Subota, 26.11.2022.

12:05

ATP ponovo zaobišao Novaka

Novak Đoković ni ove godine neće dobiti priznanje ATP za fer-plej.

Izvor: Z.K.

ATP ponovo zaobišao Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

kratko

pre 1 godinu

to su i onako nebitne nagrade. sad bas gledam i pise "fans' favourit" i naravno od 2003. rodzer a onda zadnje dvije-tri rafa. to je ta publika kojoj tesko pada razaranje. ne bih se mnogo osvrcao.

Pedja

pre 1 godinu

Pa to je sjajno sto nije nominovan i sto tu nagradu nije nikada dobio i sto je nikada nece dobiti. Jer ONI odlucuju i daju je dobrovoljno kome ONI hoce, naravno. Novaku ta neprestizna nagrada tih licemera ne treba. Ja bih se iznenadio kad bi mu je dodelili, a i bilo bi mi zao. Sto se toga tice Novak ne treba da bude u istom kosu sa Rogerom i Rafom, ipak je on dosta iznad njih. ONI bi oduzeli Novaku i Grand Slemove koje je osvojio, samo kad bi mogli. Ne bi me zacudilo da i takvo pravilo izmisle te gnjide.

Najgoatičniji Srbin

pre 1 godinu

Novak je najgoatičniji teniser na planeti. Ovaj pridev da uđe u rečnik srbskog jezika, jer je vrlo lep. Molim bez cenzure, nisam ja ovu glupost izmislio, to je vaše.

Ja

pre 1 godinu

Museti se nalazi na spisku,pa on je na turnir u Hamburg vidijo da je lopta 2 puta pogodila na sljaci u njegovom terenu pa nastavijo igrati i dobio poen to je bilo protiv Alkarasa.Karlos se tada svađamo sa sudijom,ali bezuspešno sudija je dao poen Musetiju čak iako mu nije pripadao.I nije ništa hteo reci.

Voja

pre 1 godinu

Tu se sve vrti oko novca. Kada se raziđu dimne zavese. Skoro pa razdelio bogatstvo siromasima i zamonašio se na tom jezeru. Siromah.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz
(Aragorn, 26. novembar 2022 16:25)


Ko me je slagao? - Pa pogledaj statistiku i njegove rezultate, i reci mi ko ima bolja postignuća. Pored toga tu je i GOAT lista. A Federera je u svemu prevazišao, osim ako vama odjednom nije Madal postao Goat. A što se tiče nagrade, sve što nsi nabrojao je nebitno a i spinuješ realno, nigde nema dokza o falsifikovanju bilo čega, to rukovanje jr bilo jednom i to kad čovek nije znao da je ukinuto pravilo rukovanja. Znaš ono rukovanje je obavezno kao i vakcina, malo kontrdiktorno. No nebitno , nedostaje nam Kaizer Roger da nam svima objasni zašto je federer goat

kraja

pre 1 godinu

"A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?
(Aragorn, 26. novembar 2022 17:39)"

-Najbolji srpski teniser Novak Đoković donirao je za crkvu u Jasenovom Polju, u blizini Nikšića, sumu od 35.000 evra, objavio je danas podgorički dnevnik "Dan".
-Novak Đoković donirao tri i po hiljade sadnica platana
-U KBC "Dragiša Mišović" pušten je u rad najsavremeniji skener, aparat vredan 210.000 evra, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, a koji je toj bolnici predao najbolji teniser sveta Novak Đoković.
-Novak Đoković donirao pet miliona dinara Novom Pazaru
-Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora u Srbiji
-Novak donirao 5.500.000 dinara za dečji vrt iz snova u školi „Anton Skala“

...iz svog dzepa je dao 6.000.000€ svetu u vreme korone...

...a sad se vrati u rupu, gde ti je i mesto i ne blati ime aragorna...

Kira

pre 1 godinu

Posle korone i skandala sa izuzećem, potvrdama, deportacijom, njegov ugled je na silaznoj putanji. Samo slično njemu u tome vide zvezdane visine.

deki27

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43) # Link komentara
Na svom primeru si objasnio kako izgleda zatucana osoba.Inace sam vakcinisan da me pogresno ne shvatis,vakcinisan i vise nikada u zivotu.Novak nije na spisku jer ga ATP kaznjava tj misli da ga kaznjava zbog konkurentske organizacije koju je sa Pospisilom osnovao.A u stvari,Novak je tipican Srbin,tvrdoglav koji hoce da istera neku svetsku pravdu.Bori se za veca primanja slabije rangiranih tenisera a ovi drugi cute i kada Novaka zatvore u Melburnu kao zadnjeg krimosa,svi ti teniseri za koje se bori se sakriju u misiju rupu,svi potrce da igraju i nikoga nije briga

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima...
(Aragorn,
--------
Čoveka je Bog debelo odalamio glupošću i nevidjenom količinom pakosti, koja mu ne dozvoljava da živi. Utrobu mu razjeda svaki Novakov uspeh jer on to doživljava kao svoj lični poraz. Isto kao i Vi, ako se već ne radi o istoj ličnosti. Kad ti je neko nepristupačan onda se baci blatom na njega. Možda mu tako umanjiš sjaj iu približiš ga svom blatu, zar ne? Neko ko se potpisuje ovako pametnim pseudonimom ne preostaje ništa drugo nego da se pridruži ovom gologuzanu, koji se potpisuje tačkicama u zajedničkoj mržnji prema Srbiji i Srbima. Novak je samo personifikacija. Verovatno Vam je krivo što se Novak nije prijavio u Borči ili Gredi, tamo gde obitava intelEgencija poput Vas? Čovek je daleko od dozemaka poput Vas i sasvim je noirmalno što ga mrzite. On je sve ono što Vi nikada ne možete biti. Takvi kao Vi imaju poseban zadatak da ga proteraju sa ovih prostora da im ne bi bistrio žabokrečinu u kojoj živite. Pretpostavljam da ste Vi, umesto Novaka, jedan od velikih donatora u Srbiji, samo Vam skromnost ne dozvoljava da se javno predstavite kao veliki srpski dobročinitelj? Mislim, da ste i Vi dobro odalamljeni ali da Vam je lepo. Uživajte u svom autizmu i pakosti gospodine.

Aragorn

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima. A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?

Aragorn

pre 1 godinu

Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.
(Mitropolit Jovan, 26. novembar 2022 17:21) Ne preskači terapije litijaš.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.
(., 26. novembar
----------
Iz Vas progovara pakost, ljubomora i zloba kao rezultat Vaše nemoći i nesposobnoti da nešto napravite od svog života. Vaša jalovost, izaziva ogromnu mržnju prema onima koji su plodotvnorni, bogati i slavni. Novak plaća poreze tamo gde ostvaruje prihode. Siguran sam da države koje organizuju te turnire ne dozvoljavaju da se ne plati porez. Novak je Srbiji donirao stotine miliona evra, kroz razne projekte o čemu ste Vi, sasvim sam siguran, dobro upoznati. Novak može da ulaže novac gde god hoće. Njegov je. To nije moja, a ni Vaša, briga. Neka ga troši kako hoće. Nikada nije izjavio da je jugosloven. Valjda Vas to najviše ubija. Zahvaljuje se uvek na gostoprimstvu kao i sponzorima. Lepo je vaspitan čovek. Vi biste ih sigurno ispsovali?! Zapad mu nije ništa. On tamo uzima novac.

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Glumio tamo, glumi i ovde. Patriota, vernik. Gde je kad korisno.
(Minja, 26. novembar 2022 16:52
-------
Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.

Aragorn

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32) Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz

Bob-clan GOAT kluba 1000+

pre 1 godinu

To sto Novak do sada nije dobio tu nagradu samo dokazuje da je on oduvek bio na pravoj strani,tj.na strani istine!

Aragorn

pre 1 godinu

Ni ne treba mu to smece od nagrade.
(Liverpool Man, 26. novembar 2022 12:29) Nije to smeće od nagrade…smećari su njegovi fanovi sa foruma. Najveći!

informisan

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Pored takvih kao ti, zatucanih nam ne fali…

Legionar

pre 1 godinu

Tip koji se potpisao sa . tačka) kaže:"...Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara..."
Je l' te barem malo sramota ovakve izjave? Koju korist je Srbija od tebe imala iako plaćaš porez ovde u odnosu na njega koji ne plaća porez u Srbiji, ali donira milione od početka karijere? Jesi li uopšte svestan gluposti koju si napisao, "tačkice"?

Гиле

pre 1 godinu

Није проблем што Новак није добио, али било је толико играча који су максимално фер увек били и заслужили су пре Рафе и Федерера, а ипак нису добили.

Darko

pre 1 godinu

U USA nije čak ni objavljeno na news portalima da je osvojio završni turnir. Jednostavno bojkot. Srpski inat najjači izvozni adut Srbije.

iskreno

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Možda iz atp-a nisu, ali ti definitivno jesi itekako.

говњеkadžija

pre 1 godinu

Јел сам поменуо од муке Федерера и Базел? Јесам, добро је… буахахахаха

neki drugi znak interpunkcije

pre 1 godinu

(., 26. novembar 2022 15:13)

Kako je lepo mrzeti sebe i sve oko sebe, pogotovo uspešne zbog kojih imaš komplekse. Šta drugo očekivati od maštovite osobe koja se "potpisuje" sa . (tačkom).

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

.

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.

kraja

pre 1 godinu

...ovo je odlicna vest...
...ocekujem da ce ga dodatno motivisati da im uzme ao deseti put...
...bagra taj jezik najbolje razume i to je najvise boli...
...ocekujem naredne pakosti udruzenja mrzilaca novaka djokovica...
...recimo, zabranu koriscenja svlacionice, prazan frizider sa vodom, oduzimanje prava na suncobran, pustanje muzike sa razglasa dok servira, pretrcavanje kengura poreko njegovog dela terena i uopste, sve sto bolesni mozgovi mogu da smisle...
...ovo sto rade novaku poslednjih godina ce biti tema treceg nastavka "rollerball"-a...

bezvredna nagrada

pre 1 godinu

Ovo znaci da je Federer i one godine, kada je pogodio lopticom onog klinca (ball boy) na terenu u medjunozje i kada klincu nije ni prisao da pogleda da li je dete dobro, kada mu se nije ni izvinuo, i kada mu je cak i dobacio 'moras biti spreman' sto je izazvalo salve smeha sa tribina a sve na racun tog klinca - ipak dobio ovu nagradu!

Inace, Federer je to uradio nakon sto je potpuno nepotrebno opalio po loptici nakon sto je promasio servis, igra je bila zaustavljena od sudija, protivnik mu je vratio lopticu i u tom trenutku Federer nepotrebno udara po loptici reketom i pogadja dete. Zar je dete na to moralo biti spremno???

Zbog mnogo manje greske Djokovica, kada je mnogo manjom brzinom nenamerno pogodio linijsku sutkinju, odraslu osobu, zapadni mediji su odmah izvestavali da je to Djokovic uradio namerno, sa 4 metra udaljenosti (zapravo je bilo 11 metara) i brzinom od 160 km na sat (zapravo je bilo oko 40 km/h maksimalno, jer 160 km/h je brzina forhend winera koji je udaren punom snagom iz izuzetno povoljne pozicije) - tada je Djokovic izbacen sa US Open-a, a momentalno se izvinio sutkinji, prisao joj i proverio da li je sve u redu sa njom!

Zapadne vrednosti. I njihove nagrade!

lol

pre 1 godinu

Usput 12:32
Šta to Novak kontra svima? Ako misliš na to što nije primio vakcinu, budi pošten prema sebi (ne prema drugima) pa reci zašto i prije korone Nole nije bio nominovan? A najpošteniji teniser koji se takmičio. Priznavao protivnicima sebi dosuđene poene, zalagao se za druge u svakom smislu, i šta sve ne... To traje godinama, drugog razloga sem diskriminacije nema. Zato bi sad i da mu je dodijele, za Novaka to bila uvreda!

Djoksa

pre 1 godinu

Samo pumpate priču bez ikakve potrebe... Kao da je ta nagrada po bilo kom kriterijumu važna... Da ne ulazi u kalkulacije za famoznu "GOAT trku" (iza koje sigurno ne stoji nijedna zvanična teniska organizacija)..? Uglavnom, nagrada je "bitna" samo zato što je Novak nije osvojio. A kad bi je osvojio, verovatno bi sledeća meta bila nagrada za teniski dubl godine...

Džoni

pre 1 godinu

Kako mogu da mu dodele nagradu za fer plej kada ih je sve unesrećio, nema čovek milosti ne prema kome, ni prema ovim mladima, ni prema starima.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da bi postao simpatičan tzv. medjunarodnoj zajednici, kao i srpskoj petoj koloni, koja najviše mrzi sebe ali to unutrašnje patološko stanje prikriva tako što mrzi Srbiju, morao je barem nekoliko puta da pljune po svojoj državi, da se postidi sebe i svoje nacije, da iskritikuje aktulenu vlast u Srbiji, kao i da se javno deklariše kao rusofob, sva bi mu vrata bila otvorena. Čak bi ga možda i Klinton pozvao na neki od naučnih predavanja koje drži po svetu a on bi imao čast da se sa njim pozdravi.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Novak nikad jednu ruznu reč nije rekao ni za jednog tenisera, pogotovo ove sezone posle celog ovog cirkusa za vakcine. Branio je uvek interese igrača, a oni su mu vratili ćutanjem. Čak i dosta puta oda protivniku ovacije za dobro odigran poen u kojem je i on dosta snage izgubio. Ako je ko zaslužio ove sezone to je on. Ali naravno mediji moraju da okarakterišu Novaka kao varalicu i vulgarnog igrača. Svakako nebitna nagrada ovo je kao kada ti se neko samo zahvali i ode i ništa više od toga ...

Delirijum

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!

E, moji Srbi

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Nagrada za fer-plej je glupost? A za divlje ponašanje i urlike bila bi dobra?

Багзи

pre 1 godinu

Па није ни логично да Новак добије награду, гдје год се појави тамбура ове остале, а то није никако фер !

Loki

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Naravno, ali da ju je Novak osvajao bila bi argument za GOAT trku verovatno.

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Nisi fer plej jer se nisi cjepio a koliko vidim tebi ništa ne fali zbog toga čak mnogo mnogo bolje deluješ od ovih doktora što jesu...

Car Dušan

pre 1 godinu

Potpuno neočekivano... Treba pod hitno provjeriti tu, po mnogo čemu važnu informaciju! A,i Novaka će to mnogo pogoditi... Za očekivati je da, ako Noletu ipak dozvole da igra AO - ne računaju bodove, kao i na Wimbldonu! Reče mi jedan čo'ek...

Rafolirant

pre 1 godinu

Čekaj jel realno da čovek koji gađa protivnike u glavu bude u istoj rečenici gde se pominje fer-plej, a kamoli da bude nominovan za istu nagradu!?

Gare

pre 1 godinu

Površno gledano Novak u ovoj katrgoriji nema šanse, jer ne ide svima niz dlaku, već hoće da bude svoj pa kada se pridodaju lomljenje reketa, psovke na terenu...
Međutim, ako bi se bolje pogledalo, izuzetno je fer na terenu, kada na svoju štetu prizna protivniku da je dobra lopta, kako van terena komunicira sa mladim igračima i kako se trudi da i slabije plasirani teniseri dobiju veći udeo u fondu nagrada.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Igrači nominuju i biraju, a ne čelnici ATP-a.
(Siniša, 26. novembar 2022 12:29)

Ne igraci nego navijaci sirom sveta, igraci biraju za nagradu "Stefan Edberg".

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32)

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.

Miloš

pre 1 godinu

On tu nagradu svojim ponašanjem jednostavno ne zaslužuje, treba se pomiriti s tim. Psovanje, urlanje, cinično smeškanje kad protivnik osvoji neki poen uz dozu sreće, jednostavno je to deo Novaka, a to je inkopatibilno sa fer plejom.

bre

pre 1 godinu

Da sam na Noletovom mestu, jedini razlog zbog kojeg bih želeo da dobijem tu nagradu je da bih mogao da odbijem da je primim uz neko primereno obrazloženje.

Don Kihot

pre 1 godinu

Baš smo blesav narod???
Već 18 god. se čudimo i očekujemo "poštenje" od ATP??? ZABORAVITE NA TO,NEGO NEKA NOLE UZME JOŠ 3-4 GRAND SLEMA,POSTANE GOAT I TAKO LUPI ŠAMARČINU SVIMA IZ ATP I NA ZAPADU!!!!!

Bratic

pre 1 godinu

Kakve veze ima psovanje sa fer plejem? Ako je iko davao drugima poene, to je on. Ali nece nikad dobiti tu nagradu, jednostavno ne zele. Nije ni bitno.

Petar

pre 1 godinu

Pa dobro, nije da su njih dvojica zasluzili ali nije ni on ,ruku na srce. Medicinski tajm auti, tapsanje loptice, psovanje, lomljenje reketa... Treba da budemo realni. Opet I za vakcinu bez obzira sta mi mislimo iz njihovog ugla to deluje drugacije.

Djordje NS

pre 1 godinu

Toliko o toj nagradi i njenoj relevantnosti... I ako ga nekad nominuju sam treba da se javi i zatraži da ga uklone sa te lažne liste kandidata i podobnih uvlakača. Zato je pomenuti tandem i dobio sve te silne nagrade u prethodnim godinama. Moćnici vole poslušne uvlakače koji ne misle svojom glavom.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Jos jedna vrlo bitna stavka u GOAT trci. Do sada je vrlo bitno bilo to kako se izvodi forhend i kako se zaveze traka oko glave

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ

Alikoj

pre 1 godinu

Ne vidim kako Novak moze da ocekuje bilo sta od ATP...u prvim godinama nisu mogli da ga svare ....a potom posto mu nisu mogli nista on je osnovao svoju asocijaciju...pa sad ne vidim na koji trik bi mu ATP bilo sta dodelio osim neku kaznu.

Soko

pre 1 godinu

Bez brige, ovo su utešne nagrade, za gubitnike, da ne plaču. Sramota bi me bilo i da je dobije. Ne trebaju one Novaku. Nole će sam sebi zaslužiti onu glavnu, svevremenaku...

Daca

pre 1 godinu

Da su kriterijumi za nominaciju psovanje na terenu, svadja sa publikom,aplaudiranje protivniku ( citaj ponizavanje istog ), trazenje posebnih uslova oko vakcinacije onda bi ga i nominovali. Ali onda bi morali da nominuju i Medvedeva, Kirjosa i mozda Rubljova s obzirom da ispunjavaju vecinu ovih uslova. Salu na stranu, imaju razlog zasto ga ne nominuju i zasto ga igraci nikad nisu izglasali kad je on nominovan bio. Valjda igraci znaju najbolje ko je fer plej i na terenu i iza kulisa. I nema veze s tim ko je sta osvojio.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ

Straight Outta München

pre 1 godinu

Jos jedna vrlo bitna stavka u GOAT trci. Do sada je vrlo bitno bilo to kako se izvodi forhend i kako se zaveze traka oko glave

Gare

pre 1 godinu

Površno gledano Novak u ovoj katrgoriji nema šanse, jer ne ide svima niz dlaku, već hoće da bude svoj pa kada se pridodaju lomljenje reketa, psovke na terenu...
Međutim, ako bi se bolje pogledalo, izuzetno je fer na terenu, kada na svoju štetu prizna protivniku da je dobra lopta, kako van terena komunicira sa mladim igračima i kako se trudi da i slabije plasirani teniseri dobiju veći udeo u fondu nagrada.

Džoni

pre 1 godinu

Kako mogu da mu dodele nagradu za fer plej kada ih je sve unesrećio, nema čovek milosti ne prema kome, ni prema ovim mladima, ni prema starima.

bezvredna nagrada

pre 1 godinu

Ovo znaci da je Federer i one godine, kada je pogodio lopticom onog klinca (ball boy) na terenu u medjunozje i kada klincu nije ni prisao da pogleda da li je dete dobro, kada mu se nije ni izvinuo, i kada mu je cak i dobacio 'moras biti spreman' sto je izazvalo salve smeha sa tribina a sve na racun tog klinca - ipak dobio ovu nagradu!

Inace, Federer je to uradio nakon sto je potpuno nepotrebno opalio po loptici nakon sto je promasio servis, igra je bila zaustavljena od sudija, protivnik mu je vratio lopticu i u tom trenutku Federer nepotrebno udara po loptici reketom i pogadja dete. Zar je dete na to moralo biti spremno???

Zbog mnogo manje greske Djokovica, kada je mnogo manjom brzinom nenamerno pogodio linijsku sutkinju, odraslu osobu, zapadni mediji su odmah izvestavali da je to Djokovic uradio namerno, sa 4 metra udaljenosti (zapravo je bilo 11 metara) i brzinom od 160 km na sat (zapravo je bilo oko 40 km/h maksimalno, jer 160 km/h je brzina forhend winera koji je udaren punom snagom iz izuzetno povoljne pozicije) - tada je Djokovic izbacen sa US Open-a, a momentalno se izvinio sutkinji, prisao joj i proverio da li je sve u redu sa njom!

Zapadne vrednosti. I njihove nagrade!

iskreno

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Možda iz atp-a nisu, ali ti definitivno jesi itekako.

Legionar

pre 1 godinu

Tip koji se potpisao sa . tačka) kaže:"...Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara..."
Je l' te barem malo sramota ovakve izjave? Koju korist je Srbija od tebe imala iako plaćaš porez ovde u odnosu na njega koji ne plaća porez u Srbiji, ali donira milione od početka karijere? Jesi li uopšte svestan gluposti koju si napisao, "tačkice"?

Petar

pre 1 godinu

Pa dobro, nije da su njih dvojica zasluzili ali nije ni on ,ruku na srce. Medicinski tajm auti, tapsanje loptice, psovanje, lomljenje reketa... Treba da budemo realni. Opet I za vakcinu bez obzira sta mi mislimo iz njihovog ugla to deluje drugacije.

informisan

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Pored takvih kao ti, zatucanih nam ne fali…

Гиле

pre 1 godinu

Није проблем што Новак није добио, али било је толико играча који су максимално фер увек били и заслужили су пре Рафе и Федерера, а ипак нису добили.

kraja

pre 1 godinu

"A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?
(Aragorn, 26. novembar 2022 17:39)"

-Najbolji srpski teniser Novak Đoković donirao je za crkvu u Jasenovom Polju, u blizini Nikšića, sumu od 35.000 evra, objavio je danas podgorički dnevnik "Dan".
-Novak Đoković donirao tri i po hiljade sadnica platana
-U KBC "Dragiša Mišović" pušten je u rad najsavremeniji skener, aparat vredan 210.000 evra, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, a koji je toj bolnici predao najbolji teniser sveta Novak Đoković.
-Novak Đoković donirao pet miliona dinara Novom Pazaru
-Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora u Srbiji
-Novak donirao 5.500.000 dinara za dečji vrt iz snova u školi „Anton Skala“

...iz svog dzepa je dao 6.000.000€ svetu u vreme korone...

...a sad se vrati u rupu, gde ti je i mesto i ne blati ime aragorna...

bre

pre 1 godinu

Da sam na Noletovom mestu, jedini razlog zbog kojeg bih želeo da dobijem tu nagradu je da bih mogao da odbijem da je primim uz neko primereno obrazloženje.

deki27

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43) # Link komentara
Na svom primeru si objasnio kako izgleda zatucana osoba.Inace sam vakcinisan da me pogresno ne shvatis,vakcinisan i vise nikada u zivotu.Novak nije na spisku jer ga ATP kaznjava tj misli da ga kaznjava zbog konkurentske organizacije koju je sa Pospisilom osnovao.A u stvari,Novak je tipican Srbin,tvrdoglav koji hoce da istera neku svetsku pravdu.Bori se za veca primanja slabije rangiranih tenisera a ovi drugi cute i kada Novaka zatvore u Melburnu kao zadnjeg krimosa,svi ti teniseri za koje se bori se sakriju u misiju rupu,svi potrce da igraju i nikoga nije briga

kraja

pre 1 godinu

...ovo je odlicna vest...
...ocekujem da ce ga dodatno motivisati da im uzme ao deseti put...
...bagra taj jezik najbolje razume i to je najvise boli...
...ocekujem naredne pakosti udruzenja mrzilaca novaka djokovica...
...recimo, zabranu koriscenja svlacionice, prazan frizider sa vodom, oduzimanje prava na suncobran, pustanje muzike sa razglasa dok servira, pretrcavanje kengura poreko njegovog dela terena i uopste, sve sto bolesni mozgovi mogu da smisle...
...ovo sto rade novaku poslednjih godina ce biti tema treceg nastavka "rollerball"-a...

Don Kihot

pre 1 godinu

Baš smo blesav narod???
Već 18 god. se čudimo i očekujemo "poštenje" od ATP??? ZABORAVITE NA TO,NEGO NEKA NOLE UZME JOŠ 3-4 GRAND SLEMA,POSTANE GOAT I TAKO LUPI ŠAMARČINU SVIMA IZ ATP I NA ZAPADU!!!!!

Delirijum

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!

Bratic

pre 1 godinu

Kakve veze ima psovanje sa fer plejem? Ako je iko davao drugima poene, to je on. Ali nece nikad dobiti tu nagradu, jednostavno ne zele. Nije ni bitno.

Багзи

pre 1 godinu

Па није ни логично да Новак добије награду, гдје год се појави тамбура ове остале, а то није никако фер !

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da bi postao simpatičan tzv. medjunarodnoj zajednici, kao i srpskoj petoj koloni, koja najviše mrzi sebe ali to unutrašnje patološko stanje prikriva tako što mrzi Srbiju, morao je barem nekoliko puta da pljune po svojoj državi, da se postidi sebe i svoje nacije, da iskritikuje aktulenu vlast u Srbiji, kao i da se javno deklariše kao rusofob, sva bi mu vrata bila otvorena. Čak bi ga možda i Klinton pozvao na neki od naučnih predavanja koje drži po svetu a on bi imao čast da se sa njim pozdravi.

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32)

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.

Bob-clan GOAT kluba 1000+

pre 1 godinu

To sto Novak do sada nije dobio tu nagradu samo dokazuje da je on oduvek bio na pravoj strani,tj.na strani istine!

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.
(., 26. novembar
----------
Iz Vas progovara pakost, ljubomora i zloba kao rezultat Vaše nemoći i nesposobnoti da nešto napravite od svog života. Vaša jalovost, izaziva ogromnu mržnju prema onima koji su plodotvnorni, bogati i slavni. Novak plaća poreze tamo gde ostvaruje prihode. Siguran sam da države koje organizuju te turnire ne dozvoljavaju da se ne plati porez. Novak je Srbiji donirao stotine miliona evra, kroz razne projekte o čemu ste Vi, sasvim sam siguran, dobro upoznati. Novak može da ulaže novac gde god hoće. Njegov je. To nije moja, a ni Vaša, briga. Neka ga troši kako hoće. Nikada nije izjavio da je jugosloven. Valjda Vas to najviše ubija. Zahvaljuje se uvek na gostoprimstvu kao i sponzorima. Lepo je vaspitan čovek. Vi biste ih sigurno ispsovali?! Zapad mu nije ništa. On tamo uzima novac.

Loki

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Naravno, ali da ju je Novak osvajao bila bi argument za GOAT trku verovatno.

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Novak nikad jednu ruznu reč nije rekao ni za jednog tenisera, pogotovo ove sezone posle celog ovog cirkusa za vakcine. Branio je uvek interese igrača, a oni su mu vratili ćutanjem. Čak i dosta puta oda protivniku ovacije za dobro odigran poen u kojem je i on dosta snage izgubio. Ako je ko zaslužio ove sezone to je on. Ali naravno mediji moraju da okarakterišu Novaka kao varalicu i vulgarnog igrača. Svakako nebitna nagrada ovo je kao kada ti se neko samo zahvali i ode i ništa više od toga ...

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Nisi fer plej jer se nisi cjepio a koliko vidim tebi ništa ne fali zbog toga čak mnogo mnogo bolje deluješ od ovih doktora što jesu...

.

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima...
(Aragorn,
--------
Čoveka je Bog debelo odalamio glupošću i nevidjenom količinom pakosti, koja mu ne dozvoljava da živi. Utrobu mu razjeda svaki Novakov uspeh jer on to doživljava kao svoj lični poraz. Isto kao i Vi, ako se već ne radi o istoj ličnosti. Kad ti je neko nepristupačan onda se baci blatom na njega. Možda mu tako umanjiš sjaj iu približiš ga svom blatu, zar ne? Neko ko se potpisuje ovako pametnim pseudonimom ne preostaje ništa drugo nego da se pridruži ovom gologuzanu, koji se potpisuje tačkicama u zajedničkoj mržnji prema Srbiji i Srbima. Novak je samo personifikacija. Verovatno Vam je krivo što se Novak nije prijavio u Borči ili Gredi, tamo gde obitava intelEgencija poput Vas? Čovek je daleko od dozemaka poput Vas i sasvim je noirmalno što ga mrzite. On je sve ono što Vi nikada ne možete biti. Takvi kao Vi imaju poseban zadatak da ga proteraju sa ovih prostora da im ne bi bistrio žabokrečinu u kojoj živite. Pretpostavljam da ste Vi, umesto Novaka, jedan od velikih donatora u Srbiji, samo Vam skromnost ne dozvoljava da se javno predstavite kao veliki srpski dobročinitelj? Mislim, da ste i Vi dobro odalamljeni ali da Vam je lepo. Uživajte u svom autizmu i pakosti gospodine.

Miloš

pre 1 godinu

On tu nagradu svojim ponašanjem jednostavno ne zaslužuje, treba se pomiriti s tim. Psovanje, urlanje, cinično smeškanje kad protivnik osvoji neki poen uz dozu sreće, jednostavno je to deo Novaka, a to je inkopatibilno sa fer plejom.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz
(Aragorn, 26. novembar 2022 16:25)


Ko me je slagao? - Pa pogledaj statistiku i njegove rezultate, i reci mi ko ima bolja postignuća. Pored toga tu je i GOAT lista. A Federera je u svemu prevazišao, osim ako vama odjednom nije Madal postao Goat. A što se tiče nagrade, sve što nsi nabrojao je nebitno a i spinuješ realno, nigde nema dokza o falsifikovanju bilo čega, to rukovanje jr bilo jednom i to kad čovek nije znao da je ukinuto pravilo rukovanja. Znaš ono rukovanje je obavezno kao i vakcina, malo kontrdiktorno. No nebitno , nedostaje nam Kaizer Roger da nam svima objasni zašto je federer goat

Soko

pre 1 godinu

Bez brige, ovo su utešne nagrade, za gubitnike, da ne plaču. Sramota bi me bilo i da je dobije. Ne trebaju one Novaku. Nole će sam sebi zaslužiti onu glavnu, svevremenaku...

Darko

pre 1 godinu

U USA nije čak ni objavljeno na news portalima da je osvojio završni turnir. Jednostavno bojkot. Srpski inat najjači izvozni adut Srbije.

Djordje NS

pre 1 godinu

Toliko o toj nagradi i njenoj relevantnosti... I ako ga nekad nominuju sam treba da se javi i zatraži da ga uklone sa te lažne liste kandidata i podobnih uvlakača. Zato je pomenuti tandem i dobio sve te silne nagrade u prethodnim godinama. Moćnici vole poslušne uvlakače koji ne misle svojom glavom.

Ja

pre 1 godinu

Museti se nalazi na spisku,pa on je na turnir u Hamburg vidijo da je lopta 2 puta pogodila na sljaci u njegovom terenu pa nastavijo igrati i dobio poen to je bilo protiv Alkarasa.Karlos se tada svađamo sa sudijom,ali bezuspešno sudija je dao poen Musetiju čak iako mu nije pripadao.I nije ništa hteo reci.

neki drugi znak interpunkcije

pre 1 godinu

(., 26. novembar 2022 15:13)

Kako je lepo mrzeti sebe i sve oko sebe, pogotovo uspešne zbog kojih imaš komplekse. Šta drugo očekivati od maštovite osobe koja se "potpisuje" sa . (tačkom).

lol

pre 1 godinu

Usput 12:32
Šta to Novak kontra svima? Ako misliš na to što nije primio vakcinu, budi pošten prema sebi (ne prema drugima) pa reci zašto i prije korone Nole nije bio nominovan? A najpošteniji teniser koji se takmičio. Priznavao protivnicima sebi dosuđene poene, zalagao se za druge u svakom smislu, i šta sve ne... To traje godinama, drugog razloga sem diskriminacije nema. Zato bi sad i da mu je dodijele, za Novaka to bila uvreda!

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Glumio tamo, glumi i ovde. Patriota, vernik. Gde je kad korisno.
(Minja, 26. novembar 2022 16:52
-------
Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.

Alikoj

pre 1 godinu

Ne vidim kako Novak moze da ocekuje bilo sta od ATP...u prvim godinama nisu mogli da ga svare ....a potom posto mu nisu mogli nista on je osnovao svoju asocijaciju...pa sad ne vidim na koji trik bi mu ATP bilo sta dodelio osim neku kaznu.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

Pedja

pre 1 godinu

Pa to je sjajno sto nije nominovan i sto tu nagradu nije nikada dobio i sto je nikada nece dobiti. Jer ONI odlucuju i daju je dobrovoljno kome ONI hoce, naravno. Novaku ta neprestizna nagrada tih licemera ne treba. Ja bih se iznenadio kad bi mu je dodelili, a i bilo bi mi zao. Sto se toga tice Novak ne treba da bude u istom kosu sa Rogerom i Rafom, ipak je on dosta iznad njih. ONI bi oduzeli Novaku i Grand Slemove koje je osvojio, samo kad bi mogli. Ne bi me zacudilo da i takvo pravilo izmisle te gnjide.

Aragorn

pre 1 godinu

Ni ne treba mu to smece od nagrade.
(Liverpool Man, 26. novembar 2022 12:29) Nije to smeće od nagrade…smećari su njegovi fanovi sa foruma. Najveći!

Rafolirant

pre 1 godinu

Čekaj jel realno da čovek koji gađa protivnike u glavu bude u istoj rečenici gde se pominje fer-plej, a kamoli da bude nominovan za istu nagradu!?

E, moji Srbi

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Nagrada za fer-plej je glupost? A za divlje ponašanje i urlike bila bi dobra?

Daca

pre 1 godinu

Da su kriterijumi za nominaciju psovanje na terenu, svadja sa publikom,aplaudiranje protivniku ( citaj ponizavanje istog ), trazenje posebnih uslova oko vakcinacije onda bi ga i nominovali. Ali onda bi morali da nominuju i Medvedeva, Kirjosa i mozda Rubljova s obzirom da ispunjavaju vecinu ovih uslova. Salu na stranu, imaju razlog zasto ga ne nominuju i zasto ga igraci nikad nisu izglasali kad je on nominovan bio. Valjda igraci znaju najbolje ko je fer plej i na terenu i iza kulisa. I nema veze s tim ko je sta osvojio.

Aragorn

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32) Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz

Car Dušan

pre 1 godinu

Potpuno neočekivano... Treba pod hitno provjeriti tu, po mnogo čemu važnu informaciju! A,i Novaka će to mnogo pogoditi... Za očekivati je da, ako Noletu ipak dozvole da igra AO - ne računaju bodove, kao i na Wimbldonu! Reče mi jedan čo'ek...

Voja

pre 1 godinu

Tu se sve vrti oko novca. Kada se raziđu dimne zavese. Skoro pa razdelio bogatstvo siromasima i zamonašio se na tom jezeru. Siromah.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Igrači nominuju i biraju, a ne čelnici ATP-a.
(Siniša, 26. novembar 2022 12:29)

Ne igraci nego navijaci sirom sveta, igraci biraju za nagradu "Stefan Edberg".

Kira

pre 1 godinu

Posle korone i skandala sa izuzećem, potvrdama, deportacijom, njegov ugled je na silaznoj putanji. Samo slično njemu u tome vide zvezdane visine.

Djoksa

pre 1 godinu

Samo pumpate priču bez ikakve potrebe... Kao da je ta nagrada po bilo kom kriterijumu važna... Da ne ulazi u kalkulacije za famoznu "GOAT trku" (iza koje sigurno ne stoji nijedna zvanična teniska organizacija)..? Uglavnom, nagrada je "bitna" samo zato što je Novak nije osvojio. A kad bi je osvojio, verovatno bi sledeća meta bila nagrada za teniski dubl godine...

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

говњеkadžija

pre 1 godinu

Јел сам поменуо од муке Федерера и Базел? Јесам, добро је… буахахахаха

Aragorn

pre 1 godinu

Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.
(Mitropolit Jovan, 26. novembar 2022 17:21) Ne preskači terapije litijaš.

Aragorn

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima. A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?

Najgoatičniji Srbin

pre 1 godinu

Novak je najgoatičniji teniser na planeti. Ovaj pridev da uđe u rečnik srbskog jezika, jer je vrlo lep. Molim bez cenzure, nisam ja ovu glupost izmislio, to je vaše.

kratko

pre 1 godinu

to su i onako nebitne nagrade. sad bas gledam i pise "fans' favourit" i naravno od 2003. rodzer a onda zadnje dvije-tri rafa. to je ta publika kojoj tesko pada razaranje. ne bih se mnogo osvrcao.

Petar

pre 1 godinu

Pa dobro, nije da su njih dvojica zasluzili ali nije ni on ,ruku na srce. Medicinski tajm auti, tapsanje loptice, psovanje, lomljenje reketa... Treba da budemo realni. Opet I za vakcinu bez obzira sta mi mislimo iz njihovog ugla to deluje drugacije.

Vinarija Đoković

pre 1 godinu

Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32)

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.

Delirijum

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!

.

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.

Aragorn

pre 1 godinu

Ni ne treba mu to smece od nagrade.
(Liverpool Man, 26. novembar 2022 12:29) Nije to smeće od nagrade…smećari su njegovi fanovi sa foruma. Najveći!

Loki

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Naravno, ali da ju je Novak osvajao bila bi argument za GOAT trku verovatno.

Aragorn

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ
(Nemanja Milosevic, 26. novembar 2022 12:32) Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Iskreno ne čudi me ništa od ATP-a, ali postoji još kontroverznija nagrada -pobednik publike. 2000-te, to je bio Gustavo Kirten, potom 2001 i 2002 Marat Safin, a od 2003 pa do 2021 Rodzer Federer. E sad, šta je tu kontroverzni?- pa upravo to što jedan teniser 19 puta zaredom dobija nagradu, a pri tome su 2021 menjali pravila, jer do tada se biralo izmedju 20 najboljih, a 2021. Se biralo izmedju 100 najboljih. Tako da me ne bi iznenadilo da i ove godine to bude Federer, iakoje igrao samo jedan meč, i to u Dublu.
Ali šta se mi štrecamo za nebitnim nagradama kada je GOAT jedan jedini - NOVAK DJOKOVIĆ

Rafolirant

pre 1 godinu

Čekaj jel realno da čovek koji gađa protivnike u glavu bude u istoj rečenici gde se pominje fer-plej, a kamoli da bude nominovan za istu nagradu!?

Kira

pre 1 godinu

Posle korone i skandala sa izuzećem, potvrdama, deportacijom, njegov ugled je na silaznoj putanji. Samo slično njemu u tome vide zvezdane visine.

Miloš

pre 1 godinu

On tu nagradu svojim ponašanjem jednostavno ne zaslužuje, treba se pomiriti s tim. Psovanje, urlanje, cinično smeškanje kad protivnik osvoji neki poen uz dozu sreće, jednostavno je to deo Novaka, a to je inkopatibilno sa fer plejom.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

Daca

pre 1 godinu

Da su kriterijumi za nominaciju psovanje na terenu, svadja sa publikom,aplaudiranje protivniku ( citaj ponizavanje istog ), trazenje posebnih uslova oko vakcinacije onda bi ga i nominovali. Ali onda bi morali da nominuju i Medvedeva, Kirjosa i mozda Rubljova s obzirom da ispunjavaju vecinu ovih uslova. Salu na stranu, imaju razlog zasto ga ne nominuju i zasto ga igraci nikad nisu izglasali kad je on nominovan bio. Valjda igraci znaju najbolje ko je fer plej i na terenu i iza kulisa. I nema veze s tim ko je sta osvojio.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Da bi postao simpatičan tzv. medjunarodnoj zajednici, kao i srpskoj petoj koloni, koja najviše mrzi sebe ali to unutrašnje patološko stanje prikriva tako što mrzi Srbiju, morao je barem nekoliko puta da pljune po svojoj državi, da se postidi sebe i svoje nacije, da iskritikuje aktulenu vlast u Srbiji, kao i da se javno deklariše kao rusofob, sva bi mu vrata bila otvorena. Čak bi ga možda i Klinton pozvao na neki od naučnih predavanja koje drži po svetu a on bi imao čast da se sa njim pozdravi.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Ove nagrade jesu "nebitne" ali one postoje, a ova glupost zvani "goati" ne postoji, niti će postojati.
(Vinarija Đoković, 26. novembar 2022 13:58)

Odgovorite ćoveku, nemojte samo kao kuikavice da udarate minuse. Rekao je istinu, ni nagrada ni "trka goati" ne postoji.

E, moji Srbi

pre 1 godinu

Najgluplja nagrada na svetu!!!!
(xxx, 26. novembar 2022 12:11)

Nagrada za fer-plej je glupost? A za divlje ponašanje i urlike bila bi dobra?

Aragorn

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima. A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?

Straight Outta München

pre 1 godinu

Jos jedna vrlo bitna stavka u GOAT trci. Do sada je vrlo bitno bilo to kako se izvodi forhend i kako se zaveze traka oko glave

kraja

pre 1 godinu

...ovo je odlicna vest...
...ocekujem da ce ga dodatno motivisati da im uzme ao deseti put...
...bagra taj jezik najbolje razume i to je najvise boli...
...ocekujem naredne pakosti udruzenja mrzilaca novaka djokovica...
...recimo, zabranu koriscenja svlacionice, prazan frizider sa vodom, oduzimanje prava na suncobran, pustanje muzike sa razglasa dok servira, pretrcavanje kengura poreko njegovog dela terena i uopste, sve sto bolesni mozgovi mogu da smisle...
...ovo sto rade novaku poslednjih godina ce biti tema treceg nastavka "rollerball"-a...

Aragorn

pre 1 godinu

Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.
(Mitropolit Jovan, 26. novembar 2022 17:21) Ne preskači terapije litijaš.

iskreno

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Možda iz atp-a nisu, ali ti definitivno jesi itekako.

informisan

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43)

Pored takvih kao ti, zatucanih nam ne fali…

Don Kihot

pre 1 godinu

Baš smo blesav narod???
Već 18 god. se čudimo i očekujemo "poštenje" od ATP??? ZABORAVITE NA TO,NEGO NEKA NOLE UZME JOŠ 3-4 GRAND SLEMA,POSTANE GOAT I TAKO LUPI ŠAMARČINU SVIMA IZ ATP I NA ZAPADU!!!!!

Car Dušan

pre 1 godinu

Potpuno neočekivano... Treba pod hitno provjeriti tu, po mnogo čemu važnu informaciju! A,i Novaka će to mnogo pogoditi... Za očekivati je da, ako Noletu ipak dozvole da igra AO - ne računaju bodove, kao i na Wimbldonu! Reče mi jedan čo'ek...

bre

pre 1 godinu

Da sam na Noletovom mestu, jedini razlog zbog kojeg bih želeo da dobijem tu nagradu je da bih mogao da odbijem da je primim uz neko primereno obrazloženje.

bezvredna nagrada

pre 1 godinu

Ovo znaci da je Federer i one godine, kada je pogodio lopticom onog klinca (ball boy) na terenu u medjunozje i kada klincu nije ni prisao da pogleda da li je dete dobro, kada mu se nije ni izvinuo, i kada mu je cak i dobacio 'moras biti spreman' sto je izazvalo salve smeha sa tribina a sve na racun tog klinca - ipak dobio ovu nagradu!

Inace, Federer je to uradio nakon sto je potpuno nepotrebno opalio po loptici nakon sto je promasio servis, igra je bila zaustavljena od sudija, protivnik mu je vratio lopticu i u tom trenutku Federer nepotrebno udara po loptici reketom i pogadja dete. Zar je dete na to moralo biti spremno???

Zbog mnogo manje greske Djokovica, kada je mnogo manjom brzinom nenamerno pogodio linijsku sutkinju, odraslu osobu, zapadni mediji su odmah izvestavali da je to Djokovic uradio namerno, sa 4 metra udaljenosti (zapravo je bilo 11 metara) i brzinom od 160 km na sat (zapravo je bilo oko 40 km/h maksimalno, jer 160 km/h je brzina forhend winera koji je udaren punom snagom iz izuzetno povoljne pozicije) - tada je Djokovic izbacen sa US Open-a, a momentalno se izvinio sutkinji, prisao joj i proverio da li je sve u redu sa njom!

Zapadne vrednosti. I njihove nagrade!

Багзи

pre 1 godinu

Па није ни логично да Новак добије награду, гдје год се појави тамбура ове остале, а то није никако фер !

Jaime Lannister

pre 1 godinu

Novak nikad jednu ruznu reč nije rekao ni za jednog tenisera, pogotovo ove sezone posle celog ovog cirkusa za vakcine. Branio je uvek interese igrača, a oni su mu vratili ćutanjem. Čak i dosta puta oda protivniku ovacije za dobro odigran poen u kojem je i on dosta snage izgubio. Ako je ko zaslužio ove sezone to je on. Ali naravno mediji moraju da okarakterišu Novaka kao varalicu i vulgarnog igrača. Svakako nebitna nagrada ovo je kao kada ti se neko samo zahvali i ode i ništa više od toga ...

Soko

pre 1 godinu

Bez brige, ovo su utešne nagrade, za gubitnike, da ne plaču. Sramota bi me bilo i da je dobije. Ne trebaju one Novaku. Nole će sam sebi zaslužiti onu glavnu, svevremenaku...

Bratic

pre 1 godinu

Kakve veze ima psovanje sa fer plejem? Ako je iko davao drugima poene, to je on. Ali nece nikad dobiti tu nagradu, jednostavno ne zele. Nije ni bitno.

Alikoj

pre 1 godinu

Ne vidim kako Novak moze da ocekuje bilo sta od ATP...u prvim godinama nisu mogli da ga svare ....a potom posto mu nisu mogli nista on je osnovao svoju asocijaciju...pa sad ne vidim na koji trik bi mu ATP bilo sta dodelio osim neku kaznu.

Legionar

pre 1 godinu

Tip koji se potpisao sa . tačka) kaže:"...Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara..."
Je l' te barem malo sramota ovakve izjave? Koju korist je Srbija od tebe imala iako plaćaš porez ovde u odnosu na njega koji ne plaća porez u Srbiji, ali donira milione od početka karijere? Jesi li uopšte svestan gluposti koju si napisao, "tačkice"?

Najgoatičniji Srbin

pre 1 godinu

Novak je najgoatičniji teniser na planeti. Ovaj pridev da uđe u rečnik srbskog jezika, jer je vrlo lep. Molim bez cenzure, nisam ja ovu glupost izmislio, to je vaše.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

@Zoran Knezevic
Pa vise puta je to uradio.
Zivi na Zapadu, tamo placa porez, Srbiji ne zeli da da ni dinara, sto dovoljno govori o odnosu prema drzavi i vlasti, uvek pohvalno govori o Zapadu, zahvaljuje se njima, njihovoj publici, sponzorima.
Kupuje stanove u Njujorku, deca mu Francuzi po drzavljanstvu, ozenio se u CG, deca mu rodjena u Francuskoj, izjavljuje da je Jugosloven, navija za Hrvatsku u fudbalu i prica o tome kako mu je najgori deo zivota bio odrastanje u Srbiji, zemlji Treceg sveta.
Sve jasno, sve javno. Njemu je Zapad dao sve, stotine miliona dolara, slavu i uspeh, on je zahvalan Zapadu, a Srbija sluzi da se unisti njena priroda i kupi neki Kalemegdan.
(., 26. novembar
----------
Iz Vas progovara pakost, ljubomora i zloba kao rezultat Vaše nemoći i nesposobnoti da nešto napravite od svog života. Vaša jalovost, izaziva ogromnu mržnju prema onima koji su plodotvnorni, bogati i slavni. Novak plaća poreze tamo gde ostvaruje prihode. Siguran sam da države koje organizuju te turnire ne dozvoljavaju da se ne plati porez. Novak je Srbiji donirao stotine miliona evra, kroz razne projekte o čemu ste Vi, sasvim sam siguran, dobro upoznati. Novak može da ulaže novac gde god hoće. Njegov je. To nije moja, a ni Vaša, briga. Neka ga troši kako hoće. Nikada nije izjavio da je jugosloven. Valjda Vas to najviše ubija. Zahvaljuje se uvek na gostoprimstvu kao i sponzorima. Lepo je vaspitan čovek. Vi biste ih sigurno ispsovali?! Zapad mu nije ništa. On tamo uzima novac.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Ko te je slagao da je avaks GOAT? Ni u snovima neće biti. Na osnovu čega da dobije nagradu, bacanja reketa u publiku, falsifikovanja, pravljenja kovid žurki, gestikulacija na protivnikove vinere, urlanja, pretnje publici, kuliranja sudije za rukovanje? Nastavi niz
(Aragorn, 26. novembar 2022 16:25)


Ko me je slagao? - Pa pogledaj statistiku i njegove rezultate, i reci mi ko ima bolja postignuća. Pored toga tu je i GOAT lista. A Federera je u svemu prevazišao, osim ako vama odjednom nije Madal postao Goat. A što se tiče nagrade, sve što nsi nabrojao je nebitno a i spinuješ realno, nigde nema dokza o falsifikovanju bilo čega, to rukovanje jr bilo jednom i to kad čovek nije znao da je ukinuto pravilo rukovanja. Znaš ono rukovanje je obavezno kao i vakcina, malo kontrdiktorno. No nebitno , nedostaje nam Kaizer Roger da nam svima objasni zašto je federer goat

Djordje NS

pre 1 godinu

Toliko o toj nagradi i njenoj relevantnosti... I ako ga nekad nominuju sam treba da se javi i zatraži da ga uklone sa te lažne liste kandidata i podobnih uvlakača. Zato je pomenuti tandem i dobio sve te silne nagrade u prethodnim godinama. Moćnici vole poslušne uvlakače koji ne misle svojom glavom.

Tarmi Rićmi

pre 1 godinu

Nisi fer plej jer se nisi cjepio a koliko vidim tebi ništa ne fali zbog toga čak mnogo mnogo bolje deluješ od ovih doktora što jesu...

lol

pre 1 godinu

Usput 12:32
Šta to Novak kontra svima? Ako misliš na to što nije primio vakcinu, budi pošten prema sebi (ne prema drugima) pa reci zašto i prije korone Nole nije bio nominovan? A najpošteniji teniser koji se takmičio. Priznavao protivnicima sebi dosuđene poene, zalagao se za druge u svakom smislu, i šta sve ne... To traje godinama, drugog razloga sem diskriminacije nema. Zato bi sad i da mu je dodijele, za Novaka to bila uvreda!

Džoni

pre 1 godinu

Kako mogu da mu dodele nagradu za fer plej kada ih je sve unesrećio, nema čovek milosti ne prema kome, ni prema ovim mladima, ni prema starima.

Гиле

pre 1 godinu

Није проблем што Новак није добио, али било је толико играча који су максимално фер увек били и заслужили су пре Рафе и Федерера, а ипак нису добили.

Darko

pre 1 godinu

U USA nije čak ni objavljeno na news portalima da je osvojio završni turnir. Jednostavno bojkot. Srpski inat najjači izvozni adut Srbije.

deki27

pre 1 godinu

Fair-play za osobu koja je svojim praznoverjem širio propagandu nevakcinacije i još lagao da je bio bolestan????
Pa nisu ovi iz ATP svi zatucani!
(Delirijum, 26. novembar 2022 14:43) # Link komentara
Na svom primeru si objasnio kako izgleda zatucana osoba.Inace sam vakcinisan da me pogresno ne shvatis,vakcinisan i vise nikada u zivotu.Novak nije na spisku jer ga ATP kaznjava tj misli da ga kaznjava zbog konkurentske organizacije koju je sa Pospisilom osnovao.A u stvari,Novak je tipican Srbin,tvrdoglav koji hoce da istera neku svetsku pravdu.Bori se za veca primanja slabije rangiranih tenisera a ovi drugi cute i kada Novaka zatvore u Melburnu kao zadnjeg krimosa,svi ti teniseri za koje se bori se sakriju u misiju rupu,svi potrce da igraju i nikoga nije briga

kraja

pre 1 godinu

"A to da je donirao Srbiji stotine miliona evra? Phahaha, čime, mini HE i rušenjem Kalemegdana?
(Aragorn, 26. novembar 2022 17:39)"

-Najbolji srpski teniser Novak Đoković donirao je za crkvu u Jasenovom Polju, u blizini Nikšića, sumu od 35.000 evra, objavio je danas podgorički dnevnik "Dan".
-Novak Đoković donirao tri i po hiljade sadnica platana
-U KBC "Dragiša Mišović" pušten je u rad najsavremeniji skener, aparat vredan 210.000 evra, koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata, a koji je toj bolnici predao najbolji teniser sveta Novak Đoković.
-Novak Đoković donirao pet miliona dinara Novom Pazaru
-Novak i Jelena Đoković donirali milion evra za nabavku respiratora u Srbiji
-Novak donirao 5.500.000 dinara za dečji vrt iz snova u školi „Anton Skala“

...iz svog dzepa je dao 6.000.000€ svetu u vreme korone...

...a sad se vrati u rupu, gde ti je i mesto i ne blati ime aragorna...

Bob-clan GOAT kluba 1000+

pre 1 godinu

To sto Novak do sada nije dobio tu nagradu samo dokazuje da je on oduvek bio na pravoj strani,tj.na strani istine!

Mitropolit Jovan

pre 1 godinu

Glumio tamo, glumi i ovde. Patriota, vernik. Gde je kad korisno.
(Minja, 26. novembar 2022 16:52
-------
Da Vam tutne 100 evra, bio bi najbolji, zar ne? Za njega sića a za Vas dobro?! Zaa pivu i deset sa lukom. Otaje Vam da patite. Danas su patriote i vernici na meti bezbožnika i petokolonaške gologuzije koji bi, ako neko ponudi novac, prodali i kosti oca i majke.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Zoran Knezevic, 26. novembar 2022 17:16 Čovek te je odalamio istinom a ti u nedostatku argumenata krećeš da vredjaš i sipaš demagogiju. Djoković nije prijavljen u Srbiji pa samim tim ne plaća porez ovde koji bi plaćao da jeste, tako da to spinovanje možeš prodavati sebi sličnima...
(Aragorn,
--------
Čoveka je Bog debelo odalamio glupošću i nevidjenom količinom pakosti, koja mu ne dozvoljava da živi. Utrobu mu razjeda svaki Novakov uspeh jer on to doživljava kao svoj lični poraz. Isto kao i Vi, ako se već ne radi o istoj ličnosti. Kad ti je neko nepristupačan onda se baci blatom na njega. Možda mu tako umanjiš sjaj iu približiš ga svom blatu, zar ne? Neko ko se potpisuje ovako pametnim pseudonimom ne preostaje ništa drugo nego da se pridruži ovom gologuzanu, koji se potpisuje tačkicama u zajedničkoj mržnji prema Srbiji i Srbima. Novak je samo personifikacija. Verovatno Vam je krivo što se Novak nije prijavio u Borči ili Gredi, tamo gde obitava intelEgencija poput Vas? Čovek je daleko od dozemaka poput Vas i sasvim je noirmalno što ga mrzite. On je sve ono što Vi nikada ne možete biti. Takvi kao Vi imaju poseban zadatak da ga proteraju sa ovih prostora da im ne bi bistrio žabokrečinu u kojoj živite. Pretpostavljam da ste Vi, umesto Novaka, jedan od velikih donatora u Srbiji, samo Vam skromnost ne dozvoljava da se javno predstavite kao veliki srpski dobročinitelj? Mislim, da ste i Vi dobro odalamljeni ali da Vam je lepo. Uživajte u svom autizmu i pakosti gospodine.

Gare

pre 1 godinu

Površno gledano Novak u ovoj katrgoriji nema šanse, jer ne ide svima niz dlaku, već hoće da bude svoj pa kada se pridodaju lomljenje reketa, psovke na terenu...
Međutim, ako bi se bolje pogledalo, izuzetno je fer na terenu, kada na svoju štetu prizna protivniku da je dobra lopta, kako van terena komunicira sa mladim igračima i kako se trudi da i slabije plasirani teniseri dobiju veći udeo u fondu nagrada.

neki drugi znak interpunkcije

pre 1 godinu

(., 26. novembar 2022 15:13)

Kako je lepo mrzeti sebe i sve oko sebe, pogotovo uspešne zbog kojih imaš komplekse. Šta drugo očekivati od maštovite osobe koja se "potpisuje" sa . (tačkom).

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Igrači nominuju i biraju, a ne čelnici ATP-a.
(Siniša, 26. novembar 2022 12:29)

Ne igraci nego navijaci sirom sveta, igraci biraju za nagradu "Stefan Edberg".

Djoksa

pre 1 godinu

Samo pumpate priču bez ikakve potrebe... Kao da je ta nagrada po bilo kom kriterijumu važna... Da ne ulazi u kalkulacije za famoznu "GOAT trku" (iza koje sigurno ne stoji nijedna zvanična teniska organizacija)..? Uglavnom, nagrada je "bitna" samo zato što je Novak nije osvojio. A kad bi je osvojio, verovatno bi sledeća meta bila nagrada za teniski dubl godine...

говњеkadžija

pre 1 godinu

Јел сам поменуо од муке Федерера и Базел? Јесам, добро је… буахахахаха

Voja

pre 1 godinu

Tu se sve vrti oko novca. Kada se raziđu dimne zavese. Skoro pa razdelio bogatstvo siromasima i zamonašio se na tom jezeru. Siromah.

Pedja

pre 1 godinu

Pa to je sjajno sto nije nominovan i sto tu nagradu nije nikada dobio i sto je nikada nece dobiti. Jer ONI odlucuju i daju je dobrovoljno kome ONI hoce, naravno. Novaku ta neprestizna nagrada tih licemera ne treba. Ja bih se iznenadio kad bi mu je dodelili, a i bilo bi mi zao. Sto se toga tice Novak ne treba da bude u istom kosu sa Rogerom i Rafom, ipak je on dosta iznad njih. ONI bi oduzeli Novaku i Grand Slemove koje je osvojio, samo kad bi mogli. Ne bi me zacudilo da i takvo pravilo izmisle te gnjide.

Ja

pre 1 godinu

Museti se nalazi na spisku,pa on je na turnir u Hamburg vidijo da je lopta 2 puta pogodila na sljaci u njegovom terenu pa nastavijo igrati i dobio poen to je bilo protiv Alkarasa.Karlos se tada svađamo sa sudijom,ali bezuspešno sudija je dao poen Musetiju čak iako mu nije pripadao.I nije ništa hteo reci.

kratko

pre 1 godinu

to su i onako nebitne nagrade. sad bas gledam i pise "fans' favourit" i naravno od 2003. rodzer a onda zadnje dvije-tri rafa. to je ta publika kojoj tesko pada razaranje. ne bih se mnogo osvrcao.