Ponedeljak, 15.08.2022.

13:41

Pešić objasnio zašto Teodosić više nije deo reprezentacije

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić objasnio je zašto je Miloš Teodosić "precrtan" sa spiska.

Izvor: LN

Pešiæ objasnio zašto Teodosiæ više nije deo reprezentacije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

241 Komentari

Sortiraj po:

Al

pre 1 godinu

Niko neće ovde da kaže da se Teo vratio među reprezentaitvce u 5h ujutru, mratv pijan, sa proslave kod svog kuma. Sve mora biti fino i u rukavicama. Čovek je preterao, to stoji, kazni ga, ali ne ovako drastično. Malo mi imamo kvalitetnih igrača da bi ih se tako olako odrekli. Uostalom, Ep će sve pokazati.

Vlajko

pre 1 godinu

Ameriku je osvojio sa 50 godina sada ima 73 a stručnajci znaju šta je gerontologija i koliko je čovek sposoban u tim godinama za neke ozbiljne poslove.

slobo.b

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike... hahaha, samo hahaha
(srbija, 15. avgust

I izgubio od j*****e Belgije u sred Srbije.
Ne svidja mi se njegov nacin ponasanja,previse je tu sujete,imam osjecaj da je namjerno pozvao Teodosica da bi mogao da ga izbaci i to mu je kao nekakav njegov nacin da utice na ekipu.To mu je uspjelo mozda u proslim vremenima sto ne znaci da ce sada da funkcioniše.

Алекса

pre 1 godinu

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.
(marko992, 15. avgust 2022 19:46

Мржње? Ти не знаш ни о кпм спорту се ради ал ти се привиђа мржња...


Боље о томе брини него о мени...

Pressing

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije
(macconi, 15. avgust 2022 15:07)

Odlicna paralela. Kao i Teo, i Piksi je voleo da carini loptu i da se sve vrti oko njega, te mu je manjak eksplozivnosti, brzine i fizicke snage bio veliki minus. Da ne govorimo o tome da je igrao samo na protivnickoj polovini. Zato u Evropi nije uspeo a bio je vanserijski nadaren igrac, sto je pokazao na SP 1990 u Italiji.

Ustaše

pre 1 godinu

Ja koji govorim Hrvatski ne shvaćam nijednu rečenicu od Pešića. General Pešić em što ne govori srpski, em što izgleda da Hrvatima šalje jasnu poruku o napadu na Srbiju.
Naravno da to ne bi bilo moguće bez NATO pakta.
Generale Pešiću, Hrvati su uz Vas.

Mladen

pre 1 godinu

Drugi plej treba da bude neko ko ce da grize u odbrani a Teo nikad nije bio taj igrac. Tako da mogao je eventualno da bude treci plej a posto ima 35g pitanje u kakvom je fizickom stanju cak i za to. Ako Pesic nije hteo da ga vodi ko 3. pleja nije trebao da ga zove na pripreme. Lepo od njega sto se odazvao ali ako je mislio da i dalje bude prvi plej i lider tima i nije zeleo da se podredi novoj ulozi do njega je i njegovog ega.

RokNrolla

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.
(Don Vimbl, 15. avgust 2022 18:46)

Protiv crne gore za 23 minuta provedenih na parketu: 16 poena , 8 skoka, 6 assistencije , šut iz igre 7 od 10, šut za dva 7 od 9, jedna promašena trojka ....

Toliko o tome selektore vimbl

bane

pre 1 godinu

Na EP u košarci, pobeđuju oni koji u timu imaju igrače koji umeju da naprave iznenađenje. Jokić & Micić su Alfa i Omega. Kalinić, Nedović, Gudurić, Lučić, Milutinov su kvalitet i podrška ovoj dvojici. Mislim da, Simanić i Dobrić bi mogli da budu taj tas na vagi. Jaramaz, Petrušev i Davidovac, samo kao epizode.

montoya

pre 1 godinu

Teo je najveca prevara u istoriji kosarke, nista covek nije osvojio sa CSKA koji je godinama bio najjaci i najbogatiji klub u Evropi, osvojio je jednu evroligu i to vise zahvaljujuci De Colo-u a ne njemu. Dao trojku preko Garbahose iz ocaja jer nije mogao da probije odbranu kada su nam trebala 2p. Podrska Pesicu!!

bradina

pre 1 godinu

Korektno od strane Pesica.U zemlji gde postoje vise miliona selektora tesko se da progutati!Selektor je taj koji je izvagao,snosi odgovornost i tacka.Za neuspeh uvek ce biti kriv trener/selektor.Teo je legenda i svima je tesko palo ovo njegovo "precrtavanje",ali Boze moj nije kraj sveta! Ako uspeh u kolektivnom sportu zavisi od pojedinca onda izem ti sport! Pratim kosarku jos od Koraca,Djerdje i Daneua.Uvek se vracam na tu Jugo ligu u kojoj je recimo tadasnja Lokomotiva imala Plecasa ili Cacanski Borac Misovica,a znamo nikad nisu osvojili prvenstvo.Taktika protiv tih igraca bila je pustiti ih, cuvali ili ne oni ce postici vise od 30 poena,ali treba onemoguciti ostale iz njihovog tima i skoro svi ligasi su se toga drzali.Tesko je uporediti tadasnju kosarku i ovu sadasnju ali cini mi se da je "slucaj Plecas,Misovic",istovetan sa Teodosicem uz napomenu tesko da jedan plej poput njega moze trpati kos kao nekadasnje ove velicine nase kosarke.Teodosic je izmozden,umoran posle naporne sezone,a pritom nije u godinama da pruzi 100% svojih mogucnosti.Breme godina ga je sputalo a uvek sam tvrdio da je veliki igrac onaj koji zna da kaze dosta je moje je proslo nisam vise onaj isti.Tako bi ova situacija bila jednostavnija a ne da se provlaci danima kao da je bez njega sve propalo!? Nemoj te me pogresno shvatiti ja sam jedan koji je obozavao Tea kad igra za reprezentaciju,ali svemu dodje kraj.Da je Bogi mogao da dodje nebi sad polemisali.Bjelicu za novog kapitena idemo dalje!

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 19:36)

Mislio sam generalno na danasnju igru kroz pozicije koje nisu vise striktno definisane i kreaciju i organizaciju koja moze doci sa bilo koje "pozicije" i mesta na terenu.

Sto se Nikole i trofeja tice, mnogo uspesniji i veci igraci od njega nisu osvojili NBA prsten npr sto ne znaci da Nikola nece (rano je jos)... Za Evropu nije imao kad jer je pravo iz Mege otisao u Denver a sto se reprezentacije tice. Srebro sa olimpijskih se vrv ne racuna :)) I za to je rano reci jer tek treba i nadam se da ovaj put hocemo, graditi sistem oko njega, NAPOKON (I nadam se ne kasno) pa cemo svoditi racune nakon ciklusa, dva u kojem je sistem pravilno postavljen. Nemoj se iznenaditi uspesnosti pa i trofejima istog.

I ta tema kroz trofeje za igraca koji nije ni igrao Evropu, koji igra NBA gde je ekstremno tesko doci do prstena, gde je bitno milijardu faktora je vise IZLIZANA i dosadna. Za reprezentaciju, dati mu pravu priliku i kljuc u ruke i nemojte se uznenaditi. Sudicemo nakon toga ..

DA, pobednicka kosarka koja godinama pomera granice uspesnosti Denvera. Niko im nije ni POff predvidjao pa su postali redovni ucesnici. Niko nije ni sanjao da "debeli" moze biti u top 10 igraca pa je dvostruki MVP. U ovoj i sledecoj sezoni, kako sklapaju kockice, ne bi cudila NI NAJMANJE ni titula.

Zato kazem, ne brzati... Ima Nikola vremena i za trofeje. Nadajmo se vec orvom prilikom, na Evropskom i u predstojecoj NBA sezoni (sto da ne, vec je mnoge iznenadio i ucutkao). Samo ga ne sabotirati i ne oduzimati mu kreaciju.

ja selektor

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.
(kvisko, 15. avgust 2022 13:59)

Koje stvari iz prošlosti? Ne razumem zašto se ovo objavlja. Teške reči, a nikakvog objašnjenja, nikakvog obrazloženja, a eto je na internetu, svima dostupna.

Lepi

pre 1 godinu

Pesic je rekao prvo Teodosicu. Teodosic je trebao da cuti dok Pesic ne obavesti tim. Teodosicev PR (supruga, brat, agent, drugari po Valjevo) su bili brzi od Pesica.
Ne volim takve ljude.

Petar P

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)
Jedini pametan komentar. Slažem se u potpunosti sa tvojim komentarom. Ko prati košarku zna da je Teo odavno popustio u svim segmentima igre i da je bilo samo pitanje trenutka kada će mu neki selektor reći da se takva poluigra više ne toleriše. To isto važi i za Bjelicu. Ili igraš svom snagom i umećem ili se povuci sam, a ako nećeš sam onda će te svakako zaboleti kada ti to neko drugi saopšti. Podrška selektoru, to je ono što nam treba, mir u reprezentaciji i bez senzacionalistikjih naslova, to stvarno više nema smisla a nanosi štetu.

srbija

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike. Niko nikada pre a ni posle tome nece nazalost ni prici blizu. i onda neki klipani znaju bolje i kao trebao je ovako ili onako... hahaha, samo hahaha

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pazi sad ovaj detalj... Da je Nikola dosao Pesicu nespreman i sa 20kg viska kao onomad Djordjevicu i da nije hteo prihvatiti ulogu (igranje 4ke, par nastupa sa klupe) vrv tj sigurno bi takodje bio precrtan.

Da ne ulazim detaljno u analizu da li je ta uloga tada bila ispravna... Smatram da nije kao sto nije ni bilo u redu da se Nikola tako pojavi.

Sada kada je Teo fizicki neodgovarajuci zadatku (igra cesto od lopte, trcanje i idbrana) i kada ne prihvata dodeljenu ili pretpostavljenu ulogu (smanjeni min, sa klupe, bez kljuceva organizacije) to se ne prihvata kao kljucni i sustinski problem.

Mene takodje plasi situacija u kojoj je tim bez Tea, navikao sam i ja ALI me isto tako i golica kako ce izgledati kada se napokon kljucevi daju Nikoli. Puna podrska selektoru koji zna da sastavi pobednicki TIM pa cemo o moglo je i kako je a nadam se i mnogo lepsim vestima, nakon prvenstva...

bob

pre 1 godinu

Kako vas ne mrzi da svi budete selektori. Stanite svi iza Pešića, podržite čoveka. Pa kad sve prođe sudite jel bilo dobro ili ne. Aman više.

Nenad

pre 1 godinu

Korektno obrazloženje. Uostalom sa 35 nije budućnost košarke. Mogao je da odigra sa klupe da je hteo.
(Ahtung, 15. avgust 2022 19:02)

Mogao je kvalitetno da maše peškirom.

Ljubitelj Košarke

pre 1 godinu

Davne 2001 godine smo pustili Pešića da bira tim za EP, osvojio ga je veoma dominantno, u sred Turske. Sledeće godine je odveo ekipu na SP u Indijanopolis, mnogi su sumnjali u njega, posebno nakon par izgubljenih mečeva. Odstranio je tada Radmanovića iz ekipe dok su bili tamo, cela država u šoku! Čovek se vratio sa zlatom, posle toga više ne uzesmo zlato na svetskom. Volim i cenim Tea, ali mislim da sve treba sabrati nakon EP, tada ćemo znati da li je Kari pogrešio ili nije.

Objektivac

pre 1 godinu

Misljenja sam da je Pesic pogresio, i nemojte samo ono- Ko smo mi da sudimo coveku koji je osvajao EP, SP, EL, pobedio USA na njihovom terenu…itd…Ok, to jeste tacno, ali njegova izjava da Teo vise ne moze da ima ulogu u reprezentaciji kao sto je imao, prosto nema osnova po mom misljenju jer znamo svi kako je igrao zavrsnicu sezone u Virtusu(MVP). Zamislite jedan Skariolo kako na ovo gleda sa kojim Teo saradjuje u klubu gde je Bog, mora da angazuje Brauna u spanskoj repki na poziciji pleja, a nama(Pesicu) Teo nije dovoljno dobar !? Da podsetim mladje citaoce da je Pesic imao cudne odluke i 2001 kada npr. nije zvao Berica koji je igrao pre toga sezonu zivota u Partizanu(ako ne gresim bio najbolji strelac Suprolige) i na EP poveo Vesu Petrovica na toj poziciji !!?? Ili godinu dana kasnije na SP kada mu Scepanovic nije odgovarao, a svi pamtimo godinu pre kako je igrao finale protiv Turske i sezonu pre SP u Partizanu.Covek danas na konferenciji nije znao da li je juce ili prekjuce igrao protiv CG i kada su ga pitali za krajnji rok(datum) prijavljivanja igraca, ni to nije znao pa je rekao novinarima da za to pitaju Tarlaca, malo “cudno”, slozicete se !? I za kraj…neka Pesic ponovo “gresi” kao ‘01 i ‘02, a da mi uzmemo zlato, mada iskreno ne verujem u to, ali daj Boze da gresim.

Transfer blama

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. 

Kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.
(etotako, 15. avgust 2022 18:25)

Slazem se sa tobom i Teovih 5, 10min sa strane kreacije koja Milutinova itd spaja sa kosem ALI nije to bila tema u mom komentaru niti ja to sporim ...

Zaboravio si da Teo NECE da bude taj igrac od 5 ili 10 min (bar se takav utisak stice kroz Karijevu izjavu), igrac uloge ili sa klupe. Upravo je to problem i glavni razlog precrtavanja. NARAVNO da bi Teo znacio ali u ovom trenutku bilo bi kontraproduktivno igrati sa njim i Jokicem u prvoj postavi i zato i rekoh pet puta, Kari je NAZALOST morao da bira izmedju dve kosarkaske magije u ovom trenutku. Tako je kako je.

Ili je Milos stavio do znanja da nece sa klupe ili je Kari presekao da mu ne zeli dodeliti tu ulogu, vrv cemo nekada saznati malko preciznije i detaljnoje... ili je skroz nesto trece. Logika nalaze da se bira brzi, mladji i aktuelnije koncept kroz Jokica i Micica, sistem kome Teo je zeli a vrv i ne moze da bude "podredjen"= posvecen.

Sto se svinjarije tice, i tu se slazem... Moglo je, moralo je IPAK malo drugacije ali bojim se (i to detaljno komentarisah) da tako dva specificna karaktera kao sto su Teo i Pesic, nisu mogla rezultirati svima prihvatljivijem oprostajem... Steta.

2CRAZY

pre 1 godinu

I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa moras da pozoves igraca da bi video ne treninzima u kakvoj je formi i koliko je spreman da da za reprezentaciju, kako mislis da ga Pesic proceni, ako ga prvo ne pozove da ga vidi u kakvoj je formi i kakvu zelju ima?

marko992

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.
(Алекса, 15. avgust 2022 19:25)

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.

oskar

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....

Pitanje

pre 1 godinu

Dakle u ovoj priči postoje samo dve opcije:

1.Teo prihvata da bude backup plej - Teo ostaje.

2.Teo ne prihvata da bude backup plej, želi da se igra i dalje vrti oko njega - Teo odlazi.

Svi znamo da on još uvek ima kvalitet za reprezentaciju, ali da li još uvek može da isporuči ono što je mogao pre deset godina, a da bude prvi plej reprezentacije? Zapitajte se sve ovo, i dajte odgovor onako kako mislite da jeste.

boki89

pre 1 godinu

dok nas vodi Jokic necemo ni jednu medalju osvojiti zapamtite moje reci,ni Micic ni Jokic nemaju onu stvar sto su imali Bodiroga Djordjevic Teodosic pa i jedan Gurovic.Ni Bogdanovic nije bio lider iako je bio dobar igrac u reprezentaciji.Zadnjih 15 godina nas je vodio Teodosic ali vise lidera nemamo.

dzibi

pre 1 godinu

Covek mislio da su klipersi sprdnja a i dvostruki uzastopbi mvp nba je sprdnja. On je najbolji a svi su sprdnja. Ne znam sta da kazem za takvog igraca kolektivnog sporta.

boki89

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad

Алекса

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.

smeh

pre 1 godinu

@Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad
(boki89, 15. avgust 2022 19:11)

Koliko je meni poznato nisu prenosili utakmicu ali pošto ti znaš kako smo igrali i ko je na kojoj poziciji i kako igrao možeš li samo kazati koji kanal je u pitanju ili sajt jer su očigledno svemogući.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf, da slovenija ima takvog selektora, koji Car, gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata.

Transfer blama

pre 1 godinu

Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!
(Boro iz Pobede, 15. avgust 2022 16:45)

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?

lane moje

pre 1 godinu

Teodosićeve zasluge su jedno a stanje na terenu sasvim drugo. Izgleda da je baš on bio 'mrtav teret' ekipe koji je Pešić otkačio da mlađi igrači prodišu. Biće zanimljivo.

Red Devil

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????
(дејан, 15. avgust 2022 17:57)

@Plava Unija - narocito bi tvoja baba dobila Amerikance u 1/4 finalu i onu Argentinu u finalu posle onakvog preokreta.

Sloba

pre 1 godinu

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.
(Tricera, 15. avgust 2022 18:08)

Jesi li ikada gledao jednu NBA utakmicu. Nikolu biju, sudije tolerišu a on utrpa 30 i skokova preko 10. Jesi li slušao nekada Shaqa šta kaže o Jokiću. Jeli bio beskoristan Gasol, jeli bio Novicki. Denver je bio očajan jer je knjiga spala na Jokića. Ključni igrači povredjeni

super

pre 1 godinu

bobo iz bloka, 15. avgust 2022 15:18)
Bogdan je igrao dobro za reprezentaciju ali je tad reprezentacija buka druga iza Slovenije???podsetimo se prošlog SP gde je Bogdan bio u timu šampionata i među najboljim strelcima ali slabo je Srbija imala od toga koristi ( bruka mislim da smo bili 5-ti tj neuspeh bez medalje uglavnom težak podbačaj) iako smatram da je Bogdan dobar igrač ali to se mora izbalansirati...

Nenad

pre 1 godinu

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 18:10)


a koju utakmicu u reprezentaciji je Teo resio u poslednjih 12 godina a redovno se javljao?

Admiral

pre 1 godinu

Posto me napalo desetine vas nemam vremena ni volje da svakome pojedinacno odgovaram i ulazim u polemike. Brzo ce mecevi za SP kao i EP, javite se posle toga da prokomentarisete vaseg supermagicnog Jokaru, koji je bolji plej od Kida i Nesa zajedno i bolji centar od O nila i Olajdzuvona zajedno. Nemojte samo kada ga protivnici naprave smesnim da furate pricu kako nije imao dobre saigrace, kako nisu ispratili njegove vizije... Ja svim srcem navijam za Srbiju i naravno da bih voleo da osvojimo zlato, ali to sto vi pricate da ekipa treba da se podredi Jokicu i da se igra kao u Denveru pa to je smesno. To ne moze proci ni u ludilu, samo mastajte ali se i javite posle takmicenja pa sa istim zarom hvalite Jokica a ne da se krijete kada podbaci.

ljuba

pre 1 godinu

Ne radi se ovde o obavezi ili sentimentalnosti. Svi znamo da su Micić i drugi sada bolji od Teodosića. Ali na takav način izbaciti čoveka iz reprezentacije i kapitena iste je bezočno i pokvareno. Možda je nekad pre /Radmanović, Šćepanović/uspeo da podigne autoritet odnosno strah među ostalim igračima, ali ovog puta sigurno neće.
Živi bili pa videli. Nisu ljudi stvari da ih uvek možeš, kad ti je ćeif, pomerati i gurati kako želiš.

Milija

pre 1 godinu

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Ti si od onih likova koji je bukvalno u zivotu jednu NBA utakmicu seo da pogleda, i to tipa Bruklin-Nju Orleans, do kraja prve cetvrtine rek'o: "Sta je ovo, cirkus, sprdacina!? Ovi ne igraju tako dobro presing kao npr. Asvel-Makabi! Gasim ovo, a i ustajem rano za skolu!" I sad ces ceo zivot da prosipas price o "Regularnom delu NBA sezone koji je sprdacina i cirkus!".

P.S. Jokic ce da pokida!

etotako

pre 1 godinu

Daj pero zdero izvini ali ne lupetaj. "Lopta je jedna". Cuj, sta to znaci. Pa i Jokic je racno jedan. Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. A to brate da takva velicina kao Kari nora licno da se uveri u Teove radne navuke i da li moze da se uklopi, pa brate onda nije velicina. A jeste. Dakle ispao je ljakse cimao ga je bezveze. Nije mi nesti nizao Tea pravo da ti kazem, ne potresam se posebno oko sportista, ali ono kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.

ništa lično

pre 1 godinu

Pećko pivo

Dobro je odmori...Miloš Teodosić ima više tih vaših F4 nego KKP...pa ti i dalje ovde širi klubaštvo.

Kari odlučio, podržavam a to pljuvanje po našem NAJBOLJEM igraču deceniju i kusur ne razumem.

Šta je problem? Nije iz Partizanskih jedinica?

Opustite se... imate za reprezentaciju Pantera i mahače peškira.

super

pre 1 godinu

Micić ni u Zvezdi nije uspeo jer je bio backup a vidimo ga sada kad je MVP...treba se zahvaliti Teu za sve što je uradio ali evo dokaze mladi pa nek se pokažu!!! Napred Srbija treba svi da stanemo iza reprezentacije ne bitno ko igra!!!

Solunac

pre 1 godinu

Sad stručnjaci govore kako u stvari i nije bio nikad neki igrač. Dobro, ja znam gde je bila košarka pre Teovih magija. A videćemo kuda je Piroćanac vodi. Samo malo sačekajte.

Nenad

pre 1 godinu

pa kad se trpas sa 35 godina, kad mislis da zato sto si MVP nekog tamo kupa, kad mislis "jednoga dana zalice mnogi.." .....e bas zbog svega toga je i zasluzio ovakav ispracaj. Nisi veci od reprezentacije, niti je Kari...ali iza Karija su uspesi.

Miroslav

pre 1 godinu

Jednostavno receno,Pesic nije hteo da iznosi prljav ves.Sve sto je rekao,bilo je sa ciljem da ublazi situaciju.Istina ce se saznati kasnije.Sada bi bilo najbolje dati bezrezrvnu podrsku ekipi koja ode na EP.Nisam optimista.Mislim da imamo igrace koji mogu doneti medalju,ali nemamo ekipu.To vidi i Pesic.Verovatno tu lezi razlog precrtavanja Teodosica.

Igor

pre 1 godinu

I nole ima isto 35 godina
(Milos, 15. avgust 2022 16:33)

Tacno, ali Nole ne pije alkohol, ne pusi, a prema svom telu se odnosi kao prema svetinji. Dok Nole ima telo dvdasetpetogodisnjaka, Teo ima telo cetrdesetogodisnjaka!

Tricera

pre 1 godinu

(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.

Ostin a

pre 1 godinu

Koliko sam shvatio, Teo nije hteo da bude rezerva...

Realno je da Vasa Micić bude prvi plej i uz Jokića zadužen za asistencije. Istina je i da Teo 2022 nije ni blizu po kvalitetu onog Tea iz 2018, ali trebalo je to finije odraditi.

pedja2206

pre 1 godinu

Da li je reprezentaciji potrebniji Teodosić ili Mićić ili oba pokazaće naredne utakmice i evropsko prvenstvo. Ovaj prvi se dokazao dok ovaj drugi za reprezentaciju skoro ništa nije pokazao. O Jaramazu ne vredi trošiti reči. Godine prolaze a još nije napredovao posle Partizana.

Pera Ždera

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Obozavam ovakve likove cije se pracenje NBA zavrsava na recenici, "to je cirkus, i tamo publika jede virsle, bla bla". Da jesi i malo pratio Jokica znao bi da se njegova uloga ni najmanje ne promeni ni u POffu gde je kosarka dosta ozbiljnija i odbrana tek mnogo agresivnija. Ili mozda mislis da je i ta kosarka smesna i da je mozda neka evropska liga bolja i ozbiljnija od POffa NBA lige? hmm ..

U tom istom POffu NBA Nikola SVE svoje brojke dize i redovno je top 2.3 igraca sto po ucinku sto po uticaju na igru, tim, pobede. Ove god bez dva najbolja pratioca doveo ekipu u doigravanje i na par ekstremno tesnih meceva ispao od kasnijeg sampiona punog i zdravog sastava. Ali nije to tema.

To sto ti zamisljas da je PLEJ samo onaj ko prenosi loptu, istu zadrzava i dribla je dok ne pronadje resenje samo govori koliko pratis kosarku na globalnom nivou. DANAS kreator igre ne mora da bude klasican bek sa 1ce ili 2ke. Nazovi ti Nikolu i njegovu poziciju kako hoces on kreira sa SVIH delova terena. sa centra, sa kapica, iz driblinga ili bez i po pravovremenoj reakciji i brzini iste je najbolji kreator na PLANETi!

Ne mora on da prevede loptu i "izigrava" klasicnog pleja, kako ti navodis ne bi li imao najveci i najefikasniji uticaj na igru. Samo mu dati ili DODATI loptu i pustiti ga da kreira odakle god i to je to.

Kazes presing i udvajanje. Pa tu je tek najbolji. U POffu ga i utrajali i prebijali od batina pa u 90% situacija takvih pronalazi slobodnog saigraca i pravo resenje.

Odreci se takve kreacije i najboljeg kosarkasa planete u ovom trenutku, zarad toga sto pleja i kreatora kosarkaske igre pijedini kao ti zamisljaju tradicionalno kao tapkaca lopte koji je i prenosi preko pola, bio bi ZLOCIN i mi taj luksuz i pravo na kiks (Nikola van svoje uloge i najbolje kosarke) vise NEMAMO!

Ali mora da je NBA cirkus gde zderaci virsla prate igrace koji pobede svaki evropski tim sa 20+ poena sa sve publikom koja mozda vise preferira sarme ili girose.. Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)

Cryptograf

pre 1 godinu

Dr Kari. Najbolji tim nije onaj sastavljen od najboljih igrača već od igrača koji funkcionišu najbolje. To je stara Yu kosarka. Mogao je i sto je najvažnije TEO Teo da doprinese 10-15 min po utakmici i snašao bi se u novoj ulozi tako da je ovo bilo malo neukusno ali idemo dalje. Možete da pričate šta hoćete Kari donosi zlato živo bili pa video.

Nenad

pre 1 godinu

Najbolji ste mi vi koji kažete svoj stav i poentirare s frazom "kraj priče". To vas odmah diskvalifikuje kao misleće biće.
(Hm, 15. avgust 2022 18:18)


A stvarno sta vise reci o 35 godisnjaku, njegovo vreme je proslo i kraj. Bespotrebno je polemisati.

Don Vimbl

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.

Admiral

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pešić ispao gospodin. Mada mi je možda u početku bilo žao i mislio sam da greši. Obrni okreni, verovatno je u pravu. Teo, majstor, čarobnjak, virtuoz ma jedan od najvecih talenata ikada. Ne može se reci jedan od najboljih igrača ikada jer hteli to da prihvatimo ili ne, falilo mu je mnogo radne discipline da to i postane. Šteta. Mada i ovako je dosegao velike visine i usao u legendu sa onom trojkom protiv Španaca 2010. Ruku na srce i tu je divljao i ispucavao se, cesto i nas i nervirao, ali trojka kao kap na kraju sve baca u vodu i postaje Bog. Elem, nije igrao oodbranu, prolazili su ga kad i kako su hteli. Cesto se ispucavao kao na treningu. Cesto je i asistencijama ostavljao bez daha ali kao sto reče Kari, trenutno ima boljih. Hvala majstore za sve, veliki si ali na prvestvu(turnirima) se gine, pa tako mora i da se trenira.

chupavi

pre 1 godinu

Sve je jasno. Dosli su na pripreme i videlo se ko je koliko spreman i koliko moze da pruzi ekipi u ovom trenutku. Ako Teo nije u fizicki najboljoj formi i ako bi zbog toga trpeo tim onda bi morao da prihvati epizodnu ulogu a ne vodecu kao uvek do sada. To je ocigledno bio problem za sve pa je mozda ovako najbolje. Naravno falice nam magije na terenu ali sta je tu je...

aca

pre 1 godinu

A jel trebao da ga vodi a da misli da mu se ne uklapa u koncepciju? Da zadovolji narod ? Ko bi bio odgovoran da se na terenu videlo da on ne mose da ispostuje to sto trener trazi od njega ? Covek prima platu da napravi rezultat, prosto.

Serbissimo

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)

Pa tako je otprilike izgleda i bilo. Samo sto nije presekao Teo nego Kari, jer ne sece igrac nego selektor. Meni je verovatnije da je razgovor tekao ovako nekako: "Ako udjes u 12 bices treci plej, iza Micica i Avramovica - ako udjes u 12." Na sta je Teov moguc odgovor bio "JEL ZNAS TI KO SAM JA?" Taj je lik. To nije lider. Lider je Pau Gasol koji je reprezentativnu karijeru zavrsio kao treci centar Spanije, igrao je po desetak minute po utakmici i davao sve. Jer pravi vodja mora u svakom trenutal da bude speman da sluzi. Teo nije taj lik. Zato ga i nema.

dado

pre 1 godinu

Sve legalno i legitimno, ali rezulat je taj koji ce te definisati....
Dodje li do medalje, Teo odluka je ok, Ispadne li se negdje prije, onda ponovo objasnjavaj da se ekipa stvara sa onima koji najbolje funkcionisu.

Plava Unija

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ
(Алекса, 15. avgust 2022 16:13)

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.

ja

pre 1 godinu

Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)


Igrač da donosi odluke umesto trenera?! Sta ste bre vise zapeli sa 35 godisnjim MVP cipiripi kupa. Koju utakmicu je resio ( osim one protiv Španije ) u zadnjih 12 godina?! Trebaju nam mladji a ne mlohavi.

Ns

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.

goran

pre 1 godinu

mozete da pricate sta hocete teo je nas majstor i to mi svi znamo ili volis ili ne ipak je nas najbolji plej zadnjih 20 godina to je isto kao spanija bez rubia

GoranS

pre 1 godinu

@admiral
Ko će igrati presing na njemu po celom terenu? Protivnički centar? Prođe ga Jokić kao od šale i otvori mu se sve u napadu. Manji igrač? Uvek može da da loptu Miciću i ode na post u napadu i opet se odbrani sruši koncepcija. To što radi u Denveru i treba da igra, a šta će drugo? Ostali utrčavaju ili se izvlače na trojku i to je to. Igra se gradi na Jokiću. Micić je plan B.

дејан

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????

Djenka

pre 1 godinu

Kad ja budem selektor onda ću da kažem koji je moj plan i šta treba raditi. A do tada puštam gospodina Karija da radi svoj posao kojim se bavi već decenijama. Na stranu to što je odličan u svom poslu, i što ja sa tim poslom veze nemam. Ja se u tudje ne mešam niti dajem nekome da se meni meša.

E sad to što u Srbiji ima više selektora nego svih ostalih zanimanja je druga priča.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

Boris Banović

pre 1 godinu

Poštovani, nesporno je pravo selektora da nezavisno vrši izbor igrača za reprezentaciju jer on odgovara za ishod tog izbora ! U slučaju Teodosića, učinjen je sraman, nesportski , a na kraju krajeva i neljudski postupak selektora da pozove u okviru tzv.šireg spiska igrača koji je poslednjih 15 godina ostavio jak trag svojim igrama , bio kapiten reprezentacije, a istovremeno trener koji u poslednjih 15 godina nije ništa postigao, niti jednu titulu ni sa jednim klubom nije osvojio, ovako ponizi od sebe boljeg i časnijeg ! Ovu sramotu 72-godišnji trener nije smeo sebi da dozvoli ! Nebitno je koji će rezultat ostvariti reprezentacija, senka je bačena na jednu blistavu sportsku karijeru !

Конан

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!

milan

pre 1 godinu

Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.
(mirkoc, 15. avgust 2022 15:12)

Selektor mora da pozove sto vise dobrih igraca a u toku priprema da odredi svoj tim. Bolje da imas viska nego da imas manjka dobrih igraca na okupljanju. Tokom treninga i uigravanja igraca procenio je da u timu na toj poziciji ima boljih igraca. Verovatno je procenio da je bolje da Vasa bude glavni kreator igre. Džaba sto je neko na glasu da je kao bolji ako je on na trening video da neko drugi bolje kreira igru, bolje dodaje, bolje sutira, pravi bolju hemiju... Epilog se nije znao od samog pocetka vec se do njega doslo tokom treninga i uigravanja. Siguran sam da nije nista licno vec je tako procenjeno zarad najefikasnijeg tima.

Milan

pre 1 godinu

Naterali smo Jokica da dodje i igra za reprezentaciju i tu je problem. Teodosic je mator ali bi igrao i dalje. Da bi jokic igrao kao sto igra mora da se menja sistem jer on ne moze nista da uradi kad igra kao klasican centar i to smo videli zadnji put kad je igrao u reprezentaciji. Sa drige strane Teodosic ne moze ili nece da igra pod Jokicem i to je to. Teodosic ili Jokic.

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Dosadni ste vise sa tim " Teo nikada nije igrao odbranu.., kladim se da je istim tim komentatorima Drazen Petrovic u top tri svih vremena. A kakvu je to odbranu on igrao? Takvu da je svako koga je Drazen cuvao, lagano ubacivao 20+ poena. Jedini koji je bio vrhunski u oba pravca je Danilovic i takvog posle njega nismo imali ( na stranu kakav je licno, ne znam coveka).

Teodosic je morao da bude u 12, pogotovo kada nema ni Bogdana. Kraj price, Pesic nemusto objasnjava razloge.

steppenvolf

pre 1 godinu

Mnogi grese da Pesic nije trebao da ga zove. Ne, jer bi to bila jos veca halabuka. Nije pozvao Tea, kapitena? Ovih nedelju dana, treninzi svakog dana su bas Pesicu otvorile oci. Sve je video. I bas nakon tih nedelju dana koje su mu bila potvrda, doneo je odluku. Lisac je to. A vi gresite. Nije ovo klub, vec reprezentacija, teski protivnici, dug turnir plus teske pripreme ..

Алекса

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ

NjNaj

pre 1 godinu

Pogledam nepreporucene komentare-sve poznati nikovi. Citam preporucene-ono sve neki koji se prvi put pojavljuju. Meni sve jasno,ne znam vama.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Luis Skola je uništio Jokića , ali je Jokić 3 puta bolji sad nego tad .

Nema Tea , hvala Kari . Davio bi loptu i bio igrač manje . Teo nije hteo da ulazi sa klupe i Lari ga je precrtao .
Mene brinu Bjelica i Micic ...
osećam da opet od njih nećemo imati korist. :p

Boro iz Pobede

pre 1 godinu

Ni jedan trener na svetu se neće odreći najboljeg igrača a staviti lošijeg. Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Mogao bih da razumem ovoliku žal za Teodosićem samo iz jednog razloga. Da je on ćelav, da mu je nadimak Sale nacionale, da se zove Aleksandar Đorđević...to bi imalo logike. Ovako...ajde bre. Prosečan košarkaš kome jedna ili dve atraktivne asistencije po utakmici ne mogu da pokriju ostale nedostatke. Dobro, navijači njegovog kluba original FMP-a se neće složiti sa mnom ali to je očekivano. Da je Teodosić baš toliko dobar, Partizan bi igrao finale EL 2010 godine. Ovako je promašio koš za metar...makar obruč da je pogodio.

dule

pre 1 godinu

@Joker па Немачка је тада изгубила у полуфинале. Нису Васа, Јокић и Милутинов више клинци, ми морамо бити у ‘win now’ фазон

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.
(Randy Marsh, 15. avgust 2022 13:49)




A Crni vrh na Divčibarima? Ko je bio na otvaranju hotela? Kome se ko zahvaljivao?! Nego puče ljubav u stranci?

Ivan NS

pre 1 godinu

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.
(Miloš Baljko, 15. avgust 2022 15:02)

Ja znam da je tako, iz prve ruke. Za to nije potreban bilo kakav IQ. Drži se ti svojih uverenja, čitajući žutu štampu. Sa takvima poput tebe, najlakše je manipulisati.

Shamu

pre 1 godinu

Ova drama sa Teodosicem najvise govori o nama kao narodu. Teodosic je bio i ostao ideal srpskog muskarca "radi malo, bljesni kad treba i zaradi puno".
Nemojte da zaboravite kako je Teo prosao u NBA. Dali su mu sve sanse, i vise nego sto treba ali on se jednostavno poneo kao dripac, djilkos. A u NBA se zna kako stvari funkcionisu i sta se ceni.
Gledao sam Tea uzivo u LA pre nekoliko godina, LAC-SAC. 2 sata pre pocetka utakmice ulazimo u prazan Staples, na terenu samo Bogdan Bogdanovic znojav, trci, skace, sve puca. Mi ga pitamo da se slika, kaze ne gze sad moze posle. Teodosica ni od korova. Izlaze drugi, zagrevaju se lagano ili jako, na kraju izadju svi igraci i Sakramenta i Klipersa. Tek onda izlazi Teodosic, zadnji, krcne prstice, opali nekoliko suteva i ode na klupu da se odmori. Klinci otrce da se slikaju, pitaju na srpskom, on ih otera. Naravno sa Bogijem se islikamo do besvesti, posle i sa Divcem.
Eto malo o Teodosicu iz mog ugla. I porediti njega sa Luisom Skolom je smejurija ....

321

pre 1 godinu

Potpuno je jasno sta je Pesic rekao. Da li vi vidite prvu petorku Teo, Jokic? Gde je tu Micic? Na klupi? Zasto da Micic bude ns klupi a Teo u prvoj petorci? A Teo nikada nije bio bekap igrac. Da ulazi sa klupe? To ni Teo nije prihvatio. Prema tome sve je jasno i nije nikakva katastrofa. Bitan je tim. A Teo nije malo dete i siguran sam da je sve razumeo. Plus njegove godine i igra u odbrani.

Zoran

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!
(pedja, 15. avgust 2022 15:48)

I upravo zato mi je van pameti histerija da sad mora da se osvoji ni manje ni vise nego zlato da bi se opravdao Teov izostanak. Sa raspalim Teom koji ne samo da ne moze da doprinese u odbranu nego ni u napadu (videli smo protiv Italje u Pioniru u kvalifikacijama za Olimpijadu prosle godine) kao sigurno bi ga osvojili? Vazi.

etotako

pre 1 godinu

Dakle, zvao ga na pripreme pa ga sutnuo. Upravo je to JEDINO sto nije trebao da uradi. Vidim, vecina se slaze da nije spreman, pije, puši itd. Ali zasto, zasto ga je onda zvao. To je sva sustina.

Zuja

pre 1 godinu

Neverovatno koliko sentimenta prema Teodlsiću
Ali ajmo redom. Da li je reprezentacija sa Teom ili bez njega osvojila zlato? Da li je donosio prevagu? Teo ima 35 godina i ne može da bude igrač oko koga se sve vrti. Pokazalo se da kada ima flastera on je neprimetan. Treba mu reći hvala i organizovati častan oproštaj. Sledeće godine su kfalifikacije za OI 2024. To je važno a važno je igrati i SP. Od plasmana na SP zavise i kfalifikacije. Sa Teom od 36 g teško. Sa Teom na terenu igrač manje u odbrani

Giga Moravac

pre 1 godinu

Ljudi vidite i sami da Micić u reprezentaciji ne pruža ni upola od onog u klubu. A u životnoj je formi. Tu treba tražiti razloge Teovog odsustva. Hajde da pustimo selektora da radi, pa kad se sve završi da komentarišemo. Teo je legenda i mnogo je dao Srbiji, ali i Džaja je bio legenda, pa nije igrao mator. Tako to ide. Kari je trener starog kova, ovom potezom je malo povredio Tea, ali možda je drugima stavio do znanja da nema zezanja. Razmislite o tome.

SrbEUin

pre 1 godinu

Pešić je napravio tim i uzeo zlato na EP u Turskoj i SK u USA.
Te iste Pešićeve igrače, sa još par pojačanja, jedan drugi legendarni trener nije uspeo da na domaćem terenu dovede ni do polufinala EP, a na OI ni da prođe grupu.

dejan

pre 1 godinu

Kari penzijaaaa. Cuj mu objasnjenja. Jaramaz je sigurno bolji ili Avramovic. Ne moze sam Micic igrati na plaju il konta Jokica koristiti na pleju :DDDDDDDD

Nezainteresovan

pre 1 godinu

Neiscrpna tema. Nevjerovatno hrabar potez Pesica. Ne dao Bog kiksa na prvenstvu, proci ce kao bos po trnju. Ovako mobilizuje, ujedinjuje ekipu i pokazuje da nema nedodirljivih. Ko voli kosarka mora, ponavljam MORA da voli da gleda Teodosica. Medjutim ako je zabusavao, nije htio da radi...zao mi je. Za jedne jadnik za druge heroj. Treba da smo umereni. Podrska Pesicu, iako je Teodosic srpskoj kosarci dao vise od njega poslednjih 15ak godina, ipak selektor sijece. Sa druge strane, zao mi je sto nikada nismo imali priliku da u reprezentaciji u punom naponu gledamo dva potpuno razlicita majstora na poziciji 1. Vrijeme je da Vasilije preuzme kormilo i da konacno pokaze igre kao u klubu. Osjecaj mi je dobar. Mogao bi deda na krov evrope.

Džoni

pre 1 godinu

Daj ljudi oladite više sa tim. Lepo je čovek rekao da će vodeću ulogu dati drugima što je i logično i da Teo nikad nije bio igrač zadatka koji bi ulazio sa klupe i imao epizode, a dobro je i rekao da za te finese ima bolje igrače. I naravno da nije mislio na bolje igrače kao igrače, nego na bolji profil igrača koji će odigrati svoju ulogu. Mi logično treba da baziramo igru na Jokiću a ostali samo da zuje oko njega u petoj brzini i da se otkrivaju. Na čega smo samo ličili u Kini onako visoki i tromi bez odbrane i bez bekova koji mogu da je igraju. Naravno da Kari neće da ponovi tu grešku Đorđevića. Nama su se matori Španci šetali kako su hteli, a da ne pričamo o Argentincima koji su nas tri puta pretrčali, nismo znali šta nas je snašlo?

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

EEEE

pre 1 godinu

Mozda su Srbi zaboravili ponovo ali radi se o coveku koji je u Indianapolisu odstranio Rakocevica i Radmanovica, dva solidna sutera u to vreme. I opet smo bili sampioni sveta tako da molim lepo.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Nije se uklapao u koncepciju i to je to. Uz dužno poštovanje za Tea, mislim da je imao toksičan uticaj na atmosfru zadnjih par godina. Svi znamo šta se desilo 2005. godine. Po imenima najbolja ekipa u istoriji ali užasni međuljudski odnosi. Rezultat je da su ispali u četvrtfinalu, a po imenima bili ubedljivo najjači. Puna podrška Pešiću.
(Panter, 15. avgust 2022 14:00)

Gurović, Jarić, Rakočević, Radmanović...to ti je najbolja ekipa u istoriji!? Oni su toliko bili loši da ni Bodiroga i Rebrača nisu mogli da to poprave.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Meni Teo i Bjelica smetaju u reprezentaciji već 5 godina , bukvalno . Oni su kao i Marković trebali da se povuku iz reprezentacije na vreme.
Nama trebaju na centru Milutinov i Jokić , možda čak i obojica na parketu ponekad.
Jokić je malo slabiji od Milutinova u odbrani , ali u napadu je opcija više , jer ima taj šut za 3 razliku od Milutinova.
Kalinić i Lučić ako budu zdravi uz Micića ( valjda će po prvi put u reprezentaciji pokazati nešto ) i daj bože Bogdana , imaćemo izuzetnih 5 košarkaša , ostali su igrači uloge ...
Pešića ne volim iz mnogo razloga. Zlato je doneo 2002 , hvala mu na tome , ali Gurović je taj koji je pobedio Amere , a Bodiroga je taj koji je promešao Argentinu , nije se tu Pešić mnogo pitao.

sova

pre 1 godinu

Gospodim GLAVNA ULOGA nije to što misli da jeste i to je pokazao i u NBA. Izbori se da budeš to što misliš da jesi, a ne na osnovu nečega nekada. I to što se tiče NBA izboksovan mu je ugovor sa nevidjenim ustupkom da mora da ima zagarantovanr minute na svakoj utakmici.
Posle toga što je tamo prikazao, trebalo bi da ga bude sramota ako ima imalo obraza. Nakon debakla, neće ga niko od onih koji su njemu u tom trenutku bili zanimljivi, ladje su mu sve potonile, a jedino utočište nalazi u reprezentaciji. U tom momenti nikako nije zasluživao da dobije mesto u toj ekipi reprezentacije, jer je bio katastrofalan. Ali, tadašnji trener i čelnici u savezu želeli su da mu prože slamku izbavljenja. I to je ok i to je nešto što je dobio na osnovu starih zasluga. I neka je dobio, jer svakome treba pomoći kada je u problemu…
Ali gospodinu GLAVNA ULOGA to nije dovoljno, jer mu je ego jači od obraza. I to što je njegova supruga prva istupila sa izjavama putem svojg profila na društvenoj mreži, mnogo govori o njemu. Ego jeste veliki, ali je bez pokrića jer su m….a kao klikeri. To mnogo govori i o njoj, ali to sada nije tema.
Ono što je najbitnije jeste da godpodin GLAVNA ULOGA sada više nije MOGO što je nekada TEO.

macconi

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije

basko

pre 1 godinu

Ne poklapaju se karakteri Miloša i Karija i to je to. Kari bi dreknuo na Teodosića nekad ali ovaj na to jako loše reaguje, ne znam da l je Sale ikad na njega povisio ton, a ni Duda koliko se sećam. Svi drugi su odgovorni a on može da radi šta hoće, to je bio opšti stav godinama. Kod Karija to ne bi prošlo

atmosfera nula

pre 1 godinu

Čudno kako je Teodosić sposoban da bude glavni u Virtusu i jedan od najboljih igrača Evrope, ali eto, u reprezentaciji od tolikog kvaliteta nema mesta za njega.

Onda nema šta da brinemo, osvajamo zlato bez po muke.

Joker

pre 1 godinu

Cela ova situacija me neodoljivo podseća na fudbalsku reprezentaciju Nemačke kada su 2006. godine podmladili ekipu i odrekli se jednog Balaka. Dovedeni su nekakav Ezil, Miler, Kedira, Kros…Žestoko je kritikovan savez i selektor Lev od strane svih medija tamo. Svi znamo epilog cele te priče i šta se desilo 2014 godine sa tom generacijom fudbalera. Tako da, verujem da ovo na duge staze može da da rezultat…

forSale

pre 1 godinu

Perez iz Reala kaže za Ronalda koji još uvek top igrač pa on ima 38g. i prodje čovek, sve rečeno. Mi ne poštujemo ovakvog selektora, došao na klupu jer niko nije hteo, stvarno smo besni. Bravo za Pešića isto tako je pametno uradio i kad je Radmanovica odstranio, umislili da su zvezde pa mogu da rade šta hoće. Svaka čast za Tea uradio je do sada sve za Srbiju, vrhunski igrač ali previše je teo.

NS

pre 1 godinu

Bravo selektore, tako se to radi, ali si se malo z. Videćeš to uskoro kad uzmete osmo mesto ili ne prođete kvalifikacije. Iskreno, voleo bih da se tako nešto desi pa da vidimo ko će da bude na stubu srama i da daje ostavke sa izgovorom "ja sam verovao u to što radimo". Onda će biti kasno za ostavke i slično jer nam se košarka već rasapada...

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, KlUBSKOJ prvenstveno), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola?

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Džoni

pre 1 godinu

Za sve vas koji pišete da Vasa nije ništa uradio u reprezentaciji, a ne pitate se zašto nije? Pa nije jer je bio u senci Tea i njegova zamena, što je bilo i logično svih ovih godina, ali su se vremena promenila i vreme je da sada Vasa preuzme dizgine i naravno uz Jokića i Milutinova vodi našu reprezentaciju narednih nekoliko godina. Svi smo bili svedoci SP u Kini i videli smo da to više tako ne ide, naravno Pešić je stari vuk i on je to sve izanalizirao i shvatio ko mora da bude prva, ko druga a ko treća violina.

pedja

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!

Microsoft Power

pre 1 godinu

Strasno koji napad na Pesica,pa nije covek napravio koronu ili izazvao rat u Ukrajini...Teodosic ima 35 godina bio je dobar,hvala mu ali proslo je njegovo vreme.Uvek ce biti nas car,nas genije sad neko mladji mora da ga zameni.I Aragones nije pustio Raula na Evropsko 2008 u fudbalu pa su osvojili prvenstvo.Ostavite coveka na miru.

GT

pre 1 godinu

i dalje sam pri stavu dok nema Tea nece biti ni medalje za nas,pozdrav
(boki89, 15. avgust 2022 14:42)

Sa Teom mozemo samo do srebra, vise od toga Teo nije uspeo da nas odvede. Hvala, trebaju nam sampioni a ne vicesampioni da vode ekipu. Pesicu nemate sta da zamerite, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, on je profesor a ne samo trener. Novac mu vise nije prioritet, prioritet mu je dobar sistem takmicenja u Srbiji, razvoj srpske kosarke, dobar rad u savezu i uspeh kosarkaske reprezentacije.

milanivac

pre 1 godinu

Sve legitimno, ali sada Pesic u potpunosti odgovara za rezultat ekipe i igru ostalih plejmejkera. Uostalom, tako i treba da bude.

sim

pre 1 godinu

Pešić nije pozvao Đorđevića 2002.
Bio selektor i imao pravo na to.
Izbacio i Radmanovića zato što je bio nedisciplinovan.
Imao pravo i govorio da račune svodi na kraju.
Osvojio je Svetsko prvenstvo pobedio Dream Team.
Vratio se velik kao kuća.
I sada će.

Mire

pre 1 godinu

Ne znam, volim ga, ali on meni nikad nije bio ni blizu Kići, Moki, Draženu, Saletu Đorđeviću, nekako nisam znao hoće li uvek biti pouzdan i najracionalniji s potezima, jeste bio veliki talenat. Ima Kari pravo, predstojeće utakmice bi ga ponizile, ne možeš da imaš autoritet a da crkneš posle 30 minuta

bobo iz bloka

pre 1 godinu

Meni je ovo sramno.
Prvo i osnovno - ne zoves nekoga ko je bio oslonac reprezentacije tolike godine i ko se uvek javljao - da bi ga prvog škartirao pod izgovorom da se ne uklapa u koncepciju. Ne zoveš ga jer ga znaš zadnjih 20 godina i tačno znaš šta igra i kako igra. Tako da, ili si hteo da ga uvrediš i poniziš, ili ne govoriš istinu na konferenciji za štampu.
Drugo - niko u ovoj reprezentaciji osim Jokica nema 20 poena u rukama po utakmici. Možda Micić. Ostali slabo. Nema Bogdana koji tradicionalno igra dobro za reprezentaciju.
Uvek smo imali situaciju da čekamo nekoga i dočekamo ga da izađe iz povrede, vrhunskim igračima treba tren motivacije da obrnu sled stvari u svoju korist. Jel se seća neko povređenog Đorđevića koji je uleteo mislim u 1/4 finalu i preuzeo šou i doneo nam titulu. Teo je za naše evropske prilike i dalje vrhunski igrač i verujem da pola evrope ne veruje šta se dešava.
Dodatno, taj isti Teo je odigrao dobru sezonu.
Verujem da će biti utakmica ili perioda u utakmicama gde će neko trebati da stane na loptu, da kreira, da uspori, Teo je tu magija. Sad smo tu opciju sebi uskratili, a mnogi bi ubili za istu. Ne verujem.
Ali, iako sam tužan, ništa me ne iznenađuje, mi svoje najbolje šutiramo nogom. Fudbaldžije će se setiti Vidića, Matića...

Tiska

pre 1 godinu

"To šta sam rekao Teodosiću, to bih ostavio između mene i njega. Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to“

Sloba

pre 1 godinu

Kari je za EP u Turskoj 2001 precrtao Sašu Djordjevića iosvojio zlato a sledeće godine i SP
A zna se šta je bio Saša
Odgovornost snosi selektora nikada igrači. Dešan je iz reprezentacije otpisao Benzemu pa je osvojio SP. Teo pre deset godina i Teo danas nije isto. Ni fizički ni igrački. Nije hteo da bude back up igrač. Njegovu poziciju mogu da igraju Micić, Nedović a po potrebi Bjelica, Jokić i Lučić. Kari sve objasnio ko je gledao konferenciju. Novinari se skupili samo sa jednim ciljem i pitanjem a to je Teo. Priča da je Kari mator ne pije vodu. Ne igra on na terenu ali ima iskustvo. Šta vredi mlad a nema iskustvo. Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi San Antonio

GoranS

pre 1 godinu

Svaka čast Teu ali bila bi greška da su ga poveli. Micić bi se pogubio iz respekta pa bi Teo vadio kestenje i do kraja turnira Micić bi izgubio samopouzdanje (što se već dešavalo). Ako igra bazira na Teu naša igra je pročitana i tako su nas urnisali u svakom meču odluke zadnjih deset godina jer nije bilo plana B. Svaka čast za onu trojku protiv Španaca ali tamo nije bilo pritiska - ako uđe on je car, ako ne igraju se produžeci. U polufinalu na SP nas je uništio protiv Turske (iako su nas sudije pokrale) - vodimo pred kraj za 8 poena a on šutira nerezonske trojke i promašuje. Ovako imamo Micića i Jokića za prenos lopte i više opcija ako stave flaster na Micića. Flaster protiv Jokića (centra koji igra pleja) ne pomaže jer će u 95% slučajeva naći asistenciju. Da li to može Kari da ukonponuje i da dođemo do medalje, to je druga priča. Da imamo četvorku u ovom trenutku kvaliteta recimo Šarića ili boljeg (10-15 poena i 8 skokova po utakmici) mogli bi ciljati na zlato.

Miloš Baljko

pre 1 godinu

Ivan NS@

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.

Serbissimo

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.
(Вук, 15. avgust 2022 14:34)

Vremena su drugacija ali se neke stvari uvek iste. Ako ne mozes u SVAKOM trenutku da se podredis ekipi neces biti deo ekipe. Bullsi su postali kaznena ekspedicija tek kada je Fil Dzekson taj jednostavan princip usadio Dzordanu. Teodosic u Virtusu pred trenerom, bilo kojim trenerom, stoji u stavu mirno i ulazi s klupe jer tu zaradjuje hleb i bilo kakav vid nediscipline rezultirao bi otkazom, a kada dodje u reprezentaciju izigrava - srpskog Dzordana. Sto nije bio ni na vrhuncu karijere. Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.

sasa the king

pre 1 godinu

Apsolutno podrzavam ovaj stav, Pesic je dokazao da moze da dobede ekipu do zlata, ja mu verujem. Zao mi je sto je Teo morao da ode, ali interes reprezentacije mora d bude ispred interesa pojedinca. Postoji nacin da mu se zahvali za sve lostignuto do sada, i to treba odraditi u nekoj specijalnoj prilici.
Ono sto je Pesic rekao; “Imam bolje igrace koji igraju sa klupe od tebe…..” je apsolutna i strucna istina.
Posao sam ovde, Teo nije igrac za klupu, ili si vodja ili ne igras, tako je sa liderima. A danas imamo bar dva igraca koji mogu vise kao lideri da pokazu. Nema nista licnog, samo prodesionalno.

Stefi

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin


Nije odgovorio da ne raskrinkava kapitena do kraja. Nije Teo bas toliki kosarkas da mu se ne moze reci: pijes, nespreman si, ima boljih, kvaris hemiju filozofiranjem, zavidan na mvpa... Sve su to detalji koje Teo zna a Kari nece da otkriva javnosti.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

ko da moja keva koja je do penzije kucala na onoj polumehanickoj kasi sad sedne da kuca za najnovijom skener digitalnoj kasi..e tako i Pesic vodi repku..alooo pemzija bree

Rounder

pre 1 godinu

Objasnio covek i pokazao da zasto je trener. Idu oni koji se uklope najbolje kao tim, a ne najbolji individualno.
A Teo da ide i sedi na klupi kao rezerva - pa to nema ni u snu, samo kod "carsijskih strucnjaka" koji bi ga time ponizili jos vise. Nego , navikao sam ta "strucna misljenja" od svojih sunarodnika u svim sferama.

bogomoljka

pre 1 godinu

Teodosic je igrac koji se uvek odazivao za reprezentaciju, talenat koji se retko viđa, pravi vođa ekipe kao protiv Španaca onda u poslednjoj sekundi, jednostavno je preuzimao na sebe odlučujuće trenutke utakmice i ovo bi mu bilo verovatno poslednje ucesce za reperezentaciju na vecim takmicenjima, tako da je svakako trebao da dobije šansu, zaslužio je i nema sta se priča!!!
TEO

Atinski

pre 1 godinu

"Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to".

Znaju svi dobro kakav je Teo igrac, ali i koliko voli dobar provod. Ocigledno, sa godinama to vise ne ide tako lako zajedno. Pesic ima visoke standarde za fizicku spremu, a Teo verovatno nema preterano zelje da ozbiljno udje u trenazni proces i podredi se timu. Razloga ima dosta, za pocetak nije prvi plej niti se igra vrti oko njega. Neko se uklopi u tu rolu, a neko i ne moze da prihvati pa krene toksicno ponasanje.

Mihajlo

pre 1 godinu

Nadam se da je u pravu Pesic, ja do sada jos nisam video da mi bez Teodosica funkcionisemo kao tim, da imamo neku ideju u igri.
Medjutim, istina je da i sa Teom nismo prosli na OI i da polako njegovo vreme prolazi,problem je sto nikako da dodje to vreme Micica ili nekog drugog pleja a nije da nisu imali sansu da pokazu sta znaju u reprezentaciji. Bas te kvalifikacije Micic je bio kriminalan u odbrani,jos je gore ako je povredjen odlucio da igra. Jaramaz ni protiv Belgije ne moze da povuce ekipu ka pobedi,kako ce protiv Turske,Grcke...Zato mislim da je Teo trebao da bude opcija s klupe,da bude lider druge petorke,ali Pesic verovatno vise veruje Jaramazu,nisam ja siguran da ce Pesic Nedovica voditi.

Nebojsa

pre 1 godinu

Da li cemo okriviti Milosa Teodosica, u kolik0 ostanemo van postolja.
Da li ce on biti kriv za ne uspeh?
Da li ce mediji i dalje biti blagi prema Pesicu ili ce mu biti sve skresano u lice.
Pesic nije trebao da bude selektor, on ima velike godine gubi se i vremenu i u prostoru.
On ne zna kad igrao utakmicu juce ili prekjuce, da li igramo kvalifikacije za EP ili SP.
Nije on kriv, vec presednik saveza sto ga je postavio.
Zasto ga nisu ostavili ljudi u Barsi, nego su uzeli mladjeg?
Neka nam je bog upomoc sa ovim covekom?!

rebro

pre 1 godinu

AKo te plaćaju predsednik i direktor onda ne treba da se javljaš i obrazlažeš razloge, ako pak te plaćaju poreski obveznici Srbije onda si u OBAVEZI.

diego

pre 1 godinu

Na fin nacin i uz pokusaj da ga ne omalovazi, objasnio je da Teo nije takmicarski spreman.

Iz mog (navijackog) ugla, voleo bih da ga vidim sa ovim momcima cak i kao 12. igraca, ali mi je potpuno jasno sta Pesic prica. Iako ne postoji u mom mozgu mesto u kome mogu da spakujem misao da je Jaramaz (pogotovu posle zadnjih 2 minuta sa Belgijom) pogodniji ili bolji za bilo koji tim od Tea.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa sta nije jasno? Teodosic nije hteo da prihvati nista osim glavne uloge i zato sada nema nikakvu.

Вук

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.

Nes

pre 1 godinu

Teodosic je legenda srpske kosarke i hvala mu na svamu. Sad je jednostavno red na mladje i na druge igrace, koji trebaju narednih 6-7 god da ostanu u repki. Sve je to normalno....Hvala Teo za sve legendo i podrska selektoru

Kvadratura kruga

pre 1 godinu

Pesic, po mom misljenju, nije pogresio sto je zvao Tea i nije pogresio sto ga je precrtao posle nedelju dana jer se za tih nedelju dana po svemu sudeci uverio, kao i svi ostali koje je pomenuo, da Teodosic nije u stanju da sebe podredi ekipi. Ni na terenu ni van njega, i to nije nista novo. Jedino je novo sto se pojavio selektor koji to nece da tolerise. Ali Pesic je pogresio sto to nije obelodanio cim je informacja procurela i tako je otvorio prostor za spekulacije i nagadjanja. Nikada nije umeo da komunicira s javnoscu i to ce ga na kraju kostati ako ne osvojimo medalju.

Anakin

pre 1 godinu

Koliko sam ja načuo sa raznih strana Teo se nije baš najbolje slagao sa nekim mlađim igračima, te da je to glavni razlog.

Verovatno je bilo i ovoga što je Pešić rekao ali, da je postojala volja, teško da nisu mogli da naprave kompromis da Teo ulazi sa klupe.

Ankilo

pre 1 godinu

Kada je Sale rekao da u reprezentaciji ne igraju najbolji, već najkompaktniji napadoše sa svih strana, gani pogotovo.

Šta sada, kao treba da razumemo. Isto su Marjanović, čovek koji je lumpovao sa Parkerom kada je trebalo da bude sa svojim reprezentativnim saborcima, i Teodosić koji nije propustio okupljanje osim zbog povrede?

Nisu isti.

Navras

pre 1 godinu

Ljudi, ako neki kuvar treba da spremi ručak, pustimo ga da sam bira koje će sastojke da koristi a koje da izbaci. Tek kada vidimo kakav je ručak, onda možemo da kritikujemo ili ne. Tako i u ovom slučaju. Neka Pešić sprema ekipu kako hoće, on je "kuvar", jel da, a rezultat koji budemo ostvarili na EP , će nam reći da li je Svetislav Kari Karapandža bio u pravu ili ne.

Nole

pre 1 godinu

Gospodin Pešić na pitanja daje opšti odgovor. Tako se ponaša selektor, gospodin čovek. Prljav veš ostaje u kući, nekoga nema, ide se dalje. Teodosiću svaka čast na svemu do sada, ali sad ima neki drugi pravac ova selekcija. Bravo za selektora, puna podrška, bez senzacije što mediji žele. Čime raspolažemo, time ćemo "ratovati" na terenu, pa šta bude. napred Srbija

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Teodosic bi i sa 70 godina imao vecu želju da igra za reprezentaciju nego mnogi sa 25.
Jedini igrac u našoj reprezentaciji koji treba da igra više od Tea je Vasilije Micic svi ostali mu nisu ni do kolena.
Teodosic je u CSKA ulazio sa klupe i nije mu smetalo,i siguran sam da i on zna da je trenutno prvi plej naše reprezentacije Micic.
Tako da razlozi su neki drugi a ne ovo sto je navedeno.

[]

pre 1 godinu

dao mu otkaz. "hvala što si došao ali odlučili smo da nastavimo proces sa kandidatima čiji profil više odgovara traženoj poziciji. nadam se da ćemo sarađivati nekom drugom prilikom. nastavi da pratiš našu careers stranicu"

ivan

pre 1 godinu

Jeste,jeste,mator je,pije,puši,vi sve znate,kvario kaže atmosferu,ispade sad da ništa valjao,sve stručnjak do stručnjaka. Mislim da je trener trebao da razgovara i da nađe neki kompromis jer uz svo dužno poštovanje Jaramaz ne može ni pertle da mu veže a Micić još ništa postigao za reprezentaciju nije ali ajde da vidimo kako će ovo sve da izgleda.

Realno

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin

neko ko zna

pre 1 godinu

 a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.
(ne razumem, 15. avgust 2022 14:31)

istina ...

problem je samo sto nikad ne znas na ciju stranu ce ta Teo klasa da prelomi - svog tima ili protivnika ...

Makarije Čudotvorac

pre 1 godinu

Najpre naklon Kariju do poda. Nije on napravio sto je napravio slucajno. Mislite o tome najpre. Sto se Tea tice svi znamo da je bio veliki talenat, ali istovrmeno igrac koji je sklon porocima koji nisu za vrhunskog sportistu, kao i da nije bas neki veliki radnik na treninzima… Njega jednostavno treba cekati i tolerisati dok ne napravi neki magic potez. Nekada to moze da bude cekanje mereno u godinama. Sve vreme se slepao na talenat, a onda dodju godine kada talenat vise ne radi nego fizicka snaga… Kari je sve to lepo video i po meni doneo pravu odluku za ekipu kao celinu.

lovac na sreću

pre 1 godinu

Milojević je nedavno objasnio ds Micić nije čovek za drugu petorku, i mislim ds je skroz u pravu. Dakle morao je da bira izmedju njih dvojice. Vasa je trenutno bolji. To je kraj priče za mene. Bolje jedan dobar i zadovoljan igrač, nego dva polovična.

S. Đorđević bi mogao da ispriča nešto na tu temu .

Bajo moj

pre 1 godinu

Људи,треба да верујемо Карију,без обзира, што срце каже шта је све Тео урадио за репрезентацију,и какве нам је радости приређивао! Кари ипак свој посао ради боље од нас, уосталом, резултати говоре! Пуна подршка,напред,Србија!

Fire walk with me

pre 1 godinu

Znači gospodinu se ne sviđa uloga drugog pleja sa 35 godina pored mvp-ja evrolige 2 sezone zaredom i 10 godina mlađeg igrača? Jel to taj igrač koji daje sve za reprezentaciju? Da, to je taj dok god je prvi, najveći, najbitniji, najbolji. A kad više nije i kad svetla pozornice malo skrenu pogled sa njega, onda mu više reprezentacija nije u prvom planu? Jel tako? Kako ništa od Štimca tolike godine nije naučio? Od Bogdana? Au kolika doza sujete, ega i egocentrizma pa to nema ni Lebron. Pešić normalno i logično odlučio. Kad nećeš 100% da se podrediš reprezentaciji i da prihvatiš bilo koju ulogu nemaš mesta, jasno kao dan

milan

pre 1 godinu

Bilo bi lepo cuti i Teodosica da je hteo da bude bekap varijanta. Za to verovatno ima mesta u timu. Ali nisam bas siguran u to...čuće se već...

Retro

pre 1 godinu

Lik gleda na sat i kaze koliko mi vremena imamo, bezi od istine i pitanja i ne ni na jedno pitanje nije dao odgovor.
(Rea, 15. avgust 2022 14:05)

Odgovorio je na SVAKO.

A za takve se čak i sprdao kada je pitao "Jel ima neko KOŠARKAŠKO PITANJE...možda bih mogao da dam neki odgovor jer to je MOJ POSAO".

Normalno ne interesuje Vas NIŠTA vezano za košarku kao i novinare već senzacionalizam tipa da li se nešto desilo.

NIJE...čovek radi svoj posao onako kako misli da treba, da zahvalio se kapitenu igraće neko drugi i to je to.

Che

pre 1 godinu

Podržavam Pešićevu odluku. Pogledajte samo kakav Hrvati imaju tim. U prvoj petorci 4 NBA igrača i Amerikanac. Ti NBA igeači nisu levati već Bogdanović, Zubac, Hezona i Šarić. I jučer Česi ladno obrišu parket s njima.

Nikola

pre 1 godinu

Vasa Micić i Nedović su trenutno puno bolji igrači od Teodosića, plus što oba bolje funkcionišu sa Jokićem i što oba mogu da igraju bez lopte, što kod Teodosića nije moguće. Ovi koji pričaju da ide Jaramaz, svi zaboravili za tri igrača koja neće igrati kvalifikacije ali su u igri za prvenstvo, Bogdanović, i dva stranca, Kevin Panter i Kori Volden, oba igrača rođena Amerikanca igrala u oba večita rivala i oba već imaju naš pasoš. Nemojte se iznenaditi kada vidite neko od ovih imena na konačnom spisku. Sportski pozdrav.

ne razumem

pre 1 godinu

"Hajde da ostane, da bude član ekipe, bekap igrač. To sam i njemu rekao, ali on nije bekap igrač nikada bio, nikada nije bio igrač sa klupe, a i rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za te pozicije."

Ovaj deo njegove izjave mi zaista nije jasan. Hajde da objasnim:
1) da li je Teo odlucio da ne bude backup igrac?
2) Ili je to Pesic odlucio zato sto ima bolje igrace za te pozicije - da li on to hoce da kaze da Teo nije bio u stanju da bude ni backup?
Ako je u pitanju broj 2 onda je to nevidjena sramota - Teo mozda nema snage da bude vodja tokom vecine utakmice kao sto je ranije bio, ali, ljudi, on je prvi vrhunski igrac nakon Bodiroge - svaka cast Boganu, Nesi Krsticu, Bjelici, Micicu, Markovicu, itt, sve su to odlicni igraci, ali niko nije ta klasa... a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.

Realan

pre 1 godinu

Psihologija kaze da u opustenom razgovoru u grupi uvek se obracate, gledate u osobu prema kojoj imate najvise postovanja.
Sad zamislite Dobrica, Jaramaza, Davidovca, Petruseva, pa onda i Kalinica, Lucica... verujem da bi se svi oni obracali pre Teu nego Micicu ili cak i Pesicu u opustenom razgovoru. Jednostavno, Teo ima prevelik respekt u ovom timu.
S obzirom da Teo ne bi mogao da ima vodecu ulogu u igri, njegovo potencijalno nezadovoljstvo bi moglo da unisti hemiju u timu. To je, cini mi se, bila Pesiceva procena, a naravno ni njegovom velikom egu to se nije svidelo.
Ali sve je izvedeno veoma nespretno. Ne znamo kako je tekao razgovor sa Teom, nacin na koji je sve izvedeno je tragican. Pesic je sve to morao znati i resiti sve pre nego sto su se okupili. Ovako je Teo ispao za jedne neodgovorni sarlatan, a za druge mucenik svetac. A nije ni jedno ni drugo

DukiNS

pre 1 godinu

Mogu da razumem da je Pešić uvideo posle nedelju dana da se Teo neće uklopiti u koncepciju igre koju je zamislio, ali mislim da onda nije trebao ni da ga zove ili da je konferencija odmah sazvana i prekinulo se sa nagađanjima. Jer sve to donosi nepotreban pritisak ekipi. Videćemo u narednim utakmicama kako će nam tim izgledati na terenu i da li se možemo nadati nekom polufinalu.

Sale

pre 1 godinu

Pa Teo ne moze da bude glavni igrac, to je jasno vec par godina, nije zeleo sporednu ulogu jer misli da je najbolji i dalje...Koje drugo resenje postoji... Ili je odjednom Evrokup najjace takmicenje na svetu... Pa covek nije igrao Evroligu 2 godine jer ga niko nije hteo kao glavnog, a on nije hteo da bude sporedni... Ko je bio u pravu pokazace EP i sledeca sezona... Jedna je Ana Dabovic koja je od glavne igracice postala epizodista i rezultat je bio zlato! Zao mi je sto sa Teom nije bio isti slucaj jer da je genije, genije je i sigurno bi pomogao ekipi...

Realno

pre 1 godinu

Evo odmah da kažem. Baš me briga i za Teodosića i reprezentaciju. Imamo mi mnogo većih životnih problema u Srbiji od neke tamo košarke ili fudbala.

Doki

pre 1 godinu

Sve lepo kulturno opeglano kako i treba bez dizanja velike prašine koju svi očekuju. I od tea koji se ne oglašava kao i selektora sa ovim izjavama. Podrška selektoru i košarkašima da naprave što bolji rezultat. Nama i onako ni jedan selektor nikad nije odgovarao svi smo bolje znali od njih.

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Eto, sve jasno, selektor smatra da mu se ne uklapa u ekipu i to je to. Filozofiranja i teorije zavere nisu potrebne. Da Pesic oseca da mu je potreban, bio bi u ekipi. Svakako selektor snosi posledice.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.

kvisko

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.

Nebojša

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa sta nije jasno? Teodosic nije hteo da prihvati nista osim glavne uloge i zato sada nema nikakvu.

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Eto, sve jasno, selektor smatra da mu se ne uklapa u ekipu i to je to. Filozofiranja i teorije zavere nisu potrebne. Da Pesic oseca da mu je potreban, bio bi u ekipi. Svakako selektor snosi posledice.

Retro

pre 1 godinu

Lik gleda na sat i kaze koliko mi vremena imamo, bezi od istine i pitanja i ne ni na jedno pitanje nije dao odgovor.
(Rea, 15. avgust 2022 14:05)

Odgovorio je na SVAKO.

A za takve se čak i sprdao kada je pitao "Jel ima neko KOŠARKAŠKO PITANJE...možda bih mogao da dam neki odgovor jer to je MOJ POSAO".

Normalno ne interesuje Vas NIŠTA vezano za košarku kao i novinare već senzacionalizam tipa da li se nešto desilo.

NIJE...čovek radi svoj posao onako kako misli da treba, da zahvalio se kapitenu igraće neko drugi i to je to.

diego

pre 1 godinu

Na fin nacin i uz pokusaj da ga ne omalovazi, objasnio je da Teo nije takmicarski spreman.

Iz mog (navijackog) ugla, voleo bih da ga vidim sa ovim momcima cak i kao 12. igraca, ali mi je potpuno jasno sta Pesic prica. Iako ne postoji u mom mozgu mesto u kome mogu da spakujem misao da je Jaramaz (pogotovu posle zadnjih 2 minuta sa Belgijom) pogodniji ili bolji za bilo koji tim od Tea.

Makarije Čudotvorac

pre 1 godinu

Najpre naklon Kariju do poda. Nije on napravio sto je napravio slucajno. Mislite o tome najpre. Sto se Tea tice svi znamo da je bio veliki talenat, ali istovrmeno igrac koji je sklon porocima koji nisu za vrhunskog sportistu, kao i da nije bas neki veliki radnik na treninzima… Njega jednostavno treba cekati i tolerisati dok ne napravi neki magic potez. Nekada to moze da bude cekanje mereno u godinama. Sve vreme se slepao na talenat, a onda dodju godine kada talenat vise ne radi nego fizicka snaga… Kari je sve to lepo video i po meni doneo pravu odluku za ekipu kao celinu.

Atinski

pre 1 godinu

"Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to".

Znaju svi dobro kakav je Teo igrac, ali i koliko voli dobar provod. Ocigledno, sa godinama to vise ne ide tako lako zajedno. Pesic ima visoke standarde za fizicku spremu, a Teo verovatno nema preterano zelje da ozbiljno udje u trenazni proces i podredi se timu. Razloga ima dosta, za pocetak nije prvi plej niti se igra vrti oko njega. Neko se uklopi u tu rolu, a neko i ne moze da prihvati pa krene toksicno ponasanje.

Sloba

pre 1 godinu

Kari je za EP u Turskoj 2001 precrtao Sašu Djordjevića iosvojio zlato a sledeće godine i SP
A zna se šta je bio Saša
Odgovornost snosi selektora nikada igrači. Dešan je iz reprezentacije otpisao Benzemu pa je osvojio SP. Teo pre deset godina i Teo danas nije isto. Ni fizički ni igrački. Nije hteo da bude back up igrač. Njegovu poziciju mogu da igraju Micić, Nedović a po potrebi Bjelica, Jokić i Lučić. Kari sve objasnio ko je gledao konferenciju. Novinari se skupili samo sa jednim ciljem i pitanjem a to je Teo. Priča da je Kari mator ne pije vodu. Ne igra on na terenu ali ima iskustvo. Šta vredi mlad a nema iskustvo. Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi San Antonio

sasa the king

pre 1 godinu

Apsolutno podrzavam ovaj stav, Pesic je dokazao da moze da dobede ekipu do zlata, ja mu verujem. Zao mi je sto je Teo morao da ode, ali interes reprezentacije mora d bude ispred interesa pojedinca. Postoji nacin da mu se zahvali za sve lostignuto do sada, i to treba odraditi u nekoj specijalnoj prilici.
Ono sto je Pesic rekao; “Imam bolje igrace koji igraju sa klupe od tebe…..” je apsolutna i strucna istina.
Posao sam ovde, Teo nije igrac za klupu, ili si vodja ili ne igras, tako je sa liderima. A danas imamo bar dva igraca koji mogu vise kao lideri da pokazu. Nema nista licnog, samo prodesionalno.

Nole

pre 1 godinu

Gospodin Pešić na pitanja daje opšti odgovor. Tako se ponaša selektor, gospodin čovek. Prljav veš ostaje u kući, nekoga nema, ide se dalje. Teodosiću svaka čast na svemu do sada, ali sad ima neki drugi pravac ova selekcija. Bravo za selektora, puna podrška, bez senzacije što mediji žele. Čime raspolažemo, time ćemo "ratovati" na terenu, pa šta bude. napred Srbija

Randy Marsh

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.

Džoni

pre 1 godinu

Za sve vas koji pišete da Vasa nije ništa uradio u reprezentaciji, a ne pitate se zašto nije? Pa nije jer je bio u senci Tea i njegova zamena, što je bilo i logično svih ovih godina, ali su se vremena promenila i vreme je da sada Vasa preuzme dizgine i naravno uz Jokića i Milutinova vodi našu reprezentaciju narednih nekoliko godina. Svi smo bili svedoci SP u Kini i videli smo da to više tako ne ide, naravno Pešić je stari vuk i on je to sve izanalizirao i shvatio ko mora da bude prva, ko druga a ko treća violina.

Nebojša

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.

pedja

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!

Shamu

pre 1 godinu

Ova drama sa Teodosicem najvise govori o nama kao narodu. Teodosic je bio i ostao ideal srpskog muskarca "radi malo, bljesni kad treba i zaradi puno".
Nemojte da zaboravite kako je Teo prosao u NBA. Dali su mu sve sanse, i vise nego sto treba ali on se jednostavno poneo kao dripac, djilkos. A u NBA se zna kako stvari funkcionisu i sta se ceni.
Gledao sam Tea uzivo u LA pre nekoliko godina, LAC-SAC. 2 sata pre pocetka utakmice ulazimo u prazan Staples, na terenu samo Bogdan Bogdanovic znojav, trci, skace, sve puca. Mi ga pitamo da se slika, kaze ne gze sad moze posle. Teodosica ni od korova. Izlaze drugi, zagrevaju se lagano ili jako, na kraju izadju svi igraci i Sakramenta i Klipersa. Tek onda izlazi Teodosic, zadnji, krcne prstice, opali nekoliko suteva i ode na klupu da se odmori. Klinci otrce da se slikaju, pitaju na srpskom, on ih otera. Naravno sa Bogijem se islikamo do besvesti, posle i sa Divcem.
Eto malo o Teodosicu iz mog ugla. I porediti njega sa Luisom Skolom je smejurija ....

Fire walk with me

pre 1 godinu

Znači gospodinu se ne sviđa uloga drugog pleja sa 35 godina pored mvp-ja evrolige 2 sezone zaredom i 10 godina mlađeg igrača? Jel to taj igrač koji daje sve za reprezentaciju? Da, to je taj dok god je prvi, najveći, najbitniji, najbolji. A kad više nije i kad svetla pozornice malo skrenu pogled sa njega, onda mu više reprezentacija nije u prvom planu? Jel tako? Kako ništa od Štimca tolike godine nije naučio? Od Bogdana? Au kolika doza sujete, ega i egocentrizma pa to nema ni Lebron. Pešić normalno i logično odlučio. Kad nećeš 100% da se podrediš reprezentaciji i da prihvatiš bilo koju ulogu nemaš mesta, jasno kao dan

Serbissimo

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)

Pa tako je otprilike izgleda i bilo. Samo sto nije presekao Teo nego Kari, jer ne sece igrac nego selektor. Meni je verovatnije da je razgovor tekao ovako nekako: "Ako udjes u 12 bices treci plej, iza Micica i Avramovica - ako udjes u 12." Na sta je Teov moguc odgovor bio "JEL ZNAS TI KO SAM JA?" Taj je lik. To nije lider. Lider je Pau Gasol koji je reprezentativnu karijeru zavrsio kao treci centar Spanije, igrao je po desetak minute po utakmici i davao sve. Jer pravi vodja mora u svakom trenutal da bude speman da sluzi. Teo nije taj lik. Zato ga i nema.

Microsoft Power

pre 1 godinu

Strasno koji napad na Pesica,pa nije covek napravio koronu ili izazvao rat u Ukrajini...Teodosic ima 35 godina bio je dobar,hvala mu ali proslo je njegovo vreme.Uvek ce biti nas car,nas genije sad neko mladji mora da ga zameni.I Aragones nije pustio Raula na Evropsko 2008 u fudbalu pa su osvojili prvenstvo.Ostavite coveka na miru.

forSale

pre 1 godinu

Perez iz Reala kaže za Ronalda koji još uvek top igrač pa on ima 38g. i prodje čovek, sve rečeno. Mi ne poštujemo ovakvog selektora, došao na klupu jer niko nije hteo, stvarno smo besni. Bravo za Pešića isto tako je pametno uradio i kad je Radmanovica odstranio, umislili da su zvezde pa mogu da rade šta hoće. Svaka čast za Tea uradio je do sada sve za Srbiju, vrhunski igrač ali previše je teo.

lovac na sreću

pre 1 godinu

Milojević je nedavno objasnio ds Micić nije čovek za drugu petorku, i mislim ds je skroz u pravu. Dakle morao je da bira izmedju njih dvojice. Vasa je trenutno bolji. To je kraj priče za mene. Bolje jedan dobar i zadovoljan igrač, nego dva polovična.

S. Đorđević bi mogao da ispriča nešto na tu temu .

GT

pre 1 godinu

i dalje sam pri stavu dok nema Tea nece biti ni medalje za nas,pozdrav
(boki89, 15. avgust 2022 14:42)

Sa Teom mozemo samo do srebra, vise od toga Teo nije uspeo da nas odvede. Hvala, trebaju nam sampioni a ne vicesampioni da vode ekipu. Pesicu nemate sta da zamerite, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, on je profesor a ne samo trener. Novac mu vise nije prioritet, prioritet mu je dobar sistem takmicenja u Srbiji, razvoj srpske kosarke, dobar rad u savezu i uspeh kosarkaske reprezentacije.

neko ko zna

pre 1 godinu

 a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.
(ne razumem, 15. avgust 2022 14:31)

istina ...

problem je samo sto nikad ne znas na ciju stranu ce ta Teo klasa da prelomi - svog tima ili protivnika ...

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, KlUBSKOJ prvenstveno), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola?

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Che

pre 1 godinu

Podržavam Pešićevu odluku. Pogledajte samo kakav Hrvati imaju tim. U prvoj petorci 4 NBA igrača i Amerikanac. Ti NBA igeači nisu levati već Bogdanović, Zubac, Hezona i Šarić. I jučer Česi ladno obrišu parket s njima.

Kvadratura kruga

pre 1 godinu

Pesic, po mom misljenju, nije pogresio sto je zvao Tea i nije pogresio sto ga je precrtao posle nedelju dana jer se za tih nedelju dana po svemu sudeci uverio, kao i svi ostali koje je pomenuo, da Teodosic nije u stanju da sebe podredi ekipi. Ni na terenu ni van njega, i to nije nista novo. Jedino je novo sto se pojavio selektor koji to nece da tolerise. Ali Pesic je pogresio sto to nije obelodanio cim je informacja procurela i tako je otvorio prostor za spekulacije i nagadjanja. Nikada nije umeo da komunicira s javnoscu i to ce ga na kraju kostati ako ne osvojimo medalju.

Mire

pre 1 godinu

Ne znam, volim ga, ali on meni nikad nije bio ni blizu Kići, Moki, Draženu, Saletu Đorđeviću, nekako nisam znao hoće li uvek biti pouzdan i najracionalniji s potezima, jeste bio veliki talenat. Ima Kari pravo, predstojeće utakmice bi ga ponizile, ne možeš da imaš autoritet a da crkneš posle 30 minuta

Lepi

pre 1 godinu

Pesic je rekao prvo Teodosicu. Teodosic je trebao da cuti dok Pesic ne obavesti tim. Teodosicev PR (supruga, brat, agent, drugari po Valjevo) su bili brzi od Pesica.
Ne volim takve ljude.

Boro iz Pobede

pre 1 godinu

Ni jedan trener na svetu se neće odreći najboljeg igrača a staviti lošijeg. Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!

Realno

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin

Džoni

pre 1 godinu

Daj ljudi oladite više sa tim. Lepo je čovek rekao da će vodeću ulogu dati drugima što je i logično i da Teo nikad nije bio igrač zadatka koji bi ulazio sa klupe i imao epizode, a dobro je i rekao da za te finese ima bolje igrače. I naravno da nije mislio na bolje igrače kao igrače, nego na bolji profil igrača koji će odigrati svoju ulogu. Mi logično treba da baziramo igru na Jokiću a ostali samo da zuje oko njega u petoj brzini i da se otkrivaju. Na čega smo samo ličili u Kini onako visoki i tromi bez odbrane i bez bekova koji mogu da je igraju. Naravno da Kari neće da ponovi tu grešku Đorđevića. Nama su se matori Španci šetali kako su hteli, a da ne pričamo o Argentincima koji su nas tri puta pretrčali, nismo znali šta nas je snašlo?

Bajo moj

pre 1 godinu

Људи,треба да верујемо Карију,без обзира, што срце каже шта је све Тео урадио за репрезентацију,и какве нам је радости приређивао! Кари ипак свој посао ради боље од нас, уосталом, резултати говоре! Пуна подршка,напред,Србија!

basko

pre 1 godinu

Ne poklapaju se karakteri Miloša i Karija i to je to. Kari bi dreknuo na Teodosića nekad ali ovaj na to jako loše reaguje, ne znam da l je Sale ikad na njega povisio ton, a ni Duda koliko se sećam. Svi drugi su odgovorni a on može da radi šta hoće, to je bio opšti stav godinama. Kod Karija to ne bi prošlo

[]

pre 1 godinu

dao mu otkaz. "hvala što si došao ali odlučili smo da nastavimo proces sa kandidatima čiji profil više odgovara traženoj poziciji. nadam se da ćemo sarađivati nekom drugom prilikom. nastavi da pratiš našu careers stranicu"

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

steppenvolf

pre 1 godinu

Mnogi grese da Pesic nije trebao da ga zove. Ne, jer bi to bila jos veca halabuka. Nije pozvao Tea, kapitena? Ovih nedelju dana, treninzi svakog dana su bas Pesicu otvorile oci. Sve je video. I bas nakon tih nedelju dana koje su mu bila potvrda, doneo je odluku. Lisac je to. A vi gresite. Nije ovo klub, vec reprezentacija, teski protivnici, dug turnir plus teske pripreme ..

Navras

pre 1 godinu

Ljudi, ako neki kuvar treba da spremi ručak, pustimo ga da sam bira koje će sastojke da koristi a koje da izbaci. Tek kada vidimo kakav je ručak, onda možemo da kritikujemo ili ne. Tako i u ovom slučaju. Neka Pešić sprema ekipu kako hoće, on je "kuvar", jel da, a rezultat koji budemo ostvarili na EP , će nam reći da li je Svetislav Kari Karapandža bio u pravu ili ne.

Tiska

pre 1 godinu

"To šta sam rekao Teodosiću, to bih ostavio između mene i njega. Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to“

milanivac

pre 1 godinu

Sve legitimno, ali sada Pesic u potpunosti odgovara za rezultat ekipe i igru ostalih plejmejkera. Uostalom, tako i treba da bude.

Doki

pre 1 godinu

Sve lepo kulturno opeglano kako i treba bez dizanja velike prašine koju svi očekuju. I od tea koji se ne oglašava kao i selektora sa ovim izjavama. Podrška selektoru i košarkašima da naprave što bolji rezultat. Nama i onako ni jedan selektor nikad nije odgovarao svi smo bolje znali od njih.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Ljudi vidite i sami da Micić u reprezentaciji ne pruža ni upola od onog u klubu. A u životnoj je formi. Tu treba tražiti razloge Teovog odsustva. Hajde da pustimo selektora da radi, pa kad se sve završi da komentarišemo. Teo je legenda i mnogo je dao Srbiji, ali i Džaja je bio legenda, pa nije igrao mator. Tako to ide. Kari je trener starog kova, ovom potezom je malo povredio Tea, ali možda je drugima stavio do znanja da nema zezanja. Razmislite o tome.

Petar P

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)
Jedini pametan komentar. Slažem se u potpunosti sa tvojim komentarom. Ko prati košarku zna da je Teo odavno popustio u svim segmentima igre i da je bilo samo pitanje trenutka kada će mu neki selektor reći da se takva poluigra više ne toleriše. To isto važi i za Bjelicu. Ili igraš svom snagom i umećem ili se povuci sam, a ako nećeš sam onda će te svakako zaboleti kada ti to neko drugi saopšti. Podrška selektoru, to je ono što nam treba, mir u reprezentaciji i bez senzacionalistikjih naslova, to stvarno više nema smisla a nanosi štetu.

Djenka

pre 1 godinu

Kad ja budem selektor onda ću da kažem koji je moj plan i šta treba raditi. A do tada puštam gospodina Karija da radi svoj posao kojim se bavi već decenijama. Na stranu to što je odličan u svom poslu, i što ja sa tim poslom veze nemam. Ja se u tudje ne mešam niti dajem nekome da se meni meša.

E sad to što u Srbiji ima više selektora nego svih ostalih zanimanja je druga priča.

GoranS

pre 1 godinu

Svaka čast Teu ali bila bi greška da su ga poveli. Micić bi se pogubio iz respekta pa bi Teo vadio kestenje i do kraja turnira Micić bi izgubio samopouzdanje (što se već dešavalo). Ako igra bazira na Teu naša igra je pročitana i tako su nas urnisali u svakom meču odluke zadnjih deset godina jer nije bilo plana B. Svaka čast za onu trojku protiv Španaca ali tamo nije bilo pritiska - ako uđe on je car, ako ne igraju se produžeci. U polufinalu na SP nas je uništio protiv Turske (iako su nas sudije pokrale) - vodimo pred kraj za 8 poena a on šutira nerezonske trojke i promašuje. Ovako imamo Micića i Jokića za prenos lopte i više opcija ako stave flaster na Micića. Flaster protiv Jokića (centra koji igra pleja) ne pomaže jer će u 95% slučajeva naći asistenciju. Da li to može Kari da ukonponuje i da dođemo do medalje, to je druga priča. Da imamo četvorku u ovom trenutku kvaliteta recimo Šarića ili boljeg (10-15 poena i 8 skokova po utakmici) mogli bi ciljati na zlato.

Joker

pre 1 godinu

Cela ova situacija me neodoljivo podseća na fudbalsku reprezentaciju Nemačke kada su 2006. godine podmladili ekipu i odrekli se jednog Balaka. Dovedeni su nekakav Ezil, Miler, Kedira, Kros…Žestoko je kritikovan savez i selektor Lev od strane svih medija tamo. Svi znamo epilog cele te priče i šta se desilo 2014 godine sa tom generacijom fudbalera. Tako da, verujem da ovo na duge staze može da da rezultat…

kvisko

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.

Sale

pre 1 godinu

Pa Teo ne moze da bude glavni igrac, to je jasno vec par godina, nije zeleo sporednu ulogu jer misli da je najbolji i dalje...Koje drugo resenje postoji... Ili je odjednom Evrokup najjace takmicenje na svetu... Pa covek nije igrao Evroligu 2 godine jer ga niko nije hteo kao glavnog, a on nije hteo da bude sporedni... Ko je bio u pravu pokazace EP i sledeca sezona... Jedna je Ana Dabovic koja je od glavne igracice postala epizodista i rezultat je bio zlato! Zao mi je sto sa Teom nije bio isti slucaj jer da je genije, genije je i sigurno bi pomogao ekipi...

Stefi

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin


Nije odgovorio da ne raskrinkava kapitena do kraja. Nije Teo bas toliki kosarkas da mu se ne moze reci: pijes, nespreman si, ima boljih, kvaris hemiju filozofiranjem, zavidan na mvpa... Sve su to detalji koje Teo zna a Kari nece da otkriva javnosti.

sim

pre 1 godinu

Pešić nije pozvao Đorđevića 2002.
Bio selektor i imao pravo na to.
Izbacio i Radmanovića zato što je bio nedisciplinovan.
Imao pravo i govorio da račune svodi na kraju.
Osvojio je Svetsko prvenstvo pobedio Dream Team.
Vratio se velik kao kuća.
I sada će.

ja selektor

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.
(kvisko, 15. avgust 2022 13:59)

Koje stvari iz prošlosti? Ne razumem zašto se ovo objavlja. Teške reči, a nikakvog objašnjenja, nikakvog obrazloženja, a eto je na internetu, svima dostupna.

Nes

pre 1 godinu

Teodosic je legenda srpske kosarke i hvala mu na svamu. Sad je jednostavno red na mladje i na druge igrace, koji trebaju narednih 6-7 god da ostanu u repki. Sve je to normalno....Hvala Teo za sve legendo i podrska selektoru

2CRAZY

pre 1 godinu

I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa moras da pozoves igraca da bi video ne treninzima u kakvoj je formi i koliko je spreman da da za reprezentaciju, kako mislis da ga Pesic proceni, ako ga prvo ne pozove da ga vidi u kakvoj je formi i kakvu zelju ima?

srbija

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike. Niko nikada pre a ni posle tome nece nazalost ni prici blizu. i onda neki klipani znaju bolje i kao trebao je ovako ili onako... hahaha, samo hahaha

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pešić ispao gospodin. Mada mi je možda u početku bilo žao i mislio sam da greši. Obrni okreni, verovatno je u pravu. Teo, majstor, čarobnjak, virtuoz ma jedan od najvecih talenata ikada. Ne može se reci jedan od najboljih igrača ikada jer hteli to da prihvatimo ili ne, falilo mu je mnogo radne discipline da to i postane. Šteta. Mada i ovako je dosegao velike visine i usao u legendu sa onom trojkom protiv Španaca 2010. Ruku na srce i tu je divljao i ispucavao se, cesto i nas i nervirao, ali trojka kao kap na kraju sve baca u vodu i postaje Bog. Elem, nije igrao oodbranu, prolazili su ga kad i kako su hteli. Cesto se ispucavao kao na treningu. Cesto je i asistencijama ostavljao bez daha ali kao sto reče Kari, trenutno ima boljih. Hvala majstore za sve, veliki si ali na prvestvu(turnirima) se gine, pa tako mora i da se trenira.

Ljubitelj Košarke

pre 1 godinu

Davne 2001 godine smo pustili Pešića da bira tim za EP, osvojio ga je veoma dominantno, u sred Turske. Sledeće godine je odveo ekipu na SP u Indijanopolis, mnogi su sumnjali u njega, posebno nakon par izgubljenih mečeva. Odstranio je tada Radmanovića iz ekipe dok su bili tamo, cela država u šoku! Čovek se vratio sa zlatom, posle toga više ne uzesmo zlato na svetskom. Volim i cenim Tea, ali mislim da sve treba sabrati nakon EP, tada ćemo znati da li je Kari pogrešio ili nije.

RokNrolla

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.
(Don Vimbl, 15. avgust 2022 18:46)

Protiv crne gore za 23 minuta provedenih na parketu: 16 poena , 8 skoka, 6 assistencije , šut iz igre 7 od 10, šut za dva 7 od 9, jedna promašena trojka ....

Toliko o tome selektore vimbl

Realan

pre 1 godinu

Psihologija kaze da u opustenom razgovoru u grupi uvek se obracate, gledate u osobu prema kojoj imate najvise postovanja.
Sad zamislite Dobrica, Jaramaza, Davidovca, Petruseva, pa onda i Kalinica, Lucica... verujem da bi se svi oni obracali pre Teu nego Micicu ili cak i Pesicu u opustenom razgovoru. Jednostavno, Teo ima prevelik respekt u ovom timu.
S obzirom da Teo ne bi mogao da ima vodecu ulogu u igri, njegovo potencijalno nezadovoljstvo bi moglo da unisti hemiju u timu. To je, cini mi se, bila Pesiceva procena, a naravno ni njegovom velikom egu to se nije svidelo.
Ali sve je izvedeno veoma nespretno. Ne znamo kako je tekao razgovor sa Teom, nacin na koji je sve izvedeno je tragican. Pesic je sve to morao znati i resiti sve pre nego sto su se okupili. Ovako je Teo ispao za jedne neodgovorni sarlatan, a za druge mucenik svetac. A nije ni jedno ni drugo

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

ko da moja keva koja je do penzije kucala na onoj polumehanickoj kasi sad sedne da kuca za najnovijom skener digitalnoj kasi..e tako i Pesic vodi repku..alooo pemzija bree

дејан

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????

Realno

pre 1 godinu

Evo odmah da kažem. Baš me briga i za Teodosića i reprezentaciju. Imamo mi mnogo većih životnih problema u Srbiji od neke tamo košarke ili fudbala.

Igor

pre 1 godinu

I nole ima isto 35 godina
(Milos, 15. avgust 2022 16:33)

Tacno, ali Nole ne pije alkohol, ne pusi, a prema svom telu se odnosi kao prema svetinji. Dok Nole ima telo dvdasetpetogodisnjaka, Teo ima telo cetrdesetogodisnjaka!

Serbissimo

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.
(Вук, 15. avgust 2022 14:34)

Vremena su drugacija ali se neke stvari uvek iste. Ako ne mozes u SVAKOM trenutku da se podredis ekipi neces biti deo ekipe. Bullsi su postali kaznena ekspedicija tek kada je Fil Dzekson taj jednostavan princip usadio Dzordanu. Teodosic u Virtusu pred trenerom, bilo kojim trenerom, stoji u stavu mirno i ulazi s klupe jer tu zaradjuje hleb i bilo kakav vid nediscipline rezultirao bi otkazom, a kada dodje u reprezentaciju izigrava - srpskog Dzordana. Sto nije bio ni na vrhuncu karijere. Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.

Miloš Baljko

pre 1 godinu

Ivan NS@

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.

Sloba

pre 1 godinu

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.
(Tricera, 15. avgust 2022 18:08)

Jesi li ikada gledao jednu NBA utakmicu. Nikolu biju, sudije tolerišu a on utrpa 30 i skokova preko 10. Jesi li slušao nekada Shaqa šta kaže o Jokiću. Jeli bio beskoristan Gasol, jeli bio Novicki. Denver je bio očajan jer je knjiga spala na Jokića. Ključni igrači povredjeni

EEEE

pre 1 godinu

Mozda su Srbi zaboravili ponovo ali radi se o coveku koji je u Indianapolisu odstranio Rakocevica i Radmanovica, dva solidna sutera u to vreme. I opet smo bili sampioni sveta tako da molim lepo.

321

pre 1 godinu

Potpuno je jasno sta je Pesic rekao. Da li vi vidite prvu petorku Teo, Jokic? Gde je tu Micic? Na klupi? Zasto da Micic bude ns klupi a Teo u prvoj petorci? A Teo nikada nije bio bekap igrac. Da ulazi sa klupe? To ni Teo nije prihvatio. Prema tome sve je jasno i nije nikakva katastrofa. Bitan je tim. A Teo nije malo dete i siguran sam da je sve razumeo. Plus njegove godine i igra u odbrani.

chupavi

pre 1 godinu

Sve je jasno. Dosli su na pripreme i videlo se ko je koliko spreman i koliko moze da pruzi ekipi u ovom trenutku. Ako Teo nije u fizicki najboljoj formi i ako bi zbog toga trpeo tim onda bi morao da prihvati epizodnu ulogu a ne vodecu kao uvek do sada. To je ocigledno bio problem za sve pa je mozda ovako najbolje. Naravno falice nam magije na terenu ali sta je tu je...

bob

pre 1 godinu

Kako vas ne mrzi da svi budete selektori. Stanite svi iza Pešića, podržite čoveka. Pa kad sve prođe sudite jel bilo dobro ili ne. Aman više.

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Teodosic bi i sa 70 godina imao vecu želju da igra za reprezentaciju nego mnogi sa 25.
Jedini igrac u našoj reprezentaciji koji treba da igra više od Tea je Vasilije Micic svi ostali mu nisu ni do kolena.
Teodosic je u CSKA ulazio sa klupe i nije mu smetalo,i siguran sam da i on zna da je trenutno prvi plej naše reprezentacije Micic.
Tako da razlozi su neki drugi a ne ovo sto je navedeno.

macconi

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije

bradina

pre 1 godinu

Korektno od strane Pesica.U zemlji gde postoje vise miliona selektora tesko se da progutati!Selektor je taj koji je izvagao,snosi odgovornost i tacka.Za neuspeh uvek ce biti kriv trener/selektor.Teo je legenda i svima je tesko palo ovo njegovo "precrtavanje",ali Boze moj nije kraj sveta! Ako uspeh u kolektivnom sportu zavisi od pojedinca onda izem ti sport! Pratim kosarku jos od Koraca,Djerdje i Daneua.Uvek se vracam na tu Jugo ligu u kojoj je recimo tadasnja Lokomotiva imala Plecasa ili Cacanski Borac Misovica,a znamo nikad nisu osvojili prvenstvo.Taktika protiv tih igraca bila je pustiti ih, cuvali ili ne oni ce postici vise od 30 poena,ali treba onemoguciti ostale iz njihovog tima i skoro svi ligasi su se toga drzali.Tesko je uporediti tadasnju kosarku i ovu sadasnju ali cini mi se da je "slucaj Plecas,Misovic",istovetan sa Teodosicem uz napomenu tesko da jedan plej poput njega moze trpati kos kao nekadasnje ove velicine nase kosarke.Teodosic je izmozden,umoran posle naporne sezone,a pritom nije u godinama da pruzi 100% svojih mogucnosti.Breme godina ga je sputalo a uvek sam tvrdio da je veliki igrac onaj koji zna da kaze dosta je moje je proslo nisam vise onaj isti.Tako bi ova situacija bila jednostavnija a ne da se provlaci danima kao da je bez njega sve propalo!? Nemoj te me pogresno shvatiti ja sam jedan koji je obozavao Tea kad igra za reprezentaciju,ali svemu dodje kraj.Da je Bogi mogao da dodje nebi sad polemisali.Bjelicu za novog kapitena idemo dalje!

Nezainteresovan

pre 1 godinu

Neiscrpna tema. Nevjerovatno hrabar potez Pesica. Ne dao Bog kiksa na prvenstvu, proci ce kao bos po trnju. Ovako mobilizuje, ujedinjuje ekipu i pokazuje da nema nedodirljivih. Ko voli kosarka mora, ponavljam MORA da voli da gleda Teodosica. Medjutim ako je zabusavao, nije htio da radi...zao mi je. Za jedne jadnik za druge heroj. Treba da smo umereni. Podrska Pesicu, iako je Teodosic srpskoj kosarci dao vise od njega poslednjih 15ak godina, ipak selektor sijece. Sa druge strane, zao mi je sto nikada nismo imali priliku da u reprezentaciji u punom naponu gledamo dva potpuno razlicita majstora na poziciji 1. Vrijeme je da Vasilije preuzme kormilo i da konacno pokaze igre kao u klubu. Osjecaj mi je dobar. Mogao bi deda na krov evrope.

Алекса

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ

Rounder

pre 1 godinu

Objasnio covek i pokazao da zasto je trener. Idu oni koji se uklope najbolje kao tim, a ne najbolji individualno.
A Teo da ide i sedi na klupi kao rezerva - pa to nema ni u snu, samo kod "carsijskih strucnjaka" koji bi ga time ponizili jos vise. Nego , navikao sam ta "strucna misljenja" od svojih sunarodnika u svim sferama.

atmosfera nula

pre 1 godinu

Čudno kako je Teodosić sposoban da bude glavni u Virtusu i jedan od najboljih igrača Evrope, ali eto, u reprezentaciji od tolikog kvaliteta nema mesta za njega.

Onda nema šta da brinemo, osvajamo zlato bez po muke.

Miroslav

pre 1 godinu

Jednostavno receno,Pesic nije hteo da iznosi prljav ves.Sve sto je rekao,bilo je sa ciljem da ublazi situaciju.Istina ce se saznati kasnije.Sada bi bilo najbolje dati bezrezrvnu podrsku ekipi koja ode na EP.Nisam optimista.Mislim da imamo igrace koji mogu doneti medalju,ali nemamo ekipu.To vidi i Pesic.Verovatno tu lezi razlog precrtavanja Teodosica.

super

pre 1 godinu

Micić ni u Zvezdi nije uspeo jer je bio backup a vidimo ga sada kad je MVP...treba se zahvaliti Teu za sve što je uradio ali evo dokaze mladi pa nek se pokažu!!! Napred Srbija treba svi da stanemo iza reprezentacije ne bitno ko igra!!!

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pazi sad ovaj detalj... Da je Nikola dosao Pesicu nespreman i sa 20kg viska kao onomad Djordjevicu i da nije hteo prihvatiti ulogu (igranje 4ke, par nastupa sa klupe) vrv tj sigurno bi takodje bio precrtan.

Da ne ulazim detaljno u analizu da li je ta uloga tada bila ispravna... Smatram da nije kao sto nije ni bilo u redu da se Nikola tako pojavi.

Sada kada je Teo fizicki neodgovarajuci zadatku (igra cesto od lopte, trcanje i idbrana) i kada ne prihvata dodeljenu ili pretpostavljenu ulogu (smanjeni min, sa klupe, bez kljuceva organizacije) to se ne prihvata kao kljucni i sustinski problem.

Mene takodje plasi situacija u kojoj je tim bez Tea, navikao sam i ja ALI me isto tako i golica kako ce izgledati kada se napokon kljucevi daju Nikoli. Puna podrska selektoru koji zna da sastavi pobednicki TIM pa cemo o moglo je i kako je a nadam se i mnogo lepsim vestima, nakon prvenstva...

Pitanje

pre 1 godinu

Dakle u ovoj priči postoje samo dve opcije:

1.Teo prihvata da bude backup plej - Teo ostaje.

2.Teo ne prihvata da bude backup plej, želi da se igra i dalje vrti oko njega - Teo odlazi.

Svi znamo da on još uvek ima kvalitet za reprezentaciju, ali da li još uvek može da isporuči ono što je mogao pre deset godina, a da bude prvi plej reprezentacije? Zapitajte se sve ovo, i dajte odgovor onako kako mislite da jeste.

montoya

pre 1 godinu

Teo je najveca prevara u istoriji kosarke, nista covek nije osvojio sa CSKA koji je godinama bio najjaci i najbogatiji klub u Evropi, osvojio je jednu evroligu i to vise zahvaljujuci De Colo-u a ne njemu. Dao trojku preko Garbahose iz ocaja jer nije mogao da probije odbranu kada su nam trebala 2p. Podrska Pesicu!!

Anakin

pre 1 godinu

Koliko sam ja načuo sa raznih strana Teo se nije baš najbolje slagao sa nekim mlađim igračima, te da je to glavni razlog.

Verovatno je bilo i ovoga što je Pešić rekao ali, da je postojala volja, teško da nisu mogli da naprave kompromis da Teo ulazi sa klupe.

ja

pre 1 godinu

Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)


Igrač da donosi odluke umesto trenera?! Sta ste bre vise zapeli sa 35 godisnjim MVP cipiripi kupa. Koju utakmicu je resio ( osim one protiv Španije ) u zadnjih 12 godina?! Trebaju nam mladji a ne mlohavi.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 19:36)

Mislio sam generalno na danasnju igru kroz pozicije koje nisu vise striktno definisane i kreaciju i organizaciju koja moze doci sa bilo koje "pozicije" i mesta na terenu.

Sto se Nikole i trofeja tice, mnogo uspesniji i veci igraci od njega nisu osvojili NBA prsten npr sto ne znaci da Nikola nece (rano je jos)... Za Evropu nije imao kad jer je pravo iz Mege otisao u Denver a sto se reprezentacije tice. Srebro sa olimpijskih se vrv ne racuna :)) I za to je rano reci jer tek treba i nadam se da ovaj put hocemo, graditi sistem oko njega, NAPOKON (I nadam se ne kasno) pa cemo svoditi racune nakon ciklusa, dva u kojem je sistem pravilno postavljen. Nemoj se iznenaditi uspesnosti pa i trofejima istog.

I ta tema kroz trofeje za igraca koji nije ni igrao Evropu, koji igra NBA gde je ekstremno tesko doci do prstena, gde je bitno milijardu faktora je vise IZLIZANA i dosadna. Za reprezentaciju, dati mu pravu priliku i kljuc u ruke i nemojte se uznenaditi. Sudicemo nakon toga ..

DA, pobednicka kosarka koja godinama pomera granice uspesnosti Denvera. Niko im nije ni POff predvidjao pa su postali redovni ucesnici. Niko nije ni sanjao da "debeli" moze biti u top 10 igraca pa je dvostruki MVP. U ovoj i sledecoj sezoni, kako sklapaju kockice, ne bi cudila NI NAJMANJE ni titula.

Zato kazem, ne brzati... Ima Nikola vremena i za trofeje. Nadajmo se vec orvom prilikom, na Evropskom i u predstojecoj NBA sezoni (sto da ne, vec je mnoge iznenadio i ucutkao). Samo ga ne sabotirati i ne oduzimati mu kreaciju.

Mladen

pre 1 godinu

Drugi plej treba da bude neko ko ce da grize u odbrani a Teo nikad nije bio taj igrac. Tako da mogao je eventualno da bude treci plej a posto ima 35g pitanje u kakvom je fizickom stanju cak i za to. Ako Pesic nije hteo da ga vodi ko 3. pleja nije trebao da ga zove na pripreme. Lepo od njega sto se odazvao ali ako je mislio da i dalje bude prvi plej i lider tima i nije zeleo da se podredi novoj ulozi do njega je i njegovog ega.

milan

pre 1 godinu

Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.
(mirkoc, 15. avgust 2022 15:12)

Selektor mora da pozove sto vise dobrih igraca a u toku priprema da odredi svoj tim. Bolje da imas viska nego da imas manjka dobrih igraca na okupljanju. Tokom treninga i uigravanja igraca procenio je da u timu na toj poziciji ima boljih igraca. Verovatno je procenio da je bolje da Vasa bude glavni kreator igre. Džaba sto je neko na glasu da je kao bolji ako je on na trening video da neko drugi bolje kreira igru, bolje dodaje, bolje sutira, pravi bolju hemiju... Epilog se nije znao od samog pocetka vec se do njega doslo tokom treninga i uigravanja. Siguran sam da nije nista licno vec je tako procenjeno zarad najefikasnijeg tima.

Zoran

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!
(pedja, 15. avgust 2022 15:48)

I upravo zato mi je van pameti histerija da sad mora da se osvoji ni manje ni vise nego zlato da bi se opravdao Teov izostanak. Sa raspalim Teom koji ne samo da ne moze da doprinese u odbranu nego ni u napadu (videli smo protiv Italje u Pioniru u kvalifikacijama za Olimpijadu prosle godine) kao sigurno bi ga osvojili? Vazi.

Milija

pre 1 godinu

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Ti si od onih likova koji je bukvalno u zivotu jednu NBA utakmicu seo da pogleda, i to tipa Bruklin-Nju Orleans, do kraja prve cetvrtine rek'o: "Sta je ovo, cirkus, sprdacina!? Ovi ne igraju tako dobro presing kao npr. Asvel-Makabi! Gasim ovo, a i ustajem rano za skolu!" I sad ces ceo zivot da prosipas price o "Regularnom delu NBA sezone koji je sprdacina i cirkus!".

P.S. Jokic ce da pokida!

bogomoljka

pre 1 godinu

Teodosic je igrac koji se uvek odazivao za reprezentaciju, talenat koji se retko viđa, pravi vođa ekipe kao protiv Španaca onda u poslednjoj sekundi, jednostavno je preuzimao na sebe odlučujuće trenutke utakmice i ovo bi mu bilo verovatno poslednje ucesce za reperezentaciju na vecim takmicenjima, tako da je svakako trebao da dobije šansu, zaslužio je i nema sta se priča!!!
TEO

Nikola

pre 1 godinu

Vasa Micić i Nedović su trenutno puno bolji igrači od Teodosića, plus što oba bolje funkcionišu sa Jokićem i što oba mogu da igraju bez lopte, što kod Teodosića nije moguće. Ovi koji pričaju da ide Jaramaz, svi zaboravili za tri igrača koja neće igrati kvalifikacije ali su u igri za prvenstvo, Bogdanović, i dva stranca, Kevin Panter i Kori Volden, oba igrača rođena Amerikanca igrala u oba večita rivala i oba već imaju naš pasoš. Nemojte se iznenaditi kada vidite neko od ovih imena na konačnom spisku. Sportski pozdrav.

SrbEUin

pre 1 godinu

Pešić je napravio tim i uzeo zlato na EP u Turskoj i SK u USA.
Te iste Pešićeve igrače, sa još par pojačanja, jedan drugi legendarni trener nije uspeo da na domaćem terenu dovede ni do polufinala EP, a na OI ni da prođe grupu.

Nenad

pre 1 godinu

pa kad se trpas sa 35 godina, kad mislis da zato sto si MVP nekog tamo kupa, kad mislis "jednoga dana zalice mnogi.." .....e bas zbog svega toga je i zasluzio ovakav ispracaj. Nisi veci od reprezentacije, niti je Kari...ali iza Karija su uspesi.

Pressing

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije
(macconi, 15. avgust 2022 15:07)

Odlicna paralela. Kao i Teo, i Piksi je voleo da carini loptu i da se sve vrti oko njega, te mu je manjak eksplozivnosti, brzine i fizicke snage bio veliki minus. Da ne govorimo o tome da je igrao samo na protivnickoj polovini. Zato u Evropi nije uspeo a bio je vanserijski nadaren igrac, sto je pokazao na SP 1990 u Italiji.

Ns

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Nije se uklapao u koncepciju i to je to. Uz dužno poštovanje za Tea, mislim da je imao toksičan uticaj na atmosfru zadnjih par godina. Svi znamo šta se desilo 2005. godine. Po imenima najbolja ekipa u istoriji ali užasni međuljudski odnosi. Rezultat je da su ispali u četvrtfinalu, a po imenima bili ubedljivo najjači. Puna podrška Pešiću.
(Panter, 15. avgust 2022 14:00)

Gurović, Jarić, Rakočević, Radmanović...to ti je najbolja ekipa u istoriji!? Oni su toliko bili loši da ni Bodiroga i Rebrača nisu mogli da to poprave.

Milan

pre 1 godinu

Naterali smo Jokica da dodje i igra za reprezentaciju i tu je problem. Teodosic je mator ali bi igrao i dalje. Da bi jokic igrao kao sto igra mora da se menja sistem jer on ne moze nista da uradi kad igra kao klasican centar i to smo videli zadnji put kad je igrao u reprezentaciji. Sa drige strane Teodosic ne moze ili nece da igra pod Jokicem i to je to. Teodosic ili Jokic.

ne razumem

pre 1 godinu

"Hajde da ostane, da bude član ekipe, bekap igrač. To sam i njemu rekao, ali on nije bekap igrač nikada bio, nikada nije bio igrač sa klupe, a i rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za te pozicije."

Ovaj deo njegove izjave mi zaista nije jasan. Hajde da objasnim:
1) da li je Teo odlucio da ne bude backup igrac?
2) Ili je to Pesic odlucio zato sto ima bolje igrace za te pozicije - da li on to hoce da kaze da Teo nije bio u stanju da bude ni backup?
Ako je u pitanju broj 2 onda je to nevidjena sramota - Teo mozda nema snage da bude vodja tokom vecine utakmice kao sto je ranije bio, ali, ljudi, on je prvi vrhunski igrac nakon Bodiroge - svaka cast Boganu, Nesi Krsticu, Bjelici, Micicu, Markovicu, itt, sve su to odlicni igraci, ali niko nije ta klasa... a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.

GoranS

pre 1 godinu

@admiral
Ko će igrati presing na njemu po celom terenu? Protivnički centar? Prođe ga Jokić kao od šale i otvori mu se sve u napadu. Manji igrač? Uvek može da da loptu Miciću i ode na post u napadu i opet se odbrani sruši koncepcija. To što radi u Denveru i treba da igra, a šta će drugo? Ostali utrčavaju ili se izvlače na trojku i to je to. Igra se gradi na Jokiću. Micić je plan B.

rebro

pre 1 godinu

AKo te plaćaju predsednik i direktor onda ne treba da se javljaš i obrazlažeš razloge, ako pak te plaćaju poreski obveznici Srbije onda si u OBAVEZI.

lane moje

pre 1 godinu

Teodosićeve zasluge su jedno a stanje na terenu sasvim drugo. Izgleda da je baš on bio 'mrtav teret' ekipe koji je Pešić otkačio da mlađi igrači prodišu. Biće zanimljivo.

Вук

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Dosadni ste vise sa tim " Teo nikada nije igrao odbranu.., kladim se da je istim tim komentatorima Drazen Petrovic u top tri svih vremena. A kakvu je to odbranu on igrao? Takvu da je svako koga je Drazen cuvao, lagano ubacivao 20+ poena. Jedini koji je bio vrhunski u oba pravca je Danilovic i takvog posle njega nismo imali ( na stranu kakav je licno, ne znam coveka).

Teodosic je morao da bude u 12, pogotovo kada nema ni Bogdana. Kraj price, Pesic nemusto objasnjava razloge.

aca

pre 1 godinu

A jel trebao da ga vodi a da misli da mu se ne uklapa u koncepciju? Da zadovolji narod ? Ko bi bio odgovoran da se na terenu videlo da on ne mose da ispostuje to sto trener trazi od njega ? Covek prima platu da napravi rezultat, prosto.

milan

pre 1 godinu

Bilo bi lepo cuti i Teodosica da je hteo da bude bekap varijanta. Za to verovatno ima mesta u timu. Ali nisam bas siguran u to...čuće se već...

Mihajlo

pre 1 godinu

Nadam se da je u pravu Pesic, ja do sada jos nisam video da mi bez Teodosica funkcionisemo kao tim, da imamo neku ideju u igri.
Medjutim, istina je da i sa Teom nismo prosli na OI i da polako njegovo vreme prolazi,problem je sto nikako da dodje to vreme Micica ili nekog drugog pleja a nije da nisu imali sansu da pokazu sta znaju u reprezentaciji. Bas te kvalifikacije Micic je bio kriminalan u odbrani,jos je gore ako je povredjen odlucio da igra. Jaramaz ni protiv Belgije ne moze da povuce ekipu ka pobedi,kako ce protiv Turske,Grcke...Zato mislim da je Teo trebao da bude opcija s klupe,da bude lider druge petorke,ali Pesic verovatno vise veruje Jaramazu,nisam ja siguran da ce Pesic Nedovica voditi.

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

ivan

pre 1 godinu

Jeste,jeste,mator je,pije,puši,vi sve znate,kvario kaže atmosferu,ispade sad da ništa valjao,sve stručnjak do stručnjaka. Mislim da je trener trebao da razgovara i da nađe neki kompromis jer uz svo dužno poštovanje Jaramaz ne može ni pertle da mu veže a Micić još ništa postigao za reprezentaciju nije ali ajde da vidimo kako će ovo sve da izgleda.

Pera Ždera

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Obozavam ovakve likove cije se pracenje NBA zavrsava na recenici, "to je cirkus, i tamo publika jede virsle, bla bla". Da jesi i malo pratio Jokica znao bi da se njegova uloga ni najmanje ne promeni ni u POffu gde je kosarka dosta ozbiljnija i odbrana tek mnogo agresivnija. Ili mozda mislis da je i ta kosarka smesna i da je mozda neka evropska liga bolja i ozbiljnija od POffa NBA lige? hmm ..

U tom istom POffu NBA Nikola SVE svoje brojke dize i redovno je top 2.3 igraca sto po ucinku sto po uticaju na igru, tim, pobede. Ove god bez dva najbolja pratioca doveo ekipu u doigravanje i na par ekstremno tesnih meceva ispao od kasnijeg sampiona punog i zdravog sastava. Ali nije to tema.

To sto ti zamisljas da je PLEJ samo onaj ko prenosi loptu, istu zadrzava i dribla je dok ne pronadje resenje samo govori koliko pratis kosarku na globalnom nivou. DANAS kreator igre ne mora da bude klasican bek sa 1ce ili 2ke. Nazovi ti Nikolu i njegovu poziciju kako hoces on kreira sa SVIH delova terena. sa centra, sa kapica, iz driblinga ili bez i po pravovremenoj reakciji i brzini iste je najbolji kreator na PLANETi!

Ne mora on da prevede loptu i "izigrava" klasicnog pleja, kako ti navodis ne bi li imao najveci i najefikasniji uticaj na igru. Samo mu dati ili DODATI loptu i pustiti ga da kreira odakle god i to je to.

Kazes presing i udvajanje. Pa tu je tek najbolji. U POffu ga i utrajali i prebijali od batina pa u 90% situacija takvih pronalazi slobodnog saigraca i pravo resenje.

Odreci se takve kreacije i najboljeg kosarkasa planete u ovom trenutku, zarad toga sto pleja i kreatora kosarkaske igre pijedini kao ti zamisljaju tradicionalno kao tapkaca lopte koji je i prenosi preko pola, bio bi ZLOCIN i mi taj luksuz i pravo na kiks (Nikola van svoje uloge i najbolje kosarke) vise NEMAMO!

Ali mora da je NBA cirkus gde zderaci virsla prate igrace koji pobede svaki evropski tim sa 20+ poena sa sve publikom koja mozda vise preferira sarme ili girose.. Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)

Cryptograf

pre 1 godinu

Dr Kari. Najbolji tim nije onaj sastavljen od najboljih igrača već od igrača koji funkcionišu najbolje. To je stara Yu kosarka. Mogao je i sto je najvažnije TEO Teo da doprinese 10-15 min po utakmici i snašao bi se u novoj ulozi tako da je ovo bilo malo neukusno ali idemo dalje. Možete da pričate šta hoćete Kari donosi zlato živo bili pa video.

Red Devil

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????
(дејан, 15. avgust 2022 17:57)

@Plava Unija - narocito bi tvoja baba dobila Amerikance u 1/4 finalu i onu Argentinu u finalu posle onakvog preokreta.

marko992

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.
(Алекса, 15. avgust 2022 19:25)

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.

sova

pre 1 godinu

Gospodim GLAVNA ULOGA nije to što misli da jeste i to je pokazao i u NBA. Izbori se da budeš to što misliš da jesi, a ne na osnovu nečega nekada. I to što se tiče NBA izboksovan mu je ugovor sa nevidjenim ustupkom da mora da ima zagarantovanr minute na svakoj utakmici.
Posle toga što je tamo prikazao, trebalo bi da ga bude sramota ako ima imalo obraza. Nakon debakla, neće ga niko od onih koji su njemu u tom trenutku bili zanimljivi, ladje su mu sve potonile, a jedino utočište nalazi u reprezentaciji. U tom momenti nikako nije zasluživao da dobije mesto u toj ekipi reprezentacije, jer je bio katastrofalan. Ali, tadašnji trener i čelnici u savezu želeli su da mu prože slamku izbavljenja. I to je ok i to je nešto što je dobio na osnovu starih zasluga. I neka je dobio, jer svakome treba pomoći kada je u problemu…
Ali gospodinu GLAVNA ULOGA to nije dovoljno, jer mu je ego jači od obraza. I to što je njegova supruga prva istupila sa izjavama putem svojg profila na društvenoj mreži, mnogo govori o njemu. Ego jeste veliki, ali je bez pokrića jer su m….a kao klikeri. To mnogo govori i o njoj, ali to sada nije tema.
Ono što je najbitnije jeste da godpodin GLAVNA ULOGA sada više nije MOGO što je nekada TEO.

bane

pre 1 godinu

Na EP u košarci, pobeđuju oni koji u timu imaju igrače koji umeju da naprave iznenađenje. Jokić & Micić su Alfa i Omega. Kalinić, Nedović, Gudurić, Lučić, Milutinov su kvalitet i podrška ovoj dvojici. Mislim da, Simanić i Dobrić bi mogli da budu taj tas na vagi. Jaramaz, Petrušev i Davidovac, samo kao epizode.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.
(Randy Marsh, 15. avgust 2022 13:49)




A Crni vrh na Divčibarima? Ko je bio na otvaranju hotela? Kome se ko zahvaljivao?! Nego puče ljubav u stranci?

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Luis Skola je uništio Jokića , ali je Jokić 3 puta bolji sad nego tad .

Nema Tea , hvala Kari . Davio bi loptu i bio igrač manje . Teo nije hteo da ulazi sa klupe i Lari ga je precrtao .
Mene brinu Bjelica i Micic ...
osećam da opet od njih nećemo imati korist. :p

Алекса

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. 

Kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.
(etotako, 15. avgust 2022 18:25)

Slazem se sa tobom i Teovih 5, 10min sa strane kreacije koja Milutinova itd spaja sa kosem ALI nije to bila tema u mom komentaru niti ja to sporim ...

Zaboravio si da Teo NECE da bude taj igrac od 5 ili 10 min (bar se takav utisak stice kroz Karijevu izjavu), igrac uloge ili sa klupe. Upravo je to problem i glavni razlog precrtavanja. NARAVNO da bi Teo znacio ali u ovom trenutku bilo bi kontraproduktivno igrati sa njim i Jokicem u prvoj postavi i zato i rekoh pet puta, Kari je NAZALOST morao da bira izmedju dve kosarkaske magije u ovom trenutku. Tako je kako je.

Ili je Milos stavio do znanja da nece sa klupe ili je Kari presekao da mu ne zeli dodeliti tu ulogu, vrv cemo nekada saznati malko preciznije i detaljnoje... ili je skroz nesto trece. Logika nalaze da se bira brzi, mladji i aktuelnije koncept kroz Jokica i Micica, sistem kome Teo je zeli a vrv i ne moze da bude "podredjen"= posvecen.

Sto se svinjarije tice, i tu se slazem... Moglo je, moralo je IPAK malo drugacije ali bojim se (i to detaljno komentarisah) da tako dva specificna karaktera kao sto su Teo i Pesic, nisu mogla rezultirati svima prihvatljivijem oprostajem... Steta.

Ostin a

pre 1 godinu

Koliko sam shvatio, Teo nije hteo da bude rezerva...

Realno je da Vasa Micić bude prvi plej i uz Jokića zadužen za asistencije. Istina je i da Teo 2022 nije ni blizu po kvalitetu onog Tea iz 2018, ali trebalo je to finije odraditi.

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

bobo iz bloka

pre 1 godinu

Meni je ovo sramno.
Prvo i osnovno - ne zoves nekoga ko je bio oslonac reprezentacije tolike godine i ko se uvek javljao - da bi ga prvog škartirao pod izgovorom da se ne uklapa u koncepciju. Ne zoveš ga jer ga znaš zadnjih 20 godina i tačno znaš šta igra i kako igra. Tako da, ili si hteo da ga uvrediš i poniziš, ili ne govoriš istinu na konferenciji za štampu.
Drugo - niko u ovoj reprezentaciji osim Jokica nema 20 poena u rukama po utakmici. Možda Micić. Ostali slabo. Nema Bogdana koji tradicionalno igra dobro za reprezentaciju.
Uvek smo imali situaciju da čekamo nekoga i dočekamo ga da izađe iz povrede, vrhunskim igračima treba tren motivacije da obrnu sled stvari u svoju korist. Jel se seća neko povređenog Đorđevića koji je uleteo mislim u 1/4 finalu i preuzeo šou i doneo nam titulu. Teo je za naše evropske prilike i dalje vrhunski igrač i verujem da pola evrope ne veruje šta se dešava.
Dodatno, taj isti Teo je odigrao dobru sezonu.
Verujem da će biti utakmica ili perioda u utakmicama gde će neko trebati da stane na loptu, da kreira, da uspori, Teo je tu magija. Sad smo tu opciju sebi uskratili, a mnogi bi ubili za istu. Ne verujem.
Ali, iako sam tužan, ništa me ne iznenađuje, mi svoje najbolje šutiramo nogom. Fudbaldžije će se setiti Vidića, Matića...

Nenad

pre 1 godinu

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 18:10)


a koju utakmicu u reprezentaciji je Teo resio u poslednjih 12 godina a redovno se javljao?

Ankilo

pre 1 godinu

Kada je Sale rekao da u reprezentaciji ne igraju najbolji, već najkompaktniji napadoše sa svih strana, gani pogotovo.

Šta sada, kao treba da razumemo. Isto su Marjanović, čovek koji je lumpovao sa Parkerom kada je trebalo da bude sa svojim reprezentativnim saborcima, i Teodosić koji nije propustio okupljanje osim zbog povrede?

Nisu isti.

Zuja

pre 1 godinu

Neverovatno koliko sentimenta prema Teodlsiću
Ali ajmo redom. Da li je reprezentacija sa Teom ili bez njega osvojila zlato? Da li je donosio prevagu? Teo ima 35 godina i ne može da bude igrač oko koga se sve vrti. Pokazalo se da kada ima flastera on je neprimetan. Treba mu reći hvala i organizovati častan oproštaj. Sledeće godine su kfalifikacije za OI 2024. To je važno a važno je igrati i SP. Od plasmana na SP zavise i kfalifikacije. Sa Teom od 36 g teško. Sa Teom na terenu igrač manje u odbrani

Ivan NS

pre 1 godinu

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.
(Miloš Baljko, 15. avgust 2022 15:02)

Ja znam da je tako, iz prve ruke. Za to nije potreban bilo kakav IQ. Drži se ti svojih uverenja, čitajući žutu štampu. Sa takvima poput tebe, najlakše je manipulisati.

goran

pre 1 godinu

mozete da pricate sta hocete teo je nas majstor i to mi svi znamo ili volis ili ne ipak je nas najbolji plej zadnjih 20 godina to je isto kao spanija bez rubia

Don Vimbl

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.

boki89

pre 1 godinu

dok nas vodi Jokic necemo ni jednu medalju osvojiti zapamtite moje reci,ni Micic ni Jokic nemaju onu stvar sto su imali Bodiroga Djordjevic Teodosic pa i jedan Gurovic.Ni Bogdanovic nije bio lider iako je bio dobar igrac u reprezentaciji.Zadnjih 15 godina nas je vodio Teodosic ali vise lidera nemamo.

DukiNS

pre 1 godinu

Mogu da razumem da je Pešić uvideo posle nedelju dana da se Teo neće uklopiti u koncepciju igre koju je zamislio, ali mislim da onda nije trebao ni da ga zove ili da je konferencija odmah sazvana i prekinulo se sa nagađanjima. Jer sve to donosi nepotreban pritisak ekipi. Videćemo u narednim utakmicama kako će nam tim izgledati na terenu i da li se možemo nadati nekom polufinalu.

dado

pre 1 godinu

Sve legalno i legitimno, ali rezulat je taj koji ce te definisati....
Dodje li do medalje, Teo odluka je ok, Ispadne li se negdje prije, onda ponovo objasnjavaj da se ekipa stvara sa onima koji najbolje funkcionisu.

Nebojsa

pre 1 godinu

Da li cemo okriviti Milosa Teodosica, u kolik0 ostanemo van postolja.
Da li ce on biti kriv za ne uspeh?
Da li ce mediji i dalje biti blagi prema Pesicu ili ce mu biti sve skresano u lice.
Pesic nije trebao da bude selektor, on ima velike godine gubi se i vremenu i u prostoru.
On ne zna kad igrao utakmicu juce ili prekjuce, da li igramo kvalifikacije za EP ili SP.
Nije on kriv, vec presednik saveza sto ga je postavio.
Zasto ga nisu ostavili ljudi u Barsi, nego su uzeli mladjeg?
Neka nam je bog upomoc sa ovim covekom?!

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

slobo.b

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike... hahaha, samo hahaha
(srbija, 15. avgust

I izgubio od j*****e Belgije u sred Srbije.
Ne svidja mi se njegov nacin ponasanja,previse je tu sujete,imam osjecaj da je namjerno pozvao Teodosica da bi mogao da ga izbaci i to mu je kao nekakav njegov nacin da utice na ekipu.To mu je uspjelo mozda u proslim vremenima sto ne znaci da ce sada da funkcioniše.

smeh

pre 1 godinu

@Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad
(boki89, 15. avgust 2022 19:11)

Koliko je meni poznato nisu prenosili utakmicu ali pošto ti znaš kako smo igrali i ko je na kojoj poziciji i kako igrao možeš li samo kazati koji kanal je u pitanju ili sajt jer su očigledno svemogući.

dejan

pre 1 godinu

Kari penzijaaaa. Cuj mu objasnjenja. Jaramaz je sigurno bolji ili Avramovic. Ne moze sam Micic igrati na plaju il konta Jokica koristiti na pleju :DDDDDDDD

Конан

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!

Admiral

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo

Nenad

pre 1 godinu

Najbolji ste mi vi koji kažete svoj stav i poentirare s frazom "kraj priče". To vas odmah diskvalifikuje kao misleće biće.
(Hm, 15. avgust 2022 18:18)


A stvarno sta vise reci o 35 godisnjaku, njegovo vreme je proslo i kraj. Bespotrebno je polemisati.

Al

pre 1 godinu

Niko neće ovde da kaže da se Teo vratio među reprezentaitvce u 5h ujutru, mratv pijan, sa proslave kod svog kuma. Sve mora biti fino i u rukavicama. Čovek je preterao, to stoji, kazni ga, ali ne ovako drastično. Malo mi imamo kvalitetnih igrača da bi ih se tako olako odrekli. Uostalom, Ep će sve pokazati.

ništa lično

pre 1 godinu

Pećko pivo

Dobro je odmori...Miloš Teodosić ima više tih vaših F4 nego KKP...pa ti i dalje ovde širi klubaštvo.

Kari odlučio, podržavam a to pljuvanje po našem NAJBOLJEM igraču deceniju i kusur ne razumem.

Šta je problem? Nije iz Partizanskih jedinica?

Opustite se... imate za reprezentaciju Pantera i mahače peškira.

pedja2206

pre 1 godinu

Da li je reprezentaciji potrebniji Teodosić ili Mićić ili oba pokazaće naredne utakmice i evropsko prvenstvo. Ovaj prvi se dokazao dok ovaj drugi za reprezentaciju skoro ništa nije pokazao. O Jaramazu ne vredi trošiti reči. Godine prolaze a još nije napredovao posle Partizana.

oskar

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....

Objektivac

pre 1 godinu

Misljenja sam da je Pesic pogresio, i nemojte samo ono- Ko smo mi da sudimo coveku koji je osvajao EP, SP, EL, pobedio USA na njihovom terenu…itd…Ok, to jeste tacno, ali njegova izjava da Teo vise ne moze da ima ulogu u reprezentaciji kao sto je imao, prosto nema osnova po mom misljenju jer znamo svi kako je igrao zavrsnicu sezone u Virtusu(MVP). Zamislite jedan Skariolo kako na ovo gleda sa kojim Teo saradjuje u klubu gde je Bog, mora da angazuje Brauna u spanskoj repki na poziciji pleja, a nama(Pesicu) Teo nije dovoljno dobar !? Da podsetim mladje citaoce da je Pesic imao cudne odluke i 2001 kada npr. nije zvao Berica koji je igrao pre toga sezonu zivota u Partizanu(ako ne gresim bio najbolji strelac Suprolige) i na EP poveo Vesu Petrovica na toj poziciji !!?? Ili godinu dana kasnije na SP kada mu Scepanovic nije odgovarao, a svi pamtimo godinu pre kako je igrao finale protiv Turske i sezonu pre SP u Partizanu.Covek danas na konferenciji nije znao da li je juce ili prekjuce igrao protiv CG i kada su ga pitali za krajnji rok(datum) prijavljivanja igraca, ni to nije znao pa je rekao novinarima da za to pitaju Tarlaca, malo “cudno”, slozicete se !? I za kraj…neka Pesic ponovo “gresi” kao ‘01 i ‘02, a da mi uzmemo zlato, mada iskreno ne verujem u to, ali daj Boze da gresim.

Plava Unija

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ
(Алекса, 15. avgust 2022 16:13)

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.

Nenad

pre 1 godinu

Korektno obrazloženje. Uostalom sa 35 nije budućnost košarke. Mogao je da odigra sa klupe da je hteo.
(Ahtung, 15. avgust 2022 19:02)

Mogao je kvalitetno da maše peškirom.

NS

pre 1 godinu

Bravo selektore, tako se to radi, ali si se malo z. Videćeš to uskoro kad uzmete osmo mesto ili ne prođete kvalifikacije. Iskreno, voleo bih da se tako nešto desi pa da vidimo ko će da bude na stubu srama i da daje ostavke sa izgovorom "ja sam verovao u to što radimo". Onda će biti kasno za ostavke i slično jer nam se košarka već rasapada...

dule

pre 1 godinu

@Joker па Немачка је тада изгубила у полуфинале. Нису Васа, Јокић и Милутинов више клинци, ми морамо бити у ‘win now’ фазон

etotako

pre 1 godinu

Dakle, zvao ga na pripreme pa ga sutnuo. Upravo je to JEDINO sto nije trebao da uradi. Vidim, vecina se slaze da nije spreman, pije, puši itd. Ali zasto, zasto ga je onda zvao. To je sva sustina.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Meni Teo i Bjelica smetaju u reprezentaciji već 5 godina , bukvalno . Oni su kao i Marković trebali da se povuku iz reprezentacije na vreme.
Nama trebaju na centru Milutinov i Jokić , možda čak i obojica na parketu ponekad.
Jokić je malo slabiji od Milutinova u odbrani , ali u napadu je opcija više , jer ima taj šut za 3 razliku od Milutinova.
Kalinić i Lučić ako budu zdravi uz Micića ( valjda će po prvi put u reprezentaciji pokazati nešto ) i daj bože Bogdana , imaćemo izuzetnih 5 košarkaša , ostali su igrači uloge ...
Pešića ne volim iz mnogo razloga. Zlato je doneo 2002 , hvala mu na tome , ali Gurović je taj koji je pobedio Amere , a Bodiroga je taj koji je promešao Argentinu , nije se tu Pešić mnogo pitao.

ljuba

pre 1 godinu

Ne radi se ovde o obavezi ili sentimentalnosti. Svi znamo da su Micić i drugi sada bolji od Teodosića. Ali na takav način izbaciti čoveka iz reprezentacije i kapitena iste je bezočno i pokvareno. Možda je nekad pre /Radmanović, Šćepanović/uspeo da podigne autoritet odnosno strah među ostalim igračima, ali ovog puta sigurno neće.
Živi bili pa videli. Nisu ljudi stvari da ih uvek možeš, kad ti je ćeif, pomerati i gurati kako želiš.

Vlajko

pre 1 godinu

Ameriku je osvojio sa 50 godina sada ima 73 a stručnajci znaju šta je gerontologija i koliko je čovek sposoban u tim godinama za neke ozbiljne poslove.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Mogao bih da razumem ovoliku žal za Teodosićem samo iz jednog razloga. Da je on ćelav, da mu je nadimak Sale nacionale, da se zove Aleksandar Đorđević...to bi imalo logike. Ovako...ajde bre. Prosečan košarkaš kome jedna ili dve atraktivne asistencije po utakmici ne mogu da pokriju ostale nedostatke. Dobro, navijači njegovog kluba original FMP-a se neće složiti sa mnom ali to je očekivano. Da je Teodosić baš toliko dobar, Partizan bi igrao finale EL 2010 godine. Ovako je promašio koš za metar...makar obruč da je pogodio.

Boris Banović

pre 1 godinu

Poštovani, nesporno je pravo selektora da nezavisno vrši izbor igrača za reprezentaciju jer on odgovara za ishod tog izbora ! U slučaju Teodosića, učinjen je sraman, nesportski , a na kraju krajeva i neljudski postupak selektora da pozove u okviru tzv.šireg spiska igrača koji je poslednjih 15 godina ostavio jak trag svojim igrama , bio kapiten reprezentacije, a istovremeno trener koji u poslednjih 15 godina nije ništa postigao, niti jednu titulu ni sa jednim klubom nije osvojio, ovako ponizi od sebe boljeg i časnijeg ! Ovu sramotu 72-godišnji trener nije smeo sebi da dozvoli ! Nebitno je koji će rezultat ostvariti reprezentacija, senka je bačena na jednu blistavu sportsku karijeru !

NjNaj

pre 1 godinu

Pogledam nepreporucene komentare-sve poznati nikovi. Citam preporucene-ono sve neki koji se prvi put pojavljuju. Meni sve jasno,ne znam vama.

Admiral

pre 1 godinu

Posto me napalo desetine vas nemam vremena ni volje da svakome pojedinacno odgovaram i ulazim u polemike. Brzo ce mecevi za SP kao i EP, javite se posle toga da prokomentarisete vaseg supermagicnog Jokaru, koji je bolji plej od Kida i Nesa zajedno i bolji centar od O nila i Olajdzuvona zajedno. Nemojte samo kada ga protivnici naprave smesnim da furate pricu kako nije imao dobre saigrace, kako nisu ispratili njegove vizije... Ja svim srcem navijam za Srbiju i naravno da bih voleo da osvojimo zlato, ali to sto vi pricate da ekipa treba da se podredi Jokicu i da se igra kao u Denveru pa to je smesno. To ne moze proci ni u ludilu, samo mastajte ali se i javite posle takmicenja pa sa istim zarom hvalite Jokica a ne da se krijete kada podbaci.

Solunac

pre 1 godinu

Sad stručnjaci govore kako u stvari i nije bio nikad neki igrač. Dobro, ja znam gde je bila košarka pre Teovih magija. A videćemo kuda je Piroćanac vodi. Samo malo sačekajte.

Transfer blama

pre 1 godinu

Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!
(Boro iz Pobede, 15. avgust 2022 16:45)

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?

super

pre 1 godinu

bobo iz bloka, 15. avgust 2022 15:18)
Bogdan je igrao dobro za reprezentaciju ali je tad reprezentacija buka druga iza Slovenije???podsetimo se prošlog SP gde je Bogdan bio u timu šampionata i među najboljim strelcima ali slabo je Srbija imala od toga koristi ( bruka mislim da smo bili 5-ti tj neuspeh bez medalje uglavnom težak podbačaj) iako smatram da je Bogdan dobar igrač ali to se mora izbalansirati...

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf, da slovenija ima takvog selektora, koji Car, gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata.

boki89

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad

Transfer blama

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?

Tricera

pre 1 godinu

(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.

etotako

pre 1 godinu

Daj pero zdero izvini ali ne lupetaj. "Lopta je jedna". Cuj, sta to znaci. Pa i Jokic je racno jedan. Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. A to brate da takva velicina kao Kari nora licno da se uveri u Teove radne navuke i da li moze da se uklopi, pa brate onda nije velicina. A jeste. Dakle ispao je ljakse cimao ga je bezveze. Nije mi nesti nizao Tea pravo da ti kazem, ne potresam se posebno oko sportista, ali ono kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.

dzibi

pre 1 godinu

Covek mislio da su klipersi sprdnja a i dvostruki uzastopbi mvp nba je sprdnja. On je najbolji a svi su sprdnja. Ne znam sta da kazem za takvog igraca kolektivnog sporta.

Алекса

pre 1 godinu

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.
(marko992, 15. avgust 2022 19:46

Мржње? Ти не знаш ни о кпм спорту се ради ал ти се привиђа мржња...


Боље о томе брини него о мени...

Ustaše

pre 1 godinu

Ja koji govorim Hrvatski ne shvaćam nijednu rečenicu od Pešića. General Pešić em što ne govori srpski, em što izgleda da Hrvatima šalje jasnu poruku o napadu na Srbiju.
Naravno da to ne bi bilo moguće bez NATO pakta.
Generale Pešiću, Hrvati su uz Vas.

Nebojša

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.

kvisko

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.

Realno

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

ko da moja keva koja je do penzije kucala na onoj polumehanickoj kasi sad sedne da kuca za najnovijom skener digitalnoj kasi..e tako i Pesic vodi repku..alooo pemzija bree

Seek and Destroy

pre 1 godinu

Teodosic bi i sa 70 godina imao vecu želju da igra za reprezentaciju nego mnogi sa 25.
Jedini igrac u našoj reprezentaciji koji treba da igra više od Tea je Vasilije Micic svi ostali mu nisu ni do kolena.
Teodosic je u CSKA ulazio sa klupe i nije mu smetalo,i siguran sam da i on zna da je trenutno prvi plej naše reprezentacije Micic.
Tako da razlozi su neki drugi a ne ovo sto je navedeno.

bogomoljka

pre 1 godinu

Teodosic je igrac koji se uvek odazivao za reprezentaciju, talenat koji se retko viđa, pravi vođa ekipe kao protiv Španaca onda u poslednjoj sekundi, jednostavno je preuzimao na sebe odlučujuće trenutke utakmice i ovo bi mu bilo verovatno poslednje ucesce za reperezentaciju na vecim takmicenjima, tako da je svakako trebao da dobije šansu, zaslužio je i nema sta se priča!!!
TEO

NS

pre 1 godinu

Bravo selektore, tako se to radi, ali si se malo z. Videćeš to uskoro kad uzmete osmo mesto ili ne prođete kvalifikacije. Iskreno, voleo bih da se tako nešto desi pa da vidimo ko će da bude na stubu srama i da daje ostavke sa izgovorom "ja sam verovao u to što radimo". Onda će biti kasno za ostavke i slično jer nam se košarka već rasapada...

dejan

pre 1 godinu

Kari penzijaaaa. Cuj mu objasnjenja. Jaramaz je sigurno bolji ili Avramovic. Ne moze sam Micic igrati na plaju il konta Jokica koristiti na pleju :DDDDDDDD

Kukatilo

pre 1 godinu

Ako je ovo objašnjenje bolje da ga nije ni dao. Za Miloša Teodosića ima mesta u svakom timu na svetu. A ako misli da ima bolje igrače na toj poziciji, to dosta govori o njemu. Osim Vase nemamo nikog ni blizu Teodosića. I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa sta nije jasno? Teodosic nije hteo da prihvati nista osim glavne uloge i zato sada nema nikakvu.

Nebojsa

pre 1 godinu

Da li cemo okriviti Milosa Teodosica, u kolik0 ostanemo van postolja.
Da li ce on biti kriv za ne uspeh?
Da li ce mediji i dalje biti blagi prema Pesicu ili ce mu biti sve skresano u lice.
Pesic nije trebao da bude selektor, on ima velike godine gubi se i vremenu i u prostoru.
On ne zna kad igrao utakmicu juce ili prekjuce, da li igramo kvalifikacije za EP ili SP.
Nije on kriv, vec presednik saveza sto ga je postavio.
Zasto ga nisu ostavili ljudi u Barsi, nego su uzeli mladjeg?
Neka nam je bog upomoc sa ovim covekom?!

boki89

pre 1 godinu

dok nas vodi Jokic necemo ni jednu medalju osvojiti zapamtite moje reci,ni Micic ni Jokic nemaju onu stvar sto su imali Bodiroga Djordjevic Teodosic pa i jedan Gurovic.Ni Bogdanovic nije bio lider iako je bio dobar igrac u reprezentaciji.Zadnjih 15 godina nas je vodio Teodosic ali vise lidera nemamo.

atmosfera nula

pre 1 godinu

Čudno kako je Teodosić sposoban da bude glavni u Virtusu i jedan od najboljih igrača Evrope, ali eto, u reprezentaciji od tolikog kvaliteta nema mesta za njega.

Onda nema šta da brinemo, osvajamo zlato bez po muke.

Вук

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.

rebro

pre 1 godinu

AKo te plaćaju predsednik i direktor onda ne treba da se javljaš i obrazlažeš razloge, ako pak te plaćaju poreski obveznici Srbije onda si u OBAVEZI.

Ustaše

pre 1 godinu

Ja koji govorim Hrvatski ne shvaćam nijednu rečenicu od Pešića. General Pešić em što ne govori srpski, em što izgleda da Hrvatima šalje jasnu poruku o napadu na Srbiju.
Naravno da to ne bi bilo moguće bez NATO pakta.
Generale Pešiću, Hrvati su uz Vas.

bobo iz bloka

pre 1 godinu

Meni je ovo sramno.
Prvo i osnovno - ne zoves nekoga ko je bio oslonac reprezentacije tolike godine i ko se uvek javljao - da bi ga prvog škartirao pod izgovorom da se ne uklapa u koncepciju. Ne zoveš ga jer ga znaš zadnjih 20 godina i tačno znaš šta igra i kako igra. Tako da, ili si hteo da ga uvrediš i poniziš, ili ne govoriš istinu na konferenciji za štampu.
Drugo - niko u ovoj reprezentaciji osim Jokica nema 20 poena u rukama po utakmici. Možda Micić. Ostali slabo. Nema Bogdana koji tradicionalno igra dobro za reprezentaciju.
Uvek smo imali situaciju da čekamo nekoga i dočekamo ga da izađe iz povrede, vrhunskim igračima treba tren motivacije da obrnu sled stvari u svoju korist. Jel se seća neko povređenog Đorđevića koji je uleteo mislim u 1/4 finalu i preuzeo šou i doneo nam titulu. Teo je za naše evropske prilike i dalje vrhunski igrač i verujem da pola evrope ne veruje šta se dešava.
Dodatno, taj isti Teo je odigrao dobru sezonu.
Verujem da će biti utakmica ili perioda u utakmicama gde će neko trebati da stane na loptu, da kreira, da uspori, Teo je tu magija. Sad smo tu opciju sebi uskratili, a mnogi bi ubili za istu. Ne verujem.
Ali, iako sam tužan, ništa me ne iznenađuje, mi svoje najbolje šutiramo nogom. Fudbaldžije će se setiti Vidića, Matića...

ivan

pre 1 godinu

Jeste,jeste,mator je,pije,puši,vi sve znate,kvario kaže atmosferu,ispade sad da ništa valjao,sve stručnjak do stručnjaka. Mislim da je trener trebao da razgovara i da nađe neki kompromis jer uz svo dužno poštovanje Jaramaz ne može ni pertle da mu veže a Micić još ništa postigao za reprezentaciju nije ali ajde da vidimo kako će ovo sve da izgleda.

ne razumem

pre 1 godinu

"Hajde da ostane, da bude član ekipe, bekap igrač. To sam i njemu rekao, ali on nije bekap igrač nikada bio, nikada nije bio igrač sa klupe, a i rekao sam mu da imam boljih igrača od njega za te pozicije."

Ovaj deo njegove izjave mi zaista nije jasan. Hajde da objasnim:
1) da li je Teo odlucio da ne bude backup igrac?
2) Ili je to Pesic odlucio zato sto ima bolje igrace za te pozicije - da li on to hoce da kaze da Teo nije bio u stanju da bude ni backup?
Ako je u pitanju broj 2 onda je to nevidjena sramota - Teo mozda nema snage da bude vodja tokom vecine utakmice kao sto je ranije bio, ali, ljudi, on je prvi vrhunski igrac nakon Bodiroge - svaka cast Boganu, Nesi Krsticu, Bjelici, Micicu, Markovicu, itt, sve su to odlicni igraci, ali niko nije ta klasa... a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Dosadni ste vise sa tim " Teo nikada nije igrao odbranu.., kladim se da je istim tim komentatorima Drazen Petrovic u top tri svih vremena. A kakvu je to odbranu on igrao? Takvu da je svako koga je Drazen cuvao, lagano ubacivao 20+ poena. Jedini koji je bio vrhunski u oba pravca je Danilovic i takvog posle njega nismo imali ( na stranu kakav je licno, ne znam coveka).

Teodosic je morao da bude u 12, pogotovo kada nema ni Bogdana. Kraj price, Pesic nemusto objasnjava razloge.

Boris Banović

pre 1 godinu

Poštovani, nesporno je pravo selektora da nezavisno vrši izbor igrača za reprezentaciju jer on odgovara za ishod tog izbora ! U slučaju Teodosića, učinjen je sraman, nesportski , a na kraju krajeva i neljudski postupak selektora da pozove u okviru tzv.šireg spiska igrača koji je poslednjih 15 godina ostavio jak trag svojim igrama , bio kapiten reprezentacije, a istovremeno trener koji u poslednjih 15 godina nije ništa postigao, niti jednu titulu ni sa jednim klubom nije osvojio, ovako ponizi od sebe boljeg i časnijeg ! Ovu sramotu 72-godišnji trener nije smeo sebi da dozvoli ! Nebitno je koji će rezultat ostvariti reprezentacija, senka je bačena na jednu blistavu sportsku karijeru !

Realno

pre 1 godinu

Evo odmah da kažem. Baš me briga i za Teodosića i reprezentaciju. Imamo mi mnogo većih životnih problema u Srbiji od neke tamo košarke ili fudbala.

Nikola

pre 1 godinu

Vasa Micić i Nedović su trenutno puno bolji igrači od Teodosića, plus što oba bolje funkcionišu sa Jokićem i što oba mogu da igraju bez lopte, što kod Teodosića nije moguće. Ovi koji pričaju da ide Jaramaz, svi zaboravili za tri igrača koja neće igrati kvalifikacije ali su u igri za prvenstvo, Bogdanović, i dva stranca, Kevin Panter i Kori Volden, oba igrača rođena Amerikanca igrala u oba večita rivala i oba već imaju naš pasoš. Nemojte se iznenaditi kada vidite neko od ovih imena na konačnom spisku. Sportski pozdrav.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Nije se uklapao u koncepciju i to je to. Uz dužno poštovanje za Tea, mislim da je imao toksičan uticaj na atmosfru zadnjih par godina. Svi znamo šta se desilo 2005. godine. Po imenima najbolja ekipa u istoriji ali užasni međuljudski odnosi. Rezultat je da su ispali u četvrtfinalu, a po imenima bili ubedljivo najjači. Puna podrška Pešiću.
(Panter, 15. avgust 2022 14:00)

Gurović, Jarić, Rakočević, Radmanović...to ti je najbolja ekipa u istoriji!? Oni su toliko bili loši da ni Bodiroga i Rebrača nisu mogli da to poprave.

montoya

pre 1 godinu

Teo je najveca prevara u istoriji kosarke, nista covek nije osvojio sa CSKA koji je godinama bio najjaci i najbogatiji klub u Evropi, osvojio je jednu evroligu i to vise zahvaljujuci De Colo-u a ne njemu. Dao trojku preko Garbahose iz ocaja jer nije mogao da probije odbranu kada su nam trebala 2p. Podrska Pesicu!!

Plava Unija

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ
(Алекса, 15. avgust 2022 16:13)

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.

Vojvodjanin

pre 1 godinu

Eto, sve jasno, selektor smatra da mu se ne uklapa u ekipu i to je to. Filozofiranja i teorije zavere nisu potrebne. Da Pesic oseca da mu je potreban, bio bi u ekipi. Svakako selektor snosi posledice.

Ankilo

pre 1 godinu

Kada je Sale rekao da u reprezentaciji ne igraju najbolji, već najkompaktniji napadoše sa svih strana, gani pogotovo.

Šta sada, kao treba da razumemo. Isto su Marjanović, čovek koji je lumpovao sa Parkerom kada je trebalo da bude sa svojim reprezentativnim saborcima, i Teodosić koji nije propustio okupljanje osim zbog povrede?

Nisu isti.

etotako

pre 1 godinu

Dakle, zvao ga na pripreme pa ga sutnuo. Upravo je to JEDINO sto nije trebao da uradi. Vidim, vecina se slaze da nije spreman, pije, puši itd. Ali zasto, zasto ga je onda zvao. To je sva sustina.

Tricera

pre 1 godinu

(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Meni Teo i Bjelica smetaju u reprezentaciji već 5 godina , bukvalno . Oni su kao i Marković trebali da se povuku iz reprezentacije na vreme.
Nama trebaju na centru Milutinov i Jokić , možda čak i obojica na parketu ponekad.
Jokić je malo slabiji od Milutinova u odbrani , ali u napadu je opcija više , jer ima taj šut za 3 razliku od Milutinova.
Kalinić i Lučić ako budu zdravi uz Micića ( valjda će po prvi put u reprezentaciji pokazati nešto ) i daj bože Bogdana , imaćemo izuzetnih 5 košarkaša , ostali su igrači uloge ...
Pešića ne volim iz mnogo razloga. Zlato je doneo 2002 , hvala mu na tome , ali Gurović je taj koji je pobedio Amere , a Bodiroga je taj koji je promešao Argentinu , nije se tu Pešić mnogo pitao.

Transfer blama

pre 1 godinu

Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!
(Boro iz Pobede, 15. avgust 2022 16:45)

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?

Miloš Baljko

pre 1 godinu

Ivan NS@

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.

Makarije Čudotvorac

pre 1 godinu

Najpre naklon Kariju do poda. Nije on napravio sto je napravio slucajno. Mislite o tome najpre. Sto se Tea tice svi znamo da je bio veliki talenat, ali istovrmeno igrac koji je sklon porocima koji nisu za vrhunskog sportistu, kao i da nije bas neki veliki radnik na treninzima… Njega jednostavno treba cekati i tolerisati dok ne napravi neki magic potez. Nekada to moze da bude cekanje mereno u godinama. Sve vreme se slepao na talenat, a onda dodju godine kada talenat vise ne radi nego fizicka snaga… Kari je sve to lepo video i po meni doneo pravu odluku za ekipu kao celinu.

Конан

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!

Алекса

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.

Transfer blama

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?

Admiral

pre 1 godinu

Posto me napalo desetine vas nemam vremena ni volje da svakome pojedinacno odgovaram i ulazim u polemike. Brzo ce mecevi za SP kao i EP, javite se posle toga da prokomentarisete vaseg supermagicnog Jokaru, koji je bolji plej od Kida i Nesa zajedno i bolji centar od O nila i Olajdzuvona zajedno. Nemojte samo kada ga protivnici naprave smesnim da furate pricu kako nije imao dobre saigrace, kako nisu ispratili njegove vizije... Ja svim srcem navijam za Srbiju i naravno da bih voleo da osvojimo zlato, ali to sto vi pricate da ekipa treba da se podredi Jokicu i da se igra kao u Denveru pa to je smesno. To ne moze proci ni u ludilu, samo mastajte ali se i javite posle takmicenja pa sa istim zarom hvalite Jokica a ne da se krijete kada podbaci.

goran

pre 1 godinu

mozete da pricate sta hocete teo je nas majstor i to mi svi znamo ili volis ili ne ipak je nas najbolji plej zadnjih 20 godina to je isto kao spanija bez rubia

diego

pre 1 godinu

Na fin nacin i uz pokusaj da ga ne omalovazi, objasnio je da Teo nije takmicarski spreman.

Iz mog (navijackog) ugla, voleo bih da ga vidim sa ovim momcima cak i kao 12. igraca, ali mi je potpuno jasno sta Pesic prica. Iako ne postoji u mom mozgu mesto u kome mogu da spakujem misao da je Jaramaz (pogotovu posle zadnjih 2 minuta sa Belgijom) pogodniji ili bolji za bilo koji tim od Tea.

Fire walk with me

pre 1 godinu

Znači gospodinu se ne sviđa uloga drugog pleja sa 35 godina pored mvp-ja evrolige 2 sezone zaredom i 10 godina mlađeg igrača? Jel to taj igrač koji daje sve za reprezentaciju? Da, to je taj dok god je prvi, najveći, najbitniji, najbolji. A kad više nije i kad svetla pozornice malo skrenu pogled sa njega, onda mu više reprezentacija nije u prvom planu? Jel tako? Kako ništa od Štimca tolike godine nije naučio? Od Bogdana? Au kolika doza sujete, ega i egocentrizma pa to nema ni Lebron. Pešić normalno i logično odlučio. Kad nećeš 100% da se podrediš reprezentaciji i da prihvatiš bilo koju ulogu nemaš mesta, jasno kao dan

GT

pre 1 godinu

i dalje sam pri stavu dok nema Tea nece biti ni medalje za nas,pozdrav
(boki89, 15. avgust 2022 14:42)

Sa Teom mozemo samo do srebra, vise od toga Teo nije uspeo da nas odvede. Hvala, trebaju nam sampioni a ne vicesampioni da vode ekipu. Pesicu nemate sta da zamerite, osvojio je sve sto se moglo osvojiti, on je profesor a ne samo trener. Novac mu vise nije prioritet, prioritet mu je dobar sistem takmicenja u Srbiji, razvoj srpske kosarke, dobar rad u savezu i uspeh kosarkaske reprezentacije.

Realan

pre 1 godinu

Psihologija kaze da u opustenom razgovoru u grupi uvek se obracate, gledate u osobu prema kojoj imate najvise postovanja.
Sad zamislite Dobrica, Jaramaza, Davidovca, Petruseva, pa onda i Kalinica, Lucica... verujem da bi se svi oni obracali pre Teu nego Micicu ili cak i Pesicu u opustenom razgovoru. Jednostavno, Teo ima prevelik respekt u ovom timu.
S obzirom da Teo ne bi mogao da ima vodecu ulogu u igri, njegovo potencijalno nezadovoljstvo bi moglo da unisti hemiju u timu. To je, cini mi se, bila Pesiceva procena, a naravno ni njegovom velikom egu to se nije svidelo.
Ali sve je izvedeno veoma nespretno. Ne znamo kako je tekao razgovor sa Teom, nacin na koji je sve izvedeno je tragican. Pesic je sve to morao znati i resiti sve pre nego sto su se okupili. Ovako je Teo ispao za jedne neodgovorni sarlatan, a za druge mucenik svetac. A nije ni jedno ni drugo

Admiral

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo

boki89

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)

Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad

marko992

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....
(oskar, 15. avgust 2022 19:03

Мој клубић је донео кошарку у Србију
Мој клубић је дао људе који су водили светску кошарку
Мој клубић је дао једној вештачкој творевини најбољег кошаркашког стратега који је из моје земљице изашао...

И да, Партизан је дефинитивно имао много репрезентативаца у свом саставу, и све до једног је купио....

Почели сте са НДХ репрезентативцима, завршили са летонским и албанским а у међувремену сте куповали и отимали и гомилу српских.

Па сви знамо зашто се нисмо квалификовали на ОИ, сви знамо како су Румени и Даниловић вијали Васу и Калину по ходницима и претили да никад више неће играти, сви знамо како су Томашевић и Вујанић дошли код вас. Знамо како је Пековић дошао, сви све знамо...само се ја баш не бих хвалио тиме на твом месту.
(Алекса, 15. avgust 2022 19:25)

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.

Pressing

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije
(macconi, 15. avgust 2022 15:07)

Odlicna paralela. Kao i Teo, i Piksi je voleo da carini loptu i da se sve vrti oko njega, te mu je manjak eksplozivnosti, brzine i fizicke snage bio veliki minus. Da ne govorimo o tome da je igrao samo na protivnickoj polovini. Zato u Evropi nije uspeo a bio je vanserijski nadaren igrac, sto je pokazao na SP 1990 u Italiji.

Retro

pre 1 godinu

Lik gleda na sat i kaze koliko mi vremena imamo, bezi od istine i pitanja i ne ni na jedno pitanje nije dao odgovor.
(Rea, 15. avgust 2022 14:05)

Odgovorio je na SVAKO.

A za takve se čak i sprdao kada je pitao "Jel ima neko KOŠARKAŠKO PITANJE...možda bih mogao da dam neki odgovor jer to je MOJ POSAO".

Normalno ne interesuje Vas NIŠTA vezano za košarku kao i novinare već senzacionalizam tipa da li se nešto desilo.

NIJE...čovek radi svoj posao onako kako misli da treba, da zahvalio se kapitenu igraće neko drugi i to je to.

oskar

pre 1 godinu

"ništa lično"... smiri se malo.... ono što je Partizan imao i ima za reprezentaciju to tvoj klubic neće imati za tvoja dva života....

Mihajlo

pre 1 godinu

Nadam se da je u pravu Pesic, ja do sada jos nisam video da mi bez Teodosica funkcionisemo kao tim, da imamo neku ideju u igri.
Medjutim, istina je da i sa Teom nismo prosli na OI i da polako njegovo vreme prolazi,problem je sto nikako da dodje to vreme Micica ili nekog drugog pleja a nije da nisu imali sansu da pokazu sta znaju u reprezentaciji. Bas te kvalifikacije Micic je bio kriminalan u odbrani,jos je gore ako je povredjen odlucio da igra. Jaramaz ni protiv Belgije ne moze da povuce ekipu ka pobedi,kako ce protiv Turske,Grcke...Zato mislim da je Teo trebao da bude opcija s klupe,da bude lider druge petorke,ali Pesic verovatno vise veruje Jaramazu,nisam ja siguran da ce Pesic Nedovica voditi.

Sloba

pre 1 godinu

Kari je za EP u Turskoj 2001 precrtao Sašu Djordjevića iosvojio zlato a sledeće godine i SP
A zna se šta je bio Saša
Odgovornost snosi selektora nikada igrači. Dešan je iz reprezentacije otpisao Benzemu pa je osvojio SP. Teo pre deset godina i Teo danas nije isto. Ni fizički ni igrački. Nije hteo da bude back up igrač. Njegovu poziciju mogu da igraju Micić, Nedović a po potrebi Bjelica, Jokić i Lučić. Kari sve objasnio ko je gledao konferenciju. Novinari se skupili samo sa jednim ciljem i pitanjem a to je Teo. Priča da je Kari mator ne pije vodu. Ne igra on na terenu ali ima iskustvo. Šta vredi mlad a nema iskustvo. Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi San Antonio

DukiNS

pre 1 godinu

Mogu da razumem da je Pešić uvideo posle nedelju dana da se Teo neće uklopiti u koncepciju igre koju je zamislio, ali mislim da onda nije trebao ni da ga zove ili da je konferencija odmah sazvana i prekinulo se sa nagađanjima. Jer sve to donosi nepotreban pritisak ekipi. Videćemo u narednim utakmicama kako će nam tim izgledati na terenu i da li se možemo nadati nekom polufinalu.

pedja

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!

mirkoc

pre 1 godinu

Оно што је кључно јесте да, што кажу сви који се разумеју у кошарку, Мицић је најпродуктивнији са 30 минута. Нервира ме Пешић због свог става и егоизма, али... Теодосић није бекап играч. Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.

Pećko Pivo

pre 1 godinu

Mogao bih da razumem ovoliku žal za Teodosićem samo iz jednog razloga. Da je on ćelav, da mu je nadimak Sale nacionale, da se zove Aleksandar Đorđević...to bi imalo logike. Ovako...ajde bre. Prosečan košarkaš kome jedna ili dve atraktivne asistencije po utakmici ne mogu da pokriju ostale nedostatke. Dobro, navijači njegovog kluba original FMP-a se neće složiti sa mnom ali to je očekivano. Da je Teodosić baš toliko dobar, Partizan bi igrao finale EL 2010 godine. Ovako je promašio koš za metar...makar obruč da je pogodio.

Objektivac

pre 1 godinu

Misljenja sam da je Pesic pogresio, i nemojte samo ono- Ko smo mi da sudimo coveku koji je osvajao EP, SP, EL, pobedio USA na njihovom terenu…itd…Ok, to jeste tacno, ali njegova izjava da Teo vise ne moze da ima ulogu u reprezentaciji kao sto je imao, prosto nema osnova po mom misljenju jer znamo svi kako je igrao zavrsnicu sezone u Virtusu(MVP). Zamislite jedan Skariolo kako na ovo gleda sa kojim Teo saradjuje u klubu gde je Bog, mora da angazuje Brauna u spanskoj repki na poziciji pleja, a nama(Pesicu) Teo nije dovoljno dobar !? Da podsetim mladje citaoce da je Pesic imao cudne odluke i 2001 kada npr. nije zvao Berica koji je igrao pre toga sezonu zivota u Partizanu(ako ne gresim bio najbolji strelac Suprolige) i na EP poveo Vesu Petrovica na toj poziciji !!?? Ili godinu dana kasnije na SP kada mu Scepanovic nije odgovarao, a svi pamtimo godinu pre kako je igrao finale protiv Turske i sezonu pre SP u Partizanu.Covek danas na konferenciji nije znao da li je juce ili prekjuce igrao protiv CG i kada su ga pitali za krajnji rok(datum) prijavljivanja igraca, ni to nije znao pa je rekao novinarima da za to pitaju Tarlaca, malo “cudno”, slozicete se !? I za kraj…neka Pesic ponovo “gresi” kao ‘01 i ‘02, a da mi uzmemo zlato, mada iskreno ne verujem u to, ali daj Boze da gresim.

slobo.b

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike... hahaha, samo hahaha
(srbija, 15. avgust

I izgubio od j*****e Belgije u sred Srbije.
Ne svidja mi se njegov nacin ponasanja,previse je tu sujete,imam osjecaj da je namjerno pozvao Teodosica da bi mogao da ga izbaci i to mu je kao nekakav njegov nacin da utice na ekipu.To mu je uspjelo mozda u proslim vremenima sto ne znaci da ce sada da funkcioniše.

Stefi

pre 1 godinu

nije odgovorio ni na jedno pitanje konkretno, sve nesto okolo i bez iskrenosti, i naravno zakasnili su sa ovom konferencijom, i to debelo, i odstranili su kapitena i lidera na gadan nacin


Nije odgovorio da ne raskrinkava kapitena do kraja. Nije Teo bas toliki kosarkas da mu se ne moze reci: pijes, nespreman si, ima boljih, kvaris hemiju filozofiranjem, zavidan na mvpa... Sve su to detalji koje Teo zna a Kari nece da otkriva javnosti.

Mire

pre 1 godinu

Ne znam, volim ga, ali on meni nikad nije bio ni blizu Kići, Moki, Draženu, Saletu Đorđeviću, nekako nisam znao hoće li uvek biti pouzdan i najracionalniji s potezima, jeste bio veliki talenat. Ima Kari pravo, predstojeće utakmice bi ga ponizile, ne možeš da imaš autoritet a da crkneš posle 30 minuta

Microsoft Power

pre 1 godinu

Strasno koji napad na Pesica,pa nije covek napravio koronu ili izazvao rat u Ukrajini...Teodosic ima 35 godina bio je dobar,hvala mu ali proslo je njegovo vreme.Uvek ce biti nas car,nas genije sad neko mladji mora da ga zameni.I Aragones nije pustio Raula na Evropsko 2008 u fudbalu pa su osvojili prvenstvo.Ostavite coveka na miru.

Gregor Gregor

pre 1 godinu

Uf, da slovenija ima takvog selektora, koji Car, gospodin, poklon do dna. Pravi koncept za pobjede sa svim igračima i sa limitiranim sastavom za kvalifikacije. Sve miriše na ''Raztur'' svih ekipa i sijajno do zlata.

forSale

pre 1 godinu

Perez iz Reala kaže za Ronalda koji još uvek top igrač pa on ima 38g. i prodje čovek, sve rečeno. Mi ne poštujemo ovakvog selektora, došao na klupu jer niko nije hteo, stvarno smo besni. Bravo za Pešića isto tako je pametno uradio i kad je Radmanovica odstranio, umislili da su zvezde pa mogu da rade šta hoće. Svaka čast za Tea uradio je do sada sve za Srbiju, vrhunski igrač ali previše je teo.

NjNaj

pre 1 godinu

Pogledam nepreporucene komentare-sve poznati nikovi. Citam preporucene-ono sve neki koji se prvi put pojavljuju. Meni sve jasno,ne znam vama.

Kvadratura kruga

pre 1 godinu

Pesic, po mom misljenju, nije pogresio sto je zvao Tea i nije pogresio sto ga je precrtao posle nedelju dana jer se za tih nedelju dana po svemu sudeci uverio, kao i svi ostali koje je pomenuo, da Teodosic nije u stanju da sebe podredi ekipi. Ni na terenu ni van njega, i to nije nista novo. Jedino je novo sto se pojavio selektor koji to nece da tolerise. Ali Pesic je pogresio sto to nije obelodanio cim je informacja procurela i tako je otvorio prostor za spekulacije i nagadjanja. Nikada nije umeo da komunicira s javnoscu i to ce ga na kraju kostati ako ne osvojimo medalju.

Joker

pre 1 godinu

Cela ova situacija me neodoljivo podseća na fudbalsku reprezentaciju Nemačke kada su 2006. godine podmladili ekipu i odrekli se jednog Balaka. Dovedeni su nekakav Ezil, Miler, Kedira, Kros…Žestoko je kritikovan savez i selektor Lev od strane svih medija tamo. Svi znamo epilog cele te priče i šta se desilo 2014 godine sa tom generacijom fudbalera. Tako da, verujem da ovo na duge staze može da da rezultat…

ljuba

pre 1 godinu

Ne radi se ovde o obavezi ili sentimentalnosti. Svi znamo da su Micić i drugi sada bolji od Teodosića. Ali na takav način izbaciti čoveka iz reprezentacije i kapitena iste je bezočno i pokvareno. Možda je nekad pre /Radmanović, Šćepanović/uspeo da podigne autoritet odnosno strah među ostalim igračima, ali ovog puta sigurno neće.
Živi bili pa videli. Nisu ljudi stvari da ih uvek možeš, kad ti je ćeif, pomerati i gurati kako želiš.

Don Vimbl

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.

sasa the king

pre 1 godinu

Apsolutno podrzavam ovaj stav, Pesic je dokazao da moze da dobede ekipu do zlata, ja mu verujem. Zao mi je sto je Teo morao da ode, ali interes reprezentacije mora d bude ispred interesa pojedinca. Postoji nacin da mu se zahvali za sve lostignuto do sada, i to treba odraditi u nekoj specijalnoj prilici.
Ono sto je Pesic rekao; “Imam bolje igrace koji igraju sa klupe od tebe…..” je apsolutna i strucna istina.
Posao sam ovde, Teo nije igrac za klupu, ili si vodja ili ne igras, tako je sa liderima. A danas imamo bar dva igraca koji mogu vise kao lideri da pokazu. Nema nista licnog, samo prodesionalno.

sova

pre 1 godinu

Gospodim GLAVNA ULOGA nije to što misli da jeste i to je pokazao i u NBA. Izbori se da budeš to što misliš da jesi, a ne na osnovu nečega nekada. I to što se tiče NBA izboksovan mu je ugovor sa nevidjenim ustupkom da mora da ima zagarantovanr minute na svakoj utakmici.
Posle toga što je tamo prikazao, trebalo bi da ga bude sramota ako ima imalo obraza. Nakon debakla, neće ga niko od onih koji su njemu u tom trenutku bili zanimljivi, ladje su mu sve potonile, a jedino utočište nalazi u reprezentaciji. U tom momenti nikako nije zasluživao da dobije mesto u toj ekipi reprezentacije, jer je bio katastrofalan. Ali, tadašnji trener i čelnici u savezu želeli su da mu prože slamku izbavljenja. I to je ok i to je nešto što je dobio na osnovu starih zasluga. I neka je dobio, jer svakome treba pomoći kada je u problemu…
Ali gospodinu GLAVNA ULOGA to nije dovoljno, jer mu je ego jači od obraza. I to što je njegova supruga prva istupila sa izjavama putem svojg profila na društvenoj mreži, mnogo govori o njemu. Ego jeste veliki, ali je bez pokrića jer su m….a kao klikeri. To mnogo govori i o njoj, ali to sada nije tema.
Ono što je najbitnije jeste da godpodin GLAVNA ULOGA sada više nije MOGO što je nekada TEO.

Solunac

pre 1 godinu

Sad stručnjaci govore kako u stvari i nije bio nikad neki igrač. Dobro, ja znam gde je bila košarka pre Teovih magija. A videćemo kuda je Piroćanac vodi. Samo malo sačekajte.

milan

pre 1 godinu

Bilo bi lepo cuti i Teodosica da je hteo da bude bekap varijanta. Za to verovatno ima mesta u timu. Ali nisam bas siguran u to...čuće se već...

Pera Ždera

pre 1 godinu

Mnogo komentatora banalizuje danasnju igru i pozicije... Pitaju se ko ce da zameni Tea na pleju (osim Micica), Jaramaz mozda itd?

Ne znam kako vise nacrtati da u danasnjoj kosarci (svakako manje evropskoj, KlUBSKOJ prvenstveno), kreator i stub igre, kroz taj apsekt, organizaciju vise ne mora biti igrac sa pozicije 1 pa ni 2. Toliko je svetskih primera, od Lebrona pa do Jokica.

Sta mislite, da Janis u Grckoj ima tipicnu evropsku ulogu 4ke ili IPAK ima loptu dosta u rukama kada se predje pola i da ne krecu akcije od njega kao inicijatora kao mahom dosta u NBA ligi. Pravi se sistem oko njega koliko god je to moguce sa onim cime raspolazu i tu nema zavlacenja i lutanja u magli. Zato i funkcionisu.

Da ne bude zablude, ne kaze niko da treba da se kopira NBA ili da je Srbija Denver Nuggets ALI imamo trenutno najboljeg kosarkasa na svetu (neka bude i top tri) koji svoju najbolju kosarku, a ona je IZRAZITO TIMSKA, igra sa loptom u rukama. Tako da se bar neki oblik toga mora napraviti jer ko ce biti novi vodja selekcije ako ne Nikola?

U takvom sistemu na 1ci svakako mnogo vise Nikoli (a i timu) odgovara brzi, fizicki spremniji, prodorniji, bolji od lopte Vasa MICIC. Plej sa ipak manjkom lucidnosti i originalne kreacije ali nam takva pored NIKOLE i ne treba. Treba da se trci i igra odbrana a to je Teu, nazalost glavna mana tada pa i sada.

Odreci se Jokiceve specificnosti i originalnosti kroz nekakvo robovanje starim sistemima, sujetama i starim zaslugama bi bio ZLOCIN i veliki bezobrazluk nase struke pa i navijaca. Teo nije igrac uloge ili klupe tako da je moralo da se bira izmedju dve magije ovaj put....

Ponavljam, ne trazi se novi DENVER ali meni ostaje samo glavno pitanje koliko ce loptu u rukama imati Nikola i kakva ce mu uloga biti kroz SVAKAKO hibridni NBA-Euro sistem.

Sve ovo kroz Nikolinu totalnu predanost i fokus, podredjenost reprezentaciji ovaj put, naravno! Komentar Pesica da Jokic na trening prvi dolazi i sa istog poslednji odlazi, svakako obecava.

Samo da podvucem.. Obozavam Tea, sve sto je doneo i svaki potez kojim mi je zavrteo mozak i dusu!!! Ostaje ta zal za trenutak i nacin "oprostaja" Tea od reprezentacije ali takav je Kari, hladan i profesionalan. Mozda bas tu lezi njegov ogroman uspeh. Videcemo.

Za sada verujem Pesicu i teznji ka novom (u ovom momentu jedino zdravorazumskom) konceptu pa cemo utiske svakako slagati nakon prvenstva. U nadi da ne budu kritike vec hvalospevi :)

Džoni

pre 1 godinu

Za sve vas koji pišete da Vasa nije ništa uradio u reprezentaciji, a ne pitate se zašto nije? Pa nije jer je bio u senci Tea i njegova zamena, što je bilo i logično svih ovih godina, ali su se vremena promenila i vreme je da sada Vasa preuzme dizgine i naravno uz Jokića i Milutinova vodi našu reprezentaciju narednih nekoliko godina. Svi smo bili svedoci SP u Kini i videli smo da to više tako ne ide, naravno Pešić je stari vuk i on je to sve izanalizirao i shvatio ko mora da bude prva, ko druga a ko treća violina.

super

pre 1 godinu

bobo iz bloka, 15. avgust 2022 15:18)
Bogdan je igrao dobro za reprezentaciju ali je tad reprezentacija buka druga iza Slovenije???podsetimo se prošlog SP gde je Bogdan bio u timu šampionata i među najboljim strelcima ali slabo je Srbija imala od toga koristi ( bruka mislim da smo bili 5-ti tj neuspeh bez medalje uglavnom težak podbačaj) iako smatram da je Bogdan dobar igrač ali to se mora izbalansirati...

dzibi

pre 1 godinu

Covek mislio da su klipersi sprdnja a i dvostruki uzastopbi mvp nba je sprdnja. On je najbolji a svi su sprdnja. Ne znam sta da kazem za takvog igraca kolektivnog sporta.

Nole

pre 1 godinu

Gospodin Pešić na pitanja daje opšti odgovor. Tako se ponaša selektor, gospodin čovek. Prljav veš ostaje u kući, nekoga nema, ide se dalje. Teodosiću svaka čast na svemu do sada, ali sad ima neki drugi pravac ova selekcija. Bravo za selektora, puna podrška, bez senzacije što mediji žele. Čime raspolažemo, time ćemo "ratovati" na terenu, pa šta bude. napred Srbija

Anakin

pre 1 godinu

Koliko sam ja načuo sa raznih strana Teo se nije baš najbolje slagao sa nekim mlađim igračima, te da je to glavni razlog.

Verovatno je bilo i ovoga što je Pešić rekao ali, da je postojala volja, teško da nisu mogli da naprave kompromis da Teo ulazi sa klupe.

Rounder

pre 1 godinu

Objasnio covek i pokazao da zasto je trener. Idu oni koji se uklope najbolje kao tim, a ne najbolji individualno.
A Teo da ide i sedi na klupi kao rezerva - pa to nema ni u snu, samo kod "carsijskih strucnjaka" koji bi ga time ponizili jos vise. Nego , navikao sam ta "strucna misljenja" od svojih sunarodnika u svim sferama.

Serbissimo

pre 1 godinu

Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.
(Serbissimo, 15. avgust 2022 15:09)

Заправо кад мало размислиш, не да није у истом рангу као легенде горе поменуте, него је чак и више дао за репрезентацију, ови играчи су имали једни друге и освајали су титуле. Кога је имао он?? Крстића само , који би 90их био трећи центар... Тек је задња два првенства, добио Богдана... Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)

Pa tako je otprilike izgleda i bilo. Samo sto nije presekao Teo nego Kari, jer ne sece igrac nego selektor. Meni je verovatnije da je razgovor tekao ovako nekako: "Ako udjes u 12 bices treci plej, iza Micica i Avramovica - ako udjes u 12." Na sta je Teov moguc odgovor bio "JEL ZNAS TI KO SAM JA?" Taj je lik. To nije lider. Lider je Pau Gasol koji je reprezentativnu karijeru zavrsio kao treci centar Spanije, igrao je po desetak minute po utakmici i davao sve. Jer pravi vodja mora u svakom trenutal da bude speman da sluzi. Teo nije taj lik. Zato ga i nema.

ništa lično

pre 1 godinu

Pećko pivo

Dobro je odmori...Miloš Teodosić ima više tih vaših F4 nego KKP...pa ti i dalje ovde širi klubaštvo.

Kari odlučio, podržavam a to pljuvanje po našem NAJBOLJEM igraču deceniju i kusur ne razumem.

Šta je problem? Nije iz Partizanskih jedinica?

Opustite se... imate za reprezentaciju Pantera i mahače peškira.

Mladen

pre 1 godinu

Drugi plej treba da bude neko ko ce da grize u odbrani a Teo nikad nije bio taj igrac. Tako da mogao je eventualno da bude treci plej a posto ima 35g pitanje u kakvom je fizickom stanju cak i za to. Ako Pesic nije hteo da ga vodi ko 3. pleja nije trebao da ga zove na pripreme. Lepo od njega sto se odazvao ali ako je mislio da i dalje bude prvi plej i lider tima i nije zeleo da se podredi novoj ulozi do njega je i njegovog ega.

Vlajko

pre 1 godinu

Ameriku je osvojio sa 50 godina sada ima 73 a stručnajci znaju šta je gerontologija i koliko je čovek sposoban u tim godinama za neke ozbiljne poslove.

Atinski

pre 1 godinu

"Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to".

Znaju svi dobro kakav je Teo igrac, ali i koliko voli dobar provod. Ocigledno, sa godinama to vise ne ide tako lako zajedno. Pesic ima visoke standarde za fizicku spremu, a Teo verovatno nema preterano zelje da ozbiljno udje u trenazni proces i podredi se timu. Razloga ima dosta, za pocetak nije prvi plej niti se igra vrti oko njega. Neko se uklopi u tu rolu, a neko i ne moze da prihvati pa krene toksicno ponasanje.

Milan

pre 1 godinu

Naterali smo Jokica da dodje i igra za reprezentaciju i tu je problem. Teodosic je mator ali bi igrao i dalje. Da bi jokic igrao kao sto igra mora da se menja sistem jer on ne moze nista da uradi kad igra kao klasican centar i to smo videli zadnji put kad je igrao u reprezentaciji. Sa drige strane Teodosic ne moze ili nece da igra pod Jokicem i to je to. Teodosic ili Jokic.

Bajo moj

pre 1 godinu

Људи,треба да верујемо Карију,без обзира, што срце каже шта је све Тео урадио за репрезентацију,и какве нам је радости приређивао! Кари ипак свој посао ради боље од нас, уосталом, резултати говоре! Пуна подршка,напред,Србија!

Shamu

pre 1 godinu

Ova drama sa Teodosicem najvise govori o nama kao narodu. Teodosic je bio i ostao ideal srpskog muskarca "radi malo, bljesni kad treba i zaradi puno".
Nemojte da zaboravite kako je Teo prosao u NBA. Dali su mu sve sanse, i vise nego sto treba ali on se jednostavno poneo kao dripac, djilkos. A u NBA se zna kako stvari funkcionisu i sta se ceni.
Gledao sam Tea uzivo u LA pre nekoliko godina, LAC-SAC. 2 sata pre pocetka utakmice ulazimo u prazan Staples, na terenu samo Bogdan Bogdanovic znojav, trci, skace, sve puca. Mi ga pitamo da se slika, kaze ne gze sad moze posle. Teodosica ni od korova. Izlaze drugi, zagrevaju se lagano ili jako, na kraju izadju svi igraci i Sakramenta i Klipersa. Tek onda izlazi Teodosic, zadnji, krcne prstice, opali nekoliko suteva i ode na klupu da se odmori. Klinci otrce da se slikaju, pitaju na srpskom, on ih otera. Naravno sa Bogijem se islikamo do besvesti, posle i sa Divcem.
Eto malo o Teodosicu iz mog ugla. I porediti njega sa Luisom Skolom je smejurija ....

etotako

pre 1 godinu

Daj pero zdero izvini ali ne lupetaj. "Lopta je jedna". Cuj, sta to znaci. Pa i Jokic je racno jedan. Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. A to brate da takva velicina kao Kari nora licno da se uveri u Teove radne navuke i da li moze da se uklopi, pa brate onda nije velicina. A jeste. Dakle ispao je ljakse cimao ga je bezveze. Nije mi nesti nizao Tea pravo da ti kazem, ne potresam se posebno oko sportista, ali ono kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.

Nezainteresovan

pre 1 godinu

Neiscrpna tema. Nevjerovatno hrabar potez Pesica. Ne dao Bog kiksa na prvenstvu, proci ce kao bos po trnju. Ovako mobilizuje, ujedinjuje ekipu i pokazuje da nema nedodirljivih. Ko voli kosarka mora, ponavljam MORA da voli da gleda Teodosica. Medjutim ako je zabusavao, nije htio da radi...zao mi je. Za jedne jadnik za druge heroj. Treba da smo umereni. Podrska Pesicu, iako je Teodosic srpskoj kosarci dao vise od njega poslednjih 15ak godina, ipak selektor sijece. Sa druge strane, zao mi je sto nikada nismo imali priliku da u reprezentaciji u punom naponu gledamo dva potpuno razlicita majstora na poziciji 1. Vrijeme je da Vasilije preuzme kormilo i da konacno pokaze igre kao u klubu. Osjecaj mi je dobar. Mogao bi deda na krov evrope.

Džoni

pre 1 godinu

Daj ljudi oladite više sa tim. Lepo je čovek rekao da će vodeću ulogu dati drugima što je i logično i da Teo nikad nije bio igrač zadatka koji bi ulazio sa klupe i imao epizode, a dobro je i rekao da za te finese ima bolje igrače. I naravno da nije mislio na bolje igrače kao igrače, nego na bolji profil igrača koji će odigrati svoju ulogu. Mi logično treba da baziramo igru na Jokiću a ostali samo da zuje oko njega u petoj brzini i da se otkrivaju. Na čega smo samo ličili u Kini onako visoki i tromi bez odbrane i bez bekova koji mogu da je igraju. Naravno da Kari neće da ponovi tu grešku Đorđevića. Nama su se matori Španci šetali kako su hteli, a da ne pričamo o Argentincima koji su nas tri puta pretrčali, nismo znali šta nas je snašlo?

ja

pre 1 godinu

Ако је ово тачно, што је Пешић казао да је хтео да му да другачију улогу него до сада, што је за мене логично и коректно, онда је онај који је требао да донесе одлуку и пресече Тео а не Кари. Дакле могу да се подредим екипи, или не, хвала лепо. А не као што је испало, ја мислим да ти не можеш... Тео и на клупи, као помоћни тренер, много би значио!
(Конан, 15. avgust 2022 16:36)


Igrač da donosi odluke umesto trenera?! Sta ste bre vise zapeli sa 35 godisnjim MVP cipiripi kupa. Koju utakmicu je resio ( osim one protiv Španije ) u zadnjih 12 godina?! Trebaju nam mladji a ne mlohavi.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Da li su ovde mnogi sedeli na usima dok je Kari pojasnjavaio ili drzali ruke na ocima dok su ovde MNOGI ponovili??!!!! Dokle vise sa "Sto ga je i zvao na pripreme ako je ZNAO da ce da ga precrta" i "Nije ni trebao da ga zove ako mu nije odgovarao, to je sustina" bla bla....

Pa ljudi pobogu... Lepo je covek objasnio da je zvao sve najbolje/dostupne pa i kapitena, Milosa Teodosica, vrhunskog igraca, da ih sve proba, da vidi gde je ko, da proba kombinacije... Plus je naglasio da je samo par njih od 22 pozvanaih trenirao i to poodavno! Dakle, hteo covek licno da se uveri, da vidi, da proba, a ne da mu selekciju prave imena, uspesi u klubu itd... Takva trenerska velicina mora da vidi licno, da provuce kroz neke svoje filtere i standarde na parketu, ne na papiru (za ekipu koja se pita kako nije znao pre priprema).

Zarad uspesne sezone se igrac pozove, na siri spisak, daje mu se sansa. ALI tim se sklapa i uklapa tokom PRIPREMA i tu je Kari neprikosnoven. Hladan i ekstremno profesionalan, svetski trener starog kova ali uvek aktuelana i u skladu sa igrom i kosarkom DANAS.

Nakon vidjenog (a vrv donekle i pretpostavljenog) Micic mu se vise uklapa u Jokicevu kreaciju i dosta brzu i moderniju kosarku. Teu je, u skladu sa godinama i da je sada tu Jokic, preostala uloga iz pozadine, sa klupe sto nije u sjladu sa njegovim mentalitetom i kosarkom i to je to. Kao sto rekoh u prethodnom komentaru. Karinje morao da bira IZMEDJU DVE MAGIJE. a Nikola i Teo u istoj petorci ne ide..

Niti je Nikola igrac od lopte i neko ko zavrsava tudju kreaciju (Raduljica itd) niti je Milos igrac od lopte koji utrcava, trci sve vreme i zavrsava Jokicevu kreaciju! Moze Nikola da bude klasican centar i moze tu i tamo Teo da coskari ali to ne bi bilo to i u ovom trenutku njih dvojica zajedno ne bi bili na pravi nacin upotrebljeni! A zar je vredno diskusije da je ipak MAGIJA dvostrukog MVPja u punoj snazi i na vrhuncu karijere IPAK prvi izbor u ovom trenutku.

Toliko je prosto. Jedna je lopta i oko jedne magije se gradi.

Ostaje zal sto sve ovo nije moglo kepse ali ocigledno Teov karakter da ne prihvata da je igrac uloge oa se samim tim i ne slaze sa odlukom (ipak mu je ego poveci, prirodno) se ne slaze sa Karijevim hladnim, bez emocija, karakterom koji suvo profesionalno i kosarkaski gledano sastavlja tim. Otuda i sva ova zbrka, zakasnele konferemcije i po malo degutantni gestovi bivseg kapitena (oprostajna zurka) koji ne prilice takvoj igrackoj velicini, legendi.

HVALA Teo za sve!!! Magiju prepustiti Jokicu pa cemo videti dokle nas to vodi.

Nenad

pre 1 godinu

Najbolji ste mi vi koji kažete svoj stav i poentirare s frazom "kraj priče". To vas odmah diskvalifikuje kao misleće biće.
(Hm, 15. avgust 2022 18:18)


A stvarno sta vise reci o 35 godisnjaku, njegovo vreme je proslo i kraj. Bespotrebno je polemisati.

pedja2206

pre 1 godinu

Da li je reprezentaciji potrebniji Teodosić ili Mićić ili oba pokazaće naredne utakmice i evropsko prvenstvo. Ovaj prvi se dokazao dok ovaj drugi za reprezentaciju skoro ništa nije pokazao. O Jaramazu ne vredi trošiti reči. Godine prolaze a još nije napredovao posle Partizana.

Al

pre 1 godinu

Niko neće ovde da kaže da se Teo vratio među reprezentaitvce u 5h ujutru, mratv pijan, sa proslave kod svog kuma. Sve mora biti fino i u rukavicama. Čovek je preterao, to stoji, kazni ga, ali ne ovako drastično. Malo mi imamo kvalitetnih igrača da bi ih se tako olako odrekli. Uostalom, Ep će sve pokazati.

Sale

pre 1 godinu

Pa Teo ne moze da bude glavni igrac, to je jasno vec par godina, nije zeleo sporednu ulogu jer misli da je najbolji i dalje...Koje drugo resenje postoji... Ili je odjednom Evrokup najjace takmicenje na svetu... Pa covek nije igrao Evroligu 2 godine jer ga niko nije hteo kao glavnog, a on nije hteo da bude sporedni... Ko je bio u pravu pokazace EP i sledeca sezona... Jedna je Ana Dabovic koja je od glavne igracice postala epizodista i rezultat je bio zlato! Zao mi je sto sa Teom nije bio isti slucaj jer da je genije, genije je i sigurno bi pomogao ekipi...

Boro iz Pobede

pre 1 godinu

Ni jedan trener na svetu se neće odreći najboljeg igrača a staviti lošijeg. Zbog toga puna podrška selektoru koji se odavno potvrdio da je stručan i da zna šta radi!

Sloba

pre 1 godinu

Trebaju nam trkači i šuteri? Majstore, nije ti ovo fudbal. Svi su oni "trkači". Šutere nemamo. Denverova igra neće proći u reprezentaciji jer ne prolazi ni u Denveru. Denver je očajan u plej ofu vazda bio sa Jokićem, osim onog Miki Maus doigravanja u balonu.

Sudija pusti kontakt, Jokića nema nigde, baš kao i na svetskom.
Nemamo koga da konzistentno pohađa šuteve i eto ti recept za propast.

Jokić je beskoristan u FIBA košarci. Dokazano sto puta iznova.
(Tricera, 15. avgust 2022 18:08)

Jesi li ikada gledao jednu NBA utakmicu. Nikolu biju, sudije tolerišu a on utrpa 30 i skokova preko 10. Jesi li slušao nekada Shaqa šta kaže o Jokiću. Jeli bio beskoristan Gasol, jeli bio Novicki. Denver je bio očajan jer je knjiga spala na Jokića. Ključni igrači povredjeni

RokNrolla

pre 1 godinu

Nemojte da se palite da Jokic moze da igra igru kao u NBA.U evropskoj kosarci reket je pun gotovo uvek jer nema defanzivne 3 sekunde. Kada centar primi loptu na njega se odmah zalepi jedan ili 2 igraca i nema se vremena a ni mesta za kreaciju ili asistenciju. Zato u evropskoj kosarci igru vodi plej jer je nizi a samim tim i okretniji i brzi. Ne kazem da Jokic nece imati asistenciju ali ce ih biti mnogo,mnogo manje nego sto ih radi u Denveru.
(Don Vimbl, 15. avgust 2022 18:46)

Protiv crne gore za 23 minuta provedenih na parketu: 16 poena , 8 skoka, 6 assistencije , šut iz igre 7 od 10, šut za dva 7 od 9, jedna promašena trojka ....

Toliko o tome selektore vimbl

[]

pre 1 godinu

dao mu otkaz. "hvala što si došao ali odlučili smo da nastavimo proces sa kandidatima čiji profil više odgovara traženoj poziciji. nadam se da ćemo sarađivati nekom drugom prilikom. nastavi da pratiš našu careers stranicu"

Nes

pre 1 godinu

Teodosic je legenda srpske kosarke i hvala mu na svamu. Sad je jednostavno red na mladje i na druge igrace, koji trebaju narednih 6-7 god da ostanu u repki. Sve je to normalno....Hvala Teo za sve legendo i podrska selektoru

EEEE

pre 1 godinu

Mozda su Srbi zaboravili ponovo ali radi se o coveku koji je u Indianapolisu odstranio Rakocevica i Radmanovica, dva solidna sutera u to vreme. I opet smo bili sampioni sveta tako da molim lepo.

basko

pre 1 godinu

Ne poklapaju se karakteri Miloša i Karija i to je to. Kari bi dreknuo na Teodosića nekad ali ovaj na to jako loše reaguje, ne znam da l je Sale ikad na njega povisio ton, a ni Duda koliko se sećam. Svi drugi su odgovorni a on može da radi šta hoće, to je bio opšti stav godinama. Kod Karija to ne bi prošlo

GoranS

pre 1 godinu

Svaka čast Teu ali bila bi greška da su ga poveli. Micić bi se pogubio iz respekta pa bi Teo vadio kestenje i do kraja turnira Micić bi izgubio samopouzdanje (što se već dešavalo). Ako igra bazira na Teu naša igra je pročitana i tako su nas urnisali u svakom meču odluke zadnjih deset godina jer nije bilo plana B. Svaka čast za onu trojku protiv Španaca ali tamo nije bilo pritiska - ako uđe on je car, ako ne igraju se produžeci. U polufinalu na SP nas je uništio protiv Turske (iako su nas sudije pokrale) - vodimo pred kraj za 8 poena a on šutira nerezonske trojke i promašuje. Ovako imamo Micića i Jokića za prenos lopte i više opcija ako stave flaster na Micića. Flaster protiv Jokića (centra koji igra pleja) ne pomaže jer će u 95% slučajeva naći asistenciju. Da li to može Kari da ukonponuje i da dođemo do medalje, to je druga priča. Da imamo četvorku u ovom trenutku kvaliteta recimo Šarića ili boljeg (10-15 poena i 8 skokova po utakmici) mogli bi ciljati na zlato.

hoćeš iskreno ?!

pre 1 godinu

Luis Skola je uništio Jokića , ali je Jokić 3 puta bolji sad nego tad .

Nema Tea , hvala Kari . Davio bi loptu i bio igrač manje . Teo nije hteo da ulazi sa klupe i Lari ga je precrtao .
Mene brinu Bjelica i Micic ...
osećam da opet od njih nećemo imati korist. :p

Milija

pre 1 godinu

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Ti si od onih likova koji je bukvalno u zivotu jednu NBA utakmicu seo da pogleda, i to tipa Bruklin-Nju Orleans, do kraja prve cetvrtine rek'o: "Sta je ovo, cirkus, sprdacina!? Ovi ne igraju tako dobro presing kao npr. Asvel-Makabi! Gasim ovo, a i ustajem rano za skolu!" I sad ces ceo zivot da prosipas price o "Regularnom delu NBA sezone koji je sprdacina i cirkus!".

P.S. Jokic ce da pokida!

Nenad

pre 1 godinu

pa kad se trpas sa 35 godina, kad mislis da zato sto si MVP nekog tamo kupa, kad mislis "jednoga dana zalice mnogi.." .....e bas zbog svega toga je i zasluzio ovakav ispracaj. Nisi veci od reprezentacije, niti je Kari...ali iza Karija su uspesi.

Cryptograf

pre 1 godinu

Dr Kari. Najbolji tim nije onaj sastavljen od najboljih igrača već od igrača koji funkcionišu najbolje. To je stara Yu kosarka. Mogao je i sto je najvažnije TEO Teo da doprinese 10-15 min po utakmici i snašao bi se u novoj ulozi tako da je ovo bilo malo neukusno ali idemo dalje. Možete da pričate šta hoćete Kari donosi zlato živo bili pa video.

bob

pre 1 godinu

Kako vas ne mrzi da svi budete selektori. Stanite svi iza Pešića, podržite čoveka. Pa kad sve prođe sudite jel bilo dobro ili ne. Aman više.

neko ko zna

pre 1 godinu

 a to je klasa koja moze da prelomi utakmicu za 2-3 minuta.
(ne razumem, 15. avgust 2022 14:31)

istina ...

problem je samo sto nikad ne znas na ciju stranu ce ta Teo klasa da prelomi - svog tima ili protivnika ...

Navras

pre 1 godinu

Ljudi, ako neki kuvar treba da spremi ručak, pustimo ga da sam bira koje će sastojke da koristi a koje da izbaci. Tek kada vidimo kakav je ručak, onda možemo da kritikujemo ili ne. Tako i u ovom slučaju. Neka Pešić sprema ekipu kako hoće, on je "kuvar", jel da, a rezultat koji budemo ostvarili na EP , će nam reći da li je Svetislav Kari Karapandža bio u pravu ili ne.

macconi

pre 1 godinu

ovo me podseca na 91. godinu kada je Zvezda u fudbalu postala prvak Evrope...morao je Piksi da ode da bi Dejo i Prosinecki dosli do izrazaja i postali lideri...Piksi je imao takvu harizmu,licnost znanje i umece da prosto pored njega ne bi niko drugi mogao da bude lider...slicno je i sa Teodosicem...i obojica nisu nista osvojili...Teo jeste Evroligu,ali iz koliko pokusaja...Vasa i Jokic nemaju tako izrazenu harizmu i liderstvo,a opet su lideri sa ozbiljnim rezultatima iza sebe...zna ovaj Pesic sta radi,rezultati iz proslossti to govore...pravio je on takve rezove i ranije

Serbissimo

pre 1 godinu

Како је могуће да у мају Тео даје 21 поен и Виртусу донесе евро титулу, а у јулу да Светиславу не ваља довољно. Греота је да Тео не буде део ове лепе приче Европског првенства и на фин начин да се опрости од репрезентације којој је толико дао. Морао је да буде у тиму макар улазио по 15 минута на паркет. Много би помогао. Кари жели да уради шок терапију као својевремено са Радманом, али није то то, времена су другачија.
(Вук, 15. avgust 2022 14:34)

Vremena su drugacija ali se neke stvari uvek iste. Ako ne mozes u SVAKOM trenutku da se podredis ekipi neces biti deo ekipe. Bullsi su postali kaznena ekspedicija tek kada je Fil Dzekson taj jednostavan princip usadio Dzordanu. Teodosic u Virtusu pred trenerom, bilo kojim trenerom, stoji u stavu mirno i ulazi s klupe jer tu zaradjuje hleb i bilo kakav vid nediscipline rezultirao bi otkazom, a kada dodje u reprezentaciju izigrava - srpskog Dzordana. Sto nije bio ni na vrhuncu karijere. Zapravo, nije u istom rangu s Djordjevicem, Bodirogom, Danilovicem, Kicanoviem, Slavnicem. Bekove samo da pomenem.

SrbEUin

pre 1 godinu

Pešić je napravio tim i uzeo zlato na EP u Turskoj i SK u USA.
Te iste Pešićeve igrače, sa još par pojačanja, jedan drugi legendarni trener nije uspeo da na domaćem terenu dovede ni do polufinala EP, a na OI ni da prođe grupu.

Zuja

pre 1 godinu

Neverovatno koliko sentimenta prema Teodlsiću
Ali ajmo redom. Da li je reprezentacija sa Teom ili bez njega osvojila zlato? Da li je donosio prevagu? Teo ima 35 godina i ne može da bude igrač oko koga se sve vrti. Pokazalo se da kada ima flastera on je neprimetan. Treba mu reći hvala i organizovati častan oproštaj. Sledeće godine su kfalifikacije za OI 2024. To je važno a važno je igrati i SP. Od plasmana na SP zavise i kfalifikacije. Sa Teom od 36 g teško. Sa Teom na terenu igrač manje u odbrani

Ivan NS

pre 1 godinu

Znaci tako mamuran, stalno pijan, drogiran, voli da bludnici, ne trenira, mator, nespreman, i kao sve takav on bude MVP finala EK i jedan od najboljih igraca Virtusa.
Ti brate da bi poverao u sve to i da je to pravi razlog mora da imas dosta nizak IQ.
(Miloš Baljko, 15. avgust 2022 15:02)

Ja znam da je tako, iz prve ruke. Za to nije potreban bilo kakav IQ. Drži se ti svojih uverenja, čitajući žutu štampu. Sa takvima poput tebe, najlakše je manipulisati.

chupavi

pre 1 godinu

Sve je jasno. Dosli su na pripreme i videlo se ko je koliko spreman i koliko moze da pruzi ekipi u ovom trenutku. Ako Teo nije u fizicki najboljoj formi i ako bi zbog toga trpeo tim onda bi morao da prihvati epizodnu ulogu a ne vodecu kao uvek do sada. To je ocigledno bio problem za sve pa je mozda ovako najbolje. Naravno falice nam magije na terenu ali sta je tu je...

GoranS

pre 1 godinu

@admiral
Ko će igrati presing na njemu po celom terenu? Protivnički centar? Prođe ga Jokić kao od šale i otvori mu se sve u napadu. Manji igrač? Uvek može da da loptu Miciću i ode na post u napadu i opet se odbrani sruši koncepcija. To što radi u Denveru i treba da igra, a šta će drugo? Ostali utrčavaju ili se izvlače na trojku i to je to. Igra se gradi na Jokiću. Micić je plan B.

Pera Ždera

pre 1 godinu

@ GoranS, 15. avgust 2022 15:39)

Reci da se salis? Ne mislis valjda ozbiljno da ce Jokic izigravati pleja? Pa nije EP druze Nba regularnog dela sezona koji je sprdacina i cirkus pa da ga protivnici gledaju dok se on vuce po terenu da izigrava pleja a hot dog zderaci sa tribina padaju u trans. Pa pokidace ga bre presingom na prvom koraku nece znati sta ga je snaslo. Ako ce igra da nam se svodi na ti da Jokic izigrava pleja bolje i da ne igramo
(Admiral, 15. avgust 2022 17:03)

Obozavam ovakve likove cije se pracenje NBA zavrsava na recenici, "to je cirkus, i tamo publika jede virsle, bla bla". Da jesi i malo pratio Jokica znao bi da se njegova uloga ni najmanje ne promeni ni u POffu gde je kosarka dosta ozbiljnija i odbrana tek mnogo agresivnija. Ili mozda mislis da je i ta kosarka smesna i da je mozda neka evropska liga bolja i ozbiljnija od POffa NBA lige? hmm ..

U tom istom POffu NBA Nikola SVE svoje brojke dize i redovno je top 2.3 igraca sto po ucinku sto po uticaju na igru, tim, pobede. Ove god bez dva najbolja pratioca doveo ekipu u doigravanje i na par ekstremno tesnih meceva ispao od kasnijeg sampiona punog i zdravog sastava. Ali nije to tema.

To sto ti zamisljas da je PLEJ samo onaj ko prenosi loptu, istu zadrzava i dribla je dok ne pronadje resenje samo govori koliko pratis kosarku na globalnom nivou. DANAS kreator igre ne mora da bude klasican bek sa 1ce ili 2ke. Nazovi ti Nikolu i njegovu poziciju kako hoces on kreira sa SVIH delova terena. sa centra, sa kapica, iz driblinga ili bez i po pravovremenoj reakciji i brzini iste je najbolji kreator na PLANETi!

Ne mora on da prevede loptu i "izigrava" klasicnog pleja, kako ti navodis ne bi li imao najveci i najefikasniji uticaj na igru. Samo mu dati ili DODATI loptu i pustiti ga da kreira odakle god i to je to.

Kazes presing i udvajanje. Pa tu je tek najbolji. U POffu ga i utrajali i prebijali od batina pa u 90% situacija takvih pronalazi slobodnog saigraca i pravo resenje.

Odreci se takve kreacije i najboljeg kosarkasa planete u ovom trenutku, zarad toga sto pleja i kreatora kosarkaske igre pijedini kao ti zamisljaju tradicionalno kao tapkaca lopte koji je i prenosi preko pola, bio bi ZLOCIN i mi taj luksuz i pravo na kiks (Nikola van svoje uloge i najbolje kosarke) vise NEMAMO!

Ali mora da je NBA cirkus gde zderaci virsla prate igrace koji pobede svaki evropski tim sa 20+ poena sa sve publikom koja mozda vise preferira sarme ili girose.. Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)

Nenad

pre 1 godinu

U poslednjih 15 godina vala nije ništa potvrdio taj Pešić. Koje je to trofeje osvajao u zadnjih 15 godina?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 18:10)


a koju utakmicu u reprezentaciji je Teo resio u poslednjih 12 godina a redovno se javljao?

2CRAZY

pre 1 godinu

I glavno pitanje, zašto ga je zvao da bi ga oterao posle pet dana? Sam je rekao da je kapiten i da je igrao 15 godina za reprezentaciju, takvima se to ne radi.
(Nebojša, 15. avgust 2022 13:51)

Pa moras da pozoves igraca da bi video ne treninzima u kakvoj je formi i koliko je spreman da da za reprezentaciju, kako mislis da ga Pesic proceni, ako ga prvo ne pozove da ga vidi u kakvoj je formi i kakvu zelju ima?

Che

pre 1 godinu

Podržavam Pešićevu odluku. Pogledajte samo kakav Hrvati imaju tim. U prvoj petorci 4 NBA igrača i Amerikanac. Ti NBA igeači nisu levati već Bogdanović, Zubac, Hezona i Šarić. I jučer Česi ladno obrišu parket s njima.

lovac na sreću

pre 1 godinu

Milojević je nedavno objasnio ds Micić nije čovek za drugu petorku, i mislim ds je skroz u pravu. Dakle morao je da bira izmedju njih dvojice. Vasa je trenutno bolji. To je kraj priče za mene. Bolje jedan dobar i zadovoljan igrač, nego dva polovična.

S. Đorđević bi mogao da ispriča nešto na tu temu .

Zoran

pre 1 godinu

Ljudi Teodosic i kad je bio mnogo mladji nije hteo da igra odbranu,prosto takav je.Sad je mator pa i da hoce ne moze.Čovek je igrač manje u odbrani gde se odmah pravi visak i lagan koš.Prema tome sve sto bi doneo pozitivno u napadu potiralo bi se neigranjwm odbrane.Da ne pominjem uticaj na ostatak ekipe gde oni moraju duplo vise da se trose zbog njega jer ne postoji u odbrani!
(pedja, 15. avgust 2022 15:48)

I upravo zato mi je van pameti histerija da sad mora da se osvoji ni manje ni vise nego zlato da bi se opravdao Teov izostanak. Sa raspalim Teom koji ne samo da ne moze da doprinese u odbranu nego ni u napadu (videli smo protiv Italje u Pioniru u kvalifikacijama za Olimpijadu prosle godine) kao sigurno bi ga osvojili? Vazi.

Giga Moravac

pre 1 godinu

Ljudi vidite i sami da Micić u reprezentaciji ne pruža ni upola od onog u klubu. A u životnoj je formi. Tu treba tražiti razloge Teovog odsustva. Hajde da pustimo selektora da radi, pa kad se sve završi da komentarišemo. Teo je legenda i mnogo je dao Srbiji, ali i Džaja je bio legenda, pa nije igrao mator. Tako to ide. Kari je trener starog kova, ovom potezom je malo povredio Tea, ali možda je drugima stavio do znanja da nema zezanja. Razmislite o tome.

sto mu gromova

pre 1 godinu

Pešić ispao gospodin. Mada mi je možda u početku bilo žao i mislio sam da greši. Obrni okreni, verovatno je u pravu. Teo, majstor, čarobnjak, virtuoz ma jedan od najvecih talenata ikada. Ne može se reci jedan od najboljih igrača ikada jer hteli to da prihvatimo ili ne, falilo mu je mnogo radne discipline da to i postane. Šteta. Mada i ovako je dosegao velike visine i usao u legendu sa onom trojkom protiv Španaca 2010. Ruku na srce i tu je divljao i ispucavao se, cesto i nas i nervirao, ali trojka kao kap na kraju sve baca u vodu i postaje Bog. Elem, nije igrao oodbranu, prolazili su ga kad i kako su hteli. Cesto se ispucavao kao na treningu. Cesto je i asistencijama ostavljao bez daha ali kao sto reče Kari, trenutno ima boljih. Hvala majstore za sve, veliki si ali na prvestvu(turnirima) se gine, pa tako mora i da se trenira.

Djenka

pre 1 godinu

Kad ja budem selektor onda ću da kažem koji je moj plan i šta treba raditi. A do tada puštam gospodina Karija da radi svoj posao kojim se bavi već decenijama. Na stranu to što je odličan u svom poslu, i što ja sa tim poslom veze nemam. Ja se u tudje ne mešam niti dajem nekome da se meni meša.

E sad to što u Srbiji ima više selektora nego svih ostalih zanimanja je druga priča.

Ns

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.

дејан

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dokle god ne prihvatimo sta je pobednicka kosarka DANAS, tapkaceno u mestu i secacemo se uspeha koji davno bejase ;)
(Pera Ždera, 15. avgust 2022 18:01)

A Jokić zna šta je pobednička košarka? Je l to osvojio neke trofeje za koje ne znamo?
(Transfer blama, 15. avgust 2022 19:36)

Mislio sam generalno na danasnju igru kroz pozicije koje nisu vise striktno definisane i kreaciju i organizaciju koja moze doci sa bilo koje "pozicije" i mesta na terenu.

Sto se Nikole i trofeja tice, mnogo uspesniji i veci igraci od njega nisu osvojili NBA prsten npr sto ne znaci da Nikola nece (rano je jos)... Za Evropu nije imao kad jer je pravo iz Mege otisao u Denver a sto se reprezentacije tice. Srebro sa olimpijskih se vrv ne racuna :)) I za to je rano reci jer tek treba i nadam se da ovaj put hocemo, graditi sistem oko njega, NAPOKON (I nadam se ne kasno) pa cemo svoditi racune nakon ciklusa, dva u kojem je sistem pravilno postavljen. Nemoj se iznenaditi uspesnosti pa i trofejima istog.

I ta tema kroz trofeje za igraca koji nije ni igrao Evropu, koji igra NBA gde je ekstremno tesko doci do prstena, gde je bitno milijardu faktora je vise IZLIZANA i dosadna. Za reprezentaciju, dati mu pravu priliku i kljuc u ruke i nemojte se uznenaditi. Sudicemo nakon toga ..

DA, pobednicka kosarka koja godinama pomera granice uspesnosti Denvera. Niko im nije ni POff predvidjao pa su postali redovni ucesnici. Niko nije ni sanjao da "debeli" moze biti u top 10 igraca pa je dvostruki MVP. U ovoj i sledecoj sezoni, kako sklapaju kockice, ne bi cudila NI NAJMANJE ni titula.

Zato kazem, ne brzati... Ima Nikola vremena i za trofeje. Nadajmo se vec orvom prilikom, na Evropskom i u predstojecoj NBA sezoni (sto da ne, vec je mnoge iznenadio i ucutkao). Samo ga ne sabotirati i ne oduzimati mu kreaciju.

srbija

pre 1 godinu

Meni je za ne poverovati da neko uopste pomisli da komentarise i jos u negativnom smislu Pesica. Alo bre, taj covek je pobedio Amerikance u sred j****e Amerike. Niko nikada pre a ni posle tome nece nazalost ni prici blizu. i onda neki klipani znaju bolje i kao trebao je ovako ili onako... hahaha, samo hahaha

Doki

pre 1 godinu

Sve lepo kulturno opeglano kako i treba bez dizanja velike prašine koju svi očekuju. I od tea koji se ne oglašava kao i selektora sa ovim izjavama. Podrška selektoru i košarkašima da naprave što bolji rezultat. Nama i onako ni jedan selektor nikad nije odgovarao svi smo bolje znali od njih.

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

Profesor okultis

pre 1 godinu

Da li neko sme da sumnja u velikog karija Pesica? Oterao je coveka koji bleji i pije viski i normalno je da mu se ne uklapa

Ljubitelj Košarke

pre 1 godinu

Davne 2001 godine smo pustili Pešića da bira tim za EP, osvojio ga je veoma dominantno, u sred Turske. Sledeće godine je odveo ekipu na SP u Indijanopolis, mnogi su sumnjali u njega, posebno nakon par izgubljenih mečeva. Odstranio je tada Radmanovića iz ekipe dok su bili tamo, cela država u šoku! Čovek se vratio sa zlatom, posle toga više ne uzesmo zlato na svetskom. Volim i cenim Tea, ali mislim da sve treba sabrati nakon EP, tada ćemo znati da li je Kari pogrešio ili nije.

Tiska

pre 1 godinu

"To šta sam rekao Teodosiću, to bih ostavio između mene i njega. Kod nas postoji pravilo da je najvažnije šta se dešava na terenu. Svaki igrač može da radi šta god hoće, ako ispuni od trenera šta hoće. Ja nisam policajac, ja sam selektor, to je to“

Алекса

pre 1 godinu

За ове што плачу за Теом, да сте довољно знали о кошарци, могли сте да га уврстите у тим...

Пешић није ту зато што је леп, него зато што је освојио све са нашим момцима а у паузи са нашима, направио и немачку репрезентацију...

Исто сам рекао и за Ђорђевића, да сам нешто о кошарци знао, оног ретарда Бирчу не бих у Макси по пиво водио, а Ђорђевић је са њим узео три медаље...према томе, ако се не слажете са селектором, а мислите да боље знате, има школа за тренере, па полако...


Ја ћу да спремам кокице и да уживам...а Теу једно огроооомно ХВАЛА ТИ ДРУЖЕ

steppenvolf

pre 1 godinu

Mnogi grese da Pesic nije trebao da ga zove. Ne, jer bi to bila jos veca halabuka. Nije pozvao Tea, kapitena? Ovih nedelju dana, treninzi svakog dana su bas Pesicu otvorile oci. Sve je video. I bas nakon tih nedelju dana koje su mu bila potvrda, doneo je odluku. Lisac je to. A vi gresite. Nije ovo klub, vec reprezentacija, teski protivnici, dug turnir plus teske pripreme ..

Pitanje

pre 1 godinu

Dakle u ovoj priči postoje samo dve opcije:

1.Teo prihvata da bude backup plej - Teo ostaje.

2.Teo ne prihvata da bude backup plej, želi da se igra i dalje vrti oko njega - Teo odlazi.

Svi znamo da on još uvek ima kvalitet za reprezentaciju, ali da li još uvek može da isporuči ono što je mogao pre deset godina, a da bude prvi plej reprezentacije? Zapitajte se sve ovo, i dajte odgovor onako kako mislite da jeste.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Pazi sad ovaj detalj... Da je Nikola dosao Pesicu nespreman i sa 20kg viska kao onomad Djordjevicu i da nije hteo prihvatiti ulogu (igranje 4ke, par nastupa sa klupe) vrv tj sigurno bi takodje bio precrtan.

Da ne ulazim detaljno u analizu da li je ta uloga tada bila ispravna... Smatram da nije kao sto nije ni bilo u redu da se Nikola tako pojavi.

Sada kada je Teo fizicki neodgovarajuci zadatku (igra cesto od lopte, trcanje i idbrana) i kada ne prihvata dodeljenu ili pretpostavljenu ulogu (smanjeni min, sa klupe, bez kljuceva organizacije) to se ne prihvata kao kljucni i sustinski problem.

Mene takodje plasi situacija u kojoj je tim bez Tea, navikao sam i ja ALI me isto tako i golica kako ce izgledati kada se napokon kljucevi daju Nikoli. Puna podrska selektoru koji zna da sastavi pobednicki TIM pa cemo o moglo je i kako je a nadam se i mnogo lepsim vestima, nakon prvenstva...

Petar P

pre 1 godinu

Nebitno je sto se tice pleja, ne treba mu ni Micic, eventualno kad Jokic odmara.
Trebaju nam trkaci, suteri i dobri u odbrani. Teo ima samo jedno od to troje, sut i to kako kad. Sa Jokicem u ekipi njegove kreacije sa pleja nisu potrebne, jedino da ulazi sa klupe a to on ocigledno nece.
Djordjevic je sa Jokicem napravio gresku jer ga je gurao na cetvorku i oduzimao mu loptu u organizaciji i tranziciji. Pesic sad mozda ima po imenima losiju ekipu od te, ali ako da Jokicu kljuceve napada i okruzi ga sa trkacima i suterima (ako ih imamo na raspolaganju) tesko ce Srbiju neko dobiti.
Ne znam u kakvoj je formi Dobric, Lucic. Takav profil igraca nam treba, Micic neka igra odbranu i sutne kad je sam, ne treba vise nista.
Bjelica mi je kritican na cetvorci, ali sa Jokicem mozda u napadu i bude ok. Spor je u odbrani zato bih radije Kalinica na 4. Micic, Dobric, Lucic, Kalinic, Jokic. Mobilna petorka, trebalo bi da Dobric moze da pokrije tu poziciju 2, eventualno Nedovic ako su prebrzi za njega ali Dobric igra bolje odbranu.
(Ns, 15. avgust 2022 17:20)
Jedini pametan komentar. Slažem se u potpunosti sa tvojim komentarom. Ko prati košarku zna da je Teo odavno popustio u svim segmentima igre i da je bilo samo pitanje trenutka kada će mu neki selektor reći da se takva poluigra više ne toleriše. To isto važi i za Bjelicu. Ili igraš svom snagom i umećem ili se povuci sam, a ako nećeš sam onda će te svakako zaboleti kada ti to neko drugi saopšti. Podrška selektoru, to je ono što nam treba, mir u reprezentaciji i bez senzacionalistikjih naslova, to stvarno više nema smisla a nanosi štetu.

bradina

pre 1 godinu

Korektno od strane Pesica.U zemlji gde postoje vise miliona selektora tesko se da progutati!Selektor je taj koji je izvagao,snosi odgovornost i tacka.Za neuspeh uvek ce biti kriv trener/selektor.Teo je legenda i svima je tesko palo ovo njegovo "precrtavanje",ali Boze moj nije kraj sveta! Ako uspeh u kolektivnom sportu zavisi od pojedinca onda izem ti sport! Pratim kosarku jos od Koraca,Djerdje i Daneua.Uvek se vracam na tu Jugo ligu u kojoj je recimo tadasnja Lokomotiva imala Plecasa ili Cacanski Borac Misovica,a znamo nikad nisu osvojili prvenstvo.Taktika protiv tih igraca bila je pustiti ih, cuvali ili ne oni ce postici vise od 30 poena,ali treba onemoguciti ostale iz njihovog tima i skoro svi ligasi su se toga drzali.Tesko je uporediti tadasnju kosarku i ovu sadasnju ali cini mi se da je "slucaj Plecas,Misovic",istovetan sa Teodosicem uz napomenu tesko da jedan plej poput njega moze trpati kos kao nekadasnje ove velicine nase kosarke.Teodosic je izmozden,umoran posle naporne sezone,a pritom nije u godinama da pruzi 100% svojih mogucnosti.Breme godina ga je sputalo a uvek sam tvrdio da je veliki igrac onaj koji zna da kaze dosta je moje je proslo nisam vise onaj isti.Tako bi ova situacija bila jednostavnija a ne da se provlaci danima kao da je bez njega sve propalo!? Nemoj te me pogresno shvatiti ja sam jedan koji je obozavao Tea kad igra za reprezentaciju,ali svemu dodje kraj.Da je Bogi mogao da dodje nebi sad polemisali.Bjelicu za novog kapitena idemo dalje!

Алекса

pre 1 godinu

Sta ti pises, o kom sportu je rec?
Koliko ti samo imas mrznje u sebi. ne bio ti ja u kozi.Stvarno ti zelim da ovo stanje nekako prevazidjes.Ima mnogo vaznijih stvari u zivotu od sporta.
(marko992, 15. avgust 2022 19:46

Мржње? Ти не знаш ни о кпм спорту се ради ал ти се привиђа мржња...


Боље о томе брини него о мени...

sim

pre 1 godinu

Pešić nije pozvao Đorđevića 2002.
Bio selektor i imao pravo na to.
Izbacio i Radmanovića zato što je bio nedisciplinovan.
Imao pravo i govorio da račune svodi na kraju.
Osvojio je Svetsko prvenstvo pobedio Dream Team.
Vratio se velik kao kuća.
I sada će.

milanivac

pre 1 godinu

Sve legitimno, ali sada Pesic u potpunosti odgovara za rezultat ekipe i igru ostalih plejmejkera. Uostalom, tako i treba da bude.

321

pre 1 godinu

Potpuno je jasno sta je Pesic rekao. Da li vi vidite prvu petorku Teo, Jokic? Gde je tu Micic? Na klupi? Zasto da Micic bude ns klupi a Teo u prvoj petorci? A Teo nikada nije bio bekap igrac. Da ulazi sa klupe? To ni Teo nije prihvatio. Prema tome sve je jasno i nije nikakva katastrofa. Bitan je tim. A Teo nije malo dete i siguran sam da je sve razumeo. Plus njegove godine i igra u odbrani.

dado

pre 1 godinu

Sve legalno i legitimno, ali rezulat je taj koji ce te definisati....
Dodje li do medalje, Teo odluka je ok, Ispadne li se negdje prije, onda ponovo objasnjavaj da se ekipa stvara sa onima koji najbolje funkcionisu.

super

pre 1 godinu

Micić ni u Zvezdi nije uspeo jer je bio backup a vidimo ga sada kad je MVP...treba se zahvaliti Teu za sve što je uradio ali evo dokaze mladi pa nek se pokažu!!! Napred Srbija treba svi da stanemo iza reprezentacije ne bitno ko igra!!!

Nenad

pre 1 godinu

Korektno obrazloženje. Uostalom sa 35 nije budućnost košarke. Mogao je da odigra sa klupe da je hteo.
(Ahtung, 15. avgust 2022 19:02)

Mogao je kvalitetno da maše peškirom.

bane

pre 1 godinu

Na EP u košarci, pobeđuju oni koji u timu imaju igrače koji umeju da naprave iznenađenje. Jokić & Micić su Alfa i Omega. Kalinić, Nedović, Gudurić, Lučić, Milutinov su kvalitet i podrška ovoj dvojici. Mislim da, Simanić i Dobrić bi mogli da budu taj tas na vagi. Jaramaz, Petrušev i Davidovac, samo kao epizode.

Lepi

pre 1 godinu

Pesic je rekao prvo Teodosicu. Teodosic je trebao da cuti dok Pesic ne obavesti tim. Teodosicev PR (supruga, brat, agent, drugari po Valjevo) su bili brzi od Pesica.
Ne volim takve ljude.

Igor

pre 1 godinu

I nole ima isto 35 godina
(Milos, 15. avgust 2022 16:33)

Tacno, ali Nole ne pije alkohol, ne pusi, a prema svom telu se odnosi kao prema svetinji. Dok Nole ima telo dvdasetpetogodisnjaka, Teo ima telo cetrdesetogodisnjaka!

Red Devil

pre 1 godinu

Kada prijatelju, kada??? Sa Nemcima pre 30, a sa nama pre 20 godina. Sa Bodirogom, Divcem, Pedjom, napaljenim Gurovicem i Jaricem, Rakocevicem, Tomasevicem, Drobnjakom, Vujanicem, Cabarkapom, Koturovicem i Radmanovicem - prvak bi bila i moja baba. Pitanje je, sta je Svetislav Pesic osvojio u poslednjih 15 godina, mozda poneki kup.
(Plava Unija, 15. avgust 2022 17:10)
Ако су битна само имена и ништа више,што се не прошетасмо до злата 2005. са врхунским играчима и најбољим тренером Европе свих времена..….?!!!
Помно те сви слушамо.......
Изволи,експозе....????
(дејан, 15. avgust 2022 17:57)

@Plava Unija - narocito bi tvoja baba dobila Amerikance u 1/4 finalu i onu Argentinu u finalu posle onakvog preokreta.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Onda lepo prvo ti izadješ i objasniš javnosti sve.. Zahvališ se Teu na svemu, date mu i plaketu...
A ne ovako, kad jave iz stranke da hoće da kapiten bude njihov...
Sve isto kao u fudbalu.
(Randy Marsh, 15. avgust 2022 13:49)




A Crni vrh na Divčibarima? Ko je bio na otvaranju hotela? Kome se ko zahvaljivao?! Nego puče ljubav u stranci?

milan

pre 1 godinu

Једина погрешка јесте његово позивање на припреме, ако се знао епилог. Верујем да већина вас дели ово мишљење.
(mirkoc, 15. avgust 2022 15:12)

Selektor mora da pozove sto vise dobrih igraca a u toku priprema da odredi svoj tim. Bolje da imas viska nego da imas manjka dobrih igraca na okupljanju. Tokom treninga i uigravanja igraca procenio je da u timu na toj poziciji ima boljih igraca. Verovatno je procenio da je bolje da Vasa bude glavni kreator igre. Džaba sto je neko na glasu da je kao bolji ako je on na trening video da neko drugi bolje kreira igru, bolje dodaje, bolje sutira, pravi bolju hemiju... Epilog se nije znao od samog pocetka vec se do njega doslo tokom treninga i uigravanja. Siguran sam da nije nista licno vec je tako procenjeno zarad najefikasnijeg tima.

aca

pre 1 godinu

A jel trebao da ga vodi a da misli da mu se ne uklapa u koncepciju? Da zadovolji narod ? Ko bi bio odgovoran da se na terenu videlo da on ne mose da ispostuje to sto trener trazi od njega ? Covek prima platu da napravi rezultat, prosto.

lane moje

pre 1 godinu

Teodosićeve zasluge su jedno a stanje na terenu sasvim drugo. Izgleda da je baš on bio 'mrtav teret' ekipe koji je Pešić otkačio da mlađi igrači prodišu. Biće zanimljivo.

Miroslav

pre 1 godinu

Jednostavno receno,Pesic nije hteo da iznosi prljav ves.Sve sto je rekao,bilo je sa ciljem da ublazi situaciju.Istina ce se saznati kasnije.Sada bi bilo najbolje dati bezrezrvnu podrsku ekipi koja ode na EP.Nisam optimista.Mislim da imamo igrace koji mogu doneti medalju,ali nemamo ekipu.To vidi i Pesic.Verovatno tu lezi razlog precrtavanja Teodosica.

ja selektor

pre 1 godinu

Mator a laze.
Ovo sa Teodosicem je osveta za stvari iz proslosti. Sad kad je dobio priliku odlucio je da ga na vrlo prizeman nacin ponizi na kraju njegove reprezentativne karijere. Sramota da matori bez posledica moze ovako da se ponasa prema jednom od najboljih igraca koje smo ikada imali.
(kvisko, 15. avgust 2022 13:59)

Koje stvari iz prošlosti? Ne razumem zašto se ovo objavlja. Teške reči, a nikakvog objašnjenja, nikakvog obrazloženja, a eto je na internetu, svima dostupna.

Ostin a

pre 1 godinu

Koliko sam shvatio, Teo nije hteo da bude rezerva...

Realno je da Vasa Micić bude prvi plej i uz Jokića zadužen za asistencije. Istina je i da Teo 2022 nije ni blizu po kvalitetu onog Tea iz 2018, ali trebalo je to finije odraditi.

smeh

pre 1 godinu

@Pa Jokic ce da igra na 4 kao sto je igrao i kod Djordjevica.A na 5 ce da bude Milutinov tako smo igrali i protiv CG.Micic organizuje napad
(boki89, 15. avgust 2022 19:11)

Koliko je meni poznato nisu prenosili utakmicu ali pošto ti znaš kako smo igrali i ko je na kojoj poziciji i kako igrao možeš li samo kazati koji kanal je u pitanju ili sajt jer su očigledno svemogući.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Ne možemo 40min da igramo s Jokicem na visokom postu. Btw, ko ce biti skorer koji Jokicu treba. Ili je mozda eto moooozda ok da imas Tea ono bar na 5 min da spoji, recimo, Milutiniva sa kosem. Kada je mogao Raduljicu, moci ce i Milutinova. 

Kad vec navijamo bespotrebno je krenuti sa jednom pa bas bespotrebnom svinjarijom. Ne znam kako drugacije da tu objasnim. Imanite se idoolopoklonstva. Ni prema Kariju ni Teu.
(etotako, 15. avgust 2022 18:25)

Slazem se sa tobom i Teovih 5, 10min sa strane kreacije koja Milutinova itd spaja sa kosem ALI nije to bila tema u mom komentaru niti ja to sporim ...

Zaboravio si da Teo NECE da bude taj igrac od 5 ili 10 min (bar se takav utisak stice kroz Karijevu izjavu), igrac uloge ili sa klupe. Upravo je to problem i glavni razlog precrtavanja. NARAVNO da bi Teo znacio ali u ovom trenutku bilo bi kontraproduktivno igrati sa njim i Jokicem u prvoj postavi i zato i rekoh pet puta, Kari je NAZALOST morao da bira izmedju dve kosarkaske magije u ovom trenutku. Tako je kako je.

Ili je Milos stavio do znanja da nece sa klupe ili je Kari presekao da mu ne zeli dodeliti tu ulogu, vrv cemo nekada saznati malko preciznije i detaljnoje... ili je skroz nesto trece. Logika nalaze da se bira brzi, mladji i aktuelnije koncept kroz Jokica i Micica, sistem kome Teo je zeli a vrv i ne moze da bude "podredjen"= posvecen.

Sto se svinjarije tice, i tu se slazem... Moglo je, moralo je IPAK malo drugacije ali bojim se (i to detaljno komentarisah) da tako dva specificna karaktera kao sto su Teo i Pesic, nisu mogla rezultirati svima prihvatljivijem oprostajem... Steta.

dule

pre 1 godinu

@Joker па Немачка је тада изгубила у полуфинале. Нису Васа, Јокић и Милутинов више клинци, ми морамо бити у ‘win now’ фазон