Utorak, 28.09.2021.

11:12

Svetislav Pešić selektor Srbije!

Naš trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške reprezentacije Srbije, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Izvor: B92

Svetislav Pešiæ selektor Srbije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

85 Komentari

Sortiraj po:

SrbEUin

pre 2 godine

Sam Pešić je pričao da selektor mora da radi u punom mandatu, a ne kao dopuski angažman. Ne možemo se porediti USA ili Fra ili Esp jer oni imaju višestruko veću bazu od nas, i selektori bukvalno mogu da biraju sa kojim igračima će formirati tim. Mi imamo vrlo tanak roster, čak nedovoljan za 2 ravnopravne petorke. A + i od njih uvek neko otkaže. Ovde selektor mora da STVARA ekipu od igrača koji nisu vodeći (neki ni starteri) u svojim klubovima, i koji moraju u rep da dobiju nove uloge.
Kada je pričao o stvaranju igrača, Kari je mislio na igrače iz domaćih liga i mlađih kategorija, i da sa njima selektor mora da radi dogoročno.
To kod nas niko ne radi, mlađe selekcije su nekoordinisane, svaka za sebe, što se vidi i po rezultatima. Talenti se rasipaju i nestaju (Pecarski, Mišković, Simanić, Stojanović, Rebić...). Mi nemamo taj luksuz da to bezbolno prevaziđemo.
To što Pedža ne radi, mora Kari.

KariPešić

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.
(MikiP, 28. septembar 2021 12:44)

Ako neko može, može Pešić. Treba ga pustiti da radi ceo olimpijski ciklus pa da vidiš. Za to vreme treba raditi ne samo sa igračim, nego sa trenerima, košarkaškim školama...Mi moramo da napravimo sistem, ne igrača. Igrače imamo, jedan je MVP NBA, drugi MVP EL...Problem je što nemamo sistem. Duda je otišao. Ostao je Kari ijoš par ljudi koji znaju kako to treba uraditi. Španija, koju pominješ, je digla košarku YU metodama. Ako prpurimo i odu nam svi velikani iz tog doba teško da ćemo i ubuduće biti košarkaška nacija. Lepo je imati talenat, ali sitem pravi šampione!!!

Samo Jako

pre 2 godine

Pesic je poznat po tome da ne trpi zvezde i zvezdice u timu. Jokica nece zvati, to je sigurno, a verovatno ni Pokusevskog, mada Pokusevski ima vise sansi da se nadje na spisku. Za Pesica je tim sve a pojedinac nista. Ko ne veruje neka pita Radmanovica.

Znalac

pre 2 godine

Moderni trener hahhahha, ko juri za modom ostane bez gaca i to se potvrdilo sa Kokoskovom i Djordjevicem .Ibojica se grizu u sebi samo da se nebi drali da nekazu da nisu moderan treneri.
Eto kako vi tvrdite trener iz stare skole ce vam odrzati lekciju kako se vodi jedan tim.
Pesic je znani da radi na duze stazee ne na godinu dana.Poslednji je iz generacije najtrofejnijih.Inace imamo masu boljih trenera nego sto je kokoskov, po raznim zemljama sveta.

zdravko

pre 2 godine

Mnogi kazu da mi nemamo Tim. Toje cista laz Kari ce to sve pritegnuti. jovic dobric lucic andjusic davidovac marjnovic milutinov kuzmic kalinic petrusov Mitrovic jarmaz nedovic radanov. To ce pesic da uigra I'ma da prsti

Popitzki

pre 2 godine

@SrbEUin

Greg Popovic je trener SA, Vensan Kole Metropolitena, Aleksandar Sekulic u Nimburku... i to im nije smetalo da dovedu reprezentacije do zavrsnice OI. Ovde se resenje problema trazi u potpuno nebitnim stvarima. Sta ce selektor bez angazmana da radi u toku sezone? Da caska na skajpu sa reprezentativcima? Sta znaci posvetiti se reprezentaciji ako ne mozes da radis sa igracima? Selektor je po definiciji onaj koji bira, vrsi selekciju. Mi nemamo dobre klupske igrace koji su u stanju da odrade kvalifikacije. Nama za Finsku i Svajcarsku treba najbolja ekipa.

wer

pre 2 godine

@Zato su Igor i Sale zakaali...

sale zakazao?
sa tri srebra, evropsko, svetsko, olimpijada?
U kom univerzumu?

to sto je bio trn u oku ostrascenim crvenkapama
i zalizanom misku te njegovim botovima sendvicarima,
to je sasvim druga prica

SrbEUin

pre 2 godine

Vidim da forumaši uveliko zaobilaze suštinu.
Sam Pešić je pre par godina pričao da posao selektora nije samo da sastavi spisak i vodi ekipu kroz takmičenja, već je to samo vrh celokupne selektorove aktivnosti. On prevashodno mora da prati igrače (kandidate i potencijale) kroz klupska takmičenja, da priča sa njima, savetuje ih i upućuje šta od njih očekuje. Naročito kad je reč o mladim igračima. Na taj način se stvara tim, reprezentacija, a ne povremenim kratkotrajnim okupljanjima. To nikako ne može trener koji vodi neki (pogotovo strani) klub.
To je smisao Karijevih reči.
Zato su Igor i Sale zakaali. Reprezentacija ne može biti uzgredno, dopunsko zanimanje, a klub primarno. To se onda prenosi i na igrače, koji je isto tako tretiraju, kao drugorazrednu, a ne primarnu obavezu.
Nadam se da će sada pošto nema drugih obaveza ispuniti to što je sam predlagao. Bez ozbiljnog, dubinskog rada na stvaranju reprezentacije kao tima, nema uspeha, pa makar imao skup najvećih zvezda u ekipi.
Pešiću svaka čast i puna podrška za prihvaćenu vrlo nezahvalnu obavezu.

аје

pre 2 godine

Jednostavno, izgubila se ta neka energija u reprezentaciji. Imaš utisak da mogu da osvoje sve, jer kod nas uvek ima talenata, ali s druge strane znaju strašno da razočaraju. Kokoškov, iako ima veliko znanje, nije izgledao previše posvećen tome. Pešić je po meni neko dobro prelazno rešenje, tipa Duda Ivković kada je napravio smenu generacije, mora neko i taj krvav posao da odradi, a gde ćeš boljeg od Karija. Dordjević je znao da preuzme od Dude ekipu, ali nije imao sreće da sve to kruniše zlatom, mada je imao puno uspeha, možda da je preuzeo repku pred evropsko, a ne svetsko prvenstvo, možda bi to već tada bilo prvo zlato. Ja očekujem da će Kari tražiti u narednim takmičenjima neku idealnu ekipu za nekog novog trenera i neke buduće uspehe. Ali opet, daj Bože da sve to bude za vreme njegovog mandata!

macconi

pre 2 godine

Pesic nema taj problem da napravi rez,da se prodere i podigne moral igracima...nedisciplinovane igrace salje na tribinu...sa nasima mora tako...i nece plakati za Jokicem ako ovaj ne bude zeleo da igra

Jovan

pre 2 godine

Најбоље могуће решење за селектора.Уме он боље од свих нас да одабере људе који играју кошарку по патриотизму,карактеру,пожртвованости,интелигенцији,способности брзих примања информација и спровођење траженог у спровођењу тактике.Многи ће се крстити кад виде кога ће све позвати а које многорекламиране од ненаџера што су се шеткали као изгубљени по терену одбацити.Сигурно неће допустити да му се менаџери мешају у посао и састављају екипу-тим.Сигурно неће допустити ни вечитом председнику КСС да му се меша у посао и наређује.Ови што кажу да је стар човек господин Светислав Пешић немају много везе са животом.Ја Пешићу желим да доживи и 150 година и буде и даље стар и виталан.Па неће он трчати по терену,скакати,шутирати.Мада какви све попут Загорца,Дангубића су играли,сигурно би он и са 72 године шутирао боље од њих.Хвала му пуно од срца што је прихватио да буде селектор Србије и поред чињенице да је руководство КСС најгора карика у кошарци Србије.Бојао сам се да без њихових склањања неће прихватити улогу селектора.И још нешто,не мање важно,Пешић је Пироћанац,горштак,а то су изузетно ментално и физички издржљиви и витални људи и поврх свега врло вредни и темељити.

Scipion

pre 2 godine

Prosli ciklus kvalifikacija za EP smo zavrsili sa Petrusevom, Jaramazom i Andjusicem u ekipi. Prelaskom u evroligase tesko ce igrati u ovim kvalifikacijama. Opet ce Raduljica morati iz Kine.

Миле

pre 2 godine

Није Пешић потрошен тренер ако му се одазову сви они које позове. А ако се не одазову нема тога Пешића, нити Грега Поповића који може помоћи.

smeh

pre 2 godine

@Tutankamon

Niko ne priča o uzimanju zlata već o odgovornosti i obrazu koje foteljaši očigledno nemaju. Ako neće popiti otkaz zbog uzastopnih neuspeha onda bi bilo moralno da sam da otkaz.

Otheym

pre 2 godine

Iskreno ne dopada mi se što smo krenuli da menjamo selektore kao čarape. Tako je bilo i nakon 2002. pa sve dok sa Dudom nismo ostvarili neki kontinuitet nije bilo ni rezultata.
Dobra stvar kod Karija je što ne radi pride u nekom klubu, već mu je sav fokus na reprezentaciji. Takođe, ne dopada mi se stav saveza. I posle Kine i sada su se samo izmakli u stranu i ostavili trenera da ga razapinju. Niko da izjavi šta se tačno dešavalo, zašto dosta igrača nije igralo, da li su igrači zaista jureni po holetskim sobama da potpisuju ugovore i ostalo. Zašto su neki igrači čas bili povređeni, a čas zdravi? Jesu li im menadžeri zaista branili da igraju i time terali selektora da se iz dana u dan prilagođava sastavu koji ima? Očigledno je da u reprezentaciji ima puno problema i možda je vreme da se i njihova odgovornost dovede u pitanje. Na kraju dana, selektori koji su jelte krivi su stručnjaci svetskog renomea.
Hajde da neko iz saveza izađe i objasni zašto su obojica podbacili, šta je njihova teorija, gde su bile greške i kako će dovođenje Karija to da reši.

marko992

pre 2 godine

Sa srecom Pesicu!
Napravili smo dve ogromne greske:
-Pod pritiskom javnosti je smenjen Djordjevic.
-Prebrzo je potrosen Kokoskov

Ovo je samo trenutno resenje,kupovina vremena.

WillyWonka

pre 2 godine

"donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.
(boki, 28. septembar 2021 11:56)"

Srećom, u modernoj košarci su malo izmijenili pravila, pa se sad za "sekirče" sigurno dobije nesportska, a može i direktno isključenje. Eto razloga zašto je "sekirče" otišlo sa scene.

Beogradjanka

pre 2 godine

Kosarka se gasi, Danilovic jako lose vodi savez.
Pesic 72 godine dosao da gasi pozar.
Ranije bi neko u tim godinama bio savetnik.
Nemamo vise mlade trenere to je sve savez kriv.

MikiP

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.

Skywalker

pre 2 godine

Nadam se da će me demantovati rezultatima ali mislim da ovo nije dobar potez.
Svaka čast Kariju ali košarka od pre 15, 20 godina je potpuna druga priča u odnosu na današnju košarku. Takođe, ne možeš da primenjuješ isti stil vođenja treninga sa današnjom generacijom košarkaša (koja je mnogo bolje situirana u odnosu na košarkaše iz 90-ih i 2000-ih godina).

Vreme će reći svoje.

markoni

pre 2 godine

svaka čast pršiću ali ovo se neće završiti slavno, kao prvo čovek je previše star za taj posao, kao drugo vremena su se promenila i niko od bitnih igrača ga neće zarezivati .... nba igrači neće trpeti njegovo iživljavanje, jokić bogdanović pokuševski neće se ni odazivati a ni najbolji trener neće postići puno sa onim što je preostalo od igrača... nažalost naša vremena su prošla

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Plašim se ponovnog debakla.
Vodeći igrači su umišljene zvezde koje zbog sujete neće progutati Pešićevo nametanje autoriteta iz pozicije,sad već,penzionera.
Pa jedan Greg Popović je imao silne muke da to uspostavi,jer je trener starog kova,i oni su OI osvojili samo na suv kvalitet.

Andrea Djani

pre 2 godine

Bez dileme najobrazovaniji kosarkaski trener Dusko Vujosevic je svojevremeno izjavio da i najveci umetnici u istoriji sveta su imali period od oko 8-10 godina u kojima su pravili svoja najveca dela , pa tako i treneri . Zlatni period Karija je bio pre 20 godina i od njega traziti isto danas je velika greska . On je po mom misljenju nas najbolj trener u istoriji , ali u osmoj deceniji zivota i lepo je sto ga i dalje vodi entuzijazam u zivotu i volja za radom , a ne igranje sa unucima . Medjutim , mislim da je ipak neozbiljno da bude selektor i da je to slamka spasa za koju se hvata Danilovic , jer jos jedan debakl i on ipak ne bi mogao da ostane na mestu na kome je , na kome zaista ne znam sta radi sve ove godine , osim sto sigurno napreduje u finansijskom smislu .

PERA

pre 2 godine

Kada bi svi najbolji igrali, trener nam ne bi ni trebao,ovako dzaba trener.Kokoskov valja Amerima,Slovencima.Name ne,i ne moze kada nema koga da vodi.Isti slucaj ce biti i sa Pesicem...

Amater

pre 2 godine

A sta je sa dugogodisnjim predsednikom KSS? Da li i on ima odgovornost za lose rezultate ili je uvek samo kriv selektor (ili NBA igraci koji hoce da se odmore na selu ili nisu voljni da pomognu)?

Ivan

pre 2 godine

Radujemo se, a zapravo je tužno što nemamo nikog da vodi reprezentacija od mlađih, pa smo posegnuli za starcem koji odavno nije radio, kao krajnjim rešenjem. Meni lično je Kari omiljeni trener iz stare garde, ali naš nacionalni tim će kao igrači predvoditi klinci koji s tom starom gardom nemaju ništa. Ispucali smo Kokoškova kao nekakav NBA autoritet, pre njega Đorđevića kao igračku legendu. Kad pogledamo ostale naše uspešne selektore, Savića, Terzića, Maljkovićevu, pa i Kovača i Piksija, to su ta dva puta. No, u sportu koji nam je doneo toliko trofeja, nijedan naš bivši as, osim Đorđevića, neće u trenere: ni Divac, ni Paspalj, ni Bodiroga, ni Savić, ni Danilović, ni Stojaković, ni Rebrača, ni Jarić, ni Vujanić, ni Tomašević... Nije to slučajno. Možda je trebalo Teodosiću reći: "Slušaj, ajde dođi na mesto selektora Srbije, znaš sistem, i kod nas i u NBA, legenda si, kapiraš igru bolje od svih. Ionako si sad već više rekreativac." Dodaš mu Miličića i Gurovića da uteruju disciplinu, i eto ove naše mekane nove generacije nabrijane i za najprljavije rivale.

SarabijaPablito

pre 2 godine

E napokon osecam da ce sve da legne na svoje mesto.Kari je autoritet i povrh svega veliki fanatik.Idu nam tri velika takmicenja na kojima ja optimisticno ocekujem 3 medalje.Onu najsjajniju koliko vec sledece godine.
Ziveo nam Kari i da te sreca prati kralju u novom mandatu.
SRECNO I DA NAM DONESES PUNO RADOSTI U NAREDNIH 3 GODINE.

Tutankamon

pre 2 godine

Hoce li nekad neko smeniti onog prepotentnog Danilovica?
(Sumadinac 14, 28. septembar 2021 11:57)

Smeniš ga... i ? Šta si rešii, dobio sa tim ? Misliš smeniš ga i mi uzmemo EP, odemo lagano na Olimpijadu i slično ?

da-da...

pre 2 godine

može da dodje i Fil Džekson, najbitniji igrači su sebični, samoživi i sebi najbitniji...repka je stvar srca i želje, a većina najboljih igrača je to izgubila...

adriano_galliani

pre 2 godine

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !
(JPR24, 28. septembar 2021 11:54)

Za uspeh Kokoškova zaslužan je Luka Dončić. Isto kao što je za neuspeh Kokoškova zaslužan Nikola Jokić.

Ali neće Srbin da prizna da je Dončić tako dobar igrač nikada. Bolji od njega u istoriji Evrope je samo Pau Gasol.

Mudrac

pre 2 godine

Aj malo objektive!!!

Nedopustivo je da igras mec za prolaz na OI i da kao trener ne pokazujes mrvicu emocije, da li ides dalje ili sad ispadas a da na sve to imas dogovor sa NBA timom o povratku... kako sramotan gest za srpsku kosarku, to sta je uradio to je neoprostivo.

Nece biti isto pesicu kao 2002, ali svakako je dokazani trener, seo je na pa aj da kazemo "vrucu stolicu".
Moje misljenje je da ce on doneti sledece stvari izmedjus sega ostalog.

1. Autoritet
2. Na tajmautu ce znati da podvikne i da razdrma igrace.
3. Ima kosarku u malom pratu, dobro poznaje evropske trenere i igrace i zna sta moze ocekivati od koje reprezentacije. (Sto sad nije bio slucaj).

boki

pre 2 godine

donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.

neko iz mase

pre 2 godine

verujem da je dobar izbor postaviti ga za selektora...ali ne verujem da ce ponoviti uspeh koji je imao sa reprezentacijom...i nece biti do njega,nego do igraca koje ce imati na raspolaganju...

Proka

pre 2 godine

Svi nasi treneri su dobri i to uopste nije problem reprezentacije. Problem je sistem medjunarodnih takmicenja. Problem su nepotrebne kvalifikacije i termini takmicenja.

Ko će igrati

pre 2 godine

Sve je to dobro, ali ko će da igra i zašto će da igra?

Danas nije najveći problem taktika, već kako dovući igrače na teren i motivisati ih da igraju za emocije, a ne pare...

Primjer Slovenci su silno motivisani i igraju 50% iznad realnih mogućnosti reprezentacije.

Naši su nemotivisani i igraju 50% ispod...

Pešić je 2001. vodio silno motivisane igrače, a sad će imati generaciju "milionera" koji već unaprijed znaju koliko im para donosi sezona u klubu, a koliko "gube" sa eventualnom povredom...

Reprezentacija je za takve smaračina i nije to samo naš problem, novac je ubio smisao reprezentativnog sporta...

dejan

pre 2 godine

Okamenjeni u vremenu koji misle da ono sto je pilo vode pre 20/25 godina moze da popije vode i sada se raduju. Oni koji razumeju dijalektiku kosarke tuguju jer je ovo korak od sedam milja unazad. Otprilike kao kad bi doveo sad Ljupka Petrovica u Zvezdu i ocekivao Ligu Sampiona. Ne ide to tako rodjaci. Tuga i cemer reprezentacije tek predstoje :(

goran

pre 2 godine

Naravno da neće savez priznati grešku i vratiti čoveka koji je igrao 3 finala da ponovo bude selektor.Saša Đorđević verovatno nije idealan trener za klub, ali je za reprezentaciju savršeno dobar. Pešiću svaka čast, ali današnjim igračima treba neko ko ima znanje i autoritet(što Pešić naravno ima), ali i neko ko je "dobar ortak", "diktator" više ne prolazi u srpskoj reprezentaciji.Pešiću je "puklo" u svlačionici za vreme SP u Americi upravo zbog te "čvrste ruke", i to SP tim je osvojio na suvi kvalitet koji je imao, mi danas takve igrače nemamo.Jedan Bodiroga se rađa jednom u 50 godina.Pešiću želim mnogo sreće, trebaće mu,ali ovo je klasičan alibi potez saveza koji radi užasno,pogledajte na čega nam liče mlađe kategorije i ko trenira te igrače.

Istina radi

pre 2 godine

Nadam se da će mu se posrećiti da opet okupi najbolje Srpske košarkaše, da kvalitetno rade, budu zdravi, a ostalo će doći začinjeno Krijem!

Luther

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!

Batistuta

pre 2 godine

Sa ovim covekom smo bili prvaci Evrope i sveta i to u nizu!!!! Pobedili amere u onom cuvenom cetvrtfinalu na njihovom terenu u Indijanopolisu. Pol Pirs, Redzi Miler, Ben Valas, Elton Brend itd.
Imali su jak tam, ali mi jos jaci. Tada se igrala vrhunska kosarka, i morace se igrati opet. :-)

JPR24

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!
(Luther, 28. septembar 2021 11:21)

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !

Proka

pre 2 godine

Svi nasi treneri su dobri i to uopste nije problem reprezentacije. Problem je sistem medjunarodnih takmicenja. Problem su nepotrebne kvalifikacije i termini takmicenja.

Istina radi

pre 2 godine

Nadam se da će mu se posrećiti da opet okupi najbolje Srpske košarkaše, da kvalitetno rade, budu zdravi, a ostalo će doći začinjeno Krijem!

Ko će igrati

pre 2 godine

Sve je to dobro, ali ko će da igra i zašto će da igra?

Danas nije najveći problem taktika, već kako dovući igrače na teren i motivisati ih da igraju za emocije, a ne pare...

Primjer Slovenci su silno motivisani i igraju 50% iznad realnih mogućnosti reprezentacije.

Naši su nemotivisani i igraju 50% ispod...

Pešić je 2001. vodio silno motivisane igrače, a sad će imati generaciju "milionera" koji već unaprijed znaju koliko im para donosi sezona u klubu, a koliko "gube" sa eventualnom povredom...

Reprezentacija je za takve smaračina i nije to samo naš problem, novac je ubio smisao reprezentativnog sporta...

goran

pre 2 godine

Naravno da neće savez priznati grešku i vratiti čoveka koji je igrao 3 finala da ponovo bude selektor.Saša Đorđević verovatno nije idealan trener za klub, ali je za reprezentaciju savršeno dobar. Pešiću svaka čast, ali današnjim igračima treba neko ko ima znanje i autoritet(što Pešić naravno ima), ali i neko ko je "dobar ortak", "diktator" više ne prolazi u srpskoj reprezentaciji.Pešiću je "puklo" u svlačionici za vreme SP u Americi upravo zbog te "čvrste ruke", i to SP tim je osvojio na suvi kvalitet koji je imao, mi danas takve igrače nemamo.Jedan Bodiroga se rađa jednom u 50 godina.Pešiću želim mnogo sreće, trebaće mu,ali ovo je klasičan alibi potez saveza koji radi užasno,pogledajte na čega nam liče mlađe kategorije i ko trenira te igrače.

boki

pre 2 godine

donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.

Batistuta

pre 2 godine

Sa ovim covekom smo bili prvaci Evrope i sveta i to u nizu!!!! Pobedili amere u onom cuvenom cetvrtfinalu na njihovom terenu u Indijanopolisu. Pol Pirs, Redzi Miler, Ben Valas, Elton Brend itd.
Imali su jak tam, ali mi jos jaci. Tada se igrala vrhunska kosarka, i morace se igrati opet. :-)

Luther

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!

Otheym

pre 2 godine

Iskreno ne dopada mi se što smo krenuli da menjamo selektore kao čarape. Tako je bilo i nakon 2002. pa sve dok sa Dudom nismo ostvarili neki kontinuitet nije bilo ni rezultata.
Dobra stvar kod Karija je što ne radi pride u nekom klubu, već mu je sav fokus na reprezentaciji. Takođe, ne dopada mi se stav saveza. I posle Kine i sada su se samo izmakli u stranu i ostavili trenera da ga razapinju. Niko da izjavi šta se tačno dešavalo, zašto dosta igrača nije igralo, da li su igrači zaista jureni po holetskim sobama da potpisuju ugovore i ostalo. Zašto su neki igrači čas bili povređeni, a čas zdravi? Jesu li im menadžeri zaista branili da igraju i time terali selektora da se iz dana u dan prilagođava sastavu koji ima? Očigledno je da u reprezentaciji ima puno problema i možda je vreme da se i njihova odgovornost dovede u pitanje. Na kraju dana, selektori koji su jelte krivi su stručnjaci svetskog renomea.
Hajde da neko iz saveza izađe i objasni zašto su obojica podbacili, šta je njihova teorija, gde su bile greške i kako će dovođenje Karija to da reši.

JPR24

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!
(Luther, 28. septembar 2021 11:21)

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !

marko992

pre 2 godine

Sa srecom Pesicu!
Napravili smo dve ogromne greske:
-Pod pritiskom javnosti je smenjen Djordjevic.
-Prebrzo je potrosen Kokoskov

Ovo je samo trenutno resenje,kupovina vremena.

SarabijaPablito

pre 2 godine

E napokon osecam da ce sve da legne na svoje mesto.Kari je autoritet i povrh svega veliki fanatik.Idu nam tri velika takmicenja na kojima ja optimisticno ocekujem 3 medalje.Onu najsjajniju koliko vec sledece godine.
Ziveo nam Kari i da te sreca prati kralju u novom mandatu.
SRECNO I DA NAM DONESES PUNO RADOSTI U NAREDNIH 3 GODINE.

Миле

pre 2 godine

Није Пешић потрошен тренер ако му се одазову сви они које позове. А ако се не одазову нема тога Пешића, нити Грега Поповића који може помоћи.

neko iz mase

pre 2 godine

verujem da je dobar izbor postaviti ga za selektora...ali ne verujem da ce ponoviti uspeh koji je imao sa reprezentacijom...i nece biti do njega,nego do igraca koje ce imati na raspolaganju...

Amater

pre 2 godine

A sta je sa dugogodisnjim predsednikom KSS? Da li i on ima odgovornost za lose rezultate ili je uvek samo kriv selektor (ili NBA igraci koji hoce da se odmore na selu ili nisu voljni da pomognu)?

dejan

pre 2 godine

Okamenjeni u vremenu koji misle da ono sto je pilo vode pre 20/25 godina moze da popije vode i sada se raduju. Oni koji razumeju dijalektiku kosarke tuguju jer je ovo korak od sedam milja unazad. Otprilike kao kad bi doveo sad Ljupka Petrovica u Zvezdu i ocekivao Ligu Sampiona. Ne ide to tako rodjaci. Tuga i cemer reprezentacije tek predstoje :(

da-da...

pre 2 godine

može da dodje i Fil Džekson, najbitniji igrači su sebični, samoživi i sebi najbitniji...repka je stvar srca i želje, a većina najboljih igrača je to izgubila...

macconi

pre 2 godine

Pesic nema taj problem da napravi rez,da se prodere i podigne moral igracima...nedisciplinovane igrace salje na tribinu...sa nasima mora tako...i nece plakati za Jokicem ako ovaj ne bude zeleo da igra

Ivan

pre 2 godine

Radujemo se, a zapravo je tužno što nemamo nikog da vodi reprezentacija od mlađih, pa smo posegnuli za starcem koji odavno nije radio, kao krajnjim rešenjem. Meni lično je Kari omiljeni trener iz stare garde, ali naš nacionalni tim će kao igrači predvoditi klinci koji s tom starom gardom nemaju ništa. Ispucali smo Kokoškova kao nekakav NBA autoritet, pre njega Đorđevića kao igračku legendu. Kad pogledamo ostale naše uspešne selektore, Savića, Terzića, Maljkovićevu, pa i Kovača i Piksija, to su ta dva puta. No, u sportu koji nam je doneo toliko trofeja, nijedan naš bivši as, osim Đorđevića, neće u trenere: ni Divac, ni Paspalj, ni Bodiroga, ni Savić, ni Danilović, ni Stojaković, ni Rebrača, ni Jarić, ni Vujanić, ni Tomašević... Nije to slučajno. Možda je trebalo Teodosiću reći: "Slušaj, ajde dođi na mesto selektora Srbije, znaš sistem, i kod nas i u NBA, legenda si, kapiraš igru bolje od svih. Ionako si sad već više rekreativac." Dodaš mu Miličića i Gurovića da uteruju disciplinu, i eto ove naše mekane nove generacije nabrijane i za najprljavije rivale.

Mudrac

pre 2 godine

Aj malo objektive!!!

Nedopustivo je da igras mec za prolaz na OI i da kao trener ne pokazujes mrvicu emocije, da li ides dalje ili sad ispadas a da na sve to imas dogovor sa NBA timom o povratku... kako sramotan gest za srpsku kosarku, to sta je uradio to je neoprostivo.

Nece biti isto pesicu kao 2002, ali svakako je dokazani trener, seo je na pa aj da kazemo "vrucu stolicu".
Moje misljenje je da ce on doneti sledece stvari izmedjus sega ostalog.

1. Autoritet
2. Na tajmautu ce znati da podvikne i da razdrma igrace.
3. Ima kosarku u malom pratu, dobro poznaje evropske trenere i igrace i zna sta moze ocekivati od koje reprezentacije. (Sto sad nije bio slucaj).

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Plašim se ponovnog debakla.
Vodeći igrači su umišljene zvezde koje zbog sujete neće progutati Pešićevo nametanje autoriteta iz pozicije,sad već,penzionera.
Pa jedan Greg Popović je imao silne muke da to uspostavi,jer je trener starog kova,i oni su OI osvojili samo na suv kvalitet.

Beogradjanka

pre 2 godine

Kosarka se gasi, Danilovic jako lose vodi savez.
Pesic 72 godine dosao da gasi pozar.
Ranije bi neko u tim godinama bio savetnik.
Nemamo vise mlade trenere to je sve savez kriv.

wer

pre 2 godine

@Zato su Igor i Sale zakaali...

sale zakazao?
sa tri srebra, evropsko, svetsko, olimpijada?
U kom univerzumu?

to sto je bio trn u oku ostrascenim crvenkapama
i zalizanom misku te njegovim botovima sendvicarima,
to je sasvim druga prica

MikiP

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.

Tutankamon

pre 2 godine

Hoce li nekad neko smeniti onog prepotentnog Danilovica?
(Sumadinac 14, 28. septembar 2021 11:57)

Smeniš ga... i ? Šta si rešii, dobio sa tim ? Misliš smeniš ga i mi uzmemo EP, odemo lagano na Olimpijadu i slično ?

SrbEUin

pre 2 godine

Vidim da forumaši uveliko zaobilaze suštinu.
Sam Pešić je pre par godina pričao da posao selektora nije samo da sastavi spisak i vodi ekipu kroz takmičenja, već je to samo vrh celokupne selektorove aktivnosti. On prevashodno mora da prati igrače (kandidate i potencijale) kroz klupska takmičenja, da priča sa njima, savetuje ih i upućuje šta od njih očekuje. Naročito kad je reč o mladim igračima. Na taj način se stvara tim, reprezentacija, a ne povremenim kratkotrajnim okupljanjima. To nikako ne može trener koji vodi neki (pogotovo strani) klub.
To je smisao Karijevih reči.
Zato su Igor i Sale zakaali. Reprezentacija ne može biti uzgredno, dopunsko zanimanje, a klub primarno. To se onda prenosi i na igrače, koji je isto tako tretiraju, kao drugorazrednu, a ne primarnu obavezu.
Nadam se da će sada pošto nema drugih obaveza ispuniti to što je sam predlagao. Bez ozbiljnog, dubinskog rada na stvaranju reprezentacije kao tima, nema uspeha, pa makar imao skup najvećih zvezda u ekipi.
Pešiću svaka čast i puna podrška za prihvaćenu vrlo nezahvalnu obavezu.

Jovan

pre 2 godine

Најбоље могуће решење за селектора.Уме он боље од свих нас да одабере људе који играју кошарку по патриотизму,карактеру,пожртвованости,интелигенцији,способности брзих примања информација и спровођење траженог у спровођењу тактике.Многи ће се крстити кад виде кога ће све позвати а које многорекламиране од ненаџера што су се шеткали као изгубљени по терену одбацити.Сигурно неће допустити да му се менаџери мешају у посао и састављају екипу-тим.Сигурно неће допустити ни вечитом председнику КСС да му се меша у посао и наређује.Ови што кажу да је стар човек господин Светислав Пешић немају много везе са животом.Ја Пешићу желим да доживи и 150 година и буде и даље стар и виталан.Па неће он трчати по терену,скакати,шутирати.Мада какви све попут Загорца,Дангубића су играли,сигурно би он и са 72 године шутирао боље од њих.Хвала му пуно од срца што је прихватио да буде селектор Србије и поред чињенице да је руководство КСС најгора карика у кошарци Србије.Бојао сам се да без њихових склањања неће прихватити улогу селектора.И још нешто,не мање важно,Пешић је Пироћанац,горштак,а то су изузетно ментално и физички издржљиви и витални људи и поврх свега врло вредни и темељити.

adriano_galliani

pre 2 godine

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !
(JPR24, 28. septembar 2021 11:54)

Za uspeh Kokoškova zaslužan je Luka Dončić. Isto kao što je za neuspeh Kokoškova zaslužan Nikola Jokić.

Ali neće Srbin da prizna da je Dončić tako dobar igrač nikada. Bolji od njega u istoriji Evrope je samo Pau Gasol.

PERA

pre 2 godine

Kada bi svi najbolji igrali, trener nam ne bi ni trebao,ovako dzaba trener.Kokoskov valja Amerima,Slovencima.Name ne,i ne moze kada nema koga da vodi.Isti slucaj ce biti i sa Pesicem...

Scipion

pre 2 godine

Prosli ciklus kvalifikacija za EP smo zavrsili sa Petrusevom, Jaramazom i Andjusicem u ekipi. Prelaskom u evroligase tesko ce igrati u ovim kvalifikacijama. Opet ce Raduljica morati iz Kine.

Skywalker

pre 2 godine

Nadam se da će me demantovati rezultatima ali mislim da ovo nije dobar potez.
Svaka čast Kariju ali košarka od pre 15, 20 godina je potpuna druga priča u odnosu na današnju košarku. Takođe, ne možeš da primenjuješ isti stil vođenja treninga sa današnjom generacijom košarkaša (koja je mnogo bolje situirana u odnosu na košarkaše iz 90-ih i 2000-ih godina).

Vreme će reći svoje.

WillyWonka

pre 2 godine

"donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.
(boki, 28. septembar 2021 11:56)"

Srećom, u modernoj košarci su malo izmijenili pravila, pa se sad za "sekirče" sigurno dobije nesportska, a može i direktno isključenje. Eto razloga zašto je "sekirče" otišlo sa scene.

markoni

pre 2 godine

svaka čast pršiću ali ovo se neće završiti slavno, kao prvo čovek je previše star za taj posao, kao drugo vremena su se promenila i niko od bitnih igrača ga neće zarezivati .... nba igrači neće trpeti njegovo iživljavanje, jokić bogdanović pokuševski neće se ni odazivati a ni najbolji trener neće postići puno sa onim što je preostalo od igrača... nažalost naša vremena su prošla

Andrea Djani

pre 2 godine

Bez dileme najobrazovaniji kosarkaski trener Dusko Vujosevic je svojevremeno izjavio da i najveci umetnici u istoriji sveta su imali period od oko 8-10 godina u kojima su pravili svoja najveca dela , pa tako i treneri . Zlatni period Karija je bio pre 20 godina i od njega traziti isto danas je velika greska . On je po mom misljenju nas najbolj trener u istoriji , ali u osmoj deceniji zivota i lepo je sto ga i dalje vodi entuzijazam u zivotu i volja za radom , a ne igranje sa unucima . Medjutim , mislim da je ipak neozbiljno da bude selektor i da je to slamka spasa za koju se hvata Danilovic , jer jos jedan debakl i on ipak ne bi mogao da ostane na mestu na kome je , na kome zaista ne znam sta radi sve ove godine , osim sto sigurno napreduje u finansijskom smislu .

smeh

pre 2 godine

@Tutankamon

Niko ne priča o uzimanju zlata već o odgovornosti i obrazu koje foteljaši očigledno nemaju. Ako neće popiti otkaz zbog uzastopnih neuspeha onda bi bilo moralno da sam da otkaz.

KariPešić

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.
(MikiP, 28. septembar 2021 12:44)

Ako neko može, može Pešić. Treba ga pustiti da radi ceo olimpijski ciklus pa da vidiš. Za to vreme treba raditi ne samo sa igračim, nego sa trenerima, košarkaškim školama...Mi moramo da napravimo sistem, ne igrača. Igrače imamo, jedan je MVP NBA, drugi MVP EL...Problem je što nemamo sistem. Duda je otišao. Ostao je Kari ijoš par ljudi koji znaju kako to treba uraditi. Španija, koju pominješ, je digla košarku YU metodama. Ako prpurimo i odu nam svi velikani iz tog doba teško da ćemo i ubuduće biti košarkaška nacija. Lepo je imati talenat, ali sitem pravi šampione!!!

zdravko

pre 2 godine

Mnogi kazu da mi nemamo Tim. Toje cista laz Kari ce to sve pritegnuti. jovic dobric lucic andjusic davidovac marjnovic milutinov kuzmic kalinic petrusov Mitrovic jarmaz nedovic radanov. To ce pesic da uigra I'ma da prsti

аје

pre 2 godine

Jednostavno, izgubila se ta neka energija u reprezentaciji. Imaš utisak da mogu da osvoje sve, jer kod nas uvek ima talenata, ali s druge strane znaju strašno da razočaraju. Kokoškov, iako ima veliko znanje, nije izgledao previše posvećen tome. Pešić je po meni neko dobro prelazno rešenje, tipa Duda Ivković kada je napravio smenu generacije, mora neko i taj krvav posao da odradi, a gde ćeš boljeg od Karija. Dordjević je znao da preuzme od Dude ekipu, ali nije imao sreće da sve to kruniše zlatom, mada je imao puno uspeha, možda da je preuzeo repku pred evropsko, a ne svetsko prvenstvo, možda bi to već tada bilo prvo zlato. Ja očekujem da će Kari tražiti u narednim takmičenjima neku idealnu ekipu za nekog novog trenera i neke buduće uspehe. Ali opet, daj Bože da sve to bude za vreme njegovog mandata!

Znalac

pre 2 godine

Moderni trener hahhahha, ko juri za modom ostane bez gaca i to se potvrdilo sa Kokoskovom i Djordjevicem .Ibojica se grizu u sebi samo da se nebi drali da nekazu da nisu moderan treneri.
Eto kako vi tvrdite trener iz stare skole ce vam odrzati lekciju kako se vodi jedan tim.
Pesic je znani da radi na duze stazee ne na godinu dana.Poslednji je iz generacije najtrofejnijih.Inace imamo masu boljih trenera nego sto je kokoskov, po raznim zemljama sveta.

Samo Jako

pre 2 godine

Pesic je poznat po tome da ne trpi zvezde i zvezdice u timu. Jokica nece zvati, to je sigurno, a verovatno ni Pokusevskog, mada Pokusevski ima vise sansi da se nadje na spisku. Za Pesica je tim sve a pojedinac nista. Ko ne veruje neka pita Radmanovica.

Popitzki

pre 2 godine

@SrbEUin

Greg Popovic je trener SA, Vensan Kole Metropolitena, Aleksandar Sekulic u Nimburku... i to im nije smetalo da dovedu reprezentacije do zavrsnice OI. Ovde se resenje problema trazi u potpuno nebitnim stvarima. Sta ce selektor bez angazmana da radi u toku sezone? Da caska na skajpu sa reprezentativcima? Sta znaci posvetiti se reprezentaciji ako ne mozes da radis sa igracima? Selektor je po definiciji onaj koji bira, vrsi selekciju. Mi nemamo dobre klupske igrace koji su u stanju da odrade kvalifikacije. Nama za Finsku i Svajcarsku treba najbolja ekipa.

SrbEUin

pre 2 godine

Sam Pešić je pričao da selektor mora da radi u punom mandatu, a ne kao dopuski angažman. Ne možemo se porediti USA ili Fra ili Esp jer oni imaju višestruko veću bazu od nas, i selektori bukvalno mogu da biraju sa kojim igračima će formirati tim. Mi imamo vrlo tanak roster, čak nedovoljan za 2 ravnopravne petorke. A + i od njih uvek neko otkaže. Ovde selektor mora da STVARA ekipu od igrača koji nisu vodeći (neki ni starteri) u svojim klubovima, i koji moraju u rep da dobiju nove uloge.
Kada je pričao o stvaranju igrača, Kari je mislio na igrače iz domaćih liga i mlađih kategorija, i da sa njima selektor mora da radi dogoročno.
To kod nas niko ne radi, mlađe selekcije su nekoordinisane, svaka za sebe, što se vidi i po rezultatima. Talenti se rasipaju i nestaju (Pecarski, Mišković, Simanić, Stojanović, Rebić...). Mi nemamo taj luksuz da to bezbolno prevaziđemo.
To što Pedža ne radi, mora Kari.

Luther

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!

dejan

pre 2 godine

Okamenjeni u vremenu koji misle da ono sto je pilo vode pre 20/25 godina moze da popije vode i sada se raduju. Oni koji razumeju dijalektiku kosarke tuguju jer je ovo korak od sedam milja unazad. Otprilike kao kad bi doveo sad Ljupka Petrovica u Zvezdu i ocekivao Ligu Sampiona. Ne ide to tako rodjaci. Tuga i cemer reprezentacije tek predstoje :(

markoni

pre 2 godine

svaka čast pršiću ali ovo se neće završiti slavno, kao prvo čovek je previše star za taj posao, kao drugo vremena su se promenila i niko od bitnih igrača ga neće zarezivati .... nba igrači neće trpeti njegovo iživljavanje, jokić bogdanović pokuševski neće se ni odazivati a ni najbolji trener neće postići puno sa onim što je preostalo od igrača... nažalost naša vremena su prošla

goran

pre 2 godine

Naravno da neće savez priznati grešku i vratiti čoveka koji je igrao 3 finala da ponovo bude selektor.Saša Đorđević verovatno nije idealan trener za klub, ali je za reprezentaciju savršeno dobar. Pešiću svaka čast, ali današnjim igračima treba neko ko ima znanje i autoritet(što Pešić naravno ima), ali i neko ko je "dobar ortak", "diktator" više ne prolazi u srpskoj reprezentaciji.Pešiću je "puklo" u svlačionici za vreme SP u Americi upravo zbog te "čvrste ruke", i to SP tim je osvojio na suvi kvalitet koji je imao, mi danas takve igrače nemamo.Jedan Bodiroga se rađa jednom u 50 godina.Pešiću želim mnogo sreće, trebaće mu,ali ovo je klasičan alibi potez saveza koji radi užasno,pogledajte na čega nam liče mlađe kategorije i ko trenira te igrače.

adriano_galliani

pre 2 godine

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !
(JPR24, 28. septembar 2021 11:54)

Za uspeh Kokoškova zaslužan je Luka Dončić. Isto kao što je za neuspeh Kokoškova zaslužan Nikola Jokić.

Ali neće Srbin da prizna da je Dončić tako dobar igrač nikada. Bolji od njega u istoriji Evrope je samo Pau Gasol.

WillyWonka

pre 2 godine

"donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.
(boki, 28. septembar 2021 11:56)"

Srećom, u modernoj košarci su malo izmijenili pravila, pa se sad za "sekirče" sigurno dobije nesportska, a može i direktno isključenje. Eto razloga zašto je "sekirče" otišlo sa scene.

MikiP

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.

Ivan

pre 2 godine

Radujemo se, a zapravo je tužno što nemamo nikog da vodi reprezentacija od mlađih, pa smo posegnuli za starcem koji odavno nije radio, kao krajnjim rešenjem. Meni lično je Kari omiljeni trener iz stare garde, ali naš nacionalni tim će kao igrači predvoditi klinci koji s tom starom gardom nemaju ništa. Ispucali smo Kokoškova kao nekakav NBA autoritet, pre njega Đorđevića kao igračku legendu. Kad pogledamo ostale naše uspešne selektore, Savića, Terzića, Maljkovićevu, pa i Kovača i Piksija, to su ta dva puta. No, u sportu koji nam je doneo toliko trofeja, nijedan naš bivši as, osim Đorđevića, neće u trenere: ni Divac, ni Paspalj, ni Bodiroga, ni Savić, ni Danilović, ni Stojaković, ni Rebrača, ni Jarić, ni Vujanić, ni Tomašević... Nije to slučajno. Možda je trebalo Teodosiću reći: "Slušaj, ajde dođi na mesto selektora Srbije, znaš sistem, i kod nas i u NBA, legenda si, kapiraš igru bolje od svih. Ionako si sad već više rekreativac." Dodaš mu Miličića i Gurovića da uteruju disciplinu, i eto ove naše mekane nove generacije nabrijane i za najprljavije rivale.

Andrea Djani

pre 2 godine

Bez dileme najobrazovaniji kosarkaski trener Dusko Vujosevic je svojevremeno izjavio da i najveci umetnici u istoriji sveta su imali period od oko 8-10 godina u kojima su pravili svoja najveca dela , pa tako i treneri . Zlatni period Karija je bio pre 20 godina i od njega traziti isto danas je velika greska . On je po mom misljenju nas najbolj trener u istoriji , ali u osmoj deceniji zivota i lepo je sto ga i dalje vodi entuzijazam u zivotu i volja za radom , a ne igranje sa unucima . Medjutim , mislim da je ipak neozbiljno da bude selektor i da je to slamka spasa za koju se hvata Danilovic , jer jos jedan debakl i on ipak ne bi mogao da ostane na mestu na kome je , na kome zaista ne znam sta radi sve ove godine , osim sto sigurno napreduje u finansijskom smislu .

Tutankamon

pre 2 godine

Hoce li nekad neko smeniti onog prepotentnog Danilovica?
(Sumadinac 14, 28. septembar 2021 11:57)

Smeniš ga... i ? Šta si rešii, dobio sa tim ? Misliš smeniš ga i mi uzmemo EP, odemo lagano na Olimpijadu i slično ?

Skywalker

pre 2 godine

Nadam se da će me demantovati rezultatima ali mislim da ovo nije dobar potez.
Svaka čast Kariju ali košarka od pre 15, 20 godina je potpuna druga priča u odnosu na današnju košarku. Takođe, ne možeš da primenjuješ isti stil vođenja treninga sa današnjom generacijom košarkaša (koja je mnogo bolje situirana u odnosu na košarkaše iz 90-ih i 2000-ih godina).

Vreme će reći svoje.

Popitzki

pre 2 godine

@SrbEUin

Greg Popovic je trener SA, Vensan Kole Metropolitena, Aleksandar Sekulic u Nimburku... i to im nije smetalo da dovedu reprezentacije do zavrsnice OI. Ovde se resenje problema trazi u potpuno nebitnim stvarima. Sta ce selektor bez angazmana da radi u toku sezone? Da caska na skajpu sa reprezentativcima? Sta znaci posvetiti se reprezentaciji ako ne mozes da radis sa igracima? Selektor je po definiciji onaj koji bira, vrsi selekciju. Mi nemamo dobre klupske igrace koji su u stanju da odrade kvalifikacije. Nama za Finsku i Svajcarsku treba najbolja ekipa.

Istina radi

pre 2 godine

Nadam se da će mu se posrećiti da opet okupi najbolje Srpske košarkaše, da kvalitetno rade, budu zdravi, a ostalo će doći začinjeno Krijem!

Beogradjanka

pre 2 godine

Kosarka se gasi, Danilovic jako lose vodi savez.
Pesic 72 godine dosao da gasi pozar.
Ranije bi neko u tim godinama bio savetnik.
Nemamo vise mlade trenere to je sve savez kriv.

zdravko

pre 2 godine

Mnogi kazu da mi nemamo Tim. Toje cista laz Kari ce to sve pritegnuti. jovic dobric lucic andjusic davidovac marjnovic milutinov kuzmic kalinic petrusov Mitrovic jarmaz nedovic radanov. To ce pesic da uigra I'ma da prsti

Amater

pre 2 godine

A sta je sa dugogodisnjim predsednikom KSS? Da li i on ima odgovornost za lose rezultate ili je uvek samo kriv selektor (ili NBA igraci koji hoce da se odmore na selu ili nisu voljni da pomognu)?

Proka

pre 2 godine

Svi nasi treneri su dobri i to uopste nije problem reprezentacije. Problem je sistem medjunarodnih takmicenja. Problem su nepotrebne kvalifikacije i termini takmicenja.

JPR24

pre 2 godine

Svaka čast Pešiću, on je živa legenda naše košarke i hvala mu za sve uspehe i medalje, ali trenutno mislim da je ovo loš potez jer je košarka veoma napredovala, a treneri starog kova teško da mogu da se prilagode današnjim igračima plus nemaju više taj autoritet kod mladih igrača kao nekad, nažalost. Srećno Kari!!!
(Luther, 28. septembar 2021 11:21)

Pa na kvalifikacijama za OI je bas to i falilo, neko da rokne, drekne, digne ekipu ! Kokoskov je moderni NBA trener, na liniji samo stoji i gleda kao izgubljen, nema tu žara, energije od trenera. No i pored toga, Kokoskov je ovde ispao banana, ništa nije pokazao, i zbrisao posle prvog neuspeha !

Ko će igrati

pre 2 godine

Sve je to dobro, ali ko će da igra i zašto će da igra?

Danas nije najveći problem taktika, već kako dovući igrače na teren i motivisati ih da igraju za emocije, a ne pare...

Primjer Slovenci su silno motivisani i igraju 50% iznad realnih mogućnosti reprezentacije.

Naši su nemotivisani i igraju 50% ispod...

Pešić je 2001. vodio silno motivisane igrače, a sad će imati generaciju "milionera" koji već unaprijed znaju koliko im para donosi sezona u klubu, a koliko "gube" sa eventualnom povredom...

Reprezentacija je za takve smaračina i nije to samo naš problem, novac je ubio smisao reprezentativnog sporta...

SarabijaPablito

pre 2 godine

E napokon osecam da ce sve da legne na svoje mesto.Kari je autoritet i povrh svega veliki fanatik.Idu nam tri velika takmicenja na kojima ja optimisticno ocekujem 3 medalje.Onu najsjajniju koliko vec sledece godine.
Ziveo nam Kari i da te sreca prati kralju u novom mandatu.
SRECNO I DA NAM DONESES PUNO RADOSTI U NAREDNIH 3 GODINE.

PERA

pre 2 godine

Kada bi svi najbolji igrali, trener nam ne bi ni trebao,ovako dzaba trener.Kokoskov valja Amerima,Slovencima.Name ne,i ne moze kada nema koga da vodi.Isti slucaj ce biti i sa Pesicem...

Jovan

pre 2 godine

Најбоље могуће решење за селектора.Уме он боље од свих нас да одабере људе који играју кошарку по патриотизму,карактеру,пожртвованости,интелигенцији,способности брзих примања информација и спровођење траженог у спровођењу тактике.Многи ће се крстити кад виде кога ће све позвати а које многорекламиране од ненаџера што су се шеткали као изгубљени по терену одбацити.Сигурно неће допустити да му се менаџери мешају у посао и састављају екипу-тим.Сигурно неће допустити ни вечитом председнику КСС да му се меша у посао и наређује.Ови што кажу да је стар човек господин Светислав Пешић немају много везе са животом.Ја Пешићу желим да доживи и 150 година и буде и даље стар и виталан.Па неће он трчати по терену,скакати,шутирати.Мада какви све попут Загорца,Дангубића су играли,сигурно би он и са 72 године шутирао боље од њих.Хвала му пуно од срца што је прихватио да буде селектор Србије и поред чињенице да је руководство КСС најгора карика у кошарци Србије.Бојао сам се да без њихових склањања неће прихватити улогу селектора.И још нешто,не мање важно,Пешић је Пироћанац,горштак,а то су изузетно ментално и физички издржљиви и витални људи и поврх свега врло вредни и темељити.

wer

pre 2 godine

@Zato su Igor i Sale zakaali...

sale zakazao?
sa tri srebra, evropsko, svetsko, olimpijada?
U kom univerzumu?

to sto je bio trn u oku ostrascenim crvenkapama
i zalizanom misku te njegovim botovima sendvicarima,
to je sasvim druga prica

Batistuta

pre 2 godine

Sa ovim covekom smo bili prvaci Evrope i sveta i to u nizu!!!! Pobedili amere u onom cuvenom cetvrtfinalu na njihovom terenu u Indijanopolisu. Pol Pirs, Redzi Miler, Ben Valas, Elton Brend itd.
Imali su jak tam, ali mi jos jaci. Tada se igrala vrhunska kosarka, i morace se igrati opet. :-)

SrbEUin

pre 2 godine

Vidim da forumaši uveliko zaobilaze suštinu.
Sam Pešić je pre par godina pričao da posao selektora nije samo da sastavi spisak i vodi ekipu kroz takmičenja, već je to samo vrh celokupne selektorove aktivnosti. On prevashodno mora da prati igrače (kandidate i potencijale) kroz klupska takmičenja, da priča sa njima, savetuje ih i upućuje šta od njih očekuje. Naročito kad je reč o mladim igračima. Na taj način se stvara tim, reprezentacija, a ne povremenim kratkotrajnim okupljanjima. To nikako ne može trener koji vodi neki (pogotovo strani) klub.
To je smisao Karijevih reči.
Zato su Igor i Sale zakaali. Reprezentacija ne može biti uzgredno, dopunsko zanimanje, a klub primarno. To se onda prenosi i na igrače, koji je isto tako tretiraju, kao drugorazrednu, a ne primarnu obavezu.
Nadam se da će sada pošto nema drugih obaveza ispuniti to što je sam predlagao. Bez ozbiljnog, dubinskog rada na stvaranju reprezentacije kao tima, nema uspeha, pa makar imao skup najvećih zvezda u ekipi.
Pešiću svaka čast i puna podrška za prihvaćenu vrlo nezahvalnu obavezu.

neko iz mase

pre 2 godine

verujem da je dobar izbor postaviti ga za selektora...ali ne verujem da ce ponoviti uspeh koji je imao sa reprezentacijom...i nece biti do njega,nego do igraca koje ce imati na raspolaganju...

Mudrac

pre 2 godine

Aj malo objektive!!!

Nedopustivo je da igras mec za prolaz na OI i da kao trener ne pokazujes mrvicu emocije, da li ides dalje ili sad ispadas a da na sve to imas dogovor sa NBA timom o povratku... kako sramotan gest za srpsku kosarku, to sta je uradio to je neoprostivo.

Nece biti isto pesicu kao 2002, ali svakako je dokazani trener, seo je na pa aj da kazemo "vrucu stolicu".
Moje misljenje je da ce on doneti sledece stvari izmedjus sega ostalog.

1. Autoritet
2. Na tajmautu ce znati da podvikne i da razdrma igrace.
3. Ima kosarku u malom pratu, dobro poznaje evropske trenere i igrace i zna sta moze ocekivati od koje reprezentacije. (Sto sad nije bio slucaj).

boki

pre 2 godine

donosi nam cvrstu ruku,karakter i ono sto je najvaznije sto je jednom Gurovic pricao u studiju posle poraza od Argentine,dal je moguce da niko nije uradio"sekiru"nad protivnickim igracem to je bilo nezamislivo da se u nasoj generaciji ne desi kada vidis da ti jedan igrac non stop poentira.E zato su oni bili sampionska generacija.A ovi danasnji su mlakonje i nadam se da ce Pesic promeniti to jer talenta ne manjka.

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Plašim se ponovnog debakla.
Vodeći igrači su umišljene zvezde koje zbog sujete neće progutati Pešićevo nametanje autoriteta iz pozicije,sad već,penzionera.
Pa jedan Greg Popović je imao silne muke da to uspostavi,jer je trener starog kova,i oni su OI osvojili samo na suv kvalitet.

da-da...

pre 2 godine

može da dodje i Fil Džekson, najbitniji igrači su sebični, samoživi i sebi najbitniji...repka je stvar srca i želje, a većina najboljih igrača je to izgubila...

marko992

pre 2 godine

Sa srecom Pesicu!
Napravili smo dve ogromne greske:
-Pod pritiskom javnosti je smenjen Djordjevic.
-Prebrzo je potrosen Kokoskov

Ovo je samo trenutno resenje,kupovina vremena.

smeh

pre 2 godine

@Tutankamon

Niko ne priča o uzimanju zlata već o odgovornosti i obrazu koje foteljaši očigledno nemaju. Ako neće popiti otkaz zbog uzastopnih neuspeha onda bi bilo moralno da sam da otkaz.

Миле

pre 2 godine

Није Пешић потрошен тренер ако му се одазову сви они које позове. А ако се не одазову нема тога Пешића, нити Грега Поповића који може помоћи.

Samo Jako

pre 2 godine

Pesic je poznat po tome da ne trpi zvezde i zvezdice u timu. Jokica nece zvati, to je sigurno, a verovatno ni Pokusevskog, mada Pokusevski ima vise sansi da se nadje na spisku. Za Pesica je tim sve a pojedinac nista. Ko ne veruje neka pita Radmanovica.

SrbEUin

pre 2 godine

Sam Pešić je pričao da selektor mora da radi u punom mandatu, a ne kao dopuski angažman. Ne možemo se porediti USA ili Fra ili Esp jer oni imaju višestruko veću bazu od nas, i selektori bukvalno mogu da biraju sa kojim igračima će formirati tim. Mi imamo vrlo tanak roster, čak nedovoljan za 2 ravnopravne petorke. A + i od njih uvek neko otkaže. Ovde selektor mora da STVARA ekipu od igrača koji nisu vodeći (neki ni starteri) u svojim klubovima, i koji moraju u rep da dobiju nove uloge.
Kada je pričao o stvaranju igrača, Kari je mislio na igrače iz domaćih liga i mlađih kategorija, i da sa njima selektor mora da radi dogoročno.
To kod nas niko ne radi, mlađe selekcije su nekoordinisane, svaka za sebe, što se vidi i po rezultatima. Talenti se rasipaju i nestaju (Pecarski, Mišković, Simanić, Stojanović, Rebić...). Mi nemamo taj luksuz da to bezbolno prevaziđemo.
To što Pedža ne radi, mora Kari.

Otheym

pre 2 godine

Iskreno ne dopada mi se što smo krenuli da menjamo selektore kao čarape. Tako je bilo i nakon 2002. pa sve dok sa Dudom nismo ostvarili neki kontinuitet nije bilo ni rezultata.
Dobra stvar kod Karija je što ne radi pride u nekom klubu, već mu je sav fokus na reprezentaciji. Takođe, ne dopada mi se stav saveza. I posle Kine i sada su se samo izmakli u stranu i ostavili trenera da ga razapinju. Niko da izjavi šta se tačno dešavalo, zašto dosta igrača nije igralo, da li su igrači zaista jureni po holetskim sobama da potpisuju ugovore i ostalo. Zašto su neki igrači čas bili povređeni, a čas zdravi? Jesu li im menadžeri zaista branili da igraju i time terali selektora da se iz dana u dan prilagođava sastavu koji ima? Očigledno je da u reprezentaciji ima puno problema i možda je vreme da se i njihova odgovornost dovede u pitanje. Na kraju dana, selektori koji su jelte krivi su stručnjaci svetskog renomea.
Hajde da neko iz saveza izađe i objasni zašto su obojica podbacili, šta je njihova teorija, gde su bile greške i kako će dovođenje Karija to da reši.

macconi

pre 2 godine

Pesic nema taj problem da napravi rez,da se prodere i podigne moral igracima...nedisciplinovane igrace salje na tribinu...sa nasima mora tako...i nece plakati za Jokicem ako ovaj ne bude zeleo da igra

аје

pre 2 godine

Jednostavno, izgubila se ta neka energija u reprezentaciji. Imaš utisak da mogu da osvoje sve, jer kod nas uvek ima talenata, ali s druge strane znaju strašno da razočaraju. Kokoškov, iako ima veliko znanje, nije izgledao previše posvećen tome. Pešić je po meni neko dobro prelazno rešenje, tipa Duda Ivković kada je napravio smenu generacije, mora neko i taj krvav posao da odradi, a gde ćeš boljeg od Karija. Dordjević je znao da preuzme od Dude ekipu, ali nije imao sreće da sve to kruniše zlatom, mada je imao puno uspeha, možda da je preuzeo repku pred evropsko, a ne svetsko prvenstvo, možda bi to već tada bilo prvo zlato. Ja očekujem da će Kari tražiti u narednim takmičenjima neku idealnu ekipu za nekog novog trenera i neke buduće uspehe. Ali opet, daj Bože da sve to bude za vreme njegovog mandata!

Znalac

pre 2 godine

Moderni trener hahhahha, ko juri za modom ostane bez gaca i to se potvrdilo sa Kokoskovom i Djordjevicem .Ibojica se grizu u sebi samo da se nebi drali da nekazu da nisu moderan treneri.
Eto kako vi tvrdite trener iz stare skole ce vam odrzati lekciju kako se vodi jedan tim.
Pesic je znani da radi na duze stazee ne na godinu dana.Poslednji je iz generacije najtrofejnijih.Inace imamo masu boljih trenera nego sto je kokoskov, po raznim zemljama sveta.

Scipion

pre 2 godine

Prosli ciklus kvalifikacija za EP smo zavrsili sa Petrusevom, Jaramazom i Andjusicem u ekipi. Prelaskom u evroligase tesko ce igrati u ovim kvalifikacijama. Opet ce Raduljica morati iz Kine.

KariPešić

pre 2 godine

Ajd da vidimo kako ce on sa Zagorcem i Avramovicem da prodje kvalifikacije. Toliko trenera ih je vodilo i nista od njih, nece biti da je do trenera. Nas narod voli da veruje u mesije. Pesic je uhvatio poslednji voz sa SRJ pre nego sto je stasala mocna Spanija (namucili nas u Turskoj a pobedili u Indijanapolisu). Igraci su nam matori i nemotivisani. Nema gladnih.
(MikiP, 28. septembar 2021 12:44)

Ako neko može, može Pešić. Treba ga pustiti da radi ceo olimpijski ciklus pa da vidiš. Za to vreme treba raditi ne samo sa igračim, nego sa trenerima, košarkaškim školama...Mi moramo da napravimo sistem, ne igrača. Igrače imamo, jedan je MVP NBA, drugi MVP EL...Problem je što nemamo sistem. Duda je otišao. Ostao je Kari ijoš par ljudi koji znaju kako to treba uraditi. Španija, koju pominješ, je digla košarku YU metodama. Ako prpurimo i odu nam svi velikani iz tog doba teško da ćemo i ubuduće biti košarkaška nacija. Lepo je imati talenat, ali sitem pravi šampione!!!