Četvrtak, 29.09.2022.

10:00

Paspalj za B92.net: Davno smo prestali da proizvodimo vrhunske igrače

Izvor: A. Kovaèeviæ

Paspalj za B92.net: Davno smo prestali da proizvodimo vrhunske igraèe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

rudi

pre 1 godinu

Paljo je verovatno pomesao Titograd i Beograd, kada je rekao da je bilo dbva terena nekada a sada 250. Nekada a i sad je bilo stotine terena u Beogradu. Ali nekada je bilo hiljade klinaca na terenima a sada desetine. Sada basket treniraju tatini sinovi koje treneri loze da su im sinovi @ne vidjeni@ talenti. A oni ne znaju ni da hodaju ali vazna je lova. Nikog ne interesuju talenti.

Srki

pre 1 godinu

Meni se čini da je sve ovo sa kolektivnim sportom jednostavno: kad u fudbalu ide Zvedi, u košarci i vaterpolu Partizanu, a u odbojci Vojvodini, dobro je i reprezentacijama. U suprotnom, dati sport ima reprezentativni problem.

Kaiser

pre 1 godinu

Nekada smo imali stručni savet. A. Nikolić, Žeravica, B. Stanković.... Koji su pravili sistem kako će da se radi u svim klubovima. Postojali veliki sistemi koji su ulagali u košarku. Danas to više ne postoji. Svako radi onako kako hoće. Nema školovanih trenera, odabir igrača u mladjim kategorijama je katastrofalan. Ne samo u košarci. Nekada su deca dovodjena u zavod za sport gde su im mereni razni parametri. Danas sport ne može bez nauke i medicine. Doći će vreme kada ćemo uspeh imati samo u pojedinačnom sportu

Komša

pre 1 godinu

"Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. "

I efikasnost i estetika.
Elegancija u svakom pokretu.
Svaki pokret košarkaški.
Da je postojala "košatkaška Milka Babovic" da ocenjuje "umetnički dojam" ne bi bilo ono 5-5,5-4 ...nego sve 5-5.
Djordjević?
Secam se njegove VHS kasete neke o košarci.
Tehnika šuta savršenstvo.
Iz nogu,poluga ,na kraju praćka - gledaš iz profila kako mu prsti vibriraju posle ispaljenog projektila .
Uveren sam da sad,u ovim godimama da ga neko iscima u 2 ujutru i izvede na teren da ce ladno ponoviti ono sa Huventudom.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Vrhunski igraci i pobednici se radjaju, a ne proizvode. Bez talenta, i prirodnog nagona za pobedu, moze neko da trenira i po ceo dan, ali nikad nece imati isti potencijal kao neko ko je talentovan, ili ko je prirodni pobednik. Jos je redje imati igraca ko je pobednik, talenat i timski igrac, u isto vreme.
Cini mi se da mi i dalje proizvodimo dobre igrace, ali u ovom trenutku, mozda imamo manjak talentovanih i pobednika. Kazem mozda, jel mislim da smo sa timom iz skorog evropskog prvenstva imali dovoljno cak i da budemo prvaci.

romantičari

pre 1 godinu

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahah…ahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.
(Mali Hijavata, 29. septembar 2022 12:13)

Slažem se, ali šta si ti očekivao od slindže koji ne zna čemu služi maramica. Pa on je za Kukoča čuo iz neke igrice, a i za Đorđevića ne bi znao da nije gledao SP u Kini.

Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. A zamisli šta bi u odbrani Dončiću radili Danilović, Zdovc, Paspalj ..., a kakvu bi budalu pravili od Nurkića Divac i Rađa.

veliki

pre 1 godinu

Читам коментаре и интервју и има свашта да се каже. Али једна реч је кључна: НОВАЦ! Знате, раније су кошаркаши играли пре свега из љубави и задовољства, данас 95% њих игра само због пара! Свуда у свету. Ми финансијски не можемо да парирамо много богатијим клубовима и земљама и као последица тога најбољи тренери и најбољи играчи рани одлазе! Нема више тренера ентузијаста који ће да прави играче (наши врхунски тренери су некада радили за славу а без пара, зато смо и имали резултате и топ играче). А клубови нису заинтересовани да праве играче јер они са 19-20 оду. Ето и Дончић чим мало стасао одмах побегао у НБА и то из једног огромног Реала!!! И што би неки клуб уложио много кад ће играч одмах да оде. Па и Паспаљ отишао у НБА са 22-23 године. Где је ту интерес клуба??? Богати купе најбоље. А опет бар ми имамо топ играче, све МВП-јеви (а кад је то ИКАДА био случај, и то ДВЕ године за редом - и Јокић и Васа и Тео). Спорт је мање битан - битније је што нама доктор који џабе заврши основну, среду школу, факултет, још му држава даје добре стипендије кад дипломира пљуне на све, на ту државу и оде преко! А да је платио школовање и факултет 50-100.000 евра као што је у иностранству, ћутао би! Све узмеш од државе (у спорту од клуба), све ти џабе и кад постанеш неко - ПОБЕГНЕШ! То је проблем, само лова, дај, дај…

Ogi li

pre 1 godinu

Pa, čekajte ljudi, kiksnuli su i Grci, i Slovenija, i Litvanija, Francuska je prošla dalje ordinarnom glupošću Turaka... Da smo imali Bogdana u timu možda bismo dogurali do finala. Ne, mi čim izgubimo - katastrofa. U sportu su mogući kiksevi. Uostalom, izgubili smo od veoma solidne Italije.

ime je moje

pre 1 godinu

@12:17. Bravo, samo nam ti jos trebas sa tvojim komentarima. A i izbrisi nik Marko, posto si sigurno jedan od ovih Domagoj, Duje, Josip, Lovro, Ante, Mislav … itd. Jbt de nadjoste ta imena, kao da su iz filma From dusk till dawn.

a

pre 1 godinu

KK Partizan 30 godina ni jednog igrača iz mladjih kategorija nije doveo do prvog tima i kasnije do reprezentacije. Zvezda i Mega se tu nešto batrgaju. Nekadašnji centri Vršac, Leskovac, Šabac, Novi Sad ništa. Ko trenira mladje kategorije? Profesori fiskulture ili lokalni penzionosani igrači. Kampovi su mašina za otimanje para. Kakav je to rad sa 50-60 dece u smeni? Mali, veliki, mršavi, debeli, dečaci, devojčice. Svi u smeni jer navodno deca vole košarku a roditelji plaćaju.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Edgar, 29. septembar 2022 12:21)

Pedja Stojakovic najbolji kosarkas svih vremena?!Koja glupost, cak ni u vremenu u kom je igrao nije bio najbolji nas kosarkas.Medju najboljim suterima svakako jeste.

smeh

pre 1 godinu

@Nenad

Imperativ rezultata pre svega i novac su najveći krivci. Još od pionirskog uzrasta je postao bitan rezultat. To je postalo uslov sponzorisanja pa umesto da decu uče tehnici oni ih uče taktici. Bukvalno klinci bolje znaju da objasne akcije nego npr. da ti objasne pravilnu kretnju prilikom polaganja lopte u koš. Neki ne znaju ni kojom nogom se kreće u dvokorak kada koristiš jaču ili kontra ruku i ovo važi i za neke sadašnje reprezentativce. Sve i svemu mogli bi za početak svi iz saveza da podnesu ostavke ako uopšte imaju obraza na čelu sa predsednikom.

NY

pre 1 godinu

Niko se ne bavi mladjim kategorijama. I ako se bave bave se taktikom a ne tehnikom, da nauče da šutiraju. Jedan Kića, Dražen su satima posle treninga ostajali na terenu i do besvesti šutirali na koš

Komša

pre 1 godinu

1.Deca ne rade fizičko u osnovnoj. Čizsve genetacije ne znaju osnove atletike (ne znaju pravilno da potrče,skoče) i gimnastike (bar sklek,zgib da rade pravilno,da disu pravilno).
Tu je nama skracena baza vise nego skracenjem SFRJ jer od pola miliona osnovaca ogromna vecima je operisana od bilo kojeg sporta ,od redovnih fizičkih sktivnostima.
Klince pre 40,30,20 godina roditelji nisu mogli "da nahvstaju i da ih nahrane" jer su visli na terenima,bazenima ,rekama,jezerima ...Sada? Igraju igrice i tove se.
Ako nastavnok fizičkog pokaze entuzijazam i počne da insistira onda je "kompleksaš jer mu je nebitan predmet pa pokusava sebi da da na zmačaju"
Jel nije tako?
Sistem?
Da li je Duda postavio osnove neke sistema? Konture bar ali i to je bitna smernica bila. Neka komunikacija od steučnog štaba prvog tima do pionirskih selekcija.
Mladi treneri,kosarkaski pismeni koji ce decu učiti kosarkasku azbuku - od početka deca da razmisljaju pravilno,razvijaju sportsku inteligenciju ali i da kosarkaske radnje rade pravilno.
Jer je neuporedivo lakse napredovati kada radis pravilno.
Kamp moze da koristi.
Ali ne moze da napravi igrace.
Moze da zainteresuje decu,moze da doprinese razmeni iskustava ,donosenju neceg novog...Moze da napravi vezu recimo izmedju dece gasterbajtera i KSS ako bi se povelo računa (i oni su baza)- ali kampovi ne prave igrače.
Juniorska liga?

kralj

pre 1 godinu

Da... a@
Apsolutno si u pravu,svi pricaju i samo pricaju,kampovi ne bi bili losi kad bi malo manje kostali,deca dosta nauce ali 80% talentovane dece ne ide u kampove,nemaju roditelji pare.Kod mene u gradu postoji samo jedan teren na kojem trenira lokalni klub,skolski tereni su raspadnuti,ni ovaj gradski ne bi bio bolji da nije ovog mocarta i da nije par bivsih kosarkasa koji rade dzabe da bi tu decu nesto naucili.

Edgar

pre 1 godinu

Neverovatna mi je ta želja za dodvoravanjem Paspalja Amerikancima, kao Beograd nije imao dva košarkaška terena a sada ima 250 dok je Divac izjavio da je prvi put video belu čokoladu kada je otišao u USA, čemu to? Bilo je u njihovo vreme vrhunskih igrača, ali je itekako bilo još boljih i posle njih, Bodiroga, Rebrača, Tomašević, najbolji svih vremena Peđa Stojaković, Gurović, Jarić, Teodosić.
Sada kao pravi penzioneri govore o "svom vremenu" a šta su oni uradili sa svojim znanjem i novcem, uložili u restorane, hotele, akva parkove i farme ko je uložio u sport, ko je izgradio halu i osnovao klub?
Znam neke ljude koji su igrali u inostranstvu i sa mnogo manje novca osnovali klubove a šta su uradili vrhunski osim što su ušli u rukovodstva i što kritikuju?

haha

pre 1 godinu

Šta onog tipa Perića, koji ne znam odakle se pojavio, stavlja u isti koš sa Paljom i Sedlačekom, da javno priča o stanju u srpskoj košarci? Koje su njegove kvalifikacije?

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bukvalno prvi put u istoriji ove igre imamo najboljeg igraca na svetu!
(Realnost, 29. septembar 2022 11:47)

Kada je on to dobio titulu najboljeg na svetu? Sad smo i sami počeli da proglašavamo najbolje na svetu. Nije ni u prvih dvadeset, a kamoli najbolji.

Nenad

pre 1 godinu

Zasto nemamo rezultate
1. ako ste gledali film o stvaranju kosarke kao brenda u staroj Jugi i Srbiji vidjecete da su predvodnici bili više nego obrazovani ljudi koji su na osnovu toga imali i viziju na koji način se postižu ciljevi. Sadašni predsjednici Košarkaških saveza republika bivše Juge nemaju ni srednju školu. Nažalost za pravlejnej sistema je potrebno znanje koje prevazilati samo floskulu"vrhunski bivši igrač i šampion"
2. Od kada su škole košarke postale mjesto finansiranja organizatora škole umrla je sva konkurencija i želja da si dio tima zato što to zalužuješ po talentu i radu. Ako imaš pare ti treniraš i igraš...kraj koji je predvidio Danilo Šotra 2003 god u kolumni u Sportsko žurnalu sa nazivom "Zbogom košarko" i niko nije ozbiljno shvatio.
2. Od kada je imperativ i pokriće uspjeha-neuspjeha imati strance u ekipi izgubila se drskost i vizija da se igrač postaje samo ako se "baci u vatru" tj u igru mlad! Ako on nema mjesta u prvoj petorci do 20 god života i ne podržimo ga igrač umjesto da se penje on se polako gasi postaje prosjek kojih očito imamo svukuda.
Ovo je ukratko...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?
(Zoran, 29. septembar 2022 11:05)

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahahahahahahahahahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.

Sir djavo

pre 1 godinu

Meni je frapantna cinjenica da od takvih šutera kakvi su bili Đoršević, Danilović, Gurović, Stojaković i tako redom se svelo sve na Bogdana i kad njega nema niko ne može da pogodi, Vasa jednu ubode od osam, Lucic jednu na cijelom turniru, Gudurić ko da baca armirani beton a ne loptu, jedino se cinilo da Vanja može da pogodi ali on zavrsi na klupi iz ko zna kojeg razloga.

Leti vreme

pre 1 godinu

Tihi sukob stare skole(samo kod Zoca nista nije tiho) i moderne Mega skole. Kako ne proizvodimo igrace kada imamo MVP NBA I EL plus na svakom draftu se ponavi neki klinac u prvih 20 pickova prve runde? Jovic je ove godine uzet sa 17-te pozicije dok je u Paspaljevo vreme uspeh bio uci u NBA sa dna kace (druga runda, zadnji red)? Imali smo Kokoskova u Feniksu gde su prodali sezonu I njemu dali da brusi dijamant u vidu prvog picka, GSW Milojevicu dali da razvija drugog picka, Mega par godina klub sa najvise igraca na draftu... Mozda je vreme da udjemo u moderne tokove, mala postava, svi sutiraju za 3, svi prenose lopttu preko pola... I da pruzimo sansu Miloju da napravi nesto sa Vasom, Bogdanom, Poku, Jovicem I Jokicem. Postovanje staroj gardi ali je u toku (r)evolucija kosarke slicna onoj kada je Zoc sa parketa presao na klupu I poceo da nize uspehe a Moka pricao da to nista ne valja. Svaka generacija ima svoje

Djordje

pre 1 godinu

Паа, господо бивши играчи, рукаве засучите и у салу. Пренеси знање, направите играче. Седите по кафанама, паламудите,бавите се глупостима / Ракочевић се бави борилачким спортовима ?!?/. Ко је вас учио? Ви бивши играчи сте засели на функције или не радите ништа и ето резултата..

vince carter

pre 1 godinu

Klasika,komentatori koji ne citaju tekst,Paspalj nije rekao nista od zbog cega ga vecina napada! @Marko Dilejo kazi mi jednu stvar u kojoj je prosek Domamtas Sabonis bolji od Paspalja a koji igra u Nba znacajnu ulogu. Ovi kad kazu igra se ubrzala su takvi pojmasi,pa kad je igra ubrzana i kad se igra brze,igracima koji imaju intelekt,tehniku,sut je lakse a ne teze nego u sporijoj igri,brzi su ti i saigraci a i ti sam igras brze,koristis kretanje brzis saigraca i lakse izbacujes iz balansa atleticnije igrace,tako spori Jokic i Doncic dominiraju u Nba. Kevin Willis draftovan 1984 godine,bio u stanju jos uvek da bude u Nba sa 45 godina 2007 i imao je jedno monstruozno zakucavanje preko Pola Milsapa koji je sada jos uvek u Nba. Uvek su mi bili odvratni takvi kao sto si ti koji bi da spuste nekog bivseg igraca a taj bivsi igrac bi imao tri puta bolje uslove samim tim bi mu bilo lakse. U kom svetu je Milutinov napredniji igrac od Radje,Paspalja ili Divca. Gledo highlight reprezentacije sa eura 89te,trcanje u tranziciji,ludacke asistencije Petrovica,Divca,trojke,Radja trci tranziciju kao voz,zakucava,layup Petrovic za Divca itd..

werod

pre 1 godinu

@Darko sine dragi Djordjevic je klasa iznad Tea. ako si mlad da ti i oprostim. ne meri se samo tehnika, dribling i sut, i hrabrost ima cenu. Djordjevica su poredili i porede sa Drazenom a Tea nikad. ne znam nikog ko bi izabrao Tea ispred Djordjevica. igrac Djordjevic je bio zver, napadacki plej koji je resio brdo utakmica. obradovic sasa je bio odlican ali je igrao jako malo za reprezentaciju zbog A.Đ. sasa obradovic bi bio prvi plej u skoro svakoj drugoj ekipi.

Da..a

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.
(Gde ja živim, 29. septembar 2022 10:51)

Pravi pitanje ali ne za Paspalja nego za Danilovica. Ali odgovor mogu i ja da ti dam,ne radi se apsolutno nista,sve je na prici i na nekim kampovima bivsih igraca koji generalno sluzi da se uzme lova od te dece i zbog samoreklame. Ostalo je sve sistematski u fazi debelog propadanja kao i sve u ovom drustvu i bojim se da cemo za par godina biti na nivou neke Ceske,Poljske,Madjarske u kosarci.

qwerty

pre 1 godinu

Sport je odavno biznis. Potrosis ogromnu kolicinu energije, vremena , truda i ne mora da znaci da ces uspeti u sportu i resiti neku svoju finansijsku situaciju. A i radni vek je kraci. Ako dodje do povrede, sta onda, san se zavrsava. Takodje kakvo se su znanje akumulira u sportu koje se moze uvecavati i stvarati profit, nikakvo. CIm ostaris gotov si.
Bolje je ulaati u obrazovanje, nauku. Pogledajte generalno zemlje evrope sa severa, njihov odnos prema deci i obrazovanju. To je pravi put. Tako se stvara bolje drustvo.
Sport nam nije toliko potreban, ali fizicko vaspitanje da.

Neutrin

pre 1 godinu

Legenda, profesionalni sportista koji puši dve paklice cigareta dnevno :), ali izuzetan talenat za košarku !
Za terene je u pravu kada je u pitanju Beograd, ali u manjim mestima i dalje ima samo 1-2 terena , a oni zvrje prazni !
To je pokazatelj zašto smo tu gde jesmo danas. Bodiroga, Danilović, Stojaković, Divac, pa i sam Paspalj, niko od njih nije iz Beograda, zato su nam veoma važni i manji gradovi.

Duhom institucije protiv prostitucije

pre 1 godinu

Niko da pomene i ko je to proizvodio vrhunske igrače ?
Znaju svi a niko da pomene
he he....
Umesto da nisu dozvolili političaru iz predgrađa da sa svojim vođom izbace jedinog pravog tvorca vrhunskih igrača imali bi kontinuitet dobrih, formiranih igrača .
I ne samo to,kalio je i mlade trenere koji bi nastavili sistem
(Vlada Jovanović, Džikić, Kokoškov,Božić, Kecman)
Ma samo da raja bude srećna i polovni stranci koji nas unazadiše !
Sa ovakvim budžetima General Profesor Dule Vujošević uz pomoć mladih trenera bi svake sezone promovisao ponekog budućeg reprezentativca !
Nema veze,ostaje nam bla bla
istorija a neko drugi neka nam kroji sudbinu košarkašku...

marko

pre 1 godinu

sada se igra drugacija kosarka..nego pre 20god..npr..svaka cast Paspalju..ali igrqci poput njegq sada ne bi mogli da igraju
u ozbiljnom klubu a kamoli reprezentqciji

Reziel

pre 1 godinu

Jeste prestali smo. Samo ste ti i tvoja generacija bili vrhunski igrači (a jeste, apsolutno jeste, skidam kape). Pošto Micić, Teodosić i Jokić, njih su "napravili" vanzemaljci, a oni su prosek. Ne mogu da podnesem ovo nipodaštavanje svakog uspeha mlađih generacija.

box

pre 1 godinu

Ovaj Paspalje me sve vise nerevira, ajd ono sa Buducnoscu od pre par godina covek je iz Crne Gore dosao al onda ovo sa strancima u nasoj reprezentaciji pa neka mudrovanja i poredjenja epoha koja nemaju smisla...kolko mi je nekad bio gotivan sad mi sve antipaticniji

arhitekt

pre 1 godinu

Paspalj je bio moj omiljeni igrač. pitanje za neko ko zna : da li je u karijeri igrao i za Budućnost?

@arhitekt Počeo je karijeru u Budućnosti.

Zoran

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?

Jb

pre 1 godinu

I te stvari koje si ti naravno vrlo ispravno video resicemo strancem u reprezentaciji?!?. Sta ti je to trebalo da kazes boze me sacuvaj. I kad si se vec dotakao san antonia i popovica sto ne pomenu gde su nasim vrhunskim trenerima ti naslednici koje su oni ucili i da oni izadju iz nacina, sistema rada pesica obradovica...nigde. Mi imamo samouke trenera pa smo tako dobili i samoukog jokica a sistem nula. Zavist, zloba i konstantno trazenje mana i potcenjivanje igrackog talenta, na kraju vrlo precizno dobijamo ono sta i radimo, i kako

Markonato

pre 1 godinu

A sta su Jokic, Micic, Milutinov da ne nabrajamo sada ove starije...
Problem je sto kada se na svakom prvenstvu kiksne nego izlazi sa nekim pricama, koje mogu da budu potkrepljene ali vrlo cesto nisu. Kada kiksnemo odmah se svi sete mladjih kategorija i kako je taj rad kriv za neuspeh. Ne za neuspeh je kriv kontinuitet, koji ne postoji. Taj rad u mladjim kategorijama i obuka trenera koja ne postoji u savezu ce se tek videti.
Problem je sto niko od njih ne sme da spomene predsednika saveza i njegov rad, neko zato sto su prijatelji, a neko iz neke koristi.

Faustino Asprilja

pre 1 godinu

Mi imamo odlične igrače samo su potpuno u kandžama novca i menadžera i ništa ih sem para ne zanima, reprezentacija im je negde deveta rupa na svirali. Ne evropskom prvenstvu 2017 se nije odazvao Jokić, 2015 Marjanović i tako...nismo mi baš tolika velesila da to možemo lako da istrpimo. Ovi mlađi su još gori samo. Pokuševski i Jović su ladno odbili reprezentaciju bez objašnjenja pod firmom da im klub ne da da nastupe iako su igrali svi nba igrači. Petrušev kaže da mu je reprezentacija odmogla?! Nisu to više te generacije odrasle na mitu ex Yu košarke i reprezentacije kao svetinje. Poslednji igrači koji gaje taj odnos su Teodosić i Bogdanović...

Darko

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....

Back in Black

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)
Možda da procitaš tekst,jer ja ne znam gde si ti procitao da je on izjavio kako su oni najbolji i da ne može bolje.
Cak je izjavio da se košarka promenila na bolje.
On je izjavio u fazonu da se danas u Srbiji ne proizvode vrhunski igraci,jer se njima treba baviti,treba im pružiti šansu,treba istrpeti njihove greške što je u potpunosti u pravu.
Mnogi naši igraci su stagnirali u Zvezdi i Partizanu.Mladi igrac ako pogreši odmah ribanje i na klupu.
A ranije su ti mladi bili glavni igraci i tako su se kalili.
A danas Zvezda i Partizan lice na Makabi.

Igor

pre 1 godinu

Kao prvo imamo odlične igrače, nikad nismo imali 30 odličnih, ali 15ak jesmo, kao i sada. Loša je bila organizacija i najverovatnije je trener pogrešio i nismo uzeli zlato. Drugo je naša liga, ona više ne postoji, postoji Aba liga koja služi za uigravanje za evropske lige, pa ko u koji rang. Apsolutno je loše porediti slogu, fmp, megu sa CZ i partizanom. Takođe, domaći igrači, pa pogledajte velike klubove u košarci i fudbalu pa prebrode domaće igrače. Nema toga više, koliko npr. engleskih reprezentativaca igra u prvaku evrope u fudbalu (ako je klub iz engleske) ili spanskih (ako je klub iz spanije). Nema više malog Kalemegdana da se gledaju domaće utakmice, sada se gleda Cz Barselona ili Partizan Real i to 30 puta godišnje. Dakle, profesionalni sport živi od velikih klubova koji osim navijača nemaju državne igrače, a manji klubovi razvijaju državne igrače i prodaju velikim ako uspeju da razviju, ali ne obavezno velikom klubu iz te države. Šta ovde nije jasno, tako stvari funkcionišu danas. I opet da se vratim na temu, uopšte mi nemamo lošu reprezentaciju u košarci, Italija evropski prvak u fudbalu neide na svetsko, pa kako ne priča da im je propala reprezentacija, a pogledajte u kojim timovima igraju ti fudbaleri, malo ih je iz Italije.

Radijator

pre 1 godinu

Jedini razlog zašto smo posrnuli u košarci je lova. Ne moze Srbin da se izbori sa velikim parama i to je oduvek bilo tako... Kad se nije toliko placalo, više su bili posvećeni...sad je to posao biznis i ćao .

pejafan

pre 1 godinu

U zadnjih 15 godina proizveli smo Jokica,Bogdanovica,Teodosica i Micica sto se tice vrhunskih igraca(nesto u evropskom domenu nesto u NBA domenu)...U narednom periodu ako se nastavi sa dovodjenjem stranaca i jurenjem rezultata po svaku cenu,nestacemo i sa evropske mape kosarke...

Betonka

pre 1 godinu

Šta je netačno rekao?
Pogledajte našu ligu tokom 90-tih, sasvim normalna stvar je bila da Zvezda i Partizan izgube od OKK, Sloge, Čačka, Beočina, Rume... Danas ako Mega i FMP pobede večite neradni dan sutra. Ovo sad i što valja u oba tima su stranci, naši mladi se kale u Megi pa pravac NBA da čika Miško omasti brke a posle se sine Filipe snalazi po Tajvanu i Kazahstanu.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)

Ne pije ti prica vodu?????
Pa i Finska ima Markanena…
Na EP smo videli da ne mozemo da pogodimo za 3 ni da nam zivot zavisi od toga, a takodje ni da odbranimo. Postulati moderne kosarke.

slavujac

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...

Gde ja živim

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.

Željko

pre 1 godinu

Da on sve zna, igrao je sa prvim strancem koga je doveo Partizan jos davne 1973 godine. Čuveni Baća "pojacanje" za kup šampiona i odigrao 3 utakmice u domaćem prvenstvu pa dobio sup kartu.

WillyWonka

pre 1 godinu

"zaključio je Pljvljak koji je predvodio Jugoslaviju do tri evropska i jednog svetskog zlata te dva olimpijska srebra."

Kao prvo, da budemo realni, Paspalj nije nikad predvodio Jugoslaviju, on je bio važan dio tima, ali predvodnik nije.
Meni je ostao u sjećanju kao igrač koji je nadigrao Birda u direktnom obračunu na McDonald's turniru, bilo je to nevjerovatno. Ali Paspalj je sam sebe ograničio nesportskim životom, a bio je genije.
Što se tiče ovog intervjua konkretno, uopšte ne razumijem šta je htio reći, a ni on vjerovatno ne zna. Sve nešto neodređeno, možda ne smije reći da Zvezda i Partizan kupovinom i forsiranjem stranaca uništavaju budućnost srpske košarke onda kaže da je OK što su igrališta prazna, jer ih ima mnogo... Sve u svemu, priča mu je bez veze i bez ikakvog značaja.
Što ne umanjuje njegovu genijalnost kao igrača.

aca_bg

pre 1 godinu

Pocelo je kada smo krenuli da uvozimo polovne Amerikance koji uzimaju mesta talentovanim klincima.I sta smo dobili? Ucesce u EL i EK bez ikakvih rezultata ili finansijskih efekata. Nije samo kosarka u pitanju. Ceo sport je krenuo nizbrdo i nastavice se ubrzavanje. Ovaj suludi anarholiberalizam uzima danak! Talenat koji imamo ne koristimo a nemamo dovoljno novca da pariramo vecima i jacima od nas. Najgore je sto ce trebati decenija da se izvucemo iz rupe u koju su nas uvalili razni Vesici, Covici, Mijailovici, Sapici, Vazure i njima slicni.

Kole

pre 1 godinu

"Sistematizacija zahteva vreme, struku i veliki rad. Mi smo davno prestali da proizvodimo vrhunske igrače i bazirali se na prosečne igrače. Tako su ljudi mislili, koji vode timove i se bave košarkom. Napraviti velikog igrača zahteva malo više od suvog treninga. Zahteva da mu budeš tu i kad ne ide, zahteva od tima i da tim bude kad se on uspostavlja kao mlad igrač u talentu koji postoji da se sačeka."

Sve je rečeno u prvoj rečenici, osim još jedne takođe vrlo bitne stvari, novac. Ogromna lova se vrti u mlađim kategorijama u smislu ako platiš, igraš, ako ne, čeka te klupa. Novac je stvorio niz uzročno posledičnih problema, od toga da većina trenera (čast izuzecima) nema ni vremena, ni stručne sposobnosti niti želju za veliki rad oko talentovanih klinaca već je cilj da se svi oni "dobro prodaju". Zato i nemamo vrhunske igrače, zato je npr Jokić izuzetak koji potvrđuje pravilo i zato recimo već 15godina nismo napravili plejmejkera. Mnogo stvari "smrdi" u našoj košarci, počev od glave (vodećih ljudi u KSS-u) do repa (omladinskih klubova), dok se to ne reši i dalje će biti svih ovih problema.

Janko

pre 1 godinu

Pa ljudi iz njegove generacije, u smislu godina, su i upropastili srpsku košarku. Takođe ovo što priča je bez osnova ... Jokić. Stanje u državi, sveopšte diletantstvo se preliva na sve aspekte društva. Takođe menjaju se trendovi i realnost je da sport nije toliko popularan više kod mlađih u svetu u kome će uskoro virtuelna stvarnost da dominira.

slavujac

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...

aca_bg

pre 1 godinu

Pocelo je kada smo krenuli da uvozimo polovne Amerikance koji uzimaju mesta talentovanim klincima.I sta smo dobili? Ucesce u EL i EK bez ikakvih rezultata ili finansijskih efekata. Nije samo kosarka u pitanju. Ceo sport je krenuo nizbrdo i nastavice se ubrzavanje. Ovaj suludi anarholiberalizam uzima danak! Talenat koji imamo ne koristimo a nemamo dovoljno novca da pariramo vecima i jacima od nas. Najgore je sto ce trebati decenija da se izvucemo iz rupe u koju su nas uvalili razni Vesici, Covici, Mijailovici, Sapici, Vazure i njima slicni.

Kole

pre 1 godinu

"Sistematizacija zahteva vreme, struku i veliki rad. Mi smo davno prestali da proizvodimo vrhunske igrače i bazirali se na prosečne igrače. Tako su ljudi mislili, koji vode timove i se bave košarkom. Napraviti velikog igrača zahteva malo više od suvog treninga. Zahteva da mu budeš tu i kad ne ide, zahteva od tima i da tim bude kad se on uspostavlja kao mlad igrač u talentu koji postoji da se sačeka."

Sve je rečeno u prvoj rečenici, osim još jedne takođe vrlo bitne stvari, novac. Ogromna lova se vrti u mlađim kategorijama u smislu ako platiš, igraš, ako ne, čeka te klupa. Novac je stvorio niz uzročno posledičnih problema, od toga da većina trenera (čast izuzecima) nema ni vremena, ni stručne sposobnosti niti želju za veliki rad oko talentovanih klinaca već je cilj da se svi oni "dobro prodaju". Zato i nemamo vrhunske igrače, zato je npr Jokić izuzetak koji potvrđuje pravilo i zato recimo već 15godina nismo napravili plejmejkera. Mnogo stvari "smrdi" u našoj košarci, počev od glave (vodećih ljudi u KSS-u) do repa (omladinskih klubova), dok se to ne reši i dalje će biti svih ovih problema.

Betonka

pre 1 godinu

Šta je netačno rekao?
Pogledajte našu ligu tokom 90-tih, sasvim normalna stvar je bila da Zvezda i Partizan izgube od OKK, Sloge, Čačka, Beočina, Rume... Danas ako Mega i FMP pobede večite neradni dan sutra. Ovo sad i što valja u oba tima su stranci, naši mladi se kale u Megi pa pravac NBA da čika Miško omasti brke a posle se sine Filipe snalazi po Tajvanu i Kazahstanu.

Faustino Asprilja

pre 1 godinu

Mi imamo odlične igrače samo su potpuno u kandžama novca i menadžera i ništa ih sem para ne zanima, reprezentacija im je negde deveta rupa na svirali. Ne evropskom prvenstvu 2017 se nije odazvao Jokić, 2015 Marjanović i tako...nismo mi baš tolika velesila da to možemo lako da istrpimo. Ovi mlađi su još gori samo. Pokuševski i Jović su ladno odbili reprezentaciju bez objašnjenja pod firmom da im klub ne da da nastupe iako su igrali svi nba igrači. Petrušev kaže da mu je reprezentacija odmogla?! Nisu to više te generacije odrasle na mitu ex Yu košarke i reprezentacije kao svetinje. Poslednji igrači koji gaje taj odnos su Teodosić i Bogdanović...

WillyWonka

pre 1 godinu

"zaključio je Pljvljak koji je predvodio Jugoslaviju do tri evropska i jednog svetskog zlata te dva olimpijska srebra."

Kao prvo, da budemo realni, Paspalj nije nikad predvodio Jugoslaviju, on je bio važan dio tima, ali predvodnik nije.
Meni je ostao u sjećanju kao igrač koji je nadigrao Birda u direktnom obračunu na McDonald's turniru, bilo je to nevjerovatno. Ali Paspalj je sam sebe ograničio nesportskim životom, a bio je genije.
Što se tiče ovog intervjua konkretno, uopšte ne razumijem šta je htio reći, a ni on vjerovatno ne zna. Sve nešto neodređeno, možda ne smije reći da Zvezda i Partizan kupovinom i forsiranjem stranaca uništavaju budućnost srpske košarke onda kaže da je OK što su igrališta prazna, jer ih ima mnogo... Sve u svemu, priča mu je bez veze i bez ikakvog značaja.
Što ne umanjuje njegovu genijalnost kao igrača.

Neutrin

pre 1 godinu

Legenda, profesionalni sportista koji puši dve paklice cigareta dnevno :), ali izuzetan talenat za košarku !
Za terene je u pravu kada je u pitanju Beograd, ali u manjim mestima i dalje ima samo 1-2 terena , a oni zvrje prazni !
To je pokazatelj zašto smo tu gde jesmo danas. Bodiroga, Danilović, Stojaković, Divac, pa i sam Paspalj, niko od njih nije iz Beograda, zato su nam veoma važni i manji gradovi.

werod

pre 1 godinu

@Darko sine dragi Djordjevic je klasa iznad Tea. ako si mlad da ti i oprostim. ne meri se samo tehnika, dribling i sut, i hrabrost ima cenu. Djordjevica su poredili i porede sa Drazenom a Tea nikad. ne znam nikog ko bi izabrao Tea ispred Djordjevica. igrac Djordjevic je bio zver, napadacki plej koji je resio brdo utakmica. obradovic sasa je bio odlican ali je igrao jako malo za reprezentaciju zbog A.Đ. sasa obradovic bi bio prvi plej u skoro svakoj drugoj ekipi.

Back in Black

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)
Možda da procitaš tekst,jer ja ne znam gde si ti procitao da je on izjavio kako su oni najbolji i da ne može bolje.
Cak je izjavio da se košarka promenila na bolje.
On je izjavio u fazonu da se danas u Srbiji ne proizvode vrhunski igraci,jer se njima treba baviti,treba im pružiti šansu,treba istrpeti njihove greške što je u potpunosti u pravu.
Mnogi naši igraci su stagnirali u Zvezdi i Partizanu.Mladi igrac ako pogreši odmah ribanje i na klupu.
A ranije su ti mladi bili glavni igraci i tako su se kalili.
A danas Zvezda i Partizan lice na Makabi.

Zoran

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?

Sir djavo

pre 1 godinu

Meni je frapantna cinjenica da od takvih šutera kakvi su bili Đoršević, Danilović, Gurović, Stojaković i tako redom se svelo sve na Bogdana i kad njega nema niko ne može da pogodi, Vasa jednu ubode od osam, Lucic jednu na cijelom turniru, Gudurić ko da baca armirani beton a ne loptu, jedino se cinilo da Vanja može da pogodi ali on zavrsi na klupi iz ko zna kojeg razloga.

qwerty

pre 1 godinu

Sport je odavno biznis. Potrosis ogromnu kolicinu energije, vremena , truda i ne mora da znaci da ces uspeti u sportu i resiti neku svoju finansijsku situaciju. A i radni vek je kraci. Ako dodje do povrede, sta onda, san se zavrsava. Takodje kakvo se su znanje akumulira u sportu koje se moze uvecavati i stvarati profit, nikakvo. CIm ostaris gotov si.
Bolje je ulaati u obrazovanje, nauku. Pogledajte generalno zemlje evrope sa severa, njihov odnos prema deci i obrazovanju. To je pravi put. Tako se stvara bolje drustvo.
Sport nam nije toliko potreban, ali fizicko vaspitanje da.

Nenad

pre 1 godinu

Zasto nemamo rezultate
1. ako ste gledali film o stvaranju kosarke kao brenda u staroj Jugi i Srbiji vidjecete da su predvodnici bili više nego obrazovani ljudi koji su na osnovu toga imali i viziju na koji način se postižu ciljevi. Sadašni predsjednici Košarkaških saveza republika bivše Juge nemaju ni srednju školu. Nažalost za pravlejnej sistema je potrebno znanje koje prevazilati samo floskulu"vrhunski bivši igrač i šampion"
2. Od kada su škole košarke postale mjesto finansiranja organizatora škole umrla je sva konkurencija i želja da si dio tima zato što to zalužuješ po talentu i radu. Ako imaš pare ti treniraš i igraš...kraj koji je predvidio Danilo Šotra 2003 god u kolumni u Sportsko žurnalu sa nazivom "Zbogom košarko" i niko nije ozbiljno shvatio.
2. Od kada je imperativ i pokriće uspjeha-neuspjeha imati strance u ekipi izgubila se drskost i vizija da se igrač postaje samo ako se "baci u vatru" tj u igru mlad! Ako on nema mjesta u prvoj petorci do 20 god života i ne podržimo ga igrač umjesto da se penje on se polako gasi postaje prosjek kojih očito imamo svukuda.
Ovo je ukratko...

Radijator

pre 1 godinu

Jedini razlog zašto smo posrnuli u košarci je lova. Ne moze Srbin da se izbori sa velikim parama i to je oduvek bilo tako... Kad se nije toliko placalo, više su bili posvećeni...sad je to posao biznis i ćao .

Da..a

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.
(Gde ja živim, 29. septembar 2022 10:51)

Pravi pitanje ali ne za Paspalja nego za Danilovica. Ali odgovor mogu i ja da ti dam,ne radi se apsolutno nista,sve je na prici i na nekim kampovima bivsih igraca koji generalno sluzi da se uzme lova od te dece i zbog samoreklame. Ostalo je sve sistematski u fazi debelog propadanja kao i sve u ovom drustvu i bojim se da cemo za par godina biti na nivou neke Ceske,Poljske,Madjarske u kosarci.

Edgar

pre 1 godinu

Neverovatna mi je ta želja za dodvoravanjem Paspalja Amerikancima, kao Beograd nije imao dva košarkaška terena a sada ima 250 dok je Divac izjavio da je prvi put video belu čokoladu kada je otišao u USA, čemu to? Bilo je u njihovo vreme vrhunskih igrača, ali je itekako bilo još boljih i posle njih, Bodiroga, Rebrača, Tomašević, najbolji svih vremena Peđa Stojaković, Gurović, Jarić, Teodosić.
Sada kao pravi penzioneri govore o "svom vremenu" a šta su oni uradili sa svojim znanjem i novcem, uložili u restorane, hotele, akva parkove i farme ko je uložio u sport, ko je izgradio halu i osnovao klub?
Znam neke ljude koji su igrali u inostranstvu i sa mnogo manje novca osnovali klubove a šta su uradili vrhunski osim što su ušli u rukovodstva i što kritikuju?

pejafan

pre 1 godinu

U zadnjih 15 godina proizveli smo Jokica,Bogdanovica,Teodosica i Micica sto se tice vrhunskih igraca(nesto u evropskom domenu nesto u NBA domenu)...U narednom periodu ako se nastavi sa dovodjenjem stranaca i jurenjem rezultata po svaku cenu,nestacemo i sa evropske mape kosarke...

Djordje

pre 1 godinu

Паа, господо бивши играчи, рукаве засучите и у салу. Пренеси знање, направите играче. Седите по кафанама, паламудите,бавите се глупостима / Ракочевић се бави борилачким спортовима ?!?/. Ко је вас учио? Ви бивши играчи сте засели на функције или не радите ништа и ето резултата..

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?
(Zoran, 29. septembar 2022 11:05)

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahahahahahahahahahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.

arhitekt

pre 1 godinu

Paspalj je bio moj omiljeni igrač. pitanje za neko ko zna : da li je u karijeri igrao i za Budućnost?

@arhitekt Počeo je karijeru u Budućnosti.

Duhom institucije protiv prostitucije

pre 1 godinu

Niko da pomene i ko je to proizvodio vrhunske igrače ?
Znaju svi a niko da pomene
he he....
Umesto da nisu dozvolili političaru iz predgrađa da sa svojim vođom izbace jedinog pravog tvorca vrhunskih igrača imali bi kontinuitet dobrih, formiranih igrača .
I ne samo to,kalio je i mlade trenere koji bi nastavili sistem
(Vlada Jovanović, Džikić, Kokoškov,Božić, Kecman)
Ma samo da raja bude srećna i polovni stranci koji nas unazadiše !
Sa ovakvim budžetima General Profesor Dule Vujošević uz pomoć mladih trenera bi svake sezone promovisao ponekog budućeg reprezentativca !
Nema veze,ostaje nam bla bla
istorija a neko drugi neka nam kroji sudbinu košarkašku...

Straight Outta München

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)

Ne pije ti prica vodu?????
Pa i Finska ima Markanena…
Na EP smo videli da ne mozemo da pogodimo za 3 ni da nam zivot zavisi od toga, a takodje ni da odbranimo. Postulati moderne kosarke.

Janko

pre 1 godinu

Pa ljudi iz njegove generacije, u smislu godina, su i upropastili srpsku košarku. Takođe ovo što priča je bez osnova ... Jokić. Stanje u državi, sveopšte diletantstvo se preliva na sve aspekte društva. Takođe menjaju se trendovi i realnost je da sport nije toliko popularan više kod mlađih u svetu u kome će uskoro virtuelna stvarnost da dominira.

Ogi li

pre 1 godinu

Pa, čekajte ljudi, kiksnuli su i Grci, i Slovenija, i Litvanija, Francuska je prošla dalje ordinarnom glupošću Turaka... Da smo imali Bogdana u timu možda bismo dogurali do finala. Ne, mi čim izgubimo - katastrofa. U sportu su mogući kiksevi. Uostalom, izgubili smo od veoma solidne Italije.

box

pre 1 godinu

Ovaj Paspalje me sve vise nerevira, ajd ono sa Buducnoscu od pre par godina covek je iz Crne Gore dosao al onda ovo sa strancima u nasoj reprezentaciji pa neka mudrovanja i poredjenja epoha koja nemaju smisla...kolko mi je nekad bio gotivan sad mi sve antipaticniji

Leti vreme

pre 1 godinu

Tihi sukob stare skole(samo kod Zoca nista nije tiho) i moderne Mega skole. Kako ne proizvodimo igrace kada imamo MVP NBA I EL plus na svakom draftu se ponavi neki klinac u prvih 20 pickova prve runde? Jovic je ove godine uzet sa 17-te pozicije dok je u Paspaljevo vreme uspeh bio uci u NBA sa dna kace (druga runda, zadnji red)? Imali smo Kokoskova u Feniksu gde su prodali sezonu I njemu dali da brusi dijamant u vidu prvog picka, GSW Milojevicu dali da razvija drugog picka, Mega par godina klub sa najvise igraca na draftu... Mozda je vreme da udjemo u moderne tokove, mala postava, svi sutiraju za 3, svi prenose lopttu preko pola... I da pruzimo sansu Miloju da napravi nesto sa Vasom, Bogdanom, Poku, Jovicem I Jokicem. Postovanje staroj gardi ali je u toku (r)evolucija kosarke slicna onoj kada je Zoc sa parketa presao na klupu I poceo da nize uspehe a Moka pricao da to nista ne valja. Svaka generacija ima svoje

vince carter

pre 1 godinu

Klasika,komentatori koji ne citaju tekst,Paspalj nije rekao nista od zbog cega ga vecina napada! @Marko Dilejo kazi mi jednu stvar u kojoj je prosek Domamtas Sabonis bolji od Paspalja a koji igra u Nba znacajnu ulogu. Ovi kad kazu igra se ubrzala su takvi pojmasi,pa kad je igra ubrzana i kad se igra brze,igracima koji imaju intelekt,tehniku,sut je lakse a ne teze nego u sporijoj igri,brzi su ti i saigraci a i ti sam igras brze,koristis kretanje brzis saigraca i lakse izbacujes iz balansa atleticnije igrace,tako spori Jokic i Doncic dominiraju u Nba. Kevin Willis draftovan 1984 godine,bio u stanju jos uvek da bude u Nba sa 45 godina 2007 i imao je jedno monstruozno zakucavanje preko Pola Milsapa koji je sada jos uvek u Nba. Uvek su mi bili odvratni takvi kao sto si ti koji bi da spuste nekog bivseg igraca a taj bivsi igrac bi imao tri puta bolje uslove samim tim bi mu bilo lakse. U kom svetu je Milutinov napredniji igrac od Radje,Paspalja ili Divca. Gledo highlight reprezentacije sa eura 89te,trcanje u tranziciji,ludacke asistencije Petrovica,Divca,trojke,Radja trci tranziciju kao voz,zakucava,layup Petrovic za Divca itd..

Dzeronimo

pre 1 godinu

Edgar, 29. septembar 2022 12:21)

Pedja Stojakovic najbolji kosarkas svih vremena?!Koja glupost, cak ni u vremenu u kom je igrao nije bio najbolji nas kosarkas.Medju najboljim suterima svakako jeste.

Komša

pre 1 godinu

"Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. "

I efikasnost i estetika.
Elegancija u svakom pokretu.
Svaki pokret košarkaški.
Da je postojala "košatkaška Milka Babovic" da ocenjuje "umetnički dojam" ne bi bilo ono 5-5,5-4 ...nego sve 5-5.
Djordjević?
Secam se njegove VHS kasete neke o košarci.
Tehnika šuta savršenstvo.
Iz nogu,poluga ,na kraju praćka - gledaš iz profila kako mu prsti vibriraju posle ispaljenog projektila .
Uveren sam da sad,u ovim godimama da ga neko iscima u 2 ujutru i izvede na teren da ce ladno ponoviti ono sa Huventudom.

Igor

pre 1 godinu

Kao prvo imamo odlične igrače, nikad nismo imali 30 odličnih, ali 15ak jesmo, kao i sada. Loša je bila organizacija i najverovatnije je trener pogrešio i nismo uzeli zlato. Drugo je naša liga, ona više ne postoji, postoji Aba liga koja služi za uigravanje za evropske lige, pa ko u koji rang. Apsolutno je loše porediti slogu, fmp, megu sa CZ i partizanom. Takođe, domaći igrači, pa pogledajte velike klubove u košarci i fudbalu pa prebrode domaće igrače. Nema toga više, koliko npr. engleskih reprezentativaca igra u prvaku evrope u fudbalu (ako je klub iz engleske) ili spanskih (ako je klub iz spanije). Nema više malog Kalemegdana da se gledaju domaće utakmice, sada se gleda Cz Barselona ili Partizan Real i to 30 puta godišnje. Dakle, profesionalni sport živi od velikih klubova koji osim navijača nemaju državne igrače, a manji klubovi razvijaju državne igrače i prodaju velikim ako uspeju da razviju, ali ne obavezno velikom klubu iz te države. Šta ovde nije jasno, tako stvari funkcionišu danas. I opet da se vratim na temu, uopšte mi nemamo lošu reprezentaciju u košarci, Italija evropski prvak u fudbalu neide na svetsko, pa kako ne priča da im je propala reprezentacija, a pogledajte u kojim timovima igraju ti fudbaleri, malo ih je iz Italije.

Komša

pre 1 godinu

1.Deca ne rade fizičko u osnovnoj. Čizsve genetacije ne znaju osnove atletike (ne znaju pravilno da potrče,skoče) i gimnastike (bar sklek,zgib da rade pravilno,da disu pravilno).
Tu je nama skracena baza vise nego skracenjem SFRJ jer od pola miliona osnovaca ogromna vecima je operisana od bilo kojeg sporta ,od redovnih fizičkih sktivnostima.
Klince pre 40,30,20 godina roditelji nisu mogli "da nahvstaju i da ih nahrane" jer su visli na terenima,bazenima ,rekama,jezerima ...Sada? Igraju igrice i tove se.
Ako nastavnok fizičkog pokaze entuzijazam i počne da insistira onda je "kompleksaš jer mu je nebitan predmet pa pokusava sebi da da na zmačaju"
Jel nije tako?
Sistem?
Da li je Duda postavio osnove neke sistema? Konture bar ali i to je bitna smernica bila. Neka komunikacija od steučnog štaba prvog tima do pionirskih selekcija.
Mladi treneri,kosarkaski pismeni koji ce decu učiti kosarkasku azbuku - od početka deca da razmisljaju pravilno,razvijaju sportsku inteligenciju ali i da kosarkaske radnje rade pravilno.
Jer je neuporedivo lakse napredovati kada radis pravilno.
Kamp moze da koristi.
Ali ne moze da napravi igrace.
Moze da zainteresuje decu,moze da doprinese razmeni iskustava ,donosenju neceg novog...Moze da napravi vezu recimo izmedju dece gasterbajtera i KSS ako bi se povelo računa (i oni su baza)- ali kampovi ne prave igrače.
Juniorska liga?

Kaiser

pre 1 godinu

Nekada smo imali stručni savet. A. Nikolić, Žeravica, B. Stanković.... Koji su pravili sistem kako će da se radi u svim klubovima. Postojali veliki sistemi koji su ulagali u košarku. Danas to više ne postoji. Svako radi onako kako hoće. Nema školovanih trenera, odabir igrača u mladjim kategorijama je katastrofalan. Ne samo u košarci. Nekada su deca dovodjena u zavod za sport gde su im mereni razni parametri. Danas sport ne može bez nauke i medicine. Doći će vreme kada ćemo uspeh imati samo u pojedinačnom sportu

Markonato

pre 1 godinu

A sta su Jokic, Micic, Milutinov da ne nabrajamo sada ove starije...
Problem je sto kada se na svakom prvenstvu kiksne nego izlazi sa nekim pricama, koje mogu da budu potkrepljene ali vrlo cesto nisu. Kada kiksnemo odmah se svi sete mladjih kategorija i kako je taj rad kriv za neuspeh. Ne za neuspeh je kriv kontinuitet, koji ne postoji. Taj rad u mladjim kategorijama i obuka trenera koja ne postoji u savezu ce se tek videti.
Problem je sto niko od njih ne sme da spomene predsednika saveza i njegov rad, neko zato sto su prijatelji, a neko iz neke koristi.

NY

pre 1 godinu

Niko se ne bavi mladjim kategorijama. I ako se bave bave se taktikom a ne tehnikom, da nauče da šutiraju. Jedan Kića, Dražen su satima posle treninga ostajali na terenu i do besvesti šutirali na koš

a

pre 1 godinu

KK Partizan 30 godina ni jednog igrača iz mladjih kategorija nije doveo do prvog tima i kasnije do reprezentacije. Zvezda i Mega se tu nešto batrgaju. Nekadašnji centri Vršac, Leskovac, Šabac, Novi Sad ništa. Ko trenira mladje kategorije? Profesori fiskulture ili lokalni penzionosani igrači. Kampovi su mašina za otimanje para. Kakav je to rad sa 50-60 dece u smeni? Mali, veliki, mršavi, debeli, dečaci, devojčice. Svi u smeni jer navodno deca vole košarku a roditelji plaćaju.

romantičari

pre 1 godinu

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahah…ahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.
(Mali Hijavata, 29. septembar 2022 12:13)

Slažem se, ali šta si ti očekivao od slindže koji ne zna čemu služi maramica. Pa on je za Kukoča čuo iz neke igrice, a i za Đorđevića ne bi znao da nije gledao SP u Kini.

Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. A zamisli šta bi u odbrani Dončiću radili Danilović, Zdovc, Paspalj ..., a kakvu bi budalu pravili od Nurkića Divac i Rađa.

Reziel

pre 1 godinu

Jeste prestali smo. Samo ste ti i tvoja generacija bili vrhunski igrači (a jeste, apsolutno jeste, skidam kape). Pošto Micić, Teodosić i Jokić, njih su "napravili" vanzemaljci, a oni su prosek. Ne mogu da podnesem ovo nipodaštavanje svakog uspeha mlađih generacija.

Gde ja živim

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.

smeh

pre 1 godinu

@Nenad

Imperativ rezultata pre svega i novac su najveći krivci. Još od pionirskog uzrasta je postao bitan rezultat. To je postalo uslov sponzorisanja pa umesto da decu uče tehnici oni ih uče taktici. Bukvalno klinci bolje znaju da objasne akcije nego npr. da ti objasne pravilnu kretnju prilikom polaganja lopte u koš. Neki ne znaju ni kojom nogom se kreće u dvokorak kada koristiš jaču ili kontra ruku i ovo važi i za neke sadašnje reprezentativce. Sve i svemu mogli bi za početak svi iz saveza da podnesu ostavke ako uopšte imaju obraza na čelu sa predsednikom.

Darko

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....

marko

pre 1 godinu

sada se igra drugacija kosarka..nego pre 20god..npr..svaka cast Paspalju..ali igrqci poput njegq sada ne bi mogli da igraju
u ozbiljnom klubu a kamoli reprezentqciji

rudi

pre 1 godinu

Paljo je verovatno pomesao Titograd i Beograd, kada je rekao da je bilo dbva terena nekada a sada 250. Nekada a i sad je bilo stotine terena u Beogradu. Ali nekada je bilo hiljade klinaca na terenima a sada desetine. Sada basket treniraju tatini sinovi koje treneri loze da su im sinovi @ne vidjeni@ talenti. A oni ne znaju ni da hodaju ali vazna je lova. Nikog ne interesuju talenti.

veliki

pre 1 godinu

Читам коментаре и интервју и има свашта да се каже. Али једна реч је кључна: НОВАЦ! Знате, раније су кошаркаши играли пре свега из љубави и задовољства, данас 95% њих игра само због пара! Свуда у свету. Ми финансијски не можемо да парирамо много богатијим клубовима и земљама и као последица тога најбољи тренери и најбољи играчи рани одлазе! Нема више тренера ентузијаста који ће да прави играче (наши врхунски тренери су некада радили за славу а без пара, зато смо и имали резултате и топ играче). А клубови нису заинтересовани да праве играче јер они са 19-20 оду. Ето и Дончић чим мало стасао одмах побегао у НБА и то из једног огромног Реала!!! И што би неки клуб уложио много кад ће играч одмах да оде. Па и Паспаљ отишао у НБА са 22-23 године. Где је ту интерес клуба??? Богати купе најбоље. А опет бар ми имамо топ играче, све МВП-јеви (а кад је то ИКАДА био случај, и то ДВЕ године за редом - и Јокић и Васа и Тео). Спорт је мање битан - битније је што нама доктор који џабе заврши основну, среду школу, факултет, још му држава даје добре стипендије кад дипломира пљуне на све, на ту државу и оде преко! А да је платио школовање и факултет 50-100.000 евра као што је у иностранству, ћутао би! Све узмеш од државе (у спорту од клуба), све ти џабе и кад постанеш неко - ПОБЕГНЕШ! То је проблем, само лова, дај, дај…

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bukvalno prvi put u istoriji ove igre imamo najboljeg igraca na svetu!
(Realnost, 29. septembar 2022 11:47)

Kada je on to dobio titulu najboljeg na svetu? Sad smo i sami počeli da proglašavamo najbolje na svetu. Nije ni u prvih dvadeset, a kamoli najbolji.

ime je moje

pre 1 godinu

@12:17. Bravo, samo nam ti jos trebas sa tvojim komentarima. A i izbrisi nik Marko, posto si sigurno jedan od ovih Domagoj, Duje, Josip, Lovro, Ante, Mislav … itd. Jbt de nadjoste ta imena, kao da su iz filma From dusk till dawn.

Željko

pre 1 godinu

Da on sve zna, igrao je sa prvim strancem koga je doveo Partizan jos davne 1973 godine. Čuveni Baća "pojacanje" za kup šampiona i odigrao 3 utakmice u domaćem prvenstvu pa dobio sup kartu.

kralj

pre 1 godinu

Da... a@
Apsolutno si u pravu,svi pricaju i samo pricaju,kampovi ne bi bili losi kad bi malo manje kostali,deca dosta nauce ali 80% talentovane dece ne ide u kampove,nemaju roditelji pare.Kod mene u gradu postoji samo jedan teren na kojem trenira lokalni klub,skolski tereni su raspadnuti,ni ovaj gradski ne bi bio bolji da nije ovog mocarta i da nije par bivsih kosarkasa koji rade dzabe da bi tu decu nesto naucili.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Vrhunski igraci i pobednici se radjaju, a ne proizvode. Bez talenta, i prirodnog nagona za pobedu, moze neko da trenira i po ceo dan, ali nikad nece imati isti potencijal kao neko ko je talentovan, ili ko je prirodni pobednik. Jos je redje imati igraca ko je pobednik, talenat i timski igrac, u isto vreme.
Cini mi se da mi i dalje proizvodimo dobre igrace, ali u ovom trenutku, mozda imamo manjak talentovanih i pobednika. Kazem mozda, jel mislim da smo sa timom iz skorog evropskog prvenstva imali dovoljno cak i da budemo prvaci.

Jb

pre 1 godinu

I te stvari koje si ti naravno vrlo ispravno video resicemo strancem u reprezentaciji?!?. Sta ti je to trebalo da kazes boze me sacuvaj. I kad si se vec dotakao san antonia i popovica sto ne pomenu gde su nasim vrhunskim trenerima ti naslednici koje su oni ucili i da oni izadju iz nacina, sistema rada pesica obradovica...nigde. Mi imamo samouke trenera pa smo tako dobili i samoukog jokica a sistem nula. Zavist, zloba i konstantno trazenje mana i potcenjivanje igrackog talenta, na kraju vrlo precizno dobijamo ono sta i radimo, i kako

haha

pre 1 godinu

Šta onog tipa Perića, koji ne znam odakle se pojavio, stavlja u isti koš sa Paljom i Sedlačekom, da javno priča o stanju u srpskoj košarci? Koje su njegove kvalifikacije?

Srki

pre 1 godinu

Meni se čini da je sve ovo sa kolektivnim sportom jednostavno: kad u fudbalu ide Zvedi, u košarci i vaterpolu Partizanu, a u odbojci Vojvodini, dobro je i reprezentacijama. U suprotnom, dati sport ima reprezentativni problem.

marko

pre 1 godinu

sada se igra drugacija kosarka..nego pre 20god..npr..svaka cast Paspalju..ali igrqci poput njegq sada ne bi mogli da igraju
u ozbiljnom klubu a kamoli reprezentqciji

slavujac

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...

Darko

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Bukvalno prvi put u istoriji ove igre imamo najboljeg igraca na svetu!
(Realnost, 29. septembar 2022 11:47)

Kada je on to dobio titulu najboljeg na svetu? Sad smo i sami počeli da proglašavamo najbolje na svetu. Nije ni u prvih dvadeset, a kamoli najbolji.

Duhom institucije protiv prostitucije

pre 1 godinu

Niko da pomene i ko je to proizvodio vrhunske igrače ?
Znaju svi a niko da pomene
he he....
Umesto da nisu dozvolili političaru iz predgrađa da sa svojim vođom izbace jedinog pravog tvorca vrhunskih igrača imali bi kontinuitet dobrih, formiranih igrača .
I ne samo to,kalio je i mlade trenere koji bi nastavili sistem
(Vlada Jovanović, Džikić, Kokoškov,Božić, Kecman)
Ma samo da raja bude srećna i polovni stranci koji nas unazadiše !
Sa ovakvim budžetima General Profesor Dule Vujošević uz pomoć mladih trenera bi svake sezone promovisao ponekog budućeg reprezentativca !
Nema veze,ostaje nam bla bla
istorija a neko drugi neka nam kroji sudbinu košarkašku...

box

pre 1 godinu

Ovaj Paspalje me sve vise nerevira, ajd ono sa Buducnoscu od pre par godina covek je iz Crne Gore dosao al onda ovo sa strancima u nasoj reprezentaciji pa neka mudrovanja i poredjenja epoha koja nemaju smisla...kolko mi je nekad bio gotivan sad mi sve antipaticniji

Zoran

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?

aca_bg

pre 1 godinu

Pocelo je kada smo krenuli da uvozimo polovne Amerikance koji uzimaju mesta talentovanim klincima.I sta smo dobili? Ucesce u EL i EK bez ikakvih rezultata ili finansijskih efekata. Nije samo kosarka u pitanju. Ceo sport je krenuo nizbrdo i nastavice se ubrzavanje. Ovaj suludi anarholiberalizam uzima danak! Talenat koji imamo ne koristimo a nemamo dovoljno novca da pariramo vecima i jacima od nas. Najgore je sto ce trebati decenija da se izvucemo iz rupe u koju su nas uvalili razni Vesici, Covici, Mijailovici, Sapici, Vazure i njima slicni.

veliki

pre 1 godinu

Читам коментаре и интервју и има свашта да се каже. Али једна реч је кључна: НОВАЦ! Знате, раније су кошаркаши играли пре свега из љубави и задовољства, данас 95% њих игра само због пара! Свуда у свету. Ми финансијски не можемо да парирамо много богатијим клубовима и земљама и као последица тога најбољи тренери и најбољи играчи рани одлазе! Нема више тренера ентузијаста који ће да прави играче (наши врхунски тренери су некада радили за славу а без пара, зато смо и имали резултате и топ играче). А клубови нису заинтересовани да праве играче јер они са 19-20 оду. Ето и Дончић чим мало стасао одмах побегао у НБА и то из једног огромног Реала!!! И што би неки клуб уложио много кад ће играч одмах да оде. Па и Паспаљ отишао у НБА са 22-23 године. Где је ту интерес клуба??? Богати купе најбоље. А опет бар ми имамо топ играче, све МВП-јеви (а кад је то ИКАДА био случај, и то ДВЕ године за редом - и Јокић и Васа и Тео). Спорт је мање битан - битније је што нама доктор који џабе заврши основну, среду школу, факултет, још му држава даје добре стипендије кад дипломира пљуне на све, на ту државу и оде преко! А да је платио школовање и факултет 50-100.000 евра као што је у иностранству, ћутао би! Све узмеш од државе (у спорту од клуба), све ти џабе и кад постанеш неко - ПОБЕГНЕШ! То је проблем, само лова, дај, дај…

Igor

pre 1 godinu

Kao prvo imamo odlične igrače, nikad nismo imali 30 odličnih, ali 15ak jesmo, kao i sada. Loša je bila organizacija i najverovatnije je trener pogrešio i nismo uzeli zlato. Drugo je naša liga, ona više ne postoji, postoji Aba liga koja služi za uigravanje za evropske lige, pa ko u koji rang. Apsolutno je loše porediti slogu, fmp, megu sa CZ i partizanom. Takođe, domaći igrači, pa pogledajte velike klubove u košarci i fudbalu pa prebrode domaće igrače. Nema toga više, koliko npr. engleskih reprezentativaca igra u prvaku evrope u fudbalu (ako je klub iz engleske) ili spanskih (ako je klub iz spanije). Nema više malog Kalemegdana da se gledaju domaće utakmice, sada se gleda Cz Barselona ili Partizan Real i to 30 puta godišnje. Dakle, profesionalni sport živi od velikih klubova koji osim navijača nemaju državne igrače, a manji klubovi razvijaju državne igrače i prodaju velikim ako uspeju da razviju, ali ne obavezno velikom klubu iz te države. Šta ovde nije jasno, tako stvari funkcionišu danas. I opet da se vratim na temu, uopšte mi nemamo lošu reprezentaciju u košarci, Italija evropski prvak u fudbalu neide na svetsko, pa kako ne priča da im je propala reprezentacija, a pogledajte u kojim timovima igraju ti fudbaleri, malo ih je iz Italije.

Edgar

pre 1 godinu

Neverovatna mi je ta želja za dodvoravanjem Paspalja Amerikancima, kao Beograd nije imao dva košarkaška terena a sada ima 250 dok je Divac izjavio da je prvi put video belu čokoladu kada je otišao u USA, čemu to? Bilo je u njihovo vreme vrhunskih igrača, ali je itekako bilo još boljih i posle njih, Bodiroga, Rebrača, Tomašević, najbolji svih vremena Peđa Stojaković, Gurović, Jarić, Teodosić.
Sada kao pravi penzioneri govore o "svom vremenu" a šta su oni uradili sa svojim znanjem i novcem, uložili u restorane, hotele, akva parkove i farme ko je uložio u sport, ko je izgradio halu i osnovao klub?
Znam neke ljude koji su igrali u inostranstvu i sa mnogo manje novca osnovali klubove a šta su uradili vrhunski osim što su ušli u rukovodstva i što kritikuju?

Željko

pre 1 godinu

Da on sve zna, igrao je sa prvim strancem koga je doveo Partizan jos davne 1973 godine. Čuveni Baća "pojacanje" za kup šampiona i odigrao 3 utakmice u domaćem prvenstvu pa dobio sup kartu.

Betonka

pre 1 godinu

Šta je netačno rekao?
Pogledajte našu ligu tokom 90-tih, sasvim normalna stvar je bila da Zvezda i Partizan izgube od OKK, Sloge, Čačka, Beočina, Rume... Danas ako Mega i FMP pobede večite neradni dan sutra. Ovo sad i što valja u oba tima su stranci, naši mladi se kale u Megi pa pravac NBA da čika Miško omasti brke a posle se sine Filipe snalazi po Tajvanu i Kazahstanu.

Reziel

pre 1 godinu

Jeste prestali smo. Samo ste ti i tvoja generacija bili vrhunski igrači (a jeste, apsolutno jeste, skidam kape). Pošto Micić, Teodosić i Jokić, njih su "napravili" vanzemaljci, a oni su prosek. Ne mogu da podnesem ovo nipodaštavanje svakog uspeha mlađih generacija.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Glupost.On komentarise ondasnje jugoslovenske reprezentativce. Da je napravit reprezentaciju Jugoslavije danas ne znam koja bi bila bolja,ondasnja ili danasnja sa Jokicem,Doncicem,Teodosicem od prije koju godinu,Vucevicem,Dragicem,Nurkicem,Bjelicom,dva Bogdanovica....Na centrima bi danasnji bili bolji,Doncic je bolji od Kukoca koji je uvijek bio sesti igrac,Teo nije losiji od Djordjevica....
(Darko, 29. septembar 2022 10:32
Da li si ti ikada gledao Kukoča?
(Zoran, 29. septembar 2022 11:05)

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahahahahahahahahahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.

Markonato

pre 1 godinu

A sta su Jokic, Micic, Milutinov da ne nabrajamo sada ove starije...
Problem je sto kada se na svakom prvenstvu kiksne nego izlazi sa nekim pricama, koje mogu da budu potkrepljene ali vrlo cesto nisu. Kada kiksnemo odmah se svi sete mladjih kategorija i kako je taj rad kriv za neuspeh. Ne za neuspeh je kriv kontinuitet, koji ne postoji. Taj rad u mladjim kategorijama i obuka trenera koja ne postoji u savezu ce se tek videti.
Problem je sto niko od njih ne sme da spomene predsednika saveza i njegov rad, neko zato sto su prijatelji, a neko iz neke koristi.

Janko

pre 1 godinu

Pa ljudi iz njegove generacije, u smislu godina, su i upropastili srpsku košarku. Takođe ovo što priča je bez osnova ... Jokić. Stanje u državi, sveopšte diletantstvo se preliva na sve aspekte društva. Takođe menjaju se trendovi i realnost je da sport nije toliko popularan više kod mlađih u svetu u kome će uskoro virtuelna stvarnost da dominira.

Leti vreme

pre 1 godinu

Tihi sukob stare skole(samo kod Zoca nista nije tiho) i moderne Mega skole. Kako ne proizvodimo igrace kada imamo MVP NBA I EL plus na svakom draftu se ponavi neki klinac u prvih 20 pickova prve runde? Jovic je ove godine uzet sa 17-te pozicije dok je u Paspaljevo vreme uspeh bio uci u NBA sa dna kace (druga runda, zadnji red)? Imali smo Kokoskova u Feniksu gde su prodali sezonu I njemu dali da brusi dijamant u vidu prvog picka, GSW Milojevicu dali da razvija drugog picka, Mega par godina klub sa najvise igraca na draftu... Mozda je vreme da udjemo u moderne tokove, mala postava, svi sutiraju za 3, svi prenose lopttu preko pola... I da pruzimo sansu Miloju da napravi nesto sa Vasom, Bogdanom, Poku, Jovicem I Jokicem. Postovanje staroj gardi ali je u toku (r)evolucija kosarke slicna onoj kada je Zoc sa parketa presao na klupu I poceo da nize uspehe a Moka pricao da to nista ne valja. Svaka generacija ima svoje

werod

pre 1 godinu

@Darko sine dragi Djordjevic je klasa iznad Tea. ako si mlad da ti i oprostim. ne meri se samo tehnika, dribling i sut, i hrabrost ima cenu. Djordjevica su poredili i porede sa Drazenom a Tea nikad. ne znam nikog ko bi izabrao Tea ispred Djordjevica. igrac Djordjevic je bio zver, napadacki plej koji je resio brdo utakmica. obradovic sasa je bio odlican ali je igrao jako malo za reprezentaciju zbog A.Đ. sasa obradovic bi bio prvi plej u skoro svakoj drugoj ekipi.

WillyWonka

pre 1 godinu

"zaključio je Pljvljak koji je predvodio Jugoslaviju do tri evropska i jednog svetskog zlata te dva olimpijska srebra."

Kao prvo, da budemo realni, Paspalj nije nikad predvodio Jugoslaviju, on je bio važan dio tima, ali predvodnik nije.
Meni je ostao u sjećanju kao igrač koji je nadigrao Birda u direktnom obračunu na McDonald's turniru, bilo je to nevjerovatno. Ali Paspalj je sam sebe ograničio nesportskim životom, a bio je genije.
Što se tiče ovog intervjua konkretno, uopšte ne razumijem šta je htio reći, a ni on vjerovatno ne zna. Sve nešto neodređeno, možda ne smije reći da Zvezda i Partizan kupovinom i forsiranjem stranaca uništavaju budućnost srpske košarke onda kaže da je OK što su igrališta prazna, jer ih ima mnogo... Sve u svemu, priča mu je bez veze i bez ikakvog značaja.
Što ne umanjuje njegovu genijalnost kao igrača.

Jb

pre 1 godinu

I te stvari koje si ti naravno vrlo ispravno video resicemo strancem u reprezentaciji?!?. Sta ti je to trebalo da kazes boze me sacuvaj. I kad si se vec dotakao san antonia i popovica sto ne pomenu gde su nasim vrhunskim trenerima ti naslednici koje su oni ucili i da oni izadju iz nacina, sistema rada pesica obradovica...nigde. Mi imamo samouke trenera pa smo tako dobili i samoukog jokica a sistem nula. Zavist, zloba i konstantno trazenje mana i potcenjivanje igrackog talenta, na kraju vrlo precizno dobijamo ono sta i radimo, i kako

Straight Outta München

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)

Ne pije ti prica vodu?????
Pa i Finska ima Markanena…
Na EP smo videli da ne mozemo da pogodimo za 3 ni da nam zivot zavisi od toga, a takodje ni da odbranimo. Postulati moderne kosarke.

qwerty

pre 1 godinu

Sport je odavno biznis. Potrosis ogromnu kolicinu energije, vremena , truda i ne mora da znaci da ces uspeti u sportu i resiti neku svoju finansijsku situaciju. A i radni vek je kraci. Ako dodje do povrede, sta onda, san se zavrsava. Takodje kakvo se su znanje akumulira u sportu koje se moze uvecavati i stvarati profit, nikakvo. CIm ostaris gotov si.
Bolje je ulaati u obrazovanje, nauku. Pogledajte generalno zemlje evrope sa severa, njihov odnos prema deci i obrazovanju. To je pravi put. Tako se stvara bolje drustvo.
Sport nam nije toliko potreban, ali fizicko vaspitanje da.

Dzeronimo

pre 1 godinu

Edgar, 29. septembar 2022 12:21)

Pedja Stojakovic najbolji kosarkas svih vremena?!Koja glupost, cak ni u vremenu u kom je igrao nije bio najbolji nas kosarkas.Medju najboljim suterima svakako jeste.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Vrhunski igraci i pobednici se radjaju, a ne proizvode. Bez talenta, i prirodnog nagona za pobedu, moze neko da trenira i po ceo dan, ali nikad nece imati isti potencijal kao neko ko je talentovan, ili ko je prirodni pobednik. Jos je redje imati igraca ko je pobednik, talenat i timski igrac, u isto vreme.
Cini mi se da mi i dalje proizvodimo dobre igrace, ali u ovom trenutku, mozda imamo manjak talentovanih i pobednika. Kazem mozda, jel mislim da smo sa timom iz skorog evropskog prvenstva imali dovoljno cak i da budemo prvaci.

pejafan

pre 1 godinu

U zadnjih 15 godina proizveli smo Jokica,Bogdanovica,Teodosica i Micica sto se tice vrhunskih igraca(nesto u evropskom domenu nesto u NBA domenu)...U narednom periodu ako se nastavi sa dovodjenjem stranaca i jurenjem rezultata po svaku cenu,nestacemo i sa evropske mape kosarke...

arhitekt

pre 1 godinu

Paspalj je bio moj omiljeni igrač. pitanje za neko ko zna : da li je u karijeri igrao i za Budućnost?

@arhitekt Počeo je karijeru u Budućnosti.

a

pre 1 godinu

KK Partizan 30 godina ni jednog igrača iz mladjih kategorija nije doveo do prvog tima i kasnije do reprezentacije. Zvezda i Mega se tu nešto batrgaju. Nekadašnji centri Vršac, Leskovac, Šabac, Novi Sad ništa. Ko trenira mladje kategorije? Profesori fiskulture ili lokalni penzionosani igrači. Kampovi su mašina za otimanje para. Kakav je to rad sa 50-60 dece u smeni? Mali, veliki, mršavi, debeli, dečaci, devojčice. Svi u smeni jer navodno deca vole košarku a roditelji plaćaju.

romantičari

pre 1 godinu

kada pročitaš šta čovek piše o Kukoču, onda shvatiš zašto smo od zemlje košarke postali zemlja balvana. Čuj, šesti igrač...ahahah…ahah
Još čoveka koji je istisnuo Pipena iz prve petorke i uzeo najveće titule poredi sa bilmezom Dončićem koga Ponitka odučava od basketa...ahahahahahaha
Deco, deco jadni li ste...Ali, niste vi krivi, to je sistematsko ispiranje mozga proizvelo.
(Mali Hijavata, 29. septembar 2022 12:13)

Slažem se, ali šta si ti očekivao od slindže koji ne zna čemu služi maramica. Pa on je za Kukoča čuo iz neke igrice, a i za Đorđevića ne bi znao da nije gledao SP u Kini.

Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. A zamisli šta bi u odbrani Dončiću radili Danilović, Zdovc, Paspalj ..., a kakvu bi budalu pravili od Nurkića Divac i Rađa.

Kaiser

pre 1 godinu

Nekada smo imali stručni savet. A. Nikolić, Žeravica, B. Stanković.... Koji su pravili sistem kako će da se radi u svim klubovima. Postojali veliki sistemi koji su ulagali u košarku. Danas to više ne postoji. Svako radi onako kako hoće. Nema školovanih trenera, odabir igrača u mladjim kategorijama je katastrofalan. Ne samo u košarci. Nekada su deca dovodjena u zavod za sport gde su im mereni razni parametri. Danas sport ne može bez nauke i medicine. Doći će vreme kada ćemo uspeh imati samo u pojedinačnom sportu

Faustino Asprilja

pre 1 godinu

Mi imamo odlične igrače samo su potpuno u kandžama novca i menadžera i ništa ih sem para ne zanima, reprezentacija im je negde deveta rupa na svirali. Ne evropskom prvenstvu 2017 se nije odazvao Jokić, 2015 Marjanović i tako...nismo mi baš tolika velesila da to možemo lako da istrpimo. Ovi mlađi su još gori samo. Pokuševski i Jović su ladno odbili reprezentaciju bez objašnjenja pod firmom da im klub ne da da nastupe iako su igrali svi nba igrači. Petrušev kaže da mu je reprezentacija odmogla?! Nisu to više te generacije odrasle na mitu ex Yu košarke i reprezentacije kao svetinje. Poslednji igrači koji gaje taj odnos su Teodosić i Bogdanović...

Radijator

pre 1 godinu

Jedini razlog zašto smo posrnuli u košarci je lova. Ne moze Srbin da se izbori sa velikim parama i to je oduvek bilo tako... Kad se nije toliko placalo, više su bili posvećeni...sad je to posao biznis i ćao .

Da..a

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.
(Gde ja živim, 29. septembar 2022 10:51)

Pravi pitanje ali ne za Paspalja nego za Danilovica. Ali odgovor mogu i ja da ti dam,ne radi se apsolutno nista,sve je na prici i na nekim kampovima bivsih igraca koji generalno sluzi da se uzme lova od te dece i zbog samoreklame. Ostalo je sve sistematski u fazi debelog propadanja kao i sve u ovom drustvu i bojim se da cemo za par godina biti na nivou neke Ceske,Poljske,Madjarske u kosarci.

Neutrin

pre 1 godinu

Legenda, profesionalni sportista koji puši dve paklice cigareta dnevno :), ali izuzetan talenat za košarku !
Za terene je u pravu kada je u pitanju Beograd, ali u manjim mestima i dalje ima samo 1-2 terena , a oni zvrje prazni !
To je pokazatelj zašto smo tu gde jesmo danas. Bodiroga, Danilović, Stojaković, Divac, pa i sam Paspalj, niko od njih nije iz Beograda, zato su nam veoma važni i manji gradovi.

vince carter

pre 1 godinu

Klasika,komentatori koji ne citaju tekst,Paspalj nije rekao nista od zbog cega ga vecina napada! @Marko Dilejo kazi mi jednu stvar u kojoj je prosek Domamtas Sabonis bolji od Paspalja a koji igra u Nba znacajnu ulogu. Ovi kad kazu igra se ubrzala su takvi pojmasi,pa kad je igra ubrzana i kad se igra brze,igracima koji imaju intelekt,tehniku,sut je lakse a ne teze nego u sporijoj igri,brzi su ti i saigraci a i ti sam igras brze,koristis kretanje brzis saigraca i lakse izbacujes iz balansa atleticnije igrace,tako spori Jokic i Doncic dominiraju u Nba. Kevin Willis draftovan 1984 godine,bio u stanju jos uvek da bude u Nba sa 45 godina 2007 i imao je jedno monstruozno zakucavanje preko Pola Milsapa koji je sada jos uvek u Nba. Uvek su mi bili odvratni takvi kao sto si ti koji bi da spuste nekog bivseg igraca a taj bivsi igrac bi imao tri puta bolje uslove samim tim bi mu bilo lakse. U kom svetu je Milutinov napredniji igrac od Radje,Paspalja ili Divca. Gledo highlight reprezentacije sa eura 89te,trcanje u tranziciji,ludacke asistencije Petrovica,Divca,trojke,Radja trci tranziciju kao voz,zakucava,layup Petrovic za Divca itd..

haha

pre 1 godinu

Šta onog tipa Perića, koji ne znam odakle se pojavio, stavlja u isti koš sa Paljom i Sedlačekom, da javno priča o stanju u srpskoj košarci? Koje su njegove kvalifikacije?

ime je moje

pre 1 godinu

@12:17. Bravo, samo nam ti jos trebas sa tvojim komentarima. A i izbrisi nik Marko, posto si sigurno jedan od ovih Domagoj, Duje, Josip, Lovro, Ante, Mislav … itd. Jbt de nadjoste ta imena, kao da su iz filma From dusk till dawn.

Back in Black

pre 1 godinu

Iskreno mislim da preteruje ali ajde. Volim Paslalja ali ne znam zašto svi ti stariji uvek misle ds su oni bili najbolji i da ne može bolje. Po toj logici Jokic nije vrhunski a ni Boogdanovic , Micic itd.... a mladi košarkaši osvojili evropsko tako da mi ova priča ne pije vodu baš...
(slavujac, 29. septembar 2022 10:10)
Možda da procitaš tekst,jer ja ne znam gde si ti procitao da je on izjavio kako su oni najbolji i da ne može bolje.
Cak je izjavio da se košarka promenila na bolje.
On je izjavio u fazonu da se danas u Srbiji ne proizvode vrhunski igraci,jer se njima treba baviti,treba im pružiti šansu,treba istrpeti njihove greške što je u potpunosti u pravu.
Mnogi naši igraci su stagnirali u Zvezdi i Partizanu.Mladi igrac ako pogreši odmah ribanje i na klupu.
A ranije su ti mladi bili glavni igraci i tako su se kalili.
A danas Zvezda i Partizan lice na Makabi.

Gde ja živim

pre 1 godinu

U pravu je, ali stoji pitanje radi li neko nešto da se situacija promeni. Jer ako se samo priča onda džaba sve. Ako se samo analizira bez preduzimanja koraka ka unapređenju onda nema razlike između struke i nas ovde na forumu koji pišemo komentare.

Komša

pre 1 godinu

"Kad je već pomenut Kukoč - kakva je zverina postao u NBA, a kad je bio klinac zvali smo ga Pink Panter i već tada je pokazivao da košarku ima u malom prstu. "

I efikasnost i estetika.
Elegancija u svakom pokretu.
Svaki pokret košarkaški.
Da je postojala "košatkaška Milka Babovic" da ocenjuje "umetnički dojam" ne bi bilo ono 5-5,5-4 ...nego sve 5-5.
Djordjević?
Secam se njegove VHS kasete neke o košarci.
Tehnika šuta savršenstvo.
Iz nogu,poluga ,na kraju praćka - gledaš iz profila kako mu prsti vibriraju posle ispaljenog projektila .
Uveren sam da sad,u ovim godimama da ga neko iscima u 2 ujutru i izvede na teren da ce ladno ponoviti ono sa Huventudom.

Kole

pre 1 godinu

"Sistematizacija zahteva vreme, struku i veliki rad. Mi smo davno prestali da proizvodimo vrhunske igrače i bazirali se na prosečne igrače. Tako su ljudi mislili, koji vode timove i se bave košarkom. Napraviti velikog igrača zahteva malo više od suvog treninga. Zahteva da mu budeš tu i kad ne ide, zahteva od tima i da tim bude kad se on uspostavlja kao mlad igrač u talentu koji postoji da se sačeka."

Sve je rečeno u prvoj rečenici, osim još jedne takođe vrlo bitne stvari, novac. Ogromna lova se vrti u mlađim kategorijama u smislu ako platiš, igraš, ako ne, čeka te klupa. Novac je stvorio niz uzročno posledičnih problema, od toga da većina trenera (čast izuzecima) nema ni vremena, ni stručne sposobnosti niti želju za veliki rad oko talentovanih klinaca već je cilj da se svi oni "dobro prodaju". Zato i nemamo vrhunske igrače, zato je npr Jokić izuzetak koji potvrđuje pravilo i zato recimo već 15godina nismo napravili plejmejkera. Mnogo stvari "smrdi" u našoj košarci, počev od glave (vodećih ljudi u KSS-u) do repa (omladinskih klubova), dok se to ne reši i dalje će biti svih ovih problema.

Djordje

pre 1 godinu

Паа, господо бивши играчи, рукаве засучите и у салу. Пренеси знање, направите играче. Седите по кафанама, паламудите,бавите се глупостима / Ракочевић се бави борилачким спортовима ?!?/. Ко је вас учио? Ви бивши играчи сте засели на функције или не радите ништа и ето резултата..

kralj

pre 1 godinu

Da... a@
Apsolutno si u pravu,svi pricaju i samo pricaju,kampovi ne bi bili losi kad bi malo manje kostali,deca dosta nauce ali 80% talentovane dece ne ide u kampove,nemaju roditelji pare.Kod mene u gradu postoji samo jedan teren na kojem trenira lokalni klub,skolski tereni su raspadnuti,ni ovaj gradski ne bi bio bolji da nije ovog mocarta i da nije par bivsih kosarkasa koji rade dzabe da bi tu decu nesto naucili.

Sir djavo

pre 1 godinu

Meni je frapantna cinjenica da od takvih šutera kakvi su bili Đoršević, Danilović, Gurović, Stojaković i tako redom se svelo sve na Bogdana i kad njega nema niko ne može da pogodi, Vasa jednu ubode od osam, Lucic jednu na cijelom turniru, Gudurić ko da baca armirani beton a ne loptu, jedino se cinilo da Vanja može da pogodi ali on zavrsi na klupi iz ko zna kojeg razloga.

Ogi li

pre 1 godinu

Pa, čekajte ljudi, kiksnuli su i Grci, i Slovenija, i Litvanija, Francuska je prošla dalje ordinarnom glupošću Turaka... Da smo imali Bogdana u timu možda bismo dogurali do finala. Ne, mi čim izgubimo - katastrofa. U sportu su mogući kiksevi. Uostalom, izgubili smo od veoma solidne Italije.

Nenad

pre 1 godinu

Zasto nemamo rezultate
1. ako ste gledali film o stvaranju kosarke kao brenda u staroj Jugi i Srbiji vidjecete da su predvodnici bili više nego obrazovani ljudi koji su na osnovu toga imali i viziju na koji način se postižu ciljevi. Sadašni predsjednici Košarkaških saveza republika bivše Juge nemaju ni srednju školu. Nažalost za pravlejnej sistema je potrebno znanje koje prevazilati samo floskulu"vrhunski bivši igrač i šampion"
2. Od kada su škole košarke postale mjesto finansiranja organizatora škole umrla je sva konkurencija i želja da si dio tima zato što to zalužuješ po talentu i radu. Ako imaš pare ti treniraš i igraš...kraj koji je predvidio Danilo Šotra 2003 god u kolumni u Sportsko žurnalu sa nazivom "Zbogom košarko" i niko nije ozbiljno shvatio.
2. Od kada je imperativ i pokriće uspjeha-neuspjeha imati strance u ekipi izgubila se drskost i vizija da se igrač postaje samo ako se "baci u vatru" tj u igru mlad! Ako on nema mjesta u prvoj petorci do 20 god života i ne podržimo ga igrač umjesto da se penje on se polako gasi postaje prosjek kojih očito imamo svukuda.
Ovo je ukratko...

NY

pre 1 godinu

Niko se ne bavi mladjim kategorijama. I ako se bave bave se taktikom a ne tehnikom, da nauče da šutiraju. Jedan Kića, Dražen su satima posle treninga ostajali na terenu i do besvesti šutirali na koš

Komša

pre 1 godinu

1.Deca ne rade fizičko u osnovnoj. Čizsve genetacije ne znaju osnove atletike (ne znaju pravilno da potrče,skoče) i gimnastike (bar sklek,zgib da rade pravilno,da disu pravilno).
Tu je nama skracena baza vise nego skracenjem SFRJ jer od pola miliona osnovaca ogromna vecima je operisana od bilo kojeg sporta ,od redovnih fizičkih sktivnostima.
Klince pre 40,30,20 godina roditelji nisu mogli "da nahvstaju i da ih nahrane" jer su visli na terenima,bazenima ,rekama,jezerima ...Sada? Igraju igrice i tove se.
Ako nastavnok fizičkog pokaze entuzijazam i počne da insistira onda je "kompleksaš jer mu je nebitan predmet pa pokusava sebi da da na zmačaju"
Jel nije tako?
Sistem?
Da li je Duda postavio osnove neke sistema? Konture bar ali i to je bitna smernica bila. Neka komunikacija od steučnog štaba prvog tima do pionirskih selekcija.
Mladi treneri,kosarkaski pismeni koji ce decu učiti kosarkasku azbuku - od početka deca da razmisljaju pravilno,razvijaju sportsku inteligenciju ali i da kosarkaske radnje rade pravilno.
Jer je neuporedivo lakse napredovati kada radis pravilno.
Kamp moze da koristi.
Ali ne moze da napravi igrace.
Moze da zainteresuje decu,moze da doprinese razmeni iskustava ,donosenju neceg novog...Moze da napravi vezu recimo izmedju dece gasterbajtera i KSS ako bi se povelo računa (i oni su baza)- ali kampovi ne prave igrače.
Juniorska liga?

Srki

pre 1 godinu

Meni se čini da je sve ovo sa kolektivnim sportom jednostavno: kad u fudbalu ide Zvedi, u košarci i vaterpolu Partizanu, a u odbojci Vojvodini, dobro je i reprezentacijama. U suprotnom, dati sport ima reprezentativni problem.

rudi

pre 1 godinu

Paljo je verovatno pomesao Titograd i Beograd, kada je rekao da je bilo dbva terena nekada a sada 250. Nekada a i sad je bilo stotine terena u Beogradu. Ali nekada je bilo hiljade klinaca na terenima a sada desetine. Sada basket treniraju tatini sinovi koje treneri loze da su im sinovi @ne vidjeni@ talenti. A oni ne znaju ni da hodaju ali vazna je lova. Nikog ne interesuju talenti.

smeh

pre 1 godinu

@Nenad

Imperativ rezultata pre svega i novac su najveći krivci. Još od pionirskog uzrasta je postao bitan rezultat. To je postalo uslov sponzorisanja pa umesto da decu uče tehnici oni ih uče taktici. Bukvalno klinci bolje znaju da objasne akcije nego npr. da ti objasne pravilnu kretnju prilikom polaganja lopte u koš. Neki ne znaju ni kojom nogom se kreće u dvokorak kada koristiš jaču ili kontra ruku i ovo važi i za neke sadašnje reprezentativce. Sve i svemu mogli bi za početak svi iz saveza da podnesu ostavke ako uopšte imaju obraza na čelu sa predsednikom.