Subota, 20.11.2021.

20:00

Đoković ostao bez finala, Zverev igra za titulu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Aleksandra Zvereva 7:6 (4), 4:6, 6:3 u polufinalu Završnog mastersa u Torinu.

Izvor:

Ðokoviæ ostao bez finala, Zverev igra za titulu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

344 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 2 godine

@(Ivan ZG, 23. novembar 2021 10:24)

Druze, novak jede biljnu hranu 6-7g to kao prvo. Kao drugo nije on jedini uspesan sportista sa takvom ishranom. Tom Brejdi (44g) legendarni kvoterbek NFL lige koji i DALJE igra je takodje vegan. Brejdi je ove godine osvojio superbowl...
Da ne pricamo o istocnjackim borlicakim vestinama koje poticu iz budistickih hramova gde se meso ne jede nikada.

Tako da ta prica o explozivnosti nema veze sa vezom, cak naprotiv.

Ivan ZG

pre 2 godine

Nole misli da od trave može izgraditi mišiće. Od veganske ishrane dobije se izdržljivost, ali se izgubi snaga i eksplozivnost.
Njegovi udarci nemaju snagu dovoljnu da bi bili vineri jer ih protivnik stigne.
Kada se to još kombinira sa njegovom defanzivnom igrom i ne preuzimanju rizika u igri onda izludi svoje navijače i izgubi bodove.
Protiv slabijih igrača takva taktika možda i pali, ali protiv najboljih ne.
Može on do sutra čekati promašaj Zvereva pa ga ne dočekati.
Neće se Zverev sam pobijediti.

gledalac

pre 2 godine

Novak uvek igra, ali cuva snagu za finale. Ovde je bio problem sto je igrao u 21h, a odma sutra u 17h sa odmornim Medvedevom. Video je u 3-cem setu da ovaj Zverev zapinje iz sve snage, i da ce mu trebati mnogo energije , ali da to u finalu nece biti dovoljno. Odigrao je Novak u "odmor" modu polufinale. Uzeo je 1600 poena u Parizu i Torinu, dosta.

Master Yoda

pre 2 godine

Živ bio Nole, svaka ti čast. Ako je Novak i izgubio, izgubio je kada nema štete, ostavlja prostor za iduću godinu da brani manje bodova. Vidi se da ga nije poraz puno pogodio, prošao je u polufinale, odigrao koliko treba, kad je bilo bitno odrao ih je sve.
A i Novak ima godina, ovi su u punoj snazi i treba da igra u skladu sa prioritetima što i radi.

Navijač Zvezde

pre 2 godine

Zverev ove godine nije osvojio US Open niti jedan GS, informisi se malo.
Osvojio je OI nebitno takmicenje gde Novak nije ni trebao da ucestvuje. Za tenis i fudbal zna se koji turniri su prestizni. Za druge sportove OI jesu vrhunac uspeha al za ova dva sporta potpuno nebitan turnir.

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

specnaz

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)

Sam u sobi pred kompom, s vremena na vreme baci pogled kroz prozor da vidi ljude kako šetaju, druže se,vode socijalni život.Gomila kesa od grickalica i flaše ispijenih gaziranih pića leže razbacane......treba skupiti hrabrosti i izaći napolje do kontejnera.

X

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.

Mimi

pre 2 godine

Ključ je u tome što u dva dobijena seta ponekad Zverev izdrži razmene, uz to strašno servis veče. Na GS imaju male šanse još uvek.Sada AO jedva čekam

kojot

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)
U.S Open je osvojio Medvedev

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Ovo je pusten mec u 3.setu.Kad je shvatio da Sasa nije mentalno pao.Prosto ga je pustio i nagradio za upornost.A zasto?Pa zato sto je shvatio da ce za pobedu morati da ulozi toliko energije da nece moci da se regenerise za finale.Ima sad to iskustvo sa USO.A ovo je bila preslikana situacija.Ne razumem takodje taj cudan raspored 1/2 finalnih meceva.Prvi mec u 14 h drugi u 21 h.7 sati razlike!A finale odmah sledeci dan.Nigde logike.Toliko favorizovati prvog finalistu je nehumano.Da je bar dan odmora izmedju 1/2 finala i finala,pa jos i da razumes.Ali ovo...Mislim da je Novak shvatio da sa tolikom potrosnjom, kasnim leganjem da se spava, itd.nema sta da trazi u finalu protiv mladjeg i odmornijeg Danila.I prosto na elegantan nacin prepustio tu cast Sasi.

co_op

pre 2 godine

ja navijam svim srcem za Đokovića ali mi se čini da on više ni jedan GS neće uzeti ukoliko u žrebu naleti na dvojicu do ovih tenisera: Zverev, Medvedev, Tim, Cicipas. Jednostavno, momci su stasali, Nole u godinama. On dva tako jaka meča na turniru ne može dobiti. Nadam se da grešim.

hehehe!

pre 2 godine

Gotov je. Penzija. Konačno da se malo odmorimo od smora i njegovih groznih "navijača".
(lule, 21. novembar 2021 05:25)
Ma jok! Nije još star! Da je star, imao bi bradu do pojasa, kako se pravim Srbima priliči, a ne ovako! Malo izgubi od slavena, Rusa i svi pišate na njega! Stvarno ste izgubljena nacija!:)

Djida Mova

pre 2 godine

Браво Новаче.
Најбоља сезона до сада у каријери. Три Грен слема си узео и то у низу. Пробај сада и Дејвис куп, па одмарај за АО, крунисање ће бити тамо где је све и почело.
Најбољи свих времена који је икада играо ову игру, Новак Ђоковић!!!!

Z

pre 2 godine

Aleksander je igrao stvarno dobro ali mislim da je Novak kalkulisao u igri i da je bilo "ako prodje , prodje"
S obzirom na odluku da igra Davis kup i da novi format od dva singla i jedan dubl ne daju prostora za kalkulaciju sa danom odmora u slučaju prolaza u današnje finale. Novak je potpuno svestan da ne bi stigao da se oporavi za 16 sati koliko pobednik meča ima na raspolaganju do finala.
Pariz je igrao zbog čuvanja prvog mesta ali ne ove godine nego sledeće, jer se bojao da će se desiti o o što se i desilo da Australiju igraju samo vakcinisani ( on definitivno nije a verovatno i neće ) i u tom slučaju njegovo prvo mesto je ugroženo. Iako je rekao da mu no.1. više nije prioritet, ipak bi voleo da dostigne Štefi Graf kada je već tako blizu.
Sada će probati da za Srbiju uzme Davis kup i tu su nam realno rusi najveći rivali, a to znači opet duel sa Medvedevim i presudan dubl jer nije realno očekivati da Rubljov izgubi od bilo kog drugog našeg tenisera.
Ova godina je bila godina velikih rezultata ali i godina nekih loših odluka ( odlazak na olimpijadu). Novak će sledeće godine odigrati još manje turnira nego ove i potpuni fokus će biti samo na GS.

Zoran

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.
(обс, 21. novembar 2021 00:03)

# Link komentara

Al si ga ti preterao sa hvalisanjem jedne osobe koja je prvo covek pa tek onda Srbin, koja je teniser a tenis je sport, koji je samo zabava.

Serpico

pre 2 godine

Ноле је самог себе победио.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)

Nole jedini teniser koji ne gubi svoje meceve nego sam sebe pobjedjuje...

tišler

pre 2 godine

@
Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...
(Stratus, 20. novembar 2021 23:47)

Zato što je Nole ovo prepustio. Namerno znači. Voljno ili nevoljno, nebitno.

Cile

pre 2 godine

Inace veliki navijac novaka ali ajde da pogledamo istini u oci,prosecan slajs ne moze dvometrasu da naudi,forhend prosecan nije probojan,tu i tamo viner napravi,bekend dobar ali kada naleti na zvereva sa isto tako dobrim bekendom nema plan b,voleji,smecevi amaterski to vec svi znamo,veliki rad i odricanje su ga doveli da bude najbolji svih vremena u svom poslu,mozda cak a to stvarno mislim najbolji sportista svih vremena a opet samo jedan prisecan teniser

mrlj

pre 2 godine

Zverev bolji u razmenama, to je Novakov glavni problem.
(Siniša brejnstormer, 20. novembar 2021 22:12)

Nije problem već je to po planu.

vidoje

pre 2 godine

"Đoković ostao bez finala"

Ocekivano. Nema vise ni energije, ni inspiracije. Ova dvojica najvecih konkurenata (Nadal i Federer) su najzad nasli nacin kako da ga zaustave. U direktnim susretima nisu mogli i onda su povukli najbolji moguci potes: ne igraju (zbog povreda). Time su sve ove mlade lavove-udarace svalili njemu na grbacu i ako hoce titulu mora SVE sam da odradi. Da oni igraju pola ovih mladjanih ne bi proslo.
I na kraju kada se podvuce crta ove godine, Djokovicevi rezultati su odlicni, neverovatni, 99% tenisera bi skakalo do neba, ali kad se pogleda sta je trebao PLANSKI da uradi - onda veliko nista! Pruzila mu se jedinstvena prilika u zivotu da uzme sve 4 GS u godini i? Katastrofa u pristupu tome cilju. Olimpijske igre ... opet nista sem sto mu je to posluzilo da unisti USO. I na kraju, kada je trebao da izjednaci rekord Federera sa 6 zavrsnih turnira ... opet corak. Sve ono sto je trebalo dobro isplanirati i pripremiti se za, on je tako olako propustio.

gigi

pre 2 godine

Svi zaboravljaju.. Zverev 10 godina mlađi i odmarao 48 sati do polufinala. Đoković nije izgubio sa 6 - 2 ; 6-1 već u 3 seta. Čak prvi gem u tie break. Budite realni. Nije mašina. Danas da je prošao, protiv Medveda bio bi istrošen, dok ovaj odmarao od 15:30 juče. Verovatno bi izgubio finale. Sad neka puni baterije za AO ako će uopšte da ide. Na njemu je sve.

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Jedan od retkih normalnih komentara koje si ostavio...Evo ja priznajem da je Zverev zasluzio da ode u finale! Sta sad, nije smak sveta, ocigledno je da mu ide protiv Novaka u mecevima na dva dobijena seta! Na grend slemovima jos treba da se trudi! U svakom slucaju, cestitke Zverevu na pobedi! Idemo dalje, cekamo AO pa i tamo neka pobedi bolji!

Miki

pre 2 godine

Bravo majstore, samo cepaj, treba znati i pobediti, a i izgubiti.

A u nas Srba je vazdan bilo strucnjaka koji od drugog beze, pa ukus pobede nikada nisu ni osetli.

Sva cast.

@Bosko bombas

pre 2 godine

Danas je bio Zverev bolji i to je to, servirao je nerealno i vec protiv Danila ce se raspasti, desava se jos ce se Novak pitati za sve, makar jos ove i polovinu sledece godine.

Navijac zvezde

pre 2 godine

Nebitan turnir za Noleta. Sve je to vec osvsjao nista spektakularno se ne bi desilo i da je osvojio. Samo se treba fokusirari na GS u sledecoj godini. E tu ga je malo teze pobediti jer treba 3 seta odigrati besprekorno protiv sampiona. A on je sampion nad sampiomima. Misevi, zlonamernici utuvite to u glave.

sima

pre 2 godine

Nije smeo da diže glas u Torinu protiv Atp-a. Sad će na svim GS da uvedu obavezno pelcovanje. Oće da ga nateraju ili u penziju ili pelcovanje..

Akos

pre 2 godine

Đole nam je u silaznoj putanji. Zverev i Medvedev u uzlaznoj. Smjena generacija...
(Sifiličar, 21. novembar 2021 04:52)

Hhhahahahahaahha a pre samo dve nedelje Djokovic je pobedio Medvedeva u finalu, ma najjaci su ovakvi komentari :)))

Tn

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)
To je to, sam je sebe pobedio. Ne daj Boze da je protivnik bio bolji. Ma kakvi.

zoran

pre 2 godine

Godine počinju i na Nola da deluju.
Verujem da će uzeti jos neki slem.
Lično moje misljenje tenis neće biti isti kad se penzionisu Nole, Rafa i Rodzer.... Ostajemo bez klasika
Rafa Nole, Nole Rodzer i Rodzer Rafa... Kakvi su to veliki igrači i veliki šampioni.... Jedan od drugog izvlačili više i više i učinili većim.

Mikii

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.
(dezon, 21. novembar 2021 05:15)

"Da osveti Moniku"?! "Da procitam nemacku stampu vise nego leba da jedem"?!

Cekajte, da li je ovo zaista neko napisao ili je skrivena kamera u pitanju?

dezon

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.

DR

pre 2 godine

Razlika u godinama pocinje da bude ocigledna.
Nedostatak inspiracije takodje. Nema vise one druge dvojice koji su mu bili najveci lajtmotiv.
Tehnicki gledano nedostaju mu taj jedan ili dva gs i eventualno jedne oi da zavrsi karijeru kao goat za sva vremena. Samo se nadam da nece onaj gore da mu poput kletve ne dozvoli da napravi taj poslednji korak vise vec ga ostavi na magicnoj cifri 20. Nadam se da ce naci snage da se izbori sa svim sto ce mu se naci na putu ka tom poslednjem zavrsnom udarcu karijere.

Myrthos

pre 2 godine

Izgleda da se odluka o završetku karijere približava. Teško da Novak može ostvariti pobjedu na bilo kojem turniru sada. To je suština problema a ne vakcina. Za Zvereva i Medvedeva Novak više nema odgovor, igru, strategiju ali ni snagu. Sjajna karijera, hvala na bezbrojnim radostima što nam donese ali moramo biti realni: mladji preuzimaju.

simke

pre 2 godine

Mislim da Nole treba da batali ovaj sport ovog momenta, sramota...jeste da je pobedio pre 5 meseci najboljeg na njegovom terenu i jeste da je pobedio onog drugog najboljeg vise puta na njegovom terenu i jeste da vrti ove pehare u krug ali me nervira sto i dalje igra kad bi sada trebao da batali jer je mator i prebogat i treba da se posveti porodici a ne tenisu i ne placa porez i sram ga bilo kako nam zivot ovaj covek unisti!

Super Svima

pre 2 godine

@ 10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.
(466453, 21. novembar 2021 00:02)

Apdolutno tačno, dodao bih da ta rešenja za skraćenje večeras nisu funkcionisala uopšte, nijedan drop šot mu nije prošao. Plus, imao je savršen meč manje od 24h ranije protiv Norija, tu je sve ulazilo, retko se to ponavlja dva dana za redom.

Amerikanac

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Pa da, samo mu još to nedostaje. Nije to još naučio u svojim godinama niti je primenio to znanje u karijeri. Gospode...

Dzoni

pre 2 godine

Poraz baš i ne prija,nikome valjda,ali recimo da je Zverev imao svoj dan i bio bolji od Novaka koga sigurno neće moći da dostigne u svojoj karijeri.Noletu treba još taj jedan ili dva slema i onda odlazi u istoriju teniskog sporta koga verovatno niko neće nadmašiti.Zato me i čudi da grupica mrzitelja našeg najboljeg sportiste kako ip
ak ne mogu da shvate njegovu veličinu i uspehe koje je postigao.Radi se o klasičnoj ljubomori na Novaka i njegovo materijalno bogatstvo koga je pošteno stekao.Napred Nole do novih pobeda i rekorda koji će biti večni.

Hak Fin

pre 2 godine

Realno gledajuci od 3 Amigosa iliti Big3 Novakse najbolje nosi sa ovim Zverevim. Ima jos uvek pozitivan skor, Nadal za nijansu Bolji a Roger ima negativan skor sa njim. Sto se tice ovih 5 bolnih poraza na ZT sto neko navodi, a sta reci na 10 od 10 ucesca Rafe Nadala bez titule? Pored ovih koji su i Novak pobedjivalu tu je i jedan Gofan npr. Novak na dva seta, u dva uzaastopna dana protiv ovih najjacih, sve slabije prolazi. Kako god Zverev bi menjao ove njegove pobede za bar jedan Novakov GS. Cak i da Novak ostane i na tih 20, upisao se u istoriju, okrenuo igricu, sto bi rekli dosao je tiho i usao u legendu.....

soko

pre 2 godine

Nole će fokus prebaciti na Rolan Garos i Vimbldon. To su podloge na kojima ne mora da troši sebe do krajnjih granica protiv visokih servera, a Zverev i Medvedev upravo to jesu. I osvojiće oba.

POPE

pre 2 godine

Nole posle Vimbldona nije vise bio potpuno spreman ni za jedan turnir. Ako nesto zeli sledeca godina je kljucna. Mora da osvoji neki gren slem jer ce Nadal po meni sve podrediti i osvojiti Rolan Garos. A Nole ako nesto hoce naredne godine mora da bude 100% spreman u sta malo verujem. A koliko se sprema za turnire mozda bi trebalo da razmislja i o penziji.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Основано питање је, зашто игра без престанка? Да ли заиста мисли и верује да на њега године готово уопште не утичу? Уосталом,нека игра као и до сада, односно нонстоп, па ће убрзо и сам да увиди где све То води.

Real deal

pre 2 godine

Prosecan igrac kojem su na ruku isle povrede Nadala i Mareja i godine Federera,kroz istoriju u tenisa ni medju 10 nije.i bez smaranja o trofejima,npr Milicic ima vise nba prstena od Barklija a sigurno nije bolji igrac.

Nole Piramidas

pre 2 godine

Nole je covek koji zna sta radi i koji zna kako se igra tenis. Pustio je dvojicu mladica nadobudnih da se mirno grizu oko koske...a on ide dalje kao cika broj 1
kako i prilici !

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Veliki sam navijac Noleta, ali evidentno je da su ovi mladji prvenstveno Medvedev a i Zverev kako se kaze naceli Djokovica sto je i logicno, ja se najiskrenije nadam da ce Novak imati snage da osvoji makar jos jedan do dva GS do kraja karijere, i tako prestigne RF i RN.

Marina

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Bas je milina gledati Fed botove kako uvek izmile iz rupe kada Nole izgubi. Pa sta treba Djokovic da radi, da pobedjuje svaki mec? Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekada u zivotu da je Nole GOAT, zato sto je bolji od svih.

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Nebitan poraz.
Polufinale je odličan rezultat.
Osvajao je 5 puta i vala dosta.
Neka ostane Federeru tih 6 a Nadalu 0.
Osvojiti jedan je puna kapa a tek 5 !!
Mnogo je važniji Pariz Masters i sa reprezentacijom novi format Dejvis kupa.

Medvedev je imao srece na US Openu i sada u Torinu - sreće da je tu Đoković jer da nije onda bi ovaj raspored imao Medvedev - on bi igrao sinoć i večeras i to će mu se i dešavati kada ne bude Novaka. A do tad će biti povlasćen jer Zapad ne podnosi Đokovića i otežaće mu uvek a perfidno mu povremeno, kad izgubi, deliti aplauze i superlative hahaha naravno posebno ako pusti i koju suzu !!

Sada će verovatno ponovo biti puno naslova kako je Novak 7.put ptvi ali nije uzeo zavrsni turnih ni UsOpen a to sto je uzeo Pariz i postao rekorder sa 37 masters titula nebitno.

Naravno, uzece i Dejvis kup što mu je najvaznije i dobro je da bude odmorniji !

Bravo Novaku za polufinale !

Z

pre 2 godine

Nije osvojio zavrsni Masters jos od 2015. godine. To je katastrofalna statistika. Placite, Nolomani. Hehe...
(Mohikanac_'91., 20. novembar 2021 23:46)

Potraži kada je Federer osvojio poslednji put završni masters ili još bolje kada je Nadal osvojio.

Tedy

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.
(sasa the king, 21. novembar
2021 00:03)
Naravno da nije bolji, jer da jeste ne bi bio No3 nego No1...
Danas je bio bolji i pobedio, naravno
Uslovi danas su oni pri kojima su šanse Zverevu, Medvedevu i sličnima ubedljivo najveće da pobede Đokovića...
I dalje tvrdim da na tri seta Đokovića, Zverev ne može dobiti....
Medvedev ga je dobio pod okolnostima koje nisu baš uobičajene...
Tako da polako sa Novakovim otpisivanjem

marko

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Koja si ti bud.la
Prosto neverovatno da postoje ovakvi kret.ni

466453

pre 2 godine

10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.

D

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга.

Nemozes biti kosmopolita i biti srbin najviseg ranga. Dva razlicita stvari. To se zove oxymoron. Gdje si naucio rijecnik?

обс

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.

kaokakao

pre 2 godine

Gledam sad odnos pobjeda i poraza, sad Djokovic ima protiv Zvereva 8:5 a protiv Medvedeva 6:4. To bi lako moglo da narednih godina predje u korist ove dvojice, sto je vrlo vjerovatno. Tako da ce neko reci da su bolji igraci od Djokovica, kao sto mi gledamo odnos Djokovic - Federer, iako je Federer stariji 6 godina, i Djokovic ga je stigao i prestigao po broju pobjeda kada je Federer vec presao dobro 30 godina. Zato mislim da taj odnos "head to head" treba gledati samo ako su igraci slicnih godina, kao Djokovic Nadal, a da kada su vece razlike u godinama, totalno je irelevantan podatak jer ne daje pravu sliku.

Penaldo

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

marko

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.
(Đorđe, 20. novembar 2021 23:51)

Na žalost, istina!

Bob

pre 2 godine

Sutra ce se Zverev Novaku oduziti tako sto ce razmontirati Medu a to znaci da ce Novak da odmakne na listi Medi jos 700 bodova,zar ne?

Gambeeet

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva za koji kažemo da bolje da ga nismo ni gledali, težak poraz iz perspektive načina na koji je izgubljen meč. Realno, većina nas je očekivala da će relativno rutinski nakon onako dobijenog 2. seta proteći odlučujući, ali to se ipak nije dogodilo. Aleksander Zverev nije imao niti jedan iole ozbiljniji pad u ovom meču, kako u igri, tako ni na servisu, izuzevši onaj gem na 4-2 u 3. setu kada je praktično bila "obostana meč lopta" (poen koji bi verovatno opredelio meč na Đokovićevu stanu da ga je uzeo, a spasavanjem iste, Saša je nezvanično zaključio susret) na brejk lopti za Noleta, kada je rutinski forhend izbacio u aut, udarac koji ga je danas totalno izdao, ako uzmemo u obzir da je napravio 3 neiznuđene istim u gemu u kom je pretrpeo brejk, dok kada on funkcioniše, Novak gotovo po pravilu dobija mečeve, protiv Mede u Parizu ga je recimo služio perfektno. Odnos vinera i grešaka - Zverev: 35-24, Novak: 27-29, još ispada i da je odličan rezultat kakav je mogao biti na kraju. U dugim razmenama Zverev osvojio duplo više poena, u suštini, potpuno zaslužena pobeda, pride prva serva preko 70% i samo jedna dupla u nebitnom trenutku. Sutra verovatno 6:3 6:3 za Medvedeva uz ni približno ovako kvalitetnu igru Zvereva, iako to ne bih voleo, ali mi se nekako čini neminovnim. Ako ništa drugo, poštedećemo se nerviranja sutra za slavu.

bruder

pre 2 godine

(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41), covece pojesce te mrznja, iskuliraj malo. Kako ne vidis koliko si jadan. Novak ostaje GOAT mrzeo ga ti ili ne. Prosto je tuzno gledati koliko mrziteljskih komentara saljes sve ove godine a da si pri tom totalno nebitan naspram Novaka. Zverevu svaka cast, jednostavno u odnosu na meceve sa Rafom, Rogerom, Marejem, Varvinkom...mucenje je gledati mech gde se sve vrti oko servisa...to za mene nije tenis. Ja nemam tvoju bolest da mrzim bilo koga pogotovo ne tako strastveno kao ti jer tad bi se vec zabrinuo za zdravlje...

Moj licni komentar

pre 2 godine

Djokovic je danas ipak dao jedan AS vise od Zverevea, ali mu to danas nije pomoglo
da dobije i mec.
Zverev u poslednje vreme igra dosta sigurno i malo gresi, a sa asovima donosi
u pravo vreme potrebne poene. Nole je i danas trebao vise ici na mrezu, jer
je to jedini "lek" za opasnog protivnika, sto je u Parizu i cinio protiv Medvedeva,
pa nije cudo da ga je pobedio. Mozemo, zaliti, ali se ipak trebamo nadati da osvoji
jos jedan "svoj turnir" u Melburnu, gde bi ipak postigao 21 GS titulu i time bio i
verovatno ostao jedini teniser sa najvise GS u istoriji tenisa.

Vrg

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Sta ti to sad znaci? Pa covek j3 najsrdacniji od svih tenisera posle poraza, aplaudira protivnicima i vraca im poene ako je npr. nesto greskom sudjeno u njegovu korist. Niko nije bolji gubitnik od Novaka, iako znamo da mu tesko padne.

Kvante

pre 2 godine

Nije Novak blesav da opet izmoren izadje na megdan odmornom Medvedevu i glatko izgubi. Ovako ostaje psiholoska prednost Novakova, zbog pobede u Parizu, pred AO.

dadada

pre 2 godine

Mislim da je Djolo svoje zavrsio...
(Maja Djurdjevic, 20. novembar 2021 23:49) # Link komentara

Da, da, kao i posle svakog poraza.. pa se vrati sa osvajanjem titule ili tri GS nakon diskvalifikacije i tako to.. Lagano..

Tedy

pre 2 godine

Klasika. Đoković jedan meč odigra savršeno, drugi pukne, ne liči na sebe. Nikada nije imao kontinuitet u igri.
(mr.gud, 20. novembar 2021 23:51)
Stvarno nikad nije imao kontinuitet..ahahahahahaha

Simo

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...

sasa the king

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.

BvB

pre 2 godine

To da Noleta sustižu godine nije dokazao ovaj meč već to što je počeo da gubi setove od tinejdžera poput Drejpera na Wimbledon, Runea i Bruksbija na US Open i Musetija na Roland Garos ali i to što je počinje sve češće da posrće u taj-brejk.

Aleksandar

pre 2 godine

Zverev veceras bolji. Djokovic vec odavno kuburi na drugom servisu. Dosta izgubljenih poena kada ne ulazi prvi servis. I pored toga odlučilo je nekoliko poena. Nema sumnje da će i 2022 glavni konkurenti za titule biti medvedev djokovic zverev. Tu je i povredjeni Cicipas, Nadal i ostala omladina koja nadolazi. Biće izuzetno zanimljiva 2022. Srećno Nole!!!

Red

pre 2 godine

Nema se sta zameriti Noletu,ipak mislim da nije toliko zapinjao koliko moze.Do AO ce raditi na kondiciji i taktiki maksimalno,tamo je uvek favorit,ali realno mislim da sledece godine lakse uzima GS u Parizu i wimbldon,to bi bio super uspeh i ne treba vise ni da igra.
GOAT je vec sad.

Razlika10

pre 2 godine

Nije problem što je Nole izgubio meć od Zvereva nego je problem što Nole ima 34 a Zver 24 godine. Nole prvi a Zverev treći, plus Medvedev 25 godina i drugi. Sve je jasno. Može Nole da dobije još koji važan meč ali što vreme ide dalje to će biti sve teže i sve ređe. A tu je Cicipas četvrti sa 23 godine. Više nisu problem Federer i Nadal nego ovaj trio i najveći problem vreme.

Never Mind

pre 2 godine

Novače, hvala ti za predivnu sezonu, a sada odmori do februara i resetuj se. Još nisi rekao poslednju reč, ni blizu. Sledeća sezona neka posluži za potvrdu i cementiranje GOAT statusa, a posle toga šta Bog da.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.
(Lala, 20. novembar

Zabrana ulaska nevakcinisanim u Australiju je izgleda Noletu sad dobrodošla ... Mislim da je kalkulisao sa izjašnjavanjem o vakcini... Sad će reći da neće da se vakciniše i izbegne AO...

gvozdje79

pre 2 godine

Bolje,(zbog bodova mozda ne),ali po meni bolje,ne bi imao sta da trazi protiv Medvedeva u finalu sa par sati oporavka,opet mu "legao" zreb kao na USO,secam se ranije,morao i Nadala,i Fed...i jos nekog ko je u tom momentu bio medju boljima....
A Zverevu svaka cast,odigrao bolje u svim kljucnim poenima,kao i obrnuto kada je Djokovic pobedjivao...

šarenilo

pre 2 godine

Bila je ovo divna godina, hvala Nole.

Sledeća je ključna, nadam se bar 2/4. A onda niko neće da ga stigne dugo dugo, ako i ikad.

Cheers!

Bob

pre 2 godine

Novakova uporista naredne sezone ce biti RG i W!
Ne treba da ide u Australiju!
Vidi se da vise ne moze da parira novim"betonasima"!
Treba da se priprema za sezonu sljake,naravno, posle vise nego zasluzenog odmora!
Na sljaci ce biti nepobediv sledece godine!

A

pre 2 godine

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.
(samo tako, 21. novembar 2021 00:01)

Eto tako nebitno, zato sto se Novakova karijera ne svodi na jednu tacku u vremenu kao sto je ovaj mec. A razlika izmedju Pariza i Torina je ta sto je u Parizu osvojio 37. masters, odnosno prestigao Nadala i oborio rekord.

Nolo

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Brate, kad tebi teniseri ulepsavaju veceri, odma da se javis lekaru...

veliki strumf

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.

Toma

pre 2 godine

Steta. Ali to je to za ovu godinu (ako se ne desi neko cudo na Dejvis kupu)
Sutra navijam za Saleta. Niko ne pobedjuje Zvereva sest puta uzastopce.

KiMi85

pre 2 godine

Novak odlican veceras. Zverev je jednostavno imao svoje vece. Vracao sve tako dobro da je odbrana izgledala kao napad a o ubacenim orvim servisima je suvisno pricati. Novak je napadao ali jednostavno jije islo.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Djokovicu su zamerali 5 i po godina razlike, i to. Što je Federeraovu eru sklonio kadaje Federer imao 29 godina. A sada Djoković ima 34 i po godine a Zverev 24 i po - tačno onoliko koliko je Djoković imao 2011 kada je čistio Federera i Nadala. Pa pravo je čudo ovo što je Djoković postigao ove godine. I voleo bih da uzme još jedan slem, samo zato da bi pobegao ovoj dvojici. A što se tiče iduće godine, pa, moramo da prihvatimo da će neko preuzeti mesto broj 1 2022. Ipak će Djoković do tada imati najmanje 360 nedelja ali to će verovatno biti to. Ipak, postoji jedan bitan podatak. Novak je učestvovao na 10 turnira ove godine, Nadal na 7 (i opušteno, 100% neće osvojiti ni RG) a Medvedev na 16, Zverev na 17. Jednostavno momci su u naponu snage, i sad će i da love titule jer će vrlo brzo doći još mlađi igrači (Siner i Alkaraz) . Ne može velika trojka da drži monopol na prvo mesto (uz Mareja) od 4.Februara 2004. Aj sad srećno Novaku GOAT-u bilo u Australiji i neka polako razmišlja o penziji, u maju puni 35, Nadal u junu puni 36, a Federer je već u penziji, samo to ne želi daobjavi, a u Avgustu puni 41. Pa neka igra u tim godinama ako oće.

Tedy

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.
(sony, 20. novembar 2021 23:56)
Znači sve slučajno, a?
Ma bravo...

Kosmati covidiot

pre 2 godine

Izgubio dobio nije mi toliko vazno,za nedelju dana mi vazniji Dejvis Kup i Srbija!
(bradina, 20. novembar 2021 22:35)

Naravno, koga briga što je mogao da dostigne rekord Federera na ovom turniru, važniji je poziv selektora Troickog i ljuta borba protiv neugodne Austrije, bez Dominika Tima.
Prosto boli koliko si u pravu.

mladeeen

pre 2 godine

Lepo je rekao Zverev na kraju ,Novak je najbolji u istoriji ovog sporta i to morate da shvatite jednom za svagda ...osvojio sve sto je moguce da se osvoji,sve masterse,gren slemove i salataru sa reprezentacijom Srbije ?????????????????

Sinisa

pre 2 godine

Mora se nalaziti nacin kako zaustaviti Medvedeva i Zvereva ....Sada je jasno kao dan da su ova dva igraca izbila u prvi plan i prave ogromne probleme Novaku.

Kikujiro

pre 2 godine

Popšto ljudi ne znaju:

Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Cicipas nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Medvedev je pobedio jednom a Novak njega dva puta, i protiv njega je Novak bolji

Novak ima samo jedan jedini poraz od ova tri igrača na GS turnirima,

samo tako

pre 2 godine

nema vise lozenja,sta god ovde da bude nebitno ,Novak samo gs-lemove juri.
(Nikola, 20. novembar 2021 22:50)

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.

Delije Čikago

pre 2 godine

Ne može naš brat više sa mladim lavovima, to je prirodno, u bilo kom svetu pa i ljudskom...samo još taj jedan GS...???

kiza

pre 2 godine

34 godine…mašina…moze sad da pije vino i uziva u milionima, a svaki dan se bori za vise i za ovu zemlju kakav covek bre ziveo 100 god Novače!

Sinisa

pre 2 godine

Zaista nekada nervira koliko ovi visoki igraci imaju prednost u servisu....Kad se sjetim meceva Novaka i Rafe,Federera i Novaka,kada se napravi brejk,taj brejk moze da se vrati,pa se mec igra,neizvjesnost.....Ali protiv ovih divova jednostavno servis ne smijes da izgubis....Ako izgubis servis,mec je gotov za pola sata....Novak je igrao dobar mec,ali cim je izgubio servis,tu je bio kraj.

CroFed

pre 2 godine

Mladići će definitivno biti sve veći zalogaj za Novaka (pogotovo jer su sve bolji, a Novak stariji), no i danas je bio blizu preokreta Đoković. Da je samo napravio break kod 4-2 za Zvereva u trećem setu, Nijemac bi se sigurno raspao, ovako...

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

Masariko

pre 2 godine

Mislim da je polako gotovo sa velikom trojkom. Novak je najmlađi pa se najduže zadržao, ali pored Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i možda još nekog biće vrlo teško da se uzme bilo koja ozbiljnija titula. Jednostavno, jedan od njih će uvek biti super raspoložen, a Novak sa 34-35 godine ne može baš fizički da se nosi sa njima. Biće možda još koja titula, možda i GS, ali onu njegovu konstantnost više ne treba očekivati.

Miloš

pre 2 godine

Balavurdija mu nabila opasne komplekse zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Zverev ga 2018 razbio u finalu 2:0, Tim ga dobio u polufinalu 2020, evo sad ga Zverev ponovo dobija.

Realno ova godina je godina iz snova za Djokovića(3 GS rodjaci, malo li je, plus nove 52 sedmice na prvom mjestu, 7 put godinu završio na prvom mjestu, malo li je.?)

jeremija

pre 2 godine

@Bojan
Meni je jos jadnije vase lozenje na sportistu koji je u pojedinacnim kategorijama poobarao sve rekorde JEDINO u kategoriji igra za svoju zemlju(DK i OI)najlosiji od cele svoje generacije,od Nadala do Delpotra.Najbolji sportista ikad neko ko na tri Olimpijade(najvaznijeg sportskog takmicenja)kao APSOLUTNI FAVORIT ZA ZLATO ne uzme ni bronzu,jer na potrosi snagu na fotkanja i glupiranja,dok istovremeno za pare gine,pa nece bas da moze.I prosto kada citavu deceniju u medijima pored toliko velikih nasih sportista se forsira jedan jedini da se naciji ispere mozak sa njegovim likom i delom i skrene paznja sa svakodnevnice,a taj covek bi nas prodao sve kolektivno za jedan lajk sa zapada,onda bas i cinjenica da delimo isti nacion ne igra ulogu u mom navijanju za njega.A nekad sam zdusno navijao kada je bio samo decko koji obecava jer za razliku od mnogih tenis pratim jos mnogo pre Novaka,ali prosto od slucaja "Viskovic" sam shvatio da mnogo toga oko tog decka nije bazdareno kako treba,delom i njegove krivice zbog bolesne potrebe da se svima dopadne(izvini sto citiram Kirjosa ali tu je ubo 100 posto) a jos vise zbog tijumvirata porodica-novinari-fanovi.Zato sam npr.totalni fan Jokica jer tih stvati kod njega nema samo kosarka,zabava i nista vise,nikakvo branjenje srpstva jer sport je kao sto rekoh zabava kojoj mi previse pridajemo znacaja umesto da se bavimo stvarima koje zivot znace.

Невен

pre 2 godine

А добро, скупиће се снаге још за тај један Гренд Слаем па пљувачи могу у пензију... А Ноле у антологију...

Miloš

pre 2 godine

Boga mi su se svi pošteno izredali na Djokoviću zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Marej 2016, Zverev 2018, Federer 2019, Tim 2020, Zverev 2021. Pet bolnih poraza !!

sasa the king

pre 2 godine

Na zalost, Zverev jaci u glavi…..sto nekada nije bio slucaj. Na brejk loptu Novak pravi neiznudkenu, a u sledecem poenu igra drop shot, sto ce reci “ne mogu vise”….

Miloje

pre 2 godine

Nole, samo polako, nema razloga za nervozu......sve si osvojio što se osvojiti moglo......najbolji si ikada, to svi znamo, a i ti......odmori malo, zaslužio si bre.....Napred ljudino!!!

Euler

pre 2 godine

Bolji Zverev, ne moze mu Nole nista sa osnovne linije, a kad se na to doda sjajan servis stvarno je tesko ocekivati pobedu. Sa druge strane Medo je jaci od Zvereva u razmenama, ima da ga ometla sutra u dva seta. Sto se Noleta tice protiv ovog dvojca vise nije favorit na betonu, najbolje sanse za sledeci GS su RG i pogotovo Vimbldon.

Simke

pre 2 godine

Ipak i godine cine svoje...Zverev je bio grogiran u 3 setu,ali Novak je popustio, i desio de brejk.....A kada Medvedev i Zverev naprave prvi brejk,sansa da se desi ribrejk je 1%.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Koje je mucenje gledati ove servis botove ko Zverev, uzas.
(Bruder, 20. novembar 2021 23:15)

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.

Z

pre 2 godine

Zverev je popravio defanzivu neverovatno. Iz onih snimaka poena iza igrača može se videti da njegova lopta leti 2 metara iznad mreže i to posle ravnog Novakovog udarca i tako u kontinuitetu nekoliko udaraca. Novak više ne može da igra do besvesti takve poene i to je odlučilo ovaj meč.
Sledeća godina će biti izuzetno zanimlliva.

Ivannn

pre 2 godine

Tesko je za Djokovica da pronadje motivaciju za zavrsni masters posle toliko godina na tour-u. Na grand slam-ovima je to neki drugi Novak Djokovic...

Asteriks

pre 2 godine

Bas,bas je tesko vratiti brejk protiv Zvereva i Medvedeva....Novak igra dobar mec,ali samo mali pad fokusa,izgubljen servis,i to je prakticno kraj.

pacifik boy

pre 2 godine

@Akos
Djokovic je vise Brajant,ekvivalent Dzordanu je ipak Rozer,dok Nadal je preslikani Lebron.Ili komparacija sa fudbalom,Rozer-Mesi,Nadal-Kristijano,Djokovic-Zidan,recimo Marej-Nejmar,Delpotro-Klose,Vavrinka-Tevez od starijih Sampras-pravi Ronaldo,Borg-Maradona,Lejver-Pele,Agasi-Romario...

petar

pre 2 godine

i neka je! nije lud da igra do ponoci pa legne u 2 ili 3h ujutro da bi sutra opet igrao u pola dana. ko ih jebe neka gledaju ona dva klovna opet.

...

pre 2 godine

meni bolje sto je izgubio sada nego da je izborio pobedu i 15 sati kasnije morao da igra opet i izgubi zbog umora... u svakom slucaju navijam za zvereva sutra jer zaista nije fer koliko medvedev ima srece.

samokazem

pre 2 godine

Djokovic je nerealno pasivan teniser. Da ima iole glavu da igra napadacki bio bi nepobediv. Ceo mec protiv zvereva prebacuje lopticu po sredini terena. Jako kukavivcka igra danas.

VUK

pre 2 godine

Ne vredi...nije samo servis. Igra Zverev dobro. Moraju Novak i stručni štab ove zime se pozabaviti sa ova dva mlada tenisera što će igrati finale u Torinu. Ipak je to suviše često da imaju svoj dan protiv Novaka. Novak prečesto gubi od njih. Imaju problem Novak i treneri. Mora se rešavati ...inače neće biti dobro.

Miloš

pre 2 godine

Ne shvatam Novaka zasto je konstantno mrljavio sa tim bekhendom po sredini i bezopasnom dijagonalom, zasto se nije prebacivao na forhend, i da agresivnije udara na njegov forhend, lose mu je bila taktika danas.

Nexa

pre 2 godine

Eto upravo danas Federer pohvali Novaka… izmalerisao mu skroz. Novaku nije bio dan, nista specijalno Zverev nije odigrao. Medvedev osvaja sutra u dva seta: 6:3 6:3

Vukk

pre 2 godine

Nema ovdje previse filozofije uopste. Zverev je dobio Novaka njegovom igrom, strpljenjem i poenima u dugim razmjenama. Kad je Novak na brejk loptu zadnju udario lopticu iz sve snage u aut sve je jasno. Zverev je postao ozbiljan igrac, da ima glavu kao Medvedev imao bi par slemova. Mnogo je po kvalitetu igre ispred Medvedeva. Nestvaran servis, kontinuitet istog i odlicni udarci iz bekenda i forhenda. Iz svake pozicije na terenu moze da osvoji viner. Steta, mislim da Novak mora da sto prije uzme 21 slem. Da igra AO mora, jer ovi klinci postaju ozbiljni igraci

Nije nego

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Videli smo hladan tus.Ihaaaa!

Đorđe

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.

patriot

pre 2 godine

Sada može da ima izgovor da ne ide u Australiju. Anti-vax heroj. Strašno što neko ko nije imao vremena da se školuje toliko beži od nauke.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Sad ce nolovske price kako mu se nije igralo, kako je umoran i treba da se odmori i da gleda samo GS.A u sebi bi daljinski pojeli od muke.

466453

pre 2 godine

Nolo penzija.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 22:40)

Hahaha, Federer će malo sačekati, skupa članarina u njegovom klubu penzionera. Čak i tu misli da zarađuje. :p

Grk

pre 2 godine

Legenda je nole i svaka mu čast ali Federer je naj naj svih realno igra super za oko em najveći uticaj ostavio u svetu.. bravo za noleta i za ovu uspešnu godinu.

Player7

pre 2 godine

Zverev jedino protiv Novaka servira kao lud. U ostalim mečevima pravi po 5-10 duplih a danas nijednu, i u drugim mečevima sa njim. Evo prve duple u trećem setu baš dok pišem ovo.

Ide Gas

pre 2 godine

isti ovaj zverev ce sutra u funalu biti mala beba sa medvedevim,imace 10 duplih gresaka i lako ce ga rus dobiti,zivi bili pa videli.

zzbz

pre 2 godine

Neverovatno koliko se ovaj nemac povampiri uvek protiv Novaka, servira aseve iz drugog servisa, pogadja linije za milimetar, bez iznudjenih gresaka igra u transu... Kad dodje Medvedev ne moze da pipne nista...

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

bg leprikoni

pre 2 godine

Gde su oni koji uporno tvrde kada se "trojka" povuce da ce muski tenis biti kao zenski,mislim,to bi potencijalno bilo dobro za nas jer bi znacilo da bi recimo Kecmanovic ili Djere bili u buducnosti kandidati za Slemove(kao sto kod zena Slem moze da uzme maltene bilo ko),ali realno opet cemo imati neku vrstu velike trojke(Sasa-Danil-Stefanos),Rubljov i mozda Kirjos kao Marej i Vavrinka,a Beretini,Hurkac,Siner,Alkaraz,Oze-Alijasim novi "drugopozivci" koji ce ipak mnogo vise muciti ove najbolje nego sto su boranija tipa Berdih ili Nisikori se suprostavljali staroj velikoj trojci,tenis dakako nece propasti vec ce biti sve uzbudljiviji,mozda necemo gledati bas epske meceve kakve smo imali prilike da gledamo u vise navrata pre svega sa Nadalom i Novakom ali ipak nema zime za ovaj sport,i drago mi je da bas istocnjaci nasledjuju ove dosadasnje,manje ce biti mutljavine

dosta bre

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Aj sad pod hladan tuš, da lakše preboliš.

vlaca

pre 2 godine

Noleta i ne zanima finale ostvario je cilj 7god prvi na listi.Sad je sledeci AO na to ce da se koncentriše da dodje do 21gs i birace turnire.Ovi trebaju hleba da jedu jos Medvedev Zverev i drugi

znanje-imanje

pre 2 godine

Izvrsna igra Zvereva i zaslužena pobeda. Nije došlo do uobičajenog fitnes-preokreta Novaka, iako je na momenat delovalo da hoće.
Na ovakvom terenu visina je samo prednost, nije i mana. Brz je, prebrz, ali slajs odskače visoko a skraćena još više. Idealne okolnosti za Cicipasa i Zvereva, ponajmanje za Novaka.
Medvedev sad ima veliku fizičku prednost a Zverev teško ovako dobro 2 dana za redom. Ako ponovi večerašnju igru ima šanse.

celinc

pre 2 godine

Zverev ispuvao,a Novak opet nedorecen malo ofanzive jos vise pasivnosti i kraj je blizu,Novak ne zeli riskirati i zato je na pragu poraza

Kralj

pre 2 godine

Sta ga briga ako nije mogao ovog igraca da dobije barem je dobio plac na Jahorini....tu je blize Omer-begu i njegovim ispodpiramidalnim rupama za meditiranje

CroFed

pre 2 godine

@Filip

Kada su mu ta trojica bili glavni konkurenti nije imao ovako nepredvidljiv (namjerno neću reći odličan) servis i volej, no zato je mogao duže i čvršće istrpiti jake izmjene s osnovne crte, sada je drugačija priča, i stariji je...

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Новак се самоуништио са два непотребна дропшота.
Време је да размисли када користити тај ударац.

Simke

pre 2 godine

Protiv Zvereva ili Medvedeva ako izgubis svoj servis,set je gotov za 5 minuta,a da nemas nikakvu sansu da vratis brejk...Eto pod kakvim pritiskom Novak igra....U poslednjih nekoliko meceva koje je Novak gubio od njih,isti scenario....Ako naprave brejk,mec se zavrsi jako brzo.

Bole bgd krastavčević

pre 2 godine

Kada je u trećem setu kod rezultata 2:4 imao Novak čak tri brejk šanse, a kao i obično igrao defanzivno čekajući da protivnik pogreši, bilo je jasno da opet gubi, kao mnogo puta do sada. Da nije toga imao bi već bar 22 Grend slem titule.

Stratus

pre 2 godine

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...

Djoksa

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva gde nema žala za porazom. Pobedio je bolji teniser. To se najbolje videlo u sedmom gemu trećeg seta kada je Zverev značajno skinuo brzinu sa prvog servisa i čitav gem odigrao stegnuto, a Novak nije to umeo ili znao da iskoristi. Sve u svemu lepa i uspešna godina. Nadajmo se i da će sledeća biti bar približno takva.

sony

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.

sotonin genis

pre 2 godine

Taman sa se počastim sa hororcem. Npr. Ralje. U raljama mornari padnu u vodu i pojedu ih ajkule. Vidite Srbi, Jasenovac postoji u različitim varijantama, a neke su prirodne.
Ne dolazite na more

DRAGAN

pre 2 godine

Novak je nacisto ispustio Zvereva. Oba seta u 10 gemu su bila presudna.
Tu mu je Novak poklonio i pobedu. Ali nema veze, i
dalje je u velikom plusu nad
Medom. Sada Novak ide na DK, i zatvara ovu uspesnu
godinu kao 7 put sampion
na kraju godine. Kome je to
jos poslo za rukom. Naravno nikome osim
NOVAKA. BRAVO MAJSTORE.....

Goran

pre 2 godine

Cini se da Zverevu vise odgovaraju trurniri na 2 dobijena seta. U igri na 3 dobijena seta javlja se sansa za Novaka u 4. ili 5. setu zbog toga sto je Zverev tezi i jace udara i vise se trosi. U mecevima na betonu na 2 dobijena seta Zverev je favorit. Bice izuzetno tesko u Melburnu jer ne vidim ko moze da zaustavi Medvedeva i Zvereva do polufinala a onda nastaje pakao ako bude morao i na Zvereva i na Medvedeva.

Legionar

pre 2 godine

Zverev protiv Novaka igra potpuno rasterećeno, nema pritiska, nema bilo čega što bi ga omelo u igri i to mu savršeno funkcioniše u najbitnijim mečevima. Novak će imati sve veći problem sa igračima tipa Zvereva. Em su mlađi i mogu duže da igraju, em igraju za slavu, niko ih neće pljuvati ako izgube od Novaka, Zverev je toga potpuno svestan, kao i Medvedev. Novak mora da menja pristup, ne sme sebi da dozvoljava preduge razmene i mora dodatno da poboljša servis. Šteta za propuštene istorijske šanse u 2021.

konza

pre 2 godine

Zverev danas igra neverovatno dobro, kao i uvek protiv Novaka. Ako i pobedi danas, sutra će ga Medvedev počistiti lagano
(munze, 20. novembar 2021 23:27)

To što će jedan rus da pobedi sutra, mnogo će ti značiti u životu...

billy

pre 2 godine

Pa nije Nadal bio budala kad je govorio da se pravila tenisa trebaju hitno mjenjati. Kome je zanimljivo gledati drvosječe od 2 metra kako raspaljuju neodbranjive servise.??

Lala

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.

Krle

pre 2 godine

@Suludo brz teren.

A kad je nadal to govorio godinama u nazad da su tereni sve brzi i brzi i da sve to ide u nedogled covek bio ispljuvan kako to govori zato sto samo na sljaci zna da igra onda se niste bunili,nego sad kad je nole omatorio i dosli mladji sa buzdovanima u rukama i tuku ko ilija gromovnik sad su brzi tereni.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

jone

pre 2 godine

Ne znam sto neki omalovazavaju Zvereva, nema samo samo servis, ima kompletnu igru. Par puta se branio kao vrhunski defanzivac, a pritom je bio agresivniji od Novaka.

Stvarno mu svaka cast, bio je malo bolji i zasluzeno je pobedio. Novak je samo malo popustio u par navrata i to je bio kraj.

Splavar

pre 2 godine

Nije mogao ni na OI. Zasto bi se sad na nekom revijalnom turniru ocekivao bolji rezultat. Nadam se da nece za trece mesto opet na PKB, pa da odmara jos koji mesec

Bojan

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!

Pera

pre 2 godine

Sve cesce Nole gubi duge razmene, nekad je tu bio nedodirljiv, sada ima velikih problema i sa Zverevom i sa Medom, s ponekad i drugima. Srce, servis mu je bolji.Trnutno Nole osvaja 92% prvih, Zverev samo 68%, zato drugi cak 69% prema 46% za protivnika!

celinc

pre 2 godine

u principu Novak igra na cackalicu i ceka na pogreske Zvereva koji igra agresivnije i zato ima dobijeni set,ako Novak ne krene agresivnije tesko sa ovom taktikom moze dobiti

NY

pre 2 godine

Šta je problem. Novakova grupa je bila daleko slabija pa je zavaravanje bilo da je Novak bio maestralan. Rud, Rubljev i Noris nisu kvalitet. Grupa sa Medvedevim i Zverevim mnogo jača. Dovoljna njih dvojica

Josip

pre 2 godine

Nuleta nagriza zub vremena, Zver ce ga pregaziti. Mislim da su Ljubicic, Cilic i Ivanisevic imali puno bolje servise od njega a i povratne lopte, jer on sada ima protivnike na nivou rookia.

...

pre 2 godine

ako, bolje da izgubi veceras lako i zverevu ostane snage sutra nego da se obojica izmuce i jos jedna titula pokloni medvedevom na lepe oci. znaci smucilo mi se vise da pratim tenis koliko mu se sve namesta lagano.

Simke

pre 2 godine

Vrlo jednostavno,kada Zverev i Medvedev serviraju vrhunski i igraju dobro sa osnovne linije,to je onda mnogo tezak zadatak...U tom slucaju Novak igra pod pritiskom da mora dobiti svoje gejmove.....Kada je igrao sa Nadalom i Federerom to nije bio slucaj,znao je da uvijek moze napraviti brejk,dobro Federeru je bilo teze oduzeti servis,ali i to je mnogo puta radio....E sa ovim visokim igracima koji igraju dobro i u razmjenama,jos na tvrdoj podlozi,to je ogroman izazov....Jer kao sto vidimo,Novak je igrao odlicno u prvom setu,i samo je malo popustio u tajbrejku,i ode set.

Filip

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)
Ima samo servis? Ima mnogo vise vinera iz igre danas, a servis ih cupa obojicu.

veder

pre 2 godine

Ovaj Zverev uvek servira dobro protiv Novaka, a kad igra s drugima, npr. Medvedevim ne može da ubaci prvi servis. Junoše se napale kad igraju protiv Novaka. Sad nek ide na odmor, pa Devis kup, a onda priprema za AO.

xyz

pre 2 godine

Ovde je problem razlika u visini. Nista vise. Zverev moze sa osnovne linije sve sto moze i Novak, ali Novak nije visok 1.98m i ne moze da servira 230 kmh.

zmajko

pre 2 godine

Novak se vec prebacio u "odmor" mod jos od juce. Iskreno, i ne treba mu tri dana zaredom da igra, nema razloga a zbog toga mu i fali motivacija. Realno igra sa 60% a i dalje gubi set u TB. Svakako ne treba zanemariti ni igru Zvereva, ko u transu, ne moze nista da promasi!

veliki strumf

pre 2 godine

Одлично је сервирао Ноле све до последњег сервис гема у првом сету, али је онда дошло до (очекиваног) пада. Цео тај брек очајно сервирање. Проблем је игра када се развије поен. Када се уђе у рели велику већину поена добио је Зверев. Велику већину. Новак је добио онај најдужи и најлепши, можда још 2-3. Зверев добио сигурно 80%. То је огроман проблем и подсећа на полуфинале ОИ.

Sinan Sakic i tuzni vetar

pre 2 godine

Kakvo lozenje posle pobeda nad onim amaterima u grupi,Zverev se jedva krece covek se fizicki raspada i opet rutinski uzme set i bolje da ispadne i onako clbi ga medvedev razbuco.

Gambeeet

pre 2 godine

Najbolji dvoručni bekhend na svetu ima Zverev, a Nole forsira li ga forsira na tu stranu. Standardno i s viškom inspiracije protiv Noleta, koga je izdala serva u taj-brejku, iako je imao fenomenalan serverski set, kao i Saša uostalom. Bez duple, što je isto neverovatno za njega. Idemo dalje, Meda se sladi.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)nesrećo, jel ti gledaš meč? Reći da Zverev ima samo servis je glupost.

demokrata

pre 2 godine

Bem ti obaveze. Taman na 4:4 u drugom setu ulazim da vidim rezultat a naslov 'Djokovic se muci'. Mislim se evo brejka pa da krenemo od 1:1 s mirom...Ajmo doktore!

Krle

pre 2 godine

Covek se utripovo da je borg i mekinro pa glumi nesto sa ovim servis volejima,a sto je najgore i ne idu mu lose,a opet gubi lagano,ima losiji servis od 70 posto vta tura

marej

pre 2 godine

Novak je isuviše pasivan. Sve lopte su alibi, u sredinu. Čak i kada može lagano da udari viner, šalje lopticu sigurno i daleko od linija. Mora da bude agresivniji da bi ovo dobio a da zverev malo slabije servira...napred Nole!

dezon

pre 2 godine

Evo linka u HD SK1

http://cast.freestreams-live1.com/sk1sr2/

Ali morate imati adblocker,ili kao ja odvojio pola minuta da pogasim reklame udjoh u ful screen i ne izlazim ni pod razno. ?

Alex

pre 2 godine

Mogao je organizator da zakaze ovaj mec u ponoc, tako da zavrsi oko 3 ujutro, a Nole nakon novinarskih pitanja na spavanje u 5 ujutro. Mislim strasno je sta rade. Medvedev zavrsio mec u 3 popodne.

Istina

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih

Kikujiro

pre 2 godine

Odlično igra Zverev, ne daje nikakve šanse Novaku sa osnovne linije, Novak je i dalje u prvom setu samo zahvaljujući prvom servisu, ovo je do sada najbolja igra Zvereva na ovom turniru.

NY

pre 2 godine

Napred Zverev!
(Rodžer Federer, 20. novembar 2021 21:13)

Ti pratiš na dva ekrana tenis i košarku i tamo ostavljaš komentar pod drugim imenom.

Vojvođanski Gary

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.
(Dott, 20. novembar 2021 20:25)
Prijatelju jesi li ti gladan? Proguta pola slova sunce ti poljubim.

Ide Gas

pre 2 godine

Smesno mi je da se novak ovoliko oslanja na servis,pa njemu je servis u 80 posto karijere sluzio samo da ga ubaci u teren ko zenski tenis da gledas

St

pre 2 godine

Novak za klasu bolji igrac od svih na ovom turniru. Zverev ako ne servira as ne moze nista drugo da odigra. Medvedev je malo bolji ali ni on nije blizu onom beast modu. I koliko je novak skladnije i proporcionalnije gradje...kad vidis ova rastelovana krakatila, cudis se da se bave uopste nekim sportom...

Kikujiro

pre 2 godine

1.Podloga i uslovi za igru su super brzi i to nikako ne odgovara Novaku i za njegov stil igre.
2.Suprotno od Novaka to je uživanje za Zvereva, za njegov prvi servis i za jake udarce sa osnovne linije bolje ne može.
3.Zbog vesti sa AO Novak je nemoćan i bespomoćan, ljut i nervozan
4.To što već sedam dana svaki dan slušamo kako je Zverev i mentalno i fizički umoran je pozitivno za Zvereva i pomaže mu igri
5.Zaključak Zverev je blagi favorit
6.Moja prognoza je pobeda Zvereva
7.7-5, 7-5

Goran

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Srećno Nole!

Dott

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.

Legolas

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Puno sreće želimo našem Novaku!

Поскок са Змијања

pre 2 godine

Са хладне Мањаче вукови са Змијања бодре најбољег српског вука Новака Великог.

обс

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.

Bojan

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!

zzbz

pre 2 godine

Neverovatno koliko se ovaj nemac povampiri uvek protiv Novaka, servira aseve iz drugog servisa, pogadja linije za milimetar, bez iznudjenih gresaka igra u transu... Kad dodje Medvedev ne moze da pipne nista...

Simo

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...

Player7

pre 2 godine

Zverev jedino protiv Novaka servira kao lud. U ostalim mečevima pravi po 5-10 duplih a danas nijednu, i u drugim mečevima sa njim. Evo prve duple u trećem setu baš dok pišem ovo.

veliki strumf

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.

VUK

pre 2 godine

Ne vredi...nije samo servis. Igra Zverev dobro. Moraju Novak i stručni štab ove zime se pozabaviti sa ova dva mlada tenisera što će igrati finale u Torinu. Ipak je to suviše često da imaju svoj dan protiv Novaka. Novak prečesto gubi od njih. Imaju problem Novak i treneri. Mora se rešavati ...inače neće biti dobro.

gvozdje79

pre 2 godine

Bolje,(zbog bodova mozda ne),ali po meni bolje,ne bi imao sta da trazi protiv Medvedeva u finalu sa par sati oporavka,opet mu "legao" zreb kao na USO,secam se ranije,morao i Nadala,i Fed...i jos nekog ko je u tom momentu bio medju boljima....
A Zverevu svaka cast,odigrao bolje u svim kljucnim poenima,kao i obrnuto kada je Djokovic pobedjivao...

sasa the king

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.

466453

pre 2 godine

10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.

Istina

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih

Krle

pre 2 godine

@Suludo brz teren.

A kad je nadal to govorio godinama u nazad da su tereni sve brzi i brzi i da sve to ide u nedogled covek bio ispljuvan kako to govori zato sto samo na sljaci zna da igra onda se niste bunili,nego sad kad je nole omatorio i dosli mladji sa buzdovanima u rukama i tuku ko ilija gromovnik sad su brzi tereni.

Simke

pre 2 godine

Ipak i godine cine svoje...Zverev je bio grogiran u 3 setu,ali Novak je popustio, i desio de brejk.....A kada Medvedev i Zverev naprave prvi brejk,sansa da se desi ribrejk je 1%.

Simke

pre 2 godine

Vrlo jednostavno,kada Zverev i Medvedev serviraju vrhunski i igraju dobro sa osnovne linije,to je onda mnogo tezak zadatak...U tom slucaju Novak igra pod pritiskom da mora dobiti svoje gejmove.....Kada je igrao sa Nadalom i Federerom to nije bio slucaj,znao je da uvijek moze napraviti brejk,dobro Federeru je bilo teze oduzeti servis,ali i to je mnogo puta radio....E sa ovim visokim igracima koji igraju dobro i u razmjenama,jos na tvrdoj podlozi,to je ogroman izazov....Jer kao sto vidimo,Novak je igrao odlicno u prvom setu,i samo je malo popustio u tajbrejku,i ode set.

samo tako

pre 2 godine

nema vise lozenja,sta god ovde da bude nebitno ,Novak samo gs-lemove juri.
(Nikola, 20. novembar 2021 22:50)

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.

sony

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.

Alex

pre 2 godine

Mogao je organizator da zakaze ovaj mec u ponoc, tako da zavrsi oko 3 ujutro, a Nole nakon novinarskih pitanja na spavanje u 5 ujutro. Mislim strasno je sta rade. Medvedev zavrsio mec u 3 popodne.

Gambeeet

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva za koji kažemo da bolje da ga nismo ni gledali, težak poraz iz perspektive načina na koji je izgubljen meč. Realno, većina nas je očekivala da će relativno rutinski nakon onako dobijenog 2. seta proteći odlučujući, ali to se ipak nije dogodilo. Aleksander Zverev nije imao niti jedan iole ozbiljniji pad u ovom meču, kako u igri, tako ni na servisu, izuzevši onaj gem na 4-2 u 3. setu kada je praktično bila "obostana meč lopta" (poen koji bi verovatno opredelio meč na Đokovićevu stanu da ga je uzeo, a spasavanjem iste, Saša je nezvanično zaključio susret) na brejk lopti za Noleta, kada je rutinski forhend izbacio u aut, udarac koji ga je danas totalno izdao, ako uzmemo u obzir da je napravio 3 neiznuđene istim u gemu u kom je pretrpeo brejk, dok kada on funkcioniše, Novak gotovo po pravilu dobija mečeve, protiv Mede u Parizu ga je recimo služio perfektno. Odnos vinera i grešaka - Zverev: 35-24, Novak: 27-29, još ispada i da je odličan rezultat kakav je mogao biti na kraju. U dugim razmenama Zverev osvojio duplo više poena, u suštini, potpuno zaslužena pobeda, pride prva serva preko 70% i samo jedna dupla u nebitnom trenutku. Sutra verovatno 6:3 6:3 za Medvedeva uz ni približno ovako kvalitetnu igru Zvereva, iako to ne bih voleo, ali mi se nekako čini neminovnim. Ako ništa drugo, poštedećemo se nerviranja sutra za slavu.

St

pre 2 godine

Novak za klasu bolji igrac od svih na ovom turniru. Zverev ako ne servira as ne moze nista drugo da odigra. Medvedev je malo bolji ali ni on nije blizu onom beast modu. I koliko je novak skladnije i proporcionalnije gradje...kad vidis ova rastelovana krakatila, cudis se da se bave uopste nekim sportom...

DRAGAN

pre 2 godine

Novak je nacisto ispustio Zvereva. Oba seta u 10 gemu su bila presudna.
Tu mu je Novak poklonio i pobedu. Ali nema veze, i
dalje je u velikom plusu nad
Medom. Sada Novak ide na DK, i zatvara ovu uspesnu
godinu kao 7 put sampion
na kraju godine. Kome je to
jos poslo za rukom. Naravno nikome osim
NOVAKA. BRAVO MAJSTORE.....

Z

pre 2 godine

Zverev je popravio defanzivu neverovatno. Iz onih snimaka poena iza igrača može se videti da njegova lopta leti 2 metara iznad mreže i to posle ravnog Novakovog udarca i tako u kontinuitetu nekoliko udaraca. Novak više ne može da igra do besvesti takve poene i to je odlučilo ovaj meč.
Sledeća godina će biti izuzetno zanimlliva.

Legionar

pre 2 godine

Zverev protiv Novaka igra potpuno rasterećeno, nema pritiska, nema bilo čega što bi ga omelo u igri i to mu savršeno funkcioniše u najbitnijim mečevima. Novak će imati sve veći problem sa igračima tipa Zvereva. Em su mlađi i mogu duže da igraju, em igraju za slavu, niko ih neće pljuvati ako izgube od Novaka, Zverev je toga potpuno svestan, kao i Medvedev. Novak mora da menja pristup, ne sme sebi da dozvoljava preduge razmene i mora dodatno da poboljša servis. Šteta za propuštene istorijske šanse u 2021.

Miloš

pre 2 godine

Ne shvatam Novaka zasto je konstantno mrljavio sa tim bekhendom po sredini i bezopasnom dijagonalom, zasto se nije prebacivao na forhend, i da agresivnije udara na njegov forhend, lose mu je bila taktika danas.

Поскок са Змијања

pre 2 godine

Са хладне Мањаче вукови са Змијања бодре најбољег српског вука Новака Великог.

466453

pre 2 godine

Nolo penzija.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 22:40)

Hahaha, Federer će malo sačekati, skupa članarina u njegovom klubu penzionera. Čak i tu misli da zarađuje. :p

Ivannn

pre 2 godine

Tesko je za Djokovica da pronadje motivaciju za zavrsni masters posle toliko godina na tour-u. Na grand slam-ovima je to neki drugi Novak Djokovic...

Goran

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Srećno Nole!

Filip

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)
Ima samo servis? Ima mnogo vise vinera iz igre danas, a servis ih cupa obojicu.

Невен

pre 2 godine

А добро, скупиће се снаге још за тај један Гренд Слаем па пљувачи могу у пензију... А Ноле у антологију...

NY

pre 2 godine

Šta je problem. Novakova grupa je bila daleko slabija pa je zavaravanje bilo da je Novak bio maestralan. Rud, Rubljev i Noris nisu kvalitet. Grupa sa Medvedevim i Zverevim mnogo jača. Dovoljna njih dvojica

celinc

pre 2 godine

u principu Novak igra na cackalicu i ceka na pogreske Zvereva koji igra agresivnije i zato ima dobijeni set,ako Novak ne krene agresivnije tesko sa ovom taktikom moze dobiti

jone

pre 2 godine

Ne znam sto neki omalovazavaju Zvereva, nema samo samo servis, ima kompletnu igru. Par puta se branio kao vrhunski defanzivac, a pritom je bio agresivniji od Novaka.

Stvarno mu svaka cast, bio je malo bolji i zasluzeno je pobedio. Novak je samo malo popustio u par navrata i to je bio kraj.

dezon

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.

zmajko

pre 2 godine

Novak se vec prebacio u "odmor" mod jos od juce. Iskreno, i ne treba mu tri dana zaredom da igra, nema razloga a zbog toga mu i fali motivacija. Realno igra sa 60% a i dalje gubi set u TB. Svakako ne treba zanemariti ni igru Zvereva, ko u transu, ne moze nista da promasi!

Masariko

pre 2 godine

Mislim da je polako gotovo sa velikom trojkom. Novak je najmlađi pa se najduže zadržao, ali pored Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i možda još nekog biće vrlo teško da se uzme bilo koja ozbiljnija titula. Jednostavno, jedan od njih će uvek biti super raspoložen, a Novak sa 34-35 godine ne može baš fizički da se nosi sa njima. Biće možda još koja titula, možda i GS, ali onu njegovu konstantnost više ne treba očekivati.

dosta bre

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Aj sad pod hladan tuš, da lakše preboliš.

samokazem

pre 2 godine

Djokovic je nerealno pasivan teniser. Da ima iole glavu da igra napadacki bio bi nepobediv. Ceo mec protiv zvereva prebacuje lopticu po sredini terena. Jako kukavivcka igra danas.

Djida Mova

pre 2 godine

Браво Новаче.
Најбоља сезона до сада у каријери. Три Грен слема си узео и то у низу. Пробај сада и Дејвис куп, па одмарај за АО, крунисање ће бити тамо где је све и почело.
Најбољи свих времена који је икада играо ову игру, Новак Ђоковић!!!!

Ide Gas

pre 2 godine

Smesno mi je da se novak ovoliko oslanja na servis,pa njemu je servis u 80 posto karijere sluzio samo da ga ubaci u teren ko zenski tenis da gledas

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)nesrećo, jel ti gledaš meč? Reći da Zverev ima samo servis je glupost.

marej

pre 2 godine

Novak je isuviše pasivan. Sve lopte su alibi, u sredinu. Čak i kada može lagano da udari viner, šalje lopticu sigurno i daleko od linija. Mora da bude agresivniji da bi ovo dobio a da zverev malo slabije servira...napred Nole!

DR

pre 2 godine

Razlika u godinama pocinje da bude ocigledna.
Nedostatak inspiracije takodje. Nema vise one druge dvojice koji su mu bili najveci lajtmotiv.
Tehnicki gledano nedostaju mu taj jedan ili dva gs i eventualno jedne oi da zavrsi karijeru kao goat za sva vremena. Samo se nadam da nece onaj gore da mu poput kletve ne dozvoli da napravi taj poslednji korak vise vec ga ostavi na magicnoj cifri 20. Nadam se da ce naci snage da se izbori sa svim sto ce mu se naci na putu ka tom poslednjem zavrsnom udarcu karijere.

Zoran

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.
(обс, 21. novembar 2021 00:03)

# Link komentara

Al si ga ti preterao sa hvalisanjem jedne osobe koja je prvo covek pa tek onda Srbin, koja je teniser a tenis je sport, koji je samo zabava.

konza

pre 2 godine

Zverev danas igra neverovatno dobro, kao i uvek protiv Novaka. Ako i pobedi danas, sutra će ga Medvedev počistiti lagano
(munze, 20. novembar 2021 23:27)

To što će jedan rus da pobedi sutra, mnogo će ti značiti u životu...

Super Svima

pre 2 godine

@ 10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.
(466453, 21. novembar 2021 00:02)

Apdolutno tačno, dodao bih da ta rešenja za skraćenje večeras nisu funkcionisala uopšte, nijedan drop šot mu nije prošao. Plus, imao je savršen meč manje od 24h ranije protiv Norija, tu je sve ulazilo, retko se to ponavlja dva dana za redom.

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Jedan od retkih normalnih komentara koje si ostavio...Evo ja priznajem da je Zverev zasluzio da ode u finale! Sta sad, nije smak sveta, ocigledno je da mu ide protiv Novaka u mecevima na dva dobijena seta! Na grend slemovima jos treba da se trudi! U svakom slucaju, cestitke Zverevu na pobedi! Idemo dalje, cekamo AO pa i tamo neka pobedi bolji!

veder

pre 2 godine

Ovaj Zverev uvek servira dobro protiv Novaka, a kad igra s drugima, npr. Medvedevim ne može da ubaci prvi servis. Junoše se napale kad igraju protiv Novaka. Sad nek ide na odmor, pa Devis kup, a onda priprema za AO.

Dzoni

pre 2 godine

Poraz baš i ne prija,nikome valjda,ali recimo da je Zverev imao svoj dan i bio bolji od Novaka koga sigurno neće moći da dostigne u svojoj karijeri.Noletu treba još taj jedan ili dva slema i onda odlazi u istoriju teniskog sporta koga verovatno niko neće nadmašiti.Zato me i čudi da grupica mrzitelja našeg najboljeg sportiste kako ip
ak ne mogu da shvate njegovu veličinu i uspehe koje je postigao.Radi se o klasičnoj ljubomori na Novaka i njegovo materijalno bogatstvo koga je pošteno stekao.Napred Nole do novih pobeda i rekorda koji će biti večni.

Akos

pre 2 godine

Đole nam je u silaznoj putanji. Zverev i Medvedev u uzlaznoj. Smjena generacija...
(Sifiličar, 21. novembar 2021 04:52)

Hhhahahahahaahha a pre samo dve nedelje Djokovic je pobedio Medvedeva u finalu, ma najjaci su ovakvi komentari :)))

patriot

pre 2 godine

Sada može da ima izgovor da ne ide u Australiju. Anti-vax heroj. Strašno što neko ko nije imao vremena da se školuje toliko beži od nauke.

veliki strumf

pre 2 godine

Одлично је сервирао Ноле све до последњег сервис гема у првом сету, али је онда дошло до (очекиваног) пада. Цео тај брек очајно сервирање. Проблем је игра када се развије поен. Када се уђе у рели велику већину поена добио је Зверев. Велику већину. Новак је добио онај најдужи и најлепши, можда још 2-3. Зверев добио сигурно 80%. То је огроман проблем и подсећа на полуфинале ОИ.

NY

pre 2 godine

Napred Zverev!
(Rodžer Federer, 20. novembar 2021 21:13)

Ti pratiš na dva ekrana tenis i košarku i tamo ostavljaš komentar pod drugim imenom.

CroFed

pre 2 godine

@Filip

Kada su mu ta trojica bili glavni konkurenti nije imao ovako nepredvidljiv (namjerno neću reći odličan) servis i volej, no zato je mogao duže i čvršće istrpiti jake izmjene s osnovne crte, sada je drugačija priča, i stariji je...

Pera

pre 2 godine

Sve cesce Nole gubi duge razmene, nekad je tu bio nedodirljiv, sada ima velikih problema i sa Zverevom i sa Medom, s ponekad i drugima. Srce, servis mu je bolji.Trnutno Nole osvaja 92% prvih, Zverev samo 68%, zato drugi cak 69% prema 46% za protivnika!

Đorđe

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.

Mikii

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.
(dezon, 21. novembar 2021 05:15)

"Da osveti Moniku"?! "Da procitam nemacku stampu vise nego leba da jedem"?!

Cekajte, da li je ovo zaista neko napisao ili je skrivena kamera u pitanju?

Navijac zvezde

pre 2 godine

Nebitan turnir za Noleta. Sve je to vec osvsjao nista spektakularno se ne bi desilo i da je osvojio. Samo se treba fokusirari na GS u sledecoj godini. E tu ga je malo teze pobediti jer treba 3 seta odigrati besprekorno protiv sampiona. A on je sampion nad sampiomima. Misevi, zlonamernici utuvite to u glave.

Legolas

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Puno sreće želimo našem Novaku!

Serpico

pre 2 godine

Ноле је самог себе победио.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)

Nole jedini teniser koji ne gubi svoje meceve nego sam sebe pobjedjuje...

hehehe!

pre 2 godine

Gotov je. Penzija. Konačno da se malo odmorimo od smora i njegovih groznih "navijača".
(lule, 21. novembar 2021 05:25)
Ma jok! Nije još star! Da je star, imao bi bradu do pojasa, kako se pravim Srbima priliči, a ne ovako! Malo izgubi od slavena, Rusa i svi pišate na njega! Stvarno ste izgubljena nacija!:)

gigi

pre 2 godine

Svi zaboravljaju.. Zverev 10 godina mlađi i odmarao 48 sati do polufinala. Đoković nije izgubio sa 6 - 2 ; 6-1 već u 3 seta. Čak prvi gem u tie break. Budite realni. Nije mašina. Danas da je prošao, protiv Medveda bio bi istrošen, dok ovaj odmarao od 15:30 juče. Verovatno bi izgubio finale. Sad neka puni baterije za AO ako će uopšte da ide. Na njemu je sve.

Djoksa

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva gde nema žala za porazom. Pobedio je bolji teniser. To se najbolje videlo u sedmom gemu trećeg seta kada je Zverev značajno skinuo brzinu sa prvog servisa i čitav gem odigrao stegnuto, a Novak nije to umeo ili znao da iskoristi. Sve u svemu lepa i uspešna godina. Nadajmo se i da će sledeća biti bar približno takva.

Goran

pre 2 godine

Cini se da Zverevu vise odgovaraju trurniri na 2 dobijena seta. U igri na 3 dobijena seta javlja se sansa za Novaka u 4. ili 5. setu zbog toga sto je Zverev tezi i jace udara i vise se trosi. U mecevima na betonu na 2 dobijena seta Zverev je favorit. Bice izuzetno tesko u Melburnu jer ne vidim ko moze da zaustavi Medvedeva i Zvereva do polufinala a onda nastaje pakao ako bude morao i na Zvereva i na Medvedeva.

Kralj

pre 2 godine

Sta ga briga ako nije mogao ovog igraca da dobije barem je dobio plac na Jahorini....tu je blize Omer-begu i njegovim ispodpiramidalnim rupama za meditiranje

co_op

pre 2 godine

ja navijam svim srcem za Đokovića ali mi se čini da on više ni jedan GS neće uzeti ukoliko u žrebu naleti na dvojicu do ovih tenisera: Zverev, Medvedev, Tim, Cicipas. Jednostavno, momci su stasali, Nole u godinama. On dva tako jaka meča na turniru ne može dobiti. Nadam se da grešim.

Ide Gas

pre 2 godine

isti ovaj zverev ce sutra u funalu biti mala beba sa medvedevim,imace 10 duplih gresaka i lako ce ga rus dobiti,zivi bili pa videli.

Miloš

pre 2 godine

Boga mi su se svi pošteno izredali na Djokoviću zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Marej 2016, Zverev 2018, Federer 2019, Tim 2020, Zverev 2021. Pet bolnih poraza !!

Vojvođanski Gary

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.
(Dott, 20. novembar 2021 20:25)
Prijatelju jesi li ti gladan? Proguta pola slova sunce ti poljubim.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Koje je mucenje gledati ove servis botove ko Zverev, uzas.
(Bruder, 20. novembar 2021 23:15)

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.

Miloje

pre 2 godine

Nole, samo polako, nema razloga za nervozu......sve si osvojio što se osvojiti moglo......najbolji si ikada, to svi znamo, a i ti......odmori malo, zaslužio si bre.....Napred ljudino!!!

xyz

pre 2 godine

Ovde je problem razlika u visini. Nista vise. Zverev moze sa osnovne linije sve sto moze i Novak, ali Novak nije visok 1.98m i ne moze da servira 230 kmh.

jeremija

pre 2 godine

@Bojan
Meni je jos jadnije vase lozenje na sportistu koji je u pojedinacnim kategorijama poobarao sve rekorde JEDINO u kategoriji igra za svoju zemlju(DK i OI)najlosiji od cele svoje generacije,od Nadala do Delpotra.Najbolji sportista ikad neko ko na tri Olimpijade(najvaznijeg sportskog takmicenja)kao APSOLUTNI FAVORIT ZA ZLATO ne uzme ni bronzu,jer na potrosi snagu na fotkanja i glupiranja,dok istovremeno za pare gine,pa nece bas da moze.I prosto kada citavu deceniju u medijima pored toliko velikih nasih sportista se forsira jedan jedini da se naciji ispere mozak sa njegovim likom i delom i skrene paznja sa svakodnevnice,a taj covek bi nas prodao sve kolektivno za jedan lajk sa zapada,onda bas i cinjenica da delimo isti nacion ne igra ulogu u mom navijanju za njega.A nekad sam zdusno navijao kada je bio samo decko koji obecava jer za razliku od mnogih tenis pratim jos mnogo pre Novaka,ali prosto od slucaja "Viskovic" sam shvatio da mnogo toga oko tog decka nije bazdareno kako treba,delom i njegove krivice zbog bolesne potrebe da se svima dopadne(izvini sto citiram Kirjosa ali tu je ubo 100 posto) a jos vise zbog tijumvirata porodica-novinari-fanovi.Zato sam npr.totalni fan Jokica jer tih stvati kod njega nema samo kosarka,zabava i nista vise,nikakvo branjenje srpstva jer sport je kao sto rekoh zabava kojoj mi previse pridajemo znacaja umesto da se bavimo stvarima koje zivot znace.

zoran

pre 2 godine

Godine počinju i na Nola da deluju.
Verujem da će uzeti jos neki slem.
Lično moje misljenje tenis neće biti isti kad se penzionisu Nole, Rafa i Rodzer.... Ostajemo bez klasika
Rafa Nole, Nole Rodzer i Rodzer Rafa... Kakvi su to veliki igrači i veliki šampioni.... Jedan od drugog izvlačili više i više i učinili većim.

kiza

pre 2 godine

34 godine…mašina…moze sad da pije vino i uziva u milionima, a svaki dan se bori za vise i za ovu zemlju kakav covek bre ziveo 100 god Novače!

Grk

pre 2 godine

Legenda je nole i svaka mu čast ali Federer je naj naj svih realno igra super za oko em najveći uticaj ostavio u svetu.. bravo za noleta i za ovu uspešnu godinu.

Real deal

pre 2 godine

Prosecan igrac kojem su na ruku isle povrede Nadala i Mareja i godine Federera,kroz istoriju u tenisa ni medju 10 nije.i bez smaranja o trofejima,npr Milicic ima vise nba prstena od Barklija a sigurno nije bolji igrac.

Tn

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)
To je to, sam je sebe pobedio. Ne daj Boze da je protivnik bio bolji. Ma kakvi.

vidoje

pre 2 godine

"Đoković ostao bez finala"

Ocekivano. Nema vise ni energije, ni inspiracije. Ova dvojica najvecih konkurenata (Nadal i Federer) su najzad nasli nacin kako da ga zaustave. U direktnim susretima nisu mogli i onda su povukli najbolji moguci potes: ne igraju (zbog povreda). Time su sve ove mlade lavove-udarace svalili njemu na grbacu i ako hoce titulu mora SVE sam da odradi. Da oni igraju pola ovih mladjanih ne bi proslo.
I na kraju kada se podvuce crta ove godine, Djokovicevi rezultati su odlicni, neverovatni, 99% tenisera bi skakalo do neba, ali kad se pogleda sta je trebao PLANSKI da uradi - onda veliko nista! Pruzila mu se jedinstvena prilika u zivotu da uzme sve 4 GS u godini i? Katastrofa u pristupu tome cilju. Olimpijske igre ... opet nista sem sto mu je to posluzilo da unisti USO. I na kraju, kada je trebao da izjednaci rekord Federera sa 6 zavrsnih turnira ... opet corak. Sve ono sto je trebalo dobro isplanirati i pripremiti se za, on je tako olako propustio.

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Kikujiro

pre 2 godine

Odlično igra Zverev, ne daje nikakve šanse Novaku sa osnovne linije, Novak je i dalje u prvom setu samo zahvaljujući prvom servisu, ovo je do sada najbolja igra Zvereva na ovom turniru.

Amerikanac

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Pa da, samo mu još to nedostaje. Nije to još naučio u svojim godinama niti je primenio to znanje u karijeri. Gospode...

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Ovo je pusten mec u 3.setu.Kad je shvatio da Sasa nije mentalno pao.Prosto ga je pustio i nagradio za upornost.A zasto?Pa zato sto je shvatio da ce za pobedu morati da ulozi toliko energije da nece moci da se regenerise za finale.Ima sad to iskustvo sa USO.A ovo je bila preslikana situacija.Ne razumem takodje taj cudan raspored 1/2 finalnih meceva.Prvi mec u 14 h drugi u 21 h.7 sati razlike!A finale odmah sledeci dan.Nigde logike.Toliko favorizovati prvog finalistu je nehumano.Da je bar dan odmora izmedju 1/2 finala i finala,pa jos i da razumes.Ali ovo...Mislim da je Novak shvatio da sa tolikom potrosnjom, kasnim leganjem da se spava, itd.nema sta da trazi u finalu protiv mladjeg i odmornijeg Danila.I prosto na elegantan nacin prepustio tu cast Sasi.

demokrata

pre 2 godine

Bem ti obaveze. Taman na 4:4 u drugom setu ulazim da vidim rezultat a naslov 'Djokovic se muci'. Mislim se evo brejka pa da krenemo od 1:1 s mirom...Ajmo doktore!

petar

pre 2 godine

i neka je! nije lud da igra do ponoci pa legne u 2 ili 3h ujutro da bi sutra opet igrao u pola dana. ko ih jebe neka gledaju ona dva klovna opet.

Miki

pre 2 godine

Bravo majstore, samo cepaj, treba znati i pobediti, a i izgubiti.

A u nas Srba je vazdan bilo strucnjaka koji od drugog beze, pa ukus pobede nikada nisu ni osetli.

Sva cast.

Gambeeet

pre 2 godine

Najbolji dvoručni bekhend na svetu ima Zverev, a Nole forsira li ga forsira na tu stranu. Standardno i s viškom inspiracije protiv Noleta, koga je izdala serva u taj-brejku, iako je imao fenomenalan serverski set, kao i Saša uostalom. Bez duple, što je isto neverovatno za njega. Idemo dalje, Meda se sladi.

Hak Fin

pre 2 godine

Realno gledajuci od 3 Amigosa iliti Big3 Novakse najbolje nosi sa ovim Zverevim. Ima jos uvek pozitivan skor, Nadal za nijansu Bolji a Roger ima negativan skor sa njim. Sto se tice ovih 5 bolnih poraza na ZT sto neko navodi, a sta reci na 10 od 10 ucesca Rafe Nadala bez titule? Pored ovih koji su i Novak pobedjivalu tu je i jedan Gofan npr. Novak na dva seta, u dva uzaastopna dana protiv ovih najjacih, sve slabije prolazi. Kako god Zverev bi menjao ove njegove pobede za bar jedan Novakov GS. Cak i da Novak ostane i na tih 20, upisao se u istoriju, okrenuo igricu, sto bi rekli dosao je tiho i usao u legendu.....

kojot

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)
U.S Open je osvojio Medvedev

Josip

pre 2 godine

Nuleta nagriza zub vremena, Zver ce ga pregaziti. Mislim da su Ljubicic, Cilic i Ivanisevic imali puno bolje servise od njega a i povratne lopte, jer on sada ima protivnike na nivou rookia.

Krle

pre 2 godine

Covek se utripovo da je borg i mekinro pa glumi nesto sa ovim servis volejima,a sto je najgore i ne idu mu lose,a opet gubi lagano,ima losiji servis od 70 posto vta tura

Kikujiro

pre 2 godine

1.Podloga i uslovi za igru su super brzi i to nikako ne odgovara Novaku i za njegov stil igre.
2.Suprotno od Novaka to je uživanje za Zvereva, za njegov prvi servis i za jake udarce sa osnovne linije bolje ne može.
3.Zbog vesti sa AO Novak je nemoćan i bespomoćan, ljut i nervozan
4.To što već sedam dana svaki dan slušamo kako je Zverev i mentalno i fizički umoran je pozitivno za Zvereva i pomaže mu igri
5.Zaključak Zverev je blagi favorit
6.Moja prognoza je pobeda Zvereva
7.7-5, 7-5

CroFed

pre 2 godine

Mladići će definitivno biti sve veći zalogaj za Novaka (pogotovo jer su sve bolji, a Novak stariji), no i danas je bio blizu preokreta Đoković. Da je samo napravio break kod 4-2 za Zvereva u trećem setu, Nijemac bi se sigurno raspao, ovako...

Marina

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Bas je milina gledati Fed botove kako uvek izmile iz rupe kada Nole izgubi. Pa sta treba Djokovic da radi, da pobedjuje svaki mec? Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekada u zivotu da je Nole GOAT, zato sto je bolji od svih.

@Bosko bombas

pre 2 godine

Danas je bio Zverev bolji i to je to, servirao je nerealno i vec protiv Danila ce se raspasti, desava se jos ce se Novak pitati za sve, makar jos ove i polovinu sledece godine.

Vukk

pre 2 godine

Nema ovdje previse filozofije uopste. Zverev je dobio Novaka njegovom igrom, strpljenjem i poenima u dugim razmjenama. Kad je Novak na brejk loptu zadnju udario lopticu iz sve snage u aut sve je jasno. Zverev je postao ozbiljan igrac, da ima glavu kao Medvedev imao bi par slemova. Mnogo je po kvalitetu igre ispred Medvedeva. Nestvaran servis, kontinuitet istog i odlicni udarci iz bekenda i forhenda. Iz svake pozicije na terenu moze da osvoji viner. Steta, mislim da Novak mora da sto prije uzme 21 slem. Da igra AO mora, jer ovi klinci postaju ozbiljni igraci

Euler

pre 2 godine

Bolji Zverev, ne moze mu Nole nista sa osnovne linije, a kad se na to doda sjajan servis stvarno je tesko ocekivati pobedu. Sa druge strane Medo je jaci od Zvereva u razmenama, ima da ga ometla sutra u dva seta. Sto se Noleta tice protiv ovog dvojca vise nije favorit na betonu, najbolje sanse za sledeci GS su RG i pogotovo Vimbldon.

Sinisa

pre 2 godine

Zaista nekada nervira koliko ovi visoki igraci imaju prednost u servisu....Kad se sjetim meceva Novaka i Rafe,Federera i Novaka,kada se napravi brejk,taj brejk moze da se vrati,pa se mec igra,neizvjesnost.....Ali protiv ovih divova jednostavno servis ne smijes da izgubis....Ako izgubis servis,mec je gotov za pola sata....Novak je igrao dobar mec,ali cim je izgubio servis,tu je bio kraj.

Nolo

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Brate, kad tebi teniseri ulepsavaju veceri, odma da se javis lekaru...

simke

pre 2 godine

Mislim da Nole treba da batali ovaj sport ovog momenta, sramota...jeste da je pobedio pre 5 meseci najboljeg na njegovom terenu i jeste da je pobedio onog drugog najboljeg vise puta na njegovom terenu i jeste da vrti ove pehare u krug ali me nervira sto i dalje igra kad bi sada trebao da batali jer je mator i prebogat i treba da se posveti porodici a ne tenisu i ne placa porez i sram ga bilo kako nam zivot ovaj covek unisti!

Miloš

pre 2 godine

Balavurdija mu nabila opasne komplekse zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Zverev ga 2018 razbio u finalu 2:0, Tim ga dobio u polufinalu 2020, evo sad ga Zverev ponovo dobija.

Realno ova godina je godina iz snova za Djokovića(3 GS rodjaci, malo li je, plus nove 52 sedmice na prvom mjestu, 7 put godinu završio na prvom mjestu, malo li je.?)

vlaca

pre 2 godine

Noleta i ne zanima finale ostvario je cilj 7god prvi na listi.Sad je sledeci AO na to ce da se koncentriše da dodje do 21gs i birace turnire.Ovi trebaju hleba da jedu jos Medvedev Zverev i drugi

bg leprikoni

pre 2 godine

Gde su oni koji uporno tvrde kada se "trojka" povuce da ce muski tenis biti kao zenski,mislim,to bi potencijalno bilo dobro za nas jer bi znacilo da bi recimo Kecmanovic ili Djere bili u buducnosti kandidati za Slemove(kao sto kod zena Slem moze da uzme maltene bilo ko),ali realno opet cemo imati neku vrstu velike trojke(Sasa-Danil-Stefanos),Rubljov i mozda Kirjos kao Marej i Vavrinka,a Beretini,Hurkac,Siner,Alkaraz,Oze-Alijasim novi "drugopozivci" koji ce ipak mnogo vise muciti ove najbolje nego sto su boranija tipa Berdih ili Nisikori se suprostavljali staroj velikoj trojci,tenis dakako nece propasti vec ce biti sve uzbudljiviji,mozda necemo gledati bas epske meceve kakve smo imali prilike da gledamo u vise navrata pre svega sa Nadalom i Novakom ali ipak nema zime za ovaj sport,i drago mi je da bas istocnjaci nasledjuju ove dosadasnje,manje ce biti mutljavine

Myrthos

pre 2 godine

Izgleda da se odluka o završetku karijere približava. Teško da Novak može ostvariti pobjedu na bilo kojem turniru sada. To je suština problema a ne vakcina. Za Zvereva i Medvedeva Novak više nema odgovor, igru, strategiju ali ni snagu. Sjajna karijera, hvala na bezbrojnim radostima što nam donese ali moramo biti realni: mladji preuzimaju.

Z

pre 2 godine

Aleksander je igrao stvarno dobro ali mislim da je Novak kalkulisao u igri i da je bilo "ako prodje , prodje"
S obzirom na odluku da igra Davis kup i da novi format od dva singla i jedan dubl ne daju prostora za kalkulaciju sa danom odmora u slučaju prolaza u današnje finale. Novak je potpuno svestan da ne bi stigao da se oporavi za 16 sati koliko pobednik meča ima na raspolaganju do finala.
Pariz je igrao zbog čuvanja prvog mesta ali ne ove godine nego sledeće, jer se bojao da će se desiti o o što se i desilo da Australiju igraju samo vakcinisani ( on definitivno nije a verovatno i neće ) i u tom slučaju njegovo prvo mesto je ugroženo. Iako je rekao da mu no.1. više nije prioritet, ipak bi voleo da dostigne Štefi Graf kada je već tako blizu.
Sada će probati da za Srbiju uzme Davis kup i tu su nam realno rusi najveći rivali, a to znači opet duel sa Medvedevim i presudan dubl jer nije realno očekivati da Rubljov izgubi od bilo kog drugog našeg tenisera.
Ova godina je bila godina velikih rezultata ali i godina nekih loših odluka ( odlazak na olimpijadu). Novak će sledeće godine odigrati još manje turnira nego ove i potpuni fokus će biti samo na GS.

Lala

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.

Z

pre 2 godine

Nije osvojio zavrsni Masters jos od 2015. godine. To je katastrofalna statistika. Placite, Nolomani. Hehe...
(Mohikanac_'91., 20. novembar 2021 23:46)

Potraži kada je Federer osvojio poslednji put završni masters ili još bolje kada je Nadal osvojio.

dezon

pre 2 godine

Evo linka u HD SK1

http://cast.freestreams-live1.com/sk1sr2/

Ali morate imati adblocker,ili kao ja odvojio pola minuta da pogasim reklame udjoh u ful screen i ne izlazim ni pod razno. ?

billy

pre 2 godine

Pa nije Nadal bio budala kad je govorio da se pravila tenisa trebaju hitno mjenjati. Kome je zanimljivo gledati drvosječe od 2 metra kako raspaljuju neodbranjive servise.??

Kaiser Roger

pre 2 godine

Sad ce nolovske price kako mu se nije igralo, kako je umoran i treba da se odmori i da gleda samo GS.A u sebi bi daljinski pojeli od muke.

soko

pre 2 godine

Nole će fokus prebaciti na Rolan Garos i Vimbldon. To su podloge na kojima ne mora da troši sebe do krajnjih granica protiv visokih servera, a Zverev i Medvedev upravo to jesu. I osvojiće oba.

Cile

pre 2 godine

Inace veliki navijac novaka ali ajde da pogledamo istini u oci,prosecan slajs ne moze dvometrasu da naudi,forhend prosecan nije probojan,tu i tamo viner napravi,bekend dobar ali kada naleti na zvereva sa isto tako dobrim bekendom nema plan b,voleji,smecevi amaterski to vec svi znamo,veliki rad i odricanje su ga doveli da bude najbolji svih vremena u svom poslu,mozda cak a to stvarno mislim najbolji sportista svih vremena a opet samo jedan prisecan teniser

...

pre 2 godine

ako, bolje da izgubi veceras lako i zverevu ostane snage sutra nego da se obojica izmuce i jos jedna titula pokloni medvedevom na lepe oci. znaci smucilo mi se vise da pratim tenis koliko mu se sve namesta lagano.

marko

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.
(Đorđe, 20. novembar 2021 23:51)

Na žalost, istina!

Navijač Zvezde

pre 2 godine

Zverev ove godine nije osvojio US Open niti jedan GS, informisi se malo.
Osvojio je OI nebitno takmicenje gde Novak nije ni trebao da ucestvuje. Za tenis i fudbal zna se koji turniri su prestizni. Za druge sportove OI jesu vrhunac uspeha al za ova dva sporta potpuno nebitan turnir.

sasa the king

pre 2 godine

Na zalost, Zverev jaci u glavi…..sto nekada nije bio slucaj. Na brejk loptu Novak pravi neiznudkenu, a u sledecem poenu igra drop shot, sto ce reci “ne mogu vise”….

Nije nego

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Videli smo hladan tus.Ihaaaa!

Stratus

pre 2 godine

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Veliki sam navijac Noleta, ali evidentno je da su ovi mladji prvenstveno Medvedev a i Zverev kako se kaze naceli Djokovica sto je i logicno, ja se najiskrenije nadam da ce Novak imati snage da osvoji makar jos jedan do dva GS do kraja karijere, i tako prestigne RF i RN.

Dott

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.

Asteriks

pre 2 godine

Bas,bas je tesko vratiti brejk protiv Zvereva i Medvedeva....Novak igra dobar mec,ali samo mali pad fokusa,izgubljen servis,i to je prakticno kraj.

Bole bgd krastavčević

pre 2 godine

Kada je u trećem setu kod rezultata 2:4 imao Novak čak tri brejk šanse, a kao i obično igrao defanzivno čekajući da protivnik pogreši, bilo je jasno da opet gubi, kao mnogo puta do sada. Da nije toga imao bi već bar 22 Grend slem titule.

Mimi

pre 2 godine

Ključ je u tome što u dva dobijena seta ponekad Zverev izdrži razmene, uz to strašno servis veče. Na GS imaju male šanse još uvek.Sada AO jedva čekam

Sinan Sakic i tuzni vetar

pre 2 godine

Kakvo lozenje posle pobeda nad onim amaterima u grupi,Zverev se jedva krece covek se fizicki raspada i opet rutinski uzme set i bolje da ispadne i onako clbi ga medvedev razbuco.

X

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.

Master Yoda

pre 2 godine

Živ bio Nole, svaka ti čast. Ako je Novak i izgubio, izgubio je kada nema štete, ostavlja prostor za iduću godinu da brani manje bodova. Vidi se da ga nije poraz puno pogodio, prošao je u polufinale, odigrao koliko treba, kad je bilo bitno odrao ih je sve.
A i Novak ima godina, ovi su u punoj snazi i treba da igra u skladu sa prioritetima što i radi.

Nexa

pre 2 godine

Eto upravo danas Federer pohvali Novaka… izmalerisao mu skroz. Novaku nije bio dan, nista specijalno Zverev nije odigrao. Medvedev osvaja sutra u dva seta: 6:3 6:3

znanje-imanje

pre 2 godine

Izvrsna igra Zvereva i zaslužena pobeda. Nije došlo do uobičajenog fitnes-preokreta Novaka, iako je na momenat delovalo da hoće.
Na ovakvom terenu visina je samo prednost, nije i mana. Brz je, prebrz, ali slajs odskače visoko a skraćena još više. Idealne okolnosti za Cicipasa i Zvereva, ponajmanje za Novaka.
Medvedev sad ima veliku fizičku prednost a Zverev teško ovako dobro 2 dana za redom. Ako ponovi večerašnju igru ima šanse.

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Djokovicu su zamerali 5 i po godina razlike, i to. Što je Federeraovu eru sklonio kadaje Federer imao 29 godina. A sada Djoković ima 34 i po godine a Zverev 24 i po - tačno onoliko koliko je Djoković imao 2011 kada je čistio Federera i Nadala. Pa pravo je čudo ovo što je Djoković postigao ove godine. I voleo bih da uzme još jedan slem, samo zato da bi pobegao ovoj dvojici. A što se tiče iduće godine, pa, moramo da prihvatimo da će neko preuzeti mesto broj 1 2022. Ipak će Djoković do tada imati najmanje 360 nedelja ali to će verovatno biti to. Ipak, postoji jedan bitan podatak. Novak je učestvovao na 10 turnira ove godine, Nadal na 7 (i opušteno, 100% neće osvojiti ni RG) a Medvedev na 16, Zverev na 17. Jednostavno momci su u naponu snage, i sad će i da love titule jer će vrlo brzo doći još mlađi igrači (Siner i Alkaraz) . Ne može velika trojka da drži monopol na prvo mesto (uz Mareja) od 4.Februara 2004. Aj sad srećno Novaku GOAT-u bilo u Australiji i neka polako razmišlja o penziji, u maju puni 35, Nadal u junu puni 36, a Federer je već u penziji, samo to ne želi daobjavi, a u Avgustu puni 41. Pa neka igra u tim godinama ako oće.

Simke

pre 2 godine

Protiv Zvereva ili Medvedeva ako izgubis svoj servis,set je gotov za 5 minuta,a da nemas nikakvu sansu da vratis brejk...Eto pod kakvim pritiskom Novak igra....U poslednjih nekoliko meceva koje je Novak gubio od njih,isti scenario....Ako naprave brejk,mec se zavrsi jako brzo.

Razlika10

pre 2 godine

Nije problem što je Nole izgubio meć od Zvereva nego je problem što Nole ima 34 a Zver 24 godine. Nole prvi a Zverev treći, plus Medvedev 25 godina i drugi. Sve je jasno. Može Nole da dobije još koji važan meč ali što vreme ide dalje to će biti sve teže i sve ređe. A tu je Cicipas četvrti sa 23 godine. Više nisu problem Federer i Nadal nego ovaj trio i najveći problem vreme.

KiMi85

pre 2 godine

Novak odlican veceras. Zverev je jednostavno imao svoje vece. Vracao sve tako dobro da je odbrana izgledala kao napad a o ubacenim orvim servisima je suvisno pricati. Novak je napadao ali jednostavno jije islo.

Tedy

pre 2 godine

Klasika. Đoković jedan meč odigra savršeno, drugi pukne, ne liči na sebe. Nikada nije imao kontinuitet u igri.
(mr.gud, 20. novembar 2021 23:51)
Stvarno nikad nije imao kontinuitet..ahahahahahaha

Aleksandar

pre 2 godine

Zverev veceras bolji. Djokovic vec odavno kuburi na drugom servisu. Dosta izgubljenih poena kada ne ulazi prvi servis. I pored toga odlučilo je nekoliko poena. Nema sumnje da će i 2022 glavni konkurenti za titule biti medvedev djokovic zverev. Tu je i povredjeni Cicipas, Nadal i ostala omladina koja nadolazi. Biće izuzetno zanimljiva 2022. Srećno Nole!!!

sima

pre 2 godine

Nije smeo da diže glas u Torinu protiv Atp-a. Sad će na svim GS da uvedu obavezno pelcovanje. Oće da ga nateraju ili u penziju ili pelcovanje..

Čiča Miloje

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.
(Lala, 20. novembar

Zabrana ulaska nevakcinisanim u Australiju je izgleda Noletu sad dobrodošla ... Mislim da je kalkulisao sa izjašnjavanjem o vakcini... Sad će reći da neće da se vakciniše i izbegne AO...

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Nebitan poraz.
Polufinale je odličan rezultat.
Osvajao je 5 puta i vala dosta.
Neka ostane Federeru tih 6 a Nadalu 0.
Osvojiti jedan je puna kapa a tek 5 !!
Mnogo je važniji Pariz Masters i sa reprezentacijom novi format Dejvis kupa.

Medvedev je imao srece na US Openu i sada u Torinu - sreće da je tu Đoković jer da nije onda bi ovaj raspored imao Medvedev - on bi igrao sinoć i večeras i to će mu se i dešavati kada ne bude Novaka. A do tad će biti povlasćen jer Zapad ne podnosi Đokovića i otežaće mu uvek a perfidno mu povremeno, kad izgubi, deliti aplauze i superlative hahaha naravno posebno ako pusti i koju suzu !!

Sada će verovatno ponovo biti puno naslova kako je Novak 7.put ptvi ali nije uzeo zavrsni turnih ni UsOpen a to sto je uzeo Pariz i postao rekorder sa 37 masters titula nebitno.

Naravno, uzece i Dejvis kup što mu je najvaznije i dobro je da bude odmorniji !

Bravo Novaku za polufinale !

gledalac

pre 2 godine

Novak uvek igra, ali cuva snagu za finale. Ovde je bio problem sto je igrao u 21h, a odma sutra u 17h sa odmornim Medvedevom. Video je u 3-cem setu da ovaj Zverev zapinje iz sve snage, i da ce mu trebati mnogo energije , ali da to u finalu nece biti dovoljno. Odigrao je Novak u "odmor" modu polufinale. Uzeo je 1600 poena u Parizu i Torinu, dosta.

kaokakao

pre 2 godine

Gledam sad odnos pobjeda i poraza, sad Djokovic ima protiv Zvereva 8:5 a protiv Medvedeva 6:4. To bi lako moglo da narednih godina predje u korist ove dvojice, sto je vrlo vjerovatno. Tako da ce neko reci da su bolji igraci od Djokovica, kao sto mi gledamo odnos Djokovic - Federer, iako je Federer stariji 6 godina, i Djokovic ga je stigao i prestigao po broju pobjeda kada je Federer vec presao dobro 30 godina. Zato mislim da taj odnos "head to head" treba gledati samo ako su igraci slicnih godina, kao Djokovic Nadal, a da kada su vece razlike u godinama, totalno je irelevantan podatak jer ne daje pravu sliku.

...

pre 2 godine

meni bolje sto je izgubio sada nego da je izborio pobedu i 15 sati kasnije morao da igra opet i izgubi zbog umora... u svakom slucaju navijam za zvereva sutra jer zaista nije fer koliko medvedev ima srece.

Sinisa

pre 2 godine

Mora se nalaziti nacin kako zaustaviti Medvedeva i Zvereva ....Sada je jasno kao dan da su ova dva igraca izbila u prvi plan i prave ogromne probleme Novaku.

Kikujiro

pre 2 godine

Popšto ljudi ne znaju:

Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Cicipas nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Medvedev je pobedio jednom a Novak njega dva puta, i protiv njega je Novak bolji

Novak ima samo jedan jedini poraz od ova tri igrača na GS turnirima,

Nole Piramidas

pre 2 godine

Nole je covek koji zna sta radi i koji zna kako se igra tenis. Pustio je dvojicu mladica nadobudnih da se mirno grizu oko koske...a on ide dalje kao cika broj 1
kako i prilici !

POPE

pre 2 godine

Nole posle Vimbldona nije vise bio potpuno spreman ni za jedan turnir. Ako nesto zeli sledeca godina je kljucna. Mora da osvoji neki gren slem jer ce Nadal po meni sve podrediti i osvojiti Rolan Garos. A Nole ako nesto hoce naredne godine mora da bude 100% spreman u sta malo verujem. A koliko se sprema za turnire mozda bi trebalo da razmislja i o penziji.

tišler

pre 2 godine

@
Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...
(Stratus, 20. novembar 2021 23:47)

Zato što je Nole ovo prepustio. Namerno znači. Voljno ili nevoljno, nebitno.

Tedy

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.
(sasa the king, 21. novembar
2021 00:03)
Naravno da nije bolji, jer da jeste ne bi bio No3 nego No1...
Danas je bio bolji i pobedio, naravno
Uslovi danas su oni pri kojima su šanse Zverevu, Medvedevu i sličnima ubedljivo najveće da pobede Đokovića...
I dalje tvrdim da na tri seta Đokovića, Zverev ne može dobiti....
Medvedev ga je dobio pod okolnostima koje nisu baš uobičajene...
Tako da polako sa Novakovim otpisivanjem

Tedy

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.
(sony, 20. novembar 2021 23:56)
Znači sve slučajno, a?
Ma bravo...

Never Mind

pre 2 godine

Novače, hvala ti za predivnu sezonu, a sada odmori do februara i resetuj se. Još nisi rekao poslednju reč, ni blizu. Sledeća sezona neka posluži za potvrdu i cementiranje GOAT statusa, a posle toga šta Bog da.

bruder

pre 2 godine

(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41), covece pojesce te mrznja, iskuliraj malo. Kako ne vidis koliko si jadan. Novak ostaje GOAT mrzeo ga ti ili ne. Prosto je tuzno gledati koliko mrziteljskih komentara saljes sve ove godine a da si pri tom totalno nebitan naspram Novaka. Zverevu svaka cast, jednostavno u odnosu na meceve sa Rafom, Rogerom, Marejem, Varvinkom...mucenje je gledati mech gde se sve vrti oko servisa...to za mene nije tenis. Ja nemam tvoju bolest da mrzim bilo koga pogotovo ne tako strastveno kao ti jer tad bi se vec zabrinuo za zdravlje...

D

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга.

Nemozes biti kosmopolita i biti srbin najviseg ranga. Dva razlicita stvari. To se zove oxymoron. Gdje si naucio rijecnik?

celinc

pre 2 godine

Zverev ispuvao,a Novak opet nedorecen malo ofanzive jos vise pasivnosti i kraj je blizu,Novak ne zeli riskirati i zato je na pragu poraza

Moj licni komentar

pre 2 godine

Djokovic je danas ipak dao jedan AS vise od Zverevea, ali mu to danas nije pomoglo
da dobije i mec.
Zverev u poslednje vreme igra dosta sigurno i malo gresi, a sa asovima donosi
u pravo vreme potrebne poene. Nole je i danas trebao vise ici na mrezu, jer
je to jedini "lek" za opasnog protivnika, sto je u Parizu i cinio protiv Medvedeva,
pa nije cudo da ga je pobedio. Mozemo, zaliti, ali se ipak trebamo nadati da osvoji
jos jedan "svoj turnir" u Melburnu, gde bi ipak postigao 21 GS titulu i time bio i
verovatno ostao jedini teniser sa najvise GS u istoriji tenisa.

mrlj

pre 2 godine

Zverev bolji u razmenama, to je Novakov glavni problem.
(Siniša brejnstormer, 20. novembar 2021 22:12)

Nije problem već je to po planu.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Новак се самоуништио са два непотребна дропшота.
Време је да размисли када користити тај ударац.

dadada

pre 2 godine

Mislim da je Djolo svoje zavrsio...
(Maja Djurdjevic, 20. novembar 2021 23:49) # Link komentara

Da, da, kao i posle svakog poraza.. pa se vrati sa osvajanjem titule ili tri GS nakon diskvalifikacije i tako to.. Lagano..

A

pre 2 godine

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.
(samo tako, 21. novembar 2021 00:01)

Eto tako nebitno, zato sto se Novakova karijera ne svodi na jednu tacku u vremenu kao sto je ovaj mec. A razlika izmedju Pariza i Torina je ta sto je u Parizu osvojio 37. masters, odnosno prestigao Nadala i oborio rekord.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Основано питање је, зашто игра без престанка? Да ли заиста мисли и верује да на њега године готово уопште не утичу? Уосталом,нека игра као и до сада, односно нонстоп, па ће убрзо и сам да увиди где све То води.

mladeeen

pre 2 godine

Lepo je rekao Zverev na kraju ,Novak je najbolji u istoriji ovog sporta i to morate da shvatite jednom za svagda ...osvojio sve sto je moguce da se osvoji,sve masterse,gren slemove i salataru sa reprezentacijom Srbije ?????????????????

Kosmati covidiot

pre 2 godine

Izgubio dobio nije mi toliko vazno,za nedelju dana mi vazniji Dejvis Kup i Srbija!
(bradina, 20. novembar 2021 22:35)

Naravno, koga briga što je mogao da dostigne rekord Federera na ovom turniru, važniji je poziv selektora Troickog i ljuta borba protiv neugodne Austrije, bez Dominika Tima.
Prosto boli koliko si u pravu.

šarenilo

pre 2 godine

Bila je ovo divna godina, hvala Nole.

Sledeća je ključna, nadam se bar 2/4. A onda niko neće da ga stigne dugo dugo, ako i ikad.

Cheers!

Red

pre 2 godine

Nema se sta zameriti Noletu,ipak mislim da nije toliko zapinjao koliko moze.Do AO ce raditi na kondiciji i taktiki maksimalno,tamo je uvek favorit,ali realno mislim da sledece godine lakse uzima GS u Parizu i wimbldon,to bi bio super uspeh i ne treba vise ni da igra.
GOAT je vec sad.

specnaz

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)

Sam u sobi pred kompom, s vremena na vreme baci pogled kroz prozor da vidi ljude kako šetaju, druže se,vode socijalni život.Gomila kesa od grickalica i flaše ispijenih gaziranih pića leže razbacane......treba skupiti hrabrosti i izaći napolje do kontejnera.

pacifik boy

pre 2 godine

@Akos
Djokovic je vise Brajant,ekvivalent Dzordanu je ipak Rozer,dok Nadal je preslikani Lebron.Ili komparacija sa fudbalom,Rozer-Mesi,Nadal-Kristijano,Djokovic-Zidan,recimo Marej-Nejmar,Delpotro-Klose,Vavrinka-Tevez od starijih Sampras-pravi Ronaldo,Borg-Maradona,Lejver-Pele,Agasi-Romario...

BvB

pre 2 godine

To da Noleta sustižu godine nije dokazao ovaj meč već to što je počeo da gubi setove od tinejdžera poput Drejpera na Wimbledon, Runea i Bruksbija na US Open i Musetija na Roland Garos ali i to što je počinje sve češće da posrće u taj-brejk.

marko

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Koja si ti bud.la
Prosto neverovatno da postoje ovakvi kret.ni

Vrg

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Sta ti to sad znaci? Pa covek j3 najsrdacniji od svih tenisera posle poraza, aplaudira protivnicima i vraca im poene ako je npr. nesto greskom sudjeno u njegovu korist. Niko nije bolji gubitnik od Novaka, iako znamo da mu tesko padne.

Splavar

pre 2 godine

Nije mogao ni na OI. Zasto bi se sad na nekom revijalnom turniru ocekivao bolji rezultat. Nadam se da nece za trece mesto opet na PKB, pa da odmara jos koji mesec

Delije Čikago

pre 2 godine

Ne može naš brat više sa mladim lavovima, to je prirodno, u bilo kom svetu pa i ljudskom...samo još taj jedan GS...???

Kvante

pre 2 godine

Nije Novak blesav da opet izmoren izadje na megdan odmornom Medvedevu i glatko izgubi. Ovako ostaje psiholoska prednost Novakova, zbog pobede u Parizu, pred AO.

Bob

pre 2 godine

Sutra ce se Zverev Novaku oduziti tako sto ce razmontirati Medu a to znaci da ce Novak da odmakne na listi Medi jos 700 bodova,zar ne?

Penaldo

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

Bob

pre 2 godine

Novakova uporista naredne sezone ce biti RG i W!
Ne treba da ide u Australiju!
Vidi se da vise ne moze da parira novim"betonasima"!
Treba da se priprema za sezonu sljake,naravno, posle vise nego zasluzenog odmora!
Na sljaci ce biti nepobediv sledece godine!

sotonin genis

pre 2 godine

Taman sa se počastim sa hororcem. Npr. Ralje. U raljama mornari padnu u vodu i pojedu ih ajkule. Vidite Srbi, Jasenovac postoji u različitim varijantama, a neke su prirodne.
Ne dolazite na more

Ivan ZG

pre 2 godine

Nole misli da od trave može izgraditi mišiće. Od veganske ishrane dobije se izdržljivost, ali se izgubi snaga i eksplozivnost.
Njegovi udarci nemaju snagu dovoljnu da bi bili vineri jer ih protivnik stigne.
Kada se to još kombinira sa njegovom defanzivnom igrom i ne preuzimanju rizika u igri onda izludi svoje navijače i izgubi bodove.
Protiv slabijih igrača takva taktika možda i pali, ali protiv najboljih ne.
Može on do sutra čekati promašaj Zvereva pa ga ne dočekati.
Neće se Zverev sam pobijediti.

Toma

pre 2 godine

Steta. Ali to je to za ovu godinu (ako se ne desi neko cudo na Dejvis kupu)
Sutra navijam za Saleta. Niko ne pobedjuje Zvereva sest puta uzastopce.

Aleksandar

pre 2 godine

@(Ivan ZG, 23. novembar 2021 10:24)

Druze, novak jede biljnu hranu 6-7g to kao prvo. Kao drugo nije on jedini uspesan sportista sa takvom ishranom. Tom Brejdi (44g) legendarni kvoterbek NFL lige koji i DALJE igra je takodje vegan. Brejdi je ove godine osvojio superbowl...
Da ne pricamo o istocnjackim borlicakim vestinama koje poticu iz budistickih hramova gde se meso ne jede nikada.

Tako da ta prica o explozivnosti nema veze sa vezom, cak naprotiv.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

sasa the king

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.

обс

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.

Bojan

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!

sony

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.

simke

pre 2 godine

Mislim da Nole treba da batali ovaj sport ovog momenta, sramota...jeste da je pobedio pre 5 meseci najboljeg na njegovom terenu i jeste da je pobedio onog drugog najboljeg vise puta na njegovom terenu i jeste da vrti ove pehare u krug ali me nervira sto i dalje igra kad bi sada trebao da batali jer je mator i prebogat i treba da se posveti porodici a ne tenisu i ne placa porez i sram ga bilo kako nam zivot ovaj covek unisti!

samo tako

pre 2 godine

nema vise lozenja,sta god ovde da bude nebitno ,Novak samo gs-lemove juri.
(Nikola, 20. novembar 2021 22:50)

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.

...

pre 2 godine

ako, bolje da izgubi veceras lako i zverevu ostane snage sutra nego da se obojica izmuce i jos jedna titula pokloni medvedevom na lepe oci. znaci smucilo mi se vise da pratim tenis koliko mu se sve namesta lagano.

patriot

pre 2 godine

Sada može da ima izgovor da ne ide u Australiju. Anti-vax heroj. Strašno što neko ko nije imao vremena da se školuje toliko beži od nauke.

konza

pre 2 godine

Zverev danas igra neverovatno dobro, kao i uvek protiv Novaka. Ako i pobedi danas, sutra će ga Medvedev počistiti lagano
(munze, 20. novembar 2021 23:27)

To što će jedan rus da pobedi sutra, mnogo će ti značiti u životu...

Krle

pre 2 godine

@Suludo brz teren.

A kad je nadal to govorio godinama u nazad da su tereni sve brzi i brzi i da sve to ide u nedogled covek bio ispljuvan kako to govori zato sto samo na sljaci zna da igra onda se niste bunili,nego sad kad je nole omatorio i dosli mladji sa buzdovanima u rukama i tuku ko ilija gromovnik sad su brzi tereni.

Kikujiro

pre 2 godine

1.Podloga i uslovi za igru su super brzi i to nikako ne odgovara Novaku i za njegov stil igre.
2.Suprotno od Novaka to je uživanje za Zvereva, za njegov prvi servis i za jake udarce sa osnovne linije bolje ne može.
3.Zbog vesti sa AO Novak je nemoćan i bespomoćan, ljut i nervozan
4.To što već sedam dana svaki dan slušamo kako je Zverev i mentalno i fizički umoran je pozitivno za Zvereva i pomaže mu igri
5.Zaključak Zverev je blagi favorit
6.Moja prognoza je pobeda Zvereva
7.7-5, 7-5

dosta bre

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Aj sad pod hladan tuš, da lakše preboliš.

St

pre 2 godine

Novak za klasu bolji igrac od svih na ovom turniru. Zverev ako ne servira as ne moze nista drugo da odigra. Medvedev je malo bolji ali ni on nije blizu onom beast modu. I koliko je novak skladnije i proporcionalnije gradje...kad vidis ova rastelovana krakatila, cudis se da se bave uopste nekim sportom...

Simo

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...

Krle

pre 2 godine

Covek se utripovo da je borg i mekinro pa glumi nesto sa ovim servis volejima,a sto je najgore i ne idu mu lose,a opet gubi lagano,ima losiji servis od 70 posto vta tura

zzbz

pre 2 godine

Neverovatno koliko se ovaj nemac povampiri uvek protiv Novaka, servira aseve iz drugog servisa, pogadja linije za milimetar, bez iznudjenih gresaka igra u transu... Kad dodje Medvedev ne moze da pipne nista...

Cile

pre 2 godine

Inace veliki navijac novaka ali ajde da pogledamo istini u oci,prosecan slajs ne moze dvometrasu da naudi,forhend prosecan nije probojan,tu i tamo viner napravi,bekend dobar ali kada naleti na zvereva sa isto tako dobrim bekendom nema plan b,voleji,smecevi amaterski to vec svi znamo,veliki rad i odricanje su ga doveli da bude najbolji svih vremena u svom poslu,mozda cak a to stvarno mislim najbolji sportista svih vremena a opet samo jedan prisecan teniser

co_op

pre 2 godine

ja navijam svim srcem za Đokovića ali mi se čini da on više ni jedan GS neće uzeti ukoliko u žrebu naleti na dvojicu do ovih tenisera: Zverev, Medvedev, Tim, Cicipas. Jednostavno, momci su stasali, Nole u godinama. On dva tako jaka meča na turniru ne može dobiti. Nadam se da grešim.

Cogito ergo sum

pre 2 godine

Ovo je pusten mec u 3.setu.Kad je shvatio da Sasa nije mentalno pao.Prosto ga je pustio i nagradio za upornost.A zasto?Pa zato sto je shvatio da ce za pobedu morati da ulozi toliko energije da nece moci da se regenerise za finale.Ima sad to iskustvo sa USO.A ovo je bila preslikana situacija.Ne razumem takodje taj cudan raspored 1/2 finalnih meceva.Prvi mec u 14 h drugi u 21 h.7 sati razlike!A finale odmah sledeci dan.Nigde logike.Toliko favorizovati prvog finalistu je nehumano.Da je bar dan odmora izmedju 1/2 finala i finala,pa jos i da razumes.Ali ovo...Mislim da je Novak shvatio da sa tolikom potrosnjom, kasnim leganjem da se spava, itd.nema sta da trazi u finalu protiv mladjeg i odmornijeg Danila.I prosto na elegantan nacin prepustio tu cast Sasi.

Ide Gas

pre 2 godine

Smesno mi je da se novak ovoliko oslanja na servis,pa njemu je servis u 80 posto karijere sluzio samo da ga ubaci u teren ko zenski tenis da gledas

Josip

pre 2 godine

Nuleta nagriza zub vremena, Zver ce ga pregaziti. Mislim da su Ljubicic, Cilic i Ivanisevic imali puno bolje servise od njega a i povratne lopte, jer on sada ima protivnike na nivou rookia.

466453

pre 2 godine

Nolo penzija.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 22:40)

Hahaha, Federer će malo sačekati, skupa članarina u njegovom klubu penzionera. Čak i tu misli da zarađuje. :p

Ivannn

pre 2 godine

Tesko je za Djokovica da pronadje motivaciju za zavrsni masters posle toliko godina na tour-u. Na grand slam-ovima je to neki drugi Novak Djokovic...

X

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.

Real deal

pre 2 godine

Prosecan igrac kojem su na ruku isle povrede Nadala i Mareja i godine Federera,kroz istoriju u tenisa ni medju 10 nije.i bez smaranja o trofejima,npr Milicic ima vise nba prstena od Barklija a sigurno nije bolji igrac.

Myrthos

pre 2 godine

Izgleda da se odluka o završetku karijere približava. Teško da Novak može ostvariti pobjedu na bilo kojem turniru sada. To je suština problema a ne vakcina. Za Zvereva i Medvedeva Novak više nema odgovor, igru, strategiju ali ni snagu. Sjajna karijera, hvala na bezbrojnim radostima što nam donese ali moramo biti realni: mladji preuzimaju.

jeremija

pre 2 godine

@Bojan
Meni je jos jadnije vase lozenje na sportistu koji je u pojedinacnim kategorijama poobarao sve rekorde JEDINO u kategoriji igra za svoju zemlju(DK i OI)najlosiji od cele svoje generacije,od Nadala do Delpotra.Najbolji sportista ikad neko ko na tri Olimpijade(najvaznijeg sportskog takmicenja)kao APSOLUTNI FAVORIT ZA ZLATO ne uzme ni bronzu,jer na potrosi snagu na fotkanja i glupiranja,dok istovremeno za pare gine,pa nece bas da moze.I prosto kada citavu deceniju u medijima pored toliko velikih nasih sportista se forsira jedan jedini da se naciji ispere mozak sa njegovim likom i delom i skrene paznja sa svakodnevnice,a taj covek bi nas prodao sve kolektivno za jedan lajk sa zapada,onda bas i cinjenica da delimo isti nacion ne igra ulogu u mom navijanju za njega.A nekad sam zdusno navijao kada je bio samo decko koji obecava jer za razliku od mnogih tenis pratim jos mnogo pre Novaka,ali prosto od slucaja "Viskovic" sam shvatio da mnogo toga oko tog decka nije bazdareno kako treba,delom i njegove krivice zbog bolesne potrebe da se svima dopadne(izvini sto citiram Kirjosa ali tu je ubo 100 posto) a jos vise zbog tijumvirata porodica-novinari-fanovi.Zato sam npr.totalni fan Jokica jer tih stvati kod njega nema samo kosarka,zabava i nista vise,nikakvo branjenje srpstva jer sport je kao sto rekoh zabava kojoj mi previse pridajemo znacaja umesto da se bavimo stvarima koje zivot znace.

Grk

pre 2 godine

Legenda je nole i svaka mu čast ali Federer je naj naj svih realno igra super za oko em najveći uticaj ostavio u svetu.. bravo za noleta i za ovu uspešnu godinu.

Player7

pre 2 godine

Zverev jedino protiv Novaka servira kao lud. U ostalim mečevima pravi po 5-10 duplih a danas nijednu, i u drugim mečevima sa njim. Evo prve duple u trećem setu baš dok pišem ovo.

beba

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

Navijač Zvezde

pre 2 godine

Zverev ove godine nije osvojio US Open niti jedan GS, informisi se malo.
Osvojio je OI nebitno takmicenje gde Novak nije ni trebao da ucestvuje. Za tenis i fudbal zna se koji turniri su prestizni. Za druge sportove OI jesu vrhunac uspeha al za ova dva sporta potpuno nebitan turnir.

Kikujiro

pre 2 godine

Odlično igra Zverev, ne daje nikakve šanse Novaku sa osnovne linije, Novak je i dalje u prvom setu samo zahvaljujući prvom servisu, ovo je do sada najbolja igra Zvereva na ovom turniru.

NY

pre 2 godine

Šta je problem. Novakova grupa je bila daleko slabija pa je zavaravanje bilo da je Novak bio maestralan. Rud, Rubljev i Noris nisu kvalitet. Grupa sa Medvedevim i Zverevim mnogo jača. Dovoljna njih dvojica

Nikol Dž. Femija

pre 2 godine

Nebitan poraz.
Polufinale je odličan rezultat.
Osvajao je 5 puta i vala dosta.
Neka ostane Federeru tih 6 a Nadalu 0.
Osvojiti jedan je puna kapa a tek 5 !!
Mnogo je važniji Pariz Masters i sa reprezentacijom novi format Dejvis kupa.

Medvedev je imao srece na US Openu i sada u Torinu - sreće da je tu Đoković jer da nije onda bi ovaj raspored imao Medvedev - on bi igrao sinoć i večeras i to će mu se i dešavati kada ne bude Novaka. A do tad će biti povlasćen jer Zapad ne podnosi Đokovića i otežaće mu uvek a perfidno mu povremeno, kad izgubi, deliti aplauze i superlative hahaha naravno posebno ako pusti i koju suzu !!

Sada će verovatno ponovo biti puno naslova kako je Novak 7.put ptvi ali nije uzeo zavrsni turnih ni UsOpen a to sto je uzeo Pariz i postao rekorder sa 37 masters titula nebitno.

Naravno, uzece i Dejvis kup što mu je najvaznije i dobro je da bude odmorniji !

Bravo Novaku za polufinale !

vidoje

pre 2 godine

"Đoković ostao bez finala"

Ocekivano. Nema vise ni energije, ni inspiracije. Ova dvojica najvecih konkurenata (Nadal i Federer) su najzad nasli nacin kako da ga zaustave. U direktnim susretima nisu mogli i onda su povukli najbolji moguci potes: ne igraju (zbog povreda). Time su sve ove mlade lavove-udarace svalili njemu na grbacu i ako hoce titulu mora SVE sam da odradi. Da oni igraju pola ovih mladjanih ne bi proslo.
I na kraju kada se podvuce crta ove godine, Djokovicevi rezultati su odlicni, neverovatni, 99% tenisera bi skakalo do neba, ali kad se pogleda sta je trebao PLANSKI da uradi - onda veliko nista! Pruzila mu se jedinstvena prilika u zivotu da uzme sve 4 GS u godini i? Katastrofa u pristupu tome cilju. Olimpijske igre ... opet nista sem sto mu je to posluzilo da unisti USO. I na kraju, kada je trebao da izjednaci rekord Federera sa 6 zavrsnih turnira ... opet corak. Sve ono sto je trebalo dobro isplanirati i pripremiti se za, on je tako olako propustio.

dezon

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.

Istina

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih

NY

pre 2 godine

Napred Zverev!
(Rodžer Federer, 20. novembar 2021 21:13)

Ti pratiš na dva ekrana tenis i košarku i tamo ostavljaš komentar pod drugim imenom.

petar

pre 2 godine

i neka je! nije lud da igra do ponoci pa legne u 2 ili 3h ujutro da bi sutra opet igrao u pola dana. ko ih jebe neka gledaju ona dva klovna opet.

Navijac zvezde

pre 2 godine

Nebitan turnir za Noleta. Sve je to vec osvsjao nista spektakularno se ne bi desilo i da je osvojio. Samo se treba fokusirari na GS u sledecoj godini. E tu ga je malo teze pobediti jer treba 3 seta odigrati besprekorno protiv sampiona. A on je sampion nad sampiomima. Misevi, zlonamernici utuvite to u glave.

Поскок са Змијања

pre 2 godine

Са хладне Мањаче вукови са Змијања бодре најбољег српског вука Новака Великог.

sotonin genis

pre 2 godine

Taman sa se počastim sa hororcem. Npr. Ralje. U raljama mornari padnu u vodu i pojedu ih ajkule. Vidite Srbi, Jasenovac postoji u različitim varijantama, a neke su prirodne.
Ne dolazite na more

Alex

pre 2 godine

Mogao je organizator da zakaze ovaj mec u ponoc, tako da zavrsi oko 3 ujutro, a Nole nakon novinarskih pitanja na spavanje u 5 ujutro. Mislim strasno je sta rade. Medvedev zavrsio mec u 3 popodne.

Sinan Sakic i tuzni vetar

pre 2 godine

Kakvo lozenje posle pobeda nad onim amaterima u grupi,Zverev se jedva krece covek se fizicki raspada i opet rutinski uzme set i bolje da ispadne i onako clbi ga medvedev razbuco.

veliki strumf

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.

Marina

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Bas je milina gledati Fed botove kako uvek izmile iz rupe kada Nole izgubi. Pa sta treba Djokovic da radi, da pobedjuje svaki mec? Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekada u zivotu da je Nole GOAT, zato sto je bolji od svih.

DRAGAN

pre 2 godine

Novak je nacisto ispustio Zvereva. Oba seta u 10 gemu su bila presudna.
Tu mu je Novak poklonio i pobedu. Ali nema veze, i
dalje je u velikom plusu nad
Medom. Sada Novak ide na DK, i zatvara ovu uspesnu
godinu kao 7 put sampion
na kraju godine. Kome je to
jos poslo za rukom. Naravno nikome osim
NOVAKA. BRAVO MAJSTORE.....

Kralj

pre 2 godine

Sta ga briga ako nije mogao ovog igraca da dobije barem je dobio plac na Jahorini....tu je blize Omer-begu i njegovim ispodpiramidalnim rupama za meditiranje

Đorđe

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.

tišler

pre 2 godine

@
Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...
(Stratus, 20. novembar 2021 23:47)

Zato što je Nole ovo prepustio. Namerno znači. Voljno ili nevoljno, nebitno.

zmajko

pre 2 godine

Novak se vec prebacio u "odmor" mod jos od juce. Iskreno, i ne treba mu tri dana zaredom da igra, nema razloga a zbog toga mu i fali motivacija. Realno igra sa 60% a i dalje gubi set u TB. Svakako ne treba zanemariti ni igru Zvereva, ko u transu, ne moze nista da promasi!

samokazem

pre 2 godine

Djokovic je nerealno pasivan teniser. Da ima iole glavu da igra napadacki bio bi nepobediv. Ceo mec protiv zvereva prebacuje lopticu po sredini terena. Jako kukavivcka igra danas.

Akos

pre 2 godine

Đole nam je u silaznoj putanji. Zverev i Medvedev u uzlaznoj. Smjena generacija...
(Sifiličar, 21. novembar 2021 04:52)

Hhhahahahahaahha a pre samo dve nedelje Djokovic je pobedio Medvedeva u finalu, ma najjaci su ovakvi komentari :)))

466453

pre 2 godine

10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.

specnaz

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)

Sam u sobi pred kompom, s vremena na vreme baci pogled kroz prozor da vidi ljude kako šetaju, druže se,vode socijalni život.Gomila kesa od grickalica i flaše ispijenih gaziranih pića leže razbacane......treba skupiti hrabrosti i izaći napolje do kontejnera.

Master Yoda

pre 2 godine

Živ bio Nole, svaka ti čast. Ako je Novak i izgubio, izgubio je kada nema štete, ostavlja prostor za iduću godinu da brani manje bodova. Vidi se da ga nije poraz puno pogodio, prošao je u polufinale, odigrao koliko treba, kad je bilo bitno odrao ih je sve.
A i Novak ima godina, ovi su u punoj snazi i treba da igra u skladu sa prioritetima što i radi.

Невен

pre 2 godine

А добро, скупиће се снаге још за тај један Гренд Слаем па пљувачи могу у пензију... А Ноле у антологију...

Serpico

pre 2 godine

Ноле је самог себе победио.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)

Nole jedini teniser koji ne gubi svoje meceve nego sam sebe pobjedjuje...

gledalac

pre 2 godine

Novak uvek igra, ali cuva snagu za finale. Ovde je bio problem sto je igrao u 21h, a odma sutra u 17h sa odmornim Medvedevom. Video je u 3-cem setu da ovaj Zverev zapinje iz sve snage, i da ce mu trebati mnogo energije , ali da to u finalu nece biti dovoljno. Odigrao je Novak u "odmor" modu polufinale. Uzeo je 1600 poena u Parizu i Torinu, dosta.

Miloš

pre 2 godine

Boga mi su se svi pošteno izredali na Djokoviću zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Marej 2016, Zverev 2018, Federer 2019, Tim 2020, Zverev 2021. Pet bolnih poraza !!

Miloje

pre 2 godine

Nole, samo polako, nema razloga za nervozu......sve si osvojio što se osvojiti moglo......najbolji si ikada, to svi znamo, a i ti......odmori malo, zaslužio si bre.....Napred ljudino!!!

Legionar

pre 2 godine

Zverev protiv Novaka igra potpuno rasterećeno, nema pritiska, nema bilo čega što bi ga omelo u igri i to mu savršeno funkcioniše u najbitnijim mečevima. Novak će imati sve veći problem sa igračima tipa Zvereva. Em su mlađi i mogu duže da igraju, em igraju za slavu, niko ih neće pljuvati ako izgube od Novaka, Zverev je toga potpuno svestan, kao i Medvedev. Novak mora da menja pristup, ne sme sebi da dozvoljava preduge razmene i mora dodatno da poboljša servis. Šteta za propuštene istorijske šanse u 2021.

hehehe!

pre 2 godine

Gotov je. Penzija. Konačno da se malo odmorimo od smora i njegovih groznih "navijača".
(lule, 21. novembar 2021 05:25)
Ma jok! Nije još star! Da je star, imao bi bradu do pojasa, kako se pravim Srbima priliči, a ne ovako! Malo izgubi od slavena, Rusa i svi pišate na njega! Stvarno ste izgubljena nacija!:)

VUK

pre 2 godine

Ne vredi...nije samo servis. Igra Zverev dobro. Moraju Novak i stručni štab ove zime se pozabaviti sa ova dva mlada tenisera što će igrati finale u Torinu. Ipak je to suviše često da imaju svoj dan protiv Novaka. Novak prečesto gubi od njih. Imaju problem Novak i treneri. Mora se rešavati ...inače neće biti dobro.

gvozdje79

pre 2 godine

Bolje,(zbog bodova mozda ne),ali po meni bolje,ne bi imao sta da trazi protiv Medvedeva u finalu sa par sati oporavka,opet mu "legao" zreb kao na USO,secam se ranije,morao i Nadala,i Fed...i jos nekog ko je u tom momentu bio medju boljima....
A Zverevu svaka cast,odigrao bolje u svim kljucnim poenima,kao i obrnuto kada je Djokovic pobedjivao...

Bob

pre 2 godine

Novakova uporista naredne sezone ce biti RG i W!
Ne treba da ide u Australiju!
Vidi se da vise ne moze da parira novim"betonasima"!
Treba da se priprema za sezonu sljake,naravno, posle vise nego zasluzenog odmora!
Na sljaci ce biti nepobediv sledece godine!

soko

pre 2 godine

Nole će fokus prebaciti na Rolan Garos i Vimbldon. To su podloge na kojima ne mora da troši sebe do krajnjih granica protiv visokih servera, a Zverev i Medvedev upravo to jesu. I osvojiće oba.

Simke

pre 2 godine

Ipak i godine cine svoje...Zverev je bio grogiran u 3 setu,ali Novak je popustio, i desio de brejk.....A kada Medvedev i Zverev naprave prvi brejk,sansa da se desi ribrejk je 1%.

kiza

pre 2 godine

34 godine…mašina…moze sad da pije vino i uziva u milionima, a svaki dan se bori za vise i za ovu zemlju kakav covek bre ziveo 100 god Novače!

Hak Fin

pre 2 godine

Realno gledajuci od 3 Amigosa iliti Big3 Novakse najbolje nosi sa ovim Zverevim. Ima jos uvek pozitivan skor, Nadal za nijansu Bolji a Roger ima negativan skor sa njim. Sto se tice ovih 5 bolnih poraza na ZT sto neko navodi, a sta reci na 10 od 10 ucesca Rafe Nadala bez titule? Pored ovih koji su i Novak pobedjivalu tu je i jedan Gofan npr. Novak na dva seta, u dva uzaastopna dana protiv ovih najjacih, sve slabije prolazi. Kako god Zverev bi menjao ove njegove pobede za bar jedan Novakov GS. Cak i da Novak ostane i na tih 20, upisao se u istoriju, okrenuo igricu, sto bi rekli dosao je tiho i usao u legendu.....

Tn

pre 2 godine

Руку на срце, у већем делу меча Зверев је био бољи. Бољи сервис, бољи у разменама, чвршћи. 8 винера више, 5 грешака мање. Ноле је самог себе победио. У гему када је изгубио сервис имао је 4 велике неизнуђене грешке. Када је дошао до брејк лопте и имао контролу поена - опет је лаган форхенд избацио у аут, па у наредном поену одиграо лош дроп шот и ту је био крај меча. Зверев је мање грешио када је кључно. Постао је врло опасан за Нолета у мечевима на 2 добијена сета. Ништа страшно - биће Ноле одморнији за Дејвис куп.
(veliki strumf, 21. novembar 2021 00:03)
To je to, sam je sebe pobedio. Ne daj Boze da je protivnik bio bolji. Ma kakvi.

Nole Piramidas

pre 2 godine

Nole je covek koji zna sta radi i koji zna kako se igra tenis. Pustio je dvojicu mladica nadobudnih da se mirno grizu oko koske...a on ide dalje kao cika broj 1
kako i prilici !

Mikloš Salamander

pre 2 godine

Veliki sam navijac Noleta, ali evidentno je da su ovi mladji prvenstveno Medvedev a i Zverev kako se kaze naceli Djokovica sto je i logicno, ja se najiskrenije nadam da ce Novak imati snage da osvoji makar jos jedan do dva GS do kraja karijere, i tako prestigne RF i RN.

Милош Радунковић

pre 2 godine

Основано питање је, зашто игра без престанка? Да ли заиста мисли и верује да на њега године готово уопште не утичу? Уосталом,нека игра као и до сада, односно нонстоп, па ће убрзо и сам да увиди где све То води.

sima

pre 2 godine

Nije smeo da diže glas u Torinu protiv Atp-a. Sad će na svim GS da uvedu obavezno pelcovanje. Oće da ga nateraju ili u penziju ili pelcovanje..

Mimi

pre 2 godine

Ključ je u tome što u dva dobijena seta ponekad Zverev izdrži razmene, uz to strašno servis veče. Na GS imaju male šanse još uvek.Sada AO jedva čekam

veder

pre 2 godine

Ovaj Zverev uvek servira dobro protiv Novaka, a kad igra s drugima, npr. Medvedevim ne može da ubaci prvi servis. Junoše se napale kad igraju protiv Novaka. Sad nek ide na odmor, pa Devis kup, a onda priprema za AO.

vlaca

pre 2 godine

Noleta i ne zanima finale ostvario je cilj 7god prvi na listi.Sad je sledeci AO na to ce da se koncentriše da dodje do 21gs i birace turnire.Ovi trebaju hleba da jedu jos Medvedev Zverev i drugi

Dzoni

pre 2 godine

Poraz baš i ne prija,nikome valjda,ali recimo da je Zverev imao svoj dan i bio bolji od Novaka koga sigurno neće moći da dostigne u svojoj karijeri.Noletu treba još taj jedan ili dva slema i onda odlazi u istoriju teniskog sporta koga verovatno niko neće nadmašiti.Zato me i čudi da grupica mrzitelja našeg najboljeg sportiste kako ip
ak ne mogu da shvate njegovu veličinu i uspehe koje je postigao.Radi se o klasičnoj ljubomori na Novaka i njegovo materijalno bogatstvo koga je pošteno stekao.Napred Nole do novih pobeda i rekorda koji će biti večni.

DR

pre 2 godine

Razlika u godinama pocinje da bude ocigledna.
Nedostatak inspiracije takodje. Nema vise one druge dvojice koji su mu bili najveci lajtmotiv.
Tehnicki gledano nedostaju mu taj jedan ili dva gs i eventualno jedne oi da zavrsi karijeru kao goat za sva vremena. Samo se nadam da nece onaj gore da mu poput kletve ne dozvoli da napravi taj poslednji korak vise vec ga ostavi na magicnoj cifri 20. Nadam se da ce naci snage da se izbori sa svim sto ce mu se naci na putu ka tom poslednjem zavrsnom udarcu karijere.

Legolas

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Puno sreće želimo našem Novaku!

Goran

pre 2 godine

Srećno šampione! Malo je ljudi u istoriji profesionalnog sporta sa 83% pobeda u karijeri.
(Loznica, Gučevo, Cer…, 20. novembar 2021 20:23)

Srećno Nole!

Splavar

pre 2 godine

Nije mogao ni na OI. Zasto bi se sad na nekom revijalnom turniru ocekivao bolji rezultat. Nadam se da nece za trece mesto opet na PKB, pa da odmara jos koji mesec

Gambeeet

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva za koji kažemo da bolje da ga nismo ni gledali, težak poraz iz perspektive načina na koji je izgubljen meč. Realno, većina nas je očekivala da će relativno rutinski nakon onako dobijenog 2. seta proteći odlučujući, ali to se ipak nije dogodilo. Aleksander Zverev nije imao niti jedan iole ozbiljniji pad u ovom meču, kako u igri, tako ni na servisu, izuzevši onaj gem na 4-2 u 3. setu kada je praktično bila "obostana meč lopta" (poen koji bi verovatno opredelio meč na Đokovićevu stanu da ga je uzeo, a spasavanjem iste, Saša je nezvanično zaključio susret) na brejk lopti za Noleta, kada je rutinski forhend izbacio u aut, udarac koji ga je danas totalno izdao, ako uzmemo u obzir da je napravio 3 neiznuđene istim u gemu u kom je pretrpeo brejk, dok kada on funkcioniše, Novak gotovo po pravilu dobija mečeve, protiv Mede u Parizu ga je recimo služio perfektno. Odnos vinera i grešaka - Zverev: 35-24, Novak: 27-29, još ispada i da je odličan rezultat kakav je mogao biti na kraju. U dugim razmenama Zverev osvojio duplo više poena, u suštini, potpuno zaslužena pobeda, pride prva serva preko 70% i samo jedna dupla u nebitnom trenutku. Sutra verovatno 6:3 6:3 za Medvedeva uz ni približno ovako kvalitetnu igru Zvereva, iako to ne bih voleo, ali mi se nekako čini neminovnim. Ako ništa drugo, poštedećemo se nerviranja sutra za slavu.

Djida Mova

pre 2 godine

Браво Новаче.
Најбоља сезона до сада у каријери. Три Грен слема си узео и то у низу. Пробај сада и Дејвис куп, па одмарај за АО, крунисање ће бити тамо где је све и почело.
Најбољи свих времена који је икада играо ову игру, Новак Ђоковић!!!!

Stratus

pre 2 godine

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kad vec vidi da ima napaljenog servera sa druge strane, zasto ceka servis po sredini? Server ili pogadja ono sto gadja (prakticno nikad sredinu), ili izbacuje u aut. Ako pogodi sta gadja, a ovaj ceka po sredini, tesko vraca protiv ovakvih servera. Dakle, umesto cekanja po sredini, treba da "igra poker" i krene u jednu stranu. Tako ce imati vecu sansu da vrati loptu u igru, a dodatno ce i server vise promasivati kad primeti da Nole igra pomenuti "poker". Ne znam zasto ne proba, kad vidi da toliko tesko ide vracanje servisa...

bg leprikoni

pre 2 godine

Gde su oni koji uporno tvrde kada se "trojka" povuce da ce muski tenis biti kao zenski,mislim,to bi potencijalno bilo dobro za nas jer bi znacilo da bi recimo Kecmanovic ili Djere bili u buducnosti kandidati za Slemove(kao sto kod zena Slem moze da uzme maltene bilo ko),ali realno opet cemo imati neku vrstu velike trojke(Sasa-Danil-Stefanos),Rubljov i mozda Kirjos kao Marej i Vavrinka,a Beretini,Hurkac,Siner,Alkaraz,Oze-Alijasim novi "drugopozivci" koji ce ipak mnogo vise muciti ove najbolje nego sto su boranija tipa Berdih ili Nisikori se suprostavljali staroj velikoj trojci,tenis dakako nece propasti vec ce biti sve uzbudljiviji,mozda necemo gledati bas epske meceve kakve smo imali prilike da gledamo u vise navrata pre svega sa Nadalom i Novakom ali ipak nema zime za ovaj sport,i drago mi je da bas istocnjaci nasledjuju ove dosadasnje,manje ce biti mutljavine

D

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга.

Nemozes biti kosmopolita i biti srbin najviseg ranga. Dva razlicita stvari. To se zove oxymoron. Gdje si naucio rijecnik?

Mikii

pre 2 godine

Ja bih rekao po novakovpj faci,da je on. dosao ovde sto bi rekli da ispoštuje. I ugovore i sponzore itd.. I da se ogra malo. Čestitke zverevu normalno.

Al još oko 20 nedelja do rekorda Štefi Graf da osveti Moniku. Što reče rođa gore. Više bih voleo da pročitam tog dana nemačku štampu,nego leba da jedem.. Posle neka nastave da sanjaju.
(dezon, 21. novembar 2021 05:15)

"Da osveti Moniku"?! "Da procitam nemacku stampu vise nego leba da jedem"?!

Cekajte, da li je ovo zaista neko napisao ili je skrivena kamera u pitanju?

@Bosko bombas

pre 2 godine

Danas je bio Zverev bolji i to je to, servirao je nerealno i vec protiv Danila ce se raspasti, desava se jos ce se Novak pitati za sve, makar jos ove i polovinu sledece godine.

Dott

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.

Masariko

pre 2 godine

Mislim da je polako gotovo sa velikom trojkom. Novak je najmlađi pa se najduže zadržao, ali pored Medvedeva, Zvereva, Cicipasa i možda još nekog biće vrlo teško da se uzme bilo koja ozbiljnija titula. Jednostavno, jedan od njih će uvek biti super raspoložen, a Novak sa 34-35 godine ne može baš fizički da se nosi sa njima. Biće možda još koja titula, možda i GS, ali onu njegovu konstantnost više ne treba očekivati.

mrlj

pre 2 godine

Zverev bolji u razmenama, to je Novakov glavni problem.
(Siniša brejnstormer, 20. novembar 2021 22:12)

Nije problem već je to po planu.

gigi

pre 2 godine

Svi zaboravljaju.. Zverev 10 godina mlađi i odmarao 48 sati do polufinala. Đoković nije izgubio sa 6 - 2 ; 6-1 već u 3 seta. Čak prvi gem u tie break. Budite realni. Nije mašina. Danas da je prošao, protiv Medveda bio bi istrošen, dok ovaj odmarao od 15:30 juče. Verovatno bi izgubio finale. Sad neka puni baterije za AO ako će uopšte da ide. Na njemu je sve.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

pacifik boy

pre 2 godine

@Akos
Djokovic je vise Brajant,ekvivalent Dzordanu je ipak Rozer,dok Nadal je preslikani Lebron.Ili komparacija sa fudbalom,Rozer-Mesi,Nadal-Kristijano,Djokovic-Zidan,recimo Marej-Nejmar,Delpotro-Klose,Vavrinka-Tevez od starijih Sampras-pravi Ronaldo,Borg-Maradona,Lejver-Pele,Agasi-Romario...

Kaiser Roger

pre 2 godine

Sad ce nolovske price kako mu se nije igralo, kako je umoran i treba da se odmori i da gleda samo GS.A u sebi bi daljinski pojeli od muke.

Nije nego

pre 2 godine

Kako je meni žao ovih desetak ljudi što mrze Đokovića, pa sa nestrpljivo čekaju svaki njegov meč, još ako protivnik povede, ihaaaa te radosti, ali onda sledi Noletov hladan tuš. Srbin, najbolji sportista svih vremena! GOAT!
(Bojan, 20. novembar 2021 22:52)

Videli smo hladan tus.Ihaaaa!

Lala

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.

Miloš

pre 2 godine

Ne shvatam Novaka zasto je konstantno mrljavio sa tim bekhendom po sredini i bezopasnom dijagonalom, zasto se nije prebacivao na forhend, i da agresivnije udara na njegov forhend, lose mu je bila taktika danas.

kojot

pre 2 godine

Zverev je ove godine osvojio US Open i pobedio Djokovića na OI, tako da nije uopšte u naivnoj formi. Već na početku meča se videlo da će ovo biti teška borba, jer ima ubitačan servis. Biće zanimljivo videti šta će uraditi u 2022, da li će napredovati još preko Nadala i Cicipasa.
(X, 21. novembar 2021 08:20)
U.S Open je osvojio Medvedev

demokrata

pre 2 godine

Bem ti obaveze. Taman na 4:4 u drugom setu ulazim da vidim rezultat a naslov 'Djokovic se muci'. Mislim se evo brejka pa da krenemo od 1:1 s mirom...Ajmo doktore!

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

Nexa

pre 2 godine

Eto upravo danas Federer pohvali Novaka… izmalerisao mu skroz. Novaku nije bio dan, nista specijalno Zverev nije odigrao. Medvedev osvaja sutra u dva seta: 6:3 6:3

Tedy

pre 2 godine

Djoković što se provlačio, provlačio se. Zverev ga je imao i u Australiji, Grk ga imao na RG. Na US Openu ni samom Djokoviću nije jasno kako je uspio pobjediti Zvereva. Jedino je Wimbldon pošteno osvojio. Sve u svemu, realno sezona iz snova za Djokovića. 3 GS u 34oj godini, pa malo li je.??? Sljedeće godine ako nekim čudom osvoji barem 2 GS, to bi bila fantazija. Realno Zverev ga je počeo opasno mučiti. Biće teško Djokoviću u budućnosti da ponovo pobjedjuje Zvereva, baš teško. Plus Medvedev, crno se piše Djokoviću u budućnosti. Sad je već i više nego jasno da je svaki sledeći Djokovićev GS čist bonus.
(sony, 20. novembar 2021 23:56)
Znači sve slučajno, a?
Ma bravo...

Z

pre 2 godine

Nije osvojio zavrsni Masters jos od 2015. godine. To je katastrofalna statistika. Placite, Nolomani. Hehe...
(Mohikanac_'91., 20. novembar 2021 23:46)

Potraži kada je Federer osvojio poslednji put završni masters ili još bolje kada je Nadal osvojio.

zoran

pre 2 godine

Godine počinju i na Nola da deluju.
Verujem da će uzeti jos neki slem.
Lično moje misljenje tenis neće biti isti kad se penzionisu Nole, Rafa i Rodzer.... Ostajemo bez klasika
Rafa Nole, Nole Rodzer i Rodzer Rafa... Kakvi su to veliki igrači i veliki šampioni.... Jedan od drugog izvlačili više i više i učinili većim.

Miki

pre 2 godine

Bravo majstore, samo cepaj, treba znati i pobediti, a i izgubiti.

A u nas Srba je vazdan bilo strucnjaka koji od drugog beze, pa ukus pobede nikada nisu ni osetli.

Sva cast.

Zoran

pre 2 godine

Ђоковић је космополита, Србин највишег ранга. Енергија коју троши за добробит тениског синдиката, у хуманитарне сврхе ...му управо недостаје за још већи тениски резултат. Да је Новак само ћутао две године (као што то раде директни конкуренти) и играо само тенис, остварио би недостижне резултатске рекорде. У томе је Новакова величина. Живот је један, аутентичност је јединствена. Новак је херој и тешко дотижан.
(обс, 21. novembar 2021 00:03)

# Link komentara

Al si ga ti preterao sa hvalisanjem jedne osobe koja je prvo covek pa tek onda Srbin, koja je teniser a tenis je sport, koji je samo zabava.

xyz

pre 2 godine

Ovde je problem razlika u visini. Nista vise. Zverev moze sa osnovne linije sve sto moze i Novak, ali Novak nije visok 1.98m i ne moze da servira 230 kmh.

Kikujiro

pre 2 godine

Odličan tenis, sve ide očekivano, mislio sam da će biti 2-0 za Zvereva, Novak bolji nego što sam mislio da će biti, čak je pre sam sebe pobedio nego Zverev njega, i iz ovog meča smo mogli da vidimo zašto Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima i verovatno nikada i neće, sledeće sezone očekujem da Novak osvoji 3 GS turnira, minimum. Ako ih uopšte bude i igraop naravno.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Koje je mucenje gledati ove servis botove ko Zverev, uzas.
(Bruder, 20. novembar 2021 23:15)

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.

Filip

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)
Ima samo servis? Ima mnogo vise vinera iz igre danas, a servis ih cupa obojicu.

marko

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Koja si ti bud.la
Prosto neverovatno da postoje ovakvi kret.ni

Never Mind

pre 2 godine

Novače, hvala ti za predivnu sezonu, a sada odmori do februara i resetuj se. Još nisi rekao poslednju reč, ni blizu. Sledeća sezona neka posluži za potvrdu i cementiranje GOAT statusa, a posle toga šta Bog da.

bruder

pre 2 godine

(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41), covece pojesce te mrznja, iskuliraj malo. Kako ne vidis koliko si jadan. Novak ostaje GOAT mrzeo ga ti ili ne. Prosto je tuzno gledati koliko mrziteljskih komentara saljes sve ove godine a da si pri tom totalno nebitan naspram Novaka. Zverevu svaka cast, jednostavno u odnosu na meceve sa Rafom, Rogerom, Marejem, Varvinkom...mucenje je gledati mech gde se sve vrti oko servisa...to za mene nije tenis. Ja nemam tvoju bolest da mrzim bilo koga pogotovo ne tako strastveno kao ti jer tad bi se vec zabrinuo za zdravlje...

POPE

pre 2 godine

Nole posle Vimbldona nije vise bio potpuno spreman ni za jedan turnir. Ako nesto zeli sledeca godina je kljucna. Mora da osvoji neki gren slem jer ce Nadal po meni sve podrediti i osvojiti Rolan Garos. A Nole ako nesto hoce naredne godine mora da bude 100% spreman u sta malo verujem. A koliko se sprema za turnire mozda bi trebalo da razmislja i o penziji.

Simke

pre 2 godine

Vrlo jednostavno,kada Zverev i Medvedev serviraju vrhunski i igraju dobro sa osnovne linije,to je onda mnogo tezak zadatak...U tom slucaju Novak igra pod pritiskom da mora dobiti svoje gejmove.....Kada je igrao sa Nadalom i Federerom to nije bio slucaj,znao je da uvijek moze napraviti brejk,dobro Federeru je bilo teze oduzeti servis,ali i to je mnogo puta radio....E sa ovim visokim igracima koji igraju dobro i u razmjenama,jos na tvrdoj podlozi,to je ogroman izazov....Jer kao sto vidimo,Novak je igrao odlicno u prvom setu,i samo je malo popustio u tajbrejku,i ode set.

Miloš

pre 2 godine

Balavurdija mu nabila opasne komplekse zadnjih godina na ovom Završnom mastersu. Zverev ga 2018 razbio u finalu 2:0, Tim ga dobio u polufinalu 2020, evo sad ga Zverev ponovo dobija.

Realno ova godina je godina iz snova za Djokovića(3 GS rodjaci, malo li je, plus nove 52 sedmice na prvom mjestu, 7 put godinu završio na prvom mjestu, malo li je.?)

billy

pre 2 godine

Pa nije Nadal bio budala kad je govorio da se pravila tenisa trebaju hitno mjenjati. Kome je zanimljivo gledati drvosječe od 2 metra kako raspaljuju neodbranjive servise.??

CroFed

pre 2 godine

@Filip

Kada su mu ta trojica bili glavni konkurenti nije imao ovako nepredvidljiv (namjerno neću reći odličan) servis i volej, no zato je mogao duže i čvršće istrpiti jake izmjene s osnovne crte, sada je drugačija priča, i stariji je...

Bob

pre 2 godine

Sutra ce se Zverev Novaku oduziti tako sto ce razmontirati Medu a to znaci da ce Novak da odmakne na listi Medi jos 700 bodova,zar ne?

Tedy

pre 2 godine

Klasika. Đoković jedan meč odigra savršeno, drugi pukne, ne liči na sebe. Nikada nije imao kontinuitet u igri.
(mr.gud, 20. novembar 2021 23:51)
Stvarno nikad nije imao kontinuitet..ahahahahahaha

Nolo

pre 2 godine

Uhhhh ulepsao si me vece Aleksandre, svaka ti cast
(gevara, 21. novembar 2021 00:02)

Brate, kad tebi teniseri ulepsavaju veceri, odma da se javis lekaru...

Super Svima

pre 2 godine

@ 10 godina razlike, snaga je presudila. Novak je uzeo većinu poena kraćih od 5 udaraca, dok Zverev većinu preko 5. Što dužu poen tim veća šansa za Zvereva.
Novak u buduće protiv ovih mladih mora da nalazi brza rešenja dok ima energiju za ubrzanje jer što je poen duži postaje linearniji i gubi definiciju udarca. Džabe znaš ako ne možeš.
Još uvek ima prilično kratak recovery time ali mora menjati taktiku.
(466453, 21. novembar 2021 00:02)

Apdolutno tačno, dodao bih da ta rešenja za skraćenje večeras nisu funkcionisala uopšte, nijedan drop šot mu nije prošao. Plus, imao je savršen meč manje od 24h ranije protiv Norija, tu je sve ulazilo, retko se to ponavlja dva dana za redom.

Z

pre 2 godine

Aleksander je igrao stvarno dobro ali mislim da je Novak kalkulisao u igri i da je bilo "ako prodje , prodje"
S obzirom na odluku da igra Davis kup i da novi format od dva singla i jedan dubl ne daju prostora za kalkulaciju sa danom odmora u slučaju prolaza u današnje finale. Novak je potpuno svestan da ne bi stigao da se oporavi za 16 sati koliko pobednik meča ima na raspolaganju do finala.
Pariz je igrao zbog čuvanja prvog mesta ali ne ove godine nego sledeće, jer se bojao da će se desiti o o što se i desilo da Australiju igraju samo vakcinisani ( on definitivno nije a verovatno i neće ) i u tom slučaju njegovo prvo mesto je ugroženo. Iako je rekao da mu no.1. više nije prioritet, ipak bi voleo da dostigne Štefi Graf kada je već tako blizu.
Sada će probati da za Srbiju uzme Davis kup i tu su nam realno rusi najveći rivali, a to znači opet duel sa Medvedevim i presudan dubl jer nije realno očekivati da Rubljov izgubi od bilo kog drugog našeg tenisera.
Ova godina je bila godina velikih rezultata ali i godina nekih loših odluka ( odlazak na olimpijadu). Novak će sledeće godine odigrati još manje turnira nego ove i potpuni fokus će biti samo na GS.

celinc

pre 2 godine

u principu Novak igra na cackalicu i ceka na pogreske Zvereva koji igra agresivnije i zato ima dobijeni set,ako Novak ne krene agresivnije tesko sa ovom taktikom moze dobiti

Ide Gas

pre 2 godine

isti ovaj zverev ce sutra u funalu biti mala beba sa medvedevim,imace 10 duplih gresaka i lako ce ga rus dobiti,zivi bili pa videli.

...

pre 2 godine

meni bolje sto je izgubio sada nego da je izborio pobedu i 15 sati kasnije morao da igra opet i izgubi zbog umora... u svakom slucaju navijam za zvereva sutra jer zaista nije fer koliko medvedev ima srece.

Bole bgd krastavčević

pre 2 godine

Kada je u trećem setu kod rezultata 2:4 imao Novak čak tri brejk šanse, a kao i obično igrao defanzivno čekajući da protivnik pogreši, bilo je jasno da opet gubi, kao mnogo puta do sada. Da nije toga imao bi već bar 22 Grend slem titule.

Z

pre 2 godine

Zverev je popravio defanzivu neverovatno. Iz onih snimaka poena iza igrača može se videti da njegova lopta leti 2 metara iznad mreže i to posle ravnog Novakovog udarca i tako u kontinuitetu nekoliko udaraca. Novak više ne može da igra do besvesti takve poene i to je odlučilo ovaj meč.
Sledeća godina će biti izuzetno zanimlliva.

Kikujiro

pre 2 godine

Popšto ljudi ne znaju:

Zverev nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Cicipas nikada nije pobedio Novaka na Grend slemovima

Medvedev je pobedio jednom a Novak njega dva puta, i protiv njega je Novak bolji

Novak ima samo jedan jedini poraz od ova tri igrača na GS turnirima,

Nemanja Milosevic

pre 2 godine

Djokovicu su zamerali 5 i po godina razlike, i to. Što je Federeraovu eru sklonio kadaje Federer imao 29 godina. A sada Djoković ima 34 i po godine a Zverev 24 i po - tačno onoliko koliko je Djoković imao 2011 kada je čistio Federera i Nadala. Pa pravo je čudo ovo što je Djoković postigao ove godine. I voleo bih da uzme još jedan slem, samo zato da bi pobegao ovoj dvojici. A što se tiče iduće godine, pa, moramo da prihvatimo da će neko preuzeti mesto broj 1 2022. Ipak će Djoković do tada imati najmanje 360 nedelja ali to će verovatno biti to. Ipak, postoji jedan bitan podatak. Novak je učestvovao na 10 turnira ove godine, Nadal na 7 (i opušteno, 100% neće osvojiti ni RG) a Medvedev na 16, Zverev na 17. Jednostavno momci su u naponu snage, i sad će i da love titule jer će vrlo brzo doći još mlađi igrači (Siner i Alkaraz) . Ne može velika trojka da drži monopol na prvo mesto (uz Mareja) od 4.Februara 2004. Aj sad srećno Novaku GOAT-u bilo u Australiji i neka polako razmišlja o penziji, u maju puni 35, Nadal u junu puni 36, a Federer je već u penziji, samo to ne želi daobjavi, a u Avgustu puni 41. Pa neka igra u tim godinama ako oće.

Čiča Miloje

pre 2 godine

Svemu dođe kraj.
A bude li Novak tvrdoglav, Australijanci će ga 'ladno otkačiti.
I onda je 21. GS pod velikim pitanjem...
Stižu neki novi teniseri.
Predvođeni Medvedevim.
(Lala, 20. novembar

Zabrana ulaska nevakcinisanim u Australiju je izgleda Noletu sad dobrodošla ... Mislim da je kalkulisao sa izjašnjavanjem o vakcini... Sad će reći da neće da se vakciniše i izbegne AO...

da se ne ljubimo

pre 2 godine

Biće ovo dug i iscrpljujući meč. Nadam se da će Novak da pobedi ali mnogo energije će da utroši pred finale. Zvereva mora da stane servis. Inače ne volim igrače id 2 m i koji imaju samo servis. Sve više je takvih
(Istina, 20. novembar 2021 21:42)nesrećo, jel ti gledaš meč? Reći da Zverev ima samo servis je glupost.

Gambeeet

pre 2 godine

Najbolji dvoručni bekhend na svetu ima Zverev, a Nole forsira li ga forsira na tu stranu. Standardno i s viškom inspiracije protiv Noleta, koga je izdala serva u taj-brejku, iako je imao fenomenalan serverski set, kao i Saša uostalom. Bez duple, što je isto neverovatno za njega. Idemo dalje, Meda se sladi.

CroFed

pre 2 godine

Mladići će definitivno biti sve veći zalogaj za Novaka (pogotovo jer su sve bolji, a Novak stariji), no i danas je bio blizu preokreta Đoković. Da je samo napravio break kod 4-2 za Zvereva u trećem setu, Nijemac bi se sigurno raspao, ovako...

Vrg

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
Još davno je jedan Dražen Petrović rekao da samo budala može da očekuje da će uvek samo pobeđivati...
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Sta ti to sad znaci? Pa covek j3 najsrdacniji od svih tenisera posle poraza, aplaudira protivnicima i vraca im poene ako je npr. nesto greskom sudjeno u njegovu korist. Niko nije bolji gubitnik od Novaka, iako znamo da mu tesko padne.

Kvante

pre 2 godine

Nije Novak blesav da opet izmoren izadje na megdan odmornom Medvedevu i glatko izgubi. Ovako ostaje psiholoska prednost Novakova, zbog pobede u Parizu, pred AO.

Amerikanac

pre 2 godine

pa dobro, nije strašno ni izgubiti, to mora Nole da shvati jednom. Ako želi da bude kompletan Goat mora da nauči i da prihvata poraz.
(Simo, 21. novembar 2021 00:03)

Pa da, samo mu još to nedostaje. Nije to još naučio u svojim godinama niti je primenio to znanje u karijeri. Gospode...

Šou Biznis

pre 2 godine

Kako je micenje gledati Nolo botove kako uvek imaju izgovore kad Nolo gubi.Pa sta treba Zverev da radi, da slabije Servira?.Kakvi ste bre to zavidni ljudi, priznajte nekad u zivotu da je Nolo izgubio zato sto je neko bio bolji od njega.
(Kaiser Roger, 20. novembar 2021 23:41)

Jedan od retkih normalnih komentara koje si ostavio...Evo ja priznajem da je Zverev zasluzio da ode u finale! Sta sad, nije smak sveta, ocigledno je da mu ide protiv Novaka u mecevima na dva dobijena seta! Na grend slemovima jos treba da se trudi! U svakom slucaju, cestitke Zverevu na pobedi! Idemo dalje, cekamo AO pa i tamo neka pobedi bolji!

veliki strumf

pre 2 godine

Одлично је сервирао Ноле све до последњег сервис гема у првом сету, али је онда дошло до (очекиваног) пада. Цео тај брек очајно сервирање. Проблем је игра када се развије поен. Када се уђе у рели велику већину поена добио је Зверев. Велику већину. Новак је добио онај најдужи и најлепши, можда још 2-3. Зверев добио сигурно 80%. То је огроман проблем и подсећа на полуфинале ОИ.

marej

pre 2 godine

Novak je isuviše pasivan. Sve lopte su alibi, u sredinu. Čak i kada može lagano da udari viner, šalje lopticu sigurno i daleko od linija. Mora da bude agresivniji da bi ovo dobio a da zverev malo slabije servira...napred Nole!

Sinisa

pre 2 godine

Zaista nekada nervira koliko ovi visoki igraci imaju prednost u servisu....Kad se sjetim meceva Novaka i Rafe,Federera i Novaka,kada se napravi brejk,taj brejk moze da se vrati,pa se mec igra,neizvjesnost.....Ali protiv ovih divova jednostavno servis ne smijes da izgubis....Ako izgubis servis,mec je gotov za pola sata....Novak je igrao dobar mec,ali cim je izgubio servis,tu je bio kraj.

Goran

pre 2 godine

Cini se da Zverevu vise odgovaraju trurniri na 2 dobijena seta. U igri na 3 dobijena seta javlja se sansa za Novaka u 4. ili 5. setu zbog toga sto je Zverev tezi i jace udara i vise se trosi. U mecevima na betonu na 2 dobijena seta Zverev je favorit. Bice izuzetno tesko u Melburnu jer ne vidim ko moze da zaustavi Medvedeva i Zvereva do polufinala a onda nastaje pakao ako bude morao i na Zvereva i na Medvedeva.

Tedy

pre 2 godine

Da uzme jos dva slema i to je to. Zverev je trenutno bolji igrac od njega….u svim segmentima ihre, pa cak i u dugackim razmenama i odrani. Godine su u pitanju.
(sasa the king, 21. novembar
2021 00:03)
Naravno da nije bolji, jer da jeste ne bi bio No3 nego No1...
Danas je bio bolji i pobedio, naravno
Uslovi danas su oni pri kojima su šanse Zverevu, Medvedevu i sličnima ubedljivo najveće da pobede Đokovića...
I dalje tvrdim da na tri seta Đokovića, Zverev ne može dobiti....
Medvedev ga je dobio pod okolnostima koje nisu baš uobičajene...
Tako da polako sa Novakovim otpisivanjem

Red

pre 2 godine

Nema se sta zameriti Noletu,ipak mislim da nije toliko zapinjao koliko moze.Do AO ce raditi na kondiciji i taktiki maksimalno,tamo je uvek favorit,ali realno mislim da sledece godine lakse uzima GS u Parizu i wimbldon,to bi bio super uspeh i ne treba vise ni da igra.
GOAT je vec sad.

Aleksandar

pre 2 godine

Zverev veceras bolji. Djokovic vec odavno kuburi na drugom servisu. Dosta izgubljenih poena kada ne ulazi prvi servis. I pored toga odlučilo je nekoliko poena. Nema sumnje da će i 2022 glavni konkurenti za titule biti medvedev djokovic zverev. Tu je i povredjeni Cicipas, Nadal i ostala omladina koja nadolazi. Biće izuzetno zanimljiva 2022. Srećno Nole!!!

Рајко Четник , верни ГОАТов војник

pre 2 godine

Новак се самоуништио са два непотребна дропшота.
Време је да размисли када користити тај ударац.

mladeeen

pre 2 godine

Lepo je rekao Zverev na kraju ,Novak je najbolji u istoriji ovog sporta i to morate da shvatite jednom za svagda ...osvojio sve sto je moguce da se osvoji,sve masterse,gren slemove i salataru sa reprezentacijom Srbije ?????????????????

Kosmati covidiot

pre 2 godine

Izgubio dobio nije mi toliko vazno,za nedelju dana mi vazniji Dejvis Kup i Srbija!
(bradina, 20. novembar 2021 22:35)

Naravno, koga briga što je mogao da dostigne rekord Federera na ovom turniru, važniji je poziv selektora Troickog i ljuta borba protiv neugodne Austrije, bez Dominika Tima.
Prosto boli koliko si u pravu.

šarenilo

pre 2 godine

Bila je ovo divna godina, hvala Nole.

Sledeća je ključna, nadam se bar 2/4. A onda niko neće da ga stigne dugo dugo, ako i ikad.

Cheers!

kaokakao

pre 2 godine

Gledam sad odnos pobjeda i poraza, sad Djokovic ima protiv Zvereva 8:5 a protiv Medvedeva 6:4. To bi lako moglo da narednih godina predje u korist ove dvojice, sto je vrlo vjerovatno. Tako da ce neko reci da su bolji igraci od Djokovica, kao sto mi gledamo odnos Djokovic - Federer, iako je Federer stariji 6 godina, i Djokovic ga je stigao i prestigao po broju pobjeda kada je Federer vec presao dobro 30 godina. Zato mislim da taj odnos "head to head" treba gledati samo ako su igraci slicnih godina, kao Djokovic Nadal, a da kada su vece razlike u godinama, totalno je irelevantan podatak jer ne daje pravu sliku.

A

pre 2 godine

Kako bre nebitno, za onu titulu u Parizu pre nedelju dana ste ga dizali u nebesa.
Sad imate novo pravilo, bitno je samo kad pobedi, nebitno kad izgubi.
Tipično.
(samo tako, 21. novembar 2021 00:01)

Eto tako nebitno, zato sto se Novakova karijera ne svodi na jednu tacku u vremenu kao sto je ovaj mec. A razlika izmedju Pariza i Torina je ta sto je u Parizu osvojio 37. masters, odnosno prestigao Nadala i oborio rekord.

Pera

pre 2 godine

Sve cesce Nole gubi duge razmene, nekad je tu bio nedodirljiv, sada ima velikih problema i sa Zverevom i sa Medom, s ponekad i drugima. Srce, servis mu je bolji.Trnutno Nole osvaja 92% prvih, Zverev samo 68%, zato drugi cak 69% prema 46% za protivnika!

Vukk

pre 2 godine

Nema ovdje previse filozofije uopste. Zverev je dobio Novaka njegovom igrom, strpljenjem i poenima u dugim razmjenama. Kad je Novak na brejk loptu zadnju udario lopticu iz sve snage u aut sve je jasno. Zverev je postao ozbiljan igrac, da ima glavu kao Medvedev imao bi par slemova. Mnogo je po kvalitetu igre ispred Medvedeva. Nestvaran servis, kontinuitet istog i odlicni udarci iz bekenda i forhenda. Iz svake pozicije na terenu moze da osvoji viner. Steta, mislim da Novak mora da sto prije uzme 21 slem. Da igra AO mora, jer ovi klinci postaju ozbiljni igraci

Djoksa

pre 2 godine

Jedan od onih mečeva gde nema žala za porazom. Pobedio je bolji teniser. To se najbolje videlo u sedmom gemu trećeg seta kada je Zverev značajno skinuo brzinu sa prvog servisa i čitav gem odigrao stegnuto, a Novak nije to umeo ili znao da iskoristi. Sve u svemu lepa i uspešna godina. Nadajmo se i da će sledeća biti bar približno takva.

Penaldo

pre 2 godine

To je Djokovic, cim nu dodju dva jaca igraca on finala nevidi, lako mu je kada dodje do finala a ne sastane se niti jednim u top 10. Sada se i vidi koliko je jak.

dadada

pre 2 godine

Mislim da je Djolo svoje zavrsio...
(Maja Djurdjevic, 20. novembar 2021 23:49) # Link komentara

Da, da, kao i posle svakog poraza.. pa se vrati sa osvajanjem titule ili tri GS nakon diskvalifikacije i tako to.. Lagano..

Moj licni komentar

pre 2 godine

Djokovic je danas ipak dao jedan AS vise od Zverevea, ali mu to danas nije pomoglo
da dobije i mec.
Zverev u poslednje vreme igra dosta sigurno i malo gresi, a sa asovima donosi
u pravo vreme potrebne poene. Nole je i danas trebao vise ici na mrezu, jer
je to jedini "lek" za opasnog protivnika, sto je u Parizu i cinio protiv Medvedeva,
pa nije cudo da ga je pobedio. Mozemo, zaliti, ali se ipak trebamo nadati da osvoji
jos jedan "svoj turnir" u Melburnu, gde bi ipak postigao 21 GS titulu i time bio i
verovatno ostao jedini teniser sa najvise GS u istoriji tenisa.

Vojvođanski Gary

pre 2 godine

Novak ce mrati da pruzi svoju najolju partiju da bi dobio Zvereva.
U drugoj varijanti ako Novak uspe da dekoncentrise Zvereva, opet ce imati sansu.
(Dott, 20. novembar 2021 20:25)
Prijatelju jesi li ti gladan? Proguta pola slova sunce ti poljubim.

dezon

pre 2 godine

Evo linka u HD SK1

http://cast.freestreams-live1.com/sk1sr2/

Ali morate imati adblocker,ili kao ja odvojio pola minuta da pogasim reklame udjoh u ful screen i ne izlazim ni pod razno. ?

sasa the king

pre 2 godine

Na zalost, Zverev jaci u glavi…..sto nekada nije bio slucaj. Na brejk loptu Novak pravi neiznudkenu, a u sledecem poenu igra drop shot, sto ce reci “ne mogu vise”….

Euler

pre 2 godine

Bolji Zverev, ne moze mu Nole nista sa osnovne linije, a kad se na to doda sjajan servis stvarno je tesko ocekivati pobedu. Sa druge strane Medo je jaci od Zvereva u razmenama, ima da ga ometla sutra u dva seta. Sto se Noleta tice protiv ovog dvojca vise nije favorit na betonu, najbolje sanse za sledeci GS su RG i pogotovo Vimbldon.

znanje-imanje

pre 2 godine

Izvrsna igra Zvereva i zaslužena pobeda. Nije došlo do uobičajenog fitnes-preokreta Novaka, iako je na momenat delovalo da hoće.
Na ovakvom terenu visina je samo prednost, nije i mana. Brz je, prebrz, ali slajs odskače visoko a skraćena još više. Idealne okolnosti za Cicipasa i Zvereva, ponajmanje za Novaka.
Medvedev sad ima veliku fizičku prednost a Zverev teško ovako dobro 2 dana za redom. Ako ponovi večerašnju igru ima šanse.

jone

pre 2 godine

Ne znam sto neki omalovazavaju Zvereva, nema samo samo servis, ima kompletnu igru. Par puta se branio kao vrhunski defanzivac, a pritom je bio agresivniji od Novaka.

Stvarno mu svaka cast, bio je malo bolji i zasluzeno je pobedio. Novak je samo malo popustio u par navrata i to je bio kraj.

Delije Čikago

pre 2 godine

Ne može naš brat više sa mladim lavovima, to je prirodno, u bilo kom svetu pa i ljudskom...samo još taj jedan GS...???

Toma

pre 2 godine

Steta. Ali to je to za ovu godinu (ako se ne desi neko cudo na Dejvis kupu)
Sutra navijam za Saleta. Niko ne pobedjuje Zvereva sest puta uzastopce.

Sinisa

pre 2 godine

Mora se nalaziti nacin kako zaustaviti Medvedeva i Zvereva ....Sada je jasno kao dan da su ova dva igraca izbila u prvi plan i prave ogromne probleme Novaku.

BvB

pre 2 godine

To da Noleta sustižu godine nije dokazao ovaj meč već to što je počeo da gubi setove od tinejdžera poput Drejpera na Wimbledon, Runea i Bruksbija na US Open i Musetija na Roland Garos ali i to što je počinje sve češće da posrće u taj-brejk.

Ivan ZG

pre 2 godine

Nole misli da od trave može izgraditi mišiće. Od veganske ishrane dobije se izdržljivost, ali se izgubi snaga i eksplozivnost.
Njegovi udarci nemaju snagu dovoljnu da bi bili vineri jer ih protivnik stigne.
Kada se to još kombinira sa njegovom defanzivnom igrom i ne preuzimanju rizika u igri onda izludi svoje navijače i izgubi bodove.
Protiv slabijih igrača takva taktika možda i pali, ali protiv najboljih ne.
Može on do sutra čekati promašaj Zvereva pa ga ne dočekati.
Neće se Zverev sam pobijediti.

marko

pre 2 godine

Nema on više snage za mlaćenje sa mladim lavovima na dva dobijena, bez dana odmora između mečeva. Još jedan slem i bajka je završena.
(Đorđe, 20. novembar 2021 23:51)

Na žalost, istina!

Asteriks

pre 2 godine

Bas,bas je tesko vratiti brejk protiv Zvereva i Medvedeva....Novak igra dobar mec,ali samo mali pad fokusa,izgubljen servis,i to je prakticno kraj.

celinc

pre 2 godine

Zverev ispuvao,a Novak opet nedorecen malo ofanzive jos vise pasivnosti i kraj je blizu,Novak ne zeli riskirati i zato je na pragu poraza

Simke

pre 2 godine

Protiv Zvereva ili Medvedeva ako izgubis svoj servis,set je gotov za 5 minuta,a da nemas nikakvu sansu da vratis brejk...Eto pod kakvim pritiskom Novak igra....U poslednjih nekoliko meceva koje je Novak gubio od njih,isti scenario....Ako naprave brejk,mec se zavrsi jako brzo.

KiMi85

pre 2 godine

Novak odlican veceras. Zverev je jednostavno imao svoje vece. Vracao sve tako dobro da je odbrana izgledala kao napad a o ubacenim orvim servisima je suvisno pricati. Novak je napadao ali jednostavno jije islo.

Aleksandar

pre 2 godine

@(Ivan ZG, 23. novembar 2021 10:24)

Druze, novak jede biljnu hranu 6-7g to kao prvo. Kao drugo nije on jedini uspesan sportista sa takvom ishranom. Tom Brejdi (44g) legendarni kvoterbek NFL lige koji i DALJE igra je takodje vegan. Brejdi je ove godine osvojio superbowl...
Da ne pricamo o istocnjackim borlicakim vestinama koje poticu iz budistickih hramova gde se meso ne jede nikada.

Tako da ta prica o explozivnosti nema veze sa vezom, cak naprotiv.

Razlika10

pre 2 godine

Nije problem što je Nole izgubio meć od Zvereva nego je problem što Nole ima 34 a Zver 24 godine. Nole prvi a Zverev treći, plus Medvedev 25 godina i drugi. Sve je jasno. Može Nole da dobije još koji važan meč ali što vreme ide dalje to će biti sve teže i sve ređe. A tu je Cicipas četvrti sa 23 godine. Više nisu problem Federer i Nadal nego ovaj trio i najveći problem vreme.