Petak, 13.05.2022.

13:14

Od košarke je i Bog digao ruke

Izvor: Stefan Nikoliæ

Od košarke je i Bog digao ruke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

kakofonija

pre 1 godinu

pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.
(Chris Jackson, 14. maj 2022 23:42)

hm...interesantno gledanje na stvari..nije lose, momak...

Chris Jackson

pre 1 godinu

Ova dvojica su bukvalno spasili ligu, njihova prica je kao najlosiji Hollywoodski film koji gledate i mislite-Boze kakve stvari snimaju, pa ovo je nemoguce u stvarnom zivotu :)samo sto je njihova prica stvarna ;)...Dosli iste godine u dva vjecita rivala, Lakerse i Celticse, dva potpuno razlicita karaktera a u sustini ista-rodjeni pobjednici i lideri, igraci koji igraju kosarku na ispravan nacin, i za kraj, nikakav film ne bi imao ovakav scenario- jedan je bijelac a drugi crnac, ne mozes pozeljeti vise od toga...Da su celnici lige sami birali scenario ne bi ga ni oni bolje napravili od ovoga, dva velikana i dvije legende kosarke zasluzuju svu slavu koju imaju...I jos da napomenem u vezi "scenarija", dok su se ova dvojica "svadjala" tj. takmicila ko je bolji nekako tiho se pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.

Milosh-Nish

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo
(Dubrovnik, 14. maj 2022 11:40)

Rally je do prosle godine bio fenomenalan a sad sa ovim hibrida, ni ja nisam fan nikako i bas mi je drago sto Ogier ne vozi punu sezonu vec ce oba Sebastiana voziti samo deo sezone, grupa B je fenomenalna ali najlepsa secanja imam na imprecu,lansera,seliku,focusa itd

Tekst fenomenalan inace.

Ns

pre 1 godinu

Ali kad procitam komentar "pametnom dovoljno" ili "pametnom dosta" ke*a mi se. Sta to uopste znaci? To ono, nemam neke argumente ali ako si pametan skontaces?
Inace sto se tice same teme, gledam seriju na HBO i meni je super. Jesu malo iskarikirali zbog dramaticnosti, narocito Jerry West-a rekao bih, nisam siguran ni za Haywood-a mada je bilo tad svega i svacega, ali cool je serija. Bas me zanima sta Jeanne Buss ima da kaze, kontam da su je konsultovali oko scenarija. Nisam cuo ni Magic-a, Bird-a ili Kareem-a da su nesto komentarisali.

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.
(Dikan, 14. maj 2022 14:41)

Imate samo jedan problem - fudbal. Svi ti neće nikada, ali nikada imati šta da menjaju. A za to vreme ćemo se naosvajati zlata u svemu, mislim čak pre u hokeju na travi nego u fudbalu.

Inače mnogo idiotskih komentara protiv košarke 80-tih i 90-tih. Snalazili smo se kako znamo i umemo da nešto od toga vidimo i uživamo. Kakvi su to mečlevi LA-Boston bili - Bird i Medžik čista poezija košarke. Samo serija LA-Detriot može da se poredi, mislim na celu istoriju NBA. I onda jedne noći direktan prenos 6. utakmice LA- Detroit. Mislim da nisam trepnuo ni jedanput u toku utakmice.

Ovo sada je fuj. Ali "intelektualni" milenijanci vedre i oblače. Matorci, vreme je da imperija uzvrati udarac.

Ustaše

pre 1 godinu

To je netočno. Sam Magic je od trenera zatražio stavljanje na centra, poziciju koju je igrao u školi, mislim čitav život igra na postu. Kontre započinje nakon skoka, bez prvog dodavanja, to su indicije da se radi o pokretnom centru.


U šestoj utakmici u seriji, Medžik je počeo kao centar. Nikada nije igrao na toj poziciji pa je pre skakanja za loptu upitao saigrače koja noga ide ispred, što je izazvalo po koji osmeh među igračima.

Wllaxy

pre 1 godinu

I sad ponovo ako je Joka Frljoka MVP pametnom dovoljno.
(Briselski sporazum, 14. maj 2022 15:02)

Pametnom dovoljno - otkako je foruma/portala najveći a često i jedini "argument" glupih ljudi koji nemaju blage veze o materiji o kojo se govori!

vince carter

pre 1 godinu

@Borca Interesantno koliko se sve vise i vise blamiras,najpre kako moze Kukoc da ima tripl dabl kad vecinu skokova uzmu Rodman,Pipen a Bullsi nisu igrali sebicno vec timski u trougao napadu gde svi imaju kontakt sa loptom. Svi timovi 80tih su igrali timski i sa protokom lopte a ne samo Medzik i Bird. Dovoljno je pogledati Celtics 86 highlight i videce se da su svi u Bostonu bili odlicni dodavaci a ne samo Bird. Wilt Cemberlen je jos 1967 bio najbolji asistent lige sa 8,6 u proseku. Divac i Sabonis su bili odlicni dodavaci,bolji od svih danasnjih visokih igraca osim Jokica a citaci statistike to ne mogu videti. Centri se nisu nagurivali i svaki centar je vracao povratne lopte,kad god je bio double team,Shaq je u finalu protiv Hjustona imao 9,7,6 i 5 asistencija na ta 4 meca. Dzabar ima preko 5 hiljada asistencija,nemas apsolutnog pojma o kosarci. Kao drugo sporijim igracima vise odgovara brza igra ali to vi laici ne mozete znati,brzi igraci oko njih im otvaraju prostor a protivnici se brze i "dalje" izlicu na finte,zato je Steve Ker koji je za tebe mozak rekao da bi Kukoc danas bio jedan od najboljih igrac,zato je Andres Iniesta bio doktor fudbala,a Wolkot trkac.

Ustaše

pre 1 godinu

Molim vas prekinite s mitomanijom,radnička klasa nema dodirnih točaka sa seljacima iz Indijane, još manje onima iz Srbije. Radničke klase ima više u Kaliforniji po postotku nego u Bostonu, i obje države su demokratske. Radničku klasu je stvarala komunistička partija. Radnička klasa je John Travolta u Saturday NF, sa tradicijom sela može imati vezu samo preko imigrantskih roditelja sa sela. Crnci su vjernici sa američkog juga, konzervativci kao Jabbar, a bijelce svake klase smatraju liberalima. Zato i samo zato je mogla postojati tenzija i to ne prema MJ32


Na Istočnoj obali, bostonska radnička klasa oslanjala se o dete koje je živelo njihovim životom, nijedan superstar ne bi kapirao publiku na način na koji je to Leri mogao.”

Ustaše

pre 1 godinu

Pa to uopće nije zanimljivo, nego kontradiktorno s ranije rečenim i u skladu s mojim pogledom na Birda. Naravno da svaki seljak koji se smatra “vlasnikom” nečega a to može biti samo od Boga ne vjerujem onom koji je vlasnik ničega (koji radi, radnik). Kada bi plaćao nekoga bez zemlje, smatrao bi da time kupuje oružje protiv sebe.
To nije nikakva “radna navika” ili etika, nego vjerski fanatizam u primjeni, Kao i kod ruskog manijaka danas.


To se ne viđa svaki dan. Zanimljivo, ali Leri ni kasnije u karijeri nije davao novac za takve stvari, već ih je sam obavljao, što ga je i koštalo karijere jer je propisno povredio leđa obavljajući fizičke poslove oko kuće.

vince carter

pre 1 godinu

"Dragan Borca" malo je reci kolika si neznalica,zaljubljen si u Jokica i zbog toga ovako komentarises,tako bi bilo da je Jokic igrao nekada,onda bi pljuvao po danasnjoj kosarci,jer sam video tvoj komentar na fudbalu,gde si pisao kako je Brazilski Ronaldo igrao u daleko tvrdjem fudbalu nego Mesi i Kristiano. Dakle u zavisnosti na koga se lozis,tako i komentarises. Pises kako je Hakim zadrzavao loptu po 19 sekundi u reketu a covek igrao najbrze moguce i oslobadjao se lopte. Ovde si prvo pisao kako su 00te najgora era kosarka i smejao se cinjenici da je Mehmet Okur igrao na all staru,a Okur je i trenutno drugi centar sa najvise pogodjenih trojki u istoriji i to je igrao u vreme kada se jos nisu pucale trojke kao sada,a ima prosek 37% u karijeri. David Robinson je bio jos bolje gradjen od Janisa i jurio terenom kao voz,cak je i bolji suter bio. Samo laik i bucula moze reci da takvom igracu ne bi jos bolje legla danasnja igra. Pljuvaci koji pljuju Doncica za igru protiv Finixa a Jokic protiv istih sa sve Porterom sutirao 43% na dva meca,blowout porazi a cuvao ga fizicki slabiji i sporiji David Robinson...Deandre Ayton. Tvrdim da Kevon Looney iz Golden Stejta ne bi igrao za nijedan tim 90tih,a da bi Chris Webber danas bio najbolji dodavac u ligi od visokih igraca pored Jokica. Neki krilni centri bi danas bili Centri. Kucaj Sonix defense vs Jordan,double team i triple team svaki napad.

Dikan

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Koki@

Ukucaj na Ju Tjubu Toni Kukoc tripl dabl

Dali mu protivnicki igraci skok da bi imao tripl dabl

Posle ispunjenja tog tripl dabla Kukoc se radovao kao dete, zadnji napad protivnicki igrac mu pusti skok da bi imao tripl dabl 😁

Nostalgija je lepa ali i dosta neki put nerealna slika. Devedesetih se igralo mahom 1 na 1, velike zvezde skoro nikome nisu davale loptu. Pa tako jedna gromada od kosarkasa Kukoc ima skromne proseke u NBA jer je Dzordan svaki drugi napad isao solo


Pored Jokica Marej moze 50 postici

Pored Doncica je Porzingis davao po 30 nekada, uz svo vezarenje itekako se i drugi mogu istaci. Igra se mnogo vise timski i pik i pop dok se pre vezarilo za sve pare. Osim Medzika i Birda i jos ponekog mahom su svi bili sebicni

Velike zvezde centri su se skoro celu utakmicu naguravali 1 na 1 ispod kosa i retko kada i odigravali povratnu

Dovoljno je videti proseke asistencija nekadasnjih najboljih centara i danasnjih

Nego smo bili mladji, poletniji, puni adrenalina pa smo sve lepse i intenzivnije dozivljavali

Ali zato sada kada pustim snimke kosarke i fudbala pre 30- ak godina izgledaju mi kao grupa amatera pogotovo defanzivno prema atomskom sportu danas

Bilo je lepse gledati jer je mladost najlepsa i igraci su mogli lakse driblati jer nije bio konstantan defanzivan pritisak kao danas

Danas jedno remplanje iz trece srpske lige ima jace trenje i vise snage nego svetska prvenstva pre 30 godina hehe

SiDjiPing

pre 1 godinu

Woke SJW Disney neomarxisti uvode participation trofeje da se BLM pleme ne uvredi jer "njihivi" puleni ne osvajaju MVP i titule. Sta je sledece? "Idi Amin Dada" nagrada za najboljeg igraca prve runde play ina?

ford

pre 1 godinu

Kako je pričala tašta Azeje Tomasa što on i spominje u dokumentarcu o 'Bed Bojsima',ekipi koja je uspela da sa trona skine dve,do tada nedodirljive dinastije Lejkersa i Seltiksa..
Kako kaže gospodin Tomas,moja tašta je tada Birdov skok-šut zvala 'Tiha Smrt'!
Ne zamerite ako nešto nisam dobro citirao ali bitna je poenta gde je samo jedan segment njegove igre dobio nadimak koji će još u svlačionici pretplatiti protivnika.
Kakvi su to igrači bili..

Dachazvezda

pre 1 godinu

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.
(zoki, 14. maj 2022 12:39)

Dobro je bre "profesore", aj oladi...
Idi u klub književnika, pa tamo broj zareze, budi nobles i na nivou.
Ovo su komentari na sport portalu!!

ford

pre 1 godinu

@vitez reda zmaja
Kako zboriš,serija je više 'drama ali nije loša..!?
Pa prijatelju,ne može biti akcija jer je radjena po istorijski,sportskim motivima.
Bacio Leri granata a Irvin legao preko nje uz povike saborci iz tima 'Vi se spasite,a meni ce noge i ruke da izrastu opet,u najgorem slučaju kupicu nove..'
Serija (dramska) nije dobra,već odlična,mada se Medžik već nakon prvih par epizoda ograđivao kako nije baš tačna.
E,sad me živo zanima da li se ograđuje od toga da li je nosio kondom ili nije!?
Pored sveg onog razvrata i to samo delova koji su pušteni običnom konzulatu,da ne ispadne kako su samo originali
A i taj jadni Medžik,možda je čovek stvarno i koristio zaštitu sem tog jednog puta pa fanova AIDS!
I nisam ironičan,puno puta za života sam imao prilike da vidim ljude koji žive po P.S.u i samo ih taj jedan put 'ubije',jbg.
Ko voli Južni park,sjajna epizoda je kad se Kartmen i Kajl zapute kod njega da im oda tajnu kako živeti sa,tj.preživeti AIDS..
Sjajna,sjajna epizoda..!!!

Ustaše

pre 1 godinu

Ne, takvo đavolsko rivalstvo je za djecu. Stvarni Natjecatelj u svakom duelu nalazi “rivala” i nove rivale, a kada se naleti na stvarnog rivala tada prevlada poštovanje. Toksična rivalstva nisu sportska, nego postoje u sportu sa ljudima koji su antipatični izvan terena, kao Dončić, i koji se od hrane od takve dinamike mrzim te mrziš me, a ne od natjecanja (npr obrana). Cilj takvih tipova je nanijeti što više štete kako bi isprovocirali nekakvu tugu, dakle to su sadisti. Kada se sadistu uzvrati e onda se suprotstavlja, bilo igraču bilo sucu, jer sadist ne dozvoljava da se odnosi na terenu vrate u natjecateljske okvire. Zato što sadisti ne vole konkurenciju ni suprotstavljanje, vole rušenje jer su delikventi. Jordan nije takav, Bird isto, Magic još manje

Brane

pre 1 godinu

Da, naravno da sve to samo cirkus kako neko reče - zabava za široke narodne mase. Ali nekada se taj NBA cirkus zvao "Cirque du Soleil" (verovatno najkvalitetniji skup artista, muzičara, izvošača....na planeti), a danas su to malte ne cige iz komšiluka koji nešto žongliraju pored mečke.......
E u tome je razlika!!!!!!!!!!!

zoki

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.
(Sasa, 14. maj 2022 11:44)

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.

Goks

pre 1 godinu

@xxx
Bravo majstore. Samo džaba ovakvima pričaš. Imaju oni svoj magični život, kao sto kažeš jedu, spavaju, razmnožavaju se, pa opet ispočetka, pa opet... Ispunjen život nema šta.

DDDD

pre 1 godinu

@Ajs Ti
Serija se zove "Vreme pobeda: uspon dinastije Lejkersa" Prikazuje se na HBO-u i baš je zanimljivo napravljena serija, sviđa mi se. Nije dokumentarac, već prava igrana serija. A i muzički spot iz uvodne špice je odličan

xxxx

pre 1 godinu

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.
(Medrano delije / grobari Adrija, 14. maj 2022 11:50)
A sad nam opisi svoj ispunjen zivot i sta to magicno radis osim radim,spavam i razmnozavam se. Umetnost, sport, filmovi, knjige, hobiji, to se ne racuna posto je to samo za zamajavanje ljudi sa viskom vremena.

Dienekes

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi

Medrano delije / grobari Adrija

pre 1 godinu

Košarka je odavno postala cirkus. Bojim se da i fudbal ide tim putem...
(147

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.

Wllaxy

pre 1 godinu

Irvin "Magic" Johnson, moj omiljeni košarkaš zbog kog sam 80-ih godina prošlog veka počeo da gledam NBA i navijam za Lejkerse! Uvek sam više voleo lucidne igrače sa samo sebi svojstvenim potezima, vrhunskim pregledom igre i fantastičnim asistencijama nego sadašnje nabildovane "zvezde" poput Janisa i kompanije.

Dubrovnik

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo

Sasa

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.

Goks

pre 1 godinu

Nikada se više neće napraviti takvo rivalstvo u bilo kom sportu. Dva različita čoveka, dve dijametralno suprotne licnosti i sve drugo što to sa sobom nosi. Jedan, urbani dečko iz Mičigena a drugi, seljački sin iz Indijane, odrastao na farmi. Neponovljivo.

Gde je profesionalizam

pre 1 godinu

Ono kad liči da će biti kako treba a onda userete bez ikakvog razloga - npr. “osmehom "kao devet i petnaest" “ - po hiljaditi put - idiomi se nikad ne prevode bukvalno. Nikad. Dobro niste napisali “petnesdotriosmehom”

S355

pre 1 godinu

Svaka čast za tekst! Superheroji radničke klase koji su postali potpuno različite osobe, ali su shvatili da su zapravo isti i da su se zbog toga mrzeli pa su se sprijateljili, život piše drame!

Bocko

pre 1 godinu

Najveće rivalstvo dvojice košarkaša u istoriji košarke. Digli su interesovanje za ovaj sport na najveći mogući nivo. Džordan je došao kao šlag na torti.

Ajs Ti

pre 1 godinu

Pravo da vam kažem ovo je odličan tekst, samo je nekako preskočen bitan deo regularnog dela sezone, a onda da pitam o kojoj je seriji reč???

Dachazvezda

pre 1 godinu

Dobro prepričano 30for30 sa ESPNa, al svakako priča koja se mora znati...
Usputno, nisi morao da zakačiš Ajzeu Tomasa, koji nikad nije tako blatio Medžika kroz život. Čak se Medžik njemu izvinio kad su sedeli 1na1, sto opet ima u dokumentarcu.

U svakom slučaju, vrh priča koja je izgradila NBA.

Bocko

pre 1 godinu

Najveće rivalstvo dvojice košarkaša u istoriji košarke. Digli su interesovanje za ovaj sport na najveći mogući nivo. Džordan je došao kao šlag na torti.

S355

pre 1 godinu

Svaka čast za tekst! Superheroji radničke klase koji su postali potpuno različite osobe, ali su shvatili da su zapravo isti i da su se zbog toga mrzeli pa su se sprijateljili, život piše drame!

Dubrovnik

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo

Dachazvezda

pre 1 godinu

Dobro prepričano 30for30 sa ESPNa, al svakako priča koja se mora znati...
Usputno, nisi morao da zakačiš Ajzeu Tomasa, koji nikad nije tako blatio Medžika kroz život. Čak se Medžik njemu izvinio kad su sedeli 1na1, sto opet ima u dokumentarcu.

U svakom slučaju, vrh priča koja je izgradila NBA.

Goks

pre 1 godinu

Nikada se više neće napraviti takvo rivalstvo u bilo kom sportu. Dva različita čoveka, dve dijametralno suprotne licnosti i sve drugo što to sa sobom nosi. Jedan, urbani dečko iz Mičigena a drugi, seljački sin iz Indijane, odrastao na farmi. Neponovljivo.

Gde je profesionalizam

pre 1 godinu

Ono kad liči da će biti kako treba a onda userete bez ikakvog razloga - npr. “osmehom "kao devet i petnaest" “ - po hiljaditi put - idiomi se nikad ne prevode bukvalno. Nikad. Dobro niste napisali “petnesdotriosmehom”

Wllaxy

pre 1 godinu

Irvin "Magic" Johnson, moj omiljeni košarkaš zbog kog sam 80-ih godina prošlog veka počeo da gledam NBA i navijam za Lejkerse! Uvek sam više voleo lucidne igrače sa samo sebi svojstvenim potezima, vrhunskim pregledom igre i fantastičnim asistencijama nego sadašnje nabildovane "zvezde" poput Janisa i kompanije.

Wllaxy

pre 1 godinu

I sad ponovo ako je Joka Frljoka MVP pametnom dovoljno.
(Briselski sporazum, 14. maj 2022 15:02)

Pametnom dovoljno - otkako je foruma/portala najveći a često i jedini "argument" glupih ljudi koji nemaju blage veze o materiji o kojo se govori!

Dienekes

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi

Sasa

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.

xxxx

pre 1 godinu

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.
(Medrano delije / grobari Adrija, 14. maj 2022 11:50)
A sad nam opisi svoj ispunjen zivot i sta to magicno radis osim radim,spavam i razmnozavam se. Umetnost, sport, filmovi, knjige, hobiji, to se ne racuna posto je to samo za zamajavanje ljudi sa viskom vremena.

ford

pre 1 godinu

Kako je pričala tašta Azeje Tomasa što on i spominje u dokumentarcu o 'Bed Bojsima',ekipi koja je uspela da sa trona skine dve,do tada nedodirljive dinastije Lejkersa i Seltiksa..
Kako kaže gospodin Tomas,moja tašta je tada Birdov skok-šut zvala 'Tiha Smrt'!
Ne zamerite ako nešto nisam dobro citirao ali bitna je poenta gde je samo jedan segment njegove igre dobio nadimak koji će još u svlačionici pretplatiti protivnika.
Kakvi su to igrači bili..

Dragan Borca

pre 1 godinu

Koki@

Ukucaj na Ju Tjubu Toni Kukoc tripl dabl

Dali mu protivnicki igraci skok da bi imao tripl dabl

Posle ispunjenja tog tripl dabla Kukoc se radovao kao dete, zadnji napad protivnicki igrac mu pusti skok da bi imao tripl dabl 😁

Nostalgija je lepa ali i dosta neki put nerealna slika. Devedesetih se igralo mahom 1 na 1, velike zvezde skoro nikome nisu davale loptu. Pa tako jedna gromada od kosarkasa Kukoc ima skromne proseke u NBA jer je Dzordan svaki drugi napad isao solo


Pored Jokica Marej moze 50 postici

Pored Doncica je Porzingis davao po 30 nekada, uz svo vezarenje itekako se i drugi mogu istaci. Igra se mnogo vise timski i pik i pop dok se pre vezarilo za sve pare. Osim Medzika i Birda i jos ponekog mahom su svi bili sebicni

Velike zvezde centri su se skoro celu utakmicu naguravali 1 na 1 ispod kosa i retko kada i odigravali povratnu

Dovoljno je videti proseke asistencija nekadasnjih najboljih centara i danasnjih

Nego smo bili mladji, poletniji, puni adrenalina pa smo sve lepse i intenzivnije dozivljavali

Ali zato sada kada pustim snimke kosarke i fudbala pre 30- ak godina izgledaju mi kao grupa amatera pogotovo defanzivno prema atomskom sportu danas

Bilo je lepse gledati jer je mladost najlepsa i igraci su mogli lakse driblati jer nije bio konstantan defanzivan pritisak kao danas

Danas jedno remplanje iz trece srpske lige ima jace trenje i vise snage nego svetska prvenstva pre 30 godina hehe

Chris Jackson

pre 1 godinu

Ova dvojica su bukvalno spasili ligu, njihova prica je kao najlosiji Hollywoodski film koji gledate i mislite-Boze kakve stvari snimaju, pa ovo je nemoguce u stvarnom zivotu :)samo sto je njihova prica stvarna ;)...Dosli iste godine u dva vjecita rivala, Lakerse i Celticse, dva potpuno razlicita karaktera a u sustini ista-rodjeni pobjednici i lideri, igraci koji igraju kosarku na ispravan nacin, i za kraj, nikakav film ne bi imao ovakav scenario- jedan je bijelac a drugi crnac, ne mozes pozeljeti vise od toga...Da su celnici lige sami birali scenario ne bi ga ni oni bolje napravili od ovoga, dva velikana i dvije legende kosarke zasluzuju svu slavu koju imaju...I jos da napomenem u vezi "scenarija", dok su se ova dvojica "svadjala" tj. takmicila ko je bolji nekako tiho se pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.

Dachazvezda

pre 1 godinu

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.
(zoki, 14. maj 2022 12:39)

Dobro je bre "profesore", aj oladi...
Idi u klub književnika, pa tamo broj zareze, budi nobles i na nivou.
Ovo su komentari na sport portalu!!

Medrano delije / grobari Adrija

pre 1 godinu

Košarka je odavno postala cirkus. Bojim se da i fudbal ide tim putem...
(147

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.

Ajs Ti

pre 1 godinu

Pravo da vam kažem ovo je odličan tekst, samo je nekako preskočen bitan deo regularnog dela sezone, a onda da pitam o kojoj je seriji reč???

DDDD

pre 1 godinu

@Ajs Ti
Serija se zove "Vreme pobeda: uspon dinastije Lejkersa" Prikazuje se na HBO-u i baš je zanimljivo napravljena serija, sviđa mi se. Nije dokumentarac, već prava igrana serija. A i muzički spot iz uvodne špice je odličan

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.
(Dikan, 14. maj 2022 14:41)

Imate samo jedan problem - fudbal. Svi ti neće nikada, ali nikada imati šta da menjaju. A za to vreme ćemo se naosvajati zlata u svemu, mislim čak pre u hokeju na travi nego u fudbalu.

Inače mnogo idiotskih komentara protiv košarke 80-tih i 90-tih. Snalazili smo se kako znamo i umemo da nešto od toga vidimo i uživamo. Kakvi su to mečlevi LA-Boston bili - Bird i Medžik čista poezija košarke. Samo serija LA-Detriot može da se poredi, mislim na celu istoriju NBA. I onda jedne noći direktan prenos 6. utakmice LA- Detroit. Mislim da nisam trepnuo ni jedanput u toku utakmice.

Ovo sada je fuj. Ali "intelektualni" milenijanci vedre i oblače. Matorci, vreme je da imperija uzvrati udarac.

vince carter

pre 1 godinu

@Borca Interesantno koliko se sve vise i vise blamiras,najpre kako moze Kukoc da ima tripl dabl kad vecinu skokova uzmu Rodman,Pipen a Bullsi nisu igrali sebicno vec timski u trougao napadu gde svi imaju kontakt sa loptom. Svi timovi 80tih su igrali timski i sa protokom lopte a ne samo Medzik i Bird. Dovoljno je pogledati Celtics 86 highlight i videce se da su svi u Bostonu bili odlicni dodavaci a ne samo Bird. Wilt Cemberlen je jos 1967 bio najbolji asistent lige sa 8,6 u proseku. Divac i Sabonis su bili odlicni dodavaci,bolji od svih danasnjih visokih igraca osim Jokica a citaci statistike to ne mogu videti. Centri se nisu nagurivali i svaki centar je vracao povratne lopte,kad god je bio double team,Shaq je u finalu protiv Hjustona imao 9,7,6 i 5 asistencija na ta 4 meca. Dzabar ima preko 5 hiljada asistencija,nemas apsolutnog pojma o kosarci. Kao drugo sporijim igracima vise odgovara brza igra ali to vi laici ne mozete znati,brzi igraci oko njih im otvaraju prostor a protivnici se brze i "dalje" izlicu na finte,zato je Steve Ker koji je za tebe mozak rekao da bi Kukoc danas bio jedan od najboljih igrac,zato je Andres Iniesta bio doktor fudbala,a Wolkot trkac.

Ustaše

pre 1 godinu

To je netočno. Sam Magic je od trenera zatražio stavljanje na centra, poziciju koju je igrao u školi, mislim čitav život igra na postu. Kontre započinje nakon skoka, bez prvog dodavanja, to su indicije da se radi o pokretnom centru.


U šestoj utakmici u seriji, Medžik je počeo kao centar. Nikada nije igrao na toj poziciji pa je pre skakanja za loptu upitao saigrače koja noga ide ispred, što je izazvalo po koji osmeh među igračima.

vince carter

pre 1 godinu

"Dragan Borca" malo je reci kolika si neznalica,zaljubljen si u Jokica i zbog toga ovako komentarises,tako bi bilo da je Jokic igrao nekada,onda bi pljuvao po danasnjoj kosarci,jer sam video tvoj komentar na fudbalu,gde si pisao kako je Brazilski Ronaldo igrao u daleko tvrdjem fudbalu nego Mesi i Kristiano. Dakle u zavisnosti na koga se lozis,tako i komentarises. Pises kako je Hakim zadrzavao loptu po 19 sekundi u reketu a covek igrao najbrze moguce i oslobadjao se lopte. Ovde si prvo pisao kako su 00te najgora era kosarka i smejao se cinjenici da je Mehmet Okur igrao na all staru,a Okur je i trenutno drugi centar sa najvise pogodjenih trojki u istoriji i to je igrao u vreme kada se jos nisu pucale trojke kao sada,a ima prosek 37% u karijeri. David Robinson je bio jos bolje gradjen od Janisa i jurio terenom kao voz,cak je i bolji suter bio. Samo laik i bucula moze reci da takvom igracu ne bi jos bolje legla danasnja igra. Pljuvaci koji pljuju Doncica za igru protiv Finixa a Jokic protiv istih sa sve Porterom sutirao 43% na dva meca,blowout porazi a cuvao ga fizicki slabiji i sporiji David Robinson...Deandre Ayton. Tvrdim da Kevon Looney iz Golden Stejta ne bi igrao za nijedan tim 90tih,a da bi Chris Webber danas bio najbolji dodavac u ligi od visokih igraca pored Jokica. Neki krilni centri bi danas bili Centri. Kucaj Sonix defense vs Jordan,double team i triple team svaki napad.

Ns

pre 1 godinu

Ali kad procitam komentar "pametnom dovoljno" ili "pametnom dosta" ke*a mi se. Sta to uopste znaci? To ono, nemam neke argumente ali ako si pametan skontaces?
Inace sto se tice same teme, gledam seriju na HBO i meni je super. Jesu malo iskarikirali zbog dramaticnosti, narocito Jerry West-a rekao bih, nisam siguran ni za Haywood-a mada je bilo tad svega i svacega, ali cool je serija. Bas me zanima sta Jeanne Buss ima da kaze, kontam da su je konsultovali oko scenarija. Nisam cuo ni Magic-a, Bird-a ili Kareem-a da su nesto komentarisali.

Brane

pre 1 godinu

Da, naravno da sve to samo cirkus kako neko reče - zabava za široke narodne mase. Ali nekada se taj NBA cirkus zvao "Cirque du Soleil" (verovatno najkvalitetniji skup artista, muzičara, izvošača....na planeti), a danas su to malte ne cige iz komšiluka koji nešto žongliraju pored mečke.......
E u tome je razlika!!!!!!!!!!!

SiDjiPing

pre 1 godinu

Woke SJW Disney neomarxisti uvode participation trofeje da se BLM pleme ne uvredi jer "njihivi" puleni ne osvajaju MVP i titule. Sta je sledece? "Idi Amin Dada" nagrada za najboljeg igraca prve runde play ina?

ford

pre 1 godinu

@vitez reda zmaja
Kako zboriš,serija je više 'drama ali nije loša..!?
Pa prijatelju,ne može biti akcija jer je radjena po istorijski,sportskim motivima.
Bacio Leri granata a Irvin legao preko nje uz povike saborci iz tima 'Vi se spasite,a meni ce noge i ruke da izrastu opet,u najgorem slučaju kupicu nove..'
Serija (dramska) nije dobra,već odlična,mada se Medžik već nakon prvih par epizoda ograđivao kako nije baš tačna.
E,sad me živo zanima da li se ograđuje od toga da li je nosio kondom ili nije!?
Pored sveg onog razvrata i to samo delova koji su pušteni običnom konzulatu,da ne ispadne kako su samo originali
A i taj jadni Medžik,možda je čovek stvarno i koristio zaštitu sem tog jednog puta pa fanova AIDS!
I nisam ironičan,puno puta za života sam imao prilike da vidim ljude koji žive po P.S.u i samo ih taj jedan put 'ubije',jbg.
Ko voli Južni park,sjajna epizoda je kad se Kartmen i Kajl zapute kod njega da im oda tajnu kako živeti sa,tj.preživeti AIDS..
Sjajna,sjajna epizoda..!!!

Milosh-Nish

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo
(Dubrovnik, 14. maj 2022 11:40)

Rally je do prosle godine bio fenomenalan a sad sa ovim hibrida, ni ja nisam fan nikako i bas mi je drago sto Ogier ne vozi punu sezonu vec ce oba Sebastiana voziti samo deo sezone, grupa B je fenomenalna ali najlepsa secanja imam na imprecu,lansera,seliku,focusa itd

Tekst fenomenalan inace.

Ustaše

pre 1 godinu

Molim vas prekinite s mitomanijom,radnička klasa nema dodirnih točaka sa seljacima iz Indijane, još manje onima iz Srbije. Radničke klase ima više u Kaliforniji po postotku nego u Bostonu, i obje države su demokratske. Radničku klasu je stvarala komunistička partija. Radnička klasa je John Travolta u Saturday NF, sa tradicijom sela može imati vezu samo preko imigrantskih roditelja sa sela. Crnci su vjernici sa američkog juga, konzervativci kao Jabbar, a bijelce svake klase smatraju liberalima. Zato i samo zato je mogla postojati tenzija i to ne prema MJ32


Na Istočnoj obali, bostonska radnička klasa oslanjala se o dete koje je živelo njihovim životom, nijedan superstar ne bi kapirao publiku na način na koji je to Leri mogao.”

Goks

pre 1 godinu

@xxx
Bravo majstore. Samo džaba ovakvima pričaš. Imaju oni svoj magični život, kao sto kažeš jedu, spavaju, razmnožavaju se, pa opet ispočetka, pa opet... Ispunjen život nema šta.

Dikan

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.

Ustaše

pre 1 godinu

Ne, takvo đavolsko rivalstvo je za djecu. Stvarni Natjecatelj u svakom duelu nalazi “rivala” i nove rivale, a kada se naleti na stvarnog rivala tada prevlada poštovanje. Toksična rivalstva nisu sportska, nego postoje u sportu sa ljudima koji su antipatični izvan terena, kao Dončić, i koji se od hrane od takve dinamike mrzim te mrziš me, a ne od natjecanja (npr obrana). Cilj takvih tipova je nanijeti što više štete kako bi isprovocirali nekakvu tugu, dakle to su sadisti. Kada se sadistu uzvrati e onda se suprotstavlja, bilo igraču bilo sucu, jer sadist ne dozvoljava da se odnosi na terenu vrate u natjecateljske okvire. Zato što sadisti ne vole konkurenciju ni suprotstavljanje, vole rušenje jer su delikventi. Jordan nije takav, Bird isto, Magic još manje

zoki

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.
(Sasa, 14. maj 2022 11:44)

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.

Ustaše

pre 1 godinu

Pa to uopće nije zanimljivo, nego kontradiktorno s ranije rečenim i u skladu s mojim pogledom na Birda. Naravno da svaki seljak koji se smatra “vlasnikom” nečega a to može biti samo od Boga ne vjerujem onom koji je vlasnik ničega (koji radi, radnik). Kada bi plaćao nekoga bez zemlje, smatrao bi da time kupuje oružje protiv sebe.
To nije nikakva “radna navika” ili etika, nego vjerski fanatizam u primjeni, Kao i kod ruskog manijaka danas.


To se ne viđa svaki dan. Zanimljivo, ali Leri ni kasnije u karijeri nije davao novac za takve stvari, već ih je sam obavljao, što ga je i koštalo karijere jer je propisno povredio leđa obavljajući fizičke poslove oko kuće.

kakofonija

pre 1 godinu

pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.
(Chris Jackson, 14. maj 2022 23:42)

hm...interesantno gledanje na stvari..nije lose, momak...

Dienekes

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi

Dikan

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.

Medrano delije / grobari Adrija

pre 1 godinu

Košarka je odavno postala cirkus. Bojim se da i fudbal ide tim putem...
(147

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.

Ustaše

pre 1 godinu

Ne, takvo đavolsko rivalstvo je za djecu. Stvarni Natjecatelj u svakom duelu nalazi “rivala” i nove rivale, a kada se naleti na stvarnog rivala tada prevlada poštovanje. Toksična rivalstva nisu sportska, nego postoje u sportu sa ljudima koji su antipatični izvan terena, kao Dončić, i koji se od hrane od takve dinamike mrzim te mrziš me, a ne od natjecanja (npr obrana). Cilj takvih tipova je nanijeti što više štete kako bi isprovocirali nekakvu tugu, dakle to su sadisti. Kada se sadistu uzvrati e onda se suprotstavlja, bilo igraču bilo sucu, jer sadist ne dozvoljava da se odnosi na terenu vrate u natjecateljske okvire. Zato što sadisti ne vole konkurenciju ni suprotstavljanje, vole rušenje jer su delikventi. Jordan nije takav, Bird isto, Magic još manje

Dragan Borca

pre 1 godinu

Koki@

Ukucaj na Ju Tjubu Toni Kukoc tripl dabl

Dali mu protivnicki igraci skok da bi imao tripl dabl

Posle ispunjenja tog tripl dabla Kukoc se radovao kao dete, zadnji napad protivnicki igrac mu pusti skok da bi imao tripl dabl 😁

Nostalgija je lepa ali i dosta neki put nerealna slika. Devedesetih se igralo mahom 1 na 1, velike zvezde skoro nikome nisu davale loptu. Pa tako jedna gromada od kosarkasa Kukoc ima skromne proseke u NBA jer je Dzordan svaki drugi napad isao solo


Pored Jokica Marej moze 50 postici

Pored Doncica je Porzingis davao po 30 nekada, uz svo vezarenje itekako se i drugi mogu istaci. Igra se mnogo vise timski i pik i pop dok se pre vezarilo za sve pare. Osim Medzika i Birda i jos ponekog mahom su svi bili sebicni

Velike zvezde centri su se skoro celu utakmicu naguravali 1 na 1 ispod kosa i retko kada i odigravali povratnu

Dovoljno je videti proseke asistencija nekadasnjih najboljih centara i danasnjih

Nego smo bili mladji, poletniji, puni adrenalina pa smo sve lepse i intenzivnije dozivljavali

Ali zato sada kada pustim snimke kosarke i fudbala pre 30- ak godina izgledaju mi kao grupa amatera pogotovo defanzivno prema atomskom sportu danas

Bilo je lepse gledati jer je mladost najlepsa i igraci su mogli lakse driblati jer nije bio konstantan defanzivan pritisak kao danas

Danas jedno remplanje iz trece srpske lige ima jace trenje i vise snage nego svetska prvenstva pre 30 godina hehe

zoki

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.
(Sasa, 14. maj 2022 11:44)

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.

Brane

pre 1 godinu

Da, naravno da sve to samo cirkus kako neko reče - zabava za široke narodne mase. Ali nekada se taj NBA cirkus zvao "Cirque du Soleil" (verovatno najkvalitetniji skup artista, muzičara, izvošača....na planeti), a danas su to malte ne cige iz komšiluka koji nešto žongliraju pored mečke.......
E u tome je razlika!!!!!!!!!!!

vince carter

pre 1 godinu

"Dragan Borca" malo je reci kolika si neznalica,zaljubljen si u Jokica i zbog toga ovako komentarises,tako bi bilo da je Jokic igrao nekada,onda bi pljuvao po danasnjoj kosarci,jer sam video tvoj komentar na fudbalu,gde si pisao kako je Brazilski Ronaldo igrao u daleko tvrdjem fudbalu nego Mesi i Kristiano. Dakle u zavisnosti na koga se lozis,tako i komentarises. Pises kako je Hakim zadrzavao loptu po 19 sekundi u reketu a covek igrao najbrze moguce i oslobadjao se lopte. Ovde si prvo pisao kako su 00te najgora era kosarka i smejao se cinjenici da je Mehmet Okur igrao na all staru,a Okur je i trenutno drugi centar sa najvise pogodjenih trojki u istoriji i to je igrao u vreme kada se jos nisu pucale trojke kao sada,a ima prosek 37% u karijeri. David Robinson je bio jos bolje gradjen od Janisa i jurio terenom kao voz,cak je i bolji suter bio. Samo laik i bucula moze reci da takvom igracu ne bi jos bolje legla danasnja igra. Pljuvaci koji pljuju Doncica za igru protiv Finixa a Jokic protiv istih sa sve Porterom sutirao 43% na dva meca,blowout porazi a cuvao ga fizicki slabiji i sporiji David Robinson...Deandre Ayton. Tvrdim da Kevon Looney iz Golden Stejta ne bi igrao za nijedan tim 90tih,a da bi Chris Webber danas bio najbolji dodavac u ligi od visokih igraca pored Jokica. Neki krilni centri bi danas bili Centri. Kucaj Sonix defense vs Jordan,double team i triple team svaki napad.

Ustaše

pre 1 godinu

Pa to uopće nije zanimljivo, nego kontradiktorno s ranije rečenim i u skladu s mojim pogledom na Birda. Naravno da svaki seljak koji se smatra “vlasnikom” nečega a to može biti samo od Boga ne vjerujem onom koji je vlasnik ničega (koji radi, radnik). Kada bi plaćao nekoga bez zemlje, smatrao bi da time kupuje oružje protiv sebe.
To nije nikakva “radna navika” ili etika, nego vjerski fanatizam u primjeni, Kao i kod ruskog manijaka danas.


To se ne viđa svaki dan. Zanimljivo, ali Leri ni kasnije u karijeri nije davao novac za takve stvari, već ih je sam obavljao, što ga je i koštalo karijere jer je propisno povredio leđa obavljajući fizičke poslove oko kuće.

SiDjiPing

pre 1 godinu

Woke SJW Disney neomarxisti uvode participation trofeje da se BLM pleme ne uvredi jer "njihivi" puleni ne osvajaju MVP i titule. Sta je sledece? "Idi Amin Dada" nagrada za najboljeg igraca prve runde play ina?

Dubrovnik

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo

Ustaše

pre 1 godinu

Molim vas prekinite s mitomanijom,radnička klasa nema dodirnih točaka sa seljacima iz Indijane, još manje onima iz Srbije. Radničke klase ima više u Kaliforniji po postotku nego u Bostonu, i obje države su demokratske. Radničku klasu je stvarala komunistička partija. Radnička klasa je John Travolta u Saturday NF, sa tradicijom sela može imati vezu samo preko imigrantskih roditelja sa sela. Crnci su vjernici sa američkog juga, konzervativci kao Jabbar, a bijelce svake klase smatraju liberalima. Zato i samo zato je mogla postojati tenzija i to ne prema MJ32


Na Istočnoj obali, bostonska radnička klasa oslanjala se o dete koje je živelo njihovim životom, nijedan superstar ne bi kapirao publiku na način na koji je to Leri mogao.”

vince carter

pre 1 godinu

@Borca Interesantno koliko se sve vise i vise blamiras,najpre kako moze Kukoc da ima tripl dabl kad vecinu skokova uzmu Rodman,Pipen a Bullsi nisu igrali sebicno vec timski u trougao napadu gde svi imaju kontakt sa loptom. Svi timovi 80tih su igrali timski i sa protokom lopte a ne samo Medzik i Bird. Dovoljno je pogledati Celtics 86 highlight i videce se da su svi u Bostonu bili odlicni dodavaci a ne samo Bird. Wilt Cemberlen je jos 1967 bio najbolji asistent lige sa 8,6 u proseku. Divac i Sabonis su bili odlicni dodavaci,bolji od svih danasnjih visokih igraca osim Jokica a citaci statistike to ne mogu videti. Centri se nisu nagurivali i svaki centar je vracao povratne lopte,kad god je bio double team,Shaq je u finalu protiv Hjustona imao 9,7,6 i 5 asistencija na ta 4 meca. Dzabar ima preko 5 hiljada asistencija,nemas apsolutnog pojma o kosarci. Kao drugo sporijim igracima vise odgovara brza igra ali to vi laici ne mozete znati,brzi igraci oko njih im otvaraju prostor a protivnici se brze i "dalje" izlicu na finte,zato je Steve Ker koji je za tebe mozak rekao da bi Kukoc danas bio jedan od najboljih igrac,zato je Andres Iniesta bio doktor fudbala,a Wolkot trkac.

Dachazvezda

pre 1 godinu

Dobro prepričano 30for30 sa ESPNa, al svakako priča koja se mora znati...
Usputno, nisi morao da zakačiš Ajzeu Tomasa, koji nikad nije tako blatio Medžika kroz život. Čak se Medžik njemu izvinio kad su sedeli 1na1, sto opet ima u dokumentarcu.

U svakom slučaju, vrh priča koja je izgradila NBA.

Ajs Ti

pre 1 godinu

Pravo da vam kažem ovo je odličan tekst, samo je nekako preskočen bitan deo regularnog dela sezone, a onda da pitam o kojoj je seriji reč???

Gde je profesionalizam

pre 1 godinu

Ono kad liči da će biti kako treba a onda userete bez ikakvog razloga - npr. “osmehom "kao devet i petnaest" “ - po hiljaditi put - idiomi se nikad ne prevode bukvalno. Nikad. Dobro niste napisali “petnesdotriosmehom”

Ustaše

pre 1 godinu

To je netočno. Sam Magic je od trenera zatražio stavljanje na centra, poziciju koju je igrao u školi, mislim čitav život igra na postu. Kontre započinje nakon skoka, bez prvog dodavanja, to su indicije da se radi o pokretnom centru.


U šestoj utakmici u seriji, Medžik je počeo kao centar. Nikada nije igrao na toj poziciji pa je pre skakanja za loptu upitao saigrače koja noga ide ispred, što je izazvalo po koji osmeh među igračima.

Goks

pre 1 godinu

Nikada se više neće napraviti takvo rivalstvo u bilo kom sportu. Dva različita čoveka, dve dijametralno suprotne licnosti i sve drugo što to sa sobom nosi. Jedan, urbani dečko iz Mičigena a drugi, seljački sin iz Indijane, odrastao na farmi. Neponovljivo.

Sasa

pre 1 godinu

Zasto oslovljavate autora prvim imenom? Kad smo kao drustvo izgubili kulturu persiranja?
(antiskepticka jama, 14. maj 2022 11:01)

Kultura persiranja nije izgubljena, rec je o portalu na kom se preferira manje zvanican nacin komunikacije, a koji ne iskljucuje postovanje. Nije Stefan progutao motku. Saberi se.

Wllaxy

pre 1 godinu

Irvin "Magic" Johnson, moj omiljeni košarkaš zbog kog sam 80-ih godina prošlog veka počeo da gledam NBA i navijam za Lejkerse! Uvek sam više voleo lucidne igrače sa samo sebi svojstvenim potezima, vrhunskim pregledom igre i fantastičnim asistencijama nego sadašnje nabildovane "zvezde" poput Janisa i kompanije.

xxxx

pre 1 godinu

Kosarka kao i svaki sport sluzi da se zabave narodne mase kad imaju slobodnog vremena sto znaci da i jeste cirkus koji ste vi previse
ozbiljno shvatili tako da je i vas zivot postao nista drugo nego cirkus ali vi ili ne vidite ili necete da priznate.
(Medrano delije / grobari Adrija, 14. maj 2022 11:50)
A sad nam opisi svoj ispunjen zivot i sta to magicno radis osim radim,spavam i razmnozavam se. Umetnost, sport, filmovi, knjige, hobiji, to se ne racuna posto je to samo za zamajavanje ljudi sa viskom vremena.

Goks

pre 1 godinu

@xxx
Bravo majstore. Samo džaba ovakvima pričaš. Imaju oni svoj magični život, kao sto kažeš jedu, spavaju, razmnožavaju se, pa opet ispočetka, pa opet... Ispunjen život nema šta.

S355

pre 1 godinu

Svaka čast za tekst! Superheroji radničke klase koji su postali potpuno različite osobe, ali su shvatili da su zapravo isti i da su se zbog toga mrzeli pa su se sprijateljili, život piše drame!

Chris Jackson

pre 1 godinu

Ova dvojica su bukvalno spasili ligu, njihova prica je kao najlosiji Hollywoodski film koji gledate i mislite-Boze kakve stvari snimaju, pa ovo je nemoguce u stvarnom zivotu :)samo sto je njihova prica stvarna ;)...Dosli iste godine u dva vjecita rivala, Lakerse i Celticse, dva potpuno razlicita karaktera a u sustini ista-rodjeni pobjednici i lideri, igraci koji igraju kosarku na ispravan nacin, i za kraj, nikakav film ne bi imao ovakav scenario- jedan je bijelac a drugi crnac, ne mozes pozeljeti vise od toga...Da su celnici lige sami birali scenario ne bi ga ni oni bolje napravili od ovoga, dva velikana i dvije legende kosarke zasluzuju svu slavu koju imaju...I jos da napomenem u vezi "scenarija", dok su se ova dvojica "svadjala" tj. takmicila ko je bolji nekako tiho se pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.

Dachazvezda

pre 1 godinu

Lupetas ili novinara znas licno. Ili zelis da osetis utisak bliskosti sa nekim.
(zoki, 14. maj 2022 12:39)

Dobro je bre "profesore", aj oladi...
Idi u klub književnika, pa tamo broj zareze, budi nobles i na nivou.
Ovo su komentari na sport portalu!!

hvala Bogu te nisam englez

pre 1 godinu

Za mene licno i ljude iz mog okruzenja, kosarka, pa 10 praznih mesta, pa fudbal pa 100 praznih mesta…. Pa nek se redjaju ostali sportovi kako oce. Da li bi bilo koji Srbin vise voleo da fudbaleri osvoje svetsko, ili da kosarkasi uzmu zlato na OI a da u finalu tuku dream team sa sve Lebronom, Karijem, Durentom? Znam odgovor 99% ljudi
(Dienekes, 14. maj 2022 11:00)

Naravno, svi bi radije menjali i jedno polufinale SP u fudbalu za sva olimpijska zlata u košarci.
(Dikan, 14. maj 2022 14:41)

Imate samo jedan problem - fudbal. Svi ti neće nikada, ali nikada imati šta da menjaju. A za to vreme ćemo se naosvajati zlata u svemu, mislim čak pre u hokeju na travi nego u fudbalu.

Inače mnogo idiotskih komentara protiv košarke 80-tih i 90-tih. Snalazili smo se kako znamo i umemo da nešto od toga vidimo i uživamo. Kakvi su to mečlevi LA-Boston bili - Bird i Medžik čista poezija košarke. Samo serija LA-Detriot može da se poredi, mislim na celu istoriju NBA. I onda jedne noći direktan prenos 6. utakmice LA- Detroit. Mislim da nisam trepnuo ni jedanput u toku utakmice.

Ovo sada je fuj. Ali "intelektualni" milenijanci vedre i oblače. Matorci, vreme je da imperija uzvrati udarac.

Bocko

pre 1 godinu

Najveće rivalstvo dvojice košarkaša u istoriji košarke. Digli su interesovanje za ovaj sport na najveći mogući nivo. Džordan je došao kao šlag na torti.

ford

pre 1 godinu

Kako je pričala tašta Azeje Tomasa što on i spominje u dokumentarcu o 'Bed Bojsima',ekipi koja je uspela da sa trona skine dve,do tada nedodirljive dinastije Lejkersa i Seltiksa..
Kako kaže gospodin Tomas,moja tašta je tada Birdov skok-šut zvala 'Tiha Smrt'!
Ne zamerite ako nešto nisam dobro citirao ali bitna je poenta gde je samo jedan segment njegove igre dobio nadimak koji će još u svlačionici pretplatiti protivnika.
Kakvi su to igrači bili..

Wllaxy

pre 1 godinu

I sad ponovo ako je Joka Frljoka MVP pametnom dovoljno.
(Briselski sporazum, 14. maj 2022 15:02)

Pametnom dovoljno - otkako je foruma/portala najveći a često i jedini "argument" glupih ljudi koji nemaju blage veze o materiji o kojo se govori!

DDDD

pre 1 godinu

@Ajs Ti
Serija se zove "Vreme pobeda: uspon dinastije Lejkersa" Prikazuje se na HBO-u i baš je zanimljivo napravljena serija, sviđa mi se. Nije dokumentarac, već prava igrana serija. A i muzički spot iz uvodne špice je odličan

ford

pre 1 godinu

@vitez reda zmaja
Kako zboriš,serija je više 'drama ali nije loša..!?
Pa prijatelju,ne može biti akcija jer je radjena po istorijski,sportskim motivima.
Bacio Leri granata a Irvin legao preko nje uz povike saborci iz tima 'Vi se spasite,a meni ce noge i ruke da izrastu opet,u najgorem slučaju kupicu nove..'
Serija (dramska) nije dobra,već odlična,mada se Medžik već nakon prvih par epizoda ograđivao kako nije baš tačna.
E,sad me živo zanima da li se ograđuje od toga da li je nosio kondom ili nije!?
Pored sveg onog razvrata i to samo delova koji su pušteni običnom konzulatu,da ne ispadne kako su samo originali
A i taj jadni Medžik,možda je čovek stvarno i koristio zaštitu sem tog jednog puta pa fanova AIDS!
I nisam ironičan,puno puta za života sam imao prilike da vidim ljude koji žive po P.S.u i samo ih taj jedan put 'ubije',jbg.
Ko voli Južni park,sjajna epizoda je kad se Kartmen i Kajl zapute kod njega da im oda tajnu kako živeti sa,tj.preživeti AIDS..
Sjajna,sjajna epizoda..!!!

Ns

pre 1 godinu

Ali kad procitam komentar "pametnom dovoljno" ili "pametnom dosta" ke*a mi se. Sta to uopste znaci? To ono, nemam neke argumente ali ako si pametan skontaces?
Inace sto se tice same teme, gledam seriju na HBO i meni je super. Jesu malo iskarikirali zbog dramaticnosti, narocito Jerry West-a rekao bih, nisam siguran ni za Haywood-a mada je bilo tad svega i svacega, ali cool je serija. Bas me zanima sta Jeanne Buss ima da kaze, kontam da su je konsultovali oko scenarija. Nisam cuo ni Magic-a, Bird-a ili Kareem-a da su nesto komentarisali.

Milosh-Nish

pre 1 godinu

80te i 90te su bile vrhunac svakog sporta kad se igralo i tuklo a ne kmečalo i tetoviralo i instagramovalo.
Košarka - sve rečeno.
Nogomet - Maradona, Ronaldo, Zidane, Steaua i Zvezda osvajaju LP.
Rally - grupa B pa onda svi japanci pa Lancie a danas su brži ali ne zanimljiviji.
Formula 1 - trebam li pisati.
Danas se samo gleda lova i statistika i meni se sve to zgadilo
(Dubrovnik, 14. maj 2022 11:40)

Rally je do prosle godine bio fenomenalan a sad sa ovim hibrida, ni ja nisam fan nikako i bas mi je drago sto Ogier ne vozi punu sezonu vec ce oba Sebastiana voziti samo deo sezone, grupa B je fenomenalna ali najlepsa secanja imam na imprecu,lansera,seliku,focusa itd

Tekst fenomenalan inace.

kakofonija

pre 1 godinu

pojavio i treci igrac koji ce na kraju postati i najbolji ikada, nevjerovatna je slicnost sa tenisom po tom pitanju, a sami zamislite ko je ko u toj prici, mislim da nije tesko pogoditi ko je u ovom slucaju taj "treci" koji na kraju postaje najbolji ikada.
(Chris Jackson, 14. maj 2022 23:42)

hm...interesantno gledanje na stvari..nije lose, momak...