Ponedeljak, 27.09.2021.

23:00

Denver osigurao treću "zvezdu" tima za 207 miliona $

Denver Nagetsi potpisali su novi ugovor sa krilnim igračem Majklom Porterom juniorom.

Izvor: SS

Denver osigurao treæu "zvezdu" tima za 207 miliona $ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

serbianwonder13

pre 2 godine

U tom ugovoru postoji dosta klauzula- prva je svakako All- NBA team za koji su male sanse, a i prica se da ce se tim maksimalno zastititi u slucaju povreda, nesto slicno onom ugovoru koji je Embiid potpisao posle rookie ugovora sa Philadelphiom. Tako da ako bude ispunio sva ocekivanja mozda to i bude ugovor od 207M, a ako bude slabo igrao i povredjivao se ne bi me iznenadilo da to bude ugovor od 120-130M.

serbianwonder13

pre 2 godine

Kad bi doveli Dončića, ladno bi osvojili prsten.
(Sajmon, 28. septembar 2021 08:40)

Mislim da tako razmislja svih ostalih 29 fransiza (osim Dalasa koji ga ima). Samo pitanje svih pitanja je- kako dovesti Doncica?

Ostin A

pre 2 godine

Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....
(mix, 27. septembar 2021 23:10)

Jokiću je prošlo 3 godine ugovora. Kada ga je potpisao, maksimum je bio manji. Za Jokića će verovatno iskoristiti mogućnost supermax ugovora, jer već ispunjava uslove za njega (MVP nagrada ti omogućava supermax da potpišeš u toku sledeće 3 sezone). Verovatno će zadovoljiti i uslov preko prva 3 tima NBA lige, ali ta nagrada ti omogućava da potpišeš supermax u sledeće 2 sezone.

Inače potpuno razumem Jokićevu vezu sa Denverom, jer za razliku od većine drugih NBA zvezda, u Jokića nijedan drugi NBA tim nije verovao, verovatno u mnogim klubovima ne bi ni šansu dobio zbog svoje konstitucije. Dokle god je Majkl Maloun tu, biće i Jokić.

pantLa

pre 2 godine

Nemam pojma, oduvek su mi bili cudni ovi ugovori u nba i nikad nisam ulazio u sustinu tastine, nisam se trudio da razumem jer se kosi sa mojim nacinom razmisljanja, a sada kad pogledam na taj njihov kapitalisticki nacin jedino sto mi ima smisla je da su povecali cenu svojoj robi u slučaju da hoce da je trampe u buducnosti, pa da dobiju vise..

znanje-imanje

pre 2 godine

Nakon godina realnih zamerki Denveru da štedi pare... evo, ne štedi. Ući će u dodatni porez. Investirali su u trougao koji ne može da se zaustavi u napadu, a ulazi u najbolje godine. MPJ je napredovao i to u svako smislu. I u odbrani i iskustvu i timskoj igri i odnosu prema tome. Veća je bila greška ugovor Mariju, koji je morao biti 5 pa i 10 M manji - ili neka ide.
Pogotovu uz Gordona u timu oni imaju rešenje za odbranu: MPJ igra krilo koje čuva četvorku, Gordon je četvorka koja čuva krila. Timovi su se prilagodili jer su skontali da niži brži nedajmudadiše čuvar redukuje MPJ. To jer MPJ ne zna da igra post na takve, i uopšte loše se pozicionira blizu obruča. To je najveća mana - ne odbrana! Ako to koriguju Nikola će ga naći svaki put. Ali i u ovome se vidi ono što je svo vreme najveća mana i limit Denvera - Maloun.
Prošle sezone su izgurali na silu da je Nikola MVP. Ove su shvatili vrednost/neophodnost strategije opterećenja. Da tim koji ide na titulu otaljava sezonu, raspoređuje napor. To povećava mogućnost da Jokić uzme titulu (hoće reći UPRKOS Melounu). Stignu li u PO a da je Mari počeo da igra 2-3 meseca pre PO legitimni su.

JPR24

pre 2 godine

Ni Marej ni ovaj Porter ne vrede toliko kolike su im ugovore dali.. Kao da su Lilard i Tejtum. Ništa mi nije jasno.
(tocka, 27. septembar 2021 23:42)

Sistem je takav. Ako hoćeš da ga zadržiš zna se koliko mora da ga platiš. Imaš minimalce, maksi, sve po godinama u NBA, to se ne može izbegavati, plus bonusi za razna priznanja koja omogućuju maks ugovor, supe maks itd. Sve ima svoje. Poštenije je nego u fudbalu na primer, ali druga strana medalje je sto neki zarađuju dosta više nego sto zaista vrede.

Marko Teodosic

pre 2 godine

Jokic u Lejkersima za dve godine
I Lebron i Jokic postaju slobodni igraci iste godine.
Taman da se ovi Lejkersi istrose za dve godine,pa u novu pricu oko Nikole

saeKn

pre 2 godine

Odlican potez,jedini rizik povreda. Porteru je ovo tek treca sezona i ako bude imao napredak kao u prosloj sto je normalno bice on paklen igrac.

Marko

pre 2 godine

Sto sam stariji to me vise ovakve vesti odvlace od zelje da uopste pratim kosarku..
Mozda je do godina a mozda do ovakvih suludih cifri koje postaju potpuno besmislene, odnosno direktno uticu kod nas navijaca da u jednom trenutku kazemo vidi, aj zajebi vise ove budalastine.. Za koga ce onda igrati?
Sve ovo, ukljucujuci I sport je jedan balon, mehur koji ce nazalost puci!
A onda, back to basics!!

+41

pre 2 godine

Citam komentare i divim se. Pa i u USA se peru pare, da li od droge, da li od oruzja, da li od korupcije, izbegavanja poreza, nije bitno, pa ne cudi da ovakvim pajserima daju po 200M dolara.
Sport je odavno postao nesto kao npr. nekretnine, sjajno mesto da se ulozi, opere i zavrti lova sumnjivog porekla.
Napravili su od polupismenih sportista elitu, jer im trebaju zbog njihovih prljavih poslova.
Pune su ih novine, a posebno njihovih zena.

Popi

pre 2 godine

Ne znam samo sa kojim igrama je zaslužio max ugovor? Nekada su samo all star igrači mogli imati max ugovore i to ne svi a danas malo malo pa max. Potencijal ima, to stoji.. Ali... Sklon povredama, nema ni jednu ni približno all star sezonu iza sebe... Eto, možda grešim... Ali ovo je katastrofa ugovor. Možda 20 miliona max po sezoni

posmatrač®

pre 2 godine

Veoma riskantno sa strane Denvera, pošto realno mali ne vredi ovih para, ali ako bude bio zdrav, verovatno će napredovati, i onda to možda ispadne i Ok na kraju.
Ne treba zaboraviti da mu je prethodna sezona zapravo bila tek prva ozbiljna koju je skoro celu odigrao.
Na žalost, i na ovom primeru se vidi problem tih "manjih" NBA timova/tržišta, gde je potrebno da se neko poprilično pretplati kako bi tu igrao. Ovde im je jedino bilo lakše utoliko što je MPJ trebao "samo" da ostane. Ali dovesti nekog slično perspektivnog sa strane, izgleda kao nemoguća misija. Videćemo, ako se mali uozbilji po nekim pitanjima, počne malo bolje da vodi loptu, i da je čvršće (za)drži onda kada je konačno i uhvati, možda ovo bude i neka dobra priča. Nije ni Denveru lako, kada se samo pogleda ko sve dolazi da igra za LAL, BN i ostale "velike", i to sve za neke veteranske minimume, pa to je strašno. Mnogo je tu "materijala" koji bi Denveru baš fino legao, ali džabe, kada bi kod njih eventualno došli tek za 5-10 puta više novca.

brb

pre 2 godine

Људи пишу као да први пут чују за НБА. Денвер је тзв. small market тим, што значи да немају велики избор по питању довођења најбољих играча током лета. Мајкл Портер је предвиђан за велике висине приликом драфта и пао је само због повреде леђа.
Власници су овим путем сачували срж тима за наредних 5 година ако их повреде избегну наравно.
Такође, то што је Пипен и екипа зарађивала по милион и два је неупоредиво нити се треба коментарисати. Верујте да су животно обезбеђени и да не брину претерано о новцу.

Dante

pre 2 godine

Au, super potez, jos kad se Jamal vrati biti ce Denver tim za respekt! Ako se kockice sloze, mozda i titula zasto da ne?

MPJ mene jako podsjeca na Drazena Petrovica. I po izgledu face i po sjajnom sutu. Respekt! :)

Gentleman

pre 2 godine

Razmislite malo zašto su ovo uradili.

Najveći rizik su potencijalne povrede, ali valjda oni tamo imaju najbolji uvid u stanje njegovog tela, bolji od nas ovde.

Dalje, najavljeno je povećanje salary cap-a, tako da im neće to predstavljati toliko problem. Dobiće 172 mil. ukupno, jer je baš malo verovatno da će uzeti individualnu nagradu u ovoj sezoni + ima dobru motivaciju da pokuša.

Neko je već pisao da ima dobru radnu naviku i to je tačno, napredovao je on puno u odbrani i driblingu, iako u odbrani ima još dosta prostora, ali sada nije baš negledljivo kao što je bilo na početku, a to mu i onako nije najbitnija uloga.

Napad mu je odličan, fizičke predispozicije u rangu Durenta, baš ga je teško braniti. Mali ima petlju, takođe bitno. Ima dobre šanse da postane superstar, a Denver nije baš franšiza koja je u prilici da privoli superstarove da dođu.

Imaju dakle tri vrhunska napadača. Ako svaki igra u proseku 32 minuta (32x3=96), dvojica su stalno na terenu. Isporučuju u prosek 65 poena. Plus u prosek još tri dobra defanzivca na parketu imaju čemu da se nadaju. Gordon je vrlo zahvalan igrač. Defanzivci su jeftiniji i manje atraktivni - lakše ih je dovesti. Šteta je što su G. Herisa pustili, jer je def. odličan, ali morali su nekoga da trejduju, a i sklon je povredama.

I najbitnije - cela troika je mlada, Jokić najstariji. Imaju čemu da se nadaju! E sad, da bi se uzeo prsten... pa mnogo toga treba da se poklopi, ali ništa nije nemoguće!

mija

pre 2 godine

Neka Jokic izgura ovu sezonu i onda pravac Dalas. Sa Doncicem će biti pravi tandem. Plus je gazda čovek legenda koji voli ovakve momke i ima malo veću širinu od ovih u Denveru.

u3pm

pre 2 godine

Jel sad znate zasto je Denver tuga od tima, ovo je ludost, sta je sledece max ugovor Bartonu? Vec se ponavljam godinama, Jokic nikada nista nece osvojiti sa Denverom, Denver sto je napravio napravio je, nema tu igraca za titulu ma ni za finale konferencije, ono finale pre neku godinu je top sto ce ovaj tim da napravi, da sam Jokic trazio bih novi klub koji je ozbiljan za titulu, ali poznavajuci Somborca njemu je sve ravno od Sombora do Denvera, tako da dzaba sve i ova piskaranja i paznja, sve sto moze da osvoji je Srbijom a i tu mu je sve ravno...

jsx

pre 2 godine

Dokle vise sa prenosenjem ugovora uz bonuse? Tako ste pricali da je transfer Marsijala bio 90m, a za tu cenu je morao da ima bolju sezonu od Mesija.

yo

pre 2 godine

Stvarno je delovalo da MPJ nece biti korisniji kosarkas od Milenka Tepica iz druge polovine karijere, ali bice da jr ovo jos jedan dobar potez Denvera, srazmerno trzistu i poziciji. Naime, covek se, bez obzira na selekciju suta i blentav izraz lica pokazao (procenti ne lazu) kao neverovatna napadcka opcija, sto zbog visokog izbacaja, sto zbog kontrole lope za svoju visinu. Sve i da mu je ovo plafon bice odlican, a sudeci po napretku prosle u odnosu na pretproslu sezonu, sklon je radu na sebi.Odbrana je i dalje ogroman problem, tu svakako i timski i individualno skripi, ali za razliku od, recimo Portlanda, nije neresivo. Sto se tice toga da je Pipen igrao za milion-dva, ko mu kriv.

Vladimir

pre 2 godine

Ovo jedino ima smisla ako se obistini predviđanje novinara da sledi trampa Ben Simons za Mareja.
Videćemo šta će biti, a Porter će dobiti ugovor na 177 jer ne verujem da može biti u nekoj od prve 3 petorke u NBA ove sezone.
Jedino ako se (pu pu) Jokić povredi pa onda Porter eksplodira. Ali čisto sumnjam.

Samson

pre 2 godine

"Ovu informaciju najavio je tokom dana Denverov operativac Tim Kolins,
a sada je potvrdio novinar "ESPN-a" Adrijan Vojnarovski."

Potvrdio Vajnarovski? Ko su ti koji Vajnarovskom odmah javljaju sta se desava u klubu?

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Marej nije kalibar za ekipe koje jure najvisi plasman. Porter je top, povrede su ga usporile inace bi vec bio u tri najbolja krila lige a ne bek kako stoji u tekstu.. Fali kvalitetna cetvorka godinama. Bio je Kenet Farid pa Milsap a trejdovan je Hernangomez koji je bolji od obojice.Mora to bolje

Maree

pre 2 godine

Lejkersi i Bruklin imaju prave velike trojkeni superzvezde, koji vrede novac koji primaju, aa ovaj potez Denvera katastrofa.. Pa Jokic Marej i Porter ce imati vise kesa od ove 2 trojke cim Jokic dobije supermaks a kvalitet 2 klase ispod..

Leonida

pre 2 godine

Previše, dečko je kao Klej Tompson koji ne igra odbranu. Imaće velikih problema ako Džamal ne bude na 100% u plejofu, sa loptom će opet znati samo Jokić nešto, a ostali samo da šutiraju.

xyz

pre 2 godine

Strasno!!! Trecem igracu ekipe dajes ugovor na 40M godisnje?! Ne znam da li ce u nekoj ekipi u NBA imati tri igraca sa ugovorima na nivou Jokica, Mareja i Portera.......mozda
Lejkersi.......

The Unforgiven

pre 2 godine

A Pipen igrao za milku - dve po sezoni…
(ekolog, 27. septembar 2021 23:29)
---------------------

Pa ko mu je kriv sto je potpisao ugovor na 8 godina umesto na dve?

Doduse unovcio je on sve to posle kada je igrao za Houston i Portland. Sta-vise, ako pogledas zaradu od ugovora Pippen je zaradio vise kroz karijeru nego Jordan.

Tax

pre 2 godine

Samo sto on vise od pola tih para nece da vidi, kad plati savezni porez, porez u Denveru, jock tax, kad plati agenta i escrow koji se vraca na pocetku sezone.

beli

pre 2 godine

ja za razliku od vecine komentatora verujem da su uradili dobru stvar.. mali ima top radnu etiku i napredovace jos. radio je na driblingu , ima dobru glavu, nema strah.. ima da eksplodira. jedini rizik je povreda.

srle

pre 2 godine

Previše. Momak nema te kvalitete za maksimalni ugovor. Igra mu je jednodimenzionalna i sklon je povredama. Videćemo šta će biti, ali kad se uzme u obzir da drugi igrač kluba Džamal Marej isto ima povredu, dobijamo zaključak da će opet sve spasti na Jokićeva leđa.

Marko

pre 2 godine

Iskreno ako Jokic odluci da ostane celu karijeru u Denveru upropastice sebi karijeru...ovi ne znaju sta rade...
Potrosili su sve pare na limitirane/stalno povredjene igrace sa kojima NE mozes da pobedis Bruklin ili Lakerse...ovaj Porter najgori odbrambeni igrac lige i ne moze sam sebi da kreira sut...uzas sta rade majo mila.

hoodie

pre 2 godine

Исправио се Војнаровски у следећем твиту, 172 милиона је сигурна вредност уговора, а да би достигао ту цифру максималног уговора од 207 милиона, по правилима лиге мора раније да буде изабран у једну од три најбоље петорке сезоне. Пошто ће уговор ступити на снагу следеће године, има шансу ове сезоне да то постигне,а ви процените која је вероватноћа за тако нешто. Тако да ће уговор ипак готово извесно бити 172 милиона.

my way

pre 2 godine

Они су требали Јокића и Џамала да оставе, а све остало да разбуцају и реновирају. Наравно, под условом да желе уопште да буду конкурентни за прстен. Они се убише и бесмислену лову грунуше да сачувају тим са којим се цела НБА јавност спрда.

Rade Pendrek

pre 2 godine

Nikako da shvate u upravi kluba da je za uspehe kluba zaduzen jedino Nikola Jokic. Bez njega su apsolutno najlosija ekipa zapada, ako ne I cele lige. Marej I Porter po kvalitetu I konstantnosti ne zasuzuju preko 20M godisnje, a kamo li duplo vise. Ako Porter vredi 207M/5 god., Jokic vredi bar 700M u istom periodu.
Neverovatno je da je Porter placen kao jedan Doncic, to je razlika bar dve klase.
Bezi Dzokeru I uzimaj titule u valjanoj fransizi, dok si u prajmu.

mix

pre 2 godine

Veliki rizik. Dali su 3 max ugovora trojici igraca od kojih su dvojica imali vec ozbiljne povrede. Marej i Porter.
Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....

josip_zg

pre 2 godine

Denver vjerojatno s ovim ugovor riskira i ide na sve ili ništa.
Vjeruju da će Porter postat all star igrač i da će na taj način biti konkurentni za osvajanje prstena i na taj način zadržat Jokića.
Ukoliko im ne uspije plan i Porter ne postane all star igrač onda vjerojatno slijedi odlazak Jokića kao free agent.

garypayton

pre 2 godine

oni nisu normalni, ući u ovakav ugovor sa igračem koji vuče hroničnu povredu leđa, koji sem šuta nema još nijednu iznadprosečnu karakteristiku za ovako jaku kintu. odbrana loša, tehnički tanak, nije se u bitnim tekmama pokazao kao rešenje da se njega odigra izolacioni napad itd...sad kreće ego igranka, mali je u žešćem tripu i Jokić ga vidno ne miriše, ali je franšiza odigrala na njega kao superstara, a preko bare se znaju pravila. Predviđam pucanje, Jokić ostaje bez supermaxa, i ide u Dalas u razmeni Porzingas, neki otpadak plus pik sa drafta. Pre toga mogao bi da odleti Meloun, ali se on pokazao kao lik koji savija leđa pred Porterom jer ga je pod pritiskom gurao mada ga nikad nije mirisao. Sad i on ovim ugovorom visi, a nije neki miljenik publike.

mix

pre 2 godine

Veliki rizik. Dali su 3 max ugovora trojici igraca od kojih su dvojica imali vec ozbiljne povrede. Marej i Porter.
Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....

hoodie

pre 2 godine

Исправио се Војнаровски у следећем твиту, 172 милиона је сигурна вредност уговора, а да би достигао ту цифру максималног уговора од 207 милиона, по правилима лиге мора раније да буде изабран у једну од три најбоље петорке сезоне. Пошто ће уговор ступити на снагу следеће године, има шансу ове сезоне да то постигне,а ви процените која је вероватноћа за тако нешто. Тако да ће уговор ипак готово извесно бити 172 милиона.

srle

pre 2 godine

Previše. Momak nema te kvalitete za maksimalni ugovor. Igra mu je jednodimenzionalna i sklon je povredama. Videćemo šta će biti, ali kad se uzme u obzir da drugi igrač kluba Džamal Marej isto ima povredu, dobijamo zaključak da će opet sve spasti na Jokićeva leđa.

Rade Pendrek

pre 2 godine

Nikako da shvate u upravi kluba da je za uspehe kluba zaduzen jedino Nikola Jokic. Bez njega su apsolutno najlosija ekipa zapada, ako ne I cele lige. Marej I Porter po kvalitetu I konstantnosti ne zasuzuju preko 20M godisnje, a kamo li duplo vise. Ako Porter vredi 207M/5 god., Jokic vredi bar 700M u istom periodu.
Neverovatno je da je Porter placen kao jedan Doncic, to je razlika bar dve klase.
Bezi Dzokeru I uzimaj titule u valjanoj fransizi, dok si u prajmu.

xyz

pre 2 godine

Strasno!!! Trecem igracu ekipe dajes ugovor na 40M godisnje?! Ne znam da li ce u nekoj ekipi u NBA imati tri igraca sa ugovorima na nivou Jokica, Mareja i Portera.......mozda
Lejkersi.......

josip_zg

pre 2 godine

Denver vjerojatno s ovim ugovor riskira i ide na sve ili ništa.
Vjeruju da će Porter postat all star igrač i da će na taj način biti konkurentni za osvajanje prstena i na taj način zadržat Jokića.
Ukoliko im ne uspije plan i Porter ne postane all star igrač onda vjerojatno slijedi odlazak Jokića kao free agent.

The Unforgiven

pre 2 godine

A Pipen igrao za milku - dve po sezoni…
(ekolog, 27. septembar 2021 23:29)
---------------------

Pa ko mu je kriv sto je potpisao ugovor na 8 godina umesto na dve?

Doduse unovcio je on sve to posle kada je igrao za Houston i Portland. Sta-vise, ako pogledas zaradu od ugovora Pippen je zaradio vise kroz karijeru nego Jordan.

Marko

pre 2 godine

Iskreno ako Jokic odluci da ostane celu karijeru u Denveru upropastice sebi karijeru...ovi ne znaju sta rade...
Potrosili su sve pare na limitirane/stalno povredjene igrace sa kojima NE mozes da pobedis Bruklin ili Lakerse...ovaj Porter najgori odbrambeni igrac lige i ne moze sam sebi da kreira sut...uzas sta rade majo mila.

my way

pre 2 godine

Они су требали Јокића и Џамала да оставе, а све остало да разбуцају и реновирају. Наравно, под условом да желе уопште да буду конкурентни за прстен. Они се убише и бесмислену лову грунуше да сачувају тим са којим се цела НБА јавност спрда.

Maree

pre 2 godine

Lejkersi i Bruklin imaju prave velike trojkeni superzvezde, koji vrede novac koji primaju, aa ovaj potez Denvera katastrofa.. Pa Jokic Marej i Porter ce imati vise kesa od ove 2 trojke cim Jokic dobije supermaks a kvalitet 2 klase ispod..

Leonida

pre 2 godine

Previše, dečko je kao Klej Tompson koji ne igra odbranu. Imaće velikih problema ako Džamal ne bude na 100% u plejofu, sa loptom će opet znati samo Jokić nešto, a ostali samo da šutiraju.

beli

pre 2 godine

ja za razliku od vecine komentatora verujem da su uradili dobru stvar.. mali ima top radnu etiku i napredovace jos. radio je na driblingu , ima dobru glavu, nema strah.. ima da eksplodira. jedini rizik je povreda.

garypayton

pre 2 godine

oni nisu normalni, ući u ovakav ugovor sa igračem koji vuče hroničnu povredu leđa, koji sem šuta nema još nijednu iznadprosečnu karakteristiku za ovako jaku kintu. odbrana loša, tehnički tanak, nije se u bitnim tekmama pokazao kao rešenje da se njega odigra izolacioni napad itd...sad kreće ego igranka, mali je u žešćem tripu i Jokić ga vidno ne miriše, ali je franšiza odigrala na njega kao superstara, a preko bare se znaju pravila. Predviđam pucanje, Jokić ostaje bez supermaxa, i ide u Dalas u razmeni Porzingas, neki otpadak plus pik sa drafta. Pre toga mogao bi da odleti Meloun, ali se on pokazao kao lik koji savija leđa pred Porterom jer ga je pod pritiskom gurao mada ga nikad nije mirisao. Sad i on ovim ugovorom visi, a nije neki miljenik publike.

Samson

pre 2 godine

"Ovu informaciju najavio je tokom dana Denverov operativac Tim Kolins,
a sada je potvrdio novinar "ESPN-a" Adrijan Vojnarovski."

Potvrdio Vajnarovski? Ko su ti koji Vajnarovskom odmah javljaju sta se desava u klubu?

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Marej nije kalibar za ekipe koje jure najvisi plasman. Porter je top, povrede su ga usporile inace bi vec bio u tri najbolja krila lige a ne bek kako stoji u tekstu.. Fali kvalitetna cetvorka godinama. Bio je Kenet Farid pa Milsap a trejdovan je Hernangomez koji je bolji od obojice.Mora to bolje

+41

pre 2 godine

Citam komentare i divim se. Pa i u USA se peru pare, da li od droge, da li od oruzja, da li od korupcije, izbegavanja poreza, nije bitno, pa ne cudi da ovakvim pajserima daju po 200M dolara.
Sport je odavno postao nesto kao npr. nekretnine, sjajno mesto da se ulozi, opere i zavrti lova sumnjivog porekla.
Napravili su od polupismenih sportista elitu, jer im trebaju zbog njihovih prljavih poslova.
Pune su ih novine, a posebno njihovih zena.

Tax

pre 2 godine

Samo sto on vise od pola tih para nece da vidi, kad plati savezni porez, porez u Denveru, jock tax, kad plati agenta i escrow koji se vraca na pocetku sezone.

Gentleman

pre 2 godine

Razmislite malo zašto su ovo uradili.

Najveći rizik su potencijalne povrede, ali valjda oni tamo imaju najbolji uvid u stanje njegovog tela, bolji od nas ovde.

Dalje, najavljeno je povećanje salary cap-a, tako da im neće to predstavljati toliko problem. Dobiće 172 mil. ukupno, jer je baš malo verovatno da će uzeti individualnu nagradu u ovoj sezoni + ima dobru motivaciju da pokuša.

Neko je već pisao da ima dobru radnu naviku i to je tačno, napredovao je on puno u odbrani i driblingu, iako u odbrani ima još dosta prostora, ali sada nije baš negledljivo kao što je bilo na početku, a to mu i onako nije najbitnija uloga.

Napad mu je odličan, fizičke predispozicije u rangu Durenta, baš ga je teško braniti. Mali ima petlju, takođe bitno. Ima dobre šanse da postane superstar, a Denver nije baš franšiza koja je u prilici da privoli superstarove da dođu.

Imaju dakle tri vrhunska napadača. Ako svaki igra u proseku 32 minuta (32x3=96), dvojica su stalno na terenu. Isporučuju u prosek 65 poena. Plus u prosek još tri dobra defanzivca na parketu imaju čemu da se nadaju. Gordon je vrlo zahvalan igrač. Defanzivci su jeftiniji i manje atraktivni - lakše ih je dovesti. Šteta je što su G. Herisa pustili, jer je def. odličan, ali morali su nekoga da trejduju, a i sklon je povredama.

I najbitnije - cela troika je mlada, Jokić najstariji. Imaju čemu da se nadaju! E sad, da bi se uzeo prsten... pa mnogo toga treba da se poklopi, ali ništa nije nemoguće!

brb

pre 2 godine

Људи пишу као да први пут чују за НБА. Денвер је тзв. small market тим, што значи да немају велики избор по питању довођења најбољих играча током лета. Мајкл Портер је предвиђан за велике висине приликом драфта и пао је само због повреде леђа.
Власници су овим путем сачували срж тима за наредних 5 година ако их повреде избегну наравно.
Такође, то што је Пипен и екипа зарађивала по милион и два је неупоредиво нити се треба коментарисати. Верујте да су животно обезбеђени и да не брину претерано о новцу.

JPR24

pre 2 godine

Ni Marej ni ovaj Porter ne vrede toliko kolike su im ugovore dali.. Kao da su Lilard i Tejtum. Ništa mi nije jasno.
(tocka, 27. septembar 2021 23:42)

Sistem je takav. Ako hoćeš da ga zadržiš zna se koliko mora da ga platiš. Imaš minimalce, maksi, sve po godinama u NBA, to se ne može izbegavati, plus bonusi za razna priznanja koja omogućuju maks ugovor, supe maks itd. Sve ima svoje. Poštenije je nego u fudbalu na primer, ali druga strana medalje je sto neki zarađuju dosta više nego sto zaista vrede.

posmatrač®

pre 2 godine

Veoma riskantno sa strane Denvera, pošto realno mali ne vredi ovih para, ali ako bude bio zdrav, verovatno će napredovati, i onda to možda ispadne i Ok na kraju.
Ne treba zaboraviti da mu je prethodna sezona zapravo bila tek prva ozbiljna koju je skoro celu odigrao.
Na žalost, i na ovom primeru se vidi problem tih "manjih" NBA timova/tržišta, gde je potrebno da se neko poprilično pretplati kako bi tu igrao. Ovde im je jedino bilo lakše utoliko što je MPJ trebao "samo" da ostane. Ali dovesti nekog slično perspektivnog sa strane, izgleda kao nemoguća misija. Videćemo, ako se mali uozbilji po nekim pitanjima, počne malo bolje da vodi loptu, i da je čvršće (za)drži onda kada je konačno i uhvati, možda ovo bude i neka dobra priča. Nije ni Denveru lako, kada se samo pogleda ko sve dolazi da igra za LAL, BN i ostale "velike", i to sve za neke veteranske minimume, pa to je strašno. Mnogo je tu "materijala" koji bi Denveru baš fino legao, ali džabe, kada bi kod njih eventualno došli tek za 5-10 puta više novca.

Popi

pre 2 godine

Ne znam samo sa kojim igrama je zaslužio max ugovor? Nekada su samo all star igrači mogli imati max ugovore i to ne svi a danas malo malo pa max. Potencijal ima, to stoji.. Ali... Sklon povredama, nema ni jednu ni približno all star sezonu iza sebe... Eto, možda grešim... Ali ovo je katastrofa ugovor. Možda 20 miliona max po sezoni

Marko

pre 2 godine

Sto sam stariji to me vise ovakve vesti odvlace od zelje da uopste pratim kosarku..
Mozda je do godina a mozda do ovakvih suludih cifri koje postaju potpuno besmislene, odnosno direktno uticu kod nas navijaca da u jednom trenutku kazemo vidi, aj zajebi vise ove budalastine.. Za koga ce onda igrati?
Sve ovo, ukljucujuci I sport je jedan balon, mehur koji ce nazalost puci!
A onda, back to basics!!

yo

pre 2 godine

Stvarno je delovalo da MPJ nece biti korisniji kosarkas od Milenka Tepica iz druge polovine karijere, ali bice da jr ovo jos jedan dobar potez Denvera, srazmerno trzistu i poziciji. Naime, covek se, bez obzira na selekciju suta i blentav izraz lica pokazao (procenti ne lazu) kao neverovatna napadcka opcija, sto zbog visokog izbacaja, sto zbog kontrole lope za svoju visinu. Sve i da mu je ovo plafon bice odlican, a sudeci po napretku prosle u odnosu na pretproslu sezonu, sklon je radu na sebi.Odbrana je i dalje ogroman problem, tu svakako i timski i individualno skripi, ali za razliku od, recimo Portlanda, nije neresivo. Sto se tice toga da je Pipen igrao za milion-dva, ko mu kriv.

znanje-imanje

pre 2 godine

Nakon godina realnih zamerki Denveru da štedi pare... evo, ne štedi. Ući će u dodatni porez. Investirali su u trougao koji ne može da se zaustavi u napadu, a ulazi u najbolje godine. MPJ je napredovao i to u svako smislu. I u odbrani i iskustvu i timskoj igri i odnosu prema tome. Veća je bila greška ugovor Mariju, koji je morao biti 5 pa i 10 M manji - ili neka ide.
Pogotovu uz Gordona u timu oni imaju rešenje za odbranu: MPJ igra krilo koje čuva četvorku, Gordon je četvorka koja čuva krila. Timovi su se prilagodili jer su skontali da niži brži nedajmudadiše čuvar redukuje MPJ. To jer MPJ ne zna da igra post na takve, i uopšte loše se pozicionira blizu obruča. To je najveća mana - ne odbrana! Ako to koriguju Nikola će ga naći svaki put. Ali i u ovome se vidi ono što je svo vreme najveća mana i limit Denvera - Maloun.
Prošle sezone su izgurali na silu da je Nikola MVP. Ove su shvatili vrednost/neophodnost strategije opterećenja. Da tim koji ide na titulu otaljava sezonu, raspoređuje napor. To povećava mogućnost da Jokić uzme titulu (hoće reći UPRKOS Melounu). Stignu li u PO a da je Mari počeo da igra 2-3 meseca pre PO legitimni su.

saeKn

pre 2 godine

Odlican potez,jedini rizik povreda. Porteru je ovo tek treca sezona i ako bude imao napredak kao u prosloj sto je normalno bice on paklen igrac.

jsx

pre 2 godine

Dokle vise sa prenosenjem ugovora uz bonuse? Tako ste pricali da je transfer Marsijala bio 90m, a za tu cenu je morao da ima bolju sezonu od Mesija.

u3pm

pre 2 godine

Jel sad znate zasto je Denver tuga od tima, ovo je ludost, sta je sledece max ugovor Bartonu? Vec se ponavljam godinama, Jokic nikada nista nece osvojiti sa Denverom, Denver sto je napravio napravio je, nema tu igraca za titulu ma ni za finale konferencije, ono finale pre neku godinu je top sto ce ovaj tim da napravi, da sam Jokic trazio bih novi klub koji je ozbiljan za titulu, ali poznavajuci Somborca njemu je sve ravno od Sombora do Denvera, tako da dzaba sve i ova piskaranja i paznja, sve sto moze da osvoji je Srbijom a i tu mu je sve ravno...

Dante

pre 2 godine

Au, super potez, jos kad se Jamal vrati biti ce Denver tim za respekt! Ako se kockice sloze, mozda i titula zasto da ne?

MPJ mene jako podsjeca na Drazena Petrovica. I po izgledu face i po sjajnom sutu. Respekt! :)

mija

pre 2 godine

Neka Jokic izgura ovu sezonu i onda pravac Dalas. Sa Doncicem će biti pravi tandem. Plus je gazda čovek legenda koji voli ovakve momke i ima malo veću širinu od ovih u Denveru.

pantLa

pre 2 godine

Nemam pojma, oduvek su mi bili cudni ovi ugovori u nba i nikad nisam ulazio u sustinu tastine, nisam se trudio da razumem jer se kosi sa mojim nacinom razmisljanja, a sada kad pogledam na taj njihov kapitalisticki nacin jedino sto mi ima smisla je da su povecali cenu svojoj robi u slučaju da hoce da je trampe u buducnosti, pa da dobiju vise..

Ostin A

pre 2 godine

Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....
(mix, 27. septembar 2021 23:10)

Jokiću je prošlo 3 godine ugovora. Kada ga je potpisao, maksimum je bio manji. Za Jokića će verovatno iskoristiti mogućnost supermax ugovora, jer već ispunjava uslove za njega (MVP nagrada ti omogućava supermax da potpišeš u toku sledeće 3 sezone). Verovatno će zadovoljiti i uslov preko prva 3 tima NBA lige, ali ta nagrada ti omogućava da potpišeš supermax u sledeće 2 sezone.

Inače potpuno razumem Jokićevu vezu sa Denverom, jer za razliku od većine drugih NBA zvezda, u Jokića nijedan drugi NBA tim nije verovao, verovatno u mnogim klubovima ne bi ni šansu dobio zbog svoje konstitucije. Dokle god je Majkl Maloun tu, biće i Jokić.

Vladimir

pre 2 godine

Ovo jedino ima smisla ako se obistini predviđanje novinara da sledi trampa Ben Simons za Mareja.
Videćemo šta će biti, a Porter će dobiti ugovor na 177 jer ne verujem da može biti u nekoj od prve 3 petorke u NBA ove sezone.
Jedino ako se (pu pu) Jokić povredi pa onda Porter eksplodira. Ali čisto sumnjam.

Marko Teodosic

pre 2 godine

Jokic u Lejkersima za dve godine
I Lebron i Jokic postaju slobodni igraci iste godine.
Taman da se ovi Lejkersi istrose za dve godine,pa u novu pricu oko Nikole

serbianwonder13

pre 2 godine

U tom ugovoru postoji dosta klauzula- prva je svakako All- NBA team za koji su male sanse, a i prica se da ce se tim maksimalno zastititi u slucaju povreda, nesto slicno onom ugovoru koji je Embiid potpisao posle rookie ugovora sa Philadelphiom. Tako da ako bude ispunio sva ocekivanja mozda to i bude ugovor od 207M, a ako bude slabo igrao i povredjivao se ne bi me iznenadilo da to bude ugovor od 120-130M.

serbianwonder13

pre 2 godine

Kad bi doveli Dončića, ladno bi osvojili prsten.
(Sajmon, 28. septembar 2021 08:40)

Mislim da tako razmislja svih ostalih 29 fransiza (osim Dalasa koji ga ima). Samo pitanje svih pitanja je- kako dovesti Doncica?

Drobeno Mleko

pre 2 godine

Marej nije kalibar za ekipe koje jure najvisi plasman. Porter je top, povrede su ga usporile inace bi vec bio u tri najbolja krila lige a ne bek kako stoji u tekstu.. Fali kvalitetna cetvorka godinama. Bio je Kenet Farid pa Milsap a trejdovan je Hernangomez koji je bolji od obojice.Mora to bolje

Tax

pre 2 godine

Samo sto on vise od pola tih para nece da vidi, kad plati savezni porez, porez u Denveru, jock tax, kad plati agenta i escrow koji se vraca na pocetku sezone.

garypayton

pre 2 godine

oni nisu normalni, ući u ovakav ugovor sa igračem koji vuče hroničnu povredu leđa, koji sem šuta nema još nijednu iznadprosečnu karakteristiku za ovako jaku kintu. odbrana loša, tehnički tanak, nije se u bitnim tekmama pokazao kao rešenje da se njega odigra izolacioni napad itd...sad kreće ego igranka, mali je u žešćem tripu i Jokić ga vidno ne miriše, ali je franšiza odigrala na njega kao superstara, a preko bare se znaju pravila. Predviđam pucanje, Jokić ostaje bez supermaxa, i ide u Dalas u razmeni Porzingas, neki otpadak plus pik sa drafta. Pre toga mogao bi da odleti Meloun, ali se on pokazao kao lik koji savija leđa pred Porterom jer ga je pod pritiskom gurao mada ga nikad nije mirisao. Sad i on ovim ugovorom visi, a nije neki miljenik publike.

beli

pre 2 godine

ja za razliku od vecine komentatora verujem da su uradili dobru stvar.. mali ima top radnu etiku i napredovace jos. radio je na driblingu , ima dobru glavu, nema strah.. ima da eksplodira. jedini rizik je povreda.

Rade Pendrek

pre 2 godine

Nikako da shvate u upravi kluba da je za uspehe kluba zaduzen jedino Nikola Jokic. Bez njega su apsolutno najlosija ekipa zapada, ako ne I cele lige. Marej I Porter po kvalitetu I konstantnosti ne zasuzuju preko 20M godisnje, a kamo li duplo vise. Ako Porter vredi 207M/5 god., Jokic vredi bar 700M u istom periodu.
Neverovatno je da je Porter placen kao jedan Doncic, to je razlika bar dve klase.
Bezi Dzokeru I uzimaj titule u valjanoj fransizi, dok si u prajmu.

my way

pre 2 godine

Они су требали Јокића и Џамала да оставе, а све остало да разбуцају и реновирају. Наравно, под условом да желе уопште да буду конкурентни за прстен. Они се убише и бесмислену лову грунуше да сачувају тим са којим се цела НБА јавност спрда.

Marko

pre 2 godine

Iskreno ako Jokic odluci da ostane celu karijeru u Denveru upropastice sebi karijeru...ovi ne znaju sta rade...
Potrosili su sve pare na limitirane/stalno povredjene igrace sa kojima NE mozes da pobedis Bruklin ili Lakerse...ovaj Porter najgori odbrambeni igrac lige i ne moze sam sebi da kreira sut...uzas sta rade majo mila.

Maree

pre 2 godine

Lejkersi i Bruklin imaju prave velike trojkeni superzvezde, koji vrede novac koji primaju, aa ovaj potez Denvera katastrofa.. Pa Jokic Marej i Porter ce imati vise kesa od ove 2 trojke cim Jokic dobije supermaks a kvalitet 2 klase ispod..

Samson

pre 2 godine

"Ovu informaciju najavio je tokom dana Denverov operativac Tim Kolins,
a sada je potvrdio novinar "ESPN-a" Adrijan Vojnarovski."

Potvrdio Vajnarovski? Ko su ti koji Vajnarovskom odmah javljaju sta se desava u klubu?

Leonida

pre 2 godine

Previše, dečko je kao Klej Tompson koji ne igra odbranu. Imaće velikih problema ako Džamal ne bude na 100% u plejofu, sa loptom će opet znati samo Jokić nešto, a ostali samo da šutiraju.

mix

pre 2 godine

Veliki rizik. Dali su 3 max ugovora trojici igraca od kojih su dvojica imali vec ozbiljne povrede. Marej i Porter.
Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....

Marko Teodosic

pre 2 godine

Jokic u Lejkersima za dve godine
I Lebron i Jokic postaju slobodni igraci iste godine.
Taman da se ovi Lejkersi istrose za dve godine,pa u novu pricu oko Nikole

The Unforgiven

pre 2 godine

A Pipen igrao za milku - dve po sezoni…
(ekolog, 27. septembar 2021 23:29)
---------------------

Pa ko mu je kriv sto je potpisao ugovor na 8 godina umesto na dve?

Doduse unovcio je on sve to posle kada je igrao za Houston i Portland. Sta-vise, ako pogledas zaradu od ugovora Pippen je zaradio vise kroz karijeru nego Jordan.

xyz

pre 2 godine

Strasno!!! Trecem igracu ekipe dajes ugovor na 40M godisnje?! Ne znam da li ce u nekoj ekipi u NBA imati tri igraca sa ugovorima na nivou Jokica, Mareja i Portera.......mozda
Lejkersi.......

srle

pre 2 godine

Previše. Momak nema te kvalitete za maksimalni ugovor. Igra mu je jednodimenzionalna i sklon je povredama. Videćemo šta će biti, ali kad se uzme u obzir da drugi igrač kluba Džamal Marej isto ima povredu, dobijamo zaključak da će opet sve spasti na Jokićeva leđa.

+41

pre 2 godine

Citam komentare i divim se. Pa i u USA se peru pare, da li od droge, da li od oruzja, da li od korupcije, izbegavanja poreza, nije bitno, pa ne cudi da ovakvim pajserima daju po 200M dolara.
Sport je odavno postao nesto kao npr. nekretnine, sjajno mesto da se ulozi, opere i zavrti lova sumnjivog porekla.
Napravili su od polupismenih sportista elitu, jer im trebaju zbog njihovih prljavih poslova.
Pune su ih novine, a posebno njihovih zena.

hoodie

pre 2 godine

Исправио се Војнаровски у следећем твиту, 172 милиона је сигурна вредност уговора, а да би достигао ту цифру максималног уговора од 207 милиона, по правилима лиге мора раније да буде изабран у једну од три најбоље петорке сезоне. Пошто ће уговор ступити на снагу следеће године, има шансу ове сезоне да то постигне,а ви процените која је вероватноћа за тако нешто. Тако да ће уговор ипак готово извесно бити 172 милиона.

mija

pre 2 godine

Neka Jokic izgura ovu sezonu i onda pravac Dalas. Sa Doncicem će biti pravi tandem. Plus je gazda čovek legenda koji voli ovakve momke i ima malo veću širinu od ovih u Denveru.

u3pm

pre 2 godine

Jel sad znate zasto je Denver tuga od tima, ovo je ludost, sta je sledece max ugovor Bartonu? Vec se ponavljam godinama, Jokic nikada nista nece osvojiti sa Denverom, Denver sto je napravio napravio je, nema tu igraca za titulu ma ni za finale konferencije, ono finale pre neku godinu je top sto ce ovaj tim da napravi, da sam Jokic trazio bih novi klub koji je ozbiljan za titulu, ali poznavajuci Somborca njemu je sve ravno od Sombora do Denvera, tako da dzaba sve i ova piskaranja i paznja, sve sto moze da osvoji je Srbijom a i tu mu je sve ravno...

Dante

pre 2 godine

Au, super potez, jos kad se Jamal vrati biti ce Denver tim za respekt! Ako se kockice sloze, mozda i titula zasto da ne?

MPJ mene jako podsjeca na Drazena Petrovica. I po izgledu face i po sjajnom sutu. Respekt! :)

josip_zg

pre 2 godine

Denver vjerojatno s ovim ugovor riskira i ide na sve ili ništa.
Vjeruju da će Porter postat all star igrač i da će na taj način biti konkurentni za osvajanje prstena i na taj način zadržat Jokića.
Ukoliko im ne uspije plan i Porter ne postane all star igrač onda vjerojatno slijedi odlazak Jokića kao free agent.

Marko

pre 2 godine

Sto sam stariji to me vise ovakve vesti odvlace od zelje da uopste pratim kosarku..
Mozda je do godina a mozda do ovakvih suludih cifri koje postaju potpuno besmislene, odnosno direktno uticu kod nas navijaca da u jednom trenutku kazemo vidi, aj zajebi vise ove budalastine.. Za koga ce onda igrati?
Sve ovo, ukljucujuci I sport je jedan balon, mehur koji ce nazalost puci!
A onda, back to basics!!

Vladimir

pre 2 godine

Ovo jedino ima smisla ako se obistini predviđanje novinara da sledi trampa Ben Simons za Mareja.
Videćemo šta će biti, a Porter će dobiti ugovor na 177 jer ne verujem da može biti u nekoj od prve 3 petorke u NBA ove sezone.
Jedino ako se (pu pu) Jokić povredi pa onda Porter eksplodira. Ali čisto sumnjam.

saeKn

pre 2 godine

Odlican potez,jedini rizik povreda. Porteru je ovo tek treca sezona i ako bude imao napredak kao u prosloj sto je normalno bice on paklen igrac.

znanje-imanje

pre 2 godine

Nakon godina realnih zamerki Denveru da štedi pare... evo, ne štedi. Ući će u dodatni porez. Investirali su u trougao koji ne može da se zaustavi u napadu, a ulazi u najbolje godine. MPJ je napredovao i to u svako smislu. I u odbrani i iskustvu i timskoj igri i odnosu prema tome. Veća je bila greška ugovor Mariju, koji je morao biti 5 pa i 10 M manji - ili neka ide.
Pogotovu uz Gordona u timu oni imaju rešenje za odbranu: MPJ igra krilo koje čuva četvorku, Gordon je četvorka koja čuva krila. Timovi su se prilagodili jer su skontali da niži brži nedajmudadiše čuvar redukuje MPJ. To jer MPJ ne zna da igra post na takve, i uopšte loše se pozicionira blizu obruča. To je najveća mana - ne odbrana! Ako to koriguju Nikola će ga naći svaki put. Ali i u ovome se vidi ono što je svo vreme najveća mana i limit Denvera - Maloun.
Prošle sezone su izgurali na silu da je Nikola MVP. Ove su shvatili vrednost/neophodnost strategije opterećenja. Da tim koji ide na titulu otaljava sezonu, raspoređuje napor. To povećava mogućnost da Jokić uzme titulu (hoće reći UPRKOS Melounu). Stignu li u PO a da je Mari počeo da igra 2-3 meseca pre PO legitimni su.

yo

pre 2 godine

Stvarno je delovalo da MPJ nece biti korisniji kosarkas od Milenka Tepica iz druge polovine karijere, ali bice da jr ovo jos jedan dobar potez Denvera, srazmerno trzistu i poziciji. Naime, covek se, bez obzira na selekciju suta i blentav izraz lica pokazao (procenti ne lazu) kao neverovatna napadcka opcija, sto zbog visokog izbacaja, sto zbog kontrole lope za svoju visinu. Sve i da mu je ovo plafon bice odlican, a sudeci po napretku prosle u odnosu na pretproslu sezonu, sklon je radu na sebi.Odbrana je i dalje ogroman problem, tu svakako i timski i individualno skripi, ali za razliku od, recimo Portlanda, nije neresivo. Sto se tice toga da je Pipen igrao za milion-dva, ko mu kriv.

Gentleman

pre 2 godine

Razmislite malo zašto su ovo uradili.

Najveći rizik su potencijalne povrede, ali valjda oni tamo imaju najbolji uvid u stanje njegovog tela, bolji od nas ovde.

Dalje, najavljeno je povećanje salary cap-a, tako da im neće to predstavljati toliko problem. Dobiće 172 mil. ukupno, jer je baš malo verovatno da će uzeti individualnu nagradu u ovoj sezoni + ima dobru motivaciju da pokuša.

Neko je već pisao da ima dobru radnu naviku i to je tačno, napredovao je on puno u odbrani i driblingu, iako u odbrani ima još dosta prostora, ali sada nije baš negledljivo kao što je bilo na početku, a to mu i onako nije najbitnija uloga.

Napad mu je odličan, fizičke predispozicije u rangu Durenta, baš ga je teško braniti. Mali ima petlju, takođe bitno. Ima dobre šanse da postane superstar, a Denver nije baš franšiza koja je u prilici da privoli superstarove da dođu.

Imaju dakle tri vrhunska napadača. Ako svaki igra u proseku 32 minuta (32x3=96), dvojica su stalno na terenu. Isporučuju u prosek 65 poena. Plus u prosek još tri dobra defanzivca na parketu imaju čemu da se nadaju. Gordon je vrlo zahvalan igrač. Defanzivci su jeftiniji i manje atraktivni - lakše ih je dovesti. Šteta je što su G. Herisa pustili, jer je def. odličan, ali morali su nekoga da trejduju, a i sklon je povredama.

I najbitnije - cela troika je mlada, Jokić najstariji. Imaju čemu da se nadaju! E sad, da bi se uzeo prsten... pa mnogo toga treba da se poklopi, ali ništa nije nemoguće!

Popi

pre 2 godine

Ne znam samo sa kojim igrama je zaslužio max ugovor? Nekada su samo all star igrači mogli imati max ugovore i to ne svi a danas malo malo pa max. Potencijal ima, to stoji.. Ali... Sklon povredama, nema ni jednu ni približno all star sezonu iza sebe... Eto, možda grešim... Ali ovo je katastrofa ugovor. Možda 20 miliona max po sezoni

jsx

pre 2 godine

Dokle vise sa prenosenjem ugovora uz bonuse? Tako ste pricali da je transfer Marsijala bio 90m, a za tu cenu je morao da ima bolju sezonu od Mesija.

brb

pre 2 godine

Људи пишу као да први пут чују за НБА. Денвер је тзв. small market тим, што значи да немају велики избор по питању довођења најбољих играча током лета. Мајкл Портер је предвиђан за велике висине приликом драфта и пао је само због повреде леђа.
Власници су овим путем сачували срж тима за наредних 5 година ако их повреде избегну наравно.
Такође, то што је Пипен и екипа зарађивала по милион и два је неупоредиво нити се треба коментарисати. Верујте да су животно обезбеђени и да не брину претерано о новцу.

pantLa

pre 2 godine

Nemam pojma, oduvek su mi bili cudni ovi ugovori u nba i nikad nisam ulazio u sustinu tastine, nisam se trudio da razumem jer se kosi sa mojim nacinom razmisljanja, a sada kad pogledam na taj njihov kapitalisticki nacin jedino sto mi ima smisla je da su povecali cenu svojoj robi u slučaju da hoce da je trampe u buducnosti, pa da dobiju vise..

posmatrač®

pre 2 godine

Veoma riskantno sa strane Denvera, pošto realno mali ne vredi ovih para, ali ako bude bio zdrav, verovatno će napredovati, i onda to možda ispadne i Ok na kraju.
Ne treba zaboraviti da mu je prethodna sezona zapravo bila tek prva ozbiljna koju je skoro celu odigrao.
Na žalost, i na ovom primeru se vidi problem tih "manjih" NBA timova/tržišta, gde je potrebno da se neko poprilično pretplati kako bi tu igrao. Ovde im je jedino bilo lakše utoliko što je MPJ trebao "samo" da ostane. Ali dovesti nekog slično perspektivnog sa strane, izgleda kao nemoguća misija. Videćemo, ako se mali uozbilji po nekim pitanjima, počne malo bolje da vodi loptu, i da je čvršće (za)drži onda kada je konačno i uhvati, možda ovo bude i neka dobra priča. Nije ni Denveru lako, kada se samo pogleda ko sve dolazi da igra za LAL, BN i ostale "velike", i to sve za neke veteranske minimume, pa to je strašno. Mnogo je tu "materijala" koji bi Denveru baš fino legao, ali džabe, kada bi kod njih eventualno došli tek za 5-10 puta više novca.

JPR24

pre 2 godine

Ni Marej ni ovaj Porter ne vrede toliko kolike su im ugovore dali.. Kao da su Lilard i Tejtum. Ništa mi nije jasno.
(tocka, 27. septembar 2021 23:42)

Sistem je takav. Ako hoćeš da ga zadržiš zna se koliko mora da ga platiš. Imaš minimalce, maksi, sve po godinama u NBA, to se ne može izbegavati, plus bonusi za razna priznanja koja omogućuju maks ugovor, supe maks itd. Sve ima svoje. Poštenije je nego u fudbalu na primer, ali druga strana medalje je sto neki zarađuju dosta više nego sto zaista vrede.

Ostin A

pre 2 godine

Paradox, ali Jokic ima najmanji ugovor od njih trojice a najstandardniji je i najvise doprinosi ekipi....
(mix, 27. septembar 2021 23:10)

Jokiću je prošlo 3 godine ugovora. Kada ga je potpisao, maksimum je bio manji. Za Jokića će verovatno iskoristiti mogućnost supermax ugovora, jer već ispunjava uslove za njega (MVP nagrada ti omogućava supermax da potpišeš u toku sledeće 3 sezone). Verovatno će zadovoljiti i uslov preko prva 3 tima NBA lige, ali ta nagrada ti omogućava da potpišeš supermax u sledeće 2 sezone.

Inače potpuno razumem Jokićevu vezu sa Denverom, jer za razliku od većine drugih NBA zvezda, u Jokića nijedan drugi NBA tim nije verovao, verovatno u mnogim klubovima ne bi ni šansu dobio zbog svoje konstitucije. Dokle god je Majkl Maloun tu, biće i Jokić.

serbianwonder13

pre 2 godine

U tom ugovoru postoji dosta klauzula- prva je svakako All- NBA team za koji su male sanse, a i prica se da ce se tim maksimalno zastititi u slucaju povreda, nesto slicno onom ugovoru koji je Embiid potpisao posle rookie ugovora sa Philadelphiom. Tako da ako bude ispunio sva ocekivanja mozda to i bude ugovor od 207M, a ako bude slabo igrao i povredjivao se ne bi me iznenadilo da to bude ugovor od 120-130M.

serbianwonder13

pre 2 godine

Kad bi doveli Dončića, ladno bi osvojili prsten.
(Sajmon, 28. septembar 2021 08:40)

Mislim da tako razmislja svih ostalih 29 fransiza (osim Dalasa koji ga ima). Samo pitanje svih pitanja je- kako dovesti Doncica?