Utorak, 27.09.2022.

22:37

Srbija na skeneru B92.net: "Loženje" može da počne

Izvor: LN

Srbija na skeneru B92.net: "Loženje" može da poène IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Trener

pre 1 godinu

Igrali smo toliko dobro da Norvežani nisu mogli ništa u napadu jer su naši napadači kao i vezni red konstantno držali liniju igre na 40 50 m od Vanje. Nisu smeli krenuti u totalni napad jer su mittović i Vlahović bili preopasni da ostanu sa svega 2 3 odbrambena igrača i samim tim otupljuju svoje akcije i svode na 3 4 igrača u fazi napada i tako je bilo nonstop zadnjih 30 min. Kada se doda ubojiti Kostić i Tadić njihovi napadi su bili jalovi u svakom pogledu i bitka se vodila na centru zahvaljujući našem postavljanju i visokom izlasku. Piksi je konačno rešio sindrom parkiranog autobusa koji je bio naš reprezent i bili smo poznati po tome zadnjih godina toga više nema.Realno je reći da osim Halsnda kog su pazila dvojica i koji je top igračina oni u fazi napada nemaju nikog ko bi ozbiljno pripretio našem golu tako da je to bila naša sreća sve u svemu bolja smo ekipa.

Slobo

pre 1 godinu

Igra nam je takva da se stvaraju dosta sansi ali se i pozadi dosta otvara. Do sada nam je to islo u korist. Napadaci su uglavnom bili efikasni, iskoristili sanse. Bice sigurno utakmica gde to nece biti slucaj. Ali i da takve utakmice dodju, ipak raduje ta napadacka igra i na gol vise, pa boze moj i neka izgubimo koju. Iskreno, necu da budem razocaran ako se ne plasiramo u 1/8 finale. Bitnije je da odrzi ovakav sistem kakav je sada sa Piksijem.

budiboksnama

pre 1 godinu

Loženje je neminovno kada se zaređa sa dobrom igrom i rezultatima. Ali, mislim da naši igrači i stručni štab neće podleći nikakvoj euforiji ovaj put. Svesni su oni, kao i mi, koliko se žreb poigrao sa nama , dajući nam odmah Brazil, a onda i Švajcarsku. Da li je neka igra sudbine, ne znam, ali šta god da uradimo tamo, ili ne uradimo, konačno imamu dugoročnu stabilnu osnovu reprezentacije, i igračku, i stručnu, za narednih nekoliko godina lepe reprezentativne priče. Svi mi znamo da nismo najbolji, i utakmice će se gubiti i dobijati, ali prirodno očekujemo da imamo određeni nivo u fudbalu, i zato nismo bili zadovoljni prethodnom decenijom, prepunom taktiziranja, stalnim promenama tima u menadžerskom ključu, kljupskim igricama itd. Piksi je zato pravi izbor, iznad svega toga, spreman da se stvar podigne na viši nivo. A biće i velikih pobeda, to vam garantujem.

komentator

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!

Pavle

pre 1 godinu

Posle sto godina lopta ide napred,milina za gledati.Ovo je tim i ma ko da igra daje pun doprnos.Svaka cast.Npr kakva zrelost malog Ilica da covek ne poveruje.

VUK

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!
(komentator, 28. septembar 2022 08:12) Vauuu..kako si ti pametan !! Kako poznaješ sport!! Evo u ro sam se !! A pre par godina nismo mogli Luksemburg i Azarbejdžan da pobedimo !!! Pa CZ i Partizan ne mogu da pobede timove Malte, Izraela,Monaka. Tvoje proročanstvo se zasniva na činjenici da Brazil ima ekipu najbolju u poslednjih 20 godina i da Švajcarska koja je prejaka je i miljenik FIFA. Nije teško pogoditi loš rezultat Srbije na SP. I da ne postignemo gol , bolji smo npr. od Italije trenutno u fudbalu. Oni SP gledaju od kuće.Biti samo učesnik SP u fudbalu je veći uspeh nego u bilo kojem drugom sportu sa loptom biti u četvrtfinalu. FIFA ima više članica nego UN država !!! U fudbalu 50 reprezentacija ima šanse za pobedu. U vaterpolu 5-7 !! Košarka 8-10. Tako da možeš se radovati budućim neuspesima, ali USPEH je već ostvaren. Tvoj stav je samo tvoj odraz u ogledalu. A tamo se vidi samo jedna velika 0 !

12/12

pre 1 godinu

Loženje nažalost istovetno kao kod košarke što je bilo. Očigledan manjak talenta kod većine igrača maskiran dobrim rezultatima, što pukom srećom, što individualnim kvalitetom pojedinih igrača i selektora. Da bih plastično objasnio evo jednačine:
Vanja Milinković = Vanja Marinković
Stefan Mitrović = Kuridža
Veljković = Ristić
Pavlović = Kalinić
Lukić = Davidovac
Ilić = Jaramaz
Živković = Gudurić
Kostić = Lučić
Tadić = Micić
Vlahović = Milutinov
Mitrović = Jokić
Bonus:
Radonjić = Nedović
Piksi = Kari

Sotir zvani djubre

pre 1 godinu

Al bukvalno ko sad pred evrobasket,u finalu bili pre pocetka svi bili legende i kraljevi,posle italije drvlje i kamenje,verujem da piksi zna kakav smo narod i kako su prolazili mnogi pre njega poput antica.

ribar sa Save

pre 1 godinu

Svaka čast SMS ali odavno jedan centralni veznjak nije bolje odigrao meč. Malom Iliću kapa dole. Kakav pregled igre, pas, finta, građenje, blok i na kraju energija za svih 95 min u konstantnom ritmu sa samo 21-22 god.
Strahinja odigrao top. Telom iskusno ubijao protivnika, non stop je bio na leđima igraču, pravovremeno izlazio u blok, iznosio loptu, nije mnogo sa loptom grešio (mada ga ponese i zna to često).
Jedina mala zamerka, samo mi je Žile spor. Nije niti pokušavao probiti po boku. Jednom pokušao i igrač ga pretrčao.
Sada pamet u glavu i korak po korak na jbnom zimskom svetskom.
Srećno momci!

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Malo preterujete kad kazete da igramo najbolji fudbal u zadnjih 30 godina. Svi zaboravljaju kako nas je pravi I jedini mister Antara vodio. Imali smo sjajne igrace u formi zivota, a da ne govorim kakva nam je mocna odbrana bila. One kvalifikacije za SP su bile uzivanje ali nazalost na turniru u Juznoj Africi smo odigrali ispod ocekivanja. Tek camo videti za sta smo kadri u Kataru, ovo subuz duzno postovanje jos uvek mecevi na nizem nivou. Srecno nasima i da se premasi najveci uspeh do sada!

Back in Black

pre 1 godinu

Euforija do neba kao kod košarkaša.
Imali smo test protiv jedne prave reprezentacije koja je trenutno jedna od najboljih a to je Danska i znamo kako smo prošli.
Ubili su nas na sredini terena.
Sa ovom taktikom ako idemo na Brazil I Svajcarsku gde forsiraaš dva klasicna napadaca a gubiš igraca na sredini terena mi nemamo sta da tražimo.
To prolazi protiv ovakvih reprezentacija kao što je Norveška,Švedska itd.
One su trenutno dosta slabije od nas i ovi rezultati su ocekivani a ne za neku euforiju do neba.Ono dajte Brazil da se igramo.
A nije da nismo pokazali slabosti i u Piksijevoj eri.Stare bojke su još uvek tu.

vidim sve

pre 1 godinu

Tako je bre, idemoooo, gde je taj Brazil da se igramo? Polufinale najmanje.
Jesam tirek'o da je Tadic slab fizicki, da su Vlahobic i Mitrovic sebicni, ne mozemo da igramo sa dva spica...

abv

pre 1 godinu

Napokon...TIM!!!
Tako se igra za reprezentaciju!
Do juce sam bio ljubomoran na Hrvate koji uvek ginu na terenu.
Danas i za nase momke mogu da kazem isto i da budem ponosan.
Piksi je formirao duh ekipe, zajednistvo, zelju, bratstvo!
Ako nastave ovako da igraju...srcano, hrabro, mu.ima...za mene ce biti sampioni sta god da urade na SP ili bilo gde

Skeptik

pre 1 godinu

Cemu lozenje, momci igraju odlicno za sada, na SP treba otici hladne glave, bez nekih velikih ocekivanja, mec po mec, pa da, vidimo gde cemo doci...

Iggy

pre 1 godinu

Nema euforije i to je dobro. Bože moj i da izgubimo od Brazila, nije sramota. Utakmica sa Švajcarskom je najbitnija. Jako su nezgodni i šanse su 50:50. Od Kameruna smo realno bolji ali to treba dokazati na terenu da nam se ne bi desila neka nova Gana ili Australija

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.
(Mikii, 27. septembar 2022 23:12)

Pamtim Radomira.
Pamtim da smo bili dobri ALI, pamtim i da se branio protiv Francuza u Beogradu premda samo od '10 minuta vodili i imali igrača više.
Pamtim da smo izgubili u Kaunasu od Litvanije.
Pamtim da su nas Nemci nadigrali i pretrčali sa igračem manje čitavih sat vremena.

Uprkos svemu, Radomir je do sada najbolji selektor kojeg smo imali. Gospodin, laf i šmeker starog kova. Piski može da bude bolji od njega i nadam se da hoce.

Вук

pre 1 godinu

Као по некој директиви десетак њих пише да ложење може да почне. Па зар вам још није дошла памет? Полако бре људи, баталите то ложење. Тако је било и у баскету па онда национална туга. Тако је било и на Мундобаскету и на СП у Африци и кош сто пута.

Luka SRJ

pre 1 godinu

Pa dal cemo konačno igrati to Evropsko prvenstvo?! Imamo foru da kroz baraž lige nacija udjemo (dve tekme, polufinale i finale), pa kroz regularne euro kvalifikacije na kojim smo drugi umesto treci nosilac... Idu dve ekipe direktno, pa cak i tu da da budemo treci opet
i treci igra baraz.... Mnogo prilika imamo da udjemo na EP, mnogo... Plus nije to vise onaj EURO od 16, nego 24 ekipe cini mi se... Hocemo li?

Kačanga

pre 1 godinu

Vanja je preozbiljan golman i prava faca, najbolji golmani moraju da budu malo - ludi, kakav je i Sergejev brat. Svaka čast Dmitroviću ali on je na klupi u Sevilji, vodiće se borba između Vanje i Rajka za mesto prvog golmana. Još desetak utakmica imaju, neka briljiraju i neka se izbore, upravo nam je to falilo godinama.

g.m.

pre 1 godinu

Naj veci domaci za Piksija bice SMS ili Dusan Tadic ... Za vece domete ne vidim kako mogu da igraju zajedno ... Drugi , malo manji problem Filip Kostic , prosto to nije to ... Pozdrav iz Johannesburga ...

Kačanga

pre 1 godinu

Ilić je prošle sezone odigrao maestralno, Lazio nudio 15 miliona ovog leta ali Verona tražila 20... Samo da ovako nastavi i nebo je granica! Bravo, momčino!

GSBOUT

pre 1 godinu

Loženje nikako ne sme da počne!!! Tako je bilo i u košarci pa... Dobra utakmica odlično odigrana i zaslužena pobeda. Ko je gledao ovaj Brazil bolje da se ne ložimo i ispuvamo. Neka oni pobede sve tri a mi Kamerun koji je srecno prošao u Katar i borba sa Švajvarcima. Nadam se da grešim ali ne vidim kako ce naša odbrana( a svaku utakmicu se menja) zaustaviti Brazil. Ipak bolje da nam daju 3 gola da ne bude ono dajte Brazil da se igramo pa...

Aragorn

pre 1 godinu

Loženja ne sme da bude nikako, mač sa dve oštrice za naš um i mentalitet.
Da, Piksi je od onih stvarnih istinskih majstora, sada i prenosi, profesorski, svoje znanje i nameće im ideologiju fudbala.
Koja je atraktivna, lopta ne sme vazduhom već zemljom da ide, pas igra lajt motiv ekipe.
Nametnuo im je lepršavost kao model, ali kada se vidi Mitrović koji ne da daje i zabija, već stalno trči nazad, pokriva, onda je tu i nešto vrednije od svog znanja i umeća.
A tu je Piksi najzaslužniji, duv ekipe hemija modernim rečnikom je pronađena.Ta nit koja vezuje igrače, jedinstvo, ta niša koja ih čini prepoznatljivim, u igriu pristupu u filozofiji.
Podvukao bih da prelomne utakmice sa Portugalom i ovu sa Norveškom smo odigrali vrhunski.
Postajemo ozbiljna ekipa,.

Slaviša

pre 1 godinu

Prvi put imamo i selektora i igrače koji se bore jedan za drugoga videli ste našu klupu gde Radonjič skače radostan nakon 1.gola znači nema zavidnosti kad neko igra a drugi greje klupu jer realno mi ovde nemamo zamenu samo za Tadiča i donekle Mitroviča za sve ostale imamo ja vidim da je Radonjič živa eksplozija samo treba odabrati pravi momenat ulaska dečko je struja a vidi se da ima tehniku i radi brze i odlične poteze ono što je super nezavidi drugima što igraju a sigurno ima kvalitet da igra u prvih 11.mi ni osetili nismo da igramo bez Sergeje u početku smo radili greške Pavlovič-Živkovič i Kostič onda se ispravili u drugoj polovini 1.poluvremena i sve je došlo na svoje opet smo počeli da igramo po zemlji umesto stalnog napucavanja dugih lopti Stefana Mitroviča i golmana Milenkoviča uspostavili smo seredinu onda je to bila naša igra a kad tako igramo apsolutno možemo da dobijemo svaku reprezentaciju nebitno dal igramo u gostima ovo je selektorov potpis napadačka igra u gostima i kuči umesto smaranja i vračanje lopte golmanu pa ide duga lopta što smo radili pre dolaska Piksija.

Kole

pre 1 godinu

Ivan Ilić je iznenađenje samo za nekog ko ne prati italijansku ligu. Dečko je još prošle sezone napravio "bum", bio je jedan od najbolje ocenjenih veznih fudbalera i zaista je prototip modernog veznjaka. Drago mi što je napokon dobio šansu da odigra ceo meč, jeste u početku bilo malo treme, što je i očekivano, ali je ostatak meča odigrao kao da da mu je ovo bar pedeseta utakmica, a ne četvrta.

diplinž

pre 1 godinu

Kako me igra norveške podsjetila na nekadašnje naše patnje. Napadali smo ih kako smo htjeli, pogotovo nakon prvog gola. Oni bez ideje, bez veznog reda, bez napada, bez ičeg... A naši ako nastave ovako, može svašta da bude

Mikii

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.

konačno

pre 1 godinu

E to. Loženje je počelo - tri poraza u grupi u Kataru, pa srećno prizemljenje. Trebala nam je bezvezna utakmica protiv još beuzveznije Norveške da se napalimo da smo budući svetski prvaci. Ala će da boli.

Footix98

pre 1 godinu

Definitivno igraci utakmice Vanja Milinkovic-Savic, Strahinja Pavlovic i Ivan Ilic!!! Da krenemo redom! Vanja brani kljucan udarac Halanda u 20. sekudi i sprecava situaciju iz Lisabona da odmah krenemo u mec sa zaostatkom, a treba nam pobeda. Potom je zapecatio svoju ulogu drugom odbranom Halanda par minuta pre kraja! Strahinja, kakav mec!!! Ni rec vise ne sme da se lose kaze o ovom decku! Izdominirao je u Lisabonu, izdominirao sad, ima tu Vidicevsku glavu, ide glavom na nogu, skace, uklizava, proklizava, ma sve sve sto treba! Bravo Kalaba! Ivan Ilic, au decko! Kaze Rade Bogdanovic, novi Jokanovic! Decko sa samo 21 godinom je toliko sigurno i pouzdano zamenio Sergeja, asistirao za drugi gol, bez straha i alibi pokreta ulazio u duele i isao uvek na loptu, ma bravo decko, bravo kakav dobitak, igrac za narednih 10 godina!!!! Naravno svima svaka cast, Duci je gol i te kako trebao, a tako mu malo treba, mogao je i dva da golman nije sjajno skinuo onu loptu posle glave. Mitrovic sta reci, nemam reci, bolje nista! Radonjic uvek i uvek podseti kakav tehnicki talenat krije u sebi, samo da je konstantniji i koncetrisaniji, ima potez koji niko ne moze da predvidi unapred! Bravo momci! Bravo Piksi! Piksi koji vadi Pavlovica na kraju jer ima zuti karton! Ma genije bre! Idemo u drugi sesir kvalifikacija za EP, izvesno imamo dosta laksu grupi za EP idemo u A diviziju, obezbedili baraz sta god u kvalifikacijama uradili! Ma ko je to mogao da zamisli pre samo 3 godine i onih 0:5 u Ukrajini?!

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.

TIGER

pre 1 godinu

Ovog puta ne bih ovo nazvao "loženje". Ovog puta se opravdano očekuje dosta od ove reprezentacije. Otprilike kao 1998 u Francuskoj gde se prečka još uvek trese.
1990 u Italiji su isto bila opravdana očekivanja. U Švedskoj 1992 smo takođe trebali da uradimo dosta toga.
Očekivati je da prođemo grupu, a posle na jedan meč može svašta da bude.

Nikola

pre 1 godinu

Sve dok su ovako pozrtvovani i dok se bukvalno svi igraci vracaju da pomazu u odbrani ja sam zadovoljan. Uvek se moze desiti i da izgubimo i od losijih ali dok budu ovaj pristup imali imaju moju maksimalnu podrsku.

anonimus

pre 1 godinu

glavna 2 utiska su mi to da se ne branimo kada vodimo nego napadamo kao da nam treba gol za pobedu, drugi je da dosta imamo igraca koji su mladi a imaju ozbiljan potencijal, izdvojio bih pavlovica Ilica, nadam se da ce ovi balvani u Savezu imati bar malo pameti Piksija treba zadrzati sta god da uraidmo na SP

Pedja J7

pre 1 godinu

Meni lično najjači utisak mali ILIĆ... Da dečko uđe maltene prvi put, u ovako bitnoj utakmici, i ovako iskida - alal vera momčino!!!

Pavlović mutira u Vidića polako...
Svi su bili top!
Radonjić sa par poteza, opet pokazao da je mogao i za Barsu, da je glava hladnija...

Slaviša

pre 1 godinu

Kakvu eksplozivnost poseduje Radonjič baš šteta što nije ušao da odigra barem 40 minuta umesto 20 verujem postigli bi još gol dva više dok su i ostali imali kondicije da trče.

Mare

pre 1 godinu

Dovoljno sam mator da ovakve leptirice u stomaku nisam imao jos Italije '90 i Hadzibegicevog penala. Od tada je tri decenije bio realno pad do dolaska Piksija i ove vanserijske generacije igraca. Mitar, Vlahovic, Tadic, Pavlovic, SMS, Kostic, ne znas bre ko je bolji...

Aca

pre 1 godinu

Odes na statistiku radonjica, pogledas broj golova i asistencija (na stranu ta lepota njegovog umeca 😆) za celu karijeru njega kao veznog igraca i shvatis da svako ko ima dobra ledja moze da zivi od fudbala...

zvezdale

pre 1 godinu

Mirno spavaj nano, igra Ivan Ilić kao kapitano. Sin moj izdominir'o! Hvala ti Piksi, najveći si!

Samo Tadić da nam bude top do novembra i Mitar i Vlahović lagano top 3 strelaca na SP.

Grupa A, drugi šešir u EP kvalifikacijama, minimum baraž za EP. Baš baš velika pobeda.

Rutiniramo Švede i Norvežane koji bi nas do pre 3-4 godine rešavali od šale, a mi se plašili kao da su Brazil. Selektor sa mozgom i petljom. Skroz dovoljno za renesansu ekipe.

Pedja J7

pre 1 godinu

Meni lično najjači utisak mali ILIĆ... Da dečko uđe maltene prvi put, u ovako bitnoj utakmici, i ovako iskida - alal vera momčino!!!

Pavlović mutira u Vidića polako...
Svi su bili top!
Radonjić sa par poteza, opet pokazao da je mogao i za Barsu, da je glava hladnija...

Nikola

pre 1 godinu

Sve dok su ovako pozrtvovani i dok se bukvalno svi igraci vracaju da pomazu u odbrani ja sam zadovoljan. Uvek se moze desiti i da izgubimo i od losijih ali dok budu ovaj pristup imali imaju moju maksimalnu podrsku.

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.

Footix98

pre 1 godinu

Definitivno igraci utakmice Vanja Milinkovic-Savic, Strahinja Pavlovic i Ivan Ilic!!! Da krenemo redom! Vanja brani kljucan udarac Halanda u 20. sekudi i sprecava situaciju iz Lisabona da odmah krenemo u mec sa zaostatkom, a treba nam pobeda. Potom je zapecatio svoju ulogu drugom odbranom Halanda par minuta pre kraja! Strahinja, kakav mec!!! Ni rec vise ne sme da se lose kaze o ovom decku! Izdominirao je u Lisabonu, izdominirao sad, ima tu Vidicevsku glavu, ide glavom na nogu, skace, uklizava, proklizava, ma sve sve sto treba! Bravo Kalaba! Ivan Ilic, au decko! Kaze Rade Bogdanovic, novi Jokanovic! Decko sa samo 21 godinom je toliko sigurno i pouzdano zamenio Sergeja, asistirao za drugi gol, bez straha i alibi pokreta ulazio u duele i isao uvek na loptu, ma bravo decko, bravo kakav dobitak, igrac za narednih 10 godina!!!! Naravno svima svaka cast, Duci je gol i te kako trebao, a tako mu malo treba, mogao je i dva da golman nije sjajno skinuo onu loptu posle glave. Mitrovic sta reci, nemam reci, bolje nista! Radonjic uvek i uvek podseti kakav tehnicki talenat krije u sebi, samo da je konstantniji i koncetrisaniji, ima potez koji niko ne moze da predvidi unapred! Bravo momci! Bravo Piksi! Piksi koji vadi Pavlovica na kraju jer ima zuti karton! Ma genije bre! Idemo u drugi sesir kvalifikacija za EP, izvesno imamo dosta laksu grupi za EP idemo u A diviziju, obezbedili baraz sta god u kvalifikacijama uradili! Ma ko je to mogao da zamisli pre samo 3 godine i onih 0:5 u Ukrajini?!

Mare

pre 1 godinu

Dovoljno sam mator da ovakve leptirice u stomaku nisam imao jos Italije '90 i Hadzibegicevog penala. Od tada je tri decenije bio realno pad do dolaska Piksija i ove vanserijske generacije igraca. Mitar, Vlahovic, Tadic, Pavlovic, SMS, Kostic, ne znas bre ko je bolji...

anonimus

pre 1 godinu

glavna 2 utiska su mi to da se ne branimo kada vodimo nego napadamo kao da nam treba gol za pobedu, drugi je da dosta imamo igraca koji su mladi a imaju ozbiljan potencijal, izdvojio bih pavlovica Ilica, nadam se da ce ovi balvani u Savezu imati bar malo pameti Piksija treba zadrzati sta god da uraidmo na SP

zvezdale

pre 1 godinu

Mirno spavaj nano, igra Ivan Ilić kao kapitano. Sin moj izdominir'o! Hvala ti Piksi, najveći si!

Samo Tadić da nam bude top do novembra i Mitar i Vlahović lagano top 3 strelaca na SP.

Grupa A, drugi šešir u EP kvalifikacijama, minimum baraž za EP. Baš baš velika pobeda.

Rutiniramo Švede i Norvežane koji bi nas do pre 3-4 godine rešavali od šale, a mi se plašili kao da su Brazil. Selektor sa mozgom i petljom. Skroz dovoljno za renesansu ekipe.

Kole

pre 1 godinu

Ivan Ilić je iznenađenje samo za nekog ko ne prati italijansku ligu. Dečko je još prošle sezone napravio "bum", bio je jedan od najbolje ocenjenih veznih fudbalera i zaista je prototip modernog veznjaka. Drago mi što je napokon dobio šansu da odigra ceo meč, jeste u početku bilo malo treme, što je i očekivano, ali je ostatak meča odigrao kao da da mu je ovo bar pedeseta utakmica, a ne četvrta.

Aragorn

pre 1 godinu

Loženja ne sme da bude nikako, mač sa dve oštrice za naš um i mentalitet.
Da, Piksi je od onih stvarnih istinskih majstora, sada i prenosi, profesorski, svoje znanje i nameće im ideologiju fudbala.
Koja je atraktivna, lopta ne sme vazduhom već zemljom da ide, pas igra lajt motiv ekipe.
Nametnuo im je lepršavost kao model, ali kada se vidi Mitrović koji ne da daje i zabija, već stalno trči nazad, pokriva, onda je tu i nešto vrednije od svog znanja i umeća.
A tu je Piksi najzaslužniji, duv ekipe hemija modernim rečnikom je pronađena.Ta nit koja vezuje igrače, jedinstvo, ta niša koja ih čini prepoznatljivim, u igriu pristupu u filozofiji.
Podvukao bih da prelomne utakmice sa Portugalom i ovu sa Norveškom smo odigrali vrhunski.
Postajemo ozbiljna ekipa,.

diplinž

pre 1 godinu

Kako me igra norveške podsjetila na nekadašnje naše patnje. Napadali smo ih kako smo htjeli, pogotovo nakon prvog gola. Oni bez ideje, bez veznog reda, bez napada, bez ičeg... A naši ako nastave ovako, može svašta da bude

TIGER

pre 1 godinu

Ovog puta ne bih ovo nazvao "loženje". Ovog puta se opravdano očekuje dosta od ove reprezentacije. Otprilike kao 1998 u Francuskoj gde se prečka još uvek trese.
1990 u Italiji su isto bila opravdana očekivanja. U Švedskoj 1992 smo takođe trebali da uradimo dosta toga.
Očekivati je da prođemo grupu, a posle na jedan meč može svašta da bude.

Mikii

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.

Slaviša

pre 1 godinu

Kakvu eksplozivnost poseduje Radonjič baš šteta što nije ušao da odigra barem 40 minuta umesto 20 verujem postigli bi još gol dva više dok su i ostali imali kondicije da trče.

Slaviša

pre 1 godinu

Prvi put imamo i selektora i igrače koji se bore jedan za drugoga videli ste našu klupu gde Radonjič skače radostan nakon 1.gola znači nema zavidnosti kad neko igra a drugi greje klupu jer realno mi ovde nemamo zamenu samo za Tadiča i donekle Mitroviča za sve ostale imamo ja vidim da je Radonjič živa eksplozija samo treba odabrati pravi momenat ulaska dečko je struja a vidi se da ima tehniku i radi brze i odlične poteze ono što je super nezavidi drugima što igraju a sigurno ima kvalitet da igra u prvih 11.mi ni osetili nismo da igramo bez Sergeje u početku smo radili greške Pavlovič-Živkovič i Kostič onda se ispravili u drugoj polovini 1.poluvremena i sve je došlo na svoje opet smo počeli da igramo po zemlji umesto stalnog napucavanja dugih lopti Stefana Mitroviča i golmana Milenkoviča uspostavili smo seredinu onda je to bila naša igra a kad tako igramo apsolutno možemo da dobijemo svaku reprezentaciju nebitno dal igramo u gostima ovo je selektorov potpis napadačka igra u gostima i kuči umesto smaranja i vračanje lopte golmanu pa ide duga lopta što smo radili pre dolaska Piksija.

ribar sa Save

pre 1 godinu

Svaka čast SMS ali odavno jedan centralni veznjak nije bolje odigrao meč. Malom Iliću kapa dole. Kakav pregled igre, pas, finta, građenje, blok i na kraju energija za svih 95 min u konstantnom ritmu sa samo 21-22 god.
Strahinja odigrao top. Telom iskusno ubijao protivnika, non stop je bio na leđima igraču, pravovremeno izlazio u blok, iznosio loptu, nije mnogo sa loptom grešio (mada ga ponese i zna to često).
Jedina mala zamerka, samo mi je Žile spor. Nije niti pokušavao probiti po boku. Jednom pokušao i igrač ga pretrčao.
Sada pamet u glavu i korak po korak na jbnom zimskom svetskom.
Srećno momci!

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.
(Mikii, 27. septembar 2022 23:12)

Pamtim Radomira.
Pamtim da smo bili dobri ALI, pamtim i da se branio protiv Francuza u Beogradu premda samo od '10 minuta vodili i imali igrača više.
Pamtim da smo izgubili u Kaunasu od Litvanije.
Pamtim da su nas Nemci nadigrali i pretrčali sa igračem manje čitavih sat vremena.

Uprkos svemu, Radomir je do sada najbolji selektor kojeg smo imali. Gospodin, laf i šmeker starog kova. Piski može da bude bolji od njega i nadam se da hoce.

VUK

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!
(komentator, 28. septembar 2022 08:12) Vauuu..kako si ti pametan !! Kako poznaješ sport!! Evo u ro sam se !! A pre par godina nismo mogli Luksemburg i Azarbejdžan da pobedimo !!! Pa CZ i Partizan ne mogu da pobede timove Malte, Izraela,Monaka. Tvoje proročanstvo se zasniva na činjenici da Brazil ima ekipu najbolju u poslednjih 20 godina i da Švajcarska koja je prejaka je i miljenik FIFA. Nije teško pogoditi loš rezultat Srbije na SP. I da ne postignemo gol , bolji smo npr. od Italije trenutno u fudbalu. Oni SP gledaju od kuće.Biti samo učesnik SP u fudbalu je veći uspeh nego u bilo kojem drugom sportu sa loptom biti u četvrtfinalu. FIFA ima više članica nego UN država !!! U fudbalu 50 reprezentacija ima šanse za pobedu. U vaterpolu 5-7 !! Košarka 8-10. Tako da možeš se radovati budućim neuspesima, ali USPEH je već ostvaren. Tvoj stav je samo tvoj odraz u ogledalu. A tamo se vidi samo jedna velika 0 !

Iggy

pre 1 godinu

Nema euforije i to je dobro. Bože moj i da izgubimo od Brazila, nije sramota. Utakmica sa Švajcarskom je najbitnija. Jako su nezgodni i šanse su 50:50. Od Kameruna smo realno bolji ali to treba dokazati na terenu da nam se ne bi desila neka nova Gana ili Australija

Sotir zvani djubre

pre 1 godinu

Al bukvalno ko sad pred evrobasket,u finalu bili pre pocetka svi bili legende i kraljevi,posle italije drvlje i kamenje,verujem da piksi zna kakav smo narod i kako su prolazili mnogi pre njega poput antica.

abv

pre 1 godinu

Napokon...TIM!!!
Tako se igra za reprezentaciju!
Do juce sam bio ljubomoran na Hrvate koji uvek ginu na terenu.
Danas i za nase momke mogu da kazem isto i da budem ponosan.
Piksi je formirao duh ekipe, zajednistvo, zelju, bratstvo!
Ako nastave ovako da igraju...srcano, hrabro, mu.ima...za mene ce biti sampioni sta god da urade na SP ili bilo gde

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Malo preterujete kad kazete da igramo najbolji fudbal u zadnjih 30 godina. Svi zaboravljaju kako nas je pravi I jedini mister Antara vodio. Imali smo sjajne igrace u formi zivota, a da ne govorim kakva nam je mocna odbrana bila. One kvalifikacije za SP su bile uzivanje ali nazalost na turniru u Juznoj Africi smo odigrali ispod ocekivanja. Tek camo videti za sta smo kadri u Kataru, ovo subuz duzno postovanje jos uvek mecevi na nizem nivou. Srecno nasima i da se premasi najveci uspeh do sada!

Pavle

pre 1 godinu

Posle sto godina lopta ide napred,milina za gledati.Ovo je tim i ma ko da igra daje pun doprnos.Svaka cast.Npr kakva zrelost malog Ilica da covek ne poveruje.

Aca

pre 1 godinu

Odes na statistiku radonjica, pogledas broj golova i asistencija (na stranu ta lepota njegovog umeca 😆) za celu karijeru njega kao veznog igraca i shvatis da svako ko ima dobra ledja moze da zivi od fudbala...

Skeptik

pre 1 godinu

Cemu lozenje, momci igraju odlicno za sada, na SP treba otici hladne glave, bez nekih velikih ocekivanja, mec po mec, pa da, vidimo gde cemo doci...

konačno

pre 1 godinu

E to. Loženje je počelo - tri poraza u grupi u Kataru, pa srećno prizemljenje. Trebala nam je bezvezna utakmica protiv još beuzveznije Norveške da se napalimo da smo budući svetski prvaci. Ala će da boli.

budiboksnama

pre 1 godinu

Loženje je neminovno kada se zaređa sa dobrom igrom i rezultatima. Ali, mislim da naši igrači i stručni štab neće podleći nikakvoj euforiji ovaj put. Svesni su oni, kao i mi, koliko se žreb poigrao sa nama , dajući nam odmah Brazil, a onda i Švajcarsku. Da li je neka igra sudbine, ne znam, ali šta god da uradimo tamo, ili ne uradimo, konačno imamu dugoročnu stabilnu osnovu reprezentacije, i igračku, i stručnu, za narednih nekoliko godina lepe reprezentativne priče. Svi mi znamo da nismo najbolji, i utakmice će se gubiti i dobijati, ali prirodno očekujemo da imamo određeni nivo u fudbalu, i zato nismo bili zadovoljni prethodnom decenijom, prepunom taktiziranja, stalnim promenama tima u menadžerskom ključu, kljupskim igricama itd. Piksi je zato pravi izbor, iznad svega toga, spreman da se stvar podigne na viši nivo. A biće i velikih pobeda, to vam garantujem.

Luka SRJ

pre 1 godinu

Pa dal cemo konačno igrati to Evropsko prvenstvo?! Imamo foru da kroz baraž lige nacija udjemo (dve tekme, polufinale i finale), pa kroz regularne euro kvalifikacije na kojim smo drugi umesto treci nosilac... Idu dve ekipe direktno, pa cak i tu da da budemo treci opet
i treci igra baraz.... Mnogo prilika imamo da udjemo na EP, mnogo... Plus nije to vise onaj EURO od 16, nego 24 ekipe cini mi se... Hocemo li?

komentator

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!

Kačanga

pre 1 godinu

Vanja je preozbiljan golman i prava faca, najbolji golmani moraju da budu malo - ludi, kakav je i Sergejev brat. Svaka čast Dmitroviću ali on je na klupi u Sevilji, vodiće se borba između Vanje i Rajka za mesto prvog golmana. Još desetak utakmica imaju, neka briljiraju i neka se izbore, upravo nam je to falilo godinama.

Вук

pre 1 godinu

Као по некој директиви десетак њих пише да ложење може да почне. Па зар вам још није дошла памет? Полако бре људи, баталите то ложење. Тако је било и у баскету па онда национална туга. Тако је било и на Мундобаскету и на СП у Африци и кош сто пута.

Kačanga

pre 1 godinu

Ilić je prošle sezone odigrao maestralno, Lazio nudio 15 miliona ovog leta ali Verona tražila 20... Samo da ovako nastavi i nebo je granica! Bravo, momčino!

Slobo

pre 1 godinu

Igra nam je takva da se stvaraju dosta sansi ali se i pozadi dosta otvara. Do sada nam je to islo u korist. Napadaci su uglavnom bili efikasni, iskoristili sanse. Bice sigurno utakmica gde to nece biti slucaj. Ali i da takve utakmice dodju, ipak raduje ta napadacka igra i na gol vise, pa boze moj i neka izgubimo koju. Iskreno, necu da budem razocaran ako se ne plasiramo u 1/8 finale. Bitnije je da odrzi ovakav sistem kakav je sada sa Piksijem.

Back in Black

pre 1 godinu

Euforija do neba kao kod košarkaša.
Imali smo test protiv jedne prave reprezentacije koja je trenutno jedna od najboljih a to je Danska i znamo kako smo prošli.
Ubili su nas na sredini terena.
Sa ovom taktikom ako idemo na Brazil I Svajcarsku gde forsiraaš dva klasicna napadaca a gubiš igraca na sredini terena mi nemamo sta da tražimo.
To prolazi protiv ovakvih reprezentacija kao što je Norveška,Švedska itd.
One su trenutno dosta slabije od nas i ovi rezultati su ocekivani a ne za neku euforiju do neba.Ono dajte Brazil da se igramo.
A nije da nismo pokazali slabosti i u Piksijevoj eri.Stare bojke su još uvek tu.

vidim sve

pre 1 godinu

Tako je bre, idemoooo, gde je taj Brazil da se igramo? Polufinale najmanje.
Jesam tirek'o da je Tadic slab fizicki, da su Vlahobic i Mitrovic sebicni, ne mozemo da igramo sa dva spica...

GSBOUT

pre 1 godinu

Loženje nikako ne sme da počne!!! Tako je bilo i u košarci pa... Dobra utakmica odlično odigrana i zaslužena pobeda. Ko je gledao ovaj Brazil bolje da se ne ložimo i ispuvamo. Neka oni pobede sve tri a mi Kamerun koji je srecno prošao u Katar i borba sa Švajvarcima. Nadam se da grešim ali ne vidim kako ce naša odbrana( a svaku utakmicu se menja) zaustaviti Brazil. Ipak bolje da nam daju 3 gola da ne bude ono dajte Brazil da se igramo pa...

12/12

pre 1 godinu

Loženje nažalost istovetno kao kod košarke što je bilo. Očigledan manjak talenta kod većine igrača maskiran dobrim rezultatima, što pukom srećom, što individualnim kvalitetom pojedinih igrača i selektora. Da bih plastično objasnio evo jednačine:
Vanja Milinković = Vanja Marinković
Stefan Mitrović = Kuridža
Veljković = Ristić
Pavlović = Kalinić
Lukić = Davidovac
Ilić = Jaramaz
Živković = Gudurić
Kostić = Lučić
Tadić = Micić
Vlahović = Milutinov
Mitrović = Jokić
Bonus:
Radonjić = Nedović
Piksi = Kari

g.m.

pre 1 godinu

Naj veci domaci za Piksija bice SMS ili Dusan Tadic ... Za vece domete ne vidim kako mogu da igraju zajedno ... Drugi , malo manji problem Filip Kostic , prosto to nije to ... Pozdrav iz Johannesburga ...

Trener

pre 1 godinu

Igrali smo toliko dobro da Norvežani nisu mogli ništa u napadu jer su naši napadači kao i vezni red konstantno držali liniju igre na 40 50 m od Vanje. Nisu smeli krenuti u totalni napad jer su mittović i Vlahović bili preopasni da ostanu sa svega 2 3 odbrambena igrača i samim tim otupljuju svoje akcije i svode na 3 4 igrača u fazi napada i tako je bilo nonstop zadnjih 30 min. Kada se doda ubojiti Kostić i Tadić njihovi napadi su bili jalovi u svakom pogledu i bitka se vodila na centru zahvaljujući našem postavljanju i visokom izlasku. Piksi je konačno rešio sindrom parkiranog autobusa koji je bio naš reprezent i bili smo poznati po tome zadnjih godina toga više nema.Realno je reći da osim Halsnda kog su pazila dvojica i koji je top igračina oni u fazi napada nemaju nikog ko bi ozbiljno pripretio našem golu tako da je to bila naša sreća sve u svemu bolja smo ekipa.

konačno

pre 1 godinu

E to. Loženje je počelo - tri poraza u grupi u Kataru, pa srećno prizemljenje. Trebala nam je bezvezna utakmica protiv još beuzveznije Norveške da se napalimo da smo budući svetski prvaci. Ala će da boli.

Aca

pre 1 godinu

Odes na statistiku radonjica, pogledas broj golova i asistencija (na stranu ta lepota njegovog umeca 😆) za celu karijeru njega kao veznog igraca i shvatis da svako ko ima dobra ledja moze da zivi od fudbala...

12/12

pre 1 godinu

Loženje nažalost istovetno kao kod košarke što je bilo. Očigledan manjak talenta kod većine igrača maskiran dobrim rezultatima, što pukom srećom, što individualnim kvalitetom pojedinih igrača i selektora. Da bih plastično objasnio evo jednačine:
Vanja Milinković = Vanja Marinković
Stefan Mitrović = Kuridža
Veljković = Ristić
Pavlović = Kalinić
Lukić = Davidovac
Ilić = Jaramaz
Živković = Gudurić
Kostić = Lučić
Tadić = Micić
Vlahović = Milutinov
Mitrović = Jokić
Bonus:
Radonjić = Nedović
Piksi = Kari

Mikii

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.

komentator

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!

Back in Black

pre 1 godinu

Euforija do neba kao kod košarkaša.
Imali smo test protiv jedne prave reprezentacije koja je trenutno jedna od najboljih a to je Danska i znamo kako smo prošli.
Ubili su nas na sredini terena.
Sa ovom taktikom ako idemo na Brazil I Svajcarsku gde forsiraaš dva klasicna napadaca a gubiš igraca na sredini terena mi nemamo sta da tražimo.
To prolazi protiv ovakvih reprezentacija kao što je Norveška,Švedska itd.
One su trenutno dosta slabije od nas i ovi rezultati su ocekivani a ne za neku euforiju do neba.Ono dajte Brazil da se igramo.
A nije da nismo pokazali slabosti i u Piksijevoj eri.Stare bojke su još uvek tu.

g.m.

pre 1 godinu

Naj veci domaci za Piksija bice SMS ili Dusan Tadic ... Za vece domete ne vidim kako mogu da igraju zajedno ... Drugi , malo manji problem Filip Kostic , prosto to nije to ... Pozdrav iz Johannesburga ...

Slaviša

pre 1 godinu

Prvi put imamo i selektora i igrače koji se bore jedan za drugoga videli ste našu klupu gde Radonjič skače radostan nakon 1.gola znači nema zavidnosti kad neko igra a drugi greje klupu jer realno mi ovde nemamo zamenu samo za Tadiča i donekle Mitroviča za sve ostale imamo ja vidim da je Radonjič živa eksplozija samo treba odabrati pravi momenat ulaska dečko je struja a vidi se da ima tehniku i radi brze i odlične poteze ono što je super nezavidi drugima što igraju a sigurno ima kvalitet da igra u prvih 11.mi ni osetili nismo da igramo bez Sergeje u početku smo radili greške Pavlovič-Živkovič i Kostič onda se ispravili u drugoj polovini 1.poluvremena i sve je došlo na svoje opet smo počeli da igramo po zemlji umesto stalnog napucavanja dugih lopti Stefana Mitroviča i golmana Milenkoviča uspostavili smo seredinu onda je to bila naša igra a kad tako igramo apsolutno možemo da dobijemo svaku reprezentaciju nebitno dal igramo u gostima ovo je selektorov potpis napadačka igra u gostima i kuči umesto smaranja i vračanje lopte golmanu pa ide duga lopta što smo radili pre dolaska Piksija.

Jesi ti malopre zvao?

pre 1 godinu

Malo preterujete kad kazete da igramo najbolji fudbal u zadnjih 30 godina. Svi zaboravljaju kako nas je pravi I jedini mister Antara vodio. Imali smo sjajne igrace u formi zivota, a da ne govorim kakva nam je mocna odbrana bila. One kvalifikacije za SP su bile uzivanje ali nazalost na turniru u Juznoj Africi smo odigrali ispod ocekivanja. Tek camo videti za sta smo kadri u Kataru, ovo subuz duzno postovanje jos uvek mecevi na nizem nivou. Srecno nasima i da se premasi najveci uspeh do sada!

zvezdale

pre 1 godinu

Mirno spavaj nano, igra Ivan Ilić kao kapitano. Sin moj izdominir'o! Hvala ti Piksi, najveći si!

Samo Tadić da nam bude top do novembra i Mitar i Vlahović lagano top 3 strelaca na SP.

Grupa A, drugi šešir u EP kvalifikacijama, minimum baraž za EP. Baš baš velika pobeda.

Rutiniramo Švede i Norvežane koji bi nas do pre 3-4 godine rešavali od šale, a mi se plašili kao da su Brazil. Selektor sa mozgom i petljom. Skroz dovoljno za renesansu ekipe.

Aragorn

pre 1 godinu

Loženja ne sme da bude nikako, mač sa dve oštrice za naš um i mentalitet.
Da, Piksi je od onih stvarnih istinskih majstora, sada i prenosi, profesorski, svoje znanje i nameće im ideologiju fudbala.
Koja je atraktivna, lopta ne sme vazduhom već zemljom da ide, pas igra lajt motiv ekipe.
Nametnuo im je lepršavost kao model, ali kada se vidi Mitrović koji ne da daje i zabija, već stalno trči nazad, pokriva, onda je tu i nešto vrednije od svog znanja i umeća.
A tu je Piksi najzaslužniji, duv ekipe hemija modernim rečnikom je pronađena.Ta nit koja vezuje igrače, jedinstvo, ta niša koja ih čini prepoznatljivim, u igriu pristupu u filozofiji.
Podvukao bih da prelomne utakmice sa Portugalom i ovu sa Norveškom smo odigrali vrhunski.
Postajemo ozbiljna ekipa,.

Mare

pre 1 godinu

Dovoljno sam mator da ovakve leptirice u stomaku nisam imao jos Italije '90 i Hadzibegicevog penala. Od tada je tri decenije bio realno pad do dolaska Piksija i ove vanserijske generacije igraca. Mitar, Vlahovic, Tadic, Pavlovic, SMS, Kostic, ne znas bre ko je bolji...

Pedja J7

pre 1 godinu

Meni lično najjači utisak mali ILIĆ... Da dečko uđe maltene prvi put, u ovako bitnoj utakmici, i ovako iskida - alal vera momčino!!!

Pavlović mutira u Vidića polako...
Svi su bili top!
Radonjić sa par poteza, opet pokazao da je mogao i za Barsu, da je glava hladnija...

Slaviša

pre 1 godinu

Kakvu eksplozivnost poseduje Radonjič baš šteta što nije ušao da odigra barem 40 minuta umesto 20 verujem postigli bi još gol dva više dok su i ostali imali kondicije da trče.

Footix98

pre 1 godinu

Definitivno igraci utakmice Vanja Milinkovic-Savic, Strahinja Pavlovic i Ivan Ilic!!! Da krenemo redom! Vanja brani kljucan udarac Halanda u 20. sekudi i sprecava situaciju iz Lisabona da odmah krenemo u mec sa zaostatkom, a treba nam pobeda. Potom je zapecatio svoju ulogu drugom odbranom Halanda par minuta pre kraja! Strahinja, kakav mec!!! Ni rec vise ne sme da se lose kaze o ovom decku! Izdominirao je u Lisabonu, izdominirao sad, ima tu Vidicevsku glavu, ide glavom na nogu, skace, uklizava, proklizava, ma sve sve sto treba! Bravo Kalaba! Ivan Ilic, au decko! Kaze Rade Bogdanovic, novi Jokanovic! Decko sa samo 21 godinom je toliko sigurno i pouzdano zamenio Sergeja, asistirao za drugi gol, bez straha i alibi pokreta ulazio u duele i isao uvek na loptu, ma bravo decko, bravo kakav dobitak, igrac za narednih 10 godina!!!! Naravno svima svaka cast, Duci je gol i te kako trebao, a tako mu malo treba, mogao je i dva da golman nije sjajno skinuo onu loptu posle glave. Mitrovic sta reci, nemam reci, bolje nista! Radonjic uvek i uvek podseti kakav tehnicki talenat krije u sebi, samo da je konstantniji i koncetrisaniji, ima potez koji niko ne moze da predvidi unapred! Bravo momci! Bravo Piksi! Piksi koji vadi Pavlovica na kraju jer ima zuti karton! Ma genije bre! Idemo u drugi sesir kvalifikacija za EP, izvesno imamo dosta laksu grupi za EP idemo u A diviziju, obezbedili baraz sta god u kvalifikacijama uradili! Ma ko je to mogao da zamisli pre samo 3 godine i onih 0:5 u Ukrajini?!

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.

VUK

pre 1 godinu

To nas baš uništava u sportu, to kad počinjemo da se "ložimo"! Po komentarima vidim da smo već u 1/4 finalu SP a verovatno i to prolazimo! Naše "prizemljenje" biće bolno, imali smo relativno lake protivnike u grupi, dve skandinavske ekipe koje su van forme i Sloveniju koja nema ni jednog solidnog igrača iz najboljih liga, osim golmana! Nismo se opametili od skorašnjeg "paljenja" u košarci, nismo naučili lekcije iz vaterpola, sad ćemo i u fudbalu da shvatimo gde nam je mesto! Uskoro, u novembru u Kataru!
(komentator, 28. septembar 2022 08:12) Vauuu..kako si ti pametan !! Kako poznaješ sport!! Evo u ro sam se !! A pre par godina nismo mogli Luksemburg i Azarbejdžan da pobedimo !!! Pa CZ i Partizan ne mogu da pobede timove Malte, Izraela,Monaka. Tvoje proročanstvo se zasniva na činjenici da Brazil ima ekipu najbolju u poslednjih 20 godina i da Švajcarska koja je prejaka je i miljenik FIFA. Nije teško pogoditi loš rezultat Srbije na SP. I da ne postignemo gol , bolji smo npr. od Italije trenutno u fudbalu. Oni SP gledaju od kuće.Biti samo učesnik SP u fudbalu je veći uspeh nego u bilo kojem drugom sportu sa loptom biti u četvrtfinalu. FIFA ima više članica nego UN država !!! U fudbalu 50 reprezentacija ima šanse za pobedu. U vaterpolu 5-7 !! Košarka 8-10. Tako da možeš se radovati budućim neuspesima, ali USPEH je već ostvaren. Tvoj stav je samo tvoj odraz u ogledalu. A tamo se vidi samo jedna velika 0 !

GSBOUT

pre 1 godinu

Loženje nikako ne sme da počne!!! Tako je bilo i u košarci pa... Dobra utakmica odlično odigrana i zaslužena pobeda. Ko je gledao ovaj Brazil bolje da se ne ložimo i ispuvamo. Neka oni pobede sve tri a mi Kamerun koji je srecno prošao u Katar i borba sa Švajvarcima. Nadam se da grešim ali ne vidim kako ce naša odbrana( a svaku utakmicu se menja) zaustaviti Brazil. Ipak bolje da nam daju 3 gola da ne bude ono dajte Brazil da se igramo pa...

vidim sve

pre 1 godinu

Tako je bre, idemoooo, gde je taj Brazil da se igramo? Polufinale najmanje.
Jesam tirek'o da je Tadic slab fizicki, da su Vlahobic i Mitrovic sebicni, ne mozemo da igramo sa dva spica...

anonimus

pre 1 godinu

glavna 2 utiska su mi to da se ne branimo kada vodimo nego napadamo kao da nam treba gol za pobedu, drugi je da dosta imamo igraca koji su mladi a imaju ozbiljan potencijal, izdvojio bih pavlovica Ilica, nadam se da ce ovi balvani u Savezu imati bar malo pameti Piksija treba zadrzati sta god da uraidmo na SP

Kole

pre 1 godinu

Ivan Ilić je iznenađenje samo za nekog ko ne prati italijansku ligu. Dečko je još prošle sezone napravio "bum", bio je jedan od najbolje ocenjenih veznih fudbalera i zaista je prototip modernog veznjaka. Drago mi što je napokon dobio šansu da odigra ceo meč, jeste u početku bilo malo treme, što je i očekivano, ali je ostatak meča odigrao kao da da mu je ovo bar pedeseta utakmica, a ne četvrta.

TIGER

pre 1 godinu

Ovog puta ne bih ovo nazvao "loženje". Ovog puta se opravdano očekuje dosta od ove reprezentacije. Otprilike kao 1998 u Francuskoj gde se prečka još uvek trese.
1990 u Italiji su isto bila opravdana očekivanja. U Švedskoj 1992 smo takođe trebali da uradimo dosta toga.
Očekivati je da prođemo grupu, a posle na jedan meč može svašta da bude.

Nikola

pre 1 godinu

Sve dok su ovako pozrtvovani i dok se bukvalno svi igraci vracaju da pomazu u odbrani ja sam zadovoljan. Uvek se moze desiti i da izgubimo i od losijih ali dok budu ovaj pristup imali imaju moju maksimalnu podrsku.

diplinž

pre 1 godinu

Kako me igra norveške podsjetila na nekadašnje naše patnje. Napadali smo ih kako smo htjeli, pogotovo nakon prvog gola. Oni bez ideje, bez veznog reda, bez napada, bez ičeg... A naši ako nastave ovako, može svašta da bude

Sotir zvani djubre

pre 1 godinu

Al bukvalno ko sad pred evrobasket,u finalu bili pre pocetka svi bili legende i kraljevi,posle italije drvlje i kamenje,verujem da piksi zna kakav smo narod i kako su prolazili mnogi pre njega poput antica.

Indoktrinacija

pre 1 godinu

Rutinski dobili Norvezane u Oslu. Razbili Sveđane u Beogradu. Kontrola utakmice bez bojazni za grešku, ovo moje oči ne pamte ili ne mogu da se sete....
Svaka čast momcima i Piksiju.
(Indoktrinacija, 27. septembar 2022 22:42)

Radomir Antić.
(Mikii, 27. septembar 2022 23:12)

Pamtim Radomira.
Pamtim da smo bili dobri ALI, pamtim i da se branio protiv Francuza u Beogradu premda samo od '10 minuta vodili i imali igrača više.
Pamtim da smo izgubili u Kaunasu od Litvanije.
Pamtim da su nas Nemci nadigrali i pretrčali sa igračem manje čitavih sat vremena.

Uprkos svemu, Radomir je do sada najbolji selektor kojeg smo imali. Gospodin, laf i šmeker starog kova. Piski može da bude bolji od njega i nadam se da hoce.

Iggy

pre 1 godinu

Nema euforije i to je dobro. Bože moj i da izgubimo od Brazila, nije sramota. Utakmica sa Švajcarskom je najbitnija. Jako su nezgodni i šanse su 50:50. Od Kameruna smo realno bolji ali to treba dokazati na terenu da nam se ne bi desila neka nova Gana ili Australija

ribar sa Save

pre 1 godinu

Svaka čast SMS ali odavno jedan centralni veznjak nije bolje odigrao meč. Malom Iliću kapa dole. Kakav pregled igre, pas, finta, građenje, blok i na kraju energija za svih 95 min u konstantnom ritmu sa samo 21-22 god.
Strahinja odigrao top. Telom iskusno ubijao protivnika, non stop je bio na leđima igraču, pravovremeno izlazio u blok, iznosio loptu, nije mnogo sa loptom grešio (mada ga ponese i zna to često).
Jedina mala zamerka, samo mi je Žile spor. Nije niti pokušavao probiti po boku. Jednom pokušao i igrač ga pretrčao.
Sada pamet u glavu i korak po korak na jbnom zimskom svetskom.
Srećno momci!

Kačanga

pre 1 godinu

Ilić je prošle sezone odigrao maestralno, Lazio nudio 15 miliona ovog leta ali Verona tražila 20... Samo da ovako nastavi i nebo je granica! Bravo, momčino!

Вук

pre 1 godinu

Као по некој директиви десетак њих пише да ложење може да почне. Па зар вам још није дошла памет? Полако бре људи, баталите то ложење. Тако је било и у баскету па онда национална туга. Тако је било и на Мундобаскету и на СП у Африци и кош сто пута.

Kačanga

pre 1 godinu

Vanja je preozbiljan golman i prava faca, najbolji golmani moraju da budu malo - ludi, kakav je i Sergejev brat. Svaka čast Dmitroviću ali on je na klupi u Sevilji, vodiće se borba između Vanje i Rajka za mesto prvog golmana. Još desetak utakmica imaju, neka briljiraju i neka se izbore, upravo nam je to falilo godinama.

abv

pre 1 godinu

Napokon...TIM!!!
Tako se igra za reprezentaciju!
Do juce sam bio ljubomoran na Hrvate koji uvek ginu na terenu.
Danas i za nase momke mogu da kazem isto i da budem ponosan.
Piksi je formirao duh ekipe, zajednistvo, zelju, bratstvo!
Ako nastave ovako da igraju...srcano, hrabro, mu.ima...za mene ce biti sampioni sta god da urade na SP ili bilo gde

budiboksnama

pre 1 godinu

Loženje je neminovno kada se zaređa sa dobrom igrom i rezultatima. Ali, mislim da naši igrači i stručni štab neće podleći nikakvoj euforiji ovaj put. Svesni su oni, kao i mi, koliko se žreb poigrao sa nama , dajući nam odmah Brazil, a onda i Švajcarsku. Da li je neka igra sudbine, ne znam, ali šta god da uradimo tamo, ili ne uradimo, konačno imamu dugoročnu stabilnu osnovu reprezentacije, i igračku, i stručnu, za narednih nekoliko godina lepe reprezentativne priče. Svi mi znamo da nismo najbolji, i utakmice će se gubiti i dobijati, ali prirodno očekujemo da imamo određeni nivo u fudbalu, i zato nismo bili zadovoljni prethodnom decenijom, prepunom taktiziranja, stalnim promenama tima u menadžerskom ključu, kljupskim igricama itd. Piksi je zato pravi izbor, iznad svega toga, spreman da se stvar podigne na viši nivo. A biće i velikih pobeda, to vam garantujem.

Trener

pre 1 godinu

Igrali smo toliko dobro da Norvežani nisu mogli ništa u napadu jer su naši napadači kao i vezni red konstantno držali liniju igre na 40 50 m od Vanje. Nisu smeli krenuti u totalni napad jer su mittović i Vlahović bili preopasni da ostanu sa svega 2 3 odbrambena igrača i samim tim otupljuju svoje akcije i svode na 3 4 igrača u fazi napada i tako je bilo nonstop zadnjih 30 min. Kada se doda ubojiti Kostić i Tadić njihovi napadi su bili jalovi u svakom pogledu i bitka se vodila na centru zahvaljujući našem postavljanju i visokom izlasku. Piksi je konačno rešio sindrom parkiranog autobusa koji je bio naš reprezent i bili smo poznati po tome zadnjih godina toga više nema.Realno je reći da osim Halsnda kog su pazila dvojica i koji je top igračina oni u fazi napada nemaju nikog ko bi ozbiljno pripretio našem golu tako da je to bila naša sreća sve u svemu bolja smo ekipa.

Luka SRJ

pre 1 godinu

Pa dal cemo konačno igrati to Evropsko prvenstvo?! Imamo foru da kroz baraž lige nacija udjemo (dve tekme, polufinale i finale), pa kroz regularne euro kvalifikacije na kojim smo drugi umesto treci nosilac... Idu dve ekipe direktno, pa cak i tu da da budemo treci opet
i treci igra baraz.... Mnogo prilika imamo da udjemo na EP, mnogo... Plus nije to vise onaj EURO od 16, nego 24 ekipe cini mi se... Hocemo li?

Skeptik

pre 1 godinu

Cemu lozenje, momci igraju odlicno za sada, na SP treba otici hladne glave, bez nekih velikih ocekivanja, mec po mec, pa da, vidimo gde cemo doci...

Pavle

pre 1 godinu

Posle sto godina lopta ide napred,milina za gledati.Ovo je tim i ma ko da igra daje pun doprnos.Svaka cast.Npr kakva zrelost malog Ilica da covek ne poveruje.

Slobo

pre 1 godinu

Igra nam je takva da se stvaraju dosta sansi ali se i pozadi dosta otvara. Do sada nam je to islo u korist. Napadaci su uglavnom bili efikasni, iskoristili sanse. Bice sigurno utakmica gde to nece biti slucaj. Ali i da takve utakmice dodju, ipak raduje ta napadacka igra i na gol vise, pa boze moj i neka izgubimo koju. Iskreno, necu da budem razocaran ako se ne plasiramo u 1/8 finale. Bitnije je da odrzi ovakav sistem kakav je sada sa Piksijem.