Četvrtak, 16.09.2021.

10:45

Zbogom, Dudo

Izvor: Stefan Nikoliæ

Zbogom, Dudo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Siniša Milosavljević

pre 2 godine

Jedan od najvećih trenera Evrope je bio Duda Ivković. Pre njega Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica i Mirko Novosel. A ko posle njega? Ko posle njih?

Krstaš

pre 2 godine

Otišao moj prijatelj Krstaš i golubar. Otišao u zagrljaj svom starijem bratu Slobodanu Pivi Ivkoviću. Nadam se da će kao i na sahrani Pive kada se kovčeg spuštao da će na krst da sleti golub.

Gorjanski

pre 2 godine

Последњи поздрав,команданту Српске кошарке,господину и шмекеру. Вечно хвала небесима што је постојао. Сада је полетео негде високо као његови голубови. Искрено саучешће породици Ивковић.

Peronimo

pre 2 godine

Neka počiva u miru. Trener koga su poštovali mnogi, ne samo u Evropi! Doneo nam je mnogo radosti i veselja sa pobedama na velikim takmičenjima.

Srdjan….sa postovanjem

pre 2 godine

Iskreno saucesce porodici!
I iskreno HVALA za sve trenutke srece koje ste nam doneli…i cak tada kad je mozda bilo najteze…i ipak bitno i potrebno nasem narodu.
Hvala gospodine …legenda ce te ostati…i zasigurno ve se vase ime jos vekovima spominjati!
Nek vam vecna slava!
Sa postovanjem….Spasojevic Srdjan

обс

pre 2 godine

Да је Дуда Иковић био млађи никада нам се не би десило да не отпутујемо на ОИ. Био је кошаркашки отац нације, велики родољуб који је успео да одлазак једне златне генерације повеже са талентованом, надолазећом и да тако српску кошарку одржи на највишем могућем нивоу. Континуитет освајања трофеја најбоље сведочи. И када смо имали репрезентативне падове нисам био забринут само зато што је Дуда био шеф струке у кошаркашком савезу. Само кад је он ту а за играче и није важно. Он би их препознао и пронашао. Резултат никада не би изостао. Нека му је вечна слава!

blagonakloni

pre 2 godine

Ode i Duda! A pre 2 meseca sam predlagao da opet oformimo Stručni savet sa Dudom na čelu i spasimo srpsku košarku!
Kakav čovek, kakav trener, kakav šmeker, kakav Beograđanin!
Star sam i opet plačem za nekim ko mi nije rod!
ali Duda je je i rod i više od toga- DUDA !

Dragan

pre 2 godine

Počivao u miru! Neka mu je laka zemlja!
Čovek je proživeo uspešnu karijeru. Ali, nema razloga za izmišljotine i laži. Nije potrebno dodavati. Ono sa CSKA je bio debakl.

Demar Derozan

pre 2 godine

Kosarka nam je ostsla bez velikog gospodina, beogradskog sarmera i kosarkaske legende u trenutku kada nam je svojim autoritetom Duda ponovo bio potreban, kao one 2009. godine. Tolilko radosti i ponosa se vezuje za Dudu, poput Atine 1995. Zahvalnost do neba za sve nezaboravne trenutke, a porodici iskreno saucesce.

iggy84

pre 2 godine

Dušan Duda Ivković je bio gospodin u svetu košarke i mnogo mu hvala za sve trofeje u Jugoslovenskoj i Srpskoj košarki , hvala mu do neba! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Buva

pre 2 godine

Koliko radosti je doneo ovaj čovek, divan, posvećen, živeo je košarku! Neka ti je laka zemlja Dudo, legende ne umiru nikad.

Večni pokoj duši.

killa

pre 2 godine

Letovao sa porodicom pre nekoliko godina u Grckoj mesto Siviri. Ne znajuci da gospodin Ivkovic ima apartman tamo, dok sam se sa klincem igrao u vodi, malo dalje od nas pojavi se on. Posto sam se bavio kosarkom dugi niz godina, razmisljam da li da pridjem, ne znam kako ce covek da odreaguje, dosao da se odmori bas od toga, ma reko ajde pa sta bude. Pricali smo o kosarci dobrih 10 minuta kao da se znamo godinama. Nisam se slikao ali pamticu taj razgovor dok sam ziv. Jednom recju GOSPODIN!!! Hvala za sve Dudo legendo!!!!

@Bojan

pre 2 godine

Kad te već mrzi da čitaš:

Dudin oproštajni meč se igrao u Atini, u dvorani 'Mira i prijateljstva', završena je na 28 sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja, koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri.

navodar

pre 2 godine

NNNEEEEE, NNNEEEEEE!!!!!!!!
>Zbogom gromado ljudska i košarkaška!
Počivaj u miru sa najvećim imenima košarke.
Činio si me u detinjstvu ponosnim što sam srbin!!!!
Neka ti VEČNA SLAVA.

Napo Leon

pre 2 godine

O Pokojniku sve najlepše,verovatno je zbog ovakvih ljudi ta izreka i nastala,jer zaista o našem Dudi samo se lepo može govoriti

Вук Караџић

pre 2 godine

Неееее! Трагедија :-(. Толико је среће донео свом народу, тужно је да је овако рано преминуо. Слава му и хвала.

Walldorf

pre 2 godine

Zbogom LEGENDO. Nadji mir medju velikanima srpskim, gore, visoko, medju pravednicima bogougodnim. Srpska košarkaška Akademija, na žalost, postaje brojnija na nebesima. No, nema stajanja. Generacije koje dolaze će u imenima i legatima Dušana Ivkovića, "Profesora" Nikolića, Ranka Žeravice, nalaziti taj neprekidni uzor i izvor veličine srpske košarke. Iskreno saučešće porodici Ivković.

floppy

pre 2 godine

Hvala za sve što si činio za našu košarku i činio sve nas mnogo puta srećnim. Večno ćeš ostati upamćen kao legenda. Mirno počivaj i neka ti je slava.

bVb

pre 2 godine

Najbolji trener u istoriji evropske košarke... Hvala za sve...
(Nebojša, 16. septembar 2021 12:16)

Ubedljivo, bez konkurencije najbolji i uvek kad to izgovorim fanovi Željka bi da me pojedu živog.

Richard Fish

pre 2 godine

Neka nam svima bude na čast da je oproštajni meč morao da organizuje u Grčkoj.
U tome se najbolje pokazalo kakvi smo kao narod.

michael myers

pre 2 godine

Zbogom Dudo i neka ti je vecna slava! Prati nas molim te odozgo, znam da to hoces i posalji nam neku nevidljivu energiju da opet vratimo kosarku na stare staze slave, hvala ti za sve

Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Večeras u Areni, očekujem aplauz 20.000 gledalaca za životno delo Dušana Dude Ivkovića. Oproštaj u Beogradu nije pravio, znamo svi zbog čega i zbog koga. Neka mu večeras beogradska publika upriliči poslednji pozdrav, kao legendi svetske košarke. Hvala ti za sve Dudo!

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Uf, kakav pocetak dana :( .Jedan od najvecih sportskih radnika ikada na ovim prostorima. I jedan od retkih smekera, zbog kojih sam ponosan sto sam Beogradjanin.

krstaš

pre 2 godine

Pozdravljam te Dušane Silni. Srešćemo se opet. Pozdravi brata Pivu, jednog od onih za koje važi "tiha voda breg roni". Posle vas dvojice, na Crvenom Krstu i u Beogradu više ništa ne može biti isto.

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 2 godine

Institucija svjetske kosarke.
Kazem sad papi, umra je Duda Ivković. Prvo šta mi je reka, kaze legenda Radničkog. To je ono čega se on sića, dok su bila neka druga vrimena, neopterećena..
Duda neka je sretno tamo gore, na nekom boljem mjestu, valjda...

milos

pre 2 godine

Duda je velicina, bio i bice, bez potrebe da se obrazlaze... ali Arigoni iz RIjetia, italijanski velikan??? Ovo samo ovi sa lavora mogu da progutaju... taj klub je usao prvi put u italijansku Seriju A 1973... pa 1976 ispao... pa se posle dsve sezone vratio ... godinu dana nakon poraza od KKP osvojili su kup Koraca protiv Cibone... posle dve sezone su opet ispali iz Serije A... posle jos dve godine ispali su u B1... velikan...

Grk

pre 2 godine

Bez obzira i nije ni bitno što navijam za panatinaikos mi svi grčki izgubili smo jednog našeg čoveka koga cela grčka volela i poštovala i ovde svi o tome pričaju kako je otišao nas Dušan. Veliki gubitak za grčku i za srbiju.nek mu bog oprosti dusu

Петар

pre 2 godine

Нека му је вечна слава и хвала. Дуда Ивковић ће вечно
живети, преносиће се са колена на колено колико је урадио за нашу земљу.

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bio je patriota koji je čak i volonterski radio posao selektora reprezentacije Srbije. To je sada nezamislivo. Neka mu je večna slava…

бананамен

pre 2 godine

Нек му Бог душу прости и Хвала за све што си урадио за нашу кошарку!

Nebo7

pre 2 godine

Te 1995 možda i nije bilo teško mobilisati ekipu za kvalifikacioni turnir u Sofiji. Ipak su ogromni motivi i mogućnost da se nadmećemo na međunarodnoj sceni inercijom pokrenuli šampionski točak i „plavi“ će se u skladu sa ogromnom željom i kvalitetom uzvisiti do mesta koje im je pripadalo. Ali, 2008 je trebalo imati petlju i viziju. Naš osamostaljeni tim je posle debitanskog debakla na EP u Španiji i Slavnićeve ostavke slovio za neperspektivan. Glavni rivali su otpisivali prežaljenog titana zadovoljno se sladeći slutnjom da je došao kraj duge vladavine. Bio je to kritični i po svemu ključni momenat za budućnost srpske reprezentacije. Namere pakosnih prozreo je upravo Dušan Ivković, jedan iz reda najvećih kouča jugoslovenske košarkaške škole (profesor Nikolić, Žeravica...). Hrabro, manirom pobednika, prihvatio se izazova i vešto poveo srpsku selekciju kroz kvalifikacije za Eurobasket, a zatim na najvećoj smotri u Poljskoj 2009 podmlađeni sastav učinio učesnikom finala donevši i prvu medalju za srpsku reprezentativnu košarku. Godinu kasnije srebro bi opet sijalo na plećima Krstića i drugova da se nije desila sramotna krađa u polufinalu SP.
Još nekoliko godina vodio je tim i svom nasledniku Đorđeviću ostavio materijal za medalje. Gospodin Duda je bio i ostaće sinonim jugoslovenske i srpske reprezentacije. Podsećanje na najveće uspehe obe selekcije nemoguće je bez pominjanja trenera koji je imao čvrstu ruku i nesvakidašnjim autoritetom vladao košarkaškim parketima.
Slava mu!

Alhemicar

pre 2 godine

Kosarka moj omiljeni sport,kad nas napusti jedna takva veličina,po meni pošto nisam gledao umeće Aleksandra Nikolić a većina trenera su produkt njegove škole.. mislim da je Dušan Duda Ivković najbolji I najveći evropski trener uz ogromno poštovanje svih ostalih,doktor docent ove prelepe igre,nenadokladljiv gubitak za Srpsku košarku,nek ti je bog podari rajsko nasledje jer to zaslužujes,počivaju u miru legendo nad legendama,veliko HVALA za sve...

AleksandarBL

pre 2 godine

Nikada necu zaboraviti kada se Duda latio posla da volonterski radi kao selektor..
Nakon sloma nase kosarke, poslije zlata 2002, redjali su se neuspjesi, a samim tim i treneri..
I onda na scenu stupa veliki patriota Duda, da volonterski sazida temelje danasnje reprenzetacije i KSS.
Od tada su poceli da se redjaju veliki rezultati i da vracamo nasu kosarku tamo gdje joj je mjesto,u sam svjetski vrh..
Dudo, da ti bude laka zemlja i veliko hvala za sve sto si uradio.
Hvala ti za predivne trenutke koje si nam podario...

AleksandarBL

pre 2 godine

Nikada necu zaboraviti kada se Duda latio posla da volonterski radi kao selektor..
Nakon sloma nase kosarke, poslije zlata 2002, redjali su se neuspjesi, a samim tim i treneri..
I onda na scenu stupa veliki patriota Duda, da volonterski sazida temelje danasnje reprenzetacije i KSS.
Od tada su poceli da se redjaju veliki rezultati i da vracamo nasu kosarku tamo gdje joj je mjesto,u sam svjetski vrh..
Dudo, da ti bude laka zemlja i veliko hvala za sve sto si uradio.
Hvala ti za predivne trenutke koje si nam podario...

Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Večeras u Areni, očekujem aplauz 20.000 gledalaca za životno delo Dušana Dude Ivkovića. Oproštaj u Beogradu nije pravio, znamo svi zbog čega i zbog koga. Neka mu večeras beogradska publika upriliči poslednji pozdrav, kao legendi svetske košarke. Hvala ti za sve Dudo!

killa

pre 2 godine

Letovao sa porodicom pre nekoliko godina u Grckoj mesto Siviri. Ne znajuci da gospodin Ivkovic ima apartman tamo, dok sam se sa klincem igrao u vodi, malo dalje od nas pojavi se on. Posto sam se bavio kosarkom dugi niz godina, razmisljam da li da pridjem, ne znam kako ce covek da odreaguje, dosao da se odmori bas od toga, ma reko ajde pa sta bude. Pricali smo o kosarci dobrih 10 minuta kao da se znamo godinama. Nisam se slikao ali pamticu taj razgovor dok sam ziv. Jednom recju GOSPODIN!!! Hvala za sve Dudo legendo!!!!

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 2 godine

Institucija svjetske kosarke.
Kazem sad papi, umra je Duda Ivković. Prvo šta mi je reka, kaze legenda Radničkog. To je ono čega se on sića, dok su bila neka druga vrimena, neopterećena..
Duda neka je sretno tamo gore, na nekom boljem mjestu, valjda...

Richard Fish

pre 2 godine

Neka nam svima bude na čast da je oproštajni meč morao da organizuje u Grčkoj.
U tome se najbolje pokazalo kakvi smo kao narod.

Nebo7

pre 2 godine

Te 1995 možda i nije bilo teško mobilisati ekipu za kvalifikacioni turnir u Sofiji. Ipak su ogromni motivi i mogućnost da se nadmećemo na međunarodnoj sceni inercijom pokrenuli šampionski točak i „plavi“ će se u skladu sa ogromnom željom i kvalitetom uzvisiti do mesta koje im je pripadalo. Ali, 2008 je trebalo imati petlju i viziju. Naš osamostaljeni tim je posle debitanskog debakla na EP u Španiji i Slavnićeve ostavke slovio za neperspektivan. Glavni rivali su otpisivali prežaljenog titana zadovoljno se sladeći slutnjom da je došao kraj duge vladavine. Bio je to kritični i po svemu ključni momenat za budućnost srpske reprezentacije. Namere pakosnih prozreo je upravo Dušan Ivković, jedan iz reda najvećih kouča jugoslovenske košarkaške škole (profesor Nikolić, Žeravica...). Hrabro, manirom pobednika, prihvatio se izazova i vešto poveo srpsku selekciju kroz kvalifikacije za Eurobasket, a zatim na najvećoj smotri u Poljskoj 2009 podmlađeni sastav učinio učesnikom finala donevši i prvu medalju za srpsku reprezentativnu košarku. Godinu kasnije srebro bi opet sijalo na plećima Krstića i drugova da se nije desila sramotna krađa u polufinalu SP.
Još nekoliko godina vodio je tim i svom nasledniku Đorđeviću ostavio materijal za medalje. Gospodin Duda je bio i ostaće sinonim jugoslovenske i srpske reprezentacije. Podsećanje na najveće uspehe obe selekcije nemoguće je bez pominjanja trenera koji je imao čvrstu ruku i nesvakidašnjim autoritetom vladao košarkaškim parketima.
Slava mu!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bio je patriota koji je čak i volonterski radio posao selektora reprezentacije Srbije. To je sada nezamislivo. Neka mu je večna slava…

Grk

pre 2 godine

Bez obzira i nije ni bitno što navijam za panatinaikos mi svi grčki izgubili smo jednog našeg čoveka koga cela grčka volela i poštovala i ovde svi o tome pričaju kako je otišao nas Dušan. Veliki gubitak za grčku i za srbiju.nek mu bog oprosti dusu

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Uf, kakav pocetak dana :( .Jedan od najvecih sportskih radnika ikada na ovim prostorima. I jedan od retkih smekera, zbog kojih sam ponosan sto sam Beogradjanin.

Петар

pre 2 godine

Нека му је вечна слава и хвала. Дуда Ивковић ће вечно
живети, преносиће се са колена на колено колико је урадио за нашу земљу.

krstaš

pre 2 godine

Pozdravljam te Dušane Silni. Srešćemo se opet. Pozdravi brata Pivu, jednog od onih za koje važi "tiha voda breg roni". Posle vas dvojice, na Crvenom Krstu i u Beogradu više ništa ne može biti isto.

bVb

pre 2 godine

Najbolji trener u istoriji evropske košarke... Hvala za sve...
(Nebojša, 16. septembar 2021 12:16)

Ubedljivo, bez konkurencije najbolji i uvek kad to izgovorim fanovi Željka bi da me pojedu živog.

Walldorf

pre 2 godine

Zbogom LEGENDO. Nadji mir medju velikanima srpskim, gore, visoko, medju pravednicima bogougodnim. Srpska košarkaška Akademija, na žalost, postaje brojnija na nebesima. No, nema stajanja. Generacije koje dolaze će u imenima i legatima Dušana Ivkovića, "Profesora" Nikolića, Ranka Žeravice, nalaziti taj neprekidni uzor i izvor veličine srpske košarke. Iskreno saučešće porodici Ivković.

Вук Караџић

pre 2 godine

Неееее! Трагедија :-(. Толико је среће донео свом народу, тужно је да је овако рано преминуо. Слава му и хвала.

michael myers

pre 2 godine

Zbogom Dudo i neka ti je vecna slava! Prati nas molim te odozgo, znam da to hoces i posalji nam neku nevidljivu energiju da opet vratimo kosarku na stare staze slave, hvala ti za sve

Alhemicar

pre 2 godine

Kosarka moj omiljeni sport,kad nas napusti jedna takva veličina,po meni pošto nisam gledao umeće Aleksandra Nikolić a većina trenera su produkt njegove škole.. mislim da je Dušan Duda Ivković najbolji I najveći evropski trener uz ogromno poštovanje svih ostalih,doktor docent ove prelepe igre,nenadokladljiv gubitak za Srpsku košarku,nek ti je bog podari rajsko nasledje jer to zaslužujes,počivaju u miru legendo nad legendama,veliko HVALA za sve...

@Bojan

pre 2 godine

Kad te već mrzi da čitaš:

Dudin oproštajni meč se igrao u Atini, u dvorani 'Mira i prijateljstva', završena je na 28 sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja, koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri.

navodar

pre 2 godine

NNNEEEEE, NNNEEEEEE!!!!!!!!
>Zbogom gromado ljudska i košarkaška!
Počivaj u miru sa najvećim imenima košarke.
Činio si me u detinjstvu ponosnim što sam srbin!!!!
Neka ti VEČNA SLAVA.

blagonakloni

pre 2 godine

Ode i Duda! A pre 2 meseca sam predlagao da opet oformimo Stručni savet sa Dudom na čelu i spasimo srpsku košarku!
Kakav čovek, kakav trener, kakav šmeker, kakav Beograđanin!
Star sam i opet plačem za nekim ko mi nije rod!
ali Duda je je i rod i više od toga- DUDA !

floppy

pre 2 godine

Hvala za sve što si činio za našu košarku i činio sve nas mnogo puta srećnim. Večno ćeš ostati upamćen kao legenda. Mirno počivaj i neka ti je slava.

бананамен

pre 2 godine

Нек му Бог душу прости и Хвала за све што си урадио за нашу кошарку!

Buva

pre 2 godine

Koliko radosti je doneo ovaj čovek, divan, posvećen, živeo je košarku! Neka ti je laka zemlja Dudo, legende ne umiru nikad.

Večni pokoj duši.

обс

pre 2 godine

Да је Дуда Иковић био млађи никада нам се не би десило да не отпутујемо на ОИ. Био је кошаркашки отац нације, велики родољуб који је успео да одлазак једне златне генерације повеже са талентованом, надолазећом и да тако српску кошарку одржи на највишем могућем нивоу. Континуитет освајања трофеја најбоље сведочи. И када смо имали репрезентативне падове нисам био забринут само зато што је Дуда био шеф струке у кошаркашком савезу. Само кад је он ту а за играче и није важно. Он би их препознао и пронашао. Резултат никада не би изостао. Нека му је вечна слава!

Demar Derozan

pre 2 godine

Kosarka nam je ostsla bez velikog gospodina, beogradskog sarmera i kosarkaske legende u trenutku kada nam je svojim autoritetom Duda ponovo bio potreban, kao one 2009. godine. Tolilko radosti i ponosa se vezuje za Dudu, poput Atine 1995. Zahvalnost do neba za sve nezaboravne trenutke, a porodici iskreno saucesce.

iggy84

pre 2 godine

Dušan Duda Ivković je bio gospodin u svetu košarke i mnogo mu hvala za sve trofeje u Jugoslovenskoj i Srpskoj košarki , hvala mu do neba! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Napo Leon

pre 2 godine

O Pokojniku sve najlepše,verovatno je zbog ovakvih ljudi ta izreka i nastala,jer zaista o našem Dudi samo se lepo može govoriti

Peronimo

pre 2 godine

Neka počiva u miru. Trener koga su poštovali mnogi, ne samo u Evropi! Doneo nam je mnogo radosti i veselja sa pobedama na velikim takmičenjima.

milos

pre 2 godine

Duda je velicina, bio i bice, bez potrebe da se obrazlaze... ali Arigoni iz RIjetia, italijanski velikan??? Ovo samo ovi sa lavora mogu da progutaju... taj klub je usao prvi put u italijansku Seriju A 1973... pa 1976 ispao... pa se posle dsve sezone vratio ... godinu dana nakon poraza od KKP osvojili su kup Koraca protiv Cibone... posle dve sezone su opet ispali iz Serije A... posle jos dve godine ispali su u B1... velikan...

Srdjan….sa postovanjem

pre 2 godine

Iskreno saucesce porodici!
I iskreno HVALA za sve trenutke srece koje ste nam doneli…i cak tada kad je mozda bilo najteze…i ipak bitno i potrebno nasem narodu.
Hvala gospodine …legenda ce te ostati…i zasigurno ve se vase ime jos vekovima spominjati!
Nek vam vecna slava!
Sa postovanjem….Spasojevic Srdjan

Siniša Milosavljević

pre 2 godine

Jedan od najvećih trenera Evrope je bio Duda Ivković. Pre njega Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica i Mirko Novosel. A ko posle njega? Ko posle njih?

Gorjanski

pre 2 godine

Последњи поздрав,команданту Српске кошарке,господину и шмекеру. Вечно хвала небесима што је постојао. Сада је полетео негде високо као његови голубови. Искрено саучешће породици Ивковић.

Krstaš

pre 2 godine

Otišao moj prijatelj Krstaš i golubar. Otišao u zagrljaj svom starijem bratu Slobodanu Pivi Ivkoviću. Nadam se da će kao i na sahrani Pive kada se kovčeg spuštao da će na krst da sleti golub.

Dragan

pre 2 godine

Počivao u miru! Neka mu je laka zemlja!
Čovek je proživeo uspešnu karijeru. Ali, nema razloga za izmišljotine i laži. Nije potrebno dodavati. Ono sa CSKA je bio debakl.

milos

pre 2 godine

Duda je velicina, bio i bice, bez potrebe da se obrazlaze... ali Arigoni iz RIjetia, italijanski velikan??? Ovo samo ovi sa lavora mogu da progutaju... taj klub je usao prvi put u italijansku Seriju A 1973... pa 1976 ispao... pa se posle dsve sezone vratio ... godinu dana nakon poraza od KKP osvojili su kup Koraca protiv Cibone... posle dve sezone su opet ispali iz Serije A... posle jos dve godine ispali su u B1... velikan...

Dragan

pre 2 godine

Počivao u miru! Neka mu je laka zemlja!
Čovek je proživeo uspešnu karijeru. Ali, nema razloga za izmišljotine i laži. Nije potrebno dodavati. Ono sa CSKA je bio debakl.

bVb

pre 2 godine

Najbolji trener u istoriji evropske košarke... Hvala za sve...
(Nebojša, 16. septembar 2021 12:16)

Ubedljivo, bez konkurencije najbolji i uvek kad to izgovorim fanovi Željka bi da me pojedu živog.

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 2 godine

Institucija svjetske kosarke.
Kazem sad papi, umra je Duda Ivković. Prvo šta mi je reka, kaze legenda Radničkog. To je ono čega se on sića, dok su bila neka druga vrimena, neopterećena..
Duda neka je sretno tamo gore, na nekom boljem mjestu, valjda...

Richard Fish

pre 2 godine

Neka nam svima bude na čast da je oproštajni meč morao da organizuje u Grčkoj.
U tome se najbolje pokazalo kakvi smo kao narod.

AleksandarBL

pre 2 godine

Nikada necu zaboraviti kada se Duda latio posla da volonterski radi kao selektor..
Nakon sloma nase kosarke, poslije zlata 2002, redjali su se neuspjesi, a samim tim i treneri..
I onda na scenu stupa veliki patriota Duda, da volonterski sazida temelje danasnje reprenzetacije i KSS.
Od tada su poceli da se redjaju veliki rezultati i da vracamo nasu kosarku tamo gdje joj je mjesto,u sam svjetski vrh..
Dudo, da ti bude laka zemlja i veliko hvala za sve sto si uradio.
Hvala ti za predivne trenutke koje si nam podario...

Pera Magic Mitic

pre 2 godine

Uf, kakav pocetak dana :( .Jedan od najvecih sportskih radnika ikada na ovim prostorima. I jedan od retkih smekera, zbog kojih sam ponosan sto sam Beogradjanin.

Alhemicar

pre 2 godine

Kosarka moj omiljeni sport,kad nas napusti jedna takva veličina,po meni pošto nisam gledao umeće Aleksandra Nikolić a većina trenera su produkt njegove škole.. mislim da je Dušan Duda Ivković najbolji I najveći evropski trener uz ogromno poštovanje svih ostalih,doktor docent ove prelepe igre,nenadokladljiv gubitak za Srpsku košarku,nek ti je bog podari rajsko nasledje jer to zaslužujes,počivaju u miru legendo nad legendama,veliko HVALA za sve...

Вук Караџић

pre 2 godine

Неееее! Трагедија :-(. Толико је среће донео свом народу, тужно је да је овако рано преминуо. Слава му и хвала.

Napo Leon

pre 2 godine

O Pokojniku sve najlepše,verovatno je zbog ovakvih ljudi ta izreka i nastala,jer zaista o našem Dudi samo se lepo može govoriti

iggy84

pre 2 godine

Dušan Duda Ivković je bio gospodin u svetu košarke i mnogo mu hvala za sve trofeje u Jugoslovenskoj i Srpskoj košarki , hvala mu do neba! ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

navodar

pre 2 godine

NNNEEEEE, NNNEEEEEE!!!!!!!!
>Zbogom gromado ljudska i košarkaška!
Počivaj u miru sa najvećim imenima košarke.
Činio si me u detinjstvu ponosnim što sam srbin!!!!
Neka ti VEČNA SLAVA.

Zvezda Tirana 22.04.1945.

pre 2 godine

Večeras u Areni, očekujem aplauz 20.000 gledalaca za životno delo Dušana Dude Ivkovića. Oproštaj u Beogradu nije pravio, znamo svi zbog čega i zbog koga. Neka mu večeras beogradska publika upriliči poslednji pozdrav, kao legendi svetske košarke. Hvala ti za sve Dudo!

Loznica, Gučevo, Cer…

pre 2 godine

Bio je patriota koji je čak i volonterski radio posao selektora reprezentacije Srbije. To je sada nezamislivo. Neka mu je večna slava…

Nebo7

pre 2 godine

Te 1995 možda i nije bilo teško mobilisati ekipu za kvalifikacioni turnir u Sofiji. Ipak su ogromni motivi i mogućnost da se nadmećemo na međunarodnoj sceni inercijom pokrenuli šampionski točak i „plavi“ će se u skladu sa ogromnom željom i kvalitetom uzvisiti do mesta koje im je pripadalo. Ali, 2008 je trebalo imati petlju i viziju. Naš osamostaljeni tim je posle debitanskog debakla na EP u Španiji i Slavnićeve ostavke slovio za neperspektivan. Glavni rivali su otpisivali prežaljenog titana zadovoljno se sladeći slutnjom da je došao kraj duge vladavine. Bio je to kritični i po svemu ključni momenat za budućnost srpske reprezentacije. Namere pakosnih prozreo je upravo Dušan Ivković, jedan iz reda najvećih kouča jugoslovenske košarkaške škole (profesor Nikolić, Žeravica...). Hrabro, manirom pobednika, prihvatio se izazova i vešto poveo srpsku selekciju kroz kvalifikacije za Eurobasket, a zatim na najvećoj smotri u Poljskoj 2009 podmlađeni sastav učinio učesnikom finala donevši i prvu medalju za srpsku reprezentativnu košarku. Godinu kasnije srebro bi opet sijalo na plećima Krstića i drugova da se nije desila sramotna krađa u polufinalu SP.
Još nekoliko godina vodio je tim i svom nasledniku Đorđeviću ostavio materijal za medalje. Gospodin Duda je bio i ostaće sinonim jugoslovenske i srpske reprezentacije. Podsećanje na najveće uspehe obe selekcije nemoguće je bez pominjanja trenera koji je imao čvrstu ruku i nesvakidašnjim autoritetom vladao košarkaškim parketima.
Slava mu!

Grk

pre 2 godine

Bez obzira i nije ni bitno što navijam za panatinaikos mi svi grčki izgubili smo jednog našeg čoveka koga cela grčka volela i poštovala i ovde svi o tome pričaju kako je otišao nas Dušan. Veliki gubitak za grčku i za srbiju.nek mu bog oprosti dusu

floppy

pre 2 godine

Hvala za sve što si činio za našu košarku i činio sve nas mnogo puta srećnim. Večno ćeš ostati upamćen kao legenda. Mirno počivaj i neka ti je slava.

Walldorf

pre 2 godine

Zbogom LEGENDO. Nadji mir medju velikanima srpskim, gore, visoko, medju pravednicima bogougodnim. Srpska košarkaška Akademija, na žalost, postaje brojnija na nebesima. No, nema stajanja. Generacije koje dolaze će u imenima i legatima Dušana Ivkovića, "Profesora" Nikolića, Ranka Žeravice, nalaziti taj neprekidni uzor i izvor veličine srpske košarke. Iskreno saučešće porodici Ivković.

michael myers

pre 2 godine

Zbogom Dudo i neka ti je vecna slava! Prati nas molim te odozgo, znam da to hoces i posalji nam neku nevidljivu energiju da opet vratimo kosarku na stare staze slave, hvala ti za sve

killa

pre 2 godine

Letovao sa porodicom pre nekoliko godina u Grckoj mesto Siviri. Ne znajuci da gospodin Ivkovic ima apartman tamo, dok sam se sa klincem igrao u vodi, malo dalje od nas pojavi se on. Posto sam se bavio kosarkom dugi niz godina, razmisljam da li da pridjem, ne znam kako ce covek da odreaguje, dosao da se odmori bas od toga, ma reko ajde pa sta bude. Pricali smo o kosarci dobrih 10 minuta kao da se znamo godinama. Nisam se slikao ali pamticu taj razgovor dok sam ziv. Jednom recju GOSPODIN!!! Hvala za sve Dudo legendo!!!!

Gorjanski

pre 2 godine

Последњи поздрав,команданту Српске кошарке,господину и шмекеру. Вечно хвала небесима што је постојао. Сада је полетео негде високо као његови голубови. Искрено саучешће породици Ивковић.

Siniša Milosavljević

pre 2 godine

Jedan od najvećih trenera Evrope je bio Duda Ivković. Pre njega Aleksandar Nikolić, Ranko Žeravica i Mirko Novosel. A ko posle njega? Ko posle njih?

Петар

pre 2 godine

Нека му је вечна слава и хвала. Дуда Ивковић ће вечно
живети, преносиће се са колена на колено колико је урадио за нашу земљу.

бананамен

pre 2 godine

Нек му Бог душу прости и Хвала за све што си урадио за нашу кошарку!

krstaš

pre 2 godine

Pozdravljam te Dušane Silni. Srešćemo se opet. Pozdravi brata Pivu, jednog od onih za koje važi "tiha voda breg roni". Posle vas dvojice, na Crvenom Krstu i u Beogradu više ništa ne može biti isto.

обс

pre 2 godine

Да је Дуда Иковић био млађи никада нам се не би десило да не отпутујемо на ОИ. Био је кошаркашки отац нације, велики родољуб који је успео да одлазак једне златне генерације повеже са талентованом, надолазећом и да тако српску кошарку одржи на највишем могућем нивоу. Континуитет освајања трофеја најбоље сведочи. И када смо имали репрезентативне падове нисам био забринут само зато што је Дуда био шеф струке у кошаркашком савезу. Само кад је он ту а за играче и није важно. Он би их препознао и пронашао. Резултат никада не би изостао. Нека му је вечна слава!

blagonakloni

pre 2 godine

Ode i Duda! A pre 2 meseca sam predlagao da opet oformimo Stručni savet sa Dudom na čelu i spasimo srpsku košarku!
Kakav čovek, kakav trener, kakav šmeker, kakav Beograđanin!
Star sam i opet plačem za nekim ko mi nije rod!
ali Duda je je i rod i više od toga- DUDA !

@Bojan

pre 2 godine

Kad te već mrzi da čitaš:

Dudin oproštajni meč se igrao u Atini, u dvorani 'Mira i prijateljstva', završena je na 28 sekundi do kraja meča, pošto to simoblizuje 28 trofeja, koliko je Dušan Duda Ivković osvojio u karijeri.

Demar Derozan

pre 2 godine

Kosarka nam je ostsla bez velikog gospodina, beogradskog sarmera i kosarkaske legende u trenutku kada nam je svojim autoritetom Duda ponovo bio potreban, kao one 2009. godine. Tolilko radosti i ponosa se vezuje za Dudu, poput Atine 1995. Zahvalnost do neba za sve nezaboravne trenutke, a porodici iskreno saucesce.

Buva

pre 2 godine

Koliko radosti je doneo ovaj čovek, divan, posvećen, živeo je košarku! Neka ti je laka zemlja Dudo, legende ne umiru nikad.

Večni pokoj duši.

Peronimo

pre 2 godine

Neka počiva u miru. Trener koga su poštovali mnogi, ne samo u Evropi! Doneo nam je mnogo radosti i veselja sa pobedama na velikim takmičenjima.

Srdjan….sa postovanjem

pre 2 godine

Iskreno saucesce porodici!
I iskreno HVALA za sve trenutke srece koje ste nam doneli…i cak tada kad je mozda bilo najteze…i ipak bitno i potrebno nasem narodu.
Hvala gospodine …legenda ce te ostati…i zasigurno ve se vase ime jos vekovima spominjati!
Nek vam vecna slava!
Sa postovanjem….Spasojevic Srdjan

Krstaš

pre 2 godine

Otišao moj prijatelj Krstaš i golubar. Otišao u zagrljaj svom starijem bratu Slobodanu Pivi Ivkoviću. Nadam se da će kao i na sahrani Pive kada se kovčeg spuštao da će na krst da sleti golub.