1. To da se svetsko igra na 2 godine je, naravno, bez veze, ali ipak postoji jedan nacin na koji to moze da se organizuje, a koji bi cak imao smisla. To je da se ukinu kontinentalna prvenstva. Ne kazem da je to ono sto bi trebalo da se uradi, ali to bi bio jedini moguci nacin, posto bi se tako ostavilo manje-vise isto opterecenje sto se tice igraca jer se vec neko vreme i kontinentalna prvenstva igraju u slicnom formatu i sa slicnim brojem utakmica kao i svetsko. Evo npr. evropsko se igra sa 24 reprezentacije i istim brojem utakmica do finala kao i svetsko. Svetsko prvenstvo je sigurno atraktivnije od kontinentalnih, a nekada su npr. bila i balkanska i mediteranska prvenstva pa su se ugasila jer nisu atraktivna kao evropsko i svetska. Naravno, UEFA i ostale kontinentalne organizacije sigurno nisu za to jer bi onda pare koje su dobijale direktno sa kontinentalnih prvenstava sada isle preko FIFA. Sve se tu na kraju, naravno, svodi na novac, a to otvara pitanja pohlepe i korupcije, kategorije u kojima UEFA i FIFA vode mrtvu trku.
  (Pera, 24. novembar 2021 08:35)

  # Link komentara

 2. Potpuno bi se obesmislila poenta SP. Draz je u tome da se iscekuje, da je svetska smotra koja se ne desava precesto. Zasto menjati nesto sto je dobro i funkcionise skoro citav vek ? Razumem protiv ali ionako smo prezasiceni. Ni LS mi se vise ne gleda.
  (Ljubisa Livac, 23. novembar 2021 22:17)

  # Link komentara

 3. Pa prvo igrači nema teorije na ovo da pristanu. Jer kad će biti sa svojim porodicama na odmoru ako su svake godine između sezona ili na kontinentalnom ili na svetskom šampionatu. A o povredama je izlišno i pričati, jer uz ovako gust raspored one su neminovne. Lako je guzonjama iz FIFA-e da računaju kako će im prihod biti duplo veći ako organizuju šampionate svake druge umesto svake četvrte godine. Jer oni dupe iz fotelje neće pomeriti a drugi neko treba da lomi noge. Na kraju krajeva, devalviraće se i ta titula jer nije isto ako u jednoj deceniji imaš pet osvajača ili samo dva.
  (Djoksa, 23. novembar 2021 20:15)

  # Link komentara

 4. Nije problem uvedite ...izmjene ko u kosarci ,tajm aut po jedan za poluvrijeme. I gas .
  Jel ovakvim tempom ne mogu igrati po 100 utakmica u godini . Fudbal se mora mjenjati ako hocete jebene pare .Ako zelite dusu onda ga vratiti u doba kad su ga igrali siromasni sto naravno nikad se nece desiti. Kao momku koji je treniro fudbal ova igra mi je totalno ne zanimljiva postala.
  (Acobl, 23. novembar 2021 19:51)

  # Link komentara

 5. Nije toliko ni problem u SP na svake dve godine. Problem je sto takvo SP onda ne moze imati 48 ekipa kako krece od 2026.godine. Problem je gde bi se i nasli domacini na svake dve godine kada znamo da svega 15-ak zemalja sveta moze da ispuni kriterijume. Dakle, onda bi nuzno morali da se smanje kriterijumi za broj stadiona i velike kapacitete. U suprotnom, ponavljace se jedni te isti domacini. Problem je kada bi stale kvalifikacije kada znamo da imamo i za EP. Mnogo toga je tu problem, licno za navijace ne mora nuzno da se izgubi draz, ali brojna pitanje organizacije i kalendara ne znam kako tu mogu da se rese.
  (cxy, 23. novembar 2021 19:12)

  # Link komentara

 6. Nema toliko vremena da se odrze pripreme za mondijal. Onda bi europsko bilo ugašeno ako se ovo uvede.
  (Miroslav, 23. novembar 2021 19:06)

  # Link komentara

 7. A koliko milijardi razloga ima FIFA da bude za ovo?
  (Stojan, 23. novembar 2021 18:57)

  # Link komentara

 8. Невезано за ову тему, фудбал је одавно умро, тренутно се куцају последњи ексери на сандуку пре него што ће и дефинитивно да се спусти у земљу... Где буде највише лове, ту ће бити "правила" како ће шта да се игра.
  (Боки, 23. novembar 2021 18:48)

  # Link komentara