Utorak, 09.08.2022.

09:13

Nedović i Kalinić stali uz Teodosića FOTO/VIDEO

Nakon Stefana Markovića, još dvojica košarkaša Srbije su se oglasila povodom otpisivanja Miloša Teodosića iz selekcije za kvalifikacije za SP i Evrobasket.

Izvor: B92

Nedoviæ i Kaliniæ stali uz Teodosiæa FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

236 Komentari

Sortiraj po:

panadol

pre 1 godinu

Bato, sto si stao tu sa nabrajanjem? Nastavi, slobodno, iz te kuhinje su i Milojevic, Raduljica, Macvan, Erceg, Aleksandrov, Kecman, Djokic, Vesa Petrovic...
Pola onih u koje se kunete, su nastali upravo u toj kuhinji. ali s'obzirom da je Zveda tada bila u kanalu, u kuvara ste gledali kao u Boga da Vam da (stvori) jos igraca...

Dejan

pre 1 godinu

Nerazumem,stace nam onda selektor ako igraci odlucuju,ja podrzavam Pesica i nikad u reprezentaciju nebi pozvao Jokica,jos jednom kazem ovo je samo moje misljenje izvinjavam se ako sam nekoga uvredio.

Ljuba

pre 1 godinu

Pesiceva odluka za svaku pohvalu. Teodosic nikada nije bio veliki koliko je mogao da bude. Problem sa egom ga je razbijao kroz karijeru - slicno kao sto Jaric nije dao ni 50% svojih mogucnosti zbog ega. Kari nikada nije voleo egoiste i bilmeze (Radmanovic) u svojim timovima i to se uvek pokazalo kao dobro na kraju.

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 9. avgust 2022 09:42)


Istina, cak je i nerezonski bilo ali je uslo.
Generalno, lose je ovo uradjeno Teu jer je ipak bio redovan na okupljanjima i neki lider vecini ovih igraca ali Teo kao Teo nikad nije bio igrac za zavrsnice i igrac za kraj utakmice kada se lomi. Kao sto nije ni Nedovic ovaj koji zna da igra samo kad je sve reseno ili u prvom poluvremenu…pre si imao pola ekipe koji su mogli da budu igraci odluke i da im das loptu kad se lomi a sada…

Nenad

pre 1 godinu

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?
(Dvostruki, 9. avgust 2022 17:52)

Da, jeste: Nenad Krstić.

autostoper

pre 1 godinu

brate kakvi sad klanovi pa juče sam pročitao ovde jedan od lajkovanijih komentara
elem da parafraziram

Teodosic ima nesto protiv igrača poput Kalinica pa ga je Pešić izbacio ne treba mu to.

kako sad ipak Kalinić na strani Tea
ali su protiv Jokića

I da sam član reprezentacije i da sam npr Nedović normalno bi mi bilo da stanem uz Tea da bude vođa a ima mentalni sklop da bude vođa a ne uz Jokića koji se udostoji jednom u pet godina da dođe

priče o bajatom teu bih mogao da posisam da igra za mornar bar po 5min. ali čovek igra u virtusu sa 10+ poena. toliko je mogao i u reprezentaciji da pruži

beogradski

pre 1 godinu

Unet je nemir u ekipu, bojim se da nece na dobro da izadje.
Kakve sanse za zlata propustamo, to nema nigde.
2019, 2022, na OI smo lagano mogli do finala.

Tom i ja

pre 1 godinu

Po mome..njegova velika greška je odlazak u NBA,i nešto se tu poremetilo, jer onaj Teo pre odlaska, i posle povratka, nije bio isti igrač. .a ovi bivši što sad komentarišu , je totalno bez veze od njih. .

Dvostruki

pre 1 godinu

"dugogodišnji kapiten Teodosić" koliko puta ponovljena fraza, a zapravo bio kapiten na samo 2 takmičenja - 2015. i 2016.
(Nenad, 09. avgust 2022 16:05)

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?

Ana

pre 1 godinu

Šta ima igraći da komentarišu javno, to je primitivizam.Oni su profi i znaju da je odluka selektora ko će da igra i da je selektor tvorac igre.Pešić je gromada od trenera...Teo je dovoljno igrao, vreme je je nove igrače.

76er

pre 1 godinu

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.
(Musty, 09. avgust 2022 14:14)

Jokic je odigrao jako dobar turnir u Riu, uostalom gugl i videces, a ne da lupas gluposti.

Boki

pre 1 godinu

Kari je stari lisac - iako ima odlične pojedince, ovo je namerno uradio kako bi napravio tim. Teo se vraća i svi počinju da grizu.
Napred SRBIJA !!!

Lax

pre 1 godinu

Teo je davno trebalo sam da kaže da ga više ne zovu, a ne da dovodi selektora u situaciju da on mora da ga odstrani iz tima - svestan je da ima boljih i to bi uradio da je stvarno legenda i veliki kapiten

realno

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!
(Dragan - Sava, 09. avgust 2022 10:04

Pa naravno, vidis da se i najvijaci medjusobno vise raduju porazima jedni drugih nego uspesima svojih timova. Sve je to posledica nezdrave atmosfere i stvaranja progande uzrokovane menadzerskim prepucanjima.

Musty

pre 1 godinu

(76er, 09. avgust 2022 12:26)

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.

Mladen

pre 1 godinu

Ova dvojica jedva docekali da nadju neki izgovor da i njih probere. Uvek povredjeni Nedovic i veliki filozof Kalinic. Da je tu Teo onda bi bilo nece da idu jer imaju problema s njim lol

marko

pre 1 godinu

Bolje da Teodosica nisu ni pozivali i stavljali na siri spisak, nego sto su ga pozvali i precrtali... Zamislite da Španci pozovu Ljulja ili Rudija Fernandeza i precrtaju ih... Tako se ne postupa legendama! Ako su vec planirali da ga ne vode na prvenstvo, mogli su da mu naprave oprostajnu utakmicu...

Сале громада

pre 1 godinu

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?
(Logika u autu, 9. avgust 2022 13:10)

Сале Ђорђевић наравно није трофејнији од њих, али његова сребра сијају једнаким сјајем. Саша је освојио сребро на светском само годину дана након што је Дуда са истим тимом освојио седмо место (а до европског су дошли кроз бараж). О олимпијском сребру и да не причам, ми никада нисмо освојили олимпијско злато када су Амери били ту (чак и пре него што су играли NBA играчу) - дакле то је огроман успех!!!
Сале Ђорђевић је донео нову енергију, а енергија је бар 30% тренерског посла. Дуда Ивковић јесте селектовао велики део те генерације, али је енергија испумпана после оне крађе у Турској 2010.године. Да смо тада ушли у финале вероватно би сне другачије било. Али, нажалост, уследиле су три године потпуне катастрофе, нешто слично овој тренутној ситуацији где нисмо играли на Олимпијади, а вероватно нећемо ни на светском.
У таквој, потпуно поремећеној ситуацији долази Сале и са безмало истим тимом осваја три сребра, једно четврто и једно пето место. После петог места на светском даје оставку, а плашим се да ће нам то пето место бити недостижно још много година.
Сале Ђорђевић није дозволио Ражнатовићу да му намеће своје играче. То му није опроштено.

JPR24

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Ne pričaj gluposti bre ! Teo jeste genijalac, i majstor, ali ata je on uspeo sa reprezentacijom kao glavni faktor? Jedino moze da se pamti ona trojka Spancima ! Zadnje utakmice koje je igrao, bolje da i nije, neće mu niko zameriti da je rekao Stop ne mogu više. Dao je šta je mogao, i to je ok, nije kao Markovic pobegusa.

A o radu, Jokic je radnik, ne bi stigao gde je da nije radnik, Teo pak se oslonio odavno na svoj talenat, ali nikad nije bio radnik, pa čak i lenj… i to se vidi po njegovim partijama, ne samo sada, već za vreme perioda u CSKA.

VO.

pre 1 godinu

ljudi, malo je rano bilo šta zaključivati komentarisati, primarni razlog još ne znamo , . Pustite selektora da bude selektor, i odabere najbolju kombinaciju za TIM a ne po papiru i zaslugama , pa čak i vrednosti igrača, koja sigurno nije sporna u slučaju Tea, svako postovanje i divljenje ,,, on sam bi morao da podrži svaku odluku selektora i upravo tako pokaže svoju veličinu i patriotizam...
Ovo je" biti ili ne biti" za budućnost Naše košarke , dakle pustite i podržite Selektora da bude Selektor i ništa više,,,i eto ga uspeh na duge staze ...

Logika u autu

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?

Guns N Roses

pre 1 godinu

Dozivece Kari nervni slom kao Zeljko onomad. U ovom vremenu selektor reprezentacije moze biti samo jedan covek a to je Sale Djordjevic.

dragioki

pre 1 godinu

vreme je da se uvedu novi igrači mlađi brži sa srcem na terenu a kalinić, nedović koji nije nikad odigrao za reprezentaciju i kad je bio zdrav polako idu u penzju tjs. zvezdu.

Aleks

pre 1 godinu

To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.
(Laki M, 9. avgust 2022 11:15)

Teo se nije izjasnio jer ne želi da dodatno remeti atmosferu. To što se njegovi saigrači oglašavaju je dovoljni pokazatelj.

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?
(Jordan, 9. avgust 2022 10:37) 

Neki bi skočili, neki bi pokušali da pronađu opravdanje u košarkaškom smislu i koncepciji igre. Ovako je jasno da to nisu razlozi.

U reprezentaciji već 3 godine vlada raspad sistema i vrlo negativna atmosfera, a Pešić je ovim tek izgubio svlačionicu.

dusan

pre 1 godinu

,,,,,I KALINIC I NEDOVIC , NISU VISE MLADI IGRACI KOJI NE REZUMEJU ODLUKU TRENERA. MORALI BI VEC I ONI DA RAZMISLJAJU KAO TRENERI A NE KAO IGRACI . SOLIDARNOST JE DOBRA ALI U OVOM TRENUTKU NE DRUGARSKA , NEGO TIMSKA . SOLIDARNI TREBA BITI PREMA MNOGIM MLADIM IGRACIMA KOJI CEKAJU DA SE DOKAZU U REPREZENTACIJI , A NE SOLIDARNOST PREMA DRUGARU KOJI JE ZAISTA SVE VEC DAO SRPSKOJ KOSARCI I ZATO GA I OBOZAVAMO .VEOMA JE TESKO IGRATI SA IGRACIMA SA TAKVIM ISKUSTVOM , JER SU SVI PREVISE RESPEKTABILNI PREMA NJEGOVIM BIVSIM ZASLUGAMA , ALI NE I TRENUTNIM SPOSOBNOSTIMA . KALINIC JE VISE PUTE TRCAO PRED RUDU , PA ME TO I NE CUDI , ALI NEDOVIC BI OVO TREBAO DA VIDI KAO SANSU DA I ON DA NESTO REPREZENTACIJI , STO DO SADA I NIJE BIO SLUCAJ.

Milan

pre 1 godinu

Pomenuo sam objektivno dva najslabija igraca(i Jaramaz je igrao za Partizan), a ne igraca Partizana, Avramovic inace vazi za zvezdasa. i nisam rekao da je to podrska koja rusi Pesića nego sam mislio da mu odaju priznanje i ukazuju postovanje koje Teodosic zasluzuju. Za sta je, druze, spreman Aleksić??

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Posle poraza of Belgije, kojim smo drasticno umanjili sanse za plasman na svetsko provenstvo, napisao sam da nam je na predstojecem evropskom prvenstvo najslabila karika upravo trener. Nacin na koji su izgubljene obe utakmice protiv Belgije u prozorima, pa i ona poslednja protiv Latvije, je ukazivao na bitne propuste u vodjenju tima. Tacno je, nisu igrali najbolji, ali nije da je Pesic imao bas slab tim. Uostalom, igrace, pa i one u slaboj formi, Pesic je sam izabrao. Pesic sada ima na okupu, sa izetkom Bogdanovica, verovatno i najbolje nase igrace. Nisam uveren da ce Pesic uspeti da oformi jedan fajterski tim i motivise ga da u svakoj utakmici ide na noz. Jer, ocekivati da cemo na neku leprsavu igru u reziji nasih MVP-ja da projezdimo do zavrsnice je iluzorno. Vec u grupi cemo imati velikih problema sa Izraelom, a narocito Ceskom, sa sve Satoranskim i Veselijem i domacom publikom. Sto se tice Teodosica, Pesic vrlo dobro zna koliko Teo ima godina i koliko moze da pruzi. Uzgred, taj isto Teo je, skoro sam, doneo onu jedinu i srecnu pobedu protiv Latvije u Beogradu, bez koje bismo vec bili otpisani sa svetskog prvenstva. Ako je Pesic vec imao neku viziju igre na predstojecem prvenstvu bez Tea, mogao je to lepo da saopsti i pre nego sto ga je zvao na pripreme. Poslati Tea kuci bez ijedne pripremene utakmice nije logicno. Na poslednjem spisku ne vidim Pokusevskog (ne znam za razlog), koji bi svojom svestranoscu mogao da bude upravo ono “nesto vise” u ovom timu.

xxx7

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.

Pera pisar

pre 1 godinu

Ljudi uporno potenciraju odbranu Teodosića. Pa on je takav bio oduvek i nikome to nije smetalo. Odjednom su svi postali Radonjići i samo odbranu gledaju. Nije više bitno to što će on svojom igrom razigrati sve oko sebe i pri tom pogoditi kada bude trebalo?

mr

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.

Вук

pre 1 godinu

Српска посла. Овде би и Николу Теслу најурили кад би могли. Невероватан народ. Пљувачине по Милоша Теодосића еј! Па то ти је исто као по Новака да вичете, блесави једни. За стид не знате. Тео је толико пуно дао српском спорту да треба биста да му се подигне усред Београда.

realno

pre 1 godinu

Lepo je rekao Jokić "mi Srbi zapravo ne volimo košarku, već volimo uspehe koji god da je sport u pitanju", ja tek sad vidim da je čovek u pravu 100%.
Košarkaški je ispravno dati šansu mlađem, u boljoj formi a ne da se sa 35 blamira i da dolazi na pripreme nespreman. Poznato je da su tih 7 dana radili individualno, što znači da je isključivo fizička sprema tj ne sprema u pitanju kad je Teo u pitanju jer oni nisu odigrali ni minut košarke, tako da su dobili prednost igrači koji su došli spremni a zna se da su pripreme skraćene i nema se vremena da se bilo kom igraču podiže forma.
Ja se sećam kad smo baš zbog tog Tea izgubili medalju jer je on bio nespreman pa su očekivali da će se podići forma, pod velom povrede a trebao je ustupiti mesto drugom pleju pa u finalu sa Slovenijom smo izgubili jer nismo imali još jednog beka, toga se niko ne seća? A to je samo jer je njegov karakter takav, a medalju je dobio jer je bio deo ekipe, a posle toga 7 dana kasnije je zaigrao za kliperse u trening kampu, jel se sećate toga? Znaci od povrede nista već je bio nespreman i reprezentacija mu je služila da se spremi za NBA. To ste svi zaboravili? Direktno je on kriv, uz selektora koji ga je poveo što nismo uzeli zlato.
Sada je opet hteo da se kroz reprezentaciju spremi za EL, a garantujem da je došao kompletno nespreman.

Selektor#5732869

pre 1 godinu

Ne slažem se sa time da je razlog otkaza to što je Teo star, lenj ili u lošoj formi (ako se to može reći za aktuelnog MVP-a finala Evrokupa). Teove godine i radne navike su svima poznati i to nije nešto što je Pešić morao da otkrije na pripremama.
Takođe ne mislim da je problem Jokić jer su njih dvojica odlično sarađivali na OI u Riju i Teo je uvek branio Jokićeve odluke da propusti neko takmičenje.
Na kraju krajeva, Teo je po meni sigurniji šuter od Micića, Jaramaza ili Marinkovića pa bi sa njim više profitirali od Jokićevih povratnih lopti na liniju za 3p.
Da se kladim, kladio bih se da je sukob nastao na relaciji Teo-Micić i tu je Pešić (ispravno) odlučio da je Micić igrač za budućnost te prelomio kako jeste.

Иван

pre 1 godinu

Сви само нагађамо. Зато само констатација да је најбољи могући сценарио овај:

1. Пешић је схватио да има на располагању играча каквог никад нисмо имали, који буквално у сваком нападу може да ти обезбеди шансу за поене. Јокић је неодбрањив. То је огроман луксуз и игра се подређује таквом играчу.

2. Јокић захтева одређени тип игре, са саиграчима који пуно трче у нападу без лопте и не забушавају у одбрани.

3. Ми имамо састав од потенцијално 8 врсних кошаркаша. За европске оквире Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Милутинов, Мицић, Бјелица и Јокић чине дубину коју мало која репрезентација има. Притом, кад имаш аса какав је Јокић често ти ни не треба више од таквих као што су Гудурић, Недовић или Јарамаз. Претпостављам да ће Кари форсирати игру као 2001. и 1993, с јаким темпом којим ће ломити ривале који имају краћи ростер (типа Словенија) или слабији напад (типа Француска).

У такве концепције се не уклапа Тео. Још ако је претило да ће он својим ауторитетом нарушити оно залагање које је неопходно да би се играо "Joкић-бол", одлука о прецртавању Теодосића је штавише логична.

Остаје питање зашто то није другачије урађено. Можда је Пешић ово одраније планирао, да набије страх осталима и лакше оствари концепцију с много трчања око Николе.

Све ово може испасти контрапродуктивно, али мислим да ће ЕП бити слично оним из 2001, с релативно лаким и убедљивим победама. Видеће се већ против Словеније у ком смеру идемо.

bane

pre 1 godinu

Obojici bih se zahvalio. I ovo je sastav koji očekujem:
Micić, Avramović, Jaramaz, Marinković, Dobrić, Gudurić, Lučić, Bjelica, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Milutinov, Jokić.

marko992

pre 1 godinu

(Skywalker, 09. avgust 2022 11:59)

Sve se slazem osim dela gde verujes da se neko moze mesati u izbor igraca a znas ko je selektor..Apsolutno je iskljuceno da jos neko moze biti kriv za ovako neprimeren kraj jednog velikog igraca.

ivko svemirko

pre 1 godinu

Ne verujem da je pešić na ovaj način hteo da ga ponizi ili šta god već. Pre bih rekao da je računao na njega ali pitanje je u kakvom je stanju teodosić došao na pripreme i kako se ponašao za vreme istih.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Informacija za mudraca Nemanju koji je poredio Divca i Jokica po broju nastupa za reprezentaciju recima da je ovo Jokicu treci nastup , sto je nista manje od Divca . Vlade Divac je igrao za reprezentaciju 1986 , 87 , 88 , 89 , 90 , 91 , 95 , 96 , 99 , 2002 . Sve je to isto , zar ne .

Nik

pre 1 godinu

Mi moramo cirkus od svega da pravimo jer mislimo da je neko nezamenliv po 30 godina u politici,umetnosti,medijima??!!!Pustite coveka da radi,jer svako ko je dosao na spisak mogao je sa njega da otpadne.Svaka cast Teodosicu za karijeru ali bez odbrane nema tima.To bi i pokojni Aca Nikolic uradio.

Flegma

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Jokic ne voli da trenira? Cak i da je to tacno kakve to veze ima sa njegovim odnosom prema obavezama, treningu i utakmici?
To sto ti mislis da se do uspeha dvostrukog MVP-a u NBA dolazi tako sto ne volis svoj posao koji ukljucuje treninge, otaljavas, radis samo sto moras i dajes se minimalno, jer Boze moj ti si nesto poseban, to je vec standardna zabluda na nasim prostorima.
Kada vec spominjes intervjue, pogledaj bilo koji intervju Jokicevih saigraca iz Denvera kako i koliko trenira. Ne bih o tome dalje.
Slazem se sa tobom da su obojica lucidni igraci na terenu i tu se svaka njihova slicnost zavrsava. Sve sto sam napisao proizilazi iz jedino dostupnih informacija kako tebi tako i meni, medija. Nisi ti Jokicev drugar da mi kazes da ne kapiram i da pricam gluposti jer ga ni ti ne poznajes. Ovako ispada da si jedini koji pise gluposti i ne kapira jer zivis u zabludi da si u pravu.

Razum

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.

zoran

pre 1 godinu

Čitam svašta pa da i napišem nešto.
-Teo vrhunski lucidan igrač, ali tanji u odbrani.... Sada su Tea stigle malo godine.
-Kari opako dobar trener ali njega su tek godine stigle i nije to vise onaj Kari pun energije.
-Jokić statistički ubedljivo najbolji igrač u Nba... Brojke mu sjajne ali tim daleko od najboljih.
-sve u svemu ima Srbija igrača sjajnih i bez Tea.... Imaćemo trenera sjajnih i bez Karija.... I bez Jokića možemo biti odlični...
-problem ovih danas igrača prezasićenost utakmicama, mali broj slobodnih dana i za pripreme.
- jedan igrač čiji tim igra evroligu danas odigra preko 50 utakmica u sezoni. Gde su putovanja, presedanja....
-nekako ovaj sistem evrolige troži igrače...selektor ima težak posao malo vremena a igrači iscrpljeni došli na pripreme.
Ja verujem u nase igrače, odličnih ima tu igrača a ima i velikih potencijala. Nadam se medalji

Peki

pre 1 godinu

Ja bih se prvo zahvalio Pesicu. Hvala na svemu, doslo je novo vreme.
Ej, jedni Belgijanci da nam se smeju u brk! Pa moje kolege ni ne znaju da se taj sport igra kod njih! Mislim znaju, ali pored ostalih sportova nikad ne cuju nista u medijima o basketu.

Samo pitam

pre 1 godinu

Imam par pitanja za sve koji apostrofiraju Teovu odbranu, godine,...:

- kako je Teo produzio ugovor u Virtusu i sledece sezone ce takav, po vama nikakav, igrati Evroligu?

- da li su u Vurtusu retardirani (ukljucujuci i Skariola, ipak malo trofejnijeg trenera od Karija), pa su ga zadrzali i dali mu 2+ miliona po sezoni?

Locutus

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Vidi se da ne pratiš. Jokić posle svake utakmice, odnosno konferencije za štampu, ide direkt u teretanu.

76er

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.
(xxx7, 09. avgust 2022 12:07)

Mnogo brzo zaboravljamo godine gde je igrao finale zapada i gde je bio na jednu utakmicu od finala zapada. Osvojio je i on medalju na OI. Ne pratis njegovu karijeru, lepo reci tako. Vidi se da prosto zelis da reprezentacija ne uspe da bi mogao da kazes "ahaaaa jesam reko" i tome se ogleda tvoj lazni patriotizam i ljubav prema zemlji i reprezentaciji, sram te bilo, i sve vas, a ima vas gomila istih ovakvih.
Vau tebe briga nesto, na osnovu cega si umislio da je to uopste bitno ikome od nas, "alooo"?!

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska.
(Flegma, 09. avgust 2022 11:40)

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.

Da se zna

pre 1 godinu

@ Flegma. Šta kažeš,neće Jokić da trpi Tea u reprezentaciji Srbije alooo u reprezentaciji Srbije. Pa Teo je uz Bogdanovića sinonim za reprezentaciju Srbije.Mnogo će Jokić morati da zapne i da osvaja medalja da bi se približio legendarnom Teodosiću.Prošle godine kad je trebalo tog Jokića nije bilo nigde Teo je bio tu.Kao i Vasa bio je isceđen ali je bio tu i kapa do poda za njega.

Rothmans

pre 1 godinu

Dobro smo se mi i naosvajali medalja u prošlosti kako u košarci tako i ostalim sportovima. Ovde bre sve vrvi od super egoizma i sujete od čistačice do selektora.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za sve koji su na strani Pesica i njegovog prava da sam i poziva i odredjuje prekobrojne jedno pojasnjenje . Niko ne osporava izbor Pesica i to njegovo pravo , ali kako ne shvatate da je to zahtevalo makar kratku izjavu u kojoj bi se zahvalio Teodosicu na svemu , ali da je trenutak za nove momke i to je to . Ovako uraditi ovo i nikom nista je najsramnije sto je Pesic u svojoj karijeri uradio i time je potvrdio ne samo da je bivsi trener , vec i bivsi covek .

marcco

pre 1 godinu

Iskreno...mislim da se gubi suština...gledajući komentare....Dečko je imao izuzetno napornu sezonu,sezona mu se produžila u Virtusu,zbog finala i pokazao je želju da se kao i svaki put do sada odatove reprezentativnim obavezama...da je spor,umoran i stariji znalo se i ranije i umesto toga da mu blagovremeno jave da se odmoru sa porodicom itd...oni ga pozivaju da se priključi pripremama i otpuštaju ga posle nedelju dana....što obzirom na minuli rad i njegovu ulogu nije fer...
Dakle selektor daje glavnu reč i procenjuje i sve je to ok...ali isto je ok da je mogao da proceni isto i pre mesec dana.....

trisa

pre 1 godinu

Teo nije zasluzio ovo ali ni ovi sto pljuju Pesica nisu u ravu. Pesic je jednog Radmanovica udaljio sa Svetskog prvenstva i uzeo zlato u sred Amerike, tako da je o njegovoj strucnosti smesno raspravljati

zoran

pre 1 godinu

-Selektor odlučio tako i sta sad... Teo je ekstra lucidan igrač ali stigle i njega godine uz to uvek je bio tanji u odbrani.
-Pešić je ovo svesno uradio da pokaže da je autoritet.
Sećam se kako je Radmanovića oterao iz reprezentacije.

Stomatolog

pre 1 godinu

Ne mirise ovo EP na dobro, ali videcemo. Ocigledno je da postoje problemi u KSS nevezano za ovaj slucaj sa Teodosicem. Njemu hvala za sve!

Ljuba

pre 1 godinu

Селектор је један, а ми остали смо навијачи. Селектор саставља тим и сноси све последице. Теодосић је и као млађи играо слабо одбрану, много " цариници" лопту и тд. Одличан играч, али све репрезентације се подмлађују.

Proka

pre 1 godinu

Zamislite da vi nesto uradite u svom poslu za koji ste placeni pa da Pesic dodje da vam objesni kako to nije u redu. Sigurno biste bili odusevljeni. Pustite ga da radi i da uzme odggovornost za ono sto radi. Jedino ako je pitanje stratesko koji mu igrac odgovara onda nije trebao da ga zove na pripreme.

Laki M

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 09. avgust 2022 10:05)

Teo je još upotrebljiv igrač, to svakako Pešić zna, zato ga je i stavio na prošireni spisak. Taj širi spisak služi da se napravi uvid u trenutnu formu, fizičku spremu i posebno uklapanje u tim za koji trener ima strategiju. Ako nešto od navedenog nije u redu ispadaš sa spiska.
To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.

Musty

pre 1 godinu

Sad graditi igru oko Jokera,a kvalitet,a I liderske sposobnosti+clutch igrac je
(Mirko, 09. avgust 2022 10:43)

Jokić je lider, vođa?

A do čega je to tačno vodio svoj tim? Do trofeja nekog? Da nije uzeo ABA ligu sa Megom? Titulu sa Denverom?

Da nije svojim magičnom igrama doneo medalju reprezentaciji?

Baxuz

pre 1 godinu

Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic..
(Ranko, 09. avgust 2022 10:49)

Au kakvo poredjenje, znaci u fudbalu ne treba zvati Tadica jer nije klasi Piksija, Sekularca. Ili da Brazil ne zove Nejmara jer pobogu tu su ranije igralj Pele, Garinca. Uostalom ako postoji trenutno igrac najblizi ovim legendama to je Teo.

Skywalker

pre 1 godinu

Nije sporno da je Teodosić već na zalasku karijere i da je vrlo upitno da li bi i koliko mogao da pomogne reprezentaciji ali je ovakav način njegovog otpisivanja krajnje neumesan i nefer posebno ako se ima u vidu da je Teo već 15 godina stub naše reprezentacije i što je još bitnije, uvek se odazvao kada je bilo potrebno.

Ovakav tretman od strane selektora i KSS je zaista degutantan i krajnje neprofesionalan. Ako misliš da čovek ne može da igra na odgovarajućem nivou/ako se ne uklapa u koncepciju/ako postoji se ne uklapa sa drugim igračima, nemoj ga zvati već zakaži neku oproštajnu utakmicu i pusti da se čovek oprosti na odgovarajući način od reprezentacije.

Ovo samo pokazuje koliko je KSS, kao organizacija, vođena na krajnje amaterski način (i to ne samo od sad).

Zoran LFC

pre 1 godinu

Selektor je verovatno u pravu,njegova odluka se mora postovati,on ce na kraju prvenstva svakako biti odgovoran za uspeh/neuspeh,ali po meni je trebalo da ga uvrsti na spisak,bar da ulazi sa klupe.

Steva

pre 1 godinu

Očekujem totalni raspad reprezentaciju, izgleda da će ovaj što ga godinama moljakaju da igra igrati sam.
(vladimir, 9. avgust 2022 10:42)

Hahah ... ovaj i ostali slicni pasivno-agresivni komentari. Kriv je kad ne dodje, kriv je kad dodje. I samo osporavanje i pljuvanje. I da ima 5 NBA sampionata, opet bi bila ista prica, jer, realno, nije do njega, nego do zavisti. Kriv je samo zato sto se uspeh ne prasta, a uspeh nije samo NBA prsten. Uspeh je i da budes lice fransize, da budes godinama prvi ili drugi All-NBA tim, da budes dva puta za redom MVP lige, da osiguras sebi supermax ugovor (ovo poslednje najvise boli sitne duse). Upravo zbog ovoga sam bio i ostao protiv toga da ikada igra za reprezentaciju, bez obzira da li on to licno dozivljava kao patriotski cin, jer ovdasnji navijaci nisu zasluzili da se neko trudi zarad njihove zabave.

Milan

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?

Flegma

pre 1 godinu

Jokic rekao - Ja ili on - to vam je razlog.
E,sad, sto vi ne smete da pisete o pravim stvarima je potpuno druga stvar.
(Zoran, 09. avgust 2022 09:43)

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska. Da li je to trebalo na ovaj nacin, koga da izabere je sasvim druga prica i ne znam zasto se sada potencira od strane medija. Sacekajte kraj ciklusa takmicenja za koje se selektiraju ovi igraci i bice vise nego dovoljno vremena da se analizira sa obzirom na rezultate. Do tada puna podrska selektoru, njegovim odkukama i igracima koji ostaju. Savez, selektor sa strucnim stabom i igraci su odgovorni, tim redom. Pustite ljude da rade svoj posao.

Locutus

pre 1 godinu

Meni je lično Teo uvek išao na živce. Jednostavno, ego i doprinos ekipi mu nisu na istoj talasnoj dužini. Sećam se jednom kada se Krtić baš dobro izderao na njega zato što je previše solirao. Da je magija kao što pričaju bar bi nešto uradio u NBA. EU je amaterska košarka, a i tu se šlepa da drugi igraju odbranu umesto njega, jer se igra zona pa može. Kad se igra čoveka onda ga i krilni centri zaobilaze koliko je spor.

Mirko

pre 1 godinu

@musty teovo vreme je proslo,nova Sila je tu,a to je joker.Titulu u NBA je tesko osvojiti,pogotovo u osakacen timu.Slabika je konkurencija ma EP nego u NBA.

Keynes

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?
(Milan, 09. avgust 2022 11:27)

Ako pomenuta dvojica dodju fizicki top spremni na pripreme i ako se kidaju na treninzima, a s druge strane Milos dodje totalno van forme, posle pauze zapali cigaretu i sl... Onda da, treba precrtati Milosa. Ne kazem da je ovako bilo. Samo pretpostavka. Jer ne vidim koji bi drugi razlog mogao biti.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... ovi što pričaju o ,,odgovornosti,, ..... delektora za rezultat...
alo bre....
ko je i kad snosio bilo kakvu odgovornost.... konkretno....
najjače što urade je da se povuku i još posle pričaju kako je neko 9. kriv... kao
pešić je lik kojeg je pregszilo vreme... on više nemože ds radi u bilo kom ozbiljnom klubu... i sad se ovde iživljava...
živi bili i videli....
lik za penziju... o savremenim trendovima u košarci on neume ni da priča, a ne da sprovede u timu...

1000%
bre

marko992

pre 1 godinu

Skywalker, 09. avgust 2022 11:21)

Upadljivo je koliko ti je KSS vise kriv od Pesica.Stvarno mislis da se neko drugi i malo pita pored Pesica?!Pre ce biti da je nesto drugo, jos jedna prilika da se pokaze ko za koga navija.
Sramotni su ovakvi ostrasceni komentari.

nemanja

pre 1 godinu

Neverovatno je kakva netrpeljivost vlada prema Jokicu od strane jednog dela javnosti, a čini se i dela naših igrača..
Jokić je UBEDLJIVO najbolji košarkaš na svetu u ovom momentu, čovek koji je upravo odigrao statistički najbolju sezonu u istoriji NBA (znači u istoriji košarke).. ne postoji tekst u američkim i generalno stranim medijima da se ne pomene da je u pitanju SRPSKI košarkaš, kad god se piše o njemu..
Znam da će sad krenuti lavina minusa, ali ko god ozbiljno prati košarku na svetskom nivou i strane sportke medije, zna da je za promociju Srbije neuporedivo značajnija nagrada MVP Nba čak i od zlata na EP i ako je prirodno da svi želimo to zlato više od te nagrade.. a Jokić je to osvojio dva puta uzastopno.. vest o dobitniku MVP NBA nagrade obidje sve sportske medije na svetu od Afrike do Južne Amerike (i svuda se provuče da je Srbin u pitanju), a EP u košarci će se pratiti samo u 7-8 evropskih zemalja čije reprezentacije imaju neke šanse za uspeh i to daleko manje od fudbalskih liga..
Dečko se odaziva evo već treći put da igra za Srbiju, odazvaće se verovatno bar još dva puta do kraja karijere.. ništa manje od npr Divca, a znatno više od Pedje Stojakovića.. a pritom odigra po 90 utakmica u sezoni gde nosi ekipu na ledjima..
Malo više poštovanja za najboljeg evropskog igrača ikada i jednog od najboljih belih ikada (prvog posle Birda, za sada)..

321

pre 1 godinu

Mislim da Teo nece da se oglasava da ne remeti atsmosveru u timu. Zato se javljaju ova dvojica a oni su reprezentativci? To nije dobro..nije.

posmatrač

pre 1 godinu

Ne bih ja sve ovo posmatrao toliko negativno. Niko se tu nije (još uvek) jasno izjasnio. Svi mi šaljemo srca i podršku Teodosiću, cenimo ga izuzetno i zahvaljujemo mu se na svemu, ali isto tako shvatamo i svesni smo realnosti da ništa nije večno. Ok, možda je ovo moglo i lepše da se izvede, ali je verovatno i bilo potrebno tih nekih sedam dana da se vidi da neke stvari (više) jednostavno ne idu, i da je tu verovatno bilo prisutno isuviše nekompatibilnosti da bi se nastavilo u tom nekom standardnom smeru kao i uvek do sada (u poslednjih 10-ak godina).
Ukoliko su ove objave Kalinića i Nedovića (kao i od Šarenca) u tom fazonu poslednjeg pozdrava kapitenu i velikom majstoru (što se nadam da jeste), onda je to Ok, ali ukoliko predstavljaju nekakvo svrstavanje uz jednu stranu, onda je ovo prava katastrofa za tim koji ostaje da se priprema. Pretpostavljam ipak da Pešić sve to zna mnogo bolje nego bilo ko od nas ovde, i da će stvari (za)držati pod kontrolom. Podrška reprezentaciji ipak treba da bude iznad svih ortačkih i bilo kakvih drugih odnosa, i ako to neko u ekipi ne razume, onda zaista ni ne bi trebao da bude deo te ekipe. Dosadašnje zasluge su jedno, i svaka čast na njima, ali realnost i trenutne mogućnosti su nešto drugo.
Svima je valjda bilo jasno da ukoliko Jokić (konačno) dolazi da igra, da će igrati (kako želi) tako da bude najkorisniji za tim, a to gledamo već nekoliko godina u najjačoj ligi na svetu, i bila bi najveća glupost (is)koristiti ga na bilo koji drugi način.

mr

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.
(Master Yoda, 9. avgust 2022 10:25)

Па на припреме се увек и води дупло више играча да би се изабрало. На преипремама се формира тим, а не у нечијој глави. И на припремама увек отпадне око 10-так играча, и и сад сви треба да буду љути. Сви играчи треба да буду свесни да су сви део нечега. Увек постоје проблеми, али сврху мораш знати.

Skywalker

pre 1 godinu

@marko992

Nisam siguran na šta misliš ali Pešić ne radi sve sam već zasigurno (barem se nadam) ima logističku podršku Saveza, koji treba da prati i pomaže treneru u svom radu (posebno ako trener ima 70+ godina).

U svakom slučaju, trener reprezentacije ne treba da postoji samo kada se igraju takmičenja već ceo jedan period pre toga mora da prati odgovarajuće igrače, njihovu formu, mora da priča sa njima i slično. Pozivanje ili nepozivanje nekoga na spisak treba da bude samo krajnji rezultat višemesečnog posmatranja nekog igrača. Ja npr. u svom poslu rukovodim timom od 30 profesionalaca i veruj mi da je najteži deo posla rukovođenje ljudima(posao kao posao se lako završi).

Kao što je neko rekao pre mene, Teo već duže vreme ne igra ozbiljnu košarku (priče da je MVP Evrokupa su smešne...) i znalo se ranije da sa 35 godina je vrlo vrlo upitno koliko će moći da pomogne ne samo ove godine već i u narednom periodu.

U tom smislu, ako vidiš da čovek ne može da doprinese timu onda ga uopšte ne zoveš, prirediš oproštajnu utakmicu i to je to. U svakom slučaju, ako ovo nije urađeno u dogovoru sa Teom onda je stvarno loše odrađeno...

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ja stvarno ne znam dal' ste vi ljudi čitavi?
Pominjete Jokića, kao neki sukob..
Ko je Srbiji doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara? Teo i Jokić ZAJEDNO, 2016 u Riju. Igrali zajedno razvalili. Posle kraha na početku OI, jedva prošli grupu, odigrali poslednju tekmu u grupi sa USA gde su Teo i Jokić poginuli na terenu, bukvalno poginuli, nisu mogli da dišu na kraju...vanzemaljci kako su odigrali protiv drim tima. Ali da, pošto smo pre toga izgubili tri utakmice u grupi, kako kaže Jokara "vi volite samo da pobedjujete", onda 99% vas nije ni pratilo te OI, gledali ste samo finale, sramote bestidne!
Ko je Jokari dao podršku i razumevanje nakon otkaza i pripreme za sezonu? Kapiten Teodosić! Pojma nemate, lupetate ovde bez bilo kakvog pokrića.
Što se tiče forme, Teodosić je MVP evrokupa 2022, tu se svaka priča završava. Čovek je sa svojih 35 godina u top 3 igrača kojima danas raspolažemo. Naročito imajući u vidu da su Teo i Micić dva pleja...trećeg krštenog pleja nemamo!
Što se tiče otkaza, daleko od toga da je Teodosić "radan", ali je Teodosić jedan jedini neponovljivi. Kao trener to moraš da prihvatiš, kraj svake priče. Pešić nije trener koji može da radi sa Teodosićem, nikada nije radio sa njim, jednostavno Pešić seče, zato što trenira tim kao da je 1975-a, a što je najgore, protiv Litvanije i Belgije smo videli i da vodi tim kao da je 1975-a.
Ovim potezom je razbio tim, reprezentaciju, atmosferu...sve. Potez apsolutno van svake pameti.

aki

pre 1 godinu

pa ako dajes podrsku i ti napustas reprezentaciju,treba da kazu ova dvojica ni necemo da igramo ako teodosic ne igra,e to je podrska...

Srbija

pre 1 godinu

Da li neko misli da je Avramovic bolji od Teodosica...
@Milan

Prvo,u ovom trenutku DA jer Teo odavno nije igrač za reprezentaciju.
Ipak god čine svoje.
Drugo, Teo ne trpi konkurenciju. Ne može on da podnese da Vasa bude u prvom planu. Priznaćes da je Vasa trenutno najbolji plej u Evropi.
Ipak tebe i ove tvoje vode navijačke strasti prema klubu za koji navijas a ne prema reprezentaciji.

Gaston

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Minus si dobio samo zbog dripačkog "sta nije jasno".
Sto se tice sustine komentara, slazem se.

uzajamni odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Zanimljivo je to sto se Bjelica nije oglasio uz ovih dvoje. Bjelica, koji poznaje Tea jos duze nego oni.
Bjeli je zadnji koji ce biti optuzen da rusi (bilo kakvu) atmosferu - pametnom dovoljno.

Dimitrije

pre 1 godinu

Ljudi radi se o tome da se pravi tim kome ce Jokic biti vodja, jer na njemu, ako je to uopšte moguće, pokušavaju da oforme novi kostur reprezentacije. Da li mislite da je to moguće da je Teo ostao u sastavu? Znamo kako je Teo reagovao na otkaze Jokica u prošlosti...

NumeroUno

pre 1 godinu

Odlična uvertira za propast reprezentacije u narednom periodu kao i same atmosfere. Potop na prvenstvu, pa onda će karte da se otvore šta i kako je bilo. Nadam se da grešim, ali miriše na Deja Vu.

Шид у срцу.

pre 1 godinu

Ово ништа не ваља !
Мислим да ћемо проћи горе него на европском у Србији.
Разлог ?
Ово баш негативно утиче на атмосферу у тиму. Дај Боже да грешим.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa
(Fino fino, 9. avgust 2022 10:02)

To je najsramnija konferencija za štampu u istoriji našeg basketa. Obradović je sve svalio na igrače i klanove medju njima a njegov posao je bio da to naštimuje. Tu je pokazao kakav je čovek. A nije ga njegova genijalna taktika napravila trenerom, nego sjajne igre Danilovića i Djordjevića, kao i trojka Djordjevića u poslednjoj sekundi.
Upravo je Kari uradio ono što je trebao Obradović, vodju jednog klana je odstranio. Teodosić je mator, nije pravi lider, i ni izbliza više dobar kao u najboljim danima. To je dovoljan razlog.

BojanNS

pre 1 godinu

Svi znaju sve, a niko ne zna nista. Meni izgleda da su se samo pozdravili sa Teom, a ne da unose razdor u reprezentaciju. Mozda je bio sve dogovor sa Pesicem. Pesic je video za 10 dana ko je u kakvoj formi, ima ideju sta ko treba da igra i mozda je onda te ideje preneo Teo i u dogovoru sa njim odlucio da je bolje da odmori ovo leto, nego da igra nekoliko minuta po utakmici i to je to. A ne odmah neka svadja, neko se potukao, Jokic i Teo se ne mogu smisliti itd.

Fino fino

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa

Alex

pre 1 godinu

Ako je istina ovo oko Jokica i Tea mogu samo da kazem, steta. Jer mogli su da budu vrhunski tandem. Ali srpska posla, samo to mogu da kazem. Najveci neprijatelji sami sebi, citav zivot. Kao onda kad smo trebali da pregazimo sve na EP u Beogradu sa po 30 razlike mi se svadjamo.

matori

pre 1 godinu

Kalina manje više ali ovaj drugi treba da mu digne spomenik.Mislim Pešiću, jer da ga on nije isforsirao one sezone prošao bi isto kao i Cvetković ili sada Uskoković i Radanov.Veliki talenti bez ikakve ozbiljne perspektive. Ovako je bar uzeo neke pare

Zvezdan

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...
(Stefan Simonovic, 09. avgust 2022 09:51)

A kome je on lider? Zbog čega, i od kada?
Trofejni Jokić. Ha ha ha

Bodiroga, Divac, Sale, Bogi. To su lideri. To su ljudi koji su u karijeri zapravo vodili svoje timove ili reprezentaciju do trofeja.

Jokić nije lider, niti će ikada biti.

šljivić

pre 1 godinu

i ova dvojica , izvikanih košarkaša napolje. Dovesti dva mlada momka koji hoće da se bore za reprezentaciju, a ne da glume mangupe i miniraju sve ovakvim objavama

Zoran

pre 1 godinu

Teo je za Jokica licno Bog otac u basketu. To ce se videti na predstojecim utakmicama.
Debeljku je NBA legao ko budali samar. Jurnjava i igra bez odbrane i nekog koncepta. U Evropi se nece videti i jos ce ispadati smesan.
Statisticki MVP...komedija...Ko bi , u svom timu, pre uzeo Jokica, no na primer Doncica ili Janisa..?? Jeste li vi ozbiljni..?

Master Yoda

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.

Šo

pre 1 godinu

Kako ljudi ne razumeju neke stvari. Nije ovde problem što ga je precrtao, nego što ga je zvao, on je došao, a ovaj mu rekao da mu ne treba. Kao da je Teodosić neki početnik, o tome se radi, inače Pešić je teški kontraš.

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

NY

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..
(Obrad, 09. avgust 2022 09:51)

Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi jedan SanAntonio. Nisu bitne godine već znanje. Teo je bio MVP finala a ne celog takmičenja.

sgdp

pre 1 godinu

Posle ovakvog poteza Nedovića i Kalinića, malo mi je jasnije zašto ih je Sale izostavio 2019. Možeš da imaš (i treba da imaš) svoje mišljenje o Pešićevom precrtavanju Teodosića, ali, ukoliko ti to smeta, razgovaraš sa selektorom, tim menadžerom itd, a ne izlaziš u javnost i ne biraš stranu i time pokazuješ svojevrsnu neposlušnost. Svi bi trebalo da su tamo prevashodno zbog reprezentacije, i, ukoliko već osećaju potrebu da izađu javno, to treba da učine tek nakon prvenstva. Ovako ostavljaju prostora i pospešuju stvaranje loše atmosfere i klanova.

Mirjana

pre 1 godinu

I Didije Dešan je odstranio Krima Benzemu iz tima i osvojio SP
Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato. Da li Teo u 35 godina može fizički da se nosi sa agresivnom košarkom. Da li treba neko da kaže opraštam se od reprezentacije i onda ga više niko ne zove. Ovde više ima sentimenta nego zdravog razuma. Selektor ima svoju viziju i želi mir u kući. Teodosiću organizovati lep oproštaj.

Neo@

pre 1 godinu

Pa i treba... Ne smeš oterati kapetana tima tek tako, a pre toga si ga pozvao na pripreme, igrao ti do juče, pa odjednom ti se ne uklapa u koncepciju tima. To se ne radi tako!
Pešić je ovde glavni i jedini krivac i niko drugi, verujem čak nakon svega ovoga da će on sam otići. Jer ova atmosfera nije normalna, a koju je on stvorio.

@Mirjana

pre 1 godinu

"Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato."

Kakve su ovo gluposti? Kari nije odstranio Sasu Djordjevica jer se Sasa oprostio od reprezentacije pre nego sto je Kari imao priliku da ga odstrani.

Анаксагора

pre 1 godinu

Светислав Јарамаз Пешић је за пензију.
Видело се против Белгије како води тим. Изведе Аврамовића, уведе Јарамаза и са +15 односмо на -1.
Тако и сад. Прецрта Теа, оде све низ ледину, и атмосфера и еуфорија и достојанство.

Бојан

pre 1 godinu

Играча и осталог особља који чине репрезентацију је много, али селектор је један, и његова реч је пресудна!!! Селектор не може да буде свако!!! Он сноси 100% одговорности, док остали само део одговорности, онај делић који који им је поверен!!! Зато, пуна подршка Пешићу, провереном и доказаном, врхунском кошаркашком стручњаку!!!

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!

Daulex

pre 1 godinu

Mnogi ovde komentarisu kako Pesic mora da da objasnjenje. Ne mora i sigurno ga nece dati. Cim ga je pozvao, pa izbacio znaci da je pokusao jos jednom da pomiri njega i Jokica ili njega i Micica. Sve ostale kombinacije je mogao i onog drugog da zrtvuje…

pfcpanta

pre 1 godinu

Koliko znam PEŠIĆ je uzeo zlato u Indijanopolisu. I tada je izostavio Vladu Radmanovića. Ako neko ko je selektor odluči nešto, to je njegova vizija i njegova odgovornost.

salerno

pre 1 godinu

Vuk,, e pa vidis nisi u pravu, kriv je samo trener, sta ga zoves na pripreme kad ga posle samo nedelju dana brises sa spiska, to se zove ponizenje, i to najboljeg igraca italijanske lige, legenda srbije,

Aleks

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.

ivan

pre 1 godinu

Donio je Pešić dva zlata ali donijeli su i igrači,ne znam što se desilo jer i meni je bilo loše kad sam pročitao ali opet ponavljavam,ovako postupiti sa legendom,eeeeej koji Jokić i bakrači,godinama kad je bio jedan od najboljih igrača Evrope i najbolji plej nije odbijao da igra,koliko samo sreće i radosti nam je donio taj isti Teodosic i postupit sa njim kao da je neki anonimus je sramota,ovako se to ne radi.

realno

pre 1 godinu

Svi vi koji se ne slažete sa odlukom selektora mogu samo da kazem da je Teo (kao i uvek) nespreman, takođe ne igra odbranu a po igračima koje je pozvao rekao bih da mu je odbrana, pogotovo na bekovskim pozicijama prioritet. Neko kaze zvao Jaramaza, Teo je za njega izmislio košarku - to jeste tačno ali taj Jaramaz igra odbranu o to jaku, visok je za beka i to odmah pravi razliku iako je nesporna Teova lucidnost, no prvo nam ne treba to jer imamo Jokića a ako ste slusali intervju on je indirektno najavio da će igrati na SP ako se plasiramo. O tome da Teo ima 35, pije, puši 2 kutije cigareta dnevno, verovatno nije trebalo na ovaj način da se oprostimo od legende ali šta bi vi uradili da vam se pojavi potpuno nespreman igrač a ima 35 i sklon je povredama? Da li bi dali mesto nekom drugom igraču koji bi bio deo rotacije ili bi ste uigravali tea za mozda 2 utakmice, a imaš na umu da praviš tim za budućnost, spoj mladosti i iskustva ali ti iskusni igrači su igrači rotacije? Budite realni.
A o rupi Jokić - Teo PnR necu ni da komentarišem, jer su to već visoki termini.

Orač

pre 1 godinu

... kada je Pešić poslednji put napravio vrhunski rezultat koji od njega očekujemo, postavljanjem na mesto selektora? Bojim se da je bilo jako davno... svi su već naučili sve njegove trikove, sve njegove taktike, sve manipulacije... bio je vrhunski, sada to više nije, moramo menjati taktiku spram raspoloživih resursa... ovako, igramo se nepotrebnih spretkarenja, koja niko nije zaslužio. ni Pešić, ni igrači...

Đole

pre 1 godinu

Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.
(Vuk, 9. avgust 2022 09:24)

Kari je sjajne stvari (uz Indijanopolis) uradio za Srbiju!!! Prvo je upoznao Anu Ivanović i Bastijana Švajnptajgera pa njoj više nije bilo do tenisa, a onde Pešićev sin kao direktor košarkaškog kluba posle samo jedne godine dao otkaz Saletu Đorđeviću koji je kasnije osvojio TRI SREBRNE MEDALJE ZA SRBIJU. Posle Đorđevića, čak ni sjajni Kokoškov (zlato sa Slovenijom i pre toga ogroman uspeh sa Kazahstanom) NIJE OSVOJIO ništa! šALIO SE PRE DVA MESECA BOGI KAO ON I BJELICA NEĆE VIŠE IGRATI ZA REPREZENTACIJU - E SAD ĆE BITI ZANIMLJIVO - SVI ZNAJU U KAVIM SU ODLIČNIM ODNOSIMA NJIH DVOJCA SA TEODOSIĆEM. Ako se sad naljuti Beli - igraćemo "smol bol" taman da se Jokara privikne na novu taktiku denvera jer će MPJ najverovatnije do pola sezone da se povredi. Rušenje kulta reprezentacije je počelo sa FAMOZNOM povredom Bobijevog stopala. On i Nadal su fenomeni.

нс бој

pre 1 godinu

Диже се дисвиплина на виши ниво,одговорност се дели на све играче.Па прошли пут је буквално отерао Радмановића.Пешић је стара кука,узда се у чврсту руку.
Не знам каква је пракса,Теодосић је заслужио да га Пешић прво обавести лично па онда да објави јавно списак.
Контам да се Тео неће оглашавати да не руши атмосферу у јавности.
Остало слажем се са @Мирјана

milelale

pre 1 godinu

Sta je bre ovi ljudi, pa ovo klasicno suprotstavljanje treneru i to preko medija. I sad kao ovo ce Pesic da istrpi. A jesu mu tekli to u lice? Nebitno moj stav, ali ovo je bezobrazluk, ko zna sta je ekipi.

Jordan

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 9. avgust 2022 10:05)

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?

Ranko

pre 1 godinu

Pesic je malo stariji gospodin pa se ne seca tih legendarnih utakmica Teodosica.Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic...zasluzuju da se bulevari po Beogradu zovu njihovim imenom.Koliko medalja i velikih utakmica ima legenda?
Trojka preko Garbahose se exploatise do besvesti a Teo ne igra ozbiljnu kosarku jako dugo.Ne deluje ni kao covek spreman da se podredi kolektivu sto u novoj hijerarhiji nije dobro za tim.Dva lidera nikada ne treba imati u timu
koji ima velike ambicije.Ova dva lumena su svojim gestom podrzali ortaka i pokazali nepostovanje prema selektoru i timu.Samo budale imaju potrebu da dokazuju da su pametniji i hrabriji od ostalih.
Ako Pesic sa ovakvim timom,(mentalno i igracki) uzme medalju,on je najbolji nas trener svih vremena.

Zuja

pre 1 godinu

Ajde da budemo realni. Osim jedne trojke šta je učinak? Divljanje po terenu. Igrač manje jer odbranu ne igra. Ili da se Šarenac dere ispred mikrofona o nekoj njegovoj asistenciji. Da li Teo može da se jurca sa mnogo fizički spremnim igračima? Koliko puta ga nigde nije bilo kada mu stave flastera. Sentimentalnost nije deo ni jednog sporta. Kari je odgovoran kao što je i Sašu Djordjevića precrtao pa uzeo zlato. I sada šta je bolje. Imati Teodosica u timu ili Jokića. Ako je uopšte tačna priča o animozitetu ova dva igrača

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Dakle, uz loše rezultate samo je još to falilo, svađe, klanovi itd itd...Doduše uz malo zakašnjenje, uslovi su se stekli i ranije, ali ok tu smo.

Sterling Cooper

pre 1 godinu

@Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.
(Sramota, 09. avgust 2022 09:35)
Kome to? Pešiću ili Teodosiću? A biće da je ipak i jednom i drugom, je l tako?!

borisc

pre 1 godinu

Ma ljudi ne treba vratiti teodosica, i da je krs igrac a nije. Nacin je odvratan coveku koji nikada nije odbio poziv!!! Samo to, a i posle micica nema boljeg od njega svakako. Neka i bira izmedju jokica i tea i to moze da prodje. Nacin je odvratan, moglo se lepse to odraditi!!! Igrao je i kvalifikacije kada je mogao sve je covek radio za dres!!! Mator jeste ali njegov odnos je neprevazidjen!!!

dsfgsdf

pre 1 godinu

Nisu stali uz Teodosića, već su mu ukazali zasluženo poštovanje. Ne vidim da su uz nekog, a protiv nekog drugog. Teodosić zaslučuje poštovanje za sve, što ne znači da je Pešićeva odluka pogrešna.

herbert

pre 1 godinu

Svađa one godine, onda onda bila svadja, sad svadja.. Pa kakav smo to narod? Ajde da se posvađaju pijani u kafani, ili gladni oko hleba. Ali da se posvađaju ostvareni ljudi, oko čega?

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Kari je trener sa integritetom i rezultatima i zato mu treba dati podrsku. Ako je resio da nekoga odstrani iz tima to je njegova odluka na koju ima pravo. Ako postigne dobar rezultat o ovome se nece vise nikada razgovarati. Ako ne postigne, nece vise biti selektor i to je potpuno ok jer je deo posla. Igracu treba da igraju jer je to njihov deo posla i bez filozofiranja. Napred Kari!

Never Mind

pre 1 godinu

Sta znaci ovo: stali uz Teodosica? Ako je tacno i ovo javno iznose ne bi ni trebali cekati da ih Pesic precrta. Ovakve izjave nose i odgovornost. Sami treba da napuste i neka selektor igra s onima koji su na raspolaganju. Neka ima tim koji ce disati kao jedan.
Nemam pojma o cemu se sustinki radi, ali ako je zbog liderske uloge Jokica to treba podrzati. Imamo dvostrukog uzastopnog NBA MVP-ja i to treba koristiti. Nemci su sa Novickim uzeli neke medalje, uz slabiji roster, manje talenta, gde su igrali samo na njega. Da ne zaboravim, imamo mi i MVP-ja EL, Micica, malo li je.
I zamislite, selektor zeli da oni budu srce tima i da gradi oko njih. Koliko vidim vecina ovde bi gradila oko Tea i Bjelice, a da Micic i Jokic budu vodonose? O Pesicu nakon prvenstva.
Ovde moram prestati s komentarom jer tiltujem.

VC

pre 1 godinu

Aleksa@ A kako ti znaš kako se sve odvijalo!? Kao neko ko je iz pouzdanih izvora podosta čuo o karakteru Teodosića, ova odluka Pešiča ne čudi. Šta ako je baja došao na pripreme i rekao "vidi majstore sve je to lepo što ti zamišljaš, ali ja sigurno neću toliko trčati na treningu, ustajati ujutro kada ti kažeš, neću igrati odbranu, neću igrati šablone u napadu kako ti kažeš, neću ostaviti cigare i ništa mi ne možeš"!? Šta ako je bio takav ili sličan scenario? Samo bi bezkičmeni selektor odobrio takvo ponašanje.

Niki

pre 1 godinu

Samo nam je ovo trebalo kad smo konacno u skoro punom sastavu, da se najvaznije atmosfera u ekipi poremeti. Bojim se da ce ovo debakl biti, ali da sacekamo i to prvenstvo. Ne mirise na dobro.

Stefan Simonovic

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...

Kvaran narod

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 09. avgust 2022 09:42)

Vaš hrvate je kanalio kad god je stigao.

Staka Zulu

pre 1 godinu

Sećam se kada je izbacio Radmanovića sa svetskog prvenstva zato što je jeo bananu za vreme tajm auta. U Srbiji je bio napadan kao cepidlaka, gonič robova, samoljubivi narcis (svesni pleonazam)...
Kasnije se pokazalo ko je bio u pravu.
Pustimo da prođu kvalifikacije pa ćemo da sudimo!

box

pre 1 godinu

Ovo sa precrtavanjem Teodisica iako je kao legenda pozvan na pripreme je bilo ruzno, ali ovo sto se sad dogadja gde igraci daju podrsku Milosu je opasno. Ne treba taj razdor sad da se pravi. Otpao je Milos, skandal koji ce se dugo pamtiti al ne treba dalje ulaziti u ovu podelu vec spustati loptu na zemlju i okrenuti se pripremama za turnir.

pejafan

pre 1 godinu

Sve mirise na ogroman razdor u reprezentaciji,ne sluti na dobro.Izgubljen kult one stare reprezentacije,nema autoriteta i jasnog prqvca i cilja.Uleteo je ogroman novac u srpsku kosarku i gotovo je i sa tim sportom nazalost...

vlada Bgd

pre 1 godinu

Pešić želi normalnu disciplinu u timu i ne može da prihvati lanjost na pripremama,desetak piva i 2-3 kutije pljuga svaki dan Takav mu ne treba.

Vuk

pre 1 godinu

Ovo sad već postaje neukusno i neodgovorno. Čim se desi da bilo koji igrač ima nešto protiv odluke trenera ili rukovodstva, potrebno ga je ozbiljno sankcionisati ili čak udaljiti iz ekipe. Da se zna ko je trener a ko igrač. Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.

tttttt

pre 1 godinu

Zašto se pravi uvek loša atmosfera pred neko takmičenje...pustite Pešića da radi svoj posao,on nam je i doneo poslednja dva zlata.....i ako nekom ne odgovara nek ide....

Вук

pre 1 godinu

Милош је великан српске кошарке и најмање је заслужио овакав сраман третман. Никада нисмо ценили наше легенде. Морао је да буде присутан на Европском првенству макар и улазио по 15 минута. Увек се одазивао, увек долазио први усред лета по великим температурама, никад ни најмањи екцес није направио.

Кари мора да да објашњење. Ово је сраман однос. Он је Франческо Тоти српске кошарке. Брука за Карија и савеза.

Khal Drogo

pre 1 godinu

Теодосић је лидер и душа српског националног тима већ 15 љета. Наравно да ће га другови из националне селекције посебно готивити.

Но и позиција селектора захтијева тешке одлуке, ова је свакако Пешићу најтежа, осим ако није постојао договор Карија и Теа (некад играч сам осјети да ментално и физички не може испунити оно што се од њега очекује, и то су ствари које они оперисани од спорта и не разумију) сигурно је тешка срца плеломио како је преломио.
У националној селекцији не треба играти 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. На селектору је да нађе тих 12, да им одреди улогу и да то посложи да добро изгледа. Ако омане, "гријех" ће на његову душу, а и тако у земљи Србији шта год селекција урадила, и ако оствари успјех, селектору пљувачина не гине.

Ма жалост, имаћемо малициозне спинове поводом ове вијести, како је лоша атмосфера, како постоји сукоб међу неким играчима, како је прорадио его код неких, што су редом не само измишљени трачеви него је тако нешто и апсолутно искључено. Но добро, дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.

Теу, играчу којем је дрес Србије увијек био светиња, свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

petar markovic

pre 1 godinu

ne znam dal je gori pesic sto je nadobudnom folirantu iz sombora resio da da odresene ruke da se izivljava ili ovi pametnjakovici koji javnom podrskom teodosicu doprinose razdoru i negativnoj atmosferi

rty

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?
(Gordan, 9. avgust 2022 09:27)

Pa nema to veze jer godine ocigledno nisu problem. Teodosic ove sezone MVP EC sto znaci da nije na svom top nivou ali je 5 nivoa iznad naprimer Avramovica. I sad kad odmara Vasa igrace nam Avramovic na poziciji 1. Pesic ostao u 2002 pa misli da mu je talija ako nekoga liferuje sto je jeo na klupi.

Under KV

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica

fleš

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.

Gordan

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?

Sramota

pre 1 godinu

Ima li iko sa gramom mozga u tom KSS? Šta čekate? Da su normalni izdali bi zvanično saopštenje i prekinuli sve špekulacije.

Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.

6,50

pre 1 godinu

Ne biraju se strane ovde, ljudima je samo krivo sto legenda, i njihov dobar drug, ovaj put nece igrati. Ne pravite dramu bez razloga, i Pesic i Teo su legende ajde malo postovanja

Јабучило

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica
(Under KV, 09. avgust 2022 09:28)


И тиме је управо растурио тим.

rty

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Ako ti nije jasno onda ti se ne moze ni objasniti nazalost.

zigi

pre 1 godinu

senzacionalisticki naslov. "stali uz teodosica" implicira da postoje nekakvi tabori i da traje rat. ljudi su ga ispostovali, nece da mu pljuju u lice. okacili sliku u smislu volimo te teo. nisu rekli nista negativno ni protiv pesica. pesic i teo ocigledno ne mogu da saradjuju na pravi nacin i zato je teo prectan. sta da se radi. mislim teo je legenda nase kaosarke, ali pesic je VECA legenda nase kosarke i na odgovornijoj je funkciji trenutno. ako ti pesic kaze igras minut, igras minut. ako ti kaze uradi deset sklekova, uradi deset sklekova. ako ti kaze cuti, ti cutis. ako ne mozes tako, idi kuci. a mi idemo dalje ako moze bez cirkusa. podrska i ljubav i teu i pesicu i veliko hvala obojici. nema potrebe da se sada pravi neki rat. najvaznija je medalja.

Srđan

pre 1 godinu

Odlično, taman da lete i njih dvojica…
Da se razumemo, u kakvom god sastavu da se pojavimo teško ćemo do medalje. Smatram da je Kari iznuđeno i ne baš najbolje rešenje, ali šta je tu je.
Možda bi najbolje bilo da celokupnu igru zasnivamo na Jokić- Vasa akcijama a da ostatak tima bude podrška. Ako već imamo MVP NBA lige i Evrolige, neka brate igraju.
Kalinić, Nedović, Bjelica… doviđenja. Bjelica nas je prodao na SP i protiv Španije i protiv Argentine, i ovde će nas ukanaliti ako bude glumio nekog lidera.
Kalinić najblaže rečeno nestabilan, Nedović takođe.
Ali je ipak selektor odredio da mu je najvažniji igrač Kalinić, tako da mislim da nas očekuje potop…

rumeni

pre 1 godinu

mogli bi i ova dvojica njegovim putem.. ovaj drugi je svakako dokazani problem, posle onog kreveljenja u finalu aba lige, pitanje dal nam treba pored Lucica.. realno, nama trebaju dve udarne igle (Micic i Jokic) i pomocni igraci koji nece puno trositi lopte.. ja bih konkretno zvao pola tima zvezde (Dobric, Mitrovic, Davidovac) uz Milutinova, Pokua, Jaramaza.. i mislim da se Kari ogresio za Andjusu.. to bi po meni bio sampionski tim

sergio

pre 1 godinu

@(Marko, 9. avgust 2022 09:31)
Kad podrugljivo njega nazivaš piroćanac, moraš prvo dobro da razmisliš, promisliš, ustaneš i da sa uvažavanjem se obrati legendi ovog sporta.

MaximuSrb

pre 1 godinu

Ovoga sam se plašio... ipak je Teo tu godinama, nadam se samo da neće se poremetiti hemija u ekipi. Mišljenja sam da je Kari trebao da ga povede, makar i za nekih desetak min po utakmici, da se oprosti od reprezentacije na lep način (a možda i sa medaljom). E sad, možda Teo nije hteo da prihvati takvu ulogu, možda je procenjeno da njegovo telo ne može da izdrži... u svakom slučaju, Teo je legenda naše košarke, Kari takodje, sva podrška selektoru.

Stojan Mutikaša

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?

Obrad

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..

Stojan Mutikaša

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?

Stefan Simonovic

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...

fleš

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!

Mirjana

pre 1 godinu

I Didije Dešan je odstranio Krima Benzemu iz tima i osvojio SP
Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato. Da li Teo u 35 godina može fizički da se nosi sa agresivnom košarkom. Da li treba neko da kaže opraštam se od reprezentacije i onda ga više niko ne zove. Ovde više ima sentimenta nego zdravog razuma. Selektor ima svoju viziju i želi mir u kući. Teodosiću organizovati lep oproštaj.

zigi

pre 1 godinu

senzacionalisticki naslov. "stali uz teodosica" implicira da postoje nekakvi tabori i da traje rat. ljudi su ga ispostovali, nece da mu pljuju u lice. okacili sliku u smislu volimo te teo. nisu rekli nista negativno ni protiv pesica. pesic i teo ocigledno ne mogu da saradjuju na pravi nacin i zato je teo prectan. sta da se radi. mislim teo je legenda nase kaosarke, ali pesic je VECA legenda nase kosarke i na odgovornijoj je funkciji trenutno. ako ti pesic kaze igras minut, igras minut. ako ti kaze uradi deset sklekova, uradi deset sklekova. ako ti kaze cuti, ti cutis. ako ne mozes tako, idi kuci. a mi idemo dalje ako moze bez cirkusa. podrska i ljubav i teu i pesicu i veliko hvala obojici. nema potrebe da se sada pravi neki rat. najvaznija je medalja.

tttttt

pre 1 godinu

Zašto se pravi uvek loša atmosfera pred neko takmičenje...pustite Pešića da radi svoj posao,on nam je i doneo poslednja dva zlata.....i ako nekom ne odgovara nek ide....

6,50

pre 1 godinu

Ne biraju se strane ovde, ljudima je samo krivo sto legenda, i njihov dobar drug, ovaj put nece igrati. Ne pravite dramu bez razloga, i Pesic i Teo su legende ajde malo postovanja

Under KV

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica

Staka Zulu

pre 1 godinu

Sećam se kada je izbacio Radmanovića sa svetskog prvenstva zato što je jeo bananu za vreme tajm auta. U Srbiji je bio napadan kao cepidlaka, gonič robova, samoljubivi narcis (svesni pleonazam)...
Kasnije se pokazalo ko je bio u pravu.
Pustimo da prođu kvalifikacije pa ćemo da sudimo!

Fino fino

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa

šljivić

pre 1 godinu

i ova dvojica , izvikanih košarkaša napolje. Dovesti dva mlada momka koji hoće da se bore za reprezentaciju, a ne da glume mangupe i miniraju sve ovakvim objavama

Vuk

pre 1 godinu

Ovo sad već postaje neukusno i neodgovorno. Čim se desi da bilo koji igrač ima nešto protiv odluke trenera ili rukovodstva, potrebno ga je ozbiljno sankcionisati ili čak udaljiti iz ekipe. Da se zna ko je trener a ko igrač. Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.

sergio

pre 1 godinu

@(Marko, 9. avgust 2022 09:31)
Kad podrugljivo njega nazivaš piroćanac, moraš prvo dobro da razmisliš, promisliš, ustaneš i da sa uvažavanjem se obrati legendi ovog sporta.

vlada Bgd

pre 1 godinu

Pešić želi normalnu disciplinu u timu i ne može da prihvati lanjost na pripremama,desetak piva i 2-3 kutije pljuga svaki dan Takav mu ne treba.

Gordan

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?

Aleks

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.

Khal Drogo

pre 1 godinu

Теодосић је лидер и душа српског националног тима већ 15 љета. Наравно да ће га другови из националне селекције посебно готивити.

Но и позиција селектора захтијева тешке одлуке, ова је свакако Пешићу најтежа, осим ако није постојао договор Карија и Теа (некад играч сам осјети да ментално и физички не може испунити оно што се од њега очекује, и то су ствари које они оперисани од спорта и не разумију) сигурно је тешка срца плеломио како је преломио.
У националној селекцији не треба играти 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. На селектору је да нађе тих 12, да им одреди улогу и да то посложи да добро изгледа. Ако омане, "гријех" ће на његову душу, а и тако у земљи Србији шта год селекција урадила, и ако оствари успјех, селектору пљувачина не гине.

Ма жалост, имаћемо малициозне спинове поводом ове вијести, како је лоша атмосфера, како постоји сукоб међу неким играчима, како је прорадио его код неких, што су редом не само измишљени трачеви него је тако нешто и апсолутно искључено. Но добро, дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.

Теу, играчу којем је дрес Србије увијек био светиња, свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

nemanja

pre 1 godinu

Neverovatno je kakva netrpeljivost vlada prema Jokicu od strane jednog dela javnosti, a čini se i dela naših igrača..
Jokić je UBEDLJIVO najbolji košarkaš na svetu u ovom momentu, čovek koji je upravo odigrao statistički najbolju sezonu u istoriji NBA (znači u istoriji košarke).. ne postoji tekst u američkim i generalno stranim medijima da se ne pomene da je u pitanju SRPSKI košarkaš, kad god se piše o njemu..
Znam da će sad krenuti lavina minusa, ali ko god ozbiljno prati košarku na svetskom nivou i strane sportke medije, zna da je za promociju Srbije neuporedivo značajnija nagrada MVP Nba čak i od zlata na EP i ako je prirodno da svi želimo to zlato više od te nagrade.. a Jokić je to osvojio dva puta uzastopno.. vest o dobitniku MVP NBA nagrade obidje sve sportske medije na svetu od Afrike do Južne Amerike (i svuda se provuče da je Srbin u pitanju), a EP u košarci će se pratiti samo u 7-8 evropskih zemalja čije reprezentacije imaju neke šanse za uspeh i to daleko manje od fudbalskih liga..
Dečko se odaziva evo već treći put da igra za Srbiju, odazvaće se verovatno bar još dva puta do kraja karijere.. ništa manje od npr Divca, a znatno više od Pedje Stojakovića.. a pritom odigra po 90 utakmica u sezoni gde nosi ekipu na ledjima..
Malo više poštovanja za najboljeg evropskog igrača ikada i jednog od najboljih belih ikada (prvog posle Birda, za sada)..

Zvezdan

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...
(Stefan Simonovic, 09. avgust 2022 09:51)

A kome je on lider? Zbog čega, i od kada?
Trofejni Jokić. Ha ha ha

Bodiroga, Divac, Sale, Bogi. To su lideri. To su ljudi koji su u karijeri zapravo vodili svoje timove ili reprezentaciju do trofeja.

Jokić nije lider, niti će ikada biti.

76er

pre 1 godinu

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.
(Musty, 09. avgust 2022 14:14)

Jokic je odigrao jako dobar turnir u Riu, uostalom gugl i videces, a ne da lupas gluposti.

MaximuSrb

pre 1 godinu

Ovoga sam se plašio... ipak je Teo tu godinama, nadam se samo da neće se poremetiti hemija u ekipi. Mišljenja sam da je Kari trebao da ga povede, makar i za nekih desetak min po utakmici, da se oprosti od reprezentacije na lep način (a možda i sa medaljom). E sad, možda Teo nije hteo da prihvati takvu ulogu, možda je procenjeno da njegovo telo ne može da izdrži... u svakom slučaju, Teo je legenda naše košarke, Kari takodje, sva podrška selektoru.

marko

pre 1 godinu

Bolje da Teodosica nisu ni pozivali i stavljali na siri spisak, nego sto su ga pozvali i precrtali... Zamislite da Španci pozovu Ljulja ili Rudija Fernandeza i precrtaju ih... Tako se ne postupa legendama! Ako su vec planirali da ga ne vode na prvenstvo, mogli su da mu naprave oprostajnu utakmicu...

321

pre 1 godinu

Mislim da Teo nece da se oglasava da ne remeti atsmosveru u timu. Zato se javljaju ova dvojica a oni su reprezentativci? To nije dobro..nije.

Srđan

pre 1 godinu

Odlično, taman da lete i njih dvojica…
Da se razumemo, u kakvom god sastavu da se pojavimo teško ćemo do medalje. Smatram da je Kari iznuđeno i ne baš najbolje rešenje, ali šta je tu je.
Možda bi najbolje bilo da celokupnu igru zasnivamo na Jokić- Vasa akcijama a da ostatak tima bude podrška. Ako već imamo MVP NBA lige i Evrolige, neka brate igraju.
Kalinić, Nedović, Bjelica… doviđenja. Bjelica nas je prodao na SP i protiv Španije i protiv Argentine, i ovde će nas ukanaliti ako bude glumio nekog lidera.
Kalinić najblaže rečeno nestabilan, Nedović takođe.
Ali je ipak selektor odredio da mu je najvažniji igrač Kalinić, tako da mislim da nas očekuje potop…

realno

pre 1 godinu

Lepo je rekao Jokić "mi Srbi zapravo ne volimo košarku, već volimo uspehe koji god da je sport u pitanju", ja tek sad vidim da je čovek u pravu 100%.
Košarkaški je ispravno dati šansu mlađem, u boljoj formi a ne da se sa 35 blamira i da dolazi na pripreme nespreman. Poznato je da su tih 7 dana radili individualno, što znači da je isključivo fizička sprema tj ne sprema u pitanju kad je Teo u pitanju jer oni nisu odigrali ni minut košarke, tako da su dobili prednost igrači koji su došli spremni a zna se da su pripreme skraćene i nema se vremena da se bilo kom igraču podiže forma.
Ja se sećam kad smo baš zbog tog Tea izgubili medalju jer je on bio nespreman pa su očekivali da će se podići forma, pod velom povrede a trebao je ustupiti mesto drugom pleju pa u finalu sa Slovenijom smo izgubili jer nismo imali još jednog beka, toga se niko ne seća? A to je samo jer je njegov karakter takav, a medalju je dobio jer je bio deo ekipe, a posle toga 7 dana kasnije je zaigrao za kliperse u trening kampu, jel se sećate toga? Znaci od povrede nista već je bio nespreman i reprezentacija mu je služila da se spremi za NBA. To ste svi zaboravili? Direktno je on kriv, uz selektora koji ga je poveo što nismo uzeli zlato.
Sada je opet hteo da se kroz reprezentaciju spremi za EL, a garantujem da je došao kompletno nespreman.

Mladen

pre 1 godinu

Ova dvojica jedva docekali da nadju neki izgovor da i njih probere. Uvek povredjeni Nedovic i veliki filozof Kalinic. Da je tu Teo onda bi bilo nece da idu jer imaju problema s njim lol

Ana

pre 1 godinu

Šta ima igraći da komentarišu javno, to je primitivizam.Oni su profi i znaju da je odluka selektora ko će da igra i da je selektor tvorac igre.Pešić je gromada od trenera...Teo je dovoljno igrao, vreme je je nove igrače.

box

pre 1 godinu

Ovo sa precrtavanjem Teodisica iako je kao legenda pozvan na pripreme je bilo ruzno, ali ovo sto se sad dogadja gde igraci daju podrsku Milosu je opasno. Ne treba taj razdor sad da se pravi. Otpao je Milos, skandal koji ce se dugo pamtiti al ne treba dalje ulaziti u ovu podelu vec spustati loptu na zemlju i okrenuti se pripremama za turnir.

Иван

pre 1 godinu

Сви само нагађамо. Зато само констатација да је најбољи могући сценарио овај:

1. Пешић је схватио да има на располагању играча каквог никад нисмо имали, који буквално у сваком нападу може да ти обезбеди шансу за поене. Јокић је неодбрањив. То је огроман луксуз и игра се подређује таквом играчу.

2. Јокић захтева одређени тип игре, са саиграчима који пуно трче у нападу без лопте и не забушавају у одбрани.

3. Ми имамо састав од потенцијално 8 врсних кошаркаша. За европске оквире Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Милутинов, Мицић, Бјелица и Јокић чине дубину коју мало која репрезентација има. Притом, кад имаш аса какав је Јокић често ти ни не треба више од таквих као што су Гудурић, Недовић или Јарамаз. Претпостављам да ће Кари форсирати игру као 2001. и 1993, с јаким темпом којим ће ломити ривале који имају краћи ростер (типа Словенија) или слабији напад (типа Француска).

У такве концепције се не уклапа Тео. Још ако је претило да ће он својим ауторитетом нарушити оно залагање које је неопходно да би се играо "Joкић-бол", одлука о прецртавању Теодосића је штавише логична.

Остаје питање зашто то није другачије урађено. Можда је Пешић ово одраније планирао, да набије страх осталима и лакше оствари концепцију с много трчања око Николе.

Све ово може испасти контрапродуктивно, али мислим да ће ЕП бити слично оним из 2001, с релативно лаким и убедљивим победама. Видеће се већ против Словеније у ком смеру идемо.

Сале громада

pre 1 godinu

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?
(Logika u autu, 9. avgust 2022 13:10)

Сале Ђорђевић наравно није трофејнији од њих, али његова сребра сијају једнаким сјајем. Саша је освојио сребро на светском само годину дана након што је Дуда са истим тимом освојио седмо место (а до европског су дошли кроз бараж). О олимпијском сребру и да не причам, ми никада нисмо освојили олимпијско злато када су Амери били ту (чак и пре него што су играли NBA играчу) - дакле то је огроман успех!!!
Сале Ђорђевић је донео нову енергију, а енергија је бар 30% тренерског посла. Дуда Ивковић јесте селектовао велики део те генерације, али је енергија испумпана после оне крађе у Турској 2010.године. Да смо тада ушли у финале вероватно би сне другачије било. Али, нажалост, уследиле су три године потпуне катастрофе, нешто слично овој тренутној ситуацији где нисмо играли на Олимпијади, а вероватно нећемо ни на светском.
У таквој, потпуно поремећеној ситуацији долази Сале и са безмало истим тимом осваја три сребра, једно четврто и једно пето место. После петог места на светском даје оставку, а плашим се да ће нам то пето место бити недостижно још много година.
Сале Ђорђевић није дозволио Ражнатовићу да му намеће своје играче. То му није опроштено.

posmatrač

pre 1 godinu

Ne bih ja sve ovo posmatrao toliko negativno. Niko se tu nije (još uvek) jasno izjasnio. Svi mi šaljemo srca i podršku Teodosiću, cenimo ga izuzetno i zahvaljujemo mu se na svemu, ali isto tako shvatamo i svesni smo realnosti da ništa nije večno. Ok, možda je ovo moglo i lepše da se izvede, ali je verovatno i bilo potrebno tih nekih sedam dana da se vidi da neke stvari (više) jednostavno ne idu, i da je tu verovatno bilo prisutno isuviše nekompatibilnosti da bi se nastavilo u tom nekom standardnom smeru kao i uvek do sada (u poslednjih 10-ak godina).
Ukoliko su ove objave Kalinića i Nedovića (kao i od Šarenca) u tom fazonu poslednjeg pozdrava kapitenu i velikom majstoru (što se nadam da jeste), onda je to Ok, ali ukoliko predstavljaju nekakvo svrstavanje uz jednu stranu, onda je ovo prava katastrofa za tim koji ostaje da se priprema. Pretpostavljam ipak da Pešić sve to zna mnogo bolje nego bilo ko od nas ovde, i da će stvari (za)držati pod kontrolom. Podrška reprezentaciji ipak treba da bude iznad svih ortačkih i bilo kakvih drugih odnosa, i ako to neko u ekipi ne razume, onda zaista ni ne bi trebao da bude deo te ekipe. Dosadašnje zasluge su jedno, i svaka čast na njima, ali realnost i trenutne mogućnosti su nešto drugo.
Svima je valjda bilo jasno da ukoliko Jokić (konačno) dolazi da igra, da će igrati (kako želi) tako da bude najkorisniji za tim, a to gledamo već nekoliko godina u najjačoj ligi na svetu, i bila bi najveća glupost (is)koristiti ga na bilo koji drugi način.

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Kari je trener sa integritetom i rezultatima i zato mu treba dati podrsku. Ako je resio da nekoga odstrani iz tima to je njegova odluka na koju ima pravo. Ako postigne dobar rezultat o ovome se nece vise nikada razgovarati. Ako ne postigne, nece vise biti selektor i to je potpuno ok jer je deo posla. Igracu treba da igraju jer je to njihov deo posla i bez filozofiranja. Napred Kari!

Ranko

pre 1 godinu

Pesic je malo stariji gospodin pa se ne seca tih legendarnih utakmica Teodosica.Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic...zasluzuju da se bulevari po Beogradu zovu njihovim imenom.Koliko medalja i velikih utakmica ima legenda?
Trojka preko Garbahose se exploatise do besvesti a Teo ne igra ozbiljnu kosarku jako dugo.Ne deluje ni kao covek spreman da se podredi kolektivu sto u novoj hijerarhiji nije dobro za tim.Dva lidera nikada ne treba imati u timu
koji ima velike ambicije.Ova dva lumena su svojim gestom podrzali ortaka i pokazali nepostovanje prema selektoru i timu.Samo budale imaju potrebu da dokazuju da su pametniji i hrabriji od ostalih.
Ako Pesic sa ovakvim timom,(mentalno i igracki) uzme medalju,on je najbolji nas trener svih vremena.

trisa

pre 1 godinu

Teo nije zasluzio ovo ali ni ovi sto pljuju Pesica nisu u ravu. Pesic je jednog Radmanovica udaljio sa Svetskog prvenstva i uzeo zlato u sred Amerike, tako da je o njegovoj strucnosti smesno raspravljati

76er

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.
(xxx7, 09. avgust 2022 12:07)

Mnogo brzo zaboravljamo godine gde je igrao finale zapada i gde je bio na jednu utakmicu od finala zapada. Osvojio je i on medalju na OI. Ne pratis njegovu karijeru, lepo reci tako. Vidi se da prosto zelis da reprezentacija ne uspe da bi mogao da kazes "ahaaaa jesam reko" i tome se ogleda tvoj lazni patriotizam i ljubav prema zemlji i reprezentaciji, sram te bilo, i sve vas, a ima vas gomila istih ovakvih.
Vau tebe briga nesto, na osnovu cega si umislio da je to uopste bitno ikome od nas, "alooo"?!

Logika u autu

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?

pejafan

pre 1 godinu

Sve mirise na ogroman razdor u reprezentaciji,ne sluti na dobro.Izgubljen kult one stare reprezentacije,nema autoriteta i jasnog prqvca i cilja.Uleteo je ogroman novac u srpsku kosarku i gotovo je i sa tim sportom nazalost...

Lax

pre 1 godinu

Teo je davno trebalo sam da kaže da ga više ne zovu, a ne da dovodi selektora u situaciju da on mora da ga odstrani iz tima - svestan je da ima boljih i to bi uradio da je stvarno legenda i veliki kapiten

Srbija

pre 1 godinu

Da li neko misli da je Avramovic bolji od Teodosica...
@Milan

Prvo,u ovom trenutku DA jer Teo odavno nije igrač za reprezentaciju.
Ipak god čine svoje.
Drugo, Teo ne trpi konkurenciju. Ne može on da podnese da Vasa bude u prvom planu. Priznaćes da je Vasa trenutno najbolji plej u Evropi.
Ipak tebe i ove tvoje vode navijačke strasti prema klubu za koji navijas a ne prema reprezentaciji.

Kvaran narod

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 09. avgust 2022 09:42)

Vaš hrvate je kanalio kad god je stigao.

Never Mind

pre 1 godinu

Sta znaci ovo: stali uz Teodosica? Ako je tacno i ovo javno iznose ne bi ni trebali cekati da ih Pesic precrta. Ovakve izjave nose i odgovornost. Sami treba da napuste i neka selektor igra s onima koji su na raspolaganju. Neka ima tim koji ce disati kao jedan.
Nemam pojma o cemu se sustinki radi, ali ako je zbog liderske uloge Jokica to treba podrzati. Imamo dvostrukog uzastopnog NBA MVP-ja i to treba koristiti. Nemci su sa Novickim uzeli neke medalje, uz slabiji roster, manje talenta, gde su igrali samo na njega. Da ne zaboravim, imamo mi i MVP-ja EL, Micica, malo li je.
I zamislite, selektor zeli da oni budu srce tima i da gradi oko njih. Koliko vidim vecina ovde bi gradila oko Tea i Bjelice, a da Micic i Jokic budu vodonose? O Pesicu nakon prvenstva.
Ovde moram prestati s komentarom jer tiltujem.

ivko svemirko

pre 1 godinu

Ne verujem da je pešić na ovaj način hteo da ga ponizi ili šta god već. Pre bih rekao da je računao na njega ali pitanje je u kakvom je stanju teodosić došao na pripreme i kako se ponašao za vreme istih.

Samo pitam

pre 1 godinu

Imam par pitanja za sve koji apostrofiraju Teovu odbranu, godine,...:

- kako je Teo produzio ugovor u Virtusu i sledece sezone ce takav, po vama nikakav, igrati Evroligu?

- da li su u Vurtusu retardirani (ukljucujuci i Skariola, ipak malo trofejnijeg trenera od Karija), pa su ga zadrzali i dali mu 2+ miliona po sezoni?

Flegma

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Jokic ne voli da trenira? Cak i da je to tacno kakve to veze ima sa njegovim odnosom prema obavezama, treningu i utakmici?
To sto ti mislis da se do uspeha dvostrukog MVP-a u NBA dolazi tako sto ne volis svoj posao koji ukljucuje treninge, otaljavas, radis samo sto moras i dajes se minimalno, jer Boze moj ti si nesto poseban, to je vec standardna zabluda na nasim prostorima.
Kada vec spominjes intervjue, pogledaj bilo koji intervju Jokicevih saigraca iz Denvera kako i koliko trenira. Ne bih o tome dalje.
Slazem se sa tobom da su obojica lucidni igraci na terenu i tu se svaka njihova slicnost zavrsava. Sve sto sam napisao proizilazi iz jedino dostupnih informacija kako tebi tako i meni, medija. Nisi ti Jokicev drugar da mi kazes da ne kapiram i da pricam gluposti jer ga ni ti ne poznajes. Ovako ispada da si jedini koji pise gluposti i ne kapira jer zivis u zabludi da si u pravu.

Steva

pre 1 godinu

Očekujem totalni raspad reprezentaciju, izgleda da će ovaj što ga godinama moljakaju da igra igrati sam.
(vladimir, 9. avgust 2022 10:42)

Hahah ... ovaj i ostali slicni pasivno-agresivni komentari. Kriv je kad ne dodje, kriv je kad dodje. I samo osporavanje i pljuvanje. I da ima 5 NBA sampionata, opet bi bila ista prica, jer, realno, nije do njega, nego do zavisti. Kriv je samo zato sto se uspeh ne prasta, a uspeh nije samo NBA prsten. Uspeh je i da budes lice fransize, da budes godinama prvi ili drugi All-NBA tim, da budes dva puta za redom MVP lige, da osiguras sebi supermax ugovor (ovo poslednje najvise boli sitne duse). Upravo zbog ovoga sam bio i ostao protiv toga da ikada igra za reprezentaciju, bez obzira da li on to licno dozivljava kao patriotski cin, jer ovdasnji navijaci nisu zasluzili da se neko trudi zarad njihove zabave.

realno

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!
(Dragan - Sava, 09. avgust 2022 10:04

Pa naravno, vidis da se i najvijaci medjusobno vise raduju porazima jedni drugih nego uspesima svojih timova. Sve je to posledica nezdrave atmosfere i stvaranja progande uzrokovane menadzerskim prepucanjima.

Nik

pre 1 godinu

Mi moramo cirkus od svega da pravimo jer mislimo da je neko nezamenliv po 30 godina u politici,umetnosti,medijima??!!!Pustite coveka da radi,jer svako ko je dosao na spisak mogao je sa njega da otpadne.Svaka cast Teodosicu za karijeru ali bez odbrane nema tima.To bi i pokojni Aca Nikolic uradio.

Locutus

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Vidi se da ne pratiš. Jokić posle svake utakmice, odnosno konferencije za štampu, ide direkt u teretanu.

petar markovic

pre 1 godinu

ne znam dal je gori pesic sto je nadobudnom folirantu iz sombora resio da da odresene ruke da se izivljava ili ovi pametnjakovici koji javnom podrskom teodosicu doprinose razdoru i negativnoj atmosferi

JPR24

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Ne pričaj gluposti bre ! Teo jeste genijalac, i majstor, ali ata je on uspeo sa reprezentacijom kao glavni faktor? Jedino moze da se pamti ona trojka Spancima ! Zadnje utakmice koje je igrao, bolje da i nije, neće mu niko zameriti da je rekao Stop ne mogu više. Dao je šta je mogao, i to je ok, nije kao Markovic pobegusa.

A o radu, Jokic je radnik, ne bi stigao gde je da nije radnik, Teo pak se oslonio odavno na svoj talenat, ali nikad nije bio radnik, pa čak i lenj… i to se vidi po njegovim partijama, ne samo sada, već za vreme perioda u CSKA.

Вук

pre 1 godinu

Милош је великан српске кошарке и најмање је заслужио овакав сраман третман. Никада нисмо ценили наше легенде. Морао је да буде присутан на Европском првенству макар и улазио по 15 минута. Увек се одазивао, увек долазио први усред лета по великим температурама, никад ни најмањи екцес није направио.

Кари мора да да објашњење. Ово је сраман однос. Он је Франческо Тоти српске кошарке. Брука за Карија и савеза.

Baxuz

pre 1 godinu

Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic..
(Ranko, 09. avgust 2022 10:49)

Au kakvo poredjenje, znaci u fudbalu ne treba zvati Tadica jer nije klasi Piksija, Sekularca. Ili da Brazil ne zove Nejmara jer pobogu tu su ranije igralj Pele, Garinca. Uostalom ako postoji trenutno igrac najblizi ovim legendama to je Teo.

Gaston

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Minus si dobio samo zbog dripačkog "sta nije jasno".
Sto se tice sustine komentara, slazem se.

rumeni

pre 1 godinu

mogli bi i ova dvojica njegovim putem.. ovaj drugi je svakako dokazani problem, posle onog kreveljenja u finalu aba lige, pitanje dal nam treba pored Lucica.. realno, nama trebaju dve udarne igle (Micic i Jokic) i pomocni igraci koji nece puno trositi lopte.. ja bih konkretno zvao pola tima zvezde (Dobric, Mitrovic, Davidovac) uz Milutinova, Pokua, Jaramaza.. i mislim da se Kari ogresio za Andjusu.. to bi po meni bio sampionski tim

Nenad

pre 1 godinu

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?
(Dvostruki, 9. avgust 2022 17:52)

Da, jeste: Nenad Krstić.

salerno

pre 1 godinu

Vuk,, e pa vidis nisi u pravu, kriv je samo trener, sta ga zoves na pripreme kad ga posle samo nedelju dana brises sa spiska, to se zove ponizenje, i to najboljeg igraca italijanske lige, legenda srbije,

Бојан

pre 1 godinu

Играча и осталог особља који чине репрезентацију је много, али селектор је један, и његова реч је пресудна!!! Селектор не може да буде свако!!! Он сноси 100% одговорности, док остали само део одговорности, онај делић који који им је поверен!!! Зато, пуна подршка Пешићу, провереном и доказаном, врхунском кошаркашком стручњаку!!!

Keynes

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?
(Milan, 09. avgust 2022 11:27)

Ako pomenuta dvojica dodju fizicki top spremni na pripreme i ako se kidaju na treninzima, a s druge strane Milos dodje totalno van forme, posle pauze zapali cigaretu i sl... Onda da, treba precrtati Milosa. Ne kazem da je ovako bilo. Samo pretpostavka. Jer ne vidim koji bi drugi razlog mogao biti.

VC

pre 1 godinu

Aleksa@ A kako ti znaš kako se sve odvijalo!? Kao neko ko je iz pouzdanih izvora podosta čuo o karakteru Teodosića, ova odluka Pešiča ne čudi. Šta ako je baja došao na pripreme i rekao "vidi majstore sve je to lepo što ti zamišljaš, ali ja sigurno neću toliko trčati na treningu, ustajati ujutro kada ti kažeš, neću igrati odbranu, neću igrati šablone u napadu kako ti kažeš, neću ostaviti cigare i ništa mi ne možeš"!? Šta ako je bio takav ili sličan scenario? Samo bi bezkičmeni selektor odobrio takvo ponašanje.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa
(Fino fino, 9. avgust 2022 10:02)

To je najsramnija konferencija za štampu u istoriji našeg basketa. Obradović je sve svalio na igrače i klanove medju njima a njegov posao je bio da to naštimuje. Tu je pokazao kakav je čovek. A nije ga njegova genijalna taktika napravila trenerom, nego sjajne igre Danilovića i Djordjevića, kao i trojka Djordjevića u poslednjoj sekundi.
Upravo je Kari uradio ono što je trebao Obradović, vodju jednog klana je odstranio. Teodosić je mator, nije pravi lider, i ni izbliza više dobar kao u najboljim danima. To je dovoljan razlog.

Locutus

pre 1 godinu

Meni je lično Teo uvek išao na živce. Jednostavno, ego i doprinos ekipi mu nisu na istoj talasnoj dužini. Sećam se jednom kada se Krtić baš dobro izderao na njega zato što je previše solirao. Da je magija kao što pričaju bar bi nešto uradio u NBA. EU je amaterska košarka, a i tu se šlepa da drugi igraju odbranu umesto njega, jer se igra zona pa može. Kad se igra čoveka onda ga i krilni centri zaobilaze koliko je spor.

Selektor#5732869

pre 1 godinu

Ne slažem se sa time da je razlog otkaza to što je Teo star, lenj ili u lošoj formi (ako se to može reći za aktuelnog MVP-a finala Evrokupa). Teove godine i radne navike su svima poznati i to nije nešto što je Pešić morao da otkrije na pripremama.
Takođe ne mislim da je problem Jokić jer su njih dvojica odlično sarađivali na OI u Riju i Teo je uvek branio Jokićeve odluke da propusti neko takmičenje.
Na kraju krajeva, Teo je po meni sigurniji šuter od Micića, Jaramaza ili Marinkovića pa bi sa njim više profitirali od Jokićevih povratnih lopti na liniju za 3p.
Da se kladim, kladio bih se da je sukob nastao na relaciji Teo-Micić i tu je Pešić (ispravno) odlučio da je Micić igrač za budućnost te prelomio kako jeste.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Dozivece Kari nervni slom kao Zeljko onomad. U ovom vremenu selektor reprezentacije moze biti samo jedan covek a to je Sale Djordjevic.

Ljuba

pre 1 godinu

Pesiceva odluka za svaku pohvalu. Teodosic nikada nije bio veliki koliko je mogao da bude. Problem sa egom ga je razbijao kroz karijeru - slicno kao sto Jaric nije dao ni 50% svojih mogucnosti zbog ega. Kari nikada nije voleo egoiste i bilmeze (Radmanovic) u svojim timovima i to se uvek pokazalo kao dobro na kraju.

dusan

pre 1 godinu

,,,,,I KALINIC I NEDOVIC , NISU VISE MLADI IGRACI KOJI NE REZUMEJU ODLUKU TRENERA. MORALI BI VEC I ONI DA RAZMISLJAJU KAO TRENERI A NE KAO IGRACI . SOLIDARNOST JE DOBRA ALI U OVOM TRENUTKU NE DRUGARSKA , NEGO TIMSKA . SOLIDARNI TREBA BITI PREMA MNOGIM MLADIM IGRACIMA KOJI CEKAJU DA SE DOKAZU U REPREZENTACIJI , A NE SOLIDARNOST PREMA DRUGARU KOJI JE ZAISTA SVE VEC DAO SRPSKOJ KOSARCI I ZATO GA I OBOZAVAMO .VEOMA JE TESKO IGRATI SA IGRACIMA SA TAKVIM ISKUSTVOM , JER SU SVI PREVISE RESPEKTABILNI PREMA NJEGOVIM BIVSIM ZASLUGAMA , ALI NE I TRENUTNIM SPOSOBNOSTIMA . KALINIC JE VISE PUTE TRCAO PRED RUDU , PA ME TO I NE CUDI , ALI NEDOVIC BI OVO TREBAO DA VIDI KAO SANSU DA I ON DA NESTO REPREZENTACIJI , STO DO SADA I NIJE BIO SLUCAJ.

Niki

pre 1 godinu

Samo nam je ovo trebalo kad smo konacno u skoro punom sastavu, da se najvaznije atmosfera u ekipi poremeti. Bojim se da ce ovo debakl biti, ali da sacekamo i to prvenstvo. Ne mirise na dobro.

sgdp

pre 1 godinu

Posle ovakvog poteza Nedovića i Kalinića, malo mi je jasnije zašto ih je Sale izostavio 2019. Možeš da imaš (i treba da imaš) svoje mišljenje o Pešićevom precrtavanju Teodosića, ali, ukoliko ti to smeta, razgovaraš sa selektorom, tim menadžerom itd, a ne izlaziš u javnost i ne biraš stranu i time pokazuješ svojevrsnu neposlušnost. Svi bi trebalo da su tamo prevashodno zbog reprezentacije, i, ukoliko već osećaju potrebu da izađu javno, to treba da učine tek nakon prvenstva. Ovako ostavljaju prostora i pospešuju stvaranje loše atmosfere i klanova.

Zuja

pre 1 godinu

Ajde da budemo realni. Osim jedne trojke šta je učinak? Divljanje po terenu. Igrač manje jer odbranu ne igra. Ili da se Šarenac dere ispred mikrofona o nekoj njegovoj asistenciji. Da li Teo može da se jurca sa mnogo fizički spremnim igračima? Koliko puta ga nigde nije bilo kada mu stave flastera. Sentimentalnost nije deo ni jednog sporta. Kari je odgovoran kao što je i Sašu Djordjevića precrtao pa uzeo zlato. I sada šta je bolje. Imati Teodosica u timu ili Jokića. Ako je uopšte tačna priča o animozitetu ova dva igrača

beogradski

pre 1 godinu

Unet je nemir u ekipu, bojim se da nece na dobro da izadje.
Kakve sanse za zlata propustamo, to nema nigde.
2019, 2022, na OI smo lagano mogli do finala.

Obrad

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..

Zoran LFC

pre 1 godinu

Selektor je verovatno u pravu,njegova odluka se mora postovati,on ce na kraju prvenstva svakako biti odgovoran za uspeh/neuspeh,ali po meni je trebalo da ga uvrsti na spisak,bar da ulazi sa klupe.

Laki M

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 09. avgust 2022 10:05)

Teo je još upotrebljiv igrač, to svakako Pešić zna, zato ga je i stavio na prošireni spisak. Taj širi spisak služi da se napravi uvid u trenutnu formu, fizičku spremu i posebno uklapanje u tim za koji trener ima strategiju. Ako nešto od navedenog nije u redu ispadaš sa spiska.
To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.

Sramota

pre 1 godinu

Ima li iko sa gramom mozga u tom KSS? Šta čekate? Da su normalni izdali bi zvanično saopštenje i prekinuli sve špekulacije.

Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Informacija za mudraca Nemanju koji je poredio Divca i Jokica po broju nastupa za reprezentaciju recima da je ovo Jokicu treci nastup , sto je nista manje od Divca . Vlade Divac je igrao za reprezentaciju 1986 , 87 , 88 , 89 , 90 , 91 , 95 , 96 , 99 , 2002 . Sve je to isto , zar ne .

autostoper

pre 1 godinu

brate kakvi sad klanovi pa juče sam pročitao ovde jedan od lajkovanijih komentara
elem da parafraziram

Teodosic ima nesto protiv igrača poput Kalinica pa ga je Pešić izbacio ne treba mu to.

kako sad ipak Kalinić na strani Tea
ali su protiv Jokića

I da sam član reprezentacije i da sam npr Nedović normalno bi mi bilo da stanem uz Tea da bude vođa a ima mentalni sklop da bude vođa a ne uz Jokića koji se udostoji jednom u pet godina da dođe

priče o bajatom teu bih mogao da posisam da igra za mornar bar po 5min. ali čovek igra u virtusu sa 10+ poena. toliko je mogao i u reprezentaciji da pruži

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 9. avgust 2022 09:42)


Istina, cak je i nerezonski bilo ali je uslo.
Generalno, lose je ovo uradjeno Teu jer je ipak bio redovan na okupljanjima i neki lider vecini ovih igraca ali Teo kao Teo nikad nije bio igrac za zavrsnice i igrac za kraj utakmice kada se lomi. Kao sto nije ni Nedovic ovaj koji zna da igra samo kad je sve reseno ili u prvom poluvremenu…pre si imao pola ekipe koji su mogli da budu igraci odluke i da im das loptu kad se lomi a sada…

Proka

pre 1 godinu

Zamislite da vi nesto uradite u svom poslu za koji ste placeni pa da Pesic dodje da vam objesni kako to nije u redu. Sigurno biste bili odusevljeni. Pustite ga da radi i da uzme odggovornost za ono sto radi. Jedino ako je pitanje stratesko koji mu igrac odgovara onda nije trebao da ga zove na pripreme.

rty

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Ako ti nije jasno onda ti se ne moze ni objasniti nazalost.

NY

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..
(Obrad, 09. avgust 2022 09:51)

Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi jedan SanAntonio. Nisu bitne godine već znanje. Teo je bio MVP finala a ne celog takmičenja.

Rothmans

pre 1 godinu

Dobro smo se mi i naosvajali medalja u prošlosti kako u košarci tako i ostalim sportovima. Ovde bre sve vrvi od super egoizma i sujete od čistačice do selektora.

Јабучило

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica
(Under KV, 09. avgust 2022 09:28)


И тиме је управо растурио тим.

zoran

pre 1 godinu

Čitam svašta pa da i napišem nešto.
-Teo vrhunski lucidan igrač, ali tanji u odbrani.... Sada su Tea stigle malo godine.
-Kari opako dobar trener ali njega su tek godine stigle i nije to vise onaj Kari pun energije.
-Jokić statistički ubedljivo najbolji igrač u Nba... Brojke mu sjajne ali tim daleko od najboljih.
-sve u svemu ima Srbija igrača sjajnih i bez Tea.... Imaćemo trenera sjajnih i bez Karija.... I bez Jokića možemo biti odlični...
-problem ovih danas igrača prezasićenost utakmicama, mali broj slobodnih dana i za pripreme.
- jedan igrač čiji tim igra evroligu danas odigra preko 50 utakmica u sezoni. Gde su putovanja, presedanja....
-nekako ovaj sistem evrolige troži igrače...selektor ima težak posao malo vremena a igrači iscrpljeni došli na pripreme.
Ja verujem u nase igrače, odličnih ima tu igrača a ima i velikih potencijala. Nadam se medalji

VO.

pre 1 godinu

ljudi, malo je rano bilo šta zaključivati komentarisati, primarni razlog još ne znamo , . Pustite selektora da bude selektor, i odabere najbolju kombinaciju za TIM a ne po papiru i zaslugama , pa čak i vrednosti igrača, koja sigurno nije sporna u slučaju Tea, svako postovanje i divljenje ,,, on sam bi morao da podrži svaku odluku selektora i upravo tako pokaže svoju veličinu i patriotizam...
Ovo je" biti ili ne biti" za budućnost Naše košarke , dakle pustite i podržite Selektora da bude Selektor i ništa više,,,i eto ga uspeh na duge staze ...

Daulex

pre 1 godinu

Mnogi ovde komentarisu kako Pesic mora da da objasnjenje. Ne mora i sigurno ga nece dati. Cim ga je pozvao, pa izbacio znaci da je pokusao jos jednom da pomiri njega i Jokica ili njega i Micica. Sve ostale kombinacije je mogao i onog drugog da zrtvuje…

mr

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.
(Master Yoda, 9. avgust 2022 10:25)

Па на припреме се увек и води дупло више играча да би се изабрало. На преипремама се формира тим, а не у нечијој глави. И на припремама увек отпадне око 10-так играча, и и сад сви треба да буду љути. Сви играчи треба да буду свесни да су сви део нечега. Увек постоје проблеми, али сврху мораш знати.

xxx7

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.

marcco

pre 1 godinu

Iskreno...mislim da se gubi suština...gledajući komentare....Dečko je imao izuzetno napornu sezonu,sezona mu se produžila u Virtusu,zbog finala i pokazao je želju da se kao i svaki put do sada odatove reprezentativnim obavezama...da je spor,umoran i stariji znalo se i ranije i umesto toga da mu blagovremeno jave da se odmoru sa porodicom itd...oni ga pozivaju da se priključi pripremama i otpuštaju ga posle nedelju dana....što obzirom na minuli rad i njegovu ulogu nije fer...
Dakle selektor daje glavnu reč i procenjuje i sve je to ok...ali isto je ok da je mogao da proceni isto i pre mesec dana.....

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Posle poraza of Belgije, kojim smo drasticno umanjili sanse za plasman na svetsko provenstvo, napisao sam da nam je na predstojecem evropskom prvenstvo najslabila karika upravo trener. Nacin na koji su izgubljene obe utakmice protiv Belgije u prozorima, pa i ona poslednja protiv Latvije, je ukazivao na bitne propuste u vodjenju tima. Tacno je, nisu igrali najbolji, ali nije da je Pesic imao bas slab tim. Uostalom, igrace, pa i one u slaboj formi, Pesic je sam izabrao. Pesic sada ima na okupu, sa izetkom Bogdanovica, verovatno i najbolje nase igrace. Nisam uveren da ce Pesic uspeti da oformi jedan fajterski tim i motivise ga da u svakoj utakmici ide na noz. Jer, ocekivati da cemo na neku leprsavu igru u reziji nasih MVP-ja da projezdimo do zavrsnice je iluzorno. Vec u grupi cemo imati velikih problema sa Izraelom, a narocito Ceskom, sa sve Satoranskim i Veselijem i domacom publikom. Sto se tice Teodosica, Pesic vrlo dobro zna koliko Teo ima godina i koliko moze da pruzi. Uzgred, taj isto Teo je, skoro sam, doneo onu jedinu i srecnu pobedu protiv Latvije u Beogradu, bez koje bismo vec bili otpisani sa svetskog prvenstva. Ako je Pesic vec imao neku viziju igre na predstojecem prvenstvu bez Tea, mogao je to lepo da saopsti i pre nego sto ga je zvao na pripreme. Poslati Tea kuci bez ijedne pripremene utakmice nije logicno. Na poslednjem spisku ne vidim Pokusevskog (ne znam za razlog), koji bi svojom svestranoscu mogao da bude upravo ono “nesto vise” u ovom timu.

realno

pre 1 godinu

Svi vi koji se ne slažete sa odlukom selektora mogu samo da kazem da je Teo (kao i uvek) nespreman, takođe ne igra odbranu a po igračima koje je pozvao rekao bih da mu je odbrana, pogotovo na bekovskim pozicijama prioritet. Neko kaze zvao Jaramaza, Teo je za njega izmislio košarku - to jeste tačno ali taj Jaramaz igra odbranu o to jaku, visok je za beka i to odmah pravi razliku iako je nesporna Teova lucidnost, no prvo nam ne treba to jer imamo Jokića a ako ste slusali intervju on je indirektno najavio da će igrati na SP ako se plasiramo. O tome da Teo ima 35, pije, puši 2 kutije cigareta dnevno, verovatno nije trebalo na ovaj način da se oprostimo od legende ali šta bi vi uradili da vam se pojavi potpuno nespreman igrač a ima 35 i sklon je povredama? Da li bi dali mesto nekom drugom igraču koji bi bio deo rotacije ili bi ste uigravali tea za mozda 2 utakmice, a imaš na umu da praviš tim za budućnost, spoj mladosti i iskustva ali ti iskusni igrači su igrači rotacije? Budite realni.
A o rupi Jokić - Teo PnR necu ni da komentarišem, jer su to već visoki termini.

Flegma

pre 1 godinu

Jokic rekao - Ja ili on - to vam je razlog.
E,sad, sto vi ne smete da pisete o pravim stvarima je potpuno druga stvar.
(Zoran, 09. avgust 2022 09:43)

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska. Da li je to trebalo na ovaj nacin, koga da izabere je sasvim druga prica i ne znam zasto se sada potencira od strane medija. Sacekajte kraj ciklusa takmicenja za koje se selektiraju ovi igraci i bice vise nego dovoljno vremena da se analizira sa obzirom na rezultate. Do tada puna podrska selektoru, njegovim odkukama i igracima koji ostaju. Savez, selektor sa strucnim stabom i igraci su odgovorni, tim redom. Pustite ljude da rade svoj posao.

dragioki

pre 1 godinu

vreme je da se uvedu novi igrači mlađi brži sa srcem na terenu a kalinić, nedović koji nije nikad odigrao za reprezentaciju i kad je bio zdrav polako idu u penzju tjs. zvezdu.

Dimitrije

pre 1 godinu

Ljudi radi se o tome da se pravi tim kome ce Jokic biti vodja, jer na njemu, ako je to uopšte moguće, pokušavaju da oforme novi kostur reprezentacije. Da li mislite da je to moguće da je Teo ostao u sastavu? Znamo kako je Teo reagovao na otkaze Jokica u prošlosti...

NumeroUno

pre 1 godinu

Odlična uvertira za propast reprezentacije u narednom periodu kao i same atmosfere. Potop na prvenstvu, pa onda će karte da se otvore šta i kako je bilo. Nadam se da grešim, ali miriše na Deja Vu.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za sve koji su na strani Pesica i njegovog prava da sam i poziva i odredjuje prekobrojne jedno pojasnjenje . Niko ne osporava izbor Pesica i to njegovo pravo , ali kako ne shvatate da je to zahtevalo makar kratku izjavu u kojoj bi se zahvalio Teodosicu na svemu , ali da je trenutak za nove momke i to je to . Ovako uraditi ovo i nikom nista je najsramnije sto je Pesic u svojoj karijeri uradio i time je potvrdio ne samo da je bivsi trener , vec i bivsi covek .

Tom i ja

pre 1 godinu

Po mome..njegova velika greška je odlazak u NBA,i nešto se tu poremetilo, jer onaj Teo pre odlaska, i posle povratka, nije bio isti igrač. .a ovi bivši što sad komentarišu , je totalno bez veze od njih. .

pfcpanta

pre 1 godinu

Koliko znam PEŠIĆ je uzeo zlato u Indijanopolisu. I tada je izostavio Vladu Radmanovića. Ako neko ko je selektor odluči nešto, to je njegova vizija i njegova odgovornost.

dsfgsdf

pre 1 godinu

Nisu stali uz Teodosića, već su mu ukazali zasluženo poštovanje. Ne vidim da su uz nekog, a protiv nekog drugog. Teodosić zaslučuje poštovanje za sve, što ne znači da je Pešićeva odluka pogrešna.

Ljuba

pre 1 godinu

Селектор је један, а ми остали смо навијачи. Селектор саставља тим и сноси све последице. Теодосић је и као млађи играо слабо одбрану, много " цариници" лопту и тд. Одличан играч, али све репрезентације се подмлађују.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ja stvarno ne znam dal' ste vi ljudi čitavi?
Pominjete Jokića, kao neki sukob..
Ko je Srbiji doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara? Teo i Jokić ZAJEDNO, 2016 u Riju. Igrali zajedno razvalili. Posle kraha na početku OI, jedva prošli grupu, odigrali poslednju tekmu u grupi sa USA gde su Teo i Jokić poginuli na terenu, bukvalno poginuli, nisu mogli da dišu na kraju...vanzemaljci kako su odigrali protiv drim tima. Ali da, pošto smo pre toga izgubili tri utakmice u grupi, kako kaže Jokara "vi volite samo da pobedjujete", onda 99% vas nije ni pratilo te OI, gledali ste samo finale, sramote bestidne!
Ko je Jokari dao podršku i razumevanje nakon otkaza i pripreme za sezonu? Kapiten Teodosić! Pojma nemate, lupetate ovde bez bilo kakvog pokrića.
Što se tiče forme, Teodosić je MVP evrokupa 2022, tu se svaka priča završava. Čovek je sa svojih 35 godina u top 3 igrača kojima danas raspolažemo. Naročito imajući u vidu da su Teo i Micić dva pleja...trećeg krštenog pleja nemamo!
Što se tiče otkaza, daleko od toga da je Teodosić "radan", ali je Teodosić jedan jedini neponovljivi. Kao trener to moraš da prihvatiš, kraj svake priče. Pešić nije trener koji može da radi sa Teodosićem, nikada nije radio sa njim, jednostavno Pešić seče, zato što trenira tim kao da je 1975-a, a što je najgore, protiv Litvanije i Belgije smo videli i da vodi tim kao da je 1975-a.
Ovim potezom je razbio tim, reprezentaciju, atmosferu...sve. Potez apsolutno van svake pameti.

Peki

pre 1 godinu

Ja bih se prvo zahvalio Pesicu. Hvala na svemu, doslo je novo vreme.
Ej, jedni Belgijanci da nam se smeju u brk! Pa moje kolege ni ne znaju da se taj sport igra kod njih! Mislim znaju, ali pored ostalih sportova nikad ne cuju nista u medijima o basketu.

@Mirjana

pre 1 godinu

"Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato."

Kakve su ovo gluposti? Kari nije odstranio Sasu Djordjevica jer se Sasa oprostio od reprezentacije pre nego sto je Kari imao priliku da ga odstrani.

Musty

pre 1 godinu

Sad graditi igru oko Jokera,a kvalitet,a I liderske sposobnosti+clutch igrac je
(Mirko, 09. avgust 2022 10:43)

Jokić je lider, vođa?

A do čega je to tačno vodio svoj tim? Do trofeja nekog? Da nije uzeo ABA ligu sa Megom? Titulu sa Denverom?

Da nije svojim magičnom igrama doneo medalju reprezentaciji?

Pera pisar

pre 1 godinu

Ljudi uporno potenciraju odbranu Teodosića. Pa on je takav bio oduvek i nikome to nije smetalo. Odjednom su svi postali Radonjići i samo odbranu gledaju. Nije više bitno to što će on svojom igrom razigrati sve oko sebe i pri tom pogoditi kada bude trebalo?

Musty

pre 1 godinu

(76er, 09. avgust 2022 12:26)

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.

Jordan

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 9. avgust 2022 10:05)

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?

Skywalker

pre 1 godinu

@marko992

Nisam siguran na šta misliš ali Pešić ne radi sve sam već zasigurno (barem se nadam) ima logističku podršku Saveza, koji treba da prati i pomaže treneru u svom radu (posebno ako trener ima 70+ godina).

U svakom slučaju, trener reprezentacije ne treba da postoji samo kada se igraju takmičenja već ceo jedan period pre toga mora da prati odgovarajuće igrače, njihovu formu, mora da priča sa njima i slično. Pozivanje ili nepozivanje nekoga na spisak treba da bude samo krajnji rezultat višemesečnog posmatranja nekog igrača. Ja npr. u svom poslu rukovodim timom od 30 profesionalaca i veruj mi da je najteži deo posla rukovođenje ljudima(posao kao posao se lako završi).

Kao što je neko rekao pre mene, Teo već duže vreme ne igra ozbiljnu košarku (priče da je MVP Evrokupa su smešne...) i znalo se ranije da sa 35 godina je vrlo vrlo upitno koliko će moći da pomogne ne samo ove godine već i u narednom periodu.

U tom smislu, ako vidiš da čovek ne može da doprinese timu onda ga uopšte ne zoveš, prirediš oproštajnu utakmicu i to je to. U svakom slučaju, ako ovo nije urađeno u dogovoru sa Teom onda je stvarno loše odrađeno...

rty

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?
(Gordan, 9. avgust 2022 09:27)

Pa nema to veze jer godine ocigledno nisu problem. Teodosic ove sezone MVP EC sto znaci da nije na svom top nivou ali je 5 nivoa iznad naprimer Avramovica. I sad kad odmara Vasa igrace nam Avramovic na poziciji 1. Pesic ostao u 2002 pa misli da mu je talija ako nekoga liferuje sto je jeo na klupi.

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

Milan

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?

matori

pre 1 godinu

Kalina manje više ali ovaj drugi treba da mu digne spomenik.Mislim Pešiću, jer da ga on nije isforsirao one sezone prošao bi isto kao i Cvetković ili sada Uskoković i Radanov.Veliki talenti bez ikakve ozbiljne perspektive. Ovako je bar uzeo neke pare

Skywalker

pre 1 godinu

Nije sporno da je Teodosić već na zalasku karijere i da je vrlo upitno da li bi i koliko mogao da pomogne reprezentaciji ali je ovakav način njegovog otpisivanja krajnje neumesan i nefer posebno ako se ima u vidu da je Teo već 15 godina stub naše reprezentacije i što je još bitnije, uvek se odazvao kada je bilo potrebno.

Ovakav tretman od strane selektora i KSS je zaista degutantan i krajnje neprofesionalan. Ako misliš da čovek ne može da igra na odgovarajućem nivou/ako se ne uklapa u koncepciju/ako postoji se ne uklapa sa drugim igračima, nemoj ga zvati već zakaži neku oproštajnu utakmicu i pusti da se čovek oprosti na odgovarajući način od reprezentacije.

Ovo samo pokazuje koliko je KSS, kao organizacija, vođena na krajnje amaterski način (i to ne samo od sad).

Da se zna

pre 1 godinu

@ Flegma. Šta kažeš,neće Jokić da trpi Tea u reprezentaciji Srbije alooo u reprezentaciji Srbije. Pa Teo je uz Bogdanovića sinonim za reprezentaciju Srbije.Mnogo će Jokić morati da zapne i da osvaja medalja da bi se približio legendarnom Teodosiću.Prošle godine kad je trebalo tog Jokića nije bilo nigde Teo je bio tu.Kao i Vasa bio je isceđen ali je bio tu i kapa do poda za njega.

Dejan

pre 1 godinu

Nerazumem,stace nam onda selektor ako igraci odlucuju,ja podrzavam Pesica i nikad u reprezentaciju nebi pozvao Jokica,jos jednom kazem ovo je samo moje misljenje izvinjavam se ako sam nekoga uvredio.

Master Yoda

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.

BojanNS

pre 1 godinu

Svi znaju sve, a niko ne zna nista. Meni izgleda da su se samo pozdravili sa Teom, a ne da unose razdor u reprezentaciju. Mozda je bio sve dogovor sa Pesicem. Pesic je video za 10 dana ko je u kakvoj formi, ima ideju sta ko treba da igra i mozda je onda te ideje preneo Teo i u dogovoru sa njim odlucio da je bolje da odmori ovo leto, nego da igra nekoliko minuta po utakmici i to je to. A ne odmah neka svadja, neko se potukao, Jokic i Teo se ne mogu smisliti itd.

Шид у срцу.

pre 1 godinu

Ово ништа не ваља !
Мислим да ћемо проћи горе него на европском у Србији.
Разлог ?
Ово баш негативно утиче на атмосферу у тиму. Дај Боже да грешим.

Aleks

pre 1 godinu

To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.
(Laki M, 9. avgust 2022 11:15)

Teo se nije izjasnio jer ne želi da dodatno remeti atmosferu. To što se njegovi saigrači oglašavaju je dovoljni pokazatelj.

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?
(Jordan, 9. avgust 2022 10:37) 

Neki bi skočili, neki bi pokušali da pronađu opravdanje u košarkaškom smislu i koncepciji igre. Ovako je jasno da to nisu razlozi.

U reprezentaciji već 3 godine vlada raspad sistema i vrlo negativna atmosfera, a Pešić je ovim tek izgubio svlačionicu.

milelale

pre 1 godinu

Sta je bre ovi ljudi, pa ovo klasicno suprotstavljanje treneru i to preko medija. I sad kao ovo ce Pesic da istrpi. A jesu mu tekli to u lice? Nebitno moj stav, ali ovo je bezobrazluk, ko zna sta je ekipi.

herbert

pre 1 godinu

Svađa one godine, onda onda bila svadja, sad svadja.. Pa kakav smo to narod? Ajde da se posvađaju pijani u kafani, ili gladni oko hleba. Ali da se posvađaju ostvareni ljudi, oko čega?

uzajamni odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Zanimljivo je to sto se Bjelica nije oglasio uz ovih dvoje. Bjelica, koji poznaje Tea jos duze nego oni.
Bjeli je zadnji koji ce biti optuzen da rusi (bilo kakvu) atmosferu - pametnom dovoljno.

aki

pre 1 godinu

pa ako dajes podrsku i ti napustas reprezentaciju,treba da kazu ova dvojica ni necemo da igramo ako teodosic ne igra,e to je podrska...

Вук

pre 1 godinu

Српска посла. Овде би и Николу Теслу најурили кад би могли. Невероватан народ. Пљувачине по Милоша Теодосића еј! Па то ти је исто као по Новака да вичете, блесави једни. За стид не знате. Тео је толико пуно дао српском спорту да треба биста да му се подигне усред Београда.

mr

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.

Boki

pre 1 godinu

Kari je stari lisac - iako ima odlične pojedince, ovo je namerno uradio kako bi napravio tim. Teo se vraća i svi počinju da grizu.
Napred SRBIJA !!!

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Dakle, uz loše rezultate samo je još to falilo, svađe, klanovi itd itd...Doduše uz malo zakašnjenje, uslovi su se stekli i ranije, ali ok tu smo.

Alex

pre 1 godinu

Ako je istina ovo oko Jokica i Tea mogu samo da kazem, steta. Jer mogli su da budu vrhunski tandem. Ali srpska posla, samo to mogu da kazem. Najveci neprijatelji sami sebi, citav zivot. Kao onda kad smo trebali da pregazimo sve na EP u Beogradu sa po 30 razlike mi se svadjamo.

Zoran

pre 1 godinu

Teo je za Jokica licno Bog otac u basketu. To ce se videti na predstojecim utakmicama.
Debeljku je NBA legao ko budali samar. Jurnjava i igra bez odbrane i nekog koncepta. U Evropi se nece videti i jos ce ispadati smesan.
Statisticki MVP...komedija...Ko bi , u svom timu, pre uzeo Jokica, no na primer Doncica ili Janisa..?? Jeste li vi ozbiljni..?

Sterling Cooper

pre 1 godinu

@Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.
(Sramota, 09. avgust 2022 09:35)
Kome to? Pešiću ili Teodosiću? A biće da je ipak i jednom i drugom, je l tako?!

Анаксагора

pre 1 godinu

Светислав Јарамаз Пешић је за пензију.
Видело се против Белгије како води тим. Изведе Аврамовића, уведе Јарамаза и са +15 односмо на -1.
Тако и сад. Прецрта Теа, оде све низ ледину, и атмосфера и еуфорија и достојанство.

Milan

pre 1 godinu

Pomenuo sam objektivno dva najslabija igraca(i Jaramaz je igrao za Partizan), a ne igraca Partizana, Avramovic inace vazi za zvezdasa. i nisam rekao da je to podrska koja rusi Pesića nego sam mislio da mu odaju priznanje i ukazuju postovanje koje Teodosic zasluzuju. Za sta je, druze, spreman Aleksić??

Đole

pre 1 godinu

Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.
(Vuk, 9. avgust 2022 09:24)

Kari je sjajne stvari (uz Indijanopolis) uradio za Srbiju!!! Prvo je upoznao Anu Ivanović i Bastijana Švajnptajgera pa njoj više nije bilo do tenisa, a onde Pešićev sin kao direktor košarkaškog kluba posle samo jedne godine dao otkaz Saletu Đorđeviću koji je kasnije osvojio TRI SREBRNE MEDALJE ZA SRBIJU. Posle Đorđevića, čak ni sjajni Kokoškov (zlato sa Slovenijom i pre toga ogroman uspeh sa Kazahstanom) NIJE OSVOJIO ništa! šALIO SE PRE DVA MESECA BOGI KAO ON I BJELICA NEĆE VIŠE IGRATI ZA REPREZENTACIJU - E SAD ĆE BITI ZANIMLJIVO - SVI ZNAJU U KAVIM SU ODLIČNIM ODNOSIMA NJIH DVOJCA SA TEODOSIĆEM. Ako se sad naljuti Beli - igraćemo "smol bol" taman da se Jokara privikne na novu taktiku denvera jer će MPJ najverovatnije do pola sezone da se povredi. Rušenje kulta reprezentacije je počelo sa FAMOZNOM povredom Bobijevog stopala. On i Nadal su fenomeni.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska.
(Flegma, 09. avgust 2022 11:40)

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.

Razum

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.

marko992

pre 1 godinu

(Skywalker, 09. avgust 2022 11:59)

Sve se slazem osim dela gde verujes da se neko moze mesati u izbor igraca a znas ko je selektor..Apsolutno je iskljuceno da jos neko moze biti kriv za ovako neprimeren kraj jednog velikog igraca.

Dvostruki

pre 1 godinu

"dugogodišnji kapiten Teodosić" koliko puta ponovljena fraza, a zapravo bio kapiten na samo 2 takmičenja - 2015. i 2016.
(Nenad, 09. avgust 2022 16:05)

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?

Mirko

pre 1 godinu

@musty teovo vreme je proslo,nova Sila je tu,a to je joker.Titulu u NBA je tesko osvojiti,pogotovo u osakacen timu.Slabika je konkurencija ma EP nego u NBA.

bane

pre 1 godinu

Obojici bih se zahvalio. I ovo je sastav koji očekujem:
Micić, Avramović, Jaramaz, Marinković, Dobrić, Gudurić, Lučić, Bjelica, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Milutinov, Jokić.

borisc

pre 1 godinu

Ma ljudi ne treba vratiti teodosica, i da je krs igrac a nije. Nacin je odvratan coveku koji nikada nije odbio poziv!!! Samo to, a i posle micica nema boljeg od njega svakako. Neka i bira izmedju jokica i tea i to moze da prodje. Nacin je odvratan, moglo se lepse to odraditi!!! Igrao je i kvalifikacije kada je mogao sve je covek radio za dres!!! Mator jeste ali njegov odnos je neprevazidjen!!!

marko992

pre 1 godinu

Skywalker, 09. avgust 2022 11:21)

Upadljivo je koliko ti je KSS vise kriv od Pesica.Stvarno mislis da se neko drugi i malo pita pored Pesica?!Pre ce biti da je nesto drugo, jos jedna prilika da se pokaze ko za koga navija.
Sramotni su ovakvi ostrasceni komentari.

ivan

pre 1 godinu

Donio je Pešić dva zlata ali donijeli su i igrači,ne znam što se desilo jer i meni je bilo loše kad sam pročitao ali opet ponavljavam,ovako postupiti sa legendom,eeeeej koji Jokić i bakrači,godinama kad je bio jedan od najboljih igrača Evrope i najbolji plej nije odbijao da igra,koliko samo sreće i radosti nam je donio taj isti Teodosic i postupit sa njim kao da je neki anonimus je sramota,ovako se to ne radi.

Stomatolog

pre 1 godinu

Ne mirise ovo EP na dobro, ali videcemo. Ocigledno je da postoje problemi u KSS nevezano za ovaj slucaj sa Teodosicem. Njemu hvala za sve!

нс бој

pre 1 godinu

Диже се дисвиплина на виши ниво,одговорност се дели на све играче.Па прошли пут је буквално отерао Радмановића.Пешић је стара кука,узда се у чврсту руку.
Не знам каква је пракса,Теодосић је заслужио да га Пешић прво обавести лично па онда да објави јавно списак.
Контам да се Тео неће оглашавати да не руши атмосферу у јавности.
Остало слажем се са @Мирјана

Šo

pre 1 godinu

Kako ljudi ne razumeju neke stvari. Nije ovde problem što ga je precrtao, nego što ga je zvao, on je došao, a ovaj mu rekao da mu ne treba. Kao da je Teodosić neki početnik, o tome se radi, inače Pešić je teški kontraš.

Neo@

pre 1 godinu

Pa i treba... Ne smeš oterati kapetana tima tek tako, a pre toga si ga pozvao na pripreme, igrao ti do juče, pa odjednom ti se ne uklapa u koncepciju tima. To se ne radi tako!
Pešić je ovde glavni i jedini krivac i niko drugi, verujem čak nakon svega ovoga da će on sam otići. Jer ova atmosfera nije normalna, a koju je on stvorio.

zoran

pre 1 godinu

-Selektor odlučio tako i sta sad... Teo je ekstra lucidan igrač ali stigle i njega godine uz to uvek je bio tanji u odbrani.
-Pešić je ovo svesno uradio da pokaže da je autoritet.
Sećam se kako je Radmanovića oterao iz reprezentacije.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... ovi što pričaju o ,,odgovornosti,, ..... delektora za rezultat...
alo bre....
ko je i kad snosio bilo kakvu odgovornost.... konkretno....
najjače što urade je da se povuku i još posle pričaju kako je neko 9. kriv... kao
pešić je lik kojeg je pregszilo vreme... on više nemože ds radi u bilo kom ozbiljnom klubu... i sad se ovde iživljava...
živi bili i videli....
lik za penziju... o savremenim trendovima u košarci on neume ni da priča, a ne da sprovede u timu...

1000%
bre

panadol

pre 1 godinu

Bato, sto si stao tu sa nabrajanjem? Nastavi, slobodno, iz te kuhinje su i Milojevic, Raduljica, Macvan, Erceg, Aleksandrov, Kecman, Djokic, Vesa Petrovic...
Pola onih u koje se kunete, su nastali upravo u toj kuhinji. ali s'obzirom da je Zveda tada bila u kanalu, u kuvara ste gledali kao u Boga da Vam da (stvori) jos igraca...

Orač

pre 1 godinu

... kada je Pešić poslednji put napravio vrhunski rezultat koji od njega očekujemo, postavljanjem na mesto selektora? Bojim se da je bilo jako davno... svi su već naučili sve njegove trikove, sve njegove taktike, sve manipulacije... bio je vrhunski, sada to više nije, moramo menjati taktiku spram raspoloživih resursa... ovako, igramo se nepotrebnih spretkarenja, koja niko nije zaslužio. ni Pešić, ni igrači...

fleš

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.

Zvezdan

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...
(Stefan Simonovic, 09. avgust 2022 09:51)

A kome je on lider? Zbog čega, i od kada?
Trofejni Jokić. Ha ha ha

Bodiroga, Divac, Sale, Bogi. To su lideri. To su ljudi koji su u karijeri zapravo vodili svoje timove ili reprezentaciju do trofeja.

Jokić nije lider, niti će ikada biti.

Јабучило

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica
(Under KV, 09. avgust 2022 09:28)


И тиме је управо растурио тим.

Obrad

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..

Stefan Simonovic

pre 1 godinu

Evo iz ovoga se vidi da u reprezentaciji postoje klanovi. Stari klan ne prihvata novog lidera Jokića. Sad razumem Jokića zašto je izbegavao, i ako je...

rty

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Ako ti nije jasno onda ti se ne moze ni objasniti nazalost.

Вук

pre 1 godinu

Милош је великан српске кошарке и најмање је заслужио овакав сраман третман. Никада нисмо ценили наше легенде. Морао је да буде присутан на Европском првенству макар и улазио по 15 минута. Увек се одазивао, увек долазио први усред лета по великим температурама, никад ни најмањи екцес није направио.

Кари мора да да објашњење. Ово је сраман однос. Он је Франческо Тоти српске кошарке. Брука за Карија и савеза.

Aleks

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.

Sramota

pre 1 godinu

Ima li iko sa gramom mozga u tom KSS? Šta čekate? Da su normalni izdali bi zvanično saopštenje i prekinuli sve špekulacije.

Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.

petar markovic

pre 1 godinu

ne znam dal je gori pesic sto je nadobudnom folirantu iz sombora resio da da odresene ruke da se izivljava ili ovi pametnjakovici koji javnom podrskom teodosicu doprinose razdoru i negativnoj atmosferi

rty

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?
(Gordan, 9. avgust 2022 09:27)

Pa nema to veze jer godine ocigledno nisu problem. Teodosic ove sezone MVP EC sto znaci da nije na svom top nivou ali je 5 nivoa iznad naprimer Avramovica. I sad kad odmara Vasa igrace nam Avramovic na poziciji 1. Pesic ostao u 2002 pa misli da mu je talija ako nekoga liferuje sto je jeo na klupi.

Zoran

pre 1 godinu

Teo je za Jokica licno Bog otac u basketu. To ce se videti na predstojecim utakmicama.
Debeljku je NBA legao ko budali samar. Jurnjava i igra bez odbrane i nekog koncepta. U Evropi se nece videti i jos ce ispadati smesan.
Statisticki MVP...komedija...Ko bi , u svom timu, pre uzeo Jokica, no na primer Doncica ili Janisa..?? Jeste li vi ozbiljni..?

Musty

pre 1 godinu

(76er, 09. avgust 2022 12:26)

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.

šljivić

pre 1 godinu

i ova dvojica , izvikanih košarkaša napolje. Dovesti dva mlada momka koji hoće da se bore za reprezentaciju, a ne da glume mangupe i miniraju sve ovakvim objavama

Kvaran narod

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 09. avgust 2022 09:42)

Vaš hrvate je kanalio kad god je stigao.

Under KV

pre 1 godinu

Upravo dobio info iz Pazove. Rwzlog otpisivanja je Jokic. Jokic i Teo se ne podnose. Kari je probao to da.izgladi, ali Teo nije hteo ni da cuje i unosio je zlu atmosferu.

Kari je birao izmedju njega i Jokica

Stojan Mutikaša

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?

Srđan

pre 1 godinu

Odlično, taman da lete i njih dvojica…
Da se razumemo, u kakvom god sastavu da se pojavimo teško ćemo do medalje. Smatram da je Kari iznuđeno i ne baš najbolje rešenje, ali šta je tu je.
Možda bi najbolje bilo da celokupnu igru zasnivamo na Jokić- Vasa akcijama a da ostatak tima bude podrška. Ako već imamo MVP NBA lige i Evrolige, neka brate igraju.
Kalinić, Nedović, Bjelica… doviđenja. Bjelica nas je prodao na SP i protiv Španije i protiv Argentine, i ovde će nas ukanaliti ako bude glumio nekog lidera.
Kalinić najblaže rečeno nestabilan, Nedović takođe.
Ali je ipak selektor odredio da mu je najvažniji igrač Kalinić, tako da mislim da nas očekuje potop…

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska.
(Flegma, 09. avgust 2022 11:40)

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.

Musty

pre 1 godinu

Sad graditi igru oko Jokera,a kvalitet,a I liderske sposobnosti+clutch igrac je
(Mirko, 09. avgust 2022 10:43)

Jokić je lider, vođa?

A do čega je to tačno vodio svoj tim? Do trofeja nekog? Da nije uzeo ABA ligu sa Megom? Titulu sa Denverom?

Da nije svojim magičnom igrama doneo medalju reprezentaciji?

xxx7

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ja stvarno ne znam dal' ste vi ljudi čitavi?
Pominjete Jokića, kao neki sukob..
Ko je Srbiji doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara? Teo i Jokić ZAJEDNO, 2016 u Riju. Igrali zajedno razvalili. Posle kraha na početku OI, jedva prošli grupu, odigrali poslednju tekmu u grupi sa USA gde su Teo i Jokić poginuli na terenu, bukvalno poginuli, nisu mogli da dišu na kraju...vanzemaljci kako su odigrali protiv drim tima. Ali da, pošto smo pre toga izgubili tri utakmice u grupi, kako kaže Jokara "vi volite samo da pobedjujete", onda 99% vas nije ni pratilo te OI, gledali ste samo finale, sramote bestidne!
Ko je Jokari dao podršku i razumevanje nakon otkaza i pripreme za sezonu? Kapiten Teodosić! Pojma nemate, lupetate ovde bez bilo kakvog pokrića.
Što se tiče forme, Teodosić je MVP evrokupa 2022, tu se svaka priča završava. Čovek je sa svojih 35 godina u top 3 igrača kojima danas raspolažemo. Naročito imajući u vidu da su Teo i Micić dva pleja...trećeg krštenog pleja nemamo!
Što se tiče otkaza, daleko od toga da je Teodosić "radan", ali je Teodosić jedan jedini neponovljivi. Kao trener to moraš da prihvatiš, kraj svake priče. Pešić nije trener koji može da radi sa Teodosićem, nikada nije radio sa njim, jednostavno Pešić seče, zato što trenira tim kao da je 1975-a, a što je najgore, protiv Litvanije i Belgije smo videli i da vodi tim kao da je 1975-a.
Ovim potezom je razbio tim, reprezentaciju, atmosferu...sve. Potez apsolutno van svake pameti.

nemanja

pre 1 godinu

Neverovatno je kakva netrpeljivost vlada prema Jokicu od strane jednog dela javnosti, a čini se i dela naših igrača..
Jokić je UBEDLJIVO najbolji košarkaš na svetu u ovom momentu, čovek koji je upravo odigrao statistički najbolju sezonu u istoriji NBA (znači u istoriji košarke).. ne postoji tekst u američkim i generalno stranim medijima da se ne pomene da je u pitanju SRPSKI košarkaš, kad god se piše o njemu..
Znam da će sad krenuti lavina minusa, ali ko god ozbiljno prati košarku na svetskom nivou i strane sportke medije, zna da je za promociju Srbije neuporedivo značajnija nagrada MVP Nba čak i od zlata na EP i ako je prirodno da svi želimo to zlato više od te nagrade.. a Jokić je to osvojio dva puta uzastopno.. vest o dobitniku MVP NBA nagrade obidje sve sportske medije na svetu od Afrike do Južne Amerike (i svuda se provuče da je Srbin u pitanju), a EP u košarci će se pratiti samo u 7-8 evropskih zemalja čije reprezentacije imaju neke šanse za uspeh i to daleko manje od fudbalskih liga..
Dečko se odaziva evo već treći put da igra za Srbiju, odazvaće se verovatno bar još dva puta do kraja karijere.. ništa manje od npr Divca, a znatno više od Pedje Stojakovića.. a pritom odigra po 90 utakmica u sezoni gde nosi ekipu na ledjima..
Malo više poštovanja za najboljeg evropskog igrača ikada i jednog od najboljih belih ikada (prvog posle Birda, za sada)..

mr

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.

Boki

pre 1 godinu

Kari je stari lisac - iako ima odlične pojedince, ovo je namerno uradio kako bi napravio tim. Teo se vraća i svi počinju da grizu.
Napred SRBIJA !!!

rumeni

pre 1 godinu

mogli bi i ova dvojica njegovim putem.. ovaj drugi je svakako dokazani problem, posle onog kreveljenja u finalu aba lige, pitanje dal nam treba pored Lucica.. realno, nama trebaju dve udarne igle (Micic i Jokic) i pomocni igraci koji nece puno trositi lopte.. ja bih konkretno zvao pola tima zvezde (Dobric, Mitrovic, Davidovac) uz Milutinova, Pokua, Jaramaza.. i mislim da se Kari ogresio za Andjusu.. to bi po meni bio sampionski tim

Guns N Roses

pre 1 godinu

Dozivece Kari nervni slom kao Zeljko onomad. U ovom vremenu selektor reprezentacije moze biti samo jedan covek a to je Sale Djordjevic.

Mirjana

pre 1 godinu

I Didije Dešan je odstranio Krima Benzemu iz tima i osvojio SP
Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato. Da li Teo u 35 godina može fizički da se nosi sa agresivnom košarkom. Da li treba neko da kaže opraštam se od reprezentacije i onda ga više niko ne zove. Ovde više ima sentimenta nego zdravog razuma. Selektor ima svoju viziju i želi mir u kući. Teodosiću organizovati lep oproštaj.

Peki

pre 1 godinu

Ja bih se prvo zahvalio Pesicu. Hvala na svemu, doslo je novo vreme.
Ej, jedni Belgijanci da nam se smeju u brk! Pa moje kolege ni ne znaju da se taj sport igra kod njih! Mislim znaju, ali pored ostalih sportova nikad ne cuju nista u medijima o basketu.

Pera pisar

pre 1 godinu

Ljudi uporno potenciraju odbranu Teodosića. Pa on je takav bio oduvek i nikome to nije smetalo. Odjednom su svi postali Radonjići i samo odbranu gledaju. Nije više bitno to što će on svojom igrom razigrati sve oko sebe i pri tom pogoditi kada bude trebalo?

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!

Dvostruki

pre 1 godinu

"dugogodišnji kapiten Teodosić" koliko puta ponovljena fraza, a zapravo bio kapiten na samo 2 takmičenja - 2015. i 2016.
(Nenad, 09. avgust 2022 16:05)

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?

Mladen

pre 1 godinu

Ova dvojica jedva docekali da nadju neki izgovor da i njih probere. Uvek povredjeni Nedovic i veliki filozof Kalinic. Da je tu Teo onda bi bilo nece da idu jer imaju problema s njim lol

Вук

pre 1 godinu

Српска посла. Овде би и Николу Теслу најурили кад би могли. Невероватан народ. Пљувачине по Милоша Теодосића еј! Па то ти је исто као по Новака да вичете, блесави једни. За стид не знате. Тео је толико пуно дао српском спорту да треба биста да му се подигне усред Београда.

Razum

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.

Đole

pre 1 godinu

Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.
(Vuk, 9. avgust 2022 09:24)

Kari je sjajne stvari (uz Indijanopolis) uradio za Srbiju!!! Prvo je upoznao Anu Ivanović i Bastijana Švajnptajgera pa njoj više nije bilo do tenisa, a onde Pešićev sin kao direktor košarkaškog kluba posle samo jedne godine dao otkaz Saletu Đorđeviću koji je kasnije osvojio TRI SREBRNE MEDALJE ZA SRBIJU. Posle Đorđevića, čak ni sjajni Kokoškov (zlato sa Slovenijom i pre toga ogroman uspeh sa Kazahstanom) NIJE OSVOJIO ništa! šALIO SE PRE DVA MESECA BOGI KAO ON I BJELICA NEĆE VIŠE IGRATI ZA REPREZENTACIJU - E SAD ĆE BITI ZANIMLJIVO - SVI ZNAJU U KAVIM SU ODLIČNIM ODNOSIMA NJIH DVOJCA SA TEODOSIĆEM. Ako se sad naljuti Beli - igraćemo "smol bol" taman da se Jokara privikne na novu taktiku denvera jer će MPJ najverovatnije do pola sezone da se povredi. Rušenje kulta reprezentacije je počelo sa FAMOZNOM povredom Bobijevog stopala. On i Nadal su fenomeni.

Анаксагора

pre 1 godinu

Светислав Јарамаз Пешић је за пензију.
Видело се против Белгије како води тим. Изведе Аврамовића, уведе Јарамаза и са +15 односмо на -1.
Тако и сад. Прецрта Теа, оде све низ ледину, и атмосфера и еуфорија и достојанство.

bane

pre 1 godinu

Obojici bih se zahvalio. I ovo je sastav koji očekujem:
Micić, Avramović, Jaramaz, Marinković, Dobrić, Gudurić, Lučić, Bjelica, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Milutinov, Jokić.

Vuk

pre 1 godinu

Ovo sad već postaje neukusno i neodgovorno. Čim se desi da bilo koji igrač ima nešto protiv odluke trenera ili rukovodstva, potrebno ga je ozbiljno sankcionisati ili čak udaljiti iz ekipe. Da se zna ko je trener a ko igrač. Kada budu završili igračke karijere, ako uopšte uspeju da doguraju dokle je Kari, moći će da se možda pitaju o reprezentaciji. I Kalinića i Nedovića cenim, i jako su vredni momci, ali kada ovo čujem, ja ne vidim više ni njihovo ime ni njihovo prezime.

salerno

pre 1 godinu

Vuk,, e pa vidis nisi u pravu, kriv je samo trener, sta ga zoves na pripreme kad ga posle samo nedelju dana brises sa spiska, to se zove ponizenje, i to najboljeg igraca italijanske lige, legenda srbije,

Srbija

pre 1 godinu

Da li neko misli da je Avramovic bolji od Teodosica...
@Milan

Prvo,u ovom trenutku DA jer Teo odavno nije igrač za reprezentaciju.
Ipak god čine svoje.
Drugo, Teo ne trpi konkurenciju. Ne može on da podnese da Vasa bude u prvom planu. Priznaćes da je Vasa trenutno najbolji plej u Evropi.
Ipak tebe i ove tvoje vode navijačke strasti prema klubu za koji navijas a ne prema reprezentaciji.

Samo pitam

pre 1 godinu

Imam par pitanja za sve koji apostrofiraju Teovu odbranu, godine,...:

- kako je Teo produzio ugovor u Virtusu i sledece sezone ce takav, po vama nikakav, igrati Evroligu?

- da li su u Vurtusu retardirani (ukljucujuci i Skariola, ipak malo trofejnijeg trenera od Karija), pa su ga zadrzali i dali mu 2+ miliona po sezoni?

Baxuz

pre 1 godinu

Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic..
(Ranko, 09. avgust 2022 10:49)

Au kakvo poredjenje, znaci u fudbalu ne treba zvati Tadica jer nije klasi Piksija, Sekularca. Ili da Brazil ne zove Nejmara jer pobogu tu su ranije igralj Pele, Garinca. Uostalom ako postoji trenutno igrac najblizi ovim legendama to je Teo.

76er

pre 1 godinu

Za ove sto velicaju Jokica,najbolje da se svi sklone iz reprezentacije i da on igra sve od pleja do centra. Dajte ljudi molim vas, covek u evropskoj kosarci a pogotovu u reprezentaciji apsolutno nije dokazan igrac. Najbolji na svetu,pa najbolji na svetu, jeste ali samo statisticki i nista vise,i to iskljucivo zahvaljujuci cinjenici da igra u raspalom Denveru. Drugo, u NBA nikad ni blizu titule, jedva i pley off igraju, kakav crni najbolji kosarkas ( u regularnoj sezoni je to puko nabijanje statistike i nista vise, sa cime ste se svi slagali dok je to priznanje npr.osvajao Janis), da se razumemo odlican je kosarkas, ali nije bog otac. Trece,neko napisa dole bitnije za Srbiju da je on mvp nego zlato na ep?!? Alooo jel smo realni, briga me xa njegovo mvp priznanje, svaka cast,ali to da nasom zemljom asolutno blage veze nema.
Vrlo brzo cete videti kako ce taj najbolji kosarkas sveta igrati evrposko,sa koliko poena i kojim procentima.
Za Tea, mora da se izadje u javnost i lepo se objasni sta se desilo i tek onda da sudimo ko je u pravu a ko ne...ovako jeste ispalo ruzno, jer ovo se ne radi takvom igracu, ako ga nije hteo,nije ni trebalo da ga zove na pripreme,i niko mu rec ne bi reko.
(xxx7, 09. avgust 2022 12:07)

Mnogo brzo zaboravljamo godine gde je igrao finale zapada i gde je bio na jednu utakmicu od finala zapada. Osvojio je i on medalju na OI. Ne pratis njegovu karijeru, lepo reci tako. Vidi se da prosto zelis da reprezentacija ne uspe da bi mogao da kazes "ahaaaa jesam reko" i tome se ogleda tvoj lazni patriotizam i ljubav prema zemlji i reprezentaciji, sram te bilo, i sve vas, a ima vas gomila istih ovakvih.
Vau tebe briga nesto, na osnovu cega si umislio da je to uopste bitno ikome od nas, "alooo"?!

Сале громада

pre 1 godinu

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?
(Logika u autu, 9. avgust 2022 13:10)

Сале Ђорђевић наравно није трофејнији од њих, али његова сребра сијају једнаким сјајем. Саша је освојио сребро на светском само годину дана након што је Дуда са истим тимом освојио седмо место (а до европског су дошли кроз бараж). О олимпијском сребру и да не причам, ми никада нисмо освојили олимпијско злато када су Амери били ту (чак и пре него што су играли NBA играчу) - дакле то је огроман успех!!!
Сале Ђорђевић је донео нову енергију, а енергија је бар 30% тренерског посла. Дуда Ивковић јесте селектовао велики део те генерације, али је енергија испумпана после оне крађе у Турској 2010.године. Да смо тада ушли у финале вероватно би сне другачије било. Али, нажалост, уследиле су три године потпуне катастрофе, нешто слично овој тренутној ситуацији где нисмо играли на Олимпијади, а вероватно нећемо ни на светском.
У таквој, потпуно поремећеној ситуацији долази Сале и са безмало истим тимом осваја три сребра, једно четврто и једно пето место. После петог места на светском даје оставку, а плашим се да ће нам то пето место бити недостижно још много година.
Сале Ђорђевић није дозволио Ражнатовићу да му намеће своје играче. То му није опроштено.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Za sve koji su na strani Pesica i njegovog prava da sam i poziva i odredjuje prekobrojne jedno pojasnjenje . Niko ne osporava izbor Pesica i to njegovo pravo , ali kako ne shvatate da je to zahtevalo makar kratku izjavu u kojoj bi se zahvalio Teodosicu na svemu , ali da je trenutak za nove momke i to je to . Ovako uraditi ovo i nikom nista je najsramnije sto je Pesic u svojoj karijeri uradio i time je potvrdio ne samo da je bivsi trener , vec i bivsi covek .

Da se zna

pre 1 godinu

@ Flegma. Šta kažeš,neće Jokić da trpi Tea u reprezentaciji Srbije alooo u reprezentaciji Srbije. Pa Teo je uz Bogdanovića sinonim za reprezentaciju Srbije.Mnogo će Jokić morati da zapne i da osvaja medalja da bi se približio legendarnom Teodosiću.Prošle godine kad je trebalo tog Jokića nije bilo nigde Teo je bio tu.Kao i Vasa bio je isceđen ali je bio tu i kapa do poda za njega.

sergio

pre 1 godinu

@(Marko, 9. avgust 2022 09:31)
Kad podrugljivo njega nazivaš piroćanac, moraš prvo dobro da razmisliš, promisliš, ustaneš i da sa uvažavanjem se obrati legendi ovog sporta.

Ranko

pre 1 godinu

Pesic je malo stariji gospodin pa se ne seca tih legendarnih utakmica Teodosica.Kada procitam da je Teodosic legenda pomislim da onda Bodiroga,Divac,Paspalj,Danilovic,
Djordjevic,Kicanovic,Dalipagic...zasluzuju da se bulevari po Beogradu zovu njihovim imenom.Koliko medalja i velikih utakmica ima legenda?
Trojka preko Garbahose se exploatise do besvesti a Teo ne igra ozbiljnu kosarku jako dugo.Ne deluje ni kao covek spreman da se podredi kolektivu sto u novoj hijerarhiji nije dobro za tim.Dva lidera nikada ne treba imati u timu
koji ima velike ambicije.Ova dva lumena su svojim gestom podrzali ortaka i pokazali nepostovanje prema selektoru i timu.Samo budale imaju potrebu da dokazuju da su pametniji i hrabriji od ostalih.
Ako Pesic sa ovakvim timom,(mentalno i igracki) uzme medalju,on je najbolji nas trener svih vremena.

dusan

pre 1 godinu

,,,,,I KALINIC I NEDOVIC , NISU VISE MLADI IGRACI KOJI NE REZUMEJU ODLUKU TRENERA. MORALI BI VEC I ONI DA RAZMISLJAJU KAO TRENERI A NE KAO IGRACI . SOLIDARNOST JE DOBRA ALI U OVOM TRENUTKU NE DRUGARSKA , NEGO TIMSKA . SOLIDARNI TREBA BITI PREMA MNOGIM MLADIM IGRACIMA KOJI CEKAJU DA SE DOKAZU U REPREZENTACIJI , A NE SOLIDARNOST PREMA DRUGARU KOJI JE ZAISTA SVE VEC DAO SRPSKOJ KOSARCI I ZATO GA I OBOZAVAMO .VEOMA JE TESKO IGRATI SA IGRACIMA SA TAKVIM ISKUSTVOM , JER SU SVI PREVISE RESPEKTABILNI PREMA NJEGOVIM BIVSIM ZASLUGAMA , ALI NE I TRENUTNIM SPOSOBNOSTIMA . KALINIC JE VISE PUTE TRCAO PRED RUDU , PA ME TO I NE CUDI , ALI NEDOVIC BI OVO TREBAO DA VIDI KAO SANSU DA I ON DA NESTO REPREZENTACIJI , STO DO SADA I NIJE BIO SLUCAJ.

Tisa, samo Tisa

pre 1 godinu

Posle poraza of Belgije, kojim smo drasticno umanjili sanse za plasman na svetsko provenstvo, napisao sam da nam je na predstojecem evropskom prvenstvo najslabila karika upravo trener. Nacin na koji su izgubljene obe utakmice protiv Belgije u prozorima, pa i ona poslednja protiv Latvije, je ukazivao na bitne propuste u vodjenju tima. Tacno je, nisu igrali najbolji, ali nije da je Pesic imao bas slab tim. Uostalom, igrace, pa i one u slaboj formi, Pesic je sam izabrao. Pesic sada ima na okupu, sa izetkom Bogdanovica, verovatno i najbolje nase igrace. Nisam uveren da ce Pesic uspeti da oformi jedan fajterski tim i motivise ga da u svakoj utakmici ide na noz. Jer, ocekivati da cemo na neku leprsavu igru u reziji nasih MVP-ja da projezdimo do zavrsnice je iluzorno. Vec u grupi cemo imati velikih problema sa Izraelom, a narocito Ceskom, sa sve Satoranskim i Veselijem i domacom publikom. Sto se tice Teodosica, Pesic vrlo dobro zna koliko Teo ima godina i koliko moze da pruzi. Uzgred, taj isto Teo je, skoro sam, doneo onu jedinu i srecnu pobedu protiv Latvije u Beogradu, bez koje bismo vec bili otpisani sa svetskog prvenstva. Ako je Pesic vec imao neku viziju igre na predstojecem prvenstvu bez Tea, mogao je to lepo da saopsti i pre nego sto ga je zvao na pripreme. Poslati Tea kuci bez ijedne pripremene utakmice nije logicno. Na poslednjem spisku ne vidim Pokusevskog (ne znam za razlog), koji bi svojom svestranoscu mogao da bude upravo ono “nesto vise” u ovom timu.

autostoper

pre 1 godinu

brate kakvi sad klanovi pa juče sam pročitao ovde jedan od lajkovanijih komentara
elem da parafraziram

Teodosic ima nesto protiv igrača poput Kalinica pa ga je Pešić izbacio ne treba mu to.

kako sad ipak Kalinić na strani Tea
ali su protiv Jokića

I da sam član reprezentacije i da sam npr Nedović normalno bi mi bilo da stanem uz Tea da bude vođa a ima mentalni sklop da bude vođa a ne uz Jokića koji se udostoji jednom u pet godina da dođe

priče o bajatom teu bih mogao da posisam da igra za mornar bar po 5min. ali čovek igra u virtusu sa 10+ poena. toliko je mogao i u reprezentaciji da pruži

Steva

pre 1 godinu

Očekujem totalni raspad reprezentaciju, izgleda da će ovaj što ga godinama moljakaju da igra igrati sam.
(vladimir, 9. avgust 2022 10:42)

Hahah ... ovaj i ostali slicni pasivno-agresivni komentari. Kriv je kad ne dodje, kriv je kad dodje. I samo osporavanje i pljuvanje. I da ima 5 NBA sampionata, opet bi bila ista prica, jer, realno, nije do njega, nego do zavisti. Kriv je samo zato sto se uspeh ne prasta, a uspeh nije samo NBA prsten. Uspeh je i da budes lice fransize, da budes godinama prvi ili drugi All-NBA tim, da budes dva puta za redom MVP lige, da osiguras sebi supermax ugovor (ovo poslednje najvise boli sitne duse). Upravo zbog ovoga sam bio i ostao protiv toga da ikada igra za reprezentaciju, bez obzira da li on to licno dozivljava kao patriotski cin, jer ovdasnji navijaci nisu zasluzili da se neko trudi zarad njihove zabave.

Aleks

pre 1 godinu

To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.
(Laki M, 9. avgust 2022 11:15)

Teo se nije izjasnio jer ne želi da dodatno remeti atmosferu. To što se njegovi saigrači oglašavaju je dovoljni pokazatelj.

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?
(Jordan, 9. avgust 2022 10:37) 

Neki bi skočili, neki bi pokušali da pronađu opravdanje u košarkaškom smislu i koncepciji igre. Ovako je jasno da to nisu razlozi.

U reprezentaciji već 3 godine vlada raspad sistema i vrlo negativna atmosfera, a Pešić je ovim tek izgubio svlačionicu.

Lax

pre 1 godinu

Teo je davno trebalo sam da kaže da ga više ne zovu, a ne da dovodi selektora u situaciju da on mora da ga odstrani iz tima - svestan je da ima boljih i to bi uradio da je stvarno legenda i veliki kapiten

Šo

pre 1 godinu

Kako ljudi ne razumeju neke stvari. Nije ovde problem što ga je precrtao, nego što ga je zvao, on je došao, a ovaj mu rekao da mu ne treba. Kao da je Teodosić neki početnik, o tome se radi, inače Pešić je teški kontraš.

Gordan

pre 1 godinu

Teo je ikona nase reprezentacije i niko ne umanjuje njegovu velicinu.Stvar je u tome sto niko nije vecno mlad i ne pruza u sportu ono sto je ranije bio u stanju.Ti je jednostavno ciklus smene generacija.Ne vidim sta je problem?

Staka Zulu

pre 1 godinu

Sećam se kada je izbacio Radmanovića sa svetskog prvenstva zato što je jeo bananu za vreme tajm auta. U Srbiji je bio napadan kao cepidlaka, gonič robova, samoljubivi narcis (svesni pleonazam)...
Kasnije se pokazalo ko je bio u pravu.
Pustimo da prođu kvalifikacije pa ćemo da sudimo!

Locutus

pre 1 godinu

Meni je lično Teo uvek išao na živce. Jednostavno, ego i doprinos ekipi mu nisu na istoj talasnoj dužini. Sećam se jednom kada se Krtić baš dobro izderao na njega zato što je previše solirao. Da je magija kao što pričaju bar bi nešto uradio u NBA. EU je amaterska košarka, a i tu se šlepa da drugi igraju odbranu umesto njega, jer se igra zona pa može. Kad se igra čoveka onda ga i krilni centri zaobilaze koliko je spor.

realno

pre 1 godinu

Lepo je rekao Jokić "mi Srbi zapravo ne volimo košarku, već volimo uspehe koji god da je sport u pitanju", ja tek sad vidim da je čovek u pravu 100%.
Košarkaški je ispravno dati šansu mlađem, u boljoj formi a ne da se sa 35 blamira i da dolazi na pripreme nespreman. Poznato je da su tih 7 dana radili individualno, što znači da je isključivo fizička sprema tj ne sprema u pitanju kad je Teo u pitanju jer oni nisu odigrali ni minut košarke, tako da su dobili prednost igrači koji su došli spremni a zna se da su pripreme skraćene i nema se vremena da se bilo kom igraču podiže forma.
Ja se sećam kad smo baš zbog tog Tea izgubili medalju jer je on bio nespreman pa su očekivali da će se podići forma, pod velom povrede a trebao je ustupiti mesto drugom pleju pa u finalu sa Slovenijom smo izgubili jer nismo imali još jednog beka, toga se niko ne seća? A to je samo jer je njegov karakter takav, a medalju je dobio jer je bio deo ekipe, a posle toga 7 dana kasnije je zaigrao za kliperse u trening kampu, jel se sećate toga? Znaci od povrede nista već je bio nespreman i reprezentacija mu je služila da se spremi za NBA. To ste svi zaboravili? Direktno je on kriv, uz selektora koji ga je poveo što nismo uzeli zlato.
Sada je opet hteo da se kroz reprezentaciju spremi za EL, a garantujem da je došao kompletno nespreman.

JPR24

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Ne pričaj gluposti bre ! Teo jeste genijalac, i majstor, ali ata je on uspeo sa reprezentacijom kao glavni faktor? Jedino moze da se pamti ona trojka Spancima ! Zadnje utakmice koje je igrao, bolje da i nije, neće mu niko zameriti da je rekao Stop ne mogu više. Dao je šta je mogao, i to je ok, nije kao Markovic pobegusa.

A o radu, Jokic je radnik, ne bi stigao gde je da nije radnik, Teo pak se oslonio odavno na svoj talenat, ali nikad nije bio radnik, pa čak i lenj… i to se vidi po njegovim partijama, ne samo sada, već za vreme perioda u CSKA.

76er

pre 1 godinu

Jokić je osvojio medalju na OI koliko je i Miličić osvojio NBA titulu.

Bio je potpuno nebitan za taj tim, a pobede su nam donosili Bogi, Radulja, Mačvan i Teo.
Kamo sreće da nam je umesto njega Bjelica igrao, jer tih godina je bio na vrhuncu.
(Musty, 09. avgust 2022 14:14)

Jokic je odigrao jako dobar turnir u Riu, uostalom gugl i videces, a ne da lupas gluposti.

Neo@

pre 1 godinu

Pa i treba... Ne smeš oterati kapetana tima tek tako, a pre toga si ga pozvao na pripreme, igrao ti do juče, pa odjednom ti se ne uklapa u koncepciju tima. To se ne radi tako!
Pešić je ovde glavni i jedini krivac i niko drugi, verujem čak nakon svega ovoga da će on sam otići. Jer ova atmosfera nije normalna, a koju je on stvorio.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa
(Fino fino, 9. avgust 2022 10:02)

To je najsramnija konferencija za štampu u istoriji našeg basketa. Obradović je sve svalio na igrače i klanove medju njima a njegov posao je bio da to naštimuje. Tu je pokazao kakav je čovek. A nije ga njegova genijalna taktika napravila trenerom, nego sjajne igre Danilovića i Djordjevića, kao i trojka Djordjevića u poslednjoj sekundi.
Upravo je Kari uradio ono što je trebao Obradović, vodju jednog klana je odstranio. Teodosić je mator, nije pravi lider, i ni izbliza više dobar kao u najboljim danima. To je dovoljan razlog.

Milan

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?

Flegma

pre 1 godinu

Jokic rekao - Ja ili on - to vam je razlog.
E,sad, sto vi ne smete da pisete o pravim stvarima je potpuno druga stvar.
(Zoran, 09. avgust 2022 09:43)

Jokic je flegma ali kada je posao/basket u pitanju tu je masina, be bi bio tu gde jeste. Prvi dolazi na treninge, poslednji odlazi, nesto kao Bogdanovic, jos mozda zagrizeniji. Ne moze takav covek da trpi Teodosica iz svima dobro poznatih razloga. Verovatno je doslo do sukoba. Pesic kao selektor je presekao i puna podrska. Da li je to trebalo na ovaj nacin, koga da izabere je sasvim druga prica i ne znam zasto se sada potencira od strane medija. Sacekajte kraj ciklusa takmicenja za koje se selektiraju ovi igraci i bice vise nego dovoljno vremena da se analizira sa obzirom na rezultate. Do tada puna podrska selektoru, njegovim odkukama i igracima koji ostaju. Savez, selektor sa strucnim stabom i igraci su odgovorni, tim redom. Pustite ljude da rade svoj posao.

Ana

pre 1 godinu

Šta ima igraći da komentarišu javno, to je primitivizam.Oni su profi i znaju da je odluka selektora ko će da igra i da je selektor tvorac igre.Pešić je gromada od trenera...Teo je dovoljno igrao, vreme je je nove igrače.

tttttt

pre 1 godinu

Zašto se pravi uvek loša atmosfera pred neko takmičenje...pustite Pešića da radi svoj posao,on nam je i doneo poslednja dva zlata.....i ako nekom ne odgovara nek ide....

6,50

pre 1 godinu

Ne biraju se strane ovde, ljudima je samo krivo sto legenda, i njihov dobar drug, ovaj put nece igrati. Ne pravite dramu bez razloga, i Pesic i Teo su legende ajde malo postovanja

Khal Drogo

pre 1 godinu

Теодосић је лидер и душа српског националног тима већ 15 љета. Наравно да ће га другови из националне селекције посебно готивити.

Но и позиција селектора захтијева тешке одлуке, ова је свакако Пешићу најтежа, осим ако није постојао договор Карија и Теа (некад играч сам осјети да ментално и физички не може испунити оно што се од њега очекује, и то су ствари које они оперисани од спорта и не разумију) сигурно је тешка срца плеломио како је преломио.
У националној селекцији не треба играти 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. На селектору је да нађе тих 12, да им одреди улогу и да то посложи да добро изгледа. Ако омане, "гријех" ће на његову душу, а и тако у земљи Србији шта год селекција урадила, и ако оствари успјех, селектору пљувачина не гине.

Ма жалост, имаћемо малициозне спинове поводом ове вијести, како је лоша атмосфера, како постоји сукоб међу неким играчима, како је прорадио его код неких, што су редом не само измишљени трачеви него је тако нешто и апсолутно искључено. Но добро, дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.

Теу, играчу којем је дрес Србије увијек био светиња, свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

zigi

pre 1 godinu

senzacionalisticki naslov. "stali uz teodosica" implicira da postoje nekakvi tabori i da traje rat. ljudi su ga ispostovali, nece da mu pljuju u lice. okacili sliku u smislu volimo te teo. nisu rekli nista negativno ni protiv pesica. pesic i teo ocigledno ne mogu da saradjuju na pravi nacin i zato je teo prectan. sta da se radi. mislim teo je legenda nase kaosarke, ali pesic je VECA legenda nase kosarke i na odgovornijoj je funkciji trenutno. ako ti pesic kaze igras minut, igras minut. ako ti kaze uradi deset sklekova, uradi deset sklekova. ako ti kaze cuti, ti cutis. ako ne mozes tako, idi kuci. a mi idemo dalje ako moze bez cirkusa. podrska i ljubav i teu i pesicu i veliko hvala obojici. nema potrebe da se sada pravi neki rat. najvaznija je medalja.

MaximuSrb

pre 1 godinu

Ovoga sam se plašio... ipak je Teo tu godinama, nadam se samo da neće se poremetiti hemija u ekipi. Mišljenja sam da je Kari trebao da ga povede, makar i za nekih desetak min po utakmici, da se oprosti od reprezentacije na lep način (a možda i sa medaljom). E sad, možda Teo nije hteo da prihvati takvu ulogu, možda je procenjeno da njegovo telo ne može da izdrži... u svakom slučaju, Teo je legenda naše košarke, Kari takodje, sva podrška selektoru.

vlada Bgd

pre 1 godinu

Pešić želi normalnu disciplinu u timu i ne može da prihvati lanjost na pripremama,desetak piva i 2-3 kutije pljuga svaki dan Takav mu ne treba.

Master Yoda

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.

ivan

pre 1 godinu

Donio je Pešić dva zlata ali donijeli su i igrači,ne znam što se desilo jer i meni je bilo loše kad sam pročitao ali opet ponavljavam,ovako postupiti sa legendom,eeeeej koji Jokić i bakrači,godinama kad je bio jedan od najboljih igrača Evrope i najbolji plej nije odbijao da igra,koliko samo sreće i radosti nam je donio taj isti Teodosic i postupit sa njim kao da je neki anonimus je sramota,ovako se to ne radi.

drug sa fakulteta

pre 1 godinu

... ovi što pričaju o ,,odgovornosti,, ..... delektora za rezultat...
alo bre....
ko je i kad snosio bilo kakvu odgovornost.... konkretno....
najjače što urade je da se povuku i još posle pričaju kako je neko 9. kriv... kao
pešić je lik kojeg je pregszilo vreme... on više nemože ds radi u bilo kom ozbiljnom klubu... i sad se ovde iživljava...
živi bili i videli....
lik za penziju... o savremenim trendovima u košarci on neume ni da priča, a ne da sprovede u timu...

1000%
bre

trisa

pre 1 godinu

Teo nije zasluzio ovo ali ni ovi sto pljuju Pesica nisu u ravu. Pesic je jednog Radmanovica udaljio sa Svetskog prvenstva i uzeo zlato u sred Amerike, tako da je o njegovoj strucnosti smesno raspravljati

pre 1 godinu

Što su dosadni sa trojkom... Nije imao šta da izgubi, imaš produžetak u džepu, nema tu nikakav pritisak rođaci, mogao je samo da dobije i dobio je. Posle nas ukanalio x puta.
(fleš, 9. avgust 2022 09:42)


Istina, cak je i nerezonski bilo ali je uslo.
Generalno, lose je ovo uradjeno Teu jer je ipak bio redovan na okupljanjima i neki lider vecini ovih igraca ali Teo kao Teo nikad nije bio igrac za zavrsnice i igrac za kraj utakmice kada se lomi. Kao sto nije ni Nedovic ovaj koji zna da igra samo kad je sve reseno ili u prvom poluvremenu…pre si imao pola ekipe koji su mogli da budu igraci odluke i da im das loptu kad se lomi a sada…

box

pre 1 godinu

Ovo sa precrtavanjem Teodisica iako je kao legenda pozvan na pripreme je bilo ruzno, ali ovo sto se sad dogadja gde igraci daju podrsku Milosu je opasno. Ne treba taj razdor sad da se pravi. Otpao je Milos, skandal koji ce se dugo pamtiti al ne treba dalje ulaziti u ovu podelu vec spustati loptu na zemlju i okrenuti se pripremama za turnir.

Skywalker

pre 1 godinu

Nije sporno da je Teodosić već na zalasku karijere i da je vrlo upitno da li bi i koliko mogao da pomogne reprezentaciji ali je ovakav način njegovog otpisivanja krajnje neumesan i nefer posebno ako se ima u vidu da je Teo već 15 godina stub naše reprezentacije i što je još bitnije, uvek se odazvao kada je bilo potrebno.

Ovakav tretman od strane selektora i KSS je zaista degutantan i krajnje neprofesionalan. Ako misliš da čovek ne može da igra na odgovarajućem nivou/ako se ne uklapa u koncepciju/ako postoji se ne uklapa sa drugim igračima, nemoj ga zvati već zakaži neku oproštajnu utakmicu i pusti da se čovek oprosti na odgovarajući način od reprezentacije.

Ovo samo pokazuje koliko je KSS, kao organizacija, vođena na krajnje amaterski način (i to ne samo od sad).

marko

pre 1 godinu

Bolje da Teodosica nisu ni pozivali i stavljali na siri spisak, nego sto su ga pozvali i precrtali... Zamislite da Španci pozovu Ljulja ili Rudija Fernandeza i precrtaju ih... Tako se ne postupa legendama! Ako su vec planirali da ga ne vode na prvenstvo, mogli su da mu naprave oprostajnu utakmicu...

pejafan

pre 1 godinu

Sve mirise na ogroman razdor u reprezentaciji,ne sluti na dobro.Izgubljen kult one stare reprezentacije,nema autoriteta i jasnog prqvca i cilja.Uleteo je ogroman novac u srpsku kosarku i gotovo je i sa tim sportom nazalost...

Orač

pre 1 godinu

... kada je Pešić poslednji put napravio vrhunski rezultat koji od njega očekujemo, postavljanjem na mesto selektora? Bojim se da je bilo jako davno... svi su već naučili sve njegove trikove, sve njegove taktike, sve manipulacije... bio je vrhunski, sada to više nije, moramo menjati taktiku spram raspoloživih resursa... ovako, igramo se nepotrebnih spretkarenja, koja niko nije zaslužio. ni Pešić, ni igrači...

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

Mirko

pre 1 godinu

@musty teovo vreme je proslo,nova Sila je tu,a to je joker.Titulu u NBA je tesko osvojiti,pogotovo u osakacen timu.Slabika je konkurencija ma EP nego u NBA.

Иван

pre 1 godinu

Сви само нагађамо. Зато само констатација да је најбољи могући сценарио овај:

1. Пешић је схватио да има на располагању играча каквог никад нисмо имали, који буквално у сваком нападу може да ти обезбеди шансу за поене. Јокић је неодбрањив. То је огроман луксуз и игра се подређује таквом играчу.

2. Јокић захтева одређени тип игре, са саиграчима који пуно трче у нападу без лопте и не забушавају у одбрани.

3. Ми имамо састав од потенцијално 8 врсних кошаркаша. За европске оквире Недовић, Гудурић, Лучић, Калинић, Милутинов, Мицић, Бјелица и Јокић чине дубину коју мало која репрезентација има. Притом, кад имаш аса какав је Јокић често ти ни не треба више од таквих као што су Гудурић, Недовић или Јарамаз. Претпостављам да ће Кари форсирати игру као 2001. и 1993, с јаким темпом којим ће ломити ривале који имају краћи ростер (типа Словенија) или слабији напад (типа Француска).

У такве концепције се не уклапа Тео. Још ако је претило да ће он својим ауторитетом нарушити оно залагање које је неопходно да би се играо "Joкић-бол", одлука о прецртавању Теодосића је штавише логична.

Остаје питање зашто то није другачије урађено. Можда је Пешић ово одраније планирао, да набије страх осталима и лакше оствари концепцију с много трчања око Николе.

Све ово може испасти контрапродуктивно, али мислим да ће ЕП бити слично оним из 2001, с релативно лаким и убедљивим победама. Видеће се већ против Словеније у ком смеру идемо.

dragioki

pre 1 godinu

vreme je da se uvedu novi igrači mlađi brži sa srcem na terenu a kalinić, nedović koji nije nikad odigrao za reprezentaciju i kad je bio zdrav polako idu u penzju tjs. zvezdu.

Zuja

pre 1 godinu

Ajde da budemo realni. Osim jedne trojke šta je učinak? Divljanje po terenu. Igrač manje jer odbranu ne igra. Ili da se Šarenac dere ispred mikrofona o nekoj njegovoj asistenciji. Da li Teo može da se jurca sa mnogo fizički spremnim igračima? Koliko puta ga nigde nije bilo kada mu stave flastera. Sentimentalnost nije deo ni jednog sporta. Kari je odgovoran kao što je i Sašu Djordjevića precrtao pa uzeo zlato. I sada šta je bolje. Imati Teodosica u timu ili Jokića. Ako je uopšte tačna priča o animozitetu ova dva igrača

321

pre 1 godinu

Mislim da Teo nece da se oglasava da ne remeti atsmosveru u timu. Zato se javljaju ova dvojica a oni su reprezentativci? To nije dobro..nije.

marko992

pre 1 godinu

Skywalker, 09. avgust 2022 11:21)

Upadljivo je koliko ti je KSS vise kriv od Pesica.Stvarno mislis da se neko drugi i malo pita pored Pesica?!Pre ce biti da je nesto drugo, jos jedna prilika da se pokaze ko za koga navija.
Sramotni su ovakvi ostrasceni komentari.

Шид у срцу.

pre 1 godinu

Ово ништа не ваља !
Мислим да ћемо проћи горе него на европском у Србији.
Разлог ?
Ово баш негативно утиче на атмосферу у тиму. Дај Боже да грешим.

NumeroUno

pre 1 godinu

Odlična uvertira za propast reprezentacije u narednom periodu kao i same atmosfere. Potop na prvenstvu, pa onda će karte da se otvore šta i kako je bilo. Nadam se da grešim, ali miriše na Deja Vu.

Zoran LFC

pre 1 godinu

Selektor je verovatno u pravu,njegova odluka se mora postovati,on ce na kraju prvenstva svakako biti odgovoran za uspeh/neuspeh,ali po meni je trebalo da ga uvrsti na spisak,bar da ulazi sa klupe.

beogradski

pre 1 godinu

Unet je nemir u ekipu, bojim se da nece na dobro da izadje.
Kakve sanse za zlata propustamo, to nema nigde.
2019, 2022, na OI smo lagano mogli do finala.

Fino fino

pre 1 godinu

uvek mi padne na pamet ona konferencija Zeljka Obradovica u BG kada je izneo neke stvari ali ipak ne sve do kraja, kako su tada u reprezentaciji postojali klanovi, kako neki igraci nisu medjusobno razgovarali pa je islo dotle da nece da dodaju jedan drugom loptu na utakmici, sve me ovo sada podseca na to neko vreme da je u reprezentaciji razdor izmedju igraca ali i izmedju seletkora i nekih igraca, a to bi znacajno moglo uticati na plasman jer bez dobre hemije u reprezentaciji mi necemo dogurati daleko 100% a znajuci kako smo mi zadrt narod tesko ce tu doci do nekog izgladjivanja odnosa

Never Mind

pre 1 godinu

Sta znaci ovo: stali uz Teodosica? Ako je tacno i ovo javno iznose ne bi ni trebali cekati da ih Pesic precrta. Ovakve izjave nose i odgovornost. Sami treba da napuste i neka selektor igra s onima koji su na raspolaganju. Neka ima tim koji ce disati kao jedan.
Nemam pojma o cemu se sustinki radi, ali ako je zbog liderske uloge Jokica to treba podrzati. Imamo dvostrukog uzastopnog NBA MVP-ja i to treba koristiti. Nemci su sa Novickim uzeli neke medalje, uz slabiji roster, manje talenta, gde su igrali samo na njega. Da ne zaboravim, imamo mi i MVP-ja EL, Micica, malo li je.
I zamislite, selektor zeli da oni budu srce tima i da gradi oko njih. Koliko vidim vecina ovde bi gradila oko Tea i Bjelice, a da Micic i Jokic budu vodonose? O Pesicu nakon prvenstva.
Ovde moram prestati s komentarom jer tiltujem.

Ivan Ivanovic

pre 1 godinu

Kari je trener sa integritetom i rezultatima i zato mu treba dati podrsku. Ako je resio da nekoga odstrani iz tima to je njegova odluka na koju ima pravo. Ako postigne dobar rezultat o ovome se nece vise nikada razgovarati. Ako ne postigne, nece vise biti selektor i to je potpuno ok jer je deo posla. Igracu treba da igraju jer je to njihov deo posla i bez filozofiranja. Napred Kari!

uzajamni odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Zanimljivo je to sto se Bjelica nije oglasio uz ovih dvoje. Bjelica, koji poznaje Tea jos duze nego oni.
Bjeli je zadnji koji ce biti optuzen da rusi (bilo kakvu) atmosferu - pametnom dovoljno.

marko992

pre 1 godinu

(Skywalker, 09. avgust 2022 11:59)

Sve se slazem osim dela gde verujes da se neko moze mesati u izbor igraca a znas ko je selektor..Apsolutno je iskljuceno da jos neko moze biti kriv za ovako neprimeren kraj jednog velikog igraca.

marcco

pre 1 godinu

Iskreno...mislim da se gubi suština...gledajući komentare....Dečko je imao izuzetno napornu sezonu,sezona mu se produžila u Virtusu,zbog finala i pokazao je želju da se kao i svaki put do sada odatove reprezentativnim obavezama...da je spor,umoran i stariji znalo se i ranije i umesto toga da mu blagovremeno jave da se odmoru sa porodicom itd...oni ga pozivaju da se priključi pripremama i otpuštaju ga posle nedelju dana....što obzirom na minuli rad i njegovu ulogu nije fer...
Dakle selektor daje glavnu reč i procenjuje i sve je to ok...ali isto je ok da je mogao da proceni isto i pre mesec dana.....

Tom i ja

pre 1 godinu

Po mome..njegova velika greška je odlazak u NBA,i nešto se tu poremetilo, jer onaj Teo pre odlaska, i posle povratka, nije bio isti igrač. .a ovi bivši što sad komentarišu , je totalno bez veze od njih. .

borisc

pre 1 godinu

Ma ljudi ne treba vratiti teodosica, i da je krs igrac a nije. Nacin je odvratan coveku koji nikada nije odbio poziv!!! Samo to, a i posle micica nema boljeg od njega svakako. Neka i bira izmedju jokica i tea i to moze da prodje. Nacin je odvratan, moglo se lepse to odraditi!!! Igrao je i kvalifikacije kada je mogao sve je covek radio za dres!!! Mator jeste ali njegov odnos je neprevazidjen!!!

sgdp

pre 1 godinu

Posle ovakvog poteza Nedovića i Kalinića, malo mi je jasnije zašto ih je Sale izostavio 2019. Možeš da imaš (i treba da imaš) svoje mišljenje o Pešićevom precrtavanju Teodosića, ali, ukoliko ti to smeta, razgovaraš sa selektorom, tim menadžerom itd, a ne izlaziš u javnost i ne biraš stranu i time pokazuješ svojevrsnu neposlušnost. Svi bi trebalo da su tamo prevashodno zbog reprezentacije, i, ukoliko već osećaju potrebu da izađu javno, to treba da učine tek nakon prvenstva. Ovako ostavljaju prostora i pospešuju stvaranje loše atmosfere i klanova.

pfcpanta

pre 1 godinu

Koliko znam PEŠIĆ je uzeo zlato u Indijanopolisu. I tada je izostavio Vladu Radmanovića. Ako neko ko je selektor odluči nešto, to je njegova vizija i njegova odgovornost.

@Mirjana

pre 1 godinu

"Kari Pešić je odstranio i Sašu Djordjevića pa je uzeo zlato."

Kakve su ovo gluposti? Kari nije odstranio Sasu Djordjevica jer se Sasa oprostio od reprezentacije pre nego sto je Kari imao priliku da ga odstrani.

milelale

pre 1 godinu

Sta je bre ovi ljudi, pa ovo klasicno suprotstavljanje treneru i to preko medija. I sad kao ovo ce Pesic da istrpi. A jesu mu tekli to u lice? Nebitno moj stav, ali ovo je bezobrazluk, ko zna sta je ekipi.

Laki M

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 09. avgust 2022 10:05)

Teo je još upotrebljiv igrač, to svakako Pešić zna, zato ga je i stavio na prošireni spisak. Taj širi spisak služi da se napravi uvid u trenutnu formu, fizičku spremu i posebno uklapanje u tim za koji trener ima strategiju. Ako nešto od navedenog nije u redu ispadaš sa spiska.
To što nazivate "precrtavanjem" je uobičajeno i vrhunski sportisti to treba da razumeju i bez sujete prihvate. Teo se još nije javno izjasnio, ali zato preterano sujetni jesu.
Nažalost sujete nije oslobođena ni većina navijača.

Proka

pre 1 godinu

Zamislite da vi nesto uradite u svom poslu za koji ste placeni pa da Pesic dodje da vam objesni kako to nije u redu. Sigurno biste bili odusevljeni. Pustite ga da radi i da uzme odggovornost za ono sto radi. Jedino ako je pitanje stratesko koji mu igrac odgovara onda nije trebao da ga zove na pripreme.

aki

pre 1 godinu

pa ako dajes podrsku i ti napustas reprezentaciju,treba da kazu ova dvojica ni necemo da igramo ako teodosic ne igra,e to je podrska...

Andrea Djani

pre 1 godinu

Informacija za mudraca Nemanju koji je poredio Divca i Jokica po broju nastupa za reprezentaciju recima da je ovo Jokicu treci nastup , sto je nista manje od Divca . Vlade Divac je igrao za reprezentaciju 1986 , 87 , 88 , 89 , 90 , 91 , 95 , 96 , 99 , 2002 . Sve je to isto , zar ne .

Nik

pre 1 godinu

Mi moramo cirkus od svega da pravimo jer mislimo da je neko nezamenliv po 30 godina u politici,umetnosti,medijima??!!!Pustite coveka da radi,jer svako ko je dosao na spisak mogao je sa njega da otpadne.Svaka cast Teodosicu za karijeru ali bez odbrane nema tima.To bi i pokojni Aca Nikolic uradio.

VO.

pre 1 godinu

ljudi, malo je rano bilo šta zaključivati komentarisati, primarni razlog još ne znamo , . Pustite selektora da bude selektor, i odabere najbolju kombinaciju za TIM a ne po papiru i zaslugama , pa čak i vrednosti igrača, koja sigurno nije sporna u slučaju Tea, svako postovanje i divljenje ,,, on sam bi morao da podrži svaku odluku selektora i upravo tako pokaže svoju veličinu i patriotizam...
Ovo je" biti ili ne biti" za budućnost Naše košarke , dakle pustite i podržite Selektora da bude Selektor i ništa više,,,i eto ga uspeh na duge staze ...

Ljuba

pre 1 godinu

Pesiceva odluka za svaku pohvalu. Teodosic nikada nije bio veliki koliko je mogao da bude. Problem sa egom ga je razbijao kroz karijeru - slicno kao sto Jaric nije dao ni 50% svojih mogucnosti zbog ega. Kari nikada nije voleo egoiste i bilmeze (Radmanovic) u svojim timovima i to se uvek pokazalo kao dobro na kraju.

dsfgsdf

pre 1 godinu

Nisu stali uz Teodosića, već su mu ukazali zasluženo poštovanje. Ne vidim da su uz nekog, a protiv nekog drugog. Teodosić zaslučuje poštovanje za sve, što ne znači da je Pešićeva odluka pogrešna.

realno

pre 1 godinu

Svi vi koji se ne slažete sa odlukom selektora mogu samo da kazem da je Teo (kao i uvek) nespreman, takođe ne igra odbranu a po igračima koje je pozvao rekao bih da mu je odbrana, pogotovo na bekovskim pozicijama prioritet. Neko kaze zvao Jaramaza, Teo je za njega izmislio košarku - to jeste tačno ali taj Jaramaz igra odbranu o to jaku, visok je za beka i to odmah pravi razliku iako je nesporna Teova lucidnost, no prvo nam ne treba to jer imamo Jokića a ako ste slusali intervju on je indirektno najavio da će igrati na SP ako se plasiramo. O tome da Teo ima 35, pije, puši 2 kutije cigareta dnevno, verovatno nije trebalo na ovaj način da se oprostimo od legende ali šta bi vi uradili da vam se pojavi potpuno nespreman igrač a ima 35 i sklon je povredama? Da li bi dali mesto nekom drugom igraču koji bi bio deo rotacije ili bi ste uigravali tea za mozda 2 utakmice, a imaš na umu da praviš tim za budućnost, spoj mladosti i iskustva ali ti iskusni igrači su igrači rotacije? Budite realni.
A o rupi Jokić - Teo PnR necu ni da komentarišem, jer su to već visoki termini.

VC

pre 1 godinu

Aleksa@ A kako ti znaš kako se sve odvijalo!? Kao neko ko je iz pouzdanih izvora podosta čuo o karakteru Teodosića, ova odluka Pešiča ne čudi. Šta ako je baja došao na pripreme i rekao "vidi majstore sve je to lepo što ti zamišljaš, ali ja sigurno neću toliko trčati na treningu, ustajati ujutro kada ti kažeš, neću igrati odbranu, neću igrati šablone u napadu kako ti kažeš, neću ostaviti cigare i ništa mi ne možeš"!? Šta ako je bio takav ili sličan scenario? Samo bi bezkičmeni selektor odobrio takvo ponašanje.

mr

pre 1 godinu

Ovde niko ne spori pravo selektora da ne zove Tea, ovde je sporno da ga zoves na pripreme i onda ga vratis kuci, ruzno je. Ako pre mesec dana nisi znao ko je Teo, koliko moze i hoce, nacin na koji igra onda je smesno.
Trebalo je dogovoriti se sa njim pre priprema da ne igra, pa mu napraviti oprostajnu utakmicu, pa uraditi to na nacin na koji je zasluzio. Da pokazemo da znamo da postujemo velika imena evropske kosarke, i da samim tim postujemo sebe.
(Master Yoda, 9. avgust 2022 10:25)

Па на припреме се увек и води дупло више играча да би се изабрало. На преипремама се формира тим, а не у нечијој глави. И на припремама увек отпадне око 10-так играча, и и сад сви треба да буду љути. Сви играчи треба да буду свесни да су сви део нечега. Увек постоје проблеми, али сврху мораш знати.

Dimitrije

pre 1 godinu

Ljudi radi se o tome da se pravi tim kome ce Jokic biti vodja, jer na njemu, ako je to uopšte moguće, pokušavaju da oforme novi kostur reprezentacije. Da li mislite da je to moguće da je Teo ostao u sastavu? Znamo kako je Teo reagovao na otkaze Jokica u prošlosti...

Skywalker

pre 1 godinu

@marko992

Nisam siguran na šta misliš ali Pešić ne radi sve sam već zasigurno (barem se nadam) ima logističku podršku Saveza, koji treba da prati i pomaže treneru u svom radu (posebno ako trener ima 70+ godina).

U svakom slučaju, trener reprezentacije ne treba da postoji samo kada se igraju takmičenja već ceo jedan period pre toga mora da prati odgovarajuće igrače, njihovu formu, mora da priča sa njima i slično. Pozivanje ili nepozivanje nekoga na spisak treba da bude samo krajnji rezultat višemesečnog posmatranja nekog igrača. Ja npr. u svom poslu rukovodim timom od 30 profesionalaca i veruj mi da je najteži deo posla rukovođenje ljudima(posao kao posao se lako završi).

Kao što je neko rekao pre mene, Teo već duže vreme ne igra ozbiljnu košarku (priče da je MVP Evrokupa su smešne...) i znalo se ranije da sa 35 godina je vrlo vrlo upitno koliko će moći da pomogne ne samo ove godine već i u narednom periodu.

U tom smislu, ako vidiš da čovek ne može da doprinese timu onda ga uopšte ne zoveš, prirediš oproštajnu utakmicu i to je to. U svakom slučaju, ako ovo nije urađeno u dogovoru sa Teom onda je stvarno loše odrađeno...

Selektor#5732869

pre 1 godinu

Ne slažem se sa time da je razlog otkaza to što je Teo star, lenj ili u lošoj formi (ako se to može reći za aktuelnog MVP-a finala Evrokupa). Teove godine i radne navike su svima poznati i to nije nešto što je Pešić morao da otkrije na pripremama.
Takođe ne mislim da je problem Jokić jer su njih dvojica odlično sarađivali na OI u Riju i Teo je uvek branio Jokićeve odluke da propusti neko takmičenje.
Na kraju krajeva, Teo je po meni sigurniji šuter od Micića, Jaramaza ili Marinkovića pa bi sa njim više profitirali od Jokićevih povratnih lopti na liniju za 3p.
Da se kladim, kladio bih se da je sukob nastao na relaciji Teo-Micić i tu je Pešić (ispravno) odlučio da je Micić igrač za budućnost te prelomio kako jeste.

Logika u autu

pre 1 godinu

Obradovic i Pesic dva trenera koja su najvise donela, ali i odnela zemlji kosarke. Posle Obradovica ziv je bio Duda da nas vrati u zivot i na put, ali bojim se da posle Pesica nece imati ko da nas povrati iz sunovrata. Dva ego manijaka od trenera sa dosta losih personalnih osobina, a kada one dodju do izrazaja, pored neosporne strucnosti slede brodolom.
(Razum, 9. avgust 2022 12:29)

Има један који се зове Сале Ђорђевић, који је био трофејнији тренер од ове двојице са истим или лошијим играчима.
(mr, 9. avgust 2022 12:59)

Sale Đorđević trofejniji od Obradovića (1 evropsko i 1 svetsko zlato) i Pešića (takođe 1 evropsko i 1 svetsko zlato)?!? Jesi li ti čitav, čoveče?

Milan

pre 1 godinu

Pomenuo sam objektivno dva najslabija igraca(i Jaramaz je igrao za Partizan), a ne igraca Partizana, Avramovic inace vazi za zvezdasa. i nisam rekao da je to podrska koja rusi Pesića nego sam mislio da mu odaju priznanje i ukazuju postovanje koje Teodosic zasluzuju. Za sta je, druze, spreman Aleksić??

realno

pre 1 godinu

Samo vi mediji palite vatru, to nam još samo fali!! Pešić radi sa njima i ima bolji uvid ko mu je potreban a ko ne! Mi iz fotelja nemamo sve informacije kao što ih ima Pešić. Teo je 15 godina igrao za reprezentaciju i mnogo mu hvala ali niko ne moze da igra dozivotno, nekad mora i da se preseče!
(Dragan - Sava, 09. avgust 2022 10:04

Pa naravno, vidis da se i najvijaci medjusobno vise raduju porazima jedni drugih nego uspesima svojih timova. Sve je to posledica nezdrave atmosfere i stvaranja progande uzrokovane menadzerskim prepucanjima.

Niki

pre 1 godinu

Samo nam je ovo trebalo kad smo konacno u skoro punom sastavu, da se najvaznije atmosfera u ekipi poremeti. Bojim se da ce ovo debakl biti, ali da sacekamo i to prvenstvo. Ne mirise na dobro.

NY

pre 1 godinu

Bravo momci. Teo u petom mesecu MVP jednog evropskog klupskog takmičenja, u osmom mator i višak za reprezntaciju. O tome odlučio selektor koji je skoro pa vršnjak Džozefa Bajdena, znate onog čikice što se rukuje sa vazduhom i ne može potrefiti stepenicu. Sve ovo uzrokuje lošu karmu koja će nam se kad tad obiti o glavu..
(Obrad, 09. avgust 2022 09:51)

Gregu Popoviču ne smetaju godine da vodi jedan SanAntonio. Nisu bitne godine već znanje. Teo je bio MVP finala a ne celog takmičenja.

Alex

pre 1 godinu

Ako je istina ovo oko Jokica i Tea mogu samo da kazem, steta. Jer mogli su da budu vrhunski tandem. Ali srpska posla, samo to mogu da kazem. Najveci neprijatelji sami sebi, citav zivot. Kao onda kad smo trebali da pregazimo sve na EP u Beogradu sa po 30 razlike mi se svadjamo.

matori

pre 1 godinu

Kalina manje više ali ovaj drugi treba da mu digne spomenik.Mislim Pešiću, jer da ga on nije isforsirao one sezone prošao bi isto kao i Cvetković ili sada Uskoković i Radanov.Veliki talenti bez ikakve ozbiljne perspektive. Ovako je bar uzeo neke pare

Daulex

pre 1 godinu

Mnogi ovde komentarisu kako Pesic mora da da objasnjenje. Ne mora i sigurno ga nece dati. Cim ga je pozvao, pa izbacio znaci da je pokusao jos jednom da pomiri njega i Jokica ili njega i Micica. Sve ostale kombinacije je mogao i onog drugog da zrtvuje…

Бојан

pre 1 godinu

Играча и осталог особља који чине репрезентацију је много, али селектор је један, и његова реч је пресудна!!! Селектор не може да буде свако!!! Он сноси 100% одговорности, док остали само део одговорности, онај делић који који им је поверен!!! Зато, пуна подршка Пешићу, провереном и доказаном, врхунском кошаркашком стручњаку!!!

Stomatolog

pre 1 godinu

Ne mirise ovo EP na dobro, ali videcemo. Ocigledno je da postoje problemi u KSS nevezano za ovaj slucaj sa Teodosicem. Njemu hvala za sve!

zoran

pre 1 godinu

-Selektor odlučio tako i sta sad... Teo je ekstra lucidan igrač ali stigle i njega godine uz to uvek je bio tanji u odbrani.
-Pešić je ovo svesno uradio da pokaže da je autoritet.
Sećam se kako je Radmanovića oterao iz reprezentacije.

Gaston

pre 1 godinu

Selektor, osoba koja vrsi selekciju igrackog kadra.Sta nije jasno?
Igrac,osoba koja igra i ako je dobar svojom igrom treba da se nametne da ga selektor pozove,sta nije jasno?
(Stojan Mutikaša, 9. avgust 2022 09:32)

Minus si dobio samo zbog dripačkog "sta nije jasno".
Sto se tice sustine komentara, slazem se.

Ljuba

pre 1 godinu

Селектор је један, а ми остали смо навијачи. Селектор саставља тим и сноси све последице. Теодосић је и као млађи играо слабо одбрану, много " цариници" лопту и тд. Одличан играч, али све репрезентације се подмлађују.

Keynes

pre 1 godinu

Pa ne znam sta nije jasno? Da li neko misli da je Avramović bolji od Teodosića, da Marinković zasluzuje da bude na pripremama a Miloš ne? E pa ako je tako zasto ne bi podrzali svog saigraca i dugogodisnjeg, da ne kazem visedecenijskog, jer bkv jeste, reprezentativca Srbije i bivseg kapitena. Sta nije jasno?
(Milan, 09. avgust 2022 11:27)

Ako pomenuta dvojica dodju fizicki top spremni na pripreme i ako se kidaju na treninzima, a s druge strane Milos dodje totalno van forme, posle pauze zapali cigaretu i sl... Onda da, treba precrtati Milosa. Ne kazem da je ovako bilo. Samo pretpostavka. Jer ne vidim koji bi drugi razlog mogao biti.

Jordan

pre 1 godinu

Gordan

Problem je što se u tom slučaju ni ne poziva na pripreme, a ne da ga pozoveš i precrtaš kao da je niko i ništa. Ovo je naša velika sramota.
(Aleks, 9. avgust 2022 10:05)

Pa tek bi onda dusebriznici skocili, da ga uopste nije zvao. Ovako je posle nedelju dana priprema procenio da Teo ne moze da odgovori zahtevima i precrtao ga. Sta je sporno?

ivko svemirko

pre 1 godinu

Ne verujem da je pešić na ovaj način hteo da ga ponizi ili šta god već. Pre bih rekao da je računao na njega ali pitanje je u kakvom je stanju teodosić došao na pripreme i kako se ponašao za vreme istih.

Dejan

pre 1 godinu

Nerazumem,stace nam onda selektor ako igraci odlucuju,ja podrzavam Pesica i nikad u reprezentaciju nebi pozvao Jokica,jos jednom kazem ovo je samo moje misljenje izvinjavam se ako sam nekoga uvredio.

нс бој

pre 1 godinu

Диже се дисвиплина на виши ниво,одговорност се дели на све играче.Па прошли пут је буквално отерао Радмановића.Пешић је стара кука,узда се у чврсту руку.
Не знам каква је пракса,Теодосић је заслужио да га Пешић прво обавести лично па онда да објави јавно списак.
Контам да се Тео неће оглашавати да не руши атмосферу у јавности.
Остало слажем се са @Мирјана

Sterling Cooper

pre 1 godinu

@Inače sraman potez Pešića prema takvoj legendi. Davno je njemu vreme prošlo.
(Sramota, 09. avgust 2022 09:35)
Kome to? Pešiću ili Teodosiću? A biće da je ipak i jednom i drugom, je l tako?!

Locutus

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Vidi se da ne pratiš. Jokić posle svake utakmice, odnosno konferencije za štampu, ide direkt u teretanu.

Flegma

pre 1 godinu

Hahaha Jokić prvi dolazi..poslednji odlazi..hahaha. Prijatelju, Jokić ne voli da trenira, apsolutno nikada se ne bi pojavio na treningu da mu to nije obaveza. Imaš intervju, pogledaj...Jokić i Teo su dva genijalca, jako slična igrača, i po ponašanju i po lucidnosti..apsolutno ništa ne kapiraš i pišeš gluposti.
(Oftalmolog, 9. avgust 2022 12:00)

Jokic ne voli da trenira? Cak i da je to tacno kakve to veze ima sa njegovim odnosom prema obavezama, treningu i utakmici?
To sto ti mislis da se do uspeha dvostrukog MVP-a u NBA dolazi tako sto ne volis svoj posao koji ukljucuje treninge, otaljavas, radis samo sto moras i dajes se minimalno, jer Boze moj ti si nesto poseban, to je vec standardna zabluda na nasim prostorima.
Kada vec spominjes intervjue, pogledaj bilo koji intervju Jokicevih saigraca iz Denvera kako i koliko trenira. Ne bih o tome dalje.
Slazem se sa tobom da su obojica lucidni igraci na terenu i tu se svaka njihova slicnost zavrsava. Sve sto sam napisao proizilazi iz jedino dostupnih informacija kako tebi tako i meni, medija. Nisi ti Jokicev drugar da mi kazes da ne kapiram i da pricam gluposti jer ga ni ti ne poznajes. Ovako ispada da si jedini koji pise gluposti i ne kapira jer zivis u zabludi da si u pravu.

panadol

pre 1 godinu

Bato, sto si stao tu sa nabrajanjem? Nastavi, slobodno, iz te kuhinje su i Milojevic, Raduljica, Macvan, Erceg, Aleksandrov, Kecman, Djokic, Vesa Petrovic...
Pola onih u koje se kunete, su nastali upravo u toj kuhinji. ali s'obzirom da je Zveda tada bila u kanalu, u kuvara ste gledali kao u Boga da Vam da (stvori) jos igraca...

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Dakle, uz loše rezultate samo je još to falilo, svađe, klanovi itd itd...Doduše uz malo zakašnjenje, uslovi su se stekli i ranije, ali ok tu smo.

posmatrač

pre 1 godinu

Ne bih ja sve ovo posmatrao toliko negativno. Niko se tu nije (još uvek) jasno izjasnio. Svi mi šaljemo srca i podršku Teodosiću, cenimo ga izuzetno i zahvaljujemo mu se na svemu, ali isto tako shvatamo i svesni smo realnosti da ništa nije večno. Ok, možda je ovo moglo i lepše da se izvede, ali je verovatno i bilo potrebno tih nekih sedam dana da se vidi da neke stvari (više) jednostavno ne idu, i da je tu verovatno bilo prisutno isuviše nekompatibilnosti da bi se nastavilo u tom nekom standardnom smeru kao i uvek do sada (u poslednjih 10-ak godina).
Ukoliko su ove objave Kalinića i Nedovića (kao i od Šarenca) u tom fazonu poslednjeg pozdrava kapitenu i velikom majstoru (što se nadam da jeste), onda je to Ok, ali ukoliko predstavljaju nekakvo svrstavanje uz jednu stranu, onda je ovo prava katastrofa za tim koji ostaje da se priprema. Pretpostavljam ipak da Pešić sve to zna mnogo bolje nego bilo ko od nas ovde, i da će stvari (za)držati pod kontrolom. Podrška reprezentaciji ipak treba da bude iznad svih ortačkih i bilo kakvih drugih odnosa, i ako to neko u ekipi ne razume, onda zaista ni ne bi trebao da bude deo te ekipe. Dosadašnje zasluge su jedno, i svaka čast na njima, ali realnost i trenutne mogućnosti su nešto drugo.
Svima je valjda bilo jasno da ukoliko Jokić (konačno) dolazi da igra, da će igrati (kako želi) tako da bude najkorisniji za tim, a to gledamo već nekoliko godina u najjačoj ligi na svetu, i bila bi najveća glupost (is)koristiti ga na bilo koji drugi način.

Rothmans

pre 1 godinu

Dobro smo se mi i naosvajali medalja u prošlosti kako u košarci tako i ostalim sportovima. Ovde bre sve vrvi od super egoizma i sujete od čistačice do selektora.

zoran

pre 1 godinu

Čitam svašta pa da i napišem nešto.
-Teo vrhunski lucidan igrač, ali tanji u odbrani.... Sada su Tea stigle malo godine.
-Kari opako dobar trener ali njega su tek godine stigle i nije to vise onaj Kari pun energije.
-Jokić statistički ubedljivo najbolji igrač u Nba... Brojke mu sjajne ali tim daleko od najboljih.
-sve u svemu ima Srbija igrača sjajnih i bez Tea.... Imaćemo trenera sjajnih i bez Karija.... I bez Jokića možemo biti odlični...
-problem ovih danas igrača prezasićenost utakmicama, mali broj slobodnih dana i za pripreme.
- jedan igrač čiji tim igra evroligu danas odigra preko 50 utakmica u sezoni. Gde su putovanja, presedanja....
-nekako ovaj sistem evrolige troži igrače...selektor ima težak posao malo vremena a igrači iscrpljeni došli na pripreme.
Ja verujem u nase igrače, odličnih ima tu igrača a ima i velikih potencijala. Nadam se medalji

Nenad

pre 1 godinu

Je l možda neko drugi obavljao funkciju kapitena u tom periodu kada je Teo bio na terenu?
(Dvostruki, 9. avgust 2022 17:52)

Da, jeste: Nenad Krstić.

herbert

pre 1 godinu

Svađa one godine, onda onda bila svadja, sad svadja.. Pa kakav smo to narod? Ajde da se posvađaju pijani u kafani, ili gladni oko hleba. Ali da se posvađaju ostvareni ljudi, oko čega?

BojanNS

pre 1 godinu

Svi znaju sve, a niko ne zna nista. Meni izgleda da su se samo pozdravili sa Teom, a ne da unose razdor u reprezentaciju. Mozda je bio sve dogovor sa Pesicem. Pesic je video za 10 dana ko je u kakvoj formi, ima ideju sta ko treba da igra i mozda je onda te ideje preneo Teo i u dogovoru sa njim odlucio da je bolje da odmori ovo leto, nego da igra nekoliko minuta po utakmici i to je to. A ne odmah neka svadja, neko se potukao, Jokic i Teo se ne mogu smisliti itd.