Četvrtak, 24.03.2022.

12:30

Kid o Bobanu: Teško je

Džejson Kid, trener Dalas Maveriksa, prokomentarisao je situaciju Bobana Marjanovića u NBA ligi.

Izvor: SN

Kid o Bobanu: Teško je IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

drvobradi

pre 2 godine

@Pogan
Daleko od toga da su nekome u toj poziciji pare bezvredne. Kada je u neko u poziciji da zaradi velike pare, onda neka to iskoristi, pogotovo sportisti, kojima je karijera 10tak godina (za 90% sportista, kada zaradjuju najveci novac). Zivot prodje brzo, a on taj novac treba da krcka ziveci u standardu na koji je navikao.
Zato je Bobi tamo, a ne u Evropi, sta mu znaci trofej ABA lige, kup Koraca pa cak i EL? Od svih trofeja najvise znace oni iz reprezentacije a tu se redovno odaziva.

Salle

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .
(zemunski kej, 24. mart 2022 14:11)

Uopšte nisi bio prestrog, realistična procena. Jednostavno spor je , i to u svim segmentima. I ono malo što sam ga gledao, kad konačno pretrči polovinu, a Dalas brzo šutne 3ku, naravno, taj njegov povratak na svoju polovinu gledam u grču. Kao što većina ovde misli, super je momak, ali budimo realni, u ozbiljnijoj utakmici Bobi je čovek manje. Mada slažem se da Kid itekako može da ga koristi kad dalas nabije veliku razliku.

roronja

pre 2 godine

Kakva niska postava, gluposti!Zar ne bi mogao igrati protiv Jokića, Vukčevića, Valancunasa, Zubca i mnogih drugih,svi su oni klasični centri,samo je izbor trenera hoće li igrati Marjanović ili ne,
A mislim da zaslužuje bar 10 minuta po utakmici, uvjek je dobro odradio posao kad je igrao,čak šta više mnogo bolje nego oni koji igraju svaku utakmicu bez skoro ikakvog učinka

anonymous

pre 2 godine

U prošlogodišjoj plejof seriji dobio je pravu priliku kao starter protiv jedne od najnižih petorki koje sam video u poslednje vreme (Batum na centru) i odigrao je na nivou (20mpg 11,5p/8r/1a).

Na početku te serije nije ni igrao, ali pošto su Paul i Koli-Stajn igrali očajno, a Porzingis uprkos svojoj visini prosto nije centar, priliku je u trećem meču dobio Bobi i odigrao toliko bolje od pomenute dvojice da je do kraja serije startovao.

Naravno da je tu bilo teško u odbrani, ali u napadu je konstantno probleme pravio on, ali protivničkoj ekipi. Malo im je falilo da prođu Kliperse.

Poenta je da Bobi i te kako može da igra, a ne da bude u ligi što je "Lukin drugar" i slično.

PERA

pre 2 godine

Lepo je ne nac ni jedan negativan komentar, Bobija volim i ako sam GROBAR, samo da Bogi ovoliko sedi na klupi i ne igra ovde bi bilo koliko hoces hejtera kako pojm,a nema pa i ne igra...samo kazem. Bobi sjajan covek i dobar kosarkas.

Goran

pre 2 godine

Bobi je uzeo oko 30 milionsa dolara. Presao tridesetu. Nije povrijedjen sto je za covjeka njegove visine zaista velika sreca. Ne treba da se sada nervira sto ne igra. On je svoje korektno odigrao kad god je dobio sansu.

texas

pre 2 godine

Najveca fora bi bila da Bobi kaze kako je imao napornu sezonu i da ne moze da igra za reprezentaciju..salim se,Bobi je ok lik,ali bolje da je bio u Zvezdi ove godine,bar bi bili blizu F4.

Pogan

pre 2 godine

Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.
(rebro, 24. mart 2022 14:39)

Njemu je kosarka posao, ali sa bitnom razlikom u odnosu na tebe i tvoj posao - on svoj posao sigurno voli i uziva da se takmici protiv najboljih na svetu, a ne da bleji na klupi. Njemu su pare odavno postale bezvredne u kontekstu da mu je to neki motiv za bilo sta.

JPR24

pre 2 godine

A dobro, Bobi je tamo pajac. Uzeo odlicnu lovu, cak malo i igrao. Bas ga briga.
(Kukatilo, 24. mart 2022 12:57)


Apsolutno ! Snima reklame, uživa, šta ga briga !! A to sto treneri ne znaju da koriste igrače to je već druga stvar. Ali za Bobija, sve najbolje ! Uvek spreman, fizički fit, uživa, nema povreda, i samo neka kupi lovu, zaslužio je !

zemunski kej

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .

Sasha

pre 2 godine

Bobi ima 3.5 miliona dolara bruto po sezoni, to je nesto vise od 2 miliona neto, dakle oko 2 miliona evra. U Evropi ne bi dobio ni pola od toga a trazili bi da gine na terenu. On je pred kraje karijere i u svakom slucaju mu je bolje da sjedi na klupi za duplo vecu lovu nego u Evropi, a razlog zasto je jos u Dalasu je taj sto je Doncis time uslovio potpisivanje novog ugovora - dakle, on potpisuje da ostane u Dalasu ali je uslov da tu ostane i Bobi.

Moraćete da vratite sve prolivene suze 😠

pre 2 godine

Samo ti njega čuvaj Đejsone, i ne treba mnogo da igra, da nam se ne umori previše (like Joker) za repstaciju. Ima Peško da ih upregne sve će da odzvanja, najviše su na'ebali oni što su se obrukali protiv Talijana, tu ekipu dobro pamtimo i pamtićemo ih sve dok ovu ljagu ne saperu. 😒

Imaz

pre 2 godine

Boban treba poseban tretman kada je u igri i trenera koji je to sposoban da mu osigura. A to nije lako. Lakše ga je zakucati za klupu...

Gon

pre 2 godine

A dobro, jasno je svima zasto i kako Bobi opstaje tamo, pokazuju komentari. Ono sto malo bode oci je sto kaze Kid da se igra uglavnom small ball. Mislim, to je tacno kad se pogledaju sve ekipe, rosteri, prosecna visina startera... ali ono sto se izostavlja je da poslednju deceniju ili dve, visoki igraci imaju drugaciju ulogu. Tj, nekako je to pribliznije nekom "krilu" od pre 30ak god. Takodje, poslednjih nekoliko godina, igraci visine 211 osvajaju MVP, sto ce se vrv i ove godine desiti.
Tako da, to small ball je samo jos jedan fensi izraz. Kao uvode se promene...

rebro

pre 2 godine

@ccc, da ti poslodavac kaže "imaš izbor da dolaziš na posao i ne radiš ništa, a dobiješ lovu" ti bi dao otkaz i otišao da dirinčiš negde?
Pa ne laži.
Bobi trenira i igra kad mu daju da igra. Ne glupira se kao Miličić.
Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.

Mikeli

pre 2 godine

Bobi je rešio da se zabavlja i uzima lovu. Takmičarska košarka ga ne interesuje i to je sasvim legitimno. Zaista deluje da je srećan i to je uostalom najbitnije.

posmatrac

pre 2 godine

jel stvarno mislite fa njemu smeta to sto ne igra? covek je uzeo ozbiljan novac, igrao po malo i uziva u zivotu. obezbedio je porodicu, zeza se glumeci u filmovima i reklamama i zivi zivot.
da budem iskren i ja bih uradio isto

Deki

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.
(Zivota, 24. mart 2022 12:45)

Kako da ne... NBA timovi su bacili 50+ miliona dolara za njegovih poslednjih 7 godina u ligi jer su svi dunsteri i coravi kod ociju, niko da mu da sansu i dozivi providjenje koliko su nesluceni njegovi limiti.

Promenila se igra. Njegova konstitucija je idealna za period kosarke Tkacenka, Duenjasa, Fasulasa i slicnih centara, danas centre igraju i igraci kao sto je npr. Karl Hajns, koji nema ni 2 m. visine.
Prespor je, trom, bez eksplozivnosti i potrebnih refleksa, danas ne samo spoljni igraci vec i savremeni centri mogu lako da ga pretrce, samo li ga malo izvuku od obruca, a ako ostane zakopan u reketu - to su ziceri sa poludistance, a opet - danas centri pogadjaju ne samo ispod obruca. Nije on taj kalibar da ostatak tima igra za njega, da pokriva sve te nedostatke.

Zex

pre 2 godine

zasto bi igrao? on uzima veliku lovu, trenira isto kao da igra, ako oni mogu da ga placaju a da ne igra to je super, duze ce ziveti i trajati.

Back in Black

pre 2 godine

Smol bol i onda udje Bobi i lopte njemu i da vidiš smol bol.
Nekada kada ti ne ide Bobi može mnoge stvari da okrene.
Nije on neko ko je drvo,vec ima meku ruku,može da pogodi iz svih pozicija.
Cak može za tri bolje od mnogih što su kao neki šuteri.

johnnydy

pre 2 godine

@pitanje

Problem je sto na taj nacin zrtvujes 2 poena, ali u napadu dajes 3 zato sto Boban ne moze da cuva male igrace, pick and roll itd.
Kada uzmemo u obzir i to da Boban nije zver u napadu, onda su i ta 2 poena "mozda"...

matic

pre 2 godine

Pa, ako se small ball igra u celoj ligi, zar nije logicno da se okrene igra na Bobija?
(pitanje, 24. mart 2022 12:59)

U napadu možda i da, ali bi u odbrani to stvorilo mnogo problema gde bi ga izvlačili napolje, a sa svojom ograničenom brzinom ne bi mogao ništa da brani.

Goks

pre 2 godine

Ha...Bobi je tamo vise snimio reklama od Luke. Poslednja je bila za neku ćebad od tri ipo metra za ljude tih gabarita. Film sa Kijanu Rivsom... Kako god dečko je napravio i impresivnu sportsku karijeru. Dovoljno za tri zivota u svakom smislu. Gotivan lik skroz.

pejafan

pre 2 godine

On vec ima 34 godine,dugo nije igrao ozbiljnu kosarku u kontinuitetu,a svestan je toga i sam verovatno...Nikad ne bi mogao da uzme lovu u evropi kao sto uzima u NBA...Karijeru nije napravio ni kad je bio mladji,nema potrebe ni sada da juri u poznim godinama nesto,vec ce da se obezbedi finansijski dobro
Inace decko je faca,lik nevidjeni,dobar covek,vrlo opusten i priseban i zelim mu sve najbolje u zivotu!!

PimPong

pre 2 godine

To sve stoji sto je Kidd rekao, ali nije mi jasno sto ipak ne dobije malo vecu minutazu. Nema Dallas super centre, a ima jos dosta visokih centara sa kojima bi mogao da ide u bitke, kao sto su Adams, JV, Dwight Howard, pa cak i Gobert. Oni svi igraju dosta blizu kosa.

subzero

pre 2 godine

I bolje Što ne igra puno, on je dokazao da je odličan igrač igrajući u Zvezdi i za reprezentaciju, ali je izuzetno limitiran igrač.
On ni nema kapacitet da bude nosilac igre zbog svoje građe i mislim da bi istrošio telo kad bi igrao svaku utakmicu. Njegvo prisustvo na terenu bi svaka ekipa mogla da eksploatiše.
Ovako uživa, snima filmove, spotove, uzima velike pare a pokaže da ume da igra s vremena na vreme kada dobije šansu.

ccc?

pre 2 godine

Sta covek da kaze? Sigurno mu je tamo dobro sa porodicom, zaradio je pare ali ..da ne radis svoj posao, ono sto volis , sto radis od detinjstva na ustrb toga? Da ti prolaze igracke godine..Ne znam.. Uzeo je pare i ako zeli da se bavi time sto voli i sto mu je posao, bolje je da ode u bilo koji drugi klub i igra. Dok ga godine ne pregaze a ne da sedi na klupi i da se ne seca kada je poslednji put odigrao 2 min. na utakmici..Steta..

Zivota

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.

Zivota

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.

pejafan

pre 2 godine

On vec ima 34 godine,dugo nije igrao ozbiljnu kosarku u kontinuitetu,a svestan je toga i sam verovatno...Nikad ne bi mogao da uzme lovu u evropi kao sto uzima u NBA...Karijeru nije napravio ni kad je bio mladji,nema potrebe ni sada da juri u poznim godinama nesto,vec ce da se obezbedi finansijski dobro
Inace decko je faca,lik nevidjeni,dobar covek,vrlo opusten i priseban i zelim mu sve najbolje u zivotu!!

posmatrac

pre 2 godine

jel stvarno mislite fa njemu smeta to sto ne igra? covek je uzeo ozbiljan novac, igrao po malo i uziva u zivotu. obezbedio je porodicu, zeza se glumeci u filmovima i reklamama i zivi zivot.
da budem iskren i ja bih uradio isto

Mikeli

pre 2 godine

Bobi je rešio da se zabavlja i uzima lovu. Takmičarska košarka ga ne interesuje i to je sasvim legitimno. Zaista deluje da je srećan i to je uostalom najbitnije.

Goks

pre 2 godine

Ha...Bobi je tamo vise snimio reklama od Luke. Poslednja je bila za neku ćebad od tri ipo metra za ljude tih gabarita. Film sa Kijanu Rivsom... Kako god dečko je napravio i impresivnu sportsku karijeru. Dovoljno za tri zivota u svakom smislu. Gotivan lik skroz.

Zex

pre 2 godine

zasto bi igrao? on uzima veliku lovu, trenira isto kao da igra, ako oni mogu da ga placaju a da ne igra to je super, duze ce ziveti i trajati.

Sasha

pre 2 godine

Bobi ima 3.5 miliona dolara bruto po sezoni, to je nesto vise od 2 miliona neto, dakle oko 2 miliona evra. U Evropi ne bi dobio ni pola od toga a trazili bi da gine na terenu. On je pred kraje karijere i u svakom slucaju mu je bolje da sjedi na klupi za duplo vecu lovu nego u Evropi, a razlog zasto je jos u Dalasu je taj sto je Doncis time uslovio potpisivanje novog ugovora - dakle, on potpisuje da ostane u Dalasu ali je uslov da tu ostane i Bobi.

JPR24

pre 2 godine

A dobro, Bobi je tamo pajac. Uzeo odlicnu lovu, cak malo i igrao. Bas ga briga.
(Kukatilo, 24. mart 2022 12:57)


Apsolutno ! Snima reklame, uživa, šta ga briga !! A to sto treneri ne znaju da koriste igrače to je već druga stvar. Ali za Bobija, sve najbolje ! Uvek spreman, fizički fit, uživa, nema povreda, i samo neka kupi lovu, zaslužio je !

Goran

pre 2 godine

Bobi je uzeo oko 30 milionsa dolara. Presao tridesetu. Nije povrijedjen sto je za covjeka njegove visine zaista velika sreca. Ne treba da se sada nervira sto ne igra. On je svoje korektno odigrao kad god je dobio sansu.

rebro

pre 2 godine

@ccc, da ti poslodavac kaže "imaš izbor da dolaziš na posao i ne radiš ništa, a dobiješ lovu" ti bi dao otkaz i otišao da dirinčiš negde?
Pa ne laži.
Bobi trenira i igra kad mu daju da igra. Ne glupira se kao Miličić.
Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.

PERA

pre 2 godine

Lepo je ne nac ni jedan negativan komentar, Bobija volim i ako sam GROBAR, samo da Bogi ovoliko sedi na klupi i ne igra ovde bi bilo koliko hoces hejtera kako pojm,a nema pa i ne igra...samo kazem. Bobi sjajan covek i dobar kosarkas.

zemunski kej

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .

matic

pre 2 godine

Pa, ako se small ball igra u celoj ligi, zar nije logicno da se okrene igra na Bobija?
(pitanje, 24. mart 2022 12:59)

U napadu možda i da, ali bi u odbrani to stvorilo mnogo problema gde bi ga izvlačili napolje, a sa svojom ograničenom brzinom ne bi mogao ništa da brani.

ccc?

pre 2 godine

Sta covek da kaze? Sigurno mu je tamo dobro sa porodicom, zaradio je pare ali ..da ne radis svoj posao, ono sto volis , sto radis od detinjstva na ustrb toga? Da ti prolaze igracke godine..Ne znam.. Uzeo je pare i ako zeli da se bavi time sto voli i sto mu je posao, bolje je da ode u bilo koji drugi klub i igra. Dok ga godine ne pregaze a ne da sedi na klupi i da se ne seca kada je poslednji put odigrao 2 min. na utakmici..Steta..

Deki

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.
(Zivota, 24. mart 2022 12:45)

Kako da ne... NBA timovi su bacili 50+ miliona dolara za njegovih poslednjih 7 godina u ligi jer su svi dunsteri i coravi kod ociju, niko da mu da sansu i dozivi providjenje koliko su nesluceni njegovi limiti.

Promenila se igra. Njegova konstitucija je idealna za period kosarke Tkacenka, Duenjasa, Fasulasa i slicnih centara, danas centre igraju i igraci kao sto je npr. Karl Hajns, koji nema ni 2 m. visine.
Prespor je, trom, bez eksplozivnosti i potrebnih refleksa, danas ne samo spoljni igraci vec i savremeni centri mogu lako da ga pretrce, samo li ga malo izvuku od obruca, a ako ostane zakopan u reketu - to su ziceri sa poludistance, a opet - danas centri pogadjaju ne samo ispod obruca. Nije on taj kalibar da ostatak tima igra za njega, da pokriva sve te nedostatke.

subzero

pre 2 godine

I bolje Što ne igra puno, on je dokazao da je odličan igrač igrajući u Zvezdi i za reprezentaciju, ali je izuzetno limitiran igrač.
On ni nema kapacitet da bude nosilac igre zbog svoje građe i mislim da bi istrošio telo kad bi igrao svaku utakmicu. Njegvo prisustvo na terenu bi svaka ekipa mogla da eksploatiše.
Ovako uživa, snima filmove, spotove, uzima velike pare a pokaže da ume da igra s vremena na vreme kada dobije šansu.

Back in Black

pre 2 godine

Smol bol i onda udje Bobi i lopte njemu i da vidiš smol bol.
Nekada kada ti ne ide Bobi može mnoge stvari da okrene.
Nije on neko ko je drvo,vec ima meku ruku,može da pogodi iz svih pozicija.
Cak može za tri bolje od mnogih što su kao neki šuteri.

Gon

pre 2 godine

A dobro, jasno je svima zasto i kako Bobi opstaje tamo, pokazuju komentari. Ono sto malo bode oci je sto kaze Kid da se igra uglavnom small ball. Mislim, to je tacno kad se pogledaju sve ekipe, rosteri, prosecna visina startera... ali ono sto se izostavlja je da poslednju deceniju ili dve, visoki igraci imaju drugaciju ulogu. Tj, nekako je to pribliznije nekom "krilu" od pre 30ak god. Takodje, poslednjih nekoliko godina, igraci visine 211 osvajaju MVP, sto ce se vrv i ove godine desiti.
Tako da, to small ball je samo jos jedan fensi izraz. Kao uvode se promene...

texas

pre 2 godine

Najveca fora bi bila da Bobi kaze kako je imao napornu sezonu i da ne moze da igra za reprezentaciju..salim se,Bobi je ok lik,ali bolje da je bio u Zvezdi ove godine,bar bi bili blizu F4.

johnnydy

pre 2 godine

@pitanje

Problem je sto na taj nacin zrtvujes 2 poena, ali u napadu dajes 3 zato sto Boban ne moze da cuva male igrace, pick and roll itd.
Kada uzmemo u obzir i to da Boban nije zver u napadu, onda su i ta 2 poena "mozda"...

anonymous

pre 2 godine

U prošlogodišjoj plejof seriji dobio je pravu priliku kao starter protiv jedne od najnižih petorki koje sam video u poslednje vreme (Batum na centru) i odigrao je na nivou (20mpg 11,5p/8r/1a).

Na početku te serije nije ni igrao, ali pošto su Paul i Koli-Stajn igrali očajno, a Porzingis uprkos svojoj visini prosto nije centar, priliku je u trećem meču dobio Bobi i odigrao toliko bolje od pomenute dvojice da je do kraja serije startovao.

Naravno da je tu bilo teško u odbrani, ali u napadu je konstantno probleme pravio on, ali protivničkoj ekipi. Malo im je falilo da prođu Kliperse.

Poenta je da Bobi i te kako može da igra, a ne da bude u ligi što je "Lukin drugar" i slično.

Imaz

pre 2 godine

Boban treba poseban tretman kada je u igri i trenera koji je to sposoban da mu osigura. A to nije lako. Lakše ga je zakucati za klupu...

Pogan

pre 2 godine

Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.
(rebro, 24. mart 2022 14:39)

Njemu je kosarka posao, ali sa bitnom razlikom u odnosu na tebe i tvoj posao - on svoj posao sigurno voli i uziva da se takmici protiv najboljih na svetu, a ne da bleji na klupi. Njemu su pare odavno postale bezvredne u kontekstu da mu je to neki motiv za bilo sta.

PimPong

pre 2 godine

To sve stoji sto je Kidd rekao, ali nije mi jasno sto ipak ne dobije malo vecu minutazu. Nema Dallas super centre, a ima jos dosta visokih centara sa kojima bi mogao da ide u bitke, kao sto su Adams, JV, Dwight Howard, pa cak i Gobert. Oni svi igraju dosta blizu kosa.

roronja

pre 2 godine

Kakva niska postava, gluposti!Zar ne bi mogao igrati protiv Jokića, Vukčevića, Valancunasa, Zubca i mnogih drugih,svi su oni klasični centri,samo je izbor trenera hoće li igrati Marjanović ili ne,
A mislim da zaslužuje bar 10 minuta po utakmici, uvjek je dobro odradio posao kad je igrao,čak šta više mnogo bolje nego oni koji igraju svaku utakmicu bez skoro ikakvog učinka

Moraćete da vratite sve prolivene suze 😠

pre 2 godine

Samo ti njega čuvaj Đejsone, i ne treba mnogo da igra, da nam se ne umori previše (like Joker) za repstaciju. Ima Peško da ih upregne sve će da odzvanja, najviše su na'ebali oni što su se obrukali protiv Talijana, tu ekipu dobro pamtimo i pamtićemo ih sve dok ovu ljagu ne saperu. 😒

drvobradi

pre 2 godine

@Pogan
Daleko od toga da su nekome u toj poziciji pare bezvredne. Kada je u neko u poziciji da zaradi velike pare, onda neka to iskoristi, pogotovo sportisti, kojima je karijera 10tak godina (za 90% sportista, kada zaradjuju najveci novac). Zivot prodje brzo, a on taj novac treba da krcka ziveci u standardu na koji je navikao.
Zato je Bobi tamo, a ne u Evropi, sta mu znaci trofej ABA lige, kup Koraca pa cak i EL? Od svih trofeja najvise znace oni iz reprezentacije a tu se redovno odaziva.

Salle

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .
(zemunski kej, 24. mart 2022 14:11)

Uopšte nisi bio prestrog, realistična procena. Jednostavno spor je , i to u svim segmentima. I ono malo što sam ga gledao, kad konačno pretrči polovinu, a Dalas brzo šutne 3ku, naravno, taj njegov povratak na svoju polovinu gledam u grču. Kao što većina ovde misli, super je momak, ali budimo realni, u ozbiljnijoj utakmici Bobi je čovek manje. Mada slažem se da Kid itekako može da ga koristi kad dalas nabije veliku razliku.

ccc?

pre 2 godine

Sta covek da kaze? Sigurno mu je tamo dobro sa porodicom, zaradio je pare ali ..da ne radis svoj posao, ono sto volis , sto radis od detinjstva na ustrb toga? Da ti prolaze igracke godine..Ne znam.. Uzeo je pare i ako zeli da se bavi time sto voli i sto mu je posao, bolje je da ode u bilo koji drugi klub i igra. Dok ga godine ne pregaze a ne da sedi na klupi i da se ne seca kada je poslednji put odigrao 2 min. na utakmici..Steta..

Moraćete da vratite sve prolivene suze 😠

pre 2 godine

Samo ti njega čuvaj Đejsone, i ne treba mnogo da igra, da nam se ne umori previše (like Joker) za repstaciju. Ima Peško da ih upregne sve će da odzvanja, najviše su na'ebali oni što su se obrukali protiv Talijana, tu ekipu dobro pamtimo i pamtićemo ih sve dok ovu ljagu ne saperu. 😒

texas

pre 2 godine

Najveca fora bi bila da Bobi kaze kako je imao napornu sezonu i da ne moze da igra za reprezentaciju..salim se,Bobi je ok lik,ali bolje da je bio u Zvezdi ove godine,bar bi bili blizu F4.

Deki

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.
(Zivota, 24. mart 2022 12:45)

Kako da ne... NBA timovi su bacili 50+ miliona dolara za njegovih poslednjih 7 godina u ligi jer su svi dunsteri i coravi kod ociju, niko da mu da sansu i dozivi providjenje koliko su nesluceni njegovi limiti.

Promenila se igra. Njegova konstitucija je idealna za period kosarke Tkacenka, Duenjasa, Fasulasa i slicnih centara, danas centre igraju i igraci kao sto je npr. Karl Hajns, koji nema ni 2 m. visine.
Prespor je, trom, bez eksplozivnosti i potrebnih refleksa, danas ne samo spoljni igraci vec i savremeni centri mogu lako da ga pretrce, samo li ga malo izvuku od obruca, a ako ostane zakopan u reketu - to su ziceri sa poludistance, a opet - danas centri pogadjaju ne samo ispod obruca. Nije on taj kalibar da ostatak tima igra za njega, da pokriva sve te nedostatke.

Zivota

pre 2 godine

"u poslednje vreme"??? Bobi nikada nije dobio pravu priliku u NBA, samo sto njemu samom izgleda to ne smeta uopste inace bi se odavno vratio u Evropu.

Back in Black

pre 2 godine

Smol bol i onda udje Bobi i lopte njemu i da vidiš smol bol.
Nekada kada ti ne ide Bobi može mnoge stvari da okrene.
Nije on neko ko je drvo,vec ima meku ruku,može da pogodi iz svih pozicija.
Cak može za tri bolje od mnogih što su kao neki šuteri.

johnnydy

pre 2 godine

@pitanje

Problem je sto na taj nacin zrtvujes 2 poena, ali u napadu dajes 3 zato sto Boban ne moze da cuva male igrace, pick and roll itd.
Kada uzmemo u obzir i to da Boban nije zver u napadu, onda su i ta 2 poena "mozda"...

posmatrac

pre 2 godine

jel stvarno mislite fa njemu smeta to sto ne igra? covek je uzeo ozbiljan novac, igrao po malo i uziva u zivotu. obezbedio je porodicu, zeza se glumeci u filmovima i reklamama i zivi zivot.
da budem iskren i ja bih uradio isto

Imaz

pre 2 godine

Boban treba poseban tretman kada je u igri i trenera koji je to sposoban da mu osigura. A to nije lako. Lakše ga je zakucati za klupu...

Pogan

pre 2 godine

Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.
(rebro, 24. mart 2022 14:39)

Njemu je kosarka posao, ali sa bitnom razlikom u odnosu na tebe i tvoj posao - on svoj posao sigurno voli i uziva da se takmici protiv najboljih na svetu, a ne da bleji na klupi. Njemu su pare odavno postale bezvredne u kontekstu da mu je to neki motiv za bilo sta.

zemunski kej

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .

Sasha

pre 2 godine

Bobi ima 3.5 miliona dolara bruto po sezoni, to je nesto vise od 2 miliona neto, dakle oko 2 miliona evra. U Evropi ne bi dobio ni pola od toga a trazili bi da gine na terenu. On je pred kraje karijere i u svakom slucaju mu je bolje da sjedi na klupi za duplo vecu lovu nego u Evropi, a razlog zasto je jos u Dalasu je taj sto je Doncis time uslovio potpisivanje novog ugovora - dakle, on potpisuje da ostane u Dalasu ali je uslov da tu ostane i Bobi.

roronja

pre 2 godine

Kakva niska postava, gluposti!Zar ne bi mogao igrati protiv Jokića, Vukčevića, Valancunasa, Zubca i mnogih drugih,svi su oni klasični centri,samo je izbor trenera hoće li igrati Marjanović ili ne,
A mislim da zaslužuje bar 10 minuta po utakmici, uvjek je dobro odradio posao kad je igrao,čak šta više mnogo bolje nego oni koji igraju svaku utakmicu bez skoro ikakvog učinka

pejafan

pre 2 godine

On vec ima 34 godine,dugo nije igrao ozbiljnu kosarku u kontinuitetu,a svestan je toga i sam verovatno...Nikad ne bi mogao da uzme lovu u evropi kao sto uzima u NBA...Karijeru nije napravio ni kad je bio mladji,nema potrebe ni sada da juri u poznim godinama nesto,vec ce da se obezbedi finansijski dobro
Inace decko je faca,lik nevidjeni,dobar covek,vrlo opusten i priseban i zelim mu sve najbolje u zivotu!!

rebro

pre 2 godine

@ccc, da ti poslodavac kaže "imaš izbor da dolaziš na posao i ne radiš ništa, a dobiješ lovu" ti bi dao otkaz i otišao da dirinčiš negde?
Pa ne laži.
Bobi trenira i igra kad mu daju da igra. Ne glupira se kao Miličić.
Kada shvatiš da je njemu košarka posao onda možda i shvatiš da on dolazi redovno na posao i prima platu za to, ali mu ne daju da rilja.

Mikeli

pre 2 godine

Bobi je rešio da se zabavlja i uzima lovu. Takmičarska košarka ga ne interesuje i to je sasvim legitimno. Zaista deluje da je srećan i to je uostalom najbitnije.

subzero

pre 2 godine

I bolje Što ne igra puno, on je dokazao da je odličan igrač igrajući u Zvezdi i za reprezentaciju, ali je izuzetno limitiran igrač.
On ni nema kapacitet da bude nosilac igre zbog svoje građe i mislim da bi istrošio telo kad bi igrao svaku utakmicu. Njegvo prisustvo na terenu bi svaka ekipa mogla da eksploatiše.
Ovako uživa, snima filmove, spotove, uzima velike pare a pokaže da ume da igra s vremena na vreme kada dobije šansu.

Salle

pre 2 godine

Verovatno ce ga isplatiti na kraju sezone! Gazda Maverica je veoma fer biznismen. Cak je davao bonuse igracima od par miliona dolara kada su odlazili iz Dallasa. Njega je potpisao poslednji put da bi Doncic bio srecan i imao drustvo. Drugo brzina je uvek bila problem kod Bobana ,tj prespor je ima igraca njegovw visine koji su pokretljiviji. Nadam se da nisam bio prestrog prema ovom predivnom momku .
(zemunski kej, 24. mart 2022 14:11)

Uopšte nisi bio prestrog, realistična procena. Jednostavno spor je , i to u svim segmentima. I ono malo što sam ga gledao, kad konačno pretrči polovinu, a Dalas brzo šutne 3ku, naravno, taj njegov povratak na svoju polovinu gledam u grču. Kao što većina ovde misli, super je momak, ali budimo realni, u ozbiljnijoj utakmici Bobi je čovek manje. Mada slažem se da Kid itekako može da ga koristi kad dalas nabije veliku razliku.

Zex

pre 2 godine

zasto bi igrao? on uzima veliku lovu, trenira isto kao da igra, ako oni mogu da ga placaju a da ne igra to je super, duze ce ziveti i trajati.

Gon

pre 2 godine

A dobro, jasno je svima zasto i kako Bobi opstaje tamo, pokazuju komentari. Ono sto malo bode oci je sto kaze Kid da se igra uglavnom small ball. Mislim, to je tacno kad se pogledaju sve ekipe, rosteri, prosecna visina startera... ali ono sto se izostavlja je da poslednju deceniju ili dve, visoki igraci imaju drugaciju ulogu. Tj, nekako je to pribliznije nekom "krilu" od pre 30ak god. Takodje, poslednjih nekoliko godina, igraci visine 211 osvajaju MVP, sto ce se vrv i ove godine desiti.
Tako da, to small ball je samo jos jedan fensi izraz. Kao uvode se promene...

JPR24

pre 2 godine

A dobro, Bobi je tamo pajac. Uzeo odlicnu lovu, cak malo i igrao. Bas ga briga.
(Kukatilo, 24. mart 2022 12:57)


Apsolutno ! Snima reklame, uživa, šta ga briga !! A to sto treneri ne znaju da koriste igrače to je već druga stvar. Ali za Bobija, sve najbolje ! Uvek spreman, fizički fit, uživa, nema povreda, i samo neka kupi lovu, zaslužio je !

Goran

pre 2 godine

Bobi je uzeo oko 30 milionsa dolara. Presao tridesetu. Nije povrijedjen sto je za covjeka njegove visine zaista velika sreca. Ne treba da se sada nervira sto ne igra. On je svoje korektno odigrao kad god je dobio sansu.

matic

pre 2 godine

Pa, ako se small ball igra u celoj ligi, zar nije logicno da se okrene igra na Bobija?
(pitanje, 24. mart 2022 12:59)

U napadu možda i da, ali bi u odbrani to stvorilo mnogo problema gde bi ga izvlačili napolje, a sa svojom ograničenom brzinom ne bi mogao ništa da brani.

Goks

pre 2 godine

Ha...Bobi je tamo vise snimio reklama od Luke. Poslednja je bila za neku ćebad od tri ipo metra za ljude tih gabarita. Film sa Kijanu Rivsom... Kako god dečko je napravio i impresivnu sportsku karijeru. Dovoljno za tri zivota u svakom smislu. Gotivan lik skroz.

PimPong

pre 2 godine

To sve stoji sto je Kidd rekao, ali nije mi jasno sto ipak ne dobije malo vecu minutazu. Nema Dallas super centre, a ima jos dosta visokih centara sa kojima bi mogao da ide u bitke, kao sto su Adams, JV, Dwight Howard, pa cak i Gobert. Oni svi igraju dosta blizu kosa.

PERA

pre 2 godine

Lepo je ne nac ni jedan negativan komentar, Bobija volim i ako sam GROBAR, samo da Bogi ovoliko sedi na klupi i ne igra ovde bi bilo koliko hoces hejtera kako pojm,a nema pa i ne igra...samo kazem. Bobi sjajan covek i dobar kosarkas.

anonymous

pre 2 godine

U prošlogodišjoj plejof seriji dobio je pravu priliku kao starter protiv jedne od najnižih petorki koje sam video u poslednje vreme (Batum na centru) i odigrao je na nivou (20mpg 11,5p/8r/1a).

Na početku te serije nije ni igrao, ali pošto su Paul i Koli-Stajn igrali očajno, a Porzingis uprkos svojoj visini prosto nije centar, priliku je u trećem meču dobio Bobi i odigrao toliko bolje od pomenute dvojice da je do kraja serije startovao.

Naravno da je tu bilo teško u odbrani, ali u napadu je konstantno probleme pravio on, ali protivničkoj ekipi. Malo im je falilo da prođu Kliperse.

Poenta je da Bobi i te kako može da igra, a ne da bude u ligi što je "Lukin drugar" i slično.

drvobradi

pre 2 godine

@Pogan
Daleko od toga da su nekome u toj poziciji pare bezvredne. Kada je u neko u poziciji da zaradi velike pare, onda neka to iskoristi, pogotovo sportisti, kojima je karijera 10tak godina (za 90% sportista, kada zaradjuju najveci novac). Zivot prodje brzo, a on taj novac treba da krcka ziveci u standardu na koji je navikao.
Zato je Bobi tamo, a ne u Evropi, sta mu znaci trofej ABA lige, kup Koraca pa cak i EL? Od svih trofeja najvise znace oni iz reprezentacije a tu se redovno odaziva.