Petak, 22.10.2021.

08:45

Marka: NBA "sanja" i Beograd

Odjeknula je tokom četvrtka vest da NBA planira da napravi svoje takmičenje u Evropi u saradnji sa FIBA.

Izvor:

Marka: NBA "sanja" i Beograd IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Znalac

pre 2 godine

Nema vise London Towersa, to ime nepostoji vise.2002 ga je iselio u Essex vlasnik Ed Simons a posle prodao i oni imaju naziv Essex Leopards posto su se jis ranije fuzionisali sa London Leopards.trenutno taj klub igra u ND2 ro su 2 ranga nize od BBL.
Posle tiga dugo nije bilo u Londonu tima bio je izvan londona Guilford Heat Od nekoliko godina u London se iz Milton Keys mesta doselio tim Lions i preuzeo novo ume London Lions.
Eto to je za vas koji niste upuceni u EK kosarku.
Inace Lindon Towers je isto tako primio ime kada se davno preselio iz Skotskog Livingstona u London i tada su dobili ime London Kings i igrali Euroligu prosavsi jake jvalifikacije do najboljih 8 timova a tada je igrala i Jugoplastika a od slabijih i Holandski Den Hag.
Tako da nista novo je za Engleze da se timovi u Lomdonu pojavljuju i nestaju, Pre pandeemije naglo je bulo 3. Lions, Riyals i Scorchers.Prva 2 su nosili imena Londoba a 3 je imao naziv Sarrey Scorchers.koji su bili na periferiji Londona a Lionsi su u centru Londona a Royalsi su na Cristal Palace, samo sto su se Royalsi ugasili posle 2 sezone prosle fodine.

pavle

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

Presmesan si, zvezda i skola..

smeh

pre 2 godine

Da li im je to propala njihova NBA razvojna liga pa traže drugu uz mogućnost zarade? Izgleda da će London Towers dobiti novu šansu da pokažu koliko ne znaju.

Sasha

pre 2 godine

Zaboravite Beograd kao i bilo koji ex-Yu grad, ovdje ne postoji isplativo tziste. U NBA je prosjecna cijena ulaznica oko 100 dolara a casa pive je 10 dolara. Jedan dres kosta 150 dolara. Kod nas je dres aktuelnih drzavnih projekata oko 60 dolara. Pogledajte NBA meceve, i skoro svi navijaci imaju dres voljenog kluba. A pogledajte Evroligaske meceve, skoro niko ne nosi dres svog kluba. U Evropi evroligaski dres je oko 50 evra. U Milanu je cijena ulaznica za Olimpiju 14-180 evra, a kod nas niko niko nema da plati vise od 500 dinara. Licno mislim da FIBA Koristi NBA kao sredstvo pritiska na Evroligu. Ja licno sam protiv NBA Europe jer bi to znacilo fiksan broj klubova koji bi igrali po konferencijama, klubove bi dobili oni gradovi koji bi za to platili, i ne postoji mogucnost ni ulaska u ligu ni ispadanja. Sve u svemu za nas tu nema mjesta jer nismo finansijski zanimljivi...

neko ko zna

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

ako im treba tim sa najsaljivijim navijacima, nema sumnje da ce to biti onaj koji ti podrzavas

...

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?

beogradski

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)
(Bruks 021, 22. oktobar 2021 10:03)

Za London se slazem, ali Pariz? Druze, Francuzi su mnogo dali svetskoj kosarci. Uvek su imali dobre igrace i solidne klubove, a reprezentacija im je decenijama u svetskom vrhu.

Shigman

pre 2 godine

Nisam siguran da li Englezi znaju sva košarkaška pravila. Jedan iz publike viče ofsaaajd, a neki do njega mu dobacuje: Koji bre ofsajd, vidiš da gledamo vaterpolo.

NastyB

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)

Dejan CZ

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)
(NastyB, 22. oktobar

Rekao sam kroz neki organizovan turnir...za to ne treba teleportacija,a Radonju nisam spomenuo,vec sam naglasio propast nase klupske kosarke selidbom u B diviziju...No bitno da ti izvuces iz konteksta sta tebi odgovara pa jos pokusas biti i interesantan.

Kole

pre 2 godine

Ne znam stvarno kako Beograd i Kaunas idu u istu rečenicu sa Moskvom, Parizom, Londonom, Madridom, Barselonom, Minhenom...
Da me ne shvatite pogrešno ako Ameri prave takmičenje nas tu nema i kraj priče. Ne znaju oni ništa o košarci ovde i ne čudi me da će da prave klub u Londonu.

aca

pre 2 godine

vidi se ko upravja amerikkm london
(idi begaj, 22. oktobar 2021 11:12)

jedva cekaju da dodju u Srbiju da slusaju kako Srbi raskrinkavaju belosvetsku mafiju.

dečko u usponu

pre 2 godine

Košarka ne zanima nikog u Londonu, a ni Pariz nije baš košarkaški grad… ali većina ljudi iz SAD upravo ta dva grada doživljava kao najbitnije gradove Evrope, što oni po mnogo čemu i jesu, ali mislim da dugoročno, košarkaški projekti neće uspeti u tim gradovima jer to jednostavno nije sport koji oni prate i igraju generalno. Da li će to neko ukapirati ili ipak bitno da se za par godina uzme dobra lova, videćemo :)

aca

pre 2 godine

Jokic u Areni! Realnije je da dodje u arenu kao clan NBA tima nego sto cemo ga videti u areni u dresu reprezentacije. Naravno,mislim da je mission impossible da Srbija ima NBA ekipu :)

panter pudlica

pre 2 godine

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.
(nista o nicemu, 22. oktobar 2021 09:17)

Nadam se da se samo zezaš, jer ukoliko si ozbiljan, pod HITNO ti treba lečenje... i to ozbiljno lečenje...

Dejan CZ

pre 2 godine

Nisam siguran...bojim se da ce se napraviti zatvorena liga po sistemu NBA gde ce ligu zatvoriti mocni finansijski klubovi sa projektovanim budzetom kojeg mi mozemo samo da sanjamo.Prohodnost ka ligi nece postojati vec ce se ispod te lige iskristalisati jos neka takmicenja mozda i neke B divizije koje ce imati ulogu razvojnih i nazovi koledz liga po sistemu koji funkcionise u SAD.Sve mi lici na revolucionarnu promenu gde kosarka kakvu poznajemo nece vise postojati.Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope mozda kroz neki turnirski deo ali ostatak klubova koji ce imati u Evropi ulogu razvojne lige nikada krociti u evropsku NBA ligu nece.U Evropi nece biti neke pobune protiv toga jer kosarka poslednjih godina u velikom je padu po pitanju gledanosti i atraktivnosti samog sporta tako da ce ta ideja lako proci.Za nase klubove to oznacava propast i drugorazredni status.Sve su prilike da cemo imati crn scenario srpske kosarke.

aca

pre 2 godine

bice ludilo kad nasi navijaci odu na gostovanje u npr. Orlando pa se tamo na tribinama poskidaju do pojasa goli i naprave bakljadu, tuce sa pandurima i domacim navijacima, pljuvanje sa tribina po igracima i treneru,imitiranje zivotinja sa tribina, svinjske potkolenice na terenu...

Neo@

pre 2 godine

London i košarka....?!?!?!?!?!
Hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah... Ma idi begaj bre!
A tek Pariz!?!
"London Mufljuzi" ili "London Lososi", kako bi se već zvao taj tim!
A zamišljam DelBoja i Rodnija kako u Raginoj Glavi gledaju zamislite to košarkašku utakmicu svog voljenog tima!?!
Engleska je bila i biće postojbina fudbala, i za nju drugi sport ne postoji, sem ragbija i kriketa! Oni to ljubomorno čuvaju i neguju, pa džabe Amerima i onom blesavom Bartomeu da ih nekako košarkaški edukuju. Zabole njih nešto za košarku! Oni svoj fudbalski tim i da je u petoj ili sedmoj ligi, prate i vole od detinjstva!

veverica

pre 2 godine

nazalost, nije realno. moramo da se probudimo. mi se raspadamo po svim savovima i u poslednjih 30 godina od velike drzave koja je u nekim stvarima bila medju najnaprednijima u evropi, spustili smo se prakticno na nivo albanije i moldavije. to je sada nase drustvo. i kao neka nas zovu u nba, mi smo bili prvaci... da. zvace nas kad bude jednom u pet godina neki memorijal, pa par nasih legendi da ode da baci kosku, da se smeju i slikaju. ako mislite da ce neko ozbiljan da pravi ozbiljnu pricu sa ostojom i covicem i njihovim placenim hordama laznih navijaca, samo da vas pitam, da li biste vi sa njima pravili nesto? svaka liga ocekuje da od navijaca zaradi, a ne da mora da placa navijace zbog politike. to samo kod nas ima. nema ni u grckoj i turskoj.
ako hocemo da nas postuju i traze, moramo sami sebe da pocnemo da postujemo. da pocnemo da se ponasamo pristojno, zakonito, transparentno i profesionalno. dok se budemo ponasali kao hajduci ili kao na stocnoj pijaci iz 19. veka, tako ce i da nas vide - kao olos.

Meni su lepše za gledanje ABA i Evroliga od NBA

pre 2 godine

Taman fino,
da ljubitelji "privatizacije" dobiju svoj klub koji ima svog "gazdu",
kako bi prestali da se lože da će neko da "kupi" Zvezdu i Partizan.

Zvezda, Partizan, Borac i ostali, treba da ostanu to što jesu, predstavici ove društvene sredine i da igraju košarku koju ovaj narod voli i da gleda i da igra.

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

Bruks 021

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)

aca

pre 2 godine

Belgrade Partisan Stars.
(Јабучило, 22. oktobar 2021 09:44)

sta je to sunce ti... zvuci kao nesto sto ni svetska banka ne bi mogla da isfinansira.

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

brm

pre 2 godine

Poželjna destinacija je i London, verovatno zbog kvaliteta britanske košarke... :D
(Legionar, 22. oktobar 2021 09:09)

Pa ni Toronto Reptorsi nisu bili krcati kanadskim košarkašima niti su imali neku ligu kada su pristupili NBA, pa su postali šampioni. Poenta je da se napravi liga koja je finansijski samoodrživa. Ako je tebi u redu da Zvezda i Partizan dobijaju od države milione svake godine i to samo u košarci i da su stalno u gubitku, onda sa tobom nešto nije u redu. Klub ako ne zarađuje i ne plaća poreze, tj. ne donosi državnoj kasi više nego što joj uzima, onda je šteta za državu i društvo. Nijedan košarkaški klub u Evropi nije samoodrživ. Uglavnom ga finansira fudbalski klub (kao Real i Barsu), ili zasedne neki milioner pa gura svoj novac i dobija sa druge strane poreske olakšice od države (Panatinaikos, Olimpijakos, turski klubovi,...) ili države daje lovu iz budžeta, kao Zvezdi i Partizanu. Bukvalno u svakoj državi postoji model po kojem se u košarkaški klub upumpava novac da bi funkcionisao.

zzzzz

pre 2 godine

Jao, ljudi, koliko istih komentara... Razmislimo malo, ako hoće da prošire NBA, neće nijedan postojeći tim ući u nju. Formiraće se, npr, tim Belgrade Eagles u kome će možda ponekad igrati poneki Srbin. Nema tu nacionalnog predznaka i manje ili više košarkaških gradova, samo zabave i biznisa, što NBA i jeste.

Comment moments

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...
(Opet ja, 22. oktobar 2021 09:35) # Link komentara

Мислим да Амери нису баш толики дибидуси да покушају да пренесу НБА функционисање на Европу! Већ су прописно поломили зубе на фудбалској суперлиги па верујем да неће направити исту грешку са кошарком.Ко помисли да може да оснује нови клуб у Европи и да има препуну дворану/арену већ сутрадан тај је залутао у овај дио планете.У Европи је традиција и припадност (клубу) много битнија него ли у САД-у који немају изграђен културни идентитет и све се своди на кеш и забаву.
Мислим да ће се све свести на неку врсту компромиса.И јаре и паре што би се рекло.Тренутни евролигаши ће задржати свој грб и боје али ће у тој лиги наступати под нешто другачијим именом.Тако да би то нешто изгледало као што сам већ навео на примјеру Звезде и Партизана као Belgrade Red Stars,Belgrade Partisans,Athens Rabits,Moscow Bears,Tel Aviv Foxes,Madrid Kings...

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Pa ovde je prava drama što je Partizan stavio cenu 1000 dinara za ABA ligu manje od 10 evra, mi hoćemo kartu za 200 dinara ili dzaba da bude, nemamo mi veze sa ovim projektom.

Grey

pre 2 godine

London i Pariz, dva najnekosarkaskija glavna grada u Evropi ali napravice utakmice nekim prestiznim dogadjajem sa cirkusom u poluvremenu pa ce dolaziti 20.000 ljudi koji nemaju pojma u kosarci ali ce vrebati da ih uhvati kamera kako bi mahali i kreveljili se ka njoj.

U kosarci nece biti reakcije kao u fudbalu na ligu bogatih.

panter pudlica

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Opravdavaš svoj naziv definitivno.

nista o nicemu

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.
(Luther, 22. oktobar 2021 08:59) # Link komentara

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.

raikonen

pre 2 godine

Gore od onog privatnika Bartomeua ne moze. Covek je naprosto upropastio evropsku klupsku kosarku jer mu je jedini i iskljucivi motiv novac. Izivljavao se na siromasnijim klubovima a forsirao bogate iskljucivo vodjen zaradom bez ikakvog osecaja za sportski deo price. Sto se mene tice daleko mu lepa kuca, pa makar ja gledao i Londonske Tornjeve i Pariske Katakombe u toj ligi.

objektivan

pre 2 godine

Ako NBA napravi takmičenje u Evropi, ono sigurno neće biti sa postojećim timovima. Mislim da će se napraviti franšize u najvećin gradovima i ko ima para kupiće prava. Verujem da će ih biti 18 ili 16, možda 2 ili max 3 u zemljama gde se igra dovra košarka, plus London. Lično mislim da to neće biti dobro za Evropsku košarku i za košarku u opšte. Verujem da je FIBA ušla u projekat samo da napakosti Evroligi.Taj NBA sistem po mom mišljenju neće doneti ništa dobro Evropskoj košarci osim velike zarade osnivačima, koja će se naravno preliti delom na igrače. U ligu će u još većem broju dolaziti isluženi američki košarkaši. Teško da će ovo da bude dobro za reprezentacije. Nacionalna prvenstva će biti u još većem zapećku. Jednostavno koncept organizacije Evropske košarke nije za NBA.

Comment moments

pre 2 godine

Хоће они Београд али неће Звезду и Партизан већ Belgrade Red Stars and Belgrade Partisans.Како они то воле да кажу франшизе.А нема шансе да буду два клуба.Можда само у почетку док не приволе неко јаче име из ЕЛ да пређе у њихово такмичење.Евентуално до 2026 би могла бити два наша клуба у том такмичењу.Тј док су јаки и богати клубови уговором везани за ЕЛ.
Реално ово са НБА је чак и горе него ли ова ЕЛ са Бертомеуом на челу.Ови потоњи су барем одустали од сулудог пројекта званог “Енглеска и кошарка”.Труде се да анимирају Париз али ни то им не иде од руке...
Биће ту више клубова од 18 колико се нагађа да ће бити.Вероватно око 30-ак баш као у НБА.Подијелиће они то на Исток и Запад.Биће по 2 меча недељно.Домаћа лига само за Б тим или јуниоре.Барем до завршнице домаћих такмичења.
Да ли наши треба да уђу у тај пројекат?Ако добијемо дугорочан уговор апсолутно подржавам.Третман који је овај простор имао од ЕЛ је најблаже речено СРАМОТАН и ред би било да прекинемо сваку сарадњу са УЛЕБ-ом.Уосталом са НБА на челу барем ће та нова лига бити профитабилна...

račun

pre 2 godine

nejasna mi vest, dal NBA namerava da oformi ligu, il da se najbolji klubovi domaćih liga takmiče u nekoj takvoj "NBA" lizi. Ukoliko bi se formilara NBA-Evrope, bilo bi logično da tada budu dve ili vise manjih NBA liga, ili regionalnih liga. Donekle je to ABA liga, jer je jedne sezone uz YU klubove tu igrao i Makabi. Mislim da bi za Evropu bilo dobro da ima 4 regionalne lige.

true men don't kill coyotes

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina

Prota

pre 2 godine

@Pedja

Imenjače iako nije direktna poenta u odgovoru na tvoje pitanje nego više trivija informacija podstaknuta tvojim pitanjem Pariz ima KK a to je Rasing klub Pariz kao košarkaška sekcija FK Rasinga. Ne bih naravno nikada ni znao za to nego se taj klub stalno pominje u košarkaškom cv Tonija Parkera koje tu stekao ime pre nego li će preći u San Antonio.

aca

pre 2 godine

London, Pariz, Madrid, Rim, mozda neki grad u Nemackoj... nebitni su timovi. Ako bi se ovako nesto nekada i ostvralilo kladim se da bi npr. Amsterdam imao mnogo mnogo vece sanse od Beograda i Zvevde i Partizana.

Bane

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.

CJC

pre 2 godine

Zabole njih za Beograd, njima je cilj baš taj London da u predsezoni mogu da nakrcaju 10 utakmica u tim gradovima i da najjeftinija karta bude 150 eura... Ko će kod nas dati te pare?

NSslaninar

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.
(Bane, 22. oktobar 2021 09:05)

Мислиш Илија Максимовић, из Републике Српске? :)

Danko

pre 2 godine

Da, mi smo bas trziste za NBA. Ovamo se americki gradovi muce da odrze fransizu, jer nisu dovoljno bogata trzista, a eto mi sirotinja cemo da budemo deo projekta.

kolega trol

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

solidan mamac ali odlican ulov kolega.

Opet ja

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...

Slobodan

pre 2 godine

Naravno da će uključiti Beograd pa nije Željko uzalud dolazio u Partizan
(Haug, 22. oktobar 2021 09:01)

Pa nije, dosao je iz ljubavi i izgubio je 10 miliona eura … Pored Albanca u ekipi to je najveci adut da Partizan-Merdita po prvi put igra ovu Evroligu ili sto da ne ide direktno u NBA …

tamoneko

pre 2 godine

Već zamišljam košarkaški klasik između Luvr Rocketsa i London Mad Crow!

Sa punim rosterima svih onih koji nisu uspeli da se nametnu u G ligi.

Biće to prava sportska poslastica

zum

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina
(true men don't kill coyotes, 22. oktobar 2021 09:31)

Najjače mi je kada gorbarski trol u pokusaju da bude duhovit istroluje svog grobara.

Пеђа

pre 2 godine

Париз и Лондон имају раскошне дворане и ништа осим тога,Лондон Тауерси су смијешна екипа а Париз и не знам који клуба игра тамо…

Luther

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.

CJC

pre 2 godine

Zabole njih za Beograd, njima je cilj baš taj London da u predsezoni mogu da nakrcaju 10 utakmica u tim gradovima i da najjeftinija karta bude 150 eura... Ko će kod nas dati te pare?

Пеђа

pre 2 godine

Париз и Лондон имају раскошне дворане и ништа осим тога,Лондон Тауерси су смијешна екипа а Париз и не знам који клуба игра тамо…

Luther

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.

Danko

pre 2 godine

Da, mi smo bas trziste za NBA. Ovamo se americki gradovi muce da odrze fransizu, jer nisu dovoljno bogata trzista, a eto mi sirotinja cemo da budemo deo projekta.

Bane

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.

panter pudlica

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Opravdavaš svoj naziv definitivno.

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

nista o nicemu

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.
(Luther, 22. oktobar 2021 08:59) # Link komentara

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.

objektivan

pre 2 godine

Ako NBA napravi takmičenje u Evropi, ono sigurno neće biti sa postojećim timovima. Mislim da će se napraviti franšize u najvećin gradovima i ko ima para kupiće prava. Verujem da će ih biti 18 ili 16, možda 2 ili max 3 u zemljama gde se igra dovra košarka, plus London. Lično mislim da to neće biti dobro za Evropsku košarku i za košarku u opšte. Verujem da je FIBA ušla u projekat samo da napakosti Evroligi.Taj NBA sistem po mom mišljenju neće doneti ništa dobro Evropskoj košarci osim velike zarade osnivačima, koja će se naravno preliti delom na igrače. U ligu će u još većem broju dolaziti isluženi američki košarkaši. Teško da će ovo da bude dobro za reprezentacije. Nacionalna prvenstva će biti u još većem zapećku. Jednostavno koncept organizacije Evropske košarke nije za NBA.

aca

pre 2 godine

bice ludilo kad nasi navijaci odu na gostovanje u npr. Orlando pa se tamo na tribinama poskidaju do pojasa goli i naprave bakljadu, tuce sa pandurima i domacim navijacima, pljuvanje sa tribina po igracima i treneru,imitiranje zivotinja sa tribina, svinjske potkolenice na terenu...

Grey

pre 2 godine

London i Pariz, dva najnekosarkaskija glavna grada u Evropi ali napravice utakmice nekim prestiznim dogadjajem sa cirkusom u poluvremenu pa ce dolaziti 20.000 ljudi koji nemaju pojma u kosarci ali ce vrebati da ih uhvati kamera kako bi mahali i kreveljili se ka njoj.

U kosarci nece biti reakcije kao u fudbalu na ligu bogatih.

NSslaninar

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.
(Bane, 22. oktobar 2021 09:05)

Мислиш Илија Максимовић, из Републике Српске? :)

aca

pre 2 godine

Belgrade Partisan Stars.
(Јабучило, 22. oktobar 2021 09:44)

sta je to sunce ti... zvuci kao nesto sto ni svetska banka ne bi mogla da isfinansira.

Opet ja

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...

Comment moments

pre 2 godine

Хоће они Београд али неће Звезду и Партизан већ Belgrade Red Stars and Belgrade Partisans.Како они то воле да кажу франшизе.А нема шансе да буду два клуба.Можда само у почетку док не приволе неко јаче име из ЕЛ да пређе у њихово такмичење.Евентуално до 2026 би могла бити два наша клуба у том такмичењу.Тј док су јаки и богати клубови уговором везани за ЕЛ.
Реално ово са НБА је чак и горе него ли ова ЕЛ са Бертомеуом на челу.Ови потоњи су барем одустали од сулудог пројекта званог “Енглеска и кошарка”.Труде се да анимирају Париз али ни то им не иде од руке...
Биће ту више клубова од 18 колико се нагађа да ће бити.Вероватно око 30-ак баш као у НБА.Подијелиће они то на Исток и Запад.Биће по 2 меча недељно.Домаћа лига само за Б тим или јуниоре.Барем до завршнице домаћих такмичења.
Да ли наши треба да уђу у тај пројекат?Ако добијемо дугорочан уговор апсолутно подржавам.Третман који је овај простор имао од ЕЛ је најблаже речено СРАМОТАН и ред би било да прекинемо сваку сарадњу са УЛЕБ-ом.Уосталом са НБА на челу барем ће та нова лига бити профитабилна...

tamoneko

pre 2 godine

Već zamišljam košarkaški klasik između Luvr Rocketsa i London Mad Crow!

Sa punim rosterima svih onih koji nisu uspeli da se nametnu u G ligi.

Biće to prava sportska poslastica

true men don't kill coyotes

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Pa ovde je prava drama što je Partizan stavio cenu 1000 dinara za ABA ligu manje od 10 evra, mi hoćemo kartu za 200 dinara ili dzaba da bude, nemamo mi veze sa ovim projektom.

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

Dejan CZ

pre 2 godine

Nisam siguran...bojim se da ce se napraviti zatvorena liga po sistemu NBA gde ce ligu zatvoriti mocni finansijski klubovi sa projektovanim budzetom kojeg mi mozemo samo da sanjamo.Prohodnost ka ligi nece postojati vec ce se ispod te lige iskristalisati jos neka takmicenja mozda i neke B divizije koje ce imati ulogu razvojnih i nazovi koledz liga po sistemu koji funkcionise u SAD.Sve mi lici na revolucionarnu promenu gde kosarka kakvu poznajemo nece vise postojati.Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope mozda kroz neki turnirski deo ali ostatak klubova koji ce imati u Evropi ulogu razvojne lige nikada krociti u evropsku NBA ligu nece.U Evropi nece biti neke pobune protiv toga jer kosarka poslednjih godina u velikom je padu po pitanju gledanosti i atraktivnosti samog sporta tako da ce ta ideja lako proci.Za nase klubove to oznacava propast i drugorazredni status.Sve su prilike da cemo imati crn scenario srpske kosarke.

zzzzz

pre 2 godine

Jao, ljudi, koliko istih komentara... Razmislimo malo, ako hoće da prošire NBA, neće nijedan postojeći tim ući u nju. Formiraće se, npr, tim Belgrade Eagles u kome će možda ponekad igrati poneki Srbin. Nema tu nacionalnog predznaka i manje ili više košarkaških gradova, samo zabave i biznisa, što NBA i jeste.

veverica

pre 2 godine

nazalost, nije realno. moramo da se probudimo. mi se raspadamo po svim savovima i u poslednjih 30 godina od velike drzave koja je u nekim stvarima bila medju najnaprednijima u evropi, spustili smo se prakticno na nivo albanije i moldavije. to je sada nase drustvo. i kao neka nas zovu u nba, mi smo bili prvaci... da. zvace nas kad bude jednom u pet godina neki memorijal, pa par nasih legendi da ode da baci kosku, da se smeju i slikaju. ako mislite da ce neko ozbiljan da pravi ozbiljnu pricu sa ostojom i covicem i njihovim placenim hordama laznih navijaca, samo da vas pitam, da li biste vi sa njima pravili nesto? svaka liga ocekuje da od navijaca zaradi, a ne da mora da placa navijace zbog politike. to samo kod nas ima. nema ni u grckoj i turskoj.
ako hocemo da nas postuju i traze, moramo sami sebe da pocnemo da postujemo. da pocnemo da se ponasamo pristojno, zakonito, transparentno i profesionalno. dok se budemo ponasali kao hajduci ili kao na stocnoj pijaci iz 19. veka, tako ce i da nas vide - kao olos.

zum

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina
(true men don't kill coyotes, 22. oktobar 2021 09:31)

Najjače mi je kada gorbarski trol u pokusaju da bude duhovit istroluje svog grobara.

kolega trol

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

solidan mamac ali odlican ulov kolega.

aca

pre 2 godine

vidi se ko upravja amerikkm london
(idi begaj, 22. oktobar 2021 11:12)

jedva cekaju da dodju u Srbiju da slusaju kako Srbi raskrinkavaju belosvetsku mafiju.

beogradski

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)
(Bruks 021, 22. oktobar 2021 10:03)

Za London se slazem, ali Pariz? Druze, Francuzi su mnogo dali svetskoj kosarci. Uvek su imali dobre igrace i solidne klubove, a reprezentacija im je decenijama u svetskom vrhu.

Bruks 021

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)

aca

pre 2 godine

London, Pariz, Madrid, Rim, mozda neki grad u Nemackoj... nebitni su timovi. Ako bi se ovako nesto nekada i ostvralilo kladim se da bi npr. Amsterdam imao mnogo mnogo vece sanse od Beograda i Zvevde i Partizana.

panter pudlica

pre 2 godine

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.
(nista o nicemu, 22. oktobar 2021 09:17)

Nadam se da se samo zezaš, jer ukoliko si ozbiljan, pod HITNO ti treba lečenje... i to ozbiljno lečenje...

Slobodan

pre 2 godine

Naravno da će uključiti Beograd pa nije Željko uzalud dolazio u Partizan
(Haug, 22. oktobar 2021 09:01)

Pa nije, dosao je iz ljubavi i izgubio je 10 miliona eura … Pored Albanca u ekipi to je najveci adut da Partizan-Merdita po prvi put igra ovu Evroligu ili sto da ne ide direktno u NBA …

Comment moments

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...
(Opet ja, 22. oktobar 2021 09:35) # Link komentara

Мислим да Амери нису баш толики дибидуси да покушају да пренесу НБА функционисање на Европу! Већ су прописно поломили зубе на фудбалској суперлиги па верујем да неће направити исту грешку са кошарком.Ко помисли да може да оснује нови клуб у Европи и да има препуну дворану/арену већ сутрадан тај је залутао у овај дио планете.У Европи је традиција и припадност (клубу) много битнија него ли у САД-у који немају изграђен културни идентитет и све се своди на кеш и забаву.
Мислим да ће се све свести на неку врсту компромиса.И јаре и паре што би се рекло.Тренутни евролигаши ће задржати свој грб и боје али ће у тој лиги наступати под нешто другачијим именом.Тако да би то нешто изгледало као што сам већ навео на примјеру Звезде и Партизана као Belgrade Red Stars,Belgrade Partisans,Athens Rabits,Moscow Bears,Tel Aviv Foxes,Madrid Kings...

Shigman

pre 2 godine

Nisam siguran da li Englezi znaju sva košarkaška pravila. Jedan iz publike viče ofsaaajd, a neki do njega mu dobacuje: Koji bre ofsajd, vidiš da gledamo vaterpolo.

Kole

pre 2 godine

Ne znam stvarno kako Beograd i Kaunas idu u istu rečenicu sa Moskvom, Parizom, Londonom, Madridom, Barselonom, Minhenom...
Da me ne shvatite pogrešno ako Ameri prave takmičenje nas tu nema i kraj priče. Ne znaju oni ništa o košarci ovde i ne čudi me da će da prave klub u Londonu.

Sasha

pre 2 godine

Zaboravite Beograd kao i bilo koji ex-Yu grad, ovdje ne postoji isplativo tziste. U NBA je prosjecna cijena ulaznica oko 100 dolara a casa pive je 10 dolara. Jedan dres kosta 150 dolara. Kod nas je dres aktuelnih drzavnih projekata oko 60 dolara. Pogledajte NBA meceve, i skoro svi navijaci imaju dres voljenog kluba. A pogledajte Evroligaske meceve, skoro niko ne nosi dres svog kluba. U Evropi evroligaski dres je oko 50 evra. U Milanu je cijena ulaznica za Olimpiju 14-180 evra, a kod nas niko niko nema da plati vise od 500 dinara. Licno mislim da FIBA Koristi NBA kao sredstvo pritiska na Evroligu. Ja licno sam protiv NBA Europe jer bi to znacilo fiksan broj klubova koji bi igrali po konferencijama, klubove bi dobili oni gradovi koji bi za to platili, i ne postoji mogucnost ni ulaska u ligu ni ispadanja. Sve u svemu za nas tu nema mjesta jer nismo finansijski zanimljivi...

raikonen

pre 2 godine

Gore od onog privatnika Bartomeua ne moze. Covek je naprosto upropastio evropsku klupsku kosarku jer mu je jedini i iskljucivi motiv novac. Izivljavao se na siromasnijim klubovima a forsirao bogate iskljucivo vodjen zaradom bez ikakvog osecaja za sportski deo price. Sto se mene tice daleko mu lepa kuca, pa makar ja gledao i Londonske Tornjeve i Pariske Katakombe u toj ligi.

...

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?

dečko u usponu

pre 2 godine

Košarka ne zanima nikog u Londonu, a ni Pariz nije baš košarkaški grad… ali većina ljudi iz SAD upravo ta dva grada doživljava kao najbitnije gradove Evrope, što oni po mnogo čemu i jesu, ali mislim da dugoročno, košarkaški projekti neće uspeti u tim gradovima jer to jednostavno nije sport koji oni prate i igraju generalno. Da li će to neko ukapirati ili ipak bitno da se za par godina uzme dobra lova, videćemo :)

Prota

pre 2 godine

@Pedja

Imenjače iako nije direktna poenta u odgovoru na tvoje pitanje nego više trivija informacija podstaknuta tvojim pitanjem Pariz ima KK a to je Rasing klub Pariz kao košarkaška sekcija FK Rasinga. Ne bih naravno nikada ni znao za to nego se taj klub stalno pominje u košarkaškom cv Tonija Parkera koje tu stekao ime pre nego li će preći u San Antonio.

račun

pre 2 godine

nejasna mi vest, dal NBA namerava da oformi ligu, il da se najbolji klubovi domaćih liga takmiče u nekoj takvoj "NBA" lizi. Ukoliko bi se formilara NBA-Evrope, bilo bi logično da tada budu dve ili vise manjih NBA liga, ili regionalnih liga. Donekle je to ABA liga, jer je jedne sezone uz YU klubove tu igrao i Makabi. Mislim da bi za Evropu bilo dobro da ima 4 regionalne lige.

brm

pre 2 godine

Poželjna destinacija je i London, verovatno zbog kvaliteta britanske košarke... :D
(Legionar, 22. oktobar 2021 09:09)

Pa ni Toronto Reptorsi nisu bili krcati kanadskim košarkašima niti su imali neku ligu kada su pristupili NBA, pa su postali šampioni. Poenta je da se napravi liga koja je finansijski samoodrživa. Ako je tebi u redu da Zvezda i Partizan dobijaju od države milione svake godine i to samo u košarci i da su stalno u gubitku, onda sa tobom nešto nije u redu. Klub ako ne zarađuje i ne plaća poreze, tj. ne donosi državnoj kasi više nego što joj uzima, onda je šteta za državu i društvo. Nijedan košarkaški klub u Evropi nije samoodrživ. Uglavnom ga finansira fudbalski klub (kao Real i Barsu), ili zasedne neki milioner pa gura svoj novac i dobija sa druge strane poreske olakšice od države (Panatinaikos, Olimpijakos, turski klubovi,...) ili države daje lovu iz budžeta, kao Zvezdi i Partizanu. Bukvalno u svakoj državi postoji model po kojem se u košarkaški klub upumpava novac da bi funkcionisao.

Neo@

pre 2 godine

London i košarka....?!?!?!?!?!
Hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah... Ma idi begaj bre!
A tek Pariz!?!
"London Mufljuzi" ili "London Lososi", kako bi se već zvao taj tim!
A zamišljam DelBoja i Rodnija kako u Raginoj Glavi gledaju zamislite to košarkašku utakmicu svog voljenog tima!?!
Engleska je bila i biće postojbina fudbala, i za nju drugi sport ne postoji, sem ragbija i kriketa! Oni to ljubomorno čuvaju i neguju, pa džabe Amerima i onom blesavom Bartomeu da ih nekako košarkaški edukuju. Zabole njih nešto za košarku! Oni svoj fudbalski tim i da je u petoj ili sedmoj ligi, prate i vole od detinjstva!

aca

pre 2 godine

Jokic u Areni! Realnije je da dodje u arenu kao clan NBA tima nego sto cemo ga videti u areni u dresu reprezentacije. Naravno,mislim da je mission impossible da Srbija ima NBA ekipu :)

Dejan CZ

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)
(NastyB, 22. oktobar

Rekao sam kroz neki organizovan turnir...za to ne treba teleportacija,a Radonju nisam spomenuo,vec sam naglasio propast nase klupske kosarke selidbom u B diviziju...No bitno da ti izvuces iz konteksta sta tebi odgovara pa jos pokusas biti i interesantan.

neko ko zna

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

ako im treba tim sa najsaljivijim navijacima, nema sumnje da ce to biti onaj koji ti podrzavas

Meni su lepše za gledanje ABA i Evroliga od NBA

pre 2 godine

Taman fino,
da ljubitelji "privatizacije" dobiju svoj klub koji ima svog "gazdu",
kako bi prestali da se lože da će neko da "kupi" Zvezdu i Partizan.

Zvezda, Partizan, Borac i ostali, treba da ostanu to što jesu, predstavici ove društvene sredine i da igraju košarku koju ovaj narod voli i da gleda i da igra.

smeh

pre 2 godine

Da li im je to propala njihova NBA razvojna liga pa traže drugu uz mogućnost zarade? Izgleda da će London Towers dobiti novu šansu da pokažu koliko ne znaju.

pavle

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

Presmesan si, zvezda i skola..

Znalac

pre 2 godine

Nema vise London Towersa, to ime nepostoji vise.2002 ga je iselio u Essex vlasnik Ed Simons a posle prodao i oni imaju naziv Essex Leopards posto su se jis ranije fuzionisali sa London Leopards.trenutno taj klub igra u ND2 ro su 2 ranga nize od BBL.
Posle tiga dugo nije bilo u Londonu tima bio je izvan londona Guilford Heat Od nekoliko godina u London se iz Milton Keys mesta doselio tim Lions i preuzeo novo ume London Lions.
Eto to je za vas koji niste upuceni u EK kosarku.
Inace Lindon Towers je isto tako primio ime kada se davno preselio iz Skotskog Livingstona u London i tada su dobili ime London Kings i igrali Euroligu prosavsi jake jvalifikacije do najboljih 8 timova a tada je igrala i Jugoplastika a od slabijih i Holandski Den Hag.
Tako da nista novo je za Engleze da se timovi u Lomdonu pojavljuju i nestaju, Pre pandeemije naglo je bulo 3. Lions, Riyals i Scorchers.Prva 2 su nosili imena Londoba a 3 je imao naziv Sarrey Scorchers.koji su bili na periferiji Londona a Lionsi su u centru Londona a Royalsi su na Cristal Palace, samo sto su se Royalsi ugasili posle 2 sezone prosle fodine.

NastyB

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)

nista o nicemu

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.
(Luther, 22. oktobar 2021 08:59) # Link komentara

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.

Bane

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.

Slobodan

pre 2 godine

Naravno da će uključiti Beograd pa nije Željko uzalud dolazio u Partizan
(Haug, 22. oktobar 2021 09:01)

Pa nije, dosao je iz ljubavi i izgubio je 10 miliona eura … Pored Albanca u ekipi to je najveci adut da Partizan-Merdita po prvi put igra ovu Evroligu ili sto da ne ide direktno u NBA …

...

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?

Luther

pre 2 godine

Zamislite Partizan/Zvezdu sa istim budžetima kao Cska/Fener/Real/Efes... ovo deluje malo nerealno ali 'ajde da vidimo, bukvalno ne znam šta da mislim, i za i protiv sam.

true men don't kill coyotes

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina

Opet ja

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...

panter pudlica

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Opravdavaš svoj naziv definitivno.

pavle

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

Presmesan si, zvezda i skola..

objektivan

pre 2 godine

Ako NBA napravi takmičenje u Evropi, ono sigurno neće biti sa postojećim timovima. Mislim da će se napraviti franšize u najvećin gradovima i ko ima para kupiće prava. Verujem da će ih biti 18 ili 16, možda 2 ili max 3 u zemljama gde se igra dovra košarka, plus London. Lično mislim da to neće biti dobro za Evropsku košarku i za košarku u opšte. Verujem da je FIBA ušla u projekat samo da napakosti Evroligi.Taj NBA sistem po mom mišljenju neće doneti ništa dobro Evropskoj košarci osim velike zarade osnivačima, koja će se naravno preliti delom na igrače. U ligu će u još većem broju dolaziti isluženi američki košarkaši. Teško da će ovo da bude dobro za reprezentacije. Nacionalna prvenstva će biti u još većem zapećku. Jednostavno koncept organizacije Evropske košarke nije za NBA.

Shigman

pre 2 godine

Nisam siguran da li Englezi znaju sva košarkaška pravila. Jedan iz publike viče ofsaaajd, a neki do njega mu dobacuje: Koji bre ofsajd, vidiš da gledamo vaterpolo.

NastyB

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)

Danko

pre 2 godine

Da, mi smo bas trziste za NBA. Ovamo se americki gradovi muce da odrze fransizu, jer nisu dovoljno bogata trzista, a eto mi sirotinja cemo da budemo deo projekta.

račun

pre 2 godine

nejasna mi vest, dal NBA namerava da oformi ligu, il da se najbolji klubovi domaćih liga takmiče u nekoj takvoj "NBA" lizi. Ukoliko bi se formilara NBA-Evrope, bilo bi logično da tada budu dve ili vise manjih NBA liga, ili regionalnih liga. Donekle je to ABA liga, jer je jedne sezone uz YU klubove tu igrao i Makabi. Mislim da bi za Evropu bilo dobro da ima 4 regionalne lige.

zum

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

Ahahahahaha

Ili si mlad i zelen... ili pratis kosarku tek nekoliko godina
(true men don't kill coyotes, 22. oktobar 2021 09:31)

Najjače mi je kada gorbarski trol u pokusaju da bude duhovit istroluje svog grobara.

Пеђа

pre 2 godine

Париз и Лондон имају раскошне дворане и ништа осим тога,Лондон Тауерси су смијешна екипа а Париз и не знам који клуба игра тамо…

raikonen

pre 2 godine

Gore od onog privatnika Bartomeua ne moze. Covek je naprosto upropastio evropsku klupsku kosarku jer mu je jedini i iskljucivi motiv novac. Izivljavao se na siromasnijim klubovima a forsirao bogate iskljucivo vodjen zaradom bez ikakvog osecaja za sportski deo price. Sto se mene tice daleko mu lepa kuca, pa makar ja gledao i Londonske Tornjeve i Pariske Katakombe u toj ligi.

Grey

pre 2 godine

London i Pariz, dva najnekosarkaskija glavna grada u Evropi ali napravice utakmice nekim prestiznim dogadjajem sa cirkusom u poluvremenu pa ce dolaziti 20.000 ljudi koji nemaju pojma u kosarci ali ce vrebati da ih uhvati kamera kako bi mahali i kreveljili se ka njoj.

U kosarci nece biti reakcije kao u fudbalu na ligu bogatih.

Kole

pre 2 godine

Ne znam stvarno kako Beograd i Kaunas idu u istu rečenicu sa Moskvom, Parizom, Londonom, Madridom, Barselonom, Minhenom...
Da me ne shvatite pogrešno ako Ameri prave takmičenje nas tu nema i kraj priče. Ne znaju oni ništa o košarci ovde i ne čudi me da će da prave klub u Londonu.

panter pudlica

pre 2 godine

Druze sta da zamisljamo imate veci budzet od Fenera, a priblizan sa Realom i Efesom samo sto za razliku od njih igrate Evrokup.
(nista o nicemu, 22. oktobar 2021 09:17)

Nadam se da se samo zezaš, jer ukoliko si ozbiljan, pod HITNO ti treba lečenje... i to ozbiljno lečenje...

CJC

pre 2 godine

Zabole njih za Beograd, njima je cilj baš taj London da u predsezoni mogu da nakrcaju 10 utakmica u tim gradovima i da najjeftinija karta bude 150 eura... Ko će kod nas dati te pare?

tamoneko

pre 2 godine

Već zamišljam košarkaški klasik između Luvr Rocketsa i London Mad Crow!

Sa punim rosterima svih onih koji nisu uspeli da se nametnu u G ligi.

Biće to prava sportska poslastica

Meni su lepše za gledanje ABA i Evroliga od NBA

pre 2 godine

Taman fino,
da ljubitelji "privatizacije" dobiju svoj klub koji ima svog "gazdu",
kako bi prestali da se lože da će neko da "kupi" Zvezdu i Partizan.

Zvezda, Partizan, Borac i ostali, treba da ostanu to što jesu, predstavici ove društvene sredine i da igraju košarku koju ovaj narod voli i da gleda i da igra.

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

aca

pre 2 godine

bice ludilo kad nasi navijaci odu na gostovanje u npr. Orlando pa se tamo na tribinama poskidaju do pojasa goli i naprave bakljadu, tuce sa pandurima i domacim navijacima, pljuvanje sa tribina po igracima i treneru,imitiranje zivotinja sa tribina, svinjske potkolenice na terenu...

veverica

pre 2 godine

nazalost, nije realno. moramo da se probudimo. mi se raspadamo po svim savovima i u poslednjih 30 godina od velike drzave koja je u nekim stvarima bila medju najnaprednijima u evropi, spustili smo se prakticno na nivo albanije i moldavije. to je sada nase drustvo. i kao neka nas zovu u nba, mi smo bili prvaci... da. zvace nas kad bude jednom u pet godina neki memorijal, pa par nasih legendi da ode da baci kosku, da se smeju i slikaju. ako mislite da ce neko ozbiljan da pravi ozbiljnu pricu sa ostojom i covicem i njihovim placenim hordama laznih navijaca, samo da vas pitam, da li biste vi sa njima pravili nesto? svaka liga ocekuje da od navijaca zaradi, a ne da mora da placa navijace zbog politike. to samo kod nas ima. nema ni u grckoj i turskoj.
ako hocemo da nas postuju i traze, moramo sami sebe da pocnemo da postujemo. da pocnemo da se ponasamo pristojno, zakonito, transparentno i profesionalno. dok se budemo ponasali kao hajduci ili kao na stocnoj pijaci iz 19. veka, tako ce i da nas vide - kao olos.

Sasha

pre 2 godine

Zaboravite Beograd kao i bilo koji ex-Yu grad, ovdje ne postoji isplativo tziste. U NBA je prosjecna cijena ulaznica oko 100 dolara a casa pive je 10 dolara. Jedan dres kosta 150 dolara. Kod nas je dres aktuelnih drzavnih projekata oko 60 dolara. Pogledajte NBA meceve, i skoro svi navijaci imaju dres voljenog kluba. A pogledajte Evroligaske meceve, skoro niko ne nosi dres svog kluba. U Evropi evroligaski dres je oko 50 evra. U Milanu je cijena ulaznica za Olimpiju 14-180 evra, a kod nas niko niko nema da plati vise od 500 dinara. Licno mislim da FIBA Koristi NBA kao sredstvo pritiska na Evroligu. Ja licno sam protiv NBA Europe jer bi to znacilo fiksan broj klubova koji bi igrali po konferencijama, klubove bi dobili oni gradovi koji bi za to platili, i ne postoji mogucnost ni ulaska u ligu ni ispadanja. Sve u svemu za nas tu nema mjesta jer nismo finansijski zanimljivi...

Aleksa

pre 2 godine

НБА сања пуне дворане са 20.000+ седећих места, где су сви платили карту 100+ долара, courtside карте добијају познати, пије се пиво од 30 долара и онда све то у еврићима један на један. Доведеш дете, девојку, дечка, пословног партнера, мало машете сунђер прстићем и кад се утакмица заврши, размишљаш зашто нисте били на kiss-cam.

Не занима их Звезда у Арени ни најмање. 20.000 лудака који вриште све време, пуше и унели би зидарца за сваки случај нису баш за kiss-cam....

Водио ја Амера пре пар година...одушевио се на крају, али прво је било зашто стојимо, зашто пуше, зашто вриште и да ли ћемо изаћи живи одатле. Адреналин који је доживео на крају се не види на телевизији и није циљ те организације....

Neo@

pre 2 godine

London i košarka....?!?!?!?!?!
Hahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah... Ma idi begaj bre!
A tek Pariz!?!
"London Mufljuzi" ili "London Lososi", kako bi se već zvao taj tim!
A zamišljam DelBoja i Rodnija kako u Raginoj Glavi gledaju zamislite to košarkašku utakmicu svog voljenog tima!?!
Engleska je bila i biće postojbina fudbala, i za nju drugi sport ne postoji, sem ragbija i kriketa! Oni to ljubomorno čuvaju i neguju, pa džabe Amerima i onom blesavom Bartomeu da ih nekako košarkaški edukuju. Zabole njih nešto za košarku! Oni svoj fudbalski tim i da je u petoj ili sedmoj ligi, prate i vole od detinjstva!

aca

pre 2 godine

Jokic u Areni! Realnije je da dodje u arenu kao clan NBA tima nego sto cemo ga videti u areni u dresu reprezentacije. Naravno,mislim da je mission impossible da Srbija ima NBA ekipu :)

dečko u usponu

pre 2 godine

Košarka ne zanima nikog u Londonu, a ni Pariz nije baš košarkaški grad… ali većina ljudi iz SAD upravo ta dva grada doživljava kao najbitnije gradove Evrope, što oni po mnogo čemu i jesu, ali mislim da dugoročno, košarkaški projekti neće uspeti u tim gradovima jer to jednostavno nije sport koji oni prate i igraju generalno. Da li će to neko ukapirati ili ipak bitno da se za par godina uzme dobra lova, videćemo :)

beogradski

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)
(Bruks 021, 22. oktobar 2021 10:03)

Za London se slazem, ali Pariz? Druze, Francuzi su mnogo dali svetskoj kosarci. Uvek su imali dobre igrace i solidne klubove, a reprezentacija im je decenijama u svetskom vrhu.

Comment moments

pre 2 godine

Хоће они Београд али неће Звезду и Партизан већ Belgrade Red Stars and Belgrade Partisans.Како они то воле да кажу франшизе.А нема шансе да буду два клуба.Можда само у почетку док не приволе неко јаче име из ЕЛ да пређе у њихово такмичење.Евентуално до 2026 би могла бити два наша клуба у том такмичењу.Тј док су јаки и богати клубови уговором везани за ЕЛ.
Реално ово са НБА је чак и горе него ли ова ЕЛ са Бертомеуом на челу.Ови потоњи су барем одустали од сулудог пројекта званог “Енглеска и кошарка”.Труде се да анимирају Париз али ни то им не иде од руке...
Биће ту више клубова од 18 колико се нагађа да ће бити.Вероватно око 30-ак баш као у НБА.Подијелиће они то на Исток и Запад.Биће по 2 меча недељно.Домаћа лига само за Б тим или јуниоре.Барем до завршнице домаћих такмичења.
Да ли наши треба да уђу у тај пројекат?Ако добијемо дугорочан уговор апсолутно подржавам.Третман који је овај простор имао од ЕЛ је најблаже речено СРАМОТАН и ред би било да прекинемо сваку сарадњу са УЛЕБ-ом.Уосталом са НБА на челу барем ће та нова лига бити профитабилна...

Bruks 021

pre 2 godine

Ovo će biti gore od EL,čim on apostrofira London i Pariz(inače u svetu poznati gradovi kao rasadnici onog najkvalitetnijeg u basketu)

brm

pre 2 godine

Poželjna destinacija je i London, verovatno zbog kvaliteta britanske košarke... :D
(Legionar, 22. oktobar 2021 09:09)

Pa ni Toronto Reptorsi nisu bili krcati kanadskim košarkašima niti su imali neku ligu kada su pristupili NBA, pa su postali šampioni. Poenta je da se napravi liga koja je finansijski samoodrživa. Ako je tebi u redu da Zvezda i Partizan dobijaju od države milione svake godine i to samo u košarci i da su stalno u gubitku, onda sa tobom nešto nije u redu. Klub ako ne zarađuje i ne plaća poreze, tj. ne donosi državnoj kasi više nego što joj uzima, onda je šteta za državu i društvo. Nijedan košarkaški klub u Evropi nije samoodrživ. Uglavnom ga finansira fudbalski klub (kao Real i Barsu), ili zasedne neki milioner pa gura svoj novac i dobija sa druge strane poreske olakšice od države (Panatinaikos, Olimpijakos, turski klubovi,...) ili države daje lovu iz budžeta, kao Zvezdi i Partizanu. Bukvalno u svakoj državi postoji model po kojem se u košarkaški klub upumpava novac da bi funkcionisao.

Comment moments

pre 2 godine

Ljudi ovde izgleda da nista ne kapiraj. U evropskoj NBA nema Partizan, Zvezde, CSKA, Fenerbahcea, Olimpijakosa i td. Pravi se nova liga i novi klubovi koji ce novac dobijati iz TV prenosa i sponzorstava. Beograd i Kaunas iako su mali/siromasni gradovi mogu da napunem dvorane. Vlasnici klubova bice bogatasi da l Evropljani, Rusi, Americanci ili Kinezi.. Hvala Bogu da se zavrsi era prepucavanja izmedju grobara, cigama, lalosa, meraklija...
(Opet ja, 22. oktobar 2021 09:35) # Link komentara

Мислим да Амери нису баш толики дибидуси да покушају да пренесу НБА функционисање на Европу! Већ су прописно поломили зубе на фудбалској суперлиги па верујем да неће направити исту грешку са кошарком.Ко помисли да може да оснује нови клуб у Европи и да има препуну дворану/арену већ сутрадан тај је залутао у овај дио планете.У Европи је традиција и припадност (клубу) много битнија него ли у САД-у који немају изграђен културни идентитет и све се своди на кеш и забаву.
Мислим да ће се све свести на неку врсту компромиса.И јаре и паре што би се рекло.Тренутни евролигаши ће задржати свој грб и боје али ће у тој лиги наступати под нешто другачијим именом.Тако да би то нешто изгледало као што сам већ навео на примјеру Звезде и Партизана као Belgrade Red Stars,Belgrade Partisans,Athens Rabits,Moscow Bears,Tel Aviv Foxes,Madrid Kings...

neko ko zna

pre 2 godine

Da ali da li uzeti klub sa neograničenim budžetom i nikakvim rezultatima kao što je partizan iza kog stoji država ili uzeti Zvezdu koja ima i rezultat i školu i sistem ali nema pare?
(..., 22. oktobar 2021 12:10)

ako im treba tim sa najsaljivijim navijacima, nema sumnje da ce to biti onaj koji ti podrzavas

aca

pre 2 godine

London, Pariz, Madrid, Rim, mozda neki grad u Nemackoj... nebitni su timovi. Ako bi se ovako nesto nekada i ostvralilo kladim se da bi npr. Amsterdam imao mnogo mnogo vece sanse od Beograda i Zvevde i Partizana.

zzzzz

pre 2 godine

Jao, ljudi, koliko istih komentara... Razmislimo malo, ako hoće da prošire NBA, neće nijedan postojeći tim ući u nju. Formiraće se, npr, tim Belgrade Eagles u kome će možda ponekad igrati poneki Srbin. Nema tu nacionalnog predznaka i manje ili više košarkaških gradova, samo zabave i biznisa, što NBA i jeste.

Dejan CZ

pre 2 godine

Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope...
(Dejan CZ, 22. oktobar 2021 10:43)

Biće toga onda kada se bude izmislila teleportacija. Već zamišljam kako Radonja okuplja ekipu na osvetljena mesta i kaže "Beam me up, Scottie". :)

P.S. Ko je gledao "Zvezdane staze" i to one originalne sa Šatnerom i Nimojem, zna na šta mislim. :)
(NastyB, 22. oktobar

Rekao sam kroz neki organizovan turnir...za to ne treba teleportacija,a Radonju nisam spomenuo,vec sam naglasio propast nase klupske kosarke selidbom u B diviziju...No bitno da ti izvuces iz konteksta sta tebi odgovara pa jos pokusas biti i interesantan.

NSslaninar

pre 2 godine

Ja juče napisa, ali mi niste objavili komentar da NBA već ima zavrtanu ideju da u Beogradu napravi franšizu koja ve se najverovatnije zvati Belgrade Sparrows. Nije problem novca, jer će vlasništvo nad ekipom imati Elon Musk jer obožava Srbe i Teslu.
(Bane, 22. oktobar 2021 09:05)

Мислиш Илија Максимовић, из Републике Српске? :)

kolega trol

pre 2 godine

Zvezdi je, kao najvećem i najtrofejnijem evropskom klubu istočno od Milana, a zapadno od Moskve i mesto u Nba.
(somina, 22. oktobar 2021 09:11)

solidan mamac ali odlican ulov kolega.

aca

pre 2 godine

Belgrade Partisan Stars.
(Јабучило, 22. oktobar 2021 09:44)

sta je to sunce ti... zvuci kao nesto sto ni svetska banka ne bi mogla da isfinansira.

Dejan CZ

pre 2 godine

Nisam siguran...bojim se da ce se napraviti zatvorena liga po sistemu NBA gde ce ligu zatvoriti mocni finansijski klubovi sa projektovanim budzetom kojeg mi mozemo samo da sanjamo.Prohodnost ka ligi nece postojati vec ce se ispod te lige iskristalisati jos neka takmicenja mozda i neke B divizije koje ce imati ulogu razvojnih i nazovi koledz liga po sistemu koji funkcionise u SAD.Sve mi lici na revolucionarnu promenu gde kosarka kakvu poznajemo nece vise postojati.Vremenom ce se mozda doci I do meceva NBA ekipa sa ovim iz Evrope mozda kroz neki turnirski deo ali ostatak klubova koji ce imati u Evropi ulogu razvojne lige nikada krociti u evropsku NBA ligu nece.U Evropi nece biti neke pobune protiv toga jer kosarka poslednjih godina u velikom je padu po pitanju gledanosti i atraktivnosti samog sporta tako da ce ta ideja lako proci.Za nase klubove to oznacava propast i drugorazredni status.Sve su prilike da cemo imati crn scenario srpske kosarke.

Lester Bo McCaleb

pre 2 godine

Pa ovde je prava drama što je Partizan stavio cenu 1000 dinara za ABA ligu manje od 10 evra, mi hoćemo kartu za 200 dinara ili dzaba da bude, nemamo mi veze sa ovim projektom.

aca

pre 2 godine

vidi se ko upravja amerikkm london
(idi begaj, 22. oktobar 2021 11:12)

jedva cekaju da dodju u Srbiju da slusaju kako Srbi raskrinkavaju belosvetsku mafiju.

smeh

pre 2 godine

Da li im je to propala njihova NBA razvojna liga pa traže drugu uz mogućnost zarade? Izgleda da će London Towers dobiti novu šansu da pokažu koliko ne znaju.

Prota

pre 2 godine

@Pedja

Imenjače iako nije direktna poenta u odgovoru na tvoje pitanje nego više trivija informacija podstaknuta tvojim pitanjem Pariz ima KK a to je Rasing klub Pariz kao košarkaška sekcija FK Rasinga. Ne bih naravno nikada ni znao za to nego se taj klub stalno pominje u košarkaškom cv Tonija Parkera koje tu stekao ime pre nego li će preći u San Antonio.

Znalac

pre 2 godine

Nema vise London Towersa, to ime nepostoji vise.2002 ga je iselio u Essex vlasnik Ed Simons a posle prodao i oni imaju naziv Essex Leopards posto su se jis ranije fuzionisali sa London Leopards.trenutno taj klub igra u ND2 ro su 2 ranga nize od BBL.
Posle tiga dugo nije bilo u Londonu tima bio je izvan londona Guilford Heat Od nekoliko godina u London se iz Milton Keys mesta doselio tim Lions i preuzeo novo ume London Lions.
Eto to je za vas koji niste upuceni u EK kosarku.
Inace Lindon Towers je isto tako primio ime kada se davno preselio iz Skotskog Livingstona u London i tada su dobili ime London Kings i igrali Euroligu prosavsi jake jvalifikacije do najboljih 8 timova a tada je igrala i Jugoplastika a od slabijih i Holandski Den Hag.
Tako da nista novo je za Engleze da se timovi u Lomdonu pojavljuju i nestaju, Pre pandeemije naglo je bulo 3. Lions, Riyals i Scorchers.Prva 2 su nosili imena Londoba a 3 je imao naziv Sarrey Scorchers.koji su bili na periferiji Londona a Lionsi su u centru Londona a Royalsi su na Cristal Palace, samo sto su se Royalsi ugasili posle 2 sezone prosle fodine.