Ponedeljak, 08.08.2022.

16:00

Pešić precrtao Teodosića!

Srbija će na Evropskom prvenstvu u septembru, kao i prethodno u utakmicama kvalifikacija za Mundobasket, biti bez kapitena Miloša Teodosića.

Izvor: SS

Pešiæ precrtao Teodosiæa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

236 Komentari

Sortiraj po:

Danijela

pre 1 godinu

Ajmo da ne lupamo, Pešić kao dokazana veličina je verovatno imao svoje razloge. Svesni ste da mi zapravo ne znamo šta se dešava iza kulisa. Pogledajte film "250 stepenika".

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.
(IvkeBG, 9. avgust 2022 16:05)

Druže, upravo si, nesvesno, opisao propast "zemlje košarke". Ako smo došli dotle da treba nekom objašnjavati zašto su Kari i Danilović veće legende od Teodosića, onda je to kraj.

IvkeBG

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.

peki

pre 1 godinu

Mislim da je problem na liniji Jokic-Micic-Teodosic.Ako je selektor presekao ovako, bitno je da sacuva dva igraca a da eliminise jednog.Samo je nacin sporan, jer ako je to znao od ranije nije trebao ni da zove Tea.
Sporno je to sta ce Jokic moci da ucini.Dugo pratim kosarku i ne secam se da je na velikim takmicenjima centar bio glani igrac (njavise poena, asistencija, uhvacenih lopti) jer po prirodi igre plej je glavni igrac, u sta smo se uverili mnogo puta. Jokic se nece snaci u FIBA sitemu, nacinu odbrane i mislim da je greska sto je Teo precrtan.Jedno je igra Denvera a drugo reprezentacija i evropska kosarka. Voleo bih da gresim ali islim da ce Jokic tesko biti iznad 15 poena po utakmici, i ako Micic ne "poludi" sa sutem, mrka kapa.
Takodje je upitna Jokiceva igra blizu kosa, jer je on igrac koji vise igra spolja, i vise po igri lici na cetvorku.U Denveru mu je lako da igra, jer u nacinu igre nema skupljanja odbrane i odbrana se igra rekreativno, a ni u rekreaciji Denver nije prosao prvu fazu play-off-a.Bez Bogdanovica, Tea, Avramovica lose nam se pise, kad su niski igraci u pitanju.
Ako budemo ispali pre polfinala, kakva je satisfakcije ako Pesic ili Danovil daju ostavke (verovatno nece), narocito Danilovic.Vec tri godine mladje kategorije nemaju pojma na evropskim i svetskim prvenstvima ali se predsednik ne da, ne menja se.Sada se slavi bronza sa U18, a Spanci nas razbili 25 razlike!?

čovek

pre 1 godinu

Selektor ima pravo da sastavlja ekipu kako on to želi. A što se mi ostali pravimo veliki stručnjaci za sve sportove i u sve se razumemo to su naša srpska posla.

wer

pre 1 godinu

ovde se nikako ne radi o tome da li je teo zreo za penziju ili ne,
u pitanju je neki vrlo ozbiljan sukob,
a sta je tacno u pitanju i ko se sa kim pokacio i oko cega
bilo bi super da saznamo uskoro

problem je sto dotle moramo da citamo gluposti
koje piskaraju nase dezurne prepametne balkanske sveznalice,
rodjeni pametni i nauceni, samo nema ko da ih pita za ekspertizu..

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Da nije došao na trening sa bananom kao Radman 2002.godine?

Eeee, moj Pešiću, eee moj Daniloviću!
(Crni bombarder, 9. avgust 2022 00:48)

Sigurno postoji dobar razlog zašto ga je precrtao. A ovaj tvoj komentar najbolje govori zašto smo mi kao narod u ofsajdu već dugo. Prozivaš Karija i Danilovića, deset puta veće legende naše košarke nego što će Teodosić ikada biti. Teo nije pokazao ni deseti deo onoga što je Danilović pokazivao ni u reprezentaciji, ni u evropskom, ni u NBA basketu. Njega si našao da prozivaš, čoveka koji utrpa Litvancima u finalu preko dvadeset poena i još zakuca preko Sabonisa.
Pogledaj trofeje iz Karijeve karijere i biće ti jasno zašto treba imati poverenja u njega. Mi smo utripovali da imamo neku mnogo ozbiljnu ekipu, a u stvari - ako ne izginu i ne odigraju savršenu odbranu, neće uzeti ništa. Džabe Jokić u timu ako se ne bude igralo timski. Zna to Kari dobro.

Trener

pre 1 godinu

Kari je doktor kosarke.Zao mi je Tea na neki nacin jer on nije zasluzio ovakav tretman on je ipak legenda i mnogo puta nas je obradovao.Mnogi ovde komentarisu i zaboravljaju sve zivo sto je Pesic osvojio covek nema ni jedan jedini kiks u bogatoj trenerskoj karijeri.Zauvek meni najdraza 2002.kada SAD bio domacin.Prvo Kari ovim potezom hoce da prodrma ekipu da shvate ozbiljnost situacije i psihicki ih pripremi za najvise domete.Znaci svi moraju da ga slusaju i izgaraju 200% Ima dusu ispuste na pripremama.Drugo Jokic je ovim potezom dobio potpunu slobodu jer takvom igracu je to neophodno a nadam se i verujem da ce Srbija videti pravog MVP Jokica.Recimo jedan Sale Djordjevic ga je koristio 5% kao selektor. Trece citam komentare kako nemamo plejmejkere Micic Nedovic Guduric Jaramaz vise nego dovoljno.Mene najvise brine pozicija beka sutera mnogo ce nedostajati Bogdan verujem u Karija profesora i ove momke.

Medison

pre 1 godinu

Cirkus se nastavlja. Blamiranja još nije dovoljno. Da vidimo gde će i dokle ovo ići. Da vidimo gde je dno. Posle prošlogodišnjeg poraza od Italije u reprezentaciji je totalni raspad sistema.

Sitne duše

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.
(Deratizator, 08. avgust 2022 18:49)


Suština!

xyz

pre 1 godinu

Teo je naš najbolji plej od Saše Đorđevića. Tačka. Micić mu nije ni do kolena i to će se videti (kao što se i videlo u dosadašnji reprezentativnim akcijama).

Demar Derozan

pre 1 godinu

Moze da se razume nezadovoljstvo odlukom Karija jer Teo je umetnik kosarke, njegove asistencije su nepredvidive za protivnika itd., ali treba spustiti loptu i trezveno promisljati. Nedostajace Teo, to je cinjenica, ali je i cinjenica da su ga stigle godine, sklon je povredama, verovatno sve napore na pripremama ne moze da izdrzi i da je to glavni eazlog ove odluke. Da mu se gledalo kroz prste i bio medju 12, velika je verovatnoca da bi se na EP povredio, jer ce biti tekme fizicki zahrevne i u kontnuitetu. Vasa i Jaramaz ce sada biti prvi i drugi plej, to je dobro, a po potrebi i Nedovic moze tu da se ubaci ali to nije opcija za najvaznije tekme. Teo moze sada lepo da se odmori i produzi sebi klupsku karijeru u Virtusu igrajuci Evroligu. Realno nista ne gubi i nema za cim da zali.

Ldp+Srs = SNS

pre 1 godinu

Vise su Stimara, Birca, Katic, Simon uradili za Srbiju nego taj vas mvp. Sramota da se ovako odstrani covek koji je uvek bio tu za Srbiju dok je nego jahao konje, pa bolje da ga nisi ni zvao Pesicu!!!

Anglo

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
(kurcslus, 08. avgust 2022 16:57)

S obzirom na to kako radimo, čeka ga produženje ugovora i po neki stranac u reprezentaciji. Treba se dodvoriti Nikoli po svaku cenu.

matori

pre 1 godinu

Legitimno je pravo selektora da podmlađuje ekipu ali se to sigurno ne radi ovako. Teo to nije ničim zaslužio. Mogao je pre objavljivanja spiska da sedne sa njim pa da se on sam povuče. Ovako da ga otkači kao nekog juniora,stvarno nije u redu! Pa nije on Mitrović ili Radanov?

NjNaj

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.
(Tamo neko, 8. avgust 2022 18:56)

Zasto lazes? Jokic je rekao da ce igrati ako proceni da ce mu igranje za reprezentaciju pomoci da napreduje.

jug

pre 1 godinu

Bravo. Svaka cast. I CG treba da se ugleda na ovu odluku...ovamo B tim izbori ucesce, a onda takozvane zvijezde dodju na gotovo i sve upropaste

pastaimapastaima@gmail.com

pre 1 godinu

Imam utisak da ga je zvao da bi ga odstranio. Nije on njemu remetio nista. Koliko je utakmica igrao pod Pesicevom komandom?

Gibanitza

pre 1 godinu

Nema potrebe sada napadati ili podržavati ovu odluku Pešića. Rezultati reprezentacije u narednom periodu će reći sve. Ako puknemo, onda će krenuti paljba munjama i gromovima po Pešiću,i pre svega po KSS, a ako razvalimo , onda će krenuti hvalospevi.

Fillip

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.
(ax, 08. avgust 2022 17:23)

Kako je do sada igrao, i ne treba nam.
Bukvalno ništa nije doneo srpskoj klupskoj i reprezentativnoj košarci.

Ili grešim?

El nam doneo Jokara neki trofej? Sa Megom? Možda sam propustio neki. Je l uzeo makar titulu sa Denverom?

Posmatrac

pre 1 godinu

Ukoliko je Pesic odlucio da ovaj tim igra na kos vise onda je ova odluka greska, iz razloga sto je Teodosic taj kome lezi igra u tranziciji i dobro otvara posle prvog pasa.Ukoliko ce akcenat biti na jakoj odbrani onda Teo stvarno nema sta da trazi u prvoj petorci poznato je da mu je to slabija strana.

TrueNorth

pre 1 godinu

Neko predvodi tim pa dobije Amere i osvoji svetsko u sred Amerike ( i nase poslednje evropsko zlato) a neki su soyboi NBA rejectsi koji sline za srebrom

Dan i noć

pre 1 godinu

Vreme je za medalju. Jokic glavni organizator, kopija igre Denvera, lagano.
(Nemojte mene, ja sam vaš, 08. avgust 2022 18:17)

Ha ha, a Denver se opasno mnogo "medalja" naosvajao. Smešni ste.

Da neće možda Micić i Kalinić da utrčavaju na te njegove pasove? Ko će da šutira trojke?

NBA je jedno, a FIBA drugo. Janis je uvek bio očajan u FIBA takmičenjima, kao i Jokić.

Kada Joki skupe reket ima da se češe i gde ga ne svrbi, kao na svetskom kada je igrao preko 30 minuta bez učinka, osim tehničkih i nesportskih, izgubljenih lopti i td.

Anglo

pre 1 godinu

Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.
(Da..a, 08. avgust 2022 17:11)

Jokić nije sadašnjost reprezentacije. Voza nas čovek kao male majmune već godinama.
Kada ovaj tim posrne, što će se naravno dogoditi, nećeš Jokicu videti u dresu Srbije do daljnjeg.

Dragan

pre 1 godinu

I sta sad ako se micic povredi, ko ce onda u teskim situaxijama kad se bude lomilo eliminacionoj fazi da izmisli poene ili neku nerealnu asistenciju, imali smo dva vrhinska igraca na spoljnim pozicijama, sad smo ostali na jednom, posto bogdan ne igra.

Невен

pre 1 godinu

Какав је то селектор показаће време... Што се Индијанаполиса тиче, као да сад гледам, у четвртфиналу симултанке Дивца и Гуровића, у финалу Бодирога сам окреће резултат, Пешића се пита као и мене испред малог екрана... Теодисића не бих отписао ни да се пензионисао! Зато шти је увек био ту, зато што хоће и зато што може! А ми смо Србија, ми памтимо и ценимо! Увек сам говорио, правићемо Дуду и Салета од блата...

odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Nadam se da ce dosta igrati moderni, atletni igraci: Nemanja (koji je sad vec postao Nedovic), Luchifer Lucic, Dobri Ognjen, Kalina i Nikolica Milutinof.

Milan

pre 1 godinu

Ne slaze se sa Jokicem.
(Gazda Dojkan, 8. avgust 2022 16:15)

Kakav prgav ili egocentrican lik moras da budes da se sa Jokicem ne slazes?! Ako je to razlog onda i treba da ga skloni. Imamo najboljeg evropskog i mozda belog igraca u istoriji. Zamislite da neko u Grckoj pravi kompromise na ustrb Janisa?! Pa njemu su svoj braci dozvolili da igraju samo da bi njega odobrovoljili.

Deratizator

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.

joca

pre 1 godinu

Čitam komentare i cenim :
Ovoga trenutka ne možeš da podržavaš i navijaš za reprezentaciju,a da ne podržavaš odluke izabranog selektora.

afrogipsy

pre 1 godinu

Senilni starac od 73 godine ne moze da bude selektor ,jer nije radno sposoban. Niko ne osporava njegov trenerski i svaki drugi kvalitet od ranije. ALi to je bilo , trajalo i proslo. Ovo je sramota.

Vrg

pre 1 godinu

Moze Teo da bude i Dzordan licno, ali ako remeti hemiju u timu (bio kriv on ili drugi), nije dobar za tim. Ovo je verovatno bio problem u ekipi vise godina, samo niko nije imao hrabrosti da presece.
I to nista ne umanjuje ni sve sto je Teo uradio, niti Pesic, niti iko drugi od igraca. Nekada jednostavno ne funkcionisu ljudi izmedju sebe, makar bili i potpuni profesionalci.

Mare

pre 1 godinu

Teo je uvek igrao za reprezentaciju, nikad nije odbio, jedino kada je bio povredjen nije igrao. Ne osudjujem Pesica za ovu odluku, rezultat ce biti pokazatelj da li je uradio pravu stvar ili ne.

Antis

pre 1 godinu

Uvek sam imao utisak da je teodosic kvario atmosferu u ekipi. Pored toga je standardna rupa u odbrani, i ne zaboravimo rekorder evropskih prvenstava po broju izgubljenih lopti. Onda udje par trojki,i covek je na to i neke asistencije napravio status. Igracemo bolje nego sa njim,sta god uradili igra ce da bude bolja.

Goran 14

pre 1 godinu

Janis: Dajte Srbiju da se igram...ako ništa drugo nećemo da imamo više atraktivne asistencije, lucidne poteze i lude poene, pa šta će ti to u reprezentaciji. Sve u svemu ništa to ne valja.

claudio

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko prepozna da je folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Najgori odbrambeni igrac u istoriji reprezentacije, a odbranom 5 na 4 se ne osvaja nista. Ovako, idemo po zlato!

Tamo neko

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.

Lion

pre 1 godinu

Ovako su kod nas u Hrvatskoj prije nekoliko godina precrtali Ivana Balića, koji odjednom više nije pozvan i na taj način završio sa reprezentacijom. Klasični Balkan. Tužno, žao mi Tea, to se tako ne radi…

Il

pre 1 godinu

Jedna informacija: Na EP za košarkaše ćemo igrati bez dugogodišnjeg kapitena i organizatora igre Teodosica a čini mi se da će isto tako biti i na SP za odbojkašice gde ćemo verovatno igrati bez Maje Ognjenović. Naravno nisu isti razlozi jer Maja nije ni došla na pripreme kod novog selektora Italijana. On planira da razgovara sa njom ali teško da će Maja igrati.

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Teodosic je zasluzio lepsi oprostaj, sa medaljom. Mozda nas je nekada i nervirao, ali nas je svakako vise odusevljavao svojom nonsalantnom genijalnoscu. Pesic glumi neki komunisticki autoritet iz vremena Tite, lako mu je bilo 1985. biti trener Divcu, Radji, Paspalju,Kukocu, Djordjevicu..., Lako mu je bilo i da odstrani Radmanovica 2002 kada je imao Bodirogu,Stojakovica,Divca...ali ovo sada, ovo je BRUKA!!! Dobro je rekao Savan onomad sta misli o njemu.

aha

pre 1 godinu

Teo je zasluzio da se oprosti od dresa reprezentacije medaljom.
(Vlado, 8. avgust 2022 17:47)

Super ko da samo treba da se pojavimo i vec kace medalje.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Pešić radi sa njima i zna najbolje ko koliko moze. Mi to ne vidimo iz fotelja. Od stare slave se ne zivi. Hvala Teodosiću na proteklih 15 godina ali sada nam trebaju nove snage.

Da..a

pre 1 godinu

Mozda jeste ruzno ispalo zbog starih zasluga i svega vidjenog sa njegove strane unazad 15 god ali ovo u krajnjem slucaju ne mora da bude losa odluka a sad cu i da obrazlozim zasto. Vec godinama kukamo kako bi buducnost reprezentacije trebala da se bazira na Jokicu i upravo zato Teo je tu visak jer em sto je vec u godinama,em odbranu nikad nije ni igrao,izgubio je i brzinu,procenti su opali i on je bio taj koji diktira igru i sve se vrti preko njega sto u ovom slucaju kad se lopta bude dala Jokicu on potpuno gubi ulogu. Mogao je da bude igrac sa klupe i da kad Jokic ne igra on bude taj plejmejker ali pretpostavljam da mu ta uloga nije odgovarala i otuda je konacna odluka morala da bude donesena a to je da je Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.

majstor

pre 1 godinu

Vreme je. Oduvek je bio los u odbrani ali je do delom nadomestio u napadu. Sad je katastrofa u odbrani, a u napadu ne moze da pokrije svoje greske. A nema ni sa kim da igra iskreno

Mladen

pre 1 godinu

Nije problem da ga ne vodi ali ako nije racunao na njega nije trebao ni da ga zove na siri spisak. Isto kao i Bjelicu i pre Marjanovica. Oni vise nemaju sta ozbiljno da pruze u reprezentativnoj kosarci. Teodosic ima skoro 35 godina, ne igra odbranu i moze eventualno da igra 5 minuta second unit ili da promeni tempo ako nas bas ne ide. Mozda je on i dalje hteo da bude br. 1 i nije hteo da prihvati takvu ulogu iza Micica, ko zna.

St11

pre 1 godinu

Ovo je takva jedna glupost da ne mogu da recima da opisem, vece magnitude od ne pozivnja Kalinica I Nedovica na svetsko, a svi znamo kako je to proslo. Teodosic I sa 52 godine je deset puta bolji kosarkas of Jaramaza, Avramovica, Marinkovica. El ce neko od njih resiti utakmicu za medalju jednim svojim potezom,el ce oni dati trojku kad je najteze, svi znamo da nece. I opet Sami sebi pravimo probleme gde ih nema, I se pitamo kako je moguce da niko ne moze da prenese loptu preko pola, kako ne mogu igraci da rese presing...Ali ajde da kazemo I da su Ovi trenutno bolji od njega, tako se ne postupa sa Legendom srpske kosarke, sa covekom koji ti je doneo medalje kad nisi ni mogao da pomislis na njih. Sa covekom koji se odazivao svako leto I Koji je igrao kad niko drugi nije hteo.

Nikola

pre 1 godinu

Pa svejedno je jer sa igracima koje imamo nema sanse da budemo prvi. A ako necemo biti prvi, a necemo, potpuno je svejedno bili drugi ili deseti.

Mile

pre 1 godinu

Na zalost svi koji misle patriotski grese. Teodosic nije vise mlad,igra u Virtusu dok jos moze,igrao je godinu dana u NBA lizi,pa je pola propustio zbog povrede zglobova. Svidjalo se nekom ili ne,Pesic mu je ucinio uslugu. Igraj jos godinu,dve dok jos mozes,posle pa,pa. Zao je i meni,davno nismo imali takvog lucidnog igraca koji je znao da izvede nemoguce kada se nismo nadali,ali godine cine svoje. Sta bih dao da mogu Divac,Bodiroga,Stojakovic da se vrate,ali nema nazad. Tako ni Teodosica ne mogu da podmladim 10. godina. Zato svi vi koji vredjate majstora Karija gresite,on je mudro postupio.

boki89

pre 1 godinu

jednostavno precrtali smo medalju sa ovim potezom.Teo je morao da ide pa makar bio i 12 igrac na par minuta.On je bio jedini pravi vodja i jedini koji se smeo izderati na sve na klupi ako gubimo ima par snimaka i na yt.Izgleda da Jokic i Teo nisu mogli zajedno a i da Jokic ne moze sa Bogijem pa su ove godine KSS se opredelili za Jokica a ne za Bogija i Tea.Previse imamo kilave igrace Jokica Micica Gudurica Bjelica Milutinov kojima je sve jedno ako budemo i 7 na EP nemamo ni jednog pravog vodju koji ce da grize i komanduje na terenu.Nista od medalje po meni.

johny

pre 1 godinu

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.
(Gavra, 08. avgust 2022 16:59)

A ko je igrao u toj ekipi a ko nije mogao?

kralj

pre 1 godinu

Po meni je Teo u svadji sa nekim takodje bitnim igracem ili sa vise njih ili se zakacio nesto sa Pesicem a ovaj nece da dozvoli da mu bilo ko drzi predavanja,steta da tako dobar igrac ne igra,videcemo,ako Srbija bude uzela medalju,svi ce ovo da zaborave,a ako ne,pljuvanje ne gine.

Иван

pre 1 godinu

Ово није требало, али је морало да се деси!

Пешић је од свих наших чувених тренера најприлагодљивији, највише склон променама стратегије. У првом селекторском (сениорском) мандату је најпре 2001. играо на јак темпо, брзину и велики број играча највише класе, који су сламали ривале када би овима ведете почеле да посустају, а онда је, само годину касније, изабрао ваљда највишу нашу селекцију икад, где се играло на контролу скоку, због чега смо скоро изгубили од изненађења мундобаскета Аргентине.

Имам утисак да сада жели то да понови. У игри с јаким темпом, много трчања, заиста ти више треба Јарамаз, него Теодосић. Поготово када ти је први плеј Никола Јокић, а други плеј Васа Мицић.

Е сад, наравно да је Милош квалитетнији играч од Јарамаза. И наравно да је задужио репрезентацију, и заслужио да се опрости са златом. Зато је све ово необично. Пешић је могао да га остави као 11. или 12. играча. Али није. Пресекао је. Вероватно јер је морао. Претпостављам да постоји један значајан клан око Теа у националном тиму, па је селектор, који је решен да диригентску палицу преда Јокићу и Мицићу, решио да то пресече. Овако можда успе да и од Бјелице добије више него у последњие две године. Или је Милош у свађи са играчима који су Пешићу врло битни (типа Калинић, Недовић, Мицић, Милутинов), па је проценио да ће овако мање изгубити.

Како год, ово је требало избећи. Унапред поразговарати са Теом. Овако остаје горак укус.

Tandžara

pre 1 godinu

Ja se taman ponadao sad kad je Bogi odbio da igra da ćemo uraditi nešto. Verovatno se Miloš pojavio u užasnom fizičkom stanju kada ga je ovako odmah precrtao.

marko

pre 1 godinu

Daj druze koji Teodosic. Mislim svaka njemu cast na svemu sto je pruzio u dresu Srbije. Ali lik je vec ozbiljno zagazio u 36u, pri tom nije neki radnik, tako da je pravo pitanje u kakvom je on fizickom stanju.

zigi

pre 1 godinu

bolno ali logicno.
teodosic je najzasluzniji za medalje koje smo osvojili od 2010 na ovamo. zasluzniji i od saleta i dude.
medjutim teo je lik koji ili je gospodar tima, ili ne treba ni da bude u timu. besmisleno je zvati njega da igra 3 minuta i bude covek nekakvog zadatka.
svima je jasno da je sada prvi plej vasa micic, a da gazda mora da bude jokic.
sta da se radi, to je sport, tako to ide. smena generacija.
jedino je ruzno sto je ovako ispalo, trebalo je nekako da se dogovore sa strane, pa da se odluka saopsti u smislu kao da se sam teodosic oprasta i nece vise da igra.
malo je ruzno ovako precrtati jednu od najvecih legendi nase kosarke. pljuvanje u lice.
medjutim sa kosarkaskog aspekta, apsolutno ispravna odluka. 100%

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Nadam se da Kari zna šta radi.
(Jim Beam, 8. avgust 2022 16:21)


pa, naravno, čemu skepsa - zar herojski otpor letoniji i junačkih 1:1 sa belgijom ne govore u prilog tome!


na delu je selektorovo idolopoklonjenje igraču koji, da ova zemlja ima mozak i testise, ne bi trebalo ni da zaduži njen reprezentativni dres, onom vrlom misliocu kome je uspelo da bude autor najbesmislenije sintagme po kojoj - onaj ko želi medalju ne voli sport?!

marko992

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.
(stefan beograd, 08. avgust 2022 17:11)

Sta je sramotno, izgubiti sa desetkovanom reprezentacijom?! Proveri ko nam sve nije igrao kako se blizio kraj prvenstva.Imas li ti uopste pojma o cemu pises?!

Nemanja

pre 1 godinu

Bolje sebe da je precrtao. Tako se ne odnosi prema legendi naše košarke. Ako je smatrao da više ne može da pomogne, nije ga trebao ni zvati, a ako ga je već zvao onda je trebao da ga ispoštuje.

miki

pre 1 godinu

Ako mislite da je stvar u kolicini minuta - nije. Teo bi pristao da igra i 15 min ali ukljucujuci i onih 5 najbitnijih. Sa Vasom to sada vise nije moguce i Pesic je morao da se odluci. Strasno je sto je Teo poslednji put igrao u Riu 2016 i ocito je to bio poslednji put.

hm?

pre 1 godinu

Zna Pesic sta radi!! Tako je sokirao i odlukama pred SP 2002., mnogi nisu verovali u njegove procene, znamo sta je bilo na kraju. Prilagodjavamo se protivniku, a svi znamo koliko su se drugi naostrili.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Sto se repke tice, sve za Srbiju, i poverenje treneru, mada sa strane gledano, makar po mom misljenju, taj potez nema smisla. Medjutim, ko i vecina ostalih na ovom forumu, shvatam da nisam trener i neznam sta se tu izdesavalo medju igracima i trenerima.
Basket je cudan sport jer nemoze samo radom da se dobijaju utakmice. Treba da postoji i osecaj, a dvojica sa najboljim osecajem koje mi imamo su upravo Teodosic i Jokic. Ako je Kari odlucio da igra Denverovu taktiku, tako da sve ide preko Jokica, onda mozda ovakav potez i ima smisla. Isto tako, Jokic i Teo u istoj postavi predstavljaju odbrambeni problem, pogotovo protiv pick-and-roll-a.
Zivi bili, pa videli.

Nikola

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Da li je realno da više ljudi podržava odluku Pešića?
Nadam se da su ovo botovi.
Bez Teodosića smo nula, jeste čovek u godinama, ali i dalje je za našu reprezentaciju neophodan i to svako ko se imalo razume u košarku zna.
Pešić nije za selektora po meni i tačka.

ZORAN

pre 1 godinu

Teodosic pokraj medalje 2014 i 2016god,i 2009god. osvojio je srebro na EP.
Sva ova SREBRA bila su rezultat tamdema
TEO-RADULJICA.
Njihovo vreme je proslo, to znaci da nisam optimist za medalju.
Janis Antetokumpo je najdominantniji NBA kosarkas sa Lebronom, ali oni Cesi koji igraju u nizerazredne klubove bolji su u repki.
To vazi i za MVP Jokic-Micic.
Daj boze da gresim.

Aleksa

pre 1 godinu

VELIKO HVALAA TEODOSICU ZA SVE!!! TEODOSIC SE NE PRCRTAVA SA SPISKA TEK TAKO TO JE KAO DA SPANCI PRECRTAJU GASOLA NAVARA RUDIJA JEDNOSTAVNO SE TO NE RADI HVALA TEO ZA SVE JOS JEDNOM STO SI BIO TU I VRATIO KULT REPREZENTACIJE!

marko

pre 1 godinu

Nama su bitniji igraci Bogi i Teo, nego Jokic! Jeste Jokic MVP najjace lige na svetu, ali najiskrenije ne ocekujem nista spektakularno od njega.

stefan beograd

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.

boki89

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov
(Brankoni84, 08. avgust 2022 17:18)

Ovo je jako slabo nista od medalje po meni.Vec vidim pqr reprezentacija jacih od nas.I Hrvatska ce nas pobediti i zakucati ekser na nasu kosarku

Dušan

pre 1 godinu

Auuu koliko "nas selektora" na jednom mestu!!!
Teo je jos jedan u nizu igraca koji je puno dao nasoj ali i svetskoj kosarci. Koliko je dao nasoj zemlji to nikada ne trebamo zaboraviti takodje.
Kao i u "svakom poslu", dodje momenat kada direktor firme(u ovom slucaju selektor) kaze nekome da taj neko se vise ne uklapa u njegove planove.

Giga Moravac

pre 1 godinu

A što mi sada da kritikujemo ovu odluku? Pešić neće da se predomisli kad pročita ove komentare. Aj da sačekamo da vidimo pra će da urade na EP pa onda ili da ga slavimo, ili da ga uništimo. Opet naravno u komentarima. Ali da se uzdržimo do tada.

sve je relativno

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..
(Timmy, 08. avgust 2022 16:27)

I ja kao navijač Partizana izuzetno cenim Tea, ali jednostavno njegovo vreme je prošlo, zamisli da on pokuša da sačuva vršnjaka Gorana Dragića, smešno bi delovalo na terenu.
Ljudi pominju zasluge, pa i Raduljica je imao zasluge, Sale ga zvao kad nije trebalo na svetskom i videli smo kako se završilo. Boban je junskim kvalifikacijama potvrdio da je davno trebao biti otpisan, tj. on je jedino odigrao solidno samo EP 2017, u nedostatku ostalih petica, Jokića i Milutinova.
Možda je šokantan i neadekvatan način da ga ovako otpiše, ali meni ima logike. Ovo je poruka Bjelici i Nedoviću, da ne glume ludilo inače će i oni ovako jer ima ko da ih menja, a mlađima da treba da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Pešić ovako oslobađa prostor da Micić ne igra u grču, a Avramović i Jaramaz će tu uskakati da ga pokriju odbranom i borbenošću. Jasno je da se sve vrti oko Jokića, apsolutno i treba, ne vidim drugog oko koga bi izostankom Bogdana. Uz Kalinu i Luču, koji su fenomenalni borci, iskusni i dobri i u napadu i u odbrani, biće to dobra ekipa. Svakako će dati sve od sebe, а za rezultat treba da se poklopi više faktora.

Bogo

pre 1 godinu

Misljenja sam da je vise zasluzio da ostane u repki od Jaramaza ako nista drugo barem zbog iskustva,postovanja, pa da se covek lepo sam povuce kad prodje prvenstvo...

Milan

pre 1 godinu

Pešić pukovnik ili pokojnik. Sale Đorđević je tako precrtao jedino pravog beka, Micova, Srbija sa Jovićem na dva i Teom stigla u finale SP.
Kako god, Teo zaslužuje oproštaj od nacionalnog dresa pred prepunom arenom. Košarkaški genije koji je obeležio deceniju srpske košarke, poslednja četvrtina iz polufinala EP 2009 vratila Srbiju na scenu, samo Bodirogin performans iz finala sa Argentinom 2002 je ispred. Trojka špancima 2010, razbijanje francuza 2014, australije 2016...

Dule

pre 1 godinu

Veoma los potez prema jednom velikom sampionu i legendi nase kosarke, koji je poslednjih 15 godina nosio ovu reprezentaciju. Sve i da ne zasluzuje kvalitetom, a on je aktuelni MVP Evrokupa, njegovo iskustvo i autoritet ne moze niko da nadomijesti. Mozda je ovo Teova poslednja sansa da zaigra na velikom prvenstvu. Ovako se ne ophodi prema legendama. Ocigledno da je Pesic pokazao sujetu zbog Teovog dominantnog autoriteta i u njemu vidio konkurenciju. Vidjecete da ni Jokic nece imati glavnu ulogu u igri reprezentacije, upravo iz istog razloga, a to je Pesiceva sujeta i zelja da bude "glavni". Slicna stvar se desila i u reprezentaciji Crne Gore prije nekoliko godina, kad je Nikola Vucevic igrao rezervu Blagoti Sekulicu.

ax

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.

NjNaj

pre 1 godinu

Ne podrzavam odluku,ali je i ne osudjujem. Neka bude da Pesic zna sta radi. Iskreno,nikakav rezultat me nece iznenaditi (osim da ispadnemo odmah u prvoj fazi). Sa jedne strane mislim da je selektora pregazilo vreme,sa druge strane odlicno je to sto ce biti celicna disciplina. Plasman neka bude merilo. Srecno momcima koji ostaju na spisku,srecno i onima koji su "precrtani".

Stara slava ne donosi titule

pre 1 godinu

Selektor pozove gomilu na širi spisak, i kako pripreme odmiču spisak se skraćuje, neko otpadne iz zdravstvenih razloga, neko zbog fizičke spreme a neko se ne uklapa u trenutnu situaciju u ekipi. Nekad se desi da se neko povredi pa selektor opet pozove igrača kojeg je precrtao sa spiska. Sve to je potpuno normalno.
Odavno nema mesta u reprezentaciji za bilo koga ko se ne uklapa u koncept iz bilo kog razloga. Na užem spisku svi moraju da budu 100% fizički spremni i da su dobro uklopljeni u koncepciju tima. Nema tu emocija, to je posao!
Miloše hvala na svemu!

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi ovi što se čude, pa šta je trebalo da Teo igra dozivotno. Pešić je upućeniji od nas i zna zašto mu se zahvalio. Posle 15 godina vreme je za mladje, to je prirodan i normalan proces, samo se mi nešto isčudjavamo kao da moze dozivotno i na staru slavu da igra.

dejan76

pre 1 godinu

Teo jeste za penziju ali bi možda bio odličan sa klupe, ako bi na to pristao.
Bilo bi dobro da se i Teodosić i Pešić oglase i objasne odluku. Možda je moglo drugačije.

Brankoni84

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov

lal

pre 1 godinu

ne verujem da je kvario atmosferu... ne verujem ni da bi pravio problem da bude na klupi... jako cudna odluka...

ali ako je jeo bananu dok profesor drzi cas... onda je opravdano...

Sportista

pre 1 godinu

@Nikola
Pesic nije za selektora??? Covek koji je u sred Amerike pobedio Amerikance po tvom cenjenom misljenju nije za selektora? Svaka ti cast decko.

ja

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)
Zadužio je Sale Đorđević još više,ali kad je shvatio da ne može da igara u klubu i reprezentaciji,bez letnjeg odmora sam se povukao. Trebao je Teo to da uradi pre nego ga Pešić ovako ponizi. U svakom slučaju nije zaslužio da na ovakav način bude oteran iz reprezentacije.

Mrki

pre 1 godinu

Onome ko iole poznaje karaktere Teodosića i Pešića, ovo nije iznenađenje. Godinama kruži priča da Teodosić ima nezgodan karakter i da se dobrano u reprezentaciji sviralo kako je on hteo, pa i da neki igrači nisu pozivani u reprezentaciju zbog njegovih prohteva. E sada je čovek sa ogromnom sujetom (Teodosić) naleteo na trenera (Pešić) koji ne želi to da toleriše i kraj meča! Radmanović zna o čemu pričam. Svakako da Teodosić nije perspektiva naše košarke. I to je to, život teče dalje.

M.K

pre 1 godinu

Očogledno je da će se igrati sa Nikolom Jokicem kao primarnim nosiocem lopte, treba ju nam suteri, kateri, i jedan zamenski plej. Nema tu mesta za Tea. ili da eksperimentise kao Sale da Joka ulazi sa klupe i ogra 4. Videlismo tu katastrofu.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ništa ovo ne valja, apsolutno ništa.
Gubiš od Letonije i Belgije zato što ne igra Teodosić, onda izbaciš Teodosića? Ništa ovo ne valja. E sad, zašto je ovako, ko kome šta, ali nema smisla, to je to.

Dart Vejder

pre 1 godinu

Da ne zvučim kao ostali selektori, ali moram reći da mi se ovo ne dopada. Smatram da je ipak imao šta da pruži, bar kao backup. U odbrani nikad nije plenio ali njegove magije su uvek dobrodošle, pa bar i na 10ak minuta neke utakmice. Ne pozdravljam odluku ali neću ni da osuđujem. Već druga koja mi se ne sviđa, pre svega zbog načina na koji je sprovedena, ali ajde da vidimo rezultat na kraju pa ćemo onda da sabiramo. Po meni je neuspeh sve ispod petog mesta u zavisnosti od protivnika i opšteg utiska koji ostave. Navijački gledano, smatram da treba da igramo polufinale,ali kao što rekoh, zavisi i od utiska. Jednostavno, može da nam dođe Francuska i da nas tesno pobedi u 1/4 finalu i šta ćeš. Naveo sam njih a ne znam ni da li se ukrštamo tako, ali samo navodim primer. Ako se dogodi neki kompletan raspad ne daj Bože, e onda lepo da radi metla i tada ćemo lako da bacamo drvlje i kamenje... A za sad, hajde da vidimo kako će to izgledati i da damo podršku.

Zed

pre 1 godinu

Sujete, samo sujete, verovatno sa obe strane. Za Pesica se to odavno zna, Teo da nije toliko sujetan ne bi ni pokusavao da igra za reprezentaciju. Legenda, covek koji nas je zaduzio, sta mu sve dugujemo, autoritet, to su sve fraze iz riznice njegove sujete jer da nije sujetan davno bi shvatio da je njegovo vreme proslo i ne bi dozvolio da ga drugi sujetni ego manijak ovako ponizava.Njegovi prosli uspesi nisu realnost, oni hrane njegovu sujetu, kao kad ti deda prica kako je bio glavni frajer u gradu, samo da se ne bi suocio sa mlitavom, smezurastom realnoscu. Kao i Teo sa realnoscu da sa njim u odbranu igramo sa cetiri igraca i da ga u napadu niko ne razume,narocito ne glavni frajer, pastuv koji je doveden da odvaljuje protivnike.

Jgt

pre 1 godinu

Ovakvi igraci se ne precrtavaju, on se ili pozove ili ne i tacka, drugi nacin ne postoji niti ce ikad postojati. Treba da se spakuje, pokupi stvari i da ode dok drugi ostaju, sramota i ponizavajuce na neki nacin. Nacija naviknuta na nezahvalnost i nepostovanje svojih velicina. Cak i da kazemo da je potez dobar nacin kako je uradjeno je skandalozan

FullHouse

pre 1 godinu

Prosto Teova jedina vrlina, a to je kreiranje za druge i sebe, je u ovim okolnostima nepotrebna, kada je tu jedan Jokic koji to bolje radi od njega. Jokic, jedan plej koji zna da igra pik en rol i pik en pop (a imamo ih trojicu), suteri i defanzivci - to je sve sto nam treba. Plus Teov ego i zelja da bude igrac odluke bi lako mogla da nas upropasti i na terenu, i u svlacionici.

vladimir

pre 1 godinu

Ma da,sigurno ga je precrtao zato što ne zna da igra košarku. Precrtao najboljeg srpskog igrača u poslednjih petnaestak godina posle samo par dana priprema. Pa zašto si ga zvao uopšte? Izvinite ali ja ovo uopšte ne razumem iako sam srbin.

Gavra

pre 1 godinu

"Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 8. avgust 2022 16:21)"

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.

Miki

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 8. avgust 2022 16:14)

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...

HanSolo

pre 1 godinu

Ma mi i ovako ni onako ne možemo da dobijemo turce i grce.. Možda jednog.. Mi smo prokockali prvenstvo odavno.. Očajni smo sad i u ovom sportu.. Samo se to širi na sve sportove.. Sve radimo bezidejno i sporo.. Očajni smo i lenji kao narod.. Tako i sportisti.. Malo zarade, i odma im je sofa i parovi intresantniji..

аco

pre 1 godinu

Недовић као плеј највише одговара Јокићу. Нећемо много изгубити Теовим неиграњем. Вероватн је Пешић проценио да Тео не жели да прихвати нову улогу у репрезентацији.

Sergio

pre 1 godinu

Odlična odluka. Teodosić ima veliki individualni kvalitet, ali je uvek bio divlji igrač koji divlja po terenu i radi šta hoće, sve u svemu, više štete nego koristi!

smeh

pre 1 godinu

Čovek odavno ne igra ni blizu kako je nekada igrao. Ni protiv prosečnih protivnika više ne može da pravi razliku na terenu. A kolika je rupa u odbrani postao ne treba ni pričati. Bolje je zvati nekog klinca da se kali u svakom smislu.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Nikada nisam voleo Tea kao igraca , ali ovo uraditi sa nespornom legendom nase kosarke je skandalozno . A kako bi se Kari osecao da sada njega Danilovic smeni . To nije u redu i tu uopste nema diskusije . Ako vec nije planirao da ga vodi nije trebao ni da ga stavlja na spisak . To je najmanje sto je zasluzio Teo .

Срамота

pre 1 godinu

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...
(Miki, 8. avgust 2022 16:20)

Тео је играчина, једини, уз Јокића, у последњих 15 година, који се може сврстати у наше највеће играче. Ово пишем као навијач Партизана, то помињем зато што желим да кажем да је Богдан, као и Васо последње две сезоне, одличан играч, али ниједан нема класу Теодосића...а за оне што кажу да је матор само да поменем да је прошле године био mvp еврокупа, а и ове године је био неки mvp.
Пешић је МОРАО да на време процени да ли ће му Тео требати, и да се са тим патриотом и врхунским играчем опрости на достојан начин. Толико.

Aleks

pre 1 godinu

Mislim da je odlična odluka.
Teo je legenda, ali malo je toga ostalo što bi mogao da pruži...
Bravo Svetislave, neko je morao da preseče.

Filip

pre 1 godinu

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.
(Captain Reynolds, 08. avgust 2022 16:41)

Joj mili kakav stručnjak. Imaš li ti neke veze sa košarkom osim basketa ispred zgrade i gledanja iz fotelje. Jeli Greg Popovič cirkuzant sa toliko godina? Kažeš zlato. To je samo dokaz koliko ti o košarci pojma nemaš

Rothmans

pre 1 godinu

Šteta, nije više ono što je bio, godine su ipak učinile svoje, težak ali razumljiv i opravdan potez Pešića. Hvala mu na svemu, faliće mnogo njegova magija u rukama i ono što se vuče po podu kad treba da se preuzme odgovornost u zadnjim sekundama meča.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Napokon prava odluka ovog Pešića. Napokon je uklavirio da smo dotakli dno sa ovim penzionerima i da treba dati punu podršku Miciću, Bogdanu i sličnim igračima. Vuku se ovi repovi godinama…

Gde ja živim

pre 1 godinu

Mnogo mi je žao što je došlo do ovoga. Uvek sam zamišljao da se oprašta sa zlatom oko vrata i peharom u rukama. Zaslužio je Teo zbog svega od 2009. (ili 2007. ako hoćete) naovamo. Činjenica je da nam treba jedan koji će da podvikne, da preuzme na sebe kad zagusti. Ostaje da se vidi da li je Nikola taj i takav.

Rezultat i igra će sve pokazati. Kralju još jednom kapa dole i ko zna, možda ga vidimo u nekoj drugoj ulozi za koju godinu (mislim da bi bio genijalan za mlađe kategorije pod uslovom da ih nauči sve suprotno od onoga što je on radio van terena). Sad je vreme za neki novi list. Idemo dalje. NAPRED SRBIJA.

Captain Reynolds

pre 1 godinu

Tako je i onda Radmana precrtao i svi znamo sta je bilo.
(samo kazem, 08. avgust 2022 16:16)

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.

Rile

pre 1 godinu

Jedino što mi je žao što više nikada neću videti u životu petorku Teodosić-Bogdanović-Bjelica-Jokić-Marjanović iz najboljih dana...

Don Armando

pre 1 godinu

Ма колики Теодосић био мађионичар у нападу толика је рупа у одбрани, треба бити искрен.

herbert

pre 1 godinu

Volim njegove virtuozne poteze ali mislim da je ovo dobra odluka. Jos od pre nba je prestao da se trudi, istina u reprezentaciji bi više zapinjao nego za klub, ali prosto fizički više ne može.

Začuđen

pre 1 godinu

Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???
(roten, 08. avgust 2022 16:23)

Da se pošalje poruka preostalima u timu. Zna se ko je GAZDA reprezentacije.

Niko Joku ne sme da ospori nakon silnih medalja koje nam je doneo.

Rados78

pre 1 godinu

Čak i da je košarkaški opravdano, to se ne radi. Teo je kapiten i institucija. Možda je prgav i možda je u konfliktu sa Jokićem ali to je posao selektora da uklopi. Kad Teodosićevo prezime se pominje, treba da se ustane. Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.

Milan

pre 1 godinu

Teo ne voli da radi, igra na talenat, Pešić traži radnike!
Ovim se otvara put da Vasa postane plej br.1, doduše podjednako je loš u odbrani. Verovatno će Avramović biti zamena.

dragan

pre 1 godinu

Ako je to Pesic odlucio onda je tako. Pesic je veliki trener i majstor svog posla. Teodosicu svaka cast za sve sto je dao reprezentaciji. I tu je kraj svake price. Ili da sms sastavljamo reprezentaciju...

Srđan

pre 1 godinu

Razlupeta se Loznica, po starom, dobrom običaju, samo nikako da kaže koga to Teodosić guši i kojeg plejmejkera uopšte imao, ali stvarno plejmejkera, sem Micića?

Nadam se samo da ne misli na Avramovića, a skoro sam siguran da mu je upravo on, zbog boja, na pameti!

Kukatilo

pre 1 godinu

Ja se secam komentara da je problem Bogdanovic?? Haha..A ko je sada problem?
(321, 08. avgust 2022 16:32)

Cini mi se da Pesic hoce da nam reprezentacija igra kao Denver. Nemam nista protiv. Tu se S.T.R Bogdan Bogdanovic ne uklapa, a ni Teo.

pedja

pre 1 godinu

Loše uradjeno ali u suštini ispravno.Igrace se potpuno drugačija kosarka koja se vrti oko Jokica,jer ako je on tu to prosto jedino tako moze da uspe.Da li ke dobro videcemo,ali u tom sistemu Teo ne postoji,prosto nije koristan a uz to u odbrani ne postoji,rupa i siguran poen za protivnika.

Panter

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

(Captain Reynolds, 8. avgust 2022 16:41)

Ako to zaista žele da urade imaju moju punu podršku!

Perica

pre 1 godinu

Ovo je pogrešno na 101 način. Teo je trebalo sam da se oprosti od reprezentacije na nekoj prijateljskoj utakmici. Kari nije trebalo da ga zove na pripreme ako ne računa na njega. Kari je trebalo da se oprosti od reprezentacije posle Indijanapolisa.
Pravi razlog - verovatno je na treningu došlo do konflikta između Tea i Vase, i pošto je Teo ionako na zalasku karijere, selektor rešio da njega odstrani.

kurcslus

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
Svi pozvani igraci na toj poziciji su prosto bolji od njega u svim segmentima igre, osim u asistencijama, a odbrana mu je katastrofalna, covek ne igra odbranu, nema ga, jednostavno kao da ne postoji na terenu kada se njegov tim brani.
A pomislio sam da je Pesic postao suvise star za ovaj posao, ali ova odluka deluje obecavajuce po tim i nasu igru.

Timmy

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..

box

pre 1 godinu

Ovo se ne radi jednom Teodosicu, coveku koji je obelezio jednu epohu nase i evropske kosarke. U redu, nije vise za reprezentaciju al ne zoves onda takvu legendu na pripreme pa ga precrtas, pa nije on Jovic ili Pokusevski, sramota.

Gadza

pre 1 godinu

Pametan potez. On jednostavno nije sposoban vise fizicki da igra na visokom nivou, u odbrani prakticno kao i da ga nema. Svaka cast za sve i HVALA TEO, ne treba zaboraviti kakve nam je radosti doneo ali sada je vreme za mladje i fizicki spremnije.

Анаксагора

pre 1 godinu

Овај потез може само малер да навуче. Сетите се како су стрелци прошли кад су отписали Јасну. Капитени се не прецртавају. Замислите да су Шпанци Навара отписали тек тако као ми сад Теодосића. Незамисливо!

Neko tamo

pre 1 godinu

Teo hvala ti za sve što si uradio za nacionalni tim u poslednjih 15 godina.
Dajte prestanite sa osudama odluke selektora.
Puna podrška Pešiću!

blagonakloni

pre 1 godinu

Ovo ipak mora da se obrazloži!
Teodosić nije bilo ko i za razne selekcije igra od svoje 15.-e godine!
Ne znam razloge, možda bih ga i ja "precrtao", ali kažem za ovo Kari duguje objašnjenje! Podsećanje na "slučaj Radmanović" je potpuno neopravdano!
Teo je kapiten, Teo je dobitnik, Teo zaslužuje veliku oproštajnu utakmicu "svih zvezda", a ne da bude precrtan! U ozbiljnoj kući - problemi se reše unutar zidova!!!

roten

pre 1 godinu

Teodosić ovo nije zaslužio pod "stare dane", jer u prošlosti nikada nije odbijao dres reprezentacije.Nije ga trebalo ni zvati na pripremame ako se već ne računa na njega. Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???

chupavi

pre 1 godinu

Ne verujem da je sve jednostavno, Kari precrtao i zdravo dovidjenja, vec je to uradjeno u nekom dogovoru sa Teodosicem.

Ne mogu da verujem i da se Teo toliko vredja ovde posle svega sto je uradio za svoju zemlju i reprezentaciju. Covek nikada nije odbio da igra, jedino nije igrao zbog povrede a i tada je bio tu da podrzi svoje drugove iz ekipe.

Teo je legenda!

pre 1 godinu

Što neko reče trebao je sebe da precrta.Pre je Pešić za penziju nego bilo koji igrač.
Šta kod ko pričao Teo je legenda! Mnogo je dao srpskoj košarci, uvek se odazivao,dolazio,igrao fantastično,borio se,predvodio ekipu.Kakav god da je,kao treći plej može bez problema.
U svakom slučaju ima nas dosta koji pamtimo sve medalje,pobede,asistencije, genijalne poteze,trojku preko Garbahose..
Majstore ne zaboravljamo!

Vdusan

pre 1 godinu

Imam utisak da bi Darko Milicic sa 37 godina pojeo protivnika, sudije, sve lopte i ispraznio prva tri reda hale samo da Srbija pobedi.

Takodje imam utisak da je Nicola Yokich sa reprezentacijom kao po kazni, da se malo smanji hejt. Da igra reprezentacija grada Sombora vise bi se angazovao.

Pogledajte Doncica.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…

Beli

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)

I hvala mu. Ali to ne znaci da treba da se vuče po terenu i unistava sve to sto je dobro uradio. U sportu ako hoces rezultat emocija i sentimentalnost se iskljucuju. A svako ko zeli i dalje dobro nacionalnom timu ne treba da bude sujetan. Da Tea zanima kosarka trenirao bi i igrao Evroligu, a ne otaljavao ugovor u Italiji iz dobro poznatih razloga.

sveok

pre 1 godinu

Obojica su se ponela korektno. Teo se odazvao, Pešić mu je saopštio da na njega ne računa već na početku priprema. Što se razloga tiče, ako već imamo Jokića, onda je jasno da su nam potrebni brzi bekovi. Pitanje je da li to imamo, ali činjenica je da Tea nikada nije odlikovala brzina, pogotovo u sadašnjim košarkaškim godinama. Sve ovo ne umanjuje njegovu veličinu, odavno je legenda Srbije.

Aleksa

pre 1 godinu

Ovi komentari "Ne slaže se sa Jokićem" - a otkud to vi, gospodo, znate?

Nemoguće da apsolutno svi košarkaši, treneri, strani, domaći, uporno ponavljaju da je u pitanju sjajan, malo neobičan, ali odličan momak, a eto baš poštovani komentatori, isti oni koji napisaše salve uvreda upućene košarkašima što zbog klubaštva, što zbog izostanaka iz reprezentacije, elem, nemoguće je da poštovani komentatori znaju nešto što niko više ne zna?

Pustite teorije zavere na stranu, neka momci igraju pa neka bude šta biti mora. Ne mora i košarka da bude tema za balkan info.

Jim Beam

pre 1 godinu

Pešić možda neće da pravi grešku kao Žoc 2005. godine kada mu je tek na konferenciji za štampu došlo u glavu da je to trebao da uradi na početku priprema sa pola ekipe. Nadam se da Kari zna šta radi.

Draza_Olmajti

pre 1 godinu

Teodosic 2022 nije jedan od najboljih plejmejkera danasnjice. Najlucidniji, sigurno. Ono sto je jos sigurno je, da je ovako ruzno da se oprosti od reprezentacije magican igrac koji je obelezio jednu kosarkasku eru nase zemlje. Ali ko jos ocekuje da se kod nas vodi nekim postulatima i skrupulima. Jednostavno, ako si ga zvao na pripreme, morao si ga povesti. Nije to Andjusis, to je Teo.

johny

pre 1 godinu

Ajmo redom. Kada je Teo poslednji put odigrao vrhunski. Koliko je takmičenja propustio zbog povrede. Da li Teo može da odgovori današnjoj košarci koja je agresivnija. U Virtusu svaku petu utakmicu odigrao kako valja. Kada ga igra ponese on divlja na terenu. Odbranu nikada nije igrao. Na terenu igrač manje za nas. Zbog jedne ili dve majstorije da bi gledaoci bili zadovoljni. Košarka nije cirkus za zabavu gledalaca

bane

pre 1 godinu

Nadam se da će precrtati i Bjelicu. Situacija je gadna. Kalendar kvalifikacija i takmičenja, ne ide na ruku favoritima. Nekošarkaške zemlje imaju sada svoju šansu. Slovenci imaju sreću da im je Dončić alfa i omega pa ih on vuče ali svi ostali, imaju probleme kad krenu pripreme. Onda se vidi ko može ovu tešku situaciju da izdrži. Teodosić je bio neprepoznatljiv i prošle godine. Bolje ovako da se to desilo nego da je pre mesec dana, otkazao preko novina. Ipak je tu Jokić. Šta bi dali drugi da ga imaju? Možda treba sastaviti tim koji će da gine za njega i da to bude stil igre. Srbija kao Denver.

Dr.Srx

pre 1 godinu

Konačno neko da shvati šta treba da učini sa Teodosićem. Način na koji rwzmišlja je potpuno u duhu "ja, pa ja...", neverovatno je da mu je jedan velikan kao Duda dozvoljavao sve to, od tada čovek igra svoju igru kako misli da treba, ne hajući mnogo za tim

Samo kažem

pre 1 godinu

Ovo nisam očekivao. Teodosić je čovek koji je toliko dao reprezentaciji kad god nije bio povređen igrao je, pa sad i da igra loše a igra sigurno bolje od onih koji će biti umesto njega nije zaslužio da ga precrta Pešić već da proba da osvoji medelju i oprosti se od reprezentacije. Do sada sam verovao u Pešića ali ovaj potez mu nije dobar pa čak i osvojili zlato.

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 08. avgust 2022 16:21)

Druze, od Belgije i Letonije ne bismo izgubili nikada, ne sa prvim timom, nego cak i sa oslabljenim timom, a ti igraci sto su igrali protiv njih, svaka njima cast sto igraju, ali oni su treci tim... Najveca glupost u kosarci su sada te kvalifikacije. Dajte jedno mesto kroz kvalifikacije, ostalo po plasmanima na prvenstvima i to je to, a ne ovo glupiranje...

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Mozda je ipak trebao prvo sebe da precrta .
(Andrea Djani, 08. avgust 2022 16:12)





Reci ti meni šta smo mi to dobro dobili sa penzionerima u reprezentaciji tipa ovaj Teodosić u poslednjih pola decenije osim što guše mlađe igrače?! Potpuno ispravna odluka!

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

U Zemlji Koraća, Ducija, Kiće, Praje, Moke, Đorđevića, Stojakovića, Bodiroge, Jokića... Teodosić je legenda. Svašta, pa Srećko Jarić je za njega izmislio košarku, a sad sam se setio, sveti Nikola Plećaš.

Rados78

pre 1 godinu

Čak i da je košarkaški opravdano, to se ne radi. Teo je kapiten i institucija. Možda je prgav i možda je u konfliktu sa Jokićem ali to je posao selektora da uklopi. Kad Teodosićevo prezime se pominje, treba da se ustane. Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.

Draza_Olmajti

pre 1 godinu

Teodosic 2022 nije jedan od najboljih plejmejkera danasnjice. Najlucidniji, sigurno. Ono sto je jos sigurno je, da je ovako ruzno da se oprosti od reprezentacije magican igrac koji je obelezio jednu kosarkasku eru nase zemlje. Ali ko jos ocekuje da se kod nas vodi nekim postulatima i skrupulima. Jednostavno, ako si ga zvao na pripreme, morao si ga povesti. Nije to Andjusis, to je Teo.

roten

pre 1 godinu

Teodosić ovo nije zaslužio pod "stare dane", jer u prošlosti nikada nije odbijao dres reprezentacije.Nije ga trebalo ni zvati na pripremame ako se već ne računa na njega. Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???

Jim Beam

pre 1 godinu

Pešić možda neće da pravi grešku kao Žoc 2005. godine kada mu je tek na konferenciji za štampu došlo u glavu da je to trebao da uradi na početku priprema sa pola ekipe. Nadam se da Kari zna šta radi.

Rothmans

pre 1 godinu

Šteta, nije više ono što je bio, godine su ipak učinile svoje, težak ali razumljiv i opravdan potez Pešića. Hvala mu na svemu, faliće mnogo njegova magija u rukama i ono što se vuče po podu kad treba da se preuzme odgovornost u zadnjim sekundama meča.

Neko tamo

pre 1 godinu

Teo hvala ti za sve što si uradio za nacionalni tim u poslednjih 15 godina.
Dajte prestanite sa osudama odluke selektora.
Puna podrška Pešiću!

box

pre 1 godinu

Ovo se ne radi jednom Teodosicu, coveku koji je obelezio jednu epohu nase i evropske kosarke. U redu, nije vise za reprezentaciju al ne zoves onda takvu legendu na pripreme pa ga precrtas, pa nije on Jovic ili Pokusevski, sramota.

Gadza

pre 1 godinu

Pametan potez. On jednostavno nije sposoban vise fizicki da igra na visokom nivou, u odbrani prakticno kao i da ga nema. Svaka cast za sve i HVALA TEO, ne treba zaboraviti kakve nam je radosti doneo ali sada je vreme za mladje i fizicki spremnije.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Napokon prava odluka ovog Pešića. Napokon je uklavirio da smo dotakli dno sa ovim penzionerima i da treba dati punu podršku Miciću, Bogdanu i sličnim igračima. Vuku se ovi repovi godinama…

herbert

pre 1 godinu

Volim njegove virtuozne poteze ali mislim da je ovo dobra odluka. Jos od pre nba je prestao da se trudi, istina u reprezentaciji bi više zapinjao nego za klub, ali prosto fizički više ne može.

Don Armando

pre 1 godinu

Ма колики Теодосић био мађионичар у нападу толика је рупа у одбрани, треба бити искрен.

Aleks

pre 1 godinu

Mislim da je odlična odluka.
Teo je legenda, ali malo je toga ostalo što bi mogao da pruži...
Bravo Svetislave, neko je morao da preseče.

Mrki

pre 1 godinu

Onome ko iole poznaje karaktere Teodosića i Pešića, ovo nije iznenađenje. Godinama kruži priča da Teodosić ima nezgodan karakter i da se dobrano u reprezentaciji sviralo kako je on hteo, pa i da neki igrači nisu pozivani u reprezentaciju zbog njegovih prohteva. E sada je čovek sa ogromnom sujetom (Teodosić) naleteo na trenera (Pešić) koji ne želi to da toleriše i kraj meča! Radmanović zna o čemu pričam. Svakako da Teodosić nije perspektiva naše košarke. I to je to, život teče dalje.

аco

pre 1 godinu

Недовић као плеј највише одговара Јокићу. Нећемо много изгубити Теовим неиграњем. Вероватн је Пешић проценио да Тео не жели да прихвати нову улогу у репрезентацији.

kurcslus

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
Svi pozvani igraci na toj poziciji su prosto bolji od njega u svim segmentima igre, osim u asistencijama, a odbrana mu je katastrofalna, covek ne igra odbranu, nema ga, jednostavno kao da ne postoji na terenu kada se njegov tim brani.
A pomislio sam da je Pesic postao suvise star za ovaj posao, ali ova odluka deluje obecavajuce po tim i nasu igru.

chupavi

pre 1 godinu

Ne verujem da je sve jednostavno, Kari precrtao i zdravo dovidjenja, vec je to uradjeno u nekom dogovoru sa Teodosicem.

Ne mogu da verujem i da se Teo toliko vredja ovde posle svega sto je uradio za svoju zemlju i reprezentaciju. Covek nikada nije odbio da igra, jedino nije igrao zbog povrede a i tada je bio tu da podrzi svoje drugove iz ekipe.

Timmy

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Mozda je ipak trebao prvo sebe da precrta .
(Andrea Djani, 08. avgust 2022 16:12)





Reci ti meni šta smo mi to dobro dobili sa penzionerima u reprezentaciji tipa ovaj Teodosić u poslednjih pola decenije osim što guše mlađe igrače?! Potpuno ispravna odluka!

Lion

pre 1 godinu

Ovako su kod nas u Hrvatskoj prije nekoliko godina precrtali Ivana Balića, koji odjednom više nije pozvan i na taj način završio sa reprezentacijom. Klasični Balkan. Tužno, žao mi Tea, to se tako ne radi…

zigi

pre 1 godinu

bolno ali logicno.
teodosic je najzasluzniji za medalje koje smo osvojili od 2010 na ovamo. zasluzniji i od saleta i dude.
medjutim teo je lik koji ili je gospodar tima, ili ne treba ni da bude u timu. besmisleno je zvati njega da igra 3 minuta i bude covek nekakvog zadatka.
svima je jasno da je sada prvi plej vasa micic, a da gazda mora da bude jokic.
sta da se radi, to je sport, tako to ide. smena generacija.
jedino je ruzno sto je ovako ispalo, trebalo je nekako da se dogovore sa strane, pa da se odluka saopsti u smislu kao da se sam teodosic oprasta i nece vise da igra.
malo je ruzno ovako precrtati jednu od najvecih legendi nase kosarke. pljuvanje u lice.
medjutim sa kosarkaskog aspekta, apsolutno ispravna odluka. 100%

Dr.Srx

pre 1 godinu

Konačno neko da shvati šta treba da učini sa Teodosićem. Način na koji rwzmišlja je potpuno u duhu "ja, pa ja...", neverovatno je da mu je jedan velikan kao Duda dozvoljavao sve to, od tada čovek igra svoju igru kako misli da treba, ne hajući mnogo za tim

Vrg

pre 1 godinu

Moze Teo da bude i Dzordan licno, ali ako remeti hemiju u timu (bio kriv on ili drugi), nije dobar za tim. Ovo je verovatno bio problem u ekipi vise godina, samo niko nije imao hrabrosti da presece.
I to nista ne umanjuje ni sve sto je Teo uradio, niti Pesic, niti iko drugi od igraca. Nekada jednostavno ne funkcionisu ljudi izmedju sebe, makar bili i potpuni profesionalci.

Perica

pre 1 godinu

Ovo je pogrešno na 101 način. Teo je trebalo sam da se oprosti od reprezentacije na nekoj prijateljskoj utakmici. Kari nije trebalo da ga zove na pripreme ako ne računa na njega. Kari je trebalo da se oprosti od reprezentacije posle Indijanapolisa.
Pravi razlog - verovatno je na treningu došlo do konflikta između Tea i Vase, i pošto je Teo ionako na zalasku karijere, selektor rešio da njega odstrani.

Mile

pre 1 godinu

Na zalost svi koji misle patriotski grese. Teodosic nije vise mlad,igra u Virtusu dok jos moze,igrao je godinu dana u NBA lizi,pa je pola propustio zbog povrede zglobova. Svidjalo se nekom ili ne,Pesic mu je ucinio uslugu. Igraj jos godinu,dve dok jos mozes,posle pa,pa. Zao je i meni,davno nismo imali takvog lucidnog igraca koji je znao da izvede nemoguce kada se nismo nadali,ali godine cine svoje. Sta bih dao da mogu Divac,Bodiroga,Stojakovic da se vrate,ali nema nazad. Tako ni Teodosica ne mogu da podmladim 10. godina. Zato svi vi koji vredjate majstora Karija gresite,on je mudro postupio.

afrogipsy

pre 1 godinu

Senilni starac od 73 godine ne moze da bude selektor ,jer nije radno sposoban. Niko ne osporava njegov trenerski i svaki drugi kvalitet od ranije. ALi to je bilo , trajalo i proslo. Ovo je sramota.

Sitne duše

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.
(Deratizator, 08. avgust 2022 18:49)


Suština!

Иван

pre 1 godinu

Ово није требало, али је морало да се деси!

Пешић је од свих наших чувених тренера најприлагодљивији, највише склон променама стратегије. У првом селекторском (сениорском) мандату је најпре 2001. играо на јак темпо, брзину и велики број играча највише класе, који су сламали ривале када би овима ведете почеле да посустају, а онда је, само годину касније, изабрао ваљда највишу нашу селекцију икад, где се играло на контролу скоку, због чега смо скоро изгубили од изненађења мундобаскета Аргентине.

Имам утисак да сада жели то да понови. У игри с јаким темпом, много трчања, заиста ти више треба Јарамаз, него Теодосић. Поготово када ти је први плеј Никола Јокић, а други плеј Васа Мицић.

Е сад, наравно да је Милош квалитетнији играч од Јарамаза. И наравно да је задужио репрезентацију, и заслужио да се опрости са златом. Зато је све ово необично. Пешић је могао да га остави као 11. или 12. играча. Али није. Пресекао је. Вероватно јер је морао. Претпостављам да постоји један значајан клан око Теа у националном тиму, па је селектор, који је решен да диригентску палицу преда Јокићу и Мицићу, решио да то пресече. Овако можда успе да и од Бјелице добије више него у последњие две године. Или је Милош у свађи са играчима који су Пешићу врло битни (типа Калинић, Недовић, Мицић, Милутинов), па је проценио да ће овако мање изгубити.

Како год, ово је требало избећи. Унапред поразговарати са Теом. Овако остаје горак укус.

Aleksa

pre 1 godinu

VELIKO HVALAA TEODOSICU ZA SVE!!! TEODOSIC SE NE PRCRTAVA SA SPISKA TEK TAKO TO JE KAO DA SPANCI PRECRTAJU GASOLA NAVARA RUDIJA JEDNOSTAVNO SE TO NE RADI HVALA TEO ZA SVE JOS JEDNOM STO SI BIO TU I VRATIO KULT REPREZENTACIJE!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…

Teo je legenda!

pre 1 godinu

Što neko reče trebao je sebe da precrta.Pre je Pešić za penziju nego bilo koji igrač.
Šta kod ko pričao Teo je legenda! Mnogo je dao srpskoj košarci, uvek se odazivao,dolazio,igrao fantastično,borio se,predvodio ekipu.Kakav god da je,kao treći plej može bez problema.
U svakom slučaju ima nas dosta koji pamtimo sve medalje,pobede,asistencije, genijalne poteze,trojku preko Garbahose..
Majstore ne zaboravljamo!

Beli

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)

I hvala mu. Ali to ne znaci da treba da se vuče po terenu i unistava sve to sto je dobro uradio. U sportu ako hoces rezultat emocija i sentimentalnost se iskljucuju. A svako ko zeli i dalje dobro nacionalnom timu ne treba da bude sujetan. Da Tea zanima kosarka trenirao bi i igrao Evroligu, a ne otaljavao ugovor u Italiji iz dobro poznatih razloga.

smeh

pre 1 godinu

Čovek odavno ne igra ni blizu kako je nekada igrao. Ni protiv prosečnih protivnika više ne može da pravi razliku na terenu. A kolika je rupa u odbrani postao ne treba ni pričati. Bolje je zvati nekog klinca da se kali u svakom smislu.

lal

pre 1 godinu

ne verujem da je kvario atmosferu... ne verujem ni da bi pravio problem da bude na klupi... jako cudna odluka...

ali ako je jeo bananu dok profesor drzi cas... onda je opravdano...

marko

pre 1 godinu

Daj druze koji Teodosic. Mislim svaka njemu cast na svemu sto je pruzio u dresu Srbije. Ali lik je vec ozbiljno zagazio u 36u, pri tom nije neki radnik, tako da je pravo pitanje u kakvom je on fizickom stanju.

Срамота

pre 1 godinu

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...
(Miki, 8. avgust 2022 16:20)

Тео је играчина, једини, уз Јокића, у последњих 15 година, који се може сврстати у наше највеће играче. Ово пишем као навијач Партизана, то помињем зато што желим да кажем да је Богдан, као и Васо последње две сезоне, одличан играч, али ниједан нема класу Теодосића...а за оне што кажу да је матор само да поменем да је прошле године био mvp еврокупа, а и ове године је био неки mvp.
Пешић је МОРАО да на време процени да ли ће му Тео требати, и да се са тим патриотом и врхунским играчем опрости на достојан начин. Толико.

Da..a

pre 1 godinu

Mozda jeste ruzno ispalo zbog starih zasluga i svega vidjenog sa njegove strane unazad 15 god ali ovo u krajnjem slucaju ne mora da bude losa odluka a sad cu i da obrazlozim zasto. Vec godinama kukamo kako bi buducnost reprezentacije trebala da se bazira na Jokicu i upravo zato Teo je tu visak jer em sto je vec u godinama,em odbranu nikad nije ni igrao,izgubio je i brzinu,procenti su opali i on je bio taj koji diktira igru i sve se vrti preko njega sto u ovom slucaju kad se lopta bude dala Jokicu on potpuno gubi ulogu. Mogao je da bude igrac sa klupe i da kad Jokic ne igra on bude taj plejmejker ali pretpostavljam da mu ta uloga nije odgovarala i otuda je konacna odluka morala da bude donesena a to je da je Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.

sve je relativno

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..
(Timmy, 08. avgust 2022 16:27)

I ja kao navijač Partizana izuzetno cenim Tea, ali jednostavno njegovo vreme je prošlo, zamisli da on pokuša da sačuva vršnjaka Gorana Dragića, smešno bi delovalo na terenu.
Ljudi pominju zasluge, pa i Raduljica je imao zasluge, Sale ga zvao kad nije trebalo na svetskom i videli smo kako se završilo. Boban je junskim kvalifikacijama potvrdio da je davno trebao biti otpisan, tj. on je jedino odigrao solidno samo EP 2017, u nedostatku ostalih petica, Jokića i Milutinova.
Možda je šokantan i neadekvatan način da ga ovako otpiše, ali meni ima logike. Ovo je poruka Bjelici i Nedoviću, da ne glume ludilo inače će i oni ovako jer ima ko da ih menja, a mlađima da treba da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Pešić ovako oslobađa prostor da Micić ne igra u grču, a Avramović i Jaramaz će tu uskakati da ga pokriju odbranom i borbenošću. Jasno je da se sve vrti oko Jokića, apsolutno i treba, ne vidim drugog oko koga bi izostankom Bogdana. Uz Kalinu i Luču, koji su fenomenalni borci, iskusni i dobri i u napadu i u odbrani, biće to dobra ekipa. Svakako će dati sve od sebe, а za rezultat treba da se poklopi više faktora.

Nemanja

pre 1 godinu

Bolje sebe da je precrtao. Tako se ne odnosi prema legendi naše košarke. Ako je smatrao da više ne može da pomogne, nije ga trebao ni zvati, a ako ga je već zvao onda je trebao da ga ispoštuje.

Milan

pre 1 godinu

Ne slaze se sa Jokicem.
(Gazda Dojkan, 8. avgust 2022 16:15)

Kakav prgav ili egocentrican lik moras da budes da se sa Jokicem ne slazes?! Ako je to razlog onda i treba da ga skloni. Imamo najboljeg evropskog i mozda belog igraca u istoriji. Zamislite da neko u Grckoj pravi kompromise na ustrb Janisa?! Pa njemu su svoj braci dozvolili da igraju samo da bi njega odobrovoljili.

Filip

pre 1 godinu

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.
(Captain Reynolds, 08. avgust 2022 16:41)

Joj mili kakav stručnjak. Imaš li ti neke veze sa košarkom osim basketa ispred zgrade i gledanja iz fotelje. Jeli Greg Popovič cirkuzant sa toliko godina? Kažeš zlato. To je samo dokaz koliko ti o košarci pojma nemaš

kralj

pre 1 godinu

Po meni je Teo u svadji sa nekim takodje bitnim igracem ili sa vise njih ili se zakacio nesto sa Pesicem a ovaj nece da dozvoli da mu bilo ko drzi predavanja,steta da tako dobar igrac ne igra,videcemo,ako Srbija bude uzela medalju,svi ce ovo da zaborave,a ako ne,pljuvanje ne gine.

Milan

pre 1 godinu

Teo ne voli da radi, igra na talenat, Pešić traži radnike!
Ovim se otvara put da Vasa postane plej br.1, doduše podjednako je loš u odbrani. Verovatno će Avramović biti zamena.

Невен

pre 1 godinu

Какав је то селектор показаће време... Што се Индијанаполиса тиче, као да сад гледам, у четвртфиналу симултанке Дивца и Гуровића, у финалу Бодирога сам окреће резултат, Пешића се пита као и мене испред малог екрана... Теодисића не бих отписао ни да се пензионисао! Зато шти је увек био ту, зато што хоће и зато што може! А ми смо Србија, ми памтимо и ценимо! Увек сам говорио, правићемо Дуду и Салета од блата...

Анаксагора

pre 1 godinu

Овај потез може само малер да навуче. Сетите се како су стрелци прошли кад су отписали Јасну. Капитени се не прецртавају. Замислите да су Шпанци Навара отписали тек тако као ми сад Теодосића. Незамисливо!

Sportista

pre 1 godinu

@Nikola
Pesic nije za selektora??? Covek koji je u sred Amerike pobedio Amerikance po tvom cenjenom misljenju nije za selektora? Svaka ti cast decko.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Mnogo mi je žao što je došlo do ovoga. Uvek sam zamišljao da se oprašta sa zlatom oko vrata i peharom u rukama. Zaslužio je Teo zbog svega od 2009. (ili 2007. ako hoćete) naovamo. Činjenica je da nam treba jedan koji će da podvikne, da preuzme na sebe kad zagusti. Ostaje da se vidi da li je Nikola taj i takav.

Rezultat i igra će sve pokazati. Kralju još jednom kapa dole i ko zna, možda ga vidimo u nekoj drugoj ulozi za koju godinu (mislim da bi bio genijalan za mlađe kategorije pod uslovom da ih nauči sve suprotno od onoga što je on radio van terena). Sad je vreme za neki novi list. Idemo dalje. NAPRED SRBIJA.

blagonakloni

pre 1 godinu

Ovo ipak mora da se obrazloži!
Teodosić nije bilo ko i za razne selekcije igra od svoje 15.-e godine!
Ne znam razloge, možda bih ga i ja "precrtao", ali kažem za ovo Kari duguje objašnjenje! Podsećanje na "slučaj Radmanović" je potpuno neopravdano!
Teo je kapiten, Teo je dobitnik, Teo zaslužuje veliku oproštajnu utakmicu "svih zvezda", a ne da bude precrtan! U ozbiljnoj kući - problemi se reše unutar zidova!!!

Panter

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

(Captain Reynolds, 8. avgust 2022 16:41)

Ako to zaista žele da urade imaju moju punu podršku!

hm?

pre 1 godinu

Zna Pesic sta radi!! Tako je sokirao i odlukama pred SP 2002., mnogi nisu verovali u njegove procene, znamo sta je bilo na kraju. Prilagodjavamo se protivniku, a svi znamo koliko su se drugi naostrili.

Mare

pre 1 godinu

Teo je uvek igrao za reprezentaciju, nikad nije odbio, jedino kada je bio povredjen nije igrao. Ne osudjujem Pesica za ovu odluku, rezultat ce biti pokazatelj da li je uradio pravu stvar ili ne.

bane

pre 1 godinu

Nadam se da će precrtati i Bjelicu. Situacija je gadna. Kalendar kvalifikacija i takmičenja, ne ide na ruku favoritima. Nekošarkaške zemlje imaju sada svoju šansu. Slovenci imaju sreću da im je Dončić alfa i omega pa ih on vuče ali svi ostali, imaju probleme kad krenu pripreme. Onda se vidi ko može ovu tešku situaciju da izdrži. Teodosić je bio neprepoznatljiv i prošle godine. Bolje ovako da se to desilo nego da je pre mesec dana, otkazao preko novina. Ipak je tu Jokić. Šta bi dali drugi da ga imaju? Možda treba sastaviti tim koji će da gine za njega i da to bude stil igre. Srbija kao Denver.

FullHouse

pre 1 godinu

Prosto Teova jedina vrlina, a to je kreiranje za druge i sebe, je u ovim okolnostima nepotrebna, kada je tu jedan Jokic koji to bolje radi od njega. Jokic, jedan plej koji zna da igra pik en rol i pik en pop (a imamo ih trojicu), suteri i defanzivci - to je sve sto nam treba. Plus Teov ego i zelja da bude igrac odluke bi lako mogla da nas upropasti i na terenu, i u svlacionici.

Stara slava ne donosi titule

pre 1 godinu

Selektor pozove gomilu na širi spisak, i kako pripreme odmiču spisak se skraćuje, neko otpadne iz zdravstvenih razloga, neko zbog fizičke spreme a neko se ne uklapa u trenutnu situaciju u ekipi. Nekad se desi da se neko povredi pa selektor opet pozove igrača kojeg je precrtao sa spiska. Sve to je potpuno normalno.
Odavno nema mesta u reprezentaciji za bilo koga ko se ne uklapa u koncept iz bilo kog razloga. Na užem spisku svi moraju da budu 100% fizički spremni i da su dobro uklopljeni u koncepciju tima. Nema tu emocija, to je posao!
Miloše hvala na svemu!

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Teodosic je zasluzio lepsi oprostaj, sa medaljom. Mozda nas je nekada i nervirao, ali nas je svakako vise odusevljavao svojom nonsalantnom genijalnoscu. Pesic glumi neki komunisticki autoritet iz vremena Tite, lako mu je bilo 1985. biti trener Divcu, Radji, Paspalju,Kukocu, Djordjevicu..., Lako mu je bilo i da odstrani Radmanovica 2002 kada je imao Bodirogu,Stojakovica,Divca...ali ovo sada, ovo je BRUKA!!! Dobro je rekao Savan onomad sta misli o njemu.

Mladen

pre 1 godinu

Nije problem da ga ne vodi ali ako nije racunao na njega nije trebao ni da ga zove na siri spisak. Isto kao i Bjelicu i pre Marjanovica. Oni vise nemaju sta ozbiljno da pruze u reprezentativnoj kosarci. Teodosic ima skoro 35 godina, ne igra odbranu i moze eventualno da igra 5 minuta second unit ili da promeni tempo ako nas bas ne ide. Mozda je on i dalje hteo da bude br. 1 i nije hteo da prihvati takvu ulogu iza Micica, ko zna.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi ovi što se čude, pa šta je trebalo da Teo igra dozivotno. Pešić je upućeniji od nas i zna zašto mu se zahvalio. Posle 15 godina vreme je za mladje, to je prirodan i normalan proces, samo se mi nešto isčudjavamo kao da moze dozivotno i na staru slavu da igra.

dragan

pre 1 godinu

Ako je to Pesic odlucio onda je tako. Pesic je veliki trener i majstor svog posla. Teodosicu svaka cast za sve sto je dao reprezentaciji. I tu je kraj svake price. Ili da sms sastavljamo reprezentaciju...

johny

pre 1 godinu

Ajmo redom. Kada je Teo poslednji put odigrao vrhunski. Koliko je takmičenja propustio zbog povrede. Da li Teo može da odgovori današnjoj košarci koja je agresivnija. U Virtusu svaku petu utakmicu odigrao kako valja. Kada ga igra ponese on divlja na terenu. Odbranu nikada nije igrao. Na terenu igrač manje za nas. Zbog jedne ili dve majstorije da bi gledaoci bili zadovoljni. Košarka nije cirkus za zabavu gledalaca

Milan

pre 1 godinu

Pešić pukovnik ili pokojnik. Sale Đorđević je tako precrtao jedino pravog beka, Micova, Srbija sa Jovićem na dva i Teom stigla u finale SP.
Kako god, Teo zaslužuje oproštaj od nacionalnog dresa pred prepunom arenom. Košarkaški genije koji je obeležio deceniju srpske košarke, poslednja četvrtina iz polufinala EP 2009 vratila Srbiju na scenu, samo Bodirogin performans iz finala sa Argentinom 2002 je ispred. Trojka špancima 2010, razbijanje francuza 2014, australije 2016...

Antis

pre 1 godinu

Uvek sam imao utisak da je teodosic kvario atmosferu u ekipi. Pored toga je standardna rupa u odbrani, i ne zaboravimo rekorder evropskih prvenstava po broju izgubljenih lopti. Onda udje par trojki,i covek je na to i neke asistencije napravio status. Igracemo bolje nego sa njim,sta god uradili igra ce da bude bolja.

marko992

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.
(stefan beograd, 08. avgust 2022 17:11)

Sta je sramotno, izgubiti sa desetkovanom reprezentacijom?! Proveri ko nam sve nije igrao kako se blizio kraj prvenstva.Imas li ti uopste pojma o cemu pises?!

NjNaj

pre 1 godinu

Ne podrzavam odluku,ali je i ne osudjujem. Neka bude da Pesic zna sta radi. Iskreno,nikakav rezultat me nece iznenaditi (osim da ispadnemo odmah u prvoj fazi). Sa jedne strane mislim da je selektora pregazilo vreme,sa druge strane odlicno je to sto ce biti celicna disciplina. Plasman neka bude merilo. Srecno momcima koji ostaju na spisku,srecno i onima koji su "precrtani".

Miki

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 8. avgust 2022 16:14)

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Pešić radi sa njima i zna najbolje ko koliko moze. Mi to ne vidimo iz fotelja. Od stare slave se ne zivi. Hvala Teodosiću na proteklih 15 godina ali sada nam trebaju nove snage.

Ldp+Srs = SNS

pre 1 godinu

Vise su Stimara, Birca, Katic, Simon uradili za Srbiju nego taj vas mvp. Sramota da se ovako odstrani covek koji je uvek bio tu za Srbiju dok je nego jahao konje, pa bolje da ga nisi ni zvao Pesicu!!!

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 08. avgust 2022 16:21)

Druze, od Belgije i Letonije ne bismo izgubili nikada, ne sa prvim timom, nego cak i sa oslabljenim timom, a ti igraci sto su igrali protiv njih, svaka njima cast sto igraju, ali oni su treci tim... Najveca glupost u kosarci su sada te kvalifikacije. Dajte jedno mesto kroz kvalifikacije, ostalo po plasmanima na prvenstvima i to je to, a ne ovo glupiranje...

claudio

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko prepozna da je folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Najgori odbrambeni igrac u istoriji reprezentacije, a odbranom 5 na 4 se ne osvaja nista. Ovako, idemo po zlato!

Demar Derozan

pre 1 godinu

Moze da se razume nezadovoljstvo odlukom Karija jer Teo je umetnik kosarke, njegove asistencije su nepredvidive za protivnika itd., ali treba spustiti loptu i trezveno promisljati. Nedostajace Teo, to je cinjenica, ali je i cinjenica da su ga stigle godine, sklon je povredama, verovatno sve napore na pripremama ne moze da izdrzi i da je to glavni eazlog ove odluke. Da mu se gledalo kroz prste i bio medju 12, velika je verovatnoca da bi se na EP povredio, jer ce biti tekme fizicki zahrevne i u kontnuitetu. Vasa i Jaramaz ce sada biti prvi i drugi plej, to je dobro, a po potrebi i Nedovic moze tu da se ubaci ali to nije opcija za najvaznije tekme. Teo moze sada lepo da se odmori i produzi sebi klupsku karijeru u Virtusu igrajuci Evroligu. Realno nista ne gubi i nema za cim da zali.

Zed

pre 1 godinu

Sujete, samo sujete, verovatno sa obe strane. Za Pesica se to odavno zna, Teo da nije toliko sujetan ne bi ni pokusavao da igra za reprezentaciju. Legenda, covek koji nas je zaduzio, sta mu sve dugujemo, autoritet, to su sve fraze iz riznice njegove sujete jer da nije sujetan davno bi shvatio da je njegovo vreme proslo i ne bi dozvolio da ga drugi sujetni ego manijak ovako ponizava.Njegovi prosli uspesi nisu realnost, oni hrane njegovu sujetu, kao kad ti deda prica kako je bio glavni frajer u gradu, samo da se ne bi suocio sa mlitavom, smezurastom realnoscu. Kao i Teo sa realnoscu da sa njim u odbranu igramo sa cetiri igraca i da ga u napadu niko ne razume,narocito ne glavni frajer, pastuv koji je doveden da odvaljuje protivnike.

M.K

pre 1 godinu

Očogledno je da će se igrati sa Nikolom Jokicem kao primarnim nosiocem lopte, treba ju nam suteri, kateri, i jedan zamenski plej. Nema tu mesta za Tea. ili da eksperimentise kao Sale da Joka ulazi sa klupe i ogra 4. Videlismo tu katastrofu.

St11

pre 1 godinu

Ovo je takva jedna glupost da ne mogu da recima da opisem, vece magnitude od ne pozivnja Kalinica I Nedovica na svetsko, a svi znamo kako je to proslo. Teodosic I sa 52 godine je deset puta bolji kosarkas of Jaramaza, Avramovica, Marinkovica. El ce neko od njih resiti utakmicu za medalju jednim svojim potezom,el ce oni dati trojku kad je najteze, svi znamo da nece. I opet Sami sebi pravimo probleme gde ih nema, I se pitamo kako je moguce da niko ne moze da prenese loptu preko pola, kako ne mogu igraci da rese presing...Ali ajde da kazemo I da su Ovi trenutno bolji od njega, tako se ne postupa sa Legendom srpske kosarke, sa covekom koji ti je doneo medalje kad nisi ni mogao da pomislis na njih. Sa covekom koji se odazivao svako leto I Koji je igrao kad niko drugi nije hteo.

Giga Moravac

pre 1 godinu

A što mi sada da kritikujemo ovu odluku? Pešić neće da se predomisli kad pročita ove komentare. Aj da sačekamo da vidimo pra će da urade na EP pa onda ili da ga slavimo, ili da ga uništimo. Opet naravno u komentarima. Ali da se uzdržimo do tada.

xyz

pre 1 godinu

Teo je naš najbolji plej od Saše Đorđevića. Tačka. Micić mu nije ni do kolena i to će se videti (kao što se i videlo u dosadašnji reprezentativnim akcijama).

Sergio

pre 1 godinu

Odlična odluka. Teodosić ima veliki individualni kvalitet, ali je uvek bio divlji igrač koji divlja po terenu i radi šta hoće, sve u svemu, više štete nego koristi!

Dušan

pre 1 godinu

Auuu koliko "nas selektora" na jednom mestu!!!
Teo je jos jedan u nizu igraca koji je puno dao nasoj ali i svetskoj kosarci. Koliko je dao nasoj zemlji to nikada ne trebamo zaboraviti takodje.
Kao i u "svakom poslu", dodje momenat kada direktor firme(u ovom slucaju selektor) kaze nekome da taj neko se vise ne uklapa u njegove planove.

matori

pre 1 godinu

Legitimno je pravo selektora da podmlađuje ekipu ali se to sigurno ne radi ovako. Teo to nije ničim zaslužio. Mogao je pre objavljivanja spiska da sedne sa njim pa da se on sam povuče. Ovako da ga otkači kao nekog juniora,stvarno nije u redu! Pa nije on Mitrović ili Radanov?

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Sto se repke tice, sve za Srbiju, i poverenje treneru, mada sa strane gledano, makar po mom misljenju, taj potez nema smisla. Medjutim, ko i vecina ostalih na ovom forumu, shvatam da nisam trener i neznam sta se tu izdesavalo medju igracima i trenerima.
Basket je cudan sport jer nemoze samo radom da se dobijaju utakmice. Treba da postoji i osecaj, a dvojica sa najboljim osecajem koje mi imamo su upravo Teodosic i Jokic. Ako je Kari odlucio da igra Denverovu taktiku, tako da sve ide preko Jokica, onda mozda ovakav potez i ima smisla. Isto tako, Jokic i Teo u istoj postavi predstavljaju odbrambeni problem, pogotovo protiv pick-and-roll-a.
Zivi bili, pa videli.

Vdusan

pre 1 godinu

Imam utisak da bi Darko Milicic sa 37 godina pojeo protivnika, sudije, sve lopte i ispraznio prva tri reda hale samo da Srbija pobedi.

Takodje imam utisak da je Nicola Yokich sa reprezentacijom kao po kazni, da se malo smanji hejt. Da igra reprezentacija grada Sombora vise bi se angazovao.

Pogledajte Doncica.

vladimir

pre 1 godinu

Ma da,sigurno ga je precrtao zato što ne zna da igra košarku. Precrtao najboljeg srpskog igrača u poslednjih petnaestak godina posle samo par dana priprema. Pa zašto si ga zvao uopšte? Izvinite ali ja ovo uopšte ne razumem iako sam srbin.

sveok

pre 1 godinu

Obojica su se ponela korektno. Teo se odazvao, Pešić mu je saopštio da na njega ne računa već na početku priprema. Što se razloga tiče, ako već imamo Jokića, onda je jasno da su nam potrebni brzi bekovi. Pitanje je da li to imamo, ali činjenica je da Tea nikada nije odlikovala brzina, pogotovo u sadašnjim košarkaškim godinama. Sve ovo ne umanjuje njegovu veličinu, odavno je legenda Srbije.

Jgt

pre 1 godinu

Ovakvi igraci se ne precrtavaju, on se ili pozove ili ne i tacka, drugi nacin ne postoji niti ce ikad postojati. Treba da se spakuje, pokupi stvari i da ode dok drugi ostaju, sramota i ponizavajuce na neki nacin. Nacija naviknuta na nezahvalnost i nepostovanje svojih velicina. Cak i da kazemo da je potez dobar nacin kako je uradjeno je skandalozan

Gibanitza

pre 1 godinu

Nema potrebe sada napadati ili podržavati ovu odluku Pešića. Rezultati reprezentacije u narednom periodu će reći sve. Ako puknemo, onda će krenuti paljba munjama i gromovima po Pešiću,i pre svega po KSS, a ako razvalimo , onda će krenuti hvalospevi.

majstor

pre 1 godinu

Vreme je. Oduvek je bio los u odbrani ali je do delom nadomestio u napadu. Sad je katastrofa u odbrani, a u napadu ne moze da pokrije svoje greske. A nema ni sa kim da igra iskreno

Anglo

pre 1 godinu

Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.
(Da..a, 08. avgust 2022 17:11)

Jokić nije sadašnjost reprezentacije. Voza nas čovek kao male majmune već godinama.
Kada ovaj tim posrne, što će se naravno dogoditi, nećeš Jokicu videti u dresu Srbije do daljnjeg.

pedja

pre 1 godinu

Loše uradjeno ali u suštini ispravno.Igrace se potpuno drugačija kosarka koja se vrti oko Jokica,jer ako je on tu to prosto jedino tako moze da uspe.Da li ke dobro videcemo,ali u tom sistemu Teo ne postoji,prosto nije koristan a uz to u odbrani ne postoji,rupa i siguran poen za protivnika.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Nikada nisam voleo Tea kao igraca , ali ovo uraditi sa nespornom legendom nase kosarke je skandalozno . A kako bi se Kari osecao da sada njega Danilovic smeni . To nije u redu i tu uopste nema diskusije . Ako vec nije planirao da ga vodi nije trebao ni da ga stavlja na spisak . To je najmanje sto je zasluzio Teo .

Aleksa

pre 1 godinu

Ovi komentari "Ne slaže se sa Jokićem" - a otkud to vi, gospodo, znate?

Nemoguće da apsolutno svi košarkaši, treneri, strani, domaći, uporno ponavljaju da je u pitanju sjajan, malo neobičan, ali odličan momak, a eto baš poštovani komentatori, isti oni koji napisaše salve uvreda upućene košarkašima što zbog klubaštva, što zbog izostanaka iz reprezentacije, elem, nemoguće je da poštovani komentatori znaju nešto što niko više ne zna?

Pustite teorije zavere na stranu, neka momci igraju pa neka bude šta biti mora. Ne mora i košarka da bude tema za balkan info.

ja

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)
Zadužio je Sale Đorđević još više,ali kad je shvatio da ne može da igara u klubu i reprezentaciji,bez letnjeg odmora sam se povukao. Trebao je Teo to da uradi pre nego ga Pešić ovako ponizi. U svakom slučaju nije zaslužio da na ovakav način bude oteran iz reprezentacije.

marko

pre 1 godinu

Nama su bitniji igraci Bogi i Teo, nego Jokic! Jeste Jokic MVP najjace lige na svetu, ali najiskrenije ne ocekujem nista spektakularno od njega.

Trener

pre 1 godinu

Kari je doktor kosarke.Zao mi je Tea na neki nacin jer on nije zasluzio ovakav tretman on je ipak legenda i mnogo puta nas je obradovao.Mnogi ovde komentarisu i zaboravljaju sve zivo sto je Pesic osvojio covek nema ni jedan jedini kiks u bogatoj trenerskoj karijeri.Zauvek meni najdraza 2002.kada SAD bio domacin.Prvo Kari ovim potezom hoce da prodrma ekipu da shvate ozbiljnost situacije i psihicki ih pripremi za najvise domete.Znaci svi moraju da ga slusaju i izgaraju 200% Ima dusu ispuste na pripremama.Drugo Jokic je ovim potezom dobio potpunu slobodu jer takvom igracu je to neophodno a nadam se i verujem da ce Srbija videti pravog MVP Jokica.Recimo jedan Sale Djordjevic ga je koristio 5% kao selektor. Trece citam komentare kako nemamo plejmejkere Micic Nedovic Guduric Jaramaz vise nego dovoljno.Mene najvise brine pozicija beka sutera mnogo ce nedostajati Bogdan verujem u Karija profesora i ove momke.

Rile

pre 1 godinu

Jedino što mi je žao što više nikada neću videti u životu petorku Teodosić-Bogdanović-Bjelica-Jokić-Marjanović iz najboljih dana...

Brankoni84

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov

Dart Vejder

pre 1 godinu

Da ne zvučim kao ostali selektori, ali moram reći da mi se ovo ne dopada. Smatram da je ipak imao šta da pruži, bar kao backup. U odbrani nikad nije plenio ali njegove magije su uvek dobrodošle, pa bar i na 10ak minuta neke utakmice. Ne pozdravljam odluku ali neću ni da osuđujem. Već druga koja mi se ne sviđa, pre svega zbog načina na koji je sprovedena, ali ajde da vidimo rezultat na kraju pa ćemo onda da sabiramo. Po meni je neuspeh sve ispod petog mesta u zavisnosti od protivnika i opšteg utiska koji ostave. Navijački gledano, smatram da treba da igramo polufinale,ali kao što rekoh, zavisi i od utiska. Jednostavno, može da nam dođe Francuska i da nas tesno pobedi u 1/4 finalu i šta ćeš. Naveo sam njih a ne znam ni da li se ukrštamo tako, ali samo navodim primer. Ako se dogodi neki kompletan raspad ne daj Bože, e onda lepo da radi metla i tada ćemo lako da bacamo drvlje i kamenje... A za sad, hajde da vidimo kako će to izgledati i da damo podršku.

Anglo

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
(kurcslus, 08. avgust 2022 16:57)

S obzirom na to kako radimo, čeka ga produženje ugovora i po neki stranac u reprezentaciji. Treba se dodvoriti Nikoli po svaku cenu.

miki

pre 1 godinu

Ako mislite da je stvar u kolicini minuta - nije. Teo bi pristao da igra i 15 min ali ukljucujuci i onih 5 najbitnijih. Sa Vasom to sada vise nije moguce i Pesic je morao da se odluci. Strasno je sto je Teo poslednji put igrao u Riu 2016 i ocito je to bio poslednji put.

Nikola

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Da li je realno da više ljudi podržava odluku Pešića?
Nadam se da su ovo botovi.
Bez Teodosića smo nula, jeste čovek u godinama, ali i dalje je za našu reprezentaciju neophodan i to svako ko se imalo razume u košarku zna.
Pešić nije za selektora po meni i tačka.

boki89

pre 1 godinu

jednostavno precrtali smo medalju sa ovim potezom.Teo je morao da ide pa makar bio i 12 igrac na par minuta.On je bio jedini pravi vodja i jedini koji se smeo izderati na sve na klupi ako gubimo ima par snimaka i na yt.Izgleda da Jokic i Teo nisu mogli zajedno a i da Jokic ne moze sa Bogijem pa su ove godine KSS se opredelili za Jokica a ne za Bogija i Tea.Previse imamo kilave igrace Jokica Micica Gudurica Bjelica Milutinov kojima je sve jedno ako budemo i 7 na EP nemamo ni jednog pravog vodju koji ce da grize i komanduje na terenu.Nista od medalje po meni.

Začuđen

pre 1 godinu

Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???
(roten, 08. avgust 2022 16:23)

Da se pošalje poruka preostalima u timu. Zna se ko je GAZDA reprezentacije.

Niko Joku ne sme da ospori nakon silnih medalja koje nam je doneo.

Deratizator

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.

Tandžara

pre 1 godinu

Ja se taman ponadao sad kad je Bogi odbio da igra da ćemo uraditi nešto. Verovatno se Miloš pojavio u užasnom fizičkom stanju kada ga je ovako odmah precrtao.

Dule

pre 1 godinu

Veoma los potez prema jednom velikom sampionu i legendi nase kosarke, koji je poslednjih 15 godina nosio ovu reprezentaciju. Sve i da ne zasluzuje kvalitetom, a on je aktuelni MVP Evrokupa, njegovo iskustvo i autoritet ne moze niko da nadomijesti. Mozda je ovo Teova poslednja sansa da zaigra na velikom prvenstvu. Ovako se ne ophodi prema legendama. Ocigledno da je Pesic pokazao sujetu zbog Teovog dominantnog autoriteta i u njemu vidio konkurenciju. Vidjecete da ni Jokic nece imati glavnu ulogu u igri reprezentacije, upravo iz istog razloga, a to je Pesiceva sujeta i zelja da bude "glavni". Slicna stvar se desila i u reprezentaciji Crne Gore prije nekoliko godina, kad je Nikola Vucevic igrao rezervu Blagoti Sekulicu.

joca

pre 1 godinu

Čitam komentare i cenim :
Ovoga trenutka ne možeš da podržavaš i navijaš za reprezentaciju,a da ne podržavaš odluke izabranog selektora.

Gavra

pre 1 godinu

"Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 8. avgust 2022 16:21)"

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.

aha

pre 1 godinu

Teo je zasluzio da se oprosti od dresa reprezentacije medaljom.
(Vlado, 8. avgust 2022 17:47)

Super ko da samo treba da se pojavimo i vec kace medalje.

Kukatilo

pre 1 godinu

Ja se secam komentara da je problem Bogdanovic?? Haha..A ko je sada problem?
(321, 08. avgust 2022 16:32)

Cini mi se da Pesic hoce da nam reprezentacija igra kao Denver. Nemam nista protiv. Tu se S.T.R Bogdan Bogdanovic ne uklapa, a ni Teo.

Tamo neko

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.

Posmatrac

pre 1 godinu

Ukoliko je Pesic odlucio da ovaj tim igra na kos vise onda je ova odluka greska, iz razloga sto je Teodosic taj kome lezi igra u tranziciji i dobro otvara posle prvog pasa.Ukoliko ce akcenat biti na jakoj odbrani onda Teo stvarno nema sta da trazi u prvoj petorci poznato je da mu je to slabija strana.

Dan i noć

pre 1 godinu

Vreme je za medalju. Jokic glavni organizator, kopija igre Denvera, lagano.
(Nemojte mene, ja sam vaš, 08. avgust 2022 18:17)

Ha ha, a Denver se opasno mnogo "medalja" naosvajao. Smešni ste.

Da neće možda Micić i Kalinić da utrčavaju na te njegove pasove? Ko će da šutira trojke?

NBA je jedno, a FIBA drugo. Janis je uvek bio očajan u FIBA takmičenjima, kao i Jokić.

Kada Joki skupe reket ima da se češe i gde ga ne svrbi, kao na svetskom kada je igrao preko 30 minuta bez učinka, osim tehničkih i nesportskih, izgubljenih lopti i td.

NjNaj

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.
(Tamo neko, 8. avgust 2022 18:56)

Zasto lazes? Jokic je rekao da ce igrati ako proceni da ce mu igranje za reprezentaciju pomoci da napreduje.

Captain Reynolds

pre 1 godinu

Tako je i onda Radmana precrtao i svi znamo sta je bilo.
(samo kazem, 08. avgust 2022 16:16)

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Da nije došao na trening sa bananom kao Radman 2002.godine?

Eeee, moj Pešiću, eee moj Daniloviću!
(Crni bombarder, 9. avgust 2022 00:48)

Sigurno postoji dobar razlog zašto ga je precrtao. A ovaj tvoj komentar najbolje govori zašto smo mi kao narod u ofsajdu već dugo. Prozivaš Karija i Danilovića, deset puta veće legende naše košarke nego što će Teodosić ikada biti. Teo nije pokazao ni deseti deo onoga što je Danilović pokazivao ni u reprezentaciji, ni u evropskom, ni u NBA basketu. Njega si našao da prozivaš, čoveka koji utrpa Litvancima u finalu preko dvadeset poena i još zakuca preko Sabonisa.
Pogledaj trofeje iz Karijeve karijere i biće ti jasno zašto treba imati poverenja u njega. Mi smo utripovali da imamo neku mnogo ozbiljnu ekipu, a u stvari - ako ne izginu i ne odigraju savršenu odbranu, neće uzeti ništa. Džabe Jokić u timu ako se ne bude igralo timski. Zna to Kari dobro.

Samo kažem

pre 1 godinu

Ovo nisam očekivao. Teodosić je čovek koji je toliko dao reprezentaciji kad god nije bio povređen igrao je, pa sad i da igra loše a igra sigurno bolje od onih koji će biti umesto njega nije zaslužio da ga precrta Pešić već da proba da osvoji medelju i oprosti se od reprezentacije. Do sada sam verovao u Pešića ali ovaj potez mu nije dobar pa čak i osvojili zlato.

ax

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.

Il

pre 1 godinu

Jedna informacija: Na EP za košarkaše ćemo igrati bez dugogodišnjeg kapitena i organizatora igre Teodosica a čini mi se da će isto tako biti i na SP za odbojkašice gde ćemo verovatno igrati bez Maje Ognjenović. Naravno nisu isti razlozi jer Maja nije ni došla na pripreme kod novog selektora Italijana. On planira da razgovara sa njom ali teško da će Maja igrati.

dejan76

pre 1 godinu

Teo jeste za penziju ali bi možda bio odličan sa klupe, ako bi na to pristao.
Bilo bi dobro da se i Teodosić i Pešić oglase i objasne odluku. Možda je moglo drugačije.

Dragan

pre 1 godinu

I sta sad ako se micic povredi, ko ce onda u teskim situaxijama kad se bude lomilo eliminacionoj fazi da izmisli poene ili neku nerealnu asistenciju, imali smo dva vrhinska igraca na spoljnim pozicijama, sad smo ostali na jednom, posto bogdan ne igra.

Srđan

pre 1 godinu

Razlupeta se Loznica, po starom, dobrom običaju, samo nikako da kaže koga to Teodosić guši i kojeg plejmejkera uopšte imao, ali stvarno plejmejkera, sem Micića?

Nadam se samo da ne misli na Avramovića, a skoro sam siguran da mu je upravo on, zbog boja, na pameti!

johny

pre 1 godinu

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.
(Gavra, 08. avgust 2022 16:59)

A ko je igrao u toj ekipi a ko nije mogao?

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ništa ovo ne valja, apsolutno ništa.
Gubiš od Letonije i Belgije zato što ne igra Teodosić, onda izbaciš Teodosića? Ništa ovo ne valja. E sad, zašto je ovako, ko kome šta, ali nema smisla, to je to.

TrueNorth

pre 1 godinu

Neko predvodi tim pa dobije Amere i osvoji svetsko u sred Amerike ( i nase poslednje evropsko zlato) a neki su soyboi NBA rejectsi koji sline za srebrom

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Nadam se da Kari zna šta radi.
(Jim Beam, 8. avgust 2022 16:21)


pa, naravno, čemu skepsa - zar herojski otpor letoniji i junačkih 1:1 sa belgijom ne govore u prilog tome!


na delu je selektorovo idolopoklonjenje igraču koji, da ova zemlja ima mozak i testise, ne bi trebalo ni da zaduži njen reprezentativni dres, onom vrlom misliocu kome je uspelo da bude autor najbesmislenije sintagme po kojoj - onaj ko želi medalju ne voli sport?!

stefan beograd

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

U Zemlji Koraća, Ducija, Kiće, Praje, Moke, Đorđevića, Stojakovića, Bodiroge, Jokića... Teodosić je legenda. Svašta, pa Srećko Jarić je za njega izmislio košarku, a sad sam se setio, sveti Nikola Plećaš.

Fillip

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.
(ax, 08. avgust 2022 17:23)

Kako je do sada igrao, i ne treba nam.
Bukvalno ništa nije doneo srpskoj klupskoj i reprezentativnoj košarci.

Ili grešim?

El nam doneo Jokara neki trofej? Sa Megom? Možda sam propustio neki. Je l uzeo makar titulu sa Denverom?

pastaimapastaima@gmail.com

pre 1 godinu

Imam utisak da ga je zvao da bi ga odstranio. Nije on njemu remetio nista. Koliko je utakmica igrao pod Pesicevom komandom?

boki89

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov
(Brankoni84, 08. avgust 2022 17:18)

Ovo je jako slabo nista od medalje po meni.Vec vidim pqr reprezentacija jacih od nas.I Hrvatska ce nas pobediti i zakucati ekser na nasu kosarku

jug

pre 1 godinu

Bravo. Svaka cast. I CG treba da se ugleda na ovu odluku...ovamo B tim izbori ucesce, a onda takozvane zvijezde dodju na gotovo i sve upropaste

Medison

pre 1 godinu

Cirkus se nastavlja. Blamiranja još nije dovoljno. Da vidimo gde će i dokle ovo ići. Da vidimo gde je dno. Posle prošlogodišnjeg poraza od Italije u reprezentaciji je totalni raspad sistema.

čovek

pre 1 godinu

Selektor ima pravo da sastavlja ekipu kako on to želi. A što se mi ostali pravimo veliki stručnjaci za sve sportove i u sve se razumemo to su naša srpska posla.

HanSolo

pre 1 godinu

Ma mi i ovako ni onako ne možemo da dobijemo turce i grce.. Možda jednog.. Mi smo prokockali prvenstvo odavno.. Očajni smo sad i u ovom sportu.. Samo se to širi na sve sportove.. Sve radimo bezidejno i sporo.. Očajni smo i lenji kao narod.. Tako i sportisti.. Malo zarade, i odma im je sofa i parovi intresantniji..

ZORAN

pre 1 godinu

Teodosic pokraj medalje 2014 i 2016god,i 2009god. osvojio je srebro na EP.
Sva ova SREBRA bila su rezultat tamdema
TEO-RADULJICA.
Njihovo vreme je proslo, to znaci da nisam optimist za medalju.
Janis Antetokumpo je najdominantniji NBA kosarkas sa Lebronom, ali oni Cesi koji igraju u nizerazredne klubove bolji su u repki.
To vazi i za MVP Jokic-Micic.
Daj boze da gresim.

wer

pre 1 godinu

ovde se nikako ne radi o tome da li je teo zreo za penziju ili ne,
u pitanju je neki vrlo ozbiljan sukob,
a sta je tacno u pitanju i ko se sa kim pokacio i oko cega
bilo bi super da saznamo uskoro

problem je sto dotle moramo da citamo gluposti
koje piskaraju nase dezurne prepametne balkanske sveznalice,
rodjeni pametni i nauceni, samo nema ko da ih pita za ekspertizu..

Bogo

pre 1 godinu

Misljenja sam da je vise zasluzio da ostane u repki od Jaramaza ako nista drugo barem zbog iskustva,postovanja, pa da se covek lepo sam povuce kad prodje prvenstvo...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.
(IvkeBG, 9. avgust 2022 16:05)

Druže, upravo si, nesvesno, opisao propast "zemlje košarke". Ako smo došli dotle da treba nekom objašnjavati zašto su Kari i Danilović veće legende od Teodosića, onda je to kraj.

Nikola

pre 1 godinu

Pa svejedno je jer sa igracima koje imamo nema sanse da budemo prvi. A ako necemo biti prvi, a necemo, potpuno je svejedno bili drugi ili deseti.

Goran 14

pre 1 godinu

Janis: Dajte Srbiju da se igram...ako ništa drugo nećemo da imamo više atraktivne asistencije, lucidne poteze i lude poene, pa šta će ti to u reprezentaciji. Sve u svemu ništa to ne valja.

odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Nadam se da ce dosta igrati moderni, atletni igraci: Nemanja (koji je sad vec postao Nedovic), Luchifer Lucic, Dobri Ognjen, Kalina i Nikolica Milutinof.

peki

pre 1 godinu

Mislim da je problem na liniji Jokic-Micic-Teodosic.Ako je selektor presekao ovako, bitno je da sacuva dva igraca a da eliminise jednog.Samo je nacin sporan, jer ako je to znao od ranije nije trebao ni da zove Tea.
Sporno je to sta ce Jokic moci da ucini.Dugo pratim kosarku i ne secam se da je na velikim takmicenjima centar bio glani igrac (njavise poena, asistencija, uhvacenih lopti) jer po prirodi igre plej je glavni igrac, u sta smo se uverili mnogo puta. Jokic se nece snaci u FIBA sitemu, nacinu odbrane i mislim da je greska sto je Teo precrtan.Jedno je igra Denvera a drugo reprezentacija i evropska kosarka. Voleo bih da gresim ali islim da ce Jokic tesko biti iznad 15 poena po utakmici, i ako Micic ne "poludi" sa sutem, mrka kapa.
Takodje je upitna Jokiceva igra blizu kosa, jer je on igrac koji vise igra spolja, i vise po igri lici na cetvorku.U Denveru mu je lako da igra, jer u nacinu igre nema skupljanja odbrane i odbrana se igra rekreativno, a ni u rekreaciji Denver nije prosao prvu fazu play-off-a.Bez Bogdanovica, Tea, Avramovica lose nam se pise, kad su niski igraci u pitanju.
Ako budemo ispali pre polfinala, kakva je satisfakcije ako Pesic ili Danovil daju ostavke (verovatno nece), narocito Danilovic.Vec tri godine mladje kategorije nemaju pojma na evropskim i svetskim prvenstvima ali se predsednik ne da, ne menja se.Sada se slavi bronza sa U18, a Spanci nas razbili 25 razlike!?

IvkeBG

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.

Danijela

pre 1 godinu

Ajmo da ne lupamo, Pešić kao dokazana veličina je verovatno imao svoje razloge. Svesni ste da mi zapravo ne znamo šta se dešava iza kulisa. Pogledajte film "250 stepenika".

Rados78

pre 1 godinu

Čak i da je košarkaški opravdano, to se ne radi. Teo je kapiten i institucija. Možda je prgav i možda je u konfliktu sa Jokićem ali to je posao selektora da uklopi. Kad Teodosićevo prezime se pominje, treba da se ustane. Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.

Nikola

pre 1 godinu

Čitam komentare i ne verujem. Da li je realno da više ljudi podržava odluku Pešića?
Nadam se da su ovo botovi.
Bez Teodosića smo nula, jeste čovek u godinama, ali i dalje je za našu reprezentaciju neophodan i to svako ko se imalo razume u košarku zna.
Pešić nije za selektora po meni i tačka.

Dr.Srx

pre 1 godinu

Konačno neko da shvati šta treba da učini sa Teodosićem. Način na koji rwzmišlja je potpuno u duhu "ja, pa ja...", neverovatno je da mu je jedan velikan kao Duda dozvoljavao sve to, od tada čovek igra svoju igru kako misli da treba, ne hajući mnogo za tim

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Napokon prava odluka ovog Pešića. Napokon je uklavirio da smo dotakli dno sa ovim penzionerima i da treba dati punu podršku Miciću, Bogdanu i sličnim igračima. Vuku se ovi repovi godinama…

Captain Reynolds

pre 1 godinu

Tako je i onda Radmana precrtao i svi znamo sta je bilo.
(samo kazem, 08. avgust 2022 16:16)

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.

Neko tamo

pre 1 godinu

Teo hvala ti za sve što si uradio za nacionalni tim u poslednjih 15 godina.
Dajte prestanite sa osudama odluke selektora.
Puna podrška Pešiću!

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

U Zemlji Koraća, Ducija, Kiće, Praje, Moke, Đorđevića, Stojakovića, Bodiroge, Jokića... Teodosić je legenda. Svašta, pa Srećko Jarić je za njega izmislio košarku, a sad sam se setio, sveti Nikola Plećaš.

boki89

pre 1 godinu

jednostavno precrtali smo medalju sa ovim potezom.Teo je morao da ide pa makar bio i 12 igrac na par minuta.On je bio jedini pravi vodja i jedini koji se smeo izderati na sve na klupi ako gubimo ima par snimaka i na yt.Izgleda da Jokic i Teo nisu mogli zajedno a i da Jokic ne moze sa Bogijem pa su ove godine KSS se opredelili za Jokica a ne za Bogija i Tea.Previse imamo kilave igrace Jokica Micica Gudurica Bjelica Milutinov kojima je sve jedno ako budemo i 7 na EP nemamo ni jednog pravog vodju koji ce da grize i komanduje na terenu.Nista od medalje po meni.

afrogipsy

pre 1 godinu

Senilni starac od 73 godine ne moze da bude selektor ,jer nije radno sposoban. Niko ne osporava njegov trenerski i svaki drugi kvalitet od ranije. ALi to je bilo , trajalo i proslo. Ovo je sramota.

Vdusan

pre 1 godinu

Imam utisak da bi Darko Milicic sa 37 godina pojeo protivnika, sudije, sve lopte i ispraznio prva tri reda hale samo da Srbija pobedi.

Takodje imam utisak da je Nicola Yokich sa reprezentacijom kao po kazni, da se malo smanji hejt. Da igra reprezentacija grada Sombora vise bi se angazovao.

Pogledajte Doncica.

Draza_Olmajti

pre 1 godinu

Teodosic 2022 nije jedan od najboljih plejmejkera danasnjice. Najlucidniji, sigurno. Ono sto je jos sigurno je, da je ovako ruzno da se oprosti od reprezentacije magican igrac koji je obelezio jednu kosarkasku eru nase zemlje. Ali ko jos ocekuje da se kod nas vodi nekim postulatima i skrupulima. Jednostavno, ako si ga zvao na pripreme, morao si ga povesti. Nije to Andjusis, to je Teo.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Mozda je ipak trebao prvo sebe da precrta .
(Andrea Djani, 08. avgust 2022 16:12)





Reci ti meni šta smo mi to dobro dobili sa penzionerima u reprezentaciji tipa ovaj Teodosić u poslednjih pola decenije osim što guše mlađe igrače?! Potpuno ispravna odluka!

boki89

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov
(Brankoni84, 08. avgust 2022 17:18)

Ovo je jako slabo nista od medalje po meni.Vec vidim pqr reprezentacija jacih od nas.I Hrvatska ce nas pobediti i zakucati ekser na nasu kosarku

Timmy

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..

box

pre 1 godinu

Ovo se ne radi jednom Teodosicu, coveku koji je obelezio jednu epohu nase i evropske kosarke. U redu, nije vise za reprezentaciju al ne zoves onda takvu legendu na pripreme pa ga precrtas, pa nije on Jovic ili Pokusevski, sramota.

Miki

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 8. avgust 2022 16:14)

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...

claudio

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko prepozna da je folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Najgori odbrambeni igrac u istoriji reprezentacije, a odbranom 5 na 4 se ne osvaja nista. Ovako, idemo po zlato!

Rothmans

pre 1 godinu

Šteta, nije više ono što je bio, godine su ipak učinile svoje, težak ali razumljiv i opravdan potez Pešića. Hvala mu na svemu, faliće mnogo njegova magija u rukama i ono što se vuče po podu kad treba da se preuzme odgovornost u zadnjim sekundama meča.

Sergio

pre 1 godinu

Odlična odluka. Teodosić ima veliki individualni kvalitet, ali je uvek bio divlji igrač koji divlja po terenu i radi šta hoće, sve u svemu, više štete nego koristi!

Ldp+Srs = SNS

pre 1 godinu

Vise su Stimara, Birca, Katic, Simon uradili za Srbiju nego taj vas mvp. Sramota da se ovako odstrani covek koji je uvek bio tu za Srbiju dok je nego jahao konje, pa bolje da ga nisi ni zvao Pesicu!!!

Aleks

pre 1 godinu

Mislim da je odlična odluka.
Teo je legenda, ali malo je toga ostalo što bi mogao da pruži...
Bravo Svetislave, neko je morao da preseče.

marko

pre 1 godinu

Nama su bitniji igraci Bogi i Teo, nego Jokic! Jeste Jokic MVP najjace lige na svetu, ali najiskrenije ne ocekujem nista spektakularno od njega.

xyz

pre 1 godinu

Teo je naš najbolji plej od Saše Đorđevića. Tačka. Micić mu nije ni do kolena i to će se videti (kao što se i videlo u dosadašnji reprezentativnim akcijama).

Perica

pre 1 godinu

Ovo je pogrešno na 101 način. Teo je trebalo sam da se oprosti od reprezentacije na nekoj prijateljskoj utakmici. Kari nije trebalo da ga zove na pripreme ako ne računa na njega. Kari je trebalo da se oprosti od reprezentacije posle Indijanapolisa.
Pravi razlog - verovatno je na treningu došlo do konflikta između Tea i Vase, i pošto je Teo ionako na zalasku karijere, selektor rešio da njega odstrani.

vladimir

pre 1 godinu

Ma da,sigurno ga je precrtao zato što ne zna da igra košarku. Precrtao najboljeg srpskog igrača u poslednjih petnaestak godina posle samo par dana priprema. Pa zašto si ga zvao uopšte? Izvinite ali ja ovo uopšte ne razumem iako sam srbin.

HanSolo

pre 1 godinu

Ma mi i ovako ni onako ne možemo da dobijemo turce i grce.. Možda jednog.. Mi smo prokockali prvenstvo odavno.. Očajni smo sad i u ovom sportu.. Samo se to širi na sve sportove.. Sve radimo bezidejno i sporo.. Očajni smo i lenji kao narod.. Tako i sportisti.. Malo zarade, i odma im je sofa i parovi intresantniji..

Deratizator

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.

roten

pre 1 godinu

Teodosić ovo nije zaslužio pod "stare dane", jer u prošlosti nikada nije odbijao dres reprezentacije.Nije ga trebalo ni zvati na pripremame ako se već ne računa na njega. Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???

Kukatilo

pre 1 godinu

Ja se secam komentara da je problem Bogdanovic?? Haha..A ko je sada problem?
(321, 08. avgust 2022 16:32)

Cini mi se da Pesic hoce da nam reprezentacija igra kao Denver. Nemam nista protiv. Tu se S.T.R Bogdan Bogdanovic ne uklapa, a ni Teo.

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Nadam se da Kari zna šta radi.
(Jim Beam, 8. avgust 2022 16:21)


pa, naravno, čemu skepsa - zar herojski otpor letoniji i junačkih 1:1 sa belgijom ne govore u prilog tome!


na delu je selektorovo idolopoklonjenje igraču koji, da ova zemlja ima mozak i testise, ne bi trebalo ni da zaduži njen reprezentativni dres, onom vrlom misliocu kome je uspelo da bude autor najbesmislenije sintagme po kojoj - onaj ko želi medalju ne voli sport?!

Анаксагора

pre 1 godinu

Овај потез може само малер да навуче. Сетите се како су стрелци прошли кад су отписали Јасну. Капитени се не прецртавају. Замислите да су Шпанци Навара отписали тек тако као ми сад Теодосића. Незамисливо!

Antis

pre 1 godinu

Uvek sam imao utisak da je teodosic kvario atmosferu u ekipi. Pored toga je standardna rupa u odbrani, i ne zaboravimo rekorder evropskih prvenstava po broju izgubljenih lopti. Onda udje par trojki,i covek je na to i neke asistencije napravio status. Igracemo bolje nego sa njim,sta god uradili igra ce da bude bolja.

Nemanja

pre 1 godinu

Bolje sebe da je precrtao. Tako se ne odnosi prema legendi naše košarke. Ako je smatrao da više ne može da pomogne, nije ga trebao ni zvati, a ako ga je već zvao onda je trebao da ga ispoštuje.

Fillip

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.
(ax, 08. avgust 2022 17:23)

Kako je do sada igrao, i ne treba nam.
Bukvalno ništa nije doneo srpskoj klupskoj i reprezentativnoj košarci.

Ili grešim?

El nam doneo Jokara neki trofej? Sa Megom? Možda sam propustio neki. Je l uzeo makar titulu sa Denverom?

Začuđen

pre 1 godinu

Potpuno je jasno da će se igra Srbije bazirati na Jokiću(potpuno logično) ,i da u tom sistemu za Teodosića nema mesta,pa zašto je onda uopšte i pozivan???
(roten, 08. avgust 2022 16:23)

Da se pošalje poruka preostalima u timu. Zna se ko je GAZDA reprezentacije.

Niko Joku ne sme da ospori nakon silnih medalja koje nam je doneo.

Dule

pre 1 godinu

Veoma los potez prema jednom velikom sampionu i legendi nase kosarke, koji je poslednjih 15 godina nosio ovu reprezentaciju. Sve i da ne zasluzuje kvalitetom, a on je aktuelni MVP Evrokupa, njegovo iskustvo i autoritet ne moze niko da nadomijesti. Mozda je ovo Teova poslednja sansa da zaigra na velikom prvenstvu. Ovako se ne ophodi prema legendama. Ocigledno da je Pesic pokazao sujetu zbog Teovog dominantnog autoriteta i u njemu vidio konkurenciju. Vidjecete da ni Jokic nece imati glavnu ulogu u igri reprezentacije, upravo iz istog razloga, a to je Pesiceva sujeta i zelja da bude "glavni". Slicna stvar se desila i u reprezentaciji Crne Gore prije nekoliko godina, kad je Nikola Vucevic igrao rezervu Blagoti Sekulicu.

Невен

pre 1 godinu

Какав је то селектор показаће време... Што се Индијанаполиса тиче, као да сад гледам, у четвртфиналу симултанке Дивца и Гуровића, у финалу Бодирога сам окреће резултат, Пешића се пита као и мене испред малог екрана... Теодисића не бих отписао ни да се пензионисао! Зато шти је увек био ту, зато што хоће и зато што може! А ми смо Србија, ми памтимо и ценимо! Увек сам говорио, правићемо Дуду и Салета од блата...

marko

pre 1 godinu

Daj druze koji Teodosic. Mislim svaka njemu cast na svemu sto je pruzio u dresu Srbije. Ali lik je vec ozbiljno zagazio u 36u, pri tom nije neki radnik, tako da je pravo pitanje u kakvom je on fizickom stanju.

smeh

pre 1 godinu

Čovek odavno ne igra ni blizu kako je nekada igrao. Ni protiv prosečnih protivnika više ne može da pravi razliku na terenu. A kolika je rupa u odbrani postao ne treba ni pričati. Bolje je zvati nekog klinca da se kali u svakom smislu.

Anglo

pre 1 godinu

Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.
(Da..a, 08. avgust 2022 17:11)

Jokić nije sadašnjost reprezentacije. Voza nas čovek kao male majmune već godinama.
Kada ovaj tim posrne, što će se naravno dogoditi, nećeš Jokicu videti u dresu Srbije do daljnjeg.

Samo kažem

pre 1 godinu

Ovo nisam očekivao. Teodosić je čovek koji je toliko dao reprezentaciji kad god nije bio povređen igrao je, pa sad i da igra loše a igra sigurno bolje od onih koji će biti umesto njega nije zaslužio da ga precrta Pešić već da proba da osvoji medelju i oprosti se od reprezentacije. Do sada sam verovao u Pešića ali ovaj potez mu nije dobar pa čak i osvojili zlato.

Milan

pre 1 godinu

Ne slaze se sa Jokicem.
(Gazda Dojkan, 8. avgust 2022 16:15)

Kakav prgav ili egocentrican lik moras da budes da se sa Jokicem ne slazes?! Ako je to razlog onda i treba da ga skloni. Imamo najboljeg evropskog i mozda belog igraca u istoriji. Zamislite da neko u Grckoj pravi kompromise na ustrb Janisa?! Pa njemu su svoj braci dozvolili da igraju samo da bi njega odobrovoljili.

Teo je legenda!

pre 1 godinu

Što neko reče trebao je sebe da precrta.Pre je Pešić za penziju nego bilo koji igrač.
Šta kod ko pričao Teo je legenda! Mnogo je dao srpskoj košarci, uvek se odazivao,dolazio,igrao fantastično,borio se,predvodio ekipu.Kakav god da je,kao treći plej može bez problema.
U svakom slučaju ima nas dosta koji pamtimo sve medalje,pobede,asistencije, genijalne poteze,trojku preko Garbahose..
Majstore ne zaboravljamo!

Срамота

pre 1 godinu

To i nije tako tesko u konkurenciji Labovica, Tepica, Paunica ...
(Miki, 8. avgust 2022 16:20)

Тео је играчина, једини, уз Јокића, у последњих 15 година, који се може сврстати у наше највеће играче. Ово пишем као навијач Партизана, то помињем зато што желим да кажем да је Богдан, као и Васо последње две сезоне, одличан играч, али ниједан нема класу Теодосића...а за оне што кажу да је матор само да поменем да је прошле године био mvp еврокупа, а и ове године је био неки mvp.
Пешић је МОРАО да на време процени да ли ће му Тео требати, и да се са тим патриотом и врхунским играчем опрости на достојан начин. Толико.

Filip

pre 1 godinu

To je bilo pre 20 godina, kada je Pešić bio košarkaški stručnjak.

Sada je košarkaški cirkuzant.

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

Bruka je da se zbog jednog indolentnog, i u reprezentaciji nesokazanog i očajnog Jokića mi odričemo svojih legendi.

Mogao je Teo da pomogne sa klupe, da rastereti Vasu, ali koliko ja vidim osim JOKARE niko loptu neće videti.

Ako ne osvojimo zlato, svi napolje iz reprezentacije.
(Captain Reynolds, 08. avgust 2022 16:41)

Joj mili kakav stručnjak. Imaš li ti neke veze sa košarkom osim basketa ispred zgrade i gledanja iz fotelje. Jeli Greg Popovič cirkuzant sa toliko godina? Kažeš zlato. To je samo dokaz koliko ti o košarci pojma nemaš

St11

pre 1 godinu

Ovo je takva jedna glupost da ne mogu da recima da opisem, vece magnitude od ne pozivnja Kalinica I Nedovica na svetsko, a svi znamo kako je to proslo. Teodosic I sa 52 godine je deset puta bolji kosarkas of Jaramaza, Avramovica, Marinkovica. El ce neko od njih resiti utakmicu za medalju jednim svojim potezom,el ce oni dati trojku kad je najteze, svi znamo da nece. I opet Sami sebi pravimo probleme gde ih nema, I se pitamo kako je moguce da niko ne moze da prenese loptu preko pola, kako ne mogu igraci da rese presing...Ali ajde da kazemo I da su Ovi trenutno bolji od njega, tako se ne postupa sa Legendom srpske kosarke, sa covekom koji ti je doneo medalje kad nisi ni mogao da pomislis na njih. Sa covekom koji se odazivao svako leto I Koji je igrao kad niko drugi nije hteo.

Tandžara

pre 1 godinu

Ja se taman ponadao sad kad je Bogi odbio da igra da ćemo uraditi nešto. Verovatno se Miloš pojavio u užasnom fizičkom stanju kada ga je ovako odmah precrtao.

herbert

pre 1 godinu

Volim njegove virtuozne poteze ali mislim da je ovo dobra odluka. Jos od pre nba je prestao da se trudi, istina u reprezentaciji bi više zapinjao nego za klub, ali prosto fizički više ne može.

Rile

pre 1 godinu

Jedino što mi je žao što više nikada neću videti u životu petorku Teodosić-Bogdanović-Bjelica-Jokić-Marjanović iz najboljih dana...

Don Armando

pre 1 godinu

Ма колики Теодосић био мађионичар у нападу толика је рупа у одбрани, треба бити искрен.

Gadza

pre 1 godinu

Pametan potez. On jednostavno nije sposoban vise fizicki da igra na visokom nivou, u odbrani prakticno kao i da ga nema. Svaka cast za sve i HVALA TEO, ne treba zaboraviti kakve nam je radosti doneo ali sada je vreme za mladje i fizicki spremnije.

Panter

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Da neće možda JOKARI dovesti Mareja i Portera Džuniora u repretentaciju.

(Captain Reynolds, 8. avgust 2022 16:41)

Ako to zaista žele da urade imaju moju punu podršku!

Fan klub Lava Kesica i Zorana Pajkica

pre 1 godinu

Teodosic je zasluzio lepsi oprostaj, sa medaljom. Mozda nas je nekada i nervirao, ali nas je svakako vise odusevljavao svojom nonsalantnom genijalnoscu. Pesic glumi neki komunisticki autoritet iz vremena Tite, lako mu je bilo 1985. biti trener Divcu, Radji, Paspalju,Kukocu, Djordjevicu..., Lako mu je bilo i da odstrani Radmanovica 2002 kada je imao Bodirogu,Stojakovica,Divca...ali ovo sada, ovo je BRUKA!!! Dobro je rekao Savan onomad sta misli o njemu.

hm?

pre 1 godinu

Zna Pesic sta radi!! Tako je sokirao i odlukama pred SP 2002., mnogi nisu verovali u njegove procene, znamo sta je bilo na kraju. Prilagodjavamo se protivniku, a svi znamo koliko su se drugi naostrili.

Tamo neko

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.

Sitne duše

pre 1 godinu

Teo je trebao sam da se oprosti od reprezentacije. Napravi oproštajnu utakmicu, napuni Pionir i ode kao gospodin. Međutim, ego mu to nije dozvolio, jer je hteo da bude kapiten Jokiću, Miciću, … Nije za reprezentaciju, jer ima boljih. A nije ni za svlačionicu. Bravo Kari.
(Deratizator, 08. avgust 2022 18:49)


Suština!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…

Sportista

pre 1 godinu

@Nikola
Pesic nije za selektora??? Covek koji je u sred Amerike pobedio Amerikance po tvom cenjenom misljenju nije za selektora? Svaka ti cast decko.

Medison

pre 1 godinu

Cirkus se nastavlja. Blamiranja još nije dovoljno. Da vidimo gde će i dokle ovo ići. Da vidimo gde je dno. Posle prošlogodišnjeg poraza od Italije u reprezentaciji je totalni raspad sistema.

аco

pre 1 godinu

Недовић као плеј највише одговара Јокићу. Нећемо много изгубити Теовим неиграњем. Вероватн је Пешић проценио да Тео не жели да прихвати нову улогу у репрезентацији.

Aleksa

pre 1 godinu

VELIKO HVALAA TEODOSICU ZA SVE!!! TEODOSIC SE NE PRCRTAVA SA SPISKA TEK TAKO TO JE KAO DA SPANCI PRECRTAJU GASOLA NAVARA RUDIJA JEDNOSTAVNO SE TO NE RADI HVALA TEO ZA SVE JOS JEDNOM STO SI BIO TU I VRATIO KULT REPREZENTACIJE!

majstor

pre 1 godinu

Vreme je. Oduvek je bio los u odbrani ali je do delom nadomestio u napadu. Sad je katastrofa u odbrani, a u napadu ne moze da pokrije svoje greske. A nema ni sa kim da igra iskreno

M.K

pre 1 godinu

Očogledno je da će se igrati sa Nikolom Jokicem kao primarnim nosiocem lopte, treba ju nam suteri, kateri, i jedan zamenski plej. Nema tu mesta za Tea. ili da eksperimentise kao Sale da Joka ulazi sa klupe i ogra 4. Videlismo tu katastrofu.

Goran 14

pre 1 godinu

Janis: Dajte Srbiju da se igram...ako ništa drugo nećemo da imamo više atraktivne asistencije, lucidne poteze i lude poene, pa šta će ti to u reprezentaciji. Sve u svemu ništa to ne valja.

TrueNorth

pre 1 godinu

Neko predvodi tim pa dobije Amere i osvoji svetsko u sred Amerike ( i nase poslednje evropsko zlato) a neki su soyboi NBA rejectsi koji sline za srebrom

Jim Beam

pre 1 godinu

Pešić možda neće da pravi grešku kao Žoc 2005. godine kada mu je tek na konferenciji za štampu došlo u glavu da je to trebao da uradi na početku priprema sa pola ekipe. Nadam se da Kari zna šta radi.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Nikada nisam voleo Tea kao igraca , ali ovo uraditi sa nespornom legendom nase kosarke je skandalozno . A kako bi se Kari osecao da sada njega Danilovic smeni . To nije u redu i tu uopste nema diskusije . Ako vec nije planirao da ga vodi nije trebao ni da ga stavlja na spisak . To je najmanje sto je zasluzio Teo .

Dan i noć

pre 1 godinu

Vreme je za medalju. Jokic glavni organizator, kopija igre Denvera, lagano.
(Nemojte mene, ja sam vaš, 08. avgust 2022 18:17)

Ha ha, a Denver se opasno mnogo "medalja" naosvajao. Smešni ste.

Da neće možda Micić i Kalinić da utrčavaju na te njegove pasove? Ko će da šutira trojke?

NBA je jedno, a FIBA drugo. Janis je uvek bio očajan u FIBA takmičenjima, kao i Jokić.

Kada Joki skupe reket ima da se češe i gde ga ne svrbi, kao na svetskom kada je igrao preko 30 minuta bez učinka, osim tehničkih i nesportskih, izgubljenih lopti i td.

Mrki

pre 1 godinu

Onome ko iole poznaje karaktere Teodosića i Pešića, ovo nije iznenađenje. Godinama kruži priča da Teodosić ima nezgodan karakter i da se dobrano u reprezentaciji sviralo kako je on hteo, pa i da neki igrači nisu pozivani u reprezentaciju zbog njegovih prohteva. E sada je čovek sa ogromnom sujetom (Teodosić) naleteo na trenera (Pešić) koji ne želi to da toleriše i kraj meča! Radmanović zna o čemu pričam. Svakako da Teodosić nije perspektiva naše košarke. I to je to, život teče dalje.

kurcslus

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
Svi pozvani igraci na toj poziciji su prosto bolji od njega u svim segmentima igre, osim u asistencijama, a odbrana mu je katastrofalna, covek ne igra odbranu, nema ga, jednostavno kao da ne postoji na terenu kada se njegov tim brani.
A pomislio sam da je Pesic postao suvise star za ovaj posao, ali ova odluka deluje obecavajuce po tim i nasu igru.

stefan beograd

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.

Jgt

pre 1 godinu

Ovakvi igraci se ne precrtavaju, on se ili pozove ili ne i tacka, drugi nacin ne postoji niti ce ikad postojati. Treba da se spakuje, pokupi stvari i da ode dok drugi ostaju, sramota i ponizavajuce na neki nacin. Nacija naviknuta na nezahvalnost i nepostovanje svojih velicina. Cak i da kazemo da je potez dobar nacin kako je uradjeno je skandalozan

Nikola

pre 1 godinu

Pa svejedno je jer sa igracima koje imamo nema sanse da budemo prvi. A ako necemo biti prvi, a necemo, potpuno je svejedno bili drugi ili deseti.

Zed

pre 1 godinu

Sujete, samo sujete, verovatno sa obe strane. Za Pesica se to odavno zna, Teo da nije toliko sujetan ne bi ni pokusavao da igra za reprezentaciju. Legenda, covek koji nas je zaduzio, sta mu sve dugujemo, autoritet, to su sve fraze iz riznice njegove sujete jer da nije sujetan davno bi shvatio da je njegovo vreme proslo i ne bi dozvolio da ga drugi sujetni ego manijak ovako ponizava.Njegovi prosli uspesi nisu realnost, oni hrane njegovu sujetu, kao kad ti deda prica kako je bio glavni frajer u gradu, samo da se ne bi suocio sa mlitavom, smezurastom realnoscu. Kao i Teo sa realnoscu da sa njim u odbranu igramo sa cetiri igraca i da ga u napadu niko ne razume,narocito ne glavni frajer, pastuv koji je doveden da odvaljuje protivnike.

Lion

pre 1 godinu

Ovako su kod nas u Hrvatskoj prije nekoliko godina precrtali Ivana Balića, koji odjednom više nije pozvan i na taj način završio sa reprezentacijom. Klasični Balkan. Tužno, žao mi Tea, to se tako ne radi…

FullHouse

pre 1 godinu

Prosto Teova jedina vrlina, a to je kreiranje za druge i sebe, je u ovim okolnostima nepotrebna, kada je tu jedan Jokic koji to bolje radi od njega. Jokic, jedan plej koji zna da igra pik en rol i pik en pop (a imamo ih trojicu), suteri i defanzivci - to je sve sto nam treba. Plus Teov ego i zelja da bude igrac odluke bi lako mogla da nas upropasti i na terenu, i u svlacionici.

ax

pre 1 godinu

Svi kažete da je to zbog Jokića.Možda i jeste tako. Samo šta ćemo sledećih recimo pet godina, kada taj Jokić ne bude igrao iz razno raznih razloga.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Ništa ovo ne valja, apsolutno ništa.
Gubiš od Letonije i Belgije zato što ne igra Teodosić, onda izbaciš Teodosića? Ništa ovo ne valja. E sad, zašto je ovako, ko kome šta, ali nema smisla, to je to.

Anglo

pre 1 godinu

Hrabro od Pesica nema sta... pre svega sto je vec poceo da trpi pritisak javnosti ovom odlukom a ne smem ni da zamislim sta ga ceka u slucaju neuspeha.
(kurcslus, 08. avgust 2022 16:57)

S obzirom na to kako radimo, čeka ga produženje ugovora i po neki stranac u reprezentaciji. Treba se dodvoriti Nikoli po svaku cenu.

joca

pre 1 godinu

Čitam komentare i cenim :
Ovoga trenutka ne možeš da podržavaš i navijaš za reprezentaciju,a da ne podržavaš odluke izabranog selektora.

Vrg

pre 1 godinu

Moze Teo da bude i Dzordan licno, ali ako remeti hemiju u timu (bio kriv on ili drugi), nije dobar za tim. Ovo je verovatno bio problem u ekipi vise godina, samo niko nije imao hrabrosti da presece.
I to nista ne umanjuje ni sve sto je Teo uradio, niti Pesic, niti iko drugi od igraca. Nekada jednostavno ne funkcionisu ljudi izmedju sebe, makar bili i potpuni profesionalci.

dragan

pre 1 godinu

Ako je to Pesic odlucio onda je tako. Pesic je veliki trener i majstor svog posla. Teodosicu svaka cast za sve sto je dao reprezentaciji. I tu je kraj svake price. Ili da sms sastavljamo reprezentaciju...

Milan

pre 1 godinu

Teo ne voli da radi, igra na talenat, Pešić traži radnike!
Ovim se otvara put da Vasa postane plej br.1, doduše podjednako je loš u odbrani. Verovatno će Avramović biti zamena.

Gavra

pre 1 godinu

"Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 8. avgust 2022 16:21)"

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.

blagonakloni

pre 1 godinu

Ovo ipak mora da se obrazloži!
Teodosić nije bilo ko i za razne selekcije igra od svoje 15.-e godine!
Ne znam razloge, možda bih ga i ja "precrtao", ali kažem za ovo Kari duguje objašnjenje! Podsećanje na "slučaj Radmanović" je potpuno neopravdano!
Teo je kapiten, Teo je dobitnik, Teo zaslužuje veliku oproštajnu utakmicu "svih zvezda", a ne da bude precrtan! U ozbiljnoj kući - problemi se reše unutar zidova!!!

Bogo

pre 1 godinu

Misljenja sam da je vise zasluzio da ostane u repki od Jaramaza ako nista drugo barem zbog iskustva,postovanja, pa da se covek lepo sam povuce kad prodje prvenstvo...

Da..a

pre 1 godinu

Mozda jeste ruzno ispalo zbog starih zasluga i svega vidjenog sa njegove strane unazad 15 god ali ovo u krajnjem slucaju ne mora da bude losa odluka a sad cu i da obrazlozim zasto. Vec godinama kukamo kako bi buducnost reprezentacije trebala da se bazira na Jokicu i upravo zato Teo je tu visak jer em sto je vec u godinama,em odbranu nikad nije ni igrao,izgubio je i brzinu,procenti su opali i on je bio taj koji diktira igru i sve se vrti preko njega sto u ovom slucaju kad se lopta bude dala Jokicu on potpuno gubi ulogu. Mogao je da bude igrac sa klupe i da kad Jokic ne igra on bude taj plejmejker ali pretpostavljam da mu ta uloga nije odgovarala i otuda je konacna odluka morala da bude donesena a to je da je Jokic sadasnjost i buducnost reprezentacije i da bi jos jedan nepromisljen potez selektora mogao mozda i zauvek da otera Jokica iz reprezentacije. Ovako sve karte su mu date i neka pokaze ko je MVP dve sezone uzastopno. Ubedjen sam da osvajamo medalju,samo je pitanje koju.

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Svi ovi što se čude, pa šta je trebalo da Teo igra dozivotno. Pešić je upućeniji od nas i zna zašto mu se zahvalio. Posle 15 godina vreme je za mladje, to je prirodan i normalan proces, samo se mi nešto isčudjavamo kao da moze dozivotno i na staru slavu da igra.

ZORAN

pre 1 godinu

Teodosic pokraj medalje 2014 i 2016god,i 2009god. osvojio je srebro na EP.
Sva ova SREBRA bila su rezultat tamdema
TEO-RADULJICA.
Njihovo vreme je proslo, to znaci da nisam optimist za medalju.
Janis Antetokumpo je najdominantniji NBA kosarkas sa Lebronom, ali oni Cesi koji igraju u nizerazredne klubove bolji su u repki.
To vazi i za MVP Jokic-Micic.
Daj boze da gresim.

odnos vuka i vrane

pre 1 godinu

Nadam se da ce dosta igrati moderni, atletni igraci: Nemanja (koji je sad vec postao Nedovic), Luchifer Lucic, Dobri Ognjen, Kalina i Nikolica Milutinof.

johny

pre 1 godinu

Ajmo redom. Kada je Teo poslednji put odigrao vrhunski. Koliko je takmičenja propustio zbog povrede. Da li Teo može da odgovori današnjoj košarci koja je agresivnija. U Virtusu svaku petu utakmicu odigrao kako valja. Kada ga igra ponese on divlja na terenu. Odbranu nikada nije igrao. Na terenu igrač manje za nas. Zbog jedne ili dve majstorije da bi gledaoci bili zadovoljni. Košarka nije cirkus za zabavu gledalaca

Dragan - Sava

pre 1 godinu

Pešić radi sa njima i zna najbolje ko koliko moze. Mi to ne vidimo iz fotelja. Od stare slave se ne zivi. Hvala Teodosiću na proteklih 15 godina ali sada nam trebaju nove snage.

Mile

pre 1 godinu

Na zalost svi koji misle patriotski grese. Teodosic nije vise mlad,igra u Virtusu dok jos moze,igrao je godinu dana u NBA lizi,pa je pola propustio zbog povrede zglobova. Svidjalo se nekom ili ne,Pesic mu je ucinio uslugu. Igraj jos godinu,dve dok jos mozes,posle pa,pa. Zao je i meni,davno nismo imali takvog lucidnog igraca koji je znao da izvede nemoguce kada se nismo nadali,ali godine cine svoje. Sta bih dao da mogu Divac,Bodiroga,Stojakovic da se vrate,ali nema nazad. Tako ni Teodosica ne mogu da podmladim 10. godina. Zato svi vi koji vredjate majstora Karija gresite,on je mudro postupio.

Posmatrac

pre 1 godinu

Ukoliko je Pesic odlucio da ovaj tim igra na kos vise onda je ova odluka greska, iz razloga sto je Teodosic taj kome lezi igra u tranziciji i dobro otvara posle prvog pasa.Ukoliko ce akcenat biti na jakoj odbrani onda Teo stvarno nema sta da trazi u prvoj petorci poznato je da mu je to slabija strana.

Srđan

pre 1 godinu

Razlupeta se Loznica, po starom, dobrom običaju, samo nikako da kaže koga to Teodosić guši i kojeg plejmejkera uopšte imao, ali stvarno plejmejkera, sem Micića?

Nadam se samo da ne misli na Avramovića, a skoro sam siguran da mu je upravo on, zbog boja, na pameti!

ja

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)
Zadužio je Sale Đorđević još više,ali kad je shvatio da ne može da igara u klubu i reprezentaciji,bez letnjeg odmora sam se povukao. Trebao je Teo to da uradi pre nego ga Pešić ovako ponizi. U svakom slučaju nije zaslužio da na ovakav način bude oteran iz reprezentacije.

jug

pre 1 godinu

Bravo. Svaka cast. I CG treba da se ugleda na ovu odluku...ovamo B tim izbori ucesce, a onda takozvane zvijezde dodju na gotovo i sve upropaste

bane

pre 1 godinu

Nadam se da će precrtati i Bjelicu. Situacija je gadna. Kalendar kvalifikacija i takmičenja, ne ide na ruku favoritima. Nekošarkaške zemlje imaju sada svoju šansu. Slovenci imaju sreću da im je Dončić alfa i omega pa ih on vuče ali svi ostali, imaju probleme kad krenu pripreme. Onda se vidi ko može ovu tešku situaciju da izdrži. Teodosić je bio neprepoznatljiv i prošle godine. Bolje ovako da se to desilo nego da je pre mesec dana, otkazao preko novina. Ipak je tu Jokić. Šta bi dali drugi da ga imaju? Možda treba sastaviti tim koji će da gine za njega i da to bude stil igre. Srbija kao Denver.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Mnogo mi je žao što je došlo do ovoga. Uvek sam zamišljao da se oprašta sa zlatom oko vrata i peharom u rukama. Zaslužio je Teo zbog svega od 2009. (ili 2007. ako hoćete) naovamo. Činjenica je da nam treba jedan koji će da podvikne, da preuzme na sebe kad zagusti. Ostaje da se vidi da li je Nikola taj i takav.

Rezultat i igra će sve pokazati. Kralju još jednom kapa dole i ko zna, možda ga vidimo u nekoj drugoj ulozi za koju godinu (mislim da bi bio genijalan za mlađe kategorije pod uslovom da ih nauči sve suprotno od onoga što je on radio van terena). Sad je vreme za neki novi list. Idemo dalje. NAPRED SRBIJA.

marko992

pre 1 godinu

Jeste tekst o Teu ali nevezano za njega, misljenja sam da Pesic nije dorastao zadatku, cudno zvuci ali igra se drugacija kosarka nego onda. Sa druge strane, ne znam koji bi to selektor od nasih igraca pa napravio nesto. Djordjevic je imao sjajnu generaciju ali ne i iskustvo, sramotno je izgubio od Slovenije ono finale, a Bircu i Jokica na klupi ne zelim da komentarisem. Sto se Tea tice, mogao je da se oprosti od reprezentacije i da se povede da udje u minut dva tri ili pet ali ne znam koliko je to pogubno i za njega i za ekipu, to je vec nesto iza zavese sto od nas niko ne zna a i lude glave... Svakako mislim da i nije toliko lose ne pozvati nekoga ko se ne uklapa u tim, taktiku, raspolozenje te cenim da Pesic nije mnogo pogresio.
(stefan beograd, 08. avgust 2022 17:11)

Sta je sramotno, izgubiti sa desetkovanom reprezentacijom?! Proveri ko nam sve nije igrao kako se blizio kraj prvenstva.Imas li ti uopste pojma o cemu pises?!

matori

pre 1 godinu

Legitimno je pravo selektora da podmlađuje ekipu ali se to sigurno ne radi ovako. Teo to nije ničim zaslužio. Mogao je pre objavljivanja spiska da sedne sa njim pa da se on sam povuče. Ovako da ga otkači kao nekog juniora,stvarno nije u redu! Pa nije on Mitrović ili Radanov?

IvkeBG

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.

Beli

pre 1 godinu

Čovek je zadužio reprezentaciju kao niko iz te generacije.
(Rados78, 08. avgust 2022 16:14)

I hvala mu. Ali to ne znaci da treba da se vuče po terenu i unistava sve to sto je dobro uradio. U sportu ako hoces rezultat emocija i sentimentalnost se iskljucuju. A svako ko zeli i dalje dobro nacionalnom timu ne treba da bude sujetan. Da Tea zanima kosarka trenirao bi i igrao Evroligu, a ne otaljavao ugovor u Italiji iz dobro poznatih razloga.

chupavi

pre 1 godinu

Ne verujem da je sve jednostavno, Kari precrtao i zdravo dovidjenja, vec je to uradjeno u nekom dogovoru sa Teodosicem.

Ne mogu da verujem i da se Teo toliko vredja ovde posle svega sto je uradio za svoju zemlju i reprezentaciju. Covek nikada nije odbio da igra, jedino nije igrao zbog povrede a i tada je bio tu da podrzi svoje drugove iz ekipe.

johny

pre 1 godinu

Jedino sto si zaboravio da spomenes je da je u utakmicama u kojima smo dotakli to dno u porazima protiv tih anonimusa reprezentaciju vodio isti ovaj Pesic koji na ovako sraman nacin precrta Teodosica.
(Gavra, 08. avgust 2022 16:59)

A ko je igrao u toj ekipi a ko nije mogao?

Иван

pre 1 godinu

Ово није требало, али је морало да се деси!

Пешић је од свих наших чувених тренера најприлагодљивији, највише склон променама стратегије. У првом селекторском (сениорском) мандату је најпре 2001. играо на јак темпо, брзину и велики број играча највише класе, који су сламали ривале када би овима ведете почеле да посустају, а онда је, само годину касније, изабрао ваљда највишу нашу селекцију икад, где се играло на контролу скоку, због чега смо скоро изгубили од изненађења мундобаскета Аргентине.

Имам утисак да сада жели то да понови. У игри с јаким темпом, много трчања, заиста ти више треба Јарамаз, него Теодосић. Поготово када ти је први плеј Никола Јокић, а други плеј Васа Мицић.

Е сад, наравно да је Милош квалитетнији играч од Јарамаза. И наравно да је задужио репрезентацију, и заслужио да се опрости са златом. Зато је све ово необично. Пешић је могао да га остави као 11. или 12. играча. Али није. Пресекао је. Вероватно јер је морао. Претпостављам да постоји један значајан клан око Теа у националном тиму, па је селектор, који је решен да диригентску палицу преда Јокићу и Мицићу, решио да то пресече. Овако можда успе да и од Бјелице добије више него у последњие две године. Или је Милош у свађи са играчима који су Пешићу врло битни (типа Калинић, Недовић, Мицић, Милутинов), па је проценио да ће овако мање изгубити.

Како год, ово је требало избећи. Унапред поразговарати са Теом. Овако остаје горак укус.

Dragan

pre 1 godinu

I sta sad ako se micic povredi, ko ce onda u teskim situaxijama kad se bude lomilo eliminacionoj fazi da izmisli poene ili neku nerealnu asistenciju, imali smo dva vrhinska igraca na spoljnim pozicijama, sad smo ostali na jednom, posto bogdan ne igra.

NjNaj

pre 1 godinu

Ako je glavni trener i šef ove ekipe Nikola Jokić odlučio da Teodosić više nije potreban onda to treba poštovati. Čovjek je rekao da će nastupiti ako bude sve po njegovom, savez je pristao i to je to.
(Tamo neko, 8. avgust 2022 18:56)

Zasto lazes? Jokic je rekao da ce igrati ako proceni da ce mu igranje za reprezentaciju pomoci da napreduje.

pedja

pre 1 godinu

Loše uradjeno ali u suštini ispravno.Igrace se potpuno drugačija kosarka koja se vrti oko Jokica,jer ako je on tu to prosto jedino tako moze da uspe.Da li ke dobro videcemo,ali u tom sistemu Teo ne postoji,prosto nije koristan a uz to u odbrani ne postoji,rupa i siguran poen za protivnika.

zigi

pre 1 godinu

bolno ali logicno.
teodosic je najzasluzniji za medalje koje smo osvojili od 2010 na ovamo. zasluzniji i od saleta i dude.
medjutim teo je lik koji ili je gospodar tima, ili ne treba ni da bude u timu. besmisleno je zvati njega da igra 3 minuta i bude covek nekakvog zadatka.
svima je jasno da je sada prvi plej vasa micic, a da gazda mora da bude jokic.
sta da se radi, to je sport, tako to ide. smena generacija.
jedino je ruzno sto je ovako ispalo, trebalo je nekako da se dogovore sa strane, pa da se odluka saopsti u smislu kao da se sam teodosic oprasta i nece vise da igra.
malo je ruzno ovako precrtati jednu od najvecih legendi nase kosarke. pljuvanje u lice.
medjutim sa kosarkaskog aspekta, apsolutno ispravna odluka. 100%

dejan76

pre 1 godinu

Teo jeste za penziju ali bi možda bio odličan sa klupe, ako bi na to pristao.
Bilo bi dobro da se i Teodosić i Pešić oglase i objasne odluku. Možda je moglo drugačije.

sve je relativno

pre 1 godinu

Uvek bih vidio Tea. I sa 40 godina i jednom nogom. Bog košarke, šmeker na terenu i vođa reprezentacije...
Greh za košarku je da on i Jokić ne odigraju šampionatu zajedno.
Meni ovo nije jasno.. Inače sam navijač Partizana ako je to bitno..
(Timmy, 08. avgust 2022 16:27)

I ja kao navijač Partizana izuzetno cenim Tea, ali jednostavno njegovo vreme je prošlo, zamisli da on pokuša da sačuva vršnjaka Gorana Dragića, smešno bi delovalo na terenu.
Ljudi pominju zasluge, pa i Raduljica je imao zasluge, Sale ga zvao kad nije trebalo na svetskom i videli smo kako se završilo. Boban je junskim kvalifikacijama potvrdio da je davno trebao biti otpisan, tj. on je jedino odigrao solidno samo EP 2017, u nedostatku ostalih petica, Jokića i Milutinova.
Možda je šokantan i neadekvatan način da ga ovako otpiše, ali meni ima logike. Ovo je poruka Bjelici i Nedoviću, da ne glume ludilo inače će i oni ovako jer ima ko da ih menja, a mlađima da treba da se zna ko kosi, a ko vodu nosi. Pešić ovako oslobađa prostor da Micić ne igra u grču, a Avramović i Jaramaz će tu uskakati da ga pokriju odbranom i borbenošću. Jasno je da se sve vrti oko Jokića, apsolutno i treba, ne vidim drugog oko koga bi izostankom Bogdana. Uz Kalinu i Luču, koji su fenomenalni borci, iskusni i dobri i u napadu i u odbrani, biće to dobra ekipa. Svakako će dati sve od sebe, а za rezultat treba da se poklopi više faktora.

Aleksa

pre 1 godinu

Ovi komentari "Ne slaže se sa Jokićem" - a otkud to vi, gospodo, znate?

Nemoguće da apsolutno svi košarkaši, treneri, strani, domaći, uporno ponavljaju da je u pitanju sjajan, malo neobičan, ali odličan momak, a eto baš poštovani komentatori, isti oni koji napisaše salve uvreda upućene košarkašima što zbog klubaštva, što zbog izostanaka iz reprezentacije, elem, nemoguće je da poštovani komentatori znaju nešto što niko više ne zna?

Pustite teorije zavere na stranu, neka momci igraju pa neka bude šta biti mora. Ne mora i košarka da bude tema za balkan info.

sveok

pre 1 godinu

Obojica su se ponela korektno. Teo se odazvao, Pešić mu je saopštio da na njega ne računa već na početku priprema. Što se razloga tiče, ako već imamo Jokića, onda je jasno da su nam potrebni brzi bekovi. Pitanje je da li to imamo, ali činjenica je da Tea nikada nije odlikovala brzina, pogotovo u sadašnjim košarkaškim godinama. Sve ovo ne umanjuje njegovu veličinu, odavno je legenda Srbije.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Da nije došao na trening sa bananom kao Radman 2002.godine?

Eeee, moj Pešiću, eee moj Daniloviću!
(Crni bombarder, 9. avgust 2022 00:48)

Sigurno postoji dobar razlog zašto ga je precrtao. A ovaj tvoj komentar najbolje govori zašto smo mi kao narod u ofsajdu već dugo. Prozivaš Karija i Danilovića, deset puta veće legende naše košarke nego što će Teodosić ikada biti. Teo nije pokazao ni deseti deo onoga što je Danilović pokazivao ni u reprezentaciji, ni u evropskom, ni u NBA basketu. Njega si našao da prozivaš, čoveka koji utrpa Litvancima u finalu preko dvadeset poena i još zakuca preko Sabonisa.
Pogledaj trofeje iz Karijeve karijere i biće ti jasno zašto treba imati poverenja u njega. Mi smo utripovali da imamo neku mnogo ozbiljnu ekipu, a u stvari - ako ne izginu i ne odigraju savršenu odbranu, neće uzeti ništa. Džabe Jokić u timu ako se ne bude igralo timski. Zna to Kari dobro.

Brankoni84

pre 1 godinu

Na kraju ce tim izgledati ovako.

Plejmekeri: Micić, Avramović, Jaramaz
Bekovi : Gudurić, Nedović
Krila: Lučić, Dobrić
Krilni cenntri: Kalinić, Bjelica, Davidovac
Centi: Jokić, Milutinov

Dart Vejder

pre 1 godinu

Da ne zvučim kao ostali selektori, ali moram reći da mi se ovo ne dopada. Smatram da je ipak imao šta da pruži, bar kao backup. U odbrani nikad nije plenio ali njegove magije su uvek dobrodošle, pa bar i na 10ak minuta neke utakmice. Ne pozdravljam odluku ali neću ni da osuđujem. Već druga koja mi se ne sviđa, pre svega zbog načina na koji je sprovedena, ali ajde da vidimo rezultat na kraju pa ćemo onda da sabiramo. Po meni je neuspeh sve ispod petog mesta u zavisnosti od protivnika i opšteg utiska koji ostave. Navijački gledano, smatram da treba da igramo polufinale,ali kao što rekoh, zavisi i od utiska. Jednostavno, može da nam dođe Francuska i da nas tesno pobedi u 1/4 finalu i šta ćeš. Naveo sam njih a ne znam ni da li se ukrštamo tako, ali samo navodim primer. Ako se dogodi neki kompletan raspad ne daj Bože, e onda lepo da radi metla i tada ćemo lako da bacamo drvlje i kamenje... A za sad, hajde da vidimo kako će to izgledati i da damo podršku.

Mare

pre 1 godinu

Teo je uvek igrao za reprezentaciju, nikad nije odbio, jedino kada je bio povredjen nije igrao. Ne osudjujem Pesica za ovu odluku, rezultat ce biti pokazatelj da li je uradio pravu stvar ili ne.

aha

pre 1 godinu

Teo je zasluzio da se oprosti od dresa reprezentacije medaljom.
(Vlado, 8. avgust 2022 17:47)

Super ko da samo treba da se pojavimo i vec kace medalje.

pastaimapastaima@gmail.com

pre 1 godinu

Imam utisak da ga je zvao da bi ga odstranio. Nije on njemu remetio nista. Koliko je utakmica igrao pod Pesicevom komandom?

Demar Derozan

pre 1 godinu

Moze da se razume nezadovoljstvo odlukom Karija jer Teo je umetnik kosarke, njegove asistencije su nepredvidive za protivnika itd., ali treba spustiti loptu i trezveno promisljati. Nedostajace Teo, to je cinjenica, ali je i cinjenica da su ga stigle godine, sklon je povredama, verovatno sve napore na pripremama ne moze da izdrzi i da je to glavni eazlog ove odluke. Da mu se gledalo kroz prste i bio medju 12, velika je verovatnoca da bi se na EP povredio, jer ce biti tekme fizicki zahrevne i u kontnuitetu. Vasa i Jaramaz ce sada biti prvi i drugi plej, to je dobro, a po potrebi i Nedovic moze tu da se ubaci ali to nije opcija za najvaznije tekme. Teo moze sada lepo da se odmori i produzi sebi klupsku karijeru u Virtusu igrajuci Evroligu. Realno nista ne gubi i nema za cim da zali.

Milan

pre 1 godinu

Pešić pukovnik ili pokojnik. Sale Đorđević je tako precrtao jedino pravog beka, Micova, Srbija sa Jovićem na dva i Teom stigla u finale SP.
Kako god, Teo zaslužuje oproštaj od nacionalnog dresa pred prepunom arenom. Košarkaški genije koji je obeležio deceniju srpske košarke, poslednja četvrtina iz polufinala EP 2009 vratila Srbiju na scenu, samo Bodirogin performans iz finala sa Argentinom 2002 je ispred. Trojka špancima 2010, razbijanje francuza 2014, australije 2016...

lal

pre 1 godinu

ne verujem da je kvario atmosferu... ne verujem ni da bi pravio problem da bude na klupi... jako cudna odluka...

ali ako je jeo bananu dok profesor drzi cas... onda je opravdano...

Dušan

pre 1 godinu

Auuu koliko "nas selektora" na jednom mestu!!!
Teo je jos jedan u nizu igraca koji je puno dao nasoj ali i svetskoj kosarci. Koliko je dao nasoj zemlji to nikada ne trebamo zaboraviti takodje.
Kao i u "svakom poslu", dodje momenat kada direktor firme(u ovom slucaju selektor) kaze nekome da taj neko se vise ne uklapa u njegove planove.

Stara slava ne donosi titule

pre 1 godinu

Selektor pozove gomilu na širi spisak, i kako pripreme odmiču spisak se skraćuje, neko otpadne iz zdravstvenih razloga, neko zbog fizičke spreme a neko se ne uklapa u trenutnu situaciju u ekipi. Nekad se desi da se neko povredi pa selektor opet pozove igrača kojeg je precrtao sa spiska. Sve to je potpuno normalno.
Odavno nema mesta u reprezentaciji za bilo koga ko se ne uklapa u koncept iz bilo kog razloga. Na užem spisku svi moraju da budu 100% fizički spremni i da su dobro uklopljeni u koncepciju tima. Nema tu emocija, to je posao!
Miloše hvala na svemu!

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Sto se repke tice, sve za Srbiju, i poverenje treneru, mada sa strane gledano, makar po mom misljenju, taj potez nema smisla. Medjutim, ko i vecina ostalih na ovom forumu, shvatam da nisam trener i neznam sta se tu izdesavalo medju igracima i trenerima.
Basket je cudan sport jer nemoze samo radom da se dobijaju utakmice. Treba da postoji i osecaj, a dvojica sa najboljim osecajem koje mi imamo su upravo Teodosic i Jokic. Ako je Kari odlucio da igra Denverovu taktiku, tako da sve ide preko Jokica, onda mozda ovakav potez i ima smisla. Isto tako, Jokic i Teo u istoj postavi predstavljaju odbrambeni problem, pogotovo protiv pick-and-roll-a.
Zivi bili, pa videli.

Gibanitza

pre 1 godinu

Nema potrebe sada napadati ili podržavati ovu odluku Pešića. Rezultati reprezentacije u narednom periodu će reći sve. Ako puknemo, onda će krenuti paljba munjama i gromovima po Pešiću,i pre svega po KSS, a ako razvalimo , onda će krenuti hvalospevi.

peki

pre 1 godinu

Mislim da je problem na liniji Jokic-Micic-Teodosic.Ako je selektor presekao ovako, bitno je da sacuva dva igraca a da eliminise jednog.Samo je nacin sporan, jer ako je to znao od ranije nije trebao ni da zove Tea.
Sporno je to sta ce Jokic moci da ucini.Dugo pratim kosarku i ne secam se da je na velikim takmicenjima centar bio glani igrac (njavise poena, asistencija, uhvacenih lopti) jer po prirodi igre plej je glavni igrac, u sta smo se uverili mnogo puta. Jokic se nece snaci u FIBA sitemu, nacinu odbrane i mislim da je greska sto je Teo precrtan.Jedno je igra Denvera a drugo reprezentacija i evropska kosarka. Voleo bih da gresim ali islim da ce Jokic tesko biti iznad 15 poena po utakmici, i ako Micic ne "poludi" sa sutem, mrka kapa.
Takodje je upitna Jokiceva igra blizu kosa, jer je on igrac koji vise igra spolja, i vise po igri lici na cetvorku.U Denveru mu je lako da igra, jer u nacinu igre nema skupljanja odbrane i odbrana se igra rekreativno, a ni u rekreaciji Denver nije prosao prvu fazu play-off-a.Bez Bogdanovica, Tea, Avramovica lose nam se pise, kad su niski igraci u pitanju.
Ako budemo ispali pre polfinala, kakva je satisfakcije ako Pesic ili Danovil daju ostavke (verovatno nece), narocito Danilovic.Vec tri godine mladje kategorije nemaju pojma na evropskim i svetskim prvenstvima ali se predsednik ne da, ne menja se.Sada se slavi bronza sa U18, a Spanci nas razbili 25 razlike!?

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Svaka čast Teodosiću u prošlosti. Veliki igrač, ali nije više za reprezentaciju. Treba ovoj zemlji jedan veliki reset, jer smo dotakli dno sa porazima od Belgije i Letonije. Od anonimusa…
(Loznica, Gučevo, Cer…, 08. avgust 2022 16:21)

Druze, od Belgije i Letonije ne bismo izgubili nikada, ne sa prvim timom, nego cak i sa oslabljenim timom, a ti igraci sto su igrali protiv njih, svaka njima cast sto igraju, ali oni su treci tim... Najveca glupost u kosarci su sada te kvalifikacije. Dajte jedno mesto kroz kvalifikacije, ostalo po plasmanima na prvenstvima i to je to, a ne ovo glupiranje...

Giga Moravac

pre 1 godinu

A što mi sada da kritikujemo ovu odluku? Pešić neće da se predomisli kad pročita ove komentare. Aj da sačekamo da vidimo pra će da urade na EP pa onda ili da ga slavimo, ili da ga uništimo. Opet naravno u komentarima. Ali da se uzdržimo do tada.

miki

pre 1 godinu

Ako mislite da je stvar u kolicini minuta - nije. Teo bi pristao da igra i 15 min ali ukljucujuci i onih 5 najbitnijih. Sa Vasom to sada vise nije moguce i Pesic je morao da se odluci. Strasno je sto je Teo poslednji put igrao u Riu 2016 i ocito je to bio poslednji put.

Il

pre 1 godinu

Jedna informacija: Na EP za košarkaše ćemo igrati bez dugogodišnjeg kapitena i organizatora igre Teodosica a čini mi se da će isto tako biti i na SP za odbojkašice gde ćemo verovatno igrati bez Maje Ognjenović. Naravno nisu isti razlozi jer Maja nije ni došla na pripreme kod novog selektora Italijana. On planira da razgovara sa njom ali teško da će Maja igrati.

Mladen

pre 1 godinu

Nije problem da ga ne vodi ali ako nije racunao na njega nije trebao ni da ga zove na siri spisak. Isto kao i Bjelicu i pre Marjanovica. Oni vise nemaju sta ozbiljno da pruze u reprezentativnoj kosarci. Teodosic ima skoro 35 godina, ne igra odbranu i moze eventualno da igra 5 minuta second unit ili da promeni tempo ako nas bas ne ide. Mozda je on i dalje hteo da bude br. 1 i nije hteo da prihvati takvu ulogu iza Micica, ko zna.

kralj

pre 1 godinu

Po meni je Teo u svadji sa nekim takodje bitnim igracem ili sa vise njih ili se zakacio nesto sa Pesicem a ovaj nece da dozvoli da mu bilo ko drzi predavanja,steta da tako dobar igrac ne igra,videcemo,ako Srbija bude uzela medalju,svi ce ovo da zaborave,a ako ne,pljuvanje ne gine.

NjNaj

pre 1 godinu

Ne podrzavam odluku,ali je i ne osudjujem. Neka bude da Pesic zna sta radi. Iskreno,nikakav rezultat me nece iznenaditi (osim da ispadnemo odmah u prvoj fazi). Sa jedne strane mislim da je selektora pregazilo vreme,sa druge strane odlicno je to sto ce biti celicna disciplina. Plasman neka bude merilo. Srecno momcima koji ostaju na spisku,srecno i onima koji su "precrtani".

Trener

pre 1 godinu

Kari je doktor kosarke.Zao mi je Tea na neki nacin jer on nije zasluzio ovakav tretman on je ipak legenda i mnogo puta nas je obradovao.Mnogi ovde komentarisu i zaboravljaju sve zivo sto je Pesic osvojio covek nema ni jedan jedini kiks u bogatoj trenerskoj karijeri.Zauvek meni najdraza 2002.kada SAD bio domacin.Prvo Kari ovim potezom hoce da prodrma ekipu da shvate ozbiljnost situacije i psihicki ih pripremi za najvise domete.Znaci svi moraju da ga slusaju i izgaraju 200% Ima dusu ispuste na pripremama.Drugo Jokic je ovim potezom dobio potpunu slobodu jer takvom igracu je to neophodno a nadam se i verujem da ce Srbija videti pravog MVP Jokica.Recimo jedan Sale Djordjevic ga je koristio 5% kao selektor. Trece citam komentare kako nemamo plejmejkere Micic Nedovic Guduric Jaramaz vise nego dovoljno.Mene najvise brine pozicija beka sutera mnogo ce nedostajati Bogdan verujem u Karija profesora i ove momke.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Po cemu su to Pesic i Danilovic vece Legende od Teodosica? Ajmo samo objektivno, saigraci Teodosica, konkurencija i sl. Sa druge strane Karijeve titule kad u Evropi crni covek nije igrao basket, ili budzeti kasnije. Kakve je igrace imao Pesic, kakve Danilovic, a kakve Teodosic. Neko pomenu i NBA karijeru Danilovica, zamalo nije oborio Rekord u tricama na tekmi, al nije i to je to. Objektivno ni Teo, ni Danilovic nemaju NBA karijeru za pohvalu, u Evropi tu negde, Bodiroga koplje iznad obojice, a Teodosic igrao u slabijim reprezentacijama, spakovao 3 srebra, nije malo.
(IvkeBG, 9. avgust 2022 16:05)

Druže, upravo si, nesvesno, opisao propast "zemlje košarke". Ako smo došli dotle da treba nekom objašnjavati zašto su Kari i Danilović veće legende od Teodosića, onda je to kraj.

čovek

pre 1 godinu

Selektor ima pravo da sastavlja ekipu kako on to želi. A što se mi ostali pravimo veliki stručnjaci za sve sportove i u sve se razumemo to su naša srpska posla.

wer

pre 1 godinu

ovde se nikako ne radi o tome da li je teo zreo za penziju ili ne,
u pitanju je neki vrlo ozbiljan sukob,
a sta je tacno u pitanju i ko se sa kim pokacio i oko cega
bilo bi super da saznamo uskoro

problem je sto dotle moramo da citamo gluposti
koje piskaraju nase dezurne prepametne balkanske sveznalice,
rodjeni pametni i nauceni, samo nema ko da ih pita za ekspertizu..

Danijela

pre 1 godinu

Ajmo da ne lupamo, Pešić kao dokazana veličina je verovatno imao svoje razloge. Svesni ste da mi zapravo ne znamo šta se dešava iza kulisa. Pogledajte film "250 stepenika".