Četvrtak, 14.10.2021.

07:40

Dabl-dabl Jokića, Pokuševski 1/7 u međusobnom duelu

Nikola Jokić zabeležio je dabl-dabl u novom porazu Denver Nagetsa u predsezoni.

Izvor: B92

Dabl-dabl Jokiæa, Pokuševski 1/7 u meðusobnom duelu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

Pera

pre 2 godine

Pera Ždera se vratio (a i drugi 'redovni' su tu), dobrodosli, sezona moze da pocne.
Niko ne pominje (u USA) Jokica kandidata za MVP, Denveru se ovde ne prognozira doba sezona. Nije sve tako crno.
Zanimljiv podatak: prosle godine dva tima su bila bez popbede u predsezoni: Feniks i Milvoki!
Prvo, Jokic ce imati bolju sezonu nego ikad, fizicki je napredovao, najmladji je od svih kandidata za MVP, posvecen je igri, da li ce ponovit MVP zavisi od mnogo faktora, ali bice opet u najuzem krugu...
Denver nije nista izgubio, ocekujem neki napredak od mnogih (MPJ, PJ, Gordon, Jokic, Bouns...), sigurno opet ulaze u PO, a ako se Murray vrati i uspe da povrati staru formu, svasta je moguce!

caramba

pre 2 godine

Ovo je sve takticka zamisao i strategija Nikole Jokica .Meloun je tu samo da to sprovodi na terenu.Vlasnik kluba je dao odresene ruke Jokicu da svoje ideje u potpunosti realizuje ove sezone.Trenutno zamagljuju sliku i stanje u klubu ,protivnicki agenti i skauti se opustaju,sto ce skupo svi platiti kada Nikola krene punom snagom.Primetna je njegova veca pokretljivost,odraz u skoku mu je sigurno veci 3,4 inca,brzina je postala zadivljujuca,bar za njega.Ima sigurno 40 libri manju tezinu i vecu snagu bar 15,20%,tako da ce se nositi sa centrima kao gigant.I najvaznije,praticu utakmice u realnom vremenu,cak kad igra na istoku i 3h ranije.Tu sam morao noci da bdim da gledam najboljeg na svetu.

qq

pre 2 godine

dobro je,opada procenat razocaranih sto im Jokic nije vratio dugove i bar malo im osvetlio mamurno jutro.Najbolje je da uvek preskoce ovakve vesti.

adrg

pre 2 godine

sve cestitke Nikoli,majstor kosarke 9.dan a tako mlad.Da je sahista zvali bi ga Gligoric,velemajstor svetskog saha,neonovljiv strateg,mislilac u rangu Ilona Maska,trenutno tajkuna koji menja istoriju i buducnost ,kao i Nikola Tesla pre sto godina.

sakalamatan

pre 2 godine

Birilijantan nastup najboljeg kosarkasa i sportiste na svetu.Jedva cekam pocetak sezone da uzivam u leprasavoj igri ovog momka.

јд123

pre 2 godine

Малоун стара кукавица. Он, који увек истиче како му је одбрана важна стартује са само једним играчем, који је добар у одбрани, Гордоном? Један бек мора да буде барем солидан у одбрани. А он ставља Бартона, најгорег одбрамбеног играча на периметру у читавој лиги. И прошле сезоне се није усудио да му игра са клупе. Једина нада је, да сада има изговор да Бартон улази са клупе. Да му каже ”требаш ми да предводиш клупу”, када већ нема ауторитет. Уместо њега Дозијер да буде стартер.

Да се ја нешто питам, исто би рекао и Морису, да је кориснији за екипу ако улази са клупе. Стартни бекови би били Дозијер и Коста (Бонес), док се Мареј не врати. Када се Мареј врати, он би први излазио из игре, да има минуте са клупом, да или Јокић или он игра са клупом. Уместо њега би улазио Коста, већ навикнут да игра са стартерима.

Зашто не рукију дати шансу? Правиће грешке, али лошији од Бартона сигурно неће бити. Има велико срце, нема трему, тренира ко луд. Ако буде играо, могао би бити позван и на руки ол-стар. А ако настави како је кренуо, чак и у конкуренцији за рукија године.

Што се МПЈ-а и његовог уговора тиче, ту нису погрешили. Као што сам већ писао, ако на крају године не буде напредовао, моћи ће га без проблема трејдовати за неког одличног играча. Многе екипе, које се не боре за титулу би га радо узеле као залог за будућност. Нпр. Вашингтон за Била или Чикаго за Лавина. Али зашто не и Индијана за Симонса ако тамо пређе.

markoni

pre 2 godine

denver je nula, osim jokića tu nema pravih igrača.... one paljevina od lokalnih novinara pričaju o ekipi kao nekom kontenderu ali istina je da ekipa u kojoj barton ima startnu ulogu i koju vodi malone nikada neće moći da se bori za titulu.... imali sreće u bablu i sad misle i ponašaju se kao da su elita a u stvari su smejurija. Skup precenjenih pojedinaca od kojih po neki nema gram košarkaške inteligencije ,MPJ i Barton du bre bruka obični kamenjari a dobili ugovore kao da su ne znam sta. Jokic sve te neznalice sa sve trenerom drzi u poslu, da im nije on odavno bi bili van lige. Joksone ako hoćeš titulu bezi odatle, ako hoćeš samo supermax i da te svi zaborave ne mrdaj nikuda.

Pera Ždera

pre 2 godine

Barton opet starter, neverovatno. Starter dok klupa ne moze nista da pogodi, srlja u minis nezaustavljivo svaku utakmicu.

Barton starter (ogroman usage/lopta u rukama) = automatski Porter (pa i Moris) mnogo losija partija. Njih dvojica zajedno u petorci jednostavno ne funkcionise. Videli smo prethodnih oar meceva sa PJom u startnoj kako svebmnogo lepse izgleda i bolje funkcionise.

Previse niskih bekova kiji ne mogu da odbrane nista van linije za 3p, koji ne mogu da pomognu pri ispadanju u odbrani. Faku, Rivers, Moris... Jedino je du Dozijer elitni odbrambeni igrac nizih. Sto rece jedan komentator na netu, Nikolina odbrana cesto izgleda lose upravo zbog bekova koji nikako ne brane prodor niti se vracaju na svog igraca nakon blokova. Jokic inace najbolji u odbrani sinoc.

Embiid ima pored Simonsa jos par elitnih odbrambenih saigraca na perimetru koji ne dozvoljavaju tako lake prodore ostavljajuci njega 1 na 2 pa i moze da dodje do izrazaja njegova dobra odbrana. Ali sve smo to vec doktorirali ovde toliko puta...

Barton sa klupe bi rateretio zadrzavanje lopte u startnoj postavi + bi doneo poene (a zna i te kako da ih izmisli kad ih nema) klupi + bi bar svojim vecim telom uticao na odbranu i postavljanje u istoj i ako je sve samo ne dobar defanzivac (vise mentalno nego fizicki). Rivers + Faku, prenisko sa braniti bilo sta (i ako su eneegija i ukradene li
lopte Kampaca odlican element).

Ali ipak uloge i mesta u petorkama cesto vise diktiraju zasluge i ugovori a ne toliko logika i potreba u igri. Kako sad jedan Dozijer da igra pre Bartona itd... Kao i svaki put, preraspodela ce se eventualno destit ako krene da se gubi u serijama... Po malo zakasnelo kao i uvek u slucaju Melouna.

Sve su ove predsezonski mecevi (Bouns H svakako najveci +++) bez igre na maksimumu i kroz razna timska i takticka isprobavanja, naravno... Ali su neke stare boljke, antiuloge, cudni koncepti i dalje tu.

bskfan

pre 2 godine

Jokic procenat suta 72.7%. Denverov procenat suta 40% (ukljucujuci i Jokicev procenat). Totalna katastrofa.

To sa Morisom i Bartonom kao starterima ne moze da funkcionise, PJ Dozier treba da igra sa starterima, a i pitanje je samo vremena kad ce Bons da zameni Morisa.

Bekovi su tu najveci problem, osim Dozijera niko od njih ne igra odbranu. Moris ne igra ni napad ni odbranu. Barton...sta o njemu vise da se prica. Kampaco zalutao u NBA. Rivers debelo ispod svojih mogucnosti. Gordon u napadu skoro pa neupotrebljiv. Sve u svemu, bice to mucno gledati.

Jokic ne treba mnogo da se uzbudjuje, nije njegov problem sto su Bartonu produzili ugovor, dali Morisu 9 miliona, doveli smesnog Kampaca i za sve ove godine nemaju nijednog pravog SF-a. Jokic treba da se opusti i da radi za sebe: da opet napadne MVP, da uproseci 30+ poena ili da uproseci tripl-dabl.

tocka

pre 2 godine

Pre će Bol Bol postati plejmejker nego MPJ dići igru na sledeći nivo. A o Gordonu tek ne vredi trošiti reči.
Kapiram sve to ulaganje u decu, ali pusti ih onda da igraju. Radi šta radi OKC, nemoj držati Bartona, Grina i Morisa celu predsezonsku utakmicu.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić 22 poena,73% šut iz igre, 100% slobodna bacanja, 100% za tri, od 12 skokova 5 ofanzivnih, 5 asistencija, 3 ukradene lopte, 1 blokada, sjajno.

Za tri poena igrači Denvera:

MPJ - 28%
Gordon - 0%
Barton - 17%
Moris - 20%
PJD - 20%
Kampaco - 17%

Od 31 pokušaja ovih šest igrača pogodili su ukupno 6 šuta za tri poena.

Vrg

pre 2 godine

1/7 iliti sto bi ovde pisalo "odlicna partija poku zveri terminatora koji je letos nabacio 40 kila misica".
realno, decko je promasaj veka. ne znam dal je iko gori obukao dres nba kluba. celu sezonu je proslu igrao, ni jednom nije imao ni 50% procenat. Ni jednom! Od 15-30 mu je islo, 40% je bilo neverica.
U prevodu, decko je kralj. Obezbedio se na osnovu nicega. Vise srece nego loto dva put za redom da je dobio. Bas ga briga. Uzivaj decko, stvarno to mislim.
Do kraja ugovora kako god, pa baskarenje do kraja zivota. Sto da ne.

Milan

pre 2 godine

I posle ovde ljudi prozivaju Pokuševskog što se nije odazvao pozivu za reprezentaciju, a da nije individualno radio imao bi 1/10, napredak je vidljiv.

aco

pre 2 godine

Полако са пљувањем Покушевског. Видећемо већ ове сезоне колико је добар, а за пар година не би било изненађење да буде ол-стар играч.
Кончар је синоћ постигао 16 поена, 8 скокова и 6 асистенција. Требало би га позвати за репрезентацију, мада не говори српски. Поставити му услов да научи српски за годину-две, па га онда позвати.

Miroslav Batajnica

pre 2 godine

Zašto me ovo nije iznenadilo? Da Jokića nije u timu bili bi ubedljivo zadnji. Portera malog platili 200 Milki. Mogli su Durenta da dovedu za te pare. Dečkić ponekad i odigra napad, dok je u odbrani tanak, a i nedostaje mu energija i borbenost. Pogledajte Kalinića koji je po kvalitetu dva tri puta slabiji igrač, ali energijom na terenu diže svoj tim dva nivoa gore.

Đura

pre 2 godine

Buraz, pa cela liga je poludela i pretvorila se u cirkus šutiranja trojki, malo ko tu ima petlju da uradi nešto drugačije. A sad sa promenom pravila o fauliranju biće ih sve manje!

znanje-imanje

pre 2 godine

Pokuševski čini se nema nikog smislenog uz sebe da mu vodi karijeru. Postignuti napredak u mišićnoj masi direktno je plaćen gubitkom koordinacije. Popraviće se i to - samo je to glup put.
Jokić deluje bolje nego u MVP sezoni. Svi ostali lošije. Barton, Rivers postaju izraubovani veterani. Bekovi su težak problem Denvera. Jedino rešenje je da im ovaj klinac (Neša Koska?) igra više od pola meča, nešto što dunster Maloun neće raditi. Niti je krenuo da od MPJ pravi kompletnog napadača - da ga ugura blizu košu. Da tu imaju prinudu za protivnike - a trojke da čeka da mu dođu, ne da ih forsira i siluje. Loši su i Nikola će opet morati da igra najviše u ligi.

JPR24

pre 2 godine

Jolić, 1/1 sa tri, ekipa 11/44 !! Ej 44 šuta za tri, a 46 za dva poena, jel to neko vežbanje sa namerom, ili su potpuno poludeli ??

Podočnjaci

pre 2 godine

Klupa Denvera je horor uživo. Samo Jokić i Grin imali dobre procente šuta, Jok lupio odličnu bandžu rukiju. Barton uzima mnogo šuteva, a promaja u odbrani. Gordon imao Pokuove procente šuta. Poku se mučio ofanzivno, odličan defanzivno uz par banana a jednu i Jokari. Fejvors mid range ubica. Ove pripremne nisu važne, to je više uigravanje.

Rhyzm

pre 2 godine

Samo kada Denver ispadne iz lige, NBA se vraća na staze stare slave, jake odbrane kao devedesetih, ukida se VAR, Džordan se vraća jer veruje u "nauku", ali dok je Denver Horses tu, cirkus...

JPR24

pre 2 godine

Jolić, 1/1 sa tri, ekipa 11/44 !! Ej 44 šuta za tri, a 46 za dva poena, jel to neko vežbanje sa namerom, ili su potpuno poludeli ??

Miroslav Batajnica

pre 2 godine

Zašto me ovo nije iznenadilo? Da Jokića nije u timu bili bi ubedljivo zadnji. Portera malog platili 200 Milki. Mogli su Durenta da dovedu za te pare. Dečkić ponekad i odigra napad, dok je u odbrani tanak, a i nedostaje mu energija i borbenost. Pogledajte Kalinića koji je po kvalitetu dva tri puta slabiji igrač, ali energijom na terenu diže svoj tim dva nivoa gore.

Milan

pre 2 godine

I posle ovde ljudi prozivaju Pokuševskog što se nije odazvao pozivu za reprezentaciju, a da nije individualno radio imao bi 1/10, napredak je vidljiv.

znanje-imanje

pre 2 godine

Pokuševski čini se nema nikog smislenog uz sebe da mu vodi karijeru. Postignuti napredak u mišićnoj masi direktno je plaćen gubitkom koordinacije. Popraviće se i to - samo je to glup put.
Jokić deluje bolje nego u MVP sezoni. Svi ostali lošije. Barton, Rivers postaju izraubovani veterani. Bekovi su težak problem Denvera. Jedino rešenje je da im ovaj klinac (Neša Koska?) igra više od pola meča, nešto što dunster Maloun neće raditi. Niti je krenuo da od MPJ pravi kompletnog napadača - da ga ugura blizu košu. Da tu imaju prinudu za protivnike - a trojke da čeka da mu dođu, ne da ih forsira i siluje. Loši su i Nikola će opet morati da igra najviše u ligi.

Rhyzm

pre 2 godine

Samo kada Denver ispadne iz lige, NBA se vraća na staze stare slave, jake odbrane kao devedesetih, ukida se VAR, Džordan se vraća jer veruje u "nauku", ali dok je Denver Horses tu, cirkus...

bskfan

pre 2 godine

Jokic procenat suta 72.7%. Denverov procenat suta 40% (ukljucujuci i Jokicev procenat). Totalna katastrofa.

To sa Morisom i Bartonom kao starterima ne moze da funkcionise, PJ Dozier treba da igra sa starterima, a i pitanje je samo vremena kad ce Bons da zameni Morisa.

Bekovi su tu najveci problem, osim Dozijera niko od njih ne igra odbranu. Moris ne igra ni napad ni odbranu. Barton...sta o njemu vise da se prica. Kampaco zalutao u NBA. Rivers debelo ispod svojih mogucnosti. Gordon u napadu skoro pa neupotrebljiv. Sve u svemu, bice to mucno gledati.

Jokic ne treba mnogo da se uzbudjuje, nije njegov problem sto su Bartonu produzili ugovor, dali Morisu 9 miliona, doveli smesnog Kampaca i za sve ove godine nemaju nijednog pravog SF-a. Jokic treba da se opusti i da radi za sebe: da opet napadne MVP, da uproseci 30+ poena ili da uproseci tripl-dabl.

Pera Ždera

pre 2 godine

Barton opet starter, neverovatno. Starter dok klupa ne moze nista da pogodi, srlja u minis nezaustavljivo svaku utakmicu.

Barton starter (ogroman usage/lopta u rukama) = automatski Porter (pa i Moris) mnogo losija partija. Njih dvojica zajedno u petorci jednostavno ne funkcionise. Videli smo prethodnih oar meceva sa PJom u startnoj kako svebmnogo lepse izgleda i bolje funkcionise.

Previse niskih bekova kiji ne mogu da odbrane nista van linije za 3p, koji ne mogu da pomognu pri ispadanju u odbrani. Faku, Rivers, Moris... Jedino je du Dozijer elitni odbrambeni igrac nizih. Sto rece jedan komentator na netu, Nikolina odbrana cesto izgleda lose upravo zbog bekova koji nikako ne brane prodor niti se vracaju na svog igraca nakon blokova. Jokic inace najbolji u odbrani sinoc.

Embiid ima pored Simonsa jos par elitnih odbrambenih saigraca na perimetru koji ne dozvoljavaju tako lake prodore ostavljajuci njega 1 na 2 pa i moze da dodje do izrazaja njegova dobra odbrana. Ali sve smo to vec doktorirali ovde toliko puta...

Barton sa klupe bi rateretio zadrzavanje lopte u startnoj postavi + bi doneo poene (a zna i te kako da ih izmisli kad ih nema) klupi + bi bar svojim vecim telom uticao na odbranu i postavljanje u istoj i ako je sve samo ne dobar defanzivac (vise mentalno nego fizicki). Rivers + Faku, prenisko sa braniti bilo sta (i ako su eneegija i ukradene li
lopte Kampaca odlican element).

Ali ipak uloge i mesta u petorkama cesto vise diktiraju zasluge i ugovori a ne toliko logika i potreba u igri. Kako sad jedan Dozijer da igra pre Bartona itd... Kao i svaki put, preraspodela ce se eventualno destit ako krene da se gubi u serijama... Po malo zakasnelo kao i uvek u slucaju Melouna.

Sve su ove predsezonski mecevi (Bouns H svakako najveci +++) bez igre na maksimumu i kroz razna timska i takticka isprobavanja, naravno... Ali su neke stare boljke, antiuloge, cudni koncepti i dalje tu.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić 22 poena,73% šut iz igre, 100% slobodna bacanja, 100% za tri, od 12 skokova 5 ofanzivnih, 5 asistencija, 3 ukradene lopte, 1 blokada, sjajno.

Za tri poena igrači Denvera:

MPJ - 28%
Gordon - 0%
Barton - 17%
Moris - 20%
PJD - 20%
Kampaco - 17%

Od 31 pokušaja ovih šest igrača pogodili su ukupno 6 šuta za tri poena.

Vrg

pre 2 godine

1/7 iliti sto bi ovde pisalo "odlicna partija poku zveri terminatora koji je letos nabacio 40 kila misica".
realno, decko je promasaj veka. ne znam dal je iko gori obukao dres nba kluba. celu sezonu je proslu igrao, ni jednom nije imao ni 50% procenat. Ni jednom! Od 15-30 mu je islo, 40% je bilo neverica.
U prevodu, decko je kralj. Obezbedio se na osnovu nicega. Vise srece nego loto dva put za redom da je dobio. Bas ga briga. Uzivaj decko, stvarno to mislim.
Do kraja ugovora kako god, pa baskarenje do kraja zivota. Sto da ne.

Podočnjaci

pre 2 godine

Klupa Denvera je horor uživo. Samo Jokić i Grin imali dobre procente šuta, Jok lupio odličnu bandžu rukiju. Barton uzima mnogo šuteva, a promaja u odbrani. Gordon imao Pokuove procente šuta. Poku se mučio ofanzivno, odličan defanzivno uz par banana a jednu i Jokari. Fejvors mid range ubica. Ove pripremne nisu važne, to je više uigravanje.

markoni

pre 2 godine

denver je nula, osim jokića tu nema pravih igrača.... one paljevina od lokalnih novinara pričaju o ekipi kao nekom kontenderu ali istina je da ekipa u kojoj barton ima startnu ulogu i koju vodi malone nikada neće moći da se bori za titulu.... imali sreće u bablu i sad misle i ponašaju se kao da su elita a u stvari su smejurija. Skup precenjenih pojedinaca od kojih po neki nema gram košarkaške inteligencije ,MPJ i Barton du bre bruka obični kamenjari a dobili ugovore kao da su ne znam sta. Jokic sve te neznalice sa sve trenerom drzi u poslu, da im nije on odavno bi bili van lige. Joksone ako hoćeš titulu bezi odatle, ako hoćeš samo supermax i da te svi zaborave ne mrdaj nikuda.

Pera

pre 2 godine

Pera Ždera se vratio (a i drugi 'redovni' su tu), dobrodosli, sezona moze da pocne.
Niko ne pominje (u USA) Jokica kandidata za MVP, Denveru se ovde ne prognozira doba sezona. Nije sve tako crno.
Zanimljiv podatak: prosle godine dva tima su bila bez popbede u predsezoni: Feniks i Milvoki!
Prvo, Jokic ce imati bolju sezonu nego ikad, fizicki je napredovao, najmladji je od svih kandidata za MVP, posvecen je igri, da li ce ponovit MVP zavisi od mnogo faktora, ali bice opet u najuzem krugu...
Denver nije nista izgubio, ocekujem neki napredak od mnogih (MPJ, PJ, Gordon, Jokic, Bouns...), sigurno opet ulaze u PO, a ako se Murray vrati i uspe da povrati staru formu, svasta je moguce!

tocka

pre 2 godine

Pre će Bol Bol postati plejmejker nego MPJ dići igru na sledeći nivo. A o Gordonu tek ne vredi trošiti reči.
Kapiram sve to ulaganje u decu, ali pusti ih onda da igraju. Radi šta radi OKC, nemoj držati Bartona, Grina i Morisa celu predsezonsku utakmicu.

adrg

pre 2 godine

sve cestitke Nikoli,majstor kosarke 9.dan a tako mlad.Da je sahista zvali bi ga Gligoric,velemajstor svetskog saha,neonovljiv strateg,mislilac u rangu Ilona Maska,trenutno tajkuna koji menja istoriju i buducnost ,kao i Nikola Tesla pre sto godina.

caramba

pre 2 godine

Ovo je sve takticka zamisao i strategija Nikole Jokica .Meloun je tu samo da to sprovodi na terenu.Vlasnik kluba je dao odresene ruke Jokicu da svoje ideje u potpunosti realizuje ove sezone.Trenutno zamagljuju sliku i stanje u klubu ,protivnicki agenti i skauti se opustaju,sto ce skupo svi platiti kada Nikola krene punom snagom.Primetna je njegova veca pokretljivost,odraz u skoku mu je sigurno veci 3,4 inca,brzina je postala zadivljujuca,bar za njega.Ima sigurno 40 libri manju tezinu i vecu snagu bar 15,20%,tako da ce se nositi sa centrima kao gigant.I najvaznije,praticu utakmice u realnom vremenu,cak kad igra na istoku i 3h ranije.Tu sam morao noci da bdim da gledam najboljeg na svetu.

sakalamatan

pre 2 godine

Birilijantan nastup najboljeg kosarkasa i sportiste na svetu.Jedva cekam pocetak sezone da uzivam u leprasavoj igri ovog momka.

qq

pre 2 godine

dobro je,opada procenat razocaranih sto im Jokic nije vratio dugove i bar malo im osvetlio mamurno jutro.Najbolje je da uvek preskoce ovakve vesti.

Đura

pre 2 godine

Buraz, pa cela liga je poludela i pretvorila se u cirkus šutiranja trojki, malo ko tu ima petlju da uradi nešto drugačije. A sad sa promenom pravila o fauliranju biće ih sve manje!

јд123

pre 2 godine

Малоун стара кукавица. Он, који увек истиче како му је одбрана важна стартује са само једним играчем, који је добар у одбрани, Гордоном? Један бек мора да буде барем солидан у одбрани. А он ставља Бартона, најгорег одбрамбеног играча на периметру у читавој лиги. И прошле сезоне се није усудио да му игра са клупе. Једина нада је, да сада има изговор да Бартон улази са клупе. Да му каже ”требаш ми да предводиш клупу”, када већ нема ауторитет. Уместо њега Дозијер да буде стартер.

Да се ја нешто питам, исто би рекао и Морису, да је кориснији за екипу ако улази са клупе. Стартни бекови би били Дозијер и Коста (Бонес), док се Мареј не врати. Када се Мареј врати, он би први излазио из игре, да има минуте са клупом, да или Јокић или он игра са клупом. Уместо њега би улазио Коста, већ навикнут да игра са стартерима.

Зашто не рукију дати шансу? Правиће грешке, али лошији од Бартона сигурно неће бити. Има велико срце, нема трему, тренира ко луд. Ако буде играо, могао би бити позван и на руки ол-стар. А ако настави како је кренуо, чак и у конкуренцији за рукија године.

Што се МПЈ-а и његовог уговора тиче, ту нису погрешили. Као што сам већ писао, ако на крају године не буде напредовао, моћи ће га без проблема трејдовати за неког одличног играча. Многе екипе, које се не боре за титулу би га радо узеле као залог за будућност. Нпр. Вашингтон за Била или Чикаго за Лавина. Али зашто не и Индијана за Симонса ако тамо пређе.

aco

pre 2 godine

Полако са пљувањем Покушевског. Видећемо већ ове сезоне колико је добар, а за пар година не би било изненађење да буде ол-стар играч.
Кончар је синоћ постигао 16 поена, 8 скокова и 6 асистенција. Требало би га позвати за репрезентацију, мада не говори српски. Поставити му услов да научи српски за годину-две, па га онда позвати.

Rhyzm

pre 2 godine

Samo kada Denver ispadne iz lige, NBA se vraća na staze stare slave, jake odbrane kao devedesetih, ukida se VAR, Džordan se vraća jer veruje u "nauku", ali dok je Denver Horses tu, cirkus...

aco

pre 2 godine

Полако са пљувањем Покушевског. Видећемо већ ове сезоне колико је добар, а за пар година не би било изненађење да буде ол-стар играч.
Кончар је синоћ постигао 16 поена, 8 скокова и 6 асистенција. Требало би га позвати за репрезентацију, мада не говори српски. Поставити му услов да научи српски за годину-две, па га онда позвати.

Milan

pre 2 godine

I posle ovde ljudi prozivaju Pokuševskog što se nije odazvao pozivu za reprezentaciju, a da nije individualno radio imao bi 1/10, napredak je vidljiv.

JPR24

pre 2 godine

Jolić, 1/1 sa tri, ekipa 11/44 !! Ej 44 šuta za tri, a 46 za dva poena, jel to neko vežbanje sa namerom, ili su potpuno poludeli ??

Vrg

pre 2 godine

1/7 iliti sto bi ovde pisalo "odlicna partija poku zveri terminatora koji je letos nabacio 40 kila misica".
realno, decko je promasaj veka. ne znam dal je iko gori obukao dres nba kluba. celu sezonu je proslu igrao, ni jednom nije imao ni 50% procenat. Ni jednom! Od 15-30 mu je islo, 40% je bilo neverica.
U prevodu, decko je kralj. Obezbedio se na osnovu nicega. Vise srece nego loto dva put za redom da je dobio. Bas ga briga. Uzivaj decko, stvarno to mislim.
Do kraja ugovora kako god, pa baskarenje do kraja zivota. Sto da ne.

Miroslav Batajnica

pre 2 godine

Zašto me ovo nije iznenadilo? Da Jokića nije u timu bili bi ubedljivo zadnji. Portera malog platili 200 Milki. Mogli su Durenta da dovedu za te pare. Dečkić ponekad i odigra napad, dok je u odbrani tanak, a i nedostaje mu energija i borbenost. Pogledajte Kalinića koji je po kvalitetu dva tri puta slabiji igrač, ali energijom na terenu diže svoj tim dva nivoa gore.

znanje-imanje

pre 2 godine

Pokuševski čini se nema nikog smislenog uz sebe da mu vodi karijeru. Postignuti napredak u mišićnoj masi direktno je plaćen gubitkom koordinacije. Popraviće se i to - samo je to glup put.
Jokić deluje bolje nego u MVP sezoni. Svi ostali lošije. Barton, Rivers postaju izraubovani veterani. Bekovi su težak problem Denvera. Jedino rešenje je da im ovaj klinac (Neša Koska?) igra više od pola meča, nešto što dunster Maloun neće raditi. Niti je krenuo da od MPJ pravi kompletnog napadača - da ga ugura blizu košu. Da tu imaju prinudu za protivnike - a trojke da čeka da mu dođu, ne da ih forsira i siluje. Loši su i Nikola će opet morati da igra najviše u ligi.

Podočnjaci

pre 2 godine

Klupa Denvera je horor uživo. Samo Jokić i Grin imali dobre procente šuta, Jok lupio odličnu bandžu rukiju. Barton uzima mnogo šuteva, a promaja u odbrani. Gordon imao Pokuove procente šuta. Poku se mučio ofanzivno, odličan defanzivno uz par banana a jednu i Jokari. Fejvors mid range ubica. Ove pripremne nisu važne, to je više uigravanje.

Đura

pre 2 godine

Buraz, pa cela liga je poludela i pretvorila se u cirkus šutiranja trojki, malo ko tu ima petlju da uradi nešto drugačije. A sad sa promenom pravila o fauliranju biće ih sve manje!

tocka

pre 2 godine

Pre će Bol Bol postati plejmejker nego MPJ dići igru na sledeći nivo. A o Gordonu tek ne vredi trošiti reči.
Kapiram sve to ulaganje u decu, ali pusti ih onda da igraju. Radi šta radi OKC, nemoj držati Bartona, Grina i Morisa celu predsezonsku utakmicu.

markoni

pre 2 godine

denver je nula, osim jokića tu nema pravih igrača.... one paljevina od lokalnih novinara pričaju o ekipi kao nekom kontenderu ali istina je da ekipa u kojoj barton ima startnu ulogu i koju vodi malone nikada neće moći da se bori za titulu.... imali sreće u bablu i sad misle i ponašaju se kao da su elita a u stvari su smejurija. Skup precenjenih pojedinaca od kojih po neki nema gram košarkaške inteligencije ,MPJ i Barton du bre bruka obični kamenjari a dobili ugovore kao da su ne znam sta. Jokic sve te neznalice sa sve trenerom drzi u poslu, da im nije on odavno bi bili van lige. Joksone ako hoćeš titulu bezi odatle, ako hoćeš samo supermax i da te svi zaborave ne mrdaj nikuda.

Kikujiro

pre 2 godine

Jokić 22 poena,73% šut iz igre, 100% slobodna bacanja, 100% za tri, od 12 skokova 5 ofanzivnih, 5 asistencija, 3 ukradene lopte, 1 blokada, sjajno.

Za tri poena igrači Denvera:

MPJ - 28%
Gordon - 0%
Barton - 17%
Moris - 20%
PJD - 20%
Kampaco - 17%

Od 31 pokušaja ovih šest igrača pogodili su ukupno 6 šuta za tri poena.

Pera Ždera

pre 2 godine

Barton opet starter, neverovatno. Starter dok klupa ne moze nista da pogodi, srlja u minis nezaustavljivo svaku utakmicu.

Barton starter (ogroman usage/lopta u rukama) = automatski Porter (pa i Moris) mnogo losija partija. Njih dvojica zajedno u petorci jednostavno ne funkcionise. Videli smo prethodnih oar meceva sa PJom u startnoj kako svebmnogo lepse izgleda i bolje funkcionise.

Previse niskih bekova kiji ne mogu da odbrane nista van linije za 3p, koji ne mogu da pomognu pri ispadanju u odbrani. Faku, Rivers, Moris... Jedino je du Dozijer elitni odbrambeni igrac nizih. Sto rece jedan komentator na netu, Nikolina odbrana cesto izgleda lose upravo zbog bekova koji nikako ne brane prodor niti se vracaju na svog igraca nakon blokova. Jokic inace najbolji u odbrani sinoc.

Embiid ima pored Simonsa jos par elitnih odbrambenih saigraca na perimetru koji ne dozvoljavaju tako lake prodore ostavljajuci njega 1 na 2 pa i moze da dodje do izrazaja njegova dobra odbrana. Ali sve smo to vec doktorirali ovde toliko puta...

Barton sa klupe bi rateretio zadrzavanje lopte u startnoj postavi + bi doneo poene (a zna i te kako da ih izmisli kad ih nema) klupi + bi bar svojim vecim telom uticao na odbranu i postavljanje u istoj i ako je sve samo ne dobar defanzivac (vise mentalno nego fizicki). Rivers + Faku, prenisko sa braniti bilo sta (i ako su eneegija i ukradene li
lopte Kampaca odlican element).

Ali ipak uloge i mesta u petorkama cesto vise diktiraju zasluge i ugovori a ne toliko logika i potreba u igri. Kako sad jedan Dozijer da igra pre Bartona itd... Kao i svaki put, preraspodela ce se eventualno destit ako krene da se gubi u serijama... Po malo zakasnelo kao i uvek u slucaju Melouna.

Sve su ove predsezonski mecevi (Bouns H svakako najveci +++) bez igre na maksimumu i kroz razna timska i takticka isprobavanja, naravno... Ali su neke stare boljke, antiuloge, cudni koncepti i dalje tu.

qq

pre 2 godine

dobro je,opada procenat razocaranih sto im Jokic nije vratio dugove i bar malo im osvetlio mamurno jutro.Najbolje je da uvek preskoce ovakve vesti.

bskfan

pre 2 godine

Jokic procenat suta 72.7%. Denverov procenat suta 40% (ukljucujuci i Jokicev procenat). Totalna katastrofa.

To sa Morisom i Bartonom kao starterima ne moze da funkcionise, PJ Dozier treba da igra sa starterima, a i pitanje je samo vremena kad ce Bons da zameni Morisa.

Bekovi su tu najveci problem, osim Dozijera niko od njih ne igra odbranu. Moris ne igra ni napad ni odbranu. Barton...sta o njemu vise da se prica. Kampaco zalutao u NBA. Rivers debelo ispod svojih mogucnosti. Gordon u napadu skoro pa neupotrebljiv. Sve u svemu, bice to mucno gledati.

Jokic ne treba mnogo da se uzbudjuje, nije njegov problem sto su Bartonu produzili ugovor, dali Morisu 9 miliona, doveli smesnog Kampaca i za sve ove godine nemaju nijednog pravog SF-a. Jokic treba da se opusti i da radi za sebe: da opet napadne MVP, da uproseci 30+ poena ili da uproseci tripl-dabl.

јд123

pre 2 godine

Малоун стара кукавица. Он, који увек истиче како му је одбрана важна стартује са само једним играчем, који је добар у одбрани, Гордоном? Један бек мора да буде барем солидан у одбрани. А он ставља Бартона, најгорег одбрамбеног играча на периметру у читавој лиги. И прошле сезоне се није усудио да му игра са клупе. Једина нада је, да сада има изговор да Бартон улази са клупе. Да му каже ”требаш ми да предводиш клупу”, када већ нема ауторитет. Уместо њега Дозијер да буде стартер.

Да се ја нешто питам, исто би рекао и Морису, да је кориснији за екипу ако улази са клупе. Стартни бекови би били Дозијер и Коста (Бонес), док се Мареј не врати. Када се Мареј врати, он би први излазио из игре, да има минуте са клупом, да или Јокић или он игра са клупом. Уместо њега би улазио Коста, већ навикнут да игра са стартерима.

Зашто не рукију дати шансу? Правиће грешке, али лошији од Бартона сигурно неће бити. Има велико срце, нема трему, тренира ко луд. Ако буде играо, могао би бити позван и на руки ол-стар. А ако настави како је кренуо, чак и у конкуренцији за рукија године.

Што се МПЈ-а и његовог уговора тиче, ту нису погрешили. Као што сам већ писао, ако на крају године не буде напредовао, моћи ће га без проблема трејдовати за неког одличног играча. Многе екипе, које се не боре за титулу би га радо узеле као залог за будућност. Нпр. Вашингтон за Била или Чикаго за Лавина. Али зашто не и Индијана за Симонса ако тамо пређе.

sakalamatan

pre 2 godine

Birilijantan nastup najboljeg kosarkasa i sportiste na svetu.Jedva cekam pocetak sezone da uzivam u leprasavoj igri ovog momka.

caramba

pre 2 godine

Ovo je sve takticka zamisao i strategija Nikole Jokica .Meloun je tu samo da to sprovodi na terenu.Vlasnik kluba je dao odresene ruke Jokicu da svoje ideje u potpunosti realizuje ove sezone.Trenutno zamagljuju sliku i stanje u klubu ,protivnicki agenti i skauti se opustaju,sto ce skupo svi platiti kada Nikola krene punom snagom.Primetna je njegova veca pokretljivost,odraz u skoku mu je sigurno veci 3,4 inca,brzina je postala zadivljujuca,bar za njega.Ima sigurno 40 libri manju tezinu i vecu snagu bar 15,20%,tako da ce se nositi sa centrima kao gigant.I najvaznije,praticu utakmice u realnom vremenu,cak kad igra na istoku i 3h ranije.Tu sam morao noci da bdim da gledam najboljeg na svetu.

adrg

pre 2 godine

sve cestitke Nikoli,majstor kosarke 9.dan a tako mlad.Da je sahista zvali bi ga Gligoric,velemajstor svetskog saha,neonovljiv strateg,mislilac u rangu Ilona Maska,trenutno tajkuna koji menja istoriju i buducnost ,kao i Nikola Tesla pre sto godina.

Pera

pre 2 godine

Pera Ždera se vratio (a i drugi 'redovni' su tu), dobrodosli, sezona moze da pocne.
Niko ne pominje (u USA) Jokica kandidata za MVP, Denveru se ovde ne prognozira doba sezona. Nije sve tako crno.
Zanimljiv podatak: prosle godine dva tima su bila bez popbede u predsezoni: Feniks i Milvoki!
Prvo, Jokic ce imati bolju sezonu nego ikad, fizicki je napredovao, najmladji je od svih kandidata za MVP, posvecen je igri, da li ce ponovit MVP zavisi od mnogo faktora, ali bice opet u najuzem krugu...
Denver nije nista izgubio, ocekujem neki napredak od mnogih (MPJ, PJ, Gordon, Jokic, Bouns...), sigurno opet ulaze u PO, a ako se Murray vrati i uspe da povrati staru formu, svasta je moguce!