Nedelja, 02.10.2022.

09:00

Amerika deklasirana, grupa "počišćena" – šta dalje za Srpkinje?

Odbojkašice Srbije 4. oktobra nastavljaju pohod na odbranu titule svetskog šampiona.

Izvor: LN

Amerika deklasirana, grupa "poèišæena" – šta dalje za Srpkinje? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

sempervivum

pre 1 godinu

Видећемо шта ће бити даље.
Свиђа ми се игра наше репрезентације и то што сада имамо дужу клупу и ако једној не иде, постоји врло добра замена. Терзић је углавном играо са 7 играчица. За мене је Бојана Живковић (Дрча) врло пријатно изненађење, такође су јако лепо напредовале и Маја, Бјанка и Сара. Надам се да ће Бранкица и Мина да се врате у форму, а Тијана је показала да се већ вратила.
Оно што ме брине јесте потенцијални поновни сусрет са САД...
Да ли су они тактизирали против нас? Да ли су стварно сада слабије или ће натемпирати форму за завршницу?

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. oktobar 2022 14:59)

Ne bih ja nazvao stupidnim sistem takmicenja. Bas naprotiv cini se da u FIVB sjede matematicari sto vole razne oblike kombinatorike. Ali da iz ugla sportista je nepotrebno zakomplikovati takmicenje. Za odbojku je i dalje najveci problem sto je u pitanju najpotcjenjeniji sport. Mozda i najljepsi sport na svijetu, ali nedostaje popularnost. Recimo ako domacin ne igra tribine su prazne, a siroke mase radije prate drugurazredne fudbalski lige, koliko god da su nekvalitetne.

Nikola

pre 1 godinu

Znam i ja po nesto...nigde nisam pogresio sem sto ispustih poljsku koja ima 4 boda...a turska ima 5 bodova, od dominike i poljske po 2 boda(obe pobede sa po 3:2) i 1 bod od tajanda(poraz od 2:3)

znanje-imanje

pre 1 godinu

Situacija u svetskoj ženskoj odbojci se izmenila. Ukratko: kvalitet je opao. Primeri su ne samo Turska i naročito Poljska nego, neočekivano, i Brazil i USA. Nemaju više (Barč?) one dve plave iskusne na primačkoj dijagonali, onu Adinarevo (kako se već zove ) i drugu blokerku... USA su slabije.
I mi smo slabiji. A naše dve razbijačice iz RS izlaze iz povreda. Sveukupno dosad je naravno sve dobro - ali i ne znači previše. Da, struktura događanja "ladno kroz turnir, krah u 1/4 finalu" je i dalje sasvim moguća. Ipak na našu igru, koja je negde oko 4-, još dve stvari valjaju. Što je ceo tim uključen, napor raspoređen, i drugo žreb.
Glupost kojom Svetska Odbojkaška Federacija režira takmičenja je nezabeležena u istoriji sporta. Traje šuo funkcionera pod nazivom "Ima li neko gluplji?". Ovde vidimo i uz dodatak "i to gluplji na tako mnogo raznih načina?". Stupidnost žreba ove vrste ne pamtim. Srećom barem je u našu korist. Ovde smo... skoro sami. Tačno je, slede 4 teška meča. Poljska ima kvalitet, Turska nam pogotovu ne leži, I Dominika i Tajland su najpozitivnija iznenađenja prvenstva. Ipak imamo max bodova i sve se odigrava za nas. Možemo da imamo i loš dan, možemo i da kalkulišemo. Tamo i nakon novih utakmica svejedno igraju najjača Italija, Brazil i Kina - tamo je baš teško. Mi smo prvi i sa samo dve pobede - a i da nismo...
Dakle raspored napora je ključ rezerve snage za finiš, gde će sve druge ekipše stići crknute. Pobedimo li Poljsku odlazak u finale je dosta blizu.

Sale

pre 1 godinu

Moram priznati da su Kelsey Robinson i Annie Drews prave lepotice. Maltene su lepe kao Bianka Buša. Osim Bianke kod nas standardno Mina je slatkiš i Maja Aleksić. Tijana Bošković jako potcenjena kad je izgled u pitanju... Što se samog sporta tiče biće jako teško, ali nadam se medalji.

Zlatko

pre 1 godinu

Kakva su ovo nova nikad do sad vidjena pravila takmicenja?
(autocorrect off, 02. oktobar 2022 13:14)

FIVB verovatno eksperimentiše ove godine.
I u muškoj konkurenciji je bio čudan raspored i sad u ženskoj. U muškoj su poređali ekipe i onda po sistemu 1-16, 2-15... To se obično primenjuje nakon mnogo utakmica u ligaškom delu i onda ukrštanje 1-8, 2-7... Sada su pokušali po principu takmičenja u SAD (Istok-Zapad, AFC-NFC...) ili kao u tenisu gde imamo dve polovine kostura bez ukrštanja do finala. Ovo možda i nije loš sistem, jer kako ti se zalomi žreb na početku, u startu znaš protiv koga možeš igrati a protiv koga ne. Nema ukrštanja sa drugom polovinom, samim tim nema kalkulacija da bi se izbegao ovaj ili igralo sa onim.
Ni jedno ni drugo nije totalno novo, ali je čudno za turnirski sistem takmičenja.

gomez

pre 1 godinu

Dal ima neko odbojkasko takmicenje da se ne organizuje u Poljskoj? Ovo sve vise pocinje da lici na vaterpolo, gde se sva velika takmicenja uglavnom odrzavaju u 2,3 drzave.

076 sasa

pre 1 godinu

Jos 4 tekme a 1/4 i 1/2 se igra u okviru grupa a ne protiv oneih iz druge grupe pod pretpostavkom da ce prva 4 u noformiranoj grupi biti srbija sad turska i recimo poljska igraju 1-4 i 2-3 , santareli je mislim dovoljno iskusan da spusti tonus sada da obezdebi prolaz u 1/4 i tada budu najace nemoj da se zavaravamo amerikanke ce odigrati mnogo bolje ali ako budemo na nivou od sinoc tipujem finale sa Italijankama

Znam i ja po nesto

pre 1 godinu

(А. Петров, 2. oktobar 2022 10:25)
(Nikola, 2. oktobar 2022 09:18)

Ala ste se oboje iznalupali.

Bugarska uopste nije igrala u grupi sa Tajlandom i Dominikanom , nego sa nama. Za Hrvate ,da.
Tabela netacna ( Turska ima 6 boda itd...), nema Poljske.
To da 1/4 i 1/2 igraju iz iste grupe je .... ??? Ne bih da psujem !

my way

pre 1 godinu

Сјајне током целог турнира Тијана Бошковић и Бианка Буша, одличне роле Саре Лозо и Бојане Миленковић, против САД-а прорадили и то како средњаци, све су то ствари које уливају самопоуздање. Међутим, оно што мене највише радује је то што су како ми се чини Бојана Дрча и селектор Сантарели на истим таласним дужинама. Много ми се свидео Бојанин одговор јуче на констатацију да има једног од најбољих коректора света и да је храни лоптама. Она је рекла да се труди да диже лопте свим својим играчицама, да укључује средње блокере и да јој је одличан пријем данас омогућио да ради шта хоће. Много је добро што Бојана има такав приступ. Наравно, некада ће сам терен и Тићин "убилачки мод" наметнути то да је једноставно пустиш да меље противника од почетка до краја, али важно је да је Бојана свесна да Србија има много квалитета и оружја на свом располагању и да светске шампионке нису принуђене да све баце на једну карту. Очигледно је да у тој филозофији има подршку селектора, који је са своје странд у игри, ангажован, води утакмицу, не погуби се када не иде и не пушта да брод потоне. Знам да се можда многи неће сложити, али није нам се једном десило под Терзићем да се човек искључи и да се утакмица изгуби без реакције. Посебно је ту карактеристично и болно финале прошлог ЕП-а у Београду. Хвала њему на свему што је остварио са репрезентацијом Србије, али Сантарелијев приступ је много ближи мом размишљању.

Antusa

pre 1 godinu

Ako igraju ponovo sa Amerikankama, dobice ih Amerikanke. Tako je bilo na Olimpijskim igrama 2016 sa Kineskinjama. U grupi ih Srpkinje razbile, a onda Kineskinje osvojile zlato sa 3:0. Jako je tesko u odbojci dobiti odlican tim dva puta.

Iggy

pre 1 godinu

Dobro je što je Bugarska ispala jer se u naredni krug prenose bodovi samo protiv prve 4 reprezentacije tako da sada imamo lepu prednost od 3 boda više u odnosu na drugoplasirane SAD

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Cestitke devojkama na odlicno uradjenom poslu u prvoj rundi, maksimalne, smirene, koncentrisane i kad Tijanu nije islo, druge su pravile poene. Za sad lepo...
Tabela u drugoj rundi izgleda ovako: Srb 9, USA 6, Tur 5, Dom rep 5, Taj 4, Polj 4, Kan 2, Nem 1...
Imamo lepu priliku zadrzati prvo mesto i da je prodjemo u drugoj brzini, sa pristupom kao u prvoj rundi, tu nema zbora. A to prvo mesto je bitno, posto ce u drugoj grupi prva tri mesta zauzeti Italija, Kina i Brazil, tako da ce cetvrti, bar na papiru, biti najbolji izbor za 1/4f
Srecno do zlata...

Zidina

pre 1 godinu

Ne razumem čemu ovoliki minusi za coveka koji je rekao da u 1/4 igramo protiv cetvrtoplasirane selekcije iz novoformirane grupe F, a da u 1/2 ponovo igramo protiv USA. Nije tesko procitati format takmičenja

https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/competition/competition-formula

А. Петров

pre 1 godinu

Тајланд и Доминикана послале Бугарску (која нам је узела 2 сета) и Хрватску кући. Треба ли бољег доказа да је сваки противник озбиљан?
Одбојка је јако популарна у те две земље, али објективно, ако уђемо озбиљно у дуел, не би смеле да нам узму ни сет. Са Турском ће бити озбиљне борбе, али и ту сам оптимиста.

Tata Boža

pre 1 godinu

Utakmica po utakmica. Prvi cilj je četvrtfinale i to je najbitnija utakmica na prvenstvu. Verujem da će naš tim odigrati tada i svoju najbolju odbojku. Svaka medalja bi bila veliki uspeh. Ima mnogo utakmica na ovom svetskom prvenstvu a sada više nema lakih protivnika. Samo da budu sve zdrave i bez povreda do kraja takmičenja. Bez pritiska u medijima da se nešto mora i da su ostale jedine koje brane čast Srpskog sporta u 2022. One imaju medalju u ligi nacija 2022 i igraju sjajno i na ovom prvenstvu. Dokle će stići videćemo. Kako god završile prvenstvo njima nema bilo ko šta da zameri. Uvek daju maksimalno sve od sebe i to je najvažnije. Zato ih nacija i voli i poštuje.

Nikola

pre 1 godinu

Stanje u nasoj grupi srbija 9 bodova...usa 6...turska 5...domika 4...tajland 3...kanada 2...nemacka 1 Posto se u 1/4 i 1/2 sastaju timovi iz istih grupa (1sa4 i 2sa3 pa pobednici u 1/2) to ce polufinale biti srbija-usa

Tata Boža

pre 1 godinu

Utakmica po utakmica. Prvi cilj je četvrtfinale i to je najbitnija utakmica na prvenstvu. Verujem da će naš tim odigrati tada i svoju najbolju odbojku. Svaka medalja bi bila veliki uspeh. Ima mnogo utakmica na ovom svetskom prvenstvu a sada više nema lakih protivnika. Samo da budu sve zdrave i bez povreda do kraja takmičenja. Bez pritiska u medijima da se nešto mora i da su ostale jedine koje brane čast Srpskog sporta u 2022. One imaju medalju u ligi nacija 2022 i igraju sjajno i na ovom prvenstvu. Dokle će stići videćemo. Kako god završile prvenstvo njima nema bilo ko šta da zameri. Uvek daju maksimalno sve od sebe i to je najvažnije. Zato ih nacija i voli i poštuje.

А. Петров

pre 1 godinu

Тајланд и Доминикана послале Бугарску (која нам је узела 2 сета) и Хрватску кући. Треба ли бољег доказа да је сваки противник озбиљан?
Одбојка је јако популарна у те две земље, али објективно, ако уђемо озбиљно у дуел, не би смеле да нам узму ни сет. Са Турском ће бити озбиљне борбе, али и ту сам оптимиста.

my way

pre 1 godinu

Сјајне током целог турнира Тијана Бошковић и Бианка Буша, одличне роле Саре Лозо и Бојане Миленковић, против САД-а прорадили и то како средњаци, све су то ствари које уливају самопоуздање. Међутим, оно што мене највише радује је то што су како ми се чини Бојана Дрча и селектор Сантарели на истим таласним дужинама. Много ми се свидео Бојанин одговор јуче на констатацију да има једног од најбољих коректора света и да је храни лоптама. Она је рекла да се труди да диже лопте свим својим играчицама, да укључује средње блокере и да јој је одличан пријем данас омогућио да ради шта хоће. Много је добро што Бојана има такав приступ. Наравно, некада ће сам терен и Тићин "убилачки мод" наметнути то да је једноставно пустиш да меље противника од почетка до краја, али важно је да је Бојана свесна да Србија има много квалитета и оружја на свом располагању и да светске шампионке нису принуђене да све баце на једну карту. Очигледно је да у тој филозофији има подршку селектора, који је са своје странд у игри, ангажован, води утакмицу, не погуби се када не иде и не пушта да брод потоне. Знам да се можда многи неће сложити, али није нам се једном десило под Терзићем да се човек искључи и да се утакмица изгуби без реакције. Посебно је ту карактеристично и болно финале прошлог ЕП-а у Београду. Хвала њему на свему што је остварио са репрезентацијом Србије, али Сантарелијев приступ је много ближи мом размишљању.

Zidina

pre 1 godinu

Ne razumem čemu ovoliki minusi za coveka koji je rekao da u 1/4 igramo protiv cetvrtoplasirane selekcije iz novoformirane grupe F, a da u 1/2 ponovo igramo protiv USA. Nije tesko procitati format takmičenja

https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/competition/competition-formula

Nikola

pre 1 godinu

Stanje u nasoj grupi srbija 9 bodova...usa 6...turska 5...domika 4...tajland 3...kanada 2...nemacka 1 Posto se u 1/4 i 1/2 sastaju timovi iz istih grupa (1sa4 i 2sa3 pa pobednici u 1/2) to ce polufinale biti srbija-usa

Iggy

pre 1 godinu

Dobro je što je Bugarska ispala jer se u naredni krug prenose bodovi samo protiv prve 4 reprezentacije tako da sada imamo lepu prednost od 3 boda više u odnosu na drugoplasirane SAD

gomez

pre 1 godinu

Dal ima neko odbojkasko takmicenje da se ne organizuje u Poljskoj? Ovo sve vise pocinje da lici na vaterpolo, gde se sva velika takmicenja uglavnom odrzavaju u 2,3 drzave.

076 sasa

pre 1 godinu

Jos 4 tekme a 1/4 i 1/2 se igra u okviru grupa a ne protiv oneih iz druge grupe pod pretpostavkom da ce prva 4 u noformiranoj grupi biti srbija sad turska i recimo poljska igraju 1-4 i 2-3 , santareli je mislim dovoljno iskusan da spusti tonus sada da obezdebi prolaz u 1/4 i tada budu najace nemoj da se zavaravamo amerikanke ce odigrati mnogo bolje ali ako budemo na nivou od sinoc tipujem finale sa Italijankama

Zlatko

pre 1 godinu

Kakva su ovo nova nikad do sad vidjena pravila takmicenja?
(autocorrect off, 02. oktobar 2022 13:14)

FIVB verovatno eksperimentiše ove godine.
I u muškoj konkurenciji je bio čudan raspored i sad u ženskoj. U muškoj su poređali ekipe i onda po sistemu 1-16, 2-15... To se obično primenjuje nakon mnogo utakmica u ligaškom delu i onda ukrštanje 1-8, 2-7... Sada su pokušali po principu takmičenja u SAD (Istok-Zapad, AFC-NFC...) ili kao u tenisu gde imamo dve polovine kostura bez ukrštanja do finala. Ovo možda i nije loš sistem, jer kako ti se zalomi žreb na početku, u startu znaš protiv koga možeš igrati a protiv koga ne. Nema ukrštanja sa drugom polovinom, samim tim nema kalkulacija da bi se izbegao ovaj ili igralo sa onim.
Ni jedno ni drugo nije totalno novo, ali je čudno za turnirski sistem takmičenja.

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. oktobar 2022 14:59)

Ne bih ja nazvao stupidnim sistem takmicenja. Bas naprotiv cini se da u FIVB sjede matematicari sto vole razne oblike kombinatorike. Ali da iz ugla sportista je nepotrebno zakomplikovati takmicenje. Za odbojku je i dalje najveci problem sto je u pitanju najpotcjenjeniji sport. Mozda i najljepsi sport na svijetu, ali nedostaje popularnost. Recimo ako domacin ne igra tribine su prazne, a siroke mase radije prate drugurazredne fudbalski lige, koliko god da su nekvalitetne.

Antusa

pre 1 godinu

Ako igraju ponovo sa Amerikankama, dobice ih Amerikanke. Tako je bilo na Olimpijskim igrama 2016 sa Kineskinjama. U grupi ih Srpkinje razbile, a onda Kineskinje osvojile zlato sa 3:0. Jako je tesko u odbojci dobiti odlican tim dva puta.

Nikola

pre 1 godinu

Znam i ja po nesto...nigde nisam pogresio sem sto ispustih poljsku koja ima 4 boda...a turska ima 5 bodova, od dominike i poljske po 2 boda(obe pobede sa po 3:2) i 1 bod od tajanda(poraz od 2:3)

znanje-imanje

pre 1 godinu

Situacija u svetskoj ženskoj odbojci se izmenila. Ukratko: kvalitet je opao. Primeri su ne samo Turska i naročito Poljska nego, neočekivano, i Brazil i USA. Nemaju više (Barč?) one dve plave iskusne na primačkoj dijagonali, onu Adinarevo (kako se već zove ) i drugu blokerku... USA su slabije.
I mi smo slabiji. A naše dve razbijačice iz RS izlaze iz povreda. Sveukupno dosad je naravno sve dobro - ali i ne znači previše. Da, struktura događanja "ladno kroz turnir, krah u 1/4 finalu" je i dalje sasvim moguća. Ipak na našu igru, koja je negde oko 4-, još dve stvari valjaju. Što je ceo tim uključen, napor raspoređen, i drugo žreb.
Glupost kojom Svetska Odbojkaška Federacija režira takmičenja je nezabeležena u istoriji sporta. Traje šuo funkcionera pod nazivom "Ima li neko gluplji?". Ovde vidimo i uz dodatak "i to gluplji na tako mnogo raznih načina?". Stupidnost žreba ove vrste ne pamtim. Srećom barem je u našu korist. Ovde smo... skoro sami. Tačno je, slede 4 teška meča. Poljska ima kvalitet, Turska nam pogotovu ne leži, I Dominika i Tajland su najpozitivnija iznenađenja prvenstva. Ipak imamo max bodova i sve se odigrava za nas. Možemo da imamo i loš dan, možemo i da kalkulišemo. Tamo i nakon novih utakmica svejedno igraju najjača Italija, Brazil i Kina - tamo je baš teško. Mi smo prvi i sa samo dve pobede - a i da nismo...
Dakle raspored napora je ključ rezerve snage za finiš, gde će sve druge ekipše stići crknute. Pobedimo li Poljsku odlazak u finale je dosta blizu.

Sale

pre 1 godinu

Moram priznati da su Kelsey Robinson i Annie Drews prave lepotice. Maltene su lepe kao Bianka Buša. Osim Bianke kod nas standardno Mina je slatkiš i Maja Aleksić. Tijana Bošković jako potcenjena kad je izgled u pitanju... Što se samog sporta tiče biće jako teško, ali nadam se medalji.

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Cestitke devojkama na odlicno uradjenom poslu u prvoj rundi, maksimalne, smirene, koncentrisane i kad Tijanu nije islo, druge su pravile poene. Za sad lepo...
Tabela u drugoj rundi izgleda ovako: Srb 9, USA 6, Tur 5, Dom rep 5, Taj 4, Polj 4, Kan 2, Nem 1...
Imamo lepu priliku zadrzati prvo mesto i da je prodjemo u drugoj brzini, sa pristupom kao u prvoj rundi, tu nema zbora. A to prvo mesto je bitno, posto ce u drugoj grupi prva tri mesta zauzeti Italija, Kina i Brazil, tako da ce cetvrti, bar na papiru, biti najbolji izbor za 1/4f
Srecno do zlata...

Znam i ja po nesto

pre 1 godinu

(А. Петров, 2. oktobar 2022 10:25)
(Nikola, 2. oktobar 2022 09:18)

Ala ste se oboje iznalupali.

Bugarska uopste nije igrala u grupi sa Tajlandom i Dominikanom , nego sa nama. Za Hrvate ,da.
Tabela netacna ( Turska ima 6 boda itd...), nema Poljske.
To da 1/4 i 1/2 igraju iz iste grupe je .... ??? Ne bih da psujem !

sempervivum

pre 1 godinu

Видећемо шта ће бити даље.
Свиђа ми се игра наше репрезентације и то што сада имамо дужу клупу и ако једној не иде, постоји врло добра замена. Терзић је углавном играо са 7 играчица. За мене је Бојана Живковић (Дрча) врло пријатно изненађење, такође су јако лепо напредовале и Маја, Бјанка и Сара. Надам се да ће Бранкица и Мина да се врате у форму, а Тијана је показала да се већ вратила.
Оно што ме брине јесте потенцијални поновни сусрет са САД...
Да ли су они тактизирали против нас? Да ли су стварно сада слабије или ће натемпирати форму за завршницу?

Antusa

pre 1 godinu

Ako igraju ponovo sa Amerikankama, dobice ih Amerikanke. Tako je bilo na Olimpijskim igrama 2016 sa Kineskinjama. U grupi ih Srpkinje razbile, a onda Kineskinje osvojile zlato sa 3:0. Jako je tesko u odbojci dobiti odlican tim dva puta.

Nikola

pre 1 godinu

Stanje u nasoj grupi srbija 9 bodova...usa 6...turska 5...domika 4...tajland 3...kanada 2...nemacka 1 Posto se u 1/4 i 1/2 sastaju timovi iz istih grupa (1sa4 i 2sa3 pa pobednici u 1/2) to ce polufinale biti srbija-usa

Sale

pre 1 godinu

Moram priznati da su Kelsey Robinson i Annie Drews prave lepotice. Maltene su lepe kao Bianka Buša. Osim Bianke kod nas standardno Mina je slatkiš i Maja Aleksić. Tijana Bošković jako potcenjena kad je izgled u pitanju... Što se samog sporta tiče biće jako teško, ali nadam se medalji.

top lista nadrealista...

pre 1 godinu

Cestitke devojkama na odlicno uradjenom poslu u prvoj rundi, maksimalne, smirene, koncentrisane i kad Tijanu nije islo, druge su pravile poene. Za sad lepo...
Tabela u drugoj rundi izgleda ovako: Srb 9, USA 6, Tur 5, Dom rep 5, Taj 4, Polj 4, Kan 2, Nem 1...
Imamo lepu priliku zadrzati prvo mesto i da je prodjemo u drugoj brzini, sa pristupom kao u prvoj rundi, tu nema zbora. A to prvo mesto je bitno, posto ce u drugoj grupi prva tri mesta zauzeti Italija, Kina i Brazil, tako da ce cetvrti, bar na papiru, biti najbolji izbor za 1/4f
Srecno do zlata...

Znam i ja po nesto

pre 1 godinu

(А. Петров, 2. oktobar 2022 10:25)
(Nikola, 2. oktobar 2022 09:18)

Ala ste se oboje iznalupali.

Bugarska uopste nije igrala u grupi sa Tajlandom i Dominikanom , nego sa nama. Za Hrvate ,da.
Tabela netacna ( Turska ima 6 boda itd...), nema Poljske.
To da 1/4 i 1/2 igraju iz iste grupe je .... ??? Ne bih da psujem !

znanje-imanje

pre 1 godinu

Situacija u svetskoj ženskoj odbojci se izmenila. Ukratko: kvalitet je opao. Primeri su ne samo Turska i naročito Poljska nego, neočekivano, i Brazil i USA. Nemaju više (Barč?) one dve plave iskusne na primačkoj dijagonali, onu Adinarevo (kako se već zove ) i drugu blokerku... USA su slabije.
I mi smo slabiji. A naše dve razbijačice iz RS izlaze iz povreda. Sveukupno dosad je naravno sve dobro - ali i ne znači previše. Da, struktura događanja "ladno kroz turnir, krah u 1/4 finalu" je i dalje sasvim moguća. Ipak na našu igru, koja je negde oko 4-, još dve stvari valjaju. Što je ceo tim uključen, napor raspoređen, i drugo žreb.
Glupost kojom Svetska Odbojkaška Federacija režira takmičenja je nezabeležena u istoriji sporta. Traje šuo funkcionera pod nazivom "Ima li neko gluplji?". Ovde vidimo i uz dodatak "i to gluplji na tako mnogo raznih načina?". Stupidnost žreba ove vrste ne pamtim. Srećom barem je u našu korist. Ovde smo... skoro sami. Tačno je, slede 4 teška meča. Poljska ima kvalitet, Turska nam pogotovu ne leži, I Dominika i Tajland su najpozitivnija iznenađenja prvenstva. Ipak imamo max bodova i sve se odigrava za nas. Možemo da imamo i loš dan, možemo i da kalkulišemo. Tamo i nakon novih utakmica svejedno igraju najjača Italija, Brazil i Kina - tamo je baš teško. Mi smo prvi i sa samo dve pobede - a i da nismo...
Dakle raspored napora je ključ rezerve snage za finiš, gde će sve druge ekipše stići crknute. Pobedimo li Poljsku odlazak u finale je dosta blizu.

Tata Boža

pre 1 godinu

Utakmica po utakmica. Prvi cilj je četvrtfinale i to je najbitnija utakmica na prvenstvu. Verujem da će naš tim odigrati tada i svoju najbolju odbojku. Svaka medalja bi bila veliki uspeh. Ima mnogo utakmica na ovom svetskom prvenstvu a sada više nema lakih protivnika. Samo da budu sve zdrave i bez povreda do kraja takmičenja. Bez pritiska u medijima da se nešto mora i da su ostale jedine koje brane čast Srpskog sporta u 2022. One imaju medalju u ligi nacija 2022 i igraju sjajno i na ovom prvenstvu. Dokle će stići videćemo. Kako god završile prvenstvo njima nema bilo ko šta da zameri. Uvek daju maksimalno sve od sebe i to je najvažnije. Zato ih nacija i voli i poštuje.

А. Петров

pre 1 godinu

Тајланд и Доминикана послале Бугарску (која нам је узела 2 сета) и Хрватску кући. Треба ли бољег доказа да је сваки противник озбиљан?
Одбојка је јако популарна у те две земље, али објективно, ако уђемо озбиљно у дуел, не би смеле да нам узму ни сет. Са Турском ће бити озбиљне борбе, али и ту сам оптимиста.

my way

pre 1 godinu

Сјајне током целог турнира Тијана Бошковић и Бианка Буша, одличне роле Саре Лозо и Бојане Миленковић, против САД-а прорадили и то како средњаци, све су то ствари које уливају самопоуздање. Међутим, оно што мене највише радује је то што су како ми се чини Бојана Дрча и селектор Сантарели на истим таласним дужинама. Много ми се свидео Бојанин одговор јуче на констатацију да има једног од најбољих коректора света и да је храни лоптама. Она је рекла да се труди да диже лопте свим својим играчицама, да укључује средње блокере и да јој је одличан пријем данас омогућио да ради шта хоће. Много је добро што Бојана има такав приступ. Наравно, некада ће сам терен и Тићин "убилачки мод" наметнути то да је једноставно пустиш да меље противника од почетка до краја, али важно је да је Бојана свесна да Србија има много квалитета и оружја на свом располагању и да светске шампионке нису принуђене да све баце на једну карту. Очигледно је да у тој филозофији има подршку селектора, који је са своје странд у игри, ангажован, води утакмицу, не погуби се када не иде и не пушта да брод потоне. Знам да се можда многи неће сложити, али није нам се једном десило под Терзићем да се човек искључи и да се утакмица изгуби без реакције. Посебно је ту карактеристично и болно финале прошлог ЕП-а у Београду. Хвала њему на свему што је остварио са репрезентацијом Србије, али Сантарелијев приступ је много ближи мом размишљању.

gomez

pre 1 godinu

Dal ima neko odbojkasko takmicenje da se ne organizuje u Poljskoj? Ovo sve vise pocinje da lici na vaterpolo, gde se sva velika takmicenja uglavnom odrzavaju u 2,3 drzave.

Iggy

pre 1 godinu

Dobro je što je Bugarska ispala jer se u naredni krug prenose bodovi samo protiv prve 4 reprezentacije tako da sada imamo lepu prednost od 3 boda više u odnosu na drugoplasirane SAD

Zidina

pre 1 godinu

Ne razumem čemu ovoliki minusi za coveka koji je rekao da u 1/4 igramo protiv cetvrtoplasirane selekcije iz novoformirane grupe F, a da u 1/2 ponovo igramo protiv USA. Nije tesko procitati format takmičenja

https://en.volleyballworld.com/volleyball/competitions/women-worldchampionship-2022/competition/competition-formula

sempervivum

pre 1 godinu

Видећемо шта ће бити даље.
Свиђа ми се игра наше репрезентације и то што сада имамо дужу клупу и ако једној не иде, постоји врло добра замена. Терзић је углавном играо са 7 играчица. За мене је Бојана Живковић (Дрча) врло пријатно изненађење, такође су јако лепо напредовале и Маја, Бјанка и Сара. Надам се да ће Бранкица и Мина да се врате у форму, а Тијана је показала да се већ вратила.
Оно што ме брине јесте потенцијални поновни сусрет са САД...
Да ли су они тактизирали против нас? Да ли су стварно сада слабије или ће натемпирати форму за завршницу?

076 sasa

pre 1 godinu

Jos 4 tekme a 1/4 i 1/2 se igra u okviru grupa a ne protiv oneih iz druge grupe pod pretpostavkom da ce prva 4 u noformiranoj grupi biti srbija sad turska i recimo poljska igraju 1-4 i 2-3 , santareli je mislim dovoljno iskusan da spusti tonus sada da obezdebi prolaz u 1/4 i tada budu najace nemoj da se zavaravamo amerikanke ce odigrati mnogo bolje ali ako budemo na nivou od sinoc tipujem finale sa Italijankama

Zlatko

pre 1 godinu

Kakva su ovo nova nikad do sad vidjena pravila takmicenja?
(autocorrect off, 02. oktobar 2022 13:14)

FIVB verovatno eksperimentiše ove godine.
I u muškoj konkurenciji je bio čudan raspored i sad u ženskoj. U muškoj su poređali ekipe i onda po sistemu 1-16, 2-15... To se obično primenjuje nakon mnogo utakmica u ligaškom delu i onda ukrštanje 1-8, 2-7... Sada su pokušali po principu takmičenja u SAD (Istok-Zapad, AFC-NFC...) ili kao u tenisu gde imamo dve polovine kostura bez ukrštanja do finala. Ovo možda i nije loš sistem, jer kako ti se zalomi žreb na početku, u startu znaš protiv koga možeš igrati a protiv koga ne. Nema ukrštanja sa drugom polovinom, samim tim nema kalkulacija da bi se izbegao ovaj ili igralo sa onim.
Ni jedno ni drugo nije totalno novo, ali je čudno za turnirski sistem takmičenja.

Nikola

pre 1 godinu

Znam i ja po nesto...nigde nisam pogresio sem sto ispustih poljsku koja ima 4 boda...a turska ima 5 bodova, od dominike i poljske po 2 boda(obe pobede sa po 3:2) i 1 bod od tajanda(poraz od 2:3)

Wilfredo leon

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. oktobar 2022 14:59)

Ne bih ja nazvao stupidnim sistem takmicenja. Bas naprotiv cini se da u FIVB sjede matematicari sto vole razne oblike kombinatorike. Ali da iz ugla sportista je nepotrebno zakomplikovati takmicenje. Za odbojku je i dalje najveci problem sto je u pitanju najpotcjenjeniji sport. Mozda i najljepsi sport na svijetu, ali nedostaje popularnost. Recimo ako domacin ne igra tribine su prazne, a siroke mase radije prate drugurazredne fudbalski lige, koliko god da su nekvalitetne.