Četvrtak, 13.07.2006.

13:42

Radmanović zvanično u Lejkersima

Izvor: B92

Radmanoviæ zvanièno u Lejkersima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

@Beog,

Znam covjeka licno, cak smo mogli nekad davno igrati u istom timu, tako da znam sta covjek misli i kako se osjeca.

Pozdrav

beog

pre 17 godina

BRAST FROM MOSCOW,
,,
,vjerovatno je to sve tacno,,sta ti rece,, ali Vladimir nije jedan od tih Radmanovica, mozda su nekad bili skupa,,pa pred Turcima ti Radmani,,Radmanovici,,za Crnu Goru,,a
preci Vladimira za Dalmaciju,
,,
Vladimirov otac je bio vojno lice,,a taki su
se mnogo selili,,tako da je cini mi se Vlado
rodjen u Trebinju,,a inace su od Benkovca,
selo Biljane,,pa mi imamo puno pravo da
svojtamo* Vladimira,
,poslije Trebinja se vracaju za Zadar,,gdje
je Vlado i isao u osnovnu,,do pocetka rata,
,a da je od nas vidi se i po ponasanju,
ponekad pretjeramo,,u tvrdoglavosti,,ali to
prodje vremenom,,i nadati se da je doslo
njegovih 5 minuta,,i da ce u odlicnog trenera
i mozda najboljeg igraca svijeta,,zablistati,
ustaliti se u prvoj petorci,,i doci bar do
finala zapada!!!

BRAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Radmanovicu, svaka cast! Pravi Crnogorac!

Radman, u Risnu, Mojdežu (Boka Kotorska); u Zagaraču (Danilovgrad), kasnije Radmanović, ranije Radmanov iz Kućišta (Pelev Brijeg), Bratonožići Radman, predak bratstva Radmanovića u Zagaraču Radmanov, vidi: Radman Radmanović, vidi: Radman Radmanovići , staro bratstvo u selu Mircu Radmanovići , grupa bratstava u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Pesici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Vujovici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Ičevići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Nikolići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Velimirovići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Otaševići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Stamatovići ("Miloševici"), bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Ćupići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Šćepanovići, bratstvo u Zagaraču

djordje

pre 17 godina

Video čovek da se prevario za 7 miliona po sezoni pa daj makar da uzme 6,3 miona .Mnogo se on brine sa kim će da igra i uopšte mnogo ga interesuje ta košarka a ponaročito mi u srbiji koja neće videti ni centa od njegovih miliona.Čovek samo novce juri i onda će sa vremena na vreme da dođe da provoza svoj džip po gradu da ga svi vide kakav je baja

ns

pre 17 godina

tužno je to što sve oko čega se ovde raspravlja jeste pitanje da li je uzeo ovoliko ili onoliko dolara. 5,3 mil ili 5,7 mil, malo više malo manje, to je krucijalno, od toga zavisi i košarka u Srbiji, definitivno, molim vas. fakat je da je Radman bolid, gotovo tipa Gurović, mada je Čiča u repi nešto i uradio. Setite se Pešića i banana na klupi itd. Nba je jedina liga na svetu gde Radmanović i može da shpila. Ako samo malo ispratite njegovu statistiku (jer gledati gauživo u kontinuitetu nisam u mogućnosti), videćete da su kod njega 80% lopti upućenih na koš trojke, a igrač je visok 2,07 ili 08 ne znam tačno. Ergo, za mene igrač bez pola mozga, jer ne ume da iskoristi neverovatne fizičke predispozicije za igru i pod košem i van reketa. Totalno jednodimenzionalan, ali, ne mogu reći priglup, no slow igrač, rekli bi ameri. Tako bar meni deluje. Nije on loš, daleko od toga, no došao je na pravo mesto, u smešnu, isprogramiranu ligu.

Vladimir

pre 17 godina

Vidi strucnjaka ... vi znate sta je najbolje za Radmana he he he Dobro sam se nasmejao ... cutite tu gde ste jer i za gde ste niste !!!
To je srpski igrac trenutno u prvih 5... daleko ispred Stojakovica ... kome ja nikad ne bih dao da igra u reprezentaciji !!! A to sto se ponada kako se ponasa ... je pravo svih genijalaca ...

andro

pre 17 godina

Za ocekivati je da se Mim i Kwame smenjuju na C, a da Odom i Radman budu na pozicijama SF i PF u prvoj petorci. To je brza petorka, dobra za tranzicionu igru, gde samo centar ne sutira trojke (pasce razvlacenje odbrane protivnika). Posto Odom a pogotovu Kobe nabija unutra, bice tu dosta prostora za Radmana da sutne.
Mislim da su Radmanovicu sportski motivi preovladali ovaj put, to je bolja situacija za njega nego u Klipersima (gde bi dozivotno ulazio sa klupe).
Jeste izgubio nesto para (35M$ umesto 42M$), ali mislim da je ovo dosta bolje za njegovu karijeru.

Radomir

pre 17 godina

"Jerry Krause mi je jednom rekao: kad ode M. Jordan, košarka će biti četvrti sport u Americi. To se i dogodilo. Dvije trećine NBA klubova posluje s minusom."
Bozidar Maljkovic, Jutarnji list

beog

pre 17 godina

Sretno Radmanovicu!
Bolje ti je igrati u Lejkersima za 6.34 mil,
nego u Soniksima za 7 mil.!!!
Para je i onako mnogo,,a igrati u L.A,,kad
je uz tebe* Dzk Nikolson,,ima neku posebnu
draz,,a da ne pominjem,po meni najboljeg
igraca danasnjice,Kobea,,i trenera Dzeksona!
,,
Jos nesto,nikako da se nacudim,,onima sta
omalovazavaju nase igrace,,pogotovo Stojakovica,a velicaju Novickog,,pitam ja
vas,,da je Obradovic bio selektor Njemacke
i USLOVIO Novickog,,da mora biti od
prvog minuta,,na DUGOTRAJNIM pripremana,
kako bi se Novicki ponio!!!
Nadam se da ce se nesto nabolje promjeniti
u nasoj kosarci,,i da cemo na Evropskom
prvenstvu gledati nase NAJBOLJE kosarkase!
Ovi u Japanu to zasigurno nisu!!!

Bojan_FL_BL

pre 17 godina

Radmanovic se malo zeznuo. Koliko se ja sjecam prosle godine su mu nudili bolje pare po sezoni. Mislio je da ce dobiti vise ove godine i evo sta ispade. Lejkersi se fino pojacavaju za 2006/07. Ovaj Vilijams je dobro odigrao u Evropi prosle sezone. Nikola i Sakota su su pravu. Igrac koji doprinosi losoj atmosferi u repki iako igrom zasluzuje da igra, ne treba da dobije poziv. Ima drugih.

Milutin

pre 17 godina

(otpor022, 13. jul 2006 14:42)

Radmanu su prosle godine nudili isti ugovor koji je dobio od Lejkersa.
Samo sto je bio na 6 godina, u visini od 40 miliona.
Sada ce dobiti 32 miliona za 5 godina, sto je slicna lova (mid level exception) s obzirom da je sada mogao da bira klub.

Tvoja prica o izgubljenih 20 miliona je netacna, mada si prezentovao kao da ti je drago zbog toga.
Radman je dakle, mozda izgubio 5-6 miliona, ali je bar mogao da bira i treba ga pozdraviti zbog toga.

MKD

pre 17 godina

@ Otpor 022,

kad sam rekao da je finansiski dobro prosao, mislio sam na to "koliko vredi u momentu" vs "koliko je dobio" a ne koliko je mogao da dobije prosle godine.

Njegova igracka nepostojanost, psihicka labilnost kao i nezgodan karakter su oborili njegovu cenu. Realno na trzistu NBA bi trebao da vredi izmedju 3 i 4 milki a dobio je 5 po sezoni i zato je dobro prosao.

dzaja

pre 17 godina

Radman je oduvek igrom bio predodređen za ugovor barem u ovom nivou. On je i draftovan prilično visoko (14)

Ugovor koji je dobio od Sijetla i odbio ga, bio je isti ovaj ugovor, mid-level exception, samo sto je bio na 6 godina i sto su soniksi mogli da mu daju veću godisnju stopu rasta (11 % nasuprot 8.5 koliko mogu da mu daju Lejkersi).

Dakle, kada klubovi prave odluke o igračima, oni gledaju uglavnom jedno: Da li mogu da dobiju igrača za mid-level exception ugovor, oko 5 miliona godisnje, koliko smeju da potrose kada su iznad kape.
Radman je imao sledeću racunicu:

Neću da potpisem mid level sa Sijetlom kada već nisu hteli da mi daju vise para. Sacekacu još godinu dana, nadati se da mogu da izvucem vise a ako ne uspem, bar mogu da biram jedan od 5,6-10 klubova koji će oberucke da mi ponude ugovor na 5 miliona.
Dakle, ne morate bas da ga pljujete, ionako mu se nije ostajalo u Soniksima, znaci nije do para, a svakako je bolje igrati sa Kobijem i raditi sa Filom gde sigurno moze da napreduje.

baki

pre 17 godina

@Nikola

Radmanović se nije finansijski zeznuo.Da je potpisao ugovor sa Sijetlom dobio bi više love u prvih 5-6 godina ugovora.Problem je u tome što bi grejao klupu Rašardu Luisu i ne bi imao mesta za napredak.Sa Lejkersima će u početku imat manje love,međutim to će sve pokriti naredni ugovor(biće već iskusan igrač koji može da pokriva dve pozicije,sa odličnim šutem spolja).Naravno,ovo će se sve dogoditi ukoliko Radmanović svojim partijama to bude zaslužio,u šta je on izgleda uveren.

otpor022

pre 17 godina

Naprotiv, finanskijski uslovi su nikakvi. On je dobijao od Seattle-a prosle godina 50 miliona za takav isti ugovor da produzi, ali nije hteo da potpise, nego se nadao da ce da dobije vise kad postane free agent. Debelo se presao. Njegove partije u sezoni su bile slabe, tako da je ostao kratak 20 miliona.

Nikola

pre 17 godina

@superhik
Ne uklapa se u tim zato sto je mnogo uobrazen, i ne doprinosi reprezentaciji kao klubu.
Inace zeznuo se za ugovor, i to zeshce. Prosle godine siatle mu je nudio 42 mil za 6 godina (7 po sezoni) , odlucio se za 1 god da potpise samo za 3.1 mil, i onda sad 31.7 za 5 sezona (6.34 po sezoni).
Izgubio je oko 1.2 mil godisnje.

otpor022

pre 17 godina

Naprotiv, finanskijski uslovi su nikakvi. On je dobijao od Seattle-a prosle godina 50 miliona za takav isti ugovor da produzi, ali nije hteo da potpise, nego se nadao da ce da dobije vise kad postane free agent. Debelo se presao. Njegove partije u sezoni su bile slabe, tako da je ostao kratak 20 miliona.

Nikola

pre 17 godina

@superhik
Ne uklapa se u tim zato sto je mnogo uobrazen, i ne doprinosi reprezentaciji kao klubu.
Inace zeznuo se za ugovor, i to zeshce. Prosle godine siatle mu je nudio 42 mil za 6 godina (7 po sezoni) , odlucio se za 1 god da potpise samo za 3.1 mil, i onda sad 31.7 za 5 sezona (6.34 po sezoni).
Izgubio je oko 1.2 mil godisnje.

baki

pre 17 godina

@Nikola

Radmanović se nije finansijski zeznuo.Da je potpisao ugovor sa Sijetlom dobio bi više love u prvih 5-6 godina ugovora.Problem je u tome što bi grejao klupu Rašardu Luisu i ne bi imao mesta za napredak.Sa Lejkersima će u početku imat manje love,međutim to će sve pokriti naredni ugovor(biće već iskusan igrač koji može da pokriva dve pozicije,sa odličnim šutem spolja).Naravno,ovo će se sve dogoditi ukoliko Radmanović svojim partijama to bude zaslužio,u šta je on izgleda uveren.

Milutin

pre 17 godina

(otpor022, 13. jul 2006 14:42)

Radmanu su prosle godine nudili isti ugovor koji je dobio od Lejkersa.
Samo sto je bio na 6 godina, u visini od 40 miliona.
Sada ce dobiti 32 miliona za 5 godina, sto je slicna lova (mid level exception) s obzirom da je sada mogao da bira klub.

Tvoja prica o izgubljenih 20 miliona je netacna, mada si prezentovao kao da ti je drago zbog toga.
Radman je dakle, mozda izgubio 5-6 miliona, ali je bar mogao da bira i treba ga pozdraviti zbog toga.

MKD

pre 17 godina

@ Otpor 022,

kad sam rekao da je finansiski dobro prosao, mislio sam na to "koliko vredi u momentu" vs "koliko je dobio" a ne koliko je mogao da dobije prosle godine.

Njegova igracka nepostojanost, psihicka labilnost kao i nezgodan karakter su oborili njegovu cenu. Realno na trzistu NBA bi trebao da vredi izmedju 3 i 4 milki a dobio je 5 po sezoni i zato je dobro prosao.

dzaja

pre 17 godina

Radman je oduvek igrom bio predodređen za ugovor barem u ovom nivou. On je i draftovan prilično visoko (14)

Ugovor koji je dobio od Sijetla i odbio ga, bio je isti ovaj ugovor, mid-level exception, samo sto je bio na 6 godina i sto su soniksi mogli da mu daju veću godisnju stopu rasta (11 % nasuprot 8.5 koliko mogu da mu daju Lejkersi).

Dakle, kada klubovi prave odluke o igračima, oni gledaju uglavnom jedno: Da li mogu da dobiju igrača za mid-level exception ugovor, oko 5 miliona godisnje, koliko smeju da potrose kada su iznad kape.
Radman je imao sledeću racunicu:

Neću da potpisem mid level sa Sijetlom kada već nisu hteli da mi daju vise para. Sacekacu još godinu dana, nadati se da mogu da izvucem vise a ako ne uspem, bar mogu da biram jedan od 5,6-10 klubova koji će oberucke da mi ponude ugovor na 5 miliona.
Dakle, ne morate bas da ga pljujete, ionako mu se nije ostajalo u Soniksima, znaci nije do para, a svakako je bolje igrati sa Kobijem i raditi sa Filom gde sigurno moze da napreduje.

Bojan_FL_BL

pre 17 godina

Radmanovic se malo zeznuo. Koliko se ja sjecam prosle godine su mu nudili bolje pare po sezoni. Mislio je da ce dobiti vise ove godine i evo sta ispade. Lejkersi se fino pojacavaju za 2006/07. Ovaj Vilijams je dobro odigrao u Evropi prosle sezone. Nikola i Sakota su su pravu. Igrac koji doprinosi losoj atmosferi u repki iako igrom zasluzuje da igra, ne treba da dobije poziv. Ima drugih.

beog

pre 17 godina

Sretno Radmanovicu!
Bolje ti je igrati u Lejkersima za 6.34 mil,
nego u Soniksima za 7 mil.!!!
Para je i onako mnogo,,a igrati u L.A,,kad
je uz tebe* Dzk Nikolson,,ima neku posebnu
draz,,a da ne pominjem,po meni najboljeg
igraca danasnjice,Kobea,,i trenera Dzeksona!
,,
Jos nesto,nikako da se nacudim,,onima sta
omalovazavaju nase igrace,,pogotovo Stojakovica,a velicaju Novickog,,pitam ja
vas,,da je Obradovic bio selektor Njemacke
i USLOVIO Novickog,,da mora biti od
prvog minuta,,na DUGOTRAJNIM pripremana,
kako bi se Novicki ponio!!!
Nadam se da ce se nesto nabolje promjeniti
u nasoj kosarci,,i da cemo na Evropskom
prvenstvu gledati nase NAJBOLJE kosarkase!
Ovi u Japanu to zasigurno nisu!!!

Radomir

pre 17 godina

"Jerry Krause mi je jednom rekao: kad ode M. Jordan, košarka će biti četvrti sport u Americi. To se i dogodilo. Dvije trećine NBA klubova posluje s minusom."
Bozidar Maljkovic, Jutarnji list

andro

pre 17 godina

Za ocekivati je da se Mim i Kwame smenjuju na C, a da Odom i Radman budu na pozicijama SF i PF u prvoj petorci. To je brza petorka, dobra za tranzicionu igru, gde samo centar ne sutira trojke (pasce razvlacenje odbrane protivnika). Posto Odom a pogotovu Kobe nabija unutra, bice tu dosta prostora za Radmana da sutne.
Mislim da su Radmanovicu sportski motivi preovladali ovaj put, to je bolja situacija za njega nego u Klipersima (gde bi dozivotno ulazio sa klupe).
Jeste izgubio nesto para (35M$ umesto 42M$), ali mislim da je ovo dosta bolje za njegovu karijeru.

Vladimir

pre 17 godina

Vidi strucnjaka ... vi znate sta je najbolje za Radmana he he he Dobro sam se nasmejao ... cutite tu gde ste jer i za gde ste niste !!!
To je srpski igrac trenutno u prvih 5... daleko ispred Stojakovica ... kome ja nikad ne bih dao da igra u reprezentaciji !!! A to sto se ponada kako se ponasa ... je pravo svih genijalaca ...

ns

pre 17 godina

tužno je to što sve oko čega se ovde raspravlja jeste pitanje da li je uzeo ovoliko ili onoliko dolara. 5,3 mil ili 5,7 mil, malo više malo manje, to je krucijalno, od toga zavisi i košarka u Srbiji, definitivno, molim vas. fakat je da je Radman bolid, gotovo tipa Gurović, mada je Čiča u repi nešto i uradio. Setite se Pešića i banana na klupi itd. Nba je jedina liga na svetu gde Radmanović i može da shpila. Ako samo malo ispratite njegovu statistiku (jer gledati gauživo u kontinuitetu nisam u mogućnosti), videćete da su kod njega 80% lopti upućenih na koš trojke, a igrač je visok 2,07 ili 08 ne znam tačno. Ergo, za mene igrač bez pola mozga, jer ne ume da iskoristi neverovatne fizičke predispozicije za igru i pod košem i van reketa. Totalno jednodimenzionalan, ali, ne mogu reći priglup, no slow igrač, rekli bi ameri. Tako bar meni deluje. Nije on loš, daleko od toga, no došao je na pravo mesto, u smešnu, isprogramiranu ligu.

djordje

pre 17 godina

Video čovek da se prevario za 7 miliona po sezoni pa daj makar da uzme 6,3 miona .Mnogo se on brine sa kim će da igra i uopšte mnogo ga interesuje ta košarka a ponaročito mi u srbiji koja neće videti ni centa od njegovih miliona.Čovek samo novce juri i onda će sa vremena na vreme da dođe da provoza svoj džip po gradu da ga svi vide kakav je baja

BRAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Radmanovicu, svaka cast! Pravi Crnogorac!

Radman, u Risnu, Mojdežu (Boka Kotorska); u Zagaraču (Danilovgrad), kasnije Radmanović, ranije Radmanov iz Kućišta (Pelev Brijeg), Bratonožići Radman, predak bratstva Radmanovića u Zagaraču Radmanov, vidi: Radman Radmanović, vidi: Radman Radmanovići , staro bratstvo u selu Mircu Radmanovići , grupa bratstava u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Pesici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Vujovici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Ičevići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Nikolići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Velimirovići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Otaševići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Stamatovići ("Miloševici"), bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Ćupići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Šćepanovići, bratstvo u Zagaraču

beog

pre 17 godina

BRAST FROM MOSCOW,
,,
,vjerovatno je to sve tacno,,sta ti rece,, ali Vladimir nije jedan od tih Radmanovica, mozda su nekad bili skupa,,pa pred Turcima ti Radmani,,Radmanovici,,za Crnu Goru,,a
preci Vladimira za Dalmaciju,
,,
Vladimirov otac je bio vojno lice,,a taki su
se mnogo selili,,tako da je cini mi se Vlado
rodjen u Trebinju,,a inace su od Benkovca,
selo Biljane,,pa mi imamo puno pravo da
svojtamo* Vladimira,
,poslije Trebinja se vracaju za Zadar,,gdje
je Vlado i isao u osnovnu,,do pocetka rata,
,a da je od nas vidi se i po ponasanju,
ponekad pretjeramo,,u tvrdoglavosti,,ali to
prodje vremenom,,i nadati se da je doslo
njegovih 5 minuta,,i da ce u odlicnog trenera
i mozda najboljeg igraca svijeta,,zablistati,
ustaliti se u prvoj petorci,,i doci bar do
finala zapada!!!

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

@Beog,

Znam covjeka licno, cak smo mogli nekad davno igrati u istom timu, tako da znam sta covjek misli i kako se osjeca.

Pozdrav

otpor022

pre 17 godina

Naprotiv, finanskijski uslovi su nikakvi. On je dobijao od Seattle-a prosle godina 50 miliona za takav isti ugovor da produzi, ali nije hteo da potpise, nego se nadao da ce da dobije vise kad postane free agent. Debelo se presao. Njegove partije u sezoni su bile slabe, tako da je ostao kratak 20 miliona.

Nikola

pre 17 godina

@superhik
Ne uklapa se u tim zato sto je mnogo uobrazen, i ne doprinosi reprezentaciji kao klubu.
Inace zeznuo se za ugovor, i to zeshce. Prosle godine siatle mu je nudio 42 mil za 6 godina (7 po sezoni) , odlucio se za 1 god da potpise samo za 3.1 mil, i onda sad 31.7 za 5 sezona (6.34 po sezoni).
Izgubio je oko 1.2 mil godisnje.

baki

pre 17 godina

@Nikola

Radmanović se nije finansijski zeznuo.Da je potpisao ugovor sa Sijetlom dobio bi više love u prvih 5-6 godina ugovora.Problem je u tome što bi grejao klupu Rašardu Luisu i ne bi imao mesta za napredak.Sa Lejkersima će u početku imat manje love,međutim to će sve pokriti naredni ugovor(biće već iskusan igrač koji može da pokriva dve pozicije,sa odličnim šutem spolja).Naravno,ovo će se sve dogoditi ukoliko Radmanović svojim partijama to bude zaslužio,u šta je on izgleda uveren.

Milutin

pre 17 godina

(otpor022, 13. jul 2006 14:42)

Radmanu su prosle godine nudili isti ugovor koji je dobio od Lejkersa.
Samo sto je bio na 6 godina, u visini od 40 miliona.
Sada ce dobiti 32 miliona za 5 godina, sto je slicna lova (mid level exception) s obzirom da je sada mogao da bira klub.

Tvoja prica o izgubljenih 20 miliona je netacna, mada si prezentovao kao da ti je drago zbog toga.
Radman je dakle, mozda izgubio 5-6 miliona, ali je bar mogao da bira i treba ga pozdraviti zbog toga.

MKD

pre 17 godina

@ Otpor 022,

kad sam rekao da je finansiski dobro prosao, mislio sam na to "koliko vredi u momentu" vs "koliko je dobio" a ne koliko je mogao da dobije prosle godine.

Njegova igracka nepostojanost, psihicka labilnost kao i nezgodan karakter su oborili njegovu cenu. Realno na trzistu NBA bi trebao da vredi izmedju 3 i 4 milki a dobio je 5 po sezoni i zato je dobro prosao.

dzaja

pre 17 godina

Radman je oduvek igrom bio predodređen za ugovor barem u ovom nivou. On je i draftovan prilično visoko (14)

Ugovor koji je dobio od Sijetla i odbio ga, bio je isti ovaj ugovor, mid-level exception, samo sto je bio na 6 godina i sto su soniksi mogli da mu daju veću godisnju stopu rasta (11 % nasuprot 8.5 koliko mogu da mu daju Lejkersi).

Dakle, kada klubovi prave odluke o igračima, oni gledaju uglavnom jedno: Da li mogu da dobiju igrača za mid-level exception ugovor, oko 5 miliona godisnje, koliko smeju da potrose kada su iznad kape.
Radman je imao sledeću racunicu:

Neću da potpisem mid level sa Sijetlom kada već nisu hteli da mi daju vise para. Sacekacu još godinu dana, nadati se da mogu da izvucem vise a ako ne uspem, bar mogu da biram jedan od 5,6-10 klubova koji će oberucke da mi ponude ugovor na 5 miliona.
Dakle, ne morate bas da ga pljujete, ionako mu se nije ostajalo u Soniksima, znaci nije do para, a svakako je bolje igrati sa Kobijem i raditi sa Filom gde sigurno moze da napreduje.

Bojan_FL_BL

pre 17 godina

Radmanovic se malo zeznuo. Koliko se ja sjecam prosle godine su mu nudili bolje pare po sezoni. Mislio je da ce dobiti vise ove godine i evo sta ispade. Lejkersi se fino pojacavaju za 2006/07. Ovaj Vilijams je dobro odigrao u Evropi prosle sezone. Nikola i Sakota su su pravu. Igrac koji doprinosi losoj atmosferi u repki iako igrom zasluzuje da igra, ne treba da dobije poziv. Ima drugih.

beog

pre 17 godina

Sretno Radmanovicu!
Bolje ti je igrati u Lejkersima za 6.34 mil,
nego u Soniksima za 7 mil.!!!
Para je i onako mnogo,,a igrati u L.A,,kad
je uz tebe* Dzk Nikolson,,ima neku posebnu
draz,,a da ne pominjem,po meni najboljeg
igraca danasnjice,Kobea,,i trenera Dzeksona!
,,
Jos nesto,nikako da se nacudim,,onima sta
omalovazavaju nase igrace,,pogotovo Stojakovica,a velicaju Novickog,,pitam ja
vas,,da je Obradovic bio selektor Njemacke
i USLOVIO Novickog,,da mora biti od
prvog minuta,,na DUGOTRAJNIM pripremana,
kako bi se Novicki ponio!!!
Nadam se da ce se nesto nabolje promjeniti
u nasoj kosarci,,i da cemo na Evropskom
prvenstvu gledati nase NAJBOLJE kosarkase!
Ovi u Japanu to zasigurno nisu!!!

Radomir

pre 17 godina

"Jerry Krause mi je jednom rekao: kad ode M. Jordan, košarka će biti četvrti sport u Americi. To se i dogodilo. Dvije trećine NBA klubova posluje s minusom."
Bozidar Maljkovic, Jutarnji list

andro

pre 17 godina

Za ocekivati je da se Mim i Kwame smenjuju na C, a da Odom i Radman budu na pozicijama SF i PF u prvoj petorci. To je brza petorka, dobra za tranzicionu igru, gde samo centar ne sutira trojke (pasce razvlacenje odbrane protivnika). Posto Odom a pogotovu Kobe nabija unutra, bice tu dosta prostora za Radmana da sutne.
Mislim da su Radmanovicu sportski motivi preovladali ovaj put, to je bolja situacija za njega nego u Klipersima (gde bi dozivotno ulazio sa klupe).
Jeste izgubio nesto para (35M$ umesto 42M$), ali mislim da je ovo dosta bolje za njegovu karijeru.

Vladimir

pre 17 godina

Vidi strucnjaka ... vi znate sta je najbolje za Radmana he he he Dobro sam se nasmejao ... cutite tu gde ste jer i za gde ste niste !!!
To je srpski igrac trenutno u prvih 5... daleko ispred Stojakovica ... kome ja nikad ne bih dao da igra u reprezentaciji !!! A to sto se ponada kako se ponasa ... je pravo svih genijalaca ...

ns

pre 17 godina

tužno je to što sve oko čega se ovde raspravlja jeste pitanje da li je uzeo ovoliko ili onoliko dolara. 5,3 mil ili 5,7 mil, malo više malo manje, to je krucijalno, od toga zavisi i košarka u Srbiji, definitivno, molim vas. fakat je da je Radman bolid, gotovo tipa Gurović, mada je Čiča u repi nešto i uradio. Setite se Pešića i banana na klupi itd. Nba je jedina liga na svetu gde Radmanović i može da shpila. Ako samo malo ispratite njegovu statistiku (jer gledati gauživo u kontinuitetu nisam u mogućnosti), videćete da su kod njega 80% lopti upućenih na koš trojke, a igrač je visok 2,07 ili 08 ne znam tačno. Ergo, za mene igrač bez pola mozga, jer ne ume da iskoristi neverovatne fizičke predispozicije za igru i pod košem i van reketa. Totalno jednodimenzionalan, ali, ne mogu reći priglup, no slow igrač, rekli bi ameri. Tako bar meni deluje. Nije on loš, daleko od toga, no došao je na pravo mesto, u smešnu, isprogramiranu ligu.

djordje

pre 17 godina

Video čovek da se prevario za 7 miliona po sezoni pa daj makar da uzme 6,3 miona .Mnogo se on brine sa kim će da igra i uopšte mnogo ga interesuje ta košarka a ponaročito mi u srbiji koja neće videti ni centa od njegovih miliona.Čovek samo novce juri i onda će sa vremena na vreme da dođe da provoza svoj džip po gradu da ga svi vide kakav je baja

BRAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

Radmanovicu, svaka cast! Pravi Crnogorac!

Radman, u Risnu, Mojdežu (Boka Kotorska); u Zagaraču (Danilovgrad), kasnije Radmanović, ranije Radmanov iz Kućišta (Pelev Brijeg), Bratonožići Radman, predak bratstva Radmanovića u Zagaraču Radmanov, vidi: Radman Radmanović, vidi: Radman Radmanovići , staro bratstvo u selu Mircu Radmanovići , grupa bratstava u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Pesici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Vujovici, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Ičevići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Dubravljani - Nikolići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Velimirovići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Otaševići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Stamatovići ("Miloševici"), bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Ćupići, bratstvo u Zagaraču Radmanovići - Đurići - Šćepanovići, bratstvo u Zagaraču

beog

pre 17 godina

BRAST FROM MOSCOW,
,,
,vjerovatno je to sve tacno,,sta ti rece,, ali Vladimir nije jedan od tih Radmanovica, mozda su nekad bili skupa,,pa pred Turcima ti Radmani,,Radmanovici,,za Crnu Goru,,a
preci Vladimira za Dalmaciju,
,,
Vladimirov otac je bio vojno lice,,a taki su
se mnogo selili,,tako da je cini mi se Vlado
rodjen u Trebinju,,a inace su od Benkovca,
selo Biljane,,pa mi imamo puno pravo da
svojtamo* Vladimira,
,poslije Trebinja se vracaju za Zadar,,gdje
je Vlado i isao u osnovnu,,do pocetka rata,
,a da je od nas vidi se i po ponasanju,
ponekad pretjeramo,,u tvrdoglavosti,,ali to
prodje vremenom,,i nadati se da je doslo
njegovih 5 minuta,,i da ce u odlicnog trenera
i mozda najboljeg igraca svijeta,,zablistati,
ustaliti se u prvoj petorci,,i doci bar do
finala zapada!!!

BEAST FROM MOSCOW

pre 17 godina

@Beog,

Znam covjeka licno, cak smo mogli nekad davno igrati u istom timu, tako da znam sta covjek misli i kako se osjeca.

Pozdrav