Subota, 29.01.2022.

18:25

Da li je Kari u problemu?

Stef Kari šutira jako loše u poslednje vreme, a ESPN se pita da li je to znak da je u problemima kako on tako i Golden Stejt Voriorsi.

Izvor: SN

Da li je Kari u problemu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 2 godine

Doslo je do zasicenja poslije obaranja rekorda Rej Alena. Mislim da ce Kari biti na svom nivou za plej of. Klej Tomson se vratio i izgleda poprilicno dobro. Voriorsi mogu veoma lako do titule.

Sir Charles

pre 2 godine

@Goran Sta sad nije bitan PER? Jokic ima najveci za sezonu koja jos nije ni gotova,a Dzordan za karijeru,to je vrlo slicno znas. Dzordan je prvi u istoriji i po box plus/minus. Recimo Karijevih 98% suteva je preko ruke visih i daleko visih igraca od sebe,a Jokic sutira 90% preko nizih i uzima daleko lakse suteve i od Karija i Dzordana,a ti sa tvojom bezvrednom statistikom mozes samo da se slikas!

vuk

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)

Ova podela po mesecima ne daje pravu sliku njegovih katastrofalno loših šuterskih izdanja, pogotovo što ga neki smatraju ”najboljim šuterom ikada”.

Od 30.novembra pa do danas (puna 2 meseca), odigrao je 27 utakmica. Na tih 27 utakmica, samo na 4 utakmice je šutirao 50% ili više, na 8 utakmica je šutirao ispod 30% . Ovo su podaci za ukupan šut iz igre.

Za 3 poena je na tih 27 utakmica, samo na 6 utakmica šutirao 50% ili više, dok je na 9 utakmica šutirao ispod 30%.

Dosad, ukupno u sezoni je odigrao 46 utakmica. Samo na 13 utakmica je imao ukupan šut iz igre 50% ili više. Na 7 utakmica je imao šut ispod 25%. Bilo je utakmica gde je šutirao 8%,10%,11%,17%...

Za 3 poena…..na 46 odigranih utakmica, samo na 12 je ima 50% ili više, dok je na 14 utakmica imao šut ispod 30%.

Niko se ne raduje ovome, već se samo iznose činjenice. Prošle sezone je bio daleko bolji. Ovo mu je, ako se izuzme sezona 2019/2020 kada je zbog povrede odigrao samo 5 utakmica, po procentima apsolutno najgora sezona u karijeri.

Goran

pre 2 godine

@Goran Dzordan 51% suta period Chicago Bullsa. Najveci PER svih vremena za karijeru. Ti ne trebas da pises vise.
(Sir Charles, 30. januar 2022 08:12)

Pogledaj npr true shooting statistiku tokom karijere, biće ti jasnije.
https://www.basketball-reference.com/leaders/ts_pct_career.html

A PER je više odraz koliko koristi loptu, a ne koliko DOBRO je koristi (danas bi se zvalo nabijanje statistike, ako ga ne prati efikasan šut). Inače Jokićev per ove sezone je najveći ikad, uz mnooogo bolji true shooting.
Džordan je tek 110. po true shootingu.

Milan

pre 2 godine

Problem je Tompsonov povratak, izbacio ih je iz ritma i piremetio stvorenu hemiju.
(box, 29. januar 2022 22:41)

Ima tunistine, ali za takvog igraca mora da se napravi mesto u timu. Kad udje u formu i kad stvari kliknu, bice Voriorsi jos opasniji nego sto su bili.

Strucnjak

pre 2 godine

@Objasnjivac ajde bre misu jedan obicni,Cemberlen je igrao protiv Dzabara,a ovaj protiv Hakima,dok je Hakim protiv Shaqa,koga Gagic da oduci kosarke. :)) Ja naprotiv smatram najvecim neznalicama takve kao sto si ti. Najpre Wilt u svom prajmu je bio mnogooo brzi,skocniji,vestiji od Gobera sa kojim ga pored zbog duzine ruku a koji je dpoy danas,Wilt,Rasel i ostali nisu mogli da biraju kad ce biti rodjeni i kad ce igrati pa zbog toga mali misevi poput tebe mogu da ih ponizavaju,posto bi oni u danasnje vreme jos vise bili fizicki spremni i dodali jos vestina,a ponavljam Wilt je u arsenalu vec imao ono sto Gober nema,tvoj komentar spada medju najtuznije kad se govori o sportu.

PimPong

pre 2 godine

Cini mi se da se njegov pad dosta poklopio sa povredom Greeen-a. Curry je definitivno jedan od najboljih igraca svih vremena, cak i kad mu sut ne ide, on utice na igru jer razvuce protivnicku odbranu kao niko drugi, ali Green mu je potreban jer zna tacno kad da uputi pas ili postavi blok. I Jordan nista nije osvojio bez Pippena.

objašnjivač

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21 
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.
(Vase ime*, 29. januar 2022 23:19)

E, ajd da se ne brukamo i potežemo u bilo kom sportu bilo šta što je starije od pola veka, može? Jer su tadašnje verzije sporta sa današnjim delile samo ime. Baš je glupavo pričati o raselima i čembrlenima u kontekstu današnje košarke, gde bi ih đorđe gagić odučavao od iste. Osvestite se više. Oni su obeležili jednu eru, ali ja lično danas smatram neznalicama svakog ko potegne tu eru, pa makar i kroz brojke. Mučno je bre više.

Goran

pre 2 godine

@Djole

Pogledaj statistiku MJ-a. Jeste imao najveći prosek poena, ali je i šutirao više nego bilo ko od sad aktivnih, a procenti šuta mu nisu baš bili sjajni.
Da neko danas pravi takvu statistiku i da ne znate ko je, svi bi ovde pričali negativno o njemu.

Srbonja

pre 2 godine

Omatorio a i bahato izbaca loptu iz svih mogucih pozicija. To nekad stane. Primjetno je da nema brzinu kao prije, pa je u problemu kad nema prave blokove, koji izostaju sa Grinom. A svakako ga ili cuvaju najbolji defanzivci protivnickog tima ili budu dvojica, trojica... Tako da botovi Grega Ostertaga treba da skalaju jer je Kari i dalje igrac za kog pripremaju odbrane iz meca u mec. To valjda govori nesto. A on svakako ne moze gore od ovog, a opet i to donosi ubjedljive pobjede. P.S. Nemojte smarati sa statistikom. To je igrac koji redovno sutne bar dva suta koji ne mogu da udju (sa svoje polovine, po isteku napada...).
Tako da je po tom pitanju rijedak primjer. I ako mu je 9/20, to je u sustini 9/18, plus sto odbrana gravitira ka njemu pa Vigins i Tomson mogu slobodno da sutnu.

Vase ime*

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.

Djole

pre 2 godine

Kari se po prilicno ispucava i to niko nece da pomene i svi to opravdavaju! Sutne 15 i 17 puta za 3 poena i pogodi 3,4,5 opet svi cute! A secam se kad je Kobi igrao svi nesto,mnogo sutira,ispucava,sebican je i td. A ovo sto Kari u redu je sve!
Koliko je mucno gledati danasnji NBA,cim predjes pola pucaj za 3 i sve se vrti oko toga! Danas da igraju MJ i Kobi,davali bi 50 poena po utakmici 100%

Nikola

pre 2 godine

Očigledno da su svima u ligi pali procenti šuta, jer se igra sa novom loptom, ali se ne priča o tome, jer jelte ne ide kriviti sponzora.
(Srbija, 29. januar 2022 19:32)

Ja koliko vidim Jokiću raste procenat. Čovek je od zadnja 65 slobodna bacanja promašio samo 4. Popravio je i procenat za tri, a vidim i procenat iz igre mu po malo raste. Pitanje koliko je to za lopte tačno. Kari ne igra dobro već više od mesec dana, nije to samo par utakmica.

goran

pre 2 godine

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih
(cole, 29. januar 2022 20:38)

Najuspesnija dinastija su Sparsi.
Jedini tim koji je osvojio titulu NBA sampiona u 3 razlicite decenije.
5 titula, a od toga 4 sa istom udarnom ekipom, od 2002 do 2016 zajedno, Dankan, Parker, Djinobili.
Prvu zajedno su osvojili vec 2003, a poslednju 2014 godine.

Ako to nije najveci uspeh jedne DINASTIJE, ne znam sta je.

Oliver Nedeljković

pre 2 godine

Pa oni tek sada shvataju da on i nije baš ''najbolji šuter svih vremena''. Sve vreme dok su mu to prišivali a i sada ima ih nekoliko daleko boljih. Njegov rođeni brat je recimo bolji šuter, a i u timu ima jednog boljeg od sebe, da ne idemo daleko u nabrajanje...

I zapamtite, Nedeljković, Oliver Nedeljković.

psihoterapeut

pre 2 godine

Šut iz jedno pokreta dolazi iz nogu, kako je šutirao i Kukoč i kako to rade ostali dobri šuteri, dok ono što izvode Jokic i Dončić nema veze sa šutom, to su finte s hakla, ironično dok Bulut šutira školski što mu otvara sve ostale mogućnosti. Dakle, Štef je vjerovatno povrijeđen ili sa godinama protok kinetike je “prekinut” u nekom zglobu koji je slabije podmazan da se slikovito odrazim. Vjerovatno je koljeno u pitanju i možda se je preforsirao prošle sezone. Druga mogućnost je da malkice odmara tj ulijenio se je ili se štedi,

Strucnjak

pre 2 godine

@Aleksandar Juta je precenjena ekipa koja u playoffu nema sta da trazi,obrisali bi ih Wariorsi kao gumicom. @Cole nisi ti za dzaba tu gde jesi,iskoci kaze Kuminga sa 20 poena,kad Kari ima 5-16 sut,pa Kari i kad ima los sut opet gradi igru,salje odlicne pasove,prodire,otvara prostor,krece se bez lopte,odbrane su fokusirane na njega i nemaju za dzaba Wariorsi katastrofalan skor bez Karija. Pa taj Kuminga,Pool i ostali da igraju sa Jokicem,ne bi ni rekli da su dobri igraci vec da ih Jokic cini boljim. Golden stejt igra pravu kosarku gde svi nesebicno dele loptu. @Earth Ne secas se Jokiceve lose utakmice 2 godine,samo ove sezone kad je sutirao 12-34,ma siguran sam da ovde 80% i ne gleda utakmice,kad je Gasolu ubacio 12 poena,ovde su sazvali celu sekciju odbrane,kao u sudu :))

JPR24

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)

Aha…

brm

pre 2 godine

Samopouzdanje je ključ kod šuta. Čini mi se da je počeo da pada kada se približio onom rekordu, tu se baš forsirala priča o tome, i deluje kao da mu je to ušlo u glavu i nikako da se oporavi od tog perioda.

drvobradi

pre 2 godine

Čovek ima 34 godine, nema ni smisla da cele sezone bude u dobroj formi. Dok pobeđuju, briga ga za procente, matora ekipa GSW će tempirati formu za plejof.

K

pre 2 godine

Koliko smarate sa ovim razlozima kao promena pravila. Prvo, to se odnosilo pre svega na slobodna bacanja, a Kari svejedno nikad nije bio neko ko je sutirao slobodna bacanja mnogo. Znaci to na njega ne utice toliko. Drugo, ove izjave tipa da je odbrana iz devedesetih tu tak bi mu bili manji procenti. Pa na njemu je konstantno 2, 3 igraca, sta bi odbrana 90ih promenila, mozda jedino da bude 5 igraca na njemu. Trece, od ukidanja hand checkinga koje ovde famozno velicate kao da zbog tog ukidanja defanzivci propadaju, reci cu vam jednu interesantnu statistiku. Sezonu nakon ukidanja, svim zvezdama NBA, prosecan broj poena i procenti su opali, a ne kao sto se ovde misli da su odjednom neki Bol Bolovi postali Dzordani preko noci. Ovo je samo obican slump kao sto ga svaki igrac oseti u jednom delu sezone. GSW drugi na zapadu i ovde mi pricamo o nekom problemu. Pa njima se projektovao jedva playoff, a oni 2. najbolja ekipa NBA po skoru. Pa ako su oni u problemu, gde su onda Lejkersi za koje se projektovalo finale.

Brus Vejn

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)



Biće teško, 4-1 ili 4-2 za Finiks

Nele

pre 2 godine

Sigurno da ima nešto i u promeni pravila.
Ove sezone su opali procenti Stefu, Hardenu, Lilardu, Dončiću, itd...

Da im vrate pravila (odbranu) iz 90-ih, procenti bi bili još gori.

To sve naravno ne znači da su oni loši igrači, naprotiv, veoma su dobri.

Ali, ova sezona je potvrda da je NBA liga otišla krivim putem zadnjih 10-15 godina, da većina tih zvezda ipak nije baš tako super (kako se pokušava izreklamirati), što je i bilo jasno svakome ko je hteo da vidi...

Earth is not round

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)
Mislim da je jokic jedini koji nema padove. Desi se da ga izbace iz ritma na jednu dve utakmice ali to je retkost da se i ne secam takve utakmice poslednje dve sezone.

cole

pre 2 godine

Kari jeste pao u formi ali ne kaze se dzabe forma je prolazna klasa je vjecna, i to je 100% tacno

Ono sto je bitno za golden da oni pobjedjuju i kad kari nije u najboljoj formi a evo skoro citav mjesec igraju i bez grina, i opet sigirno drze drugu poziciju zapada

Golden i jeste jak zato sto ne zavise od karija, kari ima sut 5/16 ali iskoci kuminga i da 20p e to se zove tim

Kad bi denver i finiks pobjedili da jokic i pol ne igraju na nivou kao sad

cole

pre 2 godine

"Golden Stejt je mogao da ima jednu od najuspešnijih dinastija da nije bilo povreda i da su se još neke kockice poklopile"

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih

Kari in a hari

pre 2 godine

Ocigledno da ovde niko ne prati unutrasnja desavanja unutar GSW. Kari ni na treningu nije mogao ni vola da ubode. Prvo se mislilo da je uzrok povreda ruke i kao i prsta druge ruke. Nakon detaljne analize dosli su do zakljucka da je u pitanju "footwork" ili ti pozicioniranje stopala pre sutiranja. Kari je odmah izvrsio korekciju i poceo da pogadja sto smo videli na poslednjoj utakmici. Imate na netu clanak o tome. Mislim da je ime autora Tompson nisam siguran

...

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.

mare

pre 2 godine

mislim da je problem selekcija suta. To sto je on poceo da radi i sto radi lilard bi nazvao herojski basket. Ubicu ritam ekipe dacu cetrdeset poena i sutnucu svaki poslednji napad iz bilo koje pozicije jer ako pogodim tu su spice i naziv heroja. zato Lilard nista nece napraviti i zato ce kari napraviti problem ekipi ako se ne obizda.

Sinke

pre 2 godine

Problem je poceo kada se priblizio rekrodu,a kada je oborio rekord po broju trojki,potpuno je psiholoski pao....Mora Kari da se skroz resetuje .

Ufo

pre 2 godine

E zato ce bas sada da poludi i da svima zacepi usta. Jeste da je preterivao sa trojkama, ispucavao se bez potrebe, ali vidim mnogi su srecni sto ne igra kao pre mesec i po dana. I Grin je povredjen, tako da vam tekse nije tacan. Go GSW!

Sinke

pre 2 godine

Problem je poceo kada se priblizio rekrodu,a kada je oborio rekord po broju trojki,potpuno je psiholoski pao....Mora Kari da se skroz resetuje .

mare

pre 2 godine

mislim da je problem selekcija suta. To sto je on poceo da radi i sto radi lilard bi nazvao herojski basket. Ubicu ritam ekipe dacu cetrdeset poena i sutnucu svaki poslednji napad iz bilo koje pozicije jer ako pogodim tu su spice i naziv heroja. zato Lilard nista nece napraviti i zato ce kari napraviti problem ekipi ako se ne obizda.

...

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.

cole

pre 2 godine

"Golden Stejt je mogao da ima jednu od najuspešnijih dinastija da nije bilo povreda i da su se još neke kockice poklopile"

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih

Kari in a hari

pre 2 godine

Ocigledno da ovde niko ne prati unutrasnja desavanja unutar GSW. Kari ni na treningu nije mogao ni vola da ubode. Prvo se mislilo da je uzrok povreda ruke i kao i prsta druge ruke. Nakon detaljne analize dosli su do zakljucka da je u pitanju "footwork" ili ti pozicioniranje stopala pre sutiranja. Kari je odmah izvrsio korekciju i poceo da pogadja sto smo videli na poslednjoj utakmici. Imate na netu clanak o tome. Mislim da je ime autora Tompson nisam siguran

Earth is not round

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)
Mislim da je jokic jedini koji nema padove. Desi se da ga izbace iz ritma na jednu dve utakmice ali to je retkost da se i ne secam takve utakmice poslednje dve sezone.

K

pre 2 godine

Koliko smarate sa ovim razlozima kao promena pravila. Prvo, to se odnosilo pre svega na slobodna bacanja, a Kari svejedno nikad nije bio neko ko je sutirao slobodna bacanja mnogo. Znaci to na njega ne utice toliko. Drugo, ove izjave tipa da je odbrana iz devedesetih tu tak bi mu bili manji procenti. Pa na njemu je konstantno 2, 3 igraca, sta bi odbrana 90ih promenila, mozda jedino da bude 5 igraca na njemu. Trece, od ukidanja hand checkinga koje ovde famozno velicate kao da zbog tog ukidanja defanzivci propadaju, reci cu vam jednu interesantnu statistiku. Sezonu nakon ukidanja, svim zvezdama NBA, prosecan broj poena i procenti su opali, a ne kao sto se ovde misli da su odjednom neki Bol Bolovi postali Dzordani preko noci. Ovo je samo obican slump kao sto ga svaki igrac oseti u jednom delu sezone. GSW drugi na zapadu i ovde mi pricamo o nekom problemu. Pa njima se projektovao jedva playoff, a oni 2. najbolja ekipa NBA po skoru. Pa ako su oni u problemu, gde su onda Lejkersi za koje se projektovalo finale.

cole

pre 2 godine

Kari jeste pao u formi ali ne kaze se dzabe forma je prolazna klasa je vjecna, i to je 100% tacno

Ono sto je bitno za golden da oni pobjedjuju i kad kari nije u najboljoj formi a evo skoro citav mjesec igraju i bez grina, i opet sigirno drze drugu poziciju zapada

Golden i jeste jak zato sto ne zavise od karija, kari ima sut 5/16 ali iskoci kuminga i da 20p e to se zove tim

Kad bi denver i finiks pobjedili da jokic i pol ne igraju na nivou kao sad

goran

pre 2 godine

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih
(cole, 29. januar 2022 20:38)

Najuspesnija dinastija su Sparsi.
Jedini tim koji je osvojio titulu NBA sampiona u 3 razlicite decenije.
5 titula, a od toga 4 sa istom udarnom ekipom, od 2002 do 2016 zajedno, Dankan, Parker, Djinobili.
Prvu zajedno su osvojili vec 2003, a poslednju 2014 godine.

Ako to nije najveci uspeh jedne DINASTIJE, ne znam sta je.

drvobradi

pre 2 godine

Čovek ima 34 godine, nema ni smisla da cele sezone bude u dobroj formi. Dok pobeđuju, briga ga za procente, matora ekipa GSW će tempirati formu za plejof.

Nikola

pre 2 godine

Očigledno da su svima u ligi pali procenti šuta, jer se igra sa novom loptom, ali se ne priča o tome, jer jelte ne ide kriviti sponzora.
(Srbija, 29. januar 2022 19:32)

Ja koliko vidim Jokiću raste procenat. Čovek je od zadnja 65 slobodna bacanja promašio samo 4. Popravio je i procenat za tri, a vidim i procenat iz igre mu po malo raste. Pitanje koliko je to za lopte tačno. Kari ne igra dobro već više od mesec dana, nije to samo par utakmica.

Nele

pre 2 godine

Sigurno da ima nešto i u promeni pravila.
Ove sezone su opali procenti Stefu, Hardenu, Lilardu, Dončiću, itd...

Da im vrate pravila (odbranu) iz 90-ih, procenti bi bili još gori.

To sve naravno ne znači da su oni loši igrači, naprotiv, veoma su dobri.

Ali, ova sezona je potvrda da je NBA liga otišla krivim putem zadnjih 10-15 godina, da većina tih zvezda ipak nije baš tako super (kako se pokušava izreklamirati), što je i bilo jasno svakome ko je hteo da vidi...

Djole

pre 2 godine

Kari se po prilicno ispucava i to niko nece da pomene i svi to opravdavaju! Sutne 15 i 17 puta za 3 poena i pogodi 3,4,5 opet svi cute! A secam se kad je Kobi igrao svi nesto,mnogo sutira,ispucava,sebican je i td. A ovo sto Kari u redu je sve!
Koliko je mucno gledati danasnji NBA,cim predjes pola pucaj za 3 i sve se vrti oko toga! Danas da igraju MJ i Kobi,davali bi 50 poena po utakmici 100%

brm

pre 2 godine

Samopouzdanje je ključ kod šuta. Čini mi se da je počeo da pada kada se približio onom rekordu, tu se baš forsirala priča o tome, i deluje kao da mu je to ušlo u glavu i nikako da se oporavi od tog perioda.

Ufo

pre 2 godine

E zato ce bas sada da poludi i da svima zacepi usta. Jeste da je preterivao sa trojkama, ispucavao se bez potrebe, ali vidim mnogi su srecni sto ne igra kao pre mesec i po dana. I Grin je povredjen, tako da vam tekse nije tacan. Go GSW!

Vase ime*

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.

psihoterapeut

pre 2 godine

Šut iz jedno pokreta dolazi iz nogu, kako je šutirao i Kukoč i kako to rade ostali dobri šuteri, dok ono što izvode Jokic i Dončić nema veze sa šutom, to su finte s hakla, ironično dok Bulut šutira školski što mu otvara sve ostale mogućnosti. Dakle, Štef je vjerovatno povrijeđen ili sa godinama protok kinetike je “prekinut” u nekom zglobu koji je slabije podmazan da se slikovito odrazim. Vjerovatno je koljeno u pitanju i možda se je preforsirao prošle sezone. Druga mogućnost je da malkice odmara tj ulijenio se je ili se štedi,

Brus Vejn

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)



Biće teško, 4-1 ili 4-2 za Finiks

Strucnjak

pre 2 godine

@Objasnjivac ajde bre misu jedan obicni,Cemberlen je igrao protiv Dzabara,a ovaj protiv Hakima,dok je Hakim protiv Shaqa,koga Gagic da oduci kosarke. :)) Ja naprotiv smatram najvecim neznalicama takve kao sto si ti. Najpre Wilt u svom prajmu je bio mnogooo brzi,skocniji,vestiji od Gobera sa kojim ga pored zbog duzine ruku a koji je dpoy danas,Wilt,Rasel i ostali nisu mogli da biraju kad ce biti rodjeni i kad ce igrati pa zbog toga mali misevi poput tebe mogu da ih ponizavaju,posto bi oni u danasnje vreme jos vise bili fizicki spremni i dodali jos vestina,a ponavljam Wilt je u arsenalu vec imao ono sto Gober nema,tvoj komentar spada medju najtuznije kad se govori o sportu.

JPR24

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)

Aha…

Strucnjak

pre 2 godine

@Aleksandar Juta je precenjena ekipa koja u playoffu nema sta da trazi,obrisali bi ih Wariorsi kao gumicom. @Cole nisi ti za dzaba tu gde jesi,iskoci kaze Kuminga sa 20 poena,kad Kari ima 5-16 sut,pa Kari i kad ima los sut opet gradi igru,salje odlicne pasove,prodire,otvara prostor,krece se bez lopte,odbrane su fokusirane na njega i nemaju za dzaba Wariorsi katastrofalan skor bez Karija. Pa taj Kuminga,Pool i ostali da igraju sa Jokicem,ne bi ni rekli da su dobri igraci vec da ih Jokic cini boljim. Golden stejt igra pravu kosarku gde svi nesebicno dele loptu. @Earth Ne secas se Jokiceve lose utakmice 2 godine,samo ove sezone kad je sutirao 12-34,ma siguran sam da ovde 80% i ne gleda utakmice,kad je Gasolu ubacio 12 poena,ovde su sazvali celu sekciju odbrane,kao u sudu :))

Oliver Nedeljković

pre 2 godine

Pa oni tek sada shvataju da on i nije baš ''najbolji šuter svih vremena''. Sve vreme dok su mu to prišivali a i sada ima ih nekoliko daleko boljih. Njegov rođeni brat je recimo bolji šuter, a i u timu ima jednog boljeg od sebe, da ne idemo daleko u nabrajanje...

I zapamtite, Nedeljković, Oliver Nedeljković.

PimPong

pre 2 godine

Cini mi se da se njegov pad dosta poklopio sa povredom Greeen-a. Curry je definitivno jedan od najboljih igraca svih vremena, cak i kad mu sut ne ide, on utice na igru jer razvuce protivnicku odbranu kao niko drugi, ali Green mu je potreban jer zna tacno kad da uputi pas ili postavi blok. I Jordan nista nije osvojio bez Pippena.

Goran

pre 2 godine

@Djole

Pogledaj statistiku MJ-a. Jeste imao najveći prosek poena, ali je i šutirao više nego bilo ko od sad aktivnih, a procenti šuta mu nisu baš bili sjajni.
Da neko danas pravi takvu statistiku i da ne znate ko je, svi bi ovde pričali negativno o njemu.

vuk

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)

Ova podela po mesecima ne daje pravu sliku njegovih katastrofalno loših šuterskih izdanja, pogotovo što ga neki smatraju ”najboljim šuterom ikada”.

Od 30.novembra pa do danas (puna 2 meseca), odigrao je 27 utakmica. Na tih 27 utakmica, samo na 4 utakmice je šutirao 50% ili više, na 8 utakmica je šutirao ispod 30% . Ovo su podaci za ukupan šut iz igre.

Za 3 poena je na tih 27 utakmica, samo na 6 utakmica šutirao 50% ili više, dok je na 9 utakmica šutirao ispod 30%.

Dosad, ukupno u sezoni je odigrao 46 utakmica. Samo na 13 utakmica je imao ukupan šut iz igre 50% ili više. Na 7 utakmica je imao šut ispod 25%. Bilo je utakmica gde je šutirao 8%,10%,11%,17%...

Za 3 poena…..na 46 odigranih utakmica, samo na 12 je ima 50% ili više, dok je na 14 utakmica imao šut ispod 30%.

Niko se ne raduje ovome, već se samo iznose činjenice. Prošle sezone je bio daleko bolji. Ovo mu je, ako se izuzme sezona 2019/2020 kada je zbog povrede odigrao samo 5 utakmica, po procentima apsolutno najgora sezona u karijeri.

Srbonja

pre 2 godine

Omatorio a i bahato izbaca loptu iz svih mogucih pozicija. To nekad stane. Primjetno je da nema brzinu kao prije, pa je u problemu kad nema prave blokove, koji izostaju sa Grinom. A svakako ga ili cuvaju najbolji defanzivci protivnickog tima ili budu dvojica, trojica... Tako da botovi Grega Ostertaga treba da skalaju jer je Kari i dalje igrac za kog pripremaju odbrane iz meca u mec. To valjda govori nesto. A on svakako ne moze gore od ovog, a opet i to donosi ubjedljive pobjede. P.S. Nemojte smarati sa statistikom. To je igrac koji redovno sutne bar dva suta koji ne mogu da udju (sa svoje polovine, po isteku napada...).
Tako da je po tom pitanju rijedak primjer. I ako mu je 9/20, to je u sustini 9/18, plus sto odbrana gravitira ka njemu pa Vigins i Tomson mogu slobodno da sutnu.

Milan

pre 2 godine

Problem je Tompsonov povratak, izbacio ih je iz ritma i piremetio stvorenu hemiju.
(box, 29. januar 2022 22:41)

Ima tunistine, ali za takvog igraca mora da se napravi mesto u timu. Kad udje u formu i kad stvari kliknu, bice Voriorsi jos opasniji nego sto su bili.

Goran

pre 2 godine

@Goran Dzordan 51% suta period Chicago Bullsa. Najveci PER svih vremena za karijeru. Ti ne trebas da pises vise.
(Sir Charles, 30. januar 2022 08:12)

Pogledaj npr true shooting statistiku tokom karijere, biće ti jasnije.
https://www.basketball-reference.com/leaders/ts_pct_career.html

A PER je više odraz koliko koristi loptu, a ne koliko DOBRO je koristi (danas bi se zvalo nabijanje statistike, ako ga ne prati efikasan šut). Inače Jokićev per ove sezone je najveći ikad, uz mnooogo bolji true shooting.
Džordan je tek 110. po true shootingu.

objašnjivač

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21 
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.
(Vase ime*, 29. januar 2022 23:19)

E, ajd da se ne brukamo i potežemo u bilo kom sportu bilo šta što je starije od pola veka, može? Jer su tadašnje verzije sporta sa današnjim delile samo ime. Baš je glupavo pričati o raselima i čembrlenima u kontekstu današnje košarke, gde bi ih đorđe gagić odučavao od iste. Osvestite se više. Oni su obeležili jednu eru, ali ja lično danas smatram neznalicama svakog ko potegne tu eru, pa makar i kroz brojke. Mučno je bre više.

Milan

pre 2 godine

Doslo je do zasicenja poslije obaranja rekorda Rej Alena. Mislim da ce Kari biti na svom nivou za plej of. Klej Tomson se vratio i izgleda poprilicno dobro. Voriorsi mogu veoma lako do titule.

Sir Charles

pre 2 godine

@Goran Sta sad nije bitan PER? Jokic ima najveci za sezonu koja jos nije ni gotova,a Dzordan za karijeru,to je vrlo slicno znas. Dzordan je prvi u istoriji i po box plus/minus. Recimo Karijevih 98% suteva je preko ruke visih i daleko visih igraca od sebe,a Jokic sutira 90% preko nizih i uzima daleko lakse suteve i od Karija i Dzordana,a ti sa tvojom bezvrednom statistikom mozes samo da se slikas!

Oliver Nedeljković

pre 2 godine

Pa oni tek sada shvataju da on i nije baš ''najbolji šuter svih vremena''. Sve vreme dok su mu to prišivali a i sada ima ih nekoliko daleko boljih. Njegov rođeni brat je recimo bolji šuter, a i u timu ima jednog boljeg od sebe, da ne idemo daleko u nabrajanje...

I zapamtite, Nedeljković, Oliver Nedeljković.

Djole

pre 2 godine

Kari se po prilicno ispucava i to niko nece da pomene i svi to opravdavaju! Sutne 15 i 17 puta za 3 poena i pogodi 3,4,5 opet svi cute! A secam se kad je Kobi igrao svi nesto,mnogo sutira,ispucava,sebican je i td. A ovo sto Kari u redu je sve!
Koliko je mucno gledati danasnji NBA,cim predjes pola pucaj za 3 i sve se vrti oko toga! Danas da igraju MJ i Kobi,davali bi 50 poena po utakmici 100%

Brus Vejn

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)



Biće teško, 4-1 ili 4-2 za Finiks

objašnjivač

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21 
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.
(Vase ime*, 29. januar 2022 23:19)

E, ajd da se ne brukamo i potežemo u bilo kom sportu bilo šta što je starije od pola veka, može? Jer su tadašnje verzije sporta sa današnjim delile samo ime. Baš je glupavo pričati o raselima i čembrlenima u kontekstu današnje košarke, gde bi ih đorđe gagić odučavao od iste. Osvestite se više. Oni su obeležili jednu eru, ali ja lično danas smatram neznalicama svakog ko potegne tu eru, pa makar i kroz brojke. Mučno je bre više.

Strucnjak

pre 2 godine

@Aleksandar Juta je precenjena ekipa koja u playoffu nema sta da trazi,obrisali bi ih Wariorsi kao gumicom. @Cole nisi ti za dzaba tu gde jesi,iskoci kaze Kuminga sa 20 poena,kad Kari ima 5-16 sut,pa Kari i kad ima los sut opet gradi igru,salje odlicne pasove,prodire,otvara prostor,krece se bez lopte,odbrane su fokusirane na njega i nemaju za dzaba Wariorsi katastrofalan skor bez Karija. Pa taj Kuminga,Pool i ostali da igraju sa Jokicem,ne bi ni rekli da su dobri igraci vec da ih Jokic cini boljim. Golden stejt igra pravu kosarku gde svi nesebicno dele loptu. @Earth Ne secas se Jokiceve lose utakmice 2 godine,samo ove sezone kad je sutirao 12-34,ma siguran sam da ovde 80% i ne gleda utakmice,kad je Gasolu ubacio 12 poena,ovde su sazvali celu sekciju odbrane,kao u sudu :))

Nele

pre 2 godine

Sigurno da ima nešto i u promeni pravila.
Ove sezone su opali procenti Stefu, Hardenu, Lilardu, Dončiću, itd...

Da im vrate pravila (odbranu) iz 90-ih, procenti bi bili još gori.

To sve naravno ne znači da su oni loši igrači, naprotiv, veoma su dobri.

Ali, ova sezona je potvrda da je NBA liga otišla krivim putem zadnjih 10-15 godina, da većina tih zvezda ipak nije baš tako super (kako se pokušava izreklamirati), što je i bilo jasno svakome ko je hteo da vidi...

mare

pre 2 godine

mislim da je problem selekcija suta. To sto je on poceo da radi i sto radi lilard bi nazvao herojski basket. Ubicu ritam ekipe dacu cetrdeset poena i sutnucu svaki poslednji napad iz bilo koje pozicije jer ako pogodim tu su spice i naziv heroja. zato Lilard nista nece napraviti i zato ce kari napraviti problem ekipi ako se ne obizda.

Ufo

pre 2 godine

E zato ce bas sada da poludi i da svima zacepi usta. Jeste da je preterivao sa trojkama, ispucavao se bez potrebe, ali vidim mnogi su srecni sto ne igra kao pre mesec i po dana. I Grin je povredjen, tako da vam tekse nije tacan. Go GSW!

psihoterapeut

pre 2 godine

Šut iz jedno pokreta dolazi iz nogu, kako je šutirao i Kukoč i kako to rade ostali dobri šuteri, dok ono što izvode Jokic i Dončić nema veze sa šutom, to su finte s hakla, ironično dok Bulut šutira školski što mu otvara sve ostale mogućnosti. Dakle, Štef je vjerovatno povrijeđen ili sa godinama protok kinetike je “prekinut” u nekom zglobu koji je slabije podmazan da se slikovito odrazim. Vjerovatno je koljeno u pitanju i možda se je preforsirao prošle sezone. Druga mogućnost je da malkice odmara tj ulijenio se je ili se štedi,

JPR24

pre 2 godine

Bole ga uvo, pogadjaće kad bude najpotrebnije.
Prejak Gsw , skoro kao pre par godina, biće klanje sa Phoenixom.
(Vlada, 29. januar 2022 19:18)

Aha…

goran

pre 2 godine

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih
(cole, 29. januar 2022 20:38)

Najuspesnija dinastija su Sparsi.
Jedini tim koji je osvojio titulu NBA sampiona u 3 razlicite decenije.
5 titula, a od toga 4 sa istom udarnom ekipom, od 2002 do 2016 zajedno, Dankan, Parker, Djinobili.
Prvu zajedno su osvojili vec 2003, a poslednju 2014 godine.

Ako to nije najveci uspeh jedne DINASTIJE, ne znam sta je.

...

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.

K

pre 2 godine

Koliko smarate sa ovim razlozima kao promena pravila. Prvo, to se odnosilo pre svega na slobodna bacanja, a Kari svejedno nikad nije bio neko ko je sutirao slobodna bacanja mnogo. Znaci to na njega ne utice toliko. Drugo, ove izjave tipa da je odbrana iz devedesetih tu tak bi mu bili manji procenti. Pa na njemu je konstantno 2, 3 igraca, sta bi odbrana 90ih promenila, mozda jedino da bude 5 igraca na njemu. Trece, od ukidanja hand checkinga koje ovde famozno velicate kao da zbog tog ukidanja defanzivci propadaju, reci cu vam jednu interesantnu statistiku. Sezonu nakon ukidanja, svim zvezdama NBA, prosecan broj poena i procenti su opali, a ne kao sto se ovde misli da su odjednom neki Bol Bolovi postali Dzordani preko noci. Ovo je samo obican slump kao sto ga svaki igrac oseti u jednom delu sezone. GSW drugi na zapadu i ovde mi pricamo o nekom problemu. Pa njima se projektovao jedva playoff, a oni 2. najbolja ekipa NBA po skoru. Pa ako su oni u problemu, gde su onda Lejkersi za koje se projektovalo finale.

Sir Charles

pre 2 godine

@Goran Sta sad nije bitan PER? Jokic ima najveci za sezonu koja jos nije ni gotova,a Dzordan za karijeru,to je vrlo slicno znas. Dzordan je prvi u istoriji i po box plus/minus. Recimo Karijevih 98% suteva je preko ruke visih i daleko visih igraca od sebe,a Jokic sutira 90% preko nizih i uzima daleko lakse suteve i od Karija i Dzordana,a ti sa tvojom bezvrednom statistikom mozes samo da se slikas!

Sinke

pre 2 godine

Problem je poceo kada se priblizio rekrodu,a kada je oborio rekord po broju trojki,potpuno je psiholoski pao....Mora Kari da se skroz resetuje .

Kari in a hari

pre 2 godine

Ocigledno da ovde niko ne prati unutrasnja desavanja unutar GSW. Kari ni na treningu nije mogao ni vola da ubode. Prvo se mislilo da je uzrok povreda ruke i kao i prsta druge ruke. Nakon detaljne analize dosli su do zakljucka da je u pitanju "footwork" ili ti pozicioniranje stopala pre sutiranja. Kari je odmah izvrsio korekciju i poceo da pogadja sto smo videli na poslednjoj utakmici. Imate na netu clanak o tome. Mislim da je ime autora Tompson nisam siguran

cole

pre 2 godine

"Golden Stejt je mogao da ima jednu od najuspešnijih dinastija da nije bilo povreda i da su se još neke kockice poklopile"

Ne kontam bas ovo, za mene oni i jesu jedna od najuspjesnijih dinastija, tri titule, najbolji skor u istoriji lige, imali su veliki uticaj na promjenu kosarke, da su nastavili jos 2-3 godine tako bili bi najuspjesniji a ne jedni od najuspjesnijih

Earth is not round

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)
Mislim da je jokic jedini koji nema padove. Desi se da ga izbace iz ritma na jednu dve utakmice ali to je retkost da se i ne secam takve utakmice poslednje dve sezone.

cole

pre 2 godine

Kari jeste pao u formi ali ne kaze se dzabe forma je prolazna klasa je vjecna, i to je 100% tacno

Ono sto je bitno za golden da oni pobjedjuju i kad kari nije u najboljoj formi a evo skoro citav mjesec igraju i bez grina, i opet sigirno drze drugu poziciju zapada

Golden i jeste jak zato sto ne zavise od karija, kari ima sut 5/16 ali iskoci kuminga i da 20p e to se zove tim

Kad bi denver i finiks pobjedili da jokic i pol ne igraju na nivou kao sad

Srbonja

pre 2 godine

Omatorio a i bahato izbaca loptu iz svih mogucih pozicija. To nekad stane. Primjetno je da nema brzinu kao prije, pa je u problemu kad nema prave blokove, koji izostaju sa Grinom. A svakako ga ili cuvaju najbolji defanzivci protivnickog tima ili budu dvojica, trojica... Tako da botovi Grega Ostertaga treba da skalaju jer je Kari i dalje igrac za kog pripremaju odbrane iz meca u mec. To valjda govori nesto. A on svakako ne moze gore od ovog, a opet i to donosi ubjedljive pobjede. P.S. Nemojte smarati sa statistikom. To je igrac koji redovno sutne bar dva suta koji ne mogu da udju (sa svoje polovine, po isteku napada...).
Tako da je po tom pitanju rijedak primjer. I ako mu je 9/20, to je u sustini 9/18, plus sto odbrana gravitira ka njemu pa Vigins i Tomson mogu slobodno da sutnu.

Goran

pre 2 godine

@Djole

Pogledaj statistiku MJ-a. Jeste imao najveći prosek poena, ali je i šutirao više nego bilo ko od sad aktivnih, a procenti šuta mu nisu baš bili sjajni.
Da neko danas pravi takvu statistiku i da ne znate ko je, svi bi ovde pričali negativno o njemu.

Strucnjak

pre 2 godine

@Objasnjivac ajde bre misu jedan obicni,Cemberlen je igrao protiv Dzabara,a ovaj protiv Hakima,dok je Hakim protiv Shaqa,koga Gagic da oduci kosarke. :)) Ja naprotiv smatram najvecim neznalicama takve kao sto si ti. Najpre Wilt u svom prajmu je bio mnogooo brzi,skocniji,vestiji od Gobera sa kojim ga pored zbog duzine ruku a koji je dpoy danas,Wilt,Rasel i ostali nisu mogli da biraju kad ce biti rodjeni i kad ce igrati pa zbog toga mali misevi poput tebe mogu da ih ponizavaju,posto bi oni u danasnje vreme jos vise bili fizicki spremni i dodali jos vestina,a ponavljam Wilt je u arsenalu vec imao ono sto Gober nema,tvoj komentar spada medju najtuznije kad se govori o sportu.

drvobradi

pre 2 godine

Čovek ima 34 godine, nema ni smisla da cele sezone bude u dobroj formi. Dok pobeđuju, briga ga za procente, matora ekipa GSW će tempirati formu za plejof.

Goran

pre 2 godine

@Goran Dzordan 51% suta period Chicago Bullsa. Najveci PER svih vremena za karijeru. Ti ne trebas da pises vise.
(Sir Charles, 30. januar 2022 08:12)

Pogledaj npr true shooting statistiku tokom karijere, biće ti jasnije.
https://www.basketball-reference.com/leaders/ts_pct_career.html

A PER je više odraz koliko koristi loptu, a ne koliko DOBRO je koristi (danas bi se zvalo nabijanje statistike, ako ga ne prati efikasan šut). Inače Jokićev per ove sezone je najveći ikad, uz mnooogo bolji true shooting.
Džordan je tek 110. po true shootingu.

Nikola

pre 2 godine

Očigledno da su svima u ligi pali procenti šuta, jer se igra sa novom loptom, ali se ne priča o tome, jer jelte ne ide kriviti sponzora.
(Srbija, 29. januar 2022 19:32)

Ja koliko vidim Jokiću raste procenat. Čovek je od zadnja 65 slobodna bacanja promašio samo 4. Popravio je i procenat za tri, a vidim i procenat iz igre mu po malo raste. Pitanje koliko je to za lopte tačno. Kari ne igra dobro već više od mesec dana, nije to samo par utakmica.

Vase ime*

pre 2 godine

goran, 29. januar 2022 22:21
Boston Seltiksi od 1957. do 1969. su osvojili 11 NBA titula (od mogucih 13 u tom periodu), igrali su 12 od mogucih 13 finala (Filadelfija 76 su igrali finale 1967.). Od tih 12 finala samo 1 su izgubili (1958.), igrali su 10 finala u nizu od 1957. do 1966.

brm

pre 2 godine

Samopouzdanje je ključ kod šuta. Čini mi se da je počeo da pada kada se približio onom rekordu, tu se baš forsirala priča o tome, i deluje kao da mu je to ušlo u glavu i nikako da se oporavi od tog perioda.

PimPong

pre 2 godine

Cini mi se da se njegov pad dosta poklopio sa povredom Greeen-a. Curry je definitivno jedan od najboljih igraca svih vremena, cak i kad mu sut ne ide, on utice na igru jer razvuce protivnicku odbranu kao niko drugi, ali Green mu je potreban jer zna tacno kad da uputi pas ili postavi blok. I Jordan nista nije osvojio bez Pippena.

Milan

pre 2 godine

Doslo je do zasicenja poslije obaranja rekorda Rej Alena. Mislim da ce Kari biti na svom nivou za plej of. Klej Tomson se vratio i izgleda poprilicno dobro. Voriorsi mogu veoma lako do titule.

Milan

pre 2 godine

Problem je Tompsonov povratak, izbacio ih je iz ritma i piremetio stvorenu hemiju.
(box, 29. januar 2022 22:41)

Ima tunistine, ali za takvog igraca mora da se napravi mesto u timu. Kad udje u formu i kad stvari kliknu, bice Voriorsi jos opasniji nego sto su bili.

vuk

pre 2 godine

Lik svake godine ima pad u nekom mesecu, nista novo. Imaju ga svi NBA igraci. Teško je iko savrsen svih 9 meseci igranja. Jos kad na to dodate da je pad naleteo u trenutku kad je trebao da obori rekord i imao taj pritisak nije sad neka propast. Bolje sad, nego u playoffu.
(..., 29. januar 2022 19:37)

Ova podela po mesecima ne daje pravu sliku njegovih katastrofalno loših šuterskih izdanja, pogotovo što ga neki smatraju ”najboljim šuterom ikada”.

Od 30.novembra pa do danas (puna 2 meseca), odigrao je 27 utakmica. Na tih 27 utakmica, samo na 4 utakmice je šutirao 50% ili više, na 8 utakmica je šutirao ispod 30% . Ovo su podaci za ukupan šut iz igre.

Za 3 poena je na tih 27 utakmica, samo na 6 utakmica šutirao 50% ili više, dok je na 9 utakmica šutirao ispod 30%.

Dosad, ukupno u sezoni je odigrao 46 utakmica. Samo na 13 utakmica je imao ukupan šut iz igre 50% ili više. Na 7 utakmica je imao šut ispod 25%. Bilo je utakmica gde je šutirao 8%,10%,11%,17%...

Za 3 poena…..na 46 odigranih utakmica, samo na 12 je ima 50% ili više, dok je na 14 utakmica imao šut ispod 30%.

Niko se ne raduje ovome, već se samo iznose činjenice. Prošle sezone je bio daleko bolji. Ovo mu je, ako se izuzme sezona 2019/2020 kada je zbog povrede odigrao samo 5 utakmica, po procentima apsolutno najgora sezona u karijeri.