Sreda, 26.01.2022.

12:35

Pet najboljih rukometaša svih vremena? Vujović iza Karabatića

Proslavljeni nemački rukometaš Stefan Krečmar sastavio je listu od pet najboljih igrača u istoriji tog sporta.

Izvor: SS

Pet najboljih rukometaša svih vremena? Vujoviæ iza Karabatiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Beobrad

pre 2 godine

Jovica Cvetkovic, najtalentivaniji, najskocniji. Protiv Cska je dao neko ludilo od broja golova, izguglajte, da li 22. On kad skoci sa 9m, blok skoci,svi iz bloka padnu dole, a Jovica jos u vazduhu, i onda sevne nebeska levica!

Marko

pre 2 godine

Prvo ne moze se porediti onaj rukomet iz doba Vujovica jer je bio mnogo leprsaviji i bolji.Ovaj sad rukomet je previse grun a francuzi posebno.Trece Vujovic nikad nije igrao za Crnu Goru vec za Jugoslaviju.

Dusko Cvijic

pre 2 godine

Apsolutno najbolji rukometaš svih vremena je Ivano Balić.Umjetnik na terenu, virtuoz.Na ovoj listi bi moralo biti mjesta i za Dušebajeva...

fact check

pre 2 godine

Pretpostavljam da Dušebajev nije na ovoj listi jer je kategorija za sebe.
Bilo bi ovde dosta da se piše, nije loš izbor, barem trojica su neupitna.

rajko

pre 2 godine

Tačno je da je Metaloplastika igrala svemirski rukomet ali ništa lošija nije bila ni ekipa SKA iz Minska sa legendarnim trenerom Spartakom Mironovičem.Bili su prvaci Evrope 1987,1989 i 1990.Godine 1988 nisu igrali Kup šampiona iako su bili prvaci Evrope već Kup kupova(nisu bili prvaci SSSR-a)koji su takođe osvojili.

Lečenje

pre 2 godine

(Mitoman, 26. januar 2022 14:09)

Ne znam gde vidiš "mitomaniju" ovde. Čovek koji je sastavio listu nema veze s nama. A u komentarima velika većina smatra da je Balić najbolji.
Što se tiče IHF (hvala i doviđenja), proglasili su Balića 2010. Karabatić još uvek igra, i ima itekako šanse da u novom proglašenju on bude najbolji (hvala i doviđenja).
Za mene je, opet, najbolji baš Ivano Balić. Takav umetnik rukometa teško da će se ponoviti. Odlično se sećam Vujovića i Isakovića, ali nijansa je ipak na strani Balića. Ovo kažem kao neko ko nikad nije gotivio reprezentaciju Hrvatske, naprotiv, uvek sam navijao protiv nje, a mnogi igrači su mi se upravo i gadili.

Tereza

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".
(smederevac, 26. januar 2022 16:38)

3-2-1 je izmisli Vlado Štencl i sa tom obranom sa Njemačkom uzeo 1978. svjetsko zlato.
Cepelin su prvi odigrali Pribanić i Đuranec iz Partizana Bjelovar, zvali su ga "hlebinac".
Prve frkance u Sfrj sa krila je bacao Enver Koso iz BL a usavršili Isaković, Zovko i Mrkonja.
Sportski pozdrav.

red justice

pre 2 godine

Kako su dobri komentari o zastavi pored Vujovića.
Ceo svet vidi jedno, vi nacionalisti vidite drugo.
Za ceo svet je Crna Gora Crna Gora, samo je za vas Crna Gora Srbija.

bradina

pre 2 godine

GOAT u ekipnopm sportu,to ne ide!?
Moja lista bila bi:
1.Reprezentacija SFRJ 1972. OI u Minhenu,
2.Metaloplastika,
3.Borac (BL),
4.Reprezentacija Francuske,
5.Reprezentacija Svedske.

Bob Rock

pre 2 godine

golman Omejer.
levo krilo Uve
desno krilo Abalo
pivot Skrbic
Levi bek Perunicic
desno bek Stefansson
srednji bek Ivano Balic.(ujedno I najbolji svih vremena).Sportski pozdrav.

Bob Rock

pre 2 godine

Rukomet je od vremena Veselina napredovao.Kao I rukometasi.Ali napredak je stao samo na jednoj poziciji.Od povlacenja Skrbica mesto pivota ne da nije napredovalo nego je I stagniralo.

Kiksi

pre 2 godine

Dobar izbor ali njegove generacije plus par godina gore dole. Bilo je jos sjajnih ihraca evo nekoliko zaboravljenih Mogen Olsen, Kang Jae-Von, Peter Kovac, Lazarevic, Horvatu...

mate

pre 2 godine

Subjektivno je tko je GOAT(ovisi o kriterijima). Ali pitajte bilo koga ko je igrao rukomet bar 2 dana tko je najbolju tehniku imao- dakle Balic je Messi/ Maradona rukometa. Boljeg tehnicara nije bilo sigurno.

Pera

pre 2 godine

Jedino je greška što kod Vujovića stoji Crna Gora. Čovek igrao za SFRJ.
(absolutezero, 26. januar 2022 12:46)
Naravno, da je rodjen u Bg i da je pisalo Srbija umesto Crna Gora imao bi istu primedbu?

dakiliz

pre 2 godine

Zašto su stavili pored Vujovića cg zastavu kad mu je jedina veza s njom što je rođen tamo.
Čovek se proslavio u Srbiji tu se oženio i živi, po nacionalnosti Srbin. Zašto onda po toj logici pored Karabatića nisu stavili srpsku zastavu?

Hej sloveni........

pre 2 godine

Nije los izbor ali mogao je i bolje kao sto je mogao biti i bolji igrac. 1. Stefan Olson 2. Mile Isakovic 3. Vasile Stinga 4. Arno Eret 5, Magnus Vislander 6. Erhart Vunderlih

Dejo Genije MJ

pre 2 godine

@simpson
Popovic je taj pivot,dr Nebojsa Popovic,vrhunski igrac!
Da Vujovic,da Balic,pa da i taj Karabatic zbog svih tih titula.
Ali,ali, takođe i velikani poput Lazarevica,ŽAGMEŠTERA!!! i Krivokapica, ko ih je gledao, zna o cemu pricam.
Uglavnom,zadivljujuce cudo je koliko je ovaj nas region dao uistinu nevjerovatnih igraca!!!

Lion

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.
(Đorđe, 26. januar 2022 16:42)

Svašta čovjek ovdje procita. Poznato je da Hansen NE IGRA obranu. Zato ga se rijetko spominje u ovakvim raspravama. S pravom…

Užas je moja furka

pre 2 godine

Kad je Vujović bio trener PPD Zagreba pitali su ga tko je najbolji rukometaš svih vremena, Karabatić ili Balić? Rekao je: "Nijedan od njih, najbolji svih vremena je Patrik Ćavar, najbolje lijevo krilo u povijesti".Ako je to rekao Veselin Vujović, ja mu vjerujem. Uostalom, tko sam ja da solim pamet takvoj veličini.

Simpson

pre 2 godine

A Nedja Jovanovic, Cvetkovic, Isakovic, Skrbic, golman Bašić.
Lista bi trebala po pozicijama da se sastavi
(Hrundi Bakshi, 26. januar 2022 13:44)

To je sinko druga svetska liga ...
Vujović, Milković, Lazarević, Horvat, Pokrajac, Mile Isaković, pa onaj lekar iz Borca, trenutno imena ne mogu da se setim,pivot ... To je prva svetska liga ...
Posle su došli ostali iz Evrope... Karabatić i društvo se nisu još ni rodili tada, a Francuzi su pevali šansone, za rukomet nisi ni čuli... Kao ni za košarku...

the truth

pre 2 godine

Vujovic je bio za klasu boljih od svih tada, Balić najveci majstor, ali kad se pogleda odbrana i napad mislim da je ova lista totalno ok. Ne bih nista dodao i oduzeo.

smederevac

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".

Kozar

pre 2 godine

Najbolji rukometaš sa ovih prostora (Srbije i šire) svih vremena je Milan Lazarević, "Crni Laza", član Jugoslovenske reprezentacije koja je 1972. osvojila olimpijsku zlatnu medalju.

judd trump

pre 2 godine

Ako po Krečmaru nema među prvih 5 mesta mesta za jednog Mileta Isakovića, izumitelja "kokoške" ne vidim smisao njegove ankete za GOAT rukometa!

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pratim rukomet baš dugo i moram reči da Vujevič nema konkurenciju a tu bi se našlo mesto i za Cvetkoviča.Nemojte samo pominjati Baliča i uspoređivati sa tatom svetskog rukometa Veselinom Vujovičem.Vujevič je za rukomet ono što je bio Tesla u nauki a nagrade uzimali drugi kao što je Đokovič u tenisu gde mu nedozvoljavaju da se odlepi več dobiva izgone sa teniskih Grand slemova jer prave mesto svom bogu satani Nadalu samo da nebi morali da priznaju ono što večina tenisera zna i priča kako reče Medvedev misle da nečemo reči da je Novak najbolji igrač na svetu u istoriji tenisa.

alejandro

pre 2 godine

Nekada je Rumunija bila rukometna velesila. Četvorostruki prvak sveta. No to je bilo davno, sredinom prošloga veka! Kao gimnazijalac sam gledao jednog Vasilea Stingu u mečevima između Metaloplastike - Steaue. Ovaj sjajni levi bek, razornog šuta, je na zagrevanju pred početak revanš utakmice u Šapcu, u skok šutu pogodio prečku gola lopta se od prečke odbila i preletala celokupnu dužinu terena zaustavivši se na mreži iza gola na suprotnoj strani. Nešto fantastično, da nisam gledao vlastitim očima ne bih poverovao. Takođe je mnogo problema pomenuti pravio i u reprezentativnim rukometnim susretima dvaju zemalja: SFRJ i NR Rumunije. Za njega bi se moralo naći mesta barem među top 10 na rukometnoj GOAT listi. Ne znam jeli Štefan Krečmar čuo za Stingu?! Verujem da jeste!

Đorđe

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.

Mile

pre 2 godine

Veselin Vujovic GOAT,pa Ceca Kitic kod zena GOAT,pa onda.........pa svi ostali. Znam da velika vecina nije nikada gledala ovu musku i zensku gromadu naseg rukometa,ali to ne osporava cinjenice. Uz duzno postovanje,ko je taj Karabatic? Da je dobar,znao bi za njega. A,posto ne znam,ne znaci za druge da nije,za mene ne postoji.

DžejAr65

pre 2 godine

Ivano Balic tata igre
Pitali su Bojinivica da uporedi njih dvojicu,ovaj rekao Karabatic je terminator,razbijac, ali je Balic Mocart(Aleksandar BL)
A on je kao relevantan

Mitoman

pre 2 godine

zna se tko je najbolji ali on je hrvat pa je bolje pisati neobjektivno ili onako kako bi vi htjeli da bude.
tata rukometa IVANO BALIC pa svi ostali.
Godine 2010. je proglašen najboljim rukometašem svih vremena po izboru IHF-a.
hvala lijepo, dovidenja.

croata

pre 2 godine

Auu kretzschmaru pa jel moguce da nisi stavio jacksona richardsona, i to ne u prva dva vec ni u deset? Jesam hrvat i volim balica ali taj francuz je za mene najbolji svih vremena. Rukometni ronaldinho.

grobAR

pre 2 godine

Karabatić je sigurno najtrofejniji rukometaš ikada. Ipak, pošto je rukomet timski sport, ne znam koliko broj trofeja treba da bude merilo. Za mene su najlepši i najspektakularniji rukomet igrali Mile Isaković i Ivano Balić. Majstori igre sa neverovatnim rešenjima u svakom trenutku utakmice, a ne samo šuteri i razbijači. Nešto kao Ronaldinjo u fudbalu, Medžik, Stokton ili Jokić u košarci...

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako je on njihov državljanin ,treba mu oduzeti drzavljanstvo ,a ne biću Srbin samo po potrebi . Dokle više da nas svi jašu ?
@pajserčina, 26. januar 2022 12:54)

Ako se to odnosi na Veselina Vujovica onda me je sramota ako i zato sto prpadate srpskom rodu gde su meni isto Sumadinci, Hercegovci, Licani, Crnogorci, Krajisnici...
Treba biti mnogo glup pa pomagati Vatikanu koji radi dva veka na ubedjivanju Crnogoraca da nisu Srbi.

Veselin Vujovic je pre svega gradjanin sveta kao i svi sampioni, zatim Sapcanin koji je toliko radosti sa drugarima doneo Sapcu, Macvi, Srbiji.
Cak i Basica nikada necu posmatrati kao tudjeg kao sto razumem i Hrvate koji se raduju uspehu Novaka Djokovica.

furio giunta

pre 2 godine

Opet glupe liste,poredjenje rukometa sad i pre 35 godina.Dva razlicita sporta i igraci koji su igrali u to doba i sad.Jesu li performanse kola iste sad i 1984?Podloga na kojoj se igra,patike,ishrana,metode treninga,sudjenje itd itd

srbin

pre 2 godine

Realno Ivano Balic je bio umetnik plesao je po terenu izvodio akrobacije davao lopte tamo gde niko nije ocekivao pogotovo u tandemu sa Renatom Sulicem. Posle njega sigurno Ricardson Karabatic golmane Omejer Dusebajev sa sutem sa zemlje i Vujovic

WillyWonka

pre 2 godine

Lista je dobra, ja bih malo drukčije poredao. Smatram Balića najboljim rukometašem, jednostavno, on je bio genijalac, kao Maradona u fudbalu. Samo je u njegovo vrijeme bila puno grublja igra, tukli su ga Francuzi kao vola, a nije se isključivalo ovako kao danas.
Gledao sam uživo sve ove pobrojane, svi su vrhunski, naravno, meni je draži Vujović od Karabatića, ali opet, ta Balićeva inteligencija je neprevaziđena.

NNN

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.
(srle, 26. januar 2022 12:44)

Karabatić ostvojio sve to isto - samo puta 3

Slovenija, EU

pre 2 godine

a gde je onaj Spanski Kazahstanac sto je sutirao ispod ruke ?

mene je uvek impresirao Mile Isakovic, koja tehnika
(Pop Cira, 26. januar 2022 13:02) # Link komentara

Dushebajev

delboj

pre 2 godine

Lista je manje vise ok, samo sto bih dodao jos jedno ime i to ispred svih. Omejer. Karabatic jeste fenomemalan igrac ali nista on ne bi osvojio da mu nije bilo Omejera na golu. Balic je od njega bolji igrac.

CJC

pre 2 godine

Ovo su sve srednji bekovi, sem Olafura možda, čini se da ljudi nisu svesni koliko je ovo bitna pozicija u timu.
Mi smo imali jako dobre igrače jedno vreme ali nikad vrhunskog srednjaka i nikad ništa nismo mogli da uradimo. Dok Hrvati pošalju Duvnjaka ili pre Balića sa par nekih osrednjih igrača i bore se za medalju.

srle

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.

Jim Beam

pre 2 godine

Ako i ima neke nedoumice, kada se pogleda da je Karabatić kao najbolji igrač ekipe osvoji 3x Olimpijske igre, 4x Svetsko prventsvo, 3x Evropsko i 3x Ligu šampiona uz još gomilu medanja, jasno je da je iznada ostalih. E sad, Veselin je bio ispred svog vremena, Balić je najlucidniji svakako, a za Vislandera sam subjektivan jer ga nikada nisam voleo. Ok je lista.

Jim Beam

pre 2 godine

Ako i ima neke nedoumice, kada se pogleda da je Karabatić kao najbolji igrač ekipe osvoji 3x Olimpijske igre, 4x Svetsko prventsvo, 3x Evropsko i 3x Ligu šampiona uz još gomilu medanja, jasno je da je iznada ostalih. E sad, Veselin je bio ispred svog vremena, Balić je najlucidniji svakako, a za Vislandera sam subjektivan jer ga nikada nisam voleo. Ok je lista.

srle

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.

NNN

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.
(srle, 26. januar 2022 12:44)

Karabatić ostvojio sve to isto - samo puta 3

WillyWonka

pre 2 godine

Lista je dobra, ja bih malo drukčije poredao. Smatram Balića najboljim rukometašem, jednostavno, on je bio genijalac, kao Maradona u fudbalu. Samo je u njegovo vrijeme bila puno grublja igra, tukli su ga Francuzi kao vola, a nije se isključivalo ovako kao danas.
Gledao sam uživo sve ove pobrojane, svi su vrhunski, naravno, meni je draži Vujović od Karabatića, ali opet, ta Balićeva inteligencija je neprevaziđena.

Slovenija, EU

pre 2 godine

a gde je onaj Spanski Kazahstanac sto je sutirao ispod ruke ?

mene je uvek impresirao Mile Isakovic, koja tehnika
(Pop Cira, 26. januar 2022 13:02) # Link komentara

Dushebajev

grobAR

pre 2 godine

Karabatić je sigurno najtrofejniji rukometaš ikada. Ipak, pošto je rukomet timski sport, ne znam koliko broj trofeja treba da bude merilo. Za mene su najlepši i najspektakularniji rukomet igrali Mile Isaković i Ivano Balić. Majstori igre sa neverovatnim rešenjima u svakom trenutku utakmice, a ne samo šuteri i razbijači. Nešto kao Ronaldinjo u fudbalu, Medžik, Stokton ili Jokić u košarci...

Mitoman

pre 2 godine

zna se tko je najbolji ali on je hrvat pa je bolje pisati neobjektivno ili onako kako bi vi htjeli da bude.
tata rukometa IVANO BALIC pa svi ostali.
Godine 2010. je proglašen najboljim rukometašem svih vremena po izboru IHF-a.
hvala lijepo, dovidenja.

CJC

pre 2 godine

Ovo su sve srednji bekovi, sem Olafura možda, čini se da ljudi nisu svesni koliko je ovo bitna pozicija u timu.
Mi smo imali jako dobre igrače jedno vreme ali nikad vrhunskog srednjaka i nikad ništa nismo mogli da uradimo. Dok Hrvati pošalju Duvnjaka ili pre Balića sa par nekih osrednjih igrača i bore se za medalju.

delboj

pre 2 godine

Lista je manje vise ok, samo sto bih dodao jos jedno ime i to ispred svih. Omejer. Karabatic jeste fenomemalan igrac ali nista on ne bi osvojio da mu nije bilo Omejera na golu. Balic je od njega bolji igrac.

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako je on njihov državljanin ,treba mu oduzeti drzavljanstvo ,a ne biću Srbin samo po potrebi . Dokle više da nas svi jašu ?
@pajserčina, 26. januar 2022 12:54)

Ako se to odnosi na Veselina Vujovica onda me je sramota ako i zato sto prpadate srpskom rodu gde su meni isto Sumadinci, Hercegovci, Licani, Crnogorci, Krajisnici...
Treba biti mnogo glup pa pomagati Vatikanu koji radi dva veka na ubedjivanju Crnogoraca da nisu Srbi.

Veselin Vujovic je pre svega gradjanin sveta kao i svi sampioni, zatim Sapcanin koji je toliko radosti sa drugarima doneo Sapcu, Macvi, Srbiji.
Cak i Basica nikada necu posmatrati kao tudjeg kao sto razumem i Hrvate koji se raduju uspehu Novaka Djokovica.

smederevac

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".

srbin

pre 2 godine

Realno Ivano Balic je bio umetnik plesao je po terenu izvodio akrobacije davao lopte tamo gde niko nije ocekivao pogotovo u tandemu sa Renatom Sulicem. Posle njega sigurno Ricardson Karabatic golmane Omejer Dusebajev sa sutem sa zemlje i Vujovic

alejandro

pre 2 godine

Nekada je Rumunija bila rukometna velesila. Četvorostruki prvak sveta. No to je bilo davno, sredinom prošloga veka! Kao gimnazijalac sam gledao jednog Vasilea Stingu u mečevima između Metaloplastike - Steaue. Ovaj sjajni levi bek, razornog šuta, je na zagrevanju pred početak revanš utakmice u Šapcu, u skok šutu pogodio prečku gola lopta se od prečke odbila i preletala celokupnu dužinu terena zaustavivši se na mreži iza gola na suprotnoj strani. Nešto fantastično, da nisam gledao vlastitim očima ne bih poverovao. Takođe je mnogo problema pomenuti pravio i u reprezentativnim rukometnim susretima dvaju zemalja: SFRJ i NR Rumunije. Za njega bi se moralo naći mesta barem među top 10 na rukometnoj GOAT listi. Ne znam jeli Štefan Krečmar čuo za Stingu?! Verujem da jeste!

croata

pre 2 godine

Auu kretzschmaru pa jel moguce da nisi stavio jacksona richardsona, i to ne u prva dva vec ni u deset? Jesam hrvat i volim balica ali taj francuz je za mene najbolji svih vremena. Rukometni ronaldinho.

furio giunta

pre 2 godine

Opet glupe liste,poredjenje rukometa sad i pre 35 godina.Dva razlicita sporta i igraci koji su igrali u to doba i sad.Jesu li performanse kola iste sad i 1984?Podloga na kojoj se igra,patike,ishrana,metode treninga,sudjenje itd itd

mate

pre 2 godine

Subjektivno je tko je GOAT(ovisi o kriterijima). Ali pitajte bilo koga ko je igrao rukomet bar 2 dana tko je najbolju tehniku imao- dakle Balic je Messi/ Maradona rukometa. Boljeg tehnicara nije bilo sigurno.

Užas je moja furka

pre 2 godine

Kad je Vujović bio trener PPD Zagreba pitali su ga tko je najbolji rukometaš svih vremena, Karabatić ili Balić? Rekao je: "Nijedan od njih, najbolji svih vremena je Patrik Ćavar, najbolje lijevo krilo u povijesti".Ako je to rekao Veselin Vujović, ja mu vjerujem. Uostalom, tko sam ja da solim pamet takvoj veličini.

Simpson

pre 2 godine

A Nedja Jovanovic, Cvetkovic, Isakovic, Skrbic, golman Bašić.
Lista bi trebala po pozicijama da se sastavi
(Hrundi Bakshi, 26. januar 2022 13:44)

To je sinko druga svetska liga ...
Vujović, Milković, Lazarević, Horvat, Pokrajac, Mile Isaković, pa onaj lekar iz Borca, trenutno imena ne mogu da se setim,pivot ... To je prva svetska liga ...
Posle su došli ostali iz Evrope... Karabatić i društvo se nisu još ni rodili tada, a Francuzi su pevali šansone, za rukomet nisi ni čuli... Kao ni za košarku...

Tereza

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".
(smederevac, 26. januar 2022 16:38)

3-2-1 je izmisli Vlado Štencl i sa tom obranom sa Njemačkom uzeo 1978. svjetsko zlato.
Cepelin su prvi odigrali Pribanić i Đuranec iz Partizana Bjelovar, zvali su ga "hlebinac".
Prve frkance u Sfrj sa krila je bacao Enver Koso iz BL a usavršili Isaković, Zovko i Mrkonja.
Sportski pozdrav.

dakiliz

pre 2 godine

Zašto su stavili pored Vujovića cg zastavu kad mu je jedina veza s njom što je rođen tamo.
Čovek se proslavio u Srbiji tu se oženio i živi, po nacionalnosti Srbin. Zašto onda po toj logici pored Karabatića nisu stavili srpsku zastavu?

the truth

pre 2 godine

Vujovic je bio za klasu boljih od svih tada, Balić najveci majstor, ali kad se pogleda odbrana i napad mislim da je ova lista totalno ok. Ne bih nista dodao i oduzeo.

Pera

pre 2 godine

Jedino je greška što kod Vujovića stoji Crna Gora. Čovek igrao za SFRJ.
(absolutezero, 26. januar 2022 12:46)
Naravno, da je rodjen u Bg i da je pisalo Srbija umesto Crna Gora imao bi istu primedbu?

Lion

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.
(Đorđe, 26. januar 2022 16:42)

Svašta čovjek ovdje procita. Poznato je da Hansen NE IGRA obranu. Zato ga se rijetko spominje u ovakvim raspravama. S pravom…

DžejAr65

pre 2 godine

Ivano Balic tata igre
Pitali su Bojinivica da uporedi njih dvojicu,ovaj rekao Karabatic je terminator,razbijac, ali je Balic Mocart(Aleksandar BL)
A on je kao relevantan

judd trump

pre 2 godine

Ako po Krečmaru nema među prvih 5 mesta mesta za jednog Mileta Isakovića, izumitelja "kokoške" ne vidim smisao njegove ankete za GOAT rukometa!

Dejo Genije MJ

pre 2 godine

@simpson
Popovic je taj pivot,dr Nebojsa Popovic,vrhunski igrac!
Da Vujovic,da Balic,pa da i taj Karabatic zbog svih tih titula.
Ali,ali, takođe i velikani poput Lazarevica,ŽAGMEŠTERA!!! i Krivokapica, ko ih je gledao, zna o cemu pricam.
Uglavnom,zadivljujuce cudo je koliko je ovaj nas region dao uistinu nevjerovatnih igraca!!!

Bob Rock

pre 2 godine

Rukomet je od vremena Veselina napredovao.Kao I rukometasi.Ali napredak je stao samo na jednoj poziciji.Od povlacenja Skrbica mesto pivota ne da nije napredovalo nego je I stagniralo.

red justice

pre 2 godine

Kako su dobri komentari o zastavi pored Vujovića.
Ceo svet vidi jedno, vi nacionalisti vidite drugo.
Za ceo svet je Crna Gora Crna Gora, samo je za vas Crna Gora Srbija.

Kozar

pre 2 godine

Najbolji rukometaš sa ovih prostora (Srbije i šire) svih vremena je Milan Lazarević, "Crni Laza", član Jugoslovenske reprezentacije koja je 1972. osvojila olimpijsku zlatnu medalju.

Bob Rock

pre 2 godine

golman Omejer.
levo krilo Uve
desno krilo Abalo
pivot Skrbic
Levi bek Perunicic
desno bek Stefansson
srednji bek Ivano Balic.(ujedno I najbolji svih vremena).Sportski pozdrav.

Đorđe

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.

bradina

pre 2 godine

GOAT u ekipnopm sportu,to ne ide!?
Moja lista bila bi:
1.Reprezentacija SFRJ 1972. OI u Minhenu,
2.Metaloplastika,
3.Borac (BL),
4.Reprezentacija Francuske,
5.Reprezentacija Svedske.

Lečenje

pre 2 godine

(Mitoman, 26. januar 2022 14:09)

Ne znam gde vidiš "mitomaniju" ovde. Čovek koji je sastavio listu nema veze s nama. A u komentarima velika većina smatra da je Balić najbolji.
Što se tiče IHF (hvala i doviđenja), proglasili su Balića 2010. Karabatić još uvek igra, i ima itekako šanse da u novom proglašenju on bude najbolji (hvala i doviđenja).
Za mene je, opet, najbolji baš Ivano Balić. Takav umetnik rukometa teško da će se ponoviti. Odlično se sećam Vujovića i Isakovića, ali nijansa je ipak na strani Balića. Ovo kažem kao neko ko nikad nije gotivio reprezentaciju Hrvatske, naprotiv, uvek sam navijao protiv nje, a mnogi igrači su mi se upravo i gadili.

Dusko Cvijic

pre 2 godine

Apsolutno najbolji rukometaš svih vremena je Ivano Balić.Umjetnik na terenu, virtuoz.Na ovoj listi bi moralo biti mjesta i za Dušebajeva...

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pratim rukomet baš dugo i moram reči da Vujevič nema konkurenciju a tu bi se našlo mesto i za Cvetkoviča.Nemojte samo pominjati Baliča i uspoređivati sa tatom svetskog rukometa Veselinom Vujovičem.Vujevič je za rukomet ono što je bio Tesla u nauki a nagrade uzimali drugi kao što je Đokovič u tenisu gde mu nedozvoljavaju da se odlepi več dobiva izgone sa teniskih Grand slemova jer prave mesto svom bogu satani Nadalu samo da nebi morali da priznaju ono što večina tenisera zna i priča kako reče Medvedev misle da nečemo reči da je Novak najbolji igrač na svetu u istoriji tenisa.

Mile

pre 2 godine

Veselin Vujovic GOAT,pa Ceca Kitic kod zena GOAT,pa onda.........pa svi ostali. Znam da velika vecina nije nikada gledala ovu musku i zensku gromadu naseg rukometa,ali to ne osporava cinjenice. Uz duzno postovanje,ko je taj Karabatic? Da je dobar,znao bi za njega. A,posto ne znam,ne znaci za druge da nije,za mene ne postoji.

Hej sloveni........

pre 2 godine

Nije los izbor ali mogao je i bolje kao sto je mogao biti i bolji igrac. 1. Stefan Olson 2. Mile Isakovic 3. Vasile Stinga 4. Arno Eret 5, Magnus Vislander 6. Erhart Vunderlih

rajko

pre 2 godine

Tačno je da je Metaloplastika igrala svemirski rukomet ali ništa lošija nije bila ni ekipa SKA iz Minska sa legendarnim trenerom Spartakom Mironovičem.Bili su prvaci Evrope 1987,1989 i 1990.Godine 1988 nisu igrali Kup šampiona iako su bili prvaci Evrope već Kup kupova(nisu bili prvaci SSSR-a)koji su takođe osvojili.

Beobrad

pre 2 godine

Jovica Cvetkovic, najtalentivaniji, najskocniji. Protiv Cska je dao neko ludilo od broja golova, izguglajte, da li 22. On kad skoci sa 9m, blok skoci,svi iz bloka padnu dole, a Jovica jos u vazduhu, i onda sevne nebeska levica!

fact check

pre 2 godine

Pretpostavljam da Dušebajev nije na ovoj listi jer je kategorija za sebe.
Bilo bi ovde dosta da se piše, nije loš izbor, barem trojica su neupitna.

Marko

pre 2 godine

Prvo ne moze se porediti onaj rukomet iz doba Vujovica jer je bio mnogo leprsaviji i bolji.Ovaj sad rukomet je previse grun a francuzi posebno.Trece Vujovic nikad nije igrao za Crnu Goru vec za Jugoslaviju.

Kiksi

pre 2 godine

Dobar izbor ali njegove generacije plus par godina gore dole. Bilo je jos sjajnih ihraca evo nekoliko zaboravljenih Mogen Olsen, Kang Jae-Von, Peter Kovac, Lazarevic, Horvatu...

Mile

pre 2 godine

Veselin Vujovic GOAT,pa Ceca Kitic kod zena GOAT,pa onda.........pa svi ostali. Znam da velika vecina nije nikada gledala ovu musku i zensku gromadu naseg rukometa,ali to ne osporava cinjenice. Uz duzno postovanje,ko je taj Karabatic? Da je dobar,znao bi za njega. A,posto ne znam,ne znaci za druge da nije,za mene ne postoji.

slaviša šmigič

pre 2 godine

Pratim rukomet baš dugo i moram reči da Vujevič nema konkurenciju a tu bi se našlo mesto i za Cvetkoviča.Nemojte samo pominjati Baliča i uspoređivati sa tatom svetskog rukometa Veselinom Vujovičem.Vujevič je za rukomet ono što je bio Tesla u nauki a nagrade uzimali drugi kao što je Đokovič u tenisu gde mu nedozvoljavaju da se odlepi več dobiva izgone sa teniskih Grand slemova jer prave mesto svom bogu satani Nadalu samo da nebi morali da priznaju ono što večina tenisera zna i priča kako reče Medvedev misle da nečemo reči da je Novak najbolji igrač na svetu u istoriji tenisa.

srle

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.

Mitoman

pre 2 godine

zna se tko je najbolji ali on je hrvat pa je bolje pisati neobjektivno ili onako kako bi vi htjeli da bude.
tata rukometa IVANO BALIC pa svi ostali.
Godine 2010. je proglašen najboljim rukometašem svih vremena po izboru IHF-a.
hvala lijepo, dovidenja.

Bob Rock

pre 2 godine

golman Omejer.
levo krilo Uve
desno krilo Abalo
pivot Skrbic
Levi bek Perunicic
desno bek Stefansson
srednji bek Ivano Balic.(ujedno I najbolji svih vremena).Sportski pozdrav.

DžejAr65

pre 2 godine

Ivano Balic tata igre
Pitali su Bojinivica da uporedi njih dvojicu,ovaj rekao Karabatic je terminator,razbijac, ali je Balic Mocart(Aleksandar BL)
A on je kao relevantan

dakiliz

pre 2 godine

Zašto su stavili pored Vujovića cg zastavu kad mu je jedina veza s njom što je rođen tamo.
Čovek se proslavio u Srbiji tu se oženio i živi, po nacionalnosti Srbin. Zašto onda po toj logici pored Karabatića nisu stavili srpsku zastavu?

Hej sloveni........

pre 2 godine

Nije los izbor ali mogao je i bolje kao sto je mogao biti i bolji igrac. 1. Stefan Olson 2. Mile Isakovic 3. Vasile Stinga 4. Arno Eret 5, Magnus Vislander 6. Erhart Vunderlih

Aleksa Pufta

pre 2 godine

Ako je on njihov državljanin ,treba mu oduzeti drzavljanstvo ,a ne biću Srbin samo po potrebi . Dokle više da nas svi jašu ?
@pajserčina, 26. januar 2022 12:54)

Ako se to odnosi na Veselina Vujovica onda me je sramota ako i zato sto prpadate srpskom rodu gde su meni isto Sumadinci, Hercegovci, Licani, Crnogorci, Krajisnici...
Treba biti mnogo glup pa pomagati Vatikanu koji radi dva veka na ubedjivanju Crnogoraca da nisu Srbi.

Veselin Vujovic je pre svega gradjanin sveta kao i svi sampioni, zatim Sapcanin koji je toliko radosti sa drugarima doneo Sapcu, Macvi, Srbiji.
Cak i Basica nikada necu posmatrati kao tudjeg kao sto razumem i Hrvate koji se raduju uspehu Novaka Djokovica.

red justice

pre 2 godine

Kako su dobri komentari o zastavi pored Vujovića.
Ceo svet vidi jedno, vi nacionalisti vidite drugo.
Za ceo svet je Crna Gora Crna Gora, samo je za vas Crna Gora Srbija.

delboj

pre 2 godine

Lista je manje vise ok, samo sto bih dodao jos jedno ime i to ispred svih. Omejer. Karabatic jeste fenomemalan igrac ali nista on ne bi osvojio da mu nije bilo Omejera na golu. Balic je od njega bolji igrac.

judd trump

pre 2 godine

Ako po Krečmaru nema među prvih 5 mesta mesta za jednog Mileta Isakovića, izumitelja "kokoške" ne vidim smisao njegove ankete za GOAT rukometa!

Kozar

pre 2 godine

Najbolji rukometaš sa ovih prostora (Srbije i šire) svih vremena je Milan Lazarević, "Crni Laza", član Jugoslovenske reprezentacije koja je 1972. osvojila olimpijsku zlatnu medalju.

mate

pre 2 godine

Subjektivno je tko je GOAT(ovisi o kriterijima). Ali pitajte bilo koga ko je igrao rukomet bar 2 dana tko je najbolju tehniku imao- dakle Balic je Messi/ Maradona rukometa. Boljeg tehnicara nije bilo sigurno.

croata

pre 2 godine

Auu kretzschmaru pa jel moguce da nisi stavio jacksona richardsona, i to ne u prva dva vec ni u deset? Jesam hrvat i volim balica ali taj francuz je za mene najbolji svih vremena. Rukometni ronaldinho.

WillyWonka

pre 2 godine

Lista je dobra, ja bih malo drukčije poredao. Smatram Balića najboljim rukometašem, jednostavno, on je bio genijalac, kao Maradona u fudbalu. Samo je u njegovo vrijeme bila puno grublja igra, tukli su ga Francuzi kao vola, a nije se isključivalo ovako kao danas.
Gledao sam uživo sve ove pobrojane, svi su vrhunski, naravno, meni je draži Vujović od Karabatića, ali opet, ta Balićeva inteligencija je neprevaziđena.

NNN

pre 2 godine

Veselin Vujović je daleko ispred svih. Naravno niko ne spori da je Karabatić izvrstan igrač, ali to šta je radio Vuja sa šabačkom Metaloplastikom i reprezentacijom Jugoslavije, nikad se neće ponoviti.
(srle, 26. januar 2022 12:44)

Karabatić ostvojio sve to isto - samo puta 3

Dusko Cvijic

pre 2 godine

Apsolutno najbolji rukometaš svih vremena je Ivano Balić.Umjetnik na terenu, virtuoz.Na ovoj listi bi moralo biti mjesta i za Dušebajeva...

Đorđe

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.

furio giunta

pre 2 godine

Opet glupe liste,poredjenje rukometa sad i pre 35 godina.Dva razlicita sporta i igraci koji su igrali u to doba i sad.Jesu li performanse kola iste sad i 1984?Podloga na kojoj se igra,patike,ishrana,metode treninga,sudjenje itd itd

Lečenje

pre 2 godine

(Mitoman, 26. januar 2022 14:09)

Ne znam gde vidiš "mitomaniju" ovde. Čovek koji je sastavio listu nema veze s nama. A u komentarima velika većina smatra da je Balić najbolji.
Što se tiče IHF (hvala i doviđenja), proglasili su Balića 2010. Karabatić još uvek igra, i ima itekako šanse da u novom proglašenju on bude najbolji (hvala i doviđenja).
Za mene je, opet, najbolji baš Ivano Balić. Takav umetnik rukometa teško da će se ponoviti. Odlično se sećam Vujovića i Isakovića, ali nijansa je ipak na strani Balića. Ovo kažem kao neko ko nikad nije gotivio reprezentaciju Hrvatske, naprotiv, uvek sam navijao protiv nje, a mnogi igrači su mi se upravo i gadili.

srbin

pre 2 godine

Realno Ivano Balic je bio umetnik plesao je po terenu izvodio akrobacije davao lopte tamo gde niko nije ocekivao pogotovo u tandemu sa Renatom Sulicem. Posle njega sigurno Ricardson Karabatic golmane Omejer Dusebajev sa sutem sa zemlje i Vujovic

Užas je moja furka

pre 2 godine

Kad je Vujović bio trener PPD Zagreba pitali su ga tko je najbolji rukometaš svih vremena, Karabatić ili Balić? Rekao je: "Nijedan od njih, najbolji svih vremena je Patrik Ćavar, najbolje lijevo krilo u povijesti".Ako je to rekao Veselin Vujović, ja mu vjerujem. Uostalom, tko sam ja da solim pamet takvoj veličini.

Pera

pre 2 godine

Jedino je greška što kod Vujovića stoji Crna Gora. Čovek igrao za SFRJ.
(absolutezero, 26. januar 2022 12:46)
Naravno, da je rodjen u Bg i da je pisalo Srbija umesto Crna Gora imao bi istu primedbu?

CJC

pre 2 godine

Ovo su sve srednji bekovi, sem Olafura možda, čini se da ljudi nisu svesni koliko je ovo bitna pozicija u timu.
Mi smo imali jako dobre igrače jedno vreme ali nikad vrhunskog srednjaka i nikad ništa nismo mogli da uradimo. Dok Hrvati pošalju Duvnjaka ili pre Balića sa par nekih osrednjih igrača i bore se za medalju.

smederevac

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".

Simpson

pre 2 godine

A Nedja Jovanovic, Cvetkovic, Isakovic, Skrbic, golman Bašić.
Lista bi trebala po pozicijama da se sastavi
(Hrundi Bakshi, 26. januar 2022 13:44)

To je sinko druga svetska liga ...
Vujović, Milković, Lazarević, Horvat, Pokrajac, Mile Isaković, pa onaj lekar iz Borca, trenutno imena ne mogu da se setim,pivot ... To je prva svetska liga ...
Posle su došli ostali iz Evrope... Karabatić i društvo se nisu još ni rodili tada, a Francuzi su pevali šansone, za rukomet nisi ni čuli... Kao ni za košarku...

Bob Rock

pre 2 godine

Rukomet je od vremena Veselina napredovao.Kao I rukometasi.Ali napredak je stao samo na jednoj poziciji.Od povlacenja Skrbica mesto pivota ne da nije napredovalo nego je I stagniralo.

Slovenija, EU

pre 2 godine

a gde je onaj Spanski Kazahstanac sto je sutirao ispod ruke ?

mene je uvek impresirao Mile Isakovic, koja tehnika
(Pop Cira, 26. januar 2022 13:02) # Link komentara

Dushebajev

the truth

pre 2 godine

Vujovic je bio za klasu boljih od svih tada, Balić najveci majstor, ali kad se pogleda odbrana i napad mislim da je ova lista totalno ok. Ne bih nista dodao i oduzeo.

Jim Beam

pre 2 godine

Ako i ima neke nedoumice, kada se pogleda da je Karabatić kao najbolji igrač ekipe osvoji 3x Olimpijske igre, 4x Svetsko prventsvo, 3x Evropsko i 3x Ligu šampiona uz još gomilu medanja, jasno je da je iznada ostalih. E sad, Veselin je bio ispred svog vremena, Balić je najlucidniji svakako, a za Vislandera sam subjektivan jer ga nikada nisam voleo. Ok je lista.

grobAR

pre 2 godine

Karabatić je sigurno najtrofejniji rukometaš ikada. Ipak, pošto je rukomet timski sport, ne znam koliko broj trofeja treba da bude merilo. Za mene su najlepši i najspektakularniji rukomet igrali Mile Isaković i Ivano Balić. Majstori igre sa neverovatnim rešenjima u svakom trenutku utakmice, a ne samo šuteri i razbijači. Nešto kao Ronaldinjo u fudbalu, Medžik, Stokton ili Jokić u košarci...

Kiksi

pre 2 godine

Dobar izbor ali njegove generacije plus par godina gore dole. Bilo je jos sjajnih ihraca evo nekoliko zaboravljenih Mogen Olsen, Kang Jae-Von, Peter Kovac, Lazarevic, Horvatu...

bradina

pre 2 godine

GOAT u ekipnopm sportu,to ne ide!?
Moja lista bila bi:
1.Reprezentacija SFRJ 1972. OI u Minhenu,
2.Metaloplastika,
3.Borac (BL),
4.Reprezentacija Francuske,
5.Reprezentacija Svedske.

Beobrad

pre 2 godine

Jovica Cvetkovic, najtalentivaniji, najskocniji. Protiv Cska je dao neko ludilo od broja golova, izguglajte, da li 22. On kad skoci sa 9m, blok skoci,svi iz bloka padnu dole, a Jovica jos u vazduhu, i onda sevne nebeska levica!

alejandro

pre 2 godine

Nekada je Rumunija bila rukometna velesila. Četvorostruki prvak sveta. No to je bilo davno, sredinom prošloga veka! Kao gimnazijalac sam gledao jednog Vasilea Stingu u mečevima između Metaloplastike - Steaue. Ovaj sjajni levi bek, razornog šuta, je na zagrevanju pred početak revanš utakmice u Šapcu, u skok šutu pogodio prečku gola lopta se od prečke odbila i preletala celokupnu dužinu terena zaustavivši se na mreži iza gola na suprotnoj strani. Nešto fantastično, da nisam gledao vlastitim očima ne bih poverovao. Takođe je mnogo problema pomenuti pravio i u reprezentativnim rukometnim susretima dvaju zemalja: SFRJ i NR Rumunije. Za njega bi se moralo naći mesta barem među top 10 na rukometnoj GOAT listi. Ne znam jeli Štefan Krečmar čuo za Stingu?! Verujem da jeste!

Dejo Genije MJ

pre 2 godine

@simpson
Popovic je taj pivot,dr Nebojsa Popovic,vrhunski igrac!
Da Vujovic,da Balic,pa da i taj Karabatic zbog svih tih titula.
Ali,ali, takođe i velikani poput Lazarevica,ŽAGMEŠTERA!!! i Krivokapica, ko ih je gledao, zna o cemu pricam.
Uglavnom,zadivljujuce cudo je koliko je ovaj nas region dao uistinu nevjerovatnih igraca!!!

Lion

pre 2 godine

Meni ovde nedostaje Hansen. Igra u oba pravca, šut, lucidnost, asistencija, još je i pravi vođa ekipe. E sad, umesto koga na ovoj listi, prosto ne znam, ali meni je Hansen rame uz rame sa Karabatićem.
(Đorđe, 26. januar 2022 16:42)

Svašta čovjek ovdje procita. Poznato je da Hansen NE IGRA obranu. Zato ga se rijetko spominje u ovakvim raspravama. S pravom…

Tereza

pre 2 godine

Rukomet je sa Metaloplastikom dostigao savršenstvo. Više nikad i niko neće moći da igra bolji i lepši rukomet. Jednostavno tada je sve izmišljeno i odbrana 3-2-1 i cepelin i "kokoška" i "suvi list".
(smederevac, 26. januar 2022 16:38)

3-2-1 je izmisli Vlado Štencl i sa tom obranom sa Njemačkom uzeo 1978. svjetsko zlato.
Cepelin su prvi odigrali Pribanić i Đuranec iz Partizana Bjelovar, zvali su ga "hlebinac".
Prve frkance u Sfrj sa krila je bacao Enver Koso iz BL a usavršili Isaković, Zovko i Mrkonja.
Sportski pozdrav.

fact check

pre 2 godine

Pretpostavljam da Dušebajev nije na ovoj listi jer je kategorija za sebe.
Bilo bi ovde dosta da se piše, nije loš izbor, barem trojica su neupitna.

rajko

pre 2 godine

Tačno je da je Metaloplastika igrala svemirski rukomet ali ništa lošija nije bila ni ekipa SKA iz Minska sa legendarnim trenerom Spartakom Mironovičem.Bili su prvaci Evrope 1987,1989 i 1990.Godine 1988 nisu igrali Kup šampiona iako su bili prvaci Evrope već Kup kupova(nisu bili prvaci SSSR-a)koji su takođe osvojili.

Marko

pre 2 godine

Prvo ne moze se porediti onaj rukomet iz doba Vujovica jer je bio mnogo leprsaviji i bolji.Ovaj sad rukomet je previse grun a francuzi posebno.Trece Vujovic nikad nije igrao za Crnu Goru vec za Jugoslaviju.