Subota, 11.06.2022.

08:00

Kari dominirao – Golden Stejt vratio brejk! VIDEO

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa pobedili su Boston Seltikse rezultatom 107:97 i izjednačili na 2-2 u seriji velikog NBA finala.

Izvor: LN

Kari dominirao – Golden Stejt vratio brejk! VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

MethodManWu

pre 1 godinu

Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.
(niksic, 11. jun 2022 11:18)

Džordan, Medžik, Bird, Džabar, Vilt, Dankan, Olažuvon, Lebron, Kobi, Robertson, Vejd.....I ti meni hoćeš da kažeš da pored ovih veličina Kari može u top 10? Kako? Na koju foru?

PimPong

pre 1 godinu

Navijam za GSW, te sam bio odusevljen utakmicom Stefa. Znam da je kao play sutirao mnogo, ali on nije sebican, i to se vidi. Zbog ovakvih partije klinci zavole kosarku. I konacno jedna utakmica da je zanimljiva do samog kraja (bilo je 10 razlike samo zbog slobodnih, a bilo je samo -3 na otprilike minut do kraja). Bjelica je bio jako dobar u odbrani, pokusavali su Tatum i druzina da igraju izolaciju, a cini mi se da nijednom nisu postigli kos protiv njega. Imao je jednu olako izgubljenu loptu, ali dobro. I dalje mislim da Boston ima veoma malu prednost jer imaju vise dobrih igraca i bolju klupu (ne moze cak ni Stef stalno da ovako ubada), ali sad ovo postaje strateska i mentalna igra, te bi mogao GSW da dobije.

XYZ

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed
(BLUCK, 11. jun 2022 14:23)
Ne širite dezinformacije.DŽORDAN NE MOŽE BITI GOAT I TO IZ VIŠE RAZLOGA.

BLUCK

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed

MPP

pre 1 godinu

FENOMENALNI


Stef..... Kakvi šutevi , kakvi driblinzi , prodori , ulazi...kakav osećaj za igru. Kao da je namazan sa zejtinom , taman mislite da ste ga.... Sa tim detinjim osmehom ....te gestakulacije su posebna priča , on se iskreno
raduje ovoj igri i tako je i igra . Ponekad imam osećaj da gledam neki animirani film a ne živi basket.
JEDAN OD NAJVEĆIH MAJSTORA OVE IGRE IKADA.

day

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.
(Vladimir, 11. jun 2022 12:24)

Nije bio sampion 4x, nesto si se zabrojao.

vince carter

pre 1 godinu

@Vladimir take it easy. Ovo ce biti 4ta a ne 5ta titula Golden Stejta ako osvoje i prva mvp nagrada finala za Karija. A te all time liste su toliko mucne da vi izgleda toga niste ni svesni. Sad da udju u jednu prostoriju 20 najboljih nba igraca i 20 bivsih,20 top trenera i 20 analiticara,kao i 20 obicnih ljudi...nijednom od njih lista top 10 igraca nece biti ista,neko ce imati kobija kao drugog,neko van top 10 i tako dalje. I ko je uopste merodavan da sastavi top 10 listu? Jel postoji negde takva zvanicna lista? Ne! I zato su vasa bedna rangiranja apsolutno nebitna!!

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Dobar Curry, ali 'dobre' i sudije.
Ako je ESPN (gazda) zadovoljan sa sest utakmica, onda bi samo kosarkaski, Boston trebalo da pobedi obe. Ali ako gazda kaze sedam, onda se nezna se ko ce dobiti sedmu, pogotovo sto se vidi da GSW igraju znatno inteligentnije. Pod tim mislim da njihovim igracim treneri verovatno ukazuju na pristrasno sudjenje koje NBA ubacuje u utakmice. Tako su juce znali da malo prekrdase sa na primer guranjem u ledja pri skoku, nelegalnim zagradjivanjima, udarcima po podlakticama.
Za razliku, Boston-ovi najbolji igraci, pogotovo Tatum i Brown, se jos uvek ponasaju ko deca. Cim im malo ne ide u napadu i sudije ih 'stisnu', odma krenu da se raspadaju: zvekecu nepotrebne suteve sa distance izvan ritma tima, dodaju ko da su pijani, ne trce u obrani kontre itd. Smart i Tatum su bukvalno Dr. Jekyll i Mr. Hydes. Deset, petnaest minuta izlgedaju ko najbolji igraci na svetu, a onda u sledecih deset izgledaju ko da su sa marsa pali.
Videcemo.

Urox

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

Izvini ali jel si gledao mec jutros? Zadnja 4 minuta Boston jednom u reket nije usao ,samo trojke sutirao,Horford koji igra 4 i 5 sut iz igre 2 od 6 i sve sutevi za tri tako da o cemu druze pricas ?
Drago mi zbog Karija i jucerasnjih komentara nestane u cetvrtoj uvek i vecito velikih osporavanja.....Smesan je i tretman koji tolika zvezda ima kod sudija ,cisti faulovi u njegovu korist se bas bas cesto ne sude
Wigins igra veoma dobro doigravanje,od Grina i Pula sam ocekivao bolje a vala i od Kleja ali on je doprineo inodigrao dobru odbranu u kljucnim trenucima
A Boston ....Onaj Tejtum njemu je sinoc u glavi bilo da je vec 3:1 i igrao je za sebe ,sebican do zla Boga covek je hteo da obezbedi mvp titulu
Uzme li Boston nekako prsten moj mvp je Dzejlen Braun

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

rofesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.
(Goks, 11. jun 2022 09:30)
Pa e, profesor ne reaguje na finte jer ih procita... Yes how no.
Profesor moze da skoci jednom po mecu, i nakon toga slijedi odmor. Ocigledno nisi nikad igrao basket ili si mlad momak sa manjkom kilograma. U profesorovim godinama i pri njegovoj kilazi skok-blokada se cuva za clutch momente.
Inace, Time Lord bio +6, ubjedljivo najvise kod Bostona. Toliko o tome koliko je brutalno bitno da igra dok ne iskoci koljeno.

Vladimir

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.

smeh

pre 1 godinu

@laganica

2015. godine je Igudala i više nego zasluženo bio MVP finala. Kada god su nestali "splash" braća i ostatak tima tu je bio Igudala na obe strane terena da podigne GSW. Čovek nije bio starter te sezone ali je u finalu, od druge ili treće utakmice, počinjao kao starter. Bukvalno je bio prevaga za GSW a glavni zadatak u odbrani mu je bio da čuva Lebrona. U ovom finalu Kari prikazuje najbolju igru od svih finala koje je do sada igrao. Ako ovako nastavi i GSW uzme titulu sigurno će biti MVP finala po prvi put u njegovoj bogatoj karijeri.

laganica

pre 1 godinu

Lepi, 11. jun 2022 09:33)

Ko jenrekao da Wiggins ne igra dobro, bukvalno je napisano da jedini pokazuje znake zivota, ali da nije na Curryjevom nivou. A kad ti igrac pod maksimalnim ugovorom odigra jednu od tri dobre partije, i to ove tri katastrofalno lose, vise faulova nego poena, dva puta 6 fouled out, senzacija je biti izjednacen nakon 4 meca. Ovu posljednju si ti jedini mozda vidio da je odigrao dobro, toliko u napadu los, da bleji sam na vrhu reketa svaki napad, cak ga je na kraju Ker u rukometnom stilu uvodio i izvodio u zavisnosti napadaju li ili brane. Bukvalno mu je majka objavila da ne moze da ga prepozna koliko lose igra, i ne zna sta se desava sa njim, Grin je nakon meca rekao da je prelose odigrao mec, i da mu je jasno sto je bio dugo na klupi, ali si ti nesto drugo vidio, izgleda da smo bas razliciti mec gledali.

JPR24

pre 1 godinu

Nisam gledao, tako da nemam ništa reci o utakmici. Jedino sto mogu reci je da navijam za GSW, samo zbog Belog ! Kao grobar oduvek sam poštovao Bjelicu i kao igrača i čoveka, i za sve sto je pružio kosarci i reprezentaciji, pa sad iako nema minutažu od 30 min, ali bi mi bilo drago da uzme titulu u NBA i prsten ! Čovek je zaslužio za svo delo !

Walldorf

pre 1 godinu

Veličanstveni um, telo i umeće Stef Karia!!! To je onaj stari, fantastični i nezaustavljivi snajper. Utakmicu je, usudiću se da kažem, prelomio povratak u stari ritam Kleja Tompsona. Iz utakmice u utakmicu, njih dvojica "rastu", što daje veliku sigurnost i hrabrost ostalim "ratnicima", posebno Pulu i Viginsu. Naravno, sve pohvale i Luniu kao i Oto Porteru uz nezaobilaznog Grina koji je kičma ekipe. Sve u svemu, iskustvo i nesumnjiv kvalitet GSW, nakon dve sezone oporavka ključnih momaka, donose još jednu titulu, po svemu sudeći. Sportski pozdrav!

Gambeeet

pre 1 godinu

Prosta stvar, imao je Boston sve u svojim rukama, ali je očigledno pritisak važnosti meča odradio svoje i vodeći igrači su se jednostavno ukočili i pretrnuli. To je bio onaj momenat kada je iz drugog napada Tejtum asistirao Smartu koji pogađa trojku preko ruke u zadnjoj sekundi bukvalno, dobro se sećam za 94-90 u korist Seltiksa. Potom se Pul nešto zaliće, maši naravno, ali hvata Vigins (neverovatno bitna rola sa 16 skokova večeras, par bitnih ofanzivnih) i od tada je počeo potpuni sunovrat Bostona, Klej pogađa brzu trojku i posle Stef dovršava posao. Sa druge strane Braun srlja, uzimaju neke iznuđene trojke, a JT kao da je bežao od lopte, umesto da preuzme teret meča na sebe, jer ipak je najbolji igrač ekipe. Moraće izgleda opet da stavlja onu Kobijevu znojnicu oko lakta, odigrao je sinoć u drugom poluvremenu i naročito pri kraju sve u kontra maniru od svog idola. Šta reći za Karija, stvarno mađioničar, za klasu-2 iznad svih u ovom finalu, ali treba održati ovakav ritam do kraja, zna dobro i on da će timu biti potrebna bar još jedna ovakva partija. Svakako nema dileme ko je FMVP ako Voriorsi izađu kao pobednici serije i Finala. Biće ovde još vatre i neizvesnosti, uživajmo u potencijalno još 3 naredna meča. Nadskakali su ih Ratnici u oba segmenta i ta kontrola skoka je uz nestvarnog Karija na kraju i presudila, uz stegnutost igrača Bostona u završnici susreta. Idemo dalje!

niksic

pre 1 godinu

(MethodManWu, 11. jun 2022 10:44)

Bravo, ti si mimo svih, osjecas li se posebno? Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.

Ivan

pre 1 godinu

stoka17


Dodao bih jos nesto. Svaka cast upravi, Dzou Lejkobu pre svega koji ipak nije cist biznismen, razume kosarku i ovu ekipu i uvek im izlazi u susret. Samo se kjuban pominje kao super lik a i ovaj to jeste. Gsw je najdzravija fransiza u nba, hemija od cistaca do igraca i uprave je odlicna.

kani

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.
(Mladen, 11. jun 2022 08:36)

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13

alen

pre 1 godinu

laganica, 11. jun 2022 09:05

ne da bi bilo bezveze da igudala nije bio MVP finala rasturio je kako je igrao odbranu isto kidao cuvao najteze igrace i bio efikasan u napadu pogotovo u finalu (pogadjao je suteve jako bitne i vracao ekipu) pogleda igudala mvp pa onda komentarisi. Igudala je brutalan igrac kada su pitali kobija sa kim bi voleo da igra on je rekao iz topa igi ili t mac...

laganica

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:52)

Zato jer Time Lord igra na pola koljena, Williams nije mogao na kraju meca ispod bloka proci i ispratiti igraca nikako, igra pod povredom, zato ne moze vise igrati. Sigurno nisi ti oametniji od Udoke, i on bi ga igrao 48 minuta da moze

komša

pre 1 godinu

Meni je zapanjujuce da Tejtum naprasno nestane kada utakmica udje u neku dramaticnu fazu. Jednostavno se sakrije na terenu i loptu kada i dobije, vise gleda asistenciju nego kos. Jeste dobar, al je igrac za prvo poluvreme i nista vise od toga.

Bojan

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:23)

Pohvalno je da vi stranci za promenu konačno malo komentarišete svoje igrače. Još da naučite to da radite na svojim portalima...

MethodManWu

pre 1 godinu

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13
(kani, 11. jun 2022 10:07)

Ovako iz glave mogu da nabrojim 20-25 košarkaša koji su imali više uspjeha u karijeri, a i bili su bolji igrači.

Hm

pre 1 godinu

Iako sam navijao za Boston, drago mi je sto su izgubili. Ne zbog njih vec zbog sramnog sudjenja. Prosto je neverovatno da sudije u finalu tako navlace za domaci tim. Sram ih bilo.

Odlicni i jedni i drugi. S' tom razlikom da kada se odlucivalo (na kraju) Kari se opustio maksimalno, a Tejtum i Braun su prosto nestali.

Tu se videlo ko je veliki igrac, ko ce da povuce i da preuzme odgovornost kada je najpotrebnije, ko je sampion...

Lepi

pre 1 godinu

@laganica
> jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca.

Kao da gledamo razlicite utakmice. Wiggins je odigrao odlicno a i Green u drugoj i cetvrtoj.

Истина

pre 1 godinu

@ Синиша. Па сви би волели да Бјелица и Јокић узму прстен, као и било који други наш кошаркаш.И сам знаш да сад следи АЛИ кад је Јокић у питању.Са Денвером неће освојити ништа,и мислим да то и птице на грани знају.

Goks

pre 1 godinu

Bjelica je nevidjeni kralj. Kako je držao Tejtuma, fantazija. Protiv Dalasa u tri ili cetiri situacije jedan na jedan sa Lukom, ovaj nije mogao da mu da koš. Sećam se i dve situacije sa Denverom protiv Jokića, isto. Profesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.

Srpce

pre 1 godinu

Dje su god Crnogorci tu se igra sampionski.
Ovi iz Srbije su dobri samo lokalno.
Tako i moj plemenik Bjelica (ko ce da mi spori da se radi o liku iz stare Crne Gore, Katunske nahije, taj je neznalica. U samom plemenu Bjelice se niko tako nije prezivao, ali su oni koji su se odselili da bi sacuvali sjecanje na svoje pleme uzeli kao prezime ime plemena) igra sampionski i moguce da ce biti tas na vagi da GSW osvoji titulu.
Doktor Bjeli. Zbog njega navijamo za GSW kao nekad kad se navijalo za Sakramento.
Pretpostavljam da je tako i u Srbiji. Da je GSW najpopularniji klub. Pa Atlanta. Pa Dalas zbog Donce i Marjana. Pa Denver. Ipak je Denver klasicna cirkusantska ekipa koja igra za statistiku i igra Jokic koji da neko napadne Srbiju ne bi ni poruku podrske poslao. Za njega mogu da navijaju samo potencijalni kvislinzi.

Srpce

pre 1 godinu

u 4/4 Bostonu stao sut za 3 (to i mogu da svarim) i katastrofalno los skok (e tu mi nisu cista posla) i poraz je bio neminovan.
(Vaso, 11. jun 2022 09:22)
Pa jer Udoka u odlucujucoj utakmici serije igra Timeloard-a u skracenoj minutazi.
Horford je tako precijenjen. Dvije odigra 2p i 4skoka, ali to su wow ucinci jer je to 'doktor' koji radi sve, a onda jednu bude stvarno dobar.
Sinoc mekan i neucinkovit u napadu.
Dok Timeloard kad je god na parketu o jadu zabavi sve.
Petorka koja pocinje mec umjesto da igra 40min zajedno u ovakvom mecu, Udoka vazda krene sa sablonckim izmjenama.

Nba/Euroleague Fan

pre 1 godinu

Meni je utisak večeri da kad je Kari dao 5,6 i 7-mu trojku to ispraćeno sa erupcijom od strane dela navijača. 2008 i 2010 kad su igrali sa protiv Lejkersa to nije bio slučaj iako je bilo navijača Lejkersa u dvorani. Jednostavno bi ih Bostonovi navijači nadglasali. Samo 12 godina i promenila se struktura navijača. Od omraženog gostovanja u TD Gardene u Bostonu do još jedne NBA arene(dobro malo agresivnije, ali opet nije to to).

ja

pre 1 godinu

Gledam ovde komentare o Kariju i igri GSW koja se navodno svodi na trojke. Ne znam ko ovde kometrarise ali ovo sto radi Kari je istorija NBA lige. Mozda sam i ja malo pristrasan jer obožavam dobre šutere. Ali daleko od toga da GSW ima samo to. To im donese na kraju prevagu ali nikad se nije moglo samo sa tim elementom pobediti. Mada je Kari " nenormalan". Kakav šut, brz izbacaj, iz trka, iz driblinga. Ubica prosto. Kao nekada Dražen i jos bolji. Kome to može da se ne sviđa?

laganica

pre 1 godinu

Ovo je taj prsten, sto bi Curry-ja izdigao na nivo ovih "nedodirljivih" velikana. One 2015. su dali Iguodali FMVP, po meni glupost vijeka, ali ajde, tako je kako je, Cleveland je svakako bio dobro povrijedjen. One dvije godine je to bio Durant, iako je opet po meni Curry i tada bio udarna igla Warriorsa i glavni igrac, to je i Lue rekao, da su udvajali njega, i da im je glavna taktika bila zatvoriti Stepha, pa ostali sta ubace. Ali je taj tim bio prejak, i maltene su setali do prstena. E ove godine je druga prica, Klay nije ni blizu onome sto je bio, Draymond se debelo prosuo u finalu, Poole takodje katastrofa, jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca. I za protivnika imaju izuzetno jaku ekipu Bostona. Na sve ovo tip sutira 50-49-86, ove brojke su nevjerovatne i za regularni dio sezone, a ne za finale lige, i to protiv najbolje defanzive, i to maltene kao jedina opasna opcija po kos protivnika, pa ga konstantno udvajaju i prave presing cim uzme loptu. Prosto jedan u milion, jedan od najvecih svakako, uz Magica i Jordana najrevolucionarniji, cijenite dok jos ovo malo igra, jer se drugi nece radjati.

stoka17

pre 1 godinu

Nakon prvih utakmica sam vidio da ovdje ima puno simpatizera Bostona.

Ne mogu navijati za njih jer su ispali totalni smradovi prema I. Thomasu, baš u onda kad je ostao bez sestre, kad se žrtvovao radi njih, kad je bez zuba krvario po parketu, šutnu ga kao zadnje smeće, i to za Irvinga, a od Irvinga su dobili baš ono što su zaslužili.

Razumijem surovi profesionalizam, da su igrači potrošna roba, ali GSW je ponudio max ugovore Thompsonu i Durantu u trenutku kad se znalo da će propustiti cijelu iduću sezonu, i kad se nije znalo u kakvom će se stanju vratiti.

Curry je žrtvovao dvije godine karijere da bi ostali na okupu, igrao s raznim poluigračima. Pokazali su lojalnost jedni prema drugima, što je u današnje vrijeme jako rijetko, zbog toga bi mi bilo drago da budu nagradjeni još jednim prstenom.

Što se tiče same utakmice, jasno je kako je Boston fizički puno jači, ali nije sve u sirovoj snazi, noćas Curry prava magija, pogotovo zatrpao koš Bostona kad je bilo najbitnije, nitko ne izmigolji čuvarima tako dobro kao on, fenomenalan % šuta s obzirom kakve teške (pa i nerezonske) šuteve je uzimao.

Da dodam, Beli igrao 9 minuta.. što uopće nije malo za igrača rotacije u ovako bitnoj utakmici. I zbog njega ću navijati da odu do kraja.

VanBasten

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

Goran

pre 1 godinu

Nije delovalo da GSW može do brejka. Boston je tokom čitavog meča bio u blagoj prednosti (7-8 poena) ,ali Kari je prosto čudo od igrača,on je praktično držao GSW u životu, i nije dozvolio da se Boston odlepi sa nekom osetnijom prednošću ,jer to bi onda gotovo sigurno značilo da je i meč gotov.
Potom se ušlo u egal u poslednjih pet minuta, i tu je GSW jednostavno bio jači sa živcima i uspeo je da prelomi meč na svoju stranu.
Boston isforsirao neke nerezonske šuteve za tri (Smart), a sa druge strane Kari nastavio u istom tempu do kraja i jasno je bilo da ce GSW doći do brejka.
Kako god mislim da smo dobili fantastičnu seriju, nekako su svi očekivali da ce GSW lako izaći na kraj sa Bostonom,ali nakon ova četiri meča ,rekao bih da ovde favorita nema i da ova serija veoma lako može da ode u sedam utakmica.
Uživajmo do kraja serije !

niksic

pre 1 godinu

(Goran, 11. jun 2022 08:34)

GS jeste bio favorit, ali daleko od toga da je bio veliki, i mislim da niko normalan nije ocekivao da to lagano rijese. Ko god prati kosarku znao je kako Boston igra, da su najbolja odbrana lige, da su "ogromni" i igraju dosta fizicku kosarku, sto ne odgovara stilu Voriorsa. To sa da vidjeti iz odigranih meceva, gdje je u tri meca Boston mnogo bolje izgledao, jedina stvar sto ide na stranu GS-a je Stef Kari, covjek je daleko najbolji igrac od svih prisutnih u finalu. Da nema njega odje bi vec bila metla.

Mladen

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.

Manga

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav
(VanBasten, 11. jun 2022 08:18)

Obe ekipe su dale po 15 trojki ne znam o cemu pricas, GSW 25/48 za dva, a Boston 19/47 za dva.

Bocko

pre 1 godinu

Odlična utakmica. Bostonova odbrana je ovde mnogo hvaljena ( s' razlogom ), ali ovog puta je GSW odigrao barem jednako dobru odbranu. Kari je potvrdio zašto ga smatraju za najboljeg šutera u istoriji. Tompson sa slabim procentom šuta, ali je zato Vigins bio odličan. Tejtum celu seriju, za sada, ne može da nađe šut. Više mi se sviđa igra Bostona, ali ipak navijam za GSW, zbog naših ljudi u njemu.

vlada

pre 1 godinu

Strasna i ujednacena utakmica. Niko se nije nesto znacajnije odlepio do samog kraja. Curry davao ludacke trojke kad je trebalo odrzavao GSW u zivotu a igraci Bostona kao da su se uplasili pobede i bukvalno je predali u poslednja tri minuta. Oko faulova ne bih jer je na obe strane bilo , dakle mislim da je ponajvise odlucilo sampionsko iskustvo Warriorsa ovog puta. Boston i dalje ima sanse, ovo lako moze da ode u 7 a tu je sve moguce mada je GSW sada blagi favorit. Ponaosob o igracima Curry kao lider fenomenalan, Tompson pogadjao kad je bill bitno i kad se lomilo, Poole dobar ovog puta menjao ritam i bio jako nezgodan , Green katastrofalan u napadu ali odlican u odbrani, Bjelica solidan :)
Kod Bostona Tejtum dobar prvo pol posle srljao i uzimao jako nerezonske suteve, Brown samo ide u desno i procitan je morace nesto da promeni tu, Smart do onih par trojki zaredom sto je opalio najbolji u Bostonu medjutim zbog njega je delom i upisan poraz i istakao bi sjajnog x faktora White-a , odlican u oba pravca.
Uzivajmo i dalje u atomskoj kosarci.

Сјајно

pre 1 godinu

Невероватно финале.Нисам веровао да је Бостон овако добар,потцењивао сам Исток али тотално без основа.Тек креће права борба,на нашу радост.Што се Стефа тиче то се од њега и очекивало али да се не лажемо већ следећу утакмицу може шутирати 10-35,волео бих да ме демантује.

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Pozdravio te Sef Kari :))) @VanBasten igra Golden Stejta se ne svodi samo na sut za tri poena,bas naprotiv,igraju raznovrsnu kosarku i dobru odbranu,da nije tako nikada ne bi osvojili titulu. To na primer ekipa kao sto je Dalas sa njihovim prangijanjem za 3 i ciji su visoki igraci kamperi iza linije za 3 poena nikad ne bi mogli osvojiti titulu. Milvoki,Majami,Boston svi bi pregazili Dalas.

Betonka

pre 1 godinu

Kakav raspad Bostona u poslednjih 5 minuta, mislim da su pogodili samo 1 trojku i promašili bar 10 šuteva od čega bar pola otvorenih.

pribil

pre 1 godinu

Navijam za Boston, ali volim i GSW, mislim da ce Boston pobediti sledecu, a tesko da Kari moze da ponovi dve ovakve za redom. Mladost i talenat, protiv iskustva i mozda najbolje spoljne linije u istoriji nba. Praznik kosarke.

Yolex

pre 1 godinu

Licno sam simpatisao GSW da osvoji titulua,ali ljudi su toliko prepotentni da je to nevidjeno.
Pre svih Kari i Grin.
Posle prve dve utakmice kod kuce,izjave u stilu ma nije ovo nista,vracamo prednost domaceg terena,igramo svoju igru,bla bla bla...
Boston bije,igra i ne pita jel dosta!
Momci su fenomenalni!
Utakmica broj 4 odlucuje pobednika serije,bez dileme.
(Mladen, 09. jun 2022 09:28)

I, sta cemo sad? Nije valjda da ces ponovo da pocnes da ih simpatises? Tim koji je 27 serija za redom u plejofu dobio barem jednu utakmicu na gostovanju (rekord NBA) ti nazivas prepotentnim zbog izjave da ce vratiti prednost domaceg terena… Ako je ikome nebitno gde igraju, to je njima. Veceras je kljuc bila Kerova odluka da Grina ostavi na klupi u kljucnim momentima 4. cetvrtine. Mirise ovo na odluku u sedmoj.

stoka17

pre 1 godinu

Nakon prvih utakmica sam vidio da ovdje ima puno simpatizera Bostona.

Ne mogu navijati za njih jer su ispali totalni smradovi prema I. Thomasu, baš u onda kad je ostao bez sestre, kad se žrtvovao radi njih, kad je bez zuba krvario po parketu, šutnu ga kao zadnje smeće, i to za Irvinga, a od Irvinga su dobili baš ono što su zaslužili.

Razumijem surovi profesionalizam, da su igrači potrošna roba, ali GSW je ponudio max ugovore Thompsonu i Durantu u trenutku kad se znalo da će propustiti cijelu iduću sezonu, i kad se nije znalo u kakvom će se stanju vratiti.

Curry je žrtvovao dvije godine karijere da bi ostali na okupu, igrao s raznim poluigračima. Pokazali su lojalnost jedni prema drugima, što je u današnje vrijeme jako rijetko, zbog toga bi mi bilo drago da budu nagradjeni još jednim prstenom.

Što se tiče same utakmice, jasno je kako je Boston fizički puno jači, ali nije sve u sirovoj snazi, noćas Curry prava magija, pogotovo zatrpao koš Bostona kad je bilo najbitnije, nitko ne izmigolji čuvarima tako dobro kao on, fenomenalan % šuta s obzirom kakve teške (pa i nerezonske) šuteve je uzimao.

Da dodam, Beli igrao 9 minuta.. što uopće nije malo za igrača rotacije u ovako bitnoj utakmici. I zbog njega ću navijati da odu do kraja.

Mladen

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.

Bocko

pre 1 godinu

Odlična utakmica. Bostonova odbrana je ovde mnogo hvaljena ( s' razlogom ), ali ovog puta je GSW odigrao barem jednako dobru odbranu. Kari je potvrdio zašto ga smatraju za najboljeg šutera u istoriji. Tompson sa slabim procentom šuta, ali je zato Vigins bio odličan. Tejtum celu seriju, za sada, ne može da nađe šut. Više mi se sviđa igra Bostona, ali ipak navijam za GSW, zbog naših ljudi u njemu.

Goran

pre 1 godinu

Nije delovalo da GSW može do brejka. Boston je tokom čitavog meča bio u blagoj prednosti (7-8 poena) ,ali Kari je prosto čudo od igrača,on je praktično držao GSW u životu, i nije dozvolio da se Boston odlepi sa nekom osetnijom prednošću ,jer to bi onda gotovo sigurno značilo da je i meč gotov.
Potom se ušlo u egal u poslednjih pet minuta, i tu je GSW jednostavno bio jači sa živcima i uspeo je da prelomi meč na svoju stranu.
Boston isforsirao neke nerezonske šuteve za tri (Smart), a sa druge strane Kari nastavio u istom tempu do kraja i jasno je bilo da ce GSW doći do brejka.
Kako god mislim da smo dobili fantastičnu seriju, nekako su svi očekivali da ce GSW lako izaći na kraj sa Bostonom,ali nakon ova četiri meča ,rekao bih da ovde favorita nema i da ova serija veoma lako može da ode u sedam utakmica.
Uživajmo do kraja serije !

Goks

pre 1 godinu

Bjelica je nevidjeni kralj. Kako je držao Tejtuma, fantazija. Protiv Dalasa u tri ili cetiri situacije jedan na jedan sa Lukom, ovaj nije mogao da mu da koš. Sećam se i dve situacije sa Denverom protiv Jokića, isto. Profesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.

laganica

pre 1 godinu

Ovo je taj prsten, sto bi Curry-ja izdigao na nivo ovih "nedodirljivih" velikana. One 2015. su dali Iguodali FMVP, po meni glupost vijeka, ali ajde, tako je kako je, Cleveland je svakako bio dobro povrijedjen. One dvije godine je to bio Durant, iako je opet po meni Curry i tada bio udarna igla Warriorsa i glavni igrac, to je i Lue rekao, da su udvajali njega, i da im je glavna taktika bila zatvoriti Stepha, pa ostali sta ubace. Ali je taj tim bio prejak, i maltene su setali do prstena. E ove godine je druga prica, Klay nije ni blizu onome sto je bio, Draymond se debelo prosuo u finalu, Poole takodje katastrofa, jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca. I za protivnika imaju izuzetno jaku ekipu Bostona. Na sve ovo tip sutira 50-49-86, ove brojke su nevjerovatne i za regularni dio sezone, a ne za finale lige, i to protiv najbolje defanzive, i to maltene kao jedina opasna opcija po kos protivnika, pa ga konstantno udvajaju i prave presing cim uzme loptu. Prosto jedan u milion, jedan od najvecih svakako, uz Magica i Jordana najrevolucionarniji, cijenite dok jos ovo malo igra, jer se drugi nece radjati.

Сјајно

pre 1 godinu

Невероватно финале.Нисам веровао да је Бостон овако добар,потцењивао сам Исток али тотално без основа.Тек креће права борба,на нашу радост.Што се Стефа тиче то се од њега и очекивало али да се не лажемо већ следећу утакмицу може шутирати 10-35,волео бих да ме демантује.

pribil

pre 1 godinu

Navijam za Boston, ali volim i GSW, mislim da ce Boston pobediti sledecu, a tesko da Kari moze da ponovi dve ovakve za redom. Mladost i talenat, protiv iskustva i mozda najbolje spoljne linije u istoriji nba. Praznik kosarke.

Yolex

pre 1 godinu

Licno sam simpatisao GSW da osvoji titulua,ali ljudi su toliko prepotentni da je to nevidjeno.
Pre svih Kari i Grin.
Posle prve dve utakmice kod kuce,izjave u stilu ma nije ovo nista,vracamo prednost domaceg terena,igramo svoju igru,bla bla bla...
Boston bije,igra i ne pita jel dosta!
Momci su fenomenalni!
Utakmica broj 4 odlucuje pobednika serije,bez dileme.
(Mladen, 09. jun 2022 09:28)

I, sta cemo sad? Nije valjda da ces ponovo da pocnes da ih simpatises? Tim koji je 27 serija za redom u plejofu dobio barem jednu utakmicu na gostovanju (rekord NBA) ti nazivas prepotentnim zbog izjave da ce vratiti prednost domaceg terena… Ako je ikome nebitno gde igraju, to je njima. Veceras je kljuc bila Kerova odluka da Grina ostavi na klupi u kljucnim momentima 4. cetvrtine. Mirise ovo na odluku u sedmoj.

Betonka

pre 1 godinu

Kakav raspad Bostona u poslednjih 5 minuta, mislim da su pogodili samo 1 trojku i promašili bar 10 šuteva od čega bar pola otvorenih.

Manga

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav
(VanBasten, 11. jun 2022 08:18)

Obe ekipe su dale po 15 trojki ne znam o cemu pricas, GSW 25/48 za dva, a Boston 19/47 za dva.

niksic

pre 1 godinu

(Goran, 11. jun 2022 08:34)

GS jeste bio favorit, ali daleko od toga da je bio veliki, i mislim da niko normalan nije ocekivao da to lagano rijese. Ko god prati kosarku znao je kako Boston igra, da su najbolja odbrana lige, da su "ogromni" i igraju dosta fizicku kosarku, sto ne odgovara stilu Voriorsa. To sa da vidjeti iz odigranih meceva, gdje je u tri meca Boston mnogo bolje izgledao, jedina stvar sto ide na stranu GS-a je Stef Kari, covjek je daleko najbolji igrac od svih prisutnih u finalu. Da nema njega odje bi vec bila metla.

vlada

pre 1 godinu

Strasna i ujednacena utakmica. Niko se nije nesto znacajnije odlepio do samog kraja. Curry davao ludacke trojke kad je trebalo odrzavao GSW u zivotu a igraci Bostona kao da su se uplasili pobede i bukvalno je predali u poslednja tri minuta. Oko faulova ne bih jer je na obe strane bilo , dakle mislim da je ponajvise odlucilo sampionsko iskustvo Warriorsa ovog puta. Boston i dalje ima sanse, ovo lako moze da ode u 7 a tu je sve moguce mada je GSW sada blagi favorit. Ponaosob o igracima Curry kao lider fenomenalan, Tompson pogadjao kad je bill bitno i kad se lomilo, Poole dobar ovog puta menjao ritam i bio jako nezgodan , Green katastrofalan u napadu ali odlican u odbrani, Bjelica solidan :)
Kod Bostona Tejtum dobar prvo pol posle srljao i uzimao jako nerezonske suteve, Brown samo ide u desno i procitan je morace nesto da promeni tu, Smart do onih par trojki zaredom sto je opalio najbolji u Bostonu medjutim zbog njega je delom i upisan poraz i istakao bi sjajnog x faktora White-a , odlican u oba pravca.
Uzivajmo i dalje u atomskoj kosarci.

ja

pre 1 godinu

Gledam ovde komentare o Kariju i igri GSW koja se navodno svodi na trojke. Ne znam ko ovde kometrarise ali ovo sto radi Kari je istorija NBA lige. Mozda sam i ja malo pristrasan jer obožavam dobre šutere. Ali daleko od toga da GSW ima samo to. To im donese na kraju prevagu ali nikad se nije moglo samo sa tim elementom pobediti. Mada je Kari " nenormalan". Kakav šut, brz izbacaj, iz trka, iz driblinga. Ubica prosto. Kao nekada Dražen i jos bolji. Kome to može da se ne sviđa?

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Pozdravio te Sef Kari :))) @VanBasten igra Golden Stejta se ne svodi samo na sut za tri poena,bas naprotiv,igraju raznovrsnu kosarku i dobru odbranu,da nije tako nikada ne bi osvojili titulu. To na primer ekipa kao sto je Dalas sa njihovim prangijanjem za 3 i ciji su visoki igraci kamperi iza linije za 3 poena nikad ne bi mogli osvojiti titulu. Milvoki,Majami,Boston svi bi pregazili Dalas.

Ivan

pre 1 godinu

stoka17


Dodao bih jos nesto. Svaka cast upravi, Dzou Lejkobu pre svega koji ipak nije cist biznismen, razume kosarku i ovu ekipu i uvek im izlazi u susret. Samo se kjuban pominje kao super lik a i ovaj to jeste. Gsw je najdzravija fransiza u nba, hemija od cistaca do igraca i uprave je odlicna.

Hm

pre 1 godinu

Iako sam navijao za Boston, drago mi je sto su izgubili. Ne zbog njih vec zbog sramnog sudjenja. Prosto je neverovatno da sudije u finalu tako navlace za domaci tim. Sram ih bilo.

Odlicni i jedni i drugi. S' tom razlikom da kada se odlucivalo (na kraju) Kari se opustio maksimalno, a Tejtum i Braun su prosto nestali.

Tu se videlo ko je veliki igrac, ko ce da povuce i da preuzme odgovornost kada je najpotrebnije, ko je sampion...

MPP

pre 1 godinu

FENOMENALNI


Stef..... Kakvi šutevi , kakvi driblinzi , prodori , ulazi...kakav osećaj za igru. Kao da je namazan sa zejtinom , taman mislite da ste ga.... Sa tim detinjim osmehom ....te gestakulacije su posebna priča , on se iskreno
raduje ovoj igri i tako je i igra . Ponekad imam osećaj da gledam neki animirani film a ne živi basket.
JEDAN OD NAJVEĆIH MAJSTORA OVE IGRE IKADA.

Истина

pre 1 godinu

@ Синиша. Па сви би волели да Бјелица и Јокић узму прстен, као и било који други наш кошаркаш.И сам знаш да сад следи АЛИ кад је Јокић у питању.Са Денвером неће освојити ништа,и мислим да то и птице на грани знају.

Gambeeet

pre 1 godinu

Prosta stvar, imao je Boston sve u svojim rukama, ali je očigledno pritisak važnosti meča odradio svoje i vodeći igrači su se jednostavno ukočili i pretrnuli. To je bio onaj momenat kada je iz drugog napada Tejtum asistirao Smartu koji pogađa trojku preko ruke u zadnjoj sekundi bukvalno, dobro se sećam za 94-90 u korist Seltiksa. Potom se Pul nešto zaliće, maši naravno, ali hvata Vigins (neverovatno bitna rola sa 16 skokova večeras, par bitnih ofanzivnih) i od tada je počeo potpuni sunovrat Bostona, Klej pogađa brzu trojku i posle Stef dovršava posao. Sa druge strane Braun srlja, uzimaju neke iznuđene trojke, a JT kao da je bežao od lopte, umesto da preuzme teret meča na sebe, jer ipak je najbolji igrač ekipe. Moraće izgleda opet da stavlja onu Kobijevu znojnicu oko lakta, odigrao je sinoć u drugom poluvremenu i naročito pri kraju sve u kontra maniru od svog idola. Šta reći za Karija, stvarno mađioničar, za klasu-2 iznad svih u ovom finalu, ali treba održati ovakav ritam do kraja, zna dobro i on da će timu biti potrebna bar još jedna ovakva partija. Svakako nema dileme ko je FMVP ako Voriorsi izađu kao pobednici serije i Finala. Biće ovde još vatre i neizvesnosti, uživajmo u potencijalno još 3 naredna meča. Nadskakali su ih Ratnici u oba segmenta i ta kontrola skoka je uz nestvarnog Karija na kraju i presudila, uz stegnutost igrača Bostona u završnici susreta. Idemo dalje!

kani

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.
(Mladen, 11. jun 2022 08:36)

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13

JPR24

pre 1 godinu

Nisam gledao, tako da nemam ništa reci o utakmici. Jedino sto mogu reci je da navijam za GSW, samo zbog Belog ! Kao grobar oduvek sam poštovao Bjelicu i kao igrača i čoveka, i za sve sto je pružio kosarci i reprezentaciji, pa sad iako nema minutažu od 30 min, ali bi mi bilo drago da uzme titulu u NBA i prsten ! Čovek je zaslužio za svo delo !

Nba/Euroleague Fan

pre 1 godinu

Meni je utisak večeri da kad je Kari dao 5,6 i 7-mu trojku to ispraćeno sa erupcijom od strane dela navijača. 2008 i 2010 kad su igrali sa protiv Lejkersa to nije bio slučaj iako je bilo navijača Lejkersa u dvorani. Jednostavno bi ih Bostonovi navijači nadglasali. Samo 12 godina i promenila se struktura navijača. Od omraženog gostovanja u TD Gardene u Bostonu do još jedne NBA arene(dobro malo agresivnije, ali opet nije to to).

Bojan

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:23)

Pohvalno je da vi stranci za promenu konačno malo komentarišete svoje igrače. Još da naučite to da radite na svojim portalima...

Urox

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

Izvini ali jel si gledao mec jutros? Zadnja 4 minuta Boston jednom u reket nije usao ,samo trojke sutirao,Horford koji igra 4 i 5 sut iz igre 2 od 6 i sve sutevi za tri tako da o cemu druze pricas ?
Drago mi zbog Karija i jucerasnjih komentara nestane u cetvrtoj uvek i vecito velikih osporavanja.....Smesan je i tretman koji tolika zvezda ima kod sudija ,cisti faulovi u njegovu korist se bas bas cesto ne sude
Wigins igra veoma dobro doigravanje,od Grina i Pula sam ocekivao bolje a vala i od Kleja ali on je doprineo inodigrao dobru odbranu u kljucnim trenucima
A Boston ....Onaj Tejtum njemu je sinoc u glavi bilo da je vec 3:1 i igrao je za sebe ,sebican do zla Boga covek je hteo da obezbedi mvp titulu
Uzme li Boston nekako prsten moj mvp je Dzejlen Braun

niksic

pre 1 godinu

(MethodManWu, 11. jun 2022 10:44)

Bravo, ti si mimo svih, osjecas li se posebno? Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.

alen

pre 1 godinu

laganica, 11. jun 2022 09:05

ne da bi bilo bezveze da igudala nije bio MVP finala rasturio je kako je igrao odbranu isto kidao cuvao najteze igrace i bio efikasan u napadu pogotovo u finalu (pogadjao je suteve jako bitne i vracao ekipu) pogleda igudala mvp pa onda komentarisi. Igudala je brutalan igrac kada su pitali kobija sa kim bi voleo da igra on je rekao iz topa igi ili t mac...

komša

pre 1 godinu

Meni je zapanjujuce da Tejtum naprasno nestane kada utakmica udje u neku dramaticnu fazu. Jednostavno se sakrije na terenu i loptu kada i dobije, vise gleda asistenciju nego kos. Jeste dobar, al je igrac za prvo poluvreme i nista vise od toga.

Vladimir

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.

Lepi

pre 1 godinu

@laganica
> jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca.

Kao da gledamo razlicite utakmice. Wiggins je odigrao odlicno a i Green u drugoj i cetvrtoj.

smeh

pre 1 godinu

@laganica

2015. godine je Igudala i više nego zasluženo bio MVP finala. Kada god su nestali "splash" braća i ostatak tima tu je bio Igudala na obe strane terena da podigne GSW. Čovek nije bio starter te sezone ali je u finalu, od druge ili treće utakmice, počinjao kao starter. Bukvalno je bio prevaga za GSW a glavni zadatak u odbrani mu je bio da čuva Lebrona. U ovom finalu Kari prikazuje najbolju igru od svih finala koje je do sada igrao. Ako ovako nastavi i GSW uzme titulu sigurno će biti MVP finala po prvi put u njegovoj bogatoj karijeri.

vince carter

pre 1 godinu

@Vladimir take it easy. Ovo ce biti 4ta a ne 5ta titula Golden Stejta ako osvoje i prva mvp nagrada finala za Karija. A te all time liste su toliko mucne da vi izgleda toga niste ni svesni. Sad da udju u jednu prostoriju 20 najboljih nba igraca i 20 bivsih,20 top trenera i 20 analiticara,kao i 20 obicnih ljudi...nijednom od njih lista top 10 igraca nece biti ista,neko ce imati kobija kao drugog,neko van top 10 i tako dalje. I ko je uopste merodavan da sastavi top 10 listu? Jel postoji negde takva zvanicna lista? Ne! I zato su vasa bedna rangiranja apsolutno nebitna!!

PimPong

pre 1 godinu

Navijam za GSW, te sam bio odusevljen utakmicom Stefa. Znam da je kao play sutirao mnogo, ali on nije sebican, i to se vidi. Zbog ovakvih partije klinci zavole kosarku. I konacno jedna utakmica da je zanimljiva do samog kraja (bilo je 10 razlike samo zbog slobodnih, a bilo je samo -3 na otprilike minut do kraja). Bjelica je bio jako dobar u odbrani, pokusavali su Tatum i druzina da igraju izolaciju, a cini mi se da nijednom nisu postigli kos protiv njega. Imao je jednu olako izgubljenu loptu, ali dobro. I dalje mislim da Boston ima veoma malu prednost jer imaju vise dobrih igraca i bolju klupu (ne moze cak ni Stef stalno da ovako ubada), ali sad ovo postaje strateska i mentalna igra, te bi mogao GSW da dobije.

day

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.
(Vladimir, 11. jun 2022 12:24)

Nije bio sampion 4x, nesto si se zabrojao.

laganica

pre 1 godinu

Lepi, 11. jun 2022 09:33)

Ko jenrekao da Wiggins ne igra dobro, bukvalno je napisano da jedini pokazuje znake zivota, ali da nije na Curryjevom nivou. A kad ti igrac pod maksimalnim ugovorom odigra jednu od tri dobre partije, i to ove tri katastrofalno lose, vise faulova nego poena, dva puta 6 fouled out, senzacija je biti izjednacen nakon 4 meca. Ovu posljednju si ti jedini mozda vidio da je odigrao dobro, toliko u napadu los, da bleji sam na vrhu reketa svaki napad, cak ga je na kraju Ker u rukometnom stilu uvodio i izvodio u zavisnosti napadaju li ili brane. Bukvalno mu je majka objavila da ne moze da ga prepozna koliko lose igra, i ne zna sta se desava sa njim, Grin je nakon meca rekao da je prelose odigrao mec, i da mu je jasno sto je bio dugo na klupi, ali si ti nesto drugo vidio, izgleda da smo bas razliciti mec gledali.

Srpce

pre 1 godinu

Dje su god Crnogorci tu se igra sampionski.
Ovi iz Srbije su dobri samo lokalno.
Tako i moj plemenik Bjelica (ko ce da mi spori da se radi o liku iz stare Crne Gore, Katunske nahije, taj je neznalica. U samom plemenu Bjelice se niko tako nije prezivao, ali su oni koji su se odselili da bi sacuvali sjecanje na svoje pleme uzeli kao prezime ime plemena) igra sampionski i moguce da ce biti tas na vagi da GSW osvoji titulu.
Doktor Bjeli. Zbog njega navijamo za GSW kao nekad kad se navijalo za Sakramento.
Pretpostavljam da je tako i u Srbiji. Da je GSW najpopularniji klub. Pa Atlanta. Pa Dalas zbog Donce i Marjana. Pa Denver. Ipak je Denver klasicna cirkusantska ekipa koja igra za statistiku i igra Jokic koji da neko napadne Srbiju ne bi ni poruku podrske poslao. Za njega mogu da navijaju samo potencijalni kvislinzi.

VanBasten

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

BLUCK

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed

Walldorf

pre 1 godinu

Veličanstveni um, telo i umeće Stef Karia!!! To je onaj stari, fantastični i nezaustavljivi snajper. Utakmicu je, usudiću se da kažem, prelomio povratak u stari ritam Kleja Tompsona. Iz utakmice u utakmicu, njih dvojica "rastu", što daje veliku sigurnost i hrabrost ostalim "ratnicima", posebno Pulu i Viginsu. Naravno, sve pohvale i Luniu kao i Oto Porteru uz nezaobilaznog Grina koji je kičma ekipe. Sve u svemu, iskustvo i nesumnjiv kvalitet GSW, nakon dve sezone oporavka ključnih momaka, donose još jednu titulu, po svemu sudeći. Sportski pozdrav!

laganica

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:52)

Zato jer Time Lord igra na pola koljena, Williams nije mogao na kraju meca ispod bloka proci i ispratiti igraca nikako, igra pod povredom, zato ne moze vise igrati. Sigurno nisi ti oametniji od Udoke, i on bi ga igrao 48 minuta da moze

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Dobar Curry, ali 'dobre' i sudije.
Ako je ESPN (gazda) zadovoljan sa sest utakmica, onda bi samo kosarkaski, Boston trebalo da pobedi obe. Ali ako gazda kaze sedam, onda se nezna se ko ce dobiti sedmu, pogotovo sto se vidi da GSW igraju znatno inteligentnije. Pod tim mislim da njihovim igracim treneri verovatno ukazuju na pristrasno sudjenje koje NBA ubacuje u utakmice. Tako su juce znali da malo prekrdase sa na primer guranjem u ledja pri skoku, nelegalnim zagradjivanjima, udarcima po podlakticama.
Za razliku, Boston-ovi najbolji igraci, pogotovo Tatum i Brown, se jos uvek ponasaju ko deca. Cim im malo ne ide u napadu i sudije ih 'stisnu', odma krenu da se raspadaju: zvekecu nepotrebne suteve sa distance izvan ritma tima, dodaju ko da su pijani, ne trce u obrani kontre itd. Smart i Tatum su bukvalno Dr. Jekyll i Mr. Hydes. Deset, petnaest minuta izlgedaju ko najbolji igraci na svetu, a onda u sledecih deset izgledaju ko da su sa marsa pali.
Videcemo.

MethodManWu

pre 1 godinu

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13
(kani, 11. jun 2022 10:07)

Ovako iz glave mogu da nabrojim 20-25 košarkaša koji su imali više uspjeha u karijeri, a i bili su bolji igrači.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

rofesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.
(Goks, 11. jun 2022 09:30)
Pa e, profesor ne reaguje na finte jer ih procita... Yes how no.
Profesor moze da skoci jednom po mecu, i nakon toga slijedi odmor. Ocigledno nisi nikad igrao basket ili si mlad momak sa manjkom kilograma. U profesorovim godinama i pri njegovoj kilazi skok-blokada se cuva za clutch momente.
Inace, Time Lord bio +6, ubjedljivo najvise kod Bostona. Toliko o tome koliko je brutalno bitno da igra dok ne iskoci koljeno.

Srpce

pre 1 godinu

u 4/4 Bostonu stao sut za 3 (to i mogu da svarim) i katastrofalno los skok (e tu mi nisu cista posla) i poraz je bio neminovan.
(Vaso, 11. jun 2022 09:22)
Pa jer Udoka u odlucujucoj utakmici serije igra Timeloard-a u skracenoj minutazi.
Horford je tako precijenjen. Dvije odigra 2p i 4skoka, ali to su wow ucinci jer je to 'doktor' koji radi sve, a onda jednu bude stvarno dobar.
Sinoc mekan i neucinkovit u napadu.
Dok Timeloard kad je god na parketu o jadu zabavi sve.
Petorka koja pocinje mec umjesto da igra 40min zajedno u ovakvom mecu, Udoka vazda krene sa sablonckim izmjenama.

XYZ

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed
(BLUCK, 11. jun 2022 14:23)
Ne širite dezinformacije.DŽORDAN NE MOŽE BITI GOAT I TO IZ VIŠE RAZLOGA.

MethodManWu

pre 1 godinu

Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.
(niksic, 11. jun 2022 11:18)

Džordan, Medžik, Bird, Džabar, Vilt, Dankan, Olažuvon, Lebron, Kobi, Robertson, Vejd.....I ti meni hoćeš da kažeš da pored ovih veličina Kari može u top 10? Kako? Na koju foru?

VanBasten

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

Srpce

pre 1 godinu

Dje su god Crnogorci tu se igra sampionski.
Ovi iz Srbije su dobri samo lokalno.
Tako i moj plemenik Bjelica (ko ce da mi spori da se radi o liku iz stare Crne Gore, Katunske nahije, taj je neznalica. U samom plemenu Bjelice se niko tako nije prezivao, ali su oni koji su se odselili da bi sacuvali sjecanje na svoje pleme uzeli kao prezime ime plemena) igra sampionski i moguce da ce biti tas na vagi da GSW osvoji titulu.
Doktor Bjeli. Zbog njega navijamo za GSW kao nekad kad se navijalo za Sakramento.
Pretpostavljam da je tako i u Srbiji. Da je GSW najpopularniji klub. Pa Atlanta. Pa Dalas zbog Donce i Marjana. Pa Denver. Ipak je Denver klasicna cirkusantska ekipa koja igra za statistiku i igra Jokic koji da neko napadne Srbiju ne bi ni poruku podrske poslao. Za njega mogu da navijaju samo potencijalni kvislinzi.

MethodManWu

pre 1 godinu

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13
(kani, 11. jun 2022 10:07)

Ovako iz glave mogu da nabrojim 20-25 košarkaša koji su imali više uspjeha u karijeri, a i bili su bolji igrači.

XYZ

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed
(BLUCK, 11. jun 2022 14:23)
Ne širite dezinformacije.DŽORDAN NE MOŽE BITI GOAT I TO IZ VIŠE RAZLOGA.

Srbonja 2.0

pre 1 godinu

rofesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.
(Goks, 11. jun 2022 09:30)
Pa e, profesor ne reaguje na finte jer ih procita... Yes how no.
Profesor moze da skoci jednom po mecu, i nakon toga slijedi odmor. Ocigledno nisi nikad igrao basket ili si mlad momak sa manjkom kilograma. U profesorovim godinama i pri njegovoj kilazi skok-blokada se cuva za clutch momente.
Inace, Time Lord bio +6, ubjedljivo najvise kod Bostona. Toliko o tome koliko je brutalno bitno da igra dok ne iskoci koljeno.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Dobar Curry, ali 'dobre' i sudije.
Ako je ESPN (gazda) zadovoljan sa sest utakmica, onda bi samo kosarkaski, Boston trebalo da pobedi obe. Ali ako gazda kaze sedam, onda se nezna se ko ce dobiti sedmu, pogotovo sto se vidi da GSW igraju znatno inteligentnije. Pod tim mislim da njihovim igracim treneri verovatno ukazuju na pristrasno sudjenje koje NBA ubacuje u utakmice. Tako su juce znali da malo prekrdase sa na primer guranjem u ledja pri skoku, nelegalnim zagradjivanjima, udarcima po podlakticama.
Za razliku, Boston-ovi najbolji igraci, pogotovo Tatum i Brown, se jos uvek ponasaju ko deca. Cim im malo ne ide u napadu i sudije ih 'stisnu', odma krenu da se raspadaju: zvekecu nepotrebne suteve sa distance izvan ritma tima, dodaju ko da su pijani, ne trce u obrani kontre itd. Smart i Tatum su bukvalno Dr. Jekyll i Mr. Hydes. Deset, petnaest minuta izlgedaju ko najbolji igraci na svetu, a onda u sledecih deset izgledaju ko da su sa marsa pali.
Videcemo.

MethodManWu

pre 1 godinu

Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.
(niksic, 11. jun 2022 11:18)

Džordan, Medžik, Bird, Džabar, Vilt, Dankan, Olažuvon, Lebron, Kobi, Robertson, Vejd.....I ti meni hoćeš da kažeš da pored ovih veličina Kari može u top 10? Kako? Na koju foru?

Srpce

pre 1 godinu

u 4/4 Bostonu stao sut za 3 (to i mogu da svarim) i katastrofalno los skok (e tu mi nisu cista posla) i poraz je bio neminovan.
(Vaso, 11. jun 2022 09:22)
Pa jer Udoka u odlucujucoj utakmici serije igra Timeloard-a u skracenoj minutazi.
Horford je tako precijenjen. Dvije odigra 2p i 4skoka, ali to su wow ucinci jer je to 'doktor' koji radi sve, a onda jednu bude stvarno dobar.
Sinoc mekan i neucinkovit u napadu.
Dok Timeloard kad je god na parketu o jadu zabavi sve.
Petorka koja pocinje mec umjesto da igra 40min zajedno u ovakvom mecu, Udoka vazda krene sa sablonckim izmjenama.

stoka17

pre 1 godinu

Nakon prvih utakmica sam vidio da ovdje ima puno simpatizera Bostona.

Ne mogu navijati za njih jer su ispali totalni smradovi prema I. Thomasu, baš u onda kad je ostao bez sestre, kad se žrtvovao radi njih, kad je bez zuba krvario po parketu, šutnu ga kao zadnje smeće, i to za Irvinga, a od Irvinga su dobili baš ono što su zaslužili.

Razumijem surovi profesionalizam, da su igrači potrošna roba, ali GSW je ponudio max ugovore Thompsonu i Durantu u trenutku kad se znalo da će propustiti cijelu iduću sezonu, i kad se nije znalo u kakvom će se stanju vratiti.

Curry je žrtvovao dvije godine karijere da bi ostali na okupu, igrao s raznim poluigračima. Pokazali su lojalnost jedni prema drugima, što je u današnje vrijeme jako rijetko, zbog toga bi mi bilo drago da budu nagradjeni još jednim prstenom.

Što se tiče same utakmice, jasno je kako je Boston fizički puno jači, ali nije sve u sirovoj snazi, noćas Curry prava magija, pogotovo zatrpao koš Bostona kad je bilo najbitnije, nitko ne izmigolji čuvarima tako dobro kao on, fenomenalan % šuta s obzirom kakve teške (pa i nerezonske) šuteve je uzimao.

Da dodam, Beli igrao 9 minuta.. što uopće nije malo za igrača rotacije u ovako bitnoj utakmici. I zbog njega ću navijati da odu do kraja.

Mladen

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.

laganica

pre 1 godinu

Ovo je taj prsten, sto bi Curry-ja izdigao na nivo ovih "nedodirljivih" velikana. One 2015. su dali Iguodali FMVP, po meni glupost vijeka, ali ajde, tako je kako je, Cleveland je svakako bio dobro povrijedjen. One dvije godine je to bio Durant, iako je opet po meni Curry i tada bio udarna igla Warriorsa i glavni igrac, to je i Lue rekao, da su udvajali njega, i da im je glavna taktika bila zatvoriti Stepha, pa ostali sta ubace. Ali je taj tim bio prejak, i maltene su setali do prstena. E ove godine je druga prica, Klay nije ni blizu onome sto je bio, Draymond se debelo prosuo u finalu, Poole takodje katastrofa, jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca. I za protivnika imaju izuzetno jaku ekipu Bostona. Na sve ovo tip sutira 50-49-86, ove brojke su nevjerovatne i za regularni dio sezone, a ne za finale lige, i to protiv najbolje defanzive, i to maltene kao jedina opasna opcija po kos protivnika, pa ga konstantno udvajaju i prave presing cim uzme loptu. Prosto jedan u milion, jedan od najvecih svakako, uz Magica i Jordana najrevolucionarniji, cijenite dok jos ovo malo igra, jer se drugi nece radjati.

Vladimir

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.

ja

pre 1 godinu

Gledam ovde komentare o Kariju i igri GSW koja se navodno svodi na trojke. Ne znam ko ovde kometrarise ali ovo sto radi Kari je istorija NBA lige. Mozda sam i ja malo pristrasan jer obožavam dobre šutere. Ali daleko od toga da GSW ima samo to. To im donese na kraju prevagu ali nikad se nije moglo samo sa tim elementom pobediti. Mada je Kari " nenormalan". Kakav šut, brz izbacaj, iz trka, iz driblinga. Ubica prosto. Kao nekada Dražen i jos bolji. Kome to može da se ne sviđa?

vince carter

pre 1 godinu

@Smeh Pozdravio te Sef Kari :))) @VanBasten igra Golden Stejta se ne svodi samo na sut za tri poena,bas naprotiv,igraju raznovrsnu kosarku i dobru odbranu,da nije tako nikada ne bi osvojili titulu. To na primer ekipa kao sto je Dalas sa njihovim prangijanjem za 3 i ciji su visoki igraci kamperi iza linije za 3 poena nikad ne bi mogli osvojiti titulu. Milvoki,Majami,Boston svi bi pregazili Dalas.

Goks

pre 1 godinu

Bjelica je nevidjeni kralj. Kako je držao Tejtuma, fantazija. Protiv Dalasa u tri ili cetiri situacije jedan na jedan sa Lukom, ovaj nije mogao da mu da koš. Sećam se i dve situacije sa Denverom protiv Jokića, isto. Profesor ne reaguje na finte, sa onom svojom flegmatičnom facom koja zapravo govori...Daj, pusti to, nemoj meni to da prodaješ. Ozbiljan car, zaslužio je prsten.

komša

pre 1 godinu

Meni je zapanjujuce da Tejtum naprasno nestane kada utakmica udje u neku dramaticnu fazu. Jednostavno se sakrije na terenu i loptu kada i dobije, vise gleda asistenciju nego kos. Jeste dobar, al je igrac za prvo poluvreme i nista vise od toga.

vince carter

pre 1 godinu

@Vladimir take it easy. Ovo ce biti 4ta a ne 5ta titula Golden Stejta ako osvoje i prva mvp nagrada finala za Karija. A te all time liste su toliko mucne da vi izgleda toga niste ni svesni. Sad da udju u jednu prostoriju 20 najboljih nba igraca i 20 bivsih,20 top trenera i 20 analiticara,kao i 20 obicnih ljudi...nijednom od njih lista top 10 igraca nece biti ista,neko ce imati kobija kao drugog,neko van top 10 i tako dalje. I ko je uopste merodavan da sastavi top 10 listu? Jel postoji negde takva zvanicna lista? Ne! I zato su vasa bedna rangiranja apsolutno nebitna!!

pribil

pre 1 godinu

Navijam za Boston, ali volim i GSW, mislim da ce Boston pobediti sledecu, a tesko da Kari moze da ponovi dve ovakve za redom. Mladost i talenat, protiv iskustva i mozda najbolje spoljne linije u istoriji nba. Praznik kosarke.

Walldorf

pre 1 godinu

Veličanstveni um, telo i umeće Stef Karia!!! To je onaj stari, fantastični i nezaustavljivi snajper. Utakmicu je, usudiću se da kažem, prelomio povratak u stari ritam Kleja Tompsona. Iz utakmice u utakmicu, njih dvojica "rastu", što daje veliku sigurnost i hrabrost ostalim "ratnicima", posebno Pulu i Viginsu. Naravno, sve pohvale i Luniu kao i Oto Porteru uz nezaobilaznog Grina koji je kičma ekipe. Sve u svemu, iskustvo i nesumnjiv kvalitet GSW, nakon dve sezone oporavka ključnih momaka, donose još jednu titulu, po svemu sudeći. Sportski pozdrav!

Lepi

pre 1 godinu

@laganica
> jedino Wiggins pruza znake zivota, ali je i to znatno iza nivoa na kojem Curry igra. Dakle ovosezonski tim GS-a je Curry i hrpa role igraca.

Kao da gledamo razlicite utakmice. Wiggins je odigrao odlicno a i Green u drugoj i cetvrtoj.

Yolex

pre 1 godinu

Licno sam simpatisao GSW da osvoji titulua,ali ljudi su toliko prepotentni da je to nevidjeno.
Pre svih Kari i Grin.
Posle prve dve utakmice kod kuce,izjave u stilu ma nije ovo nista,vracamo prednost domaceg terena,igramo svoju igru,bla bla bla...
Boston bije,igra i ne pita jel dosta!
Momci su fenomenalni!
Utakmica broj 4 odlucuje pobednika serije,bez dileme.
(Mladen, 09. jun 2022 09:28)

I, sta cemo sad? Nije valjda da ces ponovo da pocnes da ih simpatises? Tim koji je 27 serija za redom u plejofu dobio barem jednu utakmicu na gostovanju (rekord NBA) ti nazivas prepotentnim zbog izjave da ce vratiti prednost domaceg terena… Ako je ikome nebitno gde igraju, to je njima. Veceras je kljuc bila Kerova odluka da Grina ostavi na klupi u kljucnim momentima 4. cetvrtine. Mirise ovo na odluku u sedmoj.

alen

pre 1 godinu

laganica, 11. jun 2022 09:05

ne da bi bilo bezveze da igudala nije bio MVP finala rasturio je kako je igrao odbranu isto kidao cuvao najteze igrace i bio efikasan u napadu pogotovo u finalu (pogadjao je suteve jako bitne i vracao ekipu) pogleda igudala mvp pa onda komentarisi. Igudala je brutalan igrac kada su pitali kobija sa kim bi voleo da igra on je rekao iz topa igi ili t mac...

smeh

pre 1 godinu

@laganica

2015. godine je Igudala i više nego zasluženo bio MVP finala. Kada god su nestali "splash" braća i ostatak tima tu je bio Igudala na obe strane terena da podigne GSW. Čovek nije bio starter te sezone ali je u finalu, od druge ili treće utakmice, počinjao kao starter. Bukvalno je bio prevaga za GSW a glavni zadatak u odbrani mu je bio da čuva Lebrona. U ovom finalu Kari prikazuje najbolju igru od svih finala koje je do sada igrao. Ako ovako nastavi i GSW uzme titulu sigurno će biti MVP finala po prvi put u njegovoj bogatoj karijeri.

Bocko

pre 1 godinu

Odlična utakmica. Bostonova odbrana je ovde mnogo hvaljena ( s' razlogom ), ali ovog puta je GSW odigrao barem jednako dobru odbranu. Kari je potvrdio zašto ga smatraju za najboljeg šutera u istoriji. Tompson sa slabim procentom šuta, ali je zato Vigins bio odličan. Tejtum celu seriju, za sada, ne može da nađe šut. Više mi se sviđa igra Bostona, ali ipak navijam za GSW, zbog naših ljudi u njemu.

Manga

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav
(VanBasten, 11. jun 2022 08:18)

Obe ekipe su dale po 15 trojki ne znam o cemu pricas, GSW 25/48 za dva, a Boston 19/47 za dva.

JPR24

pre 1 godinu

Nisam gledao, tako da nemam ništa reci o utakmici. Jedino sto mogu reci je da navijam za GSW, samo zbog Belog ! Kao grobar oduvek sam poštovao Bjelicu i kao igrača i čoveka, i za sve sto je pružio kosarci i reprezentaciji, pa sad iako nema minutažu od 30 min, ali bi mi bilo drago da uzme titulu u NBA i prsten ! Čovek je zaslužio za svo delo !

BLUCK

pre 1 godinu

Ako ovo osvoje Warriorsi, Curry u top 11 svih vremena.
Moj poredak;
1. Jordan
2-4. Kareem, Magic, LeBron. Bilo koji redoslijed njih trojice
5-11. Russell, Chamberlain, Bird, Shaq, Bryant, Duncan, Curry. Također bilo koji redoslijed

Сјајно

pre 1 godinu

Невероватно финале.Нисам веровао да је Бостон овако добар,потцењивао сам Исток али тотално без основа.Тек креће права борба,на нашу радост.Што се Стефа тиче то се од њега и очекивало али да се не лажемо већ следећу утакмицу може шутирати 10-35,волео бих да ме демантује.

Истина

pre 1 godinu

@ Синиша. Па сви би волели да Бјелица и Јокић узму прстен, као и било који други наш кошаркаш.И сам знаш да сад следи АЛИ кад је Јокић у питању.Са Денвером неће освојити ништа,и мислим да то и птице на грани знају.

Nba/Euroleague Fan

pre 1 godinu

Meni je utisak večeri da kad je Kari dao 5,6 i 7-mu trojku to ispraćeno sa erupcijom od strane dela navijača. 2008 i 2010 kad su igrali sa protiv Lejkersa to nije bio slučaj iako je bilo navijača Lejkersa u dvorani. Jednostavno bi ih Bostonovi navijači nadglasali. Samo 12 godina i promenila se struktura navijača. Od omraženog gostovanja u TD Gardene u Bostonu do još jedne NBA arene(dobro malo agresivnije, ali opet nije to to).

laganica

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:52)

Zato jer Time Lord igra na pola koljena, Williams nije mogao na kraju meca ispod bloka proci i ispratiti igraca nikako, igra pod povredom, zato ne moze vise igrati. Sigurno nisi ti oametniji od Udoke, i on bi ga igrao 48 minuta da moze

vlada

pre 1 godinu

Strasna i ujednacena utakmica. Niko se nije nesto znacajnije odlepio do samog kraja. Curry davao ludacke trojke kad je trebalo odrzavao GSW u zivotu a igraci Bostona kao da su se uplasili pobede i bukvalno je predali u poslednja tri minuta. Oko faulova ne bih jer je na obe strane bilo , dakle mislim da je ponajvise odlucilo sampionsko iskustvo Warriorsa ovog puta. Boston i dalje ima sanse, ovo lako moze da ode u 7 a tu je sve moguce mada je GSW sada blagi favorit. Ponaosob o igracima Curry kao lider fenomenalan, Tompson pogadjao kad je bill bitno i kad se lomilo, Poole dobar ovog puta menjao ritam i bio jako nezgodan , Green katastrofalan u napadu ali odlican u odbrani, Bjelica solidan :)
Kod Bostona Tejtum dobar prvo pol posle srljao i uzimao jako nerezonske suteve, Brown samo ide u desno i procitan je morace nesto da promeni tu, Smart do onih par trojki zaredom sto je opalio najbolji u Bostonu medjutim zbog njega je delom i upisan poraz i istakao bi sjajnog x faktora White-a , odlican u oba pravca.
Uzivajmo i dalje u atomskoj kosarci.

Goran

pre 1 godinu

Nije delovalo da GSW može do brejka. Boston je tokom čitavog meča bio u blagoj prednosti (7-8 poena) ,ali Kari je prosto čudo od igrača,on je praktično držao GSW u životu, i nije dozvolio da se Boston odlepi sa nekom osetnijom prednošću ,jer to bi onda gotovo sigurno značilo da je i meč gotov.
Potom se ušlo u egal u poslednjih pet minuta, i tu je GSW jednostavno bio jači sa živcima i uspeo je da prelomi meč na svoju stranu.
Boston isforsirao neke nerezonske šuteve za tri (Smart), a sa druge strane Kari nastavio u istom tempu do kraja i jasno je bilo da ce GSW doći do brejka.
Kako god mislim da smo dobili fantastičnu seriju, nekako su svi očekivali da ce GSW lako izaći na kraj sa Bostonom,ali nakon ova četiri meča ,rekao bih da ovde favorita nema i da ova serija veoma lako može da ode u sedam utakmica.
Uživajmo do kraja serije !

niksic

pre 1 godinu

(Goran, 11. jun 2022 08:34)

GS jeste bio favorit, ali daleko od toga da je bio veliki, i mislim da niko normalan nije ocekivao da to lagano rijese. Ko god prati kosarku znao je kako Boston igra, da su najbolja odbrana lige, da su "ogromni" i igraju dosta fizicku kosarku, sto ne odgovara stilu Voriorsa. To sa da vidjeti iz odigranih meceva, gdje je u tri meca Boston mnogo bolje izgledao, jedina stvar sto ide na stranu GS-a je Stef Kari, covjek je daleko najbolji igrac od svih prisutnih u finalu. Da nema njega odje bi vec bila metla.

kani

pre 1 godinu

Kao sto napisah posle prosle utakmice,ko pobedi cetvrtu,taj osvaja titulu.
Tako mislim naravno i sada.
Bostonu fali to nesto,a ovi 'ludaci' to nesto odavno i imaju.
Nestvarna Karijeva predstava!
Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.
Madjionicar.
(Mladen, 11. jun 2022 08:36)

Smatram da je najbolji suter ikada i visetruki sampion vec bez problema u top 12,13

Hm

pre 1 godinu

Iako sam navijao za Boston, drago mi je sto su izgubili. Ne zbog njih vec zbog sramnog sudjenja. Prosto je neverovatno da sudije u finalu tako navlace za domaci tim. Sram ih bilo.

Odlicni i jedni i drugi. S' tom razlikom da kada se odlucivalo (na kraju) Kari se opustio maksimalno, a Tejtum i Braun su prosto nestali.

Tu se videlo ko je veliki igrac, ko ce da povuce i da preuzme odgovornost kada je najpotrebnije, ko je sampion...

day

pre 1 godinu

Citat: ""Ova partija mu je trebala,ako osvoji MVP titulu,definitivno ulazi u krug 12,13 najvecih igraca koji su se bavili ovim predivnim sportom.""

Čovek već bio šampion 4x i mvp višestruki, ali ako sad osvoji mvp titulu TEK SAD ulazi među 12-13??
Brate, dečko ne mora više apsolutno ništa da osvoji i već je u top 10 ako ne i u top 5 najboljih igrača ikada. Ako osvoji još i PETI put sad, to je rame uz rame Džordanu i Brajantu.
(Vladimir, 11. jun 2022 12:24)

Nije bio sampion 4x, nesto si se zabrojao.

PimPong

pre 1 godinu

Navijam za GSW, te sam bio odusevljen utakmicom Stefa. Znam da je kao play sutirao mnogo, ali on nije sebican, i to se vidi. Zbog ovakvih partije klinci zavole kosarku. I konacno jedna utakmica da je zanimljiva do samog kraja (bilo je 10 razlike samo zbog slobodnih, a bilo je samo -3 na otprilike minut do kraja). Bjelica je bio jako dobar u odbrani, pokusavali su Tatum i druzina da igraju izolaciju, a cini mi se da nijednom nisu postigli kos protiv njega. Imao je jednu olako izgubljenu loptu, ali dobro. I dalje mislim da Boston ima veoma malu prednost jer imaju vise dobrih igraca i bolju klupu (ne moze cak ni Stef stalno da ovako ubada), ali sad ovo postaje strateska i mentalna igra, te bi mogao GSW da dobije.

Betonka

pre 1 godinu

Kakav raspad Bostona u poslednjih 5 minuta, mislim da su pogodili samo 1 trojku i promašili bar 10 šuteva od čega bar pola otvorenih.

Ivan

pre 1 godinu

stoka17


Dodao bih jos nesto. Svaka cast upravi, Dzou Lejkobu pre svega koji ipak nije cist biznismen, razume kosarku i ovu ekipu i uvek im izlazi u susret. Samo se kjuban pominje kao super lik a i ovaj to jeste. Gsw je najdzravija fransiza u nba, hemija od cistaca do igraca i uprave je odlicna.

Bojan

pre 1 godinu

(Srpce, 11. jun 2022 09:23)

Pohvalno je da vi stranci za promenu konačno malo komentarišete svoje igrače. Još da naučite to da radite na svojim portalima...

laganica

pre 1 godinu

Lepi, 11. jun 2022 09:33)

Ko jenrekao da Wiggins ne igra dobro, bukvalno je napisano da jedini pokazuje znake zivota, ali da nije na Curryjevom nivou. A kad ti igrac pod maksimalnim ugovorom odigra jednu od tri dobre partije, i to ove tri katastrofalno lose, vise faulova nego poena, dva puta 6 fouled out, senzacija je biti izjednacen nakon 4 meca. Ovu posljednju si ti jedini mozda vidio da je odigrao dobro, toliko u napadu los, da bleji sam na vrhu reketa svaki napad, cak ga je na kraju Ker u rukometnom stilu uvodio i izvodio u zavisnosti napadaju li ili brane. Bukvalno mu je majka objavila da ne moze da ga prepozna koliko lose igra, i ne zna sta se desava sa njim, Grin je nakon meca rekao da je prelose odigrao mec, i da mu je jasno sto je bio dugo na klupi, ali si ti nesto drugo vidio, izgleda da smo bas razliciti mec gledali.

niksic

pre 1 godinu

(MethodManWu, 11. jun 2022 10:44)

Bravo, ti si mimo svih, osjecas li se posebno? Bukvalno citav kosarkaski svijet polemise da li Kari moze uci u top 10 ikad ako uzme FMVP, ali ti ga nemas u top 25, mora da uspjevas da vidis stvari koje mi ostali ne vidimo.

Urox

pre 1 godinu

Istina je da sam navijac Bostona jos od vremena Birda, i cinjenica da nisu imali srece u 4-oj cetvrtini veceras, ali da ovaj Golden State veze nemaju sta je kosarka to evidentno. Cela filozofija im se svodi na sut za trojke i to je to. I tako poslednjih 10 godina. Ni NBA vise nije ono sto je nekad bio. Sportski pozdrav

Izvini ali jel si gledao mec jutros? Zadnja 4 minuta Boston jednom u reket nije usao ,samo trojke sutirao,Horford koji igra 4 i 5 sut iz igre 2 od 6 i sve sutevi za tri tako da o cemu druze pricas ?
Drago mi zbog Karija i jucerasnjih komentara nestane u cetvrtoj uvek i vecito velikih osporavanja.....Smesan je i tretman koji tolika zvezda ima kod sudija ,cisti faulovi u njegovu korist se bas bas cesto ne sude
Wigins igra veoma dobro doigravanje,od Grina i Pula sam ocekivao bolje a vala i od Kleja ali on je doprineo inodigrao dobru odbranu u kljucnim trenucima
A Boston ....Onaj Tejtum njemu je sinoc u glavi bilo da je vec 3:1 i igrao je za sebe ,sebican do zla Boga covek je hteo da obezbedi mvp titulu
Uzme li Boston nekako prsten moj mvp je Dzejlen Braun

Gambeeet

pre 1 godinu

Prosta stvar, imao je Boston sve u svojim rukama, ali je očigledno pritisak važnosti meča odradio svoje i vodeći igrači su se jednostavno ukočili i pretrnuli. To je bio onaj momenat kada je iz drugog napada Tejtum asistirao Smartu koji pogađa trojku preko ruke u zadnjoj sekundi bukvalno, dobro se sećam za 94-90 u korist Seltiksa. Potom se Pul nešto zaliće, maši naravno, ali hvata Vigins (neverovatno bitna rola sa 16 skokova večeras, par bitnih ofanzivnih) i od tada je počeo potpuni sunovrat Bostona, Klej pogađa brzu trojku i posle Stef dovršava posao. Sa druge strane Braun srlja, uzimaju neke iznuđene trojke, a JT kao da je bežao od lopte, umesto da preuzme teret meča na sebe, jer ipak je najbolji igrač ekipe. Moraće izgleda opet da stavlja onu Kobijevu znojnicu oko lakta, odigrao je sinoć u drugom poluvremenu i naročito pri kraju sve u kontra maniru od svog idola. Šta reći za Karija, stvarno mađioničar, za klasu-2 iznad svih u ovom finalu, ali treba održati ovakav ritam do kraja, zna dobro i on da će timu biti potrebna bar još jedna ovakva partija. Svakako nema dileme ko je FMVP ako Voriorsi izađu kao pobednici serije i Finala. Biće ovde još vatre i neizvesnosti, uživajmo u potencijalno još 3 naredna meča. Nadskakali su ih Ratnici u oba segmenta i ta kontrola skoka je uz nestvarnog Karija na kraju i presudila, uz stegnutost igrača Bostona u završnici susreta. Idemo dalje!

MPP

pre 1 godinu

FENOMENALNI


Stef..... Kakvi šutevi , kakvi driblinzi , prodori , ulazi...kakav osećaj za igru. Kao da je namazan sa zejtinom , taman mislite da ste ga.... Sa tim detinjim osmehom ....te gestakulacije su posebna priča , on se iskreno
raduje ovoj igri i tako je i igra . Ponekad imam osećaj da gledam neki animirani film a ne živi basket.
JEDAN OD NAJVEĆIH MAJSTORA OVE IGRE IKADA.