i rekli "Mi ne petokraka, oni petokraka" i karte su podeljene. I kojamo i dan danas posledice te odluke s kraja osamdesetih. I to je sva prica. A vi deco slusajte kojekakva baljezganja i verujte u gluuposti.

Šta je tu je..

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.

Ilija

pre 1 godinu

Boze dragi, koga je briga za nebitnu utakmicu i raspad reprezentaciju. mafijaski savez i uprava nikad nece ostavriti nesto vredno za gledanje i za pamcenje.

СРБИЈА

pre 1 godinu

Игра је била одлична, када се све узме у обзир. Млади, неискусни, састали се пре пар дана. Види се жеља да се иде напред и да гол. Брза транзиција. Игра “на прву”. Заиста одличан утисак до 60’.
Остаје да се види због чега нико од наших нема снаге за свих 90’.
Верујем да се мора нешто променити у раду од најранијих дана. Да се мора улагати у суплементацију и одмор. Мислим да код нас и даље тренинзи трају по два-три сата па се мора све у “клај-клај” ритму радити. Док то не променимо, док свака утакмица не буде у јаком темпу, нема нам напретка.
Чак и ови старији, интернационалци, када се скупе немају снаге за више од 60’. Забрињавајуће.

Konstatacija

pre 1 godinu

Gledao sam samo drugo poluvreme i dobro je da smo tukli amere a nebitno u kom sportu.Tekma koja su iz FSS organizovali da predstave svoje kombinacije od igraca iz domace lige i uzmu neku kintu usput.Igrali smo dobro negde do 60.minuta,dok su na terenu bili Simic i Ilic,koji znaju fudbala i mogu da zadrze loptu u nogama.Posle su nas ameri razvalili,igrali su viktorije na nasoj polovini i dobro da nismo primili gol.Vise je nego ocigledno da su ameri znatno brzi i eksplozivniji i da mnogi nasi igraci nemaju sta da traze protiv takvih protivnika jer izgledaju kao kornjace.Osnovna razlika izmedju nasih i stranih igraca je u trcanju,pogotovo u brzinskim sposobnostima.U tom drugom poluvremenu,istakli su se,pored pomenutog dvojca,mada Ilic nije puno igrao,mali Petkovic,za kog ne znam iz kog kluba dolazi,golman Rosic,Stulic i Joveljic svojim kretanjem i borbom,za koga se vidi da je jedini u takmicarskoj formi.Ostali nisu prosli ni citave pripreme pa je to odgovor jednom liku u komentarima,zasto ne trce kao ameri.

Cinik

pre 1 godinu

U 100 evra da bi ova ekipa mnogo bolje prošla na SP od onih manekena koje smo poslali!
Mi u "A" reprezentaciji sa SP nemamo 3-4 fudbalski pismena igrača, a u odbrani bukvalno nijednog!

dr

pre 1 godinu

Mozemo mi da bijemo i franxusku u parizu sa 5:0,to nista ne menja kad su nasi nastupi na velikim takmicenjima u pitanju..kao pali s marsa,i tako je od kad znam za sebe..posle ovog SP sam izgubio svaku nadu da cu ikad docekati neki veci uspeh od sujetnih milionera koji ne mogu da izdrze vise od 3,4 dana zajedno da se ne pokace.

Slavko

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!

radetoronto

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!
(Slavko, 26. januar 2023 12:47)

Otisao bi ja jedan korak dalje.

Uopste nije ni bitno da li je Srbija zasluzila pobedu ili ne. Prijateljske utakmice su sami po sebe NE-BIT-NE. Srbija pobedila u nebitnu utakmicu i to je to.

Brankoni84

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.
(Šta je tu je.., 26. januar 2023 09:17)




Lepo za desnog beka u oglase ko sto su belgijanci uradili za selektora.

Ako i tako ne nadjemo desnog beka pozvati Federico Baschirotta iz U.S. Lecce i dati mu drzavljanstvo, trenutno igra na poziciji stopera u "U.S. Lecce" iz serije A.

Dugo je igrao na poziciji desnog beka inace nije prebrz ali jak kao bik i moze da istrci kontru, ne bi se mnogi naigrali pored njega a u napadu zna da uputi solidan centarsut sa strane u sesnaesterac sa poziciji desnog beka.

S druge strane ima odlican osecaj za prostor za jednog stopera, verovatno zato sto je zato i povremeno igrao i zadnjeg veznog u Askoliju pored pozicije desnog beka, s toga bi mogli koristiti i kao stopera u sredini (Sweepera) kada protivnici prodju Milenkovica ili Pavlovica.

U.S. Lecce kada ga je doveo kostao ih je tricavih 400.000 evra. Neko za "Federico Baschirotta" 400 iljada jurona, a neko za Motiku iskesira milion i vise.😂😂😂

Luka

pre 1 godinu

Bilo bi lepo ako ovaj nastup ozivi karijeru Luke Ilica! Njega i njegovog brata Ivana doveo je 2017.godine Mancester Siti u svoje redove, za lepu sumu. Sledile su brojne pozjamice - Ivan se snasao, u Italiji igra odlicno, i u prvi tim Srbije je stigao. Luka trenutno igra u Backoj Topoli, ali tek su mu 23 godine, kvalitet ima, pokazao je to i pre sest godina. A Stojkovica selektora sto se tice - od njega ne treba nista ocekivati. Gori je selektor nego Djoric i Pizon Petrovic. Nije selektor - nego elementarna nepogoda. To izgleda kod nas mora - da su u vrhu svuda najgori, i oni koji nam najvecu statu nanose.

Slavoljub

pre 1 godinu

(Viktor, 26. januar 2023 09:53), Amerikanci su nam prijatelji oduvek, prelistaj malo istoriju, pošto očigledno imaš čuveni sindrom pamćenja zlatne ribice, kao i većina ovdašnjeg življa, ili si se ispilio posle 2000god. A onda je došao Slobodan Milošević i gle čuda, više nam niko nije prijatelj, šta više..

Bata Piki

pre 1 godinu

Loša utakmica, igra Srbije nikakva. Šta očekivati od igrača koji su imali 5-6 treninga zajedno, a ova trojica iz MLS-a ni toliko. Tako da ne treba zameriti momcima. Plus, nikada više neće igrati u ovom sastavu… E sad, bez obzira na to, naši igrači i dalje pod pritiskom samo šalju loptu u nazad. Neko će reći, borili su se… A nama je Vojin Lazarevic govorio “Borio si se? Sine, uzmi pušku pa se bori! Ovo je fudbal!”

momo

pre 1 godinu

Odlična igra, bez zadržavanja i vraćanja lopte nazad. Mislim da je ovo vrlo bitno da se mladima da šansa i da igraju zajedno sa našim iskusnim igračima. Ali vidim da su ovde pojedini bll pospani, jer kažu da niko nije iz ovog sastava za A tim. Puna podrška našem velikom Piksiju!!

Ilija

pre 1 godinu

Boze dragi, koga je briga za nebitnu utakmicu i raspad reprezentaciju. mafijaski savez i uprava nikad nece ostavriti nesto vredno za gledanje i za pamcenje.

Realno

pre 1 godinu

Bravo momci!
Mnogi su skloni da omalovažavaju ovakve pobede.Međutim,istina je malo drugačija.Ovo je zvanična utakmica,ulazi u statistku i nikog posle nekog vremena neće zanimati ko je igrao,pamtiće se samo rezultat!
Druga je stvar što mi kao nacija generalno „robujemo“ imenima a ne gledamo učinak na terenu.
Prema tome kako god ko mislio ovo jeste velika pobeda protiv jedne dobre fudbalske reprezentacije i globalno gledano najveće sile na svetu.
Veliko bravo!

deba

pre 1 godinu

Otkad su nam Ameri prijatelji, kad igramo prijateljski meč?
Samo pitam.
(Viktor, 26. januar 2023 09:53)
Zanimljiv pokusaj duhovitosti. Elem, istine radi. Otkako postoji USA i Srbija. Uvek smo bili prijatelji i saveznici. Sve do Slobodana MIlosevica. Od tada se raspirilo to neprijateljstvo na koje nas je nahuskalo tvrdo krilo KGB-a. Pa cak i kad je ono zglajzalo 1991. Milosevic je ostao na toj tvrdoj petokraka liniji. Tudjman i Alija dosli i rekli "Mi ne petokraka, oni petokraka" i karte su podeljene. I kojamo i dan danas posledice te odluke s kraja osamdesetih. I to je sva prica. A vi deco slusajte kojekakva baljezganja i verujte u gluuposti.

Cinik

pre 1 godinu

U 100 evra da bi ova ekipa mnogo bolje prošla na SP od onih manekena koje smo poslali!
Mi u "A" reprezentaciji sa SP nemamo 3-4 fudbalski pismena igrača, a u odbrani bukvalno nijednog!

mikikg

pre 1 godinu

Американци су играли у комбинованом саставу, пола искусни - пола дебитанти. Ови њихови играчи су збирно одиграли преко 200 утакмица за репрезентацију. Код нас су само тројица већ наступала за репрезентацију и имају укупно 4 одигране утакмице. С обзиром на то и на џетлег, супер су одиграли. Лепо их је скоцкао Пикси за неколико дана. На крају смо имали и среће јер су тада играли баш млади играчи против максимално наоштрених Американаца. Реално, ово је нама тек можда 5. или 6. тим. Додајте овде само неколико Партизанових и Звездиних играча, па би то већ доста озбиљније изгледало.

Raja

pre 1 godinu

mi smo bili svetski šampioni sa igracima iz domace lige. nemojte to nista da vas cudi. Cim odu vani i osete pare umisle da su neke super zvezde i tu vise nemozemo da racunamo na njih.

takinardi83

pre 1 godinu

Da li je to Piksi igrao u formaciji 4-2-3-1, od kako je dosao za selektora niti u jednoj utakmici nije promenio jadnu formaciju sa trojicom stopera... Zvuci neverovatno

Rale

pre 1 godinu

Najvaznije je da cemo dobiti lepe FIFA bodove za ovu pobedu jer USA je bolje rangirana od nas.
(znalac, 26. januar 2023 06:49)

Ni jedan jedini bod jer ova utakmica nije u Fifinom terminu, a i da jest na prijateljskim utakmicama je bodovanje drugačije i malo se tu bodova nosi.

Bosko

pre 1 godinu

Nekada si mogao, u pola noći da te neko probudi, da izdeklamujes svih jedanaest na terenu i kompletnu klupu za rezerve. Sad posle čitanja sastava ni tri imena da ponoviš.

dr

pre 1 godinu

Mozemo mi da bijemo i franxusku u parizu sa 5:0,to nista ne menja kad su nasi nastupi na velikim takmicenjima u pitanju..kao pali s marsa,i tako je od kad znam za sebe..posle ovog SP sam izgubio svaku nadu da cu ikad docekati neki veci uspeh od sujetnih milionera koji ne mogu da izdrze vise od 3,4 dana zajedno da se ne pokace.

Slavko

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!

Šta je tu je..

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.

Brankoni84

pre 1 godinu

(takinardi83, 26. januar 2023 08:49)
A koga ima na raspolaganju da može igrati sa četvoricom pozadi?Sa Kostićem,Lazovićem i Živkovićem kao bekovima sigurno ne može.Možemo samo moliti Boga da Aleksa Terzić pređe u Bolonju i napravi kakav takav kontinuitet dok sa druge strane nemamo beka ni na vidiku.
(Šta je tu je.., 26. januar 2023 09:17)




Lepo za desnog beka u oglase ko sto su belgijanci uradili za selektora.

Ako i tako ne nadjemo desnog beka pozvati Federico Baschirotta iz U.S. Lecce i dati mu drzavljanstvo, trenutno igra na poziciji stopera u "U.S. Lecce" iz serije A.

Dugo je igrao na poziciji desnog beka inace nije prebrz ali jak kao bik i moze da istrci kontru, ne bi se mnogi naigrali pored njega a u napadu zna da uputi solidan centarsut sa strane u sesnaesterac sa poziciji desnog beka.

S druge strane ima odlican osecaj za prostor za jednog stopera, verovatno zato sto je zato i povremeno igrao i zadnjeg veznog u Askoliju pored pozicije desnog beka, s toga bi mogli koristiti i kao stopera u sredini (Sweepera) kada protivnici prodju Milenkovica ili Pavlovica.

U.S. Lecce kada ga je doveo kostao ih je tricavih 400.000 evra. Neko za "Federico Baschirotta" 400 iljada jurona, a neko za Motiku iskesira milion i vise.😂😂😂

alex

pre 1 godinu

Jednom davno je Bekenbauer rekao doduse za Jugoslovene, da se utakmice igraju 60 minuta i da su sve utakmice prijateljske da bi mi bili prvaci sveta...

Dejan

pre 1 godinu

Ovo je bila idealna prilika da se dokažu i možda neki ubuduće dobijaju šansu i u prvi tim. Pogotovo u odbrani jel tu smo naj slabiji. Tako da nije opšte bez značaja i trebali bi još koju prijateljsku odigrati sa njima.

Konstatacija

pre 1 godinu

Gledao sam samo drugo poluvreme i dobro je da smo tukli amere a nebitno u kom sportu.Tekma koja su iz FSS organizovali da predstave svoje kombinacije od igraca iz domace lige i uzmu neku kintu usput.Igrali smo dobro negde do 60.minuta,dok su na terenu bili Simic i Ilic,koji znaju fudbala i mogu da zadrze loptu u nogama.Posle su nas ameri razvalili,igrali su viktorije na nasoj polovini i dobro da nismo primili gol.Vise je nego ocigledno da su ameri znatno brzi i eksplozivniji i da mnogi nasi igraci nemaju sta da traze protiv takvih protivnika jer izgledaju kao kornjace.Osnovna razlika izmedju nasih i stranih igraca je u trcanju,pogotovo u brzinskim sposobnostima.U tom drugom poluvremenu,istakli su se,pored pomenutog dvojca,mada Ilic nije puno igrao,mali Petkovic,za kog ne znam iz kog kluba dolazi,golman Rosic,Stulic i Joveljic svojim kretanjem i borbom,za koga se vidi da je jedini u takmicarskoj formi.Ostali nisu prosli ni citave pripreme pa je to odgovor jednom liku u komentarima,zasto ne trce kao ameri.

СРБИЈА

pre 1 godinu

Игра је била одлична, када се све узме у обзир. Млади, неискусни, састали се пре пар дана. Види се жеља да се иде напред и да гол. Брза транзиција. Игра “на прву”. Заиста одличан утисак до 60’.
Остаје да се види због чега нико од наших нема снаге за свих 90’.
Верујем да се мора нешто променити у раду од најранијих дана. Да се мора улагати у суплементацију и одмор. Мислим да код нас и даље тренинзи трају по два-три сата па се мора све у “клај-клај” ритму радити. Док то не променимо, док свака утакмица не буде у јаком темпу, нема нам напретка.
Чак и ови старији, интернационалци, када се скупе немају снаге за више од 60’. Забрињавајуће.

radetoronto

pre 1 godinu

Srbi nikada nisu bili realni, ali uvek euforicni, i zato padamo u ocaj uvek. Dobili smo tekmu na srecu, jednostavno Ameri su imali vise sanse i zasluzili su da pobede, ali nisu, i zato sada krevamo u nebesa momke koji jednostavno nemaju kvaliteta za nista vise. Luka Ilic jeste jedan nivo iznad, Jovelic svakako, i stoper od TSC je dobar, ovaj vezni red nemoze da igra fudbala na visem nivou. Budimo realno ako uopste mozemo!
(Slavko, 26. januar 2023 12:47)

Otisao bi ja jedan korak dalje.

Uopste nije ni bitno da li je Srbija zasluzila pobedu ili ne. Prijateljske utakmice su sami po sebe NE-BIT-NE. Srbija pobedila u nebitnu utakmicu i to je to.