Subota, 01.10.2022.

10:24

Dejan Savić podneo ostavku!

Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije.

Izvor: LN

Dejan Saviæ podneo ostavku! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

Zoran DJ

pre 1 godinu

Javljam se prvi put i pisaću samo o sada bivšem selektoru varetpolo reprezentacije Dejanu Saviću. Neću ni jednu reč pisati o Partizanu i Zvezdi vaterpolo klubovima koja se pominje u polovini komentara o treneru Dejanu Saviću. U prethodnih desetak godina koliko je vodio reprezentaciju osvojili smo sve sto se moglo osvojiti (zlatne medalje na olimpijskim igrama, svetskom prvenstu, evropskim prvenstvima i drugim takmičenjima). Osvajane su i manje sjajne medalje. Pored nikad igrački jake reprezentacije jedan od junaka bio je i selektor Dejan Savić koji ih je uspešno vodio kroz navedena takmičenja. Došla je smena generacije, nakon olimpijade prošle godine povuklo se 7 reprezentativaca, ranijih godina takođe. Toliki odliv najkvalitetnijih igrača video se na završenom svetskom prvenstvu jednim od najslabijih rezultata osvojenim 9 mestom. Mladi igrači nemaju kvaliteta za ostvarivanje boljih rezultata, treba im kontinuitet igara, sticanje iskustva, a za to treba vremena. Daj bože da grešim ali mi u narednih 3 do 5 godina teško da ćemo doći u situaciju da se borimo za medalju,tenutnio ima više reprezentacija koju su kvalitetnije od nas.
I sada kada treba da se savije kičma, zasukaju rukavi sa mlađim igračima u reprezentaciji, naš najtrofejniji trener DEJAN SAVIĆ podnosi ostavku. Da li je to njemu ispod časti da vodi tim koji treba da se stvori i kasnije osvaja medalje. Ili čeka da drugi selektor svori jaku reperezentaciju a on ponovo na gotovo vodi tim i osvaja medalje.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Uvijek mi se svidjao medjusobni odnos njega i naseg izbornika- max postovanje protivnika i nikad ni jedna ruzna rijec ili pogled. Eto, ja cu ga upamtiti najvise po tome.
Jednom rijecju- gospodin.
Sve najbolje u daljnjem radu i - sretno.

bradina

pre 1 godinu

O ne!!! Koje kandidat umesto Savica postavlja se pitanje?
Ocigledno da se nasi ekipni sportovi gde smo dominirali decenijama,izuzev fudbala i zenske odbojke,nalaze na stranputici!
Koje kriv,kad se zna da u tim sportovima imamo pojedince koji su rangirani u samom vrhu svets!Talenata ima verujem,izgleda da nesto skripi u samom vehu vodjenja po onoj narodnoj "riba smrdi od glave"!?

John

pre 1 godinu

(pera kojot, 1. oktobar 2022 10:57)

Za smenu generacija (i lošu novu generaciju) su odgovorni oni koji su trebali i morali da rade sa mlađim kategorijama. Kad juniorska reprezentacija nije ni za šta, za očekivati je da će takvi biti i kada pređu u seniore. Tu ni 10 ovakvih selektora ne može da pomogne.

mirjana simionska

pre 1 godinu

Pa,ja mislila da brod koji tone poslednji napusta kapetan,kad ono...E,pa drugari i gospodo lako je bilo biti selektor kad imas SVETSKE VRHUNSKE IGRACE,koje je zatekao ,aj sad da se pokaze veliki Savic.Ne kazem nje bio los ,ali sa takvim igracima i nije moglo da bude lose.Samo jedno bez velikog Partizana i njegove poznate vaterpolo skole nema ni reprezentacije.Ostal na brodu misevi...

Zuja

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 17:16)

Pogledaj omladinsku reprezentaciju koja je druga na SP i evropski prvak

Легендкиња

pre 1 godinu

Легендо, господине Савићу, хвала на свему што сте постигли у играчкој и тренерској каријери! Хвала што се показали како се воли своја земља! Срећно!

zvezdarac

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!

Vule

pre 1 godinu

Смјена генерације га је коштала. Нису се постепено уводили млађи играчи, а онда је одједном доста њих одлучило да се повуче, а можда се није ни довољно квалитетно радило са њима у млађим селекцијама. У сваком случају, Савић је остварио неизбрисив траг, а сада да се надамо да ће ови млади момци моћи да понове успјехе претходних генерација.

Тарми Рићми

pre 1 godinu

Требало је да се повуче одмах после ОИ. Не зато што је лош тренер (сматрам да је најбољи) или зато што је он крив за садашње "неуспехе" већ после онакве генерације ватерполиста (најбоље икада) тешко је играти у њиховој постери. Требало је други тренер, па Савке да се врати кроз пар година или не. Све накбоље краљу, хвала за све !!!!!!!

Slaviša

pre 1 godinu

Pomeni je Savič najbolji Vaterpolo selektor sveta koga god da preuzme ima da pravi čuda Savič je u vaterpolu ono što je Piksi u fudbalu onoliki broj uspeha kolko smo imali sa Savičem neverujem da če se ikad ponoviti zahvaljuči Saviču uzeli smo ogroman broj najsjajnijih medalja mi i u Fudbalu nikad nismo imali pravog selektora za razliku od Hrvata koji su u fudbalu pogađali sa selektorima ja verujem da ima Srbija sad jaču ekipu od Hrvata koji su dogurali do finala istina na uz puno sreče jer su slabašni Rusi urdili posao za Hrvate i na penale izbacili prvog favorita Špance sa Rusijom u fudbalu i Albanija ili Cipar imaju velike šanse za pobedu.

Ivan kg

pre 1 godinu

(ništa lično, 1. oktobar 2022 14:52)

Nista licno, ali gluplji komentar u zivotu nisam procitao. Spocitavati Partizanu nesto u vaterpolu mogu samo ljudi koji za sramotu ne znaju.

veljko

pre 1 godinu

potpisao za lidl . takvim sportistima i legendama doslovno nije mesto na takvim reklamama .
(ivan, 01. oktobar 2022 10:33)
Од нечега треба да се и живи, од тренерског посла у ватерполу сигурно не може.

shone

pre 1 godinu

Lako je biti selektor kad imaš dobar tim sa onakvim igračima što smo imali i ja bi bio selektor i osvajao sve živo sad malo brod oštećen kapetančić napušta brod umesto sad da pomogne sa njegovim iskustvom i progura ove mlade igrače a on se poneo ko najveća P...a.....

Oli

pre 1 godinu

pa dobro moralo je jednom. Možda je Deki trebao i ranije da preda dirigentsku palicu.
Ostavio je za sobom ozbiljan domaći zadatak naslednicima...

Dzeronimo

pre 1 godinu

......
Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.
(ništa lično, 01. oktobar 2022 14:52)

Kada se drugi dokopali kazes, nije te sramota da tako formulises kupovinu cele reprezentacije, i to poredis sa Partizanom?!
Drugo to vase otimanje kada se dolazi u bilo koji klub u bilo kom sportu a da to nije Zvezda je vec nasiroko poznato.Kada ti igraci dolaze u Zvezdu to se zove dolazak u veliki klub, Zvezda je magnet...i ostala s... nja.
Nije sramota tolike licemernosti, da li imas bar malo obraza?

Paja

pre 1 godinu

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23).

Pišeš nešto o čemu nemaš pojma. Partizan je od Grad Beograda dobio besplatno na korišćenje bazen Banjica koji su uspeli da unište. Sanitarije, svlačionice, krov u bazenu otpadao. Ne misliš valjda da je neko trebalo da plaća i grejanje vode. Poslovni prostor, slobodni termini naplaćivani a pare u klupsku kasu. Letnji bazen nije u funkciji 15 godina. VK CZ igrala utakmice u Obrnovcu, Zrenjaninu, 11 Aprilu, Tašu, 25 Maju. Gde je jeftinije. Sada treniraju i igraju na 25 Maju a svaki termin se fakturiše jer bazen pripada opštini Stari grad

Demar Derozan

pre 1 godinu

Deki ode, havala za sve velemajsyore vaterpolo igre! Situacija nije naivna i obecavajuca u vaterpolu kao i u nekim drugim grupnim sportovima. Jedino resenje je da se vrati provereni sistem rada koji je slektirao i razvijao nasu najtalentovaniju decu i na taj nacin opstanemo koliko toliko. Za to je potrebno strpljenje, vredan rad i posvecenost, u suprotnom, sva instant resenja nepovratno vode daljem propadanju.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Tebi Deki svaka čast, jedino ti se može zameriti mudro ćutanje na dešavanja koja su predhodila krahu. Nego, gde je Jelenić, u koju se rupu zavukao taj uništitelj srpskog vaterpola? Gde si sada silo samoproklamovana?

nekatamo

pre 1 godinu

Upoznala sam coveka kad je dosao sa par nasih vaterpolista u firmu da odrze neki panel. Divan covek, odlican smisao za humor i jako fin. Sta je sve postigao za nas vaterpolo ce tesko ko (a nadamo se da hoce neko nekad) da ponovi.

ništa lično

pre 1 godinu

(Dzeronimo

Ko su ti reprezentativci?

Prlainović iz HN, Pijetlovići takođe, Vanpenski NS, Rađen Vk Beograd, Rašovići Zvezdini...ajde nauči da li u bilo kom sportu imate SVOG igrača ili oteto širom regiona.

Pazi njega partizanovi igrači...ostali mutavi pa nemaju igrače...nego sve dok ste imali monopole bilo igrača...

Verovatno nisu znali ni da plivaju dok nisu došli u VK Partizan? Imali ste apsolutni monopol na SVE.

Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.

Vrg

pre 1 godinu

Hvala legendo. Trener za primer koji nas je toliko zaduzio da mu nikada ne bi prigovorili ni da veze 5 neuspeha, a on sam ode posle prvog, za koji nije ni kriv. Svaka cast. Nismo, eto, ni mi samo da nekoga pljunemo. Ima tu i "po zasluzi".

Globtroter

pre 1 godinu

Poštujem ga i mislim da je dobar čovek, ali ovo je za mene kukavički potez. Kapetan ne napušta brod koji tone! Trebalo je sada da zapne i povuče kad je najteže.

Paja

pre 1 godinu

Nešto se desilo u reprezentaciji. Ista ekipa na SP u Madjarskoj zauzela 5 - to mesto sa samo jednim porazom u 1/4 a onda posle mesec dana totalni fijasko na EP. Zašto su igrači bili protiv Mandića. I to svi. Nešto tu smrdi. Ali igrači se oteli kontroli. Igrali bez žara i motiva

Dzeronimo

pre 1 godinu

ništa lično, 01. oktobar 2022 12:51

Da li je moguce da uporedjujes uspeh Zvezde (kupila sve reprezentativce - vecinom Partizanove) sa Partizanom?!
To je bas bio "projekat" - sipaj i ne pitaj koliko kosta.
Svako dalje tvoje pisanje posle ove teske gluposti gubi bilo kakvu tezinu.

Dva drugara

pre 1 godinu

Covek je osvojio sve sto je moglo i to u vise navrata. Normalno je da potrazi nove motive za rad. Ne moze biti da sve zavisi samo od selektora ima jos faktora koji uticu na rezultat.

ccc?

pre 1 godinu

(Da..a, 1. oktobar 2022 12:52)


Po tom svom komentaru ja zakljucujem da sva ta velika imena o kojima ti pises su trebala da ostanu tamo gde su poceli karijeru i da nisu trebali da dodju u Partizan jer bi tamo gde su poceli karijeru stekli veliko ime?? U tim klubovima bi postali evropski i svetski prvaci ili bi zavrsili u NBA? Uz to raspitaj se gde je Dejan Svic , poceo da igra vaterpolo, ili nas ministar sporta Ciric, golman Sostar, da ne nabrajam, zabolece me prst..?

Paja

pre 1 godinu

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23)

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije

NebaCar

pre 1 godinu

Deki care hvala za sve, dostojanstveno i sa šmekom si vodio i uspesima i neuspesima, i tako se povukao.

Treba očigledno razdrmati malo vaterpolo posle uljuljkanih pa skoro dve decenije vrhunskih rezultata

Dzeronimo

pre 1 godinu

Da..a, 01. oktobar 2022 12:52)

Ala se izlupeta i dobi pluseve od svojih,legendinih sledbenika.Kazes postali bi igraci i u bilo kom drugom klubu?!Pa sto vi niste napravili, ali bukvano, NIKOG za evo skoro 50 godina.Jednog jedinog vrhunskog igraca niste napravili od Moke Slavnica.Ovo sto vi pravite su samo vodonose-pomocni radnici.Sto vi niste doveli nekog sa 17,18 godina i napravili VRHUNSKOG kosarkasa.
Razlog je prost NE ZNATE, sto je problem to priznati.
Tvoja 'strucna opservacija' ima za cilj da objasni kako su svi treneri vrhunski i podrazumevano da ce od mladih napraviti asove?!

Šalabajzer

pre 1 godinu

Čovečeeee zar je proletelo 10 god auuu al omatoresmo! kao u juče da je bilo kada sam pratio dok je Udovičić bio selektor pa i Manojlović ..kako vreme leti.
Deki inače izosvajao sve živo ...neka odmara kao šampion sada.

Ccc

pre 1 godinu

@xmmm, Moram da ti objasnim nesto obzirom da sam iz vaterpola... Igraci koji su u onoj reprezantaciji ponikli u Partizanu su Filipovic i Mitrovic, svi ostali su dovedeni u Partizan sa 16,17 godina kada se videlo da su najbolji u svojim klubovima, Aleksic, Pjetlovic, Prlainovic, Mandic itd. Poznato je da je Dejan Udovicic uslovljavao da reprezentativci koji igraju u Srbiji igraju iskljucivo u Partizanu. Dalje, Partizan nije unisten od strane drzave, pronadjite skorasnji intrvju sa Dacom, koji upravo o tome prica. Partizan je jedini vaterpolo klub koji je dobio bazen od drzave, ali je prethodna vlast unutar klub sa prepostenom direktorkom unistila VKP. Ova kriza nema veze sa Partizanom, evo klinci do 19godina postali prvaci sveta, stariji bili drugi ili treci, pricate gluposti i nemate pojma. Momci ce stasati, za god.dve cemo biti tamo gde i treba da budemo.

Хммм

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14

Навијачи Звезде никако да схвате...
Када је Партизан имао више подршке од Звезде (у ватерполу, кошарци) он је освајао и европске титуле, долазио у F4 итт. Звезда је то једино успела у фудбалу, свака част за то. У фудбалу је Партизан ушао у финале Купа шампиона, али Звезда је освојила, и зато је бољи тим. И имала је више врхунских играча, то је чињеница.
У кошарци (и ватерполу) не могу никако да се мере,из истих, и још јачих разлога у корист Партизана.
А када се говори о некој школи, то није само довођење играча, то је традиција, бивши врхунски играчи који су постали врхунски тренери итт... То је нешто што се прави деценијама. У том смислу, можда ће Звезда за десет година, уколико задржи ниво подршке који има, моћи да прича о традицији и у кошарци и ватерполу.
Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб

Nebitan

pre 1 godinu

Dok je Partizan imao monopol, videli ste rezultate, od neke 2000 do recimo 2012 (sta li se tad desilo, pitam se). Sada su unistili to zlo Partizan, koji je terao decu da postanu najbolji na svetu, uzas zivi, evo sad su se svi lepo razvili, neko i dobio na dar titulu prvaka Evrope za godinu dana na tacni sa gotovim igracima iz te iste skole koju pljuju, pa eto, cekamo rezultate sad posle Filipoviceve generacije. Bas me zivo interesuje.

kum žoržo

pre 1 godinu

@zmajko
U pravu si!!!Decaci od 7-8 godina su po direktivi odlazili u Partizan, prolazili celu skolu i postajali vrhunski igrači.I sve to po direktivi.Vrhunac ostrascenosti i neinteligencije!

zvezdarac

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14)

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...

mojnemenito

pre 1 godinu

Pametan potez. I bez pljuvanja i kukanja, nego ici dalje. Ostace upamcen kao selektor koji je sve osvojio i tako treba da ostane.

ništa lično

pre 1 godinu

Хммм

Ne znam šta si hteo da kažeš?

Kada su iole imali uslove Prvaci Evrope su bili i VK Bečej i Zvezda...valjda doživotno treba da imate monopol i na trenere, decu, plivalište...baš je providno što se vaterpola tiče šta je bitno za dominaciju i da li je to do jednog kluba ili i drugi mogu tako samo ako ih neko pusti.

Drugi deo oko Prvaka Evrope...Zvezda je bila Prvak Evrope u fudbalu, vaterpolu, atletici i ženski KKCZ je bio Prvak Evrope kao i juniori takođe u košarci.

Interesatno da je ŽKKCZ bio prvi klub iz Države koji je bio Prvak Evrope u bilo kom sportu...doživeli su tešku sudbinu da mole sa 30 i kusur titula, godinama nemaju za Evro takmičenja...pre par godina KSJ ih nije ni zvao na promociju novog dresa...ajde razumem amonizitet ka Čoviću koji vodi KKCZ ali ...

...teška sramota je ne zvati ŽKKCZ na neki događaj koji organizuje KSJ...ne postoji klub u Srbiji koji je više dao od ŽKKCZ košarci.

Dag Kristi

pre 1 godinu

Sa onim igračima bih i ja sve osvojio..
(Jaaaa, 01. oktobar 2022 10:33)

Siguran sam, nema sumnje. Tvoje znanje je nadaleko poznato.

Реално

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

И сада Пикси. Врхунски играчи, по могућству креатори игре у тиму, су наши најуспешнији тренери последњих 15 година - само они имају харизму вође да поведу тим као што су чинили као играчи. На жалост, и на нашу срамоту, од свих њих остао је само Пикси, надам се да ће он потрајати

Dzeronimo

pre 1 godinu

Pokondirena Tikvica, 01. oktobar 2022 11:43)

Kada je doslo do razvijanja tih centara koje si naveo i skorog gasenja Partizana reorezentacija je opstajala dok su je nosili- zna se ko - Partizanovi igraci.To si prvo trebao navesti pa posle dalje pametovsti.Evo sada je sve u redu jer Partizan ste sveli na prosecan tim, sada da vidimo te mlade iz "drugih centara".

macconi

pre 1 godinu

covek je osvojio sve sto postoji i to vise puta,al neki to zaboravljaju...dva puta zaredom olimpijadu,sto njegova generacija dok je igrao nije uspela to nijednom...doslo je do smene generacije i zasicenja...hvala na svemu legendo!

Da..a

pre 1 godinu

Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб
(Хммм, 01. oktobar 2022 12:07)

Jedini problem u celoj prici sto nijednog nabrojanog igraca nije napravio Partizan,niko od njih nije dosao kao klinac sa 14,15 god ili mladji pa stasao u igraca kroz razne mladje selekcije do seniora vec je kao gotov produkt tj senior dosao u Partizan kao prakticno jedini klub sa nekom perspektivom sto u finansijskom smislu,sto zbog podrske svih mogucih drzavnih institucija,sto zbog takmicenja u kojima ucestvuje i samim tim mogucnosti da ga vide,da se dokaze i ugrabe najvece evropske ekipe. Znaci Raduljicu je napravio Fmp,Krstic je dosao iz Kraljeva i Bogdan takodje negde sa strane iz drugog kluba i svi su oni iskoristili momenat i postali to sto jesu. I da bude jasno postali bi isto to u bilo kom drugom klubu da se nalazio na mestu Partizana zvao se taj drugi klub Zvezda,Vojvodina,Metalac ili bilo kako drugacije. I za kraj zadnjih 10 god svi tvrdite kako Partizan nema podrsku i kako ga drzava sabotira pa onda pitanje sta je sa tom cuvenom skolom,gde su ti silni igraci koje izbacuju kao na traci,nabrojite mi jednog jedinog igraca koga su izbacili da moze da udje u 20 na siri spisak reprezentacije? Ili jos bolje da igra sad Evroligu i da bude oslonac tima. Nemoj samo Vukcevica da pominjete i Avramovica,prvog ste doveli iz Reala a drugi iato dosao iz Spanije i em sto nije tako mlad em sto ste ga prve god pljuvali na sav glas da bi sad odjednom postao neki veliki igrac. Imate Madara izraelca i sve to sa povratkom Zeljka koji vazi za naseg mozda i najveceg trenera svih vremena ali i dalje ne vidim tu cuvenu skolu,samo skupi stranci.

a

pre 1 godinu

Definitivno kraj srpskog vaterpola. Igrači su preuzeli ulogu selektora. Verovatno neko iz senke im je bio komandant. Ko god dodje na to mesto nije ni blizu Savića. Mi smo majstori da sami sebe uništimo

glupi zmaj

pre 1 godinu

Nije trebao da podnosi ostavku.
Imao je strasne igrace do odve smene generacija i naravno da je sa njima bio favorit ali ni sa takvim igracima nije bilo lako poosvajati sve sto su nasi momci osvojili.
Savic je vrhunski strucnjak i trebao je da ostane i svim pljuvacima da dokaze da ce se srpski vaterpolo opet vratiti tamo gde mu je i mesto, na vrh.

Sramota me je tvoje sramote

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

Ajde, a ja budala mislio da se tu radi o lošem radu i selekciji po klubovima. Međutim kad jedan "ekspert" poput tebe to izjavi, nemam razloga da sumnjam u takvu ekspertizu.

Hemičar

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

A kada su pobeđivali dizali ste ga u nebo...nezahvalan narod!

Prskaj po milosu i muameru

pre 1 godinu

Steta ja bi ga ostavio na funkciji narednih 20god
(miksx, 01. oktobar 2022 12:20)


Nisi dobro pročitao ili razumeo ,Dejan je dao neopozivu ostavku ,kako zadržati nekoga ko želi da ode?

orao s visine

pre 1 godinu

Gledajući ovu listu svih njegovih uspeha ne mogu a da ne kažem
_dubok naklon i izuzetno poštovanje Deki
Pa ovo je ubedljivo najtrofejniji selektor
Vrhunski znalac svog posla a uz to tako skroman čovek
Deki još jednom veliko , veliko hvala za sve radosti koje si nam priredio..
Sretno u nastavku karijere koja će ne sumljam biti isto tako uspešna
Bravo i hvala .. zaista Veliki Veliki Deki

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Deki moze ponosno da seta Srbijom, jer su srbi ponosni na njega! Isto se ne moze reci za jednog drugog vaterpolistu, koji je prodao veru za veceru. Taj drugi je sad betondzija Beograda.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Dobro je sa svim uspjesima razmazio naciju,impresivno!Nekako sam bio ubjeđen da će izgurati na mjestu selektora do OI2024 u Parizu,ali se izgleda desilo nešto iznutra,sumnjam da bi se tako lako odrekao rada,a moguće i stvarno da je došlo do zamora,možda je izletila neka ponuda nekog vrhunskog tima?

Zmajko

pre 1 godinu

@Vostani Serbie

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….

Dabu

pre 1 godinu

Koliko je prokletstvo što ljudi komentarišu sakriveni iza izmišljenih imena. Sada svaka iskompleksirana budala može da pljuje najboljeg našeg selektora svih vremena. Hvala Deki i izvini u ima onih koji srama nemaju.

Vladimir

pre 1 godinu

Ovi koji pisu da je bio dobar zbog dobrih igraca su ogromna sramota za ovaj narod i pokazatelj kakvi smo. Deki najveci si o hvala ti na svemu.

Maximus

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

00


Evo ja druze nisam pametan pa bih ti bio zahvalan da mi pojasnis.

НССланинар

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.
(Ljubo, 01. oktobar 2022 10:36)

Није Вас срамота овог коментара? Можда човек има друге разлоге због којих иде, или имате неку информацију коју ми не знамо?

Admiral

pre 1 godinu

Naravno, dok je bila tu zlatna ekipa vrhunskih igraca onda je bio tu da se kiti medaljama a sada kada brod tone kad nema vise vrhunskih igraca, sad bezi, kako kukavicki. Kad je takav vrhunski trener sto ne ostane i ne uradi nesto sa ovim novim klincima, kakvi god bili, nego video da vise nije to to pa tutanj i uvaljuje vruc krompir nekom drugom.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Veliki igrac , najveci trener , ali i obican covek , pa gresi kao i svi drugi . Kada je otisla u penziji trofejna generacija trebao je da ode i on , jer reprezentacija nije nicije privatno vlasnstvo pa da tu bude vecno , bez obzira na rezultate . Deset godina je bio na celu i to je bilo zlatno doba . Na zalost to je proslo i to je to . PS Svi treneri bi trebali da zapamte izjavu velikog Grega Popovica da nikada ne bi bio trener kakav je postao da nije bilo Tima Dankana .

Admiral

pre 1 godinu

@Milan, 01. oktobar 2022 11:20

Generacuja Sapica, Ikodinovica, Vujasinovica je mozda imala manje uspeha ali ti nisi naveo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je u tom periodu Madjarska imala najjacu generaciju u istoriji i naravno da nije bilo lako njih stalno dobijati. Nakon povlacenja te Madjarske generacije oni su pali kao mi sada i naravno da je Savic pobedjivao jer je bila slabija konkurencija. Svaka cast nasim momcima i njemu ali ovo je sraman potez jer bezi sa broda koji trenutno tone.

Nebojsa

pre 1 godinu

Vise od cetiri decenije pratim sport, niko u kolektivnom sportu nije imao rezultate kao sto je imao Dejan Savic.
Covek koji rodjen pod srecnom zvezdom .
Kad ti iza sebe imas ogromne zlatne medalje, titulu klupskog pravaka Evrope moze samo da se kaze kapa dole majstore.
Ne vidim da ce mu neko prici , jer sto je on uradio za srpski vaterpolo to se ne moze napisati recima.
Hvala Deki za svaku titulu i uspeh koji si nam podario.
Puno srece u nastavku karijere ?!

DELIJA bosanceros

pre 1 godinu

Sandra Sukna za selektora.
(Glumac, 01. oktobar 2022 10:35)

Bolje Vrsaljko, ima lepse prezime. Jer realno obojica imaju iste sanse da budu selektori Srbije bez obzira cime se bave.

MARKEĐANI

pre 1 godinu

Svakako veliki igrač, ali ovo napuštanje tima kada u njemu nema vrhunskih igrača i koji predstavlja izazov mi je malo onako, bezveze...

Ime

pre 1 godinu

Živa legenda našeg sporta. Kada dođe vreme za to, nazvati sportske nagrade po njegovom imenu. Realno, FINA treba da nazove nagradu najbolji trener po njemu za života. Niko kao Deki zvani ZLATO

Pokondirena Tikvica

pre 1 godinu

Evo malo cinjenica.
Prvo ovi koji velicaju dostignuca VK Partizan,postojao je samo taj klub 20 godina.Svako dete,svaki roditelj koji je hteo da se to dete bavi ovim sportom ozbiljno morao je tamo.Jednostavno Partizan je imao bazen(koji nikome nije placao) i dobre uslove,najbolje trenere( koji su iz istih razloga kao i klinci isli tamo).Iz Partizana se islo direktno u reprezentaciju jer su oni imali i po stotinu dece u generaciji dok su drugi jedva sastavljali 15 klinaca za tim.Kada se prestalo sa forsiranjem VK Partizan razvili su se centri poput Sapca,Valjeva,Kragujevca.
Drugo Deki Savic je legenda.Smeker i dobar znalac.Svi vi koji kazete da bi i vi sve osvojili sa onakvim timom setite se da smo i u nekim drugim sportovima imali veliki broj zvezda pa nije bilo rezultata.Godinama je vodio pametno rezprezentaciju,dodavao gas kad treba i ubacivao nove momke.
Trece neuspeh reprezentacije je izazvan prevelikim podmladjivanjem.Vratice se Srbija,treba nam sad neki energicniji trener(ne bih imenovao ali imamo ih nekoliko) koji ce malo da podvikne ovim momcima i da ih trgne.
Izvinjavam se na poduzem postu.

Milan

pre 1 godinu

jos jednom neki pisu sramne komentare preuzeo je najbolje igrace bla bla svako bi to mogao bla bla. nije tacno da su bili najbolji kad ih je preuzeo bili su perspektivni ali ne i najbolji, drugo, vec smo mi imali sjajnu generaciju sapića, ikodinovića, udovičića, vujasinovića pa i savić je jedno vreme igrao sa njima ali nisu rezultati bili dobri koliko sa dekijem selektorom uvek je nesto nedostajalo, upravo na olimpijadi. ova smena generacija je mogla da bude odlozena i verovatno da ne bismo imali krizu rezultata jer su ti igracivi dalje najbolji ali treba razumeti reprezentativce koji su prezasićeni i sada im je fokus vise porodica. bice sve ok u buducnosti verujem

pomorac Kotor

pre 1 godinu

Strasan sport, igra se u 3 grada u CG, 5 gradova u HR i jedan grad u SRB. Kad sam na brod i pricam sa ljudima ne znaju koji je sport vaterpolo, sto znaci konkurencija 0

Željko

pre 1 godinu

Da li se slažete da svi ovi koji pljuju nečiji rad, u ovom slučaju Savića, nemaju pojma o sportu, verovatno nikada nisu ni držali loptu u rukama, a sada kenja.u

moralni gmizavac

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….
(Loznica, Gučevo, Cer…, 01. oktobar 2022 11:04)

Neduzan? On je sam usao u vrzino kolo, tako da nista manje nije kriv od tih politicara..

Sima

pre 1 godinu

Sa ekipom koji je imao svako ovde od komentatora bi osvojio sve, njegovo znanje se videlo na poslednjem SP. Ali svaka mu cast zna sta je odgvornost za neuspeh, za razliku od Pesica.

Analitičar

pre 1 godinu

Po meni došlo je do sukoba između njega i Mandića koji je odbio da igra na zadnjoj utakmici na EP i to je jedan od razloga, ako ne i najbitniji.

Hvala Deki, mlad si, eto tebe opet na klupi reprezentacije za 6-7 godina.

Uveren sam da ima ko da ga zameni, mada će njegove rezultate teško ko ponoviti.

СРБИЈА

pre 1 godinu

Свака част и хвала за све радости које си нам подарио, и као играч и као селектор.

DukiNS

pre 1 godinu

Hvala gospodine Saviću za sve što se uradili i kao igrač i kao selektor. Plašim se da nam vaterpolo ide putem rukometa. Šteta, jer smo zaista talentovana nacija pogotovo za timske sportove. Ići će ovo po inerciji još par godina , ali ne piše nam se dobro ako se malo bar ne ulozi u ovaj naš najtrofejniji ekipni sport. Nezahvalno mesto je sad ostalo upražnjeno.

Aleksej

pre 1 godinu

Covek koji je osvojio svako takmicenje u kojem icestvovao kao trener vise puta osim Lige Sampiona koju je uzeo samo jednom. Goat trenerski, kralj od coveka.

pera kojot

pre 1 godinu

Onakvim momcima nije bilo tesko biti selektor a samim tim i jedan od najboljih trenera. Kad je dosla smena generacija rezultat je odma izostao i doslo do povlacenja sa selektorske klupe.

Ljubo

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.

Vostani Serbie

pre 1 godinu

Jaaao Deki. Došao čovek da vodi najdominantniji sportski kolektiv u istoriji svih sportova sveta ikada, uzimao medalje i kovali ga u zvezde, sad kad bi trebalo da se vidi njegov pečat i da napravi igrače - odoh ja.

Smena generacije je bila posle svakog šampionata, ali je škola VK Partizana toliko kvalitetnih igrača dala, da smo dugo trajali. Onda je Deki ćutao na gašenje VK Partizana, pričalo se da je bolje imati četiri jaka (NBG, Radnički, Zvezda i Šabac), nego jedan koji ugnjenata vaterpoliste, ucenjuje i slično i stigao debakl.

Ovo je... Nemam reči. Zna se šta rade pravi generali kad brod tone.

НССланинар

pre 1 godinu

Хвала Господину (намерно велико г) Савићу за све што је урадио за наш ватерполо и спорт! Све речи су сувишне, бројке све говоре.

my way

pre 1 godinu

Хвала Декију на свему! Очигледно да је дошло до презасићења и можда је шок терапија потребна екипи. Мора да дође до нове енергије, до поновне глади за титулама која је нестала. Такође, више него икад је потребан стручан рад свих ван базена како би се од момака који су кикснули на Светском и Европском првенству и шампионских генерација у млађим категоријама направио поново доминантан тим. Потенцијал постоји, то је неспорно. Декију све најбоље у животу и каријери!

НССланинар

pre 1 godinu

Хвала Господину (намерно велико г) Савићу за све што је урадио за наш ватерполо и спорт! Све речи су сувишне, бројке све говоре.

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Deki moze ponosno da seta Srbijom, jer su srbi ponosni na njega! Isto se ne moze reci za jednog drugog vaterpolistu, koji je prodao veru za veceru. Taj drugi je sad betondzija Beograda.

Analitičar

pre 1 godinu

Po meni došlo je do sukoba između njega i Mandića koji je odbio da igra na zadnjoj utakmici na EP i to je jedan od razloga, ako ne i najbitniji.

Hvala Deki, mlad si, eto tebe opet na klupi reprezentacije za 6-7 godina.

Uveren sam da ima ko da ga zameni, mada će njegove rezultate teško ko ponoviti.

Aleksej

pre 1 godinu

Covek koji je osvojio svako takmicenje u kojem icestvovao kao trener vise puta osim Lige Sampiona koju je uzeo samo jednom. Goat trenerski, kralj od coveka.

DukiNS

pre 1 godinu

Hvala gospodine Saviću za sve što se uradili i kao igrač i kao selektor. Plašim se da nam vaterpolo ide putem rukometa. Šteta, jer smo zaista talentovana nacija pogotovo za timske sportove. Ići će ovo po inerciji još par godina , ali ne piše nam se dobro ako se malo bar ne ulozi u ovaj naš najtrofejniji ekipni sport. Nezahvalno mesto je sad ostalo upražnjeno.

Nebojsa

pre 1 godinu

Vise od cetiri decenije pratim sport, niko u kolektivnom sportu nije imao rezultate kao sto je imao Dejan Savic.
Covek koji rodjen pod srecnom zvezdom .
Kad ti iza sebe imas ogromne zlatne medalje, titulu klupskog pravaka Evrope moze samo da se kaze kapa dole majstore.
Ne vidim da ce mu neko prici , jer sto je on uradio za srpski vaterpolo to se ne moze napisati recima.
Hvala Deki za svaku titulu i uspeh koji si nam podario.
Puno srece u nastavku karijere ?!

СРБИЈА

pre 1 godinu

Свака част и хвала за све радости које си нам подарио, и као играч и као селектор.

orao s visine

pre 1 godinu

Gledajući ovu listu svih njegovih uspeha ne mogu a da ne kažem
_dubok naklon i izuzetno poštovanje Deki
Pa ovo je ubedljivo najtrofejniji selektor
Vrhunski znalac svog posla a uz to tako skroman čovek
Deki još jednom veliko , veliko hvala za sve radosti koje si nam priredio..
Sretno u nastavku karijere koja će ne sumljam biti isto tako uspešna
Bravo i hvala .. zaista Veliki Veliki Deki

Željko

pre 1 godinu

Da li se slažete da svi ovi koji pljuju nečiji rad, u ovom slučaju Savića, nemaju pojma o sportu, verovatno nikada nisu ni držali loptu u rukama, a sada kenja.u

pera kojot

pre 1 godinu

Onakvim momcima nije bilo tesko biti selektor a samim tim i jedan od najboljih trenera. Kad je dosla smena generacija rezultat je odma izostao i doslo do povlacenja sa selektorske klupe.

veljko

pre 1 godinu

potpisao za lidl . takvim sportistima i legendama doslovno nije mesto na takvim reklamama .
(ivan, 01. oktobar 2022 10:33)
Од нечега треба да се и живи, од тренерског посла у ватерполу сигурно не може.

Vladimir

pre 1 godinu

Ovi koji pisu da je bio dobar zbog dobrih igraca su ogromna sramota za ovaj narod i pokazatelj kakvi smo. Deki najveci si o hvala ti na svemu.

НССланинар

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.
(Ljubo, 01. oktobar 2022 10:36)

Није Вас срамота овог коментара? Можда човек има друге разлоге због којих иде, или имате неку информацију коју ми не знамо?

Vostani Serbie

pre 1 godinu

Jaaao Deki. Došao čovek da vodi najdominantniji sportski kolektiv u istoriji svih sportova sveta ikada, uzimao medalje i kovali ga u zvezde, sad kad bi trebalo da se vidi njegov pečat i da napravi igrače - odoh ja.

Smena generacije je bila posle svakog šampionata, ali je škola VK Partizana toliko kvalitetnih igrača dala, da smo dugo trajali. Onda je Deki ćutao na gašenje VK Partizana, pričalo se da je bolje imati četiri jaka (NBG, Radnički, Zvezda i Šabac), nego jedan koji ugnjenata vaterpoliste, ucenjuje i slično i stigao debakl.

Ovo je... Nemam reči. Zna se šta rade pravi generali kad brod tone.

my way

pre 1 godinu

Хвала Декију на свему! Очигледно да је дошло до презасићења и можда је шок терапија потребна екипи. Мора да дође до нове енергије, до поновне глади за титулама која је нестала. Такође, више него икад је потребан стручан рад свих ван базена како би се од момака који су кикснули на Светском и Европском првенству и шампионских генерација у млађим категоријама направио поново доминантан тим. Потенцијал постоји, то је неспорно. Декију све најбоље у животу и каријери!

Dag Kristi

pre 1 godinu

Sa onim igračima bih i ja sve osvojio..
(Jaaaa, 01. oktobar 2022 10:33)

Siguran sam, nema sumnje. Tvoje znanje je nadaleko poznato.

macconi

pre 1 godinu

covek je osvojio sve sto postoji i to vise puta,al neki to zaboravljaju...dva puta zaredom olimpijadu,sto njegova generacija dok je igrao nije uspela to nijednom...doslo je do smene generacije i zasicenja...hvala na svemu legendo!

Хммм

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14

Навијачи Звезде никако да схвате...
Када је Партизан имао више подршке од Звезде (у ватерполу, кошарци) он је освајао и европске титуле, долазио у F4 итт. Звезда је то једино успела у фудбалу, свака част за то. У фудбалу је Партизан ушао у финале Купа шампиона, али Звезда је освојила, и зато је бољи тим. И имала је више врхунских играча, то је чињеница.
У кошарци (и ватерполу) не могу никако да се мере,из истих, и још јачих разлога у корист Партизана.
А када се говори о некој школи, то није само довођење играча, то је традиција, бивши врхунски играчи који су постали врхунски тренери итт... То је нешто што се прави деценијама. У том смислу, можда ће Звезда за десет година, уколико задржи ниво подршке који има, моћи да прича о традицији и у кошарци и ватерполу.
Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб

Ljubo

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….

Hemičar

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

A kada su pobeđivali dizali ste ga u nebo...nezahvalan narod!

kum žoržo

pre 1 godinu

@zmajko
U pravu si!!!Decaci od 7-8 godina su po direktivi odlazili u Partizan, prolazili celu skolu i postajali vrhunski igrači.I sve to po direktivi.Vrhunac ostrascenosti i neinteligencije!

Тарми Рићми

pre 1 godinu

Требало је да се повуче одмах после ОИ. Не зато што је лош тренер (сматрам да је најбољи) или зато што је он крив за садашње "неуспехе" већ после онакве генерације ватерполиста (најбоље икада) тешко је играти у њиховој постери. Требало је други тренер, па Савке да се врати кроз пар година или не. Све накбоље краљу, хвала за све !!!!!!!

Andrea Djani

pre 1 godinu

Veliki igrac , najveci trener , ali i obican covek , pa gresi kao i svi drugi . Kada je otisla u penziji trofejna generacija trebao je da ode i on , jer reprezentacija nije nicije privatno vlasnstvo pa da tu bude vecno , bez obzira na rezultate . Deset godina je bio na celu i to je bilo zlatno doba . Na zalost to je proslo i to je to . PS Svi treneri bi trebali da zapamte izjavu velikog Grega Popovica da nikada ne bi bio trener kakav je postao da nije bilo Tima Dankana .

Dva drugara

pre 1 godinu

Covek je osvojio sve sto je moglo i to u vise navrata. Normalno je da potrazi nove motive za rad. Ne moze biti da sve zavisi samo od selektora ima jos faktora koji uticu na rezultat.

nekatamo

pre 1 godinu

Upoznala sam coveka kad je dosao sa par nasih vaterpolista u firmu da odrze neki panel. Divan covek, odlican smisao za humor i jako fin. Sta je sve postigao za nas vaterpolo ce tesko ko (a nadamo se da hoce neko nekad) da ponovi.

NebaCar

pre 1 godinu

Deki care hvala za sve, dostojanstveno i sa šmekom si vodio i uspesima i neuspesima, i tako se povukao.

Treba očigledno razdrmati malo vaterpolo posle uljuljkanih pa skoro dve decenije vrhunskih rezultata

Milan

pre 1 godinu

jos jednom neki pisu sramne komentare preuzeo je najbolje igrace bla bla svako bi to mogao bla bla. nije tacno da su bili najbolji kad ih je preuzeo bili su perspektivni ali ne i najbolji, drugo, vec smo mi imali sjajnu generaciju sapića, ikodinovića, udovičića, vujasinovića pa i savić je jedno vreme igrao sa njima ali nisu rezultati bili dobri koliko sa dekijem selektorom uvek je nesto nedostajalo, upravo na olimpijadi. ova smena generacija je mogla da bude odlozena i verovatno da ne bismo imali krizu rezultata jer su ti igracivi dalje najbolji ali treba razumeti reprezentativce koji su prezasićeni i sada im je fokus vise porodica. bice sve ok u buducnosti verujem

Šalabajzer

pre 1 godinu

Čovečeeee zar je proletelo 10 god auuu al omatoresmo! kao u juče da je bilo kada sam pratio dok je Udovičić bio selektor pa i Manojlović ..kako vreme leti.
Deki inače izosvajao sve živo ...neka odmara kao šampion sada.

MARKEĐANI

pre 1 godinu

Svakako veliki igrač, ali ovo napuštanje tima kada u njemu nema vrhunskih igrača i koji predstavlja izazov mi je malo onako, bezveze...

Dzeronimo

pre 1 godinu

ništa lično, 01. oktobar 2022 12:51

Da li je moguce da uporedjujes uspeh Zvezde (kupila sve reprezentativce - vecinom Partizanove) sa Partizanom?!
To je bas bio "projekat" - sipaj i ne pitaj koliko kosta.
Svako dalje tvoje pisanje posle ove teske gluposti gubi bilo kakvu tezinu.

Легендкиња

pre 1 godinu

Легендо, господине Савићу, хвала на свему што сте постигли у играчкој и тренерској каријери! Хвала што се показали како се воли своја земља! Срећно!

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Tebi Deki svaka čast, jedino ti se može zameriti mudro ćutanje na dešavanja koja su predhodila krahu. Nego, gde je Jelenić, u koju se rupu zavukao taj uništitelj srpskog vaterpola? Gde si sada silo samoproklamovana?

Ivan kg

pre 1 godinu

(ništa lično, 1. oktobar 2022 14:52)

Nista licno, ali gluplji komentar u zivotu nisam procitao. Spocitavati Partizanu nesto u vaterpolu mogu samo ljudi koji za sramotu ne znaju.

mirjana simionska

pre 1 godinu

Pa,ja mislila da brod koji tone poslednji napusta kapetan,kad ono...E,pa drugari i gospodo lako je bilo biti selektor kad imas SVETSKE VRHUNSKE IGRACE,koje je zatekao ,aj sad da se pokaze veliki Savic.Ne kazem nje bio los ,ali sa takvim igracima i nije moglo da bude lose.Samo jedno bez velikog Partizana i njegove poznate vaterpolo skole nema ni reprezentacije.Ostal na brodu misevi...

Zmajko

pre 1 godinu

@Vostani Serbie

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!

Vrg

pre 1 godinu

Hvala legendo. Trener za primer koji nas je toliko zaduzio da mu nikada ne bi prigovorili ni da veze 5 neuspeha, a on sam ode posle prvog, za koji nije ni kriv. Svaka cast. Nismo, eto, ni mi samo da nekoga pljunemo. Ima tu i "po zasluzi".

Maximus

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

00


Evo ja druze nisam pametan pa bih ti bio zahvalan da mi pojasnis.

Paja

pre 1 godinu

Nešto se desilo u reprezentaciji. Ista ekipa na SP u Madjarskoj zauzela 5 - to mesto sa samo jednim porazom u 1/4 a onda posle mesec dana totalni fijasko na EP. Zašto su igrači bili protiv Mandića. I to svi. Nešto tu smrdi. Ali igrači se oteli kontroli. Igrali bez žara i motiva

Paja

pre 1 godinu

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23).

Pišeš nešto o čemu nemaš pojma. Partizan je od Grad Beograda dobio besplatno na korišćenje bazen Banjica koji su uspeli da unište. Sanitarije, svlačionice, krov u bazenu otpadao. Ne misliš valjda da je neko trebalo da plaća i grejanje vode. Poslovni prostor, slobodni termini naplaćivani a pare u klupsku kasu. Letnji bazen nije u funkciji 15 godina. VK CZ igrala utakmice u Obrnovcu, Zrenjaninu, 11 Aprilu, Tašu, 25 Maju. Gde je jeftinije. Sada treniraju i igraju na 25 Maju a svaki termin se fakturiše jer bazen pripada opštini Stari grad

shone

pre 1 godinu

Lako je biti selektor kad imaš dobar tim sa onakvim igračima što smo imali i ja bi bio selektor i osvajao sve živo sad malo brod oštećen kapetančić napušta brod umesto sad da pomogne sa njegovim iskustvom i progura ove mlade igrače a on se poneo ko najveća P...a.....

mojnemenito

pre 1 godinu

Pametan potez. I bez pljuvanja i kukanja, nego ici dalje. Ostace upamcen kao selektor koji je sve osvojio i tako treba da ostane.

Nebitan

pre 1 godinu

Dok je Partizan imao monopol, videli ste rezultate, od neke 2000 do recimo 2012 (sta li se tad desilo, pitam se). Sada su unistili to zlo Partizan, koji je terao decu da postanu najbolji na svetu, uzas zivi, evo sad su se svi lepo razvili, neko i dobio na dar titulu prvaka Evrope za godinu dana na tacni sa gotovim igracima iz te iste skole koju pljuju, pa eto, cekamo rezultate sad posle Filipoviceve generacije. Bas me zivo interesuje.

Admiral

pre 1 godinu

Naravno, dok je bila tu zlatna ekipa vrhunskih igraca onda je bio tu da se kiti medaljama a sada kada brod tone kad nema vise vrhunskih igraca, sad bezi, kako kukavicki. Kad je takav vrhunski trener sto ne ostane i ne uradi nesto sa ovim novim klincima, kakvi god bili, nego video da vise nije to to pa tutanj i uvaljuje vruc krompir nekom drugom.

Prskaj po milosu i muameru

pre 1 godinu

Steta ja bi ga ostavio na funkciji narednih 20god
(miksx, 01. oktobar 2022 12:20)


Nisi dobro pročitao ili razumeo ,Dejan je dao neopozivu ostavku ,kako zadržati nekoga ko želi da ode?

Da..a

pre 1 godinu

Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб
(Хммм, 01. oktobar 2022 12:07)

Jedini problem u celoj prici sto nijednog nabrojanog igraca nije napravio Partizan,niko od njih nije dosao kao klinac sa 14,15 god ili mladji pa stasao u igraca kroz razne mladje selekcije do seniora vec je kao gotov produkt tj senior dosao u Partizan kao prakticno jedini klub sa nekom perspektivom sto u finansijskom smislu,sto zbog podrske svih mogucih drzavnih institucija,sto zbog takmicenja u kojima ucestvuje i samim tim mogucnosti da ga vide,da se dokaze i ugrabe najvece evropske ekipe. Znaci Raduljicu je napravio Fmp,Krstic je dosao iz Kraljeva i Bogdan takodje negde sa strane iz drugog kluba i svi su oni iskoristili momenat i postali to sto jesu. I da bude jasno postali bi isto to u bilo kom drugom klubu da se nalazio na mestu Partizana zvao se taj drugi klub Zvezda,Vojvodina,Metalac ili bilo kako drugacije. I za kraj zadnjih 10 god svi tvrdite kako Partizan nema podrsku i kako ga drzava sabotira pa onda pitanje sta je sa tom cuvenom skolom,gde su ti silni igraci koje izbacuju kao na traci,nabrojite mi jednog jedinog igraca koga su izbacili da moze da udje u 20 na siri spisak reprezentacije? Ili jos bolje da igra sad Evroligu i da bude oslonac tima. Nemoj samo Vukcevica da pominjete i Avramovica,prvog ste doveli iz Reala a drugi iato dosao iz Spanije i em sto nije tako mlad em sto ste ga prve god pljuvali na sav glas da bi sad odjednom postao neki veliki igrac. Imate Madara izraelca i sve to sa povratkom Zeljka koji vazi za naseg mozda i najveceg trenera svih vremena ali i dalje ne vidim tu cuvenu skolu,samo skupi stranci.

Paja

pre 1 godinu

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23)

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije

Sramota me je tvoje sramote

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

Ajde, a ja budala mislio da se tu radi o lošem radu i selekciji po klubovima. Međutim kad jedan "ekspert" poput tebe to izjavi, nemam razloga da sumnjam u takvu ekspertizu.

Sima

pre 1 godinu

Sa ekipom koji je imao svako ovde od komentatora bi osvojio sve, njegovo znanje se videlo na poslednjem SP. Ali svaka mu cast zna sta je odgvornost za neuspeh, za razliku od Pesica.

Ccc

pre 1 godinu

@xmmm, Moram da ti objasnim nesto obzirom da sam iz vaterpola... Igraci koji su u onoj reprezantaciji ponikli u Partizanu su Filipovic i Mitrovic, svi ostali su dovedeni u Partizan sa 16,17 godina kada se videlo da su najbolji u svojim klubovima, Aleksic, Pjetlovic, Prlainovic, Mandic itd. Poznato je da je Dejan Udovicic uslovljavao da reprezentativci koji igraju u Srbiji igraju iskljucivo u Partizanu. Dalje, Partizan nije unisten od strane drzave, pronadjite skorasnji intrvju sa Dacom, koji upravo o tome prica. Partizan je jedini vaterpolo klub koji je dobio bazen od drzave, ali je prethodna vlast unutar klub sa prepostenom direktorkom unistila VKP. Ova kriza nema veze sa Partizanom, evo klinci do 19godina postali prvaci sveta, stariji bili drugi ili treci, pricate gluposti i nemate pojma. Momci ce stasati, za god.dve cemo biti tamo gde i treba da budemo.

Dabu

pre 1 godinu

Koliko je prokletstvo što ljudi komentarišu sakriveni iza izmišljenih imena. Sada svaka iskompleksirana budala može da pljuje najboljeg našeg selektora svih vremena. Hvala Deki i izvini u ima onih koji srama nemaju.

glupi zmaj

pre 1 godinu

Nije trebao da podnosi ostavku.
Imao je strasne igrace do odve smene generacija i naravno da je sa njima bio favorit ali ni sa takvim igracima nije bilo lako poosvajati sve sto su nasi momci osvojili.
Savic je vrhunski strucnjak i trebao je da ostane i svim pljuvacima da dokaze da ce se srpski vaterpolo opet vratiti tamo gde mu je i mesto, na vrh.

Globtroter

pre 1 godinu

Poštujem ga i mislim da je dobar čovek, ali ovo je za mene kukavički potez. Kapetan ne napušta brod koji tone! Trebalo je sada da zapne i povuče kad je najteže.

Oli

pre 1 godinu

pa dobro moralo je jednom. Možda je Deki trebao i ranije da preda dirigentsku palicu.
Ostavio je za sobom ozbiljan domaći zadatak naslednicima...

Реално

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

И сада Пикси. Врхунски играчи, по могућству креатори игре у тиму, су наши најуспешнији тренери последњих 15 година - само они имају харизму вође да поведу тим као што су чинили као играчи. На жалост, и на нашу срамоту, од свих њих остао је само Пикси, надам се да ће он потрајати

Dzeronimo

pre 1 godinu

......
Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.
(ništa lično, 01. oktobar 2022 14:52)

Kada se drugi dokopali kazes, nije te sramota da tako formulises kupovinu cele reprezentacije, i to poredis sa Partizanom?!
Drugo to vase otimanje kada se dolazi u bilo koji klub u bilo kom sportu a da to nije Zvezda je vec nasiroko poznato.Kada ti igraci dolaze u Zvezdu to se zove dolazak u veliki klub, Zvezda je magnet...i ostala s... nja.
Nije sramota tolike licemernosti, da li imas bar malo obraza?

Dzeronimo

pre 1 godinu

Da..a, 01. oktobar 2022 12:52)

Ala se izlupeta i dobi pluseve od svojih,legendinih sledbenika.Kazes postali bi igraci i u bilo kom drugom klubu?!Pa sto vi niste napravili, ali bukvano, NIKOG za evo skoro 50 godina.Jednog jedinog vrhunskog igraca niste napravili od Moke Slavnica.Ovo sto vi pravite su samo vodonose-pomocni radnici.Sto vi niste doveli nekog sa 17,18 godina i napravili VRHUNSKOG kosarkasa.
Razlog je prost NE ZNATE, sto je problem to priznati.
Tvoja 'strucna opservacija' ima za cilj da objasni kako su svi treneri vrhunski i podrazumevano da ce od mladih napraviti asove?!

ništa lično

pre 1 godinu

(Dzeronimo

Ko su ti reprezentativci?

Prlainović iz HN, Pijetlovići takođe, Vanpenski NS, Rađen Vk Beograd, Rašovići Zvezdini...ajde nauči da li u bilo kom sportu imate SVOG igrača ili oteto širom regiona.

Pazi njega partizanovi igrači...ostali mutavi pa nemaju igrače...nego sve dok ste imali monopole bilo igrača...

Verovatno nisu znali ni da plivaju dok nisu došli u VK Partizan? Imali ste apsolutni monopol na SVE.

Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.

DELIJA bosanceros

pre 1 godinu

Sandra Sukna za selektora.
(Glumac, 01. oktobar 2022 10:35)

Bolje Vrsaljko, ima lepse prezime. Jer realno obojica imaju iste sanse da budu selektori Srbije bez obzira cime se bave.

zvezdarac

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14)

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...

Dzeronimo

pre 1 godinu

Pokondirena Tikvica, 01. oktobar 2022 11:43)

Kada je doslo do razvijanja tih centara koje si naveo i skorog gasenja Partizana reorezentacija je opstajala dok su je nosili- zna se ko - Partizanovi igraci.To si prvo trebao navesti pa posle dalje pametovsti.Evo sada je sve u redu jer Partizan ste sveli na prosecan tim, sada da vidimo te mlade iz "drugih centara".

Pokondirena Tikvica

pre 1 godinu

Evo malo cinjenica.
Prvo ovi koji velicaju dostignuca VK Partizan,postojao je samo taj klub 20 godina.Svako dete,svaki roditelj koji je hteo da se to dete bavi ovim sportom ozbiljno morao je tamo.Jednostavno Partizan je imao bazen(koji nikome nije placao) i dobre uslove,najbolje trenere( koji su iz istih razloga kao i klinci isli tamo).Iz Partizana se islo direktno u reprezentaciju jer su oni imali i po stotinu dece u generaciji dok su drugi jedva sastavljali 15 klinaca za tim.Kada se prestalo sa forsiranjem VK Partizan razvili su se centri poput Sapca,Valjeva,Kragujevca.
Drugo Deki Savic je legenda.Smeker i dobar znalac.Svi vi koji kazete da bi i vi sve osvojili sa onakvim timom setite se da smo i u nekim drugim sportovima imali veliki broj zvezda pa nije bilo rezultata.Godinama je vodio pametno rezprezentaciju,dodavao gas kad treba i ubacivao nove momke.
Trece neuspeh reprezentacije je izazvan prevelikim podmladjivanjem.Vratice se Srbija,treba nam sad neki energicniji trener(ne bih imenovao ali imamo ih nekoliko) koji ce malo da podvikne ovim momcima i da ih trgne.
Izvinjavam se na poduzem postu.

Demar Derozan

pre 1 godinu

Deki ode, havala za sve velemajsyore vaterpolo igre! Situacija nije naivna i obecavajuca u vaterpolu kao i u nekim drugim grupnim sportovima. Jedino resenje je da se vrati provereni sistem rada koji je slektirao i razvijao nasu najtalentovaniju decu i na taj nacin opstanemo koliko toliko. Za to je potrebno strpljenje, vredan rad i posvecenost, u suprotnom, sva instant resenja nepovratno vode daljem propadanju.

John

pre 1 godinu

(pera kojot, 1. oktobar 2022 10:57)

Za smenu generacija (i lošu novu generaciju) su odgovorni oni koji su trebali i morali da rade sa mlađim kategorijama. Kad juniorska reprezentacija nije ni za šta, za očekivati je da će takvi biti i kada pređu u seniore. Tu ni 10 ovakvih selektora ne može da pomogne.

moralni gmizavac

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….
(Loznica, Gučevo, Cer…, 01. oktobar 2022 11:04)

Neduzan? On je sam usao u vrzino kolo, tako da nista manje nije kriv od tih politicara..

Admiral

pre 1 godinu

@Milan, 01. oktobar 2022 11:20

Generacuja Sapica, Ikodinovica, Vujasinovica je mozda imala manje uspeha ali ti nisi naveo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je u tom periodu Madjarska imala najjacu generaciju u istoriji i naravno da nije bilo lako njih stalno dobijati. Nakon povlacenja te Madjarske generacije oni su pali kao mi sada i naravno da je Savic pobedjivao jer je bila slabija konkurencija. Svaka cast nasim momcima i njemu ali ovo je sraman potez jer bezi sa broda koji trenutno tone.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Dobro je sa svim uspjesima razmazio naciju,impresivno!Nekako sam bio ubjeđen da će izgurati na mjestu selektora do OI2024 u Parizu,ali se izgleda desilo nešto iznutra,sumnjam da bi se tako lako odrekao rada,a moguće i stvarno da je došlo do zamora,možda je izletila neka ponuda nekog vrhunskog tima?

ništa lično

pre 1 godinu

Хммм

Ne znam šta si hteo da kažeš?

Kada su iole imali uslove Prvaci Evrope su bili i VK Bečej i Zvezda...valjda doživotno treba da imate monopol i na trenere, decu, plivalište...baš je providno što se vaterpola tiče šta je bitno za dominaciju i da li je to do jednog kluba ili i drugi mogu tako samo ako ih neko pusti.

Drugi deo oko Prvaka Evrope...Zvezda je bila Prvak Evrope u fudbalu, vaterpolu, atletici i ženski KKCZ je bio Prvak Evrope kao i juniori takođe u košarci.

Interesatno da je ŽKKCZ bio prvi klub iz Države koji je bio Prvak Evrope u bilo kom sportu...doživeli su tešku sudbinu da mole sa 30 i kusur titula, godinama nemaju za Evro takmičenja...pre par godina KSJ ih nije ni zvao na promociju novog dresa...ajde razumem amonizitet ka Čoviću koji vodi KKCZ ali ...

...teška sramota je ne zvati ŽKKCZ na neki događaj koji organizuje KSJ...ne postoji klub u Srbiji koji je više dao od ŽKKCZ košarci.

ccc?

pre 1 godinu

(Da..a, 1. oktobar 2022 12:52)


Po tom svom komentaru ja zakljucujem da sva ta velika imena o kojima ti pises su trebala da ostanu tamo gde su poceli karijeru i da nisu trebali da dodju u Partizan jer bi tamo gde su poceli karijeru stekli veliko ime?? U tim klubovima bi postali evropski i svetski prvaci ili bi zavrsili u NBA? Uz to raspitaj se gde je Dejan Svic , poceo da igra vaterpolo, ili nas ministar sporta Ciric, golman Sostar, da ne nabrajam, zabolece me prst..?

Vule

pre 1 godinu

Смјена генерације га је коштала. Нису се постепено уводили млађи играчи, а онда је одједном доста њих одлучило да се повуче, а можда се није ни довољно квалитетно радило са њима у млађим селекцијама. У сваком случају, Савић је остварио неизбрисив траг, а сада да се надамо да ће ови млади момци моћи да понове успјехе претходних генерација.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Uvijek mi se svidjao medjusobni odnos njega i naseg izbornika- max postovanje protivnika i nikad ni jedna ruzna rijec ili pogled. Eto, ja cu ga upamtiti najvise po tome.
Jednom rijecju- gospodin.
Sve najbolje u daljnjem radu i - sretno.

pomorac Kotor

pre 1 godinu

Strasan sport, igra se u 3 grada u CG, 5 gradova u HR i jedan grad u SRB. Kad sam na brod i pricam sa ljudima ne znaju koji je sport vaterpolo, sto znaci konkurencija 0

a

pre 1 godinu

Definitivno kraj srpskog vaterpola. Igrači su preuzeli ulogu selektora. Verovatno neko iz senke im je bio komandant. Ko god dodje na to mesto nije ni blizu Savića. Mi smo majstori da sami sebe uništimo

Ime

pre 1 godinu

Živa legenda našeg sporta. Kada dođe vreme za to, nazvati sportske nagrade po njegovom imenu. Realno, FINA treba da nazove nagradu najbolji trener po njemu za života. Niko kao Deki zvani ZLATO

Zuja

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 17:16)

Pogledaj omladinsku reprezentaciju koja je druga na SP i evropski prvak

bradina

pre 1 godinu

O ne!!! Koje kandidat umesto Savica postavlja se pitanje?
Ocigledno da se nasi ekipni sportovi gde smo dominirali decenijama,izuzev fudbala i zenske odbojke,nalaze na stranputici!
Koje kriv,kad se zna da u tim sportovima imamo pojedince koji su rangirani u samom vrhu svets!Talenata ima verujem,izgleda da nesto skripi u samom vehu vodjenja po onoj narodnoj "riba smrdi od glave"!?

zvezdarac

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!

Zoran DJ

pre 1 godinu

Javljam se prvi put i pisaću samo o sada bivšem selektoru varetpolo reprezentacije Dejanu Saviću. Neću ni jednu reč pisati o Partizanu i Zvezdi vaterpolo klubovima koja se pominje u polovini komentara o treneru Dejanu Saviću. U prethodnih desetak godina koliko je vodio reprezentaciju osvojili smo sve sto se moglo osvojiti (zlatne medalje na olimpijskim igrama, svetskom prvenstu, evropskim prvenstvima i drugim takmičenjima). Osvajane su i manje sjajne medalje. Pored nikad igrački jake reprezentacije jedan od junaka bio je i selektor Dejan Savić koji ih je uspešno vodio kroz navedena takmičenja. Došla je smena generacije, nakon olimpijade prošle godine povuklo se 7 reprezentativaca, ranijih godina takođe. Toliki odliv najkvalitetnijih igrača video se na završenom svetskom prvenstvu jednim od najslabijih rezultata osvojenim 9 mestom. Mladi igrači nemaju kvaliteta za ostvarivanje boljih rezultata, treba im kontinuitet igara, sticanje iskustva, a za to treba vremena. Daj bože da grešim ali mi u narednih 3 do 5 godina teško da ćemo doći u situaciju da se borimo za medalju,tenutnio ima više reprezentacija koju su kvalitetnije od nas.
I sada kada treba da se savije kičma, zasukaju rukavi sa mlađim igračima u reprezentaciji, naš najtrofejniji trener DEJAN SAVIĆ podnosi ostavku. Da li je to njemu ispod časti da vodi tim koji treba da se stvori i kasnije osvaja medalje. Ili čeka da drugi selektor svori jaku reperezentaciju a on ponovo na gotovo vodi tim i osvaja medalje.

Slaviša

pre 1 godinu

Pomeni je Savič najbolji Vaterpolo selektor sveta koga god da preuzme ima da pravi čuda Savič je u vaterpolu ono što je Piksi u fudbalu onoliki broj uspeha kolko smo imali sa Savičem neverujem da če se ikad ponoviti zahvaljuči Saviču uzeli smo ogroman broj najsjajnijih medalja mi i u Fudbalu nikad nismo imali pravog selektora za razliku od Hrvata koji su u fudbalu pogađali sa selektorima ja verujem da ima Srbija sad jaču ekipu od Hrvata koji su dogurali do finala istina na uz puno sreče jer su slabašni Rusi urdili posao za Hrvate i na penale izbacili prvog favorita Špance sa Rusijom u fudbalu i Albanija ili Cipar imaju velike šanse za pobedu.

pera kojot

pre 1 godinu

Onakvim momcima nije bilo tesko biti selektor a samim tim i jedan od najboljih trenera. Kad je dosla smena generacija rezultat je odma izostao i doslo do povlacenja sa selektorske klupe.

Ljubo

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.

Vostani Serbie

pre 1 godinu

Jaaao Deki. Došao čovek da vodi najdominantniji sportski kolektiv u istoriji svih sportova sveta ikada, uzimao medalje i kovali ga u zvezde, sad kad bi trebalo da se vidi njegov pečat i da napravi igrače - odoh ja.

Smena generacije je bila posle svakog šampionata, ali je škola VK Partizana toliko kvalitetnih igrača dala, da smo dugo trajali. Onda je Deki ćutao na gašenje VK Partizana, pričalo se da je bolje imati četiri jaka (NBG, Radnički, Zvezda i Šabac), nego jedan koji ugnjenata vaterpoliste, ucenjuje i slično i stigao debakl.

Ovo je... Nemam reči. Zna se šta rade pravi generali kad brod tone.

Admiral

pre 1 godinu

Naravno, dok je bila tu zlatna ekipa vrhunskih igraca onda je bio tu da se kiti medaljama a sada kada brod tone kad nema vise vrhunskih igraca, sad bezi, kako kukavicki. Kad je takav vrhunski trener sto ne ostane i ne uradi nesto sa ovim novim klincima, kakvi god bili, nego video da vise nije to to pa tutanj i uvaljuje vruc krompir nekom drugom.

Zmajko

pre 1 godinu

@Vostani Serbie

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!

shone

pre 1 godinu

Lako je biti selektor kad imaš dobar tim sa onakvim igračima što smo imali i ja bi bio selektor i osvajao sve živo sad malo brod oštećen kapetančić napušta brod umesto sad da pomogne sa njegovim iskustvom i progura ove mlade igrače a on se poneo ko najveća P...a.....

Sima

pre 1 godinu

Sa ekipom koji je imao svako ovde od komentatora bi osvojio sve, njegovo znanje se videlo na poslednjem SP. Ali svaka mu cast zna sta je odgvornost za neuspeh, za razliku od Pesica.

Maximus

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

00


Evo ja druze nisam pametan pa bih ti bio zahvalan da mi pojasnis.

Globtroter

pre 1 godinu

Poštujem ga i mislim da je dobar čovek, ali ovo je za mene kukavički potez. Kapetan ne napušta brod koji tone! Trebalo je sada da zapne i povuče kad je najteže.

Da..a

pre 1 godinu

Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб
(Хммм, 01. oktobar 2022 12:07)

Jedini problem u celoj prici sto nijednog nabrojanog igraca nije napravio Partizan,niko od njih nije dosao kao klinac sa 14,15 god ili mladji pa stasao u igraca kroz razne mladje selekcije do seniora vec je kao gotov produkt tj senior dosao u Partizan kao prakticno jedini klub sa nekom perspektivom sto u finansijskom smislu,sto zbog podrske svih mogucih drzavnih institucija,sto zbog takmicenja u kojima ucestvuje i samim tim mogucnosti da ga vide,da se dokaze i ugrabe najvece evropske ekipe. Znaci Raduljicu je napravio Fmp,Krstic je dosao iz Kraljeva i Bogdan takodje negde sa strane iz drugog kluba i svi su oni iskoristili momenat i postali to sto jesu. I da bude jasno postali bi isto to u bilo kom drugom klubu da se nalazio na mestu Partizana zvao se taj drugi klub Zvezda,Vojvodina,Metalac ili bilo kako drugacije. I za kraj zadnjih 10 god svi tvrdite kako Partizan nema podrsku i kako ga drzava sabotira pa onda pitanje sta je sa tom cuvenom skolom,gde su ti silni igraci koje izbacuju kao na traci,nabrojite mi jednog jedinog igraca koga su izbacili da moze da udje u 20 na siri spisak reprezentacije? Ili jos bolje da igra sad Evroligu i da bude oslonac tima. Nemoj samo Vukcevica da pominjete i Avramovica,prvog ste doveli iz Reala a drugi iato dosao iz Spanije i em sto nije tako mlad em sto ste ga prve god pljuvali na sav glas da bi sad odjednom postao neki veliki igrac. Imate Madara izraelca i sve to sa povratkom Zeljka koji vazi za naseg mozda i najveceg trenera svih vremena ali i dalje ne vidim tu cuvenu skolu,samo skupi stranci.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Veliki igrac , najveci trener , ali i obican covek , pa gresi kao i svi drugi . Kada je otisla u penziji trofejna generacija trebao je da ode i on , jer reprezentacija nije nicije privatno vlasnstvo pa da tu bude vecno , bez obzira na rezultate . Deset godina je bio na celu i to je bilo zlatno doba . Na zalost to je proslo i to je to . PS Svi treneri bi trebali da zapamte izjavu velikog Grega Popovica da nikada ne bi bio trener kakav je postao da nije bilo Tima Dankana .

MARKEĐANI

pre 1 godinu

Svakako veliki igrač, ali ovo napuštanje tima kada u njemu nema vrhunskih igrača i koji predstavlja izazov mi je malo onako, bezveze...

mirjana simionska

pre 1 godinu

Pa,ja mislila da brod koji tone poslednji napusta kapetan,kad ono...E,pa drugari i gospodo lako je bilo biti selektor kad imas SVETSKE VRHUNSKE IGRACE,koje je zatekao ,aj sad da se pokaze veliki Savic.Ne kazem nje bio los ,ali sa takvim igracima i nije moglo da bude lose.Samo jedno bez velikog Partizana i njegove poznate vaterpolo skole nema ni reprezentacije.Ostal na brodu misevi...

ništa lično

pre 1 godinu

(Dzeronimo

Ko su ti reprezentativci?

Prlainović iz HN, Pijetlovići takođe, Vanpenski NS, Rađen Vk Beograd, Rašovići Zvezdini...ajde nauči da li u bilo kom sportu imate SVOG igrača ili oteto širom regiona.

Pazi njega partizanovi igrači...ostali mutavi pa nemaju igrače...nego sve dok ste imali monopole bilo igrača...

Verovatno nisu znali ni da plivaju dok nisu došli u VK Partizan? Imali ste apsolutni monopol na SVE.

Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.

Slaviša

pre 1 godinu

Pomeni je Savič najbolji Vaterpolo selektor sveta koga god da preuzme ima da pravi čuda Savič je u vaterpolu ono što je Piksi u fudbalu onoliki broj uspeha kolko smo imali sa Savičem neverujem da če se ikad ponoviti zahvaljuči Saviču uzeli smo ogroman broj najsjajnijih medalja mi i u Fudbalu nikad nismo imali pravog selektora za razliku od Hrvata koji su u fudbalu pogađali sa selektorima ja verujem da ima Srbija sad jaču ekipu od Hrvata koji su dogurali do finala istina na uz puno sreče jer su slabašni Rusi urdili posao za Hrvate i na penale izbacili prvog favorita Špance sa Rusijom u fudbalu i Albanija ili Cipar imaju velike šanse za pobedu.

Admiral

pre 1 godinu

@Milan, 01. oktobar 2022 11:20

Generacuja Sapica, Ikodinovica, Vujasinovica je mozda imala manje uspeha ali ti nisi naveo jednu jako bitnu cinjenicu a to je da je u tom periodu Madjarska imala najjacu generaciju u istoriji i naravno da nije bilo lako njih stalno dobijati. Nakon povlacenja te Madjarske generacije oni su pali kao mi sada i naravno da je Savic pobedjivao jer je bila slabija konkurencija. Svaka cast nasim momcima i njemu ali ovo je sraman potez jer bezi sa broda koji trenutno tone.

Paja

pre 1 godinu

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23)

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije

kum žoržo

pre 1 godinu

@zmajko
U pravu si!!!Decaci od 7-8 godina su po direktivi odlazili u Partizan, prolazili celu skolu i postajali vrhunski igrači.I sve to po direktivi.Vrhunac ostrascenosti i neinteligencije!

НССланинар

pre 1 godinu

Хвала Господину (намерно велико г) Савићу за све што је урадио за наш ватерполо и спорт! Све речи су сувишне, бројке све говоре.

pomorac Kotor

pre 1 godinu

Strasan sport, igra se u 3 grada u CG, 5 gradova u HR i jedan grad u SRB. Kad sam na brod i pricam sa ljudima ne znaju koji je sport vaterpolo, sto znaci konkurencija 0

Pokondirena Tikvica

pre 1 godinu

Evo malo cinjenica.
Prvo ovi koji velicaju dostignuca VK Partizan,postojao je samo taj klub 20 godina.Svako dete,svaki roditelj koji je hteo da se to dete bavi ovim sportom ozbiljno morao je tamo.Jednostavno Partizan je imao bazen(koji nikome nije placao) i dobre uslove,najbolje trenere( koji su iz istih razloga kao i klinci isli tamo).Iz Partizana se islo direktno u reprezentaciju jer su oni imali i po stotinu dece u generaciji dok su drugi jedva sastavljali 15 klinaca za tim.Kada se prestalo sa forsiranjem VK Partizan razvili su se centri poput Sapca,Valjeva,Kragujevca.
Drugo Deki Savic je legenda.Smeker i dobar znalac.Svi vi koji kazete da bi i vi sve osvojili sa onakvim timom setite se da smo i u nekim drugim sportovima imali veliki broj zvezda pa nije bilo rezultata.Godinama je vodio pametno rezprezentaciju,dodavao gas kad treba i ubacivao nove momke.
Trece neuspeh reprezentacije je izazvan prevelikim podmladjivanjem.Vratice se Srbija,treba nam sad neki energicniji trener(ne bih imenovao ali imamo ih nekoliko) koji ce malo da podvikne ovim momcima i da ih trgne.
Izvinjavam se na poduzem postu.

Nebitan

pre 1 godinu

Dok je Partizan imao monopol, videli ste rezultate, od neke 2000 do recimo 2012 (sta li se tad desilo, pitam se). Sada su unistili to zlo Partizan, koji je terao decu da postanu najbolji na svetu, uzas zivi, evo sad su se svi lepo razvili, neko i dobio na dar titulu prvaka Evrope za godinu dana na tacni sa gotovim igracima iz te iste skole koju pljuju, pa eto, cekamo rezultate sad posle Filipoviceve generacije. Bas me zivo interesuje.

НССланинар

pre 1 godinu

Kao što sam i rekao kada brod tone kapetan sa njega beži.Lako je bilo trenirati one velikane koje je neko drugi stvorio i prisvojiti si titulu naj uspešnijeg selektora.Sada se ti pokaži veliki stručnjače da si najbolji.Ali naravno nećeš jer ćeš pobeći i čekati da ponovo neki drugi selektor napravi nove Filipoviće,Prlainoviće pa se ponovo uvaliti na brod koji su drugi izvadili iz dubine mora.
(Ljubo, 01. oktobar 2022 10:36)

Није Вас срамота овог коментара? Можда човек има друге разлоге због којих иде, или имате неку информацију коју ми не знамо?

Хммм

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14

Навијачи Звезде никако да схвате...
Када је Партизан имао више подршке од Звезде (у ватерполу, кошарци) он је освајао и европске титуле, долазио у F4 итт. Звезда је то једино успела у фудбалу, свака част за то. У фудбалу је Партизан ушао у финале Купа шампиона, али Звезда је освојила, и зато је бољи тим. И имала је више врхунских играча, то је чињеница.
У кошарци (и ватерполу) не могу никако да се мере,из истих, и још јачих разлога у корист Партизана.
А када се говори о некој школи, то није само довођење играча, то је традиција, бивши врхунски играчи који су постали врхунски тренери итт... То је нешто што се прави деценијама. У том смислу, можда ће Звезда за десет година, уколико задржи ниво подршке који има, моћи да прича о традицији и у кошарци и ватерполу.
Неко написа да је ватерполо репрезентација постигла успехе када је Партизан био слаб - тачно, али су играли Партизанови играчи који су отишли у иностранство...баш као што су Богдановић, Неша Крстић и Радуљица били, уз Теодосића, наши кључни играчи под Сашом Ђорђевићем, иако је Партизан тада био слаб

Paja

pre 1 godinu

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 12:23).

Pišeš nešto o čemu nemaš pojma. Partizan je od Grad Beograda dobio besplatno na korišćenje bazen Banjica koji su uspeli da unište. Sanitarije, svlačionice, krov u bazenu otpadao. Ne misliš valjda da je neko trebalo da plaća i grejanje vode. Poslovni prostor, slobodni termini naplaćivani a pare u klupsku kasu. Letnji bazen nije u funkciji 15 godina. VK CZ igrala utakmice u Obrnovcu, Zrenjaninu, 11 Aprilu, Tašu, 25 Maju. Gde je jeftinije. Sada treniraju i igraju na 25 Maju a svaki termin se fakturiše jer bazen pripada opštini Stari grad

Milan

pre 1 godinu

jos jednom neki pisu sramne komentare preuzeo je najbolje igrace bla bla svako bi to mogao bla bla. nije tacno da su bili najbolji kad ih je preuzeo bili su perspektivni ali ne i najbolji, drugo, vec smo mi imali sjajnu generaciju sapića, ikodinovića, udovičića, vujasinovića pa i savić je jedno vreme igrao sa njima ali nisu rezultati bili dobri koliko sa dekijem selektorom uvek je nesto nedostajalo, upravo na olimpijadi. ova smena generacija je mogla da bude odlozena i verovatno da ne bismo imali krizu rezultata jer su ti igracivi dalje najbolji ali treba razumeti reprezentativce koji su prezasićeni i sada im je fokus vise porodica. bice sve ok u buducnosti verujem

Ccc

pre 1 godinu

@xmmm, Moram da ti objasnim nesto obzirom da sam iz vaterpola... Igraci koji su u onoj reprezantaciji ponikli u Partizanu su Filipovic i Mitrovic, svi ostali su dovedeni u Partizan sa 16,17 godina kada se videlo da su najbolji u svojim klubovima, Aleksic, Pjetlovic, Prlainovic, Mandic itd. Poznato je da je Dejan Udovicic uslovljavao da reprezentativci koji igraju u Srbiji igraju iskljucivo u Partizanu. Dalje, Partizan nije unisten od strane drzave, pronadjite skorasnji intrvju sa Dacom, koji upravo o tome prica. Partizan je jedini vaterpolo klub koji je dobio bazen od drzave, ali je prethodna vlast unutar klub sa prepostenom direktorkom unistila VKP. Ova kriza nema veze sa Partizanom, evo klinci do 19godina postali prvaci sveta, stariji bili drugi ili treci, pricate gluposti i nemate pojma. Momci ce stasati, za god.dve cemo biti tamo gde i treba da budemo.

ništa lično

pre 1 godinu

Хммм

Ne znam šta si hteo da kažeš?

Kada su iole imali uslove Prvaci Evrope su bili i VK Bečej i Zvezda...valjda doživotno treba da imate monopol i na trenere, decu, plivalište...baš je providno što se vaterpola tiče šta je bitno za dominaciju i da li je to do jednog kluba ili i drugi mogu tako samo ako ih neko pusti.

Drugi deo oko Prvaka Evrope...Zvezda je bila Prvak Evrope u fudbalu, vaterpolu, atletici i ženski KKCZ je bio Prvak Evrope kao i juniori takođe u košarci.

Interesatno da je ŽKKCZ bio prvi klub iz Države koji je bio Prvak Evrope u bilo kom sportu...doživeli su tešku sudbinu da mole sa 30 i kusur titula, godinama nemaju za Evro takmičenja...pre par godina KSJ ih nije ni zvao na promociju novog dresa...ajde razumem amonizitet ka Čoviću koji vodi KKCZ ali ...

...teška sramota je ne zvati ŽKKCZ na neki događaj koji organizuje KSJ...ne postoji klub u Srbiji koji je više dao od ŽKKCZ košarci.

Analitičar

pre 1 godinu

Po meni došlo je do sukoba između njega i Mandića koji je odbio da igra na zadnjoj utakmici na EP i to je jedan od razloga, ako ne i najbitniji.

Hvala Deki, mlad si, eto tebe opet na klupi reprezentacije za 6-7 godina.

Uveren sam da ima ko da ga zameni, mada će njegove rezultate teško ko ponoviti.

Vladimir

pre 1 godinu

Ovi koji pisu da je bio dobar zbog dobrih igraca su ogromna sramota za ovaj narod i pokazatelj kakvi smo. Deki najveci si o hvala ti na svemu.

Željko

pre 1 godinu

Da li se slažete da svi ovi koji pljuju nečiji rad, u ovom slučaju Savića, nemaju pojma o sportu, verovatno nikada nisu ni držali loptu u rukama, a sada kenja.u

Pljuvac Svih Stilova

pre 1 godinu

Deki moze ponosno da seta Srbijom, jer su srbi ponosni na njega! Isto se ne moze reci za jednog drugog vaterpolistu, koji je prodao veru za veceru. Taj drugi je sad betondzija Beograda.

Dzeronimo

pre 1 godinu

......
Mora da se crta izgleda...kada se drugi dokopali bilo čega sem golog preživljavanja eto naslova Prvaka Evrope.
(ništa lično, 01. oktobar 2022 14:52)

Kada se drugi dokopali kazes, nije te sramota da tako formulises kupovinu cele reprezentacije, i to poredis sa Partizanom?!
Drugo to vase otimanje kada se dolazi u bilo koji klub u bilo kom sportu a da to nije Zvezda je vec nasiroko poznato.Kada ti igraci dolaze u Zvezdu to se zove dolazak u veliki klub, Zvezda je magnet...i ostala s... nja.
Nije sramota tolike licemernosti, da li imas bar malo obraza?

Nebojsa

pre 1 godinu

Vise od cetiri decenije pratim sport, niko u kolektivnom sportu nije imao rezultate kao sto je imao Dejan Savic.
Covek koji rodjen pod srecnom zvezdom .
Kad ti iza sebe imas ogromne zlatne medalje, titulu klupskog pravaka Evrope moze samo da se kaze kapa dole majstore.
Ne vidim da ce mu neko prici , jer sto je on uradio za srpski vaterpolo to se ne moze napisati recima.
Hvala Deki za svaku titulu i uspeh koji si nam podario.
Puno srece u nastavku karijere ?!

moralni gmizavac

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….
(Loznica, Gučevo, Cer…, 01. oktobar 2022 11:04)

Neduzan? On je sam usao u vrzino kolo, tako da nista manje nije kriv od tih politicara..

Dag Kristi

pre 1 godinu

Sa onim igračima bih i ja sve osvojio..
(Jaaaa, 01. oktobar 2022 10:33)

Siguran sam, nema sumnje. Tvoje znanje je nadaleko poznato.

Aleksej

pre 1 godinu

Covek koji je osvojio svako takmicenje u kojem icestvovao kao trener vise puta osim Lige Sampiona koju je uzeo samo jednom. Goat trenerski, kralj od coveka.

Dva drugara

pre 1 godinu

Covek je osvojio sve sto je moglo i to u vise navrata. Normalno je da potrazi nove motive za rad. Ne moze biti da sve zavisi samo od selektora ima jos faktora koji uticu na rezultat.

zvezdarac

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!

DukiNS

pre 1 godinu

Hvala gospodine Saviću za sve što se uradili i kao igrač i kao selektor. Plašim se da nam vaterpolo ide putem rukometa. Šteta, jer smo zaista talentovana nacija pogotovo za timske sportove. Ići će ovo po inerciji još par godina , ali ne piše nam se dobro ako se malo bar ne ulozi u ovaj naš najtrofejniji ekipni sport. Nezahvalno mesto je sad ostalo upražnjeno.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Političari u poslednjih 10 godina uništili srpski vaterpolo sa svojim lopovlukom i bolesnim ambicijama i sad se sve lomi na ovom endužnom čoveku….

zvezdarac

pre 1 godinu

Jaaao taj mit od VK Partizanu nikako da iscezne. Pa najbolje smo rezultate napravili kada smo taj kancer otklonili. Evo i klinci osvojise evropsko bez te famozne skole. Partizan je klubski bio dobar, ali samo zato sto su po direktivi tamo odlazili najbolji. Sad se vaterpolo igra na vise mesta, i tu partizan nema sta da trazi!
(Zmajko, 1. oktobar 2022 11:14)

Pa u tri generacije koje su ove godine imale značajno takmičenje (godišta 2006, 2004 i 2003), najviše je iz Partizana. Osvojili su zlato, srebro i bronzu na tri prvenstva.
Na primer, Nikola Kojić, koji je bio MVP za 2004. godište, igrao je i za tu ekipu 2003 koja je osvojila takmičenje. Nedavno je napunio 18 godina. I da, igra za VK Partizan. Samo jedan primer.

Partizanova škola vaterpola je ubedljivo najbolja u exyu. Kad se pogleda u kojim uslovima ta deca treniraju poslednjih 10 godina (hladnija voda nego na drugim bazenima, često potpuno bez grejanja, seljakanje i prekidi treninga zbog toga itd), čudo je da uopšte neko hoće da trenira gore na Banjici. I opet pobeđuju...

Dzeronimo

pre 1 godinu

Pokondirena Tikvica, 01. oktobar 2022 11:43)

Kada je doslo do razvijanja tih centara koje si naveo i skorog gasenja Partizana reorezentacija je opstajala dok su je nosili- zna se ko - Partizanovi igraci.To si prvo trebao navesti pa posle dalje pametovsti.Evo sada je sve u redu jer Partizan ste sveli na prosecan tim, sada da vidimo te mlade iz "drugih centara".

Dzeronimo

pre 1 godinu

Da..a, 01. oktobar 2022 12:52)

Ala se izlupeta i dobi pluseve od svojih,legendinih sledbenika.Kazes postali bi igraci i u bilo kom drugom klubu?!Pa sto vi niste napravili, ali bukvano, NIKOG za evo skoro 50 godina.Jednog jedinog vrhunskog igraca niste napravili od Moke Slavnica.Ovo sto vi pravite su samo vodonose-pomocni radnici.Sto vi niste doveli nekog sa 17,18 godina i napravili VRHUNSKOG kosarkasa.
Razlog je prost NE ZNATE, sto je problem to priznati.
Tvoja 'strucna opservacija' ima za cilj da objasni kako su svi treneri vrhunski i podrazumevano da ce od mladih napraviti asove?!

Dzeronimo

pre 1 godinu

ništa lično, 01. oktobar 2022 12:51

Da li je moguce da uporedjujes uspeh Zvezde (kupila sve reprezentativce - vecinom Partizanove) sa Partizanom?!
To je bas bio "projekat" - sipaj i ne pitaj koliko kosta.
Svako dalje tvoje pisanje posle ove teske gluposti gubi bilo kakvu tezinu.

Oli

pre 1 godinu

pa dobro moralo je jednom. Možda je Deki trebao i ranije da preda dirigentsku palicu.
Ostavio je za sobom ozbiljan domaći zadatak naslednicima...

my way

pre 1 godinu

Хвала Декију на свему! Очигледно да је дошло до презасићења и можда је шок терапија потребна екипи. Мора да дође до нове енергије, до поновне глади за титулама која је нестала. Такође, више него икад је потребан стручан рад свих ван базена како би се од момака који су кикснули на Светском и Европском првенству и шампионских генерација у млађим категоријама направио поново доминантан тим. Потенцијал постоји, то је неспорно. Декију све најбоље у животу и каријери!

glupi zmaj

pre 1 godinu

Nije trebao da podnosi ostavku.
Imao je strasne igrace do odve smene generacija i naravno da je sa njima bio favorit ali ni sa takvim igracima nije bilo lako poosvajati sve sto su nasi momci osvojili.
Savic je vrhunski strucnjak i trebao je da ostane i svim pljuvacima da dokaze da ce se srpski vaterpolo opet vratiti tamo gde mu je i mesto, na vrh.

macconi

pre 1 godinu

covek je osvojio sve sto postoji i to vise puta,al neki to zaboravljaju...dva puta zaredom olimpijadu,sto njegova generacija dok je igrao nije uspela to nijednom...doslo je do smene generacije i zasicenja...hvala na svemu legendo!

orao s visine

pre 1 godinu

Gledajući ovu listu svih njegovih uspeha ne mogu a da ne kažem
_dubok naklon i izuzetno poštovanje Deki
Pa ovo je ubedljivo najtrofejniji selektor
Vrhunski znalac svog posla a uz to tako skroman čovek
Deki još jednom veliko , veliko hvala za sve radosti koje si nam priredio..
Sretno u nastavku karijere koja će ne sumljam biti isto tako uspešna
Bravo i hvala .. zaista Veliki Veliki Deki

Hemičar

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

A kada su pobeđivali dizali ste ga u nebo...nezahvalan narod!

Тарми Рићми

pre 1 godinu

Требало је да се повуче одмах после ОИ. Не зато што је лош тренер (сматрам да је најбољи) или зато што је он крив за садашње "неуспехе" већ после онакве генерације ватерполиста (најбоље икада) тешко је играти у њиховој постери. Требало је други тренер, па Савке да се врати кроз пар година или не. Све накбоље краљу, хвала за све !!!!!!!

Ime

pre 1 godinu

Živa legenda našeg sporta. Kada dođe vreme za to, nazvati sportske nagrade po njegovom imenu. Realno, FINA treba da nazove nagradu najbolji trener po njemu za života. Niko kao Deki zvani ZLATO

a

pre 1 godinu

Definitivno kraj srpskog vaterpola. Igrači su preuzeli ulogu selektora. Verovatno neko iz senke im je bio komandant. Ko god dodje na to mesto nije ni blizu Savića. Mi smo majstori da sami sebe uništimo

ccc?

pre 1 godinu

(Da..a, 1. oktobar 2022 12:52)


Po tom svom komentaru ja zakljucujem da sva ta velika imena o kojima ti pises su trebala da ostanu tamo gde su poceli karijeru i da nisu trebali da dodju u Partizan jer bi tamo gde su poceli karijeru stekli veliko ime?? U tim klubovima bi postali evropski i svetski prvaci ili bi zavrsili u NBA? Uz to raspitaj se gde je Dejan Svic , poceo da igra vaterpolo, ili nas ministar sporta Ciric, golman Sostar, da ne nabrajam, zabolece me prst..?

nekatamo

pre 1 godinu

Upoznala sam coveka kad je dosao sa par nasih vaterpolista u firmu da odrze neki panel. Divan covek, odlican smisao za humor i jako fin. Sta je sve postigao za nas vaterpolo ce tesko ko (a nadamo se da hoce neko nekad) da ponovi.

Легендкиња

pre 1 godinu

Легендо, господине Савићу, хвала на свему што сте постигли у играчкој и тренерској каријери! Хвала што се показали како се воли своја земља! Срећно!

Paja

pre 1 godinu

Nešto se desilo u reprezentaciji. Ista ekipa na SP u Madjarskoj zauzela 5 - to mesto sa samo jednim porazom u 1/4 a onda posle mesec dana totalni fijasko na EP. Zašto su igrači bili protiv Mandića. I to svi. Nešto tu smrdi. Ali igrači se oteli kontroli. Igrali bez žara i motiva

veljko

pre 1 godinu

potpisao za lidl . takvim sportistima i legendama doslovno nije mesto na takvim reklamama .
(ivan, 01. oktobar 2022 10:33)
Од нечега треба да се и живи, од тренерског посла у ватерполу сигурно не може.

štakoštadakošta

pre 1 godinu

Tebi Deki svaka čast, jedino ti se može zameriti mudro ćutanje na dešavanja koja su predhodila krahu. Nego, gde je Jelenić, u koju se rupu zavukao taj uništitelj srpskog vaterpola? Gde si sada silo samoproklamovana?

Vule

pre 1 godinu

Смјена генерације га је коштала. Нису се постепено уводили млађи играчи, а онда је одједном доста њих одлучило да се повуче, а можда се није ни довољно квалитетно радило са њима у млађим селекцијама. У сваком случају, Савић је остварио неизбрисив траг, а сада да се надамо да ће ови млади момци моћи да понове успјехе претходних генерација.

John

pre 1 godinu

(pera kojot, 1. oktobar 2022 10:57)

Za smenu generacija (i lošu novu generaciju) su odgovorni oni koji su trebali i morali da rade sa mlađim kategorijama. Kad juniorska reprezentacija nije ni za šta, za očekivati je da će takvi biti i kada pređu u seniore. Tu ni 10 ovakvih selektora ne može da pomogne.

bradina

pre 1 godinu

O ne!!! Koje kandidat umesto Savica postavlja se pitanje?
Ocigledno da se nasi ekipni sportovi gde smo dominirali decenijama,izuzev fudbala i zenske odbojke,nalaze na stranputici!
Koje kriv,kad se zna da u tim sportovima imamo pojedince koji su rangirani u samom vrhu svets!Talenata ima verujem,izgleda da nesto skripi u samom vehu vodjenja po onoj narodnoj "riba smrdi od glave"!?

СРБИЈА

pre 1 godinu

Свака част и хвала за све радости које си нам подарио, и као играч и као селектор.

War Inside My Head

pre 1 godinu

Dobro je sa svim uspjesima razmazio naciju,impresivno!Nekako sam bio ubjeđen da će izgurati na mjestu selektora do OI2024 u Parizu,ali se izgleda desilo nešto iznutra,sumnjam da bi se tako lako odrekao rada,a moguće i stvarno da je došlo do zamora,možda je izletila neka ponuda nekog vrhunskog tima?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Deki ode, havala za sve velemajsyore vaterpolo igre! Situacija nije naivna i obecavajuca u vaterpolu kao i u nekim drugim grupnim sportovima. Jedino resenje je da se vrati provereni sistem rada koji je slektirao i razvijao nasu najtalentovaniju decu i na taj nacin opstanemo koliko toliko. Za to je potrebno strpljenje, vredan rad i posvecenost, u suprotnom, sva instant resenja nepovratno vode daljem propadanju.

Ivan kg

pre 1 godinu

(ništa lično, 1. oktobar 2022 14:52)

Nista licno, ali gluplji komentar u zivotu nisam procitao. Spocitavati Partizanu nesto u vaterpolu mogu samo ljudi koji za sramotu ne znaju.

Dabu

pre 1 godinu

Koliko je prokletstvo što ljudi komentarišu sakriveni iza izmišljenih imena. Sada svaka iskompleksirana budala može da pljuje najboljeg našeg selektora svih vremena. Hvala Deki i izvini u ima onih koji srama nemaju.

mojnemenito

pre 1 godinu

Pametan potez. I bez pljuvanja i kukanja, nego ici dalje. Ostace upamcen kao selektor koji je sve osvojio i tako treba da ostane.

Prskaj po milosu i muameru

pre 1 godinu

Steta ja bi ga ostavio na funkciji narednih 20god
(miksx, 01. oktobar 2022 12:20)


Nisi dobro pročitao ili razumeo ,Dejan je dao neopozivu ostavku ,kako zadržati nekoga ko želi da ode?

Vrg

pre 1 godinu

Hvala legendo. Trener za primer koji nas je toliko zaduzio da mu nikada ne bi prigovorili ni da veze 5 neuspeha, a on sam ode posle prvog, za koji nije ni kriv. Svaka cast. Nismo, eto, ni mi samo da nekoga pljunemo. Ima tu i "po zasluzi".

NebaCar

pre 1 godinu

Deki care hvala za sve, dostojanstveno i sa šmekom si vodio i uspesima i neuspesima, i tako se povukao.

Treba očigledno razdrmati malo vaterpolo posle uljuljkanih pa skoro dve decenije vrhunskih rezultata

Zuja

pre 1 godinu

Kakva laž. U svim selekcijama 3 igrača Partizana. Igrači iz Kragujevca, Zvezde, Šapca, Novog Beograda i Valisa za koji nisi nikada čuo. Klik na tastatiru i dobiješ sve informacije
(Paja, 1. oktobar 2022 13:34)

Pa da išta znaš osim da kupetaš video bi da je npr u selekciji 2006. godišta koja je uzela bronzu na SP, 9 igrača iz Partizana plus jedan koji je prošle sezone otišao iz Partizana u Novi Beograd.
Kod generacije 2004. je njih 6 iz Partizana (Kojić je i MVP tog šampionata) dok je kod 2003. godišta njih 4 iz Partizana.

Dakle, NE LAŽITE I NE LUPETAJTE VIŠE!
(zvezdarac, 01. oktobar 2022 17:16)

Pogledaj omladinsku reprezentaciju koja je druga na SP i evropski prvak

Реално

pre 1 godinu

Samo cu reci Deki Savic, Nikola Grbic, Sale Djordjevic..pametnom dosta
(...., 01. oktobar 2022 10:28)

И сада Пикси. Врхунски играчи, по могућству креатори игре у тиму, су наши најуспешнији тренери последњих 15 година - само они имају харизму вође да поведу тим као што су чинили као играчи. На жалост, и на нашу срамоту, од свих њих остао је само Пикси, надам се да ће он потрајати

DELIJA bosanceros

pre 1 godinu

Sandra Sukna za selektora.
(Glumac, 01. oktobar 2022 10:35)

Bolje Vrsaljko, ima lepse prezime. Jer realno obojica imaju iste sanse da budu selektori Srbije bez obzira cime se bave.

Sramota me je tvoje sramote

pre 1 godinu

On je kriv što vaterpolisti koji trenutno igraju u reprezentaciji veze nemaju !!!
(VUK, 01. oktobar 2022 12:06)

Ajde, a ja budala mislio da se tu radi o lošem radu i selekciji po klubovima. Međutim kad jedan "ekspert" poput tebe to izjavi, nemam razloga da sumnjam u takvu ekspertizu.

Šalabajzer

pre 1 godinu

Čovečeeee zar je proletelo 10 god auuu al omatoresmo! kao u juče da je bilo kada sam pratio dok je Udovičić bio selektor pa i Manojlović ..kako vreme leti.
Deki inače izosvajao sve živo ...neka odmara kao šampion sada.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Uvijek mi se svidjao medjusobni odnos njega i naseg izbornika- max postovanje protivnika i nikad ni jedna ruzna rijec ili pogled. Eto, ja cu ga upamtiti najvise po tome.
Jednom rijecju- gospodin.
Sve najbolje u daljnjem radu i - sretno.

Zoran DJ

pre 1 godinu

Javljam se prvi put i pisaću samo o sada bivšem selektoru varetpolo reprezentacije Dejanu Saviću. Neću ni jednu reč pisati o Partizanu i Zvezdi vaterpolo klubovima koja se pominje u polovini komentara o treneru Dejanu Saviću. U prethodnih desetak godina koliko je vodio reprezentaciju osvojili smo sve sto se moglo osvojiti (zlatne medalje na olimpijskim igrama, svetskom prvenstu, evropskim prvenstvima i drugim takmičenjima). Osvajane su i manje sjajne medalje. Pored nikad igrački jake reprezentacije jedan od junaka bio je i selektor Dejan Savić koji ih je uspešno vodio kroz navedena takmičenja. Došla je smena generacije, nakon olimpijade prošle godine povuklo se 7 reprezentativaca, ranijih godina takođe. Toliki odliv najkvalitetnijih igrača video se na završenom svetskom prvenstvu jednim od najslabijih rezultata osvojenim 9 mestom. Mladi igrači nemaju kvaliteta za ostvarivanje boljih rezultata, treba im kontinuitet igara, sticanje iskustva, a za to treba vremena. Daj bože da grešim ali mi u narednih 3 do 5 godina teško da ćemo doći u situaciju da se borimo za medalju,tenutnio ima više reprezentacija koju su kvalitetnije od nas.
I sada kada treba da se savije kičma, zasukaju rukavi sa mlađim igračima u reprezentaciji, naš najtrofejniji trener DEJAN SAVIĆ podnosi ostavku. Da li je to njemu ispod časti da vodi tim koji treba da se stvori i kasnije osvaja medalje. Ili čeka da drugi selektor svori jaku reperezentaciju a on ponovo na gotovo vodi tim i osvaja medalje.