Subota, 18.06.2022.

17:15

Jokić ostaje bez još jednog saigrača?

Američki mediji prenose da će se ekipa Denver Nagetsa ovoga leta prilično promeniti.

Izvor: SN

Jokiæ ostaje bez još jednog saigraèa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Žile

pre 1 godinu

Možete da frikombinujete kolko oćete, Denver se zakucao ugovorima Porteru Ml. i Bartonu i sad im je ostalo samo presipanje iz šupljeg u prazno. Jes, svi ostali tim menadžeri su sisali vesla pa će da uzmu te balaste i da im daju nešto super. Jedina mađija koja može da ih spasi je da uzmu za novog menadžera nekog od onih careva sa Krejgslista što su trampili od spajalice do kuće, pa da kroz 50tak trejdova dobiju Luku ili Batlera.

bskfan

pre 1 godinu

@jd

Ideja o trampi MPJ-a za SGA-a je dosla van Denvera sto znaci da tu ima nesto. Trejd SGA-a se pominjao i ranije, nevezano za Denver. MPJ ima svoju vrednost jer je jedan od najboljih sutera u ligi, jedan od najboljih skakaca u ligi i po mnogima najtalentovaniji igrac generacije koji bi bio pik 1 da nije bilo povrede. I njegov ugovor je interesantan jer je debelo osiguran pa tako u slucaju da ne igra sezonu zbog povrede njegov klub za 1m plate dobije 1.6 miliona, sto znaci da se na njemu i zaradjuje. Dakle, mozda ne bi prosao "strejt trejd" ali uz jedan pik sve je moguce.

Atlanta bi mogla da trejduje Kolinsa i upari Janga i MPJ-a ali bi pre toga morala da se otarasi losih ugovora sa Galinarijem i Bogdanovicem. Po meni to su losiji ugovori od Denverovog MPJ-a jer su ova dvojica stalno povredjeni. Da ne govorimo o katastrofalnim ugovorima Zajona, Kembe, Hardena itd.

Bil iz Vasingtona ce biti preskup a uopste ne pomaze Denveru jer je njihov najveci problem odbrana niskih igraca. Njima trebaju defanzivci kao sto su Holidej, Smart, Deni Grin, Beverli...a ne kao sto neki predlazu Bil, Lilard i slicni. U tom pogledu ja bih radije igrao sa Devonom Ridom za 2m po godini nego dovodio skupe ofanzivne igrace.

Sve u svemu, ako ostane MPJ onda im treba defanzivni SG, a ako trejduju MPJ-a onda im treba dobar SG i defanzivni SF kao sto je OG Anunobi, Dort i njima slicni. Pominje se i vracanje Gari Harisa za oko 7m po sezoni. U igri je i Jovic.

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokića,Murraya ,Portera Jr,MBartona,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokićs,Murraya ,Portera Jr,Martina,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

јд123

pre 1 godinu

MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof.
(bskfan, 19. jun 2022 00:23)

То би наравно за Денвер био пун погодак. Бекови два Канађанина ;-). Али чисто сумњам да би Оклахома пристала на то. СГА има 23 године и има још времена за плеј-оф и нападање титуле за Оклахому.
Да граде екипу око МПЈ-а уместо СГА-а? Зашто би Оклахома улазила у тај ризик, када је сада неизвесно здравствено стање МПЈ-а?

Да се ове сезоне није повредио и одиграо барем на вивоу прошле, била би друга прича.По мени једине две екипе које би можда (једно велико можда) пристали на трејд за МПЈ-а су Атланта и Вашингтон. Атланта јер му је најбољи другар из школских дана Треј Јанг и Вашингтон, јер га тренер одлично познаје.

Неки спимињу Била. Али Бил једино у Вашингтону може потписати највећи уговор. Плус, тиме не би решили одбрану на периметру.
Колинс из Атланте за МПЈ-а би био добар трејд за Денвер. Али као што рекох, чисто сумњам да би у овом тренутку неко узео МПЈ-а.

Њима треба бек, да барем буде на вивоу Г. Хериса. Неко ко би се одлично допуњавао са Гордоном у одбрани. Гордон одлично брани високе бекове као Луку, али је слаб против брзих, нижих као што је Морент.

Тако да ми изгледа трејд са Филом највероватнији. Њихов највећи проблем је клупа, треба им неко као Морис да предводи клупу а Тајбул је скоро па испао из ротације. Тајбул је добар дефанзивац и добро би дошао Денверу.

ajde bre

pre 1 godinu

Da su bili pametni i drzali Krejga, Grenta, Morisa, uz zdravog PJ Dozira i Gordona, bukvalno bi imali tim oko Jokica i Mareja. Ali ne, resili su se svakog koje igrao dobru odbranu i imao odlicnu fiziku, al zato su zadrzali prevaru Bartona, a MPJ ponudili sulud ugovor koji realno nije zasluzio, i tako sebi blokirali salary cap. Sada pretacu iz supljeg u prazno, q najbolji igraci su im u najboljim godinama.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Nazalost realna stvar. Sa povratkom Mareja ce ispasti iz prve petorke, a zasluzuje da igra prvu jer je dosta napredovao. I verovatno ce ici negde gde to moze za nekog bekap pleja i jos ponesto. Dobar dil za Denver svakako.

posmatrač

pre 1 godinu

Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.
(Спиноза, 18. jun 2022 23:00)

Ako uz te pikove i Morisa, dodaš i Bartona, stvar već postaje mnogo zanimljivija.
Realno, ovim ovosezonskim u suštini iznuđenim igranjem na poziciji startnog pleja, Morisu je značajno porasla cena, i sada je verovatno najbolje (poslednje) vreme da ga iskoriste za neki trejd.
Moris deluje kao dobar dečko (mnogo fin - možda i previše), ima i dobar odnos sa Nikolom (ali ima ga svako ko igra malo više sa njim), i nekako mu fali malo više te neke sportske drskosti i bezobrazluka, i to je samo povremeno (isuviše retko) izbijalo kod njega na površinu, tako da su u tom nekom smislu bili jasni i njegovi limiti. Sa druge strane, mlađi (i jeftiniji) Bouns je (pre)pun baš svega toga i te neke ulične energije. Pokazao je u više navrata da ume prosto da eksplodira, što bi uz odgovarajuće pozitivno usmeravanje te silne potencijalne energije i neki očekivani napredak u narednom periodu, moglo doneti više ekipi.

bskfan

pre 1 godinu

Interesantno kako razliciti timovi imaju razlicito misljenje o nekim igracima. Uostalom, da nije tako ne bi ni bilo trejdova.

Sto se tice Morisa i Bartona zainteresovana je Filadelfija koja bi u Denver poslala Deni Grina i Matis Tibulija. Sto je jos interesantnije, 76-tersi bi pored te dvojice igraca za Bartona i Morisa poslali cak i svoj ovogodisnji pik prvog kruga koji je, milim, 26-ti. Po nekim informacijama, prvo bi pokusali trejd za Terens Rosa i Rojs O'Nila, a ako to ne uspe onda trejd sa Denverom. Za razliku od Filija, u Denveru izuzetno cene i Deni Grina i Tibulija. Da bi do trejda doslo prvo treba da potvrde ugovor sa Deni Grinom jer imaju tim opciju.

Ako bi se desio ovaj trejd onda bi Denver bio na konju. Nepotrebne igrace bi zamenili igracima koji im trebaju a ne bi morali da trejduju Nadjija i Bonsa. Sa 3 pika prvog kruga imaju puno opcija, i za draft i za dodatni trejd. Jedan trejd je posebno interesantan, MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof. Ako bi do toga doslo onda bi doslo do tumbanja u denveru jer bi Shai bi PG a Marej bi isao na njegovu originalnu pozciju SG-a sto mozda i nije losa ideja ako se uzme u obzir da je Marej previse "veliki" za tu poziciju, pogotovu nakon povrede.

Na kraju jos jedna ideja za trejd sa Spursima, za Dezonte Mareja mada se ne pominje koja bi cena bila. U opciji je i Lavin iz Cikaga.

јд123

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ако хоћеш да појачаш екипу одмах, мораш дати играча који вреди на тржишту. Два играча, за које сада могу да добију највише су Бонес и Морис (Јокића не рачунам). За Бонеса могу вероватно добити и више, показао је велики потенцијал у руки сезони, па сигурно има заинтересованих екипа које су почеле градити екипу. Али Морис има већу плату, па им то даје већу могућност потписати бољег играча.

Тако се то ради. Да је Конели био паметан могао је трејдовати МПЈ-а, када је њему тржишна цена била висока. Да је хтео дати МПЈ-а могли су довести Дру Холидеја уместо Милвокија. Управо им такав играч фали.

Неки пишу како су погрешили што су дали Грина за пикове. Ако хоћеш да доведеш доброг играча, мораш имати пикове за трејд. Само се надам да ће Бартона некоме увалити.

Спиноза

pre 1 godinu

Dobar je Monte, sasvim solidno je iskoristio ovu sezonu gde je bio prvi plej usled povrede Mareja, solidni procenti suta, dobra saradnja sa Jokicem, podigao je sebi trejd vrednost, tu nema dileme. Medjutim, oseti se da je ipak njegov plafon backup plej. Takodje, treba dodati da je stvarno ogroman krater u odbrani, i da mu to mnogo odmaze u karijeri. Bones je s druge strane bas dobar ubod Denvera, perspektivan, mlad, na ruki ugovoru sto je jako bitno za Denver u ovom trenutku, jos uvek neizgradjen dovoljno kao igrac, ali se dobro vidi da ima skil, koji treba dodatno da se razvije. Mislim da se nece previse osetiti Morisov izostanak. Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.

pant-LA

pre 1 godinu

Volim Montea ali realno je skroman, dobar je za rezervnog pleja, verovatno treba i da mu se poveca ugovor, slab je u odbrani, pametne ekipe kao gsw stalno vrte pik na njemu i jokicu i tu odbrane nema. Nesto mi mirise na Micica, ne znam koliko je to pametno, obzirom da je umesana i oklahoma. Ostaje nejasan potez sa mpj, jedino sto mi je logicno da su mu dali veliki ugovor da bi bio dobar kapital za trejd. I da, ludi barton?!?

Mladen

pre 1 godinu

Nije ovo spremanje za pojacanja nego rasturanje tima. Grina su trejdovali za neke leve pikove tacnije nista. Ovog isto ce da uvale za pikove. To samo znaci da kad Jokara potpise max ima i njega da trejduju za tonu pikova. Za Mareja i posebno Arona Gordona bilo koji tim bi dobio tonu stvari ali ovi ce i njih da uvale za nista. Onda ce da grade buducnost oko Majkl Portera dok se ne povredi ponovo i zavrsi karijeru a i onako njega nikome ne mogu da uvale. I naravno Barton. Klovnovska organizacija bez ambicija.

Milan

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ima logike. Vraca se Marej, Bouns je bio odlicna rezerva ove sezone. Racunaju da ce Marej moci da igra, a da Bouns bar ponovi igreniz ove sezone, a realno je i da jos napreduje. Uostalom, da bi napredovao, trebala bi mu minutaza. Resenje je ili da trejduju Bounsa da bi imao minutazu i napredovao, ili Morisa, pa da Bouns kod njih napreduje. Malonjeste rizik, ali mi deluje kao logican potez. Za minute koje ce dobijati rezervni plej, ne bi bila velika razlika u ucinku njih dvojice. A za Morisa sad mogu dosta da dobiju jer mu je porasla vrednost za trejd nakon cele sezone kao starter u plejof timu. Ostaje im Bouns za koga ne mogunogo da dobiju sad, ali ce mu porasti vrednost za par godina. Pri tom Bouns ima manju platu, pa se oslobadja prostor u budzetu da potpisu nekog kvalitetnog 3&D igraca sto im je neophodno. Starteri, ako svi budu zdravi, Marej, Jokic, MPJ, Gordon, i ako trejduju Bartona za nesto kvalitetno. Na klupi Bouns, Kazins, Rivers koji je odlicno odigrao kraj sezone, Forbs i Rid. Tu je jos uvek Dzef Grin, Zik, ne znam da li je Markus Hauard jos pod ugovorom. Ako uspeju da trejduju Bartona, i potpisu dobrog defanzivca, startna petorka vrhunska. Zamene skroz ok, mozda jos jedan potpis do konkurenta za titulu.

Иван

pre 1 godinu

Логично. Чисти се буџет за довођење неке веће зверке. Конели је био превише емотиван, Бут то ради без пардона. Још Бартон, и ето пара чак и за Бредлија Била.

meda

pre 1 godinu

Jokić i Nurkić nikad nisu bili "slični statistički", Nurkić je uvek bio samo prosečan igrač sa problemima u glavi a Jokić od samog početka elitni igrač.
Recimo prva Jokićeva sezona (2015-16), Jokić PER 21.5, WS48 .185, BPM 3.9, VORP 2.6, TS 58.2%. Iste te sezone Nurkić PER 16, WS48 .031, BPM -2.9, VORP -0.1, TS 46%. Sledeća sezona - razlika je bila još veća (PER 26.3 naspram 17.5, WS48 .228 naspram .068, BPM 7.3 naspram -.9, VORP 4.8 naspram .4, TS 64% naspram 52.8%). Još je bila i ta smejurija da 10 puta lošiji igrač startuje.

Lukhsa

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?
(kris, 18. jun 2022 21:09)

I najvaznije, Denver je vjerovao u njega. Kad su on i Nurkic bili slicni statisticki, mozda Nurkic cak i jaci, oni su trejdovali Nurkica i kockali se na Jokica...

Da je jokic zavrsio u nekoj krs fransizi poput minesote mozda bi imao slicnu karijeru kao Milicic, vrlo brzo i lako se izgubi motivacija i volja kad ni tvoja ekipa ne vjeruje u tebe...

panter pudlica

pre 1 godinu

Ovi sve pogrešno rade. Umesto da nadograđuju ekipu, oni je svake godine oslabe. Monte je jako dobar i zahvalan igrač u oba pravca. Nikada neće biti šampioni ovakvim pristupom...

vrg

pre 1 godinu

pricajte sta hoceta, ali denver je golden stejtu, prvaku nba lige, pruzio solidan otpor. cak i bez mareja i portera (koji je najveci problem cele price jer i da igra ne bi vredeo cetvrtinu od onoga sto ga placaju) lako su mogli da voriorsima otkinu jos neki mec.
kao dan je jasno da im je potreban jos jedan sjajan igrac pored jokica i mareja, a ne mogu da ga dobiju tek tako. nadam se da je ovo sto pustaju u stvari kombinovanje ciji je cilj da se dovede jos jedan top igrac i ode daleko u plej ofu, odnosno do kraja.
samo da ostave koji dolar i za sudije, inace dzbe sve.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Milan
Bouns je street baller, vidi se po nacinu na koji vodi loptu. Ne sledece ali za 2-3 godine moze da se cisto vidi da li ce biti dobar plej ili ne (mislim sa ce kliknuti u predsezonskim pripremama sa Jokicem).

Ivan

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.
(ff, 18. jun 2022 20:38)

Kada citam ovaj komentar pomislio bih da su Denver i Nikola Jokic na nekom stubu srama i da treba nama nesto da dokazuju. Pri tom svi zajedno da skupimo sve sto imamo ne mozemo da stanemo na crtu treneru a kamoli Nikoli.

Inace, od dolaska Gordona pa do povrede Jamala Murray-a Denver je bukvalno preslisavao sve koji mu se nadju na putu, tako da videli smo sta mogu kada su svi na broju.

Sto se tice Morisa, verovatno uprava vidi da je Bones dovoljno dobar za ulogu rezervnog pleja, pa zele da ovime ubiju dve muve jednim udarcem:

1) oslobode se 10 miliona dolara po sezoni, koliko je cini mi se Morisov ugovor
2) dobiju i nesto za uzvrat

Deluje mi kao mudar potez uprave. Samo vreme ce reci da li je tako ili ne.

meda

pre 1 godinu

Generalno pametno je da se reše Morisa, OK je igrač ali je undersized i ne može odbrana da se igra ako su u isto vreme na parketu on i Marej, a ako samo igra backup pleja za to je preskup i imaju Hyland-a (a treći plej uvek može i onaj Marcus Howard). Kad bi ga trejdovali za defanzivni wing bilo bi idealno.

laganica

pre 1 godinu

Dobro je da makar nesto rade, vidjecemo kako ce to ispasti. I sa zdravim Marejem i MPJ-em nemaju sta da traze protiv Voriorsa i Klipersa, jer u Denveru niko ne igra odbranu, nisu ni Irving i Durant mogli da dobiju bez odbrane, nece moci ni Jokic i Marej sigurno. Vidjeli ste sta je GS uradio, nakucao tim oko Karija defanzivcima (uz to je Kari sa 34 godine nabacio misica i znacajno popravio defanzivu, pa vise nije rupa), uz to Grin i Luni maltene nemaju uopste poenterskih sposobnosti. Odbrana donosi prstenje, ja sam se iskreno nadao Kovingtonu, ali su Klipersi odrijesili kesu i osigurali ga. Dati Portera i njegov uzasni ugovor za dva prosjecnaa two-way igraca na pozicijama 2 i 3, pa ako nista, makar ce se otarasiti uzasnog maksimalnog petogodisnjeg ugovora.

Leonida

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.

Milan

pre 1 godinu

Lakše malo sa komentarima. Stvarno se svašta ovde piše. Prvo Bones ne može da bude back up play, jer nema sportsku inteligenciju, ne ume da čita igru (možda nauči jer je mlad ali to je proces i on ne može da igra play-a sledeće sezone.). On je dobar role player za sada ali je previše nestabilan (još je mlad). Moris se pokazao kao zahvalan igrač, koji je veoma dobar play a i ima solidan šut. Ali kao sto su neki već komentarisali, veoma je slab u odbrani. Ne bih rekao da je to samo zbog gabarita ( i beverly nije nešto veliki ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača na spoljnim pozicijama). Videćemo ubrzo da li je ovo neki dobar plan denvera ili još jedan pucanj u prazno kao i prethodnih sezona.

kris

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?

Milan

pre 1 godinu

Nikad Denver neće dalje od finala konferencije....
(777, 18. jun 2022 20:57)
samo kreteni koriste rec ,,nikad,, a finale konferencije je ,,bas neuspeh'' ...budi u finalu ulaza tvoje zgrade

Radijator

pre 1 godinu

Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.
(Sabre, 18. jun 2022 20:21)

Stalo mu je...da osvoji.. sa konjima.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

big
Problem kod Montea je svaki put bio plej-of. Uplasio bi se i tek zavrsnici bi se probudio. Steta, jer je ubica sa mid range i iz nekog razloga ne koristi dovoljno.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..

brm

pre 1 godinu

Žele da grade ekipu oko Jokoća, i trejduju igrača za kojeg je sam Jokić izjavio da bi želeo sa njim da igra do kraja karijere. Bolje da gledaju da se otarase Bartona. Šteti im i na terenu, a i salary cap-u.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Sabre
Dzamal ima sjajan FG iz igre za ono sto pruza i AKO bi bio na 100% mogao bi da postane igrac sa sigurnih preko 20ppg. Ne znam sta rade sa Ridom, bolje da mu daju ugovor jer im je falio takav igrac za odbranu na perimetru protiv GSW da ucine seriju zanimljivijom.

zemunski kej

pre 1 godinu

Imaju dva Greena mislim da trejduju boljeg a Moris je uz Nikolu i Gordona njihov najbolji igrac. Debelo ce se osetiti njegov odlazak .Nema bas tamo dobrih igraca koji bi se polomili da dodju u Denver. Da nisu nekim cudom dobili Nikolu ne bi videli pley off jos par godina. Do njegovog dolaska jedna od najslabije pracenih fransiza u NBA.

Milan

pre 1 godinu

Po meni ovo ima smisla. Mora taj bekovski deo ekipe da se ojača u defanzivnom smislu, takođe i visina. Monte ne može nikoga da preuzme obzirom na svoje skromne gabarite. Videli smo i u završnici plej ofa koliko vrede igrači koji pokrivaju skoro sve u odbrani. Nagetsi su trenutno jedna od većih misterija u NBA, niko živ ne zna kako će se stvari dalje odvijati.

JPR24

pre 1 godinu

To je okej. Ostaje pitanje Barton ! I naravno koga uzimaju umesto njih ? Ni kako god, nemaju vlasnici nameru sa osrese kesu za prave stvari ! Barem do sada nisu imali… pa će izgleda opet da trube sa Porterom Nulom i taki dalje…

Sabre

pre 1 godinu

Sjajno. Posaljes dva jedina krstena igraca i pravis tim da napadne titulu. Cak i kad se vrate, Marej i MPJ nisu taj kalibar. Tacnije, ako bi imao godinu dana intenzivnog treninga i sredio glavu, Marje jeste, ali je i dalje jako streaky igrac. A MPJ je losija verzija toga. Obojica su naravno bolji od ove dvojice ali brate i kostaju 5x vise. Ne znam sta rade ovi ljudi ali Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.

iki

pre 1 godinu

Dobar kao back up play, ništa više. Deluje kao dobar momak. Bones ide na njegovo mesto, prva zamena Jamalu, 3. play ko će biti je manje bitno.

Xman

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!
(Bokster, 18. jun 2022 20:30)Sta se primas kao saucesce? Vidis da ga botovi troluju?

ff

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.

St11

pre 1 godinu

igraci Koji trebajy da ostanu uz Jokica su Marej, Gordon, Bones, I Monte Moria svi ostali treba da idu. Prvo Barton,pa za njim MPJ( prevelik ugovor, stalno povredjen,a I kad igra bolje da ne igra) I svi ostali

Bokster

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!

Bojan

pre 1 godinu

Narednih 4 godine Denver neće ništa napraviti!Promašaj decenije, potpisivanje nesretnog Portera koji se ponaša na terenu kao bik u staklari.I da hoće da ga trejduju,neće ga niko!Možda Igokea

brm

pre 1 godinu

Žele da grade ekipu oko Jokoća, i trejduju igrača za kojeg je sam Jokić izjavio da bi želeo sa njim da igra do kraja karijere. Bolje da gledaju da se otarase Bartona. Šteti im i na terenu, a i salary cap-u.

Bokster

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!

kris

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?

iki

pre 1 godinu

Dobar kao back up play, ništa više. Deluje kao dobar momak. Bones ide na njegovo mesto, prva zamena Jamalu, 3. play ko će biti je manje bitno.

Bojan

pre 1 godinu

Narednih 4 godine Denver neće ništa napraviti!Promašaj decenije, potpisivanje nesretnog Portera koji se ponaša na terenu kao bik u staklari.I da hoće da ga trejduju,neće ga niko!Možda Igokea

Kozuki Oden

pre 1 godinu

big
Problem kod Montea je svaki put bio plej-of. Uplasio bi se i tek zavrsnici bi se probudio. Steta, jer je ubica sa mid range i iz nekog razloga ne koristi dovoljno.

Milan

pre 1 godinu

Po meni ovo ima smisla. Mora taj bekovski deo ekipe da se ojača u defanzivnom smislu, takođe i visina. Monte ne može nikoga da preuzme obzirom na svoje skromne gabarite. Videli smo i u završnici plej ofa koliko vrede igrači koji pokrivaju skoro sve u odbrani. Nagetsi su trenutno jedna od većih misterija u NBA, niko živ ne zna kako će se stvari dalje odvijati.

Radijator

pre 1 godinu

Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.
(Sabre, 18. jun 2022 20:21)

Stalo mu je...da osvoji.. sa konjima.

St11

pre 1 godinu

igraci Koji trebajy da ostanu uz Jokica su Marej, Gordon, Bones, I Monte Moria svi ostali treba da idu. Prvo Barton,pa za njim MPJ( prevelik ugovor, stalno povredjen,a I kad igra bolje da ne igra) I svi ostali

Иван

pre 1 godinu

Логично. Чисти се буџет за довођење неке веће зверке. Конели је био превише емотиван, Бут то ради без пардона. Још Бартон, и ето пара чак и за Бредлија Била.

Ivan

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.
(ff, 18. jun 2022 20:38)

Kada citam ovaj komentar pomislio bih da su Denver i Nikola Jokic na nekom stubu srama i da treba nama nesto da dokazuju. Pri tom svi zajedno da skupimo sve sto imamo ne mozemo da stanemo na crtu treneru a kamoli Nikoli.

Inace, od dolaska Gordona pa do povrede Jamala Murray-a Denver je bukvalno preslisavao sve koji mu se nadju na putu, tako da videli smo sta mogu kada su svi na broju.

Sto se tice Morisa, verovatno uprava vidi da je Bones dovoljno dobar za ulogu rezervnog pleja, pa zele da ovime ubiju dve muve jednim udarcem:

1) oslobode se 10 miliona dolara po sezoni, koliko je cini mi se Morisov ugovor
2) dobiju i nesto za uzvrat

Deluje mi kao mudar potez uprave. Samo vreme ce reci da li je tako ili ne.

Milan

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ima logike. Vraca se Marej, Bouns je bio odlicna rezerva ove sezone. Racunaju da ce Marej moci da igra, a da Bouns bar ponovi igreniz ove sezone, a realno je i da jos napreduje. Uostalom, da bi napredovao, trebala bi mu minutaza. Resenje je ili da trejduju Bounsa da bi imao minutazu i napredovao, ili Morisa, pa da Bouns kod njih napreduje. Malonjeste rizik, ali mi deluje kao logican potez. Za minute koje ce dobijati rezervni plej, ne bi bila velika razlika u ucinku njih dvojice. A za Morisa sad mogu dosta da dobiju jer mu je porasla vrednost za trejd nakon cele sezone kao starter u plejof timu. Ostaje im Bouns za koga ne mogunogo da dobiju sad, ali ce mu porasti vrednost za par godina. Pri tom Bouns ima manju platu, pa se oslobadja prostor u budzetu da potpisu nekog kvalitetnog 3&D igraca sto im je neophodno. Starteri, ako svi budu zdravi, Marej, Jokic, MPJ, Gordon, i ako trejduju Bartona za nesto kvalitetno. Na klupi Bouns, Kazins, Rivers koji je odlicno odigrao kraj sezone, Forbs i Rid. Tu je jos uvek Dzef Grin, Zik, ne znam da li je Markus Hauard jos pod ugovorom. Ako uspeju da trejduju Bartona, i potpisu dobrog defanzivca, startna petorka vrhunska. Zamene skroz ok, mozda jos jedan potpis do konkurenta za titulu.

Lukhsa

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?
(kris, 18. jun 2022 21:09)

I najvaznije, Denver je vjerovao u njega. Kad su on i Nurkic bili slicni statisticki, mozda Nurkic cak i jaci, oni su trejdovali Nurkica i kockali se na Jokica...

Da je jokic zavrsio u nekoj krs fransizi poput minesote mozda bi imao slicnu karijeru kao Milicic, vrlo brzo i lako se izgubi motivacija i volja kad ni tvoja ekipa ne vjeruje u tebe...

Milan

pre 1 godinu

Nikad Denver neće dalje od finala konferencije....
(777, 18. jun 2022 20:57)
samo kreteni koriste rec ,,nikad,, a finale konferencije je ,,bas neuspeh'' ...budi u finalu ulaza tvoje zgrade

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Sabre
Dzamal ima sjajan FG iz igre za ono sto pruza i AKO bi bio na 100% mogao bi da postane igrac sa sigurnih preko 20ppg. Ne znam sta rade sa Ridom, bolje da mu daju ugovor jer im je falio takav igrac za odbranu na perimetru protiv GSW da ucine seriju zanimljivijom.

laganica

pre 1 godinu

Dobro je da makar nesto rade, vidjecemo kako ce to ispasti. I sa zdravim Marejem i MPJ-em nemaju sta da traze protiv Voriorsa i Klipersa, jer u Denveru niko ne igra odbranu, nisu ni Irving i Durant mogli da dobiju bez odbrane, nece moci ni Jokic i Marej sigurno. Vidjeli ste sta je GS uradio, nakucao tim oko Karija defanzivcima (uz to je Kari sa 34 godine nabacio misica i znacajno popravio defanzivu, pa vise nije rupa), uz to Grin i Luni maltene nemaju uopste poenterskih sposobnosti. Odbrana donosi prstenje, ja sam se iskreno nadao Kovingtonu, ali su Klipersi odrijesili kesu i osigurali ga. Dati Portera i njegov uzasni ugovor za dva prosjecnaa two-way igraca na pozicijama 2 i 3, pa ako nista, makar ce se otarasiti uzasnog maksimalnog petogodisnjeg ugovora.

vrg

pre 1 godinu

pricajte sta hoceta, ali denver je golden stejtu, prvaku nba lige, pruzio solidan otpor. cak i bez mareja i portera (koji je najveci problem cele price jer i da igra ne bi vredeo cetvrtinu od onoga sto ga placaju) lako su mogli da voriorsima otkinu jos neki mec.
kao dan je jasno da im je potreban jos jedan sjajan igrac pored jokica i mareja, a ne mogu da ga dobiju tek tako. nadam se da je ovo sto pustaju u stvari kombinovanje ciji je cilj da se dovede jos jedan top igrac i ode daleko u plej ofu, odnosno do kraja.
samo da ostave koji dolar i za sudije, inace dzbe sve.

Sabre

pre 1 godinu

Sjajno. Posaljes dva jedina krstena igraca i pravis tim da napadne titulu. Cak i kad se vrate, Marej i MPJ nisu taj kalibar. Tacnije, ako bi imao godinu dana intenzivnog treninga i sredio glavu, Marje jeste, ali je i dalje jako streaky igrac. A MPJ je losija verzija toga. Obojica su naravno bolji od ove dvojice ali brate i kostaju 5x vise. Ne znam sta rade ovi ljudi ali Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.

meda

pre 1 godinu

Jokić i Nurkić nikad nisu bili "slični statistički", Nurkić je uvek bio samo prosečan igrač sa problemima u glavi a Jokić od samog početka elitni igrač.
Recimo prva Jokićeva sezona (2015-16), Jokić PER 21.5, WS48 .185, BPM 3.9, VORP 2.6, TS 58.2%. Iste te sezone Nurkić PER 16, WS48 .031, BPM -2.9, VORP -0.1, TS 46%. Sledeća sezona - razlika je bila još veća (PER 26.3 naspram 17.5, WS48 .228 naspram .068, BPM 7.3 naspram -.9, VORP 4.8 naspram .4, TS 64% naspram 52.8%). Još je bila i ta smejurija da 10 puta lošiji igrač startuje.

ff

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.

Xman

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!
(Bokster, 18. jun 2022 20:30)Sta se primas kao saucesce? Vidis da ga botovi troluju?

Milan

pre 1 godinu

Lakše malo sa komentarima. Stvarno se svašta ovde piše. Prvo Bones ne može da bude back up play, jer nema sportsku inteligenciju, ne ume da čita igru (možda nauči jer je mlad ali to je proces i on ne može da igra play-a sledeće sezone.). On je dobar role player za sada ali je previše nestabilan (još je mlad). Moris se pokazao kao zahvalan igrač, koji je veoma dobar play a i ima solidan šut. Ali kao sto su neki već komentarisali, veoma je slab u odbrani. Ne bih rekao da je to samo zbog gabarita ( i beverly nije nešto veliki ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača na spoljnim pozicijama). Videćemo ubrzo da li je ovo neki dobar plan denvera ili još jedan pucanj u prazno kao i prethodnih sezona.

meda

pre 1 godinu

Generalno pametno je da se reše Morisa, OK je igrač ali je undersized i ne može odbrana da se igra ako su u isto vreme na parketu on i Marej, a ako samo igra backup pleja za to je preskup i imaju Hyland-a (a treći plej uvek može i onaj Marcus Howard). Kad bi ga trejdovali za defanzivni wing bilo bi idealno.

pant-LA

pre 1 godinu

Volim Montea ali realno je skroman, dobar je za rezervnog pleja, verovatno treba i da mu se poveca ugovor, slab je u odbrani, pametne ekipe kao gsw stalno vrte pik na njemu i jokicu i tu odbrane nema. Nesto mi mirise na Micica, ne znam koliko je to pametno, obzirom da je umesana i oklahoma. Ostaje nejasan potez sa mpj, jedino sto mi je logicno da su mu dali veliki ugovor da bi bio dobar kapital za trejd. I da, ludi barton?!?

Спиноза

pre 1 godinu

Dobar je Monte, sasvim solidno je iskoristio ovu sezonu gde je bio prvi plej usled povrede Mareja, solidni procenti suta, dobra saradnja sa Jokicem, podigao je sebi trejd vrednost, tu nema dileme. Medjutim, oseti se da je ipak njegov plafon backup plej. Takodje, treba dodati da je stvarno ogroman krater u odbrani, i da mu to mnogo odmaze u karijeri. Bones je s druge strane bas dobar ubod Denvera, perspektivan, mlad, na ruki ugovoru sto je jako bitno za Denver u ovom trenutku, jos uvek neizgradjen dovoljno kao igrac, ali se dobro vidi da ima skil, koji treba dodatno da se razvije. Mislim da se nece previse osetiti Morisov izostanak. Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.

posmatrač

pre 1 godinu

Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.
(Спиноза, 18. jun 2022 23:00)

Ako uz te pikove i Morisa, dodaš i Bartona, stvar već postaje mnogo zanimljivija.
Realno, ovim ovosezonskim u suštini iznuđenim igranjem na poziciji startnog pleja, Morisu je značajno porasla cena, i sada je verovatno najbolje (poslednje) vreme da ga iskoriste za neki trejd.
Moris deluje kao dobar dečko (mnogo fin - možda i previše), ima i dobar odnos sa Nikolom (ali ima ga svako ko igra malo više sa njim), i nekako mu fali malo više te neke sportske drskosti i bezobrazluka, i to je samo povremeno (isuviše retko) izbijalo kod njega na površinu, tako da su u tom nekom smislu bili jasni i njegovi limiti. Sa druge strane, mlađi (i jeftiniji) Bouns je (pre)pun baš svega toga i te neke ulične energije. Pokazao je u više navrata da ume prosto da eksplodira, što bi uz odgovarajuće pozitivno usmeravanje te silne potencijalne energije i neki očekivani napredak u narednom periodu, moglo doneti više ekipi.

JPR24

pre 1 godinu

To je okej. Ostaje pitanje Barton ! I naravno koga uzimaju umesto njih ? Ni kako god, nemaju vlasnici nameru sa osrese kesu za prave stvari ! Barem do sada nisu imali… pa će izgleda opet da trube sa Porterom Nulom i taki dalje…

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Milan
Bouns je street baller, vidi se po nacinu na koji vodi loptu. Ne sledece ali za 2-3 godine moze da se cisto vidi da li ce biti dobar plej ili ne (mislim sa ce kliknuti u predsezonskim pripremama sa Jokicem).

јд123

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ако хоћеш да појачаш екипу одмах, мораш дати играча који вреди на тржишту. Два играча, за које сада могу да добију највише су Бонес и Морис (Јокића не рачунам). За Бонеса могу вероватно добити и више, показао је велики потенцијал у руки сезони, па сигурно има заинтересованих екипа које су почеле градити екипу. Али Морис има већу плату, па им то даје већу могућност потписати бољег играча.

Тако се то ради. Да је Конели био паметан могао је трејдовати МПЈ-а, када је њему тржишна цена била висока. Да је хтео дати МПЈ-а могли су довести Дру Холидеја уместо Милвокија. Управо им такав играч фали.

Неки пишу како су погрешили што су дали Грина за пикове. Ако хоћеш да доведеш доброг играча, мораш имати пикове за трејд. Само се надам да ће Бартона некоме увалити.

panter pudlica

pre 1 godinu

Ovi sve pogrešno rade. Umesto da nadograđuju ekipu, oni je svake godine oslabe. Monte je jako dobar i zahvalan igrač u oba pravca. Nikada neće biti šampioni ovakvim pristupom...

ajde bre

pre 1 godinu

Da su bili pametni i drzali Krejga, Grenta, Morisa, uz zdravog PJ Dozira i Gordona, bukvalno bi imali tim oko Jokica i Mareja. Ali ne, resili su se svakog koje igrao dobru odbranu i imao odlicnu fiziku, al zato su zadrzali prevaru Bartona, a MPJ ponudili sulud ugovor koji realno nije zasluzio, i tako sebi blokirali salary cap. Sada pretacu iz supljeg u prazno, q najbolji igraci su im u najboljim godinama.

bskfan

pre 1 godinu

@jd

Ideja o trampi MPJ-a za SGA-a je dosla van Denvera sto znaci da tu ima nesto. Trejd SGA-a se pominjao i ranije, nevezano za Denver. MPJ ima svoju vrednost jer je jedan od najboljih sutera u ligi, jedan od najboljih skakaca u ligi i po mnogima najtalentovaniji igrac generacije koji bi bio pik 1 da nije bilo povrede. I njegov ugovor je interesantan jer je debelo osiguran pa tako u slucaju da ne igra sezonu zbog povrede njegov klub za 1m plate dobije 1.6 miliona, sto znaci da se na njemu i zaradjuje. Dakle, mozda ne bi prosao "strejt trejd" ali uz jedan pik sve je moguce.

Atlanta bi mogla da trejduje Kolinsa i upari Janga i MPJ-a ali bi pre toga morala da se otarasi losih ugovora sa Galinarijem i Bogdanovicem. Po meni to su losiji ugovori od Denverovog MPJ-a jer su ova dvojica stalno povredjeni. Da ne govorimo o katastrofalnim ugovorima Zajona, Kembe, Hardena itd.

Bil iz Vasingtona ce biti preskup a uopste ne pomaze Denveru jer je njihov najveci problem odbrana niskih igraca. Njima trebaju defanzivci kao sto su Holidej, Smart, Deni Grin, Beverli...a ne kao sto neki predlazu Bil, Lilard i slicni. U tom pogledu ja bih radije igrao sa Devonom Ridom za 2m po godini nego dovodio skupe ofanzivne igrace.

Sve u svemu, ako ostane MPJ onda im treba defanzivni SG, a ako trejduju MPJ-a onda im treba dobar SG i defanzivni SF kao sto je OG Anunobi, Dort i njima slicni. Pominje se i vracanje Gari Harisa za oko 7m po sezoni. U igri je i Jovic.

Leonida

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..

bskfan

pre 1 godinu

Interesantno kako razliciti timovi imaju razlicito misljenje o nekim igracima. Uostalom, da nije tako ne bi ni bilo trejdova.

Sto se tice Morisa i Bartona zainteresovana je Filadelfija koja bi u Denver poslala Deni Grina i Matis Tibulija. Sto je jos interesantnije, 76-tersi bi pored te dvojice igraca za Bartona i Morisa poslali cak i svoj ovogodisnji pik prvog kruga koji je, milim, 26-ti. Po nekim informacijama, prvo bi pokusali trejd za Terens Rosa i Rojs O'Nila, a ako to ne uspe onda trejd sa Denverom. Za razliku od Filija, u Denveru izuzetno cene i Deni Grina i Tibulija. Da bi do trejda doslo prvo treba da potvrde ugovor sa Deni Grinom jer imaju tim opciju.

Ako bi se desio ovaj trejd onda bi Denver bio na konju. Nepotrebne igrace bi zamenili igracima koji im trebaju a ne bi morali da trejduju Nadjija i Bonsa. Sa 3 pika prvog kruga imaju puno opcija, i za draft i za dodatni trejd. Jedan trejd je posebno interesantan, MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof. Ako bi do toga doslo onda bi doslo do tumbanja u denveru jer bi Shai bi PG a Marej bi isao na njegovu originalnu pozciju SG-a sto mozda i nije losa ideja ako se uzme u obzir da je Marej previse "veliki" za tu poziciju, pogotovu nakon povrede.

Na kraju jos jedna ideja za trejd sa Spursima, za Dezonte Mareja mada se ne pominje koja bi cena bila. U opciji je i Lavin iz Cikaga.

Mladen

pre 1 godinu

Nije ovo spremanje za pojacanja nego rasturanje tima. Grina su trejdovali za neke leve pikove tacnije nista. Ovog isto ce da uvale za pikove. To samo znaci da kad Jokara potpise max ima i njega da trejduju za tonu pikova. Za Mareja i posebno Arona Gordona bilo koji tim bi dobio tonu stvari ali ovi ce i njih da uvale za nista. Onda ce da grade buducnost oko Majkl Portera dok se ne povredi ponovo i zavrsi karijeru a i onako njega nikome ne mogu da uvale. I naravno Barton. Klovnovska organizacija bez ambicija.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Nazalost realna stvar. Sa povratkom Mareja ce ispasti iz prve petorke, a zasluzuje da igra prvu jer je dosta napredovao. I verovatno ce ici negde gde to moze za nekog bekap pleja i jos ponesto. Dobar dil za Denver svakako.

јд123

pre 1 godinu

MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof.
(bskfan, 19. jun 2022 00:23)

То би наравно за Денвер био пун погодак. Бекови два Канађанина ;-). Али чисто сумњам да би Оклахома пристала на то. СГА има 23 године и има још времена за плеј-оф и нападање титуле за Оклахому.
Да граде екипу око МПЈ-а уместо СГА-а? Зашто би Оклахома улазила у тај ризик, када је сада неизвесно здравствено стање МПЈ-а?

Да се ове сезоне није повредио и одиграо барем на вивоу прошле, била би друга прича.По мени једине две екипе које би можда (једно велико можда) пристали на трејд за МПЈ-а су Атланта и Вашингтон. Атланта јер му је најбољи другар из школских дана Треј Јанг и Вашингтон, јер га тренер одлично познаје.

Неки спимињу Била. Али Бил једино у Вашингтону може потписати највећи уговор. Плус, тиме не би решили одбрану на периметру.
Колинс из Атланте за МПЈ-а би био добар трејд за Денвер. Али као што рекох, чисто сумњам да би у овом тренутку неко узео МПЈ-а.

Њима треба бек, да барем буде на вивоу Г. Хериса. Неко ко би се одлично допуњавао са Гордоном у одбрани. Гордон одлично брани високе бекове као Луку, али је слаб против брзих, нижих као што је Морент.

Тако да ми изгледа трејд са Филом највероватнији. Њихов највећи проблем је клупа, треба им неко као Морис да предводи клупу а Тајбул је скоро па испао из ротације. Тајбул је добар дефанзивац и добро би дошао Денверу.

Žile

pre 1 godinu

Možete da frikombinujete kolko oćete, Denver se zakucao ugovorima Porteru Ml. i Bartonu i sad im je ostalo samo presipanje iz šupljeg u prazno. Jes, svi ostali tim menadžeri su sisali vesla pa će da uzmu te balaste i da im daju nešto super. Jedina mađija koja može da ih spasi je da uzmu za novog menadžera nekog od onih careva sa Krejgslista što su trampili od spajalice do kuće, pa da kroz 50tak trejdova dobiju Luku ili Batlera.

zemunski kej

pre 1 godinu

Imaju dva Greena mislim da trejduju boljeg a Moris je uz Nikolu i Gordona njihov najbolji igrac. Debelo ce se osetiti njegov odlazak .Nema bas tamo dobrih igraca koji bi se polomili da dodju u Denver. Da nisu nekim cudom dobili Nikolu ne bi videli pley off jos par godina. Do njegovog dolaska jedna od najslabije pracenih fransiza u NBA.

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokića,Murraya ,Portera Jr,MBartona,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokićs,Murraya ,Portera Jr,Martina,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..

Mladen

pre 1 godinu

Nije ovo spremanje za pojacanja nego rasturanje tima. Grina su trejdovali za neke leve pikove tacnije nista. Ovog isto ce da uvale za pikove. To samo znaci da kad Jokara potpise max ima i njega da trejduju za tonu pikova. Za Mareja i posebno Arona Gordona bilo koji tim bi dobio tonu stvari ali ovi ce i njih da uvale za nista. Onda ce da grade buducnost oko Majkl Portera dok se ne povredi ponovo i zavrsi karijeru a i onako njega nikome ne mogu da uvale. I naravno Barton. Klovnovska organizacija bez ambicija.

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokića,Murraya ,Portera Jr,MBartona,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

Sabre

pre 1 godinu

Sjajno. Posaljes dva jedina krstena igraca i pravis tim da napadne titulu. Cak i kad se vrate, Marej i MPJ nisu taj kalibar. Tacnije, ako bi imao godinu dana intenzivnog treninga i sredio glavu, Marje jeste, ali je i dalje jako streaky igrac. A MPJ je losija verzija toga. Obojica su naravno bolji od ove dvojice ali brate i kostaju 5x vise. Ne znam sta rade ovi ljudi ali Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.

zemunski kej

pre 1 godinu

Imaju dva Greena mislim da trejduju boljeg a Moris je uz Nikolu i Gordona njihov najbolji igrac. Debelo ce se osetiti njegov odlazak .Nema bas tamo dobrih igraca koji bi se polomili da dodju u Denver. Da nisu nekim cudom dobili Nikolu ne bi videli pley off jos par godina. Do njegovog dolaska jedna od najslabije pracenih fransiza u NBA.

Black Sabath

pre 1 godinu

Rješenje za Denver je da utrpaju smeće od igrača Jokićs,Murraya ,Portera Jr,Martina,Gordona u zamjenu za Curray,Thompsona,Greena,Pula,Wiginsa....i eto titule

ff

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.

panter pudlica

pre 1 godinu

Ovi sve pogrešno rade. Umesto da nadograđuju ekipu, oni je svake godine oslabe. Monte je jako dobar i zahvalan igrač u oba pravca. Nikada neće biti šampioni ovakvim pristupom...

Lukhsa

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?
(kris, 18. jun 2022 21:09)

I najvaznije, Denver je vjerovao u njega. Kad su on i Nurkic bili slicni statisticki, mozda Nurkic cak i jaci, oni su trejdovali Nurkica i kockali se na Jokica...

Da je jokic zavrsio u nekoj krs fransizi poput minesote mozda bi imao slicnu karijeru kao Milicic, vrlo brzo i lako se izgubi motivacija i volja kad ni tvoja ekipa ne vjeruje u tebe...

Milan

pre 1 godinu

Lakše malo sa komentarima. Stvarno se svašta ovde piše. Prvo Bones ne može da bude back up play, jer nema sportsku inteligenciju, ne ume da čita igru (možda nauči jer je mlad ali to je proces i on ne može da igra play-a sledeće sezone.). On je dobar role player za sada ali je previše nestabilan (još je mlad). Moris se pokazao kao zahvalan igrač, koji je veoma dobar play a i ima solidan šut. Ali kao sto su neki već komentarisali, veoma je slab u odbrani. Ne bih rekao da je to samo zbog gabarita ( i beverly nije nešto veliki ali je jedan od najboljih odbrambenih igrača na spoljnim pozicijama). Videćemo ubrzo da li je ovo neki dobar plan denvera ili još jedan pucanj u prazno kao i prethodnih sezona.

brm

pre 1 godinu

Žele da grade ekipu oko Jokoća, i trejduju igrača za kojeg je sam Jokić izjavio da bi želeo sa njim da igra do kraja karijere. Bolje da gledaju da se otarase Bartona. Šteti im i na terenu, a i salary cap-u.

kris

pre 1 godinu

Ja možda griješim,ali ne mogu razumjeti ove komentare da Jokić treba da ode iz Denvera i da nikad ništa neće osvojiti..On je u Denveru postao dvostruki MVP,ima status mega zvijezde i ugovor od 200 miliona.Prsten došao ,ne dosao,naravno bolje da dodje,ali eto Kuzmić ga ima,pa ko bi od nas radije bio Kuzmić,nego Jokić?

Bojan

pre 1 godinu

Narednih 4 godine Denver neće ništa napraviti!Promašaj decenije, potpisivanje nesretnog Portera koji se ponaša na terenu kao bik u staklari.I da hoće da ga trejduju,neće ga niko!Možda Igokea

Milan

pre 1 godinu

Nikad Denver neće dalje od finala konferencije....
(777, 18. jun 2022 20:57)
samo kreteni koriste rec ,,nikad,, a finale konferencije je ,,bas neuspeh'' ...budi u finalu ulaza tvoje zgrade

Radijator

pre 1 godinu

Jokicu ako je iole stalo da nesto ikad osvoji treba da ode iz Denvera.
(Sabre, 18. jun 2022 20:21)

Stalo mu je...da osvoji.. sa konjima.

Bokster

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!

Leonida

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

big
Problem kod Montea je svaki put bio plej-of. Uplasio bi se i tek zavrsnici bi se probudio. Steta, jer je ubica sa mid range i iz nekog razloga ne koristi dovoljno.

St11

pre 1 godinu

igraci Koji trebajy da ostanu uz Jokica su Marej, Gordon, Bones, I Monte Moria svi ostali treba da idu. Prvo Barton,pa za njim MPJ( prevelik ugovor, stalno povredjen,a I kad igra bolje da ne igra) I svi ostali

Xman

pre 1 godinu

I treba da ide Moris, nije igrač velikog kvaliteta.. Sad treba se potruditi da dovedu Kembu Vokera iz Šarlota i Satoranskog iz Vašingtona, verujem da bi se oni odlično uklopili kao bekap igrači sa Džamal Marejom..
(Loznica, Gučevo, Cer..., 18. jun 2022 20:16)

Kemba Walker vec tri godine ne igra u Charlotte!
(Bokster, 18. jun 2022 20:30)Sta se primas kao saucesce? Vidis da ga botovi troluju?

Ivan

pre 1 godinu

Denveru i Jokiću da damo još jednu sezonu ako svi budu bili zdravi.
Da vidimo Jokić ima u ekipi igrače ;Jamal Murray, Michael Porter Jr, Aaron Gordon i da li će onda da govore da nema sa kim da igra, kako mu Nagetsi nisu doveli nikog?
Dokle više opravdanja? Stasavaju nove ekipe u NBA pa će Denveru biti još teže da navedem Minesotu KAT, Edwards, Russel sjajan posao rade, Memfis sa Morantom koji ima 22. godine, Dalas sa Lukom, Dinvidijem, Bronsonom, sad doveli Wood-a, onda zdravi Klipersi sa Lenardom, Džordžom...Zapad ima da kida sledeće sezone i Denveru nikad teže.
(ff, 18. jun 2022 20:38)

Kada citam ovaj komentar pomislio bih da su Denver i Nikola Jokic na nekom stubu srama i da treba nama nesto da dokazuju. Pri tom svi zajedno da skupimo sve sto imamo ne mozemo da stanemo na crtu treneru a kamoli Nikoli.

Inace, od dolaska Gordona pa do povrede Jamala Murray-a Denver je bukvalno preslisavao sve koji mu se nadju na putu, tako da videli smo sta mogu kada su svi na broju.

Sto se tice Morisa, verovatno uprava vidi da je Bones dovoljno dobar za ulogu rezervnog pleja, pa zele da ovime ubiju dve muve jednim udarcem:

1) oslobode se 10 miliona dolara po sezoni, koliko je cini mi se Morisov ugovor
2) dobiju i nesto za uzvrat

Deluje mi kao mudar potez uprave. Samo vreme ce reci da li je tako ili ne.

vrg

pre 1 godinu

pricajte sta hoceta, ali denver je golden stejtu, prvaku nba lige, pruzio solidan otpor. cak i bez mareja i portera (koji je najveci problem cele price jer i da igra ne bi vredeo cetvrtinu od onoga sto ga placaju) lako su mogli da voriorsima otkinu jos neki mec.
kao dan je jasno da im je potreban jos jedan sjajan igrac pored jokica i mareja, a ne mogu da ga dobiju tek tako. nadam se da je ovo sto pustaju u stvari kombinovanje ciji je cilj da se dovede jos jedan top igrac i ode daleko u plej ofu, odnosno do kraja.
samo da ostave koji dolar i za sudije, inace dzbe sve.

ajde bre

pre 1 godinu

Da su bili pametni i drzali Krejga, Grenta, Morisa, uz zdravog PJ Dozira i Gordona, bukvalno bi imali tim oko Jokica i Mareja. Ali ne, resili su se svakog koje igrao dobru odbranu i imao odlicnu fiziku, al zato su zadrzali prevaru Bartona, a MPJ ponudili sulud ugovor koji realno nije zasluzio, i tako sebi blokirali salary cap. Sada pretacu iz supljeg u prazno, q najbolji igraci su im u najboljim godinama.

JPR24

pre 1 godinu

To je okej. Ostaje pitanje Barton ! I naravno koga uzimaju umesto njih ? Ni kako god, nemaju vlasnici nameru sa osrese kesu za prave stvari ! Barem do sada nisu imali… pa će izgleda opet da trube sa Porterom Nulom i taki dalje…

meda

pre 1 godinu

Jokić i Nurkić nikad nisu bili "slični statistički", Nurkić je uvek bio samo prosečan igrač sa problemima u glavi a Jokić od samog početka elitni igrač.
Recimo prva Jokićeva sezona (2015-16), Jokić PER 21.5, WS48 .185, BPM 3.9, VORP 2.6, TS 58.2%. Iste te sezone Nurkić PER 16, WS48 .031, BPM -2.9, VORP -0.1, TS 46%. Sledeća sezona - razlika je bila još veća (PER 26.3 naspram 17.5, WS48 .228 naspram .068, BPM 7.3 naspram -.9, VORP 4.8 naspram .4, TS 64% naspram 52.8%). Još je bila i ta smejurija da 10 puta lošiji igrač startuje.

Спиноза

pre 1 godinu

Dobar je Monte, sasvim solidno je iskoristio ovu sezonu gde je bio prvi plej usled povrede Mareja, solidni procenti suta, dobra saradnja sa Jokicem, podigao je sebi trejd vrednost, tu nema dileme. Medjutim, oseti se da je ipak njegov plafon backup plej. Takodje, treba dodati da je stvarno ogroman krater u odbrani, i da mu to mnogo odmaze u karijeri. Bones je s druge strane bas dobar ubod Denvera, perspektivan, mlad, na ruki ugovoru sto je jako bitno za Denver u ovom trenutku, jos uvek neizgradjen dovoljno kao igrac, ali se dobro vidi da ima skil, koji treba dodatno da se razvije. Mislim da se nece previse osetiti Morisov izostanak. Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.

pant-LA

pre 1 godinu

Volim Montea ali realno je skroman, dobar je za rezervnog pleja, verovatno treba i da mu se poveca ugovor, slab je u odbrani, pametne ekipe kao gsw stalno vrte pik na njemu i jokicu i tu odbrane nema. Nesto mi mirise na Micica, ne znam koliko je to pametno, obzirom da je umesana i oklahoma. Ostaje nejasan potez sa mpj, jedino sto mi je logicno da su mu dali veliki ugovor da bi bio dobar kapital za trejd. I da, ludi barton?!?

iki

pre 1 godinu

Dobar kao back up play, ništa više. Deluje kao dobar momak. Bones ide na njegovo mesto, prva zamena Jamalu, 3. play ko će biti je manje bitno.

Milan

pre 1 godinu

Po meni ovo ima smisla. Mora taj bekovski deo ekipe da se ojača u defanzivnom smislu, takođe i visina. Monte ne može nikoga da preuzme obzirom na svoje skromne gabarite. Videli smo i u završnici plej ofa koliko vrede igrači koji pokrivaju skoro sve u odbrani. Nagetsi su trenutno jedna od većih misterija u NBA, niko živ ne zna kako će se stvari dalje odvijati.

bskfan

pre 1 godinu

Interesantno kako razliciti timovi imaju razlicito misljenje o nekim igracima. Uostalom, da nije tako ne bi ni bilo trejdova.

Sto se tice Morisa i Bartona zainteresovana je Filadelfija koja bi u Denver poslala Deni Grina i Matis Tibulija. Sto je jos interesantnije, 76-tersi bi pored te dvojice igraca za Bartona i Morisa poslali cak i svoj ovogodisnji pik prvog kruga koji je, milim, 26-ti. Po nekim informacijama, prvo bi pokusali trejd za Terens Rosa i Rojs O'Nila, a ako to ne uspe onda trejd sa Denverom. Za razliku od Filija, u Denveru izuzetno cene i Deni Grina i Tibulija. Da bi do trejda doslo prvo treba da potvrde ugovor sa Deni Grinom jer imaju tim opciju.

Ako bi se desio ovaj trejd onda bi Denver bio na konju. Nepotrebne igrace bi zamenili igracima koji im trebaju a ne bi morali da trejduju Nadjija i Bonsa. Sa 3 pika prvog kruga imaju puno opcija, i za draft i za dodatni trejd. Jedan trejd je posebno interesantan, MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof. Ako bi do toga doslo onda bi doslo do tumbanja u denveru jer bi Shai bi PG a Marej bi isao na njegovu originalnu pozciju SG-a sto mozda i nije losa ideja ako se uzme u obzir da je Marej previse "veliki" za tu poziciju, pogotovu nakon povrede.

Na kraju jos jedna ideja za trejd sa Spursima, za Dezonte Mareja mada se ne pominje koja bi cena bila. U opciji je i Lavin iz Cikaga.

јд123

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ако хоћеш да појачаш екипу одмах, мораш дати играча који вреди на тржишту. Два играча, за које сада могу да добију највише су Бонес и Морис (Јокића не рачунам). За Бонеса могу вероватно добити и више, показао је велики потенцијал у руки сезони, па сигурно има заинтересованих екипа које су почеле градити екипу. Али Морис има већу плату, па им то даје већу могућност потписати бољег играча.

Тако се то ради. Да је Конели био паметан могао је трејдовати МПЈ-а, када је њему тржишна цена била висока. Да је хтео дати МПЈ-а могли су довести Дру Холидеја уместо Милвокија. Управо им такав играч фали.

Неки пишу како су погрешили што су дали Грина за пикове. Ако хоћеш да доведеш доброг играча, мораш имати пикове за трејд. Само се надам да ће Бартона некоме увалити.

Žile

pre 1 godinu

Možete da frikombinujete kolko oćete, Denver se zakucao ugovorima Porteru Ml. i Bartonu i sad im je ostalo samo presipanje iz šupljeg u prazno. Jes, svi ostali tim menadžeri su sisali vesla pa će da uzmu te balaste i da im daju nešto super. Jedina mađija koja može da ih spasi je da uzmu za novog menadžera nekog od onih careva sa Krejgslista što su trampili od spajalice do kuće, pa da kroz 50tak trejdova dobiju Luku ili Batlera.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Sabre
Dzamal ima sjajan FG iz igre za ono sto pruza i AKO bi bio na 100% mogao bi da postane igrac sa sigurnih preko 20ppg. Ne znam sta rade sa Ridom, bolje da mu daju ugovor jer im je falio takav igrac za odbranu na perimetru protiv GSW da ucine seriju zanimljivijom.

Kozuki Oden

pre 1 godinu

Milan
Bouns je street baller, vidi se po nacinu na koji vodi loptu. Ne sledece ali za 2-3 godine moze da se cisto vidi da li ce biti dobar plej ili ne (mislim sa ce kliknuti u predsezonskim pripremama sa Jokicem).

laganica

pre 1 godinu

Dobro je da makar nesto rade, vidjecemo kako ce to ispasti. I sa zdravim Marejem i MPJ-em nemaju sta da traze protiv Voriorsa i Klipersa, jer u Denveru niko ne igra odbranu, nisu ni Irving i Durant mogli da dobiju bez odbrane, nece moci ni Jokic i Marej sigurno. Vidjeli ste sta je GS uradio, nakucao tim oko Karija defanzivcima (uz to je Kari sa 34 godine nabacio misica i znacajno popravio defanzivu, pa vise nije rupa), uz to Grin i Luni maltene nemaju uopste poenterskih sposobnosti. Odbrana donosi prstenje, ja sam se iskreno nadao Kovingtonu, ali su Klipersi odrijesili kesu i osigurali ga. Dati Portera i njegov uzasni ugovor za dva prosjecnaa two-way igraca na pozicijama 2 i 3, pa ako nista, makar ce se otarasiti uzasnog maksimalnog petogodisnjeg ugovora.

meda

pre 1 godinu

Generalno pametno je da se reše Morisa, OK je igrač ali je undersized i ne može odbrana da se igra ako su u isto vreme na parketu on i Marej, a ako samo igra backup pleja za to je preskup i imaju Hyland-a (a treći plej uvek može i onaj Marcus Howard). Kad bi ga trejdovali za defanzivni wing bilo bi idealno.

Иван

pre 1 godinu

Логично. Чисти се буџет за довођење неке веће зверке. Конели је био превише емотиван, Бут то ради без пардона. Још Бартон, и ето пара чак и за Бредлија Била.

zmajognjeni

pre 1 godinu

Nazalost realna stvar. Sa povratkom Mareja ce ispasti iz prve petorke, a zasluzuje da igra prvu jer je dosta napredovao. I verovatno ce ici negde gde to moze za nekog bekap pleja i jos ponesto. Dobar dil za Denver svakako.

bskfan

pre 1 godinu

@jd

Ideja o trampi MPJ-a za SGA-a je dosla van Denvera sto znaci da tu ima nesto. Trejd SGA-a se pominjao i ranije, nevezano za Denver. MPJ ima svoju vrednost jer je jedan od najboljih sutera u ligi, jedan od najboljih skakaca u ligi i po mnogima najtalentovaniji igrac generacije koji bi bio pik 1 da nije bilo povrede. I njegov ugovor je interesantan jer je debelo osiguran pa tako u slucaju da ne igra sezonu zbog povrede njegov klub za 1m plate dobije 1.6 miliona, sto znaci da se na njemu i zaradjuje. Dakle, mozda ne bi prosao "strejt trejd" ali uz jedan pik sve je moguce.

Atlanta bi mogla da trejduje Kolinsa i upari Janga i MPJ-a ali bi pre toga morala da se otarasi losih ugovora sa Galinarijem i Bogdanovicem. Po meni to su losiji ugovori od Denverovog MPJ-a jer su ova dvojica stalno povredjeni. Da ne govorimo o katastrofalnim ugovorima Zajona, Kembe, Hardena itd.

Bil iz Vasingtona ce biti preskup a uopste ne pomaze Denveru jer je njihov najveci problem odbrana niskih igraca. Njima trebaju defanzivci kao sto su Holidej, Smart, Deni Grin, Beverli...a ne kao sto neki predlazu Bil, Lilard i slicni. U tom pogledu ja bih radije igrao sa Devonom Ridom za 2m po godini nego dovodio skupe ofanzivne igrace.

Sve u svemu, ako ostane MPJ onda im treba defanzivni SG, a ako trejduju MPJ-a onda im treba dobar SG i defanzivni SF kao sto je OG Anunobi, Dort i njima slicni. Pominje se i vracanje Gari Harisa za oko 7m po sezoni. U igri je i Jovic.

Milan

pre 1 godinu

Ne kapiram poentu trejdovanja Morisa, dobar plej sa klupe koji se fino kapira sa Jokićem. Jedino ako će da ga spakuju sa štetočinom Bartonom i pikovima da dobiju nekog dobrog startnog beka.
(Leonida, 18. jun 2022 21:41)

Ima logike. Vraca se Marej, Bouns je bio odlicna rezerva ove sezone. Racunaju da ce Marej moci da igra, a da Bouns bar ponovi igreniz ove sezone, a realno je i da jos napreduje. Uostalom, da bi napredovao, trebala bi mu minutaza. Resenje je ili da trejduju Bounsa da bi imao minutazu i napredovao, ili Morisa, pa da Bouns kod njih napreduje. Malonjeste rizik, ali mi deluje kao logican potez. Za minute koje ce dobijati rezervni plej, ne bi bila velika razlika u ucinku njih dvojice. A za Morisa sad mogu dosta da dobiju jer mu je porasla vrednost za trejd nakon cele sezone kao starter u plejof timu. Ostaje im Bouns za koga ne mogunogo da dobiju sad, ali ce mu porasti vrednost za par godina. Pri tom Bouns ima manju platu, pa se oslobadja prostor u budzetu da potpisu nekog kvalitetnog 3&D igraca sto im je neophodno. Starteri, ako svi budu zdravi, Marej, Jokic, MPJ, Gordon, i ako trejduju Bartona za nesto kvalitetno. Na klupi Bouns, Kazins, Rivers koji je odlicno odigrao kraj sezone, Forbs i Rid. Tu je jos uvek Dzef Grin, Zik, ne znam da li je Markus Hauard jos pod ugovorom. Ako uspeju da trejduju Bartona, i potpisu dobrog defanzivca, startna petorka vrhunska. Zamene skroz ok, mozda jos jedan potpis do konkurenta za titulu.

posmatrač

pre 1 godinu

Samo ne znam sta mogu da dobiju sad za 21. pika, 30. i Morisa? Mozda ce probati da napreduju na draftu, da dobiju nesto oko 10 pika recimo, ako im je neko tu interesantan... Kasnije je i neki trejd za Bartona vrlo moguc. Videcemo. Zanimljivo leto predstoji za nagetse svakako.
(Спиноза, 18. jun 2022 23:00)

Ako uz te pikove i Morisa, dodaš i Bartona, stvar već postaje mnogo zanimljivija.
Realno, ovim ovosezonskim u suštini iznuđenim igranjem na poziciji startnog pleja, Morisu je značajno porasla cena, i sada je verovatno najbolje (poslednje) vreme da ga iskoriste za neki trejd.
Moris deluje kao dobar dečko (mnogo fin - možda i previše), ima i dobar odnos sa Nikolom (ali ima ga svako ko igra malo više sa njim), i nekako mu fali malo više te neke sportske drskosti i bezobrazluka, i to je samo povremeno (isuviše retko) izbijalo kod njega na površinu, tako da su u tom nekom smislu bili jasni i njegovi limiti. Sa druge strane, mlađi (i jeftiniji) Bouns je (pre)pun baš svega toga i te neke ulične energije. Pokazao je u više navrata da ume prosto da eksplodira, što bi uz odgovarajuće pozitivno usmeravanje te silne potencijalne energije i neki očekivani napredak u narednom periodu, moglo doneti više ekipi.

јд123

pre 1 godinu

MPJ za SGA-a i Oklahome. Oklahoma i dalje skuplja pikove a Shai im ne treba jer jos nisu spremni za plejof.
(bskfan, 19. jun 2022 00:23)

То би наравно за Денвер био пун погодак. Бекови два Канађанина ;-). Али чисто сумњам да би Оклахома пристала на то. СГА има 23 године и има још времена за плеј-оф и нападање титуле за Оклахому.
Да граде екипу око МПЈ-а уместо СГА-а? Зашто би Оклахома улазила у тај ризик, када је сада неизвесно здравствено стање МПЈ-а?

Да се ове сезоне није повредио и одиграо барем на вивоу прошле, била би друга прича.По мени једине две екипе које би можда (једно велико можда) пристали на трејд за МПЈ-а су Атланта и Вашингтон. Атланта јер му је најбољи другар из школских дана Треј Јанг и Вашингтон, јер га тренер одлично познаје.

Неки спимињу Била. Али Бил једино у Вашингтону може потписати највећи уговор. Плус, тиме не би решили одбрану на периметру.
Колинс из Атланте за МПЈ-а би био добар трејд за Денвер. Али као што рекох, чисто сумњам да би у овом тренутку неко узео МПЈ-а.

Њима треба бек, да барем буде на вивоу Г. Хериса. Неко ко би се одлично допуњавао са Гордоном у одбрани. Гордон одлично брани високе бекове као Луку, али је слаб против брзих, нижих као што је Морент.

Тако да ми изгледа трејд са Филом највероватнији. Њихов највећи проблем је клупа, треба им неко као Морис да предводи клупу а Тајбул је скоро па испао из ротације. Тајбул је добар дефанзивац и добро би дошао Денверу.